LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Ambaron falu

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
SzerzőÜzenet
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-01, 1:24 am

Az ifjú kalmár megfogta a fogó egyik szárát két kézzel, míg a fejvadász a másikat és kinyitották, de ez után egy újabb probléma került elő. Hogyan csukják rá a dugó végére?
Miközben próbálták előre hajolva fél kézzel a csípő fejéhez tartani a butykost, addig a másik kezükkel és lábban rásegítve tolni egymás felé a két szárat.
-Nem megy. Kéne valaki, aki könnyebben tudja használni ezt a vackot...
Mondta elmélázva, de hirtelen eszébe jutott a fogadalma, hogy amíg teljesülnek a kívánságai, addig vigyáz még a halk gondolataira is. Az erdő megmozdult mögötte és amikor megfordult, egy fát kidöntve rohant elő egy óriás arany páncélban és három méteres karddal.
~No, ez hiányzott tényleg! Egy leselejtezett harci küplopsz, vagy mi a szösz ez.
Nem sokáig gondolkodott, rögtön a cselekvés útjára lépett. Bár nem lehet olyan túl pontosan leírni szak szavakkal a mozdulatát, mint ahogyan azt az olvasó elképzeli az ezen fórumot gyanútlanul olvasgatva, de igazából mondhatni, hogy Vogon félre ugrott.
Meg is volt rá az oka. Ugyanis a pallos épp kettészelte a gyepet, amin ült és legfélelmetesebb módon pont azon a szent helyen, ahol az elébb ült.
-De ügye őt nem akarod, hogy velünk vacsorázzon? Nem osztozkodom vele. -fordult oda vendéglátójához ellentmondást nem tűrve.
Vissza az elejére Go down
Akirtep Novalor
Sötét elf
Akirtep Novalor

Hozzászólások száma : 62
Életkor : 344
Munkahely : Változó

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-01, 1:36 am

*A fejvadász a zajra hátrafordult, épp időben. A fogót elengedve fegyvere felé vetődött, hosszúkardja szerencsére nem volt túl messze tőle, mire elérte, már egyik kezében fullánkját tartotta. Szeme sarkából látta, hogy barátja kis híján odalett.*

- Ugye nem veled van? No ennyit a borozós beszélgetős estéről...

*Közben már azon gondolkozott hogy mekkora is az ellenfél, közös erővel földre kéne kényszeríteni valahogy a böszmét, úgy van esélyük megölni, vagy legalább ártalmatlanná tenni. Utána elég lesz kideríteni mi is folyik itt. Nem bor az biztos...*

- Megvagy? Akármi is ez a lábát támadd!

*A földre penderült és megpróbált a böhöm ellenfél mögé kerülni, remélve hogy Vogonra figyel.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-01, 1:48 am


A kábulatból ébredve azonnal előrántotta a kését és a rövid kardját. Harctól izzó szemekkel nézett fel és vette észre, hogy már jócskán elmúlt éjfél és a Hold is visszanyerte eredeti színét.
-Hát vessük bele magunkat! Ne sajnáljuk, csak mi győzzünk!
Bár megint félreértés történt a szavait illetően, ő csak arra gondolt, hogy ideje lesz nekik is lendületet venni a támadáshoz, de mégis ez a lendület megérkezett.
Felemelkedtek mind a ketten a földről és hatalmas lendülettel előre repülve pont a batár hasába fúródtak.
A másik oldalon kibukkanó feje prüszkölt Vogonnak és kezével igyekezett kiszedni az orrából az oda beszorult gyapjú pamacsot. Bár nem tudta, de sejtette, hogy a támadójuk most a lábukat nézegetheti, így nagyot rúgkapálva próbált előre jutni és kipottyanni a hátán, mielőtt még megragadná csülkeit és a hívatlan vendég húzná ki őket szorult helyzetükből.
Vissza az elejére Go down
Akirtep Novalor
Sötét elf
Akirtep Novalor

Hozzászólások száma : 62
Életkor : 344
Munkahely : Változó

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-01, 2:01 am

*Hirtelen azt se tudta mi történik, a földön gurulva egyszer csak felemelkedett és repült a nagydarab felé, majd igen közelről a lény túlsó oldalát látta, mintha csak átrepült volna rajta.

Ha már ilyen közel került nem hagyhatta ki hogy pár helyen meg ne szurkálja, próbált bökni, a páncél rései felé. Nehéz dolga volt mert Vogonra figyelni kellett nehogy megvagdossa valahol.

Eszébe jutott a varázslat amit hidegben szokott alkalmazni, hő aurát kéne csinálni maga körül, bár azt lehet hogy társa is megsínyli kicsit, de meg kell próbálnia.
A lény egyre nagyobb hőt érzett páncélja alatt, mintha a szervei felforrnának.

Mivel más nem jutott eszébe, várt mi történik, és nem lesz nagy baja barátjának.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-01, 2:17 am


A rabszolgakereskedő hirtelen azon kapta magát, hogy el kell tűnnie innen, mert igen csak forró lett a lába alatt a talaj. Apropó... Nincs is talaj a lába alatt, bár a forróság az bizony stimmel.
Gyorsan kirugdosta magát a már lángba borult óriás bábúból és a biztonság kedvéért egy tigrisbukfencből félszaldóvá vált mozdulattal végig hemperedett a földön, mielőtt felkelt volna, nehogy későn vegye észre, ha lángot kap a ruhája. Viszont felállva legnagyobb megkönnyebbülésére nem volt folt a ruhán. Felsóhajtott.
-Most már hozzá láthatnánk a dugó kivarázsolásához. -ez az egy olyan dolog jutott az eszébe, ami nem könnyelmű a jelen helyzetben, hiszen varázstalan elf lévén kizárt, hogy szó szerint valóra váljon.
Ezzel szemben a tenyerében mégis fekete füstpamacs jelent meg és benne egy dugó.
~Nagyszerű! Akár ki is csinálta, azért remélem nem az összes bor folyt ki. Ideje lenne szólni is, hogy mit csinál, nem csak úgy fejbe dobni valamivel engem.
Ahogy ezt kigondolta, egy barátja háta mögül felszálló dologra lett figyelmes. Mire rájött, hogy az egy narancssárga torta, addigra lágy ívben... Igen, lágy ívben fejbe találta és szétkenődött az arcán. Megnyalta a szája szélét és boldogan vette tudomásul, hogy a tej megsavanyodott benne és ehetetlen.
~Irdatlan nagy szerencse. Ha finom, akkor sajnálnám. Így nem kár érte.
Vissza az elejére Go down
Aranamophe
Istennő
Aranamophe

Hozzászólások száma : 11
Munkahely : Az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-01, 3:28 pm

*A népek az éfjél közeledtével kisereglenek Ambaron utcáira. Szívükben, melyeken Aranamophe áldása pihen, megakadályozva a viszály, s a harc kezdetét, repeső remény fészkel, mely azt kívánja, hogy mint oly sok korábbi évben ez éjjelen is megjelenjen az újjászületés, a termékenység, s az örök körforgás istennője.
Csend pihen a falu aranyló fénnyel kivilágított utcáin, a zarándokok tömegei némán várakoznak.
Csak a szállingozó hó az, ami lepi az utakat, s a kint álldogáló embereket.
Lassan elüti az óra az éjfélt, s a csend továbbra is fennáll.
Bánatos öregasszony sétál át a fák közé, ki aztán ott el is tűnik.
Az égen, a hóesésben néhány pehely, mintha maga is fénylő csillaggá válna, hullik alá, majd kergetőzve állnak össze egyetlen aranylón fénylő testté.
A szózat, ami fennen hangzik, bársonyos női hangon zendül, s mindenkihez elér, aki Ambaron falujának határán belül tartózkodik. Az azon kívüli erdőkbe, hová már az áldás sem hat, ne ér el a szó sem.*
- Ambaron zarándokai. Eljött hát ismét egy napforduló ünnepe. Szívem örömmel telik, hogy ily sokan örvendeztettek meg a béke és a szeretet érzése iránti tisztelettel, s vággyal.
Az idők, melyeket éltek, nehezek, mint minden korban. Mindennek ritmusa van, mi él, s mi él, abban keveredik a fény, s a sötétség. E pillanatban is éppúgy, mint bármikor máskor.
Mikor a sötét felé billen a mérleg nyelve, azt sokan érzik, s a vészterhes pillanatok azok, melyek hatására sokak szívében megszületik a remény, s az akarat, hogy a fényt válasszák.
De mindennek ára van, ez a kétpólusú világ lényege. Ki kap valamit, annak adni is kell, s ez alól nem lehet különbség semmi sem, mi él.
Vannak, akik ez évben hősi tetteket hajtottak végre, vannak, akik apró lépésekkel építgetik egy család, egy klán, egy nép útját, kötelékeket erősítenek.
Mások csupán saját létükben ültetnek új magot, mely később erősödik, s még később hoz majd termést.
Aki állhatatos, annak az idő elhozza majd tetteinek gyümölcsét.

*A női alak, mely még most is ott lebeg a sötét égen, a hulló hó kellős közepén, kitárja tenyerét, mintha fel akarná fogni a rá hulló pelyheket.
Aztán közelebb emeli arcához, mintha tűnődnek szépségükön.*
- Épp, mint ahogy ezen apró hópelyhek. Egyetlen belőlük szinte észrevétlen, de ha százával, ezrével hullnak, betakarják a földet, s minden fehérré válik. Idővel, állhatatossággal, s az apró lépések kivárásával éppúgy eléri célját az, aki türelmes, s tesz céljaiért, mint ahogy pelyhek sokaságából is végül hófehér téli táj lesz.
*E szavakkal az aranyló test milliónyi apró szikrává hullik szét, s ezeket a felkavarodó szellő Ambaron fölé teríti, hogy mindenkire hulljon belőle. Mintha a reményt akarna adni az eljövendő sötétségre, úgy hull le apránként, s enyészik el a zarándokokon.
Ugyanebben az időben, aki ivott az itókás portékájából, úgy érezheti, valami van nyelvén. Ha odanyúl, s kiveszi, egy aprócska kis összegöngyölt pergamen az, ám rajta az írást nem képes elolvasni.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-01, 10:48 pm

// Elonar úrnő //

*A feszültség végre oldódik, s a nimfák bűvöletéből Beleguron is el tudta magát szakítani, noha jól látható, hogy ez komoly erőfeszítésbe telt neki. Bizonyára még nem sok nővel akadt dolga eme páratlanul szép fajból.
Hamarosan mind fogyasztanak, s az este nyugodtan is telik, miként az elvárható ezekben a napokban.
Ám az idő halad, s végül Thalion úr is az órára néz, hogy megállapítsa, bizony idejük lesz elhagyniuk a fogadót, ha látni óhajtják az istennő esetleges megjelenését.
Így is időbe kerül neki, mire a tengernyi tömeggel eljutnak az utcára, hol már tömött sorokban várják a hóesésben a csodát, mely az elmúlt években rendszeressé vált.
S ez időben sem kellett csalatkozniuk.
A látványos, s szívhez szóló megjelenés az, mi minden évben ide vonzza mind a nimfák úrnőjét, mind az elfek nagyurát.
Thalion nagyúr nemes, ámde szigorú arcéle messziről látható, miként enyhül a jelenés végén őt éri aranyló szikrák hatására. Még az ő kemény szívét is képesek megolvasztani az istennő gondolatai, melyektől most is érzi, kissé neki is szólnak.
Jellemző Aranamophéra, hogy szavaiban a legtöbb látogató számára akad egy kis vigasz, egy kis fény, s ez most is így van.
Az elf vezér enyhén oldalra dől, hogy ha mellette áll a nimfa úrnő, érezze annak közelségét.*
Vissza az elejére Go down
Akirtep Novalor
Sötét elf
Akirtep Novalor

Hozzászólások száma : 62
Életkor : 344
Munkahely : Változó

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-01, 10:49 pm

*Akirtep már nem lepődik meg semmin lassan, ahogy a pernyék közt a földre huppan, háta mögött mozgást észlel, majd elsuhan mellette egy fura színű torta, mely Vogon képében landolt.

Hirtelen azt se tudta sírjon e vagy nevessen, de nem volt ideje gondolkozni mert irdatlan röhögésben tört ki, meg akart szólalni, de nem tudott a nevetéstől. Viszont észrevette, hogy a dugó eltűnt a butykosból.
Megfogta hát, nagyot kortyolt a nedűből, leöblítve kicsit a füstöt és pernyét, majd Vogon felé nyújtotta a butellát.*

- Na ez most már ránk fér barátom! Úgy érzem ha egy hordóval lenne azt is meg bírnánk inni!

*Felnevetett, majd sandán körbenézett mi fog történni, bízott benne hogy nem történik semmi újabb galiba*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-02, 1:32 am

A kereskedő jó kedvvel elvette az italt és meghúzta, csak akkor nézett furcsán, mikor Akirtep kívánságot fogalmazott meg.
Nézett minden felé ő is, hogy ugyan most mitől kell félnie, de nem látott sehol se ilyet. Látni nem látta, de érzékeny füle hallotta, mikor megnyugodott volna, így gyorsan hátra ugrott. Még időben, hogy csak a jobb lába ujja szoruljon be az érkező alá.
-Telhetetlen! -morrant rá barátjára.- Áááúúú! -kicsit megkésve, de hangot adott fájdalmának, nehogy ennek okozója azt higgye már, hogy ez neki meg sem kottyant. Valaki nagyon agyon akarja szeretni és ebben csak az zavaró, hogy kétséges elviselni őt még az elkövetkezendő évszázadokban.
-Gyere elő! Ne várd meg míg oda megyek! Gyere elő! -ordítozta, miközben minden igyekezete azon volt, hogy kihúzza cipőjét és benne saját magát a jó fajta vöröset rejtő fa tákolmányból.
Párszor megismételte a fenyegetését, mire egy aprócska lány repült elő a fák közül hártyás szárnyakkal. Olyan kicsi volt... Egy törpénél kisebb. Ha jó hasonlítást akarunk keresni, akkor olyan kicsi volt, amilyet még soha nem látott.
-Hát te miféle lény vagy?
-Én egy evolani kívánság tündér. -mondta lehajtott, szomorú fejjel- A társaim száműztek, mert szerintük nincs szükség rám. Csak bajt hozok rájuk. Ne haragudj, nem én csinálom. Nem tudom miért, de mindig teljesülnek körülöttem, amit mások akarnak. De nem tudom befolyásolni őket. Egyszerűen csak megtörténnek.
-Rendben. Akkor először is gyere ide és megragadjuk hárman a hordót. Ha mindannyian arra húzzuk, akkor ez az oldal felemelkedik annyira, hogy ki tudom szabadítani magam.
Vissza az elejére Go down
Akirtep Novalor
Sötét elf
Akirtep Novalor

Hozzászólások száma : 62
Életkor : 344
Munkahely : Változó

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-02, 12:04 pm

*Csak nem nyugodhattak meg teljesen, bár a nedű jól jöhet, de jobb ha vigyáz mire gondol ezek után, főleg hagy az aprócska lény mondókáját végiggondolta. Használhatná előnyére is a dolgot, ha olyat kívánna ami jó mindkettejüknek, sőt mindhármuknak.

Bár jobban belegondolva az ügyetlenke szerencsehozó eddigi működésébe talán jobb ha vigyáz a dologgal. Valahogy el kéne érni hogy a kicsit balfék kivánság tündér a kívánságokat úgy teljesítse hogy ne árthasson vele senkinek. Ezt valahogy Vogon tudására akarta adni miközben a hordóval küzdöttek, amit nagy nehezen megbillentettek annyira hogy az a bizonyos lábujj kiférjen alóla.*

- Vogon pajtás! Ezt azt hiszem ezt mindkettőnk nevében kívánom: Legyen egy olyan tündérünk aki a kívánságokat úgy teljesíti, hogy mindenkinek jó legyen, és ne nyúljon mellé a dolgoknak. Így magunkat is menthetjük, és hátha neki is segítünk vele!

*Miután a láb kikerült a hordó alól, kisebb zuttyanással visszaengedték a földre. Akirtep félve nézett szét, most hogy így kívánt, vajon mi történhet még ezek után? Vagy megoldották a kérdést, és végre nekiülhetnek a nyuszisültnek (már ami épen maradt belőle) vagy nagyon hosszú éjszakának néznek elébe.

Mindenesetre rákacsintott az apró lényecskére, abból baj nem lehet.*
Vissza az elejére Go down
Admin 2

Admin 2

Hozzászólások száma : 488

Character sheet
Nép: Adminisztrátorok
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-02, 12:23 pm

// Moderálás alatt!

Admin 2 //

_________________
"Magadban hordod
a boldogságot,
csak a kulcsot
kell megtalálnod
hozzá."
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-02, 1:02 pm

// Thalion, az elfek nagybecsű urasága Very Happy //

*Elonar úrnő csaknem Thalion úrral egy időben nézi az időmérő szerkezetet. Nem is gondolta volna, hogy ilyen elmés mesteremberek is élnek, akik efféle csodamasinákat tudnak készíteni. Igaz, ormótlan, igaz az is, hogy a fogadó fala mellett áll egy egész szekrényben, mégis, az emberek ügyességére, s nem az elfek, vagy a nimfák, esetleg más ősibb nép tudására vall.
Karcsú alakja, éppen olyan ügyesen mozogva kerülgeti a tömegben a zarándokokat, amilyen határozottan halad előtte az elfek vezére.
Nimfái pedig éppen olyan ügyesen követik őt.
Az istennőre azonban várni kell, s Elonar arcán meg is jelenik a kétkedés, hiszen miért is ne hagyná ki valamelyik évben, hogy szóljon a halandókhoz.
Volt már rá számos példa, s lesz is.
Azonban a kételyek szertefoszlanak, amikor az újjászületés istennője, mint a tavasz első, korai hírnöke szívhez szóló mondandója elhangzik.
A rájuk szálló arany eső pedig éppen úgy melengeti őket, mint a kandallóban ropogó tűz a hideg, téli éjszakákon.
Azonban amikor véget ér az este, mind tudják, ideje lesz elhagyni Ambaront, mert Aranamophe áldása lassan eltűnik, s visszatér minden a megszokott kerékvágásba.*
- Öröm volt találkozni ismét, Thalion. Őrizzük meg szívünkben a szeretetet és a reményt, mert ez az, ami mozgathatja a világ jóakaróit, s térjünk haza otthonunkba, népünk körébe, akik már várnak ránk.
*A nimfák nem hoztak semmit magukkal, s nem is visznek mást, mint amit hoztak. Thalion úrnak azonban még ott van a lova, akiért le is kell mennie, s el is kell hoznia.
Elonar úrnő közelebb hajol az úrhoz, s ha hagyja, egy vékony puszit lehel annak kemény arcára.*
- Az istenek óvják lépteid. Imádkozni fogok érte Eclairhez
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-01-04, 9:57 pm

// A gyönyörűséges úrnő //

*Aranamophe eltűnik, s a jóság ott marad bennük. Mindőjükben, s maga Thalion is úgy érzi, van értelme annak, amit az elmúlt egy évben tett. Titkos útjai, népének összekovácsolását szolgáló tettei mind-mind abba az irányba mutatnak, hogy ha jő a sötétség, az elfek népe, ez a bölcs és erős nép, kiállhassa a vihart.
Kemény arcán megjelenik ismét az a szigor, mi az elfek többségének már ismeretes, s mi nem gonoszság, csupán megkeményített szív, átélt fájdalmak, megvívott háborúk, meghozott áldozatok súlyát hordozza.
Thalionban mégis ott van a remény, s ott van az is, hogy ha kell, hát életét is adja népéért, annak javulásáért.
A gyermek, kit nyugatra küldött, hogy óvva legyen a világ sötétségétől, tán egy időben majd átveszi helyét a tündék könnyűléptű népének élén.
Gilchanar udvarában biztos helyen van, egy oly tanító mellett, kinél keresve sem találna jobbat, még az északi, fehér elfek népe körében sem.
Mégis, arca enyhülést mutat, midőn Elonar úrnő szól hozzá.
Az elfek ura meghajol felé, amennyire a tömeg engedi. Jól tudja, hogy most nem tarthat velük, ám abban biztosak lehetnek, hogy távolról lovával őrizni fogja útjukat, ha kell, egészen Izra erdejéig, melyet Elonarnak, s népének adott.*
- Az öröm kölcsönös, Elonar. S szívünk az, mely a remény lakhelye is, s a fényé, melyről az istennő is beszélt.
Izra vigyázza utadat, s néped is, Elonar!
*Különös belegondolni, mily nehézségek várhatnak az új évben arra, hogy megoldják őket, s különös az is, hogy hiába küzd az ellen, a nimfa úrnő mégis egyre nagyobb helyet kap szívében népe mellett.
A nagyúr fejébe húzza csuklyáját, s míg látja, követi szúrós pillantásával a nimfák köpenybe burkolózott karcsú alakját. Csak ezt követőn indul el Amartonért.*

//Köszönöm a játékot, kedves! //
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-10-06, 6:30 pm

// Kain folytatás Smile //

* Miután Kain visszaölelt, ami nagyon meglepte, miután szétváltak elkapta Kain kezét és sietve elindultak be a falu felé. Kellett egy kis idő, amíg beértek, de egyelőre így jó volt. Lassan kezd esteledni is, a falu most az éjszakára jó lesz. Amikor beértek egy szűkebb utcába Lysanor lelassított , majd megállt.*
- Miért?
*Nézett nagy szemekkel Kainra.*
- Miért öleltél vissza Kain? Eddig csak a merő megvetést kaptam tőled.
* Mondta őszintén. Kíváncsi volt a válaszra, de magában már eldöntötte, hogy valószínűleg a férfival tart. Egyébként sincs jobb dolga és akárhogy is vesszük hasonló cipőben járnak. Csak annyi a különbség, hogy Kainnak van valaki, akiért érdemes élni, Lysnek nincs.*
- Arra gondoltam az éjszakát megvárhatnánk itt valahol a faluban. Nem sokat jártam erre, szóval nem vagyok ismerős itt. Te talán jobban kiigazodsz itt.
*Mondta és még mindig nézte a meggyötört férfi arcot, amely régen oly nagy hatással volt rá.*

_________________
Ambaron falu - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-10-06, 10:01 pm

*Az a bizonyos ölelés nem tartott sokáig, de az arany sárkány erős karjai rövid időre valóban körülzárták az elfet és magához is vonta velük. Ez a mozdulat emlékezetébe idézte azt, amikor Lysanor illatát közvetlen közelről először érezte Olassiëban.
Bár a lány elkapta a kezét, s Kain meg is fogta ennek ellenére nem hagyta magát húzni vele, sokkal inkább haladtak egymás mellett, s immáron nem kézen fogva. Az arany sárkány sokkal inkább tartja még függetlenségét, mint az egy kétlábú férfitól elvárható lenne.
Mindezek ellenére ő sem gyakori látogató Ambaronban.
Hiába van a falura a téli napforduló környékén isteni áldás küldve, az ő szemében ez csapda, hiszen ha elhagyja a falu területét, ugyanolyan könnyedén megtámadható még akkor is, s az áldás múltával már a faluban is.
Emiatt inkább kerüli, semmint sűrűn látogatná a helyet.
Úgy tűnik, a beszédes elf felteszi azt a kérdést, ami a „feketeköpenyes mágust” is foglalkoztatja. A miért az élet legnehezebb kérdése. Még arra sem találta meg a pontos választ hétszáz év alatt, hogy miért árulta el nevelőapját a csatában.*
- Ez nem igaz.
*Tiltakozik mogorván a sárkány.*
- Már mentettem meg az életed is.
*Talán kitér a válasz elől a mogorva tagadással, ahogy már sok másik esetben is jól jött neki ez a rosszkedvű szófukarság.
Egyiket sem kell neki mímelnie, hiszen a mogorvaság immár lényéből fakad, annak az árulónak a betokosodott lelke, akivé vált, s aki azóta is csupán egyetlen egyre vékonyabb célt követett: menteni egyre értéktelenebb életét.
Most talán még egy vörös nőstény lehetne cél, ám ezzel az életmóddal nem lehet rendes kapcsolatot fenntartani.
Az ötlet az Ambaronban töltött éjszakára részben jó, hiszen a sárkányokat most is visszatartotta valami attól, hogy harcba keveredjenek vele, részben viszont rossz, mert ki tudja, az a valami egész éjjel megmarad-e.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-10-07, 5:28 am

//Kain, Lys ha mire ide értem és ti elmentetek jelezzétek lécci pm be légyszi//

*Pár napot igénybe vett az ide út, de jóval kényelmesebb volt a síkságokon mint a hegyen lefelé a hegységből. Az egyetlen amire gondolni tudok csak az, ha még itt vannak csakis a fogadóban lelhetem meg őt. Nem kaptam túl sok infót csak azt, hogy itt járt. Ha csak nem időzik itt huzamosabb ideig. Jártányi erőm is csak alig akad, de még bevonszolom magam a fogadóba, majd azzal a szent pillanattal bevetődök egy székbe majd egy asztalhoz ülök. S rendelek egy sültet, vízzel. Nem ettem semmit ebben a három napban, most ezt bepótolom, kétszeres adagot rendeltem. Majd várok, biztos vagyok a dolgomban, s ha már elmentek akkor úgyis jelenteni fogják nekem. A főnök hű csatlósai.
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-10-14, 9:12 pm

* Lysanor érzékeli nagyon is, hogy ez csak egy gyenge kerülő válasz, de értékeli, hogy egyáltalán válaszra méltatta Kain.*
- Ez igaz! Mentettél már meg. De mi tagadás én is kiálltam melletted párszor.
*Mondta elgondolkozva, hiszen tényleg így volt.*
- Neked legalább ott van Sil. Nekem viszont nincs senkim, akiért élhetnék, vagy vigyáznék magamra. Igazából ezért is döntöttem most úgy, hogy veled megyek. Megengeded nekem?
*Kérdezte ismét és körül nézett.*
- A másik dolog. Most itt maradunk? vagy bemegyünk egy fogadóba, vagy a csillagos ég? Bár ezt az utolsó variációt nem tartom túl jó ötletnek, az előbb történtek miatt.
* Kicsit kezdett már beszédesebb lenni, noha Kain nem a szavak embere, talán megnyílik most már.*
- Mondd csak Kain. Fontosnak tartasz engem?
*Kicsit fura lehet ez a kérdés, de mielőtt a férfival menne ezt tudnia kell. Ha Ha már egy kicsit is az, akkor már megéri.*

_________________
Ambaron falu - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-10-14, 9:31 pm

*Az arany sárkány ébenfekete szemei Lysanorra merednek. Ez az elf az élet megmentését egy lapon emlegeti azzal, hogy kiáll érte?
Ő úgy érzi, teljesen másról beszélnek.
Azonban Silarona nevének említésére a fekete bőrkabátból kinyúló kezek ökölbe szorulnak. Még meg is reccsennek az öklök ízületei, miközben a fekete szemek szinte felöklelik a lányt.
Lysanornak talán az a szerencséje, hogy eltereli a témát.
Valóban kettőjük dolgánál lényegesebb most a két sárkány a fogadóban. Résen kell lennie, mert lehet, csupán a meglepetés erejét akarják ellene felhasználni.
Ha így van, nem ismerik eléggé.
Az elf kérdésére kérdőn pillant rá.*
- Most hogy jön ez ide? Épp az előbb támadtak meg! S ki tudja, nem tervezik-e újra?!
*A gondolatra beleszagol a levegőbe. Nem érzi a közelben a két sárkány szagát, s egyszerre egy csomó gondolat rohanja meg.
Vajon valóban kezdődik az, amiről beszéltek Telar piacán a másik árulóval, vagy csak újabb két álcázott sárkány épül be a kétlábúak közé?
Egy pillanat alatt döntenie kell. Ő a menekülés mellett foglal állást, s az nem éppen a faluban van. Lépéselőnyben kell lennie, csak így kerülhet ki a két sárkány látóköréből.
Ez pedig azt jelenti, hogy neki kell előbb elindulnia, mielőtt azok meglepik.
Egy pillanatra elgondolkodik a lányon. Vajon mit tegyen vele? Hagyja itt, magára, a két sárkány martalékául? Hiszen az előbb már elkapták, vagy pedig vigye magával.
A pillanat törtrésze alatt lép oda Lysanorhoz.*
- Gyere, ha nem akarsz megint a kezeik közé kerülni!

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-10-14, 9:40 pm

- HOgy jön ide? Tipikus hímnemű vagy! Még mindig nem érted. Majd talán idővel...
*Mondta, hiszen neki kezd egyértelművé válni az, hogy nem rejtheti el érzéseit. Noha nem szerelmet érez, hanem valami mást. Egy eszméletlen vonzalmat, ami mindig valahogy elvezeti Kainhoz. Lehet nem is véletlen.*
- Rendben megyek utánad.
* Észrevétlenül fogta meg ismét Kain kezét, talán ő maga sem vette észre. Kíváncsi volt, merre viszi a férfi. Innentől kezdve nincs visszaút.-
- Köszönöm!
*Mondta halkan, de ahhoz éppen elég hangosan, hogy Kain meghallja. Elvégre ez azt jelenti, hogy valamennyire fontos. Ez jelen helyzetben nagyon jól esett neki.*

_________________
Ambaron falu - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-10-16, 2:34 am

*Még nem tudom a keresés vajon célt ért e? De egy halk hang szól hozzám, egy fiatal férfi az kire mikor ránézek egy fekete csukja takarta az arcát. Majd eképpen szólt.
- Nawarean... a levelem kissé megkésett lehetett számodra, ahogy az információ is nekem a keresett személyről. Már két hete nem láttam a faluban.
*Teszi össze kezét majd enyhén előre dől mintha urat fogadott volna. Érdekes látvány ilyenhez nem szoktam hozzá. De viszonzom a köszöntést majd én is úgy teszek mint ő.
- Az ambaroni baglyok közül vagyok.
- Értem, szóval te küldted a levelet.
- Igen de ahogy látod feleslegesen, bocsáss meg a téves levélért. Viszont van valami amiről beszélhetnénk. Sok madár csicsereg errefelé is. Gondoltam megkérdezek tőled egyet s mást ha nem haragszol meg érte.
- Nem igazán tudom mire vélni a dolgot... De legyen.
- Kövess kérlek, a fogadóban mindent megbeszélünk.
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-11-08, 3:55 pm

//Moozen//

*Telar után felüdülés nekem, hogy végre elhagyhattam a várost. Annyit hallottam már ezekről a vadregényes tájakról, amelyek innen egészen közel vannak, hogy úgy döntöttem, nyugatnak indulok. A kószák, akik a faluban járta-keltek korábban, nagyon sokat meséltek.
Éj-hasadék, elfek területei, a nimfák erdeje, csupa olyan dolgok, amiket biztos, hogy látni szeretnék.
És még egy dolog, ez pedig Lanur tornya. A Hajnal folyón nem is volt olyan nehéz átkelni. Több gázló is van, rajta és révészt is láttam, de én inkább úgy gondoltam, hogy tartogatom a darnáimat későbbre.
Ezért aztán ledobtam a szandálom és az első gázlóhoz siettem.
Reméltem, hogy ebben a folyóban nincsenek olyan vad sellők, mint amilyennel a tengerben találkoztam. Akkor futottam össze először Vogonnal is.
Az a férfi még most sem tudom, hogy mikor mond igazat és mikor mond nagyot.
Nehéz követni a gondolatait.
A hosszas vándorlás alatt többször megálltam, ha cserjés közelébe értem.
A málna, a ribizli, a szeder mind nagyon finom és tápláló gyümölcsök, de mire egy falu fényei felbukkantak, már megundorodtam tőlük.
Hiába, a jóból is megárt a sok.
Így aztán a faluba érve, amikor az első szembejövőtől, aki nagyot nézett a bőröm színén, megkérdeztem, hogy hívják a helyet, az Ambaron szót mondta.
Megköszöntem az információt, de mire megkérdeztem volna, hogy és egy fogadót merre találok, a dolgos parasztember már elsietett a dolgára.
Tétován állok most Ambaron főutcáján, már ha egy falunak van olyan és nézelődök, hátha valakit meg tudnék még kérdezni.
Színes, virágos ruhám tetejére most egy vastagabb köpenyt terítettem, hogy az őszi, hűvösebb időben ne fázzak meg.
A nap is lemenőben, tehát ideje lenne valami fedelet találni a fejem fölé éjszakára.*
Vissza az elejére Go down
Moozen

Moozen

Hozzászólások száma : 140
Életkor : 41
Munkahely : Vándor harcos

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-11-08, 6:51 pm

// Fela //

A kissé fura találkozás után a Sol nevű nimfával, tovább követtem a Hajnalfolyó folyását északi irányban. Találtam néhány ígéretes nyomot, de végül nem vezettek eredményre. Több napja nem találkoztam más értelmes lénnyel, és kissé hiányozni kezdett az emberek, vagy akár más beszélni tudó teremtmény társasága, na persze egy füstölgő orrlyukú sárkányt nem számoltam ide. Szóval úgy döntöttem ellátogatok Ambaronba, ahol sok kellemes emlék vár, még a vágtázókkal töltött időszakból.
Elhagytam hát a folyópartot és nyugati irányt követve haladtam tovább. Kétnapi út után értem el a falu szélét, de már az felderített, hogy találkoztam néhány paraszt emberrel, és talán nem értették miért köszönök rájuk szívéjesen, de jól esett végre embert látni. A ruházatomon bizony meglátszott az út pora, és egy fürdő is rám fért volna, hisz utoljára két nap előtt volt rá alkalmam. Talán az összképen javított kicsit, derűs ábrázatom, legalább is a néhány falusi nem fordult el hirtelen mikor rájuk pillantottam, ez mindenképp azt sugallta, hogy legalább nem tűnök valamiféle haramiának a fegyvereimmel.
Megálltam a falucska központi részén, és kissé leráztam kopott köpenyemről az út porát, majd a tovaszálló porfelhőn túl egy egzotikus szépséget fedeztem fel, ahogy kissé talán tanácstalanul forgolódott.
Vastag úti köpenye óvta a széltől, amit én a ruházatom rétegessége révén inkább kellemesnek éreztem. Kissé körbe néztem, nehogy rosszul ítéljem meg esetleg a helyzetet, mert ki tudja? Az is lehet, hogy csupán vár valakire. Gondoltam, és ez alatt csizmámat is leporoltam kissé a köpenyem szegélyével, egy fintorral vettem tudomásul, hogy lassan talpaltatnom kéne, mert lejár az orra. Fancsali grimasszal ajkamon emelkedtem fel és ittam néhány kortyot a kulacsomból, de csak nem érkezett hozzá senki. Így hát odasétáltam a kellemes naplementében és igyekeztem kellemes vonásokkal palástolni, hogy úgy éreztem ritka szépségbe botlottam.
- Jó estét hölgyem. – Szólítottam meg kellemes zöngékkel.
- A nevem Moozen. Norlani városőr, - mutattam a szürkére fakult köpenyemen az őrség és a város címeréré, - valamint vándor, és vadász, efféle. – Legyintettem hetykén a kezemmel.
- Ha esetleg eltévedt, szívesen útba igazítom, ismerős vagyok a környéken. – Fejeztem be előzékenyen.
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-11-09, 12:01 pm

*Ahogy körbenézegetek, megpillantok egy felém tartó férfit.
Tipikus kósza kinézete van. Még serdülő leányzó koromban megfigyeltem, hogy úgy járnak ezek a kószák, mintha még ezer mérföld állna előttük.
Lassú léptekkel, és takarékosan. Ez a férfi is úgy közeledik hozzám, én pedig kissé félszegen állva várom meg, hogy odaérjen.
Ha mégis máshová tartana, nem érint majd olyan rosszul, hogy tévedtem.
Ez a férfi azonban megáll előttem és bizalomgerjesztő arckifejezéssel megszólít.*
- Jó estét, uram!
*Válaszolom, és a szavai, amiket mond, tovább növelik a felé ébredező bizalmam.*
- Fela Husani…vándor, délről.
*Egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy is mutassam be magam. Nem mondhatom, hogy egy déli földműves lánya, akinek tucatnyi testvére van.
Azt sem mondhatom, hogy megszöktem a házasság elől, ami csak boldogtalanságot hozott volna, hiszen egy erőszakos barbár emberhez akartak adni.
Egyszerűbb ez így.
Mit nem adnék, ha hasonlóan hangzatosan mondhatnék valamit, de nem mondhatok. Igazából egy senki vagyok. Merilien volt az utolsó ember, vagyis inkább elf, aki igazán kedves volt hozzám és nem akart semmit tőlem.
Örülök, hogy van végre valaki, aki nem ütközik meg a bőröm színén. Amikor elindultam, nem gondoltam volna, hogy a világban ennyire különbözök mindenkitől. A kószák, akik megfordultak nálunk, sosem tettek megjegyzést senkire ott.
Számukra, én legalábbis úgy emlékszem, mind ugyanolyan emberek voltunk, mint ők.
Szerényen lesütöm pilláimat és töredelmesen bevallom az igazat.*
- Még sosem jártam itt, és a helyiek eddig nem adtak túl sok segítséget….szállást keresek. Nem nekem való az őszi, hideg éjszaka.
*Fázósan összébb húzom a köpenyt magamon.*
Vissza az elejére Go down
Moozen

Moozen

Hozzászólások száma : 140
Életkor : 41
Munkahely : Vándor harcos

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-11-09, 4:31 pm

Előzékeny mosoly uralta vonásokkal hallgattam a nő szavait, és bár neve furán csengett a fülemben, nem adtam jelét.
Határozottan kellemes hangja volt, és könnyed mimikája, tökéletesen illett arcéleihez. Valamint enyhén félszeg pillantása, majd az azt követő szavai, még szimpatikusabbá tették számomra a kreol bőrű, és felettébb nem mindennapi szépséget.
Enyhe szusszantással nevettem aprót, majd megigazítottam a tarisznyám vállpántját.
- Nos, kedves Fela, örülök a szerencsémnek, magam is szállás dolgában jöttem, hosszú és magányos út áll mögöttem. Szívesen elkísérem a fogadóba.
Kicsit félre esik a falu utolsó házai között, és egy hatalmas tölgyfa is takarja, de ott van, és ha az árak nem változtak, öt darnából ki is jön egy személy vacsorája. A szoba úgy emlékszem nyolc darna volt egy éjszakára.  –
Mondtam mosolyogva, és kezemmel az irányt is mutattam. Kicsit hezitáltam ezután. Fiatalabb süldő koromban valószínűleg ezt nem tettem volna, hanem egyszerűen közlöm a tényeket, amik a nő láttán megfogalmazódtak bennem, a megjelenését, és arcát illetően, de az már múlt. Sokat tapasztaltam az óta, és talán meg tanultam tisztelni a többi lényt magam körül, annyira, hogy nem rontok ajtós túl a házba. Megvártam még egy földműves eltolta mellettünk a fa taligáját, mely szénával volt púpozva, nyílván hazafelé igyekezett hisz, lassan lenyugvóban volt a nap.
- Talán mehetnénk együtt is, ha már így összetalálkoztunk. Nem gondolja? – Mondtam végül, de úgy éreztem azért talán egy apró gesztus belefér.
- Esetleg ha nem bánja, és nem talál túl toprongyosnak hozzá, talán vacsorázhatnánk egy asztalnál. Biztosra veszem, hogy kellemesen el tudnánk beszélgetni. – Intéztem felé szavaimat és lassan el is indultam a fogadó irányba, és ha Fela követett, akkor néhány házzal odébb, egy kanyarból kiérve, már ő is megláthatta a kétszintes fogadót a dombtetőn. Azért a lépéseim közben kissé elgondolkodtam, mert lehet, hogy ez is túl erőszakosnak tűnt a számára, de nem tehettem róla. Úgy vágytam már az emberi társaságra, mint koldus egy falat kenyérre, reméltem, hogy nem sértettem meg a hirtelen felkéréssel. Persze az a tény sem volt elhanyagolható, hogy nem mindennap lát a magamfajta férfiember őhozzá hasonló ritka, és kellemes szépséget. Amennyiben követett, illetve mellettem lépdelt, a fogadóhoz érve kinyitottam az ajtót előtte, és kezemmel intettem, hogy fáradjon csak előre. A falon hatalmas fatáblába, írott gyöngybetűkkel vésték bele avatott kezek: Csillagfény fogadó.
- Csak ön után Fela. - Egy kocsma esetében természetesen nem tettem volna, de ismertem a fogadót, és tudtam, hogy mindig tiszta, valamint talán a környezetéből is tükröződött Fela irányába, hogy nem egy késdobálóról van szó, ezen felül a falut övező mágia miatt mindig nyugodt és kellemes hely volt.
Vissza az elejére Go down
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1203

Character sheet
Nép: NJK
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Mese: Ránk borul az éj   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-11-30, 9:32 pm

// Mese: Ránk borul az éj //

*Ambaron faluját jótékonyan takarja be az éjszaka felhők lepte ege.
A földművesek végeztek a betakarítással, s a magtárban pihen a falu összes gabonája.
A híres Csillagfény fogadó vendégei úgyszintén épp átfordulnak egyik oldalukról a másikra.
Csend honol mindenütt.
A faluszéli házban a házsártos asszonyság férje, hála a lefekvés előtt benyakalt bornak, gyertyát gyújt, hogy odakint könnyítsen magán.
Az éj hűvöse ellen vastag kabátot ölt magára, noha lábszárait így is körbeöleli a késő őszi éj hűvöse.
A gyertya fényében becsukja maga mögött az ajtót, s felnéz az égre. Felhők takarják el csillagokat, s a Hold sem borítja ezüstös fényébe a tájat.
Holnap szürke, esős idő várható. Kutyája szűkölve, farkát behúzva húzódik lábához.*
- Mit akarsz?! Nem kaptál tán elég vacsorát az asszonytól? Szó, mi szó, én is éhen maradtam…node majd a kamrából hozok ki valami jófélét, oszt megosztozunk.
*Dörmögi az ebnek. Az azonban nem nyugszik, s a férfi felpillantva szinte ledermed.
Az eget, mintha csillagok szakadnának le százával, vörösen vibráló fények erdeje világítja meg. Surrogásuk hangja eljut füléig, s tátott szájjal, kikerekedett szemmel ejti el a kezében tartott viaszcsonkot.
A lángoló nyilak erdeje a fákba, a nádfedeles háztetőkbe, kordékba csapódik, s lángra lobbantja a házak végében álló széna-, szalmakazlakat is.
Ekkor már a gazda is a földön fekszik. Kikerekedett szemei az eget nézik, noha látni már nem látnak semmit. Két vessző áll ki mellkasából.
A falusiak álmosan ébredeznek a hirtelen jött világosságra, a lovak nyerítésére, s a kutyák szűkölésére.
A tűz azonban gyorsan terjed, s csakhamar megannyi ház, gazdaság kap lángra.
Ám mi ennél is rosszabb, sötét, vértbe öltözött seregek hörgő, ordító sokasága lepi el a falut. Feltépik az ajtókat, leölik az állatokat, s midőn az első sikoly felhangzik, az végleg felveri Ambaron békés, földműves lakosait.
Oly zajra ébrednek, mivel még sosem találkoztak. A falut ellepő szürke orkok nem kímélnek senkit, ki él, s mozog. Fejszéik, kardjaik lándzsáik, s egyéb fegyvereik mind vérre szomjúhoznak.*

Ambaron falu - Page 5 R_nkborulaz_j_www.kepfeltoltes.hu_

Zene: https://www.youtube.com/watch?v=Gm3HZOuooIc

// Szeretettel üdvözlök mindenkit és jó szórakozást kívánok! Smile //
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-12-01, 12:37 am

*Ambaron egy nyugodt falu, itt kezdtem meg utazásomat. Itt találtam rá első barátomra, s most ha kell itt is ér véget az utam. Nem értem rá megvárni az erősítést, sokkal fontosabb most az, hogy megmentsem a maradék falusiakat, ha lesz még belőlük pár. Ahogy a falu első házát megpillantom máris holttestek fogadnak. Egy kutya ugat felém, mire csak egy vörös szempár szegeződik, majd szűkölve elinal. Körbe tekintek, a falusiakat védtelenül érte a támadás, egy férfinek még csak a nadrágját sem sikerült begombolnia könnyítés után máris nyílvesszők álltak ki mellkasából. Égő házak mindenfelé, s én csak haladok előre. A feltűnést nem is igazán kerülöm, hisz el akarom hitetni maga Dremer tért be ebbe a faluba, hogy elvigye mi jogosan az övé. S kisvártatva orkokba is ütközök, kik nem tudják mire vélni megjelenésem. S látom rajtuk értetlenül állnak előttem míg arcomat meg nem világítja az égő házak fénye. Ruhám alól füst száll fel, majd megemelem kezemet, s az orkokra mutatok. Hangom sziszegős, minél jobban próbálom torzítani, majd megszólalok.
- Dremer elviszi mi neki jár... eljő érte...
*Villan meg a két vörös szempár a koponyában, majd a kasza is előkerül az eddig rejtekéül szolgáló köpeny alól.
- Dremer eljött értetek... s magával visz oda hol élő nem járhat.
*Nem igazán hittek nekem látszott arckifejezésükön, majd az egyik nekem ront. Kinek pengéje átsuhan testemen. Legalább is ezt látták azok kik körülöttünk szemlélődtek, hisz a gyorsak tánca ezen lényeknek már a teleportáláshoz hasonló. A feltámadt szél meglebegteti a köpenyt, majd egy halk puffanás hallatszik hátam mögött. Egy ork fej gurul el mellettem teste viszont már csak mögöttem rogyott térdre. Lehajolok érte majd a lófarokba kötött hajának tövét megfogom szabad kezemmel s megemelem társai előtt. S halálának rémületében megfagyott arcát mutatom feléjük. S ismét csak megszólalok sziszegős hangomon.
- Dremer eljön azért mi neki jár... eljő hisz őt illeti... s ma a halál angyalát értetek küldte el, értetek kik megtámadtátok istentársának oly kedves falvát...
*Talán hatásos volt a belépő, s a füst egyre jobban terjeng ruhám alól, már már magába zár. Majd vérfagyasztó kacajom hallatszik, ezt még több ork figyelmét felkeltve. Kik már rohannának felém de látom egy társuk megállja inti őket. Talán a rajtam átsuhanó kard, vagy holtan össze esett társuk, kinek lefejezését még csak nem is észlelhették meghatotta őket.
- Nou Zan! A halál sötét angyala eljött értetek, s elviszi lelketek, s azokét is kiket itt megöltetek...
*Majd várok az engem ellepő füstben már nem láthatnak, viszont én pontosan látom őket, látom testhőjüket, szívük heves kalimpálása még jobban felfűti őket. Olyanok mint kis gyertyák a sötétségben. Két kezem rámarkol a kaszára, s csak reménykedek, hogy ez a gyenge acél ki fogja bírni a következő fej levágását is. Bár az ember kovácsok sem szoktak hanyag munkát végezni. S most mint búzakalászt úgy fogja az orkok fejét is levagdalni eme penge. Majd halk hang szól ki a füstből, mi egyre erősebben zengi be az éjszakát.
- Fuss ! Fuss! Fuss ! Fuss!

Bevonuló:
Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-12-01, 8:34 pm

Nem aludt túl jól. Hol jobbra, hol balra fordult, szinte állandóan kereste a megfelelő és kényelmes helyet. Nem, nem az ágy megvetett vánkosával volt a gond és még csak nem is a három másik szerzettel, akikkel megosztotta a felkínált, megfizetett fekhelyeket. Pedig az egyik, az égzengést is megszégyenítő morajjal egybekötve fújta ki a levegőt. Amúgy csend volt. A fogadó, ahogy a város is, már régen elcsendesedett. Mindenki elhúzódott a kis vackába, talán a gyűlő, egymásra tornyosuló felhők nyomása és a másnapi szürke, nyálkás idő ígérete nyomatékosította, hogy mennyivel jobb is a takaró meleg oltalma alatt álomföldén járni.
Hasra feküdt, véget vetett a végtelennek tűnő forgásnak, amiben már gombóccá gyűrte maga alatt a lepedőt. Nyitott szemekkel figyelte a hanyagul becsukott ablaktáblákat és növekvő utálattal hallgatta az egyre hangosabbnak és hangosabbnak tűnő horkolást. Nem fog vissza aludni, pontosabban esélyes sincs, hogy visszaaludjon! Kisurrant a takaró alól, különös módon egész testében végigborzongott, a gyér fényben hunyorogva figyelte a karján égnek meredő piheszálakat. Kellemetlen és nyomasztó érzés környékezte meg és egyre jobban érezte maga körül tekeregni ezt az érzést most, éber óráiban. Talán ez keltegette?
Tekintete újra és újra az ablakra vetődött, egészen olyan volt, mintha megbabonázta volna. Percekig még tétlenül ücsörgött az ágy szélén, játszva a gondolattal, hogy nem várja meg a reggelt és inkább most folytatja az útját, aminek a váratlanul rátörő éhség és a faluból érkező hívogató illatok vetettek ideiglenesen véget. Kitérő, vagy valami hasonló. Nem volt eltervezve előre, hogy melyik úton akar végig menni, de most, ez a hirtelen mehetnék meglepte.
Először kósza gondolatnak tűnt, de most, hogy ott áll az ablak előtt, résnyire nyitva azt, beengedve az est hűvösét, inkább tűnt késztetésnek. Nagyobbra tárta az ablakot és finoman kimozdította helyéből az ablaktáblát is, hogy kényelmesen a párkányra könyökölhessen. Zöld szemei, mint a fűben prédára leső macskáé megvillant a kósza fényben. Kevés volt, de akadt még egy-egy nyitott ablaktábla árnyékában, ahogy a fogadó szú ette cégére felett is. Csend volt. Az éj zavaró némaságában nem a béke nyugalma érződött, mind inkább a rettenő várakozás feszültsége. Egy kutya szűkölő vakkantás rezzentette meg, midőn a messzi sötétségbe révedt, nem keresett, legalább is tudatosan nem sejtett semmit a közeli erdő sötétjében.
- A kutya rúgna meg! Zárd be azt az ablakot! – förmed rá hálótársai közül egy, álmatagon is bántó mogorvasággal. Sou megfordult, a hang tulajdonosát kutatva a sötét homályban, de a semminek küldött méltatlankodó pillantásnál nem lépett tovább. Lassan, semmit sem elsietve kezdet feltápászkodni, ahogy tekintete újra az éjszaka elsimult sötétjére siklott, dermedt döbbenettel állt meg. Milliónak tűnő, pillanattal növő, vörösen lobbanó fenyegetés.
- Megtámadtak! – kiáltotta, hangjában a döbbenettel és a józan ész szította óvatosságra intő félelemmel. Morcos és mogorva morgolódás támadt mögötte, miért is vennének komolyan egy fiatal kotnyeles, álmatlanságtól unatkozó kölyköt? Vagy, ez lenne Ambaron álszentsége? Kinek jutna eszében pont itt életeket ilyen erőszakos módon kiontani? Sou maga is feltette ezt a kérdést, de az elmúlt idő alatt mit sem fakuló szövetsége a széllel már új életre kélt. Az áramlat lehúzta a takarókat és olyan furmányos módon lopta a szendergők bőréhez dörzsölve a hideg levegőt, hogy nem maradt választásuk. Felébredtek. A reppenő anyagok kavalkádján át és a „mókás” kedvű mágus sziluettje mellett ők is láthatták az égre emelt vörös-aranysárga csóvákat. Szedelőzködtek is, de rögvest. A levegővel babrálóknak azonban van lehetősége manipulálni a tehetetlenül repülő tárgyakat. Nem tűnik soknak az egy, talán két tucat vessző, ami belegabalyodik a felszított, tekergő áramlatba és bukdácsolva a földbe fúródik, vagy pattogva tovább gurul. Valaki elrántja az ablak elől, ami mások számára egyet jelent a biztos halállal. A padlóval ütközik térde keményen és szinte teljesen el is hasal, de nincs ideje szót ejteni a mozdulat fölöslegességén. Orrát pörkölt fa és égő vas szaga üti meg, a forrás pedig csak centikre lehet tőle. Tisztán látja, ahogy a vas még felizzik, a felszálló szürke füst pedig olyan, akár a kifakult gyászszalag.
- Ki innen! .. Ég a tető! – hangzik a folyosóról visszasiető férfi hangja. Csak pillanatok és csak pillantások kellenek, hogy a menekülésben közös útra leljenek. Sou elmaradt hálótársai mögött, maga sem tudja miért kell még magához vennie tarisznyáját és mi vezérli, hogy felöltse talárját, csak tette és mire az ajtóba jutott fentről derengő fényesség világította meg az útját. Zajok, avatatlan fülnek is egyértelmű volt, hogy fém feszül fém ellen és ott, ahol a vas már haszontalan az izmok mérettetnek meg. A lépcső előtt még megtorpanni kénytelen, egy kivágódó ajtó állja útját, aki kiront rajta egyenest viharzik lefelé, de lábai nem veszik oly sebesen a fokokat. Sou összerezzen a dobogó hangok hallatán, talán a csontok reccsenését is hallotta, de fájdalom sikolya elől nem zárhatta be a fülét, egyik elől sem. Az első fokra tette lábát, mikor a lenti sötétségben valami baljóslatú fekete megcsillant alant. ~ Orkok!~
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-12-02, 3:01 pm

*Az éjszaka csendes és nyugodt. Van még valamennyi spórolt pénzem, így épp a Csillagfény fogadóban szállok meg.
Nyugodtan alszok, Moozenről álmodok.
Lassan elfogy az utolsó darnám is, így nem sokára el kell hagynom ezt a nyugodt, kis falut és továbbállnom újra.
A csendes éjszaka, a hűvös idő nem siettet.
Ilsa sem törődik sokat már velem, amikor lent megfordulok.
Most viszont álmaimból felriadok. Még nem tudom, mi tölti meg a levegőt feszültséggel, de szinte tapintható.
Kintről kiáltások, furcsa, hangos zajok hallatszódnak be.
Kitárom az ablak spalettáit, úgy, ahogy az ágyból kiugrottam, vékony, alvós ruhámban és kinézek.
A lángok, a tűz fényében rohangáló, sötét alakok olyan képet mutatnak, amikről eddig csak hallottam.
Fegyverek csillannak a tűz fényében, nyilak szállnak a levegőben és ordítások hallatszanak.
Ez nem csak hirtelen keletkezett tűz, és nem az oltásra felvert falu zaját hallom.
Ambaront megtámadták.
Egy pillanatnyi bénulás után visszahőkölök és becsapom az ablaktáblákat.
Nem tudom, mit tegyek. Sietve dobálom be batyumba a ruhámat, aztán bontom ki újra, és rángatok fel magamra egy melegebb ruhát, amiben nappal szoktam kint lenni.
Ideges vagyok és még a kezeim is remegnek. Sohasem voltam még csatában, csak meséket hallottam róla, de ez itt a valóság.*
Vissza az elejére Go down
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Hozzászólások száma : 306

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-12-06, 11:27 pm

// Mese: Ránk borul az éj //

* Sokakhoz hasonlóan, a Klensbane ház örökösét is, az este egyre erősödő hangzavar kényszeríti ébredésre. Pedig pont akkor érkezett volna el álmának legszebb pillanata.
Szemei mégis azonnal kipattannak, és mintha az ébredés megelőzte volna azt, amiért ébrednie kellett volna. Hamarosan több erőteljes ordításra lesz figyelmes. Van, amelyik a tűzre hívja fel a figyelmét, míg akad olyan ami valamiféle támadást említ.
A fiatal nemesnek sem kell több, hogy kipattanjon az ágyból, és a keze ügyébe kerülő dolgait felmarkolva kirohan a fogadó folyosójára. A látottak azonban a legkevésbé sem nyerik el a tetszését. Az újjáépült Csillagfény fogadóban fel alá rohanó embereket látványa utolsó kételyeit is szertefoszlatják. Valóban komoly a helyzet. Pedig oly hosszú idő telt el azóta, hogy legutoljára megszállt ebben a fogadóban. Igaz, akkor sikerült teljesen leégetnie egy elmebeteg mágusnak, és majdnem sikerült elérnie, hogy a Klensbane ház örököse bűnhődjön érte, de szerencsére sikeresen tisztázódtak a dolgok. *
- Miféle rontást hoztál ránk ismét?!

* Kiált felé a szolgálólány, amint megpillantja a folyosón. Kesa csupán döbbenten néz a lány felé. Még a helyzettel sincs teljesen tisztában, mégis őt okolnák az eseményért? Ráadásul most már a múltkoriért is? Már csak az kéne …
Egy dologban azonban sikerül azonnal döntésre jutnia. Lehetőleg kerülnie kell a mágia alkalmazását, különben még tényleg a nyakába varrják a múltkori esetet is, annak ellenére, hogy ő maga is csupán szenvedőalanya volt a történteknek. *
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime2014-12-07, 8:46 am

/Mese-Ránk borul az Ég/

Vogon gyönyörű napszakra ébredt. Imádta a hajnalt, mikor majdnem minden nap felébred és nyugalomban tölti el az idejét, ami még napfelkeltéig hátra vannak órák.
Ahogy lassan felült, körbe nézett és a fácán tollai még mindig ott voltak a tűz mellett, ahová tette. Elővette a számlakönyvét és a fűbe lerakta, hogy előbb tőrével kihegyezze a vacsorájából megmaradt íróeszközöket.
Hangokra lett figyelmes a fákon túl. Ahogy az amúgy is hegyes fülét még jobban próbálta rávenni, hogy még hegyesebben figyeljen, úgy egyre tisztábban kivette, hogy valakik csatáznak a sűrűben.
~Majd reggel megnézem. Nem lenne biztonságos a sötétben még egy elfnek sem.
*Így történt, hogy visszafordult papírjaihoz, hogy összeszámolja az üveggyöngyre, indigó festékre és néhány vastárgyra elköltött kiadásait, megbecsülve, hogy vajon mennyi rabszolgára kéne ezeket cserélni az ork területeken.
Ahogy a sorok végére írt számokat szummázta, szörnyű érzések kerülgették.
-A francba! Ez a falu! Valaki megtámadta a falut. Tudtam én, hogy szokatlanul nagy zaj egy éjszakai utazón való rajtaütéshez!
*Így azonnal össze is csapta a dolgozni valót és minél hamarabb próbált összepakolni, hogy lóra pattanva a nem rég vásárolt csere rakománnyal vágtasson az erdei tisztásról a hangok irányába.

/Remélem, Ambaron még nincs körülzárva. Dél felől közelíteném meg, talán ott még nincs annyi támadó./
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Ambaron falu - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 5 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Ambaron falu
Vissza az elejére 
5 / 11 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Ambaron-
Ugrás: