LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
| | Kikötő | |
|
+16Matt Shadow Jeremy Talbot Aldo Barras Trintorin Raman Blasio Merena Estwick Vogon Beebebrox Balál Tangeran Nawarean Lysanor Eweny Arya D'hrodo Fatima Ferses Helen Hoa Elkator Rayen Mesélő 20 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Nie
Hozzászólások száma : 970 Munkahely : Könyvtárossegéd
Character sheet Nép: Elfek
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-02-22, 7:15 pm | |
| //Jerrynek, akitől van mit tanulni//
Ha nem ismerném, talán meg zavarna is a vigyor, amit a mondatokért cserébe kapok, de már tudom, ha Jeremy Talbot komor, az sokkal rosszabb, mint ha csak bosszantó módon szemtelen. Tudom már, hogy a sokszor a nemtörődömség és a flegmaság álcája alá rejtett aggodalom sokkal gyakrabban fordul meg a gondolatai között, ha a barátairól van szó, mint sem az bárki is gondolná.
És így van ez most is. Igyekezete, hogy elhitesse, nincs nagy baj, csak még inkább sürget, még inkább igyekszem, hogy végre "odakint" legyünk. Én pedig mindent megteszek, hogy a szükségesnél hosszabb ideig már ne tartózkodjunk a Lady felségterületén. Legelőször is a kanyarokat követem, halkan mormolva a a soron következő forduló irányát, ahogyan egy kissé egyhangú és kínos versikét és csak arra figyelek, hogy biztosan magam mellett tudjam a félelfet. Addig rettegek, hogy végül mégsem sikerül a gyors "menekülés", amíg odakint nem állunk a lassan sötétedő ég alatt. Az ő arcán is látszik az öröm, bár mielőtt félreérteném, és azt gondolnám, a sikeres szabadulásunk az egyedüli oka, hát a sóhaj és aztán a bizakodó mondatok eloszlatják a félreértést.
- Én képtelen lennék most lefeküdni - nyújtom felé a kezemet, csak hogy mutassam, még mindig remeg az ijedtségtől. - Azt hiszem, Lady MacGregor egy időre elűzte a nyugodt álmot a szememből. Inkább enni és inni akarok és valami sokkal eldugottabb helyen, mint a fogadó - olyan helyre vágyok, ahol nem járnak sokan. Egy városszéli, apró fogadó, vagy egy egyszerű kifőzde, ahol norlani ételeket kóstolhatunk... - Nem, azt hiszem, legvadabb álmaimban sem reméltem volna hasonlót... Ez igazi nyomnak tűnik... Ugye, neked is? - kérdezek vissza, hogy aztán az egyszerű "köszönöm"-re tőlem kapjon először feleletet. - Nem kell hálálkodnod, Jeremy Talbot... Szeretném megismerni a családodat...
A hozzászólást Nie összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2024-02-27, 3:58 pm-kor. | |
| | | Jeremy Talbot Ember/vér elf félvér
Hozzászólások száma : 1188
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-02-27, 3:55 pm | |
| //Nie, aki mindig tartja Jerryben a lelket//
Mielőtt még alaposabban átgondolnám, megfogom Nienna láthatóan reszkető kezét és megnyugtatóan végigsimítom, aztán gyorsan elengedem, mielőtt azt hinné rosszban sántikálok. Igaz, lassan estébe hajlik az idő és innen jobb lesz távolabb kerülni, habár nem hiszem, hogy a bandánál tett látogatásunk után, bármi félnivalónk lenne az éjbenjáróktól. Minden esetre nem én leszek az, aki ellentmond jégelf segítőmnek, mivel nekem is rá kell jönnöm, hogy jó régen volt az, amikor étel került a gyomromba. - Azért én mégis köszönöm. Egyébként szerencséd van, hogy velem vagy, mivel éppen ismerek egy ilyen helyet. – nyújtottam a karom, mint egy igazi úriember, hogy belekarolhasson. – Kicsit gyalogolnunk kell, de nincs annyira messze. Omlós Falatok a neve és legutóbb ott ettem a legjobb zöldséggel töltött cipót. – indultam meg vele a fogadó irányába. – Én is szeretném, ha megismernéd őket, ha megismerhetnéd őket. – sóhajtottam. – Igen, nagyon komoly nyom és erőszakkal nyomom el a szívemben kelt reményt, hogyha még sem sikerül valami jól. – ismerem be egy grimasszal. Nem lódítottam, így 15 perc séta után, mely alatt a Nap már egészen a látóhatárra bukott, meg is érkeztünk a fáklyákkal szépen kivilágított fogadóhoz, aminek cégérén péksütemények sorakoztak. Az épület szépen karbantartott volt, bár nem volt nagy. Halk, vidám beszélgetés hallatszódott ki a kitárt ablakokon. - Ide általában a környék lakói járnak. Nincs nagy választék, de ami van finom. – nyitottam ki az ajtót, aztán egy üres asztalhoz kísértem. - Foglaljatok helyet, máris jövök! – kiáltott ki a nyitott konyhaajtón egy vidám hang. – addig van egy kis kóstoló az asztalon, fogyasszátok. És valóban az asztal közepén egy kis kosárban, kendővel takarva, finoman illatozó meglepetés lapult.
| |
| | | Nie
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-03-10, 6:42 pm | |
| //Jerry, az úriember//
Az érintés gyors és cseppet sem helyteleníthető, amellyel nyugtatni próbál, de nagyobb hatással mégis az lesz pattanásig feszült idegeimre, hogy köszönetét gyors helyeslés követi és én máris reménykedhetem némi vacsorában. És ami még fontosabb, nyugalomban.
Valamiért úgy hiszem, a város közepén álló fogadónk túl hangos és túl zsúfolt lenne egy beszélgetéshez, amelyre talán mindkettőnknek szüksége van. Ezért vagyok hát boldog és megkönnyebbült, amikor szinte töprengés nélkül indul el, karjába fűzve a karomat kísérem. s miközben lassan sétálunk, semmitmondó dolgokról beszélgetünk. A város és a tenger szépségeit dicsérjük mindketten és a lemenő napban gyönyörködünk, amelyet mostanában nem sokszor láttam, mert a szigetem fái eltakarták előlem. De itt most minden szinte idillikus, ahogyan a fáklyákkal kivilágított fogadó látványa is és hálás vagyok a félelfnek, hogy ennyire pontosan kitalálta a gondolataimat, azt, hogy éppen mire vágyom.
A magyarázata is megnyugtat, mármint az, hogy itt nem botlunk átutazókba és kereskedőkbe, inkább csak csendes helybéliek lesznek a szomszédaink az egyszerű, de tiszta asztalunknál.
S ha kívülről otthonosnak tűnt a hely, hát bentről sem más, s a szívélyes invitálásra csak mosolyogni tudok. Vidámságomra pedig újabb ok lesz a friss, még langyos pogácsa, amely a kockás asztalkendő alatt lapul, s amelyből rögtön veszek is egyet, nem bírva ellenállni az illatának.
- Tökéletes a hely - nem tudom abbahagyni a mosolygást, így jut Jerry-nek is belőle. - Nekem tökéletes lesz az a zöldséges cipó - rendelem meg a vacsorámat, most még csak a kísérőmtől. - És bort is kérek, persze csak keveset és hozzá sok vizet - mutatom az arányt, amely még nem árthat. - Úgy érzem az ünneplés mellett szíverősítőre is szükségünk lehet - emlékeztetem a várható "bonyodalmakra". - Lady MacGregor rám ijesztett kissé és azt hiszem, nem igazán tetszett neki az elszántságom - térek vissza a nemrég történtekre. - De te tökéletesen alakítottad az információért mindenre kapható gazfickót - ismerem el ügyességét. - És végül győztél... Egy lépéssel közelebb jutottál hozzájuk... Elismerésem... | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-03-19, 3:50 pm | |
| Fogadni mertem volna, hogy a Fogadó tetszeni fog Nienna-nak. Itt ritkán volt hangoskodás, Matilde a termetes tenyeres-talpas fogadósasszony tett róla, hogy mindenki tisztességesen viselkedjen, még ha a pohár fenekére is néztek a derék polgárok. Mindettől függetlenül Matilda szíve aranyból volt, mert még az olyan – elég sokszor pénztelen csóró, - félelfet is jól lakatta, akinek sürgősen el kellett tűnni szem elől……. Mondjuk segítője is akadt a rend fenntartásában, méghozzá Gandalf személyében, aki egy kutyabőrbe rejtőzött medve volt és most is a kandalló előtt próbált szőnyeget játszva lustálkodni. - Nem fogod megbánni, ígérem. – mosolyogtam a lányra és én is bekaptam egy pogácsát, de mielőtt még folytattam volna nevezett bandavezér véleményezésével, már meg is jelent a hely tulajdonosa és mint mindig most is pirozspozsgás, jókedvű és ……hangos volt. - Áááá, Jeremy! Úgy látom most nem csak kutyafuttában jöttél. – nézett körbe, mint aki olyanokat keres, akik a nyomomban lennének, de aztán Nienna-ra kacsintott. – Meg aztán tetszetős fehérnépet is hoztál magaddal, aminek őszintén örülök, igen csak ideje volt már! – kuncogott döcögősen. – Azért kisasszonyka vigyázzon ám a fiatalemberrel, különben még a bugy….bocsánat…az alsóneműt is lebűvöli magáról. De eléget jártattam a szám – vigyorgott most rám, egy cseppet sem bűnbánónak tűnve a zavaromtól, - mit hozhatok kedveskéim? Még mindig vörös füllel rendeltem gyorsan, mielőtt újból rákezdi. - A kisasszonynak zöldséges cipót a házi mártásoddal, nekem a szokásos ragut és bort is kérünk. Ha Nienna nem fűzött hozzá semmit, még kapott egy újabb kacsintást és Matilda eldöcögött. - Csak tréfál ám. – nyögtem ki, aztán igyekeztem elterelni az előbbiekről a témát. - Ha valaki boldogulni akar az én szakmámban, sokszor elég jó színésznek is kell lenni, nem elég a jó munka. – vontam vállat. – Viszont ebben az esetben , ha élnek a testvéreim és van remény, hogy megtaláljuk őket, kevés olyan van, amit ne tennék meg értük. – ismertem el. – Holnap kiderül érdemes volt-e ezt tenni. – aztán még a konyha felé intettem, ahol Matilda hangját lehetett hallani. – Ha itt akarsz maradni, akkor elhozhatom a holminkat ide, biztos van szabad szoba. | |
| | | Nie
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-04-14, 10:21 am | |
| A pogácsa persze Jerry-t sem hagyja hidegen és még én apró falatokban fogyasztom, addig ő mohón, egy falatra tömi a szájába az ízletes süteményt, így nem is csoda, ha hirtelen nem tud válaszolni az asztalunknál megjelenő termetes, és főként vidám asszonyság "vádjaira".
Amelyek - Jeremy Talbot előéletét ismerve - nem megalapozatlanok, hiszen én is pontosan tudom, hogy hányszor haragított magára olyanokat, akik aztán nem hagyták annyiban a sértéseit, vagy éppen a fura tetteit. Ezért volt híre hát itt is, Tarsis-tól jó messzire. De míg azok, kik a nyomába eredtek, legtöbbször haraggal, vagy bosszúval telve tették, addig ez a hölgy inkább megbocsátó kedvességgel fogadja a tolvajként talán itt most nem tevékenykedő asztaltársamat.
Persze a fogadós sem mentes az "előítéletektől", amelyek egy hölgyet és egy urat egy asztalhoz ültetnek, így először bőszen tagadni akarnám feltételezését, de aztán - talán éppen a mai sikeres vállakozásunk okán - inkább belemegyek a játékba, s hozom zavarba először az életben én a félelfet, mielőtt még leadhatná a rendelésünket.
- Ne aggódjon, fogadósné, amikor megkérte a kezemet, azt is megígérte, hogy felhagy a régi szakmájával - közlöm vele, miközben igyekszem komoly maradni. - Azt mondta, ha valaha is ilyesmin kapom, magam változtathatom valami szörnyűséggé. Így nálam élesebb szemű őrt nem is kívánhatott volna maga mellé...
Persze Jerry reakciója érdekel jobban, de amint az asszonyság elsiet, csak hogy kihozza az ízletes cipőt és a ragut, már hallgathatom is a mentegetőzését.
- Ugyan, már lassan kezdem megszokni, hogy amikor veled vagyok, ilyen megjegyzéseket kapsz folyton - mosolygok rá megbocsátón. - Nem a te hibád, hogy mindenki boldognak szeretne látni még egy ilyen távoli helyen is, mint Norlan. A fogadósné pedig, legyen bármi is a neve, a szívén viseli a sorsodat, ezt jól látni - nyúlok az újabb pogácsa után, mikor az előbbi darab utolsó morzsáit is eltüntettem. - És a boldogabb élet felé vezető első lépést ma meg is tetted - emlékeztetem a mai "tettünkre". - Maradjunk csak itt - kérem. - Sokkal inkább kedvemre való ez a hely, mint a másik. És talán itt kevesebben hallgathatnak ki majd, ahogy a holnapi terveinkről beszélünk... | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-04-28, 3:54 pm | |
| Azt hiszem a történtek után nagyon meggondolom, hogy egyszerre nyeljek le egy pogácsát, arról már nem is beszélve, hogy kinek a társaságában, bár Nienna az utolsó akiről feltételeztem volna, hogy meglovagolja a kocsmárosné tréfálkozását. Mind ezek persze azt eredményezik, hogy erős fuldoklásba kezdek, de a vörösség, ami az arcomra kúszik nem csak ennek köszönhető….. Matilda mintha számított volna erre a reakcióra, legalábbis nem jött zavarba, hanem kétszer jól hátbavágott, amitől a fél pogácsa befelé, a másik fele kifelé csúszott, szerencsére, nem a láthatóan jól szórakozó lány ölébe, hanem a markomba, amit időben magam elé kaptam. - Ejnye-ejnye Jeremy drágám, meg ne fulladjál itt nekem! – kuncogott a fogadósné, nem túl aggódóan, hogy itt dobom fel a talpam. – Azért jó lesz, ha a kisasszonyka rajta tartja a szemét, az sosem árt ezeknél a pejnahajdereknél. – bólintott még oda Niennanak, aztán elkacsázott. A pogácsa maradékot a kandalló melletti szeméttárolóba dobtam, miközben még mindig égett kicsit a fülem. - Ez nem volt szép Nienna, így kihasználni Matilda jóhiszeműségét, most már muszáj lesz egy szobában aludnunk és néha nem árt ha adsz egy-két csókot…… - villantak meg a szemeim kajánul, ahogy ismét beindultak a kerekek az agyamban. – Tényleg úgy viselkedik egyébként néha ez az asszony, mintha a fogadott fia lennék. – néztem a konyhában eltűnő idősebb nő után kissé elmélyült hangon, próbálva az érzelmeimet kordában tartani, de a mai nap sok mindent felkavart bennem. – De nem merek egyelőre semmiben túlságosan reménykedni. – komolyodtam el. - Az azonban biztos, hogy ha holnap sikerrel járunk én leszek a legboldogabb fickó a világon. Arra, hogy maradjunk itt csak bólintottam, ahogy az érvelésére is, én sem vágytam ma már el innen. Hamarosan megkaptuk a rendelésünket és mivel tudtam, hogy finom lesz, a figyelmem az ételre irányult, ha Nienna nem vetett fel újabb témát, csendben belapátoltam mindent, aztán jóllakottan a hasamra rakva a kezem dőltem hátra elégedetten. - Én dugig vagyok és lassan leragad a szemem, nem árt ha kipihenjük magunkat. Megyek foglalok egy….szobát. Nem volt gond és végül Matildától két egymásba nyíló szobát kaptunk, mert mint mondta: Ő ügyel a kisasszonyok erkölcseire, mivel még nem vagyunk házasok. Ha nem jött közbe semmi, másnap kipihenten és tettre készen ébredtem. - Nienna megyünk? Megnézzük a hajót?
| |
| | | Nie
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-05-08, 8:56 pm | |
| Jóleső elégedettséggel szemlélem a zavarában fuldokló Jerry-t és hálát adok az isteneknek, hogy végre viszonozhatom korábbi kínos tréfáit végre. Krákog és köhög, miközben az arca versenyt piroslik a fogadósné kötényével és már azon gondolkozom, hogy lehet, túlzásba estem a félelf ugratásával. A halálát semmiképpen sem okoznám.
De aztán a terebélyes asszonyság elsősegélyben részesíti Jeremy-t, bár a hatalmas tenyér hangos csattogása még ijesztőbb, mint a fura hangok, amelyekre a férfit készteti a torkán akadt ízletes pogácsa. De bármennyire is ijesztő a "gyógymód", láthatóan használ, és miután a hölgy meggyőződött arról, hogy kísérőm bizton megéli a következő perceket, ezt szóvá is teszem a halványabb arcszínét visszanyert ifjúnak.
- Matilda igazán kedves asszony és főként roppant erős - kuncogok és a jókedvemet az egyedüli szoba említése sem képes elmulasztani. De talán nem is az életmentő hátba veregetés a vidámságom oka, sokkal inkább a remény, amelyet a holnapba vetek. - Nem ijeszt meg az a szoba, Jeremy Talbot. Ha jól emlékszem, voltunk mi már szűkebb helyen is együtt ...
Bizonyos vagyok, hogy ő sem felejtette el azt a kocsiutat, amikor sok minden történt, ám néhány dolog nem, s hogy ezt évekkel később bánjuk, vagy éppen hálát adunk, hogy így esett, azt csak az istenek tudják.
S akár ha sejtené felszabadul örömöm okát, Jerry is a reményről beszél. S ha már szóba kerül a család, hát a barátokról is említést teszünk, régiekről és újakról, olyanokról, kiket elsodort az élet, s olyanokról is, kik idő előtt távoztak a Szürke Földekre. Éhségünkkel együtt vidámságunk is csillapodik, s az egyszerű, ám kivételesen finom étel is elfogy lassan előlünk.
Én még üldögélek, figyelem lassan felcihelődő vendégeket... Többségük helybéli, így hazaindulnak az éjszakában, s talán ezért marad csak fenyegetés Jerry megjegyzése a közös szobáról. Mert jut mindkettőnknek külön hálóhely, egymás mellett ugyan, mégis biztos távolban a "kísértésről".
A tenger hangja nyugtat, vagy csak a kioldódott feszültség hoz mély és nyugodt álmot, de reggel, amikor Jeremy Talbot-tal végzünk a reggelivel és felteszi az indulást sürgető kérdéseit, egyértelműen igen a válasz.
Hálálkodva búcsúzunk Matildától, megígérjük neki, hogy ha a városban maradunk, akkor még meglátogatjuk, aztán már odakint sétálunk, akár egy látogatóba érkezett pár, aki városnézésre készül. De mi persze csak egy dologra vagyunk kíváncsiak. Egy sötét testű vitorlásra, amely a kikötő egyik távolabbi végében horgonyoz. piszkosszürke vásznak lógnak az árbócokon összetekerve és arra várnak, hogy valaki eloldja a köteleket, s hogy aztán beléjük kapjon a szél, s megint útnak induljanak. Új és zavaró idegesség költözik a gyomromba, és biztatásra próbálom rávenni a mellettem szótlanul sétáló félelfet, bár talán nekem kellene biztatnom őt.
- Ugye minden rendben lesz? | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-06-01, 5:33 pm | |
| Általában a munkám megkívánja a hidegvérűséget és a nyugodt tervezést, hiszen különben könnyen hibákat véthet az ember és akkor már rég nem lennék a szakmában, vagy inkább életben. Szóval azt hihetném, hogy most is ez lesz a helyzet, ám szokatlanul ideges vagyok és ahogy közeledünk egyre feszültebben pillantgatok az ég felé magasodó árbocokra és az egyre nagyobbnak tűnő hajótestre. A vízijárműn látszik, hogy tapasztalt tengerjáró, jól megépítettnek látszott, de emellett karcsú is volt, valószínűleg könnyen lovagolja meg a hullámokat és gyors is. A gondolataim sebesen járnak, de továbbra is azt a tervet látom a legjobbnak, ami még éjjel alakult ki a fejemben. Mivel azon kívül, hogy Nienna többször hangoztatta, hogy ebben a küldetésben társak vagyunk, most nagy mértékben támaszkodni szerettem volna a segítségére. - Nagyon bízom benne…….Arra gondoltam egyébként, hogy elrejtőzünk itt a közelben, vagy csak eljátsszuk, hogy egy kis egyedüllétre vágyunk, persze szigorúan csak színlelnénk, - biztosítottam azonnal, - és mikor esélyt látunk rá, lecsapunk egy magányos matrózra, akit némi fenyegetőzéssel beszédre bírjuk. Megtudhatjuk talán, már ha szerencsénk lesz és elég régóta szolgál a hajón, hogy mit tud, vagy hányan vannak odafenn és mi merre van. Utána már fel tudok lopózni és kereshetek valamit a kapitány kabinjában…… - vetettem fel nem túl magabiztosan azért. – A megfélemlítésben tudsz majd segíteni? Persze nem kell komoly bajt okozni, csak ijesztgetni…….
| |
| | | Nie
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-06-04, 2:11 pm | |
| A tervet, amelyet megkovácsolt, eszem ágában sincs kifogásolni, ám türelmetlenségem gátat vet neki, hogy jószerencsénkre várjunk a megvalósításakor. Kicsit sem tetszik, hogy várjunk valakire, aztán kapjuk el úgy, hogy az sem biztos, hasznos tudás birtokában van. A terv másik eleme pedig, az hogy én leszek a rémísztő mágus azért nem lopja be magát a szívembe, mert így mindenki tudni fog rólunk, ha majd szélnek eresztjük jövendő "áldozatunkat".
- Ha nem bánod, inkább javaslok valami mást. Miért várjunk arra, hogy kit sodor majd elénk a véletlen? És ha csak egy hajósinas, akit nem engednek a fontosabb helyek közelébe? Vagy ha egy rummal töltött fejű matróz, aki akkor sem lenne képes értelmesen beszélni, ha nem én, hanem a hajósok istene fenyegetné... - bár ez a terv még születőben van, jobb, ha kimondom hangosan, s adok esély a tolvajnak arra, hogy meglássa buktatóit. - Mit szólnál hozzá, ha nem ijesztenénk halálra senkit? Vagyis egyelőre még nem... - teszem hozzá minden eshetőségre számítva. - Mit gondolsz arról, hogy egyszerű érdeklődésbe csomagoljuk az információk gyűjtését? Mi lenne, ha szétválnánk, s míg én szépen felsétálnék a hajóra és üzletről érdeklődnék, te a macskaügyességeddel és rókaravaszságoddal végig kutatnád a hajót? Te felmászol bármin, és itt éppen elég kötél és palló van, hogy észrevétlenül feljuthass. Én meg addig kikérdezem a kapitányt, hogy mennyiért fuvarozná el Valianból egy háztartásnyi holmiját egy ifjú párnak, akik messzire költöznek a családjuktól, de nincs túl sok pénzük. Majd azt mondom, te egy másik hajón érdeklődsz, mert sürget az idő és már a házunk is megvan Norlan-ban. Azt hiszem, kellően el tudom terelni a figyelmüket a kérdéseimmel, nem gondolod? | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-06-24, 5:42 pm | |
| Mikor másik tervet javasolt Nienna, lelkesen bólintottam, hogy hallgatom, hiszen egyáltalán nem voltam biztos az enyémben, nem volt benne kidolgozottság és rengeteg volt a bizonytalan tényező, ahogy erre a lány is rávilágított. Eddig is kitűnő ötletei voltak, a jégelf nagyon is kreatív volt ebben a témában, még ha az én, sötétebb világomban nem is volt tapasztalata. A terv, amit előad, zseniális, de természetesen nem veszélytelen és itt nem magamra értem, bár nyilván én leszek az aki a tilosban jár, de ha valamiképpen rájönnek, hogy összejátszunk, akkor talán nem lesz vagy alkalma, vagy mersze ahhoz, hogy kivágja magát. De ennek ellenére ez a legjobb terv, amit ezen rövid idő alatt ki lehet ötölni és sikerrel is kecsegtet, legalább is körül tudnék nézni, anélkül, hogy magunkra vonnánk a hajósok figyelmét és gyanakvását. - Rendben, ez nekem nem fog gondot okozni és bízom benne, hogy találni is fogok valamit, de te nagyon vigyázz magadra és, ha úgy érzed menekülnöd kell, ne foglalkozz velem, csak magaddal. Tudod, hogy nekem kilenc életem van, mint a macskának és számtalan kelepcéből már kivágtam már magam. Szóval semmi hősködés, ha baj van, menekülj és a Fogadóban találkozunk majd. – kötöttem nagyon komolyan a lelkére és megszorítottam a kezét. Ahogy az együtt töltött időnk hosszabbodott egyre jobban féltettem, de ha már idáig eljutottunk, most nem fordulhattam vissza. Egy utolsó aggodalmas pillantás után elléptem tőle, majd pár pillanat múlva eltűntem a ládák, kötelek, hálók halmai mögött. Az utolsó bakig mentem, amivel a hajó ki volt kötve a mólóhoz, ezt takarták legjobban a kipakolt rakományok, aztán a tolva mágiám burkába csomagolva maga, könnyedén végig kúsztam a kötélen egy alkalmas helyen leeresztve magam, hogy felkutassam a kapitány kabinját. Volt pár pillanat, amikor hajszál híján lebuktam és el kellett rejtőznöm, mert minkor végre megtaláltam a férfi, aki egy nagydarab, fekete hosszú hajú és bozontos szakállú, féllábú fickó volt, az istennek sem akarta elhagyni a kabinját, csak, amikor egy fiatal, zsíros hajó, pattanásosképű suhanc dörömbölt az ajtaján. - Kapitány úr! Gyűjjön mán ki, egy mutatós fehérnép kiabál a palló alján és magával akar beszélni. Gyűjjön gyorsan mer mán el is indult fölfelé! A kabinajtó nagy robajjal kinyílt és kitrappolt a férfi, egy nyúzókéssel a kezében, egy almával a másikban. A szívverésem szaporázni kezdett.
| |
| | | Nie
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-06-26, 7:06 pm | |
| Jerry oly könnyen mond le korábbi tervéről az enyémért cserébe, hogy meglepődök rajta magam is. S ha hirtelen felvetésem kidolgozatlansága aggasztott is, gyorsan felednem kellett, s tölteni ki a benne rejlő hézagokat új ötletekkel, s talán bátorsággal. Az utóbbit segíti a kézszorítás és tanácsai, amelyek oly hasonlóak ahhoz, amelyeket eddig is kaptam tőle. - Vigyázok - ígérem komolyan. - Látod, megfélemlíteni majd akkor is tudok bárkit, ha szorul a hurok - próbálom aztán kissé humorosabbra venni a dolgot, s felemlegetni a korábbi javaslatot. - Csak próbáljon valaki ott tartani, ahol nem kívánok maradni! A fagyos tekintet lesz a legkevesebb, amelyet kaphatnak - utalok az általa már ismert "képességeimre". Láthatóan megelégszik az adott szóval, s már indul is, akár egy puha léptű macska, ha egeret lát a kamrapolc alatt. Indulok én is, jóval nagyobb "zajjal", csak hogy feltűnést keltsek, s figyelmet ragadjak magammal, esélyt adva a félelfnek, hogy sikerrel járjon. - Hahó, jóemberek! Hol találom e remek hajó kapitányát? - kiáltom már odalentről, felkeltve ezzel féltucatnyi lézengő matróz figyelmét, s adva reményt néhány garas jutalomra a leggyorsabbnak, ki már rohan is - vélhetően - a kapitányt keresni. És gyorsan meg is találja, hallom a dörömbölést. Aztán, ahogy úgy hiszem ki is nyílt az az ajtó, indulok is felfelé az ingatag pallón. - Csak óvatosan, kisasszonyka, ha belepottyan, hát vizes lesz az a szép selyemruha! - Azért te se bánnád, ha itten szárogatná a pendelyét, ne is tagadd! - Te meg még odaadnád az ingedet is neki! Cseppet sem érdekelnek a vidám, rumízű megjegyzések, de azért óvatos vagyok, hogy az ügyetlenségem ne húzza át a terveinket. Végtére is nem kötelet kell másznom, csak egy két láb széles pallón átmenni a kikötő vize felett. De persze megkönnyebbülök, amikor elérem a lakkozott padlót, s vetek negédes pillantást a jól szórakozókra. - Ó, ha a vízbe esnék, mi lenne az üzlettel, amit ajánlani szándékoztam nemes kapitányuknak? - húzom el a mézesmadzagot az engem szimatoló orrok előtt. - Mondják csak, merre találom? Úgy hallottam, ez a leggyorsabb hajó a kikötőben, nekem meg egy sürgős fuvar kellene? Mit gondolnak, sikerülne valamivel meggyőznöm, hogy vigyen el bennünket Norlan-ig? | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-07-07, 9:07 pm | |
| Míg elrejtőzve várom, hogy Nienna megjelenjen és megkezdje az elterelést és én remélhetőleg láthatatlanul és észrevétlenül be tudok surranni a kapitány kabinjába, ahol a legvalószínűbb, hogy ráakadhatok valami nyomra, van időm ismét aggodalmaskodni, hogy talán bajba sodrom a lányt. Lassan az is tudatosul bennem, hogy már régen nem hívom „jéghercegnőnek”, hanem jobban féltem őt, mint bárkit, akivel életem folyamán megismerkedtem és ez a változás szinte észrevétlenül ment végbe……. Ismét emlékeztetnem kell magam, hogy Nienna nem védtelen, sőt sokkal jobb a mágiában és ez még erősen alulértékelt megállapítás vele kapcsolatban, ám ennek ellenére féltem, mert ő becsületes és egyenes lélek és nincs szokva a bűnözők körmönfontságához és aljasságához. Mondjuk a Lady előtt is megállta a helyét, de akkor is….. Aztán már nincs idő aggódni, a figyelmem a hangok felé fordul és megfeszülök…..és nem csak azért mert eljött az én időm, hanem a lány felé szálló megjegyzések miatta is. Legszívesebben odaszaladnék és jól orrba vágnám a szellemeskedőket….., de…..tartozom Niennanak annyival, hogy most már én is megoldom a feladatomat és sikerrel járok, hogy ne vesszen kárba az igyekezete és amit még ki kell állnia. Sietnem kell, hogy ez a lehető legrövidebb időt vegye igénybe. Mint egy szemmel, surranok a kapitány kabinjába, ahogy az nagy léptekkel a hajóra lépő lány elé lép. Az ajtó még becsukódni sem tud, már benn is vagyok és egy pillanatra meglapulok az ajtó mellett, hogy ellenőrizzem, egyedül vagyok. Szerencsére sehol egy lélek, így azonnal a a hatalmas, masszív asztalhoz sietek és gyakorlott kézzel kutatom át. Ahogy fogy a lehetőség úgy keseredem el. Aztán a hajó falához alakított, íves szekrény kelti fel a figyelmem, tele minden limlommal, amik némelyikén vastagon áll a por…..Régiek! Az egyik polcon letakart holmik….lerántom a poros anyagot, alig tudom elfojtani a köhögést, de a kalitkában ülő nagy, színes madár nem küzd ezzel, hangos, fülsértő károgása belecsattan a csendvbe. - Rolli jóó madárrrr! Rolli jó madárrrr! Nem csen márrr! Az ütő megáll bennem! megmerevedek, de ekkor meglátok egy vastag, összetekert pergament, mintha névsor lenne………
Odakinn közben a kapitány megvillantja foghíjas mosolyát, ahogy az üzlet reménye felvillan benne. - Ugorjatok mihasznák és segítsetek a nemes kisasszonykának, nehogy megbillenjen azon a deszkán! – ordít a tiblábóló embereire. – Aztán eriggyetek a dolgotokra, mielőtt a kilencfarkú karmolja végig a hátatokat, nyavajások! – aztán, ahogy Nienna már biztosan áll a hajón, magára bök. – Én lennék ennek a kiváló tengerjárónak a kapitánya, szolgálatára, kisnagysád! És ha megfelelő a fizetség, akár a világ másik felére is elviszem, hányan utaznának és mennyi csomaggal? Biztosan meg tudunk egyezni az árban. – mosolyog sunyit és megpróbálja a lány vállát átölelve beljebb invitálni. – A kabinomban kényelmesen megbeszélhetjük, még egy kis borral is megvendégelném. Ekkor felhangzik valami éktelen rikácsolás az említett irányból………………..mire a kapitány gyanakodva felkapja a fejét...............
| |
| | | Nie
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-07-23, 8:10 am | |
| A kapitány persze rögtön megjelenik, ahogy a fizetség szóba kerül, s a maga módján udvariasan siet a segítségemre kissé merészebb legénységével szemben. Így maradnak abba a megjegyzések és nyúlnak felém sótól és széltől cserzett karok, csak hogy az "aranytojás" ígérete ne csak az maradjon.
- Ó, köszönöm, igazán kedvesek - adom a botladozó dámát, de azért örülök, hogy a kapitány gyorsan elhessegeti az ajánlkozókat és már rá is tér az üzletre. És ha eddig segítő kezeket kaptam, most sem marad el a kar, amely a vállamat öleli át, s amely terelgetni óhajt - valószínűleg - a kapitányi kabin felé. Ő azt bizonygatja, hogy kiváló hajójáért és kapitányi képességeiért ha megfelelő fizetséget ajánlok, maga lesz a megtestesült úriember, s nem átall még egy igen szemérmetlen fogást is a győzelme érdekében bevetni, vagyis hogy készséggel le is itatna a megegyezés érdekében. A kapitány magyaráz, én "lelkesen" bólogatok és a kezét sem söpröm le a vállamról, miközben lassan sétálunk a lakkozott padlón .
Ekkor harsan fel valami furcsa hang, amely származhatna embertől, állattól és talán démontól is és láthatóan rögtön másfelé tereli a kapitány figyelmét. Gyanítom, hogy rossz irányba, hiszen bizton gondolhatom, hogy a rikácsolás oka egy félelf. Ezért kell rögtön közbelépnem.
- 1000 darna - teszem meg csicseregve az első ajánlatot, amely szégyenletesen több, mint amit más hajósok kérnének és perdülök a férfiú elé, elállva az útját a furcsa hang felé. Azt mutatom, hogy semmit sem értek az alkudozáshoz, s a fizetségekhez még kevesebbet. Rá is teszek még egy lapáttal, hogy biztos érdekesebb legyek, mint a fura zajongás, amely aztán abba is marad. - Remélem, nem becsültem alá a hajó gyorsaságát és az ön ügyességét ezzel az összeggel... De tudja, nehezen döntöttem, hiszen még a hajóját sem láttam... Nem tudom, a rakodótér vajon elég lesz-e a holminknak, kapitány uram... Az a hajó, amit a férjem nézett, talán kicsit nagyobb... Lehet, hogy az lesz a megfelelő... De nekem ez tetszett... | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-08-04, 4:06 pm | |
| Egy pillanatra megdermedve bámulom a lehetséges bizonyítékot, miközben minden más érzékszervemmel próbálom megérezni, hogy milyen veszély fog közeledni hozzám, mert azt nem tudom elképzelni, hogy ezt az éles, fülbántó hangot nem hallották meg odakinn…… Az elsőre érzékelt néma csend, ezt erősíti bennem, aztán hirtelen felhangzik Nienna hangja és míg hálás vagyok neki, hogy igyekszik menteni az ostoba hibám következményét az aggodalom is összeszorítja a szívemet, hiszen, ha a kapitány kicsit is elgondolkozik a dolgokon, könnyen összekötheti őket……, már persze, ha még itt rajtakapnak….. Kikapom a tekercset és nem gondolok arra, hogyha ez nem az, amire gondolok és könnyen lehet, hogy nem az, hiszen óriási szerencse kellene ahhoz, hogy elsőre bármit is találjak – igaz, hogy buzgón imádkozom az összes minket figyelő istenhez, hogy most megsegítsenek, nem magam miatt, hanem a testvéreim miatt. A takarót elsőre vissza akarom dobni a kalitkára, de aztán inkább kinyitom annak ajtaját és egy bocsánatkérő mosollyal lökök le mindent körülötte a szekrényről. - Neked nem nyúzzák le a bőrödet, ha így találnak, én nem lennék ilyen szerencsés. – suttogtam oda neki, aztán egy utolsó hallgatózás után, az ingem alá rejtve a tekercset, kinyitottam a kabinablakot és kicsusszantam a hajó oldalára, bevetve mágiámat, hogy könnyűlegyek és alig látható, aztán elkezdtem lemászni a hajót a parthoz rögzítő kötélen, remélve, hogy most mindenki a furcsa zajokra figyel.
Eközben a fedélzeten: Morales kapitány – aki eddig volt olyan udvariatlan, hogy nem mutatkozott be, - nagyon is a kabinjára koncentrál, az arcára van írva, hogy alig-alig jutnak el hozzá Nienna szavai. Bizonyosan elég sok olyan értéket őriz odabenn, hogy még az 1000 darna sem képes kizökkenteni, bár tagadhatatlan, hogy hallotta a lényegesebb dolgokat. Nem durván, de határozottan tolja félre a lányt és dübörgő léptekkel indul a kabinjához, ám az üzletet sem akarja elszalasztani, így beszél a kuncsaftjához. - Csak egy pillanatot várjon kisasszonyka és máris megláthatja, hogy semmit nem becsült alá, megérjük a pénzünket és ha csak nem a fél várost akarja elköltöztetni, akkor helye is lesz bőven, csak…….hozom a ….raktárkulcsot…. – a kisebb elakadásán látszik, hogy ezt épp most találta ki, de nem akarta elijeszteni jövőbeni fejőstehenét azzal, hogy elismeri arra gyanakszik, valaki illetéktelen van a kabinjában. Én közben elértem a partot és most szívdobogva füleltem, hogy kalandtársam is lejusson, mert ha bajba kerül ott nem hagyom az biztos. De vajon hogy vágja ki magát, hogy ne keltsen gyanút……?
| |
| | | Nie
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-08-16, 10:56 am | |
| Csak pillanatokra torpan meg, aztán még gyorsabban lépked a kabinja fel a kapitány, s nem restell ostoba hazugsággal etetni. Még hogy raktárkulcs! Szép is lenne, ha egy ilyen dörzsölt vén tengeri róka őrizetlenül hagyná a legfontosabb helyiség kulcsát a hajón. Hiszen ott vannak a rumos hordók is.
De persze semmit sem tehetek, hogy visszatartsam, mert az túl átlátszó lenne, azonban kicsit késleltethetem. Ezért lesz hirtelen zúzmarás az ajtózár, s amikor a termetes férfi a kilincset nyomja le, ezért nem történik semmi. Én persze úgy teszek, mint aki türelmesen várja a beígért sétát a raktér fele és éppen kifelé bámulok a korlát mellől a tengerre, azt figyelve, hogy növekednek felhők a láthatár peremén.
Hallom, ahogy a hajós küzd a bejutásért, s mikor már úgy hiszem, Jerry is meghallotta az érkezésünket és tett is arról, hogy ne csípjék nyakon, oszlatom a varázslatot, s az ajtó hirtelen tárul fel. Hallom, ahogy felüvölt, s kiáltására azonnal rohannak már felé többen is, én meg a torkomban dobogó szívvel követem őket, felkészülve arra, hogy a félelfet csípik nyakon, amikor újabb kiáltás harsan, de ezúttal már értelme is van az ordításnak.
- Ki engedte ki a madarat? Melyiktek volt? A vasmacskához láncolom a saját kezeimmel!
Ez az a pillanat, amikor úgy gondolom, itt az idő, hogy én is kereket oldjak. S eddig szándékosan hangsúlyoztam esetlenségemet és ügyetlenségemet, most inkább ezek ellenkezőjét igyekszem bizonyítani, ahogy végigsurranok a fedélzeten, a keskeny palló felé igyekezve. Még látom, ahogy Jerry mászik lefelé a kötélen, s igyekszem én is a partra, s már a "híd" felénél járok, amikor felharsan a kapitány hangja mögöttem.
- Hol az ezer darnám? | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-08-24, 3:13 pm | |
| Az üvöltésre kissé összerándultam, még szerencse, hogy már a parton álltam, mert különben talál még a kötelet is elengedtem volna és a vízbe pottyanok. Aztán egy elégedett, vidám mosoly jelent meg az arcomon, ahogy rájöttem bevette a kapitány a cselem és szegény madarat hibáztatja majd, na meg azt az „emberét” aki elengedte. De amilyen gyorsan jött a vidámság olyan gyorsan távozott is, hogy felváltsa az aggodalom, amikor megláttam, hogy Nienna megtorpant a palló közepénél és meghallottam a mordulásnaj is beillő, fenyegető hangot. - Hol az ezer darnám? Ezer darna?! Azon csodálkoztam, hogy Morales nem kezdett el gyanakodni azonnal, hiszen egy ekkora összeget senki nem ajánlana fel…..önként. De talán nem is volt olyan gyanútlan az öreg róka, mint, ahogy az alvilági alkudozásban járatlan Nienna azt gondolta. Már bántam, hogy nem beszéltük át részletesebben, hogy mivel csábítsa a kapitányt. Aki most villámló szemekkel, semmi jót nem ígérve tornyosult a lány mögött és őmögötte pedig a legénysége, tettre készen. Önkéntelenül tettem pár lépést a hajó irányába, hogy megsegítsem a barátomat és így azonnal magamra is vontam a nagydarab kalóz figyelmét. A férfinek gonosz mosolyra húzódott a szája, aztán villámgyors mozdulattal Nienna felé kapott, hogy visszarántsa a hajójára. - Akármiben sántikáltok, az nem fog összejönni, nekem pedig lesz egy jó napom, két friss, zamatos áruval. Úgy sem volt semmi megfelelő ma estére és a vevőim már türelmetlenek…… A félelem, hogy Nienna-nak baja esik megbénított és cserben hagyott a híres szerencsém és a ravaszságom, szinte odafagytam a mólóhoz. ~ Istenek! Segítsetek! ~
| |
| | | Nie
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-09-01, 7:44 pm | |
| Az események gyorsabban változnak, mint Észak hegyei között az időjárás. A kezdeti szívélyességből egyetlen pillanat alatt lesz számító kapzsiság, én meg igyekezhetek, hogy ne sodorjam bajba mindkettőnket. ~ Ezer darna! ~ Tudtam, hogy túlságosan vonzó az a pénz, de mindenképpen igyekeztem lekötni a hajós figyelmét, hogy Jerry-nek legyen ideje átkutatni a kabint.De azt nem gondoltam, hogy annyira vonzó, hogy a méretes kapitány úgy fut utánam ordítva, mint egy hírvivő Falqualion palotájában. Ahogy rálép mögöttem a pallóra, hogy elkapjon, a vékony deszkahíd meginog, és meg sikítok és próbálom megtartani az egyensúlyomat, miközben látom odalent Jeremy Talbot alakját. Persze, a kapitány is látja és miközben ő könnyedén teszi meg az újabb lépéseket a lejáraton, már az újabb jó üzlet ígérete jár az eszében. - Akármiben sántikáltok, az nem fog összejönni, nekem pedig lesz egy jó napom, két friss, zamatos áruval. Úgy sem volt semmi megfelelő ma estére és a vevőim már türelmetlenek... ~ Na, azt már nem! ~ Az egyensúlyom végre megkerül, pontosan akkor, amikor a méretes marok megragadja a karomat és ott tornyosul mögöttem a kapitány. - Megvan a kicsike, elkaptam! Ti meg induljatok a másikért! - harsogja, hogy aztán fájdalmasan ordítson fel, ahogy ráfogok a kezére és a varázsige, mi jégkristályokkal borítja be egyetlen pillanat alatt a csuklója fölött a karját, rémisztő kínnal "ajándékozva meg". - OÁÁÁÁÁ - bömböl a fülem mellett, és már nyílik is ki az marka, hogy szabaduljon a fájdalomtól, most ő veszti el az egyensúlyát, én meg billegve rohanok tovább, azon imádkozva, hogy ne essek bele a vízbe. Minden egyes lépéssel közelebb vagyok a parthoz, és az utolsó métert már én is kiabálva teszem meg, miközben már alig állok a lábamon, úgy billeg a deszkahíd. - Fuss, Jerry! Rohanj! | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-09-06, 4:21 pm | |
| A szívem hirtelen feldübörög, amikor azok a medvekarok Nienna vékony, kecses csuklói köré zárulnak, hogy a hajón tartsák. A szavak nem kicsit vészjóslóak és azonnal le is leplezik a bárkát és a rajta lévő embereket, hogy ezek csak megjátsszák magukat és valójában kalózok, emberkereskedők. Azonnal a palló felé lódulok, minden racionalitást sutba dobva, hiszen én sodortam veszélybe a lányt, nekem is kell kihoznom belőle. Persze teljesen kimegy a fejemből, hogy Nienna egy mágus, nem is akármilyen és akárha szorulna az én segítségemre, ha valaki bántani akarná……. Mire a közelébe érek a kapitány már ordít, mint valami megsebzett vadkan és a kezét pátyulgatja, a közben elindult emberei zavartan torpannak meg mögötte, hiszen elzárja az utat, így Nienna is – bár erősen billegve ugyan, - de baj nélkül ér le a szárazföldre. Természetesen „futok”, ahogy javasolja, de nem egyedül, hanem megragadva a kezét, magammal húzva, be a kikötő zűrzavaros rakodóterületére, ahol eltűnhetünk szem elől. Mire a kapitány magához tér és dühösen kiabálva leér a pallóról, nyomában az embereivel, mi már el js vegyültünk az épületek és emberek között. Végül behúzódva egy nyársra fűzött húsokat és zöldségeket sütő kofa sátra mellé az árnyékba, állok meg és hagyom, hogy kilihegjük magunkat. - Hát ez nem volt semmi! – vigyorodom el, miután nem látok egy követőt sem és az adrenalin által felpörgetett idegeim is kezdenek lenyugodni. – Minden rendben veled? Mit csináltál egyébként vele? Remélem egy életre megmarad azon a dögevőn. Aztán komolyabbra vettem. - Köszönöm az elterelést, klassz voltál és nézd mit szereztem. Talán hosszú évek után rám mosolygott a szerencse. – emeltem meg az összetekert pergament. – Bár az a hülye madár majdnem kinyírta a szívemet. – tettem hozzá egy sóhajjal.
| |
| | | Nie
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-09-10, 2:33 pm | |
| Az istenek, bár ingatag, mégis szilárd menekülési úthoz segítenek, és még Jeremy-t is odaküldik, hogy ami nekik, vagy nekem nem menne, azt a furfangos és különlegesen ügyes félelf pótolja.
Mert amikor már azt hiszem, hogy szégyenszemre, és titkolt tervünket ezáltal elárulva a vízbe esnék, ő az, aki karon ragad és már rohanunk is a sokkal szilárdabb kikötői köveken. Itt csak arra kell figyeljek, hogy ne csússzak el, vagy ne bukjak fel valami szertehagyott csomagban, tovasiető lábban, vagy maradékok után kutató kutyában. Itt most az ő helyismeretére kell hagyatkoznom, így nem habozok, amikor jobbra húz, vagy éppen balra irányít, hogy minél gyorsabban eltűnjünk a hajó ordítozó kapitánya és legénysége előtt, akikkel nyilvánvalóan a jövőben nem igazán kívánunk majd találkozni.
Futunk, ahogy csak bírunk, én a szoknyámat emelem, hogy ne akadályozzon, és hogy ne akadjon be semmiben, másra nem is figyelek, csak Jerry hátát nézem, hogy olyan gyorsan követhessem, ahogy tudom. Kerülgetjük az embereket, próbálunk utat találni a tömegben, így én már azt sem látom, hol járunk. De amikor már éppen elfogyna a szusz belőlem, Megint ránt rajtam egyet a keze, de már csak azért, hogy egy étvágygerjesztő illatokat árasztó sátor mögé húzzon, rejtve a járókelők tekintete elől. Én még csak levegőt venni próbálok, amikor ő már beszél, megkönnyebbült tekintetét látva én is megnyugszom már.
- Persze, hogy rendben! - felelek még némileg elfúló hangon. - Csak megmutattam, milyen, amikor a hirtelen jött fagy tényleg csontig hatol - mosolygok fáradtan. - Nem, dehogy marad, de szerintem egy életre megjegyzi, hogy ne kötekedjen valakivel csak azért, mert azt hiszi, az illető gyengébb nála... - támaszkodok egy hordónak. - Mit találtál? - kíváncsiskodok a pergament látva, de sejtem, hogy arra már nem volt ideje, hogy jobban meg is nézze a szerzeményét. - Valami utaslista lehet? Vagy az üzletfeleiről vezet jegyzéket? - aztán egy grimasszal hagyom helyben a kapitány kis "kedvencéről" szóló megjegyzését. - Te meg az enyémet, amikor láttam, hogy még nem értél le a hajóról, amikor az az alak meglátott... Azt hiszem, jobb, ha nem maradunk itt, hanem a fogadóban nézzük át, hogy mit is szereztél... | |
| Tárgy: Re: Kikötő 2024-10-05, 4:22 pm | |
| Az aggodalmam ellenére, ami akkor, ott a hajón ingadozó Nienna láttán belém vágódott, most jót tudtam nevetni azon, hogy az a gazember emberkereskedő kapitány sokáig emlékezni fog a csinos lányra, aki túljárt az eszén és még jól fenéken is billentette a mágiájával…..és még könnyen megúszta. Ám most, hogy rákérdezett én is a kezemben szorongatott papírokra néztem és nagyon reméltem, hogy a megérzésem, a tolvaj ösztönöm nem tévedett. Nienna talán nem tudta, de nem mindig használtam „rosszra” a képességemet, hiszen volt, hogy valaki csak az én megbízásommal tudta visszaszerezni a tulajdonát, tehát tolvajtól loptam, vagy épp a birodalom megbízását teljesítettem, még ha nem is a hazaszeretet vezetett. De, hát nekem is élnem kell valamiből és az ételt a ruhákat nem adják ingyen…….. Jó, hát az orkok és sárkányok ellen volt személyes motivációm is….. - Nem tudtam még jól megnézni, csak mikor megláttam, mintha valami azt súgta volna, hogy ezt kapjam fel. Ha még sem hasznos, akkor nagy bajban vagyok, mert nem hiszem, hogy még egyszer olyan könnyű lesz feljutni arra a hajóra, főként, ha holnap kihajóznak. – húztam el a szám. – De általában jók a megérzéseim, így bízom a legjobbakban. – emeltem meg a tekercset egy rókavigyorral Most nem engedhettem a kétségeimnek. Találnunk kellett valamit, nem a semmiért kockáztattunk. - Nem vagyunk messze a fogadótól, majdnem a háta mögött vagyunk, így hamar megtudhatjuk. – bólintottam a javaslatára. – Meg iszunk is a nagy ijedtségre …..- és remélem a sikerre, tettem hozzá magamban. Tényleg nem kellett messzire menni, csak pár kanyar és már ott is álltunk a kedvenc fogadónk előtt. Matilda épp el volt foglalva, így csak egy barátságos biccentésre telt tőle, telt ház volt, így minden felhajtás nélkül visszatértünk a szobánkba, ahol végre kitekerhettem a tekercset. Még azt is el tudtam érni, hogy nem remegjen láthatóan a kezem. - Igen, ez egy rakományjegyzék, amin meg vannak jelölve a vevők is. – szólaltam meg kissé rekedt hangon, miközben végigfutott a listán a szemem. – És elég réginek tűnik. Egyelőre nem láttam dátumot, de alig láttam valamit, olyan izgatott lettem. - Te látsz rajta valahol? És neveket, vagy valami ismertetőt? – markoltam meg az asztalt, mert hirtelen megszédültem. Soha nem voltam még ilyen közel, hogy megtaláljam a testvéreimet, már a remény is majdnem elhagyott, hogy még élhetnek egyáltalán….. és most ez…..
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Kikötő | |
| |
| | | | Kikötő | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|