LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Nyugati szeglet

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next
SzerzőÜzenet
Fatima Ferses
Éj elf
Fatima Ferses

Hozzászólások száma : 332
Életkor : 212
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2012-12-10, 3:13 pm

*Nem felel az ajánlatra, csak biccent, hogy így tesz. Távoznak hát azzal a bizonyos Lammával. Megmutatja nekik a szobát. Fatima szeretné, ha ezen az éjszakán együtt aludhatna a fiúval, így egy szobát kapnak egy franciaággyal //vagy ilyen szó nincs is, mert nem léteznek franciák? Smile //. Fatima lepakolja magáról a fegyvereket, kicsit körbenéz, majd rámosolyog Gastorra. *
- Velem alszol ma este, rendben? Nekem még beszélnem kell Gilchanar bácsival, addig maradj csak itt.
* Majd megfordult, s elhagyta a szobát. Visszatért a vezérhez. Az megfordul, amint meghallja a nő lépteit. Fatima ismét meghajol enyhén, hisz ez egy újabb találkozás. *
- Gilchanar úr! Thalion úr küldi neked ezt a kis edényt, melyben az istenek adta forrásvíz van. Thalion vezér azt mondta, te biztosan tudod, hogy kell használni. Valamint itt van mellette egy levél is. Szövetséget ajánl.
* Átnyújtotta az említett tárgyakat a vezérnek, majd egy kis idő után, mikor tudta, hogy Gilchanar figyel, folytatta.*

- Valamint szeretném, ha tisztában lennétek azzal, hogy mi is történt utunk során, mert talán veszélyt jelenthet ez számotokra. Első alkalommal tündék támadtak ránk, mert attól félnek, Gastorban, a gyermekben sötétség lapul, s a tündék pusztulását okozza. Thalion úr azonban hisz benne, és abban reménykedik, hogy itt a fényre nevelik majd. Később pedig szembe találkoztunk egy sötét elfel. Nem voltak támadói szándékai mozdulataiban, de viselkedése akkor sem tetszett. Varázslattal egy apró griffet hozott létre, mely megszerettette magát a fiúval. Nehéz szívvel vált meg tőle Gastor. Valamint az a férfi átadott egy kesztyűt a fiúnak, ami azonnal furcsán kezdett viselkedni. Mintha be akarta volna kebelezni Gastor kezét. Levettem róla, s visszaadtam a küldőjének. Nehezen tudtuk a férfit elküldeni magunktól. Titen Redleap volt a neve. Nem tudom, hogy okozott-e valami maradandót a fiúban az ő varázslatával. Tudtommal nem követett bennünket, de sötét elfeknél semmi sem biztos. Ezt szerettem volna veled közölni, hogy ne érjen semmi sem meglepetésként a későbbiekben. Valamint lenne még egy kérésem is. Engedjétek meg Gastornak, hogy hadd legyen még egy kicsit gyerek. Egész életében úgy bántak vele, mint valami törékenyen értékes dologgal, így kimaradt az életéből sok minden. Tegyék boldoggá az életét, kérem! -
* Meg is hajtotta a fejét a mondat végén, s úgy is hagyta, hacsak nem szólt utána a vezér.*


A hozzászólást Fatima Ferses összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2012-12-17, 1:25 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2012-12-11, 1:21 pm

//Tényleg nincsenek franciák…de mivel arra az ágyra nincs más kifejezés, és semmi nem zárja ki, hogy létezzen már efféle alkalmatosság, így nem szólunk miatta, jelzőnek vesszük, ahogy Eron esetében sem hoztuk fel egy korábbi játékában.//

*Gastor illedelmesen hallgatva engedelmeskedik Fatimának. Ha kell, elé áll, ha kell, követi a szobába.
Kérdezné, hogy itt fog maradni? Gilchanar bácsihoz küldte Thalion bácsi? Mégsem teszi, csak bólint az éj tünde szavaira, aztán pedig lehuppan az ágyra, megszabadulva a köpenytől, ami idáig fedte kis testét. Alatta a kisméretű elf ruházat egyszerű, minden dísztől mentes, mintha csak egy átlagos tünde fiút lehetne látni.
A szobában Gilchanar átveszi a felé nyújtott üveget és a levelet is. Hallott már Olassië varázslatos kútjáról, s most annak vizéből kapott egy flaskával. Természetes, hogy tudja, hogy hogyan is kell használni, hiszen, bár ez az egyetlen ilyen kút, amiről tud s ami még működik is, azért a használata nincs rejtve előle. A levelet végigolvasva csak biccent, majd összehajtogatva öltözékébe rejti azt. Ezután némán figyeli Fatima mondandóját. Amikor az éj tünde befejezi szavait, megszólal ő is.*
- A magunk fajták, mint ahogy a nagyra becsült Thalion úr is, néha a vállunkat nyomó terhek súly alatt elfeledkezünk a legtermészetesebb dolgokról, mint az, milyen sokat ad egy gondtalan gyermekkor.
Ezek a felnőtt létének gyökerei, ha később nehézségek is érik, ebbe bármikor kapaszkodhat.
Thalion úr jó okkal küldte hozzánk, s nem az én bölcsességem az, mely a fény útján tarthat egy gyermeket, hanem a lehetőség, hogy a háború, a sötétség itt nehezebben éri el.
Rejtve, védve, de nem naivan nevelve, hiszen népünk szívében kitörölhetetlen szeretett városunk pusztulása, talán jó esélye lesz egészséges, igaz elffé érni.
Nem akarjuk elkülönítve tartani, hiszen lényeges, hogy már most megtanulja hasonló korú társaival együtt élni mindennapjaikat, de nevelőink sok tündét adtak már e világnak, s én is figyelni fogom, hogy korának megfelelő élete lehessen.
*Egy pillanatra elgondolkodik, majd megszólal.*
- Bölcsen tetted, hogy megosztottad utatok nehézségeit, kérdeztem volna én is, miután kipihented a fáradalmakat.
A legnehezebb az, mikor egy nép jövőjét jó szándékkal, de másképp ítélik meg, s ha az eszközökben sem válogatnak, az Eclair útjáról eltéríthet bárkit. A sötét elfek álnokságától pedig mást nem is várhatunk. Biztos lehetsz benne, hogy tudják ők is, milyen jövője lehet a gyermeknek, s magukénak akarják ezt a jövőt.
Vissza az elejére Go down
Fatima Ferses
Éj elf
Fatima Ferses

Hozzászólások száma : 332
Életkor : 212
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2012-12-15, 8:59 pm

* Miután befejezte mondandóját, figyelmesen hallgatta a vezér szavait. A szünet alatt nem szól közbe. Miután a férfi befejezte, enyhén meghajolt. *
- Mindent köszönök, amit a gyermekért megtesztek. Igen, a sötét elfek már csak ilyenek. Mindig remélik, hogy megragadhatják a jövőt.
* Mondta kissé elgondolkodva. *
- Most pedig, ha megengeded, visszamennék a szobámba, hogy nyugovóra térjek.
~ Holnap pedig amint lehet, távozok is. ~
* Nem jó húzni az időt. Gastornak is jobb úgy, ha nem hosszú a búcsúzkodás. Vagy csak Fatimának? Gyorsan megkedvelte a kisfiút. Visszatért a szobába. Ha kaptak vacsorát, vagy fürdőt, bármit, azt elfogadták, de utána fáradtan dőlt az ágyba az éjtünde, maga mellett tudva Gastort. *
~ Ne felejtsd el Gastor azokat, amiket mondtam. ~
* Rámosolygott a fiúra, majd hamarosan elaludt. (Ha semmi nem jön közbe, akkor) reggel ahogy az első sugarak besütöttek az ablakon, ő már össze is szedelőzködött, s egy utolsó pillantást vetve az alvó fiúcskára, elhagyta a szobát, s mindenével együtt az erdőt is. Talán örökre. *
~ Talán soha nem látlak többé... ~

// Ha nincs más, akkor ezután jönne a Cloudos küldi, köszönöm a küldetést! Thalionnal még egy zárást elvégzek. Smile //
Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2012-12-16, 1:14 pm

- Természetesen, pihenj csak. Hosszú út áll mögötted. Hamarosan megválaszolom a nagyra becsült Thalion úr levelét is.
*Hajtja meg fejét Gilchanar is Fatima szavaira. Gastor már alszik, amikor Fatima visszatér mellé, s meg sem igen mozdul.
Nem sokkal a tünde érkezése után Lamma kocogtatja meg az ajtót diszkréten, s ha az éj tünde válaszol, érdeklődik is afelől, hogy óhajtanak-e vacsorázni, esetleg venni egy fürdőt az út porát lemosandó.
Ha igen, készséggel kiszolgálja őket, majd amikor nincs több dolga, akkor meghajolva távozik ő is.
Másnap reggel Gastor nem ébred fel Fatima távozására. Túlságosan kimerült a hosszú út alatt és túl sok minden volt, amit ki kell pihennie, így amikor már ébredezik, Lamma fogadja őt reggelivel és mosakodó tállal.
Ha Fatima még vár, akkor Lamma át is nyújtja neki Gilchanar úr pecsétjével ellátva a válaszlevelet, ha nem, akkor hamarosan egy elf futár kel útra, hogy eljuttassa a választ Olassiëba.
Gilchanar erdejében a felkelő nap átsüt az ágak levelei között, mintha az elfek kis települése, melye összhangban él a természettel, a fák jóvoltából többet kapna az aranyló sugarakból, mint amiket ez a sűrű erdő lombkoronája magától átengedne.
Talán ez jelenti azt, hogy együtt élni az erdővel, annak részeként.*

//Ha jól rémlik, volt még egy üvegcse is a tarsolyodban Wink
Thalion pedig biztos olvassa és tárt karokkal vár marjd Olassiëban. Smile//
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-16, 10:38 am

//Lys nek//
*Nem járhatott még délre sem, a nap édesen sütötte a fakó arcot. S ő tétlen feküdt a fűben élvezte e nyugodt nap minden pillanatát. Kivételesen arcát sem takarta semmi csak jobb szemébe lógott fehér haja. Érezte a pír már kezdte megkapni s talán egy kis színt kölcsönöz neki egy ideig. Bár ezzel már próbálkozott de bőre sose ment át a fakó fehérből egyik irányba sem. Egy kőnek döntötte hátát majd a mellette lévő kis edényt nézegette, félig volt csupán furcsa kék lével aminek el kellett volna már tűnnie e erős naptól hisz csak víz. Egy kis virággal mi gyógyító hatású volt, főleg teába elkészítve. Bár ezt már a napra bízta s rátette a kőre ,hogy még több hőt kapjon. Nemsoká indulnia kell nem időzhet itt túl sokat várják a kalandok s a megannyi veszély.
Uralni mégsem tudja magát szeme lecsukódik, halk szuszogás veszi kezdetét. Elszundikált egy kő társaságában. S itt a nyílt réten akárki rajta üthetne de nem zavarja hisz már régóta nem érezte magát íj pompásan. Nyaka alatt hevert kis táskája mit párna ként használt, s kezében egy kést tartott, semmit se bízott a véletlenre s várta a váratlant mint ahogy mindig is tette.
Pár perc volt csupán ez a szépítő alvás szeme kinyílt épp hogy csak láthatóan körbenéz senki sehol állat sem próbálja még megenni, a gond letudva már épp aludt is volna vissza mikor neszt hallott. Valaki jár itt.
Lehúzódik a kő mögé s ki se látszik mögüle csak a tálka maradt ott mint árulkodó jel honlétéről.
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-16, 10:50 am

Aden cherry

*Miután elváltak Dylentől a fogadóban ő új kalandok reményében indult útnak. Eddig nem igazán talált semmi érdemlegeset, de nála is a remény hal meg utoljára. Szp lassan lépdelt, nem sietett ő sehova. Nem volt kihez és nem volt hol laknia sem jelenleg. Egy kósza vándor volt csupán. Beleszimatolt a levegőbe és érezte a különleges illatot. Vízbe áztatott Csillagvirág. Szaporábbra vette lépteit és már egy kis kő tetején meg is pillantotta a tálkát. Egyenesen odafutott és jól megnézte magának. *
~ Hm. Már elkezdett párologni a víz . Így jó.
* Gondolta s megérzése azt súgta, hogy nincs egyedül. Egy kis fer fürtöcske villant elő a kő mögül és Lysanor elmosolyodott. Hangosan megszólalt.*
- Jó ez a főzet így is, de teába áztatva még jobban elérnéd a hatását idegen.
* És bekukkantott a kő mögé. Még szélesebbre húzódott a szája.*
- Lysanor Eweny. Üdvözletem. Benned kit tisztelhetek?
*Érdeklődött és felegyenesedett. Jól látható volt így, hogy bizony elég magas és vékony. Íját neki döntötte a kőnek s folytatta.*
- Minek neked ez a főzet?
*Kíváncsi volt, mint mindig. De abban nem volt biztos, hogy emberrel van dolga. Kinézetre olyan, de a fehér haj kissé zavaró tényező volt számára.*

_________________
Nyugati szeglet - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-16, 11:00 am

*Kissé meglepte a hang a kő túloldaláról, elmosolyodott mikor megtapasztalta lebukott a közeledő előtt hát igen nem volt sok ideje elrejtőznie. S biztos volt abban is hogy megfeledkezett valamiről. Rápillant a fölé magasodó lányra, karcsú alakján végig fut szeme majd a másik szempárból szúr ki egyet.
-Még ki kéne száradnia teljesen. Akkor lehetne már teát is készíteni belőle így csak víz és virág semmi több.
*Majd ő is felegyenesedik a kés visszakerül a helyére kezéből, nem látszott olyannak a lány ki bánta méltóztatná. S így ő se maradhat késsel kezében.
-Aden Von Zaken vagyok.
*Kezét mellkasához helyezi majd jobb lába a bal mögé ér s kissé előre hajol. Bár lehet furcsának találta a lány ezt a köszöntést de ahonnan ő jön ez így megy. Aden a lányra mosolygott majd teljesen meg is feledkezett róla hogy arca előtt semmi sincs, s nincs mi mögé bújnia.
-Teát készíteni belőle mi másra jó még?
*Cselesen megpróbálta kicselezni a lány tudását hátha olyanról is tudna mesélni amivel ő foglalkozik. Persze ez a virág nem ártalmas akárhogy is készíti el az ember. Még legelészhetné is ha úgy tartja kedve. Majd arcához ér kissé megcsípte a nap, s érzi is ezt. De várjunk csak valami hiányos. Innen már nem volt vissza út arcát is leleplezték nem csak rejtekhelyét.
-S te mit keresgélsz errefelé?- pillant rá az íjjra- Vadászni vagy csatázni? - mutat rá. Majd gyermeki arca egy bizalmatlan mosolyt intéz a lány felé.
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-16, 3:13 pm

-Igen, tisztában vagyok azzal, hogy teát lehet akkor csinálni belőle.
*A neve hallatán elmosolyodik ismét. *
~ Szép neve van.
* Bólint rá egyet és figyelmesen hallgatja tovább. Ahogy közelebb ér jól szemügyre veszi a férfi S alakú sebhelyét.*
- Miért?...
*Kezdte meg a kérdését, amit nem fejezett be, mert nem tartotta illendőnek. Nem akart tolakodónak látszani. Ez már oly sokszor vetített rá rossz fényt. Nem lenne tanácsos megint. Inkább Aden kérdésére lett figyelmes.*
- Ha magát a virágot használod csak, semmi áztatás nélkül, jó a sebre ráhelyezni. Megállítja a vérzést. A többiről nem tudok most hirtelen. Esetleg te tudod, hogy mire jó még?
*Érdeklődött még egy kicsit, hiszen egymástól tanulhatnak sokat.
- Hogy én mit keresek itt? Csak úgy vagyok. Egyszerűen csak vagyok.
*Nézett kicsit szomorúan maga elé.*
- Járom a magam útját. Ha nem muszáj nem csatázom. Az íjam pedig mindig nálam van. Ugyan is íjász vagyok. Már tanítottam is némi jutalékért elf gyermekeket. Jó volt. Akkoriban még igazán boldog voltam.
*Sóhajtott egyet kissé lemondóan. Milyen jó is volt, amikor azt hitte, hogy gyermeket vár. De így utólag örült annak, hogy nem voltak jók a megérzéséi, hiszen nem a megfelelő férfitől várta volna.*
- Neked mi szükséged erre a virágra? Talán beteg vagy?
~ Vagy az arcodon lévő sebhelyet gyógyítod vele?
*Fejezte be a kérdést magában.*

_________________
Nyugati szeglet - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-16, 10:12 pm

*Aden csak megértően bólint a tudásra, igen azért sokan tisztában vannak ezzel a növénnyel mégis mire való. Majd a lány félbehagyott kérdésére lett figyelmes szemébe nézett látta annak irányát, majd ekkor eszmélt fel nincs is rajta a maszk. Szóval mi lehetett a kérdés vége, pontosan tudta. Sok embernek szembe ütő a seb az arcán. S ha tudnák ,hogy ez már jó ideje ott van s kicsit több kéne ahhoz hogy eltűnjön onnan mint holmi gyógynövény. Majd egy mosoly kerekedik arcára, s várt egy picit hátha mégis lesz bátorsága megkérdezni. De csalódnia kellett benne.
-Igen ez a virág sok mindenre alkalmas.
*Aden csak bólint egyet ő sem keresi a vérontást de ha valaki ráveszi akkor meg sem áll míg élő lélek van a közelében. S egy szabálya van ki az életére tör annak elveszi. Majd a lányra pillant s elgondolkodik kicsit. Miért is készíti a tea füvet. Egyértelműen teázni akart egyet még reggel de azóta már elteltek órák s igazából a reggeli tea már hamarosan déli lesz.
-Téged vártalak hogy teázhassunk egyet.
*Kaján vigyor arcán, cselesen megkerülte a kérdést s mint mindent megpróbálta a saját malmára hajtani a vizet.
-S ha lefogadod a meghívást tudok neked helyet kínálni.
*A kő mögött pár szál elszáradt vessző volt s nagyobb fadarab, egyértelműen tüzet akart gyújtani, reggel még kicsit csípős volt az idő de erről meg is feledkezett miközben a bozótosban kajtatott a növények után. Bár a száraz fa mellett még egyéb növények is megtalálhatóak voltak, amiről nem sok ember tudja mire szolgál ha jól elkészítik.
-S a kérdésre vissza térve mit elfelejtettél befejezni... Kérlek tedd fel. Nem szeretem ha félbehagyják a dolgokat.
*Majd fenekét lehelyezte a finom fűbe pont oda ahol eddig is szunyókált. S kezével helyet kínált Lys-nek
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-18, 9:54 am

- Ha engem vártál, akkor tudnod kellett volna, hogy jövök. Ez pedig képtelenség. Vagy még se?
*Kacsintott Lys egyet Adenre és felnevetett. Igazából semmi rossz szándék nem volt benne és a fiúban sem érezte azt. Jó kis társaság lesz egyenlőre. Úgy is unatkozott már.
- Jó, ha szeretnéd felteszem. Miért van az a sebhely az arcodon?
* Feltette végre. Igazából nagyon is izgatta ez a kérdés, de azért az illemet tudta. Az más, ha kérik, hogy tegye fel. Fogta magát és leült Aden mellé. Jó régen találkozott már valakivel, egy ideje egyedül bóklászott már és furcsa is volt a társaság.*
- Az az igazság, hogy kicsit különös ez a helyzet nekem, mert már régóta vagyok egyedül. Teljesen magányosan. Már kezdtem beletörődni, hogy nem fogok senkivel sem találkozni. Erre az utamba ejtett a sors.
- Rámosolygott a férfira és felnézett a virágra a kő tetején.
- Lassan kész van.
*Mondta csak úgy mellékesen és várta, hogy mit tesz Aden. Kíváncsi volt, hogy hogyan készíti el az italt.*
- Mesélj magadról kicsit. Honnan jöttél? Mik a terveid?
* Valamiért érdekes volt ez az Aden. Magam sem tudta, hogy miért de az volt.*

_________________
Nyugati szeglet - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-18, 2:13 pm

*Aden csak mosolygott a lány feltételezésére s nem tudta mit is feleljen, nem tudta hogy jön a lány ez tény s való de miért ne mondhatná azt amit szeretne hisz a lány úgysem ismeri őt. De hát végül az igazságnál maradt meg, majd csukjáját ledobva fejéről villant ki fehér haja. Majd a cián szem a lányra pillantott.
-Ezt neked kell eldöntened hogy lehet e vagy nem.
*Majd a lány kérdése kissé zavarba ejtette hisz most is egy válasz út elé állította igazat mondja vagy hazudjon valamit neki. Nehéz az igazságot elmondani hisz bolondnak tarthatja érte akárki hisz mit mondana rá csak egy bolond válaszolná.
-Tea közben elmondnom a történetét...
*Majd egy megértésre vágyó pillantást vet a lányra s ismét csak hallgatja amit mond. Neki se különb a helyzet hisz nem sok lányhoz volt eddig szerencséje. S neki inkább a társaságának neme volt az mi zavarba ejtette mintsem hogy most kivételesen nem egyedül van. Majd a rőzséhez nyúlt s két kova kővel hamar lángra izzította azokat s éppen hogy csak kis tűz égett mellettük mire a lány által megfigyelt tál került. Aden zsákjából egy szövetet húzott ki mibe először belekerült a tál tartalma. Min könnyedén átfolyt a víz de a virág benne morzsolt darabjai benne maradtak. Majd teli töltötte a tálat friss vízzel kulacsából s már rajta hagyta a tűzön azt míg el nem kezdett fortyogni, ekkor került bele a szövet miben a tea alapja volt. S alig pár percen belül friss tea szaga üthette meg orrukat.
-Hamarosan kész az ital...
*Majd újabb kérdés érkezett felé, mi pont jól jött ki hiszen amúgy is a történet magáról egybefonódik az első kérdéssel. Ekkor már látszott a tea színén, hogy teljesen elkészült. Restelte de ő nem használt soha poharat s csak méregtartók voltak nála s szerencséjére még voltak mik teljesen üresek s tiszták. Majd kettőt vett elő miknek tetejét lecsavarta s máris majdnem pohárként funkcionálhatók lettek. Aden megfogta a tálat majd kiöntötte a lánynak majd magának az italt.
-PArancsolj - Nyújtotta neki s várta hogy az elfogadja - S igen a történet... S a magam története. Nem is tudom a sebről könnyebb mesélni mint magamról.... Ezért a sebet kezdem el s ezáltal lehet kissé belefolyok majd én is.
*Mosolygott rá a lányra, majd mély levegőt vett s megkereste fejében a pontot ahonnan a seb ered. Régi mese volt ez nagyon régen is hallotta már de mintha elméjében tisztán bele véste volna egy kőfaragó.
-Az egész Navarean Soul Salamonnal indul ki az egyik ősöm volt, ő hagyta rám ezt a jelet s minden felmenőmön rajta volt, s minden utódon rajta is lesz. Nyolc éves korban véste bele anyám arcomba,- Húzta ki háta mögül a tőrt- Mambával... - Nyújtotta ki kezét benne a tőrrel mit pengéjénél fogott. - Ő itt Mamba hű társunk generációk óta. Ha szeretnéd megfoghatod. Csak a pengével vigyázz, roppant éles s nagyon mérgező.
*A tőr könnyű volt mintha csak egy tollpihét tartana a kezében de látszott rajta edzett fém volt min nem fogott az idő vas foga, vékony pengéje ívelt volt s két lyuk volt neki a végén hogy elvezesse a vért Aden kezétől s ezáltal védte magát valamelyest a méregtől is mit használt rajta. Gyönyörű ébenfekete színe csak élén tőrt meg mi ezüst színben pompázott.
- Nos Salamon egy nagy ember volt a legerősebb az összes utódjához képest akarata hegyeket mozgatott meg s ereje legendás köztünk. Bár nem maradt róla túl sok feljegyzés de mi megmaradt azt istenekhez nem fogható tisztelettel kezeltük. Úgy nevezték Salamon az Áspis. Méregkeverő volt a legjobbak közül való, értette munkáját s hatalmas hagyatékot hagyott hátra tudásában s egyéb formákban - Mutat a sebre- de ez egy olyan ősi történet amit már ember nem ismerhet. S Salamon is így akarta, merüljön feledésbe hogy ki volt ő s kik az ő leszármazottai mert hagyatékára sok éhező szem vetült. De Salamon bölcs volt mindenek ellenére s az erőhöz mit hátra hagyott nagy felelősséget s szigorú törvényeket hagyott. S nem utolsó sorban a technikáit s mérgeit. S ,hogy én hogy kerülök a képbe. Anyám Lilith Von Zaken volt. A Zaken név csupán száz éve vette át a Navarean helyét. Sokáig csak fiú gyermekek születtek családunkban s sose egy népből valótól lettünk. Volt hogy fehér el volt hogy vér elf de sűrűn fordúlt elő emberi élet történelmünkben. Anyám Lilith például ember volt s ember társat választott magának. S ezáltal részben én is ember vagyok. S úgy tudjuk Salamon is az volt, de ez már meglehet több mint ötszáz éves történet is ki emlékszik már rá mikor íródott meg s ki tudja mi az igazság. Magamról nem tudok sokat mondani nem rég hagytam el a szülői telket, s már csak apám maradt mire eljöttem otthonról.-Mintha könnycsepp jutott volna ki szemtakarója alól mi egyből a földre hullt majd az mohón beszívta magába. S ő erre kortyolt egyet teájából mi addigra már kellemesen lehűlt. -Egy méregkeverő munkája nem veszélytelen s ki tudja mire bukkan rá lehet hogy olyant talál mire nincs ellen s szinte fájdalom nélkül azonnali halált okoz...S ez volt anyám hagyatéka egy méreg utolsó cseppjei mik magával ragadták de mégis marad belőle annyi hogy jusson gyermekének belőle. Immár egy éve vándorolok s találtam barátokat pont úgy mint ellenséget is. Bár mi nem az a nemzetség vagyunk kik viszályt szítanak a másik között s amíg a mi életünk nincs veszélyben addig nem nyúlunk fegyvereinkhez. Ez lennék én s az én történetem. A Zakenek utolsó élő tagja.
*Bár a történet nem éppen vidám volt Aden mégis mosolygott szívét nem vonta be a bú hisz ez volt a sorsa s tudta is, hogy ez nem lehet másképpen hisz törvényeik leírták mit lehet s mit nem. Majd a lányt nézte mit reagál történetére attól félt hogy egyszerűen bolondnak nézi de már megszokta hogy a furcsákat a népek java része elítéli s elmeháborodottnak titulálja. Majd belekortyolt a teába s némán a lány szemét nézte.
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-18, 4:10 pm

*Minden apró részletet figyelt, amikor a fiú belekezdett a tea készítésébe. És jól csinálta. Gyakorlott volt már az egyszer biztos. Elfogadta a felé nyújtott üvegcsét és figyelte a fiút. Miközben mesélt Lys bele bele kortyolgatott a teájába, de semmi áron sem akarta megzavarni Adent a mesélésben. Kellemes volt a hangja és Lysanor jó hallgatóság. Látta a könnycseppet, amely végig futott a fiú arcán. Neki még élnek a szülei, legalább is nem szóltak, hogy meghalt valamelyik. Igaz már lassan 2 éve nem hallott felőlük,mióta apja kitagadta itt Lanuria földjén Deavin miatt. Akkor úgy gondolta megérte, de ma már bánja azért kicsit. Se családja, se szerelme, szinte semmije sincsen. Ezt osztották neki a lapok, ezt kell szeretni.*
- Igazán szép egy történet volt Aden. Az elfek körében is vannak a nemesi családok, kiknek regéje több ezer évre visszanyúlik az időben. Ez annak köszönhető, mint tudjuk a mi népünk igazán hosszú életnek örvend. Izgalmas volt és tanulságos. Bár ezzel a sebhellyel nem értek egyet. Úgy gondolom, hogy csonkítás nélkül is fenn maradhat az ősötök emléke. Hiszen a méregkeverés fortélya és a benned tovább élő tulajdonságok java tőle származik, amit majd tovább tudsz adni gyermekednek.
*Mondta komolyan és belenézett Aden szép szemeibe. Tetszett neki nagyon a színe. És a fehér haja még inkább kihangsúlyozta azt.*
- Most szívesen megfogom Mambát. A történet közben nem akartam, nehogy megzavarjam a mesédet.
*A tőr után nyúlt és a kezébe vette. Kicsit megforgatta, de vigyázott, hogy a pengéjéhez ne érjen.*
- Igazán könnyű. Jó fegyver.
*Mondta elismerően és visszaadta Adennek. Megitta maradék teát és letette maga mellé a kis üvegcsét.*
- Igazán finom volt, köszönöm. Tudod, úgy fer, ha én is mesélek neked magamról.
*Vett egy mély levegőt, lassan kifújta és belekezdett.*
- Én messzi földről jövök. Egy olyan helyről, amit itt nem sokan ismernek. Ha nem haragszol, nem nevezném meg egyenlőre. Ott egyetlen gyermeke voltam apámnak és anyámnak. Ez volt az én balszerencsém. Szinte bezárva tartottak a kastélyban. Nemesi családból származom, nekünk is van történetünk. De egyáltalán nem olyan izgalmas, mint a tied. Egy szó,mint száz, börtönben éreztem magam. Csak a tanóráimat tölthettem házon kívül, ha éppen a természetismeret volt sorrenden. A városi bálokra nem mehettem ki, mert egy úri lány nem alacsonyodik oda le, hogy a por nép közé ereszkedjen. Legalább is apám szerint. Csak házi bálokra mehettem. Azokat pedig gyűlöltem. A sok vén elf düllesztette utánam és pajtásaim után a szemüket. Még most is kiráz a hideg tőlük. Azért fejlesztettem tudásom és harctechnikámat, hogy elszökhessek otthonról. Anyámnak szóltam, hogy elmegyek, apámnak nem. Jól meg is voltam egy fél évig körülbelül itt Lanurián, volt egy szerelmem, egy fehér elf. Volt közös otthonunk is. Csak apám megtalált közben és választás elé állított. A család vagy a szerelem. Én akkor a szerelmet választottam. Sajnos. Az ugyan is elmúlt. Elhagytam azt a férfit, akire akkor az életemet is rábíztam volna. Már nem szerettem. Azóta tengek egyedül e földön. Dióhéjban ennyi lenne. Nem volt olyan izgalmas, de talán azért sikerült valami képet alkotni rólam.
*Az arca nem mutatott érzelmet. Nem is akarta. Erre jó volt a sok csalódás, hogy palástolni tudja érzéseit.*
- Remélem nem ijesztettelek el.
*Nézett bele a fiú szemeibe.*

_________________
Nyugati szeglet - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-19, 1:00 pm

*A lányra pillant mesélje közben, jó hallgatóság volt s látszott hogy érdekelte amit Aden mesél. Majd a mese végeztével vette egy jó nagy levegőt s kifújta azt. S végig hallgatta a lányt, s enyhe mosoly került arcára, sose hallott még történeteket az elfek világából. S most először olyan mesét fog hallani mi nem őseiről szól. Nem tagadja azokat is szerette s mindig volt olyan mese mit még nem hallott.
-Igen hát a gyermekemnek.... - Vezette le hangját majd elnémult s gondolkodni látszott majd folytatta - Attól még messze állok. S fiatal vagyok még ahhoz hogy letelepedjek valahol. Még járnám az utam amíg lehet.
*Rápillant a lányra, majd Mambára figyel ahogy a lány kézbe veszi, szinte érzi fenekén azt a rúgást mit most minden egyes őse teljes erejéből megtesz. S hátán végig fut a hideg, majd megborzong. Kicsit meg is rázkódik elhessegetve ezzel azt a rossz érzést.
-Köszönöm a dícséretet ahogy Mamba is.
*Majd kezébe veszi Mambát végig nézte s elgondolkozott dolgokon, majd a lány hangja kizökkentette a gondolatmenetből s rá pillantott. Majd kényelmesen elhelyezkedett a hátát neki szorítva a kőnek. Hajába túr felkészül a mesére s alig várja már hogy a lány elkezdje. Élvezettel hallgatta végig a lány történetét bár szomorú volt mégsem érzett bánatot iránta, nem volt kenyere az érzelemesség. S ahogy látta a lány így is jól elboldogul.
-Sikerült, már az első pillantásnál sikerült alkotni. S tudod nem oly könnyű elijeszteni Navarean tagjait. Éltünk mi már meg rosszabbat is mint egy rossz történetet. S a meséket mindenki úgy látja ahogy szeretné.
*Köszörüli meg torkát majd egy kérdésre nyílna szája de nem tudja feltegye e? Nem is a lány vagy amit kérne tőle hanem mindinkább saját maga az aki miatt nem szeretné feltenni. Majd meggondolja magát, mégsem lenne jó ötlet felfednie titkait egy idegen előtt, bár a lány sem tett másképpen. S szavaiban nem volt hazugság valahogy mindíg megérezte ha át akarták ejteni. Ajkába harap a lányra néz, s mégis megszólal.
-Akarsz látni olyant ami elijeszthet?
*A lány válaszát már meg sem várta, keze eltűrte szeme elől a kelmét mivel eddig takarva volt. Még haja is ott lógott elé mint második védvonal, az érdemtelenek elől. Bár így is látszódott aminek kellett egy lefele ívelő szemgolyó nézett vele farkasszemet. Mintha csak egy sárkány lenne ott előtte s az nézné a szempárt. Aden eltűrte haját szeme elől mostmár teljes pompájában látszott cián színű írisze megmaradt de középen a sárkány szeme lappangott minek köze sem volt a sárkányokhoz bár ezt aki nem tudta nem is gondolhatta. Majd engedte el haját mi vissza csúszott szeme elé s eltakarta azt. A szem folyamatosan a lányt nézte, s már szinte az az érzése lehetett a lánynak hogy belé lát. Amitől nem állt messze hisz Aden pontosan látta a szemmel mi történik a lányban. Látta ahogy szíve dobog s hogy egyre hevesebb. Azért meglepő lehet egy ilyen látvány, egy emberben egy állat. Igen furcsa s ijesztő. Majd Aden ismét szóra nyitotta a száját s megismételte a lány utolsó mondatát csak most éppen a személyek voltak fordítva.
-Remélem nem ijesztettelek el...
*Félmosollyal arcán hajtotta vissza a kelmét szeme elé. Nem is inkább azért hordta hogy az emberek ne lássák mind inkább azért hogy ő ne lássa az embereket vele. Furcsa az embernek hogy egyik szemével nem láthatja a másik arcát de a bőr alatt viszont mindent.
-Ez a hagyatéka a Navareanok családjának... Egy szem mi mindent lát, mit látni kell.S ezek mellett érdekes volt meséd, s nem lehetett unalmas életed, habár sok mindent vesztettél el álmaidért. Sokunk jár így hogy mindent elveszít azért mert megálmodott valamit.
*Aden csak mosolygott s várta mit felel a lány s közben csak remélni tudta hogy Lys nem kapja lábait s fut tova előle mint sokan mások.
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-19, 3:56 pm

*Sok mindent átélt már, de a mai nap, amikor kinyitotta a szemét még gondolni sem mert, arra, hogy egy olyan lénnyel fog találkozni, mint Aden. Figyelte, ahogy először a kelme hagyja el a fiú arcát, majd a haja. Amit pedig felfedett Aden az egyszerűen elvarázsolta Lysanort. Tudta, hogy nem emberi szem, ez nyilvánvaló volt. De olyan szép volt. Pár percig elidőzött rajta tekintete. Szóhoz sem tudott jutni. Érezte, hogy az izgatottságtól, hevesen verni kezd a szíve. Aztán hallja a fiú szavait, hogy hogy is működik a szeme és lelki szemei előtt elképzelte azt. Noha az ő képzeletében nyilván máshogy funkcionált a dolog, azért ezt valami fantasztikus adománynak találta. A fiú utolsó mondata sokáig csengett a fülében. Összeszedte magát és válaszolt is.*
- Elijeszteni?
*Nézett csillogó szemekkel Adenre. *
- Nem olyan könnyű engem elijeszteni. És ezek után, ne is várd, hogy egy könnyen itt hagylak.
. Végig simított a kelmével fedett arcrészen és folytatta.*
- Csodálatos vagy Aden. Én még ilyen emberrel nem találkoztam. Nagyon megindítottad a fantáziámat. Lenne is pár kérdésem, ha nem zavar.
*Nem is várta meg a fiú válaszát már fel is tett egyet.*
- Hogy értetted, hogy az a szem mindent lát? Mi mindent?
*Lys lelkesedése kezdett a tetőfokára hágni, és nem is palástolta. Lehet ezzel felidegesíti a fiút, pedig nem állt szándékában. Egyszerűen szerette a nem hétköznapi dolgokat és előszeretettel kereste a bajt. Aztán észrevette kicsit magát ás kissé szégyenkezve így szólt.*
- Ne haragudj, hogy ilyen túlbuzgó lettem. Nem akartam, csak szeretem a furcsa dolgokat.
*Elmosolyodott halványan és szegyellősen Adenre nézett.*

_________________
Nyugati szeglet - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-19, 4:22 pm

*Aden kissé szégyenlősen pillantott rá a lányra, nem gondolta volna hogy ennyire megragadja a látvány mit nyújt neki bár nem vallotta volna be jól esett az érintés még ha idegenkedett is tőle. Nem sokan értek még hozzá s aki így tett volt rá alkalom hogy keze látta kárát.
-Hát nem is tudom mit mondjak. Egyszerre örülök neked s félek is tőled. Még senki se reagált így, miután látta.
*Mosolyodott bele mondatába, a lány igen csak csinos volt nem tagadhatta s jól esett neki is a dícséret. Többen szólították már szörnyetegnek mint érdekesnek. Bár az ember szóra nem tudta hogy reagáljon hisz kevesebb volt benne az ember vér mint akármi más. Sok néppel társult a nemzetsége s az emberek nem rég folytak bele. Salamon felesége is úgy tudják hogy egy elf volt hogy hosszú életet tudjon adni fiának. De a mesék gyakran megcsalják az embert s rossz irányba vezetik.
- Nem számítottam arra hogy így megtetszik. De nem lehet mindenki egyforma nem igaz?
*Majd a kérdés repült fülébe, s elgondolkozott rajta hogy is tudná leírni azt amit lát vele. Hogyan mondjon el egy olyan dolgot amit látnia kell ahhoz hogy megértse a minden jelentését. Kissé eltűnődött rajta lehet hogy a lány pont ezért is kért nemsoká tőle bocsánatot mire ismét csak felfigyelt. Majd elnevette magát, majd egy könnycseppet törölt ki bal szeméből mi a nevetés alatt szökött bele.
-Furcsa lennék? Mondjuk van benne valami... De a furcsa jelző jelenthet jót is.
*Majd mély lélegzetett vett s megpróbálta szavakba önteni a minden jelentését.
-Hát a minden alatt azt értem hogy szó szerint látlak téged. Nem az arcod vagy a hajad hanem azt ami benned van. Ami benned történik a szíved mozgását a véred ahogy folyik benned. A csontjaid minden porcikádon keresztül át látok s ez az én fegyverem. Látom ahogy veszed a levegőt s azt ahogy kifújod. Egyszóval mindent mi benned történik. S ehhez nem kell közel lennem hozzád, messzebbről még a lények eredeti alakját is meg tudom figyelni. Attól hogy formába öntik magukat belűlről még ugyanazok maradnak. Érted már?
*Majd elbiccenti fejét a válaszra várva s újabb adag teával kínálja meg a hölgyet mit ha elfogad kiönt neki.
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-19, 5:19 pm

- Jó értelemben mondtam, hogy furcsa vagy.
*Mondta gyorsan, hogy a fiú nehogy félreértse a dolgokat. Nagyon figyel rá, amikor magyarázza a szem érdekességeit. Mindent megpróbál az agyába vésni.*
- Értem. Nehéz elképzelnem, de megpróbáltam. Nagyon különleges vagy.
*Továbbra is mosolygott és figyelte Adent. Eszébe jutott egy zavarba ejtő kérdés. Lehet nem kéne feltennie, de megteszi.
- Öhm!...Van barátnőd Aden?
*Kérdezi zavartan. Lehet nem kellett volna, de Aden helyes fiú és különleges a maga módján. És ott van Kain. El kell felejtenie. Muszáj. Nem hozzá való és Kain nem szereti őt. Erre a legjobb mód egy másik férfi. Ezt mindenki tudja. És ha már így adódott akkor ki kell használni. Elfogadta a teát és gyorsan felhörpintette zavarában.
- Ne haragudj a kérdésem miatt.
*Sütötte le a szemeit és elvörösödök akár egy rák.*

_________________
Nyugati szeglet - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-19, 5:30 pm

*Aden nem vette zokon a furcsa jelzőt s tisztában is volt vele hogy mindenki furcsának találja a maga módján. S ő is ezt gondolta a lányról bár nem mondta ki de így érezte furcsa volt ahogy reagált s nem éppen motyóit fogva rohant tova integetve neki. Nem sokan szeretik ha egy ilyen szem néz vissza rájuk a haj alól.
-Te is furcsa vagy de jó értelemben.
*Mosolyodott el majd arca kissé elpirult, nem lehetett eldönteni vajon a nap okozza e vagy Aden szervezete teszi ezt vele. De megpróbálta fékezni indulatait s érzéseit, főleg érzéseit mik sok problémát okozhatnak. Majd kezéből kiesett az üvegcse a földre. Összehúzta szemöldökét végig nézett a lányon.
-Nincs... Nem sok lányt ismerek, s közöttük se túl sok olyant aki... Hagyjuk...
*Jobbnak látta nem befejezni a mondatot valamiért lehet nem úgy jönne a szájára a szó mint ahogy azt eltervezte. Majd a lány bocsánatot kér, nem érti miért hisz nem tett olyant amiért rászolgálna. Ezért csak mosolyog rá gyermeki arccal, csupán a seb az mi elcsúfítja azt.
-Ugyan - legyint egyet- nincs okom megsértődni.
*Majd ismét kezébe veszi az üvegcsét s a maradék teát beleönti majd felpillant a lányra kinek arca még mindíg pírban ég.
-Ha kéred - tartja elé- csak nyugodtan.
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-19, 5:51 pm

-Rendben hagyju. Csak kicsúszott. Nem akartamén tolakodni.
* Kissé egykedvűen mondta, de már megkérdezte nem baj. Sóhajt egyet és elfogadja a maradék teát. Lassan issza meg. Nagyon kis kíváncsi.Ebből lesz egyszer baja. Most már mindegy is.*
- Meddig maradsz itt?
*Érdeklődött már kevésbé pirosan.*
- Nekem ma este tovább kell állnom. Tudod, nem számítottam rá, hogy egyáltalán találkozok valakivel. Pláne nem, hogy egy ilyen kedves fiúval. Kissé ezért is vagyok zavarban.
*Mondta kedvesen és megitta maradék teáját.*
- Voltál már szerelmes?
*Most már nem pirosodik el. Kezdi megszokni Adent. Leteszi maga mellé az üvegcsét és ránéz a fiúra várva a választ.*

_________________
Nyugati szeglet - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-19, 6:02 pm

*Aden örült neki hogy a lány megkérdezte azt mit meg kellett neki. Ő se habozott soha kimondani amit a szívén viselt. Bár nem is volt egyszerű mert szívében most furcsa dolog keringett a lány személyével kapcsolatban. Majd egy váratlan kérdés még hogy meddig marad, ez az amit ő is szeretett volna tudni, majd ahogy a lány következő szavai felcsendültek fülében máris megvolt a válasza a kérdésre.
-E estig... S ha nem bánod veled tartok.
*Bár arcra már így is piroslott a lány bókjára fülig vörösödött, érezte hogy arca forró lett s tudta is jól miért. Kissé zavarban volt úgy érezte valaki túl közel kerűlt hozzá. Bár a lány ahogy beszélt nem rossz teremtés. Valahogy azt érezte vele kellene tartania az útján, hisz most úgysem adódna jobb dolga mint vele tartani. Sőt talán ez az egyetlen dolog az mi érdekelte is. Majd nem volt elég hogy így is elvörösödve ült ott a lány elött mint valami rózsabokor még egy újabb zavarba ejtő kérdést kapott.
-Épp most...
*Na innen ásta volna el magát legszívesebben a föld alá fejjel előre, szíve rohamosan vert majd hogy ki nem ugrott a helyéről, tenyere izzadt ez nem volt szokványos nála. Nagyot nyelt s érezte hogy elárasztja a víz nem csak tenyerét de egész testét. Izgult vajon a lány mit felel rá. Még sose volt dolga ilyen szituációban. S csak abban reménykedik hogy ez fordítottam sem lesz másképp. S nem éppen most ejtik képére mikor már felvállalta érzéseit.
-Ne ne haragudj vagy nem is tudom.
*Nyökögött teljes zavarában, nem tudta mit kéne mondania s azt sem hogy mit lenne jó mondani. Édesanyja csak annyit mondott ha meg találod az igazit tudni fogod mit kell mondani. Hát lehet hogy anyja csak költőien fogalmazott s közben arra gondolt hogy azt se fogod tudni ki vagy s honnan jöttél. Vagy lehet ez a másik nem irányából ilyen egyszerű lenne. Sütötte le szemét s kezére nézett mit kesztyű takart.
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-19, 6:17 pm

* Kicsit meglepődik, hogy vele szeretne tartani Aden, de nem bánja.*
- Rendben. Gyere velem. Legalább nem maradok egyedül.
*Mondta kissé nevetve. Örült a társaságnak. Aztán ez az "épp most.."kijelentés nem kicsit ejtette zavarba. Még ilyet! Pont most? És pont tetszik is Adennek? Vagy nem azt jelentette?*
- Ez most azt jelenti, hogy...hogy tetszem neked?
*Mert azért ez nem olyan világos. Ha igennel válaszol a fiú annak örülni fog. Ha nemmel, akkor kissé elszégyelli magát, de már hozzászokott a visszautasításokhoz, most sem lesz másképp, elfogadja. Zavarban van nem is kicsit.*

_________________
Nyugati szeglet - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-19, 6:28 pm

*Szíve örűlt hogy a lány elfogadta útitársnak s ez nem kis boldogságot okozott, de a másik kérdés. Az már az volt amire nehezebben jött a szó a szájára mint akármikor. Már niytotta is száját a szóra s belé égett a szó fülig elvörösödött. A lányra pillant úgyszintén most mint két szál rózsa üldögélnek ott a fűben egy üres teás edénnyel mellettük s bűzölgő kialudt tűz mint hajdan pislákoló gyertya. Arcához kap mind két kezével, végig törli azt. Leveszi a kötőt szeméről, most a kígyó szeme nézi a lányt. Igen Aden most már biztos volt dolgában, a lány sem éppen semlegesen áll hozzá, mély levegőért nyúl s elhatározza magát. Keze miben a kendő van ökölbe szorul. Nehéz kimondani amit érez főleg hogy előszőr mondja ki. Még sose járt így amibe belecsöppent. A jobb szem folyamatosan a lányt látja s pontosan szívét nézi mikor Aden ajkai szóra nyílnak.
-Igen.
*Most jött az a pillanat mit egész eddig húzott s csavart, nem tudta mi jön ezután csak egyben volt biztos. A lány szíve megdobbant a szó hallatán nem volt semijen kétely benne hogy viszonzásra talált a szó. Nos mi legyen, nem tudja kezéből kiejti a leplet majd most a kígyók szeme becsukódik s csak Adené van nyitva. Keze hozzá ér Lyséhez majd ismét megszólal.
-Igen beléd....
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-20, 5:08 pm

*Lysanor szíve megdobban. Rég volt már ilyen szituációban, de meg kell hagyni tetszett neki. Ő szerelemről nem beszél, hiszen az nem alakul ki ilyen gyorsan. Sőt zavarban van kicsit.*
- Aden. Én szerelemről nem beszélek....még, mert ez nálam egy hosszabb folyamat. De igen vonzónak talállak és felkeltetted az érdeklődésemet.
*Mondta kicsit pirosan. Feláll, összeszedte holmiját, aztán a vállára kanyarintotta tarisznyáját, majd a másikra az íját.*
- Kezd sötétedni, ideje indulnom.
*Direkt fogalmazott egyes számban és lehajolt Adenhez.*
- Ne sértődj meg. Nem visszautasítás ez, hanem csak szeretném pár napig kiszellőztetni a fejemet és átgondolni ezt a találkozást. Remélem megértesz. Én abban, hiszek, ha tényleg van valami célja a sorsnak kettőnkkel, úgy is találkozunk még. Meg fogjuk találni egymást.
*Adott a fiúnak egy puszit az arcára, megsimította, majd elsietett az erdő fele. Gyorsan vette lábait, mert tényleg meg volt zavarodva kicsit.*


// Köszi a játékot. Találkozunk a mesében. I love you //

_________________
Nyugati szeglet - Page 5 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 28

Character sheet
Nép: Emberek
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-20, 6:11 pm

*Rápillant a lányra, s nem tudta szavai örömöt v szomorúságot keltenek szívében. Ő sem volt biztos a dolgába csak érezte azt a furcsa érzést, mintha hánynia kéne de nem.
-Mindenki máshogy látja a dolgokat.- mosolyodik rá a lányra- Akkor ezek szerint nem csak egyoldalú a nézeted.
*Ő maga is szépnek találta a lányt lehet ezért volt ilyen zavarban bár a szavak nehezen jöttek a szájára. S a lánynak is igaza volt már sötétedni látszott a nap aranyba öltöztette az eget. Gyönyörű látvány tárult eléjük. S milyen szép pillanat is ez a búcsúra. Bár Adennak nem igazán volt ínyére a gondolat, de mit lehet tenni úgyis azt teszi mit ő akar.
- Megértem... S ahogy gondolod úgy tegyél.
*Mosolygott a lányra majd egy csók csattant az arcán, füléig ért a vörösség. Utána pillantott az elfutó lány után majd mikor már az erdőben eltűnt szeme elől, hátra dőlt majd kezeit feje alá tette.
-Érdekes nap volt a mai. De nekem is ideje indulni....
*Szedte össze a szerteszét hagyott holmikat majd táskájába rakta őket, s nekilódult az útnak egy kaland reményében.

// Köszi a játékot ^^Igen ott biztosan Smile <3///
Vissza az elejére Go down
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1231

Character sheet
Nép: NJK
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-01-20, 10:48 pm

//Mese: A régi-új világ//

*Lanuria nyugati szegletében az élet ugyanúgy folyik, mint bármelyik másik napon.
Egészen addig, amíg az égen egy vöröslő tűzáradatnak tűnő vihar meg nem érkezik a partokhoz.
Verinolban, vagy a környező földeken, utakon lévő utazók, földművesek, katonák páni félelemben keresnek menedéket.
Sokan hiszik azt, hogy itt a világ vége, s meghúzódnak, hidak, kövek alatt, házakban az asztal alá bújva. . Az eget elborító fények valóban rémisztőek, főleg azoknak, akik nem találnak menedéket, épületet, vagy valami fedelet a hirtelen jött jelenség elől.
Azok, amikor eléri őket a fényáradat, majd a szél, mely fákat is kicsavar a földből, hirtelen érzik úgy, mintha megszűnnének létezni. Testük könnyűvé válik, a fények hatására már úgyis kénytelen voltak mind lehunyni szemüket, így csak érzik, mintha felemelkednének.
Aztán mintha legapróbb részeikre hullanának szét, hogy egy magasabb szinten ezek a részek mégis kötődve egymáshoz, hihetetlenül gyors, súlytalan suhanásba kezdjenek valahova.
Lysanor és Aden elválásuk után nem sokkal érezheti ezt. Egyikük sem talál menedéket a rájuk törő vihar elől, s az energia, mely áttör minden gátat, magával ragadja őket.
Kain és Silarona keletről érkeznek, ha szerencséjük van, nem sárkány alakjukban, mert abban a formában viszi őket el a vihar, amiben épp voltak.
Sydney talán épp Verinolban pihen meg utazása után, csakhogy amikor a vörös vihar eléri a várost, mindenhol zárt ajtókat talál, miközben Xerar is a közelben jár már. Őket is egymás közelében viszi magával a tűz.
Alex Kain után nyomozva jut el nyugatra, de egyenlőre még egyedül kell szembenéznie Verinol környékén a felé tartó erővel. Számára az utazás már nem ismeretlen, hiszen többször is megjárta már.
Zolfar, a kísértet számára nincs menekvés. Ő más természetű már, mint a még élők. Hiába bújik bármilyen zárt helyre, az a kevés erő, ami átszivárog az anyag résein, képes kiemelni lényegét, s magával rántani a semmibe.
Balált, a mágust, aki egyik felével is harcban áll, s a kiskatonát, a szőke Cloudot más célok sodorják egymás mellé az úton. Hogy ki ér utol kit, mikor a vihar magával rántja őket, nem tudni, de együtt kerülnek a furcsa, fényben lebegő állapotba. Mintha semmivé válnának.
Sou, Kesa és Archastor a városban szorulnak zárt ajtókon kívülre, ahogy Sydney is, így hármasban tűnnek el, amikor a nyugati szegletet elérő erő végül elhalványul, kialszik.
Csak a kicsavart fák, a felborogatott szekerek, letépett háztetők, s az elragadott emberek jelzik, valamint az igencsak viharvert táj, hogy itt valami szokatlanul nagy dolog történt.
Amikor azok, akik megúszták a vihart kitekintenek, csodálkozva látják, hogy a világ áll, nem vált hamuvá semmi, csak a vihar okozott károkat.*

//Ide ne írjon senki, de olvassa el mindenki! Very Happy A hsz-eket majd Vadalanba kérjük, ahova érkeztek! Smile //
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-02-03, 3:25 pm

// küldetés: Egy elf háza 1.//

El-elkalandoztak a gondolataim. Őszintén szólva hihetetlenül meguntam az útitársaimat. Annyit fecsegni, mint ezeket a lényeket, életemben nem hallottam még senkit. Alig vártam, hogy kicsit letáborozzunk. Nem is szóltam nekik, mennyire közel vagyunk már Verinolhoz. Csendesen felderítő körútra lovagoltam, mintha valóban szükség volna erre. Komoly képpel intéztem el a lelkes ifjat, aki velem akart tartani. Eszembe sincsen most gardézni bárkit is.
Morogva aludtam el, már tegnap este is, alig vártam, hogy egy kicsit magam lehessek. Most aztán végre így történt. Még alkonyat előtt eldőlt, hogy megállunk, mert elfáradtak, és kicsit a meleg elől sátrak, és fák árnyékába húzódnának a hőségben. Így alakult hát, hogy magamban lovagoltam, és élvezettek szemléltem a tájat, bármilyen sivárnak is tűnt.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-02-03, 3:35 pm

// 2. //

Néhol egy-egy facsoport törte meg a puszta látványát. Egyes történetek mesélnek arról, hogy még ma is élnek erre felé tündék, de nem találkoztam eggyel sem. Szerencsére, mert bár kedveltem őket, nem lehettem túl jó társaság. Ami szerencse, hogy egyáltalán senkivel sem találkoztam. Ahogy közeledett az est, megfordultam, és a szekértábor felé fordítottam a lovam. A leszálló szürkület csendes neszeit valami kiabálás törte meg.
Körülkémleltem, honnan jöhet a hang. Nem túl nagy meglepetésemre a közeli facsoport közül egy különös csúcsos ház magasodott ki, mint valami kis torony. elf épület, talán egy zöld elf otthona. A kiabálás nem szűnt, inkább ismétlődött. Nem értettem, mit kiabál az illető, de arra jutottam, talán valami baj történhetett, és elkél egy pár segítő kéz.
Arra irányítottam a lovam.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-02-03, 3:41 pm

// 3. //

A ház valóban egyik legfurább épület volt, amit eddig láttam. Csúcsos teteje olyan hatást keltett, mintha itt-ott megroggyant volna. odaérve alaposabban szemügyre vettem. Akkor láttam, hogy egy helyen valóban beomlott.
Nem időzhettem sokáig szemlélődéssel. A kiabálás megint elkezdődött. Egy férfi a ház felől kiáltozott:
- Segítség! Segítsen valaki!
A hang után fordulva megkerültem az épületet. És végre megláttam: a ház egyik fala beomlott. Maga alá temethetett valakit, mert onnan kiabált.
- Itt vagyok! Segítek! Merre van?- kérdeztem felemelve a hangom, hogy biztosan meghalljon az illető.


A hozzászólást Balál Tangeran összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-05, 11:42 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-02-03, 3:51 pm

// 4. //

Szerencsétlenül járt elf férfi volt, a családja éppen elutazott a közeli városba. A férfi örült, hogy legalább így őket nem érte baj az omláskor. Miután kiszedtem a fal omladéka alól, és megállapítottuk, hogy semmije nem tört el, csak kisebb zúzódások érték, elmesélte, hogy ezt a házat alig néhány esztendeje építette a család, az ő kezdeményezésére. Előző tanyájuk elöregedett ugyanis, és helyette készítették ezt a kunyhót. Burtenil néven mutatkozott be, és én is bemutatkoztam. Felajánlottam neki, hogy megnézem vele a falat, hátha együtt rájövünk, mi lehet az oka az omlásnak. Így is lett.
míg vizsgálódtunk, értésemre adta, hogy nem érti mi történhetett, mivel erős, sziklás talajon épített, kemény alapokra. Én sem igazán értettem semmit. Varázslatra gyanakodtam. Átkozott mágia! De ki akarná a vesztüket, és miért?! hangot adtam kételyemnek. Nem kaptam választ, Burtenilnek fogalma sem volt ilyesmiről.
Meg kell hagynom, nem találtam mágiára utaló jeleket.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-02-03, 3:56 pm

// 5. //


Az is igaz, hogy egy varázs segíthet rájönni, hátha.. hátha mégis a föld mélye rejti a megoldást?
Tenyeremet a talajra helyeztem, az igézés szokás szerint mélyről belülről jött, mintha rég ismerném, ismerős mégis idegen szavak. És érezni kezdtem a talajt. Sziklás, erős, kemény föld, át meg át szövik a gyökerek. De aztán mégsem. Egy kis barlang van a ház alatt. Éppen ez a fal támaszkodott a tetejére, ami a súlytól megbomlott, és beomlott. Most egy szikla nőtte körbe, mintha kissé megerősítettem volna a varázzsal, de tudtam, ez kevés.
- Talán vízzel feltölthetjük az üreget. nem vezet sehová, nem nyílik sehonnan. Gondolom, korábban is víztározó volt ez a föld mélyén. Láttam odakinn egy kutat, feláldozhatnád a házadért cserébe.
Onnan talán feltölthetjük a lukat.A hozzászólást Balál Tangeran összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-05, 4:03 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime2013-02-05, 11:39 am

// 6. //

Burtenil a fejét rázta. Szemei szomorkásan csillogtak.
- Az a víz a gazdaságom kulcsa. Amikor kevesebb eső hull, nem tudok a kút nélkül meglenni. Az egész családomat kell eltartanom abból a kútvízből, s nem vagyunk kevesen. Így viszont még árulni is járunk a környékre a felesleges terményeinkből.
- Értem én. Akkor mondok mást- mosolyodtam el-, tény, hogy szükségünk lesz vízre, méghozzá úgy, hogy folyamatosan ellássuk az üreget, mégse áztassuk el. Szerencsére nem annyira nedvszívó a környezete. Viszont ettől még néha meg fog csappanni, és úgy kell megoldanunk a feltöltést, hogy maga magát táplálni tudja, hogy többé ne omoljon be a ház. Haláleset is történhetett volna- a férfi ijedtségét látva másként folytattam, néha ugyanis nem vagyok túl beleérző-, ne is gondoljon bele, csak mondom... Tehát...
...
Az elf ámulva tekintett rám. De nem szólt, az elismerése a tekintetéből éppen elég is volt nekem is, hogy bátran nekilássak. Tudtam, hogy a varázslat ki fog meríteni, nem nagyon csináltam még ilyet, egészében a föld erejét is ritkán hívtam szolgálatba.


A hozzászólást Balál Tangeran összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-05, 12:23 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Nyugati szeglet - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 5 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Nyugati szeglet
Vissza az elejére 
5 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: