LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Keleti szeglet, a Remény tengerének partja | |
|
+27Mia Ruton Daxa Lavenir Roober Rasenth Feynras Moozen Markus de Berend Ryn von Samok Vogon Beebebrox Fela Husani Yrrezann Edhelindha Glorien Merilien Lumel'Auvrea Nawarean Furia Cloud Revan's Lysanor Eweny Sou Darthys Indoril Miranda Walchot Silarona Akahana Eclair Edward Dylan Lothár Von Falkenhausen Mesélő 31 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Shuga Barnaköpenyes
Hozzászólások száma : 1047 Életkor : 45
Character sheet Nép: Mágusok
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-05, 6:32 pm | |
| Közel hajol hozzám már már illetetlenül, no de friss házasoknak ez ki jár. - Tegyél már le!- amint látótávolságból kiérünk széthúzom a kezem, és vagy ügyesen lereagálja vagy pokoli napok elé nézek mivel reflexei nincsenek. Érdekes utazás elé nézünk, kérdés hogy merjünk e vissza térni vigyorodom el. Igaz nem utaztam még ilyen járművön viszont háborgó tengeren már igen így a rosszullét el fog kerülni. Lepakolok és kényelembe helyezem magam, hely nem sok van de majd megoldjuk. Most hogy gyakorlatilag a szélre bíztuk magunkat mi a következő zseniális ötlet nézek rá érdeklődve és gonosz vigyorral. | |
| | | Mia Ruton Feketeköpenyes
Hozzászólások száma : 444 Életkor : 28 Munkahely : Valiani Tanácsháza
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-05, 9:25 pm | |
| Shuga olyat tesz,amit már akkor meg kellett volna bánnia, amikor eszébe ötlött. Egyszerűen elengedte Miát, hogy majd kiesett a kosárból. Szerencsére a lány gyors, egyszerűen kiugrik az öléből. A következő másodperc törtrésze az övé, mert ugyanazzal a lendülettel úgy boxol be a férfi arcába, hogy annak pislantani se legyen ideje a meglepetéstől. - Soha többet ne merészelj ilyet!- mondja tagoltan. ~És még viccelődik...~ Nem szól rá semmit. A szélről azomban fogalma sincs. - Őszintén szólva,gondoltam van ezen valami kormány vagy hasonló...de majd te utba állitod valami varázslattal! Azzal tesz egy mozdulatot a korlát felé,hogy kihajoljon. | |
| | | Shuga Barnaköpenyes
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-05, 11:05 pm | |
| Arcon csapna de se ideje se helye lendületet vennie hozzá és ha nem akar felborulni nem kapálózik a kis ökle eltalál nem mintha fájna de nyoma tuti marad. Mindegy nem mérgelődök körbe járom a hajót pár órát elszöszmötölök vele és irányba állítom, amikor vesztünk a magasságból tüzet adok hozzá hogy emelkedjünk. Leveszem a felesleges holmikat majd agresszív kislányra nézek Az ütésed ugyan eltalált de semmi erő nem volt benne, mintha egy tekercsel csaptál volna arcul. Mit szolnál némi közelharc leckéhez késsel és pusztakézzel? Nézek rá kérdőn majd teremtek két kő kést, a gyakorláshoz , hogy fájjon ugyan de ne haljunk bele. Mit szólsz az ötlethez? | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-06, 3:38 pm | |
| Mia mergesen húzza össze a szemét. Majd nem állja meg és felnevet. Shuga végül hajmeresztő ötlettel áll elő. - Végül is a "közel" meg van. Legalább nem unatkozunk az úton. Az unalom gyilkol! Nemde? Én pedig tanulékony vagyok. Apám szerint soha nincsen késő tanulni valamit. Mégis hogyan gondoltad kivitelezni ezt? Aztán csendesen nézi, ahogyan a mágus valamiféle késszerű fegyvereket varázsol. Nyel egyet. ~ Vajon ez mennyire biztonságos?~ Neki is van tőre. Mannahoni mágusmesterek készítették. Atyai ...örökség. Hirtelen ötlettel előveszi a hosszú pengéjű,nagyon keskeny fegyvert. A nyele míves kivitelezésű, aranyozott bevonattal. Latszik, hogy nemes úrnak készülhetett egyedi darab lehet. - Ezzel akarok megtanulni. Ehhez hasonlót csinálj számomra! | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-06, 3:50 pm | |
| - Végül is a "közel" meg van. Legalább nem unatkozunk az úton. Az unalom gyilkol! Nemde? Én pedig tanulékony vagyok. Apám szerint soha nincsen késő tanulni valamit. Mégis hogyan gondoltad kivitelezni ezt?- hm a kérdés jogos de egyelőre egy probléma elég. A lényeg hogy elég huzamos ideig itt leszünk, szóval a fűtést pótolandó endzünk és így tartjuk a testhőt. Plusz a gyakorlás sem fog megártani se neked se nekem. Majd befejezem a kések elkészítését, amikor hajmeresztő kéréssel áll elő. - Ezzel akarok megtanulni. Ehhez hasonlót csinálj számomra! Végül is nincs akadálya a dolognak ezek úgysem végleges fegyverek és csak zúzó sérüléseket okoznak emlékeztetve hogy hol van rés a védelmeken közlöm vele. De majd késen kívül a pusztakezes harcot is átvesszük mert ököllel verekedni butaság és még te is láthatod hogy nem mindig hasznos így inkább a fogásokat és a dobásokat fogjuk gyakorolni , neked pont megfelel mert nagyobb ellenfél vagyok így később senkivel nem leszel hátrányban | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 5:06 pm | |
| Mia ámulatba esik az ötlet halaltán. Tehát komolyan gondolja a férfi, hogy ővele gyakoroljon és tanítsa. Nézi, ahogy jó érzékkel irányba állítja Shuga a léghajót. A szél szabadon kap a hajukba, tépi a ruhájukat. A levegő friss és szinte harapni lehet a magasban. A nap és a végtelen tenger látványa mutat utat az utazóknak eme szokatlan járművön. Mia megbabonázva bámul szerteszét. Egyetlen felhő, se pára nincs, ami a pillantása útját állná. - Gyönyörű ez a sok kék és zöld! Nemde?- Kérdezi Shugát- Milyen messzire ellátni! Aztán hirtelen felé fordul. Szem csintalan felragyog.
- Kezdjük!- Parancsoló élre vált a hangja, ha mégoly halk marad is. ha eddig nem, most már biztos lehet benne a férfi, hogy a Mia Ruton asszony parancsoláshoz szokott. Kezében a kőtőr, amit erősen megmarkolva előre tart. Jól megmarkolja, ki ne lehessen verni a kezéből. | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 5:30 pm | |
| - Gyönyörű ez a sok kék és zöld! Nemde?-Milyen messzire ellátni! Már aki a tájjal van elfoglalva, például ő, de nem én. No mindegy azért el álmélkodok had örüljön. Szép valóban de mintha túl sok lenne a víz a környéken-jegyzem meg profánul miközben a hajót állítom újra irányba. Majd hirtelen mohó pillantásokkal néz rám, tehát komolyan gondolja az edzést. Kezdjük-és mintha elfújták volna a kislányt a sarokba egy felnőtt harcos állt velem szemben. A fegyvert úgy markolja hogy azon se lepődnék meg ha egybe forrna a tenyerével. Lazíts a fogáson, ha túl mereven és szorosan fogod a kést vagy bármilyen fegyvert a kezed előbb adja fel a harcot mint te- mellé lépek egyelőre kezdjük az alapokkal. Szóval a fegyver nem a testrészed hogy magadba olvaszd hanem egy eszköz hogy messzebbi célpontot is elérj vele javítok a tartásán a csuklóját ellazítanom. Mögé lépek kicsit leguggolok hogy kicsit közelebb legyek az ő magasságához, és a testét is beállítom. Na most hogy ezzel végeztünk, igyekezz ezt az állást megjegyezni- vetem neki oda majd kés nélkül beállok vele szembe. Támadj -utasítom. | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 6:10 pm | |
| - Miért ez a víziszony? Tulajdonképpen a földön és kövein kívül nem tudod a hatalmad nagyon kiterjeszteni semmire?- Kérdi Mia, majd egészen nyersen és konkrétan folytatja, jelezvén, hogy pontosan látja, hogy Shuga szívesebben lenne a szárazföldön, mint a levegőben, a tenger közelében.- Szembe kell néznünk ezzel, na is haragudj meg a kérdésért. Együtt kell dolgoznunk és együtt szívnunk ezt a tágas levegőt, ezen a szűkös helyen. az éles kérdések visszhangjaként már elrendezi a harcos beállást. Valamiféle alapállásba állítja őt, ahogyan anno Aden tette. Csak ez most más, itt tőr van a kezében, ami sebez. De ahogyan Nawa sem játszott vele, a mágus is komolynak és roppant határozottnak látszik. Harci tudását és tapasztalatát pedig egyiküknek sem tudná megkérdőjelezni. Érdekes dolgokat mond a férfi. Megjegyzi. - Igen.- Kissé nehézkesen tudja ellazítani a szerinte fontos szorítást, de végül csak sikerül megtennie.- De hát nincs a kezedben a késed! Ettől még sikerül elvonatkoztatnia, szemébe szokatlan, sötét tűz költözött. El akarja találni Shuga felsőtestét, esetleg a karját megsebezni. Persze a pillantásának nem tud még parancsolni, nagyon kevéssé képes színészkedni, úgyhogy nyitott könyv lehet a férfi számára, hova tervezi a támadást. Azonban egy hirtelen ötlettel elkalandoz a tekintete és el is fordul a léggömb egy pontjára függesztve a szemét Shuga mellett. Piros ajka lazán szétnyílik, ennél jobban most képtelen lazítani.Aztán nem vár, csak előre lendül. Bármerre néz, bármit csinál a másik, ő lendületből akarja bevinni a döfést, szemből a hasába. | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 6:30 pm | |
| - Miért ez a víziszony? Tulajdonképpen a földön és kövein kívül nem tudod a hatalmad nagyon kiterjeszteni semmire? -mondhatni telitalálat, de azért nem eszik olyan forrón a mágust. Nem igazán kedvelem a vizet pláne ha sok van körülöttem- nem vagyok hal-A mágiám nem korlátozódik csak kevésbé érvényesül. Majd a figyelmem immár rá koncentrálok és jön mint a hullámok meg állíthatatlanul, de kapkod és azt hiszi mivel elég szűkös a hely nem eshet. Amint belép a mozgás terembe a fapofáról, gonosz vigyorra váltok. Kilépek oldalra bal kezemet becsúsztatom a kést tartó karja alatt, megfogom a felkarját, a másikkal csuklóját veszem célba felrántva. Jobb lábát térdelésre késztetem talpal. A kést elveszem tőle mire a kosár aljára ér. A legfontosabb lecke hogy sose hidd el hogy a célpontod fegyvertelenül is gyengébb nálad- felsegítem- Sose add meg az esélyt senkinek hogy meglepjen, mert ezen bukhatsz sokat. Megigazítom a ruháját és előveszem a kőkésem az övét vissza adom. Folytassuk | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 6:45 pm | |
| - Eltaláltam. Majdnem eltaláltam. - Mondja a válaszra a földmágus varázsáról. Aztán a lendülete el nem vész, de ez lesz a veszte. Shuga minden további nélkül lefegyverzi őt, puszta kézzel és hát lábbal is rásegítve. A harcias lány, ilyesmire számított sajnos. Megpróbálja a szorult helyzetet tréfával elütni, míg a férfi figyelmesen megigazgatja a ruháját, és előveszi a kőkését, Miáét pedig a kezébe adja. - Mondták már, hogy lefegyverző a mosolyod? Közben már ugrik és támad is, de a kéztartást már előre mozdulva változtatja meg. Most lefele tartja a tőrt és balra felemelve próbál vele lecsapni a széles mellkasra. | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 7:01 pm | |
| Sokan mondták és eddig még mind él- mosolyodom el. Ismét támad megint csak a késre koncentrál nem nézi a környezetet. Legyen hát újabb lecke következik. Miközben késsel hárítok és kicsavarom az övét megjegyzem. Mire figyelünk közelharcban és a késpárbajoknál? Az üres kezem a hasánál illetve a tenyerem érinti meg, immár csak egy névleges támadással pár centit elemelem a talajtól és hátrább teszem le. Majd felgyorsulok és lebukom elengedve a kezét, hely szűke miatt, és instabilitása miatt óvatosan kirúgom a lábait, majd tovább fordulva elkapom. Nos mi a tanulság? | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 7:54 pm | |
| - Costolus sankari!- Szakad ki belőle öntudatlan egy otthoni jól bevált átok. Persze eredmény nélkül... Megint nyekkenve kerül hajszál híján a padlóra. -Arra, hogy úgy pörögsz, mint a facsiga?- Kérdez vissza éllel, kissé morcosan, míg összeszedi magát és szusszanni kezd. - Na jó...- gondolkodik egy pillanatot, majd kiböki:- Arra, hogy nem csak a tőrrel támadsz és védesz! Az egész tested játszik. Háta mögül agy kismadár szállt keresztül a léggömb alatt. Ijedten kapta el a fejét, ahogy újra egyenesen áll, folytatja: - Minden mozdulatodat figyelnem kell. Azt is, hogy merre tudsz elmozdulni, vagy elhajolni illetve merre és mekkora mozgásterünk van. | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 8:03 pm | |
| Pontosan a hely mérete ahol harcolsz nem max a fegyvertípust határolja be de ha mindenre számítasz, és mindent kihasználsz ettől leszel veszélyes ellenfél. Felsegítem ismét, majd neki állunk a tényleges edzésnek. Tatyómból előkerestem a speciális rúnáimat amik a fizikumomat voltak hivatottak erősíteni. Rá tukmáltam őket, de csak kifejezetten a tréning idejére fel festettem rá. Alvás alatt egy másik varázslattal mozdulat sorokat elméleti képzést és sok hasznos trükköt, igyekeztem bele sulykolni, ha ezekből egyet is megjegyez már megérte a munka. Rengeteget edzettünk, néztük a tájat, néha rajzoltam is noha nem erősségem a dolog de lassan megérkezünk Tarsisba.
A hozzászólást Shuga összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-05-07, 9:28 pm-kor. | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 8:38 pm | |
| Az út további részében Shuga nem hagyta békén Miát. Állhatatosan készültek, a lány pedig szinte szünet nélkül egzecírozta és célon tartotta a férfit. Mia is érezte a fejlődést, ha mégoly kicsiny lépések voltak is ezek, alapjaiban változtatták meg a hozzáállását a dolgokhoz. A férfi pedig minden eszközt megragadott, hogy segítse. Mia nagyon hálás volt, de nem beszélt erről egyenlőre. Pihenéskor a táj szépségeiben gyönyörködtek, mígnem megváltozott a környék alant és a távolban előttük egy nagyobbacska város körvonalai rajzolódtak ki. - Odanézz! Az ott Tarsis!
| |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 8:57 pm | |
| - Odanézz! Az ott Tarsis!- Igen már látszik a főbb épületek tornyai és a épületek sokasága de mindet összevetve nem egy Valian. Amit még nem igazán érte rá közölni vele az a landolás mikéntje, szóval esélyes hogy ideje szólnom neki, a "landolásról" Khm Mia van egy kis apró gond, tényleg nem nagy csak egy picike. Húzom az időt de egy ideje már nem töltöttem hővel a ballont és el kezdett ereszkedni, ami jó is meg rossz is. Egyrészt mert mindenképp landolnunk kell tehát e miatt jó, viszont most jön a csavar a víz közelebb van mint a part. Te tudsz ezzel a hajóval, őőőő landolni? Bököm ki a kérdést végül is kicsit vigyorogva. | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 9:04 pm | |
| - Tudod, nekem a szívem egy darabja itt maradt!- Magyarázza a lány lelkesen csillogó szemmel és ahogy közelednek, mind jobban kihajolva a hajóból. Aztán amint SHuga nevén nevezi a problémát, Mia már látja is, hogy a föld, pontosabban a víz is egyre közelebb van. Ereszkednek. - Hogy ééén? - Picit riadtan tekint alá. Aztán higgadtan egy vállrándítással így szól: - Semmi gond, hiszen a víz, az csak víz.- Viszonozza Shuga zavart vigyorát, egy széles, magabiztos, huncut mosollyal.- Felőlem már most kiszállhatsz, hogy biztosítsd a terepet a vízre szállásomhoz! Na mi lesz?- Kacag fel. | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-05-07, 9:15 pm | |
| - Semmi gond, hiszen a víz, az csak víz.- mondja és még el is hiszi.Felőlem már most kiszállhatsz, hogy biztosítsd a terepet a vízre szállásomhoz! Na mi lesz? Nevet fel. Mi lenne megnézzük milyen a ballon stabilitása. Majd ugyan arra az oldalra lépek és a kosár megdől kissé jobban mint kellene. Ja hogy gyorsabban mentem oda mint a javasolt se baj. Most már én nevetek tiszta szívből. Miközben apró hőlöketet juttatok a ballonba ami közelebb visz minket Tarsis hoz. Ideje befejezni a viccelődést és elkezdeni a landolást a kapu előtt.
// folytatás Tarsis Kapujában// | |
| | | Kain Namelyr Arany sárkány
Hozzászólások száma : 2045 Életkor : 743 Munkahely : A magam ura vagyok
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-07-13, 9:10 am | |
| //A valianba érkezés és a Jeremyvel folytatott játék előtt//
*A tenger mentén baktat egy fekete bőrkabátba bújt mágus. Útjának egy részét még sárkányként tette meg. Nemes, arany pikkelyes alakja magasan a felhők felett szállt, azonban közeledve Valianhoz nem tehette meg, hogy így mutatkozzon. A mágus nem olyan régen vált el Lysanortól. Az idő, amit egyedül töltött, szükséges volt a gondolkodáshoz. A fehér hajú elf sokat jelent számára, de sokat jelent a dióbarna hajú, tengerkék szemű, másik elf is, akinek törékeny, karcsú külseje mögött egy vörös sárkány rejtőzik. Egy sárkány, aki először mondta ki neki: Szeretlek! Egy olyan sárkány, akinek ő is először mondta ki ugyanezt. Van valami igazság abban, hogy valaki az elsőt sosem feledi, Kain is így van ezzel. Számára, sok kétlábú futó kaland után, mik inkább afféle pótlékok voltak – sárkányként meglehetősen perverz pótlékok – Silarona volt az első valódi kapcsolata. Ez a nőstény feladta életét, feladta a biztonságot, amit a többi sárkánnyal való találkozás jelenthetett volna neki azért, hogy egy halálra keresett áruló mellett kösse le magát. Namelyr összeszorítja ökleit. Hagyja, hogy fakó arcába hulljon fekete haja, miközben sötét pillantásából egy régen ismert fájdalom süt. Nem érdekli a part szépsége, a Remény tengerének nyugtató morajlása, ahogy a partot mossa, egészen más foglalkoztatja. Elárulta ezt a nőstényt. Ezért hagyta ott a Hajnal völgyét, ezért hagyta ott a Hatalmasokat, ahol végre neki is helye van, hogy visszatérjen a világba. Dahake, rég halottnak hitt anyja engedte el azzal, hogy tegye, amit a szíve parancsol. Két nőstény közül kell választania, vagy – és Dahake vélhetően ez irányba hajlik inkább – ellöknie magától mindkettőt, hiszen ők nem léphetnek Nerwotop rengetegébe. Kaint nem csak az évszázadokkal ezelőtti árulás kísérti, ezt legalább már valamelyest kezelni tudja. Majdnem megölte magát vele a Hajnal völgyében, ahol a teremtő erők még a gondolatokat, félelmeket is képesek valódivá tenni. Kénytelen volt uralni csapongó, önmarcangoló gondolatait. Ettől paranoiája nem hagyta el, ez túlélésének záloga. Felpillant gondolataiból, s a messzeségben feltűnnek Valian tornyai. A találkozó megbeszélt ideje még nincs itt. Van még némi ideje, hogy felkészüljön, s kitalálja, mit is fog mondani a vörös nősténynek.*
_________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-09-17, 7:42 am | |
| //Valianba érkezés előtt//
*Ohent utoljára Valianban találta meg. A másik áruló van olyan ügyes rejtőzködő, mint amilyen maga Kain. Az arany sárkány abban sem biztos, hogy még megtalálja, ám, ha már ott jár, talán ideje beszélni vele. Ohen, a kétlábúak között olyan dolgokról is tudhat, ami a Hajnal völgyébe még nem jutott el. A háború már javában dúl, s ha Namelyr el akarja kerülni azt, hogy újra belekeveredjen, a legfrissebb információkkal kell rendelkeznie, amikhez csak hozzájuthat. Ezeknek talán legmegbízhatóbb forrása jelenleg épp Ohen. Természetesen ismer még más árulókat is, akik azonban nagy valószínűséggel éppen nem arra tartózkodnak. Habár az északon dúló háború menekülthullámokat indított el, s nem egy menetet látott útja során is. Parasztok, katonák, földművesek, mindenféle népek, akik az orkok, sárkányok egyre terjeszkedő uralma elől húzódnak otthonaikat, ismert vidékeiket elhagyva mind délebbre. Az arany sárkány két nősténye miatti komorságát a háború jól látható jelei csak tovább fokozzák. Fakó arcán, éjfekete szemein tükröződik mindez. Valian falaihoz, magasba törő tornyaihoz közeledve megigazítja megviselt, fekete bőrkabátját, hogy jobban rejtse őt. A kétlábúak városában úgy kell majd járnia, mint aki oda való. Otthonosan, ám a legkevesebbet mutatva magáról. A megerősített, sokkal gyanakvóbb őrségen is át kell jutnia, s ehhez, ha megállítják, hihető történettel előállni, feltéve, hogy nem ismerik fel, hiszen akkor talán könnyebb dolga lesz.*
_________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-11-15, 2:04 pm | |
| //Időn túli játék - öntsünk hát tiszta vizet abba a bizonyos pohárba!//
*Nem messze Valiantól, a Birodalom fővárosától, a Remény tengerének partján áll egy világítótorony. Kissé kiemelkedő csúcsra épült, s e csúcsra keskeny lépcsősor vezet fel. A torony tövében, annak árnyékában áll egy sötét alak. A nyugaton lassan mindinkább lemenő nap sárgás fénye nem éri el. Csak a szél tépi vállára omló haját, s fekete bőrkabátját. E kabát még mindig kellően megviselt, nem járt a Lanur-hegységben, mióta kitört a háború, s máshol sem vett új kabátot, köpenyt magának. Nem is különösebben izgatja e dolog. Fakó arcát a tenger felé fordítja, s kezeit kabátjának zsebeibe süllyesztve, ökölbe szorítva tartja. Oldalán most is ott lóg narancsköves kardja, melytől nem válna meg semmi pénzért. Zilált haja jól tükrözi lelkének forrongását, melyről fakó arca, s szűkre húzott szemrésén kivillanó éjfekete szemei nem árulkodnak. Eljött a találkozó pillanata, az, amikor oly hosszú idő után újra találkozik a vörös nőstény sárkánnyal. Az eddigi találkozásokat mindig epekedve várta, most azonban legszívesebben elrepülne vissza, ahonnan előbújt hónapokkal ezelőtt. Neveltetése, s elhatározása, hogy ezúttal vállalja a felelősséget tettéért, nem engedi neki, hogy elfusson ismét tetteinek következményei elől. Régen, amikor az előző háború idején elárulta Anzart, s népét is egyúttal, nem állt meg, hogy az ősi sárkány kitöltse áruló fián haragját, s azóta is fut a fejére pályázó sárkányok elől. Ez a helyzet azonban más. Silarona szerelmét, életét adta neki, s ő visszaélt ezzel az adománnyal, amikor Lysanorral hált a Pirkadati fogadóban. A fehér hajú elffel mindig is valamiféle tüzes, izgalmas feszültség vibrált közöttük, s végül ez terelte egymás mellé őket. Hogy mit érez iránta? Hogy mit érez Silarona iránt? Kain maga is azt reméli, hogy ezzel a találkozással minden tisztázódik. Mégis, tele van rettegéssel. Furia ölebe, az a Hossin nevű kísértet a Déli-dombságban azt állította, hogy Furia, sőt nem is az ősi sárkány, hanem Aden, s egy Ekorim nevű hely népsége elkapta kedvesét, a sárkányt. Namelyr nem tudta ezt akkor elhinni, de megígérte a kísértetnek, ha Silaronának haja szála is meggörbül, nem lesz hová bújnia bosszúja elől. S most itt vár rá, vár, reggel óta, hogy megérkezzen. Ha nem jelenik meg, talán vár még holnapig, talán vár még akár hetekig is, ám utána, megkeresi ezt a várost, ha kell, keresztülverekszi magát a sárkányok fennhatósága alatt álló hegyeken is, hogy eljusson oda, s megtalálja a vörös nőstényt. Retteg attól is, mit hoz a jövő. Nem akarja elveszíteni Silaronát, de érez Lysanor iránt is, s ez mind jobban feszíti őt. Efféle érzések közepette várakozik, telet kétségekkel, s meglehetősen borongós hangulattal. Figyeli a lépcsőket, a szél hangját, a szagokat, melyeket orrába sodor, s vár, várakozik arra, amit nem akar elkerülni…*
| |
| | | Silarona Vörös sárkány
Hozzászólások száma : 297 Munkahely : Néha van, néha nincs
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-12-05, 12:18 pm | |
| //Kain! szegény pohár. //
*A béke buborékjában eltöltött napok a Középvidék egy csendes facsoportjában túl messzinek tűnnek. A vörös nőstény és arany párja hosszú idővel ezelőtt egyeztek meg következő találkozójuk helyszínében és időpontjában, s ezt az időt csak még hosszabbá tette a háború, a menekülés, az aggodalom. És most Silarona késésben van. Napokat vesztett próbálva kikerülni a veszélyes területeket - nem mintha Lanuria lassan bármely pontja biztonságosnak lenne mondható a magukfajtának. De olyan helyeken is feszültségre, riasztó készültségre bukkant, ahol még reménykedett egy gyors átsurranásban, s most, két és fél nappal a megbeszélt időpont után, ziláltan, a megfeszített tempótól lassan kimerülve közeledik a világítótorony felé. És bár váltogatta az utazás módszereit, az utolsó pár órát gyalog teszi meg, még ha ezzel késlelteti is amit annyira vár. Nem üldözi semmi, s tudja, hogy ha bárki, hát Kain megérti majd miért késett. De mégsem tud lassítani, vagy hosszú lábaiban a gyaloglás feszültségét csak egy időre is megpihentetni. Hajtja az aggodalom, a félelem, hogy biztosan ott találja-e a világítótoronynál Kaint, hogy az arany sárkány még épségben van-e. Hajtja a vágy, hogy újra láthassa párját, és a tudat, hogy Kain is attól félhet, hiába vár.
A környék ismerős, nosztalgikus. Nehéz is lenne elfelednie, mikor itt töltötte az első időszakot miután felébredt, hétszáz évvel ezelőtt, fiatalon és emlékek nélkül. Azóta úgy ismeri a terület, a táj minden apró részletét mint a saját kezét, és most éhesen issza be az utolsó látogatása óta felbukkant apró változásokat, miközben próbálja nem tudomásul venni az feszült vibálást, környezete mindentől annyire eltérő hangulatát, melynek semmi köze a kontinensen zajló nagy eseményekhez vagy a környék lakóihoz. Valójában nincs is: tisztában van vele, hogy a változás benne rejlik, és csupán az okozza, tudja hova, kihez tart.
A nap már lebukott a gyéren szórt falvak mögött mire a célpontja elérhető távolságba kerül. Az ég még világoskékben játszik a horizonton, de a magasodó világítótorony mögött a fekete tenger beleolvad az égbe. A vörös sárkány - az elf - lassítva közeledik. Szíve szerint hangosan szólna, jelezné Kainnak, hogy megérkezett, ő közeledik. De az óvatosság erőt vesz rajta, és lassan, figyelve lépked közelebb, nyíltan felfedve magát, akárki is vár a toronyban. Csak remélni tud, hogy az arany sárkány az.* | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2016-12-05, 1:58 pm | |
| // Silarona - lehet, én inkább a párt sajnálom, a labda ezennel nálad van, tégy, amit akarsz! //
*Vegyesek az érzések. Várakozás, türelmes-türelmetlen egy időben, s nem is tudja, melyik érzés erősebb. Az, hogy végre találkozhatnak, újra láthatja, szagolhatja, talán érintheti is Silaronát, vagy a halogatásé, mely a nehéz pillanatokat kerülni kívánja. A vörös sárkány késik. Ez természetes is lehetne, hiszen messziről jöhet, ahogy Kain is messziről jött, tartóztathatták is, a mai háborús világban kellően megfontoltnak kell lenni, s óvatosnak. A legutóbbi gyakorláson sok mindent újra tanult, felelevenített a vörös nőstény, az arany sárkány a kétlábúaktól nem félti. Azonban a Hossin által számára meglebbentett lehetőség miatt mégis aggódik. Ha a kísértetnek igaza volt, akkor kedvese nem fog megérkezni. Ha igaza volt, akkor Namelyr fog érte menni, s még az is lehet, együtt lelik halálukat a nősténnyel. A gondolatra, hogy Furia valamely fogdmegjeinek kezébe kerülhetett a szeretett sárkány, Kain öklei még jobban összeszorulnak. Ha így van, a kísértettel is végezni fog. Behunyja szemét. A szél a tenger felől fúj, nem hoz a part felől szagokat felé, s emiatt aztán sokkal inkább óvatos, többször pillant ki a lépcsők irányába, a szárazföld belseje irányába, s kémleli az eget is, habár nem hiszi, hogy Silarona óvatlanul, az égből toppanna elé. Ahogy kinyitja a szemét, megpillantja a karcsú alakot, amint lassan közeledik. Mutatja magát, s az arany sárkánynak nem kell sok, hogy felismerje az elf test légiesen könnyű mozgását, s abban azt a sajátosságot, ami Silaronát jellemzi. Megdobban a szíve, s egyszerre nem is tudja, hogy elé kerüljön, s ott várja, vagy inkább fusson minél messzebbre. Még nem késő kereket oldani, ám ezt az érzést sietve legyűri magában. Ezt most fel kell vállalnia. Nem tehet mást, ezért jött vissza a Hajnal völgyéből, anyja, Dahake mellől, a többi Hatalmas mellől. Most is érzi a völgy hívó szavát, de nem siet vissza. Habozik mozdulni, csak nézi a közeledő alakot, ahogy mind nagyobbá válik előtte. Aztán nem áll már ott a szélben, mint kőszikla, elindul lassan, kimérten. A lépcsőket taposó lábak egyre lopják a kettejük között lévő távolságot, míg elkerülhetetlenül eljön a pillanat, hogy a karcsú elf ott áll előtte. Kain éjfekete szemei belepillantanak, belevesznek a tengerkék pillantásba, ha a nő megölelő, erős karjai mellkasára vonják a könnyű testet, s szó nélkül megcsókolja a piros ajkakat. Ha Silarona megáll előtte, Kain lassan kinyújtja jobbját, s megsimítja vele a dióbarna hajat. Nem szól, fekete szemeiben ott bujkál a fájdalom, ami azonban lehetne a szokásos mélabú is, a régi árulásé. Ott van benne az öröm, a várva várt találkozásé, hogy a szeretett nőstényt végre láthatja, érintheti, érezheti. Ezzel nem érhet fel a Hajnal völgyének összes csodája sem.*
| |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2017-01-05, 12:35 pm | |
| //Kain - az végülis a saját hibájuk Nálad a labda! (És ezredévek óta először megint zenére írtam, szóval nem garantálok semmit) //
*A férfi a fekete kabátban felbukkan a lépcsők tetején és az elf nem tud mit tenni a mellkasát elárasztó megkönnyebbülés ellen. A feszültség nagy része szétfoszlik, az aggodalom izgatott örömmé színeződik. Még ha a körülöttük tomboló világ nem is változott, még ha újra el is kell majd válniuk, most itt vannak. Újra lehetőségük van egymással lenni, s ezt már senki nem veheti el tőlük - egy korban és életben ahol egy találkozás sem biztos, kaptak még egy lehetőséget, a ki tudja még hányból. A könnyű léptek finoman meggyorsulnak, s a nő csak egy pillanatra torpan meg Kain előtt - a tengerkék szemek befogják a férfit, az örökké nyúzott megjelenést, a sápadt arcot keretező fekete hajat - majd tovább lép mégegyet, egész közel, míg egymásnak szorulva ölelheti, s lábujjhegyeire löki magát. Az ajkaik találkoznak, egy régen vágyott, ideje-volt csókban, finoman, lágyan, kiéhezetten, szeretettel. Ha Kain hagyja,a csók megszakadtával Silarona csak belesimul az ölelésbe, újra talpára ereszkedve, fejét a férfi vállán nyugtatva.* - Köszönöm, hogy megvártál. *Nem csak ezt a pár napot köszöni, de magát a tényt is, hogy az arany sárkány itt van. Az üldözöttek élete rányomta a bélyegét a vörös nőstényre is. Előtte sem voltak mély kapcsolatai, de ez mégis más. Más, ha szabad akaratodból kerülsz el valakit, vagy az attól való félelmedben, hogy az életedre törhet, hogy veszélybe sodorhatja azt is, akit szeretsz. Más, hogy van-e választásod. És bár legtöbbször rövidek és viszonylag ritkák, eddig mégis voltak találkozásai, melyeket mostanában inkább elkerül, ha teheti. Amíg az ölelés tart a törékenynek látszó test beleolvad a másikéba, majd egy finom mosollyal néz fel.* | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2017-01-05, 3:17 pm | |
| //Silarona - hát, hogy kinek a hibája... és ott a labda, repül! //
*Találkoznak, végre, annyi idő után. Kainban a viszontlátás öröme egy pillanatra elnyomja a bűntudatét, elnyomja Silarona a másik nő, Lysanor emlékét is. Most csak a nőstény van itt, s az arany sárkány számára ebben a pillanatban kézzel fogható valóság, érzi az illatát, érzi a bőrét, ajkainak ízét, belepillanthat a tengerkék szemekbe, simogathatja a dióbarna hajat, érintheti a karcsú testet… Hagyja, hogy a csókot követően belesimuljon ölelésébe a nő. Olyan régóta várt erre, ahogy várt arra is, hogy tiszta vizet önthessen a pohárba. Szíve még hevesebben dobban meg, amikor a nő közel húzódik hozzá, mellkasával, karjaival érzi a meleg test légzését, fülében hallja a nőstény hangját. S a szavak éles késként hasítanak szívébe. Vajon valóban megvárta? Nem fizikailag, sokkal inkább átvitt értelemben merül fel benne a kérdés. Hiszen ha várt volna rá, akkor most nem lenne szüksége arra, hogy épp ez a találkozás által kerüljön tisztába saját érzéseivel. Sokkal nehezebb így, pedig hát számítania kellett rá, hogy a karcsú elf ilyen örömmel üdvözli őt. Megszorítja a nőt, s kissé rekedtes, mély hangon válaszol.* - Azt mondták, elfogtak….. *Más helyzetben felmerülne benne, mi van, ha felhasználják a drága testet ellene, mi van, ha az ősi sárkány maga bűvölte meg, hogy csapdát állítson, míg ő saját érzéseinek rabjaként vakon engedi közel magához a nőt. Azonban most épp elég belső probléma emészti, hogy eszébe sem jusson kételkedni. Nyomorultul érzi magát, hogy ezzel a tiszta sárkánnyal így bánt, hogy pont őt árulta el, s a közelség csak nehezebbé teszi számára a dolgot. Nem akarja áltatni, nem akarja bolondítani, hogy későbbre halassza a dolgot. Legszívesebben titokban tartaná, de tudja, a titkok sosem maradnak azok, előbb-utóbb megtudja majd Silarona is, hogy mi történt. Ahogy Sendelben is találkoztak az elffel, úgy Lysanorral bárhol és bármikor találkozhat. A cserfes kétlábút ismerve fel sem merül, hogy ezt magában tartaná. S bár nem akarja a találkozás kitörő örömét összetörni, úgy gondolja, ezúttal nem lesz olyan gyáva, mint régen, ezúttal vállalja árulásának következményeit. Megfogja a nőt, s ha az hagyja, kissé távolabb tartja magától. Éjfekete szemeiben újfajta fájdalom bujkál, mikor Silarona szemében néz.* - Valamit el kell mondanom….
| |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2017-01-05, 11:02 pm | |
| //Kain, dobom!//
*Kék szemek nyílnak nagyra a rekedtes szavak hallatán. Silarona felnéz, meg sem próbálva palástolni az aggodalmat az arcán. Csak a gondolata, hogy távollétük alatt azt hallja, az arany sárkányt elfogták, rémülettel tölti el. Tudja, mégis eljött volna, ahogy Kain is tette, s minden pillanat egy évezrednek tűnt volna. És ő két napot késett.* - Itt vagyok. Nem talált meg senki. *Ez talán nem igaz - nem tudhatja, valóban nem bukkantak a nyomára, vagy csupán békében hagyták, hogy később csaphassanak le rá. De nem aggódhatnak most a miatt, amiről nem tudhatnak. Pazarlás lenne. Nem távolodik el igazán, hogy a szavak érthetővé váljanak. Belemormolja őket a férfi bőrébe, finom csókot nyomva utána. Egy cseppnyi vigasztalás, miközben a vékony karok csak még szorosabbra fonódnak. Amikor Kain mozdul, hagyja, hogy távolabb tolja őt. Silarona látja a fájdalmat, azt is, mely sosem tűnik el az éjfekete szemekből, s azt is, mely mintha újonnan költözött volna beléjük. Aggasztja ez a fájdalom, s félelemmel tölti el. És a félelem mellett egy irracionális vággyal, hogy megvédhesse a másikat. Nem válaszol, csupán hagyja, hogy a kérdés megjelenjen arcán. Kain mindig is óvta, de sosem adott neki információt ily finoman, tartózkodva. Talán ez az, ami miatt csupán hagyja, hogy a férfi kimondja amit akar, nem kérdez. És próbál nem találgatni.* | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2017-01-06, 1:58 pm | |
| //Silarona – elkaptam, és itt repül a nehéz…labda!//
*A megkönnyebbülés hulláma nem szalad át rajta. Hiszen valóban itt van Silarona, s már megjelenésével biztossá vált, Ekorin, a kísértet, a félelf tolvaj mind mehet fejében egy hátsó fiókra, s talán soha nem lesz már rá szükség, hogy foglalkozzon velük. A csók, a kedvesség, amely a fakó arcon landol, égeti Kain bőrét. Talán a vörös sárkány nem is veszi magára, hiszen Lysanor csupán egy kétlábú, nem közülük való, talán fel sem ér ahhoz, olyan, mintha egy kétlábú egy kutyával lett volna, de mindez nem fordul meg az arany sárkány fejében, mert ő saját magát ítélte el. A vörös nőstény még nem is tudja, de épp bűntudata miatt érinti a nő öröme, vigasztalása olyan érzékenyen a férfit. Nem, nem akarja bántani Silaronát, ám mégis szenved, ez a belső feszültség lassan az őrületbe kergeti, s eközben nem adhatja le, hiszen karjai között épp az van, akinek nem akar fájdalmat okozni. A gyönyörű arcon, a tengerkék szemekben megjelenik egy kérdő kifejezés, de a sötét szemek nem tágítanak. Kín neki ez a pillanat, azt kívánja, bár vége lenne már, így vagy úgy! A nőt, akit szeret, akit nem akar bántani, épp bántani fogja. Még mindig rekedtesen szólal meg, mint akiben erős érzelmek dúlnak, s a mély hangra kiül ez is most. Nem tudja hidegen elmondani.* - Mielőtt a Hajnal völgyébe tértem volna, a végzet összesodort egy kétlábúval, s én együtt háltam vele…. *Kimondta hát. Nincs tovább, a tény immáron Silarona előtt is tudott, s Kain ebben a pillanatban sziklaszilárdan áll. Készen arra, hogy a nő haragját, büntetését, bármit, amit ezúttal ad neki, tisztességgel fogadja. Újabb árulásának következményei elől nem menekül el, Silarona már fontosabb neki, mint Anzar volt.*
| |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2017-01-07, 9:01 pm | |
| //Kain - Majdnem kicsúszott az ujjaim közül, de megy vissza! //
*A szavakat követő pillanatban a nőstény csak megdermedve áll, arcán az aggodalom érzelmek viharába fordul. Csak egy szívdobbanás amíg mind - sokk, hitetlenség, fájdalom, sértett büszkeség, harag, értetlenség, egy cseppnyi tagadás - átfut rajta. Aztán egy semmitmondó maszkba engedi az arcvonásait. A belső feszültségről a fehér nyak, a túl-laza kifejezésben is megfeszült arcizmok árulkodnak. És a kék szemek: egy hajszálnyival tágabbra nyílva mint általában, az összes visszafogott érzelem mintha zavarossá tenné bennük a tengert, amelyre annyira hasonlítanak. Hátrébb lép, megfeszült tagokat húzva ki Kain öleléséből. Mit tudna erre mondani? Mit tudna ezzel tenni? Annyi, a tudatosság határán lebegő találgatás futott át az imént még a fején, de ahogy egy tizedmásodpercre küszködve próbál visszaemlékezni, ez nem volt köztük. A kék szemek befogják az előtte állót, újra, másképp. Az arany sárkány sápadt arcán látszik az elnyűttség és a fájdalom: a régi és az az új, amely mintha most több, más értelmet nyerne. A nőstény nem tudja nem akarni, eltüntetni ezt a fájdalmat.* - Miért? *Ez fontos. Nem csak a kötekedés, nem csak hogy még mélyebbre ássa az árkokat a másik arcán. De ha Kain a másikat választotta, mert őt akarta és akarja választani, s csak a körülményeket bánja meg, nem szólhat ellene. Ha el tudja fogadni - akár a döntést, akár a körülményeket - vagy ha nem, nincs választása. És ha mégsem, ha más oka volt… Nem tudja, el tudja-e fogadni, hogy bármily más oka legyen. És ott az a kötekedő kis hang is, a gondolatai mögül kibeszélve, nem hallgatva el egy pillanatra sem. Miben nem voltam elég? Miben jobb az a másik? De igazából egyikre sem gondol. Az egyetlen ami - némileg - tisztán megjelenik a gondolatai között, az az értetlenség.* | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2017-01-07, 10:07 pm | |
| //Silarona - megjött, igen jó, feladtad a leckét! De azért csak meglesz ez, repül vissza! //
*Érzi a dermedést, hisz karjai között tartja a nőt. Látja az elf arcán a belső feszültséget, s ettől még rosszabb neki. Megtörtént az, amit soha nem akart volna. Immáron elérte az, amit tett, amit okozott, a szeretett nőstényt. Látja a tengerkék szemeket, s van elég tapasztalata, hogy lássa benne a vihart, mely felkavarja a tengert. Hagyja, hogy az elf kihúzza magát karjai közül. Vajon a nőstény levezeti a feszültséget, mint egy sárkány teszi? Vajon most jön az, hogy vörös karmaival felszántja a fakó bőrt, felhasítja a fekete bőrkabátot, a szívet, mely annyi kínt élt, s él most is át? Talán maga sem hisz ebben, talán így lenne könnyebb. Silarona jogos bosszút állna, mint tenné azt sok más nőstény sárkány, ha megcsalva érzi magát. Azonban ez a vörös nőstény más, s talán épp ezért oly kedves Kain szívének. A fakó arcon a száj szegleteiben mély árkok jelennek meg. Az ébenfekete szemek a kitárt kék szemekbe néznek. Hajába beletép a szél, s nem tudni a fájdalom miatt, vagy a szél miatt húzza szűkebbre szemeit. Olyan kérdés hangzik el, amire ő is régen keresi a választ. Azóta, hogy Lysanorral először találkoztak, s azután is, hogy még sokszor. Vajon a kétlábú tudatosan élt vissza azzal, hogy Kain oly soká volt távol Silaronától, vagy csupán az a kezdetektől tapintható feszültség tetőzött be azzal, hogy végül egymás ölelésében kötöttek ki? Lysanort mégsem hibáztatja. Ez saját hibája, az ő bűne. Vajon Kain miért ment bele? Hiszen tudta, a fehér hajú elf nőstény hiába akarta, nem egyszer ellen is állt a nő próbálkozásainak. Hiába ajánlkozott fel, adott hangot iránta való vonzalmának a Lysanor, ő nemet mondott. Aztán bonyolódott a helyzet, Furia megtalálta az elfet, s csalinak használta, s végül ismét találkoztak, Lysanor is hasonlatosan üldözötté válhatott volna, ha sárkány. Talán így is az, hiszen a kétlábú kiállt érte egy ősi sárkánnyal szemben, talán már nem is él… De mindez nem válasz. Sem Silaronának, sem magának. Ahogy az sem, hogy jó esély volt rá, ott hagyja a fogát a Hajnal völgyében, nem tudhatta, nem a halál vár-e rá, hiszen tudott, halandó ki oda belép, élve nem tér vissza. S ez az éjszaka épp azelőtt volt… Kínlódik, csak némán nézi a nőt, hiszen hogyan adjon neki választ, ha azt maga sem tudja? Mit érzett, most mit érez Lysanor iránt? Azért volt? Vagy csak a közelgő halál tudata váltotta ki? Kellett valaki, akitől egy kis gyengédséget kap, mielőtt belép ODA? S a történtek fényében…bár valóban csaknem belehalt épp saját lelkében lévő bűntudatába, visszatért onnan, találkozott halottnak hitt anyjával, nem lett volna szükség erre. Így, hogy ott áll előtte, már biztos abban, élete második nagy hibáját követte el. Nem most, akkor…* - Nem tudom. *Így nem lehet válaszolni, maga is tudja. De vajon bizonygatná neki, hogy őt szereti, a történtek fényében? Vajon érne valamit? Számít ez még?* - Csak megtörtént. *Ostoba válaszok, s most úgy érzi, elveszíti a nőt, elveszít mindent. Nincs már népe, nincs hova visszatérni, az, ki számára a világon annyira sokat ér, ebben a pillanatban válik távolibbá, mint a boldog visszatérés Enionba. A férfi lehajtja fejét, s fekete haja összetört arcába hull. A szél tovább cibálja azt is, bőrkabátját is.*
| |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2017-01-08, 12:21 pm | |
| //Kain - ezt visszakézből (kihagyhatatlan, bocsánat) //
*A tenger sós szele elkapja a világítótorony alatt álló két alakot. Fekete és barna tincsek táncolnak, s a nőstény alig láthatóan megremeg a hideg hasításban. Nem tudja eldönteni, az erős karok hiánya égeti a bőrét, vagy az érintések nyoma, ahogy azt sem tudja eldönteni, melyikre vágyik - minél messzebb lenni, sosem látni többet a férfit, vagy nem is tudni semmiről, tenni, mintha mi sem történt volna. Hiszen ez is egy opció, el-nem-ismerni, hogy ez az egész megtörtént, visszaszerezni azt az izgalmas várakozást, amely minden találkozásuk előtt eltöltötte. Elengedni ezt, makacsul tagadni a múltat. Nem volt ott, nem látta, nem hallotta. Talán ha Kain is akarja, csak félrerakhatnák ezt, besöpörhetnék egy szőnyeg alá és úgy tehetnének mintha nem lenne ott. És talán egy idő múlva el is tűnne. Ha Kain is akarja. Hiszen a nő csak egy kétlábú, sárkányként talán fel sem kéne vennie, miért lenne méltó arra, hogy foglalkozzon vele? A csend beburkolja őket, a halkan zúgó világban egy foltnyi mozdulatlanság. Silarona elnyomja a kétségbeesés szülte gondolatokat, melyekről tudja, sosem működnének úgy, ahogy szeretné. A lassan kúszó pillanatok sosem és túl hamar érnek majd véget. A szünetnek súlya van, mely nehezen, elnyomón telepedik rájuk. Miért? Mi lehet az, amit még ez után a vallomás után is ilyen nehezen mond ki? A kérdések, kétségek mantrája összeszorítja a vörös nőstény mellkasát. Aztán Kain válaszol, és a kék szemek egy pillanatra kitágulnak mielőtt összeszűkülnének. Látszik a férfin is, tudja, ez nem jó válasz - bár mi lehetne az. Silarona sem tudja, de nem is akarja kitalálni. Ez biztosan nem az, s Kain feladata lenne, hogy megadja a jót, az ő dolga lenne helyrerakni ezt az egészet. Csatt. Mindketten tudják, hogy a nő kevés ahhoz, hogy igazán ártson a másiknak, de a pofonban így is benne van egy sértett nőstény, egy sértett sárkány nőstény minden haragja. Talán gyerekes, talán sárkányhoz, felnőtthöz nem méltó, de ahogy hátat fordít és maga elé fonja a karjait, ez nem érdekli, nem tudja érdekelni.* | |
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja 2017-01-08, 3:27 pm | |
| //Silarona - hopp, csattan egy nagyot...a tenyeremen, és már száll is vissza! //
*A pillanat szavai után nem válik könnyebbé. A kín, amely szorítja mellkasát, cseppet sem enyhül, s bűntudata is éppúgy megmarad. Tudja, hogy Silarona mit áldozott fel azért, hogy vele lehessen, még ha maga a vörös nőstény ezt bizonyos emlékei hiányában nem is ismerheti fel egészen. Ő tudja, hiszen ugyanezt elveszítette egykor, első árulásakor. Annak következményeit is hordozza magában most is. A völgyben csaknem meg is ölték. Nem kell sokat várni, s a nőstény keze meglendül. Könnyűszerrel elkaphatná, megakadályozhatná a pofont, de nem teszi. Hagyja, hogy az arcán csattanjon, égő nyomot hagyva ott, de – borzalom – belső fájdalmán ez mit sem segít. Már tudja, ha Silarona folytatná, s valóban megtámadná, hagyná, hogy végezzen vele. Nincs miért kitartani már, nincs miért küzdeni tovább. Ha ez a nőstény nem marad vele, ha ellöki magától, teljesen jogosan, visszazuhan oda, talán még mélyebbre, mint ahol találkozásukkor volt. Silarona jelentette a fénysugarat sorsában, nem csupán életét áldozta érte, hiszen innentől halálra ítélt árulóvá vált ő is, nem csupán szerelmét adta az arany sárkánynak, hanem értelmet adott, egy célt, amiért tovább élhet. S most, hogy ezt is elveszíti, mindent, nem marad számára semmi. Nem nyikkan meg az ütésre, nem is nyúl oda, hogy az égető érzést kezének érintésével enyhítse. Karjai tétlenül lógnak fekete bőrkabátja mellett, melyet rájuk fúj a tengerparti szél. Silarona hátat fordít, s egy pillanatra Kain azt hiszi, szó nélkül hagyja ott, a világítótorony alatt, ám az elf nem távolodik, csak karjait fonja össze mellkasán. A sárkány nézi a karcsú alakot, nézi a szélben lebegő dióbarna hajat, amelyet már oly sokszor simított végig kezével. Tehetetlennek érzi magát, s mindez megbénítja. Nem akarja elereszteni a nőt, de nem érez magában erőt hozzá, hogy visszatartsa. Előbbre lép, a nőhöz közel. Tétován nyúl felé erős kezével, azzal, amelyiken ott csillog a narancsköves gyűrű, s megérinti a nő vállát. Ha elhúzódik tőle, keze úgy marad, majd lassan visszaereszkedik, ha nem, akkor ott marad. Akár így, akár úgy, mély hangján megszólal újra.* - Nem azért vártalak itt, hogy bántsalak. Ha valóban elfogtak volna, most ott lennék, s addig pusztítottam volna Ekorinban, míg szabad nem vagy, vagy míg magam oda nem veszek… *Tompán csengenek szavai, hiábavalónak érzi őket, mégis el kellett, hogy mondja ezt, ezért tért vissza a Hajnal völgyéből. Sötét pillantása a dióbarna hajat nézi, ha nem fordult vissza a nő. Ki kell, hogy mondja, s hangja ismét rekedtesen szól.* - Fontos vagy számomra, többet érsz, mint az élet ebben a nyomorult világban….
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Keleti szeglet, a Remény tengerének partja | |
| |
| | | | Keleti szeglet, a Remény tengerének partja | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|