LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

A város

Go down 
+12
Nibelon
Daxa Lavenir
Trintorin
Balál Tangeran
Lysanor Eweny
Aldo Barras
Ariette
Sou
Kain Namelyr
Roober
Aradorn Drend
Mesélő
16 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
SzerzőÜzenet
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 470
Életkor : 135
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2017-09-04, 8:18 pm

//Folytatás a Tűz-fogadóból//

*Verejtéktől gyöngyöző homloka megcsillan a rácsos ablakon beszüremlő  holdfényben, ahogy hangosan zihálva felriad álmából. Már megint azt látta álmában. Kihurcolják a cellájából, végig a városon, egészen a vérpadig, ahol egy kisebb tömeg ujjongása közepette lesújtanak nyakára a bárddal. Lassan egy hete már, hogy hasonló rémálmok gyötrik, pedig azelőtt milyen jól meg volt itt, a maga kis tömlöcében.
Az elmúlt két hónap alatt fura mód egész hozzászokott a rabléthez. A kinti világ mintha meg is szűnt volna létezni ez idő alatt számára, a maga háborúival, cselszövéseivel, mindennapi konfliktusaival, nehézségeivel. Mivel szinte alig van e városi börtönben pár lakó, ezért celláját egyedül élvezheti. Szomszédjaitól, már ha vannak, téglafalak választják fel, így nem zavarják egymást. Már-már békére is lelt odabent.
Megszökni szinte lehetetlen, mágiabiztos falak közé zárták. Nem tudni ki és mikor tette rá eme ősi mágiát az épületre, de fogolytartás céljából hasznosnak bizonyult, még ha eredetileg nem is ez volt a funkciója. Azt még mindig nem tudja, hogy a várbörtönben tölti idejét, vagy valami más elátkozott létesítményben, mivel kilátást csak a tengerre enged az a szűk, kis ablak és annyi zaj sem szűrődött be hozzá sehonnan, hogy eltudja dönteni.
Azzal, hogy túl próbáljon járni az őr eszén, aki napi egyszer bead neki valami kis enni meg innivalót, nem kísérletezett. Sőt, inkább a saját elméjét próbálta megfejteni, hátha végre rálel a válaszra, ki ölt a kocsmában, Constantine vagy Aldo, de nem nagyon akadt beszélgető partnere elméjének tárgyalóasztalánál és az idő teltével a csend, amely körülvette mind kívül, mind belül, harmonikussá tette mindennapjait.
Viszont az álmok, ezek a rémálmok, amióta megjelentek, a ráereszkedő béke fátylát kezdik szétszaggatni. És ami a legrosszabb, hogy nem érti, miért. Miért most? Hisz ítéletet nem mondtak ki fejére, amióta ide betuszkolták, senki meg nem látogatta, hogy megfenyegesse, őt sem vitték semerre, kényszermunkára vagy ügyének megtárgyalására. Ha nem adná be az őr a napi ételadagot, akár azt is hihetné, hogy teljesen megfeledkeztek róla. akárcsak ő maga minden problémájáról és lassan már saját magáról is. A létezésnek egy olyan állapotába süllyedt, ami megkérdőjelezi magát a létezését is eme anyagi világban. Ha nem sütne be minden nap ugyanakkor a fény ablakán, ha nem kapná kézbe minden nap ugyanabban az időpontban az élelmet, és nem szólítanák biológiai szükségletei, akár vitatható is lehetne számára, hogy ezen a földön vagy egy másik létezési síkon tartózkodik-e.
Valószínűleg ezért is jelentek meg az álmok. Hogy megzavarják, felkavarják az álló vizet és a benne fenékig süllyedő létet. Még ha eléggé negatív jövőképet is festettek le számára, de kissé felrázták. Felegyenesedik teste is, az ajtóhoz sétál és végre 2 hónap után megragadja a kilincset. Természetesen zárva, de ha megvan a motiváció, az akaraterő, hogy cselekedjen, az eszközt is meg lesz képes teremteni hozzá.
Szárnysuhogás hangjára lesz figyelmes, megfordul és ott látja az ablakban Mia kuvikját. Már kérdezné is tőle, hogy "hát te hol voltál", de ha belegondol, nem tudná megmondani, hogy végig itt volt-e a bagoly vele, vagy most látja először két hónap után. Hja, tényleg jól elmerült magába mágusunk. Közel lép hozzá, hogy megsimogassa, ekkor észrevesz egy kis tárgyat a madár csőrében. Egy kulcs.
Csak áll mozdulatlanul ott hosszú perceken keresztül látszólag megdermedve. Valójában most éled újra minden ami ő, aki volt valaha és aki még lehet, csak ki kell lépnie azon az átkozott ajtón. Feltéve ha valóban nyitja ez a kulcs. Elveszi a kis szárnyas csőréből és az ajtóba illeszti. Tudja viszont, hogy amint lenyomja a kilincset, onnan már nincs visszaút. Cselekednie kell, azonnali döntéseket hozni, improvizálni és menekülni, de ami a legfontosabb, élni.
...Néhány száz méterre lehet, amikor észreveszik eltűnését. Egy erőteljes kiáltás metszi át az éjszaka csöndjét. Visszatekint és látja, ahogy egyre több pontban fények gyúlnak és elindulnak mindenfele, közülük jó páran az ő irányába is. Sietnie kell, nincs vesztegetni való ideje többé.
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1708

Character sheet
Nép: Kísértetek

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-03-09, 8:52 am

// Január 5. küldetés A csaló//

*Réges régen nem jártam erre, habár álcám tökéletesnek nevezhető, ki sem tűnök a tömegből. Egy szegény siheder ki éppen most tölti be a férfi kor belépő időszakát. Arcom nyúzott ruháim mocskosak, s ráadásképpen bűzlök a hal szagától. Túl sokat dolgoztam mostanában, már kezdtem bele őrülni a rengeteg mágia gyakorlásába. S oly sokáig voltam távol a civilizációtól egy erdő mélyén, hogy már azt is elfelejtettem hogy néz ki mikor ott vagyok. Bár a látvány nem túl szép s az illatok sem túl megnyerőek, viszont miért fosztanám meg magamat ettől, hisz azért edzek, hogy mindezt a cseppnyi életet vissza kapjam még szellemként is. Ahogy a kikötőben sétáltam egy kisebb zsugázó csapatot pillantok meg. Habár aranyam nincs sok, de tulajdonképpen szükségem sincs rá. Már csak a játék élvezetéért állok be. Emlékszem hajdanán még öcsikémmel emberi fejekben mértük a jussunkat. Régi szép idők még az árulás előtt. Hát helyet foglalok, kezembe kapom a kockákat bele dobom őket a fakupába s gurítok. Szép szám jön ki de ellenfelemé jobb lett.
- Ugyan nem kedvezhet mindig a szerencsém.
*Vigyorodok el rajta majd ismét gurítok, s majdhogynem a hat kocka mindegyike hatos lett egy kivételével. Mire ellenfelem minddel hatost dobott. Magamnak bevallva megbűvöltem a kockákat s mégis vesztettem ezt a kört. Szemöldökömet felhúzva néztem rá ellenfelemre.
- Szép dobás, tegyünk egy újabb próbát.
*Lefektetem a poharat s nem engedem látni a számot mit kidobtam.
- Dobj te is és egyszerre emeljük.
- Fedd fel őket, ez a szabály.
*Innentől már már tiszta sor volt miképp megy végbe eme alattomos trükk. Maga a kockák számai cserélnek helyet, úgy hogy az mindig kedvezzenek az ellenfelemnek. Viszont ahhoz tudnia kell mit dobtam, hisz csak nem dobhat mindíg hatosokat valaki.
- Szerintem te csalsz, sőt ebben biztos vagyok!
*A férfi arca elvörösödik, keze az oldalára felfogatott tőréhez ér. S hangneme is eképpen tükröződik ki.
- Mond még egyszer ki ezt a szót te fiú és elmetszem a torkod!
- Azt mondtam, hogy csalsz!
*A tőr suhan s átmetszi torkomat, egyetlen csepp vér sem hullik ki, csak egy tátongó fekete nyílás marad a helyén. Úgy hagytam had dermessze le az mit éppen lát.
- Ennyi volna? Ezek szerint én jövök.
*Emelem meg tenyerem felé mutatva, egy apró kis árny mar oda nyakának, hagyva maga után négy apró foltot. A férfi mereven ül tovább, szólni nem tud csak bambán néz rám. S én csak mosolygok felé, végig nézem haláltusáját amit rajtam kívül senki sem lát. A méreg a nyaki érbe juttatva pillanatok alatt elérik az agyat. Szinte azonnal megszünteti a beszéd képességét, izmai megfeszülnek utolsó felvett pozíciójában tartva az előttem térdelő ülésben levő férfit. Keze még mindig rövidke íves pengéjét szorongatja. Talán ki se lehetne csavarni kezéből ebben a pillanatban bár nincs is rá szükség. Izzadság cseppek folynak végig homlokán, majd arcán. Szemeiben könnycseppek ülnek ki, látszik rajta, hogy szenved. Szíve szerint ordítana de a méreg már hatott. Szemében kiül a félelem, érzi ez volt élete utolsó döntése. S én tovább meredek azokba a szemekbe, habár untam már mindig mészárosnak lenni, de ez a pillanat mindig olyan jól esett, talán a szellemlét hátránya, hogy kéjes élvezettel néztem végig minden élő halálát. Habár ez nehezen kordában tartható tulajdonság, de az önfegyelem ezen sokat segített. Láttam ahogy barna szemei lassan megszürkülnek, s kialszik benne a fény. Ujjaim szépen lassan felszedik az aranyat amit nyertem, ha nem is becsületesen de megfizette az árát a csaló. Erszényét le akasztom oldaláról mielőtt tovább indulnék. Szétnyitom majd a sétáló tömegbe szórom, biztos voltam benne jóval több hasznát veszik majd mint én. Hisz mit tesz nekem gazdagság és vagyon, ezek engem már nem elégítenek ki. Talán már soha semmi sem fog, de ez még a jövő története. Lassan sétálok majd fejembe húzom csuklyámat s máris egy új arc figyel ki alóla. Nem lenne túl szerencsés ugyanazt az ábrázatot viselni mint aki éppen az imént ölt meg valakit.
- Férgek, még a legnehezebb időkben is egymást zabálják fel. Az állatok is különbek náluk.
*Egy koldus mellett elhaladva egy szem érmét dobok bele a táljába, nem nézek le rá, csak tovább megyek. Hallom a hála hangjait, az isteneket kéri hogy hozzanak nekem jó szerencsét. Ezen csupán elmosolyodok, hisz tudom az istenek nem szerencsét hoznak a világba, csupán káoszt. Azzal hogy félre állnak akkor mikor elébe kéne állniuk.
-Vajon lesz valamelyikőtök oly bölcs, hogy eljön és békét teremt? Vagy fegyvert ad mi képes lesz azt teremteni... Nem hiszem....
*Halk s nesztelen megyek tovább, a fogadóban ontott vérnek hamar híre megy, habár álcámat úgy váltogatom mint más a ruháját egy ügyesebb mágus akár még nyomon is követhetne. Az egyik sarkon eltűnök a föld alá ahol tovább folytatom utamat. Fő a biztonság, nem szeretnék harcba keveredni, talán az élők hiánya miatt jöttem pont ide a sok őserdei kísérlet során. Hihetetlen de még nekem is szükségem van az élők közelségére, hiába nem tartozok már közéjük. Körbe tekintek mielőtt teljesen elő bújnék, sehol senki egy elhagyatott kis zsákutca.
- Tökéletes.
*Majd ismét felveszem szilárd alakom s úgy folytatom tovább az utam. Lehet most hogy szabadabb az időm még egy város nézést is beiktatok. Ki tudja talán még vár itt rám valami.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Hozzászólások száma : 155
Munkahely : A Bíborgyöngy Háza

Character sheet
Nép: Emberek

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-10-31, 9:11 am

//Még mindig Jeremy-vel, csak már más helyen//

- Elsőként, hogy miként jutunk be….. Másodiknak, hogy tud-e segíteni abban hol lesz a szoba, ahová mennem kell, aztán, hogy amit el kell hoznom, hogy néz ki és hol a legvalószínűbb, hogy megtalálom?

*Az ösztönös óvatosság és figyelem ilyenkor még inkább előtör belőle. ahogy az emlékek is, amelyek a városhoz kötik. De mert egy "orvos" is vele van, talán kevesebb gondja lesz az úton.

Lehajtott fejjel halad Jeremy mellett, arcát elrejti a szürke köpeny alá, amelyet a ruhára kapott fel. Próbál úgy válaszolni, hogy csak a férfi hallja.*

- Van egy rejtett bejárat a szolgálók számára. Szükség esetére - suttogja. - Tudja, ők ugyanúgy asszonyok, mint bárki más. Attól, hogy odabent élnek, nos... kell nekik egy kis szabadság. Új szalag a ruhára, gyógyfüves kenőcs a fájó lábakra... Aprócska vágyak, amelyeket csak "odakint" élhetnek meg. De ehhez nagyon ritkán jutnak hozzá... Nincs olyan kivételezett helyzetük, mint a lányaimnak... A kulcsot csak ritkán kaphatják meg... És még ritkábban jön el valaki hozzám, hogy a másolatért cserébe befogadjam a Házba. De nemrégiben megtette egy elkeseredett lány. Így most a kulccsal együtt a ruhája is jó szolgálatot tesz. Vagyis emiatt nem kell aggódni. A palotába mindenképpen bejutunk.

*Ahogy a házak egyre nagyobbá és egyre díszesebbé válnak, úgy jutnak egyre közelebb a célhoz. Így Zaveeyera igyekszik minden kérdésre választ adni, mielőtt még oda nem érnének.*

- A bejárat a palota hátsó szárnyához vezet, ott, a szolgák lakrésze felől jutunk majd be. Meg kell kerülnünk a nagy, belső udvart ahhoz, hogy a palota északi szárnyába jussunk. Folyosó, átjárók... De addig eljuttatom... Onnan már magának kell továbbmennie. A háromszintes épület legfelső emelete a város uráé és "asszonyáé". Csak egyetlen lépcsősor vezet felfelé a vendégek számára. De ezt nem használhatja. A szolgálók és őrök számára a két oldalra nyíló  folyosók végén levő, eldugott lépcsőházak szolgálnak arra, hogy az emeletek között közlekedjenek. Sötét és elég eldugott hely, őrség nélkül. Mert az őrök a folyosókon állnak. Látó- és hallótávolságra egymástól... így ott nem sok esélye lehet. A hálóterem, amelyet keresnie kell ugyanis a legfelső emelet jobb oldali folyosójának közepén található. A hét szoba közül a középső. Mindkét irányban 5-5, fegyveres őr áll az emeleten. Nincs esélye bentről bejutni oda. De a szobákhoz hatalmas ablakok és keskeny erkélyek tartoznak, amelyek körbefutnak az emelet teljes hosszában. Néha csak akkorák, hogy éppen megvesse rajtuk a lábát, de ott vannak. És a lépcsőházból a padlásra, a tetőre is fel lehet jutni óvatosan. Vagyis azt is választhatja. Onnan már magán múlik, merre indul. A dobozt a párna alá kell elrejtenie. Az ajtóhoz közelebbi párna alá. És az ágy melletti szekrény felső fiókjában megtalálja azt, amit el kell hoznia. Egy hasonló, de kisebb dobozt. Egyetlen ékkövet lel majd benne. Egy sötét narancsszín követ. Onash ajándékát a gyöngyért - csak egyetlen megnyugtató dolgot tud mondani. - Ha bejutott a szobába, már nincsenek csapdák és cselek. Ott bent csak a cserére kell figyelnie. De amíg bejut... És amíg kijut... Nem tudom, mire számíthat...
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 1188

Character sheet
Nép: Elfek

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-10-31, 6:22 pm

//Követlek, rendületlenül Very Happy //

Sok minden múlhat azon, hogy kapok-e választ a kérdéseimre, mert nem gondolom, hogy a város ura – ha már ilyen behatárolható határidőt adott, - ne lenne felkészülve váratlan látogatókra….és, ha még össze-vissza keresgélnem is kell…….akkor elég nagy az esély a lebukásra, amit nem nagyon szeretnék, főleg azok után, amit a Madame az elődeimről elmondott.
Mivel elmondása szerint erősen átírta valaki a fogadás szabályait, nem vagyok benne biztos, hogy nem valami hideg és nyirkos tömlőcben kötnék ki, vagy csak valami kietlen helyen elvágnák a torkomat és soha senki nem találna a hullámra.
Figyelmesen hallgatom a nő szavait, ahogy felsorolja hol és miként jutunk majd be, majd azt is, hogy hol találom meg a keresett szobát és abban az ágyat. Szerencsére a másik ő is ugyanott lesz megtalálható, ezért csak egy helyre kell bejutnom és onnan ki. Már ez is nagy segítség és egyáltalán nem érdekelnek az őrök a folyosón, mert eszem ágában sincs a legnyilvánvalóbb helyeken közlekedni. Minden valamire való úri házban vannak szolgafolyosók, rejtekutak, na meg minden háznak vannak ablakai, a padlás adta lehetőségekről már ne is beszélve, ezért aztán egyre könnyebb szívvel sétálok a Madame mellett.
- Remélem a bejutás kettőnkre vonatkozó részébe nem csúszik hiba, de ha már eljutottunk az északi szárnyhoz és rajtam a sor, azt szeretném, ha azonnal távozna. –fogtam meg a karját, hogy rám nézzen. – Nekem ez a „munkám”, számtalan helyről osontam már ki teljesen észrevétlenül és, ha megára is figyelnem kell közben, akkor csak megnehezíti a dolgom. Ha eltűntem a szeme elől, menjen haza és én odaviszem a csecsebecséjét.
Ha elkapják a házban, akkor biztos mindent átkutatnak, még ha hozzá kesztyűs kézzel is nyúlnának. Jobb ha az ott tartózkodásunk soha nem tudódik ki, legfeljebb már csak akkor, ha már minden lebonyolódott.
- A csapdákra meg nekem lesz gondom, vannak meglepő tulajdonságaim. – mosolyodom el.
Az ujjaim már bizseregnek, ahogy a mágiám mocorogni kezd az izgalomtól.

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-01, 12:10 pm

//Csak vigyázz az ujjaidra!//

- Remélem a bejutás kettőnkre vonatkozó részébe nem csúszik hiba, de ha már eljutottunk az északi szárnyhoz és rajtam a sor, azt szeretném, ha azonnal távozna.

*Zaya nem örül a felvetésnek, de aztán Jeremy folytatja és a nő tudja, hogy igaza van a tolvajnak.*

- Nekem ez a „munkám”, számtalan helyről osontam már ki teljesen észrevétlenül és, ha magára is figyelnem kell közben, akkor csak megnehezíti a dolgom. Ha eltűntem a szeme elől, menjen haza és én odaviszem a csecsebecséjét. A csapdákra meg nekem lesz gondom, vannak meglepő tulajdonságaim.

*A komoly pillantás és a határozott hang meggyőzi, hogy bármennyire is szereti ő irányítani az eseményeket, most akkor teszi a legjobbat, ha szót fogad.*

- Rendben, megteszem, amit kér - ígéri.

*És Zaveeyera tartja magát az ígéreteihez még akkor is, ha ez a mostani nem tűnik túl jó ötletnek. Mert csak egyetlen kulcsuk van és így egyetlen út kettejük számára. De most ez sokkal kisebb problémának tűnik, mint az elátkozott fogadás és a fenyegető ismeretlen. Így ha Jeremy elfogadja az adott szót és elengedi a nő karját, akkor szótlanul haladnak tovább.

De már nem kell messzire menniük.

Mert a Főtérre érnek és onnan már látszik a város urának díszes lakóhelye. Norlan főtere pedig mindig varázslatos. De most egyikük sem áll meg, hogy gyönyörködjön a hófehér, égre törő oszlopokban és a márványborításban. És ahogy sietve elhaladnak a kör alakú tér szélén álló oszlopsorok mellett, Zaya látja, hogy a főlépcsőn éppen lefelé sétál a város ura a kíséretével és egy ősz hajú, tekintélyt parancsoló úrnak magyaráz komolyan.*

- Az Isteneknek legyen hála! - fordul a tolvajhoz. - Talán még szerencsénk is lehet! Onash... - biccent a csoportosulás felé. - Legalább ő nem nehezíti az ügyünket. - sóhajt fel. - Arra! - mutat egy keskeny utca felé, amely felfelé vezet. - Igyekezzen!

*S ha Jeremy követi, úgy néhány perc múlva már ott állnak a borostyánnal befutott kőfalba vágott ajtó előtt. A kulcs előkerül, és a zár halkan és olajozottan kinyílik. Aztán, amikor már mindketten odabent állnak, és az ajtó már újra zárva, Zaya átnyújtja a kulcsot a tolvajnak.*

- Ha nyitva hagyom, még rájönnek, hogy valami készül. Legyen magánál! Nekem több időm lesz arra, hogy máshogy jussak ki.
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-01, 8:11 pm

//Még a tiedre is vigyázok Very Happy //

Nem gondoltam, hogy ilyen könnyen meggyőzöm és beleegyezik abba, hogy visszavonuljon, ezrét meg is lepődtem, mert nagyobb ellenállásra számítottam.
Mikor rábólint arra, hogy hagy egyedül dolgozni és ő ahogy lehet elmegy, egy pár pillanatig még csak nézek rá, aztán elégedetten bólintok és elengedem a karját, hogy sietősen folytassuk az utunkat.
Hamarosan kiérünk a főtérre, ami természetesen semmit nem vesztett káprázatosságából, de engem most nem nyűgőz le, mint először, amikor idejöttem, most a szemem a különféle gazdagabbnál gazdagabb palotákat fürkészi, vajon melyibe kell behatolnom.
Eddig nem igen foglalkoztam velük, hiszen túl nagy kockázatot jelentett volna egy olyan kis tolvajnak, mint nekem, nem szokásom nagyobb falatot harapni, mint amit még le tudok nyelni. De most – bár nem teljesen önszántamból, - de mégis bele kell kóstolnom abba a mézesköcsögbe, amibe könnyen bele is fulladhatok.
A Madame megtorpan egy pillanatra és ahogy a pillantását követem, meglátok egy díszesen öltözött kis csapatot és hamarosan megtudom tőle, hogy pont leendő áldozatunk sétál le cseverészve egy másik nemessel.
Ha csak nem ül egész nap a hálószobájában, nem hiszem, hogy jobban megnehezítené az uraság jelenléte a dolgomat, de talán az ő szolgái is lazítanak kicsit, ha nincs otthon, így talán mégis hajthatja a mi malmunkra a vizet.
Bólintok a nő szavaira, aztán kapkodom a lábam utána, egészen a jelentéktelen kis ajtóig, ami nyilvánvalóan a házba vezet és még kulcsunk is van hozzá.
Pár pillanat múlva már benn is állunk.
- Én könnyedén kijutok akár a falon vagy valamelyik ablakon keresztül. – tolom vissza felé a kulcsot. – Csak nem gondolja, hogy bárhol is kulcsot nyomnak a kezembe, ahová eddig be kellett jutnom. – vigyorodtam el már a gondolatra is, mert, mennyire könnyebb lenne az életem. – Jobb, ha igyekszünk, minél tovább vagyunk itt, annál valószínűbb, hogy valaki belénk botlik. – mondom neki halkan. - Legfelső emelet jobb oldali folyosójának közepén, a hét szoba közül a középső. – ütögetem meg a halántékom, hogy tudja, mindent megjegyeztem
Már buzog bennem a tettvágy és alig várom, hogy kijátsszam az őröket és megszerezzem a zsákmányt. Tolvaj vagyok, a veszély keltette izgalom éltet és már elhúzták előttem a mézesmadzagot……..
- Csak addig jöjjön, amíg feltétlen muszáj és meg tudja mutatni a cselédjáratot.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-04, 11:51 am

//Csak igyekezz!//

*Zaya is szeretne már a veszélyes kaland végére járni, így nem vitatkozik. Újra az övére fűzi a kulcsot és már indulnak is az egyik hátsó épület nyitott ajtaja felé.

~ Át az udvaron a fal mellett... Az ajtón egyenesen be, aztán fel a lépcsőn egy emeletet... - emlékszik vissza a térképre.~

*Bár most hogy a valóságban látja a helyet, néha meg kell állnia, hogy átgondolja az útvonalat.*

~ Nem, az első lépcsősornál még nem... Ott még lehetnek őrök, akik a konyha felé vezető folyosót vigyázzák! ~

*Jut az eszébe a lány figyelmeztetése és ami most hasznosnak is bizonyul. Hiszen amikor már fordulna be az első lépcsőházba, látja, ahogy néhány lépésnyire tőlük két egyenruhás beszélget. Hirtelen kell megállnia, és ha a tolvaj nem veszi észre a férfiakat, úgy Zaveeyera a kezével parancsol megálljt neki.   De mert az eszmecsere nagyon leköti a két fegyverest, így jó eséllyel senki sem találja gyanúsnak a szolgálót és a köpenyes alakot, akik sietve tovább indulnak.*

- Nem figyeltem eléggé, a második lépcsősort kell használnunk... Ez még csak a konyha volt! - szabadkozik, aztán meglátják a folyosón feléjük siető alakot. - Egy szót se szóljon! - áll meg lehajtott fejjel Jeremy előtt, hogy amennyire lehet, takarja a láthatóan kíváncsi őrszem elől.

- Hová igyekszel és ki ez az alak? - állja el előttük az utat a férfi és igyekszik a fodros főkötő alá pillantani. ~ Valahonnan nagyon ismerős nekem ez a nő ~ gondolja a palota őre és talán ez lesz a tilosban járók szerencséje. Aztán futó pillantást vet a köpenyes, táskát cipelő alakra is. - Tudod, hogy itt nem járhatnak idegenek és főleg nem férfiak! Mégis mit kerestek errefelé?

- A szakácsnő üzent az orvosért, uram - szabadkozik elhaló, alázatos hangon Zaya. - Az egyik lány... Leforrázta magát az ünnepi libák pucolása közben - jut eszébe a közelgő ünnepre való készülődés. - A szállására igyekszünk... Odafent van!

- Ó, már megint egy ügyetlen konyhalány! - rázza a fejét a férfi. - Ezek a fruskák, akiket legutóbb vettek fel, olyan ügyetlenek, hogy minden hétre jut valami! De arra akkor sem mehettek!! Menjetek fel ott! - mutat a hátuk mögötti lépcsőkre. - De előbb mutassa csak azt a táskát!

*Azzal közelebb lép hozzájuk...*

Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-04, 7:52 pm

// kezdődik az izgalom *kezet dörzsöl* Very Happy //

Mikor már harmadszor állunk meg, hogy a Madame kis habozás után kiválassza az újabb irányvonalat, már megbántam, hogy nem küldtem el rögtön azután, hogy beléptünk a kapun.
Magamtól is biztosan megtaláltam volna az utat a legfelső emeletre, sokkal láthatatlanabbul, mint egy láthatóan bizonytalan, álruhás cselédlánnyal az oldalamon.
Nem igazán éreztem jól magam a gyógyító bőrében, főleg nem ilyen nyílt színen, nem ez volt az én világom…….
Aztán majdnem belefutunk két őrbe, bár szerencsénkre annyira elmerülnek valaminek a megvitatásába, hogy ügyet sem vetnek ránk, ha egyáltalán megláttak. Ideges lettem, hiszen egészen más dolog, ha csak messziről látják meg az alakunkat, mert ez esetleg nem okoz különösebb feltűnést, ahogy a Madame kitalálta, de ha elkezdenek faggatózni………én még egy nevet sem tudtam volna kibökni, hogy ki miatt jöttem ide.
Én is megálltam, hiszen előbb meghallottam a hangjukat, mint, hogy megláttam volna őket.
Kilestem a nő válla felett, de ő már indult is tovább, ügyesen elsurranva a strázsák mellett, akik véleményem szerint nem igazán álltak a helyzet magaslatán……szerencsénkre.
- Rám kellene hagynod most már……. – kezdtem mondani neki, hogy visszafordítsam, ám ekkor megjelent egy másik fickó, aki nyilvánvalóan kiszúrt minket magának.
~ A fene! ~ - szitkozódtam magamban, de aztán befogtam a szám a javaslat szerint.
A csizmaszárban ott lapult a kis késem, amit visszakaptam már és most azon gondolkoztam, hogy lenne-e időm előkapni, ha szükséges és túszként tartani a férfit, míg kijutunk, de a Madame úgy látszik már kiagyalta a történetünket is, ami remélhetőleg nem csak számomra volt hihető.
Továbbra is hallgattam tehát, de azért bólintottam a szavak megerősítéseként.
Ennek ellenére azért a gyanakvását nem teljesen oszlattuk el. Még jó, hogy a táskában tényleg az orvos eszközei voltak…..
- Ha szükségesnek látja….. – feleltem halkan és szétnyitottam a táskát, hogy belenézhessen.
Bíztam benne, hogy ennyivel megelégszik és tovább enged minket. Ha ezen túl vagyunk, visszaküldöm a nőt…..
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-05, 7:40 pm

//Ó, azok a rémes hajlamok! De akkor nesze neked!//

*Az "orvos" holmija csak néhány pillanatra érdekli az őrt, de amikor meglátja az eszközöket és az üvegcséket, már el is párolog a kíváncsisága. Csak belenéz a méretes táskába, aztán jelzi, hogy rendben van a dolog. Türelmetlen mozdulata reményt ad arra, hogy ezúttal megúszhatják a tüzetesebb vizsgálatot. És ennek a türelmetlenségnek néhány keresetlen mondattal is hangot ad, amelyek még tovább javítanak a nő hangulatán.*

- Na, induljanak! Ne rabolják tovább az időmet! De aztán meg ne lássam erre még egyszer ezt az alakot! - néz feddőn Zayára. - És ügyeljen rá, hogy ha végzett, azonnal távozzon! Maga felel érte! Arra menjenek! Ahogy mondtam. - int a lépcsősorra a hátuk mögött.

*Csak ennyit kell hallania, hogy megforduljon és maga után húzza a köpenyes tolvajt is. Igyekszik, és reméli, hogy ha eltűnnek az egyenruhás szemei elől, az el is feledkezik majd róluk. De ezzel csak a probléma egyik fele oldódik meg. Így, hogy az egyik őr utasítására használniuk kell a "tiltott" lépcsőket, és nem mehetnek az előzetesen eltervezett úton, Zaveeyera összezavarodik. Nem tudja, hogy egy emelettel feljebb vajon mi vár rájuk. Azt tudja, hogy odafent a cselédek szobái vannak, ahová szükségtelen őröket állítani, így reménykedik abban, hogy a kerülőút nem kuszálja össze nagyon a terveiket. Zavarát palástolandó, felfelé igyekszik a lépcsőkön, magával vonszolva Jeremy-t. Amikor már azt hiszi, megúszták a szorult helyzetet, akkor meghallják az őr hangját.*

- Várjanak, elkísérem magukat! Csak a biztonság kedvéért!
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-06, 11:27 am

//Kezdjek félni? Very Happy //

A táskával nem bukhatunk le, ráadásul szerintem az őrnek legalább annyira nincs fogalma, hogy minek kell és minek nem kell benne lenni, hogy csak akkor fogna gyanút, ha fegyverek lennének benne. Példának okáért az egész házat megmérgezhetnénk a táskában lévő üvegcsékben lévő löttyökkel, bár valószínűleg nem azok vannak benne.
Ezért nem csodálom, amikor csak egy pillantásra méltatja a holmikat, aztán már el is veszíti az érdeklődését.
Azért a „szívélyes” szavaira tudnék mit válaszolni, hiszen sosem tudhatja, hogy hozzá, vagy az embereihez mikor lenne szüksége, hogy épp kéznél legyen a doki, akkor biztos nem lenne azon a véleményen, hogy ne lásson itt még egyszer.
Egyébként meg egy húron pendülünk, én sem akarok itt lenni soha többé, ha egyszer végeztem és minden további nélkül ígéretet is tehetek neki.
- Higgye el tiszt úr egy perccel sem maradok tovább, mint szükséges, erre akár meg is esküszöm Önnek. – válaszoltam halkan a színtiszta igazat, hogy a hangom később se legyen számára ismerős.
Többet, ha akartam volna sem tudtam volna mondani, mert a Madame nagy erővel kezdett húzni a mutatott lépcső felé, de nekem sem állt szándékomban tovább időzni a katona társaságában.
Minden bizonnyal egy véleményen vagyunk a nővel azon, hogy csak tűnjünk el szem elől, aztán majd megoldjuk az útvonalat, vagyis megoldom, mert egyre biztosabban érzem, hogy a Madame-nak távoznia kell, nekem meg eltűnni a nyílt színről.
Már egészen jól alakul a helyzet, amikor……..
- Ezt nem hiszem el! – szisszenek fel halkan a férfi hangjára. – Mi a fenét akar tőlünk…..
Hangosan azonban csak annyit mondok.
- Erre igazán nincs szükség tiszt úr, csak egy kis balzsamot és kötés teszek fel és már itt sem vagyok, rengeteg felé szólít a kötelesség, sietek, ahogy bizonyára Ön is.
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-07, 3:00 pm

//Jobb félni, mint... a dutyiban végezni!//

- Erre igazán nincs szükség tiszt úr, csak egy kis balzsamot és kötés teszek fel és már itt sem vagyok, rengeteg felé szólít a kötelesség, sietek, ahogy bizonyára Ön is.

*Jeremy szavai nem csak Zayát lepik meg, hanem a túlzottan alaposnak tűnő palotaőrt is. Néhány lépcsőfok után ugyanis megáll és elgondolkozik a hallottakon.Látszik a vívódása, miközben a közeli folyosón beszélgető társait is szemmel tartja, akik éppen most indulnak el még mindig egymással vitatkozva a konyha felé.*

- Már biztos előkészítették az esti lakoma étkeit... A szakácsnő biztosan...

*A hozzájuk elérő beszédfoszlányok arra utalnak, hogy a konyhában sokkal érdekesebb dolgok várhatják őket, mint egy szolgáló és egy fáradt és roppant elfoglalt "orvos", így a lépcsőn álldogáló társuk is gyorsan meggondolja magát az elhatározásával kapcsolatban.*

- Menjenek, majd maguk után megyek! - szól felfelé a lépcsősor felénél álldogálók után. - Fontos ellenőrizni való akadt és úgy hallom, a többieknek segítség kellene. - veti még oda, aztán gyors léptekkel a többiek után ered.

*A nő megkönnyebbül és amikor elhalnak a lépések és az őket eddig szemmel tartó fegyveres hallótávolságon kívülre ér, lefelé indul és int Jeremy-nek is.*

- Arra kellene menni, amerre eredetileg akartunk. Kevesebb meglepetés érhet és ... néhány perc, aztán már nem kísérhetem tovább.

*Lesiet a lépcsőn és ha a tolvaj követi, láthatja, ahogy Zaya óvatosan les be a folyosóra, de mert senkit sem lát, sietve indul a végtelennek látszó, szűkös átjárón át. Ha Jeremy követi, úgy zavartalanul juthatnak el a következő útelágazásig. Nem tétovázik, amikor balra fordul és hamarosan ott állnak egy újabb, felfelé vezető lépcsősornál. Csak néhány szolgáló teszi a dolgát, és csak futó pillantásra méltatják a párost, ahogy felfelé igyekeznek. Aztán egy emelettel feljebb a nő megáll.

A lépcsőforduló - bár szűkebb, mint a másik volt - itt világosabb, hiszen ablak nyílik a palota udvara felé és innen felfelé is vezet út. Zaveeyera figyelmeztetően mutat az előttük nyíló folyosóra. Ha Jeremy hallgat rá, úgy óvatosan kileshet a fal mögül. Láthat egy hosszú folyosót, amelyen őröket számolhat meg és ajtókat, ahogy a nő korábban is mondta.*

- Arra van a padlás - mutat az asszony felfelé. - Ahhoz az ajtóhoz nincs kulcsom. Ez meg a bal oldali folyosó... Most már nem mehetek tovább feltűnés nélkül... - rázza meg a fejét. - Ha sikerrel jár, jöjjön a Házba... Ha nem sikerül... Nos, azt úgyis megtudom. - komorodik el Zaya arca, azonban nem tehet mást, mint hogy rábízza magát a vállalkozó szellemű tolvajra. De mielőtt elindulna visszafelé, még fel kell tennie egy fontos kérdést. - A doboz magánál van?
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-08, 3:21 pm

//Nem csak lopásban vagyok jó, hanem dumában is Very Happy //

Magam sem hittem volna, hogy csak ennyi győzködés kell a katonának, bár el kell ismernem a felénk hallattszódó pár szó, amit az őrszemek távoztukban elejtenek, talán szintén nyomott a latban. Egy szónak is száz a vége valamelyiknek vagy épp mindkettőnek köszönhetően a nagy kötelességérzet kezdett háttérbe szorulni a férfi gondolataiban, legalábbis a habozásából ezt szűrtem le.
Nem mertem tovább ütni a vasat, mert lehet az már sok lett volna, ezért igyekeztem türelmet erőltetni magamra és inkább együttérző pillantást küldeni, amivel érzékeltetem vele, mennyire nehéz is ez a szolgálat, a kötelesség.
Aztán döntött és én igyekeztem elleplezni a megkönnyebbülésemet és elégedett érzéseimet, hogy jól eltaláltam a hangot a fickóval.
- Természetes, a viszontlátásra. – biccentettem a katonának, miközben a viszont és a látásra közé magamban egy nemet is beillesztettem.
A történések alatt mindvégig éreztem magam mellett a Madame feszültségét, ami most egy halk sóhajjal ürül ki belőle, ahogy a férfi léptei sietősen elhalnak.
~ Finom lehet az az étel, amiért érdemes így elrohanni….. ~
természetesen azonnal a nő után indulok, remélve, hogy ez volt az utolsó akadály, amit még közösen kell leküzdenünk.
Úgy látszik szerencsénk van és a szolgálóknak megszokott jelenség egy orvos jelenléte, katonával pedig nem találkozunk már egészen addig, míg az uraság szobájához vezető folyosóhoz nem érünk, ahol a Madame jelzésére, meggyőződöm róla egy kurta pillantással, hogy az őrök ott állnak, ahol mondta.
- Már eddig is sokat tett. – suttogtam vissza, miközben a szemem már a padlásra vezető lépcsőket fürkészte.
Őrültség lett volna a nyílt folyosón próbálkozni, mikor volt más bejutási lehetőség is és számomra a kulcs nem volt akadály, főleg nem egy rakat „szerszámmal”, ami a doki táskájában lapult.
- Óóóóó….a….doboz….. – néztem rá rémült szemekkel, amik aztán kaján vigyorba mentek át. – Hát persze, hogy itt van. - ütöttem a zsebemre a köpeny alatt. – Menjen és jusson vissza minél előbb és ne…. aggódjon, én megcsinálom. – súgtam neki határozottan, aztán már fel is osontam a grádicson.

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-09, 2:01 pm

//Vicces fiú!//

*Jeremy tekintete, amelyet a kérdésre válaszul villant a nő felé, a férfi szerencséjére gyorsan változik, mert így Zayát nem sikerül kibillentenie a nyugalmából, bár a dühös pillantás, amelyet "cserébe" kap, nem sok jóval kecsegteti a tolvajt.*

- Próbálja meg komolyabban venni a dolgot! Nem szeretném feleslegesen rémisztgetni, de ha nem jár sikerrel, maga is úgy végzi majd, mint a többiek - sziszegi halkan, miközben folyton az őröket figyeli. - Ahogy megegyeztünk... Itt hagyja ezt az átkozott gyöngyöt és azonnal eltűnik, ahogy megszerezte a másik holmit. És ne próbáljon ügyeskedni. Bár ahogy látta, a dolgok most nem a legkedvezőbben alakultak, azt azért ne gondolja, hogy magát nem találnám meg, ha véletlenül elfelejtkezne a mi kis megállapodásunkról!- aztán már csak azt látja, hogy a félelf sietve felfelé indul, így talán csak önnön biztatására folytatja. - Az aggódást meg csak bízza rám, maga csak a saját dolgával törődjön.

*S amikor a köpenyes alak eltűnik a szemei elől, még egy utolsó pillantást vet a folyosón strázsáló fegyveresekre, aztán elindul visszafelé, amerről jöttek.

De most nincs olyan szerencséje, mint korábban. Mert alig ér az első útelágazáshoz és indulna el a kifelé vezető folyosón, egy éles, már-már rikácsoló hang csattan fel mögötte.*

- Hé, te, gyere csak ide! - s amikor Zaveeyera megfordul, egy terebélyes asszonyság áll mögötte az övéhez hasonló, de sötétkék ruhában. - Igen, te! - mutat rá az idegen, látva Zaya értetlen pillantását.  - Nem láttalak még erre - lép közelebb hozzá és szemléli meg a nő arcát, amit hiába próbál elrejteni a főkötő alá. - Biztos, hogy van neked dolgod itt? - néz gyanakodva, de aztán türelmetlenül legyint. - Hogy mit keresel itt, azt majd később megbeszéljük, de most fogd ezeket a tálcákat, és igyekezz velük a konyhába! A szakácsnő már várja őket! - mutat egy nagy halom míves ezüsttálra, aztán fenyegetően még hozzáteszi. - És meg ne lássalak megint errefelé!

*Zaya - ha nem akar lebukni - nem tehet mást, mint hogy felnyalábolja a díszes tálakat és elindul a konyha felé, remélve, hogy nem fut össze korábbi "ismerősével". A tálcák könnyítenek a helyzetén, hiszen így tényleg "bennfentesnek" tűnik, bár ezt a kerülőutat szívesen kihagyta volna.

Jeremy eközben felfelé igyekszik, és ha a padlást választja útvonalául, akkor odafent a rendszerint pánttal és lakattal lezárt ajtót most nyitva találja és hangok szűrődnek ki odabentről.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-09, 5:51 pm

//Lassan kiismered Jeremyt! Very Happy //

Egy cseppet sem von le a kis komiszkodásomból, hogy a madame túl feszült és nem értékeli a tréfámat, mert mindent megérnek az arcán végigfutó érzelmek kavalkádjai.
Természetesen kapok egy kis fenyegetést a penge tekintet mellé, de hát most nem áll karddal senki a hátam mögött és egy távoli fenyegetés nem tud lelombozni, na meg egyébként sem állt szándékomban átverni, még akkor sem, ha jóformán kizsarolta belőlem a feladat elvégzését. Most már rávetettem magam a „koncra” és a hírnevemet is elősegíteném azzal, hogy ha elmondhatnám, magát a város urát loptam meg, még ha titkos engedéllyel is, vagy ha valaki közben halálossá tette a kockázatát.
Nem voltam biztos benne, hogy maga írta volna át a szabályokat, hiszen miért is tette volna, akkor eleve nem ajánlja fel a Madame-nak a fogadást, már akkor is nyer, ha s nem hagyja ellopni az ékszert, kipenderítve a tolvajt…….
Ezért aztán a vigyor csak szélesedik rajtam a nő kemény szavaira és a homlokomhoz emelve a kezem intek neki könnyű búcsút, ahogy eltűnök a szeme elől, csak a mormogását hagyva magam mögött.
A vidámságom azonban csak addig tart, amíg meg nem pillantom a nyitott ajtót, amit láthatóan normális esetben komolyan zárnak. És a hangok csak bonyolítják a helyzetet. Valami nagyon nem stimmel itt, talán ez az utolsó esély a Madame-nak arra serkentette az urat, hogy még a tetőre is őröket állíttasson?
Óvatosan settenkedek az ajtóhoz, előhívva a mágiámat, ami könnyűvé és hangtalanná teszi a lépteimet, a hallásom meg egyébként is élet, így minden lépésemet megfontolva haladok előrébb, amíg meg nem pillantom a hangok forrását, hogy lássam mivel van dolgom és, hogy mennyire akadályoznak a terveimben.
Tehát rejtőzöm és hallgatózom.

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-10, 1:42 pm

//Csak ne hagyd magad, hova lesz így a hírneved?!//

*Jeremy-nek nem is kell túlzottan fülelnie, hogy meghallja az odabent motoszkálókat, és amit hall, nem tölti el majd nagy örömmel. És ha jól figyel, egy férfi és egy nő hangját hallhatja.*

- Halkabban, te ostoba! Ha azt hiszed, annyiban fogja hagyni, hát nagyon tévedsz! Azt a nőt nem olyan fából faragták, hogy feladja! Főleg, hogy az az üzlet is nagyon kecsegtető! Az a levél nem fogja őt ettől eltántorítani. És éjfélig még van ideje! Hidd el, meg fogja még próbálni! De nem szabad nyernie, mert akkor lőttek a terveinknek.

- Tudom, ne oktass ki! Az a levél meg csak egy kísérlet volt és nem is az én ötletem! És persze, tudom azt is, ha sikerül nekik és nyélbe ütik az üzletet, Asszonyunk sosem bocsátja meg, hogy az a némber megint az ujja köré csavarta a város urát és megkapta azt az ékszert. „Egy kis útszéli cafka, aki túl nagyra tör!” Ahogy mondja mindig. De azt mondta, az Úrnak sem szabad megtudnia, hogy ő próbálja meg csőbe húzni azt a nőt. Bár az istenekre mondom, nem tudom, miért aggódik amiatt az aprócska csecsebecse miatt. Az a különleges gyöngy sokkal többet ér. Hogy hogy ácsingózott érte meg hogy nem hagyott békét az Úrnak, míg meg nem kötötte azt a fogadást.

- Ne érdekeljen téged, hogy mit miért csinál az Úrnő! És Zayát se hibáztasd! Ő csak boldogulni akar, és a város ura ehhez tökéletes segítség! A Nagyasszonynak kellett a gyöngy, Zaveyyera meg hasznot húz ebből! A csere meg csak bizonyíték, hogy a feladatot teljesítették. Bár én sem tudom, hogy mi a különleges abban a holmiban, hiszen azt mondtad, az Úr az édesanyja ékszerei közül választotta. Az meg, hogy ez az Asszonyodat annyira felkavarja, hogy egy egész vagyont ajánlott, ha segítek… Na, az meg legyen az ő dolga! Meg az enyém! Te meg csak fülelj és figyelj! Ha jól gondolom, az, hogy eltűntem, csak felgyorsítja az eseményeket! Szerintem nem várnak estig, hogy újra próbálkozzanak!

*Eközben Zaya a tálcák mögé rejtve az arcát igyekszik a konyha felé. Néha óvatosan hátrafordul, hogy látja-e még a termetes asszonyságot, de az rendületlenül áll a folyosó végén, és őt bámulja. Így amikor odaér ahhoz a lépcsősorhoz, ahol nem is olyan régen váltak el a katonától, kénytelen ő is azon az úton elindulni, de közben – ahogy elhalad a szűkös folyosón – azt nézi, hol szökhetnek meg a feladat elől.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-10, 7:04 pm

//azt most alapozom meg! Very Happy //

Hát igen, nem voltam boldog, hogy valaki megelőzött, bár több minden mégis jól jött még ebben is. Egyrészt, még ha feltételezték is, hogy a Madame ma mindenképpen próbálkozik, még sem számítottak arra, hogy beszélgetésük leleplezheti őket, így nem is gondolták, hogy valaki hallja őket. Másrészt, ha eddig próbáltam is mentséget találni az eltűnt „hűséges” testőrnek, most be kellett látnom, hogy mindent és mindenkit meg lehet vásárolni és semmiféle zsarolás nem kellett az árulásához.
Mert, ahogy hallgattam őket, nyilvánvalóvá vált, hogy a férfihang hozzá tartozik, a nő meg minden valószínűség szerint a ház úrnőjének szolgálója. Az, hogy milyen terveik vannak érdekes lehet, bár a feladatom szempontjából mellékes, az biztos, hogy még ölni képesek érte és még az uraság haragját is vállalják érte, ha kiderül belekavartak a fogadásába.
De az is kiderült, hogy itt a háttérben az úr felesége mozgatja a szálakat és még a fogadás is az ő ötlete volt…….Ezt jól megjegyeztem, hiszen a Madame biztos értékeli majd, ha a megszerzett ékszer mellé, még érdekes híreket is szállítok, hiszen ez már megkötött alkunkon túl mutat.
Most már csak az a kérdés, hogy mi legyen a tervemmel, hogy a padláson és a tetőn közelítem meg a hálószoba ablakát?
Ha belesve úgy látom elég messze vannak, besurranok és megbújok valami láda mögött vagy valami sötét helyen és várok egy kicsit, hátha elmennek, ha ez nem történik meg, akkor visszaosonok az emeletre és egy olyan szobaajtót keresek, amit nem látnak a katonák (ha van) és oda megyek be, hogy az ablakon keresztül igyekezzek átmászni a célomat képező szobához.

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-11, 4:55 pm

//Ó, Jeremy, elhamarkodottan ítélkezel!//

*A tolvaj fülel és levonhatja a következtetéseit. És persze megpróbálhatja kideríteni, hogy kik is tartózkodnak a padláson. De ha megjelenése zajjal nem is jár, a nyitott ajtóban játszó árnyak mégis gyanút kelthetnek az odabent lévők egyikében. És ha Jeremy jól elrejtőzik, láthatja a homályból előlépő, magas és főként fiatal férfit, a Házból eltűntek egyikét. A hátsó ajtónál őrséget teljesítő újoncot, aki most meg akar bizonyosodni arról, hogy senki nem jár a padlás közelében és nem veszélyezteti semmi az eddig jól őrzött inkognitóját.

S ha az álruhás félelf jól elrejtőzik, akkor még láthatja, ahogy a párocska hölgy tagja rövid, ám de szenvedélyes búcsúzkodás után magára hagyja odafent a kedvesét.*

*Zaya eközben - más kiutat nem - csak zárt ajtókat találva végül a folyosó végén elér a konyhához. Odabentről edények csörgése és egy utasításokat osztogató nő hangja hallatszik ki, amint a katonákat szidalmazza.*

- Ahhoz már ne nyúljatok, szemtelen gazemberek! ha meglátom, hogy bármelyikőtök is a közelébe megy annak az asztalnak, megjárjátok, arra megesküszöm! Hol vannak már azok a tálcák? Inkább lóduljon valamelyikőtök és sürgesse meg azt a lányt, mert különben én látom el a baját!

//Bocsánat, hogy ilyen kis nyúlfarknyi lett, de hagyok "lehetőséget" kibontakozni a tolvajnak is!//

Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-11, 8:28 pm

//Igen, látom, de már csak ilyen hamari vagyok Very Happy //

Tudtam, hogy nagy kockázatot vállalok, mert egy ismeretlen helyen voltam és a hangok alapján csak megtippelni tudtam azt, hogy hol állhat a párocska, de ez még mindig a kisebb kockázat volt, mint egy emelettel lejjebb, a katonák orra előtt besurranni egy szobába.
Mázlim volt, hogy pont időben tudtam eltűnni egy hatalmas utazóláda mögött, aminek nyitott fedelén is halmokban álltak a feledésre ítélt női, buggyos, nagyszoknyás ruhák, mert csak sikerült felkeltenem a páros férfi tagjának, az általam testőrnek ítélt fickó figyelmét valamivel.
Akkor azonban már elég jól meglapultam és igazából talán csak a hatodik érzéke jelezhetett valamit, nem volt biztos a dolgában, ahogy előrelépett gyanakodva körbenézve a folyosóról befurakodó gyér fénybe. Nem a testőr volt, vagyis a Madame leírása nem illett rá, mert annak idősebbnek kellett volna lenni. Ez lehetett a másik eltűnt őr!
Némi nézelődés után azonban elvonja a figyelmét a csinos asszonyszemély, aki kevésbé aggódik és hamarosan már vörösödő fülekkel nézem, ahogy forró csókot váltanak.
Csinálhatnák máshol is, remélem elvonulnak és nem itt esnek egymásnak…….
Kissé aggodalmasan nézem, ahogy végül csak a lány távozik, mert mi a fenét kezdek a fickóval?
Most már kimenni is nehezebb lenne, itt meg nem maradhatok örökké, le kell jutnom a szobába.
Körbenézek, hogy mivel is tudnám leszerelni, mert minden bizonnyal úgy akar még jobban bevágódni a ház úrnőjénél, hogy elkapja a tolvajt. Hát abból nem eszik és remélem, ha jól kupán vágom, még a Madame-nél is jó pontot szerzek.
Találok is egy törött széklábat, amit jó nehéz fából, talán tölgyből faragtak és csendesen magamhoz veszem, majd a ládám oldalához pöccintek egy leszakított gombot, úgy igazítva, hogy jól hallhatóan koppanjon. Ezzel szándékozom közel csalogatni, aztán ha ütés közelbe ér, nagyot húzni a fejére.
Ha még az Istenek is mellém állnak, talán még a ruhásládába is pottyan, akkor már bajlódnom sem kell az eltűntetésével………

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-12, 8:35 pm

//Ó, majd megnevellek!//

*A fiatal férfi egy ideig még álldogál az ajtón beszűrődő fényben, aztán beljebb lép az árnyékba. Nem nyugszik meg, halvány sejtelem gyötri, hogy valami nincs rendben. Mintha látott volna az előbb egy árnyat, de most csak a homály veszi körül és ha odébb lépne, ahol a sok limlom hever egy kupacban, még mélyebb a sötét. Hiába mereszti a szemét, semmit sem lát.

De aztán elhatározza magát, az egyik - tetőt tartó - faoszlop mögé lép és elővesz egy olajlámpást. Ahogy megemeli, bosszússá válik az arca, párszor megdönti a mécsest, a fény felé fordítja, majd megrázza, aztán a fejét ingatva és magában morogva kifelé indul.*

- Az istenekre! Most mehetek le a konyhára olajért! - azzal még utoljára körülnéz gyanakodva és a lámpással a kezében kilép az ajtón.

*Ha Jeremy azt várja, hogy meghallja az egyre halkuló lépéseket és így megkönnyebbülhet, hogy megszabadult egy problémától, hát csalódnia kell. Ugyanis az ajtó csukódását egy helyére csusszanó fémpánt hangja követi, majd kulcsok csörgése. Aztán némi zörgés, ahogy a távozó ellenőrzi, hogy a lakat jól tart-e. A várva várt lépések csak utána hangzanak fel.

Odalent sem történik minden a várakozásnak megfelelően. Zaveeyera - belépve a tágas, illatokkal teli és jelenleg edények csörgésétől hangos - helyiségbe, óvatosan kiles a tálcák közül és amikor meglátja az egyik asztal mellett  falatozó katonákat, igyekszik észrevétlenül elsétálni mögöttük, bízva abban, hogy a maradékok kóstolgatása leköti a figyelmüket, de aztán a szakácsnő hangja romba dönti az elképzelését.*

- Na végre, hogy itt vagy! Nem mondták, hogy igyekezz? Hozd ide azokat a tálcákat, aztán lódulj a dolgodra, ne lopd itt a napot!

*Zaya pedig igyekszik. Siet,  hogy minél hamarabb megszabaduljon a terhétől és újra odakint legyen. Így gyorsan lerakja a fémből készült méretes tálakat és kifelé indul. Igyekszik feltűnés nélkül eltűnni az egyenruhások szeme elől, és szerencséjére csak egyikük vet rá egy futó pillantást. Aztán megkönnyebbülten dől a falnak odakint.

Egy felszabadult sóhajtás, ellenőrzi, hogy megvan-e az övén lógó kulcs, aztán elindul, hogy végre kijusson erről az elátkozott helyről. Már majdnem a vasalt ajtóhoz ér, amikor lépéseket hall, és amikor megfordul, egy ismerős alakot lát bekanyarodni a konyha felé.

Először csak bénultan áll, majd hitetlenkedve rázza a fejét és a kilincs után nyúl. De aztán elszánt tekintettel visszafelé indul.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-12, 9:23 pm

//Erre fogadni mertem volna Very Happy //

Már készülök megvalósítani a tervemet, hogy megszabaduljak a Madame áruló emberétől, bár sokkal-sokkal jobban szerettem volna minden feltűnés nélkül beosonni és kiosonni, de erre most nem volt időm……De végül rám mosolyogtak az Istenek, mert igaz, hogy egy kis ideig még gyanakodva meregeti a szemét a sötétségbe, ahová behúzódtam, de mikor elszánja magát, hogy tüzetesebben szemügyre vegye a rejtekhelyemet és ehhez világosságot keres, nincs szerencséje.
Vagyis inkább azt mondanám, nagy szerencséje van, hiszen nem gazdagodott egy puklival a fején.
Moccanatlanul hallgatom halk szitkozódását, aztán az ajtón kifelé induló lépteit. Felmerül bennem, hogy ezt az egészet csak megjátssza és azt gondolja, hogy lépre csalhat a távozásának elhitetésével, mielőtt visszafordulna, de mikor rápattintja a pántot a padlásajtóra és bezárja, mosolyra húzódik a szám.
~ Azt hiszi, hogy nagyon okos! ~
Persze nem állt szándékomban ide visszatérni és ismét keresztülmenni az egész házon, ha meg van amiért jöttem. Távozásomhoz a tetőket szemeltem ki.
De most nincs vesztegetni való időm, a tetőkibúvóhoz igyekszem, hogy azon kimászva, megkeressem magam alatt a hálószoba ablakát és mágiámat felhasználva lemásszak oda.

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-13, 8:42 pm

//Még szerencse, hogy nem ez volt a fogadás tárgya!//

*Ha Jeremy megtalálja a kijáratot, ügyesnek kell lennie, hiszen a sötétben kell kinyitnia a lakatot, amely lezárja a keskeny "tetőablakot". Amikor odafent lesz, a tetőn, talán csak a leesés réme fenyegetné, ha nem lenne ebben már olyan gyakorlott. De nem csak ezért kell óvatosnak lennie. Hanem azért is, mert a palotát körülvevő fal őrtornyaiból - amelyekből eddig inkább a város felé kémleltek - észrevehetik és akkor füstbe mehet a terve a könnyű bejutásról. És még valami veszélyeztetheti a feladat végrehajtását. Mégpedig egy szolgáló, aki a szobában üldögél, szemben az ablakokkal és éppen azon morfondírozik, hogy hogyan is rendezze be majd azt a szép házat, amit abból a pénzből vehetnek, amit az Asszonya ígért neki. Csak annyit kell tennie, hogy estig a díszes és hatalmas hálóteremben üldögél és ha bárki idegen megpróbálna bejutni, csak segítségért kiált. És akkor a jutalom nem marad el. Hiszen megmentette a város urát és ágyasát egy merénylőtől. Tette nagyszerűségében senki sem kételkedhet.

Ahogy Zaya sem kételkedett eddig abban, hogy embereit tisztességesen megfizeti és így hűségük is biztosított. De az előtte igyekvő férfi a nem is olyan régen ébredt kételyt látszik igazolni. Azt már látja, hogy csak akkor érheti utol, mielőtt az emberekkel teli konyhába érne, ha valamivel felhívja magára a figyelmet, így már éppen elhatározza, hogy utána kiált, amikor eszébe jut valami. Mégpedig a tolvaj odafent, emeletekkel fölöttük. Mert ha most szembesíti az árulót azzal, hogy kiléte immár nem titok, lehet, hogy hiába a tolvaj nagyszerűsége és ügyessége. Ha rájönnek, hogy ő a palotában van, tudni fogják, hogy az utolsó próbálkozásra most szánta el magát.

S ahogy erre Zaveeyera rádöbben, lépései meglassulnak és végül megáll, nem messze még a folyosó végétől. Dúl benne a harc a között, hogy most azonnal bizonyítsa igazát és felelősségre vonja hűtlen szolgáját, vagy hagyja futni, hogy ezzel ne nehezítse Jeremy helyzetét. És ha a tolvaj végül sikerrel jár, majd zsebelje be a díjat és akkor álljon bosszút az árulásért. Hogy higgyen-e felfogadott "ügynöke" képességeiben és bízza a sorsra az események folyását, vagy maga oldja meg a problémát, ahogy eddig mindig tette. Néhány pillanatig csak áll ökölbe szorított kézzel és villámló szemekkel. De aztán sarkon fordul és most már semmi sem tántorítja el attól, hogy azt tegye, amit ígért.

Ahogy kijut az udvarral, megkönnyebbülten sóhajt fel és a rejtekajtó felé igyekszik.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-13, 9:53 pm

//Látom, nem adod könnyen a győzelmet Very Happy //

Nem ma kezdtem a szakmámat és ráadásul félelf vagyok, a padláson pedig a cserepek átengednek némi fényt, így nem okoz gondot a kibúvó zárjának feltörése, amit nem is igazán arra találtak ki, hogy bentről ne lehessen kijutni, hanem inkább a behatolás ellen, ezért nem volt bonyolult kinyitni.
A mágiámnak köszönhetően nesztelenül tudok végigosonni a tetőn, hiszen a cserepek meg sem moccantak alattam.
Majdnem, hogy négykézláb haladok, miközben felkutatm a szemmemmel azon őröket, akik rám láthatnak és szemmel tartom őket.
Ahogy nagyjából ott tudom magam a háló fölött, egy pillanatra kikukkantok az eresz alá, hogy meggyőződjem róla (megszámolva), hogy ez az az ablak.
Az orvosi köpenyt persze a ládán hagytam a padláson, így most könnyebben mozgok és mikor egy őr sem néz felém, könnyedén leeresztem magam az erkély szélére, lebújva annak takarása mögé, de úgy, hogy a szobából még takarjon a fal, míg én fürkészően körbenézek odabenn.
Használom a sötétség leple varázslatot, ami árnyékká változtat egy felületes szemlélődőnek és szinte hasalva a kövön, belesek. Nem nehéz megpillantanom a lányt a szobában, aki talán kudarcra ítéli a tervemet.
Sejtettem, hogy nem véletlenül lebzsel ott és, ahogy elsikkantja magát, máris tucat őr fog berohanni, ezért ki kell csalnom és mielőtt akár egy hangot is kiadna, elhallgattatnom.
Egészen elvékonyítom a hangom és halkan nyávogni kezdek és kaparászok egy kicsit az ajtón, egészen a falhoz lapulva. Ha hallom, hogy elindul kifelé, felkapaszkodom az ajtó fölé, hogyha lefelé néz ne lásson meg, aztán, ha kilép, egyszerűen ráesek és azonnal befogom a száját, míg a gyorsan előkapott késemet a nyakához teszem.
- Egy hangot se, mert véged. Ha hallgatsz élve megúszhatod.
Persze eszem ágában sincs megölni, de ő ezt nem tudja.
Ha csendben marad, be tuszkolom a szobába és alaposan megkötözöm, különösen ügyelve a szájára.

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-14, 7:55 pm

//Miért gondolod, hogy bármit is megkaphatsz olcsón?//

*A kaparászás riasztja fel a lányt az ábrándozásából, s amikor meghallja, bosszúsan áll fel a székről, amelyen eddig üldögélt. ~ A kulcsárnő macskája megint eltévedt - gondolja. - Ha most is odapiszkít az erkélyre... ~ Ahogy az ablakokhoz siet és kiles, semmit sem lát, de a biztonság kedvéért ki is lép, hogy elkaphassa a neveletlen négylábút.

De nem ő fogja el a egerészt, hanem őt ejti túszul valaki. Mert amikor odakint áll, hogy megnézze, a terasz melyik szegletébe húzódott a keresett jószág, hirtelen dönti le majdnem a lábáról egy ismeretlen és fenyegeti fojtott hangon a torkának szegezett késsel.*

- Egy hangot se, mert véged. Ha hallgatsz élve megúszhatod.

*A lány persze túl rémül ahhoz, hogy bármit is tegyen a támadója ellen, aki visszalökdösi őt a szobába. Így az éles fegyver abban is megakadályozza, hogy tiltakozzon a férfi barbársága ellen, amivel leszakítja a függönyöket tartó, fonott selyemköteleket. Aztán szorosan megkötözi a rettegő lányt.

Azt persze Jeremy nem tudja, hogy kevés az ideje, mert az őrök azért időnként be-be néznek, és ha meglátják őt, vagy az összekötözött szolgálót, azonnal riadót fújnak. Gyorsan kell dolgoznia.

Ha rejtekhelyet keres, csak kevés választása lenne. A baldachinos, vastag függönyökkel díszített ágyon és egy méretes szekrényen kívül nincs semmi, ahová elrejthetne bármit is. Aztán a saját dolga után kellene néznie.

Mert a feladat egyszerűbb része a nála lévő ékszer elhelyezése lenne. Az, hogy megtalálja a cserébe elhozandó darabot, már bonyolultabb ügy. Ugyanis az ágy melletti szekrényeket hiába is kutatná át, semmit sem találna, De ha jól figyelne, láthatná a lány kárörvendő pillantását. Mintha pontosan tudná, hogy a fiókok üresek.*

Zaya időközben odaér a rejtekajtóhoz, óvatosan kinyitja és kiles az utcára. De mert senkit sem lát odakint, ki is surran rajta és újra bezárja, nehogy ezzel is okot adjon a gyanakvásra. Aztán a Házba indul.

Azt nem tudja, hogy már hírek várják otthon. De nem megnyugtató hírek...*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-14, 8:20 pm

//erre mondják, hogy a remény hal meg utoljára Very Happy //

Nem lehettem biztos benne, hogy tökéletes lesz a tervem, hiszen sok múlt a lányon, hogy egyáltalán kijön-e az ajtón, vagy, hogy sikerül-e úgy leugranom, hogy ne kiáltson fel annyira hangosan, hogy az őrök meghallják. Sok volt a bizonytalan tényező, de kockáztatnom kellett, mert szorított az idő.
A szerencse azonban, ahogy legtöbbször, most is mellém állt, bár néha már kezdem azt hinni, hogy ez nem csak szerencse, hanem valami sokkal több, mert nem egyszer olyan szituációkból keveredtem ki, amibe más simán belehalt volna.
De ez most mindegy is, a lényeg, hogy a szolgálót sikerült kiiktatnom anélkül, hogy az őrök felfedeztek volna és hamarosan már kötözött sonkaként ült az ágyon, csak a szemével tudván követni a kutakodásomat.
Először még ölni lehetett volna a nézésével, de ez lassan kárörvendővé vált, ahogy egyre bosszúsabban kerestem a gyöngyöt, amit ki kellett volna cserélnem az általam hozott darabbal.
Már az ágyat is felforgattam és a szekrényt is, ami még az éjjeli szekrényeken kívül rejthette a darabot és elég gyakorlott tolvaj vagyok ahhoz, hogy ne maradjon észrevétlen előttem egy titkos rekesz sem.
Kezdtem kissé ideges lenni és bosszúsan húztam le a szájpecket a lány szájáról és ismét meglebegtettem előtte a kést.
- Látom, hogy tudsz valamit! Ki vele, vagy …….esetleg levághatok kicsit a füledből…….vagy az orrod hegyéből, hogy ne legyél ilyen magabiztos.
Igyekeztem félelmetes képet vágni mindehhez, de nem sokszor volt szükségem fájdalmat okozni a tolvajlásaim során, így csak remélhettem, hogy elég hihetőnek tűnök a szemében és válaszol is.
Az is kérdéses volt, hogy itt hagyjam-e a hozott ékszert, ha nem tudom elvinni a másikat?
Persze, ha hinni lehet a történetnek, akkor már azzal megnyeri a Madame a fogadást, ha kiderül mégis sikerült valakinek bejutni a szobájába……..
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-15, 8:04 pm

//Csak arra vigyázz, te ne juss erre a sorsra!//

*A hálóteremben még mindig csak ketten vannak. Az ijedt, ám a tolvaj nehézségeit elégedetten szemlélő szolgáló és Jeremy, akinek a feladat első felének teljesítése nem okozott gondot. De mert a hiányzó dobozkát sehol nem leli és mert egyedüli segítségként csak a lányt használhatja, így megkockáztatja, hogy az felelet helyett inkább az őrségnek fog majd jelezni. Így fenyegetése is komolyabb.*

- Látom, hogy tudsz valamit! Ki vele, vagy …….esetleg levághatok kicsit a füledből…….vagy az orrod hegyéből, hogy ne legyél ilyen magabiztos.

*A lány, aki az előbb még a mesés jövőről álmodozott, most már kevésbé biztos abban, hogy ez a jövő el is fog jönni. De mert még reménykedik abban, hogy az ajtó előtt állók végre benéznek és nyakon csípik a besurranót, hát húzni próbálja az időt. Persze nem, az életét nem adná azért az aprócska dobozért, amit a köténye zsebében rejteget az Asszonya kedvéért. Mert amikor erre kérték, fel sem merült benne, hogy egyszer esetleg tényleg rajta keresi majd valaki. Azt ugyanis  nem gondolta át, hogy mi lesz, ha a "cafka" embere végül tényleg bejut. Mert ő eddig egyetlen percig sem kételkedett abban, hogy senki sem juthat el idáig, ahogy eddig két alkalommal valóban így is történt. Így most az, hogy esetleg orr, vagy fülek nélkül kell leélnie az életét, jobban aggasztja, mint az, hogy ki nyeri a fogadást.*

- Én... nem tudom... miről beszél... - dadogja és kicsit sem kell megjátszania, hogy retteg.

Zaya pedig éppen a városon rohan végig. Nem néz se jobbra, se balra. Csak a tolvaj jár az eszében. Egy ideig még fülelt hátrafelé, hátha meghallja az őrséget riasztó lármát. De mivel semmit sem hall, még reménykedik. És a reményen kívül a bosszú is hajtja. Mert már tudja, ki árulta el. Csak még azt nem, hogy kinek.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-15, 8:39 pm

//Óóó, vigyázok én! Very Happy //

Azt sejtettem, hogy nem lesz könnyű dolgom, amikor a Madame ismertette a feladatot és azt, hogy ketten már kudarcot vallottak az ügyben és az is nehezítette a dolgot, hogy a kis fogadásnak induló virtuskodást valaki gyilkos játszmává változtatta.
Most azonban nem ez volt az oka, hogy kezdtem méregbe gurulni, hanem az, hogy a feladatot tulajdonképpen végre hajtottam, ám ez a valaki megint csak megkavarta a dolgokat.
Talán hihettem volna azt, hogy egész egyszerűen nem tették a mondott helyre a cseredarabot, de volt egy sanda gyanúm, hogy nem a város ura nem tartotta be ismételten a játékszabályokat, hanem az ismeretlen bajkeverő és………..a lány be volt ebbe avatva, hiszen a kezdeti ijedtség elmúltával már látni rajta, hogy bízik a bukásomban.
De én nem adom fel ilyen könnyen és bár nem áll szándékomban komolyan bántani, azért ráijeszteni cseppet sem tartom elfogadhatatlannak a helyzetemben.
A szeme előtt lóbálom a kést, remélve, hogy egyrészt elveszem a kedvét a kiabálástól, másrészt, hogy egyszerű szobalány létére, nem fog hősködni, mert többre becsüli az életét.
Látom, hogy megrémül, nem gondolom, hogy annyira jó színészkedne, hogy ezt megjátssza, de mégis mellébeszél és ennek csak az az oka, hogy számít rá, hamarosan társaságunk lesz.
Én is az ajtó felé sandítok, de aztán az orrához koppintom a pengét és sziszegve mondom neki.
- Megér ez annyit neked, hogy örökre csúf legyél? – nézek merőn a szemébe. – Beszélj!

Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-16, 9:03 am

//Ezt el is várom!//

- Megér ez annyit neked, hogy örökre csúf legyél? Beszélj!

*A választás egy kicsit sem nehéz a lány számára, hiszen a vak is láthatja, rajta nem múlt a dolog, így méltán reménykedhet abban, hogy ha el is árulja a doboz helyét, őt nem hibáztatják majd azért, hogy a fenyegető tekintetű alak végül sikerrel jár.

Így amikor a hideg penge az egyik veszélyben forgó testrészéhez ér, amelynek elvesztése fájdalmas és főként mindenki számára nyilvánvaló lenne, a lány már nem habozik tovább.*

- Ha a dobozkát keresi... A kötényem zsebében van... - suttogja, aztán könyörögve folytatja. - Csak ne vágja le az orromat, kérem...

*S ha Jeremy ügyes, gyorsan megtalálhatja az aprócska dobozt a vászonkötény rejtekében. Az, hogy mit tesz a lánnyal, rajta múlik, de igyekeznie kell. A folyosón éppen a szoba felé sétál az egyik őr, konstatálva, hogy egy ideje már nem nézett rá az odabent üldögélő szolgálóra.

Hogy merre induljon? Nos, a folyosón nem lankadt a figyelem, odakint a tornyokban is helyükön az őrszemek. A padlásfeljáró még mindig zárva, mert az áruló még csak most indul visszafelé a konyhából, ahol neki is sikerült némi finomsággal megtömni a hasát.

Az udvaron nagy a sürgés-forgás, a készülődés az esti bálra, és a kapunál éppen jelzik, hogy a város ura közeleg és lassan nyithatják kocsija számára a díszes kaput.*

*Zaveeyera közben a Házhoz ér, ahol a hátsó ajtónál már várja az egyik lány, aki a megkönnyebbült üdvözlés után azonnal rohan Blanche-ért. A szőkeség kisírt szemekkel érkezik, és az egyik földszinti szobába vezeti Asszonyát, de már az úton felkészíti a rossz hírre, amit az odabent fekvő test meg is erősít. Lan nem árulta el őt.

A nő csak áll a letakart, fekvő alak mellett és fortyog benne a harag és a bosszúvágy. Azonnal indulna, hogy megtorolja hűséges embere halálát, de tudja, várnia kell addig, amíg ki nem derül, a tolvaj sikerrel járt-e.

Így a szobájába siet, ahol Norah várja, aki segít neki az átöltözésben. S amint kész, Zaya már kész újból feladatokat osztani emberei számára. A kikötőbe küld néhányat, s a palotához, hogy figyeljék a tolvajt és hívatja a lányt, akitől az álruhája származik. Ha azonnal nem is kezd bele, de már beindítja a gépezetet, hogy megfizethessen az árulásért.*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-16, 3:03 pm

//Na, most már csak le kell lépni Smile //

Nagy bajban lennék, ha a fenyegetőzésem ellenére a szolgálólány néma maradna, mert akkor kénytelen lennék üres kézzel a Madame elé állni és a feladatnak csak az egyik részének teljesítését elfogadni. Mivel magabiztosan állítottam neki, hogy én mindig elvégzem a megbízásokat, ez elég nagy kudarc lenne, még ha nem is én vagyok a dologban a hibás, hanem aki nem teljesítette a ráeső részt.
Szerencsémre azonban elég zord képet vághatok ahhoz, hogy az erőszakhoz nem szokott cseléd, ne kockáztasson, tényleg mutatós asszonyszemély, aki máshol is találhat magának munkát, így inkább az vállalja, hogy az utcára penderítik, mint, hogy örökké csúf legyen az arca.
Elégedett vigyor kúszik fel a szám szélére, ahogy megered a nyelve.
Nagyon ravasznak képzelte magát az, aki a lánynak ezt az utasítást adta, de az én eszemen nem járt túl, de most már kíváncsi voltam, hogy ki az, akinek a Madame ennyire a bögyében van, igaz volt egy sejtésem.
- Látom, hogy nem csak az arcod szép, hanem eszed is van. – vettem el a kést az orra elől, a fenyegetést, most dicsérettel felváltva, hiszen erre az előbbiek alapján büszke volt és miközben kivettem a dobozt a zsebéből, mellékesen megkérdeztem. – Gondolom a te ötleted volt vagy a…….. – fejemmel úgy általánosságban kifelé intettem, hagyva, hogy ő fejezze be a mondatot, ezzel elárulva amire kíváncsi voltam.
Viszont most már sürgősen távoznom kellett. Én a dobozt a kutatás közben már a párna alá rejtettem és erről remélem a lány sem tudott, mert nem szerettem volna, ha eltűntetik az uraság orra elől.
A megszerzett gyöngyöt meg az ingembe rejtettem és megpaskolva a lány arcát, visszahúzva a szájára a pecket, egy utolsó mosolyt küldve felé az ablakhoz siettem és miután meggyőződtem róla, hogy az őrök nem figyelnek, már ugrottam is vissza az ereszt elkapva, hogy felhúzzam magam a tetőre.
Tudtam, hogy valahogy el kell vegyülnöm a háznép között, ezért az istálló fel, vettem az irányt a tetőn át, hogy aztán egy magamhoz hasonló istállófiút keressek, akire a kutya sem figyel……..
Zaveeyera Borromo

Zaveeyera Borromo

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-16, 6:01 pm

//Hmmm...//

*Csak azt várja, hogy az idegen odakint legyen. Nem akarja, hogy azt hihessék róla, összejátszott a tolvajjal. Bár összekötözött keze és lába csak azt engedik, hogy araszolva jusson el az ajtóig, mégis igyekszik. Így nem törődve azzal, hogy a ruhája a teste köré tekeredik és azzal sem, hogy a szőnyegeken sebesre dörzsöli a csuklóját, végig csúszik a padlón és ahogy odaér, a lábaival kezdi el rugdosni a fából készült, díszes ajtót. S amikor a zajra berohanó őrök egyike megszabadítja a szolgálót az őt némaságra késztető kötéstől, már int is az erkély felé, cselekvésre ösztönözve a fegyvereseket.*

- Arra ment és nála van a... - harapja el a mondat végét. - Elvitte Asszonyom ékszerét!

*S a kirohanó férfiak mindenfelé kutatnak a behatoló után. Nézik az erkélyeket és az ablakokat, az udvart és az ereszcsatornákat, de a tetőre nem igen látnak rá. Ám igyekezetük nem marad észrevétlen, így a legközelebbi toronyban vigyázónak feltűnik a kavarodás, és ha Jeremy nem elég gyors, fel is fedezheti a tetőn igyekvő félelfet. S ha meglátja őt, hát riadót fúj és akkor a tolvaj szorult helyzetbe kerülhet.*

*Zayához eközben megérkezik a lány, aki nála keresett új állást a palotabeli munka után és akinek ruhája most jó szolgálatot tett. És újabb segítséggel szolgál elszánt úrnőjének.*

- Fél éve járt oda az a fiú. Az egyik belső szobalánynak csapta a szelet, aki mindaddig szívesen is fogadta az udvarlást, amíg meg nem tudta, hogy hol is keresi a kenyerét. Mert Onash asszonya még azt sem tűrte, hogy a jelenlétében említse valaki ezt a házat. Ezért azt hittük, vége is a románcnak, de aztán a fiú újból feltűnt. És ha igaz a szóbeszéd, még ide is elhozta a lányt titokban. Lan látta őket a hátsó ajtónál...

*Zaveeyerának ennyi éppen elég. Már tudja, hogy miért történtek a dolgok és hogy ki az, aki a háttérből irányítja a dolgokat. De azt már megszokta, hogy az emberek álszentek és elég sarkaltosan vélekednek mások előtt róla és az általa vezetett intézményről. Vagyis ez nem elég ok arra, ami most történik. Még valaminek lennie kell a háttérben...*
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime2020-11-16, 6:45 pm

//nagyon igyekszik ez a cseléd, hogy elveszejtsen Very Happy //

Tudom, hogy csak némi időt nyertem, mert elég ravasznak tűnt az a lány, így biztos mindent el fog követni, hogy rám uszítsa az őröket és mivel, amúgy is feszülten lestek minden moccanást, nem kell sok, hogy felfedezzék áldozatomat és akkor nagy erőkkel fognak keresni.
Ez nem lenne túl jó hír számomra, azonban pont kapóra jön ez majd nekem, mert ahogy elkezdődik a kavarodás, a kiabálás, mindig elég zűrzavar lesz ahhoz, hogy ezt meglovagolva, eltűnhessek.
Már nem járok messze az istállótól, amikor meghallom a szoba ablaka felől a kiabálást. Tisztában vagyok vele, hogy pillanatokon belül el kell tűnnöm a tetőről, hiszen a külső falakon álló őrök azonnal errefelé fordulnak.
A szagok is segítenek, hogy tudjam már jó helyen járok és lehasalva megbontok pár cserepet, hogy aztán becsússzak a szűk résen, gyorsan visszaillesztve a megbontott részt, majd ismét hason kúszva a padlásnyílás széléhez igyekszem, körbenézve, mik a lehetőségeim.
Ajánlott tartalom

A város - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 5 Icon_minitime

A város
Vissza az elejére 
5 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» A város
» Orod Opelë világa - a város 714-es eleste előtt

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Norlan-
Ugrás: