LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Nortelon - A felhők városa

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1203

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2009-07-12, 9:56 am

*A felhők városa, szokták mondani az emberek. És Nortelon valóban a felhők városa. Ugyanis a magasban épült, Lanuria legmagasabb hegyének csúcsán. Eme várost még az ősidőkben építette a mágusok Levegősodró kasztja. Az volt a céljuk, hogy egy külön templomot, egy várost építsenek minél magasabbra, hogy így tiszteleghessenek a felhők, a levegő előtt. Kezdetben csak egy épület épült fel, a templom, ahová nagyon sokan jártak. Majd páran ide is kültöztek, s végül a templom várossá nőtte ki magát. Élnek itt mindenféle népségek. A mágusoktól kezdve az embereken át a nimfákig, Lanuria minden jóságos és kevésbé jóságos népe megtalálható itt. A városba csak egy úton lehet feljutni, mégpedig egy nagyon kacskarimgós, keskeny úton, ahol csak egy ember fér el, s az is csak nehezen. Így hát a feljutás nem könnyű. Viszont ami utána vár minket, azért megéri megkockáztatni ezt az utat.


Nortelon - A felhők városa Nortelonafelhkvrosaszer_by_stixion-d9owdm3


Nortelon a felhők magasságában épült, s ennek köszönhetően utcái tele vannak felhőkkel. E nagyon különös megjelenést ad az egész városnak. Ezen kívül még sok-sok növény található a házakon, egyéb épületeken, az utcák szélén. Így hát eme várost még a zöld erdő városának is szokták nevezni. Magas, égbetörő épületeiből akár elláthatunk a Lanur hegységig is, amely nyugati irányban fekszik Nortelontól.
A város védelmét szolgáló kőgyűrű már igen kopott, s hiányos néhol helyet, de tökéletesen funkcionál még. Ezt még a levegősodrók emelték a város köré, hogy megóvja a fenti viharoktól, s egyéb természeti csapásoktól. Azóta már számos védőbűbájjal erősítették meg, s mindeddig remek védelemnek bizonyult a város számára.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-12, 5:11 pm

*Hosszasan küzdött a levegővel felfelé jövet. Mikor Tarsisban a bajszos embertől megtudta, hogy Rodelus Nortelonba ment, nyomban elhagyta a várost. Nem is sokat teketóriázott. Amint biztonságos távolba ért, ahol már nem fedezhetik fel, felvette eredeti, arany sárkány alakját. Megkönnyebbülés is volt neki.
Néha bosszantják az emberi forma esetlensége, gyengeségei.
Hatalmas, aranyszínű szárnyaival most felfelé erőlködik a magasba. Nem kis erőfeszítésbe kerül, hol tömött vattaszerű felhőkön kell keresztül vágnia magát, hol pedig játékos, de annál erősebb szélörvényekkel kell megvívnia, hogy tartani tudja az irányt. Már tudja, hogy holnapra komoly izomláznak nézhet elébe.*
~A pokolba Rodelussal. Ha ő képes volt feljutni ide lábak nélkül, akkor én is képes leszek legyőzni a magasságot. A levegő az én birodalmam. Olyan még nem volt, hogy a levegő megállította volna.
*Végre megpillantja a felhők városának kapuit. Végig szemmel tartotta a keskeny ösvényt felfelé és most időszerű is, hogy arra tegye a lábát, ha nem akarja felfedni idő előtt kilétét.
Szárnyait kiterjesztve levitorlázik az ösvény fölé, majd összecsukva őket végre landol is rajta, miközben hirtelen fényvillanás kíséretében fel is veszi emberi alakját.
Jól jön most a vastag fekete bőr ruha és a bőrkapát, melyet gyorsan össze is húz maga előtt, mielőtt lekapja róla a szél.
Nem akar megfázni.
Még fél órányi felfelé mászás után végre belép a város kapuin. Megcsodálja a várost védő körgyűrűt. Érzi a mindent átható mágiát.
No nem tiszteli azért olyan nagyon az emberi és a mágikus építészetet. Mogorva pillantásokkal néz szét a zöldellő házak és utcák között, a csodálatos, szinte lehetetlen helyzetbe épített házakra.
Kisepri arcából a haját, melyet most fújt belé a szél, majd elindul, hogy keressen egy fogadót ebben a fura városban.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-19, 11:15 pm

*Meg is találja, elég az orra után menni. Tipikus kifőzde szaga van a helynek, de megszállni jó lesz ott is.
Hamar ki is vesz magának egy szobát. A fogadós jól megnézi magának. Mágusféle, gyrosan leesik neki.
Nyilván érzi a Kainból áradó mágiát is. Ki tudja? Talán feltűnik neki mássága.*
~Jó lesz óvatosnak lenni.~
*Fél kézzel lekapja a pultról a kulcsot, amit a fogadós ad neki és felvonul a szobájába.
Magára zárja az ajtót és gondolataiban kezd kutakodni, hogy felidézze Rodelus néhány sajátosságát.*
~Az emberfélék olyan kiszámíthatóak! Elég csak kicsit megismerni őket, máris rájön a sárkány néhány alapvető tulajdonságra. Ez teszi kiismerhetővé őket.
Itt van például Rodelus. Ravasznak hiszi magát, mikor azt gondolja, hogy ha szem előtt marad, akkor lesz a leginkább észrevétlen. Ez valami Emberi bölcsesség lehet, de sárkányokra biztosan nem igaz.~

*Ez a gondolatmenet máris elég ahhoz, hogy ötlete támadjon neki. Felpattan az ágyról, leviharzik a lépcsőn, el a meglepett fogadós mellett, és már lent is van az utcán.
Rövid kérdezősködés után már ott is van, ahova készült.
Kevesen tudják, de Nortelonnak van helyőrsége. Néhány önkéntes mágus alkotja, és ugyanezek a mágusok tartják fent a rendet is a városban.
Közvetlenül mellettük van egy csendes kis ház.
Kain megáll előtte és beleszimatol a levegőbe, majd óvatosan lenyomja a kilincset a ház ajtaján.
Az ajtó enged, így a sárkány belép rajta.
Csend van. Nem sejt mást a házban. Sorra járja a szobákat, mígnem az egyik ajtó mögül motoszkálást hall.
Felhúzza jobb lábát és teljes erőből belerúg a zár mellett.
Az ajtó enged és beljebb is repül pár métert. Namelyr szinte az ajtóval egy ütemben lendül is be a helyiségbe. Arany színben égő szemei hamar felfedezik azt, akit keres és azt is, hogy a szobában nem tartózkodik más.
Rodelusnak mozdulni sincs ideje, máris pehelyként emelkedik fel a székéből, és kenődik a falra.
Nyakánál fogva lót ott, mert egy aranyszínű sárkánykarom, mely az előtte álló mágus külsejű ember karjából változott át, szorítja oda vasmarokkal.*
- Kain....
- Megvagy, Rodelus...kezdhetsz imádkozni az istenekhez....
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-25, 9:20 am

*Miután elrugaszkodott a hasadék pereméről elkezdte követni azt az útvonalat, amit a látomásban látott. Magasan fent szállt, és élvezte, ahogy a levegő simogatja a pikkelyeit. Követte a mezők vonalát, majd mikor meglátta a hegyeket feléjük fordult. Nem volt már sok ideje, mert a Nap egyre csak lemenőben volt. A hegyeket elérve kerülgeti az éles kiálló sziklákat. Szerencsére mindent sikerül neki gond nélkül kikerülnie. Lassan, de biztosan közelít célja felé. Viszont gondolatai más felé járnak. Elgondolkozott azon, hogy a fehér sárkány, hogy volt képes látomást mutatni neki, hisz ő ilyenre nem képes, és még nem is hallott ilyenről soha. Az is eszébe jutott ezen kapcsán, hogy ahogy neki is van egy különleges képessége, úgy lehet más sárkányoknak is, de azt is számításba vette , hogy mi van ha magával Rooberrel találkozott. Nem tudta eldönteni melyik is lehet az igaz. Aztán ott volt az a kérdés is, hogy hogyan fogja megtalálni azt akit keres. Hiszen erről nem kapott semmi féle információt sem. Idő közben elérte végcélját, így leszállt a mezőre, és visszaváltozott. Izgatott volt, és ez meg is látszott rajta, elindult felfelé, de mielőtt belépett volna a kapun visszanyerte önuralmát. Azért összehúzza magán a köpönyegét mikor átlépi a város kapuit. Nem volt egyszerű a feljutás, de már a látványért megérte.
A város magam lenyűgöző, nem hiába kapta a nevét. Valóban olyan, mint ha a felhők között lehetne járni. Nasuada elindult az utcákon, hátha megtalálja azt, akit keres, de senkit sem talált. Aki az utcán volt, az is igyekezett haza, vagy a szállására. Ha megakart valakit szólítani az gyorsan elsietett, és így lehetetlen volt azt megtalálnia akit keresett, de még nem adta fel. Tovább indult, majd mikor az egyik sarkon befordult arra lett figyelmes, hogy két alak követi. Nem volt teljesen biztos benne, ezért megszaporázta a lépteit, amire a két alak is ezt tette. Nasuada egyre csak gyorsított, már – már kocogott. Most már biztos volt benne, hogy őt követik, és hogy el akarják kani. Befordult hát a következő sarkon, de szembe találta magát az egyikőjükkel, visszafordult volna, de ott meg ott volt a másik. Nem volt sok választása. Ijedtében először is felragyogott, majd neki esett egy ajtónak, ami természetesen kinyílt. Gyorsan csukta be maga mögött, nem is törődve azzal hová került. Csak miután becsukta, akkor nézett a háta mögé. Nem látott senkit és semmit, abban sem volt biztos, hogy most biztonságos helyen van. Egy kicsivel később hangokat hallott, és magam sem tudja miért elindult feléjük. Ez alatt a pár lépés alatt, azon gondolkozott mit fog mondani, ha tényleg talál valakit. Benyitott az egyik szobába, ahonnan a zaj jött, majd mikor kitárta az ajtót szinte megdermedt a látványtól.
Két férfit látott, az egyik neki szegezve a falnak, méghozzá egy sárkánykaromszerűséggel, aminek nem akarta elhinni a színét. Csak állt ott ledermedve, és nézte a két alakot némán.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-25, 1:46 pm

*Kain dühösen mered Rodelus szemébe. Nem törődik már azzal, hogy a férfi művégtagja milyen esetlenül, bénán lóg a levegőben, hogy a másikkal hasztalanul rúgott egyet belé. A szemeibe mélyeszti aranylón villanó szemeit. A máskor függőleges vonalat formáló pupillák kitágulnak a dühtől.
Épp arra készül, hogy nem törődve a logikával, mérhetetlen haragjának engedve másik öklét is karomba változtatva átszakítsa az ember torkát lassú, fulladásos halálra ítélve azt.
A zaj állítja meg, melyet oldalról hall és arra utal, más is van a helyiségben.
Odakapja szemeit, hogy megnézze, ki az, és ha kell, akár egy varázslattal, vagy tűzzel el is eméssze.
Egy fél pillanat, míg tudatosul benne, mit lát, egy másik fél, míg a sárkánykarom emberi kézzé válik, s a szemek is sötét emberi szemekké, s a kezek, melyek ölni készültek, leereszkednek.
Egy lányt lát, de szemei elég gyakorlottak és érzékei elég finomak ahhoz, hogy az emberi külsőn túl felismerje a fajtájabelit. Ez okozza a meglepetést, nem számított sárkányra Nortelonban és nem is érzett mostanáig sárkány jelenlétet.
Rodelus műlábára érkezik és levegő után kapkodva dől el a fal mellett.
Kain kezét kardja vöröses-narancs köves markolatára teszi és közelebb lép a sárkányhoz.
Mélyfekete szemei csendben kutatják a jövevény arcát. Fekete bőr kabátjában és ugyanilyen nadrágjában elég veszélyes látványt kelthet, főleg az előbbi kirohanását tekintve, de már lenyugodott és ezt mozgása és tekintete is jelzi.
Rodelus közben négykézláb csúszna el a lány irányában az ajtó felé. Menekülne, hiszen még tart Kain haragjától.
Csak enyhe nesz, mit a faláb koppanása ejt a padlón, de a következő pillanatban már egy kard pengéje állja útját s a kard másik vége Kainban végződik.*
- Még nem végeztünk, féreg! Maradsz, ahol vagy.
*Namelyr ezzel megint a lányra néz. Fürkésző tekintete mellé mély, de kellemes hangja hallatszik.*
- Üdvözöllek. Nem sejtettem, hogy másik sárkány is akad Nortelonban. Megbocsáss, kérlek, de ezzel az emberrel nekem dolgom lenne, mi nem tűr halasztást.
*Kis szünet után csendesen folytatja.*
- Esetleg engem kerestél, vagy az istenek vezettek épp ebbe a házba?
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-27, 10:21 am

*Ijedten eset neki a falnak, amikor a férfi hátra nézett rá. Nem remegett, de még akkor is meg volt rémülve, amikor az visszaváltozott emberi mivoltává. Nasuada hátrálna, de a faltól nem tud, amikor a férfi felé indul, ráadásul nem tudta nem észre venni, hogy a kardja felé nyúl. Egyre hevesebben kezdett verni a szíve, ahogy bőre pedig egyre csak fényesebb lett. Hiába sugárzik a férfiről a nyugalom, Nasuada nem tud megnyugodni. Hol az egyik férfira néz, hol pedig a másikra. Akárhová is keveredett be, egyik bajból a másikba sikerült belecsöppennie. Már kezdte megbánni, hogy hallgatott a peremen a fehér sárkányra. Akkor már rég otthon lenne, és nem itt, ahol cseberből vederbe esett. Fogalma sem volt mit kezdjen most, vagy mitévő legyen.
A kopogó hangra az előtte álló férfi kirántotta a kardját, Nasuada önkéntelenül is felsikoltott a penge hangjától, lehunyta a szemét, majd mikor kinyitotta a penge egészen másfelé állt. Az ismeretlen pedig hozzá beszélt. Meglehetősen nyugodt, és kellemes volt a hangja. Nagy szemekkel nézet az öt üdvözlőre, de nem tudta, hogy most megmerjen e szólalni vagy ne. Egy darabig csendben volt, aztán félő, reszketeg hangon még is csak megszólalt. *
- de… de ugye… nem akarod… megölni? – *kérdezett vissza. Nem szerette volna, ha bárkit is megölnek a közelébe, pláne úgy, hogy eddig ő mindig csak gyógyított. Nem hagyhatja, hogy valaki az orra előtt haljon meg.*
*Tovább fürkészte a férfi tekintetét, közben a másikra is rápillantott, aki szintén ugyan úgy félhetett, ha nem jobban, mint ő.*
- Engem…Ifthan…a fehér sárkány irányított ebbe a városba
*Lassan felállt a falnak támaszkodva, és igyekezett összehúzni magán a köpönyegét, habár teljesen mindegy már gondolta magában, már biztosan felfedezte a másik, hogy mi a helyzet a bőrével, de azért összehúzta magán.*
- én…én…nem akartam zavarni önöket…talán mennem is kellene.
*Oldalazó mozdulattal kereste az ajtó kilincsét, de nem találta. Nem tudta eldönteni melyik a rosszabb a kinti két férfi, vagy az itt lévő kettő. Továbbra is a kilincset kereste, de egyszerűen nem találta.*
- Folytassák csak nyugodtan…
*Mondta mikor végre megtalálta a kilincset, de nem bírta kinyitni az ajtót, és kiosonni rajta, úgy ahogy jött, mert az pont befelé nyílt, így pontosan saját maga ügyetlenségétől nem bírta azt kinyitni. Szeme folyamatosan a kardot tartó férfit figyelte, de a félelem teljesen lebénította józan gondolkodását. Össze visszabeszélt mindentől, ráadásul saját magát akadályozta abban, hogy kijusson innen. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-27, 1:58 pm


*Kain kíváncsian figyeli a lányt. A jövevény szinte egész valója világítani látszik és ez a kissé félhomályos helyiségben eléggé feltűnő. Ha eddig találgatott volna azon, hogy a sárkányok közül melyik csoporthoz tartozik, ez mindent elárul.
Látott már hasonlóan felfénylő sárkányt, és az is aranysárkány volt. Igaz, akkor háború volt és Epheda harcban volt. Őtőle akkor egyszer látta a „világítást”, mikoris egy tucat mágussal küzdött és már tisztán láthatta, hogy nem bír velük. Akkor, ott Kain is elég rossz helyzetben volt. Nem segíthetett neki, maga is jókora túlerő ellen harcolt.
Picit megrázza fejét, hogy szabaduljon a nyomasztó emlékektől. Több évszázada már, mégis mintha tegnap történt volna. *
- Hogy meg akarom-e ölni?
*Sóhajt egy nagyot. Megint az emlékek….*
- Egy sárkány élete kockáztatásával megmentette egy ember nyomorult életét. Azt hitte, ez elég alap, hogy bizalmába fogadja, s az ember élt is ezzel.
Ám egy napon arra kellett ébrednie az aranysárkánynak, hogy az ember, kiben bízott, mert életet adott neki, elárulta és a csapda, melybe csalta a sárkány életére tör.
Te mit tennél? Megdicsérnéd?

*Sóhajt egy nagyot. Rodelus nem mer szólni. Idáig érzi a belőle áradó félelem savanyú szagát, s van is miért. A kard pengéje még mindig túl közel a torkához.*
~Emberek…~
*A lány közben menekülőre fogná. Rejtély Kainnak, hogy vajon mi váltotta ki ezt a páni félelmet. Minden esetre már lehiggadt annyira, hogy figyelje, amint a másik sárkány az ajtóval bajlódik.*
- Várj! Ki az az Ifhtan?
*Emlékeiben felrémlik az út kifelé Tarsis főteréről. Egy vénasszony állította meg. Dühében nem is figyelt arra, amit mondott. Mindössze annyi rémlik neki, hogy Roober istenségről hablatyolt, meg hogy küldeni fog valakit hozzá…*
~ Ő lenne az? Süldő kis sárkány lehet még. Fiatal. Mégis mit akarhat Roober tőlem? Valahogy meg kell nyugtatni. Így nem tudok meg semmit. Rodelussal is végezni kellene már…~
*A kard továbbra is ott van kezében, meg sem rezzen az ember nyaka előtt. Rodelus pedig reszkető félelmében csak most mer megszólalni.*
- K…kérem…
- Hallgass!
*Újra a lányhoz fordul. Igyekszik nyugodt és megnyugtató maradni.*
- Téged nem bántalak, sárkány. Kain Namelyr vagyok és nem kell tőlem félned.
*A pengét visszacsúsztatja tokjába. Rodelus úgysem tud elmenni mellette, ha ő nem akarja. Két kezét tenyérrel a lány felé fordítja a béke jeleként. Bal kezén megcsillan a pecsétgyűrű, mely ugyanolyan kristállyal van díszítve, mint kardja markolatja.*
- Rooberről hallottál valamit esetleg?
~ Ha az istenség neve nem mond semmit neki, nem róla szólt az üzenet és akkor nem is kell foglalkoznom vele.~


Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-28, 9:09 am

*Nasuada látta, hogy a férfi elmélázik valamin, de ezt a kis időt sem sikerült arra kihasználnia, hogy kilépjen az ajtón. A kilincs már le volt nyomva, de az ajtó valamiért nem nyílt, pedig már arrébb araszolt előle. Talán beragadhatott, de még is mitől? Így hát feladta a menekülési szándékát, és igyekezett úrrá lenni magán.
Figyelmesen hallgatta a másik felet, és nézet közben a földön lévő férfira. Mikor kimondta azt a szót, hogy aranysárkány nagy szemekkel pislogott a másikra. Már mikor először megpillantotta tudta mivel van dolga, de pontosítani nem tudott , azonban a férfi most meg tette ezt neki. Most már tudta, hogy pontosan ott van, és azzal, akivel találkoznia kell. *
- Akkor sem ölheted meg, még is csak egy életről van szó. – *szólalt meg halkan, és már valamivel nyugodtabban. Az a tudat, hogy megtalálta, akit keresett kicsit megnyugtatta őt. *
- Nem dicsérném meg, de nem is ölném meg. – *nézett fel egyenest a másik szemébe.* – Ha megteszed, azzal te is árulóvá válsz részben. – *Nasuada lenézet a földön lévő férfira, majd vissza a sárkányra*- Nézd csak rá, halálra rémítetted, ez nem elég? Szerinted ezek után elárulna téged még egyszer?
*A hangja egyre csak nyugodtabb volt, habár a bőre még mindig ragyogott. Meg kellett nyugodnia, hogy le tudja a másik felet csillapítani, nem szeretett volna egy ember megölésének a szemtanúja lenni. És ha ő nem nyugodt, akkor hogy várhatná el, hogy a másik az legyen. *
- Ifhtan egy fehér sárkány, akivel, órákkal ezelőtt találkoztam. Ő irányított ide azzal, hogy itt találkozhatok fajtám bélivel. Aki segít megismerni magamat. Azt mondta, hogy ő egy hírnők, akit Roober a sárkány isten küldött hozzám.
*A földön lévő férfi reszketett a félelemtől, és a szemei sem árulkodtak másról. *
- Már nem félek, csak attól, hogy megölöd ezt az embert. Nézz csak rá, halálra van rémülve, meg sem bír moccanni.
*Nasuada eleresztett egy félmosolyt, mikor Kain eltette a kardját. *
-Nasuada vagyok. – *nyújtotta kezét Kain felé. *– Nem hiszem, hogy képes lennél megölni, legyen bármi is a bűne, ahogy azt sem hiszem, hogy ő még egyszer vétene ellened.
*Lehet, hogy most túlságosan is hisz a jóságban, de ő soha nem lenne képes bárkit is erőszakkal bántani vagy megölni. Lehet, hogy naiv, és olyanban hisz, ami már nem létezik, vagy talán soha sem létezett. Lenézett a férfira, és most őt kérdezte.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-28, 4:46 pm

*A lány láthatóan megnyugszik és már nem próbál megszökni az amúgy nyitott ajtón keresztül. Annak kell lennie, hiszen azon jött be.
Védelmébe veszi Rodelust. Ez nem igazán tetszik Kainnak.*
- Egy életről van szó, igen, olyan életről, amit nekem köszönhet…milyen büntetés jár annak, aki cserébe megölné azt, aki megmenti az életét? Hitvány féreg!
*Kain villámló tekintetét Rodelusra veti. Ha ölni lehetne vele, már halott lenne. Szerencséjére közben a lány beszél tovább.*
- Féljen is, mert van miért! Legalább ezt az elégtételt adja meg! Ha én nem mentem ki a sárkány karmaiból, nem csak a lábát veszíti el! És az a hála, hogy sárkányölő csapdát ad ajándékba! Ez a hála? A könyörületért, az életéért! Milyen lény az ilyen?! Hát érdemel életet ezek után?
*A sárkány magából kikelve kiabál nem is Nasuadának, nem is Rodelusnak, csak dühét vezeti le. Szemei újfent átalakulnak aranyszínű sárkányszemekké, haragja azonban csillapul lassan.
Közben átható szag kezd terjengeni. Ha odanéznek, láthatják, amint a falábú férfi összekucorodva hever a sarokban és láthatják azt is, hogy nadrágján egy nedves folt növekszik.
Kain mély levegőt vesz, becsukja szemeit, majd mikor ismét kinyitja, arca és hangja már ismét nyugodt. Tekintete bánatossá válik, elfojtott fájdalom rejtőzik bene, úgy néz Nasuadára, miközben megfogja a felé nyújtott kezet és ismétli el nevét újra.*
- Kain. Azt mondod, árulóvá válok…már 700 éve az vagyok…de te ezt nem is tudhatod, hiszen még szinte most jöttél a világra…
*Csendben marad, miközben elengedi a lány kezét. Már nem akar ölni. A Nasuadából sugárzó gyermeki hit leszereli a gyilkos ösztönt benne. Más témára tér át, bár Rodelusról sem feledkezik meg. Újabb mély levegőt vesz. Széles, feszes vállait végre leengedi, láthatóan kezd megnyugodni.*
- Roober. Hogyan segíthetnék én neked, Nasuada? Kaptam ugyan egy üzenetet én is Roobertől, de akkor nem figyeltem oda kellőn és csak a rád vonatkozó figyelmeztetést jegyeztem meg, azt is haloványan. Sem bölcs, sem igazán okos nem vagyok, téged pedig most látlak először. Úgy hiszem, ez kevés ahhoz, hogy segíthesselek megismerni magadat.
*Kérdőn néz Nasuadára, mintha tőle várna választ, pedig az istenek akaratát a halandók ki nem fürkészhetik. Csak magában gondol egyet, s mást a játékos kedvű istenségre, aki nem képes nyíltan elmondani, mit is akar a halandóktól. Rébuszokban, talányokban beszél. Sárkány legyen a talpán, aki azt megfejti.*
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-29, 9:13 am

*Sejthette volna, hogy nem fog tetszeni Kainnak, hogy védelmébe veszi a férfit, de hát nem tehet róla. Egyrészt eddigi élete során az életet védte, gyógyított; más részt pedig nem szeretett volna egy gyilkosság szemtanúja lenni, főleg úgy, hogy ő pontosan a gyilkost keresi.
Talán ezért küldték volna ide, hogy ezt megakadályozza? Ő sem tudja erre a kérdésre a választ, csak annyit mondtak neki, hogy jöjjön el ide, és itt találkozhat hozzá hasonlóval. *
- Lehet, hogy az járna neki, de belőled akkor nem lesz hitvány féreg, ha megteszed? – *vágott vissza a férfinak, talán kicsit indulatosabban, mint kellett volna.*
*Nasuada látta Kain tekintetét. Ha lehetne ölni nézéssel, a férfi már halott lenne. Szerencsére az, hogy tovább beszélt kicsit elterelte sárkányunk figyelmét.
Nasuada megremeg, amikor Kain kiabálni kezd. Még soha nem látott senkit sem ennyire dühösnek. Tudta, hogy nem rá mérges, vagy legalább is még nem, de ha így folytatja biztosan ki fogja ő maga is húzni nála a gyufát, de akkor sem fogja engedni, hogy megölje azt a férfit. Kain szemlátomást a kiabálástól kicsit megnyugodott, viszont öt már sokkal jobban érdekelte az a tény, hogy a férfi vérzik a padlón. Egyenlőre nem mert mozdulni, mert félt hogy esetleg újra felbosszantaná Kaint a tettével, de sietnie kell. *
- Mindenki megérdemli az életet, bármit is tett. Egy szóval sem mondtam, hogy szép dolog, amit tett, de szerintem már megbánta, és soha nem tesz ilyen. Nézz rá, szerinted képes lenne ezek után ártani neked még egyszer? Arról nem is beszélve, hogy megbocsátani tudni kell, még annak is, aki nem érdemli meg.
- Engem nem a múlt érdekel, hanem a most. Ha egyszer árulóvá váltál, akkor tudod milyen érzés, és most újra kész vagy az lenni? Ezt a férfit barátodként tekintetted egyszer, ha jól sejtem.
– *indult el szépen lassan a földön fekvő felé* – És most kész vagy ezt a barátságot elárulni, ráadásul gyilkolással?
*Lassan haladt, és megfontoltan a férfi felé, majd mondandója végén, már ott térdelt mellette. Miután úgy érzi, hogy Kain megnyugodott elővette tőrét, hogy felhasítsa a nadrágot, hogy lássa mennyire vészes a seb. Tette közben nem nézett fel a sárkányra, mert félt attól, amit ott látna. Mivel nem voltak nála jelenleg gyógyfüvek, így csak saját ereje maradt, és mivel már így is ragyog teljesen mindegy már a dolog. A vágás felé helyezte a kezét, majd lehunyta szemeit, és koncentrálni kezdett. Nem is telt el sok idő, és a seb összeforrt. Kedvesen rámosolygott a férfira, majd fel akart állni, de ahogy ez sikerült meg is szédült. Végig hallotta, amiről Kain beszélt. Válaszolt is neki, miközben megtámaszkodott az asztalban, ami ott állt. *
- Nem tudom, talán azért küldött, hogy egymásnak segítsünk.
*Hangja erőtlen volt, és még mindig szédült, újfent túl merítette kicsit magát. Egész nap szinte repült, és izgalmaknak tette ki magát, most pedig a gyógyítás teljesen kimerítette. Lassan sötétült el körülötte a világ, és ájult el.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-29, 5:27 pm

*Namelyr a szagból jól érezte, hogy Rodelus bevizelt a félelemtől, de a sebéről nem volt tudomása. Nem is igazán érdekelte, bár intő jel lehet, hogy megsebződött. Ő biztosan nem okozott még kárt benne. Akkor pedig van fegyvere.*
- Most nem tudna ártani nekem. De ha egyszer képes volt megpróbálni megölni, képes lesz még egyszer.
Nem én árulnám el őt, vagy a barátságunkat, hanem ő árult el engem! Ne keverd a dolgokat!
ÉN mentettem meg az ő életét! És Ő akart megölni engem! Már felrúgta a barátságot, ha volt is valaha! Elárult, ha megölöm, csak kiegyenlítem a számlát!

*Szemeivel követi a lányt. Bizony, jobban is teszi, hogy nem néz fel mert ilyen állapotban nem jó Kain tekintetével találkozni. Sárkánykarmai megjelennek kezén, s mikor azt ökölbe szorítja, akkor vére is kiserken, majd nagy, kövér cseppekben hull és koppan a padlón.
Rodelus gyógyulása nem megy csodaszámba. Mutatja a lány erejét és önzetlenségét is.*
~Buta! Ha kimeríti az erejét egy ilyen nyomorultra…~
*A lány közben lassan szédelegve feláll, majd megtámaszkodik és el is dől. Ű
Kain, egy pillanatig csak nézi, majd odalép és elkapja az összecsukló Nasuadát. Meglepődik, hogy milyen könnyű, de nem sok ideje van rá.
Rodelusnál tényleg van egy tőr és szarvashiba volt nála hagyni. Előrántja és mivel Kain mindkét keze foglalt, oldalába is mélyeszti azt.
A sárkány felüvölt a fájdalomtól, de nem engedi el a lányt. Lefekteti a földre, és csak ezután indul Rodelus ellen. Nem törődik az oldalából folyó vérrel.
A falábút egészen gyorsan utoléri és sárkány karmaival hátba taszítja. Érzi, amint az éles, erős karmok belevájnak a meleg húsba.
Rodelus elesik, de még falábával rúg a sárkány felé. Kain elkapja azt, majd maga felé húzza.
Másik karmával kiveri a tőrt, melyen még ott díszeleg a vére. Felkapja az embert, sárkány szemeivel belenéz annak szemibe. Eldobja, mint egy rongybabát. Oldalába belehasít a fájdalom.
Fogát összeszorítja, mielőtt ismét indulna. Rodelus már sír. Kegyelmért könyörög.
A sárkány keze meglendül és egy ütéssel végez vele.*
- Nesze neked, kegyelem!
*Otthagyja a testet és visszamegy a lányhoz. Leül mellé a földre, majd megnézi a sebet. Nem komoly és elég egy kis varázslat, hogy rendbe hozza annyira, hogy a többi magától rendbe jöjjön.
Visszaváltozik teljesen emberré és ébresztgetni kezdi Nasuadát.*
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-30, 8:32 am

*Hallgatta Kain szavait, és csak a fejét csóválta, de nem szólt. Úgy látta felesleges, mert a férfi már eldöntötte, hogy megöli a másikat. Kicsit talán csalódott is emiatt benne, hiszen nem gondolta volna, hogy egy gyilkossal hozza össze a sors. Kezdte nem érteni Roobert mért is hozta itt őket össze.
Miután elsötétült a világ nem érzékelt semmit sem abból, ami történt. Talán jobb is, mert csak megrémült volna a látottaktól. Fárasztó volt számára ez a mai nap, és nyugodtságtól sem hemzsegett. Folyamatosan külső, nem várt ingerek támadták, amitől nem is csoda, hogy kimerült. Pihennie kellene, és egy kis időt a Napot tölteni, ami így éjjel valljuk be elég nehézkes.
Lassan tért magához, és Kain tekintetével találkozott össze, orrában pedig jól érezte a szobában terjengő vér illatát. apránként emelte fel a fejét, mert félt attól a látványtól, ami várt rá. Ráadásul közvetlen maga mellett is érezte. Miután meglátta a halott férfit, Kainra nézett, de nem gyűlölettel. Lenézett az oldalára, majd pedig vissza a szemeire.*
- Sajnálom, én… nem… - *nem tudta folytatni, csak nézett a másikra.*
*Ha bírta volna, akkor sem tudta volna tovább mondani, amit akart, mert pár másodpercre rá a városi őrség robogott be a házba azzal, hogy kintről dulakodást és kiabálást hallottak. A két őr előbb a halottra nézet, majd pedig ránk. *
- mi történt itt? –* kérdezte az őr.*
*Kain mielőtt bármit is mondhatott volna Nasuada megelőzte, és nem hagyta szóhoz jutni. Már tudta, hogy hibázott, amikor védelmébe vette a holtat, és ezért nagyon szégyellte is magát. Azt pedig nem fogja hagyni, hogy Kaint elvigyék az őrök. Talán azt remélte, hogy ezzel valami féle módon kárpótolhatja Kaint, amiért nem hitt neki, és most még miatta is sérült meg.*
- Az a férfi ránk támadt, a… - *nézett újra Kainra miközben folytatta a mondandóját* -… a bátyám, pedig tette, amit tennie kellet, és megvédette magát, és azzal engem is.
*Az őr Kainra nézett, hogy tényleg így történt e a dolog. Ha rá bólintott az őr nem kérdezősködött tovább. Ha nem csak utasításokat osztogatott. Egyik társát elküldte valahová, majd oda fordult ismét a sárkányok felé.*
- Vigye innen a hölgyet, és nézesse meg magát egy gyógyítóval. A várost pedig ne hagyják el, hamarosan megkeressük magukat, de most térjenek nyugovóra. Gondolom a fogadóban szálltak meg. Na induljanak, mielőtt a kapitány itt fogja magukat egész éjszakára.
*Ha Kain nem bólintott rá a dologra, akkor viszont az őr gyanút fogott, és keze a kardja markolatára csúszott. És újra feltette a kérdését arról, hogy mi történt itt. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-30, 2:02 pm

*A seb még fáj. Nem annyira, hogy akadályozza, de ott van folyamatosan a háttérben és figyelmezteti, hogy ne tegyen hirtelen mozdulatokat.
Nasuada lassan magához tér. Még mindig a földön fekszik. Motyog valamit arról, hogy sajnálja.
Kain sem szól. Csendben ül a földön, várva, hogy a fájdalom tovább enyhüljön.
Nem sokkal később katonák rontanak be az ajtókereten. A sárkány ugyanis hatásos belépővel érkezett Rodelushoz, az ajtó ott fekszik a helyiség közepén, a padlón.
Az őrök felmérve a terepet kérdezősködni kezdenek.
Namelyr nem szól, csak felnéz az őrökre. Messziről érzi a megszólalóból áradó varázserőt. Mágusról van szó. Nasuada beszél helyette is.
Ügyesen hazudik, hiszen az, hogy a férfi támadott rájuk, csak félig igaz. Kainra ő támadott.
Mikor bátyjának hívja őt a lány, a férfi tekintete rávillan, mintegy jelezve, hogy érti a dolgot.
Közben az őr az ő reakcióját várja. Kain kimérten bólint egyet. Lassan feltápászkodik. Közben oldalába fájdalom nyilall, de ez most nem az az idő, ahol újabb varázslatot vethetne be. Bár mágusnak néz ki, mégis egy varázslat, mellyel a sárkány saját erejét is használja, túl látványos lenne.
Közben a katona, aki nyilvánvalóan a rangidős újra az arany sárkányhoz fordul.*
- Persze, uram és köszönjük.
*Nyílt tekintettel néz a katona szemébe, és kissé meg is hajtja magát. Odalép a még mindig földön fekvő lányhoz és felsegíti.*
- Gyere, hugi, mostmár vége!
*Bár a sebe még fáj, támogatja kicsit, úgy lépnek ki az őrök között az ajtón. Onnan még visszaszól.*
- Ha kérhetném…temessék el rendesen…Kicsit azért szánom..bár okát sem tudom, miért akart megölni minket..
*Az őr előbb kissé furán néz, majd megértően bólint. A fekete bőrbe öltözött mágusból pont ezt nem nézte volna ki.
A kinti őröket is elhagyva, akik biztosítják a helyszínt, befordulnak egy sarkon. Mikor már nem láthatja őket senki, Namelyr megáll.*
- Jól vagy?
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-30, 3:25 pm

*Szerencsére Kain vette a lapot, és bólintott a katona kérdésére. Valamit még beszéltek a katonák, de nem nagyon figyelt oda, csak mikor Kain odajött, hogy felsegítse.
A férfi utolsó szavain kicsit elmosolyodik, hiszem még is csak azt akarja, hogy rendesen legyen eltemetve, tehát még sem gyűlölhette annyira.
Lassan indultak kifelé egymásba kapaszkodva, és támogatva a másikat. Elhagyták a házat, és az utcán felfelé indultak. Egyikük sem beszélt, csak némán ballagtak egymás mellett, majd miután befordultak a sarkon, oda hol a katonák már nem látják őket, szinte egyszerre szólaltak meg, és ugyan azt kérdezték a másiktól.*
- Jól vagy?
*Nasuada elmosolyodott kicsikét, majd megpróbált megállni a saját lábán, ami habár kicsit nehézkesen ment, de ment. *
- Én jól vagyok, csak pihennem kell, de te megsérültél, és… miattam. Ha nem szólok közbe, akkor most nem…..Mutasd, hagy nézzem!
*Addig erőszakoskodott, amíg sikerült ránéznie a sebre.*
- Ezt el kell látni méghozzá mihamarább, de nem itt. Már nincs annyi erőm, hogy most meggyógyítsalak, de ha van valahol egy nyugodt hely rendbe hozlak gyorsan, reggel pedig eltüntetem. Ennyivel tartozom azért, ami miattam történt.
*Nézet fel szomorkásan a másikra. Remélte, hogy nem utasítja vissza az ajánlatot, és küldi el melegebb éghajlatra, pedig megérdemelné. Bele karolt Kainba, hogy induljanak tovább, mert szeretné mihamarább ellátni őt.*
- Merre van a szállásod? – *nézett kérdőn rá. Közben a sarkon túl is hangokat lehetett hallani, még hozzá a katonákét. *– Gyere, jobb, ha indulunk, nem szeretnék még egyszer találkozni a katonákkal.
*Út közben nem igen beszélt hozzá, csak a fogadó előtt állt meg újra.*
- Mehetünk? – *kérdőn pillantott rá. Tudni akarta, hogy felkészült e arra, hogy beléphetnek e. Biztos volt benne , hogy mindenki oda fogja kapni a fejét az ajtó nyitásra, ha pedig valaki kiszúrja, hogy a férfi vérzik biztos akad valaki , aki kérdezősködni kezd, és ez most kicsit sem hiányzik, mert el kell ,hogy lássa azt a szúrt sebet. *
*Miután beléptek hagyta, hogy Kain vezesse őt, mert nem ismerte itt a járást. Amint beléptek jó pár szempár rájuk irányult. Nasuada önkéntelenül és átkarolta Kaint, hogy úgy tűnjön vele van. Páran el is fordították a tekintetüket, de még mindig akadt olyan, aki leste őket. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-04-30, 5:12 pm

*Kain elmosolyodik. Egy tőrt döftek belé, ahhoz képest egészen jól van. A varázslat, melyet utána magára alkalmazott, lassan gyógyítja a sebet.
Közben Nasuada próbál megállni a lábán. Kisebb nehézségekkel sikerült is neki.
Bár a férfi először nem akarta hagyni, végül azért csak addig kérlelte, hogy megmutatta neki sebét.
Meglepődik, hogy a lány belekarol, de hagyja, úgy véli, biztosan szüksége van még támogatásra.
A katonák zajongására figyelnek fel mindketten.*
~Biztosan felfedezték a karmaim okozta sebeket rajta. Hát igen, egy emberféle nem okoz olyat. Óvatlan voltam, megint hagytam, hogy elragadjon a harag. Nem maradhatunk sokat a városban, de nekem már nincs is miért. Elvégeztem, amit akartam…csak jó lett volna tudni, hogy miért is tette Rodelus…~
*Nem válaszol Nasuada kérdésére, csak, meglóbálja a magával hozott szobakulcsot, amin jól látható a fogadó vésett emblémája és a neve.
Nem sokára meg is érkeztek a fogadóhoz. Ugyanaz az erős ételszag. Megállnak az ajtó előtt.*
- Mehetünk.
*Válaszol egyszerűen a lány kérdésére. Kain egyenesen a lépcső felé vezeti útitársát. Nem törődik az emberek, mágusok és ki tudja miféle lények kíváncsi pillantásaival. Egy a lényeg, másik sárkány nincs a helyen.
Nasuada átkarolja Kaint, így nem kellett kabátja szegélyét összébb húznia, hogy leplezze a véres sebet. Lassan áthaladnak a fogadó ivó részén és felfelé indulnak.
Kain biccent a fogadósnak, aki hunyorít neki egyet és magában jót mulat a fiatal máguson. Amolyan „hát igen, én is voltam fiatal” cinkos kacsintást is megenged magának, amire Kain csak közömbösen néz, majd elindulnak felfelé a lépcsőn.
Nemsokára megállnak a szoba ajtaja előtt. Kain óvatosságból fülét az ajtóra szegezi, majd mivel semmi neszt sem hall és orrával sem érez idegen jelenlétére utaló szagot, kinyitja és betessékeli a lányt. Aggódó tekintetére végül megszólal a hosszas hallgatás után.*
- Ne aggódj, nem ez az első sebem….a háborúban ettől sokkal rosszabbakat is túléltem már. Van varázserőm és már gyógyul is a seb. Maradj itt és pihenj! Neked nagyobb szükséged van rá.
*Kabátját egy szék támlájára dobja, majd elvonul a fürdőbe. Ott, a tükör előtt megszemléli a sebet.
Már nem vérzik. Rodelus szúrása mélyre sikeredett, de érzi, hogy a bűbáj, melyet alkalmazott, már egyre jobban hat és a seb jól gyógyul. Visszafordul, és elindul a szobába, ahol a lányt hagyta.*
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-01, 6:55 pm

*Végre már csak pár szempár maradt rajtuk, persze mind férfi, akik jóízűen bazsalyogtak az orruk alatt. A fogadós arcáról nem is beszélve. Nasuada csak vágott egy apró fintort, majd hagyta, hogy feltessékeljék a szoba felé. Nem lenne szerencsés, ha valaki kiszúrná, hogy Kain vérzik. Az aranysárkány még itt is óvatos. Nasuada csak ekkor gondolkodott el, hogy vajon még is milyen élete lehetett neki, ha minden hol veszély után kutat, bizonyára nem kellemes. Nem lehet jó így élni, hogy minden hol azt lesi, hogy merre lapul valaki, vagy valami, ami az életére tör. Ha nincs olyan hely a világon, ahol biztonságban érzi magát az egyáltalán nem jó, és napról napra így élnie, pedig szörnyű. Eddig is aggódót Kain miatt, de most talán még jobban.
Beléptek a szobába, és a hosszú csendnek vége szakadt. Nasuada figyelte a másikat, majd a háború hallatán kicsit megborzongott, de mielőtt bármit is tudott volna válaszolni Kain eltűnt a fürdő felé, és magára csukta az ajtót. Egy kicsit megnyugodott, hogy már gyógyul a sebe, de jobban szerette volna, ha már begyógyult volna, és most meg ő sem képes erre. Kimerítette ez a mai nap teljesen. Leült az ablak alatt lévő ülőalkalmatosságra, és kényelembe helyezi magát. Alig, hogy letette a fejét el is aludt, már azt sem hallotta, amikor a másik kijött a fürdőből. *


*Reggel szinte a nappal együtt ébredt. Óvatosan, és csendben kelt fel, majd nézett ki az ablakon. Keresnie kell egy helyet, ahol kicsit sütetheti magát anélkül, hogy valaki is észre venné őt. Hagyta most Kaint, és csendben kiosont a szobából egyenest a tető felé. Korán volt még, és a város is igen csendes volt. Kiment a tetőre, és miután leült levette a köpenyét, majd a kiskabátot is, ami takarta a vállait ez eddig. Élvezte, ahogy a nap sugarai a bőrén játszottak, és melegíteni kezdték, de sokkal fontosabb volt most számára, hogy erőt merítsen, mert még mindig gyengének érezte magát. Lehunyta a szemeit, majd lassan ahol nem fedte a bőrét ruha fényleni kezdett. Remélte, hogy nem a korai óráknak köszönhetően nem fogja senki sem meglátni, és azt is.
Élvezte a nap melegét, és közben azon gondolkozott hogyan tovább, hiszem még mindig nem tudja, mért küldte őt ide Roober a sárkány isten. Az , hogy esetleg azért, hogy megakadályozza a gyilkosságot sajnos nem teljesült, tehát valami más miatt hozta össze a két sárkányt. De mért? Nasuada nem tudott erre a kérdésre felelni, ahogy tegnap Kain sem tudta rá a választ, hiszen akkor nem őt kérdezte volna erről. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-01, 11:56 pm


*Nasuada már alszik. Persze az egyetlen ágyban. Ez nem is volna igazán baj, ha Kain átváltozhatna sárkánnyá, de emberi teste némileg kényesebb.
Végül megvonja a vállát és egy takarót terít a nőre. Kabátját ledobja a földre és végighever rajta. Egy darabig még hallgatja Nasuada egyenletes légzését, majd őt is elnyomja az álom. Hosszú nap volt ez.
Álmában megint a háború egyik csatájában találja magát. A legrémisztőbb az, hogy tudja, ez csak álom, de épp emiatt az időben nem tudja elhelyezni magát.
Vajon árulása előtt, vagy után van már? Nem mindegy, hogy Anzar és a sárkányok mellett kellene küzdenie, vagy pedig már ellenük és a humánok pártján…
Komoly dilemma. Arany sárkány alakjában leledzik, vitorlázik a felszálló légáramlatokon. Könnyen teheti, hiszen a sárkányok hullámokban támadnak az emberi seregekre és nem kevés tűz izzik alant. A meleg levegő pedig könnyedén emeli magával együtt is a levegőbe a nehéz sárkány testeket. Végül Anzar hozzá intézett parancsa az, ami megvilágítja a dolgot. Mostmár könnyen betájolja az időt és ahogy felülről szemléli a képet, lassan megvilágosodik az is, hogy melyik csatában van.
Vadul tiltakozik, hiszen árulása csatáját vívják épp odalent és Anzar türelme is fogytán, nevelt fia nem csatlakozott még mellé a harcban.
Kainnak azonban nem fűlik hozzá a foga, hogy mágusokat, embereket, nimfákat, elfeket és még ki tudja, milyen népeket öljön.
Vadul hánykolódik, míg végül verejtékben úszva ébred.
A sötétség, a szoba idegen szaga, a nem messze alvó sárkánylány nyugodt alvása megnyugtatják, és hamar visszaalszik.*

*Napfényes reggelre ébred. Szokás szerint nehezen. Gyomra is nagyot kordul, jó lenne felszállni az égbe és vadászni, de akkor elárulná kilétét.
Ilyen tervei pedig nem voltak. A katonákat sem szeretné kivárni, így lassan indulni kéne.
Viszont azt már észrevette, hogy Nasuada nincs a szobában. A fürdőben sincs, hiszen hallaná és érezné is.
Megropogtatva csontjait áll fel a földről. A kemény padlón kissé elgémberedtek tagjai.
Ruhája még mindig véres. Ezen is segíteni kell. Sebe szépen gyógyul. Nincs gond vele. El nem fertőződött, csak nagyobb mozdulatokra fáj egy kicsit.
Kezét ráteszi a sebre. Érzi, amint az erő árad a sebbe és érzi, hogy ez már hatásosabb, mint a tegnapi.
Egyúttal kezét végig is húzza a ruha felett.*
- Kry skoon!
*A ruha szálai közül lassan elpárolog a vér, míg a szálak, melyeket a tőr sebzett meg, újra eggyé válnak, így eltűntetve a lyukat és a vért is.
Leül az ágy szélére és elgondolkodik, vajon merre keresse útitársát. Később már az általa említett Ifthanon jár az esze.
Valószínű, hogy mondta a lánynak, hogy miért keresse meg Kaint. Bár nem tudni, Roober tervét, és ő sem figyelt eléggé az üzenetre erős felindultságában, reméli, hogy valahogy csak rájönnek a lánnyal.
Közben az ajtó felől zajt hall, figyelmesen arra irányítja tekintetét.
Mivel nem történik semmi, ezért elindul, de mögötte sincs senki. Kedve támad szívni egy kis friss reggeli levegőt. Ha már fel nem szállhat, legalább a panorámában gyönyörködik egy kicsit, míg Nasuada visszatér.
A tetőn azonban meglepetés éri. Érezte, hogy a lány nincs messze, de nem gondolta volna, hogy Nasuada fénylő látvány fogadja, mikor feljött ide élvezni a reggelt.
Megáll mögötte és halkan megköszörüli a torkát.*
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-02, 3:18 pm

*Csak ült ott, és élvezte, ahogy a napsugarak táncot járnak a bőrén. Gondolatba máshol járt, de nem sikerült rájönnie a megfejtésre, hogy mért is vannak itt, mért hozta össze őket a sárkány isten. Teljesen kikapcsolt, és lassan visszanyeri teljes erejét is. Ezt a nyugodt csendet viszont valaki megzavarta. Riadtan fordult hátra, hogy vajon ki lehet az, aki most meglátta őt. Hiszen szinte majd nem teljes fényében ragyog. Már lassan amúgy is vissza akart lopózni a szobába, de most nagyon megijedt, hogy esetleg olyas valakit talál a háta megett, akit nem kellene. Lassan fordította a hang irányába a tekintetét, vagy is inkább félve, de mikor megpillantotta Kaint megnyugodott, hogy nincsen semmi baj sem.*
- Jó reggelt! Sajnálom, hogy az este elfoglaltam az ágyat, de nyugodtan oda fekhettél volna, hiszen elfértünk volna. – *köszönt neki mosolyogva, majd felállt, és oda lépet hozzá. Keze automatikusan a seb felé indult, nem érdekelte a másik reakciója. Egy szempillantás alatt begyógyította, habár már gyógyulóban volt, de így sokkal biztosabb.* – Ahogy ígértem, és ne nézz így rám, semmi erőmbe sem került, mert már a felét elvégezted te magad.
*Azzal hátat fordított a másiknak, és vissza leült a földre. Megpaskolta maga mellett a tetőt, hogy Kain foglaljon helyett, ha szeretne. *
- Tudod, kicsit gondolkoztam azon mért is kellett nekünk találkozni , de nem nagyon jöttem rá mit is szeretne Roober tőlünk. Akivel én beszélgettem, vele leginkább rólam volt szó, hogy egyedül élek, szinte bujkálva, és hogy nem találkoztam még hozzám hasonlóval. Te vagy a második sárkány eddigi életemben, akivel találkoztam. De ezek egyike semmi különös dologra nem utal, semmi olyanra, ami egy istenség számára fontos lenne.
*Maga sem tudta, hogy mért mondja el ezeket. Talán reménykedett, hogy így megtalálják a megoldást. De akkor sem érti, hogy mit szeretne tőle egy sárkány isten, hiszen ő olyan kis egyszerű, és senki számára sem fontos, nem hogy pont egy istennek legyen az.
Picit oldalra billentette a fejté, és úgy nézett egy pillanatra a másikra, majd ha az leült mellé, akkor kicsit közelebb araszolt, hogy a vállára tegye a fejét. Ha nem ült le mellé, akkor csak egy pillantást vetett a másikra, majd tovább kémlelte a távolt.*
- Lassan talán mennünk kellene, mielőtt a katonák megkeresnek bennünket, aztán majd meg látjuk, hogy mi lesz.
*Volt is kedve menni, meg nem is. Most itt olyan békés minden, de tudja, hogy ezt a békét az őrség bármikor felboríthatja. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-02, 11:04 pm

*Kain látja, hogy megijesztette a lányt. Erős fényjelenséget produkált, valószínűleg el is volt merülve a gondolataiban.
Láthatóan, mikor beazonosította, már meg is nyugodott.*
- Jó reggelt. Semmi baj, nem baj, ha a harcos néha szokja a mostoha körülményeket.
*Nasuada odalép hozzá és még mielőtt reagálhatna kezével a seb felé nyúl és pillanatok alatt be is gyógyítja. A sárkány nagy szemeket mereszt gyógyítójára. Nem kért a segítségéből.
- Ne feledd, mindennek ára van. Én nem fizettem meg az árat a gyógyulásért, így lehet, hogy neked kell majd. Hiszen a hatás mindig ellenhatást szül.
Talán Roobernek ez volt a terve, hogy találkozhass más sárkányokkal. Csak a találkozás kedvéért. Semmit nem mondott, hogy mi legyen azután, ha megtalálsz?
Nem sok mi van, amit adhatok neked...

*Kain attól félve, hogy ha le talál ülni, esetleg még újra elalszik, inkább állva marad. Nem volt túl pihentető az éjszakája.
Arcát a nap felé fordítja, élvezi, ahogy simogatja melegével. Közben hallgatja Nasuada mondatait. Fél füllel viszont kifelé, lefelé figyel és jól is teszi.
A fogadó előtti kis téren őrök egy csapata érkezik. Elég nyilvánvaló, hogy őket keresik. Bár a fogadó tetején vannak, oda is felhallatszik a katonák halk beszélgetése.
Namelyr örül, hogy legalább a kabátját felhozta magával. Nem tudta, hogy a lánynál mindene nála van-e, de annyi bizonyos, hogy le már nem mehetnek, hacsak nem akarnak részt venni egy kihallgatáson. Kain nem akar.*
- Tudsz teleportálni? Nem messze mennénk, csak a szomszédba, az őrség mögé
~Ha nem tud, akkor ideje felszállni, mielőtt még észreveszik a fényt.~

*Közben odalép a lány mellé, felveszi levetett köpenyét és vállaira borítja.
Az első katonák már a szobában lehetnek. A fogadóst nem olyannak ismerte meg, aki útjukat állná.*
- Ne haragudj, de jobb, ha nem vesznek észre.
*Ha a lány tud teleportálni, akkor lassan indulni kell, ha nem, akkor pedig ideje elrugaszkodni a tetőtől és felszállni az égbe.
Kain felnéz az égre, szinte sóvárog a felhők közé, de jobb lenne nem felfedni a kilétüket. *
- Mennünk kellene…
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-04, 7:58 am

- Tényleg sajnálom, bizonyára nem volt kényelmes.
*Lesütötte a szemét, mert szégyellte, hogy ki durta a másikat az ágyból, majd ha lesz legközelebb fordítva lesz.
A gyógyítást persze , mint várta is nem hagyta szó nélkül Kain, talán jobb is , hogy nem nézett rá ebben a pillanatban, de szó nélkül nem tudta hagyni a másik mondandóját.*
- Nem is kértem semmit sem a gyógyításért cserébe. – *mondta kicsit mérgesen *– Ha lesz ellenhatás, akkor lesz, ha nem akkor meg nem, nem érdekel. Amúgy meg szívesen, de ha gondolod legközelebb hagylak sebesülten, ahogy vagy. És nem tudom mit akar Roober, ha csak a találkozást, hát az meg volt, mehetsz arra amerre szeretnél, nem tartalak vissza.
*Dühös volt a másikra kicsit azért, ahogy viselkedett. És habár azt mondta a férfinak, hogy mehet amerre akar, nem szívesen vált volna még el, hiszen kicsit örült annak, hogy ha furcsán is, de az útjába sodorta a férfit. Szeretné megismerni, és azt is , hogy mire képes. Nasuada tudja, hogy fiatal, és abban is biztos, hogy lenne még mit tanulnia.
A kis kirohanás után felpattant, hogy menjen, habár fájó szívvel hagyta volna ott a másikat. Épp az ajtó kilincsért nyúlt volna, amikor figyelmes lett ő is a lenti mozgolódásra. Sejtette, hogy a katonák lesznek azok, így megállt a mozdulatával, és visszanézett a férfira, aki eközben közelebb lépet, és a vállára terítette a köpenyét. *
- Hogy mit? –* nézet értetlenül a másikra *– Azt sem tudom, hogyan kell. Én… én nem tudok olyat.
*Tényleg nem tudott, és arról sem tudott, hogy tudnia kellene. Talán ezért küldte idea sárkányisten, hogy tanuljon. Jelenleg nem volt idő gondolkozni ezen, ráadásul Kain arckifejezése sem tetszett neki a válaszát halva. Most már biztos volt abban, hogy egy ügyetlen, semmit sem tudónak tartja. *
- nem lehetne valahogyan máshogy?
*Nasuada követte Kain tekintetét az égre, és már tudta a kérdésre a választ.*
- én…én nem, itt nem változom át. Itt bárki megláthat, keres más megoldást.
*Hiába is ellenkezett rá kellett jönnie, hogy nincs más megoldás, mivel a szomszédos tetők messze voltak, ahhoz, hogy átugorjanak. A katonák hangja pedig már elég erőteljes volt, nyilván a lépcsőn vannak már, ami a tetőre vezet. Kicsit kedvetlenül, de átváltozott Nasuada, és felemelkedett a magasba. Nem tudta, hogy merre vagy hová induljon. Tétlenül nézett a másikra, hogy mi legyen most. Egyben biztos volt, hogy a város felől el kell tűnniük. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-04, 8:40 am

*Kain meglepődve hallgatja Nasuada kirohanását. Valóban illene megköszönnie a gyógyítást, de a lány nem érti, hogy miről beszél és most nincs ideje megmagyarázni.
Nasuada elindul, hogy otthagyva lemenjen a fogadóba.*
~Gondolhattam volna, hogy nem tud teleportálni, nem volt, aki megtanítsa rá. De erre sincs most idő. Muszáj indulnunk. Kényes helyzetben leszünk, ha maradunk. Nincs más, repülnünk kell.~
*Nem szívesen változik át, mert ezzel felfedi magát, de már csak egy kiút maradt.
Egy gyors villanás és már Kain is felveszi arany sárkány alakját. Határtalan megkönnyebbülést érez. Jobban szereti ezt az eredeti formát. Átlagosnál nagyobb termete ellenére kecsesen és gyorsan emelkedik, aranyszínű pikkelyei szikrázóan verik vissza a nap fényét. Szeméből a felszabadulás öröme sugárzik. Mostmár sokkal jobb kedvű, mint volt. Alig várja, hogy maguk mögött hagyva a várost végre a tiszta égbe emelkedjenek, ahol nincsenek emberek, csak szabad lények. Barátságos szemekkel néz a másik sárkányra, aki mintha arra várna, hogy irányt mutasson neki. Nasuada jóval kisebb, mint ő, ezt gyorsan megállapítja, ám ugyanolyan kecsesen, ha nem kecsesebben szeli a levegőt.*
- Gyere, egyenesen a nap felé. A tetőhöz képest zárjunk körülbelül 60 fokos szöget, így a nap, ami felőlünk süt, meg a fény, ami a pikkelyeinkről visszaverődik, elvakítja a katonákat, mágusokat. Nem lesz lehetőségük sem átkokat, sem mást utánunk küldeni. Mutatom az utat!
*Hatalmas szárnyait meglebbentve könnyedén feljebb és feljebb emelkedik egy képzeletbeli egyenes mentén, ami megfelelő szögben lejt a város fele.
Alattuk a felhők, fák, bokrok között felvillannak Nortelon különleges épületei. Lenyűgöző a panoráma.
Visszatekintve látja a katonákat, amint apró játékbabákként tenyerüket szemük elé tartva próbálják kivenni a távolodó fényes lényeket. Ránéz a lányra, majd játékosan csinál egy csavart a levegőben.
Igazán élvezi most a repülést, ám közben gyomra is megkordul már. Ideje lenne étel után nézni, miután biztonságos távolságra maguk mögött hagyták a várost.
Rádaásul vadászni fog! Végre igazi sárkányként élhet egy kicsit!*
- Ne haragudj, köszönöm a gyógyítást. Csak arra akartam utalni, hogy a te képességeiddel lehet máshogy is gyógyítani, talán akkor nem merülsz ki olyan gyorsan. Ha a Sárkányok Völgyében éltél volna, tucatnyi jó mestered lett volna, hogy ezt megtanítsa neked.
*Máskor a völgy és népének említése is elkedvetlenítette volna, eszébe juttatva árulását, de most gyorsan ejti a témát. Élvezi a repülést a nyílt égen, miközben lassan mögöttük marad a felhők városa.*
- Nézzünk valami reggeli után!
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-04, 5:59 pm

*Nasuada a levegőben várta, hogy Kain csatlakozzon hozzá. Némán figyelte a másikat. Az előbbi kis mérge már nem volt sehol sem, ráadásul most nem volt a vitának helye. Sokkalta kisebb volt, mint Kainhoz képest, ami nem is csoda, hiszen fiatalabb, és elvégre nő is.
Nasuada látja a másik sárkányon, hogy most valahogyan más, mintha szabadabbnak érezné így magát, mint eddig. Sőt másképp is tekint rá. Sokkalta másabb, mint eddig volt.
Lassan emelkedett, hogy ne kavarjon nagy szelet. Szerencsére nem hiába kapta a város a nevét, és így reggel, elég sok felhő volt található a városban, így egy darabig sikerült is elbújni mögöttük, de ahogy csapkodni kezdtek a szárnyaikkal a felhők is széjjelmentek.
Figyelmesen hallgatta a másikat, majd bólintott egyet. *
- Rendben, mehetünk.
*Figyelemmel kísérte, ahogy a másik szinte egy vonal mentén emelkedik, pontosan a nap felé. Tényleg jó ötlet volt, mert még Nasuada is néha szem elől vesztette az előtte repülő sárkányt. Kecsesen megfordult a levegőben, és követte az előtte lévőt. Érezte, ahogy a szél süvit a szárnyainál. Nincs is ennél szabadabb érzés, idefent mindig hamarabb megnyugszik ő is.
Az emberek lent, már csak apró pontok voltak, a házak is egyre csak össze felé mentek. Miután kellő távolságban kerültek, másfelé vették az irányt, így lassan távolodni kezdtek a várostól. *
- A tegnapi nap folyamán már gyógyítottam, és a napomat sem mondanám eseménytelennek. Kimerültem, és az idegeskedés, félelem, meglepődés hatására nem figyeltem oda eléggé, és emiatt történt, ami. Nem szoktam ennyire kimeríteni magam, mert nagyon is jól tudom mibe kerülhet. És ez a kis gyógyítás nem került semmi energiába. Főleg így, hogy kint voltunk a napon.
*Eleresztett a másik felé egy mosolyt, ami kicsit furán hathat így, de Kain is sárkány, és nem hiszi, hogy fenyegetésnek venné.*
- Nem rossz ötlet, már én is éhes vagyok. Nem messze van egy rét, én ott szálltam le tegnap, biztos akad arra felé valami.
*Ami igaz is, hiszen tegnap óta nem is evett, és akkor is még délelőtt folyamán. És ahogy Kaint elnézte vadászatra célzott, amit Nasuada már régóta nem tett. Amióta felvette emberi alakját csak ritkán vadászott sárkányként, de most látta, hogy nem lesz más választása.
Oldalra fordult, és elindult a rét felé, ahol bizonyára a korai órának köszönhetően, és a harmatos fűnek akad egy – két állat arra felé. Nem szívesen szerez így táplálékot magának. Talán túl emberin élt, és elszokott a sárkány léttől, arról nem is beszélve, hogy már kicsi kora óta emberek, és más ember formájú lények között él. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-05, 8:40 am

*Kain a levegőt szelve csendben hallgatja Nasuada szavait. Közben szárnyait kimerevíti és kihasználva hatalmas méretüket vitorlázik a felszálló légáramlatok között. Hosszú tüskés farkával egyensúlyoz, ha esetleg egy kósza szél kibillentené egyensúlyából.
A gyógyítós témára már nem válaszol, lezártnak tekinti azt. Egyre inkább gyomra veszi át az irányítást.*
- A rét az jó lesz…
*Követi, majd be is éri a másik sárkányt és egymás mellett repülnek. Takarékoskodik erejével, hiszen ha a préda észreveszi és gyors lábú lesz, lehet, hogy szükség lesz még rá, bár van egy-két trükk is a tarsolyában.
Amúgy is borotvaéles érzékei még élesebbek lesznek, orrlyukai és pupillái kitágulnak, mikor meglátja a rétet és rajta egy legelésző szarvascsordát. Ösztönei lassan átveszik az irányítást. Élvezi a vadászatot.
Aranyszínű szemeit rávillantja Nasuadára, majd vigyorog egyet. Magasan vannak és a szarvasok nagyon is belelendültek a legelészésbe. Errefelé nem szokás sárkányokkal találkozni, így az égből nem is számítanak veszélyre.
Őrszemük a rét körüli erdőt pásztázza, nem az eget.*
- Akkor jó vadászatot!
*Szól Namelyr és vár egy kicsit, hogy Nasuada is felkészüljön. Már kiszemelte áldozatát. Egy szarvasünőt választott a csorda őfelőle lévő szélén. Tapasztalatból tudja, hogy a fiatal nőstény szarvasoknak a legízletesebb és legomlósabb a húsa.
Összehúzza szárnyait és zuhanó repülésbe kezd. Élvezi a körülötte süvítő levegőt.
A csorda az utolsó pillanatban veszi észre a vadászó sárkányokat. Nincs már lehetőségük a menekülésre, legalábbis mindnek nem.
A meglepetésben az állatok ledermedve állnak a rét közepén, egészen könnyű prédát szolgáltatva.
Kain ahogy a préda fölé ér, hirtelen kiterjeszti szárnyait és mintegy megáll a levegőben az ünő felett. Az ünő még mindig ledermedve áll. A vadász erős állkapcsa rácsapódik a szarvas nyakára és egy mozdulattal eltöri azt.
Még érzi az egyre gyengülő lüktetést áldozatában. Karmával felszakítja az ütőeret, hogy kivéreztesse az állatot. Szemeivel vadásztársát keresi és meg is találja.*
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-05, 9:34 am

*Kainnak tetszett az ötlete, így a rét felé vették az irányt, és ahogy Nasuada gondolta remek vadászterületnek nyilvánult, hiszen épp egy szarvas csorda legelészett rajta békésen. *
- Neked is. –* mosolygott oda a másiknak. *
*Irányt váltott, és miután kiszemelte a maga kis áldozatát, aki a csorda szélén legelészett békésen, először felemelkedett a magasba, majd onnan csapott le az ártatlan állatra. Szinte semmit sem vett észre abból a szerencsétlen, ami történt vele. Gyorsan végzett vele, majd mielőtt elfogyasztotta volna fejet hajtott előtte, mint egy végső tiszteletadásként.
Miután elfogyasztotta a közeli folyóhoz ment, és lemosta magáról áldozata vérét, és ivott. Már sokkal jobban érezte magát. Lefeküdt a parton, majd ott várt a másik sárkányra. Élvezte, ahogy a napsugarak bizsergetik a pikkelyeit. Farka vége ide-oda járt, miközben a vizet kémlelte. Miután megérkezett Kain rámosolygott. Egy darabig csak figyelte a másikat, nem zavarta meg abban, amit tett éppen.*
- Tudod, amíg vártam kicsit gondolkoztam, és ez alatt a rövid idő alatt is, olyan dolgokat mutattál, vagy tettél, amiket én nem tudok. Nem lehetséges, hogy esetleg ezért küldött hozzád Roober? Hogy taníts, vagy elvigyél valahová, ahol megtanítják nekem a sárkányléttel járó dolgokat?
*Kíváncsian tekintettem rá, de most valahogy más szemmel nézte. Már cseppet sem haragudott a történtek miatt, sokkal inkább kíváncsi volt a másikra. Hogy neki vajon milyen élete lehetett, hol tanulhatta ezt a sok mindent, és hogy ő mért van egyedül. Sok – sok kérdés merült fel benne, amiket nem mert feltenni a férfinek. *
- Vagy ha még sem így van, segítenél nekem? Tanítanál engem? – *letette a fejét a puha földre, és halkan tette fel a kérdését.*
*Félt az esetleges elutasítástól. Kinek kellene egy tapasztalatlan ifjú sárkány a nyakába, aki semmit sem tud, ráadásul néha meggondolatlanul cselekszik, és könnyen magára is tudja vonni mások figyelmét.
Nem akart elszakadni a másik sárkánytól, mert örült, hogy végre olyannal van, mint ő. És az alapján, amit eddig Kaintól látott őt nem kell féltenie, hogy baja esne. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-05, 1:58 pm

*Jó ízűen fogyasztja a vadat. Előfordult már korábban, hogy megsütögette magának az elejtett állatot egy kis tűzzel. Még a kétlábúak között ragadt rá ez a dolog, de most túl éhes ahhoz, hogy ilyenekkel babráljon.
Élvezi, ahogy a még meleg hús és a csontok recsegnek a fogai alatt. Éles karmaival hasítja fel a bőrt és nagyon hatékonyan és ügyesen eszi.
Közben érzékeli, hogy Nasuada már végzett és elvonul. Nyugodtan megeszi a szarvas majdnem egészét. A maradékra már nincs szüksége, magával nem viheti, így otthagyja az erdő ragadozóinak. Biztos benne, hogy másnap reggelre már teljesen el is tűnik.
Kényelmesen a másik sárkány után megy. Nem szól, kissé lustán mozog, élvezi a teli bendő érzését.
Odabattyog a vízhez és jót kortyol belőle. Karmait belemártja, fogairól, bőréről a víz már lemosta a vért. Nem szereti a vizet. Vissza is húzódik a partra.
Lomhán elterül a napsütötte parton. Ritka pillanat az, mikor ilyesmit megengedhet magának, ki is használja, amíg teheti.
Közben a lány megszólal. Fülével figyel rá, de szemeit addig is behunyja. Élvezi, ahogy a meleg napsugarak simogatják pikkelyeit.*
- Roober nem lehet olyan oktondi, hogy ilyen feladatot bízzon rám. Nem vagyok sem türelmes, sem túl okos, ezt már láthattad te is tőlem tegnap. Félre ne érts, nem veled van a baj, hanem velem. Szerintem nagyon tanulékony lehetsz…de én egész fiatalon háborúban edzőttem. Több halált láttam, mint Nortelon minden lakója együttvéve….
*Kis szünetet tart. Elgondolkodik. Fejében emlékképek követik egymást. Szerencse, hogy sárkányként arca nem olyan kifejező, mint emberi külsejében, mert most igen komor lenne.
Anzar szigorú nevelésétől kezdve a kémkedésen át egészen a háború végéig mindenhonnan villannak be képek és érzések. A Sárkányok völgye…Enion…milyen régen is látta….és ki tudja, fogja-e még valaha.!?*
~Ott meg tudnának tanítani neki mindent. Az a hely, ahol egy sárkány otthon érezheti magát….de számomra már elveszett az otthon…~
*Hallgat. Végül felemeli fejét. Szemeiből elfojtott fájdalom süt. Rápillant Nasuadára. Szinte áhítattal ejti a szavakat.*
- Hallottál már a Sárkányok völgyéről? Az minden sárkány otthona…ott él a népünk, én is ott születtem. Ott meg tudnának tanítani mindenre…lehet, hogy Roober erre gondolt…
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-05, 9:30 pm

*Nyugodtan fekszik, és süteti magát, még szerencse, hogy erre felé nem jár senki sem, mert elég feltűnő látványt nyújthatnak. Két sárkány, ahogy békésen fekszik a folyóparton, és csillognak, mint valami ékkövek.
Nasuadának be kellett még magának is ismernie, hogy jól érzi a másik sárkány társaságában magát. Ezek után a napok után, már nem fogja tudni elképzelni azt, hogy fent él egyedül a hegyek között, és csak kis időkre dugja ki onnan az orrát, vagy akkor, ha segítséget kérnek tőle.
Elmosolyodik, ahogy látja, hogy a másik elhúzódik a víztől, bizonyára nem szereti. Pedig igen kellemes érzés az is, amikor a szél helyett a víz borzolja a pikkelyeit, arról nem is beszélve, mennyire szeret ember formájában megmerülni egy- egy forrásban. *
- Ne beszélj badarságokat, nincs veled semmi gond sem, és rajtad kívül én nem ismerek mást, aki tanítana. Ráadásul téged már ismerlek, és lehet mással nem is tudnék ilyen könnyen megbarátkozni , mint veled- Ráadásul te is ismersz engem, tudod, hogy milyen vagyok.
*Felemelte a fejét, és úgy nézett a mellette fekvő sárkányra, aki békésen szuszogott. Teljesen olyan ez az egész, mintha meg szeretné győzni a másikat, hogy igen is tanítsa őt. Nem régóta ismeri, de ragaszkodni kezdett hozzá. Talán csak azért, mert ő az első a fajából akivel találkozott, és igaz, hogy a megismerkedésük nem sima úton történt, de Kainnak ez eddig igazán hozzá egy rossz szava, vagy tette nem volt, épp ellenkezőleg.
Látta, hogy Kain elgondolkozik, vagy inkább elkalandozik másfelé, ezért inkább nem szólt, csak figyelte őt. Ahogy nézte, mintha látott volna átsuhanni valamit a másik tekintetében, arcán. Ettől, amit ott látott szinte önkéntelenül történt a mozdulat, és orrával kicsit megbökte finoman a másikat vigasztalás képpen. Maga is meglepődött ezen tettén, ezért gyorsan vissza is húzta a fejét, és letette a zöld fűre, szeme pedig a vizet fürkészte. *
- Még nem hallottam. – *válaszolt kicsit halkan *– Lehet, hogy erre gondolt, de én akkor is szívesebben tanulnék tőled, mint egy idegentől, akit még nem ismerek.
*Mereven előre nézett miközben beszélt. Még mindig az előző tette hatása alatt volt, ha ember formájában lenne bizonyára, most elpirult volna. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-06, 1:52 pm

- Ismersz? Hiszen csak tegnap délután találkoztunk…megöltem egy embert is azóta. Vannak nálam sokkal bölcsebb és barátságosabb sárkányok. No nem mind, mint más népek soraiban, a miénkben is egyéniségek élnek.
*A másik sárkány vigasztaló böködésére nem reagál semmit. Csendesen pihen tovább a folyó partján. Orrával a levegőbe szimatolva időnként. Látszik rajta, hogy ahogy túl van a reggeli utáni álmosságon már újra éberen figyel. Nem csak szaglása, hallása, látása, de minden érzéke figyel.
Közben gondolatai ismét népük felé kalandoznak. Anzar erős, de igazságos nevelése jutott eszébe. Ha ő nincs, talán már nem is élne. Ő faragott erős sárkányt belőle, harcost. És a gyengesége faragott árulót…*
- Idegen nevelt fel. A legerősebb ősi sárkány, aki valaha élt népünkben. Tudnod kell, hogy ők nem halandók, mint mi. Erősebbek, nagyobbak, bölcsebbek is nálunk. Ők vezetik népünket.
A háborúban is ők vezették….és én ezt az erős fekete sárkányt árultam el egész népemmel együtt…Anzart, aki megtalált halott anyám mellett és felnevelt legjobb tudása szerint.
Nem hiszem, hogy olyan tanár való neked, mint én…inkább egy olyan, mint Anzar. Vagy egy idősebb halandó sárkány…akár arany sárkány…Kevesen vagyunk…talán túl kevesen. Örülnének egy megkerült, elkóborolt sárkánynak…..

*Megint csendben fekszik. Gondolkodik, majd rövid idő után feláll. Erős farka meglebben, feszültségről árulkodva. Egyenesen Nasuada szemébe néz. Látszik, hogy határozott.*
- Elkísérlek a Sárkányok völgyéig. Szerintem ez Roober akarata, hogy néped körében legyél.
Enion a hely, ahol megtalálhatod, amit keresel, vagy amit Roober akar tőled.

*Látszik Kainon, hogy döntött. No nem Nasuada sorsáról, azzal ő nem rendelkezik, csak saját magáról. Tudja, hogy ha a másik nem enged, ő akkor sem taníthatja. Sem késztetést nem érez rá, sem pedig elegendő képességet. Határozottan áll négy lábán és úgy várja a lány válaszát.
Nem örül neki, hogy az istenek mostanában ilyen figyelmet szentelnek neki. Először a Nap istene, most pedig ez a sárkány istenség. Kereshetnének maguknak más sárkányt helyette.*
Vissza az elejére Go down
Nasuada
Arany sárkány
Nasuada

Hozzászólások száma : 47

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-06, 5:58 pm

- Akkor is jobban ismerlek, mint másokat. És tőled már tudom nagyjából, hogy mire számítsak. Akár mi is történt ez alatt az idő alatt, amióta veled vagyok, engem nem bántottál, sőt segítettél. És nem hiszem, hogy ok nélkül bárkinek is ártanál.
*Egy pillanatra emelte csak fel a fejét, majd visszatette a lábára. Nem érti, hogy most mért ilyen a másik. Jó abban igaza van, hogy alig ismeri őt, de Nasuada valamiért épp az ellenkezőjét érzi. Lehet, hogy hamar bízik meg benne, de úgy érzi érdemes rá a másik. Talán a végén csalódni fog, de érdemes kockáztatnia most az egyszer. Még mindig ott a régi élete, amihez visszatérhet, és akkor már rögtön két oka is lenne rá.
Kicsit morcos volt, mert Kain vagy nem reagál, vagy mindig sikerül olyat mondania, amit zokon vesz. Talán túl érzékeny, de inkább csak el van szokva a társaságtól.
Amíg a másik sárkány beszélt ránézett, és próbálta ki olvasni az érzelmeit a tekintetéből, de nem nagyon ment neki, pedig szeretné őt megérteni, és jobban megismerni. A háború hallatán kicsit megrázkódott. *
- Tudod mit vigyél el oda, és adj túl rajtam. Látom a terhedre vagyok nagyon, pedig tőled szívesebben tanultam volna, mint mástól. – *kicsit mérgesen másik irányba fordította a fejét.*- De ha neked ez annyira nehéz feladat, akkor csak rajta, pedig erősebbnek és tapasztaltabbnak gondoltalak.
*Nem hiszi el, hogy ennyire a másik terhére lenne, hogy gyorsan túl is akar rajta adni. Hát akkor tegye meg minél hamarább. *
- Rendben, tőlem mehetünk.
*Miután Kain felállt, és ő is felpattant, hogy induljon. Nem nézett a másikra, csak a levegőbe emelkedett. Sértetnek érezte magát, azért, mert vissza utasították, és számára tényleg úgy jött le, hogy Kain erősen keresi a megoldást, csak hogy valahol ott hagyhassa. *
- Mehetünk, hogy teljesítsük Roober kérését, és ha szerencsével járunk tőlem is megszabadulsz, és nem leszek a terhedre.
*Tovább emelkedett a magasba, és várta, hogy csatlakozzon hozzá a másik. *
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1952
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-05-07, 12:10 am

*Nem kell kétszer jelezni neki. Látja, hogy feldühítette a lányt. Elrugaszkodik, majd széles szárnyai felemelik a levegőbe. Ott szinte a levegőben lebegve megáll Nasuadával szemben. A másik sárkány még mindig dühösen néz vissza rá.
Nem tehet mást, de ezt csak ő értheti. Tudja, ahova tartanak, az a hely neki csak fájdalmat hoz, de tanítani sem akar.
Nem is a lány miatt, csak maga miatt. Túl sok mindenen keresztülment már, és a lelkében ejtett sebek is túl mélyek ahhoz, hogy még egy sárkányt közel engedjen magához.
A lány tiszta szívét pedig semmiképpen nem akarja megfertőzni azzal a romlottsággal, mely az ő szívét mardossa már századok óta. Nem hagyta, hogy Nasuada olvasson tekintetéből, hiszen jól tudta, hogy azt szeretné. Le tudja zárni elméjét úgy, hogy semmi ne szivárogjon ki belőle. Másképp nem lett volna olyan átkozottul eredményes kém Anzar kezében Lanur seregei ellen.
Nincs kedve tovább vitázni, a döntését nem másítja meg, sem sértődésre, sem büszkeségére tett rájátszásra. Hol van már az ő büszkesége?! Ott ragadt a csatatéren, mikor Anzart hátba támadta, és mikor kimentette onnan az ellenséget, az öreg fehér köpenyes mágust.
Majd becsülete morzsái is ott maradtak csatánként, melyeket már népe ellen vívott pár renegát sárkány oldalán. Nincs mire hatni. Szívét a megvívott háborúkban kiontott tengernyi vér keményítette meg, lelkét pedig a ráció bilincsébe zárta.
Nem is valahol akarja otthagyni Nasuadát, hanem elvinni oda, ahova ő már nem térhet vissza, megadni neki azt, amit ő régen elveszített. A hazát, az otthont, a népet.
Érzések kavarogtak benne, minden egy pillanat alatt futott át rajta. De a világért sem osztaná meg a lánnyal, annál jobban elzárja magában őket. Csak keveset beszél.
Csak kevésre reagál.*
- Akkor menjünk!
*Szűkszavú válasz. Meglebbenti két széle szárnyát és a völgy kapujának irányába indul. Egyenesen, tétovázás nélkül. Mint aki tényleg siet, pedig nem sietteti az elválást.
Nasuada naivságával és hitével a jóban üde pillanatokat szerez neki, mintha gyermeke lenne.
A táj nem sokat változik alattuk. Hegyek, erdők, völgyek, patakok, rétek váltogatják egymást. Kain régen járta be ezt a tájat. Ugyanolyan nyomott hangulatban volt akkor is, mint most.
Csak egy dologra készül. Tudja, ahogy közelednek a kapuhoz, úgy lesz egyre nagyobb az esélye, hogy újabb sárkányok bukkannak fel. Úgy lesz egyre veszélyesebb számára az út.
Nincs olyan messze a völgy és a völgy kapuja. Figyelemmel kíséri a lány röptét is. Vigyáz rá, még ha az haragszik is rá.*

//Ha gondolod, a következő mehet a Sárkányok Völgyének kapujához.//
Vissza az elejére Go down
Helna
Istennő
Helna

Hozzászólások száma : 44
Munkahely : Szépség és a Szerelem istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime2010-06-13, 11:25 am

*Helna a felhővárosra vágyott.Főleg mert Zafira Morgen ként még lakheje is van, nem hiába szereti a szép dolgokat. Ahol nem látta senki egy fényes arany poros köd pukkan fel s abbó lépki. Helna mint Zafira Morgen. Elmosolyodik.~Na ez jólessz.*Jegyzi meg s elindul. Szebnél sebb dolgok tárulnakelé.Ritka mikor az emberek világába jön. Főleg istenként, még mindig furcsálja Áron viselkedését. Helna soha nem használta a lépcsőt minek? Ha a nélkül is beléphet ide. Hruhája gyünyörű még is egyszerű,de a gazdag nemesi származás messziről lejön róla. Haja hossz és kivan engedve némi hullám,de pont anyi amenyi széppé teszi.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Nortelon - A felhők városa Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Nortelon - A felhők városa
Vissza az elejére 
1 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: