LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| A város | |
|
+50Nar Lúrion Mesélő Nizzre' Zotreth Kra'h Lur Dazulax Shuga Thalion Órëa Nie Görbelábú Frikk Alamaise Jeremy Talbot Aegaqien Valturaan Furia Mia Ruton Fela Husani Kalandmester Loara Raman Sol Ezana Firri Onoria Feynras Regélő Ryn von Samok Gomora Xerar Sydney H. Low Wyerre von Morhan Admin 2 Kockázó Akirtep Novalor Silarona Vogon Beebebrox Nawarean Balál Tangeran Fang Aerith de l’Phairdon Alvor Freyr Ottar Zack Cloud Revan's Helen Hoa Kesa Klensbane Fatima Ferses Edward Dylan Sou Lothár Von Falkenhausen Mitsuko Midnight Don Tirion Esteban Alex Ian Keegan Kain Namelyr Elkator Rayen 54 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Ryn von Samok Szürkeköpenyes
Hozzászólások száma : 205 Életkor : 29
Character sheet Nép: Mágusok
| Tárgy: Re: A város 2014-06-26, 3:56 pm | |
| Dühösen vontam kérdőre a nyomorék alakot, hogy mit tett Sol-lal. A lány azt mondta még sosem látta a fickót. A férfi pedig ahelyett hogy tényleges választ adott volna rámrivallt. - Micsoda közhely! – reagáltam le fenyegető mondatát a pimaszságomról. - Tudod utálom az olyan embereket, akik sunyin védtelen lányok mögé lopóznak és mágiát szórnak rájuk! – mondtam mérgesen. Sol is az igazságot követelte és dühében még a csuklya is lecsúszott a fejéről. A bámészkodók közül előrelépett egy férfi. - Ez a férfi zaklatja Önöket? – úgy kérdezte hogy közben végig megbabonázva nézte Sol-t. - Ami azt illeti, igen! – feleltem és egy másodpercre se vettem le a szemem a nyomorékról. A tömegből egyre több férfi vált ki. Láthatóan segíteni akartak nekünk.
/Bocsánat a késésért. / | |
| | | Regélő
Hozzászólások száma : 335
Character sheet Nép:
| Tárgy: Re: A város 2014-06-27, 9:08 am | |
| *A helyzet kezd tarthatatlan lenni. Ezmot belegondol, milyen könnyedén elsöpörhetné a pimasz szürke köpenyes kétlábút, az alonida nimfát, meg az izgága fickót is. Csak egy-két átok és máris végük van. Azonban nem tesz ilyet, a nimfára, mint korábban mondta, vigyáznia kell, a többi kétlábú már két lábon járó hulla, csak még nem tud erről. Az istenek adtak még nekik egy kis időt, hogy kiélvezhessék nyomorult életüket, mielőtt tűzbe borul a világ. A nyomorék fehér kecskeszakálla mosolyra húzódik, de a hideg szemek nem mosolyognak. Gonoszul megcsillannak, ahogy a barna köpenybe burkolt „mágus” elrebeg egy egyszerű igét. A következő pillanatban már csak sötétlő, gyorsan oszló köd marad a nyomán, miközben ő már a városon kívül bukkan fel az első közeli facsoport takarásában, amit még korábban nézett ki, amikor erre járt. A városból innen nem láthatják. Némi elégedetlenséggel szívében pillant vissza Telar irányába.* - Nyomorult kétlábúak….Mi mindent szenvedtem meg miattatok….! *Ezzel ránt egyet csuklyáján, s elindul Telarral átellenben lévő irányba.*
// Köszi a játékot! // | |
| | | Sol Föld nimfa - Alonida nimfa
Hozzászólások száma : 271 Életkor : 36
Character sheet Nép: Nimfák
| Tárgy: Re: A város 2014-06-27, 2:59 pm | |
| // Köszike, Regélő! //
*A férfi, aki védelmükre sietett, Sol pillantását sem kerülte el. Gyorsan eszébe jutottak Negan intelmei, amikkel figyelmeztette külsejére, s nimfa létére. Nevezetesen egyes férfiak úgy jönnek majd rá, ha megpillantják, mint molylepkék az éjjeli gyertya fényére. Hát ez a férfi is most ilyen volt, de a nimfa egyáltalán nem bánta. Rossz érzések szállták meg, amikor megpillantotta az arcát a nyomorék mágusnak. Azokba a szemekbe nézve kirázta a hideg is. Valamiért úgy érezte, már látott ilyesmit, de nem tudott rájönni, hogy hol. A nyomorék újabb varázslatot motyogott ekkor a szakállába és a nimfa védekezőn emelte fel a kezét. Most már felkészült, a korábban memorizált mentális pajzsot emelte maga köré, hogy óvja az esetleges újabb varázslattól, de gyorsan rá kellett jönnie, hogy valójában nem történt más, mint elszelelt a nyomorék. Itt hagyta őt kétségek között, hogy vajon mit tett vele. Miféle igézetet mondhatott rá? Zavartan nézte a gyorsan tűnő ködöt, aztán a férfihöz és Rynhez fordult.* - Köszönöm… *Nem mondott többet, de a gondolatai már azon jártak, hogy talán Kalaran, bölcs, idős nevelőatyja tudni fogja, hogy mi történt pontosan.*
| |
| | | Ryn von Samok Szürkeköpenyes
| Tárgy: Re: A város 2014-07-01, 2:14 pm | |
| Nem tetszett a helyzet. A hideg futkosott a hátamon a nyomoréktól, aki előttünk állt. Tuti nem kispályás. Mint mindig, mikor ideges vagyok a nyelvem magától pergett. Ez amolyan önvédelmi mechanizmus volt nálam. Szerencsére Sol csuklyája leesett és így elszánt férfiak váltak ki a tömegből, hogy segítsenek rajtunk. - A nyomorék persze újabb varázsigét kezdett mosmolni. Egy pillanatig azt hittem meg akar támadni minket így felemeltem a pálcámat, de csak teleportált. Nagyot sóhajtottam mikor a férfi eltűnt. - Jól vagy? – néztem Sol-ra. - Ez meleg helyzet volt. Tisztára kivert a víz a csókától. – mondtam elhúzott szájjal. - De mit akart tőled? – néztem a lányra értetlenül.
| |
| Tárgy: Re: A város 2014-07-02, 2:24 pm | |
| *Sol a kérdések áradatára a máguslányhoz fordult. A férfiról igyekezett tudomást sem venni, hátha elsomfordál tőle.* - Igen, jól vagyok. Semmit nem érzek… *Gondolkodott el azon, hogy valójában mi is lehetett a varázslat, amit ráolvasott az idegen mágus. Sol gondolatai meglódultak az utolsó kérdésre.* ~Tényleg, mit is akarhatott? Nem érzek semmit, nem is éreztem akkor sem, mintha semmit nem tett volna, csak halandzsázott volna a fülembe.~ - Sosem láttam és nem értettem a szavakat sem, amiket mondott. Mintha nem is csinált volna semmit, de mégis….nehéz ezt megmondani. Te mágus vagy. Szerinted? *Valójában sok kérdése lehetett volna, egészen elfeledkezett a férfiról, aki segítségükre sietett. Az azonban nem hagyta, hogy így legyen, s megfogva Sol karját közelebb hajolt hozzá. Vastag ajkai közül szinte előtörtek a türelmetlen mondatok.* - Ilyen szép hölgyeknek nem szabadna egyedül ebben a veszélyes városban sétálgatni. Még valami goromba nyomorék zaklatja őket….
| |
| | | Wyerre von Morhan Barnaköpenyes
Hozzászólások száma : 226 Életkor : 31
| Tárgy: Re: A város 2014-08-09, 4:23 pm | |
| /Balál - folytatás, adultból visszatérve/
A két test mozdulatlanul fekszik a földön. Az erőnket felőrlő varázslat mély álmában vált vetve kalauzolhatom Balált emlékeimben. Számtalan érzés kiváltója a kíváncsiságnak, mit az átlag nap mint nap űz. A bennem felmerülő kérdéseket a mágus izgatott érdeklődése szülte. Olyan akár egy gyermek, szavakból akar megtudni mindent, mert úgy az egyszerűbb és gyorsabb, pedig nem kellene mást tennie a figyelésnél. Rövid létük átka a félelem az elszalasztott, meg nem fejtett dolgoktól, elképesztő méretekre hághat. A tudat pedig egyenesen melengető, mindezekre csak tőlem kaphat választ. - Ne akard szavakból megérteni, mit a saját szemeddel is láthatsz. Megmosolygom a férfi pillanatnyi vígságát, mi kétségtelen bizonyítéka annak, hogy nincs tisztában helyzete komolyságával. - Igaz. Mondom összegzésül, bővebb kifejtést váró kérdéseit figyelmen kívül hagyva. - Mit gondolsz, a tetteink nem okkal születnek? Vajon megfordult a fejében, mégis mennyi emlékkel lesz több, mikor az egész véget ér? Mert a várt megnyugvás nem afféle, mit egy háborúban súlyosan sérült harcos kíván. Ott van választás, hátat fordítunk vagy megtesszük amit kell. Bármit is tegyünk, semmi sem lesz olyan többé mint azelőtt. Ahogy az érdeklődés egyszer átformálja magát, meggyőződéssé, átérzéssé végezetül beletörődéssé. Amíg a tényleges tettek formálnak egy embert, a valótlan valós kényszerítve éri el ugyanezt. - Úgy gondolom az évszámok súlya ’kissé’ több, minthogy azt számos emberöltőnyiként emlegessük. Az emlékek elől nincs felszabadítás, de ha betekintést nyújtasz… A szelídség tovavész, ahogy időkben ugrálva kötünk ki egy időleges színhelyre. - A magam fajtáknak az érzelem már nem egyazon jelentéssel bír, mint a többségnek. Balál igéje az imént hatástalan volt, mit az élőholt átkai ellen kiáltott. Mert csupán a szavak, mik gyötörhetik egy álomkép szereplőit. S míg nem válik az egész rémálommá, addig békés szemtanúkként bolyonghatunk múltam szálain. - Mások múlandóságától válik valaki erőssé. Sajátjától fél, aztán ódzkodik, következő alkalommal már megszokja… mígnem ő maga lesz a múlandóság önjelképe. Feszülten pillantottam a mágus szemeibe, mikor az újdont látott események lelkes faggatásra invitálták. Ölbe vetett karokkal léptem el mellőle a következő szobába érkeztünkkor. Ébenfekete haj lebben a köpeny fölé, melyet a sötét elf magára ölt mihelyst belép. Haragos arca nem követi kezének mozdulatait, mivel lezseren megköti maga előtt. - Nyomós indokot várok, amiért érdemes volt megszegned az ígéreted. Szól halkan a nőnek, ki látszólag elmélyülten mereng a falon függő festmény tartalmán. - Szeretem ezt a képet. Pedig nem fedi a valóságot. Nézi továbbra is a lilás, bíboros égboltozatú, kék leveket hullajtó fa elrugaszkodott mását. Ezt a megnyugtató, békés hangot az imént még hallhatta Balál. Most fonat nélkül simult a világos haj Lea vállaira. Meghökkenve néz a nála jóvalta magasabb elf szemeibe mikor megfordul. Közel állt hozzá, talán túl közel is, mert a megfeszült arcizomzat lefelé tekintve figyelte őt. - Veszélyes itt lenned. Aira kérdés nélkül végezett volna veled… A pergamenekkel teli polcra révedek, emlékeimből szóról szóra felidézve az elkövetkezendő mondatokat, melyek akkor, abban a pillanatban kitépték belőlem a még megmaradt jóérzéseket. - Aira?! Azért viseled magadon egy névtelen tetem bőrét, hogy egy áruló közelébe férkőzz? Zavard vissza Filnorenbe, ahová való, vagy végzek vele én! Ezt nem hagyom… Könnyes arca eddig nem látott határozottságot sugallt. - Nem engedem, hogy ilyen veszélybe keverd magad, s azt sem amit az előbb tettél... Hideg kezei a férfi tarkójára kulcsolódnak, ágaskodva szorítja magához a másik testét, erősen, mintha hosszú évek óta nem látták volna egymást. - Lea… Suttogja a lány szemeibe nézve, mikor annak ujjai ajkára simulnak. A haragos arc egyszeriben vált át, kihátráló, eleinte üres gesztussá. Ilyen amikor a világ a feje tetejére áll… s lemondok arról a hitről, hogy elpusztult szülőhazánk jósága ebben a lényben él tovább. Egykor biztosan így volt. Én tettem ezt vele, miattam tért olyan közegbe, ahol tiszta lelkét akaratlanul is beszennyezi valami kézzel foghatatlan erő. - Egyszer birtokoltam, uralkodtam valaki felett mert azt hittem így megvédhetem. Engedtem hogy velem jöjjön, erre… Megfordulok, látni akarom ami most következik. Régi önmagam levetkezni készül hosszú napok, hetek munkáját. - Nővérem… Nyögi már női hangon, tépve a pillanatok alatt felpikkelyesedő bőrt, melynek összetartó erejét megszakította a gondolat. Testének mostani színe leginkább az élőholtéhoz hasonlóvá lesz, mígnem vagy a két kezével, vagy a gyorsan lezajló folyamat nem változtatja eredeti alakjába. - …lélekben megbomlott. Elveszítettem az elsőt, aki számított nekem. Görcsös sírás lett úrrá Leán, arcát kezeibe temetve rogyott az ezüst hajú elé. Készen álltam továbblépni innen, túl, sok sok bevillanó foszlány közt a nyugalom mezejére. Lehunyt szemeim alatt kíséreltem meg feloldani egy mélyen elfojtott életet, melyet a szabja, mint akarat, az afféle vezető ösvény oly ágait is a valódiságba zúzza mit nem szándékoztam. Felborul a tér és időkontinuum, s ki tudja hány helyen, mennyi időn át haladunk. Megjárjuk rég volt háborúk véres ostromát, látunk üldözést, rabságot, kínok közt fetrengő lényt sok más életét vesztett között. Olykor elcsípett beszélgetéseken át csöppenünk magányos kísérletezgetések közepébe. Nekem csupán sietős megelevenedő mélázás, Balál számára tudata hamis vénségét eredményezheti. Mindez attól függ, milyen átéléssel éli meg, mennyire vallja valódinak a látottakat. Vajh elhiszi, hogy a tünde férfi keze által érintett hatalmas fa életre kapva formálódik át? Mert igaz. Az ősi tündék rendelkeztek olyan áldással, hogy képesek voltak teljes összhangba kerülni a természettel. Eme lélegzetelállító látványt nem csak mi csodáltuk. Apró termet ágaskodik mellettünk, ámulva nézi apját. Gyermeki vonásai ekkor még nem rejtegettek semmi nem ide valót. Egyedül a a virágokkal teli font hajszín, mi hasonlít ahhoz akivé egyszer válni fog. | |
| | | Balál Tangeran Szürkeköpenyes
Hozzászólások száma : 690 Életkor : 51 Munkahely : Szabadúszó
| Tárgy: Re: A város 2014-09-11, 7:32 pm | |
| // Wy időntúli - utazás a multban. //
Valahogy úgy sűrűsödik össze minden, ahogyan Wy utal az idő, az érzelmek és a múlandóság kapcsolatára. Balál mindinkább megérti ezt, bár még kevés az egyetértéshez amit a tovaröppenő múlt képei érzékeny elméjébe rónak. Egy a gond, éppen ez: túl érzékeny. Rajta még nem vont olyan kérget az élet, mint az elfre. Valahogy nehezen fogja fel, miként bírja mégis egyszerű érzelmi reakciókkal s néhol valós, vagy tettetett közönnyel. Igen, néha a hol borzalmas, hol naturális, máskor fojtogató érzelmű utazás során még óvatosságra is futja. Balál elég mélyről eszmél szemlélődéséből, mikor végre ismét megszólal: - úgy érzem magam, mintha évszázadokat öregedtem volna Ezüst szemű! S mi furcsa volt, most már egy részt érthető. Kis szünettel, mélázva tekint a gyermekre, majd folytatja: - Az én átkozott tehetségem a jósoké s a látóké. Emiatt üldöztek s átkoztak s lám, most emiatt tudok veled ily könnyedén haladni letűnt korok omlatag reményein és megvalósulásain. Míg élek, remélni fogom, hogy tényleg valódi negnyugvást s feloldást hozhatok neked, pedig szörnyűségek hordozó edénye lettem miattad, általad s veled én. Nekem most ez fontos, hogy együtt. Én szörny vagyok. Legszívesebben átkarolnám magam, hogy bátrabb legyek, s megvígasztalódjak miattad. S bárki vagy is te, vágylak átkarolni! Nem én akartam, de választhattam s ha újra kéne, megint eljönnék, csak hogy értselek! Megborzongott a nőre nézve. Hideget érzett a gyermekre nézve... Forróság marta belülről, hogy nem tudta mitévő legyen?! Szeressen vagy gyűlöljön? Éljen vagy haljon? Öleljen vagy öljön? Így csendbe burkolózva figyelt, csak tekintete kérdezte az iméntieket a hihetetlen ezüstök felé. | |
| Tárgy: Re: A város 2014-10-05, 12:36 pm | |
| /Sol - bocs a késésért/
Sol azt mondta nem érez magán semmi furát és fogalma sincs mi ez az egész. Még sosem látta ezt a nyomorékot és nem tudja mit tehetett. - Talán, - kockáztattam meg a gondolatot – csak meg akart ijeszteni. - Vannak ellenségeid? Mert lehet hogy az egyik így akar keménykedni… - nem tudtam befejezni a mondatot, mert az egyik férfi Sol arcába mászott. - Hééé! Húzzál innen te perverz állat! – löködtem arrébb a férfit, aztán eg rántással visszahúztam Sol fejére a csuklyáját és megragadva a nimfa kezét elindultam az utcán. - A napra lehet nézni de rád nem, szóval jobb lenne ha vigyáznál. – ironizáltam. - Na gyere, hazaviszlek mielőtt még rádveti magát valami kéjenc.
| |
| Tárgy: Re: A város 2014-10-06, 3:51 pm | |
| // Semmi, de azért vártalak már //
- Talán… *Hagyta annyian Sol is a kérdést. Elgondolkodott, és egyetlen ellenség jutott eszébe. Narin úrnő, Telar úrnője, de őt felhozni egy idegen mágusnak, talán nagy hiba lett volna.* - Nincs…illetve van, de ő megölt volna, és nem csak halandzsázik nekem. *Sol láthatóan elbizonytalanodott. A fejére rántott csuklya hatására kicsit megnyugodott, nem érzete már azt, hogy mindenki őt nézi és talán tényleg így is volt. Szépsége rejtve maradt a férfiak és a nők elől is, akik a közelben tartózkodtak, így végre nyugalomban gondolkodhatott. A vastag ajkú férfi is inkább eloldalgott Ryn kemény szavai után. Büszkeségében ugyan sértett volt, és ha lesz alkalma, talán ez a szürkeköpenyes boszorkány még megbánja, hogy megszégyenítette őt, de a piac túl forgalmas hely volt ahhoz, hogy megleckéztesse a nőt. Sol megszorította a szürkeköpenyes lány kezét és igyekezett vele lépést tartani.* - Te tudod, hogy hol lakom? És a gyerekek…? *Próbálta szóval tartani a máguslányt. Tudta, hogy köszönettel tartozik neki, bár nem igazán értette, hogy mi is történt az elmúlt percekben.*
| |
| Tárgy: Re: A város 2015-08-03, 10:34 am | |
| /ééés megint csak sajnálom a sok-sok késést / Határozott léptekke vontam Solt magam után, de a kérdései kizökkentettek. Megtotpantam és szembefordultam a lánnyal. - öööö...tényleg nem tudom hol laksz, de gondoltam majd úgy is szólsz ha rossz felé megyünk. - mondtam, miközben megvakartam a fejem búbját. - És nyugi, a gyerekekre is lesz gondom, de jobbnak gondoltam először biztonságba helyezni téged. - magyaráztam, miközben újra elindultam. - Nem tetszett az a vénember. Nagyon nem tetszett, nem szeretnék vele újra összefutni. - jelentettem ki határozottan. Magam se tudtam hogy pontosan mitől is ijedtem meg ennyire, hoszen a vén fazon nem tett bennünk kárt, de valahol belül érztem, hogy jobb ha nem futok vele többé össze. - Ráaásul még mindig nem tudjuk mit csinált veled... - tettem hozzá. - Lehet valami olyasmit, aminek a hatása csak később jón ki. | |
| Tárgy: Re: A város 2015-08-03, 3:18 pm | |
| //Semmi baj, én sem írok mindig azonnal //
*A nimfa megdöbbenten nézett a szürkeköpenyes lányra. Hirtelennek gondolta, de hát rendben van.* - A Főnix templomban lakom. Kalaran mágus lánya vagyok. *Végül hagyta magát vezetni, őt is zavarta a mágus, de nem tudott vele mit kezdeni. Nyomorék volt, ez pedig elterelte figyelmét arról, hogy mit is tesz. Nem érzett semmi változást magán, de lehet, hogy majd az apja megmondja, mit művelt az idegen varázsló.* - Az igazat megvallva nekem sem volt szimpatikus. De nem érzek semmit. *Borzongott meg Sol. A templom tornya elég magasra tör Telarban, hogy látni lehessen, és tájékozódni lehessen általa. Még Sol is képes volt rá, aki szégyenszemre, nimfaként is képes volt eltévedni egy erdőben. Nem is reklámozta túlzottan ezt azóta sem. Szerencsére sem Negan, sem más nem tudott róla. Aki meg igen, az a vörös nimfa, Riana volt, és egy halott sabatti. Ettől Sol szokott borzongani. Undorító egy lények ők.*
| |
| Tárgy: Re: A város 2015-08-08, 9:38 pm | |
| - Kalaran majd biztos meg tudja mondani mi volt ez… - jegyeztem meg kapva a nimfa szaván. - Az a nagy torony lesz az ugye? – mutattam az épület felé, aztán elindultam. Sebesen szedtem lábaimat. Minél gyorsabban szerettem volna biztos helyen tudni magunkat. A tömegben nem éreztem biztonságban magam. Ennyi ember között senki se veszi észre ha eltűnik két nő. Egy ideig csendben meneteltünk, aztán mikor odaértünk a templomhoz fújtam egyet. - Ez az! Végre itt vagyunk. Na menjünk, kérdezzük meg a nevelőapád hogy mi a fene volt ez az egész. – mondtam és előretuszakoltam Solt. Mégiscsak az ő otthona, nehogy már én törjek be ajtóstul a templomba.
| |
| Tárgy: Re: A város 2015-08-10, 2:09 pm | |
| - Ő nagyon sokat tud. Messze földről zarándokolnak ide mágusok, hogy tanulhassanak tőle. *Tájékoztatta Sol a máguslányt nevelőapjáról. Természetesen mindent nem tudhat ő sem. Emlékszik még arra a levélre, amit Onoriának és a Tanácsnak kellett elvinnie neki és Negannak. Abba a lezárt levélbe még a nagy Kalarannak is beletört a bicskája.* - Igen, a torony lesz az. Az a templom tornya. *Helyeselt Sol, gondolataiból felriadva. Ryn előrelökdöste őt, amire nemigen maradt neki válaszlehetősége.* - Várj-várj, tudok jobbat! *Most ő fogta meg a templom lépcsői előtt Ryn kezét és kezdte húzni a vörös hajú máguslányt. A Főnix templom oldalán, a templom támfalainak takarásában egy kis oldalajtó helyezkedett el. Ha Ryn vele jött, Sol maga is húzni kezdte őt befelé. Odabent a templomőrbe, Rubinsba botlottak. A hely egyetlen fegyveres harcosa, akit Kalaran rendre küldöncként alkalmazott, végignézett a két nőn.* - Atyámhoz megyünk, hol van? *Kérdezte sebesen a nimfa. A templomőr csak kinyújtotta kezét, s a mágus dolgozószobája felé mutatott.* - Gyere, megismerheted a híres Kalarant!
| |
| | | Fela Husani
Hozzászólások száma : 389
Character sheet Nép: Emberek
| Tárgy: Re: A város 2015-10-12, 9:46 am | |
| //Feynras, időn túli játék//
*Valian a főváros, még sem vonzott annyira, hogy ott maradjak. Még a lovag sem, sem az ura. Láttam a katonákat, láttam a katonai tábort, el is küldtek onnan az őrök, amikor kíváncsiskodtam. Szerencsére a bőröm színe nekik nem okozott gondot, szerintem minden más nem katonát ugyanúgy elzavartak volna. Valianban mégsem volt maradásom. Nyughatatlan szívem tovább vitt. Gondoltam még Jeremyre, akit úgy hagytam ott a Nyugati szegletben, hogy nem is tudhatta, nem várom meg. Nem tehetek róla, inamba szállt a bátorságom, elbizonytalanodtam, és ebben nem segített az sem, hogy elment még egy utolsó küldetésre. Most Telarban vagyok. Roza mamától tanultam annyit a gyógynövényekről, hogy ellássam magam. Kivételesen én is ott állok a piacon a kofák között és árulom a gyógynövényeket. Teákat készítettem belőlük, kencéket, de főzeteket is, amik jók ezekben a hűvös időkben meghűlés ellen, zúzódásokra, női bajokra, és még sok minden másra is. Talán ez az én utam, nem tudom…talán egy napon Roza mama örökébe léphetek, bár varázsolni, ahogy ő tud, én nem tudok. Egy kis tüzecske ég a hátam mögött, felette kis fém váz, amin egy kis edényben épp vizet forralok. Ezúttal magamnak készítek teát. Épp a csészébe öntöm, amikor megpillantok egy különösen szép alakot. Láttam már elfet, biztos vagyok benne, hogy ő is az. Ez a könnyed szépség csak rájuk jellemző. A víz egy kicsit ráömlik bal kézfejemre és én felsikkantok, a váratlanul érkezett fájdalomra.*
| |
| | | Feynras
Hozzászólások száma : 20
Character sheet Nép:
| Tárgy: Re: A város 2015-10-12, 5:58 pm | |
| //Fela, időn túli játék//
Arra senki nem készíthette fel, hogy a város ennyire... Hatalmas és pezsgő lesz. A legkülönfélébb lények mászkálnak mindenhol, az otthon egyhangúságával annyira ellentétes ez a sokszínűség, hogy szinte beleszédül, miközben céltalanul ténfereg ide-oda. Most, hogy elérte a célt, mihez kezdjen? Mit kellene tennie? Egészen véletlenül keveredik a piacra, ahol értetlenül, de kíváncsian szemléli az árusok kirakott portékáit. Miért pakolják ki a térre az emberek a dolgaikat? Ugyan a pénz jelentésével sikerült megismerkednie, a kereskedelem még mindig ismeretlen fogalom előtte, ezért nem is érti, hogy mi történik, miért adnak egyesek fényes érméket mások ruháiért vagy ételeiért. Odahaza olyan természetes volt, hogy mindenkinek csak kérnie kellett, amire szüksége volt és akinek hatalmában állt, az kisegítette. Épp számára ismeretlen gyümölcsöket nézeget, mélyen orrába szívva az illatukat, amikor nem messziről felhangzó sikkantás hatol a fülébe, megtörve a piac általános morajlását. A férfi azonnal felkapja a fejét, tekintete a két hellyel arrébb álló nőre siklik, még épp látja a kézfejről alágördülő cseppeket és a gőzölgő edényt, amiből össze tudja rakni a történteket. A közhiedelemmel ellentétben nem ostoba, csak kicsit egyszerű. Könnyedén vág át a tömegen, még ha nincsenek is széles vállai, hogy segítsék, mindig megtalálja a rést, ahol átjuthat, mintha csak anyagtalan szellemként suhanna. -Segíthetek? Hiába a nőiesen szép vonások, a hosszúra hagyott, szőke hajzuhatag, hangja egyértelműen elárulja, amit a testét fedő köpeny rejt: az elf bizony férfi. Jobbját segítőkészen nyújtja a nő felé, míg másik keze a vállán lógó batyut ereszti a földre és kotor elő belőle egy vízzel telt tömlőt. | |
| | | Fela Husani
| Tárgy: Re: A város 2015-10-13, 9:47 am | |
| //Feynras // *Csokoládébarna bőröm a kézfejemen egészen kivörösödik és ég, mintha tűzbe mártottam volna. Roza mama szavai jutnak eszembe, hogy az égést rögtön hűteni kell. Most nem érdekelnek a vásárlók, várniuk kell, amíg ellátom magam. De a fájdalom nehezebbé teszi, hogy felvegyem a köcsögöt, amiben a tiszta vizet tartom és amiből tudnék önteni sajgó bőrömre. A kérdésre felpillantok fekete szemeimmel a férfira. A hangja egyértelműen elárulja, hogy férfi. Nagyon finom vonásai vannak, de ami most fontosabb, az a kezében tartott tömlő.* - Ha víz van benne, jól esne egy kis hideg….most forráztam le a kezem. *Nézek bocsánatkérőn az elfre. Mennyire más, mint Jeremy, akinek a vonásai még most is itt vannak lelki szemeim előtt. A tolvaj fiú valahogy férfiasabbnak tűnt, de ez a tünde könnyedebb nála. Talán mert Jeremy csak félvér. Ha végre önt egy kis vizet a kezemre, az menten jól esik. Előbb a lélegzetem fojtom vissza, aztán megkönnyebbült sóhajt hallatok. Szabadkoznom kell.* - Szép vagyok….főzeteket, gyógyfüveket árulok, de a saját kis sérülésemen sem tudok segíteni…. *Bosszankodok elvörösödve és már a megfelelő krémet keresem a kirakatomban. Menta, amely hűsít és nyugtat, de van ánizs is, lehet, az jobb lesz elsőre. Roza mama adott még hozzá fertőtlenítőt és gyulladáscsökkentőt is, és én is azt tettem. Fél kézzel próbálom kinyitni, még mindig vörös arccal, de ha nem segít, akkor bizony a fájós kezemmel, fogamat összeszorítva is, de felnyitom. A benne lévő krém segíteni fog.* | |
| | | Feynras
Hozzászólások száma : 20
Character sheet Nép:
| Tárgy: Re: A város 2015-10-13, 10:48 am | |
| //Fela ^^//
Bólintással veszi tudomásul azt, amit eddig is sejtett, már nyitja is a tömlőt, majd ujjai óvatosan a női kacsó köré kulcsolódnak, kerülve az égett felületet, amire hamarosan hűvös vizet csorgat vigyázva. A legjobb az lenne, ha folyna itt helyben egy patakocska, amiben a nő akár hosszabb ideig is áztathatná a kezét... Kár, hogy a város közepén ez elképzelhetetlen. Legalább a tömlő tartalmának felét elfolyatja, igyekszik egyenletes tempóban csurgatni a vizet, bár ő sem tudná megmondani, hogy miért. A gyógyításhoz semmit nem konyít, időnként óvatosan a nő arcára pillant, hogy lássa, nem okoz-e valami bajt, nem csinál-e valami nagyon rosszat. -Ugyan, bárkivel előfordul. Szerintem én még ennyire sem tudnék mit kezdeni magammal. Mosolya valósággal ragyog, nélkülözve a gúny mindenféle formáját, miközben ujjai ösztönösen simítanak végig a nedves bőrön. A bajba jutott hölgy idevonzotta, most pedig a gyógynövények orrába kúszó illata tartja itt, kellemes nosztalgiát ébresztve benne. Ez az első, amióta a kőfal mögé lépett, hogy valami az otthont idézi fel benne, mintha újra csak az erdőben bóklászna gondtalanul. -Várj... Nyúl a kis tégelyért, ha az ember engedi neki, akkor ezzel is segít, csavarja a tetőt és adja vissza a szabaddá vált krémet. Sosem értette, pontosan hogyan is működnek a nyugtató kenőcsök, miként érik el, hogy a forrongó bőrfelület enyhet kapjon a legkisebb mennyiségtől is, amit rákennek. Érdeklődve hajol kicsit előre, figyelve a nő mozdulatait, mintha csak a gyógyítás mesterségét szeretné eltanulni. | |
| | | Fela Husani
| Tárgy: Re: A város 2015-10-14, 9:49 am | |
| //Feynras // *Az idegen elf finoman fogja meg a kezem, de a fájdalomtól ez alig jut el hozzám. A hűvös víz viszont jólesik és örülök, hogy nem nekem kell ügyetlenkednem a köcsöggel, amiben a tiszta vizet tartom. Persze a kezemről lecsorgó víztől bőrnadrágom is nedves lesz, de szerencsére nem ázik át. Inkább a köpenyem. Ezeket még Jeremyvel vettük egy nyugati kis mezővároskában, hogy ne csak a déli, lenge ruháim legyenek. Most jól is jön. A tünde végig mosolyog és nem is értem, miért. Nekem nincs kedvem mosolyogni, jobban fáj annál a bőröm. A simítás viszont jól esik. Szerencsére nem ér úgy hozzá a forrázott felülethez, hogy az fájjon nekem. Lennének is csillagok a szemeim előtt. A tégelyt is segít kibontani. Zavartan elmosolyodok.* - Köszönöm. Általában nem szoktam ilyen ügyetlen lenni… *Szabadkozok, miközben a hűs krémmel finoman beterítem a fájós részt. Így nem lesz egyszerű árulnom a továbbiakban. Talán egy puha gyolcs kellene és néhány erre való tűzbokor levél, amit rá tudnék tenni a sérülésre. A tégely tartalma most is segít. Hála Roza mamának, aki olyan sok mindent megtanított nekem. Tiszta szövetet kezdek keresni a hátam mögötti zsákocskában, amivel bevonhatom a kezem. Lehajolok a férfinak háttal és egészen könyékig merülök a zsákba, mielőtt diadalmasan kiemelem azt, amit kerestem. Már csak be kellene kötnöm….* - Esetleg adhatok valamit a portékámból? *Nézek fel az idegenre.* | |
| | | Onoria Főpapnő
Hozzászólások száma : 204 Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke
| Tárgy: Re: A város 2016-08-19, 8:32 pm | |
| //Stern eleste után//
*A kelő nap sugarai vidáman játszadoznak Telar ódon kastélyának ablakain, melyeken a szivárvány minden színe megtalálható. Közel tíz méter magas, erős fal öleli körül a várost, elrettentve minden támadást fontoló hadat. Duplaszárnyú kapujában egy kisebb sereg katonái is elférnének egymás mellett. E kapuban most egy sereg táborozik. Egy vert sereg, mely még Valianból indult, s noha maga Onoria főpapnő vezette, az ork, és sárkányhadak egyesített erejével szemben nem állhatott meg. A papnő előtt Narin úrnő hajtja meg fejét.* - Bocsánatodat kérem úrnőm, hogy férjem helyett csupán én fogadlak! Gyengeség lett úrrá rajta, s ki tudja, mely órában jő érte a halál ura…! Mindazonáltal örömmel látunk Telar óvó falai között, mit ellenségeink nehezen vehetnének be! Kérlek, légy vendégem kíséreteddel! Természetesen a hadseregnek is biztosítunk gyógyítókat, s kellő mennyiségű friss élelmet, italt, hogy megpihenhessenek. - Köszönöm, Narin úrnő! *Biccent a még mindig mocskos fehérbe öltözött főpapnő. Némileg meglepetten hallja Telar urának halódásáról szóló beszámolót, ám nem vonja kétségbe Telar gyógyítóinak képességeit. Ha ők sem képesek megmenteni, bizonyára így van megírva végzete.* - Kérlek, használd a palotát kedved szerint! - Kedves vagy, ám elegendő lesz vendégszobáid egyike is. - Úgy lesz, papnő, Delorah elvezet téged oda. *Int Narin szolgálójának, majd a szépséges úrnő végigpillant a cserzett arcú Boduron, s bár pillantása megakad rajta, meghajolva köszön el Onoriától. A papnő és kísérői, köztük a már lábadozó Bodur követik a szolgálót a palota épületébe, hol a legdíszesebb vendégszobát kapják Telar úrnőjétől. A papnő rögvest forró vizet rendel, majd utazóládáját, melyből hamarvást előkerül egy garnitúra papnői öltözék. Szolgálói, kísérete magára hagyják, hisz mindig így kívánja, s ő beleereszkedik a gőzölgő vízbe. Fertályórával később, immáron tisztán, rendezetten adja ki első parancsát.* - Morses Kalatont akarom látni. Hívjátok elém! *A papnő kinéz a vendégszoba ablakán, s szemét a Főnix-templom tornya mellett elrepülő, járőröző grifflovasokon tartja. Fontos szerepet szán nekik a háború következő fejezeteiben. Morses Kalaton Lanuria büszkeségének, a grifflovasok seregének parancsnoka. Hát vele kell megvitatnia az elkövetkezőket. Kalarannal, az öreg mágussal is találkoznia kellene, majd várhatóan az úrnő vendégül látja majd, s csak ezután folytathatja szervezkedését. Mert van dolga bőven.* | |
| Tárgy: Re: A város 2016-08-24, 3:24 pm | |
| //Ezana időn túli játék//
*Nem bírt már a templomban maradni. Oly régen töltötte napjait a Főnix templom mélyén, hogy bezártság érzése egyre nagyobbá vált. Így végül, bár Kalaran, nevelőapja nem látta örömmel, hogy egyedül ment ki a városba, Sol mégis megtette. Szívében elkeseredett érzésekkel. Egyedül érezte magát. Sohasem érzett arra késztetést, hogy az erdőben kóboroljon, sem arra, hogy népéhez térjen meg. Egészen kis kora óta Kalaran nevelte, Telar, a Főnix templom volt otthona. Mégis, mióta a háború dúlt, nevelőapja csaknem eltűnt előle. Követek, mágusok, mindenféle népek jöttek hozzá, s ő rendre elvonult tanácskozni velük. Lányára már nemigen maradt ideje. Az öreg mágus egyre többször volt fáradt is, s ilyenkor inkább elvonult szobájába pihenni. A nimfa Negan társaságát is kerülte. A mágus emlékeztette arra, milyen is volt rabszolgaságának ideje. Nem is olyan régen egy hadsereg állt meg Telar falai alatt. A nimfa számára ez azt jelentette, hogy a háború hamarosan Telarba is elér, s ő mégsem keresett kibúvót, nem hagyta el a várost. Hírét vette, hogy Narin, a város nimfomán úrnője hamarosan megözvegyül, s talán hamarosan kimutathatja foga fehérjét, amit első tarsisi útján Sol is megtapasztalt már. Most ott állt a tér közepén, a nagy szökőkút mellett, mely sárkányokat ábrázol, s nézte, ahogy egy újabb követség érkezik Onoria főpapnőhöz. A papnő épp akkor ért ide, amikor a sereg is. Sol a templom ablakából látta, hogy piszkos volt ruházata, fáradtan, kimerülten érkezett. Nem úgy, mint aki csatába készül, és nem úgy, mint aki győzött. Elgondolkodva állt a szökőkútnál. Effélék jártak a fejében, s az, régen hogy szerette a történelmet, álmodozni a régi időkről.* - Mi jöhet még….? *Suttogta maga elé, a szökőkút vizébe.*
| |
| | | Ezana Firri Föld nimfa - Alonida nimfa
Hozzászólások száma : 35 Életkor : 281 Munkahely : Természet
| Tárgy: Re: A város 2016-08-28, 9:10 pm | |
| //Sol időn túli játék//
Nyugodt lépésekkel halad előre Telar utcáján, ám egyelőre nincs semmilyen célja. Úgy gondolja Ezana, hogy tán talál magának valami elfoglaltságot, hogy ne egy unalmas nézelődés legyen az egészből. Szép szemeivel gondosan figyeli környezetét, hogy minden egyes új ingert elraktározzon magában. Különös helynek látja, főleg azért, mert ez az első alkalom, hogy megjelenik egy ilyen helyen. Más kultúrát csak személyesen lehet igazán megtanulni, s nem pedig a könyvekből. Nézi az építészet különös darabjait, ami ámulatba ejti két percre, hogy végül más formákra vetüljön szeme világa. Leginkább a sok ember miatt néz furán, akiken látszik, hogy tartanak valahová. Úgy nyüzsögnek, mint a méhek, s ettől tart egy kicsit. Nimfáknál szintén van élet, de ott valamiért nincs olyan érzése a természet lányának, hogy rossz lenne. Nagyot nyel kétszer is, mikor előtte megpillantotta a szökőkutat, ami szintén azon építészeti csodák közé tartozik, amit még nem ismer. ~ De különleges! ~ hangzik el magában, ám íriszei arra a teremtésre vetülnek, aki ott található. Látja annak szájának apró mozgását, ami rögtön megosztja az érzéseit. Egyik részről izgalmasnak véli, hogy egy fajtárssal tartozik, másik részről edig nem akarja zavarni. A lába viszi előre, s mivel a lábán ott van a díszes cipője, ezért az hangokat bocsát ki a másik irányába. Ha három lépés távolság van köztük csupán, akkor megálljt parancsol Ezana, s érdeklődő tekintettel figyeli a fajtását. Egy picit balra hajlik a testével, hogy annak arcáról több vonást leolvashasson. Vajon boldog, vagy szomorú? Esetleg szörnyű gondok gyötrik, s egyben csúfítják el annak természetes vonásait? - Szi..szia – köszön felé úgy, mint aki bizonytalan, hogy helyesen cselekszik. Az ingatagság élét viszont egy bájos barátságos mosollyal próbálja enyhíteni. Felveszi végül a rá jellemző szép testtartást, hogy a megszólított láthassa benne a nemes vonásokat. | |
| Tárgy: Re: A város 2016-08-29, 3:22 pm | |
| *Sol nem törődött a vonulókkal tovább. Az elmúlt néhány évben mind többen jöttek oda, s nem egy volt arcátlan közülük, ki azt gondolta, a háború feljogosítja arra, hogy elvegye azt, ami szerinte jár neki. Legyen az nő, vagy más érték. A sárkányok ábrázolása már nem tűnt olyan tetszetősnek neki. Talán még a várost építő, régi elfek emelték a kúthoz a szobrokat, amelyekből most is kristálytisztán gyöngyözött elő a víz. Suttogása nyomán csendben maradt. Már nem vágyott a régi időkbe, nem akart sárkányt látni, ahogy szeli át a kék eget. Békét akart csak és időt, amelyet Kalarannal, az öreg mágussal tölthet. Sol meghallotta a lépteket. A város nyüzsgése ellenére is, már akkor, amikor az utolsó lépteket tette az érkező. Pillantását rá emelte, s meglepetten látta, hogy fajának egyik tagjával van dolga. Nem túl sok nimfával találkozott eddig. Ezek közül a tarsisi Tanácsban volt három nimfa, akikkel inkább csak méregették egymást, s Riana, a vörös nimfa volt a negyedik. Utóbbinak az életét köszönhette. Ahogy végignézett a gyönyörű nőn, aki előtte állt, elszégyellte magát. Sosem látott magában ekkora csáberőt, habár Alexet és több férfit is láthatóan csábított jelenléte. Még talán Negant, az arcátlan mágustanoncot is. Solt nem a nimfák nevelték, egészen nem tudta, hogy is kell viselkednie, ha találkozik eggyel.* - Üdvözöllek! *Mosolyodott vissza a másik nimfára, de mosolyában szomorkás vonás vegyül.* - Nem sok nimfát láttam még ebben a városban. Segíthetek valamiben?
| |
| Tárgy: Re: A város 2016-08-30, 7:11 am | |
| Nem kerüli el a figyelmét, hogy a másik nimfa elszégyelli magát. Ettől csak erősödik benne az a érzés, hogy segítenie kell a fajtársán, azonban nem gondolja, hogy minden olyan könnyedén fog menni. Nem ismeri az előtte állót, s ez fordítva szintén igaz. Egy pillanatra megnyugszik, mikor megpillantja a másik ajkain, ám a szomorkás él kíváncsivá teszi. ~ Miért szomorú? Milyen volt eddig az élete? ~ kérdezi magában Ezana, miközben biccent a fejével. Átgondolja az egészet, hogy miként válaszoljon beszélgetőtársának. - Ez az első város, ahová bejöttem, így csak nézelődök. – válaszolja a másiknak, aztán megszünteti az a pici távolságot is, ami köztük van. Ha meg tudja lepni fajtársát, akkor azt egy meleg ölelésben teszi. Nem tart tovább öt másodpercnél, s Ezana a helyére visszalép. Egy újabb mosolyt villant, majd az ajkai elkezdik formálni a szavakat. - Az én nevem Ezana Firri, de szólíts csak Ezának. – mutatkozik be illedelmesen, mert megszavazza a bizalmat neki. Nem úgy tűnik a szemében, hogy gonosz lenne, s aljas trükkökkel akarná a saját oldalára állítani. Ki akarja deríteni a beszélgetőtársának kedveszegett állapotát. Nem áll meg itt, mert folytatja mondandóját. - Inkább én mit tehetek, hogy eltűnjön arcodról az a bús kifejezés? – ejti ki kerek perec az észrevételét, mert a kíváncsisága hajtja előre. Végignéz végül a fajtársán, s meg kell állapítania, hogy nincs semmi gond az alakjával, hiszen az szintén a természeti népségét hirdeti. Bájos, valamint nem aránytalan testtel rendelkezik. Leginkább letört hangulata miatt nem lehet annyira varázslatos. - Természetesen, ha nem szeretnéd feltárni előttem a titkaid, akkor beszélgethetünk másról is. – teszi hozzá Ezana, miközben újabb trükkel próbálkozik. Megfogja a másik két kezét a sajátjával, s finoman tartja egy darabig. Ezzel próbál jelezni, hogy ő ott van. - Mesélhetnél nekem akkor erről a helyről – mondja ki, s engedi el ezúttal a másik édes pracliját. Tekintete mindvégig a másikét fürkészi, hogy létrejöjjön köztük a kapcsolat. | |
| Tárgy: Re: A város 2016-08-31, 2:20 pm | |
| *Olyan volt, mintha rövid ideig a másik nimfa elgondolkodva vizsgálná őt. Nem tudta mire vélni. Talán ennyire látszik, hogy ő máshonnan való? Nem nimfás? Aztán végre elkezdett beszélni a vele szemben álló nő és észrevétlenül egészen közel került hozzá. Solt bizony meglepte az ölelés. Ha egy férfi tette volna ugyanezt, felháborodott volna az arcátlanságon, de egy nő, egy nimfa tette, s ez inkább zavarba hozta őt. Nem is volt még nimfához, de nőhöz sem ennyire közel. Érezte Ezana finom virágillatát, és bár az ölelést kezdeten mereven fogadta, gyorsan ellazult a finom fogásban és bátortalanul viszonozta is. Fülig vörösödve nézett a másik nimfa szemébe, amikor az elengedte és visszalépett.* - Sol vagyok. *Mutatkozott be ő is, hiszen így illendő. Eza egészen gyorsan a tárgyra tért. Sol egyik meglepetésből a másikba esett, Eza közvetlensége, meleg ölelése és egyenes kérdése teljesen más volt, mint a helyi emberi asszonyok, férfiak viselkedése. Nem látott benne semmi mesterkéltséget, semmi modorosságot. De a tanács ülésén üldögélő nimfák sem voltak vele ilyen közvetlenek, inkább úgy méregették, mint valami különlegességet. Sol lenézett Eza kezére, ahogy finom ujjai lágyan az övéit fogják meg.* - Hogy erről? Telarnak hívják. Ez egy régi város, már a Nagy Háború előtt is létezett. Az elfek építették, de a többi nép is szívesen élt itt, az elfek mellett. Akkor változott, meg, amikor az emberek ide jöttek. A tündék itt hagyták és azóta is az emberek lakják. *Nem húzta el kezét. Szereti még mindig a történelmet és ez látszik is. Lelki szemei előtt megelevenedett a történelem. A sárkányok, a főnixek, ahogy a város felett repülhettek el a régi időkben. Kicsit távolba réved és ajkain mosoly játszik.* - Nagy és erős falai vannak, és legnevezetesebb épülete a Főnix templom. Az elfek és az emberek is szeretnek építkezni, de ez a város más, mint azok, amiket még láttam. *Szerencsére Eza a titkai említése után újabb kérdést tett fel. Ezért aztán nem gondol azokra a rossz dolgokra, amiket itt élt át, és azokra sem, amiket látott.* - Te is az erdei nifmákkal éltél eddig? Ott, ahol Elonar úrnő vigyázza Izra erdejét…. | |
| Tárgy: Re: A város 2016-09-01, 7:36 am | |
| Érzi, hogy a másik kezdetben nagyon merev, aztán végül sikerül ellazulnia a karjaiban. Eza megnyugszik, hogy sikerült a terve első pontját véghez vinni. Solt nézi, ahogy fülig vörösödve áll előtte, ám arra csupán egy barátságos mosollyal válaszol. Egy darabig csend az úr, azonban Firri kisasszony gondoskodik arról, hogy ne nyúljon olyan túlságosan hosszúra. Megmutatja beszélgetőtársának, hogy ő kíváncsi e helyre, hiszen neki ez az első alkalom, hogy város falai közé teszi a lábát. Mikor Sol nekilát beszélni, akkor láthatóan Eza issza minden szavát, mint a friss forrásvizet. Próbálja elképzelni a másik ajkairól felszálló szavakat. Végezetül ott köt ki a beszélgetés, hogy a társasága feltesz neki egy kérdést. - Én egy külön kisebb közösségben nevelkedtem, távol Elonar úrnőtől. De erdei nimfák neveltek olyanná, amilyen jelenleg vagyok – meséli el a másiknak Eza, aztán körülnéz szemével, hogy mennyire feltűnő lehet a látványuk. Megpillant egy-két nem éppen békés tekintetet, de vannak olyanok, akik csupán pár pillanat erejéig vesztegetik az idejüket rájuk. Felsóhajt, de ebben a tevékenységében is oly elegánsnak tűnhet a vándorló nimfa. Csak akkor szólal meg, mikor kifújta a levegőt és lecsendesítette magában az ártó gondolatokat. - Kissé zsúfolt város, nem tudom hogy bírják ki egymást, ha ilyen közel vannak egymáshoz. Nem egészséges – szólal meg nagy bölcsen, egyben mondja ki a véleményét Telarról. A kezdeti kíváncsisága közé ékelődik egy rossz érzés, hogy lehet egyedi hely ahol jelenleg van, de cseppet sem tenné őt boldoggá a hely, ha hosszabb ideig maradna. Természetesen nincs terveiben a maradás, hiszen csak nézelődni jött. Fogalma sem volt arról, hogy egy fajtársával találkozik, aki másként viselkedik. - Én szeretem, ha fajtársaim mosolyognak, s nincsenek letörve. – tér rá Eza arra a tényre, ami végül a kettejük megismerkedéséhez vezetett. - De el kell ismernem kitartásod, hogy képes vagy ennyire távol maradni az otthonodtól – fejezi ki csodálatát, majd hallgat el. Megszólal benne a honvágy hangja, amit végül kezelhető keretek között hagy. Nem enged annak teret, mert nem mutathatja magát gyengének. Teljes mértékben felnőttnek érzi magát, s nem pedig gyereknek, mert 273 éves. - Nincs kedved velem sétálni egyet? – ad célt maguknak Eza, hogy ne csak álldogáljanak a szökőkút közelében. | |
| Tárgy: Re: A város 2016-09-02, 2:19 pm | |
| *Solnak fel sem tűnt, milyen figyelmesen hallgatta őt Eza. Annyira elmerült a város bemutatására tett kis kísérletében, és abban, ami a régmúlt időkben történt. A kérdésére Eza elmondta, hogy erdei nimfák között nevelkedett, de nem Elonar erdejében. Sol még mindig keveset foglalkozik azzal, hogy valójában milyen hatása van a férfiakra, egyáltalán, a körülötte lévő emberekre, amikor közéjük merészkedik. Ő legtöbbet Kalaran, az öreg mágus mellett élt, a templomban pedig a mágustanoncok fordultak elő csak többnyire, és ők nemigen adták jelét annak, hogy Solnak bármilyen hatása lenne rájuk. Ellenben a rabszolga kereskedőkkel. Életének talán legnagyobb traumája velük kapcsolatban érte.* - Igen, én sem szívesen járok ki a tömegben, főleg nem a piac környékén. Jobb, ha az ilyen helyeken te is óvatos vagy. *Arca elkomolyodott, pedig Eza épp ekkor beszélt arról, szereti, ha a fajtársai mosolyognak. A nimfa lehajtja fejét, amikor a kitartásáról beszél a társa.* - Én itt nőttem, fel, ez az otthonom. Tudom, furcsán hangzik, lehet, hogy a nimfák szégyene vagyok, de ha nincs Kalaran, nem is tudom, mivé lettem volna. *Nevelőatyja nevére azért felemelte fejét, és ahogy kimondta az öreg mágus nevét, hangja bársonyosság vált. Nagyon szereti az öreget és nagyon is kötődik hozzá. Ezúttal, ő indult el.* - Tudom is, hogy hová mehetnénk. *Jegyezte meg mosolyogva. A Főnix templom felé kezdte húzni újdonsült társát. Ki akarta használni, hogy egy fajtájabelivel lehet, és végre nem csak távolról méregetik egymást, és nem épp az életét menti meg, mint Riana tette.* | |
| Tárgy: Re: A város 2016-09-03, 10:26 am | |
| Hallgatja társaságának szavait, mint ha csak forrásvizet inna. Megjegyzi Eza, hogy milyen tanácsot ad neki a fajtársa, miközben fejével bólint egyet. Mikor megtudja, hogy itt nőtt fel a nimfa, akkor sem komorodik el, mert nem adja fel a tervét, vagyis azt hogy mosolyogni lássa. Mikor a nimfák szégyenének tartja magát a beszélgetőpartnere, akkor megint próbálkozik egy meleg öleléssel, amit a következő szavak követnek, amit a másik fülébe súg. - Nem vagy az! Ne mondj ilyet! Attól függetlenül te nimfa vagy, csupán elég sanyarú sorsod volt. Más utat jártál be, de különleges vagy, mint mindenki más. – hangzik el Ezától ezen édes szavak, mint valami csepegtetett méz, amit meg kell kóstolni. Ebben nincs ármánykodás, vagy rossz akarás. - Más nevelt fel, más értékek szerint, úgy vélem. – lapogatja meg közben a fajtársa hátát, sőt finoman megsimogatja. Öt percig marad így vele, aztán elengedi. A hosszú ölelkezést tán félre értelmezheti Sol. Szívből jövő mosolyt indít el felé, aztán a másik hirtelen elindul. Könnyedén követi, bár pár másodperccel késésben van. Mikor látja a másik orcáján a mosolyt, akkor belül picit csendesedik a nyugtalansága. Húzni kezdi őt a lány, így átadva neki az irányítást engedelmesen követi a nimfát. Fogalma sincs, hogy mit szeretne megmutatni neki a fajtársa, de nem fordul meg a fejében, hogy ellenkezzen. - Te jobban ismered ezt a helyet, így rád bízom magam. – szól oda a másiknak, miközben ügyesen szedi a lábait, hogy orra ne bukjon. Gyors a tempó, de teljesen meg tudja érteni a másik lelkesedését. Nem szól, csupán olykor kuncog egyet. Ha valaki megpillantja a párosukat, akkor valószínűleg úgy gondolhatják, hogy játszó gyerekek csupán. Pedig nincs így, hiszen Eza eléggé érettnek számít a 273 évével. A nimfa társa hozza ki belőle ezt a viselkedést, de ettől csupán mélyül a kettejük közti kapcsolat. | |
| Tárgy: Re: A város 2016-09-03, 2:10 pm | |
| *Solnak jól esett Eza vigasztalása. A másik nimfa ölelése bizony egyre több ember figyelmét vonta rájuk. Két gyönyörű nő, delejes vonzerővel nem egy férfiban ébresztett tisztességtelen vágyat, mit mielőbb kielégíteni szeretett volna. Solnak nem terhessé vált a másik közeli társasága, ámde valóban furcsának találta. Nő még sosem ölelte ennyi ideig. Mégsem tartott örökké, s jobban is tették, hogy elindultak, hiszen több férfi így is a nyomukba eredt. Úgy érezték magukat, mint a vadászok, kik a világ legértékesebb trófeáira vadásznak. Solnak mindez fel sem tűnt. A Főnix templom ugyan némi sétára volt, de sietve szedte lábait, s örömmel látta, hogy Eza követte is őt, éppoly sebesen, ahogy ő haladt. Hátrapillantva meglepettség ült arcára. Férfiak haladtak a nyomukban, szinte futva, s méterről méterre kerültek közelebb hozzájuk. Kalaran nevelt lányának arcára aggodalom ült ki.* - Baj van… *Szólt Ezának. Remélte, hogy a másik nimfa nála járatosabb a mágiában, melytől Kalaran talán túlzottan is óvta őt nevelkedése alatt. Legutóbb is Riana mentette meg Naxartól és egy sabattitól ott, az erdőben. Biztosan nehéz Ezának az, hogy amikor már egy kis mosolyt lát Sol arcán, mindig történik valami, ami miatt újra komorabbá válik. Sol habozni látszott. Túl gyorsan közeledtek hozzájuk.*
| |
| Tárgy: Re: A város 2016-09-04, 10:03 am | |
| Ezát egyáltalán nem zavarja a nézelődő, s egyben az annál furább tekintetek. Inkább Solra összpontosít, hogy többet lássa mosolyogni társaságát, mert ez így nem mehet tovább. Fogalma sincs arról, hogy mi indult meg a háttérben. Végül a céljuk a Főnix templom, amit sietős lépésekkel próbálnak elérni. Eza bizony szedi a lábait, mert nem szeretne lemaradni Soltól, aki éppen bemutatja a várost neki. Egy idő után a jövevény nimfának feltűnik a nyomukban loholó férfiak, de csak somolyog magában. Mikor az újdonsült barátnője szól, hogy baj van, akkor fejével biccent egyet. - Vezess egy földterülethez, s ne engedj el, csak ha én azt mondom. – kéri társát, hogy mit tegyen ebben a szorult és egyben izgalmas időben. Ha engedelmeskedik, akkor ő hagyja magát vezetni oda, ahol egy kisebb darab föld található a talpuk alatt. Ott megveti a lábát, sőt szembefordul a vadászokkal, akik éppenséggel rájuk pályáznak. - Engedj el Sol, de maradj mögöttem, szorosan. – mondja ki, miközben ajkain megbúvó mosoly látszik. A közeledő had ellen nekifog egy varázslatba, ami a földet kéri segítségül. Összpontosít, így a földből muslica méretű földdarabok jönnek elő, amit aztán hirtelen rázúdít a gyanútlan üldözőkre. - Menjetek haza! – szól rájuk, de közben megragadja Sol kezét, s elkezd vele futni egy számára tetszőleges irányba. - A varázsban nincs városőrség? Vagy hogy is nevezik azokat az embereket, akik a rendért felügyelnek. Mert ha nincsenek, akkor gyere velem az erdőbe. Ott eltűnünk a szemük elől, s ne aggódj, mert megvédelek. – jelenti ki határozottan, majd várja Soltól a választ. | |
| Tárgy: Re: A város 2016-09-05, 3:17 pm | |
| *Sol bizony előbb nem is értette, milyen földterületről volt szó, aztán rájött. A nimfa nem kövezett területre gondolt, hanem szűz, természetes talajra. Ahogy az út vezetett, egy kisebb virágágyás vonta magára figyelmét, s oda húzta Ezát. Engedelmesen húzódott Eza mögé, s elengedte kezét is. A másik nimfa láthatóan varázsolni készült. A magasba szökkenő aprónál is apróbb földdarabkák a gyanútlan üldözőket megzavarták, de csak annyira, hogy eddig vágyakozásuk mellé a bosszantó varázs mellett düh is társuljon.* - Miért, mit tesztek, ha nem? *Kérdezte az egyik csúfondárosan.* - Megint megdobáltok homokkal? *Sol eközben halkan válaszolt Ezának.* - Vannak, de most, hogy itt van Onoria főpapnő, kevesebbet lehet látni a Telarban. Biztosan őt vigyázzák, és persze Narin úrnőt, meg a haldokló urát. *Ez nem volt túl jó jel, és Solnak sejtelme sem volt, vajon milyen nimfa varázslattal hozakodhat még elő Eza. Ez az első nem tűnt túl erősnek. Kezdte magát kutyaszorítóban érezni, s ezért odahajolt Ezához.* - Tudsz teleportálni? *Ha Eza tud, akkor kisebb távolságra Sol is megtanult Kalaran mellett. Igaz, az öreg mágus mindig is tiltotta a templomon belül ezt a fajta varázslatot.* | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: A város | |
| |
| | | | A város | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|