LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Menion

Go down 
+28
Ryn von Samok
Aldo Barras
Eregathus El'dan
Quverdinmia N'Alghir
Kroloth Naelgrath
"Vasgyúró" Ropark
Furia
Vogon Beebebrox
Markus de Berend
Balál Tangeran
Merilien Lumel'Auvrea
Sajmon
Akahana
Dropie Dan
Neloria Kinkaid
Gylnar Radek
Lea Fergalas
Edward Dylan
Alvor Freyr Ottar
Lothár Von Falkenhausen
Alamaise
Mitsuko Midnight
Kain Namelyr
Narla
Roober
Sou
Lucinda Laren
Aurora
32 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1520

Character sheet
Nép: NJK

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-09-30, 10:00 pm

//Mese: A láz - Yerak csapata//

*Taris kinyitja a szemét. A kapitány mellett álló katona, másik oldalán pedig a gyógyító sietve hajolnak fölé.*
- Végre! Azt hittük, a kapitány úr végleg itt hagy bennünket! Hála a kutatóknak, s annak a kék hajú elfnek!
- Megvan az ellenszer!
*Lelkendeznek egymás szavába vágva. Taris kezét fáradtan emeli, hogy hallgassanak, majd rekedten szólal meg.*
- Csak sorjában….Jelentést kérek!
*Int a katonának. Ezzel végre megkapja a várt tájékoztatást. Gyenge még.
Yerak elsőként az őrséget aktivizálja. Nem a külső falakon lévő katonákat, hanem a belső, városi őrséget. A folyamatosan készülő ellenszereket már elkezdték kihordani, hogy a legsúlyosabb betegekkel kezdve beadják őket a fertőzötteknek. Ahogy a súlyosabb, még élő fertőzöttek megkapják, úgy terjesztik széjjel azok között, akik még jobb állapotban vannak.
Yerak benéz az alvó Mitsukohoz, s ha nem ébred fel, őt is és az ikreket is betakarja, hadd aludjanak tovább. Rájuk fér. Nagy munkát végeztek el.
Ha felébred, a sötét mágus komor arcán fáradt mosolyszerű fut át, amit alán inkább rémisztő ettől az arctól, mint biztató.*
- Hogy vagytok, Mitsuko?
Vissza az elejére Go down
Mitsuko Midnight
Zöld elf
Mitsuko Midnight

Hozzászólások száma : 745
Életkor : 913
Munkahely : ahol szükség ott a segítség

Character sheet
Nép: Elfek

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-10-11, 11:14 pm

/Mese- Láz - Yerak /

*Nyugodt, fáradt alvás volt az amiben pihentem, nem is észleltem a körülöttem zajló történéseket, mégis egy idő után, mely valószínűleg nem pár perc elteltével történt elalvásom után, hanem elérte a több órát is a fülemmel kezdtem ébredezni. Elkezdtem hallani a hangokat. Pedig igazán erölködtem, hogy ismételten aludjak. Aludni akartam, pihenni még pár percre, de egy ismerős szívdobogás, és hozzá tartozó jellegzetes járás arra késztetett, hogy kinyissam a szememet. Hunyorítanom kellett. Bár a helyiségben a fény nem volt éppen vakító, de az álom sötétségéhez képest, felért a napnak fényességével. Úgy döntök ideje ismételten csukott szemre váltani. Meg is hozza az eredményét, ismételten a jó meleg sötétségben találom magam, bár tudom, hogy most már nem vagyok egyedül. Nem mintha eddig egyedül lettem volna, az ikrek félig rajtam mély álomba süllyedve aludtak.*
- Hogy vagytok, Mitsuko?
*Hallom meg Yerak ismerős hangját, bár fáradt, és kissé kimerült lehet, de az apró mosoly a hangjában is érezhető.*
- Én személyszerin egyre jobban, de nem bántam volna, ha nem kelek fel most magamtól, bár nem tudom mennyit aludtam.
*Válaszolom mosolyogva, bár szemeim továbbra is lecsukva. Várok, de csak egy picurkát mire szép lassan felnyitom a szememet és Yerak felé nézhetek.*
- Az ikrek ellenben úgy veszem észre, hogy igen szépen húzzák a lóbőrt.
* Suttogom, majd puha csókot lehelek Kara és Akara feje búbjára, majd gyengéden simogatni kezdem őket.*
- És maga hogy van mester? És Taris kapitány? Jobban van már? Mi hírek vannak, mik történtek, míg aludtam?
*Rohanom meg, halk kérdéseimmel követelőzően Yerakot. Rá is jövök rögtön, hogy ez így talán csöppet gyors, így visszafogásra erőltetem magam.*
- Bocsánat! Egyszerűen, csak kíváncsi vagyok. Yerak mester…. Érkezett valami hír az expedíció felől?
*Kérdezem meg a számomra mégiscsak az egyik legfontosabb kérdést, mely magában foglalja Gyl hírét is.*
Mesélő

Mesélő

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-10-14, 10:37 pm

*Yerak végigvárja Mitsuko válaszát a kérdésre. Ő is látja, hogy a két ikergyermek milyen nagy odaadással húzza a lóbőrt.
A fekete mágus közelebb hajol, mintha attól tartana, hogy másik is meghallhatják.*
- A kapitány jól van. Elégedett az eredményekkel.
Az expedícóról nincsen hírünk, de bízni kell a sikerében. Caert elláttam tanácsokkal, hogyan tudják a szúnyogokat távol tartani, és a számításaimmal is, hogy honnan indulnak meg a rajok.
Embereink a várost járják, vagy épp gyógyszert készítenek, hogy útját állják vére a járványnak.

*A mágus elmosolyodik, ami az ő megszokott arckifejezésén elég bizarr formát ölt.*
- Bizonyára van hol laknia a családnak, de itt, délen szívesen látjuk azokat, akik sokat tettek a városért. De nem tartalak fel. Pihenj, Mitsuko, ez a legjobb a gyermeknek is.
*Ha a kék elf nem tartóztatja, ott is hagyja őket.
Továbbra is sok dolga van neki, s igyekszik mindent az irányítása alatt tartani.*
Mitsuko Midnight
Zöld elf
Mitsuko Midnight

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-10-21, 7:02 pm

/ MEse: A láz - Yerak csapata /

*Fáradt mosoly jelent meg arcomon, majd bólintottam a helyzethez képest jó hírek hallatán. Sokszor hallottam már az emberek között, hogy jobb nem hallani semmit, mint rossz híreket kapni. Én is bizakodtam, s bíztam Gylben, hogy minden rendben van, és néhány karcolástól eltekintve kezestül - lábastul visszakapom őt egyben, remélhetőleg minden tartozékkal együtt, s nem kell hiányolnom esetleg a fülét, vagy egyik gyengéd tekintetű szemét.
Nem tartoztattam fel tovább Yerakot, egy egyszer fejbiccentéssel elköszöntem, majd néztem, ahogy elment. Nem akartam ismételten aludni, de valaki helyettem úgy döntött, mégis le kell, hogy csukódjanak a szemeim, s Yerak távozása után ismételten elnyomott az álom akaratlanul.*

/bocsi, most csak ennyi ment Smile majd következőbe többet Smile
Mesélő

Mesélő

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-10-21, 10:56 pm

*Menion városára is a hajnal első napsugarai köszöntenek, majd nem sokkal később már zárkóznak is be a város lakói. A várt szúnyogtámadás azonban elmarad. Mitsuko és az ikrek végigaludták az éjszakát, s most ők is tapasztalhatják, hogy a támadás elmarad.
Ez a város lakóiban hihetetlenül erős érzést kelt. A remény, melyet eddig csak félve dédelgettek, kézzelfogható bizonyítékkal erősödik. A csapat talán sikerrel járhatott.
Yerak arcán ugyan nem látszik változás, de amikor megjelenik az ébredező gyógyítók között, a lelkesedést látva inkább jelenti Tarisnak a helyzetet. A kapitány a gyógyulás útjára lépett, de még ágyban marad. A mágus hatásosan tartja ott szobájában a várkapitányt.*

Mitsuko Midnight
Zöld elf
Mitsuko Midnight

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-10-28, 2:22 am

/Mese: A láz Yerak csapata Smile /

*Csendben mozdulatlanul aludtam tovább, míg el nem érkezett az idő, hogy szemeimet felnyissam, s felébredjek. Szerencsémre lágy fények uralták a szobát. Az ablakok elzárva, csak a falon elhelyezkedő egy-egy meggyújtott fáklya illetve az ágyunk mellett lévő kis asztalra helyezett gyertya volt az, ami a kellő fényt adta az esetleg erre tévedőknek.*
~Mért van az ablak elsötétítve? Máris elérkezett a hajnal?
*Gondoltam magamban, hisz a szúnyogtámadás hajnalban volt várható, s ilyenkor mindent bezártak, amit csak lehetett. Nem sokkal gondolatban elhangzott kérdéseim után egy feltehetőleg segítőként dolgozó jött be a szobába, s ált neki a fény beengedésének. Fejbiccentéssel jeleztük egymásnak, hogy látjuk a másikat. A beáramló fény, hunyorításra késztetett, de egy kis idő elteltével már hozzászoktak szemeim a fényhez, s bátran nyitottam ki.*
- Elnézést.
- Igen? Segíthetek valamiben?
- Csak meg szeretném kérdezni, hogy a szúnyogtámadás miatt zárták be itt is az ablakot? Ezek szerint, megismétlődött a támadás?
*Kérdeztem meg aggódva, hisz ha a támadás még mindig érte a környező területeket, akkor Cear csapata még nem érte el célját, s így a csapat visszaérkezésének időpontja is folyamatosan tolódott, ahogyan az is, hogy Gylt a közelemben tudhassam.*
- Szerencsére nem történt semmi a vártkor. A szúnyogok támadása ezúttal elmaradt, így mindenki fellélegzett. Több mint valószínű, hogy a Cear kapitány és csapata sikerrel jártak, mi pedig megmenekültünk, s nem vesztünk el számunkra fontos embereket.
*Mondta a lány miközben odajött hozzánk, s a kis asztalra tette a már behozott kancsó vizet és a poharakat, melyek eddig az ablak melletti polcra voltak elhelyezve. Takarosan megigazította körülöttünk a takarót, majd öntött egy pohár vizet s felém nyújtotta.*
- Köszönöm. Akkor ezek szerint minden rendben van. A betegek hogy vannak?
- Gyógyulóban. Most már mindenhova elkerült az ellenszer, ahol csak egy beteg is volt oda is került az ellenszerből.
- Ennek szívből örülök. Elnézést. Segítene kijutnom ebből a hihetetlen erős és lehetetlenségnek tűnő fogságból?
*Kérdeztem mosollyal az arcomon miközben az ikrek felé biccentettem a fejemmel. Szinte kibogozhatatlanul összefonódott kezek fonódtak át mellkasom alatt, s én már fel kívántam kelni, de nem akartam, hogy ők is felkeljenek.*
- Természetesen, csak mondja, hogy tudok én ebben az esetben segíteni?

*Kuncogott a lány s mosolyogva simogatta meg Kara fejét.*
- Csak annyira lenne szükségem, hogy felemelje az engemet ölelő kusza kezeket, a többit megoldom.
- Rendben van.
*Szerencsénk volt. Az ikrek kezét nemes könnyedséggel lehetett a levegőbe emelni, s így kibújni szoros ölelésükből, majd óvatosan emelkedni kezdtem. Ebben az esetben szükség volt egy kis koncentrálásban, hogy ne hírtelen tegyem a mozdulatot, azzal kockáztatva a sikertelen akciót,de egy kis koncentrálás megoldotta a problémát, és pillanatok alatt az ágy felett lebegtem. Volt szerencsém így megcsodálni a lányt, aki viszont rám nézett csodálkozó tekintettel, s nem kellett hozzá sok, hogy véletlenül leejtse valamelyik iker kezét, így keresztbe húzva elgondolásunkat. Miután a lány mellett egy csekély hanggal, mely a padló és a lábbelim találkozása okozott, földet értem óvatosan leengedte Akara és Kara kezét.*
- Ez hogy csinálta?
- Lebegés, nem akartam, de csak így juthattam ki ebből a fogságból, melyet a gyerekek adtak nekem.
*Mosolyogtam, s érthette a lány, hogy ezt sem gondoltam komolyan, mint ahogy az előzőket sem. Válasz képen egy mosolyt kaptam, majd a leeséstől féltve a gyerekeket óvatosan beljebb fektettük őket az ágyon. Mint két szeretetre méltó testvér.*
- Szólni kéne a szüleiknek nem igaz? A többi gyerek már mind a szüleivel vannak. Nem tudja esetleg, hogy hívják a gyerekek szüleit? Ha nem ne aggódjon, elég megmondani a gyerekek nevét és abból is meg tudjuk keresni, hogy kik a szüleik.
*Fájó szívvel gondoltam a történtekre. Biztos voltam abban, hogy ha a szülők még élnének, a legbüszkébb szülők lennének a világon, hisz rengeteg ember életét mentették meg.*
- A gyerekek neve Akara és Kara.
- Áh köszönöm, meg is nézem a lapon, úgy is mindig nálam van.
*Mosolygott, én nem, én tudtam, hogy hiába keresi a neveket, nem fogja megtalálni. Elő is vette az oldalára csatolt kisméretű táskájából az alaposan összehajtogatott papírt, s neki is állt keresni. Nem kellett sok hozzá, hogy az arcáról lehervadjon a mosoly, elég volt egyszerűen az, hogy nem talált semmilyen nevet.*
- Nem találom… Akkor…
- Ha meg van a halottak listája is, akkor ott kell, hogy keresse, de az élők között már nem. A szülők a vírus áldozatai lettek... A gyerekek árvák...
- Értem,... akkor én nem is zavarok tovább… neki állok elrendezni az ikrek dolgait…
- Köszönöm…
*Lehajtott fejjel biccent egyet a lány majd bevágva a táskájába papírját gyors léptekkel elhagyja a szobát, de az ajtót puhán, s csendesen zárja be. Leültem az ágy szélére, keresztben egymásra tettem lábaimat, majd térdemre téve egyik kezemet figyeltem az ikrek arcát. Olyanok voltak, mint az angyalok. Egy vörös és egy szőke angyal. Mosolyogva simogattam az arcukat, s tűrtem el arcukból a makacskodóan visszahulló hajszálakat. Homlokuk összeért, hajuk kócosan összekuszálódott, kezük időközben összekulcsolódott, s ajkukhoz húzták, melyek kissé szétnyílva, élénkpirosan fénylettek.*
- Minden rendben lesz…
*Suttogtam halkan, s reméltem, hogy így is lesz. Szívből szerettem volna, hogy olyan emberekhez kerüljenek majd, akik tényleg gondjukat viselik, és biztos voltam abban, hogy meg fogom őket látogatni, és ha tehetem minél többször. Pár tucat perc elteltével, melyet a gyerekekben való csodálattal és arcukon, hajukon játszadozó fáklyák fényének megfigyelésével töltöttem úgy döntöttem ideje felállni és körülnézni a betegek között. Csendben, ügyelve, hogy ne lökjem föl az alattam helyezkedő széket, felálltam, majd egy csekély nyújtózkodás után lehajtottam a fejemet, s hasamat átöleltem s simogattam. Hajam, mely az elhanyagoltságnak köszönhetően már lassan a térdemig ért, egy része mely elől volt kezemre omlott, s szintén védően vett körbe.*
- Most már minden rendben lesz. A papa már úton vagy kicsim.
*Mosolyogva suttogtam a szavakat, majd még megigazítva az ikreken a takarót, s egy puszit leheltem a hajukra elindultam a szobából kifelé, majd ki, s egyenesen a laborba, ahol az ellenszerek készülhettek még.*

Mesélő

Mesélő

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-10-28, 10:20 pm

//Mese: A láz//

*Menion városában még mindig érezhető a láz hatása. Jóllehet, már minden még életben lévő beteg megkapta az ellenszert, igen kevesen vannak az esti órákban a város utcáin és a téren, ahova végül megérkezik a menet.
Más körülmények között a város ellenségének legyőzőit még este is ünneplő tömeg fogadná, most csak az ablakokból nézik néhányan, egy-két lézengő áll meg bámészkodni, ahogy a sebesültekkel és üres lovakkal teli expedíció megérkezik.
Katonák állnak, lovászok veszik át a lovakat, valamint gyógyítók serege veszi kezelésbe a sebesülteket.
Ha Edward még velük van, Caer őt a katonáknak adja, akik rögvest, egy gyógyító kíséretében egy őrzött cellába viszik.
Ha már nincs, a parancsnok csak jelentést fog tenni róla is, mint minden másról Tarisnak.
A vár kapitánya, igaz, meglehetősen megviselt állapotban, de a tér egyik erkélyén áll. Látszik rajta, hogy ő is átesett a betegségen és még most sincs teljesen jól.*
- Üdvözlöm a város megmentőit! A sebesülteket hamarosan ellátják, a fáradt harcosoknak pedig a kaszárnyában biztosítunk szállást az éjszakára. Holnap reggel pedig mindenki megkapja a beígért jutalmat szolgálataiért.
Menion hálás nektek, ahogy az itt maradt kutatóknak és gyógyítóknak is, akik éjt nappallá téve dolgoztak és végül megtalálták a láz gyógymódját. Pihenjen le mindenki, reggel találkozunk. Caer parancsnok! Várlak a kapitányi szobában.
*Taris mellett Yerak áll, és még ő is végignéz a társaságon, aztán, ha nincs senki, aki miatt maradnia kellene, utánaered a kapitánynak.
Sout, ha még mindig gyengélkedik, szintén az ispotályba szállítják, a többi sebesülttel együtt, a többieknek pedig a téren lévő katonák mutatják meg a szállás helyét.*

Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 2045
Életkor : 743
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-03, 2:52 pm

//Mese: A láz//

*Beesteledik, mire a városba érnek, de Namelyr arcán, már aki tudja olvasni a komor, fehér szoborszerű képet, az felfedezhet rajta egyfajta megkönnyebbülést.
Igen, csak arról kell gondoskodnia, hogy Sou végre eljusson a gyógyító kétlábú által kért helyre.
A lovakat, Vaspor kivételével átadja, ő maga akarja a fiút elvinni az ispotályba, de előbb még meghallgatja a kapitány meglehetősen rövid beszédét.
Szüksége lenne a darnára, így valószínű, hogy marad. A kétlábúak között él, az ő világukban darnával nyílnak meg a kapuk, az kell ahhoz, hogy be tudjon olvadni.
A kaszárnyát azonban kihagyja. Akkor inkább alszik az utcán, vagy bárhol máshol. Semmi kedve egy rakás kétlábúval egy szobában aludni. Elég ideig szagolta őket, már magán is emberszagot érez.
Az ispotálynál átadja Sout a gyógyítóknak, majd ha sem a gyöngysárkány, sem más nem akadályozza meg benne, a lovat is nagy nehezen elvezeti az istállóba.
Ha a ló nem akar engedelmeskedni, akkor rábízza az ispotály egyik gyógyítójára.*
- Ez a fiúé, de a lova valamiért nem kedvel engem…
*Amikor a gyógyító átveszi a lovat, akkor nagy léptekkel eltűnik az éjszakában. Majd csak reggel jelenik meg, a Fő téren, ugyanott, ahol előzőleg bújt meg, az árnyékok között.*

a mindenség tengerén."
Mitsuko Midnight
Zöld elf
Mitsuko Midnight

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-04, 1:57 am

// Menion a Láz //

*Elhagyva a pihenő helyemet a labor felé vettem az irányt. Nem sokan voltak kint a nyílt utcán. Reggel volt, de a nagy városokhoz méltó sürgés-forgás el maradt még ezen a reggelen is, pedig ha jól értesültem, akkor már nem volt szúnyogtámadás, de ami berögzült, és veszéllyel járt attól a szokástól nehezen áll el az ember. Csak néhány gyerek volt kint, s ők is csak az ajtók előtt. Nem sokkal később már a labor ajtaja előtt álltam, s meg se kellett nyitnom, kinyílt az magától is, csak éppen más kezek segítségével.*
- Ohh elnézést!
- Semmiség!
*Mondtam mosolyogva, majd félre álltam a nő útjából, illetve a mögötte haladó másik hároméból. Egy-egy hátranézett, majd vissza. Nem tudtam mire vélni, valószínűségnek tartottam, hogy a hajam volt az oka annak, hogy megfordultak. Miután beléptem a laborba bezártam magam mögött az ajtót és körül néztem. Nem változott semmit a hely, csak már nem a szerek készítésén ügyködtek az itt lévők, hanem már a takarításon, illetve az utolsó ellenszerek csomagolásán ment a munka. Körültekintve észrevettem egy férfit, aki éppen pihent, így oda mentem hozzá.*
- Elnézést, tudna segíteni?
- Igen? Természetesen. Jobban van már?
-Jobban? Igen, köszönöm, de honnan tudja?
- Mindenki tudja, hogy mi történt.
*Nagy szemekkel csodálkozva néztem a férfire, aki nyugtatóan helyezte vállamra a kezét.*
-Egy kék hajú elf, aki állapotos, megjelenik a városban, és a veszélyek ellenére úgy dönt, hogy segít a kutatásban, majd megtalálja a vírus gyógymódját már eleve nagy hírnek örvend. Az már csak ráadás, hogy annak ellenére, hogy nem aludt semmit és végig munkálkodta a napot és az éjszakát még útra akart kelni az expedíció után, hogy elvihesse az ellenszert. De maga is kimerült, ahogyan sokan mások az ön helyében még korábban is, és kényszerpihenőre küldték. Nem szégyen ez, inkább elismerésre méltó, hogy addig bírta. Örülünk, hogy jobban van már. Meg kell mondjam, felettébb a leg érdekesebb gyerek párost választotta maga mellé. Az ikrekkel megmentették több ember életét is. De eltértünk a tárgytól, vagyis én. Miben segíthetek?
*Mondatai alatt, többször is úgy éreztem, hogy lángol az arcom, de végső szavaira lenyugtattam magam. Nagy levegőt véve kész voltam belekezdeni mondandómba.*
- Hát.. az ikrek nevében is köszönöm a bókokat, és ők választottak engemet, de amit kérdezni szerettem volna. Igen, megvan. Az lenne a kérdésem, hogy az ellenszerekből és kenőcsökből mindenhova került? Fogadókba is?
-Hm…
*A férfi neki dőlt az asztalnak, melyet eddig takaríthatott, majd homlokát dörzsölve gondolkodott. Látszott rajta, hogy átnézi a fejében lévő információkat, majd nagyot sóhajtva elrugaszkodik az asztaltól.*
- Igen, minden egyes fogadóba is küldtünk. Ha jól emlékszem semmit se hagytak ki, még a környező településekre is küldünk az ellenszerekből. Onnan még nem érkezett értesítés, hogy mik az eredmények. Még valamit esetleg tudni szeretne?

- Köszönöm Ennyit szerettem volna tudni, akkor nem is zavarok tovább, még meg kell látogatnom valakit.
- Semmiség. Vigyázzon magára!
*Mosolyogva biccentettem egyet, majd elindultam az ajtó felé. Már a kilincset fogtam, amikor eszembe jutott még egy kérdés, így visszafordultam.*
- Az expedíció....
- Úton vannak.
- Köszönöm.
*Kezemmel intettem egyet, s miután viszonozta visszafordultam az ajtó felé és elhagytam a labort. A fogadóhoz kellett mennem. Tudni akartam, hogy minden rendben van-e a férfivel. Amennyire tudtam nagy léptekkel haladtam ahhoz a bizonyos fogadóhoz, ahol hagytuk a férfit Gyllel. Kicsit lihegve bár, de rövidesen megérkeztem a fogadóhoz és benyitottam ajtaján. A pult mögött már ismerős arc fogadott, a hely viszont még nem volt tele éber emberekkel, inkább részeg alvókkal, s a helyet betöltötte bűzük és hangos hortyogásuk.*
- Hát igen, van, akit nem izgat semmi.
*Mormogtam orromat befogva, majd bezártam magam mögött az ajtót, az egyetlen olyan rést, ahol a levegő még esélyt kapott a benti bűz megtisztítására. Miután sikeresen megtettem ezt a lépést a levegő tisztításával szemben odamentem a pultnál lévő nőhöz az asztalok között.*
- Jó reggelt, a nyolcas szoba betege felől érdeklődnék.
- Jó reggelt. milyen nyolcas szoba?
*Kérdezte a nő miközben ujjaival elkezdett dobolni a pult lapján, s szemével oda-odamutatott szinte, hogy vár egy kecsegtető ajánlatot azért, hogy beszéljen. Kapzsi vigyorát kedvem lett volna letörölni a helyéről. Nem volt kedvem játszadozni és fizetni még ennek a némbernek. Tudta, hogy miről beszélek, és kifizettünk előre mindent, mégis itt macska-egér játékot akart kezdeni, csak azért, hogy ő több pénzhez juthasson. Éreztem, hogy a hozzám legközelebb lévő folyadék az mögöttem van, így elég volt egy gyors mozdulattal a kezemet oldalról a nő nyakához húznom, s a víz, mint egy nyíl, suhogva szelte keresztül a levegőt és állapodott meg a nő nyakától pár milliméterre.*
- Tudja, arról a nyolcasról beszélek.
- Áh, már emlékszem… igen a nyolcas. Asyc szobájára gondol.
- Igen arra!
*Mondtam mosolyogva, mintha mise történt volna. Továbbra se engedtem el a vizet a nő nyakától, aki hírtelen készségesen tudott nekem segíteni darna híján is. Magam elé engedtem s úgy mentem mögötte a kezéhez érintve a vizet, hogy érezze, nem jó ötlet meggondolnia magát. Szépen lassan odavezetett a nyolcas számú szobához.*
- Nyissa meg az ajtót, beteg ember van bent nem gyilkos.
*Mondtam majd szabad kezemmel megtoszogattam a nőt az ajtó felé. Félve nézett hátra, s már kezdtem sejteni, hogy itt többről van szó, mint beteg emberről, hisz nem hiába nem akartak semmit se mondani csak pénzért mindkét alkalommal. Aggodalmam beigazolódni látszott, amikor nem akart kinyílni az ajtó, és többszöri bekopogás után sem jött semmilyen válasz bentről. Már kezdtünk türelmetlenek lenni. Mind a ketten.*
- Hogy a fenébe… Van pótkulcsunk, lemenjek érte?
- Hagyja csak, megoldom!
*Mondtam, majd félre tolva a nőt az ajtóhoz léptem. A víz mely eddig hegyesen a nő kezénél állt, most a tenyeremben volt gömb formájában. Kezemet kis lendülettel a fa ajtónak csaptam, így adva erőt a víznek hogy a fa túloldalára préselődjön, majd kezemet folyamatosan lejjebb húzva, húzta maga után a vizet is. Elérve a kulcshoz, körbe vonattam a vízzel, majd egy bal fordulatos rántással kattanásig, majd egy erős előrenyomással ki is tárult előttünk az ajtó.*
- Jesszusom! Itt meg mi történt?
*Jogosan kérdezte a nő, hogy mi történt a szobában, ugyanis minden szanaszéjjel volt, semmise volt a helyén, s az ablak tárva nyitva. Nem kellett sokat gondolkodnunk rajta mi történhetett. Dulakodás, abban egészen biztosak voltunk a szoba állapotát figyelembe véve. Az, hogy ebből menekülés vagy elrablás lett, az már kérdéses volt. Mind a ketten egyszerre estünk neki a szobának nyomok után kutatva, de sehol nem találtunk semmit. Végül feladtam, s az ágyra huppantam le, kicsit hátradőlve, megtámaszkodva, hogy kényelmesen elférjen a pocakom is.*
- Ezt nem hiszem el….
- Ennyire fontos volt önök számára ez az ember?
- Igen… lehetséges, hogy csak ő volt az aki bármit is tudott egy emberről.
*Lehunytam szememet, majd egy nagyobb levegővétel után, lendületet véve elrugaszkodtam az ágytól és felálltam. Elindultam a sarokban lévő kis szekrényhez, hogy becsukhassam a még nyitva maradt fiókját, amikor nyikorgásra lettem figyelmes. Rögtön a lábam alá néztem. Az egyik palló nem volt jól rögzítve és recsegett. Ahogy leléptem róla feljebb emelkedett. Le akartam hajolni hozzá, hogy felemelhessem, de ez már nem volt teljesíthető. Így úgy döntöttem mágiához folyamodom. Kezemet a palló fölé helyeztem, majd megvártam, míg megérzem az ujjaimban a bizsergést.*
~Scandere arbores!
*Motyogtam az orrom alá, majd vártam a hatást. A sérült palló elkezdett remegni, majd hírtelen a levegőbe emelkedett, s megállt a kezem alatt. A palló alatt egy rövid hosszanti csíkban mélyebb rés volt található és benne valami bőrkötés.*
- Kérem, vegye ki onnan azt a valamit. Vissza szeretném rakni a deszkát a helyére, gondolom, nem maguk akarnak ezzel bajlódni.
*A nő csak bólogatott majd rögtön ott termett előttem és kivette az ott található dolgot. Megvártam, míg hátralépett egyet, majd egy határozott lefelé nyomással vissza löktem a helyére a pallót, mely így szinte belepréselődött a formába. Kifújtam magam, miután ezzel végeztem, majd előre léptem. A palló már nem nyikorgott, azonban mit rejtett már előttem volt.*
- Ideadná? Kérem.
*A nő ismételten csak szótlanul bólongatott és nézett rám nagy szemekkel, s közben átadta nekem a kezében tartott valamit. Egy bőrkötéses befűzött öreg papírokból álló, megviselt jegyzet volt. Visszasétáltam az ágyhoz, majd felnyitottam, s elkezdtem lapozgatni. Rengeteg név volt felírva egymás alá, de mindegyik oldal más címet kapott, mely számomra ismeretlen nyelven, vagy esetleg kódolva volt felírva. Azt észrevettem, hogy míg egyik oldalt női nevek, addig másikon férfinevek voltak találhatóak. Nem tudtam mit keresek, de bíztam abban, hogy azt a valamit megtalálom a jegyzetek között.*
- De hiszen ez….
*Egy pillanatra elállt a lélegzetem, amikor megpillantottam a számomra már olyannyira megszokott nevet.*
- Gyl… Gylnar….
*De utána már nem a megszokott Radek áll, mint inkább a Weltz.*
- Gylnar … Weltz….. Gylnar Weltz…. Ez… ez a név! De hiszen ő Gyl….Radek apja!
*Kaptam kezemet szám elé a hirtelen felismerés végett.*
~ Gylnar Weltz! Gyl apja.... tőle kapta a kardot.... . Hát így hívják azt aki a kedvesem apja és a születendő gyermekünk nagyapja...
*Gondoltam magamban, majd ujjam hegyével végig simítottam a lapon lévő neveket. A legtöbb már át volt húzva. Ugyan úgy ahogy Gylnar Weltz név is. Már csak két név volt tiszta az oldalon. Az egyik Asychic Tresold kest, míg a másik egy szintén számomra már ismerős név volt.*
- Raman… a sárkányölő.
* Nem tudtam mire vélni azt, hogy egy lapon szerepeltek, de abban biztos voltam, hogy az áthúzottak neve már halott lelkeket takar. Volt, amelyet már teljesen eltakart a fekete vonal, de Gylnar Weltz nevét még igen vékony vonal szántotta keresztbe. Úgy döntöttem több időt szánok a lapok és nevekre, s próbálom megfejteni, hogy mit jelenthetnek a furcsa cirkálmányok a lap tetején. Egy nagy ”O” betűn kívül semmi mást nem tudok kibogarászni, de már annyira elfutott az idő azzal, hogy már végül egyedül ültem a szobában az ágyban, hogy elkezdett sötétedni.*
- Sietnem kell, hisz mindjárt ide érnek.
*Pattantam fel hírtelen az ágyról, már amennyire ez lehetséges volt, majd felkaptam a nyitott jegyzet köteget is. Egy aprócska papírdarab esett ki a leghátsó lap és a bőrkötés közül, ott akartam, hagyni hisz lehetett akár az csak egy megmaradt, felesleges papír fecni, s el is indultam az ajtó felé nagy léptekkel, de megtorpantam és visszafordultam. Lassú léptekkel mentem vissza az ágyhoz és emeltem fel róla a papírdarabot. Féltem megfordítani, de amint megtettem, meg is bántam. Ismételten egy ”O” betűvel néztem szembe, de nem az töltötte ki a lap maradandó részét.*
-Gylnar… Radek… istenem… mibe keveredtél Gyl…. Radek…?
*Nem volt időm tovább gondolkodni. Bevágtam a papír fecnit a köteg kellős közepébe, majd sietősen elindulva belegyömöszöltem a nálam lévő táskába. Gyors léptekkel mászok le a lépcsőn, majd megyek tovább az ajtóhoz, melyet nem igazán nőiesen zárok be magam mögött. A lépés ütemet megtartva veszem az irányt a főtér felé. Mögöttem már kezdik gyújtani a napnyugtakor szokásos utcai fényeket, s egy idő után már beelőznek engemet a lámpafények. Éppen akkor érek a térre, amikor az expedíciós menet is megérkezik. Rögvest Gylt kezdem el keresni szemeimmel, s időt sem hagyok neki, hogy ő vehessen előbb észre engem. Amint megtaláltam pontos helyét a lehető leggyorsabban célba veszem, s megindulok felé. Az utolsó pillanatban vehet észre, talán amikor már áttörtem magamat az expedíció többi tagján, s nyakába ugrok, melytől felszisszent.*
- Jesszusom Gyl! Jól vagy?
*Kérdezem meg tőle az első csókot követően, s arcára téve egyik kezemet máris vizsgálgatni kezdem, de úgy döntök, ha nem hiányzik semmilyen végtagja és nem vérzik semmiféle sebből, akkor túl komolyra sikeredett sérülése nincs, így ismét karjaim közé szorítom, s már amennyire lehetséges hozzá simulva lehelek ajkaira vágyakozó csókot, megfosztva bármiféle szó kiejtésétől.*
- Annyira hiányoztál!

Mesélő

Mesélő

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-04, 10:56 pm

//Mese: A láz - Végjáték//

*Az expedíció kalandorai közül sokan nem érték meg ezt a pillanatot. Azt, hogy visszatérhessenek Menion városának óvó falai közé.
A főtérre érkezők közül a többséget az ispotályba viszik, így jár ezzel Sou is. Kain Nina kérésére kíséri el a második számú ispotályhoz. Ez nem is olyan könnyű feladat, mivel a fiú lovát is kénytelen a fiúval együtt magával vinni egész az eldugott helyen lévő célig.
A lovat végül csak átnyújtja az egyik gyógyítónak, aki idegenkedve fogja meg a kötőféket, de végül megvonja a vállát. Az istálló nincs túl messze, s bár néhány sebesültet ők is kaptak az expedíció túlélői közül, a többség a másik „intézményben” lett elhelyezve.
Gylnar kap egy ölelést, miközben lovát átadja a lovásznak, ugyanis maga a kék hajú elf siet elé, hogy üdvözölje, s nyakába is ugrik. A fekete ruhás harcosnak a zúzódásai azonban még kellően fájnak, jóllehet, már több, mint egy napja, hogy elszenvedte őket. Ő sem fog a kaszárnyában éjszakázni, ahogy Kain sem. Mitsuko a gyógyítók között egyébként is csak valamivel kisebb tiszteletnek örvend, mint maga Yerak. Ez a tisztelet érezhető párja, Gylnar felé.
Alvor, ha nem dönt másképp, megszállhat a kaszárnyában, s mivel a kaszárnya katonaszállás, ezért az ott pihenő menioni harcosok a barbár felé is tisztelettel adóznak, látva a karján éktelenkedő sebet, valamint tekintélyes külsejét.
A tudós visszatérhet oda, ahonnan jött, habár jó kérdés, hogy Edward milyen sorsot szán neki a néhány nappal ezelőtti események fényében.
Edward sikeresen megszökött a ló hátán, Caernek nem lévén elég embere, hogy üldözőbe vegye, s ha valaki meg is próbálta, nem tehette meg, hogy akár egyetlen emberét nélkülözze, hiszen a sok sebesültre kellett a harcképes harcos. Kénytelen-kelletlen elengedte a hadurat.
Dropie és Lea külön szállást kap, Caer nem akarja, hogy a két kis surranó felforgassa az egész kaszárnyát, így a parancsnok saját szállásán kapnak egy félreeső szobát két ággyal, valamint, ha beléptek oda, a szoba ajtajában egy kívülről ráfordított kulccsal.
Lothár, ha akar, szintén megszállhat a kaszárnyában, ő Alvor mellett kap szálláshelyet, ahol megnézheti, hogy a felé dobott csillag okozott-e kárt a páncéljában, mert sérülést nem szenvedett el, de a találatot érezhette.
Caer pedig felsétálhat a kapitányi szobába, hogy jelentést tegyen. A fáradt kapitányt látva igyekszik minél szűkebbre venni beszámolóját, ami így is meglehetősen hosszúra nyúlik.
A parancsnok a szökéshez érve elmondja, hogy sajnos nem tudhatják, hogy az idegen, aki bizonyára valamiféle bérgyilkos rend tagja lehetett végig kísérte-e a csapatot a dzsungelbe, de még arra is lát esélyt.
Viszont a kapitány megnyugtatására jelzi, hogy bár igen képzett harcosnak tűnt, a füstgránát bizonyára őt magát is vakította valamelyest, így eshetett, hogy a fekete ruhás harcosnak Gylnarnak sikerült megölnie.
Mindazonáltal érdemesnek tartja, ha lesz erőforrása a kapitánynak többet is megtudni erről a bizonyos rendről. Caer és csapata nem hozta magukkal a hullát, de a véres felső ruházatból egy darabot igen, valamint speciális fegyvereiből is, amik igencsak szakosítottnak tűnnek csendes ölésre.
Taris végül fáradtságra hivatkozva berekeszti a jelentést, majd aludni küldi a parancsnokot és Yerakot is.
Az éjszaka eseménytelenül telik, majd másnap a reggeli órákban a kalandorok gyülekeznek ismét a fő téren a gyógyítókkal együtt. A korábbi érdeklődésnek nyoma sincs. Csak az expedíció túlélői, már akik elhagyhatták az ispotályt, valamint a gyógyítók jelennek meg, a szürkeköpenyes Neloriával egyetemben. Egészen kevesen.
Amikor Taris megjelenik, Caer és Yerak társaságában, a csendes moraj is megszűnik, ami eddig volt a jelenlévők körében. A kapitány valamivel jobban van, hangja is erősnek tűnik, így mindenki hallhatja a téren.*
- Nem szaporítom a szót. A város kemény napokon van túl. Még próbáljuk kiheverni a veszteségeket, a láz nyomait. Küzdelmetek nem maradt nyom nélkül, Caer parancsnok, vagy épp Yerak mester mindenkit figyelemmel kísért, így megfontoltan állíthatom azt, hogy mindenkinek kerek 50 darna jutalmat osztunk ki személyes kincstáramból. Emellett amíg én vagyok itt a kapitány, garantálhatom, hogy nem felejtjük el a városnak tett szolgálatot. Itt mindegyikőtöket tárt karokkal fogadjuk majd, amikor betértek hozzánk.
Most pedig egy sort kérek, hogy harcosok és gyógyítók is átvehessék a jutalmukat. Természetesen a sebesültek is megkapják a darnát, tudjuk, hogy kit hol gyógyítanak.
*Taris ezek után kiosztja a pénzt, egyenként mindenkinek az elé állított asztalon lévő ládikából. Személyes kincstárából. Túl sok nem is marad benne.
Ha nem történik semmi különleges, Taris feláll, majd távozik, hogy pihenjen kissé, mert a láz az ő szervezetét is kellően megviselte. A felkötött karú Caer és a sötét Yerak pedig követik őt. Menion városába pedig lassan, majd napok, hetek múltával visszatér az élet, de még sokáig fogják visszaemlegetni ezt a járványt, valamint a hősöket azokkal felnőttekkel és gyermekekkel egyetemben, akik megszüntették az okát és megtalálták a gyógymódját.*

//Ezzel a hsz-szel zárom a mesét. Köszönöm a részvételt mindenkinek!//

A hozzászólást Mesélő összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2012-11-08, 9:47 pm-kor.
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 74
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-06, 7:15 pm

//Mese: A láz - VégJáték az ispotályban, Kain? //

Ha ébren lett volna, szerette volna, ha Kain a közelében marad. Nyugodtnak érezte magát a közelében, nem kellet megérintenie, elég volt az a sejtelemnyi rezgés, amit, mint sárkány a közelségével keltett. De az eltűnt és valahogy olyan volt, mintha a Napot lopták volna el az égről és maradt az ég egymagában, de tiszta kék vásznára fekete festéket csurgattak. Nem is feketét, vöröset, pont olyan mély és élénk színűt, mint a vér és az száradt rá a megdermedő felhőkre és a nyári égre, de Nap nélkül, a Holdnak is elvész alamizsna fénye.
Csendes magányában, csak a szék és az asztal hallja a sarokban suttogó fohászát. Hangja elfúló, nem hallja meg a kint csendben a betegeket, vagy is már a lábadozókat figyelemmel kísérő gyógyító, de még is benyit a szobába, amely egyik társuké, de egyben az utolsó fekhely is. A nő már ráncoktól terhes arca mosolyra fordul, alszik, az expedíció egyik legfiatalabb tagja, csendesen pihen és gyógyul. Nem csukja vissza az ajtót, hallani akarja, ha baj történik. De mi történhetne? A sárkány szervezete erős, még ha próbára is tették, de sebét gondos módon ellátták és nem is egy bájitalt döntöttek le a torkán, keserűt és édeset is egyaránt. Alszik is, mélyen, álmoktól nem háborgatottan és akkor a reggel miért is hoz változást?
„Az istenek nevére! Takarodj, ne is kerülj a szemem elé! Te kotnyeles bitang!” Ezektől a szavaktól hangos a kora reggeli órák valamelyikében az ispotály, talán többek riadtan ébrednek gyógyító álmukból és meglehet, találgatásokba kezdenek, hogy vajon mi is üthetett a gyógyítóba, aki itt virrasztott velük és szívét, lelkét kitette értük. Az idősebbel szinte biztos, hogy hamar ráfogták, ember, méghozzá egy fáradt ember és részben igazuk is volt, mert az volt és megbízott egy olyanban, akinek eztán talán többet sem engednek meg, mint az ágyneműk tisztítása. De, talán még az is meghaladja a képességét.
„Talán a mágus, aki a fiút idehozta tud segíteni!” Találgatott egy másik férfi, emlékezve a sápadt arcra és a makrancos lóra, aminek felháborító módon kantárja az ő selyemkesztyűs kezébe lett tolva. És így indult meg a kutatás az ismeretlen mágus után, hiszen se neve, se hírneve nem jutott el a gyógyítóhoz, aki mellesleg vette a fáradságot, hogy a hajnali óra ellenére is felzargassa a fogadók tulajait és ahogy egyre többön jutott túl úgy lett egyre foghíjasabb, az amúgy sem részletes személyleírás. Fekete haj, sápadt arc, bőrkabát és magas. Az utolsó ilyen összeállítású mondat elhangzása után és az azt követő, igen választékos, túlzottan metaforákat mellőző szidalmak sora után, elhangzott a legkézenfekvőbb lehetőség. A főtéren ugyan is az expedíció tagjai, a mai napon vehetik át a jutalmukat, hogy megköszönte e és egyáltalán elköszönt a gyógyító. Az utána hajigált újabb csudanyelven szóló virágnyelvnek aligha mondható szavak alapján, nem.
Ziláltan, lihegve ér a térre, bár fogalma sincs miért sietett, ami megtörtént, azon már nem tud változtatni. Lelke megkönnyebbül, ahogy a majdnem rendezett sorokat látja, így sokkal könnyebb lesz a dolga. Vélte ő. Elsőre azonban rögtön bakot lő és szinte belemászik Gylnar arcába, már ha a kalandor nem tolja el magától a nyakigláb, vézna és hunyorgásából ítélve igen csak rövidlátó alakot. Aki mellesleg néhány –jó néhány-, alapos pillantás után kijelenti, hogy „Nem Ön az!”. Ha csapat még rendelkezne egy bizonyos hadúrral, könnyen meglehet, hogy Kain csak harmadjára találná meg és még így is beszédelgett a gyógyító egy másik kalandor elé és aztán jött a felismerés.
- Maga volt az! – Harsogta, kicsit sem véve magára az esetleges rosszalló pillantásokat. Bár igen csak tenyérbe mászó arca és nőies kecsességgel lengedező kézfeje, amivel Kain invitálja közelebb magához, csak ronthat a megítélésén. Talán Kain figyelmen kívül hagyná, lehet fel sem ismeri a férfit, vagy idejekorán beléfojtaná a szót, de különös érzés lengi körbe. Mintha sárkány lenne? Nem kizárt, ember szaga van és az is, ráadásul a mágiátlan fajta.
- Nos. A fiú .. Nos, akit elhozott hozzánk. –Pontosít, hogy a mágus is tisztában legyen, kiről is van szó. - Tud a családjáról valamit? - Teszi fel a leglényegesebb kérdést. -A nevét? – Aztán választ sem várva a következőt és folytatja, mintha egy gyerekkel beszélne. - Tudja a nevét, természetesen nem a sajátját, még sem írhatjuk a táblára, hogy Névtelen. .. Nos, étesíteni kellene őket. .. – Fura a külseje és beszéde alapján is inkább csodabogárnak tűnik, de ez a csodabogár, kifulladt. Szédülve zuttyant a fenekére és túl sokat még az erős ráhatás sem tudott belőle kihúzni. De ahogy a férfi gyengült, úgy erősödött mellette valami. A szellemszerű alak nehézkesen öltött formát és egészében nem is tudott megjelenni a fiatal lány, ajkai mozogtak, de hangot képtelen volt kiadni hozzá, Segíts, kérlek! A jelenés csupán pár pillanat erejéig tudott csak látható formát ölteni, aztán ugyan olyan váratlanul, ahogy megjelent, eltűnt. A sárkány jelenléte viszont szinte megérinthette Kain és külön vadvirág illat ölelte körbe, de ez is csak egy múló pillanat volt. A megroggyanó gyógyító pedig, mintha csak egy marionett lenne, vakon és süketen indul vissza, vissza az ispotályba, ahol nem sokkal az előtt szabadul el a pokol, hogy belépne az ajtón.
- Megharapott! – Hallatszik egy fiatal nő méltatlan és mérges hangja, ami után egy ajtó csapódik erősen.
- Ez csak egy gye.. – Újabb csattanás hallatszódott, de most mellé valami ezer darabra tört és a kivezető folyosóra nyíló ajtón egy kis test esik át. Nem, nem nyílt az ajtó, a rések között, ahol a levegő is szabadon jár, libbent át. Egy alig négy, öt, esetleg hat éves forma fiúcska áll ijedt arccal szembe a pislogó gyógyítóval és talán a mögötte érkező aranysárkánnyal.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-06, 11:35 pm

//Mese: A láz - Végjáték az ispotályban, a darnáért majd később megkeresi Tarist//

*Az éjszaka csendesen telt. Minden nagyobb városnak vannak kertes részei, még ha ebben az esetben a kert egybe is esik a várkerttel.
Kain végül ezt szemelte ki magának éjjeli pihenőhelyül. Nem akart túl messzire távolodni Meniontól, leginkább azért, mert ott motoszkált benne az, hogy Sou közelében maradjon.
Ennek a hátránya, hogy maradhat kétlábú alakjában, az pedig annyira nem segíti elő a gyógyulást.
A fáradtság gyorsan elnyomta, miután a várkert egyik korosabb fájának lombkoronájában talált magának elfogadható helyet egy villás ág közén. Ezen a déli helyen nem kell hideg éjszakától tartania, amennyit hűl, arra meg bőven elég fekete bőrkabátja, már ha sárkány mivolta nem lenne elegendő.
A pirkadat is ott éri, de nem is a nap fénye ébreszti, hanem a gyomrában tomboló éhség.
Leereszkedik a fáról, miután megbizonyosodik róla, hogy egyetlen őr sincs a közelében. Átropogtatja csontjait, megmozgatja izmait, amik azért elgémberedtek odafent.
Teleportálhatna is, de inkább az ólálkodást választja. Minek pazarolni az erejét felesleges dolgokra.
Legalább ebben a tevékenységben is gyakorolja kétlábú alakjának képességeit.
Mert azt azért meg kell hagyni, hogy egy ilyen alakot még hét évszázad alatt sem könnyebb mozgatni a valódinál. Sokkal esetlenebbnek tűnik, és az egyensúlya egyenesen borzalmas.
Megy az orra után, s amikor egy pékségből kiszűrődő illatokra lesz figyelmes, akaratlanul is elmosolyodik. Sou jutott eszébe.
Jól tudja, hogy a kétlábúak efféle étkei jól csillapítják az éhséget, még ha csak addig is, amíg felszívják a gyomorban lévő savakat. De mit is kezdenek egy sárkány gyomrával?
Mégis, ezúttal nem sajnálja a darnát rá, muszáj ennie valamit.
A fogadók még zárva vannak, a reggeli dolgai lezárása előtt pedig vadászatra nem is gondolhat.
Érzéketlenül, némán fogyasztja el az egész vekni kenyeret, majd lézeng még egy darabig, mielőtt a főtérre érkezik. Sötét alakja a még mindig egészen kihalt városban nem kelt nagy feltűnést, alig látják néhányan.
Az ispotály felé is vinné lába, de úgy gondolja, nincs rá szükség. A gyöngysárkány erős, és még mindig nem döntötte el, hogy a jutalom átvétele után maradjon-e, vagy sem.
Idővel megjelenik a tér szokásos, sötét sarkában és ott is marad még jó darabig, figyelve, ahogy a kétlábúak sorjáznak átenni a kapitánytól jussukat.
Karjait összefonja széles mellkasán és sötét tekintetéből most is a megvetés sugárzik a másik faj csökevényes tagjai felé.
Amikor már megfogyatkoznak, akkor löki el magát a faltól, hogy fekete alakja kilépjen a napfényre, a sor végére. Fakó arcán sem türelmetlenség, sem bármiféle jele annak nem olvasható, hogy az útszéli kavicsoknál többre tartaná a csillogó fémdarabokat.
A legmeglepőbb azonban az, hogy egy vénség ront neki, szó szerint üvöltözve, még a feketeköpenyes mágus rosszalló tekintetével sem törődve, pedig azokban az ében szemekben nem sok jót lehet látni iránta. Jó, hogy nem lármázza fel az egész várost!
Kain végül akkor áll ki a sorból, amikor megpillantja a szellemet. Ez már érdekessé teszi számára a dolgot, meg is áll a földön ülő gyógyító mellett, majd karjait ismét összefonja.
Mit akar a kölyökkel? És ki volt a szellem? Neki szánná azt a megjegyzést, hogy bizony a megszállás komoly bűn, tudomása szerint azt még az istenek is büntetik.*
- Nem ismerem a családját, de elkísérlek hozzá.
*Szótlanul, a vadvirág illatot emlékeiben visszaidézve követi a gyógyítót. Majd később utánajár a darnájának, bár eddig sem valami fényes kedvét tovább csorbítja az, hogy neki kell majd kijárnia a jussát. Még inkább nyugtalanítják a gyógyító szavai. Aggodalmat pedig folyamatosan nő, ahogy egyre közelebb kerülnek. Fakó arcát egyre inkább elborítja egy a szokásosnál is komorabb arckifejezés.
Az ispotályba lépve, ha nem érezné azt, amit, szó nélkül el is menne az ajtón keresztülvágódó kölyök mellett. De érzi, hogy kivel áll szemben és azt is, hogy valami nagyon nincs rendben. A mágia jelenléte sokkal erősebb körülötte, mint az kellene. De mit is csodálkozik, amikor a fiúnak nem is szabadna úgy kinéznie, ahogy.
Mély hangja gyorsan eljut a kis kölyök füléhez.*
- Kusubiri, kifaranga, ngoja! //Ácsi, fióka, ácsi!//

a mindenség tengerén."
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-07, 6:25 pm

Az űzött vad, amely egy pillanatra nyugalmat lel, úgy vélve menedékre talált, az veszi ilyen felületes tompasággal a levegőt, pedig zihálna és kitágult pupillái igyekeznek a legkisebb rezdülést is elkapni. Hiszen, ennyin múlhat az élete. Tudnia kell, hogy mikor ugorhat ki és rohanhat, ameddig bírja és annál is tovább. Sou is így érezte, talán ezt az érzést tetézte, hogy szokatlan volt számára a forma, de a gyerekek áldása, hogy nem rögtön a mélyére akarnak látni a miérteknek, egyszerűen rájönnek, hogy a Hold alakú figura a Hold formájú mélyedésbe való. Idő kell hozzá, persze, de ha futni kell? Mert ha nem teszi a sárkányfiókákat reggeliző ember megeszi? Akkor mindjárt gyorsabban megy a tanulás, így fogta lábacskáit futásra, így markolt bele kis ujjaival az asztalt lefedő terítőbe és rántotta a földre mindazt, amit rá pakoltak. De akárhová is futott, mindenhonnan idegen szagok vették körbe és a legrejtettebb zugba is eltalált egy ember. Kicsi szíve alig tudta követni az ütemet, amit a riadalom diktált és még is, szinte kihagyott nem is egy, talán két ütemet is, ahogy jeges vízként érte a másik sárkány jelenléte.
Megdermed, mozdulni sem bírt. Énnyi félelmetes dolog után, mit ád a sors, még egyet, ha lehet az előzőeknél is rettenetesebbet. A zöld íriszek szinte diónyira nőttek és csak az nem olvasta ki belőlük a rettegést, aki nem akarta és akkor a szavak, azok az elhangzó hangok. Érti őket, hogyne érteni, hiszen sajátja is ez a nyelv, még akkor is, ha a gyöngysárkányok maguk között nagyon keveset tartottak meg ebből.
- De megesznek! – Kiálltja vissza teljes meggyőződéssel. És nyílik az ajtó, nem halkan, de még se elég hangosan ahhoz, hogy felhívja rá a szinte megbabonázottan az arany sárkány alakját figyelő kölyök figyelmét rá. Elmarkolják a karját, amire halk, de annál élesebb sikítással reagál és egy segélykérő szót is kiált, Anya! De ahogy eddig is hiába hívta az anyját, úgy most sem érkezik a kecses fehér alak és ezért Sou gondolkodás nélkül harap. Fogai belemélyednek a férfi karjába, aki rögvest el is engedi, talán lök is rajta egy keveset, úgy látszik az itteni felnőttek többsége nincs hozzászokva az ilyen vad gyerekekhez. Sou Káinra néz, szinte látni, ahogy mérlegel. Melyik félelmeteset válassza? Mielőtt a harapás feletti meglepettségét legyűrné a gyógyító, Sou már futott is, egyenesen az ajtóban állók fellé. Mert inkább az idegen sárkány, mint az ember, aki elevenen felfalná. A túlméretezett ing, ami még Sou eredeti emberi alakjára is nagy lenne, csak úgy lobog utána és valami hihetetlen, de csodával határos módon, nem esik el. Mint a tíz ujjával belekapaszkodik a nadrág sötét anyagába és elbújik Kain mögött, de a kabát széle mellet kilát. Ott az ajtó! És, ha nem csípik grabancon, bizony oson tovább, bár ha túl jut a küszöbön, ijedten hátrál vissza és hatalmas krokodil könnyeket hullat.
- Magába legalább nem harapott bele! És értik egymás nyelvét! Kitűnő! – Közölte a falnak támaszkodó korábbi vezetője. – Kis baleset történt, az egyik segédgyógyítón… Nos, látja a végeredményt, de valószínűleg, hacsak azt nem rontotta el, akkor pár nap és minden helyre áll. Természetesen addigra kutya baja sem lesz! – Mintha öröm csendülne a fickó hangjában. Megszabadul a nyűgtől és aztán talán még a balga tanonc tettét is sikerül annyira eltusolnia, hogy egy hosszabb beszélgetéssel megússza.
- Többé nem teszek csípős bogyót Nae teájába! Csak gyere értem! – Zokogja keservesen, de nem csoda, hogy ennyire megijedt. Hiszen egyetlen szót sem érett abból, amit az emberek mondtak és rögtön üldözőbe vették, ahogy igyekezett elmenekülni előllük.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-08, 9:22 pm

*A kölyök riadt tekintete ijedt pillangóként rebben szerteszét az ispotályban. Kain az adott válaszra el is mosolyodna, de az nem az ő asztala. Semmi kedve ahhoz, viszont ha már egy fióka áll előtte, csak nem hagyja, hogy kifusson a nagyvilágba a kétlábúak közé.
Attól persze nem fél, hogy megennék, mint ahogy a kölyök olya szemléletesen állította, de attól már igen, hogy tapasztalatlansága miatt kihasználják.
Rosszalló pillantást vet az ajtó rejtekéből „támadó” férfira. Úgy tűnik, nem tanult eddigi társai hibájából, mert harapás a válasz rá, s a harapás utána fióka egyből Kainhoz rohan.
Az arany sárkány ekkor jön rá arra az egyszerű tényre, hogy a fióka szaga teljesen azonos Souéval.
Arca megnyúlik a döbbenettől, miközben a nadrágjába kapaszkodó kis ragadozó már meg is indul a háta mögött lévő ajtó felé.
Namelyr lassú ahhoz, hogy elkapja, már megkésve nyúl utána, de egyúttal máris sarkon is fordul, hogy a nyomába eredjen.
A fekete bőrkabát talán még a mellette álló vézna gyógyítót is arcon csapja, de az ajtóból hátráló síró kisfiút a grabancánál fogva ragadja meg és emeli fel, mintha egy nagymacska fogná szájába kicsinyét. A bőrt azonban ezúttal a terjedelmes ing tölti ki, csakhogy Kain jól összemarkolva ragadja meg, így a fiú nem eshet ki belőle. Feltartva maga felé fordítja és magához is öleli.
Igaz, ezt kicsit sután teszi, sem kétlábúak között, sem sárkányok között nem volt még lehetősége ilyen apró utóddal bánni.
Ha viszont a fiú túlságosan ficánkol, inkább felemelt karral tartja biztonságos távolságra magától.*
- Wewe ni salama na mimi. Hakuna tatizo ... //Nálam biztonságban vagy. Nincs baj...//
*Az arany sárkány hallja közben a gyógyító magyarázatát, s el sem tudja képzelni, hogy miféle baleset lehet az, ami ilyesféle eredményt hoz. Ugyan mit akarhatott az a gyógyító?*
- Imádkozzatok az istenekhez, hogy így legyen. Ha tévedtél, visszatérek és magam látom el a bajotokat. Ahhoz képest a kölyök harapása csak gyerekjáték...
Hozzátok ide a holmiját!

*A hideg, mély hang nem tűr ellenvetést, a hozzá tartozó ébenfekete szemekben pedig harag bújkál. Egy feketeköpenyes mágus áll előttük, meglehetősen rossz hangulatban.
Mert hol van ilyenkor Nina, aki külön kérte, hogy ide hozza Sout és ha az ispotályban ilyen balesetek történnek, akkor ugyan miféle ápolásra számíthatnak a komoly betege, sebesültek?
De ezen ráér később bosszankodni, most inkább kiviszi innen Sout.
Még türelmesen várja, hogy a fiő holmiját elé hozzák.*

a mindenség tengerén."
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-09, 6:31 pm

Meglepődik, ahogy megragadják, egy egészen kicsit még meg is merevednek tagjai. Anyja is hasonlóképpen emelné fel, de mivel még sem a nyakánál fogva lóg, hiányzik a megszokott érzés és ahogy kézbe veszik, mintha rájönne, hogy sír. Igen, arra a néhány másodpercre még arról is megfeledkezett, hogy nagy félelmében, elkeseredetten hullatta könnyeit. Lebiggyesztett ajkakkal, a sírástól vörösödő szemekkel néz Kain arcába, talán úgy tűnik, hogy elfogadja a másik sárkány közelségét és az elhangzó szavak nyomán a bizodalma is meg van irányába. Nem fog sírni. Nem ám! Csak éppen nagy igyekezettel látszik azt a néhány csendre és könnyet mellőző percet pótolni. Kezecskéit megtámasztott, még bele is markolt az anyagba, de inkább sárkány módra, mind emberien, mert az ujjak inkább karmos mancsként szilárdan tartanak, nem fordulnak ki. Le sem meri venni a szemét az aranysárkány arcáról és egyre inkább, egy tál kocsonyát is megszégyenítően, remeg.
- Nem kell rögtön ilyen indulatosnak lenni. – Simítja meg arcát a vézna alak, aki az imént jócskán kapott a bőrkabátból is, pedig éppen zöldségdiétán van az emésztése miatt. Ez viszont mellékes! – Nem érte károsodás, csak .. kicsit .. megfiatalodott és valószínűleg az egyik gyógykészítmény alapanyaga is köre játszhatott, mert .. Nos, majd látni fogja. – De mint aki nem akar magyarázkodni, vagy még inkább végre felfogta a szavak, azok hanghordozásának és a tekintetnek a tömör lényegét, megindult. A megharapott gyógyító, tanácstanul nézte a sötétmágust, karjában a kisgyerekkel, meglepett volt és sajnálkozó. Bólintott Kain felé, aztán a vézna alakkal eltűnt azon az ajtónyíláson át, amin korábban kirontott.
A folyosóra pedig, kis jó akarattal ki lehet jelenteni, egy kis nyugalom költözött. Szinte csak Sou sírása hallatszott, amit nyugtató szavak ide vagy oda, egyszerűen nem úgy nézett ki, hogy egyhamar abba akarja hagyni. Akadnak az utcáról is be beleső érdeklődők, van, aki meglepetten áll tovább, mintha be sem lesett volna, mások megmosolyogják a kisgyerekes édesapát és úgy állnak tovább. Aztán, aztán mintha Sou megtalálta volna a csapot és elzárta volna, már nem folytak a könnyei, de merőn nézett a fekete szemekbe. Szinte nyomon követhető volt a kis buksiban lejátszódó gondolatmenet. Tényleg nem bánt! Meglepődés kísérte ezt a felismerést. Nem fojt meg a szorításával, de leesni sem enged. Ez alapozta meg a biztonságérzetet, amit végül a nyílt sötét íriszek építettek fel és ennek első jele volt, hogy mereven tartó karok megalazultak, már nem tolta el magát a másiktól.
- Hol van Anya? – Elfúló, kicsit rekedtes volt a hangja. Kicsit Összébb húzta a szemöldökeit és mesterien ráncolta a homlokát is és aztán megsorozta Kain a kérdéseivel.– Téged miért nem kergetnek az emberek? Neked nem jó az ízed? Vagy nem is vagy sárkány? – Újra könnyfátyol lepte el a zöld szemeket. – Meg fogsz enni? – A megenyhült remegés újra eluralta piciny testét és akkor, végre, lépések zaja hallatszódott és egy idős nő lépett ki az ajtón, kezében Sou ruháival, aki mellesleg az új jövevény láttán gondolkodás nélkül simult Kainhoz, könnyáztatta arcát is belefúrta a sötét anyagba. A nő pedig mogorván átnyújtotta, egy szót sem szólva Kainnak a holmikat, a szúrós, de leginkább semmitmondó viselkedésnek oka pedig a másik kezén lévő kötés szolgál. Ő lehetett a másik szerencsés, akibe a kis sárkány belemélyesztette a fogait.
Ha el is hagyják az épületet, Sou nem hajlandó elereszteni, talán érződött is rajta, hogy észrevétlennek akar tűnni, pont úgy, ahogy azt a vadonban el is lehetne várni.
- Büdös van! – Motyogja bele az összegyűrt ingbe, mintegy az utcáról alkotott véleményét. Pedig eddig egyszer sem lehetett őt panaszkodni hallani a városokban uralkodó szagokról, úgy látszik, most még túl őszinte.
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 34

Character sheet
Nép: Emberek

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-10, 12:29 pm

* Még hosszú óráknak kell eltelnie, mire az utolsó támadás után megpillantom az idő közben sötétbe boruló tájon Menion városának körvonalát.
A város körvonalainak erősödésével a fáradtság is egyre erőteljesebben érezteti a hatását. Bár csupán három napja történt, hogy a hátam mögött hagytam ennek a városnak a kapuit, mégis így visszagondolva sokkal többnek tűnik, mint csupán három nap. Nem is csoda, hiszen az elmúlt időszakban eléggé megterheltem testemet, már csupán, ha az állandó készenlétre gondolunk is, és akkor még hol marad a sok ellenség, aki ránk támadt. Éppen ezért a biztonságot jelentő fal egyet jelentenek számomra egy nyugodt, támadástól mentes pihenés látképével.
A városba beérve kissé meglep, hogy milyen kihaltnak tűnik. *
~ Többre számítottam …
~ De igaz is, miért jönnének fogadni minket, hiszen az ellenszert nem mi hozzuk, … hanem nekünk hozták.

* Egy halovány gúnyos molyos jelenik meg arcomon, miközben végiggondolom ezt.
Ennek ellenére mégsincs okom bánkódni, hiszen a végeredmény ugyanaz. Megvan az ellenszer.
Már csupán egyetlen kérdés merül fel bennem. *
~ Vajon merre lehet Mitsuko?
* A városba beérve már kutatólag keresem kedvesem alakját, vagy legalább is kék hajkoronáját, hiszen az azért mégsem mindennapi látvány, de az éjszakai fények nem éppen az ilyen jellegű keresésnek kedveznek, így hiába forgolódok, nem találom. *
~ Talán majd az udvaron megtalálom.
* Gondolom magamban, hiszen mégis csak ott született az az elhatározás, hogy ő itt marad segíteni, míg én dzsungeltúrára megyek. *
~ Ott csak tudja valaki, merre lehet.

* Egy halovány mosoly húzódik arcomra. *
~ Mégis csak szereti felhívni magára a figyelmet… arról már ne is beszéljünk, hogy egy kékhajú terhes elf már magában sem lehet mindennapi látvány.

* Több se kell, hogy elhatározzam, amint lehetőségem adódik, megszabadulok ettől a parádétól.
Éppen ezért már az elsők között leszállok a lóról, hogy az egyik lovász kezébe adjam a kantárt, mikor némi elégtelenséget jelentő morajlásra leszek figyelmes a hátam mögül, így arra fordulok. *
~ Na tessék … Én akartam elindulni az ő keresésére, erre ő talál meg engem …

* A helyzet igen nagy hasonlóságot mutat az ellenszerrel. *
~ Valahogy minden máshogy sikerül …
* Gondolom széles mosollyal. Az egész alatt annyi idő sem telik el, hogy karjaim kitárásán kívül mást is tehessek.
Így a két végtag közé kerülő elf örömittas köszöntése egy szisszenéssel töröm meg, ahogy már megint rájövök, olyan sérülések borítják testemet, melyek alapesetben szinte fel sem tűnnek, viszont máskor kellően bele tud nyílalni a fájdalom. *
- Jesszusom Gyl! Jól vagy?
- Eddig jól voltam …
* Kezdek bele. *
- De most már mégjobban …

* Fejezem be mosolyogva, miközben már én húzom magamhoz a sebesülések után kutató, szeretett elfet. A fájdalom ez alkalommal sem marad el, de mivel nem ér váratlanul, így már az intenzitását sem érzem olyan erőteljesnek, mint korábban. Ezek után semmi sem gátol meg, hogy végre hosszabb ideig is egymáson pihenhessenek ajkaink. *
- Annyira hiányoztál!
- Te is hiányoztál! Végül nem is kellett volna elmennem, hiszen megtaláltátok a gyógymódot.
* Mélyen nézek ragyogó szemeibe, mikor Taris kíván szólni. *
- Üdvözlöm a város megmentőit! A sebesülteket hamarosan ellátják, a fáradt harcosoknak pedig a kaszárnyában biztosítunk szállást az éjszakára. Holnap reggel pedig mindenki megkapja a beígért jutalmat szolgálataiért.
Menion hálás nektek, ahogy az itt maradt kutatóknak és gyógyítóknak is, akik éjt nappallá téve dolgoztak és végül megtalálták a láz gyógymódját. Pihenjen le mindenki, reggel találkozunk. Caer parancsnok! Várlak a kapitányi szobában.

* A szavak közepette több kérdés is felmerül bennem, de úgy döntök, hogy inkább azokat Mitsukonak teszem majd fel, így megvárom, míg a vár kapitánya elvonul az erkélyről.
Kissé szemrehányóan fordulok Mitsuko felé, miközben átkarolva buzdítom indulásra, hogy ne legyünk a legnagyobb útban. *
- Ugye, azért pihentél is?!

* Bár ismerve az elfet, ezt némileg kétlem. Elég, ha csak az Olassieben történtekre visszaemlékszem. *

Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-11, 8:55 pm

//Sou//

*Végre felfogják, amit mondott. A vézna gyógyítót legszívesebben torkánál fogva a falhoz szorítaná, hogy a szuszt is kinyomja belőle, de nem akarja megrémíteni a kis Sout az eddiginél is jobban. Így is remeg épp eléggé. Szerencsére még éppen időben lépnek le a megharapott gyógyítóval, aki Kain meglátása szerint minden, csak nem intelligens.
A „mágus” látszólag nem törődik a rendre a háta mögül hallatszó hangokkal. Nem kell hátranéznie ahhoz, hogy tudja, kétlábúak haladnak el ott, és néznek be, s mint minden kétlábú kíváncsiak is az ajtó résén keresztül látható dolgokra.
Ez valamiféle szokás lehet ezek között a lények között. Ha valahova be lehet látni, vagy be lehet jutni, biztos, hogy be is néznek, illetve be is mennek.
Valamiféle perverz ösztön lehet, hogy egy kitárt ajtó mögött vizslatják az ott tartózkodókat, legalábbis Kain szemében. Szinte érezni véli a széles hátát érő pillantásokat.
Eközben a másik kéz, mellyel még nemrég a gyógyító fojtogatását tervezte, sután nyúl ki, hogy a kis sárkány hátát simítsa végig nyugtatónak szánt mozdulatokkal.*
- Nem akarlak megenni. Elviszlek innen biztonságos helyre. Ott majd megbeszéljük.
*Próbál közbeszólni halkan a kérdésözönben Kain, majd még halkabban súgja a fiúnak.*
- Tőlem tartanak, de neked nem kell.
*A megérkező nőre rápillant. Végre valaki, aki nem beszél lyukat a hasába. Hidegen kinyújtja kezét és átveszi a holmikat. Ezeket már ismeri. Ezek voltak a gyöngysárkányon, amikor behoztak őket.
Hátat is fordít az ispotálynak, magában még mindig Ninát átkozva, aki rávette, hogy Sout ide hozza. Most mihez kezd ezzel a fiókával? Mintha csak nemrég kelt volna ki, olyan fiatalnak tűnik. Még mindig az a hatalmas ing van rajta, így pedig mégsem viheti keresztül a városon.
Érzi, hogy közben a fióka egészen hozzá simul, és amikor meghallja szavait, elhúzza a száját..*
- Én is érzem. Ez a hely mindig ilyen….
*Az utána elhangzó teleport ige hatására a különös páros, vagyis a feketeköpenyes mágus, valamint a hatalmas ingbe burkolt, de a mágushoz simuló kölyök el is tűnnek Menion utcájáról, hogy aztán a városon kívül, egy nem messze elhelyezkedő facsoportban jelenjenek meg. Az arany sárkány biztonságosabbnak ítéli meg ezt a helyet, ráadásul talán talál Sou ruhái között akkorát, ami ha nagy is, de jobban illik a kis Soura, mint ami rajta van.*
- Elengedhetsz, itt már csak ketten vagyunk, Sou.
*Néz rá ébenfekete szemeivel a fiúra.*

a mindenség tengerén."
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-18, 12:55 pm

//Kain//

Egy pillanat és nem mozdul, még levegőt sem vesz, amikor a másik sárkány megérinti. Ebben a mozdulatlanságban benne van a tudatlan felkészülés arra, hogy mindjárt fogakkal tép bele testébe és mint egy szerzett prédát felfalja. Rögeszmésnek tűnhet ez a képzelgést, hogy mindenki fel akarja falni, hol ott ez csak egy képet ad arról, hogy a gyöngysárkányok, fajtája miért is hagyta maga mögött a hegyeket és költözött a rejtelmes felhők közé. Elbujdosva a szelek birodalmába, hogy soha senki se találhasson rájuk és biztonságos, boldog életet élhessenek. Souban pedig nagyon is él apja fegyelmező tanítása, de olyan pici most, még is tisztában van, hogy nem képes tenni semmit .. Akkor miért is bújik bizalommal a másikhoz? Mert édesanyja szelíd szavai is okították, hallgasson a szívére és ha az esze ellent is mond, csak egy kis bizalom kell. Ő pedig bízik, mert elhiszi a szavakat, hogy ez a sötét figura nem fogja megenni és félnie sem kell tőle, mi több, még biztonságos helyre is elviszi.
A módszer ugyan meglepi, még nem élt meg hasonlót. Ijesztő volt, de roppant érdekes is. Ezért most képtelen eldönteni, hogy el merje e engedni az idő közben karjaival átkulcsolt nyakat, vagy sem? Nagydilemma, egy felnőtt el sem tudja képzelni. Sou megrázza fejét, ő bizony el nem engedi Kaint, nincs azaz isten akinek a kedvéért ezt megtenni és ha lehet egymáskapaszkodó ujjait még szorosabban szorítja össze, már fehérednek is. Hát. Ez sem ígérkezik olyan könnyű dolognak, ám, csak idő kérdése, pont annyi míg orrából eltűnik a város mocskos és áporodott szaga és kicsit megfakulnak az ispotályban szerzett emlékek, bár ez utóbbihoz kicsit több időre lesz szükség. A susogó, levelek és fűszálak között játszó szél viszont csak kicsalogatja menedékéből, mennyivel közelebb van ehhez az elemhez és mennyire távol kerül tőle mikor csak lényének töredéke marad meg.
Eltolja magát a sárkánytól, de belemarkol az ingbe, mert még mindig nem akarja elengedni. mert mi van, ha ezt az alakot csak ő hívta életre hogy megmentse? Nem ez lenne az első alkalom, de akkor, ha most megnyugodva elengedi, akkor el fog tűnni?! De ő nem akarja. A félelem helyét azonban minden elsuhanó perccel, a kíváncsiság csillogó szikrája kezdi átvenni. Jól megnézi magának a fakó arcot, a hosszú út és a harcokban megviseltet, azokat a sötét lélektükröket, amik elriasztanák talán a legrátermettebb harcost is, mert a feneketlen mélység szinte beszippantja, felfalja szőröstül-bőröstül. Közben pedig nem is, vagy, nagyrészt nem. Elmosolyodik, ahogy rájön mennyire buta volt a korábbi elképzelése, aki karjaiban tartja ugyan is hús és vér, teljesen igazi. Már nem fél, ezért bátran érinti meg az arcot, ha lehetősége van rá. Figyelmesen simogatja meg a színesedő bőrt, szeretné elmulasztani, ám kétséges, hogy sikerrel járna, ugyan is Kain nem tartozik közéjük.
- Nagyon fáj? – Visszahúzza kezét, de lesem veszi tekintetét a másikéiról. De makacsul kapaszkodik tovább, legalább is addig, amíg őszinte választ nem kap, mert érkezzen az bármikor, csak akkor mutat hajlandóságot arra, hogy elengedi a megviselt anyagot. Ám akkor már szó nélkül, megáll két lábán, de csak pár pillanatnak kell eltelnie, hogy ne kezdje el nézegetni magát. Kinyújtja karjait, megmozgatja ujjait és mindezt csodálkozóan nézegeti, itt-ott azonban felbukkannak bőrén pikkelyek, sőt kócos tincsei között is megbújik két parányi fehér dudor. Mit is lehetne mondani, a varázslat, ami félresiklott fél munkát végzett?
- Miért van kezem? Olyanja csak a nagyoknak van .. Ezért nem jött anya értem, mert ilyen vagyok?
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-18, 9:29 pm

//Sou//

*A kölyök még mindig ragaszkodik hozzá, sőt, a kelleténél jobban. Kain még mindig nem tud mit kezdeni ezzel az ifjonccal. A gondot ezúttal tetézi az, hogy hiába sárkány, most testileg egy kétlábú gyereket formáz.
Fiókákkal sem volt soha dolga sárkányalakban, sőt, saját neveltetéséből sem maradt meg szerető anya képe, mint ahogy Sounak igen.
Az ő édesanyja, Dahake, már nem lehetett mellette kikelése után. Még kihűlő testével melengette ugyan a tojást, sőt a fióka is hozzá ragaszkodott, de akkor már nem élt.
Nem is emlékezne rá, ha egy különös rom nagy erejének köszönhetően nem juttatja vissza a Völgybe akkorra, amikor még ő maga meg sem született.
Még sincs így anyaképe, s igazi példája sem, mert Anzar nem volt jó apa. Inkább kiképző és tanár.
Másokat nem is nagyon volt alkalma megfigyelni, így példa nélkül pedig meglehetősen nehéz egy ijedt fiókával bánnia.
Az arany sárkány mélyet lélegzik a természet friss levegőjéből. Így már sokkal jobb. A fiút egyik erős karjával karolja át, hátha így hamarabb megnyugszik, mert a félelmét még mindig érzi.
Sou úgy néz rá, mintha kísértetet látna, úgy markolja, mintha nem hinné el, hogy igazi. Legalábbis Namelyrnek ez az érzése. Megerősítést nem kap róla, mert az is lehet, hogy a kisebbik rosszat választotta csupán a gyöngysárkány és talán már világos számára, hogy a fekete köpenyes idegen nem fogja bántani. Mert arra már rájött, hogy nem emlékszik rá, vagyis a fiú emlékei jóval azelőttről maradhattak csak meg, amikor először találkoztak a fogadó melletti erdő szélén.
Szinte látható, hogy Sou félelme hogy olvad szét és hogy váltja fel a kíváncsiság.
Ez az, amit újfent meglepi az arany sárkányt.
A kérdés is új. Ezt sosem szokták tőle megkérdezni. Mi tagadás, fáj rendesen még mindig, de mit is várna egy olyan zúzódástól, amit egy istennő ökle hagyott?*
- Fáj, de majd rendbe jön. Volt már rosszabb is.
*Szól halkan. És amikor Sou karjainak szorítása enged, ő is engedi és leereszti lassan a földre a fiút. Eszébe jut, hogy mit tesz, ha hirtelen elfut, mert üldözni nincs kedve, de mégiscsak az, aki előtte áll, nem más, mint Sou. Nem hagyhatja az erdőben kóborolni ebben az állapotban. Talán gondoskodni sem tudna magáról.
A fiú kérdéseire mit felelhet? Erősen gondolkodóba esik, miközben látja, ahogy nézegeti magát. Tudja, hogy választ vár, de a válaszokkal ő magának is adós.*
- Bonyolult ez és én nem tudom, hogy hol van édesanyád.
*Furcsa kimondani a szót, úgy, hogy sosem mondta ki korábban. Nem volt kinek és ez a szó az ő lelkében is mély nyomot hagy, a már fentebb taglalt okok miatt. Mégis a lágysága egy „anyád” helyett őt magát is meglepi, annyira, hogy hallgat kissé.*
- Valami balul sült el a kétlábúak gyógyítása alatt az ispotályban. Így lettél ilyen fiatal kétlábú testbe zárva. Azt mondják, csak pár nap és ismét a régi leszel.
*Az ébenfekete szemek Souéiba mélyednek. Igyekszik előle rejteni azt a mocskot elméjének legmélyebb zugába, aminek valójában egész életét tekinti.*
- Addig velem kell beérned. Én vigyázok rád.
*Talán kíméletlen ez így kimondva, de jobbat hogyan is tudna tenni. Zavarban érzi magát, ahogy magasból néz le a kölyökre, így inkább leguggol elé, hogy onnan nézhessen a szemébe.
A bőrnadrág halk recsegéssel gyűrődik össze térdhajlatában, s a csizma szára is hasonló hangot ad, miközben a fűszálak elhajlanak a körülötte elterülő fekete kabát alatt.*

a mindenség tengerén."
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-20, 8:07 pm

Kinyújtott kezekkel néz fel a most már iszonyatosan magas alakra, hiszen most igen csak a földhöz van közelebb, hogy már letették. Pislog, ebben a pillanatban ugyan is nem igazán van még csak halvány lila elképzelése sem, hogy ő hogyan is fogja megérteni, ha a felnőtt sárkány sem tudja. Neki biztos kell tudnia, hiszen felnőtt és a tetejében még sárkány is. De elfogadja, valahogy, valamiért feltétel nélkül elfogadja, mert tudja, hogy a felnőttek is nagyon bonyolultak tudnak lenni és nem értik meg egymást, még akkor sem, amikor egy nyelven beszélnek és adott esetben bele is látnak a másikba.
Leereszti kezét és elsuvasztja a háta mögé, elszomorodott. Mert az édesanyja közelében mindig olyan gondtalannak érzi magát és mellette képes elhinni, hogy semmi, de semmi rossz sem történhet vele. De mert egy igazán jó gyerek szeretne lenni, most, hogy édesanyja nincs mellette, ügyes lesz és megfontolt, legalább is annyira, mindig eddig bármikor. Még bólint is egyet, ahogy elhatározásra jut. Aztán újra a magasba tekint, mert idő közben túl fárasztó volt olyan nagyon felfelé nézni és szemrevételezte mi az, amit az ő magasságában is nyakzsibbasztó mozdulat nélkül is szemre lehet vételezni. Elmosolyodott, pedig szomorúságot látott azokban a fekete szemekben, ám azt talán valami egészen más érzés szülte, az anya .. ha volt, ha nincs, ő az egyetlen személy, akire mindenki vágyakozva gondol …
Aztán arca már inkább a meglepettség vonásait igyekszik magára ölteni, nagyokat pillog mellé és talán egy hosszú percig süt a sápadt kis arcból, hogy igazából, fogalma sincs, miről beszél a másik sárkány. Ispotály? Mi az, nagyon foglalkoztatja a kérdés, mert ezzel a szóval ő még soha nem találkozott, de hangzásra nem ételnek tűnik. Tehát nem lehet se meginni, sem pedig megenni, talán az ágy amiben feküdt? Vagy a riasztó és riogató emberekkel teli épület lenne az? Röpke gyermeki eszmefuttatás volt ez és csak annak köszönhetően nem bukott belőle a napvilágra semmi, mert a mondat egy másikba kapaszkodott és tovább tartott. Ennek köszönhetően pedig az izgatottság lett rajta úrrá, távolabb lépett, hogy könnyebben áshassa bele magét az éjsötét szempárba.
- Felnőtt vagyok? Igazi felnőtt?! – Csak egy kicsi hiányzott, hogy fel nem ugrott. De ami késik, az ugyebár nem múlik és nagy örömharsogás közben ugrálva körbefordult a tengelye körül. – Akkor felfedező vagyok! Olyan, mint a nagyok! – Örömét mi más is fokozhatná tovább, minthogy a másik az ő szintjére merészkedett és a nagy hévben bizony, gondolkodás nélkül kapaszkodott bele a másik sárkány kezébe, karjába .. szóval abba, amit meg tudott érinteni rajta. Szélesen elmosolyodott, látszott rajta, hogy nem zavarja a dolog, hogy egy teljesen idegen személy fog rá vigyázni, de aztán a komolyság hamar kiül az arcára, morcosan összevonja a szemöldökét és félredöntött fejjel kezdi el nézegetni magának a sápadt arcot.
- Kevés zöldséget eszel. – Állítja fel a diagnózist. Vagy csak halványan igyekszik arrafelé terelni a témát, amerre a pocakja azt a helyes iránynak véli? – Amúgy, te … - Gondolkodik. Na vajon hogyan is szólítsa a másikat? – Mi a neved? És társak vagyunk? Igazi barátok? Sok mindent felfedeztünk már? Láttam már szivárványszínű, pillangószárnyú vaddisznót? ÉS adtam már neked csillagot? – Nos, aki túlélt egy hurrikánt, utána egy tornádót és miután merészen kigúnyolt egy fekete sárkányt -miszerint szende szűzkislány, egy hímnek címezve persze-, de megmenekült, hát a megállíthatatlan kérdésözönnel már nem lesz ilyen szerencséje.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-21, 9:38 am

*Meglepődik a másik szavain. Nem erre számított. Arra inkább, hogy a fiú majd összetörik, hiszen anyja helyett csak egy számára idegen sárkány állhat mellette. Fogalma sem volt arról, hogy inkább a mondottak többi részére figyel fel Sou.
Hogy felnőtt-e a gyöngysárkány? Több jel arra utal, hogy legalábbis jó úton halad afelé. A dzsungelben is épp ezt mutatta.
Az hogy önálló döntéseket hoz, sőt a felelősséget is képes vállalni érte, azt jelenti, hogy úgy viselkedik, mint felnőtt. Nem követheti minden percét, hónapok, talán egy év is kimaradt már, mielőtt Menionban találkoztak volna.
Megkomolyodott. A korábbi könnyed smaragd pillantásba rendre tapasztalat, olyan terhek kerültek, amiket régebben nem látott, de most igen.
Nem gondol abba bele, hogy mi tesz valakit felnőtté, hogy az átélt tapasztalatok, fájdalmak súlya, a megnövekedett felelősség, vagy valami más-e.
Most egy olyan kisfiú áll előtte, aki számára Namelyr idegen és Kain kénytelen rádöbbenni, hogy bár az idősebb Sout ismeri, ez a kis fióka számára is idegen.
A lelkes arc most olyan gondtalannak tűnik, amilyennek a felnőttebb gyöngysárkányt sosem láthatta.
A felnőtt kérdésre inkább csak némileg bizonytalanul bólint. Mit mondhatna? Hogy maga sem tudja? A fiú számára a felnőtt lét, úgy tűnik, egy kaland csupán. Felfedezés, kalandozás, valami csodálatos és izgalmas dolog.
Kain nem emlékszik, hogy ő ilyen lett volna. De nem családban nevelkedett. Magát inkább koravén kölyöknek ismerte, legalábbis visszatekintve.
Amikor karjába kapaszkodnak, kis híján leül a földre, hiszen guggolásban kibillenti őt az egyensúlyából a kis súly. Nem számított rá. Egyik kezét kénytelen is letenni, kitámasztva magát.
Arca mosolyra derülne, ha arra gondol, hogy mennyire kevés zöldséget is eszik ő. Amikor a kétlábúak között éppen olyan ételre fanyalodik, akkor fogyaszt csak.
Egyébként a hús mindenféle formája az, ami kitölti táplálkozását. Mégsem mosolyog.
Ébenfekete szemeit Sou vidám tekintetébe irányítja.*
- Kain vagyok. És én azt hiszem, mondhatom, hogy barátok vagyunk.
*A többit inkább gyerekes szárnyalásnak gondolja, olyannak, amilyennek még a Völgyben az egymással játszó kis fiókákat látta mindig. Gondtalanul, a levegőben verdesőnek, főleg, miután már megtanulták meghódítani az eget. Előtte inkább csak futkározás, birkózás és a nagyok bosszantása maradt meg benne.
Minden esetre reagálni a szóáradatra lehetetlen, ahogy a választ is akkor adja meg mély hangján, amikor Sou végre levegőt vesz. Számára az is lehetetlennek tűnik, hogy eddig bírta egy szuszra.
Nem jut eszébe, hogy az ételt talán épp azért említi a másik, mert már éhes lenne.
Arra emlékszik, hogy Sou nemigen fogyasztott húst, inkább halat és zöldségeket, de amikor közösen ölték le a vaddisznót, akkor bizony evett azt is.
Lényegesebb dolog, hogy mihez is kezdjen a fiókával. Jó ötletnek tűnt kihozni ide, de hogyan is tartsa őt biztonságban? Távol a kétlábúaktól, távol a veszélyektől, amíg letelik a gyógyító által említett balfogás következménye is ismét a régi Sou állhat előtte.
Mélyen gondolkodóban esik. Zavarni nem zavarja őket semmi. Sou hangos jelenléte és a két sárkány szaga miatt a környéket is messzire kerülik az élőlények.
Ember pedig, úgy tűnik, nincs a közelükben.
Viszont nem tudja, hogy kell bánni egy ilyen korú sárkánnyal.*
- Nekem nem volt sosem fiókám. Miket szokták édesanyáddal játszani?

a mindenség tengerén."
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-22, 8:20 pm

Hevesen megrázza a fejét a hallottakra, szőke tincsei ide-oda táncolnak a mozdulat hevességétől és látszólag sem fordít arra gondot, hogy ezzel talán újra megingatja a másikat, vagy is Kaint. Hiszen még mindig kapaszkodik belé, de ahogy kellőnek érezte a mozdulatot és arcának komolyságát, úgy nézett a felnőtt sárkányra, mint aki bizony nagy tudás birtokában van és ezt meg is fogja osztani Kainnal.
- Ilyet nem szabad mondani. – Előbbi nemleges fejrázását, sokkal finomabb kivitelezésű bólogatás követte, mint egy nyomatékosításképpen. – Ha nem tudod, nem érzed, akkor … - Elgondolkodik, egészen belefeledkezve a mondandója komolyságába. – .. akkor majd megmutatom! – Igazából nem jött rá a „megoldásra”, de a bizonytalanságot, örömöt, szomorúságot a gyerekek hamarabb észreveszik és képesek is rá reagálni. Persze az már más kérdés, hogy az adott helyzetben ezt mennyire találják érdekesnek, mert ugyebár a kicsik figyelmét leggyakrabban az ragadja meg, ami új, ami érdekes, vagy idegen-megismernivaló, de ha ezen a körön kívül esik gyakorta végzi érintetlenként a dolog. Ám, megmarad későbbre. De térjünk vissza, mert Sou bizony megmutatja, a maga módján, azaz egészen pontosan Kain nyakába csimpaszkodik és aztán kacagni kezd, ahogy orrát megcsiklandozzák a sötét szálak. El is engedi, viszonylag gyorsan Kaint és tesz is néhány lépést, de a jókedve nem tűnik el.
- Este pedig adok neked egy csillagot. Mert ugye, ha már felnőtt vagyok, akkor fennmaradhatok ..? – Váratlanul fordult a mondat vége kérdővé, de nem is csoda, édesapja mindig korán a fészek melegébe parancsolta, ami ugye egyet jelentett azzal, hogy nincs több játék és történet mesélés, csak alvás, de az kötelezően. Ugyan, ki nem ragadná meg a lehetőséget, hogy fennmaradjon? Persze, hogy mindenki! Az álomszuszékok persze kivételt képeznek, de őket inkább az ébrenlét és aktív napi tevékenységek végett kell unszolni. Az élet mérlegének tányérja valamilyen formán mindig kiegyenlítődik, mi mást példázna eme dolog is. Ha Sounak várnia kell a válaszra, akkor bizony a zöld szemek alattomos módon szelíd könyörgésre fogják minden „bájukat”, hogy minden úgy legyen, ahogy a kis fióka szeretné.
- Hát még nekem sem volt fiókám. Vagy igen? – Tanácstalanul pillog Kinra, mert így hirtelen nem érti a mondanivaló eleje és a vége közötti összefüggést. De csak egy kicsit kell gyötörnie a buksiját és mindjárt rá is jön a dolog nyitjára. Össze is ráncolja a homlokát, látszik, hogy mondaná is mi is háborította így fel, de hát… és ez a „de hát” egy igazán nyomos „de hát” . Nem érzi magát éppen felnőttnek és bevallva jobban is érezné magát, ha most játszásiból kalandoznának.
- Nagyon-sok-mindent! – Ennyi volt. Elszállt a méreg, hogy felnőtt lévén játszania kell, mert nem kell, viszont nem is lenne olyan rossz dolog. – Te mit szeretnél? Mert, ha morcos leszel tőle az nem jó. Akkor sétálhatunk is, azt is nagyon szeretem, mert nagyon sok érdekes dolgot lehet találni. Virágokat, bogarakat, kavicsokat és tanulni is lehet, tudtad? – Éppen csak felkacagott, aztán szégyenlősen egy kicsit összébb húzta magát. – Én nem szeretek tanulni, - Na, ezt vajon ki nézné ki belőle, a maga szerény kis jellemével, hogy a legmegátalkodottabb logó volt a kórtársai között. - De anya mindig történeteket mesélt, amikor barangoltunk és észre sem vettem, de megtanított ezt-azt.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-23, 9:42 pm

*A fejrázás bizony újra arra készteti az arany sárkányt, hogy kezével keressen támaszt magának. Nem hiába utálja annyira ezt a kétlábú formát. Még csak rendes egyensúlyi helyzete sincs.
A nyakba ugrásra végre, harmadjára, képes felkészülni, így amikor Sou a nyakába csimpaszkodik, nem dőlnek el mindketten, habár ebben az esetben a kölyök járna rosszabbul, tekintve a feketeköpenyes „mágus” termetét, és beleszámolva, hogy ha már a nyakába csimpaszkodik, akkor felé dőlt volna.
A kis fióka nevetése és vidámsága viszont melegséggel tölti el szívtájékon. Ritka érzés ez nála, nem is tudja, hogy mikor érzett ilyet utoljára.
A fekete szemek elidőznek a vidám alakon, mutatva, hogy tulajdonosuk gondolkodóba esett.*
- Még nem volt fiókád, Sou. De most viszont az vagy. Úgy lesz helyes, hogy sokáig ne maradj fent.
*Aztán újra elgondolkodik. Mit is vállalt a nyakába?! Ha olyan lenne, meg is tenné, hogy egy hatalmas sóhajjal tudatja a világgal, ráébredt már arra, hogy rövidesen alig fogja várni, hogy Sou visszanyerje eredeti formáját, pedig könnyen lehet, hogy a gyöngysárkány felnőttesebb alakjával éppúgy nehéz lesz. Van néhány dolog, ami talán lezáratlan maradt a dzsungelbéli eset óta, és amik még mindig a szerencsétlen elfhez kapcsolódnak.
Nem osztja meg ezeket a gondolatokat Souval, ahogy azt sem, hogy ő elég sűrűn morcos, ahogy a kölyök mondta.*
- Sétáljunk.
*Szólal meg végül, fel is egyenesedik, majd tesz egy lépést a várostól távolodóban. Nem tudja, hogy mekkora ez az erdőrész, de gyanítja, hogy nem lehet valami óriási.
Visszanéz a fiúra.*
- Úgy beszélsz róla, mintha már nem lenne.
*Csúszik ki a száján a mondat, de már késő visszaszívni. Nem tudja pontosan, hogy mi is történhetett a fehér sárkány családjával, de emlékei szerint nem sok jó. Legalábbis amiket a korábbi találkozásaik alkalmával összeszedhetett Sou meglehetősen darabos múltjából.
Ha Sou is vele tart, akkor fekete kabátjának zsebeibe dugja ökleit, úgy halad tovább, s ugyanezt teszi, ha esetleg a fiú előre szalad.
Egyéb esetben megáll és sötét pillantását a gyöngysárkányra veti.*

a mindenség tengerén."
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-28, 10:26 am

A csalódás, mi csak pillanatnyi volt, el is tűnt a lelkesedés árnyékában. Mit számít, hogy korán kell majd lefeküdnie, ha most sétálnak egy jó nagyot? Nem sokat, legalább is most, meg aztán semmi sem zárja ki, hogy abban a szent pillanatban, mikor ágyba parancsolják nem hozakodik elő a „csak még egy kicsit” kezdetű mondattal. De erről majd akkor, most ugyan is nem ártana Kain nyomába szegődni, mert bár csak egyetlen lépésről van szó, de azaz Sounak legalább három lenne, de mielőtt akár az elsőt is megléphetné, csodálkozva keresi fel az aranysárkány pillantását. Megilletődve nézi a sötét szemeket, egyszerűen nem tudja mire vélni Kain szavait és ugyan akkor valami kellemetlen fájó és szorító érzés tör rá. Ki tudja honnan jön a gondolat, igaz, igaz is lehet .. Megrázza a fejét, már hogy lehet az! Nem meglepő, hogy teljes tudatával és szívével tiltakozik a lehetőség ellen és az ő emlékezte azt mondja, botor és buta állítás lenne, aztán a csavar itt is megemeli kalapját. Hiszen ő már felnőtt, ha jelenleg éppen nem is látszik. Felkacag.
- De buta vagy! – Csak így, egyszerűen, játékos dallammal elevenednek meg a szavai. – Már el is felejtetted, hogy én már nagy vagyok? – Kérdezi, miközben lelkesen az aranysárkány mellé trappol. – Anya van és biztos sokat tanított nekem. .. Apa meg biztosan nagyon mérges rám mert eljöttem világot látni. – Még mindig mosolyogva néz fel a másikra, immáron valószínűleg közvetlen mellette állva, de azért hallani hangjában a megingást, a tudat alatti kételkedést. Makacs dolog ez, valami igazat ad és valami rögtön megcáfolja azt, nem is csoda, hogy inkább a szívének kedvesebb választást fogadja el. A szülei élnek és boldogok, bár lehet kissé mérgesek, hogy elhagyta a menedéket nyújtó otthonukat. De csak nem csitul meg benne teljesen az a gondolat „és a még sem így van”, de jelét ennek nem mutatja. kain keze után nyújtózik, elérni azért talán eléri, még ha azt a kabátjának zsebéből is kell előhalásznia, mert be kell ismerni, elég állhatatos és addig bizony nem nyugszik, míg meg nem kaparintja az erős ujjakat. Egy egész kéz birtoklásáról ugyan is fizikai képtelenség esetében beszélni, ujjaival jószerével három ujját képes Kainnak átfogni.
- Rájöttem valamire! A fiatal sárkányok nem csak azért vannak az idős sárkányokkal, hogy tanuljanak, hanem azért hogy fiatalok vigyázzanak rájuk. – Másik kezével kedveskedően megsimogatja Kain kezét. – Te vigyázol rám és én is fogok rád, jó? Bár … nem tűnsz nagyon idősnek, de akkor is. – Nem engedve el Kain tesz egy lépést, húzva magával az aranysárkányt. Finom noszogatás, hogy induljanak már, bár nem mintha türelmetlen lenne, csak hát … annyi sok érdekes dolog lehet a fák között és nem csak tisztások, azt pedig mind, de mind fel kell fedezniük. Ha nem gombolyodik tovább beszélgetésük fonala, akkor nagy szemeket meresztve figyeli a tájat, de rögtön kérdez, ha valami ismeretlent lát. Ilyen például egy karám ős öreg maradványa és az a néhány falrészlet, ami a hozzá tartozó viskóból megmaradt.
Egy fácán kap szárnyra, amitől Sou először megijedve hátrébb lép, de aztán elengedve Kain kezét a madár után szalad, ha nem kapják el a grabancát. Ha végigfuthat a kisebb réten, hát még több madárnak okoz riadalmat, de láthatóan ő élvezi és csodálattal nézi a szárnyra kapó szárnyasokat. Igaz van egy pillanat, amikor nyargalásában gáncsot vetnek lába alá, el is terül, ahogy az a Nagy könyvben meg vagyon írva, még a kezét és térdét is felhorzsolja, de zokszó nélkül pattan fel és iramodik neki újra, kacagva, pont mint előtte. Most a lelkesedés elnyomja a fájdalmat, de majd később. Közben talál is egy szép hosszú, színes tollat, amit diadalittasan emel a magasba, természetesen Kainnak mutatva, aztán váratlanul eltűnik a fűben. Valahogy lehetett számítani rá, hogy a túl méretes ing előbb, vagy utóbb még egyszer a lába alá kerül. Ennek most jött el az ideje, csakhogy most nem állt fel, nem is csoda, egy csapd a fém fogai centikre csapódtak össze mellette és amint Kain befut, nála keres menedéket. De ha van csapda, van tulajdonosa is ... valahol.

Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-11-28, 10:38 pm

*Már megbánta a kimondott szavakat. Nem is tudja, miért monda őket, hiszen a fióka jó kedvét semmi kedve nem volt letörni. Azonban úgy tűnik, a gyermek Souba több élet szorult, mint amit ő életének hétszázharminc éve alatt képes volt produkálni.
Nem, nem akarja a fiút kibillenteni hitéből. Még egyszer nem.
Megvárja, hogy a gyöngysárkány utána jön-e, s utána jön. Sőt, a kezét is akarja fogni. Az arany sárkány öklei még mindig a fekete bőrkabát mélyén vannak. A sötét szemek lepillantanak a felfelé nyújtózkodó fiúra. Most mégis mihez kezdjen vele?
Olyan kétlábú mozdulat ez, mintha egy embert látna a gyermekével, amint egymás kezét fogva mennek valahova.
Ők sárkányok. Nem emlékszik, hogy a Völgyben hogy éltek a gyermekekkel népének tagjai. Úgy tűnik, az idő lassan koptatja ki az emlékeket, s ez épp az olyanokkal kezdődik, amikre sosem volt szüksége.
Végül suta mozdulattal, mintha véletlen lenne, kiemeli a zsebből a kezét, s lenyújtja a fiúnak.
Furcsa érzés ez, de nem mondhatná, hogy rossz. Sőt.
Mégis némileg zavarban érzi magát. Sosem kellett sem kétlábú, sem sárkány kölyökre vigyáznia. Az istenek, talán épp Roober, megint furcsa játékot űznek vele.
Sou szavaira, és még inkább a simogatásra ismét lepillant.
Elég korosnak érzi ő magát, de talán Sou valamitől mégis tudná őt védeni. Ilyen értelemben igaz is lehet az, hogy vigyáz rá. Saját magától, saját paranoid, negatív személyiségétől távol tudja tartani ez a cserfes kis fióka.
Amikor a gyöngysárkány magával húzza, lassan, követi őt. Arcáról mégsem könnyen olvasható a benne lévő zavar, amit a fiú közvetlensége ad. Mennyire más is ez a Sou, mint az, aki már találkozásukkor volt! Az a Sou, aki tudatlanul is nagy terheket hordozott a vállán.
Kainban megfordul a gyanú, hogy talán ez a fiú jobban érzi magát a bőrében, azok nélkül az emlékek nélkül, gyermeki örömeivel telve.
Távolabbról figyeli a gyöngysárkány rohanását a fácánok után. Amikor elhasal, már-már megindul, de a felpattanó fiú látványa megállítja.
Aztán amikor ismét eltűnik és ott is marad, Namelyr mégis megindul előre. Szinte meglepetésként éri a hozzá siető fiú és Kain csak most látja, hogy mi elől is menekült hozzá.
A csapda fémes hangját hallania kellett volna, mégsem emlékszik rá, hogy a csattanás eljutott volna tudatáig. Vagy nem figyelt eléggé, vagy pedig valami más miatt a hang füléhez sem jutott el.. Éles, mélyfekete szemeit körbehordozza a környező tájon, hogy keresse az esetleges erre járó gazdáját.
Habár valószínűbb, hogy majd később jön erre, hogy a kihelyezett csapdáiba esett vadakat begyűjtse. Máshol legalábbis így tesznek.*
- Menjünk, keressünk egy ösvényt! Ott nincsenek csapdák.
*Fogja meg a fiú kezét, hogy elvezesse onnan. Tart attól, hogy újabbakba is belefutnak még, s akkor talán nem lesznek olyan szerencsések, hogy sérülés nélkül megússzák.*

a mindenség tengerén."
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-12-02, 7:12 pm

Úgy kapaszkodik bele az aranysárkány lábába, mintha az élete függne tőle. Igaz, ha eredeti alakjában lehetne, bizonyára inkább Kain szárnya, esetleg hasa alatt keresne menedéket, de hát, a dolog bonyolultságát tekintve .. nos, feltalálja magát. Ijedségének mértéke talán csodálatraméltó és hihetetlen, legalább is annak, aki még csak nem is sejtheti, hogy ahol ez a kis fióka cseperedett ilyen dolgokról még csak szót sem igen emeltek. Bizony, Sounak fogalma sincs mi az a szerkezet, de a lemosott vér illata szinte kitörölhetetlenül a fémbe ivódott és ez egyet jelentett azzal, hogy valami szörnyűségre használják.
Az indulásra buzdító szavakra, ha lehet még precízebben fog rá a körbevett végtagra és még a fejét is megrázza. Ő ugyan nem! De, amikor megérintik a kezét, úgy kap utána, mint fuldokló a mentőöv után és ez egyben azt jelenti, hogy elengedi Kain lábát. Meg is tette. Néhány pillanat múlva viszont ezt az elhamarkodott lépést igen csak megbánta, vagy is rájött, hogy csapdába sétált. De nem visszakozott. Ha már így hozta a sors, akkor jó közel bújt Kainhoz, két kézzel kapaszkodva bele az aranysárkány kezébe. Ahogy megindultak, először félve, szinte merőn nézte a még ki nem taposott utat, amin haladtak, de aztán, lassacskán már érdeklődve szemlélte a vékonyka kis ösvény lenyomatait.
- De fura. – Állapította meg, szerette volna közelebbről is megnézni, de volt azaz aprócska akadály, hogy Kain keze bizony nem végtelen hosszúságú és ő bizony az istenek kedvéért sem lett volna hajlandó elengedni. Így marad a „madártávlatból” való vizslatása a fura alakzatú nyomok szemlélése. – Olyan mintha az ujjain járna, nem? – És mivel elképzelte fel is nevetett, ráadásul az egyik kezével még el is merte engedni az övéhez képest méretes praclit. Kinyújtotta a karját és az ujjait is szépen kifeszítette, még mindig furcsának találta, nem nagyon látott még ilyesmit, bár … Ó igen, néhány idősebb kamasz előszeretettel viccelte meg a fiatalabbakat csupaszőr emberszerű lényekkel, de azok csak illúziók voltak. Kicsit begörbítette az ujjait, majd ilyen formából közelebbről is szemügyre vette a meglehetősen hanyag ujjtartású öklét.
- Így már majdnem olyan, mint a mancsom. ..- Felnézett. – Ha megint felnövök, akkor megint lesznek pikkelyeim, meg szárnyam is? – Még levegőt sem vett, mert ez számára egy igen lényeges és meghatározó kérdés. – Nem szeretem ezt a külsőt. –De nem is utálja, legalább is a mimikája ennyit elárul, de hogy a kijelentésének azért valami alapja is legyen, hát megmutatja Kainnak a felhorzsolt tenyerét. Érthető a panasz az emberi test véget, ha sárkányként hasalt volna el, még a pikkelyei sem karcolódtak volna meg és ez gyerek számára, hét még egy harcra kész felnőtt számára, sem mindegy.
- Hallod? Haha, ez egy patak hangja. – Nagyjából rohanna is, de a korábban történtek kellő nyomot hagytak benne, így nagyjából két lépés után szépen bevárta Kain és vele haladt tovább, míg meg nem pillantotta a kis patakocskát. Nem volt nagy, tényleg, hiszen még ő is könnyű szerrel átugorhatta kis nekifutással. De nem tette, csak a partjához sietett és leguggolva nézte a köveken megtörő kicsiny hullámokat. Habozni látszott, de orra még így sem volt elég tompa, így csak még szomjasabb lett, ahogy kiérezte a víz tiszta édes illatát az erdő kesernyés aromái között. Nem is nagyon gondolkozott el azon, hogy vajon milyen módon sikerül majd innia és ebből következett, hogy ahogy a megszokott módon előrehajolt, vesztette el az egyensúlyát és tisztelte meg egész jelenlétével a patakot. Valamivel nehezebben szedte össze végtagjait, mert most még az átázott ing is csak az útjában volt.
- - Motyogott el valamit, de teljesen reményvesztettnek tűnt, ahogy felnézett Kainra, de volt valami várakozás is benne. Mert hát, hogyan is tanulnak a fiókák? Igen-igen, utánozzák a nagyokat és jelen pillanatban a tanító szerepét az aranysárkány tölti be számára. Ugyan akkor ez az esett egy parányi figyelmeztetés is, hogy a kölyök fárad, nehezebben boldogul az új helyzettel.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-12-03, 3:43 pm

*Már tudja, milyen az, amikor a fióka félelmében az anyjába kapaszkodik, a közelében keres menedéket. Most így lehet vele Sou is. Jobb híján amolyan anyapótlékként. Legalábbis így okoskodik Kain, amikor lenézve azt látja, hogy a gyöngysárkány el sem engedné őt.
Nagyon is örül, hogy fogja a fiú kezét, rájött már, hogy ezzel megakadályozhatja, hogy távolra kódorogjon és belesétáljon valamilyen csapdába. Látott ő már medvecsapdát, ami eltörte a lábát egy kétlábúnak, de nemcsak, hogy eltörte, a húst is szétroncsolta rajta.
Veszélyes játékok ezek, s a csapda állítói sosem gondolnak abba bele, hogy abba nem csak a célzott vad sétálhat bele.
Amikor Sou felhívja a figyelmét egy nyomsorra, látja, hogy az távolabb is visz. Ami az ösvényen ekkora nyomot hagy, az nem egy kis méretű emberszabású, hanem legkisebbként is legalább egy másfél mázsás teremtmény.
Kain reméli, hogy hangjukra, de még inkább szagukra az állat már réges-régen eliszkolt, még ha nemrég a közelben téblábolt volna is.
Nagyon is megérti Sou verdeső gondolatait. Ő sem kedveli a kétlábú alakot. De még mennyire nem!*
- Olyan leszel, mint régen.
*Ez utóbbit nem állíthatja biztosra, de ha hihet az ispotályban elhangzottaknak, akkor így lesz. Arcán olyasfajta kifejezés fut végig, ami egyértelművé teheti, hogy ő bizony cseppet sem kedveli azt az alakot, amiben az utóbbi hétszáz év javát töltötte.
Sou valahogy kiszabadul a markából, így Kain egy pillanatra megszemléli tenyerét, hogy hogyan is szakadhatott ki belőle olyan könnyen a kölyök, majd utána lépdel az időközben őt megvárónak.
Valahogy lassúnak, körülményesnek érzi magát, amikor Sou belebucskázik a vízbe, ismét nem éri el karjával, ahogy elszaladt mellette az ispotály folyosóján is.
Magában megcsóválja a fejét, és ha már a kölyök maga nem mászik ki a hideg vízből, lenyúlva megragadja ő a hűs patak vízében díszelgő szőkeséget és kiemeli onnan maga mellé.
Kezével végigsimít a ruházaton.*
- Droog!
Légy óvatosabb, Sou! Még a végén megfázol.

*Korholja, miközben a bűbáj hatására a kissé lenge öltözetből eltűnik a víz, bár talán a fiú bőrén marad még belőle.
Azzal már nem törődik, mégsem a hideg vízzel átitatott öltözet tapad rá, s a kellemes időben így már gyorsan megszárad, ami még vizes maradt.
Ellenben kulacsát előveszi és ki is önti belőle a vizet a földre.
Ezután leguggol a patak partjára, de úgy, hogy előtte körbepislant, lát-e valamit, vagy érez-e új szagokat. Ugyanis ez természetes vízlelőhely, mint olyan, ivóhely is minden teremtett lénynek. Arcán nem sok látszik abból, amit kitágult orrlyukai jeleznek számára.
A kulacsot a folyásiránnyal szembe fordítja, így hamarosan megtelik friss vízzel.
Nem iszik belőle, hanem átnyújtja azt a fiúnak.*
- Igyál!
*Persze megtehette volna, hogy megmutatja, hogyan formázzon tenyeréből kis csónakot, hogy aztán azzal merítsen a patakból, de azt talán majd később.*

a mindenség tengerén."
Sou
Fehér sárkány
Sou

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-12-10, 7:55 pm

A váratlan hidegfürdő ellenére élvezi a helyzetet, talán mert annyira nem érezte hűvösnek a patak vízét, de egyetlen rezdüléssel sem tiltakozott, amikor Kain kiszedte a patakból. Ugyan szóba nem öntötte a köszönetét, de zöld tükreiben ott éget a hála odaadó lángja. Aztán persze ámulva nézte a varázslat nyomán megszáradó ruhát és nem csak szemmel, kezébe vette az anyagot, de ez nem volt csalás. Száraz volt. Egészen újdonság volt számára ez a dolog és magában el is ismételte a varázsigét, nem sikeredett pontosra, de hasonlított. De mivel ilyen nagyon lefoglalta a varázslat, csak jóval később született meg az a néhány kisebb bólintás, amivel igyekezett kifejezni, hogy óvatosabb lesz.
- Nem szeretnék, olyankor midig valami keserűgyökeret kellet rágcsálni. – Annak mértékét, hogy ez mennyire szörnyű is lehetett, méltán példázza, hogy a puszta említésére libabőrös lett és nem csak a háta, mindkét karja és még a lábszára is. A ki nem mondott gondolathoz pedig még egy nagyon is jól látható fintor is társult, de ezek a vonások hamar eltűntek, átadva a helyüket az érdeklődés mimikai elemeinek. Ahogy Kain a patak partja mellé telepedett, ő Kain mellé guggolt és enyhén felvont szemöldökkel leste, hogy mit keres a másik. Ő is körülnézett, a vizet és a belőle púposan kiálló köveket is szemügyre vette, még a levegőbe is bele beleszagolt és ráadásnak, a lélegzetét is visszafojtva fülelt. De nem igazán került annak még csak a közelébe sem, hogy megválaszolhassa vagy kapizsgálja miért csinálta ezt az aranysárkány.
- Ebből? – Őszinte meglepődöttség áradt a hangjából és legalább olyan nyíltan árulkodott az arca is. Azért elvette a kulacsot, jól meg is nézte magának, méghozzá érthető bizalmatlansággal. Ilyet ugyan is most lát először. Mielőtt azonban kipróbálná az ivás ezen formáját, még felpillant Kainra, aztán forgatja egy kicsit a kezében. Arra nincs szüksége, hogy megkérdezze még is melyik feléből várhatja a szomjoltó vizet, mert látta hol folyt be az édes nedű. Szégyenlősen elfordult kissé, úgy sandított fel még egyszer Kainra és ha figyelemmel volt kísérve akkor.. – Ne nézz.
Kérte leginkább, de már picit pirulva, aztán megejtette az ivást is. Nos, annyit az első korty után megállapított, hogy lefetyelni ebből nem lehet, vagy is úgy nem, hogy azt szárazon megússza, de lassan ráérzett a dologra és ha nem nyel félve bizony, amennyi csak a kulacsban volt megitta volna. Büszkén nyújtotta aztán, éppen csak köhintve egy kicsit a „flaskát” Kainnak.
- Mit fogunk enni? – Elérkezettnek látta, hogy szót ejtsen erről is. Bár most, hogy elárasztotta a pocakját pillanatnyilag nem érzi, hogy éhes lenne, de a pillanat múltával, már azért érezhető volt, hogy nem túl sok feladatot adott a gyomrának és hamar feléli a folyadékot. – Ésés, hol fogunk aludni? Ugye látjuk majd a csillagokat? – Egészen közel, szinte bújt Kainhoz, ha tehette még bele is kapaszkodott. – Mert ha nem fogjuk látni, akkor nem tudok neked csillagot adni. – E végetti szomorúságét jelezte kissé lebiggyedő ajka is.
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-12-11, 10:37 pm

*Kain arcán egy pillanatra zavart kifejezés fut át. Nem gondolta volna, hogy a fiút a kulacs is meglepetésként éri. Nincs mit tenni, oda csak nem nyúl már, hogy megmutassa, hogyan is kell a szájhoz emelni és kortyolni belőle.
Most rajta a meglepődés sora, de ám legyen, komótosan, szinte medvésen fordít hátat Sounak. Ha nem akarja, hát nem nézi. A köhintésre fordul vissza. Ha már az ivásról volt szó, karjával megtörli ő is a kulacs száját, aztán jót húz belőle. A patak friss vize szinte frissítőként hat rá.
Amikor végez, ismét lehajol a patakhoz, hogy újratöltse az ivó alkalmatosságot. Már csak azért is, mert egyáltalán nem szeretne itt éjszakázni. Ivóhely és semmi kedve a környék esetleges ragadozóival találkozni. Nyugalmat akar. Van egy olyan érzése, hogy Sou épp elég izgalmat tartogat neki.
De amíg a kulacs megtelik vízzel, már azon gondolkodik, mit is adjon Sounak. Emlékei szerint leginkább a zöldségek és a halak tetszettek neki, de ő bizony zölddel nem él, neki hús kell. Messze a legegyszerűbbnek tűnik egy fogadó, valahol Menion határában, de egyrészt nem ismer ilyet, másrészt talán jobb, ha egy kissé zavart kölyöksárkánnyal nem részeg kétlábúak tömegében keres szállást.
Felpillant sötét tekintetével Soura és ki is jelenti a választ, a maga természetességében.*
- Húst.
*Az alvás ettől egyszerűbb. Száraz, nyugodt helyet találhatnak bárhol, elég a köpenyt leteríteni, kettőjüknek is megteszi, s ha már a nála lévő zsákra gondol, abban akad egy öltözet ruha és némi takaró is.
De ennyire nem szalad előre. Kutató pillantása a gyöngysárkány-fióka arcán nyugszik.*
- Éhes vagy?
*Majd mintegy teljesen mellékesen hozzáteszi a másik kérdésre szánt válaszát is.*
- Találunk helyet a szabad ég alatt eleget.
*Lényegesebb kérdés az, hogy vajon hogy vadászik? Merthogy ezzel a minden lében kanál fiókával az oldalán, aki ráadásul állandó közlés- és kérdezéskényszerrel küzd, a legóvatlanabb állatokat is kilométerekkel hamarabb elriasztják, semhogy kétlábú formájában esélye lenne levadászni. Kétlábúként, mert sárkány alakját nem tervezi felvenni.
Elgondolkodva időzik Sou alakján tekintete.
Mit tegyen vele?*

a mindenség tengerén."
Mitsuko Midnight
Zöld elf
Mitsuko Midnight

Character sheet

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime2012-12-16, 11:46 pm

/ Gylnar /

- Te is hiányoztál! Végül nem is kellett volna elmennem, hiszen megtaláltátok a gyógymódot.
* Végre elmerülhettem gyönyörű barna szemeiben, s szinte meg se hallottam hangjában a csöppnyi keserűséget, hisz mégiscsak ők indultak az ellenszer megkeresésére. Így is nagy dolgot vittek véghez. A baj forrását szüntették meg, s ki tudja még hány hőstettet tettek meg a dzsungelben. Eldöntöttem, hogy majd mindent megkérdezek, de Taris érkezése mindenkit arra késztetett, hogy rá fordítsuk figyelmünket. *

*Mindenki fáradtan hallgatta végig a rövid monológot, majd indultak útnak ki-ki a maga szállása felé. Minket Gyl gyengéd unszolása indít el, bár az utat egyikünk sem tudja, de azért hogy ne legyünk láb alatt, ez volt a legmegfelelőbb lehetőség.*
- Ugye, azért pihentél is?!
*Szegezi nekem a kérdést némi szemrehányással a hangjában Gyl, melynek megválaszolása előtt a biztonság és a teljes siker érdekében angyali tekintettel nézek rá.*
- Én? Természetesen! Többet pihentem, mint dolgoztam!
*Hírtelen, mint egy kisgyerek, úgy éreztem magamat. Egy apró kis füllentés, mely rejt magában némi igazságot, de mégis meghaladta annak határait. Láthatta rajtam, hogy amit mondtam az lehetne színtiszta hazugság, ha nem néznék rá olyan nagy szemekkel.*
- De előbb találjunk egy helyet, ahol lepihenhetünk. Hosszú volt az utatok, és biztos vagyok benne, hogy pihentetek is, de más itt mint kint.
*Mosolygok rá fülig érően, majd ha Gyl nem áll ellen, akkor a fogadó felé vesszük az irányt. Ujjai köré kulcsolva saját ujjaimat, s kellemesen hozzábújva az esti hűvös elől részemről csendben tettük meg az utat, ha Gyl nem kezdett el mesélni kalandjairól. A fogadó ajtaja elé érkezve szinte már éreztem a fogadó melegét, talán az ajtó résein szűrődhetett át a kellemes levegő. Gyl fáradtságára tekintettel léve kezembe vettem a kezdeményezést és megragadva az ajtó kilincsét benyitottam a fogadóba. Egy pillanatot se kellett várni, hogy megcsapjon minket a fogadók, ételek és italok jellegzetes, érdekesen keveredett….”illata”.*
- Van egy olyan sejtésem, hogy csak egy szoba szabad.
*Belépve a helységbe tekintettem a vállam fölött hátra Gylre, majd miután ő is bejött bezártam az ajtót. A már lassan jól ismert pultnál ácsorgó nő nagy szemekkel nézett ránk. Egy apró kézmozdulattal jeleztem a fogott kéz gazdájának, hogy irány a pult.*
- Csak az-az egy szobám van. Ne felejtse, hogy itt nem számít, hogy mit tett a városért ilyen téren. Esetleg a szoba árának felét engedhetem el.
- Persze… csak a felét azok után, ami történt…
*Szerencsémre még élt a nőben az emlék a kedves vizes „játszmánkról”, így elég volt a pulton lévő poharak egyikére tekintenem, majd egyik ujjamat végig húzni annak peremén, a nő nagyot nyelt.*
- Szerintem tudja, mire gondolok…
* A korábbi gyermeteg tekintetem már sehol sem volt a mostanihoz, az ártatlan kedvem is elszállt.*
- Meg lehet oldani ezt is.
*Hiába a pihenések akkor is fáradt voltam, és a tudat, hogy Gyl még jobban „szenved” ebben ráadásként sebei is vannak, melyeket jó lenne kezelni még esetlegesen idejében. A nő még egy ideig megpróbált velem farkas szemet nézni, de kénytelen volt feladni. Csak remélni tudtam, hogy közben Gyl nem szól közbe. Ő még nem tudta mi történt. A nő hátat fordított nekünk majd visszafordulva már az arcomba nyomta a kulcsot.*
- Tessék. Vigye.
- Köszönöm.
*Mondtam némi undorral a hangomban, de tényleg csak egy csipetnyi undorral és fintorral az arcomon, majd Gyl felé fordítva arcomat már a szokásos gyermeteg és őszinte mosoly húzódott el arcomon.*
- Indulhatunk a szobánkba.
*Nem hagytam neki esélyt egy esetleges kérdésre vagy bármilyen mondatra, csókkal ajándékoztam meg ajkait, majd a lépcső felé húztam kezén keresztül, majd Szobánk elé megérkezve megálltam, a kulcsot habozás nélkül a kulcslyukba csúsztattam, majd nemes egyszerűséggel kitártam az ajtót. Csak ekkor fordultam meg és figyeltem Gyl arcára esetleg kiülő érzelmeket, melyeket a fáradság miatt, most nem igazán tudott leplezni. Biztos voltam benne, hogy ő is tudja, hogy melyik szoba az amelyiknek ő küszöbén kívül s én küszöbén belül állok kié volt. Csak annak tudtam hálát mondani, hogy belépve a szobába nem az a látvány fogadott, mint amikor elhagytam. Most már jóformán a rend uralkodott mindenhol.*
- Gyl gyere be! Ne ácsorogj itt az ajtó előtt, gyere be! Pihenned kell!
*Mondtam Gylnek miközben odaléptem elé, s apró csókokat lehelve ajkaira, megpróbáltam beljebb invitálni a szobába. Az eredmény csakis rajta múlott.*

Ajánlott tartalom

Menion - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Menion   Menion - Page 9 Icon_minitime

Menion
Vissza az elejére 
9 / 16 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Déli szeglet-
Ugrás: