LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Filnoren - Az égi vár | |
|
+6Nawarean Nizzre' Zotreth Alzareth Furia Sou Arielle 10 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Nawarean
Hozzászólások száma : 1461 Életkor : 31
Character sheet Nép: Emberek
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-07-31, 4:46 pm | |
| *Felpillantok a fattyra. - Nem is tudtam, hogy ti tudtok beszélni. Van a táskámban mit elvettetek jó pár belőle, a sötétek mérgek a világosabbak gyógyszerek. Az egyik világosból ha megoldható. Kivéve az amelyik cián színt visel... Azon kívül akármelyik megfelel. S ha már itt vagy, s téged osztottak be az őrzésemre gondolom, legalább nem vagyok egyedül. S ha megtennéd, hogy hozol nekem a gyógyszerekből, utána elmondhatnád mégis hogyan keletkeztetek, rengetegen vagytok. S mind szinte egyformák legalábbis az én szememnek. *Vigyorodok el, majd ismét kérdezek ha vissza tért. - Hogyan állnak odakint a dolgok? Véget ért már? Idebent nem hallok sok mindent ami odakint történik. | |
| | | Mesélő
Hozzászólások száma : 1520
Character sheet Nép: NJK
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-05, 1:55 pm | |
| //Mese: Égiháború//
- Nem vagyunk mi állatok! *Morran fel a sárkányfatty.* - A város a miénk. Néhányan élnek, meg de gyorsan meg fognak halni. *A fecsegő emberfélével nem nagyon tud mit kezdeni. De elbattyog a táskáig, majd azzal a markában egészen a parancsnokig. Ez természetesen idő, miközben további két társa még mindig ott van a közelben, hogy őrizze a behatolót. A sárkányfatty amikor megtalálja a parancsokot, legjobb képességei szerint felidézi a sokat beszélő behatoló szavait. A sötét elf parancsnok meghallgatja őt, majd rábólint. Nem gondolja, hogy a behatoló mostanában megpróbálna kitörni, az a cella pedig még egy sárkányt is odabent tartana, nemhogy egy embert, legyen az bármilyen erős. A gondolatra végigsimít az arcán, ahova a vére került a behatolónak. Úgy tűnik, a méreg nem hat, talán olyan gyorsan letörölte, hogy nem volt ideje rá. A fatty eközben visszabattyog azzal az üveggel, amit parancsnoka választott ki, ami nem ciánszínű, de világos. Leteszi a rács ételbeadó nyílására, aztán elindul el a rácsoktól.*
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-06, 11:34 am | |
| * A válaszra csak elvigyorodok. - Mégis honnan kellett volna tudnom? De köszönöm az informálást. * Majd miután vissza tér az üveggel s beadja azt ismét megszolalok. - Köszönöm. * Majd leülök s mielött még behorpinteném az italt koncentrálni kezdek. Majd érzem gyomrom ahogy a vérem elkezdi kipréselni a mérget a szervezetemből. Ami hatására a lábamon ejtett sebből sötétes színű vér folyik ki. Ezután behorpintem az italt s amint lehet aktiválom is a gyógyító pecsétemet. | |
| | | Furia Fekete sárkány
Hozzászólások száma : 376 Életkor : 1128 Munkahely : Lanuria Furiája XD
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-09, 3:06 pm | |
| *Csend ül Filnoren cellájára. A kemény falakat mágia őrzi, a rácsokat is, csupán nekik kell veselkedni, rögvest kiderül, mily ravasz módon fordítja a szökni próbáló ellen saját erejét. A vízcseppek ritmikus koppanásai mellé nem társul semmi. A fal mellett heverő egyik kő helyén egyik szempillantást követőn egy női alak áll, hátával a falnak támaszkodva.. Fekete, bőr ruházat fedi karcsú idomait, s mindezeket is fekete bőr köpeny borítja, rejtve valamelyest domborulatait.
Mégis, egy Szilmar gombja villan elő, melyet ezúttal övére akasztva hord, s a bőrvért, mely fedi testét, oly pontosan, mintha rá öntötték volna, jelzi, nem csupán sárkány formában kész a háborúra. Hollószín haja vállára omlik lazán, fehér arcából, min két ébenfekete tű, szúr tekintete a bérgyilkosra. Ha az nem venné észre, hisz koncentrál épp, a nő hideg hangja töri meg a csendet.* - Valahol érdekes, mily konok mód ragaszkodsz az élethez, kétlábú. *Ajkait ezúttal nem fedi sem sötét, sem vörös szín, noha valósnak eme alak sem mondható, hisz eme formája éppúgy nem valós, miként a kő sem volt az. Eme ajkak zárva maradnak a mondat után. A fehér hajú alak rozzant állapotban van. Sebek, mocsok, vér borítja.*
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-09, 11:00 pm | |
| *Felpillantok a hang hallatán, egy vigyor húzódik arcomra. Majd felállok s kezemet a mellkasomra helyezem majd enyhén megdőlök. - Megtisztel bókjával... Úrnő. *Ismét kiegyenesedek, majd kezeimet magam mögött összekulcsolom. - Az élet, igen fontos dolog s mit is mondjak... ohh igen konokul ragaszkodom hozzá. Elvégre az út még csak most kezdődött el. Mily gyarló dolog lenne, ha úrnőd szolgáját ilyen egyszerűen meg lehetne őlni- Dőlök előre kissé.- Bár bevallom csak rossz hírekkel szolgálhatok... - Szegem le fejem- Kain Namelyr... Kutattam az egész kontinensen át mégsem találtam. | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-10, 11:00 am | |
| *A fekete nő rezzenéstelen arccal fogadja a meghajlást.* - A halál akkor jő, mikor jönnie kell. Csupán átjáró, nem kell nagy feneket keríteni neki. *Természetes nyugalommal beszél róla, hisz nincs miért tartania tőle. Az ő életét szinte lehetetlen elvenni. Sebezhetetlensége, kvázi halhatatlansága az, mi a többi halandó fölé emeli. Meg sem lepődik Nawarean szavaira. Kain ő maga is csupán „majdnem” ölte meg. Amikor azt gondolta, végre a kezében van, végre kioltja életét, melyet árulása után is úgy mentett, mintha érne valamit….minden alkalommal sikeresen menekült meg. Volt, hogy már halottnak hitte, s mégis visszatért.* - Hát nem ezzel akartad hűséged bizonyítani? *Kérdez vissza. Jól tudta már akkor, midőn a nevet mondta, kinek fejére vágyik forrón, csaknem lehetetlent kért, s lám, igazolva lett. Anzar egykori nevelt fia érti a bujkálás mesterségét. De itt a háború, minden területtel, melyről eltakarodnak a kétlábúak, Kain esélye is csökken, miként a többi, még élő árulóé, hogy életét megtarthassa e földön. Még a fal mellett áll, hátát a kemény, s hideg kőnek döntve. A gyér fény megtörik a köpeny alól kilógó hosszú, formás combján.*
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-10, 12:12 pm | |
| *Elvigyorodok, midőn a nő a halálról beszél. - Tudom én magam is mi az a halál, s istenét is jól ismerem... Bár nem valami segítőkész... *Lesütöm szemem mikor a bukott feladatról beszél nekem. - Sajnos ez így igaz, több száz ember kereste Kain-t, de sehol sem lelték. A mai napig minden városban ott a szemem, ha arra jár megtalálom. Viszont a bukott küldetés is sikerrel végződhet... Midőn őt kerestem, bejutottam a nagytanácsba. S bizalommal fordult felém Thalion s Eloran. Közben találkoztam még a halál istenével is úrnő. S megtudtam azt is, hogy ebben a háborúban az emberek, nem számíthatnak az istenek segítségére... Már ha Dremer szavahihető, s miért ne lenne az? *Dőlök meg egy kissé, majd folytatom ha engedi a fekete úrnő. - Viszont ezek tudatában én magam sem szeretnék tétlenül- mutatok kőrbe- üldögélni egy koszos cellában... Ha megengeded elkezdeném össze gyűjteni az enyémeket... S létre hozni az első céhet kiknek a szakmája- Sütöm le a tekintetem- maga a- nézek ismét fel rá most már vörös szemekkel- Gyilkolás. | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-11, 12:13 pm | |
| *Furia sötét szemei villannak rá a férfira szavai végeztével. * - Az istenek szava mit sem ér…Midőn vereséget vereségre mértünk a kétlábúak seregeire, kiontottuk vérüket, fegyvert kovácsoltak Lanurnak, hogy ölhessen minket. S ama hatalom, mivel e kétlábúnak megadatott, képessé tette erre. Kezdetekben akkor sem avatkoztak bele. Semmi nem garantálja, hogy most kimaradnak belőle. *Előrébb lép, hogy közelebb álljon Nawarean alakjához. Közelről néz a szemeibe.* - Miért kellene engedélyem, hogy sereget szervezz hasonszőrű kétlábúakból? S vajh miért higgyem el, hogy ha lesz ilyened, nem fordulsz épp ellenünk, ha netán fordul a háború menete? *Egészen közel hajol a férfihoz.* - Én nem egy buta nimfa vagyok, kinek esze csupán a növényeken, s állatokon jár. De nem is Thalion, ki híres arról, mily büszke, s öntelt saját gerincére. Mivel vagy képes meggyőzni arról, engem szolgálsz majd halálodig, mikoron fajtád vérében fürdünk majd? Jól tudom, mit ér a kétlábúak szava! Még szívük sem ér semmit, mit kifordítva elárulják azt, ki állítólag szerettek! *Rianára gondol, Risan, az ősi sárkány ágyasára, ki maga is kétlábú, egy nimfa volt. Mégis az ellen fordult, kit állítólag szeretett! Hát ennyit ér egy kétlábú szava. Keserű gondolat ez, s egy által is tisztelt ősi sárkány gyengeségének bizonyítéka.*
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-11, 5:55 pm | |
| * Hallgatom a nőt miként hevesen intézi szavait. S ekkor megszólalók. - Talán újabb ajándékot kéne adnunk az embereknek, ha már a régit elékozolták... Ezt mondta Dremer... S ebből arra következtetek- nézek ridegen a nő szemébe - hogy lanur kardja már régen nincs a birtokukban.... Persze ez csak feltételezés. * Majd a sötét hölgy Közelebb jön, én viszont egy tapottat sem lépek hátra. - Mit kívánsz mit feleljek erre? Az emberek közt is van olyan ki elárulja a neki fontosakat mint ahogy köztetek is... A háború menete... Talán azt hiszed lesz erejük megváltoztatni? Én kétlem. * Fejet hajtok a sárkány előtt. - Emlékszel talán, mikor először találkoztunk... Mondtam neked dolgokat arról hogy honnan jöttem s miből vagyok... Sok minden változott azóta... De leginkább az...- tekintek fel- hogy aki most előtted áll még soha nem fogadott hűséget senkinek, csak saját bosszúja érdeklte. Hosszú ezer éveket töltöttem e szánalmas kétlábúak testében. Évezredek óta vágyom rá hogy vegre az lehessek aki voltam... Ha éjjel rezzen a bokor mindenki remegjen a félelmében, azt akarom vissza kapni aki régen voltam... S ezt csak akkor érhetem el ha téged szolgállak. A bizonyíték ugyis csak akkor látszik ha már ott leszünk... Beszélhetnénk arról mit tudok felmutatni- nézek körül - az életemet... Ezen kívül nem sok mindennel szolgálhatok bizonygatás képpen... Azzal meg már felesleges hisz egyszer már ugyis megkaptad a tenger mellett... S azok után hogy megöltél ismét s ismét találkozunk. Minduntalan felkerestelek, igaz úrnő? *Dőlök előre a mondat végén. | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-12, 8:38 pm | |
| *A hollófekete szemek, rezzenéstelenül figyelik Nawareant. Légzése hevesebbé válik az indulattól, midőn felemlegeti az istenek, s a kétlábúak kétszínűségét. Mégsem árulja el, hogy ha már az istenek is múlt időben beszélnek Lanur kardjáról, nős, ő tudja is, kinél található az meg. S az a valaki nem kétlábú, hanem egy ősi sárkány. Aztán elhúzza ajkait.* - Szavak és szavak. Az árulók sorsa halál, ki saját népünkből válik azzá, már nem tekintjük közénk tartozónak. Levadásszuk, mint egy prédát. Mind így jártak, s járnak is. *Hideg a hang, s gyűlölettel telve, sziszegve szűri ki fehér fogai között a szavakat. Nem sokan élnek már, csupán kevesen kerülték el eddig a vadászok, vagy maga Furia karmait.* - Ha alábecsülöd az ellenséget, törvényszerű, hogy meg fog lepni. Én nem becsülöm le őket….nem erejüket, csak kétszínű, fondorlatos gondolkodásukat. S te ismét szavakkal jössz. Mit elmondtál, vajon igaznak fogadjam el, mert a te szavaid? Az öntelt elf vezérnek, s a nimfának is felajánlottad szolgálataid, hogy bizalmukba férkőzz? Nem adják ők sem oly könnyen. Életed említed, mit nem adtál önként, elvettem, olybá tűnik, nem eléggé. *Noha így beszél, ismeri az érzést, milyen kétlábú testbe zárva élni, sárkányként nagyobb büntetést elképzelni nehéz, habár már osztott ki. Akadt egy kék sárkány, kitől elvette mindazt, mi fizikailag sárkánnyá tette. Módszeresen törte össze testét az árulónak, úgy megtépte szárnyait, hogy többé repülni nem tud velük. Megnyomorította testét, de mi leginkább komoly tény: megtörte a lelkét. Ez a sárkány immár hű kutyájaként szolgálja őt. Nem tétova, de elgondolkodik.* -Van mód, mi utat mutat a jövőre, s láncokat ad, melyekkel biztosíthatom, ha a hűséget nem is, az árulás megtorlását igen.
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-12, 9:08 pm | |
| *Hallgatom a sárkány szavait, s letérdelek elé. - Úgy tűnik kételkedsz a szavakban, s joggal teszed. Ahogy kívánod láncok lógjanak rajtam míg bizonyítékot nem kapsz hűségemről... *Nézek fel a nőre. - Borzalmas érzés... emberként élni egy olyan lénynek... ki egykoron hatalmasabb volt mint akármi e tájékon... S a hűség s szolgálat csak azokat illeti meg, kik meg tudják adni azt amire szíve vágyik... Az én szívem erőre s régi idők erejére vágyik... Ki más tudná nekem megadni azt az erőt amit kívánok.... Én már nem az vagyok akit te megöltél... Vagy az ki szövetkezett hátad mögött elleneiddel... Velük ellentétben, az én elveim mások... Ugyanúgy elárultak ahogy téged is, engem saját öcsém, ki elpusztította családunkat a szerelem jegyében... S velem is végzett volna, akárcsak tulajdon anyjával... *Emelkedek két lábra. - Tedd hát rám a láncokat, Úrnő... Had bizonyítsak neked mint Hossin Ekko... A régmúlt kígyók feje... *S várom, hogy megtegye azt mit eltervezett. Tiltakozni sem kell, úgyis felül kerekedne rajtam. Helyette hagyom, s tűröm mit velem tesz. | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-13, 3:24 pm | |
| *A kétlábú letérdel a sárkány elé. Az lenéz rá, szinte túlzásnak érzi ezt a fajta tiszteletet. Igaz, egy kétlábútól sokkal inkább elfogadható, mint egy büszke halandó sárkánytól. Furia sötét tekintete még mindig rezzenéstelenül figyeli az idegent. Nem döntött még arról sem, hogy érdemes-e foglalkoznia a továbbiakban a kétlábúval. Noha utóbbi jobban járna vele, hisz ellenkező esetben bizony ebben a cellában éri a vég, s hamarvást visszatérhet Dremer ölelő karjai közé.* - Ha összegyűjtöd gyilkosaid, mit adhatsz te nekem, miért érdemes meghagynom életet, s elfogadni szolgálatod? Mi az, mit nem szerzek meg magam, avagy a sárkányok, netán a többi csatlós, kik hasonló módon hűségesek, mint te lennél? *Azt várja, hogy meggyőzze őt a férfi, ellenkező esetben nem telik sokba széttépni őt, miből már nem támad fel úgy, miként tette az a Keleti szegletben a tenger partján. Ezúttal nem menti meg senki és semmi, ha rosszul válaszol. Mert Furia nem hagy még Filnoren cellájában sem efféle tanút, ki az ellenség köreiben is jár, s ennyire ismeri őt. Mindehhez kardra sincs szüksége, hisz ott vannak karmai, s mágiája, hogy bevégezze velük, mit elkezdett már egyszer.*
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-13, 4:18 pm | |
| *Felpillantok a sárkányra, elvigyorodok erre a kérdésre. Majd halkan megszólalok. - Mindent amit csak szemed szád.... S szíved megkíván, azt adom neked amit kérsz... amire csak gondolsz. Városokat egyetlen karcsapás nélkül, emberi tetemek százait.... Hol egyetlen emberem sem veszik oda.... *Majd mély lélegzetet veszek s halkan megszólalok. - Az előnyt... - Vöröslő szemeim most sötétebbek mint általában, szinte már az egész fekete lett- Lanur hordáival szemben, az én szemem egész Lanuriát figyeli. Az én fülem egész Lanuriát hallja. *Majd enyhén megdöntöm fejemet. - S ami az enyém az a tiéd is, s ami a tiéd ahhoz nekem semmi közöm... *Enyhén elvigyorodok majd várom mit felel az úrnő. | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-14, 2:09 pm | |
| *Hízelgés, mi a kétszínűség melegágya. A fekete sárkány látott már hízelkedőt, ki aztán, midőn a másik hátat fordított tőr szúrt hátába. A vigyorra lendül keze, s Nawarean, vagy Hossin Ekko, vagy Salamon, netán Aden von Zaken a cella falának lökődik, s a sárkány karmai immáron nyakán merednek. A hollófekete szemek belefúródnak a sötétvörös szemekbe. Hideg a hang, s a nő egész teste megfeszül, készen a végcső mozdulatra, mely letépi a fejét a vigyorgó kétlábúnak.* - A hízelgés a kétlábúak gyengesége. Én tudom, mennyit érek, s népem mennyit ér, nem hatnak rám a szép szavak. S jó, ha megérted, ez itt….nem játék! Ha összegyűjtöd gyilkosaid, nem lesz, ki figyelje nekedLanuriát. Nem tudod, mik vágyaim, azt senki nem tudja e világon! *A szemekből sárkányszemek, aranyló, vöröses sárkányszemek merednek rá. E szemeket ő még sohasem látta.* - Ocsmányság azt állítani, hogy bármily formában legerősebb lehettél valaha is, avagy első….a főnixek, s istenek után mi vagyunk sorban a következők, s csak utána más lények, kiknek értelme is van. Tán azt hiszed, táncod a kétlábú urak, s köztem hihetőbbé varázsolja szavaid? Ugyan, mit tennél kétlábú seregeddel, ha megnyerjük e háborút, s nem marad e földön olyanok Lanur Birodalmából hírmondó sem?! *Egészen közel húzódik, hogy közvetlen közelről szemlélje a kétlábút. A fenyegetés valós, bizony könnyűszerrel kivégezheti eme félelf testet, mielőtt az megnyikkanna. Még tud beszélni, de kígyónyelve bizony nem feltétlenül győzheti meg a sárkányt, ha azt mondja, mit úgy gondolja, hallani akar. Eddig tettei, szavai, mikkel már nem egyszer váltott arányt, bizalmatlanabbá tették a nőstény fekete sárkányt. Próbára teszi a kétlábút, s ha az elbukik rajta….*
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-14, 3:10 pm | |
| *A karmok nyakamra fonódnak, még csak időm sem volt táncot váltani. S így a fájdalom valós volt, arcomra viszont nem engedtem kiülni. Egy mély lélegzet csupán amit tudtam venni utána, s azt is csak annyira amennyire a karmok engedték. Hallgatom a nő szavait, s szemei láttán megérzem haragját is. Viszont az én szememben is ott az a tűz, mit talán látni szeretne. Az égő vörös s fekete kavalkádja játszik benne, dühös vagyok e nőre. S csak szorult helyzetem az mi megfontoltságra kényszerít. - Ha senki nem tudja... hát mond el... Vannak oly dolgok mik előtted léteztek... Amiről talán még csak nem is hallottál... Én még tanúja voltam mikor Roober megteremtett titeket... *Majd hallgatom tovább a hideg szavakat. - Ha megnyered? A táncok miket eljárok, mind céllal keletkeznek. S minden egyes mozzanatának megvan az oka. *Majd egyet nyelek. - A sereg, mi a győzelem után elhagyja Lanuriát... Már aki túléli... S csak azután, hogy én is megkaptam amit akarok... Mindkettőnk tervei megvannak, s mi mind a ketten ugyanaz ellen vonulunk... Azt hiszem rájöhettél már, hogy mindig vissza találok hozzád... Magam kerestelek fel már első találkozónk óta.... Igen... én is ott voltam. Éreztem midőn a testbe hatoltál, az erőt a hatalmat.... Az érdekel miért hidd el, hogy nem árultalak el... Erre csak annyit mondok, mindig mindenkor s mindenhol, téged kutattalak... S mint aznap mikor egész sereged előtt álltam, most sem félem a halált, ha te hozod el. *A szemeim lassan felvették alap színüket, s már csak az élénk vörös maradt meg bennük. - Kétlábúként, szarba sem veszel... S én minduntalan utadba állok, hogy észre vegyél. Talán nem tűnt még fel, hogy egy úton járunk én mégis mindig eléd állok? | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-14, 8:39 pm | |
| *Furia kacagása az, mi követi a kétlábú szavait. Hideg, már-már fagyos kacagás, tán nem is szívből jövő. Eretnek gondolatok ezek, s ő, mint ki az istenek után következik, jól tudja ezt.* - Hazugságod most válik valóvá, kétlábú! Nem Roober teremtett minket, ha léteztél volna, tudhatnád! Az ősi sárkányok nem tőle erednek, csupán az istenek átadták neki a felettünk való hatalmat. S ha éltél volna akkor, mint az első ősiek közülünk, azt is tudhatnád, miért. De fogalmad sincs erről, igazam van?! Miként ők is tudják, s általuk én is, ki az, ki akkor létezett, s ki az, ki nem. *Megszorítja karmaival a nyakat, a hegyes, fekete karmok vége belenyomul a bőrbe, de nem oly mélyen, hogy megölje, vagy maradandóbb károsodást okozzon. Tán jel is lehet ez, hisz, ha holtan akarná látni, az előbbi pillanat lett volna az, mely Dremerhez röpíti végleg.* - Követsz, mint kutyája a gazdát! Hidd csak, hogy az egész seregem előtt álltál! Ha eleget élsz, látni fogod még sárkányok ezreit, mik letarolják a földről Lanur utolsó hagyatékát is. Legyen hát! *Engedi el a kétlábú nyakát, de nem lép hátrébb mellkasára helyezi visszaváltozó kezét a férfinak. A formás, nőies kéz melegen támaszkodik Nawareannak, s tartja őt a falnál.* - Leidraad! *Tán érezhetne valamit e férfi, ki dacolni mer vele, de helyette csupán néma villanást láthat, s a fényt, mi a test, s a tenyér között rebben, elnyeli mellkasa. Az ősi sárkány hirtelen mosolyodik el azon, mit odabent érzékelt. Sárkányszemei ismét a vörös pillantásba mélyednek. Ezúttal füléhez hajol a férfinak, úgy suttogja jeges szavait.* - Megtalállak, s hidd el, tudom módját annak, hogy nem csupán a testet, a lelket is megbüntessem, ha ellenem fordul. Van már oly lény e világban, ki azt kívánja, bár soha ne árult volna el. | |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-14, 9:10 pm | |
| * Hiába vagyok szoruló hurokban csak kijutok onnan valahogy. Nyelem azt mit mond, s mikor közel hajol hozzám s belesúg a fülembe ra pillantok démoni mosolyára. S amíg pont egymás fülei mellett vagyunk megszolalok. - Ha tudod, hogy mi vagyok... Azt is tudod mennyire vágyom innen. Érezted... Talán a haragot mi bennem él... S azt az ártatlan lelket kit elnyomok saját céljaimért.... Ha érzed ezt tudod, hogy mennyire szenvedek.... S mennyire vágyok vissza régi testembe... Vagy a tiétekbe... * S ha elhajol a nő akkor láthatja csak igazán milyen gyötrelem is ez. Ember testben kígyóként létezni. - Nem azért követlek mert a kutyád vagyok... Azért követlek mert téged akarlak... Ezt soha ne feledd el... * S ha elenged megfogom nyakam, majd végig simítom. - Neked eddig csak oly szolgáid vannak kik félelemből szolgálnak... Vagy merő tiszteletből... Most akadt egy olyan is... Aki szeretetből, s ez a valaki tudja... Ebben a formában esélye sincsen arra, hogy az övé legyél.... Van aki alattad harcol... S van aki érted... Nagy különbség - Dőlök előre - Úrnő. * Majd kiegyenesedek s halkan megszolalok. - Azt mondod nincs aki tudná mire vágysz.... Aznap mikor hozzám értél a tengerparton... Nem csak te jártál nálam... Te magad is érezhetted... jelenlétem. Van egy furcsa dolog abban, hogy lélekként élsz... Tudom, hogy mire vágysz... S minket ez köt össze... Mind a ketten olyanra vágyunk aki ránk nem... * Szóltam kicsit keseredett hangon. - S lám, a sebezhetetlen fekete sárkányokat is meg lehet sebezni... Egy oly mély sebbel mi a lelkükig hatol, egyenesen a szívükön át... | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-15, 2:38 pm | |
| - Nem tudom, miről beszélsz. *Fagyosan hajol vissza a fekete sárkány. Megérintik a kétlábú szavai, de mit mondani akar neki, arra nincsenek szavak.* - Eretnekség, amiről beszélsz, mi több: perverzió. S ha úgy hiszed, ismered vágyaim, hát hidd el, e világon nincs, ki azt beteljesítse, csak én magam. *Kimért, lassú léptekkel fordul el. Fekete köpenye körbelengi magányos alakját. Nem törődött, büszke, s erős, mint mindig, s eme erőt halála pillanatáig hordozza majd.* - Mit beléd ültettem, lehetőség, hogy nyomodra leljek, bárhol vagy. Megtudom, ha elárulsz, ha ellenem szegülsz. *S ekkor visszafordul, ismét sárkányszemeket villantva a kétlábúra.* - S akkor feloldom létezésed. Jó, ha tudod, én a kísérteteket is meg tudom ölni. S abból a halálból már az istenek sem hozhatnak vissza. Ha összegyűjtöd erőd…. *Hallgat el. Kétlábú, ő senkivel sem alkudozik, nemes egyszerűséggel felsorolja a feltételeket.* - Kik velünk vannak szövetségben, sárkányokat, orkokat, sötét elfeket, mágusokat, s bárkit, ki oldalamon harcol, nem árthatsz nekik. Mi ott vagyunk mindenhol. Látunk mindent. Azt is, mit a kétlábúak legmélyebb titkaiknak hisznek. Sajátjaink ellen fordulás az én szememben árulás. S az árulást büntetés követi.
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-15, 4:29 pm | |
| * Elmosolyodok a szavak hallatán, majd mélyet sóhajtok s megszólalok. - Eretnekség talán olyant érezni mit minden élőnek joga, ha csupán életem relatív is... Mondhatod hogy nem így van, tagadhatod... Ha így jobb neked. * Majd követni kezdem a sárkányt mire az megfordul s alig egy lépésre állok most tőle. Szelíd tekintettel hallgatom a nőt. Majd végig simítom vértől s mocsoktól szennyezett hajam. - Ha a nyomom keresed Úgyis eléd mennék, ha engem keresel ott leszek. Akármelyik nap, bármely órájában, a létezésem végének pillanatáig ott leszek ha kellek... Megerthetnéd végre, a tied voltam már aznap mikor találkoztunk. Ez itt csak azért kellett mert te így óhajtottad. * Hallgatom a feltételek némán bámulom a sárkány tekintetét s ő nézheti az én kígyó szemeimet. Majd ahogy végzett vele megszólalok. -Rendben van... Viszont itt az én feltételem... A nevedet, s most nem az érdekel mit a hulladékoknak adsz ki, engem az érdekel min társaid neveznek. Az én nevem Hossin Ekko kedves...? * Döntöm meg fejem. S ha elárulja s végre kimehetek a cellából még halkan Megkérdezem. - Mikor láthatlak ismét? S mi módon üzenjek érted? | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-15, 8:47 pm | |
| *Hallja lépteit a kétlábúnak, midőn az követi a cellában. Nincs hely sok lépésre, s ezúttal Furia van közelebb a falhoz. Feltételei elhangoznak, s a másik hallgatja. Az ősi sárkány maga sem hiszi, hogy újabb kétlábút von be a háborúba, noha van már bőven. Azonban, kik a Birodalom ellen vannak, sem biztosított létük a háború után. Habár hallott már találgatásokat halandó sárkányoktól, mely faj tagjait hagynák életben arra az esetre, ha netán kevés lenne a természetes préda e földön…ő nem szívesen hagyná őket. Mind ellenük fordultak, a sárkányok, s egyben az ősi sárkányok ellen is. Mi oka lenne akár egyetlen elfet, netán nimfát az élők között hagyni? Sokakkal ellentétben ő tisztában van azzal, mily következményei vannak egy nimfa halálának. S ha mindet megölik, bizony a természet is súlyos károkat szenved. Tán olyanokat is, melyek nem állíthatók vissza. Hossin Ekko szavai szenvedélyről árulkodnak, de hallott ő már kétlábú, s ősi közötti szenvedélyről, s lám, mi lett a vége!? Sárkányok ezrei bezárva egy sötét lyukba.* - Nevem akarod, mintha mondana az valamit is…. *Hidegen fordul a „kedves” szóra is. Nem tud mit kezdeni a kétlábú közeledésével. Megölhetné, kibelezhetné…el is hamvaszthatná, s még lelkit, mi kiszáll belőle, is elpusztíthatná. Bezárhatná egy külön világba, hol folyton visszanövő testéből lakmároznának a keselyűk, mégsem teszi.* - Furia. És ne hívj így! Nem vagyok és soha nem is leszek olyan, mit e szó fed . Ha hibázol, én megtalállak. Minden seregnél, mi engem szolgál, akad egy sárkány. Ők el tudnak érni. Itt is volt, ám az ostoba nem bírt a vérével….Majd lesz másik. Nortelonban is székel egy mágus, ki megtalál, ha kell. Crukas, vörös köpenyes. Ő is megtalál.
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-15, 10:35 pm | |
| *Elmosolyodom a név hallatán. - Furia... gyönyörű név... kegyetlen, hideg s számító...Hossin az jelenti kegyetlen... Tizenhárom testvéremet öltem meg születésemkor... csak egy élte túl... közülük... *Lépek veszélyesen közel a végzetemhez. Alig egy lépés választ el minket egymástól. - Légy büszke a nevedre, hisz erőt sugároz. Azt mondod nem vagy olyan mit fed, szerintem pedig igen. Erő, akarat, kíméletlenség.... azok kik ezeket hordják magukban vezetni születtek e világra... *Hideg tekintetek találkoznak majd halkan súgom oda a nőnek. - Szánom azt a bolondot ki nem vágyik rád... Úrnőm | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-18, 8:33 pm | |
| *Nevének dicséretét főhajtás, s egyéb jel nélkül fogadja. Ruha ez, mit társai között hord, hogy szólítani tudják. Ő nem azonosul vele, ősi sárkány, annak minden hatalmával, előjogával. Neki is akad saját világa, miben korlátlan úr, s ekképp e világban sem neve az, mivel hatalmát gyakorolja. Testvérgyilkos. Sárkányok közt az effélét megvetés kíséri, s sorsuk is épp olyan, mit megérdemelnek. Nem tűrik az ősiek, hogy sárkány sárkányt öljön. Ez alól csupán az árulók kivételek, kiket már nem tekintenek népükhöz tartozónak, s így mint a prédák, szabadon ölhetők. Sőt, az ősiek még jutalmat is adnak annak, s dicsőség, ki egy áruló fejét veszi.* - Nálunk büntetés a sorsa, ki testvérének életét veszi. Rend és fegyelem van népünk körében. *Jegyzi meg, mintegy jelzésképp, számára nem dicsőség az, mit Hossin felemleget. A kétlábú mégsem érti, mire gondolt.* - A kedves szót nem tudom értelmezni. Nevem maga hidegen hagy. Nem az tesz azzá, ki vagyok, csupán egy szó, mivel szólítani lehet. *Jegyzi meg hidegen. Hossin szavai bizony oly szavak, mikkel neki is elszámolni valója an, de nem teszi. Tud Inaeth vonzalmáról is Risan felé, ám maga dolgaival nem törődik. Nagyobb ügyeket visz előbbre, mint az, mit a kétlábú emlegetett.* - Szánd azt, ki elárulja azt, hová tartozik, s azokat, kikért életét is adva ki kellene állnia. Az ő sorsa szánni való! *Felemeli orrát, s ajkai büszkén feszülnek össze. Kíméletlen, s állhatatos külsőt kölcsönöznek a szép arcnak.* - S szánd azt, ki alábecsül egy sárkányt! *Hollófekete szemek villannak a férfira, s ellendül a fal mellől, a rács felé. Mozdulatai kimértek, lassúak. A gyér fény követi testének mozgását, s a köpeny lágyan lebben utána. Kipillant, figyelve, az őrség észlelte-e már jelenlétét.*
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-18, 8:58 pm | |
| * Fejet hajtok a nő előtt. - Ki testvért öl más nem is lehet jussa mint Dremer ölelése. * Sétálok a rácsok mellé magam is. - S a mieink honnan fogják tudni, hogy magam is hozzátok tartozok? Az én jelem a kígyó s eme jelet fogjuk mind viselni... * Hallani az őrök mozgolódását. - Gondolom nemsokára magamra hagysz... Előtte kérnék valamit... Látogass meg három hét múlva amikor csak időd engedi. Tudom a háború lefoglalja azt... Viszont szeretném ha látnád... a birodalmad újabb városát. * Majd várok hátha végre utamra engednek. | |
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-19, 9:18 pm | |
| - Téged felismerlek majd. Nyomot hagytam benned. *Jegyzi meg a nő. Kezét a kétlábú vállára teszi. Neki nincs szüksége arra, hogy Filnoren őrei kaput nyissanak neki. Úgy távozik, miként érkezett, s magával viszi a kétlábút is. A sötétlő ködöt a nyirkos lég mozgása könnyedén oszlatja szét az üresen maradó cellában. Filnoren varázstudóinak mágiája őt nem állítja meg.*
// Folyt.köv. Lanur-hegység // | |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-20, 1:18 am | |
| / Egy kis comeback de Furuja nem hozta a fegyvereimet/ * Imyrrel oldalamon érkeztem vissza ide. Ahogy érzem a meghívom elmaradt. Az elfre nézek majd ő varázsigét mormol s Filnorenben találom magam vele együtt. Szokásos fogadtatás, annyi kivételével, hogy most nem repkednek százával a tűzlabdák felém. Rögvest körbe vesznek minket. Gyanakvó tekintetek százai lesnek ránk viszont hamar előkerül egy ismerős arc. S konok vigyorral köszöntöm. - Üdvözöllek kapitány, talán megleptelek? * Hajolok meg enyhén. - Vissza jöttem azért ami engem illet. A fegyvereimet szeretném ha nincs ellenedre. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-20, 8:11 pm | |
| *A fegyverek, mik éppúgy lándzsák, miknek hegyei Hossin, s kísérője gigáját döfik, s nyilak, kardok, s minden egyéb, mivel Filnoren hadereje rendelkezik, rögvest körbeveszik a behatolókat.* - Nehezebb meglepni, mint hinnéd, behatoló! *Hangzik a rideg válasz.* - Távoztoddal felszerelésed nálunk hagytad, könnyű volt kitalálni, visszatérsz még, s hogy meg is tehesd, nyitva hagytunk varázstudódnak egy egérutat befelé… *Villannak a sötét elf szemei a két másikra.* - Azt hinnéd tán, a fekete sárkány szava mindentől megvéd. Mutass tiszteletet, s ha kiérdemled, megkapod te is! *Biccent az egyik sárkányfattynak, ki gyalogszerrel elhagyja a csapatot, mi sarokba szorította a behatolókat. A csapat addig is e pozícióban marad. A kapitány mutatni kívánja, nem oly egyszerű e várba mágiával is besétálni, mint azt bárki hihetné. Ezt demonstrálandó hagyja harcosait az ellen körül, de mind tudja, parancs nélkül ölnie tiltott.*
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-20, 8:51 pm | |
| *Bolintanék viszont a hegyek nem igazán engednek. - Legyen... Hossin Ekko szolgálatodra. Köszönöm az egérutat. * Majd szemem a mozduló fattyra irányul. - Látom nem csak pengés éles kapitány. S remélem nem feledted mit megbeszéltünk... A háború után ha túléled s én is. Felkereslek, s akkor megküzdünk egymással. Éld túl, élvezetes csata lesz. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-21, 8:35 pm | |
| *A sötét elf száján most villan át egy szempillantás idejéig valami mosolyféle. Magabiztos, s ez szürkés bőrű ábrázatának erőteljes, magabiztos vonást ad.* - Nem felejtek, Hossin Ekko. Jegyezd meg a nevet: Ochis Ferbo. Filnoren védelmének oszlopos tagja. *Bólint a tiszt. A sárkányfatty bőrbe göngyölt csomaggal érkezik, másik kezében a behatoló táskája pihen. A tiszt kézjelére a harcosok fegyverei hátrébb csúsznak, s a fatty átadja a felszerelést.* - Szolgáld jól a sárkányt, mert ez a háború nem az emberek győzelmével ér majd véget! Az egérút kifelé is nyitva van, de vissza már nem vezet. Nem szeretjük, ha erődünk átjáróház…. *Biccent sötét pillantással Ochis a behatolóknak.*
| |
| | | Nawarean
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2015-08-22, 6:28 pm | |
| * Elvigyorodok a neve hallatán. - Nem feledem ezt megígérem. S köszönöm. * Majd elveszem amiket hoztak s Imyr a vállamra rakja kezét. - Én nem szolgának álltam a sárkány kezei alá Ferbo kapitány, az én harcom érte folyik s nem mellette. Sok sikert a továbbiakban, hamarosan Úgyis találkozunk. Ha szükségetek van valamire keressetek fel. Teszem azt mérgekre avagy csak belső információkra. Ég veled. | |
| | | Nizzre' Zotreth
Hozzászólások száma : 75 Életkor : 667
Character sheet Nép: Mágusok
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár 2017-01-11, 2:55 pm | |
| *Filnoren magas tornyában áll. E torony az egyébként is a levegőben lebegő, s lassan haladó erőd legmagasabb pontja. Innen jól átlátni a maga mögött hagyott Stern várát, mely immár a sárkányok, és az orkok kezében van. Nem volt különösebb öröm számára látni az egyik fekete sárkányt. Ránézésre nem tudja megkülönböztetni őket egymástól, de amikor női formát ölt, már érzékelhető a különbség. Érzékelhető, mert más a habitusa a két hatalmasságnak. Furia, akivel már szövetséget kötött, hideg, mégis, valami elfojtott, szenvedélyes tűz lobog benne, míg a másik sárkány, Inaeth hozzáállásában jóval kevésbé fedezhető fel ez a tűz. A fensőbbségtudata megvan neki is, még a halandó sárkányoknak is, s érezteti is ezt minden halandóval, legyen az ork, sárkányfatty, sötét elf, mágus, netán egy a sima sárkányok közül. Nizzre’ Zotreth örül, hogy végre távolodik ettől a sárkánytól. A lanuriaiak pedig hadd rettegjenek tőle és a repülő vár hírétől. Avlanion pusztulása után visszaáll az elfek városánál megtépázódott hírnevük, s az csak egyetlen kivétel marad. Egy kisiklás. Zotreth arcán gúnyos mosoly fut végig. Olassië hozta el számára a felemelkedés lehetőségét. Alzareth halálával szerezte meg helyét Filnoren helytartói trónján, megelőzve Arasht is. A hideg szél a helytartó fehér hajába tép. A sötét elf pillantása végigjár az alatta elterülő tájon. Reszkess, Lanuria!*
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Filnoren - Az égi vár | |
| |
| | | | Filnoren - Az égi vár | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|