LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Elonar erdeje

Go down 
+21
Carnë
Kőöklű Kimyne
Moozen
Ilsette Zinthe
Adria Belorian
Balál Tangeran
Thalion Órëa
Sylen
Grull
Kockázó
Mesélő
Sydney H. Low
Regélő
Alex Ian Keegan
Marius Dior
Akahana
Helna
Lust
Eclair
Roober
Sou
25 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 20  Next
SzerzőÜzenet
Marius Dior

Marius Dior

Hozzászólások száma : 181
Életkor : 48
Munkahely : Jelenleg nincs

Character sheet
Nép: Emberek

Elonar erdeje - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-10-25, 11:37 am

*A sárkány azt mondja, hogy már őt-hat napja itt vagyunk. Ez azt jelenti, hogy lassan letelik a hét.
Szomorúan néz rám. Mintha neki bármilyen dolga lenne ezzel. Maradhat, amíg akar.
Igazat kell, hogy adjak neki. Én sem tudom olyan kőszívűként elképzelni a nimfákat, hogy kidobnának az erdejükből.
Mondhatnám azt, hogy a vérük vagyok, legalább félig, de ez eddig sem volt rájuk komoly hatással.
Úgy látom, hogy férfi létem elég arra, hogy minél távolabb akarjanak tartani maguktól.
Apám mesélt erről. A férfiakról, akik miatt a legenda miatt Izra varázserőt adott teremtményeinek.
Egyáltalán nekünk, embereknek van istenünk?
Sou rákérdez a sebeimre.*
- Fájnak.
*Vallom be őszintén. Nem gondolok arra, hogy ezzel lelkiismeret furdalást ébreszthetek a sárkányban. Én tudom, hogy nem tehet a történtekről. Akár már a banditák is lehettek volna sárkányvadászok, vagy akár ők is elkaphattak volna.
Felnézek és a sápadt arcát látom.*
- Túlélem. Te rosszabb bőrben vagy nálam…
*Mit is mondhatnék még. Elonarról van ugyan véleményem, de most egyetlen nimfát sincs kedvem bántani. Egyetlen nimfa miatt.
És itt képbe jön az, hogy addig lehetek vele, ameddig itt maradhatok. Az pedig gyógyulásomig tart legjobb esetben.
Ha Sou válaszol, akkor csak most szólalok meg újra.*
- Azért vagyok itt, hogy itt találjak új életet magamnak. Nincs senkim, nincs hova mennem.
*Kis szünetet tartok. Nem tudom, hogy Sou mennyit látott belőlem és Kitanából. Jó lenne csak annyit mondani: MI.
Lehet, hogy mégis van valakim. De lehet-e? Van-e hangyányi esély is arra, hogy együtt legyek vele? Itt ül velem szemben egy kölyök sárkány. Ő még nálam is kevesebbet tud a lányokról. Ugyan adna tanácsot nekem? Bízni bízhatok benne. Ezt tudom.
De olyanban, ami Kitana döntése és az enyém, nem tudhat válaszolni.
Kinézek a napsütésbe. Nem gondolok rá, hogy ő is oda vágyik.*
- Jó lenne kimenni.
Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 74
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-11-07, 2:59 pm

Hümmögve bólint, miközben azon igyekezett, hogy kitalálja miképpen tudna némileg bővebb válasz kicsikarni a másikból. Mert az rögtön sejtette, hogy biztosan nem örömmel töltik el Mariust, fáj, de nem mindegy, hogy hogyan. Élesen, tompán lüktetően, esetleg inkább viszketés félén, netalán tán húzódik és az nem tetszik a szöveteknek. Ez utóbbi kettő már arra utalna, gyógyul és arra mérget mer venni hogy szépen, Kitana bizonyára nagyon ügyelt, hogy minden fertőzés messze elkerülje.
Mélán nézi a padlót, enyhén döntve oldalra a fejét. Már más kérdések járnak a fejében, minthogy honnan szedte az előzőeket, érteni ért a gyógyításhoz, de messze nem úgy, mint egy füvész és köze sem lenne egy vajákoshoz. Akkor még is honnét a vélhetőleg jó következtetés? Csak tekintetét emeli Mariusra, gyengéden mosolyodva el. Valóban nincs jól, de megvallva bele sem gondolt, hogy ez mennyire meglátszik rajta vagy sem. Mindig is világosabb volt bőre, még népe tagjai között is, de sosem volt beteges, de senki nem tulajdonított ennek jelentőséget, illetve egyetlen egy valaki még is, aki azóta is dédelgeti őrült ötleteit. Talán.
- Áá. – Tódítani próbált, de csak tiltakozásra futotta. – Már sokkal jobban érzem maga, vagy is, nem fáj semmim, talán a nyakam sajog, de az is inkább olyan, mintha beütöttem volna. Inkább csak .. csak kimerültnek érzem magam. – Megvonja a vállát. Jó módszer lenne a problémája orvoslására, méghozzá, hogyha elnyúlna az ágyon és aludna, a gondolat vonzó is és nem egyszerre. A kinti csendesen nyüzsgő világ most jobban érdekli, tényleg kikívánkozik … és meg is tette az első lépést, viszonylagosan gond nélkül sikerült két lábán megállnia. Igaz, messze nem mondaná, hogy stabilan áll, pedig úgy van, csak ő nem érzi az erőt végtagjaiban, azért tesz néhány lépést az ágy mentén, elővigyázatosságból. De hiába, kénytelen leülni és megadóan tovább bámulni a padlót, nem háboroghat, inkább csak hála hagyhatja el a száját, hiszen akár halott is lehetne.
- Valóban, jó lenne odakint. – Sóvárogva pillant az ajtó felé, aztán mosolyogva Mariusra. Noha gondolatai többsége sanyargató gúnyát húzott, akadt azért egy-két olyan, amelyik javított kedélyén, mint az is, amelyik a mosolyt festette arcára. Pedig csak elképzelte micsoda látványt nyújtanának, ahogy egymást támogatva próbálnak kijutni. Fájdalmas és kaotikus lenne, de talán egy jót tudnának nevetni, önfeledten, egy kicsit feledve borús gondolataikat. – Nem az én dolgom, de talán már van valakid .. és még ott vannak a szüleim, ők szívesen látnak, ha nem akarsz messze menni. – Szomorkássá válik arca, miközben pillanatig hezitál csak, hogy gondolatát ki e mondja vagy őrizze meg magának, de végül. – Milyen fura. Te itt nem maradhatsz, noha ide tartozol és ahová mehetnél, oda viszont én nem mehetek, míg itt megtűrnek. Meglehet erre mondják, hogy az élet nem igazságos?

Marius Dior

Marius Dior

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-11-09, 9:38 am

*Már az ágyon ülök. Elgondolkodok azokon a szavakon, amiket az imént hallottam Soutól.
Igaz az, hogy nem is látszik rajta komolyabb sérülés, de egyértelmű, hogy mérget kapott, és ha az egy sárkányra volt méretezve, attól én is kaphattam volna.
Nem tudom, mennyire speciális, hogy hogy hat egy emberre, de ha rám is hatott volna ugyanúgy, akkor már nem lennék itt.
Megrázom a fejem.*
- Nem tartozok ide. Anyám nem él már réges-régóta. Csak a népe él itt, de törvényük szerint nincs jogom itt élni velük. Még úgy sem, hogy vérük enyémmel rokon.
*Felsóhajtok, Kitanára gondolok, ahogy a nap java részében mindig.*
- Nem, az élet nem igazságos. Sosem volt az, de nem panaszkodok. Nekem kell megteremteni a saját életem. Ha úgy élem, ahogy nekem tetszik, akkor én fogom irányítani. És úgy lesz igazságos, ahogy én akarom.
*Óvatosan hátradőlök az ágyon. A sebeim húzódnak, fájnak, de erősebbnek érzem magam, mint korábban.*
- Nevelőapám mondta mindig: „Ne aggódj a sors miatt, fiam! A végzetről majd gondoskodik Ritalea istennő. Élj úgy, hogy ha visszanézel eltelt napjaidra, ne legyen okod szégyenre!
*A fejem Sou felé fordítom.*
- Nekem nincs okom szégyenre.
*Azért ott bújkál bennem a kép, hogy apám szavaival éljek, hogy a végzet istennője nem a Kitanával közös sors fonalát tartja kezében, ha engem néz, és harcolok is ellene. Úgy érzem, ha vele nem, akkor senki mással. Néhány nap múlva talán már mennem kell. Itt kell hagynom őt is és Sout is. Akkor megint csak Storm lesz mellettem, de mi céllal lovagolok majd ki e fák közül? Még mindig nincs saját célom.*
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-11-17, 2:04 pm

Egy égi beszélgetés foszlányai tűntek elő a homályból, édesanyja csengő hangján adva át a szavakat: mindenki oda tartozik, ahol jól érzi magát és annak nem kell egy adott helyen lennie, sőt, helynek sem muszáj lennie. Mert lehet az egy, egy patak partja, vagy egy szeret személy is, az a fontos, hogy ott boldog legyen a lélek. Ezzel Sou is egyetért, még ha érzi benne a finom kis hibákat. Semmi sem ilyen egyszerű, a boldogság sem jár egyedül, mindig van mellette kétely, újdonság, bánat, választás lehetőségként vagy kényszerként. Mindenki maga dönt, ahogy az élete felöl is, merre fordul a képzelt elágazásnál, a könnyű utat választva ezzel válva tanán mások szemében rossz emberré, vagy a nehezet, ami által felszínre törhet benne minden szelídség, kedvességgel átölelve. De még ez sem ilyen egyszerű, hiszen hol van megírva, hogy mindig a könnyű út érleli meg a gonoszakat és a nehézséggel teli adja meg a világ hőseit.
Éppen csak bólogat a szavakra, amik gondolkodásra késztetik. Hiszen neki sincs célja, voltak, de azok szertehullottak, akárcsak otthona, szeretne megkapaszkodni valakiben, aki elindítja, saját értelmet adva a létezésének. Most még csak van, de mindössze valóban azért, hogy bejárja Lanuriát? És utána? Ha komolyan ezt szeretné, egy év is elég lenne, mindenhová eljutna, minden nevezetességet és névtelen szépen láthatna legalább egyszer, hiszen sárkányszárnyai bárhová elrepíthetik. De mi lesz utána? Talán nem véletlenül gúnyolták társai szélnek, éppen úgy lézeng, feltámad, majd szinte eltűnik, céltalan, mint a szél.
- Talán tényleg így kell élni, én nem tudom. – Tapasztalatlan, fiatal, még inkább csak egy kölyök, akinek muszáj felnőnie a helyzethez, mert ha nem elvész. Talán. Lehajtja fejét, elbújik előre hulló hosszú tincsei mögött. Még nem kéne ilyen kérdésekkel foglalkoznia, még is megfordulnak fejében és valahogy ettől egyre üresebbnek érzi magát. Mintha elpárologna belőle a vágy az új ismeretek felé, hogy szeressen és viszont szeressék, hogy hasznára legyen valakinek és ne csak haszontalanul bóklásszon a nagy világban.
- Azt hiszem, bölcs gondolkodása volt az nevelőapádnak. – Elhalászta arca elől a szőke szálakat, mikor felemelte a fejét. – Viszont veled ellentétben én szégyellhetem magam, nem olyan nagy bűnt követtem el, de még is csak megszegtem a szavamat. – A könyvespolc felé pillant, majd újra a padlóra vetette tekintetét, de most nem érez semmit. Bűn lett volna, hogy kinyitotta azt a könyvet? Joga volt tudni azt, amit beleírtak. Most már inkább csak mérges, igen, egyre határozottabban érzi, hogy dühös az öreg sárkányra és szíve szerint most azonnal fellapozná az összes Níbe által írt könyvet.
- Belenéztem az egyik könyvbe az első nap reggelén. – Hallotta a lépteket, nem kellet volna kimondania a szavakat, de úgy érezte Mariusnak képes elmondani, még ha Níbe hallja is. Eddig is sejthette, most még is elsőre megrökönyödve áll az ajtóban, füves kosarával a kezében, de az hamar asztal lapjának csapódik. Ilyen talán még sosem volt az öreg sárkány, dühös volt és most a féltett kincsként kezelt Sou felé irányultak ezen indulatai. Azonban megállt alig néhány lépésnyire az ágytól és várt, várta, hogy Sou felemelje a fejét, de ő nem tette.
- Nem most beszé...
- Miért? – Vágott Níbe szavába, Soutól még talán sosem hallott ridegséggel. Az idős sárkány tétován az emberre nézet, aztán eltökélten a fiatal sárkányra. Közelebb lépet, fél térdre ereszkedve várt egy kicsit, fürkészte a reávetülő lelket. Úgy látszik nem csak Sou vétett, hanem az öreg is, ám Níbe bűne nagyobb és erről hallgat, hallgatni is kíván.
- Mert most kimerült és ingerült is vagy. – Szólt csendesen és megkockáztatta, hogy megérinti, de ujjai el sem érték a vállát mikor Sou elütötte a finoman ráncos kezet. Nem szólt, de elfordította a tekintetét, próbált megnyugodni, mert hiába gyenge most az ereje, az érzés, ami fellobbant benne felszította azt. Igaz, a tárgyak csak finoman rezdültek meg, de érezhető volt a meglóduló áramlat a szobában.
- Jobb lesz, ha most magatokra hagylak benneteket. – Níbe lesütötte a szemét, óvatlan volt és felszította a Holló iránta táplált gyűlöletét, tudta, hiszen már most többet tudott Souról, mint ő saját magáról. Csendesen és gyorsan hagyta el a házát, de ez nem változatott azon, hogy Sou a takaróból igyekszik a legkisebb szuszt is kipasszírozni olyan erősen markolja és tekintetével sem engedi a vastag anyagot. Még nem nyugodott meg teljesen, de saját és a ház, de leginkább a még benne tartózkodó érdekében, igyekszik. Nagyon igyekszik.

//bocsánat a késésért, csak egyáltalán nem volt ötletem a válaszhoz : ( //
Marius Dior

Marius Dior

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-11-18, 5:17 pm

//Ahhoz képest...hűűű...akarom mondani, ez igen! Very Happy//

*Sou igencsak bánatos benyomást kelt. Nem is tudom, láttam-e valaha így és belegondolva, hogy ő ugyanaz a nagy, fehér sárkány, aki nemrég az életem mentette meg, nagyon nagy a különbség.
Szavaira csak bólintok, az öreg lovászt, nevelőapámat én is bölcs és jó embernek tartom. Fáj, hogy már nem lehet velem.
Mintha nagy bűnt készülne bevallani nekem, és úgy is van, csakhogy a véletlenek ma nagyon kiszámíthatatlanok. Épp az öreg sárkány füle hallatára mondja el, hogy belenézett valamilyen tiltott könyvekbe.
Nem hallottam Níbe lépteit, de ahogy bejön, én inkább visszahúzódok a helyemre.
Ki akarok maradni a két sárkány ügyéből.
Látom, hogy az előbb még megbánó magatartása most inkább dühös. Az öreg sárkány, akit eddig szinte félve tisztelt, most egészen tisztelettel bánik Souval.
Nekem ez új. Az udvarban megkövetelték, hogy mi tiszteljük az időseket, és nem fordítva.
Nem akarok találgatni. Nem is tartozik rám.
De azért kíváncsi vagyok rá.
Ami két sárkányt ennyire indulatossá tesz, az már csak nagy dolog lehet. Talán emberként meg sem érthetem.
Leginkább az számomra furcsa, hogy az öreg sárkány távozik vert hadként és Sou tűnik inkább győztesnek ebből a titokzatos eseményből. Úgy, hogy valójában mi vagyunk a vendégei Níbének.
Majdhogynem tátott szájjal nézek a kisiető Níbe után, aztán kérdőn Soura.
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy sárkány. Félnem kellene tőle?
Nem szólalok meg. Csak ő mondhatja el, és csak ha akarja. Ha nem akarja, elheveredek az ágyon, hogy pihenhessek.
Kitana is eszembe jut. Jó lenne, ha visszajönne.*

Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-11-22, 3:16 pm

Lassan elül az indulat, megmenekül a takaró is kis harci sebeket szerezve csak a finoman hegyes körmöktől, de még mindig makacsul rajtat tartja a szemét. Mintha csak most vette fel hobbijai közé a szövésben lévő csomók és kis négyszögek megszámlálását. Igazából viszont, fél, de még negyedmaréknyira való gondolat nélkül üldögél, most kezdi csak felfogni, hogy mit csinált és bár józan ésszel úgy látja szégyelnie kéne magát, ennél több késztetést nem vél felfedezni magában. Csak a kódorgó szavak hintik a nyugalmat felé „Megérdemelte!”, csak fájóan cseng utána „Többet is …” és ez szüli meg a kérdést. Miért? Talán nem emlékszik valamire, ami ennyire ellenszenvessé tenné számára az idős sárkányt? Meglehet, még is kételkedik benni. De nem is akar Níbevel foglalkozni, elég megemészteni, hogy oda az utolsó remény is rá, hogy az írott szó hamis legyen, mindig igaz hát, egytől egyig.
A csend megül a szobán, a szövetek finom zizzenése és a lélegzett adja minden neszét, ezért könnyebb meghallani a kinti csacsogó életet. Megjelenik a tó, fodrot vető csobbanásaival, az erdő midőn levelei susognak a lenge szélben, a parányi állatok, mókusok talán, de a madarak biztos. Szakadatlan fúják kis daluk, hallgatja jól esően, megfeledkezve arról is, hogy nincs egyedül, csak mikor roppan az ágy rezzen össze és fordul a hang irányába. Elfordítaná fejét, még sem teszi, pedig rájött a hibájára. Ha így is tette volna, nem most kellet volna, vagy legalább is nem itt.
- Sajnálom, nem kellet volna. – Őszinte bocsánatkérés volt, amire Níbe még csak nem is számíthat, Marius viszont mindaddig igen, míg olyat nem tesz, amivel elveszthetné Sou bizalmát. Ő sem ücsörög tovább, eldől az ágyon, már nem érzi szükségét annak, hogy beszéljen, vagy hogy hallja bárki hangját, csupán csak nyugalomra vágyik. Szorosan zárja össze szemeit is, hogy kirekessze a fényt, ami bármennyire is hívogató, nem akarja látni, ahogy beszélni sem kíván az előbbiekről. Az álom viszont mintha rá orrolt volna meg, hosszú-hosszú ideig nem volt hajlandó elérni, s mikor a külvilág megszűnni látszott, egyes részeit megtartotta. Nem is csoda, hogy órákkal később felriadt. Nem zaj verte fel nyugalmából, csak a karja, mi eddig fejét tartotta párna helyett és most már igen nagyon elgémberedett. Csendesen ült fel, elnézve Marius felé, aztán ki, még világos volt és nem tudott tovább ellenállni.
Pontosan nem is igen tudta hogyan sikerült eljutnia az ajtóig, de azon kapta magát, hogy a félfában támaszkodik és nincs is annyira kimerülve. Ezek szerint jót tett a déli, esetlek délutáni szunyókálás. Mielőtt azonban kiléphetett volna egy ismerős alakkal találta szemben magát, Kitana tért vissza és igyekezett volna Sout visszaparancsolni, de megmakacsolta magét és megnyugtatta a nimfát, hogy odakint fog aludni. Azt ugyan nem tette hozzá, hogy mindenki jobban jár, főként, ha a ház ura visszatér. A kezdeti gyorsaság után, meglehetősen lassan jutott el a ház mellé, a kis tisztásra, ahol nemes egyszerűséggel addig próbálkozott, míg maga mögött nem tudta hagyni az emberi testet. Kényelmesen összegömbölyödött a napon, akárcsak egy kiscica, de cseppet sem volt álmos, így jobb híján, az égen átvitorlázó fellegeket figyelt, egészen addig, míg bele nem sajdult a szeme a folytonos felfelé nézéstől, de a tavon is volt látnivaló, sőt, ha úgy vesszük még mulattató is volt, ahogy a hattyúk egymást tisztogatták. Kicsit irigyelte is őket, valamiért szívesen megmártózna a tóban, majd esetleg holnap, vagy az után. Hamar eljön.

//: )//
Marius Dior

Marius Dior

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-11-23, 4:27 pm

//Na, akkor "ugorgyunk" egy keveset! Very Happy//

*Úgy látom, hogy Sou szerint sem az én ügyem ez. Zavar is és meg is könnyebbülök.
Ez emberi kíváncsiság miatt zavar, érdekel, mi lehet az az ügy, ami a két fehér sárkányt, az öreget és a fiatalt, így egymásnak ugrasztja. Eldőlök az ágyon.
Lehet, hogy fáradtabb is vagyok, mint egyébként lettem volna.
Viszont más dolgok is vannak. Lehet, hogy a gyógyitalok teszik, de sokkal többet alszok, mint szoktam.
Nem ébredek fel sem Soura, sem pedig nem teljes csendben hagyja el a házat.
Amikor felébredek, már másnap van, és Kitana ott van mellettem.
Ha visszaemlékszek majd, minden sérülésem, gyengeségem ellenére életem talán legszebb napjai következnek.
Amíg Sou és én is lábadozunk, a nimfa ritkán mozdul el mellőlem.
Nem beszélünk arról, ami köztünk történt, de ha a két sárkány elhagyja a házat, valahogy mindig találunk alkalmat titkos érintésekre, és lopott csókokra is.
Kitana sem húzódik már el annyira, mint régebben, s az óvatosságunk is tovább csökken.
Lassan, a sebeim már nem akadályoznak a mozgásban.
Stormot is meglátogatom.
A ló úgy örül neki, mintha hetek óta nem látott volna. Cserébe lecsutakolom a tónál.
Kitana pedig diszkréten a háttérbe húzódik ilyenkor. Pedig sem én, sem a ló nem idegenkedünk tőle.
Sou és Níbe korábbi és esetleges későbbi súrlódásai valahogy elkerülnek, hacsak nem avatnak bele engem is.
Minden jó véget ér egyszer és ez az egyszer most érkezik el.
Kitana helyett egy újabb nimfa jelenik meg, akivel eddig nem találkoztam.
Azt mondja, hogy Elonar látni akar. Kitanát küldi értem egy későbbi időpontban, addigra legyek készen.
Amikor Kitana megérkezik, látom rajta, hogy igen lehangolt. Ezúttal nem törődünk azzal sem, ha Sou jelen van, vagy akár Níbe.
Átkarolom a derekát és magamhoz húzom, ő pedig a vállamra hajtja a fejét.
Hamarosan indulnom kell az Úrnő elé.*
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-11-25, 6:37 pm

Úgy lett, ahogy mondta. Kint aludt finoman a ház falához bújva, álma is nyugodt volt, zavartalan is és kora reggel már hűlt helye volt. Nem akart visszamenni a házba, erre nem is egy oka volt, de a sétálás még mindig nem képezte a túl jó ötletek szerves részét. Még is meglepően messzisre sikerült eljutnia és útját is leginkább az egyre szűkebb hely jelentette a fák között. Nem egynek vette ugyan igénybe a segítségét, hogy nekik támaszkodva pihenhessen, de el is bajlódott az alacsony ágakkal, amik leginkább sörényébe kapaszkodtak bele előszeretettel és csak utána akadtak fen komiszul szarvain. Egy bizonyos nimfa még is rátalált, habár ez egy kezdő erdőjárónak sem lett volna őrdöngős feladat, csak az avarba maradt nyomokat kellet volna követni, aztán a nagy zaj nyilvánvalóvá tette volna, hogy helyes az irány és végül. Ritka látvány egy sétáló fehér dombszerű valami az erdőben, esetleg télen, de, akkor sem sétálna.
Egy kulacs került volna hozzá, de szerény kis mágiája révén egyben tudta volna csak lenyelni, bár akkor legalább nem kellet volna megküzdenie a tartalmának förtelmes ízével. Így esett meg, hogy szándékaival ellentétesen visszatért a kis ház közelébe és mint bármely háziállatnak egy méretes edénybe öntötték a gyógyfőzetét. Igazán hálás volt a segítségért és meg is köszönte, sőt, amennyire a hölgyet szóra lehetett bírni, még beszélgettek is. Gondolatterelésnek nem is volt akármilyen, mert sok érdekeset hallott és megnyugvásul szolgált számára az is, hogy Aleananak sem esett baja, jól van, csupán más teendői is akadtak. Nem számítottak arra, hogy ilyen hamar lába kél az egyik betegnek.
Az elkövetkező napok is hasonlóan teltek, nagyon keveset tartózkodott a ház közelében, ezzel ugyan nem csak Níbet kerülte el, aki időközben azért fel feltűnt, rendbe tenni a házat és feltöltenie a készleteit. De ez alatt az idő alatt még az idős sárkány is több szót intézett Mariushoz, mint Sou, aki jószerével csak köszönt, aztán méreteit meghazudtolva gyorsan eltűnt, gyakran keresve fel azt a kissé mogorva nimfát, akivel mindössze egyetlen egyszer beszélgetett, mivel, azóta sem szóltak egymáshoz, csak együtt voltak, pusztán a jelenlétükkel nyújtva társaságot a másiknak.
Aztán az egyik nap reggelén meglepetéssel szolgált, csomagolatlanul, de ruhában egy csapat gyermeket hozott magával. Ennek örülnie kellet volna, de ahogy a mondás is tartja: az örültek és a gyerekek kíméletlenül őszinték, kapott hát hideget és meleget is, talán egy kicsit több rosszat. Az óvatos tartózkodásukból, azonban szinte észrevehetetlenül tértek át egy másik lelki állapotba, ahol már szinte semmi félelemérzettel vették igénybe Sou egyes részeit a játékhoz. Élvezte! Na, nem pont azt, hogy megszabadítják néhány tollától és megtapossák védtelen farkincáját, sátrat igyekeznek csinálni a szárnyaiból és végezetül, hogy mint nőnemű lények mindent elkövetnek, hogy szalagokat fonjanak a sörényébe. Ám pont ezek számbeli hiánya adja szabadulásának lehetőségét, így a ház mellé telepszik le, abban a reményben, hogy idáig nem jönnek el. ~ Hogy szedjem ki ezt, úgy, hogy ne szakítsam el? ~ Felfelé fújta a levegőt, hogy más helyre sodorja a szeme előtt táncoló leginkább zöldnek nevezhető színű szalagot. A hangokra azonban felfigyelt, hihetetlen, de amióta nem vette fel emberi alakját elképesztő gyorsasággal gyógyult és ezzel együtt szinte a teljes ereje visszatért, még sem kívánkozott humán alakba. Most sem tette meg, csak nyakát nyújtotta előre, kukucskálva, de nem számítva arra, amit látni fog és valószínűleg csendben és igen gyorsan vissza is húzná a fejét, ha nem lenne nyilvánvaló, hogy észrevették.
- Nem .. – Elmosolyodik, megfeledkezve kissé magáról. – nem akartam zavarni. – De még sárkánypofáján is látszik, hogy hamar észrevette, hogy valami történt, méghozzá valami nagyon nem jó. Első gondolata az volt hogy talán Níbe sértette vérig Kitanat és Marius, de ez hamar eltűnt a felejtés homályában, ez az ilyen kicsinyes dolgoknál sokkal mélyebb. Végül sutba dobva a találgatásokat, inkább kérdezett. – Mi történt?
Marius Dior

Marius Dior

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-11-29, 4:44 pm

*Nehéz ez. Nagyon nehéz.
Kitana hozzám bújik, de most nem érzem azt a felhőtlen örömöt, mint az elmúlt napokban. Úgy érzem, hogy jóvátehetetlenül elszálltak azok a pillanatok.
Régen el sem tudtam volna képzelni, hogy itt vagyok egy nimfa oldalán, a nimfák titokzatos erdejében, amit az emberek inkább széles ívben elkerülnek.
Apám mesélt csak róla. Ő mesélt a nimfák szépségéről is. Ő is találkozott eggyel, aki végül az édesanyám lett.
Az, hogy most itt vagyok, annak köszönhető, hogy valami idegen hordák megtámadták egy hajnalon a Dior kúriát.
Valószínűleg kardélre hányták a teljes udvart, nevelőszüleimmel, apám családjával, féltestvéreimmel, cselédekkel, katonákkal együtt.
Ephenezert is csak halálos sebbel sikerült kihoznom onnan.
Nagyon gyorsan futnak végig rajtam az emlékek. Most előjöttek. Menni készülök. Tudom, hogy Elonar úrnő elküld az erdejéből és Kitana nem jöhet velem.
Elmondta már, hogy ez a törvény, Izra védi őket, mert ha minden férfi megkaphatná az erdő szépségeit, akkor fajuk már rabszolgasorban tengődne, vagy kihalt volna.
Ez persze nem vígasztal, ahogy a hirtelen betekintő sárkányfej sem.
Soué. Meg tudom különböztetni az öreg Níbe fejétől, pedig azt sokkal kevesebbet láttam. Ebben segít a szeme előtt lengedező zöld szalag is. Níbe sosem hordana ilyet. Túl komoly hozzá.*
- Elonar hívat.
*Közlöm vele a hírt, közben magamhoz szorítom Kitanát.
Érzem, hogy sír. Ez a kemény, bátor nő, aki századokkal idősebb nálam, sír.
Nekem is összeszorul a torkom.
Így szólok hozzá.*
- Indulnunk kell.
*Próbálok a leggyengédebb lenni. Hiába is akarnám kitolni az időt, nem tehetem. Elonar jó volt hozzám. Befogadott az erdejébe. Igaz, hogy csak rövid ideig, de akkor is. Időt adott, hogy megismerhessem anyám világát.
Arra is, hogy felgyógyuljak, mikor megsérültem a sárkányvadászokkal vívott harcban.
Ki is zavarhatott volna egyből. A törvényük előírja, de nem tette.
Hálásnak kell lennem neki. Nem akarok egyedül menni elé. Ha Sou is jön, akkor Kitana is uralkodni fog magán, amikor Elonar elmondja, amit akar. A sárkányra vetem pillantásom.*
- Velünk tartasz?
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-12-03, 4:22 pm

Csak két szó, de mint mondják a lényeg elmondásához nem kell ódákat szőni, most is elég volt ez a kettő, hogy minden tekervényes fejtegetést egyszerre és végtelenül egyszerűen oldjon meg. Előrébb lépett barátaira emelve tekintetét, szomorú volt így látni őket, hiszen a vak is tisztán érezhette, hogy nem pusztán kedvelik egymást, szeretik az idő rövidsége ellenére mélyen és őszintén egymást. Olyan szívesen szólt volna néhány bátorító szót, nem lesz baj, de a nimfák törvényét ismerte és hiába tartotta ez esetben merő butaságnak, tudta, hogy nagyobb jót szolgál.
- Értem. – Mi mást mondhatott volna? Nem hiteget és most más felé terelni a szót is hiábavaló volna, csak hogy azok a szomorú vonások átformálódjanak. Egyikük sem gyermek már, hogy lelkes bíztatással megnyugodjanak, mert minden rendben lesz?! Igen, minden rendben lesz, a nimfák népének élete visszatér a rendes kerékvágásba, noha itt van Níbe és ő is, férfiak, akik maradhatnak, pedig a szerelem az ő szívüket is megkörnyékezhetné. De, talán mert Elonar tisztában van vele, hogy az idős sárkány, bár mutathatná magát délceg ifjúnak is, akkor sem változna, hogy szíve kőből van. Vele ellentétben Sou fiatal és akár könnyen kaphatna bármely leány után, de lelke túl szabad, hogy minden szeretetét egy személynek adja. A gyöngysárkányok szívét csak egyszer lehet elrabolni és az, az örökkévalóságig tartó kapocs lesz, ha lesz Sou esetében.
Egészen közel lép a szomorú pároshoz, de fejét egészen közel elemeli hozzájuk, lentebb tartva finoman érintve meg őket orrával. Egész halk morgó hangot adva, ami így inkább dorombolásnak hat, mert nem talált egyetlen árva betűt sem amivel közelében járna annak az érzésnek, amit ki szeretne fejezni, ezért érint, akárcsak egy, az ösztöneire hallgató kutya. Mikor Marius újra megszólal húzódik visszább, csendesen szemlélve tovább, bolond gondolatait próbálva elcsitítani, hogy megy ő Marius helyett, meg hogy még rá fér a pihenés, Níbevel is szóba állna, ha tudna segíteni. De tényleg jobb lenne még néhány napot kicsikarni? Ezzel a kérdéssel együtt érkezik barátjáé is, amivel meglepetést okoz Sounak. Valamiért úgy érezte, hogy így is jobban beleütötte az orrát, mint illet volna és hát akárhogy is nézi, túl bensőséges, hogy ő ott legyen.
- Amíg engednek, szívesen. – Nem igazán fedezi fel a kérés okait, inkább csak érzi és ezért most esze helyett, a szívére hallgatva válaszolt. Megvárta míg a pár megindul és kissé lemaradva mögöttük szegődött a nyomukba, járt már az elmúlt napok alatt a „városban”, nem aggódott, hogy jelenlegi állapotában be e fér, mert meglepő módon, mindenhol kényelmesen elfért, méghozzá úgy, hogy semmiben sem tett kárt. Szokatlanul csendesen ballagott, nem akart még több bánatot okozni, hogy kérdezősködni kezd, mikor szóltak és hogy egyáltalán döntött e már Marius merre megy tovább. Ha érdemes arra, hogy ezt elmondják neki, akkor kérdés nélkül is megtudja majd.
Marius Dior

Marius Dior

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-12-05, 2:59 pm

*Valahogy úgy érzem, hogy Sou mára barátommá vált. Csak legfeljebb hetekben mérhető az ismeretségünk.
Azt hiszem, hogy az, amin keresztül mentünk, egymás életének megmentése is sokat számít.
Emberként lehet, hogy nem is találtam volna hasonlót. Storm után már ő következik számomra a listán.
Ez a lista sajnos nagyon rövid.
Örülök, hogy nem akar áltatni szép szavakkal. Nem jönne most jól. Valahogy ez az egy szavas hallgatagsága még felnőttesebbé, férfiasabbá teszi a szememben. Nem tudom, a sárkányoknál ezt hogy határozzák meg. Emberként gondolom így.
Tudom, mi Elonar döntése, megmondta korábban is.
És Ephenezer múltja miatt sem lehet más a döntés.
Nem akarhatja, hogy megismétlődjön a harminc évvel ezelőtti múlt. Igaz, én így születtem, de egy a nimfái közül a történek miatt el is ment.
Nem hiszem, hogy a szemében felérek népének egyetlen tagjával is.
Én sem tudom, miért jó nekünk, ha ott lesz. Együtt jöttünk, együtt voltunk ott. Egy barát támogatása lehet, hogy sokat fog számítani.
Erőt veszek magamon. A csomagjaimon nem sok összeszedni való van. Vállamra kanyarítom és elmegyünk, nyomunkban a sárkánnyal Stormért. Nélküle nem hagyom el az erdőt.
A lószerszámot is felteszem rá, de nem ülök a hátára, sőt nem is vezetem. Jön ő magától is velünk. Úgy látom, Souval szemben sincsenek már ellenérzései.
Teljes csendben megyünk út közben. Bennem sok minden kavarog, de Kitana kezét el nem engedném Elonar minden kincséért. Sem.
Mit nyertem azzal, hogy eljöttem ide? Van-e értelme neki? Csak két összetört szív marad utánam. Egy sárkány barát, akivel lehet, hogy soha nem találkozok többet.
Láttam anyám régi fáját. Tudom már, hogy ez mit jelent. Többet tudok a nimfákról, mint az emberek többsége.
Túl gyorsan gyógyultam fel sebeimből. Talán a bennem csörgedező nimfa vérnek is köszönhetően.
Arra jó volt, hogy a Dior-ház bukása már csak egy egyre tompább, fájó emlék maradjon.
Magam mögött hagytam, ahogy akkor a halált, a tüzet és a füstöt is.
Nem akarom, hogy véget érjen ez az egész. Nem itt és nem így.
Kitanával akarok maradni, de tudom, hogy ő nem jöhet velem.
Kötelességei vannak itt.
Észre sem veszem, hogy már Elonar háza előtt állunk. Az ajtót őrző nimfa Soura néz. Az ajtón a sárkány már nem fér be. Nem állja útját, amikor beenged minket.*
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-12-08, 9:29 pm

- Marius. – Szólalt meg, mikor elérték Elonar lakhelyét. Tekintete egy rövid időre az ajtóra és a mellette álló őrökre esett, még biccentett is feléjük finoman, amolyan köszönés féle képen, aztán a párra figyelt. – Jobb lesz, ha én idekint megvárlak benneteket. Még is csak, személyes ..nem de bár. – Ügyelt rá, hogy ajkai mozdulatlanok maradjanak és helyette hangjának színével játszott, egy cseppnyi bíztatást csempészve a megértő szólamokba, parányi mosoly éllel fűszerezve meg. Megint előkerült a kettősség, menne, de nem tartozik oda igazán, eddig elkísérhette őket, de innentől nekik kell az Űrnő elé. Ám megvárja őket, mindenféle képen.
Igyekezett nem szomorú tekintettel követni őket, legalább is addig, míg el nem tűnt alakjuk az ajtó mögött, mert a fának már nyugodt lélekkel szegezhette. Persze nem sokáig, hiszen nem maradt egyedül és azt is érezte, hogy hiába szokták meg a tudatot, hogy a közelükben nem csak egy, hanem két sárkány is él, valahogy látszott rajtuk, hogy zavarja őket. Talán nem ez a megfelelő kifejezés, de valahogy Sou csak ezt találta és valahogy meg is tudta őket érteni, túl sok rossz kering a népéről és nagyon kevés jó, vagy még inkább semmi. Viszont emberi alakját már napok óta nem vette fel, igazság szerint, meg sem próbálta és valamiért most sem vitte rá a lélek, talán éppen azért, hogy váratlanul meg ne gondolja magát és lépjen barátja utána. Hogy elkerülje azt az esetet, hogy valami ős sületlenség mesével megpróbáljon kicsikarni még egy kis időt, csak rontana a helyzeten, ez csak egy érzés és bár ott duruzsol a fülében, hogyha meg sem próbálod sosem fogod megtudni. Még is inkább, leheveredik, összehúzva magát, hogy kisebbnek tűnjön, bár itt a dús zöldben csak része veszik el nagyságának. Kinyújtotta mancsait, egymásra fektette őket, hogy fejét kényelmesen hajthassa rájuk.
~ Ez szabály ide vagy oda, annyira nem igazságos. ~ Morgott magában. ~ Tudom, hogy különlegesek és még azt is, hogy így a legjobb, de azt kötve hiszem, hogy a nimfák között mindig csak nők születnek …~ Ezt valahol kezdettől fogva furcsállta, hogy férfi nem teheti be a lábát és akkor vajon, hogy születnek a nimfák. Konkrétan sosem kérdezett rá és amit Aleana mesélt, számára még mindig kicsit furcsa volt, de az is meglehet, hogy csak átsiklott valamin és ezért nem áll össze számára kerekké az egész történet. ~ Ő vajon hova jutnak, Mariusnak ott volt az emberi apja, de a többiek? ~ Az eddig füle mögött elakadó szalag ismét a szeme elé suhant, csak hogy bosszantó munkáját fojtassa. Ugyan is Sou mindet elkövetett, hogy valahogy eltűntesse, de úgy, hogy egyben maradjon a kelme darab. ~ Meg, ha már istenekről van szó, nekünk sárkányoknak is van? … Biztos van! Csak nem olyan mint Izra, elengedi a … gyermekeit? Alattvalói? Nem, nem láttam még egy sárkányt sem az istenünkhöz imádkozni. ~ Lassan, de egyre biztosabban kezdett belegabalyodni a saját gondolataiba, amik egye messzebbre és messzebbre vitték az erdőtől, Mariustól, a nimfáktól és istenüktől, a sárkányok istenétől…

//nyugodtan hagyjatok majd ki, ha úgy jön ki a lépés (: //
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 409
Életkor : 1806
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-12-10, 8:43 pm

//Itt is volnék ^^//

*Amikor a két meghívott belépett, Elonar már a trónuson ült. Hosszú, fekete haját leengedte formás vállaira, melyet a mai ruhája szabadon hagyott.
Nem öltözött különösebben úrnősen, csupán homlokán csillog egy ezüst diadém, közepén egy Sólyomszem kristállyal.
Az úrnő a férfi és a nimfa belépésekor felemelkedik ültéből, hogy aztán légiesen könnyed mozdulatokkal közelítsen a két alakhoz.
Nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy milyen a viszony közöttük. A vak is láthatja, ő pedig már réges-régen értesült a Marius és Kitana között kibontakozó románcról.
Nem lépett közbe, nem is akarta megkockáztatni, hogy a félig nimfa fiatalemberhez még több nimfa kerülhessen túl közel.
Ő is ismeri Inge és Ephenezer történetét, és népe bármely tagjának elvesztése fizikai fájdalommal ér fel számára.
Ez a történet pedig kezd kísértetiesen emlékeztetni arra a régire.
Mintha a történelem ismételné önmagát, a férfi gyermeke rabul ejti a már halott nimfa barátnőjének szívét, hogy kísértetiesen ugyanazon a vonalon indulhassanak tovább az események.*
- Lépjetek közelebb!
*Nem száll fel trónjáról, s szép ívű ajkai most nem szelídülnek mosolyba.
Komoly szemei szemlélik a férfit és a nőt. Az ember fiát és Izra leányát.
Meg kell keményíteni szívét, hiszen a törvényt kell érvényre juttatnia, a törvényt, mely népét védi, de néha talán épp e törvénynek esik áldozatul egy-egy tagja.
Ahogy korábban Inge is.*
- Marius, úgy értesültem, sebeid gyorsan gyógyultak, s erőd is visszatért. Letelt már az az idő, amit arra kaptál, hogy szíved nyugalomra leljen édesanyád testvérei között, s megleld az utad.

Marius Dior

Marius Dior

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-12-12, 2:26 pm

*Nem akarok titkolózni, még ha Kitana kicsit távolabb is akarna állni tőlem, én fogom a kezét. Így lépek az úrnő elé. Nincs bennem harag felé.
Kitana már elmondta, hogy a törvényt nem Elonar hozta, ő csak betartatja, mert ez a nép érdeke.
Ez persze engem nem vígasztal. Attól még ugyanolyan kegyetlen és rossz szabály ez.
Elonar az előző alkalomnál sokkal hűvösebben fogad.
Kissé rekedt a hangom, ezért először torkomat köszörülöm meg, hogy utána szólaljak meg.*
- Elonar úrnő. Jók az értesüléseid. Elég erős vagyok már, még ha minden erőm nem is nyertem vissza.
Az időt köszönöm, a történtek ellenére jó emlékeket viszek magammal.
Arra kérlek csak, hogy engedd velem jönni Kitanát.
Szeretjük egymást. Igaz, semmim nincs a lovamon kívül, de Kitana már felnőtt.
*Kitana kezét megszorítom.*
- Ez így igaz, Úrnőm. Kérlek, kegyeskedj elbocsájtani engem erdődből! *Várakozón nézünk a nimfák úrnője felé. Nem akarok könyörögni.
Tudom, hogy nehéz kérés ez, még nehezebb a teljesítése, valószínű, hogy Kitanát el sem engedi Elonar velem.
Nem tudnék viszont úgy elmenni, hogy nem próbáltam volna meg. Soha nem nézhetnék tükörbe utána.*
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-12-14, 5:13 pm

*Az úrnő egy szó nélkül hallgatja meg a válaszokat. Volt efféle sejtése, de amíg meg nem kérték, addig nem léphetett ez ügyben semmit.
Most, hogy elhangzottak a kérések, közelebb lépked, kimérten, könnyed mozgásával.
Nem ez az első eset, hogy ilyet kérnek tőle. Most azonban nem egy fiatal nimfája bolondult bele egy rövid éltű férfiba. Kitana az idősebbek és bölcsebbek közül való.
Elgondolkodva néz a pár szemébe.
Azután először Mariushoz szól.*
- Kitana fontos tagja népünknek. Az, amiért szabályainkat betartjuk, melyeket Izra hozott védelmünkre, arra szolgál, hogy a világ minél kevesebbet tudjon rólunk. Lehetőleg a létezésünkről is.
Volt idő, amikor férfiak ezrei jártak ide hozzánk, erőszakot tettek Izra leányain, elrabolták őket, hogy kihasználják, mutogassák, birtokolják őket.
Azért nem ismer minket a világ nagyobbik része, azért élünk erdeink, tavaink, ligeteink, hegyeink védelmében évezredek óta, mert vonzzuk a férfiakat.
És a férfiak erőszakosok, birtoklók tudnak lenni. Tisztelet a kivételnek.
*Teszi hozzá. Szép arcán szomorúság suhan át. Ő csak tudja, sokat látott, s sokat is ismer még a régi időkből.*
- Ha Kitana elhagyja erdőnket, sosem tudhatja meg senki, hogy honnan jött. De tudnod kell, hogy nem mehet most veled. Feladatai vannak, melyeket át kell adnia valakinek népünkből. Meg kell tanítania őt rá. Neked viszont távoznod kell, és hidd el, nem haragból küldelek. Örülök, hogy megismerhettelek. Tiszta szívű, becsületes ember vagy, Marius.
*Utolsó szavainál Elonar arcán határozottság fut át. Bölcsesség szól belőle, amikor népének tagjához, Kitanához fordul. Megkeményíti szívét, mégis lágyan, érzéssel szól hozzá.*
- Tudom, a szerelem elhomályosíthatja a legtapasztaltabb nimfa elméjét is. Kérlek, amíg Marius után mehetsz, gondold át, amit most mondok.
A férfiban, akit szeretsz, népünk vére is csörgedezik, de ez sem ad neki oly hosszú kort, mint neked. Mihez kezdesz, ha majd halántéka, szakálla őszbe hajlik, ha nem csak ő, de gyermekeitek is hamarabb távoznak Dremerhez, minthogy te követhetnéd őket? Amikor már unokáid is távoznak és te még mindig e világ földjét taposod, ugyanilyen ifjú és szép külsővel, mint a mostani?
Életed örökre megváltozik, amikor Mariusért elhagyod eme erdőt, mert bár visszatérhetsz, de nem fogsz. Senki nem jön vissza többé, aki elhagyja Izra erdejét egy férfiért. A család, melyet a legfontosabbnak tartasz majd marasztal majd.
Én nem tartalak itt, de imádkozom Izrához, hogy segítsen neked meghozni a legjobb döntést.
*Ezzel Elonar úrnő egy csókot lehel Kitana arcára, majd megfordul, és ha nem tartóztatják, visszasétál a trónhoz, hogy abban foglaljon helyet.*
- Hymnia fogja átvenni a helyed, ha távozol körünkből.
*Amikor kedves, de szomorú tekintettel visszanéz, már csak bólint a párnak, ha távoznak, ha szólni kívánnak még, akkor meghallgatja őket.*

Marius Dior

Marius Dior

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2011-12-27, 9:24 pm

//Köszönöm, Elonar! Smile//

*Végighallgatom, végighallgatjuk az úrnő szavait. Az eszem azt mondja, hogy bölcsen beszél, de a szívem csak azt fogja fel, hogy el akar választani egymástól minket. Talán Kitana is ugyanezt érzi, de nem szólunk ellene.
Ha a királynőt kellene körülírnom, valami olyasmit mondanék, mint Elonar. Tekintélye van.
Azzal, ahogy beszél. Azzal, amit mond.
Végül előbb én szólalok meg. Megszorítom Kitana kezét.*
- Köszönök mindent, úrnő. Bölcs vezető vagy, néped jobban nem is kívánhatna. Még ma elhagyom erdőtöket.
*Kitanára nézek. Könny futja el szemét, de fejét büszkén felemeli. Meghajol az úrnő előtt.*
- Kívánságod teljesítem és miután feladatom átadtam Hymniának, én is elhagyom Izra erdejét.
Hálával tartozom neked, Elonar úrnő. Sosem feledem, hogy ki vagyok, és honnan származom.

*Ezzel kilépünk az ajtón. Az ajtónálló nimfák behúzzák mögöttünk. Kívül még mindig ott várt Sou. Nagyon rövid idő telt el. Talán csak pillanatok döntöttek életek sorsáról. Furcsa erre gondolni.
Kitana nem akar elereszteni, én pedig Stormhoz lépek. Nem szólok a sárkányhoz, tudom, hogy tudja.
Ezek a mozdulatok megmondják, hogy mi a döntés. De ha nem is, az arcunkra biztos rá van írva.
Nem vagyok beszédes kedvemben.*
- Elmegyek.
*Mondom Sounak. Kitana még mindig fogja a kezem és én sem engedném el.*
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-01, 1:11 pm

A múló percek alatt nem sok, még inkább semmi sem változott, talán éppen csak annyi, hogy elhallgattak egyre kuszább és tekervényesebb gondolatai. Üres fejjel, igen ez a jó megfogalmazás rá, figyelte, ahogy a szeme előtt táncolnak a fűszálak, finoman lejtve táncuk a legkisebb áramlat sodrában is, olykor ezek egyike-másik a nehéz munka árán biztonságba tuszkolt szalagot is előhúzták. Mire csak lustán sóhajtott egyet és fordított egy egész keveset a fején, ami megszülte hosszú csend után az első gondolatokat is. Valamiért úgy érezte, mintha az erdő egy hatalmas ház lenne, minek egyik legszebb szobájában heveredett le kis képzelettel a kandalló előtt, mint valami hűséges vadászeb, egy hosszú vadászat után, néma csendben várva, hogy a gazda megtérjen ebbe az idilli világba, lehuppanjon, hogy maga is pihenjen. Magában jót mosolyog ezen a dolgon, nem kutya és az erdő sem vadászlak, bár talán a sok értelmezés közül, az egyikben még ez is megállná helyét. Ebből a kevésbé bántó világból egy határozott torokköszörülés ragadta ki, nem riadt meg, fülét már korábban hegyezte, meghallotta azt az alig nesszel járó néhány lépést, amivel az ajtóban őrködő nimfák egyike lépett oda hozzá. Sou nem tudta, hogy hirtelen mit szeretne az eddig szinte mozdulatlanul álló őr, de nem látott semmi olyat tükröződni az arcán, mi arra utalna, hogy bántja szemét a sárkány látványa. Inkább csak fejét ingatta meg egy kicsit és bár bátran, de azért figyelmesen nyúlt a zabolátlan szalag után. Sou meg még segített is készségesen odatartva kobakját, abban a biztos tudatban, hogy végre megszabadul ettől a szép, de sok bosszúságot okozó holmitól. Mondani sem kell, nem így lett. A harcedzettség ellenére is kecsek ujjak pillanatok alatt elegyítették a vékony anyagot a selymes tincsekkel, elrendezve, megelégedéssel ellenőrizve le munkáját, egészen halkan jegyezve meg: Így jó is lesz! Sou csak pislogott rá, nem igazán talált szavakat, ezért inkább mélyen bólintott köszönetét e képen fejezve ki.
Alighogy a nimfa visszatért posztjára nyílt az ajtó, Sou fel is kapta a fejét, de megjött jókedve gyorsan elillant. Pillantása először Marius arcát vettette szemle alá, aztán Kitanaét, kinek szép arcán csillanó könnyek mindent elárultak, vagy legalább is majdnem mindent. Nem tudhatta, hogy végül is, ha nem most, később együtt lehet majd a szerelmes pár, ezért is vélte úgy, hogy el kell válniuk. Lágy hangot szöktek fel torkából, szavak helyett, amelyek fele annyira sem lennének képesek átadni érzéseit, mint ezek. Akkor is, ha ez egy embernek és talán nimfának is nehezen megfejthetőek, de nem is oly régen megfogant már benne, hogy az elválást nem feltétlenül kell szomorúan felfogni. Ehhez tartva magát mosolyodik el, kicsit óvatlanul is talán, kivillantva fogsorának elenyésző hányadát.
- Értem. – Szólalt meg még a hangját keresve, de nem túl sokáig. – Fel a fejjel! – Egy kicsit közelebb merészkedik, de bőven meghagyva a kellő távolságot. – Nem csak elválások vannak, hanem viszont látások is! – Biztatóan néz az érthető mód, szomorkodó párosra. El kell ismernie szépen mutatnak együtt, ha csak pillanatokra is, de látta, milyenek egymás közelében, kivirulnak, most is szeretné őket mosolyogni lát. Kevés esélyt lát rá, de azért reménykedik. – Gondoljatok arra, mennyire fogtok egymásnak örülni mikor újra találkoztok. – Tette hozzá halkan, majd visszább húzódott, összébb húzva tagjait, készen arra, hogy felálljon és később távozzon, de előbb még el kell búcsúznia egy baráttól.
- Igazán örülök, Marius, hogy megismerhettelek és bár elkísérnélek, talán jobb lesz, ha kettesben teszitek meg az utat.
Marius Dior

Marius Dior

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-02, 10:24 am

*A sárkány ott áll, ahol hagytuk. Nem látom még mindig az arcán az arckifejezéseket, de a hang, amit ad, már rég tudom, hogy nem támadó hangnemű.
A kivillantott fogakat nem tudom hova tenni, de eddig sem volt veszélyes rám Sou, és most sem hiszem, hogy az.
Szavaira egymásra nézünk. Tudom, hogy minket a viszontlátás reménye éltet most.*
- Hosszú lesz az az idő, ha mégoly rövid is.
*Szólal meg meglepetésemre Kitana. Talán más előtt még Elonaron kívül nem is jelezte így, hogy összetartozunk, és ez jól esik.
Megszorítom a kezét és egy rövid időre a szemeibe nézek.
Közben Sou már búcsúzkodik is. Egyértelmű, hogy nem akar az erdő széléig kísérni. Talán jobb is így nekünk. Ketten lehetünk.
Azért valahogy úgy érzem, hogy hiányozni fog ez a fehér sárkány. Ha ember lenne, most hozzá lépnék, hogy kezet fogjak vele, egy ölelés mégiscsak túl személyes lenne nekem, de sárkányként csak biccentek neki.*
- Köszönöm, Sou. Én is örülök. Még ha bizalmatlanul is indult…ha a végzet egymás útjába sodor minket és szükséged lesz segítségre, én megadom, amit ember adhat. Számíthatsz rám.
*Kis szünetet tartok. Zavarban vagyok. Nem voltam sosem a szavak embere és most sem.*
- Hát…viszlát, Sou!
*Ha szól még, meghallgatom, de ha nem, akkor Kitanával és Stormmal lassan, sétálva elindulunk kifelé, az erdőből.*
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-03, 10:48 am

Kitana szavai reményt sugallnak és egy kósza gondolatot szülnek, mely azt mondja igen is találkozni fognak és nem csak futólag, elenyésző órákra, vagy gyorsan elszálló napokra, hanem felölelően ama időre, míg élnek. Ámbár abban messze nem biztos, hogy engedéllyel hagyják el legközelebb ezt az erdőt, talán szökni fognak, vagy újabb meghallgatást kérnek az Úrnőtől, hogy bizonyítsák, az idő mit sem fakított érzéseiken. Kívánja, tiszta szívből, hogy boldogok legyenek és érzéseik megmaradjanak ugyan ilyen, vagy erősebb kötelékként. Hangosan még sem mondja ki, emberi babona végett, hogy ezen kívánságnak megadathassék, hogy valóra váljon.
Mikor Marius megszólalt nem is sejtette, hogy szívének ilyen kedves szavakat fog hallani, ha kicsit megerőltette volna magát az elmúlt percekben, most emberi bőrbe bújva bátran megölelhetné ezt az igen szűkszavú, mindig lényegre törő embert. De nem váltott alakot és nem is fog, ez még sem gátolja meg abban, hogy az ölelést megvalósítsa, bár egy egészen más formában. Újra közelebb hajolt, nem kellet tartania attól, hogy megsérti bármelyiküket is, hiszen fején két vékonyka kis szarva még mindig inkább díszként funkcionált, mint harcban bevethető fegyverként és elég távol is ültek. Óvatosan érintette meg Marius karját, lehunyva szemeit finoman, akárcsak egy kiscica bújt hozzá fejével.
- Te is rám! – Hiába ígérte meg magának, hogy nem lesz túlontúl érzelgős, valahogy nem sikerült ehhez tartania magát. Lassan elhúzódott és ezzel fel is állt, kihúzva magát, legalább is annyira, amennyire a fák ágai engedték. – A viszont látásra! – Többet nem lett volna képes kinyögni a nélkül, hogy ne társultak volna hozzá a maradásra vonatkozó kérlelések, amiknek nem volt meg a helye, nem lehetett.
Ahogy a pár elindult, nem követte őket, még túl nagy volt a kísértés, hogy szavaival ellentétben csendesen a nyomukban nem haladva elkíséri Marius az erdő széléig, csak nézte, ahogy távolodnak és fura mód, de eszébe jutott, hogyan is találkozott ezzel az emberrel. Akivel talán soha többé nem fog, de mindig hálás lesz azért, hogy kétségei ellenére is segített rajta, ellátta a sebét, pedig az átélt szörnyűség után magára is hagyhatta volna. Megbocsájtotta az elferdített valóságot, s bár indulatát kivívta, azt még sem teljes erejéből zúdította rá és a legfontosabb, hogy meglepő módon nem fogta fegyverét rá, sőt, akkor sem váltak el útjaik, mikor kiderült, sárkánnyal van dolga. Ha nem is nyúlt hónapokra az ismeretségük, úgy érzi, így is egy igaz barátot szerzett. ~ Szerencsés utat és hosszú, boldog életet kívánok, Marius Dior! ~ Pillantása még találkozott az ajtónál őrt álló nimfákéval, meghajolt feléjük aztán indult el a tó partján fekvő kis ház felé. Ahol csak sejtette mi vár rá, de bele sem gondolva, hogy hányszor hagyja majd el ezt a mesés menedéket és tér majd vissza, minduntalan megbocsájtva az idős sárkány, Níbe, csalárdságait.

//*.* nagyon szépen köszönöm a játékot! nem csak hiszem, tudom, hiányozni fog Smile//
Marius Dior

Marius Dior

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-03, 1:01 pm

*Elindulunk kifelé a városból. Nem is tudom, hogy mit gondoljak Souról. Sosem gondoltam volna, hogy egy sárkány ilyen érzelmes tud lenni, pedig a fiatal fehér sárkány már meglepett néhányszor.
Még eszembe jut az is, amikor találkoztunk. A bizalmatlanság. Akkor a sárkányokat csak hírből, mint veszedelmes, vérszomjas, gonosz lényeket ismertem.
Most meg már tudom, hogy pont olyanok, mint mi, emberek.
Aztán már inkább nem foglalkozok többet vele.
Az oldalamon sétál az a két lény, akik a legfontosabbak nekem a világon. Egyikük kiskora óta kíséri életem és nem ismerek nála hűségesebb lényt. Storm.
Másikukat alig pár hete ismerem, kora többszöröse az enyémnek, halott édesanyám legjobb barátnője volt.
Kitana, a nő, akire ha csak ránézek, érzem, hogy van értelme az életemnek. Ő lehet a jövő, megdobban a szívem az érintésére, amikor hozzám bújik, szőke haja csiklandozza az arcom és én elmosolyodok.
Csókjától szárnyakat kapok.
Az erdőből kifelé egyre inkább szorítjuk egymás kezét. Némán megyünk, egyre lassabban. Próbáljuk minél messzebbre tolni az elválást. Pedig nem tehetünk mást.
Hiába vagyunk lassúak, órákkal később az erdő szélén állunk.
Kitana sír, én pedig letörlöm a könnyeit. Nekem sem könnyű pedig.
Megöleljük egymást és szorítjuk, hosszan.*
- Mennyi idő…?
- Talán két hónap.
- Várni fogok rád.
- Sietni fogok hozzád.
- Hol találkozzunk?
*Kitana elgondolkodik egy pillanatra a kérdésen. Végül újra megszólal, a szemembe nézve.*
- Telarban, a Főnix templomban.
- Ott várok rád. Szeretlek!
*Csókolom meg azokat a puha, édes ajkakat. Kitana visszacsókol és úgy állunk még nagyon sokáig. Mintha el sem akarnánk engedni egymást.
Végül szétválunk.*
- Szeretlek!
*Az én nimfám eltűnik az erdőben, én pedig elindulok keletre. Úgy tudom, hogy arra van Telar.*

//Én is köszönöm szépen! Nagyon jó játék volt! Smile//
Sylen
Föld nimfa - Oresad nimfa
Sylen

Hozzászólások száma : 30
Munkahely : papnő és íjász

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-16, 1:07 pm

Sylen lépett az erdőbe, és kissé összébb vonta magán a köpenyt, hiszen némileg hűvös szél fújt. Haját kissé összekócolta, de nem törődött ezzel a lány, követte a más vándorok által kitaposott ösvényt, fürge léptekkel haladt az erdő mélye felé. A fák fenyegetően borultak a feje felé, de a nimfa nem félt, hiszen neki a természet adott életet, nem veszi el tőle. Nagyon jól tudta, hogy ez csupán egy megtévesztés, amit a betolakodók ellen eszeltek ki az erdei nimfák, hogy városukat biztonságban tudhassák. Baljós madár röppent fel az egyik ágról, miközben a hangját hallatta, majd tovaszállt, de Sylent ez sem zavarta meg. Léptei nyomán egy fűszál sem hajlott meg, és egy virágot sem taposott el. Könnyed mozgása és nimfa léte tette számára ezt lehetővé. A lány hamar a városba ért, semmi sem akadályozta útjában. Fejéről hátratolta köpenyének csuklyáját majd körbepillantott. Rég nem járt erre, de a város természetesen semmit sem változott azóta. Egy helyben megtorpant, mintha konkrétan várna valakit, majd tekintetét a nyüzsgő sokaságra szegezte.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-16, 3:10 pm

//Sylen - időn túli játék//

*Elonar erdeje nem sűrűn látogatott hely vándorok által. Többségüket elriasztja az erdő rémséges kinézete.
Erre persze az Őrzők még rá is tesznek egy lapáttal, amikor a már amúgy is feszült vándor a szeme sarkából árnyak mozgolódását észleli, de amikor ideges tekintetét odakapja, már csak egy ágról lelógó inda libben arrébb, s a furcsa alakú fatörzs néz vele farkasszemet.
A csapásokat is leginkább az erdei vadak tapossák ki, akik előszeretettel járnak abban az erdőben, melyet Izra leányai tartanak óvó ellenőrzésük alatt, s az emberek vadászai a legritkább esetben látogatnak csak.
Mesterségesen gerjesztett félelem ez, mely a legbátrabbak szívébe is lop egy csipetnyi félelmet legalább.
Sylen érkezéséről is tudtak az Őrzők, de arról is, hogy népükből való, így csak végigkísérték jöttét.
A városba érkező nimfát azonban már várja egyik társuk. A magas, barna hajú nimfa vékony ruhájára szintén köpenyt húzott, úgy áll meg Sylen előtt.*
- Üdvözöllek téged, kérlek, kövess! Az úrnő már vár.
*Ezzel elindul, hogy a város virágokkal, ágakkal díszített utcáin keresztül Elonar úrnő nem túlságosan hivalkodó házába, ott is a fogadóterembe vezesse Sylent. Az őrök könnyen beengedik, s odabent már az úrnő várja.
Ha Sylen követte az őrt, és belépett, az úrnő könnyed természetességgel várja. Sötét haját ezúttal nem díszíti semmi, és ruhája is egyszerű, mintha csupán egy lenne népéből. Ő annak is érzi magát, de az erdő nimfái mindig is tisztelettel adóztak az előtt, aki már oly régóta védi őket Izra áldásával.*
Sylen
Sylen

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-16, 4:00 pm

A sokaság közül hamar kivált egy Őrző, és lépett Sylen elé. A nő testét ugyanúgy köpeny borította, akárcsak Sylenét. Az idő kezdett még hűvösebbre fordulni, de a nimfát nem aggasztotta a dolog, hiszen nemsokára meleg helyen lesz, nem kell sietve szállást keresnie. Már ha van erre még...
Az Őrző szavaira biccentett egyet, majd könnyed léptekkel a nyomába ered. Nem okoz neki gondot, hogy az Őrző nyomában maradjon. Egy ember talán kapkodná a lábát, de nem egy nimfa... Mozgásuk születésüktől fogva fürge, nem tapasztalták még sosem a lassúságot. Persze, ha ember lenne mellette, tudna az ő tempójában is menni, de Sylen, és a legtöbb nimfa nem igazán bízott az emberekben. Sylen semennyire sem, ami azt illeti. Bajt okoznak, lakhelyét pusztítják kérdés nélkül, és tiszteletet követelnek maguknak, mintha ők lennének a nimfák istene, Izra. Sylen sosem hajtott fejet az akaratuk előtt, nem ismert nimfát, aki ezt megtette volna valaha is.
Az úrnő lakhelye nem különbözött a többi nimfáétól, vagy csak alig, de Sylen nem vette észre a különbséget. Belül persze szembetűnt a különbség, hiszen őrök is voltak, de kívülről senki sem állapítja meg, ha nem is tudja, merre van. Az úrnőt sem különböztette meg semmi a többi nimfától, sem ruházata nem hivalkodott uralkodói mivoltáról, sem az emberek által oly nagyra tartott arany sem volt testén. Sylen belépett, majd megtorpant, és fejét lehajtva várta, hogy az Úrnő megszólítsa. Nem tudta, ilyenkor mi a szokás, a bölcsek tanították erre a beállásra, ha ilyen helyzetbe kerülne, és a figyelmét is felhívták arra, hogy várja, amíg az uralkodó szólítja meg, hiszen inkább hallgasson, semmint ostobaság hagyja el ajkait.

Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-16, 9:41 pm

*Elonar habkönnyű léptekkel közelít a nimfához. Már várta a papnőt. Szép, fehér arcán barátságos mosoly fut végig, ahogy a pillantását keresi neki.
Elonar úrnő trónja valamivel hátrébb helyezkedett el, de rendszerint nem szokott abban ülni, ha népének egy tagját várja. Ez a hivalkodó külsőség az idegeneknek szól, követeknek, ide vetődő vándoroknak, kiket érdemesnek tartanak arra, hogy megismerjék a nimfák erdejének úrnőjét.
Most azonban a nimfák úrnője lágy hangja elárulja, hogy miért is várta termébe Sylent.*
- Üdvözöllek téged. Úgy tudom, népünkön belül is azon kevesek közé tartozol, aki teljes egészében Izrának szentelték életüket.
*Tart egy kis szünetet, hogy a vendéglátóban tudatosodjon, hogy a fekete hajú nimfa előtte nem valami fensőbb lény, csupán olyasvalaki, kit népe választott arra, hogy az erdőben élő nimfákat szolgálja létével, s bölcsességével.
Ekképp csak rövid szünet után szólal meg újra azután, hogy időt hagyott már a válaszra is Sylennek.*
- Mint tudod, bár Izra sosem vár el effélét, népünk időnként szükségesnek érzi, hogy amolyan látványos formában is háláját fejezze ki teremtőjének. Ehhez néha ritka dolgok szükségeltetnek, és Izra ajándékának részét képezi a kőszáli sas tolla is. Ebből fogytunk ki az utóbbi időben.
Talán kitaláltad már, hogy azt kérnénk tőled, hogy hozz Izra ünnepségére néhányat, hogy ajándékába felhasználhassuk.
Biztosan tudod, hogy ez a ritka fajta a Lanur-hegység magas bércein honos, így igen értékes ajándékról van szó.
Sylen
Sylen

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-17, 7:41 am

Sylen tekintete megrebbent, amikor meghallotta az Úrnő hangját, melyben semmi feljebbvalói hangnem, sem rideg közöny nem volt fellelhető. Felkapta hát tekintetét, és az Úrnőre pillantott, aki már nem messze állt tőle. A papnő szinte még sosem volt egy uralkodó közelében, így nem tudta, mire számítson. Megkönnyebbült hát, mikor észrevette, hogy a nimfák vezetője semmiféle alázatot nem várt el senkitől. Sylen sajnos pont ennek az ellenkezőjét tapasztalta az embereknél, ahol a vezetők mindig alázatot, és kincsek sorát várják el alattvalóiktól. A nimfák a természet és Izra gyermekei, nincs köztük rangbéli különbség. Tudásukban és hivatásukban különböznek csupán, de mindannyian egy népet alkotnak. Izra népét. Ajkain halvány mosoly derengett fel, majd megszólalt:
- Igen, fiatal korom óta Izrát szolgálom.
Sylen tudott ezekről a dolgokról. A nimfák sosem fordítottak hátat teremtőjüknek, az ő erdejében is volt, hogy évente párszor kisebb-nagyobb ünnepélyt ültek az isten tiszteletére. Áldozatot Izra sosem követelt, hiszen a természet volt az ő védelme alatt. Helyette különböző ceremóniák mentek végbe. Az újonnan jött papnőket felavatták, a bölcsek beszédet tartottak, majd egy hatalmas lakoma került sorra, amelyen mindenki ott volt, kinek ereiben nimfa vér csörgedezett. A lakomát mindig Izra tiszteletére rendezték, az ételeket a papnők tették a nimfák elé, meghatározott felvonulás keretében.
- A kőszáli sas tolla?
Hallott már a madárról, igen ritka faj, és Sylen a madarak közül ennek adózott a legnagyobb tisztelettel. A sas nemes faj, igaz, a nimfák nem tettek különbséget egy állat közt sem, de Sylen szerette a sasokat. Végighallgatta Elonart, majd megszólalt:
- Természetesen megteszem, amire kér.
Mozgásának köszönhetően szerencsére könnyen veszi a természeti akadályokat, nem lesz túl nehéz dolga.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-17, 1:45 pm

*Az előtte álló nimfa megerősíti a róla szerzett tudást. Izra papnője áll előtte, s ha a híre nem is előzte meg, Elonarnak megvannak a maga forrásai, ahol utána tud tudakozódni az erdőbe érkező máshonnan származó nimfáknak. Nem lehet azt mondani, hogy csak saját kis erdejére terjed ki a figyelme. Próbál saját népének másfelé honos csoportjaira is ugyanolyan jól ügyelni, mint saját, szűkebb hazájára.
Ennek is megvan a maga módja. Nimfái járják Lanuria vidékeit, sokszor észrevétlen. Néha-néha látogató érkezik egyes kisebb közösségeikbe, hogy ott vendégeskedjen egy-két napig, majd tovább álljon.
Elonar kedves mosollyal válaszol Sylennek.*
- Köszönöm segítséged. Szerény vagy, pedig az egyik legszebb hivatás a tiéd. Úgy hiszem, méltó vagy rá. Népünknek nagyon fontos Izra, és hogy felé is kifejezzük ezt. Sajnos az utóbbi időkben meglehetősen sok dolga van ebben az erdőben mindenkinek, s Izra papnőjeként talán te vagy a legalkalmasabb az efféle feladatokra.
Szívem szerint küldenék melléd segítséget, hiszen manapság Lanuria útjai kevésbé biztonságosak. Nyugtalanító dolgok történtek az utóbbi időben más tájakon is.
*Talán Sylen nem tudja, de első sorban Olassië ostromára gondol, meg arra, hogy egészen az erdő közvetlen környékéig üldözték a menekülteket egyes támadók.
Elonar egy rövid időre elhallgat, ha az előtte álló nimfa mondani szeretne valamit, ebben a pillanatban megteheti.
Az úrnő figyel rá. Abban is biztos, hogy a papnőtől, amikor visszatér az erdőbe, részletes beszámolót kér majd az útról, hiszen ez értesüléseinek egyik forrása.*
- Természetesen jutalmad sem marad el, hiszen kockázatos útra vállalkozol.
Sylen
Sylen

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-17, 2:12 pm

Sylen figyelmesen hallgatta Elonar úrnőt, majd megszólal:
- Izra tisztelete népünk vérében van.
Elonar ezzel nyilván tisztában volt, hiszen ő is nimfa, és ő is tisztelettel adózott Izrának. Erről mi sem tanúskodott jobban, semmint, hogy ceremóniára készülnek az isten tiszteletére.
- Mindig is szerettem volna papnő lenni, más hivatás nem igazán érdekelt.
Persze, más felé is terelgették Sylen érdeklődését, kevés sikerrel.
- Sok a gond, és kevés a nimfa - Sylen nagyon jól tudta, hogy mostanában mindenkinek megvan a maga baja, és hogy mindenhol nagy figyelmet igényel, mind az erdő, mind más táj. A nimfák pedig nem szerettek mások segítségére hagyatkozni.
- Izra papnőjeként megtiszteltetésnek tekintem ezt a feladatot.
És valóban így volt, Sylen mindig is próbált aktív papnő maradni, aki nem csupán megjelenik a szertartásokon, hanem tesz is értük, és ez egy nagyon jó alkalom volt erre. Az ostromról Sylen nem tudott, nem vitték hírét a lakhelyére.
- Vállalom a feladatot, az út lehet, hogy kockázatos, de kockázat mindenben van.
Halványan elmosolyodott.
- A világ sehol sem biztonságos, és csak egy dolog az, hogy tisztában vagyunk a ránk leselkedő veszélyekkel.
Mindig is ezen a véleményen volt.
- A tudatlanság a kockázatról, nem védi ki a kockázatot. Lépten-nyomon veszélyben vagyunk.
A jutalomnak természetesen örült, hiszen neki is ennie, innia és meg kellett szállnia valahol.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-18, 2:04 pm

*Elonar teljes nyugalommal hallgatja végig a nimfa válaszát. Jól beszél, igazi papnőként. Pedig ezidáig kevéssel találkozott, de akikkel igen, ahogy erdejük papnőivel is, mind hasonlóképpen vélekedtek Izráról, s népükről is.
Amikor végre Sylen kimondja, hogy vállalja a feladatot, ő maga is bólint egyet erre.*
- Jól beszélsz, szavaidból Izra bölcsessége is sugárzik és saját tapasztalataidé is. Bízom benned és bízom Izrában is, hogy óvón figyeli majd lépteid az úton.
*Elonar elmosolyodik, úgy néz a nimfára. Mindig is büszke volt népére, de az ilyen pillanatok még jobban megerősítik benne, hogy Izra leányai mind különlegesek.
Mintha mind teremtő istenük egy-egy megismételhetetlen szava lennének.*
- Ha indulás előtt kipihennéd utad fáradalmait, városunk örömmel ad neked szállást és ételt-italt, hogy felkészülhess.
Kérlek, hogy jelezd nekünk, hogy mire van szükséged!
*Ezzel várakozón nézett a lányra, miközben két karcsú kézfejét finoman összeérintette hasa előtt. Ekkor ötlött csak eszébe Thalion, de úgy, mint lehetséges segítség.
Emiatt hallatta csak ismét lány hangját.*
- Ha útközben gondod adódna, a Sárkány-hegység lábainál fekszik Olassië, az elfek városa. Onnan ismered fel, hogy égig érő fákból álló erdő védelmezi. Oda betérhetsz, segítségre bizton számíthatsz tőlük. Keresd Thalion urat, s említsd meg neki nevem. Akkor kinyílnak majd előtted az elf város kapui.
*Ezzel végre elhallgat, szóhoz engedve a nimfát is. Részéről nincs már több mondani valója, ha csak Sylen nem kér tőle még valamit.*
Sylen
Sylen

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-19, 5:16 pm

Sylen biccentett, majd megszólalt:
- Izra óvón figyeli népét.
Ebben bizonyos volt. Persze, akadtak csapások, de Sylen úgy vélte, Izra nem avatkozhat bele mindenbe. Mind-mind próbatétel volt a nimfák számára, mint ahogy más fajok is vélekedtek az őket ért csapásokról. Az istenek olykor-olykor felmérték népük tudását, hogy megtudják, valóban méltók e egy olyan adományra, mint az Élet.
- Bízom benne, hogy tekintete engem is végigkísér utamon.
Tudta, hogy sértetlenül nem ússza meg, nyilván lesz pár karcolás, amit szerezni fog, de Izra nem kímélheti olyan apróságoktól, mint pl. a tövisbokroktól.
- Örömmel venném a segítséget.
Sylen újfent elmosolyodott. Így meg lett oldva, hogy hol és merre fogja a mai estén kipihenni magát.
- Nincs nagy igényem, egy pihentető alvás, némi étel és ital boldoggá tenne.
Tekintete az úrnőre siklott.
- Elfek?
Kissé csodálkozott, hiszen a nimfák nem sűrűn hagyatkoztak mások segítségére, az elfek népét pedig nem ismerte annyira, hogy segítséget kérjen tőlük. De bólintott:
- Rendben, ha baj adódna, megteszem.
Újfent elmosolyodott.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime2012-01-19, 10:10 pm

*Elonar szintén mosollyal válaszol. Úgy tűnik, ez egy mosolygós megbízatás. Csak nehogy később túl súlyos gondok, események borítsák be felhőkkel.
Nem érzi szükségét, hogy minden részletbe beavassa az ifjú nimfa papnőt, de úgy véli, azért joga van tudni néhány részletet.*
- Az olassië-i elfekkel szövetségben állunk. Természetesen laza szövetségben, de legutóbb mi is segítettünk megvédeni a várost, amikor ostrom alá vették.
Természetesen úgy, hogy minél kisebb fényben tűnjünk fel.
Szállást pedig örömmel adunk neked.
*Ezzel két tenyerét összecsapja és hamarosan be is lép egy nimfa. Nem a főbejáraton, hanem hátul, a trón irányából érkezik, jelezve, hogy saját bejárása van az úrnő belső szobáiba.*
- Daphne, kérlek, adjatok enni-inni Sylennek és a vendégházban szállást is neki!
*Elonar megvárja, amíg a frissen érkezett lány futó pillantással végigméri a vendéget, majd még egyszer megszólal.*
- Ha szükséged van még valamire, Daphne segíteni fog neked. Izra áldjon téged!
*Ezzel lezártnak tekinti a megbízatást, a továbbiakban pedig Sylenre bízza, hogyan is akarja végrehajtani a feladatot. Két kezét ismét összeteszi maga előtt, és kegyes mosollyal figyeli a két lányt, ahogy Daphne már invitálja is Sylent magával.*

//Ha már nem írsz, akkor köszi a játékot és sok sikert a küldetéshez! Wink//
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 12 Icon_minitime

Elonar erdeje
Vissza az elejére 
12 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Olassië erdeje

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék-
Ugrás: