LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Déli-dombság

Go down 
+36
Kain Namelyr
Hossin
Kroloth Naelgrath
Alamaise
Blasio
Ryn von Samok
Tinia Loel
Vogon Beebebrox
Merena Estwick
Ilián Radomer Congrand
Regélő
Kockázó
Arash N'gobo
Wyerre von Morhan
Fela Husani
Liz von Dysart
Nawarean
Csatabáró Mordon
Erulassë Druindar
Kesa Klensbane
Cloud Revan's
Al'Eron Ryden Savion
Roober
Silarona
Helen Hoa
Lysanor Eweny
Darthys Indoril
Ariette
Lyn Zanírdûr
Mitsuko Midnight
Gylnar Radek
Alasea Nuryen
Thaloma
Hisame
Aurora
Mesélő
40 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23  Next
SzerzőÜzenet
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 2045
Életkor : 743
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok

Déli-dombság - Page 21 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-11, 8:25 am

*A pillanat, a hatások, amiket Kain érez, nagyon is emlékeztetik más, korábbi eseményre. Még Norlan városhatárában fekvő barlangjánál történt. Réges-régen, s ez a pillanat is Silaronát juttatná eszébe, hiszen ő is jelen volt.
Azonban az, hogy akkor mi történt, s most hogyan kötődik a jelenhez, nem a vörös nőstényt idézi, hanem a kísértetet, kit Furia küldött utána, s kit az arany sárkány éppúgy észlelt, mint ezt a mostanit.
Érzi a hideget, amely idegen ettől a tájtól, érzi egy szellemlény jelenlétét, s ez késszé teszi, hogy reagáljon, amint egészen pontosan be tudja mérni, merre is keresse.
Könnyen lehet egy újabb próbálkozása az ősi sárkánynak, vagy valamelyik vadásznak, hogy láthatatlanságában próbáljon meg közel férkőzni az arany sárkányhoz.
Azonban ez a lény nem férkőzik elég közel, s nem is kergülgeti elég ideig, hamarabb felfedi magát.
A fülében hangzanak egészen halkan az általa használt nevek, ám mindez nem hoz örömöt számára. Éjfekete pillantása helyett érzékeivel keresi a kísértetet, amikor az képeket vetít elé.
Kain előtt két ismerős arc is megjelenik, habár egyik sem okoz különösebben nagy örömöt számára.
A Sendelben látott harcos, gyors, veszélyes, s Furiának egyik kétlábú formája jelenik meg.*
- Veszélyes dolog így kerülgetni valakit, kinek nincs veszteni valója.
Még egy hozzád hasonlót is el lehet pusztítani….

*Fordul a megjelenő kísértet felé. Nem emlékezteti Adenre.
Nem hagyja azonban figyelmen kívül, hogy több is lehet.
Készenlétben marad, amíg életét félti, óvatosnak kell lennie.*
- Mit akarsz?
*Néz a kísértetre.*

a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1708

Character sheet
Nép: Kísértetek

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-11, 10:16 pm

* Elnevetem magam szavai hallatán, majd az illúziók eltűnnek, s én kissé arrébb lebegek.
- Még hogy nincs veszteni valód.... Hisz még élsz tehát van s ne hidd hogy nem tudom hogy magam is elpusztítható vagyok.... Fúria is halandó akárcsak te... Csak vele kicsit nehezebb a dolog... s a kérdésedre a válasz az lenne csak, hogy te magad mit akarsz?
* Lassan testem emberi színekben kezd pompázni, s testem is anyagiasodni
- Talán örökké bujkálni akarsz? Aden valamiért hitte, hogy te leszel az aki véget vet ennek a mészarlásnak... De talán csak az vagy aminek tűnsz...
* Sétálok kissé közelebb hozzá.
- Úgy festessz mint egy kóbor kutya aki nem találja helyét a világban.... - eközben egy növényhez lépek s vigyorom huzodik egyre szélesebbre.- hát nem gyönyörű ez a virág? - közben enyhe szél támad s sárgás pollenjeit viszi Kain felé. Maga a szellő se természetes, viszont amit kerestem meg is találtam. - Ezt a virágot az a fiú fedezte fel kinek illuzioját láttad, érdekes növény ez...
* Majd oda pillantok Kainre nem tudom hat e rá ez a virág de egy tesztnek jó lesz.
- Semmit se akarok tőled Namelyr... A véletlen hozott minket össze s habár érezheted rajtam Fúria jelét mégsem szándékszom megölni téged. Ha Aden jól gondolta fontos az, hogy élj... De lehet csak túl naiv vagyok. S ha már így rád találtam mesélhetnél, mégis miért gyűlöl ennyire a nőstény? Annyit mondott elárultad őt...
*Bele szagolok a virágba majd leszakítom annak fejét.
- Míg mi itt ácsorgunk addig a fekete feléget mindent s elpusztít mindent s előbb utóbb megtalál majd, miért nem segítesz hát az embereknek ha a te érdeked is ezt kivánja?
* Majd mélyen hallgatok, rossz szokásommá vált ez a sok beszéd mostanság.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-12, 9:58 am

*A kísértet nevet.
Nem dühíti Kaint, annál tapasztaltabb, hogy effélével felkavarhatná bárki is.
Szavai sem hatják meg, ám figyelme éppoly éber, mint eddig. Nem érzékel másik kísértetet a közelben, így egyre inkább erre fókuszál.
A szellem nem vall színt. Talán mondandójával lyukat akar beszélni az arany sárkány gyomrába, ám Namelyr inkább úgy gondolja, a szöveg elterelés a lényegről.*
- Aden nem ismer eléggé.
*Nem osztja meg ezzel a nevenincs árnnyal a múltból, hogy igenis van már neki helye, ám álcája sokkal inkább hasznos így, mintha kikupálódott, rendezett külsővel mutatkozna. Viharvert, megviselt vándor, egy kósza, ki az utakat járja, s keveset ad megjelenésére. Beolvad a többiek tömegébe.
A kísértet a virágról beszél, amelyet leszakít anyagiasult keze, s a széllel a sárkány felé sodortatja. Alapvetően nem lenne gond mindenféle szélben sodródó virágporral, ám a sárkány paranoiája nem engedi, hogy a rengeteg beszéd közben épp ezt hagyja figyelmen kívül. Nem törődik mérgekkel, csak kevéssé ért ehhez, ahogy a gyógyítónak sem mondható, ki ismeri a füvek rejtelmeit, épp ezért megteszi, ami a legegyszerűbb.
Lélegzetét visszatartja, s ha szállt pollen arcára, letörli azt kabátjának ujjával.*
- Épp elég annyit tudnod, amit tőle hallottál, Név nélküli.
*Morogja vissza az arany sárkány a kísértetnek. Nem bízik benne, s ebben nem csak az ősi sárkányra való állandó hivatkozás, nevének eltitkolása erősíti meg, hanem játszadozása a széllel, a virágporral, s paranoiája is, amely talán a kelleténél erősebb, talán felesleges óvatosságra sarkallja.
Hiába hangoztatja, nem akarja megölni őt, ettől még potenciális veszélyforrás számára a kísértet. Élénken él még emlékezetében a legutóbbi eset, amikor Lysanor vezette el hozzá az ősi sárkányt, s csaknem ott hagyták mindketten a fogukat. Ha nincs a Gyilkos-tó kísértetének áldozata, egyikük sem mentheti meg irháját.
Sosem lehet tudni, honnan leselkedik a veszély az árulóra.*
- Ez nem az én háborúm. Ha a végzet az, hogy ő megöljön, hát állok elébe, ha eljön az a pilanat.

a mindenség tengerén."
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-13, 10:52 am

* Mikor a sárkány névtelennek nevez elmosolyodom.
- Igaz is, én tudom a neved. S illendő lett volna tudatnom a sajátomat... Hossin Ekkonak neveznek.
* Majd töprengő tekintettel hallgatom végig mit gondol a háborúról s amint végez egy kérdés ugrik
- Hát nem Lazúr földjének gyermeke vagy? Én aki egy másik világból jöttem joggal mondhatom, hogy ez nem az én háborúm de te ki ide születtél kevésbé teheted nem igaz? Elvégre a te otthonodban háborúzunk nem az enyémben Namelyr...
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-13, 2:33 pm

*A kísértet neve semmit nem mond Kainnak. Nem ismeri, sosem hallotta.
A szellemlény kérdései talán jogosnak tűnnek, ám az arany sárkány számára nem jelenthetnek semmi újat.
Természetes számára, hogy Lanuria területén született, itt nőtt fel, egy másik világban, amelyben még a sárkányok uralták e földet, s amelyben békében éltek az őshonos népekkel, legalábbis jobbára békében.
Egyik nép kitaszítottja, nem tartozik már nekik semmivel, habár lelke mélyén érzi, mindig is sárkány marad, s mindig is közéjük fog visszavágyni, ahova már nem térhet meg sosem élve.
A másik oldal, Lanur hordáinak utódai, s a melléjük állt helyi népek sosem fogadták be, s nem is vágyott közéjük tartozóvá válni. Ahogy a századok teltek, azt kellett látnia, sok igazság van abban, amit Anzar nevelése tartalmaz.
Pusztító, önző, saját magukkal törődő faj, amely elveszi mások életterét, hogy szaporodhasson, s kizsákmányolhassa a földet.*
- Nekem nincs otthonom. Egy árulónak soha nem is lesz ezen a földön.
*Böki ki, miközben magában nő a bosszúság. A feltételezett törpe járat felé egy lépést sem tesz, amíg a kísértet itt van. Nem bízik benne, hiába mondott számára egy nevet a másik.
Nem dugja ökleit sem bőrkabátja zsebébe, készen kell állnia, ha a kísértet mégis úgy dönt, megkísérli megszerezni Furiának ezt a trófeát.
Árulásának ténye sosem gyógyuló seb, melyre ez az egész föld emlékezteti. Más szempontból a kísértet potenciális veszély. Ebben a pillanatban már ismert jelenlegi tartózkodási helye, s ez csak azt jelenti, mielőbb odébb kell állnia, mert ezen a vidéken fogják először keresni, ha Hossin Ekko megviszi a találkozás hírét.*
- S most vidd meg gazdádnak a hírem, megtaláltál….
*Veti éjfekete szemeit a kísértetre. Biztos abban, ha az távozik, ő is úgy fog tenni. Ohenre és magára is veszélyt hoz ez a pillanat.*

a mindenség tengerén."
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-13, 6:32 pm

*Elmosolyodok az áruló szó hallatán, majd ingatni kezdem fejemet. Majd egy mély sóhaj hagyja el ajkaimat.
- Ha úgy érzed áruló vagy hát építs magadnak otthont hol az árulók élhetnek. A föld csak egy hely ahol megveted lábad, s ha megvetetted magadévá teheted. S nem viszek hírt rólad, nem látom értelmét jelentenem.
*Mély lélegzet következik.
- Ahogy az úrnőt megismertem bizony nagy megelégedéssel venné a hírt, hogy megtaláltalak azt viszont kevésbé, hogy nem öltelek meg. S...- Nézek Kain fekete szemeibe- Ki lenne az ki segítene nekem megállítani őt, ha nem az akinek feltétlen érdeke ez. Nem igaz Kain Namelyr?
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-14, 8:09 am

*Az arany sárkány nem örülne, ha arcára lenne írva, mit érez a javaslatra, miszerint építsen magának, s az árulóknak otthont.
Az lenne a halálos ítélet minden megmaradt árulónak, kiket eddig a sárkányok nem vadásztak le.
Épp az ad esélyt, hogy megússzák, hogy meghúzódnak.
A kétlábúak közé rejtőzés, a szétszórtság a maradék túlélőnek az egyetlen záloga, hogy saját egykori népe nem gyilkolja le őket.
Hogy ez élet-e egyáltalán, abban már maga Kain is kételkedett nem egyszer. Egyedül Silarona adott akkoriban új értelmet annak, hogy küzdjön még magáért.
S valóban, őt is elárulta, így senki és semmi nem győzheti meg arról, hogy bármiféle küldetése lenne.
Hamarosan tisztáznia is kell ezeket a dolgokat a vörös nősténnyel, aki az életét tette fel a vele való kapcsolatára.
Namelyr a folytatásra is néma marad, pedig egy cinikus megjegyzés ott van már a nyelve hegyén. Erősen kételkedik abban, hogy ez a kísértet, ahogy sok másik is, képes lenne végezni vele Furia kedvéért. Volt már, ki megpróbálta, s rajta is vesztett.
Végül Hossin Ekko utolsó mondatai azok, amelyeket már képtelen szó nélkül hagyni.
- Csak egy másik ősi, vagy az istenek állíthatják meg. Ezek közül egyik sem fogja, s ha még van célja létezésednek, hát nem is hangoztatsz ilyeneket senki előtt….Furia keze, s füle is messzebbre elér, mint hinnéd.
*Teljesen biztos abban, egy ősi sárkány ellen a jelenlegi halandók közül senkinek nincs esélye. Ő maga is megpróbálta, igaz csupán rongyos életét védte, s egy ízben Tarabas gyűrűjének, más ízben Lysanornak, s egy kísértet önfeláldozásának köszönhette csupán, hogy nem hagyta ott a fogát.
A kísértetnek azonban nem áll szándékában távozni, így az arany sárkány, lévén céljának további követése arra, s rá magára is potenciális veszélyt jelentene, maga dönt a távozás mellett. Hossinra néz fekete szemeivel.*

a mindenség tengerén."
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-18, 8:33 am

* Bólogatok helyeslően Kain válaszára.
- Igen egyikük sem tervezi de mond csak Namelyr Lanur melyik volt a kettő közül? Ne felejtsd el... Egyetlen Rizs szem képes eldönteni egy mérleg karját...
* Ha Kain távozni készül hagyom had menjen, nem áll szándékomban követni hisz oly sok még a tennivaló idelent.
- O igen majd el elfeledtem, remélem nem volt túl kedves az a Sendeli sárkánylány
* Ha rám tekint ördögi vigyort láthat arcomon..
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-18, 9:21 am

*Az arany sárkány fakó arca megnyúlik a rizsszemes szöveg alatt. Mit gondol ez a kísértet, talán lehetett volna esélye Lanurnak isteni segítség nélkül egy ősi sárkány ellen?
Ő mégsem tudhatja, hogy az emberek vezérének az istenek vajon csupán kardját adták, vagy varázserőt is, mellyel forgathatja.
Megrántja vállát, majd hidegen, közönyösen ejti ki válaszát.*
- Fogalmam sincs, hogyan volt képes azokat a dolgokat véghez vinni, amiket tett.
*Sendeli sárkánylányt emleget a másik. Vajon melyikre gondol? Lehetett ott kettő is, ráadásul mindkettő vörös volt, s bár Kain Silaronára gondol csak, a kísértet gondolhat másra is.
A kísértet arcán megjelenő ördögi vigyor azonban inkább Silaronát erősíti meg. Nem léphet le így, muszáj kérdeznie.
Az ördögi vigyor azonban még ott van előtte, s ez a holt lény azt képzeli, játszhat vele.*
- Te miről beszélsz?
*Villannak a fekete szemek sötéten a szemben álló lényre. Hangja visszafogott, halk, de közben szíve hevesebben kezd verni. A kísértet Furia ölebe, s az arany sárkány számára fontos tudni, mit akart ezzel mondani számára a szellemlény.*

a mindenség tengerén."
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-19, 8:20 am

*Arcomon már kevésbé ördögi mosoly jelenik .
-Oh én csak egy ostoba szellem vagyok aki túl sokat fecseg, olyan dolgokról amiről nem kellene. De ahogy érzem felpezsdült a véred a sárkány hallatán... Mégis csak van olyan akiért a hírhedt Namelyr a sárkányok árulója képes lenne harcba szállni? Mikor láttad őt utoljára Namelyr? Elég rég lehetett már ahhoz hogy elfogják?
* Habár csak egy blöff azért még beválhat.
- Menj csak utadra Namelyr... Nem foglak követni, előbb utóbb úgyis felkeresel majd... S Lanur hegyeiben megtalálsz. Szándékszol még valamit kérdezni netalán?
* Gonosz mosoly s testem kezd eltűnni. Sietnie kell ha még szeretne valamit.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-19, 12:26 pm

- Gees trap!
*Két szó, melyeket még Anzar tanított neki Enionban fiókaként. A sárkányok is használnak kísérteteket, ahogy az istenek törvényei megengedik számukra. Kereső, őrszellemeket, s másokat is, Furia például küldött már Kain megölésére kísértetet, s az is rajta vesztett. Épp ugyanezt a varázslatot használta ellene akkor az arany sárkány.
Hossin elhalványuló alakja körül nem látható semmi, mégis, ha távozna, erőtér villan körülötte, mely visszaveti a szellemlényt.*
- Nem ment még el az eszem, hogy Lanur hegyei közé merészkedjek, ahol már rég a sárkányok az urak. Ha majd keresem a halált, oda megyek.
*A sárkány közelebb lép, s fekete alakja megáll az erőtér előtt. Talán megölhetné a kísértetet.
Ha hírt visz, a sárkányok vélhetően vadászokat küldenek majd ide, s ez sem neki, sem Ohennek nem jó.
Azonban, amíg ez megtörténik, van idő eltűnni, s Ohennek is van ideje kereket oldani innen. Kain nem hiszi, hogy Furia azért elhagyná seregét, hogy a kontinens egy távoli pontján keresse az áruló kihűlt nyomait. De azzal is gyengül a sereg, ha egy-két sárkány kiválik.
Minden esetre határozottan néz a kísértetre. Dühe mind növekszik. Csupán egy varázslat, melyet ugyanakkor, s ugyanott tanult, hogy e szemtelen kísértet örökre a feledés homályába vesszen.
Azonban Silarona elvesztésének gondolata egyik legnagyobb félelmét hozza karnyújtásnyira. A vörös nőstény halálát ő okozza. Ezt nem hajlandó elfogadni, s bár érzelmei rögtön magukkal ragadnák, mégsem engedheti, hogy uralkodjanak rajta.*
- Beszélj, ha még létezni akarsz!

a mindenség tengerén."
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-20, 10:42 am

*Meglep kissé az esemény de a pánikhoz még kevés, vigyorgó fejem ismét látható lesz. S körülöttem egy jel kezd kirajzolódni a földön mit a természetes aljnövényzet eltakar. Namelyr egyre közelebb ér hozzám s belépve a körbe az nem reagál semmit egyenlőre.
- Beszéljek? Hussz aran inthe arak! - Hallatszik a hangos kiáltás majd felettébb nagy csend következik- Elgondolkoztál már azon, hogy a kígyóknak miért nincs istenük?
* Vigyorodok el miközben Kain háta mögött nesztelenül kezd lelogicsálni egy felettébb mérgező zöld színű kígyó s hátam mögött is megjelenik egy habár az nem mérgező de termete tiszteletet parancsol.
- Rajta beszéljünk hát
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-20, 1:29 pm

*A kísértet láthatóan nem esik kétségbe, habár a sárkány még mindig képes lehet végezni a két világ közé szorult entitással.
Kain azonban e pillanatban nem akar ölni. Silarona az, akiről többet akar tudni, vagy az a sárkány, akiről a szellemalak szólt, s ez az, ami miatt még nem lépett le.
A kísértet mágiáját érzékeli, ez természetes, ahogy az is, hogy az az erőtéren keresztüljut, ám mivel maga a kísértet is szellemi lényén kívül csupán mágiával rendelkezik, így ha azt használni kívánja, hát maga az erőtér hullámzása is jelzi ezt.
Az idegen szavak ezt erősítik meg, s a sárkány, miután látható átok nem indult meg ellene, ő maga fordul arrébb. Elindul, hogy körbejárja az erőteret, miközben a kísértet mögött megjelenő kígyót, s magát Hossint tartja szemmel.
Léptei egyre távolodnak az általa nem észlelt veszélyes teremtménytől, miközben megszólal.*
- Mely árulót fogta el?
*Nem tudja, a megjelenő méretes kígyó volt-e csupán a varázslat célja, ám az az erőtéren belül van, s varázslat el is hagyta azt. Emiatt még az is lehetséges, a kísértet épp most hívja az ősi sárkányt, vagy néhány vadászt….
Namelyr úgy gondolja, nincs sok ideje, felkészül a gyors távozásra.*
- Neveket mondj, s azt, kivégezte-e!
*Ha Hossin nem ad választ, a sárkány kezével megérinti az erőtér vonalát, s az elektromosság annak belső oldalán csap le.
A kísértet tükörvarázsa visszaveri azt, ám könnyen lehet, az erőtér faláról újra visszavágódó átok többedik próbálkozásra le fogja verni azt az elhárító varázslatot a kísértetről, s az esetben a csapás már átjárja a szellemtestet. Sokáig nem állhatja, ha nem érzett még kísértetként fájdalmat, most szenvednie kell.
Ha beszélni kezd, Kain megáll, s szemmel tartja mindkét alakot. Nem indít támadást a kísértet ellen.
A kígyó követheti fekete csizmáit, s fekete bőr nadrágját, bőrkabátját, ám a sárkány nem törődik vele.*

a mindenség tengerén."
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-25, 1:23 pm

*Tekintetem követi a sárkányt, majd mikor kérdez csak elvigyorodom s halkan megszólalok.
- Miért kérdezném meg egy halálra ítélt nevét? Engem legkevésbé sem érdekelt annak a nősténynek a neve viszont amit képvisel annál inkább...
* Ha Kain továbbra is hozzá akar érni a pajzshoz még oda szólok neki.
- A helyedben nem tenném, ismerem ezt a mágiát, tudom mire képes....
* Sejtelmes mosoly arcomon jelzi készültem valamire.
- Vagy próbáljuk ki, mi történik ha hozzá érsz...
* Ha Kain közelebb viszi kezét s beindítja a láncreakciót a villámok felcsapnak. Amint odabent aképp odakint is három lépés távolságban. S magát az alkotót is elkezdik kínozni. S ha számításaim helyesek elég időt nyer nekem a védelem amit már korábban testemre helyeztem ahhoz hogy a két egyenlő nagyságú erő mi a pajzsot kint és bent is ütlegeli megadásra késztesse azt. S akkor ha ez mind sikeresen lezajlik megszólalok.
- Minden mágiának megvan a kiskapuja az ereje és a gyengéje egyaránt.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-25, 2:28 pm

*A válasz azonban más, a kísértet ugyan megszólal, de egyáltalán nem mond nevet, s a sárkány dühét ez csak fokozza.
A kísértet szavai miatt eddig nem támadta meg Hossint.
Nem izgatja különösebben, hogy Hossin mit tervez, ugyanis nem maradt szó nélkül.
A benti kígyó még mindig ott őgyeleg a kísértet mellett, tétlenül, s ez sem igazán érdekli a sárkányt. Egy dolog érdekli, vajon az a vörös sárkány Silarona-e, vagy valaki más.
A többi áruló halála kevéssé érintené meg, hiszen már nem az elsőt fognák el.
Azonban felmerül még valami.
Amilyen álnok mosollyal játszadozik ez a lény a sárkány érzelmeivel, legalább annyira hazudhat is.
Az éjfekete szemek továbbra is a szellemalakon nyugszanak, s a sárkány fakó arcán megvető arckifejezés fut végig.*
- Látszik, kinek vagy az ölebe.
*Sziszegi hidegen a kísértet felé, miközben kezei ökölbe szorulnak.
A kísértet szavai, s arckifejezése, akár szándékos, akár csak nem bír saját fensőbbségtudatával, árulkodó számára.
Talán, ha nem biztatja, bele is sétál a csapdába, ám így nem teszi. Valamit tervezett a szellem. Ellenben, miután az erőtér nem csupán a levegőben, a föld alatt is folytatódik, jól tudva, az efféle szellemlények a szilárd anyagokon is úgy jutnak át, mint kés a vajon, arrafelé is folytatódnak.
Nem véletlenül hívják sárkány nyelven kísértetcsapdának. Ezen nem olyan egyszerű kijutni egy Hossin-félének.
Azonban van egy hozzá kötődő varázslat, melyet még nem használt, s látva a kísértet eddigi megnyilvánulásait, elsőre bizonyára nem fogja megölni. Annál nagyobb a hatalma neki.
Nem kenyere a kínzás, így még egyszer megszólal.*
- Hazudsz, csak azt nem tudom, miben. Abban, hogy tudod, kit fogtak el, vagy valami másban. Ha nevét nem tudod, azt sem tudhatod, az a sárkány az-e, akire gondolsz, vagy valaki más. Neked nyilván egyre megy. Mit láttál?

a mindenség tengerén."
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-25, 4:47 pm

* Elnevetem magam Kain szavaira. S közben az ökölbe szorult kezet nézem ahogy megállt még mielőtt beindította volna a pajzs erejét. Majd érzelem nélkül hideg tekintettel tekintek rá. Arcomon már nem ül vigyor.
- Hidegen hagy hogy nevezi magát az a hgyesfülü bőrébe bújt sárkánylány. Akit sendelben a saját épséged elébe helyeztél. Azt tudom hogy fontos neked ezért nem végeztem ki mikor elfogtuk őt. Emberi alakban pontosan ugyanolyan gyengék vagytok mint a közösséges halandók. Aden teste ellen esélye se volt mielőtt csak megfordult volna kiütöttem... Azóta is kómában tartom őt... S Furiának azt üzentem levágtuk a fejét és ekorint díszíti ebben a pillanatban is. Totálisan nem érdekel mit hiszel el vagy mit sem.... Ha nem térek vissza a helytartóm kivégzi őt a parancsom szerint és kirakják a koponyáját a többi közé... Kain Namelyr...
* Közben egyre több mérges kígyó vesz minket körbe. Fenn a fákon a bokrokból az aljnövényzetben.
- S ha nem akarsz itt veszni elengedsz...
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-26, 1:49 pm

*Az arany sárkány nem tud elképzelni olyan helyzetet, amelyben ez a kísértet meg tudná őt ölni, így magabiztosan, s haragosan áll az erőtér előtt. Lázasan gondolkodik, miközben dühét is muszáj még karban tartani.
S végre elkezd gondolkodni is. Furia szemében Silarona is áruló. Abban is biztos, hiszen Lysanor megmondta, hogy tud róla, s hogy még biztosabb legyen a dolog, nem tud elképzelni olyan szituációt, amikor Furia engedné, hogy egy áruló sárkányt úgy végezzenek ki kétlábúak, hogy náluk maradjon a bizonyítéka halálának.
Egy szimpla üzenet egyetlen kétlábútól sem elegendő. Ahhoz kell a levágott fej, s mivel az álnok kísértet azt mondta, a lány él, s nála van, miközben megüzente az ősi sárkánynak halálát, nem elegendő.*
- Hazudsz.
*Jelenti ki a sárkány, s bár biztos benne, hogy a kísértet megpróbálja majd meggyőzni arról, igazat beszél, nem hagyja magát felültetni.
Jól tudja, ha Silarona elveszik, az ő életének éppúgy nem lesz a továbbiakban értelme, ahogy akkor sem volt, amikor találkoztak.
A megbeszélt helyen fogja várni Silaronát, s ha a vörös nőstény nem érkezik meg a megbeszélt időben, akkor meglátogatja ezt az Ekorint.
Ez azonban még a jövő zenéje. A sötét szemek körbepillantanak. Felfedezi a kígyókat maga körül.*
- Pontosan olyan férgek, mint amilyen te vagy, Hossin Ekko. Ha kiderül, hogy akár haja szála is meggörbült, s neked közöd van hozzá, biztos lehetsz benne, nem lesz biztos hely e földön előlem.
*Halkan, fojtott hangon beszél a kísértethez.*

a mindenség tengerén."
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-27, 8:37 am

* Halkan elnevetem magam utolsó kijelentésére. Majd én is halk szavakat intézek hozzá.
- Mégis hűségesebben szolgálnak mint négylábú rokonaik... Mégis kire céloztál féreg alatt? Magadra netalán? Ha a hozzád hasonlók nem szállnak harcba Fúria ellen nem nekem nem lesz hova bújnom, hanem neked.... Mert az emberek kora leáldozik és eljő azaz idő mikor már álcád elégtelen lesz ahhoz hogy megóvjon. S akkor eljövök érted, mint Fúria hű kutyája és levadászlak. Vagy beállsz a csatába s elesel vagy kevés eséllyel legyözitek a sárkányhadat.
*Arcom elkomorodik.
- Mióta is álldogálsz itt Namelyr? - Tekintek fel az égre- úgy tudtam nem maradsz sokáig egy helyen...
*Kaján vigyor fut arcomra.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2016-10-27, 11:14 am

- Ne játszd az ostobát! Tudom, hogy nem vagy az. Sosem voltunk elegen, hogy hatásunk legyen a háborúra, s már nem is leszünk. De ez nem tart vissza attól, hogy egy kísértetet kivégezzek. Hamar megtudom, igazat szóltál-e….
*Nagyvonalúan visszatartja azt a tényt, hogy valójában nagyon is van hova bújnia. Dahake és a Hajnal völgye már elegendő biztonságot nyújt, ám Silarona oda nem léphet be.
S épp ezen tények miatt van jelenleg is kint, s nem ott, ahová tartozik. A kígyóktól nem tart, s miután az erőtérre néz, egy igét ejt ki száján.*
- Vermindering!
*Az erőtér mérete csökkenni kezd, mind kisebbre szorítva össze a kísértetet magát is, s lassacskán ott lebeg csak a sárkány előtt.
Kain nem várja ki, hogy válaszoljon, s a kísértetre pillant. Bizonyára elég szűkös neki a hely, ezt az erőteret nem törheti meg. Akkora erővel hozta létre, hogy a kísértet kénytelen tűrni a mind kisebb teret. Épp arra hozták létre, hogy a fajtáját fogva tarthassák benne.*
- Dremer legyen veled, Hossin Ekko!
*Majd megérintve az erőteret kiejti a teleportálás igéjét. A cél a Gyilkos-tó, hol majd az erőtér maga is feloldódik, szabadon engedve foglyát, miközben Namelyr maga is teleportál, ám célja egészen más irány, a Keleti szeglet vidékét veszi célba. Ohent most túl kockázatos lenne tovább keresni, neki is, s a másiknak is.
Azonban szívében ott az aggodalom, hiszen mi van, ha a kísértet mégis igazat mondott, ha Furia odáig süllyedt, hogy kétlábúakra hagyja az árulók elfogását, s kivégzését, nem akarva bemutatni az egyik legkeresettebb áruló nőstényének fejét Enionban?
Minderre csak akkor derülhet fény, ha Silarona nem jelenik meg a találkozón…Addig azonban Kainnak marad az aggodalom, s az önmarcangolás.*

//Ha nincs más, köszi a játékot és bocsi a szűkös helyért Wink //

a mindenség tengerén."
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 1047
Életkor : 45

Character sheet
Nép: Mágusok

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2017-05-01, 8:44 pm

-Othon édes othon ehh régen voltam itt idelye szelőztetni a végén még ide szokik valami agyhalott dög az erdőből. Dolgozni is meredek lenne na mindegy.
-Kivel beszélgetsz nincs rajtunk kívűl senki itt és mindketten ugyan azon agyalunk szoval akár be is foghatnád.
-Nagy a pofád ahoz képest hogy alig usztuk meg de igazad van dolgozzunk és tanuljunk a Sendeli móka bebizonyította hogy van min dolgoznunk így ideje fejleszteni magunkon és elkezdeni azt a nyavajás egyé vállást amit elkezdtünk csak amiatt geko miatt félbe hagytunk.
-Elöbb takarítsunk
Gyakorlatilag gyorsan végzek minden éghető szemetet elégetek és a föld alá huzom a maradékot. Aztán kezdhetem az előkészítését a varázslatomnak, még jó hogy tettem el pár holtestett tartalékba előre gondolva a jövőre. Kisétálok a házbol a tisztáson eltakarítok egy 5 méter átmérőjű részt és egy össze fogott runasort rajzolok aprólékos munkával. Ami tartalmaz némi test modosíto igét az egyik erőnövelőmet no egyelőre elég a gyengébb nem tervezek elpatkolni egy varázslat miatt, egy kisebb regenerálo varázst is csapok hozzá mivel elég fáraszto önnön erőmből fent tartani az új alakom így azon segítek először és ha sikerűl bár miért ne sikerűlne akkor elégé sok fölös energiám marad hisz a runasor fokuszának az egyik kristályt tervezem 7 darabra szedni és a testembe ültetve táplálni az átváltozást. mielött elfelejtem a bőrőm tűz és villám állová teszem noha a varázs így se fog végtelen erejű lenni de talán többet fog bírni mintha én mondogatnám magamra és az is töltődhet magátol mert egyes átokfajzatok képesek villámal dobálozni közvetlen közelben. Hm azt hiszem a pajzsot is megtartom de a testemet a föld jellegzeteségeivel is felruházom.
-Ez egy remek ötlet de a pajzsot se feledd néha hasznos mégha el is kopik.
-Ne dumálj bele a gondolataimba.
-Hűha hülyegyerek ez még közös test és emlékez sárkány test a célunk és az hogy egésszek és erősek legyűnk nem az hogy egy oriás szörnyetegek legyünk.
-És ezt épp te mondod aki ezt az elcseszett formát hozta ...
-Jólvan befogtam a pofám
És ezzel csendesen dolgozunk tovább majd eszünkbe jut hogy ketten könyebb így egy föld testet készítek amit a képemre formázok és egy lélek kapocs varázzsal magamhoz kötöm hogy a másikam használlhassa mint a saját testünket így kiküszöbölve sok gondot és megduplázva a munka lehetőségünket. Amint végzünk vele ami sajna nem pár perc hanem napok mivel minden részt aprólékosan tervezünk meg hiba mentesen jó pár varázserő tár runa is kerűl bele hogy ne keljen óráket előkészűlni. Amint a runakörrel végzek egy elemierő pajzsal esővédetté teszem nem lenne jó ha elmosná, megjegyzés kell készíteni egy nagyobb kikövezett részt Runakörnek beszerezni pár méretesebb kristály energia igények kielégítésére és ellopni Furiátol a fejem.
Merész terv figyelembe véve hogy két dolog a sárkányoknál találhato meg. Mindegy először végezzünk a varázzsal és a kristály szétszedésével.
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Hozzászólások száma : 531

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-15, 3:48 am

//Kain Namelyr - Találkozások Tarsisban - Folytatás a Piacról//

718 évvel az éj-hasadéki csata után

A korántsem természetbe illőnek nevezhető füstszerű anyaggal körbevett örvény cseppet sem bánt vele kesztyűs kézzel. Úgy köpte ki magából, hogy arccal érkezett a fűbe, ráadásul legalább olyan borzalmasan érezte magát, mintha napok óta szemhunyásnyit sem aludt volna. Elméje ólomnehéznek hatott, s beletelt egy kis időbe, mire végül elért hozzá a két másik, pázsit által elfojtott tompa puffanás. Még további pillanatokra volt szüksége ahhoz, hogy felemelje fejét és körbetekintsen, ahhoz pedig végképp, hogy felfogja: híre-hamva sem akadt Tarsisnak közel és távol egyaránt. Ugyanígy a bárd és a fehér nőstény sem képezték részét a tájnak, a két másik sárkány azonban annál inkább. Valturaan emlékezett rá, hogy az egyik - az Ahrol nevezetű - vörös karmokat használt, a másik pedig - a baljóslatú sötét alak - arra utasította, hogy meneküljön. Hát innen aztán menekülhetett, amerre akart, túl sok sikerre nem vitte volna a műveletet... Kivéve, ha nem a földön teszi azt.
Ezúttal nem folyamodott trükkökhöz. Lassan, kúszva, hátrafelé igyekezett távolodni tőlük, abban reménykedve, hogy ismételten egymással lesznek elfoglalva, ő pedig kereket oldhat. Azonban ahogyan újra átgondolta, s a szűk utca emlékével együtt a két sárkány egymással vívott csatájának félelmetessége is haloványodott, újfent felélénkült benne a kérdésáradat, Ahrol sértő, felháborító viselkedése és az a bosszantó érzés, amikor sejtjük, hogy mindezek ellenére egy apró láncszem még mindig hiányzik. Várt tehát a szárnyalással. Megtartotta kétlábú alakját, s igyekezett felmérni az új környezet szülte helyzetet, hol egyik, hol a másik arcán jártatva a tekintetét. És ugyan a teleport hatása mindinkább elmúlni látszott, a fehér sárkány szeme egyre és egyre szűkült - részben koncentrált, nagyobb részben azonban ismételten pattanásig feszültek az idegei. Valószínűleg képtelen lett volna újabb védőfalat alkotni, ha megtámadják.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-15, 8:57 pm

//Valturaan//

*Kain érkezik másodikként, az örvény valamivel távolabb dobja ki magából, mint Valturaant.
A fűre érkezés neki is sikerül, átfordul a vállán, majd elterül egy pillanatra a gyepen.
Tudja, hogy Ahrol is megérkezik, nem lehet kétsége afelől, hogy jó okkal teleportálta őket ide. Ez nem a hagyományos teleportáló varázslat volt, s abban is biztos, hogy nem saját mágikus erejéből táplálkozott a vörös sárkánynak.
Megrázza a fejét, s próbál mielőbb alkalmazkodni az új helyhez. Viszonylag időben sikerül is neki, s miután felméri a helyzetet, hogy közel, s távol nincs senki, csak a három sárkány, végre nem tartja vissza semmi attól, hogy felvegye valódi alakját.
Csupán egy villanás, s megkönnyebbült sóhaj hagyja el immáron egy hatalmas, aranyszínű sárkány mellkasát. Az ősi, fekete sárkányokat közelíti méreteivel, ám arany pikkelyein ott van hétszáz év sebeinek nyoma. Egyes pikkelyek helyére újak nőttek másokon karcolások, karmolások, régi harcok sérülései látszódnak.
Megcsóválja fejét, s lepillant a fehér elfre.
Ekkorra már az örvény megadja magát, s Kain nem várhat tovább. Talán még megvan a helyzeti előnye, így rögvest támadásba lendül Ahrol ellen. Nem hallat harci kiáltást, hang nélkül csap szárnyaival, s löki el magát izmost, hátsó lábaival.
Megpróbálja megragadni Ahrolt, még kétlábú alakban, ám ő sem rest, egy újabb villanás kíséretében egy vörös sárkány fogadja az arany támadását.
Vörös és arany karmok csapnak össze, tüskés farkak keresik a rést a másik védelmén, hogy sebet okozzanak, s a két hatalmas pofában borotvaéles fogak próbálják az ellenfél nyakát átharapni.
Gigászok csatája ez, a föld is beleremeg, mielőtt teljesen elhagynák, s mind magasabbra csapnának egymást kerülgetve szárnyaikkal.
A szél, melyet a sárkányok keltenek, végigrobog a füvön, odafent pedig életre-halálra folyik a küzdelem.*

a mindenség tengerén."
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-16, 1:56 am

//Kain Namelyr//

Rövidke élete során már számtalanszor látta azt a bizonyos fényt, mely a sárkányok alakváltását kísérte - igaz, jobbára csak a sajátjáét, azonban bárhol felismerte volna, ebben teljesen biztos volt. Most sem esett meg másként, így aztán még csak nem is pislogott közben. Nem attól a sárkánytól félt... egyelőre nem érezte, hogy tartania kellene tőle, elvégre egyetlen árva varázslatot sem repített még felé egész álló nap. Nem félt... azt nem, azonban a meglepődést már nem kerülhette el. Jégkarom-csúcs, a kolóniája menedékének otthona, igazán vén vezetőkkel büszkélkedhetett olykor-olykor, de egy sem volt ilyen hatalmas. Meg sem közelítették az arany sárkány méreteit, akinek teste regéket is mesélhetett volna olyan korokról, melyeket az árnyékában eltörpülő ragadozó csak elmondásból ismerhetett. Valturaan mozdulatlanná dermedt, amikor a korábban segítségére siető idegen lenézett reá. Meg kellett hagyni, így már nem is gondolta olyan sötét, baljóslatú teremtménynek - a külsejét elnézve sokkal rosszabbnak hitte, ám ezzel ellenben szerepelt, hogy ha akkor nem lép közbe, Ahrol valószínűleg rövid úton megfojtja Tarsisban, a harcmodorát elnézve pedig talán még örülnie is kellett volna ennek a végkifejletnek. Nem szívesen keveredett volna összetűzésbe egyikkel sem, az egyszer biztos. Álláspontja, mely szerint nem volt oka félni az aranytól, egyetlen rövid pillanatig ingott meg csupán, s akkor is azért, mert azt várta, hogy amaz kifordul magából. Várta, hogy elsöpri az útból vagy eltapossa és erre az egyetlen rövid pillanatra valóban csontjaiig hatolóan rettegett megtermett fajtársától. De a fejcsóváláson és a tekintetén kívül semmit sem kapott tőle, előbbit ráadásul nem is pontosan értette. Persze nem mintha lett volna ideje megfejteni, mert azok ketten máris egymásnak estek, akárcsak abban az utcában - mindössze csak most már a nehézfegyverzet is terítékre kerülhetett. Talán csodának számított, hogy nem taposták el közben, ám még ha nem is, a fehér sárkány nem mozdult, egyelőre nem. Azon gondolkodott, amit az a fejcsóválást jelenthetett, azonban hozzá társított szavak nélkül teljesen tehetetlennek érezte magát. Ne avatkozzon a harcukba? Ne fusson el? Mit ne tegyen?
Erős fejtörésének a föld robajai adtak ritmust, ám a két hatalmas, izmos óriás levegőbe emelkedésekor keletkező légörvény végleg kilökte őt elméje biztonságából. Nem tudott semmi többet annál, mint mielőtt nekikezdett, egyetlen egy dolgot leszámítva: azok ott úgy rabul ejtették lényének valóját, hogy egész végig követte őket a szemével. Szinte lázban égett a látványuktól, ez pedig végül arra sarkallta, hogy kövesse példájukat. Tovább gondolkodni közben is ráért... Immáron a harmadik fényvillanás tűnt fel, ezzel pedig az örvényből érkezett harmadik sárkány is felvette eredeti alakját. Közel sem tűnt félelmetesnek a másik kettő árnyékában, sőt, még a sörénye és a testét fedő finom pihék is felszabadítottak magukból némi szőrt, mely aztán fehérrel szennyezte be a zöld füvet. Valturaan hűvös tekintettel nézte a hószín szálakat, mintha azokat okolná, amiért habozott eltűnni innen. E rideg, vádló tekintet aztán hirtelen más színbe öltözött: a hósárkánynak támadt egy ötlete.
Ne meneküljek? - kérdezte magától, mialatt újfent felnézett - mintha sikerült volna megfejtenie, mit akarhatott tőle az arany sárkány - Hát jó...
Megrészegítette a szabadság, amelyet visszaszerzett, s ezúttal úgy döntött, nem lesz rövid életű. Nem. Közel sem vadászatnyira kívánt így maradni, de nem is azért, hogy válaszok nélkül elrepüljön, azt kockáztatva, hogy egy nap valami még utoléri. Nem akarta, hogy az a valami a vörös legyen, és ahogyan azt korábban is megállapította, csak itt és most tudta megelőzni a katasztrófát. Ravasz vigyorától a legtöbb Csupasz valószínűleg ordítozva rohant volna a szélrózsa összes irányába egyszerre, csakhogy egyetlen Csupaszt sem látott - esélyt arra, hogy a készülődő terve rosszul süljön el, nos, többet.
Remegve emelt fel egy keveset a szőrből, mintha azt hinné, az majd valahogyan bátorságot kölcsönöz neki. De nem volt mit tenni. A saját test okozta lendület, láz és vér-száguldás az ereiben éppen elég lökést adott számára ahhoz, hogy kiterjessze óriási, fehér szárnyait, és belekezdjen. Összeráncolta az orrnyergét, ahogyan a szél az arcába sikoltott a sebességtől - attól, ami az Ahrolhoz hasonló nagy monstrumoknak nem volt meg. Észvesztő tempóban, messze kikerülve őket, emelkedett föléjük, hogy szemmel tarthassa a küzdelmet, ezután pedig össze-vissza kezdett repkedni, itt-ott köddé válva a felhők fehérségében. Kitárta karmait, s hagyta, hogy a szélörvények közéjük sodorják a részleges vedlés következtében kihullott hosszú, hófehér szálakat. Végül pedig lejjebb ereszkedett, ügyelve arra, hogy ne kerüljön túl közel, s egy alkalmasnak tűnő pillanatban, amikor sem karmok, sem fogak, sem pedig kemény, éles tüskék nem érhették, megpróbálta Ahrol arcába hajítani különös zsákmányát. Ezután a rugalmas, vékony test ívben megfordult, s gazdája heves, ritmikus szárnycsapások és egyensúlyozás kíséretében újból föléjük kezdett emelkedni - úgy leste, hogyan fogadja majd vörös fajtársa a szabotálási kísérletet.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-16, 8:21 pm

//Valturaan//

*A két sárkány, az arany és a vörös nemigen törődik a fehérrel odalent. Tán még azt sem érzékelik, hogy alakot vált, s azt sem, hogy a levegőbe emelkedik.
Ahrol megkísérli éles fogaival Kain nyakát átharapni, amit Namelyr az abba az irányba leszegett fejjel próbál megakadályozni. Szarvai, s a feje búbjától induló tüskéi kellő védelmet adnak.
Eközben hátsó lábait a vörös vékonyabban pikkelyezett hasa felé igyekszik felhúzni, hogy beleakaszthassa karmait a bőrbe.
A vörös erre inkább megpróbál elszakadni tőle.
Ahogy rövid időre elválnak egymástól, tűzzel kínálják meg a másikat, ám a tüzek kioltják egymást, s a füst marad csupán a lángcsóvák után. Ekkorra már ismét találkoznak, amíg Ahrol karma végigszánt az arany sárkány háti pikkelyein, addig Kain izmos farka lesújt a vörös szárnytövére.
A hatalmas csattanást követően összekapaszkodva forognak a levegőben, miközben szárnyaikkal verdesve igyekeznek fenntartani magukat, s a másik fölé-alá keveredni. Ez okozza a forgást.
Ezúttal Ahrol fogait az áruló szárnya felé irányítja, ám a szemeibe repülő fehér szőrpamacsok egy pillanatra elvakítják. A vörös sárkány dühödten rántva egyet fejét pillant fel, s e felpillantást az arany használja ki.
Kettős ívű szarvaival a másik állcsontja alá döf, s felrántva fejét ellensége fejét is feljebb tolja. Érzi, hogy a szarvak megfeszítik a nyakat, s fejére, a szarvak közé meleg vér fröccsen. Ahrol hörgő üvöltése jelzi, megsebezték, s az arany sárkány nem rest, hátsó lábai a vörös mellkasa alá kerülnek, kimeresztett arany karmai felhasítják Ahrol hasfalát.
E pillanatban engedi el Kain ellenfelét, s hagyja, hogy a méretes, vörös test alázuhanjon a zöld lankák irányába.
Nem keresi még Valturaant, pedig biztos benne, hogy a vörös védelmének megingását neki köszönheti. Behúzza arany szárnyait, áramvonalasabbá téve testét, s zuhanásba kezd ellenfele után.*

a mindenség tengerén."
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-16, 9:07 pm

//Kain Namelyr//

Valturaan erősen gondolkodott, mi is okozhatta pontosan azt a temérdek zavarodottságot, amely felgyülemlett az elméjében a küzdelem iménti pillanatait vizsgálva. Akkor is ez foglalkoztatta, amikor feltört a magasba, ám ekkor egy pillanatra megállt, s hátratekintett. Semmiféle karmok nem nyúltak utána, s ami még fontosabb, így nem téphették darabokra a gigászok mellett kissé eltörpülő hósárkány testét. Ez pedig két dolgot jelenthetett: az egyik, hogy sajátos támadását azonnal semlegesítették, a másik azonban azt feltételezte, hogy a vörösnek nem hagytak időt a szőr-manőver megtorlására.
Már ha egyáltalán foglalkozott ilyesmivel, ezt még hozzá kellett tenni, s Valturaan hozzá is tette, mialatt folytatta a felfelé szárnyalást korábbi megfigyelőhelye irányába. Nos, volt is mit néznie, ezt pedig az érkezésekor felharsanó ordítás is kiválóan jelezte. Arra viszont semmi nem tudta felkészíteni, amit odalent látott. A fehér sárkány még soha... soha, de soha nem látott ennyire komoly küzdelmet két sárkány között, s még mindig nem is értette, mi végre ölik egymást. Saját indítékait már ismerte, azok értelmében pedig neki nem állt szándékában pusztítani a városokban, ahogyan azt fajtársai eddig tették. Ha abból indult ki, hogy Ahrol valószínűleg ezért nevezhette ostoba árulónak, arra a következtetésre jutott, hogy az arany sárkánynak sem éppen a rombolás volt a prioritása... helyette pedig más sárkányokat ölt? És ha igen, az jó volt vajon, avagy rossz? Egyáltalán mit lehetett tenni az eldöntés érdekében?
Ezen gondolatok kavarogtak a fejében, ahogyan a vért figyelte... a vért, amelyet kiontanak, és a szagot, amely kísérte. Túl jól ismerte már a sárkányvér szagát azokból az időkből, amikor apja megpróbálta jobb belátásra téríteni, s némi leckéztetés gyanánt reátámadt. De az korántsem volt ennyire komoly és végzetes. Ez és a múlt összekavarodott a fehér sárkány nyomás alatt meg-megingó békéjű tudatában, míg végül a pillanatnyi káosznak a vörös zuhanása vetett véget - a káosz pedig a félelemnek adta át helyét. Valturaan félt. Félt, mert tudta, hogy Ahrol habozás nélkül végzett volna vele, s ugyanezt az idegen arany sárkánnyal is megpróbálta - ámde sikertelenül. Mérget mert volna venni rá, hogy vesztett, azonban a másik utána iramodott, így aztán Valturaan rettegése is tartott még egy ideig. Odafent körözött, további szőrt gyűjtve, ha esetleg szükség lenne rá, bár ebben erősen kételkedett. Jobbára inkább csak a saját életéhez való ragaszkodás miatt fogott hozzá újra, s mert úgy talán kitisztulhat a feje. Hasztalan. A fehér szagolta a vért, s elért hozzá, mennyire közel volt a sajátjának kiontásához. Ez megfékezte dühét és elhivatottságát, így elhatározta, egészen addig le sem száll, amíg jónak nem látja. Lomhán, alig-alig ereszkedve figyelte, mi fog történni, légvételei megszaporodtak, s feszült nyakkal irányította lefelé a fejét.
Távozni nem fog. Semmiképpen sem.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-16, 9:29 pm

//Valturaan//

*A lefelé hulló vörös sárkány még lélegzik, még szörcsögve próbál lendíteni bágyadt szárnyain, ám vörös vére, mi vörös pettyeket hagyva a levegőben követi őt, jelzi, sebei nem csekélyek.
Ködösödő tekintetén keresztül látja a felé mind sebesebben közeledő arany sárkányt, s a távolabb köröző, apró fehéret.
Az áruló nyert, ebben már biztos, abban is, hogy neki már nincs esélye. Látta saját hasi sérülését, érezte, ahogy tüdejét lassan telíti saját vére, mely a nyakán ejtett két sebből csorog hátra légcsövén keresztül minden légvételével.
Mégsem gondolja, hogy ez igazságos, az árulónak halnia kellene. Egy ősi ellen lázadott, kétlábú szóval élve herceg lehetett volna népe körében, ehelyett megtámadta nevelőatyját, Anzart, az egyik ősi sárkányt, s a kétlábúak mellett szembeszállt saját fajtársaival.
Emiatt halált érdemel, s ő most mélységesen bánja, hogy nem viheti el fejét Furia elé. Ha a fekete nőstény elé tehette volna, láthatta volna boldognak őt, az mindent megért volna neki.
Az arany sárkány nem éri utol a vöröset. Hirtelen tátja ki száját, s küldi egy jókora lángcsóvát a sebesült felé. A lángok megtalálják a sebeket, körbenyaldossák a vörös pikkelyeket, s végül egy halott, tűzgömb zuhan a fűre.
Kain szárnyaival lassítja az érkezést, ám még nem landol. Kiterjesztett szárnyaival csap egyet, farkával kormányozva köröz még a lángoló maradványok felett, s mikor föléjük ér, még egy lángcsóvát küld le rá. Így lesz biztos, hogy nem sok marad fajtársukból.
Csupán ezt követően landol nem messze a lángoló maradványoktól. Kiterjesztett, hatalmas szárnyai lassítják érkezését, s csaknem lehelet finoman érnek arany mancsai a talajhoz.
Nemes tartással pillant végig egykori ellenfelén, majd arany szemei a fehér sárkányt keresik.*

a mindenség tengerén."
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-16, 10:00 pm

//Kain Namelyr//

Még sosem látott haldoklót, emlékei szerint. Ilyen haldoklót biztosan nem. Az égő hús orrfacsaró, gyomorforgató bűze azonban régen látott ismerősként csapta arcul, s késztette a fehér sárkányt arra, hogy iránt, s megfigyelési taktikát váltson. Lejjebb vitorlázott, végül hatalmas ívű hátraszaltót végzett a levegőben. Így a szag nagy része elkerülte ugyan, ám már nem volt képes visszarendezni gyomra nyugalmát. Hogy valóban a terjengő szagok tették-e vele avagy a tudat, hogy az arany végzett a vörössel, még ő maga sem derítette ki, s nem is festett úgy, mintha akarta volna. A második lángcsapásra már nem is figyelt olyan nagyon. Az áruló és az ostoba szavak úgy visszhangzottak elméjében, akár ha óriási, üres teremben állt volna Csupaszként.
Valturaan érezte a másikon a tekintélyt. Megmagyarázhatatlan volt számára, azonban valahogyan ez az idegen mégis csak hamarabb kivívta tiszteletét, mint önnön nemzője. Némi erőt is vennie kellett magán, hogy ne rettegjen tőle olyannyira, ám hogy sikerült-e valóban megszabadulnia az érzéstől, nem tudhatta, elvégre nem látta magát kívülről. Amikor tekintetük találkozott, Valturaan zuhanórepülésben indult meg a füves talaj felé, majd felette nem sokkal kitárta testéhez képest túlságosan óriási szárnyait, s tompa puffanás, valamint némi felforgatott föld kíséretében leereszkedett, kellő távolságra az arany fajtárstól, akitől azt remélte, nem áll szándékában újabb áldozat után nézni. Tisztes távolban maradt az égő-füstölő alaktalan dombtól, úgy hajtotta össze szárnyait, s nézett fel az ismeretlenre, akitől végre, végre válaszokat remélt. Rögvest a közepébe is vágott, egyelőre egy tétova biccentéssel intézve el a tarsisi utcában történt kisegítést. A másik viselkedése alapján fogja majd megválogatni további szavait a történtekkel kapcsolatban.
- Semmit nem értettem ebből. - közölte kissé zaklatottan, ahogyan fejébe tolultak a nap emlékei - Kérlek, magyarázd meg. - kérte aztán, majd még hozzátette - Tudtad a nevét.
Egy pillanatra lenézett a körülötte landoláskor szétszórt szőrhalmazra, aztán, ahogyan peregtek az emlékszemcsék, Valturaan önkéntelenül is ismételten kinyitotta a száját, ezúttal végleg az arany sárkány szemein tartva pillantását. Aztán mégis összezárta állkapcsát. Határozottan válaszokat akart, méghozzá most, ámde nem elhamarkodott módon. Nem zárta ki a lehetőséget, mely szerint előle is menekülnie kellene, mélyen legbelül még nem. Ezek után nem. Ahhoz kellett... valami, ami biztosítja az ellenkezőjéről.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-16, 10:22 pm

//Valturaan//

*Az arany szemek követik a landolást. A fehér sárkány tisztes távolságot tart, ez jelentheti azt is, hogy tart tőle, s azt is, hogy készül valamire.
Azonban az arany sárkányt ennyi évszázad után már nehéz meglepni. Még érzi hátoldali pikkelyein a vörös sárkány farkának csapását, ám ez minden. A vastag pikkelyek felfogták a csapást, nem sérült meg.
A másik kisebb, karcsúbb, s ruganyosabbnak is tűnik. Más, olyan mintha még fióka lenne, s ez Kaint valahol Soura, a kis gyöngysárkányra emlékezteti, ki csaknem a szeme előtt vált felnőtté.
A biccentésre ő is meghajtja a fejét. Nem érzi hálásnak magát, habár el kell ismernie, egy pillanatra kibillentette az idegen Ahrolt, s ezt kihasználva a várhatónál hamarabb végezhetett ellenfelével.
A hét évszázad rutinja elhozta a győzelmet.
Kain meghajtja kissé arany fejét. Némi vér vöröslik rajta, ahogy szarvain, s karmain is.
Az aranysárga szemek még mindig a fehéret figyelik, miközben szárnyait ő is közel vonja testéhez.
Döbbenetét nem árulja el, azonban az már világos számára, hogy a fehér ifjonc nem hazudik, nem kell tőle támadástól tartania.
Az elmúlt hétszáz év paranoiája nem szűnt meg mostanra, ez tartotta eddig életben, s ez fogja ezután is.
Kivár a válasszal.*
- Hol éltél eddig?!
*Hangzik a költőinek nehezen nevezhető kérdés. Az arany pillantás visszafordul a hamvadó vörös pikkelyek felé. A sárkánytűz megteszi a hatását.*
- Ahrol a magamfajtára vadászott. Sokakat megölt.
*Tán rövid a válasz, a fehér számára talán mégis beszédes lehet. Kain számára pedig a reakciója, mert elárulhatja, mennyit is tud róla. Ott volt, tanúskodott az idegen sárkány, mégsem bízhat benne egészen.*

a mindenség tengerén."
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-17, 12:17 am

//Kain Namelyr//

A kérdés - a nem várt kérdés, hiszen választ várt helyébe - egy pillanatra úgy festett, földhöz szegezi. Miért érdekelte hirtelen, honnan jött?! Valturaan gyanakvóan kezdte méregetni az arany sárkányt, azonban a fején száradó-alvadó sárkányvér visszafogta feltörni készülő indulatait. Létezhetett volna, hogy tud valamit róla?  S ha tud, az vajon előnyére vált volna a hósárkánynak? Mégsem habozott választ adni - nem habozott volna, ha a következő mondat el nem gondolkodtatja egy kissé. Tehát a vörös valamiféle kifordult eszmét követve vadászott az arany színűekre? Mégis mi mást jelenthetett volna a magafajta jelző?
Ámde tudta... ezt a hangsúlyt, jobban mondva inkább a tulajdonosát semmilyen szempontból nem éri meg várakoztatni. Sarokba szorítva érezte magát, mialatt kinyújtózott a világ felé az igazság reményében.
- Jégkarom-csúcsról. - érkezett a kimért, tömör, lényegre törő felelet - A Lanur-hegységből. De nem találnád meg, ha nem tudod, mit keress.
Ennyivel akarta elintézni. Ennyi és nem több. Semmi más. Egyetlen árva szó sem. Hiszen korábban sem árulta el őket, hát miért most tenné ezt meg, s miért éppen egy idegennek beszélne róla, aki szemmel láthatólag igencsak érdeklődött származása iránt?! Felháborította volna, valahol másutt, egy másik helyzetben. Most azonban csak annyit akart, hogy az arany ne kérdezzen többet. S bár a titoktartásnak egyébiránt nem lett volna semmi értelme, elvégre a kolónia szétszéledt, s egyesek reá fenték jéghártyás karmaikat, a dolgok állása nem változhatott. Persze azt a másikhoz képest aprócska ragadozó is tudta, hogy ritkán akadtak középutak. Egészen ritkán, s nem sárkányokkal szemben.
Igyekezett egy kissé mérgesnek látszani - a halott Ahrol irányában -, hogy alátámassza mondandója hitelességét, s a legkevésbé se váljék nyilvánvalóvá, hogy fél - jobban, mint eddig -, de persze felesleges erőfeszítés volt, melyet azért követett el mégis, mert már négy éve nem volt dolga egyetlen fajtársával sem. Mindent összevetve tulajdonképpen nem hazudott. Ezzel még nem, s remélte, hogy társaságának ez volt a hozzá intézett utolsó kérdése ezzel kapcsolatban, különben hatalmas bajba keverheti magát. Volt egy afféle halovány sejtése azzal kapcsolatban, hogy ha kiejtené Laryss Orowennë nevét, valószínűleg menten a vörös sorsára jutna. És pontosan emiatt tért át a korábbi megfejtendő problémára. Mihamarabb maguk mögött akarta tudni ezt a származás-dolgot.
- Hogy érted a magadfajtát? - kérdezte tehát.
Tény, ami tény. Nem éppen úgy festett, mint aki nem tud semmiről, ám ettől még akár el is árulhatta a Csupasz-leigázók csoportját, amely alátámasztaná Ahrol korábbi viselkedését. De ha ez állott fenn, hát mivel, s miért tette azt? Valturaan nem látott okot eléggé fontosnak ahhoz, hogy megannyi város elpusztításától eltántorítson egy sárkányt, így aztán úgy érezte, joggal teszi fel a kérdést, főképp azután, hogy az idegent ennyire érdekelte, honnan jött.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime2019-08-17, 1:57 pm

//Valturaan//

*Szinte érzi magán a gyanakvó pillantást, s e gyanakvás magát Kaint is áthatja. Ha minden idegen sárkány előtt rögtön bemutatkozna, felfedné valódi kilétét, jóval több csatát kellett volna már vívnia, s talán hamarabb el is halálozott volna.
Rövid, velős választ kap első kérdésére. Úgy tűnik a fehér sárkány félreértette. Ő ugyanis jóval inkább arra gondolt, hogyan lehetséges, hogy a másik sárkány ennyire nincs tisztában Lanuria történéseivel.
Legalábbis a második kérdés erre enged utalni, ahogy az előző is. Két sárkány csak a legritkább esetben esik egymásnak. Az ősi törvények szigorúan tiltják, s egyébiránt sem jellemző, hogy egymást öljék.
Kétlábú alakban vállat vonhatna, sárkányként azonban rezzenéstelen pofával szemléli tovább a lángoló testet. Őt nem érdekli, honnan jött a fehér sárkány. Nem keresi mások társaságát, sokkal egyértelműbb, hogy a még élő néhány árulót kivéve, inkább elkerüli őket, ha csak teheti.
Az arany sárkányt ismét megrohanják az emlékek. Az árulások súlya, az első árulásé, amikor saját apja ellen fordult, s ezzel egyben saját népe ellen is, amikor megmentette a fehérköpenyest.
A másodiké pedig, amikor Silaronát árulta el.
Hallgatásba burkolózik, s mellső karmai belemarnak a talajba lassan, mintha a gyökerek, s a fű tehetne bűneiről. Hiába járt a Hajnal völgyében, hiába találkozott édesanyjával, s a többi Hatalmassal, s látta át végre, mi is az ő végzetének Ritalea által kijelöl útja, melyet végig járnia kellett, a tettek súlya ettől nem változik meg.*
- Háború van.
*Hangzik a mogorva kijelentés el szájából. Teljesen természetes, s ha a kétlábúak között jár ez a fehér sárkány, ezzel teljesen tisztában kell lennie.
Kain újfent elhallgat, mielőtt folytatná.*
- S volt egy másik háború, több, mint hét évszázada. Mely Lanur, s hordái, valamint a sárkányok között zajlott.
*Nehezen jönnek a szavak, s nem is igazán van kedve történelemórát tartani a másiknak. Még ha fióka is, egyszerűen nem élhetett burokban. Főképp nem, mióta az újabb háború kirobbant.
A véres, arany fej ekkor fordul Valturaan felé, s az arany szemekben oly érzelmek villannak, melyeket megfejteni is nehéz. Kezdve a fájdalommal, át az emlékezés nosztalgiáján, egészen a haragig.*
- Néhányunknak elegünk lett a mészárlásból.

a mindenség tengerén."
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 21 Icon_minitime

Déli-dombság
Vissza az elejére 
21 / 23 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Déli szeglet-
Ugrás: