LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Középvidék | |
|
+47Nie Raven Back Elonar Valturaan Hossin Lysanor Eweny Alamaise Quverdinmia N'Alghir Kockázó Kalandmester Jeremy Talbot Daxa Lavenir Regélő Tom Lorneas Nightwalker Feline Eryneth N'Ardes Aldo Barras Mia Ruton Fela Husani Sol Moozen Aranyszirom Amrita Veron Gomora Trintorin Ilsette Zinthe Adria Belorian Vogon Beebebrox Wyerre von Morhan Xerar Nawarean Darthys Indoril Marius Dior Balál Tangeran Silarona Alvor Freyr Ottar Sou Formenya Hyalma Onoria Arash N'gobo Fatima Ferses Lothár Von Falkenhausen Raman Gylnar Radek Randalor Arthan Kain Namelyr Thalion Órëa Mesélő 51 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Raven Back Zöld sárkány
Hozzászólások száma : 162
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Középvidék 2020-12-17, 7:07 pm | |
| //Véletlenek márpedig nincsenek//
//Köszi, de jól érzem magam a bőrömben //
Nekem voltak fenntartásaim azzal kapcsolatban, hogy mire képesek az emberek és mire nem. Lehet, hogy eddig nem voltak képesek szembeszállni a fekete sárkányokkal, ám, ahogy fajtársam épp az előbb említette a vadalani varázslóknak mégis sikerült az egyiküket meghátrálásra kényszeríteni. Azért megnéztem volna Furia arcát, mikor rájött, hogy van, ami őt is megállítja……….. Minden esetre a jelenlegi helyzetben neki dolgoztam, mert szerettem a sárkánylétet és egyelőre az erő a mi oldalunkon állt és az előttem ülő furcsa alaknak a fennkölt értekezése a fajunk jövőjéről azt a látszatot kellett, hogy keltse, hogy magával ragadott és teljesen egyetértek. Az is kiderült, hogy ő is a fővárosba tart és van valami információja, ami közelebb vihet a titokzatos tűzhöz. Bár első perctől kezdve nem hatott rám bizalomgerjesztően, ha profitálhatok valamit azzal, hogy kifaggatom az úton és ezzel előnyre tehetek szert a többi esélytelen vállalkozóval szemben, akkor sok mindent el tudok viselni, még egy gyáva, rusnya alakot is. - Természetesen bizalmasan kezelem ezt az információt, teljes mértékben biztosíthatlak, hogy jó vagyok titkok megőrzésében. Ráadásul van tapasztalatom rejtélyek és titkok felkutatásában, emberek kifaggatásában, így akár segíthetek is, hogy………fajunk és Őhatalmassága mielőbb megtudja, mi ez a veszélyes dolog az emberek kezében. És, ha már itt tartunk, még nem is mutatkoztam be, - biccentettem meg felé a fejem, hiszen már volt okom arra, hogy barátságot színleljek felé, - a nevem Raven és én is a főváros felé tartok. | |
| | | Görbelábú Frikk Ork törzsfőnök
Hozzászólások száma : 574 Életkor : 46
Character sheet Nép: Orkok
| Tárgy: Re: Középvidék 2020-12-22, 8:28 pm | |
| //Mese: Véráztatta földek//
*Stern várát végre elhagyhatták. A fehér orkok és a vörös orkok, Frikk, a hatalmas parancsára tömött sorokba rendeződtek, s ha nem is fegyelmezetten, de legalábbis nem megölve egymást, erőltetett menetben indultak délnek. A fekete sárkány szólt neki, s az Orkok Ura most büszkén ült a hevenyészett trónon, amit négy fehér ork visz a vállain. Megnyalja tenyerét, s hátrasimítja pár szál fehér haját, miközben arra gondol, eljött hát az idő, hogy az emberek újabb városa hajtson fejet nagysága előtt. Az, hogy néhány sárkány is velük tart, nem jelent semmit. A fekete nőstény megmondta, ez a nap az övék lesz és Frikk tudja, ha rajta múlik a sereg a felkelő nap előtt már odabent lesz. Inaeth azt is elmondta, nem kell aggódnia, a város falai magasak és erősek, de nem azokon kell bejutniuk. Harcosai ezért inkább nem is ostromgépekkel készülnek, hanem fejszékkel, nyilakkal, kampós kötelekkel, kardokkal és miegymással. Görbe lábait keresztbe teszi a trónon és figyeli, hogy közelednek a folyó mentén a mit sem sejtő célpont felé. A grifflovasokkal majd a sárkányok foglalkoznak, nem lesz velük sem dolguk. Ránéz a halálfejes fejszére, aztán az oldalán lógó fogazott kardra. Az ostor is jó szolgálatot tehet még, ami az övébe van tűzve.*
| |
| | | Kra'h Lur Dazulax Ametiszt sárkány
Hozzászólások száma : 148 Munkahely : Ügyeletes gonosztevő
Character sheet Nép: Külhoniak
| Tárgy: Re: Középvidék 2020-12-22, 10:03 pm | |
| // Véletlenek márpedig nincsenek //
//Raven//
* Dazulax jól ismerte az érdekbarátságokat, hisz ő is mindig ilyenekre törekedett. Az idegen aggodalmai a sötét elf személyével, és ép elméjével kapcsolatban az remek lehetőség hallatán látszólag úgy váltak köddé, mintha soha nem is léteztek volna. S úgy tűnt, a közös gyökerek iránt mutatott álszent elköteleződés egy kis időre talán összekovácsolhatja a furcsa párost. Mert talán Raven sem éppen a jószívűségéről volt híres sőt, de ennek ellenére azt lehet mondani, hogy voltak elvei. Amolyan sárkányelvek. Dazulaxot az elviesség teljes hiánya tette oly veszedelmes ellenféllé. Igyelezett mindig kiszámíthatatlan utakon támadni. - Nos, ez igazán remek hír. Amondó vagyok, hogy ha elfogy ez a kevéske hús, akár indulhatunk is tovább Valianba. Ha már így összefújt minket a szél, kovácsoljunk előnyt belőle - mondta Dazulax, majd nagyon kortyolt a tömlőjéből. A köd továbbra is makacsul takarta a kilátást, s mintha ez mellett a gonosz szándékokra is homályos fátyolt borított volna. * | |
| | | Aegaqien Arany sárkány
Hozzászólások száma : 70 Életkor : 103 Munkahely : Örökhagyó
| Tárgy: Re: Középvidék 2020-12-23, 6:43 pm | |
| //Kain Namelyr//-//kicsit elcsépelt, de hátha fogyasztható//
Komótosan lépek a fogadóba. Egy porcikám sem kívánja a társaságot. Az elmúlt egy néhány nap viszont azt igyekezett bebizonyítani, hogy minél jobban kerülöm a sima bőrű társaságot, azok annál inkább rám akadnak. Tehát? Tehát jobba dolgok elébe menni. Erre pedig keresve sem találhat egy sárkány jobb helyet egy fogadónál. Plusz szerencse, hogy az érkezőkre most csak a pult mögött sertepertélő alak fordít figyelmet. Felé veszem az utam, úgy is vele lesz dolgom. Egy-egy elkapott tekintett arról árulkodik, várnak valamire és ezt a várakozást egy nő erős gesztusa igyekezett feloldani. Persze a sajnálkozás savanyú szaga bennem is felkeltette a kíváncsiságot. Csekély tapasztalataim alapján az ilyen asszonyokat kevés dologgal lehet megsérteni, mert rám villanó fekete szemeiből leginkább ez olvasható ki. Azzal, hogy szinte átnézek rajta és teljes mértékben egy valakire fordítom figyelmem, arra elég, hogy ne nálam, hanem a mögöttem érkező szőke hercegnél keressen vigaszt. A fogadós lelkes, talán egy nemest vél felfedezni benne. Tiszta fehér ing nyaka, őz barna mellény alól kandikál ki, széles bőröv mossa el a határt a térdénél kicsit fűfoltos fekete nadrágon és bakancs is magán hordja az út porát, de az összkép még is rendezett, ahogy szoros fonatban pihenő tincseim is. Ajánlásai, a fogadósé teljesen el is feledtetik velem előbb még lángra kapó kíváncsiságom és igen illedelmesen, de határozottan adom tudtára, hogy nem kérek tőle egyebet, mint egy éjszakára szállást. Tudom, hogy egy darna nem azaz ár, amiért hallgatást lehet vásárolni, mert a szoba árát szűkmarkúan ennyivel megtoldottam. Meg persze hagytam had csörögjön az erszényben maradt pár érme, a mellé gyűjtött más egyéb dologgal, aminek köszönhetően többnek tűnik tartalma. Mindezt azzal a szándékkal tettem, hogy a kérésem nyitott fülekre találjon: minthogy nem kérek semmit, csak nyugalmat, míg ki nem dugom az orrom a szobából. A kulcs ideiglenes, nem éhes és nem is fáradt tulajdonosaként már habozás nélkül, de egy rövid útbaigazítást követően elindultam megkeresni szálláshelyem. A fogadó jellegzetes zajait alig csendesítette le az a néhány lépcsőfok, amit magam mögött hagytam, mikor az egyik fok keserves recsegéssel meghajlott a talpam alatt. Nem tört el, de kényszeresen kihúztam magam, megtapogatva kissé a hasamat. Lehet egy szarvas elég lett volna? Szórakozottságomból az utolsó lépés után elterülő folyosón elsuhanó árny ragadott ki. Természetes volt, hogy a levegőbe szimatoltam és füleltem, de persze meglehet, hogy a képzelet játéka volt. Ezzel gondolattal kerestem a megfelelő ajtót. A kutatómunka nem tartott túl sokáig és ez kellemes nyugodtsággal töltött el é smár is, kulcs a zárban. De nem hajlandó elfordulni, hát megpróbálom: nyílik e? Nem, de az érdekesség, hogy mintha mágia rezdülne benne. Az ajtóra, majd a zárban árválkodó kulcs bilétájára pillantok, utóbbit alaposabban szemügyre veszem. Letört sóhajtással veszem tudomásul, hogy a kulcs jó, legalábbis jó lesz a megfelelő zárba. - Khm. - megköszörültem a torkom. - Elnézést. Elnéztem az ajtót...- szóltam be félhangosan, igen csak fülelve. Végtére is ki tudja ki van odabent. Mindenre felkészülve igyekeztem visszaszerezni a kulcsot, ami határozottan megmakacsolta magát. - Egy pillanat, csak a kulcs. - adom halk szavúan a helyzetjelentést, függetlenül attól, hogy ébren van e bent lévő vagy sem. Csörög, zörög és én már csak azért fohászkodom, hogy bele ne törjön és ím, megvan. Most, hogy mehetnék valami még is megfogott. Az előbbi intermezzo is kellemetlen volt és most az is az, hogy egy ajtót bámulok.
A hozzászólást Aegaqien összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-12-27, 3:21 pm-kor. | |
| | | Raven Back Zöld sárkány
| Tárgy: Re: Középvidék 2020-12-23, 7:54 pm | |
//Daz - akkor irány a főváros //
Ahogy ismeretlenül a tűzéhez hívott, úgy biztos voltam benne, hogy a felajánlásomat sem fogja visszautasítani, mert elég ravasznak tartottam ahhoz az előadott történetei alapján, hogy azt higgye kihasználhatja majd a segítségemet, azt gondolva lefölözheti a sikert. Az eddig megismert „szerethető” személyisége alapján, nem véltem úgy, hogy szeret osztozkodni. De pechje volt, mert én is hasonló elképzelésekkel ajánlottam fel a társaságomat, csak fordított felállásban. Szerintem eleve nagyobbak voltak az esélyeim, hogyha el kell vegyülni a kétlábúak között a megnyerőbb fizimiskámmal, amit ő nem igen vallhatott magáénak. Persze semmivel nem bíztam benne jobban, mint amikor megtudtam, hogy milyen vadász szokásai vannak, meg még mindig éreztem felőle valami idegenséget és …… még magamnak is nevetségesnek érezve……hideg sötétséget. - Azt hiszem meg kell becsülni ezt a keveset, mert a továbbiakban nélkülöznünk kell, veszélyes lehetne a fővároshoz közeledve ennek az élvezetnek engedni. – jegyeztem meg, aztán viszont bólintottam. – Két pár szem és két pár fül többet lát és hall, mint egy és Furia elégedettsége mindenki hasznára válhat. Ez a köd is felszállhatna már, nem is értem, eddig nem nagyon volt ilyen makacs és tartós, remélem nem hátráltat majd minket. – borzongtam meg és húztam jobban össze magamon a köpenyt. – Tőlem bármikor indulhatunk. | |
| | | Kain Namelyr Arany sárkány
Hozzászólások száma : 2045 Életkor : 743 Munkahely : A magam ura vagyok
| Tárgy: Re: Középvidék 2020-12-30, 11:15 pm | |
| //Aegaqien - jó lesz ez //
*Az éjfekete szemek a fakó arcból az ajtóra merednek. Nem vár vendéget, talán a nőstény az, aki az előbb ráakaszkodott odalent, a pultnál. Talán egy vadász… Nem tudhatja. Az arany sárkány mégsem sieti el. Az ajtót még nem törték be, hallja is, hogy már nem kopognak, inkább zörögnek a zárral. Pillantása a narancsköves kardra vetül, amit az imént csatolt le, s ha már így van, felemelkedik az ágyról, visszacsatolja, miközben odakint még mindig matatnak a kulccsal. A hang tompán hallatszik, s nem ismerős számára. Annyi biztos, nem nőstény hangja ez, sokkal inkább egy hím kétlábúé. A további válaszok, helyzetjelentések maguk is próbálják elkenni a behatolásra emlékeztető zajokat. Hamarosan már a fekete kabát is rajta van. Ha egy vadász az, jobb, ha harcra, s menekülésre kész. Kár is volt ledobni, hisz bármikor ráakadhatnak. Gondolatban megfeddi magát az óvatlanság miatt. Lassú, óvatos léptekkel lép az ajtó mellé, ám nem elé, hogy ha betör az ellenség, ne sodorhassa, s ne is vakíthassa el. Mellé, a falhoz áll. Nem hall odakintről távolodó neszeket, sem másik ajtó zárjának kattanását. Végül dönt. A teleportálás igéjét suttogja el, ám nem menekül, sem közelre, sem távolra. A folyosót végénél jelenik meg, s miközben a sötét köd, mely a varázslatot kíséri, szétoszlik körülötte, szemügyre veszi az ajtaja előtt szobrozó alakot. Idefent a szagok valamivel enyhébbek, mint lent, hol a kétlábúak tömegei telítik be kipárolgásukkal a fogadót. Érzi a sárkányszagot, fajtárs szagát, csak egyvalakié lehet. Széles, fekete alakja ott magasodik, miközben sötét pillantása arcába hulló haja mögül egyenesen az idegen szemeit keresi.* - Máskor figyelj jobban, melyik ajtón csapsz zajt!
_________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| | | Kra'h Lur Dazulax Ametiszt sárkány
Hozzászólások száma : 148 Munkahely : Ügyeletes gonosztevő
Character sheet Nép: Külhoniak
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-01-02, 5:20 pm | |
// Ravennel közös út a fővárosig //
* Ahogy az utolsó falat zsíros emberhús is lecsúszott a sötét elf torkán, szedelőzködni kezdett. Miközben a tűzre nedves földet kotort bőrcsizmát viselő lábával, válaszolt Ravennek. - Ez csak természetes - mondta neki Dazulax, már-már hátborzongatóan. Őrült volt, de talán a legjózanabb őrült Lanuria földjein. Tisztában volt vele, hogy Raven szeme előtt most csak az áhított cél lebeg, amit Dazulax megsejtetett vele, így most kölcsönösen kell figyelniük egymás szándékait. Ne nem aggódott ez miatt, ez is csak amolyan macska-egér játék volt a részéről. - Pontosan! - bökött oda Ravennek, amikor az Furia elégedettségéről beszélt. - A köd miatt ne aggódj kétlem, hogy Valianra ugyanilyen súlyosan nehezedne. Amikor Dazulax végre elkészült, kaput nyitott. A túloldalon némi távolságból ugyan, de látható volt a főváros. Nem lépett át azonnal, udvariasan megvárta, hogy Raven legyen az első. Kivételesen minden hátsó szándék nélkül. Ha átértek, akkor Hildemondot is magával hívja majd, persze csak olyan formában ahogy eddig. A lidérc árnyékként követte gazdáját. Dazulax már alig várta, hogy beléphessen a valiani könyvtárba. Vajon ott lesz a jégelf is? És annyira fog örülni a viszont látásnak, mint a sötét mágus? * | |
| | | Raven Back Zöld sárkány
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-01-03, 9:24 pm | |
// Úton, még félig itt, aztán amott // //Bár teljesen nyugodtnak tűnök, azért én sem most kezdtem a szakmám és a megtévesztést gyakorolni, így nagyon is figyelek arra, hogy milyen választ kapok szavaimra, amivel az emberáldozatok felfüggesztésére hívom fel sötétlelkű társam figyelmét. Valószínűleg, ha hamisságot éreztem volna benne, akkor inkább a magam útját járom, mert, ha mégis emberevésen kapták volna egy nyüzsgő nagyvárosban vagy a közelében, minden valószínűség agyonverik és azon még az sem segít, hogy sárkány, sőt….A lebukásról nem is beszélve. Még ha meg is úszná, Furia vérdíjat tűzne a fejére és ha vele vagyok az enyémre is. Azonban nem kellett elhagynom és amíg a hasznomra van, addig ki is fogom használni, még ha nem is fogom soha megkedvelni, hórihorgas, ronda fizimiskáját. Bár nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyedén nyit kapu, örültem, hogy nem kell tovább is gyalogolni, már is profitáltam a társaságából…. - Igazad van, itt nincs köd. – léptem át a kapun, ahol nyoma sem volt a ködnek. – Már kezdett nyomasztani, hogy alig látok az orromig.//Gondolom a folytatás akkor valahol a fővárosnál lesz, így szabad a terep Aegaqien-nek és Kain-nak // | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-01-04, 6:12 pm | |
| //Kain Namelyr - // A tétlenkedés hamar kibontakozik cselekvéssé, csak olyanná, ami inkább belsőleg lódul meg és mozdulatokban nem igen lehet mérni. A fogadó erejétől megfosztott hangjai tompa, már kevésbé zavaró zöngicséléssé csitulnak. Fülelek. Ha nem tenném ezt roppant elhatározottan, valószínűleg nem hallanám meg a hangot, ami gyorsan tűnő fintort vet arcomra. Csak a bőr tud ilyen fakó hangon nyikorogni, az iránya közel sem pontos, arra azonban elég, hogy megfedjem magam. Kard, vagy varázslat az már mindegy, de már mindkettővel kellemetlen helyzetbe hozhatott volna az ajtó mellett szobrozó. Azaz aki ott volt. A rezdülés eloszlatta koncentrációm által keletet csendet, visszatértek a diszharmónia szólamai, a szagokkal együtt. Ami említésre méltó, hogy ez utóbbiba most már határozottan belekeveredik az, aminek köszönhetően itt ragadtam. Pedig ajtónállónak, sem előtte, sem mögötte, nem terveztem elszegődni. Nem mintha a súlyos tekintet súlya alatt nem mernék ilyesmire vetemedni, no persze csak a kíváncsiság fürkész kedve végett. Egyelőre azonban megteszem az első lépést, a folyosó végén, füstköntösét elhagyó, sötét alakra emelem tekintetem. Lehet, hogy csak a lámpások fénye csal, de nem annak az emberbőrbe bújt sárkánynak tűnik, akivel egy sötét sikátorban bárki merne találkozni. Elhúzom számat, nem olyan látványosan, de a rajtakapottak bűnösségével. Hogy miért is? Hát a mielőbb bár említettem. - Teljesen jogos. - értek vele egyet és megtisztelem azzal, hogy fél lépést téve felé fordulok. Szemtől szemben, ahogy mondani szokták. Bocsánatot kérni azonban annak ellenére sem szándékozom, legalábbis újból, hogy a fekete szemekbe nézve egyre inkább azaz érzésem, hogy darázsfészekbe nyúltam. - Nem igazán vagyok járatos a fogadók világában. - és ez teljesen igaz. Megfontolt, de egyáltalán nem óvatoskodó mozdulattal mutatom fel a kulcsot, de főként a rajta lifegő bilétát. A sok zsíros folt,a temérdek kézről ottragadt kosz teljesen elfedte azt a parányi hibát, ami az ő és az én szobám közötti különbséget mutatja. - Arra pedig nem számítottam, hogy számok helyett ilyesmivel … - tűnődően hallgatok el, mert nem ismerem fel mit és milyen nyelven írták. Ó én tudatlan! Merek egy pillanatra félre nézni, hogy aztán hagyva az érdeklődést kiülni arcomra újra felkeressem szemeit. Ha már az a lélek tükre talán beszédesek és nem is akasztanak meg olyan könnyen, mint általában saját felemás tükreim másokat. - Hogy ilyesmivel keserítik meg a vándorok életét. - csak befejezem a lélegzetvételnyivel korábban abbahagyott mondatot. - Mindegy is! De miért is ez a … megjelenés? - azt hiszem, sejtem én. Ezt tükrözi nem csak a hangom, a testbeszédem is. Nem készülök harcra, mert nem akarom a vérét ontani. Még is nyomokban észlelni, hogy kiszámíthatatlannak tartom őt és ez készültségben tart, de eszem ágában sincs kardot, vagy kést rántani, van itt bőven alternatívan felhasználható tárgy. //Raven, látszik, hogy a kemény pikkelypáncél mögött úri szív dobog // | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-01-04, 9:04 pm | |
| //Úri? Ebben? Csak egy megveszekedett vadász, kutya ez, nem úr! Aegaqien //
*Az éjfekete tükrök szemügyre veszik a másikat. Nem alábecsülendő, akadt már olyan vadász, amelyik épp csak arra várt, hogy hátat fordítson, s megmeríthesse benne tőrét. Netán karmaival próbálja felszakítani kétlábú testét. Muszáj megtudnia, érdemes-e maradnia a fogadóban. Sokkal valószínűbb, hogy jobban járna, ha egyből odébb állna. Nincs oka egy másik fajtabélivel maradni egy fedél alatt. Annak jó vége nagyon ritkán volt eddig. Alex és Sou azon ritka kivételek közé tartoztak az utóbbi időben, akikkel fajközösség ide, vagy oda, jó volt együtt lenni. Ám mostanság egy sárkány jelenléte pontosan ugyanúgy vonzza a küzdelmet és a halált, mint az elmúlt bő hét évszázadban bármikor. Ez a sárkány is, fordul már felé, s a széles, fekete vállak alig észlelhetően moccannak, felkészülve, hogy ha kell, kardot rántson, vagy az egyik átkot, mely ott ül a fakó arcú alak nyelvén, menten szabadon engedje. Nem ok nélkül hozza az esetek döntő többségében azt a döntést, hogy amint fajtárs jelenlétét érzékeli, azonnal odébb áll. Számtalan csata, számtalan hulla maradt már mögötte, s az ő testét is számtalan heg csúfítja már ezek nyomán. Látja a kulcsot, s magyarázkodásnak érzi, a kérdést pedig provokatívnak.* - Mintha te nem vennéd szemügyre, ha valaki a szobádba akarna lépni engedély nélkül. *Szisszen fel hidegen. A fagyos szavak a kérdésre adnak választ, amely mögött azonban nincs semmi. Namelyr nem is folytatja, csak figyel. Ez a csend akár a távozást is megelőzheti, akár a támadást is. Egy kis fogadó, valahol, valamelyik isten háta mögötti helyen, ha elpusztítaná, a támadóval együtt, akkor sem tudná meg senki. De vajon érdemes-e alábecsülni a másikat? Nem! Látja a felemás tekintetet, látott ő már olyan sárkányt, kinek teste megtört egy ősi karmai, s fogai alatt. Kétlábú formája is hűen tükrözte ezt, s Ezmot, mert így hívják a szerencsétlent, ki egykor büszke lázadó sárkány volt, most repülni sem képes. Eme másik is hasonlóképpen fest. Nem oly megviselt, de a külsőn tükröződő deformitás azt sugallja, nehéz dolgokon ment át. A kérdés csak az, ki által?*
_________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-01-19, 6:49 pm | |
| //Kai, elnézést, hogy így megvárattalak ... elbénáztam az elküldését // Nem nyert igazolást a gyanúm, de nem is számolhattam azzal, hogy csak úgy az ölembe hull a válasz megelégedést szolgáltatva a kíváncsiságomnak. A magam jussát még is csak bezsebelhettem, ha lehet így enyhíteni az átélteken az amúgy is zord alak, hát még inkább árnyalta a fagyos szó jelentését. Egyetértő hümmögésre futja, amit körítésnek szánok egy esetlen biccentés kísérőjeként. - Valószínűleg megtenném. - nem húzom el zavaróan a szavakat, de igyekszem éreztetni, hogy itt van egy lenyelt „csak nem így”. De a csend, amit meghagyott és most megtörni igyekeztem, valahogy nem ígért feltétlenül jót. Talán elhatározás is van mögötte? - Viszont nem tagadhatod, hogy a szándék felőli bizonyosságot akkor a legjobb nyerni, ha beengeded az illetőt. A szoba biztonság és zárka is, mivel te léptél előbb, eltervezhetted volna, hogyha tegyük fel ártó szándékkal belépek, mi fogad ott. - egyetért vagy sem, hagyom a várakozást eltűnni tartásomból, de a tettrekészséget még nem. Engedek magamnak egy újabb pillantást, amit az ajtókra vetek és elő is kerül a keresett, az ahová először is mennem kellett volna. Ugyanakkor kíváncsi is vagyok van e még hozzáfűznivalója az előbbiekhez. Megteszem felé azt a gesztust, hogy lássa megpróbálnám birtokba venni a szobámat, még ha ezzel némileg közelebb is kell hozzá mennem. Elvégre szomszédok lettünk. Amennyiben megbízik nyílt szándékomban, elérve az ajtót, újra próbára teszem a kulcsot és úgy látszik ezúttal nem kell csalódom. A hideg fém könnyen feloldja a zárat és részben meg is nyitom az ajtót, de még sem befelé teszem meg azt az egy lépést. A művelet után a jégverem átható tulajdonságait birtokló sárkány irányába fordulok, talán még nem hagyott faképnél. - Nem köntörfalazok, valamiért úgy érzem, hogy vaj van a füled mögött. - a kimondottak csendesen, amolyan te is tudsz rólam valamit, de én is rólad formán. Finom intéssel azonban azonnal tiltakozom, hogy lehetőleg ne hamarkodja el a döntését. Pedig tudat alatt már nagyon is jól tudom, hogy ha nem a jól válogatott szavakat fonom össze, baj lesz. De ha már megbolygattam azt a bizonyos darázsfészket, akkor ne most visszakozzak. - Azonban nincs veled dolgom. Egy vörös hölgy után kutatok. | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-01-30, 9:14 pm | |
| //Aegaqien//
*Látott már sárkányt, harcolt már vele szűk helyen is, mi nem volt nagyobb e szobánál, mit ő foglalt el az éjszakára. Kétli, hogy a másik beengedné a sárkányt a helyében. De ha nincs tudatában annak, hogy kivel találkozott, akkor talán, míg rá nem jön erre, lehetséges a részleges nyugalom a szobában. Némán figyeli, mit tesz a másik. Tettei a szoba felé mutatnak, amit – talán – az övé helyett kellett volna elfoglalnia.* - Így szerzek bizonyosságot. *Morogja, miközben a másik sárkány felé közelít, s az ajtót veszi végül célba, nem őt. Az átok, ebben a pillanatban marad elméje fogságában, s nem csap le a másik sárkányra. Vörös hölgy. Ez bizony lehet akár Furia, lehet akár egy kétlábú is, mégis, a szavakból inkább kétlábúra gyanakszik. Hogy aztán vadászik rá, avagy más ügyes-bajos dolga van azzal a vörössel, ez nem kell, hogy érdekelje Kaint.* - Magam is kutatásban vagyok egy vörös után. *Jegyzi meg legalább olyan hidegen, noha a szavak, miket mond, közelebb állnak a békülékenységhez, mint a támadó szándékhoz. S ha már kitette a lábát a szobából, kibújhat a szög a zsákból, ha megjegyzi a nevet. Ezt bizony ismerik itt-ott. Biztos benne, hogy az ő nevével már össze van kötve, így kétszeresen is kockázatot vállal. Ezzel azonban kiugraszthatja a nyulat a bokorból.* - Silarona a neve. _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-02-01, 2:46 pm | |
| //Kain, milyen ravasz // Ki így, ki úgy teszi meg a szükséges lépéseit a biztonsága érdekében. Jelen pillanatban jómagam úgy érzem, tudatosan hagyom és teszek érte, hogy veszélyes vizekre evezek. Most még is, míg kinyílik az ajtó, addig mit adnak az Istenek, hát újfent egyet kell vele értsek. Hanyadjára is már? Nem állok neki számolni, mert azért valahol igen is piszkálja a büszkeségemet, meg nem is igen szoktam csak úgy egyetértésbe keveredni, vagy igazat adni olyannak, aki... hogy is mondja, ennyire zord. Ugyan akkor az érdeklődésem irányába nem mondhatnám, hogy halványodik. Éppen ellenkezőleg, pedig már számoltam azzal, hogy úgy távozik, ahogy érkezett, hirtelen. Parányi hitetlenséggel nézek a szemébe, ami mulandó és hamar a helyére engedi a kíváncsiság egy új színfoltját, mert érdekes. Egyszerűen érdekes hallani, hogy maga is kutat és még a szemöldököm is megemelkedik egy pillanatra a véletlen egybeesésen. Naiv, ezt bizton leolvashatja az arcomról. Azt viszont már nem feltétlen, hogy kizártnak tartom, hogy ugyan azt keressük, pedig hát miért is ne. Továbbá én tudatában vagyok annak, hogy az ellenségeskedésnek sok értelme nincs, de még is ez az érzés kezd körvonalazódni a mondandóm körött. De, lenyelem és így néma várakozással hagyom meg a lehetőségét annak, hogy van még. Van! - Ó. - egy apró hangocska, ennyire futotta elsőre. De amennyire jelentéktelennek tűnik, olyan mélyen, hangsúlyosan fejezte ki csalódottságomat. Egy apró köhintéssel oldalra vezettem tekintetemet. Valóban ekkorát tévedtem volna? Nyíltan végig mérem poros bakancsától kezdve, mindent elfedő bőrkabátján át a kissé -általam – ziláltnak vélt, fekete hajat nevelő feje búbjáig. Ugyan az a borús érzés fogad és még mindig üldözöttnek és nem üldözőnek tartom őt, de kétségtelen, hogy a szavait igaznak fogadom el. S lám ez int immáron óvatosságra. - Hát... Nehéz fába vágtad a fejszéd! - sajnálkozás akart lenne, hát inkább kárörömnek hangzott. Nem lesz ez így jó! Megköszörülöm a torkom és folytatom. - Azt hiszem ez nem tartozik avatatlan fülekre. - intek fejemmel a lépcső irányába és az ajtók egy némelyikén a pillantásomat is végighordom. - De a helyzetünkre való tekintettel, az invitálás sem egy jó ötlet? - célzok arra ezzel, hogy szívesen látom, vagy megyek én vendégségbe, de ebbe neki kell beleegyeznie. Hogy miért teszem? Mert rengeteg pletyka kering az árulókra vadászokról és van olyan közöttük, aki bármit meg tesz, hogy végül ő részesüljön a dicsőségben. Veszély rá és rám nézve is, de egy társamra is, aki vállalta a völgy nyomására a kutató szerepét. | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-02-06, 10:04 pm | |
| //Aegaqien - lássuk a következő kártyát //
~CsapdaI~ *Szólalnak meg a vészcsengők a fejében az arany sárkánynak. Mégis mit tehetne. Az „ó „hang elárulja, a szó, amely hangsúlyával többet mond, mintha bonyolult körmondatokban fejezné ki magát a másik sárkány. Azt, hogy már tudja, kivel áll szemben, azt, hogy álcája igenis hatásos, s nem gondolta volna a másik sárkány, hogy épp Kain, az áruló áll vele szemben. Miként következő szavai, az azután következők sem győzik meg a sokat látott „mágust”, hogy megbízhat a másikban. Most, hogy felfedte magát, nem éri egyből támadás, mégis nagyon könnyen lehet, hogy ez csak hírnevén múlik. Lehet, ez a viharvert másik, mint annak idején Ezmot is, hamarabb támadná hátba, mint szemből. Ezmot is egy volt az árulók közül, s végül elkapta Furia. Megkínozta, megcsonkította, egész életére röpképtelenné tette, önmaga groteszk, torz, megtört paródiájává. Mi van akkor, ha ez a sárkány ugyanígy lett, vagy mi van, ha valójában ez is csak egy álca, hogy hamarabb a maradék, még élő áruló bizalmába férkőzhessen?! Gyorsan követik egymást a gondolatok, ám egy dologban a másiknak igaza van. A folyosón ácsorgás egyikük ügyét sem viszi előbbre.* - Ha bármivel próbálkozol… *Veti oda neki alig hallhatón, mégis vészt jósló hangsúllyal, jelezvén, belemegy, hogy tárgyaljanak. Egyetlen oka van annak, hogy mégis belemegy, s az épp a vörös sárkány, kinek a nevével saját inkognitóját fedte fel. Lám, ez a sárkány is tudja, kiről beszél! S ha tudja, tudhat valamit a hőn keresett vörösről is. Egyúttal int is fejével a nyitott ajtó felé.* _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-02-10, 3:01 pm | |
| //Kain - Mondjuk, születésnapi? // Egy röpke pillanat és egy ugyan olyan rövid életű gondolat tölti ki az idő egy részét, ami szót szó követve eltelik. Még pediglen, mindkettőnknek súlyos gondolatokat kell mérlegelni. Ahogy elhangoznak szavai, az ártatlanok pironkodó mosolyával, csak mindennemű szégyenpír nélkül, fordítok neki hátat, noha kiszolgáltatom magam az esetleges szeszélyének, de legyen ez az első lépés a békés beszélgetés felé. Aztán könnyed és határozott mozdulattal szélesebbre tárom az ajtót. Nem szándékozom meghunyászkodva lapjára simulva beoldalazni csak, hogy növeljem a bizalom látszatát. Mert bizony, ahogy sejtésem szerint ő sem bízik bennem, úgy én sem szavaztam meg azt a számára, de ez rendjén is van. A szoba sötét, tekintve nem kértem előkészítését, sem semmi egyebet. Engedélykérő pillantást vetek rá a vállam fölött, de nem várom meg, hogy azt megadja, inkább jelzésnek szánom, hogy készülök valamire. Ajkaimhoz emelem a jobbomat, egy kis lehelet és egy elsuttogott szó elég, hogy összezárt ujjaim között apró fénygömbök jelenjenek meg. A borsó nagyságú gömbök alattomos tulajdonságaik ellenére, barátságos, melegséget sugárzó, sárga fényükkel gyorsan, de imbolyogva kutatják fel a szoba majdani fényforrásait. Egy kandalló és a méhét kitöltő lángok kedveznének hangulatomnak, de a szoba csekély árából sejthető volt, hogy a hideg éjszakákra a vendég csak vastag dunyhával és lábmelegítővel tehet a kihűlés ellen. Három lámpásban lobban fel a láng, kettő a falakra szerelve, egy pedig a szoba távolabbi sarkában szűkölködő asztalon. Most, hogy világos van, szívélyes intéssel hívom beljebb a zord alakot, de csak miután beengedtem magam. Egyben ezt az alkalmat ragadom meg, hogy esetleg elkapjak mozdulataiból valamit és szerényen lehetőséget, helyet adok rá, hogy ő csukja be az ajtót. - Helyezd magad kényelembe! - sima bőrű közhely és annak is hangzik. A tartalom, ami mögötte húzódik ez esetbe a helykorlátozottsága révén, sajnos szűk, ahogy a helyiség is az két felnőtt sárkánynak. Részemről ugrásra kész idegekkel, a könnyedség álcája alatt szabadítom meg az ágyat a pokróc és dunyha együttesétől, majd néhány rutinos mozdulattal gombócba gyűrve a földre dobom. Így egy pillanattal később az ágy végében elkészített kupacon foglalok helyet. Így a szoba bármelyik szegletét is szemeli ki magának a másik, erőfeszítés nélkül tarthatom rajta a szemem, ami persze részben udvariasság és részben óvatosság is. - Meglehetősen … nehéz feladatot választottál, úgy hallottam, az a nőstény sikamlósabb egy halnál.(?) - bár ez csak hallomás megosztása volt, úgy görbítettem a hangsúlyt, hogy a kérdést is érezhesse benne. Nehéz téma, s minthogy én nem bonyolódtam bele ebbe a vadászatba csak tapogatózhatok. Ahogy erre törekszem abban is, hogy megérzéseimet igazoljam, vagy cáfoljam. - De, érthető, a mesterséget nem akárkitől tanulta. - szavaim semmitmondóak, de talán pont ez kell, ahhoz, hogy a kedves vendék nyelve megoldódjon, vagy ha az nem is, valami más fogódzót adjon. Ezért is fürkészem érdeklődve. | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-02-13, 3:54 pm | |
| //Aegaqien - annak megteszi //
*Az idegen sárkány hátat fordít neki, megtámadhatná, de Kain Namelyr nem az a fajta, aki bárkit is hátba támad. Harcolt, vagy fut, rejtőzik, ha kell, de soha nem támad orvul. A másik láthatóan cselekszik, de ezzel nem altatja el a gyanút benne. Nem teheti, bő hétszáz év alatt nem egy alkalommal akarták tőrbe csalni, s nem egy alkalommal igyekeztek gyanakvását elaltatni. Azonban ez a „fekete mágus” mondhatni, paranoid, s épp ez mentette meg oly sokszor már életét. Az idegen fényt csinál, az arany sárkány pedig még vet egy pillantást a folyosóra, mielőtt maga is belép a másik szobába. Kimérten, készen arra, hogy védekeznie kell, s egyben ellentámadnia is. Mert az természetes, hogy néha alapvetően támadással védekezik, s ha az első csapás nem teszi harcképtelenné, akkor vissza is vág. Ha másért nem, hát azért, hogy egérútra leljen. Becsukja az ajtót, s némán figyeli, ahogy a másik sárkány szabaddá teszi az ágyat. Dőreség volna bárhol is leülnie, ezzel sebezhetőbbé tenné magát, fenntartva a jogot, hogy állva maradjon. Így szemmel tartja a sárkányt, az ablakot, s a gyors reagálás lehetőségét is. Minden esetre, nehogy az ajtón keresztül érje meglepetés, a falhoz húzódik, az mégis jobban tart, mint a fa.* - Hozzászoktam a kihívásokhoz. *Reagál a feladat nehézségére. Ő aztán tudja, milyen nehéz meglelni a vörös nőstényt, jó ideje kutat már utána. Amikor elkezdte keresni, nem gondolta volna, hogy ennyi időbe fog kerülni, azt hitte, hamar a nyomára akad és könnyedén meg is találja.* - Előbb utóbb meglesz. Van esetleg információd a hollétéről? *Engedi el a füle mellett a semmitmondó megjegyzést, s miután úgy dönt, belemegy a játékba, megpróbál némi információhoz jutni.*
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-02-23, 11:19 am | |
| //Kain - elnézést a késlekedésér //
Szinte kétségbeejtő mennyire nehéz ennek az alaknak a gondolataiban olvasni, képletesen értve, persze. Igen, annyi látszik, hogy mérhetetlenül óvatos. Nem ül le, védi a hátát és le merem fogadni, hogy mielőtt belépett volt, biztos menekülési terveket kovácsolt. Talán csak az általam felvetett, megtévesztő morzsa kényszerítette arra, hogy folytassa nem túl tartalmas társalgásunk. Fel is adhatnám? Persze-persze, fúrja az oldalamat a kíváncsiság, de egyszerűen nem sikerül meglelnem azt a rést, aminek köszönhetően kibillenthetném a diskurzust egyhangúságából és kielégítően megválaszolnám irányában, a semmiben lebegő kérdéseimet. Ez a fajta gyerekes frusztráció nem igazán jut szerephez, egyhangú marad arcom minden vonása, kezeim is nyugvópontra találtak ölemben. - Derék dolog! - elismerésféle hang cseng vissza halk szavaimból. - De nem mindegy milyen kihívásokhoz. A vadászok másként kívánják elejteni a zsákmányukat, mint a keresők, legalábbis az én meglátásom szerint. - érdekes, milyen lelkesedéssel osztom meg vele ezen nézetemet, de nem annak inkább egy csekély kis ötletnek köszönhető az örömmorzsa. Megoldom a csomót, hogy szorításából kihúzzam a karikát és ezzel az összehajtogatott, sodort vászon elveszti elsődleges szerepét, mint utazások alkalmával használt tárgyaim raktára. Magam elé fektetem és türelmes mozdulatokkal kihajtogatom. Apróságok kerülnek elő, mint egy ing, kard, néhány sebtében összefont bőrszalag és törmeléke, kicsi csokra az út közben szedett fűszer- és gyógynövényeknek. Az utóbbiak közül az ánizst sikerül egy kicsit megtörnöm, biztos, hogy nem csak a kezem lesz nehéz illatával körbelengve, hanem az egész szoba. Én nem bánom, a vendégem pedig, nos, ő nem sokat tehet ellene. - Sikerrel úgy tudom, még nem igazán jártak, pedig sokan mondták már ezt. - pontosításra szorulna, de most éppen ez segít felvezetni a következő szavakat. Amiket talán megbánok, talán és egy újabb talán, hogy ez is csak egy hamvába hullott próbálkozás lesz. - Nem igazán vagyok híve annak, hogy egymásra vadásszunk. - felpillantok rá, aztán matatok tovább. - Ne értsd félre, értem a miérteket és az okokat, de amióta a fajunk megtagadta az igaz valóját és magára öltötte ezt a... - a kezemre pillantok és elnagyolva arra az én-re mutatok, aki jelen pillanatban egy félvér embernek látszik. Érezni mennyire kényelmetlen és utált állapot ez a részemről. - borzalmat, eléggé kezdünk az emberekre hasonlítani. És, inkább rossz, mint jó szokásaikat vesszük át. - egy kérdő pillantással teszem a pontot a mondat végére és diadalmasan felmutatok egy meglehetősen viseltes összehajtott papírt. Még a tanítóm készítette el ifjonti éveiben, mert ez egy térkép és nyilvánvalóvá is válik, ahogy nagy óvatossággal kiterítem a földön. A teljesség igénye nélkül mutatja be Lanuria területeit, de bizonyos tájegységek, a megszokottnál sokkal részletesebben kerültek fel rá. Nem hétpecsétes titok a létezése, de szinte érzem, hogy ezért biztos meg lesz tépve a sörényem. De a kezdetek óta mersz, vagy mersz játékot játszok, nem igaz? Közel hajolva a térképre fújok és forró lehelet nyomán különböző szimbólumok tűnnek fel rajta, alakjuk és színük számomra értékelhető információkat ad. - Mmm.... | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-02-27, 9:22 pm | |
| //Aegaqien - semmi gond, velem is megesik//
*Minden esetre érdekes nézetei vannak a vadászokról és a keresőkről. Namelyr talán gondolkodhatott volna mindezeken, de az igazat megvallva, az elmúlt évszázadokban egyetlen dologra figyelt, hogy mindkét fajta utána kutakódó sárkányt elkerülje. Eközben a másik sárkány kiteregeti holmiját, s nem kerüli el a kard, vagy a többi anyag a „mágus” figyelmét, noha inkább arra figyel, valamelyiket nem kívánja-e használni ellene a fajtárs. Az ánizs illatát ismeri, s hogy a nehéz illat belengi a szobát, nem segít sokat, a szaglását minden esetre blokkolja, ebben egyre kevesebbet érez meg a többi fajta aromából. A következő szavakat Kain másképp veszi figyelembe. Számára ez az álca nem megtagadása fajtájának, sőt, mi több, amikor csak teheti, valódi alakját ölti magára.* - Ez csak álca. *Veti közbe, miközben Anzar tanításai ötlenek fel benne a sárkányokról, kétlábúakról, majd anyja, Dahake szavai is a múltról, s arról, századokkal ezelőtt milyen világban éltek a sárkányok.* - Nem ezzel tagadjuk meg magunkat, hanem azzal, amikor belülről vesszük fel szokásaikat, s elfeledjük, kik voltunk valójában egykor. *Tán beszédesebbé válik, ám készenléte eközben cseppet sem csökken, így a térkép mibenléte sem kerüli el figyelmét, holott bizony nem most látott utoljára hasonlót.* - Az nem lesz segítségedre. Tudja, hogyan kerülje el. *Hideg pillantása a másikon nyugszik. Nem hisz abban, hogy Silarona fellelhető rajta, sokkal inkább azonban arra gondol, hogy e térkép az ő valódi személyéről ad információt a fajtársnak. Így, ha az jelét adná, hogy felismerte, a sárkány rögvest reagál rá.*
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-03-02, 11:21 am | |
| //Kain - ahem, nos nem tudtam megállni // Csak álca? Ismétlem, de a világért sem tenném ezt meg hangosan, csak szépen, gondolatban is a leghalkabbak közé téve a kijelentéséből formált kérdést. Bár bólogatok, mintha egyetértésemet kifejezve most szótlan túrom elő, amit keresek. Pedig abban biztos lehetek, hogy megszokást sejtető, megrögzött figyelmét nem kerüli el, hogy ez mennyire nem így van. Legalább is, részben. Aztán a következőket hallva felpillantok rá, várakozás és érdeklődés kellemes elegyét sugározva felé. Egy másik sárkány, pláne egy többet látott, mert e felől kétségem sincs, hogy jóval több évet tud a háta mögött, mint én. Szóval, egy másik sárkány eszméi, gondolatai, mindig is érdekeltek. Mert általuk mindig csiszolhattam saját meglátásaimat, az „én”-hez tartozó akaratot, a véleményt és annak megszilárduló alapokon nyugvó indokait. - Nem érzed úgy, hogyha becsapsz másokat, akkor nem számíthatsz a jóindulatukra? Kellemetlen, ha valakit megfog ez a külső, de az igazit, te is tudod, nagyon kevesen képesek elfogadni. - bár, csak felpillantok rá, kötve hiszem, hogy ne járt volna úgy, hogy meg kellet mutatnia a sárkányt is egy sima bőrűnek. - Álca? Ez számomra olyan, mintha beolvadni akarnánk és a szándék jelek szerint meg van, ahogy a nem kívánt következmény is és ezzel csak az a baj, hogy a fajunk a legbántóbb felelősséget egyetlen szóval kívánja eltörölni: áruló. - bocsánatkérően meghatom a fejem, talán egy kicsinykét elragadtattam magam. Tudom, hogy indulat nélkül beszéltem, de még is csak felfortyant bennem a régi beszélgetések mérge. Így hát a térkép kihajtogatásába ölöm gyorsan csituló haragomat és a térképpel kapcsolatos megállapítása, már egy egyszerű, de talán kicsit kellemetlen mosolyt csal arcomra. - Máris többet tudsz, mint én. - aprócska kacagás elfojtott dallamát vélem felfedezni a hangomban, de véletlenül sem kinevetni szándékoztam, csak... csak megmosolyogtam. - De ezek az apró új tudásmorzsák máris közelebb visznek a célhoz. - most nem nézek fel, elmélyedek kissé az írásban, mely légies, akárcsak az elfeké, de messze nem olyan kecses. Betűi sem egyeznek egy ismert nyelvel, tanítóm maga alakította, használva az alapokat, hogy egy legyen a tucatból, de csak ő és tanítványi olvashassák. Ez azonban most kevéssé fontos, mert zordon vendégem jelenlétére nem számítottam, már a térképen. Meglepettség? Ó az van, de gyorsan belesimul a tiszteletbe, bármennyire is furán hangozhatna ez. - Nem, ő valóban nincs rajta. De, azt meg tudnám mondani, hogy a … - keresem a megfelelő szót, mert a viszonyunk semmiféleképpen nem nevezhető barátinak, de ugyan azt a feladatot végezzük. - a társam(?), aki ő utána kutat merre járt. - laza mozdulattal összehajtom a térképet. Változtatnom kell az elhatározásomon, ha neki most megpróbálok segíteni, árthatok a társamnak. Hát, ezért döntök úgy, hogy szavaim nyomán, ha nem is egyértelműen, de jelét adom annak tudom ki ő. - Biztosítékot még sem kérhetek, hogy ha véletlenül összeakadtok, megadod számára a lehetőséget, hogy legyen alkalma még hibázni és okulni. | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-03-06, 8:48 pm | |
| //Aegaqien - nem? )
*Hát valóban, beolvadni akarnak. Ki kétlábú alakot vesz fel, akarva-akaratlan e szándékból teszi. Nem azért, mert a fiatal, süldő sárkány az első alakváltáskor, s a kétlábú alak választásakor még nem tudja, hogy a szándék, hogy akár harcos, akár beszivárgó lesz is belőle adott: úgy előkészíteni a visszavágást, a Lanur birodalmának bukását, hogy a kétlábúak ne is sejtsék, kiben bíznak, az egy lesz azok közül, ki vesztüket hozza majd. Kain ezt jól tudja, régóta. Emlékszik Lysanorra, a fehér hajú elfre, ki már látta mindkét alakjában. Emlékszik azokra, kik pontosan tudták, hogy ki, s mégis kitartottak mellette. S azokra is, kik megismerték, s meggyűlölték, elárulták ezt követően. A szó még mindig szíven üti, habár fakó, rideg arcán nem látszik, s még éjfekete szemein sem mutatja, hatással volt rá. Ő az, áruló. Nála jobban kevesen azok. Apját, egy ősi sárkányt árulta el, s habár világéletében apjaként tekintett rá, mert ő nevelte, csak egészen későn, halottnak hitt anyja szavaiból tudhatta meg, vér szerinti s apja volt a Falvak Mészárosa. Halk morgás a válasz, valóban többet tud. Maga is tudja, hogy ha ennyire könnyen felfedhető lenne, Silarona már meglett volna számára. Az, hogy saját magát közben nem rejti el, az hiba, vagy akár szándékos is lehet. Kiderül, ha a fajtársa reagál rá.* - Jobban teszi, ha elfelejti. *Utal nagyon halkan, fagyosan az állítólagos társra. Abban teljesen bizonyos, hogy ha bármely nőstényét elkapja, vagy bántja egy fajtárs, nem áll jót magáért, s az már nem lesz önvédelem, mint volt oly sok másik sárkány halála, mi karmain szárad. E szavakkal fordítja sötét szemeit egyenesen a másik sárkány szemeibe.* - Jól tudod te is. _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-03-11, 11:24 am | |
| //Kain - hát nem de cserébe igyekszem jót tenni (önző ^^)// Végre! Nem heuréka pillanat ez, csak egy teljesen puritán öröm, mert végre valami nem emberit hallok. Mintegy ki is egészíti a boncolgatott témát, mert mennyire emeberiül is viselkedünk most, hol ott, természetesebb lenne, ez esetben a hold sütötte réten, élvezve az est nyugalmát megvitatni nézeteinket. Bár az sem lehetne, így első nekifutásnak kötetlenebb, mint most. Halk szavaira azonban csak lemondóan ingatom meg a fejemet először, majd egy ugyan olyan érzést hordozó sóhajjal végigjártatom a szobán a tekintetem. Ugyan itt vagyok és látom a fehérre mázolt falat, minden szerényen elrendezett tárgyát a szobának, de ebben a pillanatban látni vélem emlékeim részleteit arról a napról, amikor a küldött megérkezett hozzánk. - A Völgy szav... parancsát nem lehet csak úgy, következmények nélkül sokáig parlagon hagyni. - egy pillanatnyi döccenés volt szavaimban. Emlékeztetnem kellett magamat, hogy nem feltétlen kell tartanom attól, hogy a komor, újra és újra fagyos légkört teremtő sárkány hozza rám a bajt, legalábbis rövid távon. Ezzel a néhány szóval, viszont legalább töredékét átadhattam annak, hogy nem mindenki cselekszik saját akarata és belátása szerint. Mert mi lett volna, hogyha az említett nem vállalja? A békénk érdekéért, hogy nem kell teljes létszámmal a sereghez csatlakozni, hát vállalta volna más, még én is. Ahogy benne is felvillan az oltalmazó elszántság, úgy az bennem is meg van a családom iránt és bár csak magamban dédelgetem a gondolatot, érzem semmi sem lenne szent számomra, ha róluk van szó. - Igen, tudom. Ezért csak felvetettem, hogy ha még is összehozna vele a balszerencse, találsz megoldást, elkerülve a végzetes összecsapást. - nem nehéz állni a tekintetét, mert nincs felé hátsó szándékom. Az a megacélozott konokság is hiányzik most, aminek köszönhetően, eddig ritkán voltam én az, aki meghátrálva, elsőnek fordította el a tekintetét. De ennek most jelentősége semmi, mert ahogy elhalnak szavaim egy felbukkanó gondolat lehetőséget kínál arra, hogy mind jól járjunk. Ezért is kalandozik el egy kicsit a tekintetem, majd egy nem túl zavaró, de élénk mosollyal arcomon térek vissza hozzá, amit iparkodom a komolyság vonásaival eltüntetni. - Lehetőleg ne vágd le a fejem. Egy rúnát fogok csak felírni. - fordultam hozzá a kéréssel, míg bal kezemben igyekeztem felserkenti a vér áramlását, hogy utána egy apró sebet ejtsek rajta. A fényből gyúrt vékony tűvel, a következő mozzanatként pedig, a térképre vettem kicsit határozott vonású betűimet. A vértinta, ha ebben nem akadályoznak meg, szinte azonnal a papírba ivódik és mind ezt azért, hogy a letelő szívdobbanásnyi idő múlva, egy aranypikkelyt vehessek a kezembe. Felállok és néhány lépést teszek az aranysárkány felé, akinek tudatosan kerülöm nevének kiejtését, ezzel elkerülve annak a lehetőségét, hogy érzéseket társítsak hozzá, ami később elárulhat. Nem mindig működő terv ez, de ha meg sem próbálom... - A neved most már nincs a térképen. - örömhír, lehet, de ez nem tűnik ki a hanghordozásomból. - Ez téged illet. - nyújtom felé a pikkelyt. - Nem kell sem ártó, sem segítő szándékot belegondolnod. Nem vagyok önzetlen, ezt azért tettem, hogy nyugodt lelkiismerettel tagadhassam le, hogy képes vagyok megtalálni. | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-03-13, 9:27 pm | |
| //Aegaqien - jót? //
*Ridegen figyeli a másikat. Ő is nagyon jól tudja, milyen az, ha parancsot kap, s azt is nagyon jól tudja, hogy milyen megszegni azt. Nem lenne senki helyében, ki ugyanezen döntés előtt áll. Ő már nem térhet vissza övéi közé, soha nem élvezheti szabadon Enion magasba törő tornyai között a szárnyalást, sem a társak rikoltásait a levegőben, mikor szárnyra kelnek. S nem élvezheti a Völgybeni élet nyugodalmas folyását sem, hisz még emlékszik rá, milyen is volt ott élni, a háború előtt. Örökkön egybeforrt neve tettével azokért, kik tán meg sem érdemelték árulását. Hisz mivé tették a világot azóta, hogy a háborút megnyerték? Láncra vert, kiirtott fajok, feltúrt föld, megfertőzött természet. Nem, nem állítja, hogy nincsenek közöttük tiszta lelkek, van szerencséje ismeri ilyeneket is, ám a kétely tán örökre ott marad benne, s épp ezért nem vesz részt harcukban többé saját faja ellen.* - Ha a prédámra nem vadászik, nincs mitől félnie. *Dörmögi szokásos, fagyos hangnemében. Ő nem fog meghátrálni, ha veszélyben látja bármelyik nőstényt, ki szívének kedves. Nem fogja hagyni, hogy akármelyik fajtárs kárt tegyen benne. Ha ennek az az ára, hogy azt a sárkányt meg kell ölnie, hát megteszi. A másik elveszi tekintetét, mintha gondolkodnak valamin, s a feketeköpenyes figyelme élénkebbé válik. Nem hagyhatja, hogy meglepjék. Azonban, ha varázslatot is hajt végre, az jelen pillanatban nem ellen szól.* - Ha bármivel is próbálkozol… *Jelentőségteljesen hagyja lezáratlanul a mondatot. Hozzá lehet képzelni, mi a vége. Nem akadályozza meg, ám a varázslat, mit végez nem kelt támadó átkokat felé, s ezért a bekészítettet sem veti be. Ahogy a másik feláll, ő is felkészül. Arany pikkely van a kezében, mit felé is nyújt, s közben Namelyr meghallgatja a másik szavait. Egyelőre nem árulja el neki, hogy ahogy Silarona képes eltűnni egy térképről, úgy ő is képes ezt megtenni. Nem kell tudnia, s így bizony kár a vérért. Nem veszi el a pikkelyt, még nem is nyúl érte.* - Semmisítsd meg!
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-03-16, 11:04 am | |
| //Kain - ühüm, igyekszik a sárkány kölyke // Megmosolyognám, hogy bár más köntösbe öltöztetjük a mondanivalónkat, annak értelme egy hajszálnyit sem tágít. Nem teszem, csak beletörődve, igen-igen, beletörődve fogadom el a tényt bólintva néhányat és ezzel egy időben a korábban megfogalmazottak, kérésből reménnyé lényegülnek át. Végső megértésemnek viszont továbbra sem adok hangot, ez egy titok, a titkok hátránya is jelentős, de előnyt is könnyedén kovácsolhatunk belőle, amelyet egyszerűen kiszámíthatatlanságként jegyzünk meg. - Ch! - méltatlankodom egy elnagyolt, szúrós jellegű pillantással egybekötve, ahogy megint felhangzik a fenyegetése. - Azért annyira nem vagyok öntelt, hogy akárcsak morzsáját elhiggyem annak, hogy győzhetek ellened. - egyáltalán nem nehéz elismerni, hogy szemtől szemben állva, nem az én oldalamon áll a tapasztalat és az erő. Azaz, egy merev tervezésektől mentes, de meglehetősen bonyolult és jól előkészített csapda nélkül, aligha gyűrhetném le. Meglepni talán meglephetném, de akkor is csak a biztonságosabb egérút eléréséért tenném. Erre azonban több gondolatot nem áldozok, legalább is, egyelőre. Cselekedetem is megköveteli a tiszta gondolatokat, bár egyszerű és szinte elronthatatlan, még is elég egy apró hiba a vonásokban, hogy tönkre tegyem a térképet átszövő mágia szőttesét. Kedves találmánya ez mesteremnek, érthető, hogy kárt nem akarnék benne tenni és hiába számolhatok azzal, hogy megérti a döntésemet, örülni annak nem fog. Mert elveszett belőle valami, ami által több volt ez a tárgy, egy kapocs, egy fontos személyhez. Most fordulnak csak igazán a gondolataim a kezemben tartott pikkely és gazdája felé. Vajon ki volt az, aki megszerezte tőle? Odaadta, önként ezzel erősebbé téve? Vagy, erővel, vérrel vették el tőle? A felszólítás viszont elűz minden gondolatot, pillantásom inkább csak átsiklik arcán, hogy az arany pikkelyen állapodjon meg. - Ö... - nem tudom elég gyorsan eltüntetni az arcomról a megdöbbenést. Érzem, ahogy megfeszül az állkapcsom, ösztönös tiltakozás ez, ahogy az is részese ennek, miként reá tekintek, feloldozást kérve. Aztán persze tudatosodik bennem, hogy a kérése több mint érthető, sőt, amit most tőlem láthatott, talán még meg is alapozta a gyanúját, hogy ezzel szándékozom őt lépre csalni. Hát nem! Ezt viszont csak én tudom. Erőt veszek magamon és a tenyerembe fektetem a pikkelyt, hang nélkül, éppen csak rásegítve kezdem el az igét mondani, olykor ajkaimmal is megformálva a szavakat. Azt használom, amelyiktől saját magam részére a legnagyobb védelmet élvezem. Egy fókusznak használ tárgy elpusztítása, felhasználása sosem tartozott a kedvelt varázslataim közé, legalábbis, ha azokat egy a népemből való készítette. A valaha egy páncélt erősítő aranydarab azonban megemelkedik és elragadja a láthatatlan örvény, ami itt és most, a szemünk előtt, a levegőben úszó porszemeknél is apróbb részecskékre szedi. Ahogy megszűnik létezni, felszabadul, majd elhalványul minden, amit ez idáig a varázslat megrekesztett benne, amiért térképpel, vagy anélkül, de sokkal biztosabban meg lehetett volna Őt találni. A kezem nem fáj, még is olybá tűnhet, ahogy elkapom és kicsit megmasszírozom... a homlokom. - Khm. - megköszörülve a torkom az ajtóra pillantok, majd a korábbiakhoz képest, érezhető távolságtartással nézek rá, a zord, fekete mágus álcájában bujkálóra. - Azt hiszem nyilvánvaló, hogy nem tudok többet tenni az ügy érdekében és nem azt keresem, amit te. Ezért... Nem szeretnék udvariatlan lenni, de, még dolgom lenne. | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-03-19, 8:56 pm | |
| //Aegaqien - sárkány fiókája //
*Ha az idegen nem tudja, nem is kell tudnia, honnan van az a pikkely. Nem kérdezi még csak nevét sem. Nincs jelentősége. Nem ad feloldozást sem, fagyos pillantása egyenesen az idegen sárkány szemeit keresi, várja, hogy végrehajtsa, mit kér tőle. Élesen figyeli, miként tesz lassú mozdulatokat a másik, hogy elpusztítsa az aranyló darabot. Ismeri a varázslatot, s maga is ezt használta volna. Van már sejtése, miféle sárkánnyal is van dolga, ám ezt nem köti a másik orrára. Sosem tudhatja biztosra, hogy jók-e a feltételezései, csak ha már támadás érte, avagy kiálltak mellette. Ez most egyik sem volt. A torokköszörülésre nem követi a másik pillanatát az ajtóig. Gondolatok futnak át rajta, mielőtt még dönt, hogy lelépjen, vagy sem, s e gondolatok végül szavakká lesznek, ahogy a fakó arcban az éjfekete szemek szűkebbre húzódnak.* - Nem vagy harcos. Ne is akarj azzá válni. *Tesz egy fél mozdulatot, mintha távozni akarna az ajtó felé, ám még egy mondatra megáll abban a lassú, távozást ígérő mozdulatban is.* - Semmi nem oly értékes, mint a kiontott vér. *E mozdulattal végre kezével az ajtóhoz nyúl, miközben minden érzékével figyel a másikra. Még mindig várja a csapdát, és még mindig kész arra, hogy erőteljes átokkal végezzen egyetlen szempillantás alatt a másik arany sárkánnyal. Ha téved, akkor kockára teszi saját életét, s még nem akar eltávozni az élők sorából, még dolga van e világon. Silarona és Lysanor, tartozik mindkettőnek.*
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-04-01, 11:27 am | |
| //Kain - menni, vagy maradni ez itt a kérdés // Van némi feszült várakozás abban, hogy elfogadja e azt, mit az imént kértem. Távozik. Most! Jelenléte csak biztosabbá teszi azt, hogy bár határt húztam elmém és a pikkelyben szunnyadó varázslat hatása között, az sajnos sosem elégséges. A történetének, ha csak részletekben is hullna elém, nem kívánok birtokosa lenni és ezért sürgettem távozását. Megsejtette? Futott át a gondolat elmémen mielőtt megakadt volna, kimondott szavainak értelmét nem homályosítva. Megütközve meredek rá, szólásra nyílik a szám, de végül csak egy hitetlenkedő sóhajra futja a nagy nekibuzdulásból. Más lehet kárörvendő mosollyal, vagy vérig sértve rontana rá vissza nem fogott hangon kérve ki magának, mert még is, hogyan képzeli, hogy egy sárkány nem harcos. És én? Zavartan keresek menedéket a szoba legsötétebb sarkában, csak hogy egy pillanattal később, az ellenkező irányba fordíthassam a feje a padló megkopott fa erezetében mélyedve el. Döcögve találják meg gondolataim az elvesztett fonalakat és mire ő – végre –, a távozás mellett dönt, mást már nem is igen tudok csinálni, csak mulatni a helyzeten. Nem harsányan és még csak nem is valamelyik intenzív érzéstől kísérve, hanem enyhe szomorúsággal nevetek. Ne lennék harcos? Valóban elég csak nem akarni? - Félre ismersz, de bár igazak lennének a szavaid. - szólalok meg és egy keserű sóhajt követően folytatom. - Szörnyeteg vagyok! Akit a megértés és a gondoskodás megszelídített … ez is csal egy ketrec, mégha önként zártam is magam be. De.. - nem nézek rá, nyugalmat remélve keresem fel az egyik lágyan ringó lángot. Ebben a pillanatban olyan sok szó kívánkozik ki belőlem, de mint megannyi alkalommal, most is kortyonként nyelem le felhördülő, gyilkos vágyat. Kegyetlen játékot is tudok játszani. Élvezem, hogy szenvedést okozhatok. Félek, sőt rettegek, hogyha elvesztem azt a néhány lelket, akik értelmet adtak a létezésemnek, nem marad más belőlem csak az a veszett szörnyeteg, aki nem néz és nem hall többé, csak vért ont. - Köszönöm és .. sajnálom! Nem tartóztatlak. - elrejtve, titkolva a mészárost már rá merek nézni és nem csak szólok, de meg is hajtom felé a fejemet. S hogy mit ér a kiontott vér? Örömöt. Bánatot. Áldozatot, amit végül addig tekernek és igazítanak, míg saját szemszögéből, mindenkinek megfelel és végül ok, mely hasonló sorson osztozik az előbbivel. Függetlenül attól itt van e még, vagy már becsukódott mögötte az ajtó, visszatelepszem korábbi helyemre és újra a kezembe veszem a térképet, hogy aztán kiterítve hagyjam a földön. Ezúttal nem a hanyag módon összehányt holmik között turkálok, az ingem alatt rejtőző medált igyekszem előhalászni. Egyszerű, kard formájú üvegcse ring az ezüstláncon és benne az egykor élt vére, fekete porrá válva rejtezik. Most, csak akkor szakítom meg mozdulataimat, ha még a szobában van és annak ellenére, hogy a távozását kértem és ő hajlott is rá, még is kérdést intézek hozzá. - Gondolom, nem hallottál errefelé pletykákat a Vörös Hölgyről? - a különös növényről, mely apró fának tűnik és gyökerétől a törzsén át, ágaiig, amelyek csak virágot hajtank, mind-mind vörös. Tapasztalatok alapján, ahol kinő, ott egy nő halt tragikus halált és mikor virágzik, sok baljós dolog történik, ezért elég sokféle neve van. Meglehet én sem a megfelelőre hivatkoztam még a folyosón állva. | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-04-02, 7:10 pm | |
| //Aegaqien - maradni, vagy inkáb menni... //
*Látja a másik sárkány zavarát, ám nem érdekli. A nevetés sem érdekli, ahogy aztán a szomorú, önmarcangoló érzések sem. Kain is átment ezeken, hét évszázada, s néha még most is…. Nem olyan messziek azok a csaták, mikor kétlábúakat mészárolt, s azok sem, mikor a rá vadászó sárkányokkal végzett. A kétlábúak azt hiszik, a sárkányoknak nincs lelkük, s nincsen szívük sem. Hát meglehetőst nagyot csalódnának, legalábbis, ami Kaint illeti. Azok az érzések nem húnytak ki, még most is együtt kell élnie velük, hozzátéve mindazon barátok elvesztését, kik miatta haltak meg, s hozzátéve az árulás minden velejáróját. Eme árulásnak része immár az is, ahogyan a vörös nőstényt csalta meg. Hát neki aztán nem kell elmondani, miféle szörnyeteg.* - Néha mind azok vagyunk. *Morogja vissza, s ehhez a morgáshoz némi sokatmondó tekintet is társul a fakó arcban ülő éjfekete szemekből. Nem kerüli el figyelmét a nyakában lógó lánc csillanása a tűz fényében, s a megálló mozdulat is, hisz nem veszi elő. Valóban a távozását kérték és távozna is, ha nem kérdeznék a Vörös Hölgyről. Árnyék fut végig a fehér arcon, habár nem hiszi, hogy a másik sárkány épp Silaronára gondol. Már csak azért sem, mert ebben a pillanatban sem tudja, hol van. Megvonja a vállát, majd visszanéz a fajtársra.* - Errefelé nem.
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-04-14, 11:29 am | |
| //Kain - lehet hiányzik a vendégmarasztaló nasi? // Nincs igazán hangja az egyetértésként megjelenő hümmögésnek. Biztosan kellemetlen beszlgetésbe fulladna, fulladhatna az eszmecserénk, hogy még is kinek mit is jelent a mielőbb mindekttőnk száját elhagyó jellemzés. De nem ragadom meg a lehetőséget, egyszerűen nem érzek hozzá elég erőt, hogy ezt egy vadidegennel, egy meglehetősen olyannal mit ő, megvitassam. Ezért is érthetetlen, bizony még önnön magamnak is, hogy akkor most hogyan is illik ide a kérdésem. Persze, ki az, aki ne vágyna egy könnyebb út fellelésére? - Pedig közel kell lennie. - inkább szól saját magamnak, mint válaszként neki. De, mert udvariatlan viselkedés részét képezi a még éppen érthető motyogás és ismeretségünk rövid léte okán, nem tudhatja, hogy nem tartózkodom olykor-olykor a hangos gondolkodástól. Nos. Végleg elzárkozva a korábbi, mélységekbe is lelátó gondolattól, könnyed, fiatalos lelkesedéssel tűnik fel a kajla mosoly az arcomon. Ha már a simabűrűek arcát úgy teremtették meg, hogy majd minden szegletével kifejezhetnek valamit, hát miért heverjen parlagon. - Köszönöm a segítséget! És..- érti, ahogy érti. Végtére is, ő adta az ötletet, vagy inkább az utolsó lökést ahhoz, hogy elhatározzam magam. Mert pont ugyan úgy nem kedvelem azt a varázslatot, amivel létre lehet hozni egy fókuszt, mint amivel azt el lehet pusztítani. Inkább lejártam volna a lábam tövig, hogy úton-útfélen beleakadjak a parasztok és vándorok menedemondáiba. Nem megbízhatatlan ez a módszer, inkább csak tetemes időt igényel és bár az most nem szorít, már kezd terhessé válni a ragaszkodó emberi társaság. Hiányzik a völgy, a tenger és a levegőben töltött idő, a szeretett lelkek társasága. Ezek miharabbi megkaparintása iránti vágy, kellő támogatást ad szilárdá tenni a szándékot. - És minthogy még szomszédok vagyunk, igyekszem többé nem zavarni. - nem, nem gondoltam komolyan, legalább is a szavak mögötti suggallatot. Hogy ő majd visszatér a szobájába, mintha mi sem történt volna, szemethúny az életét fenyegető veszélyre, amit jelenthetek. Pont ezért nem fogadkozom, hogy részemről, én biztosan békét hagyok neki, úgy sem hinné egyetlen szavam sem. Én sem hittem senkiben és addig a sorsfordító találkozásig, senkiben sem bíztam, mikor még a vadonban bújkáltam és ő ezt teszi, talán megvan már hét évszázada is. Elismerésem jele ez úttal csak annyi, hogy a korábban félbeszakadt mozdulatot most befejezem. Csak a megérzésemre támaszkodhatom, mert úgy vélem, ha látja mit teszek, tudni fogja, hogy mire számíthat. Varázslatra, ami engem közelebb visz a célomhoz, olyanra, ami őt nem érinti. | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-04-16, 7:21 pm | |
| //Aegaqien - néhány lerágcsálni való com...? //
*Kain áll az ajtóban, s hallgatja a reakciót. Nem dühös most, mégis, biztos benne, hogy nem fog itt maradni éjszakára. Tán jobb is, hogy végre majd keres egy igazi csalitost, ahol felveszi valódi formáját, s úgy aludhat, ahogy az istenek megteremtették. Sárkányként, arany pikkelyei védelmében. Mert nem fog másik falut keresni, ahol a fogadóban megszállva elveri a kínosan lassan szerzett darnákat, mit a kétlábúak olyan nagyra tartanak, hogy még ölni is képesek érte. Nem, inkább felveszi valódi alakját, s élvezi a pillanatnyi szabadságot. Abban a formájában nemigen fogják őt meglepni. Nem hisz a másiknak, a kijelentés sem viszi közelebb ahhoz, hogy megbízhasson benne. Számára egy-két sárkány kivételével minden további fajtárs potenciális veszély, még akkor is, ha nem harcos, nem vadászik rá. Namelyr eszébe jut Sou, Alex, Silarona, olyan sárkányok, kik közel állnak hozzá, s veszélybe sodorta mindet. Tán jobb úgy élni, hogy nem kavar bele másokat saját életének sötét titkaiba. A magányhoz hozzászokott már a századok alatt.* - A társad pedig jobban teszi, ha feledi a nőstényt. Halálos célpont lehet. *Nyomatékosítja még egyszer, hogy Silaronára vadászni az ő haragját vonja maga után. A vörös nőstény sárkány hozzá tartozik vele kötötte össze sorsát, s vállalta azt, hogy ő is üldözött lesz. Egyúttal megmentette attól, hogy feladja a menekülést, s hagyja magát levadászni, hogy végre nyugalomra leljen. Sokat köszönhet neki. Látja a láncot, és nem érdekli különösebben. Menni készül, elhagyni az idegen sárkány szállását, s a fogadót is.*
| |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-04-22, 11:36 am | |
| //Kain - esztek-e vagy bifsztek-e? hajh, egy fincsi tatárbifsztek T.T // Legszívesebben hangos nevetéssel honorálnám áhítatosságát, de csak meghökkenve pillantok rá. Makacs! Vagy mondtam már? Ugyan, nem éreztem lezártnak ezt a témát és sejtésem szerint pusztán csak nyomatékot kíván adni jövőbeni szándékainak, ha egy bizonyos eseménysor bekövetkezne. Valóban tiszteletreméltó, a lehetőséget lám meghagyja a visszakozásra és a szabadjára engedett szusszanás részemről csak a gondok egy részének lerázását jelképezte, hiszen már szót is ejtettem, ejtettünk róla, hogy nem mindig van választás. - Mmmh. Igen az! De az előrelátás előnyeit a dicsvágy gyakran felülírja és manapság mindennél jobban, többen és egyre többen vágynak az Éjszárnyúak kegyére. - minthogy én ezt a vágyakozást nem érzem át, csak a szűk tényszerűség keseríti meg a szavaimat. - Mindenki felel a saját döntésért. Ha félted az ő életét, ismeretlen is, akkor figyelmeztesd magad. - enyhe élccel helyeztem elé egy képtelen lehetőséget. Az esélyt karcsúnak érzem, de végül is a mai találkozás sem bírhatott többel és nálam a párja után kutató valamivel könnyebb személyiség, vagy hát, hamarabb felismerni uralkodó természetét. - Mert én nem fogom és miután az ajtót becsukod magad mögött, de még nem tetted ki a lábad a fogadóból tudni fogod, hogy miért nem. - mert az a figyelmeztetés: veszélyes. Tűnhet úgy, hogy pusztán a felelősségtől igyekszem nemtörődöm módon megszabadulni, de a figyelmeztetés már korábban elhangzott, hogy úgy mondjam: a hóhér pengéjével a nyakán indult el. Ha én figyelmeztetném, az pont ahhoz vezetne, előbb vagy utóbb, hogy találkoztam vele, elengedtem harc nélkül és én ezt pont elkerülném. Nem lesz titok, csak egy fárasztó nap apró morzsája, amiről érdemtelensége révén kár is szót ejteni. Minden várakozás nélkül figyelem, mert már oly sokszor megakasztottam a szándékát és ha bár igyekeztem megválogatni a szavaimat, sosem tudhatom teljes bizonyossággal mit is váltok ki belőle. Lassan be kell vallanom magamnak, hogy bár nem állt szándékomban megolvasztani a jeget, még is csak üdítő egy olyan személlyel társalogni, aki halhatatlan legendák hősévé vált és ha nem is pont ezért, de vonakodom csak úgy elengedni. Ravaszdi módi, de az alkalmas pillanat elérkeztével, mikor már kilép, legalább egy lábbal a szobából, hát utána szólok. - Bátyám, szívességet kérnék! Ha már úgy is arra vezet az utad, küldetnél fel egy kancsó bort? Természetes én fizetem. - kerülgettem eleget a forró kását, ha kapok, kása helyett persze bort, akkor azt el is fogyasztom. Kíváncsian nézek utána, abban nem lehet biztos, hogy ha teljesíti is a kérésem, megiszom, de számára lehet lehetőség is, hogy ne kövessem. Nem áll szándékomban és bár nem kedvelem az ilyen itókákat, ma este nem bánom, ha nem marad teljesen tiszta a fejem. //dőlt betűs sárkánnyelven hangzott el // | |
| Tárgy: Re: Középvidék 2021-05-08, 7:38 pm | |
| //Aegaqien - leginkább nem, vagy igen? //
*A másik az áruló szavaira nem úgy reagál, ahogy várta. De végülis mit is várhatott volna?! Gyorsan rájön, hogy ha figyelmezteti, akkor esetleg azt indokolni is kell, s ha indokol, vagy hazudik, vagy kénytelen megejteni, hogy találkozott Kainnal. Utóbbi pedig afféle dolog, hogy nem vet jó színt arra, ki tud egy áruló hollétéről, s nem osztja azt meg menten az üldözőkkel. Hogy bárki az ősiek kegyére vágynak? Hisz ebben nő fel minden halandó sárkány, ki a Völgyben kelt ki a tojásból. Nincs miért kárhoztatni őket, miként azt sem lehet mondani, hogy minden ősi gonosz, vagy akár egy is az. Azok, amik. Az arany sárkány meghajtja fejét, s a fakó arc elé lendül a haj.* - Az ősiek törvény e népnek, hát hadd keressék a kegyüket. *Egykoron ő maga is ezt tette, így született, az ősiek szinte élő istenek, kiknek dicsősége megvilágítja a halandókat, kik alattuk élnek. Enion kőtornyai nem léteznének nélkülük, s tán a faj sem létezne már, ha nincsenek ők. Namelyr még most is tiszteli őket, még most is benne élnek ezek az érzések. S hogy a társa nem figyelmezteti bajtársát? Nem ismétli önmagát: Akkor bizony halál fia. Ő nem figyelmeztet senkit, ha azt látja, hogy nősténye életére tör, közbelép, s megvédi a nőstényt. Ontott már vért, nem egyszer fajtársét is, ez oly súlyos bűn, hogy ezután már nem kell, hogy lelkiismereti problémát gyártson abból, egy újabbal kell végeznie, hogy a vörös sárkányt megóvja. Von egyet vállán. Mindig van egy újabb mondat, pedig az imént még az idegen fajtárs kívánta távoztát, most mégis tartóztatja. S mikor végre átlépné a küszöböt, meghallja a szót, majd a közös nyelven mondottakat is. Egy pillanatra megáll mozdultában, mielőtt még újra szólna. Hangja mély, csaknem morgássá halkul, midőn fagyosan odaveti még.* - Senkinek nem vagyok inasa. *Ugyanis szobájából érkezett, logikusan oda is tér majd vissza. E szavakkal, ha nem tartóztatják tovább, hát beteszi maga mögött az ajtót, s visszatér saját szobájába, a korábban már használt módszerrel magára is zárva az ajtót.*
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Középvidék | |
| |
| | | | Középvidék | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|