LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Lanur-hegység | |
|
+46Dremer Moozen Veron Gomora Aldo Barras Aranyszirom Amrita Inaeth Alex Ian Keegan Csatabáró Mordon Feline Eryneth N'Ardes Norujn "Vasgyúró" Ropark Thalion Órëa Admin 2 Balál Tangeran Vogon Beebebrox Roober Ilián Radomer Congrand Kesa Klensbane Arg'h Főadmin Wyerre von Morhan Kockázó Belnir Huor Tiwele Nawarean Emerald Zolfar Kain Namelyr Lysanor Eweny Cloud Revan's Colvinus Syther Edward Dylan Alvor Freyr Ottar Sajmon Borin Irgulh Sylen Regélő Alamaise Sou Akahana Lothár Von Falkenhausen Élesszemű Caladster Raman Mitsuko Midnight Mesélő 50 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Norujn Grifflovas
Hozzászólások száma : 43 Életkor : 28
Character sheet Nép: Elfek
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-14, 9:56 pm | |
| // Thalion //
- Balsors hozott engem Elaith és ahogy látom, titeket meg a lábatok, de ha mindenképp valamelyik istent kéne megneveznem akinek a keze van ebben az nem Ritalea... inkább Dremer, hozzá jobban illik ez az "arcátlanság"- *Nem, Elaith nem volt a terv része amikor elindult szeretett otthonából, ez mindent megváltoztatott... Norujn és Elaith hosszú évtizedek óta ismerték egymást, az ismerték enyhe kifejezés: gyűlölték egymást, Norujn fattyú fiú volt, mégis magasabb osztályban nevelkedett, mint Elaith fe Nämard unokatestvére, vagy ahogy ő szerette mondani, a "leggyűlöltebb nagybátyám elsőszülött fia", a gyerekkorukba kialakult versengés köztük viszályjá, Luroxan halála után nyílt gyűlöletté fajult.* ~Fattyú vagyok, mégis én ülök egy griff hátán, mégis én viselem a kapitányi sisakot... mit csinálhattak ezek apám vagyonával!?~*, ekkor eszébe jut Thalion nagyúr és hozzá intézi már szavait, nem hagyja, hogy gondolatai Elaith megölésére, megkínzására, karóba húzására vagy hasonló dolgokra terelődjenek, majd annak is eljön az ideje...* - Heru, visszatértem Avlanionból, parancsnokom kéri, hogy bocsálsd meg neki, hogy nem jött el, ezt az üzenetet küldi kegyelmednek. *Majd átnyújt egy vörös pecséttel lezárt pergament, melyen látszik, hogy nagy gondot fordítottak az elkészítésére, valamint az is, hogy a nagy sietségbe Norujn nem fordított rá elég időt, hogy ebben az állapotában megóvja.* | |
| | | Thalion Órëa Elf vezér
Hozzászólások száma : 634 Életkor : 1879 Munkahely : Elf vezér
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-15, 9:52 pm | |
| // Norujn //
- Noha meglepően jó kapcsolatunk van lovainkkal, balgaság lenne saját lábainknak tekinteni, mit az istenek nekik adtak. *Jegyzi meg Elaith ridegen Norujn szavaira. Jóllehet, nem szívlelik egymást, mi enyhe kifejezés a köztük lévő viszályra, ám a fattyú, miként otthon nevezik a grifflovast, mégiscsak vitte valamire. Elaith tudja ezt, miközben tekintete saját, hamuszín lováról visszaterelődik az immáron Thalion nagyúrral társalgó grifflovasra. Társai, látván, valóban az érkezett, kit a zöld elf úr mondott, nem emelnek fegyvert, ám készenlétük továbbra sem csökken. A nagyúr szúrós pillantását a felé nyújtott, megviselt levélre veti, majd onnan az azt átadó grifflovasra. Nem tudja mire vélni a grifflovas parancsnok szabadkozását, miként azt sem mi okból szánhat neki lezárt üzenetet. Ám kezét nyújtva veszi át, majd rejti köpenye alá. Eme pillanat nem alkalmas egy bizalmas üzenet olvasgatására, reméli, Orod Opelë falai között nyílik majd rá alkalma.* - Nincs miért szabadkoznia parancsnokodnak, nem tartozik nekem elszámolással. *Felel Norujnnak.* - Csatlakozz kíséretemhez társaiddal, kinek társaságát bizonyára maga Falqualion nagyúr is örömmel veszi, hiszen mind tudjuk, eme nemes város népe tanította meg az első grifflovast. S most Lanuria önálló haderőnemévé vált már a griffeket megülők serege. *Ezzel ismét visszapillant Elaithra, ki hidegen bólint, majd lovát Thalion úré mellé fordítja, s ügyet sem vetve Norujnra.* - Jöjjetek hát, velünk. Városunk kapu kinyílnak előttetek. *Ha nem vet semmi sem akadályt a csapat elé, hamarosan felsejlik előttük Orod Opelë városa. A kékesfehér hegyek védelmében megbúvó város kecses épületei, ívelt hídjai, s csak a legnagyobb hidegben megbújó vízesései mutatják az északi elfek rejtett városát. A kapu felé tart a csapat.*
| |
| | | Feline Eryneth N'Ardes Arany sárkány
Hozzászólások száma : 34 Életkor : 407 Munkahely : Egyenlőre nincs.
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-17, 10:10 pm | |
| // Vogon //
Az előbbitől kissé elbambulva, kábán néztem tovább a tüzet, mikor a hangja miatt visszatértem a valóságba. Figyelmesen hallgattam, hogy mit mond és kicsit meg is lepődtem rajta. Munkáskönyv... Nem értem, miért kerülnék bajba tőle, ezért kicsit felhúzom a szemöldököm, s hallgatom tovább a férfit. Egy darna... Azzal kihúzom valameddig, a városig egészen biztos. Kérdésére megrázom a fejem, s leteszem magam mellé a megüresedett tányért. - Semmi baj, nem keversz ezzel bajba, nincs probléma. És a fővárosba tartok, úgy hogy nem, nem haladok Mardanon át, sőt elég nagy kitérő lenne, ha jól emlékszem... - mondom és kicsit elmerengek. Emlékezni. Jól emlékszem? Arra emlékszem egyáltalán? A férfire pillantok, úgy is megemlíti, ha nem úgy van, szóval ha tévedek az kiderül. Aztán kicsit megmozgatom a tűz alatt a fákat, hogy a lángok még több levegőt kapjanak. Nem tudom miért, de olyan szenvedélyt ébreszt bennem a meleg és a tűz. Szeretem. A látványát, az illatát, ahogy táncol. Lassan eldőlök, az oldalamra feküdve, felkönyökölve, fejemet a kezemre támasztva nézem a tüzet és az elfet. Olyan nyugodt, csendes most minden. Talán túlságosan is? ~Áh, ugyan. Miért vagyok paranoiás? Semmi okom rá. Habár az életemet azért nem bíznám erre az idegenre, nincs oka arra, hogy álmomban elvágja a torkom, vagy kiraboljon. Nem mintha, annyi mindent lehetne tőlem elrabolni... Mondjuk ha csak élvezetből csinálja, nem kell, hogy oka legyen rá.... ~ a gondolatra kicsit kiráz a hideg... Lehet, hogy ma éjjel még sem alszom? - És te merre mész? | |
| | | Vogon Beebebrox Sötét elf
Hozzászólások száma : 589 Életkor : 123 Munkahely : Rabszolgakereskedő
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-17, 10:57 pm | |
| Vogon miután befejezte az vacsorát szintén lefeküdt. A hátára fordulva nézte az eget, a sötétből előbújó csillagokat. -Én azt hiszem, meglátogatom Mardant. Érdekel, milyen üzleti lehetőségek vannak esetleg ott. Az egyik rokonom sokat mesélt a törpékről, a fővárosukról és arról, hogy igen szépre építették. De csak elbeszélések alapján ismerem. Szeretném végre a saját szememmel látni. *Az elf ma kezdett el ezen gondolkodni, mert eddig túlságosan veszélyesnek ítélte meg ennyire behatolni észak területeire. De az egyik kereskedelmi partnerének a szomorú halála arra kényszeríti, hogy pótolja valahogy a kieső forgalmat. Nem szeretne az útról üres kézzel hazatérni. -Voltál már Telarban? Egyszer, ha valamikor összefutunk, megmutathatnám a várost a Hajnal-folyó partján. *Szemeit becsukta közben, de füleivel nagyon is figyelt.
| |
| | | Feline Eryneth N'Ardes Arany sárkány
Hozzászólások száma : 34 Életkor : 407 Munkahely : Egyenlőre nincs.
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-17, 11:23 pm | |
| - Szóval szép hely? Mitől lesz egy hely.. szép? - kérdezem elmélkedve, ugyan is én nem igazán tudom elképzelni egy városról, hogy szép. Na jó, igazából egy dologról sem, csak hogy jobb, vagy rosszabb, más mint a többi. Ez igaz emberre, tárgyra, tájra. Aztán rákérdez Telarra, ami ugyan ismerősen cseng, nincs előttem sem a képe, sem az, hol fekszik, vagy hogy micsodák, kicsodák lakják. Na jó, ez igaz volt Mardanra is, de a férfi szavaiból minden kiderült. Ahogy az is, hogy nem tévedtem, tényleg nem esik útba. - Öhm.. Telar. Nem, nem jártam még ott. - rázom meg a fejem. - Talán az is amolyan... "szép" hely? - kérdezem a férfire pillantva, majd a hátamra fordulok és kezeimet a fejem alá teszem, jobb lábam kényelmesen felhúzom és felnézek az égre. Lenyűgöznek az apró kis csillagok, amelyek úgy csillognak mint ezernyi apró drágakő a fekete selymen. Talán az égre tényleg azt mondanám, hogy szép. Mivel az nem lehet sem hasznos, sem jó, sem rossz. Az ég az ég marad. Úgy hogy az lehet az egyetlen szép. Na jó, ez elég ostoba okfejtés volt.... | |
| | | Vogon Beebebrox Sötét elf
Hozzászólások száma : 589 Életkor : 123 Munkahely : Rabszolgakereskedő
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-17, 11:46 pm | |
| A Beebebrox meglepődött Feline kérdésein. Elmélázott azon, amit mondott és csak kis idő múlva válaszolt. -Furcsa vagy, attól félek. Az emberek nem szoktak azon filózni, hogyan lehet egy város szép. -fejét a tűz és a lány felé fordította- Mondtok olyanokat rájuk, hogy szép, csodás, koszos, büdös... De még nem hallottam logikusan megindokolni. Csak úgy az. -visszafordult az égbolt felé- A rokonom szerintem azért lelkesedett, mert a gyerekek lenyűgöző leleményességgel oldották meg, hogy rövid életük alatt olyat alkossanak, ami sok száz évig fent marad a maga pompájában. Furcsák ők is. Rövid az életük, mégis az örökkévalóságnak építenek. *Kis szünetet tartott, míg kiválogatja azokat a szavakat, melyekkel a másik kérdésre válaszol. -Telar? Nem, Telarra nem használnám a „szép” szót. Talán azt, hogy „érdekes”. Vagy „praktikus”. De semmi képen nem a szépet. -pár pillanatig még rágta azt a szót, melyet nem akart kimondani hölgy előtt, de ha már a tűz másik oldalán fekvő úgy is egy fejvadász és ők egy mezőn heverésznek...- Telarra a legjellemzőbb szó szerintem az „árnyékszék”. Nem tudom miért. De ez a szó jut az eszembe róla. A pénzéhes, aljas gazembereivel, a kocsmáival, a sorolhatnám. Nem rossz város. De olyan tulajdonságokat emel ki a tömegből, amikhez nem csak az elfek, ti emberek is a fekáliát társítjátok szimbólumként valamiért. Remélem a törpék mások lesznek. *Füleit hegyezve egy bagoly huhogását hallotta az erdő fái közül. Úgy tűnik, valaki vadászni indul, miközben mások aludni térnek.
| |
| | | Csatabáró Mordon Sámán
Hozzászólások száma : 248 Munkahely : Minden idők legnagyobb ork sámánja és spirituális vezetője *morog*
Character sheet Nép: Orkok
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-18, 10:23 am | |
| Mordon elégedetten szemlélte a körülötte lévők csodálkozó tekintetek gazdáit. Nem hitte hogy valaha is lehetősége adódik arra, hogy ekkora nyilvánosság előtt bizonyíthassa hogy mekkora varázsló is ő. Amikor Mordon ráunt a törzs figyelmében való fürdésre, és Frikk is megengedte hogy távozzon, azonnal távozott is, és a falu körüli területeket kezdte átkutatni, hogy szert tegyen némi gyógynövényre, amiknek feltehetőleg a faluban senki sem ismeri hatását. Szerencséjére sokféle növény burjánzott a falut körülvevő erdőben, ezzel sok munkát adva Mordonnak, amit még korán sem bánt meg. Miután megszedett egy ölre való növényt, visszatért a faluba, ahol nekikezdett volna a füvek szétválogatásának, de Frikk igényt tartott jelenlétére, ezért az összegyűjtött természeti kincsekkel együtt Frikk nyomába szegődött, és betért nyomában haladva betért, a barlangba, ahol Frikken kívül egy másik ork is jelen volt. | |
| | | Ilián Radomer Congrand Arany sárkány
Hozzászólások száma : 51 Életkor : 925 Munkahely : valahol egy kovácsműhely
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-20, 8:55 pm | |
| // Akadhu //
-Valószínűleg igazad van. Előbb vagy utóbb úgyis eljön a háború, csak várni kell. –Villáját a tányérra teszi, s félretolja. Poharát fogja a kezébe, kortyol belőle.- -Úgy gondolom, hogy akkor méltó lesz a bosszú részünkről. Ami persze közel sem biztos, hogy virágzáshoz vezet majd. De ezt nem nekem a tisztem eldönteni. Ilián a mélybe zárt seregre gondol és arra, hogy Akadhu milyen sokszor említette őket, de ez természetesen lehet csupán a véletlen műve is. A kancsót emelve újratölti vendége poharát, majd sajátját is. Egyre jobban kezdi érdekelni, hogy ezt az utazót valóban csak a ’szél’ sodorta erre, vagy megbújik a háttérben valamiféle cél is. Ez a gondolatmenet tán kiül arcának vonásaira, miközben a poharakba tölt. | |
| | | Görbelábú Frikk Ork törzsfőnök
Hozzászólások száma : 574 Életkor : 46
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-20, 11:16 pm | |
| // Mordon //
*Frikk és Shagrol elámulva figyelik, ahogy a sámán egy ölnyi kóróval beállít a barlangba. Rövid időre találkozik a két vezető, a helytartó és a Hatalmas pillantása, majd folytatják a már megkezdett tárgyalást. Frikk, a Vezér, megköveteli az alá tartozó helytartóktól, hogy tartsák rendben a törzsüket. A mostani utasítások szerint nekik kell képviselniük őt, de közben úgy, hogy az emberek és más népek ne szerezzenek tudomást a titokban kiépülő ork hatalomról. Márpedig a Bölcs Vezér jól kigondolta ezt. Most mégsem emiatt szól Sagrolnak.* - Te vagy az Én meghosszabbított kezem! Akkor tisztelnek, ha elég erősnek mutatod magad! Ha kell, ölj, ha kell, akkor verj meg, de itt neked kell lenni utánam a leghatalmasabbnak. *Horkant egy nagyot haragjában. Ne neki kelljen már törzstől törzsig szaladgálnia, hogy a helytartókat egyenként oktassa. Azt megtette akkor, amikor a helyükre ültette őket. Hogy ne gondolják, hogy erősebbek lehetnek nála, előtte mindet legyőzte, vagy legalábbis megalázta. Mordonra néz.* - Holnap hajnalban tovább indulunk. Olyat láthatsz, amilyet még nem, Mordon. *A vörös szeme felcsillannak és Frikk, már megrögzött mozdulattal, hátrébb simítja meredező, fehér haját. Egy törzs, egy fehér ork törzs, amin erődemonstrációt akar tartani van nem is olyan messze innen. A többi törzstől már érkezik néhány harcos. Egyúttal gyakoroltatja a mozgósítást is a már megszerzett törzsei között. Jól fog az még jönni, ha tényleg háború indul.* | |
| | | Roober Istenség
Hozzászólások száma : 520 Munkahely : Sárkányistenség
Character sheet Nép: Istenek
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-21, 8:46 am | |
| // Ilián //
*Roober is kortyol a maga poharából. Akadhu képében és nevében kellő figyelemmel kíséri a halandó mondataid és mondani valóját. Abban maga az istenség is biztos, hogy a háború kimentelétől függetlenül se biztosítható, hogy virágzásnak indul a világ. Sőt, a korábbi háborúnak is vannak maradandó, soha nem gyógyuló sebei, melyeket a természet, s maga Aranamophe sem gyógyított be.* - E virágzás olyan dolog, ami nem a háború kimentelétől függ. Sokkal inkább a békétől és attól, hogy azok, akik megnyerték a békét, hogy élnek azzal, ami a háború után maradt nekik. *Újabb kortyot gurít le torkán, mielőtt folytatná.* - A harcok múltával derül csak ki, hogy milyen formában valósul meg a további élet. Ha a sárkányok győznek, nekik nincs szükségük arra, hogy használják a föld nyersanyagait, se a fára, sem a fémre, sem a kövekre, de még a vízre is csak korlátozottan. Nem azon fajta népünk, aki vet és arat. Ha a kétlábúak, ki tudja, hány erdőt égetnek még fel termőföldért, vagy vágnak ki építkezni, s hány bányát nyitnak a föld mélyébe? Bizony jó kérdések ezek. Te vajon hogyan élnél, ha a kétlábúak helyett ezeket a vidékeket is csak sárkányok járnák? *Roober/Akadhu elgondolkodva forgatja poharát. Lassan indulnia kell. Adott már elég gondolatot a halandónak, s kérdést is, amiken gondolkodhat majd.* | |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-21, 1:12 pm | |
| // Roober //
-Az egyensúlyt kell megtalálni. –Csak ennyit mondott Ilián, majd kiitta a maradék bort poharából.- Furcsának találta a találkozást és a beszélgetést, de örömére szolgált, hogy egy másik sárkánnyal töltött némi időt. Talán ráébreszti a társalgás, hogy ideje visszatérni sajátjaihoz, vagy legalábbis megpróbálkozni vele. Lehet, hogy az elején sokan elutasítanák bizonyos dolgok miatt, de egy idő után elfogadhatóvá válik természete, gondolkodásmódja. Hiszen Akadhu sem rökönyödött meg annyira történetén. Látta a kék sárkány arcán, hogy lassan indulnia kell, így nem tartóztatta fel tovább. -Köszönöm neked a beszélgetést. –Hangja nyugodt volt és csendes. Érezhető volt a levegőben, úgy gondolja, hogy tán soha többé nem találkoznak.- Feláll, megvárta míg Akadhu is hasonlóképp tesz, majd az ajtó felé indult. -Remélem jó házigazdának bizonyultam és nem szenvedtél hiányt semmiben. –Szája szélén apró mosoly bújik meg. Visszafordul vendége felé.- -Köszönöm még egyszer a beszélgetést. Érdekesnek és hasznosnak bizonyult számomra. | |
| | | Roober Istenség
Hozzászólások száma : 520 Munkahely : Sárkányistenség
Character sheet Nép: Istenek
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-21, 3:34 pm | |
| // Ilián //
*Akadhu egyetértőn bólint csak, Ilián szavaira. Istenségként nagyon is tudja, hogy az egyensúlynál kevés fontosabb van a halandó világban. A kettősség, a polaritás az, ami mozgatja, s amíg a kettő, hívják bárhogy is, jónak, avagy rossznak, fénynegk, sötétnek, hidegnek, melegnek, bárhogy, ha ezek egyensúlyban vannak, a világ is a helyén van. Ám ha egyik javára elbillen a mérleg nyelve, addig tart az egyensúlytalanság, mely háborút szül, katasztrófákat, időjárási kilengéseket, míg az egyensúly valamilyen formában vissza nem áll. A kék sárkány, vagy nevezzük inkább sárkány istenségnek, ezekben a pillanatokban áll fel. Nemes arcélén enyhe mosoly játszik. Intelligens sárkánnyal van dolga, ezt már tudta előre, s a beszélgetés, amelyet végül ő irányított, meghozza majd gyümölcsét, a gondolatok, melyeket a halandóba ültetett kihajtanak, s idővel termést hoznak majd. Ilián maga dönti majd el, hogy az milyen legyen.* - Öröm volt veled tölteni az időt, Ilián, s köszönet a szíves vendéglátásért! *Nyújt kezet a halandónak, s meg is szorítja azt, úgy istenesen, majd, ha halandó vacsoratársa nem tartóztatja, hát eltűnik kimért lépteivel a távolban.*
// Köszönöm a játékot! // | |
| | | | Norujn Grifflovas
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-24, 10:02 am | |
| // Thalion //
Az út Orod Opelë felé unalmas és szörnyen lassú volt s bár nem lovon ült még Balsors nyerge is fájdalmassá vált néhány óra után és kín szenvedés volt talpon maradni mikor leszállt esténként a nyeregből. Norujn látta a kínt harcosai arcán is, őket is megviselte az egésznapos nyeregben lét, pedig mind erős, ereje teljében lévő fiatal volt, akik a grifflovaglás minden csínját-bínját ismerték. Bár óvintézkedésnek a griffek illúzió keltése szinte láthatatlanná tette saját sátraikat, de mind karddal kezükben aludtak. A hegyek veszélyesek és az utitársaik sem megbízhatóak, de Elaith legalább nem okozott gondot, így Norujn ötletei arról, hogy miként vonszolná végig a földön Balsorshoz kötve megmaradtak álmaiban, így legalább vidáman aludt esténként. Mikor ismét nyeregbe szálltak, már tudta, hogy az estét nem a földön, hanem Orod Opelë városának falai mögött töltik, biztonságban, melegben, normális ágyon, de azt sosem gondolta volna, hogy a látvány elég lehet, hogy feledtesse a lábaiban lüktető fájdalmat. Gyönyörű! Rejtett város, kicsiny város, védett helyen a terjeszkedés lehetősége nélkül, az istenek azonban mintha kárpótolni kívánták volna a fehérelfeket a gyönyörrel amely városukból áradt, ha voltak oly szerencsések, hogy megláthassák. Norujn megfújta a grifflovasok harci kűrtjét és harcosaival előrerepült, integetve a kapu őreinek beszálltak a városba. - Thalion nagyúr érkezik mögöttünk, szóljatok rögvest Falqualion nagyúrnak! De mintha élnétek! | |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-24, 1:51 pm | |
| *Az út csendesen telik a városig. Sem a nagyúr jobbján léptető Elaith, sem pedig a másik oldalán haladó Norujn nem törte meg szavakkal eme feszültséggel teli hallgatást. Thalion úr is inkább a várt találkozáson, s a tervezett tárgyaláson törte fejét, semhogy a két, számára meglehetőst gyerekesen viselkedő fehér elf szó nélküli torzsalkodására szánjon időt. Felnőtt tündék mindketten, mégis rácáfolnak a népükről a külvilág előtt kialakult képre. Bölcsességnek nyomát sem látni rajtuk. A kapuhoz közeledve a nagyúr is elgyönyörködik Orod Opelë régen látott képén, s midőn még közelébb érnek, a grifflovasok harci kürtöt szólaltatva meg hívják magukra a figyelmet. Szerencséjükre a fehér elfek tudják, hogy a grifflovasok nem érkeznek támadó szándékkal, hiszen ezen állatok megszelídítéséhez bizony nem elég az erő, mit a sötét oldal oly előszeretettel használ. Bizalomra, s szeretetre is szükség van, mit nehezebb annak adni, kinek a szívében ezeket az érzéseket már elnyomta valami más. Így az őrség, mikoron landolnak a lovasok, már nyitja is a kaput az őrjárat, s a nagyúr és kísérete előtt. Az elé siető őrparancsnok meghajol a nagyúr előtt.* - Légy üdvözölve Orod Opelë városában, Thalion úr! Falqualion nagyúr már értesült érkezésedről, s hamarvást fogadni fog. - Örömmel érkeztem városotokba, mely annyi év távlatából is a nemes fehér elfek hírnevét öregbíti. *Hajtja meg fejét Thalion is. Kisvártatva érkezik meg Falqualion úr is, ki egyenesen Thalion elé siet, hogy főhajtással tisztelegjen a zöld elf úr előtt. Mire Thalion úr ugyanígy válaszol.* - Hozott Eclair utadon, Thalion úr! Kérlek, fáradjatok velem. Bizonyára kimerített benneteket az út. A palotában forró fürdő, s fűtött szállás vár rátok. - Ő kegyes hozzánk az utóbbi időben, Flaqualion úr! *Válaszolja a nagyúr, s Amarton hátáról leszállva, gyalogszerrel követi a házigazdát. Mindez jelzés kíséretének is, kik a nagyúr mintájára lovaikat az odasiető tünde lovászoknak nyújtják át, s követik a két vezetőt a palota város közepén emelkedő épületébe.*
| |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2013-12-29, 9:49 pm | |
| *Orod Opelë még az ősi tünde építészet jegyeit viseli magán. Látható felújításai ellenére nyoma sincs olyan traumának falain, melyeket Olassië volt kénytelen átélni, s ez örömteli Thalion úr számára. Kettős a cél, mellyel érkezett, ám első sorban most a pihenés lehetőségét fogadja el, s ehhez int Norujnnak is. Ő hozta a levelet, hát legyen jelen olvasásánál is, könnyen lehet, hogy a nagyúrnak kérdései merülnek fel, ha parancsnoka nem írt neki egyértelműen.* - Tarts velem, Norujn szállásomra! *Noha kérésnek szánt mondat hangzik el, határozott hangnemben történik, s ezt a kíséret többi tagja is hallja, le is maradnak annak rendje, módja szerint. Thalion úr, ha kell vár is, míg Norujn kész vele jönni. Így, midőn fehér elf vezetőik elvezetik a nagyurat szállására, s az ajtó bezáródik, Thalion úr elsőként a pecsétet töri fel, elővonva azt eddigi rejtekéből, hogy ráncolt homlokkal olvasni kezdje a széthajtott irományt.*
| |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-07, 12:03 pm | |
| // Norujn, most te jössz majd //
„Barátom! Nem mehettem eléd pedig ott kéne lennem, hogy figyelmeztesselek, de nem tehettem túl feltűnő lenne! Merénylet készül, valaki össze akarja ugrasztani a tündék két népét! Senkiben ne bízz a kíséreted és a grifflovasokon kívül, még Flaqualion testőreiben sem! Nem tudom kik lehetnek ellened és te sem tudhatod, légy óvatos! A besúgóim egy nevet mondtak, de akitől szerezték, hogy is mondjam, nem teljesen megbízható hírforrás, ez a név: Ela…”
*A maradék nem látszik, mert a levél megtört ezen a helyen. A nagyúr arcán érzelem nem látszik, ám ahogy feltekint, s szúrós pillantása találkozik a grifflovaséval, a kérdés már el is hagyja száját.* - Tudod, mi van írva a levélben? *A szavak, melyeket az ismert kézírással vetett papírra maga a grifflovasok parancsnoka, súlyosak, s bár a név egy része a levél sérülése miatt nem látható, mégis sejtethető. Thalion úr természetesen bizodalommal van saját kísérete iránt, hisz’ ezért hozta magával őket, s azért is, hogy amire az ő figyelme nem terjed ki, avagy saját képességei kevesek lennének, azt pótolhassák az elit harcosok. A papírt kettőbe hajtja, s úgy várja szavait Norujnnak. Szálfa tartása nem mutat semmit. Agy azonban sebesen forgatja a teendőket, s ha kell, hát óvintézkedéseket is tehet, ám nem is tervezte Falqualion nagyúrral elsőként megosztani eme információkat, noha a fehér elfek ura felé a bizalma töretlen.*
| |
| | | Sylen Föld nimfa - Oresad nimfa
Hozzászólások száma : 30 Munkahely : papnő és íjász
Character sheet Nép: Nimfák
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-07, 4:53 pm | |
| Borin - Időn túli játék folytatása
A fiatalnak számító nimfa észre sem veszi a mogorva törp mustráló pillantásait, mellyel testét illeti. Igaz, ha feltűnne neki, se tenne vagy szólna semmit. Megszokta már, hogy más népek férfi tagjai némileg kéjencen néznek rá. Amikor felteszi a kérdést, már a jól megszokott, elutasító választ kapja rá: - Bírom a fájdalmat. – Sylen kezében a kenceficével figyeli, ahogy Borin a sérült lábát próbálgatja. Jól lehet, most még meg se kottyan neki – amiben a nimfa egyáltalán nem kételkedik, tekintettel arra, hogy a törpök milyen fizikai terhelésnek vannak kitéve életmódjukból kifolyólag -, de tény, ami tény: hosszú út áll előttük, és a törp lába nagy súlyt cipel, ebből adódólag elég nagy fájdalomban lesz majd része, ha most nem kenik be. Sóhajt egyet, majd elteszi a gyógyhatású krémet. - Rendben – fordul a törphöz, miközben megfogja lovának zabláját, és előrébb vezeti. A törp eközben mustráló tekintettel méri végig az állatot is, majd elindul, Sylen pedig követi őt. Csendben baktatnak egy ideig, csupán az avar neszezése hallatszik, ahogy zörög lépteik alatt. Egyikük sem túl beszédes, a lány pedig nem igazán szeretné megzavarni a törpöt. Elég mogorva oldalát adta eddig, és ez nyilván nem fog változni. Nem szól hát, csupán követi törp uraságot. Hamarosan víz hangja üti meg amúgy is érzékeny füleit. Már nem lehet messze. Remélte, hogy találnak egyet, hiszen nem szeretett volna vérszaggal egy ismeretlen erdőben mászkálni, hogy újabb vadak törjenek rájuk. Lépteit kissé felgyorsította, majd hamarosan meg is pillantotta a forrást. - Tökéletes! – Szemei felcsillantak, majd a vízhez igyekezett, és elkezdte véres testrészeit lemosni. Sok dolga nem akadt, szerencsére, és a víz is hamar levitte. - Ha gondolod, még mindig adhatok a kenőcsből – fordult a törp felé, miután végzett. Mostanra már eléggé fájhatott, persze, ezt Borin nyilván jobban érezte.
| |
| | | Borin Irgulh Hegyi törpe
Hozzászólások száma : 66 Életkor : 79
Character sheet Nép: Törpék
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-07, 9:46 pm | |
| // Sylen - nimfa kaland //
*A csend, s a nyugalom sokat ér Borinnak, de egyben hátráltatja is. Így, ha nincs, ami elkerülje a figyelmét, sokkal inkább arra gondol, hogy mennyire fája sebe. Már bánja, hogy nem tudott ügyesebb lenni, és megsebesült a vadkannal vívott harcban, de hát üsse kő! Amit Garath ad, azt kell elviselni. A vízhez sétál ő is, és végre eljut odáig, hogy a sebe is kimossa. Fogait összeszorítva tűri a fájdalmat. A sebnek tisztának kell lennie, és ebben az egykori bányász hegyi törpe nem ismer ellenvetést. Aztán, amikor már ez megvolt, akkor jön az áldásos szer, amiről tudja, hogy ez most fog tényleg fájni.* - Kenőcs! Minek az! *Szól nagy hangon, inkább, hogy saját magát bátorítsa. Előveszi a kulacsot, és nem azt, amiben a langyos víz van, hanem azt, amiben az erős törp pálinka rejtőzik. Loccsint a sebre és még az erek is kidagadnak fonott szakálla alatt a nyakán. Ezt persze nem láthatja a nimfa, de azt igen, hogy elvörösödik az erőlködéstől útitársa. Borin még tartja egy darabig. Az alkohol majd szépen fertőtleníti a sebet, aztán tesz rá kötést és le lesz rendezve. Előveszi az egyik kendőt a holmija közül, és elkezdi átkötni vele a lábát. A seb még vérzik, de már csillapodott, ezért reméli, hogy hamarosan el is áll. Minden esetre pihennie kell neki egy kicsit, amíg a fájdalom enyhül és a seb is kitisztul.* - Miért is jöttél a hegyek közé, nimfa? *Teszi fel a kérdést, miközben csákányát rögzíti jobban a hátán lévő tartóba, hogy a legközelebbi mászáskor már ne inogjon a hátán. Nem jó fájós lábbal és billegő súlyponttal hegyet mászni.*
| |
| | | Norujn Grifflovas
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-07, 11:10 pm | |
| // Thalion //
- Gondolom üdvözlet, heru!- *feleli Norujn vigyorogva, páncélja nélkül, fegyverei javarészét hátrahagyva sokkal könnyebbnek érzi magát és ettől jókedve is visszatért, mikor azonban fehér szeme a nagyúr szeme találkozik arcáról leolvad a mosoly*- Vagy mégsem... Talán megint készülődnek azok az átkozott mélynövésűek?!- *S a boldogság helyét átvette a gyűlölet, szeméből is kiveszett az öröm tüze... szinte szikrázott a gyűlölettől, keze ökölbe szorult s magában felkészült a harcra a vélt ellenfél ellen: Nem tudhatta mennyire távol áll az igazságtól. Bal kez rövidkardja markolatán pihantette eddig, ez az egy fegyver volt nála és most nagyon nehéz volt ellenállni a kísértésnek, hogy kirántsa és elinduljon a törpék ellen grifflovasaival az oldalán, most e kardnak kardgombját piszkálta idegességében. Norujn várt, parancsra várt, hogy fogja a fegyvereit és induljon a csatába, végre nem sárkányok ellen....* | |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-08, 5:46 am | |
| / Borin /
A fiatal nimfa végzett a mosakodással, és végre vérmentes volt az egész teste. Remek. Egy dologgal kevesebbre kell ügyelniük az útjuk során. Persze, így is ki vannak téve támadásnak az erdő lakói által, de ez ellen ennél többet már nem tudnak tenni. Jól lehet, Sylen léptei nem sok zajt okoznak az avaron, ugyanakkor a törp uraság testi adottságaiból kifolyólag ez most nem válik az előnyükre, és a hátán elhelyezkedő csákány se növeli előnyüket, ha lopakodásról van szó. Időközben a törp is a vízhez baktat, majd nekiáll kimosni sebeit. Fogait összeszorítva tűri, ahogy a víz jótékonyan tisztítja a vért és piszkot a sebből. Borin rosszabbul járt, mint Sylen, sebesülés szempontjából. Míg a nimfa csak karcolásokat szerzett, addig a törpnek kisebb-nagyobb sebek jutottak. Ez az íj és a csákány közti különbséget is jól mutatja. Egy vaddisznóval szemben az íj sokkal biztonságosabb, hiszen nem kell vele közel menni a fenevadhoz. A csákánnyal azonban elég közel kell menni az állathoz, hogy az ember sikeresen megsebezhesse. Ilyenkor azonban a saját testi épségét is veszélyezteti a harcos. Borin pedig most pont így járt. - Kenőcs! Minek az! A nimfa nem erőlködött, miután Borin újra elutasította a krémet. Szerinte sokkal jobb lenne, ha bekenné a sebeit, de ő tudja. Mogorva uraság nyilván tud más módszert is a sebek gyógyítására. Felállt, majd miközben Borin a batyujában matatott valamit keresve, ő a lovához ment, majd elővette a krémet. Noha, csak horzsolásai voltak, úgy döntött, jobb, ha kezeli ezeket. Az ujjára vett egy keveset a tégelyből, majd a horzsolásokra kente, és szinte rögtön érezte a krém jótékony hatását. Miután eltette a tégelyt, a törp felé fordult, de amit látott, az teljesen megdöbbentette. Elhűlve figyelte, ahogy Borin jófajta törp pálinkával locsolja a sebét. Noha, Sylen nem volt jártas az itókák terén, de a pálinka szagát rögtön felismerte, ugyanis az már pár lépés távolságról is hirdette magát. Kissé fintorogva lépett Borin mellé, majd mérgesen megszólalt: - Úgy látom, a népednek elég… khm… sajátságos módszerei vannak a sebek fertőtlenítésére. Ha elég bátor lett volna, kikapta volna Borin kezéből a pálinkás kulacsot, de nem merte megtenni. Ismerte jól a törpök természetét, és nem szeretné elveszíteni egyetlen segítségét az út alatt. A törpök otthonosabban mozognak a hegyekben. Így hát csak figyelte, ahogy Borin feje vörösödik, miközben a sebeit tisztítja, majd egy kendővel átköti azt. A vérzés így sem áll el, de valamennyire enyhül. Végül a törp kényelembe helyezi a lábát, majd Sylenre pillant, és megszólal: - Miért is jöttél a hegyek közé, nimfa? – kérdi, beszéd közben csákányát igazgatva a hátán. A nimfa egy pillanatig habozik a válasszal, majd végül beadja a derekát: - Izra ajándékáért. A népem ki szokta fejezni a háláját az istennek, és ajándékokkal halmozzuk el, kisebb-nagyobb ünnepségek során. Én a kőszáli sas tolláért jöttem, ezt a feladatot kaptam a nimfák úrnőjétől. Beszéd közben ő is a földre huppan a törp mellé. Pihenniük kell egy keveset, ez nem vitás, ráadásul Borin sebe vérzik, és meg kell várniuk, hogy elálljon.
| |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-08, 2:17 pm | |
| // Norujn //
*Thalion úr arcán továbbra sem jelenik meg érzelem. Kemény kifejezését mintha ráöntötték volna.* - Nem ír támadásról, ám erről majd úgyis Falqualin urat fogom megkérdezni. Parancsnokod úgy véli, veszélyben az életem, s bizonyos erők az elfek népei között kísérelnek meg viszályt szítani. *Szándékoltan nem árul el sem gyanút, sem nevet, kíváncsi, miként reagál majd a fehér elf grifflovas tiszt. Nem is kíván egyből rátörni az itteni elfek urára, hiszen a gyanú nem bizonyíték. Hamarvást hívni fogja kíséretét, hogy megerősítse az őrséget, s felkészítse őket a váratlan támadásokra, immáron esetlegesen házon belülről is, ám előtte Norujnnak is ad feladatot. Emlékei szerint a férfi nem túl baráti párbeszéddel kezdett Elaith-tal, így jó eséllyel, ha valóban ő a gyanúsított, kettőzött figyelemmel viseltetik majd iránta.* - Arra kérlek, tarts velem a ma esti tárgyalásokra. Lehet, lesz oly pillanat, midőn arra kérlek, hagyd el a termet, ám az nem személyed ellen szól, csupán vannak témák, miket négyszemközt kívánok megvitatni a fehér elfek urával. *Megvárja a választ, s csak ha beleegyező, azután lép az ajtóhoz, hogy hívja a nem túl messze helyezkedő zöld elf őröket. Gyors eligazítás vár rájuk.*
| |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-08, 2:48 pm | |
| // Sylen //
*A válasz teljesen meglepi a hegyi törpöt. Ha nem szégyellné, hát a szakáll fonott kötegei között bizony eltátaná a száját. Az öreg törpe mágiatudó pont ugyanezért küldte őt is. Minden esetre a torkát megköszörüli, s ennek megfelelően csak azután szólal meg, ha az erdőlakó befejezte. Meghajtja a fejét, és nem fűz kommentárt a célhoz, viszont ennél barátságusabb gesztus hoz fel. Nem emlékszik, hogy bemutatkoztak volna egymásnak, de lehet, hogy csak a vaddisznóval vívott harc élményei verték ki a fejéből.* - Borin Irgulh vagyok. Hegyi törp harcos, egykori bányász. Értek a hegyekhez. *Megtapogatja a kötést a seben, de úgy látja, hogy még nem vérezte át. Ezt jó jelnek veszi, majd az előbbi pálinkás butykost veszi elő újra. Jól meghúzza, aztán kezével megtörölve a száját átnyújtja a nimfának. Nem tudja, hogy ezek a hegyes fülű erdei népek, akik annyira büszkék a természetre, isznak-e efféle erős italt, de az udvariasság úgy kívánja, hogy felkínálja. Ha Sylen elfogadja, megvárja, hogy igyon, és visszaadja-e a drága italt, csak azután húz belőle újat. A fájdalom egyre inkább enyhül, talán nem is olyan sokára lábra állhat és kezdhetik a kapaszkodást a magas bércek felé. Egy kőszáli sas fészke bizony nem alacsonyan fekszik, s tenni is kell érte. Abban még nem biztos, hogy mit tesznek, ha otthon találják a gazdáját, elvégre el nem kérhetik a tollakat tőle, de ha a fészekben nem találnak, akkor is meg kell majd szerezni valahogy. Kíváncsi, hogy a nő olyan harcias lesz-e azzal az állattal is, mint a vadkannal volt. Megmozgatja a lábát ültében, hogy milyen állapotban is van.*
| |
| | | Alex Ian Keegan Vörös sárkány
Hozzászólások száma : 647 Életkor : 39 Munkahely : épp ahol
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-08, 7:09 pm | |
| // Alex eltűnéséről, miért nem találni sehol már hónapok óta. Mint User jelentem, folytatás csak hónapok múlva. // *Bármikor, amikor felnyitotta szemeit, valami homály borította be a látását. Feje mozgásakor a kép mozgása szétfolyónak tűnt, földöntúlinak. Ráadásul a nedvesség, ahogy belefolyt a szemébe, csípte is, de rontott is látásán. Most ismét az a nő közeledett felé. Megérintette nedves arcát, de mosolya nem volt édes. Sokkal inkább kegyetlen. Hangja azonban lágyan csengett.* - Mondd, miért vagy olyan makacs, mint egy szamár? * Alex nyelt egyet, majd elvigyorodott. * - Úgy tűnik, egy szamár is okosabb nálad. *A nő mérgében elpirult, majd megragadta a férfit a hajánál fogva, s hátrahúzta a fejét. Az arcába lehelve folytatta. * - Annyi mindenen átmentél. Nem volna jobb végre pihenni? Nem győzhetsz. Fogadd el a sorsod! * Szavai a férfi számára egyszerre volt édes, mint a méz, s keserű, mint a rothadt gyümölcs. De, szeretne pihenni. Szeretné feladni a küzdelmet. Amely mennyi ideje folyik már? Idejét sem tudja. Bár sejti, hogy hónapokról lehet szó, mégis minden egyes perc egy örökkévalóságnak tűnik. Az idő vonszolja magát, ő pedig kétségbeesetten kapaszkodik belé, s könyörög neki, hogy teljék gyorsabban. De az kegyetlen, s a kínzó fájdalom az örökkévalóságig tart. Fáradt volt és gyenge. Már csak a láncok tartották meg, különben összeesett volna. Hirtelen nyilalló fájdalmat érzett az oldalában, amire felnyögött. Egy rövid tőr fúródott bele markolatig. A nő még mindig a fülébe suttogott. * - Utolsó esély, Vadalan! * Megforgatta a fegyvert a férfiban, aki erre felordított. * - Különben meghalsz! - Akkor ölj már meg! * Üvöltötte Alex. A nő csilingelően kacagott. * - Oh, csak hogy ez nem ilyen egyszerű. Megleptél, Vadalan, ugye tudod?! * Végigsimított lágy ujjaival a férfi kikötözött karján. * - Bár készültem B tervvel, mégsem számítottam rá, hogy használnom kell. Egy hagyományos ember már rég betört volna a kínzások alatt, s hűségesen szolgálta volna Furiát. * Megragadta a férfit a nyakánál fogva. * - Mondd ki! Mondd ki! Kicsoda a te úrnőd?! * Alex elmosolyodott, de az erőtlenségtől csak suttogva tudott felelni. * - Soha nem fogom kimondani. * A nő eleresztette, majd hátrálni kezdett. * - Rendben. Gyere be! * Ekkor belépett a rácsos ajtón az a férfi, aki alkotta őt, aki létrehozta, aki teremtette. Alex nem akart hinni a szemének. * - Rod? * Nyögte ki hitetlenkedve. * - Hogy a fenébe… *Az csak elvigyorodott, s közeledett felé, kezében egy üvegcsével. Alex most már értette. Amióta csak itt van, minden nap megitatják vele azt a zöld löttyöt, amit rajta kívül csak egy valaki tud létrehozni. És ez Rod, aki őt magát is létrehozta. Vagyis ő áll a hátterébe mindennek. Ő miatta gátolják minden egyes nap, hogy sárkánnyá változzon, s megpróbálkozzon a meneküléssel. Viszont a medálról honnan tudtak? Rod nem tudhatta a titkát, egy öreg hölgy tudta csak egyedül, hogy a medál képes emberi mivoltában is előhozni sárkányerejét. Ők pedig valahogy tudomást szereztek róla, s már a kezdetekkor elvették tőle, hogy emberként, s ne sárkányként érezze a fájdalmakat. * - Nem élsz majd sokáig, ásd a sírod, féreg! * Lehelte gyengén a sárkány. Most látta csak igazán, hogy az üvegcsében nem zöld, hanem narancssárga folyadék van. Rod felnevetett. * - Így kell köszöntened az istenedet, aki alkotott téged?! Milyen hűtlen teremtmény vagy te?! Nem tudtad, hogy az istenek erősebbek a pórnépnél? - Csak azért élsz, mert létre tudod hozni a gátlószert. Ha maguk is megtehetnék, azon nyomban meghalnál. Eszköz vagy a szemükben, Rod. * Válaszolt rögtön Alex. Rod megvonta a vállát.* - Tönkretetted az életemet, te kis korcs! Megfizetsz ezért. * Most érkezett igazán közel a fogolyhoz. * - Te tetted tönkre az enyémet, mikor létrehoztál. * Sütött Alex szemeiből a gyűlölet, de képtelen volt másképp kifejeznie érzéseit. Nem volt ereje. Itt állt előtte az, akinek hollétéről jó ideje nem tudott már. Aki megszervezte neki Vadalanban, az Arénában a kivégzését, de mégis azzal, hogy megteremtette őt, egyszerre adott neki sok kínt és gyönyört. * - Tudod, mi van benne? Nem tudod? Akkor elmondom. Tudod, hogy képes vagyok létrehozni a szert, ami meggátolja, hogy sárkánybőrödbe bújhass. De szerinted nem vagyok képes azt létrehozni, melyben előhívom legmélyebb gyűlöletedet? * Alex szemei kitágultak a félelemtől, s a döbbenettől. * - Amikor felgyújtottad a laboromat, s tönkretetted a hírnevemet, nem járt más a fejemben, csak a bosszú. Hónapokon át dolgoztam azon, hogy hogyan hozhatnám lére a gátlószer ellentettjét. S most, íme, itt van. Ezzel előhívom a sárkányt, aki majd hódolni fog Furia akaraténak, az úrnőnek. * Mosolya nem volt túl bizalomgerjesztő. Hát ennyi? Ha mindig is volt egy ilyen szerük, akkor miért akarták hónapokon át idomítani?! Miért nem adták be azonnal?! Kockázatos! Ők is tudják, hogy kockázatos. De ha mégis igaz, s működik, akkor Alex legnagyobb rémálma válik valóra. Furiának engedelmeskedve kegyetlenül gyilkolni fogja az ártatlanokat, s akkor azt is megteszi, amire hónapok óta kényszeríteni akarják. Meg fogja ölni Kaint. - Bolondok vagytok! Amint átváltozom, meghaltok! Nem lesztek képesek féken tartani! A sárkány nem ismer fajtársat, barátot, testvért. Számára mindenki kiirtandó kis semmiség, amit gondolkodás nélkül el is pusztít. - Te vagy a kis ostoba sárkányfióka! * Szólt közbe a nő negédesen. Majd újra végigsimított a férfi arcán. * - Volt esélyed önként adni magad, de nem hagytál más választást. Amint átváltozol, a többi sárkány minden erejével képesek leszünk megfékezni a benned foglyul ejtett sárkányt, s akkor elmondom neki az ajánlatomat. Aminek nem tud majd ellenállni. * Mosolyodott el magabiztosan. Ekkor Rod vette át a szót. * - Így van. Ugyanis megértettjük vele, hogy te vagy az, aki fogságban tartod, s mi vagyunk azok, akik szabaddá tehetjük. Mert nálunk van szabadságának kulcsa. * Meglöttyintette az üvegcsét. * - Már most gyűlöl téged, mert tudja, hogy te tartod fogva, s ha rajtad múlna, sosem engednéd szabadjára. Ha tehetné, végezne veled. Csak sajnos akkor ő is elpusztulna. * Alex közbeszólt. * - Ch… ezzel nincs egyedül. Én is gyűlölöm őt! És amint lesz alkalmam, megölöm. Akkor is, ha ezzel az én életemnek is vége. * A nő szemei lángba borultak, mégis visszafogva indulatait folytatta beszédét nyugodtnak erőltetett hangon.* - Nem jön el az az idő. Amint átváltozol, meggyőzzük őt, hogy tartson velünk, hogy mellettünk kiélheti szabadságvágyát. Nem fog megszöki, mert tudja, újra rab lesz, ha megszökik tőlünk. Hűségesen visszatér majd, engedelmeskedik majd, mert csak akkor kapja meg a szert, amitől újra önmaga lehet. Mire te újra visszanyernéd öntudatod, újra láncok közt leszel, s nem is fogsz arra emlékezni, micsoda szörnyűségeket műveltél. * Ismét felkacagott győzedelmesen. Alex libabőrös lett. Igazuk van? Tényleg megtehetik? Tényleg az akarata ellenére a szolgájukká tehetik? Gyűlölte a gondolatot, nem akarta, hogy ártatlanok vérétől legyen mocskos a keze. Hirtelen a hajánál fogva megint hátrarántották a fejét, de most Rod volt az, aki ezt tette. Túlságosan is hátrahajtotta a fejét, ami miatt nem tudott a sárkány lélegezni, csak ha kinyitotta a száját. * ~ Átkozottak! ~ * A nő beleöntötte a narancsos lét a szájába. Le kellett nyelnie. Nem tudott ellenállni. Ekkor hirtelen elengedték, s ismét alkotója szólalt meg. * - Egy óra múlva ér véget a hatása a gátlószernek. De akkor még hatni fog ez. Egy órai szenvedés után végre megszületsz, és szolgálni fogod mindenki úrnőjét. * Alex remegett a dühtől. * - Esküszöm, hogy megöllek, mindnyájatokat! - Az csak jó, ha gyűlöleted növekszik, annál kegyetlenebb lesz a sárkány is. * Mondta vidáman a nő. Alex úgy érezte, felfordult a világ vele együtt. Elviselhetetlennek érezte tehetetlenségét. Rángatta a láncokat, de azok semmit sem engedtek szorításukból. Kétségbeesés lett úrrá rajta. Mindaz, amiért hónapokon át küzdött, semmivé foszlik. Hiába viselt el annyi verést, égetést, kínzást. Most Furia győzedelmeskedik. Felnyögött. A démon éledezni kezdett benne. De előtörni nem tudott a gátlószer miatt. Még egyszer felnyögött. Elviselhetetlen volt látni Rod és a nő önelégült mosolyát. A görcs egyre erősebbé vált, egyre mélyrehatóbbá. És ez csak rosszabb lesz. Egy órai kínszenvedés, majd a halál. Érezte, teste ki akar fordulni önmagából. Nem akarta. Küzdött ellene, de tudta, mindez hiába való. Miért, miért hagyják ezt az istenek?! Miért nem akadályozzák meg?! Miért hagyják, hogy egy pusztító fegyver kerüljön a sárkányok kezébe?! A tehetetlenségtől gyengének és kiszolgáltatottnak érezte magát. Elvesztette minden reményét. Így nem tudta megállni, könnyei végigfolytak már így is nedves arcán. Majd a fájdalomtól üvöltve kiabálta.* - Gyűlöllek!
| |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-09, 5:04 am | |
| Borin
- Borin Irgulh vagyok. Hegyi törp harcos, egykori bányász. Értek a hegyekhez. Mutatkozik be a törp, majd figyelmesen megtapogatja a kötést a lábán. Miután ezzel végzett, butykosa újfent kezébe kerül, de ezúttal Sylen nem fűz kommentárt a dologhoz. Lemondóan sóhajt egyet, majd megszólal: - A nevem Sylen. Erdei nimfa vagyok, és a természet az otthonom – elmosolyodik, majd figyeli, ahogy Borin meghúzza a pálinkáját. Végezetül megtörli a száját, majd a nimfa felé nyújtja, aki azonban elutasítja: - Köszönöm, nem kérek. Nem iszom semmiféle alkoholt – Ez igaz is volt, hiszen a hegyes fülű nimfa egyáltalán nem ivott ilyen jellegű italokat, jóllehet, népe tagjai kiváló pálinkákat főztek. És nem is olyan erőset, amilyet a törpök ittak. Figyeli a törpöt, ahogy az a lábát mozgatja, mintegy ellenőrizve, hogy működőképes e még, majd a patakra pillant. A vért, amit lemostak magukról, már elvitte az ár, így a víz tiszta volt. A nimfa hirtelen elhatározással felállt, a lovához lépett, majd a nyereg melletti táskából elővett egy butykost, és visszasétált a patakhoz. Leguggolt a partján, megmerítette a butykost, majd a törphöz fordult: - Ha gondolod, most feltöltheted friss vízzel. Noha, nem rég volt töltve, a nimfa úgy gondolta, ha már lehetőség adódott rá, használják ki az alkalmat. Ki tudja, mikor botlanak újra egybe.
| |
Hozzászólások száma : 248 Munkahely : Minden idők legnagyobb ork sámánja és spirituális vezetője *morog*
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-09, 12:59 pm | |
| //Frikk// Miután Mordon megérkezett a barlangba, ahol Frikk és a faluvezetője tanácskozott, letelepedett melléjük, és ledobta maga elé a frissen szedett növényeket, majd elkezdte szétválogatni azokat, miközben a Frikk és helytartója szóváltását hallgatta. Végül mint kiderült, Frikk nem (csak) szemmel akarja tartani Mordont, hanem mondani valója is van számára, amit Mordon meglepődve fogad. -Nem kell látnoknak lenni ahhoz hogy tudjam hogy valami nagyot tervezel.- Mondja Mordon, majd abba hagyja a növényekkel végzett munkáját. Jegyzi meg a kijelentésre orkunk, aki nem is igen várt mást Frikktől. -Mivel lehetek szolgálatodra?- Kérdi Mordon érdeklődve, habár tudja hogy elvárják tőle hogy aktívan részt vegyen a harcban. Persze ez nem zárja ki azt, hogy valami mágikus eredetű segítségért folyamodjanak hozzá. | |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-09, 1:39 pm | |
| // Sylen //
*A törp nem veszi magára a hegyesfülű sóhajtását. Úgy értékeli, hogy vagy nem ihat, s bánatában sóhajtozik itt, a patakparton, vagy pedig nem tudja értékelni a jófajta törpe itókát. Ő azért még egyet húz belőle, mielőtt visszahelyezi oda, ahová való. Borin ezután figyeli, ahogy a karcsú leány elsétál a lováig. A harc közben nem is nagyon emlékszik, hogy mit csinált az állat. Aztán tovább követi, ahogy leguggol a vízhez, így amikor a nimfa visszapillant, láthatja, hogy a törpe őt nézi. Igaza van neki, az a langyos folyadék a kulacsban olyasmi lehet, mint ami Sylen lovából tör elő időnként. Fel is tápászkodik, s ügyelve, hogy még ne terhelje a sebesült lábat, eloldalog a víz partjára. Szerencsére ő lentebb helyezkedik el természeténél fogva alacsonyabb növése révén, így nem guggolgat, csak előre hajol, hogy a patakba öntse a kulacs tartalmát, aztán mélyebbre hajolva tele is töltse az edényt újra. Aztán ahogy felegyenesedik, visszanéz a nimfára.* - Indulhatunk is tovább. *Ismételten végigmustrálja a nimfát, aztán, ha ő is feláll, elindul az ösvényen. Nincs sok oka itt várakozni. A kőszáli sas tolla nem fog eléjük jönni, nekik kell megszerezni majd.*
| |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-10, 4:17 pm | |
| Sylen figyeli, ahogy a törp a vízhez lép, majd merít a kulacsába. Ha esetleg holnap egy újabb patak akadna az útjukba, akkor ezt a vizet is ki tudják cserélni. Azonban egyelőre most erre kell vigyázniuk. Elvégre egy ilyen úton a friss víz hatalmas értéket képvisel. Na meg persze, a friss élelem, ami egy erdőben bogyókból és gyümölcsökből áll általában. Ahogy a törpe felegyenesedik, és megszólal, a nimfa bólint egyet: - Mielőtt még ránk esteledne. Lassan lemegy a nap, és még nem tudja, mekkora távolságot kell megtenniük a céljukig. Sajnos, a vadkan csak hátráltatta őket, időt vett el tőlük, ami ebben az esetben nem volt túl jó. Sylen maximalista volt, így a lehető legrövidebb időn belül szerette volna megszerezni a tollat. Nem szeretett volna a nimfák vezetőjének csalódást okozni, ez pedig népe számára egy különlegesen fontos ajándék lett volna. Lassan a lovához sétál, majd megfogja annak kantárját, és elkezdi vezetni Borin után az ösvényen. Egy darabig egyikük sem szólal meg, végül Sylen töri meg a csendet: - Nincs rövidebb út? Persze, a rövidebb sose jelenti a könnyebbet, így a nimfa remélte, hogy a törp valami információval tud szolgálni arról, hogy juthatnak fel leghamarabb, és viszonylag legkönnyebben a fészekhez. | |
| | | Görbelábú Frikk Ork törzsfőnök
Hozzászólások száma : 574 Életkor : 46
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-10, 9:16 pm | |
| // Mordon //
*Frikk, a Hatalmas végre kellő tiszteletet kap, nem csak a helytartótól, hanem a sámántól is. Fehéres arca torz vicsorra húzódik. Ő aztán tudja, mitől döglik a légy. Elvégre már Győzedelmes és nyoma sincs a Mordul által elnyomott felderítőnek, a Görbelábúnak, aki mindig legfeljebb második, de inkább sokadik lehet. Most ő több fehér ork törzs feje és talán eljön az idő, amikor nem csak a fehér ork törzsek fognak neki hódolni, hanem a szürkék is. Ettől is álmodozott már tovább, de most még legyen elég az, amint megszerezhet. Vörös szemei villogva vándorolnak Mordonról a helytartóra és vissza. Fejszéje nyelére támaszkodik, ahogy feláll.* - Jól látod, szürke sámán! Tervezek, és ha hűséges leszel hozzám, te is benne leszel a nagy dolgokban. *Élvezi a figyelmet és azt, hogy most ő, a Nagy Frikk lehet az, aki végre másokat leckéztet. Ki is éli ezt, amikor csak lehet.* - Pihenjetek. Holnap hajnalban indulunk. Mordon, te pedig legyél mellettem és megtudod, hogy miben szolgálhatsz. Én nem vagyok hálátlan. Ezek a kutyák is tudják! | |
| Tárgy: Re: Lanur-hegység 2014-01-10, 10:12 pm | |
| Mordon sejtése beigazolódott, jól érezte hogy Frikknek tervei lesznek vele. Igaz, nem gondolta hogy egy fehér orktól fog függni a sorsa, de csak tőle kapta meg, amit a szürkék megvontak tőle, és talán ettől várhatja a nagy előrelépést, és talán vissza is kaphatja a jogot a törzse irányítására, de jelenleg nem akarja ezzel zavarni Frikket, hiszen most még nem rendelkezik akkora megbecsüléssel amekkorával okos döntés lenne előhozakodnia kérésével, de kitudja, Frikk kecsegtető hozzáállása nagy reményeket fest Mordon elé. Amint Frikk befejezi a mondandóját, összeszedi az addig orkoktól telhető gondossággal kezelt növényeket, és felkészül arra hogy valamiféle szállást keressen magának, ahol befejezheti amit elkezdett, és álomra hajthatja a fejét. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Lanur-hegység | |
| |
| | | | Lanur-hegység | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|