LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Verinol

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next
SzerzőÜzenet
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-21, 8:50 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Leorin menekül, s ezt bizonyára Ashyrt is jól látja. A menekülés végeredménye még kérdéses, azonban, ha Ashyrt nem lendül támadásba, akkor a kapitány is hallhatja, amit a sárkány. Egy ordítást, mit a sárkány ért, azonban a kétlábú nem.
Ashyrt abban a pillanatban, amikor a fekete nőstény elordítja magát, eltűnik a kapitány elől, hisz tudja, az ősi sárkány parancsa azonnali, s nem tűr halasztást. Az ő gondja, hogy a feladatot nem sikerült maradéktalanul végrehajtani.

A kikötőben Ilerick is a vízben keresi már Balált és a hajót.
A megszállt mágus ekkor már megkötözve hever. A fekete bőrű kalóz és a szakállas is figyelik őt a fedélzeten.
Szavai nem jelentenek számukra semmit. A nevetés ugyan nyugtalanítja fekete szakállú kalózt, azonban nem most kezdte a szakmát, jól tudja, a foglyok hajlamosak furán viselkedni. Jó döntésnek gondolja, hogy megkötözték, főképp furcsa szavai miatt, miket hozzájuk intéz. Egy mágus, azok a habókosok rendre mindenféle hókuszpókuszokat csinálnak, a hétköznapi ember nem is érti, hogyan és miért. Jobb megkötözve.*
- Maradj veszteg, mágus!
Szólnak még rá, s meglepetten figyelik, ahogy változik a külseje.
Glorien még mindig Dremer kezében van, miközben Lysanor segíti Aldot, hogy visszakapja hőn szeretett fegyverei egyikét. A fehér hajú mágus az elf nőt beljebb küldi, a biztonságosabbnak vélt tengerbe, ahol roncsok, holtak úszkálnak mindenfelé. Ha szót fogad, nem láthatja a szürkeköpenyes által elrejtett hajót, ám gerenda, hordó bőven akad a vízben. Ha nem fogad szót, ő is láthatja, amit a vörös köpenyes mágus lát.
Aldo azonban harcolni akar, bosszút állni, s ha úgy hozz a végzet, meg is halni.

Eközben Alamaise Parath segítségével az ispotályba teleportál, hol sietve ellátják sebesüléseit.
Parath biccent Alamaise köszönetnyilvánítására, majd sebesen odébb is áll. A csata még nem ért véget, s az arany sárkány kétlábút akar ölni.
Hamar megleli kereső varázslatával elveszett kardját is, s elindulhat ismét ölni. A sárkányok eközben odafent rendeződnek a fekete nőstény hatalmas ordítását követően. Ezt láthatja odalentről Aldo is, készülnek valamire. Nincs most a kikötő közelében újabb sárkány, ám ez könnyen lehet, hamarosan megváltozik.
Az ispotályban Alamaise pihenhet, hisz repülni nem képes, s a vár ostroma közben épp erre van szükség.
- Nem túl súlyos, ha pihenteted, majd lassan újra terhelni kezded, fokozatosan, hamarosan újra repülni fogsz.
*Ennek ellenére sebének ellátása után, ha menni kíván, nem tartóztatják.
Hamarosan Avrae érkezik meg Furia mozgósító parancsával. A kék nőstény maga döntheti el, hogy sebesülésével marad az ispotályban, s inkább szükség szerint ellátja a súlyosabb sebesültek védelmét, vagy inkább valami úton-módon csatlakozik a vár felé tartó sereghez. Avrae, a számára szintén ismerős vörös nőstény sárkány már gyűjti a harcképes sebesülteket. Csak az ispotályra vigyázók, a súlyosabb sebesültek, s a gyógyítók maradnak ott.

A csatorna a tengerbe vezet. Hallani a morajlását, melyben az egymáshoz ütődő fadarabok, gerendák halk koppanásai is belevegyülnek, miként a tűz ropogása is.
Ezen kívül azonban csend van. Jeremy és Markus, miután két tagbaszakadt börtönviselt elintézi a rácsot, ezzel a látvánnyal találkozhatnak.
A kikötő romjai, lángok, füst, holtak, patkányok a vízben, s a csend, melyet nem sokkal korábban tört meg egy rettentő ordítás. Ők onnan nem látják, hogy a sárkányok a vár felett gyülekeznek, azonban láthatják a mind növekvő lilás fényt, mely a látóhatárnál már közelebb van.
Ha visszatérnek, Esmë kérdőn várja az információt, majd határozottan adja ki az utasítást a menekülőknek.*
- Fedezékről fedezékre haladunk, míg van hová rejtőzni. Ha nincs, szétszóródunk, minél rosszabb célpontot nyújtsunk. Kövessetek, mert én tudom az utat!
*Arcába lógó tincseit hátraveti, s lábait kecsesen kinyújtva a rács alá, átlépdel a tenger hullámzó, sekély habjain. A patkányok is ott úsznak körülötte, ám látszólag mit sem törődik velük.
Ha valaki hangoskodik, megsemmisítő, szigorú pillantást vet rájuk, s ujját ajkai elé emelve jelzi, a csend most a barátjuk. Nem hívhatják fel magukra a figyelmet.
Jeremyre pillant, szemeiben meleg érzelmek villannak, mielőtt visszatérne Balrog kapitány keménysége beléjük.

Shuga is ébredezhet lassan, érezheti, miként válik mind erősebbé a kötődés a test, és a lélek között. A két megszálló lélek maguk is dönthetnek, együttműködnek-e a továbbiakban, hisz többen vannak a testben. Felébredve még nincs varázserejük, a törött bordák, a zúzódások, a láb sebesülése komoly fájdalmakkal terhelik a romok alatt heverő testet. Ő is láthatja a sárkányok készülődését, az ősi sárkány tüze alatt megolvadt keleti falat, s Furia hatalmas alakját, mely a vár középső része felett lebeg. Valószerűtlen, ahogy az a hatalmas test mozdulatlan áll odafent, szárnycsapások, s komolyabb erőfeszítés nélkül.

Furia parancsára a sárkányok újjászerveződnek, Darlath a vár felett tartja őket, százak szárnyai suhognak odafent, készülve a rohamra a tenger felé. A lilás védőpajzsok alapján van mágikus potenciál a közelítő flottában, s tisztában vannak vele, hogy miféle ellenség vár itt rájuk.
Talán az ősi sárkány jobban tenné, ha a flottával törődnek, hisz míg a tengeren vannak, bizonyára sebezhetőbbek, mint a szárazföld fedezékeit kihasználva.
Darlath csak Furia utasítására vár, s ha megkapja, a hatalmas sárkánysereg megindul a tenger lilás fényei felé.
Avrae is elindul az ispotályból az összegyűjtött sereggel, ám még idő, mire célhoz ér.
Addig az ősi sárkány eldöntheti, máris megkezdi-e Verinol megsemmisítését, vagy még vár vele, míg tanúi lesznek a pusztításnak.*

Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 389
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-21, 9:46 pm

// Mese: Nyugat ékköve //

*Az ispotályban végre megkaptam a szükséges ellátást. Parath eközben tovatűnt, hogy harcolhasson. Egyre távolabb állt tőlem ez a fajta gondolkodás.
- Hálásan köszönöm - feleltem a gyógyítómnak, majd felvettem kétlábú alakomat. Éreztem a bennem lassanként szétterülő, bizsergető gyógyító energiákat, de jobbnak láttam, ha elfként folytatom a harcot. A földön bukdácsolva ekkora testtel csak egy óriási céltábla lennék főleg, ha az érkező lilás köd valóban kétlábúak seregeit rejti.
Ekkor megjelent egy újabb régi ismerős: Avrae. Ahogy körbement az ispotályon, s tekintetünk találkozott, egy félmosollyal az arcomon biccentettem felé üdvözlésképpen, de nem tartottam vele.
Mostanra már azon kezdtem törni a fejem, hogy hogyan léphetnék le innen anélkül, hogy dezertőrré válnék. Kell lennie valamiféle elfogadható lehetőségnek is a halálon kívül. Miközben ezek a gondolatok kergették egymást a fejemben, a fejem már csak sípolást hallottam. Megcsömörlöttem a csata zajától, a haldoklók sikolyaitól és a sárkányok ordításaitól. Körülöttem megannyi sebesült társam homályos tekintetében is csak a borzalmakat láttam. Kínlódásom kiült az arcomra és a testemre is, s idegesen járkáltam fel-alá.
- Ne aggódj, minden rendben lesz - szólt hozzám az egyik sebesült arany sárkány - Furia mellettünk van. Csak győzhetünk. Meglásd, ő majd segít nekünk.
Nem válaszoltam neki semmit, csak meredtem felé.
~ Furia, Furia, Furia... Ha ő nem lenne, most nekem sem kellene itt lennem. ~ Arcomat a tenyereimbe temettem. ~ Az istenek már akkor elhagyták a sárkányokat, amikor ősieket teremtettek nekik. ~
Emlékszem az elején mennyire elkötelezett voltam népem ügye iránt. De ügy tűnik, nem vagyok hazafinak való. Már nem tudok ebből erőt meríteni. Ez nem a népem ügye, ez Furia ügye, de semmiképpen sem az enyém.
Mialatt belső csatámat vívtam, nem igazán érzékeltem az időt. Fogalmam sem volt, mennyit időztem el az ispotályban. Az összes idegszálammal csak egy kérdésre szerettem volna választ találni: Hogyan tovább?*
Vissza az elejére Go down
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 95

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-24, 8:40 pm

*Glorien Dremer kezében van még, így kissé aggódik, hogy ott marad végleg.
~ Még csak az kéne, hohy itt üljek az idők végezetéig. inkább vigyen tovább Dremer.~
- Beletörődtem. Most már lehetne valamerre mozdulni? Az se bánom, ha tovább viszel, mert ennél a kettős lebegésnél még az is jobb.
* Mondta kissé elszomorodva, majd észrevette a lilás valamit a távolban.*
- MI az a lilás fény?
*Kérdezte félig hangosan. Erre talán nem is várt választ csak aggodot nagyon a rokonáért és a szerelméért.*
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-24, 8:48 pm

*Lysanor hallja Aldo szavait, hogy menjen fedezékbe a tengerre. Meg is fogadná a tanácsát., körbe nézett de sehol nem látott egy hajót sem. Belekapaszkodott kicsit messzebb egy úszó vastag fadarabba. Majd hátra nézett és ő is látta a lilás fény közeledtét.*
- Hé Aldo!
* Kiabált a mágus után.*
- Látod azt a lilás fényt hátul? Nem tudom mi az, de nagyon nem tetszik. Biztos jó, hogy most szét váljunk?
* Érdeklődött buzgón. Igazából nem volt kedve harcolni, csak Kain miatt keveredett ide, remélte, hogy találkoznak, de nem így lett. Helyette sokkal rosszabb történt.*
- Ne menjek mégis veled? Jó lenne Glorien testét biztonságba helyezni. A sárkányok is menekülnek, látod. Most fontos Glorien....Ne kelljen így itt a semmi közepén eltűnnie. Helyezzük biztonsága és temessük el tisztességesen.*
Remélte, hogy Aldo hallgat rá, és hívja segíteni...addig is ott lebeg a fadarabbal együtt.*

_________________
Verinol - Page 13 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-26, 6:43 pm

// Mese-Nyugat ékköve //

Alig lépek át a nyitott rácsokon, amikor érzem, hogy valaki a hátam mögé surran és nem okoz nagy meglepetést, hogy az a valaki Marcus. Eddig sem tudott nagyon a bőrében nyugton maradni.
- Nem azt akartad mondani, hogy a két balkezemet? – sóhajtottam, de több időbe telt volna ezen vitatkozni, mint belenyugodni és mivel már tapasztaltam, hogy fürge és halk, inkább csak intettem, hogy akkor nosza, menjünk.
Nem okozott csalódást, legalább olyan könnyű volt a lépte, ahogy nekem, ami azt sugallta, hogy valamilyen szakmabelivel van dolgom, amit eddig is sejtettem.
Nagyon kellett fülelni, hiszen a tenger hullámainak a kikötő mólójához csapkolódása, elnyomta a halkabb neszeket, ráadásul, most még a víz tele volt roncsdarabokkal, megégett emberi és állati tetemekkel, amik még nagyobb zajt csaptak.
A város vörös fényben úszott és a tűz sercegése még is is hallatszódott.
Élőlény mozgását azonban nem láttam, mást azonban igen.
- Nézd! – nyújtottam ki a kezem a látóhatár felé. – Mi lehet az, újabb sárkányok? Akkor jobb ha sietünk– meredtem a lilás fényudvarra.
Vissza kellett térnünk, bízva abban, hogy távolabb is tiszta lesz az út.
Esmé mérlegelte amit hallott tőlünk aztán a lehető leglogikusabb parancsokat adja ki és remélhetőleg a velünk tartó népség felfogja, hogy ez mennyire fontos.
Meglódul a szívem, amikor a haját megszokott mozdulattal hátrarázza, mert olyan szívesen simítanám én a helyére és a szemébe nézve, azt az Esmé-t látom, aki akkor a barlangban nehéz szívvel búcsúzott tőlem, még ha ezt a kemény kalózkapitány álarca mögé igyekszik rejteni. Én tudom, hogy mi rejtőzik alatt.
- Ha valaki nem tudja befogni a száját, vagy megkérdőjelezi a kapitány utasításait, az jobb, ha most válik el tőlünk. – jegyeztem meg halkan, aztán surrantam a lány után.
Vissza az elejére Go down
Ashyrt Tyton
Kék sárkány
Ashyrt Tyton

Hozzászólások száma : 16

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-26, 10:13 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A kapitány megmenekül. Egyik tűzlabda sem találja el és a kék hím már kezdi kényelmetlenül érezni magát, hogy egyetlen kétlábú így kibabrált vele.
Azonban ekkor meghallja a fekete sárkány ordítását, s ő is hamarosan a levegőbe emelkedik. Azt a kegyet azonban nem adja meg Leorinnak, hogy valódi alakjában láthassa őt.
Nem, ez megmarad neki, elég, ha kék karmait látta.
Hamarosan már a levegőbe is emelkedik, hogy csatlakozzon Darlath seregéhez. A magasból elégedetten látja, milyen sok helyen lángol már Verinol és milyen sok halott fekszik az utcákon. Látja a megolvadt keleti fal romjait is és megpillantja a lilás fényt a tengeren.
Már tudja, miért riasztották még a kétlábú formában lévő sárkányokat is.
Az a lilás fény, bármi is, nem sárkányokat ígér.
Várja, hogy Darlath utasítást adjon, vagy Furia, s ő máris a tettek mezejére lép. Sebesülése nagyon nem akadályozza, ebben a formában sokkal jobban gyógyul.*
Vissza az elejére Go down
Dremer
Istenség
Dremer

Hozzászólások száma : 69
Munkahely : A halál ura

Character sheet
Nép: Istenek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-26, 10:31 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Glorien, Shuga//

*A Halál ura egyszerre pillant Glorienre, Shugára és még jó néhány távozó lélekre.
Neki ez semmit nem jelent, miként semmit nem jelent a közeledő fény sem.*
- Hajóhad érkezik, még több élet lángja alszik ki hamarvást, s több dolgom lesz miattuk.
*Válaszolja mintegy mellékesen Glorien kérdésére.
A többi kérdésre azonban Ritalea tudja a választ.*
- A végzetnek még dolga van veled. Azért vagy itt, vagy tán azért, mert lezáratlan dolgok vannak múló életeddel kapcsolatban. Ritalea hamarosan dönt sorsodról, avagy döntött is…
*Tűnődik félig-meddig magában, ingatva arctalan, fakó fejét.
Shuga felé is fordul.*
- Hinnéd, hinnétek….még nincs itt időtök. Látom az élet fonalát, s a pecséteket, melyek egymáshoz kötnek bennetek.
Hamarvást életre kelsz, már erősödik a kötelék a test és köztetek.
Élj hát úgy, hogy midőn legközelebb elém kerülsz, már ne legyenek lezáratlan ügyeid!

*E gondolattal hagyja útjára Shugát, s ő úgy érezheti, szél kerekedik, mintha Dremer sötét köpenye lendülne, mely visszasodorja mágustestébe, miben magához térhet.
A varázserő, mitől az ősi sárkány megfosztotta, idővel visszatérhet belé, ám most anélkül kénytelen boldogulni.
Dremer nem ad sárkánytestet, nem változtat Ritalea akaratán.*
Vissza az elejére Go down
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 469
Életkor : 131
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-27, 11:32 am

//Mese: Nyugat ékköve - Lysanor, Glorien, Shuga//

*Mielőtt beljebb menne a városba, Lysanor szavai utolérik. Igaza van, a sárkányok valóban elindultak valamerre. Valósággal elfedik az éjszakai égboltot még sötétebbé téve ezt a véres éjszakát. Kiyújtja feléjük a detektáló mágiaval megtalált kardját és egy varázzsal próbálkozik, de túl messze vannak. Szerencséjére.*
- Mi? Hova mentek mind? Azonnal gyertek vissza, ilyen könnyen nem ússzátok meg. Gyertek és fejezzétek be, amit elkezdtetek!
*Dühösen a vízben ringatózó Lysanorra veti tekintetét, majd a keleti falat támadó nagy feketére pillant.*
- Nem ajánlom, hogy velem jöjj, mert ahova én megyek, onnan már nincs visszaút.
*Hangja kissé megbicsaklik, majd a dühös tekintet éjkomorra vált, ahogy az összeégett testre pillant.*
- Igen, Glorien testét elrejthetjük, ha maradni kívánsz még és nem menekülni. Bár végső búcsút nem fogok venni tőle…Minek, ha még ma újra találkozni fogok vele Dremer színe előtt.
*Utolsó szavait inkább maga elé mondta, talán nem is hallhatta őket a vízből kievickélő elf.
Lehajolva Glorienhez, illetve a szenes csontvázához hosszú másodpercek után óvatosan végigsimítja alkarcsontjait. Az érintéstől pillanat alatt hamuba roskadva válnak semmivé. Megrettenve hőköl vissza. Kétség kívül ez életének egyik legborzasztóbb éjszakája.
Mire odaér hozzá Lysanor, egy lebegő varázsburokba helyezve találhatja szeretett unokatestvére maradványait, melyet a mágus kézmozdulataival irányít.*
- Tessék, átadom a varázst, vidd ahova szeretnéd. Úgy néz ki jelenleg biztonságos a part mentén, de nem tudni meddig.
* Újra a Keleti fal felé pillant.*
- Utána menekülj! Nekem elég a tudat, hogy egy városban leszek vele…
*Búcsút intve halott kedvesének és Lysanornak elindul a város belsejébe szemét mindvégig a Keleti falat olvasztó sárkányon tartva. Hatalmas és erős, talán ő lesz a végzete...
Dekadens gondolataiból egy közeli zaj, téglák csörömpölés rázza fel. Lassít léptein és irányt vált a hangforrás felé. Romok mindenhol, összeomlott falak, házak, tornyok. Egyik kupac alól viszont mozgást vesz észre. Talán sárkány. Bár ha az is, akkor egy kisebb példány, mert a közepes kupac teljesen betakarta. Mindenestere kardját a törmelék felé fordítja és mozdulatlanul várja, hogy milyen szerzet fogja kidugni fejét alóla nemsokára.*
- Á, csak te vagy az. És még mindig élsz…
*Állapítja meg kissé csalódott arccal.*
- Bravo, Shuga.Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 808
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-27, 2:37 pm

//Aldo, és érintőlegesen Dremer//

-Mocskos istenek, és sárkányok. –Bömbölök miközben elő török a romok alól. Egy idegesítő hang szólít meg, bárhol felismerem. Bármikor szívesen kitépném a beleit, de most nem vagyok épp olyan állapotban. Így ma kihagyom a Szöszit.
-Mi az hogy csak én? Miért kire számítottál? A nődre akit Dremer ugyan úgy visszadobott, mint engem? Vagy arra az erőszakos némberre ott a város túlsó felén? Szerintem rohadtul nincs keresnivalónk vele szemben még.
Morgok, miközben elkezdem kiásni a kardom. Hamar megtalálom hisz a halál bűzétől terhes, ahogy én is. Dremer szavai járnak az agyamban, és az hogy a szörny felem mély kussban maradt. Valami nem stimmel, ezt még én is érzem. Olyan mintha rettegne Furiátol de lényegtelen, majd kikupálódik.
-Mit tekeregsz errefelé Szöszi? Inkább húzzunk a vérbe innét. Nem akarsz a feketével harcolni, kb annyi esélyed lenne, mint nekem. SEMMI. Na de nézzük meg azt a sereget hogy pusztul el aztán lépjünk olajra.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-27, 7:01 pm

Legszívesebben kupán vágná a gyilkos démont. Ehelyett azonban a torony tövében megáll és feltekint.
- Magasabbra emlékszem - szólal meg önkéntelenül.
A mágustorony feketesége nem tűnik sötétebbnek a kapuban álldogáló sudár alaknál. Lófarokban összekötött ébenfekete haj, ragyogó ezüst szálakkal. Hegyes fülei, egyenletesen kreol bőre, jégkék, csaknem fehérnek ható szemei sötét elf származást sugallnak.
- Nem érdekel az erőd vagy a közösség veled tünde.
- Elhiszem. De a múlt nagyon is. Ímé, most megnézhetjük együtt mit rejtegetsz e falak között!
- Akkor azt is elhiheted, hogy nincs szükségem rád, a torony engem vár. Megnézem nélküled is.
Egy legyintő mozdulattal elhessegette magától az erős ingert, hogy levágja az elfet. Hiszen démon. Hogyan is küzdhet meg valaki a szellemében egy másikkal? Fizikailag biztosan nem. De a mágus és a vadász lélek most nem feszülhet egymásnak. Sem az egykori katona.
Mi lenne, ha bemenne? Időben s térben máshol. Lelke annyit bolyongott már. Aden Nawarean pedig megmutatta neki rég az idevezető utat. Mégse indult el rajta. Ódzkodva vallotta be magának, hogy a démon kellett már ahhoz is, hogy idejöjjön...
A nyurga elf hirtelen megpördült és besétált a tárva-nyitva álló egyszerű vaskapun. Így Balálnak megsem kellett a háta mögött tudnia, hát utánaindult...Az első lépés után tudta, hiszen édesmindegy! Csak szellemi séta ez. Pontosan ott vannak, ahol akarnak.
Ahogy ezt végiggondolta, egy nagy, kerek teremben találta magát. Felsorakozott néhány mágus. Mind harcosok. Apja fekete köpenyében csendben állt és figyelt. Mellette illedelmes kisfiú. Alig lehetett néhány esztendős. Szemben velük egy idegen vezér. Feldúlt volt és kikelt magából.
- Tangeran! Beszédem van veled! Így nem fogadhatod a vendéget, főleg, ha a kenyered javát neki köszönheted! Ez métely! Miért nem küldted el a tanács elé, ahogy mondtam? Atyád és tiszteletre méltó nagyatyád, ha élnének, megparancsolták volna. Hogy megértsük, mi történik. Hogy láthassuk, mi zajlik benne. Veszélyes így nevelni a sarjadat. Ki tudja, mit hoz a jövő? Alakulhat úgy, hogy megörökli a rendedet. Bár szürkeként ez nem valószínű. Hiszen polihisztorként meg nem lesz talán semmiben elég erős...hacsak nem specializálódik. Ha koncentrálódna az ereje... De pont ezért veszélyes. Még mindig nem mutat erdeklődést a varázslás iránt. Mintha az ősi vér...Atyáid vére...ugye nem tör váratlanul utat magának?
A zord idegen az imént még fitymálta a gyereket, azutan összehúzott szemmel méregette. Haragudott Balál apjára. Dühös volt rá. De e pillanatban a halantékára szorítva kezét, egy szusszanással térdrerogyott.
-  Te vagy a veszélyes! - kiáltotta a kócos kisfiú és hátrálni kezdett.
- Mássz ki a fejemből! Parancsolom, hogy azonnal mássz ki a fejemből! Takarodj a színem elől vagy véged!
De Balálnak nem kellett a közeleben maradnia, hogy lássa a múltját, a jövőjét és a jelenét. Azt, hogy komolyan gondolja: véget akar vetni az ő jelentéktelenül rövod kis életének. Megpördült és elrohant hosszú folyosókon át szaladt a gyerek. Túl egyszerű volna. Igaz lenne hát, hogy az ősei egymásnak örókítették a látást, néha egy-két gemeráció kimaradt, de ő...Miért is  kellett látnia, hogy apja legfőbb szövetségese miféle gonosz ember. Gonosz és undorító... Ha ez a látás, ez az öröksége, hát ez nem kell! Anyja puha karjaiba omlott könnytől maszatos arccal. Fehér ruhájába törölte magát.

Balál valóban szerette volna megtörölni az arcát. Úgy látszik, öregszik. Ma másodszor érzékenyül el. A vállát felhúzva abba dörgölte le a könnyét résnyire nyílt szeméből. Mintha sárkányhad suhanna el felettük  
a nyílt víz felé.
- Befeketítik az eget. Mégis mintha derengene! Hát nem különös? Tudtam, hogy így lesz. Ezért siettem ide. Varázslók jönnek a vizen nagyon-nagyon messziről. Amint elvonulnak felettünk, jelezzetek a partra párat. Talán fényjelet. Talán valakinek ki kell a hajóról lépnie a fedezékből. Akkor lát a kapitány is s akik csak jönnek a nővel.
Vissza az elejére Go down
Markus de Berend

Markus de Berend

Hozzászólások száma : 89
Életkor : 17
Munkahely : Nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-27, 7:43 pm

//Nyugat ékköve. Jeremy, Esmë és a törpiek//

A kikötő hosszan nyúlik el lángok, füst és romok között. A nyomorult patkányok már kevésbé irritálnak, de azért most mit nem adnék, ha végre látnék egy hajót is De csak üszkös deszkák s holtak csapodnak egymáshoz. Ezen kívül csend van. Túl nagy csend.
- Vicces fiú vagy. Csak nem sárkányok...valami más lesz. Láttam én már elég mágiát. A sárkányok minek csinálnának ilyen díszkivilágítást? Inkább valakik oda akarják csalni őket! Méghogy két balkéz barátom! Lehet neked még szükséged Markus de Berendre! -suttogom és mutatóujjammal pimaszul megkopogtatom Jeremy homlokát.
Visszaindulunk. Sietősen szedem a lábaimat mellette.
Amint Esmë parancsot, meg még mit nem ad az összeszedett és néma indulásra, mellette, még véletlenül sem mögötte haladok.
Mígnem megvilágosodok. Oldalba bököma lányt, jelezve, hogy szólnék, ha nem nyakazna le miatta.Ha megengedi, egészen halkan suttogok, még ha Jeremy közben a szemét forgatná is.
- Nem is a kikötőben áll a hajód, igaz? Van még kikötésre alkalmas hely a parton. Esélyes, hogy ott nem látják a sárkányok, mert nem is keresik, mi?
Arcomra fagy a rémület.
- Hogy az a betyárzsibbasztó ideg hagyjon el! Ha a közeledő lila fény nem sárkány, akkor...ezek oda fognak repülni nagy erőkkel. Itt a fejünk felett! Jobb ha iparkodunk. Vagy ne menjünk inkább vissza a...?
Félbehagytam. Nem akartam, hogy meghallja más is és pánik törjön ki. Nekünk meg Esmënek kellett eldöntenie.
- Milyen messzi a csónak?
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-27, 8:39 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Az ősi sárkány végigpillant a város felett összegyűlt seregen.*
- Induljatok!
*Darlath sem várat sokáig magára, miközben Furia parancsa elhangzik, a sárkányok rettentő hada, még ha köztük sebesültek is bukdácsolnak a levegőben, megindul a mind közelebb érő fények felé.
Már tudják, mire számítsanak, egy hajóhadra, melyet varázstudók védenek ellenük.
A fekete nőstény nézi még egy darabig a levegőben lebegve a sereget, mely az imént hagyta el Verinol légterét, majd hátrapillant. Avrae és a sereg, ha látótávolságba ér, az ősi sárkány nem változik át, nem lendül fizikai támadásba az alatta lángoló vár ellen.
Ősi igézet hagyja el fekete száját, s mikor hegyes fogai közül kiszüremlik az utolsó szó is, magasban lebegő alakja érezni véli az alant feltörő forróságot, mely forróbb, mint a nap.
A keleti faltól nem messze van, s a fal alatt a föld izzani kezd, mi eddig folyni látszott, most elpárolog, s a helyén világosvörös izzásban lévő föld marad. Folyni látszik, s felszíne, hol kissé tán hűlni látszik, mint az olvadt láva, megfeketedik. A fekete nőstény az előtte lévő romos területre is lenéz. Kétlábúak menekülnek páni félelemben, hát késő a futásra. Halniuk kell, mindnek, s ha e kócerájt eltörölte a föld színéről, következhet számára a hajóhad pajzsa, majd a mögötte érkező erők.*
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-27, 9:57 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Verinol várában a lángok még mindig vörösen marcangolják a leomlott tetőket, a faszerkezeteket, s az elesettek testeit is.
A kapitány hiába várja a kék sárkány érkezését, Ashyrt már nincs jelen, odafent csatlakozik valódi formájában Darlathoz és a sárkányok gyülekező seregéhez.
Nem kérdik tőle, sikerrel járt-e, új feladatuk van, s ezt hamarosan meg is tudják. Az ősi sárkány parancsa nyomán a sereg megindul a tenger felé.

A hajón Balál teste megkötözve hever, míg szelleme egy különös utazáson vesz részt a megszálló démon társaságában. Saját múltjának pillanatai elevenednek meg előtte, s a kérdés csupán az, a démon vajon tőrbe csalja-e a jó szürkeköpenyest, avagy Tangeran kerekedik felül. Könnyen lehet, hogy eme utazás végén csupán egyikük maradhat majd, hiába tűnik a démon kevésbé gonosznak e pillanatban. Szándékai felől nem férhet kétség, nem segíteni érkezett a mágus testébe.
Ilerick a víz felé pillant, keresve a rejtett hajót, s végül kénytelen a vízbe ereszkedni. Emlékezik a másik mágus rejtő varázslatára, s a hullámzó vízre téve tenyerét, figyeli, amint kereső varázslata nyomán a tengeren gyűrűzik tova egy apró hullám.
Ez fedi fel számára a rejtőző hajót, s a rajta lévő mágust is. Már tudja, hol kell keresnie, s el is indul felé.
Gloriennel már nem törődik, halottnak hiszi, noha teste közel sem hamvadt el, s ha Aldo megfogja, érezheti, még ki sem hűlt a test, melyet úgy szeretetett.
Dremer nem küldte vissza, még tenyerén áll, s láthatja, mit a halál istene is lát.
Kérdéseit is megválaszolja hellyel-közzel az istenség, ám sokkal előbbre nem jut vele.
Lysanor mindeközben Aldot segíti, ám harcolni nincs kedve. Ez bizony nehezen kerülhető el egy oly helyen, mely a sárkányok ostroma alatt áll.
Gondolata jó, Glorien testét biztonságba helyezni, ám az elf úrnő teste mellett számos másik test is hever szerte a kikötő romjai, s a vár falai között.
Aldo varázsburokba zárja a testet, mely óvja a környezeti hatásoktól, s Lysanor szavai nyomán átveheti tőle, a viheti Glorien földi porhüvelyét oda, hová szeretné.
A fehér hajú mágust a bosszú vezérli, s tán titkon halálvágy is, hogy újfent együtt lehessen kedvesével.
Azonban a sárkányok serege ellen semmi esélye, miként semmi esélye a hatalmas fekete nőstény ellen sem.
Ha a halált keresi, ott bizton meg is leli majd.
Ahogy megleli Shuga testét is a romok alatt. A törmelék alól előtörve a barnaköpenyes még fegyverét keresi, melynek mágikus képességeit szintén nem használhatja fel, hisz ahhoz is szükséges saját mágiája is.
A sárkányok hada eközben még a fejük felett repül a Remény tengere felé, mit láthat Lysanor, láthat Ilerick is, s láthat Jeremy, Markus és Esmë is.
Esmë a tengerben keresi a hajót, melyet épp Balál rejtett el, miközben Markus felteszi a kérdését neki.
A nő csupán bólint, s a bólintást követően indul meg a sárkányok raja a fejük felett.
A szárnyak surrogása, a hatalmas sárkányhad zaja mellett nem is hallanák egymás hangját, főképp suttogva ne.
Esmë kezét felemelve int megálljt, s mutatja, hogy minél inkább lapuljanak le, hiszen ha a sárkányok felfedik őket, ott hagyhatják a fogukat mind.
A messzeségbe repülők a lilás fény felé tartanak, miként Markus mondta.*
- Közel van.
*Ennyit mond csupán, maga sem vallva be, hogy nem látja. Egy mágusra lesz figyelmes, ki a vízben áll, s merőn figyel valamit. Arra hagyta a hajót, hová a mágus is figyel.

Avrae nem hívja magával Alamaiset, habár szívesen venné, ha csatlakozna.
A sárkányok mind tudják, mit kell tenniük, mind ismerik saját feladatukat. Avrae nem ismeri Alamaise feladatát, így hagyja, hogy elf alakjában ott maradjon az ispotályban.
Míg a kék nőstény belső harcát vívja magával, s a hogyan tovább kérdésre keresi a választ, addig az ispotályt elhagyó sárkányok mind közelebb kerülnek Verinolhoz, s Furiához.
Talán Alamaise is sejtheti, a fekete sárkány hamarosan pusztításba kezd, miközben körülötte gyógyítók ápolják a sebesültek tömegeit.
Sárkányok, kik hatalmas erejűek, s itt úgy hevernek, úgy szenvednek, mint bármely más faj tagjai.
Furia pedig eközben elkezdi pusztítani Verinol megmaradt falait. Pusztítása nyomán a vár keleti része semmivé lesz, alatta pedig a föld olvadt magmává válik.
Ha maradt még ott élő, hát mind holttá válik.
Darlath, valamint a sárkányok hada ekkor eléri a lilás védőpajzsokat, s tűzzel, villámokkal, s egyéb különféle varázslattal támadják a lilás pajzsokat, mik azonban állják a támadást. A hajókról ellenben könnyű, mégis lendületes fegyverek szállnak a sárkányok felé. Pikkelyeik között találnak rést, s vastag bőrüket átütik, miközben a hajóhad közelebb kerül. Darlathnak döntenie kell, hogyan próbálja meg elpusztítani a mágikus pajzsot, mely az egész hajóhadat védi a sárkányok dühétől.*

Vissza az elejére Go down
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 469
Életkor : 131
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-30, 5:48 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Shuga, Lysanor //

*Közömbös arccal nézi végig, ahogyan a barna mágus kikászálódik a romok közül. Nem áll szándékában segíteni, Shuga valószínüleg amúgy sem fogadná el. Fordított felállásban is hasonló lenne a helyzet. Végül kardját is megtalálja a barna, de Aldo nem várja meg, hogy hátára köthesse, Shuga szavai hallatán kirobbanó indulattal ragadja meg őt gallérjánál fogva.*
- Mi?! Miről beszélsz?! Mi az, hogy Dremer visszadobott titeket? Láttad Glorient? Még mindig ezen a világon van? Válaszolj!
*Nem tudni Shuga, hogyan fogadja riválisa barátságtalan közeledését, Aldo viszont nem vár sokat a válaszra bármi is legyen az. Durván mellbe taszítja Shugát, hátra a kőkupac irányába, majd siető léptekkel fordul  vissza az útra, amelyen eddig jött.*
~Azonnal meg kell találjam Lysanort! Nem szabad hagynom, hogy eltemesse Glorient. Talán még nem késő!~
Vissza az elejére Go down
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 95

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-30, 9:34 pm

* Glorien továbbra is fentről nézi az eseményeket. Látja, ahogy Lysanor biztonságba szeretné a estét, Aldo védőburkot von köré és rokona tovább viszi azt. Figyeli tovább Adot és látja, ahogy Shugába botlik.
Tudja nagyon jól, hogy Aldo mennyire nem szereti a férfit és hallja is az elejtett mondatot. Glorien a kezeibe temeti az arcát.*
- Jaj Shuga! A fene egye meg azt a nagy szádat!
* Mondta félig hangosan és figyeli ahogy kedvese Lysanor után rohan.*
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-10-30, 9:51 pm

* Lysanor átvette Aldotól a testet és tovább haladt vele. Közben figyelte mi történik körülötte.
Mintha mindenki kicsit visszavonult volna. Plusz az a lila fény nagyon zavarta. Nem volt jó előérzete. Közben megtalálta jelenleg legjobb helyet. Egy sziklába vájt kis barlang félét. Nem nagy 2 ember épp, hogy elfér. Letette a testet és mellé térdelt.*
- Olyan hihetetlen, hogy ne élsz. Pont te, aki mindent túlélt eddig. Aldo nagyon szeret téged, nem tudom mi lesz vele így a csata után.....
* Tényleg aggódott a férfi miatt. Azt már nem látta, hogy utána indult, azt pedig végképp nem hogy Shuga is jelen volt., és amiket mondott. Nézte a testet, ami még nem hűlt ki és kicsit olyan volt, mintha még élne. Csak arra várt, mikor nyitja ki a szemét a nő.*

_________________
Verinol - Page 13 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-01, 11:56 am

//Mese: Nyugat ékköve//

Figyelmeztetően villantottam Marcusra a szemem, amikor megkocogtatta a homlokom, miközben elrántottam a fejem.
- Ezt ne csináld! – morrantam rá. – A közeledő valamivel kapcsolatban viszont neked legyen igazad, de azt hiszem, ha segítség is…..már későn érkezik. – intettem körbe, ahol az elpusztult várost és a sok halottat láttuk a lángok fényében.
Miután Esmé az indulás mellett döntött és már a hajója felé lopakodtunk, a fiú továbbra sem bírt magával, mindenáron ki szerette volna szedni a kalózlányból, hol a hajója. Amit viszont mondott az nyilvánvaló volt, hiszen nem lett volna biztos Esmé a dolgában, ha a kikötőben állt volna az a hajó.
Abban viszont igaza volt, hogy ha a sárkányok és a közeledők a fejünk felett, vagy a kikötőtől nem messze csapnak össze, akkor mind a hajó, mind a menekülésünk veszélybe kerülhet.
- Ne fessük az ördögöt a falra! – néztem én is körül, hogy ki van hallóközelben, bár halkan beszéltünk eddig is. – Eddig is olyan gyorsan haladtunk, ahogy tudtunk anélkül, hogy felhívnánk magunkra a figyelmet.
Aztán elsötétül az ég és a szárnyak csapkodásának zaja minden mást elnyom. Bár Esmé jelez, de már önkéntelenül is lapulok a földhöz, remélve, hogy senki nem esik pánikba, annál már az is jobb, ha mindenkit megbénít a rémület.
A rengeteg szárnyas gyíkot elnézve nagyon remélem, hogy a közeledő lilás fény tényleg segítség és, hogy kellően felkészültek ezekre a gyilkos lényekre, mi már itt nem tehettünk semmit, legfeljebb megmenthettünk még pár embert.
- Talán most elterelődik innen a figyelem, itt az idő, hogy gyorsítsunk. – javasoltam az előbbi szavaim ellenére, bár én egy fia hajót sem láttam a közelben, de megbíztam Esmé-ben.

Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 389
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-01, 9:37 pm

// Mese: Nyugat ékköve //

* A fene nagy belső tépelődésemben egy egészen kis termetű, de igencsak köpcös vörös sárkány zavart meg.
- Neked meg nincs dolgod!? - förmedt rám sárkány nyelven - Tedd hasznossá magad, ha már itt lebzselsz!
- De hát én... - annyira meglepődtem, hogy hirtelen nem is tudtam mit feleljek. Az tény, hogy nem vagyok kifejezetten súlyos állapotban, mint azok akik itt maradtak, na de mégis, mit tehetnék én? Hiszen nem tudok repülni! A nőszemély nem várta meg a magyarázatomat, tovább sétált, hogy a többi sebesült dolgait intézze.
Nem messze tőlem egy gyógyító sárkány látta el az egyik harcost. Mellette ült, pikkelyei különleges tört-fehér színben pompáztak, rutinosan tette ami a feladata. A sárkány, akit kezelt, elég rosszul festett, a hátán feküdt, de elég kicsavarodott pózban, mindenhonnan kampók álltak ki belőle, és a hasából egy jókora balliszta lövedék meredezett az ég felé.
- Tudok-e valamit segíteni...? - kérdeztem tőle. A gyógyító kíváncsian végigvizslatott.
- Nos, az attól függ. Sárkányként mennyire ügyesek a mancsaid? Vagy így is ki bírod-e szedegetni a kampókat? - mutatott az előtte fekvő sebeire.
Egy pillanatra elgondolkodtam. A hím fehér sárkány nálam kisebb termetű volt, áramvonalas testtel megáldva, karjai és a mancsai sokkal karcsúbbak és kecsesebbek az enyéimnél. Elfként viszont elég nehezen boldogultam volna a sárkánybőrbe akadt fegyverekkel. Így hát ismét sárkány alakot öltöttem.
- Ejha, hát... - akadtak meg aranyban izzó szemei a virsli ujjaimon - Azért csak bánj vele olyan óvatosan, amilyen óvatosan csak bírsz! - mondta, majd elmormolt egy igét, s mancsai arany színben kezdtek ragyogni.
- Kezdheted. Valamelyest elnyomtam fájdalmait, de ha nem vagy óvatos, hirtelen megmozdulhat, és akkor nagyobb kárt teszel benne, mint előtte volt!
Én pedig nekiláttam kiszedegetni a kampókat, a lehető legnagyobb gondossággal. Egész jól haladtam, hét darab horog alakú, véres vasdarab hevert mellettem, és már csak a balliszta lövedéke maradt hátra, ami a hasából meredezett.
- Várj! - szólt közbe a gyógyító. Én úgy tettem, ahogy kérte. Néhány pillanat múlva a vérző sebek egészen behegedtek. Micsoda gyógyító erő! Miközben varázsolt, az arcomon éreztem valami különös melegséget.
- Most már kihúzhatod. - Két mancsommal megragadtam a masszív farudat, s egy hirtelen mozdulattal kirántottam. A fekvő harcos összerándult, vért köhögött fel, de néhány pillanat múlva alább hagyott a hörgéssel, amint a fehér sárkány tovább kántált. Igyekeztem hallgatózni, figyelni, hogy milyen igéket énekel, hátha ragad rám valami a tudásból.
- Ha gondolod, segíthetek a varázslásban, még maradt az erőmből. Bár nem a gyógyítás a mesterségem, azért tudok egy-két egyszerű igét.
Ha a gyógyító engedi, vele tartok, s ezúttal varázserőmet is használom arra, hogy a sérülteken segítsek.
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-03, 2:35 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Darlath és a sereg támadása eredménytelen a hajóhad védőpajzsa ellen. Nem is tudják elképzelni, miféle kétlábú had lehet az, mely ekkora, s ily erős védőpajzsokat képes létrehozni.
A tűz, a villámok, a külfönféle sárkány varázslatok hatástalanok ellene.
A kék sárkány e pillanatban tanácstalan, pedig neki kell utasítani a sereget, neki kell megmondani, mit tegyenek.
Eközben alant, a pajzs alól repülő fegyverek szállnak. Furcsán könnyűek, mégis képesek megsebezni sárkányokat, s akad komolyabb sérült is közöttük, ki a tengerbe hull.
Egyikük megelégelve a tehetetlenséget, puszta testével támad a lila pajzsra. Hatalmas sárkányteste, előretartott karmokkal egyenesen a védőpajzs ellen száguld.
Ha sikerül áttörnie, tüstént az első hajóra veti magát.
Ha átjutott, akkor tűzzel árasztja el a fedélzetet, s különös tekintettel a hajón álló varázstudóra, támad.
Ha nem sikerül, akkor a kék sárkány a hozzá hasonló kékeket utasítja.*
- Keressetek a víz alatt rést a védelmen!
*Kék sárkányok tucatjai csapódnak a Remény tengerének vizébe, hogy a víz alatt próbáljanak a hajóhad alá férkőzni, s onnan támadni ellene.
Eközben Furia Avrae és az érkező sereg felé fordul.*
- Vadásszatok le minden kétlábút! Kik túlélik a vár pusztulását, azok a ti prédátok!
*A vörös sárkány, s a többiek megindulnak. A kikötő felé, a tengerpart felé, az utcák fölé repülnek.*
Vissza az elejére Go down
Ashyrt Tyton
Kék sárkány
Ashyrt Tyton

Hozzászólások száma : 16

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-03, 6:10 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A lilás fény mögött egy kétlábú hajóhad rejlik. Ashyrt meglepetten figyeli, hogyan védik ki minden támadásukat ezzel a lilás pajzzsal.
Ő sebesült, ám most jól jön neki, ha a víz alá küldi Darlath.
A hűs folyadékba csobbanva merül lejjebb. Szárnyas lény, így szárnyait még a becsapódás előtt szorosan teste mellé húzza, s csupán lábai, farka, s egész teste az, mi a víz alá merülés után segíti mozgását.
Odalent a pajzsot keresi előbb, nem kíván szembetalálkozni vele, legalábbis nem közvetlen közelről.
Ha nincs pajzs, akkor máris jobb neki, s habár sebe fáj, a víz alól támad. Előbb a kormánylapátot keresi, majd oldalirányba rántja, s eltöri. Ha nem sikerül oldalirányba rántani, akkor csupán eltöri,l majd a hajó hasát támadja.
Ha nem sikerül a pajzson átjutni, dühében közelebb megy, s a pajzsra teszi mancsát.
Megkísérli a pajzs védelmében lévők ellen a pajzson belül használni mágiáját, s ha ez sikerül, akkor kékes fény csap át a pajzs túloldalán, mely egyből célba veszi a legközelebbi hajó hasát.*
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-03, 6:52 pm

Balál, Balál!
Hallja a kiabálást, ahogy az anyja is.
Itt van? Add elő a fiút!
Az öreg vadász hát már gyermekként sem kedvelte a varázslást. Így erősödött ez még jobban benne. Láthatta élő és holt is. De most elég. Nem akarta látni, hogyan próbálják gyermek énjét elszakítani a családjától, csak azért, mert valami veszélyes dolgokat látott. Nem követi hát a fiúcskát, hanem forrongó aggyal kimegy a toronyból. De milyen a sors, kijön anyja is, láthatóan el akarja terelni a figyelmet a gyerekről. És akkor egy nyilvesszőt kap, mert tulzottan védi a fiát. Apa sem képes megvédeni most e helyzetben az asszonyt. Az igazságtalanság, bármilyen ijesztő is, immár belevési anya csodálatos lényét, szépségét és óvó szeretetét a mágus szeme mögé. Amíg el, emlékezni fog rá, eképpen, áldozathozata közben.
Elgyengülni viszomt már nem engedi magát, csupán térdre hull. Tudja jól, a szellemi útnak mára vége kell, legyen.
A sötét elf szellemét egészen közel csalogatja magához. Kiüresedni látszik lelke a fájdalmak után. Szellemteste térdel, úgy tűnik, hogy megadta magát a sorsának, s kiüresedve még mélyebb egyesülés lesz a gyilkos szellem jutalma, Balál pedig végre eldöntötte, hogy megadja magát a fény helyett a sötétségnek.
Fizikai testének a szeme kinyílik s mozdulatlan tág marad.
Így szemléli, látszólagos érdektelenséggel a szárnyas fenevadak seregét az égen. Mintha tetszhalált halt volna, átváltozása megáll, és magatehetetlennek, halált várónak tűnik a mágus.
- Tégy, amit akarsz!
Ijesztő, de ez az utolsó mondat, amit így hallhatnak tőle, ha ugyan a sárkányok és az összecsapás helyett bárki is rá figyelne. A hajó azonban csodás módon védve marad, egy villanásnyi szempillantásra se enged a mágiája. De vajon meddig bírja még segítség nélkül?
Lehet, hogy mégis maradt Balálban tenniakarás? Ki tudja? Mert ezt leszámítva erőtlem bábként hever összetörten szíve-lelke-szelleme és a teste is. Úgy tűnik, bárki szíven is döfhetné.


A hozzászólást Balál Tangeran összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-11-03, 7:05 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 808
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-03, 7:03 pm

//Mese: Nyugat ékköve –Aldo//

A kardom a romok alatt, és a Szöszi csak más után érdeklődik. Kezdem unni a rángatását, és erővel fejtem le a kezét a ruhámról.
-Dremer neki is azt mondta, amit nekem, nincs még itt az ideje hogy távozzon. Majd legközelebb jön el érte, és tud rá várni. Szóval vagy őt is visszalökte vagy még Dremert bosszantja. De a Csontarcú nem fog rá több figyelmet fordítani, míg meg nem hallt. Szóval, tuti hogy még él.
Fordulok a romok felé és fojtatom az ásást. Ha Aldo elborulva elrohan arra amerről jött, két mondatot morgok utána.
-Kösz a segítséget. Szívesen máskor is.
Amint a kardom meglelem hallom Furia utasításait, megnyalom a szám a tényre, hogy hamarosan sárkányhúst ehetem, attól talán helyre jön az önbizalmam, na meg elverem az éhségemet is. De első kanyarban, kicsit rafkós leszek, és Furia tombolása mögötti helyen keresek menedéket, míg valamelyest rendbe jövök. Emlékeztető önmagamnak, ha legközelebb találkozom Aldoval ezért is verjem be a képét. Konkrétan, azért mert eszébe se jutott meggyógyítani.
-A MOCSOK.
Vissza az elejére Go down
Markus de Berend

Markus de Berend

Hozzászólások száma : 89
Életkor : 17
Munkahely : Nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-03, 7:28 pm

//Mese; Nyugat ékköve//

Esmë kétségkívül a tudtomra adja, hogy a hajója valóban a kikötőn kívül horgonyoz.
Jeremy még kis monológba kezd, amint a démoni szárnyasok ellepik az eget felettünk, a lila fénynek tartva. Mindenki hasra veti magát. Engem megbénít a rettenet pár pillanatra, majd a vízbe ugrom, hogy max a fejem látszódjon ki, ne adjak tűzcsóvának célpontot. A víz hidege kijózanít annyira, hogy felfogjam, igazam volt és pont ezért le se tojják a sárkányok a jelenlétünket, ha láttak is minket.Legalábbis, amíg támadnak s csatáznak, biztosan.
Esmë tekintetét követem. Érdeklődése egy szürkemágus felé fordul, aki bent álldogál a vízben és meredten figyel valamit. Arra fordulok és Jeremy az előzőek ellenere úgyis mozgásra buzdít, hát ha már nyakig a tengerben vagyok, miért ne úsznák? Na, nem mintha nagy úszó lennék, de hogy valamin amott megtörik a hullámzás, ahová az az alak bámul, az egyszer tuti. De mi lehet az?
Remélem nem egy sárkány zuhant le ott, mert akkor sikítófrászt kapok.
Ott talán nem, de arrébb mintha egy óriási vörös dögöt hintáztatnának a hullámok.
Az Istenekre! Mi lesz ebből? De én már vissza nem fordulok. A szörny tetem messzebb van, remélem jó alaposan meghótt'. A mágusnak intek, nem bírom megállni felfedezőutamon, mert az én mágusomat juttatja eszembe, aki apám helyett apámként viselkedett. Vajon mi lett Balállal amikor eltűnt a fohgadóból?
Utószor még fricskázok a félelffel egyet s rávigyorgok, hátha folytatná ő is a felderítést:
-Na, mikor jöjjek vissza érted Jeremy? Vagy jössz már?
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-03, 9:24 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Az éj sötétjét számos fényforrás töri meg a Remény tengerének partján. Verinol várának keleti részét olvadt kőzet fénylő vöröse, míg a várat a faszerkezeteket nyaldosó lángok világítják meg.
A várban a kapitány e pillanatban a mentést igyekszik megszervezni, míg a maradék fegyverekhez rendel katonákat. Nem tudja, hogy a vár keleti felén mi történik, onnan hírmondó sem jut el hozzá, ám a látja a fényeket, s érzi a felé áramló hőt. Leorin halk, gyors utasításai egymás után szedik ráncba a védők maradékát.
A még élő sebesülteket, a kevés még élő gyógyító veszi gondjaiba, míg az a néhány mágus, kik túlélték a korábbi csapásokat, most a kapitány körül gyülekeznek.
Leorin velük is halk eszmecserét folytat. A mágusok és a katonák közötti ellentét már a múlték, a Mágusok Tanácsán történtek is. Most együtt kell a veszedelemmel szembeszállniuk.

A parton Glorien testét Lysanor biztonságba helyezi. A barlang, mely korábban tengeri madarak fészkelő helye volt, most elhagyottan jelent biztonságos menedéket, hisz a sárkányok támadása minden élőt elüldözött a környékről.
A nő szelleme a két világ határán, Dremernél lebeg, ám az istenség még vár. Míg máshol a holtak szellemei rég távoztak ennél rövidebb idő alatt, az elf hercegnőé még mindig vár.
A halál istene egykedvűen figyeli a nő szenvedését.

Balálra bizony senki nem figyel. A sárkányok serege, mi felettük száll a magasban, éppúgy nem, mint ahogy a hajó legénysége sem, mely a magasban szemléli a feje felett tovaszálló rémséges sereget.
Rajta áll, meddig tart még ki a hajót rejtő varázslat, avagy ő kitart-e még a testét megszálló lény ellen.
A sötétség is egy választás, a kérdés, vajon, ha lelkét felfalja a gonosz, mennyi marad belőle, s megelégszik-e a csendes megfigyelő szereppel, míg testét, képességeit egy másik lény használja?

Aldo Shuga szavaira hirtelen fordul sarkon, s láthatja, mily erők haladnak a lilás fény felé. Lysanor azonban ekkorra már meglelte a barlangot, így a fehér hajú mágusnak keresnie kell majd szerelme testét, s reménykedni, hogy a végzet úrnője valóban szánt neki szerepet még az életben, s nem Shuga információja volt téves. Segítségnyújtásának elmaradása a barna mágus gyógyulását hátráltatja, ugyanis a vörös köpenyesnek még megvan a mágiája, s most jól jött volna egy gyógyító varázs, hogy a sebesült varázstalan féldémon hamarabb rendbe jöjjön.

Esmë láthatja, miként torzsalkodik egymással Jeremy és Markus, s elégedetlenül szólna hozzájuk, ha lenne értelme. A sárkányok hada azonban a fejük felett elnyom minden más zajt.
Ő is a mágust figyeli, s a hullámokat. Van ott valami.
Int a két ifjúnak, s ő maga is elindul. A sárkányok szemmel láthatóan nem rájuk figyelnek, a lilás fényt támadják, így most kell kihasználni a lehetőséget, hogy időben odaérjenek.
Ha vele tartanak, Ilerick felé mennek. A szürkeköpenyes mágus eközben meglelte a hajót és immáron a vízben oda tart.
Lát néhány menekülőt, kikre azonban ezúttal nem fordít figyelmet, nincsenek veszélyben.
A sárkányok nem velük törődnek, s így első dolga, hogy meglelje a hajót, melyet a másik szürke oly jól elrejtett.
A hajóhoz érve hamarosan ott áll a legénység, s a megkötözött, meredt szemű Balál mellett.
Kezét a mágus szívére teszi.*
- Excitare! Lumine virtus voco.
*Szavai eljutnak Balál szelleméig, s a szürke mágus lelki szemei előtt fehér fény jelenik meg.

Alamaise a sárkányok ispotályában besegít a gyógyítóknak. A fehér sárkány jól fogadja a kérdést.*
- Akkor rajta! Van itt elég tennivaló, s a csata még nem ért véget. Fognak még jönni.
*Alamaise maradhat az eddigi fehér mellett, avagy kereshet saját gyógyítandókat is, bőven van sebesült, kik közül egyesen némán tűrik a fájdalmat, s várnak sorukra, mások hörögnek, esetleg hangosan szuszognak fájdalmukban.
Az ispotály területe akkora, mint valami falu.
Míg Furia Avrae seregét utasítja a magasban, addig Darlath és a sárkányhad első támadása megtörik a védőpajzson. A hajóhad legénysége ellentámadást indít, s az általuk kilőtt fegyverek több sárkányt is megsebeznek. Akad olyan, ki a vízben köt ki sebesülten. Aki a pajzsnak repül, nem hatol át rajta, hatalmas durranással pattan vissza róla.
A kék alvezér kék sárkányokat utasít arra, hogy a víz alatt keressék meg a védőpajzsok gyenge pontjait. Ashyrt is közéjük tartozik, ám a pajzsok mélyre nyúlnak, nem leli meg a kaput rajta. A hajóhad mágusai gondoltak az alulról támadókra is.
Hiába próbálkoznak a kék sárkányok, nem lelnek sebezhető pontot, míg odabentről, a lila pajzs mögül továbbra is záporoznak a különös fegyverek a sárkányokra. Mintha varázslattal is meg lennének egyenként erősítve, Darlath azt láthatja, mind több sárkány hull a vízbe, mind több a sebesült.
A hajóhad, s a védőpajzs pedig egyre szorítja hátra őket a szárazföld felé.
A kék sárkány úgy dönt, hogy futárt indít Furia felé.
Avrae és sárkányai eközben a város lakosait kezdik támadni.*

Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 389
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-05, 11:21 am

// Mese: Nyugat ékköve //

* Örültem, hogy erőmet most valami egészen másra fordíthatom a csatározás helyett. Amíg a sebesültekkel foglalkoztam, valamelyest elterelődtek gondolataim a belső tépelődésemről. Követtem a fehér sárkányt, s kíváncsian figyeltem minden rezdülését. Ez a tudás később csak hasznomra válhat.
- Zashal! Gyere, mert ez mindjárt kimúlik - szólt a köpcös, vörös nővér. A stílusa olyan volt amilyen, de szakértelmét nem lehetett kétségbe vonni.
- Megyek Gralla - válaszolta a fehér, én pedig követtem őt a haldoklóhoz. Zashal fölé hajolt, de az előtte fekvő jókora arany sárkány nem mozdult, csak éppen hogy szuszogott. Éppen kialvófélben volt benne az élet lángja. Hasát és mellkasát balliszta lövedék sebezte meg, bőrébe kampók ékelődtek, hogy lehúzhassák a földre. Ahol vastag bőre ellágyult, ott lándzsák sebezték, s egy igencsak jó erőben lévő kétlábú nekiláthatott a torkát nyiszálni, ami bár erősen vérzett, de úgy tűnt, hogy fontos eret nem ért el. Szárnyai több helyütt eltörtek. Kőpor és hamu borította, úgy tűnik nem rég találták meg a romok alatt.
A gyógyító hamar végig vizslatta, de elhúzta a szája szélét. Kívülről egészen úgy láttam, mintha magában latolgatta volna a lehetőségeket.
- Nem lesz egyszerű dolgunk, de mindenki számít, ügyebár. Lássunk neki! Tudod a dolgod - nézett rám Zashal, majd a nővérrel együtt belefogtak a gyógyításba, én pedig hozzákezdtem kiszedegetni a fegyvereket. A sárkány körül már akkora vértócsa volt, hogy kénytelen voltam abban topogni. Mikor a nagyobb fegyverek eltávolításához értem, akkor is alig mozdult, pedig eléggé mélyre fúródtak. Vetettem egy pillantást Zashalra, de ő behunyt szemmel ugyanúgy énekelt tovább. A sebek ugyan hegedni kezdtek, de én úgy láttam, hogy már nemigen lehet segíteni rajta. Amint végeztem én is melléültem, és ismételgetni kezdtem a szavakat a többiekkel.
- Dragda heal heal kratma mour sha hal sha hal katarma. - Az én tenyeremen is megjelent az arany színű izzás, ami immáron elborította a testet is, de ezt a csodás fényjátékot a szutykos arany pikkelyek most nem tükrözték vissza. Néhány pillanat múlva a sárkány hirtelen vett egy nagy levegőt, kissé mintha felocsúdott volna, de túl nagy mozdulatokat azért még nem tett.
- Rendben, most már rendben lesz. Nem mostanában fog felkelni, de életben van - mosolyodott el a gyógyító. Zashalból áradt a gyógyítás ősi tudása, és a vele született képesség erre. Bennem is szétáradt egyfajta jó érzés, hogy sikerült, pedig kezdtem azt hinni, hogy meghal. Bár a varázslással fogy a mágiám, de minden megmentett sárkány után valamiből több lesz bennem, nem igazán tudnám megmondani, hogy miből.
Eztán vetettem egy pillantást az ispotály távolabbi sarkára. Oda hordák azokat, akiknek a segítség ellenére sem sikerült életben maradni. Szívfacsaró látványt nyújtottak az egymásra halmozott, élettelen, pikkelyes testek.
- Nem szép... de halál nélkül mit érne az élet? - szólt hozzám Zashal - Gyere, sok dolgunk van még.
Az ispotály távolabb esett Verinoltól, s első benyomásom ellenére egészen védett helyen terült el, egy településnyi dombocska tetején, melyről jó kilátás nyílt a harcmezőre. Bár nem sok időm maradt a bámészkodásra, láttam, amint a lilás burkot támadja a sárkánysereg, s láttam azt is, ahogy jó néhány társam tehetetlenül csapódik a tengerbe, miközben a lila derengés ugyanúgy, sértetlenül megmaradt, és megint elkapott valami rossz érzés. *
Vissza az elejére Go down
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 469
Életkor : 131
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-07, 9:42 pm

//Mese: Nyugat ékköve -Lysanor, Glorien, Dremer //

~ Nem, nem, nem! Hol lehetnek?~
*Visszérve a partra, ahol hagyta Lysanort és Glorient, hűlt helyüket találván idegesen körültekint. A horizonton eközben egyre élesebbé válik a lila fény és látni, ahogyan az arra vonuló sárkánysereg elkezdi zuhanórepülésben támadását ellene, bármi is legyen mögötte.*
~ Megvan! Lys talán még nem szüntette meg a burkot, amiben Glorient teste van. Azt én varázsoltam, a saját mágiámat meg visszatudom követni, ha még mindig fennáll.~
*Szemeit becsukva próbál koncentrálni, talán egy rövidebb varázsigét is elmormol magában, majd néhány másodperc után megindul a part mentén egy irányba.*
~Sziklák? Ide hozhatta volna?...Áh, egy barlang, talán ez lesz az!~
*Tétovázás nélkül belép a kisebb sziklás üregbe, ahol pár lépés után megtekinti Glorien testét és a mellette virrasztó Lysanort.*
- Szóval itt vagytok. De jó, hogy megtaláltalak. Most nagyon figyelj Lys, talán még van esélyünk Glorient visszahozni. Nincs időm elmagyarázni mindent, gyorsan kell cselekednünk. A lényeg, kell beszéljek Dremerrel.
* Lysanor meglepett és egyben riadt szemeiről le nem véve tekintetét, elhelyezkedik a földön halott kedvese mellett, de mielőtt fejét is letenné, még szól.*
- Nincs már semmi varázslöttyöm, tehát mágiát kell használjak. Rövid időre megpróbálok előidézni egy halálhoz hasonló állapotot magamon. Ha túl jól sikerülne és öt perc után nem ébredek fel, próbálkozz egy ébresztő varázzsal EGYSZER. Ha nem jön össze és egyikünk se térne vissza…
*Tekintetét Glorienre irányítja*
- …temess el ide egymás mellé minket.
*Mély levegőt vesz, majd fejét hátrahajtva két tenyerét az arca fölé emeli és belekezd egy varázslatba.*
-Le nallon sí di’nguruthos...
*Felemelt kezei tehetetlenül esnek vissza, arca mimikátlanná, teste pihekönnyűvé válik…
Végtelen űrt érez maga körül, ahogyan újra kinyitja szemeit. A sötétség mely eddig körülvette eloszlani látszik, s körbetekintvén megpillantja a várost, melyben ma több százan haltak meg, a várost mely pusztító lángokban fürdik, s még mindig ontják rá a támadók a halál tüzét. Ha hatásos volt a varázs, mindezeket a magasból szemlélheti, a lábai alatt, ott fönt meg, ahol most épp ő tartózkodik ott kell lennie Gloriennek és Dremernek is valahol…*

Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-07, 10:04 pm

* Lysanornak reagálni sem volt ideje, Aldo olyan gyorsan elhadarta a dolgokat. Ha megvárta volna a válaszát biztosan megállítja, hiszen Dremer nem fog vele foglalkozni. Glorien halott, Ő nem így nem fognak találkozni. De már el is mormolta a varázslatot, így maradt ott a testekkel és figyelt. Nézte Glorien arcát, nem égett el teljesen, még itt ott észrevehető volt egy egy szép vonás. Talán túl szép is. Kicsit bele is feledkezett az arcba. Mintha még élne kicsit. Mintha még nem lenne teljesen halott. Megrázta fejét, hiszen ez lehetetlen. Majd Aldora nézett, akinek látta az arckifejezését teljesen és figyelte a rándulásokat. Most várnia kell pár percet. Kiváncsi lesz mi lesz ebből.*

_________________
Verinol - Page 13 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 95

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-07, 10:09 pm

* Glorien figyeli fentről az eseményeket. És tudta, hogy vissza fog térni, csak kérdés, hogy mikor. Figyelte, ahogy Aldo hadarja a dolgokat és ahogy elmoromolja a varázslatát.*
- Jaj, ne! Mit csinál?
* Kérdezte inkább magától, mint Dremertől, aki lehet válaszol, lehet nem.*
- Remélem azért nem jut el idáig...Hiszen lehet elkerüljük egymást. És egyébként se kell neki meghalnia.
* Mondta bosszúsan és beleboxolt a levegőbe. Tovább figyelt bosszúsan.*
Vissza az elejére Go down
Dremer
Istenség
Dremer

Hozzászólások száma : 69
Munkahely : A halál ura

Character sheet
Nép: Istenek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-09, 6:56 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Glorien, Aldo//

*A Halál urának kifejezéstelen arca nem is Glorienre figyel. A fehér hajú mágus épp e pillanatban löki ki saját magát testéből. A szellem, mely a távolban lebeg, akkor pillanthatja meg a Dremert, ha az istenség is akarja. Ha a varázslat sikerült, akkor a halál istene kelletlenül, de megengedi, hogy Aldo is megpillanthassa őt.*
- Hozzám igyekszik. Mostanság a halandóknak passziójukká válik, hogy Dremert keressék. Micsoda világ ez….
*Morogja Gloriennek. Figyelme most leginkább két területen mozog, egyik a fekete sárkány alatt cseppfolyóssá váló föld, a másik a szintén cseppfolyós vízen úszó armada, melyet a sárkányok támadnak épp. Onnan vesz már magához sárkányt is, s a hajókon lévők közül még senkinek sem görbült haja szála sem.
Az istenség Aldo felé fordul, ha megjelenik a közelben.*
- Hát így vágyod a halált, halandó?!
*Dörren rá, miközben sötét köpenye az eget is kitakarva terül fölé a vörös köpenyes mágus lelkének. Kaszája meglendül, mintha egy hegynyi lény tűéles fegyvere közelítene a szellemhez..
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime2019-11-09, 7:12 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

- Majd, ha tudom, hol a hajó. – válaszolok a kihívásra, de nem ettem vadkörtét, hogy belemásszak a vízbe, míg nem muszáj. – És jobban tennéd, ha te sem úszkálnál benne, lehet, hogy alattad épp egy sárkány feni a fogát. – villantok felé egy elégedett vigyort, mert remélem sikerül letörölnöm az övéről, ha a frászt hozom rá.
Mivel a következő pillanatban már sárkányok sötétítik az eget, így mikor magamon érzem Esmé feddő pillantását, csak bocsánatkérően felrántom a vállam.
Követve a tekintetét én is látom a mágust, sőt azt is, hogy mereven figyel valamit, nagyon remélem, hogy épp a hajót, mert ránk férne már, hogy megtaláljuk és elhúzzunk innen.
A lila fény ugyanis közeledik, így a csata is és, ha még közelebb ér, nem lesz helyünk elslisszolni mellettük.
- Nem is tudtam, hogy képes vagy láthatatlanná tenni a hajódat. – léptem közvetlenül Esmé mellé és kiáltottam a fülébe, hogy meghallja. – De úgy nézem mégis csak úsznunk kell, nekünk is.
Ha a lány megerősítette a szavaimat, akkor már csak a minket követőkkel kell elhitetni, hogy ott egy jármű van és azt a vízben kell elérnünk.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Verinol - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 13 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Verinol
Vissza az elejére 
13 / 15 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: