LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Ambaron falu

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1203

Character sheet
Nép: NJK
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-08, 9:31 pm

//Mese: Ránk borul az éj//

*Míg a vörös sárkány megtesz egy kisebbecske kört, van idejük győzködni Nawareant, hogy gondolja meg magát, s ne akarjon hőst játszani az egyértelmű előnyben lévő vörössel szemben. Menekülésük tán utolsó szakaszához közelít.
Sou és Eudora varázslata, s a fehér sárkány teste az, mely megóvta a néhány túlélőt attól, hogy ropogós sültként végezzék mindannyian a tűzben.
De talán csak gyorsan múló másodperceik vannak a tűz következő érkezéséig, hiszen a vörös sárkány már visszafelé kerül, s az újabb tűz szándéka immáron kezd cselekvéssé is válni benne.
A fák sötét sűrűje még rejti őket, s így ha sietve indulnak, esélyük lehet a sárkány következő támadásáig elkerülni a célba vett területről, mert a vörös tüze immáron újra elárasztja azt, hol eddig voltak.
Sou, s a nimfa ellenállása elárulta, hogy van védelmük a tűz ellen, de eme ellenállás, biztos benne, hogy megtörhető. A fehér sárkány nem tűnt kifejlett példánynak, így gyanította, hogy könnyű préda neki, nem véletlen az sem, hogy bizony találkozásuknál az ifjú húzta a rövidebbet.
Az, hogy akad valami kétlábú odalent, akinek van némi varázsereje pajzsot emelni tüze ellen, csak annyit jelent, hogy lehetősége lesz másképp átütni azt a pajzsot.
Azonban most még tűzzel próbálkozik.
Más irányból, s nagyobb területre szórja lángjait, s ha a kétlábúak nem elég gyorsak, netán haboznak, könnyen újra e tűz alá kerülhetnek.
Noha nagy a terület, melyet érni fog a tűz, tán sebességükkel ki is juthatnak onnan, s ha nem árulják el helyzetüket, szabad útjuk lehet a fák rejtekében Ambaron romjai közeléből eltűnni.
Nawareannak tán dicstelen lehet e visszavonulás, ám a háború még csupán most kezdődik, s megfelelő katonai erővel oldalán részt vehet még jobban végződő csatákban is.

Arash tűzlabdája újabb grifflovast talál el, s hull a földre griffjével együtt. Eme lovas nem szállított utast magával, célja a többiek fedezése volt, s ezt tette életének áldozásával is.
Ám a Feláék felé küldött átok is hatásos, s a fekete mágus szavai a lovast, s utasát is sújtják.
Az émelygés, a szédülés, mind akadályozzák menekülésükben, s a griff kap is egy nyilat combjába.
Eme sérülés nem akadályozza őt abban, hogy tovább vigye utasait, noha a leszállásnál gondjai lesznek majd.
A harcosnak a lány szavai adnak újabb erőt, hogy az átok ellenére is kitartson, s távolabb vezesse griffjét, közös terhükkel együtt.
Sikeresen jutnak az íjászok, s a mágus hatókörén kívülre is, s miként nincs a közelben a sárkány, útjuk végre szabaddá válik a táj éj borította részei felé, hol már nincsenek orkok, s még nem tombol a háború sem.
Felát a harc utána lovas nem épp méltóságteljes landolással teszi le, nem messze a falutól, s marad griffje mellett.
Nem hagyja magára sebesült társát, első dolga az ork nyílvessző eltávolítása lesz, miközben biztatja a nőt, hogy fusson, ahogy a lába bírja.

Kesa varázslata szerencsésen alakul, noha nem lesz veszélytelen neki útja kifelé.
Az ajtó körül már ott toporognak az orkok, de az istállóban egy szekér híján nem látnak mást. Mivel itt nincs mit pusztítani, s lassan beomlik az épület lángoló teteje is, odébb állnak, így ha kitör ott a máguslány, útja mindaddig szabad, míg neki nem ütközik az első orkoknak.
Odafent lassan nem marad már grifflovas, némelyik még küld egy-egy átkot, nyilat Arash felé, de ezek már csupán búcsúként foghatók fel, s hogy fedezzék visszavonulásukat.
Kesa láthatatlan mivolta miatt nem is nagyon tűnik fel, ám lovának teste, ha átvág, óhatatlanul feldönt egy-két orkot, mire azok többnyire bambán tekintgetnek körbe, s jobb híján valamely társukba kötnek bele, azt hívén, az kötekedett velük.
Ha ügyes, lassanként kijjebb keveredhet az ork seregen keresztül ő is Ambaronból.*
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-10, 11:26 am

*Érzem, ahogy ez a gyönyörű, szárnyas lény megvonaglik alattam. Ahogy lenézek, a szárnya lebbenései között, látom, hogy egy nyílvessző áll ki a lényből.
Viszont szinte érzem, ahogy a férfi, aki eddig szinte már görnyedve, alélva ült előttem, megragadja a griffre rögzített ülőalkalmatosságot, amin én is ülök és újra a kezébe veszi az irányítást.*
- Kapaszkodjon!
*Nem is kell mondania, már görcsösen markolom eddig is azt, amibe kapaszkodni tudok és érzem, ahogy a madár hirtelen kitör a nyilak záporából és távolodni kezd ettől a pokoli helytől.
Én még emlékszem az Ambaronról szóló mesékre. Az Aranamophe istennő által megáldott falura, ahol a vándorok a szeretet ünnepén békében pihenhetnek, nem kell félniük az ünnep alatt semmitől.
És emlékszem a Csillagfény fogadó híres süteményeire, a téli teákra, amiket én is kóstoltam.
Ez válik semmivé a lent tomboló tűzben.
Olyan, mintha egy álommal kevesebb maradna, a len örvénylő, sötét sereg nyomán csak pusztítás marad.
A griff nehezen repül, egyre hidegebb van, és ahogy leszáll, le is esek a griffről, a lovassal együtt.
Egymáson gurulunk át, és ahogy végül én maradok felül, zavarodottan nézek le a fehér elf harcosra.
Nem tudom, hogy azt vélem-e felfedezni szemében, amit én is érzek, de a hála és a megkönnyebbülés hatására könnybe lábadnak a szemeim.*
Vissza az elejére Go down
Arash N'gobo
Feketeköpenyes
Arash N'gobo

Hozzászólások száma : 130
Életkor : 87

Character sheet
Nép: NJK
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-11, 8:27 am

//Mese: Ránk borul az éj//

*Arash az árnysárkányon ülve egészen elégedett volt. A serege ezt a könnyű kis csatát úgy vitte győzelemre, hogy a falunak esélye sem volt számottevő ellenállást kifejteni. A sárkány a feje felett ugyan zavarta, de elfogadta, mint szükséges rosszat.
A grifflovasok is zavarták, mert bár többen is elestek a harcban, vagy az ő varázslataitól, vagy az orkok nyilaitól, mégis több falusit kimentettek és magukkal vittek.
A grifflovasok átkait hárította egyenként, de mivel lassan fáradt, így végül az árnysárkányt is feloszlatta, ő pedig a falu kútjánál állt lábára. Lilás köpenye  befedte, az ork hadak pedig körülötte özönlöttek.
Hangosítania kellett hangján, hogy közel és távol mindenki meghallja.*
- Minden orknak! A csata véget ért, győztünk. Raboljatok kedvetekre, ha van még túlélő, azt öljétek meg, de ne hagyjátok el a falu környékét!
*Ő maga pedig húzott a kút vizéből és a dézsából érkező vízből jót kortyolt. Győztek, ebben már biztos volt.
Sötét arcán a forradások táncot jártak, ahogy elvigyorodott. Az első lépést sikerrel megtette. Hamarosan jöhet majd a második.*
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-15, 11:20 am

* A sárkány egész rossz bőrben volt. Látszott rajta, hogy nem igazán akarodzik megmozdulnia. Ami többek között a frappáns érkezésének lehetett köszönhető. Már majdnem neki iramodok mikor megtorpanok, tekintetem a sárkányra szegezem.
- Az isten verje meg...
* Villan meg szemem a végső táncban lépek s iramodok vissza a sebesült sárkányért. Míg megpróbál feltápászkodni megragadom karját, s talán ideje sem marad reagálni eme állapotban könnyű testét a nyakamba dobom, s mint ahogy a katonák kik mentik társukat úgy veszem fel.
- Kuss legyen! - szólok hozzá még mielött egy szót is szólna- Most rajtam a sor, hogy megmentsem a sárkány seggedet!
*A végső tánc csupán csak eddig kellett s ismét vöröslő tekintetem villan fel. S érzem ahogy tavolodok a gyorsak táncában, a tüzet mi nem is oly messze tőlünk tombolja ki magát. A sárkány odafent szinte az egész helyet felperzselte. Csupán a gyorsaság volt az mi képest volt egérutat biztosítani számunkra. Nem igazán figyelek a sárkányra e sebességnél ha csekélyebb is mint fitt állapotomban akkor is a szembe álló fák azok mik érdekesek. S a tűz még mindig követ s egy nagy darab sziklát pillantok meg.
-Ez az!
* Abban a szempillantásban ahogy mellé érek vetem be magammal együtt a sárkányt is a sziklák mögé. Amik ugyan elkezdtek elpusztulni a tűz melegétől de elég szívósak voltak ahhoz, hogy minket is megmentsenek. Szapora lélegzetvétel követi a hatalmas versenyfutást a halállal. Rá tekintek a sárkányra, elvigyorodom s halkan suttogni kezdek.
- Fogyózni kéne... Hehe... De megúsztuk a picsában is...
* Még egy kicsit pihegek s most talán jut is rá idő hisz a sárkány lángjai mindent megettek mögöttünk orkot fát élőt s élettelent.
Vissza az elejére Go down
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Hozzászólások száma : 306

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-15, 3:23 pm


* Nem kell sokat várnia az ifjú nemesnek mielőtt megpillanthatná, az első ork szépnek egyáltalán nem nevezhető képét, amit hamarosan újabbak követnek.
Ahogy sejtette, az üres istálló látványa hamar elveszi a kedvüket, és a szükségesnél nem is lépnek sokkal beljebb. Még az ő ölési vágyuk sem elég nagy ahhoz, hogy egy összedőlő félben lévő épületben keressenek valami ölhetőt.
Itt a pillanat, melyre Kesa várt. A széles bejárat távolabbi fele még meglehetősen szabadon tátong, nem volt miért elzárni azt is. Alkony meg is kapja a parancsot, a menekülési út kihasználására. A paták hangja azonban átüti az égő fa ropogásának monoton zaját.
Több ork fel is figyel a különös hangra, azonban értetlenül keresik az üres istállóban a hang forrását.
Mire pedig felfogják, hogy feléjük közeledik, illetve fegyvereiket egyesek újra megszorítanák, hogy esetleg az üres levegőbe csapjanak vele, addigra a paták dobogása már távolodni hallatszik. A hoppon maradt orkok pedig talán értetlenül néznek egymásra a különös eset hatására, de ezt már a Klensbane ház örökösét nem érdekli. Egyetlen pillanat erejéig fordítja hátra a fejét, hogy lássa nem próbálnak meg valami fegyverszerűséget utána küldeni.
Mikor már sikerül eltávolodnia az istállótól, lelassítja Alkonyt. Nem kívánja a kelleténél jobban felhívni magára a figyelmet. A hang továbbra is túlzottan árulkodó lenne ahhoz, hogy egyenesen kivágtasson a faluból. *
Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-15, 6:28 pm

//Mese: Ránk borul az éj, Nawarean//

Egy pillanat, nem több, annyi pont elég, hogy a hihetetlennek tűnő jelenetet teljességgel elfogadja. Belement! Valahogy nem illik helyzetüket tekintve, elmosolyodni, de ez roppantul nem érdekelte és amúgy is éppen csak mosolyra húzta a száját. Egyetértése jeleként bólintott is, ám tekintetét valami felfelé vonzotta. Még lángoló, sisteregve, fel-felizzó csupasz ágak rengetegén át fel sejleni vélte a vörös sárkány alakját. Nem késlekedhet, ez a gondolat mozdította meg leginkább az akaratát, hogy fusson. Futott is, vagy jó két lépést tett meg, amikor váratlanul támadt rá a fájdalom. A tüskék nyomát nem is igazán érezte, eddig, ideje sem nagyon jutott arra, hogy esetleg megtapogassa a többinél most már jelentősen jobban sajgó pontot. A keze arra kellet, hogy ne csókolja meg az anyaföldet. Régen, túlságosan régen vette ennyire igénybe testét is és az erejét is. Óvatos volt, az óvó tekintetek tüzében pedig nem is tehetett másként.
Igazából felkészült arra, hogy újra szembenézzen a vörös tűzörvényével, akár az utolsó csepp mágiáját is rááldozva a védelmére, de nem szándékozott így cselekedni. Már majdnem újra sikerült két lábra kecmeregnie, amikor is egy markos kéz szorult a karjára és ellenkezni se igazán volt ideje, a következő pillanatban már vállra is vették, mint egy nehezebb krumpliszsákot. Nem szólt, nem egészen azért, mert a harcos rárivallt, inkább azért, mert lenyűgözte a gyorsaság és kíváncsivá tette, hogy miből fakad. Aztán pedig, figyelmét lekötötte az, aminek az érkezése nem volt várt, de bekövetkezett. Késznek érezte magát, hogyha kell, akkor lépjen, még ha most nem is képes szabadon bánni az általa birtokolt elemmel, más is van a tarsolyában.
- Mi? – csuklásnak is alig nevezhető a hang, ami kijött a torkán, leginkább a váratlan mozdulatnak köszönhetően. Kemény volt, ami megfogta és egyben meg is mentette a tomboló tűztömegtől társával együtt. Összepréselve ajkait várta az enyhülést, az csak lassan jött és a tűz is csak lassan hagyott alább. Elnyomva jajszavait igyekezett felülni, majd egyszerűen képtelen volt nevetés nélkül megállni, ahogy a harcos közzétette a véleményét.
- Auch! – csuklott el halk kacaja. – Hálás köszönetem! – az volt és mi mást is mondhatott volna. De vajon a hölgyek is elég messzire jutottak? Bízott a nimfában, akit abból a néhány korábban rá vetett pillantásból nem sikerült felismernie, de biztos volt benne, hogy látta már. – Az árulók iránti gyűlöletüket ismerve, ez még nem a vége. – ez valahol szomorú volt, a hangja még sem volt bánatos. Óvatosan mozdult, kitapogatva a korábbi megakadásának okozóját, megkönnyebbülve tudatosította magában, hogy fáj, de csak a szerencsétlen elhelyezkedése végett. Nem fog belehalni, ha futnia kell, akkor sem. Főleg, hogy csal, tanult a dzsungelben történtekből, inkább a sebet zárja össze rövid időre, hogy majd, ha elérkezik az alkalmas idő, rendesen ellássa.
- Add a kezed. – kérte s nyújtotta közben a sajátját, ha a fehér hajú harcos elfogadja, halkan szövi egymás után a szavakat. Apró kis varázslat, nem kimondottabban gyógyító hatású, frissességet és pihentséget kölcsönöz. – Ez csak apróság és nem tart sokáig! – figyelmezteti a férfit, hogy véletlenül se törje meggondolatlanságokon a fejét.

//bocsánat, hogy az utolsó pillanatban esem be //
Vissza az elejére Go down
Ryn von Samok
Szürkeköpenyes
Ryn von Samok

Hozzászólások száma : 205
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-15, 6:46 pm

Egy sárkány…egy igazi sárkány és ráadásul a mi oldalunkon áll. Még sosem láttam ezelőtt hasonló lényt. Lenyűgöző volt és félelmetes is egyben. Csak néztem a fehéret és szinte meg is feledkeztem a csatáról, és arról, hogy életveszélyben vagyunk. Egészen addig míg meg nem hallottam a vörös szót. Épp elég gondunk volt a minket üldöző orkokkal és most még egy vörös sárkány is? Miért? MIÉRT?
Felmértem magamban a helyzetet. Kimerültem, már nem tudok varázsolni, legalábbis amíg kicsit ki nem pihenem magam felesleges megpróbálnom is. És a túlerő hatalmas. Nawa sérült, a nimfa is fáradhatott. Innen nincs menekvés…ennyi volt, mind meghalunk. Pánikomban nem voltam elég figyelmes.
Az egész egy perc műve volt a nimfa varázsolt és aztán tűz borított be mindent. Behunytam a szemem és védekezőn emeltem magam elé a kezem. Így álltam egy ideig, aztán…nem égtem meg. Kinyitottam a szemem és tudtam, hogy a nimfa engem is megmentett.
- Kö-köszönöm…- hebegtem. Aztán eszembe jutott a sárkány és Nawa. Aggódva fordultam abba az irányba és sikítva hívtam Nawát. Ugye nem égett porrá??? Amit láttam az megnyugtató volt. A fehér sárkány megvédte…de nem úszta meg sérülés nélkül. Aztán átalakult. Lenyűgöző volt, mégis, most nem volt időm figyelni őt.
- Futááás!!! – kiabáltam. Tudtam, hogy hamarosan újabb tűz jön és azt már nem fogjuk ilyen könnyedén megúszni. Úgy rohantam mint még soha életemben. Minél messzebb, minél gyorsabban. Különben vége a dalnak. Az adrenalin jótékony hatásai, hogy kis időre az ember nem érzi a fájdalmat…annál jobban sajog mindene ha már megnyugodott. De annyi baj legyen, hiszen akkor már ráérek sírni. Most viszont nem…nem, ha élni akarok. És én nem akartam itt feldobni a talpam. Úgy rohantam a nimfa után…nos, azt se tudotam hogy ilyen lendülettel tudok futni. Minden esetre mire a következő tűzroham jött megúsztam. Éreztem a forróságot a hátam mögött, de eszem ágában se volt hátrapillantani, hogy lássam hol tart a tűz. Lélekszakadva rohantam, addig míg biztonságban nem éreztem magam.
Vissza az elejére Go down
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1203

Character sheet
Nép: NJK
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-15, 9:11 pm

//Mese: Ránk borul az éj//

*A tűz végül felemészti majd Ambaron maradványait is. Házai, egykor híres fogadója már most romokban hevernek.
Az ork hadak megszállják az egészet, s vezetőjük, a csokoládé bőrű mágus lila köpenyében a falu kútjánál áll. Elégedetten nézhet körül, mert seregei gyorsan, s könnyedén foglalták el Aranamophe istennő kedvenc faluját.
Az ork hadak között eközben egy láthatatlan mágusnő óvakodik kifelé. A tömegben csupán lova nyomán fordul elő, hogy egy-egy harcos körbepislog, s hajba kap egymással, miután felfedezni mást nem tudnak, s valaki mégis meglökte őket.
Kesa okosan óvakodik keresztül a faluban örvénylő orkokon. Noha varázslatot használ, eme mágia kitart, míg kiér a seregen kívülre, hisz nem használta még erejét korábban lényeges mértékben.
Hamarosan sikeresen hagyhatja el a lángoló falut megszálló ork hadsereget.

Fela a grifflovason landol, fekete, göndör haja a fehér elf arcába hull, s a pillanatnyi zavar után az tiszt egyértelmű jeleket ad, miszerint örülne, ha a megmentett leány leszállna róla.
Amint ez megtörténik, a férfi egyből hátasához siet, s csupán félvállról veti vissza a leánynak.*
- Remélem, nem ütötte meg magát túlságosan. Elnézését kell kérnem, a griffel egymásra vagyunk utalva, s részemről nélküle nem térek vissza a városba.
*Fela, ha akar, még segíthet ellátni a nyíl ütötte sebet, ám ha menni akar, a tiszt nem gátolja meg benne.

Nawarean sikeresen menti meg Sout a vörös sárkány tüzétől, s Ryn, valamint a nimfa is ugyanúgy sikerrel menekült meg. Eudora kissé lemaradt, hogy még egy pajzzsal óvja magát, s a mágusnőt is, hisz ő nem vette vállaira a szürke köpenyest, s nem is fut most oly sebesen, mint tette azt Nawarean.
Olybá tűnik, a tűz szénné égette tán őt is, de e pillanatban feltűnik a lángok közül. Az erőtér, melyet a vörös sárkány tüze körbefont, s nem lendült a máguslány után, már nem árulja el jelenlétét a sárkánynak.
A nimfa fáradt, füstös mosolyt küld Ryn, valamint a szikla mögött megbúvó két férfi felé.*
- Mennünk kell tovább. A sárkány még visszatérhet.
*Igaza van, ám a sárkány következő körbeli tüze nem e tájékra szóródik. Más irányban keresi prédáit, s ha nem árulják el hollétüket, Nawarean, Sou, Ryn és Eudora sikerrel menthetik meg irhájukat, mire a sárkány legközelebb visszatér ama helyre, hol most leledzenek.
A vörös sárkány már nem kutat soká, noha a gyöngysárkány szagát, s külsejét is megjegyezte magának. Hamarosan nagyon sokan fogják ismerni Sou külsejét, s könnyen lehet, a legközelebbi alkalommal már vadászni fognak rá.

A falu elesett, lakóinak, s az ott megszálló vendégeknek nagy része odaveszett, csupán keveseknek adatott meg, hogy elhagyhassák az orkok megszállta helyet, mielőtt végleg elhamvad.
Ez a háború első csatája, mely kirobbant az ősi sárkányok vezette erők és Lanuria szövetségesei között. A harc még csak most kezdődik, s bizton állítható, kíméletlen lesz, de a vége még teljese nyitott, tán csak Ritalea, a végzet úrnője ismerheti azt.*

//Köszönöm mindenkinek a részvételt! Remélem, jól éreztétek magatokat a mese alatt. Hamarosan újabbal jelentkezünk, szóval ne menjetek messzire! Wink
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-16, 9:38 am

//Mese: Ránk borul az éj//

*Zavartan állok fel, és bár puhára, vagyis a tisztre estem, azért fáj mindenem.
A kezem is remeg, azt hiszem, most jön ki rajtam az eddigiek izgalma.*
- Nem, rendben leszek.
*Suttogom a tisztnek, aki láthatóan inkább a griffel foglalkozik. Így, a sötétben csak azt látom, hogy jó nagy, de még így is kicsit furcsa, hogy hogy volt képes azokra a dolgokra, amiket megcsinált velem és a harcossal a hátán.
Természetesen, ha tudok, segítek ellátni a sebesülését a madárnak, vagy nem is tudom, pontosan hogy kellene hívnom ezt a lényt.
Aztán, inkább csak tétlenül téblábolok ott. A batyum is a földön hever, de azt hiszem, nem tudok többet segíteni, így hát elbúcsúzok a tiszttől és a grifftől is, persze, tőle messzebbről, aztán elindulok a sötétben.
Úgy érzem, mindkettőnknek jobb lesz, ha nem maradunk ott.
Én még távolabb akarok kerülni a falutól, és ebben segít a vöröslő ég alja. Tudom, hogy arrafele nem akarok menni.
Fáradtan botorkálok távolabb, és remélem, hogy a fejem lassan kiszellőzik majd.*

//Köszönöm a mesét, izgalmas volt. *.*//
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-16, 10:21 am

*A sárkány is értékelte a humort ez jó jel, ezek szerint egyikünk sem hagyja ma itt a fogát. Úgy érzem ez még csak nagyon a kezdet s találkozunk mi még a csatatéren. Csupán azt nem tudom melyik oldalon fogjuk látni egymást.
- Nem baj kis segítség is segítség. De most, hogy távolabb a vész ideje tovább állni.
*Majd a Nimfa lép elő a tűzből, mögötte sejlik fel Ryn alakja. Kis megnyugvás volt számomra, hogy mindannyian túléltük ezt a kis mókát. Majd miután a sárkány valamiféle mágiát használt rajtam ami utólag elmagyarázott nem igazán éreztem ennek jelét. Valószínű, hogy a pecsét lehet az oka annak, hogy meg sem éreztem a rám mormolt áldást, viszont sebeim nem véreztek már. Ezek szerint mégis csak sikeresnek mondható varázslat. Egyre jobban ismerem meg a pecsét titkait, ami boldogsággal tölt el, viszont ideje felállni. Kissé sajog a hátam ahogy bevetődtünk a szikla mögé, de nem oly vészes mint gondolná az ember. Majd kezemet nyújtom a sárkánynak s ha az elfogadja felsegítem őt.
-Nawarean
*Dőlök meg kissé majd Ryn felé fordulok, s szemem elé kerül a nimfa is.
-Köszönöm a segítséget. - Tekintek el mellette majd a lányra nézek- Na mi a helyzet kis varázsló? Látom túlélted.
*Mosolyodok el majd sétálok oda hozzá, majd feje tetejét megsimogatom, bár inkább kócolásnak nevezhetném.
- Látom tényleg erősebb lettél valamivel... Na mindenki húzzunk innen a francba mielőtt ránk találnak... Sou -(Gondolom bemutatkoztál Very Happy )- tudsz járni?
Vissza az elejére Go down
Ryn von Samok
Szürkeköpenyes
Ryn von Samok

Hozzászólások száma : 205
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-16, 12:44 pm

A nimfa újra megvédett. Nem kellett hátranéznem se hogy tudjam. Fáradtan, levegőt kapkodva álltam meg szúró oldalamra szorítottam a kezem. Aztán a nimfára pillantottam.
- Köszönöm. – mondtam két lihegés közben. Aztán mikor visszafordultam Nawa már ott állt előttem. Azt mondta tényleg erősebb lettem és megborzolta a hajam. Egy pillanatig meglepetten néztem fel rá, aztán még magam is meglepődtem a reakciómon: elnevettem magam. Csak halkan és erőtlenül, de nevettem. Olyan komikus volt az egész jelenet és az előzőekben átélt sokkok így jöttek ki rajtam.
- Hát ha eddig nem is, ezután biztos erősödtem. Legalábbis idegileg biztos…- mondtam fejcsóválva. Nawa azt mondta menjünk tovább és én egyetértettem vele.
- Keresnünk kell egy biztonságosabb helyet…és talán egy orvost is. – néztem végig a társaságon. Mi tagadás, eléggé siralmasan néztünk ki, de éltünk! És végül is csak ez számít!

/ Köszönöm a mesét! Nagyon izgi volt Very Happy /
Vissza az elejére Go down
Arash N'gobo
Feketeköpenyes
Arash N'gobo

Hozzászólások száma : 130
Életkor : 87

Character sheet
Nép: NJK
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-18, 8:26 am

*A falu kiürült, Arash, lila köpenyében, fekete botjával a falu kútja körül ácsorgott. Végignézett a tűz marta, félig már üszkös falun, s az azt romboló orkokon.
Szabadjára engedte őket, hadd élvezzék ki a győzelem gyümölcseit.
Voltak, akik máris a levadászott falusiakat készültek megenni, habár a sereg mögött, lemaradva, némi elemózsia is érkezett.
Mások összemarakodtak egy-egy koncon, például elesett védők fegyverén, megint mások egy disznóra vetettek hurkot, s épp azon vitáztak, ki ölje le az állatot.
Végül egy fehér ork nyerte meg a lehetőséget, s amíg a többiek lefogták a visító állatot, addig ő fekete tőrét mélyesztette az állat torkába.
Megint mások még szabadon álló ajtókat rúgtak be, s ha ott találtak még élőt, kirángatták, akár hajánál fogva, s ott, a többiek szeme láttára verték agyon.
Ha esetleg vasvillával, késsel védekező férfit találtak, azt ott, menten leölték.
Edényeket, szerszámokat zsákmányoltak.
Az istálló üres falai közé is benéztek páran, de a leomló gerendák elől aztán annál gyorsabban ugrottak ki.
Arash mindezzel elégedett volt, de amikor már valahol elharapództak az indulatok, azt nem engedhette.
A seregben rendet kellett tartani. Szerencsére akadt már néhány harcos, akiket kiemelt a többiek közül és tanított, hogyan kell helyettesíteni őt. Elvégre nem lehet ott mindenütt egyszerre.*
Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-25, 12:54 pm

Szusszanásnyi idő, nem több, amit tétlenkedéssel lehet tölteni, tudta ő nagyon jól, de akkor is jó volt kiélvezni, hogy túlélték. Bólintott az elhangzottakra és ezzel elfogadta a tényt, hogy ennyi volt a pihenő. Ettől azonban még nem siette el a dolgokat, tisztességesen előkészítette a felállás műveletét, amely bekövetkeztének késleltetésében az is szerepet játszott, hogy megjelent ama két személy, akik még velük voltak. Nem volt meglepő kinézetük, de az mindenképpen okot adott a mosolygásra, hogy ők is jól voltak, már a helyzethez mérten. Még élvezte volna a közeledők nyújtotta időt, de egy szeme elé libbenő kéz, mint egy parancs várt rá. Elfogadta, de nem élt teljesen vissza a segéd jobbal, éppen csak annyira nehézkedett rá, hogy megtarthassa egyensúlyát. Ami valljuk csak be, nem volt könnyű. Ki hitte, hogy valaha is találkozik olyan emberrel, akinek néhány betűvel tér csak el a neve a sajátjától.
- .. N…Sou. – kissé esetlenül ejtette meg a bemutatkozását. Elsőre úgy gondolta tisztességgel teszi meg, de végtére is ő már nagyon hosszú ideje csak Sou, bár most, hogy belegondol, már egyáltalán nem kavarja fel egykor létezett fekete ősével való névrokonsága. Érdekes, de nem is annyira. Csendesen megáll, szemlélve a harcos és a mágusnő irigylésre méltó bajtársiasságát(?), hirtelen nem jutott jobb szó az eszébe. Kettejük barátságán túl ott volt a nimfa is, elmosolyodott felé. Megint menekültekkel menni az Úrnő erdejébe? Nem akar odamenni, pillanatnyilag viszont egyetlen hely sem jutott az eszébe, ahol nyugton megpihenhetnének, vagy megpihenhetne nem zargatva másoktól, sárkány alakjában. A fejük fölött, noha távolabb, még így is túl közel a vész és ez elég fura érzéseket kelt benne. Nem bánja, igazán sosem tartozott a „hegység” sárkányai közé, a velük való találkozások pedig sosem voltak egyformák. Nincs miért ragaszkodnia hozzájuk, de igazán nincs miért ellenük lennie, azt pedig, amit Ambaronban tett, viszonozta a védelmet, később egyik fél sem tekinti majd elfogadhatónak.
- Persze! – lelkesen, hangját némileg visszafogva kiáltott fel válaszként a hozzá intézett kérdésre. – Egy kis pihenő csodákra képes… - elmosolyodik és szavainak bizonyítékaként meg is indul. Nincs gondja, noha azt nem tudná senkivel sem elhitetni, hogy egyetlen porcikája sem sajog. De merre is tartson azaz arra?


//Én is köszönöm szépen a mesét, valóban izgalmas volt. Very Happy//
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-02-28, 6:39 pm

*Bolintok egyet a sarkanynak helyeselve. Majd megfordulok s két ujjammal intek egyet.
-Na húzzunk innen mielött vissza jön....
//Köszi a mesét. Jó volt mééég!//
Vissza az elejére Go down
Arash N'gobo
Feketeköpenyes
Arash N'gobo

Hozzászólások száma : 130
Életkor : 87

Character sheet
Nép: NJK
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-04-14, 3:13 pm

//Ambaron elfoglalása után//

*Arash örömmel ült Ambaron üszkös falujában. A helyiség elfoglalása és a sereg irányítása örömmel töltötte el.
Vastag szája minduntalan széles vigyorra húzódott, amikor visszagondolt, hogy orkjai hogy ölték le a védekezésre képtelen falusiakat.
Nem abban volt kéjes öröme, hogy milyen könnyű győzelem volt, egyszerűen az őt megvető, tőle félő emberek példái voltak Ambaron lakosai.
Megérdemelték sorsukat és tudta, hogy amikor eljön az ideje, a sereggel tovább fog állni.
A környékre engedte kalandozni az orkokat, de megtiltotta nekik, hogy túl messzire menjenek és azt is, hogy a nimfák, vagy az elfek területeire tévedjenek.
Így szól az ő parancsa is, amit betartatott az alatta lévőkkel.
Aki mégis megszegte, annak borzalmas halál lett a vége. A sereg színe előtt, az egyik romon, amit kinevezett magának, egyenként törte össze az összes csontját. Arra gondosan ügyelt, hogy minden ilyen engedetlen áldozata sokáig éljen és szenvedjen.
A megkínzott orkok vinnyogása betöltötte a falu romjait és sokszor még a környező letaposott földeken is hallani lehetett.
Arash és a sárkány előzetesen sötét felhőket tartott a sereg felett, hogy ne bántsa a nap.
Aztán eljöttek azok a pillanatok, amikor az első szabadcsapatok megtalálták a táborozó ork sereget.
Lovasok voltak és nem az volt Arash gondja, hogy megöltek pár harcost. Volt épp elég. Az nagyobb baj volt, hogy meg merték tenni.
Fogait vicsorgatta, s nem egyszer üldözésükre küldte orkjait, de azok gyalogszerrel nem érhették utol őket.
A harag mind nagyobb lett és már alig várta, hogy végre újra útjára indíthassa seregét.*
Vissza az elejére Go down
Arash N'gobo
Feketeköpenyes
Arash N'gobo

Hozzászólások száma : 130
Életkor : 87

Character sheet
Nép: NJK
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-05-30, 10:11 pm

*Az a pillanat pedig csak eljött egyszer.
A sárkány meghozta a parancsot, s Arash, a fekete bőrű mágus, lila köpenyét magára öltötte, s hogy különbnek érezze magát mindenkinél, aki körülötte volt…nem mintha nem érezte volna eddig is különbnek magát…egy lovat megtartott az utazásra a falu ménjei közül.
Ennek a hátára ült fel, és indult tovább.
Előtte még példát statuált azokon az orkokon, akik átlépték a nimfák területeinek határát és túlélték az erdő védelmezőivel történt találkozást.
Többet saját kezűleg tett el láb alól azon az emelvényen, amit a falu romjaiból raktak, hogy mindenki láthassa.
Egy elterelő sereget elindított, kelet felé, arra, ahonnét elérhetik akár Telart, akár Sternt, akár a Birodalom középső területeit, de megállhatnak Olassië erdejénél is.
A főerőkkel azonban északnyugatnak indult, hogy kikerülje Lanur tornyát, melyet a kísértetek, s Lanur mágiája még most is vigyáz.
A célja valójában nyugat volt. Ébenbarna bőrén komor vonások ültek, amin nem segítettek a rajta húzódó hegek sem.
Régi idők csatáját őrizték ezek, egy olyat, amiből megtanulta, hogy sosem becsülheti alá egyetlen varázstudó ellenfelét sem.
Most azonban oly vidékre mennek, ahol nem egy, hanem jó néhány varázstudóval fognak szembenézni.
Seregének nem, de az ork sereg parancsnokainak tartott eligazítást a várható eseményekről, s az orkok hada, a felette haladó, mágikusan gerjesztett felhőkkel menetelésbe kezdett, hogy teljesítse a parnacsot.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-12-30, 2:25 pm

//Zarándoklat Ambaron falujába//

*Nem múlik el nap úgy, hogy ne aggódna a csatába, s talán a halálba küldött nimfák miatt.
Nem ezért került ennek a népnek az élére, hogy elveszejtse legjobb Őrzőit.
Nem azért lett ő a nimfák vezetője, hogy háborúba kormányozza népét. Az előző Nagy háború idején is kétségei voltak, mégis kitartottak az emberek és szövetségeseik mellett a sárkányokkal szemben.
Akkor választottak egy irányt, s ettől már botorság lenne eltérni.
Nem tudhatja, mikor jön el az a nap, amikor megbánja tetteit, de azt tudja, hogy még nem jött el.
A háború még csak most kezdődik, s talán a sárkányok már hosszú évek, évtizedek, vagy évszázadok óta készültek rá, míg a Birodalom csak most eszmél.
Elonar jól tudja, hogy vezetői milyen vaknak tűntek eddig a történésekre. Népe nem keveredett túlságosan velük, ahogy a többi fajjal sem, így korlátozottak voltak a hírei, de a sárkányok nem szűntek meg létezni, s Thalionon keresztül eddig is elegendő hír jutott el hozzá.
Most azonban több őrzővel oldalán leszáll lováról. Szürkés köpenyét hátrahajtja fején.
Körbepillant az üszkös romokon, ahol már csak a patkányok futkároznak. A holtakat kupacokba hordták és elégették, s feléltek, elpusztítottak az orkok mindent, ami ebben a gyönyörű, kis falucskában érték volt.
A halál szaga mindenhol ott van.
Az úrnő keletre néz. A csillagok fénye, hunyorogva néz le rá a hidegben. Ellenséges területen vannak, ez itt már az orkoké, még ha nem is védelmezik, de reménykedik még abban, hogy az istennő, Aranamophe nem felejtette el azokat, akik a veszélye ellenére is elzarándokolnak csodatettének színhelyére.
Valahol belül valaki mást talán még jobban vár remegve, mint magát az istennőt. Az elfek szálfa termetű vezérét, Thaliont.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-12-30, 10:36 pm

*Thalion nagyúr leszáll lováról. Kísérete, a hű Edrahil vezetésével szintúgy ezt teszi. Nem mind vannak azonban itt, a testőrök egy része körbejárja Ambaron romjait, ellenség után kutatva, nehogy csapdába kísérjék urukat.
Nem tudhatják, mily mértékben maradt meg még az istennő áldása e helyen. Ha létezik, hamarvást érezniük kell majd, miként hull a béke, s a szeretet szívükbe, s tűnik el belőle a képesség mások ártására.
Most azonban még nem éreznek effélét, fegyvereik, pajzsaik, íjaik készenlétben vannak, ha kell, kimenthessék a nagyurat az ellenség karmai közül, akár életük árán is.
Nem találnak azonban mást, csupán holt világot, s néhány nimfát, kik tán ugyanazért zarándokoltak el a veszélyek ellenére is e helyre, miért uruk maga tette.
Thalion nagyúr sötétszürke csuklyáját hátraveti, s komoly arca, gondterhelt pillantása, s kemény tekintete végigjárja a nimfákat. Oldalán jó kardja pihen, nem rántja azonban ki.
Nem harcolni jött, s reménykedik abban, nem csupán néhány idegen érkezett Izra leányai közül, hanem tán maga Elonar is, kit szíve repesve várt.
Közelebb érve köszönti halkan, fejét meghajtva a faluban álldogálókat.*
- Eclair nevében üdvözöllek benneteket, Izra leányai. Reményeim szerint éppúgy a békét keresitek itt, mint jómagam is harcosaimmal.
*Tünde módra font fonatai előbbre lendülnek, s ily módon lendülnek vissza is, midőn felemeli fejét, kutatva a csuklyák alatt rejtőző szép arcok vonásai között azon egy ismerőséit.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-12-31, 1:32 pm

*Látják a közelítő lovasokat. Készenlétbe helyezkednek mind, hisz nem tudhatják, barát, vagy ellenség jár e sötét helyen, mely egykor az élet áldásától pezsgett.
Meghallja a hangot, amelyre úgy vágyott, s csuklyáját hátrahajtva fordul az érkező felé.*
- Örömmel látjuk Eclair fiait éppúgy, mint bárkit, aki hasonlóképp a béke áldása miatt kereste fel e helyet.
Gyertek közelebb, s úgy várjuk áhítattal a pillanatot, hogy az istennő áldása leszálljon a romokra!
*Nimfái már tudják, Thalion úr érkezett kíséretével, de most, nincs több zarándok, nincsenek kíváncsi érdeklődők, sem pedig jókedvű, vendéglátó helyiek.
Nem száll vidám ének a levegőben, nem érződik sütemény, és forralt bor illata a levegőben.
Csak csend van, fagy és a lovak prüszkölése.
Elonar elébe sétál a nagyúrnak, s csillogó pillantásával néz fel a kemény arcba, mely most még talán gondterheltebb, mint bármikor eddig.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2015-12-31, 10:08 pm

*A nagyúr gondterhelt arcán egy kevés ránc kisimul. A hely e pillanatban az ő védelmük alatt áll, s a nimfák is itt vannak.
A felé lépő Elonar előtt mélyebben hajol meg.*
- Szívemre máris béke telepszik, hogy itt láthatlak, úrnő!
*A háború megvisel mindent, s mindenkit, s csak remélni merte, hogy mindezek ellenére, Elonar mégis megkockáztatja majd, hogy jelen legyen Aranamophe ünnepén, melyről akkor is meg kíván emlékezni, ha netán az istennő áldása a sárkány, s az orkok pusztítása nyomán megszűnt volna.
Noha elbizonytalanodott, szívében azért ott a remény, hogy efféle világi sötét dolgok nem törhetik meg Aranamophe istennő áldását, s ebben az esztendőben újfent megjelenik.
Nem tudja, hogy eljött-e az előző évben, avagy ezúttal kihagyta, midőn orkok tanyáztak a falu leölt lakói között.
Ő nem volt itt, de miután a sötét hadak elvonultak Lumel’Auvrea felé, megjelent, hogy tiszteletét tegye a béke egykori jelképe maradványainál.*
- Tán keressünk valamivel védettebb helyet, hol harcosaink is hatásosabban tarthatják meg állásaikat, ha az ellent nem tartaná vissza a szeretet ereje.
*Jelzi az úrnőnek, s egyúttal int testőreinek is.
A fogadó egykori épülete még mindig a legnagyobb, s a leginkább védhető rom.*
Vissza az elejére Go down
Aranamophe
Istennő
Aranamophe

Hozzászólások száma : 11
Munkahely : Az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-01-01, 12:39 am

*Az áldás, melyet oly sok éve mondott Ambaron környékére, még mindig él. Az istennő tud arról, mi történt a faluval, de nem a falura, hanem a világnak azon pontjára mondta áldását az előző háború idején.
Így hát,mikor a zarándokok a romok közé érkeznek, melegség és szeretet járja át szívüket.
A falu határáig mindent elborít ez az áldott érzés, s aki belép oda, fegyverét, öklét, avagy mását nem kívánja magasba emelni mások kárára.
Érzi azonban, hogy a jelen lévők között nincs olyan, kiben munkálna efféle indulat, s érzi azt is, hogy dacolva a veszéllyel mégis sokan érkeztek ide.
A falu közepén egy helyen megreped a föld. Látni a helyet a fogadó romjaiból is, s azon hajszálnyi repedésből egy apró hóvirág bújik elő.
Nem az ő ideje még, zöld levelei mégis természetellenesen gyorsan nőnek ki, ahogy szára is a földből.
Ahogy növekszik, úgy olvad fel a talaj körülötte, s úgy borítja be mind nagyobb fénnyel a teret a virág hófehér bimbója.
A bimbóból pedig virág lesz, s kinyílva arany fényét szórja szét.
E fény előbb vidáman körözve világítja meg a földet, majd a magasba szökve egy dús keblű, karcsú derekú, telt csípőjű nőalakot mintáz magából. E nőalak haja lágyan omlik le, betakarva vállát, s hátát.
Csillagszemei körbepillantanak a kevés zarándokra.
Szózata hangzik a halandóknak.*
- Látom, hitetek félelmeteknél is erősebb volt. Öröm számomra, hogy akadnak még, kik a háború alatt is fontosnak érzik, hogy a béke, a szeretet, és az élet ünnepét ünnepeljék azon a helyen, melyet megáldottam.
Tán úgy érezhetitek, eljött a sötétség ideje, tán úgy látjátok, lehet még számotokra rosszabb is, mint most…jól érzitek.
Halandók vagytok, kik szabad akaratot kaptatok teremtőitektől, s e szabad akarat mellé felelősséget, melyet vállalnotok kell döntéseitekért.
Azon idők, melyet most jöttek rátok, korábbi döntéseitek következményei.
A csüggedés ideje azonban nem most van, s nem is később, midőn még nagyobb sötétség, s lángok borítják majd el a földeket, az erdőket, a hegyeket…s tán még a vizeket is.
Ti vagytok sorsotok kovácsai, s tán hihető, hogy a gyűlölet lesz az úr mindenek felett, az csak az érem egyik oldala.
Nézzetek hát magatokba, miképp teremthető meg az egyensúly e mérleg két serpenyője között, hisz ellenfeleitek éppoly gyarlók, mint ti magatok!
Nem biztos, hogy a gyűlölet nyeri meg végül a békét. Mindez rajtatok áll, s a többi halandón.
Ám egy dolgot ne feledjetek. Ha ki is leng a mérleg nyelve, előbb, vagy utóbb, végül mindig eljő az egyensúlyi állapot. Ez mind a körforgás része. A sötétség nincs fény nélkül, s a nyári, bő termés sem létezik a téli fagy, s a téli hótakaró nélkül.
*E szavakkal e nőalak, Aranamophe felemeli karjait, mintha az éj csillagdús, bársonyába kívánna fejest ugrani, majd szertefoszlik, ám a fénye beteríti az eget, s e fény megmarad az élők szívében is, melengetve azt.*

Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-01-01, 1:15 pm

*Megkönnyebbülés fut át Elonaron. Nem hatódik meg, nem engedheti, hogy az öröm könnyei csillogjanak szemében, amikor Thalion a meghajlás után felemeli tekintetét.
Valahogy máris örül, hogy eljött ide, ebbe a pusztítás által enyészeté lett faluba.
Int nimfáinak, s az elfek nagyurának javaslatára elindulnak ők is a fogadó romjai felé. Ismerik még annyira Ambaron egykori felépítését, hogy könnyen megtalálják, s ott megpihenve végül érzik is, ahogy rájuk ereszkedik az istennő áldása. Talán nem olyan hamar, mint a békeidőkben, de megérkezik, s a felcsillanó fény, a természetben végigsurranó erő minden nimfát hamar megérint.
Elonar úrnő maga is kíváncsian követi az isteni csoda megszületését, a kis hóvirágot, amely ezekben a fagyos napokban áttöri a kies, kiégett talajt.
Az istennő megjelenése, és szavai is emelik az áhítatot benne, de mondanivalóját nem tudja egészen magáévá tenni.
Hiába törekszenek ők a békére, ha az ellenségnek nincs más vágya, mint a pusztítás. Hiába igyekeznének megtalálni a közös hangot, ha az ellenség, csak ölni, égetni akar.
Pedig könnyen lehet, hogy Aranamophe ezúttal egészen tisztán útmutatást kívánt adni nekik.
Az istennő távoztával még is mosoly dereng szép arcán, s amikor Thalion kezét megérinti a sötétben, még fehér, szabályos fogai is kivillannak a mosoly hatására.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-01-01, 10:33 pm

*Elvonulnak a fogadó romjaihoz, és az elf testőrök elfoglalják a stratégiai pontokat. Nem hagynak semmit a véletlenre, az istenek jóindulatára, vagy effélére.
A nagyúr úgy intézi, hogy a nimfák szépséges úrnőjéhez találjon magának közeli helyet.
Így egymás mellett nézhetik végig az istennő érkezését és távozását.
A nagyúr szívét keserűség önti el, hiszen nyilvánvaló, hogy az istenek nem fognak beavatkozni a háborúba. Aranamophe sem ígért semmit, magára hagyta a halandókat gondjaikkal, s az ellenség háborúra uszító magatartásával.
Azonban bölcsessége nem hagyja cserben. Tudja, hogy sok mindenben igaza van az istennőnek.
A háború idején az emberke mellé álltak, kétségtelen, hogy felmerülnek kérdések azzal kapcsolatban, vajon az a támadás az elf falvak ellen, nem megrendezett volt-e, azonban akár igen, akár nem, már késő ezen gondolkodni. Oldalt választottak és az akkori későbbi győztes mellé álltak.
Hogy ez hiba volt-e, vagy sem…az lenne a hiba, ha ezen törnék elméjüket, mialatt az ellenség újra támad, s immár a második elf várost érintik hadműveleteik.
Nem számolja hozzá Olassië ostromát, hiszen az még a háború előtti villongás volt.
Ez most más. Olyan pusztítást hoz magával, amilyen utoljára bő hét évszázada volt, s ami felégetheti az egész ismert világot, mielőtt véget ér.
Gondterheltségét csupán enyhíti az istennő távozásakor felszabaduló jótékony energia, s enyhíti Elonar úrnő kecses ujjainak érintése is.
Az éj sötétében a nagyúr erős keze megkeresi és megszorítja a nő kezét. Melegen, és érzéssel, de belül olyan hév feszül benne, melynek egy része az úrnő felé fordul, más része pedig ezt akadályozza meg.
Nem engedheti meg, épp ezen órákban nem engedheti meg, hogy gondolatai szabad folyást hagyjanak érzelmeinek, melyek felettébb gyengédek a nimfák vezetője iránt, s biztos is abban, viszonzást is okkal remélhet érte.
Ám fontos népének biztonságát megőrizni, fenntartani, s ekképp a kézfogáson túl nem enged mást, csupán oly pillantást, melyből Elonar könnyen sejtheti, mi játszódik le benne.
Hamarosan úgyis indulniuk kell, nem jó, ha soká hagyják magára népüket.*


Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-01-02, 1:20 pm

*Ujjainak érintésére Thalion meleg, erős kezem megfogja az övét. Utoljára Tarsisban érezte ezt, amit most.
A férfi megszorítja kezét, ő pedig visszaszorít. Nem látják a többiek ezt, s talán nem is baj.
Nem szeretné, hogy pletykák keringjenek Izra erdejében róla és az elfek vezéréről.
Természetesen sejti, hogy így is vannak kósza suttogások az erdő fáinak rejtekében, amik róluk szólnak, s azzal is, hogy ha eljut egy pontra a kapcsolat közöttük, ő le fog mondani népének vezetéséről, s új vezetőt fog kérni a nimfák élére.
Azonban most még úgy érzi, el tudja látni feladatait, s amíg képes a nimfákért, Izra szolgálatáért élni, addig nincs baj.
Szemei mégis csillogva pillantanak a férfira, aki felé titkon oly sok gyengéd érzelmet táplál.
Néha úgy érzi, felemészti ez a kettősség, a kifelé szabad, erős vezető, s belül a szerelemtől remegő nő érzése.
Mégis, nem akarja Thaliont lehetetlen helyzetbe hozni, nem akarja, hogy választania kelljen közte, vagy a népéhez való feltétlen hűség között. Mert a nagyúr ezt tartja elsődlegesnek.
Kezét lassan kihúzza, s szomorkásan elmosolyodva Thalion felé, szól nimfáinak.*
- Lányok, ideje indulnunk. Az istennő megtisztelt minket jelenlétével, ettől többet nem kívánhattunk volna az úttól.
*A nimfák sietve szedelőzködnek. Mind közel maradtak úrnőjükhöz, s már rövidesen indulásra készek.
Ha Thalion nem tartóztatja őket, Elonar is búcsúzik.
Közel lép a nagyúrhoz, s felnézve rá, fekete hajára húzza köpenyének csuklyáját.*
- Örültem a találkozásnak nagyúr, s külön öröm számomra, hogy Aranamophe nem felejtette el azokat, akik megemlékeztek róla.
*E szavakkal elfordul, s elindul csapatával Izra erdeje felé.*

// Köszönöm a gyors játékot, Thalion! Smile //
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-01-02, 10:01 pm

*Az úrnő megfogja kezét, s engedi szorítani. Thalion szívét melegség járja át. Néha azt hiszi, nincs hely benne másnak, csak a népe iránt érzett tiszteletnek, s szeretetnek, de ilyenkor látja, a kettő megférne egymás mellett, ha hagyná.
Ám mégsem kívánja megosztani, holott ez lenne szívének legfőbb vágya.
Fél, hogy személyes érzelmei elvonnák kötelességei elől, s ha így lenne, hibása döntene, nem tudná függetleníteni magát attól az érzéstől, mi munkálkodik most is benne.
Távoli a pillanat, midőn az ifjú elf Gilchanar nagyúrtól visszatérhet, hogy Olassië élére álljon, felvértezve bölcsességgel, s tiszta szívvel, melyet nem képes a sötétség eltéríteni igaz útjától.
S míg ez így van, nem hagyhatja el a helyet, melyet most betölt, meg kell őriznie az elfeket minden erejével, minden tudásával.
Elengedi Elonar kezét.*
- Részemről a megtiszteltetés, hogy ismét az úrnő társaságában élvezhettem a szeretet ünnepén az istennő jelenését.
Oly pillanatok ezek, melyekből töltekezhetünk egész évre, hogy a békéért, s népünk megmaradásáért munkálkodjunk.
Óvjanak az istenek utatokon benneteket, s Izra vigyázza lépteiteket!
*Néz a nő csillogó szemeibe saját, kemény pillantásával, melyben mégis ott munkál a vágyakozás, s ily módon enyhébb, mint valaha is volt.
Meghajol a nimfák úrnője előtt, majd ő is fejére húzza csuklyáját. Nem félti Elonart, noha legszívesebben az erdő széléig kísérné személyesen. Tudja, kísérete válogatott harcosokból áll, s ő maga a legjobb mind közül.*
- Edrahil, indulnunk kell, mielőtt megvirrad! Mielőbb Olassiëban kell lennünk.

//Köszönöm én is, kedves Elonar! Smile //
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-12-27, 8:46 pm

// Zarándoklat Ambaronba//

*Lovas csapat érkezik az egykorvolt Ambaron falu romjai közé. A hó ellepte a romokat, s jótékonyan eltakarta az elesettek csontjait. Már jó idő eltelt a falu lerohanása, a lerombolása óta.
E falu volt Aranamophe istennő áldásának helyszíne. S e falut rombolták le elsőként a háborúba lépő orkok. A Falqualion úr által adott fehér elf grifflovasok későn érkezetek, s kevesen is voltak, hogy a sárkánnyal is megerősített ork hadseregnek útját állhassák.
Néhány túlélőt kimentettek, s harcba szálltak a sárkánnyal, és a sereget irányító mágussal is.
Ennyi volt, mit megtehettek.
A falu azóta romokban hever.
A lovascsapat előtt Edrahil, testőrségének feje halad. A testőrök elfoglalják helyeiket, s tán nem messze még orkok is tanyáznak. Emiatt is óvatos a nagyúr, hisz az istennő áldása csak a szeretet ünnepén érvényes. Azon a napon, midőn még egy fekete sárkány ősi, harci ösztöneit is megbénította, s egy egész seregét, kik egymással szemben állottak.
A nagyúr fehér lován, Amarton hátán léptet a romok közé. Nincs túl messze a Csillagfény fogadó egykori helye, minek romjai még ide is látszanak. Elkeseredett ellenállás folyt itt, minek mégsem lehetett esélye a túlerővel szemben.
S e harc azóta is folyik a béke legcsekélyebb ígérete nélkül. Városok estek el, vagy váltak néptelenné, hála a háborúnak.
Thalion nagyúr e zarándoklatot azonban sosem hagyná ki.
Részben az mozgatja, hogy újfent találkozhat a nimfák úrnőjével, Elonarral, kinek gondolatára melegség önti el az elf férfi szívét, s az megdobban, szinte szétvetve mellkasát.
Mindeddig népe érdekét tartotta szem előtt, s ez időkben sem változtathat ezen. Bár bizton remélhetne viszonzást, mégsem közelíthet az úrnőhöz. Mindkét népnek érdeke, hogy vezéreik elméje tiszta maradjon e nehéz időkben.
A nagyúr szúrós pillantása végigjárja a romokat. Szürke köpenyének csuklyája még rejti kemény arcát, ám egyenes tartását is így megmutatja.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-12-28, 9:48 pm

// Zarándoklat Ambaronba//

*Az egykor élettől nyüzsgő falu a háború sebeit visel magán. Az elmúlt egy év sem enyhítette azokat.
A béke áldását hordozó településre nimfa zarándokok kis csoportja érkezik, s a falu felé közeledve lépteik ha lehet, még óvatosabbá válnak. A kis csoport még így is képes arra, hogy környezetük minden részletét bevegye.
Ahogy egyik nép sem, a nimfák sem engedhetik meg maguknak, hogy óvatlanságból életeket veszítsenek. A három Őrző pedig pontosan tudja, különösen nem engedhetik meg maguknak hogy negyedik társukat, népük vezérét elveszítsék.
A falu lerombolt épületei között magas, elegáns alakok mozognak, jelenlétük oly más mint az orkoké.
Elanor úrnő hagyja egy pár másodpercre megtorpanni csapatát, de aztán megerősítést int. Ez a zarándoklat fontos hagyománya népének, s hisz abban, hogy a háború nem nyomhatja el a szeretetet és a béke iránti vágyat. Ambaron áldása épp erről szól, s ezt az utat jelképként akarja megőrizni az eljövendőkben is.
S ahogy tavaly is, most sem tudja lerázni magáról az apró reményt, hogy talán az elfek is felbukkannak majd, és szót válthat Thalionnal. De elnyomja a felszikrázó várakozást. Találkozhatnak akár a következő pillanatban is, de ez most nem az az időpont, hogy erre koncentráljon.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-12-29, 2:41 pm

//Elonar//

*A faluban Edrahil lép Thalionhoz. A hű testőr fejével biccent délkelet felé. A nagyúr testőre pillantásából tudja, aki most érkezett, nem más, mint Elonar úrnő. A testőr tanúja volt már eddig is a szigorúan plátóira szorított kapcsolat bimbózásának, s pontosan tudja, urának mily mély érzelmei vannak az úrnő irányába. Ez csupán tovább növeli tiszteletét a nagyúr felé, hiszen ezt is feláldozza azért, hogy az elfek népének túlélését biztosítsa.
A vezér önfeláldozása azonban egyben jelentheti az utánpótlás hiányát is.
Noha az a kis tünde fiú, kit a nyugati elfekhez küldött a nagyúr, Thalion szerint épp e túlélés záloga lenne, még nagyon ifjú ahhoz, hogy átvehesse a vezér helyét.
S itt jön a képbe a testőr, kinek feladata urának biztonsága.
Thalion megfordul, s csuklyája alól afelé pillant, honnét a testőr útmutatás nyomán várhatja a nimfát, vagy nimfákat.
Az elmúlt években már Elonar sem egyedül utazott ide, biztonsága miatt muszáj volt neki is, az elf férfinak is kísérettel érkeznie.
Ha a nimfák megmutatják magukat, a nagyúr Amarton hátán lépésen elindul feléjük. Szúrós pillantása mögött ott a remény, szíve mellkasában dobol.
Csak reméli, hogy Elonar is eljött, s nem csupán követeket küldött maga helyett Ambaron romjaihoz, hogy tiszteletét tegye Aranamophe istennő jelenésekor.
Ha közel ér, szürke köpenyének csuklyáját hátraveti, hogy gondterhelt homloka, várakozástól csillogóvá váló szemei megmutatkozzanak az érkezők előtt.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-12-31, 12:27 am

*Az Ambaronba érkező nimfák legyezőszerűen terjednek szét a faluba érkezve, tiszteletteljesen bólintva az fogadásukra érkező elf vezérnek és testőrének. Bár tudják, hogy az előbb érkezettek minden bizonnyal tudatában vannak már a környezetüknek, nem kerülhetik el, és nem is akarják elkerülni az elhagyatott utcák átvizsgálását.
Elonar az, aki megtorpan a téren, csupán pár méterre a várakozó férfitól. Hagyja tekintetét végigsiklani rajta, megbizonyosodva épségéről. Csupán egy pillanat ez, és már a komor, felelősséggel terhelt arcra vetül tekintete.*
- Üdvözlet Eclair fiainak. Reménnyel jöttünk ide, hogy nem a mi népünk lesz az egyetlen, akinek tagjai képviseltetik magukat Ambaronban a szeretet áldásának idején.
*Hangja finom, de erős, megszólítva az elf küldöttség minden tagját. Még mindannyian feszültek, készültek, várva a béke áldását és a feloldozást, amely vele jár. És csak remélhetik, hogy az Újjászületés istennője nem vesztette hitét a háborúba merült halandókban, s megtiszteli jelenlétével a zarándokokat.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime2016-12-31, 8:27 am

*A hideg ellenére a nagyúr arcán ezúttal némi melegség fut végig, ahogy megpillantja az úrnőt. Kétség nem férhet hozzá, hogy ő az, s miközben a kísérő nimfák ellenőrzik a romos utcákat, biztonságot keresve, Thalion hátrahajtja csuklyáját, s így felfedi kemény arcát, most is gondterhelt homlokát, elf módra font fürtjeit.
Az elf vezér lováról közelebb léptet az úrnőhöz, miközben érzi, miként fokozódik megkérdőjelezhetetlen gyorsasággal az istennő áldása.
A szeretet meleg érzése járja át egyébként is hőben égő kebelét. Nem látni, miként ereszkedik Aranamophe áldása Ambaron romjaira, ám, ha orkok is tanyáznak a közelben, ők is érezhetik a falura és környékére ereszkedő áldást. Nincs immáron senki szívében erőszak, harag, düh. E pillanatban senki nem lenne képes bántani a másikat, s mindez így is maradhat addig, míg az istennő jelenésének ideje el nem múlik.
A nagyúr leszáll lováról, s Amartont hátrahagyva közelebb lépdel Elonarhoz.
Egészen közel sétál hozzá, ha az úrnő hagyja mindezt.
Ha így van, a férfi arcán mosoly fut át. Egyrészt biztos benne, hogy az istennő idén is megérkezik, mint annyi éven át mindig, másrészt örvendezik Elonar megérkezésének.*
- Öröm számomra, hogy az istenek Izra leányait ismét ide vezérelték, s külön öröm, hogy te is eljöttél, Elonar.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Ambaron falu - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 9 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Ambaron falu
Vissza az elejére 
9 / 11 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Ambaron-
Ugrás: