LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Kikötő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
SzerzőÜzenet
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-05, 5:18 pm

Ha ismerném is a várost, most akkor sem tudnám merre száguldunk. Egyrészt sötét van és az itt-ott felbukkanó lámpák, fáklyák fénye semmit nem mutat meg, olyan gyorsan robogunk el mellettük, másrészt minden figyelmem a kapaszkodásra összpontosul, amivel szinte centiről centire küzdöm előre magam.
Bár nem lehetek benne biztos, azért remélem, hogy a kocsiba a Madame-n kívül nincs más, különben akár egy pengét is kaphatok a hasamba, amilyen kiszolgáltatott vagyok most.
De azt észre kellett volna vennem és a bent ülő nő sem hagyta volna ez szó nélkül, amennyire jól ismertem meg eddig, hacsak nem eszméletlen.
Végre már a kocsi elejénél vagyok és nagyon óvatosan emelem meg a fejem, hogy megnézzem hol ül pontosan az a nyomorult, aki elrabolta Lady Borromot.
Mikor egy egyenesebb szakaszhoz érünk, megkockáztatom, hogy a derekamtól előhuzzam a tőrömet, aztán – magamban az összes Istenhez fohászkodva – merészen ellökve magam a tetőtől, rávessem magam az alakra, első nekifutásra egy jó nagyot sózva a tőr markolatával a tarkójára. A másik kezemmel a kezére markolok, hogy a gyeplőt megkaparintsam és megállásra igyekezzek rábírni a lovakat.

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-06, 7:55 pm

*Nem lát előre és mert ahhoz szokott, hogy ő irányítsa a dolgokat, most kínszenvedés várnia arra, hogy végre történjen valami. De mert nem akar Matt Shadow útjában lenni, hát csak kapaszkodik, miközben minden kanyarnál és fordulónál azt várja, hogy mikor zuhan le a férfi.

Aztán történik valami, mert a kocsi még vadabbul vált irányt. Nem tudhatja, hogy odakint Matt ütése nyomán a hintót hajtó alak billen ki az egyensúlyából, s testőrének döntenie kell, hogy megtartja-e a bakról leesni készülő idegent, aki magával ránthatja őt, s ezzel megpecsételve a bent ülő nő sorsát is. Hiszen biztos lehet abban, hogy az irányításukat vesztett lovak még gyorsabban száguldanak majd, hogy szabaduljanak kötelékeiktől, s a batárt nem efféle tempóra tervezték. Az ingatag felépítmény ugyanis egy élesebb kanyarban könnyen megbillen, s a felborult járműben nem sok esély lesz a túlélésre.

De ha Shadow elengedi a férfi csuklóját, úgy az - hiába próbál megkapaszkodni - kétségbeesett ordítással hullik majd a kerekek elé, amelyek átgázolva rajta megfosztják őt az életétől és a két "áldozatot" attól, hogy bármit is kiderítsenek a megbízó személyéről.*

Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-07, 5:14 pm

Az első számításom bevált, nem vett észre a kocsit irányító alak, akinek kapucni volt a fején, így egyelőre azt sem tudtam nő vagy férfi, bár azért az utóbbi felé hajlottam, ahogy pár pillanatra szemügyre vettem az ütés előtt. A következő mozdulattal az egyensúlyom igyekeztem megtalálni, miközben a kezéből igyekeztem megkaparintani a hajtószárat, ám innen már nem jó felé kanyarodtak az események.
A hintó bukdácsolása, már alapból megnehezítette a dolgomat, de most még a fickó is rásegített. Az volt a tervem, hogy lerántom az ülésre, de a kocsi éppen jobbfelé vett egy élesebb kanyart, az alak pedig, aki minden bizonnyal vagy elszédült, vagy elájult balra, kifelé lendült. Ha fenn akartam tartani megkockáztattam volna, hogy magával ránt, hiszen még én is éppen csak meg tudtam állni a lábamon. Nem volt időm gondolkozni, csak cselekedni, ha meg akartam menteni a Ladyt.
Elengedtem a fickó kezét és megragadtam a kantárt erősen és magam felé húztam.
A rabló közben felfogta, hogy milyen helyzetbe keveredett, de már hiába kapott valami kapaszkodóba, nem talált semmit és aztán egy kétségbeesett sikollyal eltűnt a kocsi alatt.
Semmi esélyem nem volt időben megállítani a lovakat. A huppanás és a hang elhallgatása nem sok jót ígért, ráadásul majdnem feborította a kocsit is. Beletelt jó pár méterbe, míg sikerült megzaboláznom a rémült és habot prüszkölő lovakat. Amikor már biztonságban álltak, gyorsan leugrottam és a kocsi ajtajához siettem, csak egy pillantást vetve a távolabb földön fekvő mozdulatlan halomra.
- Mylady! Jól van, nem sérült meg?

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-08, 6:24 pm

*Zaveyeera maga nyitja az ajtót és indul a földön fekvő felé, bár nem holmi szamaritánus jó cselekedet vezérli. Nem válaszol Matt-nek, csak egy pillantás jelzi számára, hogy a hölgynek kutya baja és azt is, hogy egy cseppet se lankadjon a figyelme. Bár sietve lépked a halott, de mindenképpen haldokló ismeretlen felé, nem segíteni akar rajta.

Nem... Azt reméli, az utolsó sóhaj, lélegzetvétel, az utolsó elsuttogott szavak bizonyítékot adnak neki, hogy kin kell számon kérnie e szánalmas - és egyikük számára oly végzetes - megbízást. Nem törődve azzal, hogy a hó és a sár majd foltot ejt a ruháján, a férfi mellé guggol, akinek összetört teste szánalommal kellene, hogy eltöltse, de ő még is csak haragot érez. S amikor lehajol hozzá, közel az arcához, a szavai is jéghidegek.*

- Ostoba bolond! Ki vett rá, hogy ezt tedd, mondd meg, amíg teheted! Ha így teszel, nem hagyom itt a testedet, hogy lelopják rólad az utolsó ruhadarabot is és egy csatornába lökjenek, ahol majd a patkányok eledele leszel. Mondd meg, ki küldött!

*Zaya megmarkolja a vértől mocskos nyakravalót, hogy még közelebb húzza magához a suttogót, aki még megpróbál szavakat formálni, borzalmas fájdalmai ellenére. S ha a nő fülel, hát nem csak a válasz az, amit hallhat. Mert arra is számítani kell, hogy mások is jönnek, hogy "befejezzék" azt, amit az előtte hever "elkezdett". De egyelőre semmi mást nem hall, mint az idege hörgő lélegzetvételét.*

- Úgysem... úszod... meg... A Révész...

*S ahogy a nevet említi, úgy nyílnak szét az asszony ujjai, hogy a fej, amelynek vonásai immár elnyugodtak, a kövezeten koppanjon és többé már ne mozduljon. És ha Matt eddig a batár mellett vigyázta az utcát, hát most sürgető utasításokat kap az egyetlen pillanat alatt ott termő és a kocsi bakjára felkapaszkodó Zayától, aki a földön fekvő felé int, amikor végre már odafent ül.*

- Hagyja azt az alakot! Neki már vége! Azonnal indulnunk kell! Jöjjön már!
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-09, 3:33 pm

Mielőtt még kinyithatnám az ajtót, a Madame jelenik meg olyan vehemenciával, hogy időben észbe kapok, hogy jobb, ha most nem kerülök az útjába, mert egy cseppet sem tűnik sem megkönnyebbültnek, sem boldognak, hanem inkább olyannak, aki a puszta nézésével meg tudna ölni valakit. És az nem én szeretnék lenni. Persze valószínűleg én sem repesnék a boldogságtól, ha valaki az imént próbált volna elrabolni……
Mivel nem kapok egyértelmű parancsot, egy pillanatig habozok, hogy most mi legyen: menjek utána az elgázolt merénylőhöz, mert egyértelműen a földön fekvő alak a célja, vagy maradjak a kocsinál, nehogy újabb kellemetlen meglepetésben részesüljünk?
Egyik sem ideális megoldás, ezért valahol félúton állapodok meg, ahol remélem mindenre időben tudok reagálni és minden irányba elég jól belátom az utcát és a környezetét.
Ma már épp elég váratlan dolog ért minket, különösen engem, ezért minden érzékszervem kihegyezve működik, bár a kocsi tetején való zötykölődéstől biztosan lesz pár csúnya zúzódásom pár helyen.
A fickó egyértelműen mozog kicsit és a nyöszörgése is elér, hiszen az utcára most szinte síri csend telepszik, csak a lovak horkantása és szuszogása hangzik fel időnként. Ezért a Lady hangját is jól hallottam, bár nem beszélt hangosan. A fenyegetése nem légből kapottnak hangzott és a hírét ismerve nem is volt az.
A választ azonban nem tudom értelmezni, annyira halk és töredezett és nyilvánvalóan egy haldokló utolsó hörgése. Talán nem is mondott semmiit……bár ennek eléggé ellentmondott a Lady arckifejezése, amivel felkapaszkodik a kocsira, mielőtt még egyáltalán megnyikkanhatnék.
Egy pillantást vetek a hullára, de semmi szánalmat nem éreztem iránta és még ha válaszolt is Borromo úrasszonynak, akkor sem furdalt volna a lelkiismeret, hogy otthagyjam. Erre a csetepatéra előbb-utóbb amúgy is megjelenik az őrség, majd ők eltakarítják, ha akarják.
Felugrom a kocsi bakjára én is és a kezembe kapom a hajtószárat – már, ha hagyja.
- Igenis! – bólintok. – A Házához megyünk? – aztán hozzáteszem. - Nem lenne jobb a kocsiban?
De természetesen elindulunk és csak menet közben kérdezem meg.
- Megkérdezhetem, hogy felismerte-e? Vagy mondott valamit?

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-10, 7:41 pm

*Zaya a kezét nyújtja a szárért.*

- Adja ide, kérem! És kapaszkodjon! - veszi át az irányítást. Már tudja hol vannak, és nem akar tovább maradni ezen a helyen egyetlen pillanatot sem.  Sietve indul, biztosan irányítja a nem sokkal ezelőtt még vadul vágtató állatokat. Igyekszik óvatosan fordulni az utcákon, de közben egyfolytában hátrafelé figyel. Mert a távolban lovak patájának zaját véli hallani. S ha Matt fülel, ő is kiveheti a közeledőket. De még próbálnak távolabb jutni attól a helytől, ahol a halottat hagyták és Zaveeyera már tudja, ki a felelős a ma esti "kirándulásukért". - A Szigonyvetők fogadták fel. Ha igazat mondott. - válaszol most a férfi kérdésére. - Nem tudom ki volt, de a név, amit említett... A Révész... A banda feje... A Házam nem  az ő területükön áll és korábbi vezérükkel megállapodtam abban is, hogy a Bazár sem lesz az. Hogy nem kell fizetnem ott sem. És tudom, hogy ő is tud róla... A Révész... De túl jó üzlet és a háború miatt túl kevés a pénz, ami befolyik a "védelemért" most a bandákhoz... De nem alkuszom vele! Az ígéret az ígéret, bármennyire is nem tetszik neki. De tudja, hogy a Bíborgyöngy Házában nem tehet semmit, mert akkor a status quo bomlik fel. Hát megtette az utcán, ez a szószegő, hitvány bandita! Ugorjon le! - kapja hátra a pillantását, és parancsol Matt-re, amint sietve megállítja a kocsit, s ő maga is leugrik, majd a szárat az üléshez rögzítve megzavarja a lovakat, s ahogy a kocsi újra elindul, az egyik közeli sikátor felé fut. - Jöjjön! Egy pillanat és itt vannak.

*S ha Shadow kérdés nélkül követi, még időben elbújhatnak az árnyékban, hogy lássák az elvágtató lovasokat.*

- Keresnünk kell egy helyet, ahol elbújhatunk! - néz körül a nő a kihaltnak tűnő utcán, amely fölé szegényes, kopott házak emelkednek. Most örül csak igazán, hogy a csizmát választotta ma esti öltözékéhez. Mert ezen a helyen a báli topánok oly haszontalanok lennének és olyan könnyen lehetne követni a nyomaikat az olvadó hóban. - Segítsen! Keressen egy nyitott kaput, vagy egy házat, ahol találunk valakit
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-11, 6:00 pm

Nem csak, hogy nem akar beülni a kocsiba a Ház asszonya, hanem még a hajtószárat is elkéri, hogy maga vezesse a kocsit. Megint csak emlékeztetnem kell magam, hogy ő nem az az úri nő, aki nem tudja kezelni a helyzetet és hisztériás rohamot fog kapni, mert egy sárpötty került a ruhájára, hanem egy olyan nő, aki megtapasztalta az élet sötét, rögös útját is.
Ettől függetlenül nem szívesen adom át a kocsi vezetését, hiszen most amúgy sem tudok mit kezdeni, csak akkor lenne ennek jelentősége, ha menet közben megtámadnának……vagyis valószínűleg számít rá a Madame, hogy újra üldözőket kapunk a nyakunkba?
Míg nagyon is rutinosan, de biztonságosan kanyarog a hintóval, a számomra ismeretlen útvonalakon, nem is kell megkérdeznem erről a gondolatomról, mert sajnos elég hamar felhallatszik mögöttünk jó pár ló dobogása. És ahol ló van, ott lovas is és nagy naivságra vallana részemről, ha nem feltételezném, hogy a Mylady elrablása és a kihalt városban felhangzó lódobogás között összefüggés lehet.
Ráadásul madame Borromo nem tagadja meg tőlem a tudást sem, hogy mit derített ki és milyen következtetést szűrt le ebből.
~ Szigonyvetők……..Révész…..! ~ ismétlem meg gondolatban a hallottakat és nem kell túlzottan megerőltetnem magam, hogy emlékezzek rá, a kikötőben lófrálva, munka után kutatva, hallottam már a bandáról és arról is, hogy a közelmúltban némi erőszak révén vezetőváltás történt a köreikben.
Ezek szerint az új bandavezért nagyobb falatot akar kiharapni a már kialakult területekből.
Ezek nem jó hírek, mert ezek sok bunyót, halált fognak hozni és bár tudom, hogy Borromo eddig kemény kézzel vívta ki a saját területét, kérdés, ezt most, hogy tudja megvédeni.
Máris a nyakára próbálják tenni a kést és ráadásul még a régi „barát” is most bukkant fel………
Teljesen megértem a dühét!
Nem mondanám, hogy ezek után meglepődöm, amikor megállunk és leugrik, rám is ezt parancsolva. Nyilvánvaló, hogy egy hangosan csattogó hintóval, nem fogjuk lehagyni a nyomunkba eredőket.
A kocsit húzó lovak kis biztatásra tovább ügetnek, én meg követem megbízómat egy szűk utcába, éppen az utolsó pillanatban, hogy elkerüljük a ránk vadászókat.
- Nem kéne inkább szép óvatosan visszalopózni a házához. Elég hangosak, hogy meghalljuk a közeledésüket, akkor elbújhatunk, míg elmennek, aztán mehetünk tovább. – szólalok meg, miközben a szemem rejtek után kutat, de aztán felcsillan a szemem, ahogy rájövök mi aggaszthatja. – Azt gondolja várni fogják a háznál, arra számítva, hogy siet majd vissza, a biztonságba?
Ennek ellenére tartok tőle, hogy ez a környék nem kedvez az elrejtőzésünknek. Ez egy szegényes környék, ahol nem szívesen látják az úri népet…….
Azért, fürkészem a lehetőségeket…….Most jól jönne egy utcakölyök, vagy egy koldus, akit elküldhetnénk erősítésért.....


Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-11, 8:44 pm

- Igen, ettől tartok - néz Zaya a mellette állóra elszántan. - És a nagyobb gond, hogy ki kell húznunk valahol néhány óráig, amíg felkel a nap. Akkor sem jutunk vissza egyszerűen. - vonja össze magán a köpenyét.

*A selyem holmik nem igazán melegítenek és a tenger felől a házak közé bekúszó pára csak nyirkossá teszi a ruháját. Régen volt, amikor utoljára fázni kényszerült és még régebben, amikor az utcán menekülve kellett töltenie az éjszakát. De dacos elszántsággal próbál benyitni a házak kapuján és keres halvány fényeket az ablakokat borító függönyök, ablaktáblák mögött. Míg Matt az utca egyik oldalán kutat, ő a túloldalon álló házakat fürkészi. Néhol óvatos kopogással próbál bebocsátást kérni, de tudja, szinte lehetetlen dolgot akar. Az itt élők pontosan tudják, hogy mekkora bajt hozhat a fejükre, ha idegeneket fogadnak be az éjszaka közepén és inkább úgy tesznek, mintha nem látnának és nem hallanának semmit.

Már majdnem az utca végéhez érnek és Zaya kezdi feladni a reményt, amikor az egyik, jobb állapotú házból egy álmos tekintetű, riad fiú óvakodik ki. Többször is körbenéz, mielőtt kilépne a sötétbe burkolózó utcára. Igyekszik az árnyékok mögé rejtőzve a közelükbe jutni és csak akkor szólal meg, amikor már biztos lehet abban, hogy más nem hallja őket. S ha Matt figyel munkaadójára, úgy szólni sem kell neki, biztosan észreveszi a közeledőt.*

- A gazdám küldött, de siessenek. Csak jöjjenek utánam.

*A fiú gyorsan az egyik ház felé indul, amely mintha jobb állapotban lenne, mint a többi. Zaveeyera pillantásával a kísérőjét keresi, és ha ő is ott lépked mögöttük, akkor sietve igyekszik a legény után, próbálva láthatatlan maradni a házakból leskelődő kíváncsi szemek elől.

S amikor belépnek a megkopott festékkel fedett, de mégis erős és vasalt kapun, a fiú gyorsan a helyükre tolja a reteszeket és az egyik falfülkéből halványan pislákoló mécsest vesz elő és indul felfelé az emeletre vezető lépcsőkön. S bár Zaya azt várta, hogy odabent doh és rothadás szaga fogja őket fogadni, mégsem ez a helyzet. Tisztaság van, kenőcsök és gyógynövények illata érződik. Ahogy felfelé indulnak, egyre több lesz a fény, hogy végül a lépcső feljáróval szembeni szobában megpillantson egy furcsa, kerekes székben ülő férfit, aki érdeklődve pillant feléjük.*

- Az inasom hallotta meg a kocsit és a lovakat. Nagyon jó a hallása. Sejtettem, hogy valaki bajba került. Jöjjenek csak beljebb. Én Jarlath vagyok, ő pedig itt Patkány, az inasom. Hadd lássam, kit sodort ma éjszaka hozzánk az istenek kegye!
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-12, 7:35 pm

Hát ez tényleg nem egy könnyű kezdés! De, hát, ha nyugalmas állást szerettem volna, akkor hullaszállítónak jelentkezem a temetőgondnoknál, általában ott mindig van üresedés.
- Elhiszem, hogy nehéz megemészteni, ha át akarják ba……verni az embert, és tegyük fel, hogy sikerül a tere és holnap gond nélkül visszajutunk a házba, de mi lesz utána? – teszem fel a kérdést. – Ha ennek a….Révésznek ennyi ember van, akkor be fogja magát rekeszteni az épületbe? Valahogy tisztázni kéne vele az erőviszonyokat. – teszem hozzá. – Nem sokat tudok még az embereiről, de van hozzá elég, hogy visszavágjon?
Nem akarok ezekkel a kérdésekkel egyáltalán semmi rosszat, csak szeretném, ha ő is végig gondolná és nem a düh vezetné most, mert abból csak rossz döntések születhetnek.
- De egyelőre tényleg jó lenne valahol meghúzni magunkat, míg átgondoljuk. Talán ha sikerülne egy jó helyet találni, akkor én holnap elmehetek segítséget hívni, engem nem ismerhetnek még……. -
Természetesen nem igen találunk olyan házat, ahol nem süket cseng válaszol a kopogásunkra, vagy kérésünkre. Mindenki elzárkózik, nem akarnak belekeveredni, talán még kárörvendenek is, hiszen két gazdagon öltözött embert látnak.
Az utca vége felé lemondóan pillantok a Madame felé, nála sem sikeresebb a dolog, pedig még az idő is jócskán hűvösödik. Hűvös……hideg……..én ostoba!
Hozzálépek, miközben kibújok a kabátomból és felé nyújtom. Én a hajón és a sivatagban is megszoktam a zord időjárást, nem fog megártani egy kis hideg.
- Kérem Mylady! Vegye magára, ez nyújt egy kis védelmet.
Meglep, amikor a kölyök előkeveredik és láthatóan felénk veszi az irányt, még ha elég ijedten is.
Azért én is láttam már egy és mást ezért a tőröm a kezemben van, de még a hátam mögött, nem akarom még jobban megrémiszteni.
- Csak óvatosan Madame, talán a fiú csak csali! – suttogom, hogy a kölyök ne hallja, de ha ő megy, akkor a sarkában vagyok, hogy megvédjem, ha szükség lesz rá.
Elég ideges a fiú, bármit el tudok képzelni.
Az épület nem tagadja meg a környéket, de belül meglepően más, tiszta képet mutat. Egyre kevésbé hiszem, hogy az úrnő ellenségei állnának e mögött. A banda a nyílt erőszak híve.
A férfi, aki fogad minket még jobban meglep. Nyomoréknak tűnik, de elég tehetősnek, hogy a mozgását segítő székre teljen neki.
~ Ki lehet ez? Valami Fűvesember? ~ ötletelek a szagokat érezve. ~ És vajon ő miért segít? ~
Persze nem bánom, de a gyanakvásom megmarad.
Ha a Madame nem előz meg, akkor én válaszolok.
- Hálásak vagyunk Jarlath uram! Én Matt Shadow vagyok! A lovaink megbokrosodtak és balesetet szenvedtünk. A Mylady-nek nem biztonságos a környék, megengedné, hogy itt várjuk meg a reggelt?

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-19, 6:48 pm

*Zaya hálásan biccent a lovagias gesztusra köszönetképpen, de a fiú érkezése miatt már nem válaszolhat Matt kérdéseire. Bár nem is tenné meg szívesen. Mert persze, gondolt ő erre, ahogyan sokféle módon meg is hányta-vetette a helyzetét. Hiszen eddig számára is az nyújtott viszonylagos biztonságot, hogy senki sem akarta megváltoztatni a kialakult erőviszonyokat. Hogy senki sem akart nagyobb részt az "üzletből" annál, mint amit vérrel és áldozatokkal eddig kiharcolt. És pontosan ez volt a nyugalma kulcsa, ezért tehette meg azt, amit megtett.

De aztán hírét vette, hogy megállapodásukra új vállalkozása kapcsán már nem hivatkozhat annál, akivel kötötte. Mert az az egyezség már a múlté, a Szigonyvetők vezérével egyetemben.
És még talán ez sem lett volna oka a mostanra kialakult helyzetnek, ha a háború nem teremt új körülményeket valamennyiük számára. Olyanokat, amelyekben nehezebb a dolga mindenkinek. A hajósok és hajótulajdonosok számára kevesebb megbízás, új és nehezebben elérhető úticélok, ismeretlen útvonalak, hogy megszerezzék a holmikat, amelyekre a kereskedőktől megrendeléseket kapnak. Azoktól a kufároktól, akiknek a kevesebb áru miatti kisebb forgalom szintúgy gondot okoz és így bevételeik is megcsappannak.

És ez a kikötőben még inkább érezhető volt. Kevesebb volt a hajó, a kétkezi munka, kevesebb az utas, kinek vastag pénztárcája zsákmányt jelentett a zsebtolvajoknak. A kevesebb bevétel pedig a bandák számára is csökkenést hozott. Hiszen ha nem akarták, hogy a "tejelő teheneik" a vágóhídra, vagyis csődbe menjenek, meg kellett alkudniuk a kisebb pénzes zacskókkal.

Ezért volt vonzó, zsíros falat a Bazár. És mert tudták, Zaveeyera Borromo kitartó és ügyes üzletasszony, s így biztosan nyereséget termelő "ügyfél" lehet. Hát nem akarták kiengedni a markukból ezt a lehetőséget. De a nő nem csak kitartó és ügyes volt, de tapasztalt is. Mert tudta, ha enged az egyik helyen, engednie kell a másikon is. Ha "adót" fizet a Szigonyvetőknek, fizetnie kell az Árnyaknak is. És onnan már nem lesz megállás.
És nem, ha Matt-nek válaszolnia kellene, azt mondaná, hogy nincs elég embere. Nincs és nem is volt annyi soha, mint a Révésznek. Neki "kapcsolatai" vannak. Az majd holnap derül ki, hogy ezek a kapcsolatok még megvannek-e. Mert abban szinte biztos, hogy az éjszakai fiaskó híre biztosan eljutott hozzájuk. És most hiába próbálják majd megtalálni őt és válaszokat kapni. Ezért kell visszajutnia a Házba. Hogy megtudj, hányadán is állnak a dolgok.

De válaszolni nincs ideje, mert már odabent járnak és amikor a lépcsőn felérnek, a házigazda üdvözlésére Shadow már felel is, feltéve neki a legfontosabb kérdést, hogy maradhatnak-e éjszakára. De az ismeretlen, aki Jarlath-ként mutatkozik be, már el is oszlatja a kétségeiket.*

- Ó, ne féljenek! Ide nem jön senki és én sem adom át önöket senkinek. Hozzánk amúgy is sokszor jönnek az éjszaka közepén, ezért a szomszédoktól sem kell tartaniuk. Persze csak akkor, a tényleg maradnak reggelig - kuncog fel a férfi és a jövevények ruháját szemléli, és mert nyilván nem kerülik el a figyelmét az ékszerek és az övre fűzött erszény sem. - Sok jómódú hölgyet láttak már erre a lovagjával. Kenőcsök a kéz ráncaira, pirulák mindenféle bajokra és bajok ellen! - teszi hozzá úgy, hogy a két vendége pontosan tudja mire is gondol. - Ezzel gondolom, válaszoltam a kérdésére, Matt Shadow. És azt is tudom, miért kérdezte. - néz most Zayára. - Mert a hölgy, ha nem tévedek, Madame Borromo. És ha nem tévedek, szó sincs semmiféle balesetről sem...
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-20, 3:13 pm

Egy pár pillanatig elgondolkodva néztem a kabátomat magára kanyarító és a menedékhelyet tovább keresgélő Madame-t, mert akarata ellenére néha lehullott róla a hideg üzletasszony álca és megjelent alatta a sérülékeny nő. Tudom, milyen egyedül maradni és körömszakadtáig küzdeni. Férfiként sem egyszerű, de egy nőnek………
Szívesen adnék tanácsot, hogyan egyezzen meg a bandákkal, hogyan kerekedjen felül a mostani életveszélyes helyzeten, de egyelőre nincs ötletem, talán később, ha sikerül tisztán átlátni a kikötői hierarchiát, többet tehetek. Most azonban elsősorban Lady Borromot kell megvédenem.
Az Istenek ránk mosolyognak, mikor végül az inast küldik a megsegítésünkre és még az is kiderül, hogy nem azok karjaiba vezet, akik az emberrablást kitervelték.
Annak ellenére, hogy az öregember nem tűnik veszélyesnek, nem szándékozom elárulni neki, hogy ki a társnőm és, hogy a valóságban mi elől menekülünk. Talán neki is jobb így…..
Aztán elárulja magáról az igazságot, hogy ki ő és mivel foglalkozik, ami nem lep meg túlságosan, hiszen a szagokból már valami hasonlóra következtettem magam is. Legtöbb kirurgustól nem áll messze az ilyesmi, bár ellenkező példát is tudok, mint az apám…..
Jarlath halk nevetése bennem azonnal rossz érzéseket szül, nyilvánvalóvá téve szavaival azt is, hogy nem szívjóság vezeti tetteit irányunkban. Az utolsó mondata pedig egyenesen arra enged következtetni, hogy mégis csak tévedtem, Jarlath többet tud, mint ami egészséges volna…..
A kezem azonnal a tőröm felé mozdul és azt kihúzva a Lady elé állok védekezően, az öreg felé pedig fenyegetően emelve a pengét.
- Azt még el tudom képzelni, hogy valahonnét ismered a Myladyt, de azt már fel nem foghatom, honnan veszed ezt a….balesetet. – nézek rá összehúzott, gyanakvó szemmel. - Asszonyom, talán jobb lenne távoznunk és tovább menni. – mondom fojtott hangon madame Borromo-nak.

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-20, 8:08 pm

- Ó, ifjú barátom, ahogy mondtam, Patkány hallása kiváló - int az inasa felé Jarlath, aki csak egy mosollyal "díjazza" Matt óvatosságát és úgy tesz, mint aki nem hallotta a "figyelmeztetést", amit nem neki szántak. S ha a vendégek a fiú felé fordulnak, aki idekísérte őket, láthatják, amint az lehúzza a fejéről az eddig viselt sapkát, s előtűnnek hosszúkás fülei. - Tudják, itt sem nézik jó szemmel a félvéreket, de nekem hasznomra vannak a "képességei". Egy nehéz batár két lóval és hat könnyű lovas, ahogy mondta, s nekem nincs okom kételkedni abban, hogy mindent jól hallott. - komorodik el a tekintete. - A baleset pedig a te ötleted volt, Matt Shadow. Már ha a neved kapcsán nem próbáltál meg hazudni nekem. Bár én nem hazudtam neked semmiben. Sem magamról, sem a szándékaimról. Menedéket adok nektek erre az éjszakára, és segítséget is, hogy holnap asszonyoddal együtt visszajuss a Bíborgyöngy Házába. Aztán cserébe én is kérek majd valamit. De nem tőled, zsoldos uram, hanem Zaveeyerától. - pillant most a férfi mögött álló nőre. - Először is azt, hogy ne titkolja tovább a kilétét, és ne rejtőzzön holmi sötét kelmék mögé. Hogy közelről is láthassam azt, akit legtöbben csak messziről csodálhatnak ebben a városban - hajol közelebb a székben ülő. - Nos, kötsz velem üzletet, asszonyom?

- Ha ismersz, kirurgus, tudod, hogy nem kötök üzletet, ha nem ismerem a feltételeket. És a tieidet nem ismerem - veti hátra a köpenye csuklyáját Zaya, s kemény tekintettel figyeli Jarlath-ot. Vörös haja fénylik a fellobbanó gyertyák fényében.  - És ha ismersz, azt is tudhatod, hogy a hízelgés csak óvatosságra késztet. Mondd meg, mit kérsz azért, hogy hajnalig hajékod vendégei lehetünk, s sem ez idő alatt, sem utána nem leszel ártalmunkra! S ha tudom kérésedet, döntök arról, vajon megfizetem-e az árat szívességedért. - válaszolja kertelés nélkül, aztán Matt-re néz, s pillantásában parancs rejtőzik a férfi számára. - De még várj ezzel! Először engedd, hogy emberem átnézze házadat, hogy inasod megmutasson neki minden szobát és kamrát. Nem, nem kell aggódnod, nem a fekhelyek kényelme és a konyhád tisztasága érdekel, hanem az, hogy nem rejtegetsz-e másokat is idebent, s hogy ajtóid jól zárva vannak-e mindenki előtt. Meg persze arra is válaszolj, hogy vajon nem szalasztottál-e már valakit el, hogy eláruld ittlétünket! S ha szavadat adod, hogy nem árultál és árulsz el, tárgyalhatunk a feltételeidről!

- Ó, sejtettem én, hogy óvatos leszel - feleli Jarlath, immár közvetlenebb hangnemben, miközben Zaya minden mozdulatát követi, így azt is, ahogy a nő Matt kabátját és székre teríti, megigazítva ruháját. S mert őt inkább az asszony érdekli és nem az, amit csinál, talán elkerüli a figyelmét az az apró mozdulat, amivel az eddig rejtegetett fegyver már Borromo keze ügyébe kerül. - Menjen csak a testőröd és Patkány minden megmutat neki - biccent a fiú felé. - Már ha itt mer hagyni egy nyomorékkal... - tekint várakozóan Shadow-ra
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-21, 6:45 pm

Egy pillanatig sem engedek a védekező állásomból, hiába ad magyarázatot az öreg nyomorék arra, ami miatt felpiszkálta a gyanakvásomat. A kölyök mozgására még jobban megfeszülök, mert láttam már nála fiatalabb orvgyilkosokat is. Szerencsére egyelőre nincs szó arról, hogy a kárunkra akarna tenni, csak a faját leplezi le, ami alátámasztja a kirurgus szavait. Nem kétlem, hogy akár hallhatta is, ami történt, de azt akkor sem hiszem, hogy azt is tudhatta, kit üldöztek a banditák.
Visszaemlékezve a hintóból való kiugrás utáni történtekre, nem emlékszem, hogy hangosan megemlítettem volna Madame Borromo nevét…….
~ Azt majd én eldöntöm, hogy hazudtál-e nekem vagy sem! ~
Ettől függetlenül nem tettem semmiféle támadó mozdulatot, még egy kis lazább tartást is megengedtem magamnak, hiszen nem fenyegetett közvetlen veszély és azt is jó lett volna megtudni, hogy vajon mi a terve, mert valami volt neki.
- Nagy merészség hazugsággal vádolni valakit, aki fegyverrel a kezében áll egy fegyvertelen és beteg ember előtt. – mondtam neki hidegen.
Arra viszont szinte azonnal választ kaptam, hogy tényleg nem a szívjóság vezeti, még ha közben mondókájába beleszúrt némi hízelgést is.
Én azonnal elmentem volna, de most a kérdés nem hozzám szólt és a válaszadás is munkaadómra hárult. Okos nő volt és elmondása alapján már egyszer belesett ebbe a csapdába…….
Nem vettem le a szemem az öregről és a fiúról sem, de feszülten vártam, mit szól mindehhez a Lady.
Először még úgy válaszol, ahogyan számítottam, de azt majdnem elfeledkezve a védelmi feladataimról, meglepődve fordítottam felé a fejem és kérdőn húztam fel a szemöldökömet.
- Ez most ko……..ezt biztosan akarja……asszonyom? Nem lenne jobb …..távozni? – kérdezem halkan, igazából csak neki címezve. – Én – villant a pillantásom az öregre, aztán a fiúra, - már megbocsásson, de nem bízom bennük és nem szívesen hagynám egyedül. – bólintok a vén méregkeverő meglátására is. – De, ha mindenképpen ez az utasítása………
Természetesen Lady Borromoé az utolsó szó, ha azt akarja, hogy menjek a fiúval és túrjam fel a házat, megteszem, de tudnia kell, hogy nem szívesen.

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-22, 7:54 pm

- Nem utasítalak, hanem kérlek és arra is, hogy siess... Nem akarok itt maradni, de meg kell tudnom azt, hogy miért próbál segíteni. Van egy sejtésem, de... Keress rejtekutakat és titkos kijáratokat! És ne félts, nekem sem kell jobban félnem tőle, mint neki tőlem - feleli suttogva, miközben Matt mellé lép, lopva megmutatva neki a ruhája ujjába rejtett tőrt. - Addig nem kötök alkut ezzel az emberrel, amíg nem tudom, vajon nem romlott-e az áru, amit nekem kínál! Igyekezzetek!

*És ezek a szavak már pontosan annyira hangosak, hogy a még mindig az asztal mellett ülő Jarlath is jól hallja, ahogyan a folytatást is, amely megérkezik, ha a másik kettő elindul.*

- Nem, nem kötök üzletet addig veled, amíg nem vagyok benne biztos, hogy nem próbálsz meg becsapni. De tehetsz valamit, hogy ne legyek ilyen bizalmatlan az ajánlatoddal szemben. Elmondhatod azt, hogy honnan ismersz. Mert én biztos vagyok abban, hogy sosem jártál a Házamban és sosem szorultam a szolgálataidra. Nem kötöttem veled eddig soha üzletet és nem hallottam rólad senki emberfiától. Itt élsz és azt mondod, sok dáma fordul meg nálad. Mégsem pletykált rólad egyetlen "lányom" sem. - Zaya óvatosan járja körbe az asztalt, igyekezve, hogy mindig távol maradjon a nyugodtan üldögélő alaktól. - Nos, halljam, honnan ismersz engem?

*A férfi nem mozdul, csak kutató pillantással méri végig a nőt. Mintha töprengene azon, vajon amit most el fog mondani, mire veszi majd rá ezt a tűzrőlpattant asszonyt. Talán még félne is tőle, ha nem ismerné a hírét.*

- Zaveeyera Borromo... Csak egyszer láttál, mert "anyád" akarta így. Túl fiatal voltál az üzlethez és ő túl óvatos, ha rólad volt szó. Azon a napon, amikor a Bíborgyöngy Háza a "senki földje" lett. Akkor találkoztunk. De egyszer majdnem észrevettél. Mert AZON az éjszakán én is a hajón voltam. A bátyám hajóján... - látja, amint a mogyoróbarna szemek elkerekednek, s a nő hitetlenkedve keresi rajta Damos Fynn vonásait. - A féltestvéremén... Láttalak... És hallottam, mit ígértél neki, cserébe a szívességért... Azt akarom, hogy ne add meg neki, amit kér... Ezt kérem azért, hogy a holnap neked is felvirradjon! És az ok, hogy erre kérlek az, hogy hazudott neked és becsapott engem! Bosszút akarok állni rajta! De ha nem teszed meg azt, amire kérlek, az Árnyak és Szigonyvetők háborúja eltörli ezt a várost a föld színéről. Mert már biztosan tudod, ki a Révész... És azt is, hogy én ki vagyok...
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-23, 6:04 pm

Nem becsültem le eddig sem a munkaadómat, de most még jobban elismertem, hogy nem szalmával van kitömve a feje. Nem én voltam csak az, aki aggódott a vajákos kis történetének igazságtartalma miatt és mindent figyelembe véve adta ki az utasításait…….vagyis kérését.
Nagyon is tisztában volt a veszélyekkel és amennyire csak lehetett igyekezett felkészülni rá. Abból amit elmesélt és amit hallottam az életéről egy percig sem kételkedtem benne, hogy bárkinek kemény ellenfele lenne, még egy Szigonyvetőnek is, nem, hogy egy félig béna öregembernek, bármit is forral az a fejében.
Ezért aztán lassan visszahúztam a karomat, amivel a kardot tartottam, bár nem tettem a hüvelyébe, csak leeresztettem magam mellé és bólintottam Borromo felé.
- Így lesz! – szóltam, amivel semmi mást nem árultam el a két idegen felé, csak, azt, hogy teljesítem az úrnő parancsait, akármi is legyen az.
A szemem aztán figyelmeztetően a fiú felé villant és az állammal intettem neki, hogy menjen előre.
Miközben követtem, még hallottam, ahogy a Madame világosan és határozottan kifejti Jarlath-nak, hogy milyen esetben hajlandó egyáltalán megfontolni az alkujukat és, hogy sokkal, de sokkal több magyarázatot vár előzetesen.
Azonban a hangok fokozottan halkulnak, ahogy én a kölyökkel a különféle helyiségeket derítem fel és az értelmük már nem jut el hozzám, viszont talán az inas is tud nekem válaszokkal szolgálni.
A Patkány becenév nekem amúgy is valamiféle bandanévnek tűnik, amit az is erősít bennem, hogy félvérként nehéz lehet túlélni, ha nem támaszkodhat erős szövetségesekre a háta mögött, amit egy székhez kötött méregkeverő aligha képes egymaga biztosítani.
Azért a kérdezgetés mellett a szemem és a fülem is nyitva tartom, lelkiismeretesen kutatva át mindent búvóhelyek, rejtekek után.
- Mond csak Patkány komám, honnan ismerted meg a Bíborgyöngy úrnőjét a sötét utcán? Nem gondolnám, hogy sok lehetőséged lett volna az ismeretségére. – léptem közel hozzá, hogy ne inalhasson el, ha ez járna az eszében. – Nekem nagyon úgy tűnt, mintha lesben álltál volna, hiszen nem ebből a házból bukkantál elő. – néztem rá fürkészően, de egyelőre nagyon is nyugodtan.
Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-23, 9:26 pm

- Nem vagyok a komád, kerekfülű és ha láttál volna lesben állni, most nekem kellene szégyenkeznem. - feleli a fiú hidegen. - Csak tedd azt, amit az az asszony mondott, bár hiába küldött, hogy forgasd fel a házat. Olyan vakok vagytok, hogy sosem látnátok meg azt sem, ami a szemetek előtt van. - nyúl egy ajtókeret felé, amin egy sötétebb, repedésnek tűnő foltot láthatna a gyakorlatlan szem. De ahogy Patkány végigsimít rajta, egy rejtekajtó nyílik fel, amely mögött egy ablaktalan, üres kamra húzódik. - De nem kell aggódnod, Jarlath nem akar ártani nektek. Most még nem. Nos, akarsz még látni valamit, vagy inkább visszabújsz a nő szoknyája mögé?

*Eközben Zaya némán mered az előtte ülőre. Mert a Láthatatlan eddig sosem kereste és sosem hallott még senkiről, aki megúszott volna egy találkozást vele. De most itt van, és üzletet akar vele kötni. Mert aki előtte ül, nem más, mint az Árnyak feje és a kikötő valódi ura. És a Révész, az új trónkövetelő testvéröccse.*

- Igen, tudom ki vagy. És azt is, hogy Ő kicsoda. De azt nem, hogy miért akarsz a bosszúd eszközeként használni? Miért nem teszed meg te magad? És ha haragod oly nagy iránta, miért hagytad, hogy visszatérjen? Nem hiszem, hogy értelek... Hogy pontosan értem, mi is lenne az, amit Ő akar majd tőlem és az ígéretemet hogyan is szeghetném meg, aminek te is tanúja voltál? És ha igaz, amit állítasz, mégis hogyan tagadhatnék meg tőle bármit is? Egyszerűen elveszi! Túl kis falat vagyok én ahhoz, hogy háború legyen a sérelmeimből, Jarlath. Vagy hívjalak Láthatatlannak?

- Ebben a házban bárhogyan nevezhetsz, s ha úgy látom, hogy nem őrzöd meg a titkomat, akkor úgyis mindegy lesz, Zaveeyera Borromo. S hogy miért te lennél az eszköz, a fegyver a kezemben? Nos, mert mindenkinek van egy gyenge pontja. Az övé te vagy, az enyém meg a bosszú... De gondolom, ezt már megértetted. Mert miért is kockáztattam volna másképp, hogy idehozassalak benneteket? És éppen ezért sajnos nem fogadhatok el nemleges választ az ajánlatomra. Gondolom, ezt megérted...
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-24, 6:05 pm

A fiú úgy vezetett végig a házon, mintha ő lenne a város ura, ami azzal párosulva, hogy magára kellett hagynom ebben a veszélyes és be nem látható helyzetben a megbízómat, nagyon nem volt az ínyemre és egyre jobban idegesített. Ráadásul nem találtam semmit, ami egyrészt jó volt, másrészt rossz, mert a hatodik érzékem azt súgta, hogy nagyon nincs rendben itt semmi.
Aztán az utolsó helyiség átvizsgálásakor tetőzött mindez, amikor a kölyök olyan lenéző módon kezd el válaszolni a szerintem teljesen jogos kérdéseimre, hogy már attól kinyílik a bicska a zsebembe, de végső pontot – bár a titkos szoba sem volt semmi és cseppet sem vetett jó fényt az ártatlan gyógyító látszatkeltésre, - az mégis az volt, amikor megemlítette a kis „patkány”, hogy Jarlath egyelőre nem akar ártani nekünk. Ugyanis ez azt jelenti, hogy mégis tervez valamit! Hogy mikor, az nem számít, Borromo veszélyben van, így el kell innen tűnnünk.
De előbb a kísérőmet kell helyre tennem és ezt meg is tettem egy bal kezes visszakézből lekevert hatalmas nyaklevessel, ami zsigerből jött. Hogy én a női szoknyák mögé bújnék????
- Nem kenyerem a pimasz kölykök megnevelése, de azért tudd a helyed csimasz! Csak azért nem vágom kerekre a füled, mert különben még nem hallanád meg, amikor én akarok ártani nektek. – rántom magam felé a gallérjánál fogva, aztán lököm az ajtó felé. – Most pedig megyünk visszafelé, de sebesen.
Tényleg mielőbb visszaakarok érni és remélem, hogy mikor betoppanok a Madame-t még épségben találom.
- Nincs itt senki más, de érzem, hogy nincs rendben valami, mennünk kéne. – jegyzem meg azonnal.


Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-25, 8:12 pm

*Patkány gyilkos tekintettel mered Matt-re a pofon után, akinek kétsége sem lehet afelől, hogy ha tehetné, most azonnal nekitámadna az ifjú. De nyilván nem teheti, s erre bizton parancsot is kaphatott, mert ahogy a férfi az ajtó felé lódítja, még láthatja a fiú ökölbe szörított kezét és keskeny csíkká préselt ajkait.*

- Legközelebb sem fogsz észrevenni, ígérem - sziszegi alig hallhatóan a gyerek, hogy aztán oly gyorsan tűnjön el Shadow elől, hogy mivel az képtelen követni a félelfet, neki magának kelljen megtalálnia a helyes utat visszafelé egy idegen házban. De mert eközben a párbeszéd sem maradt abba időközben Zaya és Jarlath között, így - ahogy a hangok eljutnak hozzá - Matt is megkönnyebbülhet. Legalább is ami a nő testi épségét illeti.*

- Azt mondod, nem mondhatok nemet, de igent mondani is ostobaság lenne, ezt te is tudod. Hiszen miért mondanék neked igent, ha tőle sem várhatnék semmi jót, ha megszegném az ígéretemet? Miért lennél te jobb nála, mondd? Mi lesz a biztosíték arra, hogy holnap majd nem TE gondolod úgy, hogy túl jó üzlet a Házam ahhoz, hogy ne legyen a te zsebedben is pénz belőle? Miért gondoljam azt, hogy az egyik zsivány jobb, mint a másik?

- Hmmm... Talán mert az "egyik zsivány" tudja, hol vagy, a másik meg nem? De igazad van, s én lennék meglepve, ha nem kérnél tőlem valami hasonlót. De sajnos, amint látod, sosunk és pozíciónk az Istenek kezében van, így hiába tennék neked bármilyen ígéretet. De egy gesztus talán meggyőzhet a jóindulatomról... Patkány! - fordul az ajtó felé, amely mögül előbukkan a fiú sápadt arca, melynek láttán Jarlath tekintete is elkomorul. - Hol hagytad?

*S amikor a fiú a folyosó felé int a fejével, a férfi is biccent egyet a fejével, hogy aztán folytassa, amit elkezdett.*

- A kísérőd szerzett egy ellenséget magának. Mondd meg neki, ne járkáljon errefelé egymaga. Bár jobb, ha egyáltalán nem jár erre. Te meg hozd a kocsit! És várd meg őket odakint! Asszonyom, a kocsija máris előáll. - fordul Borromo felé. - Hiánytalanul és sértetlenül kapod vissza. Azt az alakot meg ne sajnáld! Azzal, hogy ügyetlen és alkalmatlan volt a vállalt feladatára, Damos-nak is megspóroltál egy szép összeget. Bár nem hiszem, hogy meg fogja köszönni neked. De most menj, mielőtt meggondolom magam. De mielőtt holnap fogadod, előtte üzenj nekem, hogy hogyan döntöttél. Legyen ez a néhány óra az én haladékom neked... Ó, úgy hallom, Matt Shadow éppen időben érkezik...

*S valóban, néhány pillanattal később megérkezik a feldúlt és az asszony miatt aggódó férfi, aki láthatóan egyetlen perccel sem időzne tovább ezen a helyen. *

- Nincs itt senki más, de érzem, hogy nincs rendben valami, mennünk kéne - sietteti az érkező Zayát, s a nő ezúttal nem tiltakozik az indulás ellen. Felkapja a székre terített köpenyét és csak egy pillanatra áll meg kifelé menet, amikor utolérik őket Jarlath szavai.*

- Patkány veletek megy! Hogy legyen, aki elhozza az üzenetet... És ne feledd, amit mondtam!
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-02-26, 6:31 pm

Kíváncsi voltam, hogy a fiú elég bátor-e, hogy ne csak szájaljon abban a biztos tudatban, hogy a gazdája házában nem fogja senki bántani, de ez nálam nem jött be. Általában nem szoktam gyerekeket bántani, de ő már nem volt olyan kicsi, hogy ne legyen tisztában azzal, mit kockáztat, ha egy fegyveres, ideges férfit provokál. Még a gazdájától is nehezen tűrtem volna a gúnyolódást és a burkolt fenyegetést, nem, hogy egy tejfelesszájú legénytől.
Láttam a tekintetén, hogy legszívesebben kést állítana a hátamba, amit a szavaival is megerősít, amire csak kap tőlem egy hideg mosolyt, kezemmel pedig kissé megemelem a kardom.
- Próbálkozz csak kis patkány!
Hagytam hagy rohanjon el, amúgy sem volt nagy segítségemre, azonban aggódtam, hogy talán a Lady nem „szórakozik” olyan jól a vén méregkeverő társaságában, aki, ha a kölyök szavait jól értelmeztem és, ahogy a gyanúm is éreztette, nem az az ártatlan öregember, akinek próbálta beállítani magát.
Elég labirintus volt a ház, de végül a hangok nyomra vezettek, mielőtt még magam kezdtem volna szólongatni munkaadómat.
Sietek visszafelé, de azért sok minden a tudomásomra jut, amíg felérek a szobába.
És az nem jó hír, hogy ezek szerint a nyomorék öregember is valami bandavezér, aki legalább annyira kiakarja használni a Madamet, ahogy az a másik rohadék, az a Révész! Mindenesetre az legalább megnyugtató, hogy asszonyom hangja határozottan cseng, így valószínűleg nem bántották, meg aztán amúgy is akarnak tőle valamit.
~ Csöbörből vödörbe! ~ fújok egyet mérgesen és még jobban szedem a lábam.
A következő megjegyzés szerint a fiú valahogy megelőzött, de hát, ha egy titkos kamra van, lehet itt más titok is és az sem lep meg, hogy nem loptam be magam a szívébe. Egyelőre hidegen hagy, az a lényeg, hogy elszabadulhatunk végre innen, ha jól vettem ki.
Belépve az ajtón, azonnal sürgetni is kezdem a Ladyt a távozásra, fenyegető szemeket meresztve a két haramiára.
- Higgye el, tudok magamra vigyázni, ami meg a kis hegyesfülűt illeti, jobban teszi, ha meghúzza magát, mert rövidebb füllel talán már nem veszi se maga, se más a hasznát. – jegyzem meg miközben kifelé kísérem a Madamet.
- Nem esett baja? Jól van? – kérdezem tőle halkan, amikor már az öreg nem lát minket, Patkány meg a hintóval van elfoglalva.


Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-01, 8:50 pm

- Rendben vagyok, Matt... És kérem, ne kérdezzen semmit addig, amíg a Házba nem érünk! - kéri Zaya a férfit, miközben kifelé igyekeznek, hogy odakint, a keskeny utcában meglássák a kocsit, amelyet nem sokkal ezelőtt hagytak sorsára, hogy elcsalja vélt üldözőiket.

*A batárra szerelt lámpások most égnek, s mindketten jól látják, hogy a bakon Patkány ül, fején újra a sapkájával, és sötét pillantása Shadow-t fürkészi. Zaveeyera nem tudja, mi történhetett kettejük között, de a fiú tekintete nem hagyja nyugodni.*

- Mit tett vele, hogy ennyire meggyűlölte magát néhány perc alatt? Bármi is az, nem igazán szeretném, ha még jobban elfajulnának a dolgok. Nem akarom, hogy odafent utazzon vele. Túl sok véletlen balesetet láttam már ahhoz, hogy tudjam, kevés veszélyesebb dolog van egy keskeny utcákon száguldó batárnál. Bent fog ülni velem! Bárhogyan is lesz! - utasítja a kísérőjét, miközben a kocsi felé haladnak, hogy amikor végül ott állnak a kerekek mellett, Zaya a félvérnek is hasonlóan jelezze "kívánságát". - Azt hiszem... Jarlath nem szeretné, ha holnap az üzenetem nem csak a választ tartalmazná a kérdésére, hanem azt is, hogy halálos veszélynek tett ki bennünket, kockáztatva ezzel... - hallgat el hirtelen, mert nem akarja, hogy a másik kettő, vagy talán még mások is, akik esetleg ott fülelnek a falak tövében, vagy a kapualjakban, hallják őket. - Szóval jobb, ha óvatos lesz azzal a kocsival! - néz a fiúra, hogy aztán hagyja, hogy Matt besegítse a kocsiba.

*Odabent némán ülnek addig, amíg patkány végighajt a városon. Csak azt figyelik, ne vigye őket másfelé, de mert úgy tűnik, a felvér maradéktalanul betartja gazdája utasításait, hamarosan megállnak a Bíborgyöngy Háza előtt. hatalmas a csődület, s mindenki izgatottan fogadja az érkezőket, de Zaya némán száll le a kocsiról és siet befelé, figyelemre sem méltatva Jarlath szolgáját. S ha Matt követi, hát igyekeznie kell, hogy utolérje az asszonyt, aki mögött ott igyekszik Blanche, hogy aggodalmas kérdéseire válaszokat kapjon.*
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-02, 6:51 pm

Nem látok a Ladyn semmilyen sérülést és a hangjának is eléggé a régi, határozott csengése volt, így legalább abban megnyugodhattam, hogy jelenleg tényleg nem fenyeget veszély, de hallgattam rá és befogtam a számat, mert talán mégis igaz a mondás, hogy a falnak is füle lehet. Ebben a házban mindenképpen. Bár nem vagyok teljesen képben, mi zajlott le a Madame és Jarlath között, a kölyök fellengzős viselkedése és, amennyit a fenti beszélgetésből leszűrtem, biztosított, hogy az öreg kuruzsló rosszban sántikál és nem jobb, ha nem rosszabb annál a Révésznél, aki munkaadómat végig üldözte a fél városon.
A kocsi a most már nyugodt lovakkal és a bakon az engem villámló, halált ígérő tekintettel méregető Patkány fiúval, már az ajtónál várt minket, ahogy az öreg mondta.
- Kicsit megszaladt a szája én meg megcsaptam. – néztem vissza a hosszúfülűre egy enyhe mosollyal. – Nem volt vészes, csak a figyelmét akartam felhívni rá, hogy tudja hol a helye. Csak jót tettem vele, mert, ha ezt egy nálam hevesebb vérmérsékletű emberrel teszi, akkor nem csak egy legyintést kap. – adtam magyarázatot madame Borromo-nak a kispatkányt uraló érzelmekről, miközben kinyitottam a kocsi ajtaját és benézem, mielőtt besegítettem volna asszonyomat a belsejébe.
- Ha egy kölyök ezt meg tudja tenni velem Asszonyom, akkor nem érdemelném meg, hogy a kísérője legyek. – pillantottam azért fel a fiúra figyelmeztetően. – De természetesen úgy lesz, ahogy kívánja. – bólintottam, majd utána szálltam egyelőre megtartva magamnak a kérdéseimet, ahogy a nő akarta.
Mert ezek szerint valami válasz kell majd a ravaszdi méregkeverőnek, ami valószínűleg nem lesz kevésbé veszélyes, mint összerúgni a port a kikötőt uraló egyik bandával.
Minden esetre feszülten ülöm végig az utat, minden pillanatban azt várva, hogy Patkány, aki ugyan figyelmeztetve lett, de mégis csak egy kölyök, mikor gondolja úgy, hogy engedetlen lesz és beleborít minket egy mély árokba vagy a kikötő vízébe.
Még akkor sem engedek fel, amikor megérkezünk – baj nélkül, - a Bíborgyöngy elé, ahonnan elég „kalandos” körülmények között robogtunk el és ami fel is borzolta a Hát kedélyeit.
A Madame még arra sem hagy időt, hogy előtte szálljak ki, még követni is alig tudom, úgy iramlik befelé a nyomában a helyettesével, aki aggódva lohol utána.
- A kis Pat…..kölyökkel mi legyen? – kérdezem két lépés között, mert jobb, ha tisztázzuk, hogy hol ólálkodik amíg itt kell tartani.
Ha az őröknek figyelniük kell rá, akkor sem utasíthatom én őket, hiszen elvileg én csak egy „üzlettárs” vagyok, tőlem nem fogadnak el parancsokat……

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-04, 8:26 pm

- Csak a kocsira legyen gondotok! Az a kölyök nem teheti be a lábát a Házba! - veti hátra Zaya a nyomában siető lánynak, hogy aztán meg sem várva azt, hogy Matt a nyomába érjen, már igyekszik is felfelé a lépcsőkön. Kétsége sincs afelől, hogy nem kell semmit magyaráznia, mert Blanche persze azonnal követi fogja asszonya parancsát és az odakint, az ajtó előtt álló őröknek is nyomban jelzi majd az új utasítást.

*És mert a vendégek jó része már odakint ácsorgott, s az asszony érkezése után sem engedik őket vissza a most szinte üresnek ható földszinti szalonba. így a nő szinte zavartalanul jut el az emeleti szobája ajtajáig, amit kinyitva már el is tűnik az odalent várakozók szeme elől. S ha Shadow követi, úgy láthatja, hogy a Ház asszonya nem csukja be maga mögött az ajtót, ezzel jelezve, hogy nincs ellenére, hogy a férfi utána induljon. De lehet, hogy Shadow mégsem lép be utána. Lehet, hogy illetlennek tartja majd a dolgot, és kíváncsisága sem fogja rávenni erre, mert odabent Zaveeyera éppen lerángatja magáról a köpenyét és a kandallóba hajítja a míves darabot. A lángok azonnal belekapnak a finom anyagba, s másodpercek alatt égetik hamuvá a drága holmit. Aztán a ruhája kerül sorra, de mert nem boldogul a pontos és főként biztosan tartó varrásokkal, így aztán az asztaláról kapja fel az ott heverő keskeny tőrt, és fejti fel vele az oldalán az öltéseket és szabadul meg végre a különleges darabtól, amelyet oly sokan csodáltak meg rajta. A ruha is a lángok között végzi és úgy tűnik, itt még nincs vége a holmikkal kapcsolatos "pusztításnak". A csizmák következnek, de azok végül mégsem jutnak a többi ruhadarab sorsára. Aztán Zaya eltűnik a szoba túloldalán nyíló ajtó mögött és onnan kiabál ki Matt-nek. S ha a férfi eddig odakint álldogált, hát most itt az alkalom, hogy beljebb óvakodjon.*

- Csak üljön le nyugodtan! Le kell mosnom magamról ezt a borzalmat. - hallja Zayát, s ha türelmes, hát nem sok idő kell ahhoz, hogy a köpenybe burkolózó nő megjelenjen újra, haját törölgetve és mezítláb induljon az asztala felé, ahol aztán a méretes karosszékbe telepedik, maga alá húzva a lábait. - Most már kérdezhet!
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-05, 6:43 pm

Lady Borromo azonnal átlátja a problémámat és az utasítására kaján kis mosoly villan az arcomon, amikor még egy utolsó pillantást vetek a bakról lekászálódó kölyökre. Én nem kedvelem és gondolom a Madame-nek is meg van a jó oka, hogy egyáltalán nem akarja a háza kényelmét kínálni a suhancnak.
Bár szegény Blanche nagy bizonyossággal egy kukkszót sem ért ebből az egész megérkezés-eltűnés-visszaérkezés dologból, becsületére válva – amivel nagymértékben kivívja az elismerésemet, - minden kérdés nélkül teljesíti az utasításokat és nem zaklatja felesleges kérdésekkel asszonyát. Valószínűleg már elég régóta szolgálja, hogy ismerje heves természetét és kezelje indulatait.
Természetesen én egy pillanatra sem tágítok a nő sarkából, csak akkor torpanok meg, amikor nagy lendülettel berohan a szobájába és szinte leszaggatja – szó szerint, - a drága ruháit magáról, egészen az alsóruházatig, amit aztán a lángokba vet, amit persze én már nem követek nyomon csak a hangok alapján tájékozódom, mert egy lépéssel az ajtó előtt gyorsan hátat fordítok már akkor, mikor a ruha varrását szaggatja fel.
Már azon gondolkodom, hogy szép halkan becsukom az ajtót és békésen elhelyezkedem a küszöbön, hiszen eszembe sem jutott a történtek után egyedül hagyni, mikor meghallom a hangját, amit kétségtelenül nekem címez.
El sem tudom képzelni, hogy mi történhetett abban a házban a nyomorék és közte, hogy így reagált. Az én felső kabátom a kocsiban maradt, így nem volt mitől megszabadulnom, hogy kényelmesebben érezzem magam, de azért letelepedtem a Madame asztala előtti karosszékbe és türelmetlenül várakoztam.
Egy pillanatig, míg megjelent, köntösben, még kissé vizes hajjal és meztelen talppal a belém nevelt ösztönök akarták átvenni az uralmat és tekintetem a földre szegeztem, de aztán rájöttem, hogy minden bizonnyal ennél kényesebb pillanatokban is lehet még részem, ha ebben a házban akarok szolgálni, így bizonytalan pillantásomat visszavezettem a Lady arcára, aki közben már amúgy is leült az asztal mögé, így csak részben láttam. A kérdésére már mondhatom, hogy tűkön ülve vértam.
- Mit akart magától az a nyomorult méregkeverő? Mivel zsarolta meg? Arra már magamtól is rájöttem, hogy nem a törvényes utat járja, hiszen a háza – Patkányunk elmondása alapján is, - tele van rejtett szobákkal. Ráadásul, ahogy látom, - intettem a már lassan elhamvadó öltözékére, - eléggé feldühítette, hogy egy vagyont eregessen ki a kéményen és ez, ha jól gondolom, - eléggé távol áll a Myladay megszokott viselkedésétől. – foglaltam össze a gondolataimat és a leglényegesebb kérdést.


Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-06, 6:39 pm

*Zaya elmosolyodik a férfi - viselkedésére vonatkozó - megjegyzésén, de egy sokatmondó pillantáson kívül semmivel sem cáfolja annak vélekedését. S ha nem tartaná komolynak a helyzetüket, most Matt zavarán is jót derülne, de így inkább igyekszik halkan és érthetően válaszolni az engedélyezett kérdésekre. S miközben óvatosan fogalmazva próbálja elmondani a megtudottakat, az ajtó felé igyekszik, hogy kipillantva a folyosóra felmérje, hogy vajon nem hallgatózik-e valaki odakint. S miután kulcsra zárta a vastag faajtót, akkor kezd csak bele.*

- Az a méregkeverő nem volt más, mint az Árnyak feje és egyben a Révész testvér bátyja. És ha ez az információ kiszivárog, akár rendelhetjük is a koporsónkat. Már ha lesz mit eltemetni belőlünk és nem végezzük halak ebédjeként a kikötő vizében - suttogja, miközben visszatelepszik a kényelmes karosszékbe. - És persze ők ketten vívják a harcot a kikötőért, mi meg ott ülünk kettejük között a kulimász kellős közepén, nyakig a .... - hunyja le Zaya a szemét, és hallgat el, mielőtt meglepné Matt-et egy megjegyzéssel, amely méltó lenne a Bíborgyöngy Házának fejéhez, de kevésbé méltó Zaveeyera Borromo-hoz kevésbé. - Szóval ennél nagyobb bajba akkor sem kerülhettünk volna, ha a koronázási ékszereket lopjuk el a város urának kincstárából. És persze mindkettőjük arra számít, hogy megadom nekik azt, amit szeretnének és ezzel majd előnyhöz jutnak a másikkal szemben. Persze remek érveik is vannak annak igazolására, hogy miért is kellene őket pártolnom a másikukkal szemben - emeli fel a hangját úgy, ahogyan benne is nő az indulat. De aztán rádöbbenve erre, megint halkabban folytatja, csak hogy még jobban ráijesszen Matt Shadow-ra. - És tudja, hogy ki a Révész? Nem, honnan is tudná! Nem más, mint tegnapi vendégünk, aki oly nagy igyekezettel próbálta magát kihozni a béketűrésből. És persze gondolkodási idő sincs sok. Hiszen a Láthatatlan azért küldte a kis barátját a nyakunkra, hogy még Fynn érkezése előtt elvigye neki a válaszunkat arról, hogy nem támogatjuk a Szigonyvetők új főnökét és az ígéretemet megszegve nem teljesítem a kívánságát. Nos, Matt, röviden ennyi, amit tudnia kell. Van néhány órája, hogy eltűnjön a városból! A pénzt természetesen megkapja a szolgálataiért... Sajnálom, hogy belekeveredett... Most menjen! Nem tartom vissza...
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-07, 6:23 pm

Láthatóan – már amennyire a hirtelen zavarom engedi meglátni, - nem tévedtem a jellemének megítélésében, ami igazán nem rossz ismerkedésünk kezdeti bukkanói után.
Igaz, hogy türelmetlenül várom, hogy beavat-e végül ebbe az egész titokzatos eseménysorozatba, de az előkészületeit elnézve, mellyel biztosítani akarja, hogy avatatlanok ne halljanak minket, már tudom, hogy beszélni fog.
Aztán amit megtudok, attól őszintén leesik az állam, hiszem jóformán egy nap alatt, olyan bonyodalmakba sikerült belecsöppennem, amit – veszélyektől és izgalmaktól egyáltalán nem mentes eddigi életemben, - sikeresen elkerültem. Ám most, ha hihetek a szavainak – és miért ne tenném a tapasztaltak alapján, - a kikötő és a város két leghatalmasabb és leghalálosabb bandájának, vagyis bandafőnökének a vetélkedése közepébe keveredtünk és valamiért mindketten Mademe Borromo-tól akarnak valamit. Mindkettő eléggé demonstrálta is a hatalmát, hogy megpróbálja megfélemlíteni a Bíborgyöngy tulajdonosát, aki ezt nyilvánvalóan zokon vette.
A Patkány kölyök ittléte ezek után pedig elég világos, ahogy az is………Óóóó….Istenekre!
Most már értettem, mire volt olyan nagyra magára az a kis gazember!
Kissé elkalandozó figyelmemet azonban azonnal megragadják Lady Borromo elbocsátó szavai, mire igen csak elvörösödtem, csak most nem zavaromban.
- Asszonyom! – dőltem előre miközben ráemeltem elsötétülő tekintetemet. – Mikor testőreként a szolgálatába jelentkeztem és Ön ezt próbaidőre elfogadta, azt becsülettel tettem. Sok mindent el lehet mondani rólam, ám azt sosem, hogy valaha is eldobnám a becsületemet. Megteheti persze, hogy elbocsát, de azt azért tegye, mert nem felelek meg a munkában, ha kudarcot vallok, ne azért, mert az ÉN életemet akarja megóvni! – remeg meg a hangom a visszafojtott haragtól. – Nem vagyok bolond, tudom, hogy ez egy igen…….igen veszélyes helyzet, ne higgye, hogy lebecsülném, de mindent elkövetnék, hogy segítsek valahogy a kibogozásában…..és lenne némi személyes elszámolnivalóm is. – dőlök vissza a háttámlához merev vonásokkal, várva, hogy miként dönt.


Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-10, 9:10 pm

*Zaya tekintete a férfin pihen és ahogy az beszél, úgy hűl ki a pillantás a mogyoróbarna szemekben. S amikor megszólal, talán nem azt mondja, amit Matt hallani akar.*

- A próbaidő letelt, ahogy volt oly eszes, és emlékeztetett rá. S ennek okán nem tartok tovább igényt a szolgálataira. Így megfelel? - hangzik a fagyos felelet. - És csak hogy tudja, itt nem a maga becsületéről van szó, de még az enyémről sem. Itt ennél sokkal többről. Azoknak az embereknek az életéről, a jövőjéről, akiknek munkát adtam a Házban. Ahogy magának is. Így csak tegye azt, amit javasoltam, mert maga még megteheti. De vannak, akiket nem küldhetek el csak ilyen egyszerűen. És ne aggódjon, tudom, hogy maga nem bolond... Bár ha maradni akar, kezdek kételkedni abban, hogy jól kiismertem magát. Mert ha tényleg így döntött, akkor lehet, hogy mégis sokkal őrültebb, mint hittem. És azt, hogy megháborodott, az is bizonyítja, hogy most azt mondja, személyes elszámolni valója lenne ezen urak bármelyikével is! Ugyan, azt nem hiszem, hogy ez valóban így lenne, mert akkor már régen nem élne! Vagy csak arra az apró torzsalkodásra gondol Fynn-nel, amikor bosszút emleget? Nos, ezt sem hiszem. Mert ha én magam ennyire óvnám az önérzetemet, az üzlet már régen tönkrement volna, bezárhattam volna már mindent. Maga meg néhány ostoba és persze nem is magának szánt megjegyzés miatt valóban elégtételt venne egy ilyen veszélyes emberen? - rázza meg Zaya a fejét. - Vagy mégsem ez a személyes elszámolni való oka? - néz kérdőn Shadow-ra. - Ha azt szeretné, hogy gondoljam át az elbocsátását, akkor halljam, mi az igazság! Titkol valamit előttem?
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-11, 9:01 pm

Egyáltalán nem számítottam azokra a szavakra, amik végül, a becsületről és hűségről tartott beszédem után, elhagyták a Madame száját. És, ha még csak szavak lettek volna, de a tekintete sem azt sugallta, hogy csak azért mondja, mert alkalmat akar teremteni egy megfelelő visszavonulásra részemre. Az első mondatok után nem kissé sértődötten néztem rá, de természetesen nem szakítottam félbe, mert ő is meghallgatott, így megtiszteltem azzal, hogy ezt én is megteszem.
Magamban háborogtam csak, hogy annyira lelketlennek nézett, hogy én nem gondoltam azzal, mit okozhat ez a háza népének és neki. Hiszen pont ezért ajánlottam fel a segítségemet, a kardomat, a védelmemet!
Aztán, ahogy tovább beszél sajnos rá kell jönnöm, hogy még annál is okosabb, mint gondoltam és bár én úgy véltem egy szóval sem árultam el magam, mégis kikövetkeztette a talán hevesebb szavaimból, hogy nem csak egy kölyök sértegetése az, ami megalapozná a bosszúvágyamat. Igen, mégis csak elárultam magam egy szóval, sőt kettővel méghozzá a „bosszúval” és a „személyes elszámolnivalóval”. Ezeket nem kellett volna mondanom……
A sértettségemet – ami talán az arcomra is kiült - elsöpörték a gondolataim. Sokat megtudott rólam, de ezek mind a városban töltött időmre vonatkoztak, nem tudott arról, hogy ki voltam annak előtte és most eljött az idő, hogy eldöntsem felfedem-e előtte……..
Végül egy nehéz sóhajjal, de ráemeltem a tekintetem.
- Nem voltam mindig zsoldos Lady Borromo. – kezdtem bele. – Valamikor én is a tengert jártam és olyan árukkal kereskedtem, melyek …………….nem mindig mentek át a vámszedők és városurak kezén. – írtam körül a tevékenységemet finoman. – Aztán történt egy ……………… baleset és mint később megtudtam a rajtaütést, mely megfosztott jóformán mindenemtől és több jó bajtársat az életétől, egy olyan ……. embernek köszönhettem, akivel párszor már üzletet kötöttem.
Az arcomon átsuhant a düh, amikor visszaemlékeztem azokra az időkre, de uralkodtam magamon.
- És ezt az embert tegnap este ismét láttam. Fynn volt az! Bár akkoriban nem így hívták.– mondtam rekedten. – Most már elfogadja a személyes elszámolnivalóm megalapozottságát? – kérdeztem fojtott hangon.
Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-14, 2:35 pm

*A csend sokkal mélyebb lesz, ahogy Matt Shadow elhallgat. Mélyebb, mert az, amit Zaya az imént hallott, elveszi a szavakat, amelyekkel már készült volna a férfi további tiltakozását berekeszteni. De a csend mélyén már lassan formálódik az indulata, amely nem a vele szemben ülő ellen támadna, hanem a sajátjai ellen. Azok ellen, akik megfosztották őt eddig ettől az információtól.
Mert ha tudja azt, amit az imént vallott be neki Matt, azonnal elbocsátja, vagy ami még valószínűbb, nem is alkalmazza.

De mert sosem tudja az ember lánya, hogy a következő pillanatban mit hoz számára a jövő, így talán mégis hasznára tudja fordítani azt a helyzetet, amibe most sodródtak... Mindketten... Ha képes lesz hinni Matt Shadow-nak.

Uralni próbálja a vonásait. Arcán csak egy pillanatra suhan át a harag, hogy aztán kérdéseket zúdítson a vele szemben ülőre.*

-Miről beszél, Matt Shadow? Azt állítja, hogy oly régen ismeri Damos Fynn-t, hogy nevében sem volt ugyanaz az ember? Hogy akkor még más volt, mint akit tegnap láttunk? Azt mondja, hogy az, akit maga ismert, az áruló, besúgó és gyilkos? Hogy magát is elárulta, s megcsalta, csakúgy, ahogyan a testvérét s minden bizonnyal engem is? Azt mondja, hogy nem azért tűrte el az éjjel, hogy megszégyenítse olyan sok ember előtt, mert a parancsomnak engedelmeskedett, hanem azért, mert már akkor is a bosszút forralta ellene? Azt mondja, fogadjam el azt is, hogy erre joga van? S hogy éppen ezért ne küldjem el? Hát nem! Maga hazudott nekem és talán most is megpróbál hazudni! - s miközben beszél, lassan feláll, megkerüli az asztalt, hogy megálljon a székben ülő férfi előtt. Matt nem tudhatja, de már a kezében tartja a tört, amely eddig az asztalán hevert, s most hirtelen mozdulattal szegezi a férfi torkának az éles fegyvert. S mikor újból megszólal, hangja jeges és vádló, s a férfi megérezheti, hogy egyetlen esélye van arra, hogy mentse magát. Ha igazat mond. - Mert hogy hihetném, hogy ha maga felismerte őt, Damos Fynn elfeledte az arcát és elfeledte a hangját is? Ha nem ad erre nyomban magyarázatot, azt hiszem, nem kell többet aggódnia a revans miatt!
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-15, 7:00 pm

Számítottam rá, hogy nem fogja jól fogadni a Madame a vallomásomat, hiszen ezek nem voltak semmiségek, amiket, ha az emberei kinyomoztak volna rólam, talán másként döntött volna.
De nem is szándékoztam ezt közhírré tenni, mert ezzel magam is veszélybe sodortam volna magam, még akkor is, ha az az élet már a múltam volt. De hiába hagytam úgy látszik magam mögött, az mégis utánam nyúlt, amikor egyáltalán nem számítottam rá.
Megértettem tehát a Mylady arcán átfutó érzelmeket és az igényét, hogy további magyarázatot kapjon. De nem szégyelltem a tettem, hogy elhallgattam előle egy némely információt, mert egyrészt nem ártó szándékkal tettem, másrészt magam sem tudtam, hogy ez bekövetkezik.
Ezért hagytam, hogy Madame Borromo rám zúdítsa haragját, de arra nem számítottam, hogy a végén egy tőrt szegez a torkomnak……..Heves természet volt, azt meg kell hagyni, de nem voltam boldog, hogy a történtek után nem bízik bennem annyira, hogy egyszerűen meghallgasson, hanem kényszeríteni akar.
Nem mozdultam, nem próbáltam lefegyverezni, csak szomorúan néztem a szemébe.
- Az igazat mondom és nem azért mert az életemet fenyegeti Madame. Nem Damos Fynn-nek ismertem azt az embert, hanem Deril Fonte-nak, aki időnként árut ajánlott nekem, de személyesen sosem találkoztunk, csak közvetítőn keresztül. De aznap, amikor elárult és feladta a csapatomat és menekülnöm kellett mindenemet hátrahagyva, megláttam, de ő nem látott engem, nem tudta ki vagyok. – mondtam halkan, reszelősen, majd kissé előredőltem, neki a kés hegyének és nem vettem le róla a szemem. – Nem terveztem semmilyen bosszút, akár hiszed, akár nem, mivel addig a percig, míg meg nem láttam, azt sem tudtam, hogy ő Damos Fynn, életed megkeserítője. Hibáztat hát azért, amit nem befolyásolhattam? Meg akar ölni, mikor kaphat egy embert, akinek minden oka meg van, hogy gyűlölje a Révészt, ahogy maga? – kérdeztem erősen dobogó szívvel, remélve, hogy hallgat a józan észre, mert nem szívesen harcoltam volna vele.

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime2021-03-17, 8:06 pm

*A némaság és a hajszálvékonnyá préselt ajkak jelzik, hogy Zaya haragja még nem párolgott el. De ahogy Matt magyarázatát hallja, az arra döbbenti rá, hogy talán hasonló helyzetben ő sem tett volna másképpen. Nem, nyilván ő sem kötötte volna egy idegen orrára életének egyik legmeghatározóbb és egyben legszégyenletesebb eseményét. És azt is, hogy igyekezett volna bármi áron megvédeni ezt az információt bárkitől, aki nem nyerte el a bizalmát. És persze azt is tudja, hogy a saját "titkai" is éppen elég bonyodalmat okoznak neki magának is. Nincs szüksége arra, hogy más ügyeibe is belebonyolódjon. Még ha az a "más" Matt Shadow is lenne.

Az a Matt Shadow, aki most itt ül előtte... Akinek nem akart újabb esélyt adni... *

- Azt mondod, a gyűlöletben akarsz osztozni velem? - szólal meg végül, s leereszti a tőrt tartó kezét. Már nem fenyegeti a férfit, de nem mozdul előle. - Hát tudd meg, a mai napig nem gyűlöltem volna Damos Fynn-t. És most sem teszem csak azért, mert valaki azt mondta, hozzád hasonlóan becsapott és elárult. Ha elhinném és emiatt megszegném a neki adott szavamat, mennyivel lennék jobb annál az embernél, akiről te beszélsz? Nem, Matt Shadow! Nem fordulok senki ellen mindaddig, amíg nem szereztem bizonyságot a hitványságáról. Éppen ezért, ha úgy véled, csak azért maradnál a szolgálatomban, hogy segítsd a bosszúmat, úgy ostoba lennék, ha egyetlen pillanattal tovább megtűrnélek a házamban! Ha pedig azért maradnál, hogy segíts abban, hogy kiderüljön az igazság, ugyan miért is számítana a haragod nekem? Nem, ezzel nem azt mondom, hogy eseted nem tesz óvatossá és bizalmatlanná és hogy nem hiszek neked... Nem azt mondom, hogy nem hiszem, hogy Fynn az oka a veszteségeidnek... Csak azt, hogy mindenki kaphat esélyt a bizonyításra... Ahogy te is kaptál... Nos, nem kényszerítelek döntésre fegyverrel... De hallani akarom, hogy képes vagy-e félretenni a gyűlöletet az igazságért?
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Kikötő - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 7 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Kikötő
Vissza az elejére 
7 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Norlan-
Ugrás: