LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Középvidék

Go down 
+47
Nie
Raven Back
Elonar
Valturaan
Hossin
Lysanor Eweny
Alamaise
Quverdinmia N'Alghir
Kockázó
Kalandmester
Jeremy Talbot
Daxa Lavenir
Regélő
Tom Lorneas Nightwalker
Feline Eryneth N'Ardes
Aldo Barras
Mia Ruton
Fela Husani
Sol
Moozen
Aranyszirom Amrita
Veron
Gomora
Trintorin
Ilsette Zinthe
Adria Belorian
Vogon Beebebrox
Wyerre von Morhan
Xerar
Nawarean
Darthys Indoril
Marius Dior
Balál Tangeran
Silarona
Alvor Freyr Ottar
Sou
Formenya Hyalma
Onoria
Arash N'gobo
Fatima Ferses
Lothár Von Falkenhausen
Raman
Gylnar Radek
Randalor Arthan
Kain Namelyr
Thalion Órëa
Mesélő
51 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 30 ... 37  Next
SzerzőÜzenet
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 1188

Character sheet
Nép: Elfek

Középvidék - Page 24 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-11-29, 4:40 pm

Nem igazán mondhatnám, hogy sok bajom volt eddig a sötét elfekkel, én általában kerülöm az összetűzést, mert nem tesz jót az üzletemnek és leginkább csak a rendfenntartók elől kell futnom, ha muszáj, így se rossz, se jó véleménnyel nem vagyok velük kapcsolatban.
Azonban van olyan helyzet, amikor erősen arrafelé hajlanak az érdekeik és talán a lehetőségeik is meg vannak hozzá, hogy a látszólag erősebb és a harcból győztesen kikerülők mellé álljanak.
Ez sem lenne szokatlan tőlük.
És igen, a kérdést csak megerősítésnek szántam, mert a látottakból én sem gondoltam másként, ezért talán előfordulhat, hogy a sárkányok és az orkok lebecsülik majd az emberek ellenállását, hiszen nem lesz veszteni valójuk, akkor már inkább foggal és körömmel fognak megvívni minden apró területért.
- Csak félelf. – javítom ki, mert csak most érezni igazán, hogy nem tartozom egyik fajhoz sem. – És különben is, az elfek legalább olyan szálkák a sárkányok szemében, mint az emberek és Thalion nagyurat ismerve, nem tudom ezt elképzelni sem. – ráztam meg a fejem. – Az elfek többsége az oldalatokon fog harcolni, ahogy a törpék is.
~ Talán elég lesz, hogy megint megállítsuk a bosszúra éhes sárkányokat? ~
A lovak élénkebben kezdenek ügetni, ahogy megérzik a víz szagát és nem soká már látni, hogy a folyóhoz vezető lankásabb részeken, nem mi vagyunk az elsők, akik itató vagy pihenőhelyet, vagy épp gázlót keresnek.
A túlparton két szekér is táborozik, halk beszélgetés hangját sodorja felénk a megélénkülő szellő, mit néha szakít meg egy danolászó, halhatóan igen csak kapatos egyén rikoltozása.
Valahogy egyáltalán nem illik a képbe és ezt egy fintor is jelzi a képemen.
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 218

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-01, 8:10 am

*Sadir nem tud különbséget tenni a tiszta vérű, s félevér elf között. Nem is akar, ő jobbára érdemeik alapján ítéli meg az embereket, s nem származásuk okán.*
- Remélem is, hogy mellettünk harcolnak. Mindkét nép katonáival harcoltam vállvetve, s állíthatom, kitűnő harcosok.
*A kapitány is látja a szekereket, de egyáltalán nem akar megállni, legfeljebb itatás végett. Messze van még Telar, s a dolgok állása alapján sürgeti id őket az idő.
A részegen danolászók disszonáns hangjai visszatetszést keltenek Sadirban is, ám nem törődik velük. Sőt, azt kívánja, hogy sikeresen ússzák meg.
Azonban akik gázlót keresnek, azokhoz mégis van pár szavuk.*
- Jó emberek! Ha Telarba igyekeztek, inkább maradjatok a folyó ez oldalán. Odaát Telar előtt ott fekszik a Kietlen puszta….ott életre nem leltek.
*Ha válaszolnak, ha nem, ő még hagyja inni lovát, s társainak is int, hadd igyanak a folyó partján a hátasok, majd, ha nem tartóztatja semmi, indul tovább.
Az út még hosszú, ám távolabb kerülnek az elfek, s az orkok területeitől is, ahogy Filnoren, és Stern közeléből is mind távolabb jutnak.
Ez pedig az ellenség veszélyét csökkenti, habár a háború mindig kedvez a zavarosban halászóknak. Rablóknak, gyilkosoknak, haramiáknak…*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-02, 6:14 pm

Most már csak a saját előrejutásunkkal kell foglalkoznunk, hiszen ezek az emberek, habár menekülnek, nincsenek életveszélyben, láthatóan igyekeznek mindent magukkal cipelni és nem az életükért kell futniuk nincstelenné válva, mint azok, akiket mi segítettünk Stern várától.
Így az együttérzésem sem az övék, boldoguljanak, ahogy tudnak, én is ezt teszem.
A kapitány azonban megáll a folyón átkelni szándékozóknál, mire én kicsit távolabb állítom meg a lovam és onnan hallgatom jószándékú tanácsait. Még mindig dolgozik benne a vágy, hogy segítsen nekik.
Az emberek önkéntelenül érzik a belőle áradó vezetői erőt és hálásan néznek fel rá, a csapat vezetője főhajtással köszöni meg a szavakat.
- Köszönjük, jó uram! Ránk fér, hogy ne nehezedjen meg még jobban a helyzetünk. Sok velünk a gyerek és az öreg.
Ezek után mi is lekocogunk kissé távolabb tőlük a vízhez, ahol lovaink jóízűen nekiállnak inni. Én lejjebb megyek kicsit és a fejemet a vízbe merítve frissítem fel magam, jól esik a hideg.
Nem sokat időzünk, nem sokkal később már ismét nyeregben vagyunk, hogy egyre csökkentsük a távolságot Telar, és növeljük a mögöttünk terjeszkedő ellenség felé.
Akár biztonságban is érezhetnénk magunkat, de nem először járom vándorként az utakat ahhoz, hogy ne tudjam, nem csak az onnan érkező támadók törhetnek éltünkre, vagy értékeinkre.
Én sosem adtam rablásra a fejem, de attól még én is Lanuria alvilágához tartozom és tudom, hogy a háborús idők nem mindenkit tartanak vissza, hogy fajtársai ellen forduljon.
- Bár lakatlannak látszik a vidék, jobb, ha nyitva tartjuk a szemünket. Tapasztalatból tudom, hogy vannak, akik szeretnek hasznot húzni mások szerencsétlenségéből és a menekülők megszaporodása, pont jó alkalom nekik. Mi meg ezeken a szép lovakon, szép ruhában, mutatós elf fegyverekkel, igen csak csábító prédának nézhetünk ki.

Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-04, 7:34 am

*Sadir főhajtással üdvözli a köszönő szavakat, majd még egy apró válaszra méltatja őket, mielőtt tovább vezetné a lovát inni.*
- Ha nem veszik ki a jó szándék közülünk, több esélyünk van jobbá tenni az életet.
*Jegyzi meg, majd tovább vezeti lovát a folyóhoz.
Hamarosan már ismét nyeregben vannak, s a három lovas folytatja útját délnek, a Hajnal mentén.
A folyó menti füzesek, nádasok, kisebb, ártéri erdők biztonságot nyújthatnak, s ők ezt kihasználva haladnak is tovább.*
- Egyet kell, értsek veled, Jeremy. Azonban épp e viseletek azt is jelzik, hogy bár csábító, de harapós préda vagyunk. Nem holmi családokat óvó, öregekkel, nőkkel, gyerekekkel utazó menekültek.
*Feleli Sadir a félelf szavaira. Ő is tudja, bizony ez a vidék, talán biztonságosnak tűnik sohasem az. A háború miatt, mivel a katonák harcolni vannak, s kisebb bajuk is nagyobb annál, hogy gyanús alakokat vegzáljanak, jó világ van a fosztogatókra.
A nap delelőre vált, s a lovakra is ráfér a pihenés. Egy nagyobb füzest látva Sadir ki is adja a parancsot.*
- Ideje pihentetni a lovakat. Hosszú még az út, s ránk is ránk fér már, hogy kinyújtóztassuk lábainkat, s harapjunk valamit.
*Ha társai engedelmeskednek, a fák vonalán belül, megállnak, s a kapitány, miután megitatja lovát, ki is köti, hogy pihenhessen. A nyeregből leveszi az ételt, s elővéve tőrét, kanyarít is a tündéktől kapott étekből.
Nem messze a fáktól elhagyatott halászkunyhó áll, azt figyeli szemével. A katona is követi a kapitány példáját, s falatozni kezd, ő azonban letelepszik az egyik fa tövéhez.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-04, 12:10 pm

Nem szentelek további szavakat én sem a veszélyre való figyelmeztetésre, hiszen egyrészt Sadir jobban ismeri a vidéket nálam, másrészt mégis csak katonákkal utazom, akik minden valószínűség szerint talán több harcban és csatározásban vettek részt, mint én, bár a közelmúltban történtek eléggé harcedzetté tettek engem is.
Minden esetre a kezem ügyében tartottam az íjam. A kétségbeesés néha logikátlan dolgokra kényszeríthet egyeseket és nem nézik, hogy van-e esélyük vagy nincs.
Néha-néha a szótlan katonára vetem a pillantásom, aki mióta elhagytuk az elfek városát, szinte ki sem nyitotta a száját. Makacsul összeszorított szája, komor pillantása azt mutatta, hogy olyan változások mennek végbe benne, ami vagy kitartó, elkötelezett harcossá, vagy gyilkoló őrültté teheti. Remélem az előző lesz, bár fiatal kora miatt jobb élet várhatna rá, ha…..béke lenne.
Csendesen lovagolunk hát, míg a kapitány szavaira előre nézek és meglátom a zöldellő fás helyet, így csak biccentek. A környék néptelennek és csendesnek tűnik, közeledtünkre még a kisebb állatok nesze is elül, melyek itt élnek a part közelében.
Követem Sadir példáját és először a lovamat látom el, aztán úgy pányvázom meg, hogy könnyedén tudjon legelni.
Míg megmosom a képem és a tarkóm, hogy felfrissítsem magam, addigra már a többiek falatozni kezdtek, a katona letelepedve, a kapitány álldogálva és figyelmesen nézve maga elé. Követve a pillantását én is megnézem magamnak a kunyhót.
- Üresnek látszik. – harapok bele az ételbe, komótosan rágva a szárított húst. – Vagy láttál valamit? Mondjuk elég jó búvóhely lehet, jobb lenne ellenőrizni, ha gondolod megnézhetem, ha végeztem.
Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-05, 10:07 am

*A kapitány maga is eszik tovább, miközben a kunyhót figyeli.
Csak megcsóválja a fejét, nem, nem látott semmit.
Ellenben a pihenő alatt érdemes szemmel tartani, elég hely van benne több embernek is, s a napvilágnál ki is jobban lehet látni belőle, mint befelé.*
- Derítsd fel, hadd tudjuk, jelent-e veszélyt ránk nézve, vagy valóban csak egy elhagyatott lakhely.
*Szól Sadir.
Ha Jeremy megindul, a kunyhó valóban üresnek látszik. A katona is befejezi addigra az étkezést, ahogy Sadir is.
A kapitány maga is eltűnik a fák között, nem tudni, vajon az elf mögött halad, hogy biztosítsa, vagy másfelé kerül. A katona őrzi a lovakat, kardját nem vonja ki, inkább zord arccal mered maga elé, miközben hátát egy fának támasztja.
Egy fűszálat vesz fogai közé, s azt rágcsálja közben.
A kunyhó közelébe érve, még mindig nincs nesz, ám ha Jeremy túl közel jut, csakhamar kivágódik az ajtaja, s egy hegyes kampó mered a tündére.
A kampó mögött egy férfi arca tűnik fel, komoly tekintettel. erős, edzett karjai tartják a halászszerszámot.*
- El innen, de rögtön! Nincs szükségem mindenféle gyanús kalandorokra!
*A kampó vége enyhén piroslik, talán a férfi épp egy nagyobb testű halból húzta ki.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-06, 6:03 pm

Én nem láttam mozgást ugyan, de a kapitány már régebb óta figyeli. Abban is igaza van, hogy jobb megbizonyosodni arról, van-e bent olyan, aki bajt okozhat, mint később a hátunkba kapni egy támadást.
Mondjuk az nekem is új, hogy ennyire felajánlkozó vagyok, de ha már kimondtam, akkor nem fogok visszakozni.
Elcsomagolom a maradék ételt, aztán meglazítom az íjat a vállamon és a kardot az oldalamon, hogy tudjam, könnyen hozzájuk férek és lassú, megfontolt léptekkel, lehetőleg kerülve a nyílt terepet közelítem meg a kunyhót.
Éééééés….kiderül, hogy még sem lakatlan, a látszat ellenére sem, mert hirtelen egy elég veszélyesnek kinéző csáklya kerül elő, amit egy jó erőben lévő fickó tart felém, komoly fenyegetéssel megtűzdelt szavaival egyetemben.
Mondhatni, akár maga a ház tulajdonosa, a halász is lehetne, de ahhoz túl jól tápláltnak tűnik és egy gazda nem hanyagolná el így a portáját.
És meg kell vallani az a kampó végén vöröslő vér sem igazán tetszik, még ha egy esetleges zsákmány is lehetne benne a ludas.
- Csak egy vándor vagyok. – álltam meg azért azonnal, de ugrásra készen. – Látod, nem is vettem a kezembe a fegyvereimet. – próbáltam azért abban bízni, hogy még sem jelent veszélyt és szóval is megoldjuk. – Láttam a kunyhódat és megéheztem. Vennék tőled egy pár halat, látom akad friss fogás. – intek a kampó felé.
Biztos vagyok benne, hogy Sadir szemmel tart, így egyelőre nem izgatom magam túlságosan.
- Elég magányos lehet mostanában itt, te miért nem menekültél el? – próbálom szóval tartani, míg esetleg a háta mögött láthatok valamit a kunyhó belsejéből.
Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-07, 8:37 am

*Jeremy szavaira a férfi meghökken. A kampó hegye apró kört ír le, de nem tágít a félelf közeléből.*
- Nincs még feldolgozva, s már van rá vevőm. A többi meg kell nekem is!
Tágulj innét, amíg szépen vagy!
*Néz a vándorra. A ruházata alapján valóban van neki darnája, s így Jeremy szavai hihetőek, de a kampós férfit ez nem aggasztja különösebben. Ha az elf nem áll odébb, bök egyet felé a kampó hegyével.
Ha Jeremy nem tér ki, a kampó hegye megsebezheti, de nem döf vele akkorát a gazdája, hogy halálos legyen a sebesülés.
Azonban erre a mozdulatra a háta mögül, a kunyhó fala mellől is előlép Sadir. Bízik az elf gyorsaságában, és rutinjában, miközben ő maga is gyors, mint egy lecsapó kígyó, s míg egyik keze súlyosan zuhan a kampós alak tarkójára, addig másik a kampót tartó kézre csap le.
A férfi meginog, s eldől Jeremy felé, mint egy zsák, ám nincs egyedül. A kapitány mögül mozgás villan, s e mozgás egy másik férfitól származik.
Árnyékban van, még nem ért ki a kunyhó ajtaján, miközben Sadir már fordul. Nem tudni, elég gyors-e, hiszen nem tudta a döfést sem magakadályozni, habár azt Jeremy láthatta előre.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-07, 5:29 pm

A mostani háborús helyzetben, nehéz elhinni, egyrészt, hogy valaki még mindig ragaszkodik ehhez az elhagyatott helyhez, másrészt, hogy elutasít egy pénzzel kecsegtető ajánlatot csak azért, mert „nincs feldolgozva”. Ez nekem több, mint gyanús, de a férfi nem sokat hagy bizonytalankodni, újabb elutasító és kiebrudaló szavait már egy döféssel is megtoldja.
Mivel eleve számítottam rá, hogy nem egy barátságos fogadtatásra lelek, így egy könnyed mozdulattal lépek félre a szúrás elől, de mire ellentámadásba lendülnék, a fickó háta mögött felbukkan Sadir és egy jókora tockossal az ájulásba küldi a kampóst, fegyverét is kiütve a kezéből.
Azonban nem látja azt, amit én, aki szemben állók az ajtóval, hogy egy másik árnyék mozdult meg a kapitány mögött, egy másik férfié.
A már az előbb a markomba csúszott tőröm, most kiröppen a kezemből, el a gyorsan forduló kapitány mellett, hogy az árnyék combjában (legalábbis azt a részt célzom), állapodjon meg.
A következő pillanatban már a megfeszített íjjal a kezemben célzok befelé, közelebb lépve.
- Ha van még ott valaki jöjjön ki…..fegyver nélkül. – kiáltom be, ha Sadir mást nem akar esetleg.
Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-08, 2:13 pm

*Jeremy sikeresen kitér a döfés elől, s a kapitány sem tétlenkedik, aminek hála a szigonyos férfi már a földön pihen békésen.
Sadir, bár benne van a pakliban, nem számolt azzal, hogy lehet még valaki odabent.
Ettől függetlenül nem áll le a mozgásban, nem szeret ő nyitott ajtók előtt állni, ahonnan erőszakos támadó lép ki, hiszen a háta így védtelen lenne.
Jeremy ekkor dob el egy tőrt, de olyan gyors, hogy Sadirnak arra sincs ideje, hogy felmerüljön a kérdés benne, vajon a félelf neki szánta-e azt.
A másik férfi ordítva hátrál vissza a kunyhóba. Fájdalomkiáltás ez, azonban az elf tőr mélyen combjába állt, s pokoli kínokat él át.
Kiveri az izzadtság, miközben ép lábán próbál minél inkább visszahúzódni a biztonságba.
Sadir a megfeszített íj mellett néz befelé, miközben Jeremy felszólítja a bent lévőt, vagy lévőket, hogy jöjjenek ki.
Odanet egy filéző kés kerül a sebesült kezébe, miközben elordítja magát.*
- Hogy megöljetek? Eszemben sincs!
*Már nem látni a bejáratban, s eközben egy erősebb kötelet igyekszik sebesült lábára hurkolni.
A tőrt ki sem meri húzni, pedig iszonyúan lüktet a fájdalom izmaiban.
Sadir eközben mutatja Jeremynek, hogy fedezze az íjjal, ő pedig közelebb óvakodik a bejárathoz. Úgy helyezkedik, hogy amikor bepillant, még mindig fedezze a kunyhó ajtófélfája testének nagy részét.
Az idegen hátrébb húzódik, s kivár.*
- Ha kijössz békével, nem bántunk.
*Hallatszik Sadir ígérete.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-09, 3:05 pm

Ösztönösen cselekedtem, nem gondolva arra, hogy félreérthető lennék. Az ordításból ítélve a késem talált és a kapitány mögött felbukkanó alak visszavonulót fúj, behátrálva a kunyhó homályába. Mivel Sadir sem végzett a szigonyossal, így én sem akartam egyelőre az ismeretlen támadó halálát, csak azt akartam elérni, hogy tisztázzuk az erőviszonyokat.
Abban azért reménykedtem, hogy bent nem lapul egy íjász, mert akkor remek célpontot nyújthattunk volna, de az eddigiekből ítélve talán ettől nem kell félnünk.
A kapitány mellé lépek, félig a bejárat takarásába, és úgy várom, hogy valamiféle reakció érkezzen.
- A társadat sem öltük meg, megnézheted magad. – morranok fel válaszul, aztán bólintok Sadit jelzésére, hogy részemről rendben.
Ha banditákkal van dolgunk, akkor nem a bátrabbik fajtából, bár azok általában nem kettesével szoktak ténykedni, ezért igyekszem azért nyitva tartani a fülem, nehogy míg a benti fickóval foglalkozunk, hátulról meg meglepjenek minket.
- De igyekezz, mert már fárad a kezem. – toldom meg, hogy gyorsabb döntésre bírjam.

Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-10, 2:43 pm

*Sadir a bejáratnál látja, hogy Jeremy érti, mit vár tőle, s ő maga is biztos abban, hogy a félelf fedezni fogja. A tündék jó céllövők, s ha Jeremy csak fele annyira jó, nem lesz gond ezzel.
A katona eközben már felállt, s bár nem hagyja el őrhelyét, figyel arra, nehogy kívülről támadják hátba két társát. Még mindig ott lóg a fűszál szája szegletében, azt rágcsálva tartja szemmel a kunyhó környékét.
Sadir egy utolsó felszólításban reménykedik, ám ha erre sem mozdul a bizonyára sebesült férfi odabent, akkor kénytelen lesz behatolni.*
- Gyere ki és nem bántunk. A társad is csak ájult. Ha viszont maradsz, te fogsz rosszabbul járni.
*Odabent a sebesült nem rántja ki lábából a tőrt, másik lábára helyezkedve igyekszik hátrébb húzódni.
Ez természetesen zajjal jár, azonban mivel az ajtóban rövid várakozás után sem jelenik meg, Sadir behunyja szemét. Csupán azért, hogy amikor az ajtóra fordul, az a sötétséghez szokjon, így jobban látja majd a benti dolgokat, míg a bent lévő számára ő lesz az, akinek csak körvonalai jelennek meg.
Biccent Jeremynek, s ráfordul a bejáratra. Ekkor nyitja ki a szemét, s a derengésben megpillantja a hátrébb húzódott férfit. Az épp a filézőkést tartja maga elé, mire a kapitány kardját vonva elő, beljebb lép a sötétbe, hogy Jeremy is nagyobb teret kapjon. Odabent még egy férfi ül lelógatott fejjel egy lócán, kezei ölében. Sadir úgy látja, tőle már nem kell tartania.*
- Nincs esélyed!
*Figyelmezteti a sarokba szorított alakot, mire az a kivont tünde kardot látva a bejárat felé mozdul. Kezében a tőr, s azon van, hogy valahogy elhaladhasson Sadir mellett.
A kapitány tudja, hogy Jeremy kintről fedez az íjjal, ő eközben kardját nyújtja az ajtó felé tartó mellkasa irányába.*
- Dobd el azt a kést!

Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-14, 6:40 pm

Mivel életünk már sokszor csak egy hajszálon múlt és azon, hogy milyen gyorsan reagálunk az eseményekre, egy percig sem veszem le a szemem az ajtóról, miközben egyre közelebb araszolok, hogy minden szögből védeni tudjam Sadir-r, aki megerősíti előbbi szavaimat és megpróbálja rávenni a bennlévőt,hogy adja fel és jöjjön elő.
Látni nem látom, hogy mennyire sérült meg, de tompa nyögéseiből és zihálásából tudom, hogy jócskán fájhat neki.
Mikor a kapitány felém bólint én az ajtófélfa ellenkező oldalához ugrom és a most már láthatóvá váló fickóra szegezem nyilam hegyét. Bár mint kiderül ketten vannak benn, de abból az egyik halottnak tűnik, így a mozgolódóbbra figyelek.
- Ha akarsz egy nyilat a válladba is, csak csináld tovább. – szólalok meg én is, hiszen ha nem vak, láthatja, hogy nincs esélye. – Még egy lépés és halott vagy. – teszem még hozzá.
Ha csak nem ment el az esze, akkor engedelmeskedik Sadir-nak és végre megtudhatjuk, mi folyik itt.
Talán igazunk volt és ezek itt megölték a halászt, valószínűleg nem sok zsákmányt találva.
Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-15, 10:14 am

*Sadir határozottan néz a fickóra. Nem tudni, hogy a mellkasának meredező kard, vagy a rá szegezett, biztos kézzel tartott, felajzott íj, vagy mindkettő teszi, de végül izzadó homloka mögött megszületik a gondolat.
A kés tompa puffanással landol a kemény, döngölt padlón.*
- Társam nem fog lenyilazni, ha tarkóra tett kezekkel kisétálsz az ajtón.
*A férfi szó nélkül teszi, amit mondanak, s ha Jeremy nem ereszt belé egy nyilat sem, át kisántikál zihálva, összeszorított fogakkal a világosba.
Társa még mindig eszméletlenül heverészik, így csupán ő maradt. A kapitány meggyőződik róla, hogy a félelf sakkban tartja-e a sebesültet, s ő óvatosan a bent ücsörgő alakhoz oldalog.
Ha Jeremy mégsem tudja fogni, vagy a férfi lesz túl izgága, ő is kap a tarkójára egyet, azonban az már a kard markolatával fog történni, s bizonyára legalább olyan hatásos lesz, mint a másiknál volt.
Így, vagy úgy, Sadir eljut a békésen üldögélő alakhoz, s amikor megérinti óvatosan, az le is borul a földre, arccal előre. Hátán nagy, vörös folt éktelenkedik, mutatva, hol érte a szigony döfése. Orvul, talán épp akkor, amikor a halat készítette össze „vásárlóinak”. Ennek lett ára végül épp az élete.
A kapitány kipillant Jeremyre.*
- Minden bizonnyal a gyilkosokkal van dolgunk.
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-17, 12:11 pm

Készen állok arra, hogy nyilat eresszek a fickóba, ha mégis arrafelé vinnék a gondolatai, hogy támadjon és nekiugorjon a késsel Sadir-nak, vagy ne adja az ég meglendítené felé, hogy belédobja. Tudom, hogy gyorsabb lennék nála, így nem dobban hangosabban az izgalomtól a szívem, csak a figyelmem irányul rá lanyhulatlanul.
Azonban, ha lassan és nehézkesen is, de felfogja a férfi, hogy sebesülten, sakkban tartva semmi, de semmi esélye, így végül megteszi, amire a kapitány utasította és kisétál, vagyis jobban mondva kibiceg, összeszorított szájjal az ajtón, igyekezve nem ránehezedni a lábára, amiben még mindig ott díszeleg a késem.
- Állj oda a társad mellé. és azt ajánlom még levegőt is csak óvatosan vegyél, ha jót akarsz magadnak. – morranok rá, végig követve nyilam hegyével, hogy értse miről beszélek.
Valahol már biztos voltam benne, hogy az első gondolataim jó megérzések voltak a kunyhóban levőkkel kapcsolatban, de ezt most Sadir meg is erősíti, aki meggyőződik a még bent lévő test elmúlásáról. Nem kétséges, hogy meggyilkolták.
- Valószínűleg, azért is igyekeztek minket elhajtani. Mi legyen velük? Gondolom nem tervezed, hogy magunkkal cipeljük őket. Ez, amúgy sem bírja sokáig azzal a sebbel, ha nem kap segítséget. – intettem a magát megadó felé.
Nem vagyok sajnálattal gyilkosok felé, ok nélkül nem venném el mások életét soha.

Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-17, 1:51 pm

- Mi már így találtuk!
*Próbálja védeni magát a férfi, késsel a combjában. Azonban ez eléggé sovány védekezés, tekintve a viselkedésüket, s társát, aki újabb gyilkossági kísérlettel is vádolható.
Sadir még körbenéz, látja, hogy dulakodásnak semmi nyoma nincs a kunyhóban, ezek szerint vagy nem itt végeztek vele, vagy pedig olyan meglepetésszerű volt a támadás hátulról, hogy esélye sem maradt a védekezésre.
A kapitány kisétál, kezében még mindig a kardjával. A katona még mindig tisztes távolból figyel, vigyáz a meglepetés elkerülése végett.*
- A hozzátok hasonlókat Stern tömlöce várná, ha Stern még állna.
Habár azt ígértem, hogy nem bántunk… akkor még nem volt szó arról, hogy meggyilkoltatok egy ártatlan halászt.
- Nem én, csak ő….
*Mutat a sebesült a még mindig eszméletlen társára. Sadir Jeremyre pillant. Nem tűnik tanácstalannak a sorsukat illetően, azonban vívódik. Elég élet oltatott ki az elmúlt időben, s fog is még. Legjobb az lenne, ha be lehetne sorozni őket Lanuria hadseregébe, de nem akarja, hogy lassítsák őket küldetésükben.
Ahogy szélnek sem akarja ereszteni őket.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-18, 1:36 pm

Nem túl jó és ötletes védekezés ez a nyomorult részéről és nem is túl meggyőző, ahogy mondja, így nem csoda, hogy egy szavát sem hittem? Én sem most kezdtem a szakmámat és ennél különbül vagyok képes hazudni.
Csak elhúzom a számat, hogy jelezzem a véleményemet és mikor Sadir megjelenik és elmondja, hogy ha tudná, akkor tömlöcbe vetné, akkor megismétlem e véleménynyilvánításomat, de úgy néz ki azért nem fejezte be.
Persze a magánál lévő gyilkos azonnal a másik jól bevált taktikához folyamodik és mindent igyekszik a másik nyakába varrni, aki nem tud védekezni. Kíváncsi leszek az mit mond, ha magához tér?
Én nem vagyok valamiféle ítéletvégrehajtó, jobban örülnék, ha lenne valami település a közelben, ahol akár le is csukhatnák őket, azonban ha a kapitány nem akarja itt hagyni őket, de nem is akarja magával vinni, akkor valamit lépni kell…….
- Tiéd a döntés kapitány, te vagy itt akinek joga van a törvényt betartani és igazságot szolgáltatni. – jegyzem meg. – Ha biztos vagy a dolgodban, akkor van ott fa elég, gyilkosok, akik egy védtelen halászra támadnak, nem hiszem, hogy kegyelmet kapnának bárhol. – mondom ki végül.
Magam is az alvilághoz tartozom tolvajként, de mindig igyekeztem, hogy munkám során életet ne vegyek el. A háború persze rákényszerített, hogy elvegyem az ellenség életét, de ettől még nem könnyű más felett pálcát törni.

Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-21, 1:00 pm

*Sadir szemléli a hazudozót. Arra természetesen nincs bizonyítéka, ám ismerve a harci helyzeteket, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy a sebesült döfött. Azonban hogy nem akadályozta meg, s társát sem hagyta ott, sőt, amikor lehetősége lett volna arra, hogy szembeforduljon vele, inkább a kapitányra emelte volna kezét, egy dolgot igazol. Együtt vannak.
Stern egykori kapitánya nem bíró, habár rendelkezett a várban ilyen hatáskörrel is.*
- Ébresszük fel a másikat!
*Jeremy kezében az íj, így ez a feladat Sadirra hárul, aki el is kezdi a hátára fordított alakot pofozgatni.
Az káprázó szemekkel tér lassan magához, míg társa mély csendbe burkolózik. Egyre nehezebben áll a lábán.*
- Ki ölte meg a kunyhóban lévő férfit?
*Kérdezi a kapitány a szemét nyitó férfitól. Az még rebegteti pilláit, de nem beszél. Amíg Sadir fölé hajol, egyik könyökére próbál támaszkodni, de játssza a kábát. Ezután olyan sebesen, ahogy csak tud, megpróbál behúzni Sadirnak. Eközben a sebesült is oldalaz kicsit, s amikor társa már támad, ő lehajolva próbálja Jeremy lábát kirántani.
A kapitány arcán ott csattan a gyanúsított ökle, s az már indítja is a következő támadást, azonban Sadiré megelőzi.
Vér fröccsen, s a még mindig földön lévő férfi az orrába csapódó ököltől betört orral próbál távolabb kúszni.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-21, 6:04 pm

Rezzenéstelen arccal hallgatom a sebesült védekezését és várom, hogy miként dönt a kapitány, mit teszünk a két feltételezett gyilkossal.
Láthatóan Sadir sem akarja elkapkodni a dolgot és elhamarkodott ítéletet hirdetni a két fickó feje fölött, ami becsülendő, de hát nem is vártam tőle mást, ahogy egyre jobban megismertem.
Kissé oldalra lépek, hogy, ha Sadir az ájult férfihez lép, akkor ne legyen a nyilam útjában, mert biztosra veszem, hogy ha az életüket féltik és egyre jobban sarokba szorítva érzik magukat, akkor bármilyen meggondolatlan lépés várható, hiszen elég makacs volt eddig is az, aki kést fogott ránk.
Pár elcsattanó nyakleves és a földön heverő eszméletre tér és értetlenül pislog fel a kapitányra, aki nem hagy neki időt arra, hogy összeszedje a gondolatait valami hazugságra.
Ha történik valami, akkor most fog, szinte a zsigereimben érzem, hiszen most egyik szava majd a másik ellen feszül. Nem nehéz erre a következtetésre jutni, így egy percre sem veszem le a szemem az egyre idegesebbnek látszó, ám hallgatag sebesültről, akinek láthatóan remeg már a lába a vérveszteségtől.
Még szemem sarkából észlelem a kapitány elleni támadást, de a velem szemben álló, sakkban tartott fickó nem lehet a nyilamnál gyorsabb, már akkor elengedem az ideget, amikor megkezdi felém a mozdulatát.
A vessző ereje szinte keresztül viszi a tollig a nyilat a testén, hogy a lapockája alatt jön ki. Biztos vagyok benne, hogy mire földet ért a lábam előtt, már halott volt.
Pillanatok alatt már másik vessző volt felajzva a húron és szegeződött a véres arccal hátrafelé kúszó másik fickóra.
Soha nem élvezem, ha el kell venni egy életet, de hát a férfi tudta mit kockáztat…….
- Ne moccanj! – szólalok meg fojtottan az undortól, de nem remeg a kezem. – Különben követheted a társadat.
Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-22, 2:31 pm

*Sadir felemelkedik, s visszanéz a másik haramiát épp lenyilazó félelfre. Lepillant az összerogyó, majd zsákként eldőlő figurára, majd vissza a még mindig kúszva hátráló másikra.*
- Azt hiszem, nincs több kérdés. Jeremy, fizesd meg neki, ami jár az efféle gyilkosoknak!
*A kapitány arca megkeményedik. Nem szívesen hoz halálos ítéletet, de a jelenlegi helyzetben egy gyilkost szabadon engedni, vagy akár itt hagyni is felelőtlenség. Ha már ráérzett az ízére, újra ölni fog, s újra ártatlan, magukat megvédeni képtelen emberekre fog támadni, nem pedig katonákra.*
- Ne, ne….nem is tudom, mivel vádolnak, biztosan ő fogott rám valamit! Az egy gyilkos, én nem vagyok az!
*Sadir, ha társa eddig nem lőtt, rápillant, némi sürgetéssel. Nincs választása. Sternben még folytatná a dolgok tisztázását, de ebben a pillanatban sem ideje, sem lehetősége nincs erre.
Megacélozza magát, s bólint Jeremynek, lőjön.
Ha megtörtént, akkor a halottak egyikét ő maga fogja meg, s húzza el a kunyhó fala mellé, s hagyja is ott.
Nem akarja eltemetni, habár megilletné ez a tisztesség, de valószínűleg a halászt is úgy hagyták volna itt, ahogy most van, s lassan nekik is menniük kellene, ha mielőbb Telarba akarnának érni. *
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-23, 6:53 pm

Viszonoztam Sadir tekintetét, amiben nem láttam sem megrovást, sem szánalmat a lelőtt fickó iránt, csak az elfogadott tényt, hogy a halál a kezem által érte el megérdemelt jussként, hiszen már másodszor támadott meg minket és nyilvánvalóan azért, hogy végezzen velünk.
Aztán a kapitány már nem hezitált a másik zsivánnyal kapcsolatban sem, aki most, hogy társa is meghalt, még jobban megrémülve próbált minél messzebb kerülni tőlünk, ami persze elég hiábavaló kísérlet volt, ahogy a tagadása is szánalmasan gyenge.
- Na igen. – bólintottam és az én arcom is megmerevedett, ahogy a csigaként csúszómászó fickót követtem a fegyverrel. – Azért akartál ledöfni.
Azért nem volt könnyű egy fegyver nélküli, menekülő, a félelemtől reszkető embert lelőni és az is felmerült bennem, hogy nem vagyok a kapitány végrehajtója, miért nem ő csinálja, de nem egy gyilkos előtt akartam ezen vitatkozni. Talán egyébként is gyorsabb halált kap a nyilam által és nem húzzuk tovább a félelmét sem feleslegesen.
Nagyot sóhajtok, egy pillanatra lehúnyom a szemem, aztán elengedem a vesszőt, mely a férfi torkát üti át és gyors halált ad neki.
Aztán leeresztem az íjat és csak állok ott pár percig, mag az egyik testet Sadir elvonszolja.
- Legalább a halász eltemethetnénk. – szólalok meg rekedten, mikor újra tettre késznek érzem magam, a hátamra akasztva a fegyveremet. – Közel a folyó, ott puhább a föld.
Bemegyek a kunyhóba, hogy találjak valamit, amivel ásni lehet és ha találok elindulok egy fűzfa felé, ahol igyekszem kaparni egy gödröt, ha segítenek a többiek hamarabb meg lesz, aztán egy ágat tűzök a hant fölé, melyből lehet, új fa sarjad majd egyszer.
- Thilio in gîl na bâd lín! (A csillagok ragyogják be utadat!)
Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-26, 6:24 am

*Jeremy némi habozást követően végül lenyilazza a gyilkost. Sadir rezzenéstelen arccal nézi végig. Kapitányként sosem engedhette meg magának, hogy ítélete végrehajtásakor érzelmeket olvassanak le arcáról.
Sem szánalmat, sem elégtételt nem láthattak rajta sohasem és a régi beidegződés most is működik, mint ahogy korábban annyiszor.*
- Rendben, a halásznak adjuk meg a végtisztességet.
*Az idő ugyan sürgeti, de Dremerre, ezt a fajta végtisztességet egy ártatlanul megölt embertől, ha van mód rá, nem tagadhatja meg!
Sadir maga is segíti a félelfet, nem fél bemocskolni a kezét, habár sohasem ismerte az elhunytat.
Nem érdekli, hogy talán mogorva volt, vagy miféle emberi hibái voltak életében, még az sem, hogy valóban a halért ölték-e meg, vagy passzióból.
Gazdag bizonyára nem volt, így értékei nem okozhatták halálát.
A folyóparton a kapitány megmossa kezeit a Hajnal hűs vizében, majd felemelkedik.
Jeremy megadta a végtisztességet a halottnak, így ő nem szól már érdekében az istenekhez.
A katona még mindig a lovaknál őrködik, várja, hogy tovább induljanak, s ha megteszik, zavartalanul szállhatnak lóra a folyó jobb partja mellett.
az út eseménytelenül telik tovább. A nap lassan lefelé indul meg, s mindinkább jobbjukat világítja, mikor már jócskán láthatók nyugatabbra Elonar erdejének sötét fái.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-27, 3:27 pm

Nem mondom, hogy rémálmaim lesznek attól, hogy két embert is a nyilammal küldtem a Halálisten színe elé, hiszen ők sem kegyelmeztek egy szegény, védtelen halásznak és mit véltek elrabolni tőle?
Azonban még sem volt ínyemre a dolog ez kétségtelen. Nem igazán vagyok alkalmas a hóhér szerepkörére, de most nem volt más választás ezt be kell látni.
Annak azért örültem, hogy a kapitány segített a sír megásásában, így nem volt nagy idő mire a meggyilkolt férfi már a földben pihenhetett legalább.
A búcsú szavai után magam is lemosakodtam, hogy a földtől és a szennytől megtisztuljak, aztán visszaballagtunk a katonához, aki mindent láthatott, de nem kommentálta az eseményeket, bizton ismerte már parancsnokát és a döntései súlyát.
Ez a közjáték eléggé elrabolta azért az időnket, hogy sietősebbre fogjuk lovainkat, hiszen a nap könyörtelenül járja égi pályáját és az éj valószínűleg ismét a szabadban ér minket.
Az erdő látványa a szokásos nyugtalansággal tölt el, soha nem tudtam még úgy keresztül menni egyiken sem, hogy ne történt volna valami, ezért nem lehet csodálkozni azon, ha ódzkodom belépni bármelyikbe is. Ez az erdő pedig köztudottan nem való vándoroknak, főleg férfiaknak nem.
- Ugye nem akarsz keresztülvágni azon. – intek a fák felé.

Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-28, 10:10 pm

*Elonar, s a nimfák erdeje biztonságos éji szállással csalogat, azonban a kapitány nagyon is jól ismeri a törvényt. Volt már elég kapcsolata, no nem a nimfák igéző szépségű tagjaival, sokkal inkább a könnyű léptű tündék népével, hogy tudja, Izra isten törvénye szerint éjszakára az ő erdejében férfi nem maradhat.
Így aztán megcsóválja a fejét.*
- Nem, bár biztonságosabb lenne, mi nem mehetünk abba az erdőbe.
Itt, a folyóparti csalitosban, vagy az ártéri erdőkben kell éji szállást találnunk majd. Ám addig is használjuk ki a napvilágot, jussunk minél messzebbre!
*E szavakkal még megsarkantyúzza a lovat, s délebbre hajtja. A katona követi, ám oly sokáig nem haladhatnak.
Ha Jeremy az egyik alkalmas helyen nem jelzi, hogy jó lenne megszállni, maga Sadir fogja kiadni a parancsot a pihenésre.
Ha Jeremy szól, akkor csak utána jelzi.*
- Ez jó lesz éji szállásnak.

Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-30, 3:39 pm

Feltételeztem, hogy a kapitány is tudja, milyen veszélyeket rejt a magunkfajta férfiembernek, lett légyen az ember, elf vagy törpe, ha megpróbál az erdőben éjszakázni, de nem is kellett csalódnom, így megúsztam egy újabb erdőt, ami még, ha csak közönséges erdő lett volna, rám akkor is balszerencsét hozott volna.
Minél messzebb jutottunk a balvégzetű Stern falaitól és a fölötte trónoló vártól, annál biztosabb volt, hogy már nem ütközünk elkóborolt ork járőrbe, vagy valami ellenséges szárnyas dögbe, így a csalitos is simán megfelelt arra, hogy lepihenjünk éjszakára.
Jó darabot haladtunk azért még mielőtt annyira lement a nap, hogy már az én élesebb szemem is mereszteni kellett, de még mielőtt rámutathattam volna egy bokrok által körülvett kisebb dombra, Sadir már kiadta a parancsot. Katonaként neki sem kellett magyarázni a hely előnyeit.
Mikor letelepedtünk, előhalásztam a maradékot, amik még a tündék vendégszeretetét sugározták, aztán letelepedve enni kezdtem, míg szemem a tájat fürkészte.
- Én még bírom szuflával, így vállalom az első őrséget. – csomagoltam vissza még pár morzsát. – Ha holnap nem érünk oda, valamit vadásznunk is kell, bár, mióta elindultunk vadat nem igen láttam, talán halat tudnánk fogni.
Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-30, 3:57 pm

*Nincs ellenkezés, a katona sem tiltakozik, mikor a kapitány megálljt parancsol. A lovakról leszedik a lószerszámot. Rájuk fér a pihenés, s a katona le is csutakolja a magáét némi száraz kóróval.
Sadir is leszedi a sajátját, ám nem csutakol, csupán rövid időre mentesíti terhétől a lovat.*
- Tedd vissza a felszerelést…ha netán éjjel hamar kellene indulnunk, az életünk múlhat ezen!
*Utasítja a katonát, majd ő maga is leül falatozni Jeremy mellé.
A katona is hamarosan csatlakozik, s mind nekilátnak a hozott éteknek.
Sadir bólint, legyen hát Jeremy az első őr.*
- Én leszek a második, s Filion a harmadik. Pirkadatkor indulunk tovább.
*Ezt követően elfogyasztja a vacsorát, majd maga is felemelkedik, hogy lovára felhelyezze a felszerelést. Az kelletlenül prüszköl, miközben a kapitány megpaskolja a nyakát.
Sadir csak ezután szól ismét.*
- Holnap már oda kell érnünk. Lovaink gyorsak, s kitartóak.
*Eközben Filion is felemelkedik, s felszerszámozza hatását, majd köpenyét leterítve nem messze a két útitárstól, leheveredik rá.*
- Az éj a barátunk. Messze járunk már Sterntől…..
*Jegyzi meg halkan, utalva arra, ő már nem számít errefelé ellenségre. Sadir ráveti pillantását, de nem szól semmit.
Ő csupán akkor lesz nyugodtabb, ha Telarban beszélt a főpapnővel.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2016-12-31, 3:03 pm

Csak elismeréssel tudok adózni Sadir kapitány előrelátásának, aki bár elég messze jöttünk már az elfoglalt területektől, azért elővigyázatos maradt, amikor felhívta a figyelmet, hogy jobb a lovakat útra készen tartani, még ha szegény jószágok meg is érdemelnének egy kis lazítást.
Az őrség beosztására csak bólintok, ahogy lenyelem az utolsó falatokat. Tehát én majd a kapitányt ébresztem úgy éjféltájt.
Akármennyire is hozzá vagyok szokva a vándorláshoz és most, hogy jó lovak, jó ruhák és kitűnő fegyverek vannak nálam, nem is annyira megerőltető, azért kimondottan örülök, hogy végre egy város nyüzsgő népe fog körülvenni és egy hadsereg áll majd köztem és az ellenünk törő orkok, sárkányok, sötét tündék között. Hiába, nem vagyok katona, aki él és hal a harcokért.
- A sárkányoknak és a Filnoren szárnyas szörnyeinek ez nem távolság, még ha igazad is van. – jegyzem meg a katona megjegyzésére és Sadir szeme villanásából úgy vélem ő is velem ért egyet. - Boldog leszek, ha végre a város falai között leszünk.
Kiválasztom a legmagasabb pontot és ott ülök le törökülésbe, magam mellé készítve az íjamat, aztán figyelmem a minket körülvevő tájra irányul. Érdekes, hogy amennyire nem szeretem az erdőt, a természet mégis megérinti lelkemet és a csillagok alatt el tudom lazítani magam.
Kalandmester

Kalandmester

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2017-01-01, 3:00 pm

*Sadir csak bólint. Nem gondolja, hogy Filnorennek annyira sietős lenne, már csak azért sem, mert ha Lanuria egyik legjobban védett hegybéli városát képes volt önerőből elfoglalni, Avlanion után már a híre kellően megrázza a védőket.
Katonai vezető legyen a talpán, aki így is fenn tudja tartani a morált katonái között, ha úgy hírlik, a repülő erőd közelít hozzájuk.
A fáradt katonákat hamar elnyomja az álom és sem a kapitánynak, sem Filionnak nincs oka bizalmatlannak lenni a tolvajjal szemben.
A tiszta, csillagos ég, és a hideg levegő jó alvást biztosít, a meleg elf öltözékekben kellően pihentető az éj.
Ha Jeremy ébreszti Sadirt, az jó tempóban ébred fel, s aztán át is veszi a félelf helyét az éjszakai őrségben, egészen addig, míg eljön a katona ideje.
Pirkadatkor már az utolsó őr dolga ébreszteni a másik kettőt, s az addig pihenő lovakat még megitatják, mielőtt tovább indulnának. A gyors reggeli nem kell, hogy elmaradjon, hiszen jó tempót kell majd diktálni az indulás után, hogy mielőbb elérhessék Telar vastag falait.
Ha nem állja semmi útjukat, még ebéd előtt megérkeznek majd, s addigra ott találhatják a nem sokkal korábban érkezett valiani vert sereget is a falak alatt.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2017-01-04, 5:47 pm

Csendesen telik a rám szabott őrség, csak a normális éjszakai neszezések hallatszanak, de semmi szokatlan, így adom át a strázsálás feladatát a kapitánynak és a köpenyembe csavarva, hamarosan már az álmok útján járok.
Nem panaszkodhatom, mert mire az ébresztőre kerül a sor, kellően kipihentnek érzem magam, hogy elégedetten gondoljak rá, utunk a végéhez közeledik, hamarosan már egy jól védett város falai között lehetek. Na meg azt is, hogy az elfek istennője kedvelhet engem, mert már sokadszor menekedhetek meg a biztos halál torkából. Ritkán jut eszembe, hogy ezért egy köszönő fohászt intézzek hozzá, de most megteszem, nem hiszem, hogy bármi az utunkba állhatna már.
Megveregetem a lovam nyakát, miután a gyors reggeli után meghúzom a nyeregszíjakat és felszállok.
Talán mindenki érzi már a vándorlás végét, mert hamar, jóformán egy délelőtt magunk mögött hagyjuk a maradék mérföldeket és hamarosan már előttünk magasodnak Telar falai, ám más is.
Egy sereg állomásozik ott, de eléggé megtépázottnak tűnnek, mint kik harcból tértek meg és nem sok vidám arccal találkozni köztük.
- Nem úgy néznek ki, mint ha győzedelmes csatát vívtak volna. – léptetek Sadir mellé.

Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 444
Életkor : 28
Munkahely : Valiani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime2017-07-26, 7:04 pm

// GAREN RUTON - A "lelkiismeretes" mágus.
Hossin, időntúli //

Középvidék - Page 24 Garen_10

https://newagelanuria.hungarianforum.net/t527-mia-mesei

Az éj leszállt, és Démon horkantásai egyre halkabbak voltak, Garen mindig hamar megnyugtatta, ha szokatlan varázslásba kezdett.
Szerette volna, ha még éjfél előtt megjelenik neki a szellem. A bérgyilkos ugyanis, akit heteken át keresett zsákutca lett volna, ha Garen nem felkészült a szellemi lényekből. De nála jobbat nehezen találna bárki Lanurián. Mannahonban nem egyszer kellett holtakat mozgósítania seregeibe. A holtak kóborló lelkeivel már kicsit más a helyzet, ezek akarattal rendelkező szellemlények, a kapcsolatfelvétel nem megy olyan egyszerűen, irányításuk viszont semmivel sem nehezebb, mint más mágikus lényeké.
Szellemet befogni, megidézni bizonyos médiumoknak könnyű, de az ő többségük átverhető éés azt csinálnak a szellemek velük, amit akarnak. Garen viszont irányítani szokott. A célja világos. Meg kell találnia Mia nyomát. Három férfi került vele kapcsolatban szóba Tarsisban, egyikük Aden már halott,  de nem oly messzi kóborol.
Ezért mindent előkészített és pontosan úgy zajlik a szeánsz, ahogyan tervezte.
Hamarosan eléri a szellemet az erő, melyet kibocsájtott saját vérének áldozatával. És a vér...furcsán kavarog az üstben. Mintha a szellemlénynek köze lett volna vérmágiához. Lehet, hogy ajándéknak véli majd.
Elsorolta az igéket és maga alá húzott lábakkal ülve várt. Türelmes volt, elnézte, ahogy Démon megpihen. Nincs ami idegesítse.
- Gyere Aden! - Majd váratlanul egy név ugrik be, nem érti még, de köze lehet a kifolyatott vére kavargásának, hát kimondja:- Gyere Salamon!
Lágy szellő lengedez, az éjszakai erdő halkan zizeg, a mester vár még...
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Középvidék   Középvidék - Page 24 Icon_minitime

Középvidék
Vissza az elejére 
24 / 37 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 30 ... 37  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Középvidék-
Ugrás: