LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Valian központja | |
|
+41Nie Jeremy Talbot Cornelius de Sanctis Isabelle Kroloth Naelgrath Shuga Hossin Regélő Moozen Yurin Akari Ryn von Samok Vogon Beebebrox Fela Husani Amíra Nox Yrrezann Edhelindha Adria Belorian Főadmin Onoria Wyerre von Morhan Dremer Merilien Lumel'Auvrea Nawarean Balál Tangeran Silarona Elisabeth De Winter Cloud Revan's Al'Eron Ryden Savion Sydney H. Low Gylnar Radek Lothár Von Falkenhausen Mitsuko Midnight Akahana Alex Ian Keegan Arielle Sou Edward Orrick Kain Namelyr Aurora Lea Fergalas Mesélő 45 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Alex Ian Keegan Vörös sárkány
Hozzászólások száma : 647 Életkor : 39 Munkahely : épp ahol
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-13, 7:06 pm | |
| //Január- 4. küldetés – Igazságtalan vádak//
*Alex bosszankodva jön ki a gyógyfüvestől.* ~Nem hiszem el! Ezek direkt csinálják, hogy pont a számomra nincs kenőcsük?! Úgy tűnik, ezek a vénasszonyok már elfelejtették ifjúságukat. Nem értenek a szép szóból! Meg a szép mosolyból...~ *Zsörtölődik magában, majd elindul valamerre. Egy kislány megilletődve nézett kék arcára, majd elsietett.* ~Pff... meg vagyok áldva ezekkel a színtelen képű fruskákkal!~ *Nem az első eset, hogy egy kislány elbőgi magát a látottakon. Így Alex a fejébe húzza a csuklyáját, ne legyen több probléma. Majd sétálgat tovább. Meglát egy hatalmas épületet.* ~Hmm... biztos ez a Tanács háza.~ *Elvolt egy darabig a bámulásával. Majd hirtelen valaki nekiment.* -Hé vigyázz, ember!- *Böki oda neki rögtön. De az futott tovább. A sárkány érzékelte, hogy valami belekerült a tarisznyájába. Belenyúlt hát, hogy megnézze, mi az.*
| |
| | | Alex Ian Keegan Vörös sárkány
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-13, 7:07 pm | |
| *Kiveszi hát, és elképed. Egy tőr volt a kezében, amiről a vér szépen csordogált le a kezére. A vér szaga behatolt keményen az agyába. A sárkányban... valami beindult. Arra nézett, amerről menekült a gazember. Jött vagy tíz katona. Inkább rohantak. Egyenesen felé. Mereven bámulták a kezében lévő fegyvert.* ~Hohóóó...~ *Rossz sejtése volt. Meneküljön? Vagy kezdjen neki magyarázkodni? Nem fognak hinni neki. Hisz nála van a gyilkos fegyver. Végig sem tudta gondolni, már megragadták.* -Uram, azonnal velünk kell jönnie! Ön meggyilkolt egy nőt az egyik sikátorban...* *Pff... először is. Ha a gyilkossal beszélnek, minek mondják el, hogy mit tett? A gyilkos talán elfelejtette? Másodszor.* -Kösz az infót, de egy idióta nekem jött, és bedugta a tarisznyámba a tőrt. Arra futott.* *Arra rángatta a fejét, amerre elmenekült a tettes.*
| |
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-13, 7:10 pm | |
| *A katonák közül az egyik, valószínűleg a vezető felnevetett.* -Hahaa! Én meg egy emberbőrbe bújt sárkány vagyok, és éppen vadászok. Hahhaaaa! Na jöjjön!- *S megragadta Alexet. A sárkány felhúzta a szemöldökét.* ~Ezeknek az agya tényleg ki van pucolva.~ -Hohohóóó!!! Ne érjen hozzám! Nem vagyok én tarack, hogy rángasson!- *Löki el magától a keménylegényt. Közben a katona lehúzza a fejéről a csuklyát. Elcsodálkoznak. Alex kedvesen elmosolyodik.* -Beszéljük meg fiúk! Én csak itt álltam és bámultam azt a nagy-nagy épületet ott ni, látják?- *Rámutat az épületre. Páran odanéznek* -Majd jött egy nem kívánatos személy, és képes volt belém botlani. Pedig ha körbenéznek, maguk is látják, hogy van körülöttem hely. Majd eldugja a véres kést a tarisznyámba. Én természetesen belenyúlok, hogy jé, mi ez! Aztán maguk megjelennek és ráncigálnak! Na ebből nem esznek. Most megyek és megkeresem azt a tökfilkót.- *Mondta a saját szövegét egyre idegesebben, majd megfordult, hogy távozzon. De a katona visszarángatta.* -Nem mész te sehova.- -Nézd, az arca kék. Nem tetszik nekem ez a fickó. *Mondta egy másik. Oké... Olyan nehéz volt a mai nap. Le akarják nyilazni, nem talál kenőcsöt, egy isten leszidja, mert kibontakozott, pedig semmi rosszat nem tett, egy kislány megijed tőle, nekimennek, véres tőr a tarisznyájában, le akarják tartóztatni, ráadásul ráncigálják, a mai nap már másodszor és diszkriminálják a bőre színe miatt. Most tart ott, hogy... KIAKAD. Ellökte magától a katonákat, kisebb verekedés bontakozott ki. Mikor végre, kapott egy kis helyet, futásnak eredt. A katonák uzsgyi utána. Majd nem találták.*
| |
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-13, 7:12 pm | |
| * Alex rohant. Követte a szagot. Gyűlölte ezt a szagot, mégis egyre közelebb kellett kerülnie hozzá. Hogy valami tetőzze a bajokat, most ímé egy körözött szökevény. Dühös is volt. Csak a baj történik, amióta betette a lábát Lanuriába. A szag bevezette egy sikátorba. Onnan pedig egy fogadóba. Alex benyitott és körbenézett. Minden szem rá meredt. Még nem láttak kék embert. Alex beletörődőn sóhajtott egyet. Nem érezte a gyilkos szagát,így felsétált a lépcsőn. Követte az orrát. "Az orra után ment." //Az user elmosolyodik// Majd megállapodik egy ajtónál. Benyit. Egy férfi nagyban pakolászott egy nagyobb kiszerelésű tarisznyába. Felnéz. Kikerekedik a szeme, elsápad. Mintha nem volna eléggé fehér bőrű. Alex keresztbe fonja a karját.* -Ma...maga hogy talált ide?- *Makogta a távozni készülő.* -Büdös vagy. Úgy! Követtem a szagod.- *A férfi reflexből megszagolta az ingét. Nem valami kellemes illat áradt belőle. Alex egyet előre lépett.* -Állj! Ne gyere közelebb!! *Kiáltott fel a gyilkos. Alex szeméből áradt a gyűlölet. Még egy lépést tett.* - Te sem kegyelmeztél annak a nőnek. Nekem miért kellene? *A gyilkos tekintete elsötétült.* -Az egy közönséges szajha! Megcsalt egy mocskos gazemberrel!!- *Alex testében szaladgáltak az idegek. Izma megfeszült. Alig bírt magával. *
| |
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-13, 7:14 pm | |
| *Egy nőt nem bánthat, soha, senki!! Közelebb lépett. A gyilkos hátrált.* -És te mi vagy? *Szólalt meg csendesen és hátborzongatón nyugodtan.* -Most már te is mocskos vagy. S én sem félek a kezemet a te véreddel beszennyezni.- *Mielőtt a gyilkos bármit tehetett volna, Alex már meg is ragadta és a falhoz dobta. Majd odaugrott, s ököllel ütni-vágni, rugdosni kezdte a férfit. Nem ismert kegyelmet. A bűnös már több sebből vérzett. A szájából, orrából, füléből, s kék-zöld volt az arca és a teste is. A földön feküdt. Alex saját magát gondolta a bírónak és az ítélet végrehajtónak is. Majd hirtelen leállt. Megragadta a férfit az ingénél.* -Mindent bevallasz a katonáknak, vagy az orruk előtt töröm ki a nyakad!- *Mondta ellent mondást nem tűrőn. Az csak biccenteni volt képes.*
| |
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-13, 7:17 pm | |
| *A sárkány megragadta, s levonszolta a lépcsőn. Mindenki csak nézte, mi történik. Volt, aki felállt, hogy megállítsa a sárkányt, de Alex az akaratával felgyújtotta a férfi előtt a padlót. Az már nem érdekelte, hogy talán leég a fogadó. Csak van vizük eloltani... Kimentek hát az ajtón. Nem kellett sokat vonszolni az összevertet, mert a katonák már ott is voltak. Alex eléjük hajította a tettest.* -Halljam! * A gyilkos feltekintett a katonákra.* -Én öltem meg a feleségemet. De ő megcsalt.- *Mondta halkan. Majd nagy nehezen előbányászott egy hajtincset. Egyértelműen a nőé volt. A katonák megragadták. A vezető Alexre tekintett. Alex mereven, sötéten nézett vissza rá. A katona nem mondott semmit, csak megfordult, s kíséretével, s a rabbal együtt távozott. Alex rátekintett a távolodókra, véres öklét összeszorította, majd fejébe nyomta a csuklyát. Megfordult, hogy elhagyja a helyszínt.*
//Küldetés vége//
| |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-24, 3:24 pm | |
| [4. küldetés – Igazságtalan vádak]
*Kalandozásai során sokat hallott Valian tanácsházáról. Sőt nem csak sokat, hanem nagyon magasztaló dolgokat is. Így mikor már sokadjára merészelte azt mondani valamelyik bugris magasnövésű, hogy különb az még Mardan legszebb épületeinél is, akkor már kénytelen volt felkerekedni és megnézni - mármint azután, hogy jól móresre tanította azt, aki ezt mondta. Most, hogy itt álldogál a tanácsház előtt, meg kell vallania, hogy valóban elég impozáns látvány tárul elé. Bizony, nem csodálkozna, ha ezen építmény tervezője, az a Pelatonis vagy hogy nevezik errefelé, igazából törpe lett volna. S mindemellett természetesen hegyi törpe, hisz a mocsáriak nem valami nagy számok építkezés terén.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-24, 4:05 pm | |
*~Átkozott tömeg!~morog egyre csak magában. Már látótávolságba jutni a tanácsházzal is kész közelharc volt, hát még rendes rálátást szerezni - lévén a magasnövésűek áradatából ő nem lát ki, úgyhogy egész a szakadék széle mellé kellett előreverekednie magát. És még itt is lökdösik, a lábára lépnek, stb. Lassan már ott jár, hogy tényleg közelharcolni kezd, és fejszével vág magának helyet. Épp mikor a drasztikusabb eszközhasználatot tervezgeti, akkor jön neki valaki minden eddigi tömegbélinél nagyobb erővel, s mire odafordulna, hogy káromkodva jól lehordja az illetőt, az már el is illant, felszívta az "erdő".* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-24, 4:14 pm | |
*~Várjunk csak!~kiált fel gondolatban, mikor tudatosul benne, hogy egy-másfél másodperc erejéig egy nagyon kicsit megrándult a vállán a tarisznyája pántja. Már nézi is, hogy mi hiányzik, felkészülve arra, hogy tolvajt kiáltson, ám mélységes meglepetésére nemhogy nem tűnt el semmije, de még egy tőrrel is gazdagodott - a gond csak az ezzel (már azon kívül, hogy egy tőr, azaz egy nyavalyás kis fémfogpiszkáló), hogy véres is. Amint napvilágnál konstatálja (azaz előveszi és úgy nézi meg), hogy a tarisznyájába csempészett tőr bizony tényleg véres, már egyből körül is veszik a város katonái, azzal gyanúsítván, hogy megölt valakit. Természetesen a feltételezést elhárítja, s mély felháborodásának ad hangot, amiért képesek elhinni, hogy egy olyan daliás hegyi törpe, mint ő, valaha is használna egy olyan szánalmasan kis fegyvert, mint a tőr. Arról már nem is beszélve, hogy nem menne el kisstílű gyilkosnak egyetlen hegyi törpe sem, az nem becsületes foglalkozás. Szóval törpétlen, teljes mértékben törpétlen.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-25, 12:16 pm | |
*Beletelik végül jó negyed órába, mire olyan szinten kidumálja magát a helyzetből, hogy a katonacsapat parancsnoka lehetőséget ad számára az igaza bizonyítására, hogy elfogja az igazi tettest. Ám azért természetesen nem hagyják csak úgy magára, kap két "fogdmeget" társaság gyanánt. Grengor nem igazán ért a nyomozáshoz, de hát meg kell próbálnia, ha csak nem akar élete végéig börtönben rohadni (ami ráadásul lehet, hogy csak meglehetősen rövid idő lenne, ha esetleg itt a halálbüntetés hívei a magasnövésűek) - arról nem is beszélve, hogy az ő hiánya a családját is igen drasztikusan érintené. Ott kezdi hát a kutakodást, ahol tudja, azaz megnézi a tőrt, más nyoma nincsen. Szerencsére a tőrön talál egy monogramot, ami a két katona szerint nem az áldozaté, tehát valószínűleg a tettesé - a másik lehetőség az, hogy azé, akitől a tettes lopta, és akit így be lehet mártani (Grengornak most egyelőre ugyanis az a prioritása, hogy megússza a dolgot, csak ezután jöhet minden más, mint például az igazság).* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-25, 12:26 pm | |
*Benéz minden környező sikátorba, elhagyatott mellékutcába, s kikérdez minden simlisnek kinéző alakot. Kérdezősködése közben vegyesen alkalmazza a megvesztegetés és a megfélemlítés eszközeit, ha úgy ítéli meg, hogy többletinformációhoz juthat ezek által, vagy éppen megbízhatóbbá teszik az értesüléseket. Őreit természetesen mindig elhagyja egy-egy saroknál, hisz jóval több száj nyílik szóra, ha az azokhoz tartozó szemek nem látnak egyenruhát - meg aztán ha valaki menekülni próbál, a katonák így könnyedén el tudják állni az útját. Már jó pár órája cselekszi ezt, minden különösebb eredmény nélkül, mire egyik kísérője beajánl neki egy informátort.* -És ez csak most jutott eszébe?!*ripakodik rá, majd a választ meg sem várva int, hogy vezesse hozzá.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-01-25, 12:44 pm | |
*Mi tagadás, megérte megejteni azt a sok utcányi utat, a katona által ismert informátor a monogramból és a tőrből (az alakjából, kidolgozásából) meg tudta mondani, hogy ki szokott ilyet használni. Persze megkérte az árát, fene a magasnövésű fajtáját, de ez az információ legalább megbízhatónak ígérkezett, ugyanis a fickó már évek óta adott füleseket (jó pénzért) a helyi rendfenntartóerőknek, s eleddig sosem adott fals információkat - azonban ha ezúttal mégsem bizonyul majd igaznak az, amit mondott, akkor tudják, hogy hol lehet "reklamációval" élni. Hamar eljutnak a feltételezett tettes lakhelyéig (amit talán inkább lenne érdemes ólnak nevezni). Az egyik katonát Grengor hátraküldi, arra számítván, hogy arrafelé akar majd menekülni a gyilkos. A másikkal elölről közelítik meg a helyet. Acéltüskés pajzs és a nagyobbik egykezes fejsze máris a kézben, s a katona is kivonja másfélkezes kardját. Törpe harcosunk már épp készülne is lecsapni a fejszéjével, hogy szétzúzza a satnya ajtót, amikor a katonai megálljt int neki. Grengor kérdőn néz rá, majd a katona egyszerűen belöki az ajtót - azaz nyitva volt.* -Itt mindenki hisz a közbiztonságban.*jegyzi meg a "fogdmeg", mire Grengor nyugtázólag hümment egyet, aztán óvatosan, a tőle telő leghalkabban benyomul a házba. Jókor jöttek, a tettes épp kialussza a gyilkosság fáradalmait. Miután így tisztázta magát törpénk, már szedi is a lábát kifelé a városból. Az, hogy akit elfogtak, valóban a tettes-e, cseppet sem érdekli (főleg mivel kisstílű orv- és bérgyilkos hírében állt), csupán az foglalkoztatja, hogy minél hamarabb eltűnjön Valianból. Az egyszer biztos, hogy többet nem fog ide visszatérni, vissza se fog nézni, sőt valószínűleg látótávolságba se fogja megközelíteni ezt az átkozott helyet.* |
| | | Mitsuko Midnight Zöld elf
Hozzászólások száma : 745 Életkor : 913 Munkahely : ahol szükség ott a segítség
Character sheet Nép: Elfek
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-05-27, 2:14 am | |
| 4. Küldetés. Igazságtalan vádak
*Nem is olyan rég jártam Valianban, amikor megfogadta, hogy soha többé nem megyek ennek a városnak a kikötőjébe, most mégis oda tartottam. Végül is a kikötőbe megyek, de nem megyek el teljesen a hajókig, csak éppen a kikötő szélén lévő bódékhoz. Pontosan tudtam melyik bódéra volt szükségem, hisz nem most fogok ott vásárolni először.* - Szép napot kedves Mistuko, miben segíthetek? - Szép napot Etteren úr. *Köszöntem mosolyogva és egy fejbiccentéssel. Közelebb léptem a kínálatot mutató asztalhoz.* - Szeretnék egy kisméretű tőrt, ami elfér a szütyőmben. Tudna segíteni? *Kérdeztem, miközben az asztalon lévőket nézegettem. Voltak köztűk egyszerűk, és voltak köztük gyönyörűek is.* - Várjon egy pillanatot. Külön van téve, egy szép kis tőröcske, magácskának éppen jó lesz. *Mondta az öregúr, majd kis kutakodás után egy olyan tőrt adott a kezembe, mely teljesen olyan érzést keltett bennem, hogy nekem lett elkészítve. Nem is tétováztam, rögtön megvettem. Miután a vásárlás megvolt, elindultam a Tanácsházához, mivel úgy hallottam felújították és szerettem volna látni mennyit változott. Nem csalódtam. Az emberek, lehet, hogy majdnem a leg egyszerűbb lények, de kreatívak. Szemet kápráztatóra sikerült az épület felújítása. Már egy ideje csodálkoztam és figyeltem az épület részleteit, milyen aprólékosan vannak kidolgozva, amikor nyomást érzek a hátamnál. Mire odanézek már egy futó alakot látok vörös köpenyben. Volt egy sejtésem, hogy rabló lehetett ezért rögtön vállamon lévő táskámba nyúltam. Valami hideg vizes fémet tapintottam meg… Kezdtem furcsán érezni magam. Édes illatot éreztem. Gyorsan kikaptam a táskából az idegen tárgyat. Egy tőr volt az vérben ázva, emberi vérben. Nem volt jó ötlet nyílt terepen, fényes nappal előrántani a táskámból a tőrt. Még fel sem néztem máris láttam messziről a két őrt, akik nagy valószínűséggel a tőr gazdáját keresik… aki jelenleg én vagyok.* - NE FUSSON TOVÁBB!!! ITT AZ ŐRSÉG!! MINDENKI NYUGODJON MEG!! *Kiabálták már messziről. Nem is kezdtem el menekülni, mert, ha megtettem volna, akkor semmi sem mossa le rólam a gyilkossági vádat, mert valószínűleg arról van szó.* - Ezennel letartóztatom önt emberölés vádjával! *Kiabálta a fülembe az egyikük, s gyorsan ki is kapta a kezemből a véres tőrt és egy ruhadarabba tekerte, míg a másikjuk a kezemet a csuklómnál fogva hátra rántotta.* - Álljanak meg egy pillanatra…. Hé hallanak? *Mondtam hitetlenkedve. Nem hittem el, hogy engemet gyanúsítanak, bár ha én látnék egy embert kezében egy véres tőrrel, én is így tennék... de akkor is.* - Nem én vagyok a tettes. - De maga az! Önnél volt a véres fegyver. - Az lehet, de mi van ha találtam? *Egy pillanatra meg állt az őr és csak nézett maga elé majd megrázta a fejét.* - A gyilkos sosem ejti el az eszközét, esetleg sok ember között valakinek a táskájába… - .. Nyomja *Fejeztem be az őr mondatát. Talán mégsem annyira buták, mit gondolnánk. Megpróbáltam elhúzni a kezem, de a másik nem engedte.* - Engedje meg, hogy bebizonyítsam… - De maga vett nemrégiben tőrt, ezt mondta nekünk egy ember - Igen, de az még mindig a dobozában van… *Mondtam miközben elővettem szabad kezemmel a szütyőmből és megmutattam nekik.* - Látják? Annyira új, hogy eddig csak az én kezem és az eladó keze fogta, és még vér sincs rajta. Engedjen el és megkeresve azt a gyilkost idehozom. *Nem akartam bántani őket, de már kezdett fájni a kezem, amire viszont szüksége volt még. A fogva tartott kezemre koncentráltam, és a lehető legtöbb erőmet oda küldtem. Meg is lett az eredménye.* - Mi a … Ez éget!!!!! ... - Hát persze, hogy éget… megszorongatta a kezemet… mit várt? Simogatást? *Mondtam miközben dörzsöltem az idő közben lehűlő félben lévő kezemet.* - És ha most megengedik elkapnám azt a személyt aki a tényleges gyilkos *Mondtam majd egy intés keretében futottam arra, amerre utoljára láttam. Átvágva magamat a tömegen meg is látom azt a köpenyt. Vörös volt, mint a vér, ezért tudtam megjegyezni. Éppen egy árussal beszélgetett így lelassítottam és úgy mentem oda, mint aki csak vásárolni akarna valamit. Ahogy közeledtem egyre erősebben éreztem a vér illatát. Lehet, hogy a férfi letörölte a kezeit, de az csak a látható nyom tünt el... az illat nem.* - Szép jó napot! Mennyibe kerül ez a balta? Mi történik, mondjuk, ha egy fejhez vágom? *Kérdeztem nyugodt mosollyal az arcomon, s közben egyik kezemmel a baltárért nyúltam, míg másik kezemmel a vörös köpenyes alak alatti földre mutattam.* - Persecuor *Suttogtam a lehető leghalkabban, majd szemem sarkából figyeltem, mikor indíthatom útjára kezemet. Amikor már éreztem az energiát a kezemben és láttam egy repedést a földön akkor kezemet szépen lassan felemeltem. A földből halkan kiemelkedő indák a köpeny alatt, a férfi számára alig érezhetően körbe tekeregtek a teste körűl, de nem szorultak rá. Csak arra vártak, hogy kezemmel jelezzek, de tudtam nem húzhatom sokáig sem az időt, hisz erőm nekem is fogytán van.* - Hallotta? Itt, nem messze leszúrtak egy embert és a menekülő gyilkos más táskájába tette a gyilkoló eszközét. - Tényleg? Ez hihetetlen. És elkapták már az igazi tettest? - Még nem, de folyamatban van, és az- az ember, akinek táskájába rejtette véres tőrét nagyon forró nyomon jár ez ügyben. *Mondtam, és láttam, hogy a Vörös köpenyes kezdi kényelmetlenül érezni magát, csak felé kellett fordulnom, s máris sprintelni akart, no de ez ám nem sikerült neki. Amint megfordult ő is, hogy elfuthasson, tenyeremet összezártam, melynek következtében az indák összeszorultak, és lekötötték a férfit.* - Így már szállíthatóbb vagy! *Mondtam diadalittasan, majd elvágva az indákat közvetlenül a föld felett, és megragadva a végeket elkezdtem visszahurcolni a tanácsháza elé.* - Tessék meghoztam, boldogultok vele? Mert ha igen akkor elengedem. - Természetesen boldogulunk vele! - Hát jó… *Mondtam, majd a földön fetrengőző ember indás kötésére tettem kezemet, majd oldalán lehúztam a földig kezem, aminek köszönhetően eltűntek az indák. Gyorsan hátra ugrottam, hogy nehogy engemet szúrjon le. Úgy történtek a dolgok, ahogy vártam. A vörös köpenyes futásnak eredt, amint elengedtem és a két rendőr meg csak nézett és utána eredtek. Nem bírtam ki újra a köpenyesre mutattam, de ezúttal nem játszottam lassan. Gyorsan elmotyogtam a varázsszót, majd egy gyorsa kézrántással indák törtek elő a földből és összekulcsolva a férfi körül magát, irtózatosan rántott rajta a föld felé. A körülötte lévő nagy tömeg csak nevetett rajtuk, velük nevettem én is.* - Köszönjük és bocsánat! - Semmiség és rendben van.! *Kiabáltam vissza hangos kérdésére, majd még egyszer jól megszemlélve a tanácsházát elindultam a fogadóba, ahol utolsó éjszakámat töltöttem, itt tartózkodási időm alatt.* ~Rájöttem valamire. Valian számomra a veszélyesnél is veszélyesebb. De legalább nem estem neki semmilyen embernek. És nem pottyantam semmilyen vízbe. *Gondoltam, miközben a szép napsütésben a városban sétáltam.*
| |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-07, 7:21 pm | |
| * Valianba sodorta őt a sors, nem tudott ellenállni a csábításnak, a városnak és a hömpölygő tömegnek. Sokan csendesebb városokat szeretik, ő viszont a zajosakat.Nincs ez másként Valiannal sem, már azért is mert ez a központ, itt minden fajta ember előfordul, a szegénytől a leggazdagabb ficsurig.Lassan sétál a saját tempójában, a szép öltözékében, cseppet sem lehet rájönni ő egy papnő valójában, inkább szokták őt összetéveszteni egy nemesi kisasszonnyal. Egy nagy tarizsnyája van,most kong az ürességtől, nincs benne semmi. ~ Igazi nagyváros, van nyüzsgés és van élet, talán még szórakozóhelyek is vannak. ~ Erre az ötletre elmosolyodik, a munkája olykor unalmas, néha izgalmas, így megérdemel kis szórakozást, kis kikapcsolódást. Kicsit hagyja sodrodni magát a tömeggel, figyelmesen nézi a magasabb tárgyakat amelyek a későbbi tájékozódásban segítenek neki, el ne tévedjen véletlenségből. Kis sodródás után kiáll az ember tömegből, Szétnéz, utána indul tovább, még ő sem tudja merre fog kilyukadni. Egyenesen a város szívébe halad, az új látvány hatása pezsdítőleg hat rá. ~ Nagyon jó hely, egy fogadót kellene keresnem, vagy valamit ahol szerezhetek pénz.~ Kissé figyelmetlen így valami keménybe ütközik bele, mintha páncélt viselő emberbe.* - Elnézést Uram! * Szól oda, nem szeretne ő balhét. Jobban megfigyelve a férfit tényleg páncélos, reméli elnézi figyelmetlenségét, ő addig tovább sem lép.*
A hozzászólást Camilla Nymzen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-06-08, 12:06 pm-kor. |
| | | Lothár Von Falkenhausen Nemes
Hozzászólások száma : 225 Életkor : 41
Character sheet Nép: Emberek
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-07, 9:13 pm | |
| *~Végre egy város!~ Mondta magában Lothár menet közben. Most már nagyon örül, hogy eljutott ide, mert már végre lepihenhet egy fogadóban. Menet közben körbe néz a városban és a tömegben halad. Menet közben mindig ellenőrzi az erszényeit, mert nem szeretné ha el lopnák a pénzét ebben a tömegben. Menet közben úgy érzi, mint ha valaki nekiment volna. - Elnézést Uram! Mondta valaki Lothár-nak, erre ő megfordul meglát egy szép fiatal nőt lát meg. -Nincs semmi gond, de legközelebb jobban figyelj!- Mondta kedvesen a lánynak Lothár.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-07, 9:29 pm | |
| * Mikor hallja, hogy a férfi megbocsát neki, akkor bizony megnyugszik, máskor biztosan vigyázni fog. Egy kedves mosolyt húz ajkaira válaszként, ha a férfi nem is akar többet mondani, akkor ő megy is a dolgára, a férfi pedig átkozhatja magát, hogy elszalasztott egy lehetőséget, egy ismerkedési lehetőséget egy nővel, aki szép. ~ Induljak akkor tovább. ~ Lép a férfi mellé, lassan és nyugodtan, megcsaphatja a férfi orrát kis üde levendula illat, ami állítólag lenyugtatja az embert, lép is tovább, mikor egy fura alak szalad el mellette, mi több el is löki, mire ő természetesen nem tud ellensúlyozni, elesik előre. ~ Nem lehet igaz! ~ Szólal meg meg magában, legszívesebben utána szaladna a férfinak de az ki tudja, hogy merre jár. ~ Jól móresre kellene az ilyen alakokat tanítani. ~ Mérgelődik még magában, még mindig a földön, mikor feleszmél kicsikét. Feláll a helyéről szétnéz kicsit, neme volt tulságosan feltünő, hogy ilyen sokáig lenne van a földön. ~ Legalább nem lopott ki, mert nincs mit. ~ Ezt örömmel fogadja, leporolja a ruháit, majd tájékozódik merre is indulhatna tovább.*
A hozzászólást Camilla Nymzen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-06-08, 12:07 pm-kor. |
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-07, 10:24 pm | |
| *A nő egy mosollyal válaszol, majd Lothár mellé lép. Mikor mellé lép meg virág illatot érez ami a nőből arád.~Jobb lenne, ha én is tovább mennék!~ Monda magában, de még egy figyeli nőtt, amikor egy alak fel löki és ettől el esik a nő. ~Milyen egy modortalan alak így bánni egy nővel!~ Mondta magában majd oda megy a nőhöz. Mire oda ér addigra fel áll, de azért rá kérdez. -Nem esett baja?- Kérdezte a nőtől és várta a válaszát.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-07, 10:42 pm | |
| * Gondolkodását az előbbi hang szakítja meg, amit már hallott. A férfi látja akihez nekiment nem olyan régen. Kicsit megnézi magát, horzsoláson kivül nem érez nagyobb bajt. Magában örül, hogy talán ez a férfi lesz a társasága, sőt túlbúzgón magában ki is jelölte a férfit mint útitársat.* - Nem, nincs különösebb gondom. Máskor nem lesz annyira szerencséje. * Szól mosollyal a férfihez, megtörli kicsit piszkos kezét, finoman kézrázáshoz odanyújtja.* - Camilla Nymzen vagyok, papnő vagyok aki vándorol. * Szól kedves hangján a férfinek,Különösebben nem tudja végignézni a másik alakját, mert vas fedi azt, bár úgy véli egy lovaggal hozta össze a sors.Mikor megvolt a kézfogás, utána kezeit visszahúzza és teste mellé ejti.* - És Uram, lehet olyan kérdésem, hogy gyakran jár itt Valianban? * Ez egy ártatlan kérdés, csupán kiváncsiságát szeretné kielégíteni. Lehet hogy máskor is fognak találkozni vagy akár többször. A férfi arcát kezdi el néz, bele annak szemeibe a saját kék szemeivel.* - Én most járok itt először, tetszik is meg nem is. Néhány helyen túlságosan zsúfoltnak érzem, elfogadható még. |
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-08, 4:51 pm | |
| *Lothár látja, hogy nincs baja a nőnek, egy kis idő után a nő megszólal. - Nem, nincs különösebb gondom. Máskor nem lesz annyira szerencséje. Szólalt meg a nő mosollyal az arcán majd kezét kézfogásra emeli. - Camilla Nymzen vagyok, papnő vagyok aki vándorol. Válaszolta a nő, ezután Lothár kezet fog Camilla-val majd megszólal. -Az én nevem Lothár Von Falkenhause én egy nemes vagyok!- Mondta mosollyal az arcán, majd amikor megvolt a kézfogás a nő újból megszólal. - És Uram, lehet olyan kérdésem, hogy gyakran jár itt Valianban? Kérdezte kiváncsian és Lothár szemébe nézett, erre Lothár fejét rázva gyorsan válaszol. -Nem most járok itt először, nem nagyon ismerem a várost.- Mondta Camillanak. - Én most járok itt először, tetszik is meg nem is. Néhány helyen túlságosan zsúfoltnak érzem, elfogadható még. Mondata a nő. -Nekem tetszik a város, bár abban igaza van, hogy néha túl zsúfolt.- Mondta Lothár majd, meg kérdezi a nőtt. -Nem baj ha magával tartok egy ideig?- Kérdezte kedvesen nőtől.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-08, 5:15 pm | |
| * A férfi bemutatkozik, végre valahára megtudja azt is, hogy nemesemberrel van dolga. Akkor még jó hogy uramnak szólította, nem pedig másnak. Azt is megtudja a másiktól, most jár itt először, akkor legalább mindketten így vannak vele aminek örül. Így bebizonyosodik, hogy nem lesz unalmas a városnézés a nemesember oldalán, hanem élvezetes. A férfinek van egy kérdése amire természetesen a maga könnyed módján válaszol.* - Természetesen igen, még nem haraptam meg érte meg semmilyen embert. * Próbálja felborítani ezt a formális beszédet, amit nem igazán kedvel, meg egy kis viccelődésbe senki sem hal bele. Ő nem igazán tudja merre menjenek, eddig is csak megérzésből jött.* - Szerintem induljunk kijebb mert itt már túlságosan is sok az ember * Veti fel az ötletet, amire várja is a választ. Kicsit kiáll a tömegből, nem szeretné elsodorva érezni magát. elnéz egy egy arcot amit ugy vél hogy ismerős számára. ~ Kijebb nem olyan nagy a forgalom, remélem a másik is vevő arra, hogy kifelé induljunk ~ Reménykedik abban, hogy a férfinek nincs különösebb dolga itt a környéken, csak nem vallja be neki. Ilyen is előfordult már életében.* |
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-09, 3:34 pm | |
| *A nő egy kicsit viccesen mondva belegyezett abba, hogy együtt menjenek egy ideig. A viccelődés nem nagyon zavarta Lothárt és ezután megszólalt. -Akkor menjünk tovább!- Mondta Lothár, örült annak, hogy végre nem egyedül van.* *A nő újból megszólal és azt mondja, hogy menjenek kifelé, mert túl sok ember van itt, ezután kiáll a tömegból és vár. ~Szerintem túl sokan vannak itt~ Mondta magában Lothár, majd oda megy hozzá megszólítja. -Ahogy akarod, akkor menjünk kijjebb. Mondta majd elindul kijjebb a nővel.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-09, 4:22 pm | |
| * Még mindig nem beszélt hozzá a férfi annyira sokat. Furának tartja, hogy a nemes ennyire szűkszavú lenne. Minden férfi szűkszavúnak hat mellette vagy csak nem mernek beszélni, ki tudja. Kifelé sétálás közben biztonság kedvéért néha hátranéz, annyira szótlan, hogy meg kell néznie nem veszett el a másik. Szerencséjére, a férfi minden alkalommal megvan. Megfogyatkozik kicsit a forgalom ahogy kintebbre érnek, nem kell lökdösödni, nem kell kiabálni, így jobban lehet beszélgetni. ~ Nahh végre. ~ Mondja magában, lassan utitársa felé fordul és megkérdezi tőle.* - És miért jó páncélban mászkálni? Varázslat ellen nem véd a páncél, akadályozza a mozgást. Csak kell lennie különösebb oknak, amiért páncélban mozogsz. Vagy tévedek? * Folytatja a beszédet, mert beszélgetésnek még mindig nem nevezi.* -Megtudhatom egy nemes mit keres egy ilyen városban? Én feltöltöm utazásra a tarisznyám, vándorlok és kóborlok. Szeretek sétálni a természetben, amit szerintem az Istenek hagytak ránk. ~ Egyszer csak megered a nyelve ~ Lassan, biztosan halad még kijebb egészen majdnem a városkapuig.* |
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-09, 5:09 pm | |
| *Egy ideig szótlanul mennek, a nő idő után hátra néz, hogy leellenőrizze, hogy Lothár követi-e. Mikor kiérnek a tömegből a nő Lothár felé fordul, és kérdez tőle. - És miért jó páncélban mászkálni? Varázslat ellen nem véd a páncél, akadályozza a mozgást. Csak kell lennie különösebb oknak, amiért páncélban mozogsz. Vagy tévedek?- Mikor befejezte Lothár gyorsan válaszol. -Azért hordom ezt a páncélt, mert még az apámtól kaptam még mielőtt elmentem volna kalandozni. - Egy kis szünetet tart majd folytatja. -Lehet, hogy a varázslatok ellen nem véd, de nyilak és vágások ellen igen jól véd, főleg hogy egy pallossal harcolok akkor kell a védelem.- Mondtam Lothár büszkén a menet közben, ezután a nő újból megszólal. -Megtudhatom egy nemes mit keres egy ilyen városban? Én feltöltöm utazásra a tarisznyám, vándorlok és kóborlok. Szeretek sétálni a természetben, amit szerintem az Istenek hagytak ránk. Mondta a nő. -Azért vagyok a városban, hogy megismerjem, tudod én nem Lanuriai vagyok, hanem én Evolyranból jöttem ide, de arról nem szeretnék beszélni, hogy miért jöttem ide.- Mondta Lothár, Evolyran kiejtésetől egy kis honvágy kapja el. Egy kicsit elgondolkozik ezen, de hamar túl tesz rajta, és látja már a város kapuit a távolban.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-09, 7:45 pm | |
| ~ Szóval csak azért hordja a páncélt mert apjától kapta és mert a vágások és csapások ellen jó. ~ Sosem tudna felvenni páncélt, vagy bármi mást. Egyrészt nagyon lelassítaná őt varázslásnál, valamint a mozgását is korlátozná.* - Szóval nem ide valósi vagy. Igen feltünt már a kiejtésedből. * Bár nem annyira szembetünő de aki jobban odafigyel, akkor az észreveheti a másik különleges beszédstílusát. Ő itt született, ő nem lenne képes elhagyni Lanuriát, nagy ez a földrész, tele kalandokkal, tele ismeretlennel és misztikummal.* - Nos itt az idő, hogy elválljanak az útjaink. Én most vándorlok tovább, egy következő városba, utána meg még nem tudom. Mindig szívesen fogadnak egy hozzám hasonló gyógyítót. * Mosolyog rá a férfire, mikor megérkeznek a kapuhoz. ~ Biztosra nem mondanám találkozok vele, majd egyszer ~ Ezzel még a búcsúzás hátra van, amit sosem szeretett, mindig nehéz elvállni egy embertől.* - További jó utat neked! * Ezzel nyugodtan lép át a kapun, távolódó alakját lassan elnyeli a környezet, eltünik szem elől.* |
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-09, 8:59 pm | |
| *Miközben mentek egykét szót váltottak, mikor majd nem oda értek a kapuhoz akkor a nő megszólal. - Nos itt az idő, hogy elválljanak az útjaink. Én most vándorlok tovább, egy következő városba, utána meg még nem tudom. Mindig szívesen fogadnak egy hozzám hasonló gyógyítót. Mondta és rámosolyog a nő Lothárra aki viszonozza a mosolyt, majd mikor oda érnek a nő búcsúzik. -További jó utat neked! Ezután Lothár is elköszön. -Neked is jó utat kivánok!- Szólt utána, majd még egy ideig figyelte amíg el nem tűnt a messzeségben. ~Remélem még találkozok vele!~ Mondta magában, majd megfordult elindul vissza a városba, hogy keressen egy fogadót, ahol megpihenhet.*
//Köszi a játékot.// | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-17, 12:40 am | |
| 4. küldetés – Igazságtalan vádak
* Valianban jár, ahol már jó párszor volt, sosem sok ideig, sokkal inkább átfutóban, meg inkább a piacot kereste. ebben az esetben van ideje kicsit több időt tölteni a városban. Neki is veselkedett, először szép épületeket szeretett volna látni, mint a Tanácsházat. Az épület kívülről nagyon szép, bemenni nem akar, azt egy másik alkalommal talán. Kívül látja a tartó oszlopokat, a cicomájukat, a kifaragásukat, süt róla igazi mester emberek készítették el. Kiáll a tömegből, tovább nézhesse az épület külső csodáját, a tűzpiros tető ami megragadja a figyelmét, mennyire pontosan illesztették egymásra a tetőcserepeket. Legvégül hagyja a többit, azokra teljesen nem figyel oda, meg amilyen szögből nézi és távolról, onnan ő nem lát annyi részletet. Szeme a tetőn kiszúr egy gyorsan haladó alakot. ~ Az meg miért kerül oda fel? ~ Amilyen gyorsan látta, olyan gyorsan el is tűnt az alak, megfordul, hogy távozzon, más épületet is láthasson. Persze még magában foglalkozik ezzel a kérdéssel, hogy miért került fel egy alak fel a Tanácsház tetejére. Végül is nem az ő dolga, jobb nem belebonyolódni az ilyen ügyekbe, egy fehérköpenyesnek vigyáznia kell a hírnevére, bár az övé nem lehet olyan nagy, azért csak óvatoskodik. ~ Miért érzek rosszat? ~ Mondja magában, mikor érzéseire figyel, amennyire csak tudja elhessegeti ezen gondolatokat.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-17, 12:41 am | |
| * Öt perc telik el vagy talán kevesebb mikor egy alak rohan el mellette, a tarisznyájába csempész egy véres tőrt, aki rohan tovább. Meg is áll nagy hirtelen, mert az alak mozgása az olyan kísértetiesen hasonlított a tetőn lévő alakhoz. ~ Csak nem? ~ Ötlik fel benne a gondolat, a tarisznyáját meg kissé nehezebbnek véli, pedig néhány pillanattal ezelőtt még nem volt ennyire nehéz. Így jogosan gondolhatja, mitől lett nehéz. Belenyúl a tarisznyájába, amiből egy véres tőrt húz elő, ami nem az övé, mert ő nem hord apró fegyvert. ~ Utána rohanjak? ~ Szólal magában, furának tartja, hogy valaki egy véres és egyben bizonyítéknak tűnő fegyvert, belerejteni egy teljesen ismeretlen tarisznyájába, az azért nem semmi. ~ Nem értem miért tehette ezt? Talán később meg akart keresni? Be akart engem mocskolni? ~ Cikáznak fiatal női agyában a gondolatok, amit nem sokáig tehet, mert ugyanis hangokra lesz figyelmes. A tömeg is másként kezd el viselkedni. ~ Mi jöhet még? ~ Sóhajt fel, a tőrt nézi továbbra is, hátha valamit megtud belőle, hol készítették, melyik mester munkája.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-17, 12:43 am | |
| – Utat emberek! Utat! * Szól egy férfias hang, ahogy a városőrség öt tagja megérkezik hozzá, úgy lehet hallani a páncélzatuk csörgését, meg néha a kardtok is nekiverődik a páncélzatuknak. Magas férfiak és erősek, edzettek és krisztusi korban levők. Tapasztaltabb őrségről van szó, nem ifjúkra bízzák ezen feladatokat.* - Álljon meg hölgyem! Ne mozduljon! * Eddig se mozdult a helyéről, most sem fog, csak nézi, ahogy azok óvatosan megközelítik. Mikor elég közel értek hozzá akkor gyorsan lefogják, elveszik a gyilkos fegyvert, minek köszönhetően kiesik még ráadásul a kis fehérköpenyes jelvénye.* - Engedjenek el! Én nem csináltam semmit! * Vált hirtelen tiltakozásba, azt hitte nem fognak fellépni vele ilyen keményen, ezt pedig ő kikéri magának, nem lehet egy hölggyel így bánni.* - Tagadna mi? Nem hiszünk el semmit! Akármit is mond! * Ekkor szúrja ki a földre leesett jelvényt és azt felveszi, csak ingatni kezdi a fejét.* - Egy fehérköpenyes gyilkos. Hova fog itt fajulni Lanuria? Az ilyen korcsokat jobb ha elkapjuk.* Hallatszanak a kemény szavak, ami nem esnek jól neki. Ő egy tisztességes fehéköpenyes, kikéri magának. ~ Ez sem tanult sokat Lanuriáról ~ Ennyit tud hozzáfűzni a maga részéről,* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-17, 12:43 am | |
| -De nem én voltam, nem fogja fel? Szerinte magamnak fogom a saját tarisznyámba belerejteni? A gyilkost meg hagyják megszökni, aki még nem is lehet oly messze. Engedjék had mossam tisztára a nevem! * Őrségvezető kissé nem tudja eldönteni, igazat adjon neki, vagy most azonnal vitesse egy hűvös és piszkos, patkányokkal teli cellába. Az idő telik a gyilkos pedig annál távolabb jut, valószínűleg nevetve rajtuk. Végigméri a férfi őt, jobban megnézi utána így szólal.* - Talán majd máskor hiszünk neked. Jól kiképezhettek téged. Sok gyilkosság miatt keresünk, de most nem engedünk el. * Kezd kétségbe esni, hogy esetleg talán kivégzik de nem adja fel.* - Nem lehet ennyire csökönyös! Én teljesen ártatlan vagyok. Elkapom a gyilkost! Az igazi gyilkost. Az nem elég? Vagy mit tegyek hogy végre belássa, nem én vagyok az! Nem is tudnék a tetőn mászni. * Összeráncolja a homlokát a férfi, lassan int a társainak, hogy engedjék el.* - Rendben, azonban ha nem keríti elő az igazi gyilkost akkor maga után megyünk és erővel elvisszük. * Ezzel mutat, egyenesen parancsol neki kézlendítésével, hogy távozzon és kerítse elő amit ígért.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Valian központja 2011-06-17, 12:44 am | |
| * Nem várakozik egy szóra se, gyorsan elindul mielőtt még azok meggondolnák magukat. Mikor eltávolodott az őrségtől, kissé lenyugszik a zaklatott lelkiállapota, nem tetszett számára, hogy így megvádolják, persze nála volt a gyilkos fegyver, azért kérdezhették volna, hogy került hozzá. elkezd kérdezősködni az árusoknál és embereknél, hogy nem-e láttak egy férfit szaladni, akik természetesen segítenek is neki. Egyre inkább úgy érzi, hogy közelben van, kicsit izgatott is lesz, veszélyes vállalkozás az egész, ha ez kell bizonyítéknak akkor ő megteszi, nem habozik. Egy sikátorban hangokra lesz figyelmes. Közelebb oson amilyen halkan csak tud majd fülel.* - Persze, nincs semmi gond. Valami nőnek a tarisznyájába rejtettem a tőrt nagybácsim. A célszemély halott. * Hallani a gyilkos hangját, aki mintha fiatalabb lenne nála.* - Tudtam mindig is, hogy páratlan tehetség vagy. Már ilyen hamar megalapozod a hírneved. * Nem sokat vár, előhúzza a kardját, elállva az utat mindkét fél számára.* - Le vagy tartóztatva! * Erre mindketten megijednek először is, aztán veszi észre, hogy a nő az akiről beszélgettek.* - Ez a nő? Jól néz ki! Elszórakozhatnánk vele! * Mondja a nagybátyja aki rá is támad, félrelép majd tarkón vágja aki rögtön elhasal. Valami ember rögtön elsiet , hogy hívja az őrséget. Ő marad meg a húsz évesnek tűnő fiatalember. |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Valian központja | |
| |
| | | | Valian központja | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|