LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Piac, és kereskedések

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1293

Character sheet
Nép: NJK
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2009-06-06, 9:50 pm

*A birodalom kereskedelmi központjához híven, az itteni piacon mindig nyüzsgés van. A kofák hangját egészen a kikötőig viszi a nyári szél. Emberek, elfek, mágusok, s még ki tudja mifélék keresik itt a beszerzésre, megvételre váró portékákat. Itt bármit megvehetsz, mi csak hiányzik felszerelésedből, a kulacson át egészen a különleges varázsbotokig... bármit megtalálsz, mi szükséges.
S ha netán utazásaid során elhasználódtak csizmáid, ruházatod, és fegyvereid, akkor a lehető legjobb helyen jársz. Térj be a megfelelő műhelybe, s javíttasd meg sérült holmijaidat. De akár megunt dolgaidtól is megszabadulhatsz itt. Sőt! Ha hátasra vágynál, itt azt is találsz, méghozzá Lanuria legjobb méneséből is, ha vagyonod engedi.*


Piac, és kereskedések Piackereskedsek1szerk_by_stixion-das9l2i
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1990
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2010-02-23, 12:11 am

*Kain araszolva halad a rettentő nagy tömegben. Mindenfelől kiabáló, örvendező, vagy épp alkudozó emberek veszik körül. Csak nézelődik. Fojtogatja ez a sok ember. A szaguk belemászik orrába és egészen megváltoztatja a szaglását. A sokaság hullámzása időnként letéríti az útról, melyet magának kijelölt.
Tudja, hogy kit keres. A torzonborz külsejű árust száz közül is megismerné. Ha nem egyedi, kövérkés külsejéről, akkor savanyú, áporodott szagáról. A sátornak még a tetejét sem látja.
Oldalról meglöki egy fiatal fiú. A mágus ösztönösen az erszényéhez kap és jól is sejti, a fiú már szaladna is, ha Kain nem nyúl utána.
Kedve támad kicsit megszorongatnia zsebtolvajt, de kerülni akarja a feltűnést. Pedig a nyelve hegyén is van már egy pont ide való igézet. Mégis uralkodik magán. Határozott mozdulattal visszaveszi, ami az övé. Belenéz a gyerek szemébe, mire az rémülten kezd el kapálózni és mikor Kain elengedi fut is előle, mint a nyúl.
Néhány árus elismerő pillantással jutalmazza tettéért, mire ő megvonja vállát és tovább keresi a sátrat az árusok között.
Nem sokára végre megpillantja a mocskos, kopott sátrat. Jól el van bújva több nagyobb sátor között. Kopott sárga színe már alig felismerhető a sok piszoktól, ami az évek alatt rárakódott.
Kain megáll a sátor asztala előtt. Tekintete kutatón szalad végig a sok ócskaságon, amit a tulajdonosa áru. Az árus viszont nincs sehol.
Türelmesen áll ott egy darabig, pedig a hozzá dörgölőző tömegtől irtózik. Végül elveszti türelmét és hangos torokköszörüléssel próbálj magára felhívni a figyelmet.
Hamarosan előkerül a fickó és szó nélkül nyújtja át a csomagot, amiért az idegen jött hozzá. Kapcsolata csak arra figyelmeztette, hogy legyen óvatos azzal, akit hozzá küld. Nagy hatalmú, félelmetes mágusnak írta le, ehhez képest egy fiatal, a vártnál sokkal kevésbé rémisztő valaki állt az asztal előtt.
Kain előre lebeszélte már egy ismerősével, így zökkenő nélkül sikerült kézbe vennie, amiért jött. Kifizeti az árát, majd gyorsan elindul, hogy keresztül vágjon a tömegen. Még mindig az orrában érzi a koszos árus szagát.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1990
Életkor : 740
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2010-03-30, 2:04 pm

*Újra csak a városba tér. Mostanában sűrűn jár erre. Túl sűrűn...
Kimondottan rossz kedvű a mai napon. Nem feledi legutóbbi élményét otthona közelében, mikor is elveszítette önuralmát és ennek következtében volt egy kis kalandja a Vadalanok földjén.
Gondolataiban azóta is az a vörös sárkány jár, akit jól helyben hagyott, hogy mindkettejüket kimentse a Nap istenének haragja alól.
Lovát ezúttal egy erre szolgáló fához kötötte ki még azelőtt, hogy bevette volna magát a vásárosok undorító, nyüzsgő tömegébe.
Kis bűbájjal rögzítette a kantárt a fához, így aki esetleg a lovat, elvinné az ő engedélye nélkül, kellemetlen meglepetésben fog részesülni.
Fekete bőrkabátjáról csak úgy pattannak le a vigyázatlan járókelők, kofák, egymással trécselő háziasszonyok.
Nem törődik vele, hogy kit lök félre az útjából. Hosszú fekete haját türelmetlenül sodorja ki arcából. Összevont szemöldöke árulkodó mindenki számára. Az árus számára is, akihez tart.*
~ Majd adok én neked...azt gondoltad, nem talállak meg, mikor lehull a bűbáj a tollról? Nem ejtettek a fejemre...megtalállak és ízekre szedlek...~
*Magában dühöngve halad a jól ismert hely felé.
Hamarosan észre is veszi a sátor koszos, piszkossárga tetejét. Mögötte áll a büdös árus is.
Észre is veszi Kaint el is kerekedik a szeme és futna is, amerre tud, de a stand mellől nem olyan egyszerű a sok ócskaság közül kiszabadulni.
A sötét köpenyes mágus (mert annak néz ki, hát biztos az is) nagy lendülettel érkezik elé és ez a fellépése még hatalmasabbá teszi amúgy sem kis termetét. Gyors mozdulattal átnyúl a kipakol áruk felett és elkapva a hápogó árus grabancát maga elé húzza. Ezúttal nem törődik a szaggal.*
- Mit gondoltál, hogy nem veszem észre? Bolond vagy, ha azt hitted, hogy annyiban hagyom. Engem nem lehet átverni büntetlenül!
*Suttogva mondja szavait a mágus, mégis ez rémisztőbbnek hat, mintha ordítva kikelne magából. Iszonyú erőfeszítésbe kerül neki uralkodni magán, de megteszi, mert nem szívesen hívná fel a figyelmet saját személyére.*
- Uram....nem tudtam...bocsásson meg....
*Az árus remegő kézzel zsebéből kifordít egy rakás aranyat és azt nyújtja Kain felé. Az kiüti kezéből és a fémdarabok szerteszét gurulnak csörömpölve a piac földjén. Néhány szemfüles utcagyerek azonnal fel is kapja őket és eltűnik a tömegben. *
- Nem a pénzed kell, hanem a neve annak, akitől van. Nem vagyok bolond, tudom, te erre nem lehettél képes....
- Ro...Ro...Rodelus....a másik nevét nem tudom...esküszöm az istenekre!
*Kain elengedi végre a remegő embert. Villanó tekintete már-már nem is emberi, mivel még szemeibe néz a reszketőnek.
Szó nélkül fordít hátat, majd a bámészkodókra néz. Azok sem restek, azonnal keresnek maguknak más elfoglaltságot. A "mágus" pedig csendben, mostmár gondolataiba merülve indul el. A legutóbb vásárolt főnix toll bizony kellemetlen meglepetést tartogatott számára. Éjjel változott át sárkányölő pengévé és meg is lepte volna vele az aranysárkányt, ha az jó alvó lenne. De nem az, így néhány jelentéktelen karcolástól eltekintve sértetlenül hatástalanította a fegyvert, melyet neki szántak, hogy alattomban oltsa ki életét.
Most gondolataiba merülve oldozza el hátasát. Rodelus eddig jó ismerőse volt.*
~ Nem tudom, mi oka lehetett arra, hogy ártson nekem. Nem sokan ismerik titkomat az emberek között, de ha ő elárult, az beláthatatlan következményekkel járhat....~
*Kain lova hátára ülve áttörtet a tömegen, hogy elhagyja Tarsist és visszatérjen otthonába.*
Vissza az elejére Go down
Randalor Arthan
Szürkeköpenyes
Randalor Arthan

Hozzászólások száma : 59
Életkor : 35
Munkahely : vándor

Character sheet
Nép:

Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2010-08-16, 4:04 pm

*Arthan a piactérre érve körülnézett és rögtön meglátta amit keresett. Egy kofa pultjánál sok más furcsaság mellett krétát is észrevett, és rögtön elindult felé.
A zsebei kongtak az ürességtől, de ha másban nem is volt profi az alkudásban igen.
~ Ha máshogy nem adja kénytelen leszek ellopni, de a rúnamágia íróeszköz nélkül nem sokat ér.~
Elérte a kofa pultját és csuklyáját mélyen arcába húzva botjára támaszkodva egy öregember hangján megszólalva elkezd alkudni.
- Kisasszony krétára lenne szükségem 2 ezüstért!
- Sajnálom de annyiért legfeljebb 2-3 darabot adhatok.
- Essen meg a szíve egy öregemberen akinek más vágya sincs minthogy örömet okozzon az unokáinak. A kisunokáim jó ha egy évben kétszer látnak krétát legyen szives adjon öt darabot!
- Na jó de ne higgye hogy máskor is ilyen engedékeny leszek.
Elvittem a krétákat és mikor úgy gondoltam már nem lát végre kiegyenesedtem.
~Mostmár egy sárkányt is bármikor leölök.~*
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-05-20, 6:08 pm

3. küldetés - Amikor bíráskodni kell

* Tarsis piacára veti őt az útja, nagyobb útra készülődik, ideje összevásárolnia magát, beszerezni a szükséges felszereléseket. Mardan városában járt már a piacon, az eltörpül az itteni méretekhez, nem csak azért mert törpék lakják. Itt több a választék, itt akinek kellő aranya van kellemes pénzösszegeket tud itt hagyni. Valahol az igazság az, ez egy nagy kereskedőváros, legtöbb ember a kereskedésből él meg. A tömeg kissé aggasztja, legutóbbi eseményre nagyon jól emlékszik, így lehetőleg a felszerelésére is figyel.
~ Micsoda tömeg! ~ Tolong egy kicsit, a nagy tömegben. Másik a nagy hangzavar, a zsivaj erős, ahogy a kofák hírdetik portékáikat.*
- Csak tessék, nemesacélból készült fegyverek! * Hallatszik hozzá a közelebbről, azonban csak odanéz egy keveset és halad tovább. Kicsit kiáll a tömegből, kifújja a levegőt és innen néz körbe, itt legalább nincs lökdösődés. Arra lesz figyelmes, két felfegyverzett katona egy kereskedővel beszélget, nem a megszokott hangerővel.
~ Mi történhet a ott? ~ Akarva akaratlanul is visszamegy a tömegbe, úgy közelíti meg a különös hármast, elég közel merészkedik mégis a piaci tömegben elvegyülve. Veszekedésnek ítéli, már amennyit hall belőle nagy zajból. A többi ember oda se figyel rájuk, valószínűleg azért is mert nagyon megszokott ez errefelé. Próbál szájról olvasni de mindig valaki bemászik elé, ezzel lehetetlenné téve, hogy megtudja miről folyik.
~ Közelebb kell mennem.~ Ahogy gondolja magában úgy is cselekszik, sajnos így se hall többet belőle, csak pár emberrel
közelebb van.*
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-05-20, 6:08 pm

- Nem! És Nem! Nem tesszük meg amit kérsz tőlünk! * Fogadkozik az egyik felfegyverzett ember, jócskán veteránnak mondható a sisak egyes részein kikandikáló ősz hajszálakból, másik sokkal fiatalabb, hagyja hogy az öregebb beszéljen, ő inkább az egyes csinos hölgyeket figyeli meg, ahogy elhaladnak körülöttük.*
- De mi az hogy nem?! Fizettem nektek! * Vágja rá a pufók kereskedő, tömzsi ujjaival még fenyegetően mutat feléjük. Kissé ideges, hogy ezt a két katona nem akar segíteni neki, tömegben kezd el nézelődni.*
- Az lehet! Köszi az adományod, igazán nagylelkű vagy * A kereskedő berág ezen, kétségbeesetten nézi a környezetében levő embereket, mikor kiszúr egy elfet magának, meg sem nézi, máris odaráncigálja hozzájuk.*
- Nahh majd meglátod ez az ember igazságot fog szolgáltatni, meg fog engem védeni * Két fegyveres végigméri a bevont elfet, kicsit tanakodnak, aztán így szólnak.*
- Hiába töröd magad Zriwel, attól hogy iderángatsz egy elfet, nem leszel megmentve. Nem kísérünk el, te is tudod milyen veszélyes az a vidék. Ennyi pénzért nem vállaljuk! * Kínjában nem tudja mit tehetne a kereskedő, csak ránéz az elfre, aki nyugodtnak tűnik.*
- Dehogynem! Az a vidék az otthonom, s ti pedig elkísértek szépen. Fizetni fizettem, nem tudok más mondani. * A katonák erre az elf felé fordulnak, mivel az öregebbik eleget beszélt eddig is, így most a fiatalabb kezd bele.*
- Uram, talán jobb is ha itt van. Ez az egész úgy történt, jelentkeztünk a kereskedőnél munkára. Ki is fizetett minket egyből, azt hittük előleg a pénz. A megbízást nem mondta el, annyit mondott időben értesülünk mindenről. Erre az indulás pillanatában vagyis nemrég tudtuk meg, az előleg volt a teljes összeg a küldetésért, ami valljuk be csak ötven arany volt fejenként. Mi így nem akarjuk elkísérni, Lanuria sivatagán át. Tele van veszéllyel.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-05-20, 6:09 pm

* Nem telik bele sok idő, a katonákkal szembeni kereskedő felé néz, közeledek, majd erővel odaráncigálja őt hozzájuk. Kicsit meglepve áll a társaságnál, végighallgatja a fiatal katona beszámolóját. Nem mutatkozik be nekik, ők sem mutatkoztak be, jobb is így, ha valami galiba van akkor nem őreá kenik majd az egészet. Másik beszámolóját meghallgatva először még próbál megfelelni e helyzetnek.
~ Ez aztán vicces, én tegyek igazságot a két fél között? De mégis hogyan? ~ Szakadnak fel benne a kérdések, mélyen hallgat egy darabig, felkészül a nagy beszélgetésre, úgy érzi valahogy nem fog olyan könnyen menni, nem fogja ezt az egészet csak úgy elsimítani.*
- Itt meg is állhatnánk pár perc erejéig. Melyik sivatagban nincsenek veszélyek? Mindegyik veszélyes, ez nem mentség semmire sem. Akár babonás, akár nem. * Kissé a kerekedő erre a szavakra nyugodni látszik, hogy az ő pártján állnak. Pár perc szünet következik, az elfek nem a kapkodás művészei, ez alól ő sem kivétel, szeretné jól megoldani az ügyet.*
- Útközben banditák is támadhatnak, azok talán nem elég veszélyesek? * Kérdezi a két katonát, mire azok csak a vállukat vonogatják, mintha azok nem jelentenének különösebb gondot.*
- A szörnyek igaz veszélyesebbek, amelyek vadabbak. * Odafordul végül a kereskedőhöz, végigméri az alakját ami neki azt sugallja bőven van pénze, ha ilyen hordó hassal jár. Meg is szólal felé.*
- Szeretném hallani te mit mondasz, hogy is történt ez?
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-05-20, 6:09 pm

* Kereskedő vesz egy nagy levegőt mielőtt valamit mondana, kicsit keresi a szavakat, azután felvázolja az egész helyzetet, hogy mindenki tisztábban lásson.*
- Szóval ők ketten eljöttek hozzám munkáért, még régebbről ismerem őket. Kérdezték van e munka, mondtam van és pont nekik való. Ki is fizettem nekik aranyba, s ha már megkötődött az üzlet akkor nincs visszaút. Vagy adjátok vissza a pénzem, ami ha jól hallottam elkártyáztatok! S igen mindennek meg van az ideje, hogy megtudjátok mit kell csinálni azért a pénzért. * A fiatalabb nem bírja tovább hallgatni és visszaszól.*
- Többet kellett volna fizetned kettőnknek! Ilyen veszélyes kísérgetést, legalább fejenként háromszázat adnék * Határozottan mondja ki az összeget, nem rejti véka alá, mennyit szeretne kapni. Zriwel megint begorombulni sőt megint odakiált az ifjúnak.*
- Neked elment az eszed kölyök! Annyit sosem fizetnék neked! Sem pedig neki! * Mutat tömzsi ujjaival az öregebbre. Megint háttérbe vonul, figyeli mindkét fél reakciót egymásra nézve. Ott vannak ahol eddig is voltak, a döntés nem egyszerű. Vagy a kereskedő mellé áll, vagy pedig a katonákhoz. Kereskedő mellett dönt, úgy érzi a két férfi feleslegesen aggódik ennyit az út miatt.*
- Csend! Ahhoz, hogy megnézzük ki győz , megmérkőznék a fiatalabbal. Ha én nyerek, akkor elkíséritek a kereskedőt, ha én veszítek akkor nem kell. * Ejti ki a szavakat, különös bíráskodás, hogy ő is benne van, ő máshogyan most nem tudja elintézni. Nem rendelkezik nagy diplomáciai képességekkel.
~ Győzzön a jobbik.~ Kissé elvonulnak egy sikátorba, ahol lerendezhetik ezt a bíráskodást. A fiatalabbról sugárzik a magabiztosság,hogy ő ezt megnyeri.*
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-05-20, 6:10 pm

* Feláll a két küzdőfél egymás ellen, azonban még mielőtt bármilyen fegyvert előhúzna még pár szabályt lefektet a másik fél számára, biztos akar lenni a dolgában.*
- Első vérig megy a párbaj, utána nincs tovább. * Fiatal katona türelmetlenül várakozik a helyén, közben előhúzza elf szépségét. Beáll védekező állásba, úgy várja küzdőfelét. Az egyből rátámad az elfre, lesz ami lesz alapon, inkább kapkod , mert szeretne győzni természetesen. Hárítja a másik csapásait, támadni még nem támad, játszadozik a fiatal fiúval. Az elején még talán izgalmas is, ami ezután már csak untató bemutatóvá fajul. Sokat próbálkozik az elf védelmén áttörni, mindvégig kudarcot vall. Kinn a forgalmasabb utcáról persze néhányan odasereglenek, mi folyik itt, a veterán katona unottan néz maga elé, mikor belekiabál.*
- Gyerünk már fiam! Mutasd meg mit tudsz! * Válasz nem jön erre, továbbra is fém ütközik a fémmel. A kereskedő idegesen babrálja az orrát, izgul ki kerül ki győztesen.*
- Gyerünk Elf Uram! Támadjon! * Nem hallgat a kereskedőre, gyakorlásnak fogja fel, ezt a helyzetet, régen forgatta már ezt a becses fegyvert. A fiú még mindig nem látja be a helyzetet, fáradva próbálkozik, egyre elkeseredettebb arckifejezéssel.*
- Add fel* Ejti ki a szavakat a küzdőtársának, aki csak vicsorog ezért. Egyik összecsapásuk alkalmából a két fél egymásnak feszül, ekkor gyorsan eldönti, megnyeri ezt a küzdelmet. Varázsszavakat kezd el mormolni az ajkai.*
- Elene hael le tuviel fannen, saen ar mello lynnel * Ha minden számítása igaz a varázslat annyit tesz, mutató ujjából egy ujjnyi vastag szúrós tövis repül ki. Arca széléhez irányozza és az utolsó szótag után sikeresen indítja a varázslatot. A tövis elemi erővel repül ki az ujjából, annak arcát finoman megsebzi, kiserkentve kis vért belőle. A fiú hátra is ugrik és arcához kap meglepetten. Kezén meglátva a vért, szomorúsággal tölti el, fegyverét tokjába csúsztatja.*
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-05-20, 6:11 pm

- Te nyertél, s álljuk a dolgot, elkísérjük a kereskedő barátunkat. * Szólal meg az öregebb katona, odamegy a fiatalhoz megnézi az arcát, látja semmi komolyabb sérülés hamar begyógyul. Ránéz még a kereskedő barátjára, utána újra a győztes elfre, aki megnyerte ezt a játszmát, eldöntötte a köztük levő konfliktust.*
- Mindent hálásan köszönök Elf Uram! * Azzal közelebb lép hozzá a kereskedő, kezébe nyom egy zsíros szütyőt, odahajol a füléhez és belesuttogja.*
- 300 arany neked amiért kihúztál a csávából, ilyen olcsón még sosem úsztam meg ezt az elkísérést. * El is lép mellőle, a kereskedő odalép a két katonához. Követi a szemével a hármast, akik nyugodtan haladnak a saját dolguk után. Az arany súlyát méregeti kezében, amit a kezébe nyomott a kereskedő, ő nem kért érte aranyat, már ha belerángatta az egészbe.
~ Emberek! Ki érti őket olykor, mit miért tesznek? ~ Elmélkedik egy keveset, zsebre vágja a pénzt, ha már adták akkor nem fogja visszautasítani, úgyis a vásárlásnál tartott.
~ Kell egy nagyobb kulacs, egy pokróc...~ Gondolja végig mi kell neki, lábai az irányt vissza a piacra viszi. Megnézi a ruhaárusokat, pár új ruhával beújít, átmegy a pokrócoshoz, ott sikerül egy meleg takarót kapni. Elmegy a kulacsoshoz, egy nagyobb kulacsért. Nagy batyujába berendezkedik, az aranyakat szépen elköltötte.
~ Induljunk neki a vadonnak.~ Adja ki magának a parancsot, menetkészen sétál kifelé Tarsisból, a kevésbé forgalmasabb utcákon. Városkaput elhagyva még visszapillant, hogy maradjon egy kis emlék, amire emlékezhet, míg újra el nem jön Tarsisba.*
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-08-11, 8:55 am

3. küldetés - Amikor bíráskodni kell

* Tarsis piacán jár, nézelődik a portékák között, a kis szabadijét mindig ki kell használni, mert utána megint úton van és a feladatai lefoglalja. Papnő,aki vállalta hogy a fehérköpenyes tornyok között biztosítja a levelezést, amolyan futár. Nem túl hálás feladat, állandóan úton van és mindig veszélynek teszi ki magát. vajon még meddig csinálhatja ezt a feladatot, míg komolyabb baja nem származik belőle. Nem vásárol a piacon, csak a fegyvereket nézi, meg pár ruhát megnéz magának, pénz szűkében nem vesz semmit. Egy árusnál viszont veszekedés hangjai üti meg a fülét, odafordul és két katona egyik kereskedővel hangosan vitázik, nem kis figyelmet toborozva. A körülötte állok meredten vagyis legalább fél szemmel odanéznek az eseményekre. Elsőre figyelem kívül hagyja az ott zajló veszekedést, mert nem az ő vitája, nem rá tartozik. Néha oda néz, mikor lesz már vége, kicsit zavarja őt, mások üzletelését zavarja.
~ Ezek egyhamar nem fognak lenyugodni,valaki igazságot tesz köztük. Én semmi esetben sem mennék oda hozzájuk. ~ Szól magában,egy díszes tőrt vizsgál.*


A hozzászólást Camilla Nymzen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-08-12, 5:18 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-08-11, 8:58 am

* Egészen öt percig maradhat nyugodt, egy kard szépségét csodálja annak szenteli figyelmét, alig hogy visszateszi a fegyvert a helyére, megragadja egy férfikéz és erősen ráncigálva viszi valamerre.
~Mi történik? ~ Felébred kicsit a kezdeti riadalom után, körültekint egy kicsit, mindenhol figyelő szem pár néz rá. Ott áll középen, a két fél között, egyik oldalon a két katona, másikon a kereskedő. Ennyi elég lenne, de körülöttük érdeklődő kíváncsi emberek sokasága, aki arra vár, hogy ő majd igazságot tesz. Ez a perlekedés hogyan fog végződni, a jelenlevők számára is ismeretlen. Ő nem férfi, így talán még kíváncsiak is lehetnek arra, hogyan fogja megoldani ezt a helyzetet nőként. Még sosem kellett igazságot tennie két fél között, még nem tudja pontosan erről van e szó, esetleg másról. Most leginkább figyel és hallgat, mert a két fél még egymással vannak lefoglalva. A szavakkal dobálóznak, ami fejet törő zajjá alakul.Megszűnik hirtelen e zaj forrása.*
~Csak nem azt várják hogy most én igazságot teszek köztük? Miért pont én? ~ * A helyzet nincs ínyére, még sosem kellett bíráskodnia. A csend egyre inkább nagyobb feszültséget gerjeszt.*


A hozzászólást Camilla Nymzen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-08-12, 5:19 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-08-11, 8:58 am

-Itt ez a nő, azért hoztam ide hogy igazságot tegyen közöttünk, hát ennyire akartátok. Hogy miért nem férfit választottam? Nos a férfiak megbízhatatlanok! Ezt a kedves feleségem is így gondolja. Szeret a feleségem. * Mondja a kereskedő nagy mosollyal az arcán, mire a másik oldal csak húzza a száját. Kicsit csend lesz, a kettő közül a kisebbik katona visszaszól*
-Igazán, a katonaságban nincsenek nők mert gyengék. Nem a katonaság kötelékeibe való. Lehet hogy ezt a szép hölgyet iderángattad de viszont ez igazságot nem fog tenni, nézd meg! Meg van szeppenve. * Nevet a két katona akik hasonló korúak mint Camilla.*
- Majd meglátjátok, hogy ki nevet a végén. Kifizettelek benneteket aztán ti csak úgy meglépnétek a munka elől.Szép mondhatom. Gyávák gyülekezete a katonaság * Erre a magasabb katona mérges arccal visszaszól.*
- Nem erről van szó,hogy nem fizetsz ki minket rendesen,hanem arról, hogy ilyen veszélyes küldetést hogy vállalnánk? Főleg ketten? Eszednél vagy? Vagy kifizetsz minket rendesen vagy pedig magadra hagyunk.


A hozzászólást Camilla Nymzen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-08-12, 5:19 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-08-11, 8:58 am

-Nem érdekel a nyafogásotok, gyávák vagytok én kifizettelek benneteket, szóval ne szórakozzatok. Mellesleg csak egyik felét kaptátok most, a másikat akkor kapjátok meg amikor megérkezünk, világos? * Teljesen haragos már a kereskedő . Nem tudja elhinni, a két katona akit felfogadott csak a pénzt követelik, még nem csináltak semmilyen különösebb feladatot. *
- Ezt komolyan gondolod? Legalább a négyszeresét kellene adnod, meg amikor végeztünk még annyit. Túlontúl veszélyes a környék és mi csak ketten dolgozunk, nem keresünk magunkhoz segítőket, kell nekünk a pénz. Nekünk is élni kell valamiből. Nem csak neked. * Kis csönd áll be közöttük, csak pillanatnyi míg a két fél újra rá nem kezd.*
- De meglátjátok mindjárt megmondja a nő kinek van igaza és elbírálja az esetünk. Mást már nem fogok választani helyette. * Szól egy nagy sóhaj kíséretében a Kereskedő*
- Ez a nő nem alkalmas a bíráskodásra, egy helyi polgár aki éppen csodálja a fegyverek világát, nem ért semmihez * Mondja a két zsoldos közül a kisebbik, itt teljesen beáll a csend, mindenki Camillát nézi újra.*


A hozzászólást Camilla Nymzen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-08-12, 5:20 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-08-11, 8:58 am

* A csendet nem szereti,már elég sokat hallott ebből a fejetlen vitából, úgy dönt hamar véget vet a vitának. A vita közben úgy döntött a kereskedő oldalára áll hiszen a két katona megsértette a személyét,ideje őket helyre rázni kicsit, elbízták magukat túlságosan is. Csendben egy varázslatba fog, amit eddig még sosem használt. Mormolja a varázsigét közben koncentrál a két zsoldosra, fontos a varázslata szempontjából, ha a varázslat megtörténik akkor fehér lángok fognak feltörni a föld alól megpörkölve azokat.*
-In spritus es trevus oszpus, trelle faris et de gruallum *Varázslat hatását kicsire csökkentette kis lángokkal is megelégszik, rá akar rémiszteni a két katonára. Nem téved, a másik kettő kicsit pánikba esik a fehér tűztől, kihátrálnak gyorsan a tűzből.*
-Ez a nő varázsló! * Mondja a kisebb katona, a nagyobbik kardot ránt,még nem támad Camillára.*
-Hallod, támadjuk le! Kettőnk ellen úgy sem nyerhet. * Ezt hallva, elég határozottan és meggyőzően ejti ki a szavakat Camilla a két katonának.*
-Ne akarjatok ujjat húzni egy fehérköpenyes főpapnővel!* Kicsit magát is meglepi hazugságával, határozottságával.*


A hozzászólást Camilla Nymzen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-08-12, 5:21 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégPiac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2011-08-11, 8:59 am

-Főpapnő? * Képednek el mindketten, jobbnak látják ha visszavonulót fújnak sőt elkezdenek bocsánatot kérni tőle.*
-Akkor nincs mit tenni! A kereskedőt kövessétek és végezzétek el a feladatotok, mutassatok példát társaitoknak. Szerintem bármilyen veszélyes az a küldetés, odafigyelve meg lehet oldani. Ott a kereskedő aki szintén felteszi rá az életét. Ezen még nem gondolkoztatok? * Nem kap választ, a kereskedőre nézve, az hálás szemmel néz felé, közelebb lép és így szól annak fülébe.*
-Fizesd meg őket rendesen, ha elvégezték a feladatot, ha máskor is meglátlak benneteket, akkor biztosan másként döntök. * Ellép a kereskedőtől, a tömeg oszlani kezd. Vége az izgalomnak, mindenki mehet a saját dolgára. A szabad idejét arra használja, hogy a két fél között megmaradjon a jó kapcsolat, elkíséri őket a városkapuhoz. Ott búcsút vesz tőlük, abban a reményben ha már elindultak abból nem lehet gond.
~De feledkeztem egy órája a mágustoronyban kellene lennem! ~ Gyors léptekkel közelít a fehérköpenyes mágustoronyhoz, ahol kapja a következő küldetését.*
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 30
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 3:19 pm

*Azon tűnődik, vajon mihez kezd most.
Deavin elég gyorsan kitanjtotta. Mondhatja azt hiszen sokat törődött vele. Mondjk nem voltak bevetésen vayg ilyesmi, de azt hitte gyorsabb lesz. AZonban történt valami Daev és a szerelme között, így úgy döntöt eg ykicsit lelép, nehogy ő szívja meg a levét.
MAjd vásárolgat kicsit.*
-Lássuk csak, mi legyen légyen....
*Beleszimatol a levegőbe.
*Pékség részen van, nyam....
Pár órával később már teli hassal, egy kis sütivel a kezében érkezik meg az ékszerekhez.
Az egyik bolt egy nagyobb, és tágasabb hely lehet. Vannak az utcán is kint, standok, de valahogy most ez vonzza.
Egy szép ékszerész boltja, ráadásul eg yilyen nagy boltban sok minden lehet.
Belépve finom hűvös fogadja.
Rámereszti nagy fakó szemeit a bolt tulajára, és köszön.*
-Jónapot!
*Cseng a vidám ksi hagn az üres boltban.*
-Valami zajosat szeretnék, tudja, ami cseng, ha megmozgatom.
*Nevet is hozzá, és hogy biztosan tudja a tulaj, mire gondolt pontosan felemeli a kezét, mellyen van már egy arany karkötő és meg rázza.
A karkötő a sok kis díssztől úgy zengett ateremben mint valami piciny csengő. Fémes, vékony hangja bejárta a helyet.*
Vissza az elejére Go down
Aroth Orintheon
Barnaköpenyes
Aroth Orintheon

Hozzászólások száma : 8

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 3:35 pm

Épp kiszolgáltam egy elfet, aki egy szép gyűrűt vett tőlem, aranygyűrűt, rajra egy sárkánnyal. A pontos ezüst másolata most is itt lapul a zsebemben. Rengeteget alkudoztunk rajta, de végül sikerült megállapodni, nagy örömömre. Nem szeretem, ha sokat próbálnak lealkudni. Pedig ez az elf váltig állította, hogy ez nem arany ékszer. A választóvízzel tudtam csak meggyőzni, és utána sikeresen megvásárolta a gyűrűt, és nem is sokkal olcsóbban, mint amennyire én gondoltam. Azonban az ezüst másolata itt lapul a zsebemben. Valamiért nagyon tetszik, csak éppen egyik ujjamra sem jó. Valaki belépett az üzletembe. Egy lány volt, lila hajjal. Ez nagyon meglepett. Sok érdekes vevőm volt már, de lila hajút még nem láttam. Éreztem azonban a mágiáját. Egy mágushoz lenne szerencsém? Valami csörgős ékszert kért. Elővettem egy ládát, és kutakodni kezdtem benne. Hamarosan már elő is vettem egy nagy, összetekeredett ékszergombócot, és nagy nehezen, nem kis zenebona kíséretében kibogoztam.
- Tessék, válassza azt, amelyik tetszik - mondtam, és szépen sorban kitettem mindegyiket a kis pultra előttem.
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 30
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 3:43 pm

*Az volt az érzése, hogy kap is valamit.
A nagy zenebona megütötte a fülét.
Igazán tetszetős hangok voltak.
Mikor az árus kitette a portékáit, odasietett, és midenghyiket sorba kézbe vette.
talán túlságosan is hosszú ideig tapogatta őket, meg rázogatta, tesztelvén a hangját.
Ez az egyetlen hely ahol nagyon kitűnik, hogy vak.
Ha olyan dolgok érdeklik meiknek fontos a szjne vayg a formája, elég esetlen tud lenni, főleg ha a dolog elég picike.
Szélmágiája, azaz inkább az ereje amivel a szelet irányjtja, nem terjed ki ilyen precjzen a kisebb dolgokra.
A flrfi felé emelte nagy szemeit, mert abban biztos volt hogy férfi.
A hangja a termete, a mozgása elárulta.*
-De én nagyon válogatós vagyok ám!
*Jelentette ki kuncogva*
-Meg tudná mondani melyiken milyen figurák vannak?
Látja?
Az enyémen tündérek vannak.
Azokat nagyon szeretm.
*Közebn pedig kicsattan vigyorgástól, de hát az csak nem baj.*
Vissza az elejére Go down
Aroth Orintheon
Barnaköpenyes
Aroth Orintheon

Hozzászólások száma : 8

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 4:02 pm

Mindegyiket megfogta, és megzörgette. Látszott, hogy vak. Nem akartam mondani, hátha megsértem. De mivel egyiken sem volt tündér, ezért hátra kellett mennem, átfésülni a többi portékát.
- Ezek közül egyiken sincs tündér. Gyorsan átfésülöm a többi ékszeremet. Kérem várjon egy kicsit - mondtam, és elmentem az üzletem hátsó részébe, hiszen mindent nem pakolok ki, csak a legeslegmutatósabb darabokat. Ezen kívül még van pár láda a pultom alatt, hogy elővegyek pár másik ékszert, ha a vevőm mást szeretne. Azonban hátul volt a legtöbb ékszer. Előhalásztam egy nagyon szépen szóló aranykarkötőt, amin tündérek voltak, éppen boldogan táncoltak. Nekem is tetszett ez az ékszer, de biztos volt benne, hogy a lány örülni fog neki. Visszament, és megcsörgette.
- Tetszik a hangja? Aranyból van, rajta táncoló tündérek. Hogyha tetszik, ezt kivételesen ajándékba odaadom neked - mosolyogtam rá a lányra, és felé nyújtottam az ékszert. Valahol talán hátsó szándékom is volt, mert ezt a darabot már régóta nem tudtam eladni, de valószínűbb, hogy a kedvesség vezérelt.
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 30
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 4:25 pm

*Türelmesen várt amjg elment előkotort és végül előszedett valamit, ami igen tetszetősen szólt, a férfi. Azonban amit mondott, az nagyon megütötte a fülét.
Kikerekedtek amúgy sem kicsi szemei a meglepettségtől.
Egy enyhe, érdekes vigyorgást rendezett le azonban megszólallni nem igazán tudott egy darabig. A karja ios úgy maradt a levegőben. Akár rá is adhatta volna a karkötőt a férfi egyből. Nme mozdult volna meg.*
-Deh,.. hát nekem van pénzem.
*Csengett a hangja a boltban, olyan volt mintha ha a hangja is mosolygott volna vele együtt.*
-Biztosan ezt szeretné?
*Most azonban kiváncsi is lett. Lehetséges volna, hogy csak úgy kapjon egy ékszert?*
-Miért?
Vissza az elejére Go down
Aroth Orintheon
Barnaköpenyes
Aroth Orintheon

Hozzászólások száma : 8

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 4:46 pm

A lány nem akarta elfogadni az ajándékomat. Ez egy kicsit elszomorított, és ezt mondtam:
- Ugyan már, fogadd el, régóta képtelen vagyok túladni rajta! - mondtam, várva, hogy elfogadja az ajándékomat.
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 30
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 4:49 pm

*Félre bilentette picit a fejét, és kedves mosolyt küldött felé.*
-Jó, akkor elfogadom, és nagyon köszöönöm.
Tényleg nagyon szép darab.
*Felvette a karjára és megcsörgette.
Tényleg oylan szépen szólt, hogy máris a kedvence lett.
Aztán ahogy kicsodálta magát, újra a férfi felé fordult.*
-Azonban akkor hadd vegyek pénzért is valamit.
*Felkapta azt amelyik a múltkor majdnem olyan szépen szólt mint a tündéres.*
-Ezen milyen dísz van?
Vissza az elejére Go down
Aroth Orintheon
Barnaköpenyes
Aroth Orintheon

Hozzászólások száma : 8

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 5:15 pm

A lány felvette az egyik karkötőt. Egy nagyon szép darab volt. Valamit pénzért is akart vásárólni, úgyhogy kissé más hangnemben megszólaltam:
- Az egy ezüst karkötő, nimfákkal és néhány növénymotívummal. Szép darab, 10 darnáért el is viheted - mondtam. Azonban nem szerettem volna, ha elmegy, szimpatikus volt. De sajnos mindjárt zárnom kell. Pedig úgy érzem, talán egy új barátra találtam.
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 30
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 5:22 pm

-Ezüst?
Oké...
*Elgondolkozott a dolgon, aztán láthatóan kigyuladt a pici lámpás a fejében.*
-Megveszem!
Úgyis most épp gyógynövényelről tanulok, és a nimfák annyira beleillenek a képbe.
Szeretnék találkozni eggyel egyszer.
Mondjuk tündérrel se találkoztam még...sajnos
Akkor 10 drana, ugye?
*Kicsit kotorászott az erszényében, majd egy kis zacskóból leszámolt 10 darnát.
Persze oda se nézett közben, láthatóan elfelejtette, hogy meg szokta játszan i hogy nem vak.
Mindegy, lehet most már lebujkott.
Különben is, ilyenkor sosem célravezteő adni a menőt. (?)*
Vissza az elejére Go down
Aroth Orintheon
Barnaköpenyes
Aroth Orintheon

Hozzászólások száma : 8

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 5:38 pm

A lány megvette a karkötőt. Ha nem tudtam volna hogy vak, a pénzszámolás lebuktatta volna. Az pedig, hogy a nimfákról tanul, egy sejtésemnek adott igazat.
- Akkor jól sejtettem, és te is mágus vagy? - kérdeztem tőle, majd bemutatkoztam:
- Aroth Orintheon vagyok, barnaköpenyes, ha segítség kell bármiben, csak szólj - mondtam.
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 30
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-07-30, 5:44 pm

*Megüti a fülét amit mond a férfi. AZonban nem a mágus szó, hanem az is.
Egy sejtelmes mosoly suhan végig az arcán.*
-Is?
Ön mágus?
*Majd egy hatalas kacaj.*
-Még nem hallottam ékszerész mágusról!
De bocsánat, illetlen voltam.
Én Helen vagyok. Helen Hoa.
És nem mágus, sose tanultam mágiát. Amit tudok az magától jön.
Ezért ismerőseimmel szeretem inkább a "lágidomár" vagy "léghajlító" elnevezést használni.*
*Majd az újabb kérdésre, ami inkább felajánlás volt, elmosolyodott.*
-Az nagyszerű.
Igazságszerint lenne is egy.
Most érkeztem csak nem rég és még nincs szállás helyem.
Nem tudna mondani egy jobb félét a környéken?
Vissza az elejére Go down
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 27
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-08-20, 10:49 pm

//December
4. küldetés – Jó tett helyébe jót várj-Lysanor Eweny//


*A piacról el a piac fele. Mindegy, épp járőrözik. Az Al'Eronos eset óta nem adtak neki csak ilyen mindennapi munkát. Nem is bánja. Miért kéne még egyszer ilyen veszélybe sodornia magát? Jobb, ha meghúzódik és ahogy kell, fizet rendesen a behajtóknak. Ha meghalna, vagy csak lesérülne, a zsoldja is kevesebb lenne,és nem tud fizetni, a két kicsit is elviszik rabszolgának. A múltkor ezt mondták neki. Mivel katonaként őt nem vihetik el, mert az állam kötelékeibe tartozik, azaz a "tulajdona", hát a szeretteit fogják. Azonban megfogadta a különös elf tanácsait. Minden reggel korán kel,és kimegy a gyakorlótérre edzeni. Egyedül edz, az Akadémiáról kikerülve már senkit nem érdekel, hogy milyen jó kardforgató, vagy lehetne. Majdhogynem az Akadémián se érdekel ez senkit. Ha sikerül átmennie a vizsgákon, akkor igyekezzen minél több ideig életben maradni. Ennyi.
Azonban a járőrözése folytán, talán épp a fess egyenruhája miatt, ami egy sötétkék garbó, vállvérttel és bőr szíjakkal amikre lehet csatolni az íjakat például. Cloudnak ezek egyértelműen fölöslegesek. Ő kardos, de azért egyenruha, hogy mindenki ilyet viseljen. A nadrág pedig egy szintén elegánsnak mondható hosszú fekete nadrág, ami még hozzá kényelmes is. Nah szóval, megállították.*
-Uram. A kislányom!
Segítsen a kislányomat megtalálni, és ígérem nem leszek hálátlan!

-Várjon, túl gyorsan hadar.
Fújja ki magát, és kezdje elölről, lassabban.

*Próbálta nyugtatnai a testes hölgyet. Úgy a harmincas éveiben járhatott.
A nő igyekezett lassabban beszélni.*
-Segítsen megtalálni az elveszett kislányomat!
-Értem. Mondja el, hogy néz ki, és hol látta utoljára.
Segítek.

*Hiszen ezért is van.*
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 557
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-08-21, 6:00 pm

Éppen elváltak Aldoval és már is a keresésnek akarta szentelni minden idejét.Persze, ahhoz élelem is kell. És mi sem egyszerűbb annál, hogy bevásárol a piacon. Körbe is nézett és már meg is látta a számára oly ínycsiklandozó gyümölcsöket. Oda is sietett egy idős hölgyhöz.
- Kérnék 5 darab almát, 2 narancsot, 5 mandarint és egy pár szem szilvát is.
Mondta, és az öregasszony már rakta is őket egy zacskóba. Gyorsan kifizette azt és belemélyesztette a táskájába. Amit még nagyon szeretett volna és kívánta is az a friss kenyér. Látta, hogy a nagy búbos kemencébe frissen sül éppen a cipó. Odasietett és már is vett egy szép nagyot. Meg is indult kifelé, de ekkor észrevett egy férfit, amint egy nővel beszélget. Tulajdonképpen elállták a kifele vezető utat. Aki arra szeretett volna menni inkább visszafordultak és nem a várakozást választották.
~ Márpedig én arra megyek.
Mondta morcosan és megindult feléjük. Éppen elég neki most Glorien miatt aggódnia. Nem is köszönt csak így szólt.
- Már elnézéseteket kérném, de nem tűnt fel nektek, hogy elálljátok az utat? Én pedig szeretnék itt átmenni.
Aztán látta, hogy a nő nem nagyon vesz tudomást róla és el is csípett egy mondatfoszlányt.
"- elveszett kislányomat!"
Kicsit elgondolkozott, hogy talán hamarabb járt a szája, mintsem megkérdezte volna, hogy miben segíthet. Hallotta, hogy a fiú felajánlja neki, hogy megkeresi.
- Nos. Röstellem magam a viselkedésem miatt. Azt hiszem úgy jóvá tudom tenni, ha a fiatal úr mellé csatlakozom a keresésben.
Oda állt a fiú mellé és kezet nyújtott.
-Lysanor Eweny. Szóval! Hogy nézett ki a leányzó?
Nézett vissza az asszonyra várakozóan.*

_________________
Piac, és kereskedések Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 27
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime2012-08-21, 6:13 pm

*Észrevette ám a lányt, de ahogy a nő nem , s ezzel együtt nem is volt hajlandó arrébb állni neki is kénytelen volt úgy maradnia, ha hallani akarja a beszámolót. De a nő, és csak most nézi, hogy tünde nő, és hozzá egy feltűnően szép tünde nő, megszólal. Odalép, és csatlakozni kíván a kereséshez. Hát üsse kő. Egy pillanatra megfeledkezik a hölgyről, míg a tündének kezet nyújt és kedvesen biccent is neki.*
-Cloud Revan's
Örülök a segítségnek. Még két szempárral több esély a megtalálásra.

*Aztán a nő felé fordultak és várták a kis beszámolót.*
-Egy kis kosár volt a kezében a drágámnak.
Piros ruhája, és hozzá illő piros masnija volt a hajában.
Olyan aranyos, mint egy kis tündér.
Hát nem? Mentsék meg szegénykémet!

*Cloud látva a nő zaklatottságát, bíztatón rámosolygott.*
-Igen. Első hallásra is egy tündérleányka lehet csak.
És ne aggódjon, majd mi megkeressük őt.
Nem igaz?

*Fordult a tünde felé. Valahogy nem volt olyan feszengő érzése, mint azzal a füstös képű Al'Eronnal. Ez a lány, mintha egy másik tünde fajba tartozna. Attól függetlenül gondolta így hogy nem ismerte a tündék alfajait. Egyszerűen nem tudta elképzelni azt a szadistát egy helyen ezzel a bájos teremtéssel. a Nő felsóhajtott.*
-Nagyon szépen köszönöm.
-Még egy valamit mondjon el. Hol látta utoljára?
-A pékségnél... sütit vettem neki, aztán...
*Cloud biccentett. Lysanorhoz fordult.*
-Akkor előb nézzük meg ott.

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Piac, és kereskedések Empty
TémanyitásTárgy: Re: Piac, és kereskedések   Piac, és kereskedések Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Piac, és kereskedések
Vissza az elejére 
1 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Tarsis-
Ugrás: