LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Olassië, az elfek városa

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next
SzerzőÜzenet
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeSzer. 1 Jún. - 21:28

*Az újabb hírek nyomán a nagyúr magában ül asztala mögött. Két kezét tenyereibe temeti, s szúrós pillantását sem mutatja már.
Behunyt szemhéjai mögött sikolyok, vér, sárkányok tüze lebeg.
A sárkányok megtámadták a nyugati elfek visszavonuló seregét. Sejteni lehetett, hogy ez lesz a vége, sejteni, hogy a sereg egy része hazatért, ám a Gilchanarnál megszálló maradék vér elf – ki tudja, hányan maradtak – már tán sosem térhet haza.
A háború pedig tovább tart, a sárkányok tán már Sendelnél járnak, miközben Elonar úrnőtől hírek érkeztek. Hírek, miszerint Taltaur parancsnok, Olassië hőse, az, ki végül a kapun távozott a vér elfek nyomán, újfent a Sötét fenyvesbe tart.
A nagyúrnak gondolnia kell megmaradt haderejére, az égig érő fák alatt rejtőző városára is. Jelen pillanatban vitathatatlanul ez az elfek utolsó erőssége, hisz Edain Elsga pusztulása után a megmaradt nép egy része által alapíttatott, s nem érhet fel e város erejével.
S e városba, a háborús időkre tekintettel bizony mind kevesebb áru, élelem jut.
A tündék természetesen megtermelik, amit tudnak, s a város közelébe merészkedő karavánoknak is védelmet biztosítanak. Fegyveres csapatok vigyázzák őket, ám ha az orkok tovább törnek előre északról, s Telart is ostrom alá veszik. elvághatják a még élő utánpótlást.
Thalion nagyúr egyedül van, s mindinkább egyedül érzi magát a vállaira nehezedő terhekkel.
Tenyerével megdörzsöli arcát, s homlokát. E mozdulat máskor felfrissítette, mintegy elűzte a gondok sötét fellegeit, ám most hatástalan, a gondokat nem űzi el.*
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeHétf. 24 Okt. - 12:06

//A sterni ostrom után, Thalion nagyúrral egyeztetve Smile //

*Az elfek komoran, csendesen repülnek tova, míg a megcélzott erdő előbb csupán, mint egy makett dísze tűnik mind közelebbinak, majd hamarosan megcsodálhatják az égig törő fák gigászi méreteit, melyek felett repülnek át.
Olassië erdeje felett szállnak, s amikor a nap már alacsonyan áll, amikor mind hűvösebbre forduló szél már átjárja öltözéküket, a lovasok előtt megnyílik az erdő lombozata, s felsejlenek a fák takarásában Olassië városának tornyai. Ki nem látta korábban az elfek városát, fel sem tűnne már, hogy néhány évvel ezelőtt e várost Filnoren, s az orkok, trollok csapatai rombolták le. A dolgos tünde kezek újjáépítették, s most, hogy a város főterén landolnak a grifflvasok, elfek kíváncsi tekintete kíséri a leszállókat.
Egy olassië-i őr lép Hafllarhoz, s az halkan, szenvtelenül tájékoztatja őt a történtekről. Az őr int, s újabb elf katonák sereglenek oda. A griffekről lesegítik a három érkezőt, s a lovasok csakhamar a magasba emelkednek.
A fehér elf nem köszön el utasaiktól, hidegen szállnak tova.*
- Legyetek üdvözölve Olassië városában! Annuinir vagyok!
*Hajol meg a tünde, mire Sadir is hasonlóképp tesz. A katona mögötte még ámulva nézelődik az elf várost szemlélve.*
- Üdvözöllek. Sadir vagyok, Stern egykori kapitánya. Kérlek, ha lehetséges, beszélni szeretnénk a város urával.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeKedd 25 Okt. - 18:20

Messzire belátni a griffek nyergéből a tájat és most nagyon örülök, hogy nem jutott eszébe Halflar-nak, hogy beköttesse a szemünket. Sokáig nézem a hegyek ködbe burkolózó csúcsát, a patakok, napfényben fürdő vékonyka csíkjait és aztán szemem az először lassan, majd fokozatosan gyorsabban közeledő sötét sáv feléé fordult, amerre a grifflovasok is célirányosan haladtak, fáradhatatlanul.
Olassie!
Óhatatlanul elgondolkoztam azon, a kíváncsiságomon túlmenően, hogy vajon mi vár ott ránk. Békeidőben valószínűleg ez fel sem merült volna, de most mindenkinek pattanásig feszültek az idegei, még az általában barátságos elfeknek is, ezt jól példázta a lovasok vezetőjének viselkedése is.
Értékelik majd Sadir szándékát? Elismerik, hogy ő mindent megtett, ami emberileg lehetséges és nem igazán rajta múlt, hogy nem lelte ott ő is a halálát? Vagy inkább megvető tekintetekbe botlik majd, hogy ő él, még ha híreivel figyelmezteti is a támadók ellen készülő seregeket? A katona van talán a legjobb helyzetben, hiszen az ő vállát nem nyomja ilyen tehet.
És akkor itt vagyok én! Civilként keveredtem az egészbe és könnyen azon kaphatom magam, hogy arra jussanak, mit keresek itt, nem e terveik kifürkészése a célom, hiszen talán felesleges kockázatot vállaltam azzal, hogy elkísértem a kapitányt. Miért nem szaladtam messze, a biztonságba ettől a vidéktől? És megérteném őket, mert míg közeledünk magam is ezt kérdezem magamtól.
Aztán megérkezünk és a hatalmas, égig érő fák elakasztják a lélegzetemet, ahogy a megnyíló lombkorona alól kivillanó város, kecses tornyaival. Hallottam az itteni pusztításról, mit pont Filnoren okozott, de akár hogyan néztem, annak nyoma sem volt.
A lovasok gyakorlottan és meredeken szállnak le, ezzel a torkomba szalajtva gyomromat, ami gondolom nem is igazán véletlen, de egy fintorral letudom a dolgot.
Halflar azonnal magyarázni kezd az odaérkező elfek vezetőjének, de elég halkan ahhoz, hogy ne értsük, minket meg lesegítenek a nyeregből, ám szépen körbe is vesznek.
Mikor a fehér elfek már ismét a magasba emelkednek, az a tünde szólít meg minket, akivel a grifflovas parancsnok beszélt.
Bár én is kíváncsian nézelődök, azért nem felejtkezek el a célszerű udvariasságról és követem én is Sadir példáját, meghajtom magam az elf felé.
- Jeremy vagyok, a kapitány…….egyik kísérője. – fejezem be sután, mert végül is, nem tudom minek nevezhetem magam. – Fontos híreket hoztunk, vagyis hozott a kapitány. – bólintottam én is erősítésként.
~ Ha itt végeztünk, azt hiszem jobb, ha visszatérek a saját szakmámhoz, lassan már elfelejtem, hogy kell használni az ujjaimat. ~ jut eszembe egy ide nem illő gondolat, de valahol mégis jól esik tisztázni magamban, a sok véres harc után. Csak az a kérdés lesz-e hol erre sort kerítenem.
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeSzer. 26 Okt. - 13:51

//Jeremy, Thalion//

*Az őrjárat távozik. A griffekkel napkelte óta messze kalandoztak, felderítendő az elfek területére tévedő ellenséget. Még igyekeznek biztosítani az utakat, melyek átszelik Olassië környékét, s védeni a határt, amelyen már nem is olyan sok védeni való van. Északról a Sárkány-hegység, nyugatról az orkok által megszállt Sötét fenyves környéke, s onnan az ellenség át-áttör a déli területre, mely elválasztja Elonar erdejét Olassië égig érő fáitól.
Ha nagyon akarná, Thalion nagyúr megparancsolhatná, hogy a grifflovasok többé ne óvják a Gwaith-dúr felé vezető ösvényeket, s nem telne sok időbe, hogy a sötét elfeknek elapadjanak tartalékaik, mégsem teszi. A fehér elf grifflovasok szolgálatai nagyon is fontosak számára, így kevésbé kell saját erejéből áldoznia a Szent kút vizénél, hogy láthassa, az ellenség tömegei merre kalandoznak.
Annuinir fogadja Sadir köszönését. Ő jelen volt Olassië ostromakor, s talán Halflar hibázott, amikor hagyta, hadd lássa az utat a három idegen, ő már tudja, hogy valóban Sadir kapitány áll előtte.
A megviselt egykori vezér felé mutat tiszteletet.*
- Légy üdvözölve nálunk Sadir kapitány! Tetteid, s küllemed nem ismeretlen számomra. Jelentsétek a nagyúrnak a kapitány érkezését, bizonyára a hozott hírekkel kapcsolatban kérdései lesznek felétek.
Örülök a találkozásnak, Jeremy. Jó tudni, hogy a népünk képviseli magát ott, ahol az ellenség megveti lábát, s kiállunk szövetségeseinkért.
*Egy katona siet el, s csakhamar meg is érkezik a válasszal.*
- Kövessetek, kérlek, a nagyúr már vár benneteket a palotában!
*Annuinir elöl halad, míg az őrök kíséretet biztosítanak a kapitánynak, s kíséretének. Nem telik sok időbe, mire a palota kapuján belépnek.*

Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeSzer. 26 Okt. - 14:27

//Jeremy, Kalandmester - üdv az elfek városában! Smile//

*Thalion nagyúr a fogadóteremben áll. Nincs kedve leülni, a hozott hírek, s a kapitány megjelenése aggodalommal töltik el.
Gondterhelt homlokán összefutnak a ráncok, ahogy kitekint a terem ablakán a városra. Nem is oly régen, mintha csupán tegnap lett volna, hogy Ilsa visszatért Lumel’Auvreából.
Taltaur azóta sem tért vissza, noha Ilsa kimentette őt, mondván Sol’tist és Merilient védelmezve kísérte őket át az átjárón, mit Avaris, a vér elfek urának felesége nyitott, s tartott is nyitva.
A boszorkány, az orkok, a sötétség azonban úgy ellepte a fenyvest, hogy még a sokat próbált olassië-i csapatok is inkább elhagyták azt.
Hallja a híreket a nyugati szegletet feldúló sárkányok ezreiről is, az élükön szálló hatalmas, fekete sárkányról is.
Szálfa termete még e gondok súlya alatt sem hajlik meg, azonban szája szegletében ott van a keserűségre utaló barázda.
Midőn az őrség kopogtat az ajtón, s bejelentik, s be is kísérik az érkezőket, a nagyúr szúrós pillantása rájuk vetül.*
- Legutóbb épp e falak között kellett találkoznunk, kapitány. Szomorú hallanom, hogy Stern vára minden igyekezeted ellenére az ellenség kezére jutott. Jól tudom, fáradt lehetsz, s kérlek, nézd el, hogy mégis ide hívattalak, ám fontos tudnom mielőbb a történteket, hisz egy nép biztonsága függ attól, milyen frissek a híreim az ellenségről.
Ha kíséretednek nincs mondanivalója, hamarvást szállást, meleg ételt, italt kaphatnak, s ellátják sebeiket.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeCsüt. 27 Okt. - 17:29

Nem engedtem most, hogy arcomra üljön némi elégedettség, hiszen ez az elf legalább nem a magas lóról beszélt, hanem úgy, mintha tényleg értékelnék, amit tettem, de hát én sem azért jöttem ide, hogy dicsérgessenek, bár tagadhatatlanul jól esett az emberséges szó.
Most már csak türelmesen kellett várakoznunk, hogy megtudjuk, mennyire fontosak az általunk hozott hírek, hiszen az is lehet, hogy Olassie nagyura, Thalion, akinek mágikus hatalmáról sokfelé és sokféle pletykát hallottam, már rég tudja és mi feleslegesen jöttünk.
Mivel a hírnök alig kis idő múlva már jelezte, hogy az elf vezér vár minket, így valószínűleg még sem volt az utunk hiába.
Szép sorban haladunk a palota bejáratához, bár nem érzem azt, hogy őriznének minket, azért megmarad az óvatos, de udvarias kíséret.
Thalion úr egy nagy, díszes terem közepén állva vár már bennünket és bár szálfa egyenesen áll, arcvonásai mintha gondoktól ráncolódnak, hiszen fürkész, vesékbe hatoló tekintete belépésünktől kezdve ránk tapad.
- Köszönöm nagyúr! – hajolok meg és tényleg valamilyen szinten meg vagyok illetődve.
Sosem gondoltam volna, hogy valaha szemtől szemben állók az erdei elfek vezetőjével és ráadásul nem is azért, hogy számon kérjék rajtam valami bűnömet. – De, ha megengeded meghallgatnám Sadir kapitány beszámolóját, hátha hozzá tudok tenni valamit. Viszont utána nagy örömmel venném, ha – nézek végig magamon, a mocskos, szakadt ruhámon, vérző, vágásokkal tarkított karomon, - rendbe szedhetném magam.

Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimePént. 28 Okt. - 10:24

//Thalion, Jeremy//

*Sadir örömmel veszi Thalion nagyúr szavait. Habár ő is szívesen pihenne meg Olassië biztonságos falai között, tudja, kötelessége tájékoztatást adni. Az elfek éppúgy részei a Tanácsnak, mint annak elnöke, Onoria. Ha csupán itt elmondja, mit el kell, már csaknem teljesítette kötelességét.
Jeremy megelőzi a válasszal, s a katona is csupán fejét csóválja.
Ő nem tud betelni az elf város grandiózus méreteivel, a közel sem hivalkodó dízsítéssel, melyből bölcsesség és harmónia árad. Nem járt még tünde területen, csupán egy-két tagját látta eddig a hegyes fülű népségnek, s most itt állhat legnagyobb városuk palotájának csarnokában.
Sadir szólal meg végül. A nagyúr sem ül, így ők sem foglalnak helyet, habár jól esne neki végre megpihenni. Szavai tompán hangzanak a teremben, ahogy belekezd a beszámolóba. *
- Nem tudom, mily hírek jutottak el hozzád, nagyúr. Az ellenség előbb csupán ork seregekkel támadott ránk.
Stern falai erősek, de ezek felkészülten érkeztek az éjszaka takarásában. Ostromgépekkel, nagy létszámmal, s olyan fegyelmezetten, melyet még nem láttam katonai pályafutásom alatt. Mi álltuk az ostromot, az ellenség minden csapása dacára is, volt néhány mágusunk, olyan hősök, mint amilyen a mellettem álló Jeremy, vagy a katona másik oldalamon.
Azon reményünk, hogy a napfény majd megtöri az ostromot, nem vált valóra. A közeli hegyek egyikén mágikus támogatást kaptak. Az ellenség sötét fellegeket varázsolt várunk fölé, s az orkok tömegei tovább támadtak. Tűzzel, folyóra rönkökből vert híddal, csónakokkal, mi pedig küzdöttünk.
Nagy volt a túlerő, de még akkor is azt gondoltuk, van esélyünk. Azonban a várra egy sárkány is lecsapott. Célzottan támadott, nem csak katonáinkat, a sebesülteket és a népet sem kímélve.
Az ellenség ekkorra már betört a várba is, s habár a sárkányt végül ártalmatlanítottuk, elvesztettük a mágusokat, s megérkezett a felmentő sereg is.
Már csak ki kellett tartanunk, így hittük mi. Ellenben, mintha csupán erre vártak volna, sárkányok sokasága csapott le rájuk, s bizonyára megverték őket, ugyanis a várba egyetlen egy katona sem jutott el, az orkok és a sárkányok pedig felőrölték erőnket, elfoglalva a várat. A népet minél nagyobb számban próbáltuk megmenteni, asszonyokat, gyermekeket, öregeket, s addig is kitartani. Csodával határos módon menekültünk csak meg.
Odakint azonban már nem láttuk nyomát harcoló seregnek.
Még egy fontos dologra mutatott rá a mellettem álló kiváló elf: a sárkányok nem csupán megszokottnak mondható arcukat mutatták, akadt, ki közénk férkőzött emberi alakban is….
*A kapitány, bár tartásán nem látszik, hanghordozásán hallatszik, igen megviselt állapotban van. Ebben a pillanatban hallgat el.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeSzomb. 29 Okt. - 19:56

//Kalandmester, Jeremy//

*A nagyúr bólint Jeremy, s a katona válaszára is. Látja, mily állapotban vannak, s nem tervezi túl hosszúra nyújtani a meghallgatást.
A kapitány azonban beszélni kezd, s az elfek ura e pillanatban már rá figyel.
Őrjáratától már értesült Stern elestéről, ám a hogyanokról még nem, s ezekben a részletekben bújik meg a lényeg.
Mikor a kapitány beszél, Thalion kemény pillantása Sadir arcán nyugszik, miközben elméje szinte issza a férfi szavait.
A szervezett ork sereg arra utal, hogy, miként azt Mardanból, s a Lanur-hegységből származó hírek is mondják, egy ork, bizonyára külső támogatással, egyesítette a hegyekben élő ork törzseket, s hadsereget kovácsolt belőlük. Ő ostromolhatta meg a hegyi törpék városát, s ezt követően, miután a fehér elfek, s a mocsári törpék felmentő serege kiűzte onnan erőit, nem veszítette el hatalmát.
Új sereget állított fel, s délebbnek indult.
Thalion nagyúr elgondolkodik. Biztos abban, hogy az orkok nem maguktól léptek a sík vidékek irányába. Lehetséges, hogy vezérük csupán egy báb, kit maguk a sárkányok irányítanak kényük-kedvük szerint, s népét is felhasználják a háborúban, hogy általuk is gyengítsék a Birodalom állásait.
Ezt később, mikor Sadir előrébb halad az eseményekben meg is erősítik a történések. A beavatkozó varázstudók, a fellegek, a sárkányok tökéletesen illeszkednek a képbe.
A kétlábú formába bújt sárkányokról pedig ő maga is tud. Nem egyet ismer.
Olassië ostroma idején egy Kain Namelyr nevezetű is harcolt a város oldalán, egy a régi árulók közül.
Végül a kapitány mondandója hirtelen megszakad.
A nagyúr szúrós pillantása a katonára, s Jeremyre száll.
Ez jelzi, ha kívánják, kiegészíthetik mondandójukat.
Ha így lesz, meghallgatja, ha nem szólnak, hát újra megszólal.*
- Úgy hiszem, ideje, hogy megpihenjetek.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeVas. 30 Okt. - 12:23

Aztán a kapitány belekezd és őszinte elismeréssel adózom neki, hogy mennyire összeszedetten és lényegre törően meséli el a támadást, a vár elestét, kitérve a lényeges részletekre.
Igen, nekem is feltűnt, hogy az azelőtt lebecsült és megvetett orkok, egyre szervezettebben vonultak az emberek ellen, hiszen sajnos nem ez volt az első támadás, amit túléltem ellenül. Ha belegondolok csoda, hogy egyáltalán most itt állhatok, annyiszor cseleztem ki Dremer-t és kerültem el, hogy birodalmának lakóit szaporítsam.
A dicséret, amit Sadir-tól kaptam „hősies” helytállásom miatt, kellően zavarba hoz, hogy a mozaik padló mintáit tanulmányozzam egy ideig, hiszen az egészbe csak jóformán belekeveredtem és aztán az események sodortak magukkal, jórészt a saját életemet akarván megóvni. De, hát egy tolvaj örüljön neki, ha nem a bűneit sorolják, hanem a jótetteit, nem igaz?
Az azért persze feltűnt, hogy a kapitány nem részletezte túlságosan a beszámolóját arról a nőről, aki minden bizonnyal azon sárkányok sorát gyarapította, akik humanoid alakban rejtőztek az emberek között az alaklomra lesve, hogy lecsaphassanak.
~ Hát ha nem akarja, akkor én sem fogom! ~ húztam meg gondolatban a vállam, a kapitányra bízva ezt a dolgot.
A beszéd már láthatóan az utolsó tartalékait emésztette Sadir-nak, így mikor kimerülten elhallgat és az elf nagyúr várakozóan néz végig rajtam és a katonán, úgy gondoltam, azért van valami, amit nem árt még ha tud.
- És ugyan a csata sorsára már nem volt kihatással, mert mire megérkezett, már az orkok ülték a tort a halottak felett, de biztos, hogy nem a véletlen vezette oda Filnoren-t Azt meg nem hiszem, hogy csak az agyarasok győzelmének érkezett gratulálni. Tovább fognak haladni, hogy mindent elpusztítsanak, ami az útjukba kerül. – teszem hozzá komor határozottsággal, hiszen láttam mire képesek.

Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeVas. 30 Okt. - 21:24

*Sadir végül elhallgat. A katonának nem is akaródzik beszélni. A kapitány mondandója alatt mind sötétebbé válik arca, ahogy emlékszik a csatára. Ő is kivette részét, harcolt, küzdött, de ereje nem volt elég, még arra sem, hogy atyját mentse.
Vajon ki viselné ezt el torkát szorító érzés nélkül?!
Sadirnak, bár kimerült, s nincs is a legjobb kedvében, akkor jut eszébe Filnoren említése, mikor azt Jeremy maga hozza fel.
Egyet kell, hogy értsen vele, s épp emiatt is nagy csapás, hogy nem tudta tartani Stern várát.
Széles vállai megereszkednek a felelősség súlya alatt, miközben hallgatja a félelf szavait.
Nem beszél többet, de magában mind mélyebben ott van az érzés, hibázott. Nem tett meg mindent, s most ezért Középvidék lakosai fogják megfizetni az árat. Az ő feladata volt a végvár védelmének irányítása, az ő dolga volt megvédeni a várhoz tartozó nemesi uradalmakat, a falvakat, a földművesek, kereskedők, halászok, pásztorok sokaságát, s ez most mind tovatűnik.
Elveszítette a várat. Talán fel kellett volna ismernie Aethe kétszínűségét, s akkor minden más. Talán jobban ki kellett volna állnia a vár megerősítése mellett, többször kérni a tanácsot, adjanak még több pénzt új fegyverekre, katonákra, védelmi eszközökre, ám már késő. Stern oda!*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeHétf. 31 Okt. - 8:05

//Kalandmester, Jeremy//

*Jeremy maga is szóra nyitja a száját, míg a tolvaj inkább csendben marad. Thalion nagyúr előtt nem ismeretlen azon érzés, min most keresztül mennek. Nagyon is jól ismeri azt, milyen elveszíteni egy atyát. Ő kettőt veszített el. Apját, még gyermekként, s második atyját, példaképét, Gilgedront Elsga pusztulásakor.
Akkor az ő dolga volt egy fényes, dicső város, s megannyi elf lakója, békés bölcs lények ezreinek pusztulása után, hogy tartsa a lelket a túlélőkben, utat mutasson, reményt nyújtson, miközben éppúgy marcangolta a fájdalom, mint mindenki mást is.
Jeremy azonban újabb lényeges dolgokra mutat rá. Filnoren érkezése újdonság számára. A repülő erőddel meggyűlt baja. Olassië volt az első várost, melyet nem tudtak legyőzni a sárkányfattyak, s helytartójuk, Alzareth most is ott áll a városban, kővé dermedve, nyakán a lánccal, melyet maga Thalion nagyúr szorított rá.
Sárkányok, orkok, Filnoren….zord idők jönnek, s ha Telar is elesik, immáron csupán a nimfák maradnak egyetlen összekötői a Birodalom többi részével.*
- Ismerjük Filnorent, s hírét is. Egy ízben már visszavertük támadásukat e falak között.
Köszönettel tartozom mindannyiótoknak, hogy súlyos veszélyek közepette, sebesülten, s fáradtan is hozzánk jöttetek e hírekkel.
Most pihenjetek, oltsátok éheteket, s szomjúságotok! Pendir elvezet benneteket, s csakhamar sebeitek is ellátjuk.
Holnap reggel, midőn pihentetek, várlak benneteket reggelire itt, a palotában.
*A nagyúr szavaira érkezik egy barna hajú tünde. Int a három vendének, s ha vele tartanak, elvezeti őket a palota mellett található vendégházban. Ott már gyógyítók várják őket, s tiszta, meleg szobák, puha ágyak, valamint asztal, elf ételekkel, italokkal.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeKedd 1 Nov. - 12:33

Bár a nyomár nem láttam, de hallottam róla, hogy valamikor itt hatalmas, véres csata volt Filnoren lebegő várával és, hogy szégyenszemre vert seregként kellett elkullogniuk, vezérüket vesztve.
Ez adhatott némi reményre okot, hogy őket is le lehet győzni, de akkor csak a vár volt itt, most meg sárkányokkal és hatalmas ork sereggel kell felvenni a harcot, akiket elbódított a zsákmány és vér ígérete, így látszólag félelem nélkül, őrjöngve vetették magukat a harcba. És az eddigi sikerek biztos még jobban meghozták a kedvüket.
Az elf vezető szavaira, így csak bólintok, mert azt mondják a remény hal meg utoljára és ezt nem célszerű elvenni senkitől.
- Köszönöm! – hajtom meg a fejem ismét önkéntelen tisztelettel, mert ez a férfi valahogy első látásra kivívja ezt, még akkor is, ha nem elfnek születik az ember.
Megkönnyebbült sóhajjal követem Pendir-t és még sosem volt ilyen kellemes egy jó fürdő, egy tiszta ruha, finom az étel és üdítő az ital. És végre hűsítő gyógybalzsam került a sebeimre, ami után a kényelmes fekhelyen egyáltalán nem kellett altatni.
A feladatot teljesítettük és holnap valószínűleg el kel döntenem, merre tovább. Talán maradhatnék itt egy darabig élvezve az elf vendégszeretetet. Nem tudom hol lehetnék jelenleg nagyobb biztonságban.

Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeSzer. 2 Nov. - 11:44

//Jeremy, Thalion//

*Sadirnak jól jön a hirtelen jött pihenő. Jeremy átveszi a szót, s az elfeledett Filnoren említésével kimenti a kapitányt az alól, hogy elmulasztotta a repülő erődre felhívni a figyelmet.
Thalion végül megszánja őket, s nem firtatja tovább az elmúlt dolgokat.
Az érkező Pendir pedig elvezeti őket a szállásra. Egyszerű, tiszta, s praktikus, pont, mint ahogy maga Sadir is szereti.
A megviselt harcosok sebeti ellátják, étel, italt, szállást kapnak, s a kapitány és a katona is csakhamar az ágyat nyomja.
Az elmúlt események sokat kivettek mindenkiből.
Az éjszaka csendes, mintha az elfek védelme az álomba is biztonságérzetet nyújtana. Sadir álma olyan mély, hogy meg sem moccan egészen reggelig.
A fák között behallatszó madárdal, a tündék halk sürgölődése odakint végül felébreszti őt.
A katona még alszik, s talán Jeremy is. Az elfek gyógyszerei hatásosak, már sokkal kevésbé sajognak sebei, s tudja, hogy ez jó.
Könnyen lehet, már ma odébb áll, ha lehetőséget kap a nagyúrtól, hogy Telarba hírt vigyen.
Minden esetre az elfek előzékenyen megvárják, hogy mindhárman felkeljenek, s csak azután hívják őket a nagyúr elé ismét.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeSzer. 2 Nov. - 20:44

//Jeremy, Kalandmester//

*A nagyúr az éj egy részét éberen tölti. A grifflovasok, kik nemrég érkeztek, hajnalban ki kell, majd szálljanak kelet felé, hogy felderítsék, hogy állnak az ellenség csapatai Stern alatt.
Már részük akkor még pihenni fog, s ezt nem akarja meg megvonni tőlük.
Az erdő őrségét nem látja indokoltnak megerősíteni, hisz így is készültségben vannak már egy ideje.
A városban azonban újabb csapdák létesítésére szánja el magát. Az esetleges odateleportáló ellenség meglepésére vonatkozó tervek ezek.
Még ezen éjjelen levelet ír Elonar úrnőnek, tájékoztatva háborús helyzet alakulásáról, s egyúttal figyelmeztetve őt, óvja népét.
Thalion úr ezt követőn még jó ideig ül dolgozószobájában gondolataiba merülve, csak midőn aggódó szolgálója mutat rá az idő késői állására, vonul el pihenni.
A hajnal már éberen találja, s jól látható igyekezete, mi az éjjel, s a hajnalban megfogalmazódó gondolatok hatására újabb levelek írása felé mutat.
Elonar úrnőnek ekkor a madár már elvitte az üzenetet, s most Lanur tornya is kap egyet, miben az elf nagyúr a torony őrségének hogylétéről érdeklődik, valamint a legfontosabb híreket Singarme nagyúr számára is továbbítja.
Az ezt követő levél még akkor is ott lapul ruházatának belső zsebében, midőn az étkezőbe lép.
Tán Sadirt, Jeremyt, s harmadik társukat is ekkortájt kísérik oda.
Midőn megérkeznek, üdvözlő őket.*
- Legyetek üdvözölve asztalomnál. Remélem, az éj nyugodtan, s pihentetőn telt.
*Az asztalra mutat, melyen már tünde étkek sorakoznak, s frissítő italok.*
- Foglaljatok helyet, s tartsatok velem!
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeCsüt. 3 Nov. - 17:11

//Thalion, Kalandmester//

Nem sokat aludtam az utóbbi napokban és az út sem volt feszültség mentes, a sérülésekről nem is beszélve, ezért nem csoda, hogy mikor végre tele pakoltam a hasam és jótékony balzsamok takarták a sebeimet, akkor úgy terültem el az ágyban, mint egy darab kő. Itt, az elfek városának közepén nem volt mitől tartanom és még a szokásos éberségem sem kellett fenntartani.
Persze a nap első sugarai felébresztettek, hiába lustálkodhattam volna még. Eszembe jutott azonnal, hogy reggelire vár minket Thelion nagyúr, de még nem láttam nyomát egy kísérőnek sem egyelőre.
Azért egy kis ideig még élvezem a takaró jótékony melegét, a kintről behallatszódó hétköznapi hangokat, melyek a természetével keverednek és hallom Sadir lélegzetének változását, majd a mocorgását, ami jelezte, hogy ő is felébredt.
- Jó reggelt! – köszöntöttem és magam is felkeltem, hogy rendbe szedjem a fizimiskámat. – Azt hiszem lassan mennünk kell. Kíváncsi leszel, mivel vár minket a nagyúr.
Ahogy megérkezünk Thalion már vár minket, olyan, mint ha el sem mozdult volna tegnap óta innen.
Meghajtottam magam.
- Üdvözlet neked is nagyúr, köszönöm. – ülök le az egyik székre és már összefut a számba a nyál az elénk tálalt finomságokra. – Van esetleg valami híred számunkra?


Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeVas. 6 Nov. - 15:34

//Jeremy, Thalion//

*Az éjszaka alatt a nagyúr levelei kirepülnek, s úton vannak Lanur tornya, s Elonar erdeje felé is.*
- Jó reggelt, Jeremy!
*Fogadja az üdvözlést a kapitány. Az ő arcán is látni az éjszaka, s a tündék szereinek hatékonyságát, de határozott pillantása mögött még ott van az érzés, hogy Stern végvára elesett. Ő ennek a várnak a védelmére tette fel az életét, s hogy most nincs ott elesett bajtársai között, valahol a gyávaság érzetével tölti el.
A kísérők is ekkor jelentkeznek, s a katona is végre felébred, igaz, kissé álomittas szemekkel tart velük a palotába.*
- Köszönjük nagylelkűséged, Thalion nagyúr. Házad most is pompás lakomával lát minket vendégül. Az éj nyugodtabb nem is lehetett.
*Felel Sadir is, míg a katona is elmormogja saját üdvözletét, bajsza alatt.
Utóbbi kérdésben a kapitány is igen kíváncsi a válaszra. Vajon Thalion nagyúr tartogat-e még valamit, avagy immáron szélnek ereszti őket, ha menni akarnak.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeVas. 6 Nov. - 21:43

//Jeremy, Kalandmester//

- Örömömre szolgál, hogy Stern hős védőit vendégül láthatom. Üres hassal bizony még a világ dolgai is nehezebben emészthetők, egyetek, s utána visszatérünk a súlyosabb dolgokra is.
*Thalion nagyúr maga jár elöl jó példával, s ül le az asztalfőre.
A reggeli múltával a felszolgálók italt hoznak elő, s töltenek a poharaikba. Thalion székében hátradőlve, kezében a pohárral néz végig vendégein.*
- Értesüléseink szerint maga Onoria vezette a felmentő sereget Stern alá. No, nem ott láttuk, de a Valianból induló hadsereg élén ott volt, így jó okom van feltételezni, hogy a vár alatt is jelen volt a csatában.
A sereg egyetlen helyre vonulhatott vissza, hol megvethetik lábukat, s elég közel is van, ez pedig Telar.
*A kapitányra pillant.*
- Kapitány, úgy gondolom, nem időznél soká nálunk, hanem sietnél jelenteni a Tanácsnak. Ez ugyebár a Tanács távollétében az elnök, azaz a főpapnő. Rád bíznék egy levelet, vidd el, kérlek neki, s add át személyesen Onoriának.
*Természetesen, ha Sadir nem vállalná e feladatot, az Jeremyre száll, a nagyúr őt gondolja még megfelelőnek erre.
Ha a kapitány felvállalja, a nagyúr, gondolván, a katona is parancsnokával tart, Jeremyhez fordul.*
- Téged pedig szívesen látunk még városunkban. A tiszta szívű elfeknek Olassië kapui mindig nyitva állnak. Különös tekintettel a vér elfekre, kiknek urával szövetség köt össze minket.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimePént. 11 Nov. - 17:49

//Thalion, Kalandmester//

A kapitányon Thelion-hoz címzett szavai ellenére arcán látszik, hogy pihent, de a vereség is rányomta a bélyegét, ezt le sem tagadhatná. Még mindig katonás tartással büszkélkedhet, de a szemében ott honol valami megtörtség, legalábbis én ezt látom rajta. Biztos vagyok benne, hogy ezen semmilyen vigasztaló szó nem segít, még ha ő mindent meg is tett azért, hogy megvédje a várat.
A nagyúr továbbra is nyugodt és összeszedett, ahogy vendégül lát minket és kérdésemre arról is tájékoztatást kapun, hogy Sadir sejtése helyes volt, maga Onoria vezette a felmentő sereget, mely végül mégis elbukott a sárkányok hadával szemben és nem érte el a célját.
Egy percnyi kétségem sem volt, hogy a kapitány igyekszik minél előbb tovább menni, így valószínűnek tartottam, hogy teljesíteni fogja az Thalion kérését.
Mivel meg bennem felmerült a maradás gondolata, erősen elrágódtam a nagyúr felajánlásán, hiszen minden bizonnyal nem szenvednék hiányt semmiben, ha élnék vele. Különben is jól esnek a szavai, hiszen ritka az, hogy a törvény jó oldalán állok éppen és nem futva menekülni kényszerülök.
Végül a kapitányon állapodott meg a tekintetem.
- Megtisztelőek a szavaid, uram. Azonban nekem is lenn egy kis dolgom Telar-ban, így ha a kapitány nem bánja és egyébként is arra tart, akkor elkísérem. Viszont, ha megengedné némi új ruházatot és fegyvert elfogadnánk az útra.
~ Én ez még hogy meg fogom bánni! ~


Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeSzomb. 12 Nov. - 7:30

//Thalion, Jeremy//

*A kapitány nem lepődik meg azon, amit a nagyúrtól hall. A kellemes, kiadós reggelivel gyomrában már valamivel szebb az élet. Ettől függetlenül az információk nem keltik jobb kedvre Sadirt.
Végighallgatva Thaliont hamar dönt, úgy gondolja, ideje útra kelnie a Tanács elnöke felé.
Habár Onoria nem mentette meg Sternt, maga is katonákat veszített, látta a csata eredményét, igaz távolról.
A sárkányok nagy száma ellen nyílt vidéken volt kénytelen megütközni, s erre maga Sadir sem vállalkozott volna. Azonban ha sorra veszítik el a várakat, városokat, nem marad majd számukra más, mint hogy így harcoljanak a sárkányok seregeivel.
Ez utóbbi pedig nem sok jóval kecsegtet.
Stern eleste ezért is súlyos veszteség a Birodalomnak.*
- Elviszem leveled, Thalion, s ha nincs ellenedre, már reggeli után indulnék. Magam is jelentést tennék a Tanács elnökének a város elestéről.
*Jeremy mellett a katona is biztosítja arról, hogy vele tart a Telarba vezető úton. Sadir ezt jó néven veszi, s a fegyver, s ruha ígérete is jól jön neki, habár még csak a kérés hangzott el.
Abban azonban nem kételkedik, hogy a nagyúr nem hagyja őket szakadt, véres ruhában, fegyvertelenül kóborolni.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeSzomb. 12 Nov. - 21:18

//Km, Jeremy//

*A nagyúr biztos volt benne, hogy a kapitány menni akar, abban nem volt bizonyos, hogy Jeremy is vele kíván-e tartani.
Midőn mindenkit végighallgat, beleegyezőn bólint.*
- Legyen hát!
*Int a mellette álló elfnek, s az rögvest intézkedik is. Lovakat, s tünde fegyvereket készíttet elő a három utazónak.
Az új öltözékek nem katonai ruhák, a nagyúr úgy ítéli meg, jobb, ha nem teszi célponttá Sadirt és csapatát azzal is, hogy elf vérteket, egyenruhát ad nekik, inkább zöldes köpenyeket biztosít nekik, s alá oly ruházatot, mely bármely kósza viseletének megfelelne, ki kapcsolatban áll Olassiëvel.
Ha a kis csapat menni kíván, a nagyúr hamarvást enged nekik szabad utat, s még kíséretet is, egy elf őrjárattal, mi az erdő széléig elkíséri őket.
Jó tünde lovakon gyorsabb, s könnyebb is lesz az út. Tartalék élelemmel is ellátja őket, mire akár szükség is lehet, mire Telarba érnek, s az elf fegyverek is könnyen forgathatók, s óvni fogják őket út közben.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeVas. 13 Nov. - 10:21

Sok pénzt tettem volna rá, hogy Sadir azonnal elvállalja a levél elvitelét, ezt még akkor is megtette volna, ha a fél lábát levágták volna, akkora volt benne a kötelességtudat és a bűntudat. Ezért nem lepett meg, amikor rábólintott a kérésre.
Inkább magamon lepődhettem volna meg, de ……de jobb lesz ez így. Előbb-utóbb nem tudtam volna ellenállni az elf város csábításainak és ekkor talán az utolsó elf menedéket égettem volna fel a hátam mögött és az utolsó embereket, akik még úgy gondoltak rám, mint valami hősre és nem mint egy tolvajra.
A nagyúr lehet, hogy számított is ere, mert csak bólintott a szavainkra.
Elég hamar megkaptuk, amit szerettünk volna, tiszta ruhákat – szerencsére nem egyenruhákat, - fegyvereket és még elemózsiát is az útra, na meg nem utolsó sorban lovakat!
A magamfajtának nagy kincs egy hátas, főleg olyan, akit tündék neveltek, ezért igen csak meghatódva dörzsöltem meg a fülembe szuszogó paripa orrát.
Ha nem is tudok pénzt keresni Telar-ban, ennek a lónak az árából is megélek egy darabig.
- Én elkészültem. – jelzem a kapitánynak, miután ellenőriztem minden nálam van-e.
Ha Thelion is ott volt az indulásnál, akkor egy meghajlással megköszöntem a segítségét és az ajándékait is.
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeHétf. 14 Nov. - 14:21

//Jeremy, Thalion//

*Sadir meghajtja fejét.*
- Nagylelkű vagy, nagyúr.
*Az elfek ellátják őt és két kísérőjét, társát, lehet már így nevezni őket, s hamarosan elf fegyverekkel felszerelve, állnak a palota melletti vendégház kapujában.
Ha Thalion nagyúr is megjelenik búcsúzni, a kapitány meghajolva köszön el tőle.*
- Hálám megtalál még, elfek nagyura! Házad, s néped szerencsés, hogy ily bölcs ura van.
*Az elfek őrjárata a déli kapunál csatlakozik hozzájuk. A katonák nem beszélgetnek feleslegesen. Feladatuk az égig érő erdő őrzése, s ezúttal a három utazó kísérete is. Nem tudják, kiket kísérnek, csupán azt, a nagyúr számára fontosak. Az erdőből kivezető úton kell védelmezniük őket, s az erdő széléig szól megbízatásuk. Utána már csupán az erdő védelme lesz dolguk.
Ha a három utazó lován elhagyja Olassië erdejét, az őrség is elveszik a fák között, mintha hirtelen válnának kámforrá, pedig jelen vannak még ők is.
Odakint Sadir ügetésre fogja lovát. Lassan gyorsít, hogy az elf lovat kitapasztalja, lássa korlátait. Ilyenen még nem ült.*
- Innentől már veszélyes vidéken vagyunk. Igyekezzünk gyorsan elhagyni ezt a környéket!

Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeKedd 15 Nov. - 21:09

//Jeremy, Kalandmester//

*A nagyúr természetesen jelen van, midőn indulni készülnek. Jó tünde lovakat adtak nekik, nemes állatokat, kiket saját emberei képeztek ki.*
- Szolgáld a birodalmat, s ha azt teszed, engem is segítesz. Egy ez a szövetség, nincsenek rajta repedések. Dél felé hagyjátok el a várost, arra a legrövidebb kijutni, s Telar is arra található.
*A nagyúr még odalép Jeremyhez is, mielőtt elindulnának.*
- Vigyázz a kapitányra! Jó katona, s jó vezető, a Birodalomnak még nagy szolgálatokat tehet. E háború még eltart itt pár évig. Szükség van rá.
*E szavakkal engedi útjukra őket, s tudja, a déli kapunál már várják őket.
Katonái a parancsot végrehajtják. Íjászok, lándzsások kísérik lovaikon a három lovast, míg elérik az erdő szélét. Onnantól már csupán magukra, s az istenek kegyelmére számíthatnak.
Thalion maga immáron a grifflovasok következő jelentését várja. Tudnia kell, mire készül Filnoren, s az orkok ura, ki Sternt hatalmába vette. A sárkányoknál is fontos lenne tudnia, van-e közöttük fekete, hisz ez rossz hírt jelent.
Saját városát félti e pillanatban, ám félti a Birodalmat is, mi nélkül ő maguk sem állhatnak meg az ellenség tengerében.*

//Köszönöm a játékot!//
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 895

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimePént. 18 Nov. - 16:25

//Thalion, Kalandmester//

Sosem gondoltam volna, hogy ilyen meleg fogadtatásban és búcsúban lesz részem az elfek híres városában, ráadásul a legfőbb nagyúr részéről. Azt hiszem ezt nem árt jól elraktározni emlékeimben, hátha egyszer az unokáimnak is el tudom mesélni, bár, ahogy most áll a helyzet……….
Kedvtelve nézegetem új ruhámat, amiből még árad a napfény és a növények illata, derekamon ott lóg egy vadonatúj elf kard és hátamon egy szintén remekbe szabott íj meg egy teli tegez, ami bár nem pótolja teljesen az enyémet, de tagadhatatlan, hogy ez is fajtám kiválósága.
Kicsit azért meglepődök, amikor Thelion hozzám lépve személyesen rám bízza a kapitányt, igaz nagyon bíztam benne én is, hogy a biztató szavak, amikkel a nagyúr ellátta termékeny talajra hullik és megerősíti a hitében, ami a várral együtt elveszni látszott számára.
- Ha épségben eljutunk Telar-ba a gyülekező sereghez, akkor már biztos talál új célt magának, de addig igyekszem megtenni, amit tudok nagyúr. – hajoltam meg a vezér felé.

Ezek után hamarosan csatlakoznak hozzánk a kapuban a kísérőink, akik aztán az erdő széléig lovagolnak velünk, komoran, teljes komolysággal végezve feladatukat. Azért én barátságosan vigyorogva búcsúzom el tőlük, azonban amikor szemrevételezem az előttünk lévő tájat, már lelohad a jókedvem és ezt Sadir szavai sem enyhítik.
- Egyetértek, de legalább most nem egy törött szigonyvég minden vagyonunk.
Tagadhatatlan, hogy sokkal jobban érzem magam most, hogy egy jó íj van a hátamon, minden esetre ismét óvatos fürkészésbe fogok, jobb, ha én veszek észre előbb bármit, mint fordítva.
- Az orkokat még csak gyalogosan láttam, így tőlük talán nincs tartani valónk és reméljük a sárkányok meg nem jutottak még idáig, vagy ha igen nem erre őrjáratoznak. – figyelek azért az égre is.
A nagyobb veszély onnan várható.

//A nagyúrnak köszönöm a játékot //
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeKedd 22 Nov. - 7:58

//Thalion, köszi a fogadást! Smile //

*Sadir meghallgatja Thalion nagyúr szavait. A kapitány biccent az elf vezér szavaira. Többet nem reagál, katonaként nem engedi meg magának a komolyabb érzelemnyilvánítást, így inkább megmarad ennél a visszafogott gesztusnál.
A kapitány előrébb léptet egyetlen megmaradt katonájával, miközben Thalion Jeremyhez is intéz néhány szót.
Sadir ezt nem is hallja, inkább már a kapu felé léptet lován, s csak akkor fordul vissza, amikor érzékeli, hogy három helyett csak két ló patáinak hangját hallja.
A kísérettel egészen otthonosan érzi magát. Katonák ők is, mint ő, s nem támadó szándékkal vannak ellene, sokkal inkább, mint szövetségesek adnak kíséretet. Nem merül fel benne, hogy esetleg Thaliont bizalmatlanság motiválta volna a kíséretre, hiszen kapcsolatuk régebbi, mint egy napos.
Az erdő szélén aztán Sadir sietteti is társait, saját lovát is ügetésre fogva.
Orkok, sárkányfattyak, sötét harcosok, sárkányok nem láthatók, de könnyen lehet, hogy nincsenek is túl messze.
Jeremy, Sadir, vagy harmadik társuk, nem láthatják, s már Olassië hű őrei sem, ahogy az aljnövényzetből kissé kiemelkedik egy szürkés bőrű arc, s a fekete szempár épp a három tovasiető lovast figyeli.
A sötét elf ezt is belefoglalja majd jelentésébe, melyet Filnorennek szán majd.
A lovasok ellenben sietve haladnak mind délebbre.
A folyó keskeny, ezüstös vonala a reggeli napsütésben fényesen csillogva kanyarog mind délebbre.*
- Azt követve Telar lesz az első város.
*Kiáltja Sadir társainak.*

//Jeremy, a következő mehet Középvidékre//
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeHétf. 10 Ápr. - 21:35

*Olassië védelme áll. Az őrjáratok fáradhatatlanul járják erdejét. Thalion nagyúrhoz eljutott a hír, mivé lett a sendeli csata.
Edainból, még az orkokon, sárkányokon keresztül is szivárognak a hírek. Lumel’Auvrea pusztulása után a nyugati elfek dicső csapatai is vereséget szenvedtek. Noha várható volt, hisz esélyeik korábban sem voltak nagyok, a nagyúr mégis reménykedett. Nincs kétsége afelől, ha nincs ott a fekete sárkány, az egyesített seregek vereséget mértek volna a sárkányhadra. Ott, Sendelben lett volna lehetőség rá.
Civilek, ártatlanok nélkül, szemtől szemben az ellenséggel. A romok kellő fedezéket nyújtottak, mi mögé el lehet húzódni az ellenség támadása elől.
A nagyúr homlokán összefutnak a ráncok. Szúrós pillantása a levélre vetül, melyet erős kezei szálkás, tünde betűkkel írnak tele. Hamarvást a galambhoz kerül majd, ki elviheti a célra.
Elonar úrnő fehér kezei közé.
A nagyúr behunyja szemét, s megpróbálja felidézni a nimfa illatát. Orrcimpái megremegnek az emléktől. Nagyon régen találkoztak már utoljára Elonarral, s mi tagadás, nagyon hiányzik is neki. Azonban az út veszélyes, ork hordák járják a vidéket, s bizonnyal átjutna rajta, ám kár az életekért.
Nem akar erre egyetlen elf életet sem áldozni. Drága vérük ne hulljon azért, mert ő látni akarná a nimfát, kinek gondolatára is majd megroppan szíve.
A levelet végül befejezi, s határozott mozdulattal hajtja meg.
A galamb vállára száll Thalionnak, s a nagyúr óvatosan megfogja, s rárögzíti az üzenetet.
Arca elé emeli, s tünde nyelven suttogja kérését: vigye el Elonar úrnőnek, Izra erdejébe üzenetét, s óvja azt, míg célhoz nem ér magával együtt.
A galamb szárnyra kél, s a nagyúr még nézi a nyitott ablakon keresztül, míg eltűnik szem elől Olassië rengetegében.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeSzomb. 15 Júl. - 15:09

*Újabb levél érkezik, mit a nimfák úrnőjével, Elonarral váltottak. Az úrnő most is kitartón ír neki, határozott, tárgyilagos, néha borongós szavai mögött valamiféle női intuícióval megérzi a nagyúr valós érzelmeit, s azokra reagál is, visszafogottan, mint ki tiszteletben tartja azt, mit kimondatlanul felállítottak maguk között.
Thalion nagyúr már meg-megingott nem egyszer, s volt, hogy az úrnő is, ám a kis fiú, kit Enion, s Gilchanar nagyúr gondjaira bízott, még nem kész rá, hogy átvegye helyét, s ki tudja, Izra leányainak van-e kellő utódjuk Elonar trónjára…?
Míg mindezek meg nem valósulnak, ők nem hagyhatják el nyugodt szívvel népük szolgálatát, hogy helyette végre egymáséi legyenek.
Vészterhes időkben váltják leveleiket, vészterhesek a pillanatok, midőn a sárkányok szárnycsapásai nyomán lángok a Nyugati szeglet, midőn Lanur hegyei között csatlósaik, az orkok, s Ekorin férgei az urak, s az ellenség már Középvidéket fenyegeti. Stern eleste óta sárkányok, s orkok portyáznak az egykor békés, s forgalmas karavánutakon, a repülő erőd pedig magasan száll, ki tudja, merre, hisz értesülései szerint Filnorent szem elől tévesztették. Titokban fordulhat Izra erdeje felé, Telar, Olassië, netán Valian irányába is, míg fel nem fedik, bizonytalan célja neki.
Thalion nagyúr kezében megremeg a toll. Leírná Elonarnak, hogy gondterhelt homlokára napsütést varázsol mindazon pillanat, midőn a galamb levelet hoz tőle, hogy a gondolatok, melyeknek tárgya az úrnő, kiragadják őt népe hanyatlása elleni küzdelméből.
Mégsem teheti. Erőt vesz magán, s folytatja szálkás írásával az eddigi témát.
Hamarvást ismét galamb fog szállni, hogy a nimfák közé az elfek urának üzenetét vigye el.*
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 498
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeHétf. 19 Aug. - 17:05

// Arn, Ulunnor - A döntés - folytatás az erdőből//

Az egyik kanyar után, ahogy gondolataimból feltekintek, meglátom a várost… Könnyek szöknek a szemembe és elszorul a torkom a látványtól. Közelebb húzódom Arnelian-hoz. Mintha elszállt volna a bátorságom, hogy belépjek ide. Nem, nem olyan, mint Orod Opelë volt, de annyira más, mint az emberek városai, hogy szinte belefájdul a szívem. Ő pedig biztatóan szorítja meg a kezem.

Elámulok. A hatalmas fák között feltűnő magas fal nem képes elzárni teljesen a látványt, csak összeolvadva azzal adja azt a képet, amely elképzelhetetlenül gyönyörűvé teszi Olassië-t. Nyoma sincs a sebeknek, melyeket ez a város is elszenvedett, s a falon túl ott a csoda, amelyet oly kevesen láthattak eddig közülünk. A fákkal versenyre kelő, karcsú tornyok, a hófehér épületek, a kertek, a kanyargós utcák.

Ahogy közeledünk felé, úgy lesz egyre részletgazdagabb, finomabb a kép, és ahogy az őrök között belépünk a hatalmas kapun, a lélegzetem is eláll. Hatalmas tér és körülötte hófehér és szürke kövekből épült házak. Ulunnor-ra nézek, de ő csak egyetlen mosollyal és kézmozdulattal jelzi az utat felfelé, hát arra indulunk.

A felfelé haladó út mellett virágzó fák, aprócska kutak és rengeteg virág. S ahogy egy újabb térre érünk, az egyik legszebb épületet pillantom meg, amelyet valaha láttam. Még a mi mércénkkel is gyönyörű. Karcsú oszlopai, csúcsos ablakkeretei hófehéren ragyognak, erkélyén olyan finom faragott kőcsipkék, amilyeneket ritkán látni. S a téren előtte egy torz szobor, s egy emlékeztető, amelyet csak közelebb érve olvashatok el:

Noss Olassië renitha i aglar i-thelyn dhennin ui,
in dagranner an ost min. *
Kérdőn nézek Ulunnor-ra.
*(Olassië népe örökké emlékezni fog az elesett hősök dicsőségére, akik a városunkért harcoltak.)

//Thalion! Ha nem tetszik a szöveg, szívesen kiveszem!//


A hozzászólást Nie összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 20 Aug. - 20:01-kor.
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/ Online
Arnelian Kyrath
Vér elf
Arnelian Kyrath

Hozzászólások száma : 53
Munkahely : Bárd

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeHétf. 19 Aug. - 23:16

//Nie, Ulunnor - A döntés - folytatás az erdőből//

Az út fogyott, viszont az erdő nem. Egyre közelebbinek és közelebbinek éreztem a hófehér tornyokat, amelyek lassan ugyan, de egyre többet mutattak magukból a fák lombkoronája alkotta függöny mögül. Mintha az valóban emelkedett volna, lassan, finoman és fenségen, pont úgy, amilyen a város is volt, amit rejtegetett. Már a távolból is meg lehetett mondani, hogy ez nem emberi kezek munkája volt, hanem annál valami sokkal csodálatosabb, magával ragadóbb építészeti remekeket összesűrítő város. Ilyenre is csak az elfek voltak képesek.
Nienna mélyen a gondolataiba merült, ami Ulunnornak is feltűnt, így ahogyan az én szorításom erősödött valamelyest az apró, fehér kezén, a szőke tünde úgy váltottak irányt a hontalan múzsától felém, szinte azonnal.
- Igen, igen. - bólogattam helyeslően szavaira. - Sajnálatos módon a családom már csak akkor telepedett le ott, mikor az emberek, kik korábban nem ott honoltak, az alapítókat kiűzték onnan, így már édesapámra és édesanyámra sem sok ragadt az elfek nagyon régre nyúló, csodálatos és egyedülálló kultúrájából, amit én, mint sokadik emberek között felcseperedett családtag, rettentően bánok. Hiába a neveltetésem, hiába, hogy mindenki, kit ismertem semmibe vette a hagyományokat, az én szívem mégis mindig húzott eredeti népem, eredeti véreim közé és csak most, hosszú évszázadok után adatott meg, hogy valóban ide is keveredjek. - néztem egy pillanatra a lány szemeibe. - Természetesen ezek előtt is kihasználtam minden lehetőséget, hogy kapcsolatba kerüljek nemes fajunk többi képviselőjével és néhány bánatos hangulatú éneket is címeztem már múltunknak, jelenünknek és jövőnknek, mely nagyon úgy tűnik, hogy sajnos már csak Olassië maradt, de legalább ez megmaradt.
Ulunnor következő szavaira elmosolyodtam és illemtudóan, de ugyanott egyáltalán nem hamis örömmel, hanem valódi vidámsággal megbiccentettem fejemet, mire vörös hajam is előre ugrott kicsit.
- Valódi örömöt szolgálna számomra, ha Thalionnak, magának szerezhetnék pár boldog percet. Nagyon szívesen megéneklek neki akármit, amit fülei hallanának, amennyiben képes volna időt fordítani arra, hogy engem fogadjon; Vagyis hogy első soron nem engem, hanem második szerelmemet. - paskoltam meg nevetve a lantom tokját. - Édesapám is biztos büszke volna rám, ha tudná, hogy a nagyúrnak muzsikáltam, bár sajnálatos módon ő már nem élheti meg a mai napot sem... - meredtem magam elé egy pillanatra elgondolkodva, majd folytattam. - Azaz, hogy nem sajnos. Valóban tragikus volt és erősen szíven ütött, mikor elvesztettem, ahogyan édesanyámat is, de  ha akármelyikük is létezne itt, az anyagi világban, akkor soha nem indulok útnak és soha nem jutok el ebbe a már most csodálatosnak ígérkező városba. Meg persze sosem érkezik akkora öröm az életemre, mint a hölgy a jobbomon. - nevettem ismét, ahogyan felpillantottam az egyre közeledő gyönyörű, fehér falra.

Szinte szóhoz sem jutottam, ahogyan átléptünk az őrök által hatalmas figyelemmel védett kapun és megpillantottam a régi, hófehér és ezüstös színben pompázó, sokszor egészen a kék égig felszökő épületeket és kacskaringózó, macskaköves utakat. Az egész olyan szürreálisnak tűnt számomra. Hallottam ezelőtt ilyen helyekről, mint az elfek kultúrájának és tragikus törtélemének valódi lenyomatai, de saját szemeimmel még sosem láttam őket és most, hogy valójában is megtapasztalhattam, hogy milyen levegő száll egy csak saját vérem lakta, erdővel körül ölelt területen, szívem mintha ki akart volna ugrani a helyéről.
Valódi örömmel pislantottam ezúttal Niennára, még mindig keresve a szavakat. Ő járt a fehérelfek városban is ugyan, sőt ott nőtt fel, de még így is biztos voltam benne, hogy az ő lélegzete is megakadt a hatalmas fehér falak láttán.
- Akár otthonunk is lehetne... Akár. - mondtam neki.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitimeKedd 20 Aug. - 15:03

//Nie, Arnelian időn túli játék//

*Ulunnor mosolyogva mutatja az utat Olassië kapuján belépve a két vándornak. Az őrök főhajtással üdvözlik Ulunnort, ki hasonlóképp köszön vissza nekik. Figyelik a társaságot, ám láthatóan nem ellenségeket hoz, noha katonák is kísérik őket befelé a városba.
Eközben a tiszt természetesen hallgatja Arnelian szavait is. S szavaira válaszol is végül.*
- Van még város, mi népünk menedéke, nyugaton. Elsga túlélői telepedtek ott le, s oly rejtett, hogy sokan nem is tudnak létezéséről.
*Az utcákon, kertek között áthaladva a főtér felé tartanak. Azon főtérhez, melyen Thalion nagyúr palotája áll. E palota előtt állították fel Alzareth, Filnoren sárkányfatty helytartójának kővé vált testét.
Ulunnor rápillant Nienna és Arnelian arcára, midőn a szobrot nézik.
A felirat rajta már utólag került rá, az elfek népe írta oda, hogy mind a barátok, mind az ellenségek elé örök emléket állítson a győzelemről, melyet a sötétség felett arattak, midőn az egyesült ork-troll-sárkányfatty sereget legyőzték szövetségeseikkel.*
- Ő Alzareth. Filnoren, a repülő vár helytartója volt, ő irányította Olassië ostromát. Thalion nagyúr maga győzte le a sárkányfattyat, s e szobor az ő kővé vált teste.
*Ulunnor büszke szavai mutatják, mily sokat jelent az egyszerű katonáknak, tiszteknek e jelkép. A szobor egyik ujja hiányzik. Még akkor tört le, midőn a nagyúr lerúgta, hogy levegye róla a helytartó varázsgyűrűjét.


Olassië, az elfek városa - Page 17 Filnor10

//Alzareth//


A palotát szintén őrzik, s nem csupán a bejáratnál, noha a katonák célja nem az elrettentés. Felsőtestükön átvetve Larca íjak, kezükben lemezelt pajzs, s kétkezes lándzsa.
A palota erkélyein is akadnak még őrök, ám jelenlétük nem oly egyértelmű. A háborús idők jól láthatók itt is, ám mégsem oly zavaróak.
A fák, mik odakint csendes, hűs levegő biztosítottak, itt is a magas tornyok fölé nőnek, s lombjuk fedi a város egészét.
Thalion nagyúr tette ez, minek célja, hogy rejtse, s óvja Olassiët az ellenségtől, ki a levegőből támadhat. A város még sincs sötétségben. Tükrök hozzák le a napfényt, s kristályok világítják meg ott, hová a fény mégsem ér el. E fények között úgy tűnik, mintha nem is takarnák az égig érő erdő fái a várost, verőfényes napsütésben fürdenek a város falai.
Ulunnor a kapu őreinek biccent, miközben az egyik katona, ki eddig kísérte őket, a palotába lép.*
- Kis türelmetek kérem, megtudjuk, a nagyúr tud-e időt szánni rátok.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Olassië, az elfek városa - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Olassië, az elfek városa   Olassië, az elfek városa - Page 17 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Olassië, az elfek városa
Vissza az elejére 
17 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Olassië-
Ugrás: