LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Savanti - A vizek városa

Go down 
+22
Hossin
Regélő
Yurin Akari
Black Robe Nen
Darthys Indoril
Xerar
Lothár Von Falkenhausen
Sydney H. Low
Lysanor Eweny
Nawarean
Silarona
Kesa Klensbane
Archastor Naviel
Balál Tangeran
Zolfar
Sou
Cloud Revan's
Kain Namelyr
Sajmon
Thaloma
Alex Ian Keegan
Mesélő
26 posters
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1520

Character sheet
Nép: NJK

Savanti - A vizek városa Empty
TémanyitásTárgy: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2009-07-12, 9:54 am

Savanti - A vizek városa...
Neve abból ered, hogy a kontinens harmadik legynagyobb vízesésén épült. Tíz-tizenöt méteres pillérei, és monumentális méretekkel büszkélkedő falai, mind nagy csalogatóerővel bírnak, s százával fordulnak meg itt a kalandot kedveló utazók.
A város örök párába burkolózó alsó része, valamint a zubogó vízből magasra feltörő felső városrész egyaránt gazadagságát hírdeti. Gigászi méretén kívül rendszerint más valami is felkelti az ide látogatók figyelmét. A páracseppektől fényesen csillogó légben, az állandóan fel-fel tűnő gyönyörű szivárványok hídja alatt aranyló sárgán lebegő ballonok araszolnak a város fölött. A ballonok különös, hajószerű alkotásokat cipelve sodortatják magukat a légáramlattal. Néhány ballonos hajó lágyan ring a felső városrész központjában álló kastély öblében, míg más ballonok sebesen távolodnak, vagy éppen közelednek a városhatárhoz.

Savanti - A vizek városa Savantiavizekvrosaszerk_by_stixion-d9owjd1

A ballonok sűrű forgalma annak köszönhető, hogy Savanti kereskedelme erre a légi szállítási formára alapozza önnön fenntartását, s a város gazdaságának felvirágoztatását. S valóban... A város egyre csak fejlődik, s egyre csak virágzik.
Ebben a lenyűgöző városban több fogadó, és klánház is tárt kapukkal várja az átutazókat, vagy a hosszabb ideig maradókat. Letelepedést viszont csak nagyon ritkán engedélyeznek, és azt is leginkább a tehetősebb népek sarjainak. Azonban mégis előfordul, hogy más városok kegyeitől elesetteket is befogadnak, s velük közösen virágoztatják tovább a gazdaságukat.
Vissza az elejére Go down
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Hozzászólások száma : 647
Életkor : 39
Munkahely : épp ahol

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-01, 12:24 am

*Éppen az arénából jött, győzelmet aratott egy nagy nehezen a városba bedeportált ork felett. Az a szemét bűzgép enyhén végigszántotta a karmait az oldalán. Dühös volt emiatt, de igyekezett nem ezzel foglalkozni. Pénzt gyűjtöget, hogy végre elindulhasson nagy útjára. Be kell még vásárolnia. Az volt az első dolga, hogy keres egy lanuriai térképet. Nem jött össze. Akiktől kérdezősködött csak bámultak rá, hogy ez őrült. Nincs is olyan, hogy Lanuria. Fekete bőrnadrág és ugyanolyan bőrkabát volt a férfin. Illetve ott lógott a nyakában az a bizonyos nyaklánc. Még egy jósnő adta neki... anno, amikor először járt a városban. Képes volt azonnal belebotlani Birsa nénibe. Az úgy rátukmálta a nyakláncot, hogy le sem meri venni, mert ha véletlen nem látja rajta a néni, képes megátkozni a férfit. Azt mondta neki a jósnő, hogy hordania kell, mert szerencsét hoz neki. Sárkánykarmot ábrázol. Na hát Alexnek úgy is mindegy. Meg hát jól is néz ki, jól áll neki, a nők szeretik is az ilyen cuccokat a férfiak nyakában, így nem volt túl nehéz rávennie magát, hogy hordja.*
~Sárkány karom... vajon véletlen volna?~
*Öklébe zárta a medált lehunyva a szemét, majd elégedetten elmosolyodott.*
~Biztos nem...~
*Felnyitotta a szemét, majd elindult a könyvtárba. Ott kell lennie a válasznak a kérdésére. Vagyis hol van Lanuria. Amikor betért, máris első dolga volt a legenda részlegre sétálnia. Kutatott, kutatott, majd talált egy könyvet Lanuria, a nagy legenda névvel. E könyv belső lapján talált a birodalomról egy térképet. Részletes térképet. Az ilyen elég ritka. Főleg, hogy olyan birodalomról találta, ami elvileg nem is létezik.
-Hol is van... Sárkányok-völgye... Huh... nem semmi távolság.-
*Motyogja maga elé. Még valamit meg kellett tudakolnia. Felállt és megkérdezte a könyvtárost, hogy valóban olyan nehéz-e átjutnia a másik kontinensre. Olvasott a könyvből valami bonyodalomról, vagyis, hogy nem könnyű. De a részleteket nem tudta. A könyvtáros arca nem volt valami bizalomgerjesztő. Nem is mert felelni. Csak előkeresett egy másik könyvet, és mondta, hogy abban megtalálja a férfi a választ. Alex le is ült és olvasgatni kezdte. Majd olyan fél óra múlva dühösen becsukta és az asztalhoz vágta a régi könyvet. A könyvtáros csak megértőn fogta a fejét. Persze aggódott a könyv épségéért, de most nem volt mersze ilyen "apróságokkal" zaklatni a méltán feldühödött harcost.*
-Még hogy istenek!!! Istenek?! Nekem nincs időm holmi istenek kegyelmét megvárni! Nekem ma-holnap mennem kell!!! Mi a túró van odaát, hogy az istenek engedelme kell ahhoz, hogy átengedjenek?! Felháborító!!-
*Visszhangzott az egész könyvtár az ordibálásától, ami persze egy ilyen helyen nem volt illendő. De az ott tartózkodók, csak rövid ideig meresztették rá a szemüket, majd mintha mindnek sokkal fontosabb dolga volna, mélyen belemerültek előttük fekvő olvasmányaikba. Alex dühösen, körbenézett, figyelte a többiek reakcióját. Majd igyekezett lenyugodni. Előpakolt még jó pár könyvet, hogy rájöhessen, hogyan nyerhetné el a felsőbbrendű lények jóindulatát. Hisz életét erre adta, hogy átjusson, és végül megtalálja feltételezett fajtársait. Belemerült az olvasásba.*

Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-26, 7:21 pm

*Vajon ha áldozatot mutatna be, az tényleg sikeres lenne? Ő és a megalázkodás? Hajajj, nem valami szép páros. Sőt. Lehetetlen párosítás. Azonban valamit tennie kell. A könyvekből azt olvasta, hogy bárki, aki elindult a tengeren, vagy nem tért vissza, vagy beleöregedett, mert hiába utazott éveket előre, nem talált még egy négyzetméternyi szárazföldet sem.*
~Áldozat? Nem adtam én már elég áldozatot? Esetleg ha rájuk kiabálok, meghallgatnak?~
*Végül elhagyta a könyvtárat. Már egészen jól ismerte a kontinenst. Katonaként, és zsoldosként is sokat kellett utaznia, sok kalandban vett részt. Mondhatni minden zegzugát ismerte a területnek. Így már nem volt benne semmi izgalmas. Ezért is el akart menni Lanuriába. Elvileg sokkal nagyobb és sokkal izgalmasabb terület. Furcsa lények is élnek ott, veszedelmesebbnél veszedelmesebbek. De hát a kalandért bármit. Na meg az igazságért. Vajon tényleg megtenne bármit? Képes kicsit megalázkodni és áldozatot bemutatni az isteneknek? Döntött. A városban vett egy bárányt, majd kivitte egy rétre. Kövekből oltárt készített, levágta az állatot, majd áldozatként felajánlotta az isteneknek.*
-Oh, istenek! Megalázkodom előttetek! Fogadjátok-e áldozatot, és kérlek benneteket, segítsetek átjutni Lanuriába, könyörgöm hozzátok!-
*Majd meggyújtotta az áldozatot, melynek füstje az ég felé szállt. Alex nem tudott mást tenni, csak várt. Közben reménykedett, hogy senki nem látja meg őt, mert eléggé szánalmas, amit tesz.*
Thaloma
Istennő
Thaloma

Hozzászólások száma : 30
Munkahely : A Mágia istennője

Character sheet
Nép: Istenek

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-26, 7:56 pm

//Hát íme egy istenség Smile//

*Nem neki kellene ezt csinálnia. Semmi köze nincs hozzá, az égő bárány szaga pedig csavarja érzékeny orrát.
Eleve már az szabályellenes, hogy egy sárkány él a vadalanok között.
Mégis neki kellett jönnie.
Thaloma azonban nem akart színről színre megjelenni.
Nem messze Alextől jelenik meg. A természet hirtelen hullámzani kezd, mintha egy kis szellő söpörne végig rajta, majd alakot ölt egy vadalan leányzó.
Messziről lerí róla, hogy keleti vadalan lehet.
Alakja kecses, izmai ruganyosak, bőre feszes. A megtestesült szépség áll a fák között.
Szép szemei a lángoló állatot figyelik, míg ő maga lassan, sejtelmesen előlép a fák és bokrok takarásából a rétre. Kékes bőrén végigsiklik a nap fénye.*
- Furcsa szórakozásnak hódolsz. Miért kell szegény állatot elhamvasztani?
*Meg kell próbálnia a fiút. Tudnia kell, méltó-e arra a kegyre, amit kér az istenektől. Ha jól felel, megkapja, amit kér és átjuthat a blokádon. Kész csoda már az is, hogy nem fedezte még fel, amiért az egész kontinenst elrejtették a világ többi része elől.
Közelebb sétál a sárkányhoz. Ajkán enyhe mosoly játszik.*
- Azt reméled, meghallgatnak az istenek? Nem biztos, hogy éppen az égő hús a legkellemesebb dolog az ő világukban...
*Megáll, nem messze a férfitól és úgy tekint rá ismét.*
- No, hát elvitte az uralkodó a nyelved?
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-27, 12:23 pm

//Önért már meg is érte az áldozat! Laughing //

*Vár, vár. Már majdnem elröhögi magát, hogy milyen szánalmas, hogy ebbe a marhaságba belement. Majd egy kellemes szellő árad végig a területen, belekapva a férfi hajába. Megfordul. Szemei előtt megjelenik a legszebb nő a világon. Tudja, bármi is lesz az életében, ezt az arcot és alakot soha nem fogja elfelejteni. Nőcsábász lévén el is ereszt egy bizonyos "szevasz cicus" mosolyt, de aztán a kérdésre elkomolyodik. Az áldozatra néz, majd vissza a nőre. De nem tud megszólalni. A nő szépsége miatt elállt a lélegzete is. Majd közelebb lépett a nő. Olyat mond, amire a férfi olyan arcot vág, mintha azt mondaná: na látod, tudtam én, hogy hülyeség! S végül, mikor a nő arra céloz, hogy felelhetne már, akkor felocsúdva pillant rá, és végre tényleg felel. Komoly akart lenni, de végül mégis kibújik belőle a rosszfiú.*
-Gondoltam egy kicsit fázik.-
*Majd folytatja.*
- Mások csak megették volna, de én megmentettem. Olyan halállal kedveskedtem neki, amiért minden állat áhítozik.
*Közelebb lép a nőhöz. Nem akart arra gondolni, hogy talán pont az előtte álló egy isten. De nem lehet más. Hisz olyan gyönyörű. Mélyen a nő szemébe néz. Kicsit csendben marad, majd újra megszólal.*
- Csak nem te vagy az, akire várok?-
*Kérdezi teljesen komolyan, sőt egy kicsit meglepetten.*
- Azt olvastam... hogy áldozattal lehet előhívni az isteneket. Nekem pedig szükségem van egyre. És úgy gondolom, elnyerhettem az istenek jóindulatát...-
* Sármosan elmosolyodik.*
- Ugyanis a legszebb istennőt küldték nekem, hogy meghallgassa imámat.
*Megint közelebb lép a nőhöz. Bár nem biztos, hogy okos megoldás.*
- Nem tetszik az áldozatom? Esetleg a szívemet adjam?-
*Felel olyan tekintettel, mint aki el akarja csábítani az előtte állót. Bár nem ez a szándéka, egyszerűen csak így viselkedik, ha nő, főleg egy ilyen gyönyörű nő áll előtte. *

Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-27, 12:41 pm

*Ó, tehát sárkányunk amolyan nőcsábász fajta! Hát a külseje éppen meg is engedi.
Thaloma azonban nem egykönnyen elcsábítható nőszemély.
Ismeri már az ilyesféle pillantásokat, nem egy istenség is próbálkozott már nála ettől hatásosabbal is, volt, akinek sikerült is.
De most nem azért jött, hogy régi kalandjain nosztalgiázzon.
Szép ajkait szélesebb mosolyra húzza a fiú első mondatára.
Nem erre számított, inkább egy kissé komolyabb válaszra, de ha már erre az útra lépett Alex, hát hadd járja végig.
Elkerekedik a szeme a fiú következő mondatára.*
- Szerinted minden állat arra vágyik, hogy megkötözzék, leöljék, feltegyék egy máglyára és elhamvasszák?
*Gyöngyöző kacagása végigsiklik a réten, miközben állja Alex pillantását. Meg kell hagyni, bókolni is tud a fiú és van valami a mosolyában, ami hatásos lehet a legtöbb nőnél, akire ránéz.*
- Ilyen könnyen adnád a szívedet? Meglátsz egy nőt és máris? Hm…
*Azonban a mosoly nem hervad le arcáról. Régen beszélt már halandókkal és régen is bókoltak neki ilyen szépen.
Közel merészkedett hozzá, a legtöbb halandó, ha istennek sejti leborul előtte, de legalábbis tisztes távolságot tart.
De Alex nem, vakmerően, bátran egészen közel áll hozzá, oly közel, hogy illatát és testének melegét is érezheti akár a nőnek.
Megkerüli a fiút, miközben ujját egy pillanatra Alex szíve fölé helyezi, majd szinte alig hozzáérve végigsimít vele egészen az arcáig.
A fülébe súgva ejti ki a következő szavakat.*
- Elárulom neked, az istenek jóindulatát nem az áldozat hozza el a halandóknak, hanem az, ha a szívükben nekik tetsző dolgokat látnak.
A tiédben mit láthatnak az istenek?
S ha szerinted tetszik, amit látnak, mit kívánnál tőlük?
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-27, 1:02 pm

*Amikor megszólalt a nő és az állatok halálára kérdezett rá, megvárta, míg a nő kikacarássza magát, ami igen is jól állt a nőnek, majd utána felelt a férfi.*
- Úgy értettem, hogy mindegyik állat álma az, hogy egy ilyen gyönyörű nőért meghalljon.
*Felelte még mindig sármos mosollyal az arcán. Utána jön a következő kérdés, amire Alex már nem felel, csak mosolyog. És élvezi a nő közelségét. Valóban érzi az illatát, de neki mindig is jobb volt a szaglása, mint másoknak. Csak sejthette, miért. A férfi még a szemével sem követte a nőt, ahogy az megkerülte. Csak lehunyta a szemét, míg a nő megérintette és végigsimított a szívétől az arcáig. Különös bizsergés lett úrrá rajta. Majd a nő a fülébe súgott valamit. A kijelentésre, főleg az azután következő kérdésre lemerevedett. Elkomorodott az arca, és lesütötte a szemét.*
~Akkor hamis ábrándokat üldözök.~
*A következő kérdésre felemelte a tekintetét és a nőre nézett. Csendesen felelt.*
-Kívánságom az volna. De ha a szívem tisztaságán múlik az egész, akkor már nem számít. Nem vagyok jó ember.-
*Elfordítja tekintetét és a semmibe mereng.*
-Sokaknak ártottam.-

Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-27, 1:21 pm

*Megkerüli Alexet és újra eléáll. Már ő is komoly, hiszen hozzáérve a férfihoz könnyedén megismerhette.
Ne feledjük, a mágia istennőjéről van szó, nem csak arra képes, hogy varázsoljon.
Ő maga is látott a fiú szemével és így könnyedén megismerhette.
Gondolataihoz nem fért hozzá, nem is akart.
Kecsesen kinyúl kezével, végigsimít úgy a fiú arcán, hogy az ismét felé forduljon.
Szép szemeivel a férfiéba néz, s lágyan, finoman elmosolyodik.*
- Ti halandók azt hiszitek, hogy az istenek azzal a mércével mérnek benneteket, ahogy ti saját magatokat.
Minden isten más és más, s bár ismerik az egyetemes értékeket, szabadon dönthetnek, s ítélhetnek is.
Én is dönthetek és ítélhetek.
A tetteidet ismerem és ismerem a múltadat is.
*Nem avatkozik bele sem az akaratába a fiúnak, sem pedig a gondolataiba. Nem szabad, nem is tenné meg. Még az istenek sem nyúlhatnak a halandók eme szentségeihez.*
- Te megadnád magadnak a lehetőséget, hogy bizonyíts? Nézz a szívedbe és ne csak azt figyeld, hogy mit tettél, hanem azt is, hogy miért, s megtennéd-e újra.
Lásd a tetteid mögött a saját lelkedet is és ezután add meg nekem a válaszod!
*Ott marad, közel Alexhez. Több van benne egy nőcsábásznál, ezt tudja, s tudja azt is, hogy ha bánja tetteit, nem lehet olyan rossz, mint amilyennek magát hiszi.
A halandók létében vannak dolgok, amiknek be kell következniük, ezek néha fájdalmasak, néha halálosak is. Döntéseikkel befolyásolják ezeket, s tudja, hogy Alex most épp saját maga felett kell, hogy ítéletet hozzon.
Sejti, mit fog válaszolni, de azt akarja, hogy azt a sárkány mondja ki.
Komoly arccal áll a fiú előtt, várva, hogy szóra nyissa a száját.*
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-27, 2:11 pm

*Mikor a nő ismét megsimította az arcát, rátekintett. Végig sejtette, de nem volt benne biztos, hogy az előtte álló egy istennő. De ahogy lehalandózta a férfit, így mindenre fény derült. Figyelmesen hallgatta az istennőt, majd kicsit meglepődött, mikor mondta, hogy ismeri a múltját.*
~Akkor értesz engem...~
*A nő folytatja. Kis szünet után a férfi megszólal.*
- Nem tudom, mi miért történt velem. De gyűlölöm ezt az állapotot és változtatni akarok rajta. Sokak vére szárad a lelkemen, s ha magam dönthetnék, halálra ítélném magamat.-
~Ezért is mentem bele minden veszedelmes kalandba, hogy meghalhassak.~
- De mivel te kegyelmes vagy, nincs jogom a kegyelmed ellen véteni, így igen, úgy érzem megkaphatom azt a bizonyos esélyt, hogy bizonyítsak. Jóvá akarom tenni, amit elrontottam, bár az elveszett lelkekért nem tehetek semmit. De minden reggel úgy kelek fel, hogy talán egyszer az istenek megáldanak azzal, hogy olyan nagy dolgot hozhatok végbe, amely kegyelem lesz halálos bűnömre.
*Most, hogy komolyra fordult a dolog és biztos lett abban, hogy egy isten áll előtte, letérdelt, és meghajtotta a fejét. Eredetileg gyűlölte a megalázkodást. De ismerte magát, ismerte a múltját, és felismerte a helyzetet is, amelyben most van, és tudta, hogy mindent meg kell tennie ahhoz, hogy átjuthasson Lanuriába. Sőt, a helyzet olyan másvilági, titokzatos volt, hogy nem is érezte megalázónak a leborulását.*
-Így megkérlek istennő! Segíts át engem Lanuriába, hogy megismerhessem a múltam igazi okát, és az életem, létem eredeti célját.
*Majd csendben maradt, és végig a földet bámulta, amíg a nő meg nem szólalt.*
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-28, 12:36 am

*A választ, amire várt, megkapta. Jól válaszolt Alex, s ennek még Thaloma is örül.
Nem is kommentálja, s csak egy pillanatra áll meg úgy a sárkány előtt, hogy hagyja leborulva maga előtt.
Való igaz, Alexnak nem kellene ezen a kontinensen lennie egyáltalán, de ha már így lett, s a nő valódi örömére úgy találja, a sárkány kiállta a próbát, mely elé állította, hát teljesíti a kívánságot.
Egyúttal talán jó lenne Ritaleát is megkérdezni, a végzet miféle furcsa játéka tette Alexet a vadalanok földjére.
Thaloma lehajol és felemeli a sárkányt.*
- Jól feleltél, ám e leborulás már nem te vagy. Nem kell így megalázkodnod senki előtt.
Elviszlek Lanuriába, ha ez a vágyad. Itt lenned sem kellene.
Egy feltétele van csupán hunyd be szeied, s addig ki sem nyisd, míg újra szilárd talajt nem érzel a talpad alatt.
*Tudja, ha a sárkán megszegi a kérést, még nem látta, de úgy értesült, hogy a blokád szétszórja a semmibe azt, ki ilyenkor nem zárja le szemeit.*
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-28, 8:41 am

*Mások előtt sosem borulna le. És talán az istenek előtt sem tenné meg, ha nem a legnagyobb vágyáról volna szó. De ez életre szóló. És csak négyszemközt vannak. De mindegy is ez, feláll a szóra, é meghallgatja a nő jó tanácsát. Újabb bizonyítékot hall arról, hogy ő nem vadalan. Itt se kellene lennie.*
~Mit akarok én Lanuriában megtudni? Most már teljesen biztos...~
*De tudta, hogy nem ez az otthona, és biztos vannak fajtársai, meg akar velük ismerkedni. Az is lehet, hogy köztük is különleges, vagy talán a legegyszerűbb. Ő nem bánná az utóbbit se. Csak tudná már végre, mire jó az élete. Furcsa feltételhez van kötve átjutása. De ha képes volt leborulni, akkor ez már nem okozhat gondot még kíváncsisága ellenére sem. Naná, hogy szeretné tudni, mi történik, ha kinyitja a szemét, naná, hogy szeretné látni az utat. De ez most túl fontos számára. Mindennél. Így biccent a fejével, de előtte még kérdez valamit.*
-Csak egyet mondj meg még nekem. Mi a neved?-
*Akár megmondja a választ az istennő, akár nem, a következő cselekedete az, hogy lehunyja a szemeit, és várja a nagy csodát.*
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-28, 10:57 pm

*Alex végre feláll. Az istennő örül ennek, hiszen semmiképpen nem várta el tőle azt, hogy ilyet tegyen érte, ha a hajlongás eleve nincs a személyiségében benne.
Mikor feláll a fiú, és felteszi utolsó kérdését, már közelebb is lép hozzá. Olyan közel, hogy az érezheti lehelletének becézését is, ahogy közelebb hajol a füléhez, miközben két kecses kezével megfogja Alex erős kézfejeit.
Csak egy nevet súg a fiú fülébe, mikor ujjai rákulcsolódnak Alex ujjaira.*
- Thaloma.
*Ahogy kimondja, előbb az istennő válik apró fénylő pontokká, melyek tovaúsznak és eltűnnek a szellőben, majd ugyanez történik Alexszel is.
Olyan, mintha legapróbb részeire hullana szét, hogy egy magasabb szinten ezek a részek mégis kötődve egymáshoz, hihetetlenül gyors, súlytalan suhanásba kezdjenek.
Ha Alex kinyitná a szemét, a sokk, ami érné, szétszakítaná a kapcsot eme kis részek között és örökre eltűnnének a semmiben.
Nem telik bele túl sok idő, mikor a sárkány ismét puha pázsitot érezhet a talpa alatt.
Ekkor engedi el a kezét az istennő, majd miközben ismét leveleket ringató lágy szellővé változik, és eltűnik a messzeségben, közel hajolva utolsó üzenetét súgja Alexnek.*
-Légy üdvözölve Lanuriában!
*Majd eltűnik afiú mellől.*

//Köszönöm játékpt Smile
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2010-11-28, 11:12 pm

*Az istennő közelebb lép. A férfi füléhez hajol, akkor hunyta le szemeit Alex. Majd meghallotta a nevet, és imádkozott magában, hogy soha ne felejtse el. A nő összekulcsolta kezét az övével, majd elindultak. Nagyon furcsa érzés volt. Mintha darabokra esne, de nem fájdalma, vagy vészjósló volt. Inkább olyan volt, mint egy álom, úgy érezte, szabad. Úgy felnyitotta volna a szemét, de nem. Nem teheti. És nem is teszi. Majd végre talajt érez a lába alatt. Még sokáig csukva tartotta a szemét. Az élmény hatása nem múlt még el. De a nő elengedte a kezét. Ekkor nyitja fel szemeit a férfi és hallgatja az eltűnni látszó isteni szépséget, ahogyan köszönti az újvilágban a vendéget. Majd eltűnt. Alex úgy érezte, hogy a szívét tépték ki, mikor tudatosult benne az isten távozása. Ugyanakkor különös izgatottságot érzett az új megismerésére. Megfordult hát és végignézett az előtte elterülő tájon. Majd nagyot sóhajtva elindult arra, amerre sejthette, hogy mennie kell.*

//Én köszönöm! Smile//
Sajmon
Nyugati vadalan
Sajmon

Hozzászólások száma : 66
Életkor : 36
Munkahely : Máv - Dorog

Character sheet
Nép: Vadalanok

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-07, 10:59 am

*Sajmon ott állt az egyszarvú mellet, az erdőben a réten. Az egyszarvút simogat ja és azon gondolkodik mi történt mi volt az a jelenség ami volt és hogy hogy begyógyult a seb meg azon hogy most mi lesz. Sajmon tudja mi a teendő nem tehet mást feladja magát és várja a büntetést, így hát elindul a társa teteme felé, társa tetemét a vállára veszi és indulna meg a város felé hogy feladja magát. Ám ahogy elindul még el se érte az erdőt valaki megragadja csuklyás köpenyénél fogva. Hátra fordul és látja hogy az egyszarvú fogja és néz rá a szép szemével.
- Engedj el és meny innen rejtőzz el, sok vadász jár erre és nem lesz mindig szerencséd és én már nem foglak tudni meg védeni hisz holnap már én se fogok élni. Na nem hallod, nem érted engedj el és tűnj innen
Hirtelen jött ötletből odasóz a lény felé az íjával ami a kezében van de úgy hogy véletlenül se találja ott el, csak el akarja ijeszteni. Ám az egyszarvú úgy látszik nem vette alapot nem ijedt meg ugyanúgy tartja ö tett Mivel társa nehéz így leteszi őt és meg próbálja kirángatni köpenyét az árat fogásából.
- Na te enged el, mért csinálod ezt?
hirtelen jött ötletként ki bújik a köpenyből és újra fel veszi társát és indul megint az erdő felé. Ám az egy szarvú erre elállja az utat.
- Te mi ütőt beléd nekem mennem kel ne csináld ezt.
Elindul hát kicsivel arrébb az erdő felé és el is éri azt ha valami csoda folytán valami ismét meg nem zavarja ö tett útjában.*
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-07, 9:53 pm

*Mindig különleges érzés, mikor egy halandóban felébred a mágia. Thaloma, a mágia úrnője pedig előszeretettel van jelen ilyen helyzetekben, mégpedig észrevétlenül.
Olyan neki, mintha egy gyermeket segítene a világra. Így esik meg az is, hogy ott van, mikor az egyszarvú sebe gyógyulni kezd.
Érzi a mágia rezgéseinek változásait, át, meg átszövik, mint megannyi apró aranyszál, a világot, azt, mit a halandók sosem láthatnak meg.
Végignézi az egyszerűnek nem mondható vadalan tettét, s ahogy vállalja a felelősséget tettéért.
A gyilkosság bizony nagy bűn, még ha az istenek szemet is hunynak felette.
Ők is azért teszi, mert mindennek ára van a teremtett világban, hogy a dolgok egyensúlyban maradjanak.
Ezért is van, hogy amikor a gonoszság elharapódzik, születnek olyan hősök, akik képesek vele felvenni a küzdelmet, hogy a végén akár ők maguk is feláldozva életüket, ismét helyreállítsák az egyensúlyt, s a halandók világa egy magasabb szintre emelkedjen. Mindig is voltak ilyen és mindig is lesz, mert gyarlók ezek a lények.
Azonban az istennő nem ezért van itt.
Sajmon talán nem is figyel, csak a kék egyszarvúra, pedig a tisztáson, ahol épp van, apró szellő suhan végig, s a háta mögött a következő pillanatban egy kékes bőrű, kecses, párductestű vadalan szépség jelenik meg.
Lágy, bársonyos hangon szól a távozni készülőhöz.*
- Az egyszerű vadalan azt gondolná, hogy egy ilyen vadász, mint amilyen te vagy, inkább tartja sokra egy egyszarvú fejét, melyet trófeaként mutathat meg akár az uralkodónak is, ahelyett, hogy begyógyítsa a sebét.
Vajon te miért nem ezt tetted?
*Szép vágású világoskék szemei egyenesen a fehér hajú férfire szegeződnek. Ajkai halvány mosolyra húzódnak, ahogy várja a valószínűleg igen meglepett reakció
t.*
Sajmon
Nyugati vadalan
Sajmon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-08, 7:22 pm

*Sajmon a szellőre fel se figyel ám a lágy bársonyos hang hallatán sebesen hátra fordul, mert meglepi a dolog hogy nem lett figyelmes hogy valaki a rétre érkezett ám ezt be tudja annak ami ma vele történt hisz találkozót egy általa ismeretlen lénnyel majd megölte a társát miatta, majd meg gyógyította de olyan furcsa módon amit még most se ért. Ám Amikor meg fordul a látvány hatására kezében lévő íját elejti és a lélegzete is el akad, így első ízben válaszolni se képes a kérdésre. Csak csodálja az előtte álló vadelan szépséget ki olyan csodálatosan gyönyörűen szép amilyet még e vidéken sose látót pedig bejárta már az egész kontinenst vadászati útjai során.
Hirtelen figyelmes lesz hogy íja már nincs a kezében de valahogy ez most nem zavarja, tekintete találkozik az idegen csoda szép vadelánéval. A lány világoskék szemei szinte rabul ejti meg babonázza s maga se tudja miért de érzi hogy a lánytól nem kel félnie, tartania.
Hirtelen nem is tudja mit mondjon, ám hirtelen jött ötletből így felel:*
- Ha szabad meg jegyeznem kegyed oly csodálatosan gyönyörűen szép hogy még az istenek is megirigyelhetik szépségét hisz ön szépségének e vidéken nincsen párja.
*Megereszt egy mosolyt a lány felé. S beszédét így folytatja:*
- Igen az gondolná és népem fiai úgy is gondolkoznak és így is cselekedtek volna ám én nem én nem tudok csak pusztán kedvtelésből vagy trófea szerzés gyanánt ölni, én csak a legszükségesebb esetbe ölök és akkor is kérem az égieket hogy bocsássák meg a tettemet és segítsenek hogy az elesett lény lelke békére leljen. Egyéb ként ki vagy te, és honnan tudod mit tettem? Hisz nem lehettél itt mert azt valószínűleg észrevettem volna?
*Kicsit furcsállja is a dolgot de csak áll továbbra is és ragyogó csodálkozó szemmel néz a lányra, eközben az egyszarvú ismét közelebb jött és megállt a lány mellet és lágyan a lányhoz dörgölőzik*
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-08, 9:50 pm

*Thaloma mosolya csak szélesebbé válok, s elővillannak ajkai között hibátlan, hófehér fogai is, mikor látja az íj landolását a fűben.
Csak Sajmon újabb szavaira emeli pilláit fel, s villantja kék szemeit ismét a férfira*
- Ifjú létedre úgy bókolsz, mint egy igazi hódító. De egy jó vadász ne hagyja el a fegyverét…
*Fejét egy picit félrehajtva nézi tovább a férfit. Látja a testében pislákoló mágiát, mely még csak egészen apró lángocska, hiszen szinte itt, most született csupán.
A mosoly le sem hervad szép arcáról, s néhány lépéssel közelebb libben Sajmonhoz.*
- Nem tapasztaltál semmi furcsát az elmúlt pillanatokban?
*Nem éri meglepetésként a kék egyszarvú barátsága, hiszen ezek a ritka lények azon kevesek közé tartoznak, melyek testében szintén hajlamos felébredni a varázslat.
Ezért is vadásszák őket.
Régen sokkal többen éltek e világban, de a halandók fékezhetetlen hatalomvágyukban lassan kiirtják az egész fajt.
Finom kezével könnyed mozdulattal dúr bele az egyszarvú dús sörényébe.
Az állat lelkesen dörgölőzik tovább, de a törékeny nőt nem löki arrébb.*
- Mondd csak, történtek furcsaságok veled mostanában?
*Még közelebb lép a férfihoz, s közben kékes, karcsú ujjait megemelve mintegy megsimítja Sajmontól a levegőt kicsit.
Ebből persze Sajmon nem lát semmit, de érzi a melegséget, mely éppen felé árad, de ugyanúgy benne is növekszik.
Thaloma hosszú lábain még közelebb libben. Szereti érezni a friss varázserőt, mikor még zabolátlanul növekszik, mikor még nincs saját, végleges arca, bármi lehet belőle.*
Sajmon
Nyugati vadalan
Sajmon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-09, 10:21 pm

- Ugyan már ez nem bók volt ha nem pusztán tény közlés. Hisz nincs olyan bók vagy dicséret ami felérne szépségedhez, vagy méltó lenne arra hogy ily gyönyörűen
szép teremtést jellemezzen.
* A fegyver elhagyásra csak megereszt egy mosolyt, nem hagytam el csak letettem, erre leteszi társát majd az íját felkapja és hátárra veti. És elindul a lány felé úgy áll meg hogy csak egy lépés válassza el a lánytól a melegséget érzi és azt is hogy ez benne is növekszik. hogy csináljon is valamit ne csak álljon beletúr ő is az egyszarvú sörényébe akinek úgy látszik esze ágában sincs elmenni sőt szinte már úgy tűnik hogy ott se akarja hagyni a két vadelant.
A mások két kérdésre csak így felel.*
- Hogy történtek-e mostanában velem furcsa dolgok? Hát ha azt furcsának lehet nevezni hogy néha meg gyulladtak körülöttem a gyúlékony dolgok meg még ehhez hasonlók, meg furcsa álmaim voltak egy másik világról kontinensről ahol furcsa lények élnek, kiknek néhányuknak ugyan olyan fülük van mint nekünk és termetük is hasonló de bőrük színe más. Meg minden felé alacsony lények. na meg valamilyen repülő lények akiket sokan tisztelnek és akiktől sokan félnek. Most meg ez a lény itt amilyenhez hasonlót még nem láttam megsérült és mikor elláttam a sebét és le szorítottam a kezemmel hirtelen meg gyógyult. S van egy olyan érzésem hogy én tettem de nem tudom hogy. Egyébként kegyed se lehet semmi hisz olyan hirtelen jelent meg itt hogy nem vetem észre jő tét. Sőt van egy olyan érzésem ön többet tud arról ami velem történt mostanában mint én magam. Úgy hogy kérem mesélje, el mi volt ez ami ma velem történt és mostanában. S ugye jól érzem az a hely amiről álmodtam az létezik és valódi minden amit láttam? Netán ellehet oda jutni? S ki vagy te?
* A kérdések után kicsikét hátrább lép de csak egy lépésnyit és bele néz a lány kék szemébe.
Így várja annak válaszát. közben ő is a legszebb mosolyát villantja felé
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-09, 11:02 pm

*Az istennő elismerőn bólint. Ez a halandó is figyelemre méltó, akárcsak a másik, a sárkány. Szereti, ha nem riadnak meg hatalmától.
A szépségére tett megjegyzésekkel kevéssé törődik. Udvaroltak neki már istenségek is, halandók is, nem újdonság neki eme tényközlés.
Kék íriszei ismét a férfiéiba mélyednek, ahogy az mesélni kezdi a „furcsaságokat”.
Hát persze, hogy tudja Thaloma, a mágia úrnője, mik is történtek Sajmonnal.
Azonban nem a felgyúló tüzek voltak a legérdekesebbek számára.
Inkább a férfi visszatérő álmai. Ezek olyan dolgok, melyek nagyon keveseknek adatnak meg.
A leírás a blokádon kívüli világra vonatkozik. Úgy, mintha már járt volna ott a férfi. Pedig soha nem fordult meg a vadalanok világán kívül. Arról tudna, ahogy minden más istenség is tudomást szerezne felőle.*
- Rólad én hogyan tudhatnék többet, mint te magad, Annyit viszont elmondhatok, hogy minek a jeleit írtad most le.
Születendő mágia jelei ezek, az erő ott bújkál születésed óta a véredben, s arra vár, hogy kitörhessen szűk korlátai közül.
Ezért a furcsa külső jelek.
S az álom…miért vágysz máshova, mint Vadalan? Hát nem ad meg mindent e föld neked? Jól tudjuk, minden mágus, férfi és nő tudja, hogy nincs más világ Vadalanon kívül.
Hogy én ki vagyok? Egy egyszerű leány, kinek szintén van köze a mágiához. Nem meglepő ez, többen vagyunk e világban, mint hinnéd.
S neked mi a terved? Elviszed a halottat, hogy elnyerd büntetésed? Akkor is, ha szíved szerint cselekedtél?
*Ösztönösen kérdez, bár megfordult fejében, hogy ez a férfi is el akarja hagyni majd a világo, akárcsak Alex
.*
Sajmon
Nyugati vadalan
Sajmon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-10, 8:13 pm

*Sajmon csak nézi és hallgatja amit a lány mond. majd így szól hozzá.*
- Nem tudom de volt egy olyan értésem hogy te valahogy jobban át látod azokat dolgokat amik velem történtek mostanában. Szóval mágia van a véremben születésem óta és mostanában tör felszínre? Ez meg magyarázná a furcsaságokat. Szóval én ezek szerint valami mágus lennék?
Akkor viszont ő is az, az idegen az álmomból akin szürke köpeny van és egy köves botot tart a kezében. Néha úgy tűnik mint ha az ő szemével látnám a dolgokat vagy ép az ő emlékeit látom.
Azért vágyódom el mert szüleim szerint más kontinensek is vannak, bár a papság szerint ez eretnekség, ám az álmaim után szinte biztos vagyok hogy van másik kontinens.
S megad nekem mindent e föld amire szükségem van sőt néha még többet is mégis valahogy úgy érzem nem itt a helyem, bár ha nem itt akkor hol? Talán azon a másik kontinensen? Szóval akkor nem én vagyok az egyetlen akinek mágia csörgedezik az ereiben hanem neked is és még sokaknak. Már nem tudom, míg meg nem jelentél úgy gondoltam hogy amit tettem azért bűnhődnöm kel még ha nem szándékosan is tetem a dolgot.
Főleg mivel nem tudom meg magyarázni miért így cselekedtem, valahogy úgy éreztem belül hogy ez a helyes. Viszont valószínűleg az uralkodó nem így fogja gondolni hisz akivel végeztem az a fő vadásza volt emiatt akár hova is mennék e kontinensen meg találna hisz a holtestet megtalálva úgyis azt fogja mindenki gondolni hogy én öltem meg, és ha nem adom fel magam mivel nem tudnak rólam semmit bajba sodornám szüleimet is akiket viszont nagyon szeretek jobban mint a saját életemet.
Én ha valakinek az életét meg tudom menteni azzal hogy meg halok akkor megtenném főleg ha az akiért teszem közel is áll hozzám Én mióta élek mindig tudtam mit kel tenni most viszont tanácstalan vagyok kérlek segíts ha tudsz nekem.
Ekkor eszébe jut hogy valamiről meg feledkezett e furcsaságok közepette.
* így hát le térdel de nem a lány előtt ha nem csak úgy és elkezd imádkozni az istenekhez.*
Istenek kérlek benneteket bocsássátok meg amit nem rég tettem és kérlek adjátok meg társamnak azt hogy lelke oda szálljon ahol nyugalomra lelhet. S kérlek adjatok nekem bölcsességet hogy helyesen döntsek e helyzetben, és adjatok erőt hozzá hogy véghez is vigyem e helyes döntést, hisz ti tudjátok a legjobban azt hogy miként éltem és cselekedtem és hogy mit rendeltetek nekem sorsomul és mi lesz majd a végzetem.
Segítségeteket előre is köszönöm. *Majd be fejezi és lezárja az imát a népének megfelelően. Ám ima közben könnyei kicsordulnak melyek a földre hullanak és furcsa módon a helyén kis virág hajtások keletkeznek. Melyből Sajmon nem vesz észre semmit feláll és kicsit elfordulva meg törli szemeit. Eközben az egy szarvú bökdösi a lányt, mint hogy ha akarna valamit tőle vagy mint hogy ha azt akarná hogy valamit tegyen meg.*
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-11, 11:41 am

*Thaloma elmosolyodik, s szép arcát az ég kékje felé fordítja közben. Haja elomlik vállán, körülölelve finom vonalú nyakát, úgy hallgatja az imát.
Csak akkor szólal meg újra, mikor Sajmon az imáját befejezi. Talán furcsa, hogy a lány nem vetette magát térdre, de hiszen az ima hozzá is szólt, s nem is véletlen az sem, hogy megjelent itt.*
- Istenek…Nem az istenek azok, kik irányítják a barátod lelkét. Odatalál ő, ahol neki a helye van. Talán bizony segítséget vársz azoktól, akik sosem jelennek meg előtted, s létezésük is csupán legenda?
Nemes dolog, hogy családod kívánod védeni, s az is, hogy vállalod e tettedet.
*Finom kezével megsimogatja a hozzá dörgölőző állatot. Fel is nevet közben.*
- Vajon egy egyszarvú tudja a megoldást számodra? Tudod, ugye, hogy neked e világban van a helyed, Sajmon?
S azt is, hogy ha létezne másik világ, ahová a mágusok sem tudnak eljutni, s a hajósok is csak a végtelen vizet találják helyette…szóval ha lenne is…a tetted árát meg kell fizetned úgy is.
Nem az uralkodó büntetésére gondolok. Kioltottál egy életet.
Az egyensúlynak helyre kell állnia valamikor.
Ha Nibelon visszaforgatná az időt, azelőttre, hogy az egyszarvú miatt megölöd a társad. Megtennéd-e újra? Mit tennél? Kedvelted-e azt, aki megöltél?
*Fontos kérdések ezek, mert Nibelon ugyan nincs jelen, s neki nem is szokása kérésre megsegíteni ily módon a halandókat, de azért a mágia úrnője jelen van, s talán van megoldása a férfi számára.*
Sajmon
Nyugati vadalan
Sajmon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-11, 9:01 pm

*Sajmon vissza fordul a lány felé mikor az beszélni kezd. szépsége újra elbűvöli*
- hát lehet hogy sokan úgy hiszik hogy létezésük csak legenda ám én nem, én úgy gondolom hogy léteznek és meg hallgatják imáinkat és segítenék is a maguk módján Meg ők irányítják a világot. Szóval e lény neve az hogy egyszarvú találó név.
*Közelebb lép és meg simogatja az egyszarvút. *
- Ki tudja mit tudsz te? *Mondja az egyszarvúnak*
- Ám az biztos hogy kegyed többet tud e világról és az itt folyó dolgokról mint népem bármely bölcse vagy papja. Ki vagy te, mert kezd az az érzésem lenni nem vagy népem leánya?
S tudom hogy a tetemért meg kel bűnhődnöm és előbb utóbb utol ér majd a végzetem, ám gondolom tudod hogy ha itt maradok akkor még ma itt ér a végzetem. s hogy mit tennék ha valaki vissza forgatná az időt akkorra mikor még nem öltem meg a társam. Valószínűleg akkor is minden így zajlana le főleg hogy ha Nibelon meg is tenné ezt tutira nem emlékeznénk semmire se kivéve ha ép ezt akarják bár ennek kicsi a valószínűsége bár az is lehet hogy ez az egy szarvú emlékezne és elkerülné ezt a helyet. De fölösleges is ezen gondolkozni hisz ami megtörtént azon változtatni már nem tudunk legalábbis én biztos nem. S hogy kedveltem e azt akit megöltem erre csak azt tudom mondani annyira kedveltem mint az ember a feljebb valóját mesterét kedvelheti hisz ő tanítót mindenre amit tudok és bár nem értetem vele egyet sokszor mivel én nem akartam csak úgy öldökölni, tiszteltem.
*Könnyei megint elerednek de most mielőtt azok lecsöppennének letörli őket.*
- Egy szónak száz a vége így is úgyis elnyerem büntetésemet. ám úgy érzem hogy nem az van megírva nekem hogy itt haljak meg népem földjén. így hát a válaszom az hogy úgy érzem nekem nem e világban van a helyem hölgyem. S ha tud segíteni vagy tanácsot adni eben akkor kérem tegye meg. * utolsó két mondata határozót még is oly lágy és kérlelő hang nemű hogy a legzordabb szívet is meg melengetné. Sajmon szemei is a segítség kérést tükrözi.
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-12, 10:49 am

*Thalom elgondolkodik, s szép homlokát is ráncolja kissé, miközben hallgatja a férfit.
Így, hogy az egyszarvúhoz odajött, Sajmon is egészen közel van hozzá. Beszédje alatt csendben marad, majd mikor Sajmon végre befejezi a választ, akkor szólal meg.
Belenéz a kérlelő szemekbe és a fehér hajú vadalan most megkaphatja a válaszait.*
- Azt gondolod, hogy nekem hatalmamban áll efféle?
*A kérdés persze költői, de a vadalan érzékeltette már, hogy mit gondol. Kivételes férfiú ezen néha barbár világon. Ismeri a szabályt, mely a halandók életébe avatkozást jelzi, de tudja indokolni szándékát, ha kérdőre vonnák érte.
A végzetét egyedül Ritalea ismeri, aki még az istenekével is tisztában van, csak nem beszél róla. Thaloma pedig beszélt már vele nem is olyan régen, érdeklődve a vadalanok között sokkal ritkább mágus születéséről.*
- Viszont jól feleltél a kérdésekre. Létezik másik világ, habár már csak nagyon kevés maradt a róla szóló legendákról. A vadalan papok gondoskodtak róla, hogy elpusztítsák a szerintük eretnek nézetek minden kis alapját is.
Ha rám bízod magad, átjuttatlak abba a világba, melyről hiszem, hogy álmodsz.
Családodnak hagyunk időt élni, ám téged és társad vadászat közben elveszettnek fog hinni mindenki még jó sokáig. Nem örökké, de elég ideig, hogy élhess, tanulhass, és hogy utána megfizethesd az árát tetteidnek.
Csak annyit kell tenned, hogy megfogod a kezem, melyet feléd nyújtok és lehunyod a szemed.
Ha kinyitod, nem csak tested, de szellemed is megszűnik létezni.
*Két vékony kezét kinyújtja, tenyérrel felfelé Sajmon felé, s várja, hogy megfogja. Tekintetében biztatás és nyugalom rejlik.
Nem árulta el, hogy ki is ő, de a férfi kiállta az elé állított próbákat, s lát annyit belőle, hogy tudja, őszintén beszélt.*
Sajmon
Nyugati vadalan
Sajmon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-12, 5:32 pm

* Sajmon a lány válaszát halva egy sejtelem fogja el az ütőt szöget a fejébe hogy lehet hogy aki vele szemben áll az maga az egyik istenség azaz istennő. Végig fut rajta a gondolat hogy lehet le kéne térdelnie a lány előtt A halottak után és a lány kéznyújtására viszont ezt nem teszi meg. Eközben az egyszarvú elsétált tőlük, és kis idő múlva sajmon csuklyás köpenyével tért vissza.
Sajmon ránéz az egyszarvúra majd elveszi tőle köpenyét.
- köszönöm, majd a lány felé fordul, velük mi lesz? *kérdi barátságosan és lágyan a lányt.*
Mert egyikőjük se maradhat így itt. Hisz ha ez az egyszarvú itt marad hamar levadásszák, hisz ha igaz hogy eltűntnek fognak híni vadászat közben akkor az uralkodó minden vadássza itt fog nyüzsögni az erdőben a harcosokkal egyetemben. Így hát tudom hogy nincs jogom kérni tőled semmit *Itt a legilledelmesebben meg hajol mit az egyik álmában az öreg mágus valamilyen helyes fülű csodaszép hölgy előtt aki valamilyen ismeretlen nyelven beszélt és ki oly összhangban volt a természettel mint még senki így köszöntötte a mágus a hölgyet " Mae govannen"Ö nem tette ezt helyette a meghajolva tekintet fel a hölgyre és így folytatta De ők nem jöhetnének velünk? Bár az is lehet hogy társamat jobb lenne itt népemnek meg felelően nyugalomra helyezni.
* igy várja a lány válaszát. miközben még mindig meghalolva áll előtte.*
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-13, 2:40 pm

*Thaloma még vár majd mikor az egyszarvú odahozza a köpenyt, rámosolyog.
A szemébe néz az állatnak, majd engedi elmenni. Az egyszarvú, mintha értené az istennő tekintetét, sebesen szökellve tűnik el a sűrűben. Patái nyomát elnyeli a dús fű, s az istennő tudja, hogy a nemes vad a közeli patak felé veszi majd az irányt, hogy azon keresztül nyomát veszítsék az esetleges vadászok.
A mágia úrnője ezután a vadalanhoz szól.*
- Legyen hát! Társad holttestére rálelhetnek, hogy méltó módon temessék el, utánad viszont csak vért fognak találni.
Az egyszarvú miatt pedig ne aggódj. Nem minden nap találnak rá néped tagjai egy egyszarvúra, s tud úgy vigyázni magára, hogy legközelebb a még oly tapasztalt vadászokat is elkerülje, mint amilyenek ti vagytok.
Családodért is teszed, amit teszel. Szüleid halottnak fognak tudni téged, ahogy mindenki más. Eme világban nem is térhetsz vissza, ha távozol most velem.
Egyszarvú barátunknak pedig hosszú és nyugodalmas életet adunk.
Az uralkodó csapatai nem fognak rálelni többé.
Mindennek ára van. Csak így lehet a világ egyensúlyban, kedves Sajmon.
*Hajol előre a férfi felé, miközben tekintetét keresi. Az istennő mosolygó szemeiben ott van a az új mágus megbecsülése és a vadalan tisztelete, aki mindenki más sorsát előbbre valónak tekinti a sajátjánál.*
- Elfogadod eme feltételeket?
Ha igen, akkor tégy úgy, ahogy az imént mondtam, ifjú Sajmon!
*A kecses kezek ismét felemelkednek nyitott tenyérrel a vadalan felé. Thaloma tudja, hogy hova tervezi vinni a férfit, de az ő akarata nélkül nem teheti meg.
A kontinenst övező blokád csak istenek számára járható át és ők is csak kivételes esetekben engednek rajta keresztül bárki mást.*
Sajmon
Nyugati vadalan
Sajmon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-13, 9:54 pm

*Sajmon mielőtt ki egyenesedne meg köszöni a hölgynek azt hogy segít hogy társa méltó módon térjen majd az őrök vadász mezökre.
Majd a hátára vetet ilyet le kapja magára teríti az egyszarvútól kapót köpenyt ezután veti hátára immár az íját és a hozzá való tegeztet, e fegyveren kívül a tőre van még meg egy más félkezes kard.*
- Elfogadom a feltételek és még egyszer köszönöm neked a segítségedet
*Ismételten meg hajol jobb kezét a szívére téve.*
- Ám kérdezhetek még pár dolgot mielőtt elindulnánk.
Miért nem térhetek soha vissza?
Mi van itt ami miatt így feltételek vannak a távozásnak?
S ha el juttatsz arra a helyre amiről az álmaim szolnak nem leszek-e én ott túl feltűnő íj külsővel?
S honnan fogom tudni hogy ott merre menyek?
S hogy találok majd rá arra az öregre aki az álmaimban láttam?
S hogy tudom majd a bennem rejlő mágiát kordában tartani?
S tudnál nekem arról a világról mesélni?
Mik azok a szárnyas lények?
Milyen népek élnek ott és hogy mi a rend azon a helyen?
S ott mik azok a veszélyek lények amelyektől óvakodnom kel?
S mik azok a kis kör valamik amiket zacskóban hordanak és folyton gazdát cserél?
S legutoljára szabad meg tudnom becses nevedet szépségesen gyógyőrű istennő?
Hogy majd tudjam mely istennő az kinek hálával és hűséggel tartozom azért amit értem tett.
* Hirtelen le esik neki hogy úgy viselkedett mint egy kis gyerek ki a szüleit halmozza el a kérdéseivel. Így hát ismételten meg hajol de az előzőekhez képest még tisztelet tudóban hisz már szinte biztos abban hogy aki vele szemben áll az egyike az egyik istennőnek*
- Elnézést kérek az iménti kérdés őzön miatt kicsit gyerekesnek tűnhet a dolog de oly fura nekem ez a helyzet és ezek a kérdések oly régóta bennem vannak és oly jó lenne választ kapni rájuk. S még megannyi kérdés van bennem de nem szeretném ha meg haragudnál amiatt mert íj kíváncsi vagyok, hisz jól tudom aki kíváncsi az hamar megöregszik.
Apám mondotta nekem kiskoromba ezt sokszor mikor sokat kérdeztem tőle.
*Itt hirtelen könny csordul ki ismételten szeméből melyet ezúttal nem töröl le ha nem végig folyik arcán, így várja az istennő válaszait.
Közben csak egyik kezét fogja meg, hogy ne hogy az istennő meg haragudjon hogy megint fölös legesen tartotta oda kezét. A kezet lágyan és finoman meg fordítja tenyérrel lefele majd letérdel fél térdre és meg csókolja az istennő kezét úgy ahogy egyik álmában tette egy fiatal srác valamilyen koronát viselő szép hölgynek. S mint az a srác így szól.*
- Ím életem halálom kezedbe ajánlom rendelkezzél fegyveremmel rendelkezzél hű szívemmel.
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-14, 10:50 pm

*Thaloma enyhén titokzatos mosollyal hallgatja végig az ifjú vadalan túlzott kíváncsiságtól
A mosoly nem hervad le arcáról, így a férfi biztos lehet benne, hogy nem kap minden kérdésére választ. Nem húzza el kezét, bár nem híve az efféle tiszteletnyilvánításnak.
Fel sem akarta fedni magát, ám a halandó kihozta belőle.*
- Túl kíváncsi vagy, ifjú vadalan. Vannak dolgok, amiknek tudása csak az isteneket illeti meg, a halandók elől jó okkal vannak rejtve.
Amit elmondhatok. Feltűnő leszel, de nem te vagy az első, ki ilyen külsővel érkezik Lanuriába.
Elődöd pediglen nem kapott még annyi útmutatót sem, mint amennyit te.
Neked kell az utat megtalálni álmaid mesteréhez, s a világot jobb, ha te magad ismered meg.
A mágiát pedig tanulással és gyakorlással tudod uralni.
Ennek csak ez az egy módja van. Minden más szemfényvesztés és a munka elodázása.
A szárnyas lényekről odaát már seregnyi mondát, legendát fogsz hallani, nekem nem kell róluk mesélnem.
A kerek fémlapok, pedig olyan dolgok, mint itt az arany. Fizetnek vele, ahogy ti, vadalanok is teszitek.
A többit neked kell megtapasztalnod. Nem adhatok neked útmutatód, hiszen épp megismerni indulsz azt a világot.
A kegy, hogy eljuthatsz oda, már magában is igen ritka. Becsüld meg és álld meg a helyed. Jó harcos, jó vadász vagy és tehetséges mágus leszel.
Szabad akaratod van, arra használod majd tudásod és adottságaid, amire akarod. Csakis tőled függ.
Életed, és szíved tartsd meg, Sajmon. Én nem akarok egyik felett sem rendelkezni.
Add olyan halandónak, akit méltónak hiszel rá.
Mert nem Thalomát illeti meg. Az én dolgom csak a mágia, s a mágusok uralása. Nincs szükségem fegyverekre és nem kérek életeket sem. Templomaim megleled, ha keresed, mindenhol, ahol ismerik a nevem.
*Az istennő lenéz a férfira, aki még mindig előtte térdel. Másik kezével megérinti Sajmon vállt, majd így szól.*
- Állj fel, Sajmon! A mai napon véget ér régi életed és elkezdődik egy új. Csak rajtad áll, hogyan akarod élni.
Sajmon
Nyugati vadalan
Sajmon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-15, 8:16 pm

Sajmon feláll majd ránéz az istenőre még egyszer belemélyed a szemébe és meg próbálja arcát memorizálni hisz nem akarja elfelejteni őt ki ily sokat tett érte.*
- Köszönöm nagyon hálás vagyok mindazért amit teszel értem és remélem egyszer majd módomban áll viszonozni bár ha jóban belegondolok nincs olyan tett vagy cselekedet mellyel viszonozni tudnám eme tettet.
De egy dolgot meg ígérhetek mindig nagy csodálod és híved leszek, templomaidba ha tehetem mindig betérek és híveidnek ha tudok majd mindig segítek.
* elereszt az istennő felé legszebb mosolyát, majd hátranéz társa tetemére és így szól.*
- Sajnálom amit tetetem és nagyon bánt hogy nem áll módomban hogy saját magam adjam meg majd neked a vég tisztességet amit megérdemelsz, de követnem kel az álmaimat hisz úgy érzem ez a sorsom. Nyugodj majd békében és ne félj hamarosan újra találkozunk hisz nem kerülhetem sokáig majd a tetem büntetését és utol fog majd érni a halál.
S remélem akkor majd megbocsátod vétkemet és az őrök vadász mezőkön barát ként fogadsz majd engem.
* Majd még egyszer körülnéz és valahol a messzi tájba tekint túl az erdőn a városnak egy szegletébe hol szülei élnek.
Nem tudni miért és hogyan de valahogy mint ha látása élesebb lenne látja házukat és körülötte sürgölődő apját és bent a házban anyát ki bent tevékenykedik.
Nem tudja eldönteni hogy amit lát az emlék kép-e melyet oly élesen idézet fel elméje mint ha valóság lenne. Vagy maga a valóság. Az útobit ő elveti, bár a valóságot pont az fedi.
A kép láttán megint könny csordul ki szeméből ily könnyes szemel fordul vissza az istennőhöz miközben próbál szomorúságán úrrá lenni letörli könnyeit a szabad kezével majd így szól az istennőhöz.
- Ó nagyra becsült gyönyörű istennő, neved is oly csodálatosan szép amilyen gyönyörű te vagy. E nevet sose feledem el és e szépséges arcot.
Ím készen álok elhagyni e vidéket, kontinenst, kérlek juttass el arra a helyre amiről régóta álmodok.
* E mondat be fejezése után úgy tesz a hogy már Thaloma kétszer kérte, meg fogja mind két kezét és lehunyja a szemét. Elhatározása nagy így várja az istennő lépését mellyel eljuttatja őt álmai kontinensére, és arra a helyre ahol sorsa netán majd meg pecsételődik.
Thaloma
Istennő
Thaloma

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-16, 10:48 am

*Thaloma lágy hangja hallatszik még, mielőtt indulnának.*
- Nincs mit köszönnöd. Megfizeted az árát a döntéseidnek, legyen az jó, avagy rossz.
*Megvárja, hogy Sajmon elbúcsúzhasson hazájától. Attól a világtól, melybe született és melyet ismer, s ahol felébredt benne a mágia.
Nem zavarja a férfi könnyezése, de azt is tudja, hogy érzékenysége nem feltétlenül fog ott előnyére válni, ahová megy.
Végül Sajmon is kijelenti, hogy készen áll, s megfogja az istennő másik kezét is.
Amikor lehunyja szemét, előbb az istennő válik apró fénylő pontokká, melyek tovaúsznak és eltűnnek a szellőben, majd ugyanez történik Sajmonnal is.
Olyan, mintha legapróbb részeire hullana szét, hogy egy magasabb szinten ezek a részek mégis kötődve egymáshoz, hihetetlenül gyors, súlytalan suhanásba kezdjenek.
Ha a vadalan kinyitná a szemét, a sokk, ami érné, szétszakítaná a kapcsot eme kis részek között és örökre eltűnnének a semmiben.
Nem telik bele túl sok idő, mikor a férfi ismét puha pázsitot érezhet a talpa alatt.
Ekkor engedi el a kezét az istennő, majd miközben kissé távolabb lép a férfitól meg is szólal.*
-Légy üdvözölve Lanuriában, Sajmon! Eddig kísértelek, innentől neked kell megállnod a helyed. Bőröd színe lesz az, amiben leginkább különbözöl e világ lakóitól, ügyelj rá majd.
*Halk szellő simogatja meg a fák leveleit és a fűszálakat, miközben Thaloma eltűnik a messzeségben*

//Az úti cél Verinol vára mellett, valahol egy tisztás Smile
És köszönöm szépen a játékot! Smile
https://newagelanuria.hungarianforum.net/t16-verinol//
Sajmon
Nyugati vadalan
Sajmon

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime2011-08-16, 7:56 pm

*Sajmon mikor újra ismét puha pázsitot érez a lábba alatt még nem nyitja ki a szemét csak mikor az istennő megszólal ismét.* Köszönöm a jó tanácsot istennő úgy teszek, és köszönöm amit értem tettél remélem méltónak bizonyulok majd e nagy jutalomra és nem bánod majd meg miattam a tetted. S remélem lesz még módom megcsodálni szépséged és újra hallhatom gyönyörűséges lágy hangodat. viszont látásra és még egyszer köszönök mindent.
* Mondta sajmon az eltűnő istennőnek és reméli még hallotta e mondatokat. Sajmon úgy érezte, hogy a szívének egy darabját veszítette el., mikor tudatosult benne az istennő távozása. Ugyanakkor különös izgatottságot érzett az új hely megismerésére. Így hát nyakába kanyaríntóttá csuklyás köpenyét hogy az takarja arcát teljesen majd oldalán lévő kis táska szerű bortokból előveszi kesztyűjét és felhúzza kezére így teljesen elrejtette bőrének minden szabadon lévő részét hogy különc színű bőrre ne tűnjön fel senkinek.. A lattóhatárban valami kőszerű építményt látót a közelben így hát elindult arra felé. kicsit a sétánál nagyobb tempóban*
// Én is köszönöm a játékot és remélem lesz módomban még veled játszani valamikor! Very Happy
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa Icon_minitime

Savanti - A vizek városa
Vissza az elejére 
1 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» Vizek oltára
» Savanti piaca
» Savanti Territorium
» Ekorin városa
» Ossum, észak városa

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria peremvidéke és azon túl :: Vadalan kontinens :: Savanti Territorium-
Ugrás: