LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Valian központja

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21  Next
SzerzőÜzenet
Raven Back
Zöld sárkány
Raven Back

Hozzászólások száma : 94

Character sheet
Nép: Sárkányok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-05-07, 4:03 pm

/Nienna-nak - az út nem csak nekem lesz fárasztó Very Happy //


Lehet, hogy egyszerű véletlen, de az is lehet, hogy szándékosan ért félre, amikor az utazási módokat javasolom neki. Néha komolyan vissza kell fognom magam, hogy ne harapjak bele, de…….már nem kell sokáig türelmesnek lennem, azonban addig el kell viselnem ezen beszólásait. És még jó képet is kell vágnom hozzá!
- Eeeegen! Természetesen ezt megértem, de, - vettem egy mély levegőt, elszámolva tízig, - de nem erre gondoltam, hanem arra, amikor már kint leszünk a városból. – mondtam szép lassan, hogy még ő is megértse.
Különben is, mit aggódom én, hogy gyalogolni akar! Nekem aztán nem fog fájni, hiszen jó ideje járom Lanuria változatos tájait, ha meg megunom a kétlábon járást, akkor repülök, vagy épp teleportálok – amiről persze ő nem tud.
Nekem csak annyi kell, hogy végre elhagyhassuk a várost és csendesebb, elhagyatottabb helyre érkezzünk, onnantól már a markomban lesz és nem gátol meg semmi, hogy oda hurcoljam, ahol senki sem akad ránk és végre kifaggathassam.
Egyébként meg, ha gyanakszik is valamire és azt hiszi érdekel, hogy kinek próbálja még elmondani, hogy kivel és hová tart, akkor nagyon el van varázsolva, hiszen nem szándékozom visszatérni egy darabig, mire meg keresni kezdik……….az nem holnap lesz.
Természetesen nem kívánom megkönnyíteni a lány dolgát, hogy bármit is leolvasson az arcomról, nem vagyok már zöldfülű ifjonc.
- Óóóó, én higgye el, nem aggódom, nem az én kedvesem vár sebesülten, az fáradozásomért meg úgy is megkapom a jutalmam, nem igaz? – húzódik mosolyra a szám.

Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-05-07, 8:58 pm

//Raven-nek, türelméért és együttérzéséért//

*Raven arca rezzenéstelen, amikor rá pillant, de ha a szavaival nem ért célt az egyik módon a férfi, akkor igyekszik azt másképpen megtenni. Ha nem siettetheti a lányt a kérésével, hát majd igyekszik rávenni arra, hogy az aggodalom hajtsa gyorsabb utazásra. S amikor felemlegeti az okot, ami oly fájdalmas módon állította döntés elé őt, de aztán a jutalmat emlegeti és elmosolyodik, Nie-nek – bármilyen nehezére is esik - játszania kell tovább a szerepet.*

- Kérem, erre nem kell emlékeztetnie. – áll meg a lépcsősor közepén, fordul vissza, s tekint komoran a mögötte álló alakra. - Azt hiszi, egyetlen pillanatra is el tudnám felejteni, hogy miket mondott? ~ És hogy valaha is megbocsátom, ha hazudott! – gondolja. ~ A jutalom miatt pedig nem kell aggódnia. Higgye el, meg fogja kapni, ami önnek jár.

*És ezt a lány komolyan is gondolja. De egyre kevésbé hiszi azt, hogy meg kell majd jutalmaznia a magát olyan buzgónak és önfeláldozónak mutató ismeretlent. Nie pedig most még csak azt tudja, hogy boldog lenne, ha nem volna igaz a mese, amellyel Back megtalálta, mert akkor Arnelian sem lenne veszélyben. És ha ez így van, ha a kedvesét biztonságban tudja, akkor már csak arra a kérdésre kell választ találnia, hogy mi is a valódi ok. Mert ő egyetlen egyet sem tud elképzelni, ami egy ismeretlen ekkora útra vesz rá.

S egyetlen egy sem jut eszébe az út alatt sem, amíg a kapuig érnek, de Back-et sem kívánja faggatni. Ő inkább az előttük álló útra próbál koncentrálni. Azt próbálja kitalálni, hogyan is haladjanak minél lassabban. Mert azt kell elhitetnie vele, hogy mágikus képességei csekélyebbek, s az út megterhelő és fárasztó számára. Talán ez nem lesz feltűnő, hiszen még így is gyorsabbak lesznek, mint ahogyan Raven az ide vezető úton utazott. De a biztonsága miatt takarékoskodnia kell az erejével, és mindig tudnia kell, hogy merre járnak, hogy ne érhesse meglepetés, s mindig legyen egy menekülési út, ha rosszra fordulnának a dolgok. Mert abban szinte biztos, hogy ha a férfi hazug és csaló, akkor ez meg fog történnie. De akkor el kell menekülnie előle, hogy tovább tudjon indulni Olassië felé.

Hát amikor a kapuhoz érnek, s Nie a dokumentumot átadva válaszol az őr kérdéseire az utazási szándékát illetően, ő Raven-t említi meg, mint úti céljuk ismerőjét. Aztán érdeklődve hallgatja a választ.*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Raven Back
Zöld sárkány
Raven Back

Hozzászólások száma : 94

Character sheet
Nép: Sárkányok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-05-08, 5:16 pm

//Nienna-nak - kifogytam a szavakból Very Happy//

Tudom, hogy nem kéne felhoznom a jutalom dolgot, mert ezzel aláásom azt a képet, amit eddig próbáltam kialakítani magamról, de már a türelmem végén jártam. Szerettem volna minél előbb kijutni az emberi forgatagból, el a mágusok és alamuszi őrök látóköréből, hogy végre azt tehessem amit akarok. És ez a tesze-tosza némber csak egyre újabb akadályokat támaszt: „Jaj, vissza kell kérnem a leveleimet, jaj, el kell menni a nagyságos Könyv urasághoz, hogy alázatos engedélyét kérjem a lelépéshez, jaj, most meg más van ugyan papírom, de még a kapun is ki kell kéredzkednem……….stb, stb….”
Már előre féltem tőle, hogy hamarosan kiböki, hogy elengedem-e pisilni, mert ahhoz is valakinek az engedélye kell! De nagyon unom már!
~ Türelem Raven, türelem! Hamarosan kiadhatod a dühödet, de addig tarts ki! ~
- Azért annyira nem aggódom, csak vesztegetjük a drága időt. – mormoltam, már nagyon ügyet sem vetve a szavai mögött húzódó nem tetszésre.
Csak jussunk már ki innen! Olyan lassan vánszorogtunk, hogy azon csodálkoztam, hogy az útmentén látott csiga, nem előzött meg minket, de mikor már épp csak a fogaim nem csikorogtak és a fülemen nem tőrt ki a gőz, végre elértünk a kapuhoz.
És akkor azt vettem észre, hogy nem, hogy haladtunk volna tovább, hiszen a dokumentumok már az őr kezében voltak, hanem minden szem rám szegeződött.
- Rimose mellé igyekszünk, ami talán nem ismerős maguknak, de ha azt mondom, hogy nem túl nagy távolságra Ambaron elhíresült falujától, akkor már talán be tudja lőni az irányt. – magyaráztam nem túl lelkesen, de hát úgy sem fognak utánam jönni, ez a szöveg is csak Nienna miatt kellett. – Még valami? Mehetünk már végre? – kérdeztem mégis egy magamra erőltetett mosollyal, ami nem tudom, hogy sikerült, de az egyre közelebbi cél érdekében mindent…..
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-08, 4:11 pm

//Pénz pénz pénz//
//Időntúli Niével//

A város hozza a formáját, én meg le vagyok égve anyagilag. Pedig lassan új erősebb holmikra tervezek szert tenni, kérdés mit szól ehhez Ritaela. A kedvenc sors istennőm. Na de keressünk egy gyanútlan áldozatot a galád tervemhez, noha nem tervezem megkárosítani, hisz amit, amiket eladok mind működőképes, és használható holmi. Csak az én terveimhez, mint kiderült kevesek. De hol találok ilyen hamar olyan személyt aki pénzt ad, pontosabban mer adni nekem. A figyelmem egy pillanatra elterelődik a gondomról, hisz a hasam ismét megkordul, így egy utcai árusnál kötök ki ismét, hisz az éhség nagy úr.
-Adj valami húsosabb példányt a pitéből. Az sem gond ha kettőt borítasz egybe.
Nézem kedvtelve míg a kért kaját összeizzadja nekem, fizetek és távozom is. A kaja íze egyszerűen remek, de mit is várok én ebben a városban az utcai árusoktól. Hát pont ezt. Miközben falatozom, ismerős illat üti meg az orromat, elsőre nem tudom hova tenni de biztos hogy ismerem a tulajdonosát. Így miközben eszegetek az illat irányába fordulok és igyekszem megközelíteni, hogy lássam kibe botlottam. Az már biztos hogy nem sárkány, azoknak más a szaga, na meg erősen leplezik egymás elől is magukat.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-08, 5:57 pm

//Pénz, pénz, pénz…//
//Időntúli Shugával//

*Valian sosem változik, legfeljebb annyira, hogy a főtéren nem nagy a tömeg, hanem hatalmas. De ha a kissé elgondolkozott járókelő ezt már csak akkor veszi észre, amikor bent van a közepében, akkor veszélyes is. Mert ebben az esetben hiába kíván az egyik kisebb utcából kilépve a Nagykönyvtárhoz eljutni, ha délidő lévén az emberek és főként az emberek gyomra a kifőzdék, és konyhasátrak felé sodorja a szerencsétlen áldozatot minden igyekezete ellenére. Talán pont ez az oka annak, hogy a barnaköpenyest későn veszem észre és már nincs esélyem arra, hogy elkerüljem. Így – amikor meglátom a kezében egy hatalmas adag húsos pitével ~Brrrr!~ és az arcán egy kutató pillantással, no meg némi morzsával – már bele is ütközöm, és csak abban reménykedek, hogy a pite darabjai nem rajtam landolnak majd.

De szerencsém van, mert úgy tűnik, az ebédjét jobban félti annál, semmint hogy egyetlen falatot is veszni hagyjon. És abban is reménykedhetek, hogy pontosan ezért nem is kíván hosszan diskurálni velem. De azért minden eshetőségre számítva – miután elengedem a kissé kopottas ruhadarabot, amiben sikeresen megkapaszkodtam és ami oly ismerős a számomra, majd ellenőrzöm, hogy a találkozás első részét a ruhám is megúszta – megpróbálom menteni a menthetőt. Vagyis olyan gyorsan elbúcsúzni tőle, amilyen gyorsan csak tudok. És ehhez kell egy tökéletes kifogás.*

- Ó, elnézést… - kezdem és nem is próbálom titkolni, hogy felismertem. – Tudja próbáltam másfelé menni, de a tömeg… Vagyis tényleg bocsánat. Nem szeretném zavarni az ebédjében. De már megyek is! Már el is késtem egy fontos találkozóról az egyik kereskedővel! De tényleg, igazán nagyon örülök, hogy találkoztunk! ~ És persze még jobban majd annak, ha végre sikerül elslisszolnom egy kelletlen beszélgetés elől! ~

*De ahogy mondani szokták a tervek csak az első lépést jelentik. A nagyobb probléma a megvalósításuk. A tömeg ugyanis nem támogatja az elképzeléseimet és bárhová fordulok, az emberek olyan szorosan követik egymást a sülő húsok és rotyogó kondérok felé, hogy egyetlen aprócska rést sem találok, ahol végre eltűnhetnék, így a gyors távozás esélye egyetlen pillanat alatt foszlik köddé. Csak tétován toporgok és közben bosszankodok.

És persze, ahogy eddigi találkozásaink alkalmával volt szerencsém ~ Vagy még inkább szerencsétlenségem! ~ megismerni, ez nyilván mulattatja a mágust, aki maga is előszeretettel sodorja az ismerőseit, de az idegeneket is furcsa helyzetekbe. De ehhez a helyzethez most az ő segítsége sem kellett, és ez minden bizonnyal még jobb kedvre deríti majd a teli szájjal falatozó, megtermett alakot.*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-09, 8:16 pm

//Pénz pénz pénz//
//Időntúli Niével//

Ahogy haladok az ismerős illat felé ami gyanúsan gyorsan közeledik, valaki belém jön. Avagy én mentem belé? Lényegtelen, a kajám megúszta sértetlenül, éljen, hogy kilógok a tömeg felett. Viszont a szag pont előlem érezhető, így lenézek, ki is jött nekem, és ki mentegetőzik itt. A felismerés nem egyoldalú, nagyon is látszik, rajta hogy a háta mögé se kívánna. Az élet kegyetlen, viszont szeretnek az istenek.
- Lám és lám kit sodortak az istenek felém a problémám közepén. Épp te vagy az egyik, akire vadászom, mármint csak átvitt értelemben. Ne rohanj már, az a kereskedő megvár ez most fontosabb, mint holmi zugpiac kufár.
Körbenézek, és elégedetten konstatálom, hogy nélkülem, még a tömegen se jut át.
- Kössünk üzletet, amíg kijutunk ebből a tömegnyomorból, én elmondom a két témát amik miatt kerestelek.
Igazából az egyik csak most pattant ki a fejemből, de ezt nem tervezem az orrára kötni. Viszont a másik, teljesen jogos és fontos téma. Viszont nem felejtem el a kajámat se. De ha beleegyezik, akkor kisebb mozdulattal fordulok arra amerre ő tartana, ha tudna. Az egyik kezem letörlöm a köpenyemben, hisz a higiénia is fontos. Megragadom a csuklóját, finoman, ugyan de határozottan, hogy véletlenül se nyelje el a tömeg őt.
- Na szóval, az első téma igazából az hogy szükségem lenne némi készpénzre. Természetesen csak kölcsönbe, és adok fedezetet, na meg egy elismervényt is a dologról, hogy visszavásárlom tőled. Már ha nem jössz bele a használatukba, hisz neked is hasznosak lesznek, míg nálad vannak. Van egy botom és egy gyűrűm, amit szeretnék pénzé tenni. Jelenlegi áruk olyan 175 darna, nekem olyan 150 re van szükségem. Szóval egy Aranamophe gyűrűt, és egy Globus botot. Ezeket itt.
Dugom a kajás kezemet látótávba, a gyűrűt mutatva, Majd a kard mellé tűzött botra mutatok a hátamon.
- Szóval ezeket szeretném letétbe helyezni nálad. Rövid ideig. Remélhetőleg. Tudsz kölcsön adni nekem ekkora összeget?
Nézek Niére kiskutya szemekkel. Remélhetőleg nem kell letérdelnem neki, mert egyesek még félre értenék, na meg ha a nejem meghalja kinyír az biztos.
- A másik téma igazából a rended által támogatott feladat lenne. Szóval munka a javából.
Húzom el szám, de közben buzgón imádkozom, hogy átvegye a holmikat és pénzt adjon nekem. Ha ez nem lesz elég marad a megalázó térdelős hajlongós kérés. Ennél kínosabb ötletem, amivel rávehetném a dologra nincs.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-09, 8:58 pm

//Pénz, pénz, pénz…//
//Shuga és az ő problémái//

- Lám és lám kit sodortak az istenek felém a problémám közepén. Épp te vagy az egyik, akire vadászom, mármint csak átvitt értelemben. Ne rohanj már, az a kereskedő megvár ez most fontosabb, mint holmi zugpiac kufár. Kössünk üzletet, amíg kijutunk ebből a tömegnyomorból, én elmondom a két témát amik miatt kerestelek.

*Az istenek, akiket emleget, nyilván abban lelik örömüket, hogy engem próbára tesznek. De hogy eszközül ezt az alakot szemelik ki, egyre elkeserítőbb. Ahogyan elkeserítő az is, amit mond. És mellé még aggasztó is. Mert ugyan mi oka lenne arra, hogy engem keressen? És ugyan mi okom lenne arra, hogy ezzel az alakkal üzletet kössek? S amikor már azt hiszem, nem lehet rosszabb a helyzet, az is egyértelművé válik, hogy ő viszont nem így gondolja. Ahogy a gyors búcsúzkodásról is teljesen más elképzelései vannak.

Mert a következő pillanatban már boldogan törli a pite és tölteléke nyomait a köpenyébe, majd barátságosan csuklón is ragad. A meglepetéstől csak arra vagyok képes, hogy megbabonázva nézzem a kezet, ami – úgy tűnik – nem igazán akar elengedni és így lemaradok a mondanivalója javáról. Mert az is van neki. Mondanivalója. Jó sok. De annyira elképedek a helyzeten, hogy már csak a 150 darna, a feladat és a munka szavak jutnak el hozzám, amelyekből az utolsó kettő azonnali tiltakozást váltana ki belőlem. De mielőtt ennek hangot is adnék, a szemem előtt lángoló, színes kövek jelennek meg.*

- Semmilyen munka, vagy feladat nem érdekel, amit ajánlana. De szerintem ezt tudja jól – válaszolom, de közben még mindig a fura ékszert bámulom. Az ügyei tényleg nem érdekelnek, de az a csillogó holmi annál inkább.  – Ez meg mi a csoda?
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-14, 8:41 am

//Pénz, pénz, pénz…//
//Shuga és az ő problémái//

Az hogy tiltakozik csak félig ér el a fülembe, no, nem a zsivajtól csak már tudom, hogy kicsit idegesítőnek talál. De ez nem az ő szerencsenapja, viszont talán az enyém lesz. Amint kiérünk a tömegből egy olyan helyre ahol már ő is sikeresen lavírozhat megfordulok, és a kérdésének eleget téve igyekszem válaszolni neki. Na meg elvenni az életkedvét a ténytől, hogy a munkát biza nem lóghatja el.
- A munkára visszatérünk, hisz nem hinném hogy szeretnél ellógni egy jó lehetőséget arra hogy jobb színben tűnj fel például a régi munkahelyeden, avagy bevágódj azoknál a legyünk mindenkihez jók fehér köpenyeseknél. Amint már említettem ezen gyűrű Aranamophe nevét viseli, és neki van szentelve. Néminemű mágikus védelmet ad ha viseled. Na meg ha viseled a védő mágiáid is erősebbek lesznek tőle. Ahogy ezen bottól a támadó jellegű varázslataid lesznek erősebbek.
Térek vissza az üzlethez.
- Tudod a kettő együtt normál piaci áron 175 darna avagy még több attól függően épp ki szeretne átverni vele. Én 150 ért neked adom, mert ennyire lenne szükségem ahhoz a munkához, amire a könyvtár által pont téged kértelek. Régi könyveket-tekercseket tervezek beszerezni több csoportnak is. Így szükségem lenne a szakértelmedre, és nem kevésbé a mágikus tudásodra is. Mielőtt idegeskednél, nem ketten megyünk csak, hanem egy hivatalos csapat hisz komoly szükségük van az elveszett tudás és ereklyék megtalálására. Én az erőt és a helyismeretet adom, persze lesz még egy egyén aki már járt ott. Az ő ismeretei frissebbek, mint az enyémek. De visszatérve az gyűrűre és a botra. Ha nem jönnének be, idővel szívesen visszavásárlom tőled, erről még kötelezvényt is aláírok. Hiszen nem átverni akarlak, csak szükségem lenne a pénzre nagyon. Mielőtt az a téves gondolat fordulna meg a fejedben, hogy tartozom bárkinek is, erősen kikérem magamnak a dolgot. Javarészt nekem tartoznak mások kisebb nagyobb szívességekkel. Szóval légy szíves támogass kicsit anyagilag és neked is meg fogja érni a dolog. Na mit szólsz hozzá?
Nézek rá könyörgő, szinte már könnyes szemekkel, szinte már félig térdelő pozícióban, hisz leguggolok annyira, hogy ne gémberedjen el a nyaka, mert felfele néz. Na meg mert ahogy ő is én is igénylem a szemkontaktust.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-14, 10:17 am

//Pénz, pénz, pénz…//
//Shuga, az esdeklő… 2-ből 1, végül is nem rossz  Wink  //

*Sosem gondoltam volna, hogy majd egyszer még jól szórakozom a mágus társaságában ahelyett, hogy azon aggódnék, hogy az idegeim mikor mondják fel a szolgálatot az otromba viselkedése és a szabályokhoz való kétes hozzáállása miatt. De a dolog most megtörténik. És ami még jobb, a tömegből is kijutunk, hála neki. De nem indulunk tovább, inkább megállunk az egyik üzlet előtt, hogy Shuga Melfyomer befejezhesse a mondandóját. Ám a monológja nem minden szempontból tetszik.*

- Ahogy mondtam – kezdem a „rossz hírrel”. – A munka nem érdekel. Ha holmi „beszerző körútra” indulnak, az nem két napig fog tartani. És én már csak „félig” vagyok hivatalos személy az ilyen ügyekben. Nem hagyhatom el a fővárost és nem is szeretném már a Könyvtár „külső munkáiba” ártani magam. Ezek soha sem veszélytelenek és sosem olyanok, amit 2-3 nap alatt el lehet végezni. És erre már Ő sem kérhet! – felelem és hirtelen szörnyű gyanú fészkeli be magát a fejembe. – Már szólt a Könyvtárosnak? Na nem! Ugye nem? Ha ezt akarja utolsó feladatként… Mondja, hogy nem beszélt vele! És akkor lesz üzlet! – bököm ki az egyetlen „alkuképes” ötletet. – Ha megígéri, hogy soha többet nem hozza fel azt a munkát, akkor megveszem a holmikat. Még akkor is, ha nem tudom, honnan veszi, hogy mágikus tárgyakra lenne szükségem. – nézek kutatóan rá. - Az a gyűrű azonban tényleg érdekel, és ha az árukapcsolás már tény, akkor az a másik holmi is jöhet. De ha nem akarja, hogy azt higgyék, éppen most kér feleségül holmi furcsa emberi szokás szerint, akkor jobb, ha feláll, és inkább leülünk oda – mutatok egy nem túl távoli pad felé, ahonnan éppen most állt fel két, sötétkék köpenybe öltözött hivatalnoksegéd és indult el a Főtér irányába.

*S ha a mágus hajlandó követni, akkor már ülve folytatjuk az alkudozást és a kérdezgetést. Mert ha tényleg meg akarom szerezni azt a gyűrűt, azért nem ártana, ha tudnék róla valamit. A másik holmi, az a fura bot meg nem nagyon izgat. Mégis kire támadnék a polcok és tárolók között? Abban a részlegben egerek sincsenek, mert valamiért kiszagolják a mágiát és azokban a könyvekben nincs kedvük kárt tenni.*

- Megnézhetem? – nyújtom a gyűrűért a kezem és remélem, hogy Shuga nem tiltakozik.

*Mert a holmi csak egy egészen kicsit furcsa. Csak éppen valami bizonytalan érzés… Mint amikor egy régen elveszettnek hitt dolgot találunk meg. Mintha láttam volna már hasonlót anyám ékszerei között. De azok a kövek más színűek voltak. Égkék és áttetsző kristályok… S ahogy erre gondolok, mintha elhalványulna a smaragdzöld tündöklés, s a szikrázó lilás szín is megfakulna… De csak egyetlen pillanatra… Aztán már ugyanolyan az ékszer, mint amilyen volt.*

- Azt mondja, némi mágikus védelem? Nos, rendben van… Az üzlet ellen nincs kifogásom. És kötelezvényre sincs szükségem. A letétről majd tőlük kap igazolást. – mondom magyarázatként, mert miközben a gyűrűt visszaadom a mágusnak, egy kisebb kártyát veszek elő a táskámból és néhány sort írok rá. – A bankár kifizeti a 150 darnát és ő veszi át a holmikat is. A botot letétbe helyezi nála és később ott vissza is veheti. Arra nincs szükségem. Bármikor elmehet érte, és ha kifizeti az összeget, amit majd az igazolásban rögzítenek, visszakaphatja azonnal. A gyűrűt viszont eladja nekem. A visszavásárlás lehetősége nélkül. Ez az egyik feltétel. A másik pedig az, hogy sosem hozza fel nekem többet ezt a munkát. Nem kér meg erre újra… Rendben?
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-14, 2:48 pm

//Pénz, pénz, pénz…//

- Aha nem érdekel téged oké. A többit meg hagyjuk csak kifogás, de egyelőre hanyagoljuk a dolgot. – Amikor kinyögi a félelmét, gonosz mosoly ül ki az arcomra. – Csak nem feltételeznél rólam ilyen otromba dolgot hogy csak úgy a nyakadba varrnék bármilyen feladatot, amit előtte pár magas rangú személyjel nem egyeztettem? Hát ilyen gonosznak tűnök én? Plusz már a feltételezés is sértő, hogy egy teljes felderítő és kincsmentő csapatot tudnék saját pénzből kifizetni, amire az a 150 aranyacska kicsit sem elég, amit tőled kérnék. De ahogy kérted a témát én hanyagolom, a többit majd intézi a Könyvtár meg a Birodalmi mágus rend.
Bólintok elégedetten Nie felé, hisz én a témát már lezártam, jöhet szigorúan a pénzszerzés. Majd vidám rabszolga dalocskát dúdolok szöveg nélkül persze, de azért vidáman. Miközben a lányt követem.
- Jut eszembe, nem tudom említettem e már de nős vagyok, szóval nem tervezek többnejűséget az életemben. Már ezzel az egy példánnyal is csak gondjaim vannak. Nem halmozom őket, szóval esküvő abszolúte kizárva.
A kérésére a kezébe ejtem a gyűrűt, hisz meg kell néznie mit vesz meg, és átverni e téren nem tervezem. Noha a jövő néha vicces dolgokat hozhat össze. Amint beszélni és írni kezd, úgy nézek rá mint egy hibbantra, mert amit mond részben jó terv. Az egyetlen bökkenő, hogy nélküle úgy dobnak ki a jelzett intézetből, hogy a talpam se éri a talajt egy ideig. Ezt szóvá is teszem hisz nem rossz amit mond, sőt az árak terén még le is igazolhatnak, így csak nő a szavahihetőségem. Két nyereség egyszerre, anyagi és erkölcsi, szóval éljenek a bankok.
- Ezzel van némi gondom. Az oké hogy megírod itt és most ezt a papírt. Viszont ha csak ezzel megyek be, és te nem vagy ott. Engem vagy kivégeztet a Birodalmi hóhérral valaki, vagy balesetnek álcázva kinyírnak, hisz azt hihetik, ki akarlak rabolni. Szóval a jelenléted sokat dobna a hitelességen, na meg a helyi becsüsük leigazolhatja a tényt a két tárgy áráról, azaz azt hogy nem hazudok az értéküket illetően. Így a személyes ottlétet én is, és ők is erősen preferálnák. A többivel egyetértek, hisz a jelentős értéket a felszentelt gyűrű képviseli, 55-60 darnát meg csak összekaparok valahonnan, vagy valakitől. Ami meg a nem beszélek róla témát illeti, van két levelem az érintett hivataloktól, de ne is beszéljünk róla.
Nyújtom át a leveleket amik jól mutatják a pecsétek alapján honnan is jönnek. De szóbahozni újra nem tervezem, hisz az üzlet az üzlet. Vigyorgok elégedetten Niére.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-14, 4:28 pm

//Pénz, pénz, pénz…//
//Shuga… amikor kevésbé vicces//

- Jut eszembe, nem tudom említettem-e már, de nős vagyok, szóval nem tervezek többnejűséget az életemben. Már ezzel az egy példánnyal is csak gondjaim vannak. Nem halmozom őket, szóval esküvő abszolúte kizárva.

*És nem ez volt a legmegdöbbentőbb dolog, amit a mágus mondott. Mert nem az tűnik a legrosszabbnak a mondandója után, hogy létezik a világon olyan elmeháborodott fehérszemély, aki ezzel az alakkal kötötte össze az életét. A legrémesebb ugyanis az, hogy hiába reménykedtem az ellenkezőjében, úgy tűnik, Shuga Melfyomer kapcsolatai sokkal távolabbra és főként magasabbra vezetnek, mint az gondoltam volna. Vagyis a vidámságnak immár lőttek.

És ha nem lenne elég a két tekintélyes intézmény felemlegetése, a folytatás előrevetíti azt is, hogy a mai nap egy részét is még vele kell töltenem. Mert abban a kérdésben, hogy a pénz kifizetéséhez az én személyes jelenlétemre is szükség lesz, úgy tűnik hajthatatlan. Bár a dologgal kapcsolatban kétségeim vannak, de úgy látszik, ő biztos akar abban lenni, hogy nem gondolom meg magam és nem fogom megvádolni őt rablással vagy csalással. ~ Mégis hogy feltételezhet ilyet rólam? ~

De ez a kisebb gond. A sokkal kisebb. Mert a két roppant hivatalosnak tűnő levél és a mágus is arra utal, hogy az előttem vigyorgó alak már egy ideje tervezi, hogy „véletlenül” összefut velem. És „véletlenül” munkát ajánl. És ehhez „véletlenül” megnyeri a főnökeimet és a sajátjait is. És ez nem valamikor a bizonytalan jövőben lesz. Hanem most.

De én ezt nem akarom! Nem akarom tudni, hogy mibe rángatnak bele megint, amihez a barnaköpenyesnek köze van. Csak ülök, kezemben a levelekkel és a vidám ~ Ó, most komolyan? Szóval ezért dudorászgatott az imént! ~ alakot nézem, aki - mit sem törődve a gyilkos pillantással, amit kap – elégedetten üldögél mellettem.*

- Tudja, maga… - kezdem felháborodottan és legszívesebben a szemei előtt szaggatnám darabokra azt a két, pecsétekkel lezárt borítékot.

*De ez nem segítene rajtam. Ahogy ugyanis felszakadna a Könyvtáros üzenetét tartalmazó levél, a nyakamban lógó medál felizzana egyetlen pillanatra. Annak jeleként, hogy a feladatot megkaptam. És ha széttépem a dokumentumot, még azt sem tudhatom, hogy mibe sodort bele megint a Káosz Istene. Mert hogy ebben az ő isteni keze is benne van, afelől kétségem sincs.

Hát magam mellé teszem a mágusrend levelét, és először az ismerős pecséttel lezártat nyitom fel. Persze minden úgy történik, ahogyan gondoltam. A díszes viaszkorong széttörik, a medál felvillan és én lemondó sóhajjal veszem ki az egyetlen lapot, hogy elolvassam az utasításokat.

A szokásos formula a feladat kiszabására. És ha reménykedtem is benne, hogy csak rossz vicc az egész, az aláírás is rendben, tehát kétségem sem lehet, hogy mindezt már előre eltervezték! ~ Szóval emiatt kellett heteket várnom?! ~ És aztán a részletek! 2 hónap??? Egy örökkévalóság! Mert a levél tanúsága szerint ennyi ideig köt a szolgálat ehhez az alakhoz! És mivel nem szerepel a levélben a „vagy az expedíció vezetőjének haláláig” kikötés, így meg sem ölhetem! És mellé a bizonytalanság. Sem hely, sem az indulás ideje. Lázasan próbálom kitalálni, hogy mégis mihez lehet szüksége rám ennek az alaknak, de semmi értelmes nem jut az eszembe. Csak a rémes megfogalmazást látom. 60 nap az indulás idejétől számítva… ~ Mégis hova megyünk? A világvégére? ~

Leforrázva ülök ott és a másik levelet már nincs is kedvem kibontani. De aztán mégis megteszem. De ebben sincs más. Egy felkérés… Támogatják, sőt javasolják… Későbbi számvetés okán… Előzetes értékelésre… Együttműködés a Valian-i Nagykönyvtárral … Szavak, amelyek már nem rontanak a helyzeten.

S amikor a levél végére érek, megadóan rázom meg a fejemet, ahogy egy elkeseredett sóhaj kíséretében Shugára pillantok.*

- Mégis mivel vette rá őket? És főként miért?
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-14, 7:49 pm

//Pénz, pénz, pénz…//

Amint a két levelet átveszi, a szemében pokoli lángok gyúlnak, kérdés se kell rá kit szeretne felperzselni vele. Engem, ki mást, vigyorgok rá továbbra is elégedetten. Amint belekezdene a mondatába hogy:
- Tudja, maga…
Én csak bólintva jelzem, hogy prímán tudom hogy. Az érzelmek hullámai szinte áramlanak az arcán a szemeiben. Vélhetően a tudat még jobban elborzasztja, hogy miként juthattam ama két levélhez. Hát nem kis munkámba került az tény. Jeremyt és pár zsoldost már korábban a listához adtam, a fagyosszent elfet csak az első találkozásunkkor, a vén kurátor javaslatára terveztem csak bele. De be kell látnom a vén mókusnak igaza lesz, elég akaraterő van benne ahhoz hogy ne lehessen elnyomni. Na meg a képességei sem lesznek haszontalanok a romok között. Az hogy miként és mit kért az a vén mocsok cserébe, nem szívesen pletykálnám el a lánynak. Az hogy a vén bajkeverő tudja ki és mi vagyok illetve voltam, és hogy ezzel zsarolhat engem kicsit felbosszantott akkor. De be kell látnom nagyszerű érzéke van az emberek megítéléséhez. Na meg segíthet bejutnom az átkozott Fehérek vezetői elé ha a lányt épségben kihozom a bajból. Az a rész kicsit sem aggasztja hogy én is viszem bele. De az öreg már sok feladatot kiosztott nekem,amik nem tetszettek nekem, mégis megszereztem, amiket kért. A mágus tanács, kutatási vezetőjét könnyen rávehettem a pénzbeli támogatásra, hisz hiánycikk van komolyabb ereklyékből és varázskönyvekből. Az az apróság hogy a romok tökig vannak szörnyekkel, avagy csapdákkal kit érdekel, őt biztos nem. Viszont ő is ígéretet tett nekem arra hogy segít a fehérek elé kerülnöm, legyen bármilyen zűrös a kérésem feléjük. Amint végez az olvasással felteszi a legviccesebb kérdést amire épp most gondoltam én is.
- Némi zsarolással, némi üzlettel és szívességekkel vettem rá őket. – Azt a részt most hagyjuk ki zsarolt kit. – Na meg ésszerű tervet tettem le eléjük, több év alapos kutatási eredményével, és egy komoly személyzeti listával, amivel mindenképp eredményre jutunk. Természetesen garantáltam a te biztonságodat és túlélésedet is. ~Még jó hisz a vén kígyó szétrúgná a seggem ha belehalnál.~ Szóval mindenki megelégedett a küldetésre összeszedett társaság személyeivel. Amit a te jelenléted mindenképp garantál, hisz te vagy a lelke az egésznek. Na de intézzük el a piszkos anyagiakat, mert az én igényeimre azok a nyavalyások egy huncut vasat nem adtak.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-14, 9:39 pm

//Pénz, pénz, pénz…//
//Shuga módszertani útmutatója//

- Szóval a régi, jó, nem túl kedves, de annál hatékonyabb módszerek... – csalódott vagyok és elkeseredett.  – De ugye azt nem hiszi, hogy nem próbálok meg tenni valamit, hogy legalább az egyikük meggondolja magát? – mutatom felé a leveleket, de az „ígéret” inkább az én biztatásomat szolgálja és nem valós lehetőséget. Mert sosem volt még rá példa, hogy a Könyvtár megmásítsa a terveit, ha már kiadta a feladatot. – És ha sikerül, azt majd szívesen közlöm önnel személyesen…

*Csak azt akarom, hogy ne legyen olyan önelégült a képe, de ezzel csak még inkább jókedvre derítem. Így inkább minél gyorsabban szeretnék „megszabadulni” tőle. Legalább is egy időre.*

- De igaza van… Ígéretet tettünk mindketten, és ha már önnek „sikerült” annak megszegése nélkül is elérnie azt, hogy arról a munkáról ne kelljen többet feltételes módban beszélgetnünk, akkor zárjuk le a megállapodásunkat egyéb tekintetben is az ön óhaja szerint.

*Meg sem kell játszanom a távolságtartást és a fagyos hangnemet. Jelenleg ez az egyetlen módszer ahhoz, hogy amikor Shuga Melfyomer vigyorgó arcát nézem, ne érezzek késztetést arra, hogy valami sokkal végzetesebb tetthez folyamodjak. Így amikor elindulok az előbb emlegetett pénzügyekkel foglalkozó intézmény felé, a további beszélgetést is feleslegesnek érzem. S ha a mágus sem forszírozza a társalgást, úgy csendben tesszük meg a néhány perces utat, hogy aztán, az ebédidő végén elsőként léphessünk be a számomra már jól ismert, nem túl fényűző, de annál biztonságosabb terembe.

Bár megszoktam, hogy az ügyfeleket mindig udvariasan és előzékenyen fogadják, a termetes alak most – úgy tűnik – a szokottnál is gyorsabb ügyintézésre sarkallja az alkalmazottakat. Így amikor elmondom, hogy miért is jöttünk, betessékelnek a bankár irodájába. Néhány halk információ cserél gazdát, aztán már magunkra is hagy az a segéd, aki ide kísért minket, s a tulajdonos felénk indul. Nyájas mosoly tudatja, hogy az üzlettel semmi gond sem lesz.*

- Régen járt már nálunk, kisasszony – hangzik az üdvözlés, nyúl a kezem felé, hogy az asztal melletti egyik székhez kísérjen. – Szóval egy letétről lenne szó… és ha jól értettem 150 darnáról. Ez utóbbit Tarrin már intézi is… Én addig is láthatnám a tárgyakat, amiről szó lenne?
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-15, 7:55 pm

//Pénz, pénz, pénz…//

Az hogy a válaszát, apró töredékekre tagolja, mint pék a rétestésztát, vidámságomat tovább fokozza. Erősen bólogatok hozzá, hisz igazat beszél.
- Nem is kiskegyed lenne, ha nem próbálná meg az összes létező lehetőséget a feladat elkerülésére. – Térek át a magázódásra, erre az egy szem mondatra. – De tudod ha forró szenet is nyelsz, az ott kőkeményen hivatalos felkérés, és nincs az az isten hogy bárki visszavonja. De persze a próbálkozást nem tiltom meg.
A további szavain már csak mosolygok, majd Niét követve végre elindulunk, ama intézmény felé ahol nekem pénzt adnak. Milyen fura is az érzés, hisz ki az a hibbant, aki egy hozzám hasonló szélhámosnak pénzt adna? Még én se, nem hogy egy kereskedő ház Bankja. Viszont vidám tánclépésekkel követem, megadva neki a csend lehetőségét, mielőtt befagyasztana és jégszobrot csinálna belőlem az utca kellős közepén. Amint belépünk Niét kedves ismerősként, engem inkább veszély, avagy baj forrásként kezelnek, ez valahol jogos a részükről, hisz már volt némi afférom az ügyintézőikkel. De most illedelmesen köszöntöm a jelenlévő példányt, és a kérésének eleget téve a gyűrűt, és a botot az erre szakosodott személy elé teszem. Az ellenőrzés miatt nem aggódom, de jobban érzem magam a téren, ha megerősítik a szavaimat.
- Remélem, mindent rendben találnak, bár miért ne lenne. Hisz a holmik eredetéért a Birodalmi Mágus Rend is jót áll. De örülök ha ellenőrzik, hisz nem szeretném Nie kisasszonyt megsérteni. Tényleg az igriccel mi van? Rég hallottam felőle, igaz utoljára az elfeknél töltötte az idejét.
Kezdek egy hulla közönséges csevegésbe, míg a bankár meg a többi naplopó végzi a munkáját. Amint a pénzt megkapja, és igazolják, hogy azt adom amit mondtam csendesen tartom a kezem a pénzért. Majd a bankár jégcsap tekintetét követve, szégyenlős mosollyal írom alá a papírt a szerződésről. A holmik átadása simán nem érint már, ha nem is térek vissza a botért a banknak így is nyeresége lesz rajta ha piacra dobják, és Nie is visszakapja a pénzét. Ha távozunk, a lány felé fordulok.
- Nos a próbálkozásra van kb 4 napod, ha sikerül avagy nem, akkor is várlak ezen a címen. – Nyújtom át neki egy cetlin hol is lakom, amíg a városban vagyok. – Itt megtalálsz, de akár levelet is hagyhatsz, ha istentelen szerencséd van és sikerülne a megbízást töröltetned. Most ha megengeded, távozom, elintézni a saját ügyes bajos dolgaimat hisz hamarosan indulunk a sivatagi túránkra.
A pénzt elrejtem a köpenyem alá, és tőlem szokatlan módon illedelmes meghajlással búcsúzom az elftől.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-15, 9:22 pm

//Pénz, pénz, pénz…//
//Shuga … MÉG nem megfagyasztva//

*A megbízhatóságáról és alaposságáról híres férfiú most sem cáfol rá a hírére, és jó néhány perc is beletelik, amíg átvizsgálja a holmikat. Előkerül egy nagyítóüveg, némi szarvasbőr a fém tisztításához, de főképpen az ujjait és a szemeit használja, miközben szinte minden egyes aprócska darabot alaposan megnéz. S ha nem tudnám, hogy mindez az én érdekeimet szolgálja, most siettetném, mert a mágus képtelen arra, hogy ez alatt az idő alatt csendben üljön. És főképpen, hogy tenyérbe mászó modorát visszafogja.*

- Tényleg az igriccel mi van? Rég hallottam felőle, igaz utoljára az elfeknél töltötte az idejét.

*S ha a levelek átadásakor gyilkos pillantásban volt része, hát szavaira most, ha lehet, még halálosabb az, amiben részesül. S ha ez még nem lenne elég, a jeges tekintet mellé hasonló szavakat is kap, és a visszafojtott suttogás figyelmeztetheti arra, hogy nem kellene tovább feszítenie azt a bizonyos húrt.*

- Úgy véli, ez az értesülés is részét képezi a megállapodásunknak? Mert ha nem, úgy kérem, szorítkozzunk az üzlettel kapcsolatos információkra.

*És már a vidámság sem érdekel, ami Shuga Melfyomer arcán derül fel egyetlen pillanat alatt. Csak az, hogy hogyan fogom meggyőzni a Könyvtárost arról, hogy milyen hatalmas hiba volt támogatást és főleg segítséget ígérni ennek az alaknak. Így amikor az ellenőrzés véget ér, és a segéd megérkezik a pénzzel, majd távozik a furcsa bottal és a letéti szerződés egy példányával, én is indulni szeretnék. Türelmetlenségem azonban majdnem kínos helyzetbe hoz. A gondolataim ugyanis annyira lefoglalnak, hogy majdnem az asztalon hagyom frissen szerzett gyűrűmet, amit a bankár egy ibolyaszínű bársony dobozkába helyezve nyújtott át néhány pillanattal ezelőtt. És még nagyobb neveletlenség, hogy majdnem a segítségét is elfelejtem megköszönni. De amikor udvariatlanságom és figyelmetlenségem miatt mentegetőzve újból felé indulok, ő a szokásos kedvességgel hárítja a bocsánatkérést.*

- Ó, kár aggódnia emiatt… És ne féljen, az ékszer tökéletes állapotban van… A letét őrzéséért sem számítok fel külön díjat… Természetesen… - nyújtja át a dobozkát.

*Én hálálkodva köszönök el tőle és indulok a mágus után, aki már az előcsarnokban lépked, még mindig a kezében tartva frissen szerzett költenivalóját, s csak odakint rejti el azt a köpenye alá. S ha a benti közjáték nem lenne elég, egy cetlin nyújtja felém a címét kellő kioktatás mellett. A keresetlen szavakkal megfogalmazott vélemény legfőképpen arról szól, hogy „istentelen szerencsémnek” kellene lennie ahhoz, hogy megszabaduljak a feladattól. Vagyis ő teljesen hiábavalónak ítéli ebbéli törekvéseimet és ezt egyetlen pillanatig sem titkolja.

Így hatalmas a megkönnyebbülésem, amikor végre ügyes-bajos dolgainak intézésére hivatkozva távozik. Csak akkor pillantok rá a papírdarabra... És ha Shuga Melfyomer most látna, minden bizonnyal rendkívül jól szórakozna rajtam. Mert legnagyobb megdöbbenésemre a cím ismerős. Megdöbbentően és eltéveszthetetlenül ismerős. S ha nem állna előttem egy ennél is hatalmasabb megoldandó feladat, most biztosan igyekeznék megfejteni ezt az elképesztő rejtélyt. Azt, hogy mégis mi köze lehet Mia Rutonnak ehhez az alakhoz?*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-17, 9:28 pm

// Onoria Főpapnő csatlósaival//
*Nem volt rövid az út, s csak reménykedtem, hogy Onoria elfelejtette mi is történt legutóbb csak úgy betoppanva hozzá. Most kicsit kultúráltabban fogom véghez vinni a dolgokat. Egy nemesi pecséttel érkeztem, reménykedve hogy ez gyorsítja fogadtatásomat. De így sem volt valami zökkenőmentes. A folyamatosan nem ér rá most nem lehet zavarni házon kívül van s egyébb kifogások az agyamra mentek, már már azon gondolkoztam bele kéne bújnom az egyik főpapba és elvenni az életét miután végeztem de ezen esetben bizonyos vagyok benne, hogy a papnő elég erőteljesen megharagudna rám. De azért hetekig tartó huzavona után csak sikerült elérnem, hogy a nevem szerepeljen a várakozók listáján. Megjegyzésként megemlítettem Lanur kardját hátha hozzá tesz valamit az ügyhöz, de igazából nem reménykedtem benne. S én csak vártam és vártam, közben a Valiani könyvtárban jártam. Könyveket olvastam, minden félét Lanurról is többek között. De voltak varázslatok miket a nép is olvashatott, sajnos azokat a könyveket mik tényleg érdekeltek volna elzárva tartják valószínűleg.
- Te jó ég... mikor akar fogadni... Lehet soha... Várjak még egyáltalán rá, a legegyszerűbb ha vissza mennék és azt mondanám nem adta oda... De az nem igazán lenne vezérhez illő, meg hogy mondjam nem is érezném magam tőle jobban.
*S miközben magamban beszélek észre sem veszem az engem figyelő szempárt pedig nem is bújkált előlem ott ült mögöttem a padon.
- Miért jöttél jó uram?
- Ohh nem is vettelek észre, A főpapnővel kívánok beszélni de ahogy látom túl elfoglalt, hogy egy ilyen parasztot fogadjon.
- Értse meg őt, egy világ sorsával foglalkozik éppen.
- Értem én, én is azért jöttem mert érdekel ezen világ sorsa, habár csak csekély mértékben de érdekel.
- Akkor hát várjon türelemmel míg az a csekély mérték el nem fogy önben.
- Köszönöm a jó tanácsot.
*Kuncogtam egyet majd tovább bújtam a könyvet mi valami nevét soha nem is hallottam hősről szólt. Talán egy gyerek mese volt de jó érzéssel töltött el a sorok olvasása.
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-06-22, 10:26 pm

//Várva//
*Azért feltaláltam magam ha napok mentek is el, keresgettem hol találhatok olyan könyveket miket nem tartanak a szemek előtt. A bejutás nem hatott túl könnyednek, jól védik ezeket a helyeket, azért be lehet osonni közéjük, hacsak az egyik profeszor szemüvegén is bár láttam érdekes dolgokat odabent. De végtére is nem fogott meg annyira hogy körbe nézzek köztük. Túl nagy rizikó lett volna hát elengedtem ezt a leendő sikerörténetet. Hát a gyerek könyveknél maradtam, unalmas percek órák. Egy apró teleport varázslato használtam min egy lavdát botam át s felé helyeztem még egyet, amin átjön. Figyeltem gyorsul e a mozgásban egy alig egy méteres távolságból. Furcsa mód a végén olyan gyors lett hogy lángra kapott. ekkor szakítottam meg a varázslatot. Néztem körbe, de mégis ki a csuda lenne itt ilyenkor hisz még koránt sem hajnalodik. A könyvek csak gyűltek körülöttem, nem igazán tudtam mivel szórakoztatni magam.
~Hmm nézzünk körbe de addig is hagyok itt valamit hátha szólítanak vagy egyáltalán keresnek, Zaken néven jelentkeztem be. Kinek a kutya kölyke volt azt se tudhatják. Nézzünk körül a játszótéren.
*Raktam le egy apró pecsétet mi egyből jelezne ha a nevemet kimondják, sok előnye van ha kutatod a teleportált, mondjuk ahhoz tudni is kell ilyent nyitni. Sosem volt szokásos, egy furcsa másik dimenzióba kötsz át s mész keresztül rajta.
Elindultam hát a söpredékek otthonába a külső területekre.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-07-18, 9:42 pm

//Hossin//

*A verinoli csata után felcsillant a remény, hogy tervei lassan beérnek. A papnő azonban maga is jól tudta, hogy a vadalanok segítségéért komoly árat kell majd fizetni. Lothar von Falkenhausen, majd a segítségére utána küldött követ társ jó munkát végzett. A lovagnak volt odaát dicsősége, a kék bőrű, harcos nép tiszteli a harcosokat, s a lovag hősiesen küzdött a Leviathanért.
A sárkányok visszahúzódtak, s közben a főpapnő aggodalma első sorban a nagy csend miatt volt. Az ellenség köreiben, még a bérgyilkosok között is megvoltak a maga kapcsolatai, pedig az sem volt életbiztosítás. Rendre kutatják maguk között a téglákat, s Onoria tudja is, hogy néhányat el is kapnak azok közül, akik őt szolgálják, s néhányat azok közül is, akikről csak hiszik azt.
Három város között ingázik, ezek Telar, Tarsis, és Valian. Most utóbbiban székel, azonban biztonságát mindhárom helyen szavatolja. Nem csak a birodalmi haderő, hanem mágusok is biztosítják, saját magán túl.
Miután pontosan tudja, ki vezeti az ekorinokat, miként azt is, hogy Singarme nagyúron és seregén kívül akadnak kísértetek, kik a fekete sárkányokat szolgálják, így nem csupán a settenkedő bérgyilkosokra, alakváltó sárkányokra, hanem a kísértetekre is fel van készülve.
Nem fogadhat folyton látogatókat sem, hiszen az érdemi munkától, vagy akár az istenekkel történő kommunikációtól venné el az időt.
Így azonban hosszabb a sorban állás.
A Zaken név feltűnik neki, amikor a papiroson olvassa, azonban nem siet őt sem előbbre hívni a többieknél.
Eljön azonban az a nap is, amikor megkapja az értesítést az a bizonyos Zaken, hogy a főpapnő fogadja.*
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-07-21, 1:38 pm

/Onoria/
*S végül a főpapnő fogad, hosszú idő telt el, s már a könyvtár is kezdett kifogyni a könyvekből. Habár néhány csetepatéban részt vettem a városon belül, s a helyörségünket is felkerestem semmi bíztatót nem tudtak felmutatni. Gyanús volt, hogy nem csak engem szolgálnak, de ki vetné meg őket, hogy jobban ragaszkodnak az életükhöz mint urukhoz. Egy szellem szemszögéből nézve sokkalta jobban megtanultam értékelni az életet. Belépve a csarnokba ahol a főpapnő fogadja vendégeit enyhén meghajoltam. Ekorin módra, s közben néztem Onoria arcát, kíváncsi voltam felismeri e a meghajlást, s habár nagyon jól álcázza tudtam akadt már dolga velünk.
- Hálásan köszönöm hogy fogadott főpapnő!
*Mosolyom olyan meleg volt amennyire csak lehetett, habár Aden portréja volt rajtam kényelmetlennek éreztem.
- Ha megengedi főpapnő levetném az álcámat mivel idáig jöttem.
*S alakom elszürkült, s jelent meg saját alakom.
- A nevem Hossin, elnézését kérem az álnév használatáért. Viszont szerettem volna önnel ezúttal oly körülmények között beszélgetni, ami nem csak nekem felel meg. S most kérem ne ijedjen meg s aktiválja azt a bizonyos erőt mivel felkészült a hozzám hasonlók érkezésére. Nem háborúzni jöttem.
*Kezem alatt egy fekete kör jelent meg, s húztam ki belőle egy szürke pengét viszont csak félig.
- Szeretném őt össze önteni Lanur kardjával, ez a penge csak engem szolgál. Nem evilágból jött fegyver, s talán képes lenne Lanur kardjának erejét magába olvasztani, vagy legalább megosztani tulajdonosával. Igen ezért jöttem el idáig, hogy ezzel a kéréssel eléd járuljak főpapnő.
*Enyhén előre dőlt testartásom megmaradt, s kezem lassan elengedte a pengét mi a sötétség homályába veszett.
- Én vagyok az Ekorinok feje, kik úgy döntöttek életüket választják ahelyett, hogy holmi eledelül szolgáljanak a sárkányok számára. S ahogy azt ők szerették volna eljöttem önhöz, hogy békét s egyezséget kössünk. Az életünkért a szolgálatainkat.
*Fel vagyok készülve ha gyorsan futnom kéne, én magam sem tétlenkedtem, végig vizsgáltam a fogadó minden egyes szegletét, nem olyan áthatolhatatlan az az akadály, hogy ne tudjak elfutni.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-07-21, 9:20 pm

//Hossin//

*Onoria végignéz a belépőn. Emlékezteti arra a bizonyos nyakigláb alakra, aki egykoron még magányos, különc harcosként járta Lanuriát, s emlékszik arra is, hogy a kémek híradásai között szerepelt halála is.
Nem lepődik meg ily módon az alakváltáson sem. Nem először lát kísértetet, habár különösebben sosem szerette őket. Dremer tudja, miért nem hívta magához lelküket, s hagyta meg az élet, és saját birodalma határmezsgyéjén. Talán, egy alkalommal, majd meg is kérdezi, ha ezen háborús idők véget érnek.
Nem csak szürkeség jellemzi a kísérteteket, az oszló-foszló, mégis megfoghatatlan külső, mely egykorvolt valódi testükre emlékeztet, jól mutatja, miért is rémülnek meg oly sokan, mikor először látják őket.*
- Jól tudom, ki vagy.
*Válaszol a főpapnő. Hangja bársonyossága talán megtévesztő lehet, miként az is, ahogy fogadja a kísértetet. Nincs benne ellenségesség. Főképp azért, mert jelentették neki, hogy Ekorin kiürült, s azt is, mily kalandos úton tűntek el a déli dzsungelek peremén a bérgyilkosok fő erői.*
- Az istenek útjai kifürkészhetetlenek, néha még velem sem osztják meg szándékaikat.
*Tűnődik, miközben megfordul a fejében az is, hogy milyen egyszerű lenne a szellemcsapdával bezárni ide a kísértetet. Biztosan érdekes lenne kikérdezni.
Azonban a kísértet sem azért jött, s ennek sem most van itt az ideje, így a gondolatot oly sebesen el is veti, amilyen sebesen érkezett.*
- Becsülöm benned, hogy kertelés nélkül a lényegre térsz, s épp ezért magam is egyenes leszek veled.
Lanur kardját a birodalom alapítójának kovácsolták az istenek, hogy harcában támogassák a fekete sárkányok ellen.
Én, ki e birodalomért felelek, s a benne élőkért, nem adhatom át akárkinek ama fegyvert. Jól tudom, hogy harcoltál a sárkányok oldalán, és erőiddel aztán elhagytad városod, tán, hogy kerüld a háborút.
Ám Lanur kardját olyannak adhatnám csak oda, kiben a Birodalom feltétlenül megbízhat.
*Néz barna szemeivel egyenesen a kísértetre holt szemeibe. Két kezét összefonja keblei előtt fehér papnői ruhája bő ujjaiba, miközben várja a kísértet reakcióját.*
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-07-22, 7:50 am

//Onoria//
*Megtámasztom államat kezemmel, majd leeresztem s mély levegőt veszek, habár nem sok értelme van de ezt az emberi tulajdonságot ezer év szellemlét sem képes eltüntetni.
- Megértem aggájaidat hűségemmel kapcsolatban.
*Villan fel mellkasomon a jelkép mit annak idején a fekete sárkány rakott rá.
- Más idők jártak még akkoriban, én magam is más utakat jártam. A gyülölet és harag útja mik évezredekig égtek bennem nem múlhatnak el nyomtalanul...
*Egy pillanatnyi néma csend honol, majd sarkam halkan koppan egyet a földön. Testem színt vesz fel magára olyan hatással mintha élő lennék.
- Kössünk hát egyezséget, mond mit kívánsz, hogy hűségemet bizonyítsam neked. Sajnos népem nem szándékszik szemtől szemben harcolni a sárkányokkal, jómagad is tudod ez nem az ő stílusuk. Viszont méregkeverésben nagyon is jók vagyunk. S biztosra veszem többet láthattunk a sárkányok vidékéből mint ti.
*Elő veszek egy térképet.
- Ha megengeded ezt átadnám.
*A a papnő igenre bólintja fejét oda viszem s kezébe adom, rajta van a sárkányok területének összes pontja, minden fészek minden nagyobb csoportosulási terület, minden amit szemem láthatott miközben a vidéket jártam. Még oly barlangok is szerepelnek rajta miket a papnő gyalogjai el nem érhettek.
- Biztos kíváncsi lennél pár dologra, s mivel még meg se próbáltad aktiválni a szellemcsapdát, gondolom te is úgy vélted nem azon út lenne a legbölcsebb kettőnk között. Anélkül is megkaphatod mit akarsz.
*EGy halk sóhaj majd ismét folytatom.
- Egy vezető mindig vállaljon felelősséget a népéért, ezt tanultam meg utam során. Ha nekem nem is számít már az élet az övék attól még fontos. Rengeteg gyermek és nő van nálunk, s gondolnom kell rájuk miképpen te a tieidre. Nem is oly rég küldtem neked egy receptet az egyik futárral egy erős méregről, nem tudom megérkezett e. Egész jól sikerült valószínüleg egy sárkányt is leterítene ha sebet ejtessz rajta s a vérébe jut. Nem akarok háborút az emberekkel, s nem tervezek a sárkányokkal sem indítani, de népem mégis csak hasonlóak hozzátok hát ők döntötték el mellétek állunk. Mit kívánsz főpapnő mivel szolgáljon neked Ekorin népe. Hüségről nem tudok nyilatkozni minden ember csak a saját életéhez tud hű lenni, s nekem még csak az sincs.
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-10-16, 7:23 pm

/Kincskeresés vagy a pokoljárás /
/mesélő/

A nap vidáman süt le Valian főterére. Az utca tele kisebb nagyobb csoportokkal, akik céljai ismeretlenek. Az adott szakaszon kisebb tumultus kezd el gyülekezni. Ez idő tájt kerül kiosztásra különböző helyeken pár levél is, kinek öröm kinek bánat amikor kézbe kapják. Jeremyt egy utcakölyök találja meg a levéllel. Ha nem kérdezi a gyereket akkor az pillanatok alatt belevész a tömegbe. Nie kisasszony számára egy idősebb gondnok adja át a levelet. A további levelek sorsa rejtély de bizonyára érdekes lesz megfigyelni az érkezőket. Mivel Nir van érezhetően közelebb a megjelölt helyszínhez, így ő szúrja ki először a karavánt és a karaván mellett pipázó barnaköpenyest, aki épp pár zsoldossal és kísérővel vitázik. Egyelőre nem úgy tűnik hogy feltűnt volna neki a lány megérkezése. A piacról érkező Jeremy is kiböki a karaván egyik szekere mögött kilógó mágust, mást egyelőre még nem vett észre.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-10-16, 8:25 pm

//Kincskeresés vagy a pokoljárás//
//Shu, Jerry és az eddig meg nem nevezett, de mindenképpen bátor csatlakozók//

*Nem volt „istentelen szerencséje”, ahogy Shuga Melfyomer minősítette abbéli szándékát, hogy meggyőzze a Könyvtárost arról, hogy a barnaköpenyes „expedíciójában” tevékenyen részt vegyen. És ennek kiderítéséhez nem kellett 4 nap… Még egy sem. A máskor segítőkész és támogató férfiú ugyanis kategorikusan elzárkózott attól, hogy erre a témára akár egyetlen mondatot is vesztegessen. És ezen elhatározását a lány könyörgő tekintete sem változtatta meg. Sőt, rögtön a lelkére is kötötte, hogy igyekezzen a csomagolással és semmiképpen se felejtse itt a jegyzeteit. Meg a rajzeszközeit... Az ajándékba kapott lámpását… A szárított gyümölcsöket, amit küldet neki… És a kétszersültet pedig az elf árusnál vegye a piac sarkában… És persze vigye el a tőrét is… És a medál is kell… És ha esetleg látna egy…

Nie itt elégelte meg a dolgot és egy szarkasztikus megjegyzés után ~ Ó, szívesen átadom a helyem ebben ez őrült cirkuszban! ~ magára hagyta a lelkes férfiút. Aztán két napjába telt, mire a ládákba összecsomagolta a holmiját ~ Igen, eltettem a térkép másolatokat és a szótárat is! ~, majd további egy napba, mire mindent eljuttatott a megadott címre.

És bár az utolsó pillanatig reménykedett, hogy valami csoda folytán valaki ~ Az Istenek sem segítenek ilyenkor! ~ lefújja az indulást, semmi sem történt. Egészen mostanáig. A levél, amely az indulás idejét és helyét közli, éppen most érkezett és Nie – kelletlenül – felcihelődik. Még egyszer szétnéz, hogy nem felejtett-e valamit az asztalon, a széken, vagy az ágyon, de sehol semmi, így nem halogathatja az indulást.

Elköszön a vidáman búcsúzkodó gondnoktól ~ Ó, hogy mindenki milyen lelkes! ~, aztán kilép a kapun, s elindul a megadott címre. Csak egyetlen dolog vigasztalja. Hogy legfeljebb 2 hónap és aztán az életben nem kell látnia többet a borzalmas modorú mágust.

És pontosan ő az, akit elsőként megpillant a gyülekezők között és már előre felkészül Shuga kárörvendő megjegyzéseire és vigyorára, amikor majd meglátja őt. De mégsem tehet másként, hiszen „jelentkeznie kell az expedíció vezetőjénél”. Így amikor megáll a méretes alak előtt – megjelenésével megszakítva egy éppen folyó nem túl barátságos eszmecserét -, rögtön túl akar lenni a várhatóan gúnyosnak ígérkező „üdvözlésen”.

- Remélem, most boldog! De csak 2 hónap! Egy nappal sem több!


A hozzászólást Nie összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-10-16, 10:18 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 936

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-10-16, 8:49 pm

//Kincskeresés vagy a pokoljárás//

Nem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire örülök ennek a városnak, de most mégis ezt tettem. Sok minden történt, ami ezeket az érzelmeket kiváltotta belőlem, de túl vagyok rajtuk és ez a lényeg. Egészen addig tartott a boldogságom, amíg pár nap múlva egy kutató szemet nem éreztem meg magamon. Egy szurtos képű kölyök volt az, aki némi habozás után megszólított.
- Te vagy a félelf Jeremmy?
- Mit akarsz tőle?
- Ezek szerinte te vagy. – biccentett felvillanó vigyorral. – A barnaköpenyes, valami ….aaa…….Shuga nevű mondta, hogy valami ilyesmit válaszolsz majd. De nem kell idegesnek lenni csak egy levelet kell kézbesítenem neked. – nyomta a kezembe a nem épp patyolat tiszta írást, aztán mielőtt még tarkón legyinthettem volna a szemtelenkedése miatt, már el is tűnt a tömegben.
- Legközelebb letépem a füled! – kiáltottam azért utána, csak a mihez tartás kedvéért, aztán mogorván néztem a levelet.
~ A zsigereimben érzem, hogy ennek nem lesz jó vége. Jobb lenne elhúzni jó messzire innen. ~
Persze tudom, hogy egy mágus ellen, főleg egy Shuga nevű ellen nincs ellenszer. Valami mintha összekötne minket, mindig megtalál és ott bukkan fel ahol én. És egy haragos mágus, akinek a szavad adtad, nem túl egészséges ellenfél.
Így aztán nem sokára fel is bukkantam a téren, ahol egy egész karavánt találtam, ami igen csak meglepett, azt gondoltam, nem gyalog fogunk menni……
Bár ki tudja ezzel megyünk-e? Mert az egyik szekér mögött megpillantottam Shuga-t nagy vitában pár emberrel, nem tettem volna rá egy lyukas darnát sem.
És ki volt akit szintén megpillantottam mellette…….? Meregettem a szemem, hogy jól láttam-e és egészen addig nem is voltam benne biztos, míg oda nem értem.
- Nienna? Te mit keresel itt? – néztem rá döbbenten.
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-10-17, 11:36 am

//Kincskeresés vagy a pokoljárás//

* Valian, a főváros. Életem folyamán számtalanszor jártam már itt, s most is idehozott rögös utam. Ha valaki el akar tűnni, az idejön. Ha valaki fel akar tűnni, akkor is idejön. Ez a város tele van meglepetéssel és rejtéllyel, és olybá tűnik, hogy ezek engem sem kerülnek el.
Tintakék köpenyembe burkolóztam, s ezúttal arcom előtt egy orrig érő "gallér" is volt, egy egyszerű, bőrből készült nyakvédő, ami az arcom egy részét takarta. Persze, aki már látott, az felismerne ezzel együtt is. Inkább csak azért volt rajtam, hogy ha a csuklyámat összehúzom magamon jól takarjon.
Ami idehozott engem az nagyon egyszerű, a piacra igyekeztem, hogy különleges felszereléseket vehessek magamnak a vadalani utazáshoz. És mivel ez a főváros, sok mindent csak itt tudtam beszerezni.
Szóval a tömegen átvágva oda igyekeztem. *
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-10-17, 4:01 pm

/Kincskeresés vagy a pokoljárás /
/Shuga/

A reggel egyre borzalmasan alakul, a leveleket az érintetteknek kivitték.  Nie és Jeremy arcát szívesen nézném meg amikor átveszik, de jelenleg ember hiányban szenvedünk. A karaván úgymond raktárosa és épp tombol az őrség keveslése okán. Na meg azon hogy szerinte felelőtlen állat vagyok. Ha tudná hogy a kijelentéséből az egyik igaz csak de azért harapok is.
- Nem érted, hogy kevesen vagyunk te túlméretezett dromedár. Legalább egy zsoldos még kell nekünk, aki elvégzi a munkáját.
- Jól van de ezen most mit idegeskedsz? Mindjárt megyek és hozok egy zsoldost ha annyira akarod.
- Ez nem így megy te varázslók átka, ugyanolyan szélhámos, vagy mint a részeges mestered.
- Ezt a mesterem nevében kikérem, ő nem részeges csupán rosszul bírja az italokat mostanában. Amúgy se találkoztam vele elég rég óta, ha elkapom, a vén csibészt kitekerem a nyakát.
Ekkor érkezik a könyvtár szeme fénye, és a legfőbb mecénásunk meg bízottja. Azt az apróságot felejtsük is el hogy én zsaroltam ki Nie jelenlétét a csoportban, szóval szót se róla. Amikor rám néz, a tudatalattija tuti csípőre tett kézzel bámul rám, noha ő csak gyilkolni szeretne a szemével.
- Naná két hónap, meg amit még ott töltünk. –Mosolygok rá derűsen, mintha azt tervezném, hogy hónapokat leszünk ott, meg akinek pikkelyes a háta az.
- Minden holmid megvan? Ha igen akkor ez a derék úr segít neked elhelyezni miközben én megoldom a problémáját.
Ekkor csattan egy ismerős hang a szekér túloldaláról, ami érdekes nem engem szólított meg hanem a kis könyvtárost. Azért biztos ami biztos intek a tolvajnak is, hátha nem vett még észre. Ez kicsit ront az egómon hisz mégsem vagyok egy kis termetű személy hogy átlátszó legyek.
- Nienna? Tényleg így hívnak? –Nézek le vidám arccal a lányra aki hamarosan robbanni fog ha ezek ketten ismerik egymást.
- Jeremmy örülök hogy látlak, és nem léceltél le a levelet megkapva. Ha ismeritek egymást az jó így nem kell bemutatnom a túránk két legfontosabb személyét egymásnak. Remek munkát végzek a szervezéssel, néha megdöbbenek magamon.
A morgós karavánvezető ekkor köp egy isteneset oldalra.
- Egy zsoldos még mindig hiányzik, kettőnek jobban örülnék szóval huzzál embert szerezni mr hű de el vagyok szállva magamtól mágus uraság.
Morog tovább majd udvariasan Nie holmija felé tartja a kezét mint egy elkérve azt. És a helyére viszi.
- Ti ketten ne öljétek meg egymást még, arra ráértek később is, ha meg szerelmi civakodás kezdenétek, az elf bárdod tud róla?
Majd mielőtt a lány átmehetne viperába, felelősségteljesen elmenekülök előle zsoldost keresni. Az utca tömve van emberekkel elfekkel, de valahogy egyik sem az igazi. Ahogy keres és kutat megakad a szeme egy fiatal nőn aki tuti zsoldos, és épp vásárolgatna kitudja mihez. Ez a részlet most kicsit sem érdekel, a tömegen keresztül vágva haladok a kék köpenyes csuklyás nő felé. Majd kicsit szokatlanul megszólítom.
- Üdv remélem nem zavarom meg semmi fontosban. De lenne egy pár kérdésem. Az első, ha jól látom őn zsoldos, vagy legalább is harcos ha jól tippelek. Ha igen akkor a következő kérdésem mely szerint lenne e kedved egy kicsit melegebb éghajlaton eltölteni pár hetet esetleg hónapot, a juttatás nem rossz és a harcképességei sem rozsdásodnak be. A felszerelést, ami esetleg ehhez a munkához kell mi álljuk, a többi meg már megegyezés kérdése.
Nézek le a nőre, aki tuti meglepődik a szavaimon hisz elég ritkán rohanják le az embert-elfet-egyebet munkákkal.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-10-17, 4:44 pm

//Kincskeresés vagy a pokoljárás//
//Shu, Jerry és Alamaise, aki még nem tudja, mibe is csöppent//

*Nie azt hiszi, talán mégsem lesz annyira rémséges az a köszöntő, mert a mágus első mondata kevésbé gúnyos, mint amilyenre számított. Azonban ez az érzés csak pillanatokig tart, mert egy másik hang oly mértékben lerombolja ezt az illúziót, hogy a lány megszólalni is képtelen.*

- Nienna? Te mit keresel itt?

*Amikor hitetlenkedve ~ Nem, ez biztosan valami otromba tréfa csak! ~ megfordul, a félelf gazfickót pillantja meg, aki életét eddig jó néhány alkalommal megkeserítette, és akinek láttán elakad a szava. Így némán tűri, hogy a mágus – immár humoros énjét szabadon engedve – a valódi, de mostanában oly keveset használt nevén csodálkozzon, üdvözölje a tolvajt, a kezében tartott csomagját elkobozza tőle egy ismeretlen és Melfyomer holmi szerelmi civódásokat emlegessen, és aztán eltűnjön a tömegben.

Ez utóbbi tette menti meg attól, hogy lássa, amint Nie először elsápad, aztán köhögni kezd, ahogy a ki nem mondott szavak fojtogatni kezdik. Majd – amikor már végre képes megszólalni – Shuga hiányában a csomagját megszerző és a mágussal előzőleg vitatkozó úrhoz intézve mondandóját, kirobbanjanak belőle az indulatok. És persze mindezt úgy, hogy mindeközben Jerry-t igyekszik levegőnek nézni.*

- Mondja meg… - próbál mélyeket sóhajtani és igyekszik nem hangosan és főként nem indulatosan kifejezni magát, persze kevés sikerrel. – Mondja meg annak a méretes vajákosnak, hogy most azonnal visszamegyek a Könyvtárba és elfelejtheti, hogy most és bármikor a segítségére leszek. És ha a Könyvtáros megtudja, hogy miféle alakokat verbuvált a gyanús „expedíciójához”, elfelejtheti a támogatásunkat örökre. A csomagjaimat meg küldjék vissza a szállásomra!

*Azzal sarkon fordul, és anélkül, hogy egyetlen pillantást vetne Jeremy Talbot-ra, a közelebbi híd felé siet, hogy azonnal elmondjon mindent eddig hitetlenkedő és érzéketlen főnökének. Mert a lány joggal gondolhatja, hogy őhozzá hasonlóan a joviális férfiú is úgy vélekedik majd, hogy Lanuria legrémesebb modorú, legkevesbé szabálykövető mágusa és legkiállhatatlanabb tolvaja együtt nem szavatolhatják a küldetésük sikerét.*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 936

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-10-17, 6:02 pm

//Kincskeresés vagy a pokoljárás//

Mikor kalimpálni kezd, akkor intek én is Shuga-nak, mert persze tudtam, hogy ott van, csak épp teljesen maga alá temetett a felismerés, hogy kivel társalog éppen és az sem kerülte el a figyelmemet, hogy több csomag is van vele, ami csak egyet jelenthetett…..vagy kettőt…..amíg nem tudtam, hogy a karaván a mienk-e vagy csak csatlakozunk egy darabig hozzájuk……Vagy Shuga valami úton-módon elérte, hogy Nienna velünk tartson, ami kész csoda lenne a legutóbbi találkozásukat figyelembe véve, vagy csak véletlenül pont azzal a karavánnal készül valahová, amivel mi…., de tudtommal Nie képes a teleportálásra, vajon miért sanyargatja magát egy utazással?
Gyanús ez nekem, nagyon gyanús….
Még mindig moccanatlanul bámulom a lányt, amikor Shuga a szokásos stílusában beszélni kezd és ami azonnal bebizonyítja, hogy az első meglátásom volt a helyes, a máguslányt is beszervezte a csapatunkba, bár az érdekes, hogy a nevét tőlem hallotta először…
- Mondhatnám, hogy az ellenállhatatlan személyiséged volt az oka, hogy itt vagyok, de inkább nem mondom. – morrantam fel, de a szemem nem vettem le Nienna-ról. – Látom mindenki jól ismer. – biccentettem a karavánvezető fel egy elismerő pillantással.
Shuga további szócséplésére először egy gyilkos, majd a folytatásra csak egy értetlen pillantást vetek rá, de mielőtt még további magyarázatot kaphatnék, már el is tűnik az utca forgatagában, mi meg ott maradunk kettesben – már leszámítva a karaván többi sürgölődő tagját – a boszorkánnyal, aki felé ösztönösen mozdulok, amikor a fulladás jellegzetes tüneteit mutatja.
Óvatosan megütögetem a hátát, felkészülve, hogy ha nem használ akkor nagyobbat is csapjak, mikor szinte felcsattannak a szavai a morgós fickó felé, aki épp a csomagjait rendezi el.
- Héééé! – kezdek integetni felé kissé sértődötten. – Én is itt vagyok ám és hallom! Tudom, hogy a „miféle alakok” azt rám értetted és meg vagyok sértődve. – kiáltottam rá, ahogy sietősen elindul, majd elő perdülök. – Állj már meg! Jobb ha nem kezdesz Shugával, úgy is felesleges. – próbálom a karjánál fogva visszatartani, ha nem áll meg. – Én most legálisan dolgozom, megbízást kaptam és különben is miattad majdnem ott gebedtem meg a tömlőcben, nekem kéne háborognom. Tudod milyen alakokkal zártak volna össze?
Nem tudtam, hogy Shuga mivel bírta rá, hogy velünk tartson, de biztos nem díjazta volna, ha hagyom elmenni, nem kétlem, hogy rajtam csattant volna az ostor…….megint.
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-10-18, 8:59 pm

//Kincskeresés vagy a pokoljárás//

* Kettőt fordultam, amikor váratlanul egy jókora alak szólított meg. Mire végigmondta a monológját kellett nekem egy pillanat, hogy felfogjam, mit is szeretne. Mivel teljesen váratlanul ért az idegen felkérése. Először körbepillantottam, hogy nem-e tévesztett össze valakivel, majd magamon néztem végig, hogy honnan szűrte le, hogy zsoldos vagyok. Bár tény, hogy köpenyem alól ki-kivillant a rövid kardom.
Nem sok híja volt, hogy otthagyjam a fenébe a különös fickót, de ő fizetést emlegetett, és a darna sose jön rosszul. Végül is jobb felszereléseket tudnék venni a hosszú útra.
- Mennyit is tudnál fizetni? - néztem fel a furcsa alakra. Igazából úgy voltam vele, hogy a piszkos anyagiakról szóló kérdés a legfontosabb, és csak utána a helyszín és az én szerepem.
Amilyen hirtelen leszólított, arra kellett gondolnom, hogy sürgősen kellett neki a kardforgató kéz, hiszen ritkán invitálnak idegen harcosokat hosszú utazásokra. Hiszen nem tudhatta, hogy miféle elf vagyok, milyen képességekkel rendelkezem, avagy milyenekkel nem.
Így hát, ha esetleg beavatna a részletekbe, csupa füllel megyek utána és hallgatom, amit tudnom kell erről az egészről. *
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime2020-10-19, 6:29 pm

//Kincskeresés vagy a pokoljárás//
/Mesélő/

Az események alakulása egyelőre nem tűnik rózsásnak, hisz Nie már a távozás útjára lépne amikor Jeremy szól utána mint egy megakadályozva a távozását. A férfi aki elvette a csomagját csak bólint az elf utasítására majd.
- Ezt tegyétek a helyére hamarosan úgy is visszajön vagy hozzák, a lényeg hogy itt lesz az indulásnál.
Ezzel le tudja a nő szavaira a reakciót, és inkább a többi naplopóval kezd vitatkozni és szidva Shugát, a könyvtár vezetőit, és még jut helye a mágusoknak is akik szintén szponzorálják ezen utat. Bár kérdés hogy a nagydarab mágus vajon mivel vehette rá a fent említett egyedeket. A tömeg csak nézi az egyre gyűlő társaságot, és a kirohanást is.
Eközben a mágus épp betámadja Alamaist az elfnek tűnő sárkányt, a munka lehetőségével. A nőt sem ejtették fejre és máris a legfontosabb részletre kérdez rá a nagydarab mágusnál Shugánál.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Valian központja - Page 20 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 20 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Valian központja
Vissza az elejére 
20 / 21 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Valian - A birodalom fővárosa-
Ugrás: