LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Középvidék

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34  Next
SzerzőÜzenet
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-19, 5:50 pm

Nem csalódtam, amikor arra gondoltam, hogy ennek a boszorkának jól felvágták a nyelvét és jócskán el van telve magától, többek között azért is, hogy egyáltalán abba a kategóriába sorolta magát, ahová a többi „hölgyet” is. De legalább tudtam, hogy a szavaim célba értek, mert igen csak terelni akart és visszatámadott. Az, hogy felhozta, hogy kitiltottak a kocsmából azonban azt jelenti, hogy azért felkeltettem a figyelmét.
- Na ne nevettessen! – tartottam vele a szemkontaktust, most, hogy már legalább nyíltan megtehettem és nem bújt el. – Messziről jött ember azt mond, amit akar, tartja a mondás, nem igaz? – fintorodtam el, jelezve, hogy mennyit hiszek el belőle.
Persze még az is lehet, hogy igazat mond, de hát csak nem fogom elismerni neki!
- Ááá és milyen járatos a boszorkányok jelenlegi képzésében, talán oktat valamit? Mondjuk seprűtáncoltatást? Szemmel verést jégcsapokkal csicsázva? Mondjuk így érthető, ha nem akarja egy máguscéh sem a soraiban persze……. – legyintek könnyedén, - főleg, ha még munkanélküli is.
A hála emlegetésére összeszűkültek a szemeim.
- Ja, hogy a ruhámra gondol? – intettem magamra. – Azért találtam egy-két foltot, ha már így felhozta és azt már meg sem említem, hogy mintha elfelejtette volna visszaadni! Talán mégis csak arra várt, hogy átmenjek magához egy szál…….pokrócban? – vetek rá egy kaján pillantást.
Pont az volt a célom, hogy kiprovokáljak tőle egy kis heves reakciót, így nem nagyon ellenkezem, amikor a köpenyét kirángatja a fejem alól, mert közben kihasználva a kocsi döccenéseit, bele tudok kapaszkodni a csípőjénél. Ujjaim az övét tapintják végig, bár nagy valószínűséggel tényleg nem rejteget semmit, ám akár ezzel zavarba is hozhatom. Igazán megérdemli!
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-20, 12:59 pm

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (11. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)


Pontosan olyan pimasz, amilyenre emlékeztem és úgy tűnik, valamiért nem kedveli a mágusokat. Bár, ha a Shuga Melfyomer-rel való „kapcsolatára” – és az említett alakkal összefüggésben szerzett saját „tapasztalataimra” - gondolok, kezdem érteni a hozzá hasonlók iránt érzett ellenszenvét. És bár roppant sértő, ahogy és amit a mágusokról mond, az utána következő szavai a felemlegetett és természetesen elmaradt háláról és persze az is, amit tesz, annyira felháborítanak, hogy már nem tudok uralkodni magamon.

- Ja, hogy a ruhámra gondol? Azért találtam egy-két foltot, ha már így felhozta és azt már meg sem említem, hogy mintha elfelejtette volna visszaadni! Talán mégis csak arra várt, hogy átmenjek magához egy szál…….pokrócban? – néz rám olyan tekintettel, ami lassan újból valósággá változtatja a – nem is olyan – régmúlt emlékeit és már ekkor legszívesebben kikaparnám a szemeit, amiket le sem vesz rólam, hogy aztán olyat tegyen, ami végképp meggyőz arról, hogy milyen alakkal is állok szemben.

Miközben jogos tulajdonomat és persze egy lehetséges rejtekhelyként is alkalmas holmit igyekszek megszerezni tőle – pedig előre szóltam, hogy egy ujjal se nyúljon a cuccomhoz! -, ő fogdosni kezd! Ahogy megérzem kutató ujjait a derekamon, először már lendíteném is a kezem, hogy egy pofonnal jutalmazzam a szemtelenségét, de ezzel a mozdulattal majdnem elejtem a titokban megszerzett fejrevalóját, így ijedten kapok a csomag után, hogy aztán a helyemre menekülve átkutassam, persze hiába. Kezdem kétségbe vonni, hogy ennyit megér az az ostoba levél, azonban már nem visszakozhatok.

De a méregtől csak akkor jutok szóhoz, amikor a tolvaj – visszaszerezve a szándékosan elejtett ruhadarabot - már a helyén ül, és pimaszul ásítozni kezd.

- Maga… Maga... Maga a legidegesítőbb és legborzalmasabb lény, akivel valaha is találkoztam, és ha még egyszer hozzám mer érni, az istenekre esküszöm, hogy a maga hátán fogok seprűt táncoltatni. Még hogy magát vártam a szobámba p… vagyis pokrócba öltözve? Inkább Lanuria összes borzalma együttvéve! – kelek ki magamból ezúttal nem csak színlelve mélységes felháborodásomat, és hatalmas önuralomra van szükségem ahhoz, hogy itt és most azonnal ne adjak hangot ennek a felháborodásnak némi tettlegességgel is. Így is érzem, hogy az arcomat elfutja a pír és nem akarom, hogy a tolvaj ezt lássa.

Szerencse, hogy a kocsi megáll és én – hogy végre távolabb legyek ettől a szörnyűséges alaktól – menekülőre fogom a dolgot, hogy a - most jótékonynak tűnő - téli hidegben visszanyerhessem higgadtságomat.
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-20, 5:41 pm

Ahogyan azt is tudom, hogyan altassam el áldozataim gyanúját és ringassam őket hamis biztonságérzetbe, úgy képes vagyok arra is, hogy valakit nagyon gyorsan kihozzak a sodrából és felidegesítsek. Van akinek még annyi sem kell, mint a most velem utazó érzékeny nőszemélynek, gondolok itt a mogorva sárkány uraságra, Kainra, akinek elég, ha megpillant engem, máris feláll a szőr a hátán vagy toll….vagy tudom is én mije van egy gyíkpofának.
Most is elértem azt, hogy jégcsap kisasszony olyan dühös lesz, hogy csodálom, hogy nem olvad el a kocsi padlóján…….én meg egészen felvidámodok.
Főként mert szerencsémre az eszébe sem jut, hogy mágiát is alkalmazhatna, igaz, hogy annak készülődését általában megérzem és biztos vagyok benne, hogy vagyok olyan gyors, hogy még időben kizökkentsem és befogjam a száját.
Egy pillanatra azonban azt hittem, hogy képen akar törölni, a kezét feljebb emelte és a szemei villámokat löveltek……persze csak képletesen.
Csak hát természetesen nem elég ……tökös hozzá!
Elégedetten hallgatom a puffogását.
- Akkor még nem találkozott egy orkkal sem, pedig ők még az elfogadható borzalom kategóriájába esnek. Ott van példának okáért Frikk az a kis görbelábú fickó, aki biztosan belopná magát a szívébe….van neki három szép szál haja, az agyarai meg…..bahh…..látnia kéne….. – áradozok, mert látom, hogy sikerült hatnom rá. – Csak Stern várába kell elteleportálnia, esetleg nem vinne nekik is ajándékcsomagokat? – nézek érdeklődve rá.
Egészen belemelegedtem, így mikor hirtelen megállunk először azt hiszem baj van, csak amikor a nő leugrik, nyitva hagyva maga után az ajtót, ahol beáramlik a kellemetlen hideg, akkor látom, hogy egy váltóhely, ahol a lovakat cserélik és addig meghúzhatjuk magunkat egy kis ivórészben.
- Azt hittem már megérkezett. – sóhajtottam, aztán a nyakamba kanyarítva a sálat, lemászok én is, aztán megelőzve besiettem a szobába és leültem a kandalló mellé, ahol lobogott a tűz.
A szőrmés bekecset és a hátamon eddig keresztbe vetett kis zsákot letéve a tulajra néztem.
- A vizelde? – ha megmutatta, gyorsan elpályáztam oda. – Addig kérek egy kupa forralt bort. – szóltam vissza.

Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-21, 5:31 am

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (12. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)

Amikor már nem látom a borzalmas és kiállhatatlan alakot és nem hallom a nekem tett – szerinte – humoros javaslatait, kissé sikerül megnyugodnom. Éppen csak annyira, hogy amikor megpillantom újból, ahogy lekászálódik a kocsiról és bevonul az ivóba, legalább képes vagyok arra, hogy ne öljem meg azonnal. De azért boldogsággal tölt el, hogy – mikor én is utána megyek - már nem találom odabent, viszont a holmija – az a fura kabát és valami még furább tasak – ott hever a tűz közelében. Az ivó tulajdonosa éppen letesz melléjük egy kupa bort és aztán élénk beszélgetésbe kezd a kocsissal. Ennél jobb alkalom nem kell ahhoz, hogy kikutassam a tolvaj ruháit anélkül, hogy bárki észrevenné. De persze a levél sehol. Azért nem hagyom veszendőbe az alkalmat és hagyok némi meglepetést Jerry-nek.

És ha már ott nincs a boríték, akkor itt az alkalom arra is, hogy a kocsit is átkutassam. Csak néhány pillanat átnézni az ülések réseit és bár semmit sem találok elrejtve odabent, legalább a köpenyemet magamra vehetem. Mivel még senki nem ért vissza, csak sétálgatok a kocsi körül és elkeseredetten gondolok arra, hogy mégis a legvégső eszközökhöz kell folyamodnom. Ez az út is kezd rémálommá válni. Hiába minden előny, amelyre számítottam, a tolvaj megjelenése sokkal nehezebbé teszi az ügyet. Végül megunom a fagyoskodást, és én is befelé indulok az ivóba, hogy a tűz mellett melegedjek fel. Csak arra várok, hogy elinduljunk és hogy a végére járjak ennek a levél-ügynek.
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-21, 12:33 pm

Egészen addig nem voltam biztos abban, hogy valami más is áll a háttérben, amíg vissza nem tértem a tiszta mocsok hátsó tákolmányból, amit itt a salakanyagok ürítésére használtak. Csak azért nem szedtem össze valami csúnya nyavaját szerintem, mert minden meg volt fagyva…..igen, AZ is.
Na meg nem is tartott rövid ideig kiimádkoznom magamból a kikivánkozó folyadékot, mert majdnem lefagyott menet közben.
Viszont arra nagyon is ügyeltem, hogy megfigyeljem, miként volt „ledobva” a holmim és mikor visszaértem nem teljesen úgy volt…..
- A velem utazó nő járt az asztalomnál? – léptem a nagy beszélgetésbe merülő két jóemberhez, a kocsishoz és a tulajhoz.
- Hát…….volt benn, az kétségtelen, de nem néztem hova ment, de lehetett épp. – bizonytalankodott a tulaj.
Mivel abban sem lehettem biztos, hogy nem kettejük közül turkált a letett cuccomba, így nem vádolhattam meg a boszorkányt azzal, hogy ő volt, de kezdett nagyon gyanús lenni a dolog.
Ahogy megismertem, nem feltételeztem volna, hogy egy konkurens tolvaj lenne, de hát láttam én már karón varjút.
A forralt borral a kezemben az ajtóhoz lépkedtem, hogy megnézzem mit csinál, hiszen ki az a bolond, aki ebben a hidegben, nem idebenn melegszik, hanem kinn „szellőzteti” magát.
Nekem nem adja be, hogy ennyire elege van belőlem, hogy inkább lefagyassza az orrát.
Egyre biztosabb vagyok azonban abban, hogy valamit csinál a kocsiban, de mire kimennék, látom, hogy kiszáll és az épület felé jön.
Gyorsan az asztalomhoz megyek és leülök, nagyot kortyolva a forró italból, aztán nagy ívben fröcskölve köpöm ki, teljesen szándékolatlanul épp a közeledő nő felé, mert szétégette a nyelvem.
- Hááááá…..e…..fooo..óóóóó – legyezgetem a kinyújtott nyelvem.
- Uram! Jól van! – csap akkorát a hátamra a kocsis, hogy megbillenek a széken. – Itt egy kis ser. – nyomja az orrom alá.
- Hááááááá….ááááá……- kapom ki a kezéből és hajtom le a hideg folyadékot. – Ooooohhhh! Ez megmenhő vooot, köhönöm. – artikuláltam.
Ezek után persze már nem igazán volt kedvem a beszédhez, de fájdalomdíjként lehajtottam még pár sört, míg elindultunk.
Mielőtt még beszálltam volna megigazgattam magam a nadrágban, hogy minden a helyére kerüljön.
- Én most aludni fogok. – jelentettem ki, már aránylag beszédképessen. – De előre szólok, éberen alszom. – meredtem rá sokat mondóan és alaposan át és megnéztem minden holmimat.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-22, 6:28 pm

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (13. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)

*Ó, úgy tűnik, mégis gyanakszik a tolvaj. A gyanúsan ismerős alak csak egyetlen pillanatra jelenik meg az ajtóban, hogy mire belépek, már egy asztalnál üljön. De miért ne gyanakodna, hiszen a feladat okán ez a legmegfelelőbb hozzáállás. Úgy tűnik, nem utáltam eléggé ahhoz ~Ó, pedig ha tudná, hogy mennyire!~, hogy elhiggye, inkább bármi más, mint az ő társasága.

Aztán persze megint történik valami. Még szerencse, hogy minden mozdulatát figyelem ennek a borzalomnak, mert így sikerül elmenekülnöm az újabb akciója elől, amely néhány vörösbor folttal kecsegtetett volna. És arról, hogy ezúttal nem szándékosan tette azt, amit tett, csak az győz meg, hogy fájdalmas képpel próbálja orvosolni a forró ital okozta kínokat. Mivel az ivóban nem fordít túl sok figyelmet a holmijára – vagy csak úgy tesz – a meglepetés még várat magára.

Végül a kocsis is megjelenik és szól, hogy indulhatunk. Ennek csak örülni tudok, mert annál, hogy végre nálam legyen a levél, semmit sem szeretnék már jobban, talán csak azt, hogy ez az idegesítő és bosszantó félvér végre eltűnjön az életemből.

Persze az indulás sem zökkenőmentes, mert először valami fura táncot jár a batár mellett, majd felszáll és elhelyezkedik az ülésén, miközben valami érthetetlen nyelven mondani próbál valamit.*

- Kérem, ha már feltétlenül hozzám kell szólnia, tegye azt érthető formában – nézek rá kérdőn, mert nem igazán értem, hogy most éppen milyen gondolatokat kíván velem megosztani, csak azt látom, hogy megint úgy néz rám, mintha pontosan tudnom kellene, miről is próbál meggyőzni. És az előbb látott fura mozdulatai is aggasztanak, amiket a kocsi mellett adott elő az imént. ~ Csak nem költözött bele a nadrágjába valami, amíg nem volt bent az ivóban? ~ Most már biztosan el kell rendeznem ezt az ügyet minél hamarabb. – És ha lehet, maradjon tőlem távol, mert úgy látom, valami élősködő verhetett tanyát a ruhájában. Le ne vegyen magáról egyetlen ruhadarabot se!

*Őkelme persze nem válaszol, mert éppen a holmiját nézi át, így már nem kell sokáig várnom, hogy előkerüljön a meglepetés… Egyfolytában csak az arcára tudok gondolni, amikor majd meglátja… Egy gyanúsan ugyanolyan levelet, mint ami nála lehet…

Az arcára van írva a döbbenet, amikor abból a fura táskából előhúzza a borítékot és igazán szeretném tudni, hogy vajon most éppen mire gondol. Bár ha ő bambulásnak nevezte azt az elképedést a Vén Kujonban, ezt sem hívná másnak. Kihasználom a helyzetet, és amíg tart az elképedése, elkezdem a történetemet.*

- Ahogy mondtam, most nem dolgozom a Könyvtárnak és úgy láttam az elmúlt éjjel, önnek pedig éppen van fizetett munkája végre. Bár a munkaadója nem lehet elégedett túlzottan, így lehet, hogy a fizetség sem olyan biztos már. Ahogy kinézett tegnap a fogadóban… Senki nem hiszi azt, hogy az a levél még kézbesíthető állapotban van. Így a megbízása oda. A megbízója pedig nem szenvedheti a késedelmet. És tudja, a régi kapcsolatok még működnek jól, így könnyen megtalálnak, ha akarnak.  De most nem tekercseket kell keresgélni, ahogy volt szíves megemlíteni. Sajnos, amikor elvállaltam a dolgot, nem mondták, hogy egy ismerős a kárvallott. Még ha nem is a kedvesebb ismerősök egyike az illető. De az élet már csak ilyen – látom, hogy mennyire igyekszik megtalálni azt a szót, vagy mondatot, amibe belekapaszkodhat és megcáfolhat. – Ha ilyen fontos az az üzenet, gondolja, hogy a parancsnok addig nem tartja szemmel, amíg megteheti? Mindent láttak és nincsenek elragadtatva az eddigiektől. Ahogy én sem… ~ Főleg, hogy az a levél még mindig ott lapul valahol a ruhájában, vagy a lábbelije belsejében. ~ Csak meg akartam mutatni, hogy kár annyira igyekeznie, hogy megvédje tőlem azt az irományt. Ahogy most önhöz tudtam csempészni a sajátomat, azt a másikat is bármikor elvehetem. ~ Persze, ha tudnám, hogy hol rejtegeti, és ha nem lenne sokkal ügyesebb nálam. ~ A megfelelő levél ugyanis nálam van. Vagyis jobb, ha a következő állomáson leszáll, és szépen visszamegy oda, ahonnan jött. Persze a jutalom nélkül. Bár szívesen tölteném az időmet én is most mással és máshol, de ha ön már nem lesz itt, azért kellemesebb lesz az út. És persze a jutalom sem túl vonzó, pusztán egy kis mellékes. Visszaadná a borítékot? …
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-22, 6:30 pm

Már azt hittem, azzal, hogy legalább udvariasan közlöm vele, hogy pihenni szándékozok és nem a fárasztó, engem piszkáló társalgását hallgatni, veszi a lapot és csöndben marad.
De nem! Nincs ilyen szerencsém! Sőt azt is megtudom, hogy annak ellenére, hogy azt játszotta eddig, hogy levegőnek néz, nagyon is figyelemmel kísérte minden mozdulatomat. Egyre erősebb a gyanúm, hogy ő volt az, aki átkutatta a holmimat, nagy valószínűséggel és akkor………akkor ő is azok közé tartozik, akik meg akarják szerezni a rám bízott levelet. Szóval nem csak azért élezi rajtam a nyelvét és botlok bele mindenhol, mert nem kedvelnek az Istenek, hanem mert lopni akar…….tőlem!
Azért persze nem tudom megállni, hogy látványosan meg ne forgassam a szemem miután befejezte a monológját.
- Bla-bla-bla…….nagyon is értette miről beszéltem és a nadrágomban semmi olyan nincs, aminek nincs ott a helye. – szögeztem le, bár be kell vallanom kissé zavarba hozott, hogy ezt egyáltalán megemlített.
Persze eszem ágában sem volt megtenni amire kért, így szépen elrakosgattam magam mellett a holmimat, amit aztán látványos mozdulatokkal és közben egy-egy rá vetett lapos pillantással tettem. Egészen addig………míg a batyum oldalához tapadva meg nem éreztem valamit……A kezem kihúzva ott tartottam a ……………..levelet! A levelet, amit most is éreztem a csizmámban, a lábamhoz tapasztva.
A gondolataim sebesen száguldanak és igyekszem összerakni a képet. Az őrparancsnok levele nálam van, abban biztos vagyok, hiszen egyetlen percig vettem csak le, amíg lemostam magamról a ragacsot és akkor is egyedül voltam. A kezemben tartott levél tiszta, egy folt nincs rajta, tehát ez nem lehet ugyan az, még ha ugyan úgy is néz ki. Ha viszont a boszorkánynak is van egy ilyen, mert senki más nem rakhatta bele látva a rám meredő elégedett képét, akkor meg ő nem is akarja ellopni?
Próbálok higgadt maradni, de biztos, hogy az első reakciómat nem sikerült előle elrejteni, főként, hogy keselyűként mélyeszti belém a szemeit.
Aztán beszélni kezd……
Nem nagyon találok hibát a mondandójában, hiszen előfordul, hogy ha nagyon fontos az üzenet, akkor biztosítéknak küldjenek egy másikat, sőt, akár csalinak is használhattak, hogy míg az ellenség engem követ, a másik küldönc célba jutassa a levelet, de ezt nehezen veszi be a gyomrom, mert ez az jelenti, hogy jól megvezettek.
Aztán ott van az a kis bibi a magabiztos szavaiban, hogy maga ismeri el, még mindig nem tudja, hová tettem a levelet és az hétszentség, hogy nem tudná tőlem úgy ellopni, hogy nem vegyem észre.
Az, hogy milyen állapotban van……..hát azzal a címzett is tisztában lehet, hogy egy ilyen levél a hosszú úton, nem marad makulátlan és rózsaillatú……..
Végiggondolva a dolgokat, magabiztosan emelem rá a tekintetem.
- Nagyon ügyes kis boszorkány maga Nienna, igen tudom a nevét, azért nekem sem sárlé van itt, - kopogtatom meg a kobakom, - csak egy a bibi ezzel az egésszel……..Saját bevallása szerint enyhén szólva sem kedvel engem. Az lenne a logikus, hogy hagyja végigcsinálnom a dolgot, hogy a végén jót röhögjön rajtam, ha csak egy olvashatatlan írást tudok kézbesíteni, aztán végignézze a megaláztatásomat, hiszen, ha ennyi mindent tud, akkor azt is tudja, mivel büntetnek, ha elbukom, nem? – már mosolygok. – De ehelyett, maga felajánlja, hogy emelt fővel távozzam……..miért? Na jó, a pénz elbukom, de a velem való viselkedése után, azt hinném sokkal jobban utál…..
Elégedetten hátradőlök a kezem a levelével pedig eltűnik a hátam mögött, majd üresen húzom vissza.
- Jobb ötletem van. – jelentettem ki. – Menjünk együtt, addig a levele nálam marad, aztán átadjuk mind a kettőt. Teljesen becsületes ajánlat. – fürkésztem most én őt.

Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-22, 8:14 pm

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (14. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)

- Ugyan, Jerry,…  Ha már a neveknél tartunk. – mosolygok rá elnézően. - Miféle becsületes ajánlatról beszél? Én, magával, napokig összezárva egy szűkös kocsiban…? És mindkét levél magánál…? Ugyan, szerintem Ön is érzi ennek az üzletnek a visszásságát… Vagyis az ajánlata nem tetszik… És szerintem senkinek sem tetszene. Egy kicsit sem. De ha már Ön tett egy javaslatot, teszek én is és lássuk, megyünk-e vele valamire – veszem elő a jelvényemet, amit még mindig magamnál hordok, mert a Könyvtáros még mindig reménykedik abban, hogy nem kell lemondania a munkámról. – Nos, jelvényem nekem is van, de nincs olyan múltam, mint Önnek. Azt hiszem, ha döntésre kerülne sor, hogy ki is mond igazat arra vonatkozóan, hogy hogyan szerezte azt a levelet, mindenképpen hátránnyal indulna… És az újabb megaláztatására sem vagyok túlzottan kíváncsi, bár kicsit azért boldog lennék, ha látnám, hogyan kapja meg a büntetését a parancsnoktól. ~ Azt persze nem tudom, hogy mi is lenne az, de biztos vagyok abban, hogy elég nagy közönséget vonzana az esemény. ~ Gondolom, Ön is örülne, ha tudná, hogy újból szemtanúja vagyok a kudarcának, és hogy ismét elesik egy kis fizetségtől – próbálom a járt utat követni a meggyőzésében, és a lehetőség nem hiszem, hogy tetszene a tolvajnak.  De most jön az ajánlat, amelyre vajon képes lesz-e nemet mondani. – Elkísérem magát, bár az istenekre mondom, inkább látogatnám meg az előbb, Ön által említett urat abban a várban. De hogy én is biztonságosnak érezzem a helyzetet és ne gondoljam azt, hogy bármelyik pillanatban elillanhat mindkét levéllel, én kérem a magáét – nézek rá nyugodtan, mert persze ez az „A” terv. És a „B” terv is készen van, bár azt tényleg csak végszükség esetén használnám. Nem hiába jártam olyan sokat errefelé. És csak azt kell kivárnom, hogy ez a rozoga batár újból megálljon… De erre még nem akarok gondolni, inkább megvárom, mit válaszol Jerry. – Nos… tetszik az ajánlat?
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-22, 8:21 pm

Ha azt hittem, hogy a teljesen logikus szavaimmal meghátrálásra késztethetem, akkor rá kellett jönnöm, hogy még ez a végtelenül hosszú út (pár óra) sem volt elég ahhoz, hogy kiismerjem, mert máris készen állt a visszavágással.
Persze egy betűvel sem értettem egyet a mondanivalójában, de hát valószínűleg ez volt az Istenek büntetése számomra, amiért még ott a fogadóban nem tekertem ki a nyakát. Bezzeg, ha akkor tudtam volna, amit már most tudok…….
- Nem, nem érzem! Én egy nagyon visszafogott valaki vagyok, csak maga hozza ki belőlem a legrosszabbat. Ha békén hagy, esküszöm mindenre, ami magának szent, hogy én sem piszkálom, akkor talán még el is viselhetnénk egymás társaságát.
Elképzeltem, ahogy ő az egyik én a másik sarokba húzódva, némán bámuljuk egymást és megborzongtam. Talán még sem jó ötlet.
A jelvényét alaposan megnéztem, meg azt is, hogy hová tette vissza, de csak megrántottam a vállam.
A futárjelvény az enyém és lehet magának bármilyen másik, most ez a lényeg. Az őrparancsnok egy futárt vár, nem egy könyvmoly tekercsvadászt.
Nagyon határozottak voltak a szavaim, bár a lelkem mélyén ebben azért nem voltam ilyen biztos.
Na persze abban igen, hogy boldogan nézte volna végig a megaláztatásomat, de ez a történtek után kölcsönös volt.
A mondandója vége azonban kezdett érdekessé válni, még ha kivettem belőle a nekem szánt sértő részeket is, de sajnos nem eléggé. Mikor elhallgatott lebiggyesztettem a szám.
- Ugyan mit nyernék vele, ha „elillannék” a két levéllel, ahogy maga mondja? Semmit! Csak azt kapnám, amit amúgy is megígértek nekem…..És maga mit veszítene? Hát ez jó kérdés, hiszen nem tudom mit ígértek érte. – néztem rá, de a tekintetemben hirtelen megláthatott valamit, ha figyelt rám, mert eszembe jutott valami, amit akár kérhetnék is és amit kíváncsi vagyok, hogy megadna-e. – De tudja mit? Ellenajánlatot teszek! Visszaadom a levelét és megesküszöm, hogy nem lépek le a szeme elől, ha ……….ha kapok érte egy csókot! És nem – emelem fel e kezem, mielőtt még szóhoz jutna, - nem egy puszit……egy igazi csókot! – vigyorodom el.
Micsoda áldozatokat meg nem hozok!
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 9:20 am

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (15. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)

*Nem tűnik úgy, mint aki vevő lenne a javaslatomra és minden felelősséget igyekszik rám hárítani a köztünk lévő nézeteltérés miatt. Úgy tűnik, már teljesen elfeledkezett az otromba ajánlatáról és persze arról is, hogy örömlánynak nézett anno a Vén Kujonban. És ahogy folytatja, egyetlen pillantására megint úgy érzem, mintha ott lennénk abban a fogadóban. Úgy néz rám, hogy – miközben igyekszem a lehető legtávolabb húzódni tőle – összefogom magamon a köpenyemet, hogy aztán ajánlatára a lélegzetem is elakadjon.*

- De tudja mit? Ellenajánlatot teszek! Visszaadom a levelét és megesküszöm, hogy nem lépek le a szeme elől, ha… ha kapok érte egy csókot!

*És hogy ha azt hinném, hogy csak az utóbbi órák történései hatottak volna rombolóan a hallásomra, vagy az értelmemre, vagy akár egyetlen szóval is tiltakoznék, vagy kérdőre vonhatnám, meg is ismétli azt.*

- És nem, nem egy puszit……egy igazi csókot!

*A szavak elhangzanak, én pedig azt hiszem, nem kavaroghat bennem ennyiféle érzés, amely most elveszi a lélegzetemet és a szavaimat, amelyek egyetlen pillanattal előbb még meggyőzőnek szánt határozottsággal taglalták a lehetőségeket Jerry számára. Mert az elképedésen, a meglepődésen, az ellenkezésen, a hitetlenkedésen és a haragon túl ott a megalázottság, a kötelességtudat, amelyek értelmezését, megélését persze még az Arnelian iránti érzelmeim is nehezítik.*

- Hogy mit mondott? Hogy mit akar tőlem? – kérdezem tágra nyílt szemekkel, miközben az jár az eszemben, hogy ez az alak vagy megőrült, vagy olyan kelepcébe akar csalni, amelyről elképzelésem sincs. – Nem, ne ismételje meg! – tiltakozok felemelt kézzel, amikor látom, hogy készségesen újra el akarja mondani a javaslatát, miközben le nem veszi a szemét rólam és látom az elégedett vigyort a képén. – Most ugye azt hiszi, hogy rémesen rám ijesztett? – kérdezem dacosan, csak hogy bizonytalanságomat leplezzem. Ha azt hittem, hogy a „B” verzió a legrémesebb, hát most rá kell jönnöm, hogy van ez még lejjebb is. És a folytatást nem könnyíti meg az, hogy a tekintete mindent elárul arról, hogy mennyire is élvezi a helyzetet.  – Egy csókot akar? Mondja, hogy veszi ehhez a bátorságot? Még mindig nem tett le arról, hogy gyarapítsa a gyűjteményét velem? De tudja mit, ha csókot akar, érdemelje ki! Bízzon bennem annyira, hogy ideadja a két levelet! Ha már elvárta volna tőlem ugyanezt a bizalmat! És azt hiszem, én mégis nehezebben szökhetnék meg maga elől.

*Állok fel és lépek hozzá. Megállok előtte, hogy fel kelljen rám néznie és kinyújtom a kezem a levelekért. Nem tudom titkolni a zavaromat, és abban reménykedek, hogy meggondolja magát és letesz erről a borzalmas tervről. De ha nem … *
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 12:57 pm

Annyira tudtam, hogy így fog reagálni, de annyira! Majdnem elnevettem magam, ahogy a szavaimra tágra nyíltak a szemei és egymás után vonultak végig benne az érzelmei.
Persze sosem voltam rászorulva, hogy kényszerítsek lányokat egy csókra, ám most nem is maga a csók volt a lényeg, hanem, hogy megtudjam milyen messzire hajlandó elmenni azért, hogy ő nyerjen és, hogy……..én veszítsek.
De nekem nem állt szándékomban veszíteni!
Végig tisztában volt azzal, hogy ki vagyok és mi a feladatom és mégis játszott velem. Azt, hogy jót akar nekem egy öt éves gyerek sem hitte volna el, valami más célja volt azzal, hogy becsempészte a levelet a táskámba, méghozzá gondolom az enyém megszerzése, de abból nem eszik.
Viszont szívesen játszom most én is vele.
Azért azt nem állom meg, hogy ne mosolyogjak jókedvűen rá, amíg próbálja összeszedni magát.
- Ááá, ijesztgetni nem állt szándékomban. – legyintettem nagyvonalúan. – De meglepni igen. És azt nem tagadhatja, hogy sikerült.
De közben azért valamit nagyon félreértett. Bizalomról szó sem volt. Megráztam a fejem.
- Ez nem fog menni Nienna. Én nem tudok eltűnni innen a kocsiból a semmi közepén, de te mágus vagy – tértem át közben a közvetlenebb megszólításra, hiszen ha már lassan egy csók is elcsattan……. – úgy tudom, ti tudtok teleportálni. Szóval – takartam el egyik kezem a másikkal, aztán még egyszer megismételtem a mozdulatot, miközben hirtelen a kezemben volt a levél……..az ő levele persze, - csiribá…….legyél olyan jó, - néztem fel rá miközben kissé megemelkedtem és egészen előre hajoltam, hogy az orrunk majdnem összeért, - és add meg az árát. – emeltem magasra a papírost.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 1:49 pm

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (16. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)

*Nem nyugtatnak meg a szavai, de igen, jól látja a helyzetet. Bármikor megtenném, hogy itt hagyom a havas puszta közepén, ha nálam lenne a levele. És bár mindkét iratot biztosan nem adja nekem, azért megteszi azt a lépést, ami ahhoz kell, hogy ne legyek teljesen bizalmatlan vele szemben. Ugyanolyan hirtelen kapja elő a levelet, mint ahogyan eltüntette, hogy aztán folytassa tovább azt, amit elkezdett. *

- Legyél olyan jó, és add meg az árát – játszik velem, és ahogy a félvér igyekszik megnehezíteni a dolgomat, én igyekszem visszaszerezni a bizonyítékát annak, hogy valaha is találkoztunk volna. A magasra emelt keze arra késztet, hogy lábujjhegyre állva húzzam ki ujjai közül a borítékot, s rejtsem el a hátam mögött a ruhám ujjába, miközben Jeremy vöröses szemei némi vidámsággal és elégedettséggel figyelnek. S amikor az irat már biztonságban van, nem tudom már tovább halogatni az elkerülhetetlent.

- Most az egyszer győztél… – csak suttognom kell, mert oly közel hajolok hozzá, hogy a bíborszín íriszeken kívül mást már nem is látok. – De nem felejtem el neked.

*Ahogy a mellkasának támasztom a tenyerem, érzem a szívverését.*

- Mondd, hogy meggondoltad magad… - kérem, és még mindig azt hiszem, hogy nem teszi meg, s a fizetségül kért csók csak hiú ábránd marad részéről…
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 2:23 pm

- Csak nem azt hallottam a szádból, hogy ....győztem. - suttogtam szemeibe nézve, miközben leheletem megcirógatta az arcába hulló pár tincset. - És én is azt szeretném, ha sosem felejtenél el.
A jobb kezem a magasban, amiből kihalássza a levelet és én engedem neki, a ballal megragadom a mellkasomra támasztott kezét, hogy ne tudja elhúzni. Melegség kél az érintése nyomán.
- Bolond lennék, ha ezt tenném. - suttogom és már csak egy hajszál választ el az ajkától........
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 2:38 pm

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (17. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)

- Ugye nem hitted, hogy megteszem? – kérdezem, és érzem lélegzetvételét a bőrömön. Pillantásában elmerülök, s minden olyan egyszerűnek és magától értetődőnek tűnik. Szinte érzem az ajkait az enyémen, hogy a következő pillanatban már azon igyekezzek, hogy megkapaszkodjak a tolvajban és megálljak a lábaimon, ahogy a kocsi megrázkódik. S ahogy ez sikerül, a varázslat már oda, s én próbálom kiszabadítani a kezemet az övéből. – Jerry… Kérlek… - próbálkozom, bár a szívem biztosan elárulna, ha érezné, ahogyan én az övét. – Nem lehet… Tudod… Arnelian… - s csak remélem, a meg-nem-történt-csók megbocsátható. Hogy képes leszek ezt megbocsátani magamnak és neki is…
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 3:05 pm

~ Megtörténik! Tényleg megtörténik! ~ fut át az elmémen és elmerülök azokban a csillogó szemekben..................
- Hmmm - morgok csak a kérdésére.
De amikor már azt hiszem, hogy elcsattan a csók......a kocsi döccen egyet és a következő percben már ismét hideg levegő kering közöttünk és csak Nienna mentegetőzését hallom.
Dühösen huppanok a fenekemre és engedem, hogy elhúzza a kezét.
- Sajnálom......, de erőszakkal nem veszem el, pedig csak egy koszos kis tolvaj vagyok, akiből ez biztosan kinézhető. - fordulok el és húzódom most én a sarokba.
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 3:15 pm

//Nienna - időn túli játék, "A pusztuló erdő"//

*Liara bólint. Ismét ajkaira teszi ujját, jelezve, még mindig csendesnek kell lenniük, hisz a sötétség itt van, szinte tapintható. Behunyja szemét, s szabad kezének ujjait összezárva halk suttogás hagyja el ajkait. Kinyitva azt egy apró madár hagyja el tenyerének óvó rejtekét, s tör az ég felé.
Az óvatos léptek után lassan beérnek a barlang mélyére. A csend, a mozdulatlanság a halál hidegét hozza magával. Talán maga Dremer is a közelben ólálkodik, élvezve a hideg fuvallatot, mely észrevétlen keringi körbe a helyet.
A lány még él. Magatehetetlen, csaknem élettelen, még ha lélegzik is.
Liara és Nienna sietve bogozzák a béklyókat, ám azok erősen tartanak.
A szabadítási kísérletre még szorosabbra húzzák magukat a csuklókon, bokákon, s szegezik a fagyos kőoltárhoz a nimfa testét.
A föld megremeg, s a barlang bejárata elég egy kőgolyó gördül, mely elzárja a kifelé vezető utat.
A barlang falán kristályok csillannak, melyek hideg, kék fényt árasztva magukból világítják meg a belső teret.
A talaj újra megremeg, s két újabb kőoltár emelkedik fel nem messze a már foglalt mellett.
Liara riadt pillantással méri fel a terepet. Ez bizony csapda volt, s ők belesétáltak.
Niennára pillant, mikor vékony, ám síri hang visszhangzik végig a barlang falain.*
- Feküdjetek fel mindketten!
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 3:46 pm

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (18. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)

*Sajnálom őt, és sajnálom magamat is. Rajta látom a csalódottságot és hiába éreztem néhány perccel ezelőtt is, hogy ő a legbosszantóbb alak az egész világon, most szánom őt. Mert becsaptam. Ahogy magamat is. Elhittem, hogy képes leszek kijátszani őt, s azt is, hogy túlléphetek önmagamon, pusztán egy küldetés miatt. Ahogy mellé ülök, csak ahhoz van bátorságom, hogy megérintsem a karját.*

- Sajnálom, Jerry… Kérlek, ne haragudj rám… - kezdem és minden szavam őszinte, és egy csepp irónia sincs bennük. - Csak egy feladat volt, de már nem fontos, hogy sikerre vigyem az ügyet… Csak nézz rám, kérlek, hogy tudjam, tényleg nem haragszol… - s ha felém fordul, folytatom. – Nem kell a levél… Nem sodorlak bajba miatta… S már elviselned sem kell sokáig… - kopogok a kocsisnak, s érzem, ahogy a batár lassul. – Elmegyek… Ahogy mondtad, nekem ez egyszerűbb, így megteszem… - felnyalábolom a köpenyemet, ahogy megáll a kocsi, aztán kinyitom az ajtót. De nem tudok még elmenni… Még meg kell tennem valamit. – Nem kell semmit elvenned… - hajolok le hozzá, s ha nem húzza el a fejét, már nem kell tovább várnia a csókra. Hogy ebben legalább ne hazudjak neki. Aztán csak egy halvány mosoly jut még neki, egy finom érintés, amely végigsimít az arcán. Vége van. Lefelé indulok, s odalent már vár a kocsis a csomagokkal…
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 4:07 pm

Duzzogva húzódom arrébb, amikor mellém ül és megérint, nem tagadom aggódom is, hogy vajon, mit talált ki, így, hogy nem kapta meg szép szóval a levelemet.
Aztán meglepetten kapom fel a fejem és nézek a szemébe, hiszen a hangja elvesztette minden hideg élét és olyan……mintha őszintén sajnálná………és a szeme…….a szeme sem hazudik, abban eddig sem tudta eltitkolni az érzelmeit.
Tekintetemben már nincs harag, inkább értetlenség, ahogy hallgatom, hogy lemond a sikerről, lemond róla, mert ……nem akar bajba keverni?
Már nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára az, hogy valaki nem akart kihasználni, vagy átverni…..Ez olyan hihetetlen!
A gondolatok szinte cikáznak a fejemben, hogy magyarázatot találjak, de nem tudtam és mire bárhová is kilyukadtam volna, már a kocsi megállt és Nienna az ajtóból hajolt vissza. Ajka az ajkamra simult oly finoman és oly röpke pillanatra, mintha csak egy pillangó szárnya érintett volna meg.
A következő pillanatban már ki is lépett és én azt sem tudtam megtörtént-e ez az egész vagy csak a vágyaim játszottak a képzeletemmel.
- Miért? Mi változott meg? – kérdeztem halk rekedt hangon, miközben utána nyúltam, hogy legalább megérinthessem, megbizonyosodva róla, hogy ez nem álom.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 4:17 pm

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (19. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)

*Azt remélem, hogy szó nélkül elenged, s nem kell magyaráznom semmit. Hogy nem kell megértetni vele azt, amit magam sem értek. Nem akarok neki semmit mondani, így az érintés, amely már a kocsi mellett ér, csak feleslegesen bonyolítja a helyzetet.*

- Miért? Mi változott meg? – kérdi halkan, s én csak egyetlen pillantással tudok válaszolni, amelyből azt olvas ki, amit akar. Ha szeretné, egy jövőbeli ígéretet, hogy egyszer majd mindent megtudhat. Ha úgy kívánja, egy bocsánatkérést mindazért, ami most történt. S amikor az ujjamat az ajkamra téve intem csendre, egy kérés is megfogalmazódhat benne, amely az én óhajom is lehetne. Hogy erről soha ne beszéljen senkinek.

*De nincs több idő, s már várnak Olassië-ben. Körbenézek, ismerős házat, facsoportot, útkereszteződést keresve, hogy ne tévedjek el, ha kaput nyitok. A hóesés elállt, a nap felkelt, s a távolban még látszik a nemrég elhagyott ivó kéményének füstje. Nehezen veszem rá magam a szavakra, amellyel a fénylő átjáró megnyílik. Mennyivel könnyebb lenne egyetlen lépést tenni… Csak egyetlen lépés és újra a kocsiban ülnék…

Keserű mosollyal rázom meg a fejem, s a hosszabb utat választom a kapu felé… De előtte még búcsút intek a tolvajnak…*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 4:40 pm

Olyan pillantással válaszol, ami rejtelmes, sokat ígérő és egyben búcsút intő. A szívem nagyot dobban, de tudom, hogy nem fogom megállítani, hogy további magyarázatot kérjek. Nem, mert ebben a nézésben ez is benne van, ahogy az utolsó felém tett mozdulatában is, amiben a titoktartásomat kéri.......
Az ujjaim már csak a levegőt markolják, ahogy kicsúszik közüle és én ökölbe szorítva visszahúzom a kezem, majd a szívemre téve, meghajtom Nienna felé a fejem.
A kettőnk között történtek titok marad örökre, ha csak ő maga nem oldja azt fel.
Ez egy tolvaj ígérete ugyan, de ezt sosem fogom megszegni.
Egészen addig nézek utána, míg el nem tűnik a ragyogó kapuban, aztán a kocsi meglódul és robogunk tovább............
Menionban átadom az őrparancsnoknak a levelet és a kérdésére, hogy történt-e valami különös az úton, egy mosollyal az ajkamon válaszolok.
- Igen! Szépséges tündért láttam, aki megóvott, hogy sikerrel járjak az utamon.

//És ezzel a kis történetünk végéhez érkezett. Köszönjük a megtisztelő figyelmet, ha valaki végig olvasta! Kellemes Ünnepeket Kívánunk Mindenkinek! //
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-23, 4:49 pm

5. küldetés - Futárok (a pácban – avagy ténylegesen hogyan is zajlott VOLNA az a küldetés)

//Jerry-vel Télközép ünnepe előtt néhány nappal// (20. rész – folytatás a Nagy Kaszásból)

*Nehéz szívvel érek haza, s a sikertelen küldetés csak még nehezebbé teszi az érkezést. De otthon már minden nyugodt, s Arnelian bűnbánó arca és a patyolat tiszta ház csak még jobban növeli a bűntudatomat. Ha eddig azt kívántam, hogy Jerry sose kerüljön többet az utamba, most százszor jobban kívánom. S ha az istenek Télközép napjának éjjelén meghallgatják a kívánságainak, hát ez lesz az enyém…*

//Drága Jerry, köszönöm, hogy kitartottál és azt is, hogy felajánlottad titokban azt az átkozott levelet. Smile Igyekezz, hogy ne találkozzunk! Smile Jó volt veled! ♥ Aki pedig eddig eljutott, Jerry jókívánságai mellett az enyémeket is megkapja! Boldog, békés ünnepet mindenkinek! //
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-24, 3:45 pm

9. nimfáknak, elfeknek - Pusztuló erdő (7. rész)

// Elonar - Időn túli játék, valahol a Hajnal folyó völgyében Tarsis után //

*A nimfa riadt pillantásában csak a saját tekintetem másolatát láthatom. S amikor megszólal a jéghideg hang, teljes lesz a kétségbeesésünk. A mindenhonnan visszhangzó szavak ítéletet mondanak felettünk. S a meglepetés oly nagy, hogy egyetlen pillanatra a rémület venné át testem felett az uralmat és indulna a magas kőasztal felé, hogy aztán – rápillantva a mellettünk fekvő nimfára – csak az elszánt tiltakozás maradjon.*

- Nem, semmi ilyet nem teszünk – suttogom Liarának, és bárhogyan is igyekszem megtalálni a hang gazdáját, nem sikerül. – Ha megtesszük, az történik velünk is, ami…

*Mindketten tudjuk, hogy mi lenne a sorsunk és egyikünk sem akarná e borzalmas helyen bevégezni az életét. Csak állunk ott, a kékes fényben hideg-sápadtan egymással szemben. És akkor eszembe jut valami…*

- Liara… - próbálok olyan halkan beszélni, amennyire csak lehet. – Nem tehetjük meg önként azt, amit kér. Lehet, hogy a társad megtette, hogy mentse az erdőt, s most pontosan önként vállalt áldozata az, ami nem engedi, hogy kiszabadítsuk.

*Az ötlet reményt ad, s az is, hogy bár az utasítás elhangzott, és bár mi nem teljesítettük azt, mégsem történik semmi.*

- Lehet, hogy a barlang már régóta őrzi megalkotója varázslatát és csak arra várt, hogy valaki besétáljon, s a régi erők újra életre keljenek. Lehet, senki sincs itt, csak a falak és a kristályok … és persze mi… S ha így van, az erdő nimfája is kiszabadulhat…
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-26, 8:56 am

//Nienna, időn túli játék, a pusztuló erdő//

*Liara megdermed a hangra. Ismerős zengése van neki számára, mégsem tudja hová tenni azt, mit hall. A nimfát Nienna szavai ébresztik fel. Némán rázza meg fejét, egyet értve a fehér elf szavaival.
Ő sem kíván az oltáron fekve szenvedni, mint társa.*
- Értem, mire gondolsz, de mégis hogyan szabadítsuk ki őt? Láthattad, az imént a szorítás csak erősödött…
*Homlokát ráncolva merül gondolataiba, keresve valamit, mi segítséget jelentene abban, hogy szabadon távozhassanak innen mindhárman.
Közelebb lép ismét az oltárhoz, ujjaival végigsimít az ott fekvő lány karján. Furcsa érzés keríti hatalmába. Mintha elveszítené erejét, lábai ronggyá válnak, s ha nem kapaszkodik meg az oltárban, elvágódna mellette.
Így csupán lassan leereszkedik, mintha erejét vesztette volna.
Szemeit alig tudja nyitva tartani, míg vékony ujjai továbbra is a lekötött kézen nyugszanak.
Keblei előbb zihálva, majd egyre lassabban, s egyre kisebbeket emelkednek, ahogy lélegzetvételei egyre lassulnak, s gyengülnek.*
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-26, 11:56 pm

9. nimfáknak, elfeknek - Pusztuló erdő (8. rész)

// Elonar - Időn túli játék, valahol a Hajnal folyó völgyében Tarsis után //

*~Ó, ne!~ A kiáltás már semmit sem ér és Liara teste is elernyed a kőoltár mellett. Ahogy ránézek, szinte a szemem előtt száll ki belőle az élet arra késztetve, hogy azonnal tegyek valamit. De mégis mit? Ha megérintem, én is a sorsára juthatok, ha pedig nem teszem, s hagyom társa mellett, annak kezét fogva, akkor ő is ott pusztul. Miféle rémes csapda ez, amely úgy rántja magához az élőket, mint a gyertya lángja az éjszakai pillangókat?

Azonnal tennem kell valamit, s mert a barlang még mindig néma s e szörnyű hely gazdája sem mutatkozik, így az ellen kell küzdenem, amit látok. Most, hogy már a nimfa sem tud segíteni nekem. Gondolkoznom kell, hogy aztán tetteim ne okozzanak még nagyobb kárt… Igen, a béklyók mindaddig nem hatottak ránk, míg kiszabadítani igyekeztünk a nimfát, de Liara erejét is elvették, ahogy megpróbálta társa segítségét kérni a válaszokhoz. Vagyis ha csupán őt igyekszem menteni, nem lesz gond. ~ Ó, az Istenekre! Igen, nem lesz gond, ha elméjük nem kapcsolódik oly szorosan össze, hogy az érintésben rejlő kötés megszakítása vesztüket okozza majd. ~ De most nem tehetek mást. Mindkettőjüket egyszerre nem tehetem szabaddá.

És mi van, ha a barlang falába ékelt kristályok az okai minden rossznak? Egyenként nem törhetem össze valamennyit, s egyszerre sem próbálhatom meg elpusztítani mindet. Akkor meg kell próbálnom a hatásukat csökkenteni. ~ Iâth!~ Az energiahálóból szőtt háló egészen a barlang tetejéig emelkedik mindkét oldalon, s ezzel útját állja a hideg kék fénynek, mely a falakból árad. Elnyeli a mágiát, amely igyekszik a vesztünket okozni. De a varázslat az én erőmet is elveszi. S azt sem tudom, meddig tarthat ki…

A folytatás már engem is erőfeszítésre késztet. A két eszméletlen alakhoz lépek és csak Liara kezét fogom meg, amikor megpróbálom elhúzni a kőasztaltól. Nem érintem sem az oltáron fekvő nimfát, sem a béklyókat. Most még nem…

Ha sikerül, Liarát az oltártól távolabb lefektetem a földre és próbálom eszméletre téríteni.*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-28, 3:22 pm

//Nienna - Időn túli játék, pusztuló erdő//

*A mezítelen kar érintése elragadja a nimfa erejét. Mintha élete úgy csorogna ki ujjai keresztül belőle, mint egy vágott virágból az élet.
Nienna energiából szőtt hálója a fényt sem engedi át, így sötétebbé válik az oltárok környezete.
A kristályokból jövő fény nem a varázslat forrása, de ezt csak Liara tudja. Az maga a másik nimfa, s az oltár, melyen fekszik. Nagy szerencséje Niennának, hogy épp Liara karkötőjére fog rá, s nem csupasz, bársonyos bőrén markolja el keze, különben hasonlóképp járna, mint a fent nevezett nimfa, s ismeretlen társa az oltáron.
Elhúzni képes, s a nimfa, ahogy távolabb kerül társától, úgy kezd újfent életre kelni.
Megrebbenne pillái, s felpillant megmentőjére.
Szóra nyitná ajkait, ám azokból nem jön hang, mert megelőzi valami más.
Az árnyas sarkokból egy fakó, fehér bőrű, karcsú alak lépdel elő.
Egykor gyönyörűséges lehetett, mint Izra minden teremtménye, most azonban sápadtabb a Holdnál, körmei hosszúra nőttek, s haja bozontos madárfészekként meredezik fején.
Opálos, élettelennek tűnő íriszei mégis dühödten merednek az elfre.*
- Engedd el őt! Már az enyém, s te is az enyém vagy!
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-28, 8:47 pm

9. nimfáknak, elfeknek - Pusztuló erdő (9. rész)

// Elonar - Időn túli játék, valahol a Hajnal folyó völgyében Tarsis után //

*Iszonyattal nézem a sápadt teremtményt, s dühös tekintete kétséget sem hagy a felől, hogy milyen érzéseket táplál irántunk. De amíg Liara ilyen gyenge, nem szabad, hogy esélyt kapjon a rémséges alak arra, hogy árthasson neki. Mivel úgy tűnik, dühe célpontja most én vagyok, meg kell próbálnom elterelni a figyelmét róluk.*

- Liara… ha tudsz valamit, ami segíthet, kérlek, mondd… S azt is, ha tehetek valamit… Aztán megpróbálom őt elcsalni és kitalálni valamit – suttogom, miközben igyekszem szemmel tartani az ijesztő alakot, aki még mindig rám mered, s tekintete semmi jót nem ígér.

*Csak az jár az eszemben, hogy egy hozzájuk hasonló hogyan törhet társai életére, s hogyan fordulhat népe, s istenének törvényei ellen. Csak bámulom a szörnyűséget, és a félelem mellett a szánalom is felébred bennem, s csak remélem, bármi történt is Liara nővérével, szavaink s főképp tetteink meggyőzik majd őt arról, hogy nem akarunk ártani neki. És főképpen ő sem próbál még többet ártani nekünk… S talán segíthetünk is…

Mielőtt felállnék, még a nimfára nézek, aki lassan szedi össze erejét. Ha mondani akar, vagy tud valamit, most megteheti. Hogy aztán talpra állva emeljem fel kezeimet, hogy a barlang gazdája tudja, semmiféle fegyverrel nem török ellene. Csak a szemeit nézem, a borzalmas, halottnak tűnő szemeket és nem tudom, lát-e velük minket. Igyekszem olyan halkan mozogni, ahogy csak tudok, s lépésenként kerülök egyre messzebb Liarától. Amikor megszólalok, tudom, ha eddig nem látott, most biztosan tudni fogja, merre keressen.*

- Kérlek… Nem akarunk ártani neked… Csak az erdő nimfáját kerestük… És itt találtuk meg őt, ilyen szörnyű állapotban… Kérlek… Engedd el őt… Nem tettünk ellened semmit… - próbálok halkan, s nyugodtan szólni hozzá, s igyekszem meggyőző és határozott lenni. – És nem, egyikünkre sem formálhatsz jogot… S életünk nem lehet alku tárgya… Éppen ezért hagyj elmenni bennünket… Kérlek…
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-29, 8:51 pm

//Nie, időn túli játék - Pusztuló erdő//

*Liara is megretten, mint kísértetre, néz az előlépő lényre. Ráismer fajátjabélire, de nem tehet semmit. Elképzelni sem tudja, min ment keresztül, mi történhetett vele, hogy idáig jutott. Akiket ismert, egy sem vált ilyenné.
Nienna közben feláll, s próbál a sötét nimfa értelmére hatni.
Azt előbb félrefordított fejjel hallgatja, opálos szemei pillantás nélkül merednek rá, majd két kezét felemeli, s megrendül a föld a barlangban.
Síri hangja rekedtesen hangzik.*
- Mind ártani jöttetek! Ő is, meg ti is! Mit tudtok ti?! Adjátok ide életetek, s akkor majd nem ártotok nekem!
Elárultok, magamra hagytok, mikor úgy fáj….úgy fáj!
*A föld újra megrendül, szinte meghasad, ahogy az Alseda nimfa fájdalmmal, s dühvel telt hangja kifakad.
Lehet, hogy még Niennát is megbillenti egyensúlyában. A barlang tetejéről több nagyobb szikladarab zuhan le.*
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-29, 10:42 pm

9. nimfáknak, elfeknek - Pusztuló erdő (10. rész)

// Elonar - Időn túli játék, valahol a Hajnal folyó völgyében Tarsis után //

*A fájdalmas kiáltással szinte egy időben rázkódik meg minden, s úgy tűnik, a barlang lesz mindannyiunk sírhelye. Ahogy a föld megindul, már nem tudok megállni a lábaimon, és térdre zuhanok, miközben a kőszilánkok, amelyek már szanaszét hevernek a barlang talaján, összeszabdalják a térdemet és a tenyeremet, amelyen megtámaszkodok. A hulló kövek csak alig-alig kerülik el a két nimfát, így – mielőtt bajunk okozójával foglalkoznék – először a megidézett hálót zárom össze a fejünk felett, hogy – új varázslat híján – egy ideig megóvjon minket a lehulló szikladaraboktól. S amikor már nem kell attól tartani, hogy a barlang okozza a halálunkat, igyekszem talpra állni. Megkönnyebbülök, amikor Liarát és társát sértetlennek látom. Aztán fordulok a bosszúszomjas, meggyötört alak felé.*

- Ne! Kérlek! Hagyd ezt abba! – próbálom túlkiabálni a morajlást. – Nem, mi nem ártottunk neked és nem is fogunk. Kérlek! Hallgass meg!

*Csak remélem, hogy meghallja kétségbeesett próbálkozásomat. S amikor pillanatokkal később úgy tűnik, hogy a rengések és a morajlás is csitul, megkönnyebbülten, lépésenként igyekszem közelebb jutni a kezét még mindig magadban tartó alakhoz.*

– Segíteni szeretnénk… Engedd meg, kérlek… Csak mondd el, hogy mit tehetünk érted…

*S amikor egyetlen lépésre állok a rémséges teremtménytől, már elég, ha suttogok. Úgy beszélek hozzá, ahogy egy apró, rémült állattal tenném. Csak azt szeretném, ha megnyugodna…*

- Segítünk! Kérlek! Nem hagyunk magadra, ígérem! Engedd, hogy enyhítsük a fájdalmadat…
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-30, 7:44 pm

//Nienna, időn túli játék - A pusztuló erdő///

*Nienna varázslata még kitart, a védelem megóvja a két nimfát, s míg Liara gyűjti erejét, addig a fehér elf próbál a sötét nimfa lelkére beszélni.
Az még mindig a magasban tartja karjait, miközben a fehér elf egyre közelít hozzá.
Félrefordított fejjel figyeli a közeledő elfet. Egyetlen lépésről már láthatja, amint a opálos szemekből könnycsepp csordul le sápadt arcán, majd lassan a porba hull.*
- Rajtam már senki sem segíthet…
*Suttogja Niennának.
Liara közben felemelkedik s, meglepetten látja, amint az oltáron fekvő nimfa testét elengedik a kötelékek.*
- Minden férfi gonosz, csak a szívét akarják a nimfának! S ha már a magunkfajta sem segíthet, akkor nincs értelme tovább….
*Suttogja Niennának. Az opálos szemek hirtelen égszínkékké válnak, úgy néznek rá.
- Legalább nem egyedül térek meg Dremerhez.
*A szemek újfent opálossá válnak, s a barlang ismét megremeg, miközben Liara megpróbálja leemelni fajtársát az oltárról.*
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime2019-12-30, 9:27 pm

9. nimfáknak, elfeknek - Pusztuló erdő (11. rész)

// Elonar - Időn túli játék, valahol a Hajnal folyó völgyében Tarsis után //

*A homályba vesző íriszek fogva tartják a pillantásomat, s a legördülő könnycsepp láttán az én szívem is elszorul. Aztán, amikor elhangzik a vallomás, amely segít megérteni a történteket, s a nimfa lelkének két aprócska tükre égszínkékké változik, azt hiszem, megmenekültünk. Hátrafordulok, hogy lássam, Liara és társa is rendben vannak-e. De aztán suttogás kél újra, ami arra késztet, hogy ne velük törődjek.*

- Legalább nem egyedül térek meg Dremerhez.

*A szavak legalább ugyanolyan fenyegetőek, mint az ismét halottá váló tekintet, s a haragvó morajlás, amely a barlang mélyén kél, s amelyet riasztó gyorsasággal követ a talaj ijesztő remegése. ~Nem sikerült!~ S a gondolat elborzaszt, hogy végül mindannyian itt végezzük. Arnelian sosem fogja megtudni, mi lett velem… Hogy mi lett velünk… ~ Nem, az nem lehet! ~ A riadt pillantás a nimfák felé dönti el végül a kérdést. A kérdést, hogy mit is tegyek…*

- Meneküljetek! – kiáltom, amikor egy eddiginél hatalmasabb rázkódás kiszabadítja helyéről a kijáratot lezáró hatalmas követ, s a szűk nyíláson beszűrődő halvány fény mutatja az utat a szabadba. Látom, ahogy Liara társát igyekszik menteni, akit már nem kötnek gúzsba a szoros béklyók. Csak remélem, hogy van ereje mindkettőjüknek arra, hogy kijussanak. – Menjetek! Gyorsan! Arra!

*Intek a kijárat felé, hogy aztán ismét a szánni való teremtmény felé forduljak. Csak áll ott, s halott szemeiből patakzik a könny. Körülötte lassan széthullik minden. Az eddig oly masszívnak tűnő kőoltárokról is egyre nagyobb darabok törnek le, és hullanak a barlang talajára. Alig tudok talpon maradni, s bár a félelem elveszi az erőmet, megteszem azt, ami az egyedüli, mégis őrült lépésnek tűnik.*

- Megígértem, hogy nem hagylak egyedül – ragadom meg a nimfa kezét, s hosszúra nőtt körmei  felsértik a bőrömet. – Nézz rám, kérlek… Nem foglak magadra hagyni…
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Ajánlott tartalom
Középvidék - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 29 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Középvidék
Vissza az elejére 
29 / 34 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Középvidék-
Ugrás: