LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Főnix templom - A templom belseje

Go down 
+14
Kra'h Lur Dazulax
Nie
Valturaan
Fela Husani
Furia
Inaeth
Nizzre' Zotreth
Sargon
Nawarean
Sou
Sol
Elkator Rayen
Aurora
Arielle
18 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next
SzerzőÜzenet
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 1188

Character sheet
Nép: Elfek

Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-13, 7:54 pm

//Mese: Véráztatta földek - Fela, Valturaan (Laryss)//

Látom, hogy Laryss-t nagyon bántja valami, de erősen tartja magát. És az is kiderül, hogy ez a valami többek között Nienna elhurcolása, akit testvéreként szeret. Szívesen kérdezgetném tovább, de láthatóan nem nagyon akar róla beszélni és feltételezem nem ő az egyetlen, akit elvittek, vagy megsebesítettek, esetleg megöltek mióta itt van és most is jócskán látszik rajta a fáradtság, hiszen annyi itt az ember lassan, hogy mozdulni nem lehet. Az is biztos, hogy előbb-utóbb itt sem lesz biztonságban senki és semmi, nem képes kitartani a templom a folyamatos támadások alatt.
Most elsősorban azokkal kell foglalkozni, akik itt vannak és főként magammal, hogy épségben kijussunk innen.
Ezen aggodalmakat megosztom az öreg mágussal is és kivételesen pártfogóm is akad Laryss személyében, hiszen teljesen logikus, amit felvetünk, ezzel rengeteg embert menthetnénk meg valószínűleg.
A magyarázat kis szünet után érkezik és végül is nem mondhatnám, hogy meglep, mert most gondolok csak rá, hogy bár minden bizonnyal Filnoren és a sárkányok elől elmenekülhetnének az itt lévők, de láttam én valamit, amíg bejutottam. A mágus csak erre gondolhatott?
- Láttam valami vi…..- ~har féleséget, veszélyes? ~ fejezem be a megkezdett mondandómat gondolatban, mert az öreg úgy eltűnt, mintha sosem lett volna itt. – Ezt ez jó trükk! Én is szívesen megtanulnám. – vágtam egy fintort. - Akkor nézzük, van-e itt kakukktojás. – sóhajtottam és elkezdtem körbejárni a helyet.
Nem tusom az öreg, honnan tudta, mire vagyok képes és azt sem, hogy ki tudom e szűrni az ellenséget, de érzem a mágusok és a tanítványok varázslatait, amik olyan érzést keltenek bennem, mint egy meleg fuvallat és tudom, ha sötét mágiát érzek, abban van valami szúrós, mintha durva kefét húznának végig a bőrömön. Talán ez elég lesz……..
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 389

Character sheet
Nép: Emberek

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-15, 9:48 am

//Mese: Véráztatta földek - Valturaan, Jeremy//

*Odaérkezik hozzám egy tanítvány. Már többször is járt erre, és ő ajánlotta fel segítségét, s kezdett hozzá porrá őrölni a szárított gyógynövényeket.
Jól jött a segítsége, láttam, hogy közben még rendezgette az ellátásra várókat.
Szerencsére azért nem vagyok teljesen egyedül, van még néhány tanítvány, akik a sebesültek helyett átveszik a gyógyító anyagokat és felhasználják őket.
Nem is várható el, hogy például a járni nem képes sebesültek ott álljanak sorban.
Ránézek a felém nyújtott mozsárra.*
- Nincs sok, így nem adhatunk sokat, csak a legsúlyosabbaknak.
Porciózd ki ilyen adagokba a nagy részét.
*Mutatom a mögöttem lévő asztalon a még meglévő néhány kisebb kupacot. Ott látható több kisebb és egyetlen nagyobb kupac a papirosokon, amiket eltépkedtem, hogy rájuk lehessen rendezni. Van, amelyik kisebb cseréptányérkán vannak. Ezeket visszahozzák a mágustanoncok, hogy újabbakat rakhassak rájuk.*
- Ezeket előtte meg kell tisztítani, nem keveredhetnek egymással a gyógynövények, csak ha mi úgy akarjuk.
*Közben feltűnik a csend és talán néhány megkönnyebbült sóhaj is.
Aztán jövök csak rá, hogy megszűnt a kaput döngeti támadás.*
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Hozzászólások száma : 531

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-15, 11:50 am

// Mese: Véráztatta földek - Fela, Jeremy, Kalaran //

720 évvel az éj-hasadéki csata után
LARYSS OROWENNË

Az ifjú tanítvány, aki korábban is segédkezett, amerre tudott, készségesen tartotta felülvizsgálat céljából a mozsárban porrá őrölt cickafarkot a délről érkezett, s itt letelepedett gyógyfüves előtt; miközben figyelmesen hallgatta őt. Alaposan megnézte magának az adagokat is, a papírdarabkákon és cserepeken pihenő apró, nagyobb és kisebb halmokat, végül pedig bólintott. Tisztában volt a pontosság és rendezettség szabályaival, bár cseppet sem értett annyit a növényekhez, mint az ében bőrű Fela. Nem pazarolta idejét, rögvest fel is mérte a terepet, amely új feladataihoz szükségeltetett. A papírok bizonyára elfogynak majd, s akkor mindketten kénytelenek lesznek majd várni, míg az edénykék visszakerülnek a többi tanítvány által - ezt mindenképpen meg kellett oldani, és kétsége sem fért hozzá, hogy a másik is így látná, ha felvetné a problémát. Hamar megtalálta a vizeskancsót, és a dézsát, amelybe az edényeket öblítették, s a mozsár letétele után felnyalábolt néhány elmosni valót. Amíg a keze járt, addig ideje is akadt arra, hogy beszéljen.
- Több kell a tányérokból. Szétosztom a cickafarkat, és keresek. - mondta, ám itt nem állt meg - Mivel töröljem szárazra őket?
Jól tudta, hogy a nedvesség sok mindenre hatással lehet, s nem feltétlenül jótékonyan - magától értetődött hát számára, hogy valamiféle rongy után kutasson, bár a gyógyfüves szavai, és saját megérzései is azt súgták, hogy a "valamiféle rongy" éppen úgy helytelen megoldás volna, mint nem megtakarított edényekkel dolgozni.
Mindeközben nem messze onnan a fehér elf leány aggodalma anélkül is hatalmasnak tűnhetett a körülötte lévők számára, hogy látta volna az odakinti világot.
A világot, amely övék volt, s amely immár egy rémséges borzalomnak adott életet, mi sajátját is felemésztheti. Ha a gyógyító látta volna, ha értesült volna róla, mi történt az Éjhasadéknál, s ennek nyomán mi történik majd Telar-ral és a kontinenssel, úgy hát nem tartotta volna fel a templom mesterét, nem merült volna fel benne a menekültek mihamarabbi távozásának gondolata sem - azonban nem vágyott volna visszatérni a sebesültek közé sem, ugyanis a világnak vége lett volna számára. Minden bizonnyal vége. Ezt gondolta volna, ezt érezte volna testének, lelkének minden szegletében, s nem kívánt volna mást, mint utolsó életben töltött perceit a jégszemű ifjú kajaiban eltölteni, tudván, hogy Nie, Shuga, s mindenki, aki számára fontos, körülötte van, biztonságban.
Együtt.
Jobb volt hát áldásos tudatlansága, mely meghagyta őt szorgos, határozott önmagának, mintsem átadta volna a káosz, az elveszettség és a félelem részére, hogy hátralévő idejében elszórakozhassanak az örökkön erősnek lenni igyekvő északi tündével. Jobb volt így, még ha ő nem is ezen véleményt formálta magában, miközben a mágusmestert, s a két férfit figyelte; az első tanítványt, és Kalaran jobbkezét, kiket ezidáig nem kísért tekintetével, hiszen úgy vélte, ennél fontosabb feladat, hogy gondolatait Jeremy és a szakállas varázsló elé terjessze. Némák maradtak, Laryss mégis biztos lehetett benne, hogy megegyeztek valamiben - valamiben, amit először tévedésből aggodalmai meghallgattatásaként azonosított, s azt várta, mikor kezdik majd el vezényelni az első csoportokat az oltár mögötti titkos átjáró ajtajához. Ámde hiába várt. Sem ők, sem az oszlopok közt összegyűlt emberek nem mozdultak, de még a korábban elvezényeltekért sem indult egyik tanítvány sem, és ennek magyarázatát az Ibolyaszeműnek abban a feleletben kellett keresnie, amely mindkettejük számára szólt. Amely borzasztóan lesújtó hírt adott a gyógyító és a tolvaj tudtára, amennyiben utóbbi számára is éppolyan sosem-hallott volt, mint az előbbinek. 
Mert Laryss Orowennë nem tudott másra gondolni, csak arra, hogy egyetlen menekülési útvonaluk, s ezzel legnagyobb túlélési esélyük veszett el. Újra olyannak érezte a templom hatalmas, mágiával védett falait, a magasba nyúló oszlopokat, s a tető alatt húzódó boltozatokat, akár egy örökre bezárult csapdát, hol hamarosan még a levegő is elfogy. Borzasztó tapasztalás volt számára ez a néhány pillanat, mégis erősnek kellett maradnia, ahogyan eddig is tette, s minden bizalmát az idős mágusba és segítőibe fektetnie - ahogyan a sivatagban megismert félelfbe is, ki osztotta nézeteit, s kinek, hozzá hasonlóan nem adatott több ideje tanácskozni a templom vezetőjével. Kalaran ugyanis, szavaihoz híven távozott, s a nem sokkal később beállt különös csend volt az, mi immáron aláfestette a fehér elf leány gondolatait. Csend? De hiszen a rettegett ütközet zaja még most is odakint tombolt, akár egy élők üvöltésével megfestett, különös vihar; csak éppen valami hiányzott: a legközelebbi hangok, a templomot érő találatok robaja. Mind eltűntek, s így a kissé fellélegzett leánynak végre volt ideje foglalkoznia a távozó félelf furcsa félmondatával, amelynek értelmét ugyan már nem tudta volna megkérdezni tőle, mégis töprengésre sarkallta őt, miközben kezében a mozsárral, visszaindult a gyógyfüves által használatba vett asztalokhoz.
Jeremy-t nem volt szabad hátráltatnia, így hát magának kellett értelmet keresnie a Hajnal partjának veszélyeire, s először is a "fentről" nevű megjelölt irány nyomán vizsgálódott gyorsan. A mester utalhatott a fattyakra, Filnoren teremtményeire - vagy akár magára a várra is, amely talán képes lett volna haderejét mozgósítani, s lövedékekkel, mágikus támadással tizedelni az oda érkező menekülteket. Beszélhetett így Eronia népéről, kiknek itt-létéről Valturaan-tól is tudomást szerzett, ám akármelyik is legyen a maradásuk valódi oka, kétség kívül legyőzhetetlen egy sérültekből és kimerült mágusokból álló csapatnak. Nem volt hát mit tenni, tovább kellett védeniük a templomot. Az Ibolyaszemű, miközben a gyógyfüves déli nőt közelítette meg, a bejárat felé tekintett, hogy láthassa, hogyan boldogulnak az ott állomásozó tanítványok. A korábban érkezetteket is keresni kezdte szemével, s noha biztos volt benne, hogy mások már kezelésbe is vették azokat a sérüléseket, amiket kellett; mégis jobbnak látta megnézni, mit tehet értük. Elvégre Fela számára az ő északi-növény-tudománya nem érhetett túl sokat, s egyre csak úgy érezte, Nie hiányával rá talán máshol van most szükség.
Annál is inkább, hogy látta, miként serénykedik a mogyorószín hajú az eszközök és adagok körül. A segítségük, összefogásuk némiképp megnyugtatta őt, s így kissé könnyebb szívvel tette Fela keze ügyébe a mozsarát és a tartalmát.
- Visszajövök még, őrlöm a következő adagot. - intézte szavait a gyógyfüveshez - De előtte megnézem, szükség van-e rám előrébb, az újabb sebesültekkel.
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1520

Character sheet
Nép: NJK

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-15, 9:16 pm

//Mese: Véráztatta földek - Fela, Valturaan, Jeremy//

*A Főnix templom főhajójában Jeremyt meglehetőst sietve hagyja ott az öreg mágus, belé is fojtva a szót, s így kénytelen maga utána járni a feladatnak, mit Kalaran bízott rá.
Odabent nagy tömeg van, többségük ellátva, vagy ellátásra vár, s bizony akadnak letakart holttestek is, kiken már nem segített a gyógyítók áldásos tevékenysége.
Gyermekek, nők, idősek, férfiak, elfek, emberek, s törpe is akad.
S hogy van-e köztük olyan, ki ellenséges? Igen jó kérdés ez, hisz ember külső mögött is rejtezhet gonosz szándék.
Ha a félelf ama szúrós érzést keresi, nem kell messze kutatnia, forrását azonban nehezebb lesz megtalálni, mint elsőre gondolná.
Fela számára végre a Mogyoró-hajú tanítvány hoz némi segítséget, majd Larrys is megjelenik, ki felajánlja, hogy utánanéz előbb a sebesültek között, kiknek nyújthat segítséget.
Ha van még benne erő, hogy gyógyító mágiáját bevethesse, az újonnan érkezettek között talál jó néhány sebesültet, ficamtól kezdve súlyosabb sérülésig, kinek segítségre van szüksége.
A torony tetején Kalaran látja, miként érkezik egy kis, fekete gomb a térre.
Miként láthatja azt is, hogy a tér több pontján érkezett mágusok érkeztek, hogy a város oldalán avatkozzanak be a csatába.*
~Épp ideje volt már. A Tanács elég soká váratott magára.~
*Közben figyeli, miként süllyed az arany sárkány az átoktól mind mélyebbre.
Nem tűnik úgy, hogy megtörte volna az átkot, hát hadd fagyjon meg akkor egészen.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-19, 9:30 pm

Nagyon sok segítségre és támogatásra váró lélek van ebben a templomban, ez nyilvánvaló a jajgatásokból, nyöszörgésekből, sóhajtozásokból. És nekem most azt a feladatot adta az öreg mágus, hogy ezek közül, mint búza közül a pelyvát, próbáljam meg kiválasztani azokat, akik csak megjátsszák ezt, hogy belső segítséget nyújtsanak az ellenségeinknek. És bár legtöbbször csak a magam érdekeit veszem előre, ez most egybe esik ezzel a kéréssel, hiszen magam is e falak közé szorultam és egy csepp kedvem sincs itt veszni a ránk fenekedő sötét erők egyikétől sem.
Ezért aztán most sokkal nagyobb erőfeszítéseket teszek, hogy felhasználjam a máskor oly lebecsült képességemet, hogy kiszűrjem a „rossz” mágiát a körülöttem lévőknél.
Reménykedtem benne, hogy nem találok ilyet, mert bár esélyem van lebuktatni az árulót, de még jobb lenne, ha egyet sem találnék, mert ha a vesztét érzi egy ilyen, ki tudja mit fog művelni.
De nincs szerencsém, szinte alig távolodom el a megbízatásom helyétől, azonnal megcsap a szúró érzés. Természetesen nem kezdhetek el forgolódni és nyilvánvalóvá tenni, hogy keresek valakit, ezért egyelőre fogalmam sincs, hogy honnan érzem, óvatosan, érdektelenséget tettetve kell egyre táguló köröket leírnom a zsúfolt templomban, hogy ráleljek a kellemetlen mágia forrására.
Amikor a mágus segédje mellé érek e közben, halkan súgom oda neki.
- Készülj, mert valakit már találtam, csak be kell azonosítanom.
Fela Husani

Fela Husani

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-20, 7:14 pm

//Mese: Véráztatta földek - Jeremy, Valturaan//

*Hirtelen aktívabbak lettek a segítőim. Laryss ugyan messzebb megy, de jó ügyért.
Bólintok is neki helyeslésem jeleként.
Biztosan van távolabb olyan, akinek jobban van az ő varázslatos tudására szüksége, mint az én gyógyfüveimre.
Örülök, hogy segítenek, bár a kezem néha megremeg a fáradtságtól, így nekem is könnyebb kitartanom a sok nehézség között.
A mágustanonc kérdésére az asztal túloldalán lévők dézsára pillantok.
Sötét szemeim aztán a tanoncra vándorolnak és úgy adok neki feleletet.*
- Van ott, a dézsában kiforrázott szövet. Lehet, hogy még nedves, de legalább könnyebben tisztára törli a tányért.
Aztán pillanatok alatt megszárad, amíg újabbakat törölsz el.
*Ha megy a dolgára, én is visszatérek a sajátomhoz.
Most inkább Kalaran tanítványai állnak előttem és adják elő mondandójukat.
Ez azt jelenti, hogy akikhez viszik a készítményeket, nem tudnak elém jönni, vagy pedig a gyógyítók akarják inkább úgy, hogy ne jöjjenek elém.
Kicsit megnyugtat, hogy nem hallom a templom ostromát.
Bármi is történt odakint, szinte biztos vagyok benne, hogy az öreg mágusnak köze van hozzá.*
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-22, 8:48 am

// Mese: Véráztatta földek - Fela, Jeremy //
LARYSS OROWENNË

A tanítvány, ki korábban készséggel segédkezett az északi tündének, s gyors felfogásával, jó gondolkodásával még ifjabbként is értékes támogatást jelentett többi társával egyetemben; csendesen dolgozott, serényen mosta el a használt eszközöket a dézsában, még akkor is, midőn Laryss visszatért hozzájuk - csak hogy informálja őket újabb távozásáról, amelyre ezúttal is kíséret nélkül készült. A fiatal férfi nem lépett utána, csak reápillantott; s amikor látta, hogy Fela beleegyezik a másik két szorgos kéz hiányába, ő maga is folytatta munkáját, kétszer olyan gyorsan, most, hogy úgy vélte, nem lesz több állandó asztaltársuk egy ideig. Neki kell majd a gyógyfű-ismerő keze alá dolgoznia, amennyire tud, mert, ugyan ő maga is jócskán elfáradt már, a délről ideköltözött, ében-bőrű nő kimerültségét is szem előtt tartotta. Ő volt, ki mindannyiuk közül legjobban értett a mágiát nem igénylő orvosláshoz, s nem engedhették meg maguknak, hogy idő előtt használhatatlanságig hajszolja magát.
Bólintott a hozzá intézett szavak hallatára, s amint az utolsó edényt is sikeresen megtisztította, szárazra törölte kezeit, majd pedig nekikezdett az őrölt cickafark-adagok szétosztásának. Ehhez még egyszer alaposan szemügyre vette Fela kisebb és nagyobb porcióit, végül ellépett a nő mellől, hogy ne hátráltassa tovább, s befejezte, amit mellette elkezdett. Szépen, sorjában kiadagolta a port papírra és apró tányérokra egyaránt, azután az összeset óvatosan a gyógyítóhoz szállította. Többet kellett fordulnia, bár nem ment annyira messze tőle, hogy sok időt pazarolt volna a hordozással. Néhány lépésnyire dolgozott mellette, hogy véletlenül se tartsa fel őt vagy az eléje járuló sorban állókat. Amikor végzett, minden késlekedés nélkül indult további tányérok és apró, lapos tárgyak keresésére az asztalok körül, hogy azokat is elöblíthesse, mielőtt a kifőzött tépést használná rajtuk. Nos, nem talált túl sokat belőlük, így aztán, miután minden szerzeményét a mosogató-dézsához vitte, az Orowennë-leány által fertőtlenített üvegcsékért nyúlt, melyek a teljesen tisztának ítélt holmik közt pihentek. Ha azok egy részébe öntenék át a kimért őrleményeket, a tányérokat hamarabb el lehetne öblíteni, s a munka folyhatna tovább egy darabig - ezzel a gondolattal pakolta le őket Fela elé, a másik oldalon.
- Ezek jól jöhetnek.
Hogy használja-e majd, vagy sem, az már az ő dolga lesz. Az ifjú tanonc nem várta meg, segítségére volt-e a nőnek. Visszatért a dézsákhoz, s ahogyan az egyikből egymás után kivette az elmosott tányérokat, a másikból egy tépést emelt ki, s azt használta, hogy fertőtlenítse, s valamelyest szárazra törölje őket. Már nem volt forró, sőt, annyira nedves sem, hogy nem szívta volna magába az edényeken maradt vizet, amelyek, mivel nem rakta egymásra őket, hamarosan teljesen szárazak lettek. Amint elkészült az első adaggal, megkerülte az asztalt, s óvatosan lepakolta őket a papírok mellé. Ekkor visszatért a többihez, s ha nem kapott korrigáló utasítást, vagy sürgős kérést, hát folytatta munkáját, amíg újabb adaggal nem lett készen, vagy amíg a másik oldalon nem halmozódott fel túl sok mosatlan.
Az Ibolyaszemű sem késlekedett.
Abban a reményben távozott, hogy hátul, a míves, díszes oltárnál minden rendben lesz, amíg odavan, s abban is, hogy míg tudása ott csekélykének, bizonytalannak látszik, másutt majd szilárdabb lábakon állapodik meg, s hasznosabbnak is ígérkezik. Erősen remélte azt is, hogy maradt még elég ereje legalább néhány lélek szenvedését enyhíteni, az ő érdekükben, s a hátul hagyottakéban is, hisz' látta elcsigázottságukat, ahogyan azokét is, kik mellett léptei során elhaladt. Fáradt volt mindenki - sérült, és ápoló egyaránt -, s az ostrom, bár egyelőre távolabbról, a templom falainál messzebb hallatszott csupán, nem úgy festett, mintha hamarosan véget érne. S ha a tünde tudta volna, amit Kalaran mester, Jeremy és oly sokan tudtak már az odakinti helyzetről, úgy hát cseppet sem reménykedett volna semmiben többé. Nem tekintett volna körbe az oszlopok közé feszített vásznak által közrefogott középső területen, hogy felmérje a helyzetet, s megállapítsa, hová vihették az újonnan érkezetteket, hol lehetne rá és képességeire, talán-megmaradt erejére a legnagyobb szükség.
Látta a mágusmester növendékeit, hogyan serénykednek, dolgoznak fáradhatatlanul, s azt is látta, hogyan védik a templom kapuját, amely, úgy űnt, egyelőre megmenekült az ostromlók általi átvételtől. Laryss megint arra gondolt, amit Valturaan mondott neki az öreg varázslóról - hogy korábban szembeszállt egy ősivel, egy fekete sárkánnyal, s ezek szerint, mivelhogy életben volt, valamelyest módjában állt visszaverni csapásait egy darabig. Ez a rejtélyes, különös ember irányította ezt az épületet, s tanította ki mindazokat, akiket a leány az olykor egészen zilált külsejű menekültek közt megpillanthatott. Ha valamelyikük, a hófehér haja, s holdszín bőre felismerésével őhozzá fordult volna kérdésekkel, kérésekkel, hát nem habozott volna válaszolni, s ha kell, utána sietni, hogy jobb belátást nyerjen a fennálló helyzetről. Efféle esetben nem lett volna szüksége saját tartalékait felemészteni, hiszen jól tudta már, mire képesek ezek a nők és férfiak, alaposan megfigyelhette őket, s ezáltal biztos volt benne, hogy némi információ, egy-két morzsa átadása az ő tanulmányaiból, bőven elegendő segítség számukra a legtöbb esetben. Meglelik a saját útjukat, s nem kell, hogy ő varázsoljon majd helyettük... azt a legkilátástalanabb esetek megsegítésére tartogatta.
Egy vörös hajú, szeplős, magas nő állította meg hirtelen, s látszólag igencsak nagy sietséggel. A lemenő Nap színében játszó szálak egy része fonatban omlott hátrafelé, míg a többi az ismeretlen vállát súrolta. Tekintete, mint két fényes borostyánkő, vetült a lámpások fényében az Ibolyaszeműre, s mire Laryss észbe kapott volna, a karjára ujjak kulcsolódtak, és húzni kezdték őt egy nagyobb csoport tétlenül álldogáló, borzasztóan festő menekültön keresztül.
- Kérlek, gyere!
Ideje sem akadt volna válaszolni, s látta is, hogy felesleges lenne - az ismeretlen ábrázata, s hangjának színe is arra utalt, hogy feszültség, és tanácstalanság lett úrrá rajta. A legkevesebb, amit tehetett, az volt, hogy vele tartott, mindeközben pedig - áldott tudatlanságából fakadóan - reménykedett. Reménykedett, hogy az, akihez viszik, nem gyarapítja majd a leplekkel letakart, mozdulatlanul fekvő, arctalanná vált alakok sorait.
Mesélő

Mesélő

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-23, 9:07 pm

//Mese: Véráztatta földek - Fela, Jeremy, Valturaan//

*A Főnix templom főhajójában Fela mind fáradtabban és csüggedtebben végzi munkáját. Ebben Laryss és a Mogyoró-hajú tanítvány segítsége hoz csupán némi fényt, mivel enyhíthetik fáradozásának mindent felemésztő hatását.
A templom márványfalai jól állják a mágia által megerősítve a támadásokat, még a behemótét is, ki a téren felemelkedve hatalmas karjával lecsap a templomra. Azonban e kar visszapattan róla, s nem is sejtheti az agyatlan lény, hogy a torony mellett egy apró, szakállas alak, maga Kalaran mester feltartott botja az, mi gátolja a lényt abban, hogy árthasson a templomnak, s a benne menedékre lelteknek.
Nem tarthat ki soká, hisz maga is előző reggel óta fent van, s az éjt végigküzdötte.
Goran e pillanatban bólint Jeremynek, s int, hogy vezesse. Tisztes távolból fogja követni, hogy ne okozzon feltűnést, s hagyja, hogy a tolvaj keresse meg a behatolót.
Csak remélheti, hogy nem szed majd túszt, mint a legutóbbi. A mágustanonc azt is kudarcként élte meg, hogy hagynia kellett a szürke lényt Niennával elhagyni a templom védett területét.
A félelf eközben kerülgetve, láthatja, miként megy Laryss egy vörös hajú, szeplős nő társaságában távolabb az oltártól.
A szúró érzés őket is abba az irányba vezeti, hová a gyógyító tart.
Kísértetiesen ugyanabba az irányba.
Vajon csapdába viszik a gyógyítást irányító egyik fontos szereplőt? Ha így van és sikerrel járnak, már csak Fela marad, ki irányíthatja odalent az ellátást.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-27, 6:24 pm

//Mese: Véráztatta földek - Fela, Valturaan(Laryss)//

Nem volt olyan egyszerű a ”rossz” mágiát követni, ahogy azt talán az idős mágus gondolta. Olyan volt, mintha egy szagot kellett volna megtalálni egy hatalmas hodályban, ahol rengeteg más szag, illat keveredik a levegőben, hol erősebben, hol gyengébben éreztem, ráadásul még sosem csináltam ilyet, sosem követtem valaki mágiáját, csak úgy megéreztem….
Most azonban úgy véltem nagyon sok múlott azon, hogy megtaláljuk mielőtt ez a sok ember áldozatul esik egy árulónak és ezt mind úgy kellett megcsinálni, hogy a célpont ne fogjon gyanút, ne kövessen el meggondolatlanságot, amivel sok kárt okozhat.
Ezért próbáltam úgy változtatgatni az irányt, úgy irányítani a mágus helyettesét, hogy ne legyen túl feltűnő. Ahogy érzésem szerint közeledtünk a ”szúrkálódás” kiindulási helyéhez, azt vettem észre, hogy Laryss is arrafelé tart egy másik nőt követve. Mivel eddig úgy láttam a gyógyító lány elég központi helyet foglal el a sebesültek segítésében, nem voltam benne biztos, hogy ez annyira véltlen lenne. Ha Niennat elrabolták, akkor nem olyan jó ha most még valaki áldozatul esik…..
Goran-nak intettem a két nő felé, aztán odaszóltam Laryss-nak, hogy megamhoz vonjam a figyelmét.
- Laryss! Hová tartasz? Segíthetünk valamiben? – igyekeztem teljesen hihetően hangzani, de közben tovább követtem a mágiát, érezve, hogy egyre közelebb vagyok hozzá.
Bíztam benne, hogy Goran sem követ el hibát.

Fela Husani

Fela Husani

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-29, 9:11 am

*Látom, a mellettem felhalmozott készleteket, az edényeket, és látom azt is, hogy egyre fáradok.*
- Köszönöm! Nagyon hasznos a segítséged!
*Szólok a segítségemhez.
Talán serkentő növényre lenne szükségem, de azt nem látok a készletek között. Nem siettem eddig sem azzal, hogy magamra gondoljak, fontosabb volt a sebesültek ellátása, és most is fontosabb.
Lehet, hogy egy hibiszkuszvirág tea serkentené testem.
Úgy tanította Roza mama, hogy az mindig jól jön, ha fáradt, gyenge, vagy a betegség környékezi az embert.
Most azonban újra a felém forduló felé nyújtom a következő kis kiporciózott szert.
A Mogyoró-hajú jó segítség, hasznos számomra. Amíg a szükséges instrukciókat adom a szer felhasználására, felpillantok.
Már nem látom Larysst, és a félelf is eltünt.
Újabb tompa döngést hallok, de csak olyan, mintha távolról hallatszódna a mennydörgés.
A védelem még kitart, ki tudja, meddig.
Úgy döntök, hogy ezzel már nem foglalkozok. Csak teszem a dolgom és nem fárasztom magam aggódással.
Pár néha megremeg a kezem, az a fáradtságtól van és attól, amit most magamba fojtok.*

Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-29, 12:22 pm

LARYSS OROWENNË

Az idegen nő valóban egészen magas volt, s nem csupán a mindössze másfél méteres fehér elf leány szemein át.
Egy kissé emberek között is nagyra nőttnek tűnhetett, noha megjelenésének nem e tulajdonságát lehetett volna a legszembetűnőbbnek elkönyvelni - elvégre más kerekfülű-asszonyok is rendelkeztek efféle termettel, ennyire világos bőrrel, s ilyen élénkvörös tincsekkel azonban már aligha találkozhatott gyakorta a járókelő; legalábbis Telartól délebbre. Elég erősnek látszott ahhoz, hogy segédkezzen a sérültek cipelésében, telt idomai mégsem váltak durvává és szögletessé az átélt megpróbáltatások során. Öltözetét megtépázta a városra tört őrület, s összemocskolta mindennel, mit csak el lehetett volna képzelni - az Ibolyaszemű már azt sem tudta volna megmondani, egyszerű tettre kész menekült vonszolja-e maga után, avagy egy alaposan pórul járt templomi tanítvány fordult hozzá kétségbeesésében... Merthogy zaklatottnak tűnt, annyi bizonyos volt a tünde számára, ahogyan az is, hogy mindegy, kicsoda, hiszen vele kell tartania, hogy segíthessen, ha kell; így vagy úgy, de megtegye, ami a dolga, bármi lesz is az. Céljukat ugyanis nem láthatta még a csapatnyi zilált menekült által alkotott akadályon át, kiknek izzadt, elf-orral is érezhetően vérszagú tömegéből az egyes ellátottak által árasztott gyenge gyógyfű-aroma volt kivehető. Fela serényen dolgozott, ahogyan mindenki más is, s ezúttal a leányon volt a sor, hogy folytassa korábban megkezdett munkáját.
Hát ment a húzó kar után, s ment az általa vájt úton, miközben minden egyes lépésének idejét kihasználta. Agya lázasan dolgozott, mintha összesítené minden szervezését, minden látottat, s fontolóra venné a történéseket is, majd pedig mérlegre helyezné e kettőt, abban a reményben, hogy eltérést talál. Reményben? Inkább gyanú volt, mit érzett. Vajon mi lehetett ennyire sürgős? Mi lehetett, ha Kalaran mester tanítványai végig itt voltak, az oszlopok közt is, ahogyan az ajtónál, s a főhajó mellett, s egyszer sem keresték őt, nem jelezték, hogy baj volna? Olyan baj, mit megítélésük szerint csak ő képes megoldani. De nem jeleztek, s a Jeremy Talbot társaságában érkezetteket már javában ellátták azidő alatt, mire ők összetalálkoztak az oltárnál a mágusmesterrel való diskurzus erejéig; akiket pedig még nem, azok avagy a hozzájuk szegődött tanítványok ott álltak sorban a gyógyfüves déli nő, az ében bőrű Fela előtt, s egyikük sem lépett ki onnan, hogy az ő közbenjárására is szüksége volna. Az nem lehetett, hogy valakit figyelmen kívül hagytak, akinek csaknem-rohanást követelő az állapota!
Nem, ez egyszerűen nem volt lehetséges.
Talán valamelyik kereveten fekvő kondíciója súlyosbodott? Ezt már jóval elképzelhetőbbnek tartotta, s ahogyan meglelte magában e magyarázatot, némiképp kifordított, ámde jótékony, felszínes megnyugvást is talált magának benne. Egyre kevésbé tetszett furcsának számára, hogy nem értesítették hamarabb, ekképpen pedig erősebben koncentrált saját sietségére a másiké, az őt irányítóé nyomdokaiban. Már nem figyelte a koszos ingeket, a haragban, félelemben vagy szomorúságban úszó ábrázatokat, egyetlen pillanatra sem, csak haladt előre, egészen addig, amíg egy ismerős hang nem szegte lendületét, s nem késztette arra, hogy kissé visszarántsa eltulajdonított karját az ismeretlen felől. A rettenetes, óriási, gyilkos sivatagban volt társa a félelf, ki megszólította őt, s a gyógyító immáron kevésbé idegen arcvonásokat kezdett keresni a fejét körbevevő vállak között. Így tett a nő is, aki engedte Laryss-nak, hogy megtorpanjon, noha nem eresztette el őt, s borostyánkő tekintete szintén a félelfen nyugodott már. A kiképzőmester egyetlen gyermeke szólásra nyitotta száját, hogy sietve a tolvaj tudtára adhassa a helyzetet, azonban újdonsült kísérete gyorsabb volt nála, s úgy tűnt, a rohanás ellenére beszélni fog a leendő feladatról.
- Egy idősebb nővel voltam. - kezdte gyorsan - Szinte már eszméletlen, de nem találtam komolyabb sebeket a testén, csak néhány zúzódást. Nagyon betegnek látszik, azt gondoltam, biztosan belső vérzése lehet - ritka, de előfordul. Mégsem azonosítható a helye, és már minden vérzés-csillapító igét is ráolvastam, amit ismerek. Semmi változás, segítségért jöttem. - mondta, majd a leányhoz intézte a többit, mialatt reá is nézett - De most már menjünk.
- Várj. - kérte tőle Laryss, ezzel pedig elejét kívánta venni az újabb vonszolásnak, mely már készülőben volt.
Újból Jeremy-re emelte tekintetét, majd pedig, amikor nem messze mögötte felismerte a korábban Goran-nak nevezett tanítvány alakját, a számukra kiosztott feladat ellenére is úgy vélte, talán akadna rá néhány percük, hogy megvárják, míg odaér és felmér. Hogy ott legyenek, ha kockázatos dolgot kell művelnie, s idejében megkeressék Fela-t, vagy a Mogyoróhajút. Ebben nem támaszkodhatott az idegen nőre, kiről azt sem tudta, vajon hová tartozik. Úgy beszélt, mintha legalább egy ispotályban dolgozott volna, azonban öltözéke cseppet sem ezt támasztotta alá. Legalábbis, ami még épen maradt belőle, s nem lógott alá rojtosan, cafatosan, piszkosan mindenütt.
- Igen - válaszolta hát az északi tünde megkésve -, szükségem lesz rátok. Gyertek utánunk.
Mindeközben pedig az oltárnál felállított aprócska feldolgozóteremnél sem toleráltak késlekedést maguktól az ott tartózkodók. Az oda szegődött tanítvány tovább mosogatott és fertőtlenített, amint visszaért a másik oldalra, a dézsákhoz, közben pedig csupán néhány pillanatra merengett el az imént hallottakon. Mintha nem számított volna hála kifejezésére. Nem... mintha szavakra sem számított volna az elcsigázottnak tűnő, fáradt, magára hagyott gyógyítótól, kinek finom vonásaiból tetemes mennyiségű feszültségnek, nyugtalanságnak tetsző érzés áradt mindenfelé, amely egyes pillanatokban jóval többnek is tűnt annál - noha okát valóban hiába kereste. Fel sem foghatta volna, mekkora tragédiába torkollott Fela telari élete, az újrakezdés, melyet itt látott alkalmasnak; s elvesztésével minden álmától is meg kellett válnia. Minden emlékétől - Merilien Lumel'Auvrea medálját kivéve, melyet magánál tartott, s így nem vált a könyörtelen lángok martalékává, mint otthonának, saját kis elszigetelt világának minden további darabja. 
Ó, nem...
Számára csupán egy különösen aggodalmas és zaklatott gyógyfüves volt, ki mégis helyt állt a reá hárult hatalmas feladat tekintetében - és ki néha egészen úgy festett, mintha bármely pillanatban összeeshetne. Laryss-nak nem lett volna szabad elmennie... és ő sem tehetett ettől többet érte, értük, akkor sem, ha kétszer olyan gyorsan dolgozik. Az éj nagyrésze eltelt, így érezte az ifjú tanítvány. Vagy talán csak túlzottan várta a hajnal eljövetelét? Az ostrom végét, amely oly beláthatatlanul messze lebegett tőlük, hogy belegondolni is fejfájdító? Az ostromét, amelynek eseményei talán egészen máshogy alakultak volna számukra, ha...
- Az ispotálynak kellett volna fogadnia őket.
Ezt mondta a vele szemben állónak, két apró tányér fertőtlenítése közt, melyek végeztével az újakért indult, a sort kiszolgáló nő oldalára. Azt nem tudta, hogy vajon elesett-e az épület, avagy valami gátat szabott a menekültek számára az odajutásban, azonban egyvalamiben teljesen biztos volt: a Főnix-templom jelenlegi helyzete katasztrófa. Egyenesen rémséges. És reménytelenül stagnáló. Ennek ellenére azonban csupán elfojtott mérge érződött azokon a szavakon. A harag, melyet valódi voltánál jóval nagyobbra növelt a kialvatlanság, és a feszélyezett, folyamatos figyelmet igénylő helyzet. Felnyalábolta az újabb adag elmosnivalót, azonban csupán átvitte a másik oldalra, s nem tett többet a dézsa megtöltésénél. A sort figyelte, mialatt visszasietett a déli nőhöz, s újfent szólt hozzá, midőn a legutóbbi oda járuló, a szükséges porral a kezében távozott tőlük.
- Mi az a fennakadás ott? - kérdezte, mintha a gyógyító tudhatná.
Nagyjából húszlépésnyi távolságra tőlük egy kialakulóban lévő gócpontra célzott ezzel, melyet innen nem volt képes átlátni. Azon vitáztak volna, hogy ki kerüljön előrébb? Vagy talán azon, hogy túl lassan halad a sor? Nem volt képes eldönteni, és nem is akarta, noha rettenetesen kezdte idegesíteni a sorral járó problémák összessége, még akkor is, ha a szintén zavart, fáradt ide menekülteket sem hibáztathatta viselkedésükért. Egyelőre nem indult, hogy megoldja az ügyet - várta, hátha magától elsimul, s várta a gyógyfüves jóváhagyását is, hogy megtudja, vajon nélkülözhetőek-e munkálatai egy rövid időre.
Mesélő

Mesélő

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-08-29, 9:16 pm

//Mese: Véráztatta földek - Fela, Jeremy, Valturaan(Laryss)//

*A Főnix templom előtt a behemót újabb támadásra szánja rá magát, s dühe mind nő, midőn érzékeli, hogy hatalmas karjai hiába csapnak le a templom tetejére, bejáratára, vagy akár tornyára, mintha hozzá sem érnének, úgy pattannak vissza.
Ő nem tudhatja, hogy a templom öreg mestere erejét megfeszítve gátolja meg ebben.
Ugyanakkor a kék, az arany, vagy a két fehér sárkány sem ér rá ezzel foglakozni, noha bizonyára szívesen csapnának le az öreg mágusra.
A térre érkező varázslók és boszorkányok támadása meglepi őket, s fel is tartóztatja.
Eközben odabent a vörös hajú nő megáll, midőn Laryss is így tesz, s kissé tán türelmetlenül várja ki, hogy a fehér elf gyógyító végre újfent vele tartson.
Jeremy tán gyanúsnak érezheti a nőt, azonban az általa érzékelt szúró érzés nem belőle árad.
Goran maga kissé lemaradva követi őket, noha egyáltalán nem örül annak, hogy jelenlétét a vörös előtt is feltárta a gyógyító.
Így, jobb híján, felzárkózik a félelf mellé, s ha tovább haladnak, immáron kíséretként folytatják útjukat.
A tömeg mögött fekvő áldozat megvizsgálása az, mi soron következhet.
A menekültek odaengedik őket, s így van lehetőségük rá.
Fela válaszként is megkaphatja a választ, mi a Mogyoró-hajú véleményét tükrözi a kialakult helyzetről.
Ő is fáradt, türelmetlen, mint mindenki a templomban.
A fennakadásban egymásnak feszülő ideges emberek nem mágustanoncok, ők okításuknak megfelelőn igyekeznek szétválasztani a türelmetleneket.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-03, 8:56 pm

//Mese: Véráztatta földek - Fela, Valturaan(Laryss)//

A „rossz” mágia érezhetően épp abba az irányba mutat, ahová Laryss tart egy vörös hajú nővel. Az nyilvánvalóan akar valamit tőle, mert elég birtokló mozdulattal szorongatja a kezét, láthatóan irányítva valahová. Már tudtam róla, hogy Niennát elragadták innen és érthető, ha felhorgadt bennem a gyanú, hogy talán most is valami hasonló készül.
Viszont nem hiszem, hogy az öreg mágus örült volna, ha ok nélkül pánikor keltek, ha erre hangosan felhívom a figyelmet, arról meg megint csak nem szólva, hogy a képességeimet sem akartam nyilvánosság elé tárni, ki tudja mik ólálkodnak idebenn, amit ugye érzek is.
Laryss szerencsére olyan választ ad, ami lehetővé teszi, hogy feltűnés nélkül vele tartsunk, talán még azt is gyanította, hogy mi az oka a kérésemnek, hiszen hallotta, mit kért tőlem a mágus mester.
Mikor közelebb értünk már érzem, hogy nem a gyógyító mellett álló nő az aki talán veszélyt jelenthet, így csak követem Larysst, aki egy eszméletlennek tűnő nő fölött állapodik meg, azonnal annak vizsgálatát megkezdve, gyakorlottan.
Engem viszont az érdekel, hogy vajon honnan jön az eddig is érzett mágia, sok itt az ember, le kell szűkítenem a találatot annyira, hogy meg tudjam mutatni Goran-nak, mielőtt rájön, hogy lebukott és valami nagy bajt csinálna.
Fela Husani

Fela Husani

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-05, 8:13 am

- Mégis itt vannak. Nekünk kell segítenünk.
*El kellett volna engednem a fülem mellett a mágustanonc szavait, de nem tudtam. Számomra mindegy, hogy az ispotály helyett ide fordultak. Az is lehet, hogy ez volt közelebb, de az is lehet, hogy az ispotály már nem létezik.
Ha az ellenség elpusztította, akkor már csak a Főnix templom maradt meg.
Ez mind nem számít, mert ezek az emberek segítségre szorulnak. Hogy itt vannak, és nem az ispotályban, ezen nem változtat semmit.
Nem fejtem ezt ki, nem akarom a tanítványt magamra haragítani, mostanra már csak ő maradt meg segítségemnek.
Aztán ő is odébb áll, ahol türelmetlen hangokkal csoportosulnak a várakozók.
Olyan, mintha mázsás súly nyomná a vállam, ahogy végignézek a soron.
Hát ez sosem ér véget?!
Nem mutathatom, határozottnak kell maradnom nem engedhetek utat a csüggedésnek, így nem is marad más, mint folytatni a munkát, akár van segítségem, akár nincs.*
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-05, 11:36 am

LARYSS OROWENNË

Az Ibolyaszemű mindent megtett volna, hogy maradhasson, amíg Jeremy Talbot, s a Goran nevű, mágustanoncnak tűnő férfi jelét nem adják, hogy csatlakoznak hozzájuk. Ez nem vallott rá, ahogyan az egyre inkább kikristályosodó, különös fény sem látszott állandó lakónak folyvást-megingathatatlanságáról árulkodó tekintetében. Ó, nem... Vendég volt csupán, noha cseppet sem az a sietve távozó, mások mindennapi szokásait tiszteletben tartó fajta; sokkal inkább az a rátörő, tapintatlan, erővel-a-házigazdára-akaszkodó; s bárki számára nyilvánvaló lett volna, hogy félelem ül a holdsápadt arcon. Szörnyűséges rettegés, mit tulajdonosa egy ideje már magába fojt, s mit a legkisebb mértékben sem ismert, ám annál hátborzongatóbb lény, az ametiszt sárkány, Kra'h Lur Dazulax okozott a gyógyítóban. Az ő Főnix-templomba történő ellátogatása volt az, mit Laryss különös viselkedésének legfőbb okaként lehetett volna megnevezni, és emiatt érezte magát a fehér elf leány minduntalan veszélyben. Magát? Az egész főhajót, melyben azonban tudatlanság védte a menekültek, s a lázasan dolgozók legtöbbjét, így hát egyikük sem érezhette ugyanazt, amit ő - még akkor sem, ha történetesen tanúi voltak Nienna nan E'Leinor-Syllen igencsak látványos elrablásának.
Tőlük is tartott a leány immáron, hiszen a sötételf eljövetele magával hozta az esélyt egy - avagy több - továbbira is, s a Fehér Város egykori lakóját egyre jobban emésztette belülről a bűntudat. Hazudott Kalaran mesternek, hazudott mindenkinek, s oly dolgokat hallgatott el előlük, amelyekkel az életükért fizethetnek. Hazudott, mert... ha erősebben belegondolt, nem is tudta, miért hazudott. Hogy miért nem leplezte le azt az alakot, az Üres Fenyegetőzőt, a testvérévé fogadott gyógyító üldözőjét. Hiszen azzal nem ártott volna Valturaan-nak, nem kellett volna az ő személyazonosságát is kiterítenie a mester, s tanítványai elé - maradhatott volna egyszerűen csak képzett mágus, aki valamiféle módon képes felvenni a versenyt egyes sárkányokkal... de nem maradt. Nem lett volna helyes, ahogyan az sem, amit helyette tett a leány; s nem volt ő senki ahhoz, hogy eldönthesse, melyik helyénvalóbb a másiknál. Hogy melyik követel majd kevesebb életet, kisebb felfordulást, s hagy érintetlenül több reménnyel dobogó, bátor szívet.
Mind teste, mind pedig elméje harcolt a nemrégiben végbement eseményekkel, s hatásaikkal. Harcolt, hogy továbbra is előre tarthasson, hogy tudata és tettei is a templom érdekeit szolgálják, ne pedig egy közvetett, idegen célét, mely azt is kívánja tőlük, Kétlábúaktól, hogy minden csontjuk legmélyebb pontjáig reszkessenek a félelemtől sárkányok, sötételfek, s orkok láttán. De Laryss mégis félt. Tartott mindenkitől, ki mellett el kellett mennie, minden egyes arctól, minden tekintettől, s ez alól nem képezett kivételt a vörös hajú, magas nő sem, ki szemlátomást hajlandó volt megvárni őt, míg a többiekhez beszélt. Úgy tűnt, igyekezni akar, s a gyógyító megértette, miért sürgette őket - megértette, amennyiben őt is ugyanaz hajtotta, mint a többi itt-lévőt, kik segíteni kívánnak az ide eljutottakon. Hogy ispotályban dolgozott volna, tanonc volt-e a templomban, avagy csupán feltörekvő gyakornok valamely mester alatt, a tünde számára nem volt világos, és ez számított most a legkevésbé - hiszen úgy festett, tenni akar, és már tett is azért, hogy a hatalmas falak közt rekedt sérültek egyikét megfelelően ellássák.
Hagyta magát - ha az ismeretlen újra megérintette, s húzta volna -, midőn megbizonyosodott róla, hogy a titkon járőrözők követik őket. Még csak fel sem fogta, mit tett iménti szavaival: hogy elárulta Goran jelenlétét, amit nem lett volna szabad, s hogy magától értetődőnek, természetesnek vette a kérdésbeli többesszámot is, mit a félelf tett fel neki hirtelenjében - és miben megkapaszkodhatott, védelmet kereshetett önnön démonai elől, mielőtt azok végzetes csapást mérnének reá. S talán nem volt véletlen a kettejük feltűnése sem... talán érzékelt valamit a vörös hajú tolvaj, s talán éppen abban a magas nőben, vagy a tömegben, amelybe tartottak, s amely, meglátván közeledtüket, lassacskán, lépésről lépésre útjukra is engedte őket, magába fogadván a négyfősre hízott csapatot. Nem kellett hát lökdösődniük, nem kellett néma elnézéskérések közepette odaverekedniük magukat az említett sebesülthöz, mert az előttük állók maguk állottak félre, mintha tudnák, hová igyekeznek.
Két rövidebb lépést követően az Ibolyaszemű még egyszer, s egyben utoljára pillantott hátra, megvannak-e még egyetlen védőbástyái, pislákoló reményének halovány, aprócska lángjai, s megmaradt önuralmának zálogai azon kevés legfontosabb közül, melyek még mindig a józanságáért, határozottságáért folyó harcra késztették őt. Azután már csak előre tekintett, mindaddig, amíg az utolsó lépés el nem érkezett, s az utolsó hát, az utolsó fej félrehúzódásával eléje tárult a kereveten fekvő emlegetett. Első látásra valóban nő volt, s az elhangzottak alapján rejtélyes állapota azonnali kivizsgálásért kiáltott. Laryss nem is késlekedett sokat, csaknem azonnal végigmérte őt, s leguggolt hozzá, hogy elkezdhesse. Mindenek előtt a szemhéját próbálta felhúzni, ha csukva volt, s íriszét, szembogarának méretét vette szemügyre, majd pedig azt figyelte, hogyan lélegzik, folyik-e vér valamely testnyílásából. Sorra vette a fülét, az orrát, s kissé a száját is kinyitotta, ha lehetséges volt, hogy további információkat gyűjthessen. Akkor is átkutatta bőrének viselete alól kilátszódó felületeit, ha nem volt túl sápadt, s nyomok után kutatott, amelyekből talán kiderül, mi is érhette őt. Azt is ellenőrizte, valóban nincsenek-e nyílt sebek, amelyeket nehéz észrevenni, ehhez pedig csak annyira mozgatta az ismeretlent, amennyire elkerülhetetlen volt. Mágiahasználó lévén, esetleges, hatásukat kifejtő varázslatokat is keresett, bár ezeket illetően jobban bízott volna Jeremy képességeiben, mint a sajátjában.
Amikor az elsődleges dolgokkal végzett, a magas nő felé fordult, amennyiben nem hagyta magukra őket.
- Kérlek, mutasd meg, hol vannak a foltok. - szólt hozzá, majd pedig, még ültében a körülöttük lévőkre tekintett - Aki együtt volt vele, és tud valamit arról, mi történhetett, mondjon el mindent.
A mogyorószín-hajú tanítványnak azonban nem volt kitől megtudakolnia a sorban folyó változásokat, amíg Fela, a délről jött gyógyfüves mellett maradt. Ugyan nem mondta, hogy elhagyhatja az oldalát, a mágustanonc mégis úgy vélte, kétség sem fér hozzá, hogy meg kell tennie - magától elvégre nem fog rendbe jönni egyetlen probléma sem. Sem a gyógyfű-értő előtt kígyózó emberoszlop-beli rend nem áll helyre, sem pedig maguk az elveszett gyógyítók nem fognak megkerülni... mert hiszen már Laryss-t sem látta; jóllehet, aprócska alakja könnyedén eltűnhetett egy-egy menekült-halmazban. Jól tudta hát, miféle helyzetben vannak a templomban tartózkodók, mind az ide érkezetteket, mind pedig a rajtuk segíteni kívánók szempontjából. Sejtette, hogy a két fehér elf tudományára éppúgy égető szükség volna, mint ahogyan Fela-éra is az volt eddig a percig is. Mégsem tehetett értük semmit, nem tehetett, s nem is volt szabad akarnia ezt. Más dolga volt, jelen pillanatban azonban nem az edények fertőtlenítése, s az ében-bőrű szépség keze alá való dolgozás. Sokkal inkább a sort rendezni, újra, hogy azután visszasiethessen elhagyott helyére, félbeszakított feladataihoz. Nem méltatta hát válaszra az elcsigázott nőt, egyenesen belevetette magát kötelességének teljesítésébe, s amennyire tőle tellett egy borzalmas, átvirrasztott éjjel után, szedte a lábát, hogy közeledtével meghallhassa az apró tumultusból származó szavakat, s abból következtetést levonván, elkezdhesse megoldani a problémát.
Rögvest látta, még a megpillantást követő vizsgálódás első perceiben; hogy nem a tanítványok estek egymásnak, s kezdtek vitatkozni - ugyanis annak tűnt messziről a kialakult ügy -, de hogyan is kezdtek volna? Ők sosem tettek volna ilyet, nem ezt tanulták, s ha vészhelyzeteken, fontos feladatokon kívül történtek is összezördülések, az ilyesmit e falak közt nem tolerálták, s nem is művelték gyakran. Ennélfogva hát járni tudó ellátásra szorulók, vagy azok képviselői lehettek csak, s bizonnyal arról diskurálhattak, melyikük kerüljék előrébb. Legalábbis az ifjú tanítvány így gondolta. 
S hogy cserben hagyta-e volna a segítségre szorulókat? Hogy azért mondta volna azt, amit mondott, mert elutasította volna őket és gondjaikat? Csupán azért, mert túl sok volt a nyomás, a feladat, a szenvedő ember, törp, netán más nép tagja? Ó, nem... afféle lelkülettel aligha lehetett volna valakit ENNEK a mesternek a növendékévé fogadni. Éppen a reménytelen helyzet volt az, mely azt éreztette vele, mindenkinek jobb helye lenne másutt - ott, ahol szakértők vannak, képzettek a gyógyításban, s nem úgy, mint Kalaran diákjai. Annál sokkalta jobban. Igazi gyógyítókra lett volna szükségük, olyasvalakikre, akiknek tudása főként abban teljesedik ki, ennélfogva pedig oly magaslatokra tör, melyekbe más mágia-területet, a növények, gombák másfajta ismeretét választók tehetsége nem kanyarodhat.
Mesélő

Mesélő

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-05, 9:04 pm

//Mese: Véráztatta földek - Fela, Jeremy, Valturaan//

*A templomot támadó behemót újabb támadását Kalaran mester újfent hárítja. A hatalmas lény karjai újra és újra visszapattannak a létrehozott védő bűbájról, miközben az öreg mester, hisz ő hozta létre, megpihenhet a torony rejtekében.
Nagyon jól tudja, hogy hamarvást újabbat kell majd létrehoznia, ha nem dönt úgy, hogy inkább megpróbálja megsemmisíteni a támadó szörnyeteget.
Odabent a Mogyoró-hajú tanonc megpróbálhat csatlakozni társaihoz, hogy rendezze az egymással torzsalkodókat.
Azok bizony azt vitatták, kinek is fontosabb mielőbb eljutni a gyógyítóhoz, kinek tekintették a déli nőt.
Nem tudhatják, hogy valójában csupán a gyógynövények avatott ismerőse, ki minden tudását igyekszik latba vetni.
Jeremy, Larrys és Goran immáron eljut a sebesülthöz, hová a magas, vörös nő vonja őt.
A sebesült csukott szemmel fekszik, s nem folyik vér belőle sehol.
Bőre kissé szederjes, ám az apró mozdulatokra gerince némileg rendellenesen viselkedik.
Épp, hogy észrevehető ez, nem könnyű, csak az igazán avatottak ismerhetik fel. A zúzódás, mit a nő említett, mellkasának két oldalán látható, nem sokkal a hónalj alatt.
A félelf eközben a sok körül álló között már egészen közelről érzékelheti a forrását annak, mit ártó mágiának vél.
Látható sötét, csuklyás alakot, láthat idősb nőt, kinek bal szeme hiányzik, s emiatt becsukva tartja azon szemhéját, s láthat férfit is, kinek sötét kecskeszakálla mellé feketén csillogó szemek tartoznak.
Tétlenül szemlélik a történéseket.
Goran Jeremyre vár.
Fela eközben egy másik mágustanoncot kap segítségül, ki úgy látja, hogy a nő egyedül maradt.
A szintén fáradt mágustanonc áll oda mellé.*
- Mondd, segíthetek?
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-10, 10:25 am

LARYSS OROWENNË

A mester tanítványa, aki korábban a fehér elf gyógyítónak asszisztált, majd pedig az ében bőrű gyógyfű-ismerőhöz szegődött, hogy szorgalmával, megmaradt erejével segítse a templom ügyeit; ezúttal elhagyta önként vállalt feladatait, hogy elsimítsa a sorban támadt ismeretlen fennakadást - legalábbis ismeretlen volt, ameddig elég közel nem ért ahhoz, hogy hallhassa az elhangzó szavakat az odakinti ostrom vérfagyasztó zajai, s a mágiával erősített falak közé menekültek, valamint ellátóik által keltett moraj közepette. A mogyorószín-hajú férfi biztos volt benne, hogy a mielőbbi kiszolgálásért küzdenek, s abban is, már jóval érkezte előtt, hogy természetesen nem a saját  társai tették, hanem azok, akik maguk is sérültek voltak, vagy valaki helyett álltak ott, a szükséges őrleményekért. Nem, Kalaran mester növendékei nem tettek volna ilyet. Hogy volt-e közöttük összeszólalkozás, netán verekedés egy átlagosnak nevezhető napon? Nos, meglehet... mindenhol ő sem lehetett ott, hogy ezt lássa, néhány szurkálódó szó miatt pedig sohasem ugrott még senki torkának. Az idebent tanultak pedig támogatták ezen elképzelését, s arra sarkallták őt, hogy ne is próbálja megállítani a jelenlévő tanítványokat - azok ugyanis egészen biztosan nem szálltak be a nézeteltérés keltette apró fennforgásba. Jól láthatóan megfékezni próbálták azt, s ő is ezt tette volna, ha gondolatai meg nem akadályozzák.
Nem volt kérdés, hogy mostanra mindenki tudomást szerzett a gyógyfű hiányáról, a készletek végességéről, s ez bizonyosan megrémítette a csapdába esett, sérült, kimerült lakosokat. Némiképpen megértette hát az aggodalmukat, ugyanakkor azzal is tisztában volt, mennyire helytelen, mennyire nem volna szabad éppen most felszínre törnie bennük, amikor a legfegyelmezettebb összedolgozásra volna szükség. Amikor minden perc számít, mindenki számára; s mindenki számít, éppen azért, hogy a segítségükkel minél többen túléljék ezt az éjszakát.
Azonban gondolatainak folyását csaknem azonnal meg is állította.
Minden tisztelete Fela-é volt, és a tudományáé. Jól emlékezett, hányszor érkezett ide az ő keze munkája, az ő mesterének tanítása, pontos és használható utasításokkal, vitathatatlan minőségben - de a déli területekről ide menekült nőnek nem volt mágikus ereje, s a testet támadó kórságok, az azt érintő mindennemű baj terén is másféle tudással rendelkezett, mint... nos, mint amilyennek a sorban álló vitatkozók gondolták. Mintha mágusnak hitték volna, ispotálybélinek, ki néhány igével enyhíthet a szóban forgó panaszokon. Olyannak, mint az a két fehér elf, akik ide keveredtek: az egyikük a mester fogadott leányának, Sol-nak közbenjárásával; a másik pedig magától. Talán a lovasok küldhették, bár kétség kívül rejtélynek tűnt számára, miért irányítottak volna ide vele együtt egy olyan közveszélyes alakot... Bár ezen kár lett volna törnie a fejét. Ráébredt tehát, hogy a rendbontók egyáltalán nem a fogyatkozó gyógyfű miatt aggódtak ennyire, hanem az eltűnt gyógyítók - mivelhogy az elsőnél is alacsonyabb Laryss-nak is nyoma veszett a sok ember között - erejéért próbáltak e módon versengeni.
S ez két dolgot jelentett a varázslótanonc számára.
Az egyik, hogy e felállás éppoly helytelen volt, mint az első, amire hirtelenjében gondolt. A másik pedig, hogy - tekintvén a két sorban álló, tehát valószínűleg nem súlyosan sérült illetőt - valahol még mindig akadtak ellátatlanok. De vajon mégis hová mehettek a gyógyítók ennek tudatában?
Mindeközben az Ibolyaszemű, ki az aléltnak vélt nő mellett térdepelt, minden bőrfelületet, kelme-redőt végignézett, s ugyan nem lehetett mindenki számára világos, mit is keres, de ő maga jól tudta. Alvadt vért. Bármilyen apró csepp árulkodó lehetett volna, miután a testnyílásokat rendben találta, azonban ezzel sem jutott eredményre. S mivel valóban aléltnak vélte őt, nem várt tőle válaszul sem szót, sem pedig mozdulatot, mégis, nyomozása közben valami különöset tapasztalt... valami oda nem illőt, csupán azt nem lett volna képes megmondani, hol is keresse ezt a valamit. Hogy mi volt az, s ennélfogva mit jelentett a kezelendő személy és a fehér elf számára. Hogy vajon mi érhette, s a gyógyítónak maradt-e elegendő ereje segíteni rajta.
De sehol egy vérfolt.
Egyszerűen sehol. Noha a leány nem ezévben kezdte tanulmányait, s jól tudta, a baj lehet nagy a testfolyadékok szivárgása nélkül is. Lehet egészen láthatatlan, s ha nincs kéznél egy képzett ispotálybéli dolgozó szakértelme, úgy csatákon kívül is - balesetekben, összetűzésekben - sokan halnak szerte a kontinensen. Azért, mert nem tudják, mit tegyenek. Nem tudják, mit nézzenek, s hogy az milyen üzenettel bír az önkéntes jótevő számára. És most teljes egészében Laryss Orowennë sem tudta ezt. Mégsem lehetett volna tanácstalannak nevezni, s mindaddig nem is végződhet kudarcban a próbálkozása, amíg nem adja fel - s ő nem adta. Sebesen átgondolta, és sorra vette a szederjes bőr lehetséges kiváltó okait, és bár betegségektől is szenvedhetett a fekvő, könnyen meglehet, hogy valóban hatalmas vérveszteség lépett fel. Úgy, ahogyan az őt ide vezető, magas, vörös hajú idegen is gondolta, s minden bizonnyal azért rángatta magával, mert tisztában volt a helyzet veszélyes voltával. De hogyan volt tisztában, s ami talán még fontosabb: igaza volt?
Hiszen nem zárhatták ki a mágiát sem, attól, hogy működésben lévő igét nem érzékeltek. Egy korábbi varázslat hatása még tarthatott, ám Laryss egyelőre csendben maradt. Megvárta, míg felhúzzák az ismeretlen ruházatát, s megmutatják neki a foltokat. Alaposan kellett eljárnia, ezért hát nem egyszer ellenőrizte azok méretét és elhelyezkedését. Kissé benyomta az elszíneződött bőrt is, noha nem várt semmiféle mozdulatot, semmilyen fájdalom-jelzést. Egyedül próbálta megfejteni a foltok okát, s rögvest látta, hogy nem holmi balesetről van szó - azok ugyanis túlságosan egyformák és gyanúsan szimmetrikusak voltak, mintha egyszerre, két oldalról ütötték volna meg a nőt valamivel. A fehér elf leány azonnal törött bordákat kezdett el keresni, eközben pedig lázasan gondolkodott, miféle varázslatot is kellene alkalmaznia, ha a vérzés-csillapítók valóban nem működtek. Annyira koncentrált, hogy eszébe sem jutott ellenőrizni a környezetét. Még akkor sem tekintett fel, amikor, vizsgálódása után, egy tanult módon oldalfekvésbe igyekezte helyezni a templomba hozottat.
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-11, 8:21 pm

Laryss most már teljes egészében az eszméletlen nőnek szenteli a figyelmét, akinek első látásra én ugyan nem látom mi baja lehet, ám nem is akarom, hogy az állapota elvonja az én figyelmemet, hiszen ez nem az én dolgom. Az biztos, hogy nem a beteg és nem az a nő a sötét mágia forrása, aki ide hozta a gyógyítót, de még nem tudom, hogy pontosan ki az a körülöttünk állók közül, de ott van, az biztos.
Próbálok észrevétlenül szemlélődni és három olyan alakra helyezem a figyelmem, akik gyanúsabbak a többieknél. De most biztosra kell mennem és tudom, hogy Goran csak a jelemre vár, hogy lecsapjon, hiszen nem várhatjuk meg, hogy a leleplezett áruló bármit is tegyen, mert azzal nagyon sok ember kerülne veszélybe, ha nem az egész templom.
Csak egy módja van, hogy kiválasszam a bűnöst, közelebb kell jutnom hozzá. Mivel láthatóan mindenki a sérülttel van elfoglalva, talán nem lesz gyanús, ha kicsit közelebb húzódom, mintha csak a kíváncsiság vezérelne. Elsőnek a fekete szeműt környékezem meg…..
- Látta, hogy mi történt, mi lelte a nőt? – nézek rá ártatlan szemekkel, ha ő a forrás, azonnal meg fogom tudni…..
Mesélő

Mesélő

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-12, 9:09 pm

//Mese: Véráztatta földek - Valturaan, Jeremy, Fela//

*A templom mélyén Fela válaszára várva a tanítvány nem áll egy helyben. Jelezni kívánja segítő szándékát.
Így aztán a Mogyoró-hajú áldal félbehagyott tevékenységet folytatja legjobb tudása szerint, míg a déli gyógyfű-tudó más utasítást nem ad neki.
A Mogyoró-hajú eközben láthatja, miként tesznek társai elvetélt kísérleteket arra, hogy helyreállítsák a rendet.
A sorban állókon a kimerültség, a háború okozta szörnyűségek okozta frusztráció lassan kitör, s értelmetlen veszekedésben, türelmetlenségben, netán még lökdösődésben nyilvánul meg.
Laryss eközben meglelheti a törött bordákat mindkét zúzódás nyoma alatt, miközben azt is, hogy az bizonyosan nem tárggyal történt.
Sokkal inkább mágiával, minek kísérete lehetett fizikai érintés is. Evolyrani csatamágusok ismerhetik e titokzatos fogásokat, miként ellenségeik, a dagorladiak is.
Jeremy szavaira a feketén csillogó szemű ingatja fejét. Nem válaszol, karjait azonban összefonja mellkasán.
Mágia nem árad belőle, szúrós érzetű esszencia pedig még kevésbé.
Odakint Kalaran támadásra szánja el magát, s midőn megjelenik a templom előtt a behemót csapásai alatt éppen széthulló védőpajzs alatt, botját feltartja a behemót alteste felé, hozzáérve annak csontos külső burkához.*
-Extende malum tuum!
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-16, 8:53 pm

LARYSS OROWENNË

A leány alaposan végigtapogatta a fekvő idegen bordáinak azon szegletét, ahol a két lila folt éktelenkedett. Egy irányban haladt, s ujjnyiról ujjnyira derítette fel a bőr alatt érzékelhető csontok, szövetek elhelyezkedését. Alapos volt, figyelt arra is, felhalmozódott-e esetleg folyadék valahol, keletkezett-e duzzanat, hogy végleg állást foglalhasson a fizikai avagy a mágikus támadás mellett. Hiszen jól tudta, hogy a különféle jelek nem zárják ki egyiket, s másikat; tudta, hogy a szerzett sérülések természete sokfajta lehet, s ezért is fogott hozzá a törések keresésébe, miután minden mással végzett.
Mindkét oldalon tapintott elváltozást, s azok is éppoly szimmetrikusak voltak, mint a különös foltok a fekvő nő hónalja alatt. Egészen olyan volt, mintha valaki teljesen közel férkőzött volna hozzá, s egyszerre ütötte meg és szabadított reá valamiféle igét - noha mégis inkább a varázslat mellett döntött volna, a látottakat összegezvén, elvégre túl kevés jel utalt erőszakosságra, s még a törések sem bizonyíthatták esetleges tévedését, hiszen nem feltétlenül csak szabályos, egyenes végű darabok keletkezhettek mágiával. Azonban, ami a foltokat illette, zúzódásnak tűntek, nem pedig vérnek, mintha tényleg kettős támadás érte volna az ismeretlen nőt. Legalábbis... Laryss még sohasem hallott olyasmiről, hogy valamilyen ige, mely tulajdonképpen egy parancs, s melyet távolból is el lehet mondani, efféle hatást vonjék maga után - hacsak a szavak nem foglalták azt magukban. S vajon kinek lett volna annyi felesleges ereje, hogy egy közönséges városlakó ártalmatlanításának mikéntjét álcázza, hogy megtévessze a gyógyítókat? Kinek állt volna rendelkezésére akár csak elegendő idő, hogy egyetlen útban lévő személyre ennyi figyelmet fordítson?
Vajon ez az embernő fontos szerepet töltött be valahol?
Ez megmagyarázta volna, miért verődtek köré ennyien, mintha ismernék... Arra is utalt volna, hogy fontos számukra - de az is lehetséges volt, hogy a tervükben képez kulcselemet; s e gondolat meglehetősen nehézzé tette a fehér elf számára a koncentrálást. Más volt hirtelen haláltól tartani egy ostrom közepén, melynek eseményei előreláthatatlanok, s más volt úgy dolgozni, hogy feje felett lebegett a vész, mely "elkerülhetetlen". Mely nem esetleges, nem pusztán csak lehetséges, hanem meg fog történni, ha Jeremy Talbot nem találja meg a forrását. 
S hogy honnan gondolta ezt az Orowennë-leány? Hogy miért volt ebben oly biztos? Hát nem kellett sokat töprengenie, s nem kellett régi emlékek közt sem vájkálódnia, hogy e következtetésre jusson. Egyszerűen csak felidézte a baljós, sötételfként tetszelgő idegen alakját, s a különös, hátborzongató próbálkozását Nie ártalmatlanítására - s miután abban csődöt mondott -, elrablására. Egyetlen szavát sem hitte többé azzal kapcsolatban, hogy élve volt szüksége fogadott nővérére, és talán soha nem is hitte igazán; ezért küldte utánuk Valturaan-t, Shuga nélkül az egyetlent, ki képes lehetett visszahozni az ispotályvezető leányát a templomba. A saját élete biztonságában sem hitt, s nem azért, mert kételkedett volna a Főnix-templom hatalmas, mágiával megerősített falaiban - azért került veszélybe, mert e válságos helyzetben páratlanná vált szakértelme, éppúgy, mint Nie-é, s Fela-é; a tanoncok segítségével némi esélyt adott Telar népének a túlélésre, s mint az köztudott volt: a Kétlábúak élete, az orkok és sötételfek kivételével eltörlendő e világról az ősi sárkányok parancsai által.
Ha pedig ellenségük valóban számított a Kalaran mester és növendékei által képviselt véderő komolyságára, hát nem tarthatta vissza semmi attól, hogy más lehetőség híján menekültnek álcázva magát, jusson be a súlyos kapukon, s iktassa ki egyesével mindazokat, kiktől sokak függtek. Így nem csak a két északi tünde vált közvetlen célponttá, hanem a gyógyfüves déli nő, a tanítványok irányítói, mint például Goran és Rubins, és maga a mágusmester is. Laryss képtelen volt arra, hogy teljességgel kizárja elméjéből a nehéz súlyt, mit e tény jelentett, ráadásul ott kavargott benne a fekvő nő rejtélye, s szerepe a behatolást követő tervben. Gyógyítói kötelessége, s szíve is azt súgta, ne hagyja annyiban, amit elkezdett, elvégre semmi sem garantálhatta, hogy a filnoreniek vagy a sárkányok nem rángattak ügyükbe ártatlant. Bárhogyan, bárhol, s bármi esett meg vele, meg kellett próbálnia segíteni rajta, ehhez pedig nem volt szabad a menekülők csoportjára figyelnie, sem pedig Jeremy nyomozására - mert az volt, nem egyszerű kérdezgetés, mellyel az ő munkáját próbálta volna könnyíteni. És neki sem volt pazarolni való ideje... minden erejét össze kellett szednie, s koncentrálnia - hiszen nem bízhatott itt senkiben többé. Nem volt hát szabad szólnia, segítséget kérnie. Amikor úgy érezte, készen áll, két kezét a kitapintott törések fölé helyezte - noha nem volt szüksége ilyesfajta fókuszra -, s azokat a lehető legpontosabban behatárolván, hogy a siker esélyét növelje; így szólt:
- Penio*!
Mindeközben nem messze onnan a templom egyik tanítványa rendkívül tanácstalan arckifejezést produkált.
A mogyorószín hajjal megáldott, ifjabbak közé tartozó Decar volt az, s azért szemlélte oly értetlenséggel a sorban kialakult felfordulást, mert társai szemlátomást cseppet sem voltak képesek feloldani a feszültséget. Sőt! Beavatkozásuk mintha szította volna a tüzet, mi az emberek zavartságából, kiszolgáltatottságából és félelméből születve azt eredményezte, mi eléjük tárult. Egy tucat egymásra acsarkodó kutyára hasonlítottak leginkább, melyek harapni egyelőre nem kívánnának, mégis úgy érezte, valamit tenniük kell. Voltak ott nála erősebbek, alkalmasabbak, tehetségesebbek, a feljebbvalói közül is látott néhányat - hiszen felismerte őket -, s nem túlságosan öntötte el bátorsággal az eredménytelenségük. Az azonban tettre késztette, hogy tudta, ha nem sikerül megfékezniük a kibontakozó káoszt, a hátrahagyott Fela dolga jóval nehezebbé válik majd. Fela-é, akit ott hagyott, segítség nélkül, s igyekeznie kellett volna vissza, hogy folytassa, ami az ő része volt az asztalnál. Megfordult kissé, bár nem azért cselekedett így, mert nem volt a szavak embere, s ennélfogva megfutamodott volna. Megnézte, hogyan boldogul az oltár közelében tartózkodó déli nő, s látta, hogy nincs egyedül; hogy talán viselkedésével példát statuált valakinek, aki kellő erőt érzett magában, s nélkülözhető volt másutt.
Így, noha még mindig igyekvésre buzdította magát, immár határozottabban fordult vissza a vitázók felé. Valóban nem gyarapította erősségei listáját a szónoklás, de rengetegszer látta már, hogyan kell. Látta Kalaran mestert, és másokat is, látta Laryss-t is az ostrom első felében - egyszóval volt, honnan merítenie, és nagyon úgy festett, ezúttal meg is teszi.
- Ez nem old meg semmit. - közölte velük, miközben egyik, kissé ferdén felfelé fordított tenyerével az irányukba mutatott - Ha van erőtök civódó gyerekekként viselkedni, hasznossá is tehetnétek magatokat.

-----------------------------------------

* Az adott helyzetben: Forrj össze
Fela Husani

Fela Husani

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-17, 9:11 am

*Minden lépést egy újabb követ.
Ahogy átadom a szükséges gyógyfüvet, szigorúan kiporciózva, hogy a szükségesnél több ne legyen egyetlen adagban, mert azzal a szűkös készletet pazaroljuk, és elmondom a felhasználáshoz szükséges információkat, már fordulok is az újabb sorban állóhoz.
A homlokomon már a fáradtság izzadtságcseppjei gyöngyöznek és sötét pillantásom táskás, fáradt szemekből néz előre.
A tanítványnak sem tudtam egyből választ adni, így látom, hogy feltalálta magát és a másik tanítvány helyére állt.
Pakol, tisztogat, mosogat.
Nem mondok neki semmit, már ahhoz is fáradt vagyok.
Minden figyelmem a következő érkezőre irányítom, és akkor meglepődök.
Egy régi ismerőst pillantok meg, nem a városból, sokkal inkább északról.
Halvány mosollyal nézek végig a férfi ruházatán. Őt sem kímélte az ostrom.
Megpillantom a sebesülést és máris adom a következő adag gyógyfüvet. Tudom, hogy neki nem kell elmondanom a teendőket, ő már tudja, mihez kezdjen velük.*

Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-18, 5:22 pm

//Mese: Véráztatta földek – Valturaan (Laryss), Fela//

Laryss tovább vizsgálja az eszméletlen nőt, aki semmi jelét nem adja, hogy magához térne és elnézve a gyógyító aggódó ábrázatát nem lehet túl kicsi a baj….
Ez még gyanúsabbá teszi ezt az egészet, mert vajon mi okozhat egy ilyen ismeretlen, láthatatlan sérülést? Biztos nem így hozták be ide, mert akkor már előbb irányult volna rá a figyelem, na meg aztán kinn inkább fizikai sérülést szenvedett volna valószínűleg. Szóval nekem nagyon csapdaszagúnak érződött ez az egész, főleg mivel a sötét mágia iránya is ez volt.
Egyre biztosabbnak érzetem, hogy a lány a célpont, a gyógyító, akinek az elvesztése duplán is csapás lenne a túlélőkre nézve. A biztos menedéket már nem tekintenék annak, kitörhetne a pánik és egy erős, keménykezű segítőt is elveszítenénk.
A szúrós, feketeszemű alak sajnos rossz választás volt, bár tény, hogy udvariatlan tuskó, hogy válaszra sem méltat, de nem ő az idegen mágia hordozója.
- Meg ne erőltesd magad! – morgom oda neki.
Lehet, ha megint rosszul választok, kifutunk az időből! Egyre idegesebb vagyok és ezért nehéz döntenem, hogy ki legyen a következő.
Nyilvánvaló, hogy a csuklyás alak a leggyanúsabb, de ha el akarnék vegyülni, kerülni a feltűnés, ezt az alakot választanám? Tolvaj ösztöneim azt súgják, hogy nem, ezért vonakodva bár, de a félszemű öregasszony mellett döntök. Mellé lépek, lazának mutatva magam, pedig majd szét vet a feszültség.
- És maga? Talán maga látta mi történt?

Mesélő

Mesélő

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-21, 9:13 pm

//Mese: Véráztatta földek - Jeremy, Valturaan, Fela//

*A templomban Fela még mindig igyekvő alakja előtt ismerős jelenik meg. Eme ismerős viszonozza a nő halovány mosolyát, majd biccenve köszöni meg a gyógyfű-tudó adta szert, s áll odébb.*
- Visszajövök.
*Szavai bizonnyal reménnyel tölthetik el a csokoládé-bőrű szépséget, hisz újabb segítséget jelentenek.
A férfi Decar mellett halad el, s hallja a tanítvány szavait, mivel csitítani igyekszik a tömeget.
Nem áll meg, halad tovább oda, hol a sebesült fekszik, öccse, kit ő maga hozott ide be a csatából.
A férfi valóban tudja, mire van szüksége, s teszi azt, mit tennie kell a Felától kapott ajándékkal. A sebbe szórja, majd összezárja azt, és szorosan betekeri, hogy a fű hatni tudjon.
Jeremy választása immáron helyes, a félszemű felől erősebben érződik ama szúró érzés, a kérdés csupán az, hogy a tolvaj mihez kezd a tudásával, azt ugyanis nem beszélték meg előre Gorannal, hogy miként jelzi számára azt, ha rálelt a veszély forrására.
Laryss varázslata működésbe lép, a csontok gyógyulásnak indulnak, noha odabent nem csupán ez a probléma. A beteg szederjes, fakó bőre arra utal, a támadó biztosra ment, s a csontok áttörése után bentebb is képes volt még súlyos károkat okozni.
A fehér elf varázslata után nem tér magához a sebesült.*
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-24, 10:12 am

LARYSS OROWENNË

Nem, a fehér elf leánynak nem volt szüksége érintésre ahhoz, hogy varázslatait végrehajthassa.
Sohasem úgy tanították neki, s nem is lett volna túlzottan haszna, ha példának okáért égett, csaknem-bőr-nélküli húshoz, vagy akár szemhez, fájó foghoz kellett volna közel kerülnie, annak érdekében, hogy enyhíthesse a szenvedést, s a trauma súlyosságát - nem is beszélve a belső sérülésekről, melyek nem voltak láthatóak. Azokkal mit kezdett volna, akár ő, s akár bármely más gyógyító e kontinensen? Nos... azt, hogy a kezelendő személy vállát, karját fogja, már egészen más kategóriába kellett volna sorolni, s okosan tette az, aki megtette, ugyanis létezett ezen technikák egy teljes szövevénye, mi legfőképpen koncentrálni segített, eldönteni, melyik igét használják, s mennyire nyomatékosan, vagy éppenséggel azt, hogy pontosan hol.
Éppen ugyanezt vette alapul az északi tünde is, midőn nem sokkal ezelőtt kitapintotta a törött bordákat - melyhez nem kis gyakorlat szükségeltetett -, s nem is eresztette őket, míg úgy nem érezte, már lehetséges. Mert varázslata sikerrel járt, és ő érezte ezt megfogyatkozott ereje folyamatban lévő csappanásával, érezte a mágia belőle áradó, ismerős, rendezett, nyugodt, mégis határozott hullámzás-vibrálását; s érezte azt is, ahogyan hófehér ujjai, s a kereveten fekvő idegen ruházata, bőre alatt felfedezett csont-repedések mintha összeforrni kezdenének. Érezte, s tudta is, hogy bekövetkezik majd, s nem csupán a felszínükön. Mindkét oldalon ép lesz majd minden, s akkor talán a nő állapota is javul valamelyest... 
Ámde csalódnia kellett. A templomba menekített ismeretlen éppen úgy festett, mint ezelőtt. Csukott szemmel, mozdulatlanul feküdt a helyén, ahová leeresztették, s továbbra sem reagált az Ibolyaszemű érintésére, mely nem szűnt meg, s mely a leány népének idegen szokás volt, ő mégis művelte, s már nem csupán akkor, midőn másokon próbált segíteni. Már nem csak betegeket, sebesülteket érintett, hanem a kedvesét, Valturaan-t is. Az ifjabb testvérét, Panu-t, ki soha nem látott módon igényelte mások közelségét; s Melfyomer-t is, hogy megfékezze, hogy hatni tudjon reá valamelyest. S érintette Nie-t is néhányszor, noha mindannyiuk esetében máshogyan kellett vigyáznia, s másért, ráadásul önmagának is el kellett fogadnia, s némiképpen kedvelnie a pillanatokat, amikor ekképp cselekedett. Nem úgy a pácienseivel szemben. Azokban az érintésekben nem volt semmiféle kellemesség. Idegenekhez nyúlt, hogy segítsen rajtuk, tehát szándéka volt csupán nemes, és talán törődése, elhivatottsága voltak, mik lehetővé tették számára, hogy beteljesítse azt. 
És ő beteljesítette ezúttal is.
Mégsem mozdult az asszony, nem csökkent bőre szederjessége sem, a gyógyítónak pedig valóban el kellett gondolkodnia azon, amit a magasra nőtt, vörös hajú nő mondott. Talán valahol mégis vérzett, annak ellenére, hogy a használt igék nem működtek... Laryss, noha környezete cseppet sem volt csendes, türelmesen hallgatott, még mielőtt meghozta volna végső döntését, s minden aggodalma, félelme ellenére Jeremy és Goran helyett egyedül a nő légzésére koncentrált. Ugyan eddig sem tűnt úgy, mintha erőlködne, a leány nem is hagyhatta figyelmen kívül a lehetőséget, miszerint talán nem a tüdejébe bejutó levegő volt elégtelen mennyiségű, hanem a szöveteihez való elérkezése ütközött problémába. Ámde bármelyik is volt a fekvő állapotának oka, a fehér elf úgy látta jónak, ha legelőször a saját tanult varázslataival kezdi - elvégre különös dolog volt a mágia, s éppen úgy, ahogyan a nem sokkal ezelőtt táncra perdült, sötételf képében tetszelgő sárkány, úgy könnyen meglehet, hogy az őt idevezénylő nő sem használt megfelelő parancsot a varázslat megszüntetésére. Most rajta volt a sor, hogy megpróbálja, s nem is késlekedett sokat. Mélyen beszívta a levegőt, ezzel adván időt magának arra, hogy koncentráljon, majd pedig elismételte az egyik leggyakrabban használt varázslatot, amelyet még Artanis E'Leinortól tanult Orod Opelë falai közt.
- Agar, avhirio!
Várt néhány pillanatig, ám ha nem tapasztalta ereje fogyatkozását, vagyis nem működött, az ige erélyesebb alakját sem volt rest használni. Igaz, ahhoz még több összpontosítás szükségeltetett, a leánynak mégsem jelentett átléphetetlen akadályt a templom zajossága, s az odakinti szörnyű ostrom-robaj. Hozzászokott már, hogy egy ispotály mozgalmas lehet, s nem feltétlenül csendes, így az odabent dolgozóknak minden körülmények között meg kell tenniük, amit csak tudnak.
- Agar, avo hirio!
Ha elsőre nem sikerült, úgy néhány pillanat múlva újra elismételte a szavakat. Könnyen megeshetett, hogy nem koncentrált eléggé, s azért nem érezte, ahogyan távozik belőle a mágia. Azonban ha másodjára már sikerrel járt, s még akkor sem vesztett erejéből, úgy tudomásul kellett vennie, hogy még mindig nem találta meg a megfelelő parancsot - vagy azt, hogy a vörös nőnek igaza volt, s az ismeretlen valóban nem vérzik. Ha pedig így történt, akkor hát hirtelen hasított a felismerés az ibolyaszín-szemű leányba, s ő máris maga elé képzelte a támadást, mely a bordákat érte, és amely nem állott meg a törések végeztével, hanem tovább hatolt a húsban, egyre csak beljebb és beljebb, mindkét oldalon egy-egy vonal mentén roncsolva a szöveteket.
Mindeközben a gyógyfű-ismerő déli nő, Fela előtt kígyózó sor mellett a mogyorószín-hajú tanítvány, ki korábban Laryss feladataiban segédkezett, nem éppen türelmesen, azonban kivárta, mit tesznek majd a rendbontók, s azt is, hogy próbálkozására vajon felelnek-e valamivel idősebb társai, hogy támogatják-e őt, helyesnek tartják-e az irányt, amelybe terelni próbálta a helyzetet. Várt, s ez látszott is rajta, noha az is, hogy megmaradt, csekélyke türelme véges, ahogyan mindenki másnak is. Látszott rajta, hogy teste, elméje kimerült, s ő mégis kitart feladatai mellett, mégis pontosan tudja, hogyan viselje magát másokkal, s azt is, hogy egy nagyobb célért: mindannyiuk túléléséért kell cselekedni. Azért, amit éppen a lökdösődők igyekeztek meggátolni - Decar ugyanis sejtett annyit, hogy ha egyetlen, apró csoport hangot ad a panaszainak, úgy a többiek sem fognak sokáig hallgatni, és akkor hatalmas bajban találják majd magukat.
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-25, 8:04 pm

//Mese: Véráztatta földek – Valturaan (Laryss), Fela//

Most már elég közel vagyok ahhoz, aki a sötét, csípős „ízű” mágiát árasztja magából és elégedett lehetek magammal mert a következtetésem is helytállónak bizonyult, nem mindig a legnyilvánvalóbb az igaz. De ettől még a helyzet nem sokkal lett rózsásabb, hiszen fogalmam sem volt, hogy ha leleplezem, mit fog csinálni, lehet, hogy pillanatok alatt én is ott találnám magam Laryss és az idős, még mindig eszméletlen nő mellett, aki – már szinte biztos voltam benne, -ennek a mágiának lehetett az áldozata. És, ha így volt, akkor a feltételezés is helyes, hogy a gyógyító lehetett a célpont és akkor a csapás sem várathat sokáig magára mivel most mindenki csak arra figyel mit csinál és sikerül-e neki.
Én azonban nem voltam mágus, ha a banya lecsap én nem tudom megfékezni erre csak a mágus tanítványa képes, akinek a figyelmét jó lenne felhívnom erre.
- Ahhoz képest, hogy itt talált menedéket, milyen barátságtalan. – ingattam meg a fejem helytelenítően és minden ösztönöm ellenére a félszemű elé léptem, hogy eltakarjam Larysst előle.
- Ezek szerint GORAN az aki, segíthet nekem? – mondtam hangosan és mivel mindenki csendben volt. Ez nem kerülhette el a mágus figyelmét, ahogy az sem ki előtt állok.
Aztán minden igyekezetemmel megpróbáltam a fejemben egy falat elképzelni, felkészülve, hogy az elmémet fogja támadni, mert fizikailag nem hiszem, hogy labdába rúghatott volna.
Fela Husani

Fela Husani

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-26, 7:53 am

//Mese: Véráztatta földek - Valturaan, Jeremy//

*Örömmel tölt el, hogy láttam egy ismerős arcot. Egy része a régi életemből, abból, amit a lángok felégettek odakint és amiből nem maradt semmi.
Haku, mert így hívják a férfit, öccsével együtt fordult meg először nálam. Nem voltak betegek, afelől érdeklődtek, tudnak-e olyan megbízóról, akinek felajánlhatják szolgálataikat.
Elvégre én, a gyógyfű-tudó bejáratos vagyok a templomba, néha még Narin szolgálóival is találkozok.
Persze, ez nem jelent semmit, nem is tudtam segíteni, tőlem csak gyógyfüveket akarnak, tinktúrákat, kenőcsöket, főzeteket, hogy mindenféle bajaikat elmúlasszák.
Én megadom, amit kérnek, a többi már nem rajtam áll.
Utánanézek, és megjegyzem a szavait. Remélem, a testvére jól van, talán ő az, akinek viszi az őrleményt.
Aztán már a következőre nézek, és dolgozok tovább.*
Mesélő

Mesélő

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-27, 9:37 pm

//Mese: Véráztatta földek - Fela, Valturaan, Jeremy//

*A Főnix templom mélyén eközben Laryss igyekszik gyógyítani az alant fekvő nőt, azonban első, s második varázslata is eredménytelenül telik. Így jöhet rá arra, hogy az, mit a sebesült kapott, valóban a bordák irányából indult el, s ért befelé testében, egyenes vonalon végezve el a roncsolást a szövetek között.
Ez az, mivel fel kell vennie a harcot a gyógyítónak, ha segíteni akar rajta.
Eközben nem messze tőle, Jeremy is előbbre jut, s noha a sötétbe öltözött nem volt jó választás, a félszemű annak bizonyult. A kitakart gyógyító még morcosabbá tette a mágust, s kissé odébb lépett volna, ha a tolvaj hangoskodása nem tartja vissza.
Még kerülni akarta a feltűnést, noha egyre inkább arra jutott, hogy lelepleződött. Fogalma sincs róla, hogyan történhetett ez meg, azonban mielőtt léphetne, egy pálca hegyét érzi finoman köpenyének hátán, s Goran hangját hallja.*
- Adj okot rá, hogy használjam!
*A mágustanonc hangja fenyegető, s mi tagadás, Dazulax és Nie esete után már inkább arra vár, hogy valóban hasznos legyen, s a következő behatolót azelőtt ártalmatlanítsa, mielőtt az újabb kért tesz a templomban lévők között.
A félszemű meghajtja fejét, miközben Jeremyre mereszti cseppet sem barátságos pillantását.
Fela eközben hamarosan megkapja az újabb segítséget. Julian, a régi ismerős megjelenik mellette, midőn ellátta a sebesült testvért, hogy felajánlja segítségét.
Természetesen nem oly képzett, mint egy mágustanonc, azonban pihentebb náluk, hisz, noha ő is részt vett a harcokban, hamar belátta, hogy sebesült testvére mellett nincs esélyük.
Így került a templomba.
Ha Fela ellátja feladattal, akkor hamarvást hozzá is fog.
Decar láthatja, hogyan lesznek társaival együtt lassan úrrá a tömegen.
A tanítványok is fáradtak, miként a sebesültek is, ám a hőzöngők lassan morgolódókká szelidülnek, s így máris kezelhetőbb a kialakult konfliktus.*
Valturaan
Fehér sárkány
Valturaan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-09-30, 8:56 am

LARYSS OROWENNË

A gyógyító leány elmondta az első igét, s várt néhány pillanatig.
Szüksége volt annyira, hogy megbizonyosodjon róla, sikerrel járt-e avagy nem, még akkor is, ha az ő ideje - ahogyan a Főnix-templomban mindenkié -egyre csak fogyatkozni látszott. Töretlen odafigyeléssel és koncentrációval szemlélte az esetleges történések eljövetelét, s egyre csak pásztázta az idegen vonásokat, mint oly sokszor azelőtt ezen az éjszakán - mindeközben pedig arra is ügyelnie kellett, hogy kirekessze a nyüzsgő, káosztól duzzadó, ezernyi megnevezhető és még annyi megnevezetlen veszélyt rejtő világot, amelybe tartozott; mert máskülönben minden próbálkozása kudarcba fulladhat. Hiszen egyetlen gyógyító sem született hatalmas erőkkel, nem volt sem hibák nélküli, sem pedig mindenható, s az Ibolyaszeműnek Artanis E'Leinor által felfedezett ígéretessége ellenére is akadhattak nehézségei bizonyos dolgokban, amelyekkel bizony időről időre meg kellett küzdenie. Ki gondolta volna hát, hogy Telar ostromának kellős közepén, amellett az idegen asszony mellett éppen egy második csatát vív - önmagával?
De vívott.
S eme láthatatlan ütközet egyre csak nehezedett, ahogyan a leány igéje hasztalanságát tapasztalta. Ám ő mégsem hullott volna a porba kudarcával hamis-megbékélésre jutván, ó, nem... Tartása, melyről sokak közt, és sokféle módon ismertté vált, nem hajolt meg ennyitől, hite önmagában nem kezdett inogni pusztán azért, mert egyetlen varázslata nem működött. Laryss Orowennë tovább haladt az elméjébe ivódott, lépésekkel és állomásokkal tarkított hálózat egyik útja mentén, s eredménytelensége nem késztette megtorpanásra rajta. Nem csüggedt, nem hullottak ki hófehér markából a számon tartott lehetőségek, s nem volt rest arra sem, hogy egy következőt válasszon ki közülük. Elvégre a vörös hajú, magas, gyógyító-félének látszó embernő sem csiszolhatta tökéletesre képességeit, ennélfogva pedig esélyt kellett adnia annak, hogy a vörhenyes bőr az erős belső vérzés jele, mely ellen csupán maguk az erősebb parancsok segíthetnek. Talán a vörös hajú nem is volt egynek sem birtokában, vagy talán a varázslat ellen nem lehettek hatásosak - Laryss ezt nem tudhatta, csupán azt, hogy próbálkoznia kell.
S a következő percben már el is hangzott az erélyesebb ige.
Egy volt a néhány közül, amelyek megannyi év gyakorlata alatt már többször is alkalmasnak bizonyultak súlyosabb külső és belső sérülések esetén egyaránt, noha fennállt az esélye, hogy szintúgy nem fejti ki hatását, ahogyan az előző sem tette. A fehér elfnek elég volt arra gondolnia, hogy a mágia szót nem csupán egyszerűen varázslatokra lehetett szétbontani, hanem ágakra, s azon belül még ágazatokra is - egyik a másik ellen pedig nem feltétlenül állhatta meg a helyét. Hiszen ott volt az idegen sárkány táncra perdülésének esete nem is olyan régről: hiába próbálkozott a népe, vagy éppen a saját önálló igéivel, ha egyszer a helyzetét okozó mágus-tanítvány sem a jól ismert, sokat hallott parancsokkal élt... legalábbis Laryss így vélekedett. S vélekedésének egyéb alapjai is akadtak, hiszen a tündék között sem használta mindenki ugyanazt a nyelvet, ennélfogva pedig előfordulhatott, hogy egy varázslat másképpen működött avagy más hatással bírt, mint ekképpen rokon társai. S nem kellett messzire mennie azért, hogy ezen elméletet más fajokra is kiterjeszthesse Lanuria földjén; elegendő volt, ha jegyesére tekintett, s az ősi eroniai nyelv szavaira, amelyeket használt, s amelyet beszélni is tudott. Új otthonának lakói - új családja tagjai - arra tanították őt, amire jónak látták, s mivel bizalmukat helyezték belé, hát elárulták neki, hogy az ifjú mindaddig előnyt kovácsolhat varázslatai ismeretlenségéből, amíg használja az eszét. Nem kellett sokat gondolkodnia hát annak okán, miért is nem csapolta meg erejét a második ige sem.
Bizonyára valaki olyan tette ezt a nővel, aki nem szokványos, s nem túl elterjedt mágiaággal élt.
További nehézséget képezett a tény, miszerint a leány nem hallotta a parancsot, nem látta, mi történt, s a korábban feltett kérdésre sem érkezett válasz az embercsoporttól, amelybe érkeztek. Egyetlen dolog volt, mi némi megnyugvásra adott számára okot, elfelejtvén az események valószínűsíthető ostrombéli szerepét, mégpedig az, hogy ha az előtte fekvő ismeretlennek valóban komoly vérzése lett volna, már nem élte volna túl az elmúlt perceket - az egyszerűen lehetetlen lett volna megfelelő segítség nélkül. S mivel az Ibolyaszemű határozottan és gyorsan, a legkevésbé sem engedvén bensőjében rejtőző démonainak, eljutott idáig elméjében; egyetlen lehetőséggel számolhatott: a vörhenyes bőr oka nem a vér távozása a keringésből, hanem a bordatöréseket okozó erő továbbhaladása a testben. Laryss megpróbálta maga elé képzelni, hogyan irányulhatott a nő elleni támadás, merről, s a foltok átmérőjéből próbálta megjósolni, mennyire lehetett apró és fókuszált erősugár, vagy éppen mennyire volt kiterjesztve. S tekintvén, hogy csupán egy-egy bordát érintett, a leány két koncentráltabb, tömörebb varázs-folyamra gondolt, amelyek behatoltak a hónaljnál, átjutottak a bőrön, a csontokon, a tüdőt borító hártyán... s magán a légzőszerven is. Azt azonban nem károsíthatták nagyon, hiszen az asszony még lélegzett, életben volt - következésképpen pedig, ha a gyógyítónak mondania kellett volna valamit e pillanatban, hát azt állította volna, hogy az ismeretlen varázslat a csontokra kellett, hatással legyen, ennélfogva...
Az északi tünde azonnal az ismeretlen gerincét kezdte volna tanulmányozni, feltételezvén a két támadás útvonalát, melyek a tüdő után valahol, valamely csigolya mentén találkozhattak. De nem azonnal tette, s azt is sejtette, hogy nem szabad feltűnően eljárnia. Nem szabad a behatolók tudtára adnia, hogy valószínűleg megfejtette rejtélyes feladványukat, s gondolatai örvényében azon munkálkodik, hogy eszméletéhez segítse vissza a nőt. Úgy kellett tennie, mintha tanácstalan volna, s a bőrt vizsgálná egy teljesen más parancsra gyanakodván, mindeközben pedig lázasan kutatott az Artanis-tól tanult varázslatok közt egy megfelelő után. Kutatott? De hiszen ott volt a nyelve hegyén - csak éppen arra nem volt képes többé, hogy figyelmen kívül hagyja a körülötte folyó eseményeket. Tisztán és érthetően jutottak el hozzá Jeremy Talbot szavai, s noha nem tudhatta, kinek szánja őket, Goran kevésbé sejtelmes segítségül hívása értésére adta, hogy megtalálták, akit kerestek; e fejlemény azonban nem hozott számára megnyugvást. Nem úgy érzett, ahogyan remélte. Az Orowennë-leány félt - jobban, mint eddig -, hiszen ezzel biztossá vált, hogy a gyógyítókra fáj a foguk, akárkik is legyenek ők. Nem, a fehér elfet nem az foglalkoztatta, hogy talán más, elvadult, dühös vagy éppen szórakozni vágyó sárkányok is bujkálhatnak köztük menekültnek álcázván magukat. Jól tudta ugyanis, hogy egyes emberfélék sokkalta veszélyesebb alakok voltak bizonyos pikkelyesbőrűeknél, ezért hát mindegy volt, mely faj tagja az, kit a tolvaj megtalált... 
Ő csak félt.
Rettegett, de megállta, hogy felnézzen, s folytatta a vizsgálódó, tanácstalan, bár kitartó gyógyító színjátékká vált munkálatait, s feszülten fülelve próbálta eldönteni, mikor fogják el a behatolót. Hallotta ugyanis a templomban élő Goran szavait, s arra számított, hogy várakozása nem fog sokáig tartani; hogy bármely pillanatban vége lehet, és ő kimondhatja majd, amit kell, hogy az ártatlan áldozatként kezelt ismeretlen rendbe jöhessen.
Nem messze onnan, még a Főnix-templom falain belül, a gyógyfüves asztalai előtt sorakozók mellett állomásozó Decar is kezdte jobban átlátni a dolgokat. Ha az ide érkezettek legalább fele olyan fáradtak lettek volna, mint ők voltak, akkor hát feleslegesen folytatta volna a beszédet, s talán további indulatokat szított volna vele. Csendben maradt hát továbbra is, némán figyelvén a különböző arcokat, vonásokat, mozdulatokat, s amikor azt tapasztalta, hogy halovány sejtésből erős feltételezéssé alakuló gondolata megelevenedni látszik, arrébb lépett a sortól, hogy az újra beállhasson az elvárt rendbe, s csupán néhány változtatást javasolt pár lépéssel odébb. A félvakság és az azt okozó fejsérülés ugyanis az ismeretei szerint súlyosabbnak számított a vágás okozta vérzésnél, amelyre már kötést helyeztek. De ha mégsem volt igaza, az idősebbek egészen biztosan kijavítják majd... s ha szóltak, ha nem, néhány hosszúra nyúló perc után a tanítvány rájuk hagyta a lankadó kedélyekkel megáldott csapatot, s visszafordult, hogy ott tegye magát újra hasznossá, ahol valóban arra van szükség: a délről származó másik gyógyító mellett.
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-10-01, 5:58 pm

Nagyon bíztam benne, hogy Goran veszi a lapot és időben hatástalanítja az ármánykodó mágust, aki olyan álcába bújt, hogy ha valaki, mint én nem rendelkezik a megfelelő érzékeléssel, soha nem gyanakodtak volna rá. Hiszen ki gondolná egy védtelen öregasszonyról, hogy gonoszságokat tervezget a templom menekülői ellen, aki ráadásul még félig vak is.
Minden bizonnyal ő sem igen számított rá, mert, bár láttam a mozdulata kezdetét, azt is, ahogy felmérte Goran elszánt hangját, ám a szemei, amiket rám vetett, halált ígértek. Talán most vettem át a gyógyítóra kirótt ítéletét, de reméltem, soha nem lesz képes azt végrehajtani. Azért nem mondom, hogy nem kalimpált hevesebben a szívem. Ha ő is van olyan fanatikus, mint egy-két társa, akkor lehet ideje rá, hogy maga elé küldjön a halálba, mielőtt a mágus tanítványa végezhetne vele.
Kihúztam magam és egy jellegzetes vigyort villantottam rá, eljátszva, hogy magabiztos vagyok, nem tartok tőle.
- Lebuktál banya, jobb ha hallgatsz a barátomra, aki ráadásul nincs egyedül. – intettem körbe, azt jelezve ezzel neki, hogy mások is szemmel tartják, esélye sincs.
Ha Gorannak sikerül valami csendesebb helyre vezetni, akkor még megjegyzem.
– Ha van egy csepp sütnivalód, akkor beszélsz!
Nem részleteztem, hogy miről, rábíztam, hogy mit ért alatta.
Fela Husani

Fela Husani

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime2021-10-03, 1:51 pm

*Julian Haku messze nem az a gyógyító típus, sokkal inkább minden lében kanál kalandor, aki ott dolgozik, ahol kedve van, és ahol megfizetik.
Most visszajön hozzám és segíteni akar.
Bágyadt mosollyal fogadom és arra kérem, hogy hozza közelebb a mágustanoncok által előkészített, kiporciózott adagokat a kezem ügyébe.
Azért ezt kérem, mert amik közel voltak hozzám, azokat már elosztogattam.
Nem maradt más, csak a távolabbiak és így, ha közelebb vannak, könnyebben kinyúlok azért, ami kell és oda tudom adni.
Fájdalom számomra, hogy egyre kisebb a választék, így eljöhet az a pillanat, amikor már nem tudok semmit sem adni egy bizonyos sebesülésre, mert már nincs rá gyógynövényem.
Az én készletem is véges, nem készültem ostromra, hogy felcsert kell alakítanom az ispotállyá alakult templomban.
Ezek csak tartalékok.
Nem adhatok hashajtót vérzésre, sem pedig ajzószert égési sérülésre. Nem mindenre jók a gyógynövényeim.*
- Lehetnek még gyógynövények a szállásaitokon?
*Kérdezem meg a mogyoró színű hajjal megáldott mágustanoncot, ha visszatér hozzám.*
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 11 Icon_minitime

Főnix templom - A templom belseje
Vissza az elejére 
11 / 14 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Telar-
Ugrás: