LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Nyugati szeglet

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next
SzerzőÜzenet
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-24, 8:30 pm

//Alamaise//

*Az ősi sárkány nem reagál a fogadkozásra. Azt várja, hogy harcosai tettekkel és ne szavakkal bizonyítsák hűségüket.
Az új feladat szemmel láthatóan fellelkesítette a kék sárkányt. Tán jobban, mint maga a csata lehetősége, s ezt Furia is elraktározza magában. Később figyelembe vehető információ, hogy hatékonyabban ossza el harcosait, amikor szűkében lesz az erőknek.
A vadászok azonban még nem érkeztek vissza, s így várnia kell a seregnek arra, hogy reggelizhessen.
Nagy mennyiségű, friss húst fognak hozni, s könnyen lehet, többször is fordulnak majd.*
- Távozz!
*Engedi útjára a kéket az ősi sárkány, s már fogadja is a következő sárkányt. Nem is olyan sokára majd ő is a levegőbe emelkedik. A sereg nem fogja a felderítők visszatértét megvárni, azzal is csak időt veszítene. Helyette nem olyan nagy tempóban, de elindulnak majd a kijelölt irányba, a tervek szerint. Út közben pedig elpusztítanak minden ellenállást, amivel találkoznak.
Az ősi sárkány Verinolra is gondola. A kétlábúak bevehetetlennek hiszik azt a várat, azonban ő tudja, hogy ott már van sárkány, ki a megfelelő időben tesz majd azért, hogy a védelem meginoghasson.
Addig azonban még sok dolog vár rájuk, s ennek tevékeny részese lesz minden sárkány, aki a sereget alkotja.
A vadászok az első körrel megérkeznek. Van a tábor szélén egy kopár terület, ahová egymás után szállnak le, s még karmaikkal fel is nyitják a levadászott lovak, szarvasmarhák, bivalyok bőrét, a nagyobb állatokat ketté is törik, hiszen nem feltétlenül fogyasztják majd el a sárkányok.
Nem elég az egész seregnek, s ezt tudják ők is, fel is emelkednek, miközben Alamaise, s még két tucatnyi sárkány elindulhat a friss, még gőzölgő prédához.
Az ősi sárkány most nem táplálkozik. Ő magának fog vadászni, amikor jónak látja. E pillanatban még a táborral van elfoglalva.
Az új parancsokat már viszik szét a megszervezett utakon a sereg minden részéhez. Nem mindenki indul majd délnek, lesz, ki más feladatot kap.*
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-24, 9:20 pm

//Furia//


*A távozás után Alamaise még nem tud azonnal a reggelihez sietni, s ez rendkívül felbosszantotta. Úgy érezte, minden perc számít, s azonnal indulnia kéne, de ez volt számára az utasítás. Így hát nem volt mit tenni, várakozott.
Hamarosan meg is érkeztek a vadászok, akik szép sorban pakolták le zsákmányukat a földre. A kék kihasználva testi adottságait előre verekedte magát - a többiek nem túl nagy örömére -, hogy minél előbb ehessen. Ám amennyire sokat akart falni, annál kevesebb falat csúszott le a torkán. Rendkívül izgatott volt, ez okozta étvágytalanságát. A körülményekhez képest azonban jóllakottan távozott, az majd később derül ki, meddig érzi majd ezt a jóllakottságot.
Amint végzett, elindult visszafelé, s már messziről fürkészte a maga előtti teret, hátha láthatja már a kis csapatot, akikkel majd útnak indulhat. Odaérve viszont azt tapasztalta, hogy elsőként végzett a nassolással. Ismét várakoznia kellett. Igyekezett olyan helyre állni, ahol ezt nyugodtan megtehetni, azonban úgy tűnt, állandóan útban van. Behemót testét ide-oda kerülgették az kisebb sárkányok, volt amelyik neki is ment, s felmorrant, minek áll az út közepén. Alamaise a nyomá hatására felvette elf alakját és keresett magának egy "fedezéket", onnan szemlélve a forgatagot, s fáradhatatlanul kémlelte, mikor érnek már oda társai. Nagyon kíváncsi volt rájuk. Vajon jó csapat lesznek? Ezen morfondírozott, miközben a fel-alá sétált.
Közben azért Furia mozdulatait is szemmel követte. Nehéz is lett volna figyelmen kívül hagyni az ősi sárkány tevékenykedését, méreteiből adódóan. Próbált hallgatózni is, hátha valami hasznos információt tud ezáltal elcsípni.
Eszébe jutott Sendel városa is. Vajon mit találnak majd ott? Remélte, nem keverednek a szükségesnél nagyobb bajba. Legalábbis olyanba, amit hárman ne tudnának megoldani.
Elmélkedését azonban megzavarta a körülötte lévő dolgok alakulása, hiszen társai megérkezni látszódtak.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-25, 8:33 pm

// Alamaise Smile //

*Amíg a kék sárkány enni volt, társai is vele egy időben táplálkoztak.
Természetes, hogy nem tudtak egymásról, a fekete nőstény nem kötötte egyik orrára sem, hogy kik lesznek társai, de mindet elküldte reggelizni, hogy készen lehessenek időben.
A sárkányok faja igen sokféle. Az ősieken kívül a többiekre nem lehet rámondani, hogy egyöntetűen nagyok, egyik alfaj mérete sem közelíti meg egy fekete sárkányét, ám az egyes alfajok között ugyanúgy vannak kisebbek és nagyobbak, mint a kétlábúak egyes népei körében.
Így aztán, amikor az időközben kétlábú alakot öltő kék sárkány megpillantja társait, azt láthatja, hogy egyikük, a vörös színű bizony mindkettő leendő társánál kisebb méretű.
Az arany színű azonban méreteivel még csaknem túl is szárnyalja Alamaise termetét.

Nyugati szeglet - Page 17 1180796-bigthumbnailNyugati szeglet - Page 17 Latest?cb=20071110165732

A két sárkány hamarosan megállapodik Furia előtt, s ha Alamaise is megérkezik, a nemes, fekete óriás mintegy elsorolja neveiket, érkezésük sorrendjében.*
- Avrae, Parath és Alamaise. Ti lesztek a mi füleink, szemeink, szaglásunk, s előrenyúló karmunk is, ha kell.
*Sorolja fel a vörös, az arany és a kék sárkány neveit, amikor azok felsorakoznak előtte. Sötét pillantásával végignéz rajtuk.*
- Mint korábban mondtam, Sendel felderítése a feladatotok. Mindhárman rendelkeztek olyan tudással, képességekkel, amellyel társaitok nem. Legyetek összehangoltak, s legfőképp figyelmesek. Ha az ellenség a városban van, és túl erős, ne szálljatok harcba velük, derítsétek fel védelmének felépítését, gyengéit és erősségeit, s térjetek vissza. Ha még nincs ott, egyikőtök maradjon, vigyázni a helyet, társai pedig érkezzenek vissza a sereghez, s jelentsenek.
*Végignéz a három sárkányon, s lehajol hozzájuk.*
- Van kérdés?
*Ha nincs, akkor útjára bocsájtja a triót, ha van, akkor meghallgatja azt.*
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-26, 10:32 am

//Furia ^^ //

*Társai érkeztére Alamaise ismét felölti eredeti kinézetét, s meglepődve konstatálja, hogy az arany még hozzá képest is igen-igen nagy. Vándorlása közben szinte soha nem találkozott nálánál hatalmasabb sárkánnyal, ám itt a seregben egészen gyakran előfordult vele. Az lett volna a furcsa, ha egy seregnyi bestia között ő lenne a legnagyobb halandóként.
Miközben Furia a neveket sorolja Alamaise bólintással köszöntötte társait, s ezalatt végig is mérte őket. Egyáltalán nem arrogáns módon, inkább csak kíváncsian.
~ Avrae és Parath, Avrae és Parath… ismételgette magában két kalandtársa nevét a nő, hogy megragadjon benne.
~ A vörösnek elég ravasz képe van, remélem az is és hasznos lesz majd a segítsége. Amúgy is elég tapasztalt harcosnak tűnik. Az arany pedig szintén bővelkedik testi erőben, akárcsak én. Bár biztosan mindkettejük kiváló katona, eddig sem úgy ismertem Furiát, mint aki bármit is a véletlenre bízna, legyen az akár egy egyszerű felfedezés. A kék ezen morfondírozott, miközben úrnőjét hallgatta. Elhatározta, hogy mindent el fog követni, hogy jól kijöjjön a többiekkel, és együtt tudjon működni velük.
Nekem lenne egy kérdésem, úrnőm. Ha megengeded. Ki irányítsa az felderítést? Úgy vélem, hatékonyabbak lennénk, ha kijelölnél egy vezetőt közülünk – jegyezte meg, s csak azért bátorkodta feltenni a kérdést, mert meg volt győződve arról, hogy nem ő lesz a vezető. Elvégre Furia biztosan olyat választ majd, akinek ismeri ez irányú képességeit. Alamaise elébe akart menni az út közben esetlegesen kibontakozó „én vagyok az okosabb” vitáknak. Nem volt afelől kétsége, hogy előbb-utóbb kiderül, ki a domináns, de ezt egyszerűbb itt lerendezni, és hát mint mindenki tudja, Furia szava törvény, így biztosan nem vonják kétségbe döntését később sem. Alamaise legalábbis nem tenné.
Ha úrnője válaszolt, a kék részéről nincs több kérdés, s ha minden részlet tisztázódott, akár indulhatnak is.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-26, 8:43 pm

// Alamaise meg a többiek Smile //

*A vörös és az arany sárkány is csendben végighallgatja az ősi ismertetőjét. Hasonlóra gondoltak, s jól tudják, hogy ez bizony fontos, hiszen az információ egy háborúban nem alábecsülendő dolog.
Amit tud a vezér, arra fel tud készülni, meg tudja előzni, s egy-egy jó taktikai lépés egész csatákat dönthet el.
Alamaise számukra ismeretlen sárkány, de ez nem lehet meglepő, hiszen a seregből sokakat nem ismernek, s ők nem vettek részt az előző éjjeli rajtaütésen sem.
A vörös szemei még rajta függnek egy ideig a nagy, kék sárkányon, majd visszafordul Furia felé.
Az ősi sárkány végignéz a három halandó sárkányon. Sötét szemei még megállapodnak mindhármon, jóllehet, a választ már régen tudja, s biztos benne, hogy a választott maga is könnyedén magához ragadná a kezdeményezést. Akik ebben a seregben vannak, mind olyan sárkányok, kik tiszteletben tartják egymást, s önnön érdekeik hátrébb valók népük érdekeiből. Talán a kétlábúak úgy neveznék őket: jó hazafiak!*
- Avrae az, ki korban, s képességekben is leginkább alkalmas arra, hogy irányítsa a műveletet.
*A vörös nőstény sárkány alázatosan meghajtja fejét, s az arany éppúgy tesz, tudomásul véve a kinevezett vezető személyét.
Míg a fekete sárkány kérdő pillantásával várja az esetleges további kérdéseket, nem szólal meg senki. Némi szünetet hagyva, hogy bőven legyen elég idő kérdést feltenni, Avrae szólal meg.
Hangja méretéhez képest mély, tiszteletet parancsoló, természetesen csak az ősi sárkány után.*
- Akkor induljunk!
*Elrugaszkodik a földtől, s úgy lendül tovább, kitárva szárnyait. Parath megvárja, hogy Alamaise is elinduljon, s ő zárja majd a sort.
A tábor felett Avrae rögtön egy kifelé vezető légifolyosóra irányul, s nem néz hátra, hogy követi-e a két másik sárkány. Csak a tábortól messzebb várja be őket, ha még nem érnek mellé addig.*
- Avrae vagyok, s természetesen szívesen fogadok majd minden javaslatot megfelelő határok között.
A küldetés célja ismert mindenki számára. Legyünk hatékonyak és végezzük el, amiért küldtek minket!

*Parath is megszólal. Hangja hamar elárulja, hogy egy arany pikkelyes hímről van szó, habár külső jegyei is utalnak azért erre.*
- Parath. Úgy legyen!
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-26, 10:34 pm

// Furia, Avrae, Parath (: //

*Avrae nevét hallva Alamaise nem lepődik meg. Első benyomása alapján sejtette, hogy őt fogja majd választani Furia. Miután tisztázódott minden kérdés, Avrae határozott utasítást ad az indulásra. A kék látva Parath előzékenységét rögvest a magasba lendül.
-
Szólítsatok Alamaisenak – válaszolta a nő. Avrae természetesen azonnal átvette az irányítást, de megjegyezte, meghallgatja mindenki véleményét. Ez a kék számára szimpatikus hozzáállás volt. Bár ő magát úgy ismerte, hogy minden parancsot teljesít, ha kell kérdés nélkül, azért jó érzés volt számára, hogy van beleszólási lehetősége a dolgokba.
Parathról legelső megérzései óta nem sok mindent tudott meg. A férfi ez idáig nem volt túl bőbeszédű.
Milyen messze lehet Sendel városa? – tette fel a kérdést Avrae számára a nő. Szeretett volna minél előbb odaérni, és teljesíteni a küldetést. Azon filozofált, vajon ha úgy alakul – és remélte úgy alakul -, hogy nem lesz ott senki, ki fog ott maradni abba a kísértetvárosban, hogy bevárja a többieket? Alamaisenak nem sok kedve lett volna ott várakozni, és közben a téglákat számolgatni a megmaradt falakból. És ennek nem sok köze volt a falak között bujkáló sötétségnek, csupán a várakozást kifogásolta. Azonban volt egy olyan sanda gyanúja, hogy ő rá fog esni a kiválasztás, mivel az az érzése támadt, hogy az arany és a vörös már ismerik egymást. Na, és mégiscsak Alamaise az új a seregben. Ez esetben azonban élne a beleszólás lehetőségével.
A levegőben a kék egykedvűen elnézelődött. Mindig is élvezte a repülést, az utazást. De azért olykor megtörte a csendet kérdéseivel.
Ti mikor csatlakoztatok a sereghez? – A nő szívesen társalgott volna társaival, meghallgatni mások tapasztalatait a háborúskodással kapcsolatban, ráadásul a vörös biztos tudna mit mesélni. Az arany felől sem volt kétsége, de talán Avrae is szívesen válaszol neki. Nem foglalkoztatta az, hogy esetleg idegesít másokat ez a fajta társalgási kényszere. Mindig jókora szüneteket hagyott kérdései között.
Parathtal kapcsolatban azon gondolkodott, és út közben is ezzel a talánnyal szórakoztatta magát, hogy vajon kinek nagyobb a testi ereje? Parathnak biztosan nagyobb erő adatott meg, ám Alamaise kisebb volt ugyan, de talán gyorsabb, mint az arany. Helyes taktikával talán ő nyerne. Magában már több párbajt is elképzelt, persze a valóságban esze ágában sem volt harcolni vele. Ez pusztán megmaradt számára a képzelet világában.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-27, 8:41 pm

// Felderítő egység Smile //

*Tudomásul veszik mindketten Alamaise nevét, s nem sokkal később már úton is vannak.
Parath felel a következő kérdésre.*
- Ha sietünk, nem sokkal sötétedés után ott lehetünk. De csak, ha nem állunk meg pihenni, vagy enni sehol.
- Jó okkal kaptunk először reggelit a táborban, így repülhetünk egész nap.
*Jegyzi meg Avrae is a maga módján.
Szárnycsapásai nem kimondott sietségről árulkodnak, egy akár órák hosszat is tartható tempót diktál, amely takarékoskodik a sárkány erejével. A sereg nem lesz ilyen gyors, megállnak, összevárják egymást, ha ellenséges ellenállásba botlanak, azt megsemmisítik. Időbe telik majd, mire Sendel elérik.
A repülést mindannyian szeretik. Talán nincs is olyan sárkány, akinek nem ez lenne a lételeme. A tágas égbolt, Wisca végtelen fennhatósága, amelyben nincsenek kétlábúak, nincsenek mocsok, csak a tiszta, hatalmas tér.
Ez az a hely, hol békében élhetnek mind.*
- Még a völgyben, a háború előtt. Furia alaki kiképzést is tartatott a vezérekkel, gyakorlatoztunk Enionban is.
- Én is még a völgyben. A klánom közel Eroniához székel, soká tartott az út, de ha hív a kötelesség, nincs, mi visszatartson.
*Néz rá Parath. A levegőben csak ők hallják a szavakat, s már nem kell titkolniuk jelenlétüket. Nem kell bujkálniuk, ha kétlábúak fennhatósága alatt álló területre tévednek, s ezt korábban sem azért tették, mert tartottak volna a satnya selejtektől. Az ősiek utasítása volt, hogy a háborús készülődés, mely már hosszú ideje folyt, rejtve maradhasson, s a beszivárgók a legnagyobb titokban végezhessék tevékenységüket.*
- Te talán nem a völgyben csatlakoztál közénk?
*Fordul meg a kézenfekvő kérdés Parath és Avrae között. Ők nem gondolkodnak az egymással vívható küzdelmeken, igazán még a kétlábúakkal vívandón sem. Kötelesség a háború, s ha már harcolni kell, hát inkább az ellenséget választják, mint egymást.
A nap egyre magasabbra emelkedik, s megvilágítja testüket. Alant a tájon már nem látszik a sárkányok hatása. Megcsillannak falvak, kis városkák, szántók, legelők marhákkal, ménesekkel, juhokkal, kondákkal, s még sok más állattal egyetemben. A sereg, mely erre fog vonulni, nem fogja mindezt érintetlenül hagyni.*
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-28, 4:27 pm

// Felderítő egység (: //


*A nő kérdésére mindkét társa készségesen válaszol. Annak, hogy sötétedés után már ott lehetnek nagyon megörült. Minél hamarabb, annál jobb. És a sötét nem jelent akadályt a sárkány szemeknek.
Kíváncsian hallgatja a másik kettő beszámolóját. A táborban elcsípett beszélgetésekből már számára is világossá vált, hogy a legtöbben még a völgyben csatlakoztak a sereghez, ahonnan az indult. Ám a hirtelen jött kérdés váratlanul érte. Egy lélegzetvételnyi idő után válaszolt csak.
Én magam egy kicsit később érkeztem. Messzi földön volt elintézni valóm, a… családommal – felelte, és remélte, nem kérdezősködnek tovább csatlakozása felől. A lehető legnagyobb nyugalommal fürkészte az alattuk elterülő élénk, élettel teli tájat, s gyönyörködött a szikrázó napsütésben. Jól esett neki, hogy így kisütött a nap több hónapnyi borongós téli nap után.*


//Bocsi a rövidségért, de mennem kell //
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-28, 8:32 pm

// Felderítő egység Smile //

*Nem volt oly váratlan a visszakérdezés Avrae, avagy Parath szempontjából. Ők sem ismerik a több ezernyi sárkány pofáról, névről, feltételezhették, hogy már a völgyben is jelen volt a kék sárkány.
Azonban a kérdésre adott válasz meglepő volt számukra. Nem hallottak még olyanról, ki később csatlakozott volna a sereghez.
A meglepő leginkább az volt számukra, hogy mindez meglepte Alamaisét.
Nem kívánnak puhatolózni, vajon mily családi probléma lehetett az, ami hátráltatta, hogy velük egy időben csatlakozzon az ősi sárkány vezette hadsereghez.
Úgy gondolják, ez nem tartozik rájuk, ám gondosan elraktározzák mindketten magukban az információt társukról.*
- Mely területen mutatkozik meg azon tehetségetek, mit Furia kiemelt?
*Teszi fel a következő kérdést a vörös sárkány. Ő maga erre kíváncsi inkább, hiszen hasznosítható, s számára létfontosságú, hogy tudja, a csapatban kinek mi az erőssége.
Parath kivár a válasszal, s ha Alamaise megadja a maga válaszát, majd azután fog ő is kitérni saját erősségeire.
Ellenben Avrae megelőzi társait.*
- A magam részéről hajlamos vagyok az ellenséget meglepni, tudok váratlant húzni, de taktikusan előre tervezni is. Gyors vagyok a harcban, pontos és precíz, a légi manőverező képességem pedig szintén jónak mondható.

//Semmi baj. Smile //
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-28, 9:20 pm

// Felderítők //


*Látva társai ábrázatát, amit válasza okozott hálát adott az égnek, hogy annyiban hagyták a toborzós témát. Eleve ostobaság volt megkérdezni őket, gondolta Alamaise, várható volt, hogy visszakérdeznek. Ha most egyedül lett volna, akkor biztosan a homlokára csap cserfessége miatt.
Érdeklődve hallgatta Avrae tehetségét harc terén. Igyekezett memorizálni, s magában megjegyezte, nem is nagyon tévedett első benyomása. Repülési tehetségét is sejtette, legalábbis tudta, hogy nálánál sokkal fürgébben repül. A nő így is sokan gyakorolt – idős mestere kényszerére –, hogy a levegőben le tudja győzni saját súlyát, és legalább pár egyszerű trükköt elsajátítson. Avrae taktikus képességeit pedig arra alapozta, hogy Furia őt tette meg vezetőnek.
A kék egy kis gondolkodás után sorolni kezdte, hogy ő maga miben tartja magát jónak.
Nekem egész jó mágikus képességeim vannak, de mint láthatjátok testi erővel is jócskán rendelkezem. Ezeket nagyjából egyformán használom. Mellettük egész tehetséges vagyok nyomkeresés és rejtőzködés terén. Meg… eléggé értek az állatokhoz is – Az utolsó megjegyzést csak kiegészítésképp tette hozzá, nem tudta, hogy jelen helyzetben eme képességének hasznát lehet-e. Mindezek után kíváncsian várta Parath válaszát.
Jól esett neki, hogy a többiek is ilyen érdeklődőek, és szívesen cseverésznek vele. A kétlábúakkal nem szívesen állt le csacsogni előítéletei miatt. A legtöbbet ostobának és arrogánsnak vélte, bár gyakran szembesült ezek ellenkezőjével, mégis megőrződött benne ez az ellenérzés velük szemben.
Amint ismét lepillantott látta, hogy egészen jól haladnak. Csak úgy suhan el alattuk a kopár téli táj, melyen itt-ott foltokban áll a hó, ami még ragyogóbban mutatott a napfényben. Alattuk nem messze egy csapat galamb manőverezett, de amint meglátták – vagy megérezték a sárkányok közelségét szerte-szét szálldostak.
Parath válasza után egy újabb kérdés fogalmazódott meg Alamaiseban társai felé. Kíváncsivá tette, ki mit csinált a toborzás előtt. Elvégre kevés olyan sárkány van, aki egész életében csak katonáskodott.
Ha megkérdezhetem… ti mit csináltatok, még mielőtt ide kerültetek? Mivel foglalatoskodtatok? Én nem titkolom, engem csábított az ismeretlen és messzi tájakat barangoltam be, feleztem fel. Elég sok helyen jártam már, de még nem mindenhol. Az a nagy álmom, hogy egyszer beutazom az egész világot. Az időm megadatott rá – célzott sárkány létéből fakadó hosszú életére. Várva társai válaszát Alamaise felváltva pillantott hol Avraera, hol pedig Parathra. Megérti, ha esetleg nem akarják firtatni múltjukat, elvégre a kéknek is olykor olyan ravaszságokhoz kellett folyamodnia, melyekre nem volt túl büszke, de így hozta az élet. Vagy nem volt más választása, vagy az ilyen megoldás mutatkozott a legkézenfekvőbbnek. Ilyen megoldásnak tartotta testvérével való helycseréjét is.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-29, 8:35 pm

//Felderítő egység//

*A vörös és az arany sárkány türelmesen várják, hogy Alamaise mit fog válaszolni. Az idő elteltével aztán meg is kapják a saját magáról alkotott véleményét.
Nem reagálnak semmit, Avrae megjegyzi ezt is, de nincs oka válaszolni, méltatni, vagy akár csak bármilyen formában jellemezni a kék sárkányt.
Parath csendben repül mellettük.*
- A mágiához én is jól értek, s emellett fizikai erőm is meglehetősen nagynak mondható. Azonban amiben a leginkább jó vagyok, az talán a harc. Levegőben és a földön sem találtam még legyőzőre…persze az ősi sárkányokat nem számítva.
*Mosolyodik el magabiztosan.*
- Sok időt töltöttem beépülve a kétlábúak között, ismerem az építészetüket, azt, ahogy gondolkodnak. Értek a rejtekajtókhoz, rejtett járatókhoz.
*Teszi még hozzá. Megvetően gondolkodik erről, szerinte a kétlábúak gondolkodása sematikus, s leginkább az érdekli őket, hogy hogyan szerezhetnének még több tulajdont maguknak.
Avrae felel előbb a kérdésre, s hangja most lágyul meg először.*
- Csaknem felnőtt fiókákat hagytam otthon. Kettőt. Előtte, még az előző háborúban középszinten voltam vezető az akkori seregben. Szerencsémre, vagy balszerencsémre nem voltam ott az Éj-hasadéknál….Csapatommal küldetésen vettem részt.
*Parath ismét csendben marad. Avrae kérdő tekintetére néz csak fel.*
- Én akkor még csak fióka voltam. Apám talán a hasadékban lehet, anyámat a kétlábúak megölték a hasadéknál. Hallottam, mit műveltek ott a halottainkkal. Levágták a fejüket, felkoncolták őket, körbehordozták tagjaikat győzelmi trófeaként. Azóta hiszem, hogy egy napon megfizetünk gazságaikért….Erre készülök fióka korom óta.
*Keserű, mélyen, tompán szóló hangja ekkor abba is marad. Még messze az úti cél.
Avrae is hallgatásba burkolózik. Aztán, amikor újra megszólal, már más témát érint.*
- Előbb megkerüljük a várost, ha odaértünk. Egyikünk keletről, másikunk nyugatról. én szemben megállok úgy, hogy rálássak fentről, amíg ti felméritek.
Ez egy halott város. Ha életet találunk benne és nem mi vagyunk, az gyanús.

*Néz rájuk.*
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-02-29, 10:15 pm

//Felderítő egység//


*Parath beszámolójának hangneme feltűnt Alamaise számára. Magabiztosan állította legyőzhetetlenségét – mivel mondandója így is értelmezhető. A kék magában felhorkantott.
~ Mindig van erősebb, gondolta, a halandók között is. Elég lesz csak annyi, hogy egy nap rossz lábbal kelsz fel, mert hiába van négy, ugyanannyi arra az esély, hogy valaki egyszer nagyon megleckéztet.
Alapvetően nem volt egy irigy természet, de e szavak hallatára azért érezte azt a kis tüskét szívében. Észrevette, hogy egyáltalán nincs hozzászokva ahhoz, hogy nálánál nagyobb társait kerülgesse. Meg volt győződve afelől, hogy ő képes lenne földre kényszeríteni ezt a hatalmas arany sárkányt. Persze Alamaiseban mindig is fogalmazódtak meg olykor abszurd gondolatok, melyben maga is érezte némileg a túlzásokat, ám ő abban hitt, hogy ha elhiszi ezeket akkor valósággá válhatnak.
Avrae beszámolóján nem lepődik meg. Valahogy teljesen ebbe a képbe illett, mint amit elárult magáról. Parath vallomását egykedvűen hallgatja végig.
~ Mindenki bosszúvággyal küzd, mert mindenkit értek veszteségek. Legalább neki még van esélye arra, hogy az apja él, morfondírozott el az arany sárkány monológja alatt.
Rendben, én megyek keletről – szólalt meg egy kis szünet után a kék, miközben vezetőjükre pillantott. Pusztán azért választotta ezt az irányt, mert szimpatikus volt neki, és ezt súgták megérzései. Hátha szerencséje lesz és pont ő nem találkozik egy fia lélekkel sem. Őszintén szólva nem hiányzott neki egy csetepaté. Őt inkább a város érdekelte. Járt már itt egyszer nagyon rég, de mondhatni, csak átutazóban. Már akkor is ámulatba ejtette e város rejtélye, és hogy holtában is van benne valami hátborzongató, valami csodaszép. Legalábbis a nő számára.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-01, 8:30 pm

//Felderítő egység//

*Parath nem hallja szerencsére Alamaise gondolatait, s bár nem állítja legyőzhetetlenségét, képességeit hangsúlyozta. Azokat, amelyek segítségével még nem akadt legyőzőre.
Avrae bólintva hagyja jóvá, számára teljesen mindegy, melyik társa merre fog repülni, a lényeg, hogy a feladat jól legyen elvégezve.
Parath egykedvűen jegyzi meg a magáét.*
- Én pedig nyugatról kerülök.
*Avrae maga sem hiszi, hogy a városban kétlábú erők munkálkodnának, azóta, hogy kihalt, nemigen tértek vissza, ám az ősi sárkánynak abban maradéktalanul igaza van, hogy a város fekvése és kiépítettsége miatt felhasználható hídfőállásnak, s ha az ellenség ott megveti a lábát, véresebb csata is lehet belőle, mire kifüstölik onnan.
A téli táj alattuk még mindig változatos, s egyben egyhangú is.
Az idő is telik, s lassan túljutnak delelőn is.
Megjelenésük, bár nagyon magasan repülnek, így is árulkodó lehet, ám a kétlábúak odalent, ha észre is veszik őket, nem tudhatják, csak három sárkány tévedt-e erre a vidékre, vagy az északabbra pusztító sereg előőrse ez a csapat.
Az ellenséggel vívott küzdelem nem lételeme, de tudja, hogy ha Sendelben kétlábúakra lel, azokat likvidálni kell.
Ha pedig kellő erővel rendelkeznek, bizony nem marad más választás, mint visszavonulni, s megvinni a hírt Furiának.
Szárnyaikban már érezhetik az órák óta tartó repülés fáradalmait. Nehezebben tartják fenn magukat a levegőben, ám a vörös sárkány még nem szólítja őket pihenőre.*
- Az ellenség hamarabb felfedezhet minket, mint kellene, könnyen lehet, rejtőzködnek is. Óvatosnak kell lennünk.
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-03, 8:06 pm

// Felderítő egység //


*Az izmok kezdték éreztetni magukat Alamaise szárnyaiban. Ez persze egyelőre nem okozott gondot a kék számára, hiszen kitartó repülő volt, de egy ekkora testet nem egyszerű a magasban tartani. A csatában szerzett sérülése szerencsére nem okozott problémát számára, mindössze annyit, hogy egy kissé jobban sajgott többi részénél, de kibírható volt.
Ezek után nem sokat szólt a többiekhez. Egy kicsivel hátrébb húzódott, hogy rálásson társaira. Őket nézte, amint pikkelyeik csillognak. Az övé nem nagyon csillogott, mert matt volt, ezért szokta megcsodálni mások csillogó pikkelyeit. Ezek után már hol maga fölött bámulta az eget, miközben vitorlázott, hol pedig az alatt jó mélyen elterülő földet bámulta. Legszívesebben most pördülne egyet, a hasára fordulna és spirálként zuhanna alá a talajra. Az talán felpörgetné egy kis adrenalinnal. De ez az egyhangú repülés… ráadásul a táj is ugyanaz. Mindenhol fák, hó, laknák, dombok. Órák óta repültek és ez kezdett unalmassá válni a kék számára.
Szívesen felhozta volna a pihenést, mint ötletet, de Avrae eléggé nyilvánvalóvá tette a legelején, hogy nem fognak pihenni. Így hát tovább suhant csendben mellettük.*// Bocsánat a késésért, tegnap éjszakás voltam és nem tudtam jelezni előre! //
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-04, 8:47 pm

//Felderítők akcióban//

*Az idő pedig csak telik. Alamaise, Avrae és Parath némán szállnak. A vörös sárkány sem tartja említésre méltónak a többi gondolatot, ami megfogalmazódik benne. Legalábbis azoknak még nincs itt az idejük. Ezen idő azonban, miként a nap mind lejjebb hanyatlik égi pályáján, s az ólmos fáradtság is megjelenik a sárkányok izmaiban. Mind jobban kezdenek elsavasodni, s ez egyre nehezebbé teszi útjukat.
A táj idővel kopárabbá válik, ahogy egyre délebbre repülnek, s lassan a hó is vékonyodni kezd.
A lemenő nap sugarai kísértetiessé varázsolják a tájat, az árnyékok megnyúlnak, s a távolban feltűnik egy sötét tömeg – Sendel városának tömege.*
- Itt az idő, hogy szétváljunk. Repüljetek körbe, ki-ki a maga választotta irányban, s figyeljetek minden kósza szagra, minden kósza jelre, friss füst maradványaira, frissen ásott árokra, láthatóan megbolygatott romokra, de arra is, ha valahol mágia maradványai érzékelhetők.
A gyanút jegyezzétek meg, de ne tegyetek semmit, hanem ha találkoztok a város túlsó felén, térjetek vissza hozzám!
A követendő taktikát aztán beszéljük át. Igyekezzünk észrevétlenek maradni, ha van itt valaki, ne vegyen észre minket.
A meglepetés maradjon a miénk, s akkor a kezdeményezés is a miénk marad.
*Avrae szavaira Parath bólint, s a megbeszélt irányba kitér, még vetve egy pillantást a kék sárkányra.
Nagy tömege beleveszni látszik a lemenő nap fényeibe, mintha csupán egy felhő mozogna az égen.*

//Semmi baj, nem sietünk sehova. Wink Ha gondolod, Sendel városhatárához írhatod a következőt. //
Vissza az elejére Go down
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 733
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-10, 4:58 pm


[Látogatás Lumel'Auvreába]

*Hamar eltelt az a néhány nap, talán túl hamar is. Sajnos a gyász még mindig ott lebeg a város felett és nem akar múlni. Ahogyan a fekete zászlók és az égő gyertyák nem tűntek el a városból, úgy a szívekben is ott van még a határtalan gyász és fájdalom mind a vérelfek, mind a segítő elf csapatok elvesztése miatt. Számos család csonkult meg a csata miatt és valahol ez a hatalmas fájdalom és veszteség úgy nehezedik rám, hogy felelősnek és hibásnak érzem magam emiatt. Hangulatom igen rossz mostanában, és nem is nagyon mutatkozom a nagy közönség előtt. Biztos vagyok benne, hogy sok nem tetsző, vádló pillantással kerülnék szembe, hogyha kimennék az utcára, így ezt a pár napot anyámmal és Taltaurral töltöttem. Aewy'dron is hazatért a szörnyű hírre. Haza?! Szóval eljött hozzám és osztozik a gyászunkban és fájdalmunkban. Természetesen mikor meghallotta, hogy el akarok menni a városunkba, az elsők között jelentkezett mellém, amiért nagyon hálás vagyok neki. Taltaur a másik oldalamon véd és segt ebben a nehéz időszakban, így neki is nagyon hálás vagyok. Azt hiszem, hogy a két ember, akiben a legjobban bízok és szeretem őket tartották bennem a lelket. Ahogy elérkezik az indulás előtti este, enyhe izgalom, kíváncsiság lesz úrrá az eddigi hatalmas gyászon, mely elfoglalta az érzéseim nagy részét. Most azonban kicsit izgulok és kicsit tartok is tőle, hogy mit fogok találni. Nem nagy csapattal indulunk neki az útnak, Aewy'dron,Taltaur és még 5 katona kísér engem volt városunkban. Úgy vettem észre, hogy sokan tartanának velünk, de nem akarják látnia várost romjában, holtában, vérelf szeretteik vérével áztatva. Megértem őket. Ám én mégis kötelességemnek érzem, hogy megnézzem mi maradt a városból, és amit lehet, azt helyreállítani. Tudom, hogy vélhetőleg Hemyl átka még erősebben nehezedik a városra, így szinte biztos vagyok benne, hogy elleni fog mágikus erő ahhoz, hogy bármit is lássunk abból, ami Lumel'Auvreából megmaradt. Összegyűjtöttük hát egy tekercsbe a vérelfek mágiáját, és örömmel láttam, hogy majdnem az összes varázstudó adott a tekercsbe. Ez az igazi összefogás és tudom, hogy az a mágia elegendő lesz ahhoz, hogy kicsit rendbe tegyük a helyet és egy emlékhelyet hozzunk létre. Szinte biztosra veszem, hogy soha többé nem fogunk oda visszaköltözni...
Az út tehát adott, a kíséret is készen áll, így ahogy a Nap első sugarai simítják meg az arcomat, jelt adok és lóháton vágtázva kelünk útra szeretett városunk felé. *
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-11, 10:03 pm

//Merilien//

*Gilchanar nagyúr csendes magányában hagyta az elmúlt időszakban Merilient. A beszéd után még támogatásáról biztosította a vér elfeket, hiszen ő, és népe már átélte azt, mit most a vér elfek is kénytelenek voltak megélni. Elsga pusztulása kitörölhetetlenül égett bele mind az ő, mint a nyugati, s az olassië-i elfek emlékezetébe.
Agare, az ősi sárkány esztelen pusztításának nem állhatak ellent, s ha az istenek nem avatkoztak volna közbe, nem tudhatni, mikor állt volna le ama szörnyeteg.
Az olassië-i vér elf követ átszelte Nyugati szeglet nagy részét, hogy Edainban ott lehessen a vér elfek új úrnője mellett.
Gilchanar Merilien mellett Taltaurral egyeztetett, s mikoron az olassië-i parancsnok nem a vér elf úrnő mellett volt, a nagyúrnál volt megbeszélésen. Gilchanar nem bízott semmit a véletlenre. Taltaur mellett még más úton is üzenni kívánt Thalion nagyúrnak, s bízott abban, hogy vagy a parancsnok, vagy saját követe célhoz ér majd.
A férfi kedvese (?) mellett állt végig, s igyekezett tanácsaival, higgadt nyugalmával, s szeretetével (szerelmével?) erőt önteni a lányba.
Merilien törékenysége látszott számára, s látszik most is, midőn öt harcos, s Taltaur, valamint Aewy’dron társaságában vágtat a felkelő nap fényében Edaintól távolodva.
Taltaur tudja, végig kell haladniuk északnak, Elhaladni Sendel környéke mellett, majd vagy a visszatérő nyugati elfek útvonalán haladni, mely még mindig a legbiztonságosabb, hisz a sárkányok uralják Nyugati szeglet északi felét, vagy megkockáztatni Izra erdejének meglátogatását.
Taltaur lovát Meriliené mellé irányítja.*
- Noha odabent nem említettem neked, volna egy javaslatom.
Ha Elonar úrnő hozzájárul, tán áthaladhatnánk Izra erdején is, nem túlzottan háborgatva a nimfákat.
*Taltaur abban reménykedik, hogy a harcosokat, s őt is megtűri valamiképp a nimfák népe, ha csupán erdejük szélétől nem messze haladnak, nem merészkedve mélyebbre a tiltott rengetegbe.*
Vissza az elejére Go down
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 733
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-12, 9:07 am


[Látogatás Lumel'Auvreába]

*Az utazás tehát kezdetét veszi. Nem vagyunk sokan, de úgy gondolom, hogy a népem összes gyászát visszük el most szeretett hazánkba. Félek, hogy mit fogok látni, hogy milyen kép tárul a szemem elé. A holttesteket vélhetően az állatok már széthordták, így talán csak néhány rejtett testtel kell foglalkoznunk. A vér már rászáradt az épületekre, vagy éppen az eső elmosta a csata nyomait. Így csak az épületek romjai fogadnak majd minket és a harc, a csata bűze. Mert szinte biztosra tudom, hogy a rothadó testek szagánál erőteljesebb lesz a csata, a reménytelenség, a veszteség szaga. Igyekszem távol tartani magamtól ezeket a gondolatokat, és csak az előttünk álló útra koncentrálni. Hiszen veszélyes út vár ránk, veszélyes területeken haladunk, szükségünk lesz minden figyelmünkre. Két harcos lovagol előrébb, aztán ketten Aewy'dronnal, majd mögöttünk Taltaur és a maradék harcosok védenek minket. Nem félek. Már nem. Ám tudom, hogy észnél kell lennünk, hogyha minél gyorsabban Lumel'Auvreába, és a fenyvesbe akarunk érkezni.
Mikor a férfi mellém szegődik, egy lágy mosolyt küldök neki és kíváncsian hallgatom szavait. Aewy'dron feltűnés mentesen előrébb lovagol és a katonákkal elegyed szóba. Taltaur szavait kíváncsian hallgatom, majd elgondolkozom és határozottan bólintok.
- Jó ötlet. Úgy gondolom, hogy ha észre is vennék utunkat, célunk eltántorítja őket attól, hogy megtorolják azt, hogy bemerészkedünk az erdőbe. Esetleg küldjünk egy üzenetet az úrnőnek? Mit gondolsz? - nézek kérdőn Taltaurra. A diplomácia soha nem volt az erősségem, ezt a férfi is tudja, így nem lepődhet meg a kérdésemen. Fogalmam nincs, mit kellene tennem, de tény,hogy az az út a legbiztonságosabb.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-12, 11:24 pm

//Merilien - időn túli játék//

*A férfi higgadtan veszi tudomásul, hogy Merilien barátnője miként hagyja őket diszkréten kettesben. Taltaur titkon hálás ezért, hisz számára minden perc öröm, mit kettesben tölthet a vérelf úrnővel.
Azon régi éjjelen, midőn Thalion nagyúrral Lumel’Auvreába érkeztek, hogy titkon megállapodjanak Sol’tis nagyúrral, még nem sejthette, mily mély benyomást tesz rá a nagyúr lánya.
Az akkoron még csupán hercegnőként élő, s egyébiránt is egyéb rendhagyó nő azonban képes volt az amúgy igen nagy önuralommal rendelkező parancsnokot az ujja köré csavarni, noha erre Taltaur csak később ébredt rá.
Minden alkalommal, midőn a kölcsönbe kapott láncot megérintette izmos mellkasán, eszébe jutott a vörös hajú szépség.
Mily sok minden történt azóta! Mily sok életet oltott ki a háború, mint széfúvás a gyertyák lángját!
Sol’tis halott, Avaris is lélekben tán már az, a Sötét fenyves sötétebb, mint valaha, s a vér elfek büszke népének maradványai Edainban tengetik életüket befogadott menekültekként.
Háború sújtja a világot, sötét keze rátelepszik mindenre, s mind nagyobb területeket emészt fel, felégetve azokat.
Elismeri Merilien érdemeit, s azt a bátor döntést, mivel felvállalta sorsát, mire születése kötelezte, s megmaradt népének élére állott.
Mondhatni, testközelből volt mindennek tanúja.
Az újdonsült úrnő immáron vezetőként hallgatja meg javaslatát, s olybá tűnik, elfogadhatónak találja azt.*
- A nimfák szövetségeseink, magam is harcoltam már Elonar úrnő oldalán, nem torolják meg, ha erdejükbe lépünk, ám istenüknek, Izrának törvénye tiltja, hogy férfi töltsön éjszakát a fák között.
E törvény rugalmas betartására kérném meg őt. Még mi, elfek sem tudnák azon erdőn észrevétlen áthaladni. Őrzőik minden mozdulatunkról tudnának. Ők maguk az erdő.
*Teszi hozzá sejtelmesen mindazok tudatában, miket Thalion úrtól hallott a nimfákról, s különleges kapcsolatukról a természettel.*
- Ily módon üzenetünk is felesleges, s tán építhetünk ismeretségemre Elonar úrnőnél.
*Folytatja Taltaur.*
Vissza az elejére Go down
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 733
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-14, 3:37 pm


*Utuk nem veszélytelen, ebben biztos vagyok. Ám szerencsére Taltaur már tapasztalt harcos és vezető, így rá bízom az út veszélyes részeinek lekerülését. Habár én is jártam már sok helyen Lanuriában, mégsem ismerem olyan jól a kontinenst, mint a férfi és a térképeken sem igazodom el olyan jól, mint ő.
Az ötletére természetesen kapva kapok és el is fogadom, hiszen bízom benne. Ezt láthatja és érezheti, hiszen valóban a kezébe adtam a sorsunkat, azt, hogyan érjük el az úti célunkat. Remélhetőleg élve és minél hamarabb, észrevétlenül. Javaslatát elfogadom, és immár a nimfák erdeje felé tart az utunk. Nem nagyon ismerem a törvényeiket, így mikor Taltaur elmeséli, hogy miről is szól a törvény, egy apró kacajt hallatok.
- Nos Kedvesem, akkor Te kénytelen leszel odakint aludni. - mosolyodom el és talán pofátlanul széles a mosolyom. Azonban az arcom felderül, szinte kivirul, hiszen hetek óta nem húzódott ilyen széles mosolyra az arcom. Talán a látvány miatt megbocsájtja nekem a férfi ezt az apró kis humoros megszólalást. Hallom, ahogy Aewy'dron is elneveti magát és hátrafordulva összevillan a szemünk. A többi katona nem mond és nem reagál semmit, de sejtem, hogy az ő feszült kedvük is kicsit alább hagy. Lágyan átnyúlok a kantár fölött és megérintem Taltaur karját.
- Remélem, hogy elég jóban vagy az úrnővel, hogy velem tölthesd az éjszakát lehetőleg kényelmesen. - nézek mélyen a férfi szemébe titokzatos mosollyal, tele ígérettel.
- Kíváncsi vagyok a nimfák birodalmára, még nem jártam náluk. Mesélj még róluk! - kérem lágyan, kíváncsian a férfit, miközben lassúbb ügetésre fogom a lovakat, hiszen hamarosan megérkezünk az erdőbe.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-14, 11:03 pm

// Meri, a huncut úrnő Smile //

*A nimfák erdeje felé tartva sem rövid még az út. Sendel magasságában a kopár tájat, új útirányuknak megfelelőn kerülik, s inkább kissé északkeletibb irányba haladnak.
Merilien viccesnek szánt megjegyzésére a parancsnok faarcán nem mutatkozik érzelem, ám szemei elárulják, örül annak, hogy az úrnőt végre mosolyogni látja.*
- Ott hagynál engem sárkányok martalékául?! Hát ilyen a te szíved, úrnőm.
*Hajol meg, immáron fejét csóválva, ám széles mosollyal a férfi a nyeregben.
A katonák azonban nem értékelik az efféle humort, s fegyelmezetten maradnak feladatuknál, legyen az akár maga a halál is.
Taltaur lepillant a karját érintő kecses, női kézre, s hamiskás mosollyal pillant vissza Merilien szemeire.*
- Ki jóban van vele, az maga Thalion nagyúr.
S tán az erdő puha avarán, nem lehet éppoly kényelmesen éjszakát tölteni? Hisz ott még nem aludtunk egymás mellett, míg puha ágyhoz volt már részünk, noha az alvás valamely oknál fogva nem sikeredett…
*Vidámsága ellenére azonban ő maga sem biztos benne, hogy az úrnő egészen a nimfák városáig engedi a két nőt, s a hat férfit. Ő is ismeri a történeteket azon időkről, mikoron a nimfák még gyámoltalan, ám gyönyörű, s kívánatos teremtések voltak, kik megigézik a férfit, s az eszét vesztve nem akar mást, csak őket.
S ismeri Izra áldását is, mely kétélű, mint a kard, mellyel hatalmat adott nekik.*
- Izra isten teremtette őket titkon, a természetben, s leányaiban gyönyörködött hosszasan. Olyannak teremtette őket, kik a férfiak eszét is elveszik….
S ez lett átkuk is, elhurcolták, elrabolták őket, rabszolgává tették…s ezt istenük nem nézhette tétlenül. Hatalmat adott nekik a természet erői felett, ám e hatalom nem olyasféle, mit egy mágus, vagy egy elf birtokol. Ők egyek a természettel, egyek a fákkal, a fűvel, az erdővel, egyek a földdel, a vízzel, a kövekkel.
*A nap magasan áll már, delelőn is túljutott, s tán hamarosan feltűnnek majd Elonar erdejének fái. Azon fák, melyek rémisztőbbek, mint mit halandó elképzelni tud, a szív megremeg, s a gyengéké páni félelemmel viseltetve nem is engedi gazdáját az erdőbe.
Taltaur ismeri Izra erdejének efféle hatását, a fák, a félelem érzése mégis egészen más, mint a Sötét fenyves átkáé.*
Vissza az elejére Go down
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 733
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-20, 12:18 pm


[Látogatás Lumel'Auvreába]

Elég régóta úton vagyunk már és úgy gondolom, hogy a neheze még csak most jön. Szerencsére eddig semmi problémánk nem akadt, habár a szívem folyamatosan a torkomban dobog, szinte várom, mikor támad meg minket egy ork csorda... Ide-oda forgatom a fejemet és látom, hogy a katonáink, kísérőink sem nyugodtak. Azonban a rövidített út gondolata kicsit felvillanyoz és újult reménnyel telít el. Meghallgatom Taltaur-t, aki mesél egy kicsit a nimfákról és arról, hogy milyen közeli ismeretségben van a nimfa úrnővel. Ez még a segítségünkre lehet, és talán az ismeretség fejében kérhetünk menedéket, amíg az utunk tart. A tréfás megjegyzésemre elmosolyodom, és szerencsémre a férfi sem veszi olyan véresen komolyan a dolgot. Látom, hogy Aewy'dron is elmosolyodik, halkan kuncogunk össze. Jót tesz ez az apró mosoly, hiszen régóta nem látta már rajtam ezt senki.
- Hát, majd az éj leple alatt belopózhatsz a szobámba. Csak vigyázz, a nimfák ne térítsenek el utadról! - nézek mélyen, jelentőségteljesen a férfi szemébe, ám az apró mosoly még mindig ott pihen a szám szegletében. Remélem, hogy Taltaur pontosan érti, mit értek "eltérítés" alatt és remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni. Az apró megjegyzésre, miszerint puha avaron még úgysem aludtunk egymás mellett, elnevetem magam.
- Hát, ha te a földet kívánnád alvóhelyül, felőlem megoldható. Ám hogyha az úrnő szobát és puha ágyat kínál, urambocsá', én nem fogom visszautasítani. - válaszolok határozottan. Való igaz, hogy a fűben, a puha avarban is lehet aludni, ám én mégis jobb szeretem a kényelmet és ha lesz rá lehetőség, gondolkozás nélkül fogom kihasználni. Sokat utaztam már és jártam a világban ahhoz, hogy egy ilyen lehetőséget visszautasítsak. Az apró incselkedés után Taltaur belekezd a mesélésbe, amiben elmondja a törvényt, és a nimfák történetét. Figyelmesen hallgatom, élvezem a férfi mély, andalító hangját, mely hozzám szól. A történet végén nem szólok semmit, csak halkan hümmögök. Jogosnak érzem a törvényt, ám mégis remélem, hogy az úrnő megérti utazásunk célját.
- Úgy gondolom, egy kis pihenő után folytassuk utunkat, hogy még sötétedés előtt odaérjünk a nimfák erdejéhez és megtudjuk: az avarban kell-e aludnunk... - pillantok mosolyogva Taltaur felé. Kecses mozdulattal szállok le a lóról, majd néhány korty vizet és néhány falat élelmet veszek magamhoz, miközben Aewy'dronnal beszélgetek néhány szót.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-20, 8:53 pm

//Merilien - út Lumel'Auvreába//

- Találkoztam már nem egy nimfával életem során, s utamat el nem hagytam soha érettük.
*Jegyzi meg a férfi, éppoly jelentőségteljes pillantást vetve a nő szemeibe. Igazat beszél, s noha van benne valamicske urának egyenes, törhetetlen természetéből, ajka mellett megjelenik a barázda, jelezve, valójában nem, vagy részben legalábbis nem komolyan beszél.*
- Katona révén volt hozzá szerencsém, s a természet puha ágya, az avar, nem jelenthet gondot nekem, ha az éj eltöltéséről van szó.
*Nem ítéli el az úrnőt, mert ő kényelemre vágyik. Szíve joga egy nép vezetőjének igényt tartani megfelelő fekhelyre.*
- Rendben.
*Egyezik ő is bele abba, hogy megálljanak pihenni, ám számára a pihenés nem ennyiből áll. A katonákat elrendezi. Csendes, halk szavakkal adja ki az instrukciókat a feladatokkal, s a harcosok láthatón gyakorlottan végzik feladataikat. Őrszemet állít, másoknak a két nőt vigyázni feladatuk, mások pedig a lovakkal foglalatoskodnak, hisz pihenni nekik is kell.
Nem zavarja meg a beszélgetést a két vér elf nő között, ám, miközben saját lószerszámát rendezi el, figyelemmel követi Merilien, s Aewy’dron mozdulatait is.
Ő is húz kulacsából, s a jó, tünde kenyérből is falatozik, mit Edain ura, Gilchanar bocsájtott rendelkezésükre.
Ha az úrnő, s barátnője kipihenték magukat, újra útra kelhetnek. A sötétedést nem volna jó kivárni, s az Őrzők, bár nem tréfás természetükről híresek, könnyedén lephetnék meg a területükre tévedő elfeket.
Most azonban még az úrnő utasít, s ha pihenni szándékozik, hát addig az egyik katona a két nő lovaival is foglalatoskodik.
Az őrszem jelzésére figyel fel a parancsnok, s amikor mellé áll, a katona intését követve ő is felfedezi, mi tűnt fel a férfinak.
A távolban, a horizontnál apró, vékony füstcsík jelenik meg.
Hihető lenne, hogy csupán emberek gyújtotta láng, tán tarlót égetnek, avagy véletlen gyulladt ki valami, ám háborús időket élnek, s ezen időkben az óvatosság az első.
Ha Merilien nem észlelte még az eseményeket, Taltaur lép hozzá.*
- Tán jobb volna folytatni utunk, hölgyeim.
Vissza az elejére Go down
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 733
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-25, 2:27 pm


[Látogatás Lumel'Auvreába]

Az apró tréfa jobb kedvre derít engem és a többieket is. Habár a katonákon nem látszik, hogy ők humorosnak gondolták a megjegyzésemet, és Taltaur válaszát, szinte biztos vagyok benne, hogy azért egy-egy félmosolyt került az arcokra. Már ha éppen figyelték a beszélgetést. A humoros szójáték után következik a mesélés, és szinte iszom kedvesem szavait. Tetszik a hangszíne, és ahogy meséli a történetet, szinte beleképzelem magam. Elmeséli a törvény hátterét, és teljesen meg tudom érteni a nimfák úrnőjét, hogy miért is hozta meg ezt a törvényt. Azonban remélem, hogy tényleg beengednek minket a városukba, és nem kell az erdő szélén éjszakáznunk. Az apró megjegyzésemre, miszerint a nimfák ne térítsék el útjáról Taltaurt, a férfi is hasonló pillantással válaszol és közli, hogy ilyesmi még nem fordult elő. Elfojtok egy mosolyt és kihívóan nézek a férfi szemébe, majd elfordulok és folytatjuk tovább az utunkat. Pár perc után úgy döntök, hogy pihenjünk egy kicsit, hogyha esetleg az éjszakát az erdő szélén kell töltenünk, egy leheletnyit pihentebbek legyenek a katonák és persze mi is. Megállunk, és miközben néhány korty italt és néhány falat ételt veszünk magunkhoz, Aewy'dronnal beszélgetni kezdünk. Közben persze érzékelem, ahogy a katonák csinálják a dolgukat, és lágy mosollyal, csillogó szemmel figyelem Taltaur határozottságát, ahogy parancsokat osztogat. Váltunkegy sokat mondó pillantást Aewy'dronnal, majd csendben folytatjuk a beszélgetést. Egészen addig, amíg Taltaur oda nem jön, és figyelmeztet a füstcsíkra. Felkapom a fejemet és a füst felé nézek.
- Mi lehet az? - nézek a férfire kíváncsian és enyhe félelemmel is. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a füst oka és hogy kik okozták, de nem jelenthet jót. Gyors mozdulattal elpakolunk, és néhány perc múlva már újra indulásra készen állunk.
- Merre menjünk? Kerüljük ki a füstöt, vagy nézzük meg, mi az? - kérek tanácsot a férfitől, hiszen jelenleg inkább rá bízom a vezetést. Nekem egyelőre fogalmam sincs, hogy merre is tartunk.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-25, 9:54 pm

//Meri - út Lumel'Auvreába//

*Az olassië-i parancsnok elnéz a füstcsík irányába. Aprócska oszlop, mely az ég felé tör, ám nincs kétsége nem természetes eredetétől. E tájon ezen évszakban nem üt ki tűz a természet akaratából.*
- Bármi is az, nem a természet műve.
*Válaszol komolyan némi gondolkodást követőn. Nincs ínyére az esemény, bármi, mi megzavarja utukat, gondot jelent számára.
A katonák parancs nélkül is tudják dolgukat, sietve készülnek el, s röpke pillanatok múlva már ismételten útra, avagy harcra készek.
Az ég felé kígyózó füst azonban nem változik. Egykedvűen emelkedik aprócska oszlopként a magasba.*
- Merilien. Számomra elsődleges a biztonságotok, s ha rajtam múlik, oly távol kerüljük el azt a füstöt, amily távol csak lehetséges.
*Néz komolyan az úrnő szemébe Taltaur. A vér elfek vezetőjének nem lehet kétsége afelől, hogy ha parancsot ad, nézzék meg a forrását a füstnek, nem lesz, ki ellene szól, s megteszik, ám az csupán az ő akarata miatt lesz, s nem a parancsnok, avagy a katonák szándékából.*
- Azt javaslom, tartsuk az irányt, a nimfák erdejében vagyunk biztonságban, ám csapatunkban nincs meg a kellő erő, hogy eséllyel harcba szálljunk, ha ideértek…
*Utal a sárkányokra, hisz nagyon is jól tudja, mire képesek, s szándékában nincs e pillanatban harcolni velük. Mindent a maga idejében, s ez nem azon idő, mikor kardot kell csörgetni.
Ha Merilien parancsot ad, hát útnak indulnak arra, amerre eddig is tartottak, ám ha arra ad parancsot, hát a füstcsík felé veszik az irányt.
Bármelyik is történik, nem lehet nem észrevenni, mily gyakran sandít nem csupán Taltaur, hanem a többi katona is az ég felé. Mindig akad olyan tagja a kis csapatnak, mely az égboltozatot szemléli, ellenség után kutatva.*
Vissza az elejére Go down
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 733
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-26, 9:52 am


[Látogatás Lumel'Auvreába]

Izgatottan és félve nézem én is a kígyózó füstcsíkot. Elképzelni sem tudom, hogy mi lehet az, de tény, hogy nem természetes eredetű tűz lehet, az biztos. Ezt Taltaur is megerősíti és habár erős a kíváncsiságom, úgy gondolom a biztonságunk fontosabb. Vetek egy pillantást Aewy'dronra, aki szintén jelzi, hogy egyet ért a férfivel: felesleges bolygatnunk most olyan dolgokat, amik veszélyt hozhatnak ránk. A küldetésünk a fő cél és nem szabad, hogy eltántorítson minket valami. Akár nimfák, akár egy égbe szálló füst csík.
- Indulunk tovább a nimfák erdeje felé! - jelentem ki határozottan, lágyan ismét Taltaur karjához érek, majd ügetésre, végül vágtára fogva a lovamat megindulok előre. Aewy'dron követ, majd hamarosan két katona is megelőz minket és ismét kialakul a már megszokott sorrend, ám iramunk még mindig vágta, sebesen hagyjuk magunk mögött a fenyegető füst csíkot és immár hamarosan az erdő látképe terül a szemünk elé.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-03-26, 10:12 pm

//Meri - út Lumel'Auvreába//

*Merilien határoz, s ez ha nem is örömmel, de megkönnyebbüléssel tölti el Taltaurt. A karját ért érintésre keze az érintő kézre vándorol, és megsimítja azt.
Hamarvást már ügetve, majd vágtatva haladnak mind távolabb. Az ellenség számára, ha valóban az okozta a füstoszlopot, még egy porfelhő sem jelzi jelenlétüket. Tán még a sárkányoknak sincs olyan jó látásuk, hogy ilye messzeségből észrevegyék a parányi csapatot. Ez nem egy elf sereg, csupán egy kicsiny csapat, mely ráadásul távolodni látszik a füst helyétől.
Taltaur intésére két harcos sietve kerül a nők elé, míg maga is csatlakozik hozzájuk. Kissé lemaradva mögöttük vágtat, jó, elf lova hátán.
Nem beszél, hátán Edain egyik pajzsa átvetve, a nyereghez dárda van erősítve, melyet nem feltétlen orkoknak szánt, s kardja is ott díszeleg oldalán. Köpenye, mely még magán viseli a Lumel’Auvreában vívott csata nyomait, most a hideg szélben lobog háta mögött.
Ahogy a nap a látóhatárhoz közelítve mind narancsosabb árnyalatúvá válik, s a távoli felhők átveszik színét, úgy közeledik egy sötét erdőség a távolban.
Taltaur a két nőhöz szól fojtott hangon.*
- Az ott a távolban már Elonar úrnő erdeje, mely felett Izra isten törvényei uralkodnak.
Ha nem jártatok még eme rengetegben, szívetek ne nyissátok meg a félelem előtt, mit a fák, s az általuk megformált, köztük megbúvó árnyak gerjesztenek. Egy célja van az erdő ezen hatásának: védeni Izra leányait.
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 382
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-04-02, 11:53 pm

// Furia és Hossin //


*Az út Sendelbe elég hosszú ideig tartott társaival, azonban Alamaise nem késlekedhetett. Sietnie kellett, mert minden percben felkészültebb lesz az ellenség, így hát imádkozott Wiscához jó szélért, őseihez pedig jó szerencséért.
Azonban nem sokkal felszállása után különös hangokra lett figyelmes, és szeme sarkából is mozgolódott valami, egész közel hozzá, szinte rátapadva. Majd az a valami meg is szólalt.
~ Miféle lény ez? Futott át az agyán. Ahogy jobban forgatta a fejét mind több és több részletet csípett el a kísértet testéből, de ekkor sem tudta hova tenni a dolgot. Minden esetre nem tűnt ártalmasnak, és szavaiból következtetve ő is Furiához igyekszik.
- Ki vagy te? - Szavait immár maga elé intézte, nem fordult a szellem felé, mert érezte, nem is nagyon tudna, hiszen valahol a szeme körül lehetett. Soha nem találkozott még hasonló szerzeménnyel, így jelenleg elűzni sem tudta volna. Kissé aggódott is ez miatt, de ha valóban Furiáig kíséri, ő biztosan meg tudja majd oldani a helyzetet, és semlegesíteni a lény esetlegesen rosszindulatú fellépését.
Minden esetre nem esett pánikba, inkább kíváncsiság fogta el, hogy mit akarhat ő az úrnőjétől, és miért éppen rá akaszkodott anyagtalan testével. Utolsó kérésére nem válaszolt, feltételezte ha nem akarja, hogy vele jöjjön akkor is rajta marad, meg amúgy sem bánta a dolgot.
Gyorsító mágiát használva kora reggelre már be is érte a Sendel felé közeledő sárkányhadat, ám ekkorra kissé kimerült. Már messziről hamar észrevette úrnőjét. Leszállt elé és várta, hogy beszélhessen. Ha megengedi, lihegve bele is fog mondanivalójába.
Az ellenség elérte Sendel városát… Egy egész hadsereg, harci szerkezetekkel, mágusokkal. – Ennyivel befejezettnek vélte a jelentést. Legszívesebben tovább ragozta volna, de nem maradt ereje cikornyás körmondatokra. Így viszont csalódott volt, hogy két mondatért rohant ennyit.
~ Két nagyon fontos mondatért, fűzte hozzá biztatva saját magát.
Mindezek után várta a további instrukciókat, bár örült volna egy kis pihenőnek, meg valamiféle harapnivalónak, mert a különleges helyzet miatt kimaradt a reggelije, ami megbocsájthatatlan. Út közben Pocak Úr folyamatosan méltatlankodott is ez végett, Furia hatalmassága azonban őt is lecsendesítette. Legalábbis egy időre.*
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-04-05, 1:43 pm

/ Sarkanytanc Furia Alameis/
*A sárkány feltesz egy számára jogos kérdést míg anyagtalan testemmel orrára sétálok. Egyre jobban tetszik ez a létforma, s egyre inkább csak előnyeit vélem felfedezni. Letelepedek a sárkány orrára s oda tapadok, nem igazán látom azt, hogy megpróbálna leszedni magáról ezért válaszolok is kérdésére.
- Hossin Ekko vagyok Ekorin feje s teljhatalmú uralkodója. Egy bolyongó szellem egy idegen világból.
*Majd onnantól csendesen vártam a pillanatot míg megérkezünk az úrnő színe elé. S ha szóhoz enged jutni meghajolok szokasomhoz híven ha külsöm nem is de jellemem s a jel amit rám helyezett még megmutatja ki vagyok.
- Úrnőm.
* Dőlök előre melyen hallgatva.
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime2016-04-05, 8:40 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A sárkányhad nem sietett eddig sem. Verinol az egyetlen erősség nyugaton, amely ellen felvonulnak majd teljes erővel, ám előtte meg kell tisztítani Nyugati szeglet lankáit, erdőit, mezőit a kétlábúak ártó tevékenységeitől, s ha már itt tartanak, hát magától ettől a fajtól is. Nem hagyhatnak hátukban ellenséget.
E dolgokat pedig nem ő végzi el, hanem a halandó sárkányok tömegei. Avrae és Parath érkezése után jelentésükben nem sok újat talált, pontosan azt mondták, mire számított.
Megvetett kétlábúnak nyoma sem volt Sendelben, de ez kellett, hogy biztos lehessen a tervekben.
A lassú haladás közepette nem égették fel a természetet, nem céljuk ez, csupán a kétlábúak építményeit, s magukat a kétlábúak satnya testét égették fel.
Hadd vigye a hírt Valianba az, ki netán túléli a pusztítást. Jól tudta, hogy még valamit kihagytak, s ez a valami maga Lanur tornya. Szálka a szemében ez az építmény, s eljő az idő, mikor Lanur szimbolikus építménye úgy omlik majd össze, mint a szövetség, mit erőnek erejével hozott létre, avagy erő helyett ravaszsággal belekényszerítve olyan kétlábú fajokat, melyek korábban békességben megéltek a sárkányok nemzetével.
A sereg lassan haladt, ám egy napon az őrnek hagyott kék nőstény is visszatért, s az épp meglévő táborban létrehozott légi útvonalat használva közel került az ősi sárkányhoz.
A nőstény még mások jelentéseit hallgatta, s a futárok sebesen kaptak szárnyra előtte, hogy utasításait tova repülve vigyék el.
A tábor jól szervezett, volt. Tiszta, hol minden csapatnak megvan a maga helye.
Van, hol épp pihennek, van, hová az épp ügyeletes vadászok hozzák az élelmet az erdők, mezők vadjait, s a kétlábúak állatait.
Van külön hely, mely arra szolgál, hogy az égi lények dolgukat végezzék, majd eltakarják azt, s van olyan is, hol patak folyik, mely vízzel látja el a seregletet.
Ezúttal egy kisebb víz is áll mellettük.
A légi utakon egymást követve repülnek a dolgukra siető sárkányok, míg Alamaise maga is sorra kerül. A holló sárkány, óriás szemeit ráveti a kék nőstényre.*
- Jól tetted, hogy meghoztad e hírt. Nem késlekedünk soká, s kifüstöljük onnan őket, mielőtt valóban megvethetnék bűzös lábukat Sendel romjai között!
*A hatalmas pofa közel tolakodik a kék sárkányhoz. Szagol, ám a szaglás mellett más érzékei is működnek.*
- Potyautast hoztál magaddal.
*Utal a kísértetre, amely még mindig közel maradt Alamaise-hez. Szavaival már Hossinhoz fordul, aki addigra már megszólítja.*
- Mondd hát, mi dolgod itt?
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Nyugati szeglet - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 17 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Nyugati szeglet
Vissza az elejére 
17 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: