LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Agare sivataga

Go down 
+14
Jeremy Talbot
Loara
Lysanor Eweny
Vogon Beebebrox
Gomora
Nawarean
Balál Tangeran
Mitsuko Midnight
Sou
Thalion Órëa
Kain Namelyr
Alex Ian Keegan
Élesszemű Caladster
Mesélő
18 posters
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1520

Character sheet
Nép: NJK

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2010-09-17, 12:41 am

Lanuria nyugati részén terül el az egyik leginkább megközelíthetetlen terület. Ez Agare sivatagja. A legendák szerint valaha virágzó paradicsom volt ez a vidék, míg lakóit, az elfeket meg nem támadta egy náluknál sokkal hatalmasabb lény.
Az ősi sárkány városukat és környékét is elpusztította, így vált lakatlannál Esgal is. Felégette a tündék városát, s annak környékét is olyan mélységben, hogy ott növény többé nem sarjad, víz  nem érinti.
Agare sivatagja nappal forró, mint a tűz, éjjel pedig hideg, mint a sárkány szíve volt.
Néha fehér felhőfoszlányok úsznak kék egén, s formáikban gyakran sárkányt is fel lehet fedezni.
A legszebb azonban napnyugtakor, ilyenkor a homok izzani látszik, mintha ismét tűz marcangolná sosem alvó lángokkal.
Vigyázni kell azonban a vándornak, mert csalfa a homoktenger, dombjai vándorolnak, s míg időnként felfednek dolgokat, másnapra újra elrejtik azt szem elől.

Agare sivataga 1bJ1Jad
Vissza az elejére Go down
Élesszemű Caladster
Surranó/Ember félvér
Élesszemű Caladster

Hozzászólások száma : 41
Életkor : 41
Munkahely : Árnyék

Character sheet
Nép: Emberek

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-01-24, 7:53 pm

[2. küldetés – Sivatagi rejtély]

Keserű ízt fújt a szél a lassan eszmélő Caladster szájába. Ugyan a mesterlövész még lehunyt szemekkel feküdt valami kényelmes, puha, és a szikrázó északi gleccserek után meglepően meleg alkalmatosságban, már így, féljózanon is sejtette, hogy valami nincs rendben.
Milliméternyire kinyitotta szemeit, és rögtön vissza is zárta. Borzalmasan fényes világ, és éles homokszemcsék tengere fogadta.
A mesterlövész még egy pillanatig nem mozdult. Ez csak valami álom, tévképzet lehet! -gondolta. De semmi változást nem érzett, így vadul csapkodva feltornászta magát fekvő helyzetéből.
Homokot látott mozdulatlan hullámokban, homokot fátyolszerű felhőkben sodródva. Mindenütt csak homok és perzselő napfény, homok és perzselő napfény.
Gyomorforgatóan kéken izzott a tiszta égbolt.
-Hol vagyok? -nyögte a férfi, miközben hitetlenül hajába túrt, hogy kiporolja belőle a parányi szemcsék áradatát.
Senki sem válaszolt a kérdésre. Caladsternek útra kellett kelnie. Hogy merre? A döntést egy magasabb dűne tövéből annak csúcsára való felkecmergés előzte meg. Csak a homokdomb tetején állva döbbent rá a férfi, hogy a sivatagban nincsenek irányok.
Élesszemű Caladster
Surranó/Ember félvér
Élesszemű Caladster

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-01-24, 8:43 pm

Gyakorlatilag embertelen türelemre volt szükség ahhoz, hogy a nap mozgásából nagyjából egy óra alatt a férfi megállapíthassa, merre is van Észak, Nyugat, Dél és Kelet. Szerencsére egy mesterlövésznek jócskán akad türelemből is, mikor úgy hozza a szükség.
Foltos, csuklyás köpenyéből tartva maga fölé kezdetleges sátra, Caladster nagyjából egy órán át morfondírozhatott azon, hogy vajon hova is került, míg végül minden kétséget kizáróan meggyőzte magát arról, hogy ez a kontinens legnagyobb, Agare sivataga névre hallgató képződménye lehet. És mint ilyen, kezdetleges térképészeti ismereteinek hála kiókumlálta, hogy valószínűleg Kelet felé csillan a reménynek a legapróbb szikrája, hogy egy átutazó élve kikeveredjen erről a földi pokolról.
De vajon hány nap az út? Milyenek a körülmények... persze az ismerteket leszámítva. És vajon van-e egyáltalán elegendő folyadék, víz Cal bőr kulacsában, ami mindenes utazótáskája alá kötve lötyög, és nagyjából minden fél órában veszít tartalmából.
Napnyugta körül, még mindig egyes egyedül kóborolva volt mersze először maga mögé pillantani. Ájulás és hányinger környékezte a tapasztalt kalandort, és hátra nézve, a lassan alá bukó napkorongig húzódó lábnyomok helyett tökéletesen sima, lágyan hullámzó felszínt látott.
Magába roskadva vetette el magát a homokban, és szitkokkal szórta meg az azúrból indigókékbe olvadó égboltot.
A homok gyorsan adta ki magából a nappal melegét, hűvös szél kezdte simogatni az elcsigázott, egy dűne tövében, köpenye rejtekében elszunnyadó férfi arcát.
Élesszemű Caladster
Surranó/Ember félvér
Élesszemű Caladster

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-01-25, 10:19 pm

Odakint a kegyetlen sötétség fojtogató paplanját terítették a szívtelen istenek Agare sivatagára. De a paplan alatt csak fagy és kilátástalanság és kimerültség rejtőzött.
És egy férfi, aki reszketve húzta egyre kisebbre magát, és próbálta egyre mélyebbre vackolni magát a lassan teljesen kihűlő homokban.
Caladster kétségbe esve törekedett minél mélyebbre, mígnem már feleslegesnek érezte tovább mozogni. Már nem félt a magánytól, vagy a szomjhaláltól, vagy mérges skorpiók vagy homokiviperák marásától.
Finoman megérintette valami a mesterlövész hátát. Horkanva riadt fel félálmából a férfi. Szemei tágra meredtek a sötét köpeny alatt, szíve riadt madáréként, erőtlenül, csapkodva zakatolt.
Csak álmodtam... -gondolta, de újabb érintést érzett, hideg, nyálkás érintést, ami a földmag sáros, nyirkos, élettelen rosszindulatától égette a férfi hátát.
Kapálózva, maga alá rugdosva, ordítva menekült volna parányi fészekaljából, de valamilyen csápszerű végtag ellentmondást nem tűrően magával ragadta.
A sivatagban erőre kapó szél széthordta a homoktól teli száj hörgésébe fulladó sikoly utolsó hangfoszlányát is.
Élesszemű Caladster
Surranó/Ember félvér
Élesszemű Caladster

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-01-30, 1:17 pm

Mint keserű falatot, morogva köpte ki a sivatag magából Caladster megfeszített, görcsösen vergődő testét. Talán tíz yardot is repült, mielőtt arccal a homokba nem érkezett. Röptében a köpenyéből és testének minden hajlatából, zugából hulló fakó porból csipkés fátyol hullámait sodorta a szél.
Vöröses napfogyatkozás fénye varázsolta a tájat idegen sík élő vérmezőihez hasonlatossá. Talán ilyen lehet maga az őrjöngő pokol is... -fordult meg a mesterlövész fejében, mikor az utolsó nyálas-sáros homokköpetet is kiöklendezte torkából, és reszketve felkönyökölt. Hátára fordulva várta az első erre járó incubus vagy másmilyen démon szárnycsapásainak hangját, hogy az örökkévalóságig sanyargassák elkárhozott lelkét.
Szárnycsapások mennydörgésszerű robaja zengte be a sivatagot. Caladster az ég felé fordította kék szivárványhártyáit és óriási, haragos sárkány sziluettjét látta a hamuszürke fellegek között. Torkából fújt tűzcsóva vörös fénye rajzolta ki a kontúrokat. A látóhatáron egy lángoló város védművei adták meg magukat a tűzvésznek. Ahogy a mesterlövész fülelt, mintha emberek távoli jajjkiáltásait és zokogását hallotta volna, akik a város falai közül özönlenek ki porrá lett vidékre.
-Ez nem a túlvilág. -állapította meg Cal, kezdve visszanyerni hidegvérét. Nyílpuskáját felcsörlőzve, a vájatba vesszőt helyezve indult meg a lángoló város, és a fölötte köröző sárkány felé.
Élesszemű Caladster
Surranó/Ember félvér
Élesszemű Caladster

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-02-01, 12:24 pm

-Hé, várj! Állj meg! -kiáltott egy mellette elrohanó férfi után Caladster, de az őt semmibe véve tovább szaladt, egy megpörkölődött zsákban csörgő minden holmijával egyetembe.
Több embert is megpróbált megszólítani a mesterlövész, de amelyik rá is pillantott véletlenül, csak azt kiáltotta "Fuss, menekülj, vagy meghalsz!". Ily módon ki nem segítve ért Caladster nyíllövésnyire Esgal ragyogó városának maradványaitól.
A sárkány pribékjei, bőrbe és fakó posztóba öltözött banditák és ork csapatok nyargalásztak és masíroztak a menekülők között, alkalomadtán elragadva egy-egy hegyes fülű gyermeklányt, családi ékszerekkel teli ékszeres-dobozkákat, görbe pengéjű szablyát mártva a védtelen elfek hátába.
-Hé, hé emberfattya! -üvöltötte torka szakadtából egy sárga agyarú, szürke bőrű ork. Az orkok az óriási sárkány okozta füstfelhők és a minden bizonnyal mágikus eredetű, vörös napfogyatkozás okozta félhomályban merészkedtek el Esgal városáig. Kiváló érzékkel kiszagolták a pillanat közeledtét, a vérontás kilátását, jó kis lehetőséget a rablásra és gyilkolásra.
-A'szondtam ájjá' má' meg! Fussá', meneküjjé', ne a városba befelé mennyé'! -üvöltötte az ork vicsorogva, és társaival Caladster felé indult.
Nem kellett több a mesterlövésznek, hogy szeme elé kapja nyílpuskáját, és nyílvesszőt röpítsen a nagyhangú bandavezér torkába. Cal elvicsorodott, és mintha gondtalan gyerek volna, hátrálva, szökdelve újabb vesszőt tett a vájatba, és újra lőtt.
Élesszemű Caladster
Surranó/Ember félvér
Élesszemű Caladster

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-02-06, 10:11 pm

Négy tulajdon vérébe fulladt ork harcost ugyan maga mögött tudhatott a mesterlövész, de mindegyik helyébe még kettő lépett, ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre volt kénytelen hátrálni a lassan a lángok martalékává váló város utcáiban. Nyílvesszői fogytán, a lábszárához erősített bőrbe csavart nyelű, széles pengéjű konyhai kés pedig aligha segíthetett volna szorult helyzetén, így Caladster tekintete egyre sűrűbben kerestek olyan épületet, ami kevésbé fogott tüzet, és megfelelő menedékül, rejtekhelyül szolgálhat.
Lassan kifutott az időből, lába és tüdeje nem bírta tovább, a torkát szorongató szomjról, a szemét csípő füsttől és a szédítő forróságtól térdre rogyva várta hátába a felforrósodott pengék hegyét.
Káprázó szemei előtt fényes és homályos lett a világ, az üldözők rohama elmaradt, és egy szőke hajú alak hajolt fölé, akinek megnyugtató bariton hangja vizet és pihenést ígért.
Erős karok ragadták meg a mesterlövészt hóna alatt, és egy árnyékosabb, nyirkosabb helyre vonszolták.
-Nyugodj meg vándor. Fújd ki magad...
Élesszemű Caladster
Surranó/Ember félvér
Élesszemű Caladster

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-02-06, 10:31 pm

-Ki vagy te? -köhögte Caladster, mikor a tömlőből felé kínált hűvös víz fuldokolva nyelt kortyai végre enyhítettek szomján.
-Való igaz, te itt most kevésbé számítasz, mint én. -felelte a rejtélyes megmentő fáradt mosollyal szája szegletében. Kimerült tekintete Caladster szivárványhártyáiba fúródott, majd az elf ujjait összefűzve, előre könyökölve mélyet sóhajtott.
-Varázstárgy-készítő voltam és Esgal városának odaadó polgára életemben.
-Miért, élőholt vagy?
-Nem, dehogy, de már régen halott testemet a sivatag homokja rejtheti odakint. Te viszont alighanem tolvaj vagy, ereklyevadász, akit haszonvágy késztetett, hogy az ékköves ládikát, melybe emlékeimet zártam, felnyissa.
-Hova gondolsz!
-Műgyűjtőnek túl elnyűtt vagy, varázslónak túlfegyverzett.
-Jogos... ezekszerint lebuktam.
-Mint mondtam, lényegtelen, hogy te ki vagy. Lényegtelen, hogy a sors vagy a véletlen vezényelt a Móre'weii Dobozához. Az számít, hogy megérintetted, felnyitottad, és ezzel magad is részese lettél a tragédiának, amely az egész kontinenst érte. A Sárkány, aki elpusztított minket, hozzád hasonlóan csak az arany iránti mérhetetlen éhségét akarta csillapítani, ám képességei meglévén nem érte be az egyszerű sírfosztogatással, hanem sokezer elfet pusztított el, csatlósai pedig ugyanannyi fájdalmat okoztak a túlélőknek.
-Remélem, hogy most, Agare sivatagának születésének történetét megismerve, bőrödön érezve a gonoszság perzselő árnyékát, megtapasztalva a kiszolgáltatottság és kilátástalanság ily ékes példáját, a Világ számára intő példa marad a mi tragédiánk... és talán te is jobb emberré válhatsz.
-Köszönöm. -krákogta rekedten Caladster, és az idős elf bátorító mosolyával szétfoszlott előtte a kép, ő maga pedig halántékán érezte az eszmélés előtti álmok súlyát. Álom-szemeit lehunyva lassan a valódiak nyíltak, éles fény marta a gleccserkék íriszeket.
A Lanur-hegység egyik fennsíkjának havas-fenyves szegletében érte a hajnal a mesterlövészt. Kezei alatt egy ékszeres dobozka, lehajtott fedéllel, elméjéből pedig nem bírta kirázni az álom nyomasztó valóságosságát.
Lassan felülve mélyet szívott a gyantaillatú levegőből, majd talpra állt. Gondtalanságának növekvő tényét azonban kerékbe törték a zsebeiből és ruhája gyűrődéseiből szivárgó sárga homokpatakok. Kíváncsi tekintetek szegeződtek a csillogó ékszerdoboznak...
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Hozzászólások száma : 647
Életkor : 39
Munkahely : épp ahol

Character sheet
Nép: Sárkányok

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-12, 1:18 pm

2. Januári küldetés: Sivatagi rejtély

*Meleg van. Nagyon meleg. Alex arra ébred, hogy égeti a testét a homok, amin fekszik, s amin úgy tűnik aludt is. Felül hát, s kidörzsöli szeméből az álmot, hogy láthassa, mégis mi történt itt. Fáj a feje. Feláll, s rengeteg homok lehullik ruhájáról… sőt ruhájából.*
- Chö, mi ez a sok cucc rajtam…-
*Porolja magát idegesen. Ismét körbenéz. Egysivatagban van. Ez egyértelmű. De mégis hogy került ide? Talán túl sokat ivott volna? Nála volt mindene. Kardja, köpenye, tarisznyája, amiben volt egy kis víz is… De akkor miért nem emlékszik semmire? Ismerős neki az érzés, a helyzet… így elgondolkodik.
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-12, 1:20 pm

~Csak nem átváltoztam volna megint? De hogy? Azt hittem… azt hittem már vége. Miért nem? Oh istenek, miért nincs vége ennek a rémálomnak?!~
*Nagyon tűzött a nap, nem volt kényelmes egy helyben állni, így elindult valamerre. Csak abban reménykedett, hogy nem távolodik a kiúttól. Még nem változik át. Csak sétálgat, mert úgy könnyebb gondolkodni.*
~ Gondoljuk csak végig… mi az utolsó emlékem?~
*Már a fejét fogta az idegességtől. Elege volt ebből az egészből.*

Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-12, 1:21 pm

Éppen egy homokhegy felé tartott, amikor hirtelen megállt, s a homlokára csapott.*
-Megvan!-
~ Telarban voltam. Csak lófráltam mindenfelé, épp szállást kerestem… s akkor… rosszul lettem. De nem volt nálam ellenszer, mert azt hittem, már vége. Olyan rég nem volt átváltozásom. Ilyen rég még sosem volt… Így hittem, hogy vége… Miért, miért vagyok ilyen ostoba?!~
*Kétségbeesésében lehuppant a homokba. Felhúzta térdeit, s ráhajolt.*
~ Rengeteg ember volt körülöttem… nem akartam őket bántani… direktbe átváltoztam, s száguldoztam elfele a városból. De a rosszullét nem múlt el… valami mezőn repültemben elájultam… De hogy kerültem ide? Tombolásomban miért pont egy sivatagba mennék, s miért nem az emberek közé? Vagy valami kellemes helyre. Miért jöttem a sivatagba?~
*Egyszuerűen nem tudta felfogni, hogy egy bevadult sárkány miért viselkedik olyan furcsán. S csak reménykedni tudott abban, hogy nem bántott senkit.*
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-12, 1:22 pm

*De tudta, hogy nem ücsöröghet tovább. Találnia kell valami fedezéket, különben a homokvihar elpusztítja, még sárkány mivoltában is. Előkapta a térképét. Megkereste a sivatagot rajta, s látta, hogy kell a közelben lennie egy romvárosnak. Csak bár tudná, merre menjen. Eltette a térképet, s átváltozott sárkánnyá. Egy lendülettel már fent is volt a levegőben, elkezdett minden felé szárnyalni. Magasra szállt, hogy minél nagyobb teret lásson be. Egyszer csak a távolban meglátott valami sötét foltot. Mögötte a nap lassan már kezdett nyugovóra térni, s tudta, a sivatagi éjszaka hideg. Hátha az a folt a romváros. Sárkányszemeit használva közelebb fókuszált, s elégedett sárkánymosollyal uzsgyi elindult arra. De érzékeny fülei valami furcsa zúgó hangra lettek figyelmesek. Hátrapillantott. Hát nem a hatalmas homokvihar száguldozik felé?!*
~ Ajajj, ez így nem lesz jó!~
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-12, 1:27 pm

*Előre fordult hát, s beleadott apait, anyait. Olyan sebesen szárnyalt a romváros felé, amilyen gyorsan száguldani csak ritkán szokott. De most muszáj. Az élete múlik rajta. Félelmetes volt, ahogy egyre közelebbről hallotta a végzetet zúgó zajt, de nem nézett hátra. Már elkapta, de már itt van, csak egy kicsi hiányzik. Hatalmas lendülettel levágódott a romváros köveire a homokvihar erejének köszönhetően, azonban, pont valami oldalt nyitott gödörbe gurult. Így fölötte elvonult a vihar. Mikor végre csönd lett, csak egy sárkány prüszkölése volt hallható. Kiásta magát a gödörből, s mint egy részeg jószág, úgy dűlöngélt jobbra-balra a feje. Lába meg is remegett, s belehuppant a puha homokba... Mindene fájt.*
~ pff… csak én lehetek ilyen szerencsétlen…~
*Idegeskedett megint, de olyan fáradt volt, hogy csak feküdt a homokban várva a nagy semmit. A Nap most már végleg lebukott, s beköszöntött a hatalmas sötétség, s közeledett a nagy hideg is. De még az sokára… de jönni fog, az biztos.*
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-12, 1:31 pm

*Egy kis idő után erőt vett magán, s feltápászkodott. Átváltozott emberi alakjába, s elővette tarisznyájából a kulacsát.*
-Pff… nem valami sok…-
*Ivott vagy négy kortyot, de többet nem mert, nehogy ne maradjon visszafelé. De most már tudta hol van, s talán a város elhelyezkedéséből meg tudja állapítani, hogyan juthat ki a sivatagból. Eltette a kulacsot, s most már kezdte érezni a hideget. Bár attól nem nagyon félt. Sétálgatni kezdett a városban, bár nem sokat lehetett látni. Abban reménykedett, talál valami éghető dolgot. De ez a rom város csak követ meg homokot okád magából, nincs mit meggyújtani éjszakára. Akkor marad a jól bevált saját energia használata. Talált egy portól mentesebb zugot, átváltozott megint, s elkezdte felmelegíteni magát. Majd elaludt.*
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-12, 1:31 pm

*Egész sok erőt vesztett, hogy jól felmelegítse magát, persze, amikor elaludt, akkor az nem folytatódott. Így mikor felébredt, elég hideg volt. Sőt. Így az volt az első dolga, hogy megint használta az erejét, s melegítette magát.*
~Szánalmas a sivatag. Sohasem szerettem. Vagy túl hideg van, vagy túl meleg. Már egész világos volt, így fogta magát és körbenézett a halott városban. Egészen hasonlított Sendelre. Nem ismerte a történetét, de eldöntötte, ha visszatér Telarba, beül a könyvtárba, s elolvassa a regéket a birodalomról, hátha megtalálja a sárkányok és kétlábúak között kitört nagy háborút is. Mikor elmélázgatott egy kis időre, utána eldöntötte, most indul, mielőtt a nagy meleg visszatér. Látja ám, honnan kel fel a Nap, s tudja most már, merre kell mennie. Felkerekedik hát, s már újra repül végre a jó irányba, Agare sivatagából kifele.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 2045
Életkor : 743
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-15, 11:39 pm

Küldetés: Sivatagi rejtély

*Az ébredés pillanatai sosem olyan kellemetlenek, mint mikor a nyílt terepen érik utól az embert, illetve a sárkányt.
Így van ezzel Kain is, azzal a különbséggel, hogy őt az első résnyire nyitott szempillantás arra készteti, hogy jó szorosan újra bezárja. Nem elég, hogy már a retináján érzi a nap cseppet sem diszkrét puhatolózását, a forróság, mely elönti feketébe öltöztetett testét egy pillanat alatt, igen kellemetlen másodperceket okozva neki.
Újra kinyitja szemét, s pillái alól kitekintve kénytelen néhány dolgot megállapítani.
Az első, hogy igen nagy a fényesség, és igen nagy a meleg.
A második, hogy ez egy sivatag és a fejében tomboló fájdalom, valamint az, hogy nemrég még egészen máshol iszogatott magában, arra utal, hogy valami nem rendjén való történt vele, amivel egy átkozott sivatag kellős közepébe cseppent.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-15, 11:41 pm

*Első dolga, hogy fekete bőr kabátját sietve ledobja magáról, mivel hiába erős szervezete, melyet sárkány valója támogat, azért mindent az sem visel el.
A fekete bőr nadrággal némi gondolkodás után nem teszi ugyanezt, révén, alatta, nem sok olyan ruhadarab van, amit szívesen így hagyna, valamint valaminek a nap égető sugaraitól is védenie kell bőrét. Csizmáját pedig azért hagyja magán, mert bár néhány órán belül megpácolódik benne a lába, azért mégis jobb, mint a sivatag tüzes homokjában a járkálás.
Egyetlen öröme, hogy ma fehér inget vett, s ez a levetett kabát és a fekete bőrmellény alatt már elég szellős és eléggé véd is a naptól.
A fején lévő fekete hajat is összeköti, hogy nyaka kissé több levegőt kapjon.
Ezen kívül nem sok egyéb van nála, csupán kardja, erszénye, s kulacsa.
Ez utóbbi tűnik jelenleg a legnagyobb kincsnek.
Jobbjába veszi, s meg is lötyögteti.*
~Hát teli éppenséggel nincs.~
*Húzza el a száját.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-15, 11:45 pm

*Miután visszaakasztja övére, körbe is néz, most tüzetesebben is.
A sivatag vörös homokja szinte lángolni látszik. A felfelé áramló levegő hullámzása még inkább azt az érzést kelti benne, hogy ég a homok a déli nap fényében.
Mert a nap éppen zeniten tartózkodik, onnan ontja melegét.
S pont a zenit miatt képtelen megállapítani a sárkány, merre is induljon.
Tudja, hogy a sivatag hatalmas kiterjedésű és ennyi vízzel öngyilkosság lenne vaktában elindulni.
Viszont egy helyben maradni ugyanolyan öngyilkosság, s végül Kain is amellett dönt, hogy keres valamilyen irányt.
Első dolga, hogy kardját húzza elő, s próbálja a laza homokban ledöfni, hogy legalább biztosan álljon.
Ez úgy a tizedik próbálkozásra sikerül is.
A kard árnyéka éppen csak cseppnyi, de mégis mutat valamerre, de arra éppen elég, hogy legalábbis égtájakat megállapíthasson belőle.
Miután majdnem megégeti emberi bőrű tenyerét a penge markolatán, visszahelyezi hüvelyébe, s elindul arra, amerre a legvalószínűbbnek gondolja, hogy kijuthat.
Hogy miért nem változik át, s repül ki a sivatagból?
Elsőként, mert sem elég vize nincs, hogy azt a hatalmas testet táplálja folyadékkal, sem pedig elég energiája nem lesz, ha rossz irányt választ.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-15, 11:48 pm

*Azonban Agare sivataga még így is tartogat meglepetést.
Miután megpillantja az első fákat, vagy legalábbis valamit, amit annak hisz, mikor elindul feléjük, hiszen a fa egyben vizet is jelent, méghozzá iható vizet, a követett kép csak nem közeledik. Rá kell ébrednie, hogy délibáb játszik érzékeivel melyeket a hőség és a folyadékhiány amúgy is eltompított már.
A legközelebbi képet már nem követi, helyett inkább próbál a helyesnek gondolt irányba haladni.
Kitartóan menetel, bár csizmája már megtelik homokkal, s arcát a fel-feltámadó forró szél szinte marja a benne lévő apró szemű homokkal, s lassan fehér ingje is vörösesre színeződik a belé ivódó homoktól.
Azonban lassan felébred a gyanú benne, hogy bizony a sivatag a bolondját járatja vele.
Ebben leginkább a nap van segítségére, mely az elmúlt órákban változtatta helyét, s az alapján úgy fest, az arany sárkány körbe-körbe jár.
Hogy ez hogyan lehetséges, némi találgatás, a legrosszabb lehetőségek felvetése után végre meghozza a rejtély kulcsát.
Nem Kain agya bomlott meg egészen, csupán a szél és a vándorló homokkupacok okozzák a bajt.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-15, 11:50 pm

*Namelyr nem éppen társaságkedvelő. A hét évszázad alatt már megszokta, hogy nem akad társasága, csak saját maga.
Ez most is így van, csakhogy most sokkal jobban vágyik valakire, akivel megoszthatná gondolatait.
A homokon és a napon kívül azonban nincs semmi a közelben.
A sárkány igen takarékosan bánik azzal a néhány korttyal, ami még maradt kulacsában, de így is vészesen fogy.
A nap is már útjának végéhez közelít és ennek a láthatón kívül első jele, hogy a meleg már nem jön felülről, csupán a homokból sugárzik felfelé.
Kain gyorsan ráébred, hogy bizony itt igen hideg lesz az éjszaka.
Mivel továbbra sem jutott ki, úgy dönt, ideje pihenni.
Emellett megpróbálja higgadtan átgondolni az egyre veszélyesebbé váló helyzetet.
Végül úgy dönt, mikor már a nap is lemenőben van, hogy ideje kockáztatni.
Az eddigi taktikával semmire sem jutott.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-04-15, 11:56 pm

Hirtelen vált át egy villanással aranyszínű sárkánnyá.
Bár egyre kimerültebb, végül a hatalmas test levegőbe emelkedik, s a lenyugvó napot használva tájékozódási pontként, ismét útra kel.
A levegő a kihűlő sivatag felett valamivel melegebb, bár immár inkább a hideg kezd igazi ellenségévé válni.
Miután megpillantja a magasból Elsga romjait, újabb tájékozódási pontra lel.
Az egykori tündeváros romjai jól mutatják, mennyire mélyen sikerült a sivatagba hatolnia.
Hatalmas teste a vízhiány miatt egyre nehezebben tartható fent és mivel felszálló áramlat nem akad, csak saját erejére van utalva.
Újabb órák telnek el, s a hideg, csillagos ég alatt suhanó arany pikkelyes test, végül a teljes magányban leli meg a kulcsot.
Az éj beborítja Agare sivatagját, a hideg pedig lassan az arany sárkány csontjáig is hatol, de egy megkésett pásztor, mely a sivatag közelében legeltette ura nyáját, végre jelzi számára, hogy elérte a sivatag határát.
Kain sikeresen landol a gyér pusztán, nem is olyan messze a még bégető állatoktól. Az éj leple az, mely rejti a pásztor szemétől, de az állatok érzékeit nem tudja becsapni.
Ősi ösztönök munkálnak, mikor éktelen lármában igyekeznek menekülni a ragadozó elől.
A pásztor hamarosan egy fekte kabátban botorkáló sötét mágusba botlik, kinek első kérése a „vizet” szóban nyilvánul meg felé. Lecsendesíti a csaholó ebeket, s némi gyanakvó szemlélődés után megkínálja a fáradt vándort vízzel.
Meglepetten nézi, amint az idegen cserepes ajkaihoz emeli kulacsát és iszik, csak iszik.
Ha eddig nem is, már sejti, hogy honnan érkezett az éjjeli látogató.
A sárkány végre megpihen, ahogy megpihen a nyáj és a pásztor is idővel, miután rájönnek, hogy a ragadozó nem értük jött.*
Vendég
Vendég

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-05-25, 1:47 pm

2. küldetés – Sivatagi rejtély

* Két alak a sivatag szélén, egy oázisban pihennek. Az egyik alak jóval magasabb mint mint a másik, testfelépítéséből ítélve vad törzsbe tartozik, akik ezen a vidéken élnek kisebb csoportokban. Másik alak jóval kisebb ,erős ellentéte a másiknak. Mindkettő öltözéke mutatja, ezen a vidéken élnek, tudják milyen az itteni időjárás.*
- Figyelj! Mi van ha nem jön erre semmilyen megviccelhető személy? * Kérdezi a nagyobbik a kisebbiktől, aki rá a választ nem sietteti el, csak körbeles kicsit, így válaszol a másiknak.*
- Türelem barátom, biztosan jön majd erre valaki. Akkor majd elvesszük az aranyait. Fegyvereit nem is kell, csak az aranyai. Aztán te leütöd és bevisszük kicsit a sivatagba, aszalódni. Reméljük egyedül jön és senki sem fogja keresni. Mi utána gazdagon távozunk a tett helyszínéről, s valamelyik városban elisszuk, meg nőkre fordítjuk. Érted? * Kis szünetet tart a kisember, megvárja míg a nagy melák felfogja az eszével.*
- De azt kell csinálnod amit mondtam * Ezzel beéri ennyivel a beszédet, körbeles megint a kis alak, a nagy ember is körültekint neme lát e egy áldozatot, csalódniuk kell mert senki sincs a környéken.*
- Mi van ha nem jön senki? Mi van ha távolról elkerülik a helyet? Ha nem térnek be ebbe az oázisba * nem kap semmilyen választ egy darabig, mert a kisember jelez, hogy lát valamilyen alakot közeledni.*
- Csss jön valaki, bújj el aztán majd tedd a dolgod. * Ezzel saját helyére siet, onnan várja az érkezőt aki teljesen az oázisuk felé tart.*
Vendég
Vendég

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-05-25, 1:48 pm

* Amint látják egy elf érkezik meg az oázisukba, aki éppen valószínűleg vizet keresett magának. Feszültem figyelnek a helyükön, arra várva hogy lecsaphassanak rá. Szemükkel követik, ahogy az oázisban levő vízhez lép, akkor a nagy darab ember kiugrik a helyéről, majd tarkón is vágja, kicsit erősebben a kelleténél. Az elf egyből elterült a vízbe, a nagy ember viszont kivonszolta a partra, a kisember gyakorlott mozdulatokkal vette el az összes pénzét. A nagydarab ember felkapja a könnyű testet és sétálnak egyre beljebb és beljebb a sivatagba. Pár homokbuckával arrébb viszik, ahol is lerakják őt, majd visszaindulnak a pénzzel együtt*
- Elég gazdag volt ez az elf, ahhoz képest hogy vándornak nézem * Kisember és társa visszaérkeznek az oázisba, remélik, majd szomjan pusztul az elf, meg hogy senki sem követi.*
- Jó volt várni. Még egy kicsit várjunk aztán mehetünk a kocsmába inni meg nőzni * Mosolyodik el a nagydarab fickó, a kisember arca is mosolygóssá válik.*
- Azért még némi türelem, bizonyosodjunk meg arról hogy senkinek sem hiányzik * Így telnek el a percek, de újabb alak nem tűnik fel a láthatáron, így a két jómadár felszedelőzködik és elindul a legközelebbi, bordély és egyben kocsmába, hogy kimulathassák magukat, elverjék a pénzt.*
- Tudod, nem is olyan rossz ez a szakma, eddig sosem kellett csalódnom benned és azokban a letaglózó ökleidben * neveti el magát a kisember, eltűnnek végleg a láthatáron.*
Vendég
Vendég

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-05-25, 1:48 pm

* Perzselő Agere sivatagban nehéz az élet, fontos a víz, vagy anélkül kiszárad az ember. A szél is fúj, ezzel hozzásegítve a gyors kiszáradást, másik részről pedig állandóan átrendezi a homokdűnéket, megváltoztatva ezzel teljesen a jelenlevő tájat. A végtelen homokbuckáknál pedig egyszer csak elfogy a víz, az erő és a kitartás, lelkileg összeomolva gyorsan bekövetkezik a halál.*
~ Ho...Hol Vagyok? ~ Gondolatai indulnak be először mikor kezdi kinyitni a szemeit óvatosan, a napfény nagyon bántja a szemét. Félig már betemette a finom sivatagi por, viszont a tarkójánál most érzi a hihetetlen fájdalmat. Nem érti mitől lehet, ha ő itt van a sivatagban. Először úgy véli, hogy valószínűleg megbotlott a dűne tetején és lefelé gurulás közben valaminek nekiütközött a tarkója, úgy hogy eszméletét elvesztette. Kissé nehézkes felállnia, még igazán lassan mozog, szervezete pedig vízért kiált.
~ Hogy történhetett ez az egész? Nem lehetett itteni kemény tárgy! ~ Morfondírozik magában, miközben szétnézve délibábokat lát, különös játékát az itteni környezetnek. Elindul egy homokbucka tetejére, de ott nem lát mást, mint az Agere sivatag teljes valóját.
~ Merre induljak? ~ Elnéz jobbra, körbetekint de mindenhol ugyanazt látja, a forró és száraz sivatag, ráadásul délibábokat is lát.*
Vendég
Vendég

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-05-25, 1:49 pm

~ Vizet! Merre találok vizet? ~ Ordít egyre jobban magában, ahogy telnek a percek. Cserepessé száradt ajkait csukva tartja, már azért is, mert összetapadt a nagy szárasságban kicsit másrészről a por is beleszállhat. Első dolga, elővesz az egyik zsebéből egy kendőt, hogy azzal takarja el az orrát és száját. Fejét sajnos nem sikerül bebugyolálni, így kissé kellemetlen a fejének, főleg hogy még zúg. Ekkor jut eszébe, hogy némileg nem fog szomjan halni hanem némi vizet tud magának keríteni, ha már a kulcsában nincs.
~ Nézzük a varázslás tudományát. ~ Ezzel a kulacsot kinyitja, majd hosszadalmas készülődés után hozzáfog a nagy varázslatba. Eddig sosem alkalmazta sehol sem, nem volt rá szüksége, de most a kényszer ezt hozza ki belőle. Koncentrál a mutató ujjára, ahonnan majd víz fog fakadni, amivel megtöltheti a kulacsot.*
- Wayan hanel elizom gerres, derlan lellel surendal * megfogan a mágia és az ujjából víz jön pár másodpercig éppen annyira elég, hogy megtöltse színültig a kulacsát. Lezárja gyorsan, a varázslat pedig elenyészik. Pár perccel később iszik a friss vízből és kicsit lehűsíti magát. Némi segítség ez a számára, viszont sürgősen ki kell találnia merre indulhatna, merre talál kifelé vezető utat, másrészről még mindig nem tudja hogyan is került ide, pont erre a helyre . Rejtély marad számára, az agyában próbál gondolkozni.*
Vendég
Vendég

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-05-25, 1:49 pm

* Átnézi felszereléseit, hogy azok meg vannak e még, de nem hiányzik sem a tőre, sem pedig a kardja. Tovább keres a holmijai közül, mikor is egyvalami kezd neki hiányozni, az nem más mint a pénzes szütyője. Minden zsebét átkutatja, de nem találja sehol. Iszik még a maradék italból ami a kulacsban maradt. Hosszas gondolkozás után rájön, hogy valószínűleg a pénzéért fosztották ki, csak az kellett nekik,a többi nem érdekelte őket. Kis idő múltán arra is emlékezni kezd, hogy éppen egy oázisnál volt, ahol valószínűleg leütötték, majd ide cipelték.
~ Még jó hogy nem öltek meg, vették el a felszereléseim.~ Ha így belegondol, az egészbe. Csak néz tovább tehetetlenül végig a homokrengetegen, megnézi a nap állását, merre van, hátha belőle tud tájékozódni. Az irányokat meg tudja belőle állapítani, viszont azt nem, merre kell indulnia, hogy hamar kijusson a sivatagból.
~ Valami jel jól jönne. ~ Szól magában behunyja a szemeit, próbál más módszerrel rájönni, hogyan is juthat ki. Végül nagy lassan megindul az egyik irány felé, bízva abban, hogy megérzései nem csalnak, hátha lesz annyira szerencséje, hogy kijut. Első buckán túlhalad, ami mögött ott van a következő, nem áll meg, egyre inkább biztosabb hogy erre kell jönnie.
~ Nos a következő buckánál megtudom tévedtem e ? ~ Meglepetésére ismerős látvány fogadja, sőt váltig állíthatja, hogy járt már itt, csak máshonnan érkezett.*
Vendég
Vendég

Agare sivataga Empty

* Megnyugszik kissé, az oázishoz indul, persze sokkal óvatosabban, mint azt pár órával ezelőtt tette. Lassan közelíti meg a vizet, odaérve saját maga mögé néz, alaposan körülnéz az oázisban, egy lelket sem lát. Teljesen megnyugszik, immáron nyugodtan tölti újra a kulacsot, finoman belemer az oázis vízébe.
~ Egyszer találkozok talán a tettesekkel, de abban nem lesz köszönet. ~ Ezt meg tudja ígérni, sosem szerette a tolvaj bandákat, embereket akik így kizsákmányolják az embereket, sőt mi több meg is akarták ölni. Az idő neki dolgozik, amint ebbe belegondol, inkább úgy dönt hagyja az ilyen embereket meghalni idővel. Felesleges nyomukba eredni, a pénzt valahol pótolja amint lehetősége adódik kis munkára. Feláll a helyéről, még leheveredik egy fal árnyékában pihenni, átgondolja a sivatagban szert tett tapasztalataira, utána jobb dolga nincsen, feláll a helyéről körbenéz kicsit.
~ Itt az idő, hogy itt hagyjam ezt a sivatagot.~ Ellentétel irányba indul, mint amerre a sivatag van, a perszelő hőség, a környezet teljesen más lesz, megszólalnak a madarak, a vadállatok. Az idő múlásával el is felejti, milyen nehéz órái is voltak, inkább a következő kalandra figyel, a neszekre és a zajokra. Sosem tudhatja az elf, vagy más kalandozó, milyen kihívást fog találni, milyen érdekességet esetleg mivel kell szembenéznie. Északnak szeretne menni, így kicsit megáll majd varázsigét mormol aminek hatására egyből tudja merre van észak.*
- Rhae ene zul, xerin ana fel * Amint tudja merre van észak , meg is változtatja az irányt, helyesen belövi magát, s nem tarthatja vissza semmi.*

A hozzászólást Wyamor Zendur összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-06-04, 9:18 am-kor.
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 634
Életkor : 1879
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-06-04, 8:52 am

*A nap magasan áll Agare sivatagja felett. Vörösen izzó dombok hullámzó tengere felett a levegő is vibrálni látszik.
Egyetlen magányos alak törtet előre ellentmondást nem tűrőn a forró sivatagban.
Thalion úr az, Olassië és a megmaradt elfeknek ura.
Egyik dombot mássza meg a másik után, halad előre homokszín csuklyás köpenyében.
Minden lépésért megküzd, ezen a halott terepen nem oly könnyedek léptei, mint a természet élettől harsogó zöldjében.
Előfordul, hogy megbotlik és legurul egy domb oldalán, s csak a puha, forró homokba csapódva sikerül megállnia.
Feláll, olykor kiássa magát a homok alól és folytatja útját. Nem téved el, követi a napot.
Délibábok igyekeznek megtéveszteni, de erős a tünde nép, elméjét nem könnyű megzavarni.
Thalion is csak a lényegre figyel.
Így halad keresztül a sivatagon, időnként megállva, s kortyolva kulacsából, de nagyon ügyelve arra, a gondosan kiszámított adagnál többet ne fogyasszon belőle, hiszen itt nem fog találni másik adagot. Jól tudja, hogy az élet, mely egykoron nyüzsgött ezen a tájon, hiába igyekszik megtelepedni, ha olykor-olykor sikerrel jár is, és létrejön egy oázis, hamarosan az égető sivatag kipusztítja magából, s marad ismét csak a végeláthatatlan homoktenger.
Szeme összeszűkül, csuklyáját a világért sem húzná le fejéről bár alatta iszonyatosan meleg van. Tudja, hogy ez a csuklya védi testét a naptól.
Végül csak megpillantja a romokat, de vigyázva közelít, nehogy délibáb próbálja megtéveszteni és tévútra csalni őt.*
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 74
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-06-10, 2:20 pm

2. küldetés – Sivatagi rejtély

A kellemes bódultságból ébredni rossz, pedig muszáj, mert keltenek. A Nap sugarai erősen tűznek, fénnyel árasztva el mindent, nem hagyva meg sokáig ezt a nyirkos hűvösséget, ami még ily korán finom lepelként lepi el a tájat. Pedig milyen jól esik még szundikálni, habár, igen csak gyanús, hogy a mindig meleg puha vánkos hideg legyen. Ezzel éled az első gyanú, de mindegy is, szintem nem is lényeges, mert olyan kellemes. Sou egy kicsit fúrja fejét beljebb, bújva az egyre erősebb fény elől, de ahogy egész testével mozdul, rögvest ébred is. A fájdalom úgy cikázott át bal lapockáján, mintha csak szándékosan trappolna, ugrálna a fájó ponton, pedig csak szárnyát mozdította meg. Szárnyát? Meglepetten emeli fel a fejét és kissé undorodva ölti ki nyelvét, nyállal kevert homokot köpve ki, cuppogva, hogy minél többtől szabaduljon meg.
- Hol a búbánatban vagyok? – Tette fel félhangosan a kérdést, pedig látta. A rengeteg aranyszín domb, mintha az utazók könyvének egyik illusztrációja lépett volna ki a valóságba. Dűnék sokasága vette kerül, változékony formájukkal, színeikkel az arany árnyalataiban válogatva. Egynek éppen oldalában próbálta kitalálni, hogy mi is történhetett. Mivel a feltett kérdése hamarjában átformálódik az elméjében, nem a hol, hanem a hogyan irányába terelve a gondolatait. Emlékeit kutatva és az utolsóak közül egy fogadó képe kerül elő, de kicsivel visszább viszik a kelleténél. Az előző esték nyugodalma és az első kaotikussága most nem érdekli, ellenben az elmúlt éjszakával. Mintha megint belekeveredett volna valamibe, de többé-kevésbé sikeresen lerendezték egymás között a dolgot. Aztán valaki melléült és talán, ittak? Igen, az a nagyon vihorászó öreg volt ebben társa. A víztől azonban senki sem szokott berúgni és még kivételt sem ismer, vagy, esetleg ivott mást is azzal a bolonddal?
A feje is fáj, fájhat is elnézve helyzetét, de legalább nem jobban, mint a szárnya. Óvatosan mozdította csak meg, de az hevesen tiltakozott mindenféle igénybevétel ellen, eltörni nem tört, szerencséjére. Azonban, hogy a további kellemetlenségeket elkerülje, jobbnak látta felvenni emberi alakját, bár az igazat megvallva azt sem igazán tudta, hogy miért van eredeti gúnyájában. Viszont akadt egy kis bökkenő, az átalakulás nem ment, próbálta ellazulva, aztán persze egyre akaratosabban és végül kétségbeesetten is tett egy próbát. De semmi.
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 74
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime2011-06-10, 2:47 pm

- Ezt most komolyan nem értem. – Nézett maga elé, tudomásul véve, hogy kénytelen lesz így kutyagolni, noha elfogadni még nem igazán akarta. Mert mi fog akkor történni, ha valaki jár erre és meglátja, és ha az a valaki történetesen kétlábú és még fojtathatnánk. De azért csak feltápászkodott, első célként a jelenlegi dűne teteje felé véve az irányt, gondolván, onnét azért könnyebben szemrevételezheti a környéket. Feljutni viszont egyáltalán nem volt kellemes, hogy minden lépésnél nyílalt a bal oldala. A látvány azonban kárpótolta valamennyire, kihúzva magát és felemelve fejét egészen messzire ellátott, alaposan, fürkészve el is nézett a szélrózsa minden irányába. Ám minden honnét az aranyló szörnyeteg nézett vissza rá.
Még közel sem érte el a hőmérséklet a déli átlagot, de a horizonton már vibrálni látszott a levegő. Ez emlékeztette Sout arra, hogy kétszer óvatosabbnak kell lennie, hogy merre indul majd el és mit jelöl ki vezetőjének. A Nap nem kegyes útmutató, az éjszaka pedig várhatóan hideg lesz, egy helyben maradni, úgy, hogy senki sem keresi, butaság. Így addig is, míg nem száll le z éjszaka, kénytelen választani.
~ A tarisznyám? ~ Pillantotta meg, félig a homokba fúródva holmiját, mikor lejjebb eresztette fejét. ~ Két karmos megoldással halásszam elő a kulacsomat? Ehm! ~ Sok apró-cseprő problémája mellet ráakadt a talán leg életbevágóbbra. Víz nélkül még ő sem lesz képes sokáig elviselni a forróságot, teste jelenleg igen csak nagy méretei nem jelentenek előnyt. Ezzel az ivást egy időre el is halasztja egy későbbi időpontra, amikor tényleg szomjas les. Fogai közé véve a tarisznyát, vet még egy utolsó pillantást a tájra, aztán megindult.
De nem kellet magát szerencséjére bízni, mert a szelek meghallgatták kérését és utat mutattak kelet felé, mert úgy emlékezett, hogy arra hamarabb vége szakad a sivatagnak. Persze kérése kiteljesedhetett volna pontos helymeghatározásra és végül is meg is próbálta, de nem járt sikerrel, csak magukat az áramlatokat is sikerült összezavarnia. Ez viszont, határozottan nem jelentett jót. ~ Komolyan mondom, nem értem ezt az egészet. Mm. Teleport? Végül is, … Megoldható. De ilyen nagy távolságokban is működik? ~ Morfondírozgatott, ahogy komótosan haladt a dűnék élén, kifizetődőbbnek tűnt, mint le-föl járkálni rajtuk. A fáradság azonban, viszonylag hamar felütötte a fejét és jobb híján épp szárnya alá bújtatta el fejét, ezzel egy kis pihenőt iktatva a kutyagolásba. Most azért jól jött fehér színe, mivel annyira nem itta be magát a forróság pikkelyei alá. El sem tudná képzelni, mihez is kezdene, ha éjfekete lenne. ~ Már ropogósra sültem volna. ~ A gondolatot megmosolyogta, de az öröme nem sokáig tartott ki, mivel fura hangra lett figyelmes.

Ajánlott tartalom

Agare sivataga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Agare sivataga   Agare sivataga Icon_minitime

Agare sivataga
Vissza az elejére 
1 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: