LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Déli-dombság

Go down 
+36
Kain Namelyr
Hossin
Kroloth Naelgrath
Alamaise
Blasio
Ryn von Samok
Tinia Loel
Vogon Beebebrox
Merena Estwick
Ilián Radomer Congrand
Regélő
Kockázó
Arash N'gobo
Wyerre von Morhan
Fela Husani
Liz von Dysart
Nawarean
Csatabáró Mordon
Erulassë Druindar
Kesa Klensbane
Cloud Revan's
Al'Eron Ryden Savion
Roober
Silarona
Helen Hoa
Lysanor Eweny
Darthys Indoril
Ariette
Lyn Zanírdûr
Mitsuko Midnight
Gylnar Radek
Alasea Nuryen
Thaloma
Hisame
Aurora
Mesélő
40 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Next
SzerzőÜzenet
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1708

Character sheet
Nép: Kísértetek

Déli-dombság - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-12, 4:48 pm

* Elnevetem magam a válaszon majd eltűnik az illúzió amit megalkottam. S lassan elfújja a szél, s én Shugara tekintek.
- Nem szégyenlem, a pecsét szamomra egy ajándék. Hisz elfogadott ha másnak nem is de legalább csatlósaként szolgálhatok soraiban....
* Ökölbe szorítom kezem.
- De az biztos... Ha megszerzem azt az erőt... Ami elég lesz hozzá, hogy legyőzzem, egy pillanatig se fogok habozni azon, hogy életben hagyjam... Szóval Shuga, ha diadalt is aratok az ő ügye mellett fogok harcolni. Habár elég vért láttam már, de érte ismét ölni fogok... Az istenek, nem tekintenek minket eszköznek, ők életet adtak s hagyják had használjuk ahogy jól esik... Viszont mikor elszámolás lesz, bizonyára egész eddigi létem egyetlen pozitív dolga az lesz, hogy téged még csak meg se próbáltalak megölni.... Érdekes egy figura vagy Shuga... Ha véget ér ez a háború elviszlek megkeresni azokat a kavicsokat amelyeket oly nagyon áhítasz... Addig is éld túl valahogy... És kerüld el a hegyeket nem szívesen vágatnám le a fejed a helyéről, viszont induljunk tovább... Nem időzhetünk itt egész nap.
* Majd felkerekedtem s elindultam északnak remélhetőleg Shugaval az oldalamon.
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 1047
Életkor : 45

Character sheet
Nép: Mágusok

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-12, 7:27 pm

Hossin arca furán mutat az őszinteség úgy tűnik az álcáját és a merev tartását leengedte.
Egy pillanatra megfeszül majd elernyed, érdekes látvány egy szellemtől akinek nincsenek "érzései".
Elvigyorodom, és felállok, majd némi energiát viszek a kezembe hogy hátba verhessem, hisz egy szellemet elég nehéz ezzel a gesztussal megörvendeztetni egyébként, mit nehéz lehetetlen.
Szóval hátba vertem, és rátértem a következő dologra.
És most merre tovább?
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-12, 11:10 pm

* Ahogy suga keze a hátamhoz ér kicsit meglepődök rajta, nem gondoltam volna, hogy ez eszébe jutna bárkinek is. De egy biztos jól esett. Majd a kérdésre is választ kéne adnom. De még előtte elgondolkozok rajta mi is lenne a megfelelő úticél, s egy pár pillanattal később meg is válaszolom neki ezt.
- Én Sendel felé tartok, van ott egy kis elintézni valóm. Viszont az már meglehetősen közel van a háborúhoz. Szóval ha nem tartasz velem megértem, s te merre tovább?
* Nézek kérdőn a magusra.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-12, 11:25 pm

Sendel nekem is útba esik van ott egy találkozóm valakivel. Szóval addig mehetünk közösen aztán elválunk. a közelében.
Van egy kis találkám egy régi baráttal, aki egy kicsit hiányzik, ahogy a száját jártatja és idegesen reagál a dolgaimra. Erre a gondolatra elmosolyodok, remélem nem felejtett el.
Szóval addig még rengeteg dolgot átbeszélhetünk a háborút addig felejtsük el.

Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-13, 12:11 am

* Érdeklődő tekintettel nézek a mágusra, vajon ki az akivel ott tart találkozót. A legutóbbi találkozónál sendel városát ellepték egy idegen világból érkezett rovarsereg. Akik nem éppen mondhatóak könnyű esetnek.
- Értem, szóval egy barát... Abból jó ha akad a mai világban kevesen vannak és többsége akar is valamit a másiktól. Csak az különbözteti meg egymástól őket, hogy az egyikre számíthatsz míg a másik elfut ha bajban vagy. Nekem is van egy barátom aki most eppen igazgatja az embereimet, habár nem teljesen értem a hozzá állását viszont tudom, hogy hű marad hozzám. Elvégre életet kínáltam neki a biztos halál helyett.
* Majd bolintok egyet.
- Bizony rengeteg dolog lehet amiről beszélhetünk. Kérdezz bátran s ha nem ütközik bele a terveimbe válaszolni is fogok. Egyértelműen nem adok ki olyan információt amit az ellenségeim kezébe kerülve végzetes következményeket hoz magával.
* Elég hosszú út van Előttünk s mögöttünk alig egy napnyi járóföld. Ez az út ezzel a tempóval napokig is el fog tartani.
- Mit szólnál ha szereznénk egy lovat. Mégis csak gyorsabb lenne az út. Vannak itt eldugott kis tanyák, s nekem nem esik túlzottan nehezemre elkötni egyet... A ló Sosem árthat, főleg ha menekülnöd kell. S mégis csak kíméletesebb rád nézve az ücsörgés, ha nekem nem is esik nehezemre melletted lebegni.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-13, 1:00 am

Értem, szóval egy barát... Abból jó ha akad a mai világban kevesen vannak és többsége akar is valamit a másiktól.
Akarni a másiktól, hm most megfogtál szívem szerint kitekerném a nyakát, de valószínű hogy mire oda érnék hogy megszorítsam egész más dolog lenne belőle.
Vigyorodom el, pár emlékre gondolva. Majd a hátas problémára kezdek koncentrálni, ez sem utolsó felvetés.
Azt mondod lopjunk lovat? Nem is rossz ötlet most a vásárlás meg a többi hercehurca csak gond lenne
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-13, 8:25 am

*Köhhentek kettőt majd rápillantok Shugára.
- Nem hiszem, hogy tolvajlásnak kéne mondanunk, csupán nevezzük úgy, hogy nem önszántukból de segítenek egy megfáradt utazónak. És fogalmazzunk úgy hogy kölcsön adják egy határozatlan időre, hátas jószágukat. Ugye mennyivel szebben hangzik. Ez a föld csupa szeretet és tisztesség. Mindenkiben ott a jó szándék, csak elő kell belőle hozni. Ha akarja ha nem... Nos mivel egyedül sokkalta gyorsabban fogok haladni, ezért maradj itt... Úgy fél óra óra lehet míg vissza érek.
*S kicsit körbe nézek, s rámutatok egy magányosan álldogáló fára.
- Ott fogunk találkozni. S ha megengeded el is indulok, addig meg... fogjál pockot vagy nem tudom mennyire vagy kényes az ételre... Egy ekkora dombságon biztos találsz kisállatokat magadnak....
*Azzal ha Shuga bele egyezik én útnak indulok, ha nem kell tartanom egy emberi tempót sokkalta gyorsabban képes vagyok oda érni ahova szeretnék. Viszont mágiám már igen csak apadóban van ezért nem használom csupán szellemi adottságaimnak ereje kell ahhoz hogy egy tanyát úgy fél órányira tőlünk megközelítsek.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-13, 10:35 am

Ugyan nem értem miért kéne nekem mezei patkánnyal jól laknom, van bőven élelem mindenfele csak, meg kell találni de Hossinra hagyom a dolgot a távolság jobban aggaszt de ez meg legyen a saját khm problémám.
Ott fogunk találkozni. S ha megengeded el is indulok, addig meg... fogjál pockot vagy nem tudom mennyire vagy kényes az ételre... Egy ekkora dombságon biztos találsz kisállatokat magadnak...
Nézek a mutatott fára nincs mesze de a pockot akkor se vágom, na mindegy.
Rendben ott várlak aztán mehetünk tovább
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-13, 10:53 am

* Alig fél óra után meg is érkeztem a tanyára. Szellemként elég egyszerű besurranni akarhova is. Három jószág állt a pajtában, az egyik elég jó erőben volt s ami még meglepőbb volt megérezte a jelenlétem s kissé ideges lett. Szellemként a legbecsesebb erényem hogy képes vagyok megszállni az élőket s ez alól ez a ló se volt kivétel. A pajta ajtaja kicsapodott s én mint táltos paripa rontottam ki azon. A kerítés nem volt túl magas egy enyhe kis mágiát kellett csupán használnom hogy at tudjam ugorni. Majd oly gyorsan szaladtam ahogy csak bírtam, s azután már csak bottal űzhette a nyomom a gazda. Kicsit tovább tartott az út mint számoltam de a megbeszélt helyhez érve meg is pillantom Shugát. Majd Közelebb baktatok hozzá. S csak nézem őt, s várok rá mit felel.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-13, 11:46 am

Nem felejtettél egy apróságot? Nézek rá kérdőn, majd azért megmutatom a füleimen levő hiányosságokat, tuti észre veszi hogy nem vagyok egy szőrén megülő fajta.
Lehajtom a fejem de most ezt hogy magyarázzam meg egy szellemnek na mindegy rövid töprengés után némi mágia segítségével, pár ruhadarabomból kitűnő lószerszámokat készítek. Majd a lovat felnyergelem, még viccnek is rossz ezt így végig gondolni de ahogy a mondás tartja ajándék lónak ne nézd a fogát.
Mindegy jó lesz amint végzek a lóval mehetünk is, az út alatt tarthatsz nekem egy viszonylag rövidített történelem leckét mert ahogy elnézlek sok mindent átélhettél személyesen is .
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-13, 12:03 pm

*Ahogy megszólal kiszólok a lóból.
- Mennyire nehéz veled...
*Majd ahogy elindulunk kér egy kis történelem leckét, amin elmosolyodok egy kicsit.
- Mégis miről szeretnél hallani... Az elmúlt pár száz év békéjéről... Leginkább semmi nem történt az éjhasadéki csata után az élet csak csordogált a maga medrében. S ami izgatóbb az a jelen, mert most ismét csak történelmet írunk. Bár nem is olyan rég felfedeztünk egy új kontinenst... Az sem volt semmi, Vadalant bizonyára hallottál róla... Istenek csibészsége volt talán, hogy eddig nem találtak rá. Gondolom jó okkal... Azaz érzésem van, hogy ott kellene kutakodnom azután az erő után. Hisz amit ennyire elrejtenek annak oka kell hogy legyen...

A hozzászólást Hossin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-05-18, 7:11 am-kor.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-13, 12:42 pm

Esélyes hogy igazad van, már megint
Hagyom rá a dolgot, drága jó mesterem is sűrűn emlegette, hogy fel kéne akasztani engem annyira kiborítom őt. De ezt nem hozom szóba.
Igazából a hasadék csata érdekelne mert a béke mindig unalmas és hamis, mert a békére mindenki úgy emlékszik ahogy épp megélte, plusz elég kevesen beszélhetnek róla.
Vigyorodom el, és fürkészően nézek Hossinra.
Érdekelne a sárkányok szemszögéből mert a rövid életű embereké elégé elterjedt, és gyanítom itt ott lukas mint általában az élők viselt dolgai. Nem mintha nem hiném el a történelem eseményeit de nem biztos hogy minden úgy történt ahogy azt megörökítették.
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-14, 6:29 am

* Shugát hallgatva elgondolkozok hisz akkor én is az emberek sorait bővítettem. Majd egy nehéz lélegzet hagyja el ajkaimat.
- Én sem tudok többet mint más, talán egy apró kis cseppel. A hasadékba úgy kerültek be, hogy egy szerelmet aldoztak fel. Pletyka vagy sem az emberi konokság az ami szét szakitott egy párt. S csupán a szerencse volt midőn a lányt rávették, hogy árulja el a férfi bizalmát magát és a szerelmet. S nem tudom mi volt az a varázslat de biztos vagyok benne, hogy az a lány Aznap mindenét feláldozta ezekért a gyarló emberekért. Ha jól tudom nimfa volt az illető, de ezeknek sose jártam utána az akkori idők pletykái azok amiket elmondhatok neked se több se kevesebb.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-14, 1:42 pm

Hát ez is érdekesnek tűnik noha, keveslem az információt, de úgy látszik ez amit mindenki ismer.
Amúgy biztos vagyok benne hogy van még valami a történetek mögött morfondírozok. De hamarosan újabb kérdésekkel fogom bombázni de most valahogy a töprengés került előtérbe. Gyakorlatilag utunk elég csendes. A történelem lecke még ha csak ennyi is hasznosnak tűnik. De már az előttem álló események is érdekesnek tűnnek Hossin tanácsa a távolmaradásról sem kevésbé hasznos de nem tehetem. Olyan személyek hívtak akiknek sokkal tartozom nem hagyhatom cserben őket.
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-17, 10:39 am

*A magust figyelem aki Továbbra is többet lát a dolgokban mint valójában van bennük.
- Túl sokat gondolsz bele egy olyan dologba amiben nem volt semmi több, mint a vak szerencse, ármánykodás és árulás. Ez mind ami a háttérben volt, saját szememmel láttam elesni Lanurt, s a frontvonalban voltam mikor a sárkányok elbuktak. Csupán a szerencse semmi több... No meg persze az istenek is nekik kedveztek.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-27, 7:58 pm

Esélyes hogy megint csak igazad van túl sok ostobaság került már az utamba, de engem a kíváncsiság éltet. Meg az hogy lássak másokat zavarba jönni. Vigyorodom el, de az mindegy is hamarosan amúgy is Sendel-hez érünk, ezt meg is említem Hossinak.
Viszont hamar, elérjük ulticélunk. Bár utálom a lovakat de hasznosak. Kicsit belemerült a múltba de biztos van oka noha ehhez is egy fajta érzelem kéne no-de ki tudja mi van egy szellem tudatában.
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-29, 7:57 am

*A ló feje csak billeg előre (Főadmin mondta a lóban kell lejátszanom a játékot), majd ki is szólok a ló belsejéből.
- Meglehet, sokszor fordul elő hogy igazam van de pont ennyiszer nincs is. Zavartság és káosz ezt a kort legjobban ezekkel a szavakkal lehet leírni. S igaz Sendel csupán egy napra van eme lóval. S talán itt az ideje elválnunk. Amerre most én megyek, neked nem lenne hozzá képességed, hogy velem tarts.
*Habár szívesen elhagynam a lovat még testében kell maradnom.
- Örülök, hogy találkoztunk Shuga a kíváncsi... Járj szerencsével s óvatos legyél. Istenek óvják az utadat. Bocsáss meg, de még egy ideig a lóban kell maradnom. A szellemlét hátrányai ugyebár....
*Majd egy enyhe meghajlás után, s ha Shuga nem mond jelentős dolgot a lóban tova kocogok Sendel felé
/Köszönöm a játékot/

A hozzászólást Hossin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-05-31, 9:23 am-kor.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-05-29, 8:51 pm

- Meglehet, sokszor fordul elő hogy igazam van de pont ennyiszer nincs is. Zavartság és káosz ezt a kort legjobban ezekkel a szavakkal lehet leírni. S igaz Sendel csupán egy napra van eme lóval. S talán itt az ideje elválnunk. Amerre most én megyek, neked nem lenne hozzá képességed, hogy velem tarts. Valahogy éreztem hogy ez lesz bár nem ért meglepetésként a Birodalmi sereg se díjazná ha egy szellemmel együtt érkeznék meg.
~Azt azért észre vetted hogy erősen le néz minket?~
~Teljesen mindegy neki is vannak fura dolgai nekem is, többek közt te aki az elmúlt fél évben egyre többet szólsz bele az életembe.
-Nem állok utadba ha távozol hát menj békével, a többit meg majd Ritalea elrendezi.
~Vagy nem. Vigyorodom el. És bólintok Hossin felé aki kifakul.

// Én is köszönöm szépen //
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-06-17, 1:33 am

1.küldetés - Veszély:
Kellemes délután van, pihenek mesterem elhagyott erdei házikójában. Az elmúlt pár napom pihenéssel és tanulással telt, pontosabban ismétléssel. Hisz néha muszáj az alapokat újra és újra átismételni. Eh, megmozdulni sincs kedvem, nem jutottam közelebb sem a mesteremhez sem a valóság mögé való belátáshoz, valamiért csak az istenek és esetleg néhány öröklétű juthatott hozzá. Természetesen nekem ez még nem megy, igaz többet látok, mint egy átlagos ember, de egy erősebb mágushoz képest kevesebbet, bár az is lehet, hogy tévedek. Belemélyedek kicsit hátha jobban megértem az öreg írásait, de lehet, hogy a birodalmi mágusoknál kellene jobban körül néznem, de oda csak engedéllyel és kapcsolattal lehet be jutni. Ami nekem mostanában elég kevés van.
-Éhes vagyok, együnk valamit- majd neki állok valami ételt össze ütni, még jó hogy hoztam magammal különben felkopna az állam és az elmúlt pár nap éhezés mellet, semmi fejlődés nem lenne csak éhen haltam volna. No, mindegy együnk aztán kezdjünk hozzá a gyakorláshoz.
A reggelin gyorsan túl estem, mivel a könyv még jobban érdekelt hisz újabb rúnákhoz férek már hozzá, így növelhetem varázslataim erejét.
-Mégis mire készülsz? Edzeni? Segítsek?
-Kihagyom kösz, de levegőzhetsz, ha akarsz.
-Nagyon kegyes vagy kiengedsz sétálni, mint valami koszos korcsot.
-Fogd be és segíts az edzésemben, mert neked elégé megy ez a nyüves testmágia, nekem viszont a méretnövesztésnél többet nem sikerült ki hoznom belőle.
-És erről ki is tehet? Ott vannak, a fejedben a rúnák használd őket és kísérletez. Persze ha párbajozni szeretnél, benne vagyok. De egy hozzád hasonló gyenge korcs nekem nem ellenfél.
-Emlékeztetlek hogy mostanában te se vagy csúcson kicsit elpuhultál gyúrhatnál …
-Fogd be emberke én egy halhatatlan entitás vagyok hozzád képest, szóval több tisztelet vagy elzárom minden erődet, és leshetsz, mint az a bizonyos borjú… Amúgy vendégeink vannak, fogadd őket, ahogy illik, pusztítsd el mindet.
Ebben a pillanatban 3 nyílvessző csapódik a ház falába és az idióta másik felem szimplán kilép és besétál reggelizni. Ezért még kinyírom az biztos, de elő szőr vegyük listába az ellenfeleket. A támadók arcán rökönyt látok és ez nekem kedvez, és mivel távol vannak ideje kipróbálni pár varázslatot.
-Talpa pyrobolous.- És repülnek az emberek szanaszét, időközben újabb nyílvesszők indultak útnak, de megálltak a szemem a szívem és a torkom előtt. Az ajtóban én állok és az erdő felé nézek a keze fent és a mutató újai nemet jeleznek és ő is varázslatba kezd, némileg több erőt visz bele, mint én, de még így is érzem az erőkülönbséget köztünk.
-Gravitas pyrobolus.- És bedobja az íjászok közé kik a fák közt kerestek rejtőzésre alkalmas helyet, pechjükre a varázslat összerántotta őket és a fákat is, amin rejtőztek, majd útjára engedtünk egy újabbat a gravitációs varázslatból egyenesen az elsőbe, ami az ott levőkre immár halálos hatással volt. A fa hús gömböt a tisztásra hoztuk pontosan a fekvő és a társaik halálsikolyainak hatása alatt levő harcosok elé tettük. Némi szinpadiasággal neki dőltünk a gömbnek, és türelmesen néztük a rettegő arcukat félelmük íze teljesen elöntötte érzékeinket, mint a mákony, amit egyes alkimisták kevernek ki amolyan függőknek, mint én.
-Szóval elmondjátok nekem ki küldött és miért, és esetleg azt, aki válaszol, életben hagyom. - előre dőlök a harcos irányába, kezemben egy alig 10 centis homok, kő és földgömb van, ami egyre gyorsabban forog, míg lassan olyan hatása lesz, mintha folyékony lenne. Pedig nem az, elemi mágia és az alkímia kombinációja ez a drága elegy, ami higanyszerű anyagot hozott létre a 3 különböző elemből áll össze és elégé kellemetlenül lemarja az áldozat bőrét, mint a sav pedig csak némi föld és salak alkotja. A zsoldos rettegve nézi a kezemben lévő gömböt, hogy vajon mire is jó, hát demonstrálom neki. Lecsapok a mellettem levő hulla halomra és egy elég szép darabot kihasítok belőlük.
-Ne őljön meg minket- kezd bele a rizsába, ami minket elégé felbosszant- mi azt hittük a vén szemétláda tért vissza, így a főnökünk küldött, hogy verjük ki belőle a pénzét és némi kamatot. Azt senki nem mondta, hogy egy démon szállta meg a házát nem akarunk, ártani önnek kérem, engedjen el minket…
-Ti ártani nekem? Nem vagytok ahhoz kicsit kevesen? –hajolok bele az arcába, a félelme íze meg korgatja a gyomrom és legszívesebben elharapnám a torkát, de máshogy döntök. - Elegem van, belőletek unalmasak vagytok és még meg is éheztem válasszatok kit egyek meg a többiek elmehetnek.
Mindenki a fecsegőre mutat, ami lássuk be nem szép dolog tőlük, és máris elfelejtették, mint mondtam az elején. No, mindegy a figurát elnyeli a föld, a társai a rémülettől elrohannak az erdő irányába, és én végzek velük is.
-Saxum stis- egy rakás mocsok a sziklákra felnyársalva haláluk gyors volt és kegyetlen, a föld alól előrántom a szerencsétlent és megigazítom, a ruháját leporolom, majd az arcom hüllőszerűre változtatom. Amitől maga alávizel a féreg, végig nyalom a nyakát és a verejtéke íze tényleg csábító, hogy szétharapjam, de az ígéret az ígéret.
-Ahogy megígértem ember, aki válaszol a kérdésemre életben marad, a társaid hibáztak és önzőek voltak így elemésztem őket te mehetsz, de ne az erdő felé, mert ott esetleg baleset ér, használd az ösvényt az biztonságos. Még egy kérdés mielőtt távozol. Ki a főnökötök, időszerű meglátogatnom őt is némi információért.
A főnök a kikötői banda feje a nevét nem tudjuk mi is csak egy sikátorlakótól kaptuk a munkát.
Csendben emésztem a hallottakat hátba veregetem és körül nézek, a látvány pocsék mindenhol hullák és én odabent tombolok hogy ezt meglehetett volna oldani másképp is. Majd figyelmen kívül hagyva, eltakarítom a szemetet, és megvárom, amíg távozik az egyetlen támadó, és felkészülök egy újabb beszélgetésre magammal. Ahogy körül nézek, csak pár fa hiánya mutatja a harcot meg némi vér, amit a föld gyorsan el nyel. Majd ültetek pár fát ha eszembe jut mielőtt távozom.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 2045
Életkor : 743
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-19, 9:56 am

// Ezana Smile és a sárkánylakoma//

*A különös sárkánnyal történt találkozást követően az arany sárkány odabent nem leli az áruló Ohen nyomát. Nincs oka különösebben arra, hogy a városban maradjon. Távolról kerüli a helyi katonákat, kik talán még felismernék, s hírét vinnék az egyik kalandornak Taris kapitány elé, aki segített a láz megszüntetésében.
Namelyr nem kíván efféle dolgokkal foglalkozni, s már csak azért sem, mert Fáfnirtól tudja, a sárkányok már mindenhol jelen vannak.
Ő pedig szívesebben kerülné el a Furiához hűeket. Épp elég vadásszal találkozott már eddig is, s ha úgy vesszük minden újabb sárkány potenciális veszélyt jelent számára.
A városból viszonylag könnyedén kijut, s aztán az első erdőbe be is veszi magát.
Esze ágában sincs mutatkozni.
Bár délidőben jár, s a környező erdők árnyékában is kellemes meleg van a világ ezen fertályán, most is viseli némileg viseltes fekete bőrkabátját.
Hasonló színű csizmáját is meglepte már a por, s fekete nadrágjában is jó idő van.
Itt, az erdőben, ahol már nem látja több száz kétlábú fakó arcát, s éjsötét szemeit, hátraköti fekete haját, hogy ne melegítse annyira.
Paranoiája most sem hagyja cserben, nem veszi fel sárkány alakját, azonban megkorduló gyomra, s az előtte ijedten megdermedő őzsuta megjelenése megpecsételi a következő pillanatokat.
A leggyorsabb, mit bevethet e pillanatban, míg a szagától, s a rémülettől dermedt préda futásnak eredne, egy tűzgömb. A levegőbe szökellő állatnak a hátsó lábát találja el, s az panaszos sírással zuhan vissza a földre.
Az arany sárkány sem tétlenkedik ez alatt, s tőrét rántja, miközben mozgásba lendül.
Rohanva éri el a három lábra, állásba vergődő őzet, s átkarolva annak testét, saját lendületével már ismét a földre dönti. A rúgkapáló lényt átfordítja, hogy hátával felé legyen, s a következő pillanatban nyaki ütőerébe mélyeszti tőrének hideg pengéjét.
Kiengedi vérét, s az állat csakhamar ki is szenved. Kain megtörli egy ronggyal a pengét, s elteszi, majd alkarjával már szája mellől törli le a rácsapódott vért.
Túl közel van a kétlábúak városához, hogy feltűnés nélkül, sárkányként fogyaszthassa el, így marad lehetőségnek a sütés.*

a mindenség tengerén."
Ezana Firri
Föld nimfa - Alonida nimfa

Hozzászólások száma : 35
Életkor : 281
Munkahely : Természet

Character sheet
Nép: Nimfák

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-19, 10:42 am

// Ezana és a sárkánylakoma//

Hosszú ideje bóklászik magányosan, miközben előtte a cél lebeg, vagyis elérni a közeli települést. Útközben éhségét pár gombával, meg különböző ehető bogyóval szünteti meg. Ritkán vesz magához állati húst, mert egyszerűen tiszteletben tartja azokat. Tudja jól, hogy vannak mohó népségek Lanurián, akik képesek halom számra ölni, hogy jólétüket biztosítsák. A saját gondolatainak világában evez, mikor  a közelben panaszos őz sírására rezzen össze. Nem kell sok idő ahhoz, hogy futásnak eredjen, mezítláb. Ő azon nimfák egyike, aki csak akkor húzza a lábára a cipellőt, ha olyan díszes helyre kell menni. Ráadásul a cipő talpa gyorsan kopik, emellett egyes esetekben kimondhatatlanul rosszul esik a lábának a cipőjének kialakítása. Mindenesetre a gyors futás után hamarosan megérkezik az állathoz, s ekkor pillantja meg az ismeretlent. Kicsit felfordul a gyomra a látványon, s tán fel is sikoltana, ha annyira ijedős lenne. Ehelyett földbe gyökerezett lábakkal áll a helyén, s nézi az ismeretlen mozdulatait.
~ Ez undorító, menj már innen el, mert még észrevesz téged! ~ szól a belső hangja, ám hiába fogja fel azoknak jelentőségét, mert továbbra is ott van, ahol megállt. Rajta leginkább egy növényi rostokból álló tunika van, ami kékre van festve, ám az öv része smaragd színben pompázik. Alul egy hozzá illő nadrág tartozik. Mivel szabómester készítette neki, így kellemes látványt nyújt benne, mintha csak rá öntötték volna. Van egy szütyője az oldalán, míg átellenben egy tőr pihen a tokjában. A nimfa kezében ott a saruja. Már percnél több ideje ott szobrozik, mikor végre elindul, de az alak felé. A szép íriszei metszőn néznek rá a gyilkosra, hátha ezzel elér nála valamit. Egy pontnál tovább nem megy közelebb, ami egészen pontosan öt lépés a férfi mértékével mérve.
- Mindig csak a pusztítás! – ad hangot felháborodottságának, mert egy nimfának nem könnyű szemet hunyni a természet ilyen fajta állatias leigázásán. Önkénytelenül a idomai alatt karba fonja mindkét kezét, majd várakozik.

A hozzászólást Ezana Firri összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-08-19, 11:14 am-kor.
https://newagelanuria.hungarianforum.net/t643-ezana-firri-eletkon
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-19, 11:06 am

//Ezana és a sárkánylakoma//

*Hogy a kétlábú úgy közelítette meg, amit nem vett észre, talán aggodalomra adna okot egy áruló számára, akit bármikor megtámadhat egy vadász, kit épp saját fajtája küldött utána.
Azonban Kainnak ebben az esetben paranoiája szólal meg vészcsengőként. Hideg, fekete szemeit a hozzá közeledő nimfára emeli. Látszólag érdektelenül futnak végig a formás idomokon, mielőtt megállnának a metsző pillantásban.
Ez a nőszemély teljesen más, mint amilyen Silarona, vagy Lysanor. Érződik rajta Izra isten teremtésének hatása.
Éppoly vonzó, mint minden nimfa, különös, természetes szépségét felháborodottsága, alakjának formásságát pedig tartása emeli ki.
Fakó arcára nem enged érzelmet, sem bosszúságot, hogy meglátták, sem azon, hogy ilyen közel jutattak hozzá, csak mert a háta mögül fújt a szél, sem azért, mert a nő beleüti az orrát az ő dolgába.
Éhes volt, prédára lelt és levadászta, mint minden normális sárkány. Paranoiájának köszönhetően éppenséggel úgy, mint egy közel sem kulturált kétlábú tenné. Abban már biztos, hogy nem egy sárkánnyal van dolga, a nimfát körüllengő, még öt lépésről is érzékelhető illat elárulja.
Neki ennyi bőven elég.*
- Északabbra jóval nagyobb pusztításra lelhetsz a háborúban, ha érdekel.
*Veti oda hidegen a nőnek. Érzékelte a nemtetszést, de részéről is él egyfajta megvetés azok felé, akik egy állat életét többre tartják, mint a vadászét, aki elejti, s nem kedve, hanem éhsége csillapítására.
Minden esetre kabátjának szélét hátrébb lendíti, kivillantva, mintegy véletlenül narancsköves kardmarkolatát.
Nem kíván harcolni a nővel, ám ha azon múlik, hogy éhes marad-e, vagy megharagszik rá Izra egyik gyermeke, hát legyen! Túléli a rosszalló hangnemet és a metsző pillantást is.
A kabát zsebében talál zsineget, s a tőre jó szolgálatot tesz majd, ha a nyárshoz erősebb ágakat kell letörnie, illetve megfaragnia. Némi fűszer is akad még, bár nagyon fog hiányozni egy adag bor, amellyel jobb ízt adhatna a húsnak. Be kell érnie azzal, ami nála van, és amit talál a környéken.
Előbb azonban a nővel kell zöldágra vergődnie.
Ha netalán még nem szólalt meg, megjegyzi neki, éppoly hidegen, int előzőleg invitálását.*
- Ha éhes vagy, jut neked is.

a mindenség tengerén."
Ezana Firri

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-19, 12:09 pm

Érzékeli a másik vizslató tekintetét, amitől kirázza a hideg. Természetesen nem kerüli el figyelmét, hogy először máshol pihent meg az idegen szeme. Eza nem tagadja szépségét, sőt annak tudatában cselekszik mindig. A két szempár találkozik az éter egyik pontján, majd láthatatlanul egymásnak feszülnek, mint két birkózó férfi. Az előtte levőt méregeti, mint az árút a piacon, s azon töpreng, hogy milyen szerzettel sodorta őt össze a sors. Azt már látja, hogy miként öl, ami igazából aggodalomra okod ad.
- Nem szeretem a vérengzést. – közli a másikkal ezt a tényt, s hangneme olyan, mint az éjszakában a hideg eső. A másik mozdulata nyomán óvatosan hátrébb lép kettőt, miközben az íriszei megpillantják a narancsköves kardmarkolatot. az élettelen fémnek a puszta gondolata felkavaró, egyben vérlázító a számára. Az öregektől sokat hallott arról, hogy azzal szokták az egyes személyek elvenni mások életét. Kivéreztetik őket egy súlyos seben keresztül, mint ha csak állatok lennének. A gyomra rögtön összeszorul a nimfának, ám észlelve a helyzet súlyosságát nagyobbakat kezd el lélegezni. Abban reménykedik, hogy lenyugszik s talán megtalálja a közös hangot az idegennel. Sokáig nem jön ki ajkain szó, így hallja a másik hívását a táplálkozásra.
- Úgy vélem, kihagynám – válaszol Eza a férfinek, s inkább kettőt hátrébb lép. Jól látható a bájos arcának vonásain, hogy cseppet sem bízik meg a másikban. Megveti belül, annak ellenére, hogy fogalma sincs valójában kicsoda és miért tesz ilyeneket.
- Nem leszek a mocskos bűntársa – fejti ki érdekes gondolatát a Izra gyermeke, miközben a kemény külső mögött, imát mormol az elhunyt őzsutáért. Búcsúztatja, hiszen tudja többé már nem fog megmozdulni. Figyelemmel kíséri a másik ténykedését, ha nem zavarja el onnan. Kíváncsi, hogy megtiszteli-e az elejtett vadat valami rituálé keretében? Vagy nem foglakozik ilyen apróságokkal. Idő közben egyik lábáról a másikra helyezi súlypontját.
- Miért háborgatod a vidék nyugalmát vad természeteddel? – szögezi a másikhoz a kérdést, mert érzi jól a természet nem tetsző szavát.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-19, 12:39 pm

*A nő szava nem mond újat, viselkedése már korábban elárulta nemtetszését. A sárkánynak azonban teljesen természetes, hogy elejt egy vadat, majd azt elfogyasztja.
A kard markolatának látványára a nimfa természetes mozdulattal válaszol, olyannal, amit a sok harchoz szokott arany sárkány már nem is várt.
Mindazonáltal arcára nem ül ki elégedettség. Óvatos inkább, hiszen az elmúlt hét évszázad folyamán nagyon sokféle csapdával találkozott már, s néha csupán a végzet istennőjének kegyén múlhatott, hogy élve keveredett ki belőle.
Találkozott már nimfával, ki karddal és mágiával is küzdött a csatában, s ez a mostani találkozás talán inkább közelít számára egy harcot kerülő nimfáéhoz.
A meghívást visszautasítja, amivel különösebben nem törődik Kain. Számára a biztonság elsődleges, talán még az étkezéssel szemben is. Azonban ez a nimfa még nem tűnik fenyegetőnek számára.
Csak örökös óvatossága, s készenléte okozza számára azt, hogy még mindig szemmel tartja.
Akkor is, amikor nem sokkal később elindul, hogy a környező fák alól ágakat, gallyakat gyűjtsön.
Úgy helyezkedik, hogy a nimfát és a prédát is szemmel tarthassa.
Nem mond imát az őzért, számára ez az istenek ajándéka, melyet természete szerint vett el.
Még csak vállat sem ránt a „bűntárs” megjegyzésre. Elvégre senkije neki ez a kétlábú, s így a legkevésbé sem izgatja véleménye az állat elejtéséről.
Az összegyűjtött ágak ott hevernek már a tetem mellett. Köveket ugyan nem talált, de a föld is megteszi, ha körbe akarja bástyázni a tüzet.*
- Épp annyira háborgatom, amennyire egy oroszlán, vagy egy farkas teszi. Ételért vadásztam és megeszem a zsákmányt.
*Ejti ki hidegen, de magától értetődő természetességgel a választ száján. Sötét pillantását eközben egyenesen a nimfa tekintetébe fúrja.
Időszerű az állattal foglalkozni, hiszen ott fekszik még mindig. A suta combja ízletes, szaftos falatnak ígérkezik, az, amelyiket nem sütött meg tűzgömbbel. Ehhez első sorban tőrére lesz szüksége.*

a mindenség tengerén."
Ezana Firri

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-20, 5:31 am

A férfi szemmel tartja, mintha csak valami nagyon erős lény lenne. Az igazság az, hogy elsőre sosem folyamodik erőszakhoz, akkor jelenleg nem itt tartanának. Harcolnának életre és halálra, s kettejük közül valamelyikük a másik fölé kerekedne. Már belegondolni is fájdalmas. Elindul a férfi ágakért és gallyakért, így van alkalma eldönteni, hogy mennyire ért a természettel való éléshez. Követi, de a távolság kettejük között alig változik. Néha megfordul a fejében, hogy a föld erejét hívja segítségül, és azzal fedje el a kivérzett tetemet. Megtehetné, de tart az idegen dühétől, ezért óvatos. Izgalommal és feszültséggel telik meg a levegő, miközben arra vár, hogy hibát vagy fogást találjon az illetőn.
- Valóban? Az oroszlán, sem pedig a farkas nem öl ily kegyetlenséggel. Az állat nem véletlenül sírt úgy, s a fülem nem csal meg. Ehhez foghatót még sosem hallottam egy állat szájából kijönni. – veti oda a Szépség, mint éhezőnek a kenyeret, aztán egy ideig gondolkozik a következő beszédén. Úgy érzi, hogy fel kell világosítani a másikat, hogy ennek az állatnak a húsa valószínűleg nem fog ízletes lenni.
- Boldogtalan állat húsát ne edd, mert rossz ízű, és egyáltalán nem tápláló. – fejti ki Eza, mint ha valami bölcs javasasszony lenne, aki a fiatal tanítványt oktatja.
- Ettél már félelem ízű húst? Én igen, s egyik falat sem esett jól, hiába volt jól megfűszerezve és elkészítve. – magyarázza el a nimfa a különös alaknak. Egyértelműen a másik ellen dolgozik, amit egyértelműen volt alkalma megtapasztalni 273 év alatt. Mivel nincs tisztában a gyilkos korával, így úgy véli, hogy a másik nincs teljesen felvilágosítva a természet dolgaiból.
- S egyáltalán mindegyik részét meg fogod enni az állatnak, vagy hagysz itt magad után egy kicsit? – toldja meg az előző szavait ezzel a gondolattal Eza, miközben sóhajt egyet.
- De ha annyira jólesik neked az a hús, amit saját magadnak köszönhetsz, akkor edd meg. – beszéde vége elég keményen hangzik, mint ha csak egy kemény tárgy lenne. Megpillant tőle nem messze egy ehető növényt, így odasétál hozzá. Alaposan megvizsgálja, sőt meg is szagolja, azután az érettnek ítélt finomságot begyűjti. Előkerül nála a tőr, hogy egy pici munkával nekilásson falatozni, ám előtte elmormol Izrának egy imát a gondoskodásért.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-20, 7:36 am

- A kegyetlenség azt lett volna, ha hagyom szenvedni.
*Jelenti ki fagyosan a sárkány. Talán ezért sem kedvelte különösebben a nimfákat. Azt gondolja némelyik, hogy joga van mások életmódját meghatározni. Követi a nimfa, míg az ágakat gyűjti, s így könnyebbé teszi a megfigyelését is.
A maga részéről készenlétben van. Ismeri Riana történetét is, aki a háborúban tevékeny szerepet töltött be. Nem minden nimfa a béke követe, s ezt fejben is tartja.
Úgy gondolja, a nimfa sosem látott még négylábú ragadozót vadászni. A farkasok hordában támadják a prédát, s ha elfogták, úgy tépik szét. Az oroszlán sem tud egyből végezni vele, ha utoléri a menekülőt, mancsaival elüti a farát, s ezzel kerül a földre az állat. Ha elég ügyes a ragadozó, akkor utána jó esetben a nyakára fog rá, s megfojtja. Mindegyik félelemben múlik ki, s igen ritka az, hogy nincs eszmélni sem idejük, máris halottak.
Hétszáz év alatt, s társai vadászatai alkalmával volt ideje bőven szemlélni, hogyan történik a vadászat, egy préda elejtése, s számtalan vadat kóstolt is.
Valószínűleg a nimfával ellentétben. Számára az elejtett vadnak, melynek vérében tombol az adrenalin sokkal izgalmasabb az íze, mint annak, mely végelgyengülésben, s pusztult el.*
- Megnézném azt a vadat, mely boldogan adja életét a vadásznak. Nem ehettél túl sok húst életedben.
*Jegyzi meg, majd, mikor már a zsákmány mellé guggol.
Kulacsából leöblíti kezeit, majd tőrével bemetszést ejt az őz hasi oldalán, combjának hajlatában. Értő módon, mint ki sok ezredik alkalommal végzi a műveletet, metszi tovább az állat bőrét tőrével, s kanyarítja le a combot. Ám nem marad ennyiben, hamarosan, midőn a combot részben az utolsó inak által fogva hagyja, tőrével ügyesen elválasztja a bőrt a hasi oldalon, majd a hát felé le is választja a testről. Ehhez időnként a tőrt, időnként kezeinek erejét használja fel. Ezt teríti le aztán az őz mögé, s erre helyezi rá a combot, melyről le kívánja szedni a húst.
Ezidáig nem felel a nő kérdésére. Ott sertepertél a közelben, valami növényeket keres magának. Kain sosem értette, miért jó növényeken élni. Vérbeli ragadozóként fő tápláléka mindig is a friss, nyers, még meleg hús volt. Időnként megszemléli a hajlongó, a talajon könnyedén lépdel lényt, melynek járása kecses, szinte alig érinti a földet.
Amikor a hús már bőrtelen, előveszi a fűszereket. Az ágak gyűjtése közben fellelt fűszernövényeket is felhasználja, s bedörzsöli vele a húst.*
- Jó étvágyat!
*Morogja a nőnek, ha már a környezetében lát neki az evésnek. Ő bizony nem mond köszönetet Akahanának, a vadászat istennőjének. Volt lehetősége többször is személyesen találkozni vele, s nem érez semmiféle tiszteletet iránta. A tűz előkészítése következik majd.*

a mindenség tengerén."
Ezana Firri

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-21, 9:02 am

Egy darabig csendben hallgatja a férfi szavait, aztán megszólal, mert képtelen befogni a száját.
- S attól, hogy nem hagytad szenvedni fel sem merült benned a kérdés, hogy mi mindent okoztál ezzel? – veti fel a kérdést Eza, mert van olyan érzése, hogy a beszélgető társa csupán a felszínig gondol csak. A mély dolgokba bele sem gondol, hogy talán az őzsuta megölésével milyen károkat okoz, hiszen az kihat a természet rendjére. Nem sokkal ezen gondolatok után, újra szemével követi az alakot. Mikor a másik azt a kérdéskört veti fel, hogy nem evett életében sok húst, akkor nincs miért hazudnia.
- Valóban nem ettem sok húst, de zöldséget, gyümölcsöt és halat. Mégis így nézek ki! – teszi csípőjére a kezét a nimfa, miközben kihúzza magát. Az állat nyúzását nézi, ahogy az idegen a kezével dolgozik. Egy idő után elfordítja a fejét, csak azért, hogy egy újabb falat ennivalót egyen. Meglepődik, mikor az jó étvágyat kíván neki, ezért visszafordul a férfihez és fejével biccent. Az előtte álló nekilát tüzet rakni, így kíváncsian várja a végkifejletet. Eza sokkal gyorsabban elüti az éhességét, mint a fura szerzet, hiszen a hús átsüléséhez bizony idő kell. Magában elmosolyodik ezen a tényen, hogy mennyire lesz farkaséhes a társasága mire elkészül? Arra tud gondolni, hogy végül elég barbár módon fogja enni a húst, mit sem törődve a jelenlétével. A saját ennivalójával a kezében távolabb ül, hogy a lángnyelvecskék hője ne zavarja őt az étkezésben. Egy számára tetszetős fa törzsének dűl, felhúzott térdekkel. Egy darabig csendben étkezik, de aztán nem hagyja nyugodni a férfit.
- Az embereknek vannak háziasított állataik, s azzal mi a helyzet? Szerintem ugyanolyan barbárság, mint a tiéd. – szólal meg felé, miközben azon töpreng a nimfa, hogy miként folytassa ezen gondolatait.
- Miért kell rombolni a természetet? Miért kell megváltoztatni a helynek a lelkületét? – mondja ki hangosan, ám hangjában egy kis ingerültség érzékelhető. 273 éve él Lanurián, s tudja jól milyen pusztítások voltak már. A saját fajának jövőjére gondol, s ezért fohászkodik Izrához minden este, hogy segítse meg őket. A természet a sebei lassan gyógyulnak be, egyes helyeken évtizedekbe kerül, míg visszaáll a régi kerékforgásába.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-21, 10:02 pm

//Ezana - időn túli játék//

*A sárkány csendesen dolgozik. A fecsegő nimfa emlékezteti Lysanorra. Az az elf sem tudta soha, mikor kell befogni a száját. Bizony, volt is alkalom, mikor ezt a gondolatát közölte vele.
Most is csak felnéz a kezeit csípőre tevő nimfára. Megakad rajta egy röpke szempillantásra a két mélyfekete szem, mielőtt válaszolna.*
- Ezt nem a növényeknek, hanem az isteneteknek köszönheted.
*Utal arra, ismeri a nimfák teremtéstörténetét, s minden nimfa hasonlóképpen vonzó, akikkel eddig volt szerencséje, vagy épp balszerencséje találkozni.
Folytatja tevékenységét, s hamarosan már lángol a tűz is. A két, gyűjtögetés közben talált, Y alakú, vastagabb ágat a férfi leszúrja a földbe, s egész súlyával ránehezedve, mind mélyebbre nyomja le. Lábával még meg is tömködi a szélét, hogy stabilan álljon, mielőtt fogja a közben fűszerezve várakozó combot, s felszúrja azt a nyársra. Ehhez előbb tőrével szúr lyukat a két végébe, majd a harmadik, egyenes, s erős ágat faragja vele jó hegyesre.
Miközben a faszilánkok repkednek, a nimfa szavait is érdemesnek gondolja válaszra.*
- Nem hinném, hogy egyetlen őz levadászása bármiféle rombolást okozna a természetben. Van ott még sok ezer. A természet ragadozói ettől jóval többet vadásznak le.
A háziasított barmok engem nem érdekelnek, sem a többi ember.

*Vágja rövidre a már így is túl hosszúra nyúlt mondandót.
Fekete pillantásával a felhúzott térdekkel ülő, bosszantó nimfára pillant. Ez a nő tényleg azt hiszi, ő a természet felkent védelmezője. Azon természeté, mely mindig megvédi magát.
Kain a tűz fölé tartja az őz combját, s ráfekteti a két Y alakú ágra a nyársat. Így csupán meg kell majd néha forgatnia, miközben az szépen, egyenletesen átsül.
Gyomra ismét kordul egyet, miközben fekete, bőr kabátját a földre fekteti biztonságos távolságra a tűztől, de elég közel, hogy ha úgy esik jól, letelepedhessen mellé. A kabát nélkül jól látható sötét színű inge, mely kihangsúlyozza izmos mellkasát, széles vállait, s erős karjait. Az oldalán lógó narancsköves kard is jól láthatóvá válik, a kabát alá, övére rögzített kulacs, erszénye, s a nyakában lógó amulett bőrszíja is. Jobb kezének gyűrűsujján narancsköves gyűrű csillan meg, mely bizonyos körökben különös ismertetőjelének számít. Azon sárkányok körében, akik az árulókra vadásznak, kik a kétlábúak mellé álltak a Nagy Háborúban.
Egy darabig csendben marad, de ha a nimfa nem szólal meg, ő maga tesz megjegyzést..*
- Furcsán gondolkodsz a természetről. Amit az állatok tesznek, az számotokra elfogadott, de ha ugyanazt egy ember teszi, az kárt okoz, s felborítja az egyensúlyt.

a mindenség tengerén."
Ezana Firri

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-22, 8:26 am

//Ezana és a sárkánylakoma - időn túli játék //

Mikor a férfi úgy véli, hogy jelenlegi kinézetét csupán a istennőjének köszönhető, akkor belé fagy a szó. Elgondolkozik, hogy a másik miért felejti ki a táplálkozást? Ha nem evett volna semmit, akkor nem így nézne ki, ilyen életerősen. A társasága folytatja a keresgélést, aztán megtalálja a számára szükséges fákat. A faragást kíváncsian nézi, aztán meghallgatja az idegent. Különlegesnek ítéli a másik világát, hogy azt hiszi egy állat elejtése nem tesz semmilyen kárt. Kifejezetten nem örül annak, hogy ellenpéldaként olyat mond, ami valójában saját magától működik. Egyre jobban úgy véli, hogy a rejtélyes férfinek halvány fogalma sincs a természet működéséről, vagy legalábbis nem akarja elismerni annak létezését és működését. Nézi, ahogy egyre jobban elkényelmesedik, mint például a kabátját levételét látni. Különösebben nem érdekli a férfi test, mert az illető cseppet sem áll hozzá közel. Nincs közöttük kapcsolat, így vonzalom sem alakul ki. A társasága végül rájön, hogy mire megy ki a játék, de ettől függetlenül most mélyen hallgat. Megadja a másiknak a lehetőséget, hogy míg a sültje elkészül, addig jól átgondolja a természetről alkotott képét. Eza valami oknál fogva marad a másik közelében, pedig egyértelműen nincs bennük meg a közös hang. Úgy érzékeli fiatal fejével, hogy elbeszélnek egymás mellett.
- A természet önmagában jól megvan minden beavatkozás nélkül. Ha elszaporodik az egyik, akkor az végighalad a többinél is. Az emberek meg mohók, s fogalmuk sincs, hogy mikor szabad vadászni és mikor nem. Egyre kevesebb lesz az állatoknak száma, míg ki nem pusztul. Utána felbomlik az egyensúly és sosem lesz olyan, mint régen. – magyarázza el az idegennek, de nem reménykedik abban, hogy felfogja annak jelentését.
- S a nimfákat ne hasonlítsd össze magatokkal, mert mi csak engedéllyel szólunk bele a természet dolgaiba. Ha el is veszünk, akkor másképp viszonozzuk. Például ültetünk fákat, s figyeljük a természet minden rezdülését. – ejti ki a szavakat Eza, miközben feláll a helyéről és megjáratja a lábát. Sóhajt egyet lemondóan az alak felé.
- Te hol vagy építő? Te miként segítesz az állatokon?
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime2016-08-22, 2:18 pm

//Ezana - időn túli játék//

*A férfi magában valójában egyet ért a nimfával bizonyos kérdésekben. Sárkányként ő is pontosan ugyanúgy látja az emberek mohóságát, a mindent birtokolni akarását, ahogy a természetet kizsigereli, ahogy a hegyek belsejét kiüríti, hogy kincsekre, fegyverekre tegyen szert. Ahogy feltöri a mezőket, hogy vég nélkül sokasodó, kérészéletű fajtáját eltartsa, s minél többen vannak, annál több kell neki, s minél többje van, annál is többet akar.
Anzar tanításai köszönnek vissza néhány szóban, mit a nimfától hall, de ha elárulná e gondolatokat, azt is elárulná, hogy nem az, akinek mutatja magát.
Ez pedig, főként a háború sodrának alakulásában, könnyen lehetne végzetes valamelyikükre nézve.
Kain nem akar harcolni. Küzdött már eleget, s ha nem lenne Silarona és Lysanor, s a kettejükhöz fűződő viszony, a Hajnal völgyét, hol az élet csírája leledzik, el sem hagyta volna soha többé.
Most is érzi azt a húzóerőt, amely a Hatalmasok által őrzött Nerwotop felé hívja, de szíve nem nyughat, míg a nőstény sárkánnyal, s az elffel nem rendezi a dolgokat.
A gondolatra, amely felidézi benne a naiv, szerető Silaronát, arca elkomorul. Őt is elárulta, ahogy elárulta nevelőapját, ki valójában a valódi apja is, ahogy elárulta népét, a sárkányokat hétszáz évvel ezelőtt.
A nimfa többi szavával mégsem tud azonosulni. Ő nem nemz állatokat, csupán vadássza őket, ám nem vadászik vég nélkül, mindig csak annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy éhét csillapítsa.
Így tanulta fióka korában, s így is él még ma is.
Kezével kinyúl a nyárs vége felé, s fordít rajta, hogy a hús másik része is sülhessen.
A sülő hús illata megcsapja orrát. Már nem csak a nyersét érzi, s ha már itt tart, a bőrt fogja, s visszatakarja a maradványokra. Egyelőre még nem tudja, eszik-e többet is annál az egy combnál, ám addig, míg a nő jelen van, valószínűleg nem.
Nem venné ki jól magát, hogy közönséges mágus létére egy fél őzet képes megenni egy ültő helyében.
Hallgat. A nimfa motivációja nem világos előtte. Vajon miért ül le az általa sajnált elejtett vad mellé, hogy megossza nézeteit a vadásszal? Mit remél? Láthatja, hogy nem hatják meg szavai a mogorva férfit.
A sárkány sötét pillantása ismét a nőre vetül.*
- Én máshol vagyok védelmező.
*Nem osztja meg, hogy honnan indult mostani útjára. Hogy a Hajnal völgyéből egészen idáig jött, hogy, mielőtt a nőstény sárkánnyal megbeszélt találkozóra menne, hogy megvallja tettét, egy másik árulót keressen meg.
Kezeit a zsebébe rejti. Nem fordít hátat a nimfának, nem bízik benne továbbra sem.*

a mindenség tengerén."
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Déli-dombság   Déli-dombság - Page 19 Icon_minitime

Déli-dombság
Vissza az elejére 
19 / 23 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Déli szeglet-
Ugrás: