LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Tarsis kapuja

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1262

Character sheet
Nép: NJK
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2009-06-06, 9:47 pm

*Különös érzést kelthet az ide érkező idegenben Tarsis kapuja. Ugyanis nem elég, hogy hihetetlenül különös az építési stílusa, még a díszítés is tökéletes. Emellett mindkét oldalán egy-egy katona őrködik. Persze őket senki sem láthatja, ugyanis elrejti őket ruházatuk, ami teljesen beleolvad a kapu mintázatába. A legtöbb vándor csak későn veszi észre az őröket. Legtöbbször akkor, mikor melléjük érkeznek és oldalra pillantanak. Akkor éppen az egyik őr szemeibe bámulnak. S ettől nem kevesen halálra is szoktak rémülni. Persze az őrök senkit sem bátnanak, de erre azok nem gondolnak, akik csak úgy oldalra pillantgatnak és nézelődnek. Hisz ki ne ijedne meg, ha oldalra pillantana és egy idegen szempárral találná magát szembe? Nem sokan vannak ilyenek.


Tarsis kapuja Tarsiskapujaszerk_by_stixion-d9owfa9


A kapu szinte éjjel-nappal nyitva van. Hiszen a kereskedők így tudnak könnyedén közlekedni a nap bármely szakában. Ugyanis, mint azt sokan tudják, Tarsis Lanuria egyik legnagyobb kereskedővárosa. Éppen ezért nagyon is forgalmas hely. Napi szinten vagy száz kereskedő érkezik, illetve hagyja el a városfalakat. Tarsis lakosai előszeretettel látják vendégül a kereskedőket otthonaikban. Arra számítva, hogy talán kapnak valamifeéle kedvezményt vagy ajándékot. Legtöbbször így is szokott lenni, hisz a kereskedők hálásak Tarsis-nak, amiért "befogadja" és megvédi őket, míg a szükség úgy tartja.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-02-16, 1:57 pm

*Kain csak most érkezett. Tarsis kapujától nem messze egy fáktól körbevett kis tisztáson jelent meg szürkés füstgomoly közepette.
Teleportált. Nem szeret feltűnősködni, de épp elég ideje van már az emberek között ahhoz, hogy tudja, hogyan kell teljesen közéjük tartozónak tűnni.
Fekete köpenyére erősen tűz a déli nap. Fiatal arcán, melyen nem látszik valódi kora kövér izzadtságcseppek gördülnek végig.
Ránt egyet széles vállán, a köpeny lecsúszik róla, majd karjára veti és úgy gyalogol be a kapun. Előtte egy fáradt utazó lépked.
A kapu vonalához érve oldalra pillant és ugrik egy nagyot. Kain rápillant a szerencsétlen utazó sápadt arcára, majd biccent a katonának. Ő már régóta ismeri ezt a jelenséget. Az őrök jól beleolvadnak a díszes kapu mintázatába és ilyenformán nehezen veszi észre őket utazó. Első itt jártakor majdnem őt is megtévesztette ez a kis trükk, de nem azért tapasztalt már oly sokat, hogy megtéveszthesse.
Az utazó levegő után kapkodva, fejét csóválva lép be utána a városba.
Kain vesz egy mély levegőt.
Sosem szerette a nyüzsgést, az emberek, mágusok, és a többi kis lény tolongását a városokban. Ő a szabad levegőt, a tiszta eget, a szelet kedveli. Hogy miért jött mégis ide?
Épp csak dolgát intézi a városban.
Kis habozás után beveszi magát az emberek közé és eltűnik az örvénylő forgatagban.
A katonák unottan tekintenek a még mindig sápítozó utazó és a fiatal mágus után.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-20, 11:27 pm

*Landolás után nem találja egyből a másik sárkányt. Elkator nincs a vízben, ezt már látta landolás előtt is. Annyira nem hagyhatta le, hogy ne lássa érkezésekor és a folyó vize elég tiszta is.
Érzékei azonban nem hagyták csendben. Bár a zajok, amiket az erdőben mozogva kelt, nem sárkányra utalnak, mégis sejti, hogy már nem sárkány alakjában, de Elkator az, aki hátulról közelít.
Pimaszkodó kérdésére Kain visszaveszi mágus alakját, hiszen a városba is ebben kell majd bemennie. Igaz is, messziről látta a tenger, azt, ahova ez a folyó is visz majd.
Oda kell majd mennie és találkoznia egy bizonyos mágussal.
De az még odább van.
Lassan megfordul és szembenéz a fiúval. Az előbbi kérdésére nem válaszol.*
- Indulhatunk Tarsis felé. Innen, ha jól körülnézel, fel is fedezheted a várost, bár csak a magasabb tornyok tetejét láthatod.
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-21, 4:08 pm

Miután megszólítottam vissza változott és elmondta, hogy már elég közel vagyunk a városhoz. Kicsit körbe néztem és észre vettem a magasabb tornyokat majd bólintottam.
-Rendben... Akkor mire várunk?-Kérdeztem és ha elindult én követtem. Az út nem volt nehézkes, főleg, hogy ez egy eléggé kitaposott út volt amin haladtunk.~Talán néhányan ide jönnek vízért.~Gondoltam magamban. Egyenlőre senkivel nem találkoztunk, és nekem sem volt beszédes kedvem így viszonylag hangtalan volt a séta.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-22, 7:16 pm

*Széles és poros az út. Kain ismét csak a tűző nap miatt morgolódik magában. A kétlábúak teste annyira kiszolgáltatott, hogy az már néha bosszantó.
A csend az útitársakra telepszik. Az arany sárkány amúgy sem valami beszédes fajta. Feleslegesen ritkán emel szót.
Ahogy közelednek a város felé, egyre több kis mellékösvény csatlakozik a főúthoz, amin haladnak. Nem messze láthatók a vízvezetékek is, melyek Tarsisba szállítják a folyó vizét.
Végignéz rajtuk, s megállapítja, mennyire sebezhető ez a város ebből a szempontból.
Az úton lassan egyre többen és többen haladnak. Vándorok, családok, még egy surranó csapatba is belebotlanak, akik hangos nevetgélés, ugratás közepette haladnak a város felé.
Csakhamar azonban egy családba botlanak.
A szekér tengelye eltörött s a beteg apával, a fél tucat gyerekkel és az idős nagyszülővel vajmi kevés esélyük van arra, hogy tovább haladhassanak. Hacsak gyalog nem szalajtanak valakit a városba, hogy hozzon segítséget. Az arra haladók többsége elhalad mellettük. Bizonyára mindennapos látvány ez számukra.
A két sárkány még kissé távolabb van, de közelednek az esethez.
Kain rápillant a másikra.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-22, 9:48 pm

Ahogy haladunk egyre inkább azaz érzés fogott el, hogy egyedül megyek a városba. A másik meg sem szólalt csak ment tovább. Ahogy haladtunk lassan, de biztosan a város közelébe értünk. Megszemléltem a vízvezetéket amin kicsit elmosolyodtam hisz én magam egyszer végig csúsztam rajta. Aztán később észre vettem, egy nagy családot akiken senki sem segít eltört a tengely és most kénytelenek gyalog menni.~Nem én ezt nem hagyom.~Gondoltam és előre mentem köszöntem nekik és megnéztem a fiúk körbe álltak, hogy lássák mit próbálok. Egy kis gondolkodás után eszembe jutott valami ami talán segít. A kulacsomból vizet húztam elő-mágiával természetesen-Aztán a törött tengelyhez helyeztem és egy erősen koncentráltam a vízre mire az megfagyott még egy ideig koncentráltam és a teljes vízkészletem felhasználtam, de sikerült megjavítanom.
-Ezzel addig ellehetnek amíg be nem érnek, remélem segítettem.-Mondtam mire ők köszönetet és ételt ajánlottak. Utóbbit vissza utasítottam bár szükségem volt rá, tudtam, hogy nekik nagyobb. Ha Kain megvárta amíg befejeztem-Körülbelül 10 perc.-Akkor gyorsan oda mentem hozzá.
-Bocs, hogy megvárakoztattalak.-Mondtam és ha minden kész volt mentünk tovább.
Ha nem várt meg akkor gyorsan utána futottam, és igyekeztem megkeresni.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-24, 4:51 pm

*Kain megáll kicsit hátrébb. Kíváncsi, hogy oldja meg a dolgot a fiú. Neki magának is lenne rá megoldása, de ha Elkator már nekiállt, ő nem szól bele a dologba.
Annyira azonban odafigyel, hogy a kocsi hátulját, ahol a törött rész van, kis bűbájjal megemelje, szinte észrevétlenül.
Így Elkatornak nem kell arra koncentrálnia, hogy a szekér súlyát is tartogassa valahogy, miközben megoldja a gondot.
A megoldás a nagy melegben tényleg csak a kapuig, vagy a kapu közvetlen környezetéig lehet elég. A jég, amit odafagyasztott, csak egy kulacsnyi, nem sok.
Kék sárkány. Adja magát az ötlet, bár a megoldás csak ideiglenes, de a város közelében már biztosan tudnak szerezni egy másik tengely. Bár kérdéses, hogy ha errefelé ennyire „segítőkészek” kétlábú fajtársaik, Tarsis lakosai között akad-e elég nyíltszívű, hogy segítsen.
Csendben végigvárja a műveletet, a hálálkodást a „mágusfiúnak”, míg őt magát maximum a fiú mesterének nézhetik, aki a tanítvány tevékenységét figyeli árgus szemekkel.
Az úton elhaladók is meg-megállnak bámészkodni, de segíteni egyikük sem siet oda.
A kék sárkány dolga végeztével visszatér. Kain mintha mi sem történt volna, dörmög az orra alatt.*
- Nem tesz semmit. Menjünk! Jártál már Tarsisban?
*Kíváncsi, hogy ha nem volt még, a fiú észreveszi-e időben a rejtett őröket a kapu két oldalán.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-24, 6:35 pm

Vissza siettem Kainhez miközben a többi embert és hasonló teremtést néztem.~Bunkók! Ők bezzeg nem segítenének~Gondoltam magamban miközben leadtam pár dühös tekintetet akik a szemembe néztek. Miután visszaértem Kain megkérdezte, hogy jártam valaha-e Tarsisban.
-Azért a nemesekkel nem a város falon kívül találkozol.-Mondtam neki emlékeztetőül, hogy amikor Telarban társalogtunk megemlítettem, hogy mennyire rossz indulatúak az itteni nemesek.
-Habár ha csak az egyszerű kétlábúak is akik ide tartanak is ilyenek akkor nincs okom meglepődni.-Először használtam a kétlábú szót de csak azért mert tényleg idegesített, hogy senki még csak a kisujját sem mozdította.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-25, 11:18 am

*Elmosolyodik. Valóban, elfelejtette, hogy Elkator erről már beszélt neki. Talán öregszik, hogy elfeledkezett róla. Régen az ilyen részletek is nagyon élesen megmaradtak emlékezetében.*
- Valóban, mondtad Telarban. Ám abban tévedsz, hogy nemesekkel csak városfalon belül lehet találkozni. Birtokaik kívül terülnek el a vidéken. Oda időnként kijárnak irányítani, ellenőrizni.
A kétlábúak nagyra becsülik az anyagi javakat.

*Egy pillanatra elgondolkodik. Fajtársa eddig kerülte, hogy így hívja az emberféléket.
Minden esetre ez nem olyan nagy baj. Ő mindig így hívja. Még Anzartól tanulta el, aki felnevelte és ki nem állhatta őket.
Őt később csak a „Falvak mészárosa” névvel illették…ki lehet találni, miért.
De Anzar már egy régi történet. Még a háború előtt történt minden, s annak mér hét évszázada. Eltelt az idő…
Közben lassan odaérnek a kapuhoz. Kain magában mosolyogva tekint a rejtett őrökre.
Néhány érkező meg is retten tőlük, későn észrevéve, hogy a díszes fal mellett élő emberek is állnak.
Lopva figyeli a fiút, látja-e, vagy ő is csak később.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-25, 2:21 pm

-Mindegy. Akkor ritkán találkozol velük a falon kívül.-Legyintettem le. Engem nem igazán érdekelt, hogy kijárnak a földjeikre. Haladtunk tovább miközben én néztem a rejtőző őrök akcióit. Egyszer már rám hozták a frászt, de másodjára már nem hiszem. Miután megérkeztünk az őrök elénk álltak és már kezdték is a szokásos rutint.~Csak tudnám minek rejtőzködnek, ha valaki támadni akar, az csak végez egy kis kutatást és akkor minimum egyszer találkozik velük.~ Eléggé felesleges intézkedésnek véltem, de a fejesek biztos jobban tudják. Sóhajtottam miközben átnyújtottam a kardot, hogy megnézzék semmit nem rejtegetek a hüvelyben.~Ha meg akarok ölni valakit akkor úgyis fogom használni akkor nem mindegy?~Gondoltam magamban, de arra nem gondoltam, hogy a csempész árú után kutatnak. Végül vissza kaptam a holmim és mehettünk tovább.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-26, 8:17 am

*Nem beszélnek tovább, haladnak a kapu felé. Kain már a közelgő találkozóra gondol. A legutóbb Telar kocsmájánál érdekes információt kapott.
Nem is igazán bízik a valódiságában, még kevésbé abban, hogy nem egy újabb csapdába sétál, de ha csak így juthat a nagy hatalmú megbízó közelébe, aki meg akarta ölni, akkor kénytelen belesétálni.
Minden esetre most, hogy Tarsis közelébe ért, ideje még jobban koncentrálni.
Habár kicsi az esélye, hogy éppen a város forgalmas pontján támadják meg, sose tudni.
Egy jól helyezett tőr egy arra haladó ártalmatlannak látszó kétlábútól igen kellemetlen élmény tud lenni.
Tapasztalta, legutóbb Rodelus mártotta meg fegyverét a testében.
Némán működik együtt az őrökkel. A város biztonságáról neki is megvan a véleménye, révén a kikötőben képtelenség végig ellenőrizni az ott a városba érkezőket.
Lassan belépnek a kapun és az arany sárkánynak lassan ki kell tanulnia, hogyan maradjon egyedül, elvégre a titkos találkozóra mégsem viheti a fiú magával.
Rápillant, a mellette haladó Elkatorra, de egyenlőre nem szól semmit.
Elnyeli őket a város nyüzsgő forgataga.
A nap magasról tűz le rájuk, de Namelyr nem foglalkozik vele. Lassan teljes készültségbe helyezi magát, mint annak idején bevetés előtt.
A vele szemben haladókat méregeti, miközben a kék sárkánnyal dúródnak át köztük.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-26, 3:58 pm

Több szó nem esett köztünk. Lassan, de biztosan haladtunk a tömegben miközben én ide oda nézelődtem, hátha meglátok egy ismerőst a sok lény közt. Nem volt senki, olyan arcok voltak akiket életemben nem láttam.~Ez a hely egyre változatosabb.~Lassan haladtunk és egy idő után már nem is figyeltem csak haladtam és próbáltam nem le maradni. Nem is igazán tudtam mit kéne csinálni, csak megyünk amíg történik valami? Meg is kérdeztem, hátha ő többet tud.
-Voltaképpen kit vagy mit is keresünk?-Kérdeztem.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-27, 1:57 pm

- A főtérre tartok.
*Halad tovább csendben. Voltaképpen maga sem tudja, mit keres, ám abban biztos, hogy meg fogja ismerni. Beljebb haladva a városba nem kell egészen a főtérig mennie.
Meglátja, amit keresett. Az út szélén egy virágos láda mellett ráakad egy ládára. A láda oldalát egy arany sárkány díszíti, s ha még nem lenne egyértelmű, a sárkány mellett ott száll kiterjesztett szárnyakkal egy fekete, ősi sárkány is.
Kain már nem figyel másra. Körbenézegeti annak érintése nélkül a ládát. Legutóbb, mikor egy csomagot kapott, a benne lévő főnixtoll kis híján megölte. Még egyszer nem lesz olyan óvatlan.
Mikor végre meggyőződik a láda biztonságosságáról, óvatosan kinyitja.
Nem nagy a láda, de a tartalma még így is elveszik benne.
Csupán egy darab pergamen hever az alján, s azon egy egyszerű, kis írás.
„Valian, Birodali kikötő. Keresd a szürke vándort.”
Ennyi. Sem több, sem kevesebb. Sem megszólítás, sem pedig aláírás.
Kain kissé zavart arccal egyenesedik fel a láda mellől. A hirtelen jött szél meglengeti haját és fekete köpenyét. Elkatorra néz.*
- Nos, nekem Tarsisban nincs már dolgom. Valianba megyek. Ha kedved van, velem tarthatsz, ha meguntad az utazgatást, attól sem bántódok meg.
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-27, 7:28 pm

Némán bólintottam és követtem a másikat amíg az meg nem talált egy ládát az utca szélén ami úgy tűnik neki volt címezve. A dobozon egy arany és egy fekete sárkány volt, és bár nem tudtam mit jelent arra következtettem, hogy az a bizonyos személy akivel találkozni akar egy fekete sárkány bár lehet, hogy a megbízója az? Nem igazán tudtam, de nem is érdekelt. Amikor kinyitotta kíváncsian hajoltam a papír fölé minél kevésbé észrevehetően. Amikor ő felegyenesedett úgy tettem mintha ott álltam volna az előző 15 másodpercben is. Megvártam amíg befejezi a mondatát azt kicsit gondolkodtam. Aztán lehajtottam a fejem és megráztam.
-Nem hiszem, a legközelebbi víz ami oda vezet napokra van, és én nem akarlak hátráltatni. Azt hiszem én itt maradok egy ideig ha nem bánod.-Mondtam azzal megfordultam és még intettem.-Aztán el ne felejts.-Mondtam mosolyogva és egy lépéssel ismét elvesztem a tömegben és átfúrva magam igyekeztem kijutni, hogy megvizsgáljam a közeli erdőket. Ha követett akkor nem figyeltem így ha ismét hozzám akart szólni akkor közel kellet jönnie még mielőtt elhagyom a várost.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-28, 10:22 pm

*Elkator kissé kíváncsi volt, de ez azért nem zavarja Kaint, mert semmit nem tudhat az egész ügyről, így valószínűleg fogalma sincs az üzenet értelméről.
De sebaj, ez már csak az arany sárkány gondja. A fiú gyorsan távozni készül Kain kijelentésére.*
~Gyorsan búcsúzik, annyi szent..~
*Jegyzi meg magában Namelyr, de azért nem véletlenül élt le éveket a háború idején a kétlábúak között. Könnyedén halad át a tömegen Elkator után, hiszen neki is a városból kifelé halad az útja. Valianba tart, azon belül is a Birodalmi kikötőben. Jó kis út lesz és jó kis feladat megtalálni egy szürke vándort.
Oldalazva, könnyedén elhajolva, néha viszont apró, de annál biztosabb lépésekkel zakatol át a tömegen. Általában a normál emberek le is pattannak róla, de nem akar feltűnést kelteni, így ahol teheti, inkább kitér. Alig várja, hogy végre újra a levegőben szárnyalhasson.
Csakhamar utol is éri, hiszen könnyedén mozog méretei ellenére is az embertömegben.*
- Nem felejtek egykönnyen. Te merre mész tovább?
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-28, 10:52 pm

~Hmm... Nocsak, ügyes.~Gondoltam amikor utol ért.~Nem lehetett könnyű.~Kicsit elgondolkodtam, hova is menjek. A magamban gondolkodás lassan hangosra fordult.
-Talán vissza megyek Telarba. Nem is igazán tudom, habár az én fajtám nem is az útiterveiről híres. Arra megyek amerre a szél visz. Végül is vándor vagyok.-Mondtam mosolyogva ahogy kiléptem a kapun.
-Nos, akkor mihamarabbi viszont látásra.-Nyújtottam a kezem. Majd egy intéssel elbúcsúztam.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1977
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-08-30, 9:33 am

*Csendben végighallgatja Elkator gondolatmenetét, ha már hangosan megosztotta vele. Na igen, tisztában van vele, hogy ha csak vándorol a sárkány, küldetés, cél nélkül, előre nem kell tervezni az útvonalat.
Az utóbbi időben ő is így tesz. Kivéve most, most vezetik, hívják, s könnyel lehet, csapdába sétál, mégsem tehet mást.
A dolog egyre nagyobbra nő, s lassan már magán is túlmutató összeesküvés gyanúja kezd felmerülni benne.
Bizony, ha nem vigyáz, könnyen otthagyhatja a fogát.
Tarabas, majd az ismeretlen szavai még élénken élnek emlékezetében.
Van ugyan félnivalója, de nem gyenge, és nem is óvatlan sárkány. Van tapasztalata, hogyan maradjon életben.
Követi a kapun kifelé a másikat. Az őrök ilyenkor már nem ellenőrzik az utazókat, így őket sem.
Még haladnak kicsit, majd Elkator kezét nyújtva búcsúzik el.
- A viszont látásra!
Kain megszorítja a kezet, majd szintén intve távolodni kezd a várostól.
Csakis annyit vár, amíg takarásba kerül, s közel és távol egyetlen figyelő szempárra nem kell számítania, máris egy villanással később már a levegőbe emelkedik aranyló szárnyain s elindul Valian irányába.*


//Köszi a játékot! Smile//
Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-20, 2:47 pm

[Tarsis kapujától nem messze, a közeli erdőben – időn kívül – Marius Dior]

A köd már jócskán szakadozik és az ég is világosodik, csak a zöldek nedvesek még, megtartva ezzel az éjszaka hűvösét. Aminek mellesleg botor módon egy fehérsárkány is kitette magát.
Még alkonyatkor érkezett, szokásával ellentétben ahogy a városok közelében szokta, gyalogszer helyet repülve. Kénytelen volt hát átsuhanni felette, nagyobb madárraj álcáját véve magára, már csak azért is, hogy el ne tompuljanak érzékei. De a mellet, hogy a már szakszerűnek is mondható tűzgyújtással problémái akadtak, másról nem is beszélve. A tegnapi nap valahogy amúgy sem volt az övének nevezhető, elázott, elmélázta a várost és most még tüzet sem tudott gyújtani és a sűrű lombkoronának köszönhetően az égben sem tudott gyönyörködni. Álomba is kényszerítette magát, amiből órákkal később kellemetlen hangok rángatták ki. Haramiák, tolvajok egy maréknyi csoportja remélt benne könnyű prédát, de kifogták azt a pillanatot, amikor az amúgy végletekig szelíd sárkány, dühös.
Előkerült ott kard és íj is a tőrök mellet, bár a húros fegyvernek nem kellet volna, de az egész így sem tartott tovább jó tíz percnél. Közepesebb erősségű szélvihar szakadt a banditák nyakába és aztán futhattak a háromfejű tűzokádó elől, akinek testén valamiért nem fogtak a fegyverek. S ha már illúzió és dühös illúzionista, akkor legyen goromba a megfestett kép is. A tűz nem volt teljesen igazi, mert nem égetett meg semmit, de azért elég hőt árasztott, hogy hihető legyen és ügyesen törtek meg nyomában a képzelt fák is. Sou az egészet megúszta egy mélyebb vállsebbel és egy csuklóficammal.
Most, hogy végre a táj is kezdi barátságosabb arcát mutatni így neki is jóval jobba kedve van. Ugyan a válla és a keze sajog, de még mindig kénytelen megmosolyogni magát, ahogy fél kézzel próbált szalonképest kötést rittyenteni a vállára, a csuklójának elég lesz egy borogatás is. Ám a holmijai összerendezése már komikusabb feladat volt, mivel az általa keltett szél sodort mindenhova egy-egy darabot. Fa tetejére, szúrós bokor közepére, fának kacskaringós gyökerei alá. A begyűjtés hagyján, néhány apró karcolás, szétzilált hajkorona, de a hajtogatás…hát. Ennek a műveletnek a közepébe lopódzik egy nem is olyan ismeretlen hang és a zöld szemek már mérgesen kezdik kémlelni a környéket. Bár nem hinné, hogy felbátorodva visszajönnének világosban a haramiák, de rébusz elbeszélésük hallatán talán egy sárkányvadász. Kiderül, s ha gyanúja beigazolódik, akkor inkább fut, minthogy szembeszálna.
Vissza az elejére Go down
Marius Dior

Marius Dior

Hozzászólások száma : 181
Életkor : 44
Munkahely : Jelenleg nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-21, 5:52 am

//Nawara'Sou - időn túli//

*Csendesen poroszkálok az erdei ösvényen. Még épphogy csak reggel lett. Néhány órával ezelőtt még volt hajlékom, volt apám. Most mind semmivé foszlott, s csak a barát maradt, kinek a hátát ülöm meg.
Storm nevével ellentétben nyugodt állat, s megbízhatóságához sem férhet kétség.
Nem gondolkodok, élvezem a csendet és a nyugalmat. Különös érzés elveszíteni egy apát, aki gyan vér szerint apjám volt, ám nem rajta múlott neveltetésem.
A fák és a bokrok közül olyan zajok jönnek elő, mintha vihar tombolna előrébb.
Összehúzom szemöldököm, úgy figyelek előre.
Storm is kissé nyugtalanabb, de valószínű, hogy az elemeke tombolása teszi. Furcsa, mert a fák lombjain keresztül törnek a napsugarak.
Hamarosan zajt is hallunk, s a zaj épp elölről hallik. Nem természetes zaj, gyakorlott fülem meg tudja különböztetni az erdő zajait az ügyetlen emberi hangoskodástól.*
~Emberek…~
*Nem húzódok le. A pirkadati történések még bennem vannak. Egykedvűen várom őket. Ha megint haramiák, rablók, akkor ám legyen. Kardom itt lóg az oldalamon, megkóstolhatják.
Hamarosan fel is tűnnek előttem, kezem a markolaton, de csak elfutnak, megkerülve engem.
Kérdőn nézek utánuk a nyeregben hátrafordulva, majd megvonom vállam, s folytatom utam.
Ami elől futottak, rám is veszélyes lehet, de momentán nincs, mi megrémítene.
Lovam azonban nyugtalankodik. A levegőbe szimatol, horkant, s némi ösztökélés kell neki ahhoz, hogy tovább haladjon az úton.
Megveregetem a nyakát, s fülébe súgom azokat a szavakat, melyről rég megtanultam, hogy milyen megnyugtatóak tudnak lenni a hátasoknak.
Egy kisebb tisztásra érünk ki. Mintha vihar tombolt volna itt, használati tárgyak hevernek szerteszét és egy fiatal fiú szedegeti őket össze. A válla felkötve, s láthatóan egyik csuklója is sérült.
Megállítom a lovat. Idegessége kézzel tapintható. Csak egy magyarázata van annak, hogy ilyen ideges. A fiú okozza. Nem mágus, mert mágust Storm láthatott eleget. Valami más….
Üdvözlésképp és egyben a béke jeleként megemelem jobbomat, s azzal intek neki. Vele nem kívánok harcolni.*

Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-21, 12:12 pm

Hamar megkerül az irány melyből az egyenletes dobogás hallatszott, amit akár még ezer más zaj is elnyomhatott volna. De Sou most túlzottan figyelt, ha már figyelmetlenségéből jóval ezelőtt gondja akadt, akkor legalább most ne essen ebbe a csapdába. Szemei előtt a zöldek szövetéből kibontakozott a jövevény, ló és lovasa, bár a sárkány tekintete először a jószágon állapodott meg, csak aztán vette szemügyre gazdáját. A megfontoltság viszont mintha egy pillanatra eltűnt volna belőle, mert ahogy az idegen köszöntésképpen -mert Sou annak vette, megemelte a karját ő is így tett. Csak hogy jobbja most kevésbé van használható állapotban és ezt tudatja is a felelőtlen tulajjal. Így kénytelen összeszorítani fogait, ha valamit rosszul visel az a fájdalom, még ha ezt nehezen is lehet kiszedni belőle, de végtére is ki rajong az ilyesmiért?
Hamar összeszedi magát s a jócskán elakadt mozdulatot baljával fejezi be, hasonlómód üdvözölve a lovast. Most, hogy ezzel megvolt a tisztás viharvert állapota valahogy szembetűnőbbnek tűnt, mint pár perce. El is vonta tekintetét az idegenről, noha más oka is volt rá. Az állatok érzékei nem elhanyagolhatóak, s még ha Sou nem is tartozik a ló falók közé, attól még ragadozónak számít. Ám, ha Sárgával képes volt nem akármilyen barátságot kialakítani, akkor talán ez a ló sem fog benne sokáig veszélyforrást látni, de ez majd elválik.
- Szép kis rumlit hagytak a távozó urak. – Úgy érezte muszáj valamit mondania, akármit, csak a csöndet szüntesse meg. – Ezek szerint nem találkozott a sárkánnyal? – És. Persze még valamit, hogy a másik ne intézhesse el fejmozdulattal az egészet, bár ha belegondolunk akkor kettővel már boldogan meg lehet oldani a válaszolást. Viszont talán még is hall valamit, amitől okosabb lesz a másik kilétét, szándékait illetően.
Közben épp keze is csak pillanatokra állt meg, ezzel legalább ruhái és néhány összegyűjtött, immáron száraz növény maradványait eltüntette a tarisznyájában. Így már csak a pokróc, a bögre és a kis fémből kovácsolt edényt kell összeszedni, hogy azt lehessen mondva a táborbontás szakszerűen végbe ment, még ha nem is hagyományosan lett elkezdve.
Vissza az elejére Go down
Marius Dior

Marius Dior

Hozzászólások száma : 181
Életkor : 44
Munkahely : Jelenleg nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-22, 5:54 am

*Megállítom a lovam. A köszöntést kissé elhamarkodottan próbálta a fiú viszonozni, s a sérült karjával.
Láthatóan ez komoly fájdalmakat okozott neki.
Storm közben továbbra is nyugtalan, s a fiú megszólal.
Biccentek a „rumli” kifejezésre. A tisztás kész csatatér.*
~Sárkány? Érthető, miért nyugtalan a ló…De mi van, ha el sem ment a sárkány, csak ezzel próbálja elterelni magáról a gyanút. Habár a fiú ártalmatlannak tűnik, mégis, ha itt sárkány csatázott egy tucat haramiával, és ő túlélte, komoly ereje lehet.
Nem tűnik mágusnak, inkább egyszerű parasztfiúnak. Biztosat nem tudhatok, ha Storm nem jelzi, gyanakodni sem gyanakodnék.~
*Minden gondolatom ellenére válaszolok neki. Közben végignézem, ahogy összeszedi holmiját. Szegényes kis kupac, de nem is kell egy vándornak több ettől. Tekintetem a tábortűz helyét keresi közben, hiszen a fém edényből ritkán szoktak hideg ételt fogyasztani. Valamit melegített benne, vagy épp főzött is.*
- Sárkány? Nem láttam.
~Storm továbbra is nyugtalan. Lehet éppen amiatt is, hogy erős és még itt van a bestia szaga, de attól is, hogy maga a sárkány van még mindig itt. Erről biztosat nem tudhatok.~
*Közelebb léptetek. Ha sárkány, a ló még nyugtalanabb lesz. Ha nem, akkor pedig majd megnyugszik lassan, ha elillan a szag.
Megnézném a fiú vállát, úgy hevenyészett rá valami kötést.
Storm nem lesz nyugodtabb a közeledéstől, ámbár sokkal idegesebb sem. Füleit hátracsapja, amiről tudom, hogy nem tetszik neki valami. Óvatos vagyok, kardom biztosítóját kinyitom, így ha kell, egy mozdulattal elő tudom rántani a hüvelyéből.
Igaz, ha a fiú a sárkány és az előbbi támadókat ő futamította meg, egyedül, egy szál karddal nem sokra megyek.*
- Látom, friss a seb. Segítsek?
*Még ha ő a sárkány is, a segítő szándék egyértelmű jel lehet, hogy barátságos vagyok és a fém edény talán annak jele, hogy már evett is. Talán nem én leszek így a reggeli, habár nem tudom, mi elég egy olyan lénynek. Még a lovon ülök, csak akkor szállok le, ha a fiatalember nem mutat támadó szándékot.*
Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-22, 2:38 pm

~ Méltán mondhatom, hogy ez egy bravúros húzás volt … ha eddig nem is jutattam eszébe egy sárkány lehetőségét, most biztos sikerült. Alkalom adtán, majd kezet fogok magammal. ~ Félig meg is szidta maga meggondolatlan szóhasználatért, de mit találhatott volna ki a kézenfekvő helyet, Vizi szörny, a folyó viszonylag messze van, ahhoz, hogy olyasmi itt tegyen rendet. Erdei rém, hát az innét nem messze leterülő nimfaerdő fái valóban elég rémisztőek, de ez eddig még nem volt szemtanúja annak, hogy bárkit is fel akartak volna falni és e mellet ugyebár ott az, az okos ló. Neki aligha lehetne beadni, hogy egy egyszerű farkas falka vágtázott itt végig, mert nagyon is tudja kivel áll szemben. S Sou hálát ad annak, hogy a gazdája maximum csak sejti.
- O .. akkor jó. – Elmosolyodik, egy kicsit kínosan és aztán folytatva a kaotikusnak induló történetet, tekint a lovasra. Mivel ez eddig, abból még egy ember előtt sem sült ki jó dolog, hogy kiderült róla, hogy sárkány. – Elég mogorva tud lenni és riasztó is, de ezek szerint nyugodtabb helyett keresett. .. Szerencsére. – Hogy hova is akar kilyukadni, hát valahová oda, hogy ember és sárkány között lehet barátság, de ha az nem is feltétlen egy laza szövetség köttethet. S ez a lehetőség szőtte neki ezt a még igen csak keretek nélküli füllentést, vagy legalább is a dolgok ferdítését, mert volt és van itt egy sárkány, de szerény fehérsége messze nem egy háromfejű, vöröses zöld példány. ~ Ha másnak nem, akkor legalább az ábrázatomnak bizalmat lehet szavazni és ennek legalább örülök. ~ Közelebb léptek hozzá, s ez egy kis megkönnyebbülést jelentett számára, bár ez még mindig nem jelentette azt, hogy az ismeretlen nem fog váratlanul rárontani, mert jó néhány perce egy sárkánnyal folytatott csevejt. Bár remélte, hogy az egészet inkább furcsának fogja tartani, sem mint elképzelhetetlennek.
- Igen, figyelmetlen voltam és könnyű célpont a haramiáknak. – Sóhajt is a végére, mert, a fenének nem hiányzott, hogy kilyuggassák. A kérdés viszont elbizonytalanította, tény, jól jönne a segítség, mert bár tapasztalt a sebkötözésben, egy kézzel nem megy és erre erőt most nem akar pazarolni. A másik tény viszont, hogy így túl közel kell az ismeretlent engednie magához és bárhogy nézzük, védtelen helyzetbe kerülhet, bár egy gyors alakváltással még így is elillanhat. – Igazán jól jönne a segítség, de csak ha ezzel nem vagyok a terhére. – Próbált a lehető legközvetlenebb lenni és ezzel meggyőzni magát, legalább egy kicsit, hogy megbízhat a férfiban. Eddig guggoló helyzetéből ülőt farag, kihasználva a szél elleni védettségül szolgáló kidőlt fát.
- Áh, meg van a főzőedénykém, így meg tudom kínálni egy kis teával. – Akad rá tekintetével az edényre. Az ital elkészítéséhez szükséges füvekkel rendelkezik, már csak az a kérdés, hogy a vizes tömlő épségben meg e úszta. – Feltéve, ha vizem még meg van! ..
Vissza az elejére Go down
Marius Dior

Marius Dior

Hozzászólások száma : 181
Életkor : 44
Munkahely : Jelenleg nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-23, 8:52 am

*A fiú szavai arra utalnak, hogy a sárkány nem ismeretlen neki, éppenséggel még jó kapcsolatban is vannak egymással. Nehéz elhinni, de láttam már a világban furcsaságokat és a legendákban emlegetett háború már hét évszázada véget ért. Egyszer meg kell békélni egymással.
Mintha a segítségem felajánlása elbizonytalanította volna a másikat. Adott esetben, ha nincs titkolni valóm, kapva kapok az alkalmon, hogy elfogadjam a felajánlott segítséget.*
- Momentán nincs dolgom és jó abba belegondolni, hogy ha hasonló helyzetben lennék, valaki talán rajtam is próbálna segíteni.
*Leszállok a lovam hátáról. Storm egyből hátrál is pár lépést. Kissé gyanakvó tekintettel pillantok a fiúra, majd a lóhoz fordulok, s szemébe nézve néhány megnyugtató szót suttogok a fülébe. Tudom, hogy ez használ ilyenkor és Storm is jóval nyugodtabban, de még mindig bizalmatlanul tekintget ránk, s a farka még mindig nyugtalanul csapkod.
Visszafordulok az ülő helyzetben lévő fiúhoz, s kimért léptekkel odasétálok hozzá. Leguggolok, s megkeresem a vizes tömlőjét. Egy enyhe mosollyal pillantok rá.*
- Azt hiszem, most a teánál nagyobb hasznát is vehetjük a víznek.
*Óvatosan leveszem a kötést. A seb mély, nem kard, vagy gyilok üthette, ha meg kellene mondanom, elsőként fémhegyű nyílra tippelnék, bár nem látom a fegyvert.*
- Fájni fog….
*Ha engedi, egy botot kendőbe tekerek, s odaadom neki, hogy ha másképp nem megy, ráharaphasson. Tapasztalatból tudom, mekkora segítség ez, ha nagy fájdalmat kell elviselni. Vizet öntök a sebbe és kitisztítom. Valószínű ezt ő is megtette már, de ha már csinálom, megcsinálom rendesen.
Csendben dolgozok, nem érzem, hogy beszélnem kellene.
Körbenézek a tisztáson, s néhány pillanat múlva felfedezem, amit keresek. Vékony szárú zöldek, egy kupacban, ám fejük kiszélesedik, s apró, fehér virágok veszik körül.
Nevelőapám ezt Lándzsás útifűnek hívta.
Gyakorlott kézzel dörzsölöm szét, majd kenem rá zsebre.*
- Ez gyorsítja a gyógyulást.
*Tűt, s cérnát húzok elő, de csak 1-2 öltést készítek el, hogy összehúzza a sebet, de nem annyira, hogy ne tudjon levegőzni, vagy ha épp úgy hozza a sors, levedzeni.
Így magától tisztul ki, s elkerülhetjük a gyulladást. Ezután újra elhelyezem a kötést, és csak ezután egyenesedek fel.*
- Kész is van.
Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-24, 9:26 am

- Ritka meglátás, de kifejezetten jó ilyen emberekbe botlani. – Valóban. Ki lenne az, aki csak úgy, érdekből nem fakadólag segítene. Bizonyára azért szép számmal vannak az ilyen lelkek is, de biz emlékezve Pirkadat fogadó lakóira, nehéz elhinnie. De most csak azért is megpróbál hinni az idegenben, megszavazva neki a bizalom egy áttetsző formáját. Ahogy elnézi a mozdulatokat, rá kell jönnie, hogy a ló még mindig tart tőle és ezzel bizonyára óvatosságra inti a gazdáját, szeretné, ha ez nem így lenne, ugyan akkor bölcs jószágnak is látja. Megvédi a gazdáját, s e percben igazán hiányzik neki a sárga kanca, de nem hozhatta magával és valahol csak úgy otthagyni nem lett volna szíve. Jobb annak a jószágnak otthon.
- Ebben is van igazság .. édesanyám füves asszony, de mióta úton vagyok nem igazán szorultam rá, hogy bármi orvosláshoz kötődő dolgot használjak .. – Hogy feszültségét eloszlassa, amit inkább a kard jelenlétének, túlzott közelségének köszönhetett, mint magának a férfinek, beszél. Pedig aztán az emberek is képesek puszta kézzel, vagy egy tűnyi fegyverrel is meglepetések okozni, még az olyan hozzájuk képest hatalmas lényeknek, mint amilyen ő is. Kész szerencse, hogy ebből semmi nem látszik, s jószerével semmi sem utal rá. Még a régi hegek halványuló nyoma sem, aminek ha csak kis részét is, de a már nem szalonképes ing nem fed el. Azt túlélte, s az elkövetkezők szinte gyerekjátékká válnák mellette, bár régen volt.
- Köszönöm és inkább, most, mint utána. – Képes volt még elmosolyodni, egy halvány kis poén szerűséget csempészve mondandójába, miközben készségesen, könnyen hozzáférhetővé tette sérült vállát. Még a botot is átvette, de csak kezében szorította és inkább levegőt sem vett, miközben a sebe kitisztult és kapott egy kis gyógynövényes kezelés s mellé néhány öltést is aztán. Azt nem lehetne mondani, hogy egy hang nélkül kibírta, de nem fészkelődött és éppen csak szorosan zárt ajkai közt kiszűrődő hangocskákat hallatott. S persze bólogatott, ahogy a morzsolt növény illata bekúszott az orrába. De az a különös helyzet állt elő nála, hogy szinte látta maga előtt a növényt és a neve is nyelve hegyén volt, de ha kérdezik sem tudta volna megnevezni, vagy elmondani, hogy néz ki. A csendet viszont nem sokáig bírta, persze az első öltésig volt más dolga, de a varrás valahogy már nem tűnt olyan kellemetlennek, hogy ne tudna megszólalni.
- Régóta vándorol? Vagy talán egyenesen, vándor vajákos? Már, ha nem zavarom a kérdéssel, közben .. – Rövid kérdések, de legalább mondott valamit, ami közben felmerült benne, hogyha már nem várt segítséget kapott, akkor legalább bemutatkozhatna. Ezzel talán megtudva segítője nevét is, nem az utolsók közé tartozik, hogy a jótevőnk nevét azért illik ismerni.
Elnézést, teljesen neveletlennek érzem magam, a nevem Sou és igazán köszönöm. – Fájni fog ez még, de közel sem lesz olyan vészes, főleg, hogyha nem fog ugrálni vele és erre azért van esély. -.. annyira nem is volt vészes. – Most, hogy túl van rajta, valóban nem tűnik annak. A pórul járt inget is visszahúzza vállára, de kénytelen megfogni, mert lecsúszna, cserére szorul, de ezt nem azonnal fogja megejteni.
Vissza az elejére Go down
Marius Dior

Marius Dior

Hozzászólások száma : 181
Életkor : 44
Munkahely : Jelenleg nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-24, 12:22 pm

*Minden elismerésem a fiúnak. Bárki is, a fájdalmat nagyon jól viseli. Igaz, néhány mozdulat, megfeszített izmok, visszafojtott lélegzet, és fogak között átszűrődő sziszegés jelzi, hogy érzi, amit csinálok, de más már ordítana a helyében.
Örülök, hogy nyílhegyet nem találtam a seb mélyén, hiszen azt kivenni még külön művészet lett volna. Csendben végighallgatom a kérdéseit, miközben befejezem a kötözést.
Nem szeretek többfelé figyelni, ha ilyen munkát végzek.
Mikor már felállok a dolog végeztével, akkor tekintek újra rá.
Nyíltan bemutatkozik, igaz, csak egy nevet mond. Nem is baj, ezzel engem sem kényszerít hazugságra.
Érhető, hogy nem akarom vezetéknevem hangoztatni, hiszen amit viselek, egy éppen ma kiirtott nemesi családé Tarsisban. Utolsó vagyok, ki még viseli ezt a nevet, s az emberek között csak egy fattyú, egy félvér. Félig ember, félig nimfa.
Szerencsére ebből nem látszik semmi kívülről. Közönséges lovász vagyok, semmi több, s már az is inkább lovak és állás nélkül.
Voltaképpen a lovon kívül semmin nincs.
Elmerengek egy pillanatra, de aztán észbe kapok és úgy válaszolok neki.*
- Semmi gond, nem maradtunk le semmiről. Marius vagyok és szívesen.
*Egy pillanatra az fordul meg a fejemben, hogy ha nem látom a haramiákat, vajon akkor is ilyen segítőkész lettem volna-e, hiszen apám és féltestvéreim is hasonló véget értek az udvartartás nagy részével egyetemben.
Végül nem jutok eredményre a kérdést illetően, de talán nincs is rá jó választ. A helyzet így hozta és nincs is min gondolkodni már.
Korábbi kérdéseire nem épp szívesen adok választ, s a lehető legkevesebbet is abból. Elég embert ismerek, akik nem érdemlik meg a bizalmat, s ez a drága adományt még nem adnám egészen az előttem álló, szakadt ingét igazgató fiúnak sem.*
- Csak rövid ideje vándorlok.
*Kis szünetet tartok. Nem kenyerem a hazugság, a kétszínűség, nem baj, ha látja, hogy némileg bizalmatlan vagyok vele. Ám sem udvariatlan, sem hazug nem akarok lenni, így megadom a választ az utolsó még válasz nélkül függő kérdésre is.*
- Nem vagyok vajákos, lovász vagyok, jelenleg munka nélkül.
*Stormhoz sétálok, megigazgatom rajta a nyerget, habár sok dolog nem lenne vele, hiszen elég jól rászíjaztam. Amolyan pótcselekvés csupán.
Látom a lovon, hogy örül, hogy gond nélkül tértem vissza mellé. Nagy, barna szemében látom, s egész testének tartásán.
Mégis egy dolog nem hagy nyugodni. Elég nagy véletlen lenne, ha egyszerre érné támadás az udvarházat és közben a közeli erdőben is garázdálkodnának.*
- Hogy történt a támadás?
*Fordulok hirtelen kérdéssel a Souhoz.*

Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-29, 4:45 pm

Halvány mosollyal arcán bólint határozottan, ismételni tudta volna magát, de már így is tette, hát a harmadikat inkább elhagyta. Kissé meggörnyedt kényelmesen elhelyezve ültében ezzel karját, s próbálva közben csuklóját. Az érzet kellemetlennek, kellemetlen volt, de össze sem hasonlítható a vállával és abban csak reménykedhet, hogy olcsó és jó szállást talál magának a városban. Már ha még a mai nap folyamán elér oda, nem is lenne olyan rossz dolog, kipihenhetné magát és akár még azt a két, talán három napot is megvárhatja, míg a seb begyógyul.
Lassan a feltett kérdésekre is megérkeznek a válaszok, ugyan a másodikra egy kicsit várnia kellett. Egy egész hosszú pillanatig úgy érezte, hogy sikeresen megtalálta azokat a kérdéseket, amiket Márius nem akart hallani és talán még kevésbé választ adni rá. De végül is az számít, hogy ha nem is akaródzott neki, még is megtette. Sou elnézi a nyeregigazítási műveletet még csak nem is sejtve, hogy néhány perc múlva hasonló érzelmekkel fog megvívni, mint a tőle nem mesze álló férfi. Ám addig a pillanatig újra felmérte még szanaszét heverő tárgyainak helyzetét és fel is állt, hogy nekiinduljon összeszedni. De előtte még ellenőrizte a víz mennyiségét, megítélése szerint kifog telni belőle két fő részére egy kis meleg ital, ám a tűz helye jócskán eltűnt. Áldja is a fejét, lehetett volna sokkal körültekintőbb, de már késő bánat. A szépen megrakott máglya helyét csak egy terebélyesebb sötét folt mutatta, de a mozdulataiban rögvest meg is akadt, ahogy a kérdés elhangzott.
- Hogy.. hogy!? – Az ő kenyere sem a hazugság, de már taglalt okok miatt a teljes igazat sem szándékozik a másik orrára kötni, legalább is, egyenlőre, biztos nem. Felegyenesedett, a földön hagyva az evőeszköz gyanús tárgyat, amiért éppen nyúlt és látszólag is habozva fordult Marius felé. Bár könnyűszerrel ráfoghatná, hogy rossz visszaemlékezni a történtekre, de elméletileg egy sárkány társaságát élvezte. – Igazán nem is emlékszem rá teljesen .. – Kezdett bele egy kis hezitálás után. Valamennyire azért még is csak végig kellet gondolni, hogy mit és hogyan mond el. - .. már aludtam, túl mélyen is, amikor felébredtem valamire .. fura teljesen elfelejtettem, hogy mire. .. Ami fura így visszagondolva viszont az, hogy nem is igen mondtak semmit, bár ez eddig még nem támadtak meg, de az volt az érzésem, hogy csak úgy a semmiért végeznének velem. De pórul jártak és nekem csak ez számít. – Se füle se farka, de azért van benne valami és jórészt igazság. Milyen fura is, eddig valóban nem támadták még meg. Sárkány és vadkan már rontott rá, de ez eddig ember még nem, de ugyebár már ez is bekövetkezett és az ébredésnek okát sem tudná megmondani, talán egy gally reccsenése volt, vagy valami más óvatlanság szülte nesz.
- Csak nem .. – Nem fejezte be, bár igen kétkedően hangzott, mintha a vége az lenne, „hozzájuk tartozol”. Figyelmét azonban egy távolabbi nesz keltette fel, ügy látszik csak röpke felelevenítése kellet ahhoz, hogy érzékei ráhangolódjanak a környék pásztázására. De lehet, hogy csak egy vad járt arra felé, vagy egy öreg ág szakadt le. Visszafordítva figyelme egy részét a megkezdett mondatot is befejezi. - .. mármint, csak nem beléjük futottál?
Vissza az elejére Go down
Marius Dior

Marius Dior

Hozzászólások száma : 181
Életkor : 44
Munkahely : Jelenleg nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-09-30, 5:52 am

*Lényegében semmit nem tudok meg a támadásról. A sárkányról pedig még kevésbé, pedig elég nehéz lehet elfeledkezni egy hatalmas lényről, ami megmenti az életünket.
Valójában a történet nem is történet.
Közben én is hallom a neszt. Nem egy vad, az bizonyos. Vadásztam már annyit apámmal, hogy felismerjem az általuk keltette zajokat.
Ez inkább hangzik ügyetlen ember keltette zajnak.
Szinte látom magam előtt az idegen arcát, amint felszisszenve áll meg, hogy csak a csend vegye körül, s a gyanú, melyet ezzel keltett, elüljön.
Nem idegeskedek. A mai napon már annyi vér lett kiontva, hogy attól több, vagy kevesebb már nem számít.
Figyelmem ismét Soura irányul.*
- Előfordul, hogy ébredve, s a harc hevében nem jegyezzük meg a részleteket.
Említés szintjén szóba került itt még egy sárkány is, mely, ha jól sejtem, éltedet mentette meg.
S talán az ő távoztát jött kipuhatolni az előbbi zaj forrása.
*A zaj nem ismétlődik, de nem is kell ahhoz, ha közel jár, hallva a beszélgetés hangjait újabb bátorságot merítsen okozója ahhoz, hogy folytassa, amit elkezdett.
Így, hogy nem mozgok, lovon lennék a sebezhetőbb, ezért maradok is lent a földön, kezemet kardom markolatára helyezem, hogy ha kell, egy mozdulattal kiránthassam, és közelebb lépek a fiúhoz.*
- Ha esetleg megint jönnének, elég erősnek érzed magad?
*Sebtében rátekintek, majd gondolatban megrázom a fejem. Mindkét keze sérült. Ha nem ő a sárkány, vajmi kevés esélye van, és ha a haramiák annyian vannak, ahánnyal találkoztam idefele jövet, én sem fogom tudni megvédeni. Jó, ha magamat sikerül.*
- Talán el kéne innen mennünk….
*Az ötlet, hogy magam mögé hívjam Storm hátára, gyorsan elvethető. Nem tudok róla semmit, s még nem reagált a sárkánnyal kapcsolatos megjegyzésemre. Bár kérdéses, hogy sárkányként a hátam mögé engedném-e….Minden esetre jó lenne nem itt maradnunk.
Tarsis felé futottak a támadók, így nekünk bármelyik másik irány jó lehet.*
Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-10-01, 3:10 pm

- Minden bizonnyal .. ~ De ebből aligha keveredem ki úgy, hogy ne kelljen felfedni magam, főként, ha a zaj forrása tényleg egy a reggeliek közül volt. ~ Tekintete ismét a hang irányába kalandozott el és lehetőségek sora vonult fel előtte. Egyenlőre egyik sem volt megnyerő a számára és a többsége amúgy is úgy végződött, hogy kiböki, vagy kényszerűségből meg is mutatja mi. Igaz messze nem olyan a külleme, amitől inába szállhatna bárki bátorsága hiszen híján van fenyegető szarvaknak és gerincet erősíteni hivatott tüskéknek, de a méretei attól még ijesztőek lehetnek. - ..igen, valóban a háromfejűnek köszönhetem az életemet. De ha most nincs is a közelben, ahhoz túl éles a füle és túl gyors a röpte, hogy ne érjen ide időben, ha baj ütne ki. – Elbizakodott beszédnek érezte, mert a sárkány egy cseppet meggyötört és lehet érzékei sem működnek annyira élesen, mint kellene és bár ennek Marius az oka, még is csak magát okolhatja érte. Gyermeki párviadalokat leszámítva és az életét felforgató éjszakát, nincsenek harci tapasztalatai, az ösztönei, nos azokkal még mindig csínján bánik. Pedig nem kéne, s ennek most érzi igazán hátrányát. Rég tudnia kéne, hogy ember jár e az erdőben vagy sem és azt is, hogy egyedül vagy várakozó társakkal a háttérben.
Megszeppentnek tűnik a kérdés hallatán és nem is sejt jót abból, hogy a másik sebtiben felméri. Már a puszta válaszadás is nehéz számára, persze nem fizikailag, így élve még a pillantás adta lehetőséggel szavak helyett, inkább egy határozott igen bólintással adja Marius tudtára, hogy talpon maradna. Ezt viszont már saját mértékkel számolta és nem álcájához viszonyítva, ha kora reggel elbánt azokkal, akkor most is sikerülni fog. Tarisznyájához lép, ami benne van, az benne van, ami pedig kimarad majd pótlásra kerül. Vállára ügyeskedi hát és azt nem mondva, hogy nem dühösen, de tesz néhány lépést a ló és lovasa felé, mert az előbbivel még mindig úgy érzi nem árt óvatosnak lennie.
- Indulhatunk és ha .. szükséges, van egy kis mágia a tarsolyomban. –Köpönyeget nem hord ugyan, de az még nem jelenti azt, hogy nem lehet tanonc. A kora meg van hozzá, bár érzi ezzel vagy közelebb sodorta magát a lelepleződéshez, vagy újabb hazugságot teremt meg. De ki tudja talán egyszer elérkezik az idő, hogy színt valljon. Most viszont minden lelkiismeret furdaláshoz hasonló érzésnél előrébb való, hogy biztonságos és nyugodt helyet találjanak, ahogy elnézi gyalogszerrel. Amit nem is bán, a zötyögés biztos csalna az arcára néhány nem kívánt vonást, amit a lóháton való utazás biztosítana.
Vissza az elejére Go down
Marius Dior

Marius Dior

Hozzászólások száma : 181
Életkor : 44
Munkahely : Jelenleg nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-10-02, 3:57 pm

*A fiú kissé bizonytalan. Jó lenne végre eldöntenem, hogy akarok-e benne bízni. Végtére is ha Stormra figyelek, akkor nem bízom benne, a szavai sem olyan biztosan oszlatják el a bizalmatlanságot, mint remélheti, mégis, ha harcra kerül a sor, nem hiszem, hogy tartanom kellene tőle.
Láthatóan tart ő is az esetleges támadóktól.
Nem tudom, mennyire jók a sárkányok érzékei, de a lovaméi annyira nem jók, hogy messziről is érezné a sárkányt mégis ideges még mindig. Kezem ismét a nyakán van, de érzem a benne száguldó feszültséget.
Nagy, barna szemeit le sem veszi Souról.
Bólint neki a kérdésére, ám kissé hitetlenkedve szemléli ismét meg a fiút.
Volt udvarunkban mágus. A legtöbb nemes családnál státusszimbólum, hogy egy nevesebb mágussal is ismeretségben legyenek, s a Dioroknak is volt egy szürkeköpenyesük.
Fogalmam sincs róla, hogy a támadást túlélte-e.
Ám valahogy annak komolyabb volt nem is tudom, milye…talán kisugárzása a fiúnál.
Igaz, novícius attól még lehet.
Bólint, s kantáránál megfogom Stormot és elindulunk. Azért is szeretem ezt a lovat, mert nem áll ellen, engedelmesen követ akár a halálba is.
Nála hűségesebb lénnyel még nem találkoztam.
Valami szöget üt a fejembe.*
~Ha a sárkány tényleg barátja, biztosan van valami mód, ahogy kommunikálnak, és ha kell hívni is tudja szükség esetén. Ezzel akár el is dőlhet a dolog.~
*Csak egy picit várok, míg távolodunk Tarsistól. Néhány perc múlva teszem fel a kérdést, ahova már, ha tényleg volt, a leselkedő hang nélkül, észrevétlenül nem követhet minket.*
- Hogy tartod a kapcsolatot a sárkánnyal? Ha kell, biztos tudod valahogy hívni…Az is nehezen fér a fejembe, hogy hogyan kerül egy magadfajta fiú barátságba egy sárkánnyal.
*Egy pillanatra azon gondolkodok, nem-e túl kemény voltam vele, de végül arra jutok, hogy jobb az őszinteség.
Talán ő is elfogadja ezt.*


Vissza az elejére Go down
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 70
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime2010-10-05, 11:31 am

Elindulnak hát, Sou nem zárkózik fel Marius és hátasa mellé. Inkább megtartja az ajánlott távolságot, mert a ló még mindig nem barátkozott meg a jelenlétével. De talán, ha nem túl közelről megy utánuk, akkor csak megszokjak, bár nem tudja, hogy ő mennyire lenne lelkes, ha nyomában egy feldühödött fajtársa bandukolna, látszólag békésen. Valószínűleg nem kellemesen telnének a könnyű sétával eltöltött percek, s biz még néha hátra is nézne.
Mindegy is, lesz valahogy ebben biztos. A kérdés feszegetését is inkább elnapolja és próbál a környezetre összpontosítani, szégyen lenne, ha az esetleges leselkedőt túl későn venné észre, mint ahogy reggel ez megtörtént vele. Viszont a környék ismeretlenségének köszönhetően, nem fedezi fel, hogy nem arra indultak meg, amerre ő szeretne menni. De még ez sem lenne számára oly nagy probléma, légvonalban hamarabb is visszaérhet majd, feltéve, ha vissza akar majd fordulni. Egy ideig valamiért nem is számított beszédre, kérdésekre és neki sem volt különösebben mondanivalója, ám az erdő szokványossá váló neszei közé Marius hangja vegyül. Sou fel is emeli a tekintetét, levéve a környező zöldről, de nem pont ilyen kérdésekre számított. Noha felkészülhetett volna rá, de a mai nap a rögtönzésekből tevődik össze.
- Tulajdon képen .. ~ Nem szívesen hazudnék tovább, de mi arra a garancia, hogy nem fordul rögvest szembe vele és fordítja az oldalkán függő kardot ellenem. Igaz, ellátta a sebem és nem tessék-lássék, de .. azt hiszem egy kicsit félek a reakciójától. Furán hangozna, a sárkány nem én voltam, de amúgy az vagyok! ~ Gondolatai a kimondott szavakat a saját nézőpontjában vitték tovább, de tudta, hogy folytatnia sem ártana egy elfogadható és halható verzióval. - .. ez az, amiről nem igazán beszélnék, ha csak az én titkom lenne .. akkor. .. De nem kéne annyira hihetetlennek lennie egy ilyen barátságnak, ha az embereknek csak egy órára megadatna, hogy lássák milyen lények élnek velük, meglepődnének.
Bátorságot merít, hogy közelebb araszoljon és inkább Marius felöl közelítve. Valahogy egyre inkább úgy érzi, egyszerűbb lenne közölni a másikkal, hogy nem kell tartania, a sárkány itt van, de sem embert, sem lovat nem fog enni és nem csak azért, mert segítettek rajta.
- Hogy viszonyulnál egy sárkányhoz? – Fura kérdés, de a válaszból egyértelmű dolgok következtethetőek ki. Meg amíg próbál elég nyílt kérdésekkel puhatolózni, addig magát sem rágja annyit, hogy ferdített egy hangyányit a dolgokon.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Tarsis kapuja Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tarsis kapuja   Tarsis kapuja Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Tarsis kapuja
Vissza az elejére 
1 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Tarsis-
Ugrás: