LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Déli-dombság

Go down 
+36
Kain Namelyr
Hossin
Kroloth Naelgrath
Alamaise
Blasio
Ryn von Samok
Tinia Loel
Vogon Beebebrox
Merena Estwick
Ilián Radomer Congrand
Regélő
Kockázó
Arash N'gobo
Wyerre von Morhan
Fela Husani
Liz von Dysart
Nawarean
Csatabáró Mordon
Erulassë Druindar
Kesa Klensbane
Cloud Revan's
Al'Eron Ryden Savion
Roober
Silarona
Helen Hoa
Lysanor Eweny
Darthys Indoril
Ariette
Lyn Zanírdûr
Mitsuko Midnight
Gylnar Radek
Alasea Nuryen
Thaloma
Hisame
Aurora
Mesélő
40 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 23  Next
SzerzőÜzenet
Ilián Radomer Congrand
Arany sárkány
Ilián Radomer Congrand

Hozzászólások száma : 51
Életkor : 925
Munkahely : valahol egy kovácsműhely

Character sheet
Nép: Sárkányok

Déli-dombság - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-22, 10:25 pm

lián egy fél mosollyal figyel a szája szélén. Mikor az első hozzávalókat kezdte összeszedni az ork, már látta, hogy milyen főzetet kar készíteni.
-Engedd meg nekem, hogy segítsek elkészíteni. –Leguggol, hogy közelebb kerüljön a már összegyűjtött gyógynövényekhez, közben egyet kivesz a táskájából.- Ezt kihagytad belőle, s itt a közelben nem is nagyon találhatnál. –Leteszi a sötétzöld leveleket a földre, majd néhány szárazabb faágért kezd kutatni.-
Mikor elég gallyat szedett össze, kis kupacba teszi őket az odú bejáratától nem messze és még rájuk helyez néhány nagyobb ágat is. Két ujját a faágak közé teszi és csettintve apró, zöld villámokkal tüzet gyújt.
Mikor a tűz fellobban, hátrébb lép és figyeli mit csinál Mordon, közben az öreg törpre pillant egy egészen biztatónak ható mosollyal.
Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-22, 10:27 pm

//Arash és Wyerre//

*A férfi s a nő kiléptek a folyosóra, szembesülve a két őrrel. Wyerre szürke, jellegtelen öltözete az ifjoncokéhoz, a még „beavatatlan” fejvadászokéhoz hasonlítható. Ámbár effélét, fejvadásznak hivatottak legfeljebb még gyermeteg korukban viselnek. Így az ő jelen álcáját többféleképpen értelmezhetik; fegyverhordozó, méregkeverő, esetleg tűmester, akinek feladata a huzamosabb szolgálatot teljesített, tapasztalt fejvadászok „megjelölése”, esetleges rangi megkülönböztetés bélyegének bőrbe rovása...
A lila köpenyes mágus ennél továbbment, az ő teste most óvva van a kéretlen pillantásoktól.
A nő előtt tárva áll az ajtó, a bentről érkező már tovább állt az őrrel való társalgásból. A megvető pillantáson kívül, másban nem részesült. A férfi, ha végig nyomon követi a nőt, még időben átérhet, anélkül, hogy az ajtó rácsukódna.
Különös, hogy egy jellegtelen morranáson kívül mást nem tett a két fegyveres. Tudják honnan térhet bárki is a folyosóra, talán azt is, hogy ki volt bent éppen, s folytatott harcot.
Belépve nagyobb helyiségben találhatják magukat, nagyobban mint a nemrégiben-i "csatatér" helyszíne, s jóval több fejvadásszal szembesülhetnek. A felsorakozó asztalok hosszú sorokban terítik be a teret, ami jelenleg nagy forgalomnak örvend, alig akad egy két szabad ülőhely. A társaságban elvétve látni nőneműt, de ők leginkább az íjászok számát teszik ki. A fekete mágia forgatóitól kezdve, az elemekre specializálódott varázshasználókon kívül kitudja még, ki s mi nem lapul soraik közt. Túlságosan hangos zsivaj nincs, a többség normál vagy annál is halkabb hangerővel beszélget, ha egyáltalán beszélget, s nem csöndben fogyasztja aznapi ebédjét. Arash számára, ki nem ismeri a helyet, még számára is nyilvánvalóvá válhat, hogy mely asztalsort elfoglalók a nagyobb rangúak, és erősebbek a többinél.
A már látott vörös szín köpenyt viselők közül most jóval többet láthatnak, nem szólva a közelükben lévő sötét elf vadászokról, akiknek szúrós pillantása végig jár a belépő nőn. Habár Arash álcája "tökéletesnek" bizonyul eleddig, még ő sem érezheti magát biztonságban. Nem egy mágus rendelkezik nagyobb erővel, mint a két belépő együttesen. Egyikük beletúr ősz szakállába, s úgy néz el Wyerre válla felett, mintha a semmit kutatná. Közelebb inti magához a mellette ülő, szintúgy fekete lepelbe burkolózott aggot. Ezt követően tovább folytatják az előbbi tevékenységüket, akárha meg sem történt volna az előbbi bizalmi súgás, eszmecseréjük végtelen vitának tűnő áradata folytatódik.

Eközben az ajtó, ahonnan az imént betértek, s a másik, amely a kiutat jelentette volna, eleven testekkel zárul. Az őrök elállják az utat, figyelmük az imént betérő fehér-cirádás leplest követik nyomon, aki a főasztalhoz tart, elfoglalva a számára fenntartott "rangnak" megfelelő helyet.
Ám nincs sok idejük a nézelődésre, ahogy egyre beljebb érnek érdekes dolgot vehetnek észre. Csak részlegesen, de elkezd oldódni a varázslatuk. Wyerrének először alul, foltokban kezd el visszaváltozni ruhájának színe az eredeti állapotba. Effélében Arash sem kivétel, hisz testén már nem minden láthatatlan. A két Mágus lassanként elkezdhet gondolkodni valami ésszerű megoldáson, mielőtt álcájuk teljesen semmissé válik. Talán ha a széléhez közel haladnak, akkor nem lesz gond… Legalábbis a nő számára, aki ha a fal mellett halad, az ott közlekedő emberekkel kissé feltűnés mentesebb (esetleges) ütközést produkálhat, mint a férfi.*
Csatabáró Mordon
Sámán
Csatabáró Mordon

Hozzászólások száma : 248
Munkahely : Minden idők legnagyobb ork sámánja és spirituális vezetője *morog*

Character sheet
Nép: Orkok

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-22, 10:38 pm

Miután Mordon felemás elégedettséggel megnézte a törp kondérját, vizet töltött abba, és nekiállt előkészíteni a hozzávalókat. Inkább segít a nagyszájú törpének, csak az hagyjon neki nyugalmat éjszakáig, utána többet nem is tolja a képét egy ilyen kis jelentőségű alak odújába. Szépen apránként a kondérba kerültek az összetevők, de orkunk megfeledkezett a főzés leglényegesebb részéről, a tűzről, ami nélkül az egész olyan lenne mint a tompa pengéjű kard. Van, használható harcban, de nem használható rendesen. Szerencséjére a kéretlen idegen több ízben is kisegítette őt, de nem rebegett neki hálát érte, inkább folytatta a dolgát, habár érdeklődést mutatott az idegen mágiája iránt, persze erről inkább mélyen hallgatott, miközben a törp hátára készült gyógyszert kavargatta, amiből egyre több víz párolgott el, ezáltal egyre sűrűbbé válva.
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 31

Character sheet
Nép: Mágusok

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-25, 7:30 pm

//Arash//

Nem különösebben érdekelt a fekete népség mondandója, sem pedig az, milyen varázslatot olvas magára. 
Csak egy félmosolyt ejtek mikor meglátom hogy „köddé” vált.
Kilépve a folyosóra leszegett fejjel haladtam előre, se túl gyorsan se túl lassan. Hiszen aki futtában halad, már eleve úgy néz ki, mint aki menekül, vagy üldöz valakit. Aki meg lassan, az igencsak rossz helyre érkezett, nem éppen előnyös, ha a harc során, a szél tolja a pengét…
Biccentek feléjük, majd belépve az étkezőbe, gondolataimba merülve veszek egy mély levegőt.
Kis ideje még én is a soraikba tartoztam, mint vezető hosszú ideig s mint ifjú tanítvány. Különös ez a tudat, de elfogadom, ahogy mindennek, úgy ennek az akaratnak is ára volt.
Sejtem, hogy több szempár szegeződik rám, de nem vonz, hogy viszonozzam bárkinek a kíváncsiskodó pillantást. A lila köpenyes ezek után főként hidegen hagy, arra halad amerre csak akar, vajmi beleszólásom van nekem ebbe. Csak tegye tőlem távol... lehetőleg.
Még nem értem túlságosan a központi részre a sorok közt, amikor a belépő fehér köpenyes útját végigkövetem. Érdekel, hogy ki ő, honnan jött és mi oknál fogva érdemelte ki a klánfői pozíciót. Feltérképeztem a legrövidebb utat, amerre a továbbhaladási lehetőségem van, de az csukva, őrökkel biztosítottan jelenleg zárt. Talán beszédet tartanak, de az is lehet, rájöttek ki vagyok…
Szemeim forgatom ezen a lehetetlen helyzeten, ami kezd kissé kellemetlen lenni. Cseppet sem olyan alakulása van ennek a napnak, mint amilyet elképzeltem.
A lehető legrövidebb időn belül akarok tervet választani a helyzetre, s tovább állok ugyanabban a helyzetben mint amikor a belépőt szemléltem. A zsebeimben kotorásztam, mondhatni rendkívül körülményesen, hogy addig is húzzam az időt amíg kitalálom. Ám amivel lefelé pillantásom közepette szembesültem, cseppet sem tartozott a jó körülményekhez.
- Chh… - Hátráltam pár lépést halk reakcióm után és visszanéztem abba az irányba, ahonnan érkeztem. Mindenütt őrök, ez nem túl barátságos fogadtatás.
Nem marad más választásom, maradok a kiegészítő tervemnél és elindulok visszább a szürke köpenyes segéd nép közé. A legszélére ülök és a legtermészetesebb módon veszek magamhoz egy tányért, és az asztal középső felét kitelítő nagyobb tálakról szemezgetek az ételből. A mellettem ülő férfi terebélyes körvonalival felém fordul, zsírtól fénylő kezét felém nyújtja.
’- Te lehetsz akiről Crad beszélt, az újonc, igaz-e? – Érdes hangjának rezgéseit a levegőn és a padon keresztül szinte már a zsigereimben éreztem.
Mást nem tehetek, ha a feltűnést kerülni akarom, kezet fogok vele.
- Nem tudhatom. Sok újonc került a klánba… - Ami jelentősen eltér attól a törvénytől, amit én szabtam meg itt. Persze, a segítőknél nem volt afféle követelmény, hogy gyermekkoruktól fogva itt kell élniük, megtanulni egyként „lélegezni” a klánnal.
- Herbalista vagyok, részben én felelek a mérgek alapanyagaiért. – Mondom kissé mélyebb hangsúlyban, közben a lehető legtöbb gyakori gesztust ellesem az asztalnál ülőktől. Nem volna jó, ha pont én lógnék ki a sorból. Ha végre nyitódnak az ajtók és többen megindulnak, feltűnés nélkül mehetek, amerre én gondolom.
Okkal választottam ezt a besorolású szürke színt, a jelenlévők talán legkulturálatlanabbul viselkedő tagjait. És ha ez az ok életre kelne, amilyen gyorsan csak lehet végeznék vele.
- Adj abból a mártásból! – Leharapok egy cafatot a magamhoz vett húsból, másik kézzel a nagy test tulajdonosának vállára csapok, utána az egyik teli tálra intek. Ebben a társaságban a nők (ami ritkaság) is férfiakhoz hasonlatos viselkedést produkálnak, így terelve a figyelmet a nemek különbözőségéről.
Ilián Radomer Congrand
Arany sárkány
Ilián Radomer Congrand

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-26, 6:32 pm

Ilián arcán elégedett mosoly terült el, mikor látta, hogy az ork, bár nem szívesen, de elfogadja a segítségét. A kondér alatt valahogy más táncot jártak a lángnyelvek, mint amúgy szokás, és a színűk is furcsa volt, viszont a meleget ugyanúgy ontotta.
Mikor a kenőcs már elkészült, a sárkány csak úgy benyúlt a kondér alá, és kezét a tűzre helyezve eloltotta azt. A gyógyír pedig már nem forrt, csak kellemesen meleg volt.

-Azt hiszem elkészült. –Pillantott az orkra, majd a szenvedő törpre nézett.-
Csatabáró Mordon
Sámán
Csatabáró Mordon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-26, 7:00 pm

A szer, melyet orkunk kotyvasztott, elég intenzív bűzt árasztott, ezért amikor azt társával együtt elkészültnek nyilvánították, az idegen a kezével eloltotta a tüzet, ezt követően,mikor a sűrű anyag abbahagyta a fortyogást, Mordon beledugta az ujját, majd megkóstolta a szert, hogy tudja olyan-e amilyennek kell lennie. Arcán egy elégedett mosoly kerekedett, hiszen egész jól sikerült a szer. Ezt követően Mordon magához vette a kondért, és a törphöz vitte, a maga komótos tempójában.
-Fordulj meg. Bekenlek.- Mondta orkunk, de a törp hezitált a dologgal. Nem tudta mire vélni a dolgot, de végül a fájdalom arra sarkallta, hogy belemenjen, így hát hagyta hogy az ork tegye a dolgát.

A hozzászólást Csatabáró Mordon összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-10-29, 5:27 pm-kor.
Arash N'gobo
Feketeköpenyes
Arash N'gobo

Hozzászólások száma : 149
Életkor : 91

Character sheet
Nép: NJK

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-26, 11:09 pm

// Wyerre és Regélő //

*A folyosó valójában nem volt olyan hosszú, amilyennek tűnt. Sebaj. Arash „láthatatlan”, de nem érezhetetlen alakja átsurrant a szürkévé avanzsált kékköpenyes némber nyomában az őrök között.
Volt ideje szemlélődni, hisz láthatatlansága, s a nem túl sebesen haladó nőszemély lehetőséget adott erre neki.
A hely minél pontosabb ismerete pedig neki is elég fontos volt.
Esze ágában sem volt a némber sarkában toporogni. Ellenben a helyszínen azért akadt ez-az. Ilyen volt például az a fogas, amire néhány gönc volt aggatva. Kopott köpenyek, még egy abrosz is akadt, s ha már így állt, hát nem messze volt attól a helytől, ahol az átkozott nőszemély leült zabálni.
Arash ide húzódott be, főleg, miután látta, hogy a varázslat oldódni kezdett.
Meg is lepte, nem szokott ilyen rövid idő alatt széthullni a bűbáj, amit magára olvasott. Felmerült barna fejében a gyanú, hogy talán valamiféle mágia van itt, ám ha az visszafogja az övét, hát visszafoghatja a többiét is.
Ez azonban nem oldotta meg a helyzetet. Nem kívánt feltűnni a népes társaság előtt.
Így lila köpenyét igyekezve elrejteni az avatatlan szemek elől, már miután a varázslat lassan felengedni látszott, behúzódott a már említett fogas takarásába. Botját is, valamint legtöbb részletét úgy rejtette, hogy miután a varázslat végleg megszűnik, akkor is rejtve maradhasson.
Onnan figyelte, miként eszi a húst, kéri a szószt a szintén kékülő fehérnép, még láthatatlan arccal lesve ki a fogas takarásából. Fintora egyértelművé tette a némber iránti megvetését. Lám, csak ez kellett, elvegyülni és már enni is kezdett!
Nem csak Wyerret figyelte azonban.
A harag, hogy ilyen megalázó módon kell bujkálnia, figyelmét még fordítja a bejárat őrei felé, ahonnét épp a csicsás vezérféle érkezett. Még láthatatlannak tűnő, barna ujjain a gyűrűk összekoccantak, ahogy rámarkolt varázsbotjára.
Legszívesebben most, rögtön leölné ezeket, s itt hagyná ezt a lebujt minden öntelt lakójával, s a némberrel együtt.*
Ilián Radomer Congrand
Arany sárkány
Ilián Radomer Congrand

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-27, 12:58 am

Ilián figyelte, amint az ork előbb megbizonyosodik a főzet erejéről, majd ahogyan bekeni a törpe derekát. Sosem gondolta volna, hogy egyszer egy ilyen jelenet szemtanúja, sőt részese lesz. ~Még hogy egy ork segítsen egy törpön! Micsoda dolog.~ Mélázik el magában.
-Nos, azt hiszem én itt végeztem. Vigyázzon magára jobban, törp uram. –Mondja mosollyal a szája sarkán, aztán biccent előbb a törpnek, majd az orknak is.-
-Várj még egy keveset, idegen. -Szól hozzá a törpe, miközben a zsebében turkál. Néhány darnát vesz elő, amit Ilián markába nyom. Vonakodva bár, de a sárkány elfogadja.
A bokrok levelei megrezzenek mikor kilép közülük. Megigazítja tarisznyáját és hosszú, elnyúlt léptekkel indul meg az erdőben.

A hozzászólást Ilián Radomer Congrand összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-10-30, 7:38 pm-kor.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-27, 8:43 pm

//Arash és Wyerre//

*Érdekes fordulat a nő részéről, az a lépés, amit a váratlan helyzetre tesz. S míg ő kényelembe helyezte magát, majd zavartalan étkezésbe kezdett, elbeszélgetve a mellette ülővel, a férfi másként reagált a lehetséges lelepleződés felmerülésére. A fogas terebélyes ráaggatott holmija elegendő búvóhely a részlegesen feltünedezett, látható testrészei takarására.
Egyikük sem lehet biztos abban, hogy miért a kudarcos varázslatuk. Mást nem tehetnek, minthogy szó nélkül, megtűrve viselik a következményeket. Kései ötletként felmerültjeiket már bánthatják, hogy mi lett volna ha… végeznek a két őrrel és gúnyájukba bújva slisszoltak volna át a termen. Ebben a tervben is van hiba, nem kevés…
Túl soká nem tudhatják ezt a nyugodalmas időt, mik alig pergő perceken, másodperceken múlnak.
Wyerre éppen a feléje adott mártásért nyúl, Arash eközben csendben meghúzza magát. Hiába is próbálnák meg csitítani mágia útján a hirtelenjében felgyorsult változást, nagyobb feltűnést keltenének akkor.
A vaskos ujjak leejtik a tálat, mielőtt még a nő átvehetné. A szennyes abroszért érkező szolga sikítása egy időben hangzik el a hangos koppanó tállal, mikoron szembesülnek a lila köpenyes, fekete bőrű népséggel.
Ha a két mágus szíve nem verne elég hevesen, az ült helyzetükből egy időben felcsattanó tucatnyi fejvadász elég indok lehet.
A nő asztaltársasága mintha tűbe ült volna, úgy kelnek és rohannak átadva a terepet társaiknak.
A fogas látszólag magától eldől, a társaság zöme felmordulva ránt kardot, s állja körbe a két besurranót. A fehér köpenyes tovább ül a helyén, ellenben a mellette ülő mágusokkal, akik követik a kardművészek példáját és harcra készen közelednek.
Wyerrének ideje sincs felkelni, a hátulról érkező fizikai erő elég tudatosan segít neki, hogy még alacsonyabb szemszögből figyelhesse a történéseket. Hátulról, ruhájánál fogva dobják át az asztal túlsó oldalára. Érkezésétől függetlenül, az amott álló már lesújt, pengéje a padlózaton csattan. De ez csak az első támadás, a következőt már a nő felé ugró társaival együtt, jól behatároltan íveli. Arcuk eltökélt, elszánt, akárha az életük árán kellene teljesíteni a sikeres találatot.
A néger férfi sem részesül különbben, ám a felé indult, alig követhető ide-oda cikázó támadóit megelőzi valami más… A fekete csuklyás két agg, akik eleddig társalogtak, pálcáikat egymáséival összeérintve mormolnak egy rövidke igét. Előbb füst, aztán szikrázó fényáradat keletkezik a két megmunkált fa tetőpontjánál. A vakító fény szerteágazik, ügyelve hogy társaikat ne érintsék, nyalábokban kúsznak a falra. Minden amit érnek, ropogva-recsegve omlanak le, robbannak szét. A falak beleremegnek, repedezésnek indulnak. A sugarak tudják, mit kell keresniük, kutatják a zakatolón csapdosó két szíveket, egyikükét már meg is lelte. A férfi láthatja, ahogy egyenes ívben elindul teste felé, a pálcák találkozásából egy csóva. Hiába is tér ki, követi őt, nem beszélve a vért fakasztani vágyó, bősz vadászokról. S bármiféle csapás is legyen, aminek látszólagos, jó úton járó becsapódása közeleg, amikor az életük gyors leforgása megelevenedik szemeik előtt, pukkanások közepette, egyszerre tűnik el mindenki… A falak épek, a mártásnak nyoma sincs, ahogy az embernek sem, aki nyújtotta. A terem üres, csak az asztalok, ülőhelyek, a fogas… Csak kérdések maradnak.*
Csatabáró Mordon
Sámán
Csatabáró Mordon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-27, 9:59 pm

Orkunk morogva kezdi el kenegetni a törpe derekát, hiszen ha nem lett volna az idegen, akkor nyugodt szívvel lefagyaszthatta volna a törpöt, és pihenhetett volna addig, amíg jól esik, de az idegen előtt veszélyes lett volna, hisz az rá is támadhatott volna.
Mikor Mordon végzett a frissen készült kenőcs felvitelével, fogta magát, és visszament oda, ahonnét kelletlenül is fel kellett kelnie, és onnét figyelte a törp gyógyulását, miközben lassan elpihent. Amikor felébredt, látta hogy a bozóton át narancssárga árnyalatú fénysugarak tőrnek át, amik megvilágították, az előtte heverő aprópénzt, és a törpöt, aki felegyenesedve tesz-vesz az üregben, és talán hálából hagyott némi pénzt mellette, és nem zavarta el orkunkat, aki szó nélkül zsebre tette a pénzt, és a lefelé haladó nap fényében köszönés nélkül otthagyta a törpöt.

A hozzászólást Csatabáró Mordon összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-10-30, 8:11 pm-kor.
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-30, 7:26 pm

//Arash és a gonosz Regélő Razz//

A jelzés értelemre nyert, a testes férfi már nyújtotta a kért mártást. Résen voltam, figyeltem a mozzanatait, láttam ahogy ő és az előttem ülők meghökkennek. A tál koppan, majd szájával a föld felé kereng párat miközben a hallottak alapján más is hasonló helyzetbe ért mint jómagam. A sikító nő és a mellőlem ijedtében, vagy meglepettségében menekülő társaság, ráébresztett, ez a kellemetlen helyezet, nem pedig az amit nemrég véltem annak. Ebben az abszurd helyzetben csak attól az egy tényezőtől nem tudok eltekinteni, hogy a lila köpenyes egy fogas mögött bujkált, akár egy gyermek. Továbbra sem mozdulok, olyan látszatot keltve, mintha nem tudnám hova tenni ezt a hirtelenséget. Pedig erről szó sincs. Csupán fölösleges erőfitogtatásnak gondolom, ha egy ekkora „haderővel” szemben ésszerű lépést teszek. Teleporttal hiába próbálkoznék, a jelen erőviszonyok messze túlszárnyalják eme kicsiny ötlet csíráját. Függetlenül mindettől, nem kívánom tétlen hagyni tetteit a közeledő fegyvereseknek. Kardot rántanék, cselekednék… ám a hirtelenjében jött erőhatásra nem számítottam. Az asztal túloldalán landolok, szerencsésnek végképp nem mondható helyzetben, alig megtámaszkodva kezeimmel, tompítom az érkezést. Azonnal felugrok mikor az alanti helyzetemből látom a két megjelenő lábat, és a fejem mellett becsapódó pengét. Az ellenfeleim száma nőttön nő, s így a kitérések, hárítások száma is.

Látom a falakon cikázó fényeket, de csak szemeim sarkából. Hallom, ahogy eme erő hántja a falak burkolatát, s rengeti meg bennem az ösztönöket. Ám ez sem volt elég, hogy leküzdhessem az összes magasan képzett ellenfelet. Kapkodva védem ki a támadásokat, esélytelenül maradva a kölcsönös támadásra. Nem volt bennem harag vagy gyűlölet, a sokszori élet ajándék, olyasféle amit többszöri alkalommal kaptam saját magamtól. Csak el kell kántálnom azt az igét, aminek átkát a régi időkben aggattam magamra. Halkan mormoltam, mint utolsó reményt a szabadulás felé, mikor az utolsó szóhoz érve, leszegett karddal vártam, hogy a találattal egy időben ejthessem ki…
- Ch… - Fölös erőkidobás volt az egész. Egyik pillanatról a másikra nyomtalanul eltűnt mindenki, csak én, és a férfi maradtunk.
Végighúzom tenyerem orcámon, ami mintha lángolna a belém fészkelő méregtől. Szórakoznak velünk, tőrbe csalnak. Ideje, hogy azt kapják vissza, aki réges rég teremtette ezt az otthont számukra.
Azt az átkozott fehér lebernyegest fogom megkeresni, és az évek során gyűjtött fájdalmas tapasztalatot rajta fogom véghez vinni.
- Nyomorultak… - Elindulok a „kijárat” felé, megfeledkezve az egyedüli társaságomról.
Arash N'gobo
Feketeköpenyes
Arash N'gobo

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-10-31, 10:51 am

// Wy + Regélő //

*Figyelte volna, mit tesz a nő, s mit tesznek vele, talán derűs vigyorra is húzódott volna a szája, ha látja, hogyan vágják át az asztalon a némbert, gondolva, hogy megérdemelte, de nem adtak az istenek lehetőséget erre.
Hirtelen gyorsult fel a rejtő bűbáj múlása, s jelentek meg csokoládébarna tagjai. Milyen diszkriminatív ez a közösség is, hogy meglepetés számukra a barna bőrszín. A lila köpenyről nem beszélhettünk volna, hiszen azt ő maga választotta, de ebben a pillanatban kisebb gondja is nagyobb volt ennél.
Látta a gyorsan mozgó támadókat, s gyorsan kellett cselekednie.
A felé fegyverrel tartók közé a még mindig közelében lévő fogast vágta, előtte jó alaposan elmarkolva annak törzsét, s lábbal is küldve el, ám közben már botjának hegyét felfelé tartotta, s mormolta a védőpajzs igéjét.
Nem tudhatta, elegendő-e, csak azt, hogy a fényáradat, a felrobbanó falak, s a szemébe zúduló por közepette a pajzs megjelent körülötte, a bot végéből kiindulva ölelte körbe.
Azonban a két mágus együttes támadása ellen épp csak annyira volt elég, hogy sejthesse, talán életét megmenti, de komolyan meg fogja sínyleni, ha találat éri.
Így hát Arash, a déli varázsló felkészült lélekben a csapásra. Mindez csak másodpercek kérdése lehetett, mégis úgy érezhette, mintha azok ólomlábakon járnak, nem lehetett biztos abban, hogy a védőpajzs, mely alig láthatón vibrálva vette őt körbe, mennyire tartja fel, s azon kívül a falbontó erők hatására nemigen látott mást.
S aztán hirtelen, mintha varázsütésre történt volna, eltűnt minden. A pajzs megmaradt, a fogas is ott volt, ahova vágta, de sem támadók, sem por, sem mágikus támadás nem volt, csak ő, meg a némber.
Arash csalódottsága mellett csak dühe volt nagyobb. Ez azt jelentette, hogy már a folyosó óta legkésőbb meg volt vezetve. Ugyanis még az őrök sem látszottak, mintha teljesen üres lett volna minden, még azelőtt, hogy megjelentek itt.
A pajzsot azonban már csak azért sem szüntette meg.
Mert mi van, ha csak erre várnak? Nem mintha olyan sokat érhetett volna, úgy sejti az a támadás átütötte volna.*
- Átkozott egy hely ez…
*Erőteljes mozdulattal rúgta fel az asztalt, mit sem törődve azzal, hogy mit talál el, vagy kit, esetleg eltörik-e, vagy sem.
Már azt sem tudhatta, mennyi ideje vannak itt, hiszen lehetséges, a bűbáj nem szűnt meg hamarabb, mint szokott, hanem helyette az időérzékük lassult le, miközben valójában ugyanolyan gyorsan telt.
Arash gondolva egyet, egyik barna tenyerét a falra helyezte, majd botját is oda érintette
Elfojtott haraggal teli hangon mormolta igéjét.
A fal hamarosan egy pillanatra elszürkült ott, ahol a bot és a tenyér is érintette, s körülötte egy kisebb felületen, majd ez is elmúlt.
Arash tudta, hogy az átok, melyet mért rá, nem a falat hivatott „támadni”. Sokkal inkább az volt a terve, hogy ha valaki még ezt a szobát illúzió alá vonta, vagy őket benne, tehát nem valóságos a hely, hát ez az átok megtalálja azt, fájdalmat is okozva neki, épp saját varázslatának útján, mellyel őket tévesztené meg.
A színes bőrű mágus nem mozdult még, várta, hogy van-e valamiféle hatása tettének. Tudatában volt a nő szavainak, mozdulatainak is, de kevéssé érdekelték. Korábbi kirohanását sem neki szánta, csak haragját vezette le.
Felőle azt tesz, amit csak akar.
Abban azért biztos, hogy ha kell, megtalálja majd, s azt a pillanatot megemlegeti. Neki köszönhette, hogy erre az átkozott helyre került.*
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-11-05, 8:15 pm

//Arash & Regélő//

Erőteljesen csaptam be magam mögött az ajtót, ám még így is fültanúja lehetek az odabentről kiszűrődő zajnak. Bizonyára a lila köpenyes csapongva ontja dühét, míg én más terveket szövögetve magára hagytam.
Az étkezőből nyíló ajtó egy főbb folyosóra vezet, telis elágazásokkal, útvesztőkkel. Innen már elérhetőbb a kifelé vezető út a szabadság felé. Végig az egyenes úton, majd lefelé, aztán át az előtéren… Még félúton sem járok, amikor a más irányba vezető késztetés uralmat nyer felettem.
Senkivel nem találkozok, s ama egy két szoba, amibe fegyvert rántva be-betekintgettem szintúgy kopár az élettől. Az első hely ami megfordult fejemben, hogy legutóbbi lakrészem rejtheti a válaszokat… aztán, mégis más irányt vettem.
A dupla ajtó kitártan fogad. A falhoz lapulva, kimért óvatossággal lesek be. S mit az ember titkon várna, meghiúsult fehéren lebbenő szövet csorbítja. Tíz körömmel kapaszkodok a tartogatott fegyverem markolatába, mígnem kíváncsiságom lépésre ösztökél. Lehet akár egy újabb csapda, vagy akár más, amit az eltökéltség tüze nem kapat lángra, de én magabiztosan lépek be a klánfői rezidenciába.
Háttal nekem, összekulcsolt kezekkel lépdel az erkély üvegéhez. A lengedező bordó függöny, a falat kúszó zöld díszvirág, ami rendre bevonzza nektarinját áhító szárnyas rovarokat még mind régről valók. Lényegében minden változatlan, kivéve az ismeretlent, aki az én tulajdonomban lévő itteni összesség irányítására tört.
- Mutasd csak, ki ennek a komédiának teremtője. – Nem tudom megérteni, kit fogadhattak el ily hamar, ennyi idő alatt, ki lehetett az az elszánt, aki idáig eljutott.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-11-16, 5:03 pm

//Arash & Wyerre//

*A két mágus útja különválik, s míg a férfi marad azon a helyen, ahol nemrégiben még úgy tűnt, evilági éltük utolsó perceik következnek, mostanra békésnek mondható, kihalt terem csupán. Friss emlékként, a láthatatlanságba robbanó humán alakok, támadásba lendült mozzanataik, felizzítják a két ’áldozat’ dühét. S ez esetben mely az ésszerűbb megoldás? Az, amire a férfi készül, tenyerével a terem falát érintve, ami a mai nap folyamán sokadszorra éli át idegen erők kilengését.
Vagy a nő tettei, akinek határozottsága útvesztőhöz ér, amint félúton, remélve a szabadulást, irányt változtat. Az emberek által oly sokszor emlegetett megérzésekre hagyatkozik, hiszen a józanész mást diktálna. De most eljött az idő, ott állhat, a fehér köpenyes háta mögött.
Wyerre, tán teljességében jogos kérdésére a kitárt erkély ajtajai közt megáll. Ki lehet ő? Messziről jött idegen, aki elég erősnek bizonyult a vezetéshez? Netán egy itteni, akinek az elég magas tisztsége megadatta, hogy a pozícióra pályázzon? Nem… Wyerre jobban tudhatja mindenki másnál, csak ő, mint a kiválasztott lehetne most a helyében. Olyas valaki teheti meg ezt a lépést, aki legalább annyira ismeri a nőt, mint ő saját magát.
Az alak idegfeszítő lassúsággal fordul, emeli meg kezét, hogy az erkély ajtó kilincsére fektesse. Fehér bőrén láthatóvá válnak a kék szín kidagadó erek, amit a ráncos bőr, szinte csak hártyaként fed. Megköszörüli a torkát, látszólag nem akarja elhamarkodni tetteit.*
- Vége. Vége van, Nasar.
*A csuklyával fedett fej megemelkedik, s annak rejtekéből kiszűrődő férfihang, mélyen rezdülő csengése megnyugtató, még ha a helyzet nem is az.*
- Van róla fogalmad, mennyi munkát okoztál nekem? Legfőképp az előddel, Yarriával…
*Az erkély másik, szabadon lengedező ajtaja bevágódik, az idegen keze ekkor emelkedik el a másiktól, hogy aztán apránként, lépésenként haladjon a fejvadászhoz.*
- Hosszú idő után, végül női testet választottál? Ralryk-ként egész szép előadást láttam tőled, Tarsisban. Lassan kezdtem elhinni... De ugye az már a múlt… 
*Nem törődik a kivont hosszú karddal, Wyerre mellé lép, hófehér haja előreomlik fehér köpenyére.*
- Borzalmas érzés lehet, amikor a melletted állók hirtelenjében viszolyognak tőled. Netán oktalannak érzed?
*Szavai rámutatnak, hogy akit ismer, az az ősi agg, aki eleddig vándorként járta a testeket. Közös történetük a férfi emlékeiben elevenen él, vajon a nő, megismeri a hang tulajdonosát? Átérzi az emlegetett érzést, amit tán a mellette álló átérzett már…?
Eközben a néger mágus várakozása látszólag nem hoz eredményt. Ez esetben a mostani kép lehet a valós. Most csak rajta áll, merre tovább. Követi a nőt, s bosszút forralva keresi az elkövetőket, esetleg a könnyebb megoldáshoz folyamodik, és kihátrál az egészből. Viszont az itteni események, megkérdőjelezheti számukra az elementálok valódiságát is. Mi az igazi, mi valótlan? Arash varázslata vajon működött? Kizárja-e egyáltalán valami azt, hogy nem kerülte e el valami a figyelmüket… 
A harag elég nagy hajtóerő, képes elvonni a figyelmet a lényegről.*
Arash N'gobo
Feketeköpenyes
Arash N'gobo

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-11-16, 9:17 pm

// Regélő, Wyerre //

*A varázslat nem hozott eredményt, s a barna bőr talán még sötétebbé vált. A szemek dühösen villantak elő, s ekkor Arash jobban ráigazította tar, barna fejére a csuklyát.
Lábai ólom lassúsággal mozdultak. Nem sietett, azonban mielőtt még egyet lépett volna, mélyet szippantott a levegőbe.
A némber illatát szívta orrába. Emlékezni akart rá. Széles szája otromba félmosollyá vékonyodott.
Még látótávolságban volt a fehérnép, amikor botját erősebben megmarkolva elindult.
A folyosón a nő léptei nyomán haladt, s talán meg is lelte a kijáratot, vagy inkább lelte volna, ugyanis nem kereste.
Alaposan lemaradva haladt a néptelen helyiségeken át, éppen csak annyira, hogy lássa, mi a következő lépés.
A leszámolásból nem akart kimaradni ő sem.
Nem sietett, így az első szavakra oda sem ért, ám az idegen utolsóira igen.
Csendesen osonva, s most még uralva haragját, mely, mint fortyogó vulkán, készült kitörni sötétbarna börtönéből.
Legszívesebben odavágott volna, vagy megkínálta volna azokat az aszott, fehér kezeket, meg a tulajdonosukat is egy jó erős sötét varázslattal.
Nem hitte, hogy fizikai erő valami sok maradhatott ebben a vén testben, szinte hallani vélte, hogyan roppannak el száraz nádszál módjára az ujjak erős, sötét marka szorításában, de mágia az lehetett bőven, s ez intette óvatosságra.
De a bent működő harag nem tudhatta le sokáig a csendes szemlélődéssel. Morogva törtek elő a szavak sziszegve fehér fogai közül. Nem bújt meg sokáig a kék köpenyes háta mögött, előlépett a háttérből, hogy megmutassa saját alakját. Gyűrűkkel, s karperecekkel díszített jobbja ökölbe szorulva lógott oldala mellett, botját azonban enyhén előredöntve tartotta baljában.*
- Borzalmas érzéseket fogsz átélni te is hamarosan, vénember!

Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-11-20, 6:51 pm

A leplezetlen kéz, lassú, kimért mozdulatait elővigyázatosságból, olykor hosszasan reá pillantva figyelem. A vénülő test lehet akár egy álca, amivel megtévesztés a cél. Csak arra az egy, feltett kérdésem feleletére lettem volna kíváncsi. Más egyébre nem, egészen odáig, mikor is a név elhagyja száját. Nasar… Kevesek hívtak így, de azoknak java már rég az enyészeté lett.
Aztán csak folytatja, szakadatlan omlik le a tévhit a róla ismeretlenül tett elképzelésemről. Hátrébb lépek egy lépést a hirtelenjében becsapódó ajtó hallatán. Kardom hegye végigkíséri útját, majd az alak megállta után torka tájt megállapodik.
Kutakodok az emlékeim közt, az elmúlt évszázadokban, évezredekben kinek beszélhettem erről. Valamelyest szűkíti a kört, a nemekre tett megjegyzés. Igen, ez az igazság. Kezdetekkor egy elf fejvadászt választottam, nemhogy a test nem bírta, de a józan tudata előbb porladt szét. Fokozatosan tudtam beletörődni, hogy igen nagy korlátok közt kell léteznem. Elég volt egy óvatlan elkántált erős ige, amihez nem volt elegendő erőm… úgy szaggatta szét a felkészületlen lelkeket, testeket amelyekben ’éltem’, mint az őszi időben elszáradt leveleket tépázó szélforgatag. Mikor letudtam a kezdeti kísérletezgetéseket, érkezett az a nő… Nem küzdött ellenem, az elejétől fogva belenyugodott abba, ez a nekiszánt, elrendeltetett végzet. Különös kapcsolat ama, amikor egy testen közösködő lelkek egyike csodálja a másikat. Ő ezt tette, félrevonult, hagyta, történjen vele az, amit egy másik személy akarata kíván.
Gyakran megesett akkoriban, hogy a nagy kockázattal járó megbízatásokkor vezettem a csapatokat, esetlegesen egymagam mentem, ha az érdekek megkívánták.
Aztán egy nap, érkezett egy közbeeső személy, aki meghiúsította a megbízatást. Mint kiderült őt a nemes védelmére bérelték fel, akinek az élete kiontásáért a megállapodást köttettem. S miként dönthetné el az ember, ha nem mással mint harccal… de megesik, hogy az ellenfél elismerésreméltó… Feladtam, szem előtt tartva a pusztaság közepén, utód nélkül a test halálával vajmi’ jövőm lenne. Végül egyezséget ajánlottam, s ő, a saját megbízóját ölte meg, csatlakozott sorainkba, rangot, darnát, otthont, társakat… és pár évtizedre rá, erős bizalmat kapott. Ő csiszolta a jókat, tökéletes mágusokká. Tiszteltem őt, a hatalmát, azt a tudást, amit kardforgatás nélkül képes volt elérni. Elképesztő módon uralta a saját testét, segédeszközök nélkül, csupán maga, a fegyvertelen lény megrendítő veszélyforrás volt. Technikáját saját egységének adta át, némelyik még napjainkban is él. 
- Nem tudom kiről beszélsz, öreg!
...az őszinteség ellenben sokszor buktató… Apránként avattuk be egymást a magunk múltjának rejtelmeibe. Ekkor derült fény arra, ami elegendőnek bizonyult ahhoz, miként eltörlődjön minden. Nem voltak elegendőek a mély érzelmek, a gyűlölet feledtetéséhez. Könyörület nélkül átkoztam meg őt, aki térden állva kérlelt. Talán akkor sem támadott volna vissza, ha az életére török... 
- Fogalmam sincs ki az a Nasar! És miért lenne rossz érzés attól megszabadulni, amiből kiszakadva lettem renegát? – Teljesen még így sem lehettem biztos abban, hogy ő az akire gondolok. De valamiért mégis… Kihátráltam még egy lépést, amikor egy nem várt bukkanótól visszaléptem. A néger… hát követett… micsoda váratlan fordulat részéről. Valamiért kizártnak tartom, hogy azzal a lendülettel érkezett, segítsen a ’megtorlásban’. Inkább feltételezem azt, elképzelései szerint ebben a szobában ő lesz az egyedüli túlélő.
Ideje lenne kitalálnom mihez kezdek ezek után. Az idők változnak, ma már nem számíthatok tétlenségre ha megtámadom. S nem ostoba, sejtheti mire készülök, feltéve ha az a személy.
- Én választottam ezt az utat. - Dühítő a kialakult helyzet. Jobb lett volna továbbhaladni, mintsem egy légtérben szűkölködni egy 'talán sárkánnyal', és a lila köpenyessel, akinek a megjelenését még most sem tudom hova tenni.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-11-21, 8:53 pm

*Az aranyszálak gallérszerűen, és a köpeny alján, a kézfejek körül úgy egy arasznyi távlatban cikázzák be a fehér lenvásznat. A hófehér haj jóformán egybeolvad a mozdulatlan test öltözékével. A felszegett kard nem tántorította el, vagy buzdította támadásra az ismeretlent.
Wyerre szavainak tagadása ellenben kiváltott belőle valamit, amit a csuklya terebélyes körvonalai lepleztek. Némán állt, hallgatott és figyelt. Látta, ahogy a nő hátrál, aztán előre tántorodik a háta mögül érkezőtől.
Intézett egy amolyan bólintás félét Arashnak.*
- A sok sok év összemosta volna az emlékeid, hogy a saját múltadra nem emlékszel? Pedig a te létezésedhez mérten nem is volt oly rég, amikor megosztottad velem.
*A neki szánt kérdés megválaszolását fontolóra sem veszi. Így, hogy most már társaságot is kaptak, nem merül bele abba, amit eleddig mondani kívánt. Az egykori közös életük időszakáról, arról amikor bizalma jeleként megosztotta féltett dolgait, ezzel betekintést engedve az emberi lénybe zárt valódiba’… Az első nő, akivel eltudta képzelni az elkövetkezendő napjait, heteit, éveit, mire az élet szikrájának lángja már csak pislákoló lángja, végül el nem alszik. Egyetlen nő elérte, hogy hátralévő életét másként élje meg mint annak előtte. Hogy ugyanazt érzi-e még iránta, azt csak ő tudhatja. Azt ellenben már tudják mások is, hogy gyűlölet él benne iránta, mert lánc nélküli rabként, megszállottja lett egy olyan eszmének, ami elérhetetlen már sok ideje.
Egy azonban biztos. A kezében áll a klán sorsa, amit a nő megunott játékszerként hajított el. Az első lépés hibátlanul működött, már csak azt kell eldöntenie magában, hogy mihez kezdjen ezek után a nővel.*
- Remélem érthető, hogy a parti környék területeink határát súrolta.
*A köpeny pillanatok alatt kibontakozik, miközben a felé tartott pengeélét kerülve, lapjánál pöccintette meg oldalirányba. A lassú mozgás ekkorra eltűnt, helyette villámgyors mozdulatokat láthattak, ahogy a távolodó lerántja magáról eddigi fehér burkát. Ezután már fordul az erkély tárt ajtajához, az arca alig tűnt fel, de annyira biztosan, hogy megtudják, a fehér haj keresztezte arc nem agg vonásokat takar. Bőrpáncélzata különös fényjátékot játszott, inkább sugallva azt, hogy lemezvért, de valami egészen szokatlan anyagról árulkodik a zöldeskék árnyalat. Kezein alkarvédők, ugyanolyan anyagból. S az a kéz, amelyből Wyerre csak egy kézfejet látott, ama vállig kitűnő kék erek hálójában van, míg a másik makulátlan az öregség jeleitől.*
- Csupán figyelmeztetés, de ennyivel még nincs vége, ez csak a kezdetek kezdete…
*A férfi kilép, egy kézzel ráfog a vékony erkélyrácsra.*
- Addig távozzatok, amíg esélyt kaptok.
*A szobában térkapu nyílik. Gondolható volt, hogy egyenes utat nem biztosított volna senki ember számukra. A néger férfi nem tudja a klán pontos helyét, és ennek így is kell maradnia. Létezett volna egyszerűbb megoldás, ha mondjuk, elfojtja a férfi mágus utolsó hangját is. Talán nem érdekli, vagy éppenséggel, vele éppúgy van dolga…
Ha eddig támadtak volna, csapásaik a semmibe vésznek a masszív erőtér hatáskörében. Védelme csak akkor szűnik meg, amikor eltűnik az erkélyről.
Velőtrázó morranás hallajtik odakintről, majd a másik oldali erkély ajtó vágódik be a hatalmas szárnyak teremtette széltől. Szürkés árnyalatú, gigantikus test emelkedik az üvegen túl, s ahogy kijjebb ér az épület által vetett árnyékból, ezüstön ragyogó pikkelyei visszaverik a déli napfényt. Hossza, külhoni társai közt kimagasló helyen szerepel, legfőképp az izmos farkával hozza be ezt. Fejtetőjén két, sima tapintású szarv helyezkedik el, s közöttük, a nyaktól kiindulva farka hegyéig masszív hártyával kapcsolódó tüskék borítják törzsét. Ezek nyugalmi állapotban teljesen lesimulva, beleolvadnak a test adta környezetbe. Pofája mentes a tüskéktől, amott a náluknál ritkaságnak számító pikkely tövisek beretva éles elváltozása jelent veszélyt. Emelt fővel, büszkén ringatózik az erdei fák felett. Tervei a legjobb alakulást vették. Ideje hogy a megszerzett szervezetet olyan helyre emelje, ami már rég megillette volna. De nem feledkezik meg a nőről, és a férfiról sem.*
Arash N'gobo
Feketeköpenyes
Arash N'gobo

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-11-22, 8:37 am

// Wyerre, meg Regélő //

*Arash nem értékelte a bólintást, ő nem köszöngetni, üdvözölni akarta azt, aki ilyen módon csapdába csalta, s játszott a türelmével ezen az átkozott helyen.
Megölni akarta, s miközben az agg köpenyes tovább folytatta mit sem érő monológját, előbbre lépett a lila köpenyes, s a barna arc önelégült képéről most került le a hátára libbenve a lila csuklya.
Elvégezte a korábban már látott varázslatot, s a háta mögül fekete csápok lendülte előre, hogy elkapják, s megmarják ezt a tehetetlen vénséget.
Nem volt kétsége afelől, hogy nem állhat neki ellen.
Hogy ez a Nasar, vagy ki, mármint a kék köpenyes sorsa mi lesz, az pillanatnyilag nem foglalkoztatta.
Bosszút akart.
S látta azt is, hogy agg helyett fiatalos arc, páncélozott test került elő a fehér köpeny alól.
Ez nem zavarta meg, az annál inkább, hogy a csápok, úgy huppantak vissza valami erőtérről, mintha falba ütköztek volna.
A morrantás, és a feltűnő szárnyas bestia teste azonban még a sokat látott déli mágust is meglepte. Széles szája tátva maradt, és szemei is hitetlenkedve meredtek az elrepülő lény után. Olyannyira, hogy már késő lett volna utána küldeni bármiféle átkot is.
Ettől függetlenül az erkélyajtókra már előrelépve lábával mért rúgást és azok reccsenve csapódtak ki az erkélyre.
Csalódottan hördült a lény után, amilyet nem most látott először élőben, hiszen Filnrent látogatták már sárkányok, csak épp ilyen külsejű egy sem.*
- Ha még egyszer a szemem elé kerülsz, nem úszod meg, nyamvadt sárkány! Én már feketével is találkoztam, azt is túléltem!
*Ordított utána, mit sem törődve azzal, hogy valószínűleg egy szavát sem hallja. Ékszerezett kezével még lesújtott a megviselt ajtóra, s csak ezután fordult a nő felé.*
- Nasar…..már a neved is tudom, némber. Ideje beszélnünk…
*A barna arcból a szemek fehérje komolyan villant a nő arcába.*
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-12-10, 6:22 pm

Eltartott egy darabig, de végül belenyugodtam az igazságba. Időnként megtréfál a sors, mint bárki mást a világon. Valamennyi éteri szálnak ez van elrendelve, s míg valaki gátat szabva enged az ilyenkor kibontakozó érzelmeknek, van, aki némi meglepettséget követőn vállat von a történésekre. Most már nem a helyzet kelletlen, mint inkább a takarásba vont test rejtelme. Az idő tájt, amíg ez a takarás fennáll, semmis szavak mossák a gondolatok partját. 
Az ezüstök révedő pillantásával elidőztem a csuklya fel-feltünedező árnyain, amiből a lendülő kéz, józanító hatásnak bizonyult. Az arc emléke megelevenedett, s alig volt másabb az egykorihoz képest; a hófehér haj, a valótlanul világos, fekete kontúrú szürke szemek, amik egy kis ideig elmélyedtek a fordulat közben az ezüstökben. 

A megmutatkozó kék szín ércsermelyekre elővillan ama rég látott sanda mosolyom. Nem a boldogságtól, hisz az enyhén felfelé ívelt száj még nem az öröm jele. Főleg akkor nem, ha a többi vonás minden gesztusa ellentmondásos. Látván, az átkom részleges sikerét homlok ráncolva nézem a háttal álló férfit. Nem tagadom, hogy mielőtt szembesültem az igazsággal, vele akartam megélni akár máig a létezés pillanatait. Az, hogy nem jártam sikerrel a rontásban talán jó… de talán mégsem, mivel így 'kereszteződhettek útjaink'. 
Eközben a lila köpenyes tettei felfrissítették az újbóli ráeszmélést arra, hogy még mindig itt van köztünk. 
- Nevetséges… - Leszegett karddal lépdelek az ajtóhoz, épp azon helyre ahol az imént elhangzott szavaira fejem csóváltam. Tudtam mi fog történni, szárnyra kél és elmenekül a harc elől. A legelső találkozásunk napján támadott vissza, s azon túl soha, egyetlen alkalommal sem tette.
A különválásunkkor láttam először ezüst sárkányt, s teljes szívemből gyűlöltem őt, azért, hogy az, ami… Forrófejűen kitartottam az évezredek alatt masszívan kiforrt faji gyűlölet mellett. De ő nem lanuriai, hanem egy messzi földről érkezett, ritka faj utolsó példányának egyike. 
Mélyen sóhajtok fel, követve a távolodó pikkelyes test árnyékát. Minden szavának komoly súlya van, egyenes, határozott lény… és a terveimben tán épp előnyös eszköz lehet. 
A gondolatok a múltból, elképzelések a jövőről természetesnek tűntek ebben a helyzetben, mindaddig, amíg a sötét bőrű ordítása nem épp mellettem zendült fel. Más esetben, más helyen zavarna. Ám most beértem volna annyival, hogy az ismeretlen mágus tovább áll. Némán, szó nélkül beveti magát a térkapuba és soha, legalább ebben az életben nem látjuk egymást. De nem így történt. S ez is csak azt bizonyítja, a mai nap lehet még ennél is eseménydúsabb. 
- Sokra mész vele… - Jegyzem meg arra a kijelentésére, hogy már tudja a nevem. Ezzel a névvel ugyan alig ismer bárki, mintha nem is létezett volna sosem. 
Engem nem különösebben érdekel, mi is a férfi megszólításának valódi szava, se kevesebb, se több nem leszek ettől. 
- Mit akarsz megtudni, idegen? Azt, hogy mi közöm-e helyhez? Vagy tán azt, hogy ki volt ez a sárkányfajzat? – Habár cseppet sem bíztam meg az előttem állóban, az ez idáig kivont kardom helyére süllyesztem. Nyugodt pillantásom a néger arcára emelem, holott valahol belül őrjít a tudat amire fény derült.

//Visszatértem! Smile Bocsánat a késésért!//
Arash N'gobo
Feketeköpenyes
Arash N'gobo

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2013-12-11, 2:45 pm

// Semmi baj. Smile //

*Arash sötétbarna arcán gúnyos vigyor húzódott. Nem számít, hogy milyen módon próbálja elkenni nevének ismeretét, mert a név egy mágus számára nem csak annyit jelenthet, amin szólítani, esetleg keresni lehet. Van mágia, mely a név viselőjére hat első sorban, s ha használta, hát Arash megtalálja vele.
De most nem ez érdekelte.
Sokkal inkább más. Amit látott, az egyszerűen több volt annál, amit remélni vélt.
Egy gondolat kezdett megjelenni benne, s ez a gondolat mind tovább erősödött az idő teltével.*
- Hogy mi közöd a helyhez, most nem érdekel. A sárkány sem. Sokkal találkoztam már, egyik sem különb a másiknál.
*A gúnyos kifejezés eltűnt az arcról, helyette az ékszerezett kéz markolta meg jobban a botot.
Őt más érdekelte, s ez most sokkal többet ért számára annál, semhogy nemes egyszerűséggel eltörölje ezen a helyen a nőt az élők sorából.*
- Az inkább érdekel, hogy mihez akarsz kezdeni.
Ismered a helyet, de nem vagy ide való.
Én ismerek egy másik helyet, ahol a hozzád hasonlóaknak jövője lehet.
De talán jobban tennénk, ha ennél nyugodtabb viszonyok között vitatnánk meg a többit.
Ajánlatom van számodra, Nasar.
*Ezzel szabad jobbját a még mindig nyitott térkapu felé tartotta, mutatva, követi a nőt, ha az elindul végre.
A sötét arc mögött rejlő gondolatok közben már egymást kergették. Annyira azért nem bízott meg benne, ahogy az előbbi sárkányban sem, hogy maga induljon el a térkapun keresztül. De okoskodása alapján a némber ismerte, tudhatta, hogy valódi-e és oda viszi-e őket, ahol végre kikerülnek ennek a furcsa szervezetnek a területéről.
Ha Nasar belépett a kapun, Arash követte őt. Ujjain a gyűrűk összekoccantak.
Ha azonban nem, akkor tapodtat sem mozdult, felőle akár újabb mágusok is jöhettek, nem tartott a helytől.*

Merena Estwick
Szürkeköpenyes
Merena Estwick

Hozzászólások száma : 29
Életkor : 30
Munkahely : Gyógyító

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-03, 11:43 pm

Gyönyörű nap virradt az erősen zöldellő lankás vidékre. A selymes , zsenge fű  itt ott harmattól csillogott a felkelő nap első sugarától. Merena álmos tekintettel pillantott fel az égre, majd megdörzsölte szemeit és azt mondta:
-Látod Árnyék ilyen az amikor úton vagyunk és a szabad ég alatt alszunk soha nem maradsz le a napfelkeltéről és az esthajnalcsillagról. - ekkor macskája felé fordult folytatván mondandóját- Ahhoz képest, hogy a földön aludtam egy köpenyen eléggé kipihentem magam. ÁÁááhh - alig mondta ki már el is ásította magát. Feltápászkodott a földről majd hosszan nyújtózott egyet.
-Rajta Árnyék tápászkodj, már fel ne lustálkodj! - szólt rá macskájára, aki még mindig a köpenyén heverészett zavartalanul mit sem törődve Merenával.
-Jól van! Ha te így én is úgy!- jelentette ki dühösen majd egy hirtelen mozdulattal kirántotta köpenyét a macska alól.
- Én szóltam , hogy kelj föl . Magadra vess lustaság.- felelte sandán mosolyogva aztán kirázta köpenyét s beletuszkolta  zsákjába.
-Induljunk.- mondta macskájára tekintve, majd elindult a lejtőn lefelé hátra- hátra sandítva, remélvén hogy macskája követi őt.
   Merena bácsikája halála óta egyedül barangol macskájával az oldalán. Így már annyira megszokta, hogy igazi társaságnak tekinti néha meg állás nélkül beszél hozzá, pedig tudja, hogy Árnyék csak egy macska.
Eközben Árnyék már beelőzte gazdáját . Sompolyogva  halad előtte farkát csóválva itt -ott egy egy pillangót kergetve játékosan. Merena mosolyogva jegyezte meg :
-Tudod Árnyék nagyon jó társaság vagy. De tényleg, hisz ha belegondolunk, Te mindig mindent rám hagysz . Egyszer- kétszer nyávogsz ha enni vagy inni kérsz aztán ennyi, de ne félj hamarosan megoldom ezt a problémánk és fogunk tudni beszélgetni. Nagyon érdekel, vajon mi járhat most a fejedben. -felelte miközben Árnyék ügyet sem vetett rá mit fecseg Merena lekötötte figyelmét a pillangó, amit már a dombtetőről kiszúrt magának.
~Erre egy lélek sem jár… már megint olyan helyen barangolok ahol sehol senki , de hátha utamba kerül valaki… hátha~ reménykedett magában Merena.
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 123
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 12:15 am

/Augusztus 2. küldi -Lumbargo küldi/

Vogon felkelt a tűbortűz romjai mellől. Sajnos a rakás fa tényleg csak rom maradt, mert az előző napok esőzései miatt nem talált száraz fát. Minden igyekezete ellenére, hogy a kevésbé nyirkosakat szedje össze és valami meleget erőltessen ki, sajnos csak egy másfél órás pislákoló lángolásban fulladt ki. Alig aludt el, vele együtt aludt a tűz is.
Így hajnalban arra ébredt, hogy fázik. Ráadásul egy másik érzés sem hagyta nyugodt pihenését, ez pedig, hogy csak néhány erdei gyümölcsöt evett, nem sikerült megsütnie azt a galambot, amit tegnap lőtt magának.
Kivételesen volt benne némi várakozás a gyönyörű éjszakai égbolt csodálata közben, hogy a reggeli fény nem lesz olyan bántó számára, ha felkel a Nap. És ilyen rossz Sorsnál ez a gyönyörű napszak sem az igazi.
Hideg, dühös pillantással üdvözölte az első sugarakat, melyeknek nem megbocsátható késlekedésük. Ahogy ott ült és várta, hogy felmelegedjen minden körülötte hirtelen hangokat hallott éles, hegyes fülével.
~No, legalább nem én vagyok az egyetlen, akinek rossz volt az éjszakája. A közös sorsban osztozás mindig feledteti kicsit, hogy nekem mégis pocsék volt azért.
Feltápászkodott, hogy Sauruszt kantáránál fogva maga mögött vezetve megmássza azt a pici dombot, ami mögül a lelket megnyugtatóan kedvtelen hangok jöttek, majd letekintve meglássa a ragadozót és gazdáját.
-Szép jó reggelt! Még ha nem tudom, mi lehet egy reggelben szép. -mély hangja könnyedén szelte át a teret, hogy betöltse a levegőt.
Merena Estwick
Szürkeköpenyes
Merena Estwick

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 12:37 am

Merena és Árnyék egyre közelebb kerültek az idegen férfihez.
-Jó reggelt uram! Már 2 napja bolyongok itt,  nem tudná megmondani merre van a legközelebbi város? ~Fura egy szerzet mit ne mondjak, de hátha útba tud igazítani.~ -érdeklődött a fiatal lány majd újabb kérdéssel árasztotta el az ismeretlen férfit.
-Ön helybeli esetleg vagy kóbor vándor, mint jó magam?-kíváncsiskodott Merena. Árnyéknak nem volt túl szimpatikus az idegen férfi és ezt ki is mutatta felé.
-Árnyék , nem szabad.. -nyugtatta le macskáját miközben az furán fújtatott az előttük álló férfire.
-Ne haragudjon, nem mindig ilyen. Nem tudom, mi lehet a baja. Apropó engedje meg, hogy bemutatkozzam a nevem Merena Estwick és ő itt a macskám Árnyék.-nyújtván kezét a férfi felé.
-Micsoda szép ló- álmélkodva nézte az idegen lovát, majd lassan közelebb lépet hozzá megsimogatván az orrát.
-Milyen szép s nemes...Mi a neve?- kérdezte mosolyogva a lány rá pillantván az idegenre.
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 1:07 am

A kalmár kicsit megnyugodott, kezdett elszállni a dühe. Kicsit még szótlanul állt, miközben a nő a közelébe lépett. És nem is kellett megszólalnia, mert amaz egész kérdés özönt zúdított rá. Így, ébredés gyanánt.
~Szép lány. De aki ennyire kerülte az utóbbi időben az emberek társaságát, nem lehet túl gazdag. Nem tűnik túl erősnek, sem jól felfegyverzettnek, de kitűnő esélyes egy munkára, ha sikerül valamire bukkannom. Mert Eclair nem igazán vezetett ezen az utamon velem szembe most még ajándékot. De ki tudja?
Ezen morfondírozva hallgatta a szépséget, miközben a kandúr szemmel láthatóan megpróbálta gazdájától távol tartani.
-Én Vogon Beebebrox vagyok, a híres kereskedő családból. És ő Saurusz, a lovam. Ha gondolod, elkísérlek a négy torony városába. Egyszerűbb mutatnom az utat, mint elmagyaráznom. Itt rengeteg a falu a környéken, csak eltévesztené bárki, hogy melyiknél merre kell kanyarodni.
Mosolygott rá. Lovagias hozzáállását az is motiválta, hogy szerette volna maga mellett tudni reménybeli alkalmazottját, ha véletlenül úgy hozza a sors, hogy valamit gyorsan és diszkréten kell elintéztetni.
Merena Estwick
Szürkeköpenyes
Merena Estwick

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 1:12 am

- Örvendek Vogon úr, hogy megismerhetem. - válaszolta egész könnyedén igéző pillantásokat vetve a férfire.
-Oh, lenne oly kedves? Igazán nem szükséges, bár ha ragaszkodik, hozzá elfogadom. Mivel is kereskedik tulajdon képen? Ne haragudjon, hogy ennyit kérdezősködöm, de oly ritkán akad alkalmam találkozni idegenekkel. - a lány körbe járta az idegent s lovát végig szemlélvén őket .~Furák, nagyon furák. Hmm, Árnyéknak sem túl szimpatikus, de hát most nincs nagyon sok választani valónk. Mindegy ha vele megyünk úgysem veszthetek semmit. ~ töprengett magában aztán arra lett figyelmes, hogy Árnyék megint csintalankodik . Most a lovat szúrta ki magának . furán fújtatott s morgott rá akárcsak imént gazdájára. Merena egy darabig nézte Árnyék viselkedését majd rászólt macskájára, de az nem törődve gazdájával folytatta tovább. A lány  megunta macskája engedetlenségét, ~Hm , nem fogadsz szót? Nem baj! Majd fogsz.~ Szemei abban a pillanatban szokatlanul élénkzöld színűvé vált, hunyorítani kezdet. Haragos, dühös tekintettel macskájára nézett aztán jobb kezével könnyűszerrel intett egyet Árnyék felé, aki hirtelen a levegőbe emelkedett. Merena közelebb sétált a lebegő macskához mélyen a szemébe nézve:
-Ej, ej !Hát szabad ilyet?Hányszor mondtam már, hogy viselkedj? Ne vedd biztosra a szeretetem. Az én türelmem sem véges. Viselkedj! Ha tetszik, ha nem velük megyünk tovább. Nem lesz baj. -  felelte lassú nyugodt hangon a lány. Árnyék azt se tudta mi történik körülötte. Viszont gazdája szavai hallatán keservesen nyávogott vissza, mintha értette volna, mit beszél hozzá vagy csak a szilárd talaj utáni vágyódás késztette nyávogásra.
-Most leteszlek és viselkedj. -  mondta s becsukta szemét  s szép lassan leengedte kezét a magasból .A macska abban a pillanatban földet ért. Hálálkodva dörgölőzött Merena vörös selyem ruhájához.
- Én is szeretlek te komisz.- hajolt le a cicához megsimítva fényes fekete bundáját. Majd kiegyenesedve Vogon felé fordult:
-Na Vogon úr indulhatunk?- kérdezte indulásra készen.
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 6:54 pm

Saurusz a macska ellenséges viselkedésre megindult felé. Már épp rátaposott volna, mikor még a kandúr nem ugrott el, kivárt az utolsó pillanatig. A paripa két lábra ágaskodott és dühösen csapta oda a lábait, ahol pár pillanattal előbb még a kis jószág volt.
Nem akarta bántani, de egyértelművé tette, hogy pár mázsával súlyosabb személyiség. A gazdáját viszont ez nem hatotta meg. Elkapta a kantárszárát és nagyot rántva rajta lefelé kétséget nem hagyott, hogy nem lesz több ugrabugra.
-Mi ütött beléd? Így viselkedsz egy hölgy jelenlétében? -azon ritka alkalmak egyike volt, mikor hangja nem volt barátságos hű társához. Bár határozott volt még mindig, szégyennek vagy zavarnak nem sok nyomát látni rajta.
Látta szeme sarkából Merena szemének megváltozását és ahogy a lova orrát simogatta, hogy megnyugtassa, szemtanúja volt a másik jószág rendre utasításának is.
-Na Vogon úr indulhatunk?
-Igen. Egyelőre gyalogolunk. Nem tudom, mi ütött belé, nem szokott így viselkedni. -mondta láthatóan kicsit zavarban, mikor elkezdett lépegetni a dombról lefelé.
-Rabszolgákkal kereskedem. Ritkán járok erre felé, de nagyjából kiigazodom. És ha eltévednénk, hoztam magammal térképet.
Ekkor hegyes fülét jól hallható hang ütötte meg. Valaki fájdalmas felordítása még az emberi fül számára is felismerhető, nem hogy egy elfnek. Valahol a bokrok közül jött, de nem látott semmit.
Merena Estwick
Szürkeköpenyes
Merena Estwick

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 7:38 pm

-Igazán nem kell zavarban lenned a lovad viselkedése miatt, a komisz macskám hibája . Jogos volt a viselkedése és a reakciója. - nyugtatgatta a kereskedőt.
- Tudod, örülök a társaságodnak legalább TE vissza is válaszolsz. - felelte mosolyogva mikor egy fájdalmas ordítás szakította félbe csevejüket . A hang egyre erősödött a szemközti bokrok közül jött.  Közelebb haladván a bokrokhoz a nő és Vogon káromkodást mérges szitkozódást s fájdalmas jajgatást hallottak.
-Hallod ezt? -nézet rá a kereskedőre Merena kérdő tekintettel.
- Nézzük meg mi ez ? Téged nem érdekel? - kíváncsian kérdezte a férfit tovább.
-A bokrok mögül jön. Gyerünk!.-a lány közelebb lépett a bokrokhoz, majd  elhúzván kezeivel a buja levelektől pompázó ágakat egy sötét üreget pillantott meg .
- Vogon gyere, már nézd meg. Ez egy üreg !- csodálkozva kiáltotta Merena, hívva a férfit .
- Innen jön a hang. Milyen kisemberhez hasonló élőlény fér be ilyen pici helyre?
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 8:18 pm

A telari kereskedő elindult a lány mögött kideríteni, hogy mi történt. Próbált nem túlságosan lemaradni, bár a paripájának jobban feküdt a sietős lépés, mint a lassú futás, így inkább lemaradt kicsit. Így poroszkló tempóban tartotta gazdája mögött a lépést és nem kellett átváltani az ügetésre, amivel viszont hamar le is hagyta volna, megnehezítve a tempó tartását.
~Nem értem az isteneket. Gyönyörű formás idomok és szép haj. Tökéletesen illene egy sötét kék szem hozzá. Szépen kiemelné a frufruja vöröses árnyalatait. Néha azt gondolom, hogy a születendő gyermekeket egyiket tökéletesre alkotják, másikat egyszerű átlagos alkatnak. Feldarabolják és véletlen szerűen összerakják újból.
-Nézzük meg mi ez ? Téged nem érdekel? -az új ismerőse tagadhatatlanul izgatott lett, hogy még egy beszélgetőtársra akadhat. Vagy ki tudja, mire gondol most?
-De igen. Jövök már, nem kell annyira rohanni. Lesz rá néhány évszázadunk. -mormogta magában. Nem értette, hogy a gyerekek miért rohannak folyton. Még meg sem élik a 100. életévüket, már mindent bele akarnak pakolni. Születni, gyereknek lenni, szerelem, házasság, munka... Még a kamasz kort sem érik el 50-nél, de már úgy érzik, lekéstek valamiről, ha ezt nem teljesítik.
~Bár mágus. Náluk sosem tudni a kort biztosra. Lehet csak tévedek.
Végre leért ő is a domboldalon. Eddigre már régen a bokrok között nézelődött a csinos leányzó.
-Vogon gyere, már nézd meg. Ez egy üreg !
-Vigyázz! Lehet, hogy valami csavargó rejtekhelye. Nem mindenki olyan törvénytisztelő, mint én. Hidd el nekem! Kicsit óvatosabban!
Szavai mélyről jöttek. Igen mély tapasztalatokból. Még a nemesek ügyeiről is tudott ezt-azt. Nem sokszor zavarják őket, ha egy-egy rabszolga történetébe bekerül néhány olyan fekete folt, amire nem akarunk rákérdezni, hogy került végül Telarba. Az utak, kocsmák és sikátorok pedig tele vannak csavargókkal, éhenkórászokkal, rablókkal és miegymással.
-Csavargó a jó nénikéd! -hangzott a mélyből egy rekedtes hang.- Itt egyedül ti vagytok birtokháborítók. Hogy meritek megzavarni egy ártatlan törpe nyugalmát? -a fájdalmas jajgatások nem igazán arról tanúskodtak, hogy olyan békés lenne a nyugalma, de mégis igen harcias teremtés lehet odabent.
-No várj! Megnézem. Engedj kicsit odébb! -mondta a varázslónőnek a kalmár.- Te figyelj kintről, hogy ne történjék semmi baj!- Ezzel kivont karddal leereszkedett, bár igen gyorsan megbánta, hogy nem engedte udvariasan előre a hölgyet. Magassága nem épp kedvezett eme szűk szálláshelyen.- Elnézést, hogy betörünk magához, csak meg akarjuk nézni, minden rendben van-e.
Szeme lassan hozzászokott a sötéthez, mikor látta a földön fekvő törpét, aki hasán feküdve bal kézzel a hátát fogta. És egy pillanatra a jobb kezét is látta, ahogy egy bottal felé csap és elsötétül minden előtte.
Merena Estwick
Szürkeköpenyes
Merena Estwick

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 8:45 pm

-Vigyázz! Lehet, hogy valami csavargó rejtekhelye. Nem mindenki olyan törvénytisztelő, mint én. Hidd el nekem! Kicsit óvatosabban!
- Óó csavargó? Még is mit árthat egy csavargó , de jó vigyázok. Értettem, óvatos leszek.- mondta Merena az aggodalmaskodó kalmárnak sandán mosolyogva.
Az üregből hang szivárgott ki. Egy rekedtes mélyről jövő hang melynek gazdája nem volt túlzottan elragadtatva a látogatóktól.
A kalmár előretolakodott majd atyáskodóan figyelmességre intette a lányt, hogy maradjon kint és figyeljen, oda ne történjen baj, míg ő leereszkedik a sötét mély üregbe.
Merena türelmetlenül toporzékolt az üreg bejárata előtt várva a klamárt.
-Vogon? Mi történik, mond már ? Mi van ott?- kérdezősködik szokásához híven, de nem jön válasz.
-Vogon?Vogon! ...Oké lemegyek.~ Fuj, ez nem megy... de ,de menni fog.~ tanakodott magában majd becsukta szemét és leereszkedett az üregbe. Földet érvén kinyitotta szemeit , mik megint furán élénk  zölden világítottak . A földön megpillantotta a kisembert, ahogy ott feküdt jajgatva s Vogont ,aki szintén ott feküdt kábultan.
-Vogon!- kiáltotta majd lehajolt hozzá megragadta vállánál fogva és rázni kezdte mondván:
- Vogon térj magadhoz.- majd benyúlt zsákjába elővett egy üvegcsét (amit még tegnap este készített gyógyfüveiből ) és Vogon orra alád dugta. Az üvegcséből fura vékony lilás füst szálldogált ki, aminek hatására Vogonnak vissza kellet nyernie eszméletét.

A hozzászólást Merena Estwick összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2014-01-05, 3:59 pm-kor.
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 9:11 pm

A kis ember dühösen ordítozott tovább.
-Kifelé! Ki innen! -és nem csak kiabált, de a bot végével Merenát is próbálta elérni és megütni, ahol csak tudja.
Vogon már éledezett, mikor a kedves hölgy sikeresen kitisztította az elméjét, csupán a fején lévő púp emlékeztetett a találkozásra a bottal. Nem gondolkodott túl sokat, mi történt, jól emlékezett rá. Már ugrott is a törpére, hogy elvegye a botját.
-Ereszd el! -hangja minden volt, ami nem kedvesség- Nem hallod ereszd el!
-El innen! Semmi keresni valótok itt. Áááá... -a házigazda fájdalma nem csak az odút töltötte be, de ha van fülük, a környező fák is jól hallhatták.- Eltörted a csuklómat!
-Add ide! -mondta ellentmondást nem tűrően és még mindig a másik kezét és a botot tekergetve a Beebebrox- Ereszd el! Add ide!
-Mi csinálsz az istenekre! Te teljesen őrült vagy. Ááááúúú... -ahogy a bottal próbálta megütni a hátán térdepelő alakot hangjuk elnyomta a csatazajt- Mi az ördögöt akarsz a botommal.
-Nincs jogod megütni minket.
-Nektek meg nincs jogotok betörni ide. Nesze neked! Nesze! -a harcias teremtést sem kellet félteni, ahogy azt sem, aki bejött hozzá megnézni, hogy minden rendben van-e.
-Ereszd el, Te! Add ide! Eltöröm az ujjadat, ha nem engeded el.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 15 Icon_minitime

Déli-dombság
Vissza az elejére 
15 / 23 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 23  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Déli szeglet-
Ugrás: