LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Kikötő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
SzerzőÜzenet
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-03-18, 6:32 pm

A feszültség nem enyhült körülöttünk és én sem lazultam el, annak ellenére, hogy a kés eltávolodott a nyakamtól és már nem fenyegetett közvetlen életveszély, de éreztem, hogy a nem éppen most és itt tervezett vallomásom ellenére a Madame nem nagyon enyhült meg felém.
Persze egy olyan nő, aki veszélyek között nőtt fel, nem is várható, hogy egyik pillanatról a másikra megbízzon bennem, hiszen bár mióta „felvett” ezen próbáltam dolgozni, de nyilvánvalóan a most meghallgatott történetem nem növelte meg az esélyeimet. Bíztam azonban benne, hogy mégis meggondolja magát és megtart maga mellett. Ha hitte, ha nem, segíteni akartam neki! A látszat azt sugallta, hogy ugyan nincs rászorulva, hogy feltalálja magát még ebben a nehéz helyzetben sem, mert már megedzette az élet, de mégis úgy éreztem, hogy talán a kemény réteg alatt szüksége van egy kis védelemre…….
Szavaira azonban megráztam a fejem.
- Nem……….valahogy a gyűlölet sosem merült fel bennem, talán nem volt ahhoz elég időm akkor és ott, hogy ez meggyökerezzen bennem, utána meg…..hát utána volt elég bajom, hogy ne ez foglalkoztasson. Ahogy mondtam Önnek Mylady, magam is meglepődtem, amikor ez a férfi felbukkant. Sosem kerestem volna meg csak , hogy bosszút álljak. Azt nem mondom, hogy nem horgadt fel bennem a harag, amikor újból a szemem elé került, azonban most sem rohannék utána, hogy bosszút álljak. Sem a bajtársaimat, sem a régi életemet nem hozná vissza. – ingatom meg a fejem szárazon. – Ezért a válaszom igen, képes vagyok kordában tartani az érzéseimet és követni az utasításait, hogy kiderítse a történtek mögötti miérteket. – fejeztem be határozottan.
Már így is többet mondtam, mint amit valaha is akartam és, ha nem tudtam meggyőzni, akkor nincs is itt több keresnivalóm.
Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-03-24, 8:44 pm

*Nincs oka kételkedni a férfi szavaiban, de nincs oka kételkedni a saját megérzésében sem. S ez utóbbi most arra biztatná, hogy ne vegyen több gondot a nyakába, mint amennyi már van. Éppen ezért, ha csak az érzéseire hallgatna, Shadow már egy pénzes erszénnyel gazdagabban, de egy állással szegényebben indulhatna neki a lassan ébredező városnak. Ha csak arra a halk, mégis erőszakosan a maga igazát ismételgető hangra figyelne, amely ott suttog valahol a tudata legmélyén, most azonnal elbocsátaná az előtte ülő férfit.

De nyilván nem ő lenne Zaveeyera Borromo, ha ezt tenné. Mert ő most is arra számít, hogy vállalkozásai és ő maga is túléli a következő napokat. Hogy majd talál megoldást, olyat, amellyel végül egyik vezért haragját sem vívja ki. S ha így lesz, vajon hogy venné ki magát, hogy az, akit a város "krémjének" üzlettársaként mutatott be, egyetlen nap alatt eltűnik a föld színéről. Persze, ráfoghatná az esetet a harcoló felekre is, hivatkozhatna megfélemlítésre, bosszúra, amelynek ő a kárvallottja. S kevesen lennének, akik kétségbe vonták az állítását. De vajon szeretné-e, hogy a "megüresedett" helyre új, s nyilván hatalmas támogatókkal rendelkező új pályázók jelentkezzenek nála?

Vajon megéri-e hallgatni a megérzésekre akkor, amikor az ésszerűség és a tapasztalás mást diktálna?

De mert Zaya a döntéseiben sem kevésbé hatékony, mint a meggyőzésben, hát megbánás és immár kétségek nélkül hozza meg az ítéletét.*

- Igaza van - szól hidegen. - Ahogy én nem tudtam Damos Fynn érkezéséről, úgy magának is nehéz lett volna tudomást szereznie róla. És hogy tudja, nem azért tartom magam mellett, mert biztos vagyok abban, hogy a többi dologban is igazat mond nekem. Nem vagyok biztos, mert nem lehetek. Mert valóban nem láttam rajta azt, hogy felismerte volna magát. De ez nem lehet bizonyíték a szavaira. Hiszen önön sem láttam semmit a találkozásukkor. Semmi olyat, ami miatt gyanakodtam volna. Vagyis akár ő is tisztában lehet azzal, hogy kivel hozta össze a véletlen. Így csak azért maradhat, mert játszania kell tovább a szerepét egy ideig. Megértette, hogy mire kérem?
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-03-25, 7:17 pm

Már nem volt mit mondanom, hiszen, amit lehetett, anélkül, hogy azért teljesen kitárulkoztam volna Borromo előtt. Még nem volt meg közöttünk az a bizalmi viszony, hogy megismerje az életemet, bár én igyekeztem bebizonyítani neki, hogy számíthat rám, nem hagytam cserben akkor sem, amikor kiderült, hogy több van a felajánlott munka mögött, mint csak éberen őrködni holmi kéretlen pénzre ácsingozók és lerázhatatlan udvarlók miatt.
Sejtettem, hogy nem esik jól neki, hogy jól működő hírhálózata az esetemben nem volt hibátlan, mert tapasztaltam, hogy nem nagyon tűri a hibákat, de hát ez érthető volt, ha belegondolt az ember, milyen lehetett védtelen nőként felkapaszkodni a mostani helyzetébe. Egy hiba is lehetett számára az utolsó, főként, ha ilyen bandákkal kellett felvennie a kesztyűt. És most két tűz közé került.
Hogy őszinte legyek, fogalmam sem volt, hogy miként fog dönteni. A büszkeségén esett csorba fog többet nyomni a latba, amiért titkok maradtak előtte elfedve, vagy felméri az előnyét egy elkötelezett alkalmazottnak, akinek saját érdekei is valamennyire egybe esnek az övével.
Aztán megszólalt és én minden elfogódottság nélkül néztem a szemébe. Minden esetre nem kezdődött rosszul……és nem is végződött rosszul.
- Igen, már az elején is megértettem. – bólintottam határozottan. – Tisztában vagyok a veszéllyel, ami ezzel jár. Ne felejtse el, hogy az a kölyök odakinn, egyébként is a véremre pályázik. – mosolyodtam el hidegen. – És abban is igaza van, hogy nem tudhatom, hogy Fynn megismert-e, bár erre nagyon kevés esélyt adok, de nem zárhatom ki. Ha viszont ez lenne a helyzet, akkor amúgy is felkerültem a listájára függetlenül attól, hogy Ön alkalmaz-e vagy sem. - fejeztem be egy erős érvvel, mert mintha halványan azt éreztem volna, hogy nem csak azért bizonytalan az alkalmazásomban, mert nem bízik bennem, bár ezt nem róhatta fel nekem, hiszen egy szóval sem kérdezett a múltamról, és a munkám szempontjából ez nem is volt releváns, hanem azért is, hogy, ha nem jól alakulnak a dolgai, ne rántson magával.
Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-03-27, 12:04 am

*Zaya csak félig figyel Matt szavaira. Az első mondatban már megkapja a választ a kérdésére, s így a további mondanivaló már kevésbé érdekli. Annál is inkább, mert látja a hatalmas ablakokon át, hogy odakint a fények lassan változnak, s nekik egyre kevesebb lesz az idejük. Egyre közelebb kerülnek a "korai érkezéshez", amellyel Fynn ígérete nyomán számolniuk kell és ezáltal még közelebb egy döntéshez, amelyről Jarlath-ot kell értesítenie küldönce által. De még nem tudja, mit feleljen. Nem tudhatja, hiszen az Árnyak ura arra kérte, hogy ne adja meg fivérének azt, amit szeretne, s ő nincs tisztában azzal, mi is lenne a hőn áhított szívesség. És a válasz nyilván azért szeretné testvére érkezése előtt, hogy esélye se legyen megtudni. És ez semmiképpen sem jó hír. Csak egyet tehet, kockáztatnia kell. S a kockázat most egyet jelent egy igenlő válasszal. De azt akarja, hogy a Láthatatlannak kétsége se legyen afelől, hogy a felelet nem a kedvére való. Ahogy a kíséret sem, amellyel elengedte őket. Hát gyorsan az íróasztalához ül, papírlapot vesz elő és néhány sort vet rá sietősen. Aztán gyertyát gyújt, a levelet gondosan összehajtogatja, vöröslő viaszhengert olvaszt meg a láng fölött, hogy azzal zárja le az irományt. Legvégül egy apró réz pecsétnyomóval üti rá a Ház jelzését, hogy biztosan tudja a címzett is, hogy az üzenet olvasatlanul jutott el hozzá. Így senki sem tud meg többet annál az alkalmazottai közül sem, mint amennyi szükséges. S amikor csengetésére Blanche kopogtat az ajtón és lép be a szobába, utasítása rövid, szűkszavú.*

- A ház előtt vár a kölyök, aki idáig kísért bennünket. Add oda neki a levelet és mondd meg neki, hogy éjfélig várom a választ. - s amikor a lány kisiet az ajtón, csak akkor fordul Matt-hez, akinek biztosan sejtelme sincs arról, vajon mi is áll a levélben. - Alkut kötök vele. De csak egy feltétellel. Ha rosszul sülnek el a dolgok, minden alkalmazottam szabadon elmehet a városból. Senkinek nem eshet bántódása. Magának se. - ahogy erre gondol, összerázkódik és fázósan húzza össze magán a köntösét. - Mert tudom, semmi jó nem származna abból senkinek, ha maradna. És most meséljen arról az éjszakáról. Csak hogy tudjam, mire számíthatok, ha Damos Fynn-nek is üzletet akarok kötni.
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-03-28, 8:53 pm

Most, hogy már sok mindent tisztáztunk egymás között, egészen nyugodtan vártam, hogy mi lesz a végső döntése, főként, hogy megerősítettem abban, hogy képes vagyok uralkodni magamon és betartani az általa alkotott szabályokat. Igazából sosem adtam rá okot, hogy ezt megkérdőjelezze, hiszen eddig is megtettem mindent, amit kért.
Végig figyeltem az arcát és láttam, ahogy lassan ellazul és ez azt mondta nekem, hogy elfogadja a segítségemet, még ha a bizalmáért még nagyon keményen meg kell dolgoznom.
Persze az is lehet, hogy, ahogy azt elég világosan a tudomásomra hozta, nem lesz lehetőségem erre, mert nem leszek elég hosszú életű ehhez. Csempész voltam és most zsoldos vagyok, sosem áltattam magam azzal, hogy ezek nem életveszélyes foglalkozások, de magam választottam ezeket és bár nem keresem, de nem félem a halált.
Nem szól egy szót sem, csak az asztalhoz ül és ír egy levelet, amit a kicsit később becsöngetett Blanche-nek ad, hogy adja oda a várakozó Patkánynak. Az arca kiismerhetetlen, így nem tudnám megmondani, hogy elutasította vagy elfogadta a bandafőnök ajánlatát, de Madame Borromo nem tartott bizonytalanságban sokáig.
- Sajnálom, hogy nem bízik bennem, de megértem. – sóhajtottam, aztán kényelmesebben elhelyezkedtem a széken.
Ha már mondtam „A”-t, akkor akár mondhatok „B”-t is, bár nem voltam büszke arra, amibe most beavattam.
- Azt már tudja, hogy csempész voltam. Nem kell túl rosszra gondolnia, csak az volt a bűnöm, hogy a vámszedőket megkerülve hoztuk be a városokba a hajókkal érkező különleges kelméket, afrodiziákumokat, fűszereket. El sem hiszi, mennyi tehetős vevőnk volt, az egyik ilyen volt Deril Fonte, legalábbis én akkor így ismertem, vagyis nem én, hanem a helyettesem Hugo, mert vele ő tárgyalt. Drága parfümöket vásárolt párszor. Talán a negyedik ilyen alkalomnál, nagy tételt rendelt és mi le is szállítottuk, egy kis falu félreeső fogadójában vártuk, hogy átadhassuk. Csak azért voltam jelen, mert nagy összegről volt szó és látni akartam, hogy ki az, aki ennyit hajlandó kiadni. Még 6 emberem volt velem. – emlékeztem vissza halkan és most is belém nyillalt a fájdalom. – Hirtelen csaptak le ránk a városi őrök, nem lett volna értelme ellenállni, de mégis lelőtték két emberemet, akik még csak fegyvert sem húztak. Én csak azért menekültem meg, mert éppen a lovakat ellenőríztem és mire visszaértem volna, már mindennek vége volt. Két emberem holtan, négy vasban feküdt a földön. Akkor láttam meg Deril-t, azaz Fynn-t, aki a parancsnokkal parolázott és pár ember szekérre rakodta az árut. Mire észrevettek volna, vagyis bíztam benne, hogy így volt, lóra kaptam és elvágtattam. Gondolom az elfogott embereimből mindent kiszedtek, mert mire a rejtekhelyünkre visszatértem minden le volt rombolva és jóformán mindenkit elfogtak. – fejeztem be a visszaemlékezést komoran. – Földönfutó lettem és most itt vagyok, ennyi a történet, asszonyom.


Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-02, 1:31 pm

*A története szinte szokványos. Mert már hányszor hallhatott hasonlót bárki, aki életét és üzletét a szerencsére bízta. És persze arra a szent meggyőződésére, hogy boldogulása és tettei senkinek nem szúrnak majd szemet, hogy okosabb és agyafúrtabb lehet bárkinél.

És ha ilyeneket hall, főleg arra a végtelenül elvakult hitre gondol, hogy bárki is azt gondolhatja, hogy senki sem fogja a vesztét kívánni senkinek csak azért, hogy elvehessen tőle mindent, amit oly nehezen megszerzett. Pedig az irigység olyan méreg, amely bárki vesztét okozhatja. És ahogy hallgatja a férfit, úgy tűnik számára, Matt Shadow rosszul mérte fel az üzletfeleit és helytelenül ítélte meg önmagát is, amikor azt gondolta, az üzlet, amelyben annyira sikeres volt, nem kelt vágyat senkiben arra, hogy megszerezze, de legalább is lerombolja. Matt Shadow így hát nem volt annyira sikeres és szerencsés sem. Bár azt talán a javára kell írni, hogy a Végzet és a Sorsok Úrnője támogatta őt, s legalább az életét meghagyta. Talán mert küzdő szellem, s az is valószínű lehet, hogy ennek okán a vesztesége talán nagyobb "haszonnal" járt számára, mint ahogyan elsőre gondolta. Mert a tanulság óvatosságra készteti a jövőt illetően.

A jövőt, amelynek a küszöbén állnak ebben a pillanatban, és amelyben mindketten életük és vélhetően bárki életében az egyik elképzelhető legnagyobb slamasztikába kerültek És ha ő most elbízza magát, könnyen juthatnak Matt Shadow sorsára. De nem biztos, hogy olyan szerencsések lesznek.*

- Már nem földönfutó, Matt. Állása van és egy üzlet "társtulajdonosa", amely Norlan egyik legújabb büszkesége lett. És ha segít nekem, az is maradhat. De most azt kell kitalálnunk, vajon mi Fynn szándéka és mi az, amit azért a régi tettéért fizetségül kérhet. Ha az Ön esetét nézem, úgy látom, az üzlete kellett, hiszen Önt nem kerestette az árulás után, s nem próbált az életére törni. Nem személyes ügy volt az, amiért a bukását kívánta. S ha átgondolom a múltbéli eseményeket, én sem adtam okot számára ilyesmire. S ha az áruin kívül az "üzletét" is ellopta, akkor talán ezt akarja teljessé tenni azzal, hogy ha megszerzi a Bazárt, már eladni is lesz hol a portékáit, s nem kell alkudoznia a kereskedőkkel, akik minél kevesebbet akarnak adni a veszélyes holmikért. Mit gondol, ez lehet a célja? S csak véletlen, hogy éppen én segítem ehhez hozzá?
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-04, 8:10 pm

Soha nem beszéltem még senkinek sem erről az életemet nagyban meghatározó kudarcról…..és most sem beszéltem volna, hiszen nem tudhattam, hogy nem-e pont az alkalmatlanságomat bizonyítom-e vele, de valahogy ez a nő azt éreztette velem, hogy a vesémbe lát….., hogy ha most megpróbálom félre vezetni, akkor eljátszom az esélyemet arra, hogy olyan munkát szerezzek, ami talán nem felhőzi el apám szemét, ha egyszer még lehetőségem lesz beszélni vele.
Jó lenne már eléállni és tisztességesen megkeresett pénzt tenni le az asztalára, amit el is fogad tőlem, megkönnyítve számára az idős kor nehézségeit.
Gondolatban megráztam magam. Nem most van itt az ideje ezeknek a töprengéseknek, most arra kell összpontosítanom, hogy milyen elképzelései vannak a Madame-nak arra nézve, hogy ő, miként mászik ki az elé állított csapdából. Őt is könnyen kerülhetett abban a helyzetbe, hogy minden, amiért eddig dolgozott és szenvedett, egy pillanat alatt kicsúszik a kezéből. Nagyon hasonló volt a helyzetünk, bár ő legalább tudott róla és felkészülhetett és nem volt olyan naiv, mint én akkor ……….
Mikor a Mylasy emlékeztetett arra, hogy tulajdonképpen az „üzlettársa” vagyok, egy mosoly jelent meg az arcomon, de mikor azt mondta, hogy az is maradhatok, megemelkedett a szemöldököm.
Aztán azt gondoltam, hogy ezt bizonyára csak az állásomra érthette, így inkább tovább figyeltem.
Szavaira csak egy kis gondolkodás után feleltem.
- Lehet, hogy igaza van és csak át akarta venni a jövedelmező munkámat, de……..az nem biztos, hogy nem kerestetett, hiszen jó időre eltűntem, mikor kiderült, hogy szétverte a bandát. Nem hiszem, hogy akart volna szemtanút az árulására. Ám abban, hogy miért most tűnt fel, mikor Ön, madame létrehozta ezt az üzletét, sok igazság lehet. – bólintottam. - Talán ez még azt is megéri neki, hogy összerúgja a port a testvére vezette másik bandával. legalizálni akarja a piszkos kis üzleteit és ezzel nagymértékben minimalizálná a lebukás veszélyét is. Azt már láttuk, hogy mindenre elszánt, még egy nyílt támadást is kockáztat. Sajnos ez azt jelenti, hogy a kikötői őrség a zsebében van. – jegyeztem meg.
Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-04, 9:39 pm

- Matt, ha így van, ahogy gondolja, akkor úgy tűnik,..

*Nem tudja, hogy mit és hogyan mondjon. Mert felrémlik előtte a pillanat, amikor Damos Fynn megjelent az estélyen. Vajon ott lehetett, amikor bemutatta az egybegyűlteknek Shadow-t? Vajon hallotta a nevet? S ha igen, miért tett úgy, mint aki nem ismeri? És éppen ezért fészkeli bele magát egy még sötétebb gondolat a fejébe.*

- Azt mondja, lehet, hogy kerestette magát. S ha így van, most megtalálta, Matt. Mert az estélyen elhangzott a neve. Mégsem tette semmit. Mondja, nem titkol valamit még előlem? Csak nem volt más neve önnek is? - néz kutatóan az "üzlettársára". - És mégis, mit tud maga a kikötői őrségről?
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-04, 9:53 pm

Elkomorodva gondolkoztam el azon, amit Borromo felvetett, de akár hogyan törtem a fejem, nem rémlett, hogy Fynn már előbb is ott lett volna. Az is igaz azonban, hogy nem rá figyeltem, de nekem úgy tűnt, akkor lépett be az ajtón, amikor fel is hívta magára a figyelmet. Megráztam a fejem és egy dühös villanást láthatott a szememben
- Véleményem szerint nem volt ott, amikor bemutatott, egyáltalán nem látszott rajta, hogy bármit is jelentettem volna neki, azon kívül, hogy visszavágtam neki. Nem rám koncentrált, de persze teljesen nem lehet kizárni……..Viszont meg kell értenie, hogy sosem….hazudtam magának! – morrantam. – Már mondtam, hogy amikor jelentkeztem Önhöz és leellenőrzött, a múltamnak nem volt jelentősége, egyébként is már jó pár éve zsoldoskodom. Nem titkolok semmit, nem vagyok saját magam ellensége! A nevem az, amit tud. És a kikötői őrség pedig mindenhol ugyan olyan. – vontam meg a vállam. – Csempész voltam, tudom, hogyan működik a dolog és ez itt sincs másként.
Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-04, 10:24 pm

*Nem, nem nyugtatják meg a férfi szavai, de most nem tehet mást, el kell fogadnia azokat. Ahogy azt is, hogy a korrupció ebben a kikötőben sem kerüli el a tisztviselőket és az őröket. Egy kis mellékes mindig jól jön, legyen az néhány darna, egy-egy értékes árucikk, vagy akár egy szívesség.*

- Blanche! - kiált ki a folyosón, miután felpattant az asztal mellől és felrántotta az ajtót. S amikor a szőke szépség megjelenik, már adja is ki az utasításokat. - Azonnal küldj valaki az őrség parancsnokáért. Kérem, hogy nyomban jöjjön ide. Szükségem van rá. És kérem, hogy ne késlekedjen!

*S ha Matt kérdőn néz rá, ő talán érti is a kérdő tekintetet. Hiszen még csak alig világosodik, s ilyenkor egyetlen őrparancsnok sem szívesen kel ki az ágyából egy átmulatott éjszaka után.*

- Csak egy szívesség... - magyarázza Zaya. - Megpróbálok kideríteni valamit, mielőtt Damos ideérne. De maga most menjen, öltözzön át és kérjen reggelit odalent. Mert dolgom lesz, amíg Fynn megérkezik. Menjen! Majd hívatom, ha szükségem lesz magára.

*S ha a férfi teljesíti a kérését, Zaya gyorsan rendbe szedi magát. Nem, nem öltözik fel, nem készíttet bonyolult frizurát. Csak illatszerei közül kiválaszt egy kristálytégelyt, s az illatos balzsamból a csuklóira ken, s a haját fogja össze egy bronzszín szalaggal. Tudja, csak néhány perce van. S amikor felhangzik a kopogtatás, s a bebocsátást kérő hang, szomorúságot erőltet az arcára és egy kendőt vesz elő az egyik fiókból. Gondterhes arccal helyezkedik el az asztal mögött és halk hangon szól ki.*

- Jöjjön be, kérem. Már ébren vagyok...

Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-05, 9:05 pm

A nő fürkésző, mindig gyanakvásra kész pillantása most végre lesiklik rólam. Valószínűleg nem szűnt meg figyelni engem, de talán egyelőre meggyőztem, hogy egy oldalon állunk.
Mikor ismét a helyettesét szólítja kíváncsian várom, hogy mi lesz a következő lépése, azonban most rajtam a meglepődés sora, ahogy az……őrparancsnokot rendeli magához, mintha csak egy szolgája lenne, hiszen épp elég korán van ahhoz, hogy más ilyet a testi épsége vagy egy pár tömlöcben töltött éjszakát kockáztasson már csak az ébresztésért is ……..
Kérdő pillantásomra érkezik a tömör és velős válasz és elismerően hajtom meg a fejem.
Emlékeztetnem kell magam, hogy Madame Borromo sem most kezdte a szakmáját!
- Értettem! – állok fel és további kérdések nélkül indulok, hogy magára hagyjam a dolgát intézni. Nem néz könnyű nap elébe, rá is ráférne egy kis lazítás, de ő most nem teheti meg.
A számomra kijelölt szobába érkezvén, megkönnyebbülve vetem le a drága, de cseppet sem kényelmes öltözékemet, ami amúgy is eléggé csúfosan fest a orvgyilkossal vívott harc miatt.
Visszaveszem a régi ruhámat, de a kabátomat elhagyom, csak lenvászon ingben és széles övvel erősített valamikor kékszínű nadrágomban, csizmában ballagok le a konyha felé, vagyis arra, amerre az illatok alapján sejtem.
Nem bóklászom az emeleten, nehogy azt higyjék el akarok tulajdonítani valamit, ám szerencsémre a sietős Balnche-ba botlok.
- Üdv újra szép hölgy! – mosolygok rá szélesen. – Segítenie kell nekem. Ebben a nagy házban még a végén eltévedek és kell egy vezérlő csillag, hogy utat mutasson egy éhes vándornak, hogy hol lelhet pár falni való ételt. persze csak, ha már sikerült teljesítenie a Mylady utasításait. – teszem hozzá.

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-07, 3:35 pm

*Blanche végre elmosolyodik és így Matt is láthatja megkönnyebbülését.*

- Vezérlő csillag még úgysem voltam sosem – kuncog a lány. - De magának még az is leszek. Ugye tudja, hogy Zaya… - és az arca egy pillanatra elkomorodik, mielőtt folytatná. De aztán a férfi karjába ölti a sajátját és elindul a lépcső felé.  - Szó sem lehet arról, hogy a konyhában reggelizzen! Jöjjön, keresek magának egy nyugodt asztalt odalent és magam szolgálom fel az ételt. Ígérem, minden megkap, amit csak akar.

*S ha Shadow követi, akkor láthatja, milyen hatékonyan intézi az ügyeket a Madam helyettese.

Egy kevésbé szembetűnő asztalt kerít, ahonnan a zsoldos kellően szemmel tarthat mindenkit és nem kell tartania attól, hogy meglepik. S míg ő láthat mindenkit, a halvány világítás és a kényelmes székek elhelyezkedése őt szinte láthatatlanná teszik a többi vendég számára. S ha elfogadja a felkínált asztalt, Blanche magához inti az egyik lány és kérdőn néz legújabb és persze legkülönlegesebb vendégére.*

- Nos, halljam, mit szeretne?


***


- Most hallottam a szörnyűségről, drága Zaveeyera. – lép közelebb eközben az egyenruhás alak odafent az ablak előtti karosszékben üldögélő nőhöz, s csak úgy dől belőle az aggodalmaskodó finomkodás. – Majd ellátom a baját az éjszakai őrségnek, hogy nem ébresztettek fel, amint értesítették őket az esetről. Ugye nem esett baja? – kutató pillantásával nem feltétlenül csak a sérülések nyomát keresi. – Ki volt az a haramia? Csak mondja meg és azonnal lecsukatom! A föld alól is előkerítem és holnap már a törvény elé is állhat!

- Ó, hagyja, kérem! Nem esett semmiben kár az önérzetemen kívül. Ezért azt szeretném, ha az embereit sem róná meg. És azt is nézze el nekem, hogy ilyen korán megzavartam e miatt a semmiség miatt. Látja, Önt is ki kell engesztelnem. Talán volna olyan jó, és megkóstolná a déli szigetekről érkezett különleges bort, amit még senki sem ízlelhetett a városban? – néz kérdőn a parancsnokra, akinek arcán rögtön megbocsátó mosoly terül szét. – Tudja, bízom az ítéletében. S nem venném a lelkemre, ha e nemes város még nemesebb urai holmi lőrét innának nálam.

- Hát hogyne, drága Zaya, hogy ne tenném ezt meg, ha kéri. – bizonygatja bólogatva. – Magáért bármit, tudja jól.

- Hát persze, hogy tudom – teszi a Ház asszonya a kezét a férfi karjára. – És azt is tudom, hogy a tanácsaira is mindig számíthatok. Tudja, most szükségem lenne rájuk – s mert a férfi kérdő pillantását biztatásnak veszi, így folytatja. – Csak valami furcsaság jutott eszembe az eset kapcsán. Az, aki megugrasztotta a lovakat, s aki igyekezett elhurcolni, a kikötő sötétebb része felé próbált eljutni. És tegnap is volt bajom már a vámszedőkkel és a kikötői őrséggel. A házamtól pont arrafelé esik az ő szállásuk is. Mondja, biztos nincs köztük senki, akit magamra haragítottam volna?
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-08, 6:25 pm

Nem kicsit izgultam, hogy vajon hogyan fog reagálni a szavaimra a Ház asszonyának jobb keze, mert a készülődés során elég hűvös volt a viselkedése irányomban. Persze érthető, hogy egy ágról szakadt ismeretlent nem fog azonnal a keblére lelni egy olyan intézményben, ahol magasrangú urak töltik a kedvüket bíborban bársonyban. Most azonban, hogy talán egy időre én is a Ház személyzetéhez számíthatom magamat, remélhetek némi enyhülést, talán még arról is hallott, hogy volt némi részem asszonyának megmenekülésében is.
De az öszinte mosoly megadta a választ és ezzel máris könnyebbé és szebbé tette a napomat.
És még a bókomat is jól fogadta, pedig az istenek látják a lelkem, már azt hittem berozsdáltam, annyi ideje nem használtam.
Még túl kevés időt töltöttem ezek között a falak között, hogy félbehagyott mondatát értelmezni tudjam, bár elfelhősödött ábrázata bizonyosan nem jóra engedett következtetni.
Mindenesetre hagytam magam karbafűzött kezekkel vezetni, jól esett nőies melege és kedvessége, hogy a vendégek közé ültetett, de azért kíváncsi voltam továbbra is arra, mit akart az előbb mondani.
Nyilván elég tapasztalt volt ahhoz, hogy a megfelelő helyre ültessen, ahonnan nagyon jól követhettem a helységben lévő eseményeket, feltűnés mentesen. Ez is bizonyította rátermettségét.
- Nem vagyok válogatós, kedves, és a kínálatot sem ismerem, ezért megbízom Önben, csak két kérésem lenne, legyen benne sok hús és legfeljebb egy kis vizezett bor legyen a kísérő. A tiszta fejemre még szükségem lesz. – mosolyodtam el, körbesandítva. – De, ha van ideje, kérem ossza meg velem az étkezés örömét. – húztam ki számára egy széket. – Szívesen megválaszolom a kérdéseit, ha módomban áll. – utaltam a folyosón félbehagyott szavaira.
Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-11, 7:19 pm

*Blanche néhány szót suttog a lánynak, aki aztán elsiet a konyha felé, hogy elkészíttesse az új "üzlettárs" reggelijét. A szőkeség pedig helyet foglal Matt mellett.*

- Ha így szeretné, szívesen megteszem. Zaya arra kért, hogy gondoskodjak magáról. Csak kérem, ne hívjon "kedves"-nek - néz tettetett szigorral Shadow-ra. - Blanche vagyok, de hiszen tudja. Ahogy én is tudom, hogy a maga neve pedig Matt Shadow. És hogy hálásnak kell lennünk magának azért, hogy megóvta az asszonyunkat. Tudja, amikor azt láttam, hogy a kocsi nekiiramodik és maga megpróbál megkapaszkodni rajta, azt hittem, sosem látjuk már egyiküket sem. De nem így lett és mindketten sértetlenek. És Zaveeyera azt mondta, ezt magának köszönheti. Hát megköszönöm én is azzal, hogy amíg nálunk marad, nem szenvedhet semmiben hiányt. - pillant fel, mert két hatalmas tálcával megjelenik az "eltűnt" lány és társa, s Blanche feláll, hogy elrendezze a tányérokat, tálakat az asztalon, majd átvegye a poharakat és a korsónyi halványpiros bort, amelynek színe oly világos, hogy Matt biztos lehet benne, nem fog a fejébe szállni az ital. A lány átnyújtja a férfi asztalkendőjét, aztán újra helyet foglal a kényelmes, párnás padon. Az asztalon többféle sült, sajtok, kenyér, sütemény és gyümölcs. Matt-nek csak választania kell, hogy mivel tölti meg a gyomrát. És azt is el kell döntenie, hogy milyen választ ad Blance kérdésére. - Csak egyen! És közben mondja el, hogy mi is történt! Az elejétől a végéig! És egyetlen apró részletet se hagyjon ki!

***

- Ugyan, drága Zaya, mégis ki lenne képes haragudni magára? Ki lenne olyan elvetemült, hogy ellent tudjon állni a maga kedvességének? Ne is gondoljon ilyet, kedvesem! És tudja meg, hogy csak most sajnálom igazán, hogy nem lehettem itt, hogy vigyázzak magára. De remélem, kirúgta már azt az "új üzlettársat", aki miatt lemondott a társaságomról.

*S amikor a nő szabadkozni kezdene, a  parancsnok békítően teszi Zaya köntösbe bújtatott karjára kesztyűs kezét.*

- Tudom, hogy nem tehetett mást, drágám és azt is, hogy én mondtam, hogy tegyen belátása szerint. De látja, mi történt? Nem volt okos dolog, úgy hiszem üzlettársául fogadni azt az alakot... És most már maga is láthatja!
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-13, 7:53 pm

Örültem, amikor engedett a kérésemnek és miután leadta a felszolgáló lánynak titokzatos rendelését, ami ezek szerint meglepetés lesz számomra, elfoglalta mellettem a felkínált ülőhelyet.
A lágy fények egy pillanatra megcsillantak haján, aranyfénybe burkolva azt. Tettetett szigora viszont mosolyra késztetett.
Nem tévedtem abban sem, hogy a pletykák még a házban vaskézzel uralkodó Zaveeyera birodalmában is ugyanúgy villámsebesen terjednek, ahogy más helyeken, így a személyzet előtt már nem volt titok kis kalandunk, de sejtésem szerint azért nem minden. A szavai mégis inkább zavarba ejtettek, mint büszkeséggel töltöttek volna el.
- Blanche! – ejtettem ki lágyan a nevét, jelezve, hogy megértettem és magamévá tettem tanácsát a nevével kapcsolatosan. – Csak a munkámat végeztem, ne hozzon zavarba, hogy a háláról beszél. Ahogy maga sem várja el, hogy a feladata teljesítéséért bárki hálálkodjon, ez nekem sem jár. Nem vagyok holmi hős, én annak is örülök, hogy nem buktam el és élve visszatérhettünk, ráadásul ez nem csak rajtam múlott. Asszonya, madame Borromo nagyon okos és befolyásos személy. Az azonban biztos, hogy most minden lehető támogatásra szüksége lesz, de ezt nyilván maga jobban érti nálam.
Közben megérkezik a rendelt étel és csillogó szemmel nézem végig a választékot. Nem is tudom mikor láttam ilyen bőséget utoljára. Összefutott a nyál a számban.
Nem is kérettem magam sokáig, alaposan megraktam a tányérom először a hússal és a sajttal, friss cipót törve hozzá, majd desszertnek jöhet a többi.
Nem gondoltam, hogy csapdába akar csalni a kérdéseivel, hiszen ő volt a mylady helyettese, bírta a bizalmát és tudott is nagy vonalakban a vesszőfutásunkról, így aztán míg falatoztam és dugig ettem magam, a jóféle gyenge borral öblítve az ételt, elmeséltem neki mindent. Már ami történt, a madame következtetéseit azért megtartottam magamnak egyelőre, ha ezt is meg akarja beszélni a lánnyal, akkor azt rábízom.

Vissza az elejére Go down
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 85

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-15, 9:22 pm

*A lány érdeklődve hallgatja Matt-et, s bár a férfi arra kérte, költse el vele a reggelijét, Blanche csak néhány szem gyümölcsöt csipeget és egyetlen pohár ital áll előtte, míg Shadow "beszámolójára" figyel feszülten. S amikor a furcsa suhancról és még furább gazdájáról esik szó, elkomorul a tekintete.*

- Láttam azt a fiút már máskor is - szól elgondolkozva. - De azt hittem, csak egy szerencsétlen félvér, aki némi alamizsnára számít a Ház vendégeitől. Csak egy kis apróra, amiből néhány napig aztán majd eltengődhet. Még szóltam is az őröknek, hogy ha nem zavarja a vendégeinket, ne küldjék el. Megsajnáltam. De látja, még engem is becsaphatnak. Azt hittem, jól ismerem az embereket és most kiderült, hogy az a kis vakarcsot olyan messzire kellett volna űzzem, hogy sose jöhessen vissza. És nem is szóltam róla Zayának... Mindig azt mondja, túl jószívű vagyok az utcagyerekekkel. Kezdem azt hinni, hogy igaza lehet - rázza meg a fejét elkeseredetten. - Ha maga nincs ott...

*Az elkeseredése és a megkönnyebbülése is oly nyilvánvaló, hogy azt nem lehetne színlelni, így Shadow sem kételkedhet Blanche őszinteségében. És abban sem, hogy a jövőben nem fogja ezt a hibát többet már elkövetni. De aztán - a férfi utolsó szavaira - megkeményedik a tekintete.*

- Az én támogatásomra számíthat. Bármit megtennék Zaveyeeráért, tudja... Mindenki így van ezzel a Házban, efelől ne legyenek kétségei. Ha tud valamit, amit tehetünk érte, csak mondja el!

***

*Talán abban, hogy mindenki így van ezzel a Házban, Blanche téved. S talán Zaya is tévedett akkor, amikor azt hitte, bármit is megtudhat a város őreinek parancsnokától. De nem teheti meg azt, hogy nem próbál meg a furcsa, s talán sértettségről tanúskodó mondatok mélyére ásni.*

- Ó, mindenkinek vannak ellenségei, ezt ön is tudja. Csak azt bánom, hogy nem vettem észre egyetlen apró jelet sem. Hogyan láthattam volna előre, ami történni fog, ha maga sem látta - néz ártatlanul az előtte állóra. - Hiszen maga előtt nem lehetnek titkok ebben a városban, eddig biztos voltam ebben. De most mégis úgy tűnik, valaki sokkal ügyesebben titkolózik, mint ahogy bármelyikünk sejtette volna. Mert nem hagyott volna magamra Matt Shadow-val, ha bármit is hallott volna, ugye? Nem kell csalódnom a "barátságában"?
Vissza az elejére Go down
Matt Shadow

Matt Shadow

Hozzászólások száma : 59

Character sheet
Nép: Emberek
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime2021-04-17, 6:19 pm

Meg kell vallanom, jól esik a gondoskodás, már olyan régen nem volt benne részem. Jó volt egy figyelmes hallgatósággal elkölteni a finom ételeket, aki nem durva férfi volt, hanem egy igazán vonzó teremtés volt. És aki láthatóan őszintén aggódott a Madame iránt. Vezettem én is csapatot, úgy véltem nem tévedek az érzéseit illetően. Madame Borromo meg egyébként sem bízott volna meg akárkiben. Például engem is milyen jól megítélt………én sem fogok csalódást okozni neki. megérdemelte, hogy ő kerüljön ki győztesen ebből a kutyaszorítóból, amibe belerángatták.
- Sok utcakölyköt a nélkülözés visz rossz útra, de ez a legény….. – csóváltam meg a fejem, visszaemlékezve, milyen tekintetett vetett rám, amikor megfenyegetett, - ennek a vérében van a bajkeverés és a gonosz szándék. Ráadásul kevesen gyanakodnak egy ártatlan képű kölyökre…… - mentettem fel látatlanba is Blanche-t ez alól a véletlen hibája alól.
Igyekeztem összeszedni magam, amikor ismét csak kaptam egy dicséretet.
- Nos, én is próbálom megtenni a magamét. – köszörültem meg a torkom, - ahogy Ön és a Madame többi embere is. – bólintottam. – Most csak annyit tehetünk, hogy nyitva tartjuk a szemünket, nehogy bejusson valaki, aztán várjuk, mit eszelt ki a Mylady, mert biztos vagyok benne, hogy kitalál valamit. Utána meg mindent megteszünk, ami csak telik tőlünk, hogy be is váljon.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Kikötő - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kikötő   Kikötő - Page 8 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Kikötő
Vissza az elejére 
8 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Norlan-
Ugrás: