LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Valian központja

Go down 
+41
Nie
Jeremy Talbot
Cornelius de Sanctis
Isabelle
Kroloth Naelgrath
Shuga
Hossin
Regélő
Moozen
Yurin Akari
Ryn von Samok
Vogon Beebebrox
Fela Husani
Amíra Nox
Yrrezann
Edhelindha
Adria Belorian
Főadmin
Onoria
Wyerre von Morhan
Dremer
Merilien Lumel'Auvrea
Nawarean
Balál Tangeran
Silarona
Elisabeth De Winter
Cloud Revan's
Al'Eron Ryden Savion
Sydney H. Low
Gylnar Radek
Lothár Von Falkenhausen
Mitsuko Midnight
Akahana
Alex Ian Keegan
Arielle
Sou
Edward Orrick
Kain Namelyr
Aurora
Lea Fergalas
Mesélő
45 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21  Next
SzerzőÜzenet
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 444
Életkor : 28
Munkahely : Valiani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok

Valian központja - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-23, 6:56 pm

//Nie - Időntúli
Árnyék nélkül nincs fény//

Mia mágiája zabolátlanul végigkúszik az utcán, kutat, véd és egyben jól érezhetővé teszi Nie indulathullámzását, ha az arca, szeme villanása nem lett volna elég kifejező. Mia olyan alkat, hogy nem nahyon marad előtte rejtve ilyesmi, egy pillanat elég.
Hirtelen észhez is tér, némán bólint Nie kérdésére, és szaporább, de  apróbb léptekkel indul gyorsan tovább. Nem kerüli el a figyelmét az sem, milyen akarattal szabadult meg a kezétől az elf. De elkönyvelte annyiban, hogy biztosan nem kedveli, ha hozzáérnek. Talán lesz egyszer alkalma megkerdezni tőle, van-e ennek valami oka, bár nem akart indiszkrét lenni.
Ha Nie is vele siet, gyorsan kikanyarodnak az utcájába, s megértheti az elf, hogy miért erre mentek. A sarkon túl, a második ház, egy következő sarokra néző főépülettel az, ahol megállnak. A főbejárat, szép erkély alatt egy kis térre néz a kétszintes házikóból.
De Mia a sarok innenső felén, a hátsó kiskert felől ránt csengőt, ahonnan pont ki lehet a térre kukucskálni. Nie esetleg láthatja, hogy a ketszintes házikó nem hivalkodó, de szépen rendben tartott, különálló porta.
- Ez a személyzeti bejáró. De én szeretem, ha éppen nincs kocsi, vagy ló, netán díszkíséret.
Tréfasan megnyomja a végét, és nevet, mintha talán valami pajkos tréfa jutott volna eszébe.
- Ó, nagyasszony! Már aggódtunk. Kicsit később  jött a megszokottnál, de látom, vendéget hozott. A teaját talán két személyre is szervírozzuk  a kis szalonba?
Ahogy inasa kikukkant, Mia meg latja Anton felviduló arcát, s hogy meg sem kísérli visszafogni az őszinte örömét a kísérője láttan, aki fajtajabéli, még éppen veszi a próbalkozást  a kíséretet az ötórai tea megkésett pótlasára. Lehúzza kis kesztyűjét, s mosolyogva szembefordul Niével, hátha ezek után szíves invitalásnak helye volna.
- Kérem, lehetne? - Közben azért a könyvekért nyúl, miket eddig a figyelmes lány cipelt, de minden kicsuszik a kezéből földre hull minden könyv, kesztyű, s Mia Anton karjába hullik szédülve. Az utolsó, amit még biztosan lát, ahogy az árnyak füstté állnak össze, hogy előrenyomakodjanak a házba a takaros kis gyógynövénykerten át. Mágia volna? Más nem látja? Vagy talán csak nyújtóznak az árnyak?
Az alhasához kap, s rásimítja kis tenyerét. Másik kezével Anton karja után kap, s belesimul a magas, erős, sötételf inas testébe, s minden erejével próbál valahogy lábon maradni, de mintha ereje elszállt volna.
- Asszonyom! Asszonyom! Mia asszony! Kérem!
Aztán botladozó léptek kisérlete, s végül elveszíti maga felett a kontrollt. Lábai rongyként hullnak súlya alatt alá.
Alig hallható sóhaja száll a szélben Shuga kimondatlan nevével, szellemi erővel:
- Anton, jött madár tőle, ugye? Megjött a madár?
Aztán kiesett az idő s elveszett a tér, ahogy lába alól a talaj. Mintha hányt volna, s valaki fogta volna a fejét. Hideg borogatás, gyertyafény és szürkeség.
Csak remélte, hogy álomtalan, szürke vidékre tért. Úgy erezte, ez egy köztes tér, időtlen, szörnyűséges, irányíthatatlan álmoknak. Rémálmoknak.
Jó lenne inkább Nie érintése, olyan józanitó, mint a fehér tündér gyógyítóé a nyári palotában.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 971
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-23, 8:10 pm

//Mia - Időntúli //
//Árnyék nélkül nincs fény//

*A nap első sugarai még mindig ébren találják. Csak áll az ablak előtt és a kertre bámul. Aztán türelmetlenül, kapkodva felöltözik és elindul a Főtér felé. A piacon vág keresztül és még látja, hogyan takarítják el az éjszakai mulatozás nyomait. Mint a régi időkben. Amikor mindig ő érkezett elsőként a Könyvtárba. Üresek a termek, amikor megérkezik és az asztalán sem hever az aznapi teendőkről készült lista. Levelet ír és türelmetlenül várja az első segédet, akit elküld a levéllel.  Várnia kell, hát vár. De aztán elsodorják a nap eseményei.

A Könyvtáros nem tűnik meglepettnek, amikor megjelenik az asztalánál és a papíron most az átlagosnál is több feladat sorakozik. Nie próbálja halogatni, hogy belefogjon a napi teendők elvégzésébe, de aztán – hogy a segéd még mindig nem ér vissza a válasszal – mégis csak hozzálát a munkájához. Keresgél és jegyzetel, az egyik teremből a másikba siet, hogy aztán kora délután arra térjen vissza az asztalához, hogy ott hever az általa írt levél, „Nincs válasz” felirattal. Más talán udvariatlanságnak tartaná a dolgot… De más nem látta azt, amit ő.

Mert Antonon és rajta kívül senki sem látta, hogy száll el az életvidám lány testéből az élet. Ahogy senki sem látta az árnyakat, amelyek a semmiből tűntek elő. S amikor a szolga aggodalommal telt tekintettel emelte fel karjaiba úrnőjét és rohant be vele a házba, ő a könyveket felkapva elmenekült onnan.
Nem, nem ment a szűk sikátoron át, mégis érezte a változást. És nem, nem értett ebből semmit, csak tudta, minél gyorsabban kell távol kerülnie attól a helytől. S amikor már a Főtéren járt és újra tömeg vette körül, akkor könnyebbült meg egy kicsit. Hogy aztán a földről felvett iratokat magához szorítva igyekezzen a szállására.

De ott sem változott semmi. Nem volt étvágya és akármeddig is próbálta a fürdőben lemosni magáról az események által keltett furcsa, megfoghatatlan tisztátalanság érzését, semmire se ment sem vízzel, sem szappannal. Így aludni sem tudott. Csak állt a nyitott ablakban és bámult kifelé, miközben odakint az éjszakai ég csillagait a hajnal fényei űzték el. Aztán túl korán indult dolgozni, hogy megírja azt a levelet, amelyben Mia Ruton hogyléte felől érdeklődik, és hogy a várakozás gyötrelmét feledtetve utóbb a munkába temetkezzen.

És most itt áll, kezében a kurta-furcsa válasszal és nem tudja, mit is tegyen. Hiszen a nagyasszony tulajdonképpen idegen, csak egy hivatalnok, aki az ügyeihez kér segítséget. Aztán mégis elhatározza magát, elzár mindent, amivel ma dolgozott és elindul az eldugott kis utca felé. A Főutcán halad, s amikor odaér, az emlékeiben kutatva találja meg a házat. Áll egy darabig az épület előtt és többször is majdnem megfutamodik, de végül megrántja azt a csengőt… Vár…*
http://www.nienna.eoldal.hu/
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-23, 9:21 pm

//Nie - Időntúli

A csengő hangja halkan felér a hálószobába. Az erkélyhez tartozó ajtó résnyire nyitva, az alacsonyan járó nap a tiszta égboltról gondtalanul talál utat magának egy fényjátékhoz. Úgy csillog az üvegen, akár valami gyémánt. Mia szeme résnyire nyílik.
- Shu! - Suttogja halvány, inkább belső izgalommal. De tüze elhamvad. Melege van a takarók alatt. Leveti magáról egyenként őket. Lázas es fázik. A foga kocog. Mindez másodpercek alatt?
Nem birja felhúzni a takarót.
Szemét behunyva csak a világok közti helyek vannak, ahol elvileg nincsen semmi, még talán az akarat és a beszéd tudna meglenni, a szó teremthetne ott valamit, ha volna akarat, es még valami, amire Ruton kisasszony nem emlékezett. Annyira útálta ezeket az órákat, hogy inkább rajzolt a füzetébe, dacolva apa esetleges haragjával. A lelkek útja, a teremtés útja, Istenek ideje...fajok órája, a szó teremtő ereje...sötét és gyűlölt szavak...amikor a lélektelenné vált porhüvelybe új élet terem. Nekromancia. De miért? Nem lehetsz ennyire finnyás! Figyelj rám, a tanítód vagyok! Meg van a szellemedben írva. A tieid a holtak lelkei is, a holtak teste is. Miért ne? Még a kísérteteket is útálod? Figyelsz te rám, a császárnőd vagyok!
Hogy mondhatsz ilyeneket?
Miért nem figyelsz? Figyelj rám!  Az apád vagyok!
Nem tudlak elérni, messze vagy!
Kisasszony! Kisasszony! Ébren van? Az előbb ébren volt. Figyel rám? Anton vagyok. Nie asszony van itt a hivatalból.

Ahogy Anron az ifjú elfre nézett a kapuban, ragyogó szemében látta a bizonyosságot. Ő is látta, de legalábbis érezte a tegnapit. Könyvek vannak nála s a kisasszony kesztyűje.
- Köszönöm, hogy eljött! Emlegette önt! Felébredt. Bejön? Nincs már semmi baj, úgy értem, semmi nincs bent idekintről...érti?
Ha Nie vele tart, gyorsan folytatja, a kis folyosón s a kis szalonon át a tágas lépcsőn, mielőtt a hálóba érnének, aminek az ajtaja csukva.
- Talán benne sincs az árnyék...nem tudom. Asszonyom nem akar gyógyítót, a férjét akarja, madarat várt csak tőle, de most már csak őt, és rajta kívül csak önt hívja. Még semmit se evett, inni se ivott. Nem tudom megítélni, csak amit bizonyára ön is tud. Árnyékmágiába burkolt valami volt ez. Mint egy látványosan csomagolt átok. De az árnyak tegnap este óta nem mozognak. Elment...legalábbis külsőleg... Nem láttam hasonlót, mióta a családommal elhagytuk a földjeinket. Ez nagyon, nagyon erős, sötét varázslat, nem holmi hókuszpókusz! Ahogy az asszonyom gyengül, úgy erősödhet, vagy talán, remélem, eltűnik. Az is lehet, hogy a lelkét bántja és gyengíti. Ki tudja? Orvos kéne, mágus gyógyító. De én nem mondhatok neki ellent, míg nem volt magánál, nem gondoltam volna, most meg tiltakozik.
Bekopog.
- Szabad!

A lány széke hátratolódik, ahogy Anton benyit.
- Asszonyom, uram!
- Köszönöm Ria! Eridj a konyhára, most ott segíts az asszonyságnak. Amint tudsz, gyere vissza!
- Anton vagyok. Nie asszony van itt a hivatalból. Ébren van?
Hűvös keze Mia homolkán, majd orcáján állapodik meg egy szemvillanásra.
- Jól vagyok. - Kevés erő van a hangjában, annál több határozottság. - Nincs lázam. Menj, csináld a dolgod, Anton! Ha üzenet jön...
- Nem győzött meg...de rögtön szólok. Parancsolnak teát?
- Az jól esne.Ne feledd a madarat!
Azzal Anton bólint, és ha választ kapott Niétől is, magukra hagyja a hölgyeket, egy támlás kis fotelt kínálva a vendég számára.
Mia haja szétterült a párnáján. Csupa vert csipke és suhogó, fényes selyem. Mellette érintetlen ágyfél, szépen kiágyazva, mintha csak arra várna, hogy rögtön elfoglalja valaki. Vékony, bíbor ágytakaró van a végébe hajtva. A lány a nagy ágyban, apró jelenség. A baldahínt jelképező faragások feletti drapéria egy szép, természeti festményt fog össze. Az egyik sarokban záható vitrin, hasonló ahhoz, miket a kis szalon sarkaiban láthatott Nie befelé jövet. De ebben még ritkább kincsek, művészeti és varázs ereklyék vannak bezárva. Üvege ragyog a fényárban.
Mia végtelen lassan résnyire nyitja barna szemét, amiben rögtön megcsillan a játszi napfényragyogás. Hunyorogva pillant fel Niére.
- Nie! Hát eljöttél? Tudtam, hogy eljössz! Vártalak az arany folyónál is, de nem jöttél, megértem.

Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-23, 10:17 pm

//Mia - Időntúli //

*Az ajtó gyorsan nyílik és a felismerés is csak egyetlen pillanatot várat magára az inas szemében. Nie óvatos tudakozódására aggodalommal teli válasz érkezik és – bár a lány nem akart bemenni, hiszen mit is keresne ott? – az invitálás egyértelmű.*

- Köszönöm, hogy eljött! Emlegette önt! Felébredt. Bejön? Nincs már semmi baj, úgy értem, semmi nincs bent idekintről... érti?

*Persze hogy érti és a „nincs” most olyan megnyugtató. Aztán a magyarázat, amely oly sötét és fenyegető. S a hír, hogy azóta sem járt gyógyító a házban, elkeserítő. Nem néz körül, csak hallgatja a szolgát, miközben egyre beljebb jutnak a hálószoba felé. S amikor az ajtó elé érnek, halk kopogás és még halkabb az érkező válasz rá odabentről. Egy aprócska alak a hatalmas párnák között, és az inas gyors érintése a sápadt homlokon. Határozott, de biztató válasz a kérdésre… Igen, teát már kívánna.
Nie is bólint a kérdésre, aztán leül a hatalmas ágy mellé, hogy meghallja a suttogásnak is beillő, megkönnyebbült szavakat.*

- Nie! Hát eljöttél? Tudtam, hogy eljössz! Vártalak az arany folyónál is, de nem jöttél, megértem.

*Ő azonban nem érti, de nem is kell értenie, ezt tudja már régről. Rákérdezni ráér később is, hiszen az álmok oly messzire képesek vinni az álmodót ilyenkor, hogy oda követni őket lehetetlen. Nie tudja ezt, tapasztalta sokszor, s már nem is próbálkozik vele. De azt is tudja, egy érintés utat mutathat, s akár egy aranyfonál egy végtelennek tűnő labirintusban, a valóság irányába terelhet bárkit.

Hát két tenyere közé veszi Mia forró ujjait és száműzve aggodalmát, lelke nyugalmát küldi az ágyba fekvő felé.*

- Anton azt mondta, már jobban vagy. Ha tudom, hogy vársz rám… Aggódtam, ugye tudod…

*A szobában csend van és áradó napfény, mintha semmi sem történt volna tegnap. ~Hát maradjon is így!~ S Nie feláll a karosszékből, hogy az ágy szélére ülve közelebb legyen a beteghez.*

- Máskor üzenj csak értem nyugodtan…

*A mosoly biztató, s a hang nyugodt és a mozdulat, amely végigsimít a karon, szinte alig érezhető. És Nie már tudja Mia titkát, de hallgat róla, hisz nincs köze hozzá. És nincs köze az árnyakhoz sem, amelyeknek most nyoma sincs. Nincsenek sötét sarkok és rejtett zugok, s hogy így is maradjon, a könyörgés, amelyre anyja tanította, most segítségére van. Mia csak nézi őt hálatelt szemekkel.

Aztán koppantás az ajtón, és a tea megérkezik. Az aprócska asztalon elhelyezett tálcán minden kecses és díszes, s a poharakba Nie tölti ki a forró folyadékot. S nem sajnálja belőle az édes mézet sem. Minden olyan ismerős és magától értetődő. Ahogy segít felülni Miának, megigazítva a háta mögött a párnákat, s ahogyan megvárja, míg elfogy a csészéből az illatos innivaló. Aztán ő is fogja a csuprot és visszaül a kényelmes karosszékbe. Látja, hogy az eddig sápadt arc megtelik fénnyel és élettel és így ő is bátrabban kérdez.*

- Már a Könyvtárban sem voltál jól. Miért nem fogadod el egy gyógyító segítségét? Anton nagyon aggódik…

Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-24, 3:27 pm

// Nie -Időntúli

Csendesen bólogat. Az édes tea valóban élénkíti, ahogyan Nie diszkrét sertepertélése körülötte. Valóban jó hatással van rá a lány. De nem lenne szabad aggódnia, pláne őmiatta.
- Ne aggódj! Tudok én vigyázni magamra. De azt megígérhetem neked, hogy fogok üzenni érted, ha valamiért erre lesz szükség.
A hálaadásuk és imájuk betölti a szobát. S hogy miért nem látta orvos? Kicsit talán hirtelen felel:
- Mert nem vagyok beteg. És nem is lehetek beteg. Most biztosan nem!

Kisvártatva, a beszélgetésük hrvében még hozzáteszi:
- Ugye megértesz?
Mintha cinkostársra talált volna, és most megerősítésre várna.
Legszívesebben viszonozná Nie érintését, vagy megfogná a két kezét, de eszébe jut, tegnap mennyire görcsösen fejtette le a karjáról a kezét, hogy inkább nem erőlteti. Helyette így szól:
- Olyan jó, hogy itt vagy!

Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-25, 8:23 am

//Mia - Időntúli //

*Mindig azt hiszi, a dolgok változni fognak... De a sors sokszor szembesíti önmagával és hibás ítéleteivel... Ha az anyja itt lenne, most biztosan elnézően mosolyogna rá és ő maga meg...

De vajon mit is érezne most? Nem, már nem lenne türelmetlen, hogy ezredszerre hallja ugyanazt. És nem, már nem akarná görcsösen bizonyítani, hogy anyja téved. Mert olyan gyakran hallotta régen, hogy az ispotály betegei szeretik, ha ott van és számukra a jelenléte olyan, mint a hűvös, enyhe szellő, amely a tavasz hírét hozza dél felől. S oly gyakran mondta Laryss is, hogy nem folyton kibúvókat kellene keresnie és ellentmondani az anyjának, mert erre született.

De ő csak a fejét rázta. Nem tudott mit kezdeni a fájdalomtól terhes pillantásokkal, és nem érzett maradéktalan örömet, amikor egy-egy gyógyult beteg hálálkodva emlékezett meg róla anyjánál. Pedig az Ispotály első gyógyítójának kérésére sokszor ült egy-egy súlyosabb beteg ágyánál, hogy aztán halálosan fáradtan induljon haza. S ha a szenvedő maga érintette meg, s nem Nie tenyere simított végig rajta, vagy fogta azt a kezet, akkor a lány hosszú percekig mosta le magáról a másik érintése nyomát. Mert úgy érezte olyankor, hogy egy idegen titkát hurcolja magával, lelkének lenyomatát viseli a karján. És most is csak ezt érzi.

Ugyanezt a zavart érzi, amikor Mia is azt mondja, hogy jelenlétével segít rajta és hogy a megértését kéri. Nie pedig nem szól, csak óvatosan bólint, és a forró italt kortyolja. Közben hallgatja a fiatal teremtés szavait arról, hogy nem beteg és hogy rendben van.

Nem, valóban nem betegség az, amitől a lány szenved, de éppen ezért kellene aggódnia a tegnap eseményei miatt. Mert a rosszakarat, amely oly könnyen talált utat hozzá, pont ezért lesz számára egyre veszélyesebb. Erről beszélnie kell Antonnal, mert úgy tűnik, Mia nem veszi elég komolyan az ügyet. Hát Nie hallgat, hallgatja a lány csacsogását és közben válaszolgat, és látva túlzott hevességét, arra kéri a beteget, hogy pihenjen.

Mert neki hamarosan el kell mennie, hiszen feladataival még nem végzett. De úgy szeretné itt hagyni őt, hogy látja, megfogadta a tanácsát és alszik egy keveset. Azt is ígéri, hogy a hivatali idő és munkája végeztével visszatér majd és ha jobban lesz, a megígért könyveket is elhozza.

S ha a lány elalszik, óvatosan teszi le a csészét, hogy kifelé induljon és megkeressen Antont, akivel meg kell beszélnie, hol találhatja őt meg napközben és esténként, ha szükség lenne rá. Ahogy az árnyakról is beszélnie kell vele...*
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-25, 1:50 pm

//Nie - Időntúli
Árnyék nélkül nincs fény //

Miának valóban fogalma sincs, miért kellene aggódnia.
- Drága Nie! A hazámban a folyton áramló mágia legnagyobb folyamának a hömpölygésében éltem. Nem tudom, hogyan, de lehetséges, hogy túl hirtelen kezdem használni visszanyert varázserőmet, s gyakorlolni a lanuriai fekete és vörös mágiákat. De ha úgy gondolod, alszom egy kicsit.
Kisvártatva lejebb csúszott a párnákon, s meglehet, hogy az elf segítsegével, de elhelyezkedett s el is pilledt. Utoljára még mondott valamit, amiből látszott, hogy félálomban is elmélkedik:
- Lehetséges, hogy csupán ennyi az egész... Semmi bajom! Semmi...
Majd párnái ölelő biztonságában elaludt.

A magas inas a nappaliban ellenőrizte a szobalány munkáját, s éppen dícsérettel illette. Szelíd, de markáns megjelenése szokatlan lehetett a fehér elfnek, hiszen nem gyakran láthatott sötér elfet ezen a vidéken, láthatóan nem volt kívánatos ez a népség. Ha mégis megjelentek, éreztették is velük a helybéliek ezt. A legritkábbnak számított, hogy megtelepedjen valaki közülük itt.
Anton azonnal észrevette a hölgyet, s azonnal elébe sietett.
- Kisasszony, már megy is? De ugye nem történt baj?
Hogy a lány sápadtságnak is beillő hapványságának, az aggodalomnak a szemében, vagy saját magának szólt-e a kérdése, maga sem tudta.
Várakozóan pillantott az elfre.
- Bocsásson meg, nem szándekozom udvariatlan lenni. Kikísérhetem, vagy marad még, asszonyom?

Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-25, 3:21 pm

/Mia - Időntúli //

*Nie azzal az elhatározással indul ki a szobából, hogy megosztja az inassal az aggodalmát, de amikor megpillantja, elbizonytalanodik. Oly sok sötét dolgot hallott Anton népéről, és oly kevesekkel találkozott közülük eddigi élete során, hogy hirtelen nem is tudja, mit is gondoljon az elfről. Hiszen lehet, hogy azok a sötét erők őtőle származnak, s ha rá hagyatkozik a dolog megítélésében, még Miát sodorja veszélybe.

De aztán arra az elhatározásra jut, hogy ha asszonya megbízik benne, ő sem tehet másként, legfeljebb óvatos lesz, és nem osztja meg vele minden sejtését. Így - amikor a férfi  őszinte aggodalommal és várakozással fordul felé - úgy dönt, rá bízza a nagyasszony felügyeletét.*

- Nem, nincs nagyobb baj annál, amit már megéltek tegnap - válaszolja és ő is ebben reménykedik őszintén. - A nagyasszony most alszik. El kell mennem, a feladataim elszólítanak, én sem maradhatok tovább...  De ha nem bánják, a nap végén újra meglátogatom majd. És Anton... Asszonya azt ígérte, hogy értesít, ha szüksége lesz rám. Kérem, ezt ön is tegye meg, s ne habozzon küldetni értem, ha gond lenne. A hivatali idő végéig a Könyvtárban talál, utána pedig a Könyvtár vendégházában a piac mellett. Ugye tudja, merre van? - kérdezi és ha az inas bólint, úgy a lány kifelé indul. Nie azonban még mindig aggódik, hogy helytelenül ítéli meg Mia állapotát. S tudja, az inas aggodalmában osztozik vele, így fejét rázva mondja még ki azt, ami a szívét nyomja. - Az Istenek legyenek a tanúim, de jobban örülnék, ha hagyná, hogy megvizsgálja valaki.

*S ha a férfi továbbiakat már nem fűz a szavaihoz, úgy Nie engedi, hogy kikísérjék. De a kapun kilépve még a napfény sem tudja eloszlatni borúlátását, bár próbálja magát olyan távol tartani az ügytől, amennyire csak lehet.

Hiszen a nagyasszonyt csak egyetlen napja ismeri. Személyes rokonszenvét nem helyezheti minden elé és nem árthatja bele magát ilyen ügyekbe. Ilyen ügyekbe...

Fekete és vörös mágia... Ahogy Mia is mondta. Azt hallani, hogy ennyire könnyedén és hétköznapi módon vélekedik valaki erről, már az is elgondolkodtatja a lányt, s Mia félálomban kimondott szavai is.*

- Lehetséges, hogy csupán ennyi az egész... Semmi bajom! Semmi...

*Vagyis ő sem biztos abban, hogy mégsem ennyi az egész. De akkor ő, egy egyszerű könyvtárossegéd mit is tehetne? Mire menne valami ellen, amiről még nem is hallott?

Mert a mágiára és a varázslatokra csak hóbortként, kíváncsiságának titkolnivaló tárgyaiként gondolt mindaddig, amíg azt a furcsa levelet meg nem kapta. A levelet, ami azóta is csak ritkán került a kezébe. Persze, érezte ő is, hogy megváltozott, amióta újból felfedezte magának rejtett képességeit, de erejét oly kevésre becsüli még ebben a pillanatban is, hogy eszébe sem jutna kopogtatni azon a fehérrel színezett ajtón. Ostobaság az egész... Egyszerűen ostobaság... S most, hogy a Könyvtáros sem ereszti el, nem menti fel feladatai alól, eszében sincs erről valós lehetőségként gondolkozni.

S ha már a Könyvtáros az eszébe jut, azt sem felejtheti el, hogy a listával sem végzett. Ha már megígérte, hogy egyetlen napot sem mulaszt el a felkészülésből, hát igyekeznie kell. Nem szegheti meg az adott szavát.

Így megszaporázza a lépteit és a zsúfolt Főtéren át a hatalmas épület felé igyekszik...*
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-25, 8:01 pm

//Nie - Időntúli

Anton figyelmesen hallgatja a hölgyet. Örömét fejezi ki, hogy ma meg visszatér. Bólogat, és végül egyértelműen jelzi, hogy igen, sejti, merre van az a vendégház.
Azután visszafordulva még hozzáteszi, mit szeretne igazán, de ahogy mondja, na azt nem hagyhatja annyiban.
Hideg kék szeme, a fagyos víznek szine hirtelen elsötétül, tekintete elfelhősödik.
- Gyógyító kell? Tehát ön is úgy látja, hogy sürgősen vizsgálatra volna szüksége?
Egy pillanatig hezitál, mintha ajkával formázgatni probálna szavakat, mielőtt újra megszólal:
- No és miféle orvos lássa? Már ha rá tudjuk venni valahogy? Tudja, a asszonyunk férje is mágus, de a háborús idők, s más kötelességei elszólították. Ő oldott asszonyunk rettenetes félelmein, ami...
Túl sokat mondott, de nek is igazan tudja, hogy fejezze ki magá. Ha akkoriban, amikor Valianban uj otthonra s szolgálatra találtak, s Mia alkalmazni merte őt, amihez a kölcsönös bizalom és szimpátia is hozzátett, szóval, ha akkoriban éri őt mindez, akkor egy cseppet sem csodálkozott volna.
- A legbelsőbb félelmeit s fájdalmát feledve él jó ideje, s ehhez nagyban hozzájárult a párja. És nem, nem feketemágus, egész más. Ezért mind elfeledtük azt a szorongó és sűrűn maga mögé nézegető fiatal hölgyet, ki szolgálatába fogadott. Az évek során aztán enyhült, majd eltünt ez a mindennapi félelem, holmi fekete mágiától s mágustól. Persze nem mondom, hogy a munkájával nem haragíthat magára valakit, de igazán a legtöbben kedvelik, a Tanácsházán is megelégedtek vele, szóval erre valahogy nem számítottam sok év óta. Ha gyógyító kell, akkor kérem, hogy beszéljen vele! Nem jött madár, s nem tudok üzenni ma az úrnak. Ruton asszonynak kell hivatnia az orvost! Nincs, kinek szóljak, nem is tudom...De milyen gyógyító? Ez inkább egy átok, sötét varázslattal, vagy isteneim bocsá', varázslatokkal! Ki képes ilyesmikre? Ez a mágiasor nagyon nagy hatalomról vall. De ehhez egy gyógyító tehet-e vagy vehet-e el belőle? Vagy valami másra céloz? A hávezetőnőnk is furcsán titokzatoskodik egy ideje. Rébuszokban beszél. Részemről ki nem állhatom a fejtörőket. Én megmondtam, hogy árnyekmágia. Ön mit nem mond ki, ha nem sértem meg?
Közben a lãogatót kíséri ki, óhaja szerint, hiszen ez a dolga.
Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-26, 8:12 am

//Mia - Időntúli //

*Visszaérve a félbehagyott lista mellett talál még egy jegyzéket, ami további tennivalókat sorol fel aznapra, így elkeseredetten gondol arra, hogy biztosan nem végez azokkal estig. De győz a kötelességtudata, s beleveti magát a feladatokba azzal a reménnyel, hogy ha nem is a hivatali idő végéig, de még világosban végezhet a munkájával. Azonban ahogy telnek az órák és a papírokon még mindig túl sok a sor, amelyek mellé nem került pipa, végül el kell fogadnia a tényt, hogy ismét - hosszú idő óta először - a Könyvtárban tölti majd az éjszaka nagy részét. Nem, ahogy az előtte tornyosuló irathalmot elnézi, az egészet itt fogja tölteni... És ez csalódottá teszi.

Nem, nem a munka keseríti el és nem a rengeteg irat és jegyzet, hanem az, hogy így este nem tudja meglátogatni új keletű ismerősét. Hát hogy ne várják hiába, még az utolsó hivatalszolgák egyikével egy üzenetet küld a Ruton-házba, hogy kimentse magát, és hogy tudassa Antonnal, hogy ma nem indul haza, s ha a nagyasszonnyal történne valami, a hivatalában keressék. Aztán, hogy az üzenetet elküldi, ismét elmerül a régi szövegek fordításában.

Csendben dolgozik, és csendesek a hatalmas termek is körülötte. Ha egy-egy iratot a helyére tesz, vagy előkeres, csak apró fényeket gyújt, amerre jár, hogy aztán azok lassan elhalványulva hagyják sötétbe borulni a magasba törő polcokat és tárolókat. Lassabban halad, mint szeretné, mert gondolatai folyton elkalandoznak. Miára gondol és Antonra, a ki nem mondott szavakra és titkolt árnyakra. Az ismeretlen férjre és a várva várt levélre, amelyről most már ő is tud. Érti Anton aggodalmát és elfogadja Mia titkolózását is, de azt is látja, hogy ez csak feszültséget szül a házban...

Ha fáradt elméje néhány perc pihenőért könyörög, akkor a Mia által kért könyveket keresgéli és hordja egy halomba, hogy majd apránként vigye el neki, ha az állapota megengedi. Lassan az éjszaka közepe is rálel, odakint is elcsendesül már minden, és idebent sincs körülötte senki. Minden kihalt és csendes. És bár Nie sosem félt itt, és sosem aggódott amiatt, hogy egyedül kell éjszakánként dolgoznia, most bizonytalan aggodalmai támadnak. Néha úgy látja, mintha mozdulna valami a homályban, hogy aztán megkönnyebbüljön, amikor semmit sem talál ott. És ahogy telik az idő, arra döbben rá, hogy először fordul elő, amióta itt dolgozik, hogy várja, felkeljen a nap és hogy ne legyen egyedül a falak között, amelyek most nyomasztóan hatnak rá.*
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-27, 2:39 pm

//Nie - Időntúli

Mia az új lány segítségével öltözik, akinek hűsége bebizonyosodott, amikor felfogott egy rosszul kiejtett rontást, amit valójában az asszonyának szántak. Mia hosszú időt töltött abbéli igyekezetében, hogy levegye róla, s a lány ajánlotta fel, hogy rajta gyakorolja újfajta tudományát. Így történt, hogy rövidesen a szobalány és némileg a tásalkodónő hiányát is pótolhatta a Ruton-házban.
Az öltözködésben nem kért volna segítséget, de most valóban aggódtak a háziak érte, és Mia megadta magát, úgy vélte, ha segithetnek olyan dolgokat is megtennie, ami simán megy egyedül, az nem úrizálás jelen pillanatban, hanem megnyugtatás. Anton ragaszkodott hozzá, hogy elkíséri őt a hivatalba. Így is tett, még kocsit is hivattak a Tanácsházról, pedig Mia meggyőződése az volt, hogy gyalog gyorsabban odaérnének az ilyentájt nyüzsgő tömegben.
A torony épületének főbejáratával szemben, a híd előtt álltak meg, ahol azután Anton szállt ki először és kisegítette a lányt. Miának feltűnt, hogy úgy viselkedik, mint valami megtermett testőr, nem mint egy lakáj. Szenvtelenül végigpillantott a férfin, s igen, az első megállapítás bőven igaznak bozonyult. Az utóbbi pár évben kezdte Anton elveszíteni a karcsú elf külsejét. Helyette rengeteget izmosodott, és a válla sokkal szélesebb, mint arra Mia emlékszik. Tudta, hogy a pincében és néha a kiskertben is tornázik, de hogy ennyire edzené magát, eddig nem is tűnt fel. Sötét, szürkés árnyalatú bőrét melyet a nap és a meleg szelek még természetesen barnítottak is, kiemelte az öltözéke. Öltöny, zakó nem volt rajta, viszont egy szokatlanul szűk, hófehér inget vett fel, melyen se zsabó, se semmilyen dísz nem terelte a figyelmet, igy az első, amit a kora délutáni, tűző fényben meglátott, az ékszerként ragyogó bőre, különös kékségben ragyogó szeme, és az ing selymét feszegető izmai, széles válla voltak, amelyek előbb emlékeztetnek valakit egy elf harcosra, semmint szolgáló inasra. Mia meglepetését nem tudta tovább titkolni, s mire újra Anton csodálatos, hideg fényű szemébe nézett, már igaz arcát mutatta, ügyelve rá, hogy csak ő láthassa s csak egy pillanatra. Hazájában sértésnek minősül, ha egyik varázstudó észreveszi igyekezetedet, amihez talán magiát sem kell feltetlenül használnod, mégis közel visz valami célhoz, s nem mutat elismerést. Egyszersmint ez itt Valian, nem Mannahon mágusok virágoztatta szigetei, s nem is Gwaith-dúr, ahol megszokott lehet egy ilyen jelenség. Mia igyekszik úgy tenni, mintha nem testőrrel lenne, de valójában úgy érzi magát. S biztos benne, hogy Anton azért öltözött így e kis kiruccanásra, hogy aki csak látja, biztonságban érezze őt a jelenlétében.
A mágusnő végigpillantott a téren, a hídon, s megállapitotta, hogy jelenetüknek meg is van a folyománya. Vannak, kik nyíltan, vannak, kik diszkréten, de sokan megbámulják őket, úgy tűnik, a Tanácsház felől is. Mindazonáltal veszélyes lehet egy sötét elfnek így megjelenni itt, egyáltalán megmutatkozni. Anton tehát ezt is bevállta őérte.
Szöget ütött a fejébe, azon kívül, hogy családját próbálta kimenekíteni Gwaith-dúrból, szinte semmit sem tud az ottani életéről, társadalmi helyzetéről, sem munkájáról. Anton éppúgy lehetett egyszerű, békeszerető polgár, kereskedő, mint bérgyilkos. S ki tudja pontosan, mi kesztette menekülésre? Csak annyit tud, hogy a sűrűsödő sötétség elől menekült el. Milyen jó, hogy megtette! De az nem, hogy a téren megbámulják sötétségét.
Mia hát gyorsan elköszön:
- Anton, kérem, sötétedés előtt otthon vagyok. Készüljön úgy, hogy beszédem van magával!
Azzal ellentmondást nem tűrően, tüntetőleg hátat fordít és elvágtat a hídon, a torony felé.
Munkájába kíván másnaptól temetkezni, s ma beszélnie kell De Sanctis úrral.
A megbeszélés nem váratott magára, nem kellett sokáig győzködnie főnökét, hogy el bírja látni a feladatait. Azután az asztalán lévő iratokba merült.
Nem tudott azonban elmélyülni, viszont jól elaludt. Nem tudván, hány óra lehet, éjjel felébredve azon kapta magát, hogy a Könyvtár felé viharzik. Micsoda nap, micsoda ostoba éjszaka. S miért is lenne bent Nie? S egyáltalán, meglehet, úgy megijedt, hogy látni se akarja éjjel, amikor az árnyak ideje van.
Szerencsére mindenütt csend honol, és semmi riasztó nincs a homályban.
A Könyvtárba viszont be lehet jutni, s megtalálni Niét.
Eszébe sem jut azon aggódni, hogy esetleg otthon valaki aggódhat érte.
- Nie? - szólitja halkan, nehogy megijessze, meglehet, ezzel váratlanul megjelenve kissé elkésett. - Mit keresel itt ilyenkor?

Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-02-28, 11:53 am

//Mia - Időntúli

*A kacskaringós betűk kezdenek összefolyni a szemei előtt, így leteszi a tollat és megdörzsöli sajgó homlokát. Már órák óta egyetlen, réges-régen született leirat fordításán fáradozik. Fájnak a vállai és fáj a háta a kényelmetlen széken való üléstől, így nyújtózik egyet. Aztán visszatér a régi pergamenhez és látja, teljesen értelmetlen sorrendben vetette papírra a szövegből lefordított szavakat. De nem, nem ő hibázott. A szavak önmagukban mind érthetők és világosak, de elképzelése sincs arról, hogy miért így követik egymást. És ez fel sem tűnt eddig neki. Ő csak követte az oszlopokat és sorokat, s az először pusztán felsorolásnak vélt irat mostanra érdekes olvasnivalóvá változott.*

~Ismét egy rejtvény!~

S a felismerés nyomán a fáradtságot nyomban felváltja a keresés izgalma és igyekszik gyorsan befejezni a munka egyszerűbb részét. S amikor már valamennyi szóval végzett, megpróbálja felfedni a titkot, amelyet elrejtettek közöttük. Betűket keresgél, sorokat és oszlopokat rendez újra, s hogy nem jut eredményre, csoportokat próbál alkotni. Aztán szinte észrevehetetlen jelzéseket keres a papíron, apró pontokat, lyukakat, s a fény felé tartva azt vizsgálja, vízjelek, vagy a irat anyagában megbújó képek vajon nem viszik-e közelebb a megoldáshoz. Kísérleteinek eredményeként egyre több feljegyzés kerül az asztalára, s újabb és újabb könyvet és jegyzetet keres elő az előtte tornyosuló kupacból. Rég kapott ennyire érdekes feladatot és most nem bánja, hogy felettese rá bízta ezt.

El is felejtkezik mindenről maga körül, amikor hirtelen kell ráeszmélnie arra, hogy már nincs egyedül.*

- Nie? Mit keresel itt ilyenkor?

*A szívverése is eláll egyetlen pillanatra, hogy aztán hangosan visszhangozzon a fülében minden egyes dobbanás. Először arra gondol, hogy elfelejtette bezárni az ajtót és hogy ezért majd holnap biztosan megkapja a magáét, ha őt jöttek most ellenőrizni. De aztán felismeri a mögötte álló alakot.*

- Ó, csak te vagy az! - sóhajt fel megkönnyebbülten, amikor meglátja Miát. - Dolgozom... Sajnos... De nem kaptad meg az üzenetemet? - kérdezi aggódva, mert rosszat sejt. És ez - a nagyasszony fáradt arcát látva - több, mint egy feltételezés. - Mondd csak, mikor jöttél el otthonról? De ne, ne is mondd, mert sejtem, hogy ez már jó régen lehetett. És ugye TE nem a munka miatt vagy itt még most is. Nem hiszem, hogy a Hivatal nem tud nélkülözni egyetlen napig sem. - elkeseredetten és hitetlenkedve rázza meg a fejét. - De Sanctis úr biztosan találna másik gondnokot, aki tudna helyettesíteni egy ideig... Jelen helyzetben.

*S ha Mia engedi, folytatja.*

- Azt mondtad, néhány nap múlva el kell utaznod egy fontos dolog miatt. Ha így van, akkor addig nem éjszakába nyúlóan kellene az ügyeket intézned, hanem egy kicsit többet pihenned. Csodálom, hogy eddig is bírtad.

*Mivel nincs jobb ötlete és azt is tudja, hogy egy rövidke szünet neki sem fog ártani, így minden ellenérzését elvetve, ajánlatot tesz.*

- Bezárok és hazakísérlek...

Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-03-09, 7:56 pm

// Nie - Időntúli
Árnyék nélkül nincs fény sunny //

Mia végighallgatja Niét, bár legszívesebben belekotyogna, hogy így, meg úgy, de másképpen látja ezt az egészet. Mégis tiszteletet mutat, úgy érzi, ez a legkevesebb, azok után, hogy min segítette át. Odalép hozzá és éppen csak megérinti a kezét, nehogy beleromboljon a személyes szférájába.
- Drágám! Én is ugyanezt kérdezhetem tőled! Miért nem pihensz inkább, miért kell neked emberfelettien sokat dolgoznod? Nem maradhatott titok ám előttem, hogy éjszakába nyúlóan, sőt, gyakran egész éjszakákon át dolgozol. Nem hiszem, hogy a könyvtáros nem talál senkit, ki besegíthetne vagy helyettesíthetne tégedet. legalább rendszeres időközönként egy kis időre...

Nem, nem arra céloz, hogy nem engedi elutazni az elfet új otthonába. Hiszen erről nem tudhat, legalábbis nem tudhatna. De tény, hogy beszélnek, és mióta megismerte őt, úgy érzi, egyre jobban a szívén viseli a sorsát, s meghallja bizony az efféle híreket is. Még otthon az ágyban is, ami talán a madárkáinak köszönhető, vagy más, olyan apró kis lényeknek, melyeket észre se vesznek, s így az ő szemük bármit megláthat, az ő fülük bármit meghallhat, alkalmanként bizony olyan dolgokat is, amelyeket nem szánnak nyilvánosságra. Mia pedig hatalmával hívhatja, de irányíthatja is ezeket a lényeket, állatokat, rovarokat. Így lehet, hogy néha ő lát és hall helyettük. Nem egyszer fordult már vele elő, bár sokszor csak ösztönösen.

- Tudom, hogy néped nagy teherbírású, s elsősorban nem a mágia segítségét várja, hanem a saját képességeit, mégsem járja, hogy ennyire csak magad húzd itt a terheket!
Fejcsóválva folytatja, s ha Nie nem húzódik el, megint egy óvatos alig-érintéssel edzi őt. Hiába, neki nagyon nagy szüksége van érintésekre, mintha ettől nyerne újabb és újabb erőt az élethez, a mágiához, a lélekhez. Ez nem titok, jól tudja ezt a férje is, ahogy a háziak. Ő maga az eleven lánggal égő tűz, az izzó bőr, a tapintás, a hang, a mozdulat, még ha buja vagy vágyakozó, esetenként türelmetlen is. Niének kicsit szoknia kell, hiszen meglehet, hogy barátságukban néha elfelejtkezik majd magáról a zárkózott elf jelenlétében, s azt semmiképpen se szeretné, hogy ilyenkor megbántsa őt az akaratlan, ösztönösen fellángoló testközelségével. Ennyit tesz még tehát, de semmi többet.

- Nie, kedves, ha valóban ragaszkodsz hozzá, hát kísérj haza! De meg kell ígérned, hogy reggelig a vendégem maradsz! Szeretném, ha napkeltéig nem mennél egyedül sehová!

Ha az ajtó bezárul mögöttük, egyenletes léptekkel haladva kifelé az épületből, elgondolkozva szólal meg:
- Tudod, valóban elutazok. Először Tarsistól nem messze kell megnéznem egy kis birtokot, pontosabban egy nyári lakot. Azután, tudod...khm...Visszatérek Tarsisba.
Itt megállt és jelentőségteljesen az elfre pillantott. Maga sem tudta, melyik álmában látta a gyönyörű báli ruhájában ragyogni csodálatos nemesi, sőt talán főnemesi származású lovagjával, de azután még álmodott vele, majd újra és újra. Ahogyan a hóeséssel, s egy különösen arcátlan fiatalemberrel, ki kettejük figyelmén osztozott, hogy végül mindkettejüktől meglovasítson valamit. Ezután az álomsorozat után, hogy jobban lett, már nem kellett gondolkodnia, honnan olyan ismerős Nie. Hiszen csak pár pillanatra láthatta abban a palotákat megszégyenítő szép, báli forgatagban.
- Otthagytam valami apróságot, amiért felelősséggel tartozom...hiszen tudod! Ugye tudod?!
Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-03-09, 9:13 pm

//Mia - Időntúli

*Saját aggodalmának tükörképét hallja Mia szavaiban, de nem felelhet rájuk őszintén. Mert a lánynak nem kell tudnia, hogy a Könyvtár és a könyvek jelentették az életet számára évekig. Ők voltak a társai és a hely volt az otthona, az egyedüli, ahol létezni tudott. És azt sem kell tudnia, hogy az éjjeli alvás csak rémálmokat jelentett és így munkával tölteni a sötétség óráit sokáig ellenszer volt ezek ellen. Nem kell tudnia, hogy hosszú ideig csak némán létezett e falak között. Egy kísértet volt, egy szellem, a múltjának szelleme.

De ahogy hallgatja a lányt, tudja, Mia sugárzó lénye és kedves szavai már az új életéhez tartoznak. A normális élethez.

Ahogy azt is normálisan kellene fogadnia, hogy néha egy-egy érintés természetes az emberek között. De neki még mindig nem az... Mia szinte észrevétlenül nyúl a karjához, ő mégis teljes lényével érzi az ujjak nyomát a bőrén. Tudja, régóta tudja már, hogy ilyenkor nem tehet mást, csak hagyja, hogy az idegen jelenlét, az előtte álló lány hevessége átáramoljon rajta... Nem mozdul, és végül az érzés múlik, s az előtte álló alak keze már nem pihen az ő karján. De aztán, amikor Mia folytatja, jólelkűen megfeddve őt az éjszakába nyúló munkáért, újból megérinti őt, s Nie lélegzete elakad a tobzódó és zabolátlan erőtől, amely a lányból árad. Az érintés csak néhány aprócska pillanat, de Nie tudja, a színek, illatok és örvénylő fények mindaddig vele maradnak, míg le nem mossa magáról őket. De aztán megfakul minden, ahogy a nagyasszony távolabb lép tőle, és indulásra kéri.

Hát Nie a szokásosnál is szótlanabb, amikor bezárja az ajtót, s Mia után indul, aki ellentmondást nem tűrően invitálja a házába, s közben mesél. S úgy tűnik, boldogabb és egészségesebb nem is lehetne. A terveiről, az utazásáról beszél Tarsisba, s ha már szóba kerül a város, felemlegeti a Nemesi Udvarházat is.

Nie először furcsa tekintetén ütközik meg, de aztán rá kell jönnie, hogy az ő pillantása sem lehet másmilyen, amikor a nagyasszony szavai nyomán rá kell döbbennie arra, hogy csak a véletlenen múlt, hogy akkor és ott nem találkoztak.S ha Mia pillantása jelentősségteljes, akkor az övé emlékektől ködös. Jó és rossz emlékektől. Mert tudja, olyan csodálatos éjszaka talán sosem lesz már az életében, mint annak a bálnak az éjszakája. Elmosolyodik és a szíve újra megtelik hálával, amit Anna és Elmiron iránt érez,hogy aztán ködként lepje be ezeket az emlékeket Jeremy Talbot jelenlétének árnya. Mert nem érti a férfi tettét és nem érti a sajátját sem. Nem tudja, végül miért írt levelet az őrség parancsnokának, hogy ne ítéljék meg túl szigorúan a tolvaj cselekedetét, s hogy ő maga is hibás abban, hogy a dolgok így történtek. Nem érti, hogy miért is tett ilyet, mert Jerry nem szolgált rá arra, hogy felelősséget vállaljon érte.

De aztán Mia kérdez valamiről, amit otthagyott és ő rádöbben arra, hogy nem tudja, miről van szó.*

- Otthagytam valami apróságot, amiért felelősséggel tartozom...hiszen tudod! Ugye tudod?! - kérdezi reménykedve az előtte álló kecses alak, s Nie apró fejrázása utal csak tanácstalanságra először, hogy aztán a kérdés is megerősítse a sejtéseit.

- Miféle apróságot? Ó, csak nem kevert téged is bajba az a tolvaj?

Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-03-09, 9:53 pm

//Nie - Időntúli

Mia szeme mosolyra húzódik, legszívesebben megölelné Niét, mert ilyen gyorsan kapcsol, már ami az Udvarházat illeti. De az elf testbeszéde, s varázslatának apró áramlásai őt sem hagyják ki, s ékesen beszélnek. Ezért nem nyúl felé, csak ugrik egy picit.
- Igen! Igen! Meglopott, de visszakaptam a katonáktól anya karkötőjét. Már leinfóztam, mielőtt az a szörnyű...hm...rosszullét elkapott. Jeremy Talbotnak hívják. És van ilyen-olyan vaj már a csinos kis füle mögött. Mindazonáltal, kitaláltam valamit, ami mindenkinek jó lehet. Neki is...
Elharapja a szót és fürkészőn pillant Nie szépséges szemébe.
- Ide fogom őt hozni.
Szinte repül az utcakövek felett két méterrel, kacagása visszhangot vet a falakon.
Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-03-09, 10:21 pm

//Mia - Időntúli

- NEM! Erre ne is gondolj! - rázza a fejét Nie, miközben elszörnyedve gondol arra, hogy Jeremy Talbot Valian utcáin folytatja áldásosnak semmiképpen sem nevezhető tevékenységét. - Ugyan mi dolgod lenne azzal az alakkal? Végtelenül pimasz és neveletlen, otromba és végtelenül irritáló! - bizonygatja, és megborzong, amikor eszébe jut a Vén Kujon és persze egy postakocsi. A bál pedig már csak ráadás.

*A bál Tarsisban... De hiszen ott Mia is találkozott vele, s hogy meglopta a tolvaj, ő sem tagadja. Hogy nem látja, hogy Jerry minden, csak nem megbízható, hogy vele üzletelni olyan, mint kockával dobni? Egyszerre vagy százzal. Nie nem is tudja, hogyan juthatott ilyesmi Mia eszébe, s hogy szándékától eltántorítsa, figyelmezteti őt, s ezt olyan határozottan teszi, ahogyan csak teheti.*

- Jerry Talbot csak bajt hoz rád... És mindenki másra is... De legfőképpen saját magára... Jobban tennéd, ha elfelejtenéd azt, hogy valaha is találkoztál vele...
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-03-10, 9:01 pm

//Nie - Időntúli

- Csakhogy én megvásárolom a büntetésével őt! És ezt már eldöntöttem. Felvettem a tarsisi hatóságokkal a kapcsolatot. A kocka el van vetve!

Míg Nie belelovalta magát az aggodalomba és tőle szokatlanul egyre túlfűtöttebben beszélt, addig neki késztetése támadt higgadt maradni.

Mosolya maga volt a tökéletes nyugalom. És ha valaki most a őzikeszemébe nézett, könnyen elveszett benne, s bár napról napra erősödő, veleszületett bűbája nem csak onnan sugárzott, ráádásul éppen most nem direkt, de ösztönös volt, mégis úgy érezhette, hogy az ég hűvös kékje beborítja kósza habfehér bárányfelhőivel, s mindazok a számára legkedvesebb természeti jelenségek ölelik keblükre, símogatják egész testét, lelkét, melyek a legjobban hiányoznak s miket minden felett, szinte szerelemmel szeret. Bárki ellágyult az ilyen pillanatokban.

- Nie kedvesem -simogatta lágyan szavaival, miközben testbeszédével újdonsült és úgy tűnt, egyetlen barátnéja tudtára adta, hogy legeslegszívesebben most megölelgetné s meglapogatná a vállát, de valami hozzá kapcsolódó mélyebb érzés fonala visszatartja-, ne hidd, hogy baj lesz! Kid neked ez a Jeremy Talbot? Most őszintén, miféle tolvaj az, kire íly vehemensen reagálsz, te a nyugalom legszebb szobra, kit csak ismerek?! Mit tett veled? Mit követett el ellened? Bántott téged? Megbántott? Kihasznált? Kérlek! 

Azzal bárhogy reagált is, amint beléptek háza étkezőjébe, máris hellyel és finom, illatos teával kínálta, mely esténként ott várta. Az egész jóképűvé alakult Anton meglepően frissen fogadta őket, és kérésére mosolyogva ment melegíteni a teát, s gőzölgő kancsóban hozta vissza az asztalhoz. Hibátlan, magabiztos, hófehér mosolya és szemének élénksége akkor sem enyhült, amikor Mia szólt neki, hogy diszkréten vonuljon vissza, s gondoskodjon mindkét dézsában meleg, lazító fürdőről s köntösökről a hölgyeknek. Átvillant egy pillanatra az agyán, hogy meglehet, hogy az ő éledő hatalma tehet róla, hogy Anton ilyetén változik, de aztán csak elhessegette a gondolatot, hiszen ő is egy férfi, akinek lehet magánélete, a munkáján túl azt csinál, amit akar. Igaz, szinte itthon lélegzik vele együtt. Kedves mosolyával ajándékozta hát meg az inast, valahogy úgy, mint Niét az imént, de most teljesen tudatosan, bár ha lehet ilyet mondani varázslatról még természetesebbnek hatott. 
A lányhoz pedig így szólt:
-Ne szabadkozz, csak engedd él magad! Tudod, nekem évekig sehogy sen sikerült...egészen addig, amíg Isteneink akaratából el nem mélyülhettem a szerelemben. Az ő ölelő karjai és gondoskodása volt az, ami felszabadított és addig ébresztgetett szelíden, míg egyszercsak felszabadultam. Most kezdek magamra találni. Tudod, elveszíteni a hazádat, otthonodat, s mindent, mit szerettél, mindezt szeretetféltésből, semmihez sem fogható fájdalom. 
A teáját kortyolgatja s fújdogálja, és bízik benne, hogy jólesik mindez a gyönyörű elfnek is. Hiszen gyógynövények s virágok kényeztethetik. Közelebb hajolt a lányhoz.
- A fürdő pedig egyszerű figyelmesség. És igazán szeretném, ha ma mesélnél nekem Nie!

Hamarosan Anton jelezte, hogy a lány elkészítette a fúrdőket s kérdezteti, szükségük van-e most a hölgyeknek még valamire, esetleg a mosdáshoz segítségre, amit nagyon szívesen, de ha nem, akkor visszavonulna még hajnalig.
Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-03-11, 9:09 am

//Mia - Időntúli

- Nie kedvesem, ne hidd, hogy baj lesz! Kid neked ez a Jeremy Talbot? Most őszintén, miféle tolvaj az, kire íly vehemensen reagálsz, te a nyugalom legszebb szobra, kit csak ismerek?! Mit tett veled? Mit követett el ellened? Bántott téged? Megbántott? Kihasznált? Kérlek!

*Nie elszégyelli magát, hogy ennyire képtelen volt az érzelmeit eltitkolni, de Jeremy Talbot már több ízben is próbára tette a türelmét. S míg egy levél kapcsán a tolvajt megszánva úgy tűnt, hálára kötelezte a félvért, és azt hihette, az az ügy kettejük között marad, addig a tarsisi bálban végül mégis újból csalódnia kellett benne. S Nie mesélni kezd, mert az utcákon senki sem jár már, aki megzavarná, kihallgatná őket és mert azt szeretné, ha Mia meggondolná magát.*

- Jerry csak egy bosszantó kellemetlenség az életemben, amely időről-időre újból megjelenik - vallja be végül, immár sokkal higgadtabban. - Évekkel ezelőtt találkoztam először vele Telar-ban. Már tudom, az a hely... Nos, a Vén Kujon fogadó manapság sem a szigorú erkölcsösségéről híres emberek gyűjtőhelye. És a tolvaj akkor egynek nézett a hölgyek közül, akik ... - a lány végtelen zavarában nem is tudja, hogyan folytassa. S azt sem, mi az, ami el kell és amit el szeretne mondani a mellette sétáló alaknak a tolvajjal való kapcsolatáról. Hát próbál szűkszavú lenni és csak a lényeges dolgokról beszélni. S mondandóját Mia tapasztalataival próbálja alátámasztani.  - Ezután még kétszer találkoztam vele, s a második alkalmat te is láthattad. Még hogy emléket akart tőlem... - rázza a fejét Nie. - Ugyan, csak pénzzé akarta tenni azt a hajtűt, ahogyan a te karkötődet is. Vagyis sem hálára, sem lojalitásra nem szabad számítanod Jeremy Talbot-tól. Ott fog kijátszani, ahol csak tud - néz Miára szomorúan. - Kérlek, gondold meg, hogy megteszed-e, amit tervezel.

*S aztán már nem is hajlandó többet mondani a dologról. Bár feszültségén és rossz hangulatán a tea és a nyugalom old egy keveset, de Mia rendelkezése a fürdőről, aztán szavai a szerelemről, s végül az, hogy mesélni kéri, menekülésre késztetik. Jó ürügy erre a munka, bár pontosan tudja, hogy nem erről van szó. Újdonsült ismerőse végtelenül kedves és gondoskodó, de Nie-nek idegen a bizalmasság ilyen foka. És nem, a szerelemről - vagy amit annak hitt, arról - sem akar most beszélni. Most nem, amikor Arn olyan messze van és úgy tűnik, gondjaik megoldását egyikük sem akarja igazán. És mesélni sem szeretne. Magáról legfőképpen nem. Nem akar beszélni Orod Opelë-ről és Al-ról sem. Drest-ről sem beszélhet neki. ~ Mégis miről mesélhetnék?~ Inkább feláll és megköszöni Mia kedvességét, Anton figyelmességét, s feladataira hivatkozva mond búcsút nekik.*

- Tudom, hogy hamarabb kellett volna szólnom, de nem maradhatok. Reggelre igyekszem befejezni a feljegyzéseket, mert csak újabbak jönnek, amelyekkel határidőre kell elkészülnöm. - próbál meggyőző lenni. - S el sem pakoltam az asztalomról. Nem hagyhatom elől azokat az iratokat... Csak azt akartam tudni, hogy rendben hazaérsz - néz Miára, s pillantása kéri, hogy ne marasztalja. - Köszönöm a teát... És a mesére majd máskor kerítünk sort...

*S ha a ház úrnője érti szavait, úgy megkéri Antont, hogy kísérje ki. A ház előtt elbúcsúzik az inastól és aztán Nie a kihalt utcákon igyekszik vissza a könyvtár felé. Gondolataiban ott kavarog Jerry, Arn, Drest, a tisztázatlan érzelmek, a megtett ígéretek, a múlt és a jövő.*
Raven Back
Zöld sárkány
Raven Back

Hozzászólások száma : 162

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-02, 4:41 pm

Folytatás innen: https://newagelanuria.hungarianforum.net/t59p510-nagy-kaszas-fogado-valian-kulso-peremen#30473

//Nienna-nak, aki a meglepetések tárháza  //

A teleportálás egy sárkánynak nem újság, éppen ezért teljesen ki is ment a fejemből, hogy egy átlagos ember talán nem venné természetesnek a helyváltoztatással járó szokatlan ézéseket.
Mikor eszembe jutott már eltelt pár perc, amit a helyszín szemrevételezésével töltöttem és csak, amikor újból Nienna-hoz fordultam, akkor esett le ez, hiszen még neki sem ment könnyedén, pedig mágus létére más hozzászokhatott.
Nem voltam tisztában vele, hogy milyen erősek vagy épp kezdetlegesek a képességei, így nem akartam kockáztatni addig, míg néptelen helyre nem kerülünk.
Próbáltam azért izgatottnak látszani legalább……
Gondolom a Könyvtár közelében lehetünk, hiszen ez volt a lány célja.
- Természetesen. – bólintottam és indultam utána, egy egyáltalán semmiben sem feltűnő házhoz, bár lehet, hogy a homlokzata díszesebb, de mi a hátsó ajtón megyünk be.
Kíváncsian nézelődöm, amikor a lány megtöri az eddigi csendet és elkezdi mondani, hogy mire számíthatok, ha ahhoz a híres-nevezetes Könyvtároshoz megérkezünk.
Egyre komorabban lépkedek a lány nyomában, mert úgy veszem észre, nem csak jótanácsokkal akar felkészíteni erre a találkozásra, hanem közben könnyedén fenyegetést is belesző, ami azt sugallja, hogy bizony talán alábecsültem a kedvese iránti aggodalom okozta zavarodottságát. Nagyon úgy kezdett festeni a dolog, hogy közben alaposan átgondolta a lehetőségeit és most szeretné bebiztosítani magát, ehhez pedig nagyon is higgadt fejre van szükség.
Természetesen nem kockáztathatom meg, hogy ha ez a Könyvtáros valami erős mágus, megtudja, hogy egy szó sem igaz az egészből, arról már nem is szólva, hogy még arra is rájöhet, hogy nem vagyok ember. Erre a találkozásra nem kerülhet sor!
Viszont nem is engedhetem ki a markomból, amikor már szinte a cél előtt vagyok.
Persze nem fogom leleplezni magam, de rájátszhatok arra, hogy megsértette a becsületemet, hiszen szavai nem titkoltan arra utalnak, hogy kétségbe vonja a szavaimat.
Mielőtt még nekiindulnánk a lépcsőnek, éppen ezért hirtelen torpanok meg.
- Én meg nem szeretem, ha hazugnak gondolnak és ezt bizonygatnom kell, egy számomra ismeretlen valaki előtt, aki ki tudja, hogy mit tenne az elmémmel! – lovallom bele magam egy felháborodásba. – Én itt teljesen önzetlenül, felebaráti elkötelezettségből segíteni akartam egy sebesültön, akit akár ott is hagyhattunk volna a barátommal az út szélén, és köszönet helyett vádaskodást, kétkedést kapok. Bizonygassam az igazamat! Hát köszönöm szépen, nem! Nem sétálok be valami mágusbarlangba, ahová most cipelni akar. Sőt még meg is fenyeget, hogy átad valakiknek! Ne nem, elmegyek és maga meg keresse meg a barátját, ahogy tudja, egyedül. – fordultam meg és indultam visszafelé, eljátszva a nagyon-nagyon megbántott embert.
Ha ez nem használ, akkor sajnos mást kell kitalálnom. Biztos voltam benne, hogy akkor is rövid időn belül elindul, hogy meggyőződjön róla, kedvese jól van. Csak követnem kell és egy alkalmas időben elrabolnom……

Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-02, 6:20 pm

//Raven-nek, aki szereti a meglepetéseket//

*Nie meglepetten fordul hátra és nem érti, hogy hirtelen mitől változott meg Raven Back elképzelése a Könyvtárosról. Hiszen csak annyit kért, hogy mondjon el neki mindent ŐSZINTÉN. Nem érti, hogy juthatott eszébe az, hogy ő bárhová is el akarná cipelni. Főképpen holmi „mágusbarlangba”? Azt sem tudja, miért gondolja Back azt, hogy a Könyvtáros valamiféle inkvizítor, aki bezárathat bárkit, aki nem tetszik neki. Milyen ostobaság ez? A Könyvtáros csak olyan valaki, aki hozzászokott a tényekhez, képes meglátni közöttük az összefüggéseket, és azonnal észreveszi, ha az állítások nincsenek a helyükön. De ez miért lehet probléma egy olyan történetben, amely IGAZ és VALÓS? És hogy ő bárkinek át akarná adni? Kinek adná át az egyetlen személyt, aki a segítségére lehet, hogy megtalálja a kedvesét? Hogy és miért gondol ilyet Raven Back?

De a lány nem hagyhatja, hogy a hírhozó elvegye tőle az esélyt arra, hogy segíthessen Arnelian-nak! Ezért a közben kifelé induló alak után siet és még azelőtt éri utol, hogy az kilépne a kapun. Abban reménykedik, hogy a másik félreértett valamit, és abban is, hogy neki még van lehetősége a félreértéseket tisztázni. S ha Raven hajlandó őt meghallgatni, hát már kezdi is a mondandóját.*

- Mondja, miről beszél? Nem az igazát kell bizonygatnia, hanem elmondani azt, ami történt! Pontosan és ferdítések nélkül! Hiszen megtörtént, minden, amit állít, nem igaz? És kérem, azt is gondolja csak végig, hogy ön mire kér! Nem vádolom, és nem fenyegetem semmivel, de olyan helyzetbe hoz, amivel én is kockázatot vállalok. Mert vállalom, hogy hiszek magának és elfogadom azt, amit állít. Nem, azt nem tudom, hogy mi oka lenne rá, hogy megtévesszem. – rázza meg a lány a fejét. - Azt nem tudom. De egy dolog biztos. Önt nem ismerem, és nincs semmi, ami bizonyítaná, hogy Arnelian küldte. Nincs levél, nincs egyetlen apró jel, egy mondat, egy gondolat, ami megerősítené a szavait. Nem mondja el, hogy hol találhatom meg őt, és most mégis azzal próbál zsarolni, hogy ha nem úgy történnek a dolgok, ahogyan ön szeretné, nem fog segíteni. Mégis, hogy találjam meg őt egyedül? Ön mit gondolna, és mit tenne a helyemben? Én csak azt az egyetlen dolgot teszem, amit tehetek. Segítséget és támogatás kérek egy olyan helyzetben, ami kétségbeesést és aggodalmakat szül bennem. Pontosan ugyanannyi okom van bízni a szavaiban, mint önnek az enyémekben. Csak annyit kérek öntől, hogy higgyen az én ígéretemnek. És én most azt ígérem, hogy semmi bántódása nem esik a Könyvtárban… De el kell mennem az engedélyért, nem tehetek másképpen.

*Nie az előtte álló alakra néz esdeklőn és azt várja, Raven Back végre megérti, hogy számára is kellenek biztosítékok. Hogy az a medál nem véletlenül lóg a nyakában és nem véletlenül viseli éjjel-nappal. A Könyvtárosnak tett ígérete köti Valian-hoz… És az az aprócska ezüst medál is…*
Raven Back
Zöld sárkány
Raven Back

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-02, 6:43 pm

//Nienna-nak, aki logikával akar meggyőzni egy sárkányt Very Happy //

Nem le meg, amikor meghallom a sietős lépteket magam mögött, amik hamar megelőznek és elállják a kapuhoz vezető utat.
Megbántott tekintettel meredek a feldúlt lányra, aki már mondja is a magát, de ahelyett, hogy bocsánatot kérne és máris felajánlaná, hogy összeszedi a motyóját és indulhatunk, máris magyarázza tovább, hogy miért is kéne NEKEM elismernem az igazát és alávetnem magam egy hazugságvizsgálatnak a mesterénél.
A tervem alapjai kezdenek megrepedezni és egyre kevésbé bízom benne, hogy sikerül a kedvesével kapcsolatos aggodalmára alapozni. Ha eddig nem dőlt be a mesémnek és így áll hozzá, ez csak egyre rosszabb lesz, hiszen már a gyanakvását is felkeltettem.
- Egészen addig szívesen elmondtam volna mindent a munkaadójának, amíg fel nem hozta, szinte megfenyegetve engem, hogy minden szavamat meg fogja vizsgálni, mintha valamiféle bűnöző lennék, aki sötét gondolatokat forgat a fejében a kisasszonnyal kapcsolatban – mondtam továbbra is sértett hangon, mintha nem lett volna minden szó igaz, - és ennek már egészen más színezete van. Ahogy mondja, nem tudom, hogy hová szándékozik vinni és csak a szava a biztosíték, hogy semmi bajom nem esik, de Ön a becsületembe gázolt és az én segítségemnek is vannak határai.
Most már szabadulni akartam, mert kezdett nem jól alakulni a helyzet.
- Hagyjon elmenni! Majd ha a barátja elég erős lesz, ír egy levelet magának és megírja hol találja meg. Valaki bolond majd csak elhozza……- igyekeztem megkerülni.
Nyugtalan voltam és felkészültem rá, hogy elteleportáljam magam, ha úgy hozza a szükség. Bár elgondolkoztam azon is, hogy szembenézek a mesterével, mert kíváncsi is voltam, vajon mire képes velem szemben.......

A hozzászólást Raven Back összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-05-02, 7:50 pm-kor.
Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-02, 7:23 pm

//Raven-nek, a a rosszfiúnak, de jó színésznek//

*Nie úgy érzi, nemhogy nem sikerült tisztáznia a félreértéseket, még továbbiakkal tetézte a gondjait, s azt látja, Raven elhatározása, hogy nem kíván segíteni neki, már eldöntött tény. Hát már nem meggyőzni próbálja a másikat, csak rázúdítja az összes indulatát a helyzet miatt.*

- Értsen már a szóból, maga ostoba, sértődékeny alak! - Nie nem tudja magát türtőztetni. - Nem érti meg, hogy nem mehetek ki ebből a nyomorult városból? És ennek az oka ez a vacak! - néz a lány elkeseredetten a medáljára. - Már hetek óta haza akarok jutni, de az utolsó feladatot még nem kaptam meg a Könyvtárostól, mielőtt végleg búcsút mondhatnék ennek a helynek. Hát nem érti meg, milyen kutyaszorítóban vagyok? Nem tehetem meg, hogy egyszerűen csak leveszem és megyek ahová csak akarok - Nie elkeseredettebb már nem is lehetne. - Itt kell vitatkozom magával ahelyett, hogy már régen úton lennék. De magát sem értem! - Nie dühe, amit a tehetetlensége miatt érez, nem talál más célpontot, csak az előtte álló alakot. Nem gondolkozik és nem titkolja az érzéseit, amelyek hetek óta gyűlnek benne. - Átutazza a fél világot és kérdezősködik mindenfelé, aztán meg megijed néhány kérdéstől. Mondja, komolyan azt várta, hogy egyetlen szó nélkül útnak indulok magával az ismeretlenbe? Hogy megszegek minden szabályt? Vagy azt a tényt, hogy a Könyvtár miatt vagyok itt még mindig, Arnelian elfelejtette közölni önnel?
Raven Back
Zöld sárkány
Raven Back

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-03, 5:21 pm

// Nienna-nak, aki a rosszfiút zavarba hozza Very Happy //

Nem tudom miben reménykedtem még, hiszen elég egyértelmű volt, hogy a lány nem fog velem tartani és ahogy az idő telt ez egyre biztosabbá vált. Fogalmam sincs mivel tartotta ez a „Könyvtáros” a markában, milyen bűvöletet varázsolt Nienna nyakláncába, ami megakadályozza, hogy elhagyja a várost, de nyilvánvalóan elég erős ez a kötelék, hogy még a kedvese iránti aggodalmat is felülírja.
A kettős nyomás azonban már elég hozzá, hogy kihozza a sodrából és már nem higgadtan, hanem eléggé indulatosan próbál rám hatni, rávenni, hogy vegyem tudomásul, ő jönni akar, de nem teheti.
~ Hát azt már értem, hogy miért nem hagyott itt csapot-papot, ám ez nekem sem segít…..~ morfondíroztam magamban a szemem le nem véve az egyre izgatottabb nőről.
- Na jó, most már kissé érthetőbb a viselkedése, de meg kell azt is értenie, hogy én hogyan érzem magam. Eszembe sem jutott, hogy nem hisznek nekem, hogy bizonygatnom kell, miért jöttem, hiszen a jószándék vezetett. Maga mit érzett volna a helyemben? – morogtam habozva.
Egy részem azt súgta, hogy menjek és próbálkozzam később az elrablásával, a másik viszont nem akarta feladni, végig akarta csinálni.
- De milyen mester az, aki nem hisz a saját tanítványának, ha el akar menni megmenteni a szerelmét, milyen az, aki valami mágiával köti magához? – kérdezem haragosan.
Persze nem azért haragszom amiért ezt tették vele, hanem mert ennyire keresztbe húzta a számításomat. Már rég úton lehetnénk, ha nem közti ide valami ostoba „kötelesség”.
- Nem hiszem, hogy ez eszébe jutott volna a vele történtek után, nem sokat beszélt, csak a legszükségesebbet mondta el. – vontam meg a vállam, aztán kis habozás után elszántam magam. – Rendben, beszélek a főnökével, de semmi kihallgatás! Csak elmondom a dolgot és már megyek is. – mondtam határozottan és követtem a lányt ahová vezetett.

Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-03, 6:43 pm

//Raven-nek, mert ilyen kitartó//

– Rendben, beszélek a főnökével, de semmi kihallgatás! Csak elmondom a dolgot és már megyek is.

*Nie megkönnyebbült sóhaját Raven is hallja, hogy aztán a mosolyt is láthassa a lány arcán. De ez a mosoly nem csak annak szól, hogy végül Back mégis amellett döntött, hogy elkíséri, hanem annak is, hogy most úgy érzi, mégsem csalódott a hírnökben. És bár ketten indulnak át az udvaron, Nie végül megkéri a férfit, hogy várja meg odalent, s ő futva igyekszik az emeletre, hogy néhány holmit összeszedjen az útra. Kiteszi az Arnelian-nak írt levelet az asztalára, az ágyról felkapja Annáét, hogy néhány kisebb holmival, és egy erszénnyel együtt az kerüljön a táskája mélyére. Aztán üzenetet ír, hogy lehet, egy ideig nem tér haza. Mindent elpakol, bezár és a kulcsot is a szokott helyen hagyja.

S már lent is áll újra Raven Back mellett.*

- Köszönöm, hogy elkísér. Tényleg nagyon hálás vagyok érte. – szól kedvesen, mert a megkönnyebbülése még mindig tart, és mert Nie boldog, hogy rendeződött ez a kétségbeejtő helyzet. És persze azért is igyekszik kedves lenni, mert szégyenkezik kicsit az előzőek miatt. De nem esik nehezére, hogy bocsánatot kérjen.  – Kérem, ne haragudjon rám az előbbiekért. – folytatja és pillantásában nincs más, csak őszinteség. - Már jó ideje igyekszem visszatérni Olassië városába, és a várakozás teljesen megőrjített. És az, hogy hiába küldtem levelet Arnelian-nak, és ő nem válaszolt, nem segített, hogy jobban viseljem a dolgokat. De most, hogy ön itt van, legalább már ennek is tudom az okát. És ez az ok nem az, amitől tartottam. Mert eddig azt hittem, megharagudott rám – csak egy pillanatra komorodik el a lány arca, hogy aztán, miközben már az utcán járnak, újból csak arra tudjon gondolni, hogy hamarosan úton lesz Arnelian-hoz. Körülöttük egyre többen igyekeznek a piac és a hivatalok felé, de a lány csak a mellette lépdelő alaknak szenteli minden figyelmét. – Jaj, ne higgye azt, hogy örülök annak, hogy baleset érte. Milyen rémes alak lennék, ha így lenne! – a gondolattól is elpirul. – Csak azt hittem, elveszítettem őt és a… - zavartan hallgat el, hogy aztán témát váltva próbálja a zavarát leplezni. A témaváltásnál pedig kapóra jön számára, hogy most van ideje meghallgatni a férfi történetét is, amelyből eddig nem sok mindent hallott.  - És most mondjon el mindent, az elejétől fogva! Azt is, hogy hogy talált meg! – kéri a férfit és érdeklődéssel pillant Raven-re.
Raven Back
Zöld sárkány
Raven Back

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-04, 6:21 pm

//Nienna-nak, aki tartja velem a lépést//

Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy jól döntöttem, hogy adok az ügynek még egy esélyt. Balsejtelem gyötört és általában hallgatni szoktam a megérzéseimre, de most sok minden késztetett arra, hogy hamar jussak dűlőre, így a kockázatosabb megoldás mellett döntöttem. Lehet, meg fogom bánni később, mert már így is több hiba csúszott az elképzeléseimbe. Például, hogy erősen alul becsültem ezt az elf némbert!
Volt időm ezeket végig gondolni, hiszen miután beleegyeztem abba, hogy elkísérem a mesteréhez, mindjárt nekividámodott a lány és magamra hagyva feliramodott az épületbe elintézni a dolgát.
Mint kiderült ez az épület nem az a bizonyos Könyvtár………
Komor hangulatban vártam a visszajöttét, azt is hibának róva fel, hogy nem mentem utána, hiszen így nem tudhattam mit csinált odafenn, de a nevemen kívül semmit nem tudott rólam igazából.
- Csak csipkedjük magunkat, mert már így is sok időt vesztettem. – mondtam megvonva a vállam, nem reagálva a kedvességre, de aztán úgy véltem, nem jó ha elvadítom magamtól, hiszen az a cél, hogy gyanakvás nélkül kövessen, így enyhültebben folytattam. – Ne, ne kérjen bocsánatot……talán én is túlreagáltam a dolgot egy kicsit, csak nem kellemes, ha az emberfiának kétségbe vonják a szavát, de megértem magát is. Nem lehet könnyű ilyen körülmények között, ilyen lelki teherrel itt lennie.
Engem túlságosan nem zavarna, hogy nem foglalkozott eddig a mesém részleteivel, nem zúdított rám kérdéseket a balesettel kapcsolatban, így nem is jutott eszembe, hogy azzal foglalkozzam, miért nem aggódik jobban, de úgy látszik eddig tartott ez a szerencsém. Ahogy az felmerült benne, hogy akár ez kétségbe vonja a szeretetét, máris érdekelni kezdték azok a nem létező részletek.
Most nagyon észnél kell lennem és kitölteni logikusan a réseket. Nem tudtam mennyit tud, de a legrosszabbra készültem.
- Hát nem túl hosszú ez a történet. Egy, Ambaron híres, vagy talán hírhedt falujától nem messze lévő településről indultunk a társammal, hogy Telarba menjünk szerencsét próbálni. Gondoltuk a városban sokkal több a lehetőség, mint egy kis faluban, na meg – itt eljátszottam, hogy némileg zavarba jöttem, - meg talán asszony is akadna……..Na, de vissza az úrhoz…….Tudja a kisasszony a háború miatt nem mindig biztonságos, ha a rövidebb utat választja az ember, így kellett egy nagyobb kitérőt tennünk és akkor találtuk meg Arnelian urat. Egy kiszáradt vízmosáson akart átkelni, amikor beszakadt a lába alatt a föld és ő a köves mederbe esett. Gondolom, hogy védje magát a kezét kapta maga elé, így eltört mindkét csuklója, bár lehet, hogy csak zúzódott, nem vagyok orvos. – vontam meg a vállam, miközben dőlt belőlem a mese, amihez mindent latba vetettem. – A fejét is csúnyán odacsaphatta, na meg a bokája sem nézett ki jól. – elég gyászos képet kellett festenem, hogy aggódjon, de azért hihetőt is, ami egy esésnél történhet. – Épp előtte húztuk meg magunkat éjjelre egy elhagyatott, rozzant viskóban, így oda vittük, hogy legalább fedél legyen a feje fölött. Nem volt jól, na meg semmivel nem tudtuk volna magunkkal cipelni, így mondtuk neki, hogy keresünk gyógyítót, de ragaszkodott a kisasszonyhoz. Mondta, hogy egy bálba igyekezett Tarsis-ba, de ez igen hosszú út volt, nem akartunk ennyi időt elvesztegetni, de……..érti kisasszony, nem vagyunk gazdag emberek, - néztem rá némi mentegetőzéssel, - de végül meggyőzött minket és én elindultam, a társamra hagyva az ápolást. Tarsisban kérdezősködtem, de a bál már véget ért és maga eljött, így kerültem ide. – fejeztem be és nagyon reméltem, hogy ennyivel megelégszik, mert már így is több volt a hazugság, mint jó lett volna.
Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-04, 8:34 pm

//Raven-nek, a Hazugságok Urának, a Nagy Mesemondónak//

~Ez ostobaság! Az egész értelmetlen ostobaság! Nem! Ez lehetetlen! ~

*Nie nem mer ránézni a mellette sétáló alakra, csak hallgatja a mesét. Mert mese ez! Most már szemernyi kétsége sincs a felől, hogy Raven Back nem mond igazat. Pedig annyira szerette volna elhinni azt, amit állított. Vagy legalább egy részt elhinni belőle! Azt a részt, hogy Arnelian-nak szüksége van rá. De az sem lehet igaz. Mert rá kell jönnie, hogy valamiért Raven Back be akarja csapni. Valamiért olyat állít, amivel arra akarja rávenni, hogy induljon útnak. Azt akarja, hogy higgye el minden szavát, hogy higgye el mindent, amit mond, de amiről most már ő is tudja, hogy teljes képtelenség.

Mert a történet egyre furcsább. Ha még el is fogadná azt, hogy Ambaron üszkös romjai közelében találkozhattak a dalnokkal, a dolognak akkor sincs semmi értelme. Mert Arnelian miért kószálna vízmosásokban? Miért küldene valakit utána -  aki nem képes mágiával utazni - egészen Valianig? Hiszen hamarabb kapna segítséget Olassië-ben, vagy akár Telar-ban is, a városban, amit annyira jól ismer. S azt is tudja, hogy a grifflovasok, vagy a Könyvtár futárai sokkal hamarabb jutnának el hozzá a hírekkel. És az a baleset… Kis baleset!… Emlékszik még Raven szavaira… S hogy a gyógyító javasolta, hogy … De milyen gyógyító, hiszen éppen most mondta, hogy Arnelian nem engedte…?

A lány léptei egyre lassulnak, de próbál nem kérdezni, nem felcsattanni, mert attól tart, Back megneszel valamit. Mert nem szabad elengednie a férfit, mert rá kell jönnie, mit is akar valójában. De még hagyja, hogy beszéljen, hogy addig kigondolhassa azt, hogy mit is tegyen. És kideríthesse Raven valódi célját, még ha veszélyes játékba is kezd. De itt biztonságban van, viszonylagos biztonságban az emberek között.

Raven-re pillant lopva és megpróbálja kitalálni, mire is számíthat tőle. Nem, teleportálni nem fog, hiszen arra biztosan nem képes. Rátámadni sem fog, mert tudja, ő fegyver nélkül is védekezhet ellene. Igen, megpróbálhat elfutni, de a Főtér felé haladva egyre több lesz a városőr, és ha tolvajt kiált, biztosan elfogják.

~Ó, és ez itt a következő baj!~

Ha tolvajt kiált? De hát nem az! Semmit sem vett el tőle, talán csak a bizalmát vesztette el, de ez nem bűn! Mégis mit mondjon, mivel vádolja, hogy az őrségnek legyen oka a segítségére lenni? Hogy azt hazudta neki, hogy Arnelian-t baleset érte? Hogy megpróbálta elcsalni, de nem sikerült? És ha megkérdezik, hogy vajon mi oka lenne erre Raven Back-nek, vajon mit mondana? Hogy fogalma sincs róla?

Nem, ez így nem lesz jó! El kell hitetnie vele, hogy minden úgy történik, ahogyan szeretné! Nem szabad, hogy akár egyetlen pillanatra gyanút fogjon. De azt sem engedheti, hogy jelen legyen, amikor beszél a Könyvtárossal! Egyedül kell elmondania neki mindent és a mestere majd tudni fogja, hogy mit tegyen! Igen, ez lesz a legjobb!

Nie Raven-re pillant, és nehezen képzeli el róla, hogy egy hazug és csalárd alak. De nem csak Back a hibás a dologban! Mert ő maga is ostoba volt! Amikor Back mesélni kezdett, még arra gondolt, hogy… Nem, nem is tudja mit gondolt! Hiszen gyanakodott ő már a fogadóban is… Kunyhó!!! Ó, hogy akkor miért nem volt erőszakosabb és kérdezett rá a dologra. De most sincsen még késő. Meg kell tudnia, hogy mit is akar tőle a férfi!

Így Nie nyugalmat erőltet magára és szomorú fejrázással nyugtázza a hazugságokat, amelyeket Raven Back éppen most tálal neki. Próbál meggyőző lenni és hálás tekintettel pillant bele a zöld szemekbe, majd a Könyvtár felé mutat.*

- Arra megyünk! - szól megnyugtatóan. - Tudom, hogy mennyire ódzkodik, hogy beszéljen a Könyvtárossal és higgye el, megértem! De ha már ilyen nagylelkű volt velem és Arnelian-nal, igyekszem viszonozni a szívességét és nem akarom olyan helyzetbe hozni mindenáron, amiben kellemetlenül érzi magát. Megpróbálom rábeszélni a Könyvtárost, hogy adja meg az engedélyt azok alapján, amit elmondok neki. Azok alapján, amit most öntől hallottam. S ígérem, csak végszükség esetén kérem a segítségét. Jó lesz így? Megvár a bejárat előtt?
Raven Back
Zöld sárkány
Raven Back

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-05, 3:46 pm

//Nienna-nak, aki nem fogy ki a dicséretből Very Happy //

Ritkán volt szükségem ennyi hazugságot összehordanom és végig volt olyan érzésem, hogy ez az egész talán nagy ostobaság. Ha megkérdeztem volna magamtól, hogy miért erőltetem még a dolgot, biztos nem tudtam volna rá magyarázatot, ennél nekem óvatosabbnak kell lennem, hiszen a háború miatt az emberek és szövetségeseik, minden bokorban ellenséget látnak és bár még nem volt köztudott, azért akadtak szóbeszédek, amik azt terjesztették, hogy a sárkányok kétlábú alakot is felölthetnek. Nem kellene kihívnom magam ellen a sorsot, hogy egy mágusokkal tömött helyre sétálok be saját jószántamból, mikor még az oldalamon sétáló nőszemélyről sem tudom biztosan mire képes……..
Még a magam mércéje alapján is túl sok volt a mese. Éreztem, ahogy az izgatottság Nienna-ban egyre emelkedik, de legnagyobb bosszúságomra abban nem lehettem biztos, hogy ez azért van, mert aggódik a kedveséért, vagy azért mert kételkedik a magyarázatomban. Jó lett volna, ha más képességeim helyett a gondolatolvasás adatik meg nekem, mennyivel könnyebb lenne a dolgom.
A testbeszédéből kell kiindulnom, az arcvonásaiból, de nem bámulhattam merően, gyanakvóan, mert az biztosan felkeltette volna az érdeklődését. A szélhámosság volt a foglalkozásom, de most még sem voltam elégedett a tudásommal. Voltak jelek, átfutó érzelmek, de vagy a történetbe élte bele magát, vagy nagyon is ura volt az érzéseinek.
A végére érve már nyiltabban ránézhettem, de csak szomorúságot és hálát láttam a szemében, ami teljesen normális volt részéről.
A szavai sem tükröztek semmi gyanúsat, nem oda illőt, mert lehet, tényleg úgy érezte megkímélhet egy nem akarom beszélgetéstől, mintha már jobban bízna bennem, de………addig nem iszom előre sosem a medve bőrére, amíg ……….nem hever a kandallóm előtt.
Ha valami balul üt ki, még mindig elpályázhatok……
- Már elfogadtam a beszélgetés szükségességét, meggyőzött, hogy nem a szavamat vonja kétségbe, így nyugodt szívvel találkoznék a Könyvtárossal. – vontam meg a vállam, bár épp az ellenkezőjét gondoltam. – De ha úgy véli megoldja, meg is várhatom……..
Ha nagyon megerőltetem magam, talán még ki is tudom hallgatni őket, így legalább tudni fogom mire számíthatok a nővel kapcsolatban.

Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-05, 8:37 pm

//Raven//

*Nie elégedetten nyugtázza, hogy Raven Back könnyű szívvel mond le a találkozóról. Így, amikor a Könyvtár kapujához érnek, a lány az oszlopokkal határolt előcsarnokban hagyja a kísérőjét. Itt még szabadon járhat mindenki, csak a falakat díszítik színes festmények, amelyeken a tudományok és művészetek allegorikus alakjait festette meg a múlt kiváló kezű piktora.

Csak akkor pillant vissza a férfi felé, amikor belép a lezárt rész felé vezető folyosóra. De bárhogyan is igyekszik, nem lát semmi rendkívülit az alakban. Pontosan ugyanolyan elveszettnek tűnik, mint bárki más, aki először jár abban a hatalmas csarnokban. Aztán felsóhajt és sietve indul a szoba felé, ahol talán választ kaphat a kérdéseire.

De amikor néhány pillanat múlva már ott áll, hiába kopogtat a faragott ajtón, nem hallja a bebocsátásra engedélyt adó szavakat. Délelőtt van. Szokatlan, hogy a Könyvtárost nem találja. Hát megfordul és a zárolt könyvek terme felé igyekszik, hogy a szokott helyen hátha üzenetre lel, ami magyarázatul szolgálhat a csukott ajtóra. De nem talál semmi olyat, ami furcsa volna. Vagy mégis? Mert ahogyan jobban megnézi az odakészített feladatlistát, meg kell állapítania, hogy elhamarkodottan minősítette átlagosnak és megszokottnak a mai napot. Ugyanis nem egyetlen oldal az, amit talál. És nem egyetlen napra való munka. A papírlapokon pontosan 14 napra elég teendő van felsorolva. Vagyis a Könyvtáros ennyi ideig távol lesz. Igen, ilyen már máskor is előfordult. Sokszor indultak már útnak váratlanul egy-egy fontos megbízás okán. Nem kellene, hogy mindez meglepetésként érje, de mégis elkedvetlenedik.

~ Most mit tegyen? ~ Nie csak áll és kétségbeesetten kutat a fejében valaki után, aki segíteni tudna neki. A többieknek nem mondaná el a tervét, hiszen alig ismerik őt, s ő sem törte magát, hogy baráti viszonyt ápoljon a segédekkel. A Főkönyvtárost ilyen dologgal nem zavarhatja, ezt is tudja jól. A lány tanácstalanabb már nem is lehetne és közben arra gondol, Raven Back – ha valóban azon van, hogy csapdát állítson neki – minden egyes perccel egyre gyanakvóbbá válik odakint. Hát igyekeznie kell. De csak áll ott, tenyerével támaszkodva a papírlapokon, és közben mélyeket lélegzik, hogy újra nyugodtan tudjon gondolkozni.

Aztán meglát valakit. Egy másik segéd tűnik fel, hatalmas könyvhalmot cipelve, s Nie a fiú felé indul. Amikor aztán az ifjú ügyetlenül próbálja az ingatag kupacot elhelyezni az egyik asztalon, a lány a segítségére siet, és együtt kezdik el a helyükre hordani annak darabjait. Csak néhány perc kell, és amikor az utolsó könyv is a polcra kerül, és elhangzik egy hálás "Köszönöm!", Nie rákérdez a Könyvtáros távozására.

- Ó, már korán elindultak. – hangzik a megkönnyebbült felelet. – Azt hittem, nekem kell mennem, mert téged nem találtak itt. De aztán a Könyvtáros azt mondta, te félig-meddig itt sem vagy már. Hát inkább Johann-t vitte magával, aki szerencsétlenségére pont akkor érkezett – S Nie meg tudja érteni a kárörvendő vigyort a társa arcán. ~Szegény Johann! Néhány napig nem igazán fog éjszaka aludni…~ - De persze nekünk sem lesz jobb! – forgatja a szemeit a segéd. – A helyettes Könyvtáros felel most mindenért… De megyek is! Jobb, ha nem kerülök a szeme elé! – azzal már iszkol is tovább, s az új információt emésztve a lány is döntésre jut.

*A helyettes Könyvtáros ugyanis nem igazán kedvel senkit. És talán őt kedveli a legkevésbé. Hogy miért? Talán mert nem itt született, nem férfi, és egy elpusztult város Könyvtárosának ajánlásával egyszerre, egyik napról a másikra ő lett a Nagykönyvtár egyik segédje. S bár kezdetekben el kellett viselnie a próbálkozásait, amellyel befeketíteni igyekezett a mentora előtt, manapság már csak a csendes gyűlölet volt jellemző a kapcsolatukra. Ő tette a dolgát, míg a helyettes igyekezett elkerülni őt. S hogy ennek mi volt az oka? Talán az, hogy a szikár, magas homlokú és karvalyorrú fickót senki sem kedvelte senki. S amikor nyílt összetűzésbe keveredett Nie-vel, a Könyvtároson kívül a többi segéd is a lány mellé állt. A kellemetlen, sőt kínos helyzet óta a meghunyászkodott helyettes levegőnek nézte. És ez talán így volt a legjobb.

~ Nem, neki nem mondhatja el a gyanúját, de mint meghatalmazottól, kérheti az engedélyt! ~ Az legalább megnyugtatja és megelégedéssel tölti el, hogy a megoldás immár megszületett a problémára! Engedélyt kell kérnie és ezt is fogja tenni. Gyorsan elpakol az asztaláról, minden iratot elzár, s aztán kilépve a teremből, az ajtót is kulcsra zárja maga után. Egyetlen perccel később már ott áll a helyettes Könyvtáros ajtajánál. S amikor kopogtat, várnia kell néhány pillanatot, mire felhangzik a jól ismert hang:

- Lehet! – s amikor a lány benyit, halkan belép, maga után óvatosan becsukva a hatalmas ajtót, csak a helyettes hátát látja, amint az ablak előtt áll. Aztán a férfi megfordul és ellenségesen mered az előtte álló lányra. – Mit akar? Úgy tudom, megkapta a feladatait arra az időre, amíg a Könyvtáros távol lesz… - a hangnem a megszokott. Mogorva és vádló.

- Igen… Helyettes Könyvtáros… - Nie próbál nem érzelmeket mutatni, hátha ezzel nem táplálja a másik ellenszenvét. – De most az engedélyét szeretném kérni egy rendkívüli helyzet okán. Engedélyt, hogy elhagyhassam a várost, s meglátogassam Arnelian-t Olassië-ben. – kezdi és igyekszik tárgyilagosan folytatni.

*Beszél a balesetről és Arn kívánságáról, úgy, mintha valóságos lenne minden és persze megemlíti Raven Back nevét is. De a gyanúját az ismeretlenről már nem osztja meg a Könyvtáros helyettesével. Aztán Nie azt látja, hogy kérésével talán szívességet tesz az előtte álló alaknak, aki így azt gondolhatja, hogy megszabadulhat a „kedvenctől”. Ebben a pillanatban a lány már tudja, hogy nyert ügye van.

S amikor egy kis idő múlva a Nagykönyvtár pecsétjével és a saját medáljának lenyomatával ellátott engedéllyel a kezében belép az előcsarnokba és Raven-t keresi, csak akkor bizonytalanodik el. Mert mit fog csinálni akkor, ha nem téved? Ha Raven Back tényleg csapdába akarja csalni…*
Raven Back
Zöld sárkány
Raven Back

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-06, 4:41 pm

// Nienna-nak//

A Könyvtár épülete igazán impozáns, mind kívülről, mind belülről, de hát én egy sárkány vagyok, nem holmi kétlábú, kurta életű teremtmény, akiket ez bámulatba kellene, hogy ejtene, nem igaz?
Persze muszáj tovább játszani a szerepem, így megfelelő áhítatot varázsoltam a képemre, ahogy bármelyik vidéki emberfiától elvárható lenne.
A magas és tágas előtérben álldogálva intettem búcsút ideiglenesen az ajtóból visszanéző nőnek, várva, hogy majd visszatérjen. Egészen az ajtóig araszoltam, hátha hallok valamit odabenntről, de már akkor letettem róla, amikor megláttam, hogy nem egy szoba, hanem újabb termek vannak odaát, ahol Nienna eltűnt.
Hallottam más kétlábúak neszezését és néha halk beszédét, de semmi olyat, ami érdekelt volna.
Bosszúsan morrantam fel, de aztán visszafogom magam viszont, ahogy az idő telt úgy lettem egyre feszültebb. Már-már ott tartottam, hogy elmegyek és elrepítem magam az Olassie-be vezető út mellé, hogy ott csapjak le erre az ostoba némberre. De valahogy rávettem magam mindig egy-egy percre, bár felkészültem rá, hogy nem jön egyedül.
De végül megjelent és nem hozott sem katonákat, sem mágusokat, ami nagy elégedettséggel töltött el. A kezében szorongatott papír felé biccentettem.
- Úgy látom, sikerrel járt. Akkor minden akadály elhárult az indulásunk elől?
És, hogy még jobban bízzon bennem, felteszem a következő kérdést.
- Esetleg el tud minket….teleportálni a városon kívül, de ha nem kocsit is fogadhatunk persze. – ajánlottam fel, hiszen nem fog gondot okozni egy szál kocsis, még kapóra is jöhet……

Nie

Nie

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime2020-05-06, 8:43 pm

//Raven – szóval ostoba némber… Akkor gyalogolj csak! Smile //

*Az elégedett, magabiztos arc és a sietségre ösztönző kérdés, ami talán kérésnek is felfogható. Raven Back türelmetlen, de Nie tudja, most pont a türelem lesz a célravezető, ez lesz a fegyvere. Nem szabad engednie, hogy a dolgok a férfi kedve szerint történjenek, mert ezzel lépésre kényszerítheti. De ügyesen kell "játszania", mindennek úgy kell tűnnie, hogy ez a szándék ne legyen túl feltűnő.

Pontosan ezért nem teleportálhat. Mert akkor néhány pillanat múlva már kettesben marad a vélt csalóval, és mert akkor nem marad nyoma, hogy merre is indultak. De neki igyekeznie kell minél több helyen jeleket hagyni maga után, hogy ha rosszra fordulnának a dolgok, utána tudjanak indulni. Mert azt hiszi, és ebben szinte teljesen biztos, hogy a Könyvtáros minden bizonnyal hiányolja majd, ha visszatér.

De most, hogy nincs senki, aki segíthetne, okosan kell viselkednie, mert csak magára számíthat. És arra, hogy Back elkottyant valamit, de ami még fontosabb, hogy hibát követ majd el. Hát a lány nyugalmat erőltet az arcára, hogy kissé tudálékosan és fensőbbségesen magyarázva ~ Végtére is ezt várják tőle! ~ térjen ki Raven kérése elől.*

- Ó, tudja ilyet nem tehetek meg. Az engedélyt be kell mutatnom a város egyik kapujánál ahhoz, hogy kiléphessek. Ha csak egyszerűen teleportálhatnék, akkor mi szükség lett volna erre az egész hercehurcára? És kocsi sem kell, higgye el, nincs messze az a kapu. Jól fog esni egy kis séta és akkor talán jobban meg is ismerhetem. Hiszen végtére is elég sok időt fogok a társaságában tölteni. De ne aggódjon, ígérem, igyekezni fogok, hogy gyorsabban haladjunk, hiszen eddig is túl sok idejét raboltam. Jöjjön, mutatom az utat – indul Nie nyugodt léptekkel lefelé a lépcsőkön, és azt várja, hogy Raven követi majd.

*Ha a lány látja Back bosszúságát, úgy érzi, jó úton halad, hogy ne könnyítse meg az ismeretlen alak helyzetét. Ha a másik arcán nem leli érzelem nyomát, úgy azt gondolja, ügyesebben kell próbálkoznia majd.*
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 19 Icon_minitime

Valian központja
Vissza az elejére 
19 / 21 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21  Next
 Similar topics
-
» Valian piactere
» Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén)

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Valian - A birodalom fővárosa-
Ugrás: