LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Kikötő

Go down 
+16
Matt Shadow
Jeremy Talbot
Aldo Barras
Trintorin
Raman
Blasio
Merena Estwick
Vogon Beebebrox
Balál Tangeran
Nawarean
Lysanor Eweny
Arya D'hrodo
Fatima Ferses
Helen Hoa
Elkator Rayen
Mesélő
20 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15  Next
SzerzőÜzenet
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 119

Character sheet
Nép: Emberek

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-27, 9:12 pm

//te se maradj le Smile //

Nem is ismerek magamra a tükörben, amiben most megbámulom magam. Sosem voltam hiú ember, de azért nem is szerettem elhanyagolni magam, de már régen volt, hogy ilyen alapos tisztálkodásban lehetett részem. Most szappan illatom volt és olyan sima volt az arcom, mint Lisbeth popója. Egy fürdőlepedőt csavartam a derekamra, miközben a ruhámra várakoztam.
Egy halk koppanást hallottam és már nyílt is az ajtó, hogy egy tálvár egyensúlyozó Blanche suhanjon be rajta, egy cseppet sem zavartatva magát alulöltözöttségemen. Aztán észbe kaptam! Biztos, hogy nálam alulöltözöttebbet is látott már, ha a Lady-nek dolgozik, bár……….én se selyemfiúnak jelentkeztem ide……
- Csak ételt hoztam. Asszonyom mondta, hogy kapj enni! – tette le a sarokban álló komódra a tálcát.
Valami ragu féle lehetett, már az illatától is összefutott a számba a nyál és egy nagy karéj cipó volt mellette.
- Egyél, a ruhád nem sokára kész lesz, úgy egy óra múlva pedig a fogadóteremben kell lenned. – mondta határozottan, miközben alaposan felmért a tekintetével.
~ Határozottan nem zavartatta magát.~
- Értettem, kedves Blanche és……köszönöm. – intettem a tálca felé, ahová meg is indultam, hogy megkóstoljam, aminek ilyen jó illata van.
Aztán mikor nekiálltam, meg akartam kérdezni tőle egy és mást, de a lány egy kurta mosollyal már ki is suhant az ajtón. Én meg nem tartóztattam, reméltem lesz még bőven majd időnk beszélgetni, inkább elégedetten befaltam az ételt.

A teremben állva épp a kabátom ujját igazgattam, amikor megjelent a lépcső tetején a Madame és én szívesen füttyentettem volna egyet, ha ez nem rontott volna a megjelenésemen.
Gyönyörű volt! Megjelenése minden egyes apró mozzanata valószínűleg alaposan megtervezett volt, de őszintén el kellett ismernem, hogy tudta mit csinál. A fekete köpenye alól kivillanó vörös, testhez simuló ruha kiemelte bonyolult fonattokba rendezett hajának élénk, rőt színét. Finom sminkje ragyogó szemére irányította a figyelmet. Csak a legvégén, mikor már majdnem előttem állt jutott eszembe, hogy nem cipőt láttam rajta, hanem ……csizmát!?
Az biztos, hogy nem mindennapi jelenség volt.
Én meg igyekeztem megszokni a szűk nadrágot és a finoman rám simuló, finom kelméjű ing lágy tapintását és a kabát bő ujj szabását, amit nem éppen harcra készítettek.
Bár tudom, hogy mindenből a legjobbat és a legdivatosabbat kaptam, kicsit furcsán éreztem magam, főként, amikor ismét úgy éreztem egy mustrán veszek rész, ahogy a Lady megszemlél.
A nevetése elégedettséget jelez, én azonban minden bizonnyal elvörösödöm és nem a zavarodottságtól. Nem tudom mire kellek a nőnek, mit akar ezzel a színjátékkal elérni, hiszen csak egy vándorló zsoldos voltam, nem úr. Egyelőre azonban legyűröm az ellenérzésemet és előveszem a legjobb modoromat.
- Mylady! – hajolok meg és az utolsó lépcsőfokoknál a kezem nyújtom neki, hogy lesegítsem. – Remélem táncolnom nem kell, kicsit berozsdásodott a tánctudásom. – jegyeztem meg.
Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 155
Munkahely : A Bíborgyöngy Háza

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-28, 5:15 pm

//Szóval táncolni szeretnél?//

- A ma esti próbát akár annak is veheti - fogadja el Zaya a felkínált segítséget, és nem könnyíti meg a férfi dolgát a folytatással, miközben kezét Matt karján nyugtatva indulnak kifelé. - Minden, amit tesz, egy lépés lesz és majd kiderül a végén, hányszor vétette el a ritmust. Tehát táncra fel!

*S ha Shadow arcán némi meglepetést, vagy ijedtséget lát, hát jókedve és elégedettsége tovább nő és még jobb kedvel áll meg a díszes hintó mellett, s várja, hogy kísérője előzékenyen kinyissa annak ajtaját. S ha Zaya szoknyáját felfogva fellép a hágcsón, hát Matt máris bizonyíthat. Mert a nő hirtelen lép hátra, szája elé kapva kesztyűtlen kezét. S ha a férfi nem elég éber, hát a város ünnepelt asszonya odalent végezheti a kocsi mellett a hóban. De ha a férfi ügyes, hát elkapja a hátratántorodó nőt, s ha megtartva egyensúlyát már Zaveeyera Borromo újra odalent áll, biztonságban, hát maga nézhet utána annak, hogy mi rémítette meg az eddig vidám és gondtalan asszonyt.

De odafent nem sok mindent láthat először. És mert már sötétedik idekint, csak az utcai lámpák gyér fénye az, ami segít megláttatni vele egy vastag, sodrott arany nyakláncot, amelyen egy ovális medálban ismerős színű hajfürt rejtőzik és amely az egyik ülésen hever.

És ha az előbb Zaya rémült meg, hát most a kocsiban kutakodó Matt ijedhet meg, mert az odalent álló szépség nemét és testalkatát meghazudtoló erővel sújt a hintó ajtajára az öklével, és a tettet hasonlóan keresetlen szavak is követik.*

-Az a kurafi! Legyen átkozott a nap, amikor Ritalea, az az isteni cafka összehozott vele! Pont ma kellett ennek is visszajönnie?!
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-28, 8:54 pm

//Igen, ahogy a nagysasszony fütyül Very Happy //

Hiába az előbbi gyors méreg, nem tudom megállni, hogy ne ránduljon meg a szám széle felfelé, amikor Lady Borromo megerősíti, hogy a mai este is egy próba lesz, sejtésem szerint nem az utolsó, már, ha megfelelek egyáltalán ma. Én nem félek a kihívástól, bízom magamban, hiszen kalózokkal, rablókkal is megvívtam már nem egyszer, de félek a Madame környezetében nem csak ilyen kihívásom akad majd és az intrika világa nem az én terepem annyira.
- Megteszem, ami tőlem telik. – morranok fel magabiztosságot mutatva és kivezetem a nőt a ház előtt várakozó kocsihoz.
Mivel sehol egy készséges inas….- mily meglepő, - a nem foglalt kezemmel kinyitom az ajtót, a másikkal pedig felkészülök, hogy felsegítsem a fellépőn.
Aztán máris kiderülhet a lady számára, hogy nem valami toprongyos idegekkel rendelkező embert fogadott fel maga mellé, mert még el sem hal a sikolya, már is egyrészt gyors mozdulattal elkapom a derekát, hogy nehogy elessen, aztán ugyanazzal a lendülettel kicsit hátrább és oldalt teszem le, a következő pillanatban pedig már a kard villan a kezemben, azzal hajolok be óvatosan a hintó belsejébe.
Ott azonban senki nincs, csak egy vaskos lán és azon egy medál hever az ülésen. Már épp fordulnék vissza, hogy elmondjam neki, mikor nagyot csattan az ökle a kocsi ajtaján, amire önkéntelenül mordulok fel, mert akár meg is sebezhettem volna, ha ijedősebb vagyok és még ha utána ki is dobnak, őt nem kímélte volna a fájdalom vagy esetleg sokkal rosszabb dolog.
- Ezek szerint van ötlete, hogy ki „tréfálta” meg Mylady. – fogtam vissza az érzelmeimet. – De kérem, azért legyen óvatosabb mikor épp az Ön érdekében fegyverrel kutakodom.
Persze nagyon is kíváncsi vagyok, hogy ki lehet az, aki veszi a bátorságot, hogy így kihozza a nőt a sodrából.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-28, 9:06 pm

//Fütyülni nem fogok Smile //

*A nő először csak egy türelmetlen pillantással "jutalmazza" a megjegyzést, hogy aztán kétséget se hagyjon afelől, hogy a férfi jobban jár, ha a tetteivel vívja ki az elismerést és nem a szavaival.*

- Úgy véli, egyszerre csak egyfelé tud figyelni és azt kell hinnie, hogy rosszul mérte fel a terepet, amikor felsegített a kocsiba? Túlbecsültem talán igyekezetét, törekvését, képességeit? Netalán attól kell félnem, hogy nem ellenőrizte, hogy bárki meglephet-e bennünket az utcán? Hogy úgy engedte, hogy beszálljak a kocsiba, hogy nem tudta, van-e odabent valaki? Azt mondta odabent, jobban kellene őriznem a házamat, de most mégis meglephet bennünket valaki? Nos, Matt Shadow... Ha ennyire keveset várhatok el öntől, talán nem is kellene próbálkoznia... Vagy talán nekem nem kellene megengednem, hogy már elsőként ilyen komoly feladatot kapjon. Talán el kellene döntenie, hogy az alkalmazottam kíván lenni, vagy inkább valami más! Mert csak intenem kell... - s pillantására egy magas, Matt-hez hasonló öltözetet viselő alak lép ki a ház ajtaján. - És lesz, aki átveszi a feladatait. Nem én vagyok az egyetlen, aki figyeli, hogyan teljesít. A "táncot" nem én ítélem meg egyedül... De mert úgy láttam, ambiciózus és persze tapasztalt, hát - minden ellenérzésem dacára úgy döntöttem - megérdemel egy esélyt... Egy komoly lehetőséget. De több esélyt nem kap... Csak ezt az egyet! Mondja, élni akar vele?

*És ha a férfi igennel válaszol, akkor Zaya már úton az új "szerzeménye" felé fog neki beszélni a medál tulajdonosáról. És arról, hogy miért nem akar találkozni vele.*
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-28, 9:23 pm

//Nem baj, fütyülök én Smile //

Nem számítottam azokra a korholó és éles szavakra, amelyek a következő pillanatokban rám zúdulnak Lady Borommo szájából. A kardomat leengedve csak pislogok és a gondolatok kavarognak bennem, mert ilyen lecseszést még a mocskosszájú karavánvezetőktől sem kellett elszenvednem.
Az önérzetem kezd felháborodottan a felszínre törni, hogy védjem magam, de pont azelőtt, hogy végképp elásnám magam a jövőbeni munkaadóm előtt, meg jön az eszem és rá kell jönnöm, hogy igaza van. Az, hogy én azt gondoltam a megbízásom majd az ünnepségen kezdődik, senki nem mondta, főként nem a Madame, sőt amikor jelentkeztem nála, még említette is, hogy a próbám már el is kezdődött! Az, hogy ilyen helyzetbe keveredtem és ha egy rosszakarója ült volna a hintóban, nem csak egy medált helyeznek el emlékeztetőül, akkor bizony jó nagy baj is lehetett volna és ez egyedül az én felelősségem lett volna.
Megszégyenülten, nyakig elvörösödve álltam ott, a kilépő, ruházatában hozzám hasonló férfira épp csak egy pillantást pazarolva, mert értettem a jelzést.
Biztos voltam benne, hogy a következő pillanatban utilaput köt a talpamra és rövidke jólétbe vetett hitem már láttam is elpárologni.
Már megvolt a helyettesem, aki minden bizonnyal jobban végzi majd a munkát, mert felkészültebb lesz. Már ugyan tudtam mit rontottam el és mit várnak tőlem – valószínűleg pont az is érdekelte a Ladyt, hogy mennyire vagyok önálló a munkában, ne kelljen mindent a számba rágni, - de, ismerve a hírét, nem számítottam rá, hogy kapok még egy esélyt.
Most is tévedtem!
- Igen Mylady! Természetesen, igen! Hibáztam, de még egyszer nem fogok. – tettem el a kardom egyelőre és bólintottam komor tekintettel.
Megtanultam a leckét és biztos voltam benne, hogy még nagyon sokat fogok tanulni, de több ilyen szarvashibát nem engedhetek meg magamnak.
Végigfuttattam a szemem a környéken, a „helyettesemen” és ha nem volt semmi más gyanús dolog, behajoltam a kocsiba, alánéztem az ülések alá, majd elvéve a láncot az ülésről a nő felé nyújtottam.
Aztán, ha megelégedett ezzel, ismét a kezem nyújtottam, hogy besegítsem a kocsiba, majd szemben elhelyezkedtem vele. Minden figyelmem ezek után azon volt, hogy kiszúrjak minden nem odavaló dolgot, szám keskeny vonallá húzódott a koncentrációtól.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-29, 5:24 pm

//Nem biztos, hogy lesz kedved hozzá!//

*Zaya pontosan tudja, mi megy végbe újdonsült kísérőjében. De azt is pontosan tudja, miért teszi azt, amit tesz. Mert neki csak a legjobbak kellenek. Minden téren. A legszebb, a legműveltebb, a legtökéletesebb lányok, akiket csak megkaphat és a legelszántabb, legmegbízhatóbb emberek, akik vigyáznak rájuk és a vagyonra, amelyre oly sokan irigyek. És vigyáznak rá is természetesen, hogy ne kelljen minden sarkon arra gondolnia, hogy ki fogja megpróbálni megölni, vagy elrabolni egy hatalmas váltságdíj fejében.

Vagy ki fogja emlékeztetni egy dühös ígéretre, amelyet eddig még nem sikerült beváltani. Mert az a lánc a kocsiban erre figyelmezteti. Az a medálba zárt hajtincs azt mutatja, hogy aki eddig bírta az arany foglalatba zárt, izzó vörös hajszálakat, most visszatért. Hogy a régen Zaveeyerának tett ígérete ne csak ígéret maradjon.

És Zaya pont ezt az éjszakát választotta arra, hogy próbára tegye legújabb emberét. Hát ennél ostobább ötlete nem is lehetett volna. És - bár sajnálja Matt Shadow-t - pont ezért úgy dönt, a próbának ezennel vége. Ez már nem játék és nem mulatság.*

- Remélem, hogy így lesz, mert azt, hogy ez az egyetlen esélye, komolyan gondoltam. Ugyanis ha elbukik a próbán, mindannyian bukunk. Azt hittem, kiélvezhetem a mai éjszakát, miközben megismerhetem magát egy kicsit jobban. Megbizonyosodhatom arról, hogy megfelelően képes viselkedni társaságban és képes együtt dolgozni a többiekkel is. De ez a medál... - húzza le az ablakot és hajítja ki dühösen az ékszert a kocsiból. - Ez minden tervemet felborította. Mert mostantól kezdve a tévedése és a hibái mindannyiunkat veszélybe sodorhatnak. Először el akartam küldeni, azonnal, ahogy megláttam a láncot. Nem bízhatom meg úgy magában, mint azokban, akik már bizonyítottak. De nem tehetem meg azt, hogy megválok egy embertől, aki lehet, hogy hűen szolgálna. Most nem. Most egy ember is sokat jelenthet. Egy olyan ember meg főleg, akit nem ismer még senki. Mert így azt mondhatom magáról, amit csak akarok. Lehet rokonom, üzlettársam, de akár lekötelezettem. Az lesz, akit a leghasznosabbnak ítélek majd...
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-29, 6:45 pm

//Nem, ahogy elnézem Smile //

Próbálom rendezni magamban a gondolataimat, hogy visszanyerjem a higgadtságomat, mert az csak újabb hibákhoz vezethetne. A másik alakot nem láttam mióta elindultunk, így reméltem, hogy tényleg megmaradt egyelőre a pozícióm, de persze a történtek után sejtettem, hogy Madame Borromo mindenre felkészült és semmit sem bíz a véletlenre egy próbaidős „zöldfülűvel” szemben.
Azért persze mentségem is volt, a kocsi csak akkor állt a házhoz, mielőtt kijöttünk a házból és már el is határoztam, hogy kifaggatom a kocsist, neki látnia kellett valamit……De persze akkor is bele kellett volna néznem….
Az a lánc nem hagyott nyugodni. Valamiért nagyon megdöbbentette és feldühítette a Ladyt, amit mostanában kevesen teszik meg, ha hihetek a pletykáknak és röpke tapasztalataimnak. Tehát ez valami régebbi „ismeretség” lesz…….
Töprengésemből Borromo úrnő szigorú hangja rángatott ki és vonzotta magára szemeimet.
Ha azt hittem a fejmosás a ház előtt befejeződött, akkor tévedtem volna, de nem hittem, csak nem gondoltam, hogy pont egy ilyen horderejű dologba tenyerelek bele, ami ő és az emberei bukását is előidézhetik. Erre tényleg nem voltam felkészülve, hiszen csak egy egyszerű testőr munkára jelentkeztem, legalábbis én egy ideig ebben a hitben voltam. Egy röpke ideig…….nagyon rövid ideig…….
Döbbenten meredek a lánc után, amit egyszerűen kidobott a kocsi ablakán! Egy súlyos aranyláncot!
Nagyot nyeltem, ott maradt mögöttünk a latyakban egy évi zsoldom……
Azt hiszem kezdtem tisztábban látni mennyire dühös és feszül…..én meg épp a közepén voltam, nyakig a trágyalében.
Bár az önbecsülésem háborgott, nem hibáztathattam, hogy nem bízik bennem, azt gondoltam mindjárt azt mondja, hogy mégis sajnálja, de le is út, fel is út.
Aztán csak próbálom felfogni, amit mond, hogy nem engedheti meg magának, hogy kirúgjon!
Bár nem tölt el örömmel, hogy nem a tetteim miatt maradhatok, nem azért mert valamikor bizonyíthatok, hanem csak azért mert ki tudja használni, hogy még nem ismer senki, nem tudják, hogy az ő embere vagyok…..
Komolyan elgondolkozok, hogy talán jobb lenne most kiszállni. Régen nem éreztem magam ilyen……..haszontalannak, mondjon bármit is. És én ennél büszkébb voltam, csak, hogy a büszkeségtől nem fog étel kerülni a gyomromba és tető a fejem fölé és…….főként nem tudok segíteni az apámnak.
- Tudom, hogy ezek most csak üres szavak…..asszonyom és nem kezdődött jól a bemutatkozásom, de szándékomban áll bizonyítani majd a ….tetteimmel is, hogy jó embere leszek. – kezdek bele, miután lenyeltem azt a bizonyos büszkeséget. – Mire gondolt, milyen szerepet szán nekem?
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-29, 9:17 pm

*Zaya nem akar most erről gondolkodni, mégis megteszi. Tudja, nem odázhatja el a dolgot, de még szeretett volna magának egy kis időt az ünneplésre. Szeretett volna csak néhány óráig nem az üzlettel foglalkozni.

Mert sokszor gondolt arra, hogy talán más életet kellene élnie. Hogy milyen lenne csak magáért élni... Mert most nem ezt teszi. Felel az emberekért, akiknek ő ad munkát, és része egy ki nem mondott egyezségnek, amely most még képes fenntartani a látszólagos egyensúlyt Norlan városában. Mert miatta élnek jobban a kikötő bordélyaiban is a lányok. Mert máshol is tudják, hogy nála menedéket találhatnak és ő képes megvédeni őket. Vagy elrejteni... Vagy kicsempészni a városból...

Így volt ez akkor is... Még anyja vezette az üzletet és Zaya hiába kérlelte, hogy fogadjon be valakit. Valakit, aki úgy bukkant fel az életében, mint egy kísértet. Véletlenül találkozott vele, s ha akkori kísérője gyorsabb és szemfülesebb, az a kék és zöld, ütésnyomokkal "tarkított" arc nem ragyog fel, amikor megpillantja az övét. Hiszen a haja és a szemei oly jellegzetesek maradtak gyermekkora óta így az egykori utcalányt nem volt nehéz felismerni a finom fiatal hölgyben. S a felismerést aztán tett követte és Zaveeyera aznap vacsoránál megkérte az anyját, hogy fogadja be a lányt a Házba. És erre kérte a következő este, majd azután is. Hogy aztán pofontól égő arccal szökjön ki az éjszaka közepén, hogy ő maga találjon megoldást régi barátnéja gondjára.

A hajó - amelynek kapitányát aznap éjjel a kikötőben kereste - messze vidékre indult, s így messze vihette a szökött kurtizánt volt "gazdájától", aki már égre-földre kereste eltévelyedett "vagyontárgyát". A lányt, aki nem tűrte tovább gonoszságát és brutalitását.

A tervet ketten szőtték, egy sötét padlásszobában, amit Zaya spórolt pénzéből béreltek néhány napra. Az egyetlen kiutat találták meg, mert a tervezgetéssel töltött hosszú órák alatt a lányok arra jöttek rá, hogy a városból csak a tenger felé juthat ki a menekülni vágyó. Mert a szárazföld nem jelentett számukra valódi lehetőséget. Norlan kapuit ugyanis őrizték, s a város őrei szép summát kaptak egy-egy szökevényért.

Így Zaya akkor szívességet kért a hajó kapitányától... Nem a maga számára... És mert akkor még vagyona nem volt, amellyel fizethetett volna, s mert a férfi nem akart ujjat húzni a lány "anyjával", aki mindig jó vásárlója volt, hát a szívességének akkor csak egy ígéret volt az ára. És egyetlen csigaszerűen kunkorodó hajtincs a vöröslő hajzuhatagból.

Az, amit most kapott vissza. És az asszony már tudja, az árat most hajtják be rajta. Hogy a hajó, amelyen rabszolgáktól kezdve furcsa, mágikus tárgyakig és halálos mérgekig minden érkezett Norlan-ba, de amely egy ideje már nem látogatta meg a város körüli vizeket, váratlanul, de nem véletlenül horgonyzott le éppen ma a kikötőben. Zaya tudja már az okot. És azt is tudja, mi lesz Matt szerepe most néhány napig.

S amikor megállnak végül a fáklyákkal megvilágított sétányon, s ha a férfi már nem hibázik újra, s csak akkor nyújtja a kocsiban ülő felé a karját, amikor szétnéz és amikor látja, a Ház asszonya biztonsággal lépkedhet fel a lépcsőkön, akkor Zaya döntésre jut.*

- Matt Shadow... Néhány napra az üzlettársam leszel...
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-30, 5:13 pm

Megtettem, amit még anélkül megtehettem, hogy megalázkodtam volna és csak remélni mertem, hogy ez elég lesz, ha nem, akkor valószínűleg visszamegyek a kikötőbe és valami hajón keresek munkát, még ha ezzel el is veszítem a reményt, hogy apámnak a segítségére legyek.
Borromo kisasszony eléggé elcsendesedik egy időre, elmerengő pillantása, amivel a kocsi ablakán keresztül a távolba néz, azt mutatja, hogy nagyon elgondolkodott, talán pont azon, hogy mit is fog velem kezdeni.
Aztán a hintó lassít és úgy látszik megérkeztünk. Mikor megállunk és látom, hogy a Lady visszatér a valóságba és mozgolódni kezd, gyorsan kinyitom az ajtót és kiugrom, kezem készültségben fonódik a kard markolatára. Körbe nézek, de csak hintókat és szépen öltözött urakat és hölgyeket látok, ezért a kezem nyújtom, hogy kisegítsem és bekísérjem az úrnőt.
Mielőtt beérnénk megtöri a hallgatását és az én bizonytalanságomat is eloszlatja, bár meglepődve nézek rá, de nem kérdőjelezem meg döntését, feltételezem ezen gondolkozott az úton.
- Ha így veszi hasznomat, állok elébe asszonyom! – hajtom meg a fejem és várom, hogy beavasson a részletekbe, nehogy valamit rosszul csináljak ismét.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-30, 6:41 pm

*A vendégek még nem érkeztek meg, csak odakint lézeng néhány utcagyerek, és koldus, reménykedve abban, hogy az érkezők megszánják őket némi aprópénzzel, vagy a finom falatokból jut nekik maradék. A házra ügyelő fegyveresek igyekeznek őket távol tartani a kocsiktól és a bejárattól, hogy ne zavarják meg az "úri" közönség szórakozását.

A lépcsőkre sötétvörös szőnyeget terítettek, így a hölgyeknek nem kell aggódniuk, hogy mesés ruhakölteményeik kárt szenvednek a napközben kissé megolvadt hóban, és amiatt sem kell aggódniuk, hogy ha az este hidege csúszóssá változtatja majd az utcaköveket.

Így Zaya sem tétovázik, amikor maga után inti a férfit és suttogva osztja meg vele a terv első részleteit.*

- Magát senki nem ismeri, de ha egy kitalált néven mutatom be és nyomozni kezdenek maga után, gyorsan rájönnek, hogy senki sincs a név mögött. De mert sokfelé járt, így nem tudhatják, hogy nem szerzett-e vagyont, vagy nem jutott hozzá más módon olyan összeghez, ami megalapozza a jövőjét. Rólam senki sem gondolja, hogy olyannal lépek üzleti kapcsolatba, aki bármilyen kockázatot jelent számomra, így már most készüljön fel arra, hogy többen meg fogják környékezni, hogy információt, de még inkább pénzt csikarjanak ki önből. Nem jó, ha túl gazdag, de az sem, hogy ha túl szegény. Az előző esetben már hallaniuk kellett volna magáról, még a második eset nyilván kizárja, hogy társuljak magával.

*Lassan felérnek a lépcsőn, és a nő néhány szóban utasítja az őröket és inasokat, majd a felsőbb szintekre vezető lépcsők felé indul, de előtte még "megalapozza" Matt szerepéről szóló hazugságukat.*

- Az úr az üzlettársam, és a megnyitó előtt rendeznünk kell néhány folyamatban lévő ügyünket. Ne zavarjon senki! Odafent leszünk!

*És már indulnak is tovább, nyomukban két fegyveressel, akik felkísérik őket, átvezetve az emeleteken lévő őrhelyeken, hogy aztán a legfelső szinten, Zaveeyera "irodája" előtt biztosítsák számukra a tárgyalás zavartalanságát. Egyikük előttük jár, míg a másik tisztes távolban követi őket, s így a nő folytathatja, amit elkezdett.*

- Odafent majd kap néhány holmit, ami megerősíti a mesénket. A ruhájával nem lesz semmi gond. Ki kell találnunk, hogy hogyan és miért találkoztunk, hogy mekkora részesedéssel bír ebben ez üzletben. Mivel az életét nem ismerem részletesen, így erre magától várok ötleteket! Gondolkozzon, amíg felérünk!

*S hogy ebben ne zavarja Matt-et, Zaya csak akkor szólal meg, amikor becsukódik mögöttük az ajtó és kettesben maradnak a kicsi, de annál fényűzőbben berendezett szobában.*

- Halljam! Mit talált ki?
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-30, 7:03 pm

Látszik, hogy a Madame minden embere érti a dolgát és a velem történtek után szintén azt mutatja, hogy nem csak tőlem, hanem minden emberétől megköveteli a maximális teljesítményt. Az utcán a hó el van söprögetve az épület elől, a lépcső elé érkező kocsiktól egészen az ajtóig szőnyeg terül el, biztosítva a hölgyek és urak cipőjének és ruhájának szárazon és tisztán maradását. Sok őr is álldogál kint, megtartatva minden hívatlan vendéggel a tisztes távolságot.
Miközben befelé megyünk lady Borromo összefoglalja terve első részleteit számomra, majd első részleteként a szerepemnek a személyzetnek már úgy is mutat be, mint az üzlettársát.
Már a kocsiban rábíztam, hogy úgy szabja a szerepemet, ahogy szeretné. Amennyiben semmilyen– a saját magam szabta erkölcsi - határokat nem akar átlépetni velem, addig megpróbálom kiérdemelni ismét a bizalmát.
Csinos kis kísérettel megyünk fel a nő irodájába, ahol már nekem is oszt feladatot, amit kis gondolkodás után meg is válaszolok.
- A legjobb lenne, hogy ha valami hajótulajdonosként mutatna be talán, aki messze földről hoz magának egzotikus különlegességeket, afrodiziákumokat. A hajót vagy hajókat meg a legénységet én hoznám az üzletbe, Mylady pedig finanszírozná az utakat és az áru egy részét.
Sokszor magam is részt veszek ezeken a beszerző utakon, ezért nem vagyok olyan ismert az úriasabb körökben. Mivel jártas vagyok a hajózásban és a fizimiskám is alátámasztja a sok levegőn töltött éveket, ezt elég könnyen meg tudnánk alapozni.
Úgy vélem ez egy elég jó felvetés részemről és bízom benne, hogy megfelel a Lady kritikus ítéletének is.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-30, 7:11 pm

*Az asszony elgondolkodik, aztán megrázza a fejét.*

- Nem, azt hiszem, azt túl könnyen ellenőrizhetnék. Valami olyan kell, ami ennél nehezebb feladatot ad a gyanakvóknak.

*Aztán tovább töpreng, de tudja, nincs sok idejük arra, hogy hihető álcát találjanak Matt számára. Mert igen, a hajós lét minden tulajdonsága látszik a férfi arcán, mozgásán, de az, hogy nincs hajó a kikötőben, amelyhez köthetnék őt, még gondot okozhatna.

De aztán eszébe jut valami.*

- De hihetővé tehetjük egy egyszerű módon. Ha az a hajó nem kötött ki, hanem a zátonyon túl horgonyzott le, mert tovább is indult, akár még magyarázhatja is a ruházatát, amiben tegnap látták. - s ha Matt helyesel, jóváhagyóan bólint a végső változatra. - Legyen így! S az összeg, amelyet befektetett az új kereskedőházba, legyen 15.000 darna. Nem annyira sok, hogy ismert legyen a neve mindenki előtt, de nem is olyan kevés, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni.

*S miközben erről beszél, az asztala mellett álló szekrény kinyitja és zsebórát, nyakkendőtűt és egy gyűrűt vesz elő és teszi le őket Matt elé az asztalra. Minden szépen megmunkált, ám nem hivalkodó, inkább praktikus darab, amelyek azt mutatják, viselőjük tehetős, de átgondoltan vásárol.*

- Elküldök valakit, hogy foglaljon magának szobát az egyik jobb fogadóban, de nem fog ott éjszakázni... Ma éjszaka egyetlen pillanatra sem mozdul mellőlem. ha bemutatom valakinek, igyekszik udvarias lenni, ha megkérem valamire, nem ellenkezik és nem mond véleményt csak teszi a dolgát. Most még megtehetni, ha bármivel kapcsolatban aggálya lenne! Ó, és a kardját nem hozhatja magával! Úgy sem érne vele semmit majd abban a sokadalomban! Van más fegyvere?
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-01-30, 7:36 pm

Jó intrikusnak egyáltalán nem mondanám magamat, a színészkedés is távol állt eddig tőlem, így annak sem vagyok a megmondhatója, miként válna be az, mit hirtelenjében kitaláltam.
Ezért nem lepett meg, hogy a Madame, aki a pletykák szerint nem kis befolyásra tett szert az eszessége és a ravaszsága révén, nem bólintott rá. Valószínűleg igaza volt, ha valaki vele húz ujjat, eléggé jónak kell lennie magának is és egy kicsit nagyobb utánajárással kiderítheti a hazugságot.
Halk csalódott sóhaj hagyja el a számat és igyekszem újabb fedő történetet kitalálni, de egyik rosszabb, mint a másik, ezért inkább nem is említem.
Végül megint magához ragadja a szót és nagy megkönnyebbülésemre mégis csak látott valamit a kitalált történetemben, amit fel tudott használni és tovább gondolva, már szerinte is megállja majd a helyét azok előtt, akikkel ezt el akarja hitetni, bár azt eddig nem hozta a tudomásomra – és gondolom nem is fogja még, - hogy miért vagy ki ellen vet be engem, mint titkos fegyvert.
Mindenesetre alaposan megjegyzem, amit mond, nehogy belezavarodjak, ha kérdeznek majd.
Tagadhatatlan, hogy ilyen rövid idő alatt jó kis hihető „üzleti partner” lett kitalálva.
Egyenként felveszem a kirakott tárgyakat. Az órát a felöltő megfelelő zsebébe teszem, a nyakkendőtűt feltűzöm és a gyűrűt bal kezem középső ujjára húzom, mert arra épp megfelel. Nem tudom kié volt vagy kinek szánta őket, de nem kérdezősködöm feleslegesen, ha tudnám is a kérdésemre a választ, nem vinne előrébb semmiben.
Aztán kiosztja a feladatomat és nem kárhoztatom, hogy egyelőre nem bízik bennem, hogy őszinte legyek bennem is van egy félsz, hiszen ilyet még sosem csináltam.
A kardomra kitérve már épp tiltakoznék, hogy nekem meg kell majd védenem, de eszembe jut, hogy változott a szereposztásom, így csak kényszeredetten bólintok.
- Csak egy tőr van a derekamnál és egy kicsi a csizmaszárba. Azt sem vihetem? – nem örülnék neki, mert meztelennek érezném magam minden fegyver nélkül, de nem én döntök most ebben. – Aggályom csak annyi lenne, hogy teljesen tudatlan vagyok a terveit illetően, de tudom, hogy nem vívtam ki a bizalmát eddig semmivel. Azonban legalább annyit áruljon el, hogy mire kell számítanom, mint „üzlettársának”? Meg akarnak majd vesztegetni, el akarnak tenni láb alól? – kérdezem meg halkan és tisztelettel.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-01, 8:06 pm

- Ha keveset tud, keveset árulhat el. - feleli Zaya egyszerűen. - Csak annyit kell tudnia, ami ahhoz kell, hogy a szerepét megfelelően tudja játszani. És mivel ön velem üzletel, így senki sem fog csodálkozni azon, hogy úgy fog viselkedni, ahogyan kértem. Ha nem így tenne, az lenne a feltűnő. És hogy mire kell számítania? Nos, amíg nem "mérik" fel, hogy mennyire komolyan is kell önt venni, addig csak gyenge próbálkozásokra. Néhány kérdés a múltjával kapcsolatban... Persze óvatosak, s akár csak azt firtatják, valóban ért-e ahhoz, amit állít magáról. Egy-egy meghívás... Mivel nincs tisztában azzal, melyiket fogadhatja el, mondjon mindegyikre nemet! Egyszer még elfogadja mindenki öntől. Főképpen, ha az új üzletére hivatkozik. Egy egy aprócska kölcsön...

*A nő ismét a szekrényhez lép, amelyben - és ezt a férfi most látja meg - egy ládika is lapul. Ebből vesz elő egy erszényt, és teszi azt is az asztalra.*

- 100 darna. Ennél többet nem hord magánál egyetlen épeszű ember sem, ha nem akar semmit vásárolni. Ne adjon kölcsönt senkinek! De tudják, hogy van pénze. Ne költse el, mert behajtom magán. És ennyivel - azt hiszem - megszökni sem érdemes. Kevesebbe kerül felfogadni valakit, aki maga után eredne. - néz komolyan Matt-re. - Másra néhány napig nem számíthat. Addig pedig remélem, a végére járunk ennek az ügynek is. Nem hiszem, hogy túl sokat időzne az a hajó a kikötőben. És azt sem, hogy a kapitánya már ne tudná pontosan, mi is lesz annak a szívességnek az ára.

*Nem, abban biztos, hogy Damos Fynn tudja, hogy mit akar. És neki is van erről sejtése. De kivárja, hogy a férfi maga jöjjön el hozzá. Hogy a saját "területén" találkozzon vele elsőként. És úgy, hogy ne legyen egyedül.*

- A fegyverek maradhatnak - dönti le végül a kérdést. - De ne használja őket, csak, ha már nem tehet mást. Látta az őröket, itt vannak mindenhol. Ma este nem lehet baj. És ahogy kértem, maradjon mellettem!
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-01, 8:41 pm

Valamiért erre a válaszra számítottam, ráadásul ez mintha előrevetítené annak árnyékát, hogy valaki információt akar, bár, hogy ezt hogyan akarja, az azért nem mindegy.
Nem volt nehéz azt is tudomásul venni, hogy Lady Borromo határozott kiállása az üzletfeleit is megválogatja és, hogy erről azok is tudnak, akik ma itt vendégeskednek. Gondolom más is csak egy esélyt kap tőle.
Ha a terveibe nem is avat be, de legalább abban segít kicsit, hogy számítsak arra, mivel fogok szembesülni az oldalán odalenn.
Nyilvánvaló, hogy nem fogadhatok el egyetlen meghívást sem, igaz, akár el is fogadhatnám, hiszen úgy is csak kis ideig játszhatom ezt a szerepet, úgy sem kerülne rá sor.
De a Madame ismeri őket, ezért ezt nem említem végül meg neki. Nekem mindegy, hogy rábólintok-e egy meghívásra vagy elutasítom.
A pénzre próbálok közömbösen nézni, pedig nem is tudom mikor volt, amikor egyben láttam ennyit, ő meg csak úgy aprópénznek adja………
Igyekszem a lélegzetemre figyelni, aztán inkább a Ladyre figyelni, mert amit mond fontos és az arcomba kergeti a vért. Már nem is érdekel az a sok darna…..
- Lehet, hogy nem látszott rajtam, de nem vagyok tolvaj! – morranok fel.
Nem, nem akarom megsérteni és ő tényleg nem ismer engem, de sosem vettem el semmit, ami nem volt az enyém.
- Egy lyukas darnát sem fogok belőle elkölteni, hiánytalanul visszakapja majd és nem azért mert megfenyegetett. – nézek a szemébe nyiltan.
Ezt jobb, ha most tisztázzuk.
Ha nem trompfol le, akkor csak bólintok a tőrök megtartására és meg is könnyebbülök egy kicsit.
- Úgy lesz, ahogy akarja.
Úgy látom, mindent megbeszéltünk, így aztán, ha Madame Borromo is véli, akkor elindulunk lefelé, ahol minden bizonnyal már érkeznek a vendégek.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-01, 9:04 pm

*Az önérzetesség nem számít. Kicsit sem. Zayának a legkevésbé sem. Hiszen, ha valaki bizonyított, erre már nincs szükség. Ha valaki pedig még nem nyerte el a bizalmát, annak önérzetessége cseppet sem érdekli.

Hát tudomásul veszi Matt válaszát, s mielőtt lefelé indulnak, még hallja a a csengőt, amely majd az érkezésüket jelzi mindenki számára. Hallja az érkező vendégek álmélkodó megjegyzéseit, és arcán nem enyhül a feszültség. De nem siet, hiszen rá vár mindenki, s úgy illik utolsónak érkezzen.
De ahogy az utolsó lépcsőfordulóhoz ér, megáll, s Matt-re pillant.*

- Ugye nem tudja, mit jelent ez itt nekem? Menekülést... Abból az életből. Azt hiszem, ez az oka, hogy visszajött - és a férfi talán érti, hogy az ismeretlenre gondol. Arra, aki a láncot hagyta a kocsiban, hogy emlékeztesse a nőt régi adósságára. - Azt akarja majd, hogy vegyem be az üzletbe. Mert tudja, hogy ezzel életünk végéig össze lennénk láncolva. Mert tudta, hogy mi lesz a sorsom. És azt is, hogy sosem akartam ezt csinálni. Most, hogy megszereztem, itt az idő, hogy ő is megkapja, amire vágyott. Cserébe a hajtincsért. Ugye segít, hogy ne legyen így?

*Matt először láthat aggodalmat a nő arcán, de Zaya nem várja meg a válaszát. Ennyi érzelgősséget sem mutathatott volna, hát nem akar erre több szót vesztegetni.

Ma ez az ő napja. A jövendő élete első napja. Hát a hangja boldog és csengő, ahogy végül megszólal és az odalent álló tekintetek feléjük forduljanak.*

- Hölgyeim és Uraim! Hálás vagyok, hogy ma este eljöttek és még hálásabb leszek, ha ezek után minden nap itt köszönthetem önöket vásárlóként! Csak nézelődjenek és ha a vágy, hogy birtokolják az itt található gyönyörűségek bármelyikét nagyobb, mint az árcédulán található összeg, akkor csak vegyék elő erszényeiket, vagy szalasszanak a bankárjukért. Kölcsönt - ahogy már megszokhatták - nem adok és így jár el üzlettársam, Matt Shadow is! Kérem, legalább ma éjszaka hagyjanak néhány darnát a tarsolyában! Most pedig érezzék jól magukat! És persze ürítsék poharaikat Norlan legújabb ékességére a Főnix Bazárra!

*A taps és az éljenzés jelzi a köszöntő végét, s már nyújtja is a kezét Matt felé. Együtt indulnak lefelé a tömegbe. Zaya udvariasan dicséri a hölgyek ruháját és az urak ízlését, hogy aztán egy hang állítsa meg, amely a bejárat felől harsan.*

- Nocsak, mi lett abból a helyes kisasszonykából! Régen láttam, de az idő csak jót tett a bájainak! Zaya, drágám, szebb vagy mint az anyád volt! Remélem, nem felejtettél el!

*Zaya keze megszorul Matt karján, de arcáról nem tűnik el a mosoly, amikor a tömeg szétválik és meglátja a magas, őszhajú férfit.*

- Damos Fynn! Mindig tudtam, hogy te vagy a legrosszabb vendég. Kéretlenül és hívatlanul érkezel és még a belépőmet is elrontod. Ez megbocsáthatatlan egy nő számára. Így csak egyet tehetek! - a szeme villanására négyen indulnak a férfi felé. - Kérlek, vegyél ki egy szobát ma estére, és hívass borbélyt. Vagy menj, és szerezz magadnak egy lányt! De ma ne zavarj régi dolgokkal! - fordul el az ajtóban állótól és csak Matt hallja a suttogását. - Adják az istenek, hogy elmenjen!
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-01, 11:43 pm

Ha őszinte akarok lenni magamhoz, nem tagadhatom, hogy ideges vagyok. Soha nem kellett még ilyen „szerepet” eljátszanom és azt sem mondhatom, hogy a Lady nem helyezett alapos nyomás alá.
Igazából nem vagyok benne biztos, hogy miért is vagyok még itt, talán nem is Borromo-nak akarok megfelelni, hanem……saját magamnak.
De most nem merülhetek el a saját gondolataimban, nekem figyelnem kell, nem hibázhatok.
A Lady hangja meglep, nem számítottam már semmi beszédre mielőtt leérünk, de aztán ez a meglepetés még nagyobb lesz, amikor felfogom, hogy miről beszél. Arról, aki azt a medált hagyta a kocsijában! Arról, aki megrémítette ezt az erős nőt és arról, aki miatt majdnem szinte azonnal elbuktam. A gyomromban valami kőként nehezedik. Komolyan viszonzom a pillantását.
Sok olyat ismertem, aki más hátán akar felkapaszkodni……
- Számíthat rám Mylady! - szorítom meg az ujjait, amik a kezembe simulnak.
Most az ő embere vagyok, még ha csak próbaidőre is, nem fogom hagyni, hogy valaki őt így kihasználja és ilyen fájó érzelmeket kelljen átélnie.
Akármit is tett a múltban, keményen megfizette az árát, hogy ide jusson és kit ne keményítene meg az élet, ha a mocsokból kell felküzdenie magát.
Kihúzom magam és igyekszem nem arra gondolni, hogy az a sok ember itt, mire gondol velem és az oldalamon álló nővel kapcsolatban.
A bemutatásomra próbálok valami mosolyfélét az arcomra varázsolni, remélem sikerül és nem valami vicsor lesz belőle. Meghajtom a fejem köszönésképpen, majd levezetem Madame Borromot a lépcsőn, ahol megkezdődik az úrias udvariaskodási játék, amitől ismét begörcsöl a gyomrom, hiszen nem tudom mi vár rám. Épp egy kézcsók után elengedem a Lady kezét, hogy a farkasok közé vessem magam, amikor felharsan a kellemetlen hang. Mivel még fogom a Madame kezét érzem, ahogy szinte megfeszül és ösztönösen megszorít.
Nem kell mondania, már tudom, hogy erről az alakról beszélt és, hogy mi a neve. És, hogy annál is kevésbé kedveli, amit eddig elképzeltem
Látom, hogy elindul felé négy őr, de azt is hallom, hogy Borromo – a szavaiban felhangzó magabiztossága ellenére - mennyire nem az.
Kezem önkéntelenül mozdul a kardom…..hűlt helye felé, hiszen azt a szobában hagytam, de nem vagyok fegyvertelen – jut eszembe, …..aztán az is, hogy nem rohanhatok el a Lady mellél, mert most valami gazdag ficsúrt játszom!
- Úgy vélem meg kéne fogadnia a madame Borromo tanácsát! – állok azért kicsit előrébb, hogy valamennyire takarjam a nőt.
Már a bemutatása alapján sem volt szimpatikus a fickó, most már szemtől szembe sem volt az.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-02, 6:56 pm

*A pillantás, amit Shadow-ra vet, reméli eltántorítja "üzlettársát", hogy itt és most tovább feszítse a húrt és ne tegye próbára Fynn önérzetét. Hát azt várja, Matt szavai nyomán majd mi lesz a válasz.

~ Azon az éjjelen ő is csodálkozott, hogy a marcona alak egyből teljesítette a kérését. Egy csitri kérését. Egy olyan kérést, amely akár a börtönbe is juttathatta volna mindannyiukat. De akkor nem kereste az okokat. A "biztosítékon" sem nagyon aggodalmaskodott, mindaddig amíg Damos újból meg nem látogatta őket, s "anyja" észre nem vette a férfi nyakában lógó medált, a rézszínben tündöklő hajtinccsel. Aztán, amikor Zaya bevallotta neki, mit is kért, s kapott Fynn-től, a nő haraggal ragadta meg mindkét karját.

- Látod a bilincseket a csuklódon? Tudod te egyáltalán, mit tettél? Eladtad magad neki egy ismeretlenért, egy senkiért! Hogy lehettél ilyen végtelenül ostoba?

S a lány hiába magyarázza, hogy kérte a segítségét, de nem kapta meg és hogy nem volt ismeretlen az, akit menteni próbált. Hogy "testvére" volt a koszban és a sárban, aki segítette őt, amíg aztán szétvált útjuk. Hogy ennyivel tartozott neki. Hiába bizonygatja, hogy Damos Fynn semmit sem kért, és nem is kapott, már nem tehetett semmit. Azt a napot - és utána még jó néhányat - Zaya a szobájában töltött bezárva, hogy a ma estéig sose lássa többé a hajóst. A házban persze suttogtak mindenről, pénzről, alkuról és fenyegetésről, veszekedésig fajuló vitáról  Fynn és a Ház akkori asszonya között, de biztosat senki sem tudott. De attól a naptól kezdve arról a dologról és arról az alakról sosem esett szó. ~

- Nézzenek oda, csak nem Zaya legújabb ölebe ugatja meg a csúnya bácsit, aki nem tetszik a gazdájának? Látom, jól tart téged is, ahogy a többieket is tartotta mindig! Hát persze, hogy a simogatás és a konc miatt, amit neked vet, jó fiú leszel - feleli gúnyosan. - Te meg ne aggódj, szépségem, holnap jó korán nálad leszek. - pillant a dühét fékező nőre, aztán sarkon fordul, és ha Matt is képes uralni az indulatait, ahogy eddig is tette, kisétál az ajtón.*
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-02, 7:06 pm

Egy gyors pillantást vetek Madame Borromora, hogy lássam jól van-e, vagy nem akar-e valamit a tudomásomra hozni miután én is igyekeztem a nem kívánatos fickó tudomására hozni, hogy jobban jár, ha elhordja az irháját, amíg a saját lábán teheti meg. Nehéz volt megállni, hogy magam is ne csatlakozzam a felé közeledő örökhöz, amiért megzavarta a ház asszonyának ünnepségét, de ahogy az emlegetett Ladyre villan a tekintetem, azonnal elszáll a mehetnékem. A rám néző szemekben olyan figyelmeztetés lapul, hogy inkább nem kockáztatok. Elég lesz a négy őr!
Visszafordulok a még mindig az ajtóban terpeszkedő alakhoz, aki persze, hogy nem tud csak úgy simán elmenni, hanem ismételten kinyitja a száját és ami kijön rajta, az nem mondhatom, hogy csak úgy el tudom engedni a fülem mellett. Ezt még akkor sem tudnám, ha nem éppen rólam nyilatkozna meg és ráadásul nagyobbat nem is tévedhetett volna.
És azt hiszem még sosem neveztek ölebnek……meg jó fiúnak sem…….
- Hééé! – horkanok fel és most már igen csak viszket a tenyerem a tőreim után, de nagy szerencséje van, amikor nem várja meg, hogy oda menjek hozzá.
Talán az előbbi tekintet tartott vissza annyi időre, amíg ez bekövetkezett, de az biztos, hogy a düh vörösét nem tudtam könnyen eltűntetni az arcomról.
- Hagy menjek utána és intézzem el, hogy soha ne akarjon visszajönni! – fordultam Borromo felé, olyan halkan beszélve, hogy rajtunk kívül nem hallhatta más.

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-02, 7:18 pm

- Akkor pontosan azt tenné, amit ő szeretne és nem azt, amit most, ebben a helyzetben tennie kellene - Zaya mosolya nem tűnik el az arcáról, miközben beszél Matt-hez, de közben forr benne a harag.

*Mert tudja, a férfi megjelenése megint szóbeszédre ad okot, s megint nem arról fognak szólni a pletykák, amiről kellene. Nem az este kivételessége lesz a téma, hanem az ő furcsa és "romlott" kapcsolatai. Mert tudja, Damos Fynn most rombolta le ezzel hosszú évek "munkáját". Mert csak megint okot szolgáltatott arra, hogy újból megvessék őt, s azok, akik "elismeréséért" annyit küzdött, most megint lehetőséget kaptak arra, hogy bizonygassák fensőbbséges voltukat.

Mert szinte már látja, hogy súgnak össze mögötte az utcán. Hogy kell gúnyos mosolyokat elviselnie azoktól, akiknek elismerésére hiába vágyik annyira. Ez történik majd, ha most nem tesz semmit. És talán akkor is, ha tesz valamit is. Hát Shadow-hoz fordul, s már jól hallható mindenki számára, amit mond.*

- Fynn úr sosem tudott megfelelően viselkedni, de anyám régi üzlettársának még jár annyi "tisztelet", hogy nem dobatom ki, ha sok-sok év után megjelenik. És ne törődjön a szavaival, csak a rum beszélt belőle. A mértékletesség ugyanis semmivel kapcsolatban nem tartozik az erényei közé.

*S ha felhangzik a halk, majd egyre hangosabb, "mindent értő" nevetés körülöttük, akkor Zaya tudja, nyert ügye van és azt is, hogy ennyivel megúszták a mai éjszakát. Mert Damos Fynn itt már nem fogja zavarni őket.

Azt azonban nem tudja, hogy a Bíborgyöngy Házában és az odaúton hazafelé is ilyen szerencséjük lesz. Hát menti a menthetőt és erőfeszítésének köszönhetően Matt Shadow ma éjszaka jó néhány "ismeretséggel" lesz gazdagabb.

S amikor a vendégek végre szétszélednek és az ajtó is bezárul az utolsók után, s Zaya útnak ereszti az inasokat és a szolgákat, hogy csak az őrök maradjanak, kik ma éjjel vigyázzák majd a helyet, arcáról végre eltűnik a mosoly és helyét a fáradtság veszi át.*

- Mindig azt gondolom, a következő nap majd jobb lesz, de azt már tudom, hogy ez, ami  éppen csak kezdődött nem lesz az. De maga betartotta azt, amit ígért. Nem hibázott...
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-02, 7:23 pm

Első pillanatban csak csalódott mordulással reagáltam a Lady szavaira, amik porrá omlasztották a reményemet, hogy nem leszek kénytelen szó nélkül lenyelni a fickó sértéseit, azon kívül pedig még meg is szabadítanom a Ház asszonyát egy kényelmetlen adósságtól. De kénytelen vagyok valamilyen szinten azt is elismerni ennek a Fynn-nek a vádjaiból, hogy bizony a saját magamra akasztott póráz igen is megfeszül a nyakamon, még ha azt a látszatot kelti is a dolog, hogy én választhatok.
Azonban szinte érzem, ahogy maga a Madame is erőszakkal türtőzteti magát, olyan megnyerő mosolyt tartva magán a vendégek kedvéért, amire én minden bizonnyal csak hosszas gyakorlás után lennék képes, de lehet még akkor sem, soha.
Mikor aztán, mintha csak nekem címezné, de „magyarázattal” szolgál a kis intermezzo miatt, el kell ismernem, hogy ennél jobban, ha nem akart itt ma verekedést vagy botrányt, - nem is kezelhette volna.
Ha valamennyire is segíteni tudtam ebben neki, akkor most volt itt az ideje, hogy valamennyit kiköszörüljek a csorbán.
Meghajtottam a fejem madame Borromo felé.
- Nyílvánvalóan teljesen kivetkőzött magából ez az úriembernek nem épen mondhato Flynn. Nagy önuralomra vall az Ön részéről, hogy ilyen megértően állt és áll hozzá. De ne is hagyja, hogy ez az alak elrontsa ez az igazán kellemesnek indult ünnepséget. – emeltem a kezét a számhoz, hogy ráleheljek egy kézcsókot, ezzel is arra ösztökélve a jelenlévőket, hogy igyekezzenek túltenni magukat a dolgon.
Ez úgy néz ki, hogy sikerül is és ezek után már minden úgy történik, ahogy Borromo eleve szerette volna. Több meghívást is vissza kell utasítanom, természetesen udvariasan, pár bizalmas kölcsönkérelmet is elnapolnom. Nem kapok további figyelmeztető pillantást a Mylady részéről, így talán nem rontok el semmit.
A fejem már hasogat a szokatlan szerepemtől, mire végre mindenki elmegy és én végre elereszthetem magam. A vállaim kissé megroskadnak.
- Nem voltam benne biztos, hogy végig kitartok és nem verek be pár orrot, de mivel nyomatékosan felhívta a figyelmemet, hogy mit vár el tőlem, így ezt tettem. Azonban az a fickó ……az a Flynn, veszélyes. – bólintottam és újból éreztem, ahogy elönt a harag. – Szívesen veszem, ha segíthetek a …………lerázásában…….
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-02, 7:35 pm

- Lerázni? Azt nem lehet, Matt. - rázza meg a fejét Zaya fáradtan. - Damos Fynn rosszabb, mint egy kopó. Ha megszimatol valamit, addig fogja hajszolni, míg el nem éri. Talán pontosan azért volt olyan sikeres abban, amit csinált. Ő volt egy ideig ugyanis anyám "szállítója". Ha ő kitalált valamit, Damos felkutatta. Legyen az egzotikus illatszer, egy különleges ékszer, vagy bármi más és persze bárhol máshol. De aztán egy éjjelen eltűnt és azóta sem került elő. Csak most... Éppen most... De most induljunk haza! Kap egy szobát és pihenhet néhány órát, mert szükségem van önre... De most nekem is pihennem kell... Keveset aludtam már napok óta és reggel nem óvatlan és kimerült. Induljunk! - veszi fel az odakészített köpenyét és indul kifelé. Abban reménykedik, eseménytelen lesz az út hazáig, de ebben nem lehet biztos. S ezt megosztja Shadow-val is. - Tudom, hogy fáradt, de hazáig még figyeljen úgy, vagy még jobban, mint eddig!

*Azzal Zaya megáll az ajtó előtt és várja, hogy az őrök kinyissák nekik, hogy aztán Matt tehesse a dolgát.*
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-03, 4:08 pm

Az, hogy egy nem épp tisztességes utakon járó „beszállító” hirtelen eltűnik, abban semmi meglepő nincs és általában ezek a fickók elég makacsak is tudnak lenni, ha pénzről van szó. De ő egyrészt a leendő kenyéradómat fenyegeti, másrészt nem felejtettem el az amulettben ragyogó vörös hajtincset, ami annyira kiborította. Sejtésem szerint az nem az anyjáé volt…..
- És annak a hajtincsnek van köze az eltűnéséhez ……és gondolom a mostani felbukkanása sem véletlen. – bólintottam és azért megkérdeztem, bár nem voltam biztos benne, hogy válaszolni is fog. – Mit kért cserébe?
Ha válaszolt, ha nem akkor is csak bólintok a szavaira, mivel igaza van, ha fel kell venni a kesztyűt Fynn-nel, akkor azt nem árt kipihenten tenni.
- Ha rajtam múlik az az alak nem fog a közelébe jutni, míg Ön nem akarja. – léptem el előtte, hogy mielőtt kimegy, ellenőrízzem a háztól a hintóig vezető utat és most nem bízva semmit a véletlenre, magát a kocsi belsejét is.
Csak, ha minden rendben volt, akkor mentem vissza a Lady-hez, hogy elkísérjem és minden fáradtságom a háttérbe szorítva, éberen üljek be mellé, amíg meg nem érkezünk és biztonságosan nem tudom, mielőtt visszavonul.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-03, 7:40 pm

*Zaya kutatóan néz a férfi szemébe. Azt keresi, vajon miért érdekli annyira a múlt. Mert azt nem hiszi, hogy Matt Shadow lojalitását egyetlen nap alatt "megvásárolhatta" és azt sem, hogy a hirtelen jött feladat töltötte el akkora örömmel, és persze kíváncsisággal, hogy most tudni akarja Damos Fynn tetteinek okát. Azon töpreng, vajon köze lehet-e a két férfi megjelenésének egymáshoz.

Figyeli, ahogy Matt úgy tesz mindent, ahogyan tennie kell és úgy viselkedik, ahogyan megkövetelte tőle. S amikor már a kocsiban ülnek, a férfi akkor se őt nézi, hanem az utat, s a környező házakat, utcákat pásztázza feszülten, szótlanul.

Zaya sem szól. És még egy ideig nem is fog, hiszen a Bíborgyöngy Házához érkezve már várnak rá. Alkalmazottak és vendégek, akik itt töltötték az éjszakát és most mindannyian gratulálnának a sikeres üzlethez.

De Zaveeyerát rossz előérzet gyötri. Tudja, hogy sehol sem érzi magát nagyobb biztonságban, mint itt. És éppen emiatt a hamis biztonságérzet miatt válik sebezhetővé. Mert azt is tudja, hogy nem lehetetlen bejutni a "soraik" közé, hiszen megtapasztalta a keserűségét annak, hogy elárulták.
Így - amikor a kocsi megáll a ház előtt - nem mozdul, s ha Matt kiszáll, hogy most tökéletesen teljesítse a feladatát, amit tegnap elhibázott, ő nem áll fel, hogy kiszálljon és fogadja a jókívánságokat. S ha a férfi végzett a dolgával, s azt várja, hogy befelé induljon a házba, akkor Zaya csak a fejét rázza majd.*

- Nem... Küldje ki Blanche-t... Meg kell tudnom valamit...
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-03, 8:37 pm

Állom a Lady fürkésző tekintetét, miután felteszem a kérdéseimet, mert számítottam rá, hogy talán merészebbnek tartja a kelleténél, mivel még nem nyerhettem el ennyi idő alatt a bizalmát.
De nincs titkolni valóm, pár apróságon kívül, de ezeknek semmi közük a munkámhoz vagy a munkaadómhoz. Különben is eléggé utánam nézett ahhoz, hogy azt is tudja, mit vacsoráztam utoljára a nyomorúságos lakhelyemen……
Nem ismertem Fynnt, de a fajtáját nagyon is, hiszen magam is közéjük tartoztam valamikor, de ez csak a kitartásra és a ritka tárgyak felkutatására volt igaz, soha nem zsaroltam meg senkit. Az üzleteimet a tolvajbecsület jellemezte.
Nem lepődtem meg, hogy nem kaptam válaszokat, de már ez is sokat mondó volt, hiszen nem cáfolt meg.
A kocsiban most szinte tapintható volt a feszültség, de nem miattam, hanem madame Borromo idegessége miatt, ezért fontosnak tartottam, hogy lássa, elvégzem a munkámat, biztonságban tartom.
Amikor megérkeztünk, az utcán az épületig nem láttam semmi gyanúsat, ezért a kocsi ajtajához siettem és vártam, hogy munkaadóm kiszálljon. De nem tette.
Szavai megleptek, hiszen akkor itt kéne hagynom egy ideig egyedül, mikor láthatóan tart valamitől.
- Nem szívesen hagynám magára mylady. Az ajtóhoz küldöm a kocsist, hogy hivassa ki inkább, úgy jó lesz? – mondom neki habozva, mert nem akarok ellenkezni vele, de nem végezném jól a munkám, ha itthagynám.

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-03, 8:44 pm

*A nő némán bólint, nem lepik meg különösebben a férfi szavai. Akár elégedett is lehetne, hogy mindent megtesz a biztonságáért, ahogy akarta, de már túl kimerült. Inkább csendben ül a helyén, hogy aztán - míg Matt beszél a kocsissal - a batár ablakán bámuljon kifelé. Igen, valóban így jobb lesz, és ő addig nem is indul befelé, amíg ki nem derül, vajon érkezett-e új "vendég" a házba. Mert ezt akarta megtudni. Blanche ugyanis nem ismeri Damos Fynn-t, s az odabent őrködők közül sem találkozott vele még senki. Hát megfelelő ajánlások birtokában éppen ezért akár ő is megjelenhetett már a Házban úgy, hogy senki sem tudja, kit is látnak ma vendégül. Hát várja, hogy a nő kijöjjön és végre megnyugodhasson.

És emiatt eszébe jut még valami, ami szomorúsággal tölti el. Lan felismerte volna Fynn-t, de ő...
Erre nem is akar gondolni. A megnyitó okozta elégedettségnek és boldogságnak már úgyis vége, és a fáradtság is kezd erőt venni rajta. Ma már nem akar több meglepetést és zűrzavart.

Végül - megunva a várakozást, kipillant a kocsi ablakán, hogy lássa, merre van Matt Shadow.*
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-04, 5:08 pm

Némán és tehetetlenül nézem, ahogy ez az eddig erős nő, hirtelen ennyire magába zuhan. Persze valószínűleg csak most, mert nincs itt senki aki láthatná engedi ezt meg magának, hiszen egész nap tartotta magát, azok után, hogy megkapta a figyelmeztetést – az én gondatlanságom miatt váratlanul, - és aztán a férfi megjelenése után is, végigcsinálta az egész estét.
Persze legszívesebben magam rohannék, hogy előkerítsem a lányt, de már nem merek semmit a véletlenre bízni, főként, hogy maga a Madame is tarthat valamitől, ha ennyire óvatos. Pedig biztos van itt jó pár embere, akik szemmel tartják az épületet és környékét.
Nagyon várom már, hogy segíthessek és megmutassam érek annyit, hogy maga mellett tartson.
Tudom, hogy meg volt a terve, amivel kapcsolatban a vendégeinek be is mutatott, de azt nem tudom, hogy ez a felbukkanás mennyiben kavart bele ebbe.
De most először be kellett juttatnom biztonságban a házba. Miután a kocsis elküldtem Blanche-ért, vissza álltam a hintó ajtajához.
- Mindjárt itt lesz a lány. – szóltam be, közben készen álltam, hogy bármi baj esetén előkapjam a tőrömet a csizmámból.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-04, 5:56 pm

- Mindjárt itt lesz a lány.

*Hallja a megnyugtató szavakat, visszahúzódik a kocsi belsejébe, és hátradől a kényelmes ülésen. Akkor pillantja meg a szeme sarkából az árnyékot, de amikor igyekezne jobban megnézni, az eltűnik. Matt nem láthatja, mert a kocsi túloldalán áll, s éppen kiáltana, de aztán mégsem szól neki, mert először ő sem hiszi el, hogy tényleg megpillantott valamit. Azt gondolja, csak egy felhő, vagy egy utcán járó árnya lehet. S már hajolna előre, hogy megnézze, mit is látott, amikor meghallja a puffanást. Aztán egy szempillantással később már lódul is meg a kocsi és ő ismét az ülésen találja magát.

Már hiába kiáltana az odakint őrködő után, hiszen oly gyorsan száguldanak már, hogy azt sem tudja megnézni, vajon sikerült-e Matt-nek megragadnia valami fogantyút, vagy kötelet és odakint kapaszkodik-e a kocsin, vagy talán bénultan néz az elszáguldó jármű után. Zaya csak kapaszkodni tud az ülésbe, hogy le ne huppanjon a padlóra, miközben ide-oda dülöngél, ahogy kanyarognak, száguldva az éjszakai utcákon. Csak az elsuhanó házakat látja, miközben hangosan kiabál segítségért, de a néptelen városban, ahol senki sem jár az utcákon, nem hallhatja senki. A kerekek zörgése és a paták csattogása elnyomja a hangját. Aztán taktikát vált és átkozódva próbálja megállásra bírni az "önkéntes", ám mindenképpen kéretlen fuvarost, de hasonlóan kevés sikerrel. S ha Matt Shadow nem kerül elő, már csak azt várja, lassuljon az iram és ő kiugorhasson a járműből, mielőtt az megállna.*
Matt Shadow

Matt Shadow

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-04, 6:01 pm

//Megint kijátszottak Sad //

Láttam, ahogy a kocsis átadta az üzenetet, ezért nem értettem, hol késlekedik Blanche. Szerettem volna, ha a Madame már biztonságban bent lett volna a házban, ahol végre én is lazíthattam volna.
Cseppet sem volt megnyugtató a tudat, hogy valaki járkál a városban, aki szinte nyilvánosan megfenyegette a munkaadómat és, ha egy kis hibát is elkövetek, akkor az a legkevesebb, hogy nem lesz munkám, de én sem fogok egy darabig tükörbe nézni, hogy nem tudtam megugrani a feladatot.
Bár ezek a gondolatok forogtak a fejemben, azért nem hagytam, hogy bármi is elvonja a figyelmem, mert a történtek után számíthattam rá, hogy valami ravasz ellenfél vadászik Borromora, aki meg akarja mutatni, hogy bármikor túl jár az eszünkön.
Feszült figyelmem ellenére, majdnem sikerült neki!
Talán a hatodik érzékem volt az, ami az utolsó pillanatban figyelmeztetett. Talán a kocsi megingása volt, ami mozgásra bírt, hiszen a kocsis még most indult csak vissza az ajtóból, a Ladyre meg ráláttam, ő nem mozdult……
Éppen csak sikerült elkapnom a hintó egyik hátsó rögzítő hurkát, amelyek a csomagok egyhelyben maradását igyekeztek megoldani és pár pillanatig szinte vonszolt maga után a kocsi, míg végre meg tudtam akasztani a lábam és felhúzni magam.
Vadul száguldottunk az éjszakába és csak remélni mertem, hogy nem az a cél, hogy a kikötő vizébe kössünk ki, vagy belerohanjunk valami fájóan szilárdba…..
Mikor már újra ura vagyok a légvételemnek és találok újabb kapaszkodót, megpróbálok fellendülni a hintó tetejére, hogy óvatosan, lassan, hasoncsúszva előre húzzam magam a bakon ülőhöz. Minden erőmre szükség van, mert a kocsi össze-vissza billeg.
Bízom benne, hogy az emberrablót váratlanul éri majd szerény személyem megjelenése, amilyen zajt csapunk, nem hiszem, hogy meghallja a közeledésemet, de a kocsi belsejében ülő Lady figyelmét, biztos nem kerüli el.

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime2021-02-04, 7:55 pm

*Az ajtó közelébe húzódik, hogy azonnal kinyithassa, amikor már biztonságosnak ítéli a sebességet. Próbálja kitalálni, merre is járhatnak. Kutatja fent és lent is az ismerős épületeket, utcákat, de a sötétség, a száguldás és a kanyarok, amelyek ide-oda dobálják, csak elsuhanó, halvány színeket és elmosódó formákat engednek meglátni Norlan-ból.

De akkor meglátja a kapaszkodó kezet a kocsi tetején. ~ Matt! ~ A megkönnyebbülés csak még nagyobb figyelemre ösztönzi, csak aggodalmat szül az odafent kapaszkodóért. Most már nem akarja, hogy hirtelen álljanak meg, mert félti a kocsi tetején hasaló alakot. De azt sem akarja, hogy olyan helyre vigyék őket, ahol túl sok ellenfelük akadna. Ketten is túl kevesen vannak, de legalább bár tudja, nincs egedül. Most már nem a fondorlaton töri a fejét, Hogy hogyan próbálja meggyőzni azt, aki erre rávette az ismeretlent. Most már azonnal esélyt akar, gyors és mihamarabbi megoldást. A szabadulást.

De nem mer semmit tenni a bakon ülő ellen, nem meri felhívni magára a figyelmet, nehogy Shadow tervét húzza keresztbe. De ő is tehet valamit a sikerért. Örül, hogy nem hagyta, hogy a férfi fegyvertelen maradjon, így neki is van esélye a másik ellen. Ahogyan neki magának is.
Az egyik kezével kapaszkodni próbál, miközben őrült tempóban száguldanak végig a városon, a másikkal a a combjára erősített tőrt próbálja előhúzni, amit még a Házban rejtett erre a biztos helyre. És már csak abban bízik, Matt Shadow nem tesz túl nagy kárt abban az alakban, aki most a lovakat hajszolja olyan vadul. Mert beszélnie kell vele. Mert meg akarja tudni, ki vette rá erre. És ha az az illető Damos Fynn volt, egy életre el akarja venni a kedvét minden hasonló próbálkozástól. Neki is és minden ostobának, aki azt hiszi, büntetlenül tehet bármit is a Bíborgyöngy Házának asszonya ellen. Aki azt hiszi, bárki is tud annyit fizetni, hogy megérje Zaveeyera Borromo ellenségének lenni.*
Ajánlott tartalom

Kikötő - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 6 Icon_minitime

Kikötő
Vissza az elejére 
6 / 15 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15  Next
 Similar topics
-
» Birodalmi kikötő
» Keleti kikötő

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Norlan-
Ugrás: