LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Nyugati szeglet

Go down 
+29
Thalion Órëa
Alamaise
Daxa Lavenir
Merilien Lumel'Auvrea
Jeremy Talbot
Fela Husani
Moozen
Darthys Indoril
Vogon Beebebrox
Sydney H. Low
Xerar
Yrrezann
Silarona
Furia
Vash
Balál Tangeran
Nawarean
Regélő
Kesa Klensbane
Fatima Ferses
Cloud Revan's
Lothár Von Falkenhausen
Lysanor Eweny
Sou
Yz'Aires Came
Edward Dylan
Mitsuko Midnight
Kain Namelyr
Mesélő
33 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next
SzerzőÜzenet
Yz'Aires Came
Viharsárkány
Yz'Aires Came

Hozzászólások száma : 76
Életkor : 613
Munkahely : a Caales szolgálatában

Character sheet
Nép: Külhoniak

Nyugati szeglet - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2011-11-27, 2:26 pm

A selyem sem annyira finom, mint a felhők gyöngyszem anyaga. Átölel és beburkol, leheletnyi párával telepedve bőrömre, de folyvást erősödve, ahogy átszakítom az alsó réteget, szertekergetve a friss vizet széthintő fellegeket, feljebb kapaszkodva, egészen abba a gomolygó tömegbe, ahol még szilánkokként élik létüket ezek a cseppek. Összébb húzóm a mancsom, finoman szorítva meg a törékeny kis testet, emlékeztetve magamat, hogy nem élhetek teljességgel vágyaimnak és ezért megálljt parancsolok szárnyaimnak, de még is ellent mond testem a természet törvényeinek. Állunk, egy helyben, a süllyedés oly lassan indul meg, hogy szinte kín kivárni, de addig is éteri muzsikával szórakoztatom utasam. A jégszilánkok egyesével törnek darabokra pikkelyeimen, halkan csilingelve, csillámló port szórva szét, hideget lehelve, én is súlyos páratömeg lehelek, ahogy bensőmből előtör a forró levegő, halk morgással.
- Nem kételkedem benne! – Reszelősen bukdácsolnak elő erőteljes hangszálaim között a nevetés hangicsái. – Erősebb fából faragtak téged, a szemed is elég éles, ahogy az eszed is penge. Ezért már biztos észrevetted, hogy az egyetlen olyan hely, ahol sértetlen maradhatsz, azaz, ahol jelenleg vagy. – Csacska csapongással löktem magamat feljebb, aztán elfeküdtem a levegőben, akárcsak a tengeren játszó bálnák, csak én a hullámok helyet az esőfellegekbe mélyeztettem taréjos gerincem. Még hogy megülne a hátamon? Még most is nevetek, de csak magamban, hiszen ez képtelenség! Lejjebb vitorlázom, ahol újra csak finom permet hull ránk és mit sem sejthet belőle, hogy én feltöltődtem, hogy most képes lennék ostoba módon egy hadsereg ellen kiállni, még ha a végén veszítek is. Ilyenek a viharok, csak haladnak, erőt gyűjtenek és aztán tombolnak, amíg csak futja idejükből. Mélyet lélegzek, elnyújtom nyakam, nem figyelek rá és még karmaim kalitkáját is megoldom, hogy szabadon helyezkedhessen el. Az iram is biztonságos, a mozdulataim is egyenletesek, bár csak egy ideig és nagyon remélem kihasználja, hogy kényelembe helyezze magát. Olyan ez akárcsak régen, mikor társammal együtt szeltük az eget. Talán még fel is tűnik neki, hogy nem először teszek ilyet egy ilyen apró testtel, robosztus méreteim ellenére is pontosan - emlékszem és ezért- tudom meddig vihetem fel, milyen sebesen haladhatok vele, mennyire szorosan tarthatom a mancsomban. Sajgó pontja is lehetne ez életemnek, még is mosolyra fordul szájam, biztos szid és még mindig átkoz, hogy oly csalárd módon hagytam a hajó gyomrában. Abban is biztos vagyok, hogy ha ebben az életben még viszont látjuk egymást, haragja lassan oszlik majd el és sosem felejti el orrom alá dörgölni mit tettem, míg el nem hagyja ajkát az utolsó lélegzet.
Fogásom rajta, újra óvóvá válik, meguntam a csendes úszkálás. Magam mellé rántom szárnyaim és egy fejessel a földnek iramodok, a súly, ami néhány perce lomhán, szinte lebegve megmaradt, most súlyos kőként iramodott meg. Az alant elterülő táj füstfelhős tája azonban nem bontakozott ki, nem hagytam el a felhőtakarót. Forogva indultam meg hát felfelé, de a gyorsaság eltűnt tagjaimból, finom volt és lassú minden fordulat. Táncoltam. Hagyva, hogy villámok parányi szikrái kipattanjanak, ívet húzva a pikkelyeim között. Kitárva szárnyaimat, véget vetek a keringőnek, már így is túl sötétté kavartam ezeket a fellegeket és ez a vidék nincs hozzászokva ehhez. Kifeszítve vitorláimat, megindultam lefelé.
- Többet mutatnom veszélyes lenne, velem ellentétben azt hiszem nem vagy villám álló, bár talán a különös botod megvédene. – Kósza gyanakvás ébred bennem, talán már a kezdetektől fogva. Hogy lehetne és miért egy halandónak sárkány illata? A mágusok elborult elméje, ugyan nem egyszer próbált meg ember sárkánnyá tenni, de a borzalmas kudarcok és neki sem karmai, sem pikkelye, de még a szeme sem olyan, mint a miénk. Tehát van vele egy közölünk, talán egy idős matuzsálem?! Finoman fogok talajt, kissé távolabb a fától, leheveredve eresztem el.
- Köszönöm, hogy elkísértél! – Lehajolok hozzá, halvány mosolyomban kivillanva acélszínű fogaim. – Miként nevezhetlek? Hogy emlékeim között több légy az ismeretlen kékszemű férfinál. – A gesztus nem tűnt el pofámról, kellemesen megült helyén, várakozóan, ha nem is igazi nevet kapok, megmaradhasson.
Vissza az elejére Go down
Edward Dylan
Sötét elf
Edward Dylan

Hozzászólások száma : 612
Életkor : 44
Munkahely : váltás alatt

Character sheet
Nép: Elfek

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2011-11-28, 5:24 pm

//NAh ezt erős fejfájással küszködve hoztam össze, szal ha vmi nem érthető előre is bocsi XD//

//Yz//

~Most gúnyolódik velem?...
*Meglehet, de ne menjünk el ilyen nemű következtetésekbe. Az is lehet akár, hogy tényleg nem hiszi, hogy fel tudna ülni a hátára. Hmmm, hagyja ezt egyáltalán? Közben a felhők egyre sűrűbbé váltak körülöttük, s az eső, mint kis szikrázó tükördarabok megmerevenedtek a légben, hogy ezen a hűvös felső légréteg számára jégként éljenek és tündököljenek azoknak, akik felmerészkedtek idáig. A sárkány belevetette magát a rengetegbe, mint egy nagy, ködös erdőbe, és csak szelte a levegőt óriási termetével, keskeny feszes szárnyaival. Látszott rajta, hogy élvezte a kalandot. Végül kiértek a „veszélyesnek” mondott övezetből, és ha még rossz néven is venné, nem állhatja meg, sőt meg se kérdezte, sokkal inkább kijelentette a hölgynek, mit is szándékozik tenni.*
-Igazán méltányolom az „aggodalmad”, de nem kell féltened.
*Ekkora már el is készült az „ugráshoz” szükséges előkészületekkel, és egy apró hang nélküli szavacska hatására helyet változtatott, mégpedig egyenesen a hölgyemény nyakának legfelső részére, már-már a feje búbjára. Ugyanis azok a szarvak, mellyek még a sárkány termetéhez képest is nagyok voltak, elég lehetőséget biztosítottak arra, hogy kényelmesen megüljön. Már első látásra felmérte, hová lehet egyedül ráülni a sárkányra, persze némi előkészülettel. Ide teleportált az előbb a Vihar-sárkánynak, s egy újabb kimondott varázsigével, óvatosan magára öltötte a sárkánypikkelyes páncélját. Még szép, hogy észrevette, menyire veszélyes egy ilyen piciny pikkely. Megannyi éles penge. Egyenként kis kések lehetnének. Azonban ezt a páncélját, legalább is ezen, művészi Sárkánypáncélját az ilyen és ehhez hasonló fizikai sérülések miatt fejlesztette ki. Az egész karját, lábát, és a mellkasát is mellényszerűen belepték a sárkánypikkelyek, amik legalább olyan jól védtek, mint amilyen jól sebeznek a hölgy pikkelyei. Így már megfoghatott kétoldalt egyet-egyet, hogy megkapaszkodhasson. *
-Így már mindjárt más.-*Mondta ki hangosan. *-Ha meg akarsz mutatni valamit, ne fejjel lefelé tedd!
*Szép volt ez a melankóliás borús ég. A nap, ahogy lenyugszik, és a föld amint, egyre kisebb lesz. A sárkány viszont elmerengni látszott saját gondolatain. Nem ébreszti fel, fölösleges, előbb utóbb csak észreveszi a változást. Avagy… talán már észre is vette, csak, nem óhajtja konstatálni. Szép dolog, na de mindegy. Szeszélyes nőről van szó az már szent. Talán megsértődött, amiért nem maradt a „helyén”, de ezt majd úgyis megtudja. Ha az előbbi nem is, de ez a mostani gondolat viszont mosolyra fakasztotta. Vajon milyen lenne ez a sárkány, ha bevágná a durcit? Közben ereszkedtek, úgy néz ki vége a játéknak. Leszállva ő sem habozik. Leugrik a sárkányról, és elé sétál. A sárkánypikkelyek csak lassan tűntek el róla. Fokozatosan, előbb a füle mögül, a hajából, majd a nyakán lévők, aztán a mellkasáról, s ezzel egy időben a végtagjairól is. Megkérdezik a nevét… Még mindig rajta a sejtelmes mosoly, ami a levegőben kerítette hatalmába. Úgy látszik hatással lehetett rá, mert a kérdés komolynak bizonyult. Valamit mondani is kéne… A mosoly alól végül nem állnév került elő. Egyszer, ha majd hallja ez az idegen sárkány, akinek a fajtájáról még ő sem hallott, hogy ki is ő valójában, majd nem kékszemű vándorként fog rá gondolni. Ez a tudat kéjes örömet szerzet neki, mintha élvezné, hogy megutálják, de nem tehet róla. Mást nem tehet az, aki saját magát sem szereti.*
-Edward Dylan.-* Meghajol még egyszer, de már csak alig észrevehetőn, inkább csak a fejét biccenti felé.
-Járj szerencsével.
*Nem kérdezi meg a sárkány nevét, mondja, ha majd úgy tartja kedve. Ő pedig megfordulva mondja ki az utolsó mondatot, s aztán elindul az erdő felé.*
-Szép estét.

//Nah kiváncsi leszek, erre mit lép, de persze nem hibáztatlak, ha itt ér véget a kalandunk. Ez estben búcsú!, ^.^ remek játék volt, mindenképp meg kell majd ismételnünk egy idő után! Very Happy //

A hozzászólást Edward Dylan összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-12-13, 11:22 am-kor.
Yz'Aires Came
Viharsárkány
Yz'Aires Came

Hozzászólások száma : 76
Életkor : 613
Munkahely : a Caales szolgálatában

Character sheet
Nép: Külhoniak

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2011-12-02, 1:00 pm

Vakmerő, ami nem elítélendő, de kételyeket fogalmaz meg bennem, hogy hogyan is maradhatott eddig életben. Hiszen a Napnál is világosabb, nem egy sárkánnyal volt már dolga. Ha minddel ilyen, akkor akadni fog egy, ki egyenesen a mélybe veti, összezúzva csontjait, s ha csak kissé is bosszúálló, csendes közönnyel nézi végig hátralevő óráit. Mert hagy időt a haláltusának, talán meg is nyújtaná, én biztos, míg maga nem könyörög a végért. De ez nem az én gondom lesz, s közöm is kevéssé fonódik hozzá, mindenki a saját döntéseiért a felelős, ha neki ily felelőtlenül tartja kedve, ám legyen. Még is, résszint megértem cselekedetei mozgatóját, érezni rajta, hogy nem akar függeni, szabadon akar cselekedni és egyre merészebben megízlelni mi van korlátai mögött, meglehet így fejlődve magasabb szintre. Ettől nekem mg sem kell őt megérteni, egyetérteni meg legkevésbé és bár nem fejezem ki ellenérzéseimet, egyetlen könnyed mozdulatot sem teszek, hogy számára könnyebb legyen. Kapaszkodjon csak!
Gondolataimat bőréről eltűnő pikkelyek fordították helyenként ennyire kegyetlen irányba. Megvetek mindent és mindenkit, ki fajom bőrét hordja, díjként, dicsekvéssel fordulva mindenki felé: „Égi bestiát öltem!”, de ennek szemeit mágia fonta össze. Így elfojtom indulatom, de az intő morgást meghagyom, ahogy szabadon engedem a szabadulni vágyó mosolyt is és helyét büszkén foglalja el az a pár redő és a kivillanó három pár agyar. Sokan nem értik, még inkább nem érzik hogyan is kéne kezelniük egy sárkányt, állatként, akinek hátán a leggyorsabb hátasokat is könnyen maga mögött hagyhatja a kalandor. Esztelen szörnyként, aki az emberekre és minden javukra feni véres fogát és nem kér, csak elvesz azt amit csak akar. Emberként, mert beszél és gondolatok bonyolult sorát fogalmazza meg, a korosabbak túlszárnyalva a legnevesebb gondolkodók elméleteit is. Izgalmas kérdés, de ezt nem most fogom megvitatni, ahhoz még tapasztalnom kell ennek a földnek égen járóit és az alattuk lakók érzéseit.
Kényelmesen szétterítem szárnyaimat a szabad földön, rendezve vonásaimat, halk csattogó-csettegő hangokat hallatva nyakamat és ezzel fejemet is elhelyezem a földön. Hirtelen jön a megnyugvás, talán a monoton kopogó cseppek hozzák meg ezt a kellemesen lelkiállapotot. Lustán nézek rá, majd lehunyom szemem, megőrizve az emlékezetnek, hangját, alakját és annak minden esszenciáját.
- Neked is! – Halatom még utoljára mély hangomat, mindössze ennyit fűzve hozzá. Sosem hagyták el ajkaim hosszú búcsúzó szavak, egyszerűség és lényeg, nem kell több, ha csak egy kézszorítás, egy kóbor érintés, egy, de két szónál nem több. Ennyi számomra mindig elég. Edward Dylen, ő is csak ennyit kap útravalóul. Nem kapta meg a nevem, nem tartottam lényegesnek és cserébe, ha előre is, kapott mást és ahogy lépteit elnyeli az erdő és az eső nesze, számomra már nem is létezik. Eltöltött idő, mi újabb formát ad terveimnek, ennyi marad meg belőle, de ennek az újnak már nem adok haladékot. A sárkányok földjére készülök és oda mi sem volna jobb, mint sárkányként megérkezni, bennük talán első látásra szimpátia jele lehetne, számomra pedig egy felesleges alakváltás megspórolása, amúgy is, így a természetes. Hamarjában szedem hát össze tagjaim és néhány pillanat múlva már csak a frissen felszántott föld és temérdek súly alatt megtört fűszálak tanúskodnak arról, hogy ott valami hatalmas tanyázott.

//élveztem a játékot, a következőben meg megtudod a nevét ^^ Köszönöm! és Viszlát legközelebb!
csak megszületett -.- nagyon nem akart átformálódni, úgyhogy ... //
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 74
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2011-12-19, 1:52 pm

1. küldetés - Egy elf háza

Derűs, kellemesen szellős az idő. A hosszú sétához pont megfelelő és a táj is egészen elképesztő, alig akad a szem egy-egy nem várt akadályba, de az sem hegy, vagy áthatolhatatlannak tűnő erdő. Egy domb, amit könnyű megmászni, keskenyebb, szélesebb facsoportok, ahol jó elidőzni, behúzódni az Nap déli sugarai elől, ahogy nézelődni is. Sok újat és régit találhat a figyelmes szem. Ezzel töltötte idejét Sou, feledve egy kicsit minden Níbevel adódó gondját, feltöltődve lelkileg és testileg is, lerázva a fogadó pörgő életritmusát, de nem belelustulva a szabad életbe. ~ Csoda, hogy a fogadós ennyi idő után is mindig visszafogad. Lehet van belőle valami haszna, csak tudnék róla .. hehe, hát mondjuk a padlásszoba nem a legkényelmesebb és a betevőm sem kerül súlyos összegekbe, tehát már spórol, mert a munkát azt elvégzem, talán túl lelkiismeretesen is. ~ Nyújtózott egyet, az út még hosszúnak, hiszen elhatározta, hogy egészen elmegy a Remény-tenger partjáig és annak mentén halad majd észak felé végső céljaként természetesen a fogadót jelölte meg.
~ De ma éjszakára még jó lenne valami nyugodt helyet keresni. ~ Ami nem tűnt nagyon nehéz feladatnak, keveseket sodort útjába, akik megemlítették hogy ebből és abból a faluból indultak el, de valami oknál fogva egyetlen épületbe sem sikerült belebotlania. Nem is igen vágyott most a négy fal közé, inkább a fák rejtekét szeretné kihasználni és ezért téve egyenes útjába beiktatott egy kis kitérőt a közeli erdőkezdeménynek tartva ezzel. Igazán fel sem fogta elsőre, hogy ezek a fák egy kicsit mások, mint az eddigiek, valahogy élettel telibbek, egészségesebbek és hordoznak valami alig észrevehető titokzatosságot, már közébük lépett, amikor felötlött benne, hogy van egy hangyányi érzése, ami hasonlatossá teszi ezeket a fákat a nimfaerdőbeliekkel. Ugyan nem formáltak riasztó rémarcokat és látható göcsört is csak egy-egy tövénél letört ágnál éktelenkedett, csúf forradásként. Nem járt még az elfek birodalmában, nem tudhatta. Még akkor sem, mikor az egyik ezüsttörzsű fa mellett valami más is feltűnt, Sou a kezébe eddig összeszedett rőzsét letette és közelebb lépett.
~ Egy ház? ~ Hitetlenkedve lépett még párat, hogy jobban lásson, hogy biztos lehessen nem csak valami fényjáték csapta be szemét. De az egyenes, makulátlan nyírszürke fal nem tűnt el, csak szélesebbé, szelíden fordulóvá vált, ahogy elhajolt a közeli fáktól egy másik felé törve, magasra, de megőrizve kecses karcsúságát. ~ Túl szép, ahhoz, hogy csak úgy lakatlanul itt álljon. ~ Összevonta szemöldökét, könnyelműen sétált, nagyon nem is figyelt oda semmire. Most azonban füst kesernyéjét, korom maró szagát érezte, ami egyre gyengébben hagyott csak nyomott az erdő vadvirágos levegőjében. Füstöt azonban nem látott, visszanézett a lerakott kis fakupacra, aztán újra a házra és mikor észbekapott már mellette állt, kikandikálva mögüle pedig nagy meglepetése egy nem csekély méretű lyuk tátongott a kutat körbeölelő falban. Szimatolva, hallgatózva lépett közelebb, hallott valami szaggatott hangot. ~ Valaki sír?! ~ Szólásra nyitja száját, de az egyik kiálló fadarabról egy madár röppen fel, szárnyával még súrolja is Sou arcát, aki így belebotlik és kis híján el is vágódik egy megrepedt seprű nyelében.
- Van ott valaki!? – A törékeny hang riadtnak tűnt, ugyan akkor reménykedőnek is. – Bátyám?
- Ige és nem. – Válaszolt a kérdésekre némi meglepettséggel, de haladéktalan közelebb lépve a fal törmelékeihez. – Merre vagy? Nem esett bajod? – Ugyan hallása megmondta merre kell lennie, csakhogy arra nem látott senkit sem. Körültekintően lépett rá az első kövekre, amik csekélynek mondható súlya alatt is porrá omlottak, ezért mielőtt bármelyikre is ránehézkedett volna, előtte kipróbálta mennyire bírja.
- A kémény mellet vagyok, beszorultam. – A válasz rögtön segített Sounak és így rögtön fel is fedezett egy szoknyadarabot, aztán előkerült még egy topánkába bújtatott láb is. Meg az elf leányzó többi része is, kivéve az, mely felett az egyik gerenda terpeszkedett el. Sou a lányra mosolygott, aki megkönnyebbülni látszott, hiszen itt a segítség, csak hogy ez a bizonyos segítség messze nem ért az építészethez, meg rombolni könnyebben tud. De arról most szó sem lehetett, elnézve a környező falakat, azokon is díszelgett nem egy takaros kis repedés, egyik másikba még Sou karja is vígan befért volna. ~ Hogy szedjem innét ki? Ha óvatlan vagyok, akkor a fejünkre szakad az egész ház. ~
- Meddig akarsz ácsorogni? Kezd nagyon fájni a lábam. – Meglepte a lány hangja, ami panaszos hanghordozása ellenére is szemrehányó volt. Nawara csak intett, úgy, hogy a lány is lássa, aztán letérdelve szemrevételezte a helyzetet, a gerendát megtartották az erősebb faldarabok, de pont azok nyomják össze az elf leányzó lábát.
- Kiszedek néhány követ, és ha úgy érzed, szabadabban mozog a lábad, próbáld kihúzni, de csak lassan. – Mielőtt azonban hozzálátott a kinti farakásból hozott néhány vaskosabb, erősnek tűnő fahasábot. Aztán tenyerét fektette a kövekre, egyé téve azokat, majd meghagyva tartó tulajdonságukat, de anyagi mivoltukat már nem, így könnyen a helyére csúsztathatta a fadarabot és kivehette a tömbé lett törmeléket, amely a varázslat múltával újra darabjaira hullott.
- Siethetnél!
- Igyekszem. – Morogta vissza, kezdte zavarni a bajbajutott hozzáállása. Elvégre senki nem kötelezte rá, hogy kiszedje onnét, csak az a fene nagy szíve, ami valószínűleg olyan lelkiismeret furdalást kreált volna, hogy úgy is visszajött volna. – Tényleg! Mi történt? Elég masszívnak tűnik ez az épület, talán megtámadtak? – Úgy vélte ezzel elterelheti a lány figyelmét, mert sajátára szüksége van, akkor is, ha több varázslatot nem áll szándékában bevetni. Minden természetfeletti erejét arra az eshetőségre tartalékolja, ha a ház még is csak össze akarna dőlni. Így persze a további kiékelést, már kézzel végzi és szerencsére ebben segítségére vannak karmai is, könnyebben talál fogást ez által a kurta formájú darabokon is.
- Valami olyasmi … - Hallatszik nem sokkal később a lány kissé zavart hangja, amit Sou annak tudott be, hogy most tudatosodik benne: kis híján majdnem meghallat. Még fűzött hozzá ezt azt, de annyira lefoglalta az Sout, hogy kiáss a lány lábát, hogy nem igazán figyelt oda.
- Próbáld meg megmozdítani. – Kérte szelíd türelmességgel, érezte a vér fémes esszenciáját és ujjain is megszáradt már a vértől vörös salak.
- Nagyon fáj.
- De menne? – Bekukkantott a lányhoz, aki megszeppenve bólogatott, mire Sou elmosolyodott. Igazából szerette volna, ha az elf tud segíteni, de csak így tudott kellőképpen bíztató lenni, mosolyogva. – Akkor kihúzlak. – Látva a lány meglepett arcát, hozzátette, hogy nem azon a kis nyíláson keresztül, amit kialakított. Fújva egyet kapaszkodott bele a gerendába, a tűzhely maradványai látszólag stabilan megtartották, de attól még óvatosan nehezedett rá és lassan is mászott át rajta. Aztán mozdulatlanná dermedt, ahogy a plafon felöl halk cincogó hangot hallott és vállára finom por hullott. De semmi más nem történt, így tovább haladt, ugyan kénytelen volt néhány fadarabot, nagyobb köveket odébb taszigálni, legalább egy kis szabad teret kialakítani a lány körül, aki igen készségesen segédkezett ebben, már amennyire tudott.
- Felkészültél. – Az igenlő válasz után, lehajolva nyakába vette a lány karját és átfogta a derekát és elkezdte húzni, ezzel együtt egyre feljebb is emelni. – Még egy kicsit bírd ki. – Látni nem, de hallani hallotta, hogy a lány bizony a sírással küszködik és ezt teljesen megértette, a nélkül is, hogy látta volna a sebet. ~ Nincs mégy egy ilyen gyenge sárkány mint én, fogadjunk! ~ De a világért sem közölte volna az elffel, hogy nehéz, sőt erőt véve magán még ölbe is vette, így könnyebb volt átbotorkálni a törmelék között.
- Vigyázz! – Sikkantott fel a lány, mikor már a gerenda képezte akadályt tudták volna maguk mögött, mikor az egyik tartóját vesztett emelet megadni látszotta magát. A lány fölé hajolt, leszegve fejét, de még is felkandikálva, egy apróbb vakolatdarab hullott csak alá, vállára esve aztán elpattanva. ~ He? ~ Sou pislogva nézte a darabot, mert az felpattant és újra célba vette őket. ~ Ez most komoly? ~ De érkezett több égi áldás is, ami már vegyes felvágottként zúdult volna rájuk, ha nem elég óvatos és nem idéz maguk köré egy szélpajzsot. Amiről minden nehézség nélkül pattogtak vissza a leszakadt darabok és kezdték meg önálló labdaszerű életüket, de támadó felállásban. Amint lehetőség nyílt rá kicsit gorombábban segítette át a lányt a túloldalra, hogy utána maga is átugorhasson, újra bűvpajzs mögé helyezkedve.
- Mi ez? – Bukott ki belőle a kérdés, mikor a ruganyos faldarab és társai ismét rohamra indultak, céltudatosan a ház lakóját és annak segítőtársát célozva meg, de a gerendán gellert kapva a romos szoba egy másik szegletébe jutatta a többségét.
- Hát…
- Hát? – Sou rosszat sejtetett ezzel kapcsolatban. És már szinte előrelátóan kutatta az érdekes házőrzőt, mert minek is nevezhetné. Romos ház méltán mérges darabjainak? Esetleg. Az egyre hangosabb recsegés sem tetszett neki, nem akart még több ide-oda pattogó tégladarabot, volt így is elég.
- Csak érintsd meg, akkor visszanyeri az eredeti mivoltát. Kézzel, máskülönben .. hát..– Közölte a megoldást a baj okozója? Egy újabb sejtés volt Sou részéről, de legalább pozitívan állt hozzá az újra és újra támadásba lendülő darabok elkapását illetően. Elvégre nem tűnik gyorsabbnak egyik sem egy halnál és irányváltoztatásra sem képesek önmaguktól. Elsőre még sem sikerült elkapnia egyet sem, hiába ugrott sokakat megszégyenítően magasra csak azt érte el hogy az egyik lapockán vágta. De a sok ugrálás után a második vetődés alkalmával bizton a markában érezhetett nem is egyet, ahol egyből porrá omlott mind. Ahogy a következő és az azt követő is.
- Pontosan mi is történt? – Tette fel még egyszer a kérdést, ám már kint jó félórányi pattogó törmelék vadászat után, a kút mellet ülve, azzal foglalatoskodva, hogy kimossa Hyseinen, az elf lány sebét, hogy utána beköthesse.
- Kísérleteztem… és hát ez lett az eredménye. Tökéletes, ha rád támadnak a házadban, mert az egész ház az ellenségre veti magát, darabonként és mindenki karddal, meg mágiával hadakozna ellenne, de az nem használ. Bár még nem tökéletes. ..
- Nézőpont kérdése. Au! – Meglepetten kapott a fejéhez, amire a Hys mért egy nem is olyan kis ütést. – Ezt most azért kaptam, mert nem hagytam, hogy szétszedjen a saját házad?
- Arg! A férfiak mindig, de mindig elvárják, hogyha jót cselekszenek, akkor körültáncolják őket. Ó nagy hős! Au-au, ez csíp!
- Mellesleg, szívesen! – Itatta fel az előbb a sebre borított folyadék egy részét a kötszerrel Sou, hogy elégedett mosollyal az arcán körbetekerhesse azt, aztán … aztán meg kitalálja hogyan is legyen tovább.
Vége
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 557
Munkahely : néha akad..

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-06-11, 9:19 am

Lothár Von Falkenhausen:

Már vagy 5 napja, hogy elváltak egymástól Daevinnel és azóta szüntelenül csak kereste, de nem volt sehol. Hiányzott neki,pláne, hogy tudta, hogy az ő hibájából történt az, ami történt. Aztán kicsit körbenézett, hogy hova is jutott ki és elámult. Nagy szép kis nyugodt hely volt ez. Elég melegnek bizonyult ez a nap is. Így leült egy hatalmas fa árnyékába. még innen is belátta a szép füves területet. Kicsit messzebb egy birka csoport tűnt fel, juhásszal és terelő kutyával. De a nőt nem vehették észre, mivel ahhoz messze voltak. Elővette kulacsát, belekortyolt és elmerengett.
~Olyan nagy szám van. Miért is mondok ki olyat, amit nem kéne.Akkor most lehet nem itt lennék. Nekem kell helyre rakni, még akkor is ha nehéz lesz.
*Gondolta és elterült a fűben. Talán még egy picit el is szundított.*

A karakter dala
Lothár Von Falkenhausen
Nemes

Hozzászólások száma : 225
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Emberek

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-06-12, 8:26 am

Lysanor Eweny:

*Már néhány napja csak utazók Lauriában láttam is egy két érdekes dolgot, de arra nem számítottam, hogy részt veszek Olassië védelmében, ahol meg is halhattam volna, de szerencsére túl éltem az ostromot. Egy kis idő után elérek egy füves pusztára és igen nagy terület lehet ez pusztaság. ~Jobb lenne lepihennem valahol, mert ebben a páncélban nem egy állom utazni több napos utakon.~ Gondoltam magamban, majd körbe néztem a tájon, és kiszúrtam egy fát a távolban ahol lepihenhettek. Gyorsan el is indultam a fa felé, néhány perc után elég közel kerültem a fához, de ekkor veszem észre a fűben fekvő szép hölgyeményt. ~Jobb lesz ha megkérdezem, hogy nem zavarom őt ha itt lepihenek.~ Majd kimérten oda sétálok hozzá és megszólítom. -Üdvözletem hölgyem ugye nem zavarja magát ha én is lepihenek itt- Fejeztem be a mondadóm és vártam a válaszát. *
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-06-12, 1:12 pm

Amint ott pihent, egy kis zajt vélt felfedezni, de azt betudta a juhásznak. Biztosan közelebb jöttek a nyájjal. Ám, amikor egy ismeretlen hang megszólította, Olyan hirtelen pattant fel, hogy egy kisebb fajta szellő keletkezett körülötte. Jobban szemügyre vette és úgy vélte nem kell tartania tőle.*
- A nevem Lysanor. De tegeződjünk. Ha szeretnéd Lysának is szólíthatsz. És nem zavar. Nyugodtan megpihenhetsz itt.
*Mutatkozott be és visszaült a helyére. A szemeit azonban nem vette le a férfiről. Pláne az öltözékéről. A páncélja olyan szépen ki volt dolgozva. nyilván egy harcossal van dolga.
- Honnan érkeztél?
*Tette fel a kérdést, majd elfordította tekintetét. A juhász, aki nemrég még a látókörén belül helyezkedett el, már eltűnt a nyájjal és a kutyával együtt. Biztosan messze jár, mert a bégetést sem hallja.
- Miből készült a páncélod?
*Érdeklődött tovább. Látszik, hogy nem fillérekért beszerezhető darabról volt szó. Hátra támaszkodott kezein, mert jelen helyzetben ez tünt a legkényelmesebb pozíciónak. A nap szépen sütött, egy halvány fénysugár a lány arcán játszott aranyos színével, amit Lysa ki is használ. Behunyta szemeit és picit engedte a napnak, hogy melegítse arcát.

A karakter dala
Lothár Von Falkenhausen
Nemes

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-06-15, 10:43 pm

*A hangomra a lány olyan gyorsan pattan fel a helyéről, amitől egy kicsit vigyorogtam, de hamar abba hagytam közben a lány szemügyre vesz engem, majd megszólal és elmondja a nevét és megengedi, hogy lepihenjek itt majd vissza ült a helyére. -Az én nevem Lothár Von Falkenhausen és köszönöm Lysanor hogy lepihenhetek itt. Még jegyezném nagyon szép neve van egy ilyen szép hölgynek- Mutatkoztam be a lánynak és meg is hajolók előtte, majd én is leülök a fának neki dőlve.
-Miért érdekel téged, hogy honnan érkeztem?- Kérdeztem a lánytól, egy kicsit furcsállom a kérdését, majd jön a következő kérdése, azt kérdezi, hogy miből készült a páncélom, de erre inkább válaszolók. -A legjobb acélból készült a családi páncélom, ezt még az apámtól kaptam mielőtt Evolyranból ide jöttem Lanuriába.- válaszoltam a Lysának közben figyeltem, hogy az arcára rásüt a napsugarai.
-Meg kérdezhetem, hogy mit keres itt egy ilyen szép hölgy, mint maga egy ilyen helyen?- *
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-06-15, 10:59 pm

- Hogy miért érdekel? Mert án nem Lanuriából származom és ne olyan régen érkeztem ide és mindél többet szeretnék megtudni egy idegenről.
*Mondja kedvesen és érzi, hogy a férfi nézi őt napozás közben Gyorsan abba is hagyja és felül rendesen.*
- családi páncél? Az egész jó lehet. De gondolom meleged van benne. És gondolom az alatt is van ruha, szóval leveheted, mert úgy könnyebb is pihenni.
*Mondta és tényleg így gondolta. Egy trikónak és egy nadrágnak lenni kell alatta és valóban ésszerűbb anélkül ücsörögni. Már ha van kedve a férfinak.*
- Hogy mit keresek itt? Inkább kit. Egy férfit, akit megbántottam és szeretnék tőle bocsánatot kérni.
*Mondta kicsit elszomorodva. De érezte, hogy hamarosan meg lesz Daevin és minden rendben lesz. *
- És te? Mi járatban erre?

A karakter dala
Lothár Von Falkenhausen
Nemes

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-06-21, 12:34 am

*-Én se Lanuriából származom, de én olyan ember vagyok aki nem szeret személyes dolgokat megosztani idegenekkel.- Feleltem a nőnek miközben figyelem őt, közben újból megszólalók.
-Inkább magamon tartanám csak városokban szoktam levenni a fogadókban.- Bár igaza volt tényleg nagyon melegem van ebben a páncélban már teljesen ki izzadtam, de itt a szabadban nem akartam leszedni magamról.
A lány elmondja, hogy megbántott és most keresi, hogy bocsánatot kérjen tőle és látom, hogy egy kicsit elszomorodott, ezért ebbe inkább nem szólók bele, de a következő kérdésére válaszolok. -Én csak átutazok itt semmi egyéb és, majd megyek tovább Menion felé.- Válaszoltam a kérdésére közben a nagy füves pusztákat figyelem.*
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-06-21, 9:03 pm

*Lysa nézi Lothárt is bólint neki.*
- Jó, ha így szeretnéd. Én biztosan megsülnék benne.
*mondta is mosolyogva. Elvégre ő a könnyű. lenge ruhákat kedveli, mivel abban egyszerű mozogni. Aztán mondott olyat a férfi, ami megint érdekelte, de mivel nem szeret személyes dolgokat elárulna, kicsit félszegen, de még is úgy döntött megkérdezi.*
- És mit csinálsz Menionban? Már ha elárulod. Tudod, én nagyon szeretek beszélgetni. Így kérlek nézd el a kíváncsiságomat kedves Lothár.
*Megeresztett egy széles mosolyt a férfi felé. Hiába, ő vonzza a nehéz eseteket. Először ott volt Dylan, majd Daevin és most Lothár. De nem baj. Íme egy új kihívás, amit ő nagyon szívesen vesz. És még így is szimpatikus neki a férfi. Talán idővel, majd megnyílik. Látja a lány, hogy a pusztát figyeli.*
- Mielőtt jöttél én is figyeltem ezt a helyet. Tudod, olyan jó itt. Elterülni a füvön. Senki nem zavar, csak a természet zaját fedezed fel. Ahonnan én jövök ott is szép a természet. Nagyon sokat voltam kint. És zöld elf révén ott érzem magam igazán otthon.
*Csak mondta és mondta. Hátha felkelti Lothár érdeklődését.*

A karakter dala
Lothár Von Falkenhausen
Nemes

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-06-21, 9:57 pm

*A lány bólintott a válaszomra meg még tett egy rövid megjegyzést mosolyogva. Azt hittem, hogy lesz egy rövid időm pihenésre, de tévedtem amint lehunytam a szememet már is jön a következő kérdés széles mosollyal, hogy miért megyek Menionba. ~Azt hiszem, hogy túl kíváncsi ez a lány, meg beszédes is. De inkább felelek a kérdésére.~ Gondolom el magamban, fel ülők és válaszolok neki.
-Látszik is, hogy nagyon beszédes vagy, de ha kíváncsi vagy azért mert munkát keresek, mert elment a pénzem a páncélom megjavítására és, hogy vegyek egy új kardot, mert az előzött elvesztettem Olassië ostrománál.- fejeztem be a válaszomat és tovább figyeltem a lányt, közben újból a neki dőlök a fának háttal.
-Biztos szép lehet ahonnan te jössz, de én inkább a városokat szeretem. Jobban szeretek a biztonságos városokban lenni mint a természetben. De szerintem is szép ez a táj és nyugtató érzéssel tölt el ez a hely.- Mondtam a lánynak mosolyogva majd újból a táj felé fordítom a tekintetemet.*
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-06-22, 9:24 pm

*Még mindig megdöbbenve figyeli Lothárt. *
~ Milyen különös egy ember!
*Gondolja, de ő is mosolyog tovább. Hát jó. Talán nem lesz könnyű dolga vele.
- Szóval te amolyan városi ember vagy. Én is elvagyok a városban, de a külső részeket jobban szeretem.
*Mondta és a következő megjegyzésre csak bólogat.*
- Igen, ez a hely tényleg megnyugtat.
*Kissé félve kérdezi a következőt.*
- Van családod Lothár?
* Muszáj valahogy beszélgetnie vele, ha nem akar unatkozni. Aztán elterül hassal a fűben, kinyújtózik, majd fejét megtámasztja jobb karjával és így fekve várja a választ. Közben a másik kezével babrál egy kisebb fűszállal. Játszadozik a kis növénnyel az ujjaival, ami most megnyugtatja kicsit.*

A karakter dala
Lothár Von Falkenhausen
Nemes

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-07-13, 1:00 am

*Amikor a lány felé nézek újból akkor látom, hogy meg van döbbenve, de tovább folytatja a mosolygást, majd megszólal és elmondja, hogy ő inkább a külső részeket szereti, de a másik megjegyzésemre csak bólogatott.
- Igen, ez a hely tényleg megnyugtat. Mondta Lysanor, majd ezután kissé félve megkérdezte, hogy van-e családom, ekkor egy kissé hezitálok majd megszólalok.
-Igen van családom, de anyámat nem ismertem mert születésem kor meghalt, apám meg otthon van a nemesi birtokon. Nagyon jóban vagyok az apámmal, mert sokat törődött velem és neki köszönhetem, hogy elengedett világot látni. És neked van családod?- fejeztem be a mondandóm, közben neki dőlök a fának.
Egy idő után már kezd kényelmetlen lenni a páncél és egyre melegebb kezd lenni benne, de azért se fogom levenni itt, mert nem tudhatjuk, hogy történni fog-e valami jobb, ha elő vigyázatosabb vagyok.
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-04, 12:56 pm

Továbbra is fekve hallgatja a férfit és bólint egyet.*
- Örülök, hogy jóban vagy az apáddal Lothár. Én ezt nem mondhatom el. Bár szeretem mindennél jobban, mert még is csak az apám és sokat köszönhetek neki. De ugyan akkor ezt még magamnak is félve vallom be. Sokat veszekedtünk, amikor otthon voltam. Ezért is hagytam el a hazámat.
*Magyarázza kicsit, hogy érthető legyen az ő és apja közötti furcsa viszony.*
- Tehát ebből következik, hogy van családom. Testvérem nincs, csak unoka testvéreim vannak. Azok közül az egyik lánnyal nagyon jóban vagyok, de ennyi. Ha ő nem lenne teljesen magam lennék. Ennek köszönhetem, hogy annak idején nem csavarodtam be teljesen.
*Mondja és kicsit vissza emlékszik. Azok a szoba fogságok, nem voltak valami kellemes élmények. Bér tény, hogy egyszer megszökött két ismerős lánnyal, akikkel a bálokban voltak a társaságai, de barátai sem voltak nagyon, a túlzott féltés miatt.*
- Neked van testvéred?
*Érdeklődik tovább. Kezd a meleg kicsit elviselhetetlen lenni. Előkapja Lys az egyik kulacsát és annak tartalmát a fejére önti. A friss, tiszta víz, ami még valamennyire hűvös is, kanyarogva folyik le Lysanor arcán.*
- Így már mindjárt kellemes. Tudod, én már szénné égtem volna a páncélodban. De te tudod.
*Kicsit meg is vonja a vállát.*

A karakter dala
Lothár Von Falkenhausen
Nemes

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-10, 6:14 am

*Türelmesen végig hallgatom a lány, amikor az apjáról beszél és meg is értem, hogy miatta hagyta el a hazáját, de nem mondtam semmit mert úgy érzem, hogy nem rám tartozik.
Ezután elmondta, hogy nincsenek testvérei és csak az egyik unokatestvérével van jóban, egy kissé elgondolkodik a Lysanor, majd meg kérdezi, hogy vannak e testvéreim.
-Nekem nincs testvérem egyedüli gyermek vagyok a családban!- Feleltem gyorsan Lysanornak, közben fel állok a helyemről, hogy hamarosan tovább induljak az utamon, magamhoz is vesszem a felszerelésemet. Közben látom, hogy Lysanor elővesz egy kulacsot és a fejére önti, majd újból megszólal. -Így már mindjárt kellemes. Tudod, én már szénné égtem volna a páncélodban. De te tudod.
Erre én is csak meg vonnom a vállam, majd minden szó nélkül elindulok az utam felé. Még egyszer vissza nézek a lányra, de gyorsan vissza fordítom a tekintetem és megyek tovább.*

//Köszönöm a játékot//
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-10, 12:26 pm

*Figyelte Lothár minden lépését. Fura egy fazon, meg kell hagyni. Aztán hallgatta válaszát.*
- Akkor te is egyke vagy. Nem valami jó dolog.
*Jegyezte meg és figyelte, ahogy a férfi magára kapja a gönceit és elindul. Se köszönés se semmi.*
- Viszlát.
*Kiabált utána, majd ő is felpattant és elindult a másik irányba. Még elég hosszú út áll előtte, így lépteit sietősre vette.*

/ Nagyon szívesen, máskor is! Very Happy /

A karakter dala
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 31
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-22, 6:18 pm

//Augusztusi
1. küldetés - Egy elf háza-Fatima Ferses//

*Az, hogy nem ide kelett volna mennie, az egy dolog. Az pedig már egy másik, hogy elirányjtották. Semmi támpont, csak úgy szadgáljon midnen előzetes eligazítás nélkül. Desmer le fogja üvölteni a fejét,...jobb esetben. De hát mi ő, hogy ismerje egész Lanuria térképét?A múltkori se volt a legátláthatóbb, mondjuk azt hozzá kell tenni, de hogy ez ami most megy, már neki fáj. Eddig is neki fájt, csak most az önérzete is kicsit,...hogy finoman legyenmegfogalmazva, csrobult. Elvárják a maximumot, a semmiért cserébe, s még segítséget, vagy egy kis támpontot se kap.
Nah mindegy. Ezt azért majd megemlíti, még ha dupla fejfáját is kap a sok ordítozástól.
Ahogy ment egyre beljebb a Nyugati szeglet fás, füves területein egy kis facsoprt mellett egy kis éplütszerüt pillant meg. Nem emberi kéz építette, talán egy tünéjé volt. Régen, úgytudja, it is voltak tündék. A halandóknak ezek a kecses és tüneményes népe. Persze ha belegondol az első tündével való találkozása, nemilyennre sikerült.
Valahogy úgy érzi, oda kell mennie. Meg kell nézni azt akecses kis épületet, egyedül elhagyatva ezen a kies helyen.*
Fatima Ferses
Éj elf
Fatima Ferses

Hozzászólások száma : 332
Életkor : 216
Munkahely : Vándor

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-22, 6:50 pm

*Végre elvitte azt a különleges gyermeket a titkos tündecsoporthoz. Ott biztonságban lesz. Legalábbis reméli. Bíznia kell Thalion jó döntőképességében. A munkát elvégezte, itt az ideje, hogy visszatérjen Olassyëbe. Fekete kancáján vágtat, minden fegyvere odakötve, plusz a kard az oldalán, na meg a bot is, és az egyik tőr az övében hátul, a másik meg elől. Meglát az úton egy házikót, s arra sétálni egy katonát. De nem csak azt látja. A ház fala be van omolva, s valaki kiabál. Fatima szinte nem is foglalkozik a katonával, a bajba került elfhez siet.*
- Jól van? Mi történt?
*Máris körbenéz, hogy hogyan szabadíthatná ki a nőt a romok alól. *
~ Nem tetszik ez nekem. Nem omladozásnak tűnik, ez nem a természet munkája. ~
*Ha már odaért a szőke katona, akkor biccent neki.*
- Üdv! Próbáljon segíteni. Esetleg hozzon vizet a hölgynek.
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-22, 7:01 pm

*Egy lovast vesz észre, mely meg lehetősen jól fel van szerelve, de a Katonaság semmi jelét nem látja. Amaz, nem foglalkozva vele, a romokhoz vágtad. vajon mi baja? Végül ő is észre veszi. Futni kezd, hogy a nőnek segíthessen. Azon, hogy az elf, mert odaérve látja azt is, hogy a nő egy elf, honnan hallotta meg előbb még csak nem is csodálkozik. Azt mondják a tündék jobban hallanak, jobban látnak, és a reflexeik is jobbak az emberkénél. Egy ember fel se tudná venni a versenyt egy tündével. Legalább is, ő így érezte. Hanem azért egy elf hölgy bármilyen jó képességű is legyen, még is csak egy karcsú, törékeny teremtés, s a követ majd ő veszi le a bajba jutottról. Bólint, de nem vízért megy. A másik tündéhez, mert odapillantva látja azt is, hogy az bizony egy tünde. Ráadásul szintén egy nő. Odamegy, és meg fogja a követ, azt amelyik a legnagyobb, s amelyiktől nem tud mozdulni a bajba jutott.*
-Ezt most felemelem. Addig próbáljon meg kimenni, jó?
*Mondja nyugtatóan, és kicsit bíztató mosollyal a tündének, majd a másikra néz, s egy biccentés keretében hozzá is intéz pár keresetlen szót.*
-Segjtsen neki, ha nem menne.
*Nem utasítólag beszélt, semmi esetre sem. Ez is csak egyszerű kérés volt, melyet vagy megfogad a másik vagy nem. Azzal megemelte a követ, kiszabadítva alóla a tünde hölgy altestét.*

Fatima Ferses
Éj elf
Fatima Ferses

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-22, 7:16 pm

*Nem vízért megy a férfi. Nagyszerű... máris ott van benne a jellemző "én vagyok a férfi, gyorsan teszek valami hasznosat". Csak nehogy rossz legyen a vége. A kő föl lett emelve. Fatima odanyúlt, de csak épp hogy arrébb tudták tolni a sérült nő bal lábát.*
- Nem jó... Több törmelék is van rajta. Kezdje előbb a kisebbekkel, dobálja félre. Mindjárt jövök.
*Majd elment vízért. ha már a férfi nem hozott. Nem haragudott rá, csak legszívesebben csóválta volna a fejét.*
~ Mind egyformák... ~
* Visszajött egy pohár vízzel, s megitatta a tünde nőt.*
~ Ki tudja, mióta fekszik itt mozdulatlanul.~
* Fatima is beszáll a kövek, s törmelékek elhordásába. Oda jutottak, hogy már csak a nagyobb kövek és gerendák maradtak.*
- Fokozatosan, s jól megfontoltan kell hozzáállnunk. Ha az egyiket megmozdítjuk, nehogy egy másik nagyobb gondot és fájdalmat okozzon neki.
* A tündéhez fordult.*
- Mondja, mi a neve?
- Alice.
*Fatima határozottan biccentett.*
- Kihozzuk innen, Alice.
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-22, 7:25 pm

*Felemeli, de mondhatni semmi haszna, és még le is szúrjak. Egy lemondó sóhaj, és csak most jön a neheze. Tegye úgy vissza azt a követ, ... mert félredobni nem tudná...., hogy ne okozzon nagyobb fájdalmat a nőnek, mint amennyit alapból is muszáj elszenvednie. Valahogy ment, habár a tünde felnyögött.*
-Bocsánat. Igyekszem óvatosan.
* Még nem ért vissza a lovas, de már a láthatáron volt, mikro Cloud újra csak ácsingózni kényszerült. ... azaz nem is. Fogta magát, és a kisebbekkel kezdve leszedegette a követ. A tünde, akinek a nevét közben megtudták, halkan tűrte a fájdalmakat, és a motoszkálást. A lovas is beállt hozzá, és ketten együtt gyorsan megtisztították a helyet, a tünde körül, s róla. Eljutottak odáig, hogy már csak a nagy kő hiányzott. Cloud kérdőn nézett a másikra.*
-Most?
*Nem akarja még egyszer elszúrni, ráadásul, látszik a másikon, hogy nem szívleli. Biztos valamilyen fejes lehet valahol. A kinézetén is ez látszik. Egy nemes tünde nő, valamilyen erősebb osztag élén, de ha nem is katona, biztos befolyásos illető.
Nem mintha személyesen irigykedne erre a nőre, csak éppen lerí róla. Ennyi. Meg aztán. Megtanulta, hogy a fejesek szava szent. Akkor legyen az amit ő akar.*

Fatima Ferses
Éj elf
Fatima Ferses

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-22, 7:41 pm

*Sikerült úgy ahogy figyelmesen a nagyobb törmeléket is leszedni a sérültről. Kisebb-nagyobb sikerrel fájdalommentesen. Majd már csak az utolsó nagy kő volt, ami a nő hasára esett.*
~ Akár bele is halhatott volna. ~
* Fatima a kérdésre a sérült mögé állt. Hóna alá kapott, a sérült pedig belekapaszkodott Fatimába. Elhelyezkedett az éjtünde, majd ráemelte szemeit Cloudra. Majd biccentett.*
- Most!
*Míg a férfi tartotta a követ, Fatima gyorsan hátrálni kezdett, magával vonva a nőt. Majd a nőhöz fordult. *
- Helyzetfelismerő bűbájt használok, rendben?
*Alice biccentett. Fatima hasonlót művelt, mint anno Ryden a griffjével. Majd komoly tekintettel nézett a nőre. *
- Elvérzel, ha nem használok mágiát.
*Letegezte. Ilyen helyzetben már más nem is számít. Most nem mindegy, hogy tegeződnek vagy magázódnak? Alice biccentett. Fatima a nő hasára tette a kezeit, s lehunyta szemeit. Majd mormolni kezdett. A végére meg is szédült, a földön kellett magát megtámasztani. Rázott egyet a fején, majd a katonához fordult. *
- Hozz megint vizet a poharába, kérlek.
*Majd a nőhöz fordult.*
- Jobban vagy?
- Igen... köszönöm!
*Mikor a katona visszatért, akkor tette fel a következő kérdést a nőnek.*
- Mi történt?
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-22, 7:57 pm

*A nő gondosan előkészíti a helyet, és csak az utolsó pillanatban adja ki a parancsot. Azonnal csinálja, jó katonához illően. Kihúzzák, és míg a nő a sebesülttel van el foglalva ő a kő lehelyezésével bajlódik. Mert hát az sem olyan könnyű. Végül a kérésre, inkább a saját kulacsát nyújtja. Lehet a nő azért nem akarta adni, nehogy kifodjon, de most miért ne? Fontosabb a víz gyorsasága, s ő most nem szomjas. Leoldja övéről, és odanyújtja a lovasnak.*
-Tele van.
*Majd hallgatja a kis beszéd utolsó foszlányait. Komolyan,, mereven állva pár lépéssel előttük. A "mi történt" kérdésre, Alice csak a fejét rázza.*
~Nem tudja?...vagy nem emlékszik?....
*Aztán eszébe jut valami. Körbe néz, kutatólag, mintha várna valakit, majd közelebb lép a tündékhez.*
-Elnézést.
*Kezdi szokásosan, mintha az is baj lenne, hogy él. Hát, két ilyen előkelő elffel együtt, nehéz eztaz érzést magába fojtania.*
-Nem volt önnél más is?
Értéktárgyak esetleg....
~talán elájulhatott az omlás következtében...

*Feltűnően csak ruha volt a hölgyön, még öv sem, pedig az a finom szövésű anyag megkövetelte volna. Várja a választ, de közben megint csak olyan sejtelme van, hogy nincsenek egyedül. Nem hallott, vagy vélt látni elsuhanni egy árnyat. Egyszerűen csak nem rézi biztonságosnak ezt a helyet. Ha válaszolt a nő ha nem, még el nézve, az erdő irányába, mond egy halk mondat foszlányt.*
-Ell.. kéne mennünk innen....
*Ezzel azonban elkésett. Amitől tartott be is következett. Pár lovas vágtatott közéjük, a kis rommá lett ház mögól. Egyértelműen az erdőből érkeztek, talán vártak kis rájuk. Mivel hátul voltak, és feléjük jöttek, pár lovas a két tünde, illetve Cloud feje fölött ugratott át egy kőtörmeléket. Végül bekerítették őket.
Az egyikük, nagy hangon kezdte sorolni.*
-Jó kapás, fiúk!
Egy gazdag elf, és egy kiskatona.
Ez utóbbinak, a ruhája is szépállapotban van, de talán rabszolgának jobb lesz, háhá...
Hahh?

*A többi vele együtt nevetett. Cloudék kárára.*

Fatima Ferses
Éj elf
Fatima Ferses

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-22, 8:19 pm

*Kulacsot kap. Az is jó. *
~ Ch... milyen segítőkész... ~
*Jól van, nem akarja bántani, csak hát, na... Mikor a szőke ott tart, hogy vajon voltak-e itt mások is, Fatima felé sandított.*
~ Nocsak... talán mégsem olyan egyszerű gyerek. ~
*Arra, hogy el kellene menniük, Fatima úgy felelt, hogy nem is nézett rá, csak a sérültre.*
- Azzal már elkéstünk. Itt vannak.
*Majd Alichez fordult. Elővette íta tőrét, s a nő kezébe nyomta.*
- Ezt fogd.
*Majd segítette az egyik falhoz támasztani. Ekkor jelentek meg a támadók, s körbekerítették őket. Fatima felegyenesedett, s rezzenéstelen arccal a szószóló felé tekintett. Arca határozott volt, tartása nemesi és magabiztos.*
~ Az én ruhám nincs szép állapotban?! ~
- Ch...
*Nem akart még ennyit se mondani, de valahogy kijött a száján. Előhúzta új gyönyörű hosszú kardját. *
- Tegyetek, amit akartok. De előbb meg kell küzdenetek érte.
* És várt. A szószóló újra felnevetett, a többiek vele nevettek. *
- Jól van. Kapjátok el őket! Ha lehet, élve. Csini ez a nőci, a szőke meg jó pénz lesz. Gyerünk!
*Hárman neki is iramodtak. Fatima kivédte az első támadást, majd lehajolt, így a támadója mögé került, s már suhintott is. Egy fejjel kevesebb.*
~ Fenébe... elég lett volna csak leütni... ~
*Hiába... nem tudja múltját megtagadni. Nem tud kiszállni harcos énjéből. Ha harcról van szó, akkor vérre megy. Halálosan. Úgy mozgott, mint ha táncolt volna. Mozdulatai határozottak voltak, mégis kecsesek. Közelébe se tudtak férkőzni a támadók.*
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-22, 8:37 pm

~Elkéstünk?
*Rámered a nőre.*
~De akkor miért nem szólt?
*Ezt viszont ha kjnozzák se mondta volna az elfnek. Lehet meg van a maga oka rá, habár a legutóbb is azzal a füstös képűvel megjárta. Jönnek a támadók, és ahelyett, hogy akármilyen békés utat választottak volna, egyből harc. Cloud megrökönyödve bámul az elfre. Le lehet olvasni rólla, hogy, "Ezt meg miért kellett?" Jönnek.
Felé is. Hárman. De felé nem olyan gyorsan. Láthatóan azok akik inkább szeretik ilyesztgetni az ellenfelüket, mint harcolni. Cloud így is eléggé meg van ijedve. Még ha le is győzik a csatlósokat, a vezért egy ugyanolyan füstös képű tünde, mint az az Al'eron. Oldalra sandít. A nő már eggyel végzett is.*
-Nah? Mi lesz kölyök?
talán a gatyába ment?

*Ezen mind a három röhögött egy sort. Cloud a kardjához nyúlt, de még nem vette lő. Az igazság az, hogy nem tudta volna. Túlságosan is ideges volt. Valójában eddig csak kézbesített, első nagy harca azzal a tündével volt, aki nem akarta megölni, de ezek itt, ha vét neki vége. ... illetve eladják rabszolgának. Milyen ironikus az élet. Azért állt be a katonaságba hogy ne rabszolgaként kelljen törlesztenie, erre most a katonaság miatt kapják el, és viszik annak. Azzal akis különbséggel, hogy most még csak nem is a családja miatti törlesztés miatt, hanem mert rosszkor volt rossz helyen.*
-Nézzétek! Remeg!
*Kiáltja az egyik. Cloud lepillantott a lábaira.*
~De én nem is...
*De bizony. Megálljt próbált parancsolni lábai remegésének, de csak alig volt hatása. Közben a tünde már kettőt is hatástalanított.
Ő pedig még csak a kardját se volt képes elővenni. Hát ennyi. Hasznavehetetlen.
Közeledik az egyik bandita.*
-Gyere csak babám, vagy jönnél magad is? Hehe...
Ha hagyod, megcsókollak, mit szólsz?!

*Azt szólta, hogy végre elővette a kardot, és rárontott.*
-Wáááh.....
*Nevetve kerülték ki, és egy eszes kis csapat játéknak köszönhetően, odaérve, hárítania kellett egy oldalról érkező csapást. Majd a trió utolsó tagja is meglengette a kardját, mire Cloud oldalazott, és kivédve még egyet csapott. Mögéjük került, épp annyi pillanatra, hogy meglássa a kínálkozó alkalmat.*
~Esély...
*Nem a karddal, a lábával rúgott egyet, s kettőt egymásnak ütött. Habár még fiatal volt, és gyenge. Tapasztalatlansága nem akadályozta meg abban, hogy ne ontson vért hiába.. vagy épp ezért volt ilyen, "könnyelmű". Mindenesetre sokkal jobbnak bizonyult, mint ahogy azt hitték róla. S hiába támadtak, Cloud mindet kivédte, a néhol kézre ütött, néhol meg vágott. Egyikük egy a lábát ért vágás miatt, el is esett. Jószerivel nem lesz gondja vele.
A vezér halkan nézte a két különböző kis csatát. Nem csinált semmit egyelőre.*

Fatima Ferses
Éj elf
Fatima Ferses

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-23, 10:19 am

*Az elsőt könnyű volt lenyakazni, hisz az csak lelkesedésből támadott. De a többi most már figyelmes volt. Míg Fatima harcolt, a kis szőke nem csinál semmit. Vagy inkább de, remegett. Az éjtünde hirtelen megszánta. Bár a csatára koncentrált, mégis volt lehetősége figyelni az ifjú harcmodorát, miután végre az elővette kardját. Fatima ebből tanulva megpróbálta rávenni magát, hogy ő maga is legyen kegyelmes. Épp szúrt volna, de megállt a kezeiben a kard.*
~ Próbáljuk akkor másképp. ~
*Oldalt állt ellenfelének, úgy akart szúrni, de így közelebb is volt hozzá, mintha szemből támadt volna. Így volt esélye mást is tenni. Hirtelen baljával magához rántotta ellenfelét, s akkorát belefejelt az arcába, hogy az összeesett.*
~ Gyakorlat teszi a mestert. ~
*Már csak egy támadt rá, az kicsit óvatosabb volt, és egy kicsivel jobb harcos is. Vele végül úgy "végzett", hogy egy lendülettel felugrott, s dupla lábbal rúgta arrébb a férfit, aki a vezér és három embere mellett repült neki az egyik romos falnak. Vele se lesz egy darabig gondja. Most a fiatal felé fordult, aki nem sokkal őutána maga is befejezte külön kis csatáját. Fatima a tünde vezérhez fordult.*
- Felesleges a további harc. Távozzatok!
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-23, 11:02 am

*Azonban rosszul látta a fejleményeket. Cloud épp hogy csak kitért a csapárok elől. Akár az is lehet, hogy az elsőt is csak véletlenül vágta meg. Ugyan jók a mozdulatai, de nem elég jók arra, hogy hatástalanítson két banditát. Hát ennyi. Talán ő az a fajta, akit a mesékben legelőszőr szoktak meggyilkolni, mert úgy se tudna mást csinálni a véletlenszerű halálon kívül. Azért jó lett volna még életben maradni. Hárít. Egyre csak védekezni kényszerül, és már-már ideje sincs támadni. Rájött a két bandita, hogy ha egyszerre, vagy gyors egymásutánban támad, szinte lehetetlen lesz a fiúnak visszavágni. Jön az egyik, túl közel van a kard. Rácsap, de ekkor oldalról suhintanak felé. Arréb ugrik, épp, hogy a fejét nem vitte le a kard, de a karját szépen végig szántja. Megáll. Hallkan, és nehezen veszi a levegőt. Nem akar kiáltani. Nem akar még ennél is gyengébbnek látszani, de ami megtörtént megtörtént. Nem fog boldogulni velük. Jönnek. Újra egyszerre. Pedig annyit gyakorolt eddig. Hupsz, hátra arc, s rohanni kezd a romok felé... ellenkező irányban van a lovas vezér és a három másik csatlósa. A két fickó utána. A tündével most nem foglalkozik. Valahol mellette állhatott meg, talán épp őt nézni, hogy szerencsétlenkedik.
Hallja még, ahogy a vezért felnevet.*
-Milyen harc?
A kis barátod a kardot se tudja rendesen tartani.
Nézd, hogy fut....

*Elszorul a szíve. Na igen... most aztán fut. De követik is, és talán titkon remélte is, hogy lesz alkalma kijavítani a csorbát becsületén. Beveti magát az egyik jobban megmaradt fal mögé, mire egyből ugrik utána az első odaérkező. Túl hevesen, és meggondolatlanul, ahhoz, hogy Cloud terve egésszé váljon. Először is, nagy szerencséjére, az egyikük jobb futó... másodszor, nem jobb mint ő! És ez mekkora megkönnyebbülés volt. Pedig azért a futás hasznos dolog, de nem a legvitézibb. Másodszor teljesen alkalmatlannak tartják a harcra, s habár ezt ő is így érezte, azért előnye is származhat belőle. Hiszen így nem várnak például egy olyan támadást, ami a jelen helyzetben egyértelmű lenne, és amit meg is lépett.
A kard markolatával a belépőt jól halántékon vágta, mire az eszméletlenül elterült a földön. A társa viszont túl közel ért, nem hagyták le egymást olyan nagyon, így Cloudnak csak egyetlen mozdulatra volt lehetősége. A kard a kezében lendületből, tiszta erővel indult meg a másik mellkasa felé. A bandita föntről a fejét célozta meg, hogy megszabadítsa tőle, ...talán elfelejtette, hogy élve kell nekik, azonban a vágás mely a közelség miatt mélyre sikerült, megakasztotta ebben.
Összeesve még nyögött egy ideig, majd elnémult. Cloud előbb az idegen lovasra tekintett, aki szinte táncolva végzett az ellenfeleivel, majd a vezérre, végül a holtra, aki miatta lelte halálát.
Előszőr ölt, és nagyon nem volt jó érzés. talán, meglátszott rajta, de már az elején is elég sápadt volt, talán nem, de szédült is.*

Fatima Ferses
Éj elf
Fatima Ferses

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-23, 11:35 am

*Úgy tűnt... de az ifjú mégsem bírja olyan jól a küzdelmet. Túl jó harcosok ezek itt, na meg tapasztaltak, nem úgy, mint ez a katona. Újoncnak tűnik, vagyis nem olyannak, aki már évek óta gyilkolászna. Fatima már azon morfondírozott, hogy közbeavatkozik, s megvédi a szőkét, de az végül elfutott. Erre felvonta a szemöldökét az éjtünde. Nem tudta, mire is kellene gondolnia, hisz a harcot elnézve, más megoldás nem nagyon volt. A tünde szavait szinte meg sem hallotta. Nem érdekelte. A romoknál történő kisebb csatát szemléli. Majd mikor a fiú ránéz, ő is visszanéz rá, s biccent neki egyet. Ezzel mondani akarta a következőket, vagy valami hasonlót: "ügyes vagy", "nem volt más megoldás", "megértelek", "igen, ilyen mikor először ölsz". Mert először ölt a fiatal, ez valahogy nagyon is látszik a mozdulataiban, arcvonásaiban is. Fatima csak ezután fordult a vezérhez.*
- Szóval ez nem volt harc. Értem.
*Nem fog támadni. most kivárja, hogy mi is következik.*
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime2012-08-23, 11:51 am

*Látja a tündében az elismerést, de valahogy keserű volt. Egyáltalában nem állt szándékában ez, és még nincs is vége. A vezér felé néz. Most sincs sok pénz nála, talán húsz darna, de még ez is megéri, ha van lehetősége kijutni innen. Előre botorkál, s járás közben igyekszik vissza venni a nyugodt tartását is. Kisebb nagyobb hibákkal megy is neki. A karja fáj veszettül, de most nem fog szólni érte. Azt nem lehet.
Kissé előrébb is megy lehagyva a tündét, aki közben szót vált a vezérrel.
Hadják a fiút, egyelőre senki nem mozdul meg, hogy megállítsa.
A vezér viszont látszólag ügyet sem vet rá, és Fatimához szól.*
-Ha megadjátok magatokat nem kell annyit szenvednetek.
De lehetek kegyetlen is ám!
Gondold meg szépségem.

*Hát persze. Az ott egy tünde, és talán megtetszett neki Fatima. Közben Cloud sem rest megszólalni. Első ízben, hangja kissé vékony, de hallható, és meg van benne a kellő eklhatározás.*
-A másik tünde balesete sem véletlen volt, ugye?
Talán csalinak használtátok?

-Hmp, miért?
Eddig nem esett le?

*Cloud vágott egy fintort.*
-Csak banditák vagytok. Ha pénz kell, akkor tessék.
*Azzal lecsatolta övéről a kis erszényt és az egyik lovas felé dobta. Egyből el is kapta és belenézve számlálgatni kezdett.*
-Tíz...
*Szólalt meg végül. A vezér felnevetetett.*

A hozzászólást Cloud Revan's összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2012-09-01, 6:56 pm-kor.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 2 Icon_minitime

Nyugati szeglet
Vissza az elejére 
2 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Keleti szeglet, a Remény tengerének partja

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: