LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Verinol

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next
SzerzőÜzenet
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 389
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-09-29, 4:03 pm

//Mese: Nyugat ékköve //

* Szemem sarkából megpillantottam egy ismerős fizimiskájú alakot, fejszével a kezében.
~ Parath! ~ Nagyot dobbant a szívem. Tudtam, hogy ő is velünk jött, de nem számítottam arra, hogy pont most bukkan fel azért, hogy segítsen. Be kell vallanom, nagyon jó érzés volt most látni. Kissé elszégyeltem magam, hogy pont így kellett rám találnia. Elég rossz passzban voltam, és egy háborúban elég egy rossz döntés, és az életemmel fizethetek.
- Elkélne - válaszoltam neki sárkány nyelven, majd kihasználva, hogy a mágus valószínűleg most nem velem van elfoglalva felegyenesedtem a földről. Pikkelyeimet vér és korom borította. Annak érdekében, hogy Parathnak segítsek, egy rövid varázsigével igyekeztem megfagyasztani a mágus lábait, hogy ne tudjon elmozdulni.*
Vissza az elejére Go down
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 469
Életkor : 131
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-09-29, 6:12 pm

*Még mielőtt a sárkányhoz érne, a bestia fejét ráfordítva tüzet kezd okádni. Várható volt, megpróbál oldalazni, de nem ugrik el teljesen az útból. Amennyiben a védő varázs nem volt rajta, felteszi újra még időben, s kardját is megbűvöli.*
- Ambalar Anca!
~Lássuk, hogy fog tetszeni, ha én is tüzzel támadok!~
*A magasba emeli kardját az ige kimondása közben, mire a fegyver pengéje kékesen fellángol sikeres varázslás esetén. Ezzel nem csak sebet, de égési sérülést is  fog tud okozni a szörnyetegnek. A varázslat akkor szűnik meg, ha netán  kiejtené a fegyvert a kezéből. Ha meg nem, akkor is csak tíz alkalommal képes lángoló fegyverrel sújtani, vagy szúrni, és utána meg kell ismételnie a varázslatot. Azonban mire odáig jutna, hogy képes legyen ütni, vágni, szúrni a lángoló karddal, egy idegen harcos fejszéjével útját állja.*
~Mi a….?!~
*Rövid ideig farkasszemet néznek, ahogyan a két fegyver összecsap. Aldonak fogalma sincs, hogy hogyan keveredett ide a vastag bőrkabátos fejszéjével és miért épp rá támadt, de nem fogja húzni az időt azzal, hogy kérdéseivel meginterjúvolja. Sárkányokat szándékozik ölni, hogy megbosszúlja Glorient, bárki -legyen az ember vagy más szerzet- útját állja, azt is a halálba küldi. Lysanor hangja ekkor üti meg a fülét.*
- Resectum tracta!
*Ejti ki az újabb varázsigét, abban a pillanatban, ahogy fegyvereik szétválnak majd meglendíti  egyik felszabadított tenyerét a harcos irányába -megkockáztatva ezzel azt, hogy könnyebben kiüthessék kardját a kezéből- , s ha a varázslat sikerül ellenfele hanyatt esik, mint akit mellbe vágtak. Persze, ha valóban sárkány kétlábú alakban, akkor lehet, egy könnyed taszításnak fogja érezni az egészet. Újra a kék bestia fele fordul, nem törődve a földön fekvővel(?), s megindul felé. Lábaiban mintha valami hűvöset kezdene érezni…*
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-09-29, 10:06 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A csata odakint tovább tombol. Verinol védői, legyen szó mágusokról, avagy katonákról, kihasználják a főtéren aktivált fegyver hatását, s a földre hullt sárkányok ellene támadnak. Több sárkány veszti életét, mire a villámok hatása véget ér, s ez bizonnyal érzékeny veszteség lesz a sárkányok seregének.
Odabent, Ashyrt őrhelyén a kapitány és a sárkány küzdelme újabb fordulatot vesz, mikor katonák rontanak be, és Leorin védelmében a kék sárkányra támadnak.
Ashyrt felfedi valódi kilétét, így áruló helyett csakhamar sárkánnyá, ellenséggé válik a betörő őrök szemében.
Karmai hatásosak, az első katona nyakából bő sugárban ömlik elő a vér, ám a másik kardja már sebet ejt a kapitány egykori kegyeltjének felsőtestén. Az oldalán ejtett vágás fájdalmas, s az abból kiömlő vér a padlót festi be vöröses színével. Elég katona van ahhoz, hogy a sárkánynak méltó ellenféllé váljanak. A katonák újabb támadást indítanak, míg halott társukon keresztül megrohamozzák Ashyrt vérző alakját. Leorin kapitány is megkaparintja fegyverét, habár nem Ashyrt ellen fordul, hanem elhagyva a szobát elindul, hogy átvegye a védelem irányítását, s végre szembeszállhassanak a sárkányok támadásával.

A kikötőben Glorient, egyelőre, Dremer nem méltatja válaszr azon kérdésében, hogy ennyi volt-e, véget ért földi pályafutása. Épp ekképpen arra sem kap választ, hogy visszatért-e valaki az életbe onnan, hol most ő tartózkodik. Talán nem tudhatja, de volt erre már néhány példa eddig, s bizonyára lesz is még.
Összeégett teste nem sok jóval kecsegtet most sem, a támadó sárkány jó munkát végzett, ám veszve egészen még nincs minden. Nem tudni, a Halál ura mit fog neki válaszolni, s az sem, vajon vár-e még jövő az elf hercegnőre, avagy hamarosan Dremer birodalmában találja meg szelleme végső nyughelyét.
Lysanor eközben felismerni véli az érkező kétlábúban az arany sárkányt, s figyelmeztetni próbálja a vörös köpenyes mágust is erre a tényre.
A fehér hajú mágust megvédi védőpajzsa Alamaise tűzcsóvájától, s támadásba lendül.
Aldo kéken lángoló kardja egyenesen Parath fejszéjével találkozik. A fém a fémmel szikrázva csap össze, s a kékes lángok is messze láthatóan villannak az találkozáskor.
Alamaise újabb varázslata hűvösen érintheti Aldot, a fagyasztó varázslat nem is annyira testére, inkább lábbelijére van hatással, s fagyasztja le talpát.
Parath érzi a mellkasát érő lökést, s nem is veszi igazán jó néven. A kétlábú mágus még harcolni akar.
A levegőt, mit a lökés kinyomott mellkasából, gyorsan pótolja, majd tenyerét előbbre lökve elbődül:
- Weerling!
*Előre lökött tenyeréből vakítóan fehér villám csap ki egyenesen Aldo felé, s ha a vörös köpenyes mágusnak nincs lehetősége elkerülni, vagy kivédeni a támadást, akkor a fehér villám is eltalálja őt.
Az arany sárkány idő nyer a kéknek, annál is inkább, ugyanis a levegőben nem csak a támadók kaptak a Főtéren indult varázslatból, hanem a sebesülteket mentők is, s így e pillanatban nem érkezik segítség Alammaise számára Parathon kívül.
Eközben Ilerick eléri a vizet, s Balált kezdi keresni. Kissé távolabb megpillantja a vörös sárkány tetemét, mely immáron mozdulatlanul sodródik a hullámok között. A lilás fény nem kerüli el figyelmét, ám csupán derengésnek látja a horizont irányában, s nem tudja kivenni, mi lehet az.

A börtönben Esmë érzékeli a homlokát mustráló pillantást, s nem is felel rá. Ezt akkor szerezte, mikor önmagát is fedezni próbálta Jeremy szökése közben. A kalózok hittek neki – próbáltak volna hitetlenkedni – s ekképp a seb egyfajta emlékeztető volt mindenki számára a tolvajjal kapcsolatban.*
- Nincs értelme harcolni, s meghalni Verinolért. A sárkányok elpusztítják így, vagy úgy biztosan.
*Hozza meg a maga döntését Esmë, remélve, hogy a hajó még ott van, s remélve, hogy a csatorna sem fog végül temetőjükké válni, mikor áttörnek rajta a tenger felé.
A kalózkapitány szavai tűnnek ki e pillanatban, kinek nem érdeke egy ostromlott városért kiállni, miközben saját hajója, legénységgel, odakint várja a tengeren.
A börtön foglyainak többsége is így láthatja, ugyanis elégedett morgások hallatszanak minden felől. Nem akarnak korábbi fogva tartóik oldalán harcba bocsátkozni.
Esmë Jeremyre pillant, majd Marcusra, majd a többiekre is, s visszakapott kardját kinyújtva s csatorna nyílásának irányába mutatja a lehetséges kiutat. Akad a raboknál fejsze, s egyéb szerszám is, nem kell sok hozzá, hogy a rácsot őrző zárat gyorsan leverjék. Már csak az a kérdés, Marcus, Jeremy, s Esmë nyomán mindenki lefelé tart-e, s ha így van, a csatorna kiviszi-e őket a tengerre.

Shuga és Furia kettősénél az összecsapás szintúgy végéhez közelít. Az ősi sárkány felemelt mancsa elől Shuga a támadást választja legjobb védekezésként, ez segít neki, hogy kikerülje a lefelé zúduló hatalmas mancsot.
Fegyvere valóban nem képes megsebezni a fekete testet. Hiába van benne bármilyen kristály, istenek által készített eszköz, saját ereje, képességei nem mérhetők Furiához, s a fekete sárkány második csapása el is találja.
Shuga érezheti a hatalmas ütést, mely felemeli a levegőbe a támadás közben, s repíti a romok közé.
Több bordája törik, s a fájdalom pedig mind sebesült lábába, mind pedig egész testébe hatol.
Fegyvere is kihull kezéből. Nem lehet büntetlenül egy ősi sárkánnyal sokáig dacolni egyetlen halandónak sem.
A halál torkában lebegő keveréklény is érzékelheti ezt, s egyetlen szerencséje, hogy a fekete sárkány nem bizonyosodik meg arról, csapásai valóban végeztek-e vele.
A kőfalba csapódása közepette némi kő is rázuhan testére, miközben a fekete sárkány a magasba emelkedik.
Furia támadása hatásos, a Főtér varázslata, miután több azt létrehozó, s fenntartó mágus elesik, összeomlik, a sárkányoknak ez lehetőség, hogy összeszedjék magukat.
Azonban jó, ha nyugat felé figyelnek, onnan valami továbbra is közeleg, s még nem tudni, mi az s milyen hatással lesz a csata sorsára.*
Vissza az elejére Go down
Markus de Berend

Markus de Berend

Hozzászólások száma : 89
Életkor : 17
Munkahely : Nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-01, 8:47 am

//Mese: Nyugat ékköve//

Elraktározom magamban az Esmë közvetitette gondolatot, lehet, hogy ismeri 'Hosszú Késes Francot'. Ő nem foglalkozik ezzel tovább, én meg továbbra is úgy teszek, mintha mellékes volna számomra. Jeremy kérdő pillantására egy laza vállrándítással válaszolok. Majd eltűnök a szemük elől pár percre. Az őrök közös helyiségében láttam valamit a falon. Bemegyek és gyorsan leszedem.
Visszetérve néhány hosszú nyelű díszdárdával babrálok. Egyikről leveszem a hegyet és az azt ölelő tokot.
A hosszú disznyél üregén átlesek Esmëre és Jeremyre, mint valami messzelátón keresztül. Aztán a kezükbe nyomok egyet-egyet a dárdákból, s mindazoknak, akik kapcsolnak, és kérnek belőle.
- Ja, hát a víz nagy úr. Ezzel a végsőkig kaphatunk levegőt, ha úgy alakul. De addig is szolgálhat még nekünk hagyományosan is. Bár ezek nem olyan erősek, mint a harci társaik, de minden penge éles.
Azzal nem várva senkire, vékony alkatommal könnyedén bemászom a csatornába. Nekem biztos, hogy nincs szükségem a lány engedélyére, irányitás nélkül vagyok elememben. Ezzel egyértelműen jelzem is számára, hogy szabad vagyok, csak egy akaraton velük.
Vissza az elejére Go down
Dremer
Istenség
Dremer

Hozzászólások száma : 69
Munkahely : A halál ura

Character sheet
Nép: Istenek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-02, 9:22 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Glorien, Shuga//

*Az istenség arctalan feje fakó felhőként lebeg Glorien felett. Nincs benne szánalom - miért is lenne?
Néma csendben pillant Aldo és a kék sárkány harcára.
Őt ez nem érdekli. Látott már elég halált ahhoz, hogy egyetlen sem hozza lázba.
Az elf nő kérdésre sem lepi meg. Ha tudná, hányszor is kérdezték már ezt tőle!
Nem kell, s nem is lehet előre megmondani az effélét. A legtöbb esetben magával viszi a holtak lelkét, nincs apelláta.*
- Volt már. Ritalea a megmondhatója, kinek mi végzete van.
*Válaszol könnyedén Gloriennek.
A tenyér magasabbra emeli a nőt, s ekkor láthatja, miként kerülnek számtalan sötét tenyérre a holtak lelkei. Mintha a halál istene szüretelne Verinolban. A fénylő lelkek eltűnnek a tenyerekben, miközben Dremer végtelensége behálózza a vidéket.
Ott van Shuga felett is. Nem emeli fel, még, nem, de látja, mennyire közel van minden formájában ahhoz, hogy ismét látogatást tegyen nála.
Tán az utolsót, hisz ha magához veszi, nem térhet vissza.
Nem szól hozzá, csupán néz rá, arctalanul, hidegen.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-03, 5:18 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

- Ebben nem lesz vita köztünk, teljesen egyetértek. - bólintottam Esmé szavaira. - Eddig is az volt a tervünk, hogy lelépjünk valahogy, csak volt egy kis nézetletérésünk egy sárkánnyal, aztán, hogy lerázzuk ezt a helyet szemeltük ki, de most már egyáltalán nem bánom, különben nem találtalak volna meg. - jelentettem ki és szívesen megöleltem volna, ám jó sok szempár szegeződött ránk e pillanatban is, így ezt meghagytam arra az időre, amikor vagy egyedül leszünk, vagy már Dremer karjai akarnak átölelni, akkor viszont nem fog érdekelni hányan bámulnak majd.
Úgy néz ki a rabok egyelőre elfogadják a vezetését, amit azért nem csodálok, mert van benne valami érdekes kisugárzás, ami még egy vén tengeri medvét is megszelidít, Marcus meg közben eltűnik egy benyílóban, aztán dárdákkal tér vissza, persze most sem tudja abbahagyni a bohóckodást.
Viszont az okoskodása nem rossz, ezért elégedetten megveregetem a vállát.
- Tudsz te, ha akarsz.
Esmé irányításával hamar megtaláljuk a csatornafedelet és van pár önkéntes vállalkozó, aki kérés nélkül is leveri a lakatot róla.
- Csak halkan és óvatosan Marcus. - mondom halkan a fiúnak, aki máris megy előre. - Egyáltalán tudod merre kell menni? Lehet elágazik a járat. - figyelmeztetem még, aztán megvárom, hogy mindenki, aki követni akarja utána másszon, én akarok legutoljára menni, szeretem biztonságban tudni a hátam.


A hozzászólást Jeremy Talbot összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-10-05, 5:54 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-05, 1:27 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A mágusok voltak a forrása a varázslatnak.
Már csak az kell, hogy végre összeszedjék magukat a sárkányok. E pillanatban Furia maga is úgy dönt, hogy a levegőbe emelkedik.
Darlath, olybá tűnik, nem indult még el, igyekszik a földön maradtakat menteni. A fekete nőstény maga is körbepillant, s látja, mily nagy számban éledeznek a romok között a lezuhant sárkányok. Látja azt is, hogy több helyen bajban vannak, míg a levegőben lévők között is a düh és a zavarodottság különös elegye uralkodik. Az alakzatok széthullottak, s most szükség van irányítására.
Elbődül hát odafent, a halandó sárkányok nyelvén szólal meg, hogy mindenki értse.
Parancsa pedig egyértelmű. Előbb Darlath felé, majd minden sárkány felé.*
- Kry in pare! Help die onderstaande! //Párokba rendeződj! Segítsétek a lentieket!//
*A levegőből mást is megpillant, s miután nem vár a tenger felől semmit, a látóhatáron derengő lilás fények kíváncsivá teszik. Egy vörös sárkányt pillant meg, s neki adja újabb parancsát.*
- Avrae, kyk wat kom daar binne! Moenie om verskoning vra nie; meld dadelik aan! //Avrae, Nézd meg, mi jön ott! Ne bocsájtkozz harcba, jelents rögtön!//
*Ha a vörös sárkány útjára indul, a fekete nőstény maga tesz egy kört a magasban, s figyeli a társaikat mentő sárkányokat.
Nem úgy alakul a csata menete, ahogy várta. Amíg a halandó sárkányok lent vannak, nem indít nagyobb támadást, inkább ő maga is a földre száll.


Verinol - Page 12 Seleneunderworld1


Kétlábú alakot ölt ott, hol úgy látja, egyedül harcol a még földön heverő sárkány. Ébenfekete pillantása a kétlábú katonákra vetül, majd kezét kinyújtva különös gesztusokat tesz. Külső szemlélő számára inkább hadonászásnak tűnhet, noha verinoli harcosok roppannak közben össze. Van, ki a falon kenődik fel, van, kinek gerince törik, s úgy omlik a földre, mint rongybaba, másnak a feje fordul meg. Szempillantás múlva nem marad a sárkánynak támadója.*
- Tápászkodj fel, a társaidnak segítségre van szüksége!
*Mordul hidegen a sárkányra. Ha az fel tud emelkedni, ő maga is eltűnik, nincs szüksége ködre, füstre, semmire. Egyszerűen csak odébb áll egy másik helyszínre.*
Vissza az elejére Go down
Markus de Berend

Markus de Berend

Hozzászólások száma : 89
Életkor : 17
Munkahely : Nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-05, 5:17 pm

// Jeremy, Esmë és az igen twistelt többiek //

Visszalesek a vállam felett Jeremire:
- Nyugi! Említettem már? Csalánba nem üt a mennykő. A rács felnyitása hangosabb nálam. És hát inkább a többiekre legyen gondod! A csend és a sötétség most a legjobb barátunk.
Pont úgy beszélek, mint aki sokat osont már, akárcsak egy tolvaj. Ez így is van, de többnyire nem az életemért, másokéért meg még ritkábban...
Egy pillanatra meg is állok, no, egyelőre nem az iránnyal vannak gondjaim. Sokkal inkább azzal, hogy a csatorna aljában áll a víz. Jéghideg és...mozog... Érzem a bokám körül, ahogy hullámzó és sűrűsödő tömeg kerülget.  patkányok és irtózatos bűz.
- S*arban vagyunk! Ezek a tengerbe ürítik a szennyüket. Ez egy valóságos pöcegödör. Készüljetek fel! Ne finnyáskodjatok!
Hogy saját magam erősítésére mondom-e mindezeket, azt magam sem tudom. De tény, hogy a felismeréssel, hogy nagyobb s*arban vagyunk, mint sejtettem, eléggé táncosak lesznek a mozdulataim. A patkányok viszont mintha minden lépéssel többen lennének. És mind egy irányba mászik, még a társai hátán keresztül is, úsznak is, simán csak egy felé. Behunyom a szememet és érzek egy enyhe kis légmozgást.
- Nincs gond az iránnyal "hős lovagom", "kapitányom". Ha elágazik, akkor is utat mutatok. Ha beomolna... imádkozzunk az összes istenekhez emberek! Legjobb, ha azokhoz is, akikhez sohasem tettétek! Minden segítségre szükségünk van! Csak gyertek utánam! A part nincs messze, bár kétlem, hogy ezt a mocskot egyenesen a kikötőbe teszik ki.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-05, 6:01 pm

Mese: Nyugat ékköve

Ilerik sejtheti egyedül, merre tarthat a vadász-mágus.
A gond csak az, hogy miután kikászálódott a vörös sárkány karmai közül, eszébe sincs feljönni, pedig a tetem takarásaban bűntetlenül megtehetné. Ehelyett azonban démon ide vagy oda, annak emlékeivel és tapasztalatával együtt kapaszkodik eredeti tervébe. A parttól a hajó felé úszik a víz alatt nagy mozdulatokkal. Talán az ismeretlen vérengző szellemlény sugallja neki, milyen varázslatot bír el most fáradó teste, lelke, de varázslatára buborékok jőnek a vízbe, s egy nagy búvárharang formába rendeződve körbeveszik Balált. Aki ki sem próbálja, hanem fúj egyet, hogy távozzon a víz az orrából, majd egyből nagy levegőt vesz. Csak így közelítheti meg észrevétlen a roncsok között lavírozva azt a felségjelzés nélküli hajót. Bízik benne, hogy rajta csak feketekereskedők, mégse rossz múltú kalózok rejtőznek, habár erre kicsi az esély. Túlságosan profin lapulnak...
Egészen megközelíti. A hajó farához kerül.
Ileriknek jelként egyetlen felcsapó hullámban a sárkány farkára kötött fehér ingdarab lebbenhet meg a szeme előtt, mintha integetne. Jelezve számára, túlélte a szürke társa a nagy találkozást.
Ha a mágus segítene, akkor a hajóra kell összpontosítania, illetve segítenie levédeni és odavinni a menekülőket...ha vannak... Azt ki tudja, segíthetne-e Aldonak?
Talán később még Hófehér is láthatja a jelet a vörös testén...ha túléli a kékséget és az asszonyát...
Igen, Balálba ömlött a rengeteg tudás a démoné, Gloriené, s a nő emlékei Aldóról. Sok száz vagy ezer éves tudás ez, ami most látásával keveredve összekuszálja vagy éppen kibogozza minden tudományának szálait. De tény, Balál szíve nem reszket bele a látomásokba, ahogy a teste sem a jéghideg vízbe, kordában tartja mindazt, ami ő maga, amivel a világra jött. A növekvő hatalmát. És eszébe sincs elengedni soha többé. Bármennyire is megvaltoztatja ez az éjszaka.
Vissza az elejére Go down
Ashyrt Tyton
Kék sárkány
Ashyrt Tyton

Hozzászólások száma : 16

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-06, 2:34 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A kapitány lelép, s ez a kék sárkányt felbosszantja az eddiginél jobban.
A seb az oldalán úgyszintén, de a fájdalommal most nem törődik. A kapitánynak halnia kell, és ő meg fogja ölni, legyen közte és a Leorin között akármennyi katona.
A sárkány végignéz a kétlábúak csapatán, akik megrohamozzák. Felemeli karjait, mintha megadná magát, s ha erre megtorpannak a katonák, akkor egyik karmával megtámaszkodik a talajon.
- Ryp aanval!
*A fagy először a közelebb lévők lábában jelenik meg. Tán mozdulni sem bírnak, míg a hideg mind feljebb kúszik. Vérükbe férkőzik, s azon keresztül fontos szerveikbe is. Fájdalom, hideg érheti őket, de Ashyrt nem várja meg.
Sötétlő köd marad nyomán, mert neki nem a fagyhalálra szánt katonák kellenek, hanem a kapitány, akik már a csapatok felé tart.
Kijjebb, az őrparancsnoki szobán kívül keresi Leorint, s ha megpillantja, még utánakiált.*
- Úgy futsz, mint a nyulak! Állj ki, s küzdj férfi módra!
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 808
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-06, 5:02 pm

//Mese A nyugat ékköve//
//Dremer, Glorien//

Nem az én napom a mai, illetve éjszakám, de ez apró probléma csupán. A támadásom kb annyit ért mintha egy gyémántfalat próbáltam volna betörni egy párnával. Totális kudarc, az ok még rejtély de rá fogok jönni a nyitjára. Illetve előbb éljem túl az eseményeket. Furia is megunta a marhaságaimat. Pár csapás után telibe talál, amit egész jól megérzek, na meg a falat is aminek neki csap. Egész addig kitart a tudatom, míg az említett fal és még azon kövek, amiket tartott rám omlanak.

Rövid vagy hosszú szunyókálásom, ehh minek becézem haldoklásom egy figyelő tekintet zavarja meg. A harag, amit érzek, elég erőt ad hogy ki ássam magam a törmelék alól,tudatalattim még időben nyúl a kardom után, hisz ahogy kimászom, az egész összeomlik. Dühödt bömböléssel keresem Furiát, majd kibököm ki is néz rám. Nos ezaz a pillanat, amit eddig kerülni akartam. Nem Furia, nem is egyik sárkánya néz rám, őket simán kibekkelném. Legnagyobb bánatomra Dremer néz rám a tulajdonképp arctalan és főképp szem nélküli fejjel. Mégis viszket a hátam a mindent átható tekintetétől. Első gondolatom az hogy meghaltam és végem van mint a botnak. Ennek ellentmondani látszik a tény, hogy eszméletlenül fájnak a törött bordáim, és valószínűleg van még jó pár súlyosabb sérülésem. Kezében egy nő, áll aki valahonnan ismerős, de most nem ő a fő gondom. Tehát még élek, de alig, így némileg rettegve, de megszólítom az istent. De hogy mi a halálért teszem, azt nem tudom, ha nem lennék valamelyest már így is az övé, sikítva rohannék el Verinolból, csak ne lásson engem. Mintha lenne értelme a dolognak…
-Üdv. –Intek Dremernek, aki felé lelkek százai, szálnak, na meg az enyém is érzi a késztetést, hogy örökre nyugalomra és békére leljek a tenyerén. Hirtelen pofán karmolom magam. ~Meg egy frászt fogom feladni, nincs az az isten, aki erre rávehetne még ő sem!~ Šebtiben meglopom a távozó holtakat némi energiából, ezt a gyógyításomra fordítom. De mi a frászt mondja egy istennek, mert az üdv minden csak nem tisztelet teljes. Nehéz sóhajjal, folytatom a rettegésem tárgyának megszólítását.
-Holtak ura, kéréssel fordulok feléd. –Ereszkedem térdre a zord kaszás előtt. –Kérlek, segíts nekem, hogy újra sárkánnyá változhassak. Vagy engedd, hogy a távozó lelkek energiáit hasznosíthassam ugyanezen célra. Vagy ha ezt nem is de tégy képessé arra hogy megtéphessem Furiát, és az ősieket.
Nesze neked visszafogottság, miért nem kéred meg hogy tegyen istenné, idióta . De folytatom a szövegem.
-Tudom, hogy e kérések nagy szívességnek számítanak, és csak úgy nem fogsz nekem segíteni. Azt is tudom, hogy ha azt ajánlom fel hogy halmozom a hullákat a számodra, az maximum gűrc lenne és nem üzlet. Így ezt az opciót elvetem, mint röhejest. Viszont, felajánlom szolgálataimat, bármilyen feladatra, hajlandó vagyok bármit megtenni, csak segíts nekem valamilyen formában. Nem vagyok épp tökéletes, és még dögrováson is vagyok. Tudom, hogy érzed, és ezért is vársz, hogy meghalok e vagy sem. Bármit megteszek, és nem fogok nemet mondani rá, ha segítesz. Azt tudom, hogy nem szokásod halandókkal üzletelni, pláne olyanokkal, nem akik már másodszor állnak előtted hasonló állapotban.
A válaszát vélhetően megfontolja, vagy szimplán kiröhög, mind két esély előfordulhat. Közben a távolról Furia parancsai zengik be a romokat, ami újult haragot gerjesztenek bennem, hogy megtépjem azt az éjszínű áspiskígyót.
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-06, 9:25 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A sárkány tette csak az első két katona számára jár súlyosabb sérüléssel. Ők ketten rohannak leginkább felé, habár valóban megtorpannak, amikor Ashyrt megadni látszik magát.
A fagyásos sérülések hatására mindketten a földre rogynak, és súlyos állapotukon talán senki nem segíthet. Nincs varázstudó a közelükben, társaik pedig vajmi keveset értenek az efféle sebekhez. A tenger mellett nem gyakori a fagy.
Az ispotályosok a város ispotályának mélyén tevékenykednek, már, ha van még, ki eljut sebesülten oda a sárkányok támadása közepette. Ama épület teteje is lángokban áll, s csupán egy mágusnak köszönhető, hogy a lángok, s a tető nem omlott eddig rájuk.
A kapitány eközben odakint siet, hogy átvegye a védelem vezetését, mikor Ashyrt hangját meghallja a háta mögött.
Meglepetten fordul meg, ám a sárkány csupán hátráltatni akarja, s fontosabb a város védelme.*
- Később, áruló! Ha túléled….
*Ezzel sarkon fordul, s fut tovább, hogy az első védekező seregtesthez jusson.

Aldo, Alamaise, és Parath harcában ekkor a kék sárkány varázslata hatására Aldo lába a földhöz dermed, miközben Parath villámai is eltalálják a vörösköpenyes mágust. Nem tudni, akad-e a tarsolyában olyan, mi a villámcsapást hárítaná, s azt sem, vajon Lysanor előlép-e, hogy segítse harcát a két sárkány ellen. A fehér hajú mágus az egyik legerősebb, ki jelenleg Verinolban harcol, ám két ilyen erős sárkány ellen még dühében sem tarthatja sokáig magát egyedül.
Glorien választ kap Dremertől, mi cseppet sem viszi előrébb annál, hol leledzik épp. Azonban az, hogy Dremer még nem ragadta el egészen, jel lehet neki, tán Ritalea előtt végzete fonala még nem ért végéhez.
A halál urának számtalan keze csupán a kapocs, miben a lelkek nyugalmukat megtalálva eltűnhetnek a csatatérről. Ők már máshol vannak, egy oly helyen, hová Glorien még nem láthat el.
Balál eközben közelít a hajóhoz, melyen nem látni élőt, avagy holtat.
Jele a halott sárkányon feltűnik Ilericknek, s a szürkeköpenyes ekkor pillant hátra, s látja meg Aldo és a sárkányok harcát.
Ilerick a mögött megbúvó menekülőre néz, s csak annyit mutat neki, húzódjon fedezékbe.
Pálcát húz elő köpenye fedezékéből, s előre bök vele Aldo felé. Parath előtt emelkedik vízköpeny, s Alamaise előtt is rejti a fehér hajút, lehetőséget adva neki, hogy mentse magát…
Balál nem tudhatja biztosan, vajon azért működik így együtt vele az őt megszálló lélek, mert nem bír, vagy pedig azért, mert nem akar uralmat szerezni felette. Abban azonban biztos lehet, ha lehetősége lesz rá, hamarvást megszerzi a teljes felügyeletet, s akkor már a szürkeköpenyesnek beleszólása sem lesz saját tetteibe.

Esmë hagyja maga előtt menni az ifjút. Nagy a szája, de úgy tűnik, bajban helyén a szíve. Épp, mint Jeremynek. A két ifjú között akad némi hasonlóság, habár a kor Jeremy mellett szól, a közös múlt pedig nem hagyja a nő szívét sem érintetlenül.
Esmë maga is érzi a szagot, a rács kinyitásakor is megcsapta már, így inkább halkan reagál Markusnak.*
- Csak kövesd a patkányokat! Most ők a barátaink.
*A szellő nem csak a fiú orrát csapta meg, s a patkányok is inkább menekülni látszanak. Érzik a ragadozókat, s menekülnek előlük.
A többi börtöntöltelék tovább halad, míg az első elágazáshoz értek. Itt már akad néhány menekülő. Odafentről jönnek, egy katona, s néhány városi lakos, két fáklyával. Tanácstalanul ácsorognak az elágazás előtt, míg vagy Markus, vagy, ha ő nem, Esmë indul arra, amerről a légmozgás érződik, s amerre épp a patkányok is tartanak. A kapitány kézen ragadja a tolvajt, s úgy húzza határozottan maga után. Haja kibomolva libben arcába, miközben igyekszik. A fáklyások némi hezitálás után csatlakoznak a menethez.

Shuga teste a romok alatt fekszik eszméletlenül, míg lelkei Dremer pillantását állják. Nem a test, a szellemek láthatják csupán Dremert, így a test marad a romok alatt, míg a halál urához intézik a benne lakozók szavaikat.
Azonban az, hogy nincs még a Halál urának tenyerén, jelzés lehet egy tapasztalt halottnak, hogy van még esély az élők között maradni. Járt már Balál is e helyzetben, s most a tenger vizében „lubickol” épp. Míg e helyzetben vannak, nem szereznek erőt, főképp nem mások szelleméből.
Hogy szavaira, miket a halál istenéhez intéz mit is válaszol a megszólított, nos, az az ő dolga lesz.
Hamarosan kiderül, miképpen az is, magához kívánja-e ragadni végleg akár mindkét szellemet, avagy visszatérhetnek a testbe, mely a romok alatt fekszik.

Furia sikeresen szünteti meg a főtéri varázslatot a mágusok kiiktatásával, majd rendezni igyekszik a sereget. A széthulló támadásba újra rendszer költözik, habár ez inkább nevezhető a sebesültek mentésének, mi bizonyára komoly terhet ró majd a sárkányokra. Darlath, s jó néhány másik sárkány is a levegőben van, kiket nem sújtott le a varázslat, s a lezuhanók közül is többen odafent vannak már, ám még így is sokan fekszenek lent.
Avrae, a vörös nőstény el is indul, hogy teljesítse úrnője parancsát, miközben a fekete sárkány a várba ereszkedik, hogy mentse, ami menthető. Azonban a mentett sárkánynak nem csupán lábai, egyik szárnyai s törött, s így nemigen tud csatlakozni a többi sárkányhoz a harcban.
Ez az ősi sárkány számára lehet döntéshelyzet, hisz nem tudni, menti, avagy sorsára hagyja a sebesültet, ugyanis újabb katonák érkeznek, hogy végezzenek vele. Karókkal, láncokkal, kampókkal és lándzsákkal.

Eközben Avrae odafent megközelíti a lilás fény forrását, s közelebb repülve már láthatja, hogy az bizony egy hajóraj, s a lilás fény mágikus pajzs. A méreteket látva nem kevés hajó, s azokon bizonyára jó néhány varázstudó, s még több harcos érkezhet. Ez semmiképpen nem jó hír, s a vörös nőstény fordul is vissza, hogy megvigye a hírt.*


Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 389
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-07, 2:03 pm

// Mese: Nyugat ékköve //

* Hála az isteneknek a varázslatom sikeresnek tűnik. Ezzel nyertünk egy kevés időt, ám ahogy Parath megindult a kétlábú felé, azt hirtelen eltakarta előlünk egy vízfal.
~ Szereted a vizet? Kaphatsz még! ~ gondoltam magamban, majd az öböl felé fordítottam a fejemet. Ekkor pillantottam meg a égbolt sötétjét megbolygató lilás derengést. De a bámészkodásra csupán a másodperc töredéke jutott. Bármi is legyen ott, még messze van, de ez az égetnivaló mágus túl közel. Mancsommal a tengerre mutattam. A vízből kinyúlt egy kar, ami a kinyújtott mellső lábamon keresztül körülölelte a testemet. Ismét elmormoltam egy varázsigét, aminek hatására kékes fény gyúlt a mellkasom előtt, majd elordítottam magam a kétlábú felé. Az eddig körülöttem lebegő vizet a kékes fény mintha felszívta volna, s a felszívott víz a számon keresztül a mágust vette célba. Ha sikeres a varázslat, akkor a vízsugár olyan erővel csapódik a férfinek, mintha a legmagasabb mágustoronyból kiugorva csapódna az utca kövének. *
Vissza az elejére Go down
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 469
Életkor : 131
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-07, 6:34 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Parath, Alamaise, Lysanor//

*Bár rajta volt a pajzs, mely megvédte az égéstől, de a fejszés antropomorf sárkány villám varázslata így is eléggé megrázó élménnyé sikeredett. Egész testében érezte végigmenni az elektromosságot, pár másodpercig izmai görcsösen húzódtak össze, majd, amikor ez elmúlt, ő maga féltérdre rogyott  kardját kiejtve kezéből. A fegyver földet érve azonnal visszavedlett egy egyszerű karddá, nem ölelte körül mágikus láng többé. Sebaj, majd tesz rá másikat, gondolta félig felegyenesedve helyzetéből, s a tőle pár lépésre heverő szúrófegyver után indult, de lábai nem akartak helyzetükből elmozdulni.*
~Mi a fene?!~
- Solo bona!
*Ahogyan a fejszés megindul újra felé, tenyerét kinyújtja az elejtett fegyver fele, s úgy ‘hívja” vissza magához azt. Körülbelül ebben a pillanatban emelkedik vörösköpenyesünk és a két sárkány közé a vízfal, mely meglepi mindnyájukat. Valószínűleg a tenger felől érkezett a segítség. Balál vagy a társa által, s bár egy ilyen vízfal nem sokat védhet, időt nyerne vele, ha menekülni akarna. Viszont, ha lábai engednék, akkor sem hátrálna egy lépést sem, max amíg visszaszerezné tőrét, mellyel a vörös sárkányt átlyukasztotta. De ki tudja hogy megtalálja-e még, talán jobb lesz a csatatérré vált városban felszedni egy újat. Persze előtte  le kell számolni a fal túlsó odalán levőkkel is…
A vízfalon keresztül felvillan valami kék  fény a sárkány körül, láthatóan újabb varázslatra készül.*
~Jól látom? A tengerből táplálja a varázst? Mire készül?~
-Lysanor, menekülj!
*Szólt még hátra az elf fele. Nem volt sok ideje, hogy teljesen felmérje a helyzetet, bár gondolta, hogy ezúttal nem tüzes csapás ellen kell védenie magát, de egy szimpla védő burokban nem bízott. Ha a sárkány támad, akkor legjobb védekezésképp ő is a támadást fogja választani. Tüzet tüzzel...vizet vizzel…vagy mi.
A sárkány pofája nagyra nyílt, mágusunk sem késlekedhetett többé. Mivel helyzetéből mozdulni nem tudott, újra kardját nyújtva, -s ezzel felerősítve a varázst- a bestia felé mutatott, s küldött ő is egy közepes vízsugarat abba az irányba, szinte egyidőben a sárkánnyal.*
- Aqua Cordis!
*Hogy a közöttük levő vízfal közben megszűnt-e vagy nem, vagy, hogy mennyire lassította le a két egymás fele tartó vízsugarat, nem tudni, az viszont, várható volt, hogy a kék sárkány varázsa legyen az erősebb.*
~Talán van valami köze ahhoz, hogy kék színe van és, hogy vízzel egészen jól varázsol…~
*Futott át az agyán a gondolat, persze teste már a levegőben volt a tenger fele tartva. Mivel saját varázslata valamennyire lassította a másikét,  a zúzódások mellett “épp csak" a levegő préselődött ki mellkasából néhány perc erejéig.
Elég mélyre merült, mire újra képes volt mozgatni végtagjait. Talán az eszméletét is elveszítette, s csak lent tért magához, de most érezte igazán, hogy mennyire fájdalmas is volt az elszenvedett találkozás azzal a vízsugárral. De nézzük a jó oldalát, lábai nem voltak a mozdulatlanná  dermedve már, a sárkány egyik varázslata semlegesítte a másikat. Habár fegyverét újra elveszítette közben.
A felszínre érve vesz mély levegőt, már amennyire a fájdalmas mellkasa engedi, s tőle nem messze észreveszi a vörös sárkány tehetetlenül lebegő testét. A halott szörnyeteg farkára mintha valami szürke rongy lenne kötve.*
~Hmm…nézzük csak meg közelről. Itt kell legyen a tőröm valahol…~
Vissza az elejére Go down
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 95

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-09, 8:29 pm

* Glorien kezdi elfogadni a dolgokat. Nézi csak, nézi Aldo csatáját és csak reméli, hogy Aldoval nem fognak itt találkozni mostanában.*
- Jól van! Elfogadom. Nincs mit tenni
* Mondta nagyot sóhajtva, de azt ő is észrevette, hogy a többi lélek milyen gyorsan kel át a másvilágra, de ő még mindig itt van.*
~ Vajon mi folyik itt? Most mehetek akkor? Vagy mi lesz velem? Annál rosszabb nincs ha itt a két világ között kell lebegnem.~
* Morfondírozott és figyelte, várta mi fog történni.*
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-09, 8:41 pm

* Lysanornak sikerült elmenekülnie, amikor Aldo szólt, de a vízbe ő is belekeveredett, noha pár horzsoláson kívül nincs más baja. Figyelte Aldo küzdelmét, de észre is vette, hogy elhagyta a tőrét. Alámerült a víz alá,, zöld elf lévén a természettel kapcsolatban áll, így a vizet is kedveli. Egy burok varázslattal kicsit tovább lent tud maradni a víz alatt. Elkezdte keresni a fegyvert, amit kis idő múlva meg is talált. Érezte, hogy valami furcs készül, de nem tudta, hogy mi. Ő is észrevette a víz alól a halott sárkány testét, és kezdett is a burok eltávolodni,ezért úgy gondolta felúszik a sárkányhoz. A felszínre érve nagy levegőt vett és Aldo előtt találta magát.*
- Örömmel látom, hogy élsz még. Közben megkerestem ezt.
* Mondta és átnyújtotta a mágus tőrét.*
- Van valami terved? Merre menjünk? Hogy győzzük le ezt a vízi szörnyet?
* Érdeklődött gyorsan mert az idő szorította őket és a harcban bizony Aldonak több a tapasztalata. Közben szüntelen Glorienre gondolt és a testére. Még eltemetni se tudják. Teljesen szánalmas halál ez. Nagyon szomorú az elf lány.*

_________________
Verinol - Page 12 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-11, 7:00 pm

Felesleges szaporítani a szót tovább, így csak egy mélyebb sóhajjal megingatom a fejem, aztán hagyom Marcus menjen a feje után. Igaza van egyébként eddig sem pesztrálta senki, mégis életben van, tud magára vigyázni és én is inkább a víztől tartok, mint, hogy ellenségbe botlanánk a csatornába.
Természetesen nem lep meg, hogy nem rózsa illat érinti meg az orrunkat.
- Mit vártál egy csatornától Marcus? Nem egy szép lány boduárjába másztál le. – szóltam utána, miután Esmé tanácsa elhangzott az útirányt jelző patkányokra vonatkozóan, aztán hagytam, hogy aki akar másszon
Aztán lent jobbnak láttam, ha a beszédet a lehető legkevesebbre szorítjuk, hiszen a víz messzire viheti a hangot. A fiú megjegyzésére viszont az ellenkezőjét tippeltem volna, nagyon is hihető, hogy a csatorna szennyétől a tengerben akartak megszabadulni, így ha jó irányba sikerül haladnunk, a kikötőnél kellene kibukkannunk.
Valószínűleg Marcus is ismeri a menekülő állatok természetét és megfogadja Esmé tanácsát, így mindig a legrövidebb utat választva haladunk előre, miközben a többfelől becsatlakozó járatokból itt-ott hasonlóan gondolkodó menekülők csapódnak hozzánk. A kiszabadított rabokkal kezdünk szép népes csoportot alkotni.
Nem habozok visszaszorítani a szívemnek kedves kalózlány kezét, amikor magával húz és töretlen lendülettel megy előre. Bízom benne, hogy az orra és a megérzései jó irányba vezetik.
- Ha ilyen szépen gyarapodunk, nehéz lesz észrevétlennek maradni a hajódig. Már, ha nem vált a sárkánytüzek martalékául. – jegyeztem meg a szememet meresztve, hátha meglátom a csatorna végét.


Vissza az elejére Go down
Markus de Berend

Markus de Berend

Hozzászólások száma : 89
Életkor : 17
Munkahely : Nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-13, 3:10 am

Mindenféle emberek csatlakoznak hozzánk. Én minduntalan előremegyek, ahogy Esmë is Jeremy szoros társaságában.
Mindenki csendben van.
Katonák vezetgetik a jónépet a remény felé. De vajon tényleg, mit találhatunk ott?
Suttogok a kétségeimet megvitatandó Esmënek és Jeremynek.
- Mit gondoltok, a kikötőben lehet még épen bármi? Ha én támadnám a várost halálig, az biztos, hogy a menekülésre nem hagynék teret. Esmë, hol a francba áll a hajód, ha nem a kikötőben?
Szorongva gondolok arra, hogy a kalózok szokása mindenféle ismeretlen helyeken lehorgonyozni, a városokon kívül. Csak azért, hogy észrevétlen maradjanak. Hosszú még az éjszaka, ahogyan Franc tőrei is. Ki tudja, hol érhetnek utol egy magamfajta hontalant, hogy végezzenek vele, s senkinek se hiányozzak, s senki se keressen soha.
Eközben egy pillanatra megtorpanok, mintha egy picit erősebb fuvallat csapná meg az arcomat. Jó az irányunk.
Vissza az elejére Go down
Dremer
Istenség
Dremer

Hozzászólások száma : 69
Munkahely : A halál ura

Character sheet
Nép: Istenek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-13, 8:52 am

//Mese: Nyugat ékköve - Shuga, Glorien//

*Az arctalan fej nem felel a köszöntésre.
Miként nem felel arra sem, hogy mit kér tőle. Legalább nem gondolja, hogy a halál osztogatása kedvére való.
A Halál ura e pillanatban sem erőlteti a gondolkodást a válaszon.
Hangosan nevetve reagál a holt, s a majdnem holt kérésére.
Mégis mit vár tőle? A nevetés groteszk módon hangzik, lehet, tán csupán a Shuga tudatában, hisz látszólag a fakó fej nem moccan eközben, nincs száj, mely vidám ablakot nyitna, nincs szempár, mi barátságos hunyorgással jelezné, ült a vicc, min oly jót nevet.
Nem, a fej érzéketlen mered továbbra is előre.*
- Halandó szellem fel nem érheti gondolataink. Az vagy, mi vagy, még most is, s nagyra vágyásod mozgatja élted minden percét.
Örülhetnél, hogy nem vittelek eddig magammal, hol békére lelnél.
Ne várj istenségtől beavatkozást éltedbe, mi most történik veled, eddigi döntéseid következménye. Viseld méltón! Akképp, miképpen saját magadra is tekintesz, s miképp tetteid egymás után sorjáztad eddig.


Glorien felé nem mozdul, a tenyerén nyugszik még mindig, s az arctalan fej e pillanatban bólint. A nő Elfogadja válaszát, noha még mindig nem viszi magával. Nem, míg Ritalea fonalát el nem vágja végleg, hisz addig nem szakad el a lélek sem teljes egészében korábbi éltétől. Nem egy szellemet látott már, ki itt ragadt, két világ között, se nem élő, se nem holt formában.*
- Nincs, bizony. Leányom, léted még nem kezemben van, Ritalea megmondható, mikor viszlek el magammal.
Nekem van időm kivárni….
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-13, 12:06 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A halandó sárkány azonban nem tud felállni. Nem szólal meg, tán nem is akar, nehogy kivívja a fekete nőstény haragját.
Furia, noha menne már, mégsem hagyja magára a halandót. Két választása van, hagyja halni, vagy menti tovább, noha számára van most fontosabb is egyetlen sárkánynál.
A harmadik választás az, mit még választhat, maga öli meg, megkímélve a további szenvedéstől a halandót.
Megvetően pillant rá, s még megvetőbben a közelgő kétlábúakra.
Azok tán nem is sejtik, kivel állnak szemben, azt hiszik, közülük való, s egy szempillantásra nem is téríti ki őket ebből a hitükből.
Egészen addig, míg az egyikhez, ki szemmel láthatón mustrálja, fekete, testhez tapadó, bőr ruhája alatt kétlábúként is igen vonzó alakját, egészen közel lép.
Két fehér keze közé fogja annak arcát, majd nemes egyszerűséggel kitöri a nyakát.
A holt tehetetlenül omlik lábai mellé, míg társai ordítva rohanják meg a kétlábú nőstényt.
Az hátrál kissé, szemmel tartva mindet, míg egészen körbe nem veszik. E pillanatban immáron szeme fehérje is sötéten csillan, sötétebben, mint az égbolt csillagok nélkül, majd kitárva kezeit a testéből energia tör ki. Oly erős, hogy még a halandó sárkány pikkelyeit is megperzseli a forróság, míg a kétlábúak ott halnak sikoltozva szörnyű halált körülötte.
Ezt követőn a sebesült sárkányhoz sétál. Teste körül a forróságtól még vibrál a levegő, midőn puha tenyerével megérinti a sárkány fejét.
Egy szempillantással később már egyikük sincs ott. A sebesült sárkányt a ispotályban hagyja, hol a többi sebesült is van, míg ő maga immáron visszatér az ostromlott Verinol fölé.
Fekete, sárkány alakja már Avrae érkezését várja, midőn tűzzel árasztja el a vár keleti falát. A kő is megolvad, forrón csepeg a várfal romjainak pereméről.
Ott élő nem maradhat.*
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 808
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-13, 5:31 pm

//Mese: Nyugat ékköve – Dremer, Glorien//

Dremer csöndesen néz, hogy kire és mire az rejtély, hisz arca az nincs csak egy arc nélküli üres csont fej.
-Az látod igaz, nem érthetem gondolataitok sorát, amelyek bizonnyal többek az én, számotokra gyerekesnek tűnő vágyaimnál. De SÁRKÁNY vagyok, és nem ember, és ezt te tudod jól Holtak Ura. Az hogy többre vágyom igaz, tagadni is kár hisz a holtak és az élők lelkébe látsz. De te is tudod az igazat, ha erőt nem is adsz nekem. Azt mondjuk még simán megértem. De javítsd, ki kérlek a testem, had szárnyaljak újra az égen. Had úszhassak át a hegyek kő rengetegein, hogy nevembe beleremegjen Lanúria. Bármit megadok és megteszek érte. A lelkem és a tudatom is csak erre vágyik.
Emelkedek feljebb, noha Dremer akkor is lát, ha nem néz rám, de nekem erősen kell a „szem kontaktus” legalább én tudjam, hogy az arcába nézhetek, és talán rám néz. A nevetésétől egyszerre ráz ki a hideg, és tölt el nyugalommal.
-NE MERD A SZEMEMRE HÁNYNI HOGY ÉN AKARTAM EZT. Nem ezt akartam… -Veszem lejjebb a hangerőm, és nézek egyenesen Dremer arcába. –De ezt sem tagadom, hogy hülyeséget hülyeségre halmozok. De azokért megkapom a büntetésem, így ez a számodra apró és jelentéktelen kérés nem eshet nehezedre. Rengeteg haldokló sárkány van most körülöttünk. ÉS EZT TE NAGYON IS JÓL TUDOD. Mi lenne olyan nehéz benne, hogy az én lelkemet egy haldokló, és lassan kihunyó lélek helyére teszed. Apró tett lenne semmi több. Egyszerűen bele őrülök abba, hogy emberbőrben létezem, abban a korcs formában. Nem sárkányként, csak valami hibaként. Nem erőt akarok, noha korábban ezt mondtam, nincs rá szükségem, akit akarok, legyőzök saját erőből. De kérlek, adj lehetőséget, hogy szerezhessek magamnak egy új sárkánytestet. Nem ideig-órákig mert az elég idegesítő. Sárkány vagyok, aki egyszer már az árnyékok útjára lépett. Sárkány vagyok, aki hibát hibára halmoz, csak mert élni akart és nem SZOLGÁLNI. Ez olyan nagy BŰN? GYENGE VAGYOK, TUDOM JÓL. De akkor is SÁRKÁNY VAGYOK. Nem tudok így élni már, kérlek, tedd meg nekem, hogy az egyik haldokló sárkány testét nekem adod. Nem akarok, valami ocsmány szörnyé változni én SÁRKÁNY VAGYOK ÉS LESZEK MÍG ÉLEK.
Eresztek meg Dremer felé egy bődülést, noha tudom, hogy nem igazán fogja meghatni. Hisz melyik hülye szellem támadna rá a legfőbb Urra az élet után. Nos, még én se, hisz nem akarok az enyészeté lenni. De nem maradhatok örökké ebben a formában. Haragom ugyan az enyém, de nem Dremerre haragszom, és még csak nem is Furiára. Egyikük se tehet arról ahova jutottam. CSAK IS ÉN. De én kevés vagyok ahhoz, hogy újra sárkányként élhessek. Ezt az Arctalan is jól tudja, hisz épp ezt vágta a képembe. Saját hibáim bűnét hordozom magamon, és ha csak nem találok megváltást örökre magába nyel a sötétség. Dremer tenyerén rengeteg lélek halad át, köztük ilyen és olyan fajok is lehetnek. Kinézetüket megállapítani nem lehet, talán csak Dremer képes rá. De egy alak, pontosabban egy nő áll zavarodottan a tenyerén. Az ő alakja eltér az utazó lelkekétől, ő nagyon is hordozza magában még a saját kinézetét. Az ismerős nő, épp Dremerre néz és hozzá szól. De Dremer válaszát, már ha válaszol a nőnek, azt csak ő hallja senki más. Egy villanás teszi helyre a nő kilétét, ő a mocsok Szöszi asszonya. Na neki is beverem még a képét. Szorul ökölbe mind a két jobb kezem. A szellemi és a fizikai test is a romok alatt. Érezve hogy időszerű visszatérnem, megvárom Dremer válaszát, már ha válaszol, és ha segít, node miért tenné talán sárkányként kelek fel. Ha nem akkor tovább gyűlölve magamat visszatérek a testembe. Haraggal töltve el lelkemet és a tudatomat, szabadjára engedve a SZÖRNYET.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-13, 7:03 pm

// Mese - Nyugat ékköve //

Balál kiemelkedett a vízből közvetlenül a kísértetszerű hajónál. Megkapaszkodott egy lelógó kötélben. Úgy tűnt számára, hogy a kis vitorlás tatjának jobb oldalán egy helyen gyorsan fel tud jutni, mert mintha megkopott volna a dörzsléc, amibe jól megkapaszkodhat. Talán ott gyakran lógattak ki hásó pallót, vagy valami mást.
Gyorsan kellett döntenie. Felkapaszkodott hát, s bemászott a fedélzetre. Közvetlenül a kormánymű mögött, a hátsó vitorla közelében ért fel. Halkan osont, de nem a hajón rejtőzkódőktől tartott, hanem inkább attól, hogy az ellenség megneszeli. Ezért olyan gyorsan, de nesztelen mozgott, ahogy csak bírt.
Megkerülve a kormány emelvényét, rögtön feltűnt neki, hogy indokolatlanul nagy az árbóc rékje, vagyis hátrébb dől kissé, mint kéne. Ez komolyabb hátsó súlyt feltételez.
~ Tehát a hátsó kajütökben bújtak el. Vagy talán a raktérben! Többen lehetnek...
Ezzel a gondolattal eggyé vált az árnyat adó fedelzeti kabin tömbjével. Ott fáradtan legiggolt és a falnak dőlt. Újabb igét mormolt, mely egy nagyon kimerítő védővarázslat volt. Rejtette és óvta az egész hajót az avatatlan betolakodóktól, a sárkányoktól.
A gyűlölt hókuszpókusztól kimerülten huppant a fenekére ott, ahol volt. De megtette, levédte ideig-óráig a hajót. Verinol talán egyetlen épen maradt hajóját. Hiszen pontosan ez volt a terve.
A lilás derengés erősödött s már bevilágította a romokban álló, pusztuló kikötőt. Olyan volt, mint valami hajnali fény.
Most már csak némi segítség kell, mert ezt a varázslatot fenn is kell tartani...No meg kéne még egy jó adag szerencse, hogy a menekültek ráleljenek a hajóra. Jól érezte hogy bensejében a démon sem sokaig húzza meg magát, hamarosan őrjöngő gyilkossá valtozhat, ha nem vigyáz, ha nem törődik vele.
Lehet, hogy meg kéne kötöznie, vagy nem is...inkább kötöztetnie magát a kalózokkal.
Igen, ezt fogja tenni. Hátha addigra Ilerik vagy Aldo vagy talán egy másik mágus is megérkezik, hogy segítsen megóvni az utolsó hajót. Ha így lesz, megvívja a harcát a démonnal, ha mégsem, nos akkor is hamarosan meg kell tennie. Akkot majd el kell engednie minden mást.
Így hirtelen döntésre jutott. Levette zsákját és a közeli ajtó elé dobta. Aztán lábával dobogott párat és közelebb mászott, hogy jól hallják és lássák őt a rejtőzők.
Ha kijött valaki, akkor feltűnő mozdulattal eldobta a kardját, s felemelve a két karját térdre rogyott. Így jelezte, hogy megadja magát, s nincs ártó szándéka.

Vissza az elejére Go down
Ashyrt Tyton
Kék sárkány
Ashyrt Tyton

Hozzászólások száma : 16

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-13, 7:43 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A kék sárkány nem érzi, hogy lezárult volna a harc. Sőt, kimondottan dühíti őt, hogy a kapitány így akar lelépni a harc elől.
Ezért aztán futva ered nyomára. Kezét sebére szorítja, miközben másikban egy tűzgömb jelenik meg.
Ezt hajítja Leorin után, remélve, hogy eltalálja vele.
Ha igen, akkor bizonyára megsérül Verinol kapitánya s neki lesz alkalma, hogy végezzen vele, ha nem, akkor újabb tűzgömböket hajít a menekülő után, remélve, hogy valamelyik eltalálja. Az ő feladata a védelem megismerése, népe felé az információk átadása volt, s hogy a kapitány bizalmába férkőzve megakadályozza, hogy Verinol védelmi rendszere rendesen működjön. Ezt legjobb képességei szerint el is végezte, ám hab lenne a tortán, ha Leorin elesne a csatában, s ő végre visszatérhetne a fejével népe tagjai közé.*
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-13, 9:23 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Leorint az első tűzgömb nem találja el, ám figyelmezteti arra, hogy a sárkány még nem adta fel a harcot.
A következő tűzgömbök pedig már nem érik váratlanul. Befordul az első sarkon, s azután tovább fut, hogy a következőn is befordulhasson, mielőtt Ashyrt újabb tűzgömbjei utolérnék. A sárkány is csak akkor dobhat utána, ha látja a célt, s a vár utcái nem csak sarkokban, hanem leomlott falakban is bővelkednek, a kapitány szerez némi előnyt, s immáron akad társasága is.
Fél tucat katonába botlik, kik épp az egyik ballistát igyekeznek újra működésbe hozni.
Körülötte elesett katonák és egy vándor fekszik. A vándor testéből nyilak állnak ki, inkább sündisznóra emlékeztet. Bizonnyal egy sárkány lehetett.
Leorin a katonákra parancsol.*
- Fedezékbe! Ellenség a nyomomban!
*A katonák megismerik a vár parancsnokát, s rögvest fedezéket keresnek, ám az égből nem érkezik támadás.
Ashyrt jöhet, ki meglepi őket, egy repülő szörnyetegre számítottak.

Alamaise, Parath és Aldo harcában a vízsugár bizony jelentősen meglöki a fehér hajú mágust. A kék sárkány víztámadása a távolba löki őt, csupán enyhít valamicskét rajta a vörösköpenyes ellenvarázslata. A levegő kiszakad mellkasából, s úgy csapódik a kikötőn túl a romokkal teli tengervízbe. A mágus kardja messze maradt onnan, valahol a kikötő romos vizében, így jelen pillanatban, tőrére, kardjára nem számíthat a csatamágus.
Míg Aldo a vízben keresi a felszínt, Lysanor megleli a tőrt, s lehetősége van legalább azt visszaadni a mágusnak.
Az elf, s a mágus most a vízben úszva várhatják a „barbár” és a kék sárkány újabb támadását.
A vörös sárkányon még ott van Balál jelzése, míg Glorienért e pillanatban nem tehetnek semmit.
Az elf úrhölgy teste a kikötőben fekszik a megperzselt talajon.
Szelleme Dremerrel cseveg, s annyi derül csupán ki számára, hogy a végzet még nem engedi számára, hogy a Halál istenénél meglelje végső nyugalmát. Hogy ez azt jelenti számára, hogy kísértetként térhet vissza az élők közé, s így támogathatja még szeretteit, feltéve, ha egyáltalán túlélik ezt az éjszakát, vagy valami mást tartogat számára, csupán Ritalea maga tudhatja, s a következő, ki megtudja, maga Dremer lesz.
Eközben Balál felmászik az általa meglelt hajóra, mely rejtve van a kikötőben lángoló roncsoktól, s az azokat támadó sárkányoktól.
Nincs kivilágítva, a víz is sötét körülötte miként sötétek a partok is. Semmi nem árulja el, hogy ott bármi is lenne felülről, vagy akár a várból szemlélőknek.
Balál varázslata, melyet a hajóra mondott már kimeríti erejét, nem sok maradt neki, s a benne lakozó is érzi ezt.
A lilás derengés még nem világítja meg a kikötőt, noha közelebb jutott már hozzá. Láthatja Lysanor, Aldo, Glorien, de Alamaise is.
Természetesen még Balál sem tudhatta, hogy a fedélzeten is maradt megbújva őr. Nem teheti meg a legénység, hogy nem hagy olyat, ki kint vigyázzon rájuk, míg ők lejjebb húzódnak az ellenségeik elől.
Fekete bőrű alak moccan az árnyak között, s hamarosan egy kard hegye csillan Balál előtt. A fekete bőrű férfi érti azt, mit a térdre rogyó mágus akar.
Nem kell beszélni hozzá, megadta magát, felkínálja fogolynak, s habár nem tudni, miért teszi, hamarosan erős kötelek feszülnek a mágus csuklóin, s bokáin is, melyeket még háta mögött is összeköt, így fektetve le Balált a fedélzetre.
A zajokra egy fekete szakállas, és egy öreg matróz érkeznek fel.
Még mindig nem hangzik el egy szó sem, míg a fekete szakállas meg nem szólal fojtott hangon.*
- És most dalolj szépen, mivégre jöttél fel hajónkra!
*Ilerick ekkor ereszkedik bele a vízbe, hogy közelebb jusson oda, hová Balál jelzése segíti.
Parath Alamaise felé fordul.*
- Megölted őket? Elviszlek az ispotályba. Rád fér.

*Esmë nem örül különösebben a növekvő létszámnak. Nem azért, mert szíve szerint nem mentené meg őket – vagy sorozná be hajóján legénységnek, sokkal inkább azon morfondírozik ő is, mitől Jeremy is tart. A nagy létszám hátrány lehet. Elárulhatja jelenlétüket, miként akadhat köztük olyan is, akinek idegei kevéssé bírják a feszültséget.
Ő nem aggódik annyira a hajó miatt. A legénység tud gondoskodni magáról, s ha támadás éri, tudják, hogyan védjék meg, s mikor kell elhagyni, ha már nincs értelme küzdeni érte.*
- Biztos helyen van, ne aggódj.
*Ennyit suttog vissza, szép tekintetével intve csendre a tolvajt. Nem akarja, hogy a menekülők között az okozzon pánikot, ami még meg sem történt. Ráérnek akkor félni, ha már felfedezték őket, s ráérnek akkor aggódni, ha a hajó már nem lesz meg.*
- Mindent a maga idejében!
*Jelenti ki Markusnak is. Nincs miről beszélni, míg a hajó közelében nem érnek. Nem kíván többet megosztani a szükségesnél sem az ifjúval, sem pedig a velük tartó börtönviseltekkel, s menekültekkel.
Amikor az erősebb szellőbe friss levegő keveredik, a tenger illatával, s a füst félreismerhetetlen szagával, a nő behunyja szemeit egy pillanatra.
Mikor pillái felrebbennek, határozottan pillant körbe.*
- Indulás! A kijáratnál senki ne lépjen ki, míg nem tudni, biztonságos-e.
*A csatorna vége is ráccsal van fedve, Verinolban nem hagytak semmit a véletlenre, s míg a patkányok átférnek, addig az emberek bajosan.
Ismét idd az ideje, hogy a rácsot eltávolítsa valaki, mielőtt kilépnek.
A nő határozottan pillant az illetékesre, hogy szabaddá tegye az utat.

Shuga is Dremer előtt lebeg, s a halál istenét nem úgy tűnik, hogy meghatja az, mit neki mond. Saját sorsára hivatkozik, s döntéseire, mik tetteinek következményei.
Egykor volt sárkány mivoltára az isten válaszolhat majd, ha akar, s dönthet, teljesíti-e kérését, avagy nem.
Annyi bizonyos, Shuga nem hal meg, szellemét még halovány fonal köti a porhüvelyhez, mit használ.
E fonalról dönthet Dremer, elvágja, s máshova köti-e avagy végre magához veszi-e a lelkeket, immáron mindet. Dönthet úgy is, hogy meghagyja, mindez csupán az ő döntése e pillanatban, s a démon, a mágus, mind várhatják.
Így, vagy úgy, ha visszatérnek a testbe, mit az istenség megenged nekik, sebesüléssel kell szembenézniük, ám ha mágustestben maradnak, ama testnek sebei nemigen gyógyultak semmit, hisz alig telt még az idő, s a varázserő híján fegyvert is csupán fizikai formában használhatnak.

A katonák előbb nem értik, miért áll ott a nő, maguk közé tartozónak gondolják, míg Furia meg nem öl egyet közülük.
Hamar elvetik a láthatóan védekezésre képtelen sárkányt, s támadják a nőt.
A fekete nőstény varázslata nem csupán a követ olvasztja meg, a fémfegyvereket, pajzsokat, sisakot, páncélt, mindent, mi a támadó katonákon van.
Az ispotályban tisztelettel fogadják az ősi sárkányt, s a sebesült ellátásába kezdenek.
Avrae érkezése már a levegőben találja a fekete sárkányt, s a vörös nőstény szavai nem hozhatnak számára megnyugvást.
Hajóhad érkezik mágusokkal megerősítve, s a lilás fény bizony védőpajzs, mi azt jelenti, harcra készülnek.
Furián a sor, hogy döntsön, mit tesznek, hisz a vár ostromát sem zárták még le.*
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 389
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-13, 10:35 pm

// Mese: Nyugat ékköve //

*A vízsugár sikeres volt, a kétlábú mágus végre eltűnt. Mostanra már az sem érdekelt, hogy meghalt vagy sem. Sőt, a társai sem érdekeltek. Nem voltak itt, és a közelben sem éreztem őket, persze a töménytelen füst és bűz miatt nem a szagok alapján hanem, inkább a belső megérzésemtől vezérelve voltam meggyőződve erről. Röpképtelenségem még mindig idegességgel töltött el. Féltem, hogy nem élem túl ezt a csatát. Ekkor Parath felém intézte kérdését.
- Most már biztosan nem lesz rájuk gondunk - válaszoltam neki. Mint a legtöbb épeszű halandó, mentette az életét, és minél messzebbre igyekezett kerülni innen. A lilás derengést, és a mögöttem elterülő káoszt elnézve bennem is egyre szorongatóbb lett ez az érzés. Mindegy hová, csak el innen.
- Köszönöm - néztem rá hálásan Parathra, mikor felajánlotta, hogy elvisz az ispotályba. Sokkal tartozom neki. Minden lépéskor egyre erősebb fájdalom hasított a lapockámba, s akaratlanul is felszisszentettem.
- De nem árt, ha sietünk - tettem még hozzá, és vártam, hogy a férfi elinduljon.
Eszembe jutott az első nagy csatám, de a mostanit nem hogy jobban, sokkal inkább rosszul viseltem. Hiába a nagy öregek bölcselete, hogy a csata és a háború megedz. Badarság! Ha ezt túlélem, minden hasonlót messziről fogok elkerülni.
Ha végre az ispotályba kerültem, akkor láthatom, mennyi hozzám hasonlóan szerencsétlenül járt társam gyengélkedik kupacokban. Sőt, nem egy sokkal rosszabbul járt nálam. Türelmetlenül vártam, hogy én is sorra kerüljek az ellátásban. A lehető legkevesebb időt szerettem volna itt eltölteni, egy ostrom kellős közepén. Hiszen, mint tudott, ilyenkor senki sárkány fia, és ember leánya nem szent, akkor sem, és főleg akkor nem, ha harcképtelen. Úgyhogy ezt a helyet érzem jelenleg a legkiszolgáltatottabbnak. Amint megkapom a szükséges segítséget, gyorsan tovább állok innen. *


A hozzászólást Alamaise összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-10-18, 6:30 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 469
Életkor : 131
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-18, 12:12 am

//Mese: Nyugat ékköve - Lysanor, Glorien//

*A hideg víz valamennyire csillapítja az éjszaka folyamán beszerzett sérüléseiből adódó fájdalmakat,  elméjére is frissítő hatással van, de a Glorien halála által keltett érzések nem szünnek. Ugyanúgy eltölti lelkét a fájdalom, feszíti a düh, harag. Nem tett le róla, hogy végezzen  annyi sárkánnyal, amennyivel bír ma éjszaka.*
Amíg a vörös sárkány teteméhez érne, körülnéz, a horizonton feltűnik neki is a lilás ragyogás, kissé furcsálja, de nem tulajdonít nagy jelentőséget neki. Az előbbi hajó, melyet még a kunyhó rejtekéből szemeltek ki sehol nincs, Balált sem látja sehol. A part irányából a fehér mágust alakja kivehetővé válik háttérben az égő várossal. Lysanorra csak akkor lesz figyelmes, amikor közel ér a sárkányhoz. Elveszi a tőrt tőle.*
- Te menj beljebb a vízben, keress egy hajót vagy egy roncsot és rejtőzz el,  nincs értelme, hogy vissza gyere velem a partra!
*Megindult a vízben a város irányába, nem tekintett vissza, amikor még hozzátette:*
- Ha van esélyed rá, menekülj.  Rám ne várj!
*A part közelébe érve, nem messze onnan, ahol az előbb még farkasszemet nézett a kék sárkánnyal, hűlt helyét találja a bestiának és az őt segítő fejszésnek. Nem is ez izgatja most igazából, elejtett kardját próbálja megtalálni, de mivel az bárhol lehet, akár még a vízben is, ezért mágiához folyamodik.*
- Wutheh!
*Ejti ki a fegyvert detektáló varázsigét, mely, ha nem is régi fegyveréhez vezeti, de megmutatja, hogy hol találhat még a közelben csatamágiára alkalmas kardot vagy tőrt. Ezúttal szerencséje volt,(ha bevált a varázs) hamar rálelt a selfre a sekély vízben. Kezébe veszi és határozott, gyors lépésekkel megindul a város fele. Pár lépés után ott találja magát azon az átkozott helyen, ahol Glorien teste égett halálra. Rátekint komoran a földi maradványokra, homloka ráncokban, ajkai némák, de lelkében egy világ omlik össze újra és újra. Annak idején a sendeli csatában, a nagy vérveszteség miatt Dremer megjelent neki rövid időre és úgymond “segített”- hacsak nem képzelte az egészet-. De Glorien esetében valószínűtlen, hogy még tudna vagy akarna segíteni. Persze nem adja fel a reményt, nemsokára úgyis láthatja majd kedvesét – fordítja fejét az ég, majd a városra rászabadult pokol fele-, de addig is lemészárol minden sárkányt, aki az útjába kerül. Megtanulta, hogy már a kétlábúakban sem bízhat, így ha valaki útját állná, rá is egy halálos kardcsapás vár…mindaddig, amíg  vele is nem végez egy fejsze vagy egy sárkány….és akkor majd újra Gloriennel lehet. Örökre.*


Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-18, 11:30 am

Én sem szerettem volna előre pánikot kelteni, ezért is csak Esmé-nek címeztem a kérdésemet, eléggé halkan, hogy csak ő hallja és a válasza után nagyon-nagyon reméltem, hogy tényleg sikerült jól eldugnia. Persze Esmé kalóz és nem hiszem, hogy a város kikötői hatósága nem lett volna elég felkészült, így talán van remény, hogy a sárkányok nem találták meg. Egy hajó el tud rejtőzni.
Csak ha messzebb van, akkor odáig el is kell jutni méghozzá egy egész kis csapattal.
Persze Marcust sem ejtették a fejére, hasonló aggodalmi támadnak, még ha ezt a maga szokásos stílusában, könnyedebben teszi fel.
Hát igen, először azonban ki kell jutni, amit megint csak egy rács akadályoz meg. Igaz, ennek leverésének hangja valószínűleg nem fogja senki figyelmét felhívni, amilyen káosz van odakinn.
Arrébb lépek, hogy egy fejszés jobban hozzáférjen, de egyetértek Esmé-vel, hogy nem szeretné, ha mindenki kizúdulna a nyíláson.
- Majd én körülnézek és ha tiszta a levegő jelzek. – ajánlottam fel és ha megszűnt az akadály, már surrantam is ki.

Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-18, 2:59 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Gonosz idők járnak, midőn a sárkányok jogos jussukért szállnak harcba. A fekete sárkány minden rosszat az embereknek tulajdonít, mi az utóbbi századokban e földre szakadt. Jól tudja, nem minden kétlábú volt oly romlott, mint ezek a hordák, azonban a többség mégis Lanur mellé állt, s a fekete nőstényt a legkevésbé sem érdekli, hogy miért.
Ha nem volt bennük annyi loyalitás, hogy az évezredekig velük egy földön élő sárkányok helyett egy bűzös, hatalom- és földéhes népség mellé álljanak, éppúgy megértek a halálra, miként lanur kutyái is.
E gondolatokkal olvasztja meg a keleti falakat.
Avra szavai tovább dühítik. Nem tudja, honnan került elő egy a vörös sárkány által leírt haderő, kémei nem jelentették számára, hogy bárhol, akár Valianban, akár Tarsisban, vagy máshol a partok mellett ilyen flotta épülne. A vörös sárkány nem ment annyira közel, hogy az érkezők fajtáját beazonosítsa, azonban az ősi sárkánynak nem is kell.*
- Szedj össze az ispotályból minden harcképes sárkányt. Csak a védelmet hagyjátok ott, a többiek induljanak ide!
*Utasítja a vörös nőstényt, míg amaz távozta után ő elordítja magát.*
- Kry jouself saam! Almal in die lug! //Szedjétek össze magatokat! Mindenki a levegőbe!//
*Nem akarja elvesztegetni az értékes időt. Halandó sárkányok pusztulnak tovább, ha nem vigyáz. Azt akarja, hogy mire kiszabadulnak Anzar és a sárkányhadsereg a hasadékból, azt mutathassa, hogy mindent megtett. Anzarnak csak az édes bosszú maradjon, amelyben bizonyára mérhetetlen dühét levezetheti Lanuria maradék ellenálló részén.
Akkor ő elvégzi Risan feladatát, mert biztos benne, hogy a kiszabadult ősi hím azért jött, amit most ő végez el. Risan meg kergetheti tovább kedvére azt a vörös hajú piszkafát.
Ha megérkezik a romok közül a sereg, még a kétlábú ügynökök is, Darlath felé fordul.*
- A tenger felől hajóhad közelít. A ti dolgotok az elpusztításuk. Én teszek róla, hogy az itt maradt kétlábúaknak, de még a gyatra kis váruknak se maradjon írmagja sem.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-20, 7:41 pm

// Mese-Nyugat ékköve //

Gúzsba kötve hanyatt fekteti a mágust a fekete bőrű fickó. A szürke hagyja ezt. Két felbukkanó társa jól láthatja, hogy mit se tesz, csak némán tűr.
A fekete szakállas kérdését kardheggyel az álla alatt nyomatékosítja.
Balál halkan felnevet.
- Ha tudnátok, ki vagyok s milyen jól teszitek, hogy óvjátok magatokat tőlem, nem lenne felesleges kérdés. Csak súlyt kötnétek a lábaimra, és rövid úton megszabadulnátok tőlem...vagyis a bennem rejtező ezeréves démontól. De ha így tesztek, halálommal a démon új testet keresne magának itt, hajótok pedig újra láthatóvá és könnyen sebezhetővé válna. A démonommal magamnak kell megküzdenem, mert birtokolni akar, s vérengző gyilkos. Tudom, hogy őrülten hangzik. Sokan adnának hálát, ha egyszer s mindenkorra elpusztítanám. De nem ígérhetem. Csak egy kiutat tudok, ha jönne a segítségem, Ilerick és talán Aldo Barras mágus, kik a hajót óvó mágiámat erősítenék, s ti felengednétek, akkor talán mindannyian megmenekülnénk, esélyem volna legyőzni a szörnyet. S értelme volna várni azt, akiért ennyi veszélyt vállaltatok, s akiért érdemes volt meglapulnotok. Ő közeledik!
 Szavai visszafogottan koppannak a fedélzeten, mint a kavicsok. Ha hallgatják, ugyanígy folytatja, miközben szemét behunyja és képzeletében találkozóra indul a legbelső mélybe, mi lehet, hogy fojtó mocsár, de kopár sivatag semmiképp.
- A kérdésedre felelve: azért jöttem, hogy megvédjem Verinol talán utolsó ép hajóját a sárkányoktól, hogy megmenekülhessen, ki felfér rá. Nincs ártó szándékom. A hajótok jelenleg teljességgel védett és láthatatlan. De most...ha megbocsájtotok...magatokra hagylak, a védelem, míg bírom, vagy míg élek, áll...de most egy belső küzdelem vár. Bízom benne, hogy jól döntötök a...a sorsom felől, de bárhogyan is, elfogadom, Dremer közel..
Az utolsó mondatok már szaggatottan jöttek, mintha a mágus elaludt volna s álmában beszélt volna.
Valahol mélyen odabent egy ismeretlen, mégis oly ismerős érzéseket ébresztő dombság sűrű erdeje várja.
Az erdő, melyben kusza indák és sűrű aljnövényzettel küzd kardja. A vadász nehéz mérföldeket érez maga mögött, mintha napok óta gyalogolna, miközben bakancsát hideg víz húzza, persze, a hajóról nem feledkezhet meg. Varázslata ragyogásként veszi körbe és kapcsolja a külvilághoz.
- Gyere csak! Gyere Balál Tangeran! Láthatod, adok neked időt, hogy ideérj! Hogy megtaláld végre magadat! Hát nem különös? Képességeddel mindent megtudtál rólam, a saját gyökereidről pedig még mindig nem tudsz semmit! Elnyomod, míg távol tartod magad az őserőtől, a különleges áldásodtól. Ősatyáid erejétől. Akkor lehetünk a legnagyobb páros, ha elfogadod végre a saját sötét oldalad! Most hazaérhetsz végre mágus, csak működjünk együtt!
A hang irányába tart még vérmesebben vagdalkozva, mígnem kibukkan a domtető egy tisztáson. Az éjszakai égbolt derengésében hatalmas, sötét torony emelkedik előtte. Családjuk tornya az, mi szívszaggatásig elmyomott emlékeiben él csak, oly mélyre tuszkolva elméjének bugyrában, ahová sohasem gondolta, hogy elérhet. Egyedül egykori barátja, Aden piszkálta meg pár éve ezeket az emlékeket, mik rejtve akartak maradni Balál előtt mostanáig.
Ebben a rettentő mélységben várta őt egy alak a torony kapujában, hogy bevezesse olyan mélyre, ahonnan talán nincs is visszaút...

Kívülről mindebből csak annyit láthatnak az emberek egyelőre, hogy külseje némileg furcsán változik, haja színe, hossza, szakálla. Teste kissé nyugtalanul feküdt. S ki tudja, értették-e, hisznek-e neki a kalózok, vagy rossz esetben megpróbálják megölni, amire ő varázslattal reagálna, s ha mégis sikerrel járnának, a démon tovább vándorolna, ahogy teszi ezt évezredektől fogva. Balál viszont végre megszabadulna minden gyötrelemtől.


A hozzászólást Balál Tangeran összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-10-20, 9:31 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Markus de Berend

Markus de Berend

Hozzászólások száma : 89
Életkor : 17
Munkahely : Nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime2019-10-20, 8:08 pm

Odaérünk végre. Leverik a lakatokat, a rácsok leomlanak előlünk. Jeremy már indul is felderítésre.
De hogy én továbbra is fogolynak érezzem magamat? Vagy valaki dirigáljon nekem? Na azt már nem!
Olyan gyorsan suhanok a félelf fiú után, hogy senki se állithat meg. Ez az én döntésem, az én életem.
Jeremy mellé osonok, és bugyután rávigyorgok.
- Ugye, nem hitted, hogy az eszedet itt hagyhatod?
Kérdezem fojtottan suttogva.
Azzal minden meglepő tettet mellőzve haladok árnyként vele együtt. Két alak a sötéten csillámló vízben gázolva, két alak, láthatóan mindketten mesterei a rejtőzésnek és a hangtalan osonásnak. Vajon újdonsült társam is észrevette ezt?
Mesterien válunk eggyé az éjszakai tengerparttal vízben vagy a parton, nekünk édesmindegy. Felderítjük a környéket, mennyire biztonságos.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Verinol - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 12 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Verinol
Vissza az elejére 
12 / 15 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: