LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

A rabszolgapiac

Go down 
+25
Fela Husani
Ryn von Samok
Vogon Beebebrox
Sydney H. Low
Kesa Klensbane
Sol
Nill
Belnir
Huor Tiwele
Nawarean
Balál Tangeran
Cloud Revan's
Furia
Alex Ian Keegan
Sou
Edward Dylan
Gylnar Radek
Mitsuko Midnight
Melhior Norin
Kain Namelyr
Áron Minden
Tarabas
Zylar
Arietta
Mesélő
29 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
SzerzőÜzenet
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 376
Életkor : 1128
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok

A rabszolgapiac - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-06-29, 10:25 am

*Az ifjú végigméri, miközben beszél. Most ez teljesen hidegen hagyja a nőt. Nem tervez násztáncot ezzel a sárkánnyal. Azt viszont könnyebben kijelentheti, hogy a másik egy pillanatra elgondolkodik a válaszon. Nem az eltelt idő, inkább az ismeretlen szeme árulkodik erről.
Furia halvány mosolya is eltűnik, ami eddig, még ha hidegen is, megmaradt az arcán.
Olyan a kis vörös, mintha egyenesen saját halálát kívánná.
Furia pedig nem az a fajta, aki sokáig uralkodik magán.
Az ősi sárkány nem utasítja a két testőrt, habár rájuk is bízhatná, hogy dolgozzák meg ezt a különös sárkányt.
A nő sötét szemei felvillannak, majd ismeretlen szavak hagyják el vöröslő ajkait. Finom, vékony ujjai megérintik Alex mellkasát eközben, nem gyorsan és nem is támadón, de épp elég ahhoz, hogy csak ők ketten Telar egyik elhagyatott zugában tűnjenek ismét fel.
A teleport igéje egy üres sikátorba repítette kettejüket.
Furia szemei szikrákat szórnak, ahogy finom keze igen nagy erővel megragadja a vörös sárkány torkát és a falhoz nyomja azt.
Nagy erővel szorítja meg.*
- Megtarthatod a titkaidat a halálban, vagy beszélhetsz, és talán meggondolom, hogy életben hagyjalak…*A nő szemei egyenesen Alexéiba merednek, karcsú teste egészen közel nyomódik a férfihoz.
Akár lábai, akár kezei készen arra, hogy komoly fájdalmakat okozzanak.*
- Mi törte meg az átkot?! Miért védelmezted azokat a selejteket?!
Vissza az elejére Go down
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Hozzászólások száma : 647
Életkor : 39
Munkahely : épp ahol

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-06-29, 2:17 pm

*Úgy tűnik a hölgynek nem tetszett a válasz. Szavaira a reakció az volt, hogy valamit mormolt az ősi sárkány, majd ketten eltűntek, s megjelentek Telar egy csendes sikátorában.*
~ O-ooo... Ez nem jó. Nekem annyi.~
*Ahogy megérkeztek, abban a pillanatban torkánál megragadja a nő, s a falhoz nyomja.*
~Hmm... gondoltam, hogy ezt fogja tenni. ~
*Majd Furia megszólal.*
~Micsoda elgondolkodtató ajánlat.~
*A következő kérdésekre könnyebb felelni. Bár mégsem. Mert fullasztó a nő közelsége. Főleg a keze Alex torkán. A férfi már nem mosolygott, komolyan nézett a nő szemébe, kezeivel próbált kicsit enyhíteni a szorításon, de persze semmit sem ért az akció. Végül megszólal a nő szemébe nézve.*
- Nem tudom, mi törte meg az átkot. Egyszerűen mint bilincsek lehullottak rólam. Nem ismerem a módját, ha varázsszó volt, nem hallottam az igét. Egyszerűen már nem voltak rajtam a bilincsek. És hogy miért védelmeztem a kétlábúakat? Azért mert kb. egy hónapja tudok arról, hogy sárkány vagyok, s eddig egész életemben kétlábúként éltem le az életemet. Talán bűn, hogy oda húz a szívem ahol nevelkedtem? Egyébként sem értem, mi bajod velük. Nem árthatnak neked. Akkor te miért bántod őket?
*Kérdezi komolyan, a választ követelve a szemével.*
- Megölhetsz, de azzal nem sokat érsz. Fogalmam sincs, miért ilyen a kapcsolat a sárkányok és a kétlábúak között, nem tudom, miért tört ki a háború és nem tudom, miért kell gyűlölnöm az embereket. Miért nem élhetünk békében egymás mellett? Miért kell az örökös harc? Te meg tudod mondani? Mert kérdéseim nekem is vannak! Nem is kevés! Dühös vagy? És én nem lehetek dühös? Nekem is vannak érzéseim, gondolataim. Nekem is fáj az, hogy nem tudom, hova tartozom, s szeretném megtalálni a válaszokat! Szeretném tudni, hogy miért nem tudhattam valós énemről, s szeretném tudni, miért születtem. Neked nincsenek álmaid? Neked öröm a harc? Nem volna jobb a béke? A francba! Megölhetsz, de ezzel csak egy leszek a sok közül, s mártírként halok meg azért, amiben hiszek! Ha nem érhetem el soha, jobb most meghalnom!
* Beszéde egyre lelkesült, hiába fojtogatták, indulata utat engedett szavainak. Ráadásul észre sem vette, megint csak leuralta őt a teste, s forróság áradt belőle. Minél dühösebben beszélt, annál inkább áradt belőle a forróság. Talán Furiának semmi baja nem lesz tőle, mert miért is lenne, de felfigyelhet az erőre. A sikátorba a falnál ki volt rakva pár elhasznált függöny. Azok meggyulladtak a hőségtől. Alex dühe meglátszott szemeiben, s már légzésében is, mert indulata felgyorsította szívverését, s mellkasát is, ahogy vette a levegőt. Várta a választ a nő szemébe nézve, s remélte, mielőtt meghal, valamit megtud.*
Furia
Fekete sárkány
Furia

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-06-29, 4:32 pm

*Furia érzi, hogy Alex próbál lazítani a fogáson, de nem enged. Hadd érezze magát kényelmetlenül az áruló. Kevéssé hiszi, hogy az átok magától lehullt volna. Valakinek, vagy valaminek lennie kellett ott.
Nem sokan képesek arra, hogy megtörjék egy ősi sárkány átkát. Leginkább az ősi sárkányok, talán a vörös nimfa, Risán ribanca.
Kainnal nem számol, őt már megölte. Vagy mégsem?
A hulláját nem találta meg és volt olyan öntelt, hogy felhagyott a kereséssel, elhitte, hogy nem élhette túl. Mi van, ha mégis ő volt?
Meghökkenve hallgatja a kis sárkány kifakadását. Döbbenetében el is engedi a nyakát neki.
Állát előre szegi, úgy hallgatja végig, de szem közben egyre vadabbul villog.
Észreveszi a hőt, de neki az nem árthat, ahogy a lángoló függönyök sem érdeklik.
Igazán azzal sem sokat törődne, ha az egész város lángba borulna és elhamvadna.
Végül nem törődve a vörösből áradó hővel az elégett függönyök pernyéjével ismét közel hajol Alexhez. Olyan közel, hogy érezze a sárkány, hogy neki nem árthat.
Bíbor ajkai egészen közel érnek Alexéihez, közben a szemkontaktust egy pillanatra sem adja fel.
Szinte csak leheli a kérdést.*
- Kain volt az, egy arany sárkány?
*Egyértelmű, hogy nem hitte el a magától lehulló bilincsek meséjét. Ő ne ismerné varázslatának korlátait? A férfit szinte falhoz passzírozza. Legszívesebben már most nyakát törné.*
- Siránkozó kölyök vagy. Nem az a lényeg, hogy ki nevelt fel, hanem, hogy ki vagy!
*Sziszegi.*
- Meg sem kerested igaz népedet, inkább a saját véreddel ellentétben ezt a selejt, sáska fajt véded.
Hát milyen lelked van neked? Miféle gondolat teheti fontossabbá ezeket?
Idejönnek, elpusztítják a természetet, ölnek, rabolnak, égetnek, felsebzik a földet.
Levadásszák az erdő állatait, a pusztákét, elzavarják a jogosan itt élőket.

*Vékony karját kinyújtja és úgy mutat szerte körülöttük.*
- És még ne gyűlöljem őket?! Milyen harcról beszélsz? Itt már hétszáz éve nincs harc!
Nem pusztítunk el közülük többet, mint amennyit saját maguk ölnek le egymás között.
Düh? Több ezer testvéred van bezárva egy sötét lyukba századok óta! Ott van az igazi düh.
Oda tartozol, amit választasz. Ha a kétlábúakat választod, közéjük tartozol. Elárulsz minket!
Mártír! Ne nevettess már ilyen hangzatos szavakkal! Nincs ügy, amiért feláldozhatnád magad. Béke van, ha nem vetted volna észre! Ha megérnéd, megmutatnám neked, milyen az igazi harc, a háború!

*Ott sziszegi a szavakat, már ő is felhúzta magát. Keblei a mély lélegzetek hatására fel-le süllyednek, fehér arca kipirult, szemeiben szinte lángol a düh, de furcsamód ettől jobban csillognak. Még mindig egészen közel van Alexhez. Készül hátralépni, igen felindult állapotban van. Talán a következő lépés egy halálos csapás lesz Alexra? A vörös sárkányon is múlik.*
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-06-29, 9:13 pm

*Mikor a nő elengedte a torkát, oda kapott reflexből. De Furia nem távolodik, ellenkezőleg. Más körülmények között a férfi még élvezné ezt a közelséget, csak most ugye nem az a helyzet van. A nő mélyen a férfi szemébe néz. Felteszi a kérdést, amit Alex nem akart hallani. A kérdésre kikerekedtek egy pillanatra a szemei. Hiába próbálja leplezni ezek után, tudja, hogy a nő észrevette a reakciót. Valamit ki kell találnia.*
- Ismered Kain-t? Én is hallottam róla. A sárkányok szerint áruló. Valóban egy aranysárkány mentett meg, de többet nem tudok. Semmi sem garantálja, hogy az Kain volt. Hisz... aranysárkány rengeteg van. A te oldaladon is harcolt pár aranysárkány.
~Francba! Kain! Bocsáss meg!~
*A férfi most majdnem a falhoz préselődik.*
~Huh de meleg van.~
*Gondolja magában. A nő kissé dühösen folytatja beszédét. Nem tetszett neki Furia mondandója. Mikor az csendben maradt, válaszolt Alex.*
- Haladjunk akkor sorban. Meg sem kerestem a népet, ahova tartozom? Az lett volna az úti célom, hogy elmenjek a Sárkány-völgybe. De közbejött valami, s a főváros felé vettem az irányt. Majd kerestem valamit, amire szükségem volt, de nem találtam meg máshol, így elmentem Sternbe, mert tudtam, hogy ott nagy a választék. Erre ti megjelentetek, le árulóztatok. Ezek után el kellett volna mennem a Sárkány-völgybe? Jobb ha tudod, hogy azért álltam neki vándorolni, hogy titeket megtaláljalak.-
*Mondja halál komolyan. Majd vesz egy mély levegőt és folytatja.*
- Te már a második személy vagy, aki azt mondja, nincs itt háború. Akkor Sternben mi volt, amit tettetek? Nem egy figyelmeztetés, hogy ti még léteztek, s közel sincs vége a viszálynak? Miért akarsz engem megölni, ha nincs háború? Ha nincs háború, miért baj, hogy a kétlábúakkal élek? Nem kenyerem az ártatlanok bántalmazása. Azon az oldalon állok, ahol szükség van rám. Ha egy csapat vadászról hallanék, hogy elmennek sárkányokra vadászni, akkor a ti oldalatokra állnék, mert nem helyes, amit tesznek. Nem állok én senki oldalán sem. Én a béke pártján állok, s oda tartozom, ahol szükség van rám. Oda, ahol barátokra lelhetek. Oda, ahol megbíznak bennem, s szeretnek. Nem vagyok az ellenséged, Furia. Nem kell megölnöd. Miért baj, hogy itt érzem magam jól? Ez szabály, hogy a sárkánynak rosszul kell éreznie magát az emberek társaságában? Szabály, hogy csak a Sárkány-völgyben élhetek? Ha végre lemondanátok a szabályokról, akkor nagyon szívesen elmennék a Sárkány-völgybe, mert odaszerettem volna menni. Látni szeretném azt a helyet, s szeretnék beszélni a testvéreimmel. Megengeded ezt nekem, Furia?
*Kérdezi határozottan, s magabiztosan. Már nem volt annyira dühös, és már nem félt annyira a nőtől. Hitt a szavaiban, hitt az érzéseiben, s hitte, hogy még találkozhat az igazi fajtársaival, s annyira szeretne velük lenni. Szeretné őket megismerni, hogy milyenek is valójában.*
Furia
Fekete sárkány
Furia

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-06-30, 4:59 pm

*A sárkány szemei kikerekedtek Kain említésére. Furia egyből rájön, bár Alex még próbálkozik „elkenni” a dolgot.*
~Találkoztak, ismeri, hiszen a nevét is tudja. Anzar legnagyobb hibája volt maga mellé venni azt a fattyút!~
*Furia egyre inkább felháborodik azon, amiket Alex mond. Hevesen lélegzik, de képes szó nélkül végigvárni a férfi mondandóját.
Mikor megszólal, hangja baljóslatúan cseng.*
- Szóval….kerestél minket. Mindenki tudja, hol találsz sárkányokat. Jöhettél volna egyenesen. De amikor a halandók védelmére keltél Sternben, áruló lettél.
Nem azért, mert őket védted…neeeem, hanem mert minket támadtál.
Stern nem a kétlábúaknak szólt! Ha tényleg ölni akartunk volna, tűzbe borítjuk azt a kócerájt! Életben sem maradt volna senki.
Meg sem próbáltál barátokra lelni köztünk!
Egyáltalán honnan jöttél, hogy nincs benned semmi hűség a fajtádhoz? A te dolgod, ha nem zavar ezeknek a bűze és a pusztítása, de az világos, hogy mi nem érdeklünk eléggé ahhoz, hogy egyáltalán megkeresd a Sárkányok völgyét, vagy akár csak a hegységet. Ha úgy lenne, most ott lennél és nem itt.
Szóval te ne beszélj nekem arról, hogy mennyire akartál hozzánk jönni!
Nem érdekelt eléggé ahhoz, hogy elgyere, és az első találkozáskor saját népedre támadtál!
Ilyen sárkány vagy te, éppolyan áruló, mint Kain, vagy éppen Negan!
Gyűlöletes vagy a szememben!

*Furia szemei már vörösen izzanak. A sikátor zeng a hangjától. Ahogy szabadjára engedi haragját, ősi sötétség lengi körül egész alakját. Még mindig közel van Alexhez, de most hátralép és megragadja őt a mellkasánál.
Felemeli a magasba, majd ugyanazon mozdulattal a sikátor másik oldalához vágja. A kemény kőfal megremeg a férfi becsapódásakor.
Az ősi sárkány kezei helyén már feketén csillogó karmok merednek és már hasítják is a levegőt, hogy belemarjanak Alex oldalába. Két sárkánykéz karmai két oldalról.*
- Megengedem! Gyere el hozzánk a Völgybe!
De hozd magaddal Kaint is! Nem kell élve, elég a feje is nekem! Hozd el a fejét! Kapsz rá egy hónapot! Ha addig nem hever az áruló feje a lábaim előtt, magam talállak meg és elhiheted, hogy nincs Lanuriában olyan hely, ahová elbújhatsz előlem!
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-06-30, 8:40 pm

*Ez érdekes volt. *
~ Úgy tűnik, ez nem fogja fel a dolgokat! Talán süket? Vagy beállt az agya? ~
*Még válaszolni sem tudd a hallottakra, már repül is. Amikor hozzácsapódik a falhoz, rövid időre felkiált, de végül elharapja. Nagy nehezen feláll, de akkor két oldalról megkarmolja a nő az oldalát. Ekkor Alex térdre esik, s akaratlanul is belekapaszkodik a nőbe, s megint kiállt egyet. Az ősi sárkány folytatja. Alex fájdalmas dühvel néz a nőre, úgy hallgatja. Majd megszólal. *
- Úgy tűnik... nem értettél meg.
*Lihegi fáradtan. Majd felemeli az ujját, mintha rájött volna valamire.*
- Jah, és próbálkoztam Sternben barátkozni veletek. Egy aranysárkánytól megkérdeztem, mit tesznek, hátha segíthetek. De az mogorván visszautasított, s magyarázat nélkül követelte, hogy én is tegyem azt, amit ő. Magyarázat nélkül? Hogy követhetnélek titeket vakon, mikor nem is ismerlek benneteket?-
*Most már nem akar szónoklatot mondani. Még a végén Furia elveszti a fejét, s egy hónapot se ad neki. Majd egy kis pihenő után belenyugvón folytatja, miután sikerül felállnia.*
- Értettem a parancsod. De lehetnek kérdéseim hozzád? Talán furcsállni fogod, hogy hogy merek egyáltalán kérdezni, de tudnom kell pár dolgot.
*Nyel egyet, majd a nőre néz őszintén, úgy kérdez.*
- Kain miért áruló? Mit tett? Második kérdés. Honnan kaptad a testedet? Ki adta? Mikor?
*Ha Furia jól figyel, láthatja, hogy nem bosszantásból kérdez a férfi, hanem halál komolyan, aki tényleg nem tudja a válaszokat.*
Furia
Fekete sárkány
Furia

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-07-01, 10:44 am

- Miért, mit gondoltál??? Hogy majd ott, akció közben bármelyik sárkányom is elmeséli a teljes tervet? Hol élsz te?
A lentieket ismerted? Nem. Őket mégis követted, vakon! Erről van szó.
Erről beszéltem egészen idáig.

*Azonban mielőtt újabb csapásra emelné a karmait, Alex újra megszólal. Megdöbben a kérdéseken.
Ez a sárkány előtte nem tiszteli sem a népét, sem őt. Mégis talán sokkal több ilyenre lenne szükségük. Persze hűséges sárkányokra, de a vakmerőség, az, ahogy ki mer állni, az sokakból hiányzik most a Sárkányok völgyében.
A kérdések pedig elkezdenek záporozni, van, amit nem is ért. Vesz egy mély levegőt, majd lassan kiengedi.
Hátrébb lép, miközben figyeli a férfi oldalából csörgedező vért, valamint a saját karmain lévőt is.*
- Kain elárulta a népét éles harci helyzetben, de nem csak a minket, saját nevelőapját is, akinek az életét köszönheti. Szembefordult a háborúban velünk és átállt a kétlábúakhoz.
Halált érdemel a többi árulóval együtt. Sokukat le is vadásztuk már és mindre sor kerül.
De te….talán, ha elhozod a fejét, nem csak az életed tarthatod meg…talán közénk is állhatsz majd.
*
Légzése lassul már, ahogy lassan nyugszik le, a sötétség is szétoszlik körülötte, de hófehér arcán a pír még megvan, s szemei is tovább csillognak.*
- Én nem kaptam, ez a saját testem. Ahogy te is, és mint mindannyian magunk tanuljuk meg, hogyan alakítsuk mágiával alakunkat kétlábúvá. Ezt hogyhogy nem tudtad?
~ Őszintének tűnik a fiú. Vagy nagyon jól hazudik, vagy pedig hihetetlen módon nem emlékszik a múltjára. Nem érdekel ez a béke és a kétlábúak iránti barátsága. Mi is békét akarunk, olyat, mint Lanur és bandája előtt volt. ~

*Kezei visszaváltoznak a korábbi karcsú, női kezekké. Alex szemébe néz. Kemény, határozott a tekintete, de most nem olyan ellenséges. Másra tartogatja a haragját. Olyanra, aki nagyobb dolgokat tett népe ellen. Neganra.*
- Egy hónap…
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-07-03, 2:51 pm

*A nő meglepődik, s tudta Alex, hogy talán nem kell több bántalmazásra számítania a következő percekben. Hallgatta a nő feleletét, miután az hátrább lépett a sárkánytól. Alex szemei kikerekednek?*
~ Kain? A háborúban? Ilyen öreg lenne? De... ezt nem értem. ~
*Amit a végén mondott a nő, arra nem felelt, csak nyelt egyet. El kellene hoznia vajon Kain fejét ennek a nőnek? Láthatóan az ősi sárkány kezd kicsit lenyugodni. Az jó. Azonban a második kérdésre való válasz ismét ledöbbenti az ifjú sárkányt. Talán még jobban, mint az első válasz.*
~ Megtanuljuk, hogyan alakítsuk mágiával alakunkat kétlábúvá? Mi van? Ezt a testet, akkor, ő fejlesztette ki? De én? De...~
* Meglepettsége, sőt ledöbbenése nyílt, láthatja Furia is. Majd a nő ismét figyelmezteti a határidőre. Alex még mindig sokkosan áll, már nem is érzi a fájdalmat az oldalán, s a mellkasában. Egyel előrébb lép, s halkan visszakérdez elmerengve, mégis a nő szemébe nézve.*
- Akkor, ezt a testet, te választottad?
*De inkább költői kérdés, volt, mert utána csodálkozva elfordította a fejét.*
~ Ez most mi? Én nem választhattam. Én ezt kaptam, s amióta az eszemet tudom, ebben növekedtem. ~
*Majd hirtelen kijózanodott, s a nő szemébe nézett.*
- Rendben, egy hónap. De még egy kérdésre felelj nekem. Öregszik a sárkányoknak a teste? Vagy egyszer kialakították, s mindig úgy marad?
Furia
Fekete sárkány
Furia

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-07-04, 3:52 pm

*A sárkány minden eddiginél döbbentebb fejet vág. Furia lassan a „Na, mi van már megint” tekintettel mered vissza rá.
Majd végignéz saját karcsú alakján. Neki ez a test nem olyan vonzó. Igyekszik a kétlábúak megfigyelése alapján úgy alakítani, hogy azoknak a férgeknek igenis tetsszen, és közben azért tükrözzön valódi lényéből is valamit. Így alakult az, hogy a dereka nádszál, a keblei formásak és sem túl kicsik, sem túl nagyok, a csípője ívesen szélesedik, a combjai pedig hosszúak. Az arca a külön tanulmány. Ha akarja, igézően gyönyörű, ha akarja, sötét, romlott szépség. Neki mindegy, mindent úgy alakít magán, ahogy tetszik éppen.
Mindezt azért, mert így könnyebb elvegyülni közöttük.
A fekete sárkány elhúzza a száját.*
- Én nem öregszek. Halhatatlan vagyok. Te valószínűleg igen. A halandók idővel öregebbé válnak és végül, ha nem hamarabb, meg is halnak.
Felesleges abba energiát fektetned, hogy fiatalabbnak tűnj.
Egyébként sem ez a külső a lényeg, hanem, hogy ki vagy valójában. Egy sárkány, a teremtett világ csúcsa.
Hatalmas erővel, az ég és a föld uraként. Érzékeny a szaglásod, jók a szemeid, értesz a mágiához, karmaiddal fákat tépsz szét, vagy akár élő embert is.

*Szemei felcsillannak. Igen, a sárkányok a világ teremtett fajainak legtökéletesebbjei. Számára mindenképpen.
Aztán azért csak magához tér, nehogy már így megmutassa magát egy áruló kis vörösnek!
Tekintete megkeményedik, megint Alexhoz fordul.*
- Nem az én dolgom megtanítani arra, amit tudnod kellene. Keress egy másik sárkányt, aki majd megtanít sárkányként élni. De a legfontosabb!
*Furia kinyúl és megfogja Alex ruháját, hogy magához húzza. Egészen közelről szinte suttogja neki.*
- Öld meg Kaint!
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-07-06, 2:03 pm

*Úgy tűnik, Furia nem teljesen értette a kérdést. Alex kezdi sejteni a valódi választ, amitől retteg. Így inkább nem erőlteti a dolgot. Egyébként sem cseverészhet csak úgy azzal, aki meg akarja ölni. Részéről vége a beszélgetésnek. Furia belelkesedik beszédében, s ez segít Alexnek abban, hogy megértse, miért is ilyen a nő. Majd Furia felébred merengéséből, s magához vonja a vörös sárkányt.*
~Öld meg Kaint!~
*Visszhangzik a felszólítás a férfi elméjében. Nyel egyet, amikor a nő szemébe néz. Majd elfordítja tekintetét, s igyekszik leszedni magáról a nő kezeit.*
- Azt hiszem, mindent megbeszéltünk.
*Mondja a nőn túl nézve, s várja, hogy az távozzon. Neki nincs több mondandója. Valószínűleg az ősi sárkánynak sem. Tisztában vannak azzal, mi lesz, ha...
Így nincs értelme tovább szaporítani a szót. Utoljára még rápillant Furiára, s tiszteletadásból, vagy köszöntésből biccent neki egyet, majd hátával a falhoz dől, s nem néz a nőre, hanem várja, hogy az kámforrá változzon. *

//Egyet még mindenképp írok. Smile Bár ha van még terved... Very Happy //
Furia
Fekete sárkány
Furia

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-07-06, 11:07 pm

*Végre egy igazán sárkány reakció. Ilyenek kellenek neki. Hideg, mégis zabolátlan és erős. Furia elégedetten elmosolyodik.
Tényleg mindent megbeszéltek. Egy utolsó esélyt adott a kis vörösnek, hogy népét választhassa. Másoknak nem adná meg, de a fiúban van valami, ami meggyőzte arról, hogy értékes csatlós lehet belőle, ha sikerül betörni őt.
Azonban máris sürgető feladata van neki.
Kalaran mágusnál meg kell keresnie és likvidálnia Negant.
A dolog nem tűr halasztást, máris sok időt vesztegetett el Alexra. Sietnie kell, ennyi idő alatt a féreg már számtalanszor elteleportálhatott, akkor pedig bottal ütheti a nyomát.
Azért, hogy tudassa hatalmát, még egy villanó pillantással végigméri a falhoz dőlt fiút.*
- Akkor ahhoz tartsd magad!*A következő pillanatban már el is tűnik, hogy ismét két testőre között jelenjen meg.
Azok nem lepődnek meg, már várták a fekete sárkányt. Együtt indulnak el Kalaran és a templom irányába, hogy megtalálják Negant és ha kell, akár Telarban meg is öljék.*

//Köszi a játékot Wink//
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2011-07-07, 9:53 am

*A nő el is engedi. Úgy tűnik, Furiának nincs kedve tovább szaggatni Alex testét, így távozik, csak előtte még jelzi, ki is a nagyobb köztük. A nő utolsó mondatára nem felel a férfi, csak ránéz kicsit sötéten. Mikor eltűnik, Alex egy nagyot fúj, erre megérzi minden fájdalmát. Nehezen lélegzik, mert fáj a mellkasa. Illetve két oldala is lüktet, s most látja, egy kisebb vértócsa van a földön.*
~ Észre sem vettem, hogy ennyi vért vesztettem.~
*Ráteszi kezeit a sebeire, lehunyja szemeit.*
~ Mit kellene most tennem?~
*Kétségbeesésében, s fáradságában a földre rogy. Most már lehet gyenge. Az ősi sárkány előtt nem lehetett az, de most már végre pihenhet. Feje zakatolt, gondolatai rohangáltak elméjében, s nem eresztette az a mondat, hogy ölje meg Kaint.*
~ Végül is... az a sárkány bízik bennem. Ember mivoltában is képes lennék megölni. Csak üdvözlöm, s ott is a szívében a kés. ... ... Furia adott egy esélyt. Nem biztos, hogy mindenkinek adott volna. Talán lát bennem valamit? Talán ha megteszem, amit kér, tényleg befogad, s egy fontos tagja lehetnék a népe közt. Talán ő volna az egyetlen, aki elfogadna olyannak, mint ami valójában vagyok. Sárkány. Vadalanban gyűlöltek engem a brutalitásom miatt. Gyűlöltek a kiszámíthatatlanságom miatt, s azért, mert sokak vére tapad a kezemhez.~
*Nézegetni kezdi saját kezét, amin most saját vére szárad. De jobb kezén ott van még az a mély seb, amit attól a bizonyos gyilkostól szerzett. Alex a falhoz támasztja fejét, s az eget kezdi kémlelni.*
~ Igaza volt annak az embernek. Nem vagyok más, csak egy gyilkos, egy vadállat. De ha ez így van, akkor miért gyűlölöm ezt a helyzetet? Ha így van, miért van lelkiismeret furdalásom? Vajon megölhetem magamban ezeket az érzéseket? Vajon akarom, hogy az legyek, ami mélyen bennem van? Egy kegyetlen vérengző sárkány? ...~
*E gondolatok végeztével, már nem tudott többet tenni. Fáradt volt, s vérében feküdve elájult. Hosszú időbe telik, mire akit keresett, Zack megtalálja.*

//Én köszönöm, ezt a nagyon izgalmas játékot! Very Happy //
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 2045
Életkor : 743
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet

TémanyitásTárgy: Láncok közt   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2012-05-23, 8:00 pm

*Bosszút állt, kemény és pusztító bosszút a sabbatin, aki megölte a kétlábút, akit egykor barátjának nevezhetett.
Visszamegy a piacra. Ennek csak a szomszédságában van, keveredik vele a rabszolgapiac. Ez Telar és az egész emberi birodalom leggyűlöltebb része Kain számára. Sosem értette, miért jó a kétlábúaknak egymást rabszolgasorba taszítani, megalázni.
Bármilyen kemények is az ősi sárkányok, még ők sem bánnának így egyetlen halandó sárkánnyal sem.
Persze más dolog, hogy hogyan viseltetnek a kétlábúakkal szemben. Őket nem lehet egy kalap alá venni saját fajtársaikkal.
Ahogy a kétlábúak leölik haszonállataikat, úgy a sárkányok is leginkább prédának tekinthetik az emberek tömegeit.
Mostanában rossz szokásává vált a gondolatok közötti elmélyedés, ennek köszönhetően csaknem elszalasztja a tolvajt, aki erszényére mart rá.
Csakhogy az arany sárkány reflexeivel nincs baj, s a fakó arc oda sem fordul, a szemek villannak csak, ahol a kéz lecsap a másik kézre. Abban a pillanatban magához is rántja, hogy másik kezével kicsavarja a darnás bőrzacskót a tolvaj tenyeréből.
Ordítás a felelet, s még nagyobb ordítás, mikor hallani a csukló reccsenését a vasmarok szorításában.*
- Legközelebb kétszer is gondold meg, mielőtt lopsz.
*Hallhatja a „mágus” hideg szavait a tolvaj, s könnyen érthető, hogy a fájdalom mellett megfagy a vér az ereiben.
Ezután engedi szabadon a tolvajt, hogy aztán előbbre tolja magát a tömegben. Távolodik a rabszolgapiactól, de igazuk van azoknak, akik azt állítják, hogy a romlottabb lelkű kétlábúaknak még a szaguk is jobban facsarja a sárkány orrát.
Megragadják kezét, s nem olyan gyors ezúttal, mint azok, akik a bilincset kattintják rá.
Nem állnak meg ennyinél, kardjáért nyúlnak, sőt, még gyűrűjét is húznák le ujjáról.
Kain ugyan meglehetősen rosszkedvű, csaknem depressziós hangulatban van, de azért cselekedni tud. Első mozdulattal felrántja kezeit, így a gyűrűt fogó ujjak közül kicsúszik, második mozdulatával két kezét fogja össze és a kardját fogó őrre sújt vele. A nyaka és a válla közötti pontot találja el, s a férfi ott rogy le a földre nyekkenve.
A következő pillanatban azonban lándzsák merednek torkának és nem őrült meg annyira, hogy
nekik rontson.*
- Szép, egy rabszolga, akiben van még büszkeség….
*Lép elő az egyik tagbaszakadt őr. Kain rámered sötét szemeivel és meg kell állapítania, hogy bizony ork felmenői is vannak a harcosnak.*
- Magad is láthatod, nem vagyok rabszolga.
*Erőltet önuralmat magára a sárkány.*
- Úgy, hát majd újra az leszel akkor! Vagy ez talán nem a tiéd, ugye? Sosem láttad?
*Dug röhögve az orra alá egy igen bűzös ruhadarabot az őr. Vélhetően a szolgáé volt, aki megszökött. Kain a maga részéről bizony csak dicsérni tudja a szökevényt, hiszen a szökés igen szép teljesítmény lehetett, de ezzel ő még nincs kimentve.*
- Sosem láttam.
*Közli hidegen, de eközben a hangja már jóval mélyebb, emberi hangnak már nem is mondható.*
- De megtalálom azt, aki igen…
*Teszi hozzá még, mire csak újabb röhögés a válasz, s az az őr, akit korábban a földbe döngölt, oldalba is böki lándzsája nyelével. A fájdalomtól eltorzul a sárkány arca, a fekete szemekben gyűlölet tör elő, emlékezetében pedig felsejlik a pillanat, amikor ezekért dobta oda népét.
A lándzsák mind a nyakát célozzák, így hirtelen üt félre többet is, s lerántva fejét, kibújik a keletkezett részen a lándzsák gyűrűjéből, magához rántva az őrség vezetőjét. Saját láncaival tekeri körbe a nyakát, amit a félork fullákolva fogad.*
- A kulcsot! Le a lándzsákkal!
*Szorít még a láncokon, mire az őr csak kidülledő szemeivel int a társaknak.
Kain kihátrál az őrök köréből, majd a bámészkodó emberek közé igyekszik, miközben eddigi foglyát a lehulló láncokkal együtt társai közé vágja, hogy a félve szétnyíló kétlábúak tömegébe vesse magát.
Több kétlábút ragad meg és lök a saját háta mögé, hogy lassítsa az üldöző őröket. Rabszolgatartók pribékjei lehetnek, akiknek inkább darabszámra fontos, hogy meglegyen az „állomány”.
A tömegben sikeresen kerül távolabb, de hallja, hogy üldözői még nem adták fel.
Erős szag ott üti meg az orrát és fordul oda a fekete köpenybe burkolózó nő felé. Ismeri ezt a szagot, az imént érezte közvetlen közelről.
Nem tudja, hogy a másik honnan szerezte a ruháját, de a fehér bőr, sőt még a testalkat is stimmel. Nem beszélve a szagról, melyet nem is olyan régen dugtak épp az orra alá, a női ruha alól kilógó fekete hajról és a szőrös vádlikról.
A szökevény arca elé húzott fátyollal fedi arcát, de a sárkány egy mozdulattal lerántja azt, hogy aztán egy gyomrossal megkínálva elvegye a szökött rabszolga kedvét a további ellenállástól.
Kezére tekeri a fekete hajat és annál fogva rángatja a foglyot vissza a nyomában tülekedő őrökhöz. Nem gondol bele, hogy ezzel egy rabszolgát ad vissza fogvatartóinak, de abban biztos, hogy megszökni meg fog újra. *
- Itt a foglyotok!
*Löki közéjük.*
- Ehhh…hát…hm…
*Nem várja meg a további reakciót, részéről lezártnak tekinti az ügyet. Ha valakinek kedve lenne utána jönni, úgy fogadja majd, hogy az abból élve nem kerül ki.
Nagy léptekkel tűnik el a kétlábúak undorító, áporodott szagú sokaságában.*

a mindenség tengerén."
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 31
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-16, 4:11 pm

//4. küldetés: - Láncok között, Balál Tangerannal //

- Eron! Eron!... *Egy mélyről felszakadt sóhaj, majd halkan tette csak hozzá észre vételeit.*
- Semmi értelme. Úgyis mindig ő talál meg engem, és akkor maikor ő jónak látja.
Kész csoda, hogy még ...

*Ekkor ment neki valaki. Zsúfolt volt a környék, tele emberekkel, s ami a kis zsebtolvaj előnyét, most a vesztét jelentette. Cloud utána fordultában nyakon csípte és vissza is húzta magához. Nem volt benne, biztos, hogy zsebtolvaj, de furcsa volt, hogy még csak nem is kért bocsánatot.*
- Legalább egy sajnálom kijárna.
*Majd észre vette a saját erszényét a fiún. Milyen szerencse, hogy Illia megtanította valamennyire varrni. Így a ruháit is meg tudta foltozni, illetve pont ilyen eshetőségekre gondolván belevarrta a neve kezdőbetűit az erszénybe. *
- Ezt meg vissza kérném.
* Vette kézbe a kis enyveskezű zsákmányát. Nem lehetett sokkal fiatalabb nála a másik sem. Megcsóválta a fejét, de megszámolva a pénzt, nyugodtan vehette tudomásul, hoyg nem hiányzik semmi. Ezzel el is engedte a másikat, aki eddig szó nélkül tűrte a dolgot, csak most szólalt meg.*
- Most mi lesz? Feladsz a katonáknak?
- Jaj menj már! Haah, pénzt nem tudok adni, nekem is kevés van, de ajánlom, hogy keress munkát.
- Tcc...
*Csak egy lenéző vállvonogatást kapott erre, majd a fiú eltűnt a tömegben. Egy ideig nézett utána, hogy vajon mi lelhette a másikat. Most valami rosszat mondott? Aztán fújt még egy nagyot. Úgy festhet, mint egy nagyra nőtt elveszett gyerek. Olyan is. Mintha Eronhoz nőtt olyan. Megrázta magát, azaz inkább kirázta a hideg a gondolattól is. Még csak az kéne. nah jó, de ha nincs az a füstös képű elf, hová menjen? Ezt azonban eldöntötték helyette mások. Jobban mondva az a pár rabszolga tartó, akik már rá is kattintották a kezeire a bilincset, és őt meg se kérdezvén, vitték volna, ki tudj ahova. Nah álljunk csak meg?*
- Miféle bánás mód ez?
*Jó hogy nem a katonai egyenruhájában van, és elég ágról szakadt kinézete van, de ez még nem jelenti azt is, hogy oda hurcolják, ahova kedvük tartja véletlenszerű emberek. Megmakacsolta magát, és azért sem lépett egy lépést sem.*
- Kik maguk és mit akarnak tőle?
- Nah mi az? Elfelejtetted szökevény?
- Szö-ke-vééény? Valami félreértés van itt. Én egy...
*De nem fejezhette be, pedig már a táskájjában matatott és épp vette volna ki a katonai elismervényt, miszerint hivatalos tagja a valiani helyőrségnek, mikor hátulról tarkón vágták, ő pedig az előtte lévő karjaiba zuhant. A papír pedig kiesett a kezéből.*
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 51
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-16, 5:26 pm

// Küldetés: Láncok között - Cloud Revan's-al //

Balál eddig egyszer járt Telar piacán. Illetve rabszolgapiacán. Akkor csak arra járt, és betekintett, de nem nyerte el a tetszését.
Most pedig éppen arra eszmélt, hogy benn jár a legnagyobb forgatagban a tömegen verekszi át magát, mintha sietne, hogy mielőbb keresztülérjen. Egy sikátorhoz közel eszmélt fel. Visszavett a káromkodásból, ami elhagyta az ajkát. Halkan káromkodott az első mondatok után tovább.
Mert nem egészen értette, hogy került ide. Egy biztos, hogy nem akarattal.
- Hogy az a rigolyás öszvér rúgja bokán az összes fekete köpenyest! Mit vétettem ekkorát kisfiúként, hogy egész életemben egy átok alatt legyek! Elképesztő álmok....! Hogy az a nyomozni való, és rejtélyes kitalálni való...! Hogy ez így megtalált!
Ugyan lehet, nem is a fekete mágus tehetett róla.Ebben sosem volt teljesen biztos, az is elképzelhető, hogy saját öröklött áldása ez- bár Tangeran a látói képességét inkább átoknak vélte. Mégis itt volt... Élénken emlékezett aznapi álmára, amiből egyszer már felriadt. A zsúfolt tömegre, a lepusztult, telari ódon negyedre, ahol aljas módon a kétlábúak adják veszik egymást, mint a barmokat szokás. Emlékezett a szöke fejre, a szakadt egyenruhára, a bilincsre,, az erőszakra, ami ellen mit sem tehet- hiszen eszméletlen. De mi köze neki ehhez? Ő csak egy vadász, ő nem katona,s még igazi mágusnak se merné mondani magát, bár többször vitt véghez olyan dolgokat, amikről azt sem tudja, honnan is erednek, vagy honnan való az igézés hozzá. persze meggyőzi magát, hogy apja hagyatéka, meg hogy benne van a vérében, de ez így azért biztos nem állja meg a helyét. Valahogy nem kerek így a története, akárcsak ez az álom. Mit akarhat most tőle?
Segítenie kéne egy rabszolgának, aki talán katonaszökevény? Mi köze ehhez az egészhez? Egyszer kétszer volt már ilyen, hogy álmában elindult, és a valóságban is eljutott valami közelében lévő rejtélyhez. De hogy a számára legellenszenvesebb helyen, egy város zsúfolt forgatagában térjen észhez, ez példátlan!
Egy sötét sikátorba húzódott be, hogy a zavaró tömeg zsibongásán kívül legyen, és gondolkodni tudjon. Még nem tért teljesen magához. Hogy tudná kivédeni ezt az alvajárást legközelebb?
Fél perc sem telet bele, máris újabb káromkodások, sőt, néhány köznapi átok is elhagyta a száját, mert néhány gázos alak vette körbe. Észrevétlen történt minden. A kardjáért nyúlt, de nem volt nála, ahogy a zsákja sem. A kraft is a fekhelyében lapul... vagy magához vette volna, ahogy egyszer már felriadt ebből a zűrös, katonás álomból? Ó igen. Érezte a rövid pengét hátul a derekához simulni. De ezek a figurák gyorsak, felkészültek voltak, mindegyik kezében fegyver, és egyiküknél egy lánc is van, kézbilinccsel a végén. Egy tőrrel, csak mágiával vádheti meg magát, de öten voltak. Lehet, hogy így is kicsi az esélye. Rabszolgatartók? Azok, bizony. Jobb lehetőséget kellene találnia ellenük, de a szűk sikátorban, a magas falak közt semerre sem tud menekülni, hogy időt nyerjen. Pedig ez kell, ha egérutat nem is, de időt kell nyernie. Szégyenszemre egy ökölcsapás árán hagyta magát megbilincselni. Egyetlen igézet vilant valahonnan eszébe, a rejtés, takarás igézete, amivel tárgyakat lehet eltüntetni avatatlan szemek elől. A tőrt fedezte be vele. Így a fegyverét nem vették észre, pedig alaposan átkutatták, míg kattant a bilincs.
Most pedig pontosan oda viszik, álma helyszínére. Kíváncsian tekintett előre, vajon hall-e a kiskatonáról?
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-16, 5:54 pm

*Alighogy Balált betették a zsúfolt utca végében lévő ház melletti vasrácsos ketrecbe, jött a következő Clouddal. Még kába volt az ütéstől, de már nem ájult. Erősen fogták közre mindkét oldalánál, s az őrei nem hajlottak a szép szóra. Meg amilyen kicsi szegény, szinte a levegőben vitték. Épp a ketrec szája előtt eszmélt fel, és még mielőtt behajították volna szót kért, csakhogy. Senkit sem érdekelt.*
- Tegyenek le! Nem vagyok rabszolga!
Komolyan, nagy hibát követnek el...

*A mondatot sem tudta befejezni, mert zutty repült befelé, talán épp valakire rá. Az őrök szépen rájuk zárták az ajtót, még néhány rabszolga társaságával együtt. Hát ennyi lenne egy szabad emberi élet? Ennyire egyszerű megfosztani a vele született jogától? Vagy ilyenről ne is álmodjon az átlag halandó. Egyik pillanatban még úgy érzed révben van az életed, a másikban pedig már a feje tetején áll minden, te pedig fejvesztve próbálod széthullott életed darabkáit összerakni, de a részek nem illenek egymáshoz. Cloud feltápászkodva a vashoz nyomta a fejét is, úgy kiabált ki. Még meg is rángatta a rácsokat, de csak magát járatta le vele még inkább. *
- Engedjenek ki! Nem hallják? Én egy....*Kis rángatás. Még felállni sem lehet ebben a lyukban, épp csak térdelni, és elég szűkösre van szabva a hely is.*
- Én egy hivatalos katona vagyok. A főváros egyik helyőre, ha ezt megtudják...
*De hangos nevetés törte mega beszédét.*
- Nah persze. Jobbat is kitalálhatnál. Heheee, hát ez jó...
- De az igazat mondom!
*Most viszont már kevesebb dühvel, és akarással beszélt. Hát tényleg ennyi? Azért állt be a seregbe, hogy ne rabszolgaként kelljen törlesztenie, erre most azzá teszik, és az adósságait sem tudja vissza fizetni. MI lesz így Illiával?*
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-16, 6:39 pm

Balált simán vezették végig a piacon, közben hangosan szidták, és úgy tettek, mintha ő egy szökött rabszolga lenne. Ezt nem vette túl jó néven, és kicsit rángatta a láncokat, meg húzta-vonta magát, hogy ellenállást tapasztaljanak tőle. A vége az ő gyenge erőkifejtésének az lett, hogy az egyik fickót- aki valami ork-ember keveréknek látszott- úgy megrántotta a lánccal, hogy oldalvást felborult, és elég nagy nevetség tárgyává vált pillanatok alatt. Míg elértek egy állig fegyverzett nagydarab őrökkel védett zárt épület elé a piac emelvénye mögé, Balálnak egész szurkoló tábora kerekedett, akik hangos kurjongatásokkal, nevetéssel kísérték a furcsa menetet, ahol a rab mintha próbált volna irányítani, komolyabb erőszak nélkül. Olybá tűnt mintha csak az akaratán múlna, hogy oda vihetik, és bezárhatják.
Ott aztán behajították egy zárkába, a rácsok mögé, úgy, hogy hatalmas, magas teste nagyot zuhanva dőlt a porba. Az ocsmány ork félvér nem bírta megállni, lehajtotta a fejét, és Balál után lépett a lyukba. Odabenn a földön fekvő testet többször megrugdalta.
- Te kis szemét!- mondta- Most még ugrálhatsz, te disznó! De hamarosan eladunk egy arénába, és ott majd erősködhetsz a griffek karmaival szemben!
E szavakkal kotródott ki onnan. A következő percben a fájdalmakra még egy test is rázuhant az ajtó felől, mint egy zsák. Éppen káromkodni kezdett volna, ám ahogy lassan az ajtó felé fordulva felült, meglepetésében torkán akadt a szó. Egy alacsony, gyerek formájú fiú állt ott az őrökkel vitázva, rajta foltozott egyenruha, haja tejfel szőke, rövid, rakoncátlan tincsekben fedte kissé talán reszkető fejét.
A kiskatona volt, egyenesen a zaklatott álomból...
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-16, 6:54 pm

- Nem már! -* Már csak úgy random rángatta magát a vasrácsokban kapaszkodva.*
- Az istenekre, miért nem hisz nekem senki! Ott van a táskámban a levél!
*De nem kapott választ, s ott álltában, lassan be kellett látnia, hogy nincs értelme kiabálni. A piac zajai amúgy is elnyomják az ő vékonyka hangját. Meg aztán nem is érdekelte őket, mit mond a szőke katona. Nem foglalkoztak vele, nem is akarták megérteni amit mond, vagy épp ellenkezőleg? Láttak egy eltévedt, láthatóan olyan fiúcskát, aki nem igazodik ki itt, és elkapták. Nem nézett ki sem varázslónak, sem pedig olyan erősnek, aki ki tudna szabadulni, az pedig, hogy katona e vagy sem, mindegy. Amíg nem tudják meg. És mégis miért tudnák meg? A szöszit majd betörik, úgyis olyan alkatnak néz ki, amelyik kezelhető egy idő után. Fáradtan lehuppant a rácsnak dőlve. Egy hozzá hasonlóan nem rég betuszkolhatott egyén volt legközelebb, távolabb pedig néhány rabruhában és láncokban lévő, megtört, meggyötört ember.*
- Szégyen. Csak az ember lehet képes erre a gaztettre.
*Sóhajtott maga elé, a mondat sem volt túl hangos, de talán Balál pont hallhatta. Nem foglalkozott, (egyelőre) a másik újdonsült rabbal. Egyelőre a saját gondolatit szedte össze. Kellett is neki. Hiszen akkor most mihez is kéne kezdenie?*
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-16, 7:39 pm

~ Ebben megegyezhetünk...~ gondolta Balál. Hangosan is megszólalt:
- Az ember képes magát együgyűnek, vagy épp felsőbbrendűnek mutatni, miközben saját népe vérét ontja okkal, s ok nélkül. Eladni a saját vérét, a saját családját is akár? Ki képes erre?
Ha a katona megfordul, láthatja, hogy Balál tekintetén sötét felleg vonult át. Egyfelől becsülte az emberek varázstalan népét, amiért két kezükkel, és az eszükkel teremtették meg az életüket. Szívesen öltözött a ruháikba is, ha nem akarta, hogy látható legyen mágus származása. Másrészt viszont megvetéssel vegyes gyűlölettel viseltetett az ármány teli, árulásokkal, és testvérgyűlölettel tarkított emberi faj iránt. Lám most is azon gondolkozhat, hogyan szabadíthatja ki az emberek fogságából ezt a fiút, és saját magát. Láthatóan mindkettőjüket tőrbe csaltak.
- No, akkor kezdhetünk gondolkodni a gyors szökésen! Ennél csak rosszabb helyre kerülhetünk.

//folyt hamarosan.. pilla türelem//
//Bocsi, Clou, kicsit hosszú pillanat volt. Telóról nem töltött be az oldal teljesen... hajnalban meg kis bal-e-set ért, azóta meg keringek, mint kerengő dervis saját magam körül//

A katona tán' meglepődött, olyan csendbe volt. Balál nem bírta kivárni a reakcióját, hát folytatta:
- Mit gondolsz, erővel mennyi esélyünk lehet kijutni a cellából? Képes vagy esélyt latolgatni, vagy ne is álmodjunk erről?
A kérdésre válasz is érkezett azonnal, kintről. Őrségváltás volt. Perceken belül érkeznek az őrök. Vagy most szöknek, vagy ha szerencséjük van, és itt lesznek még éjjel, akkor is jó lehet. Esetleg megvárhatják, míg újra kiviszik innen őket- a bökkenő az, hogy nem biztos, hogy egyszerre, és bizonytalan az időpont, így ez utóbbinál lehet előbbiek jobbak. Odakinn még reggeli zsivaj, az őrök megtermett, és sokszoros túlerőben lévő edzett vitézek... Balálnak a gondolatra kedve lett volna köpni egyet, de visszafogta magát. Elnézte a fiút. Mennyi erőt képviselhetnek ketten? Hát... Javarészt az övét. Bár a fiú előnye lehet fürgeség, avagy ha jó fegyverforgató. De puszta ököllel, lehet bármily ravasz, nem sokat rúghat labdába. pedig az lesz, hogy valami nagy rafinériával kell kijutniuk, illetve ártalmatlanítani az őröket. Talán Clou kitalál valamit. Egy ötlete neki is volt, de ahhoz mágia kell...ma érthető okból bal lábbal kelt, így nem volt túl biztos magában a mágiát illetően. Még így is valószínű, hogy be kell vetnie valamit, mert ha mielőbb nem kerülnek ki innen, még rosszabb helyzetbe kerülnek mindketten.
- Menjünk most még az őrségváltás alatt egy csellel ki innen?- várva a fiú reakcióját, még bemutatkozott: - Nevem: Balál Tangeran. És van egy kis meglepetés nálam a szökéshez. Kit tisztelhetek benned, fiatalúr?
Türelmesen tekintett a katonára, ezzel is mindkettőjük nyugalmát erősítve.
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-17, 9:45 pm

//Indyyyyy xD //

*Ott ül az alacsonyra szabott, kis vasrácsos ketrec végében, mintha azt várná, hogy kinyissák neki, de nem. Nem fogják kinyitni, max azzal a szándékkal, hogy most eladják, valami ürgének. Valóban lassan reagált az idegenre. Megfordult és a hátát a rácsnak támasztva a másikra sandított. Az még szökésben gondolkozik? A homlokára csap. Azzal a mindent eldöntő, " ó te jó ég, milyen hülye vagyok" gesztussal, majd Balál felé fordul.*
- Én meg Cloud. Cloud Revan's, ezek a tökkel ütöttek meg még hallani fognak rólam, ha elhozom ide a helyőrséget.
*Mosolyodott el cinkosan a másik felé. Tehát vele van. És nem csak hogy vele van, de nem adta fel, és a kimenekülésükön gondolkozik. Azonban még közbe jött egy kis intermezzo, a beszélgetésük közepébe. Épp a fejét törte azon, hogy mi is legyen mikor, kicsivel arrébb elkiáltotta magát valaki, hogy "Őrségváltás", aztán nagy nyeglén a félork, Cloud mellett elhaladva rámarkolt a fiú vállára, és beleordított az arcába. Hiszen a kiskatona az ajtó előtt helyezkedett el, kényelmes helyen az őrnek. A bűzös lehelete és a véletlenszerűen felé száguldó nyálcseppek mint telibe találták a megdöbbent szöszit, aki egy ideig meg se bírt mozdulni. Hirtelen már azt hitte, hogy a vasráccsal együtt a fejét is leharapja ez a szörnyszerű ember, majd pár másodperces kihagyással, (Addig csak ült úgy ahogy az üvöltés érte, és nézett ki a semmibe szoborként), a földre vágta magát szinte. Az orrát is befogta hozzá, és nagyokat lélegzett, mint egy fuldokló, hozzá jobb kezével a földet kaparta. Ezek után nagy levegővel teleszívva magát előbb Balálra, majd az elhaladó félork felé sandított.*
- Visszavonom az előbbit. Simán képes erre más nép tagjai is....
*Még érezhető volt hangjában, hogy nem esett jól az üvöltés. Kész szerencse, hogy a gyomra bírta még a terhelést, és nem küldte vissza azt a szerény ételmennyiséget is, amit reggelre kapott Erontól.
Aztán mikor elegendő levegővel rendelkezett újfent a menekülésükre összpontosított, és láthatóan körbe kémlelte a helyet. Most egyáltalán nem nézett ki elveszettnek, talán épp csak egy kicsit szerencsétlennek, mint általában. Azért közben kérdezősködött is Baláltól, sőt közelebb is húzódott hozzá, részben, hogy ne hallják meg az érkező őrök amit sutyorognak, részben meg azért, mert félt, hogy az előbbi jelenet megismétlődhet.*
- Jó de hogy gondoltad. A vasrácsokat csak nem tudod leolvasztani a helyükről, nem?
Még azért elég szépen védik a helyet. Két kijárat ígérkezik, mindkettőnél legalább ketten állnak, állig felfegyverkezve, de ha ki is jutunk ott a nagy tömeg....
Meg itt van fölöttünk a porond is....

*Az az emelvény, ahova az épp eladni készülőket teszik ki a nagy közönségnek.*

//Most nem vittem nagyon tovább, de csak hajrá, nem kell annyira sietni ^^//
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-18, 6:18 pm

// Jó ez így kicsi Clou: fokozd a feszültségszálat Wink //

Azért Balállal szövetkezni rejtett előnyeinek kihasználása volt. Elsőre nem tűnhetett fel. Hiszen ez a Cloud Revan's sem tudhatott az elrejtett tőrről, sem pedig Balál legnagyobb erényéről: az örök változó veszélyekkel teli dzsungelbéli otthonáról. Mely a mindennapjait örökös túléléssé, értelmi képességeit, s fizikumát jobbá, sőt szembetűnően pozitívan és másként gondokkodóvá tette. A jó származása is nagyban segítette, de erről csak sejtései voltak. Semmi tudása.
A katonának még annyi sem.
A porond említése például izgalmas képeket indított el a vadászban. Felfelé menekvésről. Az emelvényről akár a háztetőkön át. Végtére is, az is egy útvonal. Nem is akármilyen! Valójában innen a szigorúan ellenőrzött gyűrűből, ahol több fogoly van egyszerre, s az őrök is biztos koncentráltan itt helyezkednek el, nos, innen a porond 1 fokkal gyengébb láncszem. Most pedig őrségváltás van, s a cirkuszi előadásra hajazó árverezési mutatvány is szünetel. Volt szerencséje múltkor belepillantani, tényleg cirkusz.
Balált felelőtlenül nem láncolták oda semmihez. Ebbéli örömében ugrott egyet, s máris az alacsony plafont, valójában a színpad deszkáit vette szemügyre, jellegzetes félmosolyával arcán.
- Okos ötlet! Kösz fiatalúr!
Sajnos azonban magas termetéhez is elérhetetlennek bizonyult. Ráadásul a láncait átfűzték a kéz s lábbilincsén is. Így nyújtózkodni sem tudott.
Lepillantott Cloudra.
-Ide te kellesz!- jelentette ki vigyorogva. Még megtoldotta, hogy elejét vegye a csodálkozásnak- Pattanj a nyakamba!

A hozzászólást Balál Tangeran összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-01-20, 2:30 pm-kor.
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-19, 4:12 pm

//Oki, meglesz....azaz remélem Razz, De te is nyugodtan vidd csak tovább a témát. Akármivel lehet. //

*Fiatalúr. //:3 Ezt tök Indysen képzeltem el Razz // Hát jó, végülis fiatalabbnak néz ki mint a másik. Megpróbál felállni. Lássuk csak. Ugye a kis ketrec aminek egyik vége nagyon alacsony, másik végének teteje pedig a porond deszkái, úgy festett mint egy trapéz melynek egyik vége egyenes, másik vége pedig az ajtó, jóval alacsonyabban. Cloud eddig csak alacsony végében tartózkodott, ahol pedig a mágus, vagy embernek magát kiadó mágus, vagy magát mágusnak kiadó ember tartózkodott, az pedig a jóval sötétebb és jóval magasabb terület volt. Oda be nem is gazán láttak az őrök, de mivel úgy hitték, onnan csak egy kiút van, amit pedig őriznek, nem volt gondjuk erre. A másik rögtön ezután fel is állt. Hallatszottak a lánccsörgések. Cloudot vajon miért nem láncolták meg? Nem érezték elég veszélyesnek, vagy elég merésznek ahhoz, hogy próbálkozzon. Ugyan eddig is közel volt a másikhoz, de amit kért kicsit hátrébb vitte. Hitetlenül emelte mag afelé mutató újját, és végül magára bökve kérdezte meg a lehetetlent.*
- É-éééÉÉn?
*Szívesen megkérdezte volna még egyszer, de hangokat hallott maga mögött, s erre, bárkitől is származzanak azok a hangok, felpattant. Nagy nehezen felmászott // ez oltári Razz// Balál nyakára, és onnan már elérték a porondot. Megfogta a deszkákat, de azok ugye szépen egymáshoz voltak szögezve. Letekint.*
- És most?

//Nem tudom mit szeretnél, úgy hogy hagylak kibontakozni Razz //
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-20, 4:35 pm

Bakot tartott Cloudnak. Nem mondhatni, hogy úgy ugrott fel a nyakába, mint aki mindig ezt csinálja. De legalább meg tudta nézni, mennyire erősek a deszkák. Jó erősen voltak egymáshoz rögzítve. Ám nem annyira, hogy egy kis varázserővel még megtoldva ne lenne elég lehetőségük.
- Clou! Van valamim a számodra. Hátul, a derékszíjamban, az ingem alatt.
Miközben beszélt, tudatosult benne, hogy valószínűleg nem ússza meg a további varázs használatot, de gondolta, meglepi majd vele a szöszit. Addig ráhagyatkozik.
- Igenis, lejjebb kell másznod érte- erősítette meg magát, látva a másik esetleges bizonytalanságát.
Míg eldőlt, kezébe kaparintja-e az eszközt Clou, addig a mágus a bilincset vette egyenként szemügyre. Koncentrálva, halkan súgott egy igét, emberi fül számára hallhatatlanul. Biztos volt benne, Clou nem hallotta.
Bilincsei kinyíltak. Földre hulltak. A hosszú lánc elven kígyóként kúszott a keze ügyébe. Végén a bilinccsel.
A tornázó katonára pillantva, nyakát behúzva állt, mint a cövek. Fejét enyhén kicsavarodni érezte.
Ha társa megtalálta a tőrt, és kihúzta helyéről, Balál csak figyelmeztette:
- Vigyázz vele! Sajnos még nem láthatod. Befedeztem egy varázslattal, hogy csak én lássam. Ez eltarthat még pár órát, legkésőbb éjfélig. Nem is tudom. Mindegy, a célnak megfelel, erős pengéjű tőr. Keress gyenge pontot! Feszítsd szét vele a deszkát!
Ha kell, ide-oda sétál imbolyogva könnyű terhével a porond alatt.

// te jössz ! //
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-21, 4:50 pm

//Balál//

~ Hátul a derékszíjánál....??? ~
*Alighogy megnézte a deszkákat, már ment is volna le, de ezt nem hagyták. Úgy néz ki, Balálnak nagyobb tervei vannak annál, hogy csak megnézzék, milyen szép fából van a porond. Hát jó. Lehajol, és kissé kicsavarodva de elkezdi tapogatni, a látszólag üres derékszíjat.*
- Igenis, lejjebb kell másznod érte-
*Az eddig oké, lejjebb is megy, de csak annyira, hogy le keljen teljesen leszállnia a férfiról, és ilyen féloldalasan valamit megtapogat. Az üres levegő az, de mégis, mintha lenne ott valami. Tényleg mágus? Még egy mágushoz van szerencséje.*
- Van itt valami, de nem látom....
* Aztán rögtön jön is a válasz. Okés. Leveszi, kissé rángatva, hiszen nem tudja mind a két kezét használni, mivel egyikkel kapaszkodik, és még véletlenül se látná a kést. A körvonalát se, azonban csodák csodájára, valahogy sikerül megkaparintani, és ahogy visszatornázta magát a férfi nyakába, elkezdi próbálgatni a "tetőt".
Egyáltalán nem veszi észre, épp, csaj a végét a varázslatnak. Azaz az eredményét. Lenéz, de nincs erre idejük. Eronnál már volt szerencséje ámuldozni a sok bűvészmutatványnak is jó varázslaton. Miért nem mennek el a mágusok egy cirkuszba? Lehet, többet keresnének azzal, hogy bűvészkedésnek titulálják a varázslatot, mint így, vándorként. Persze, ez csak az ő, pénzszűkében leledző énje, semmi több. Ha neki lenne varázsereje, biztos ezt tenné.
Közben serényen tovább nyomoz egy meglazul deszka, vagy egy kiesett csavar után. Szinte bejárják a helyet, mikor végre megnyikordul az egyik deszka fölöttük. Nagyszerű, akkor ki is szedi. Első deszka, sikeresen levéve. Nem vették észre, és ahogy látja, még mindig szünetel a "parádé" úgy hogy folytatja....*

//Tessék, egy adag semmi ^^" , de neked van már konkrét terved ha jól tudom :3 //
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-22, 12:34 pm

Ügyes a fiú. Találkozott már mágiával, ha ilyen könnyen veszi.
- Jól van Clou. csak annyi hely kell, hogy az én vállam kiférjen. Ha ez meg van, akkor mindenki kifér, aki akar.- Intett balál a fejével a hátul kuporgó nyomorultak felé. Jelezve, hogy nem tervezi hátrahagyni őket teljesen. Akinek van jussa a szabadságból, és igazságtalanul került ide, mint ők ketten, az hadd menjen!
A következő percben halk zörgéssel leestek a rabok bilincsei.
- Most te mégy előre, Clou. Indulj!
Felemelte a kezeit, mutatva a katonának, hogy nem foglya a bilincseinek.
- A tőrrel tudsz bánni, ha kell?- kérdezte- nekem itt a lánc. Jó erős, féltek, hogy elszakítom..- döcögősen nevetett egyet.- Hát most már félhetnek, hogy fegyvert adtak vele a kezembe. No, megyünk? Vagy maradunk, fiatalúr? Netán nézelődünk még egy kicsit?
Ha Cloud hagyja, taszít egyet a hátsó fertályán, és ezzel leegyszerűsíti a kijutását. Hogy mi van odafenn? Úgy tűnik annyira nem izgatja. Ha kiérnek, kiderül. Tervezni meg két irányba tervez, a tömegen át- ami nem egyszerű, vagy a közeli háztetőkön keresztül, ami egyszerűbb, de nem lesz könnyű menet a katonának. Majd meglátják.
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-22, 1:29 pm

//Nah nézzük, mennyit tudok kiírni magamból. //

*Leszed egy, kettő, három, és még a negyedik kis deszkát is. Ennyinek elég kell lennie, és ....lenéz. Nah jó, jöjjön az az ötödik is, csak óvatosan, hogy senki észre ne vegye. Nah meg, ügyesen, mert ha kiesik a kezéből a kés, az életben nem találja meg. Aztán cask sikerül valahogy kiférnie. Ő látja meg elősszőr a "napvilágot". Rá is bámulnak, hogy ő meg honnan került elő. Lenéz Balálra.*
- Siessetek.
*Ha kelendő a segítsége, akkor segít, de más esetben, azaz utána feláll a porondon és körbenéz. Eddig mintha nem...de, már észre vették. Mekkora mázli, hogy a kardja nem nála volt épp, és nagyjából csak pár cuccát tartotta épp magánál. Balálhoz lép.*
- Van egy fogadó a piacon kívül, ahol megszálltam egy társammal. Oda menjünk, de kerülő úton szerintem...
*Kétfelől is közeledtek, míg kikászálódott a többi rabszolga is, Cloud nagy levegőt vett, és a félork felé fordult, majd hirtelen eszébe jutott valami. Megkocogtatta Balál vállát kissé ferdén állva neki. Az őrök nem rohantak nekik, megfontoltan közeledtek,de bármelyik pillanatban lerohanhatják a kis kiszabadulási kísérletet.*
- Oda süss, mindjárt jövök...
*Nah, lássuk mit tanult Erontól. Meglendítette mindkét karját, mint egy cirkuszi atléta, mielőtt a mutatványhoz készül. A tőrt az övébe csúsztatta, de úgy, hogy érezze, hiszen nem látja. A félork fölött volt egy ablak, aminek egy magasított párkány széle volt. Nem rossz kezdésnek, és rögtön amellett egy csiga. Talán valamit felhúzni a tetőre kellett, és most ki volt feszítve egy kötéllel. Hát, ...
A következő pillanatban Cloud megrohamozta a félorkot, de nem támadott rá, hanem a vállára ugrott, pár lépésben "szaladt" fel rajta, hogy elrugaszkodva elérhesse az ablakot. Nem volt könnyű kivitelezni, ami azt illeti, egy nagy adag szerencsével sikerült csak most is, de Eron kegyetlen edzései azért közbe szóltak. Meg kell hagyni, ügyesebb volt, mint várná az ember, de hát mégis.
Azonban az ork sem volt lomha.
Lényeg a lényeg, hogy egyből fordul is a kiskatona után, amint felocsúdott első meglepetéséből, hogy vissza rántsa, és végül is, csak egy hajszálon múlt, hogy nem lapította oda Clot a padlóhoz.
A fiú azonban nem habozott, tette amit eltervezett, hiszen másképp nem menekülnek meg. A csiga épp mellette volt, így elvágta a láthatatlan kését véve elé...azaz Balál láthatatlan kését véve elő.
A csiga meg az orkot csak súrolta, amivel kicsit pályát tévesztve a rabok mellett suhanva el, a mögöttük állókat akadályozta a feljövetelben...nah de a csiga jön vissza felé is!
Az ork meg még életben van...ha vérzik, akkor is, így Clo folytatja útját felfelé. Nem könnyű, de nem ám, azonban az életben maradási ösztön sok mindenre képes. például meg mászni egy falat. Volt ott még hasonló ablak szép szerivel, hogy feljebb mászhasson.
Most csimpazkodik feljebb...*

A hozzászólást Cloud Revan's összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-01-25, 2:28 am-kor.
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-22, 2:34 pm

Balál arcán elömlött a mosoly, ahogy végignézett a meglepett tömegen. Cloud jelzi, hogy kitalált valamit. Amibe majdnem belehalt. Balál gondolkodás nélkül legyintette a félvér szörnyet nyakszirten a lánccal, amitől szeretné, hogy az az éppen a visszalendülő csiga elé tantorodjék, és a fején találja el az eszköz. Sajnos nem így történt, viszont a rabokat akadályozta a menekülésben. A Cloud után kapkodo ork megis bezúzott fejjel terül el. Hogyan?! A magusunk ismét varázsolni kényszerül. A csigára, mint a föld mélyének ércére hat, egy föld ígézettel bírja hirtelen önálló mozgásra. Közben társa felfelé mászik a ház falon. Szép mutatvány. Nem is rossz, a fiú! Ám csak magában dicséri meg. Kimásznak egymás segítségével a többiek is. Balál nem törődik sokat velük. Neki ez a fiú a felelőssége, valamiért egy magasabb hatalom a lelkére tette. Muszáj volt érte jönnie, és a szabadulását elősegíteni. A csigával lehullott kötelet is magáévá teszi, feltekeri, és átdobja a vállán. Most már két fegyver van a kezében. Most ő jön.
A porond valamivel nagyobb, mint embermagas emelvény. Jó ötlet volt itt kijönni, mert az egyetlen keskeny lépcsőt használják csak a gazok.
Egyesével érkeznek, Balál pedig kettesével várja be őket. Egy suhintás a vaskos lánccal, tisztes távolból, és egy suhintás a jobbkezével a levegőbe, és két közeledőből kettő, kétfelé repül le a színpadról. Kétszer megcsinálta, harmadszor már nem mernek ilyen elhamarkodva jönni. Páran máshol kapaszkodnak felfelé, Egy pedig nagy testpajzstól remélve védelmet elindul a lépcsőn. A mágus nem várja meg őket. A többi rabok is kimásztak már egymást felsegítve, és a 'közönség' egyszerű polgárai közül nem egy a segítségükre siet. Néhányan kövekkel hajigálják meg a buzgó őröket. tréfás jelenet. Mindig üdítő egy ilyen cirkusz. Láthatóan a városi katonaság érdeklődését is felkeltette a nagy ramazúri, a veszett kiabálás.
A tömegen nehezen verekszik át magukat a katonák. Balál felé egy kósza nyílvessző suhan, amit a mágus jó érzékkel észrevesz. sajna az utolsó pillanatban. Ennyire nem gyors, csak kimerítő koncentrációval tudja megfékezni, és a levegőben kettétörni. Fárad.
A mágust, meg a szöszit biztatják, mint az arénában. Balál hurkot köt a kötélre, ám amire használná még várat magára, mert fülön kell csípnie vele egy Cloud felé lopakodó, mászó illetőt. Úgy kapja el, mint a ménesbe fogják a lovat a déli gazdák. Elrántja Cloud mellől, majd mielőtt hozzáérhetne, valaki leüti a zsoldost egy kővel. Szabad az út. A kötelet beakasztja a ház vízvezető csatornájába az alacsonyabb tetőn, és a fiú mellé huppan.
- Mássz!
Adja ki az utasítást.
Reméli, hogy Cloud nem száll vitába vele.
- Csináld! Odafenn majd vezetlek, ha kell! Ha kikerültünk e környékről, lemászunk. Megkeressük a fogadót. És még egy dolog. Van egy meglepetésem a számodra, ha odaértünk. Ne feledd, figyelmeztess!
Vigyorogva bámul a kiskatonára. Amaz nem értheti mire céloz.

A hozzászólást Balál Tangeran összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-01-26, 9:57 pm-kor.
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-24, 12:42 pm

//Folytatása következik//

- Megyek én!
*De ezt a mondatot nagyjából olyan hangszínnel ejtette ki, mint akinek szorulása van. Aztán becsapódott egy nyílvessző az arca előtt a falba. Kikerekedett szemekkel bámulta meg a jelenséget.*
~ Ezek nem viccelnek! ~ *Nyomás felfelé! Ezt jelentette a nyílvessző létezése a falba csapódva, s Cloud eleget is tette a követelésnek. Habár még kettő elsuhant mellette míg felért, de felért, és azzal, nah nem....sokkal nagyobb lendülettel rugaszkodott ki, mint ahogy felért. A lent álló és bámészkodó emberek talán most épp azt gondolják, hogy ilyenre ember nem is képes. Ó, hát dehogynem! Futni az életedért, nem is olyan világrengető nehéz feladat, de mint tudjuk a futás nem szégyen, csak megfontolt visszavonulás. Majd legközelebb hozza ő azt a helyőrséget.
Micsoda öröm, hogy a város házai egymás mellé lettek építve szorosan, néhol nincs is út, máshol, meg ha van is, elég keskeny sikátor. Persze ezt be is lehet tudni a piac felépítésének is, de akkor is nagy megkönnyebbülés. Cloud nem győzhet hálát adni a tervezőknek.
A jelenlegi állás pedig az, hogy épp a házak tetőin ugrálnak, mint valami mutatványban. Utánuk már próbálkoznak a felmászással páran a rablóbanda....khm, azaz rabszolgatartók közül is, és lent a helyi katonaság pár tagja várja, hogy földet érjenek.
Ahogy csak lehet, minél messzebb kell kerülniük a piactól, hogy egy részt, a nagyrészt házak miatt bekerített helységtől, a lenti katonák akadályozva legyenek, más részt azért, hogy szem elől kerüljenek, és már csak azt a párat keljen lekoptatniuk, akik (pontosan három egész személy), feljutottak szintén a tetőkre.
Így is tesznek, s egy ideig hangtalanul futnak a házak tetőin, üldözőikkel a nyomukban, hol kicsit el-el tűnve a szemük elől.
Az egyik ház tetején egy lány épp teregetett. Az ő házuk úgy volt kialakítva, hogy lapos legyen a teteje, de nem ez volt az egyetlen ilyen kialakítású a környéken. Viszont jelen pillanatban ez volt az egyetlen, amelyiknek az ajtaja nyitva volt, s a fiatal lányka meglátva az elsőnek lehuppanó Cloudot (feltűnően jó kondiban volt, hála Eron.... hjahh, a szadi edzéseknek) elpirult, és megdermedve bámulta csak. Láthatóan megbűvölte valami rajta. Talán a lobogó aranyhaja, vagy a megcsillanó nagy kék szemei, de az is lehet, hogy maga a jelenet így egészében volt hatással rá.
Cloud azonban észre véve a szitut, mondhatni nem is gondolkozott tovább, hová kéne futniuk. Egyből döntést hozott, s a kislányra mosolygott, mire a lány még erősebben megszorította a kezében lévő edényt a mosott ruhákkal.
De akkor már felé igyekezett a szőke fiú, karon fogta őt is, ahogy Balált is előtte, és két szempillantás alatt behurcolta őket a lány otthonába, becsukva maguk mögött az ajtót.
A három őr pedig tovább haladt. Épp nem hallottak semmit, és ahogy elmentek a ház mellett, semmi sem mutatta jelét, hogy Cloudék ott rejtőztek volna el, de azt igen, hogy tovább futottak. A "gazok".
Kis csönd, valószínűleg mindhárman lélegzetvisszafojtva várták, hogy mi lesz, s mikor biztos elment a három rabszolga kereskedő, a lány szólalt meg előbb.
Vékony volt a hangja és még érződött, hogy a meglepettség és félelem hatása alatt áll.
Illetve szinte egymáson voltak jelenleg az ajtó benti oldalán, így elég közel is voltak egymáshoz, ami pedig éles pírt festett rá.*
- Haramiák vagytok? Vagy .... szökött rabszolgák?
*Clo egyből a fejét rázta, és a légszomj ellenére is magyarázni kezdett.*
- Sőt, ők a haramiák, ne menj a piacra ha teheted.
*A lányka lefelé nézett, s elgondolkozva hümmögött rá. Amolyan helyeslően, hogy úgy sem menne oda.*
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-24, 1:13 pm

A lakásnak biztosan van kijárata az utca felé. Vagy bejárata, kinek mi tetszik. Balál félmosolyával, biccentve üdvözölte a lánykát, majd Intett Cloudnak, kövesse.
- Zárd be a fenti ajtót! - szólt még futtában vissza a lánynak.
Hamar leértek, és máris katonákba botlottak a kapu mellett.
Balálnak úgy tűnt, mintha az érzelmes kiskatona, kicsit sűrűn nézeget visszafelé, a lány hatására.
De nincs gond, nem tudják azok, hogy hol vesztették a nyomukat. Nem kell aggódni!
Odalenn a katonák számára kézzel lábbal magyarázta Balál, hogy társa katona, ebben biztosak lehetnek.
Közben már sűrűn kotorászott a zsebeiben, hogy valamit mutasson nekik, és Cloudnak, de nem ment semmire. nem találta sem belső zsebeiben, se kívül. Se a nadrágjában, sem a kabátban, sem az ing egyetlen zsebében. Nem volt ott. Mire elkönyvelte, hogy nincs meg a dolog, addigra meg tudtak állapodni a katonákkal, hogy négyen elkísérik őket Cloud fogadójába, ahol a mestere várja, és valahogy bizonyítást nyer a fiú katona volta.
Rövidesen odaértek.
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime2013-01-24, 1:33 pm

*Az volt az érzése, hogy : most lebukunk, most tuti lebukunk. Elvisznek minket jóóóó messzire, és összevernek, majd elveszik mindenünket, még a ruháinkat is és láncra verve végig toloncolnak az utcán, aztán bezárnak két olyan szűk kalitkába ahol még kuporogni is nehezen tudunk. Egy, talán kettő, három napig is ott éhezünk, és mielőtt éhen, vagy szomjan halnánk, kivesznek, és megint megvernek, majd miután felébredtünk az eszméletlenségből, már ki fogunk nézni annyira rabszolgásnak, és meggyötörtnek, hogy senki se higgye el, beleértve saját magunkat is, hogy nem vagyunk azok.....
De valahol csak meg kellett szakadnia a történetnek, s egyetlen tartókötele Eron volt. Ha ő tisztázza a nevét, akkor és ha szépen néz rá, akkor Balálét, is, és mindez nem fog megtörténni. Addig pedig verejtékben fürödve haladt elől, és néha-néha visszanézett az őrökre, akik kicsit lemaradva, de hűségesen követve őket, bandukoltak a maguk tempójában. Végül, csak elérkeztek ahhoz a bizonyos fogadóhoz.
Cloudnak rohanni volt kedve, de ez lenne a legnagyobb hülyeség, amit életében tenne. Mégis, a késztetés nagyon erős, és csak egy hajszál választja el attól, hogy ne tegye meg. Önmegtartózatás. Talán ezt a szót el is ismételgette magában párszor.
A lányka. A lányka viszont most nem gazán jutott eszébe. Az előbb felsorolt kis útvonaluk a rabszolgaság felé, viszont annál inkább.
Csak adják az istenek, hogy Eron ott legyen a szobájukban!*

//Nah, most írj te Balál, aztán Eron is, sztem utána még tuti fogunk írni.//
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: A rabszolgapiac   A rabszolgapiac - Page 3 Icon_minitime

A rabszolgapiac
Vissza az elejére 
3 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Telar-
Ugrás: