LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) | |
|
+30Mia Ruton Shuga Glorien Kroloth Naelgrath Isabelle Hossin Aldo Barras Daxa Lavenir Garret Silvershard Jeremy Talbot Ryn von Samok Kesa Klensbane Fela Husani Amíra Nox Merilien Lumel'Auvrea Darthys Indoril Wyerre von Morhan Nawarean Lysanor Eweny Edward Dylan Haleran Dremer Vastörő Regendorf Helen Hoa Arielle Akahana Carnë Mitsuko Midnight Alex Ian Keegan Mesélő 34 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Mia Ruton Feketeköpenyes
Hozzászólások száma : 444 Életkor : 28 Munkahely : Valiani Tanácsháza
Character sheet Nép: Mágusok
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-01-19, 1:23 pm | |
| //Időntúli: Kain és Raven - folyt. tovább a Nagy Kaszás béli nagy találkozásból. //Furcsa érzés vesz Mián erőt, amikor a fekete mágus érces hangján válaszol. - Pedig én úgy érzem, mintha távol tartanád magadtól őket. Érzem, ahogy reagálnak, és hirtelen... nem is tudom, hogy mondjam... hirtelen nem tudom eldönteni, hogy magad is állatokra fogékony és hozzájuk értő vagy-e, netán valami nagyobb lény van a társaságodban, ami megriasztja őket. Mindenesetre a segítségedet kérem. A szolgálatodért mindig hálás leszek, jó mágus! Bizonyára találunk rá módot, hogy én is segítsek neked. Atyám házában ez így szokás és amerre visznek az Istenek, én ezt a szokást ápolom. Hogy tudd, nem a kocsmabéli tökfilkókról van szó, valaki máshoz kell eljutnom, méghozzá mielőtt olyasmi történne, aminek nem szabad. Persze ehhez távol kell tartanom azt két fura mágust. Kérlek! Nem bánod meg, ha a második legnagyobb nemesi ház sarját támogatod.Ahogy kibontakozott a lombok árnyai között a magas férfi alakja, úgy vesz a lányon erőt egy új bizonytalanság. Amaz annyira gyorsan mozdul, végigkúszott az értékes kardján a fény és ugyanilyen sebesen körüllengte mindannyiukat a hullámzó erő. Az elsuttogott varázsige hatása sokkal nagyobb, mint a szelek között a viharé. Hezitálva fúrta ujjait az óriásfarkas bundájába, de nem mozdult, míg az lassú, reszkető levegőt vett és egyenesen a szemébe nézett, ami pedig csak egyet jelentett. Várja a parancsot, hogy elrobogjon vele vagy engedélyt, hogy nélküle. - Miért kellene menekülnöm, mikor a legjobb helyen vagyok itt? Az erdő a természetes ottho..Ahogy az állatoké, most Mia érzékei is megfeszülnek. - Vigyázz!A sárkány árnya ha lehet, még gyorsabban suhant és karmait meresztve elragadta volna a fekete idegent, ha az nem elég gyors. Zöld pikkelyeken csillant a fény. - Te számítottál rá! Mint aki örökké résen van. Hogy lehet üldözöttként jönni-menni? És miért nem figyelmeztettél, hogy idecsaltad? Egy hadi táborból szökött talán, te pedig katona vagy? De hogyan ejtettétek el??? Soha senki sem ejtett egyetlen élő sárkányt sem! Megint sokat beszélek...Nyelvénél már csak a karjai jártak fürgébben. Jeleket rajzolt a levegőbe, amik megerősítették Kain védő varázslatát, melyek egymagában talán gyengék lettek volna, de Kainéval ölelkezve már komoly hatásuk lehetett. Karcsú jobbjáról lehúzta a csipkekesztyűt és a ruhaujjába ejtette. Cserébe megvillant onnan apja hosszú pengéje. Máig nem tudta, mikor adta neki. Egyszerűen nem emlékezett. Szörnyű volt ez a kóros tudatlanság. De még szörnyűbb a sárkány röpte, amit látva madarak szerveződtek rajokba fölöttük a lombok vonalában és feljebb körözve, természetellenesen, hiszen menekülni vagy lapulni akarnának. Talán nincs más erő, ami ideges kőrözésre, sőt gyülekezésre hívja őket, mint Miáé. Csuklói felett a rúnái izzanak és magukból szúró fényt árasztottak szét, mintha természetes dolog volna, csakúgy, mint a megkettőzött kard és a sárkány a fővárosnál. Vagy talán mégsem a főváros ez? Talán nem a sziget központjában vannak? Ennyire még sosem kapta el a bizonytalanság, az idegesség, ráadásul nem is ezen kéne járjon az agya, inkább azon, hogy a másik csatában edződött varázsló-e, mennyire ért a sárkányhoz? - Bárcsak itt lennél, Atyám! Hiszen te vagy a legjobb, mind közül! - mondja átszellemülten, majd harci kiáltást hallat. Azzal az egyik rúna fényével egyenest az ismét Kainnak rontó sárkány szeme közé mutat s nem téveszt többé célt, megvilágítva szemeinek szivárványát és vakítva őt. A másik rúnafény a lombok között egyenest az égig ragyog fel, mint egy fényoszlop. Az állatok persze nem mozdulnak a sárkány szeme felé egyelőre, viszont odafent olyan függönyt képeznek apránként, ami áthatolhatatlannak látszik a földről. Próbáljon csak felrepülni büntetlenül. Nem lehet benne biztos, Mia mágiája mennyire erősíti meg ezeket az állatokat abban, hogy ne rebbenjenek szét a sárkány előtt. Lehet, hogy úgy néz ki, hogy csak kis kárt tehetnek benne...de ki tudhatja ezt biztosan? | |
| | | Raven Back Zöld sárkány
Hozzászólások száma : 162
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-01-21, 8:21 pm | |
| Azt gondoltam, hogy elég gyors és váratlan lesz a megjelenésem, ahhoz, hogy sikerrel járjak és a karmaimba kaparintsam az áruló sárkányt, ám igaz, hogy nem gondoltam ezt annyira végig, mert ha megtörtént volna, attól még – ha csak nem veszítette volna el az eszméletét, - a mágikus képessége megmaradt volna…… Az embernő visszatámadására pedig egyáltalán nem számítok, hiszen nem úgy nézett ki, mint akik jóban lettek volna, ráadásul őt egyáltalán nem fenyegettem. Ezért aztán engem r váratlanul a szemembe vágódó éles fény, de csak egy pillanat tört részéig, hiszen a védelmező hártyák azonnal az íriszem elé húzódnak, tompítva a hatást, igaz a látásomat is. Ettől még elérném kimeresztett karmaimmal Kain-t, ha az nem a hűlt helyét mutatná, miközben valamit odavet a nősténynek. Dühösen morranó kiáltással rántom fel megfeszülő szárnyakkal a testem és most már prédaként tekintek az ellenem forduló nőre is. Halvány zöld aura ragyog fel a testem körül, felkészülve, hogy esetleg más támadást is bevetnek, de ha valami ostoba madárraj kerülne az utamba és nem menekülnek, ahogy azt már megszoktam, akkor testem tömege zúzza össze őket, pikkelyeim meg sem érzik a madarak picinyke karmait, csőreit, főleg nem, mágiával átitatva. Természetesen eszem ágában sincs elereszteni egyelőre a zsákmányt, így széles ívű fordulóba kezdek, hogy ismét lecsapjak. Látom a fák felé menekülőt és látom a kezében a felizzó kardokat, ami azért óvatossá tesz. Nem ronthatok meggondolatlanul rá, ki tudja mire képesek azok a pengék. - Ne avatkozz bele! - vágom oda a nőnek közben. Aztán torkomból nem tűzcsóva vágódik Kain köré, hanem zöldszínű füstcsóva, aminek hatására, a növényzet, bokrok, ágak, gyökerek a futó lábai után kapnak, remélhetőleg akadályozva a mozgásban és elvonva a figyelmét, hogy karmaim elérjék. A varázslónő talán elég messze marad el, hogy ne okozzon galibát.
| |
| | | Kain Namelyr Arany sárkány
Hozzászólások száma : 2045 Életkor : 743 Munkahely : A magam ura vagyok
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-01-29, 8:32 am | |
| *Kain teljesen figyelmen kívül hagyja a nő szónoklatát a segélykéréséről, atyjáról, a mágusokról. Kisebb gondja is nagyobb annál most, hogy efféle apróságok foglalkoztassák. A sárkány újra támadni fog, s ő e pillanatban nem kívánja még felvenni sárkány alakját. Érzékeli, miként erősíti a nő az ő védelmi varázslatát, s miként vonja kérdőre a sárkány miatt. Igaza van, habár nem afféle okokból, miket felsorolt. E sárkány az ősi sárkányokhoz hűek körül való, s az árulóra vadászik. Az áruló pedig ő lenne, egy hétszáz éves tette miatt üldözik még mindig. Az arany sárkánynak sem kedve, sem ideje nincs forszírozni, mikről is beszél a nő, a másik sárkány újra támad, azzal kell foglalkoznia. Miközben folyamatosan hátrál a fák közé, a támadó sárkánynak repül a két fénypenge. Könnyen lehet, hogy átüti védőpajzsát, ha csak azt vesszük, hogy az arany sárkány mennyivel erősebb varázslatokra képes, mint ellenfele. A zöld füstfelhő körbeöleli Namelyr védőpajzsát, nem hatol bele, azonban a növények megelevenednek körülötte - nem akadályozhatják túl sokáig. Nincs szüksége másra, csupán egy rántásra, hogy kiszabaduljon, s erre elrugaszkodásra is biztos, hogy elengedő, hiszen ereje jóval meghaladja a normál emberekét, s a növényeknek is kellhet idő, hogy megragadják őt. Bizonyára a zöld sárkány pajzsán keresztülhatoló izzó fénypengék is okoznak elegendő sérülést, fájdalmat, hogy a támadó sem legyen elég pontos, mielőtt Kain a fák közé ér. Eleve nem jutott túl messzire onnan, mielőtt az idegen támadott volna, nem volt oka a nyílt tér közepéig menni, távol a fák oltalmazó sűrűjétől. Vajon mennyi időre van szüksége a mágusnőnek, hogy a fák közé jusson? Egyáltalán megteszi-e, hiszen az arany sárkánynak zavarodottabbnak tűnik a kelleténél. Ha a zöld sárkány netán át is törne a törzseken, nem éri meg az ott megbúvó apró kétlábúakra e formában vadászni. Muszáj lesz neki alakot váltva megindulni ellenük, ha folytatni akarja a vadászatot.*
_________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| | | Mia Ruton Feketeköpenyes
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-07-15, 8:16 pm | |
| //Kain, Raven. Meglepetéééés! //A beszélő sárkányt szóra se méltatja. Évezredes ellenfél már népének. Mindenesetre úgy tűnik, Mia megfogadja a tanácsokat. Megfordul és a sűrű felé veszi az irányt, meneküléshez képest komótosan, apró léptekkel, de határozottan halad. - Ám legyen! Ha így kell, hát így...Nem akarlak itt hagyni a bajban- a fekete ruhás varázslóval nagyjából egy magasságba érve nyomatékosan sugározza neki, és csak neki belülről az utolsó mondatot. Rúnái erősen izzanak, bárki önvédelemre gondolhat, ha látja. A fura-zöld növények megkísérlik rabbá tenni a feketeruhás mágust, s Mia láthatja, hogy a zöld sárkány ereje nem vetekszik a varázslóéval. Valószínűleg eddig még csak játszik vele a bestia. Egy bozótos terület re érve Mia még jobban lelassít, olybá tűnhet, hogy menedéket vél felfedezni a sűrűbb aljnövényzet között, apróm termeténél fogva ez logikus lehet, az ő szemszögéből. A rúnák izzása egyszersmind még erősödik. A fekete idegenben pártolót remél, ezért továbbra is sugalmazza neki, hogy nem hagyja magára. Belép a bokrok közé s tűri, hogy ágak csapódjanak babaarcába. Majd amikor konstatálja, hogy a sárkány elvéti a zsákmányt, megpördül és ismét egyenesen a gyíkszemekbe veti mágiáját. Fénycsóva kavarhatja meg a talán az irányába óvatlanabb ellenséget, a fénnyel együtt feláldozható madársereglet is a szemeibe váj, elvakítva a fenevadat, aki ha nem tesz valamit a pillanat törtrésze alatt, akkor elveszítheti a szeme világát, még ha csak ideiglenesen is. Kiáltás harsan a kavarodásban de vajon melyiküké? | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-07-19, 8:37 pm | |
| Nem is remélem, hogy a növények támadása megállítja az áruló sárkányt, csak lassítani szeretném és a figyelmét elvonni. Nem megyek a szomszédba egy kis önbecsülésért és reménykedem, hogy Kain belefut valamelyik támadásomba, különben alaposan megjárhatom. Hallottam már hírét a tudásának. Próbáltam meglepni, de úgy látszik elég felkészült és még az elején belefutok két fényből álló pengébe, ami éppen csak nem terít le, fájdalom hasít végig az oldalamon, vérem fakad és dühösen felmorranok, alig bírok korrigálni a levegőben. Mire felnézek és újból a mágust keresem, már csak a hűlt helyét látom, meg talán megvillanó köpenye szélét. És ha ez még nem lenne elég a nő is a fák közé fut, akivel eddig társalgott, ám még annak szélén visszafordul és valamit megvillan. Többhártyás szemem azonnal becsukódik, remélem elgé ahhoz, hogy megvédjen a varázslatától és közben még irányt is váltok, élesen fordulva a föld felé, hogy ott, szinte a nő fölött váltsak emberi alakot, rávetve magam. Ha Kain játszani akar, akkor játsszunk, de annak első áldozata a barátnője lesz........ Ha sikerül ledöntenem a lábáról, akkor igyekszem leszorítani, míg a tőröm elő nem kerül és a torkához nem közelít. - Ha kedves neked az élete, akkor feladod magad! - kiáltom hangosan.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-07-19, 10:22 pm | |
| //Jöttem. //
*A nő továbbra is sugároz felé, s Kain még mindig érzékeli ezt. Nemigen emlékszik olyanra, ki efféle hatással volt rá, ám nem is ez a fontos most. Ha túlélik a mostani találkozást, lesz ideje átgondolni a dolgokat. A fák között várja az idegen sárkányt, ki nem rá feni fogait. Furia kutyája a mágusnőt szemelte ki magának. Az arany sárkány látja az irányt, merre indul ellenfele. A fák közé, a kétlábú nőstény felé. Habár a fényvarázs, s a madarak is lassíthatják, a sárkány elég jelentős sebességgel érkezik, ha így vágódik a fák közé, hamar összezúzza magát, s tán a környezetét is, a nővel együtt. Kihasználhatná a lehetőséget, hogy a kétlábút szemelte ki magának, s eltűnhetne. Azonban visszatartja a nő furcsa ragaszkodása, megfejthetetlen vonzása. Nem tétlen szemlélő, a zöld sárkány alakváltását nincs ideje megakadályozni. Nem várja meg, hogy Mia félrelépjen a sárkány elől, azt sem, hogy a zöld sárkány alakot váltson, a zuhanás, a röppálya iránya felé löki kezét. Nem a sárkányt célozza, hisz ha öngyilkos akciót vállalva letarolná a kétlábút a fákkal együtt, lelke rajta. Ha netán alakot váltana, akkor is. Egyetlen helyes választás van, s azt is választja.* - Dhoruba shove! *Lökéshullám hagyja el, s ha eléri időben Miát, akkor a kétlábú formát öltött sárkány nem a nőt dönti le, csupán az erdő puha talaján huppan jókorát, míg a nő cseppet sem kecsesen száll a bozótosban hátrébb. Bizonyára nem érte kellemesen a nőstényt, Kain nem adagolta a mágiát patikamérlegen, kellően erős varázslatot alkalmazott, hogy a nő biztosan kikerüljön még az esetlegesen letarolt fák alól is. Reményei szerint az irány is helyes, s nem egy kemény fatörzsön kenődik fel a boszorkány, hanem a bozót fogja majd meg. Ellenben az átalakult kétlábú sárkány háta mögötti helyet választja. Ha sikerült varázslata, akkor is, ha mégis elkapta Miát, akkor is. Sötétlő köd oszlik szét Raven mögött, mikor Kain megjelenik. Nem közvetlenül inkább egy méterrel is mögötte. Mivel a fénypenge talált, a seb a kétlábú formában is kell, hogy fájjon. Bizonyára lassult kissé ellenfele. Ha Raven elkapta a nőt, csupán egyetlen reakciója van hidegen, sötéten.* - Magad sem hiszed, hogy vele zsarolni lehet…. *Ha sikerült Miát kellő távolságba löknie, így szól, felvillantva arany pillantását, csak a zöld sárkánynak, nehogy a kétlábú is meglássa.* - Nem jó napot, s nem jó helyet választottál a halálra. _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| | | Shuga Barnaköpenyes
Hozzászólások száma : 1047 Életkor : 45
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-07-19, 11:41 pm | |
| //Kain , Raven, Mia és Shuga Kukucs na ki vagyok?//
Csendesen iszogatok, és duzzogok, miközben a közeli erdőben két idióta hüllő és az én amnéziás nejem, randalíroznak. Hogy ezt honnan veszem? Két okot is fel tudok mutatni, az egyik az, hogy az az amnéziás liba szólít, hisz hiába tépkedi el a szálat, ha újra szólít. De juszt se megyek, tépjék csak meg ő hölgyességét. A másik indok a két sárkány szaga, meg az állatok rémülete ami megkordítja a gyomrom, egen az éhség nagyúr, bár most meg csap Mia rettenete, és sóhajtva felállok. Noha a borok már fizetve vannak, pár aranyat kiszórok. Amint kilépek, az ajtón újra érzem az édes nejem ízét és félelmét, hogy fog félni, ha megérkezem, és kicsit megszorongatom a torkát a pofátlan nőszemélynek. Lehajtom a fejem, felüvöltök, és kényelmesebb formába változom. Amióta egy kristály biztosítja, ezen alakot a kimerüléstől nem igazán kell tartanom. Bár jobb lenne, ha rendesen működne, minden mágia nélkül, de a hozzám hasonló szörnyek csak kussoljanak. Na de teljes sebességre kapcsolok, az irányt követni egyszerű, csak azt a nyamvadt lélek fonalat kell követnem, na meg az én kis édes nejem szagát. Pechemre a két sárkány is épp arra randalírozik. De azok kicsit sem izgatnak. Utazásom gyors, és még így is lemaradok pár pofonról, persze csak képletesen. Amire elérem az édest egy elég bosszantó látvány terül elém. Két opció forog fent. Ha elkapta, akkor a vállát megkocogtatva teszem fel a kérdésem. Amennyiben sikerül beelőznöm akkor rólam pattan vissza, és így teszem fel a kérdésem. -Hé hüllő táncoltál már valaha az ördöggel sápadt holdfénynél? –És bemosok neki egy hatalmasat, igaz varázslattal ráerősíthetnék, de úgy is kibírná. –Szállj le a nejemről te átok fajzat. Persze hallom Kain szavait is, és mélyen valahol totál egyet értek vele. Bár most az én drágám van bajba. Na és már megint átmentem birkába a rohadék rúnája miatt. Nem igazán avatkoznék két sárkány harcába így csak Miát védem, és Kain felé mordulok. -Mogorva ezért még kirángatom pár pikkelyed csak, hogy tudd, a nejem nem rohadt tereptárgy, amit csak feláldozhatsz ennek a Furia imádó taknyosnak. Tépd le a fejét és húzzunk, ki ki merre akar. Állok védekező pozícióba a lány felett, és felkészülök Raven rohamára. Hisz kevés sárkány bírja, ha egy humanoid pofon vágja és még meg is érzik. Nem sok jót remélek magamnak, de nem fogom hagyni, hogy Miának baja, essen. Na, jó én talán kicsit meg szorongatom a torkát, de nekem papírom van róla, hogy megtehetem, Az én kicsi törékeny Ruton Nagyasszonykámat Valianból. | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-07-25, 11:53 pm | |
| Mia kicsit arrébb száll, de beakasztja a lábfejét egy bokor törzsébe és így az átalakuló alak látványát telibe kapja. De amaz csak egy kicsit arrébb érkezik. Landoláskor már apja becses tőrét bújtatja kis kezében, a ruhaujja alatt. Jól látja, hogy a fenevadból kétlábú lett, aki most tőrrel hadonászik. Csak a fejét ne ütötte volna meg. Átkozottul fájni kezd, hasogat, mintha fejszével estek volna neki a démonok. Pár pillanat múltán még a látása is elhomályosul. Nehezen fogja fel, hogy valami csalárd varázslat során kétlábú formát öltött a hatalmas sárkány. Ilyen varázslatokkal kevesen bírnak, illúzió volna? Hogyan befolyásolják az agyát? Pont neki, aki a befolyásolás mestere. De akkor valójában ott sem lehet az az alak a tőrrel. Azt is jól hallja, amit beszélnek. Hirtelen áll fel a földről megdöbbenésében. - Na de hogy is....? Vagyis csak állna. Mert akkor a semmiből óriási szörny jelenik meg. Valami ismerős, nagyon is ismerős szagú démoni lény. És egyenesen az ő pártját fogja! Most mi történik? "A NEJEM NEM TEREPTÁRGY?" - Már megint egy őrült!? De ki a te nejed, miről beszélsz? És egyáltalán... Azután csendben maradt érezni. Észrevétlenül látni, hallani, tapintani és szagolni a láthatatlan belsőt és kötelékeket. . Olyan régen csinálta már ezt, hogy azt hitte, berozsdásodott. Gyerekként mindenkinek az érzéseiről képes volt így tudomást szerezni. Egyedül apja nem engedte a lelkébe. És nem kell sok, hogy szétválhatatlan érzések kötelékeit érezze meg. A démoni szörny csak őrá koncentrál, őt mentené, akár az életét is odaadná érte, míg a feketeköpenyes 'valami' semleges, de nem ártó szándékú, a sárkány-ember viszont irtóztató gyűlölettel és mértéktelen dühvel terhelt. Ősi lények sok száz éves lényegét érzi. És állatai borzasztó rettenetét. Egyetlen súgdosó legyintéssel engedi el őket. Inkább menjenek szabadon a bestiáktól! Azok üvöltve vagy épp halkan szűkölve, víjjogva, sipítva, kerregve, sípolva, rikoktva rebbennek százfelé. Egy a különös: a két "emberforma", akik közül biztosan egyik sem az, állatiasabbak konkrétan a szörnyetegnél, akinél hagyományos mágus lelkét érzi, de mintha társasága lenne. Micsoda kettősség! Mágus és szörny. Ezért vonzotta magához! De csak ha rég ismerné és kötötte volna magához, akkro ilyen erős ez a vonzás Biztosan más van emögött! Fenyegetőn áll meg felette a szörnyeteg, a két másik idegen felé fordulva. Védekezni készül, Mia pedig nyugtatni kezdi egy sugallattal, ami megerősíti, hogy az alakváltó sárkánynál is erősebb. Simogatja a démon lelkét, ki tán' sosem érzett hasonlót. A nagy tőrt azonban egy pillanatra sem engedi le, Nincs most fontosabb a védelménél. Rúnái egyre jobban izzanak, ahogy fejgörcse erősödik. | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-07-27, 5:50 pm | |
| Bah! Az agyamban most sárkányként izzik fel a harag kifejezése. - Tahrovin /áruló/ Kain Namelyr! Furia nahlaas uv víír laan /Furia élve vagy halva akar/! - rikoltottam, bár a félelmetesnek szánt hangot nagy mértékben rontotta, hogy pont az átalakulás előtt kezdtem bele, mikor láttam, hogy egyszerűen eltűnik alólam a némber, akit kiszemeltem magamnak és így a hangom erősen megbicsaklott a végére. Nagyon reméltem, hogy a nő alaposan összetörte magát, mert legalább ezt is Kain számlájára lehetett majd írni. Mivel a test helyett a földre érkeztem, jó nagyot huppantam és a seb az oldalamba fájdalmasan hasított belém, amihez önkéntelen kaptam a kezem, érezve vérem melegét, amitől csak még jobban elöntött a düh. Ilyen könnyen nem adom a prédát. nyilvánvalóan fontos Kain-nak a nőstény, ha így védi, így mindenképp kívánatos volt megszerezni. Azonnal a nő után néztem, így lemaradtam róla, ahogy az arany sárkány eltűnik a helyéről, hogy aztán a hatodik érzékemmel megérezzem, amint valami mögöttem jelenik meg. Persze én sem állok ott, mint egy cövek, azonnal vetem magam az éppen feltápászkodni készülő nő felé, amivel egyszerre üthetnék két legyet egy csapásra, kikerülnék a támaás hatóköréből, mert nem kétséges, hogy Kain lehet az, aztán megkaparinthatnám előtte még a nöstényt. Ám valaki megakadályoz benne és éppen csak talpon tudok matradni a kemény ütközés után, melyre zavartan rázom meg a fejem, hol a fogadóban már megismert barnaköpenyes mágusra, hol a nem túl messze komoran rám meredő Kain-ra kapva a tekintetem. Ha a nő reakcióit elnézem, akkor ős sem túlságosan érti a történteket, de ő vele foglalkozom utoljára, van nekem más problémám elég. - Ki a jó gyíkfarok vagy te? - hördülök fel, ám a szemöldököm igen csak felszalad, amikor valamiféle nejet emleget. Főleg, hogy a nőstény nem úgy viselkedik, mintha ismerné, sőt, ha jól veszem ki épp őrültnek nevezte. ~ Nagyszerű! Nem elég egy áruló, még egy őrült is csatlakozik! ~ Még az a jó benne, hogy hallhatóan az "őrült" Kain-t sem kedveli. Hát mit nem mondjak, elég érdekes egy helyzet alakul így ki. Mindenki mindenki ellen? Vagy........talán segítséget szerezhetek? - Ezt én is mondhatnám neked áruló! - meresztem a szemem Kainra, felkészülve, hogy ugorjak, ha hozzám készül vágni valami hasonlót, mint a nőhöz. - Hé...mágus! - lépek kissé oldalra. - Nekem semmi bajom a....nejeddel. Ő vágta a földhöz, nem törődve vele, hogy összetöri-e magát, hiszen ez egy becstelen alak. - kezdtem a meggyőzésébe. - Nem imádok senkit, viszont vérdíj van a fején és a megbízóm nem garasoskodik, ha a élve vagy halva elé visszük. Gondold meg! - emelem fel a kezem mutatva, hogy nem fogom megtámadni őt vagy a nőt.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-07-29, 3:42 pm | |
| *Kain nem számít az érkezőre. Újabb játékos a terepen, s ez tán neki kedvez. Olybá tűnik, enyhül a kétlábú nő furcsa vonzása, sőt, a környező állatok is távoznak. Azonban a feltűnő lény szavai dühítik őt. Nem csupán Furia kutyája, sőt az kevésbé érinti őt. Áruló. Több, mint hétszáz éve az, s eme igazság ellen kár küzdeni. Furia élve, vagy halva akarja? Eleddig leginkább halva akarta, az élet lehetősége nem merült fel. Azonban a helyzet számára akkor a leginkább kedvező, ha úgy dönt, lelép, míg a furcsa lény a zöld sárkánnyal van elfoglalva, valamint a nővel. A fogadóba nem térhet vissza, évszázadok tapasztalata mondatja vele, ott kell hagyni a helyet, ahol egy vadász rátalált. Nem tart a zöld sárkánytól, ahogy nem tart a másiktól sem. Intézzék csak el egymást, s bár van némi esély arra, hogy végül a sárkány győz, ő nem a kétlábú nőstényre vadászik, hanem az arany sárkányra. Kain nem várja ki, mi lesz a zöld sárkány egyezkedésének a vége. A másikkal sem akar foglalkozni, egy árulónak a menekülés a legjobb megoldás. Még narancsköves kardját sem teszi vissza hüvelyébe, csupán leereszti kissé. Fekete haja mögül ébenfekete szemei felpillantanak, míg fakó arca előtt a teleportálás igéje hangzik el, s a feketeköpenyes mágus helyén csak sötétlő köd marad. Nincs oka maradni, így távozik, minél távolabb a vadásztól.*
//Köszi a játékot, srácok, de Kain lelép, itt az alkalom, hogy lerázza az üldözőt, hacsak nem jön valami közbe. // _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-07-30, 4:01 pm | |
| -Tharovin? Kain? Eerder Furia is de verrader, niet Kain (Inkább Furia az áruló, nem Kain.) És folytathatnánk olyan nyelven is amit nem csak mi hárman értünk. Nézek a két sárkányra. A fiatalabb beszélni kezd, és ömlik belőle a sárkányok marhasága. Közben Mia varázsolgat, és ráadásul nem másra, mint rám. A sárkány kérdése vigyorgásra kényszerít. -Na igen, jelenformám nem épp fenséges de fog ez még változni. Az embereknek Shuga vagyok, a sárkányoknak Melfyomer a sziklaféreg, az árulók közt az első. Akit 300 éve megöltek, és egy rubint tojásba zártak. De kiszabadultam, és Sendelben pokoli jót falatoztam régi testvéreim lelkéből és testéből. –Ebből egyedül az igaz hogy energia pótlás céljából ettem némi sárkányhúst, hisz a lelkeket Dremer vagy a kardom markolatkristálya gyűjtötte be. –Szóval Furia a részemről soha a büdös életben nem szerzi meg Kaint. Eközben az említett lelép, mint szamár a ködben, legközelebb tényleg megtépem, ha találkozunk. Fél kézzel Mia felé nyúlok. Egyrészt a késztetés, másrészt mert hiányzik az érintése. -Kain megkapja a magáét, de vidd hírűl Furiának, hogy a következő háborúban is pompásan fogok falatozni a sárkányok testéből és lelkéből. Nem üzletelek vakokkal, akik azt hiszik Furia helyesen jár el. Takarodj sárkány, nincs, veled dolgom a neved sem tudom így vadászni se fogok rád. Nálad ismertebb nevű sárkányok szerepelnek a listámon. Fuss kicsi sárkány, és tégy jelentést, hogy a két áruló összedolgozik és lassan nekünk is lesz seregünk, hogy Furia visszakotródjon a barlangjába. Hogy ez mekkora hazugság, még hogy mogorva meg én sereget toborzunk. Ha ezt valaki elhiszi nagyobb őrült, mint Aldo vagy Balál. Magamat nem tartom örültnek, na vajon miért nem? A másik, remélem, ez soha a büdös életbe nem jut Kain fülébe, mert ő is végigkerget engem a kontinensen az tuti.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-09-12, 9:45 am | |
| A feketemágus, miután fenyegetően kidumcsizta magát a sárkánnyal- taktikailag úgy 'védve' Miát, hogy jelentéktelennek titulálta az alakváltó előtt-, sötét köddé válva teleportál. Még utolérhette Mia utolsó üzenete, egy másfajta érintés, mint az eddigi segélykérés volt. Tudhatja általa, hogy a lány nem neheztel a lökéshullámért, és hogy nem felejti el soha a furcsa férfit. Az új szörnyet meg igazán csak Mia látja? Mintha senki nem döbbent volna meg eléggé borzasztó küllemén, ahogyan a sárkány alakvaltásán sem. A bestiával úgy beszélgetnek, mintha a legtermészetesebb lenne. A borzalmas szörny nem látszik a sárkányok csatlósának, de Mia még nem érzi magát elég jól, hogy pontosabban megitélje, hogy akkor miféle. Mígnem az alak szinte akaratlanul hozzáér. Akkor érzi meg, milyen irdatlan tempóban szivja magába szíve félelmét, borzongását és fájdalmát a lény. Lelki szemeivel látni véli, ahogyan áramlik a borzasztó testbe minden rossz érzés az ő törékeny lelkéből. A fejfájása enyhül és jelenésszerűvé válik az alak. Átsejlik a testén a barnaköpenyes mágus apró valója....Mármint a szörnyhöz képest apró. Aki úgy pillant Miára, mintha mindig is védelmezte volna. Mia visszonozza az önkéntelen érintést. Az ember kezébe simítja tenyerét. Felállva meghúzódik a magas idegen ányékában. - Azt hiszem, sárkányvésznek foglak hívni. Súgja mosolyogva a különös szörnynek. Mosolya megtelik szeretettel. - Neked pedig azt tanácsolom- fordul a sárkány felé-, hogy eredj haza, amíg a hollók ki nem vájják a szemeidet odafent! A magasba mutat, ahol a fák koronája felett feketedik az ég. Az erdőben sűrűsödik a madárfelleg miatt a sötétség. - Messzi van az éj, de közel az időm! Az erdő drámai csendje mégis hirtelen megtörik. Mintha semmifele bestia se lenne a közelben, az állatok Mia akaratából békére lelve folytatják mindennapi motozásukat a fák között. Mia szeme ragyog, lelke kitárul s hirtelen olyan emlék szeletek rohanják meg, a fogadóról, meg egy hosszú léghajós utazásról, amik bátorítják, hogy bízzon a barna mágusban, aki a Nagy Kaszásban az életét védte, a léghajóban pedig harcra okította. Nem is beszélve a különösen démoni szépségű lényről, aki valójában tényleg démon lehet. Talán egy nyomorultul elvarázsolt földhöz kitött szellem, aki valami titok folytán a földmágussal éli földöntúli öröklétét tovább. Bizakodón-bizonytalanul hangzik a kérdése: - Shuga? | |
| | | Valturaan Fehér sárkány
Hozzászólások száma : 531
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-26, 6:04 pm | |
| //Shuga//【 Az út most kezdődik el ... 】 718 évvel az éj-hasadéki csata után A tervek ritkán alakulnak úgy, ahogyan elgondolták őket. Ezt maga Valturaan is tudta, zsenge életkora, s hiányos tapasztalatai ellenére, meglehetősen jól, így aztán meg sem lepődött, amikor néhány nap múlva már Valian határában találta magát, ideges gyomorral, nyughatatlanul fürkészve a távolt, ahelyett, hogy a Hajnal mentén kutatott volna, ahogyan azt sziklaszilárd elhatározással eldöntötte, még indulása előtt - azelőtt, hogy elbúcsúzott volna a Nie névre hallgató fehér elf nősténytől, aki egy Arnelian nevű vérelf bárdhoz tartozott, s aki jó barátja, hű barátja volt Laryss-nak, az ő kedvesének, valamikor, az elfeledett időkben. Azokban az időkben, amikor gondatlan, hibás felmenők elégedetlenkedése nyomán két fiatal is sebeket szerzett, s okozott is egymásnak. És az ifjú hósárkány ismerte már e történetet, ismerte jól, s ez is csak jobban, erősebben hajtotta, előrébb, tovább, gyorsabban. Laryss szeretettel töltötte meg a ragadozó életét, Nie pedig akarattal ruházta fel őt, hogy küzdjön céljaiért, s ne törjön meg, bármennyire könnyű is volna feladni, összeroskadni, elengedni, elmúlni. Élénken lángolt mellkasában a vágy, hogy egyszer szemtől szembe állíthassa őket egymással, hogy ezúttal ő legyen az, ki rávilágít, mit tettek, mit nem tettek, s mit kellene tenniük most, hogy újra látják egymást. Azonban az a pillanat még messze lebegett az idő kíméletlen, ellenszegülést nem ismerő mindenségében, akár egy halovány álomkép, mely létezhetetlensége ellenére kísérti elszenvedőjét. Ekképpen kísértette Valturaan elméjét e lehetőség, s sarkallta tovább haladásra, tettekre, kitörő élni akarásra, azon túl, hogy majd' megveszett volna azért, hogy akár csak egyszer magához ölelhesse az ő kicsi, fehér, ibolyaszemű nőstényét. Nem ötlött eszébe olyasmi, melyet meg ne tett volna, hogy láthassa, megérinthesse, s e szűnni nem akaró, hatalmasra nőtt vágy vezette a fiatal sárkányt sebesen Valian felé, a Nagykönyvtár felé, ahol tudta, hagyhat üzenetet annak, akit most leginkább keres - annak, akit évekkel ezelőtt meg sem volt hajlandó hallgatni, most mégis minden idegszála arra buzdította, járjon a végére, mit, hogyan, s miért is akart tenni az az idegen mágus, a barnaköpenyes Shuga. Az a Shuga, aki borzasztóan furcsán, idegesítően - és sárkányul - viselkedett, azután pedig még azt is elérte, hogy az ifjú ragadozó megijedjen tőle. Akkortájt kezdett elgondolkodni rajta, talán a nagy Mágustanács tagjai erősebbek lehettek még a sárkányoknál is - legalábbis a legtöbb sárkánynál, őfelette ugyanis nem lett volna nehéz győzelmet aratni, elvégre sem erőben, sem pedig tapasztalatban nem remekelt túlzottan fajtársai ellen, hogy a méreteket már ne is említsük. Ami azonban a kétlábú, csupaszbőrű lényeket illette, addig a pillanatig talán bele sem gondolt egészen, milyen ellenfelek is bújhattak meg közöttük. Melfyomer mégsem akként közeledett felé... sokkal inkább, mint egy titokzatos pártfogó, ki ember létére nem vetette meg azért, mert elf nőstényt választott magának. Nem, nem vetette meg, bármennyire is arrogánsan viselkedett vele, amely tények még visszatekintve is komoly kérdéseket vetettek fel az ifjú túlbuzgó elméjében, melyek egyre inkább nem hagyták nyugodni, ahogyan a város felé közeledett, mindössze néhány nappal azután, hogy utoljára látta az egykori grifflovast. Túlságosan korán tért be a fővárosba, ahol annak idején abba a törpébe botlott, aki minden teketóriázás nélkül lehányta az öltözékét, s ahol először fordult meg azután, hogy valóban tudatosult benne, Laryss-nak bizony valóban nyoma veszett.Túlságosan korán ahhoz, hogy Nie egyáltalán ideérhessen, nemhogy ahhoz, hogy egy egész Nagykönyvtárat átkutathasson Amyas adataiért. De hiszen akadt éppen dolga, méghozzá nem is aprócska dolog. Nagyon fontos volt, s egyben nagyon nehéz is, így aztán beletelt némi időbe, míg végül megfogalmazta a levelet, mellyel a Shuga nevű segítségét remélte megkapni, még ha minden porcikája tiltakozott is volna ellene némi idővel ezelőtt. Ezúttal nyoma sem volt szívében valódi kételynek - nem azzal kapcsolatban, mi érné a büszkeségét, ha elfogadja az ajánlatot -, sokkal inkább az foglalkoztatta, vajon hajlandó lesz-e még meghallgatni őt a mágus egyáltalán. Az ár, a következmények nem érdekelték a sárkányt - nem azután, hogy Niveria ráébresztette őt, mennyire közel is lehet a legrosszabb megtörténte, melytől olyannyira rettegett ebben az elmúlt négy évben, hogy gyakran aludni sem tudott rendesen. Mennyire valós is lehet hamarosan, ha nem siet eléggé... elvégre a nővére látta a lányt, ebben csaknem biztos volt; látta, de el nem érhetett hozzá, pedig gyűlölet pusztító csillogása gyúlt lángszín szemeiben, amióta csak felfedte féltve őrzött titkukat: azt a törékeny, elmúlni nem akaró szerelmet, mely mindkettejük életét örökre megátkozta, mégis vállalták. Ezért írt hát üzenetet Shuga Melfyomer-nek, s ezért hagyta azt a Nagykönyvtárban, azzal az utasítással, hogy a barnaköpenyes a Nagy Kaszásban keresse, ha kívánja. Ott, ahol később Nie is találkozni akart, s az ifjú hósárkány azt gondolta, így lesz a legjobb. Már csak várni kellett.Ez a várakozás azonban korántsem bizonyult kellemesnek. Érkezése, s szobafoglalása napján meghagyta a fogadósnak, ha a Mágustanács tagja Drest Aluviel-t, a fehér elfet keresi, késlekedés nélkül küldje fel őt a szobájába, s hagyja meg neki, hogy várjon reá ott, ha nem találja. Ugyanis az ifjú igazán rövid ideig volt képes egy helyben ülni az ágyán, aközött a négy fal között, melyek minduntalan azt vetették szemére, fogság e létezés, fogság a hártyabőrű-test, s fogság minden más is, mely hozzá köthető. Azonban mindig visszatért, legkésőbb sötétedésre, s legtöbbször vacsora nélkül bevette magát lakrészébe, melyet gondosan félretett pénzéből fizetett, s melyet egy-egy ilyen kimaradás után csaknem egy napig el sem hagyott. Így teltek a következő napok, telis-tele égető várakozással, szúró-szaggató önváddal, s mégis reményteli kitartással. Ki kellett tartania hát, ha egyszer korán érkezett - s akkor is, ha egyszer abban sem volt biztos, vajon hajlandó lesz-e még az a különös mágus segíteni rajta. | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-26, 7:08 pm | |
| //Valturaan//
Kellemes napra ébredek a temetőben, itt ugyanis a kutyákon kívül senki se zargat. Igaz nem is épeszű, aki itt alszik. De én szeretem hisz csendes, és annyi mindenki van itt, hogy megalgasson, de egyikük sem felesel vissza. Nemrég érkeztem a városba, de már egy levél várt a szobámban. A szolgálók csak egy hó elf férfit láttak, de már sejtettem ki az. Az ablakon kinézve a távolba bámultam, amerre egy súlyos titkot sejtek, de vajon kiét? Hangosan nevetni kezdtem a levél tartalmán, noha nem írt semmi vicceset csupán egy tartozást, egy ígéretet emleget fel. A tükörbe nézve elmosolyodom, és megszólítom magamat. -Szerinted itt az ideje, hogy beszéljünk neki? A tükörkép megremeg, de továbbra is csak én nézek vissza onnan, igaz ő kényelmesen tulajdonképp pofátlanul lazán heverészik. -Fogalmam sincs, de ha már megígértük neki, akkor tegyük meg. Amúgy is köt az eskünk valaki máshoz. A harmadik alak komoran az árnyakba bújik, hatalmas alakja még így is elősejlik, viszont ő is egyetért velünk és ez egyre bosszantóbbá teszi a dolgot. -Hogy én hogy utállak titeket néha, legalább egy kicsit tiltakozhatnátok, vagy mondhatnátok, hogy húzzunk el valahova. Most bezzeg nem lehet rátok számítani. Verinolban bezzeg be nem állt a pofátok. -Ezt megszívtad, de ugye nem kell emlékeztessünk arra a bosszantó tényre, mely szerint mind a hárman ugyanazon személy vagyunk. Te kaptad a testet, én a tudást, ez a peches mamlasz meg egy másik alakot és fizikai hatalmat. És ne említsük az éhséget. Szóval nyafi befog, és húzzunk segíteni a fiókának. -Igazad van, köt az ígéret, amit több száz éve tettünk, és amit pár évtizede megújítottunk. Nem hátrálhatunk meg és amúgy is kell valami szórakoztató. Harmadik felünk örömében végigkarmolta a falat, mi ketten érdeklődve néztük, hisz most ne ő uralta a testet és a fal a közelében sem volt. Sóhajtottam, és tudtam, hogy ezért még sokat fogok fizetni. De most itt vagyok a temetőben, az ifjú sárkány szaga még érződik, de van esze, mert csak az elf illatát érzem. Na meg az állatok is összevissza zajoskodnak, ergo nincs veszély. Miközben a Kaszás felé sétálok, azon tipródok, mi van, ha hibásan nézem önmagamat, mi van, ha nincs démon bennem csak tényleg darabokra szakadtunk, és mindhárman vagyunk egyek? Az ajtó elé lépve, mélyeket sóhajtok és hatalmas svunggal benyitok. -Üdv mindenkinek, utazók és nem kevésbé fogadós uram… - Körülbelül eddig jutok a köszönéssel és a pofámban landol egy törlő ruha. -A fene a pofádat, van merszed visszatérni? -Most miért? Semmit se törtem össze, és még csak fel se gyújtottam a fogadót. -Nem, de te meg a cimboráid mágikus csatát vívtatok, aminek a következménye egy rakás agymosott szerencsétlen, akik le akartak lépni fizetés nélkül. -De hisz duplán fizettem, de ha szeretnéd, kárpótollak, és leteszek egy esküt, amiben megígérem, hogy nem lesz balhé itt. Pontosabban nem én fogom kezdeményezni, nem én leszek a célpontja. Na, ez megfelel? Nem akarok bajt keverni, de engem itt már várnak, szóval, ha van itt egy hó elf férfi, akkor merre találom, hisz idehívott engem. -Na az is szép firma lehet ha ilyenek alaktól akar valamit mint te. De amíg nem okoztok, balhét maradhattok, egyetlen lángnyelv a fogadómban és soha többet nem teheted be a lábad ide megértetted pokolfajzat? Közben a pulthoz lép hogy megnézze melyik szobába költöztette Valt, és már mondaná a szoba számát de én nem bírom ki hogy ne cukkoljam a fogadóst. -Az ő lángocskája is számít? –Bökök a frissen a pipájára gyújtó törpére. – Mert ha igen az igazságtalan lenne. Egy ideig remeg az arca és látszik, hogy szívesen megnyuvasztana, de azt is tudja, ha balhé van, én mindig kiviszem az épületből. Azt most ne firtassuk, hogy teszem. Mély lélegzettel közli a számot, amit egy csendes meghajlással köszönök meg. Vidáman intek neki pát, amint hátat fordítok, a tarkómon csapódik ismét a rongy. Vigyorogva adom vissza a halálos fegyvert, majd s jelzett ajtó felé sietek immár komolyra vált arccal, hisz ami most következik minden lesz csak unalmas nem. Ül ki pokoli vigyor az arcomra, és hangosan bekopogok.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-26, 8:57 pm | |
| //Shuga//718 évvel az éj-hasadéki csata után Ha Valturaan ebben a percben odakint lett volna a városban, s legfőképpen ébren, hallotta volna a harangokat, melyek különféle csengésükkel ütötték - mintegy köszöntve - a delet. De nem hallhatta, hiszen előre megtervezett óvintézkedéseket tett annak érdekében, hogy pihenni tudjék, legalább néhány órát, ha többet nem is. Ezért foglalta el magát a fogadón kívül, kereséssel, jelhagyással, vadászással, a kétlábúak beszélgetéseinek kihallgatásával, s még sok más egyébbel is, melyek előbb-utóbb hasznára válhattak, ha eléggé figyelt, s tanult, s nem utolsó sorban egy idő után kellően elfáradt bennük ahhoz, hogy lecsukott szemhéjai mögött ne Laryss rémült arcát lássa arról a napról, amikor Orod Opelë-ből próbáltak megszökni. Hogy ne gondolkodjon arról, mi lehet vele e pillanatban, s arról is, vajon mit véthettek el Nie-vel, s miért nem voltak képesek megfejteni a rejtélyt, mely Niveria szavaiból indult ki, s a mögöttük rejtező különös tartalmakról, melyek egyre inkább aggasztották a sárkányt, minél több napot kellett egyedül töltenie. De ő kitartott, buzgón dolgozott azon, amin tudott, edzett, nyomozott, néhányszor még főzött is. A minap késő este tért be a Nagy Kaszásba, s az elmúlt rövidke időszak ritmusát követve éppen ugyanúgy, ételrendelés nélkül, azonban sikeres vadászattól jóllakottan ajtaja felé vette az irányt, melyet be is tett maga mögött, s egy egyszerű kulcszár varázslattal némileg bebiztosítva magát, nekilátott gondolkodni egy kicsit. Az utóbbi napokban jócskán hajnal virradt már, amikor végre elnyomta az álom, ezért aztán nem is ébredt korán, ahogyan most sem volt talpon még, most, ezen a napon sem, amely azonban úgy tűnt, nem fog ugyanúgy eltelni, ahogyan a többitől megszokta.Nem, ugyanis erőteljes, még az alvókat is felzavaró hangosságot megütő kopogás rázta ki felszínes nyugalmából az ifjú ragadozót, aki, ennek az új, s meglehetősen váratlan fordulatnak az érzékelésekor kapkodva szabadította ki magát ágyneműje fogságából, melyet más vendégekkel ellentétben a földön vett használatba, az egyik legeldugottabb sarokban, melyet a szekrény, a hosszú függöny, s maga az érintetlen ágy is csaknem szó szerint elbarikádozott a külvilágtól. Onnan mászott elő a fehér elf bőrbe bújt, hevesen dobogó szívvel, s az álomra is már csak kócos, összevissza álló, hófehér haja emlékeztette, mely az arcába hullott - mintha elfelejtette volna, mit mára eltervezett, s mi szükséglete volt, egyedül csak az ajtónak szentelve minden figyelmét, töretlenül, mialatt hátravetette tincseit, s feloldotta a zárpecsétet. A csizmáját sem öltötte magára, s a napokat számolgatva indult meg sietve az ajtó felé, melyet már csak egyetlen gondolat kíséretében nyitotta ki: Nie nem lehetett, hiszen túlságosan kevés idő telt el, így aztán vagy valakit a fogadóból fog majd ott, a küszöbön találni, vagy pedig a barnaköpenyes mágust, mely két lehetséges eshetőség közül hamarost az utóbbival találta szembe magát, a vakító, fülig érő, furcsa vigyor pedig cseppet sem ébresztett benne jókedvet. Meglepetten meredt az embermágus arcába, hevesen dobogó szívvel, olyan szavakat keresve most feldúlt elméjében, melyeket a minap még bármely pillanatban könnyedén kiejtett volna. Most azonban, minden igyekezete ellenére azt sem tudta, mitévő legyen, nem, nem tudta, mert fogalma sem volt róla, mire is számítson, még úgy sem, hogy a Tanács tagja idáig elfáradt őérte, csakis őérte. Ám az ifjú helyett egyetlen, hosszú percig csak fénylő szemei beszéltek.- Shuga. - nyögte ki végül halkan, azonban válaszra éhesen, s közben elállt a mágus útjából, hogy beljebb kerülhessen a rögtönzött sárkánylakban, ha úgy tartja kedve - Megtaláltad az üzenetem?Az a kérdés nem volt éppen szükségszerű, hiszen ha nem találta volna, mégis hogyan keveredett volna ide, nemde? Ezt a kis fehér is tudta, igazán jól tudta, mégsem jutott dűlőre azt illetően, mit is kellene most mondania, azon kívül, hogy rögvest a lényegre tér. Gondolkodott még egy kissé, addig, amíg vendége beljebb nem került, s miután magukra csukta az ajtót, mintha valaki egészen más fordult volna az embermágus fel, úgy villantak fel a jégszínű szemek, tettvágytól fűtvén, reménnyel telten, s még a vak is észrevette volna, milyen szaporán veszi a levegőt, s mennyire indulna, menne már, csak az irányt mutassák neki. Nem fért a bőrébe, ezt pedig érezhette a különös kétlábú is.- Szükségem van rád. - jelentette ki az ifjú, immáron hangosabban, s határozottabban, mintha nem érdekelné többé az az ostoba becsület, melyet a nagy arany sárkánnyal szemben még olyannyira féltett-óvott.Pedig érdekelte, azonban ezúttal Laryss ügye végre-valahára feljebb került a ranglétrán.- De ha mindent elolvastál, akkor tudod, hogy miért. - tette hozzá, s jelentőségteljes pillantást vetett a másik szemeire, akárha jégtűkkel szúrta volna oda őket.Alvóhelyétől eltekintve Valturaan szobája meglehetősen rendezett, s tiszta volt, az ágy előtt hevertek a csizmái, s minden tulajdona gondosan elhelyezve állott, feküdt, lógott, s tartózkodott annak rendje, s módja szerint, ahogyan a fehér elfnek álcázott elgondolta. Az ifjú azonban nem kínálta székkel a mágust - úgy érezte, bármiféle segítséget nyújtson is neki amaz, nem lesz szükség rá, hogy helyet foglaljanak. Most és azonnal akart cselekedni, s mindez látszott is rajta, s testének minden apró rezdülésén. Olyan volt, akár egy íjhúrra illesztett, kilövésre készen álló nyílvessző, mely célját keresi - a végállomást, amely felé átszelheti a végtelen lég kanyargó áramlatait. | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-26, 9:50 pm | |
| //Valturaan//
Az ajtó kinyílik, és én a frászt kapom ijedtemben. Mindenre számítottam csak arra nem hogy ennyire fognak örülni nekem, pontosabban egy személytől még el is várom a csillogó szemeket de egy alig kikelt fiókától kicsit ijesztő. Még az is jobb lenne, ha a képembe mászna, viszont nincs mit tenni. Amikor a nevem mondja kicsit zavarodott lehetek, hisz igyekszem visszatérni magamhoz. - Shuga -Én – Válaszolok némileg vigyorogva, bár alig hiszem, hogy erre számítana. - Megtaláltad az üzenetem? –Pontosabban megkaptam igen, és el is olvastam. Bár megleptél a dologgal. Nem vártam, hogy a kis könyvtáros helyett egy engem fogsz megkérni. - Szükségem van rád. -Igen erre is rá jöttem bár jobban belegondolva, vártam mikor keresel meg. – Ez a rész némileg sántít hisz alig éltem túl a legrühelltebb sárkány pofonjait. Mostanában én is regenerálódom, mind fizikailag mind lelkileg. De ezt még megemésztem, hisz valaki erősen utasított, hogy figyeljek a kölyökre, én meg nem szoktam nemet mondani a felkérésekre. Na jó nyavalyogni szoktam, de ez most nem olyan eset amikor megtehetem. De újabb mondattal szakítja meg a gondolataimat. - De ha mindent elolvastál, akkor tudod, hogy miért. Ahogy körülnézett, hát sikítva menekülne, a sárkány nem csak lelkes, de még zavarban is van. A vakok is látják, rajta hogy pörög ezerrel. -Űlj le kölyök mielőtt lukasra tiprod a padlót. Hallom találkoztál Kainnel. Ha esetleg nem rémlik a neve, magas erős férfi mogorva arccal, akit ha képen törlök, egy monolittal ugyan úgy néz továbbra is. De erre a mesére visszatérhetünk, ha le tudtuk s komolyabb témákat. Mesélj először a lányról. Mindent, ha kérhetem. Aztán a családodról is. Ezek a kérdések fontosak, mielőtt azt hinnéd hogy az időt húzom. Pedig bizony ezt teszem hisz most is olyasmire kérdezek rá, amikre nagyrészt mondjuk így sejtem a választ. De amíg sztorizik kicsit, talán lehiggad. Nem szeretném, ha túl hamar kiégne, mert sietni azt nem fogunk. Plusz ideje hogy megtanulja a fajunk egyik legpozitívabb tulajdonságát. A türelmet. -Aztán mesélj az Orodi csatáról, ha jól emlékszem ott tűnt el sokakkal egyetemben. –Ajaj ezt lehet hogy korai volt említeni, bár említette már jobb óvatosan fogalmazni. Na meg az se lenne jó ha rá jönne hogy ott voltam. -Mesélj apádról és a nővéredről. Mi is a nevük?–Arról a pikkelyes pincsiről, aki behódolt Furiának csak, hogy erős asszonyt szerezzen. De le fogom még verni rajta, hiába tiltották meg. Ezen témánál én sem vagyok jobb, pláne amikor ecseteli az apja dolgait. A karom a fotel karfáját szorítja, úgy szeretném, az emlegetet sárkányt laposra verni. De nyugalmat erőltetek magamra, na meg épp én tervezek a kölyöknek hasonlót tanítani. -Elég bonyolult családod van. De meglátjuk, mit tehetek, és mennyire leszek a hasznodra. Jut eszembe, mert Kain idegrohamot kap tőlem e téren. Téged nem zavar, ha csöppet sokat beszélek?
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-27, 12:16 am | |
| //Shuga//718 évvel az éj-hasadéki csata után Ahogyan a mágus válaszolgatott neki azokban a pillanatokban, amíg elgondolkodva magába mélyedt, a legkevésbé sem töltötte el jótékony érzelmekkel, azonban tudta, ha ezúttal is megfegyelmezi ezt a furcsa alakot, annyi bizonyos, hogy segítséggel nem fog szolgálni. Az pedig elkélt az ifjú sárkánynak, kinek szíve e pillanatban is hevesen dobogott, dübörgött csontos, alig körvonalazódó izmokkal határolt mellkasa mögött, arra várva, hogy egy másik szívverés csatlakozzon hozzá, immáron négy hosszú évnyi távollét után, s ezért Valturaan igazán csekélyke árnak gondolta elviselni ezt az érdekes emberfélét, akinek volt bátorsága nyugalomra utasítani őt. Ám mihelyst ezt megtette, már folytatta is tovább, ráadásul olyasvalamivel, amely tények felsorakoztatására a fiatal sárkány végérvényesen elvetette a megtorlás gondolatának legcsekélyebb formáját is. Az első néhány másodpercben Valturaan elméjét elfoglalták a korábban - hamisan - megállapított tények, melyek szerint ez a bizonyos Kain egy olyan tanácstag volt, akit a fél-vérelf ismert, s valami furcsa kézjellel üzent neki, azonban az utána kapott személyleírás merőben megváltoztatta eme elképzelést, mondhatni teljesen kifordította bőréből a mágusnak hitt férfit, s az ifjú egykettőre azonosította őt azzal az arany sárkánnyal, aki megvédte Ahrol-tól, aki vele vadászott, s aki tanúja volt a vadászcsapdás fiaskónak, azonban ennek ellenére biztonságos helyre vitte pihenni. Ezekkel egyetemben arra is pontosan emlékezett, hogy nem volt hajlandó kiadni a nevét annak veszélyes volta miatt, s amikor gondolatai erre a pontra értek, a fehér sárkány tárgyilagosan végigszemlélt a barnaköpenyesen, miközben azt kérdezte magától, mitől lehetett ez az alak megbízhatóbb őnála, aki nem viselkedik úgy, mint egy félnótás. Őnála, aki minden félelme ellenére elárulta neki, hogy a párja nem is sárkány, s biztosította afelől is, hogy nem dolgozik a feketéknek. De úgy tűnt, Kain mércéje az ellenkező irányban hosszabb volt, s ez ellen az ifjú nem tudott mit tenni, ráadásul Shuga is inkább megszabadulni látszott e diskurzustól, így hát engedett neki, szóvá sem téve gondosan elrejtett sértettségét. Pedig lett volna, mit hozzáfűznie, azonban nem ennek a mágusnak, s nem éppen itt és most, amikor végre segítséget kért, s úgy tetszett, talán kapni is fog, ha addig elméje nem mondja fel a szolgálatot a tanácstag modorának hozadékaként.Ám nem értette, mit is várnak tőle. Nem értette, miért fontos kérdés Laryss személyének körülírása, ha a mágus Telarban mindent hallott, s azt sem értette, hogyan is keveredett ide az Ő családja, az övé, nem Laryss-szé, s még csak azt sem értette, honnan is tudott Melfyomer arról, hogy egyáltalán létezik a családja. S ezeknek értelmében igazán különös arcot öltött magára az ifjú sárkány, különösen gyanakvót, s egyben különösen rémültet is, mely érzelmek egyre inkább erősödtek, ahogyan az emberhím tovább folytatta borzalmasabbnál borzalmasabbakat feltáró kívánságait. Az ibolyaszeműről még mesélt is volna, talán szemrebbenés nélkül teljesítvén a kérést, elvégre az összes többi említett személy mellett már egészen hétköznapinak tűnt, hogy többet akart tudni róla ez a csaknem idegen. Na de ők... róluk mégis honnan tudhatott?! És a mi még fontosabb: ha tudott mindent - márpedig úgy kérdezte, mintha tudna mindent -, miért volt ez fontos éppen most, Laryss keresésének ügyében? Csak nem szereztek maguknak egy mágust?! Vagy mégis? - bizonytalanodott el az ifjú, ahogyan még egyszer végigmérte Shuga-t, azonban nem állapított meg sem többet, sem pedig kevesebbet annál, melyet már eddig is kiderített róla.Dehogy izgatta őt, mitől lesz ideges Kain! Ettől az élőlénytől bármelyik épelméjű sárkány átkozná magát, hogy egyetlen percig is csupaszbőrű alakot öltött, és ez nem is igényelt több magyarázatot ettől. Ami viszont nem volt ilyen könnyedén elfeledhető, az a bonyolult család említésében véglegesen kimerült, s csak éppen ilyen véglegesen telítődött Valturaan terhelhetősége, aki, minél tovább ízlelgette-elemezgette a hallottakat, annál inkább nagyobbra nyitotta jégszínű, fényes, zavarodott és rémült szemeit, s annál inkább feszültek meg izmai szerte a testében. Egyszerűen nem tudta mire vélni ezt az egészet, s ez kristálytisztán le is rítt róla, no meg minden más is, mely sebesen dolgozó elméjén átsuhant azalatt, míg azt mérlegelte, mit is válaszoljon erre, s hogy válaszoljon-e egyáltalán. Azonban nem veszthette el e lehetőséget, még ha csúfos tréfa lapult is mögötte, nem veszíthette el a segítség ígérete keltette reményt, s legfőképpen nem lehetett dühös, most nem, még nem - addig nem, amíg nem bizonyosodik meg róla, Shuga Melfyomer valóban képes előrébb mozdítani a keresést. Így hát gyors volt a csata, gyors, s eredményes, melyet saját magával folytatott némán, összeráncolt, hófehér szemöldökkel a fényes, halovány-kék íriszek felett; s nem telt sok belé, az ifjú határozottan szolgált válasszal, eltántoríthatatlanul, hűvösen, s mégis vészesen komolyan.- Laryss Orowennë ebben az évben tölti a kilencvenhetet. Fehér elfekre nem jellemző ibolya szeme van, a haja egyenes, és csak egy kissé hosszabb a vállánál. Hétszázban találkoztam vele, puszta véletlenből, és azután folyvást kerestük egymást, hogy megküzdhessünk. De egyikünk sem akarta megölni a másikat, így a küzdelmek alábbhagytak, és lassan elnyertük egymás bizalmát. Később már Orod Opelë falai között tanultam mágiát, amit a saját nyelvjárásomra fordítottam és dolgoztam át. Az apja, Amyas egy lovaskiképző, de fogalma sem volt róla, kivel osztja meg a háza fedelét, még akkor sem, amikor végleg odaköltöztem, mert a családom rájött a titkunkra. - itt szemmel láthatóan megvillant a tekintete, melyet csakhamar le is sütött, s úgy beszélt tovább, sokkalta dühösebben, mely haragot minden igyekezetével próbált elfojtani - Az ostrom napjáig a fehér elfek városában éltem, majdnem négy teljes évig megfosztva valódi formámtól, ami lehetetlennek hangzik, de így igaz, bár a napok nagy részében nem voltam ébren. Laryss kitartott mellettem, életben tartott, mert szeretett - nem volt a világon olyan, amit ne tett volna meg értem. Azon a napon még az apját is hátrahagyta.Valturaan higgadtságot erőltetett magára, s éppen eme erőlködés látszott most gyanúsnak, s a mágus könnyedé átláthatott rajta, ahogyan azt is észrevehette, hogy az ifjú nem hazudik, s valódi érzelemvihar dúl most benne az emlékek újra-felidézése nyomán. De hogyan is kerülhette volna el, hogyan védhette volna ki, ha ez a hártyabőrű hímember úgy festett, mint aki mindent, de mindent tud róla, Laryss-ról, és mindenki másról is, mintha csak Jégkarom-csúcson élt volna! De hiszen nem lehetett sárkány, nem, nem, hiszen ember-szaga volt, dohányzó-ember-szaga, fojtogató füst-szaga. Miért, s hogyan szerezhetett tudomást az ő életéről?- A családom nem tágított, az utolsó vérükig harcoltak volna azért, hogy megölhessenek minket, de aznap nem tudom, mi történt. Niveria, a nővérem másodjára kegyelmezett felettem, és utamra engedett, de amikor Laryss-t kerestem, már a nyomát sem viselte a hó. De megígértem, hogy keresni fogom, ezért keresem még most is - és tudom, hogy él még. - mondta, ekkor pedig jelentőségteljesen a mágusra nézett - Azt is tudom, hogy ennyire jól kevés helyen rejtőzhetett el előlem, és leghelytállóbb sejtésem szerint olyan helyen tette ezt, ahol sem Niveria, sem Därur, az apám, sem Kilime, az anyám, és a többi sárkány sem érheti el, aki Jégkarom-csúcson élt, az otthonomban, a Lanur-hegységben. Hogy velük azóta mi lett, azt nem tudhatom. Egyiküket sem láttam, néhány héttel ezelőttig, amikor a nővérem megpróbált meggyőzni róla, hogy tartsak vele és térjek vissza a családomhoz. Ő, bármennyire is próbálta elrejteni előlem, látta Laryss-t, és élve látta, olyan helyen, ahol nem érhette el. Vagy olyasvalakivel... de kétlem, hogy bármelyik fajtársunk védelmezné őt legalább egy tucatnyi hósárkánnyal szemben.Valturaan nem kívánt többet mondani. Úgy érezte, felesleges, úgy érezte, a bolondját járatják vele, s úgy érezte, máris elege lett - mégis kitartott, ki ő, bármeddig, ha azzal nyerhet valamit, akár a legapróbb, bizonytalan nyomot is. A Shuga nevű mágus tudása egyre inkább megrémítette, minél többet elmélkedett róla, honnan is származhat, honnan... hiszen a Kain nevezetűnek ennyire bőven nem beszélt semmiről, Nie pedig az elfek védelmét élvezte, egyelőre. De talán bejárása volt oda a mágusnak... talán megkereste őt a könyvtár gondjai miatt, igen.. talán. De akkor Nie elárulta őt, és ezt a sárkány nem fogja megbocsátani. Az ifjú tekintete felizzott, jeges lángokba burkolózott, majd pedig átverést gyanítva összeszűkült, ahogyan újra elváltak ajkai, hogy visszautasíthatatlanságban úszván megtudakolják a hímembertől e különös, rémisztő rejtély kulcsát.- De mindezt magad is nagyon jól tudod, Shuga. A kérdés csak az lenne, mégis honnan? | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-27, 1:28 am | |
| //Valturaan//
Az események meredek fordulatot vesznek, és hiába tudom a végeredményt, most még egy fabatkát se adnék a fiú életéért. Ha csak olyan könnyen megszerezné, amit akar, nem lenne haszna, ez a gyerek hamar belehalna. Még egy fiatal sárkánynak se ellenfél. Val arcán érzelmek hullámai sodródtak át, kétségek, és rémület amiknek az íze ugyan finomnak tűnik, de most nem kínozni jött az ifjút, csupán próbára tenni méltó e arra a tudásra amit ő birtokol. Korai számára ítéletet mondani, de perpill a nyaka kitörése lenne a célravezető mindenki számára. De a megbízója ezt kerekperc megtiltotta és a feje letépését tette fizetségnek, ha ez megtörténik. A kölyök hazudni se tud, így bármikor áldozattá válhat, ezen hamar változtatni kell. A korábbi érzelmek mellett, immár egy részleges felismerés is megjelenik, noha nem szóltam még olyat, ami esetleg lebuktatott volna. Kain megemlítése lehet, hogy hiba volt, de az sem kizárt, hogy ez a gyenge ifjonc még a mogorva herceg kíváncsiságát is felkeltette. Hisz a kölyök él, ami ha én rosszul ítéltem meg hiba lenne, de Kain is arra jutott, amire én. Mindegy, mindenki követ el hibákat. Valt teste megfeszült, mint aki támadni készül, amire elmosolyodva ránézek, és kényelmesebb pozíciót veszek fel . Azaz törökülésbe helyezkedem a fotelben, jól jelezve a gyermeknek mennyire tartom veszélyesnek. A fegyveremre sincs szükségem, egyetlen lökéssel a fal mellé küldöm, ahol csendesen megtámaszkodik. Majd királyian jelezve hogy kezdje, a mesét hallgatom. Mivel már úgy érzem hibát követtem el de nem is számít olyan nagyon. -Amyas remek lovas volt, de apának ostoba, a halála hiba volt. De lehetett volna másképp is. –Nézek a mesélő gyermekre. - És nagyon is tudta mi vagy, ki vagy. Kicsit hamari természetű volt. Azt ne mond, hogy rabságnak érezted azt a négy évet, szerintem bele voltál buzdulva a kis elfbe mint ló a gödörbe. De lássuk be te sárkány vagy ő meg elf, mégis mit gondolhatott. Ami tény, tényleg jó alvókád volt kölyök, veszélyérzet zéró, de azt a hibát kiküszöbölték mások. Az idegessége szaga megkordítja a gyomrom, én a kezemet a hasamra teszem. az hogy az agya végre dolgozni kezd, öröm látni, így még van esélye az életre. Kicsit csendesebben szemlélem a sárkányt. -A Jégkarom csúcs tényleg borzasztó hideg hely, bár kényelmes is. Épeszű egyed nem teszi be oda a lábát, vagy csak erős fedezet mellett. Ami azt a mogyoró agyú Därur-t illeti, azt hiszi legyőzhetetlen, pedig volt, aki már majdnem megnyúzta. Egyedül anyád miatt él még az az erőszakos tulok. Niveria soha nem fog a lányhoz érni, mert csak féltékeny az életedre, amit te megtaláltál magadnak. Ami meg anyádat illeti, hát ő hogy is mondjam egész megkedvelte. Panu meg egyenesen oda van a bátya asszonyáért. Nézek Valra hatalomtól izzó tekintettel, jelezve hogy csak próbáljon meg támadni vagy fenyegetni, és laposra verem őt, is mint már a családja egyes tagjaival tettem. -Naná hogy látta, anyád vette védelmébe. Meg is tépte a kicsi lányát, ahogy én is megtettem a csata folyamán. Na meg kit izgat pár gizda hó sárkány, lehet jönni hozzám pofonért, ha a két nőre és a gyermekre vadászik. Na és a kérdésedre a válasz egyszerű, abban a négy évben én védtem a segged Laryss védelmezőitől. Akik belátták az igazamat, és így békén hagytak az utolsó két évben. Az hogy élsz és remélhetsz az én művem. Az hogy asszonyod él, és virul szintén az én művem. Az hogy apád idegösszeomlást kapott anyád szökése miatt dettó az én művem. Az hogy jó pár éve egy büdös jégföldi, vagy más sárkány se jutott a közelükbe, hát abban csak segédkezek, de benne vagyok abban is öcsi. Sokat kell pedáloznod ahhoz, hogy a közelükbe, juthass bármikor, ezen információt nem adják ingyen. Na meg Kili kitépkedné az összes szőrszálamat, ha nem bizonyítanád, hogy erős vagy. Szóval kölyök vagy felnősz, vagy a büdös életbe nem jutsz hozzájuk közelebb nálam.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-27, 2:43 pm | |
| //Shuga//718 évvel az éj-hasadéki csata után S bár az ifjú nem kínálta ülőhellyel, a furcsa, különös, hidegrázást keltő barnaköpenyes mágus önállósította magát, öntörvényűen foglalta el Valturaan egyik erre szolgáló bútorát, s az eme cselekvéshez társuló viselkedés több is volt, mint pusztán sértő. Egyenest provokálónak tetszett Shuga Melfyomer előadásában, azon túl, hogy puszta jelenléte immáron végérvényesen a sárkány idegein táncolt, fáradhatatlanul, ráadásul mindössze néhány percnyi itt-tartózkodás után, amely teljesítmény nem volt éppen figyelmen kívül hagyható. Nem is fért kétsége hozzá, hogy a Kain nevezetű hatalmas arany sárkány sem különösebben örvendezett, ha útjába akadt ez az alak, azonban ő, itt és most, ebben a feszültség-gerjesztő helyzetben nem küldhette el, s nem hagyhatta magára a saját szállásán, nem úgy, hogy segítségért hívta ide, s jól hallhatóan tudomást szerzett arról is, a hímember legalább sejtések szintjén tisztába helyezte magát Valturaan családjának bonyolultságát illetően. Ámde bárhogyan tette is ezt, az ifjú hósárkányt messze űzte a nyugodtság áldott állapotától, messze, egészen távol, egyenesen az ellenkező irányba haladásra kényszerítve annak lelkét, tudatát, egész lényét. S ahogyan a szemtelen, idegesítő mágus egyre inkább kényelembe helyezte magát, úgy nőtt egyre nagyobbá a fiatal ragadozó haragja, felháborodása. Tekintete bírálóan állapodott meg a mágus körvonalain, s fáradhatatlanul kísérte figyelemmel minden egyes rezdülését, az elhelyezkedésen át egészen a fegyverétől való megválásig. Akkor értette meg az ifjú, hogy a hártyabőrű ember nem félt tőle, egyetlen pillanatig sem, egy egészen kissé sem, ennélfogva pedig vagy bolond volt, vagy pedig kellőképpen el tudta rejteni, annak céljából, hogy felhergelje vendéglátóját, ki levél formájában ide rendelte. De vajon miért tette volna ezt? Valturaan nem talált reá megfelelően fontos - avagy elég ostoba - indokot, s ahogyan még egyszer utoljára végignézett a máguson, három év után újfent meg kellett állapítania, valamiféle elmeháborodottal lehet dolga - legalábbis ebben a hitben próbálta tartani magát, egészen addig, amíg be nem látta, ez a legkevésbé sem magyarázta volna, hogyan szerzett tudomást arról, hogy van apja, s nővére; honnan derítette ki ezt, legfőképpen pedig miért tűnt olybá e sötét felhőktől árnyékos helyzet, mintha sokkalta több, sokkalta veszélyesebb lapulna a háttérben.Mintha a mágus igazolásként várta volna el tőle e válaszokat, egyfajta megerősítésként... mintha nem lett volna biztos abban, az ifjú-e az, akivel dolga van. De milyen dolga?Valturaan nem tudott rájönni, miért avatta volna ügyeibe vasakaratú apja ezt az embervarázslót, azonban bármiféle magyarázat is volt, melyet keresett, a végeredményen fikarcnyit sem változtatott: ez a csupaszbőrű veszélyt jelentett, valóságos veszélyt, s oka kellett, legyen e borzalmas feszültséget szülő félelemmentességnek is. Így hallgatta hát az ifjú, jeges tűzben fürdő tekintetét a máguson nyugtatva, mit mondott amaz, hogy mit mondott Amyas-ról, Laryss édesapjáról, akit hátrahagytak, magára hagytak az ostrom forgatagában. A hósárkánynak fájtak a szavak, kiábrándító, durva kezű felrázásként sepertek végig rajta, mintha most is éppen ostromra ébredt volna, káoszra, öldöklésre, katasztrófára, félelemre... s abban úszott, hűvösen maró rettegésben, s dühvel büntette magát, szigorúan szemlélve akkori tetteit, melyekkel még borzasztóbb fájdalmat okozott az ibolyaszemű nőstényelfnek, ki mindennek ellenére szerette apját, s becsülte őt azon erényeiért, melyeket hibái átláthatatlan leplén át is felismert. Hátborzongató érzés kerítette hatalmába arra gondolva, csaknem négy éven át titoknak hitt kilétét őrizte buzgón, nem is sejtvén, micsoda ostobaságot művelt, s miféle ellenségeket szerzett eközben, kik jobban rejteztek előtte, mint legvadabb álmaiban gondolta volna. Jobban, okosabban, kihasználva vakságát, melyet szerelme okozott, szivárványos, áldásos hályogként borulva tekintetére, melynek nem lelte, nem érezte hibáját.És a mágus továbbra is nyugodt maradt, vészjóslóan nyugodt, ügyet sem vetve rá, miken ment keresztül az ifjú sárkány, mi zajlott benne, mennyire megtelt körülötte a levegő, dühvel, félelemmel, feszültséggel és értetlenséggel. Nem is sejtette, mit fog még hallani, s nem is hitte el azonnal, nem volt képes követni gondolattal a mágust, kinek határozott hazugság-mentes hangja halkabban csengett ugyan, mégis talán pontosan ettől tűnt sokkalta súlyosabbnak az, melyet mondott. Mert súlyos volt az, ez az idegen ismerte az otthonát, ismerte apját, s ismerte nővérét is, méghozzá úgy tetszett, egészen jól - túl jól ahhoz, hogy puszta szövetséges legyen a kolónia vezetői számára. Ez, s a tény, hogy az Orod Opelë-ben töltött idő alatt bármelyik pillanatban meggyilkolhatták volna, összerándította Valturaan gyomrát, s néhány pillanatig fel sem mérte, mit is állított ezután a mágus. Amikor pedig megtette, értetlen, gyűlölködő, bizalmatlan, zavarodott tekintetében különös fény villant - a borzalmas, hitetlenkedő rádöbbenés ködös fénye, mely mégis megcsillant, mindennek ellenére, mert az ifjú nem érzékelt, nem akart érzékelni semmi mást. Magába szívta a magyarázatot, lett légyen akármilyen képtelenség az, hogy anyja, akinek egész életében egyetlen percig sem jelentett semmit, hirtelen Laryss pártfogására kélt, s bizalmában fürdette ezt az alakot, ezt a Shuga-t, akinek szeme sem állt jól, ráadásul, ha jól értette, márpedig nem tudta volna másképp érteni; még legifjabb fiókája közelébe is eresztette.Pislogás nélkül meredt rá a hósárkány, azt latolgatva, elhiggye-e, amit hallott, hagyja-e szétáradni magában a megnyugvás különös hullámait, hagyja-e elmélyülni magában Laryss biztonságának tudatát, amely talán nem is létezett, ám ő mégsem talált fogódzót a mágus történetében. Nem talált, s így nem tudta kikezdeni, nem tudta megcáfolni, bármennyire is zakatolt elméje, s bármennyire is meg volt róla győződve, az ő anyja bizony nem tenne ilyet. Nem. Nem, soha. Mégis elhitte... hinnie kellett valamiben, hinnie kellett, hogy él, hogy az ő elfnősténye jó kezekben van, távol a veszélytől, távol Niveria-tól, Därur-tól, és mindentől, mely valaha is ártani akart neki. Hinnie kellett, különben megőrül, elveszti az eszét, s akkor mi lesz majd vele? Nem tudott tisztán gondolkodni többé, nem azok után, hogy az emberférfi korántsem fejezte be ezen a ponton, nem fejezte be ezzel a történettel, nem fejezte be a színvallással, mert tovább beszélt ő, méghozzá olyan dolgokról, melyek kiszáradt fakéregként táplálták a fehér sárkány felszínre törő haragját. S mielőtt még alkalma nyílhatott volna megakadályozni magát, torkából elfojtott, egyre erősebb morgás tört fel, s feszültsége kirobbanni készült az aprócska kétlábú-testből, egyenesen az idegesítő, elfogadtatatlan fenyegetés tulajdonosának csapódva, akár egy hatalmas, száguldó, láthatatlan fal, melynek ütése kiszorítja a levegőt minden tüdőből. Valturaan tajtékzott. Nem volt hajlandó elfogadni ezt a sületlenséget, nem volt hajlandó bizonyítani az anyjának, aki egészen eddig nem is törődött vele, aki eldobta magától, s most a testvérét nevelte, akit sohasem látott, s a neve is ismeretlenül csengett fülében. Nem volt hajlandó megbékélni e feltételekkel, nem értette őket, s nem is akarta megérteni őket. Látni akarta Laryss-t, méghozzá most azonnal, s ez kristálytisztán tükröződött is szúrós jég-tekintetében, ahogyan az ülő mágushoz hajolt. Bármelyik pillanatban képes lett volna támadást indítani ellene.- Dehogynem jutok! - morogta, méregtől eltelve, s maga sem tudta elképzelni, mit tesz majd ezzel az emberrel, ha megtudja, hogy Laryss-nak baja esett - Egy embermágus nem győzi le Niveria-t. Nagyot mondasz, Melfyomer. Ne hergelj tovább! Az igazat mondd el, ha jót akarsz magadnak! Nem maradt több türelmem!Ám ekkorra már, ahogyan mindezt - saját megállapítását - számba véve újra végiggondolta a hallottakat, Valturaan sejtette, hogy átverték, s dühét, határozottságát bánat fertőzte meg. Ez a bánat volt felelős azért, hogy a mágust nem érte sérelem, s azért is hogy az ifjú tagjai remegni kezdtek. Tenni akart, móresre tanítani ezt az ostoba embert, s egyúttal mégis hinni akart szavának, hinni akarta, hogy féltett párja jó helyen van, s nem eshet baja. Nem tudott dönteni, melyik késztetésnek engedjen inkább, s összeráncolt homloka alá minden eddiginél nagyobb kétségek költöztek. | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-27, 4:38 pm | |
| //Valturaan//
Az hogy a sárkány egyre feszültebb és ingatagabb lett, eszembe idézett egy korábbi csevegést Kilimével és Laryssával. -Komolyan ennyire fontos hogy fejlődjön? -Igen az, és nem miattunk, hanem maga miatt. -Az apja haragját túl kell élje. Ha nem segítesz, neki elintézlek Melfyomer, hiába segítettél megszökni nekünk. -Jó jó nem kell rögtön a torkomnak ugrani Kili, tudom, hogy kedveled, hisz a fiad ő is. Az hogy a kis hölgybe szerelmes, az meg az istenek sara. De emiatt mérgesnek lenni marhaság. –Kilime karmos keze a torkomnál áll meg, majd megböki a mellkasom párszor. -Két dolgot mondanék neked ostoba sziklarágó, a nevem Kilime és nem Kili. Nem vagyunk már fiatalok, hogy így nevezhess A második, amit a szerelemről mondtál nem hiba csak fura és természetellenes. De látom, hogy szereti, így nem tehetek mást, elfogadom így őket. Az apja meg megölné mind kettejüket. A lányom legalább felfogta a család fontosságát, nem fogom elveszteni csak azért mert nem értem meg. -Ha beleszólhatok én is, bár csak elf vagyok, és te uram embernek tűnsz teljesen, azért amit értünk tettél hálás vagyok, bár fura megszokni, hogy sárkány volt valamikor. A szellemek nem ennyire ragaszkodnak az élethez. De visszatérve Val-ra ő elég kedves a maga módján, viszont nem szereti a fölösleges harcokat. -Aha hát mindenkinek lehet dilije, nekem az hogy túlélem úgy ahogy Ritalea engedi. Kisebb nagyobb nyavalygásokkal. Laryss hárman beszélgetünk, nem csak én meg a házsártos Kili. Ne tudd meg milyen volt fiatalabb korában. –Ekkor egy súlyos talp érte a lábfejemet, nem kevés erővel, vélhetően eltört volna, ha ember lennék. –Jó-jó Klime. Most jó? Ne szabadkozz, hisz a párod életéről van szó. Aki lássuk be még csak egy taknyos kölyök. -Tudom, jól de szeretjük egymást. –Néz lefelé kicsit zavarban. -És ez így jó lányom, nem hiszem, hogy bármit tehetnék ellene, így téged is kimentettünk abból a pokolból. –Simogatja meg Kilime Laryss vállát. –Na meg a kicsi is megkedvelt téged, bár hamarosan neki is időszerű lesz alakot váltania. -Oké most hogy egyet értünk a fiút illetően. – Szaglászom meg a szerintem eltört lábamat. –Kellene valami bizonyíték, arra hogy ismerlek téged. Na meg arra is hogy ne kezdjen tombolni mert akkor kitöröm a nyakát. -Ha csak egy haja szála is görbül én letépem a fejedet és a kezedbe adom. Ne merd megölni a fiamat, akkor, se ha még gyengének tartod. Nem mindenki mozgat sziklatömegeket, csak azért mert unatkozik. Pláne mert emlékszem milyen elhízott voltál a sok kőtől. Elvigyorodom a téma említésén, és kicsit szíven is szúr a dolog, Kili jól tudja ezt, hisz épp ezért hozta fel a témát. Kicsit befordulok én is, így nem vettem észre mikor távozott a lány, és tért vissza egy láncon függő medalionnal, aminek a hátlapjába egy V-t vésett valami barbár, de hamar le esik, hogy a srác volt akiről épp csevegünk. -Ez talán megfelelő lesz, mind hármunk illata rajta van szerintem. Így elhiszi, amit mondasz neki. -Ez jó ötlet Laryss. –Mosolyodik el Kilime, és megsimogatja a V-t a medálon. Ez azért meglep hisz eléggé távol tartotta magától a kölyköt, de az anyák már csak ilyenek, ki vagyok én, hogy firtassam. Eddig jutok az emlékezéssel, amikor felém hajol morogva. Még mindig mosolygó arccal, de gyilkos hideg szemekkel morgok vissza rá, követve a hangerő növekedést is. - Dehogynem jutok! Egy embermágus nem győzi le Niveria-t. Nagyot mondasz, Melfyomer. Ne hergelj tovább! Az igazat mondd el, ha jót akarsz magadnak! Nem maradt több türelmem! Val remegett a dühtől, és lassan a méreg is elkapja. De én nem adok időt egy taknyos fiókának fenyegetőzni. Lendületből mellkason lököm, hogy a falhoz vágódjon. Időt se adva neki a reakcióra, már rajta ülök jó 400 kilónyi plusz teherrel átváltozva jobb kezem karmait a szívénél mélyesztem még csak a ruhán keresztül a húsába. Fájni fáj, de nem vérzik azaz Kili semmit se fog belőle látni. -Te kölyök, komolyan azt hiszed, bármit megtehetsz, mert sárkány vagy? Időszerű hogy némi nevelést kapj, ha már az a gyenge apád nem tanított meg semmire. Első haragomból pár pofon csattan az arcán, majd felrántom, és a plafonig emelem Val-t. -Ha játszani akarsz, fióka játszunk. Nem szokásom hazudozni a tetteimről. Az lehet, hogy nagyrészt tréfának és hazugságnak tűnik. ETTŐL MÉG SOHA NEM HAZUDOK SENKINEK. NIVERIA ELŐTTEM HEVERT LEVERTEN, ÉS KÖNYÖRGÖTT AZ ÉLETÉÉRT. HOLOTT ANYÁD AZ Ő ÉLETÉNEK ELVÉTELÉT IS MEGTILTOTTA. NEKEM TE NE GYERE HAZUGSÁGOKKAL MERT FELTÖRLÖM VELED A SÁRKÁNYVÖLGYET TE KIS GILISZTA. Ledobom a padlóra, majd visszaülök a helyemre immár ismét emberi formámban. A köpenyem zsebeiben kezdek matatni, és egy kis bőrerszényt veszek elő. Val ha akarja, érezhet felőle egy gyenge mágiát. Majd mellé hajítom a bizonyítékot. -Ha szeretnél még több pofont kapni, akkor menjünk el egy közeli tisztásra, és a lelkedet is kipofozom belőled. Sose merd megkérdőjelezni Melfyomer a Sziklaféreg becsületét, mert kitépem a szíved és megeszem ebédre. Minden szó, amit mondtam igaz, nagyrészt. Anyád megtiltotta, hogy megöljelek, és Laryss is erre kért. Szóval kezdj neki a dolgok értelmezésének, vagy ebéd lesz belőled kölyök. Vigyorgok rá vidáman, mintha az előbb nem is akartam volna megölni. Majd visszahelyezkedtem a kényelmes pozíciómba és pipára gyújtottam.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-27, 8:45 pm | |
| //Shuga//718 évvel az éj-hasadéki csata után Valami nem volt rendjén.Egy Csupasznak - egy gyenge hártyabőrűnek - nem lett volna szabad így visszamorognia, azok torka másra volt képes, vitatkozni, kiáltozni, verseket szavalni, énekelni... azonban ez a mágus varázslat használata nélkül követte a sárkány által diktált tempót, úgy rivalizálva vele, mintha két hímmacska lettek volna párzási időszak közepén, s küzdöttek volna a nősténnyel való szaporodási jogért. Állatias volt ez az emberlény, túlságosan állatias ahhoz, hogy továbbra is csupán egy furcsa, hátborzongató Mágustanács-tag maradjon a fiatal sárkány jégszínű szemében. S nem is maradt. Akár egy lesből támadó nagyvad, rontott Valturaan-nak, s vágta bérelt szobája falához erővel, lendülettel nem takarékoskodván, a következő pillanatban pedig már a plafon mintázatai köszöntek vissza a sárkánynak a távoli légben, majd pedig az ablakon át beáradó fényt valósággal éjszakává változtatta az a hatalmas árnyék, mely egy még hatalmasabb, különös testhez tartozott.Az a test nem volt emberé.Ujjai éles, hosszú, erős és vastag karmokban végződtek, s minden porcikája, minden tagja erőtől duzzadt. Súlya a padlóhoz szegezte az ifjú fehér sárkányt, azonban ehhez az őt körüllengő baljós kisugárzás is bőven elegendőnek bizonyult volna, a szívének szegezett éles szaruképződményről már nem is beszélve. Határozottan nem volt ember, s bármi volt is ez az úgynevezett Shuga Melfyomer, bizony erősebbnek látszott egy sárkánynál - legalábbis őt tekintve jóval felette állott, pontosabban ült, szorító-préselő tömegével, s a szíve felé szúrt figyelmeztetően. Valturaan mellkasa félelemmel, s tehetetlenséggel telt meg, e kettő pedig oly töménységben kerítette hatalmába, hogy felnyögni sem mert. A fentről érkező szavak sem javítottak helyzetén túlzottan, bár ami azt illeti, már egyáltalán nem lengte körbe annyi düh, mint az imént. Magában fortyogott csupán, érlelve még az igazi kitörést, s leküzdve félelmét az ismeretlentől. Nevezhette ugyan gyengének az apját, azonban mindez kevés volt ahhoz, hogy eltántorítsa Laryss visszaszerzésétől, még ha ez a furcsa szörnyeteg tartotta is fogva őt. Ahogyan hirtelen beszívta a levegőt, hogy újfent morgással figyelmeztesse támadóját, fittyet hányva a veszélyre és a fájdalomra, tágra nyílt szemekkel, elhatározottan, s csaknem magán kívül meredve az idegen lény pofájába; azonban történt valami, melyre még az elmúltak alapján sem számított eléggé a tapasztalatlan, zavarodott, s egyetlen veszteni valóját veszélyben érző ragadozó. Az átokfajzat pofonvágta őt... többször is egymás után, tenyereit pedig mintha a világ legkeményebb anyagából alkották volna. Nemcsak csípett és szúrt, mint egy közönséges kétlábú pofon, hanem egyenesen fájt, szörnyen fájt, olyannyira, hogy az ifjú menten el is vetette az ellentámadás sikerességét. Ennek ellenére azonban dühe csak nőttön nőtt, ahogyan elképzelte, miféléket művelhetett az ő Laryss-szával ez az alak, mikre vetemedhetett, látva a gyógyító gyengeségét; s a Csupasz-bőrbe bújt ragadozó úgy érezte, menten, azonnal felrobban a méregtől. S mintha csak valóban megtörtént volna, szinte repült a mennyezet felé, megállíthatatlanul, nem érezve elég időt megállásra, s nem is állott meg. A szörnyeteg egyenesen a plafonig rántotta őt, akár rosszkedvű gyermek élettelen, apró játékát lóbálta dühében, majd pedig folytatta, melyet elkezdett. Folytatta, s az ifjú szeme is tovább nyílott kifelé, akár egy párra való hatalmas, fénylő kincseket rejtő kétszárnyú ajtó. Úgy bámult bele a különös lény szemeibe, addig, amíg amaz el nem eresztette, hogy a sárkány dermedten, összezavarodva a földre hulljon, kiszolgáltatottan e szerzet akaratának. Valturaan-nak fájt a landolás, s bőszítették a mágus szavai, olyannyira bőszítették, hogy félelmei ellenére továbbra is rajta tartotta szemét, pislogás nélkül, összeszorított állkapoccsal, továbbra is tajtékozva a dühtől, s végtelenül féltve kedvesét, a törékeny, ibolyaszemű elf leányt. E féltés vezérelte elméjét, mely immáron pánikban, rettegésben fürdött, s reszketése akkor sem hagyott alább, amikor a hátborzongató lény helyén újra megjelent az emberalak. Akkor sem nyugodott meg, amikor ismételten helyet foglalt, mintha mi sem történt volna... nem, nem nyugodott meg egyetlen pillanatra sem, sőt, éppen ellenkezőleg. Szíve vadul verdesett csontos mellkasában, úgy kalapált, hogy le merte volna fogadni, még odalent is hallják, de nem volt képes megállítani, nem volt képes megszüntetni, szemei pedig, mintha a Tanács tagjára tapadtak volna, követték annak minden rezdülését. Így csapta meg bódító szélként az ifjú arcát a varázslat szaga, s így vándorolt át tekintete a mágusról a felé hajított aprócska csomagra, melyet azonban egészen addig nem volt hajlandó megérinteni, amíg meg nem bizonyosodott róla, a különös, veszélyes mágus a helyén marad. Akkor vette magához a bőrzsákocskát, gyanakvó mozdulatokkal tapogatva végig, hol rajta, hol pedig a Shuga nevezetűn jártatva szemét. A látszat ellenére cseppet sem érdekelte, mit mond az átokfajzat. Nem érdekelte, amint kibomlott a zsák, s kiszabadult belőle három szag - az a három, amely egyszeriben fenekestül felforgatta az ifjú életét, legalább annyira, mint Orod Opelë ostroma tette azt négy évvel ezelőtt.A fehér sárkány elméjét elöntötte a felismerés, akárha egy jeges, hideg lavina söpört volna végig felette, s temette volna mélyre, el, el a világ elől, el titkon őrzött érzéseivel, el minden bánatával, s el megkönnyebbülésével is, e sokízű káosz pedig egykettőre beborította a ragadozó egész lényét. Valturaan lassan tápászkodott fel sarkaira ülvén, s nemzetek örökségeként őrzött ereklyéket illető óvatossággal szabadította ki Laryss legféltettebb nyakékét a bőrzsákocska fogságából. Mielőtt még tudatára ébredt volna, mit is tesz, térdeire görnyedve mellkasához szorította a láncot, s lehunyta a szemét, úgy ízlelgette a szagmintát, úgy simított végig ujjával hitetlenkedvén a medálon, a vésett V formán, s úgy töltötte el mindenét az az összevisszaság, mely egyszerre volt gyönyörű, friss lélegzetet adó szabadulás, s egyszerre volt lesújtó, átkozott igazság is. Ám mindez nem érdekelte a fehér elfet... nem érdekelte őt többé a mágus megtámadása, annak egyetlen szava sem. Beszélhetett volna, amennyit akar, ő akkor is úgy maradt volna, akkor is súlyos küzdelmet vívott volna, s vívott ő most is, szakadatlanul. Nem érdekelte többé a fenyegetés, nem érdekelte a pipafüst, a vigyorgás, az idegesítő jelenlét, nem érdekelte semmi. Csak a fejét rázta meg hevesen, s határozottan, mielőtt magán kívül válaszolt volna társaságának.- Nem kell, kimenjünk.Ennyit mondott csupán, s e szavakat is nagy, fehér-elf-labdává görnyedve, kissé érthetetlenül, mégis megadóan, s egyszerre büszkén, nyugalmasan és izgatottan is. Még nem érett meg benne a végső következtetés, így hát várnia kellett a különös szerzetnek, várnia, s csendben pipáznia, ha beszélni nem akart. Percek teltek bele ugyanis, mire az ifjú felemelkedett, s gondolkodás nélkül nyakába helyezte a Laryss életét bizonyító, ő és pártfogója, Kilime szagát hordozó fémékszert, melyen egy harmadik, idegen aromát is felfedezett - minden bizonnyal sosem látott, fiatal testvéréét, kit Melfyomer, a Sziklaféreg gyermekként emlegetett. Valturaan arca sima volt, haragtól mentes, komoly és eltökélt. Nem értette ugyan a próbát, melyet elé állítottak, mégis kész volt, hogy teljesítse, bármire kész volt, ha annak ellenében végre megláthatja majd elvesztett nőstényét, s e felkészültségét Shuga felé is irányítani kezdte, miközben feltápászkodott, s remegő léptekkel ugyan, ámde azokat leszámítva egészen úgy botorkált a másik fotelhez, mintha mi sem történt volna. Mintha sohasem folyamodott volna erőszakhoz a mágus, s mintha az ifjú sohasem akarta volna megfosztani őt életétől. Helyet foglalt hát az ifjú sárkány, s életében először vágyott teljes szívéből a bűzös alkohol állítólagos hatására, melyről még csak azt sem tudta, miféle lehet. Minden, de minden átfordult benne, kizökkent megszokott helyéről, s egészen úgy tetszett, mintha bensője táncot járna. Tekintete azonban jeges lett és kemény, mint annak előtte.Úgy dobta vissza a bőrszütyőt a mágus felé, s úgy tette fel azt a kérdés, mely egyes-egyedül, árván jutott eszébe, s mely méltónak találtatott általa a jelenlegi helyzethez. Méltónak ugyan, ámde legalább annyira oda nem illőnek is, ahogyan a történések sem látszottak visszatekintve valószerűnek. Ezért szívta magába az ifjú Drest a nyakék aromáját, s minden egyes szippantással jobban elmélyült a megfejtés édes, ugyanakkor borzasztóan csípős ízében.- Soha nem beszéltem anyámmal. Mit vár tőlem, mit bizonyítsak? Beszélj... kérlek.Az az egészen halovány, szánalmasnak tetsző kérlek. Az a szó volt az, mely Valturaan álláspontját volt hivatott jelezni Shuga Melfyomer felé, leplezhetetlenül, s tán bizonytalanul, azonban a tény, hogy erőlködve kipréselte magából, el kellett volna, áruljon valamit róla a barnaköpenyesnek. | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-28, 12:27 am | |
| //Valturaan//
Vidáman nézem, ahogy a medált nézi, ahogy összeroppan, majd újra lehiggad. Ez a kölyök aztán gyorsan változtatja az érzelmeit, és még mindig óvatos. Ez már egy jó pont neki, de koránt sem elég ha látni tervezi a nőstényt ki elveszett egy ideje. -Szóval nem verekszünk, hm kár szívesen véred vettem volna. Igaz akkor Kili megtépne, de rendesen, ő nem állna meg pár rázásnál és taslinál. Addig ütne, míg mozgok, vagy lélegzek, és rongybabaként püfölne a talajjal. Milyen kellemes emlékeim vannak róla. Hányszor csaptunk már össze, edzésként, és másképp is, még mindig beleborzongok a szaga emlékébe. De most nem ez a téma. Ahogy a medállal játszik mintha Kilit látnám, tényleg a fia, le se tagadhatná. Ez mosolyra ösztönöz, bár idegesítő lehetek a számára. Így türelmesen megvárom, míg újra nekem szenteli a figyelmét. -Az hogy nem beszéltetek nem jelenti azt, hogy nem figyelt rád, és hogy semmit se tudott rólad. Azért lehettél szabad, mert annak a gyíknak bebeszélte, hogy nem vagy harcos alkat és nincs rád szüksége. De az a négy év kölyök hát el tudtam volna máshol is tölteni. De te belepistultál egy elfbe. Nem ítéllek el, én egy embernőt vettem asszonyomul. És ahogy tudom Kain se épp szent bár erről nem szeret beszélni. Ami Kilimét illeti, ő azt akarja, hogy élj és túlélj mindent. Hamarosan azok a sárkányok kik nem hódolnak be az ősieknek kiirtásra kerülnek. Te még nem szerepelsz a listán, de ha megtudják, kivel tervezel, párosodni elég előkelő helyre kerülsz te is. Az első áruló fióka, tapsot érdemelsz Valturaan. Szóval anyád és a barátnőd azt szeretnék, hogy erősebb légy, és ne ilyen mulya, mint most. Igaz, jelen esetben a legjobb döntést hoztad meg. Ha visszatámadtál volna, eltörtem volna a kezedet. Igaz akkor Kili meg letépné az enyém, de ez van. Nem parancsol neked semmit, csupán kér mint anya az elhanyagolt de óvott gyermekétől. Légy erősebb, légy magabiztosabb. Had tudja meg a világ milyen erős is vagy. Ezzel nem arra célzok, támadj meg szekereket, vagy más sárkányokat. De ismerkedj az élőkkel, tanuld meg őket felbecsülni, és tanulj meg köztük túlélni. De ne úgy mint Orodban mert az rohadtul fájt nekem. De sokkal jöttek korábbi téma miatt, így nem zargattak téged kicsit sem. Azért meglepő hogy azt hitted te voltál közöttük az első sárkány. Amikor még én is az voltam sűrűn pihentem a havas hegyek között. Napoztam és pihentettem a szárnyaim, na meg Kilivel csavarogtunk a környéken. De gondolom, ez téged kicsit sem érdekel, ha úgy döntök, elviszlek hozzájuk, majd ő elmesél mindent, mi miért történt. Miért lettél egyedül hagyva mintha nem szeretne. Rengeteget sírt a vállamon az utolsó években, amikor rólad beszéltem. Aztán Laryss jött hasonló kérdésekkel, de azokra nehezebb volt válaszolni, mert csavarogtál. Viszont hellyel, közzel mindig tudtam merre jársz. Így ő is megnyugodott felőled. A fogadós incidens elmesélésénél anyád majdnem elásott engem. És kijelentette, ha még egyszer a kajádhoz érek, kitépkedi a pikkelyeimet, újra és újra. Szóval erősebbé kell válnod, és kitartóvá. Amúgy ebből fele már megvan. Ugyan olyan rondán nézel, amikor ideges, vagy mint anyád, bár neki jól áll, de ezt soha ne mond neki el ha kérhetem. Bár ha nem lett volna az a kétértelmű parancs, most lehet, hogy atyai pofont kaptál volna. De az élet nem ilyen egyszerű.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-30, 5:47 pm | |
| //Bocs a késlekedésért Shuga és Mia és a közbekotyogásért Val, de nem akarom lezáratlanul hagyni XD //
Azt hittem a fura lényben, aki oly fesztelenül áll két sárkány elé, láthatóan a mágusnőt védve, ami túlmutat az épelméjűség határán, szövetségesre találok, de a szavai hamar megmutatják, hogy hová is húz a szíve. Míg egyre megvetőbben tekintek rá, hiába sorolja kicsoda és micsoda volt hajdanán, sajnos közben egy pillanatra leveszem a tekintetem az áruló Kain-ról, így annak van módja és lehetősége elillanni. Dühösen felhorkanok a Dremer szánalmából itt maradó lényre nézek vicsorogva. - Nagy szavak félember, de jelenleg nincs időm arra, hogy megmutassam, jobb lett volna ha abban a záptojásban maradsz, mert ha Furia megtalál kevés leszel még a fél fogára is. – aztán a nőhöz fordultam, aki védelmezőjén felbátorodva – mellesleg csodálattal függve rajta, - azt gondolta, hogy megijedek a fenyegetéseitől. – Te meg kétlábú asszonyállat, ne hidd, hogy állataid megvédenek tőlem, ha a nyomodba szegődök, ha dolgommal végeztem, vagy ha mivel az áruló mellé álltál, Furia az életedet akarja. Sosem tudhatod, mely kétlábú alakja takarja harcosát, szóval ezek után jobban teszed, ha sűrűn nézel a hátad mögé. Persze nagy szavaim mögött kételyek lapultak. Mindkét ellenségem felöl olyan mágiákat éreztem áramolni, amiket nem ismertem, ám úgy véltem nem árt, ha erről az egészről, ennek a Shuga nevű valaminek a fenyegetéséről Furia-nak is beszámolok. Ahhoz meg épen és egészben kellek, nem igaz? - Rettegjetek! – emeltem fel a kezem, melyből sűrű, zöld köd gomolygott elő, eltakarva előlük az alakom, majd nekifutásból alakot váltottam és elrepültem Úrnőm táborhelye felé.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-30, 8:29 pm | |
| //Shuga//718 évvel az éj-hasadéki csata után Fogta a medált az ifjú. Keze alatt megmelegedett az északi szeleket idézni képtelen, mégis, kétlábú-testéhez viszonyítva kissé hűvös fém, mely ugyan jelentéktelen tárgy volt csupán, olyasmi, aminek egy sárkány sohasem vette volna hasznát, a míves fehér elf kardot mintázó láncmedál azonban ezúttal többet mondott el számára, többet jelentett képlékeny, zavarodott elméjének, s még többet szívének - többet tán annál is, mit Shuga Melfyomer sejthetett e pillanatokban. Valturaan keze a nyaka alatt nyugodott, egészen a kulcscsontjainál, ahová a fémlánc ért, a rajta függő értékes bizonyítékkal, mely egészen azóta a fiatal sárkány vékony, hosszú ujjai mögött rejtezett el, amióta csak elfoglalta helyét a furcsa mágussal szemben, kinek harcra buzdító, ingerlő, hergelő szavait immáron többre sem tartotta merő ostobaságnál, s bér igazán szívesen beváltotta volna rajta a három évvel ezelőtt tett kettéharapás ígéretét, valami, valami egészen különös megállította ebben. Az a valami, amely, bár egészen aprócska volt, rendre áttörte magát minden tomboló kétely- és felháborodás-hullámon, melyet a különös Tanácstag-szerzet jelenléte, viselkedése okozott. A füstszagú hím-lény a vérét akarta venni, hát ezt sem hallotta gyakorta olyantól, ki ismerte mivoltát, annyi bizonyos. Azonban arról is meggyőződött, hogy a másik erős... nem kimondottan nála erősebb, inkább jóval tapasztaltabb, s ez teszi félelmetes ellenféllé, no meg persze az, hogy még csak halvány sejtése sem volt arról, miféle szerzet is lehet ez a folyvást vigyorgó, néha fel-felcsattanó idegen, aki igen közelről ismerni látszott a hósárkány családját. Közelebbről is, mint ő maga, s éppen ez volt az, mely egyre inkább igazat adott beszédének az ifjú elméjében. Ott motoszkált mélyen, legbelül a kétség is, a karmos kezű megkönnyebbülés-romboló borzadály, azonban Valturaan tudta, ha ez a férfi Laryss-nak egy haja szálát is kitépte, dühe elszabadul majd, s addig támad, addig harap, szorít és varázsol, amíg az utolsó apró porszemig el nem tünteti Shugát - s bárki mást is, ki az ő nőstényét bántani merészelte - erről a világról. Hogy sikerrel járna-e? Az rendkívül összetett kérdés, jelenleg pedig a másik eshetőségre igyekezett koncentrálni - legalábbis igyekezett volna, ha Laryss és az anyja illata nem költözött volna orrába, hogy elködösítse elméjét.Arra az egyetlen megállapításra volt elég ereje azonban, mely szerint Shuga Melfyomer, Tanácstag avagy nem, különösképpen szerethetett játszani mások idegeivel, legalább annyira, mint a nővére, Niveria... Az a Niveria, aki e férfi elmondásai szerint az életéért könyörögve feküdt előtte. Mi tagadás, azt bizony megnézte volna magának az ifjú, de meg ám - most mégsem ez érdekelte, nem a nővére és nem a négy évvel ezelőtti események. Elsőként, keményen elhatározta magában, hogy nemet mond a kísértésre a sértegetésre, a hergelésre, mert nemet kell mondania. Nem adhatta meg azt az örömet ennek az alaknak, hogy elveszítse önuralmát, nem, semmiképpen sem, ennek tükrében pedig rezzenéstelen arccal szorította meg a míves fehér elf kardot formázó medált, s rezdülés vagy moccanás nélkül emelte tekintetét a mágusra. Azt a jégszínű tekintetet, mely kétlábúakból, s főként emberekből a lelket is elijesztette volna. Valturaan legfeljebb egy mosolyt várt tőle, mégis keményen regulázta magát, s felkészült arra az esetre is, mi történik, ha a bolond mágus folytatja az inzultust. Részéről semmi sem történhetett, semmi, különben elveszti ezt a ki nem mondott harcot - ezt is, s ha a valódi ütközetet nem tudta megnyerni, hadd legyen döntetlen az állás... hadd egyenlítse ki azt, hadd lepje meg az idegesítő hímet!Azonban a barnaköpenyesnek még volt némi előnye vele szemben, melyet alaposságból, s talán elővigyázatosságból nem is fedett fel ezidáig. Ezzel az előnnyel - ezzel a megkérdőjelezhető, ámde megkérdőjelezni nem kívánt előnnyel törte meg Valturaan minden igyekezetét, s ahogyan újfent beszélni kezdett, az ifjú kőszikla-arca egyre jobban, s jobban engedett fel, egyre jobban vált élővé, gondterhessé, hitetlenné, értetlenné, zavarodottá... Ő érezte magát meglepve, felforgatva, újfent csak ő, s ez dühítette volna, ha figyelmének, tudatának lett volna egyetlen olyan részlete is, mely hajlandó ezzel foglalkozni. De egyetlen egy sem tudott, s hogyan is tudott volna, ha egyszer az anyjáról volt szó! Az anyjáról, akit egyáltalán nem ilyennek ismert, s más helyzetben, más időben, más esetben egyetlen szavát sem hitte volna ennek a jöttment mágusnak. Nem hitte volna... a beszélgetés, a töprengés, melyet Nie-vel, Arnelian fehér nőstényével folytatott, mégis rettegve, egyedül hagyta őt, válaszra éhesen, ijedten, tanácstalanul, s ugyanolyan eltökélten arra, hogy meglelje a választ. Hát ezúttal kapott egyet... s örömmel vonta igába gondolatait, elméjét, egész lényét, hogy ellenőrizzék annak hitelességét, számoljanak a lehetetlennel, s eldöntsék végül, mi is ez a képtelen történet valójában. Elvégre Kilime, ki egyetlen szót sem intézett hozzá, soha sem tartotta erős ujjai között, amikor törékeny fióka volt csupán, s eldobta magától, elzárkózva az elől az apró világ elől is, melyet Jégkarom-csúcs néven ismert; soha nem kelt volna védelmére, nem az övére, hanem a kolóniáéra, melybe ő is beletartozott. De kizárólag az övére... nem, azt sheogyan sem tudta elképzelni, nem tudta, azok után, hogy nem tett semmit, amikor mindenki ellene fordult. Nem tett, pedig a vezetőség tagjaként jelentősen átformálhatta volna a felfordulás kimenetelét, azonban nem tette meg, látszólag a szárnya végét sem mozdította egyetlen fia érdekében. Mégis együtt edzett ezzel a furcsa alakkal... mégis védelmébe vette Laryss-t. Az ifjú Valturaan azonban ezt az egyetlen egyet nem volt képes elhinni, nem, nem, de hogyan is hitte volna? Miért hitte volna?A hófehér, erős öklök még jobban összeszorultak a medál körül, mely friss szagokat hordozott... frisseket, s az ibolyaszemű erős aromája ébresztett áttörő felismerést a sárkányban, kinek végre-valahára helyes irányba változtak céljai, feladatai, s elhatározása. Ridegen, eltántoríthatatlanul, mérlegelve helyezte tekintetét Shugára, miközben arra gondolt, ha anyja fogva is tartja a leányt, s e történet valójában sokkalta másképp alakult, s alakul most is, hát akkor tőle kell majd megvédenie a leányt, s nem csak az apjától. Tőlük, együttesen, ehhez pedig temérdek erőre és gyakorlásra lesz szüksége. Azt ugyan nem értette, miért volt olyan bolond Kilime, hogy felfedje előtte az igazságot, méghozzá azzal, hogy e képtelen, hihetetlen előadással próbálja megvezetni őt. Nem értette, s arra sem különösebben fordított így hát figyelmet, amikor Melfyomer ezúttal valóban szavakba is öntötte, minek képzeli magát - pontosabban minek képzelte. Jól emlékezett Nie meséjére a mágusról, aki a Valiani Nagykönyvtárba ment átváltozás-varázslatokat kutatni, hát nem lepődött meg ezek után semmin, s akkor sem lepődött volna, ha Shuga még nagyobb képtelenségellek kezdte volna el traktálni őt. Egyszerűen csak elkönyvelte róla, hogy egy ostoba, fantáziavilágban élő, különös ember, aki összemosta képzeletét a valósággal, ezek összeolvadásaként pedig talán még az anyja szavait sem úgy adta át az ifjúnak, ahogy azok elhangzottak.Ám legyen... - gondolta Valturaan, igyekezve legalább látszólagosan megőrizni hidegvérét - ... kiderítem, mi igaz ebből, és mindenki megfizet, aki az utamba áll.Nem érezte másként, még azután sem, hogy gondolatai ennyire tisztán megfogalmazódtak odabenn, lázasan dolgozó elméjében, mely egyetlen egy célra összpontosított ezúttal is: arra, hogy mindentől megvédje Laryss Orowennë-t. Az ár nem számított. Akkor sem, ha az Valturaan élete. És ezt Shuga Melfyomer is hamarosan belátja majd, mindenki mással együtt, aki valaha is kezet, karmot és bármi mást merészelt emelni az ibolyaszeműre. A hósárkány szemei megvillantak, ahogyan visszatért elméje sötétjéből. Teljességgel figyelmen kívül hagyta az elterelésnek gondolt mellébeszélést a mágusról és az anyjáról, azonban már nem kötötte érdek ahhoz, hogy elrejtse felháborodását azzal kapcsolatban, melyet a különös emberférfi a nyakába zúdított. Amaz nem tudhatta, mit mozgatott ez meg a fiatal ragadozóban, nem tudhatta, mit szabadít fel, mit idéz meg, nem sejthette, stalán olyannyira bolond volt, hogy bele sem gondolt. Ám ezúttal az ifjú már nem maradt szótlan, s nem pazarolta morgásra idejét. Eleresztette Laryss medálját, s előredőlt ültében. Hátborzongató légkör burkolta be testét, amely talán egy kívülállót menten menekülésre is késztetett volna, azonban Val csaknem az életét tette volna rá, Shuga, bár bolondnak nevezte ugyan, eléggé okos volt ahhoz, hogy érezze, erősebb nála, s e fölényét még az ifjú sárkány is érezte - nem várta tőle tehát, hogy elfusson.- Sosem mondtam el a nevemet, mégis tudod. - figyelmeztette hidegen, s komolyan - Talán az arany... Kain mondta el neked, de ez nem magyaráz mindent. Magyarázd meg, mi szüksége van rád az anyámnak, magyarázd meg, honnan ismered, és hogy miért nem ölte meg Laryss-t! Magyarázd meg azt is, miért nem szóltál hamarabb, miért nem vittél el hozzájuk! Nem érdekel a többi sületlenség, az igazat akarom, és nem ostobaságokat! Kilime nem törődik velem, és nem ismerek semmit, ami ezen változtatna, szóval ne is erőlködj. Nem vagyok olyan ostoba fióka, mint amilyennek tűnök, és nem félek tőled sem.A rideg-hideg jégszobor mögött azonban még mindig megannyi kétely, félelem, s gondolat munkált az ifjúban, megannyi eshetőség merült fel benne, s egytől egyig mind csak még jobban bosszantotta, még tovább tolta őt egy határ felé... olyan határ felé, amelyet nem volt túlságosan bölcs dolog átlépnie, ezúttal azonban igencsak közel járt hozzá - közelebb, mint eddig bármikor rövidke élete során, s a körülmények, melyek ezt előidézték, nem különösebben voltak rá különb befolyással. Valturaan szavak nélkül kínlódott saját tehetetlenségében, jeltelen, néma agóniáját pedig csupán egyetlen furcsa kézmozdulat jelezte, talán néhány perccel is később. A kéz ismét a medálért nyúlt... mintha a sárkány újfent beleszagolt volna, azonban a mód, ahogyan ezt megtette, messze távol állt a hétköznapitól. Remegett az a kéz, s valóban nem félelemtől... nem tartott Shugától, hiába a pofonok, hiába a borzalmas alak, melyet korábban felvett. Nem érdekelte semmi, csak a válaszok, a valódi válaszok, kertelés nélkül. Hazugság nélkül. De tudta, hogy nem fogja őket megkapni.- Vigyél el az anyámhoz és Laryss-hoz. - mondta, habár kissé úgy hangzott, mintha parancsolta volna.Ellentmondást nem tűrően hangzott fel az a mondat, akárha Därur szólt volna kolóniájához. Azonban ő nem volt az apja... nem hasonlított hozzá másban, ekképpen pedig mondanivalóját sem itt fejezte be, ó, nem. Mindösszesen némi teret hagyott a légnek, hogy elmélyítse az ügy fontosságát, s az talán a bolond agyába is eljusson, ahogyan az is, melyet hozzátenni készült.- Én nem vagyok áruló. Nem vagyok barátja sem embernek, sem más kétlábúnak, sem sárkánynak. - jelentette ki még mindig borzalmasan komolyan, már-már fenyegetően, s éppen ezért a kivételekről szóló részleteket gondosan elrejtette magában, mielőtt nyelve hegyéig értek volna - Nekem Laryss kell, bármit megteszek érte, bármitől megvédem, akkor is, ha belepusztulok. Te tudod, hol van, mégis úgy érzem, hogy az utamban állsz, Shuga. Ha nem változtatsz, akkor bizony lehet, hogy mégis a véremet kell majd venned. Akkor majd meglátom azt is, mit szól ehhez Kilime...Az ifjú nem volt önmaga. Látszott a tekintetén, az arcán, a testhelyzetén is. A határ áthágatott. Végérvényesen áthágatott. A gondolat pedig, hogy Laryss-nak talán e pillanatban is szenvedést okoznak, cseppet sem javított a helyzeten. Fortyogott az ifjú dühe, s fájdalmai ellenére legszívesebben a mágus arcába vicsorított volna. | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-10-30, 10:31 pm | |
| //Valturaan//
Az ifjú sárkány, lassan tüzet okád olyan ideges és feszült. Viszont még nem értünk el a pontra ami miatt kiérdemelné azt hogy még csak az árnyékát is lássa a lánynak. Egyelőre csak egy önző hebrencs és forrófejű taknyost látok, nem sárkányt, aki képes bármire a szeretteiért. Így tovább fűzöm a fonalat, de lassan ott tartok, hogy a tiltás ellenére, de a vérét veszem a kölyöknek. Az ereje ugyan növekszik, de hatalom az nincs mögötte, semmi. Így csak egy heves vérű korán haló jégsárkány lesz. Régi időkben az ilyen ifjoncokra ráfeküdtem, és amíg tomboltak alattam, aludtam egy jót. Most ezt nem tehetem meg. Val megfeszül, majd kérdéseket vág hozzám. - Sosem mondtam el a nevemet, mégis tudod. -Erre egyszerű a válaszom, anyádtól tudom ezt is na meg még pár dolgot is. Így ezt megválaszoltam, igaz, apád is felbérelt bár fogalma sincs, róla ki vagyok valójában. Bár ő arra bérelt fel, hogy levadásszalak és haza vigyelek. Na persze ez még Olod előtt volt. Fogalma se volt róla menyire megvetem őt, és milyen fájó hogy 430 évvel ezelőtt nem öltem meg a tettéért. -Talán az arany... Kain mondta el neked, de ez nem magyaráz mindent -Kainel lassan fél éve nem találkoztam, és ha találkozom is. Ő a legtöbbször csak morog az orra alatt, meg elhajtana a fenébe. -Magyarázd meg, mi szüksége van rád az anyámnak, magyarázd meg, honnan ismered, és hogy miért nem ölte meg Laryss-t -Ez látod nehéz lesz, és kicsit hihetetlen. Anyádnak csak azért van szüksége rám, mert a mi ismeretségünk lassan 1000 éves lesz. Az hogy meghaltam és ez lett belőlem sokkolta, viszont még mindig vannak olyan csoportok, akik segítenek az áruló sárkányoknak elrejtőzni. Pár ilyennel én is tartom a viszonyt, elég régóta. Sajnos Olodnál nem segíthettem a védőknek, hisz három személyt kellett elrabolnom pár agresszív, célirányosan gyilkos szándékkal érkező sárkány elől kimenteni, illetve ellopni őket. Hogy honnan ismerem? Közel 5-600 évet dolgoztam anyáddal közösen, mint Furia kéme, igaz e közben már sokat segítettem a kétlábúaknak, hogy túléljék a sárkányok támadásait. Anyád Furia hűséges sárkánya volt, fiatal és lelkes. Azt most hagyjuk, hogy vonzó is. Szóval rengeteg időt töltöttünk együtt, az elrablásáig, majd amikor megtudtam mi történt vele majdnem megöltem Därur-t de ott már annyit késtem, hogy nem tehettem mást, csak amit anyád kért , hagytam az egészet. Ti jégsárkányok eleve kicsik vagytok, és apád tette felcseszte az agyamat. Viszont utána anyád lett az árulók egyik jégrejteki kéme. Én meg Furia futára, valahogy már ott is ez a munka jött be. Hogy miért nem végzett a kicsi elfel amikor megtudta mit művelsz? Hát az első dolog, ami az eszébe jutott az tényleg ez volt. De lebeszéltem róla, egyetlen páros szóval, ami ez volt: első szerelem. Ott és akkor kegyetlenül megtépett engem, védekezni nem sok esélyem volt ellene. De másnap a betegágyamnál bocsánatot kért, és rögtön utasítgatni kezdett, hogy közöljem a sárkányvadászokkal, akár erővel is hogy te tabu vagy. Hisz ő sem ellenség, de a fia halála az kicsit be mogorvította volna. Ahogy engem is majdnem megölt, szerintem egyedül letolta volna Orodot a hegyről, ha neked bajod esik. Így lettem testőr, és követ is. Aztán jött a szerencsétlen eset, és apád is megtudta mit műveltél. Rám ekkor akadt ki és fenyegetett meg a megölésemmel, ha a támadás előtt nem viszlek vissza hozzá. Anyáddal akkor már szökésben voltunk. A nővéred is velünk egy időben ért oda. Ő egyértelműen a halálát akarta, de anyád meglepő dolgot tett ekkor. Átváltozott sárkánnyá és nővéreddel agresszíven véleményt cserélt, jó sárkányos módon. Amit én zártam le pár erőteljes támadással. Ekkor volt az a helyzet, hogy a nővéred könyörgött az életéért. Anyád meg utasított, hogy ha nem akarok megint napokig heverni, akkor békén hagyom őt is. Na de ekkor lepett meg mindenkit Kilime, hogy tőle elvették az első szerelem jogát, csak azért, hogy tenyészkancának nézzék. A fiától senki ne merje el venni a jogot, hogy azt szeressen, akit akar, még ha természetellenes is. Nem fogja hagyni senkinek hogy ti ketten, szenvedjetek, és ha kell, megöli azt aki közétek áll. Larysst amikor megleltük, öcséd hamar elfogadta, és még a csata zaja mellett is békésen aludt a kezében, így a lány lett a kicsi felvigyázója. -Magyarázd meg azt is, miért nem szóltál hamarabb, miért nem vittél el hozzájuk! Nem érdekel a többi sületlenség, az igazat akarom, és nem ostobaságokat! Kilime nem törődik velem, és nem ismerek semmit, ami ezen változtatna, szóval ne is erőlködj. Nem vagyok olyan ostoba fióka, mint amilyennek tűnök, és nem félek tőled sem. -Mert ne állt érdekemben szólni, és mert Kilime korainak tartotta akkor. Na meg épp dolgoztam sok minden volt a fejemben. Az épp nem. Kilime törődik veled, és azt hiszel, amit akarsz öcsi, de sértegetni ne merd mert kitépkedem az orr pikkelyeidet. És ostoba vagy, de nem annyira, mint hiszed. Ha nem félsz, hát nem félsz. Nem fogok lelkileg összetörni a dolog miatt. A csevegés kezdett átmenni gyerekes dacba, ami idegesíteni kezdett, immár engem is. A szaga az összes érzelmét elárulta, de még mindig feszélyezte az óvatosság, amit a pár perccel ezelőtti taslik okoztak nála. -Vigyél el az anyámhoz és Laryss-hoz. -Nem. – Ezen egyszerű szóban, minden benne van. De gyanítom ez olaj lesz a tűzre. - Én nem vagyok áruló. Nem vagyok barátja sem embernek, sem más kétlábúnak, sem sárkánynak. - Ezt majd magyarázd el a sárkányoknak, aki megölnek tégedet is és Laryyst is öcskös. De ha ilyen erős és hogy képes vagy megvédeni. -Nekem Laryss kell, bármit megteszek érte, bármitől megvédem, akkor is, ha belepusztulok. Te tudod, hol van, mégis úgy érzem, hogy az utamban állsz, Shuga. Ha nem változtatsz, akkor bizony lehet, hogy mégis a véremet kell majd venned. Akkor majd meglátom azt is, mit szól ehhez Kilime. A szavai, felbosszantottak, nem több a kölyök, egy erőszakos taknyosnál, aki azt képzeli, neki minden jár, hát most bebizonyíthatja. Val mögött kaput nyitok egy közeli tisztásra, majd egy gravibombával átlököm a túloldalra. Ahogy Val átesik én is követem. Ahogy átlépek újra alakot váltok. -Nagy a szád aprólék. Laryss nem tulajdona senkinek. Ha nem akar veled menni nem fog. Meg se kérdezed az ő véleményét, máris döntesz helyette. Mit képzelsz magadról te neveletlen taknyos. Megszüntetem a testét szorító varázst, és intek neki, hogy álljon fel. -Ha annyira erős vagy Valturaan, hát bizonyítsd. Kényszeríts arra, hogy elvigyelek a családodhoz. Mit képzelsz te kis tojás szökevény, alig bújtál ki a tojásból és máris lángot fújnál? Köhög a bolha gyerek! Na de mutass valamit az elhatározásodból, te birtoklás mániás sárkány. Lássuk méltó vagy e Laryss szerelmére, eddig csak a hangodat hallottam. Bizonyítsd, hogy szereted, és nem tárgyként kezeled, mr nem vagyok a kétlábúak barátja.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-11-01, 7:22 pm | |
| //Shuga//718 évvel az éj-hasadéki csata után Felesleges és ostoba döntés lett volna megállni, s töprengeni a hallottak felett, ahogyan korábban tette azt. Hiszen nem bukkanhatott igazságra olyan helyen, ahol nem volt egyetlen cseppnyi sem! Nem kaphatott választ olyan helyen, ahol nem voltak jelen a válaszadók! A bizonyosság nem itt feküdt, nem előtte, s legfőképpen nem Shuga Melfyomer alátámasztatlan szavaiban, ki tanúk nélkül, egyetlen nyakláncot hordozván akarta meggyőzni őt megannyi tény valósságáról, melyekben, bár maga az ifjú is szeretett, akart volna hinni, egyszerűen nem mert többé. Visszatartotta a józan ész, s ez a józan ész volt az, mely nem engedte, hogy a vágy, a hiány, a fájdalom és a harag beborítsák a jégsárkány létezésének minden anyagi és anyagtalan darabkáját. Nem engedte, bármit is mondott az emberférfi, bármennyire is bizonygatta korábbi sárkány mivoltát, állítólagos szerelmét Kilimével, ki ridegebbnek, s nemtörődömebbnek mutatkozott a legkeményebb jéghegynél is. Nem. Nem hagyhatta eluralkodni magán azt, mit egészen eddig bensőjébe zárt, s mit a barnaköpenyes tiszteletlen, idegtépő megjelenése ébresztett benne. Nem hagyhatta, nem is hagyta, egyetlen másodpercig sem, egyetlen pillanat-töredékig sem, mert azzal csak újfent a mágus kezére játszott volna. Ha visszaidézte elméjében a korábbi, vigyortól eltelt ábrázatot, kárörvendést, megannyi gúnyos, ártó szagot érzett felőle - mindössze egy emléktől, s abban az emlékben szereplő személy úgy festett, korántsem adta még fel, bármit is tervezett mindazok mögött, miket felsorolt, mint megcáfolhatatlan, megmásíthatatlan, megkérdőjelezhetetlen törvényeket, elvárva Valturaan-tól, hogy tudomásul is vegye ezeket, egyetlen aprócska zokszó nélkül, akárcsak egy vérbeli zsarnok - akárcsak apja, Därur. Ebben nem különbözött tőle, s az is ezt mutatta, ahogyan az ifjú sárkány által mondottak után viselkedett. Olyan volt, akár egy kérlelhetetlen hadvezér - akár egy önfejű, önelégült irányító, ki nem tűri a kételyt, a bizalmatlanságot, s a fiatal ragadozó undorodott, viszolygott ettől a nevetséges eszményképtől. Pontosan így képzelte el a feketéket is - úgy, ahogyan apját, Jégkarom-csúcs egyik urát, s parancsolóját. Pontosan ennyire ostoba, szűk látókörű, begyöpösödött, átkozott lényeknek. És a Shuga által kiejtett nem, így, ezeknek fényében már látható is volt, hogyan érte őt.Az ifjú arca eltorzult a dühtől, torkából ismételten morgás tört fel, izmai egytől egyig, hullámokban feszültek meg, ahogyan végigmérte a mágust, mintha alakot öltött megvetést készülne reávetni egyfajta megtorlás gyanánt. Az ifjú ugrott volna, repült volna, hogy elégtételt vegyen, hogy móresre tanítsa e zsarnok varázslót, e kegyetlen, hazug népséget. Életet pumpált tagjaiba, minden egyes lélegzetvétellel jobban, erősebben, s hagyta, hogy vére jegesen felizzon rugalmas, lüktető ereiben. Hagyta, hogy elárassza a düh és a fájdalom, s félelem nélkül tekintett a mögötte megnyíló teleportkapura is, mintha helyeselné Shuga döntését - mintha nem hinné, hogy meggondolja magát, ennélfogva pedig nem is Laryss-hoz vezet az a kapu. S nem is hitte ezt. Hagyta magát átlökni rajta, hagyta, hogy az arcátlan vádak átszáguldjanak testén, izmain, szervein, akár megannyi ártó varázslat; s ő beszívta őket, magához vette őket a levegőből, s beolvasztotta szövetei közé, hogy még messzebb lökjék, még tovább hajtsák őt, egyenesen a mágus megtámadása - nem, megölése felé. Valturaan tépni akarta a bosszantó, kegyetlen mágus húsát, hallani akarta, ahogyan csontjai roppannak, s hallani akarta a mindent megbánó, fájdalmas kiáltását. Hallani akarta, hogy visszavonná azt, mit vele tett, mit szájára mert venni, mint merő igazság, melyet úgy kellett volna meginnia, ahogyan kupából a bort szokás. Csakhogy az ifjú sárkány gyűlölte az alkoholt, s gyűlölte a hazudozást is. Ez a tréfa pedig messze elkerülte már az ártalmatlan mulatság súlyoktól feloldozó határait.Valturaan tajtékzott a nyomás alatt, s bár a kapun való átkelés hozadékaként még a tisztás füves földjén hevert, úgy érezte, egyetlen suhintással képes volna lemetszeni ennek az átkozott embernek a fejét, s az sem riasztotta meg, az sem vert belé értelmet, félelmet, hogy újfent szembesült a mágus másik formájával. Azzal, amely kis híján a fogadó szobájának mennyezetébe passzírozta őt, s amely, ahhoz képest, hogy illúzió volt csupán, merőben valóságosnak, fizikainak, anyaginak hatott, s éppen olyan erőt is birtokolt, mintha valódi volna. A sárkány még csak nem is pislogott. A mágus végső mondataira vészjóslóan felhördült, amikor pedig megérezte, hogy a testét béklyókba záró varázslat szűnni kezd, nem volt rest tovább. Egyetlen percet sem késlekedett, fehér villanás gyúlt a tisztás természetességében, a következő pillanatban pedig már az ifjú hósárkány valódi formája nézett farkasszemet a különös, szárny nélküli lénnyel. A fehér, fényes karmok belevájtak a talajba, ahogyan megvetette lábait, s menten fel is forgatták azt.- Kettőnk közül nem nekem kell bizonyítani! - morogta az ifjú magából kifordulva, s alig állotta meg, hogy ne folytassa azonnal tovább.Körülötte dühtől remegett a levegő. Mellkasa hevesen emelkedett-esett, s orrlyukai is gyakorta tágultak, hogy légcsöve befogadhassa az éltető levegőt. Shuga visszafordíthatatlan folyamatok kezdetét idézte elő, s az ifjú azt sem nézte, megszeppen-e, elbizonytalanodik-e egyáltalán. Mintha sejtette volna, hogy nem fog, bármi történjék is. Alábecsülte őt, lenézte őt, akárcsak Ahrol. Azt gondolta, nem okozhat neki semmiféle meglepetést... hogy nem jelent valódi ellenfelet, méghozzá azért nem, mert nem elég erős.- Laryss nem a tulajdonom, és elhiheted, ha tudnám, hogy biztonságban van, meghagynám ott, ahová rejtetted, nem vinném el, hogy kockáztassam az életét! Te teljesen ostobának nézel?! Azt gondolod, hogy a hűségem csak mesebeszéd?! Azt gondolod, hogy magamhoz kötném, mint egy élettelen eszközt?! Bármit megtennék, hogy megvédjem! Ha egyetlen ujjal is hozzáértél, nem nyugszom, amíg cafatokra nem téplek, Shuga!!!Valturaan nem habozott. Nem gondolta át egyetlen egyszer sem, miféle fába is vágta fejszéjét, mennyire is vesztette el önuralmát, s mire is készült egyáltalán, most, hogy megtörtént, mitől eddig óvni próbálta magát. De talán... talán nem is hitte, hogy elbukott - hogy mégis csak azt tette, amit az a mágus várt, s elérni akart. Nem érdekelte más, csak az, hogy helyére üldözhesse a barnaköpenyest, az összes felháborító vádaskodásával együtt, s megmutathassa számára, mi is az igazán, amiről vette bátorságát, s úgy beszélt, mintha bármi fogalma is volna akár egyetlen vékony szeletéről is. Az ifjú nem volt képes felmérni, hogyan gyűlhetett össze egyetlen személyben ekkora felsőbbrendűség-érzet, ennyi megvetés és gúny. Élvezettel nézte volna, ahogyan jéggé fagy, s addig nem tágított volna mellőle, amíg el nem árulja, hová rejtette Laryss-t, hová zárta, s miket tett vele. Elhatározta magát... nem is hagyja futni innen, akkor sem, ha a mágus életét veszi. Messze túlmutatott már e helyzet azon, mely mellett emelt fővel, oda sem sandítva elsétált volna, igencsak messze, s remélte, hamarosan a mágus is megérzi ezt. Ám egyelőre nem mozdult, bármennyire is hajtotta volna a zabolázhatatlan lendület. Testtartásával jelezte fenyegető szándékát, s fáradhatatlanul kémlelte a mágus tekintetét, a mozdulatait, hogy meglássa, mire készül most - s egyúttal valami mást is elérjen. | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-11-04, 8:54 pm | |
| //Valturaan//
Valturaan, a kölyök sárkány, átlépett végre a hűvös nyugalomból, abba az állapotba, amit jobb szó híján feltüzelt állapotnak nevezek. Az az apróság nem zavar, hogy ok nélkül teszi mind ezt. Pontosabban, alig hiszem, hogy erre pár tasli készteti. Egyszerűen azt merem feltételezni, a saját múltamból kiindulva, hogy kamaszodik a csöppség. Szavai mosolyt csalnak a démoni arcra, szinte már nevetek a sárkányon. Aki alakot váltva, fujtatva néz rá, mint valami bősz bika. - Kettőnk közül nem nekem kell bizonyítani! - Mit is? Hogy gyenge vagy és erőtlen? Légzésedet kontrolláld, hamarabb szokod meg a stresszt. Jelen pillanatban egy dühös kis gyíkot látok, nem egy büszke sárkányt. - Laryss nem a tulajdonom, és elhiheted, ha tudnám, hogy biztonságban van, meghagynám ott, ahová rejtetted, nem vinném el, hogy kockáztassam az életét! Te teljesen ostobának nézel?! Azt gondolod, hogy a hűségem csak mesebeszéd?! Azt gondolod, hogy magamhoz kötném, mint egy élettelen eszközt?! Bármit megtennék, hogy megvédjem! Ha egyetlen ujjal is hozzáértél, nem nyugszom, amíg cafatokra nem téplek, Shuga!!! - Az első igaz szó, nem a tulajdonod. Ahogy az enyém se, bárhogy is feltételezel ilyesmit rólam. Nincsenek asszony hiányos problémáim, hogy elf nőstényeket rabolgassak taknyos kölykök orra előtt. A nők elég könnyen bújnak az ágyamba erőszak nélkül is. De azt is tudom, más asszonyával sosem kezdek, egyszer követtem ezt el, akkor is majdnem kinyírtak. A hűségedet kölyök senki nem vitatta, Laryssét is csak te tetted. Az akaraterőd, ami kérdéses, és az önuralmad taknyos. És melyik ujjammal tervezed kezdeni, hisz technikailag megérintettem, bár nem úgy ahogy te gondolod. Szóval gyík kölyök, nyeld vissza a haragod vagy Kilime elé rugdoslak, és gyanítom, ő fogja fojtatni a megnevelésedet. De ha már itt vagyunk, távol a kémlelő szemektől. Lássuk, mit tudsz, mivel hajtod végre az oly haragosan említett széttépésemet kölyök, Amíg Val, dühtől tombol, én életösztönömre hallgatva magamra tolok egy testpajzsot, ami kevésbé feltűnő a gömb cimborájához képest, de épp olyan hatékony. Mert lehet, sőt biztos leverem a srácot, de közben ő is megsebezne, és nem óvatoskodna az biztos. Laza mosollyal, és egy félkezes intéssel hívom magam felé. -Lássuk azt a széttépést ifjú Valturaan, ne csak a levegőt eregesd, bizonyíts. Persze fogd vissza magad, nem szeretném a városőröket, na meg a mágusokat a nyakunkba hozni. Na meg a kémeket se, de ők lényegtelenek. Szóval kölyök haragból, de ésszel bizonyíts. Nem én fogom az első csapást mérni, kell a vállalható felelősséged anyádnál. Szeretek szórakozni, de őrült az nem vagyok. Mondjon bárki bármit rólam. Aki nem fél Kilimétől az ostoba bolond, mint apád.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-11-05, 4:55 pm | |
| //Shuga//718 évvel az éj-hasadéki csata után A barnaköpenyes mágus röhögésbe hajló, idegesítő vigyora életlen késsel esett neki Valturaan idegszálainak, s feszült önmegtartóztatásának teljes erőből, teljes képzeletbeli-testével, s szinte már megelevenedett közöttük a harc, mely így kelt életre újból és újból egészen eddig a percig is, amikor csak Shuga annak jelét adta, igazán jól szórakozik az ifjú szenvedésén. Mert hogyan is nevezhettük volna másként... valóban szenvedett, s bár anyagi testén nem szerzett sebektől, a fájdalom éppoly létező volt, s éppoly marcangoló, sőt, talán őrjítőbb, mint maga a tudatlanság, melyet, a jelenlegi helyzetet mérlegelvén a fiatal jégsárkány inkább már áldott volna. Hiszen most már elébe került egy válasz, mely kielégítette a mellkasában raktározott súlyos kérdéseket, s mely ezáltal elég figyelmet vívott ki magának arra, hogy a ragadozó komolyan fontolóra vegye annak igazság-tartalmát. Ha nem másért, hát a fehér elf kardot formáló medálért, melyen anyjának, sosem látott öccsének s oly hosszú éveken át hiányolt kedvesének szaga hagyott eltörölhetetlen nyomot - mintha szándékosan jelölték volna meg, akár mind a hárman. Effélét hamisítani igencsak nagy erőfeszítésébe került volna, talán még egy ilyen Tanácsbéli mágusnak is; ha pedig nem hamisította, úgy bizony vagy magát Laryss-t kellett kényszerítenie, hogy adja elő a medált, vagy pedig erővel elvette tőle, s éppen ez a gondolt volt az utolsó csepp víz abban a bizonyos pohárban, mely az ifjú északi sárkány türelmét, s indulatainak megfékezését jelentette. Az elképzelés halálos kórság pusztításához hasonló vehemenciával olvadt bele a hím csapongó, zavaros, hevesen hullámzó tudatába, csak hogy egyetlen pillanat alatt fagyosan felrobbantsa azt.- Laryss hűsége az enyém! - üvöltötte magából kikelve, majd pedig úgy érezte, feltétlenül tisztáznia kell a félreértés mibenlétét, melyet végül olyaténképpen formált meg, ahogyan eredetileg is gondolta korábbi közlése mögöttes tartalmát: Shuga az a valaki, akinek kettejük közül bizonyítania kell, méghozzá azonnal - Ne merd a szádra venni! A TE szavadban nem hiszek!Hogy a mágus vajon mennyit érthetett ebből a dühtől elvakult következtetés-láncból, azt nem tudta az ifjú, s bele sem gondolt egyetlen másodpercre sem. Az intés úgy jelent meg szemei előtt, akár egy felmutatható bizonyíték, egy alakot öltött, tényszerű történés - azok az ujjak Laryss Orowennë bőrét érintették. S azok az ujjak ezt bánni fogják, ha utolsó lélegzetébe is kerül. Az ifjú széttárta hatalmas szárnyát maga körül, majd pedig hatalmas erővel meglendítette, mintha felszállni akarna, azonban Valturaan elméjét egy ennél jóval különbözőbb, harag szülte, hirtelen terv töltötte ki. A sárkány ugyanis nem felfelé irányította mozgását, hanem egyenesen a mágusból lett furcsa, különös lény felé.- Lenttää. - mondta, s bár nem lett volna szükségszerű, erősen megnyomta, már-már üvöltötte a szót, mintha még a varázslatra is mélységesen haragudott volna.Azonban a sebes repülő-rohanás nem volt elég, közel sem ennyiből állott az, melyet az ifjú fehér sietve kitalált. Ó, nem. E lépés egészen másvalami miatt vált szükségessé, mégpedig mindössze azért, mert Valturaan nem volt olyan ostoba, hogy a kelleténél több varázserőt invesztáljon egyetlen támadásba. Csaknem pontosan azzal egyetemben, hogy az első parancsszó elhagyta tűhegyes fogakkal teletűzdelt száját, követte azt egy második, mely immáron a mágust célozta meg, ám olyasféle módon, amelyre talán nem is számított.- Tönäistää.Hacsak nem volt valamiféle eltitkolt varázslattal felfegyverkezve, a mögötte keletkező szélmágia egyenesen a sebesen feléje tartó sárkány felé taszította a különös testet, mely, bár sokkalta nehezebb kellett, legyen Melfyomer emberférfi-formájától, így alakítva a megmozgatott erőket, sokkal kevesebb varázserőt igényelt, s ha Shugának nem állott módjában védekezni ellene, a következő pillanatok egyikében rendkívül váratlanul érhette a testét körbezáró, dühtől tajtékzó, figyelmeztető harapás. Ha Valturaan művelete sikeres volt, fogait kissé a mágusból lett lény húsába süllyesztette. Megölni nem akarta... nem, addig, míg el nem árulja, hová rejtette az ibolyaszemű leányt. | |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-11-05, 11:50 pm | |
| //Valturaan//
- Laryss hűsége az enyém! - Nagy szavak egy sárkánytól. Laryss hűségét a kutya se kérdőjelezte meg. - Ne merd a szádra venni! A TE szavadban nem hiszek! - Ha nem hiszel, hát nem hiszel. Legyünk őszinték, egy frászt viszlek a lányhoz. Valturaanál elszakad a cérna és mágiába kezd. Az hogy gondolkodik e kiderűl. - Lenttää. - Sandliggaam – Szólok én is a hatalom nyelvén, és előkészítem saját magamat arra, hogy ne haljak bele a kölyök dühébe. A következő szava immár másik varázslatot sugall, de ezt a példányt nagyon unom. - Tönäistää. - Ehh – Ennyi fér ki a számból, amikor Valt felé száguldok, ő meg felém eszméletlen tempóban. Vajon gondolt e rá hogy bármilyen óvatosan is tervez támadni, ez egy embert lazán kinyírna. A válasz pedig NEM, hogy miért nem? Mert felbosszantottam. Igen lehet hogy kevésbé kellett volna hoznom önmagamat, már ami a sok halál után maradt belőlem. De kit érdekel ez most, jobb dolgom is van mint azon agyalni mit csesztem el. A becsapódás, viszonylag óvatosra sikeredett Valt részéről, de a fogai behatoltak a testembe és a rázkódás és a becsapódás ereje is üvöltésre késztet. A fájdalom, ami átjár totálisan valós. Azt nem hiszem, hogy a kölyök ezt akarta, de az élet nem igazságos. A vérem csorog a szájába, miközben ernyedten lógok kétoldalt a pofájából. - Ehh. – Jegyzem meg újra, majd felülök a szájában, és orron csókolom Valturaan-t. – Ennyi elég lesz az élvezetből. Majd kifolyok a szájából, és a közelben állok össze. Döbbenetre nem adok időt, a kis ragadozónak. Ha nem vagyok, óvatos most hulla lennék. - Argumentum manicae. –Szólok, mire a mozgása lelassul. - Swem op Aarde. –Vágom hozzá a következő varázst, bár ezt fél úton megállítom, hisz nem kinyírni akarom a kölyköt. Majd a szájára és a lábaira egy erős kötést hozok létre biztos ami biztos. - skaduwee boeie. Mivel, egyelőre a mágia nem megy neki, ha csak nem hangtalanul teszi , ami nagyon fájna. Jobban, mint a hátam és a hasfalam. Leülök a kölyökkel szemben, és újra megdorgálom, miközben a kezem a földbe süllyesztem, és gyógyulni kezdek. - Na szóval, nem tudom mire akadtál ki de nem is érdekel. Az hogy majdnem megöltél, kicsit felbosszantott. Így nem tartom meg a Kilimének és Laryssnak tett ígéretemet, hogy nem nyírlak, ki ha nekem ugrasz. Eszem vesztem tőled Valturaan, pont olyan agresszív kullancs vagy mint a nővéred. Ha nem vagyok óvatos most kurvára hulla lennék és javarészt a gyomrodban kötnék ki. Viszont így csak kevés hús és vér jutott beléd. Amit akár engeded, akár nem most visszaveszek tőled. Ha szabadulni próbál, és miért ne tenné, igyekszem gyorsan megharapni az oldalát a láb hajlata közelében hisz ott valamelyest puhább a bőre. Erős tiszta harapással kitépek egy kis húst belőle és nyámmogva ülök le tőle 20 méterre. - Ennyi bőven elég lesz mára. Ha befejezted az ámokfutást, kérlek, higgadj le és kezeld a sebedet. Én is azt teszem az enyémekkel. Minden szavam, amit mondtam igaz, a lány sértetlen és kutya baja. Fogalmam nincs mire kattantál be de higgadj le vagy egész holnap reggelig itt ülünk, kivéve ha engem lecsuknak téged meg kinyírnak, olyan hangos voltál. Feloldom a varázslatokat, már ha nem szökött meg belőlük. Ha igen akkor erősebb verzióval fogtam le csak hogy ne támadhasson meg. Ha lehiggad simán elengedem.
| |
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) 2019-11-06, 11:47 pm | |
| //Shuga//718 évvel az éj-hasadéki csata után Valturaan harapott. Száját melegen csordogáló-fröccsenő vörös vér, s élő, mozgó hús különösen kellemes íze töltötte meg, melyet ő mégsem talált élvezetesnek. Nem. Egyáltalán nem töltötte el elégedettséggel a manőver sikeressége, a hímember üvöltése; s ahogyan igyekezte feltartóztatni magát, hogy tovább ne harapjon, ne szorítson, ne tépjen - ne ölje meg a mágust -, egyre csak arra gondolt, mennyire helyes is volna megtennie, kioltania életét, s mennyire kívánta is e cselekedetet, akár éhsége idején a táplálékot. De nem tehette meg... nem, mert ha szemernyi igazság is lapult Melfyomer szavai mögött, a barnaköpenyesből lett különös lény elvezethette régen látott kedveséhez, s az ifjú sárkány bármit megtett volna, hogy ezt elérje. Valóban bármit. Ezért parancsolt hát megálljt magának még támadása közben, s e következtetés tartotta meg benne azt a szemernyi józan észt, azt a csaknem semmit, amely végül megakadályozta, hogy öljön. Hiszen a minap már oltotta éhségét, s egyébiránt sem arról volt híres, hogy tanyákat, falvakat tett földdel egyenlővé. Nem kínzott ő senkit és semmit, nem vett el életeket csak azért, mert nem talált jobb dolgot magának. S még ha el is vehette volna őket, mert sérülések érték önérzetét, büszkeségét, s netán anyagi valóját is, akkor is inkább elkerülte e lehetőséget. Nem mérgezte lelkét gyilkossággal - az a tett ragadozóhoz sem lett volna méltó, ha nem volt megfelelő oka, ha volt más választás, mellyel eljárhatott volna. De Valturaan most csak dühöt érzett. Dühöt, hiányt és fájdalmat, s e három zavaros egysége végül képes volt jobb belátásra bírni őt.Mozdulatlanul tartotta fejét, s mintha nem tudná, mit is tegyen most, hagyta, hogy a máguslény végtagjai élettelen tárgyakként lógjanak alá sűrűn fogazott, erős állkapcsaiból - legalábbis amíg amaz egy elégedetlenkedő sóhajféle kíséretében fel nem emelkedett borzalmas helyzetéből, s ajkait nem érintette a hósárkány csontos, erős orrnyergéhez, pontosan arra a helyre, ahol a Nie nevű fehér elf simította védtelen, aprócska tenyerét az éles szélű pikkelyekhez. És Valturaan összerándult a meglepettségtől, nagyra nyitotta méregben úszó szemét, felháborodván a varázsló tettén, bármiféle indítéka is volt rá, amely, az ifjú meggyőződéssel állíthatta volna, merőben különbözött azoktól az erőktől, melyek a törékeny nőstényelf cselekedeteit vezérelték azon a csaknem utolsó napon. Készült volna elégtételt venni, felemelni egyik karmokban végződő veszélyes végtagját, hogy megszorongassa Shugát, azonban ekkor még a mágus csókjánál is váratlanabb dolog történt: az imént említett több sebből vérző teste egyszeriben csak kifolyt-kiömlött az ifjú szájából, akárha vizet próbált volna sikertelenül lenyelni. Csak a vér meleg jelenléte, jellegzetes íze maradt utána, na meg az a végtelennek tűnő érthetetlenség, mellyel a ragadozó az imént történteket jellemezte volna - ha egyáltalán képes lett volna egyszer is józanul végigjárni a felfogás és következtetés ravasz útvesztőjét. Azonban nem hagytak számára időt, hogy újra nekilásson, sőt, valójában még a különös varázslatot megelőző események képzeletbeli végére sem sikerült pontot tennie, amikor az embermágus újra cselekedett, mérlegelve helyzetét, s kihasználva a sárkány mélységesen mély zavarodottságát, mely még a fogadóban elhangzottak nyomán kialakult állapotot is messze tetézte. Tehetetlenül dőlt el a tisztás vérrel beszennyezett füvén, képtelenné válva arra, hogy lábait mozgassa, így pedig csakugyan képtelenné válva arra is, hogy elrugaszkodjék a talajtól. Földhöz szegeztetett az ifjú, beszédképtelenül feküdt az oldalán, mágiahasználattól, s üvöltés jogától megfosztottan - megszégyenítve, s ezáltal csaknem meghurcolva érezvén magát. Nem tudta elmondani, mit gondol, nem tudta kiereszteni magából, hová is küldené legszívesebben ezt az idegesítő mágust, s ezt a tengernyi nem tudást mindössze izmos, rendkívül hosszú, hófehér farkának heves csapkodásával ellensúlyozhatta. A kormányzásra és egyensúlyozásra használt szerv ingerültségről árulkodva ütődött a földnek, finom port kavarva maga körül, melyet ekkorra már kiszárított a déli nap sugara. Ennyi volt, s nem több, mit tehetett, hisz szárnyait féltette - azokat éberen vigyázta, talán még álmában is, mert a repülés szabadságát nem veszíthette el. Legalább azt meg kellett tartania magának, ha testi erőt, bármiféle erőt nem is örökölt nemzőitől. Ha Valturaan ölni tudott volna tekintetével, Shuga meg sem szólalhatott volna ezután. Nem értette, miféle élvezetről tett megemlítést korábban, azonban ő közel s távol egyetlen cseppjét sem érzékelte kifinomult orrával - azzal az orral, melyre csókot lehelt az az átkozott, ki ekkorra már a földbe száműzte egyik karját, s szemmel láthatólag valamiféle felépülést kezdeményezett azon keresztül. Ám ahogyan annak egyetlen szava, úgy ez sem érdekelte most az ifjú sárkányt. Morogni próbált, s a földvarázslat szorításán át mindössze szánalmas nyögéseknek tűnő próbálkozásokkal igyekezett volna tudtára adni, mennyire nagy bajban volna, ha már megtanult volna szavak nélkül varázsolni. Akkor aztán pillanatok alatt jégbe boríthatta volna a földbéklyót, s lelki szemei előtt már repültek is szerteszét a darabok, a hideg szilánkok... míg a valóság csupán a harag hűvös lángjait tartogatta számára. Még hogy Shuga nem tudta, mivel hergelte így fel! Dehogynem tudta! Csak éppen jelenleg sem állott szándékában felhagyni az ingerléssel, melynek hatására Valturaan az égieknek sem hagyta volna abba a földbilincsek feszegetését, s az ezzel járó mozgolódást. Szemhéját gyanakodva húzta összébb, ahogyan a mágus mondandója végéhez ért, s feltápászkodott. Veszélyt szagolt az ifjú, s meg volt róla győződve, az őrült emberhím a hasfalát készül felvágni - ezért aztán még az eddigieknél is jobban küzdött, hevesebben csapkodott, hogy szabaduljék, ámde hiába. Közelített a varázsló-lény, azonban amikor nem a gyomor magasságában állapodott meg, a fehér sárkány szinte már kérdőn nézett rá. Nem értette, mi dolga a mellső lábánál, egészen addig nem, amíg a barnaköpenyes oda nem emelte kétlábúhoz-nem-hasonlítható orcáját. Az állkapocs kinyílott, zárult, Valturaan elméjét pedig elöntötte a fájdalom. A bolond a hónaljába harapott, testének egyik legérzékenyebb tájába, s bár egyetlen egyszer tette csak meg, a jégszínű szemekbe könnyek szöktek. Azok a nedves, haragtól fénylő szemek meredtek a csámcsogó mágusra, ki, mielőtt még az ifjú elkönyvelhette volna magában, hogy egyedül hagyja, helyet foglalt vele szemben egy kissé távolabb, s nem átallott folytatni a beszédét, miután lenyelte az eltulajdonított pikkelyes húsdarabot. Nem átallott, s ezért az ifjú még dühösebb lett volna, ennél is sokkalta dühösebb, azonban ahogyan az első hangok elérkeztek hozzá, csaknem megérezte, miként fordult egyet körülötte a világ. Azok a szavak merőben másként csengtek már, mint elődeik, s bár az ifjú ítélőképessége elködösült a fájdalomtól, lándzsaként szúródott belé újra a lehetséges igazság, ezúttal erősebben, s immáron biztosabban. Mintha ezidáig sem kételkedett volna benne egyetlen pillanatig sem - úgy rohanták meg újra a meglelt magyarázat-darabkák, akár egy végtelenül elszánt, legyőzhetetlen hadsereg. A fiatal ragadozó azonban ezúttal nem érezte, hogy hinni akar. Nem kellett, hogy érezze. Hitt. S még ha nem is volt ennek teljes tudatában, a hosszú, fehér farok abbahagyta a csapkodást, s a földre zuhant. A nagy, áramvonalas sárkány-test felhagyott a küszködéssel, felhagyott a szabadulással, mintha elfogadta volna vereségét. De Valturaan tudata valójában nem a vereségbe süppedt. Nem az ködösítette el tekintetét, s nem az rántotta görcsös merevségbe tagjait - az igazság átható aromája ivódott szöveteibe, s arra sem figyelt többé, hogy sérülését a szabad lég csípi, mintha elevenen égetnék. Eltűnt szeme elől az idegesítő mágus, s mindent beborított a borzalmas semmi, mely mégis minden, s mely az volt, mit idáig keresett.A halovány jégszínű tekintet immáron nem Shugán nyugodott - tulajdonosuk valójában nem nézett már semmit, képtelen volt rá. Lesújtotta minden, s azt sem tudta, hogyan is birkózzon meg vele. Hogyan is tehette volna megfelelő helyére magában saját anyját, aki nem is törődött vele, aztán hirtelen már csak az ő javát akarta, egyedül az övét, s ezért még a nőstényelfet is védelmébe fogadta volna. Hogyan is fogadhatta volna el, hogy egy kétlábú-hártyabőrű átkozott mágus valaha nem is mágus volt, s saját épségét kockáztatva segítette az anyja ügyét, az anyjáét, aki eldobta magától, mintha megvetett gyümölcse volna fájának. Hogyan foghatta volna fel, hogy Laryss, az a sebezhető, fiatal gyógyító biztonságban volt ezen két személy jóvoltából, egészen ezidáig, s ő még csak egyetlen pillantásig sem volt jogosult szembesülni az igazsággal. Hogyan? Az ifjú nem tudta. Nem tudott semmit. Csak feküdt a felforgatott fűben, önnön erejéből fogságra ítélve, s nem értette, mi történik vele. Nem értette többé. Hiába vált semmivé a béklyót formáló föld.Sokáig hallgatott az ifjú. Néha törte csupán meg a csendet egy-egy sóhajhoz hasonló gyenge nyögés, mely azt jelezte, még mindig a láthatatlan súlyok ellen harcolt, úgy tűnik, eredménytelenül. Nem gyógyította magát, nem tett semmit - minden erejével azon volt, hogy befogadja azt a temérdek valóság-darabot, melyről a mágus beszámolt neki a Nagy Kaszás falai között. De nem tudta, hogyan. Nem tudta, s ahogyan egyre csak fáradt, ahogyan a megrázkódtatás egyre inkább elszívta minden erejét, úgy nyílt egyre többször rés a gondolat-örvényben, s úgy cseppent vissza olykor-olykor az ifjú az ütközetnek aligha nevezhető vérontás helyszínére. Egy ilyen alkalommal, csaknem félórával azután, hogy a barnaköpenyes helyet foglalt, messze tőle a földön, Valturaan tekintete újra megkereste a különös lényt, s elhaló hangon ismételte meg egy korábbi mondatát.- Vigyél el Laryss-hoz.Ennyit mondott, s azt is lágyan, akár a szélgyermek, melynek érintése nyomán játékos hullámokat vetett körülöttük a fűtenger. Lágyan, s mégis zavarodottságtól izzón. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) | |
| |
| | | | Nagy Kaszás fogadó (Valian külső peremén) | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|