LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Nyugati szeglet

Go down 
+29
Thalion Órëa
Alamaise
Daxa Lavenir
Merilien Lumel'Auvrea
Jeremy Talbot
Fela Husani
Moozen
Darthys Indoril
Vogon Beebebrox
Sydney H. Low
Xerar
Yrrezann
Silarona
Furia
Vash
Balál Tangeran
Nawarean
Regélő
Kesa Klensbane
Fatima Ferses
Cloud Revan's
Lothár Von Falkenhausen
Lysanor Eweny
Sou
Yz'Aires Came
Edward Dylan
Mitsuko Midnight
Kain Namelyr
Mesélő
33 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 20  Next
SzerzőÜzenet
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Hozzászólások száma : 306

Character sheet
Nép: Mágusok

Nyugati szeglet - Page 9 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-01-02, 8:21 pm

* Tekintete egyenesen az előtte elterülő holtestre mered, mintha attól várna beleegyezést a művelet megkezdésére. Még úgy is, hogy a Klensbane ház örököse, valójában akkor lenne igazán csak meglepődve, ha valamiféle megnyilvánulás érkezne a test felől.
Éppen ezért nem is vár sokáig mielőtt, kezébe venne egy meglehetősen éles pengét, és egy könnyed mozdulattal végighasítaná az élettelen testet borító gyenge minőségű anyagot, ezzel az utolsó akadálytól is megszabadítva magát, mely tevékenységét megnehezíthetné.
Még egy utolsó nyújtózkodás megenged magának, mielőtt neki kezdene a műveletnek, hogy a hosszú út során elgémberedett végtagjai ne zavarhassák a tevékenységében.
Ezt követően a penge meglehetős könnyedséggel hatol át az élettelen bőr egy rövid szakaszán, hogy a fiatal nemes előtt felfedje az eltávozott légcsövének rejtelmeit. Ezzel azonban még nem elégszik meg Kesa. Egy rövid áttekintésnél, nem is kíván tovább időzni. Inkább komolyabb energia befektetéssel feltárja a tüdőt is, hogy pontosabb képet kaphasson a légzőszervet érő elváltozásokról.
Egy magabiztos mosoly keretében szemléli az itt látottakat. Egyre biztosabb magában, hogy a vásárlást megelőzően is helyes diagnózist állított fel a rabszolgákat illetően, így pedig képes lesz kezelni őket.
Mégis mielőtt ezt megtehetné, előbb a könyvek felé veszi az irányt, hogy onnan, rövid keresgélés után három könyvet is leemel a polcról, és a szabad asztalra helyezze őket. Most, hogy tudja mi az a kór, mely szerzeményeit sújtja, már csupán a gyógymódot kell előkeresnie. Az pedig a három könyv egyikében kell, hogy szerepeljen, hiszen emlékszik rá, hogy találkozott ezzel korábba, és ráadásul saját szerzeményei között. Mivel a gyógymód bizonyos elemei mintha még mindig elméjében pihennének.
Azonban az első könyv nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ellenben a második könyv lapozása közben egyre erőteljesebben kezdi érezni, hogy ez lesz az. Ez az a könyv, amit keres. Végül a megérzése ez alkalommal helyesnek bizonyul. A könyv kétharmada táján meg is leli azt a betegséget, és közvetlenül a következő oldalon a hozzá tartozó gyógymódot is. Ráadásul az sem tér el sokkal az emlékeiben szereplőhöz képest. Egyben azt is megmagyarázza, a rabszolga kereskedő, miért nem látta el ezeket a szerencsétleneket. A hozzávalókon kívül, egy varázsige is szükségeltetik a gyógymód elkészítéséhez.
A korábbi mosoly egyre szélesebbé és szélsebbé válik, ahogy a fiatal nemesben tudatosul, a dolgok igen szerencsésen alakulnak az ő szemszögéből. Mi több, még rendelkezésére is állnak a főzet elkészítéséhez szükséges alapanyagok. A könyv pedig biztosítja számára a szükséges varázsigét, mely nélkül az egész semmit sem érne. Ilyenkor áldja igazán Ritaela nevét, hogy a szürkeköpenyesekhez juttatta őt, különben minden bizonnyal hiányozott volna polcáról a szóban forgó könyv, ezzel pedig feleslegessé téve egész kiruccanását, bár végső soron a banditatámadásból származó nyereség így is kárpótolta volna.
Ez azonban mostanra már teljesen lényegtelenné válik számára. Pár vegyes származású négylábú nem olyan érték, mely egy nemes számára különösebben számottevő lenne, de ez akár a rabszolgákért fizetett összegről is elmondható. Mégis Kesa különösen nagy hévvel vág bele a megmentésükül szolgáló főzet elkészítésébe. *

Vissza az elejére Go down
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-01-10, 6:08 pm

* Hamarosan már a megfelelő helyen áll egy kisebb méretű üst, alatta pedig egy kisebb kupac tüzelő található. A tűz azonban még nem ég. Távollétének köszönhetően feleslegesen nem tárol vizet laborjában. Ennyi idő után már nem is lenne alkalmas a feladatra, így mielőtt még nekiláthatna, ezt az apróságot el kell intéznie. Vagyis nem csupán ezt az egyet.
Szapora léptekkel hagyja el laborját, hogy a legelső útjába esőt új feladattal lássa el.
Alig ér a lépcsősor tetejére, mikor megpillantja Talát, amint egy kupac vizes textilt hoz a rabszolgák szállása felől. *
- Tala!
- Igen úrnőm?

* Torpan meg hírtelen. Kissé váratlanul érte a Klensbane ház örökösének ilyen kora feltűnése, ráadásul még munkája is akadna az újonnan érkezők ellátásával. *
- Milyen szerencse, hogy pont beléd botlottam! Gyorsan küldj valakit a baromfiudvarba, vágjon le három kakast, és készítsd el hazaérkezésem örömére. Azonban a jószágok szívére szükségem lenne a főzethez, amilyen gyorsan csak lehet.
* Tala arcára értetlenség ül ki a szavak hallatára, de hamar sikerül erőt vennie magán. Már ép elég ideje szolgál egy bizonyos mágust ahhoz, hogy ne tegyen fel felesleges kérdéseket. Épp eleget hallott. Korábbi tapasztalatai alapján úgy sem értené meg, ha tovább faggatná Kesát. Ráadásul az elhangzottak alapján nem is biztos, hogy Kesa időt szakítana a magyarázkodásra. *
- Hamarosan leküldetem valakivel.
* A Klensbane ház örököse hálája jeléül enyhén lehajtja fejét, bár tudja, hogy normális esetben ez saját tekintélyén ejtene csorbát, hogy egy szolgálónak ily módon válaszol, de most sietős a dolga. Amennyiben az éjszaka beköszönte előtt nem adja oda a főzetet a négy rászorulónak, akkor az egész kiruccanása szinte feleslegessé válik. *
- Köszönöm! Az életük múlik rajta!

* Aggodalom apró jelei jelennek meg Kesa arcán, ezzel is nagyobb súlyt rakva szolgálója vállára, de további reakciójára már nem vár, nem érdekli, mennyivel szedi gyorsabban lábait Tala a találkozásuk után, inkább egyenesen a ház túlsó oldala felé veszi az irányt, ahol a főépület fő ivóvíz ellátó kútja helyezkedik el.
Végül két vödör tartalmával tér vissza laborjába, hogy az egyik vödör tartalmát egyenesen az üstbe töltse, míg a másikat későbbi felhasználásra tartsa meg. Most, hogy visszatért, nem árt, ha laborjában egy bizonyos mennyiségű víz mindig rendelkezésre áll.
Egy rövid ige elmondását követően már lángra is lobban a tűz az üst alatt. Igen egyszerű varázslat ez, mégis sokban meg tudja könnyíteni egy utazó dolgát, ha nem kell minden nap arra áldozni idejét, hogy lángra szítson némi gyújtóst.  
Némi időbe azonban így is beletelik, mire a pirosan táncoló lény felmelegíti az üst tartalmát, de ez nem jelenti azt, hogy a Klensbane ház örököse nyugodtan pihenhetne. Még akad néhány növény a laborban, melyeket apró szeműre kell morzsolnia, mielőtt felhasználhatná főzetéhez.
Csupán a jellegzetes hang az, mely felhívja figyelmét, a forrásban lévő üstre. Ezzel kezdetét vehetné a főzet elkészítése,
ha végre megérkezne a futár a szállítmányával.
Perceknek kell eltelnie, mire a labor ajtaja végre feltárul, és Vlad alakját sikerül megpillantania Kesának. *
- Végre!
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-01-10, 6:09 pm

* Többet nem is szól a férfihoz, csak elveszi a három szívet, és csak miután lehelyezi őket egy tálba az asztalon, csakis akkor fordul ismét Vladhoz. *
- Még egy dologra szeretnélek megkérni Vlad.

* Vlad szó nélkül várja a folytatást, bár a fáklyák fényében, mintha némi lehangoltság telepedne arcára, mint aki jobb elfoglaltságot is el tudna képzelni magának, minthogy ugráltassák. *
- Arról a holttestről lenne szó.
* A korábban felvágott testre hívja fel a férfi figyelmét. *
- Tarekkal már felállítattam egy máglyát a keleti szárny közelében. Elvinnéd ezt nekem oda, és elégetnétek a testet, mielőtt örök nyugalomra helyeznénk? Nem lenne jó, ha ez a kór valami úton-módon képes lenne tovább fertőzni.

* Vlad arca megenyhül a hallottakra, bár láthatóan inkább másra hárítaná ezt a feladatot. Szerencsétlenségére csupán Kesa található a közelben, rá meg természetesen nem háríthatja.
Végül beletörődve sorsába megragadja a sovány testet, és kiviszi a helységből.
Ezzel egyidejűleg Kesa végre visszatérhet a főzet elkészítésére. Mégis mielőtt ezt megtenné, egy kisebb tálat helyez maga elé, mielőtt az egyik szívet tenyerébe helyezné, majd pedig másik tenyerével teljesen letakarja. *
- Aku menasihatkan kamu, dewa, mengambil semua cairan dari objek.

* Összezárt tenyereinek réseinél fehéres gőz távozik. Nem kell sokat várnia. Mire fentebb elhelyezkedő kezét elemeli, a szívre pedig már rá sem lehet ismerni. A korábbi, még szinte dobogó szívből már csupán egy adag por maradt. Ezt helyezi az elővett tálkába. Még egy gyenge leheletet is megenged, hogy minél kevesebb szem ragadhasson tenyerére a művelet után.
Ezzel, hogy az utolsó alapanyagot is sikerült felhasználható formába hoznia, valóban nekiláthat a főzet elkészítéséhez. A könyvben leírtak pedig teljesen egyértelműek. Hét különféle összetevőt kell beletenni, miközben mindegyiknél alaposan át kell keverni, a művelet alatt pedig a leírt igét kell mondani.
Az első összetevőt hamarosan bele is önti a forrásban lévő vízbe, és ahogy lehelyezi az asztalra a tárolóját, el is kezdi elkeverni, miközben az alábbi szavakat mondja. *
- Pengusiran kejahatan dalam banyak hal, tapi saya memilih ini.

* A leírt utasítást követve, lassan belekerül hat összetevő, ennek megfelelően hatszor hangzik el ezidáig a varázsszöveg, mielőtt Kesának ahhoz a bizonyos tálkához kellene nyúlnia, melybe az imént helyezte el az összetevőt.
Végül az is gond nélkül eggyé válik a főzettel, és az utolsó szó, utolsó hangjának elmondását követően a főzet színe hírtelen változni kezd, egészen addig, míg el nem ér egy bizonyos világos sárga árnyalatot, éppen úgy az a könyvben is szerepel.
Mély lélegzetvétel hagyja el a fiatal nemes tüdejét. Elkészült. Azonban ez a főzet nem használható fel akármeddig. Csupán addig fejti ki hatását, míg kellő hőmérsékleten van tartva, ha pedig egyszer kihűl, máris használhatatlanná válik.
Öt pohárszerű tégelyt helyez el az asztalon, majd pedig gyors léptekkel hagyja magára a főzetet, hogy magához rendelje mind a négy szerzeményét.
A laborba visszatérve még kever párat a főzeten, majd pedig miközben az érkezőkre vár, a maradék két szívet az elsőhöz hasonló módon alakítja porrá, majd pedig külön tálkába helyezi őket. *
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-02-25, 9:44 pm

* A tálakat pedig gondosan lefedi, hogy minél kevesebb levegővel érintkezhessenek. Még ezt követően is marad egy kis ideje, hogy kipihenhesse a főzet lekészítésnek fáradalmait, mielőtt a labor ajtaján kopogtatás hallatszik . *
- Gyertek be!

* A négy rabszolga mellett még Waltz lép be a helységbe. Ő az egyedüli, aki nem figyeli meg a helység minden egyes apró zugát, miközben egyre közelebb sétálnak. *
- Gyertek csak, gyertek! Nincs mitől tartanotok!

* Buzdítja az érkezőket, amint megpillantja arcukon a bizonytalanság, és aggodalom jeleit. Ő maga is közelebb sétál hozzájuk, miközben egyre nagyobb teret enged számukra, hogy láthassák, semmi rossz nem vár rájuk ebben a félhomályban. *
- Itt vár rátok a gyógymód. Mindenki vegyen egy poharat.

* Kezével könnyeden mutat az asztalon lévő öt pohárra.
A rabszolgáknak azonban hamar feltűnik az ő létszámuk, és a poharak száma közötti különbség, így igen hamar egymás felé fordulva várnak valami visszajelzést a másiktól, hogy mégis mitévők legyenek.
Látva ezt, Kesa halkan elkuncogja magát, mielőtt megszólalna. *
- Gyerünk csak bátran! Ne féljetek, nem kívánlak megmérgezni titeket, amelyik megmarad azt, majd én fogom elfogyasztani. Nem szeretnék átesni azon, amin nektek kellett.

* A rabszolgák még ezek után is, inkább egymás felé néznek, végül azonban csak megindulnak egymás után, hogy egy-egy poharat magukhoz vegyenek. Bele azonban egyikük sem kíván inni. Mindegyikük arcára erőteljes kétely ül ki. *
- Nem kell úgy szégyenlősködni…

* Kesa is magához veszi az utolsó, ott maradt poharat, majd pedig gondolkodás nélkül emeli azt ajkaihoz. Az első kortyot még szinte le sem nyeli, miközben máris érzi, miként kívánkozik vissza gyomrából az éppen imént leküldött folyadék. El sem rejtheti a feltörő érzését, hiszen még vékony ujjait is szájára tapasztja, hogy biztosan ott maradjon, aminek ott kell. A poharat azonnal az asztalra helyezi, majd pedig egyenesen a korábban behozott vízhez siet, hogy szabad kezével egy kortynyi friss vizet vételezzen, és azzal öblítse le a kellemetlen ízt, és nyugtassa le háborgó szervezetét.
Mély lélegzetet véve szabadul meg a kellemetlen élmény gondolatától, azonban amint tekintete az asztalra vetül, tudatosul benne, hogy a pohár tartalmának java még mindig hátra van.
Csupán a gondolatra teljesen beleborzong, hogy újra innia kell ebből a förtelemből. Pedig utazásai során kellett már  olyat elfogyasztania, amit normál körülmények között még szolgáira sem erőltetne rá. A mostani érzés még ezt is messze felülmúlja. *
- Ez förtelmes!

* Egyenesen a rabszolgák felé néz, reakció után nem titkolhatja el az érzését. Végül egy mély lélegzetet véve visszasétál az asztalhoz, és miután sikerül kellő erőt vennie magán, egy húzásra elfogyasztja a maradék főzetet, és megpróbálja minél kevésbé érezni annak förtelmes ízét. Azonban még így is egyenest egy újabb korty víz jelenti a menedéket a gyomorforgató förtelem ellen, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen megszabadulna a kellemetlen hányinger érzésétől. *
- Látjátok, túl lehet élni.
* A vizet egyenest eléjük helyezi, hogy azonnal hozzájuthassanak, ha elfogyasztják, de első nekifutásra egyikük sem húzza le a főzetet. Egymásra tekintve próbálnak dűlőre jutni ki lesz az első szerencsétlen, aki belekóstol.
Végül csak elfogyasztásra kerül az első adagnyi főzet, ami után a következő kettő is igen hamar hasonló sorsa kerül. Csupán egy marad érintetlenül. Annak a rabszolgának a pohara, aki a banditák támadás során hangját felemelte.
Látva a dilemmáját, Kesa megelőzi a beszélgetést. *
- Azt ígértem, hogy megmentelek titeket. Ha a halálodat kívánnám, el se készítettem volna. Holnapra úgy is halott lennél. Bár lehet a halál kellemesebb, mint ennek az elfogyasztása …
* Ironikus megjegyzését a másik három rabszolga meg tudja érteni, miközben az öreg Waltz ugyan szolidan, de meglehetősen jól szórakozik Kesa reakcióin. *
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 123
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-03-03, 10:11 pm

/Juliusi 3. küldi- Elszabadult ménes/

Vogon Ramannal való találkozása után lovagolt tovább másnap a kocsmától, mely véres dolgok színtere lett az éjszaka. A sárkányvadászt nem találta a csata után, de biztos volt benne, hogy nem történt komolyabb baja, hiszen akkor sebesülten vagy halottan, de megtalálta volna. És abban is biztos volt, hogy kiszabadulás után nem kis szerepe volt a rájuk támadó banditák legyőzésében.
A Nyugati-szeglet vidékén nem ritka dolog lakott településsel találkozni. Annak ellenére sem, hogy ezek csak nagyon kicsi falvak, de a mezőn legelésző állatok, a zöld tájat színesítő kisebb szántók és kisebb facsoportok kellemes környezetet adnak.
Három ember rohanó vágtázására lett figyelmes. Kelet felől jöttek, a Nappal a hátuk mögött és nem is nagyon érdekelte őt, hogy hova sietnek. Ha rajta múlott volna, akkor simán csak elporoszkál mellettük és hagyja dolgukra.
Az elől lovagló nagyot rántott a kantárján és megállítva a hátasát kedves mosolygással fordult a rabszolgakereskedőhöz.
-Jó reggelt! Nem látott erre pár gazdátlan lovat?
-Nem. Még nem találkoztam eggyel sem. -felelte a sötét elf.
-Este elszabadult a ménes. Mire napfelkelte után észrevettük, már szanaszét kóboroltak. Tudna nekünk segíteni összeszedni? Fontos lenne, mielőtt rájuk találnak a farkasok.
-Nem. Ne haragudjon, nekem más dolgom van most.
-Megfizetném. Tíz darnát adnék, ha összegyűjti őket? -úgy tűnt a beszélgetőtársa a tanya tulajdonosa. Elég magabiztosnak nézett ki az ajánlattal kapcsolatban. Esetleg az intéző.
-Tíz pénz? Miért érné meg magának ez? Úgy látom van munkása. Nem szorul a napszámosokra. -a Beebebrox gyanakvó volt. Önmagában is neveltetése ellen való, hogy olyan munkát végezzen mások megbízásából, amit nem tanult. De a pénz tényleg sok. És a gazdának ott vannak a segítői.
-Ha komolyan nem érti, hát elmondtam az előbb. Össze kell szedni a jószágokat, mielőtt végleg elvesznek vagy a ragadozók prédájává válnak. Egy közülük akár száz darnát is megér néha. Nem leszek hálátlan, ha segít. És úgy látom, hogy lova is van, ért a jószághoz. Csak ne kergesse, hanem szépen, terelje őket! Innen úgy egy mérföldnyire van a házam, látni fogják és várják majd az otthon maradt munkásaim.
A kalmár nem volt ostoba a számokhoz. Mindig úgy tartotta, hogy a földből csak nagy kínkeservesen lehet megélni. De meggyőző volt, hogy a gazda helyében ő sem sajnálta volna a tizedét, ha csak egy darab jószágot is az előtt sikerül visszaszerezni, mielőtt végleg elvesztené. Egyedül azon csodálkozott, hogy a rabszolgapiacon jóval kisebb a leírt veszteség fogalma. Elképzelni sem tudta, hogy ő száz darnát egycsapásra elveszít.
Darthys Indoril
Vörös sárkány
Darthys Indoril

Hozzászólások száma : 125
Életkor : 1170

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-04-01, 8:45 pm

/Juliusi 3. küldi- Elszabadult ménes/

Ugyan nem voltam igazán sötételf, de felismertem fogadott fajom tagjait, nem volt az máshogy a most előttünk álló fickóval sem. Láttam rajta, hogy elf, még ha nem is voltam benne biztos, hogy milyen, de egyértelmű volt, ahogyan mozgott, ahogyan beszélt. Én már vállaltam, hogy segítek a lovak befogásában, a szívesség jó alap lehet aztán az alkuhoz, ha nekem is szükségem lenne egy állatra, most azonban az az elhatározás is feléledt bennem, hogy egy sötételffel dolgozzak együtt. A “gazdám” már megpróbálta meggyőzni és látszott is rajta, hogy jó kalandozó módjára hajlik a munkára, még ha az önmagában nem is jelent neki kihívást vagy akár csak szórakozást, sokkal inkább az állandó tennivaló az ami élteti. Szívesen figyeltem volna még kicsit, hogy többet tudjak meg róluk, azonban nem akartam hogy sokáig várjunk.
- Sok pénz ez ember, tudja maga is. Ha vállalja hát jöjjön, kap maga is lovat, amíg nem végzünk.
Kicsit előre léptettem, hogy lássa, ki szólt. Most nem ismerhetett fel, rajtam volt a medál, ami embernek mutatott mindenki előtt, de kinyúltam a varázserőmmel és egy egyszerű fürkésző varázslatot hajtottam végre. Egyszerű kis mágia volt, amellett, hogy kicsit megismertem a körülöttem lévő világot én is felfedtem magam, de most pont annyi volt a cél, hogy megmutassam, a mágiahasználatot sötételf módon művelem, tőlük tanultam, a nyoma a mai napig meglátszik a stílusomon. Ha varázshasználó a fickó, akkor ráismerhet, ha nem az, akkor is lehet, hogy egy ismerős érzés keríti hatalmába, még ha nem is tudja az okát. Remélhetőleg ez elég less, hogy meggyőzze, hogy tartson velünk.
https://newagelanuria.hungarianforum.net/t309-darthys-indoril-fel
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-04-02, 9:04 am

A sötét tünde egy a kis csoportból előporoszkáló lovasra lett figyelmes. Érezni érzett magában, de soha nem fogadta volna el, hogy ismeri az érzést. Ami keveset a könyvekből végre tud hajtani, mindig úgy vélte, hogy tévedésből kerültek a varázslatok közé.
Számára tudott, hogy a virágok a Nap felé fordulnak, ha úgy fordítod a cserepet, akkor megfordul a virág, hogy újra a fény felé nézzen. És arról is hallott már, hogy mágiával ugyan ezt meg lehet csinálni. Sosem értette, hogy mi a különbség kis illúzióval megszépíteni egy nőt vagy kisminkelni... Mind a kettőt olyan hétköznapi, kézzelfogható dolognak tartotta, amit kézzel le is lehet könnyen törölni egy nő arcáról.
Viszont a többi munkás közül kiváló lovas szavai legalább annyira elgondolkodtatóak voltak. Bármennyire is különös, hogy egy nap alatt fél rabszolga árát összeszedheti, úgy tűnik, ez most egy vissza nem térő alkalom.
-Rendben, elfogadom. -felelte bólintva- Szaurusnál nincs jobb ló. -paskolta meg a hátasát, aki mintha csak Ritalea meg akarta volna cáfolni előbbi mondatait, egy távoli farkasüvöltéstől megijedve tett egy fél fordulatot maga körül. Teljesen nem tudta befejezni, mert a rabszolgakereskedő megsarkantyúzva pont a hang irányba ösztökélte vágtára.- Gyíhá! Mentsük meg az állatokat az ordasoktól!
*Gyorsan visszanézett, hogy követik-e a többiek, vagy esetleg más tervük van. Nem gondolta végig a megugratást, csak elkapta a gondolat, hogy ahol az éjszaka teremtményei vadásznak, a környékükön áldozat is szokott lenni.
Darthys Indoril
Vörös sárkány
Darthys Indoril

Hozzászólások száma : 125
Életkor : 1170

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-04-14, 7:37 pm

Kicsit talán még engem is meglep, hogy ilyen egyszerű volt rábeszélni az idegent arra, hogy velünk tartson, de nem volt rossz érzésem vele kapcsolatban. Talán kicsit forrófejű volt, de nem tűnt veszélesen vakmerőnek. Ahogy megsarkantyúzta a lovát mi is utána indultunk, néhány szót szóltam a megbízóinkhoz, ők balra indultak, mi az ismeretlen elffel jobbra, hogy két oldalról közelítsük meg azt a helyet, ahol az állatokat sejtettük. A vágtából hamarabb lassabb tempóra váltottunk, ahogy utolértem a férfit, majd mindketten a környéket kezdtük el figyelni. Én a talajra próbáltam meg koncentrálni, egy egész ménes nem kis nyomot kell, hogy hagyjon. Egy ideig vívódtam magammal, hogy megszólítsam-e az ismeretlent, de végül úgy döntöttem, hogy bár ezt a feladatot közösen hajtjuk végre, nincs egymással különösebb dolgunk, így nem erőltettem. Néha ezt-azt mondtam neki, hogy merre próbáljunk keresni, vagy megvitattuk, hogyan lenne érdemes mozogni, de általában a feladat végrehajtására koncentráltam. Az eredménye meg is lett, néhány óra lovaglás után feltűnt a távolban a keresett ménes, már csak az volt a feladat, hogy megfelelően tereljük őket. Megálltam, és a társamhoz fordultam, hogy megbeszéljük, hogyan fogjuk hozzá.
https://newagelanuria.hungarianforum.net/t309-darthys-indoril-fel
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-04-25, 8:50 am

Vogon ahogy sikerült csitítani a paripája félelmét a farkas hangjától, szép lassan elkezdte visszafogni a rohanó tempóját. Az az ember vágtatott mellé, aki a gazda után másodjára megszólalt. Elváltak a többiektől és ketten elindultak külön utakon, hogy a lovak feltételezett helyén találkozzanak, így teljesen átfésülve az egész terepet.
A rabszolgakereskedő is figyelte a nyomokat a földön, de úgy gondolta, tapasztalt természetjáró lényként, akinek szinte a vérében van a vadászat, megengedheti magának azt a luxust, hogy más jeleket is figyeljen. Ha elhaladtak akár csak egy kisebb facsoport mellett, sötét kék szemei vadcsapások után kutattak, feltételezte, hogy egy ló is azon az útvonalon menne le a patakhoz inni, mint egy vadállat. De hegyezte a füleit is, hátha meghall valamit a távolból.
Mivel úgy gondolta, egy elf érzékeivel egy ember sosem versenyezhetne, ezért igen csak meglepte, hogy a ménes lábnyomaira és magára az állatokra is Darthys lelt hamarabb. Betudta annak, hogy valószínűleg a tulaj szolgája, aki már sok éve összenőtt a jószágokkal és különleges kapcsolat alakult ki köztük.
~Végül is Szaurust én is hamarabb megtalálnám, mint bármilyen más lovat. De most mihez kezdjünk?
-Bekerítjük ketten őket és elkezdjük a farm felé terelni vagy megvárjuk a többieket?
-tette fel kérdésként a gondolatait- Egyébként Vogon Beebebrox vagyok a híres kereskedőcsalád sarja. Talán hallottál már rólunk, esetleg vásároltál valamelyik ősömnél. -nyújtotta a kezét mosolyogva. Igyekezett minden alkalmat kihasználni, hogy felhívja a figyelmet a körülötte élőknek, hogy a famíliája csak a vásárlók kiszolgálásának él. Fontos a becsületes adás-vevés. De ugyan úgy fontos, hogy mihamarabb híre menjen, ezért mindent meg is tettek már sok évezrede.
Silarona
Vörös sárkány
Silarona

Hozzászólások száma : 297
Munkahely : Néha van, néha nincs

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-08-19, 11:56 pm

// Kainnal, Sendelből menekülve Smile //
*Az éjjel utolsó óráiban egy madár röppen át a facsoport egy sűrűbb részén az ágak közt. Az éjszakában fekete csőre egy vajszín szárnyú éjjeli pillangóra záródik. Az áldozat még pár másodpercig próbálná meglebbenteni átszakított szárnyait, majd a zúzott test feladja és elpusztul.
A mélyzöld levelek halkan zizegnek. Még ez is épp elég, hogy elnyomja az éjszakai élőlényeinek nesztelen motozását. Ilyen ez az éjszaka mióta elkezdődött, s ilyenek voltak az előző éjszakák is mind. Nem változik semmi.
Aztán a bogarak szétrebbennek, a madarak éles ívben visszafordulnak. Az öröknek tűnő békességet két idegen zavarja meg, akik varázslatot árasztó ködből bukkannak elő néhány ritkásabb fa között.
Silarona, habár csak most állt fel a halott város hideg, sokmindent látott köveiről, egyensúlyát vesztve majdnem újra vissza is esik. Váratlanul érte a teleportáció, mely elrepítette Sendel meggyötört városából.
Az elf lány billegve nyeri vissza az egyensúlyát, miközben pillantását végigjáratja az őket körülvevő fákon. Az életbenmaradás ösztöne az, ami egy pillanatra kiélezi minden érzékszervét, hogy felmérhesse a környezetet. De semmi, csak a még mindig zavarodott bogarak.
Hála a mellette térdelő arany sárkánynak, Silarona majdnemhogy jó állapotban megmenekült a megőrült városból. Ahogy tudatosodik benne, hogy ne érzékel semmi ide nem illőt – magukon kívül – egy kicsit megnyugszik. Végre Kainnal is foglalkozhat.
Csupán pár másodperc telt el, mióta megérkeztek, s az ég még mindig sötétben játszik. Az elf csak a sárkányok látásának köszönhetően tudja kivenni a dolgokat a fák árnyékában. Ő is letérdel az arany sárkány mellé. A koszos, vékony kezek óvatosan érnek hozzá a másik sebbekkel borított vállához. Mint egy pókháló érintése, alig észrevehető. A kék szemek aggódva siklanak a sokat kapott testen, miközben egy része patak csobogása után kutat. Mert bármi lesz is, a sokféle mocsoktól szennyes sebeket illendő lenne kimosni.*

Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 2045
Életkor : 743
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-08-20, 7:23 am

// Silarona, Sendel után Smile //

*Keze a humuszba markol. A kard még mindig benne van a másikban, s most engedik el ujjai, a földön.
Nagyon reméli, hogy a rémálom véget ért, s végre megpihenhet.
A sebeket, amiket szerzett a csípőjén, s a repedés a fejbőrén, melyből olyan bőségesen csorgott a vére arcára, már bevarasodott.
A fájdalom is enyhült valamicskét, de a kimerültségen ez nem segít.
Felpillant éjfekete szemeivel a lányra. Sebesüléseket keres, de a legsúlyosabb ismert sérülése a lány lábán van.*
- Jól vagy?
*A kérdés magától értetődőn hangzik el a mély hangon, miközben még nem próbál felállni.
Jól esik megpihenni.
Az eltelt idő, az éjszaka jelentős része küzdelemmel, varázslatok tömkelegével telt, s most, hogy végre megpihenhet, élvezi a hirtelen beállt csendet, a füst és a lények nedveinek émelyítő szaga helyett a természet lágy illatait, s a vele szemben térdelő elfét, akire úgy vágyott már.
A fakó arc a hozzá hasonlóan mocskos, száraz nedvektől zöld arcot szemléli.
A csimbókos, barna haj még így is gyönyörű, a tengerkék szemekben most is el tud veszni, mint amikor először beléjük nézett.
Ilyen gyengének talán még nem láthatta őt a nőstény.*
- Sárkányként gyorsabban gyógyulunk…
Ideje felvenni valódi formánkat, Sil…

*Ha a lány engedi, akkor bizony Kain nem törődik a sebek kimosásával, s patakot sem keres, sokkal sürgetőbb, hogy ne vegye el erejét az, hogy a kétlábú formába zárja saját valóját.
Szabad folyást akar engedni a gyógyító erőknek, s ha pihent kicsit, ideje lesz saját magára is olvasni a gyógyító bűbájból.
A szája kiszáradt, hiszen a harc hevében nem ivott semmit, de most ez sem érdekli.
Ha a vörös sárkány enged neki teret, hamarosan feltűnik a ritkás fák között az arany sárkány nemes, óriási alakja.
Még az sem érdekli, hogy esetleg kitör néhány vékonyabbat.
Ha nem engedi, akkor hagyja, hogy a lány ténykedjen rajta.*

a mindenség tengerén."
Silarona
Vörös sárkány
Silarona

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-09-28, 4:10 pm

// Kain Smile //

*A még mindig feszült tengerkék szemek elkapják a térdelő mágus pillantását. A sápadt arcban aggódva rándulnak meg az ajkai.*

- Semmi katasztrofális. - *Minden csak viszonyítás kérdése. Jelen pillanatban nem igazán érdekli, hogy hány kisebb-nagyobb sebet szedett össze. Amiért igazán aggódik, azok társa sérülései – a megannyi feltűnő és rejtett seb és zúzódás.*
- Hogy vagy? - * Ostobának tűnik a kérdés, de mégsem állja meg nélküle. Látta már Kaint sebesülten, segített már neki küzdelem után, de ez most rosszabb volt minden eddiginél. Hiszen az arany sárkány már akkor is rossz állapotban volt, amikor megérkezett abba az elátkozott városba.
Furia… Egyre bizonytalanabbnak tűnik a sorsuk. Ketten még nehezebb lesz elbújni előle, akkor is, ha nincsenek egymás közelében. Az ősi sárkánynak nem fájna a szíve, ha fel kellene használnia őket egymás ellen. Bár talán még rosszabb lenne úgy élni, hogy nem tudják, történt-e valami a másikkal.
Mielőtt Kain ismét megszólalhatna, a vékony ujjak gyengéden végigsiklanak nyúzott arcbőrén. A szavakra csak halvány mosoly a válasz.  Elf alakjában hátrál, teret engedve a hatalmas arany testnek.
Fél kezével rátámaszkodik – szinte csak megérintve – egy fatörzsre. Még nem akarja felvenni sárkány alakját, gondolatai valahol máshol járnak. Most szinte nem is figyel a sebeiből sugárzó fájdalomra. Régi tanításokat, régen használt igéket igyekszik felidézni, elmerülve az emlékei között. Bizonytalanság hatja át, mert hosszú évek óta – még sárkány létéhez mérve is – nem használt tudásról van szó.
Elmerengő szemei alig-alig rezzennek meg, ahogy az átváltozás ragyogása megtöri az amúgy is haldokló éjszaka sötétjét.*

- Hol a legrosszabb? - *Néz fel. Közelebb lép a sárkányhoz, aki mellett törékenynek tűnő elf alakja elveszik. Ugyanolyan puhán simít végig a sebesülten is gyönyörű páncélon, ahogy az imént még a fakó bőrrel tette.
Ha választ kap, s Kain hagyja, igyekszik a sérüléshez a legközelebb tenni a két tenyerét. Habár igencsak korlátozza apró termete, mégsem változik át. Rengeteget élt kétlábú bőrben, s most egyfajta biztonságot ad ez a forma. Lehunyja a szemeit, s egy szívdobbanásnyi idő után megszólal. Azaz inkább csak az ajkai mozognak – némán mondja ki a szavakat. Feszültség sugárzik az arcáról. Hacsak nem rontott el valamit, a gyógyító energiának fel kell bukkannia az arany sárkány testében. A kék szemek nyugtalanul pillantanak fel.*
Moozen

Moozen

Hozzászólások száma : 140
Életkor : 45
Munkahely : Vándor harcos

Character sheet
Nép: Emberek

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-09-29, 12:45 pm

// Augusztusi küldetés. 1. küldetés – Egy elf háza. //

A kíváncsiság hajtott, az általam ismert vidékektől ily távoli földre, mikor neki indultam és a nagysíkságot választottam úti célul. Sok pletykát hallottam már az elfek csodás életéről, és még többet az őket körül ölelő meghitt környezetről. Azonban ezek csak pletykák maradtak számomra, ahogy a rosszindulatú szóbeszédek is mi szerint lenéznek, megvetnek minket, és ha tehetik, nem mennek a szomszédba egy kis rosszindulatért, ha emberről van szó. Pénzem nem akadt és munka sem egy ideje, így hát gondoltam itt az idő, hogy felfedezzem saját szememmel is azt a vidéket ahol úgy tartják még fellelhető néhány elf kolónia. Hogy milyen fogadtatás vár arról fogalmam sem volt, de bíztam magamban, és ha úgy adódik a fegyvereimben is. Arról pedig megvoltam győződve, hogy mint mindig, a természet most is ellát majd minden jóval ami az éhes gyomornak vagy a szomjazó toroknak kell.
A nap már delelőre hágott, és rendületlenül ontotta magából a forróságot, mikor a zöldellő rét, és kissé sárgásra fakult mezők egyvelegéből kisebb facsoport törte meg az egyhangú dombos táj összképét. Itt megpihenek! Gondoltam, és reméltem, hogy talán valami enni valót is sikerűr becserkésznem a fák között. Az első fák már jótékonyan eltakarták előlem a napkorong forró leheletét, mikor egy apró kis favágóház jellegű épületre lettem figyelmes. Látszott, hogy nem emberkéz építette, ahhoz túl aprólékosan volt kidolgozva a szarufája, és úgy látszott túlontúl figyelt rá az építő, hogy inkább tűnjön az erdőhöz tartozó természeti jelenségnek mintsem nem odaillő mesterséges alkotásnak. Borostyán futotta körbe, és tetejét moha borította, mindössze az ajtaján látszottak az éles téglalapot formázó kontrasztok, de még az is, ahogy én láttam fakéreggel volt bevonva. Közelebb lépve torkot köszörültem, majd gondoltam köszönök, ha már én jöttem hívatlan, bár nem tudtam lakja e valaki a kis épületet.
- Hahó, jó napot! Van odabent valaki? – Kiáltottam félhangosan majd füleltem. Az erdőt betöltő madárdalon kívül azonban nem hallottam mást, így közelebb léptem az általam ajtónak nevezett kreálmányhoz.
Benyitottam, és azonnal feltűnt, amit az imént takart szemem elől a ház elülső része. A házikó hátsó fala jókora helyen be volt dőlve, és szemeim kikerekedtek mikor észrevettem a romok alatt heverő elf nőt. Az ajtót becsukva léptem gyorsan a törékeny testhez, és mielőtt megmozdítottam volna, megvizsgáltam nem teszek nagyobb kárt benne a segítő szándékommal, mint amit úgy is elszenvedett. Úgy ítéltem, meg hogy megmozdítható, így leemeltem róla a vaskos polcozatot, és a gerendák néhányát, majd megnéztem él e még a szerencsétlen. A szíve vert, és lélegzett is bár igen gyengécskén. A másik sarokban volt egy ágyra hasonlító fekvő alkalmatosság, így óvatosan felnyaláboltam az elfet, és odafektettem. Jókora lilás dudor volt a halántékán, és furcsa szögben állt a lábszára is. A válla alatt pedig egy jókora hegyes fadarab fúródott a húsába, de szerencséjére el is zárta a vér útját, és így nem vérzett el. Aggodalmasan néztem gyorsan körbe, és próbáltam felmérni mi is történhetett, de elég nyilvánvalónak tűnt, hogy a falat szándékosan, méghozzá nagy erővel ráomlasztották. Mégpedig olyan gyorsan hogy nem tudott félre ugrani…hm…vagy csak váratlanul érte a dolog? Kérdeztem magamtól, de mindjárt választ is találtam. Egy kis a törmeléktől megroggyant asztalka állt a kunyhó közepén, előtte szék, ami az ajtó felől foglalt helyet. A törmelék között pedig egy nagyobb üst amiből ételmaradék lottyant ki, és néhány fűszer növény. Úgy gondoltam, hogy az elf háttal állt a falnak és talán épp ennivalót készített, mikor hátulról rádőlt a fal.
Államat babrálva gondolkodtam el mi okozhatta az eseményeket, vagy vajon ki? Tettem fel a kérdést magamnak, aztán a sérülthez léptem, kardomat és íjamat az asztal épen maradt lapjának támasztottam, úgy guggoltam le, hogy vele egy szintbe kerüljön vizslató tekintetem. Úgy döntöttem a lábát nézem meg először, mert úgy tanultam a felületes ez irányú oktatásokon, hogy jobb az ilyet addig ellátni még ájult a szerencsétlen. Miután felhasítottam a nadrágját, úgy láttam nem volt eltörve, de kifordult a térde kalácsa. Tarkóm vakarva, próbáltam feleleveníteni mit is mondtak az ilyen esetekben mi a teendő, végül arra jutottam, hogy visszaroppantom a helyére. Elvégre az istenek oda teremtették! Acéloztam meg az elhatározást. Elmormoltam Árielnek egy kis imát mielőtt neki láttam, nem akartam nagyobb bajt okozni az elfnek, de az is nyilvánvaló volt, hogy így nem maradhat a lába. Egyik kézzel megtámasztottam a lábát a másikkal pedig egy határozott mozdulattal visszarántottam a csontot, hogy megfelelő helyre kerüljön. Kiss reccsenés hallatszott a térd irányából, és épp fellélegeztem, mert úgy láttam sikerült a művelet, mikor fülsiketítő éles hangon felsikított az elf. Gyorsan emeltem védekezőn el a kezeimet a lábától, és kissé hátrébb is csusszantam az ágytól.
Az elf a térdét fogva nyöszörgött még néhány pillanatig, mire rám villantotta szemeit.
- Mit művelsz velem ember! Kiabálta felém az egyébként igencsak szép teremtés, de azt hiszem nagyjából ennyire futotta csekély erejéből, mert választ nem várva bágyadtan huppant vissza az ágyra.
- Bo… bocsánat, én csak segíteni akartam. Ott találtalak eszméletlenül a törmelék alatt. – Hebegtem zavartan válaszom. Félig lehunyt pillái alól nézett rám mikor kissé oldalt fordította a fejét. – Nem kell, ho…. – Nem fejezte be, mert ismét elájult, de sejtettem mit akart mondani. Végig néztem az ájult elf nőn, és úgy döntöttem nem hagyom itt, ahogy kérni akarta, hanem igenis segítek neki, akár megköszöni majd akár nem.
Raktam egy kis tüzet a kunyhó azon felén ahol úgy látszott ő is ezt szokta tenni és a kunyhóban lelt tárolt vízből forraltam keveset. Majd elláttam a vállsebét is, bár nem volt egyszerű kihúzni a fadarabot végül sikerült, és még vért is alig vesztett. Felizzított tőrömmel zártam el a még szivárgó vér útját, majd lemostam, és a szintén itt talált szövettel átkötöttem. A fején lévő színes púpra pedig vizes kötést csavartam, amit néha cserélgettem. Szerencsémre nem ébredt fel közben, én pedig a rögtönzött gyógyítást követően, leültem és egy előző nap szedett hatalmas almát kezdtem falatozni a kunyhó közepén törökülésben. Kardomat a kezem ügyébe vettem és mivel igencsak sötétedni kezdett úgy döntöttem itt töltöm az éjszakát.
Félig lehunyt szemmel félálomban forgolódtam mikor meghallottam a neszezést a fekhelye irányából.
Odafordulva immár kinyitott szemekkel, néztem, ahogy felült és lábát próbálgatja. Nem szóltam, csak néztem a szép teremtést, és vártam, hogy a helyre rakott térde elbírja az elf súlyát. Nos, nem bírta el, de rá tudott állni néhány pillanatra, ami diadalmas vigyort csalt vonásaim közé. Visszahuppanva már a fekhelyére kissé kínt sugalló ábrázattal nézett felém, szikrázó pillantásokkal.
- Jól kiszórakoztad magad ember? – Kérdezte olyan gúnnyal, hogy kissé fel is fortyantam. – Nagyon szívesen ELF. – Nyomtam meg a szót szándékosan.
- Mit kéne megköszönnöm? Nem kértem, hogy segíts, és ha tehettem volna nem is engedtem volna, hogy hozzám érj. – Vonásaiból el tűnt a kín most hogy nyugalomba helyezte lábát, és felváltotta a harag és a dac. Szótlanul köptem magam elé, és felkelve gyorsan összeszedtem a felszerelésem. Majd a köpenyem magamra penderítve kiindultam a sötét éjszakába a falon tátongó lyukon keresztül.
- Tényleg olyan kiállhatatlanok vagytok, ahogy Norlanban mondták! – Szűrtem fogaim közül szavaimat. Néhány lépés után azonban az előbbiekkel ellentétben egy lágy kellemes hang szólt utánam.
- Az éjszaka veszélyes a fák közt. Szerinted mi tette ezt a kunyhómmal? Itt töltheted az éjszakát. – Kis szünet után mondta még utána, kicsit gúnyosan. – Ember.
Komolyan elgondolkodtam, és jó néhány percig csak álltam a sötétben, hogy én aztán vissza nem megyek ehhez a némberhez, de végül úgy döntöttem jobb lesz fedél alatt. Legfeljebb majd nem szólalok meg! Tudatosítottam majd visszaléptem a tűz maradékától még félhomályos kunyhóba.
Lassan lepakoltam az imént felvett felszerelésem, és visszaültem az iménti helyemre a döngölt földre. Katonai pokrócomat leterítetem amolyan tessék-lássék módjára, majd neki háttal bevackoltam magam a köpenyembe.
A bosszúság miatt azonban álom nem jött a szememre, csak bambultam magam elé és gondolkodtam, aztán ismét a kellemes hang szólalt meg, megtörve az erdő neszezését.
- Köszönöm. – Mondta a hang, alig halhatóan. Nyilván végignézte a kötéseit, és belátta, hogy nem csináltam semmi rosszat azok ellátásán kívül. Válaszként csak morogtam valamit, és továbbra sem fordultam felé. Aztán valamikor győzhetett az álom, mert álmomból ébresztett fel, elég zaklatottan az elf nő. Még éjszakai sötét volt odakint, és fura horkantásokat hozott felém a hűvös szél.
- Ébredj ember, megint itt van. – Mérgesen pattantam fel és kardomat fogva fordultam, de a nő felé.
- A nevem Moozen ELF. – Kiabáltam felé, mert nagyon bosszantott már e teremtés. – Kell a segítségem? Hát mégis? Akkor talán megkérhetnél, és én talán segítek egy ilyen öntelt hólyagnak, mint te.  –Megszeppenve hunyta le pilláit, és bólintott kissé, - Rendben. Légy szíves segíts Moozen.
Mondta, de a sértett dac ettől még ott bujkált vonásai közt. Ekkor már közelről hallottam a horkantásokat, és ágrecsegés is kísérte. Csendben osontam a falon tátongó lyukhoz, és kardom suhintásra emelve vártam. Az elf a fekhelyén vackolta be magát, és rémülten tekintett ki a nyíláson a sötét erdő felé.
Először a hatalmas agyarak jelentek meg a lyukban, majd követte a mohával kissé benőtt orr is, mikor a szeme rám villant, számára már késő volt. Lesújtottam a roppant nyakra, és jó félig szaladt bele a pengém csak a gerincben akadt el. Égzengés szerű visítás törte meg az éjszakát, és a találatom ellenére a hatalmasra nőt vaddisznó, felhasította a lábszáram, ahogy fejét lóbálta. Hatalmas erejével kitépte kezemből a markolatot, és berontott a helyiségbe, nyakából groteszk módon meredt ki a kardom, melynek pengéje mellett a szíve ritmusára hömpölygött elő bíbor vörös vére. Sajgott a lábam, de máris tőröm után matattam, ekkor tűnt csak fel, hogy otthagyattam a nő ágy mellett. Ez remek! Gondoltam, de lassan úgy tűnt nem is kell, mert rogyadozni kezdett a vad lába, és kisvártatva el is dőlt, majdnem kitöltve a kis helyiség padlóját. Több mázsás lehetett, talán négy, öt is megvolt. Nyilván megveszett, vagy valami más betegség emésztette, különben nem támadt volna sem emberre sem elfre. Gondoltam, miközben vártam, hogy utolsót lélegezve kimúljon.
Esélyem sem volt megmozdítani, így hát otthagytam, és leültem az elf fekhelyének szélére, majd ránéztem.
- Jókora példány. Hm…jól vagy? – Kérdeztem, majd mosolyogva hozzáfűztem. – Elf. - Mosolyogva válaszolt,  - igen ember. Köszönöm. – Súgta a sugárzóan szép arcú, hegyes fülű teremtés. Mire elláttam saját nem túl vészes sebem, és ettem egy almát, mivel a disznóból nem mertem ki tudja milyen kórság gyötörte, megvirradt, és ismét léptek zajára lettünk figyelmesek. Kíváncsian nyújtóztatta kecses nyakát, ahogy én is kipillantottam a lyukon.
Egy szíjas izomzatú elf lépett be a sérült falon, és mögötte vagy négyen álltak még. Végig nézett rajtunk majd a vadkanon is megpihent kissé a tekintete. - Jól vagy Aryanen?  - Kérdezte a nőt, és látszólag velem nem igen foglalkozott. Az elf nő bólintott majd rám nézett, és újra az érkezőre.
- Hála Moozennek. – Tette hozzá, és ismét felém mosolygott. Az elf nem foglakozott szavaival, csak kilépett a kunyhóból és hagyta, hogy két társa kivigye a sérült nőt, majd hozzá tette.
- Elviszünk, a faluba ott majd rendbe jössz, és remélem jó lecke volt ez neked lányom. – Meglepődve húztam fel a szemöldököm, mert inkább gondoltam esetleg a vőlegényének, de hát, ha ő mondja biztos igaz. Gondoltam. Végül nem a férfi, hanem egy kortalan arcú szépség jött be a kunyhóba, zöld köpenye port kavarva lebbent utána. Kezét kardján pihentetve lépett elém.
-  Üldöztük már egy ideje ezt a veszett vadkant. Köszönettel tartozunk ember. – Mondta kifejezéstelen arccal, vékony ajkaival. Csak egy lemondó legyintéssel feleltem, ami szólt a tettemnek is, meg a megszólításnak. – Aryanen nevében is köszönet. Fogd ez a tiéd. – Mondta és felém nyújtott egy kis bőrön függő kődarabot. Akartam volna kérdezni, de sarkon fordult és ott hagyott a kunyhóban. Mire felszerelkeztem és kiléptem én is a reggeli fénybe, már csak alakjukat láttam a fák közt távolodni. De egyikük kit rögtönzött hordágyon cipeltek még intett egyet felém.

// Küldetés kész //
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-09-29, 1:49 pm

// Sil, végre! cheers //

*Az imént még aggódva szemlélte a karcsú elf arcát. Nem tudja, hogy a lány törékeny testén mennyi sebesülés van, ennyire nem tudott figyelni rá harc közben, holott igyekezett végig körülötte lenni és megóvni a bogarak minden támadásától.
A megjelenő arany testen, a pikkelyeken látszódnak a Furia által okozott súlyos sebesülések, s így már egyértelműbb lehet Silarona számára is, hogy az ősi sárkány okozta a súlyosabbakat, amik azoktól frissebbek, azokat már Sendelben szerezte a hím.
Kain lehorgasztja fejét, ahogy közelebb lép hozzá a barna hajú elf. A hatalmas test még mindig a földön van, s nem is tervezi feljebb emelni, sőt, teljesen a puha aljnövényzetre engedi le.
A széles szárnyakat is lejjebb engedi maga mellé a földre, de úgy, hogy ha akar, Silarona még beférhessen oltalmazó felszínük alá.
A puha kezek simítását, amely még kétlábú testének arcát érte, most is érzi, s az emlékükre szusszant is egy nagyot.*
- Csak fáradt vagyok…most egyik sem vészes igazán.
*Ad feleletet tengerkék szemeknek a kérdésre, miszerint hol a legrosszabb. A fején is éktelenkedik egy seb, ami így, nagyobb méretében talán nem is olyan kicsi, ahogy a többi sebesülése, zúzódása is fáj, s nehéz lenne különbséget tenni közöttük.
Az arany sárkány a pikkelyeit simító kéz mozdulatára kissé közelebb dörgölőzik, óvatosan a lányhoz. Tudja, hogy ebben a méretben könnyűszerrel agyon is nyomhatná, azt pedig nem akarja.
A gyógyító energia, ami az elmondott igék után árad hatalmas testébe, melegséggel tölti el.
Az arany szemek a lány kék szemeibe pillantanak.*
- Erre neked is szükséged lenne…
*Hálásan, de félig-meddig megrovón is mondja szavait, utalva Silarona sebesüléseire is.
Közel sem örül annak, hogy a tervezett találkozás ilyen eseményekbe torkollott.
Alig várja, hogy a lány is felvegye sárkány alakját, hiszen ez az, ami leginkább hasznos lenne most neki.
Még nem gondolkodik a városban feltűnt vörös sárkányon, aki akár máris Furia tudtára adhatja, hogy itt jártak, nem gondolkodik a furcsa, fehér alakon sem, akivel együtt harcoltak rövid ideig. Gyógyulniuk kell, most ez az első.
Minél előbb, annál nagyobb esélyük van túlélni.*

a mindenség tengerén."
Silarona
Vörös sárkány
Silarona

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-10-24, 5:10 pm

// Kain  Embarassed  Smile  //
*Talán tényleg felesleges kérdés volt. Ennyi seb közül nehéz lenne megmondani, melyik is lehet a legvészesebb. A vörös sárkány szinte fél felmérni – fél, hogy milyen nyomokat hagyott Furia a kedvesén. De közben mégis egyre kutatja a sérüléseket – fél, hogy sokkal többet okozott ő a tehetetlenségével, mint amennyit segíteni tudna akár sokszor ennyi energiával is. De szinte felesleges az igyekezete. Eltörpül a hatalmas, a sötétben is néhol tompán csillanó arany test mellett, s a sötétben még a ragadozók szemével sem lát tökéletesen.
Egy halvány mosoly jelenik meg a sápadt, nyúzott arcon ahogy Kain óvatosan közelebb kerül hozzá. A vékony elf nekidől a sárkány pikkelyeinek. Olyan jó ez a pillanatnyi békesség. Mintha nem törhetne be ide semmi, hogy megzavarja őket, s nem lenne más dolguk, mint ittmaradni, beleragadni az apró erdő végtelen, változatlan éjszakájába.
Ahogy végez a varázslattal, felpillant, s az arany és a kék találkozik.*

- Csak visszaadtam a kölcsönt. - *Mosolyodik el újra. Még egy rövid-hosszú pillanatig nekidől Kainnak. Nem akar elmozdulni mellőle, még annyi időre sem, míg elég távol ér, hogy átváltozhasson. Pedig kellene. Hiába érzi jól magát így, a testének szüksége van az előnyre, amelyet igazi alakja ad.
Végül csak eltávolodik, elég messzire, hogy felvehesse sárkány formáját. Az aprócska tisztáson nem érne el még egy akkora lény, mint Kain. A vörös sárkány egész közel fekszik le párjához, s orrával finoman végigsimít a másik pofáján. A tengert idéző szemekben végigfutnak azok a kérdések, amit egyelőre nem akar feltenni, amivel nem akarja megzavarni a pillanatnyi nyugalmat. Furiáról, Sendelről, a közelmúltról, a jelenről és a közeljövőről.
De most csak óvatosan közelebb bújik, és hagyja, hogy beburkolja a lassan múló éjszaka békessége.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-10-25, 3:17 pm

// Silarona //

*Olyan jó, ahogy pikkelyeihez simul az aprócska test. Talán nem is a gyenge érintés az, ami lázba hozza a hatalmas arany sárkányt, hanem a tudat, hogy kié az a kis test.
Sebei gyógyulása, s kimerült testének feltöltődése az, amire most, Silarona társasága mellett, szüksége van.
A lány mosolya az arany sárkány szívét melengeti.
Fáradtnak tűnik számára, de mégiscsak mosoly, s végre, békességben, kettesben lehetnek.
Egy ideig így maradnak, a leengedett arany fej, a kettősen ívelt szarvakkal, melyeken megcsillan a csillagok beszűrődő fénye, s a hatalmas lényhez simuló, aprócska, törékeny elf lány.
Aztán amikor a nőstény eltávolodik, s alakot vált, a villanás nyomán immár a jól ismert, vörös pikkelyes test sziluettje tűnik elő a sötétség fátylán keresztül.
Kain a pofáján végigsimító vörös orr nyomán szusszan egy nagyot, majd egészen mély, gurgulázó hang hagyja el torkát, mielőtt saját orrával megdörzsöli a vékony, vörös nyakat, rögtön a vörös pikkelyes áll alatt.
Ennél talán nem is ér közelebb.
Ezt követően az arany sárkányt végre elnyomja az álom, s csak egészen későn, már akkor ébred, amikor arany pikkelyeit melegítik a fák ágai között betörő nap sugarai.
Végtagjai megemelik halandó sárkányokhoz képest is nagy testét. Óriási ízületei megroppannak itt-ott, ahogy a test felemelkedik a fűből. Mély nyomot hagy, az összetört aljnövényzetnek szüksége lesz némi időre, hogy kiheverje a rá nehezedő test súlya okozta károkat.
Mivel nem sárkányként érkezett, nincs a fák között akkora hely, amelyen kiférne, de talán nem is indul el azonnal. Körbefordítja fejét, s aranysárga tekintetét körbehordozza. Ha ott találja a lányt, sárkány alakban orrával böködi meg finoman, ha viszont elfként lel rá, akkor maga is felveszi fekete bőrkabátos alakját, s hátrasimítja fekete haját, hogy aztán egy szalaggal összekösse.
Fakó arca már jobb színben van, a sebek is behegedtek, s a zúzódások is hagyják rendesen mozogni.
- Jó reggelt! Hogy vagy?
*Kérdi mély, nyugodt hangon, s ha a lány engedi, meg is öleli.
Ha nincs ott, akkor vár türelmesen, hogy Silarona felbukkanjon.*

a mindenség tengerén."
Silarona
Vörös sárkány
Silarona

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-11-12, 9:26 pm

// Kain Smile Smile //

*Nem kell sok, hogy a megviselt, kimerült sárkányokat elnyomja az álom. Az éjszaka súlyos percei, a hajnal könnyed órái és a reggel csípős pillanatai észrevétlenül illannak el az apró ligetben. A délelőtt kényelmes, meleg cammogással foglalja el az őt megillető helyet, tudomást sem véve a fák között ébredező sárkányokról.
A vörös sárkány lassan ébredezik. Nem mereng el rajta, merre járhatnak a napban – a szemét is csupán résnyire nyitja ki. Jó ez a csend, ez a békesség, ami körülvesz őket. Őt és Kaint. Ez is egy olyan gondolat, ami boldoggá teszi. Itt vannak ketten, egymás mellett fekve, és a madarak csivitelésén kívül nincs nyoma más élőlénynek. Körbeöleli őket ez a látszólagos nyugalom és nem enged be semmi negatívat – semmit, ami megkeserítené ezeket a félálmos perceket.
Eltelik az idő – csupán pár perc vagy akár egy óra – mire a nőstény meghallja (illetve az álom és az ébrenlét peremén inkább megérzi), hogy párja mozgolódik. Megint elönti az érzés, hogy itt vannak, együtt, és semmi nem zavarja őket. Még álmoskásan pillant Kain felé.
Jólesően, halk mordulással fogadja a mozdulatot, s csak aprót mozdul a másik sárkány felé – épp annyit, hogy a szűk tisztáson az arany és vörös pikkelyek finoman összesimuljanak.
Hogy vagy? A kérdés, bármily hétköznapi is, kipukkantja a béke buborékját. A nyugalom még ott marad – de elveszti a mélységét, csupán a „nem-beszélünk-róla” felszínes szélcsendje. Mégis elmosolyodik (már amennyire a sárkányok mosolyognak). Igazi mosoly, és a fáradtság helyét is átvette a reggeli álmosság el-el tünedező nyoma. *

- A tegnapiak ellenére rég voltam ilyen jól. -
*egészen pontosan akkor, amikor legutóbb együtt voltak. Mintegy a szavakat kísérve, fejével hozzábújik Kain nyakához. Nem akarja megint nélkülözni ezt az érzést.* - Jó reggelt!
- Jól aludtál? Hogy vagy? -
*Annyira természetesnek érzi ezeket a kérdéseket. Olyan szavak ezek, amelyeknek minden reggel el kellene hangozniuk közöttük.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-11-13, 11:42 am

// Sil, a szép, vörös sárkány Smile //

*A reakciók kedvére valók az arany sárkánynak. Hasonlóan, mint legutóbb, most is örömmel tölti el, hogy az előző mozgalmas és vészterhes éjszaka nyomán a nap sugaraiban ott vöröslenek előtte Silarona pikkelyei.
A tengerkék szemeket is keresi aranyszínű pillantásával, s a válasz, bár utal az előző napra, most nem érinti mélyen Kaint. Sok csatát megjárt lelke megkeményedett már annyira, hogy egy ilyen esemény, mint az előző éjszaka ne a negatívat hozza ki, hanem egy egészen más érzést.
„Ezt is túléltük.” Valahogy ekképpen tekint rá magában Namelyr. Volt már rosszabb helyzetben is.
Az égi pályáján felfelé haladó nap fénye egyébként is egészen más színben tűnteti fel már a Sendelben történteket.
Kicsit szürreális, olyan, mint egy rossz álom, és a rossz álmok tulajdonságai, hogy már a múlt részei.
Az arany sárkány élvezi a csendet. A természetnek már volt elég ideje, hogy megszokja a két ragadozót. A helyi élőlények az éjszaka és a reggel órái alatt már újra megjelennek.
Madarak csivitelnek az ágakon, a szú ott perceg a fa törzsében, s megannyi más zaj színesíti a napfény betörő sugarait.*
- Sokkal jobban. Szükség volt erre az alvásra, és szükségem volt rád.
*Jegyzi meg mély hangján a sárkány, miközben állával végigsimít a nyakához bújó nőstény vékony, vörös nyakán. Az apróbb méretű pikkelyek jellegzetes, halk hangja olyan most számára, mintha dorombolást hallgatna, ahogy nem csak álla, de a nyakán lévő bőr is találkozik Silaronáéval.
Silarona itt van vele, élnek mindketten, s szeretik egymást. Érzi illatát, érzi testének melegét, hallja légzésének ütemes hangját.
Nem akarja megtörni ezt a varázst, nem akar még arról beszélni, hogy hogyan jutott el Sendelbe, hogy Furia csaknem megölte, s hogy Lysanor is tud már róluk. Mindkettőjükről.
Zavaros, veszélyes viszonyok ezek, olyan méretű veszély, amely most is leselkedik rájuk.
Hiszen csak idő kérdése, hogy a sendeli túlélők valamelyike, vagy teljesen más vezesse újra nyomra az ősi sárkányt.
A készenlét, azonban ezekre a gondolatokra azért megjelenik Kainban.
Orrával mélyet szív a levegőből, s a vörös nőstény illata mellett igyekszik a leghalványabb szagokat is kielemezni.
Fülei is figyelik környezetét. Hiába, hétszáz évnyi üldöztetés beidegződéseit nehéz elfeledni.*

a mindenség tengerén."
Silarona
Vörös sárkány
Silarona

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-12-25, 10:53 pm

*Finom érintések, néhány szó. Kitöltik a világot, amely most az apró facsoportba sűrűsödik.
Nem sietnek, nincs még a levegőben a feszültség, amely együtt jár a szüntelen életveszélyjel. A vörös sárkány könnyűnek érzi magát. Előző napi sebei alig fájnak. Úgy érzi, Kain kimondta azt, ami benne is van.
Mégis, a valóság hamar visszaköveteli őket. Silarona érzi a megjelenő feszültséget Kainban. Az ösztönössé vált készenlétet, ahogy az érzékek minden változásra reagálnak. Nincs többé buborék, és nem is lesz újra egy ideig. A nőstény is figyel, egy pillanatnyi csöndben felmérve a környezetét.  A táj hangjai veszik őket körbe, a táj illata és képe.  A fák állatai már magukat nem zavartatva élik a mindennapokat. Nincs körülöttük semmi.
Silaronában egy másik feszültség is felbukkan. Még nem akarja, de muszáj lesz rákérdeznie a történtekre. Sendel meglepetései nem a különös lényekkel vagy a tértorzulásokkal kezdődtek.
A vörös sárkány hozzábújik az aranyhoz. Nem akarja elvenni a megmaradt nyugalmat, szeretné megnyugtatni kissé a másikat.*

-  Nem biztos, hogy akarom tudni, mikor pihentél utoljára Sendel előtt…. - *sóhajt fel. Aggódik, de még képes rá, hogy ne erre koncentráljon. Óvatosan végigsimít orrával az egyik friss sebhelyen – nem tudná pontosan megmondani, hogy a halott város okozta-e, vagy már ott volt, mire Sendelbe érkeztek.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-12-25, 11:15 pm

*Az arany sárkány hangos szusszanással jelzi, nehéz pillanatok következnek.
Nem akarja tovább halogatni, hiszen a vörös sárkány mellett volt, amikor engedte neki. Sendelben is.
Magyarázattal tartozik a fecsegő elf szavai miatt, és magyarázattal a Sendeli találkozáskor és meglehetősen csapzott külseje miatt.
Új, még Sendel előtti sebei vannak, amiket nem is titkolt el a vörös nőstény elől.
Miért tette volna, hiszen szereti őt.*
- Verinolban kezdődött. Ott futottam bele Xerarba. Ő Furia egyik megbízható sárkánya.
Egy kétlábú vöröst vettem el tőle, hogy megtudjam, mi célja van vele. Minden apró információ lépéselőnyt jelent, hogy elkerülhessem őket….

*Hangosan sóhajt, majd lehajtja fejét, állát Silarona nyakára helyezi.*
- Nem jutottam sokkal előbb, de elmenekültem onnan.
Az erdőben, nem messze a vártól Lysanorba futottam. Korábban már találkoztam vele, nehéz volt lerázni. Azonban, valamikor Vele is találkozott.

*Utal az ősi sárkányra.*
- Megjelölte, valahonnét megtudta, hogy ismer engem, s így rajta keresztül talált meg.
Ezeket a sebeket tőle kaptam. Csaknem megölt, és én csaknem feladtam mindent…de akkor a kétlábú közénk állt.
És én időt nyertem, időt, hogy megmentsem magam és megmentsem őt is. Hiszen életét tette kockára. Mennyi idő Furiának, hogy egy kétlábúval végezzen?
Hajsza kezdődött, amiben mindkettőnket mentettem. Mindketten csaknem belehaltunk, s még a tó kísértete is mellettem állt, amikor fedezett.
Furia vele is végzett.
Hosszú idő volt, mire felhagyott a kutatással. Félholtan vártam, hogy rámtaláljon, de nem tette. Így maradtam életben, s onnan már csak egy dolog hajtott, hogy megtaláljalak itt, nyugaton, és elmondhassam, amit harc közben megtudtam:

*Felemeli kettős ívű szarvait, s mélyen a vörös sárkány tengerkék szemeibe néz, ha az visszanéz rá. Mély, morgó hang tompán, fájdalmasan kong, ahogy kimondja.*
- Furia már tud rólad.

a mindenség tengerén."
Silarona
Vörös sárkány
Silarona

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-12-26, 12:10 am

*Egyiküket sem teszi boldoggá a téma, de nem kerülhetik el.  A vörös sárkány feszülten figyel. fél, hogy mit fog hallani, de félne nem hallani is. És próbál a leglényegesebbre koncentrálni: hogy Kain itt van vele, és él – bármi történt is ezelőtt.
Hozzásimul Kainhoz. Érezni akarja, hogy ott van vele, és éreztetni akarja, hogy mellette van. De ahogy előbb Xerar bukkan fel a történetben, majd Furia, a vörös pikkelyek alatt megfeszülnek az izmok. Silarona nem szólal meg, de nem tud nyugodt maradni. Nem akar belegondolni, milyen lehetett a csata egy sebezhetetlen ősi ellen. Keserűséget csempész belé az is, hogy nem lehetett ott, hogy segítsen – még ha a csatában hasznavehetetlen is lenne, legalább…
A halhatatlan fekete végzett a holttal, és ha – vagy amikor – esélye van rá, végez Kainnal, és mindenkivel, aki kapcsolatba hozható az árulóval, legyen az elf vagy sárkány.
Az utolsó mondatra a tengerkék szemek lecsukódnak. Egy pillanatig nem is mozdul. Csak érezni akarja maga mellett a testet, a sárkányt, akiért gondolkodás nélkül árulóvá vált. Sok száz évig nem volt igazán miért élnie. Talán ezért volt, hogy mindig elhitte, hogy lesz tovább, és az élet,  az ő élete, nem áll meg. De most, hogy van mit veszítenie – több, értékesebb, mint bármi –, fél. Nem tud szabadulni az érzéstől, hogy bármikor véget érhet minden. Hogy Furia bármikor rátalálhat újra Kainra.
Szeretné eltűntetni a fájdalmat az arany sárkány hangjából. Ez ad neki erőt, hogy legalább kisség nyugodt maradjon a felszínen – hogy elrejtse a feldúltságot és a félelmet.*

- Tudtuk, hogy csak idő kérdése. - *Még ha így is van, ez nem igazán segít. Silaronának nagy erejébe kerül, hogy ha keserűen is, de elmosolyodjon. Nem akarja átadni magukat az elkeseredettségnek. Most nem szabad, elég nehéz anélkül is. * - Nem hiszem, hogy lennék olyan fontos, hogy külön a nyomomba eredjen. Engem nem is ismernek annyian… Ha vigyázok, nem talál meg.
*Nem lényeg, hogy mennyire igaz az utolsó mondat. A hangján is érződött – nem is próbálta elrejteni. Az a fontos, hogy meg lehet csinálni, és hogy meg kell próbálni.*
- Érted még mindig jobban aggódom…. -*finoman mozdulva simít végig a vörös farok a sebekkel és sebhelyekkel tarkított arany pikkelyeken.
A nőstény sárkány tereli a témát. Nem akarja, hogy Kain azon gondolkodhasson, mibe keverte bele. Ez az ő döntése volt, tudta előre a következményeket. Még ha ez nem is készíthette fel a bizonyosságra, hogy a sárkányok ellensége lett.*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-12-26, 7:22 am

*Az arany sárkány tisztán érzi, ahogy meséje alatt Silarona egyre feszültebbé válik.
Érezheti, hiszen a két hatalmas test összesimulva pihen, amennyiben pihenésnek lehet nevezni ezt a helyzetet.
Kain nem beszél tovább. Elmondta a lényeget, s Lysanornak korábbi levakarhatatlanságában nem említi meg, hogy milyen viszony van közöttük.
Valójában e pillanatban semmilyen, habár viszonozta már csókját ennek a szőke, cserfes elfnek.
És az elf az, aki korábban arról biztosította, hogy mennyire vonzódik hozzá.
Így, Silarona mellett az elf kósza álomnak tűnik, amely a vörös nőstény valóságához nem férhet közel.
A nőstény megszólal és, ugyan Namelyr teljesen igazat ad neki, ezek a szavak mégsem nyugtatják meg cseppet sem.
Az aggódás, a reménykedés kettőse, hogy Silarona kis pontnak tünteti fel magát, nem adja vissza a reményt az arany sárkánynak.
Nagyon is jól tudja ő, hogy mennyire lehet egy áruló sárkány mellett árulóvá váló másik kis pont a Sárkányok Völgyében.
Ha még Lysanorra is halál vár, aki csupán egy kétlábú a történetben, Silarona sem lehet kevesebb.
A testén végigsimító farokra nem enyhül a hatalmas, arany testet átható készenlét, jóllehet jólesik neki a gyengéd simítás.
Aki nem élte át, nem is tudja, hogy ezek a hatalmas testek milyen gyengédségre is képesek.
Arra fajtára, ami csak a nagyon erősek tétova óvatossága, amikor attól tartanak, erejükkel sebzik meg a gyengébbet, akaratunkon kívül.
Kain arany szemei továbbra is a keserédes pillanatba merülő szerelmét nézik.*
- Tudtuk, s előre beszéltünk is róla. De nem kell magának Furiának nyomodba erednie. Ott vannak a kereső szellemek. Talán néhány máris nyomodat követi, s ott vannak a többi halandók.
Sokkal vívtam már életre-hallra menő harcot saját életemért. Mind veszélyesek.
S mi még inkább veszedelmes ránk nézve, felhasználhatnak egymás ellen. Csapdának, csalinak.
Ha téged bármi érne, azt nem viselném el.

*Néz halkan morogva Silaronára, s arany mellsőivel megsimítja a vörös mancsokat, arany farkával a vörös testet borító szárnyakat. Gyengéd, miközben érzékei élesen figyelnek.*
- Háború közeleg. Talán nem is sokára rászabadul erre a világra. Telar óta tudom. S akkor lehet, még kevesebb tér marad nekünk.

a mindenség tengerén."
Silarona
Vörös sárkány
Silarona

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-12-28, 11:01 pm

*A szavak, amelyek a kérlelhetetlen valóságot állítják szembe az ő (így már elég gyengének tűnő) próbálkozásával, elkergetik a halovány, keserű nyugalmat. Szembeállítják a vörös nőstényt azzal, amit párjának évszázadok óta el kell viselnie, és ami olyan rettentőnek tűnik most.
De a múlt nem készíthette fel őket a kétségbeesésre, amit a szerelem elveszítésének gondolata okoz. Silarona pofájáról eltűnik a nehéz mosoly utolsó nyoma is. A hatalmas fogak összefeszülnek, ahogy némán Kainhoz simul.
Nem mondja ki, hogy ő is képtelen lenne elviselni, ha Kain… A gondolatot sem akarja befejezni.
Egy háború. Hívatlanul is képek bukkannak fel előtte. Örvénylő sárkányok a levegőben, egymást marva. Összecsókolózó pengék. Egy tűzgömb, ahogy elnyeli a világot.
Másfajta félelem merül fel egy pillanatra a vörös sárkányban. A küzdelem közbeni félelem ez.  Amikor nem tudsz az érzelmekre koncentrálni, ez mégis ott van, és csak akkor tűnik igazán fel, ha már mindennek vége. A múltból, az ismeretlenből előtörő félelem ez, a háború állandó, gyomorszorító félelme egy olyan személyiségben, aki nem emlékszik.
De csak pár – végtelennek tűnő – szívdobbanás, és az egész apró ponttá zsugorodik. Nem szűnik meg, de eltűnik minden más mögött.*

- És az élet megy tovább… - *Nem tudja eldönteni, hogy mire is érti. De így van. Sem a félelem, vagy Furia fenyegetése, a háború vagy a halál, egyik sem állítja meg az életet. Hogy velük vagy nélkülük, az más kérdés. Ahogy a személyes világuk is…
A tengerkék pillantás az aranyszín pikkelyeken táncoló fényt nézi. Egy világ, ahol ez nincs – bármilyen rövid ideje is ismerik egymást évszázadokhoz mérten, ezt nem tudja, és nem is akarja elképzelni.
Nem ragadhatnak le itt, az életveszélynél. Nem éri meg a falra festeni az ördögöt.*

- A hasadék…? Ki tudhatják nyitni? - *Találtak volna valami módot rá?*
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2014-12-29, 7:43 am

*Nem volt cél, hogy a vörös sárkányt az aranyhoz hasonló mély gödörbe taszítsa, nem volt cél, hogy elvegye tőle a reményt.
Mégis, mit tehet az, aki átélt egy háborút, melyben az ég bestiái kétlábúak tízezreit irtották halomra, ahol saját magukba martak, hisz ő is saját fajtája ellen fordult, saját apja ellen.
Az arany szemek ismét a vörös nőstény karcsú, izmos alakjára, annak tengerkék tükreibe mélyednek.
Az élet mindig megy tovább. Így, vagy úgy. A háborúban résztvevők meghalhatnak, örök kitaszítottságban élhetnek tovább, vagy a vereség keserű ízét vihetik tovább, s adhatják utódaiknak.
Kiirthatnak egész fajokat, de az élet akkor is megy tovább. Furia kérdése az, mely felrázza gondolataiból.
Az Éj-Hasadék merül fel benne.
A kettős ívű szarvak megemelkednek, ahogy a sárkány is felemeli fejét, miközben mellsőivel még mindig a nőstényen pihen, testének minden porcikájával, minden, csak számukra apró pikkelyével érezni akarja a vörös sárkány porcikáit, addig, amíg teheti.*
- Azt a hasadékot egy föld nimfa, Riana nyitotta ki, s zárta is be. Azonban a varázslatot nem ismerem. Lehet, hogy egy föld nimfa lenne csak rá képes.
De ilyen biztos, hogy nem csupán egy van e világon.

*Ekkor ismét Silaronához fordul. Mellsőivel magához húzza, szorítja, hatalmas, minden halandó sárkánynál nagyobb szárnyaival betakarja, s farkával is körbeöleli.*
- Azóta eltelt hétszáz év. Új sárkányok születtek, csupán az ősiek nem szaporodtak. Akkor is lett volna erejük tovább küzdeni, de most….talán nagyobb sereget is ki tudnak állítani, s ha csak a sárkányokról beszélnénk…
*Állával megsimítja Silarona pofájának oldalát, majd orrával a nőstény orrához ér.*
- Szövetségesünk volt Filnoren, a repülő vár, s ott vannak még a gnómok, orkok, trollok, ki tudja, tán még a sabattikat is bevethetik…?!
Inkább az a kérdés, miért vártak ennyit?

*Nyakát, fejét a nőstényhez dörgöli, hozzá simul saját pofájával. Ebben a pillanatban úgy érzi, a világ minden szorongása, saját paranoiája ellenére is egy ilyen pillanatban inkább maradna a nősténnyel, mint bármi mással.*

a mindenség tengerén."
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 389

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2015-02-22, 2:19 pm

//Jeremy Talbot, időn túli játék//

*Elváltam a grifflovastól, akinek az életem köszönhetem Ambaron elesténél.
Nem is tudom, hogy mi a rosszabb. Azon aggódni, hogy megmentőm és csodálatos hátasa, aki inkább barátjának tűnt, mint háziállatának, hogy menekül meg, vagy azon aggódni, hogy a fel-feltűnő orkok elől el tudok-e menekülni.
Nem találkoztam másik túlélővel, de a csatát követő napokban több helyen emelkedett a magasba füstcsík és ez azt jelentette számomra, hogy az orkok nem álltak meg egyetlen falunál. Talán több helyen is fosztogattak és öltek azóta.
Eszembe sem jutott az, hogy lehet, hogy mások használják ki az ork hadsereg betörését és a sereg fekete vezetője, aki onnan jött, ahonnan én, irányítása alatt tartja a seregét.
Lehet, hogy nem is orkok voltak, hanem emberek, bűnözők, akik aztán gaztetteiket rákenhették az ork hadseregre.
Kerestem a napot, ahogy egyre nyugatabbra sodródtam, úgy hallottam a falunkban régen járt kószáktól, hogy az orkok nem szeretik a fényt.
Akkor pedig nekem azt kell keresnem, hogy ne találkozzak velük.
A zöld táj szinte megszédített. A kanyargó patakok, a facsoportok, mind azt mutatták, hogy ezen a vidéken nagy élet van.
Az első falu, ahova betértem, egy kis falucska volt. A földművesei ott törték fel a kemény, fekete földet, ahol tudták.
Láttam, hogy a vetésforgót is ismerik és hogy nagy kedvvel dolgoznak a földeken.
Nem árultam el semmit arról, honnan jövök, hogy talán én vagyok az egyetlen túlélője Ambaron falujának.
Meglepődtek sötét bőrszínemen és volt, aki ennek hangot is adott.
Épp most terülök el egy pofontól a földön, még a könny is kiserken a szememből. A férfinak egyszerűen nem tetszik a bőröm színe.
Másra nem tudok gondolni, semmivel nem váltottam ki szerintem haragját.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 1188

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2015-02-22, 7:13 pm

//Fela-nak//

Az orkok terjeszkedése és a folyamatos csatározások, kisebb-nagyobb összecsapások sosem kedveztek a nyugodt tolva létnek, hiszen a népek feszültek és óvatosak lettek, ferde szemmel néztek az idegenekre, kémekre és éhes menekülőkre számítva.
Így aztán igyekeztem a rossz hírek és tapasztalatok előtt járni, de ez több vándorlással járt, mint gondoltam és szerettem volna, na meg sokkal kevesebb pénzzel.
Sosem kedveltem túlságosan a természetet, pedig félig elf létemre biztosan kellett volna, de az ilyen helyeken nem nagyon termett számomra babér.
Nem is szándékoztam sokáig maradni, csak, amíg kicsit megpihenek és folytatom tovább az utam egy másik nagyobb város felé, ahol aztán visszaszerezhetem azokat a darnákat, amiket kénytelen voltam idő közben elkölteni.
A falu nem tűnt túl gazdagnak és túl népesnek sem, a falu egyetlen kocsmájában is főként földművesek és pár olyan átutazó volt, mint én.
Poros köpenyem az egyik hátsó sarokban lévő padra terítettem, míg a megrendelt borra és a helyi specialitásra: valami sültre és cipóra vártam.
Fáradt voltam és éhes, ezért nem is követtem nagyon az eseményeket, csak, amikor a sötét bőrű lány az asztalom mellett ért földet, akkor néztem először le, aztán fel, arra a magát nagyon keménynek érző parasztra, aki megütötte a nőt.
Nekem nem volt bajom a bőre színével, a városokban aztán találkozhat az emberfia, nála különbbel is.
Mindig utáltam a vadbarmokat, akik nem találnak maguknak való partnert, ha épp verekedni akarnak.
Nagy sóhajjal ráztam meg a fejem, majd felsegítettem a lányt a földről, akinek láthatóan piroslott az arca és könnyes volt a szeme.
- Talán feltörte az eke szarva a tenyered, barátom? És egy lány arcának bőrével akarod gyógyítani? Talán a lóhugy többet segítene. – ajánlottam barátságosan a fickónak. – Nincs bajod? – kérdeztem közben az ében bőrű lányt.
Volt nálam kard, de nem akartam használni persze, de talán csak a nőkkel ilyen bátor a földtúró és, ha fegyveres lát már meggondolja, ezért nem is rejtettem véka alá, hogy az az oldalamon lóg.
Nem vagyok nagy harcművész és verekedő sem, de nem is ijedek meg egy ilyentől, ha kell kicsit megtáncoltatom a lomha fickóját.

Fela Husani

Fela Husani

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2015-02-23, 1:47 pm

*Egy férfikéz nyúl le értem és segít felállni. Sajog az arcom. Utoljára akkor kaptam ekkora pofont, amikor egy máguslánnyal jártam északabbra ettől a helytől.
Most viszont úgy nézek körbe, mint aki azt sem tudja, hogy hol van.
A fiatal férfi eközben nagy darab támadómat vonja kérdőre.*
- Közöd? He?
*Hökken meg a fickó, mintha meglepetésként érte volna az, hogy védelmezőre találtam.*
- Túlélem, volt már rosszabb is.
*Válaszolom én meg az idegennek. Magabiztos a tartása, és azt hiszem, hogy van benne valami megmagyarázhatatlan elegancia is, amilyet csak a grifflovasok között láttam, vagy Meriliennél.
A vörös hajú elf még mindig nem megy ki a fejemből. Talán meg kellene keresnem Lumel’Auvreát, ahol él.
Eközben azt látom, hogy a nagy darab két kézzel lök a rajtam segítő fiatalemberen.
Aztán azt is, hogy nagy, széles ívű paratsztlengőt indít el ütés gyanánt.
Én inkább hátrébb lépek. Lehet, hogy gyávaság, de nem vagyok harcos, sem elég bátor, és a faluban történtek még mindig visszatérnek éjjelente, amikor alszom.
Arcbőröm pír futja el és ég az ütéstől, de fekete szemeimből a könny már eltűnt.
Délen mi sosem ítéltük el egyik faj, vagy bőrszín képviselőjét sem.
Ugyanúgy vendégül láttunk minden kószát és elég sokan szívesen is jöttek megint a mi falunkba.
Azóta többször találkoztam ilyen érthetetlen dolgokkal, mint ma is.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2015-02-24, 5:28 pm

Természetesen nem lep meg, hogy a lány t bántalmazó helyi erős legény, nekem is meg akarja mutatni, hogy itt ő az úr, bár reménykedtem a „békés” megoldásban.
Ez azonban a legtöbbször nem jön be és bizton mondom, volt már jó párszor részem ilyen kocsmai csetepatéban, pedig nem is vagyok egy kötözködő alkat.
Azonban tudni kell, hogy ha ez emberfia nem tudja megvédeni magát, akkor könnyen rászállnak és akkor csak a szégyenteljes elkullogás marad, én meg még most jöttem és fáradt vagyok ahhoz, hogy tovább menjek, vagy megint a földön éjszakázzak, mikor már kinéztem magamnak a szénatárolót.
- Annyi, mint neked, pajtás. – vetettem oda foghegyről, miközben a lányt segítettem fel, akin, bár látszott a vadmarha keze nyoma, de ezen kívül csak az önérzete sérülhetett.
Szavai is azt bizonyították, hogy jól van, nem tűnt annak a fajtának, aki most kezd el majd hisztizni, vagy elájulgatni, így elengedtem és inkább a fickó felé fordultam, pont időben ahhoz, hogy rákészüljek a lökésre, aminek lendületét kihasználtam, hogy hátrébb lépjek, ezzel megfelelő távolságra kerültem, hogy egy könnyed hátrahajlással elkerüljem az öklét, mely azért nem lett volna jó, ha eltalál.
- Te most komolyan ki akarsz velem kezdeni? – kúszik egy kis vigyor a képemre, de azért nem bízom el magam.
Valószínűleg elég merev és nehézkes ahhoz, hogy egy ideig elkerüljem, de előbb-utóbb egy ütése megtalálna és attól biztos kifeküdnék, így hamar kell lerendezni az ügyet és hülye leszek ököl párbajt vívni vele.
Oldalt lépve, egy ugrással a mellettünk lévő asztalra lendülök és kihúzva a kardom, egy újabb ugrással mögötte érek földet, de közben jókorát húzok a penge lapjával a hátára.
- Nem akarlak bántani, jobb lenne, ha vissza mennél az eke szarva mellé, mielőtt még megsérülsz. Ha kiesel a munkából egy hétig, ki eteti a családodat? – igyekszem még mindig jobb belátásra bírni.
Általában ezen azért elgondolkoznak, hiszen az itteni földműveseknek ez az életük. Tényleg nem akarok, hogy komoly baja legyen, mert akkor a falu is ellenünk fordulna, most még élvezik a „játékot”. Lehet már másnak is a bögyében volt az izompacsirta. Míg megfordul és eldönti mit akar, azért biztatóan kacsintok a lányra. Igazán nem tudom mi baja a fickónak vele, a sötét bőr még különlegesebbé teszi a szépségét.

Fela Husani

Fela Husani

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2015-02-25, 8:50 am

- He, pajtásod neked a hóhér!
*Böki oda a férfi immár ütésre emelt kézzel. Én csak nézek. Nem szeretnék a verekedésben „véletlenül” még egy pofont kapni, az elsőtől is zúg még a fejem. Az idegen, aki a segítségemre sietett látványosan kerül hátrébb, mintha egy tollpihét lökne el a nagy darab falusi férfi.
Látom, ahogy a vékonyabb és kisebb segítőm felugorva az asztalra tovább ugrik.
Gyors, az biztos, és a fürge mozgása láthatóan meglepi a támadómat is.
Megalázó lehet így kapni egyet kardlappal a hátára, és látom is, hogy pulykavörös fejjel hördül fel.
A fiatal fiúnak még arra is marad ideje és kedve, hogy kacsintson egyet rám, amire én egy zavart mosolyt adok válaszként és lesütöm szemeimet.
Eközben az óriás felkap egy széket, amin talán épp a fiatal férfi ült az előbb és hozzávágja az én önjelölt megmentőmhöz, aztán felkapja az asztalt is, leborít róla mindent és elindul vele a fiatalember után.
Nem a segítőmre, hiszen ha az első pofon után nem lép közbe, lehet, hogy többet is kaptam volna. A kocsma többi része inkább külső szemlélő marad. Lehet, hogy ismerik már a kötekedőt és az öklét is.
A tenyerét már én is, és nem is szeretnék még egyet kapni belőle.
Mumbasa sem volt kicsi, de ez a férfi még nála is sokkal nagyobb. Valahogy mindig eszembe jut az én kérőm, aki erőszakkal akart magáévá tenni a falu melletti nádasban. Nem tudom, megvakítottam-e, de lehet, hogy jobb is így, hogy nem maradtam ott.
Bár…amiket át kellett élnem utam során, azok között egyre több a rossz.
Nem ilyennek képzeltem ezt a világot, a vándorok, kószák meséiben valahogy színesebb és hősiesebb minden. Kezdek arra gondolni, hogy kiszínezik és könnyebbnek tüntetik fel a dolgokat, mint amilyenek.*

Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime2015-02-25, 6:55 pm

Pedig úgy terveztem, hogy eszem, iszom és alszom egy jót, mielőtt megint a nyakamba vehetem a végtelennek tűnő utat, de lassan tudomásul kéne vennem, hogy a vágyaim legritkább esetben esnek egybe a sorsomat irányító felsőbb hatalmak kívánalmaival, mert valahogy mindig sikerül valami bajba keverednem. És most még csak nem is magam miatt!
Azonban most már nem visszakozhatok, amiért áldott jó szívem megint elintézte, hogy egy kocsmai verekedés egyik szereplőjévé váljak.
Jó, persze talán még szórakoztató is lenne, hogy egy bunkót megtanítsak a nők iránti tiszteletre, de azért soha nem lehet tudni, hogy egy ekkora izomhegy, mit tud előhúzni a kalapból. Ráadásul nagyon meg sem sebesíthetem, mert akkor könnyen ellenem fordulnának. Általában a helyiek ilyenkor nagyon összetartók lesznek az idegenekkel szemben, hiába örvendett előtte közutálatnak a falu bikája.
Természetesen reményeim nem válnak valóra és a fickó nem futamodik meg és vonul vissza, hanem még jobban felhergeli magát, amiben lehet, hogy kis része van annak, hogy a hátán csattan a kardim lapja. Mennyivel egyszerűbb lett volna, az élével megtenni, akkor hamar lerendeztük volna, legfeljebb pár hétig nyomta volna az ágyat.
Így azonban alig bírok félreugrani a felém repülő szék elől, ami recsegve törik darabokra a pult másik oldalán, elsodorva két embert.
Az asztallal rohamozó paraszt, azonban nem tréfa dolog már és végig suhan rajtam a gondolat, hogy talán nem volt annyira jó ötlet még sem ez a cukkolás.
Nem is veszem már könnyedén, mert az asztal már túl nagy falat és éppen csak el tudom kerülni, hogy a falnak passzírozzon, még így is elkapja az oldalamat, ahogy kiperdülni igyekszem előle és amitől nekitántorodom egy másik asztalnak, fájdalmas grimasszal kaptam az oldalamhoz, aztán előkapva a tőröm már el is dobtam és, ami gond nélkül bele is állt a combjába.
Ha ez megakasztotta, akkor máris a hátába kerültem, majd a kard markolatával jó nagyot csaptam a halántékra, remélve, hogy ez végre leteríti, mielőtt még több vér folyik.
- Elég! – emelem fel a kardom és kutatóan nézek körül. – Csak békésen megisszuk az italunkat, megesszük az ételünket és tovább megyünk. – jelentettem ki, jóváhagyó bólintást várva, mint a lánytól, mint a kocsma többi vendégétől.
Ez a nyugodt nap, aminek végén jó illatú szalmában alhattam volna, már úgy is odalett.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 9 Icon_minitime

Nyugati szeglet
Vissza az elejére 
9 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Keleti szeglet, a Remény tengerének partja

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: