LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Nortelon - A felhők városa

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 15, 16, 17
SzerzőÜzenet
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 936

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime2015-01-19, 10:12 pm

Miközben felkészülök a harcra, ami valószínűleg az utolsó lesz számomra és átkozom a sorsomat, hogy ebbe a városba hozott, hiszen kinek van kedve ily fiatalon meghalni, látom, hogy megtévesztő szavaim nem maradtak hatástalanok. A fiatal férfi körbe sandít, ami azt jelenti, hogy nem biztos a dolgában, ami viszont erőt ad nekem.
Az arcán a következő pillanatban feltűnő ördögi vigyor azonban elbizonytalanít, ahogy az elrakott fegyver is.
~ Mi vajon a terve? ~
Nem kell sokáig várnom, hogy megtudjam! A szavaival szinte egyszerre mozdul, de mire felfoghatnám mire készül, már a földön találom magam, nagy nyekkenéssel érkezve, amitől még a levegő is kiszorul a tüdőmből.
Biztos vagyok benne, hogy itt a vég! Azonban mire felnézek már nem látom magam felett, csak mikor megemelem a fejem, hogy értetlenül kutassak utána, akkor pillantom meg jó pár méterrel távolabb.
~ Ez most szórakozik velem? ~ önt el a méreg, hiába tudom, hogy könnyedén végezhetett volna velem.
Úgy néz ki, hogy tényleg szerencsém volt, mert valaki szólt az őrségnek és most egyre hangosabb kiáltozást és lábdobogást hallok, ami valószínűleg megmentette az életem. Sőt ezt ellenfelem nem is titkolja.
- Neked van szerencséd, hogy nem az egyikükbe botlottál, akkor most nem lennél ilyen nagyra magaddal! – fújok dühösen felé, de már csak a hűlt helyére.
Aztán már erős kezek rángatnak fel a földről és kérik számon, mi történt itt. Még eléggé fáj mindenem, de próbálom elmagyarázni mi történt, ám amikor megtalálják a robbanó rúnákat, nem túl kedvesen ajánlják fel, hogy elkísérnek egy sötét és nyirkos helyre.
~ Az eszem megáll! Épp az életem árán mentettem meg a várost és még engem dugnak dutyiba! ~
A szerencsém azonban kitart, mert aki végül is értesítette az őrséget, az látta mi történt és tanúskodott mellettem, így pár óra múlva már mehetek is, némi vállveregetés után, örülve annak, hogy első utam ebbe a csodás városba, nem az utolsó lett.
A jutalmat azonban az kapta, aki riasztotta a katonákat, én meg nézhettem üres markomat.
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime2015-01-19, 11:01 pm

*A férfit nézem még egy pillanatig a vörös szemek, az övébe szúrnak.
- Akkor légy te az, ki miatt majd reszketnem kell, ha legközelebb szembeszáll velem... Vagy elégedj meg a szép halállal...
*Majd tűntem el a helyszínről.
Szemmel követtem a férfit, látom ahogy börtönbe zárják.
~Talán lesz még belőle valami... Túlélte... két ütésemet is....
*Majd maradok láthatatlan, s az árnyékből követem az eseményeket.

/Köszönöm a játékot Smile Ha gondolod tovább Smile //
Vissza az elejére Go down
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1203

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime2016-11-26, 3:52 pm

*Nortelon észak utolsó, még szabad városa. Mágusok építették, a régi világ, Lanur honfoglaló népének levegősodró mágusai. Manapság már nem neveznek így senkit. A levegősodrók is eltűntek. Akik még élnek, manapság is, sokkal inkább betagozódtak a szürkeköpenyesek rendjébe, s a levegő formálására létrehozott mágiájuk titkait maguk őrzik.
A város azonban, amelyet a hegyek magasába, ahol a szilaj szél süvít, építettek, most is létezik, s még mindig az a sok évszázados kőgyűrű óvja a természet viharaitól, amit ezek a régi mágusok hoztak létre.
Hiába rágta már az idő vasfoga, hiába igyekeztek szabotőrök pusztítani, most is áll, kissé viseltesen, s védi a várost.
Ez Lanur birodalmának utolsó északi bástyája, ha nem számítjuk hozzá Mardant, a törpék hegymélyi erősségét, melyet az orkok erős támadása csaknem lerombolt. A megviselt várost azóta is építgetik a hegyi törpék dolgos kezei, s ezúttal már a fehér elfek is besegítenek nekik.
Nortelonban az utóbbi időben nem egyszer jelennek meg az egykor volt dicső fehér elf nép tagjai. Nortelon keskeny ösvényét könnyű lépteik járják, de jönnek hegyi törpék is, hogy mágusok által létrehozott mágikus eszközökre cseréljék Mardan hegymélyi kincseit, szeretett városuk újjáépítésére.
Avagy élelem érkezik, azok, kik mégis keresztüljutnak az orkok, sárkányok által uralt hegyeken, völgyeken. Mágusok óvják ezeket az utakat, mágusok segítik át a veszélyekkel teli vidékeken. Nortelon még létezik, elvágva szinte a külvilágtól.*
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime2020-01-21, 4:48 pm

3. küldetés - A szabotőr 1. rész (Valamikor Tarsis előtt)

*Az egyszerű, barna köpeny itt is jó szolgálatot tett. Nem látják meg, ha nem akarja. És Nie most egyedül akart lenni. Bár erre nem volt igazán oka, mégis így érezte magát a legnagyobb biztonságban. Észrevétlenül és megjegyezhetetlenül. Csak a kíváncsisága vitte egyre feljebb a meredek utcákon.

Percekkel ezelőtt indult el, amikor még nagyszerű ötletnek tűnt egy kirándulás a várost védő ősrégi kőgyűrűkhöz. Most már egyre inkább úgy gondolja, ennél rémesebb ötlete mára nem is lehetett volna.

A felhők hirtelen vették körül a várost és kúsztak be a házak közé, lepték el a szabad tereket, maguk alá rejtve a zöldellő kerteket és parkokat. Csak néhány perc kellett ahhoz, hogy a vakítóan kék ég látványa eltűnjön a tejfehér párában. A köd ujjai bekúsztak a ruhájába és nyirkossá tettek mindent. Lépteit óvatosabbra kellett fogja, mert a régmúltban még oly gondossággal kifaragott, de mára a nemzedékek által gömbölyűre koptatott utcakövek síkossá és nyálkássá váltak a talpa alatt.

Aztán egyre sötétebb lett, fények cikáztak át a párán és meghallotta a vihar hangjait. A fogadó már túl messze volt, így egy ház eresze alá húzódott be, hogy ott várja ki, míg a hirtelen érkező eső elmos mindent. Várta, hogy a villámok közelebb érjenek, de nem történt semmi. Az eső gyorsan csendesült és világosodni kezdett körülötte minden. A köd ritkult és lassan újra látszottak az utca két oldalán a házak. A szél feltámadt és az utolsó felhőfoszlányokat is kisöpörte Nortelon-ból.

Nie lerázza a köpenyét és elmosolyodik. A védelem ezúttal is kitartott. Tényleg meg kell néznie azokat a varázslatos köveket...*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime2020-01-22, 10:00 am

3. küldetés - A szabotőr 2. rész (Valamikor Tarsis előtt)

*Egyre feljebb és feljebb lépked. Bár már napok óta Nortelonban van, a város nem adja könnyen a titkait. A szürke kővel borított utcákat már maga mögött hagyta, és most a durván faragott lépcsőkön kaptat a kőgyűrűk felé. De figyelnie kell, mert a lépcsőfokok egyenetlenek, mintha a régi mesterek szándékosan kerülték volna az egyformaságot. Az egyik lépcsőfok olyan alacsony, hogy szinte alig kell emelnie a lábát, míg egy következő majdnem a térdéig ér. És nem ez az egyetlen dolog, ami nem teszi veszélytelenné az utat. A másik ok, amiért nem engedheti át magát teljesen az elé terülő látványnak az, hogy korlát sem védi az ősi építményekhez igyekvőket attól, hogy egyetlen figyelmetlen lépés miatt váljanak kíváncsiságuk áldozatává.

Néha megáll, hogy kapkodó, fájdalmas lélegzése csillapodjon, hogy aztán percekkel később újra a szédülésig gyötörje magát igyekezetével a ritkás levegőben. De már odafönt akar lenni és mivel már látja a célt, nem áll meg. Szinte a végsőkig hajszolja magát, s amikor végre megpihenhet az egyik hatalmas kőtömbön, szüksége van néhány percre, hogy a rátörő szédülésnek és fejfájásnak is búcsút mondjon.

Fájó homlokát próbálja meg hűteni hideg tenyerével, amikor meghallja a zajt, s a mély, morgó hang azzal rémiszti, hogy a vihar visszatér.*


A hozzászólást Nie összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-02-09, 8:07 am-kor.
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime2020-01-23, 12:04 pm

3. küldetés - A szabotőr 3. rész (Valamikor Tarsis előtt)

*De rá kell jönnie, hogy téved. Mert a zaj, nem a felhők közül érkezik. A lábai alatt érzi meg a furcsa rázkódást, mintha valahol odalent, mélyen, a hegy gyomrában indulnának meg mázsás sziklák.

Talpra ugrik és akkor pillantja meg a kőgyűrű mellett foglalatoskodó, furcsa alakot. Egyetlen pillanatra úgy tűnik, mintha az idegen is észrevenné, hogy aztán - talán abban reménykedve, hogy a lány figyelmetlen volt, vagy még inkább, hogy nem is látta meg - egyetlen pillanat alatt tűnjön el ismét a hatalmas kőtömb takarásában. De Nie már oda is kiált neki.*

- Bújjon csak elő! Ugye nem esett baja? Nem kell elrejtőznie előlem, ha egyedül akar maradni! De ha hallotta az előbbi zajt, beláthatja, hogy jobb lenne lefelé indulni, mielőtt valami baj történik a lépcsőkkel.

*De sem az idegen nem tűnik fel újra, sem válasz nem érkezik az előrelátónak tűnő javaslatra. ~ Csak nem történt vele valami? ~ A lány körbe néz, de senki más nincs a közelben és lefelé tekintve úgy látja, hogy a város sem bolydult fel a történések miatt.*

- Jól van? - érdeklődik újra. - Csak mondja, hogy minden rendben van! - vár, de minden néma marad. - Ha nem kiált vissza, odamegyek! - ígéri, de hiába vár újra néhány pillanatot. S amikor nem történik semmi, és körülöttük is minden csendesnek és nyugodtak tűnik, elhatározza magát. - Akkor odamegyek! Maradjon csak ott!

*Egy kissé bosszús sóhajjal veti hátra a tarisznyát, amiben egy lapokkal teli mappán, néhány rajzeszközön kívül csak egy kulacs víz található. Aztán vigyázva útnak indul a keskeny, néhol billegő kőlapokkal fedett járdán...*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime2020-01-24, 10:55 am

3. küldetés - A szabotőr 4. rész (Valamikor Tarsis előtt)

*Néhány perc csak az út. Most is csak azért, mert a gyűrűt szegélyező és járdaként szolgáló kőlapok néhol meglazultak, így minden lépés óvatosságra inti a lányt. Talán ez az oka annak is, hogy meglepetten pillant fel az út végén egy hirtelen megjelenő árnyékra.*

- Jól rám ijesztett! - szól szemrehányóan az előtte feltűnő, fekete csuklyás alakhoz. - Miért nem kiáltott vissza, hogy rendben van? - kérdezi és csak akkor látja meg a kőtömb mögött tátongó hatalmas nyílást. - Ez meg mi a...?

*De a meglepett és főképpen aggodalommal teli kérdést már nem tudja befejezni, mert az ismeretlen egyetlen szó nélkül, két kézzel hatalmasat taszít rajta és ő hiába kap a karok után, már zuhan is lefelé.

Esélye sincs arra, hogy bármiben is megkapaszkodjon, s utolsónak hitt gondolatával lelkét a Holtak Urának kezébe helyezi.

De aztán egy rántást érez és pillanatnyi megkönnyebbüléssel veszi tudomásul, hogy kapott még egy esélyt. Ugyan a pánt, amely egy vastagabb, kilógó ágban fennakadt, nem túl erős és biztosan nem tart ki túl sokáig, de jelenleg az egyetlen, ami a javára dönthet élet és halál között. Tudja, nincs sok ideje, mert ha gyorsan nem talál kiutat ebből a helyzetből, csak pillanatokra kerülheti el szomorú sorsát.

Igyekszik hát óvatosan a fal felé fordulni és megvetni a lábát egy párkányon, kiszögellésen, vagy fogást találni ujjaival egy sziklarepedésben. De tapogató kezei csak fűcsomókat rántanak ki a résekből és apróbb, száraz ágakat törnek le a kövek között nőtt csenevész bokrokról. Végül lábával egy nagyobb, kiálló kődarabra talál, amely úgy tűnik, képes őt megtartani. S ahogy a sziklafalat kutatja, a kitépett növények helyén fogódzót is lel, ahová eddig a gyökerek kapaszkodtak. Néhány megkönnyebbült lélegzetvétel után, még mindig tarisznyája pántjával a gallyhoz rögzítve, kétségbeesetten tekint felfelé, de a sötét köpenynek nyoma sincs, így homlokát a hideg köveknek vetve próbál megnyugodni, hogy aztán szembesüljön a következő problémával. ~ Most hogyan tovább? ~
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime2020-02-09, 8:41 am

3. küldetés - A szabotőr 5. rész (Valamikor Tarsis előtt)

*De hiába néz bármerre, nem talál kiutat szurult helyzetéből. Fölfelé a szinte teljesen függőleges sziklafal állja el a menekülés útját, és be kell látnia, hogy oldalra sem mehet. A lépcsők irányába ugyanis az egyetlen párkány, vagy kiszögellés az, amin áll, és az is csak két ölnyi hosszúságban biztosíthat szilárd támaszt a lábának.

És nem ez az egyetlen dolog, ami aggasztja. Mert amit odafent látott, arra sarkallja, hogy azonnal segítséget kerítsen. Azonnali megoldás kell, hiszen a sötét alak láthatóan nem máson munkálkodik - valószínűleg még most is -, hogy megtörje a várost védő gyűrű erejét. De senki sincs a közelében, és  csapdába esve áll a sziklafalhoz tapadva, így reménytelen helyzete egy kétségbeesett megoldásra készteti.

Kétségbeesett és öngyilkos megoldásra. Mert bár sosem szerette és ritkán használta a benne rejlő mágikus erőt, most mégis erre kényszerül. S az, hogy a teleportálást válassza a menekülés és a segítségkérés útjaként, olyan kétségbeesett lépés, ami őt magát is meglepi. Mert az erő, amelyet most használni akar, zabolátlan és kiszámíthatatlan módon létezett mindig benne, s próbálkozásait látva anyja is úgy vélte, amíg nem tudja uralni képességeit, ne használja azokat, főként ne az ispotály falai között. S ő jó ideig nem is tett ilyet, megfogadva a tanácsot. De aztán megváltoztak a dolgok. A Könyvtárban, a munkája során talált régi kódex és irat felkelteltette az érdeklődését, és ő - amikor más nem látta és persze nem is tudott róla, hogy ilyesmire is képes - újból felfedezte saját erejét. Hát most először nem csak próbálkoznia kell.

~ De hová induljon? Hol kaphat a leggyorsabban segítséget? És persze hová tud innen biztonságosa teleportálni? ~ A város mágusainál még nem járt, bár valószínűleg ők lennének azok, akik a leghatékonyabb módon megoldják a helyzetet. A városi őrség épülete azonban a szállásával szemben áll, így ha oda érkezik, azonnal elmondhat mindent... Már ha képes lesz rá. Attól tart ugyanis, hogy az utazás túl sok erejét felemészti majd. ~ És ha megérkezik, de egyetlen szót sem lesz képes szólni? Ugyan mi haszna lesz az egész próbálkozásnak? ~

Óvatosan veszi elő a rajztömböt és hevenyészett vázlatot csinál az útról és a helyről, ahol a furcsa dolgot és a még furcsább alakot látta. Lerajzolja az immár ingatag helyzetű kőtömböt - még szerencse, hogy jól megfigyelte a helyet - és a mély gödröt is. A fekete ruhás alak és a veszély jelzése már csak az utolsó, amit feltüntet rajta. Kitépi a lapot és a mrkába gyűri, majd óvatosan lefejti a táskája pántját az ágról, ami eddig tartotta.

Aztán becsukja a szemét és elképzeli a kis teret, ahová érkeznie kell, s kimondja a varázsigét. Aztán elnyeli a sötétség...*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 518
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime2020-02-09, 11:56 am

3. küldetés - A szabotőr 6. rész (Valamikor Tarsis előtt)

*Már este van, amikor felébred és csak az elbeszélésekből tudja meg, hogy végül mi is történt. Jól gondolta, a feladat túl nagy volt a számára és csak a szerencsének köszönheti ő is és a város is, hogy aza a papírdarab nem kerülte el a segítségére sietők figyelmét és hogy a könyvtárosi medál a szavahihetőségét is megerősítette.

A rajz nem volt túl aprólékos, de a célnak, hogy tudják, merre induljanak, tökéletesen megfelelt. Csak néhány perc kellett és már indultak is és a mágusok és városőrök csapata megdöbbentő hirtelenséggel jelent meg a kőtömb körül, zárta csapdába a rombolás pillanatát. Mert ahogy megjelentek, a szabotőr aktiválta a varázslatok sorozatát, amely a gyűrű egységét volt hivatott megbontani és a hegy mélyébe rántani annak akkora darabját, hogy helyreállítása hónapokat, vagy akár éveket vegyen igénybe, s ezzel megfosztva Nortelont védelmétől.

Amikor este, kipihenten felébredt és az ispotály erkélyéről a helyek felé tekintett, még látta a bíbor színben tündöklő mágikus hálót, amely a sérült részt tartotta a helyén, s hallotta a szóbeszédet arról, hogy hogyan menekült meg ezúttal is a város. Persze a pletykák már kiszínezték az eseményeket és több tucat ellenségről beszéltek, és persze mindenki látott vagy hallott az eseményeket megelőzően gyanús alakokat és furcsa zajokat. De a lényeg, hogy a gyűrű sértetlen maradt és másnap Nie - miután leadta az esetről szóló jelentését az őrségnek - visszaindult Valianba és szentül megfogadta, hogy egy ideig tartózkodni fog a mágiától.*
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Ajánlott tartalom
Nortelon - A felhők városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 17 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Nortelon - A felhők városa
Vissza az elejére 
17 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 15, 16, 17

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: