LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 A város

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next
SzerzőÜzenet
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-16, 7:39 am

*A főpapnő átveszi a levelet, s el is olvassa. Sadir természetesen bólintással fogadja kérését, hogy elolvassa az elf vezér üzenetét.
Ő maga sem tudja, pontosan mi áll a levélben, habár kíváncsisága nem lohadt.
Ezek után nem teszi el, hanem az egyik mágusra bízza, aki eddig is ott állt a közelében. Az öreg fehérköpenyes annak rendje, s módja szerint veszi magához az üzenetet, s teszi el.
Bizonyára fogja ez még a mágusok között beszéd tárgyát képezni, ám Onoria még nem fejezte be.
Szavai nem róják fel Sadirnak, hogy nem esett el Stern védőivel egyetemben, s még csak jelentést sem kérnek tőle.
A kapitány ily módon tétlenül hallgatja végig, amint a főpapnő a szolgálatról beszél, s arról, hogy a vereség után a sereg talpra fog állni, hogy tovább harcoljon az ellenséggel. Sadir számára ez nem segítség.*
- Minden tiszteletem mellett, főpapnő. Állomáshelyem elestével feladatom is odalett. Stern bukása után hadd ajánljam fel a Birodalomnak újfent szolgálataimat, hogy részt vehessek az orkok, s a sárkányok visszaverésében.
Mindamellett jeleznem kell, hogy Filnoren is elhagyta már a hegységet, s délnek tart.
Éles szemű elf barátom maga is jó szolgálatot tett, hiszen előbb Olassiëba kísért el, majd egészen idáig, hogy hírt hozzak, s jelentést tehessek a Tanácsnak az elmúlt eseményekről.
Kérlek, számára biztosítsatok megfelelő ellátást, ő nem tagja seregünk kötelékének, ám bátran, s önfeláldozón harcolt velünk Sternben.
*Int Jeremy felé.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-17, 10:04 am

Még egyszer meghajolok a köszöntésére, mert ritkán hallok efféle szavakat és jó hallani, még ha nem is én vagyok az a becsületesség mintaképe, aki megérdemelné.
Azonban eddigi utamon Stern-től részben a kényszer, részben a jószándék vezetett, így nincs mit szégyenkeznem.
Mivel a bölcs elf vezér valószínűleg vázolta a fennálló helyzetet és a főpapnő biztosan jóval tájékozottabb, mint mi, akik csak kis szeletet láttunk még a helyzetből, így nincs más hátra, mint türelmesen várni, hogy elolvassa az üzenetet.
Viszont az utána hozzánk intézett szavak kissé meglepnek, mert nem kérdezi a kapitányt, hogy mesélje el mi, hogyan történt, bár kétlem, hogy Thalion ennyire részletesen kitért volna a dolgokra.
Sadir válasza azt bizonyítja, hogy ő is másra számított. A teher, mely az erdő eleste óta a vállát nyomja nem enyhülhetett. Talán büntetést várt, vagy feloldozást, de egyelőre egyiket sem kapta meg.
Filnoren emlegetésére azért finoman megborzongok, mert egy kis időre kiment a fejemből e halálos város, aztán a kapitány kitér arra is, hogy tisztázza az én szerepemet az ügyben, bár a dicsérete tagadhatatlanul zavarba hoz. El tudom képzelni, hogy ezt az ő szájából hallani elég nagy dolog lehet.
- Nem volt ez olyan nagy valami, hiszen egyfelé vezetett az utunk. – vontam meg a vállam, mert sosem szerettem a középpontban lenni. – A dicséret a kapitány érdemli, hiszen mindent meg tett, ami emberileg lehetséges, talán még többet is és végig csak az vezérelte, hogy figyelmeztethessen téged… úrnőm.
Kölcsön kenyér visszajár, de minden szavamat halálosan komolyan gondoltam.

Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-19, 10:10 am

*A főpapnő valóban nem adott sem büntetést, sem feloldozást. Tudomásul vette, hogy Stern elesett, hiszen ő maga is ott volt, s részt vett a csatában is.
Onoria előbb a félelf szavaira reagál.*
- E vészterhes időkben, mikor a kiontott vér mit sem ér, könnyen elfeledkezünk a napi bátor cselekedetek nagyszerűségéről. Mit megteszünk egy jó ügy érdekében, rendre megérdemelné a dicséretet, még ha fukarkodunk is vele.
*E szavakat követően a papnő már a kapitányhoz fordul.*
- A Birodalom hálás szolgálataidért, s biztosak vagyunk abban, mindent megtettél, mi emberileg lehetséges, hogy megóvd a várat, s annak népét az ellenségtől.
Filnorenről maga Thalion úr tájékoztatott levelében, s így megtesszük a szükséges lépéseket, hogy megállíthassuk a repülő erődöt. Egyszer már sikerrel szálltunk szembe vele Olassië ostromakor, s megtesszük majd újfent.
*A főpapnő egy pillanatra elgondolkodik, majd újfent megszólal, szavait a kapitányhoz intézve.*
- Beszélek Narin úrnővel, hogy biztosítson elhelyezést neked a palotában, ahol a többi főtiszt is elszállásolásra került.
Írd meg a sterni csatáról szóló jelentésed, s add le a Tanácsnak, hogy kielemezhessük az ellenséget!
Kísérőid veled tarthatnak, ha óhajtod, ám ez esetben, ha még nem tagjai hadseregünknek, jelentkezniük kell, hogy besorozásra kerülhessenek.
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-19, 11:56 am

*Sadir, bár arcán nem látszik, értékeli Jeremy magasztaló szavait. A kapitánynak jól esik, hogy az elf kísérő támogatja őt a főpapnő előtt.
Onoriva végül előbb az elfhez beszél, s ezek a szavak, bár nem neki szánja, magát a kapitányt is megérintik.
Sadir maga is emlékszik még Olassië ostromára. Arra a csatára, amelyet javarészt az elfek vívtak városukért, s végül a felmentő sereg érkezett csak oda Stern, s Mardan részéről, valamint néhány északi nemes katonai hozzájárulásával.
A harc oroszlánrészét azonban így is az elfek vívták meg, s ez bizony minden tiszteletet megérdemel.
A tény azonban tény marad, akkor és ott Filnoren vereséget szenvedett.
Ebben még egy lényeges momentumnak volt része, Avlanion grifflovas csapatainak.
A kapitány Onoria szavait főhajtással fogadja.
Narin úrnőt nem ismeri személyesen, s így nem is gondol róla semmit, a palota azonban kétségtelenül a város legjobban védett része.
Hogy a főtisztekkel, mágusokkal egy szinten említi, azt jelenti, hogy Stern kapitányaként kezeli, habár a várat elveszítette.
Sadirt már nem lepi meg, hogy végül csak igényt tartanak az írásos jelentésre. Bár Onoria nem jelenti ki, hogy ezzel a kapitány felelősségét is megvizsgálják a vár elestében, minden hangzatos kijelentése ellenőre, azért ő biztos benne.*
- Úgy lesz, papnő, hálásak vagyunk a kegyért.
*Jegyzi meg Sadir. Abban azért kételkedik, hogy Jeremy a hadsereg igájába hajtaná fejét, ám ha megteszi, úgy ő is vele tarthat szállására.
Ez bizonyosan nem azonnal történik, hiszen sokan vannak most Telarban, s helyet kell biztosítani ehhez.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-20, 5:31 pm

Valószínűleg igaza van a főpapnőnek azzal kapcsolatban, hogy sok bátor tett születhet a harcok zűrzavarában, de mikor egy erőd és annak népe, na meg egy birodalom kapujának védelme van valakinek a vállára téve és elbukik ebben, annak lelki súlyával való megbirkózás, talán még is megérdemli, hogy nem fukarkodjunk a dicsérettel.
Mire ezek a gondolatok megfogalmazódnak bennem azonban, addigra Onoria mégis szavakba önti Sadir feloldozását, ami egy észrevétlen mosolyt csal az arcomra.
Hőn reménykedem abban, hogy Filnoren ellen sikeres lesz a harc, csak az a bökkenő, hogy most nem csak ezzel a repülő veszedelemmel kell megküzdeni.
- Filnoren-t most seregnyi ork és sárkányok is támogatják, úrnőm. – teszem hozzá, bár valószínűleg nem mondok semmi újat. – És vannak olyan bestiák, akik emberbőrbe bújtak, talán itt is van belőlük néhány. – int körbe, a városra utalva.
Az elbocsátás szavaiban a kapitánynak már parancsok is hozzáadódnak, valamint a mi döntésünk is megemlítődik, vagyis minden bizonnyal csak az enyém, hiszen Sadir katonája már a sereg tagja, így csak nekem van választásom.
- Örülök, hogy szolgálatára lehettem úrnőm! – hajoltam meg a főpapnő felé.
Döntésemet majd a kapitánnyal megbeszélem, láthatóan a sereg vezetője már az ő kezébe helyezte sorsunk a további alakulását.
Amennyiben társaim megindulnak kifelé én is megyek utánuk, aztán, ha már magunkban vagyunk megállítom Sadir-t.
- Azt hiszem eljött a búcsú ideje kapitány. Mint biztosan sejted, a sereg nem az én világom, de nektek minden jót kívánok a továbbiakban. – nyújtom a kezem.
Bár nagyon szeretném, ha ennek a rémálomnak a végén ismét találkoznánk, azt már megtartom magamnak, hogy mennyire vannak kétségeim, hogy sokan élik-e túl azt az egészet.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-22, 1:50 pm

*A főpapnő enyhe főhajtással fogadja a kapitány szavait. Természetes, hiszen elvárt dolog, hogy a Tanácsnak egy elesett vár kapitánya beszámoljon az ehhez vezető csatáról.
Valóban, Jeremy nem mond újat a seregnyi orkkal. Olassië megtámadásakor is egy seregnyi ork támogatta Filnorent, a Sárkány-hegységből, s trollok is voltak akkor, kik szintén részt vettek a csatában.
A sárkányok akkor nem vettek részt a harcokban, csupán egyről tud, az is az elfek oldalán küzdött.
A mostani helyzet ennyiben bizony más. A Birodalom sorozatos vereségei ellenére mégis bizakodni kell, hisz ha a Remény templomának főpapnője is feladná a reményt, akkor mi nyújtana erőt Lanuriának, hogy az újabb csapások után is felálljon, s folytassa a küzdelmet az ellenséggel?*
- Ritalea útjai kifürkészhetetlenek. Tán épp e tetteddel fordítottál a szerencse kerekén…
*Jegyzi meg a félelfnek Onoria. Abban a tolvaj biztos lehet, hogy megjelenése legalábbis felvet majd néhány kérdést a megfelelő szinten. Talán nem épp a Tanács elnöke fog vele foglalkozni, de a Telarban jelen lévő erőkben fel fog merülni, ki is ő, s az információkat elkezdik róla gyűjteni.*
- Velük külön törődünk. Nem könnyű kiszűrni őket a mieink közül hisz nagyon magas szinten üzik a beolvadás művészetét.
Amennyiben nincs más, mit mondani szeretnétek, úgy távozhattok.
Az istenek óvják lépteitek!
*Búcsúzik a papnő a kapitánytól, s társaitól. Ha még maradnának, kenetteljes arccal fogadja szavaikat.*

//Ha nincs más, köszi a játékot! Smile //
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-23, 8:31 am

*Sadir maga is hallja Jeremy szavait. Tudja, minden részletre kiterjedő jelentést kell majd írnia, melybe belefoglaltatik az is, amit most a tünde mond a papnőnek.
Filnoren valós fenyegetés, s nagyon is könnyen eljuthat majd oda, ahol épp vannak.*
- Veled is legyenek az istenek, Főpapnő!
*Köszön el a kapitány Onoriától. Nem szándékozik tovább maradni a papnő színe előtt, mint feltétlenül szükséges, s ez így Filionra is vonatkozik.
Mindhárman távoznak a főpapnő színe elől, s a kapitány út közben már hallhatja is Jeremy döntését.
Nem tűnik meglepettnek, hiszen erre számított.
Az eddigiek alapján az elf sokkal szabadabb annál, semhogy a hadsereg szigorúan szabályozott jármába hajtsa a fejét.
Sadirnak még afelől is erős kétségei vannak, hogy Jeremy valaha is akár saját népének haderejébe állna.
Amikor a férfi megállítja, ő is, Filion is megállnak.*
- Bízom benne, találkozunk még békésebb körülmények között, Jeremy. Jó létet, s az istenek óvjanak téged. Hálával tartozunk neked.
*A kapitány egyenes pillantása egyenesen a tolvajéba mélyed, miközben elfogadja, s megszorítja a felé nyújtott kezet.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-23, 7:32 pm

//Én is köszönöm kedves Onoria főnökasszony! Very Happy //

Nem habozok egy percig sem, amikor arról kell dönteni, hogy belépek-e a seregbe és ennek közlésével Sadir-nak nem is húzom az időt, hiszen valószínűleg már maga is sejti a válaszom.
És nem is tűnik úgy, mintha megleptem volna ezzel.
- Köszönöm kapitány, remélem Dremer-t nagy ívben elkerülitek majd, ha csatára kerül a sor. Vigyázzatok a bőrötökre. - szorítom meg az ő és a katona kezét is.
Aztán kisétálok a palotából, hogy valami szállás után nézzek, és ahol végre nem a puszta föld lesz a fekhelyem.
És azt hiszem a becsületességnek is meg vannak a határai nálam, amíg nem a korgó gyomromra kell gondolni.
Részemről befejezettnek hiszem a dolgomat a haddal és annak vezetőivel egyelőre, eszembe sem jut, hogy esetleg van aki másként gondolja........

//Köszönöm a játékot és a mesélést, ha nincs más feladat Jeremynek Smile //
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-26, 5:16 am

//Onoria, időn túli, Stern eleste után//

*A palotához érve az őrség megállítja a kis köpenyes alakot. Raman hátralöki a csuklyát fejéről, feltárva rőt szakállát és haját az őröknek.
Ez persze még nem elég, de hozzájön még az is, hogy mellényzsebében kezd kotorászni vastag ujjaival.
Az őrök ennek kevéssé örülnek, a mocsári törpe ezért különösen óvatosan bánik a kezeivel, nehogy magára haragítsa ezeket a jól öltözött katonákat.
Aztán végül diadalmas arckifejezéssel húzza elő Lanur tornyának pecsétjével a levelet.
Ezt lapogatta-tapogatta egész úton, égette mellkasát és alig várta, hogy megszabaduljon tőle.
Itt a lehetőség, és Raman nem habozik.*
- Onoria főpapnőt keresem, át kell adnom neki ezt a levelet.
*Ha az őrök beengedik, vagy esetleg még be is kísérik, örömmel indul el.
Rianától hallott már egyet, s mást a papnőről, ezért aztán érthető módon nem is szíve csücske neki.
Óvatosságra inti a tény, hogy még egy olyan bátor és erős nimfával, mint Riana is így ki tudott babrálni ez a vén csoroszlya.
Ha nem engedik be, akkor felfújja magát és úgy néz a nálánál sokkal magasabb katonák szemébe.
Igazából meg van fogva, hirtelen nem jut eszébe semmi, ami jobban meggyőzhetné őket, mint a levélen lévő pecsét.*
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-01-28, 8:32 pm

//Raman, időn túli játék//

*Amikor értesítik, hogy egy mocsári törpe Lanur tornyának pecsétjével érkezik, a főpapnő összevonja szemöldökét. Sadir jelentése nem hozott számára túl sok újat.
A kapitány nyilván mindent elkövetett, hogy megvédje a várat, s mégsem eleget.
A vár elesett, s most arra vár, hogy sorsáról döntsön a Tanács.
Vajon valaha bíznak-e még rá erősséget, s marad-e erősség, amelyet még védeni lehet. Még áll Verinol, még áll Menion, s jó néhány erős város, de intő jel számukra azon helységek, erőssége névsora, melyeket az ellenség már feldúlt.
A birodalom haderejének színe-virága, a grifflovasok helyőrsége is kénytelen volt elköltözni, s a lovasok most Telar felett köröznek, kémlelve, figyelve a határt, várva az ellenség jöttét.
Majd akkor nekik kell felvenni a küzdelmet a sárkányokkal, Filnorennek, orkokkal, s mindenkivel, aki Telarra tör.
Onoria biztos abban, hogy a pecsét mögött rejlő levél adni fog számára információkat, olyat, amit még nem tud, s kíváncsi arra a törpére is.
Az ő figyelmét nem kerülte el a toronyban lakó mocsári törpe története, még bátorsága sem, melyről már hallott. Tudja, hogy még Sendelben is megjelent, amikor ott nagy hatalmú varázslatok történtek és hallott a sárkányölésről is.
Kíváncsian ad parancsot, vezessék hát elé a törpét. Kíváncsi már rá.*
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-02-03, 5:03 am

*Végül bevezetik. Egy katona megy előtte, hogy utat mutasson, de a törpe meg van győződve róla, hogy nem csak idegenvezetőnek állították mellé. Vigyáznia kell, nehogy bajt keverjen.
Nem kell sokat menni, a főpapnő ajtaja megnyílik Raman előtt és a törpe belép a helyiségbe.
Először azt hiszi, nincs is bent Onoria. Ő nem hallott arról, hogy hogy néz ki, a bent lévő mágusokon és a fehér hajú papnőn kívül nem lát ott mást.
Aztán a katona jelenti a fiatal papnőnek és a mocsári törpének leesik az álla.
Nem gondolta volna, hogy az a vén csoroszlya, aki Rianának tönkretette a szerelmét, ilyen jól tartaná magát.
Felpillant a főpapnőre és még mindig a hüledezés marad neki, míg végre összekapja magát és mélyen meghajol.
Attól, hogy egészen más a véleménye a vörös nimfa elbeszélései alapján Onoriáról, attól még ő a főpapnője a Remény templomának és ő elnököl a Tanácsban is.*
- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy csarnokodban állhatok, főpapnő!
*Fúj egyet, mintha idáig benntartotta volna a levegőt, majd lassan, kimérten előveszi a levelet, amelyet még Singarme bízott rá.*
- Singarme nagyúr küldi ezt a levelet neked Lanur tornyából. Kérlek, fogadd el, átjutottam rajta az orkok területén, hogy elhozzam eléd.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-02-07, 8:35 pm

*A főpapnő méltósága nem kopott az elveszített csatát követően sem. Komoly arccal hallgatja végig a törpe üdvözletét, s amikor a törpe fúj, csendben marad. Látja, amint a mágusok élénk figyelemmel követik a mocsári törpe minden mozdulatát, s amikor odaadja a levelet, a főpapnő kinyújtja kezét. Még az üzenet megérintése előtt megpillantja Lanur tornyának pecsétjét, s így át is veszi azt.*
- Nem ismeretlen számomra Raman, a mocsári törpe neve, aki még egy sárkány megölésével is büszkélkedhet.
Mindi jó látni, hogy ilyen rettenthetetlen tagjai még hűek a Birodalomhoz, mint te vagy.
*Nyájas mosolya a törpére villan, s barna szemei barátságosan pillantanak rá.
Természetesen tud Raman Rianához fűződő kapcsolatáról is, ám ezt most nem kívánja szóba hozni. Már csak azért sem, mert ebben a pillanatban a vörös nimfa bizony nem csak a mocsári törpe szeme elől tűnt el, hanem a főpapnő hírszerzése is nyomát veszítette.*
- Kérlek, pihenj meg a palotában, Narin úrnő bizonyára biztosít majd számodra egy szabad szobát, ahol kipihenheted veszélyekkel teli utad fáradalmait!
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-02-12, 8:59 am

*A mágusok bizony figyelik, Raman ezt jól tudja. Azonban Onoria elfogadja a levelet.
Következő szavaira Raman arcából kiszáll a vér, hogy aztán nem sokkal később vissza is térjen, utánpótlással.
A mocsári törpe, bár továbbra sincs jó véleménnyel a főpapnőről, mégiscsak a Birodalom talán legnagyobb hatalmú emberével van dolga. És ez kiemeli azt, amit ő már leginkább elfelejteni szeretne.*
- Túl jó véleménnyel vagy rólam, főpapnő!
*Köhint egyet Raman zavarában, pedig nem is nyelt félre semmit. Ő aztán nagyon is jól tudja, hogyan is végzett azzal a kivénhedt, aszott sárkánnyal. Azonban ezt most nem mondhatja el a papnőnek, ideje sincs rá és van egy olyan sanda gyanúja, hogy amúgy is tudja.
Ha ezt megtudta róla, akkor lehet, hogy mindent tud. Az meg sem fordul a fejében, hogy Riana kotyogott volna.
Az inkább, hogy nagyon jó informátorai vannak Onoriának.*
- Megtisztelsz, főpapnő!
*Hajol meg a törpe, végre összeszedve magát.
Ha Onoria elengedi, hát azonnal ki is hátrál, ahol biztosan már várják őt.*
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-02-14, 8:30 pm

*Onoria fejét ingatva mosolyodik el.*
- A szerénység igen fontos erény, Sárkányölő Raman.
*Láthatóan a törpét megzavarta az, hogy a főpapnő tudja, kicsoda, s még erről a korábban hencegése tárgyát képező történetről is tud.
Természetesen a papnőnek esze ágában sincs bevetni a sárkányok ellen a rőt szakállú törpét, még maga sem tudja, egyáltalán hasznát veheti-e neki.
Elfogadja az ajánlatot, így Onoriának sincs egyéb dolga, mint útjára bocsájtani a törpét.*
- Hozzon nyugodalmat számodra a pihenés!
*Búcsúzik el Ramantól. Nem tartóztatja, s a mocsári törpe jól hiszi, odakint már valóban kísérő várja, aki megmutatja szállását.
A főpapnő eközben azon morfondírozik, vajon Narin milyen árat számít majd fel itt tartózkodásáért.
Hiszen Telar mellett táborozik a Stern alól elvonuló sereg, s a hadvezetés, maga a főpapnő, s megmaradt mágusai is a város palotáját szállták meg.
El tudja képzelni, hogy Telar kapzsi úrnője bizony hamarosan borsos számlát nyújt majd be.
Természetesen a főpapnő is tudja, valójában a régebb óta ott táborozó grifflovasok a város biztonságát, védettségét emelik, s így akad azért válasza a vélt követelésre neki is.*
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-04-08, 2:28 pm

*A sendeli csata is elveszett. Raman majdnem leesik a telari fogadó székérő, amikor meghallja a hírt.
A hírek alapján egyesített elf, s emberi sereg állta ott útját a sárkányoknak. Azoknak, akik Lanur tornya felett is áthaladtak. Több ezren lehettek, s ez a nagy sereg, ott, a romvárosban sem tudott elbánni a szárnyas szörnyetegekkel.
A mocsári törpe újabbat kortyol a fogadós borából. Onoriának hála, még van neki szállása Telarban, amíg a főpapnő itt van, neki sem eshet baja.
Azonban ez nem jelenti azt, hogy maradéktalanul megbízna benne. A vénség biztosan tud valamit, hiszen Rianát is a maga oldalára állította, amikor azzal a fekete sárkánnyal szűrte össze a levet.
Raman nagyot sóhajt. Szakálla egy része előre is lendül a hirtelen jött légtömegtől. A vörös nimfa most is nagyon hiányzik neki, pedig már van pár éve, hogy nyoma veszett.
Hiába kereste még egy másik kontinensen is, nem akadt nyomára. Senki ne látta, senki nem tudja, hová lett. Talán még a Hajnal völgyének népe segíthetne, de abban sem bízhat már nagyon. Nincs más választása, azonban meg kell keresnie azt az erdőt, s az abban lévőket. Egyszer Riana említette, mintha ismerős lenne ott. Ha ott sem tudják, hol lehet, akkor senki sem.
Ez új életet ad neki. Az övére akasztott kacatok is megcsörrennek, ahogy feláll. Darnák koppannak a fogadó kemény tölgyfa asztallapján, s biccentve az odasiető cselédnek, fejére húzza köpenye csuklyáját. Már csak Onoriától kellene valahogy megszabadulnia, anélkül, hogy a papnő orrára kötné, miért és hova is megy valójában.*
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2017-04-18, 8:42 pm

*Telar éjjele és nappala immár sosem csendes. A körülötte állomásozó sereg már nem csak sátrakban lakik. Mivel a város mellett jelentős területen a Kietlen puszta terül el, így jobb híján délről, sőt a folyó túloldaláról hoznak fákat, ahol még nem zavarják a nimfákat.
Ideiglenes bódékat, sőt, Telar körül erődítéseket emelnek.
A hadvezetés, a mágusok, kik közül, mind többen jelennek meg a város vastag falai mögött, folyamatosan felderítők jelentéseit hallgatják, jegyzetelnek, térképeket bújnak.
Figyelik, merre halad Filnoren vára, miközben már túltették magukat a verinoli-elf hadsereg súlyos bukásán is.
Verinol, s a nyugati partvidék így magára maradt. Jelen pillanatban sem a valiani had, sem pedig a környező nemesség nem szándékozik a sárkányhadsereg által ellenőrzött vidékeket megtámadni, hogy feláldozzák magukat a lehetetlenért.
Olassië elfjei is meg-megjelennek időnként, noha csendes üzeneteik, jelenlétük kevésbé észrevehető, mint a harsány katonáké.
Onoria maga is figyel, s tervez.
Még nem adta fel a harcot, noha Riana már nem egyszer eszébe is jutott.
Épp emiatt engedte el a mocsári törpét, hiszen, bár az nem kötötte a papnő orrára, korábbi utazásai, a kutatásai azt sugallják, Raman Riana nyomát követi ismét.
Természetesen nem hagyja szem elől eltűnni az oktondi törpét, neki nem kell tudnia, hogy lesz, ki figyelje, s kövesse őt, mikor útnak indul.
Mindezt észrevétlen, hadd higgye, a papnő számára nem lényeges jelenléte.*
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2018-09-17, 7:24 pm

*Mindig azt hiszem, hogy ez a város már nem tud meglepni. Aztán rá kell jönnöm, hogy újra és újra meglep.
Az itteniek valahogy nem néznek rám olyan ferde szemmel, mint bárhol máshol Lanuriában.
Azóta már hallottam, hogy ezt a várost régen az elfek építették, aztán mindenféle nép megtalálható itt.
Törpék, elfek, emberek, fehérek, barnák, sárgák, vörös bőrűek is. Sötét elfek, fehér elfek, nimfák is megfordulnak néha.
Furcsa volt, de ahogy megszoktam, már egyre jobban otthonomnak érzem.
Megvan a saját vevőköröm is. A gyógynövényeket magam gyűjtöm kint, a város falain kívül.
Még úgy is, hogy tudom, hogy a városban sokan aggódnak a háború miatt.
Már nem az a tapasztalatlan, ifjú leány vagyok, aki elhagyta a falut a Déli szegletben.
Jó itt lenni, de néha elfog a bizonytalanság. A háború még tart. A sárkányok a fél birodalmat letarolták, az árak magasra szöktek, vannak hiánycikkek, amiket a Nyugati szegletből nem hoznak már. A város felett léghajók köröznek, grifflovasok őrjáratoznak, és ez mindig eszembe juttatja, a háborút.*
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-08-03, 3:32 pm

*Sol körbetekintett a szökőkút mellett. Kalaran, az öreg mágus küldte ki a városba, s ő erre nagyon is büszke volt. Saját feladatot kapott. Annyi év után!
Testét halványszürke kámzsa fedte, még arcát is elrejtette az avatatlan szemek elől.
Nem kívánta a Negan által korábban emlegetett eset megtörténtét. Amikor Rynnel, vagy Ezával találkozott az utcán, mindig történt valami.
Megjegyezte egy életre, bizonyos férfiakat a nimfák vonzanak, mint molylepkét a fény.
Ahogy ujjait beleérintette a sárkányos szökőkút vizébe, úgy jutott eszébe egy másik férfi is. Alex, kivel oly rövid ideig, de oly barátságosan töltöttek el időt.
Vajon merre járhat a fiú? Negan különösen nem örült neki, amikor vele látta.
Akire várt, még nem érkezett meg a szökőkúthoz, így úgy döntött, hogy kissé hátrébb húzódik. A nyári nap fénye egyébként is feltűnőbbé tehette csuklyájában, mint akarta.
Ha azonban leveti, még feltűnőbbé válik, s nem akarta, hogy férfiak vizslassák őt.
Kalaran a lelkére kötötte, hogy csak egyvalakivel beszélgessen.*
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-08-05, 7:17 pm

//Sol//

*Hosszú idő után úgy érzem, hogy végre mellém szegődik a szerencse. A város katonáinak akartam először szállítani a gyógyfőzeteimet, növényeimet, de nem sikerült bejutnom a tisztekhez.
Maradtak az égés, a megfázás elleni gyógyításaim.
A háború is enyhült, nem voltak már nagyobb csaták és nem kellettek a sebekre sem kenőcsök, sem erősítő főzetek, hogy a katonák túléljék sebesüléseiket.
Kezdtem gondolkodni azon, hogy talán el kellene hagynom Telart, amikor a szerencse rám talált. A templomszolga, Kalaran mágus embere, Rubins, megtalált, amikor a gyógynövényeket árultam és vitt mintát a Főnix templomba. Megrendelést kaptam és így bevehettem magam a város környéki bozótosokba. A Hajnalon is át kellett kelnem, mert volt olyan növény, ami már csak ott termett.
A rendelés egészen nagy volt és a ritka növények beszerzése feladta a leckét. Délen némelyik sokkal nagyobb mennyiségben termett, de a nimfák rémítő erdejéhez közel ezek is megfordultak.
Erőt kellett vennem félelmemen, hogy közel mehessek.
Most pedig egy szép, nagy zsákkal érkezek meg a megbeszélt helyre.
Barna kezeimen még az erek is kidagadnak, ahogy cipelem a zsákot. Vékony testem meghajlik a súly alatt, mert már messziről hoztam.
Keresem, hogy ki lehet, és végül az árnyékokban meglátok egy szürke kámzsás alakot.
Ő lehet az?
Közelebb megyek hozzá és megszólítom.*
- Gyógyfűért jött?
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-08-07, 8:46 am

//Fela//

*Egy nő tűnt fel. Sol már korábban észrevette, de nem jelzett neki. A hátára vetett zsák alapján őt várta, és bízott benne, hogy nem téved.
Sol magában máris hálás volt Kalarannak a kegyért, hogy nem egy férfi kereskedővel szervezte meg a találkozást, hanem egy fiatal lánnyal.
A barna bőr őt nem zavarta, annyira sok féle lénnyel találkozott már, elfekkel, törpékkel, emberekkel, nimfákkal, mágusokkal, pedig nem is nagyon mozdult ki eddig Telarból, azon belül pedig a Főnix templomból.
A nimfa megvárta, hogy a gyógyfüves észrevegye és amikor odalépett elé, a kérdésre halkan válaszolt.*
- Igen, Kalaran mágus küldötte vagyok. Azt üzeni, hogy a rendelést vigyük fel a Főnix templomba.
*Várta, hogy a lány mit válaszol. Úgy látta, hogy a zsák nehéz, ezért nem is sietett annyira.*
- Megpihenhetünk egy kicsit, nehéznek tűnik az a zsák.
*Mosolyogva, barátságosan mondta szavait, remélte, hogy a másik lány is az lesz vele.*
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-08-09, 8:46 am

//Sol//

*Ez a nő nagyon szép. Ez az első, ami feltűnik, amikor meglátom az arcát és meghallom a hangját. Talán szebb, mint bárki, akit eddig láttam. Valami varázslatos kecsesség sugárzik belőle.
A zsákom óvatosan leveszem a vállamról.
Tényleg nehéz ez a zsák. Kalaran, az öreg mágus komoly megrendelést adott neki, s ő teljesítette az utolsó szálig.
Nem tudom elképzelni, hogy ez a törékeny teremtés segít majd cipelni a zsákot, és ha már eddig elhoztam, viszem is tovább. Nincs olyan messze innen a Főnix templom.*
- A mágus jó sok mindent kért.
*Fújok egyet és két kezemmel megtámasztva a csípőmet, nyújtóztatom a hátam. Mi tagadás, jól esik.
Fekete hajam kifújom az arcomból és elmosolyodok.*
- Megbocsáss, de furcsállom, hogy nem az a férfi jött, akit általában küldeni szokott a mágus.
Talán beteg?
*Próbálok kicsit csevegni, amíg még pihenek kicsit, hogy utána újult erővel cipelhessem tovább a templomba a portékámat.*

Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-08-20, 9:21 pm

//Fela - bocsi a késésért! Embarassed //

*Sol tudta, miket kért Kalaran. Az öreg mágus mindig szeretett sok árut beszerezni, csak eddig Negant, a mágustanoncot, vagy Rubinst szalajtotta az érte.
Első dolga lesz ezt Negan orra alá dörgölni. Most már ő lesz a beszerző, bár ha jobban meggondolja, lehet, mégsem említi neki. A férfi hamarabb vonja meg a vállát, hogy aztán egy közömbös, mégis bántó félmondattal elintézze a dolgot.
Neki pedig jól fog esni, hogy önálló feladatot bízott rá a mágus.
Sol ritkán jutott ki a városba és még ritkábban bízott rá bármit is Kalaran.
Mondhatni, jobban féltette őt, mint valami becses kincset.
A nimfa sosem értette, miért bánik így vele a mágus. Fukarul adta át neki a varázstudást is.*
- Ne aggódj, segíteni fogok.
*Kalaran nem mondta, hogy ezt is kell, de nem bánta, ha kicsit segítenie is kell.*
- Sol vagyok. A mágus tanítványa.
*Mutatkozott be a nimfa a nőnek.*

Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-08-29, 3:56 pm

//Sol, semmi baj, én is késtem. Smile //

*Végülis kellemes segítség lehet a nő is. Azon gondolkodok, amíg hallgatom, hogy miért nem valamelyik férfit küldte a mágus.
De erre nem ad magyarázatot Sol sem. Ugyanis végül bemutatkozik és erre már én is kihúzom magam. Megtisztelt a nevével, úgy illik, hogy viszonozzam.*
- Fela Husani vagyok. Délről jöttem ebbe a városba.
*Nyújtok kezet Solnak. Vékony, de erős kezem van, az utóbbi időben annyit dolgoztam vele, hogy bizony meglátszik rajta.
Már rutinosan kerülöm meg a szokásos kérdést. Ilyenkor sokan felteszik a kérdést, hogy honnan jöttem, a következő általában a bőröm színére szokott vonatkozni. Azt azért nem kezdem el előbb mondani. Ha a bőröm is tisztázva lett, akkor jön a következő, éspedig, hogy és ott mindenkié ilyen barna?
Általában ilyenkor szoktam udvariasan témát váltani.*
- Kalaran jó vásárlóm. A mágusnak mindig nagyon sok gyógyfű kell, de mostanában már őrleményeket, kenőcsöket is rendel.
Emiatt is ilyen szép nagy a zsákom.
*Mutatok büszkén rá. Közben azért nézem, hogy ez a vékony, fiatal lány elég lesz-e segítségnek.* ~Vajon bírni fogja a zsák súlyának felét, ha elindulunk?~

Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-09-19, 8:02 am

//Fela//

*Fela Husani. Egzotikus külseje az emberekéhez képest arra utal, hogy talán délről érkezett.
Sol ezen nem gondolkodott sokat. Neki már az valami volt, hogy beszélhetett vele.*
- Az ap….Kalaran mágus az óráin is sokat használ ezek közül. Szemléltet, bizonyít, amit enged, ki is próbálhatunk.
*Szemlélte Sol a zsákot. Nehéznek tűnt, de hát vinni kellett és látta, hogy Fela milyen erőlködve cipelte.*
- Vigyük is, ne várassuk a mágust.
*Próbált úgy beszélni, hogy még egyszer ne szólja el magát, mert Kalaran valójában neki nevelőapja volt. Nem akarta mindenkinek az orrára kötni.
Felát sem ismerte még, így neki sem.
Negan ugyan tudta, és piszkálta is eleget emiatt, ám Sol biztos volt benne, hogy a mágustanonc számára ez csak egy lehetőség, hogy jól felbosszantsa.
Lenyúlt, hogy megfogja a zsákot, de arra gondosan figyelt, hogy ne emeljen feleslegesen addig, amíg Fela nem teszi.
Ha megemelték, végre megérezte, hogy tényleg milyen súlyos a szállítmány.
A templomig csak kibírják majd….*
Vissza az elejére Go down
Fela Husani

Fela Husani

Hozzászólások száma : 331

Character sheet
Nép: Emberek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-09-27, 9:48 am

//Sol//

*Nem tudom nem észrevenni az elszólást és egy pillanatra szemem is elkerekedik. Bizony, ha az öreg mágus a lányát küldi a portékámért az már magában is nagy dolog. Nem Rubins, nem valami küldönc, ez a törékeny, gyönyörű lány nem más, mint Kalaran lánya.
Persze, csak, ha jól gondolkodok.
Én is lenyúlok és arcom elé hullanak hullámos fürtjeim. Elmosolyodok, ahogy megpillantom Sol hegyes füleit a csuklya alatt.
Lehet, hogy félreértettem, úgy tudom, a mágus ember. Ez a lány biztos nem az.
A városban haladva megnéznek minket. Két fiatal nő egy nehéz zsákot cipel át a templom felé.
Ha elérünk a templomhoz, elcsodálkozok, és ha letesszük a zsákot, akkor felegyenesedek és megtörlöm a homlokom.*
- Sol, kitartó vagy. Én már sok ilyen zsákot cipeltem és hozzá vagyok szokva.
Ez egy nehéz zsák.
*Becsülöm a lányt, látom, hogy Kalaran lányaként, vagy tanítványaként kijött elém és segít vinni a terhemet.
Nem kellene neki.*
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-10-24, 3:57 pm

//Bocsánat a közjátékért! Sad Igyekszem gyors lenni! //

3. küldetés - Bosszú (1. rész)

Telar… Ezt a várost sosem zártam a szívembe és ennek nemcsak a híres-hírhedt fogadó, a Vén Kujon volt az oka. A város másik - és nem csak általam borzalmasnak és veszélyesnek kikiáltott – nevezetessége a rabszolgapiac, amelyről már eddig is sok rémségesnél rémségesebb történet keringett Lanuria-szerte. Így a szokásos éves látogatásomra sem indulok túl nagy kedvvel, azonban az idős régiségkereskedő, aki mindig szívesen adott tanácsot a könyvtár számára beszerzett fóliánsokkal kapcsolatban, már nem szívesen mozdul ki kényelmes otthonából. Az utazás persze sosem kényelmes és az út széli fogadók is csak kevéssel jobbak, mint az előbb említett Vén Kujon, de annak ígérete, hogy ismét ritkaságokat találhatok nála és hallgathatom történeteit, feledteti velem az úttal járó nehézségeket. Történetei olyan hihetetlenek és a beszerzett tárgyak olyan különlegesek, hogy gyakran arra gondolok, vajon nincs-e köze a városban élő mágusokhoz. De természetesen ezt a kérdést sohasem tenném fel neki.

Vagyis az éves találkozások mindig örömmel töltenek el, így izgatottan indulok útnak, azonban a napok így is lassan telnek, míg a fővárosból végre eljutok a célig.

Azonban néhány kellemetlen útitárstól és álmatlan éjszakától eltekintve az út eseménytelen. A végén már szinte hozzászokom ahhoz, hogy éjjelenként a fogadókban dolgozom, nappal pedig az utazás alatt pihenek. Hisz ez az út sem más, mint az összes többi. Leveleket írok, amelyeket reggelente a fogadósok készséggel továbbítanak a címzetteknek, jegyzeteket készítek, amelyeket visszatérve majd a Könyvtárossal egyeztetek. Reggeltől estig pedig, amíg a poros utakat szeljük a zötyögő kocsiban, aludni, de legalábbis pihenni próbálok. Csukott szemmel. Így elejét vehetem a beszélgetéseknek, a kérdezősködéseknek. Csak egy fura utas vagyok, aki nem szívesen társalog az időjárásról, vagy a sárkányokról, a mágusokról, a háborúról és a borzalmas árakról.

Azt azonban bevallhatom, hogy mindenképpen megkönnyebbülök, amikor végre meglátjuk a magas fallal körülvett várost és még nagyobb az örömöm, hogy a kocsi végállomása nem a két fent említett helyszín egyike. A Főnix templom közelében szállok le végül a batárról, s – bár nincs sok holmim – örülök, hogy csak néhány utcányi gyaloglás vár rám. S az is csak siettet, hogy már esteledik és ebben a városban nappal sem szívesen kószálnék.
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-10-24, 4:00 pm

3. küldetés - Bosszú (2. rész)

Nem kell messzire mennem. A ház egy aprócska utcában áll, kívülről régi és jelentéktelen, így az avatatlan szemlélő egyetlen egy pillanatra sem sejtheti, hogy miféle holmik rejtőznek az ódonnak tűnő falak között. Bár az épület 2 felsőbb szintje is az övé, Caradoc már csak a földszinten tengeti napjait, beteg lába nem igazán viszi már fel a meredek lépcsőkön. Rajta kívül senki sem él a házban, csak hetente egyszer-kétszer jár hozzá a városból egy asszony, aki takarít, mos rá. A közeli kereskedők meg készséggel viszik el neki a megrendelt árukat, amelyek mindig ugyanazok, hisz életében pontosan olyan rendszerető, mint a munkájában.

S pont ez jellemvonása az ok, amiért meglepődöm, amikor a ház elé érek. Besötétedett, de a földszinti ablakokban nincs fény és a nehéz függönyöket sem húzta össze senki. S a rossz érzések csak fokozódnak, amikor – kopogtatni próbálva – az ajtót is nyitva találom. Körbenézek, de az utca csendes, mintha errefelé már senki sem járna, pedig egy saroknyira még kerülgetnem kellett a dolgukra igyekvő járókelőket.

Rossz érzés vesz rajtam erőt és nem is igazán tudom, mit tegyek. Óvatosan résnyire nyitom az ajtót, miközben azért fohászkodom, hogy ne legyen igazam és legyen valami egyszerű magyarázata a szokatlan fogadtatásnak. De odabent szinte teljes a sötétség, így nem lehetek abban biztos, hogy vajon jól látom, hogy egy árny mozdul a szoba belsejében. Egyedül semmire sem megyek és Caradoc miatt is aggódom. De ez egy jobb környék és csak néhány lépés kell, hogy a szomszéd ajtaja előtt álljak és bekopogjak. Miközben várom, hogy kinyíljon az ajtó, szemmel tartom a másikat is, hátha valaki megpróbál kiosonni rajta. De semmi sem történik, így mikor a kopogtatásra válaszul végre feltárul a szomszédos ajtó, igyekszem gyorsan elmagyarázni a dolgokat. Először csak gyanakvást látok a férfi szemeiben, aki Caradoc jó ismerőse, de aztán a harag és az aggodalom készteti azonnali cselekvésre.

- Menj, szólj az őrségnek! – utasítja kérésemre halkan a fiatal inasát. – A Templomnál mindig posztol néhány! Siess! Várjon, kisasszony! – kéri és visszalép, hogy a csomagomat eltegye és hogy egy jókora faragott bottal térjen vissza. – Sajnos nem vagyok fegyverforgató - súgja. - De ha bárkit találunk odabent, azért ne legyünk teljesen védtelenek.

Aztán már ott állunk az ajtó előtt, és ő az, aki végül bekiált.

- Bárki is van odabent, azonnal jöjjön ki! Caradoc, te meg ne aggódj! Itt az őrség azonnal!
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-10-24, 4:03 pm

3. küldetés - Bosszú (3. rész)

Aztán már csak a homályból előrelóduló sötét alakot látjuk, és hiába lendül a bot, csak a levegőt éri és a rohanó alak egyetlen pillanat alatt tűnik el a sikátor mélyén. Csak egy ibolyaszínű villanás marad meg róla az emlékezetemben. ~ Egy nyakravakló, vagy kendő? ~ De nincs idő töprengésre.
Én lépek be először a házba, hogy a feltartott tenyeremen idézett fénygömb segítsen a tájékozódásban minket. De nem jutunk messze…

Caradoc halott, ez mindkettőtök számára nyilvánvaló, s az is, hogy halála csak egy borzalmas és rémséges tortúra végét jelentette. Szinte fel sem ismerem az arcát, csak szokásos otthoni köntöse tűnik ismerősnek. S ahogy letérdelek mellé, kezei jéghidegek. Az úti köpenyemmel takarom le az élettelen testet, és ahogy felállok, a szomszéd feldúlt arcát látom csak.

- Hiszen ez egy rendes környék! Hogy történhetett ilyen? – teszi fel szinte csak magának a kérdést, hogy aztán mindketten rohanó léptek zajára és kiabálásra eszméljünk. A város őrsége megérkezett…

Persze a házban rövid időn belül az is kiderült, hogy felforgatták és átkutatták. A feldúlt szobákban és a felforgatott ládákban és szekrényekben próbáltuk számba venni, hogy mit kereshetett a gonosztevő, de sajnos abban én sem tudtam segíteni, hogy mi az, ami még hiányozhat a házból. Hiszen Caradoc kereskedőként folyton adta és vette a régiségeket, s csak néhány, számára fontos tárgyat tartott meg. De úgy tűnik, azok mind megvannak. Aztán már csak a test marad, amit vizsgálgatnak, és én inkább kimenekülök a ház elé.


Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-10-24, 4:07 pm

3. küldetés - Bosszú (4. rész)

De persze az éjszakának még nincs vége. Persze, tudom jól, hogy a papírmunka is fontos, de így, az egész csak felesleges szócséplésnek és időhúzásnak tűnik.

Már órák óta ülök az aprócska szobában. Újra és újra elmondom azt, amit láttunk és hallottunk, de mindig akad egy újabb kérdés és egy újabb tisztáznivaló dolog. Ki vagyok? Miért jöttem? Kivel utaztam? Mikor érkeztem? Miért gyanakodtam? Mit láttam? Mit hallottam? Bementem-e a házba egyedül? Csak úgy záporoznak a kérdések és én már csak azt szeretném, hogy végre kezdjék el keresni azt az elvetemült gyilkost. És hogy hagyjanak már végre gondolkozni. Aludni szeretnék, de nem lehet. Megint elmondom, hogy értem a házhoz és hogy hogy volt furcsa minden. Hogy hogyan kopogtattam be a szomszédba és hogy indultunk ketten Caradoc-hoz. Aztán, amikor az elrohanó sötét alakról esik szó, eszembe jut a furcsa és feltűnő színű anyagdarab.

- Azt mondja, egy ibolyaszínű sál, vagy kendő? – néz össze a két tiszt sokatmondóan.
- Miért olyan furcsa ez? – kérdezem. – Van ennek jelentősége?
- Nos… - néz kérdőn magasabb rangú társára a katona, és miután az jóváhagyólag biccent, folytatja. – Biztosan hallott már a rabszolgapiacról. Persze klánok osztoznak rajta, mint bárhol a világon, s sokszor támad vita a területek, s a bevételek elosztásában is. Az egyik nagy múltú klán a Ködjáróké… Tagjaik megismerhetők arról, hogy mindig van rajtuk egyetlen ilyen színű ruhadarab… Mellény… Sapka.. Kendő… Régóta gyanakszunk már rájuk, hogy ők a felelősek a riválisaik körében mostanában olya gyakran előforduló halálesetekért. Éppen ezért keressük már jó ideje a klán vezérét, de még nem bukkantunk a nyomára. Azt mondták, valami mágusféle. Sötét alak… Ha a kereskedő az ő ügyeikbe ártotta magát… Nos, akkor a halála nem meglepő…
- De miért tett volna ilyet? – értetlenkedek. – Hiszen ismerte jól a várost, itt élt mindig. Nem tesz ilyen ostobaságot, abban biztosak lehetnek… - kelek az áldozat védelmére. – Idős volt már és nem is túl egészséges. Hogyan árthatta volna bele magát bármibe, ha szinte ki sem mozdult a házából?
- Ebben azért ne legyen olyan biztos – rázza meg a fejét egyikük. – A piacon alkalmanként árveréseket is tartanak a rabszolgakereskedők. Az áruik „beszerzésekor” néha más is a markukba kerül. Caradoc-ot is láttam néhányszor arrafelé. De tudja, amíg nem szökött rabszolgáról van szó, nem sokat tehetünk.

Hitetlenkedve rázom a fejem, de nem sokat tehetek az éjszaka közepén, hogy rácáfoljak a gyanújukra és persze az enyémre. A házhoz érve a poggyászomért kopogok be ismét a hivatalnokhoz, aki nem engedi, hogy szállást keressek. Vacsorát és egy szobát is kapok nála, de a gondolatok nem igazán hagynak aludni.

Még alig virrad, amikor – megunva az almatlanul forgolódást – felkelek és megkérve az álmából felvert szolgálót, hogy adja át köszönetemet a gazdájának, inkább átköltözöm Caradoc házába. A kulcsot nálam hagyta az őrség azzal az ígérettel, hogy ha végeztem a rendrakással és a holmik átnézésével, majd a szomszédban hagyom.

Még mindig nem hiszem el, ami történt. De a feldúlt ház semmi kétséget nem hagy afelől, hogy a tegnap este nem csak egy rossz álom volt. De szerencsére őt nem kell látnom újra. A legfelső szinten kezdem. Csak egy kis tároló és egy aprócska, vélhetően cselédszobának használt kamra van odafönt. Bútorok alig, egy régi és használt szekrény üresen és egy ágy, matrac nélkül. Minden üres és kihalt, titkos kamrát, rejtett zugot nem találok. Nem bánom, hogy ilyen gyorsan végzek egy szinttel, mert egyedül lenni ebben a házban nyomasztó és félelmetes. Aztán az emelet következik, amelyet Caradoc még használt nem is olyan régen. Itt volt az én vendégszobám is, amikor nála jártam. A régi hálószoba és egy polcokkal teli szoba a könyveinek. Most minden a földön és szanaszét a falak mentén. Borzalmas és felesleges pusztítás mindenfelé. Régi kódexek vastag gerince, székek párnái felhasítva. Az íróasztal fiókjai törötten hevernek a padlón. Órákig tart, mire sikerül a könyveknek újra helyet találnom, s a szoba képe végre elfogadható lesz. Közben rádöbbenek, hogy nem is ettem még ma.
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime2019-10-24, 4:11 pm

3. küldetés - Bosszú (5. rész)

A szomszédos utcában tudom, hogy áll egy fogadó. Amíg Caradoc nem volt ilyen beteges, gyakran ettünk ott. Hát most is oda indulok. Még nincs dél, így nem sokan üldögélnek az asztaloknál. Csak sajtot és gyümölcsöt rendelek. S amíg várok, óhatatlanul is meghallom, miről beszélnek a vendégek.

- Azt mondják, sötét alakokkal cimborált. A komám mesélte, aki a kikötőnél lakik, hogy ködös éjszakákon gyakran látták arrafelé bicegni fekete köpenybe burkolózva, hogy aztán még hajnal előtt lopózzon haza, mint egy kísértet. Néha segítsége is akadt. Egy másik sötét alak, aki csomagokat cipelt utána.

- Én meg azt hallottam, hogy sötét köpenyes mágusok kopogtattak éjszaka az ajtaján. Szegény szomszédja rettegésben élt. Attól félt, egy éjszaka valami rémség fogja rátörni az ajtót, mert az öreg Caradoc-ot keresi!

- Ó, az öreg, akit megöltek az éjjel! Háát… én a bordélyban hallottam történeteket róla…

- Ha nem fogja be a száját, ígérem, magam fogom kivágni a nyelvét – nézek egyetlen pillanat alatt farkasszemet a fecsegővel. A férfi először nem veszi komolyan a fenyegetést, de amikor az asztalára támaszkodó kezem körül jégkristályok kezdenek növekedni, rémülten hallgat el és tűnik el az arcáról a vigyor. – Nincs magukban egy cseppnyi szégyenérzet sem, hogy olyasvalakit sértegetnek, aki már nem képes megvédeni magát? Telar mocskos város volt és az is maradt! – s az éppen a rendelésemmel kiérkező fogadós kezébe nyomva a darnákat, feldúltan hagyom faképnél a társaságot.

Visszaindulok a házba, de aztán inkább a tegnapi tiszteket keresem meg, hogy megtudjam jutottak-e valamire. De semmi biztatót nem tudnak mondani és látszik, érdeklődésem zavarja őket. De ígérik, még ma eljönnek, és elmondanak mindent, amit sikerült megtudniuk. Hát elhatározom, hogy az éjjelre mindenképpen szállást szerzek, és holnap meglátogatom azt a híres rabszolgapiacot is.

De a dolgok végül máshogyan alakulnak.


A hozzászólást Nie összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-10-24, 4:52 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Ajánlott tartalom




A város - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A város   A város - Page 15 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
A város
Vissza az elejére 
15 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Telar-
Ugrás: