LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Nemesi udvarház

Go down 
+24
Mia Ruton
Alamaise
Arnelian Kyrath
Valturaan
Onoria
Elonar
Thalion Órëa
Shuga
Hossin
Lysanor Eweny
Jeremy Talbot
Daxa Lavenir
Nawarean
Merilien Lumel'Auvrea
Cornelius de Sanctis
Ambalë
Balál Tangeran
Roober
Elisabeth De Winter
Kesa Klensbane
Al'Eron Ryden Savion
Alex Ian Keegan
Sol
Mesélő
28 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next
SzerzőÜzenet
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 520
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek

Nemesi udvarház - Page 13 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-16, 12:46 pm

//Nie, és újra a bál. Smile//

*A mágus elől elrejti valódi mivoltát, hisz nem kell neki tudnia, hogy egy istenség áll előtte.
Ahogy a hozzá bújó hölgynek sem kell tudnia, ki is áll mellette.
Ez persze nem teljesen igaz, ugyanis az istenségnek csupán apró kivetülése, mi a valódi lényéhez képest semmiség.
A tovább vezető úton nem szól, megkedvelte a fehér elf tiszta lényét, a benn bújó titkokkal együtt, melyek esendőbbé tették, mint amilyen egyébként lenne.
Amikor visszakapja a felsőt, kinyújtja kezét érte, s magára ölti. Számára nem lesz melegebb, s nem lesz hidegebb sem.*
- Örömmel segítettem. Ne féltsen kegyed, az én szervezetem ettől sokkal rosszabbat is kibírt már.
*A magabiztos, megnyugtatónak szánt mosoly közben leveri csizmájáról a havat. Más nincs rajta, s nem kell hozzá sok idő, hogy odabent az is leszáradjon. Örül a kettesben töltött pillanatoknak, miközben figyeli, hogyan hozza rendbe magát Amelie.*
- Népének áldás e tudás.
*Természetesen hagyja, hogy az elf ajándékot tűzzön ruhájára, s közben is csodálja a hölgyet, kihez hasonlót nem talál az istenek között.
A tréfás meghajlása ő is azzal felel, s meghajolva kezét nyújtja, hogy az ajtón a bálterembe vezesse a fehér elfet.
Ha egyből csatlakoznak a tánchoz, udvariasan, s határozottan vezet, mi közepette Amelie a szokásos könnyedséget érezheti, mintha egész életükben együtt táncoltak volna.
Az istenség tudja, mire van szüksége a halandónak, s eközben másik keze Amelie derekát melengeti.
A könnyedség mintha egy másik világba vinné a nőt, hol nincs más csak a zene, a tánc szépsége, s öröme.
Egy oly világba, hol eltűnik a sötétség.*

Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 971
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-16, 9:30 pm

//Az utolsó tánc… Roober//

*Miközben meghajol, mosolyommal már csak a szomorúságomat kell eltitkolnom előle. Csak a bánatot, hogy az este véget ér hamarosan. De nem lehet másképpen. Ígéretet tettem. A szívességért, amit kaptam, nem fizethetek csalárdsággal. És Annának még vissza kell vinnie a ruhát, mert annak reggelre az üzletben kell lennie, hogy senki ne fedezze fel a hiányát.

Semmiképpen sem maradhatok tovább…

Indulni kell. Elmiron a karját nyújtja, és újra belépünk a fényesen kivilágított terembe. A kinti homály után minden túl fényes és túl cifra. És mintha kevesebben lennének a díszes ruhában öltözött párok a táncparketten. Talán lassan már elfáradnak a táncolók és erőt gyűjtenek a folytatáshoz, vagy a dúsan megrakott asztalok kínálatát kóstolgatják. De nem bánom…

Csak azt sajnálom, hogy így az ajtónál azonnal feltűnik a rókaálarcos és egy érdekes páros. ~ Ó, Ritalea istennő ma tréfás kedvében van, hogy éppen most sodorja elénk újra ezt az alakot. ~ És mert Jeremy valószínűleg a szokásos görbe utakon jár, csak abban reménykedek, hogy a kékruhás lány és furcsa kísérője nem váltak, vagy válnak a tolvaj áldozatává. Azonban az, hogy a korábban látott nemes hölgy már nincs a társaságukban, némileg aggodalommal tölt el. Lehet, hogy őt már megrövidítette egy értékes ékszerrel, vagy egy pénzzel teli erszénnyel. Mert Jerry nem változik meg soha…

De túl messze vannak és ez jobb, ha így is marad. Mert a szemtelen gazfickó ezen az estén már nem ronthat el semmit. Nem hagyom.

Szembe fordulok Elmiron-nal, így már nem látom az ajtóban álldogáló triót. Ahogy rátekintek, ismét megérint a belőle áradó nyugalom és béke. És tudom, a kaland, amely az este kezdetekor itt talált rám, most itt is fog véget is érni mindkettőnk számára.

A kaland… A tánc maga…

S miközben mozdulataink egymással teljes összhangban követik a zenét, átadom magam a hangoknak. Az ifjú keze a derekamra simul és én lehunyt szemmel táncolok vele. Mert így eltűnik minden, ami megzavarna… Halvány fényben oldódnak fel a fényes csillárok és a díszes tapétával borított falak… Eltűnnek a hosszú asztalok és már senki sincs körülöttünk… Végtelenné válik a tér és könnyű illatok kelnek életre, s mintha lágyan hullámzó fűszálak simulnának a lábam alá… ~ Hol van már a bálterem? ~ Aztán lassan elhalkul minden és azt hiszem, megállt az idő folyása…

De csak a keringő ért véget …

És számomra az este…

Az ifjúra pillantok, és kibontakozok a karjaiból, ha engedi. Egy mosoly és meghajlás a köszönet a táncért… És az éjszakáért..

- Nem maradhatok tovább… Kérem, ne nehezteljen rám… - valódi szomorúság, amelyet az arcomon láthat. – Köszönöm a táncot… Újra… És köszönöm, hogy ma este rám vigyázott… És ha egyszer majd… valamikor… újra tüzet rak abban a kandallóban… és a szikrázó kupola alatt újból virágok nyílnak a tél közepén… gondoljon rám… Ahogy egyszer majd én is Önre fogok emlékezni… ~ Ha Orod Opelë hófehér falai újra állnak majd… ~ De most… Az Istenek vigyázzanak önre…

*S mielőtt még látná bánatomat, válaszolhatna, vagy kérdéseket tehetne fel, sarkon fordulok...*

//Hamupipőke igyekszik meglépni a herceg, na és persze Jerry elől is. Smile //

A hozzászólást Nie összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-01-17, 7:32 pm-kor.
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 1188

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-17, 7:07 pm

- Ne olyan hevesen……nagyságos uram! – hajolok meg gúnyosan Hossin előtt, ellépve a keze elől, amivel arrébb akar tolni. – Nehezen tudnád megmagyarázni, hogy mit keres itt egy bérgyilkos klán feje, ha már a kiabálásnál és figyelemfelhívásnál tartunk. Ráadásul nem hiszem, hogy bájos partnered – biccentek itt Alamaise felé, - veszélyben hagyná barátnéját, aki bízik benne, hogy segít majd neki, ahogy bennem is, mert valami törvényes ügyben jár. Szóval nem én járnék rosszul, ha belém kötsz Hossin. – néztem a párosra. – Egy hagyaték tolvaj után rohant és nem ártana megnézni mire jutott. – tettem hozzá, miközben a szemem elkalandozott, hiszen ismét megjelent látómezőmben Nienna a ficsút karján táncot lejtve.
A ficsúr mellén pedig egy szépen csillogó hajtű villant a gyertyák fényében, ami előtte a lánynál volt, megesküdnék rá.
- Talán megnézhetnétek, nincs e szüksége valamire, nekem figyelnem kell, nem-e megy más is utána, de mindjárt megyek én is. – indultam meg a láthatóan búcsúzkodó páros felé.
A közelükbe érve kinyújtom a lábam észrevétlen az egyik felszolgáló útjába, aki a tálcán lévő megannyi kristálypoharat és tartalmukat a férfi és nő fel zúdítja.
ha minden jól megy a következő pillanatban már őszinte segítő szándékkal igyekszem lesöpörni róluk a folyadékot és ha eltéved a kezem egy csinos kis hajtű felé, hát ki is venné észre………?
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1708

Character sheet
Nép: Kísértetek

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-18, 9:20 am

*Felhúzott szemöldökkel hallgatom végig, mély levegőt veszek.
- Hát elég gyorsan kiadtad a barátod.
*Felfigyelek ahogy Jeremy elkapja a tekintetét rólunk. Követem azt majd elvigyorodok. Kezem óvatosan meglapogatja a vállát majd így szólok.
- Ez az Jeremy, maradj itt. Biztossra veszem, hogy az lesz a legjobb mindannyiunknak.
*Elnevetem magam majd Alameisre nézek.
- Ezek szerint mehetünk tovább.- Nézek szigoruan Jerryre- Te meg maradj itt őrködni.- A mondat végére már inkább kissé gúnyos arckifejezést öltöttem. Láttam mi folyik itt.
* Jeremy szívverése ahogy meglátta a nőt felgyorsult. Viszont a lányra pillantva a józan ítélőképességemnek hála látszott, hogy az Úr akivel táncol, már totális győzelmet aratott minden féle ellenállás nélkül.
-Tudod Jeremy, akármit is akarsz tenni, azaz ember ott. Félek tőle, ezt így hidd el ahogy mondom. Pedig ilyent még sosem mondtam.
*Majd ha Alameis is rábólintott folytattuk utunkat.
Roober
Istenség
Roober

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-18, 1:30 pm

//A Hamupipőke és a tolvaj a bálban//

*A zene véget ér, s Elmiron/Roober érzi, hogy a nő távozni készül. Nem az a fajta, ki erőszakkal tartóztatná a nőt, ha menni kíván, bár örömmel folytatná még vele a táncot is, a következő zenével, avagy a beszélgetést, csendesebb zugban.
A halhatatlant vonzza a halandó izgalmas, érzékeny lénye, mint fény a lepkét, de erőszakot nem alkalmaz.
Úgy is mellette tud maradni, hogy gyarló fizikai kivetülése nincs ott.
A tenyeréből áradó hővel lényének kis része is csatlakozik Niehez, kinek neve sem marad titokban előtte.
Az elf nem is igen érezheti mindazt, mi az istenséggel jár, s az érintésével, csupán a tánc örömét, a fennkölt, könnyed érzést, mi ezzel jár.*
- Gondolni fogok, efelől biztos lehet, Amelie…
*Ha a hölgy sikeresen távolodik tőle, talán csupán kísérőül szegődnek mellé a szavak, miközben az istenség óvó jelenléte még mindig vele tart.
Azonban, ha a tolvaj közel kerül hozzá, s végrehajtja álnok merényletét a felszolgáló ellen, kinek poharai csilingelve ömlenek szét, s talán rá a szétváló párosra is, látszólag meglepett pillantással méri végig a ruházatán ejtett foltokat.
A feketén javarészt ezek sötétebbként jelennek meg, azonban a rajta matató kezet, ha eddig eljutna, sebesen kapja el. Épp abban a pillanatban, midőn már benne van a zsákmány, a csillogó hajtű.
A szorítás erősebb egy hétköznapi emberénél, s Elmiron ven Gondor csak arra vigyáz, hogy ne roppantsa apró, tűhegyes darabkákra a csontokat fogásában.*
- Uram, úgy vélem, ön oly dolgot kíván, mihez nincsen joga!
*Metsző, éles hangja kulturáltan hangzik el a parketten, s biztosak lehetnek benne a terem őrei, az alattuk zavartan feltápászkodó felszolgáló, s a vendégek is, de még Amelie is, hogy a nemes felháborodásának adott hangot.*
Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-18, 9:25 pm

//Roober, Jerry… és a baj//

*Csak két apró, bár sietős lépés… Ennyire sikerül eltávolodnom azt ifjútól…  Hogy aztán a zűrzavar felülírjon minden tervet. Egy meglepett kiáltás, a szilánkokra zúzódó kristály csengése, s a körülöttünk állók érdeklődéssel teli tekintete.

Amikor megfordulok, a padlón heverő szolgát látom, a rókaálarcot viselő tolvajt és Elmiront. No meg néhány arrafelé igyekvő őrt. S az északi nemes ruháján terjengő foltokat.

Semmit sem értek az egészből és a mozdulatot sem, amely bár segítő szándékúnak tűnik, mégis válaszra sarkallja eddigi táncosomat. Meglepő válaszra, amely csak erősíti értetlenségemet.

- Uram, úgy vélem, ön oly dolgot kíván, mihez nincsen joga!

Csak amikor az ifjú elkapja a ruháját tisztogató kezet, csak akkor látom meg Jerry-nél a csillogó hajtűmet. Az nem lehet! Az képtelenség, hogy ez legyen az oka mindennek! Ugyan miért kellene ez az aprócska tárgy neki? Hiszen szinte észre sem vehető, oly kicsiny holmi, hogy nem remélhetne belőle túl nagy összeget sem, ha eladná. Miért tenne ilyet, csak hogy megszerezze?

És akkor válik világossá minden. Még az este elején történt találkozás is. Jeremy Talbot az első pillanatban felismert. És nem felejtette el a történteket a levéllel kapcsolatban és nem lépett túl rajta úgy, ahogy reméltem. S most tulajdonképpen nem Elmiron ven Gondort, hanem engem kíván bosszantani.

~ De ennyire nem lehet őrült! A kicsinyes bosszú miatt tényleg azt kockáztatja, hogy kiderül a kiléte, és hogy a Nemesi Udvarházban is nemkívánatos személy lesz? Nem lehet ennyire ostoba! De jó, ha így akarja, akkor kapja meg a büntetését!~

Látom, hogy az, hogy leleplezték, meglepi Jerry-t, és így nem is igazán figyel rám. ~ Akkor lássuk, valóban ő rejtőzik-e a maszk alatt! ~ Kihasználva figyelmetlenségét hozzálépek, és egyetlen mozdulattal kötöm ki az álarcát. S ha nem nyúl utána, a kilétét leplező holmi a földre hullik előtte. ~Szóval így állunk! ~

S miközben két őr már a tolvaj mögé ér, békítően a nemes karjára teszem a kezem, és igyekszem meggyőzni arról, hogy mások intézzék innen az ügyet.*

- Elmiron, eressze el! Bízza ezt az urakra! – kérem és mert remélem, megteszi, Jerry-hez fordulok. S ha már nem szorítja az ifjú nemes a karját, egy dolog van még hátra. A kezemet nyújtom a kristállyal díszített ékszerért, hiszen jól tudom, az, hogy visszakapom, és újra annak adhatom, akinek szeretném, éppen elég bosszantó lesz számára. – Adja ide! Most, azonnal!

*És ez már nem kérés. Ismerhet valamennyire, s tudhatja, ez alkalommal nem tréfálok. S ha átadja a hajtűt, folytatom, szavaimat az őrökhöz intézve.*

- Ez az úr ma este már egyszer illetlenül viselkedett velem, s akkor e nemes úr sietett a segítségemre. Most ismét bonyodalmat okozott és tartok tőle, hogy másokkal szemben sem viselkedik majd másképpen. Házigazdánkra és önökre bízom, hogy mi legyen a sorsa. – már majdnem elindulok, amikor eszembe jut a fehér ruhás hölgy, és az aggodalom, hogy ő is áldozatául eshetett Jeremy Talbot-nak. - És lehet, hogy meg kellene nézni, nem rejtegeti-e valaki más ékszereit is.

*S ha az őrök nem tartanak vissza minket, akkor itt már nincs más dolgunk. Csak Elmiron-t kell megkérnem még egy utolsó szívességre…*

- Uram, elkísérne a szobámig?
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 444
Életkor : 28
Munkahely : Valiani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-19, 3:45 pm

Kicsit megugrott a szívverése, ahogy ott kuporogva leskelt és hallgatózott.
Valami nagyon nincs rendjén. Hirtelen úgy érzi magát, mimtha egész idő alatt eolenségekkel lenne körülvéve, Pedig egy egészen sötét elégazásnál, ahol már a gyertyákat is hagyták csonkig égni, mert talán valami kevésbé fontos raktához vagy más gazdasági helyiséghez vezettek, szóval éppen ott, néhány méternyire tőle csupán a zöld kabátos rostokol. Egymagában... És mégis!
Lanuriába érkezésekor érezte talán utoljára ezt a cudar érzést, valami félelmetes, mintha kikelne calami szörnyűséges lény a bizalmatlanság fészkéből. Valami, ami ahogy világra jön, azonnal füstként terjedni kezd, átjut még a kövek közötti, és belélegezve elszívja az ember életerejét s az emberek közötti kapocs lángra kaphat és elhamvadhat egy szempillantás alatt, elég egy parányi szikra és...
Borzasztó! Talán Nawareannal vagy Salamonnal való találkozás okozhatja? A holtak szellemvilága néha megmételyezi az élők szellemét. Vagy valami más? Hiszen Salamon sosem viselkedett ellenségeként, pedig Nawaeran szellemével együtt, a fiú testében ugyanúgy megtehetett volna akkoriban vele sok minden rosszat, mégse tette. Csak adott. A fiú nem is tudta, hogy beszéltek, hogy Salamonnal vonzódtak egymáshoz valami szellemi mélységben, ami ugye nem újkeletű problémája a démoni és szellemlényekkel. Aden? Badarság! De akkor mi ez? Megérzés okozza a zavart az erejében? Akkor valamit figyelmen kívül hagyott. Igen. Túl sok ide nem illő, meglehetősen maga magát takargató alak lófrál körülötte. Kicsit még gondolkodott ezen, hiszen annak idején, mielőtt Lanúria úri köreiben megvetette a lábát, éppen csak megérkezett, emberkereskedők jószándékú segítőjének adták ki magukat, s közben a vezérük megegyezett az ő kis csinos fejére. Igaz ugyan, hogy csúf vége lett a főnöknek, erdei kígyókkal hálhatott cserébe, hogy kikezdett vele, ámnem feledheti el sosem azt a nagyfokú bizalmatlamságérzést, ami pedig még Aldoval kapcsolatban is elő-előjött.
~ De hol a karláncom? A fehér sárkányfog foglalatban rózsakvarc és fehér lángok izzó kövei, arany indákkal, apró levelekkel körbefonva?~ Tovább gondolnia azonban nincs ideje egzotikus hagyatéka sorsát. Mit érhet anyjától ramaradt ékszere egy ember életéhez képest? Így nem mehet vissza megkeresni.
A gyertyák varatlanul ellobbannak egy léghuzatban. És döngő léptek visszhangoznak a folyosón. Mia a sűrű homalyban kikukucskál, elkezd óvatosan előbújni, éppen akkor, mikor egy vörös kabátos, kalapos fickó bukkan fel a kanyarban, s mintha Hossin közeledését érezné a másik irányból.

A hozzászólást Mia Ruton összesen 7 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-01-19, 5:35 pm-kor.
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1520

Character sheet
Nép: NJK

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-19, 5:02 pm

//A bál, azon belül Nie, Roober és Jeremy//

*A bál viszonylag nyugalmasan telik. A nemesek táncolnak, a nem nemesek odakint múlatják az időt italok, ételek társaságában.
Az első rendbontás épp a táncparketten, két zene közötti csendben történik, s első pillantásra csupán egy felszolgáló ügyetlenségének tűnik, azonban a felcsattanó hang, s a kulturált hangnem mögött megbúvó felháborodás arra készteti több őrt is, hogy közelebb kerüljenek az eseményekhez.
A hajtű, melyet a rókaálarcos bálozó szorongat elkapott kezében, nem tűnik férfiúi csecsebecsének.
A fehér elf nő, ki közel lép hozzá, s leoldja álarcát.
A két őr már ekkor ott áll, s kezeiket kardjaikon nyugtatják. Ők fel vannak fegyverezve, biztos, ami biztos, hiszen háborús időket élünk.
Ha Elmiron elengedi a tolvaj kezét, s az átadja a hajtűt, a két őr meghallgatja a hölgy szavait.
Akár elengedi az álarcát vesztett férfit, akár nem, az őrök kérdőn pillantanak Nie szavai után a fekete nemesre, s eközben közrefogják Jeremyt is.
A rendeződő konfliktus nem altatja el az őrök figyelmét.*
- Uram, kérem, tartson velünk, hogy ne a táncparkett közepén rendezzük e kínos ügyet!
*Fogják közre Jeremyt, s félreérthetetlenül kezdik ösztökélni a parkettről a terem széle felé.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-19, 5:48 pm

- Nem az én barátom, hanem az övé. – böktem Alamaise felé. – Én csak azt teszem, amit Mia nemes asszony kért tőlem, szóval nem a te kedvedért maradok. – szisszenek a bérgyilkos felé, miközben lerázom magamról a kezét. – Ha lehet maradj tőlem minél távolabb Hossin, egyáltalán nem bízom benned.
Az odavetett tanácsa pont nem az, amit megfogadnék, talán csak el akar ijeszteni egy zsírosabb zsákmánytól, bár most elsősorban nem a meggazdagodás fénye vezérel.

A tervem a lehető legegyszerűbb és eddig mindig bevált és most sem hiszem, hogy a kivitelezésemben lett volna a hiba, amivel gond nélkül megszereztem apró Nie ajándékát. Nem, itt más dolgok kellett, hogy színre lépjenek, mert amikor a nemesi ficsúr ujjai a csuklómra szorultak, olyan erőt éreztem, amit egy ilyen ember nem birtokolhatott.
Egy pillanatra meg voltam győződve róla, hogy eltörik minden csont a kezemben és felnyögtem a fájdalomtól. A kezem volt a munkaeszközöm, ha elveszítem, akár fel is köthetnek, úgy is csak a szenvedésemet nyújtották volna meg.
Szavaira nem igazán tudtam mit mondani, hiszen ujjaim között ott csillogott bűnöm bizonyítéka.
Így csak a lebukásom miatti dühös és vádló tekintetem volt a válasz.
Ekkor jelent meg a szemem sarkában Nie.
- Nienna! Ez a férfi nem hiszem, …….hogy .....ember, vigyázz vele! – rándult meg a szám és rogyadozott a lábam a szorítás miatt.
De a lány nem hallott vagy nem hallgatott rám, inkább azzal törődött, hogy végképp leleplezzen és az álarcot oldozta le rólam.
- Csak egy kis emléket akartam tőled. – néztem bűnbánóan Niennara és ha a fickó elengedte a kezem, egy csalódott grimasszal, egy utolsó hezitálással a nő kezébe tettem a hajtűt.
Nem hajtottam le szégyenkezve a fejem míg beszélt, inkább a szemébe néztem, hiszen tudnia kellett, hogy mekkora bajba juttatott ezért a kis csecsebecséért, ám megdöbbenés futott rajtam végig, amikor azt állította, hogy illetlenül viselkedtem vele. Sosem gondoltam volna róla, hogy hajlandó valótlant állítani, csak hogy börtönbe juttasson.
- Sosem viselkedtem illetlenül veled! – hörrentem fel, még azt is elfelejtve, hogy bizony arra is rá akarja venni az őröket, hogy elvegyenek tőlem mindent. – Én sosem bántanálak…….- szóltam, aztán hagytam, hogy az őrök elvezessenek.
- Hagyjanak! – rántom ki magam a kezükből, ha tudom. – Megyek magamtól is.
Még egy megbántott pillantást vetek a távozó párosra, de közben Mia is eszembe jut, akit lehet, hogy ezzel bajba sodortam, de talán még lesz esélyem kiköszörülni a csorbát.

Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 496
Munkahely : Békeharcos

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-20, 7:40 pm

* Amikor megérkeztünk Hossin szavain kissé megütköztem. Azt hittem azt akarja, hogy jól érezzem magam, de úgy tűnik ő mást értett ez alatt.
- Pff... a sok úri ital alaposan megsavanyított - mondtam félhangosan, és már éppen elkezdem volna magyarázni a róka álarcosnak a helyzetet, aki idő közben odalépett hozzánk, amikor ő készségesen megmagyarázta helyettem.
- Úgy bizony, pont ahogy mondja - helyeseltem a fiú szavait. Eztán pedig sietősen távozott. Szívesen végignéztem volna, hogy miképpen keveredik bajba, de valami jobban érdekelt. Szóval hátat fordítottam Hossinnak, aki talán még az ismerősével beszélt, és ahogy ott kezdett kibontakozni a botrány, én egy apró trükkel hangtalanná tettem a lépteimet, ami ugyan mágia, de oly elenyésző erő kell hozzá, hogy ha valaki ki is szúrta volna nem biztos, hogy tulajdonítana neki különösebb figyelmet. Hiszen körülbelül ennyi kell ahhoz is, hogy valaki mágiával nyakkendőt kössön, vagy magára igazítson egy ruhát.
Úgyhogy hangtalanul a sötétbe sétáltam, hogy felderítsem a terepet és megkeressem Miát. Ha Hossin is velem tart, hát nem bánom, bár most, hogy szárnyasnak nevezett egy idegen előtt kevésbé tartottam jó cimborának. Igyekeztem alaposan a falhoz simulni és keresni egy beugró részt, ahol elbujthatok, végül egy rakás boroshordó mögött találtam búvóhelyre. Éppen időben, mert mintha valaki közeledett volna, de Miát hiába kerestem ezidáig sehol sem véltem felfedezni. *
https://vandorkuvik.webnode.hu/
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-20, 9:29 pm

*Cseppet sem érdekelt, hogy Jeremy hogy kavarja bajba magát, Alameissel mentem tovább. Ahogy a folyosón haladtunk bőröm elkezdte elveszíteni színét, maga a ruhám is megfakult majd teljesen átlátszó lett. S így nem testem fizikálisnak mondható tulajdonságát vetkőztem le csupán a hozzá adott színeit. Egy szellem amúgy is láthatatlanná tud válni hát ezt a trükköt már nem volt nehéz rátenni arra hogy testem szinte teljesen emberi legyen. Lépteimnek már nem is igazán van zaja Alameisé is elnémult.
- Ugyan már, nem vagyok én savanyú csak tudom, hogy bánjak a tolvajokkal. Amúgy is nincs hozzá közöm, csupán egy szerencsés túlélő.
*Valaki jön szembe velem rajtam átlát Alameis meghúzódik valami mögött, vállat vonok bár ő ezt nem igazán láthatja. Tovább sétálok a hideg kimértség teljes nyugalmával. Majd meglátom Miát is kuporogni, majd a felénk tartó kalapos idegent. Tovább sétálok a háta mögé megyek az embernek. Majd egy hatalmas puffanás, valami fémes zörgés követi.
- Mia ruton Énnn vagyok az apád most véged!
*Hallatszott végig a csendes folyosón bár próbáltam halkra venni a formát. Majd nagy nehezen vissza tartva a nevetést megjelenik az alakom Mia előtt. Tisztán láttam az arcát, az az arc mindent megért.
- Még hogy besavanyodtam, egészen elememben vagyok. Hogy van a kis hölgy remélem nem ehm tudja hogy megy ez.
*Megvártam a természetes hisztérikus reakciót amit ez a jelenet okozhatott. Tudtam egyet s mást a múltjáról. Reméltem, hogy nem fog elfajulni a dolog ha már mégis leütöttem akit követett.
- Mégis ki ez a fazon? Miért bújkáltál előle?
*Majd ekkorra még Alameis is oda érhetett, főleg ha a kisasszony sikított is közben.
Roober
Istenség
Roober

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-21, 8:33 pm

//A bál - Jeremy, Nienna//

*A tolvajnak nincs szava ellene. Valóban, a bizonyíték ott csillog ujjai között, s az istenség földi porhüvelye kellően erős, hogy míg markolja, el sem engedhetné.
Természetesen, Amelie szavaira Elmiron elengedi a kart, s eközben éles hallását nem kerülheti el az sem, hogy a rókaálarcos valódi nevén szólítja a nőt.
Nem teszi szóvá, tekintete sem villan az információra, mintha tudomást sem venne róla.
Nem áll senki mellé atekintetben sem, hogy illetlenül viselkedett-e a rókaálarcos vele. Emlékszik még, hogy Nienna azzal futott csaknem a karjaiba, hogy ez az úr kellemetlen megjegyzést tett.*
- Az emléket a hölgynek kell adnia, s nem ellopni mástól.
Jegyzi meg félhangosan, mintegy kioktatólag a tolvaj szavaira.
Miután az őrök nem tartóztatják, s a fehér elf kíséretet kér szobájáig, így kap az alkalmon és ismételten karját nyújtja táncpartnerének.*
- Örömömre szolgál, hogy kísérője lehetek.
*Valóban, a távozás elnyújtása, ha mégoly édes-búsnak ígérkezik is, kedvére való az istenségnek.
Italfoltos ruházatában, de nem foltosult önbecsüléssel szegődik kísérőnek Nienna mellé.
Ha az elf belekarol, a könnyedség, a nyugalom újra elárad rajta, miközben az istenség ruhája kissé hűti még a férfi mellkasát.
Az a tolvaj választhatott volna egyszerűbb módot is a lopásra.
Nemes tartással kíséri a hölgyet, s bár a nemes nem tudhatná, ő pontosan tudja, mely szoba is a fehér elfé.
Nem forszírozza a nevet, nem is hozza szóba út közben.*
Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-21, 11:05 pm

//Árnyak… és Roober …//

- Nienna! Ez a férfi nem hiszem, …….hogy .....ember, vigyázz vele!... Csak egy kis emléket akartam tőled… Sosem viselkedtem illetlenül veled!... Én sosem bántanálak…

*Egyszerűbb nem meghallani, amit Jerry mond, mint komolyan elgondolkozni rajta. Most tényleg nem kell az életembe ekkora zűrzavar! Miért nem lehet ez az este olyan, amilyennek szeretném? Miért kell Jeremy Talbot-nak elrontani mindent? Nincs harag bennem, csak azt szeretném, ha ma éjjel nem találkoztam volna vele. Mert miért nem tud megváltozni? Miért nem tud egyetlen egyszer nem kalamajkát és zűrzavart okozni?

S ha a pillantásával akar bármiről meggyőzni, hát ő is láthatja a keserűséget az én tekintetemben.

De nem tudom elfelejteni a szavait. Nem ember…  Egyfolytában ez visszhangzik a fejemben. Mit akar ez jelenteni?... De ha nem ember, mégis micsoda, hogy vigyáznom kellene vele?

Jerry szavai olyan kitekert valóságba rángatnak bele, hogy először észre sem veszem, hogy valódi nevem a tolvaj jóvoltából immár nem titok. Csak az érzés bújik elő valahonnan mélyről, a tudatom legmélyéről, hogy valami nincs rendben. Aztán, amikor rájövök, hogy mi is az, arra is rá kell ébrednem, hogy Elmiron ven Gondor mégsem lepődött meg ezen.

Némán indulok kifelé és a megjegyzését is alig hallom, amelyet a tolvajnak szán.*

- Az emléket a hölgynek kell adnia, s nem ellopni mástól.

*A karját nyújtja és érintése nyomán lényegtelenné válnak a kétségek. Hogy amikor nem sokkal később a lépcsők arra késztetnek, hogy a szoknyám után nyúljak, s a nemes karja nem fonódik az enyémbe, ismét előbukkanjanak. Rápillantok és megint nem értem Jeremy-t. „Csak egy kis emléket akartam tőled…” Emléket? Tőlem? Nem sok közünk volt az életben egymáshoz, s ez a keserű mondat mégis meglep. Mert ő sosem kért tőlem semmit, csak egyetlen egyszer… S azt meg is kapta…  S hogy nem bántana… Ebben a múltban nem voltam olyan biztos…

Elgondolkodva lépkedek a szobám felé, mellettem az ifjúval, a kezemben még mindig szorongatva a hajtűt, amely majdnem Jeremy-é lett. Azé, aki most minden bizonnyal az őrök gyűrűjében kifelé tart az udvarházból. Akinek neveltetése nem olyan volt, mint a legtöbb unalmas alaké a bálteremben, és akivel emiatt nem elnézően, hanem roppant kritikusan viselkedtem. Mert bár azt állítja, hogy nem volt illetlen, de az volt, s én kihasználva tudatlanságát próbáltam elkerülni a vele való találkozást. S hiába bizonygatom magamnak, hogy sorsáért ő maga felelős, és ha nem próbál csalárd módon megszerezni valamit, valami apróságot, akkor ez sosem történik meg, attól még rosszul érzem magam.

Észre sem veszem, amikor a szobám elé érünk és én kinyitom az ajtót. Csak akkor eszmélek rá, hogy megérkeztünk, amikor a hideg, amely a nyitott ablakon áramlik be, magamhoz térít.

S ha Elmiron követett a szobába, úgy hozzá lépek és átnyújtom neki a kristályos hajdíszt, s ha elveszi, bocsánatkérően, a szavakat keresve próbálom meg felfedni előtte szégyenlősen gyermeteg titkomat.*

- Kérem, ne haragudjon rám… Látja, én sem vagyok jobb Jeremy Talbot-nál, mert ha nem is loptam, de hazudtam Önnek. Nincs mentségem rá… Talán csak az, hogy egyetlen táncot kívántam csak a ma estétől, és semmi mást. Nem akartam sem régi, sem új ismerősöket, nem akartam sétát a szikrázóan fehér fák között és nem akartam zűrzavar sem… Köszönöm, hogy nem pirított rám mindenki előtt odalent… Hiszen Jerry Niennának hívott. Nienna nan E’Leinor-Syllen vagyok…

*S azzal, hogy leplezzem a szégyentől piros arcomat, a nyitott ablakhoz sétálok…*
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-22, 8:13 am

//Darth Father Very Happy , Alamayse és az igen tisztelt többiek.
Nie és Roober nagyon szép a mesétek!  flower //

Hossin ide is ért, ahogy azt Mia jól tudta s várta is. A sikítás a szellemesnek szánt tréfájáért nem, maximum a hirtelenjében elkövetett erőfitogtatásért járt volna, de teljes érdeklődés hiánya miatt elmaradt, mint azt láthatja az árnyékban meglapuló Alamayse is.
A folyosó kereszteződésében várakozó zöldkabátos alak elillant, mint a melegben a köd. Biztosan felforrt a levegő körülötte. A kard az oldalán ugye vele együtt távozott.
Mia idegesen kimászik az immár feleslegessé vált rejtekéből, kissé megfeszítve a szellemi fonalait, amik a kísértettel összekötik. A sarokhoz szalad, ahol az imént még a kardtolvaj dekkolt, persze nyoma sincs, ezért nagy levegőt vesz, csinos kis orrcimpái kitágulnak, felszáll a haragja a homloka mögé. Felszisszenve a csípőjére csap két oldalt és megpördül. Hossin hiába láthatatlan, a mágusnő eléáll, és egyenesen a lelki szemébe néz. Lehet, hogy dühétől arca kipirult, s ezen a szellem jól szórakozik, de a keresetlen szavak azért képen vághatják:
- Ostoba és otromba vagy! Hová tetted Salamon fanyarul személyes humorát és érzelmi intelligenciáját? Még Aden Nawarean is előbb kérdezett volna. Ez van, ha magadba olvasztasz annyi személyt, annyi életen át. Egy kísértet már amúgy sem, sohasem önmaga! Bahh! Hogy a nyűvek rágtak volna szét lelkestül, mindenestül! Mit műveltél, te...zsurmó!
Odaugrik és ellenőrzi, hogy a fekvő alak csak az eszméletét vesztette, ahogyan érzi is a szellemi egységét, nem halt meg. Leguggol és széthajtja a vörös kabátot, iratot vagy más jelzést keresve, hogy ki lehet ez. A kabát alatt mellény, aminek felső zsebéből mindenféle színes kis tégelyek gurulnak halk koccanással a padlóra. Egy sötétbe vesző, lépcsős mellékfolyosó felől, amelyen a másik fickó léphetett le, heves ajtócsapódás hallatszik, testes, nagy ajtóé, és nem túl messziről...Viszont csak most tűnik fel a lánynak, hogy a bálteremből kiszűrődő zenét már nem is hallja, úgy eltávolodott.
A lány felkap egyet a fiolák közül, hüvelyk és mutató ujja között felemeli, a saját orra előtt is elhúzva.
- Fényt ide!
Hangja parancsolóan hathat.
- Hogy kicsoda ő? Arról fogalmam sincs. Csak hogy talán éppen találkozója lett volna egy karddal. Hogy gyilkosként-e vagy esetleg áldozatként... Ha a sejtésem nem csal egy vörösmágussal van dolgunk. Aki már csak csalinak lehet jó, esetleg kikérdezni, de mindkét esetben el kell fojtani a mágiáját. És a zöld kabátos szándékaitól és kurázsijától függ, hogy belemegy-e a játékba, és megkeresi-e ezt az alakot. Egyáltalan mihet van szüksége rá. Tudod Hossin, én nem tudom, emlékszel-e rá, de egy nyomozás ilyen apró-cseprő dolgokból is áll, nem csupán erőszakból. Például megfigyelni, kilesni, mire készülnek mások, kit akarnak megölni, ha megölték, akkor érdekes lehet feltárni az okát. Sőt, az effajta még el nem követett gyilkosságoknál is. És akár hiszed, akár nem, forró nyomon voltam. Tűzforrón! Amit pont most baltáztál el! Szégyenszemre pont te! A bérgyilkosok őse! Pff... Megváltoztál...olyan hihetetlen ez rólad....
Hangjában már nincs meg a kislányos rajongás, vagy gyermeki félelem, amire Hossin korábbi életéből emlékszik. Kemény és határozottan kimért, még ha némileg nosztalgikus is.
Legyintve, ruganyos térddel feláll:
- Na, de mindegy! Nézzük, hogyan tudom a hátrányt előnnyé fordítani! Lássuk, ki ez s milyen varázsszerekkel dolgozik!
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-22, 1:13 pm

*Semmi féle lelki szálak nem fűztek minket egymáshoz, viszont annyi szent jó megérzései vannak a lánynak. Végig hallgattam majd borzadó tekintettel nézek a lányra.
- Te azt sem tudod miről beszélsz leginkább. Ez a rengeteg badarság amit itt össze hordasz csupán nevetésre késztet. Attól, hogy te tehetetlen vagy az ügy érdekében én még nem. Közted és köztem hatalmas különbség van, míg te csak hisztizni tanultál meg itt, addig én....
*Álcám ismét eltűnt, nem okozott nehézséget utol érni azt ki menekült előlem. A szellemek előnye, hogy bármely falon áthaladnak. Nem sokkal később egy rémült sikoly hallatszott egy távolabbi folyosón. Kis vártatva vissza tértem a duóhoz. Bár egy jó darabig kerestem őket de nem volt oly nehéz vissza találni, talán négy folyosót tudott szaladni az úr mielőtt utol értem. Megjelenek a sarkon amitől nem messze kiütöttem a szerencsétlen flótást. Ledobom az újabb férfit, szája bekötve, több vágással lábán még mielőtt megpróbálna meglécelni.
- Ne hasonlíts magadhoz Mia Ruton! Olyan embereket soroltál fel kik már régen nincsenek az élők világában. Az egyetlen érdeklődés amit mutatok feléd annyi hogy tudni szeretném hogy jutottál át ide. Ezen felül nem számít élsz e vagy halsz... Emberek... Semmiről nem tudnak és csak fecsegnek. Talán jellemfejlődésről nem hallottál? Azt hiszem ezennel tovább állok, nem sok jót tartogat ez számomra.
*Ha a lányok nem szólnak semmit alakom eltűnik előlük.

// Mia örülnék ha egyeztetnél velem mielőtt valamit leírsz ami nem történt meg semmilyen kötelék nincs közöttünk. Ezt tartsd tiszteletben, én is eképp teszek Smile //
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-22, 5:37 pm

// Hossin! Köszönöm, h szóltál. Írtam neked privátban, egyetértek. Hibáztam, hogy nem feltételesmódban, próbálkozásnak, szellemed érintésenek a kísérletének írtam a korábbi reagban. Rögtön lereagálhatod, amint megkapod a reagot, természetesen. Alamaise következik. Smile //

A hozzászólást Mia Ruton összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-01-22, 11:28 pm-kor.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 496
Munkahely : Békeharcos

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-22, 9:51 pm

* Amint hallottam a férfi puffanását kikukucskáltam a hordók mögül, ahol már szikrázott a levegő. Nem tévedett sem a testvérem, sem pedig Hossin: Mia Ruton heves természet, de azért Hossint se félteném, hiszen úgy rűnik emberére akadt. Idő közben teljesen előbújtam, hiszen kár is lett volna tovább elrejtőzni. A kísértet nem sokkal később sértetten és viharosan távozott, én pedig tanácstalanul álltam a jelenet előtt.
- Úgy tűnik mégsem erre van a mosdó - böktem ki végül, hátha ebből Mia számára is érthető lesz, hogy végtére is fogalmam sincs, hogy miért is akartam én ide jönni. A leütött pacák még mindig a földön hempergett, ám a dudort és a pillanatnyi eszméletvesztést leszámítva kutya baja sem volt.
Bizonytalanul tettem néhány lépést az ellenkező irányba, aztán meggondoltam magam.
- Persze, ha már végtére is ide keveredtem szívesen állok rendelkezésedre - mondtam a kisasszonynak - Hossin megjegyzéseit pedig ne vedd komolyan, túl régóta halott, kicsit nehéz kiigazodni rajta - vontam meg a vállaimat. Nem lepett meg, hogy ennyire ismerik egymást, valahogy Hossin nem az a bújkálós szellem. *
https://vandorkuvik.webnode.hu/
Mesélő

Mesélő

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-24, 9:52 pm

//A bálozók, főleg Jeremy//

*Miután kissé hevesen kirántja magát a katonák közéből, a tolvajt hagyják saját lábán menni, miközben közrefogva kísérik.
Nem kell ahhoz szó szerint fogni, hogy közelségben maradjanak hozzá.
A táncteremből kiérve egy folyosóra jutnak. Újabb őrök nem csatlakoznak hozzájuk, azonban a folyosón lófrál már mágus is.
Az udvarház jól védett, még a kísértetek ki-be járását is tudják, így tudnak bizony Hossinról is, ki mágusokra vadászott nemrég.
Emiatt, ha még jelen van, hamarosan feketeköpenyes ered a nyomába, kivel közel sem tudna olyan könnyen elbánni, mint tette azt Mia előtt.
Ellenben Jeremyre a szobában egy hadnagy vár.
A katona felpillant.*
- Ide csak azokat hozzák, kikről felmerül a gyanú, hogy hm….magukhoz vesznek ezt-azt.
*A hadnagy feláll a székből.*
- Pakold ki a zsebeid!

Roober
Istenség
Roober

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-25, 1:31 pm

//Nie//

*Az elgondolkodás kölcsönös. Elmiron sem erőlteti a beszédet. A búcsú előérzete nehezebbé teszi szívét, s így amikor Nienna belép a szobába, önkéntelenül, hívatlanul követi őt.
Tenyerébe zárja a hajdíszt, s megszorítja, mintha el sem akarná engedi soha.
A szavakra sötét pillantását a nő szemeibe mélyeszti.
Nem szól, hallgatja a szavakat, s nem érti, miért szabadkozik neki Amelie.
Utána lép az ablakhoz, könnyedén, s csendben, miként eddig is mozgott.
Szabad kezével megérinti a fehér elf vállát, mintegy leemelve róla a terhet, mit hordoz.*
- Nienna.
*Szinte suttogva szól.*
- Ki álarcot visel, titkot hord mögötte. Szükségtelen szabadkoznia, nem haragszom.
Úgy érzem, szívét megannyi teher nyomja, s kérem, ne vegyen újabbat miattam magára.
A tánc, a séta a fák között, mind igaz volt, s ez az, mi számít. Nem szavai, hanem tettei, s az, mit adott nekem a mai estén.
*Ha a nő még nem húzta el vállát, a könnyű, meleg érintés erővel tölti el, s a hideg szélben bizonyára jól esik neki.
A nyitott ablakon a friss levegő meglengeti az istenség fekete haját, s a belőle áramló nyugalom mégis átjárja a szobát.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-25, 3:15 pm

//A bál - Mesélő//

Még mindig füstölgök magamban, ahogy az őrök, most már csak érintés nélkül, de szorosan körbefogva kísérnek kifelé a bálteremből. Nienna árulása miatti hitetlenkedésemben még a szokásos elővigyázatosságomról is megfeledkezem, a történtek kiverik a fejemből azt, hogy előtte Mia egyik karkötője is „véletlenül” az ingem mélyére vándorolt, bár a nyakláncát, talán előérzete miatt megóvta enyves kezemtől.
Mire észbe kapok, hogy nem a házból kifelé tartunk- azt hittem simán csak kidobnak, - már a katonák olyan távolságban vannak, hogy észrevétlen semmiképpen nem tudnám becsempészni egyiknek sem a ruhájába az ékszert. Na meg a folyosón, a vendégek szeme elől jótékony tudatlanságba rejtve, már nem egy mágus is feltűnik, fürkésző tekintettel és ha mágiámmal segíteném a kis ténykedésem, azt azonnal kiszúrnák. Gondalomban ismét felmerül a „botlós” trükk, de mire megvalósítanám, már bevezetnek egy kis szobába, ami egy magasabb rangú katonáé, ahogy a kísérőim tiszteletteljes viselkedését elnézem. Nekem a rangok nem sokat mondanak.
Szavai nem meglepőek persze, de most felkészületlenül értek és ez bajt jelent.
- Inkább annak a férfinek kellett volna utána nézniük, de mivel olyan jól adta a nemest futni hagyták, ki tudja mit tesz majd, ha kettesben marad a hölggyel. – mondtam még mindig dühös sértettséggel. – Talán a fajtámhoz van hozzá köze? – próbáltam elterelni a dolgokat, de a zsebemből kiteszem, ami benne van: egy illatos kendő, egy pár érme, egy kis adag cukros sütemény, egy gyertya csonk, egy apró tűzszerszám
Ezeket egyenként, szép lassan teszem ki, aztán továbbra is sértetten álltam, láthatóan mutatva üres zsebemet.
- Elégedett? Most már elmennék, úgy is elrontották már a mulatságot.

Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-26, 2:16 pm

//Odakint a hóesés… Idebent Roober//

*Lehajtott fejjel állok, amikor meghallom a lépéseit. Érzem, megáll mögöttem és keze a csupasz vállamat érinti. Ujjaiból melegség árad és szavai apró fuvallatok, amelyek végigsimítanak a tarkómon.*

- Nienna… Ki álarcot visel, titkot hord mögötte. Szükségtelen szabadkoznia, nem haragszom. Úgy érzem, szívét megannyi teher nyomja, s kérem, ne vegyen újabbat miattam magára. A tánc, a séta a fák között, mind igaz volt, s ez az, mi számít. Nem szavai, hanem tettei, s az, mit adott nekem a mai estén.

*A mondatok átmelegítik a lelkemet, s már a hideget sem érzem. A földig érő, nyitott ablak előtt állunk, és már cseppet sem fázom. Az eszem tudja, hogy mit kellene tennem, de a szívem még képtelen engedni neki. El kellene küldenem Elmiron ven Gondort, és soha többet nem találkozni vele. Mert a jelenléte felkavar és összezavar. Legjobb lenne elfelejteni az egész estét, s mindent, amire ő éppen most emlékeztetett. Ezt kellene tennem ahhoz, hogy ugyanúgy élhessek, mint eddig. De vajon akarom-e?

Csak állok ott és okokat keresek arra, hogy ne kelljen még látnom a távozását. Hogy még ne mondjam ki azokat a szavakat, amelyek majd rábírják erre őt. És ha én keresek, akkor találok is okot.

Óvatosan fejtem le a kezét a vállamról, és ahogy megfordulok, a pillantását keresem. Az éjsötétet, amely végigkísért, megnyugtatott és elvarázsolt. Félve érintem ujjait, amelyek még óvón rejtik az ékszert, amelyre Jerry úgy vágyott, hogy képes volt érte ekkora bajba sodorni magát. S ha engedi, kérő tekintetemre feleletül, ismét öltönyét díszítem vele, hogy aztán fejemet a mellkasára hajtsam. Már az sem érdekel, hogy szobám ajtaja tárva-nyitva áll és hogy az ablak sem takarja el vétkemet senki elől. Csak arra vágyom, hogy hallgassam, szívének ütemét hogyan változtatják meg a szavaim.*

- Elmiron ven Gondor… A döntés terhe az enyém… Így kérem, ne menjen még…

//És most mit tesz őistensége, ha Hamupipőke már nem akar megszökni? Wink //
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-26, 7:42 pm

*Már rég kívül jártam a falakon, túl a bokrokon. Éreztem ennek semmi jó vége nem lesz számomra. Habár szívesen maradtam volna még játszadozni a sárkánnyal, de ami késik nem múlik. Ha kijön onnan ha kijön egyáltalán majd felkeresem. Végtére is jól jönne újabb tesztalanynak ha ez most más is lenne mint az előzők.

// Köszönöm szépen a bált //
Mesélő

Mesélő

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-26, 8:19 pm

//A bál - Jeremy//

- Elmiron ven Gondor? Ő évek óta jelen van minden bálon itt. Tisztes nemes család sarja.
*Jegyzi meg a hadnagy, miközben a tolvaj kipakolja a zsebéből a holmikat. Nem sietteti, úriember ő is, így kivárja, hogy befejezettnek gondolja a kipakolást.*
- Tedd a kezeid az asztalra! Rutineljárás, minden esetben végre kell hajtani.
*Ha megteszi, akkor a háta mögött lévő katona lép oda, s motozza meg a tolvajt.
Hamarosan előkerül a díszes karkötő is, mit Miától, Mannahon nemes lányától szerzett be a félelf.*
- Akadnak itt mindenféle szerzetek, nem ítélünk el senkit, ki jogosan van a bálon. Azonban jó, ha magyarázattal szolgálsz, eme ékszer, vajon mit is keres nálad?
*Mutatja fel a karkötőt a hadnagy.
Ha Jeremy nem lenne elég együttműködő, akkor a katonák kényszerítik rá, mindkét kezét lefogva, s az asztalra szorítva, akkor pedig a hadnagy maga végzi el az eljárást rajta, s ő akad rá az elrejtett ékszerre.
Ez esetben is ugyanazok a mondatok hangzanak el a tolvaj felé.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-26, 10:26 pm

//A bál - Mesélő//

Azt hittem legalább elgondolkozik vagy utána nézet a ficsúrnak, ám a legnagyobb meglepetésemre a fickó ismert vendég, annak ellenére, hogy bármire fogadtam volna, hogy az emberi külső, nem embert takar. Ám a tiszt nem akar erre ezek szerint még csak egy pillanatot sem vesztegetni, jobban érdeklem én és ami nálam lehet. Még bíztam abban, hogy épp elég dolga van a bál felügyeletével és megelégszik a zsebem kiürítésével, aztán kihajíttat, mert megzavartam a rendet és a nemes bájolgását. De tévedtem és ez még komoly bajt hozhat a fejemre.
- Megtettem, amit kért és nem hiszem, hogy mindenkit megmotoznak, aki kicsit vehemensebben reagál egy hölgy és a neki szelet csapó uraság között kialakuló viszonyra. – léptem kissé hátrébb. – Bárhogy állítja, hogy ennek semmi köze a fajomhoz, kétlem, hogy bármely emberi nemest kitenné ennek. – háborgok és utolsó kétségbeesett kísérlettel próbálok verekedésbe keveredni az őrökkel, hogy annak leple alatt szabaduljak az ékszertől.
Azonban az őrök biztos nem kezdők, nem habozva, semmi perc alatt megragadják a karom és az asztalhoz szorítanak, tehetetlenségre kárhoztatva, míg a tiszt végig tapogat.
A karkötő ugyan nem nagy, de az alapos motozás végül az ingem és a nadrág korcának találkozásánál megleli. Lehunytam a szemem és vettem egy mély lélegzetet.
- Ja……az? Teljesen kiment a fejemből ….a….történtek után és, ahogy velem …..bántak. – próbáltam felegyenesedni, ha hagytak. – Ezt egy…..kedves hölgy….bízta rám, de sajnos a dolog, hogy is mondjam, - vigyorogtam rá cinkosan, - bizalmas.
Roober
Istenség
Roober

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-29, 8:37 am

//A báltól nem messze, Nienna Smile //

*Bizonyára el kellene mennie, ám Roober sosem volt arról híres, hogy nem kereste volna, meddig lehet úgy feszíteni az isteni szabályokat, hogy mégsem büntesse meg sem Alseran, sem más az öreg istenek közül.
Megannyi esetben egy-egy nőnemű halandó sarkallta erre, s nem azért, mert alantas ösztönök vezérelték. Tiszta érzelmek, s valami olyan, mi a halhatatlan istennők között sem volt meg sosem.
A halandók mindig is vonzották őt, épp kérészéletük miatt, épp azért, mert földi életük véges, utána Dremernél találnak nyugodalmat, honnét már nem igazán van visszaút.
Ők valóban élik az életet, mi bennük meleg, s lüktető, érzelmeik mélyebbek, élőbbek, mint a halhatatlanok időtlenségbe fagyott fénye virágai.
Ő pedig mindig meglátja bennük a szépséget, az egyszeri, megismételhetetlen pillanatot, azt, mi oly értékessé teszi őket a szemében.
Nem akarja uralni szándékait, csak segíteni akar Niennának is, hogy boldognak érezze magát, hogy könnyebbé, szebbé tegye ezt az estét számára, s mindezt azért, mert megfogta a fehér elf érzékenysége, lelkének szépsége.
A nő lefejti kezét válláról, minek bőrét eddig könnyed, meleg kezével érintette, s megfordul.
Az éjsötét szemek elmélyednek a világoskék pillantásban.
Enged a kérő tekintetnek, hisz mi van abban, ha fekete ruházatára tűzi ismét, mit a tolvaj lelopott onnan.
Újra megkapja az emlékbe szánt ajándékot, s tán még nagyobbat, egy kérést, hogy maradjon.
Elmiron ven Gondor anyagi szíve e pillanatban hevesebben dobban, erősebben, mint eddig, s férfiként keze Nienna derekára simul melegen, óvva azt az ablakból áramló hidegtől.*
- E döntés terhe kettőnké, Nienna nan E’Leinor-Syllen.
Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-29, 3:42 pm

//Értelem és érzelem… Amúgy elf módra – és persze Roober  Like a Star @ heaven //

- E döntés terhe kettőnké, Nienna nan E’Leinor-Syllen.

*Elmosolyodom a válaszra, s ahogy az ifjúra nézek újból, eszembe jut, mennyire más az emberek népe, mint az enyém. Nem tudom, hogy megérti-e majd, amit mondok neki, de joga van a magyarázathoz, hogy miért nem viselhetjük ketten ezt a terhet. Még akkor is joga van ehhez, vagy talán pontosan ezért, ha az emberek oly könnyedén mondanak ki bármit és olyan egyszerűen, magától értetődően élik meg az érzéseiket. Mert ők nem tehetnek másképpen. Nem létezhetnek máshogyan, ha úgy kívánják, életük annyira teljes legyen, amennyire csak lehetséges.

Hiszen az az idő, amíg népünk egy tagja éppen csak felnőtté válik, s teljes joggal és felelősséggel hoz döntéseket, számukra az egész életet jelenti. És bár Elmiron ven Gondor korát nem tudom és nem is akarom felmérni, biztos vagyok benne, hogy éveim száma sokkal több, mint amennyi az övé lehet. S így a felelősségem is nagyobb, s a tapasztalat, ami óvatosságra int vele kapcsolatban. Hiszen az Újonnan Érkezettek népe egész Lanuria rendjét képes volt felkavarni. Így hogyan gondolhatjuk azt, hogy a mi életünkkel nem tenné meg, ha hagynánk, hogy az emberi szív és értelem irányítson döntéseinkben.

Mert mi, elfek csak pillanatokat kaphatunk hosszú életünk szinte végtelennek tűnő folyamában. Csak perceket, amikor a higgadt józanság elveszíti az uralmat az érzelmek fölött. S ha ez megtörténik, évszázadok, vagy évezredek hosszú során át kell viselnünk ennek terhét, s következményeit.
És ez még nem minden.

Ott van Arnelian Kyrath is, a dalnok, kinek most itt lenne a helye, mellettem, s ha így lenne, akkor sosem történt volna meg mindez. De ő másképpen döntött, s én is döntést hoztam, amikor nélküle indultam lefelé a lépcsőkön ma este. Mert bár ő sosem tett ígéretet nekem, s én sosem fogadtam meg neki semmit, sorsunk összekapcsolódott a Végzet kegyelméből. Én pedig mindeddig nem tettem próbára és nem kérdőjeleztem meg a hűségét, ahogyan ő sem kételkedett soha az enyémben. Nem kérdeztem életének árnyairól és ő sem bolygatta az én múltamat. Ő nem ismerheti a jelent, amelyben mától eggyel több olyan dolog van, amely miatt ítéletet mondhatna felettem. De erről az estéről nem tud. S azt hiszem, hogy a legjobb, ha ez így is marad.

Mert magam sem tudom, hogy miért teszem, amit teszek. Hogy miért vagyok itt, egy ifjú ember karjaiban, érzem kezének melegét a derekamon és hallom szívének gyorsuló ütemét. Éppen ezért azt kívánom, ő meg ne hallja az enyémet, mert akkor eddig megőrzött nyugodtságom és eltökéltségem semmivé foszlana előtte.

Mert nem mutathatom meg neki ezt, hiú reményeket nem ébreszthetek benne. Hiszen én magam is tejes bizonyossággal tudom, hogy értelmetlen itt állnom. Tudnom kell, hogy milyen hatalmas ostobaság elveszni a mélységes és megnyugtató, éjfekete tekintetben, amely oly múlandó. Ő nem tudhat arról, hogy ha engedek csábításának, emléke oly hosszú ideig élni fog bennem, amelyről neki fogalma sem lehet. Ahogy arról sem, hogy a veszteségek fájdalma, amely csak gyűlik az emberöltők alatt, miként változtatja majd szürkévé és fakítja meg a világot körülöttem, hogy a kor hogyan tesz egyre magányosabbá. Hogy élni már csak népünk tagjai között tudok majd végül, mert már nem akarok újabb elmúlást megélni.

De nem! Erről nem kell tudnia! Mert ő a másságot látja bennünk… A különlegeset keresi bennem. Az Elsők egyik tagjára pillant, amikor rám néz, még ha nem is vagyok oly idős, hogy létem nyomot hagyjon házunk történelmének lapjain. Én nem, de Elmiron még megteheti ezt. Ő még nemzetségének új ura lehet, ha teljesíti végzetét, s elvesztett birtokai helyett új hazát, otthont ad családjának. S bár tudom, sorsára nem lehetek hatással, de kérem az Istennőt, hogy sorsunk fonalát ne kösse túl szorosan össze. Nem lehetek hatással az életére… Éppen ezért kell elengednem… Nem sokára…

De most itt állunk mindketten, egyetlen hosszú és végtelen pillanatban. S amikor úgy érzem, szívem őrült tempója már csillapodott, s gondolataim sem vesznek el a sötét tekintet mélyén, kezét keresem a derekamon, hogy ujjaimat az övéibe fűzzem, s másik kezemet mellkasának támasztva elmondom azt, ami talán észre térít mindkettőnket. Válaszul arra az egyszerű mondatra.*

- Nem hiheti ezt, Elmiron… Önnek kötelességei vannak, s családja jó hírét kockáztatja, míg nekem csak magamra kell tekintettel lennem. Önzésem, amellyel itt tartom magam mellett, nem teheti ki önt annak, hogy elítéljék viselkedéséért. S bár tudom, kedvessége és figyelmessége nem pusztán udvariasság, nem kívánhatom, hogy egyetlen döntés, egyetlen éjszaka miatt legyen céltáblája mindenféle pletykának. S ezért akartam, hogy maradjon, csak néhány percre még. Hogy ezt elmondhassam. Hogy tudja, nem érzéseim, pusztán az ön iránt érzett aggodalom az, ami miatt nem engedhetem közelebb magamhoz.

*És eszembe jut még valami, ami nyugtalanító.*

- Jeremy Talbot már így is megnehezítheti az életét, nincs szükség arra, hogy más is megtegye… De kérem, az ő gondját hagyja rám… Én ismerem őt jobban…
Roober
Istenség
Roober

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-31, 7:43 am

//Az istenség ölelésében Smile//

*Ha ember lenne, bizonyára nem érezné az elf szívének sebes verdesését, ám istenségként teljesen tisztában van azzal, mi zajlik a nőben.
Talán a sötét tekintet ónix óceánjának engedi is, hogy sejtesse a nővel: tudja, mi zajlik benne.
Természetesen a fehér elf nem lehet tisztában azzal, mily aprólékos munkával építgeti itteni hírét az istenség ugyanabban a fekete öltözetű testben, az északi nemes család testében.
Évek hosszú sora óta a bálokon, néha csak úgy is megjelenik az udvarházban, s a tisztelet, mivel a nemes urat fogadják, immár némi bensőségességet is magába foglal, mint a rendszeresen visszatérő vendég élvezhet csupán.
Ahogy a derekán nyugvó kezének ujjaiba fűzi a nő saját ujjait, s másik kezét mellkasának támasztja, Elmiron fekete szemei a nő világoskék íriszeit keresik.*
- Családom jó hírén nem esik csorba, századok fáradtságos munkájával építettük, s építjük ma is. Egy tolvaj szava fel nem érhet hozzánk, bármit is tesz, vagy mond.
E helyen engem ismernek már, régóta járok az Udvarházba, s nem tennének ítéletet rólam.
Nem kérem, hogy engedjen közelebb, mit ezen estén eddig adott nekem, már önmagában is több, mint hihetné.
Ha kegyed önzésnek hívja, én minek is hívhatnám azt, hogy maradtam e szobában, hogy úgy érzem, kegyed szíve éppoly hevesen ver, mint az enyém, miközben a kinti hideg fagyos szele jár körbe minket?
Egy oly virágszálat tartok karjaimban, érzem tenyerének melegét, hallom kedves hangját, kinek, ezen estére nyugalmat, s boldogságot kívánok nyújtani.
*Kezének melege, s a nemes kisugárzása nem ad többet, mint eddig, de azt, mi végig körbelengte, most is nyújtja, óvatosan adagolva, nehogy kárt tegyen a halandóban.*
Mesélő

Mesélő

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-01-31, 8:49 pm

//A bál - Jeremy//

- Emberi nemest nem kapnak azon, hogy más nemes hölgy ékszerét hordozza rejtve ruházatában.
*A motozásban előkerülő karkötő bizony nem a tolvaj mellett szól.
A hebegő-habogó magyarázkodás sem, mellyel az őrökre próbálja hárítani a felelősséget, miszerint elfelejtette ezt is kitenni az asztalra, netán megemlíteni, hogy még nála van.
Hagyják, hogy felegyenesedjen, ám a hadnagy arcáról lerí, mit gondol.*
- Meglepne, hogy nem zsebeiben tárolod, mit, ha nem akartad volna megszerezni egy nemes hölgy ajándékát, nem is kellett volna kipakolnod.
Épp elegen látták a rendbontást, s azt is, ahogy nálad volt az, ami nem neked való.
Mégis melyik nemes hölgyé a karkötő? Bizalmasan visszaadjuk neki, hogy erkölcsén ne essen csorba.
Ha ő megerősíti, legalább emiatt nem esik bajod.
*Jegyzi meg a tiszt, miközben a karkötőt forgatja kezeiben. A két katona vigyázza a tolvajt, bár vajmi kevés esélye lenne, hogy az udvarház folyosóin keresztül, ahol örök és mágusok vigyázzák a rendet, megszökhessen a felelősségre vonás elől.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-02-01, 5:38 pm

//A bál - Mesélő//

Mikor már nem fognak le tovább, igyekszem úgy megállni a lábamon, mintha mi sem történt volna – bár a gondolataimban nagyon csúnyákat vágtam hozzá a jelenlévőkhőz és ahhoz a ficsúrhoz, aki miatt lebuktam, - a ruhámat igazgattam, amig azon agyaltam, hogy most hogyan tovább, miként tudom ebből a nagy katyvaszból kimosni magam. Nem volt sok kedvem valami sötét és nedves tömlöcben tölteni ki tudja mennyi időt, vagy még rosszabb.
- Van egy némely tapasztalatom az ilyen bálokon ténykedő enyves kezű alakokról, ezért rejtettem el, hiszen, hogyan magyaráztam volna el a hölgynek, hogy elvesztettem, amit rám bízott. – vezettem tovább a hazugságom fonalát, elvégre annál rosszabb már úgy sem történhet, mint ami már megtörtént.
Kétségbeesett remény volt az, hogy a tiszt a kötelessége elé helyezi, egy nő – csak egy előtte álló kétes szavaiból vett – erkölcsének védelmét, de hát nem láttam más kiutat.
Erőszakkal nem törhettem ki, éppen eleget láttam ahhoz, hogy tudjam, nem jutnék messzire, csak még rosszabb helyzetbe hoznám magam, még a katonák megtámadását is a nyakamba sóznák, akkor aztán elbúcsúzhatnék az életemtől is talán. Tolvaj vagyok, nem kenyerem az erőszak, csak a legeslegvégső esetben és, ha van értelme. Most nem volt.
A tiszt szavai azonban azt mutatták, hogy egyáltalán nem hisz nekem – ha a helyében lennék, én sem tenném persze, - és felteszi azt a kérdést, amitől eddig is tartottam, hiszen a hazugságom itt bukhat el teljesen.
Egyáltalán nem tudtam, hogy mi vezetett ahhoz a névhez, amit végül úgy döntöttem kimondok, hiszen részben miatta voltam a kutyaszorítóban, de talán, ha rájön milyen büntetésnek nézek elébe, megesik rajtam a szíve……..
- Egy csepp jóérzés sincs magában, egy úriember nem firtatná ilyen esetben a hölgy nevét…… - néztem a tisztre elégedetlenül, - de……legyen….a hölgy Nienna kisasszony, aki azzal a nemessel volt, aki …….akit maguk oly nagyra tartanak. Most elégedett? – sóhajtottam egyet látványosan.

Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime2020-02-03, 12:06 am

//Alamayse és a hivatalos erők//

Amiket a szellem a fejéhez vág, némileg hasonlatos ahhoz, amikkel ő is operált. Így aztán fel se veszi, annál is inkább, mert azt a réges régi kislányt, ha el nem is feledheti, s ha édes nosztalgiával is gondol vissza Mannahonra, attól még maga mögött hagyta. Csak annyit jegyez meg Hossin szavaira, hogy hogyan jutott át ide, azt ugyan lesheti, hogy megtudja! Még az kéne.
Útközben valahol felnőtt asszony lett, de legalábbis megérett. Valahol talán a férje, Shuga mellett történt ez, kéz a kézben az útjukon. Azt akarja hinni, hogy ő is hozott a szerelme életébe valamit, valami változást.
Csak azért, mert nem kapkodja el a dolgokat, csak mert jobban szerette volna, ha személyesen, róla való tudtuk nélkül vallottak volna szándékaikról az urak, attól még nemhogy tehetetlennek, de semmi rossznak nem tartja magát Mia.
E pillanatban azonban minden másként van. Mindkét férfi a lába előtt hever, mire a kis üvegcsét kiszaglássza, mi az. A kíváncsisága győz, elteszi és még a többi szerből is legalább egy fiolával eltesz egy rejtett kis zsebbe, hogy legalább megvizsgálhassa, mik segítik a vörösök munkáját. Azzal is tanulhat.
Zsörtölődés helyett egy "köszi"-t sziszeg a fogai közt Hossin után, aki bizonyára már árkon- bokron túl lehet.
A zöldkabátos oldalán a köves kard. Leoldja róla az övet és kezébe veszi.
- Mit akartak hát...
Amikor előbújik a kardmester.
Mia felnevet.
- Ki az a Hossin? Gyere, inkább ezt nézd. Ma éjjel valahol Tarsisban, az is lehet, hogy itt, ölni készültek vele, hogy aztán visszacsempésszék a hagyatékba. De a miértek és az áldozat kiléte sem ismert. Úgy vélem, innentől inkább a helyi hatóságra tartozik. Bár szívem szerint, kivallatnám ezeket. Ha még egyszer meglátom őket, az Isteneimre, így is teszek! Viszont visszaviszem a villába a kardot! Nem hiányozhat. Szeretném, ha velem tartanál! Bármi megeshet útközben!
Ezalatt gyorsan megerősíti a vörösköpenyes álmát egy régi bűbájjal, a homlokára téve a kezét, s megkötözi őt is, a saját, elvarázsolt nadrágszíjával. Ha Alamaise segít, a konzolasztal mellé húzza a fickókat, s rájuk dob egy súlyos drapériát.
- De most vessünk ennek véget itt! Gyere kérlek! Vagy maradhatsz őrizni ezeket a kedves urakat, míg elmegyek a katonáknak bejelenteni ezt. Utána ihatnánk a szobámban egy frissítőt, távol a lézengő, egyre alkoholbűzösebb tömegtől, s megbeszéljük a reggeli utat.
 A lányra bízza, mit választ.
 Azzal villám gyorsan szedi is a lábát, vissza a bálteremnél megkerülve a tömeget, egyenesen oda, hol a közelben a katonák vezetőit sejti. Arrafelé nincs több katona, ne ijesszék a bálozókat, Mia avatott szeme mégis látja, hogy néhány mágus is mászkál a kis folyosón. Egy szobánál gyanús, hogy ott rangidős tiszt is lehet. Valami bizonyára történhetett.
- Mia Ruton nagyasszony vagyok a Valiani Tanácsház küldötte. A mentorom, De Sanctis úr kérésére vagyok itt. Sürgős bejelenteni valóm van a felettesének!
  Az ajtóban strázsáló katonának szól. Nyomatékul a megszokott bűbáj árad tekintetéből s hangjaból, s egy lezárt levelpapírt húz elő ruhája rejtekéből, melyen ismert városházi pecsét is van. Ha szükséges volna, ezzel igazolja, hogy egy már leszámolt hagyaték újbóli összerendezésében jár el a kard nyomán.
- Hogy miről is van szó? Nos, két gyanús alakot fogtunk a barátnőmmel, aki karmester. Alapos okom van feltételezni, hogy egyikük hagyaték rabló és a másikuk gyilkosságra készült volna, vagy ő a felbujtó. Azonkívül...a karkötőmet...szeretném, ha segítene valaki megtalálni. Bizonyára akad itt egy jóravaló katona, mint maga! - mosolyog rá a férfire.
 Ha az beengedi, bejelenti, már bent is terem. Ha Alamaise vele tartott, számára is engedélyt kér a bebocsájtásra.

A hozzászólást Mia Ruton összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-02-05, 7:54 am-kor.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 13 Icon_minitime

Nemesi udvarház
Vissza az elejére 
13 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Tarsis-
Ugrás: