LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Kikötő | |
|
+16Matt Shadow Jeremy Talbot Aldo Barras Trintorin Raman Blasio Merena Estwick Vogon Beebebrox Balál Tangeran Nawarean Lysanor Eweny Arya D'hrodo Fatima Ferses Helen Hoa Elkator Rayen Mesélő 20 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Raven Back Zöld sárkány
Hozzászólások száma : 162
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-06-15, 8:19 pm | |
| //Veszélyes vizek – Zaveeyera//
A szavai úgy érnek, mintha ököllel a gyomromba vágtak volna, mert még a fenyegetésemet is ellenem akarja fordítani és bát csak a szája jár, nem élvezné ezt a fajta népszerűséget, nyilvánvalóan most mégis arra játszik. Nem vagyok ugyan hajlandó visszanézni rá és arra a nyomorult házra, a fülem nem dugult el – sajnos – és hallom, ahogy az épület ablakaiból, ajtónyílásaiból gúnyos kuncogások kelnek szárnyra. Vörös hullámok borítanak be, hiszen ezek a szajhák…..kinevetnek engem. A gyűlölet elönti az agyam. Én akartam itt jól szórakozni, nem, hogy rajtam szórakozzanak! - Óóó, abban nem lesz hiba némber! Raven Black rólad fog álmodni, de azt élvezni fogja, ezt megígérhetem. – sziszegtem vissza neki. Nem akartam dicstelen távozásomat még jobban fokozni, ezért kihúzva magam, egyenes derékkal akartam menni, ám még ezt a tisztességet sem adták meg ezek a férgek, de……..nem sokáig élvezkedhetnek a kis birodalmukban már. Furia hamarosan gondoskodni fog arról, hogy oda kerüljenek a táplálkozási láncba, ahová valók. - Szórakozz csak, míg megteheted, de az nevet, aki utoljára nevet. – ígértem neki is jeges hidegséggel a hangomban. Dühös voltam, de attól nem féltem, hogy sok bajom lehetne, máris a bosszúmat érlelgettem. Azt sem fogják majd tudni mi érte őket, mikor majd kitépem a torkukat.
| |
| | | Zaveeyera Borromo
Hozzászólások száma : 155 Munkahely : A Bíborgyöngy Háza
Character sheet Nép: Emberek
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-06-17, 6:17 am | |
| //Veszélyes vizek – Raven//
- Menjetek a dolgotokra! Láttatok már ilyet - utasítja a Ház népét Zaya, ahogy becsukódik mögötte az ajtó. - Csak azt róhatjuk fel neki, hogy túl messziről jött ahhoz, hogy halljon rólunk...
- És azt, hogy túl rossz a modora - teszi hozzá az egyik lány, majd Zaya szúrós pillantását látva lesütött szemekkel gyorsan eloldalog.
- Igen, ebben igaza van - fordul Zaya a városőrök egyenruháját viselő alakhoz, miután a kotnyeles hölgy eltávozott. - Raven Back, vagy legyen bármi is a neve, nem teheti be ide a lábát. Bár azt hiszem, holnap ennél sokkal nagyobb gondja lesz. De mindenképpen megnyugtató, hogy ma éjszakára biztos helyen alhat. Mármint számunkra biztos helyen. Reggel még meglátogatom, hátha jobb belátásra tér. Ha belátja hibáját, hajlandó vagyok közbenjárni azért, hogy legalább a darnái ne bánják az ostobaságát. Hasznunk úgysem lesz belőle. És nyilván a városnak sem, mert úgy tűnik, egy bajkeverő csak, aki még ostoba is. Küldetek valakit a börtönhöz, hogy várjon ott, amíg kiderül, mi lesz Back úr sorsa.
*S ha Zaveeyera Borromo erre a hírre vár, hát Raven Back is emiatt a hír miatt aggódhat. Mert persze kisebb látványosságot jelent, amíg az utcákon keresztül a város törvényszegő lakóinak és vendégeinek "gyűjtőhelyéhez" érnek. És ha a sárkány abban reménykedett, hogy kísérői tréfálnak és majd útközben szabadon is engedik, csak hogy kevesebb gondjuk legyen a papírmunkával, hát tévednek. Norlan védelmezői nem ilyen engedékenyek és megalkuvók. Hát hiába győzködné a katonákat a séta során, végül - ha nem folyamodik trükkhöz - már odabent találhatja magát a rácsokkal és ölnyi vastag falakkal körülzárt helyen. S ha figyel, ha próbálja megjegyezni, vajon merre is juthat innen ki, hát igyekeznie kell. Kanyarok, lépcsők, ajtók és őrök választják el a szabadságtól és attól, akinek ezt köszönheti. S egy mogorva felügyelő, aki röviden kikérdezi a városőröket legújabb "vendégéről". Zaya nevének hallatán érdeklődés csillan a szemében, de aztán inkább teszi a dolgát, ahogyan mindig. S miután Raven-t megszabadították értékeitől, azzal az ígérettel, hogy azokat szabadulásakor visszakapja majd, a korábban elkobzott fegyvereivel együtt viszik el a holmiját. S talán ekkor az is megfordul a dühös sárkányban, hogy sosem látja majd viszont őket.
De ideje nem sok van ezen gondolkodni most, mert ha nem illette az eddigiekhez hasonló szavakkal a börtön őreit, gyorsan az egyik zárkában találhatja magát. S mert Norlan sem elmaradott hely, hát a rácsok mellett mágia is védi a karvastagságú acélrudak két oldalán állókat, leginkább egymástól. Így ha Raven belenyugszik sorsába, hát egy szegényes, ám viszonylag tiszta helyen éjszakázhat. Eldöntheti, hogy a gyalulatlan fából készült fekvőhelyen található takarót párnaként, vagy derékaljként használja, s hogy vajon megpróbálkozik-e azzal, hogy a kétembernyi magasan lévő ablakból kitekintve igyekezzen kitalálni, vajon hol is van, hogy is szabadulhatna szorult helyzetéből.*
| |
| | | Raven Back Zöld sárkány
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-06-18, 7:15 pm | |
Miközben az őrök közrefogtak és néha meg-meglökve az éjszakai szállásom felé irányítottak, még mindig azon járt az agyam, hogy miként csöppenhettem ebbe a megalázó helyzetbe. Soha nem tapasztaltam még csak hasonlót sem, mert milyen dolog az már, hogy egy NŐ, méghozzá egy kiszolgált prostituált visszabeszéljen, sőőőt parancsokat, utasításokat osztogasson a katonáknak! Hát hová süllyed már ez a világ!!!! Ilyenkor elégedetten kell arra gondolnom, hogy ez már nem tart sokáig, pedig már többször felmerült bennem, hogy azért néha nem olyan rossz emberbőrben lenni, vannak olyan dolgok, amiket lehet élvezni kétlábúként………De ilyenkor!!! Olyan szívesen mutatnám majd meg magam ezeknek a senkiháziaknak, amikor már nem kell rejtegetnem valódi alakomat. Nem foglalkozom a kíváncsiskodó söpredékkel és már azzal sem próbálkozom, hogy rábeszéljem őreimet, hogy most, hogy már elég távol vagyunk, nyugodtan elengedhetnek. Nem fogok ezeknek könyörögni! A mágiámat pedig nem akarom pazarolni, hiszen legtöbb erdők-mezők növényeihez kapcsolódik, na meg még mindig nem tudom elképzelni, hogy itt a nők mondják meg, hogy mi történjen. Holnap szépen elengednek és én meg fenhetem a fogam a madame megfelelő büntetésén, addig meg, ha nem is egy örömlány ágyában, de alszom egyet. Azért kelletlenül megfeszülök, amikor a föld alá megyünk. Nem szeretem a sötét, nyirkos, zárt helyeket, a rácsokat meg aztán főleg nem, így tusakodok kicsit, mert legalább megkönnyíteni nem akarom őreim dolgát, amikor mindenemtől megfosztanak. - Puhányok és tolvajok vagytok, akiket egy nő szava irányít! – köpöm a szemükbe, mert egy szavukat sem hiszem el. Mikor végül bekerülök a nekem kiutalt cellába, azt is megérzem, hogy mágia védi a rácsokat. Nagyot csapok rájuk, remélve, hogy megijesztem legalább őket, de csak a kezem fájdul meg. - Nagyon meg fogjátok ezt még bánni! – kiáltom utánuk, de nem sokra megyek vele. Most szívesen változnék át és törném-zúznám a falakat, de nem vagyok bolond, csak magamnak ártanék, így aztán a fejem alá tűröm a takarót és megpróbálok pihenni, hogy mielőbb túllegyek az éjszakán. Nem érdekelnek a város fényei és látnivalói, hogy azt higyjék kíváncsi vagyok rájuk, de persze nehezen jön álom a szememre a dühtől még mindig zakatol a szívem……..
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-06-20, 6:54 pm | |
- Asszonyom, a férfi már holnap a bíró elé állhat. Azt is mondták, hogy odabent már nem okozott bajt. Csak fenyegetőzött...
*Zaya egy biccentéssel köszöni meg az információkat, hogy aztán egy intéssel küldje el a lányt. Odalent van, egyedül, s elfüggönyözött "páholyából" tartja szemmel az eseményeket. De semmi sem különbözik nagyon a megszokottaktól, talán csak abban, hogy többen tárgyalják a történteket abban a biztos tudatban, hogy ők milyen kivételezett személyek, hogy idebent lehetnek, s talán még az eddigieknél is jobban szórakoznak, természetesen Raven Back kárára.
De a nő valóban nem tudja mire vélni a vehemenciát és az ostoba viselkedést. Eddig azt gondolta, az intézmény, amelynek az élén áll már jó ideje, kellően ismert Lanuria-szerte. S híre okán egyre kevesebb lesz az ilyen incidens. Azt is nehezen hisz el, hogy Raven Back a városi pletykákra sem figyelt fel, s úgy érkezett ide, hogy semmiről nem tudott semmit. De aztán az a tény, hogy Blanche helyett most neki kell szemmel tartania mindent, elterelik az idegenről a gondolatait. Mindent ellenőriz, beszélget a vendégekkel, s úgy tűnik, a lányok még jobban igyekeznek, hogy a Ház asszonya ne találjon hibát a "munkájukban". S amikor végre fáradtan a szobájának ablakánál áll, csak akkor jut az eszébe az esztelen ismeretlen.
Talán szánja is egyetlen pillanatig, hiszen a tudatlanok és ostobák mindig szánalmat ébresztettek benne, de aztán eszébe jut Back pillantása, s eszébe jutnak a szavak, amellyel megfenyegette őt, s elmosolyodik.*
- Remélem, Raven Back, kialszod a mámorodat, s reggelre több eszed lesz - bukik ki a száján öntudatlanul.
*De senki sem hallja, s miután egy utolsó pillantást vetett a hajnalodó városra, sietve ágyba bújik. Mert tudja, reggel - mielőtt a férfi megjelenne Norlan bírája előtt - még felkeresi majd a börtönben. S ha megkapja bocsánatkérését, megelégszik a "büntetéssel". S az idegen mehet arra, amerre jónak látja. De ha nem teszi... Nos, akkor elveszi a kedvét attól, hogy máskor is a Bíborgyöngy Háza felé járjon.* | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-06-22, 6:33 pm | |
Nyugtalanul forgolódom, nem vagyok hozzászokva a zárt helyekhez, legtöbbször a szabadban éjszakázom. Természetesen szeretem a fogadók kényelmét, de azt nem rácsos ablakok és ajtók zárják el a külvilágtól. Jó darabig csak ez a lehetetlen és dühítő helyzet jár a fejemben amibe kerültem, csak azért mert egy kicsit lazítani és jól érezni magam akartam. Nem volt nehéz az életem folyamán, amit két alakban töltöttem, elvegyülnöm az emberek között, különösképpen azért, mert amíg az járt a fejemben, hogy előbb-utóbb a szolgáink, rabszolgáink lesznek, egészen elviselhető volt a közelségük és a felsőbbrendűségükbe vetett hitük. De még soha nem tapasztaltam, hogy egy nő így beszélt volna velem! Mikor már kezdtem kicsit megemészteni a jégelffel kapcsolatos fiaskómat, elért ez az újabb csapás. Alig tudtam ott a szajha előtt visszafognom magam, hogy ne tépjem ki a torkát és a szívét. Nem, egyáltalán nem higgadtam le reggelre, sőt a méreg csak még mélyebbre fúrta magát a lelkemben. Mindenért meg fognak fizetni! A bocsánatomért pedig ők fognak könyörögni. Magam fogok kihűlő testükön táncot járni! De lehet, hogy érdemes lenne ehhez ravaszkodnom egy kicsit? Elvégre kém lennék, nem?
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-06-26, 8:47 pm | |
*A lány kelti, akit mára maga mellé rendelt. S aki ma egy "jókedvű" Zayával találkozhat. Így fordulhat elő, hogy a Ház asszonya kissé figyelmetlen és szétszórt. És legfőképpen nem túl kritikus. Hát a lány megkönnyebbülten kíséri le a most szilvakékbe öltözött Zaveeyerát és szolgálja fel neki a késői reggelit. De a fiatal nő csak akkor sóhajthat fel, amikor végül látja beszállni a kocsiba, amely a börtönhöz viszi. Csak hogy még a tárgyalás előtt beszélhessen Raven Back-kel.
S amikor a jól őrzött épület elé ér, már tudja is, miről szól majd az a beszélgetés.*
- Csak azzal az úrral beszélnék, aki túl heves és túl ostoba volt tegnap a házamnál. Raven Back a neve - húzza le a kesztyűjét, ahogy megáll a kapuban álló őr előtt, s aki azonnal fel is ismeri őt. karcsú ujjai egy pénzérmét nyújtanak át neki, s az ajtó rögtön fel is tárul előtte, hogy aztán kísérőjével elinduljon a kanyargós úton a börtön belseje felé.*
- Remélem, volt ideje elmélkedni annak az alaknak... És nem okozott már több bajt idebent... Lehet, csak túl sokat ivott, vagy túl régen járta már a tengert, ahhoz, hogy elmenjen az esze - próbál társalogni a város védőinek egyikével, ki szapora léptekkel halad előtte.
- Nem csinált az semmit, Asszonyom... Csak forgolódott... És ahogy mondja, ostoba az... Inkább itt töltötte az éjszakát, mint egy puha ágyban... De itt is vagyunk - áll meg egy cella előtt. - A rácshoz ne nyúljon és kiáltson, ha menni kíván... Te meg hallgass Lady Borromo-ra és ne csinálj már több esztelenséget... Hallod? | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-06-29, 3:28 pm | |
A Nap már jócskán megkezdte égi útját, mikor lépéseket hallok a folyosó felől. Már régen fenn vagyok és ketrecbe zárt állatként mászkálok a szűk helyen, a bőröm bizsereg, a gyomrom háborog, nagyon ki kéne nyújtóztatnom a szárnyaimat, ami egyben az idegeimet is lenyugtatná. De egyelőre be vagyok zárva és meg kell várnom, amíg azok az ostoba emberi törvények eldöntik, mi jár annak, aki egy szajhát sérteget ebben a városban. A lépésekből ítélve tényleg megtette, amit tegnap ígért és eljött, hogy örömét lelje abban, amit elért és lássa megaláztatásomat. Égő szemeimet rávetettem, ahogy az őrrel a sarkában megállt a cellám előtt. Az őrfigyelmeztető szavaira csak rávicsorítok. - Nagy baj lehet ebben a városban, ha már egy szajha is lehet Lady! – azzal már nem foglalkozom az egyenruhással, hanem a némberhez fordulok, aki olyan fennsőbbséggel néz rám, hogy legszívesebben megfojtanám. – Ne reménykedjen, én nem fogok megalázkodni egy cafka előtt. Nekem van büszkeségem, ellentétben egyesekkel. – dőlök karba tett kézzel a falnak.
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-06-30, 9:56 am | |
*Zaya elgondolkodva nézi az előtte álló alakot, s valahol talán érti is a viselkedését. Érti, de nem ért egyet vele. A büszkeség ugyanis felesleges luxus ebben a világban. Az Ő világában is az. Olyan dolog, amelyért a legtöbbször túl nagy árat kell fizetni. És Zaveeyera nem tudja, Raven Back-nek vajon miért is érné meg. Ám nem töpreng ezen, ez legyen a férfi gondja.
Így megvárja, amíg az őr hallótávolságon kívülre kerül és csak akkor felel a neki szánt szavakra.*
- Úgy lehetek lady, ahogy egy magafajta úr lehet. Nincs mit egymás szemére vetnünk. És cseppet sem érdekel az, hogy miért tesz, vagy nem tesz valamit. És hogy a büszkesége, vagy az ostobasága az oka annak, hogy nem hallgat a józan eszére. Mert gondolom, abban megegyezhetünk, hogy ahogy ide juttattam, úgy képes lennék arra is, hogy kiszabadítsam innen. De ha nincs szüksége segítségre, nekem úgyis jó. Mert nyilván TŐLEM nem akarja elfogadni. Mert már tegnap eldöntötte, hogy milyen is vagyok. Ez nyilvánvaló volt. A maga szemében egy SZAJHA, aki túl magasra tör és aki merőben mást érdemelne, mint azt, hogy egy magafajta kénytelen legyen adni a szavára. De én is láttam magából valamit. És ami alapján egy idegent látok, aki annyira sem volt okos, hogy ha már egy idegen városba érkezik, akkor próbáljon tisztába kerülni a helyi viszonyokkal. Azt sem tette meg, hogy kérdezősködjön, hogy is mennek a dolgok Norlan-ban és persze nálunk is. Így azt kell mondjam, bár nyilván ezt sem fogadja majd el, hogy magának kereste a bajt, de most mégis rám haragszik. Azt hiszi, hogy az, hogy tartottam magam az eddigi üzletmenethez, csak személyes sértés lehet. De legyen így, ha így hiszi. Hivatkozzon emiatt csak nyugodtan a büszkeségére, vagy az én megvetendő foglalkozásomra és ne használja a fejét. De ha így tesz, később ne hibáztasson!
*A nő lassan visszahúzza a kesztyűjét, jelezve azzal, hogy menni készül, s talán azt is, hogy Back-nek nem sok ideje lesz gondolkozni.*
- Azért lássa be, nem a hűségét kértem, nem a vagyonát. És a büszkeségére sincs szükségem. Csak azt kértem, ismerje be, hogy tévedett és hogy nem minden és mindenki olyan, amilyennek képzeli. Ahogy a bordélyok és a szajhák sem egyformák – néz kihívóan a rácsok mögött állóra. - És cserébe nem azt ajánlom, hogy szívesen látott vendég lesz nálunk. Nem teszem, mert maga úgysem értékelné azt, amit kaphatna. A gorombasága és a durvasága sem teszi vonzóvá annyira, hogy bármelyik lányomat a közelébe engedjem. De arra rávehetném a bírót, hogy ezért a tanulságért ne kelljen túl nagy árat fizetnie. Hogy ne kelljen VALÓDI árat fizetnie. Hogy a pénzét máshol és másra költhesse. Nekem nincs rá szükségem és a város is megvan anélkül a néhány darna nélkül – méri végig Raven ruházatát. – Tehát? Büszke lesz, vagy inkább okos? Csak válaszoljon, s bárhogy dönt, többet nem lát. Ha okos lesz, azért, mert nem jön többet a házam közelébe. Ha büszke, azért nem, mert többé nem teheti be a lábát Norlan-ba. Halljam, hogy döntött?
| |
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-07-03, 3:58 pm | |
Természetesen dühös vagyok és mivel nyugtalanul töltöttem az éjszakát így bezárva egy levegőtlen, büdös, nyirkos helyen, ez egyáltalán nem javított a hangulatomon. Nem akarok ismét vitába keveredni egy olyan némberrel, aki alig valamivel ezelőtt megalázott jóformán az egész város előtt, de a nő egyszerűen nem hagy békén és egyáltalán nem ijed meg gyilkos tekintetemtől, amikkel igyekszem ellátni. Ráadásul az ellen sem tehetek semmit, hogy befogjam a száját, így kénytelen vagyok végig hallgatni, hogy újra és újra visszavág, ellenem fordítva a szavaimat. Nagyon szeretném megmutatni neki, hogy kivel is húz ujjat, de sajnos még nem jött el az én időm, nem vághatom keresztbe Furia terveit, mert akkor ez a helyzet lesz a legkisebb rossz, ami történhet velem. Viszont eszembe jut, hogy most kettesben vagyunk és talán mégis felfedhetek valamennyit magamból, előrevetítve ennek a szánalmas nősténynek, hogy mit szabadított magára azzal, hogy az ellenségévé tett. Mindezek jobb kedvre derítenek, a mérgem jórésze is elszáll, na meg azért én sem azért járom már jó ideje ezt a földet, hogy a magam ellensége legyek. - Már nem sokáig kell figyelembe vennem a „helyi” szokásokat, te nő. – mosolyodom el jegesen és sokatmondóan, elszakadva a faltól és egészen közel hozzá, a rácshoz sétálva. – És ……..legyen…….., beismerem, tévedtem…….. – csak, hogy azt nem tudja, hogy én egészen másként gondolom ezt, mint ő. – Ha kiengednek, elmegyek és többet az…..életben nem lát. – parázslott fel egy pillanatra zölden, baljóslatúan sárkányszemem, de aztán ki is hunyt, kétkedést hagyva maga után, hogy egyáltalán jól látta-e, amit látott.
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-07-04, 8:56 pm | |
*Cseppet sem tart az ismeretlentől, hiszen tudja, Raven Back bármennyire is ostoba, nem fog próbálkozni. Hiszen nincs is mivel tegye. A rácsok ugyanis megvédik őt. És nyilván megvédik a férfit is attól, hogy még tovább rontson a helyzetén. Mert Zaya látja a mosolyt. És aztán látja a szemvillanást is.
~ Ó, hát egy mágust rejt a vad külső! ~
- Mágus uram, fogadjon meg még egy tanácsot, mielőtt elmegyek. Ne zavarja össze az itteni népeket ilyesmivel. - utal arra, amit az előbb látott. Mert Zaya pontosan tudja, hogy nem szokott képzelődni és tévedni, ha az embereket kell megítélnie, leírnia, s így nem kételkedik abban sem, hogy a zöld villanás szándékos volt Back részéről. - Tudja, nem nagyon bízunk a vajákosokban. De legyen ez az utolsó dolog, mielőtt elindulok. S ahogy ígértem, igyekszem meggyőzni a bírót arról, hogy tárgyalás nélkül engedje el. Mert megtette, amit kértem és mert úgy tűnik, mégis van elég esze. Nos, akkor legyenek önnel az istenek és tartsák távol tőlem és a Házamtól. Nem mondom, hogy örülök a találkozásnak, de a búcsúnak mindenképpen. Jó utat, bárhová is megy, Raven Back!
*Azzal, ha a másik már nem tesz újabb megjegyzést, hát szólítja az őrt, s a bíróhoz viteti magát. Híre miatt reménykedhet abban, hogy nem fogják megvárakoztatni és abban is, hogy a kérését sem utasítják el. Azt pedig még jobban reméli, hogy Raven Back nem kerül többet az útjába. Mert bármennyire is igyekezett magabiztosnak látszani, azt érzi, a férfi veszélyesebb, mint amilyennek mutatta magát. És azt is, hogy nem most találkoztak utoljára.* | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-07-08, 8:55 pm | |
Nem, már eldöntöttem, hogy egyelőre nem fogom bántani, élje a kis elégedett életét, annál nagyobb lesz a veszteség és a fájdalom. Minden esetre önelégült mosoly terül el az arcomon, amikor mágusnak hisz, bár csak azért, mert nem is sejtette, hogy mivel néz farkas szemet, nem azért mert egy gyenge kis emberrel kevert össze. Nem javítom ki, amúgy sem hinné el, okosnak és ravasznak hiszi magát, hát lubickoljon ennek tudatában……. Még mindig tanácsokat osztogat, azt gondolván, hogy a szavai és a fenyegetései miatt hátráltam meg és mondtam ki végül azokat a szavakat, amiket hallani akar, de persze téved ebben is……. - Nem is pályáztam a bizalmukra. – rántom meg a vállam, aztán csak csendben hallgatom, hogy dicsekszik a város bíráinak befolyásolásának lehetőségével. Aztán mikor végre befejezte és menni készül, csak egy halk kérdést intézek hozzá. - A nevét…..! – de, hogy ne gyanakodjon, hozzáteszem visszafogva a gúnyos hangnemet. – Csak, hogy tudjam, kinek kell……hálásnak lennem…….. Nem tudom, hogy megmondja-e, de úgy is megtudom, hiszen láthatóan mindenki ismerte, de jobban örültem volna, ha maga mondja ki. Aztán már csak várakoznom kellett, ami őszintén nehezen ment, szívesen megsütögettem volna az őröket, de még nem volt itt az idő…….
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-07-10, 4:36 pm | |
*Csak egy pillanatra torpan meg, amikor meghallja a kérdést. De nem fordul hátra, nem enged a kérésnek, és nem tesz szívességet az ismeretlennek azzal, hogy Norlan egyik legismertebb és persze egyik legmegosztóbb személyiségének nevét csak úgy egyszerűen elárulja. Csak elmosolyodik és már indul is tovább, s mikor az őr végül kiengedi, Zaya hozzá fordul a kérésével. Egy olyan kéréssel, amit csodálkozó tekintettel viszonoz a megszólított.*
- Az idegen a nevemet akarja tudni, de kérem, ne árulják el neki. Csak mondják azt, hogy én kértem ezt. Ostoba az a fickó, de itt az alkalom, hogy tanuljon. Így azért a névért dolgozzon csak meg maga. S ha megteszik ezt a szívességet nekem, tudják hogy nem leszek hálátlan - vet egy gyors pillantást a férfi felé, amitől az elégedett arcot vág. - És kérem, köszönje meg a parancsnoknak is, hogy megóvták az idegentől a Házat. Hálás vagyok neki is a kitüntetett figyelemért és a védelemért.
*S ha nem tartja vissza senki, akkor kocsiba ül és a bíróhoz viteti magát. Tudja, hogy nem lesz az idősödő férfi ellenére a körai látogatás és a kérése sem és azt is tudja, hogy jó ideig nem fog tudni szabadulni tőle. Talán Raven Back, vagy hívják bárhogyan is a mágust, addigra már a falakon kívül lesz. De Zaya ezt nem bánja. Egy veszélyes alakkal kevesebb lesz a városban. Nem is gondol a börtönben ülőre, ás ahogy odaér, Csuklyás köpenyébe burkolózva száll ki a ház mögötti bejáratnál, és mielőtt besietne az azonnal nyíló ajn, hazaküldi a kocsit, hogy az arra járók ne keltsék hírét a találkozónak.* | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-07-11, 7:10 pm | |
Úgy véltem már csak a büszkesége is arra ösztönzi majd a nőstényt, hogy a fejemhez vágja a nevét, ezzel is mutatva a felettem aratott – hozzáteszem nyúlfarknyi – győzelmét….. De nem! Abban biztos vagyok, hogy hallotta, hiszen egy pillanatra megtorpant, de aztán szó nélkül megy tovább és én meg nem alacsonyodom le odáig, hogy utána kiabáljak, csak a fogam között szűrtem át pár szaftosabb káromkodást a saját nyelvemen. Nagyon, nagyon meg fogja ezt még bánni! Egyelőre semmi mást nem tudok csinálni csak várni, hogy állja a szavát. Mivel a városi őrök láthatóan a tenyeréből ettek, nem kételkedtem benne, hogy el tudja intézni azt, hogy eleresszenek anélkül, hogy nagy felhajtást csinálnának az ügyből, ha ő nem vádaskodik tovább. Ez nevetséges, de hát ez bizonyítja Furia igazát, hogy megérett ez a világ a változásra…..a gyökeres változásra. Pár óra múlva jön egy mogorva őr és kienged, csodák-csodája a holmimat is visszakapom, még a pénzemből sem hiányzik, amit egy gúnyos mosollyal számoltam meg az orruk előtt. - Micsoda meglepetés! Bár biztos elég pénzt ad az a…….nő, hogy ezt megengedhessétek magatoknak…… - mormogom. – Egyébként, nem árt tudnom kit kerüljek el legközelebb, nem igaz? - nézek kérdőn az őrökre. Ha nem válaszolnak, csak megvonom a vállam, nem mutatom fokozódó mérgemet. - Majd megtudom mástól…….- vágom oda és megyek. Valószínűleg menet közben megtudom, hogy ki volt ez a fennhéjázó hárpia.
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-07-18, 10:22 pm | |
- Látod, van olyan furfangos az a hölgy, mint te, komám - veti oda az egyik őr Raven kérdésére. Talán éppen azt, amelyik Zaveeyerát kísérte. - Tudta, hogy utána fogsz kérdezősködni, és azt üzeni, hogy itt az idő, hogy egy kis észt is szedj magadra. Vagyis ha annyira kíváncsi vagy, hát derítsd ki magad a nevét. Hát ne tőlünk kérdezősködj. Bár most, hogy kifelé áll a szekered rúdja innen, nem lesz könnyű dolgod. - vigyorog a sárkányra. - Na, lódulj és máskor ne köss bele olyanokba, akik okosabbak, vagy erősebbek nálad. Ez a kettő elkísér majd a városfalig és jobban teszed, ha elkerülöd Norlan-t egy ideig. - mutat két fegyveresre, akik kissé türelmetlenül ácsorognak a rácsokon túli folyosón. - Vagyis nem kell nagyon aggódnod amiatt, hogy összefutsz vele. Ti meg igyekezzetek vissza és tartsátok a szátokat!
*Azzal útjára engedi a csapatot, és nem sokáig gondol azzal, hogy az ostoba fajankóval, aki nem ismerte fel a Bíborgyöngy Házának tulajdonosát, vajon mi is lesz. Számára bőven elég, hogy a fickó megkapta a büntetését és tovább már nem rontja a város levegőjét.
Az azonban még kérdéses, hogy Raven kísérői vajon ugyanígy gondolják-e.* | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-07-22, 7:14 pm | |
Nem képzeltem volna, hogy az a némber még arra is figyelmezteti a lefizetett városőröket, hogy, ha kérdezem, ne árulják el a nevét. Legszívesebben az öklömmel töröltem volna le a vidámságot és az elégedettséget az engem a börtönből kikísérő foglárnak, de annak nem lett volna jó vége, ezt még a dühtől vöröslő aggyal is felfogtam, így csak a fogam csikorduló fogaim zaját hallhatta, ha figyelt. Ennek ellenére valamennyire rémlett a nő neve, hiszen a kikötőben hallottam hírét, azért is akartam kipróbálni a híres-neves intézményét, de nem voltam benne biztos. - Ki is fogom deríteni, nem gondolhatjátok komolyan, hogy,ha valaki egy ilyen helyet vezet, annak a nevét titokban lehet tartani? – dörmögtem végül összeszorított szájjal, mert féltem, hogy füst jön ki a torkomon. – És örülhet, hogy nem vagyok esztelen, mert akkor…….. – nem fejeztem be és megvillanó szemem is elrejtettem. Nem! Nem most van itt az ideje még ennek! – Ne féljetek, egyelőre elmegyek, nem kellenek bébicsőszök hozzá. Aztán, ha visszatérek……egészen másként beszélgetünk majd az erőről és az észről. – mosolyodtam el jegesen. Azzal megindulok a városkapu felé, ügyet sem vetve a rám tapadó kullancsokra. Tudom, hogy mindent meg fognak tenni, hogy ne kérdezhessek meg senkit a nő nevéről és őket sem fizethetem le, de van egy ötletem, amitől gutaütést fognak kapni. Mikor egy zsúfoltabb részen megyünk keresztül, váratlanul elkiáltom magam. - 5 darnát kap, aki segít nekem, a leggyorsabb kapja, aki ideér! – emeltem fel a karom. Épp elég naplópó és utcakölyök van, hogy pillanatok alatt nagyobb tömeg gyűlhessen körém és ha ez megtörténik, már hangzik is el a kérdés. - Hogy hívják a Bíborgyöngy Ház madame-ját?
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-07-24, 6:34 pm | |
*Raven Back talán nem is sejti, hogy mit szabadított magára. Mert a pénzérméket osztogató idegen híre futótűzként terjed tova, s a városban kevés olyan alak van - legyenek becsületesek, vagy becstelenek, szegények, vagy még szegényebbek - akiket néhány darna megszerzése ne hozna lázba. Így a sárkány körül tömörülők joggal várhatják hát el, hogy megkapják megérdemelt jutalmukat.
Ezért, amikor felhangzik a kérdés, mindenfelől érkeznek a válaszok, s egyik sem téved a nevet illetően. Ember, azaz sárkány legyen azonban a talpán, aki megmondja, vajon ki válaszolt elsőként. S ha Back azt gondolta, a válasszal együtt majd gyorsan kereket is oldhat, hát most ott állhat a maga ásta verem legalján. Mert hiába tudja már, hogy kinek "köszönheti" az emlékezetes éjszakát, amelyben része volt, most az információ birtokában nem tehet mást, mint hogy áll és igyekszik elkerülni a pofonokat és az ütéseket, amelyet a vitatkozók, sőt verekedők áttekinthetetlen tömegétől kell elszenvednie. És persze a ráncigálást és kiabálást is, amely viszont már csak őellene irányul.
Mert persze mindenki magának akarja az elsőséget, s a pénzt is és erről meggyőzni azt kell, aki az ajánlatot tette.
Hát Raven-nek igyekeznie kell, hogy szorult helyzetéből mielőbb kijusson. Egyrészt, mert a ruhája hamarosan engedni kezd a belé kapaszkodó ujjaknak, körmöknek, s ha nem igyekszik, a zsebek, szalagok, szíjak is kárát látják az ötletének. A másik, még komolyabb ok pedig az, hogy a meglepett őrök egyike, akik eddig békésen kísérték őt a városból kifelé, most felháborodottan ordítja el magát.*
- Hé, oszoljatok, emberek! Neked meg nem volt elég, te nyomorult gazfickó a bonyodalomból? Újra kezded az egészet? Csak kapjunk el, nem úszod meg ilyen könnyen ezt a dolgot! Te meg kerülj elé! - utasítja a társát. - Fogjuk el, mielőtt nagyobb kalamajkát csinál! | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-07-27, 7:29 pm | |
Mivel még soha ilyet nem csináltam, meg aztán osztogatni sem szoktam úgy a pénzemet, nagyon meglepett az emberek reakciója. Na jó, nem teljesen, hiszen tisztában vagyok az emberi gyarlóságokkal, de arra nem számítottam, hogy pár darnáért az egész piac hirtelen egy nagy tömegverekedéssé fajul, annyira azért nem tűnt szegény környéknek, csak pár nyomorultra gondoltam. A nevet szinte pillanatok alatt több tucatnyian ordították a levegőbe, aztán már markok sokasága nyúlt a felmutatott érmék után, mindenki abba a hitbe burkolózva, hogy ő volt az első…… Hiába lökdöstem el magamtól a kétlábúakat, azok egyre szaporodtak és egyre közelebb nyomultak hozzám, esélyt sem adva rá, hogy eltűnjek a keltett zavargásban, sőt egyre hátrébb szorultam, neki a felpaprikázott őröknek, akik nem rejtették véka alá, hogy ha eddig nem kedveltek, most valószínűleg egyenesen azt kívánták, már csak fellógathatnának valahová. Semmi kedvem nem volt visszakerülni a város tömlőcébe, ahonnan most már nem könnyen szabadulhattam volna, ezért a kezemben lévő darnákat jó magasba dobtam a levegőbe, el magamtól és ha a tömeg utánuk mozdult, nagyot taszítottam a katonákon és már szaladtam is a városkapu irányba, mielőtt még az ottani őrök felfogják, hogy mi is történt vagy valaki értesíti őket. - Abból nem esztek talpnyalók! - kiáltottam még vissza közben. Majd, ha a győztes haddal visszatérek, elszámolok mindenkivel, aki a bögyömben volt, de most úgy voltam vele, szégyen a futás, de hasznos.
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-08-03, 8:07 pm | |
*Ahogy a csillogó érmék felrepülnek és megcsillan rajtuk a napfény, majd leesve csilingelve szerteszét gurulnak a kövezeten, az emberek már nem is figyelnek az idegenre. Egyetlen pillanat alatt veszítik el az érdeklődésüket a Rejtőzködő iránt, s csak az lebeg a szemük előtt, hogy minél többet megkaparintsanak a könnyen jött darnákból.
Így aztán hiába kiabálnak a városőrök, hol fenyegetve, hol segítséget kérve, hogy valaki állja útját a bajkeverőnek, senki sem figyel rájuk. És mire ők maguk átvergődnek az emberkupacon, Raven Back-nek már bottal üthetik a nyomát.
De mert nem vetne rájuk jó fény, ha kiderülne, hogy nem ügyeltek az ismeretlenre, sőt hagyták, hogy ismét zűrzavart okozzon, hát inkább megegyeznek abban, hogy hallgatnak az esetről, s inkább a pénzérmékre vadászó városiakat zavarják szét, mielőtt másnak is szemet szúrna az eset. S ha nem is tartanának a parancsnoktól ennyire, hát van még egy ok, amiért nem beszélnek az esetről. Mégpedig az, hogy a gazfickó mégis csak megtudta azt, amit a Bíborgyöngy Házának asszonya oly annyira titkolni akart.
Az idegen már tudja a nevét.* //Kedves Raven! Jó futást és mielőbbi viszontlátást kívánok! Köszönöm, hogy erre jártál! // | |
| | | Matt Shadow
Hozzászólások száma : 119
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-08-30, 5:20 pm | |
| //Otthon, édes otthon - Zaveeyera//
Bár már hallottam a kikötésre irányuló parancsokat a kapitánytól és az első tiszttől és a matrózok szapora lábdobogását, amivel eleget tettek ezeknek, még mindig nem tudtam rászánni magam, hogy felkeljek és ezt nem a kényelmes fekhelynek, hanem a kellemes társaságnak kösz9nhettem. Blanche kéjesen nyújtózkodott mellettem, mert sajnos kénytelen voltam felébreszteni, aztán játékosan megharapta a fülem, mire egy morgást zsebelt be tőlem. - Ha nem hagyod ezt abba, akkor sosem kelünk fel és az Úrnő biztos nem fog megdicsérni, ha nem ugrunk le azon nyomban a hajóról, ahogy megérkezünk és számolunk be az utunkról. – korholtam, nem mintha nekem több kedvem lett volna elmozdulni mellőle. De, hát az élet nem mindig kegyes, ahogy Lady Borromo az volt velünk, hogy időt és lehetőséget adott nekünk, eldöntve, hogy mi lesz kettőnk között. A kezdődő románc jól is alakult, ahogy az utazásunk is. Nem beszéltünk ugyan esküvőről, elköteleződésről, de nagyon összepasszoltunk, mint a zár és a hozzávaló kulcs. Terveink még alakulóban voltak, de abban egyetértettünk, hogy továbbra is szeretnénk segíteni az Úrnőnek, hogy sikeres legyen az üzletben és ne háborgassa senki se ebben, se az életben. Pár csókkal később, már tettre készen álltam Blanche-val az oldalamon, hogy mikor kicsúsztatják a pallót, azonnal lemehessünk a fedélzetről: Rengeteg különleges kelmét, dísztárgyat, különleges kagylóhéjakat, csigaházakat, kisebb bútort szereztünk és olyan parfűmöket, kencéket, ékszereket, amiket távoli tájakat behajózó gályák kereskedőitől szereztünk. És meglepetésként két egzotikus szépséget, akiket a rabszolgasorstól mentettünk meg és akik nem tágítottak tőlünk még azután sem, hogy visszaadtuk a szabadságukat. Blanche elmondta nekik pedig nem volt egyszerű, mert először nem értettek minket, - hogy kinek dolgozunk, hogy elhozhatjuk őket, aztán rajtuk múlik mit akarnak, de ragaszkodtak hozzá, hogy életüket felajánlják annak, akinek a pénze megmentette őket. Szóval tele voltunk meglepetéssel, amikor végre a szárazföldre tettük a lábunkat és – nagy megkönnyebbülésünkre, -megláttuk a Madame hintóját. Ideje volt beszámolni és megtudni, itthon minden rendben van-e.
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-08-30, 6:50 pm | |
| //Otthon, édes otthon - Matt//
*Nem volt türelmetlen, hiszen tudta az érkezésük napját, mert a levél már napokkal korábban megérkezett. Blanche sosem mulasztotta el követni az utasításait és Zaveeyera ezért is bánta annyira, hogy nélkülöznie kell őt. De ismerte az embereket és tudta, ha nem teszi meg nekik ezt a „szívességet”, a lány talán sosem fog tisztába kerülni az érzelmeivel, s nem élni a kínálkozó lehetőséggel, hogy élete a „normális mederbe” kerüljön, az ő szakmájukban egyet jelentett a végleges és holtig tartó, megváltoztathatatlan elhatározással. És ő pont ezt nem akarta. Kedvelte a lányt, sőt szerette, akár, ha a sajátja lett volna, ahogyan őt is szerette az „anyja”, s bár néha azt gondolta, majd a kedves és szőke Blanche lép az örökébe, ahogyan ő is tette egykor, valahogyan sosem kívánt neki ezt az életet. S egyre jobban kezdte érteni azt a nőt is, ki gondoskodott róla, s aki egykor ugyanígy érezhetett vele kapcsolatban.
Éppen ezért volt elégedett amiatt is, hogy a világ és persze Norlan városának szemében az üzlettársaként elhíresült Matt Shadow is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
Vagyis eddig beváltotta. Hiszen az, hogy útjuk mennyire volt sikeres, még nem tudhatta, és a hosszúra nyúlt távollét számára jelenthetett jót is, rosszat is. De Zaya nem szeretett csalódni az emberekben. És biztos volt abban, hogy Matt Shadow ezt jól tudja.
Hát most a batár ülésén várakozott, a lemenő nap furcsa fényeket festett a vízre. Csak akkor száll ki a kocsiból, amikor egy - a vámtisztek egyenruháját viselő – alak megjelent mellette, türelmét kérte, s ígérte, olyan gyorsan végeznek a vizsgálattal, ahogyan csak lehet. Mert Zaveeyera érkezésének persze híre ment, ahogyan annak is, hogy a hajója, amely hetekkel korábban hagyta el a város kikötőjét, végre megérkezett. Persze a kikötőmester hozzá is azonnal szalasztotta egyik emberét, amikor meglátták a Fekete Albatroszt a távolban, s így most mindenki izgatottan figyelte, hogy kezdik el a raktérből felhalmozni a csomagokat a fedélzetre, hogy aztán a Bíborgyöngy Házának és persze a Bazárnak tulajdonosa szép, mégis mértéktartó summát fizethessen a város kincstárába a törvényesen lerótt vám fejében.
Így hát Zaya maga is elégedetten figyelte a ládák, dobozok egyre növekvő halmát, s talán csak akkor lett még elégedettebb, amikor meglátta a két felé igyekvőt. S ha eddig kételkedett is volna az út sikerében, hát minden aggodalma eloszlott, amikor meglátta Blanche izgatott és boldog arcát, s Matt tekintetét. Minden tudni akart, de először a lánytól akarta hallani azt, hogy milyen döntésre jutott, s azt, hogy vajon jól mérte-e fel a két fiatalt. Vajon jó kerítő volt-e ezúttal is.*
- Úgy látom, minden szempontból sikeres volt az út. – mosolyodott el minden értőn, s tudón. – Az isteneknek legyen hála, hogy megérkeztetek. Matt Shadow, maradj és felügyeld a kirakodást! Nekünk Blanche-sal van némi megbeszélnivalónk.
| |
| | | Matt Shadow
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-08-30, 7:39 pm | |
A Madame általában szigorú arca, most sem változott, de ismertem már annyira, hogy lássam a szemében az elégedettséget. Persze csak azért, mert hagyta, hogy lássam, egyébként kitűnő pókerjátékos lehetett volna, amire bizonyíték a két haramia, aki reményeim szerint már egy kötélen lógnak. - Üdvözlöm Madame, remélem jó egészségnek örvend és minden rendben van. - bólintottam az üdvözlésére és az én arcomon mosoly volt, ami mostanában már elég gyakori vendég volt. - Mi sikerrel jártunk és mindenképp felügyelném a rakodást, mert sok olyan holmi van, ami nem a barbár matrózkezeknek való, na meg a ragadós kezű vámszedőknek. - vágtam egy fintort, bár úgy láttam új arcok tűntek fel ezen a téren. - Blanche mindent tud, amit én, így biztos minden kérdésére megkapja asszonyom a választ. - hajtottam meg a fejem, aztán elsiettem, már hangosan kiabálva, amikor a kiemelt bála megbillent és majdnem a hajó oldalához koccant. - Azt a kétbalkezes mindeneteket, ha valami eltörik, akkor nem csak, hogy nem kapjátok meg a megígért italotokat, de ingyen dolgoztok egy hónapig! Fogd meg keményen Rush, te meg irányítsd balra Gaben! - instruáltam hangosan, miközben nagyon szerettem volna hallani, mit beszél a két hölgy, abban a hintóban....... | |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-08-30, 8:12 pm | |
*Néhány pillanatig még nézi, hogy irányítja az embereket a férfi, csak aztán fordul a lányhoz.*
- Remek párost alkottok… És ezt nem csak a sikeres üzlet miatt gondolom…
- Ó, Asszonyom… Nem tudom, hogyan köszönhetnénk meg… Mindketten… Olyan csodás volt ez a néhány hét… És olyan jó volt visszajönni… És olyan rossz is – komorodik el Blanche arca, hogy aztán sietve folytassa. – De ugye nem haragszik, hogy ezt mondom? Tudom, hogy rettenetesen sok dolga lehetett és hogy olyan hálátlanság tőlem, hogy ilyeneket mondok… De olyan szabadnak éreztem magam… És Matt annyira…
*Zaya kipillant az ablakon, ahol látja a jókötésű Matt-et, aki már messze nem az az ifjú, aki azon a havas éjszakán megjelent a Bazár előtt. Látja, s talán egy kicsit irigykedik is. De csak néhány pillanatig, Tudja, számára sosem volt lehetőség az, hogy egyetlen ember kösse magához.*
- Igen, Matt… Nos, képes megadni azt, ami a nők többségét elégedetté teszi. De talán nem ugyanazokért a tulajdonságaiért lelkesedik mindegyikük – neveti el magát Blanche kérdő és kissé talán meglepett tekintete láttán. – Én az igyekezetét kedvelem és a kitartását. És persze azt, hogy roppant becsületes… De ezt talán ezt a tulajdonságát te sem veted meg… Tudnom kell, hogy mi ígért neked, mert ettől is függ, hogyan döntök rólatok…
| |
| | | Matt Shadow
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-08-31, 6:48 pm | |
Elég sok holmit hoztunk, tele a raktér, ezért a kirakodás is sokáig tart, amit ráadásnak a vámőr árgus szemei kísérnek, nehogy valami kimaradjon a számításból. Miután pár keresetlen szóval helyretettem a rakodókat, már csak az volt a dolgom, hogy elégedetten szemléljem az egyre növekvő rakást, miközben megláttam Rulaka-t és Takata-t lejönni a hajóról az első tiszt kíséretében. - A hölgyek nem akartak tovább a kabinban időzni, kérték, hogy hozzam ide őket. – mormogta, mert sejtésem szerint nem örült a futárszolgálatnak. Mindenesetre jól meg volt fizetve, így csak biccentettem felé és a lányoknak is. Szerettem volna minél tovább húzni a bemutatásukat a Madame-nak, mert fogalmam sem volt mit fog szólni a dologhoz. Gondolom azt nem kifogásolja, hogy kiváltottuk a lányokat, de, hogy ide is hozzuk………De hát nem hagyhattam csak egy idegen városban őket….. - Maradjatok itt, nem sokára látni fogjátok a Ladyt. – tagoltam nekik, mert az út során már elég jól megértették magukat a nyelvünkön. - Mi….már ….várni. – dalolta Rulaka. Kissé idegesen pillantgattam a kocsi felé, mert jó lett volna már túlesni ezen és még azt sem tudtam biztosan mi lesz a véleménye a Blanche és a közöttem lévő kapcsolatról.
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-08-31, 9:19 pm | |
*Zaya vár. Várja a fel nem tett kérdésre a választ. Mert azt gondolta, ha ezek ketten visszatérnek, már lesznek feleletek. Arra legfőképpen, hogy hogyan akarják majd folytatni. Mert a nő tudja, ha Blanche a férfi mellett döntött, tovább már nem maradhat a Házban. S akkor ő nézhet új tanítvány után.
- Azt hittem, okosabb vagy, lányom – folytatja, amikor a szőkeség csak ül mellette, könnyektől elhomályosuló tekintettel. – Nem hiszem, hogy ne tudnád, mit akar tőled az a férfi…
- De nem ígértünk egymásnak semmit – szipogja kétségbeesetten Blanche. – Matt maradni akar Asszonyom szolgálatában és én is…
- Ugyan, tényleg ilyen ostoba lennél? – csattan fel türelmetlenül Zaveeyera. - Hiábavalóak voltak az évek, amiket rád pazaroltam? Hogy maradhatnál a Házban, te lány? Azt hiszed, Matt jó szívvel osztozna rajtad másokkal? Ha így van, jobb, ha lemondasz róla most azonnal, mert akkor nem sok mindent jelentesz neki! Még hogy maradni? Ó, ne bőgj, azzal semmit sem oldasz meg! Inkább gondolkozz el azon, amit mondtam… Az istenekre! Én vagyok az ostoba, hogy azt vártam, legalább… - de aztán nem folytatja, hallva a mellette ülő lány szipogását. Talán bosszús kicsit, hogy az ifjak határozatlansága őt is bizonytalan helyzetbe hozza, de sajnálja is legkedvesebb „alkalmazottját”, s így kissé megszelidülve adja ki az újabb utasításokat. – Töröld meg a szemed és menj, szólj annak az alaknak, hogy igyekezzen! Nem akarok órákat várni!
| |
| | | Matt Shadow
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-09-01, 8:08 pm | |
Végre elkezdik a szekerekre rakodni a hozott készleteket és a kocsiból is látom előbukkanni Blanche-t, akinek az arcán úgy látom könnyek száradnak, bőre kivörösödött a sírástól. Nem mondom, hogy nem döbbenek meg, hiszen az Úrnőt nem úgy ismertem meg, hogy bármiben is bántaná kedvenc alkalmazottját és azt sem tagadom, hogy harag kezd kivirágozni a lelkem mélyén, hogy esetleg még sincs ínyére a kettőnk közötti kapcsolat, de azért nyugtatom magam, hogy talán más az oka kedvesem könnyeinek. Még az is lehet, hogy azok inkább örömkönnyek…… Azonnal felé indulok és mielőtt még gondolkoznék a látszat miatt, már a karomba is zárom és csókot nyomok a feje búbjára. - Mi a baj édesem? Mi miatt sírsz, talán valami nem tetszik a Madame-nak? Nem teljesítettünk jól? – faggatom aggódó hangon. – Vagy a lányok miatt mosta meg a fejed? – intek a két egzotikus szépség felé. – Vállalom értük a felelősséget, ha hibát követtünk el. És……értünk is, ha ez a baj. – emelem fel az állát, hogy a szemébe nézzek, miközben a hintó felé húzom, magam után. – Készen vagyunk, asszonyom, a kocsik megpakolva és már indulnak is. -
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-09-04, 9:18 am | |
- Akkor azokkal már nincs dolgod, úgy hiszem – Zaya látja az érzelmeket mindkettőjük arcán és semmi kedve ahhoz, hogy a kikötő pletykás népe előtt vitassák meg közös ügyüket, főleg olyanokat, amelyek heves érzelmeket válthatnak ki Blanche-ból és Matt-ből is. – Szálljatok be, mindketten, te pedig lassan hajts! – szól ki az ablakon a kocsisnak, de a következő mondattal addig vár, amíg ki nem érnek a kikötőből. – Miféle ostoba mondat az, hogy „nem ígértünk egymásnak semmit”, Matt Shadow? Mégis hogyan kellene ezt értenem? Ennyire semmibe veszed a lány érzelmeit, vagy ennyire nem tiszteled őt? És nem tisztelsz engem sem? Mondd, mit hittél? Hazajöttök és megy minden úgyanúgy, ahogyan eddig? Blanche majd fogadja a vendégeit, te meg ezt végig is nézed? Ó, Matt Shadow! Lehet, nem Blanche az ostoba kettőtök között! Beszélj! Annyi időd van, amíg a Házhoz érünk! Halljam, hogyan gondoltátok ezt az őrültséget!
| |
| | | Matt Shadow
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-09-04, 8:27 pm | |
A kocsinál már nem látom az Úrnőn az elégedettséget, csak valamiféle különös elszántságot. Tényleg átszalad rajtam a gondolat, hogy vajon mit rontottunk el, de nem jutott eszembe semmi. - Asszonyom! Tudom, hogy magyarázattal tartozom, de látja ott az a két lányt? Ők ……Rulaka és Takata. Eligazítom őket és már itt is vagyok. – biccentette a parancsára, de nem hagyhattam magára a két lányt a kikötőben. Elintéztem az egyik kocsissal, hogy vigye őket a Madame házához, bízva benne, hogy addigra legalább elmondhatom mi történt…. Aztán már a kocsiban is voltam, ami haladéktalanul elindult és a feszült csendet csak a kikötőből kiérve szakította meg Zaveeyera, de a szavaiban nem volt köszönet. Mivel a Blanche és közöttem lévő kapcsolat még nem esett túl a „lángoló” szakaszán, igazán nem beszéltünk a jövőről, azon kívül, hogy nem akarjuk magára hagyni a Madame-t. Most, hogy így szembesített a dolog „lehetetlenségével”, igazán zavarba jöttem. Az arcom elvörösödött, pedig nem éppen jellemző rám és első pillanatban csak hebegni tudtam. Ostobán éreztem magam, ezért nyugalmat erőltettem magamra és először a szintén jócskán zavarban lévő Blanche, aztán a Madame szemébe néztem. - Bocsásson meg Asszonyom, de ez…..csak….félreértés……- köszörültem meg a torkom, mert a zavar elmúltával dühös lettem és a férfiúi sértettség is feléledt bennem. – Mégis minek néz engem! Természetesen nem engedném, hogy ….Blanche…..vagyis nem szeretném……A fenébe! – csattantam fel, de magamra voltam mérges most. – Elnézést! – hunytam be egy pillanatra a szemem és újra kezdtem – Ha Blanche is elfogadja én természetesen megkérném a kezét, ahogy a tisztesség is kívánja. Szeretem őt és remélem ez kölcsönös. Nem gondoltunk semmi rosszra azzal, hogy továbbra is Önt szolgálatában kívánnánk maradni, de Blanche persze nem úgy…….. – rebbent rá a szemem. – De talán tényleg nem gondoltuk át…….Akkor elküld akkor minket? – vált most már erősebbé a hangom. Reggel még egész más beszélgetésre számítottam, de hát az remény mindig is egy hűtlen ringyó volt……….
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-09-04, 10:17 pm | |
*Csak egy pillanatra látja a két alakot és nem is igazán érdekli most két ismeretlen, még akkor sem, ha láthatóan egzotikus külsejű lányokról van szó. Most okkal jobban érdekli az, amit Matt Shadow mondani akar. S mert tudja, hogy szavaival „kiugratta a nyulat a bokorból”, így meg sem lepődik azon, amit hall. Inkább megkönnyebbül, még akkor is, ha az akár bosszúsággal is eltölthetné. Mert mi lesz így a „helyettesével”?*
- Úgy, félreértés… Még szerencsétek, hogy nem én értettem félre a dolgot… De mert úgy látom, végre elkezdtél felelősen gondolkodni a jövőtökről, Matt Shadow, így nem doblak ki azonnal benneteket, arra hivatkozva, hogy elmebeli képességeitek hirtelen hanyatlásnak indultak. Vagyis nem, nem küldelek el benneteket… Még nem… De beszéljétek meg a dolgot végre komolyan, s ha megkapod a választ végre, várlak a Házban. De csak téged várlak akkor, ha a felelet igen lesz. Ha Blanche visszautasít, akkor meg majd eldöntitek, ki távozik a szolgálatomból. Mert nyilvánvalóan csak az egyikőtök maradhat… Nem akarom, hogy egyfolytában mindenki rólatok pusmogjon… -s mert végre látja, hogy a dolgok megfelelő irányban haladnak tovább, visszatérhet a két ismeretlenre, ott a kikötőben. – És akkor most halljam, ki volt az a két lány a kikötőben? Mert azt ugye tudod, hogy a többnejűséget tiltják Norlan törvényei?!
| |
| | | Matt Shadow
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-09-05, 8:20 pm | |
Kemény szavakkal szól a Madame, de a mérgemen túl belegondolva igaza van valamilyen szinten, hiszen tudom, hogy eddig is úgy a szívén viselte Blanche sorsát, mintha vérrokonság kötné össze őket, ezért igazán nem háboroghatok. A távollétünk alatt velünk történtek és az érzelmeimet figyelembe véve, nincs kétségem, hogy én egyedül jelenek meg a Mylady házában, de azzal is tisztában vagyok, hogy nem dönthetek Blanche nevében. És bár biztos vagyok benne, hogy az ő szíve is hozzám húz, régóta szolgálja hűségesen úrnőjét, hogy ez ne legyen könnyű döntés, főként ahogy elboruló arcára nézek. Nyilvánvalóan nem folytatná eddigi életmódját, de reménykedett benne, hogy a Madame talál olyan munkát neki, amivel nem kell a férfivendégeket kiszolgálnia a régi módon. Talán zavarnia kellett volna, ha erre gondolok, a régi életére, de tudom, ha hozzámköti magát, a múltat elengedi, ahogy én is. Az én múltam sem patyolatfehér, csináltam én is sok őrültséget, amire nem vagyok büszke, így nincs miért ezért bárkit is kárhoztatni. Szóval akármit is érzek, nem lesz ez olyan könnyű beszélgetés…….., de bólintottam a feltételekre. De egyelőre van más miatt is aggódni valóm…. - De…hát…én…..nem….úgy. – kapom fel az úrnőre a szemem, de azonnal leesik, hogy csak tréfál. – Óóóó….szóval az történt, hogy el akarták adni őket és azokat az arcokat elnézve…..hát bocsásson meg asszonyom, de inkább én vettem meg őket……Blanche nem tudott róla, csak utána – mentegettem a lányt, mert ha rosszul tettem, amit tettem, akkor csak engem hibáztasson. – Szerencsém volt, a kereskedő lába alatt égett a talaj, így nem kellett sok pénz neki. Természetesen vissza fogom Önnek fizetni, ha……..Szóval a lányok nem akartak elmenni, azt mondták az életükkel adósak annak, akinek a pénze megváltotta őket, ezért Ön elé akartak járulni. És….hát….nem hagyhattuk őket ott a kikötőben….egymagukra. – fejeztem be aggódva pislogva a Ladyre.
| |
| | | Zaveeyera Borromo
| Tárgy: Re: Kikötő 2021-09-06, 6:28 pm | |
- Matt Shadow, most bizonyítottad ékesen a néhány pillanattal ezelőtt tett megállapításomat. Téged dicsérve a jó tulajdonságaidat említettem Blanche-nak és azt, hogy a hölgyek többféle okból is méltányolhatják azokat. Nos, íme még egy ezek közül, amelyről én eddig is tudtam, de ezt sikerült már másokkal is megismertetned. Úgy látszik, most már azok ketten is ismerik a hős lovagot, a hölgyek megmentőjét – rázza fejét mosolyogva Zaya, s pillant a Matt mellett ülő lányra, aki már megnyugodva ül a kocsiban, szerelmese kezét szorongatva. – De azt hiszem, a két leányzó sorsáról pont ezért én nem dönthetek. Mert végtére is téged tartanak megmentőjüknek. – folytatja, aztán elgondolkodva néz „üzlettársára”. - Bármilyen különlegesek is legyenek és a kereskedő bármennyire is meg akart kopasztani egy embervásárlásban oly járatlan alakot is, mint te, 100 darnánál többet nem fizethettél neki – néz kérdőn a férfire. – 100 darna… De azt mondtad, a kereskedő sietett megszabadulni tőlük, tehát annyi sem lehetett. – próbál „számolni” Zaya. - Ennél többet is bíztam már rád… Tehát képes leszel ennyi „pénzről” felelősséggel dönteni. Ahogy a lányok sorsa miatt sem aggódok. Tudom, hogy vannak a világon még olyan helyek, ahol még nem mondtak le a rabszolgaság intézményének rémes előnyeiről, de nem hiszem, hogy te valaha is rabszolgákat kívánnál tartani. És az én lányaim is saját elhatározásukból dolgoznak nálam… Ezen pedig nem kívánok változtatni a jövőben sem. És akkor máris visszakanyarodtunk az eredeti témánkhoz, a munkához és hozzátok, kettőtökhöz. – pillant ki az ablakon és mert látja, merre kárnak, gyorsa le is kívánja zárni a beszélgetést. - Kaptok 3 órát. Ennyi kell, hogy átnézzem a holmit, amit hoztatok és eldöntsem, megérte-e benneteket küldeni az áruért, ahelyett, hogy magam mentem volna. Ennyi idő nektek is elég lesz, hogy megbeszéljetek mindent, amit kell, ha már a napokat és a heteket „elpazaroltátok”. 3 óra múlva várlak benneteket a Bazárban… A lányokkal addig én foglalkozom… A kocsis pedig elvisz benneteket oda, ahova szeretnétek… - nyitja ki az ajtót az időközben Zaya új „üzlete” elé érkező kocsiból kilépve. – 3 óra… És a többit majd akkor megbeszéljük… - hagyja faképnél őket, befelé igyekezve a házba, ahol – ha rosszul gondolkozott – most túl fényűző ünnepségre készülnek a többiek.
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Kikötő | |
| |
| | | | Kikötő | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|