LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Hyarmenya dzsungel

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1262

Character sheet
Nép: NJK
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-17, 12:48 am

Lanuria déli szegletében terül el a Hyarmenya dzsungel. A világ eme táján csak kétfajta időjárás létezik, s ez naponta váltogatja egymást. Vagy a nap tűz hétágra, vagy hatalmas felhőszakadások áztatják a dús földet.
Az egymásba növő aljnövényzet alul akadályozza a haladást, míg a fákról csüngő liánok, melyek egy felnőtt emger súlyát is elbírják, a magasabb régiókban szövik át sűrűn a teret.
Hyarmenya rengeteg rejtélyt tartogat a bátor felfedezőknek. Tele van ismeretlen növényekkel, állatokkal, ám ezek nem veszélytelenek. Akad olyan növény, mely csak az ujjad fogja meg, s nem engedi el, míg másik egy egész embert képes bekebelezni. A legapróbbtól a legnagyobb méretig élnek itt háborítatlanul vadak, mert Lanur népe ide még nem jutott el, csak néhány kalandor próbálkozott az erdőbe való behatolással, de vagy feladták rövid időn belül, vagy sosem tértek vissza.


Hyarmenya dzsungel Hyarmenya_by_stixion-das9p5d
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-17, 6:03 pm

Erdő, erdő, erdő... ez az egy a lényeg nálam, a többi, a táj, a vidék jellege, az itt élő lények kedvessége különösebben nem érdekel. Pontosabban eddig abszolút nem érdekelt, de ez a hely egészen biztosan meg fogja változtatni a véleményemet. Már páran meséltek a hihetetlen tájról, ahol minden más, mint aminek látszik, de eddig még nem nagyon hittem benne. Ez a dzsungel viszont valósággal elvartázsolt, szinte minden élt és mozgott benne. Olyan érzésem volt, mintha a legkisebbbtől a legnagyobbig itt minden élőlénynek saját akarata volna, és a kedvétől függene, hogy fogadja az erre tévedőket. Az erdő valósággal suttogott, és én örömmel vetettem bele magamat az ismeretlenbe, hogy kicsit jobban megnézhessem, mi is okozza ezt a fajta különös életet errefelé. A növények szerintem örömmel fogadtak, mivel egyre több került a közelembe, de semelyik sem bántott. Olyan érzésem volt, mintha inkább óvni akarnának, mikor éppen túl magasra jutok egy-egy fa koronája felé, vagy amikor egy sziklaszirten táncolok. Minden barna és zöld volt, és a szélnek meg a napfénynek hála, akkor sem vettem volna észre senkit errefelé, ha itt jár.
Közben sikerült valahogy ismét visszajutnom a szélére az erdőnek, mivel kezdtek felbukkanni a különböző könnyebb virágok is. A belső részeken a félhomály miatt nem éltek meg, de itt szinte bódító volt az illatuk. És végre láttam nálam alacsonyabb bokrokat is, amelyek fölött elnézve tájképnek nevezhető részek is kerültek ide. Érdekes volt, és remekül éreztem magam, sőt, csak a napra nézve állapítottam meg, hogy már pár órája benn kószáltam. Nem értem miért fél ettől a helytől mindenki, szerintem egészen kedves...
- Hát te? - fordultam meg és kaptam el egy nyúlkölyköt, ami egyenesen felém tartott, mintha valaki kergette volna.
Vissza az elejére Go down
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 531
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Orkok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-17, 11:53 pm

*Bizony, kergette is valaki.
Egy görbe lábú fehér ork loholt a nyúl nyomában. Jól tudta, hogy ha az állat eléri az erdő határát, bottal ütheti a nyomát, mert a tűző napon esélye sem lenne elkapni. Így aztán nagy sebességgel robogott utána egészen addig, míg valami nő fel nem kapta az orra elől az állatot.
Frikk nem is érti, hogy került oda a nő. Már egy hete az erdőben tartózkodott, de a szerencse eddig elkerülte.
Még élelmet csak-csak talált, bár friss húsra most lett volna esélye, hogy meglepte a nyulat.
A vadász szerencse azonban messze elkerüli mostanság.
Pedig Mordul (pfuj…pfuj…ezerszer is legyen átkozott a neve!), a vezér egy ritka vad trófeájáért küldte ide a dzsungelba. A messzi északról érkezett, ahol népe kevesebb fényre és sok barlangra lelt még az ősidőkben. Éjjel vándorolt, nappal aludt.
A gyűlölet az, ami még élteti, hogy visszatér otthonába és végre felhasítja a vezér hasát fogazott pengéjével.
Volt ideje gondolkodni. Már nem csupán a törzs feje akar lenni. Mordul legyőzése után más törzseket is le akar győzni, s gondolataiban már az jár, hogy létrehoz egy ork országot, melyet Lanuria testéből hasítanak majd ki, s melynek ő lesz a királya.
Igen. A Rettenthetetlen Frikk! Frikk, a vérszomjas.
Most azonban vörös szemei bizalmatlanul, de magabiztosan tanulmányozzák a nőt és kezében a nyulat.
Rávicsorít hosszú, sárga fogaival, miközben lassan előhúzza fogazott kardját.*
- Az a nyúl az enyém…add vissza, különben megkóstolod a kardom! Az pedig nem a magadfajta ember ivadéknak való dolog.
*Közelít a nőhöz. Nem tart tőle egyszerű embernek tűnik, talán még riadt is, hiszen egy erőteljes és erős ork közelít hozzá vörös szemeivel, kivont kardjával.
Frikk arra számít, hogy megrémülnek majd tőle.*
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-18, 8:32 pm

A nyúl éppen csak eljutott hozzám. Látszott rajta, hogy nagyon fáradt volt, és nyilván már egy ideje futott valami elől. Csak azt nem értem hogyan, hiszen én jó pár órája itt vagyok és eddig még nem sikerült senkivel sem találkoznom. Mindenesetre a kis állat szinte megkönnyebbült, mikor kézbe vettem, hiszen most már biztosan senki nem fogja bántani őt és az életét sem fogják elvenni. Amíg mellettem marad, pontosabban mellettem fog maradni, addig senki és semmi nem bánthatja, hiszen ez nálam alapszabály. Közben kicsit jobban megnézem az erdőt is, és a belsejéből valami tart felém, méghozzá nem éppen csendesen. Minimum fél mérföldes körzetben ez elől a lény elől rajtam kívül nyilván mindenki más elmenekült már, hiszen nem úgy hangzik ez, mintha olyan jó hangulatban lenne. Bár, nekem sem lenne kifejezetten jó kedvem, ha éppen most lépett volna le a vacsorám melegebb éghajlatra. Igaz, a növények nem tudnak odébb állni a tányérról, legalábbis eddig még egynek sem sikerült...
Közben meglátom a zaj okozóját is, bár elsőre csak egy mozgó bokrot látok. Szuper, ezen szerint mégis tudnak eltűnni. De pár pislogás után leesik, hogy az valójában csak egy ork. Bár ide nem kellene a csak jó, mivel jól megtermett, és nincs jó hangulatában cseppet sem. Csakhogy nekem sincs alkudozós kedvem, és egészen biztos, hogy a nyuszi nem fogja az előételeként végezni. Ha kell, akkor én magam teszek róla egy talppal, ami a képében fog landolni...
A szövege nem sokat segít, sem a kard, egyikkel sem tud megilyeszteni. Inkább csak annyit ér el, hogy viszolyogjak attól a tömény gyülölettől, ami kihallatszik a hangjából. Meg kicsit felhúzzam az orromat, mivel annyi sem tűnik fel neki, hogy nem vagyok ember. Na jó, ezt tényleg nem könnyű megmondani, de a nyúl fél pillanat alatt felfedezte. Ez azért dühítő, így amikor felém indul el, végre megszólalok:
- Eszem ágában sincs engedni, hogy bántsd! - válaszolok neki vörösen villogó szemekkel, majd csak azért is kihúzom magamat, hiszen nem fog tudni bántani. Ha még pár méterrel közelebb jön, akkor úgyis ki tudok kerülni akár a suhanó pengét is, hála az állandó hajlékonyságomnak. Nem éri meg félnek tőle, hiszen nem tud semmit tenni ellenem...
Vissza az elejére Go down
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 531
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Orkok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-18, 11:55 pm

*Egy pillanatra a döbbenet buta arckifejezése ül ki arcára. Bizony, nem erre számított.
A vörösen villanó szemek pedig valahogy azt sugallják neki, hogy nem olyan természetes színűek, mint az övéi.
A fehér ork megtorpan.
Mégis gyomra korgása és a szemben álló nő kezében pihegő préda türelmetlenebbé teszik.
Forgat egyet kardján, majd megindul ismét a vele szemben álló felé.*
- Legyen hát! Annál jobb nekem, csak még több húsom lesz a végén…
*Magát is tüzelte, de nem telt sok időbe, hogy túllépjen a meglepetésen, sé teljes erőve a nőre vesse magát.
Kardja fogain megcsillannak a nap sugarai, ahogy támadásba lendül.
Elég látványos lehet, bár egyértelmű, hogy esélytelen.*
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-19, 5:25 pm

Az ork szemmel láthatóan nem fog hálaimát mondani nekem, amiért merészeltem megfosztani a napi húsadagjától, és nem fogom neki ezt vissza sem adni. Ráadásul hihetetlenül rossz kedve volt a kezdetek óta, így legszívesebben szerintem már akkor a torkomnak ugrott volna, amikor meglátott, csak valami megakadályozta benne. Ez a valami pedig az volt, hogy ha hirtelen lépést tesz, azt is hihette volna, hogy elejtem a nyulat, és kergetheti még fél órát. De az elszántságom sajnos neki előny volt, mivel így biztos lehetett benne, hogy sem én, sem a kisállat nem szándékozik távolabb menni...
Már láttam rajta, hogy támadni akar, mikor egy pillanatra megtorpant. Szerintem ezt is csak azért tette meg, mivel nem számított rá, hogy egy kis termetű nő szembe mer szállni egy vérszomjas orkkal. Azonban nekem vele ellentétben megvan az az előnyöm, hogy tudom, nem egy sima ember vagyok. Ezt ő nem szagolja ki, így fogalma sem lehet róla, hogy éppen egy nem túl alkuképes istennőt akar megtámadni.
Már láttam, ahogy felém lendül, arcán egy óriási mosollyal, és egyenesen a nyakamat célozza meg, remélve, hogy egy csapás elég lesz neki, hogy végleg leszámoljon a zavaró tényezőként közrejátszó szerény személyemmel. Persze ez nem sikerül, mivel kicsit túlbecsüli a magasságomat, így egy könnyű kis előrehajlással ki tudom kerülni az éles vasat. Egy fordulattal mögé is kerültem, majd egy jól irányzott rúgással közelebbi ismeretségbe hoztam a földdel.
- Ha befejezted a talajvizsgálatot, fel is adhatnád... - jegyzem meg kétkedve, mivel biztos vagyok benne, hogy a kis ork két méternél közelebb nem fog hozzám kerülni, ha nem akarja újabb sérüléssel gazdagítani a láthatóan nem kicsi gyűjteményét.
Vissza az elejére Go down
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 531
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Orkok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-20, 4:46 pm

*A támadás célt téveszt. Még ha csak célt tévesztene! A célpont előbb lebukik a penge előtt, majd eltűnik előtte, és nem sokkal később Frikk már arra eszmél, hogy a tomporát ért rúgást követően – nem önszántából – hasra vetődik, amúgy békamódra a dzsungel dús aljnövényzetébe.
Ráadásul még élcelődik is vele a nő.*
~Gúnyolódik?!~
*Frikk, no nem a mészáros, nem is a győzhetetlen, hanem a csúszómászó meglepően gyorsan pattan talpra. Korbácsát rántja elő övéből, s sújt vele a lány bokája felé, remélve, hogy ha rácsavarodik a korbács szíja, kiránthatja a lábát, s akkor már nincs kegyelem.
Ám közben még megjegyez ezt-azt.*
- Amíg a nyúl nem az enyém, addig nem! Ne gondold, hogy olyan egyszerű legyőzni egy ork felderítőt!
*Éhsége tombol már gyomrában, s mivel már elindította az ostort, készül támadni a karddal is. A mozdulat vállában van, hogy ha a nő a földre kerül, a fogas penge már úton legyen zsenge teste felé.
Hm…úgyis régen evett már emberhúst! Az ilyen fiatal lánykák íze a legjobb mindig!*
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-21, 7:05 pm

Az ork nagyon elszántnak tünt, látszott rajta, hogy egy jó alapos józanító fenéken rúgás még nem elég indok hozzá, hogy feladja a jelenleg zsákmány szerepkörébe tartozó nyulat. Pedig tényleg ezerszer jobban tenné, ha nagyon gyorsan fogná magát, és kicsit alaposabban körülnézne, mivel a kis bolyhost megszerettem, és ha rajtam múlik, előbb lesz állandó útitársam, mint vacsora.
A szívem szinte "vérzik", amikor a dühös lény nyakig sárosan feltápászkodik a földről, és alaposan megpróbálja helyre tenni a szerinte téves elképzelést, miszerint képes leszek ellene győzni. Az elméletében csak az az egy hiba van, hogy nem kalkulálta bele a csata kimenetelébe az ellenfele faját, sem az erejét. Ugyanakkor engem is meglepp a gyorsaság, amivel felpattan, még jobban a kezében díszelgéo ostor. Remélni mertem, hogy azt nem nekem szánja, tényleg kár lett volna még jobban megsebezni szegényt. Végül azonban én kis gonosz rávettem magamat, hogy alaposan visszavágjak neki. Először is a nyuszit áthelyeztem a bal kezembe, nehogy valami baja essen, utány pedig hagytam, hogy a fegyvere kiüssön lábról. Ez volt a célom, azzal, hogy elszánta magát, belesétált a csapdámba. A lábam azonnal kiszabadult, amint leföldeltem, és ezzel elértem, hogy egy erős rúgás kiüsse a kezéből a kardot, valamint azt hiszen alaposan át is rendezte az arcberendezését. Legalábbis, ha jól láttam, az orra már nem úgy állt, ahogy két perccel ezelőtt. Közben könnyedén, jobb kézzel ellökve magamat a talajtól felpattantam, és dacosan rá néztem:
- Bebizonyítottad, hogy mégiscsak egyszerű munka. Utoljára mondom, a nyúlból nem lesz vacsora! - szólítom fel dacosan, miközben sikeresen rálépek a korbács végére, nehogy véletlenül újra használni tudja. Semmi kedvem a hosszú játékhoz...
Vissza az elejére Go down
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 531
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Orkok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-22, 8:54 am

*Sikerül a terve. Az ostor rátekeredik a nő bokájára, s Frikk egyetlen rántással kis is rántja azt, mire az elterül a földön. Az ork már ekkor levegőben van, hogy kardjával egyszer, s mindenkorra lerendezze a bosszantó kis boszorkát.
Mégis érkezése olyan, mintha kőfal állta volna útját. Kardja messze repül, de a fájdalmas nem is az, hanem a láb, amibe arccal beleszáll.
Hall némi reccsenést és egy rövid időre eltűnik szeme elől a világ.
Nyögve hull a földre ismét. Komoly fájdalmai vannak, ám nagy nehezen még feltápászkodik. Kénytelen elismerni, hogy a nő csúnyán kibabrált vele, ám ezzel együtt azt is, hogy semmiképpen nem emberről van szó.
De akkor micsoda? A szaga nem árul el semmit. Átlagos. Mármint amíg orrával érezhette, mert jelenleg be van törve és ömlik belőle a vér.
Immáron állva, úgy, hogy a nőt szemmel tartsa eloldalog a kardért.*
- Mi vagy te? Mert hogy nem ember, az biztos…
*Kissé dunogós a hangja, s kellőképpen visszavett már, elismerve a másik nagyobb erejét. Legkisebb gondja, hogy mit fog enni. Egyenlőre ki kellene keverednie ebből a helyzetből.
A korbácsra viszont szüksége van. Kérdőn sandít a győztesre.*
- A fegyvert visszaadod?
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-23, 4:59 pm

Nem túl nagy örömmel vettem tudomásul, hogy az erőalkalmazási módszerem jobban sikerült a kelleténél. Legalábbis én erre következtetek abból a cseppet sem elhanyagolható tényből, hogy az ork orrát sikeresen átrendeztem. Jelenleg a nyulat akkor sem tudná vele kiszagolni, ha egyenesen a képébe nyomnám, ráadásul a következő pár nap során egészen biztosan egy lila dudor for az arcán díszelegni. De valójában én ezt nem bánom, ő baja, hogy nem tudja mikor kell feladni, és pont a vadászat istennőjével akart megküzdeni egy zsákmányét. Egyébként is eléggé elhanyagolt lehet, hiszen egy olyan átlátszó trükknek, mint a kiszabadult láb, egy tapasztaltabb ember soha az életben nem tudna bedőlni. Ő ellenben szépen bekapta az egyenes irányú rúgásomat is, aminek hála a kardja jó pár méterrel odébb ért földet.
Miközben ő próbálja visszaszerezni, én nem mozdulok. Nem éri meg oda mennem, ha akarom, könnyű szerrel el tudom venni, egyébként pedig szerintem már megtanulta, hogy velem nagyon nem érdemes játszania. Azt legalábbis felfogta, hogy nem csak egy eltévedt csitri vagyok az erdőben, aki önkéntes állatmentőt játszott, de még mindig remekül működik az álcám. Végül csak rákérdezett, hogy mégis milyen lélek lehetek.
- Azt soha nem is mondtam, hogy ember lennék. De jobb neked, ha erre a kérdésre a valódi választ soha nem ismered meg... - teszem még hozzá, mivel nem úgy néz ki, mint aki ilyen könnyen bele megy egy rövidke válaszba. Jogos, ha valaki nekem lépnem az arcomban, én is követelném, hogy legalább a nevét árulja el...
Közben ő neki állt a lábam alatt tartott ostorát is komolyabban szemügyre venni. Arra má nyilván rájött, hogy nem kezdő vagyok, hiszen úgy léptem rá, hogy véletlenül se tudja a cipőm talpa alól erővel kirántani. Egy kis elővigyázatosság úgysem árt meg néha, akkor meg?
- Úgy nézek ki, mint akinek szüksége van rá? - teszem fel a kérdést, miközben kegyeskedem leszállni imádott fegyveréről. Azért remélem nem akar vele újra lecsapni, eddig nem szándékoztam még egy 8 napon túl gyógyuló sérüléssel gazdagítani a készletét. Közben ráérősen, neki oldalamat mutatva pár lépéssel beljebb megyek a sűrű felé és neki dőlök ergy fatörzsnek. Van egy olyan érzésem, nem szándékozik ilyen egyszerűen hagyni, hogy lelépjek, szóval előbb teszek róla, hogy legyen a kezem ügyében valami, amit hozzá vághatok...
Vissza az elejére Go down
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 531
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Orkok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-23, 10:09 pm

*Végre újra magához veszi a fegyvereit. Nem szándékozik harcolni egyenlőre. Egyértelmű, hogy le kell mondania a mai húsadagról, hacsak nem akad valami könnyű zsákmányra, ami ráadásul lassú is. Mondjuk egy nagyobb teknős már használható is lesz.
Közben a korbácsot visszatűzi a helyére és a kardot is övére akasztja.
Bevert orrát tapogatva furcsa fintort vág. Nincs ínyére a titkolózás, de mint minden ork, ha nálánál erősebbel akad össze, nem kezd el kekeckedni.
Mégis azért kérdőn pillant a nőre.*
- Miért lenne nekem jobb, ha nem tudom meg?
*Kissé közelebb somfordál a fa mellé állónak. Piros szemei tanulmányozzák, keresve valamit, valami jelet, ami segítene azonosítani az illetőt.
A szaglására egyenlőre nem számíthat, de a többi érzékszerve jól működik. Szerencsére a fák most is jól kitakarják a napfényt, így érzékeny szemét és bőrét nem bántja, ami nagy szó errefelé, a déli területeken.
Persze a sérülése miatt az itt tartózkodása további napokkal nyúlik majd meg, mert szaglása nélkül még nehezebben akad majd rá Mordul várva várt trófeájára.
Most azonban az idegen a legérdekesebb.
Megáll tőle pár méterre. Orrából a szájára folyt vért lenyalja. *
- Nem ember, de nem is öltözködsz úgy, mint egy elf, s ilyen délen nimfával sem találkoztam még. Ha sárkány lennél, messziről kiszagoltalak volna….
*Elhallgat egy pillanatra, majd folytatja.*
- Akkor?

Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-28, 11:30 am

A fegyverek, amelyeket elengedtem, azonnal visszavándorolnak a helyükre, és nem úgy tűnik, mintha a kis orknak szándékában állna a jövőben ellenem használni őket. De hát ez van, nem tehetek róla, de útálom magam körül az értelmetlen vérengzést, meg persze mindennek van határa. Hiába az én erőm a vadászat, van bennem annyi tartás, hogy az értelmetlen vérengzést ne fogadjam el és ne is tűrjem meg magam körül. Ha szórakozásból, az állat szenvedését nézni akarja valaki, egészen biztosan nem él túl egy velem való találkozást sérülés mentesen, még akkor sem, ha az a védelme, hogy nem ismert fel. Ez utóbbi eléggé el is képzelhető, mivel nem nagyon szoktam hírdetni, hogy mi vagyok, pontosabban ki vagyok, inkább jobban szeretem az emberi kinézetet. De nem mindenki osztja a nézetemet, valaki nagyon nem bír rólam leszállni.
- Mert ha nem tudod mi vagyok, semmit nem kérhetnek rajtad számon... - ködösítem kicsit a dolgokat, hiszen nem szokták általában megtenni amúgy sem, de a legtöbb ember szeret azzal dicsekedni, hogy mit sikerült fognia, mivel találkozott. Közben a kis ork újra próbálkozik a felmérésemmel, de szerintem az előzőnél messzebb nem fog jutni. Csak annyit állapíthat meg, hogy nem is vagyok semmilyen fura varázslény, az itt elsoroltakon kívül. Végül azonban megunom a tétlenkedést, és megpróbálok neki olyan választ adni, ami elég ahhoz, hogy lefoglalja egy időre.
- Tudod eléggé szabályellenes vagyok, egyébként félvérekről még nem hallottál? - teszem fel a kérdést, amivel tévútra vezethetem. Nem, nem hazudok neki, csak kérdezek, a hazugságot ő maga fogja belőle leszűrni...
Vissza az elejére Go down
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 531
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Orkok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-09-28, 4:41 pm

*Nem is sejti, miket gondol róla a másik. Pedig volna rá válasza, hiszen értelmetlennek éppen nem mondaná a vérengzést, mivel éhét csillapította volna, s ha jól sejti, a nyulak éppen erre is valók.
Éppenséggel más kérdés, hogy aztán, mikor prédáját veszni látta, az azt elvevőt is lemészárolta volna, ha tudja. De hát minden ork ezt tette volna.
Azonban ezekre nem gondol, mivel nem ismerei Akahana ilyetén gondolatait.
Viszont hallja a szavát, amire megvakarja a fejét. Majd még egyszer megvakarja.
Elég bután néz, bevert órrából pedig szörcsögő hangok hallatszanak, ahogy próbál rajta levegőt venni.*
- Hogy mi vagy? És rajtem miért is kellene számon kérni bármit is????
*Ismét csak néz. Félvér?*
- Öööö…keverék? Mint a kutyáknál?
Mindegy is, mi vagy, ilyennel, mint te, még nem találkoztam eddig. Bár nem szoktam, de most muszáj lesz a vadászat istennőjétől kérnem, hogy adjon másik zsákmányt….
*Kissé borúsan fordul el. Köszönni sem szándékozik, magában morgolódva indul el vissza az erdőbe. Meddő beszélgetés ez, amitől sem jóllakni nem fog, sem a fájdalmai nem csökkennek.
A győzelemre pedig vajmi kevés esélye van.
Nem hinné, hogy ezzel eldicsekedne majd, ha hazatér.*

Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-10-03, 2:44 pm

Az ork kicsit olyan, mint egy kíváncsi kölyökkutya. Na jó, kinézetben elég messze van bármiféle kutyától, esetleg ahhoz hasonlítana, amelyik nemrégiben találkozott hatalmas sebességgel egy várfallal, de akkor is, a kiváncsisága és a különös felfogása eléggé állatias. Ráadásul a szaglasát használja, nem a szemét, igaz, most ez utóbbinak nagyobb hasznát veszi, mivel jó pár napig az orra elég véres lesz hozzá, hogy bármit is kiszagoljon. Szerencse, különben egy idő után feltűnne neki, hogy szinte mindenféle növény illata érezhető rajtam, és eléggé elkülöníthetetlenül méghozzá...
- Tudod, nem szép dolog lányokat verni... - teszek egy megjegyzést alá, amiből biztosan le fogja szűrni, hogy ha kiderülne, hogy nekem mert támadni, máris nem érezné magát ilyen jól. Pedig kifejezetten pocsék a helyzete, de apám mellett még nyomorultabb lenne, így jobban jár, ha hajlandó egyszerűen elfogadni a válaszaimat, és nem túl kegyetlenül kérdezgetni. Választ úgysem fog kapni, akkor meg nem érdemes magát tökéletesen feleslegesen strapálnia ilyen gondolatokkal.
- Hát azt nem csodálom, én ugyanis eléggé ritka fajta vagyok. Sok sikert, ha nem baj, én már megyek... - vetem még oda neki, mintha meg sem hallottam volna az utalását a kutyákra, meg persze a vadászat istennőjére. Nyilván nem tudja, hogy az én munkaköri leírásomban nincs benne a megfelelő préda megtalálása, azt neki kell megtenni, csak annyiban tudnék segíteni, hogy elejthesse. Inkább megfordulok, és elindulok a sűrűbe, de persze nem az ösvényt követve. Két perc elég nekem, hogy úgy eltűnjek, mintha soha nem is jártam volna errefelé. Az egyetlen emléke annak, hogy az ork nem képzelődött, ott virít az arcán és még jó darabig fogja akadályozni. Csúnyán elbántam vele, elismerem, de nem tehetek róla, hogy nem tudja, hol van a határ...


//Köszi a játékot//
Vissza az elejére Go down
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 531
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Orkok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2010-10-04, 9:07 pm

*Frikk visszafordul az első mondatra. Lányokat verni??? Na, nem is tudja, ki vert kit…
Szólásra nyitná a száját, de inkább csendben marad.
Nincs nagy szüksége sem egy újabb verésre, sem pedig arra, hogy újabb csorba essék akár a testi épségén, akár a büszkeségén, ami már így is romokban hever.
Abban azonban biztos, hogy ha lesz rá lehetősége, akkor mindenképpen kompenzálni fog valamin. Valószínűleg egy még ennél a nőnél is sokkal védtelenebbnek tűnő lényen.
Muszáj lesz kegyetlennek lennie, hogy visszanyerje önbecsülését.
Nagy szemeket mereszt a nagyon gyorsan eltűnő nő után, aki még mindig viszi magával a nyulat.
Frikk nyulát.
De nincs már mit tenni. Korbácsa és kardja legalább megvan.
Néz még arra, ahol az istennő eltűnt, majd ő is belép az erdőbe. No, nem a nő után.
Egy kellően dohos fatörzsön kezd el dolgozni, s nem sokára diadalmasan emel meg egy megtermett szút.
Az első falat….

//Köszönöm én is, öröm volt veled játszani, istennő Smile//
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-11, 11:55 pm

5. küldetés - Ítéletidő

*Kain régóta nem aludt már ilyen hosszút.
Talán ez annak is köszönhető, hogy régen volt már, hogy a szabadban és sárkány alakban tölthette az éjszakát. Tehette ezt annak fényében, hogy Furia és sárkányai jóval távolabb voltak, immár ő is elhagyta Sternt.
Az ottaniaknak bőven maradt elég dolga a sárkányokkal való csetepaté után.
Hatalmas, arany teste pedig a Lanur hegység védelmet nyújtó ormai között egy üres, s láthatóan régóta nem használt barlangban ereszkedett a hideg padlóra, hogy végre nyugalmat és pihenést leljen.
Különös érzés kerítette már lefekvésekor is hatalmába, s ez az érzés csak tovább fokozódott.
Az érzés, hogy valami nincs rendjén azonban az álmosságot már nem tudta legyűrni.
Álomba merült, a szó hétköznapi és jelen esetben egy különleges értelmében is.
A szárnyalás érzése az, mely először magával ragadja és egyre mélyebbre húzza őt.

Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-11, 11:56 pm

*A táj, melyet álmában megpillant régen látott, ismerős. Ha megerőltetné agyát, talán rá is jönne, hogy több, mint egy évszázada nem járt már arra, délen.
A Hyarmenya-dzsungelt látja maga előtt, eső után gőzölgő lombkoronával.
Arra is veszi az irányt, mert bár eső utáni a dzsungel, már látja az érkező fellegeket, s amilyen gyorsan repül, legalább olyan gyorsan jönnek a felhők is.
Hamarosan már érzi a szelet, az eső illatát, s a villámok elektromosságát is.
Egyéb körülmények között nem szívesen időzik a dzsungelban, fojtogató, párás levegőjét ki nem állhatja, de ami még rosszabb, az a szűk hely.
A fák, a sűrű aljnövényzet, a mindenféle akadékoskodó lakóival komoly visszatartó erő.
Nem akar azonban a villámokból sem kapni, mert egyre sűrűbben cikáznak körülötte, s annyit azért hallott édesanyjáról is, hasonló időben érte el a vég.
Akkor, amikor már ő maga is lassan a születése pillanatára várt.
Egyszóval végül a már megeredő esőben landol az erdő szélén és amilyen gyorsan csak teheti, narancs köves kardjával igyekszik rendet vágni az aljnövényzet sűrűjében, hogy a fák oltalmazó sűrűjébe jusson. *


A hozzászólást Kain Namelyr összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-04-11, 11:58 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-11, 11:56 pm

*Ez azért viszonylag hamar sikerül, s fekete alakját elnyeli az erdő.
Itt már csak az esőcseppek hangos surrogását lehet hallani, mert amit a fák levelein adnak, már nem kopogásnak nevezhető.
Kain fekete kabátját nyakába húzza, haja már csapzottan lóg arcába azzal elkésett, hogy védje a víztől, de nem zavartatja magát. Nincs hideg, megfázni nem fog és a dzsungel melegében még jól is esik a víz.
Egy embernyi levelű növény alá húzódik, és csak mikor már körbetekint, tűnnek fel neki a csontok. Egyes lábszárcsontok mérete jóval meghaladja mágus külsejű alakjáét és mikor jobban körülnéz nem is keveset lát belőlük.
Rosszat sejtve néz körbe a területen, s csak ekkor ébred rá a tényre.
Egy húsevő levelei alá sikerült betévednie.
Hívogató, fehér szirmai azonban rejtenek valamit.
Kain a kardot még mindig kezében tartja, és jól is teszi.*


A hozzászólást Kain Namelyr összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-04-11, 11:57 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-11, 11:57 pm

*Indák kúsznak felé a semmiből. Egyik lábát veszi célba, másik már a derekát tapogatja, harmadik épp a vállán igyekszik a nyaka felé, de hamarosan már a kezei közelében is vannak.
Mindenfelől jönnek.
Kardjával lecsapja az elsőt, de már ott a második és egyre-másra érkezik a többi is.
Mintha a növény élvezné, hogy meg is kell küzdeni a falatért.
Nem is sokára bokáját már szorítja is, és derekára is rátekeredett.
Namelyr igyekszik levegőt venni, és kénytelen lecsapni a derekára tekeredett, majdnem karnyi vastagságút is.
Csakhogy azzal, hogy elvágta, maga az inda még rajta marad, csak már nem húzza, és nem szorítja jobban, mint eddig.
Ettől még az arany sárkány hamarosan kezd csillagokat látni, hiszen levegő nem sok jut tüdejébe, de ideje sem sok van a rengeteg újabb inda miatt arra, hogy leszedje magáról.
Végül kénytelen mégis ezzel foglalkozni, mert ahogy egyre kevesebb a levegője, úgy fárad és gyengül is el.
Miközben lábainál emeli fel az a három inda, amelyet eddig sikeresen tartott távol, igyekszik lefejteni magáról a derekára és felső testére tekeredetteket.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-11, 11:58 pm

*Közben kikerekedett szemmel pillant fel, merre is húzzák az indák és a nagy levelek és szirmok között feltűnik egy zsákszerű dolog.
Ami még inkább rosszat sejtető, az a zsák nyitott részéből kivillanó éles, vékony fogak.
Talán nem kell sok képzelőerő hozzá, hogy az egymás mögött elhelyezkedő igencsak hegyes fogsorok milyen munkát képesek végezni, még akár egy kisebb sárkánnyal is.
Nos, Kain ugyan nem kis sárkány, de nem mondható nagynak sem, főképp nem mágus külsejével.
Szép dolog, hogy a sárkányok kétlábú alakjukban is erősebbek az átlagnál, de vannak olyan teremtményei ennek a világnak, melyek még nekik is komoly ellenfélnek számítanak.
Úgy tűnik, az arany sárkány éppen ilyenbe szaladt bele figyelmetlenségében.
Fehér bőre lassan kezd lilássá színeződni a levegőhiány miatt, míg szemei kidüllednek.
Karjainak minden erejét megfeszíti, hogy letépje magáról a fojtó csápokat.
Egy pillanatra megállnak, megremegnek, de kitartanak, míg végül elpattan az inda, s végre le tudja fejteni magáról.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-12, 12:00 am

*Közben azonban egyre közelebb és közelebb kerül az éhesen tátongó szájszerű nyíláshoz.
Kétsége nincs afelől, hogy a növény első adandó alkalommal tesz róla, hogy nem szabaduljon a szorításból többé. Főleg, hogy kardja már régen a földre hullott, így csaknem magára van utalva.
De csak majdnem. A tőr, melyet még csizmaszára rejt, ott van, csak érte kell nyúlni.
Most veszi hasznát ember feletti erejének, mert izmait megfeszítve viszonylag könnyedén felhajol érte, s bár már szinte érzi a növény fogsora mögül áradó rothadó hússzagot, bokáját megragadva lemetszi előbb egyikről, majd másikról is a rá tapadó indákat.
Egy dologgal ekkor még nem számol, de hamar rájön arra is, mikor hirtelen zuhanni kezd.
Nincs ideje megfordulni, vagy korrigálni, így lapockáira esik nagy nyekkenéssel.
Persze az indák máris lódulnak újra érte, míg ő maga még a fájdalommal és a zuhanás utáni bódulattal van elfoglalva.
Gyorsnak érzett, de valójában annál lassabb mozdulattal pattan talpra, de még így is elég ahhoz, hogy legalább kardját felkaphassa és a tőle telhető legnagyobb sebességgel elhagyja a hatalmas levelek fedezékét, melyek inkább csapdának nevezhetők ezek után.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-12, 12:01 am

*Lihegve ért ki a magasba nyúló fák alá, s fekete tekintetét csak ekkor kapja vissza a növényre.
A csápok ilyen távolra már nem követik, úgy látszik, lemondott az elfogyasztásáról gazdájuk.
Kain lihegve támaszkodik meg térdein és élvezi a nyakába zúduló langyos esőt.
Kardját visszahelyezi hüvelyébe, arcára, homlokára tapadó szénfekete haját hátragyűri fülei mögé.
Öles léptekkel igyekszik ki az erdő szélére. Ott legalább az esőn kívül más veszedelem nem támad rá. A villámok a mennydörgéssel együtt is megszűnni látszanak és a sárkánynak ennyi épp elég.
Inkább ezerszer az eső, mint még egyszer ez az indás förmedvény.
Megadón tűri az istenek azon döntését, miszerint most ezt kell elviselnie.
Azonban a nyugalom beálltával véget is ér ez az álom, s mikor az arany szemek a dupla, ívelt szarvak alatt kipattannak, akkor hallja csak a sárkány jó száz évvel később, hogy csupán újraálmodott egy réges-régi esetet a déli, meleg Hyarmenya-dzsungelben.
Valójában végig a Lanur-hegység egyik barlangjának kőpadlóján aludt.
A hasonlóság csupán az álom és a valóság között az, hogy odakint zuhog az eső.
Kain összébb gömbölyödik, néhol még fájnak a Furiától kapott sebek helyei, de ez már közel sem kibírhatatlan.
Attól azért ódzkodik, hogy a kinti eső halk kopogása, vagy a barlang kellemes klímája újra álomba ringassa. Aludt már eleget, és bőven elég volt kétszer végigélni azt az esetet a húsevő növénnyel.*
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-30, 6:10 pm

// 5. küldetés – Ítéletidő //

* Már kellő távolságból sikerül kiszúrnom a Hyarmenya dzsungelt, jelentő favonulatot.
Igen pontosan oda tartok, a Hyarmenya dzsungelbe. Hallottam hírét és véletlenségből pont a közelbe vezetett az utam. A közelmúlt eseményei következtében úgy határoztam, ideje egy kis magánynak, távol az embertömegektől, és miért nem ejteném ezt meg, ebben a dzsungelben, ha már erre járok. Gyermekkorom óta szerettem volna ide betenni a lábam. Pontosan azért, amiért mások el akarják kerülni ezt a helyet. A történetek, melyeket hallani lehet erről a helyről, miszerint olyan élőlények találhatók erre, amelyek sehol máshol Lanuria területén, illetve egy-egy elvétve hallott történet, mely ebben a dzsungelben játszódik, bőven elég nekem arra, hogy önszántamból ismerkedjek meg Lanuria ezen vidékével.
Rövidesen a fasor közvetlen előttem helyezkedik el, mikor megállok. Majd egy nagyobb kövön helyet is foglalok.
Holmiaim közül előkeresek egy fém tároló hengert, melyből hamarosan kezem ügyébe kerül tartalma, egy térkép. Óvatosan kihajtom, majd hamarosan be is azonosítom jelenlegi tartózkodási helyemet rajta.*
~ Itt lennék!
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-30, 6:10 pm

*Jelentem ki magamnak, miközben újamat ráhelyezem a térképre. Nem volt egy nehéz feladat. Igen alapos és jó munka gyümölcse pihent a kezeim között. Azonban a jelenlegi helyzetem mellett csak egy vonallal körbehatárolt terület lelhető fel a térképen, azzal a felirattal, Hyarmenya dzsungel. A térkép többi részével ellentétben melyek tele voltak a tájékozódást megkönnyítő jelzésekkel, Hyarmenyanál semmi ilyen nem volt fellelhető. Talán a térkép készítője nem merészkedett be a dzsungelbe, illetve nem tudott beszerezni olyan forrást, amelyet használhatott volna. A térkép ezen hibáját már akkor észrevettem, mikor még csak elterveztem, hogy ide fogok jönni. Most nem is azért kerestem elő, hogy a dzsungelben segítségemre legyen, illetve nem úgy, ahogy az esetek többségében szokott. Most sokkal inkább azt vésem az emlékezetembe, mit és merre találhatok majd, ha egyik illetve másik végén jönnék ki a dzsungelből, illetve a dzsungel közvetlen környezetéből próbálok meg rájönni a peremén uralkodó terepviszonyokra. Ezzel is előre felkészülve, ha valami nem úgy alakulna, mint szeretném. Erre viszont igen jó esélyt látok, köszönhetően a dzsungel hírének és a hallott történeteknek.
Végül csak sikerül kellően áttanulmányoznom a térképet. Idő közben a szél is feltámad, sőt rövidesen igen erőteljesre erősödik. Az égboltra nézek. Még nem látom ugyan a felhőket, de esőt sejtek.*
~ Egy kis zápor nem tarthat vissza!
*Nem sokkal a térkép újbóli biztonságba helyezése után, megteszem az első lépéseimet a dzsungelben.
Már egy jó ideje sétálok a dzsungelben, azonban szinte alig haladok előre. A talajt borító dús növényzet erőteljesen lelassítja haladásomat. Mialatt az aljnövényzettel harcolok az előrehaladásom ügyében, a fák koronájának egyre intenzívebb mozgása, egyre inkább azt a benyomást kelti bennem, hamarosan esni fog.*
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-30, 6:10 pm

*Azonban ez még továbbra se tölt el aggodalommal.
Ennek köszönhetően figyelmemet teljesen lekötheti a dzsungel élővilágának csodálata. Bár a rengeteg rovar nem nyeri el túlságosan a tetszésemet, és sajnálatomra nagyobb állattal eddig nem hozott össze a sors, de a különösebbnél különösebb növények már annál inkább érdekesnek tűnnek. Ezekre már a dzsungelben tett első lépések után is felfigyeltem.
Mélyebbre hatolok a dzsungelben. Közben lehullnak az első esőcseppek is.*
- Mit nekem egy kis zápor!
*Azonban nagyobb állatra továbbra se sikerül akadnom. Már kezd gyanússá válni számomra.*
~ Talán ők tudnak valamit, amit én nem.
*Esőtől nem zavartatva, pedig idő közben már dörgés és villámlás is párosul az egyre intenzívebb égi áldáshoz, folytatom utamat, mely egy tisztásra vezet.
A tisztás szélére érve rövid szünetet tartok. Közben elhatározom, hogy átvágok a tisztáson, hátha szerencsém lesz és sikerül végre megpillantanom valami élőlényt, köszönhetően a jobb látási viszonynak.*
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-30, 6:10 pm

*Azonban, mintha minden élőlény elbújt volna az eső elől, továbbra se kerül szemem elé, egy példány se. Így inkább kiélvezem a szabad ég nyújtotta lehetőséget és fejemet hátrahajtva élvezem néhány pillanatig az esőt.
Lassú haladásommal egy időben a villámok is egyre közelebb kezdenek el becsapódni, de még mindig elég távolinak tűnnek.
Azonban, mikor a tisztás kétharmadánál járok egyszer csak, alig pár méterre tőlem, villám csapódik a földbe. Mit ne mondjak, igencsak megijedek a hírtelen jött eseménytől és a vele járó hangzavartól. Ez elég indokot jelent számomra, lépteim megnyújtásához, és hogy minél
előbb ismételten a fák között akarjak lenni.
A tisztás szélén se álok meg. Ugyanazzal a lendülettel hatolok beljebb a dzsungelbe.
Az előbbi villámlás el is veszi a kedvem a felhőszakadás szépségeitől, ezért el is határozom, valami fedezéket keresek, és ott megvárom, amíg kicsit lecsillapodik az időjárás.
Hamarosan rá is lelek a megfelelő fedezékre. Egy jókora levélre, mely az esővel szemben nyújthat védelmet. A körülöttem elterülő dzsungel viszont a villámtól óv majd meg.
Mikor beérek a levél fedezékébe, körbefordulok, hogy megbizonyosodjak a környék elég biztonságos-e.
Fordulás közben, mikor egy aprót lépek, furcsa reccsenésre leszek figyelmes, melynek a hangja nem hasonlít az ágak töréséhez, ezért kíváncsian megnézem, mi történhetett.
Azonban, lábamat már nem védi a levél az esőtől, ezért egyik kezemmel megfogom a levelet és magammal húzom, ameddig csak engedi.*
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-30, 6:11 pm

*Ez elégnek bizonyul, így másik kezemmel el tudom húzni a sűrű aljnövényzetet. Ennek köszönhetően felfedi előttem kilétét a hang forrása, csontok. Csontok hevertek szanaszét a vastag aljnövényzetben. Nekem ezek közül sikerült rálépnem az egyikre.
Nem igazán nyugtat meg a körülöttem heverő csontok gondolata, ezért mikor egy apró mozdulatot érzek a levél irányából, hírtelen el is engedem a levele. Felegyenesedek és kezemet máris kardom markolatára helyezem.
De nem látok semmit. Aggodalmam továbbra is megmarad, ezért ismételten körbenézek, majd még egyszer. Azonban, az eső és a gyakori villámlásokat kísérő dörgések zaja lehetetlenné teszik számomra az apróbb neszek észlelését. Ezért, mikor második körbefordulásom alkalmával se sikerül, fellelnem egyetlen állatot se, megnyugodok kicsit.*
~ Csak az eső.
*Mosolyodok el a gondolaton, hogy egy ilyen apróság hatására is sikerül ennyire megijednem. Kardom markolatát is elengedem. Várom az eső lecsendesedését. De a csontok továbbra se hagynak nyugodni.*
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-30, 6:11 pm

~ Milyen állat tehette?
*Nem sokkal kardom elengedése után, meg is kapom a választ. Erős szorítást érzek először csak az egyik lábamon, majd pár pillanattal később a másikon is. Az első szorításra hírtelen fel is emelem érintett lábamat, hogy láthassam, mi történik. Meglepetésemre nem sikerül annyira megemelnem, mint szerettem volna, de így is sikerül kivenne, egy inda fogta körbe a bokámat.
Hamarosan újabb indák kúszását érzem földön maradt lábamon, melyek, próbálna folyamatosan felfele kúszni lábamon. Közben a korábban felemelt lábam ismételten talajt fog, igaz nem az én akaratomból. Az indák egyre erősebben szorítanak, és közben húznak is maguk felé. Hamarosan már nem csak lábam kényszerül a földre, hanem az egyensúly elvesztését követően testem többi része is.
Eddigre már egyértelművé válik számomra, mi okozta azoknak az állatoknak a halálát, melyeknek a csontjaira ráleltem.
Nem is kell több, kezem ismételten kardom markolatán terem. Egy gyors berögzült mozdulatot követően már el is hagyja tokját és bevetésre készen áll. Idő közben, az erős szorítás hatására, lábaim elkezdenek zsibbadni.
Gondolkodás nélkül gyorsan le is sújtok kardommal az indákra, azonban mire sikerül levágni azokat, amelyek a lábaimat tartották fogságba, addigra pár újnak sikerül ismételten köréjük tekerednie, és fokozatosan haladnak felfele.
Amilyen gyorsan csak tudom, levágom azokat is.
A művelet elvégzése közben észreveszem, hogy továbbiak is tartanak felém, és mostanra már nem csak egy irányból. Tisztában vagyok vele, a jelenlegi felállás kezdi meghaladni képességeimet, ezért még a földön gyors hátrálásba kezdek.*
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-04-30, 6:12 pm

*Jó néhány méter megtétele és egy esést követően, ami annak volt köszönhető, hogy egyik kezemet véletlen egy vizes kőre tettem, és mikor ráhelyeződött a súly, lecsúszott a vizes kőről, elég távolinak éreztem a növényt, hogy felálljak.
Azonban a növény még mindig nem akarja elengedni prédáját. Ezt a következtetést, akkor sikerül levonnom, mikor a felállást követően az aljnövényzet apró mozgásából látszódnak a továbbra is közeledő indák.
Nekem viszont nincs kedvem itt maradni ebédre, így karddal a kezemben a gyors visszavonulás mellett döntök. Ez egészen a tisztás széléig folytatom, ahol végre megállok.
Itt végre kipihenhetem magam. Mikor sikerül végre ismételten rendezni gondolataimat és feleleveníteni a dzsungel szélén elmémbe vésett térképet, megpróbálom elképzelni merre is lehet most rajta, a dzsungelben történő bolyongásomat követően.
Végül indulok a dzsungel legközelebbinek vélt széle felé. Első nekifutásra, ennyi elégnek bizonyult számomra, ebből a helyből. Legközelebb majd jobban felkészülök, de ezek után már nem is tűnik olyan borzalmasnak az embertömeg.
Utam hátralevő részében, kellő távolságban elkerülök minden, nagyobbnak tűnő levelet. Sokkalta jobban tartok egy hasonló növénnyel való találkozástól, mint egy másik, eddig számomra ismeretlen élőlénnyel való találkozástól.*
Vissza az elejére Go down
Mitsuko Midnight
Zöld elf
Mitsuko Midnight

Hozzászólások száma : 745
Életkor : 909
Munkahely : ahol szükség ott a segítség

Character sheet
Nép: Elfek
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime2011-05-14, 12:06 am

Mitsuko Midnight Márc.-Ápr- küldetés

Mit keresek én már megint ilyen helyen?
*Kérdezte magamtól már vagy századik alkalommal ezt a kérdést. Nem volt ínyemre, hogy az erdőből sehogy sem tudtam kikeveredni.*
- Mért kell nekem mindig a lehető legfrissebben beszereznem a növényeket? Mért ragaszkodom az elveimhez?
*Ezek a kérdések sem most voltak hallhatók először. És egyszer, mint egy villám kiértem az erőből a nyílt terepre. Szó szerint, mint egy villám… orral a talajnak, egy fa vastag kiálló gyökerének köszönhetően...*
- Köszönöm szépen drága fa.
*Ordítottam hátamra fordulva. Szinte hallottam, ahogy a fa lelke nevet rajtam. Vicces kedvében volt, de nem csodáltam, hisz épp most vágódott egy nagyot a gyökerében egy elf.*
~Ennyit arról, hogy szeretnek minket a növények.
*Kezemet szemem elé tettem, vakított a nap fénye. Nem akartam pocsékolni az időmet, oldalamra fordultam, majd feltápászkodtam és neki is vágtam a nyílt terepnek. Nem telt bele sok idő és meg is találtam az első növényt, amit kerestem. Atropa belladonna. Ez a növény felhasználásától függően lehet csodatevő gyógyszer, vagy éppen halálos méreg… Ellenségeim szerencsétlenségére mind a két receptet ismerem…*
~Kis csalóka növény… minden egyes része mérgező…
*Miután óvatosan szedtem belőle, és meg győződtem arról, hogy teljes biztonságban van- e a szütyőmben, leültem a fűre és hátra dőlve élveztem a nap sugarainak melegét.*
- Legalább szép napom van…
*Mondtam, és mintha csak ellenségeim kérésére történne, villámok kezdtek el cikázni az égen, s becsapódni a fölbe a lehető legkülönlegesebb helyeken. Az ég hirtelen beborult, és irdatlan mennyiségű vizet okádott ki magából. Kelletlenül, de felültem, és mit ad az istenek egyike, hol előbb fejem volt, most villámcsapás által feketére mázolt fűszálak hevertek.*
~Na ami sok az sok!!
*Gondoltam, majd felháborodva álltam fel, és a dzsungel felé vettem az irányt. Természetesen kiskoromban nekem is azt tanították, hogy ha vihar van, akkor tartózkodjak nyílt terepen és ne a fák alatt, de ha ezek a villámok pontosabbak lesznek, nem szeretnék a céltábla közepe lenni. Örömmel nyugtáztam, hogy a zuhogó esőben ár csak pár méternyire voltam a villámmentes területtől.*
~ Hogy „beléphessek” az „áldott” helyre úgy tűnik, át kell jutnom egy faágon.
*Neki is lódulok, de meglepetésemre az ág bezáródik körülöttem és földhöz vág, majd elhajít. Szerencsétlenségemre a kardomra estem, de így legalább tudtam hová kell nyúlnom, majd ha egyáltalán képes leszek innen felkecmeregni.*
- Ez már mindennek a teteje!
Ordítottam torkom szakadtából. Miközben feltápászkodtam a földről előhúztam kardomat, majd magam elé tartva megindultam a növény felé. Pár méterre tőle felugrottam a levegőbe és onnan készültem csapást mérni rá. Nem sok sikerrel. Sajnos jó reakciókkal rendelkezett ezért még megérkezésem előtt elkapott a levegőben és ismét elhajított. De nem hagytam annyiban ugyanis még a hajítás pillanatában suhintottam egyet kardommal, ennek következtében az engem szorító indák egy részét sikerült levágnom.
Szerencsétlenségemre nem jól estem, s az ütés erejétől is köhögni kezdtem.*
- Pfujj!!
*Mondtam mikor megéreztem vérem ízét a számban, mely undorító volt számomra. És ahogy keveredett a sárral….
Újabb köhögés, most már a kezemre is került belőle. Utáltam saját véremnek tűzvörös színét… Most már teljesen felment bennem a pumpa, úgy döntöttem, hogy nem próbálom meg fizikailag legyőzni ezt a drága növényt. Bevetem a mágiát.
Nem is kellett sok máris eszembe jutott egy tökéletes varázsige.*
- Dehdratio planta…
*Mondtam ki majd elővettem éles tőrömet így felerősítve majd a mágiát, amint beleszúrtam a növénybe. Persze kardomra is szükség volt, hisz útközben mégis csak látni kell az fától az erdőt. Átvágva magam a növény védőpontjain elértem a „szívéhez” és a lehető legmélyebbre döftem két kézzel a tőrt. Rögtön beindult a folyamat, természetesen éreztem közben, ahogy az energiám csökkent.
Elsőként a növénytől a tőr elkezdte elvonni a vizet, majd mikor ez megtörtént és a növény csont szárazon állt, a tőr lángra lobbantotta. Nem vártam meg, míg a szemem előtt elég teljesen ez a növény… berohantam az erdőbe és onnan nyugtáztam, hogy milyen jó hogy onnan is bejutottam ide, mert egy villám, melyet az ég küldött ajándékba ott landolt, ahol az imént álltam.
Miután elment a vihar úgy döntöttem ideje elhagyni ezt a helyet is. Visszasétáltam az immáron ropogósra sült húsevőhöz, majd kihúztam belőle tőrömet. Szütyőmből elővéve egy kis kendőt alaposan megtisztítottam, majd gondosan elraktam. Minden megvolt és a fájdalmaim is már elmúltak, már csak egy kicsit bicegtem. Ideje volt elhagyni azt a dzsungelt, nem is várakoztam, rögtön elindultam Olassiebe.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Hyarmenya dzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hyarmenya dzsungel   Hyarmenya dzsungel Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Hyarmenya dzsungel
Vissza az elejére 
1 / 12 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Déli szeglet-
Ugrás: