LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Piac, és kereskedések | |
|
+24Arnelian Kyrath Hossin Isabella Warren Daxa Lavenir Roober Moozen Blasio Regélő Mia Ruton Markus de Berend Merilien Lumel'Auvrea Vogon Beebebrox Nawarean Silarona Edward Dylan Al'Eron Ryden Savion Kesa Klensbane Lysanor Eweny Cloud Revan's Aroth Orintheon Helen Hoa Randalor Arthan Kain Namelyr Mesélő 28 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Jeremy Talbot Ember/vér elf félvér
Hozzászólások száma : 1188
Character sheet Nép: Elfek
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-02-05, 3:35 pm | |
| //Valturaan - alias történetmondó - és Jeremy - alias a varázslatos ujjú - kalandja//
Hosszú út állt mögöttem és nem volt könnyű. Egy tolvaj élete elég hullámzó, hol fenn van a szerencsecsillaga, hol lent, a megélhetés bizonytalan, hiszen a megbízások nem pottyannak csak úgy az ölébe. Hát most én is egy ilyen hullámvölgyben voltam, az emberek a sárkányok miatt idegesebbé, bizalmatlanabbá váltak, a kisebb városokban az alvilági céhek összezártak és igen csak megbánhatta az, aki a beleegyezésük nélkül próbált dolgozni. A nagyobb városokban pedig a katonai jelenlét volt az, ami veszélyesebbé tette a hivatásom gyakorlását. Szóval vándoroltam, városról városra, így persze csak kisebb pénzeket tudtam lenyúlni, jövedelmezőbb megbízás nem akadt, hiszen tovább kellett állnom. És most itt állok Tarsis piacterén, ami egy zsongó méhkasként nyüzsög körülöttem és én az utolsó darnámon vettem egy cipót és némi savanyú sajtot, hogy elüssem a gyomrom korgását. A szemem azonban nem csak az étel látványától ragyogott, hanem a számtalan lehetőségen, ami elém tárult. A sok árus, a sokféle nép, aki a kufárok asztala és a földre lepakolt holmik között mászkál tömött erszényekkel, az számomra sokkal nagyobb étlap volt, mint amit az sajtárus vagy a pék mutathatott. Egy árnyékot adó ponyvatető alatt húztam meg magam, ahonnan jó rálátásom volt az ékszerészek utcájára – mert itt az is volt külön, - és ha már valószínűleg úgy is tovább kell állnom előbb-utóbb innen is, akkor nem akartam aprópénzre eltékozolni az időmet. Kell valami nagyobb zsákmány, amivel egy időre elfelejthetem a korgó gyomor és a nyirkos, kemény földön alvás rémeit. Már az utolsó morzsákat nyaltam le az ujjaimról, amikor feltűnt az igen csak jóminőségű éjszín köpenyes alak, aki aranyszín hajával amúgy is kirítt a tömegből és aki az egyik ékszerészüzletből nemrég távozó inast követve érkezett. Az arcára volt írva az izgatottság, ami azt jelenthette, hogy nem mindennapi kis csecsebecséért érkezhetett. Sejtésem szerint nem is a környékről való volt és ami a lényeg egy szál magában, kísérő, testőr nélkül. Figyelmem kiélesedett, bár látványra nem különbözhettem a mindenfelé ögyelgő semmittevőktől. A falnak dőlve, mint aki csak élvezi a nap melegét, résnyire hunyt szemmel vártam. A férfi ismét megjelent az ajtóban, olyan elégedett képpel, mint a macska, aki éppen kinyalta a tejfölös korsót és még a gazdasszony sem kapta rajta. Szemem a dudorodó köpenyére szegeződött, ami biztosan nem volt ott, amikor bement. Hmm……láthatóan értékes valami lehetett és eléggé védett helyet választott neki a tulajdonosa, hogy valamilyen egyszerű, bevált trükkel meg lehessen tőle szabadítani. Gondolkodóba estem, hogy érdemes-e ebbe nagyobb energiát belefektetnem, vagy várjak valami könnyebb esetre, de legtöbben akik betértek ide, sokkal nagyobb kísérettel érkeztek, így némi habozás után megindultam a férfi után. Nem volt nehéz a nyomába maradnom, egyrészt mert nem is gyanakodott, hogy követi valaki, másrészt nagy volt a tömeg, harmadrészt a szőke üstöke és a köpenye világítótoronyként szolgált nekem. Az alkalomra lestem, amikor nem figyel, amikor körbeveszi az emberi áradat és éles pengém elvághatja a táska tartóöveit. Ám kissé megcsappant a lelkesedésem, amikor csatlakozott hozzá egy szakállas, nagydarab ember, ………..valószínűleg mégis csak volt testőre……. Lelkesen üdvözölték egymást, ami kétséget támasztott ez iránt, talán csak barátok és a fickó hamar lekopik. Ezért tovább követtem őket, mert bár nem hallottam mit beszélnek, a köpenyes sokat eláruló mozdulatot tett a válla felé. Kissé izgatottabb lettem, biztos, hogy az ékszerésztől hozott tárgyról volt szó…..Talán megmutatja neki……és akkor megtudhatom érdemes-e kockáztatnom. Az emberek és állatok között cikázva, hol jobbról, hol balról lépkedtem utánuk, árnyékként, várva, hogy a titokról lehulljon a lepel.
| |
| | | Valturaan Fehér sárkány
Hozzászólások száma : 531
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-02-05, 7:14 pm | |
| //Jeremy//718 évvel az éj-hasadéki csata után Van Saarn-nak sokakkal ellentétben ezen a napon szerencsét jelentett a közelgő eső előhírnöke - a távolban sötétlő égboltot gazdagon beborító vastag, füstszínű felhőréteg, mely Tarsis házai között riasztott reá olykor-olykor a piacot élvezőkre. Ő nem félt a víztől, az elázástól, s azt is örömmel fogadta tehát, hogy az adás-vétel zajos, szagos, sokszínű forgatagának hála, mely valószínűleg abból származott, hogy mindenki igyekezett minél hamarabb végezni saját feladataival; az árusok stand-sorai mögött lévő padra senki sem telepedett le pihenni egy kicsit. Számukra a körülmények nem is kedvezhettek volna jobban, hiszen némi gyér levélzettel rendelkező bokor, valamint egy vastagnak mondható fatörzs is takarta őket a nem kívánt tekintetek elől. Ha valaki leskelődni akart volna utánuk, annak megfelelő irányból kellett azt tennie, s megfelelő szögből, bár erre ideje nem sok adatott volna, ugyanis a nemes férfi gyorsan kívánt eljárni. Leültette magával szemben a hatalmas, bajszos embert, s jobb oldalán egy kissé a háta mögé vetette éjszínű köpenyét. Előbukkant a bőrtáska, melynek pántja Adin bal vállára feküdt. A fényes csat egy kissé a mellkasa alatt helyezkedett el, éppen kellemes magasságban ahhoz, hogy belecsúsztathasson ezt-azt, anélkül, hogy furcsa mozdulatokat kelljen tennie. A fa, s a borok hozzávetőleges takarásában is óvatosan, s fürgén emelte ki rejtekéből az értékes szerzeményt: egy tenyérnyi nagyságú, lélegzetelállító-részletességgel kidolgozott ezüstládikát, melynek fémes fényű, kacskaringókkal és leveles indákkal díszített lapjai, s teteje már önmagában is szép összeget megértek egynéhány gyűjtő szemében. Hát még a belseje! Bíbor bársonykelme bukkant elő, amikor van Saarn kipattintotta a ládika domború tetejét lerögzítő félköríves kapcsot a helyéről, s a kelme védelmébe is fogott valamit... méghozzá több valamit is, melyek, mint egy halomnyi összetekeredett kígyó, mozdultak hullámzón a férfi ujjai nyomán, felfedvén az igazi meglepetést - a gyűrűt. - Ha erre nem mond igent, én bizony kiröhöglek, Saarn. - füttyentette el magát Holthar fejcsóválva, mely utóbbi inkább a nemesek furcsa pénzpazarlási szokásainak szólt, mintsem az ajándék minősítésének. Adin erre csak megint megforgatta a szemét. Úgy tűnt, szokása ekképp cselekedni, válasz gyanánt társasága modorára, melyet ezzel ellentétben módfelett szórakoztatónak tartott. Hosszú-hosszú évek óta ismerte már a tagbaszakadt alakot, s azt is nagyon jól tudta ebből következően, mit jelent részéről e megnyilvánulás. Nem volt különösképpen érzékeny jellem, így aztán a nemességet sértő viselkedés sem fogott rajta, sőt, egyenesen lepergett róla, akár órában a homok. S ha már időről volt szó, Adin nem sokat teketóriázott, miután Holthar szemügyre vette a kincset. Visszasüllyesztette azt a bőrtáskába, s felállott a padról, hogy ne keltsen gyanút. - Arra nem kerül sor. - válaszolta, s amikor kísérője is feltápászkodott, gúnyos arckifejezés kíséretében megveregette vállát - Na indulj, az út nem teszi meg saját magát. Van Saarn-nak határozott elképzelései voltak a haladás mikéntjeiről, amelyekhez ragaszkodni is óhajtott, így aztán nem maradt több idejük bámészkodni a standok között. Sietős, bár nem feltűnően sietős léptekkel hagyták maguk mögött a piac örvényeit, hogy a föléjük magasodó épületek között vessék meg lábukat. Mozgásuk iránya nem mutatta pontosan, merre igyekeznek, azonban úgy festett, egyelőre sehol sem szándékoznak megállani. | |
| | | Jeremy Talbot Ember/vér elf félvér
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-02-06, 10:36 am | |
| //A gyanútlan párosnak //Az eső illata egyre intenzívebb volt, így arra lehetett számítani, hogy hamarosan a nyakunkba kapjuk a felhők tartalmát. Ez még akkor sem jött volna jól nekem, ha már szereztem volna egy szállást, ahol meghúzhattam volna magam, de ilyen nem volt. Ráadásul, ha elkezd esni az eső a tömeg eltűnik az utcáról és a zsákmány követése nehezebbé válik, főleg ha csuklyába burkolóznak, beleolvasva a többi hasonlóan tevő ember közé. Az ékszerésszel üzletelő, feketeköpenyes férfi és szakállas társa azonban egyelőre a fejüket összedugva merültek beszélgetésbe, aztán meglátva egy padot, melyet a piactól fák és bokrok kis oázisa választotta el, egy magas házfal tövében, megindultak felé. Izgatottságukból kiindulva úgy véltem, talán a férfi eldicsekedik a másiknak a szerzeményéve és én már nagyon szerettem volna látni, hogy miért is kockáztatom azt, hogy őket követem és nem elégedek meg egy könnyebb munkával. Ezért ott akartam lenni! Látni akartam, hogy mi az és hallani mit mondanak, de a pad helyzetéből kiindulva ez szinte lehetetlennek tűnt, kivéve ha………IGEN! Nincs más dolgom, mint feljutni a háztetőre, kimászni annak a szélére és imádkozni, hogy ne ekkor eredjen el az eső és senki ne nézzen fel bosszúsan az égre….. Sima ügy egy olyan szerencsefiának, mint én. Már csak pár lépésre voltak a padtól, de most nem követhettem őket, meg kellett kerülnöm az épületet, így nem láthattam őket, csak fohászkodhattam, hogy ne gondolják meg magukat. Nagy megkönnyebbülésemre a túl oldalon, rácsos ablakok sorakoztak és durva kő homlokzattal találkoztam, így a testem könnyebbé tévő és a neszeket elnyelő mágia segítségével gyorsan feljutottam a cseréptetőre. Igyekeznem kellett, így csak a csekély varázserőmben bíztam, hogy leplezi sietségem ütötte zajokat. Végül lassan, óvatosan dugtam ki a fejem és a legnagyobb örömömre ott ültek egy kis dobozba bámulva, aminek bíbor színe azonnal magára vonta a tekintetem. És az ami benne volt, az ékszer….még sosem láttam ilyen gyönyörűt…. Maga a tartója is fantasztikus munkának tűnt. Szinte felnyögtem attól az érzéstől, hogy jól döntöttem. Ezzel a kis csodával megvásárolhatom talán az egész jövőmet, de legalábbis egy jó részét. A hátamra gördültem és csak vigyorogtam, mint a vadalma, nem is igazán figyelve a lenti társalgásra, de annyit leszűrtem, hogy ajándék….és valószínűleg leánykérő ajándék….. Mivel tudni akartam, pontosan hová rejti, visszafordultam és tovább kukucskáltam, követve a köpenyes alak ujjainak mozdulatát, ahogy a dobozkát a mellkasánál pihenő táskába csúsztatta, majd az egésze elrejtette a köpenye fedezékébe. Gyorsan visszahúzódtam, amikor ismét felálltak és minden ügyességem latba vetve másztam le a háztetőről, hogy ismét a nyomukba eredjek. Most már nem haboztam, meg kell szereznem azt a ládikát a benne rejlő szépséggel. Még elkaptam a jellegzetes köpeny villanását, amikor visszakeveredtem és úgy osontam a nyomukba, mint a saját árnyékuk. Előbb-utóbb meg lesz az az alkalom, amikor nem figyelnek és akkor jövök én…..Feltett szándékaim szerint, sajnos a férfi menyasszonyjelöltjének nem lesz módja megpillantani ezt az ajándékot. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-02-12, 9:39 pm | |
| //A - fizikai megpróbáltatásoktól előbb-utóbb fitt és egészséges - tolvajnak//718 évvel az éj-hasadéki csata után Mi tagadás, Holthar nem éppen volt az a bámészkodós fajta. Jobban mondva bámészkodott ő, csak éppen nem az utcákat alkotó építményeket emelte legfőbb figyelmébe, hanem a jóféle kocsmák és egzotikus itókák eltéveszthetetlen jeleit - természetesen a sokszínű sürgő-forgó kétlábú seregtől eltekintve, akik között biztonságban kellett tartania felettesét és barátját, van Saarn fiát; aki nem is hagyott volna időt számára, hogy rácsodálkozzék Tarsis stílusára. Adin ugyanis szigorú tempót diktált, a lehető leggyorsabbat, mely még nem keltett feltűnést - s mellyel számításai szerint napnyugtára elérkezhettek a Hajnalhoz. A haladás költségei nem jelentettek gondot egy nemesi sarjnak, bár ez az egy hírből sem ismerte a spórolás szó jelentését, ha egyszer valami szöget ütött a fejébe - márpedig szöget ütött, hiszen sürgette az idő... de hogy miért sürgette, az már egy másik történet. Siettek tehát - elegánsan ugyan, de siettek, s ez nem keltett túlságosan nagy érdeklődést irántuk, elvégre más is volt, kit hajtottak a feladatok. A hatalmasra nőtt Holthar nem is pazarolta idejét arra, hogy egyfolytában körbetekintsék - felesleges az, ha be kívánnak olvadni, még akkor is felesleges, ha egyszer van Saarn fiának védelméről van szó. Megnézte volna magának Fuhsel azt a - mágiahasználótól különböző - illetőt, aki ki mert volna kezdeni vele, és magában is hordozta az erre való tudást: ismerte saját erejét, jól hasznosította képességeit, s taktikázni is szeretett, jóllehet, több akadt a magáról sokat gondoló útonállóból, mint húsz évvel ezelőtt valamikor is sejtette volna. Húsz évvel ezelőtt állott Adin szolgálatába, egészen kereken húsz éve, s még több ideje volt szerencséje társaságához, így aztán, amikor jól érezhetően megváltozott körülöttük a város, s egyre inkább olybá tűnt, azt elhagyni igyekeznek; meg sem lepődött a szőke férfi viselkedésén. Azt is szó nélkül tűrte tőle, hogy karjára terítse saját, hímzett köpenyét, s bal vállára húzza fel a bőrtáskát, mely eddig a mellkasánál nyugodott. Nem kérdezte tőle, minek állottak meg: maga is jól látta, hogy errefelé, ahol sokkalta tágasabbá vált a terep, lovakat tartanak, s a szekér szimbólummal ellátott, odafentről lógó fatáblát sem lehetett volna félreértelmezni. A dolgai hátrahagyását mindössze elővigyázatosságnak vélte tőle, így aztán megállott a lépcsős bejáratnál, mintha mi sem történt volna, s a távolba tekintgetett, a lóistállók felé, az épület mögött. Ott aztán volt szekér, szép számmal, különböző és azonos, kicsi és nagy, rozoga és nemeshez illő. Adinra hagyta, melyiket választja, s türelmesen várakozni készült a lépcsők mellett, az utcának háttal; olyan helyről, ahonnan ráláthatott az épület mögött zajló eseményekre, ha akart. Egy fából készült korlátnak támaszkodott, amely itt-ott megnyikordult az izomtömegek jelentős terhe alatt, s végtelennek tetsző türelemmel tartotta van Saarn jellegzetes színű köpenyét, míg másik oldalán a bőrtáska lógott védtelenül. Felesleges és ostoba tett lett volna megpróbálni rejtegetni, hacsak nem vágyott váratlan slamasztikára az emberfia. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-02-13, 5:26 pm | |
| //Adin-nak és Holthar-nak // Nem volt nehéz rájönnöm, hogy a két férfi egy határozott cél felé igyekezett a város széle felé. Ez viszont azt jelentette, hogy nagy valószínűséggel nem idevalósiak, bár a ruhájukból ez már eleve nyilvánvaló volt, de mivel több elegánsabb fogadó mellett is elmentek, nagy volt az esélye, hogy nem akarnak itt éjszakázni. Ez nem volt jó hír nekem. Az ékszert a táskájában cipelő férfitől jelenleg esélyem sem volt ellopni azt, legfeljebb akkor, ha megtámadom, de nem őrültem meg. Még az ő képességeivel sem voltam tisztában, akár mágus is lehetett, de a medvealkatú társáról lerítt az erő és biztos voltam benne, hogy még örülne is, ha verekedhetne egyet. Az én képességeim pedig a tolvajlást segítették, nem az erőszakot. A gyilkosság pedig még úgy sem szerepelt a terveim között soha. Így hát egy-két szitkot elnyomva az orrom alatt, nem volt más választásom, mint, hogy kövessem őket, várva, hogy rám mosolyogjon a szerencse. Nem tudom számítottak-e arra, hogy követheti őket valaki, de nem akartam kockáztatni, igyekeztem távolabb maradni, ha nézelődni kezdtek, akkor behúzódni az árnyékokba, vagy elvegyülni az árusok előtt álló tömegbe. Ám mindvégig érezhető volt, hogy sietős a dolguk. Nem voltam olyan régen a városban, hogy ismerősként járjak-keljek benne, de minden helynek meg van a szokásos felépítése, ahogy Tarsis-nak is, még ha nagyobb és népesebb is a legtöbbnél. Ahogy lassan a külső területek felé érkeztünk, már sejtettem, hogy lovakat vagy kocsit keresnek. Lehet, hogy van sajátjuk, de az istállóknál bérelhetnek is. Ez még rosszabb hír volt, hiszen két magányos lovast, vagy egy kocsit nehéz észrevétlen követni, arról már nem is beszélve, hogy nem is lenne rá pénzem. Persze lophatok lovat, de az idő és addig bőven eltűnhetnek a szemem elől. Egyre borúsabb hangulatba kerültem, de ekkor rám a kegyeibe fogadott Ritaela és megadta a lehetőséget, hogy kamatoztatva a tudásomat, még a nagyobb problémák előtt megszerezzem a zsákmányt. Persze a munka sosem egyszerű, de a díj megér egy próbát. Az eddig az ékszert vivő férfi, átadta a táskáját a testőrnek a köpenyével együtt és bement az épületbe, míg a társa a korlátnak dőlve várt rá, láthatóan unatkozva, miközben a táska épp felém fordulva kellette magát nekem. Kockázatos volt, de nem lehetetlen….. Gyors volt az elhatározás. Felkaptam a földről egy maréknyi port és szétmázoltam a képemen és a hajamon, amivel elfedtem valamennyire a vonásaimat. Aztán futásnak eredtem, mint akit kergettek. A testőr háta mögött nagyot estem nagyt nyögve érve talajt. Ha sikerült elérni, hogy felém forduljon egy másik jó marék földet dobtam a szemébe és a másik kezemben szorongatott éles késsel pedig már hasítottam is fel a táskát. Ez egyetlen mozdulatsorban fonódott össze és szinte csak addig álltam meg, míg láthattam előbukkan-e a doboz, de ha sikerült, ha nem, már rohantam is tovább, hogy eltűnjek az épületek között………. Bíztam a meglepetésben, a nagy test lassabb reakcióiban és a saját fürgeségemben, amit megtámogattam a mágiámmal……. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-23, 12:55 pm | |
| //Jeremy//718 évvel az éj-hasadéki csata után Adin kezdett sokáig odalenni - ezt a következtetést utazótársa hamarost le is vonta, ahogyan érezte a percek múlását, az idő anyagtalan kerekének hangtalan fordulását, s nem értette; nem értette, hol marad, ha egyszer annyira sietni akart. Azonban jócskán állottak mögöttük egymás társaságában eltelt évek, s Holthar bízott a nemes férfiban. Türelmesen állott hát tovább, a korlátnak támaszkodván, akár egy hétköznapi járókelő, olyasvalaki, aki csupán pihenni szeretett volna egy keveset, s legfőképpen: semmi rejtegetni való nem lelhető fel tulajdonában. Való igaz, nem is rejtegette olyannyira a leánykérő ajándékot, melyet van Saarn készíttetett el, s melynek története megért volna egy reá szánt estét - nem rejtegette eléggé, úgy festett; legalábbis miután az ismeretlen férfi, ki, mintha csak megbotlott volna mögötte valamiben, váratlan próbálkozást tett az ezüstládika elrablására. A hatalmas, szálas ember az első néhány pillanatban még nem gyanakodott lopásra. Hallotta, hogy valaki észvesztő tempóban lohol az utcán, s éppen ez a sietség, ez a nyílt, egyenes cselekedet késztette arra, hogy folytassa kényelmességben eltöltött perceinek sorát. Hátranézett ugyan a válla felett, látta az elterült alakot, s mivel egy lélek sem futkosott mögötte, azt kiabálván: "Fogják meg!"; csak egy ügyetlen kölyök maradt a nagyra nőtt kétlábú szemében - egészen addig a pillanat-töredékig, mely az őt elvakítő föld, s a mocskos képű idegen megpillantása közé fúrta be magát erővel. Holthar a szemét dörgölte, azonban cseppet sem tűnt aggodalmasnak, még csak nem is kiáltott a delikvens után, pedig hallotta, ahogyan a bőrtáska megadja magát, s sejtette azt is, hogy a különös, ámde eszes megoldásként alkalmazott álarcba bújt illető nem üres kézzel igyekezett oly nagy elánnal elhagyni a helyszínt. A tolvaj erőfeszítései - kinek kiléte, s információforrása önmagában kérdéseket vetett fel Fuhsel kemény koponyájában -, bár kifizetődőnek tetszettek, ahogyan Adin testőre távolodó alakját fürkészte, talán nem könyveltettek volna el ideje korán sikeresnek, ha a támadó ismeri célpontját. Holthar ugyanis különösen, már-már hátborzongatóan nyugodt, s csaknem kellemes hangon adta tudtára ekkor az ajándékot hordozónak, mit az nem is sejthetett, akkor sem, ha egy év is rendelkezésére állott volna becserkészni őket. Úgy seperte le magáról a port, mintha mi sem történt volna... mintha meséltek volna valamiféle viccet, melyet még éppen nem jutalmazott meg nevetésével, azonban az már a nyelve hegyén várakozott arra, hogy hallassák. - Nem kell úgy rohanni, fiú. Ha valakinél egyszer ilyen csecsebecse köt ki, annak úgyis van rá módja, hogy magánál is tartsa. Ha visszafordulsz, és a kezembe adod, kutya bajod se lesz, ezt megígérem. Bárki hallgatta volna, testének minden szeglete azon nyomban lúdbőrözni kezdett volna, ez azonnal láttatta is magát, jóllehet, kivételek mindig akadtak. Azt nem lehetett megmondani, miféle titkot rejtegethetett egy ilyen férfiember, valami azonban mindenképpen kellett, legyen különös kiállása mögött, akármi is legyék az. Holthar nem mondott többet, s egyszerre csak egyik szeme dörgölésével biztosította magának a tudást: az irányt, amerre a tolvaj futott - ha volt mersze. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-24, 4:39 pm | |
| //A titkok mesterének //Sok reményt fűztem a megszokott cselvetésemhez, vékony alkatom, utcakölyökhöz hasonlatos, koszos képem, nem tért el a megszokottól, ahogy sietősre fogott utam sem, hiszen egy „magamfajtát” sokan kergethettek, sok okból. Az eddig megfigyeltek alapján a testőrt nem lehetett az izgága alakok közé sorolni, aki más problémája miatt aggasztaná magát, ezért számítottam rá, hogy nem fog különösebb érdeklődést mutatni irántam, ezért szándékom egészen a lehető legtovább titokban maradhat előtte. A számításaim beváltak, a nagydarab férfi rohanásomra és bukásomra csak lomha pillantást vesztegetett, ezzel azonban majdnem keresztül húzta a következő cselekedetemet, hogy a koszos porral elvakítsam pár pillanatra, de még időben kaptam telibe az arcát. Csak röpke időt hagytam magamnak arra, hogy kivágjam a táska alját, mert nem mertem megkockáztatni, hogy hatalmas marka megragadhasson, hiszen akkor nagy bajban lennék, igaz még akkor sem tudhatná, hogy nem csak a kínálkozó alkalommal élt egy koszos tolvaj. De általában az ilyen emberek nem szoktak túl könyörületesek lenni az enyveskezűekkel és ezt semmiképpen nem akartam kockáztatni. Az az ékszer túl értékes volt, hogy lemondjak róla, alkalmat meg még mindig találhattam később is, bár tagadhatatlan, hogy követni őket ezek után még nehezebb lenne. De a szerencse istennője nem fordult el tőlem, a táska simán megadja magát a pengének és a ládika olyan lágyan esik a kezembe, hogy az maga az álom…… Azért még elhinni sem merem, hogy ilyen könnyű lett volna, de a vigyort, ami szétterül az arcomon, nem tudom megállítani, ahogy szinte meg sem törve a lendületemet, amivel felpattantam már nyargalok is az első sikátor felé, igyekezvén minél előbb eltűnve a kutató tekintetek elől. De mielőtt elérném a sötét kis utcát meghallom a medvetermetű ember hangját és magam sem tudom mitől, de a lábaim, amik eddig sebesen vittek, remegni kezdtek, ahogy szinte mindenem, mintha valami jeges hideg ragadott volna magához, még a fogaim is összekoccantak. ~ Ez lehetetlen! ~ futott át rajtam a rémítő gondolat. ~ Én megérzem a mágiát és rajta nem éreztem! ~ rohannak a gondolataim és kétségbeesetten próbálom előremozdítani magam, hogy elérjem a sötét helyet. ~ Talán, ha nem lát, akkor lerázhatom magamról. ~ Az erőlködéstől kiver a víz, de az egy percre sem jut eszembe, hogy visszavigyem, amit megszereztem, önkéntelenül rázva a fejem a tagadás jeleként. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-25, 12:50 am | |
| //A tolvajnak, aki a menekülést választotta//718 évvel az éj-hasadéki csata után Holthar Fuhsel, Adin van Saarn félreismerhetetlen, kék köpenyével, s a kiszakított bőrtáskával a kezében mozdulatlanul állott a korlátnál, homok- és földkeveréktől megszabadított szemével hangtalanul vizsgálván, az ezüstládika újdonsült gazdája szalad-e, avagy engedelmeskedik. Arcán egyetlen rezdülés sem futott át, úgy nézte a vörös hajú kétlábú hűlt helyét, s amikor - éppen időben - gazdája, egyben pedig jó barátja, a nemes férfi kilépett az épület ajtaján, reá is ugyanilyen ábrázatot vetett. Annak azonban nem kis meglepetés ütközött útjába odakint, egy olyan látvány képében, melyet nem igazán tapasztalt még élete során attól az embertől. Meg is rökönyödött, ám csupán néhány pillanatra engedte át magát e letaglózó, hihetetlen helyzetnek - nem ért most rá olyasmire, amely kimerítette az időpocsékolás fogalmát. Leeresztette hát szemöldökét, s homlokát ráncolván várta, hogy termetes társasága megmagyarázza az ajándék hiányát. - Loptak tőled. - jelentette ki, bár talán inkább kérdezte... parancs-szagúan tudakolta, s várt. - A parázshajú kölök. - érkezett a száraz kősziklaként reájuk nehezedő, öblös hangú felelet - Ott megy, ni! Erre aztán - az említett kezében megcsillanó ládika láttán - a ráncolt homlokhoz tartozó arc, mintha illeni kívánt volna a körülötte uralkodó állapotokhoz, fehéredni, azután azonban vörösödni kezdett - határozottan jelezvén van Saarn nem-éppen-boldogságát társasága felé. Dühe azonban ekkorra már kettéoszlott, felét árasztva csupán Holthar felé: a másik felét bizony az öreg ékszerészmesternek és boltjának szánta, azzal telítve elméjét, hogy átverték őt. De a nemes hímember nem akart visszatérni, hogy a végére járjon; nem addig, amíg meg nem próbálják kézre keríteni, s kivallatni a tolvajt. Az a bizonyos próbálkozás kijelentés nélkül költözött át Adin elméjéből a valóságba, amikor a nemes férfi lábai nagy elánnal megindultak a tolvaj után, így pedig a hatalmas ember is megmozdult, útnak eredt, döngő lépteivel követvén őt, arra, amerre a vörös üstökű rohant - szemmel láthatóan Tarsis talán legsötétebb utcája felé. - Milyen mágiát használt? - kérdezte futás közben, hirtelen, némi gondolkodás után, megállapítván azt a következtetést, melyet a leghelyénvalóbbnak tartott mind közül, mi eszébe ötlött. - Hát, én azt nem tudom. Nem volt ráírva - és néha olvasni se tudok... de gyorsan fut. Nyugalom áradt belőle, mindannak ellenére, ami történt, ám barátja nem különösképpen osztotta érzéseit, s mindez egyre inkább le is rítt róla, ahogyan az idő - azazhogy Nibelon - kereke lassacskán előrébb gördült. Adin egyáltalán nem találta szórakoztatónak Holthar frappáns válaszát, még akkor sem, ha más helyen, s más időben hahotára fakadt volna tőle, ugyanis valóban minden szava igaz volt. - Azt én is látom. Igyekezz! - parancsolta, ezzel is éreztetvén vele, bizony idő szűkében vannak, s egészen úgy festett, jobban is, mint eddig. Hiszen teltek az értékes pillanatok, s bár nem járhatott még messze a tulajdon-bitorló, semmivel nem rendelkeztek, hogy megkereshessék, ha elvész a városban, mely apránként újra megtelt élettel, ahogyan a nép otthona felé tartott, hogy megússza a bőrig ázással kecsegtető égszakadást. Ezt aztán mind a ketten tudomásul vették, s tartottak is tőle - legalábbis van Saarn egészen biztosan -, ez pedig nem kerülte el a bőrtáskát, s a köpenyt cipelő figyelmét: azon nyomban megelőzte urát, mely nem volt különösen nehéz, tekintve, hogy mindig is gyorsabb volt nála, hatalmas termete ellenére; hogy kissé felzárkózhassék a legényhez. - Nem figyelmeztetlek többször, fiú! Állj meg, és a hajad szála se görbül. - szólt, vagy talán inkább kiáltott, ám nem folytatta azonnal. Látni akarta, megragadja-e a kölyök a második esélyt. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-25, 5:52 pm | |
| //Az ígérgetés mesterének //Nem tartott sokáig a megkönnyebbülésem, hogy megszereztem a zsákmányomat. Túl egyszerű volt a dolog és sejthettem volna, hogy valami csavar lesz az események menetében. Általában minden nehézség nélkül megérzem, ha valakiben ott motoszkál a mágia, de ezt sem addig amíg követtem őket, sem utána nem éreztem a szőke, kék palástú idegen felől, aki az épületbe ment, a nagydarab testőre felől pedig végképp nem. A kockázatot ezért nem értékeltem olyan magasra az elkövetett lopás megtervezésénél, mintha ezzel is szembe kellett volna néznem. De most változott a helyzet! Miközben azzal küzdöttem, hogy ráparancsoljak a lábaimra, hogy elbírják a súlyomat és ne reszkessenek, mint egy egeret látott kislánynál, mégis felmerült bennem, hogy a fickónak a hangjában lehet valami. Már nem messze jártam a sikátortól, így megkockáztattam egy gyors pillantást magam mögé. A gyomrom összeugrott, amikor láttam, hogy már a ládika tulajdonosa is csatlakozott hozzá és épp a nyomomba szegődtek. Ha a medvében nem vettem észre a képességet, talán a társában sem……. Mivel én lassultam, ők meg láthatóan igen bosszúsan, legalábbis a magasabbik, sietősre vették, gyorsan csökkent a távolság. Ha már a markomban volt, amit meg akartam szerezni, ritkán akadályoztak meg az eltűnésben, most mégis rossz érzéseim lettek és nyögve erőlködtem tovább. - Eszemben sincs, nem vagyok bolond! – ráztam meg a fejem, bár nem ált szándékomban tereferébe bonyolódni velük. Hallottam már ennél sokkal jobb ígéreteket is, de sosem tartották be, az ékszer sokkal jobb választás volt. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-26, 12:14 am | |
| //A tűzzel játszó tűzhajúnak//718 évvel az éj-hasadéki csata után És a tolvaj döntött. Elhatározása, akárhogyan is választott volna, maga után vont némi következményt, s bár eme történések talán nem azokként mutatkoztak meg, melyeket a menekülő félvér elképzelt, jobban tette, ha kellőképpen mérlegeli helyzetét - ugyanis Adin, ki még rá sem emelhette kezét a díszes, csillogó ládika elorzójára, már nagyon is jól tudta, mit kíván kezdeni vele. Ami Holthart illette, ő nem szaladt ennyire előre, jóllehet, kissé maga mögött hagyta már urát, s barátját, a kék köpenyes nemest. A hatalmasra nőtt férfiember gondolatai másfelé kavarogtak-örvénylettek kemény koponyája bensőjében, ennek értelmében pedig hirtelen mozdulat keretében kikapcsolta nadrágja övét, s kirántotta azt maga elé, mint vitézek a kardot. Azonban a bőrszíj meghajlott, s ekkor a kétlábú-testőr váratlanul hátrahajította azt a néhány lépéssel mögötte haladó szőke társaságának; s Adin, ki először nem egészen értette a nagyra nőtt bajszos szándékát, hamarost ráeszmélt, mit kellene tennie. Leváltotta hát élen haladó bajtársát, azután újult erővel a tolvaj nyomába eredt, s azon fáradozott, hogy egy alkalmasabb pillanatban annak lábára csaphasson a bőrövvel. Csakhogy célpontjuk valóban mágiával erősítette magát, így aztán van Saarn hiába futott, egyszerűen nem tudott elég közel kerülni hozzá. Holthar, ki e pillanatokat némi szusszanásra fordította, ekkor felzárkózott a nemes mellé, s annak ölébe dobta a hímzett sötétkék köpenyt. Adin, amint meglátta, hogy közelít, rögvest feléje nyújtotta a bőrövet, hogy amaz elvehesse tőle; amikor pedig ez megtörtént, Fuhsel két hatalmas dobbantás után a vörös üstökű ifjú lába irányában hajította el bőrövét, bármekkora távolság is lett légyen kettejük között. Ha célba talált, fájdalmat is okozhatott a különös támadás elszenvedőjének, azonban veszélyesebb ingóságok elhajításával Holthar megszegte volna saját szavát, s arra szemmel láthatólag nem érzett túl sok hajlandóságot magában, még akkor sem, ha ajánlatát egyenest elutasították. Ha a bőrszíj nem találta el a menekülőt, párosunk tovább rohant a nyomában. Ha azonban sikerült megállítani az ezüstládika tolvaját, Holthar habozás nélkül ragadta meg őt, s zárta szorításába addig, amíg Adin kikapja kezéből, mi nem oda tartozik. Ha van Saarn is sikerrel járt, elérkezett az idő, hogy kihirdesse ítéletét. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-26, 6:41 pm | |
| //A nemeslelkű meglopottaknak OoO //
Ha nem tartanék tőle, hogy a nagydarabnak a társa, az a kékköpenyes nemes is meglephet valami olyan képességgel, amire nem számítottam, akkor akár félgőzzel is inalhatnék, mert az élet és a mágia, valamint a testalkatom kiváló futóvá tett és ennél a két alaknál gyorsabbak sem tudtak elkapni. De az előbb tapasztaltak után elbizonytalanodtam és csak minél gyorsabban és minél hamarabb el akartam tűnni. Persze érthető volt a nemes ragaszkodása az ékszerhez, hiszen ennél szebbet még életemben nem láttam, ezért is kockáztattam, hogy most lendülök akcióba, mielőtt még el tudnának tűnni a szemem elől lovon vagy kocsin. Miután egy gyors pillantással meggyőződtem róla, hogy nem akarják feladni az üldözésemet, nem pocsékoltam több időt a hátra-hátra pillantásokkal, minden mágiám beleöltem, hogy erőlködésemet siker koronázza. Mégis levert a víz, amikor halk pattanást hallottam és mintha valami meglegyintette volna a lábam…….., de erőt vettem magamon. ~ Nem! Ne nézz hátra, csak fuss! ~ győzködtem magam, pedig nagyon-nagyon rossz érzésem volt. Aztán hirtelen valami a bokám köré tekeredett és a következő lépést teljesen megakasztotta, így cseppet sem kecses mozdulattal taknyoltam akkorát a porban, hogy még a föld is beleremegett, ráadásul a kezemben tartott doboz a bordám alá keveredett és az első fájdalmas lélegzetvételnél biztos voltam benne, hogy minimum megrepesztette a bordámat. De hamarosan nem az volt a legnagyobb bajom, mert pillanatok múlva már egy vasmarok emelt a levegőben, hogy csak kalimpáltam két felbosszantott, meglopott fickó orra előtt. A por tetőtől talpig elborított, így az arcomból csak vörös szemem villogott ki, miközben szaporán kapkodtam a levegőt. -Ne adjanak át az őrségnek! Csak ételt akartam a családomnak…… - hadartam azonnal a megszokott szöveget, ahogy a dobozt kitépték a kezemből. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-27, 8:06 pm | |
| //Az áldozattá vált vadásznak //718 évvel az éj-hasadéki csata után A vörös üstökű siheder - legalábbis Holthar szemében mindenképpen az volt - elterülése váratlanul érte a hatalmasra nőtt férfiember nemes vérű társaságát. Ugyan hozzá volt szokva védelmezője szüntelenül aratott sikereihez, furfangosságához, csavaros eszéhez, s rendíthetetlen erejéhez, a mágia azért mégiscsak mágia volt, a bajszos pedig mintha nem is vette volna fáradtságát, hogy belegondoljék. Magabiztossággal termett a porfelhő körülölelte ládika-tolvaj mellett, s készséggel fel is emelte őt a levegőbe, hogy Adin visszavehesse, ami az övé. Mi tagadás, a fiú most cseppet sem tűnt olyan élettel telinek, mint amilyennek Fuhsel először megpillantotta, sőt, különös, szokatlan lélegzése még egyes következtetések levonását is elvégeztette elméjében, mialatt a szőke, negyven felé közelítő hímember eltulajdonította a fénylő kincset az izgága fogolytól - kire alaposabb pillantást vetvén azonnal reá is jöhetett, miféle szerzet -, majd azonnal el is rejtette köpenyében, amint újra hátára vetette azt. Szemmel láthatólag mindösszesen színjátéknak vélte azt, melyben Holthar már majdnem biztos volt. - Ha ételt akarsz, akkor ételt lopsz a piacról, és nem titkos megrendelések után kajtatsz. - vetette oda Adin, s még az eddigiektől is inkább gyanakvóan végigjártatta szemét az ifjú félvéren, bár mivolta érdekelte most a legkevésbé - Ó, nem adlak át az őrségnek, azzal nem nyerünk semmit. De el sem engedhetlek, mert valami azt súgja, hogy előbb-utóbb újra próbálkoznál. Velünk fogsz jönni, akkor legalább szemmel tartalak... Holthar nem tűnt meglepettnek barátja döntését illetően. Néhány suhintással - meglepő mód egészen óvatosan - leporolta a kölyök ruháját, lassan visszaeresztette a földre, s szembesülve annak nem szűnő félelmével - egyúttal pedig sérülését is bizonyossággal megállapítván -, így szólt: - Nyugalom, fiú. Amit mondtam, azt megmondtam: ezután nem görbülsz se te, se a hajad szála. De ne eredj futásnak, hallottad a jó uramat... - nyomta meg szándékosan azt a két szót, s közben fél szemmel a nemesre sandított - aki találni fog rá módot, hogy meggyógyítson. Mágiahasználót fogtak, ezt Adin van Saarn-nak nem kellett bizonygatni; egyrészt, mert hitt cimborája szavának, másrészt pedig azért, mert volt már szerencséje rádöbbennie, mennyire sokfélék is lehetnek ezek a népek, s arra is, hogy nem mindegyikről lehetne megállapítani erejét, tehetségét. Holthar-t egészen aprócska félelem sem kerülgette, amit Adin nagyon jól értett, s immáron tudott is; s eme felfedezéssel gazdagabban nem volt más hátra, mint szembesülni a kárral, amit okoztak. Az sem volt nehéz... egyszerűen csak végig kellett jártatnia szemét az erős emberen, aki inkább tetszett kissé aggódó gyermekfelvigyázónak, mint jól megtermett katonaembernek. Ő azonban csupán gondot látott gond hátán - korábbi gyanúja cseppet sem változott haloványabbá, sőt, valami egyenest azt súgta neki, maradjon csak éber, amíg még van értelme. Ennek ellenére kimérten bólintott a nyilvánvaló célozgatásra válasz gyanánt. - Nos, nem vagyunk gyógyítók, mint arra magad is rájöhettél, de itt, Tarsisban még kereshetünk valakit, ha azt gondolod, hogy szükséges. Ha végeztünk, elindulunk. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-28, 4:58 pm | |
| // A jószívű Mesélőnek //Mivel poros és koszos voltam és súlyfelesleg sem akadt rajtam, úgy véltem, hogy egyáltalán nem szokatlan a két nemes úr szemében, hogy egy tolvajjal fussanak össze, akitől éppen azt várták, hogy majd a szabadságáért nyüszít és a szegénységre, éhezésre panaszkodik. Legtöbbször ez beválik, főleg, ha az érték megkerül és megelégszenek pár ütéssel, káromkodással, aztán elhajtanak, miután megnyugtatták igazságérzetüket. Nem meglepő módon most is ebben reménykedtem, hiszen a láda és benne az ékszer megkerült, káruk nem lett és ha sietős az útjuk, márpedig eddig úgy látszott, hogy eléggé az, akkor nem pocsékolják értékes idejüket arra, hogy őrt kerítsenek és tanúskodjanak ellenem. A nagydarab testőrforma viszont szerencsére nem akart bántani, azt eléggé megsínylettem volna, de a kékköpenyes nemes úr már közel sem látszott ilyen békésnek és hallhatóan nem vette be a mesémet sem, de nem ez volt a legmegdöbbentőbb, amit kihallottam a beszédéből, hanem a szó, amit kihangsúlyozott és még ebben a szorult helyzetben is megütötte a fülem. ~ Óhó! Ez nem jó, egy cseppet sem jó! Talán tudtomon kívül belekeveredtem valami más, komolyabb dologba? Milyen titkos megrendelésről beszél ez? ~ néztem izmosabb társa kezeiben lóbálózva a férfira nagy szemekkel. - Az nem teheti! – kezdtem el kapálózni viszont, amikor arról kezdett beszélni, hogy nem engedhet el, hanem magával akar cipelni, akkor inkább az őrök…….. – Nem rabolhat el csak úgy egyszerűen! Semmiféle megrendelésem nincs, vagy miről hadovál itt össze, csak láttam a ládikát és, hogy mennyire vigyázzák, gondoltam, hogy értékes és eladhatom jó pénzért, amiből pár napig eléldegélhetek…..eléldegélhetünk! – hadartam bevetve mindent egészen addig, míg az aki a kezében tartott pár kedvesnek tűnő, erőteljes csapkodással meg nem szabadított a nagyja portól, mert akkor a köhögéstől elfúlt a hangom. Meglepődtem, amikor lábraállított, bár kissé – szavai ellenére – meggörnyedtem a fájdalomtól és a bordáimra szorította a kezem, jórészt alaposan rájátszva a dologra. Szenvedtem én már ennél jóval jobban is, de ez is a terv része volt, a szánalomkeltés. Annál, aki elkapott – és akiről jól tippeltem, hogy a másik a gazdája - ez láthatóan be is jött, de nem engedhettem meg magamnak, hogy az elégedettség kiüljön az arcomra, továbbra is szenvedő és ijedt képet vágtam. - Csak hagyjanak itt, majd valahogy boldogulok, nem kell gondot fordítani rám. Jól megleszek egyedül is. Nem kell gyógyító, gyorsan gyógyulok, bár pár darna sokat segítene. – legyezgettem a szabad kezemmel az törődését. – Nem kell magukkal vinniük. Én csak a terhükre lennék. Különben is az emlékezetem sem jó, a múltkor megsérült a fejem és mindent elfelejtek. Egy fertályóra múlva már azt sem tudom, hogy néztek ki vagy , hogy volt egy ládika, ami nagyon tetszett. Erre megesküszöm, ha kell az Istenekre. – ütöttem tovább a vasat, miközben a szememmel a kiutat kerestem. A bordám tényleg fájt és számításba kellett vennem, hogy a nagydarab majdnem olyan fürge volt, mint én az izomzata ellenére. De az biztos, hogyha egy pici lehetőséget is látok rá, akkor azonnal a nyakamba szedem a lábam és elinalok. Talán valami véres áldozatot akarnak bemutatni valamelyik démonnak és most velem fejelnék meg. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-29, 11:34 am | |
| //A bátor kalandornak, aki nélkül most nem lenne mese (://718 évvel az éj-hasadéki csata után Adin van Saarn szigorú tekintetét a tolvajra helyezvén, hallgatta végig annak magyarázatát, bár egyetlen percig sem hitt egy szavában sem. Váltig meg volt győződve róla, hogy hadoválása nem más, mint bizonyíték, mely arra szolgál, hogy alátámassza az átverés-elméletet, mely a nemes férfi elméjében született, mikor meglátta, hogy nagy becsben tartott rendelését eltulajdonították. Nem bízott volna abban sem, ha egyenest a mesteremberrel került volna szembe, ki újfent biztosította volna arról, titka biztos kezek közt nyugodott, s nyugszik is, míg világ a világ. Ellenséget látott még az őket körülvevő esőterhes légáramlatokban is, így aztán fogalma sem lehetett róla, hogy a tolvaj semmit sem sejtett sem a megállapodásról, sem bármi másról, melyről cselekedete nyomán tudnia kellett volna. S az hiába tiltakozott volna akár órákon át, a szőke, borostás férfi döntése sziklaszilárdan állott, s nehezült reájuk, ahogyan ő hallgatagon a köpenye alatt kotorászott, hogy minél jobban elhelyezhesse a ládikát. Gondosan inge alá rejtette azt, s a kelmét visszatűrte nadrágjába, azzal a véleménnyel lévén briliáns ötletéről, hogy lehetetlen kicselezni. - Dehogynem tehetem. - felelte - A "családod" - feltéve, ha létezik - hamarabb túlél nélküled néhány hetet, mintha börtönbe csukatnálak. Rajta, mondd csak, hogy nem igaz. Holthar Fuhsel, a kelleténél kissé nagyobbra nőtt, döngő léptekkel rendelkező ember ezúttal nem állott neki célozgatni, s szövevényes kerülőutakon ellenkezni feljebbvalójával, s barátjával; ugyanis igazát adta annak előbbi megszólalásához, még ha egyetlen hangot sem ejtett ki a száján, ráadásul azzal is merőben tisztában volt, mennyire fontos is az a hadművelet, melyet végrehajtani készülnek. Olyannyira fontos, hogy életeket változtat meg az is, ha sikerül, s az is, ha netalán elbuknak, így aztán maga is azon volt, hogy elősegítse a sikert - akkor is, ha ehhez magukkal kellett, vigyenek egy mágiára való hajlammal megáldott félelf bűnöző-kölyköt. Hallgatott hát a testőr, s éberen figyelte a bordáját tapogató parázshajú sihedert. - Darnára egy ideig nem lesz gondod. Bármennyire is azt hiszed, éheztetni azért nem foglak. Szállást és ruhát is kapsz; bármit, ami kell. A fejedet meg majd Holthar kikupálja. S a neve hallatára a megtermett, bajuszos ember hatalmas mancsát nyújtotta az ifjú felé, azzal a szándékkal, hogy kellőképpen üdvözölje. Tolvaj, avagy sem, ha együtt kell tölteniük az elkövetkezendő időt, a legjobb, ha nem ellenségeskedve töltik el. Tekintete, bár nem tűnt belőle tova az a halovány aggodalom, mintha kissé átvette volna az urából áradó szigort. - Bezony. - Induljunk. - adta ki a parancsot a hímzett köpenyes, majdnem pontosan akkor, amikor a hátuk mögött jellegzetes zajok ütötték fel fejüket. A haladásuk kulcsa előállt. A kocsis ráérősen vezette ki lovait, s azok terhét a hátsó udvar kapuján, amint meglátta, hogy felfogadóinak valószínűleg még némi ügyet kell elintézniük, mielőtt útra kelnének. Ennek ellenére kiállott az útra - nem ronthatta alkalmazói hírnevét semmi esetre sem, így aztán a rendelkezésére álló időt azzal töltötte, hogy a ruháját porolta, s igazgatta, valamint lófarokba kötötte gyér haját is, mely művelet után csak még inkább feltűnővé vált azelőtt is jócskán észrevehető, csillogó, kopasz feje teteje. Ezután felült a helyére, maga mellé fektette a gyeplőt, s apró szemein át a hármast vizslatta, hátha egy esetleges árulkodó részlet tudtára adja, mi folyik itt. Adin reá is ugyanolyan szigorral tekintett, mint a tolvajra, csak éppen előbbi egyáltalán nem látta van Saarn törekvéseit. Ahhoz egyelőre túlságosan messze voltak egymástól, ám mielőtt még a nemes nekiállott volna lefaragni ebből, még hátrafordult hű barátjához, mindössze tekintetével üzenvén neki: figyelje a kölyköt. Ekkor fogott hozzá beszélni, hogy a lehető legjobban elterelje magáról az esetleges gyanút. - Na akkor... halljam, fiam; kell-e látogatást tenni az ispotályban, vagy egy-két alvás után magadtól is jobban leszel. Nem bízott abban a fiúban. Egyébiránt sem ültetett volna bizalmat holmi futkosó fiatalokba, de ha az illető még lopott is... abból jó nem sülhetett ki egyáltalán. Már látta is lelki szemein előtt, ahogyan reggelre minden darnájuk köddé válik, s ekképpen megkezdte elméje felkészítését az előtte álló hosszú virrasztásokra - melyet csak akkor fog tudni kiküszöbölni, ha leleményes ötleteket teremt a semmiből. Nos, ennyit az akadálytalan utazásról. - gondolta magában mogorván. Holthar sem túlzottan örvendett a változásoknak. Bármily szokatlannak is találta volna valaki, ha megismeri megjelenésével csaknem szöges ellentétben elhelyezkedő elméje működését, őt is aggasztották az elkövetkező napok eseményei, s ugyanúgy tartott az átveréstől, akárcsak van Saarn. Mindösszesen sokkalta jobban titkolta azt, pontosan azért, mert nem volt biztos benne, hogy maguknál tudják tartani a fiút, aki, ha elszökik, talán valóban nyakukra hozza majd a további lopási kísérleteket, méghozzá többedmagával. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-29, 5:57 pm | |
| // Szegény Holthar-nak //Sajnos nagyon is tisztában voltam vele, hogy igazat mond az arrogánsabbik férfi, mert ha nem segítek magamon, ugyan senki más nem fog kiállni mellettem és, ha még most megjelennének az őrök és a férfi maga tartanak igényt, hogy megbüntessen a tettemért, bizony semmiféle kifogást nem emelnének, sőt örülnének, hogy nem nekik van egy tolvajjal gondjuk. Bizonygathattam volna még egy darabig, hogy márpedig nekem van családom és hiányolnának is, de ismerem annyira az embereket, hogy tudjam a nemest semmivel nem tudtam volna meggyőzni. Valami határozottan nem volt rendben azzal a ládikába rejtett csecsebecsével, valahogy éreztem, hogy ez a „ragaszkodás” több annál, mint amit egyik áldozatom is tanúsítana, főként, hogy nem megverni akartak, hanem valamiért magukkal cipelni. Igen, határozottan nem úgy cselekedtek, ahogy általában kellett volna. Így aztán csak morogtam valami olyasmit az orrom alatt, hogy semmit nem tud rólam és hová teheti az igazságérzetét. Nem nagyon mertem egyelőre ugrálni, mert a másik, a testőre egy pillanatra sem vette le rólam a szemét, biztos voltam benne, hogy míg a másik azt hiszi, hogy azzal, hogy kijelentette velük megyek és eszébe sem jutott, hogy ez ellen tennék is valamit, ő gyanakvóbb volt ebben a tekintetben. Az, hogy ellátnak az úton, csak egy szájhúzással reagáltam, de arra már igenis felkaptam a fejem, hogy a nagydarab akarná helyrebillenteni a fejemben feltámadó űrt, ha pár darna is képbe kerülne. Amikor ilyet ígértek nekem annak sosem volt jó vége, így amikor ez a Holthar nevezetű felém nyújtotta a kezét a nagydarab alak, úgy kaptam hátra a fejem, mintha ténylegesen megütöttek volna. - Nincs semmi baja a fejemnek, nem kell ki…..kikupálni. – emeltem fel a kezem. Ahogy a hátuk mögött mozgás támadt, láttam, hogy megjelent e kocsi és ahogy sejtettem, a magasabbik azt intézte odabenn, azzal akarnak távozni, vagyis azzal akarnak engem is magukkal vinni. Továbbra is ott zakatolt az elmémben, hogy két ilyen gazdag és nem idevaló nemes, vajon mit akarhat tőlem, hogy vállalják a kockázatot, hogy magukkal cipeljenek, mint egy foglyot, hogy bebiztosítsák magukat…..az ellen, amiről beszéltek. Persze a másik lehetőség, hogy elhallgattassanak, még kevésbé tetszett, bár sokkal logikusabb lett volna részükről. Igen, az, hogy megölnek. Ezért aztán persze, hogy félelemmel gondoltam arra, miért nem teszik és ezek között nem szerepelt a szánalom vagy a jószándék……… Talán most, hogy a kocsi előállt és ez valami megnyugvást okozott nekik, így aztán én is lazítottam a testtartásomon, mint aki beletörődött a sorsába és már nyitottam is szóra a szám, hogy az utolsó kérdésére válaszoljak. - Nem….. – ráztam meg a fejem, - de ha rajtam múlik nem is tartok veletek. – élénkültem meg és rúgtam sipcsonton a nagydarabot, aki mellettem állt, aztán, nyílként állt szándékomban a sikátor felé megiramodni, hogy eltűnjek a szemük elől. Reméltem, hogy elaltattam az éberségüket és a Holthar sem olyan gyors, mint már tapasztaltam. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-29, 9:59 pm | |
| //Jeremy Talbotnak, akit figyelnek...//718 évvel az éj-hasadéki csata után Holthar Fuhsel egyébiránt nem különösebben foglalkozott a fiatal félelf viselkedésével - látott ő már egyet s mást, így aztán a kézrázás visszautasítása sem érte egészen váratlanul... mi több, egyenest az lepte volna meg, ha a tolvajkölök elfogadja a jobbját. Aggodalmai azonban annak szökésével kapcsolatban sokkalta korábban megértek, mint azt hinni merte volna, s talán éppen ezért járt sikerrel a vörös üstökű. Nemcsak rúgása talált célba, feljajdulásra késztetvén ezzel a hatalmasra nőtt, erős, bajuszos embert; még az indulatosan, káromkodva utána nyúló hímzett köpenyes kezétől is megmenekült, így pedig akadálytalan útja nyílott a fedezék, Adin számára pedig a feszültségben eltelő utazás felé. Tehetetlenül nézte, ahogyan a fiú kereket old, s közben néha-néha sípcsontját fájlaló barátjára sandított, mintha abban reménykedne, meg tudja ismételni azt a bravúros elfogási manővert. Ám elég volt végignézni rajta: az ugrálástól még öv nélkül maradt nadrágja is lassacskán lecsúszni tetszett, ráadásul van Saarn biztos lehetett benne, hogy cimborája egynéhány lila folttal is gazdagabb lesz hamarosan. Le kellett hát tennie az elérhetetlenről, s hatalmas, gondterhelt sóhaj közepette megindította menetüket a reájuk várakozó kocsi felé. - Hát így is megyünk? - kérdezte ekkor a megtermett ember, mialatt igyekezte elnyomni magában fájdalmait, s a nadrágjába is megkezdte visszafűzni a bőrszíjat. - Megyünk. A ládikáról tudhat az a suhanc, de az úti célról kötve hiszem. Adin mégis bizonytalanságban tette meg lépteit a fényes szemű, barna lovak felé, azon gondolkodván, vajon miféle ügyekbe keverték magukat ezúttal. Hányan lehetnek, kik tudják azt, mit csak kettejüknek kellene, s ami még lényegesebb: mennyit tudhatnak valójában? Választ egyelőre nem kaphatott rá, s akár az is megeshetett, hogy soha, de soha nem is fog; azonban lássuk be... e világban kevésszer esett meg, hogy valaki ne használta volna ki a számára kínált, visszautasíthatatlan lehetőségeket. S míg ők felültek a félig kopasz, folyton mozgolódó, túlontúl nyájas kocsis mögé, s elhagyták Tarsist; mintha korábbi aggodalmaikkal falra festették volna az ördögöt, egyszeriben sötét árnyék kélt az épületek között. Az árnyékból azután hamarost köpennyel burkolózó férfialak bontakozott ki, majd, miután néhányszor körbekémlelt, nyilvánvalónak tűnő célirány felé vette útját, ezennel hivatalossá tévén azt, mit Adin van Saarn a zsigereiben érzett: bizony-bizony átverték őket, s az ezüstládika talán közelébe sem ér az őt megillető kezeknek. Formában volt a rejtélyes férfi. Néhány perc alatt ott termett, ahol éles szemei nem sokkal ezelőtt eltűnni látták a kudarcot vallott, semmit sem sejtő tolvajt - akinek azonban birtokában volt valami, melyre illetőnknek rendkívüli szüksége mutatkozott, legfőképpen azután, hogy szemügyre vehette az értéket szállítók tulajdonságait, s gondolkodásmódját. Nem tévedt el, s nem mást keresett. Sötétbe borult arca minden létező rejtekhelyen megjelent, ahogyan egymás után ellenőrizte őket, annak reményében, hogy minél hamarabb kézre keríti a félvért. Hajlékony csizmát viselt, mely csaknem olyan halkan surrant, akár egy ügyetlenebb elf széllel táncoló lába, s szűk, megannyi zsebbel ellátott nadrágot. Köpenye alatt fegyver acélját csillantotta meg a kósza fénypászma, mely magányosan utat tört a sötét sikátort falak gyanánt körülölelő magas épületek között. Akárhogyan is, az idegen nem tűnt olyasvalakinek, ki szórakozásból kutakodik egy efféle baljóslatú helyen, s csakugyan, hamarost fel is fedte szándékait a sikeresen elmenekült előtt. - Láttalak, fürgelábú. - mondotta közönséges beszédhangjának tetsző köntösben - Előjöhetsz. És ha esetleg kedved lenne újra próbálkozni a láda elrablásával, ne várakoztass túl sokáig. Várt egy pillanatot, mintha erősen fülelne, s talán sötétben rejtőző szeme is a mozgást leste, azonban rögvest folytatta is. - Nem mintha sok választásod lenne. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-30, 6:04 pm | |
| // Az újabb "barátomnak" //A bordáim még sajogtak, de ez nem tudott volna visszatartani a szökéstől, mikor sokkal rosszabbtól tartottam. Természetesen egy szavukat sem hittem el arról, hogy majd etetnek, itatnak, jól tartanak és csak a saját biztonságuk miatt visznek magukkal. Na persze, engem meg a fejemre ejtettek! Akármit is terveztek, jól keresztül húztam a számításaikat, amikor a nagydarab testőrt fájdalmas féllábon ugrálásra kárhoztatva elinaltam a sötét kis utcába. Nem először szököm, így nem is fejetlenül rohantam, csak addig amíg már nem láttak, aztán gyorsan elbújtam egy nagyobb halom szemét és egy halom deszka mögött, hogy lássam üldözőbe vesznek-e, bár kevés esélyt adtam neki, hogy a szikárabb nemes bemerjen merészkedni védelem nélkül egymaga egy ilyen helyre. A doboza meg meg volt, minek neki egy ügyetlen tolvaj, aki esetleg fellármázná a környéket, ha valami sötét áldozati bárány kell, majd talál magának útközben másikat. Most, hogy biztos helyről nézem őket, magamban felkuncogok, ahogy annak a Holthar nevezetűnek a táncikálását nézem. Mulatságos egy ilyen nagydarab embert így látni, miközben még a gatyáját is majdnem elhagyja. Elégedetten látom, hogy rövid megbeszélés után, amivel lemondó pillantást vetnek a hűlt helyemre, végül megfordulnak és a kocsihoz ballagnak. A kékköpenyes nemest mintha kétségek gyötörnék, de végezetül csak felszáll ő is, aztán elporoznak, ki a városból. Egy nagy sóhajjal dőltem neki a fejemet megtámasztva a mögöttem lévő roskatag deszkafalhoz. Örültem, hogy sikerült megszabadulnom, de messze voltam attól, hogy jól érezzem magam. Még mindig a szemem előtt láttam azt a szikrázó, gyönyörű ékszert. Azt is mondhatnám, hogy a nyálamat csorgattam érte, de ha csak nem varázsol valaki hirtelen elém egy lovat, akkor bizony sajnos le kell mondanom róla örökre. Bosszúsan húztam el a számat. A könnyű és gazdag életnek búcsút inthetek és még ma este is meg kell szereznem a betevőt. Ideje lesz valami harapni való után nézni. Már éppen talpra löktem volna maga, hogy visszamenjek a piacra, amikor valamit meghallottam és olyan gyorsan merevedtem kővé, hogy egy szobor is megirigyelhetett volna. Nagyon óvatosan kilestem és a sikátor sötétjében, mintha egy még sötétebb foltot pillantottam volna meg. A Hold ma mellettem állt és egy vékony sugarát küldte a segítségemre. Nem először láttam fegyver csillogását, hogy eltéveszthettem volna. Pillanatok alatt átrobogott rajtam, hogy a két alak jött vissza és talán már be is kerítettek, amíg én itt veregettem a vállam a sikeres szökésemért. ~ Hogy a ház szakadna rájuk! ~ szitkozódtam és azt próbáltam kitalálni, hogy menekülhetnék. Hallottam, hogy az alak minden kis sarokba bekukkant, de még jobban megdermedtem, amikor meghallottam a hangját. Ez egy idegen volt! De tudott a ládáról! Viszont teljesen bolondnak nézett engem, hogy ilyen átlátszó trükkel előcsalogasson! A szívembe most már félelem költözött, hiszen miért fárasztanák magukat valakik, hogy megkaparintsanak, még a sikertelenségem után is. Az újbóli megszólalása a férfinak még jobban megerősített abban, hogy egy hangot se adjak ki. Csak lapultam a falhoz, szinte eggyé válva vele és fohászkodtam az összes rám figyelő Istenhez, hogy menjen el mellettem. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-31, 2:04 am | |
| //A sarokba szorítottnak//718 évvel az éj-hasadéki csata után Az ismeretlen férfi lassú volt - legalábbis mozdulatai annak tűnhettek volna olyasvalaki szemében, ki más sebességhez szokott -; sokkalta kevésbé erőltette meg magát a városlakók által felhalmozott ingóságok és hulladék átkutatásában, mint amekkora elánnal errefelé igyekezett, s ennek első és legfontosabb oka az volt, hogy hallani akarta, ha a kudarcot vallott tolvaj elosonási kísérletet találna végrehajtani. Márpedig számítania kellett rá nem kimondottan barátságosnak és bizalomgerjesztőnek nevezhető üdvözlete után, s mi tagadás, ő számított is. Így tervezte a bemutatkozásnak aligha nevezhető megközelítést, melynek részletesebb kidolgozására nem adatott néhány morzsányi pazarolni való ideje sem, hiszen megvolt az esélye, hogy a tolvajnak, kit már nem foglaltak le holmi nemes ficsúrok és túletetett testőremberek; sokáig nem akaródzik majd egy helyben maradnia. Ezért hát gyorsan döntött, s gyorsan cselekedett, olyan gyorsan, amennyire csak tudott; ám ez korántsem lett volna elég arra, hogy a vörös hajú helyében meglépjen üldözői elől. Ezért volt hát szüksége a kölyökre, s e szükséget - a ládát és annak tartalmát ismervén - igencsak nagynak érezte. Olyan nagynak, hogy akár erővel is megpróbálta volna magával cipelni az ifjú félvért, akármiféle varázserő rejtőzzék is benne fürgesége mellett. Mert számolnia kellett azzal is... függetlenül attól, hogy tervezésben, s tapasztalatban mérve a keresett közönséges utcai zsebmetszőnek ítéltetett az idegen szemében, efféle hirtelenségében gyűjtött következtetésekre nem volt szabad mágiabéli dolgokat alapozni - vagy éppenséggel nem alapozni -, így aztán erre az esetre menekülési útvonalat is biztosítania kellett magának, mely a nap múlásában, s gomolygó, szürke felhők gyülemlésében elsötétedett égbolt alatt nem is volt olyannyira nehéz. Bizony, az időjárás is megkeményítette magát, akárcsak Adin van Saarn, aki még ekkor is, ám valahol másutt aggodalmaskodott folyton-folyvást. Itt-ott mintha már az első kósza esőcseppek becsapódása visszhangzott volna az üres sikátor összepréseltség érzését sugározó falai között, s az idegen nem óhajtott megázni - gyűlölte a nedves ruhákat, a nedves tárgyakat, s a nedves környezetet is, melyet kiadós zivatar okozott, s az azzal együtt járó sarat sem kedvelte, melyet legalább megúszni remélhetett még, ha sikerül indulásra bírnia keresése célpontját. S ahogyan alaposan, figyelmesen körbejárta a lehetséges búvóhelyek végtelennek tűnő sorát, megakadályozhatatlanul elérkezett a vörös üstökű rejtekéhez is, hová egy egyszerűen végrehajtott hajolással jelentette be halk, azonban nem hallhatatlan léptei által egyébiránt is figyelembe idézett közeledtét. S ugyan éjszakához hasonlítható fényviszonyok kezdtek eluralkodni Tarsis területén, a sötétbe burkolózott alak helyzete egyelőre cseppet sem volt reménytelen: azonnal megpillantotta odabent, akit keresett, s ekkor halovány mosoly költözött árnyékba burkolt, sebhelyes arcára. - Mondtam, hogy előjöhetsz. - kezdte, csaknem ugyanolyan hangnemben, mint amilyenben eddig is beszélt - abban a figyelmeztető, mégis oda nem illően derűs felhangú, kissé monoton dallamban - Félni nem kell. Felesleges, mert ha megsérülnél, mit kezdenék veled? Mi hasznom származna belőle? Ugye, hogy semmi. Látszólag saját feltett kérdéseire adott választ, s egészen úgy festett, rejtőzködő-cserkésző létére igazán szeretett beszélni. Felemelkedett a bejáratból, hadd lépjen ki a sikátorba a félelf, hadd mozogjon kedve szerint, hiszen minél jobban megrémítette volna, annál inkább maradt volna Tarsisban a fiú, ahelyett, hogy vele tart - s éppen ez volt az, amelyre rábírni kívánta őt. - Szükség lesz a sebességedre ott, ahová megyünk. - folytatta - Tudok mindent arról a kettőről, meg a ládikájukról. Az egyik híres tarsisi mesterembertől rendelték, és nem kevés darnát ér; de a lényeg mégis a tartalma, ami annak a többszörösét. Nem a szomszéd birtokról ugrottak át érte, azt is elmondhatom, és messzire mennek: lovakkal a Hajnalig, ott majd hajóra szállnak, Ambaron és Olassië között visszaváltanak szárazföldi közlekedésre, és megállnak az egyik faluban pihenni. A hímzett köpenyest Adin van Saarn-nak hívják, a kétajtós szekrény társa meg Holthar Fuhsel. A kis ezüstcsecsebecse arra kell nekik, hogy elcsábítsanak egy fehérszemélyt. Minden információ megvan, ami ahhoz kell, hogy a cél előtt nyakon csípjük őket, de nem csak azt gyűjtöttem - a közlekedést is megoldottam. A gondtalan élettől már csak a te igened választ el minket, amivel közlöd, hogy velem tartasz, mert ostobaság kihagyni egy ilyet. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-31, 5:03 pm | |
| // A hiszékeny megbízónak //
Azt reméltem, hogy a gyarapodó esőfelhők által egyre mélyülő szürkület és a sikátor önmagában is meglévő sötétje elég lesz ahhoz, hogy beleolvadjak a rejtekembe és a fickó tekintete, akinek léptei inkább inkább alaposságra, mint sietésre utalnak, talán mégis elsiklik felettem. Mivel nem ismertem – és bár felőle sem éreztem mágia jelenlétét, - óvatosságra intettem magam. Az utcácska keskeny és kihalt volt, a piac nyüzsgése sem hallatszott el idáig, így ha megmozdulok és futásnak eredek, az biztos, hogy nem marad észrevétlen. Ráadásul a bordám még nem gyógyult meg és elég futásban volt részem ma, hogy megint mágiával megtámogatva, már fárasztó legyen. Persze mindig ott volt a vívódás, hogy jól döntöttem-e, amikor nem futottam el, vagy nem, de ez ugye mindig csak utólag dől el, amikor már késő. Míg a köpenyes, fegyveres alak közeledett és beszélt, ami azt is jelentette, hogy tudja, hogy hallom, addig én azt füleltem, hogy az utca másik végéből közelednek e léptek. Nem hallottam semmit, így valamennyire megnyugodtam. Ha minden kötél szakad, arra még szabad az út, hiszen egyedül nem tudja elzárni a menekülésemet, ráadásul, ahogy hallottam, a kardját sem húzta elő és egy sarokba szorított farkaskölyök, mint én, soha nem védtelen…….. Számíthattam arra is, hogy hamarosan már jó kis zápornak nézünk elébe, akkor meg még nehezebb lesz a dolga. Hangtalan szitkozódással veszem tudomásul, hogy a fickónak igen csak jó szeme van, mert egyenesen előttem cövekel le és nem is mozdul onnan, csak a lepénylesőjét jártatja tovább nem zavartatva tőle, hogy adok-e reakciót vagy sem.. Nem bízom benne, igaz nem sok emberben bízom, de kezd érdekes lenni a magyarázata, hogy miért is társulnék be hozzá. Arra is rájövök, hogy annak a kékköpenyes ficsúrnak még igaza is volt, amikor valami összeesküvést gyanított, hogy valaki pályázik az ékszerére, csak, hogy az nem én voltam…..vagyis én csak magamnak akartam, nem megbízásból. De, ha minden igaz, még ez is eljöhet. Ez az alak mindent tudott, legalábbis nekem úgy tűnt. Bár én csak az ékszerből és annak a nagydarabnak a nevéből sejthettem, hogy a többi is igaz lehet. De azt is tudom, hogy a sok információ is lehet veszélyes, miért árul el ennyi mindent nekem…..? De egyelőre miért ne érdekelne egy jó kis zsíros üzlet……..Némi magammal történő vita után, előóvakodtam, minden pillanatban futásra készen, kezemben a tőrömmel. - Mennyit fizet? És, hogy tudja, remek késdobó vagyok! – mutattam meg neki. Persze ez nem volt igaz, nyíllal voltam jobba, késsel csak épp elboldogultam, de ezt neki nem kell tudnia. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-03-31, 11:12 pm | |
| //Annak, aki még elfuthat az úton rá váró szóáradat elől //718 évvel az éj-hasadéki csata után Idegenünk, mi tagadás, meglepődött azon, hogy nem volt szükség további szavakra az ifjú tolvaj előcsalogatásához. Meglepődött, hiszen nem ezt várta tőle, s maga is úgy készült, hogy még igencsak sok ideig fog neki beszélni ahhoz, hogy akár csak bizalmának néhány kósza fonalát elkaphassa a fel-feltámadó szélben. No meg, valóban szerette jártatni a száját, csak éppenséggel magányos küldetései messze elvezették az emberektől - nem kétlábúaktól, mindössze emberektől... a többi faj képviselőivel olyannyira nem osztozott nézeteiben, s bár nem gyűlölködött, alkalomadtán kereste csupán társaságukat, még akkor is, ha hosszú-hosszú időn át az volt az egyetlen lehetősége feloldani a körülötte ólálkodó csend súlyos fémláncait. Így aztán, amikor a kudarcot vallott tolvaj előbukkant mocskos, s talán kissé bűzlő rejtekhelyéről, siker, s egyben csalódás keserédes ízét sodorta magával az idegen felé; némi hulladékszaggal karöltvén, melyet talán csak figyelme mulasztott el ezidáig. Sikerrel járt, hiszen úgy festett, a vörös üstökű hajlandó volna együttműködni, azonban mégis csalódnia kellett benne, hiszen ekképp már nem volt szükség további magyarázatra. S bár efféle kettősség környékezte a köpenye árnyékában bujkáló férfit, arca cseppet sem rezdült meg. A legnagyobb, száját is átérő, fehér sebhely ellenére könnyedén, s érthetően beszélt; jóllehet, talán annak jelét képezte, hogy valahol messze, a múlt útjain járva létezett valaki, ki nem feltétlenül örömmel fogadta e társalkodási képességeit. Amikor az ifjú -, kinek hovatartozása e napon a legkevésbé sem érdekelte a férfit - felé fordult, s meglátta nála a tőrt, egyetlen röpke pillanatig azt hitte, meg fogja támadni, s valami ekkor élesen égető, hűvös, szögekkel díszített labdává gömbölyödött a mellkasában, mindössze egyetlen szempillantás alatt. Érezte, hogy amaz felülkerekedne rajta, s e végkifejlet a legkevésbé sem lett volna ínyére, így aztán testének minden tiltakozása ellenére tapodtat sem mozdult eddigi helyéről, a korábbi rejtekhely bejárata mellől. Ábrázata talán megrendült kissé - nem tudni -, azonban a tolvaj szavaira ismételten elmosolyodott; mintha mi sem történt volna. - Ezt már szeretem. - mondotta örömtelien; mintha kedvére vált volna az osztozás gondolata - Helyes! Jól tartsd magadnál azt a tőrt, mert nem ígérem, hogy eseménymentes utazásunk lesz. A kincs megszerzése, az meg végképp nem lesz az, úgyhogy készülj csak fel rá itt fejben. - mutatott saját koponyájára a sötét köpenyen keresztül, ám ahogyan kissé megemelte tekintetét, az sárszínűen csillant meg a közeledő vihar előtti utolsó fénypászmák egyikében - Az, ahogy fizetek, lehet, hogy szokatlan lesz. Biztos mindig ugyanazt az unalmas arányszámot hallod a megbízóidtól, ami inkább a te részedre nézve kevesebb, akkor is, ha ők a kisujjukat se mozdítják... Na, én nem ilyen vagyok, és ezt mindenki tudja, aki már megpróbált rávenni valamire. Elsősorban magamnak dolgozom, és azt ajánlom, hogy te is tedd ezt majd a jövőben. De a lényeg, amire kíváncsi vagy: Egy-egy a kiindulási arány, és mindig arra mozdul el egy kicsivel, aki többet dolgozik a zsákmányért. Egészen nyilvánvalónak vette, hogy az ifjabbik vele tart. Olyannyira nyilvánvalónak, hogy itt még csak be sem fejezte a különösebbnél különösebb fordulatokat tartalmazó, rendhagyó tájékoztatást. A legkevésbé sem érdekelte a tolvaj véleménye, méghozzá azért nem, mert teljes meggyőződéssel hitte, hogy sajátjával egyezik, s akár már most el is indulhatnak, hogy ne vesztegessenek el több időt - egyrészt. Másrészről pedig pontosan tudta, mennyibe kerül az a bizonyos ajándék, amit megszerezni indulnak - ha töredéke ütné is a markukat némi nem várt nehézség okán, akkor is vígan elélnének egy tekintélyesen jó darabig. - Követjük a példájukat, csak mi lóra fogunk ülni és nem valami feltűnő szekérre. Tarsis legszélén várnak engem, úgyhogy odamegyünk. Ellátmányra nem lesz szükség, a lovak hazatalálnak, a hajón meg lesz étel, amin senkinek nem pihen a szeme. Egyszóval kész vagyunk. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-01, 6:01 pm | |
| // Ez már rosszul alakul //Lehet, hogy nem jó ötlet felfedni magam, bár az már biztos, hogy megtalálta a rejtekhelyemet és, hogy kimondottan rám pályázott. Neki nem egy tolvaj kellett, hanem láthatóan én. És csak is azért, mert kapcsolatba kerültem azzal az egyre titokzatosabb párossal és értékes ládikájukkal. Igen bő lére eresztve tudtam meg röpke percek alatt szinte mindent, amit az ékszerről, a készítéséről és céljáról tudni lehetett és ami gyanússá tette ezt az egészet. Nem vagyok ostoba, hogy elhigyjem, valaki azért derített ki ennyi mindent, csak, hogy legyen lehetősége ellopni. Ahhoz negyed ennyi információ is bőven elég lett volna…….. Egyrészt……másrészt, ahogy a hold gyenge fényénél meglesem a fickót – már amit látok belőle, - az egyáltalán nem bizalomgerjesztő. Általában ilyen sebhelyeket nem szerez minden utcasarkon az ember. Én az ő helyében inkább pár markos, egy kis darnáért mindenre kapható zsiványt béreltem volna fel és már a kezében lehetne a doboz, ahelyett, hogy a fél világon keresztül követi a párost, hogy ellopassa velem, akit még nem is ismer. Most már szemtől szembe, egy tőrnyi távolságot azért tartva, a szavait tovább hallgatva egyre jobban az volt a véleményem, hogy talán az az elképzelése, hogy a zsiványokkal ellentétben – akik azonnal a markukat tartották volna, - engem csak szép szavakkal és ködbeburkolt ígéretekkel próbál egyelőre kifizetni. Kezdtem tényleg kicsit összezavarodni, egyik oldalról azt éreztette, hogy tud rólam egyet és mást, a másik oldalról azonban, nagyon úgy nézett ki, hogy egyáltalán nem ismer. Mosolyra mosoly volt a válasz, bár a sebhelye ezt igen csak eltorzította, de láttam én már rosszabbat is. A szeme……hát talán a fények nem mutatják tisztán…….Azonban a szófosása egészen rendkívüli volt és el tudtam képzelni, hogy valamelyik társa egy késsel hallgattatta el valamikor…….igen……el tudtam képzelni….. - Nem kértem az engedélyed a tőrömmel kapcsolatban. – szögeztem le, mikor végre szóhoz jutottam. Fel tűnt azonban, hogy az előbbi hosszas fejtegetés után, most, hogy a fizetésről került szó, mintha a sok szó mögött vajmi kevés tény bújt meg - Ne éld még bele magad, hogy veled tartok erre az igen csak hosszú és cseppet sem veszélytelen útra, főleg azért, mert lehet, hogy azt a téves elképzelést tetted a magadévá, hogy engem untatna, amikor egy megbízó konkrétan közli velem, hogy mennyit szán a feladatra, de nem. Ha hiszed, ha nem, szeretem tudni, mennyiért viszem vásárra a bőröm. – vontam meg a vállam, mintha egy kis mellékes információ lenne, amit ingyen adok. - Ja és, hogy én se legyek szófukar: egyedül dolgozom és a munka árának felét, mindig előre kérem.Ám most elbizonytalanodtam, hiszen fogalmam sem volt, hogy az az ékszer mennyit érhetett, de az események tükrében úgy véltem nagyon sokat, ezért kicsit módosítottam az ajánlatomon. - Ha megegyezünk és megszerezzük az ékszert, akkor megfelezzük, amit kapunk érte, ám előre kérek 100 darnát most, amit majd levonhatsz a végső árából.Persze az 50 %-os ár elég pimasz kérés volt, hiszen ő állja elvileg az utazás költségeit, de próbára akartam tenni……. - Ha nem áll az üzlet én már húzok is. – léptem egy lépést a sikátor másik kijárata felé. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-02, 1:56 pm | |
| //Még csak a jéghegy csúcsa //718 évvel az éj-hasadéki csata után S ím, mégsem volt hát oly' egyszerű elbánni az ifjúval. Talán valaki egészen más, valaki, aki nem kicsavart elmével járja e világot, e felfedezésre éktelen haragra gerjedt volna, s fel is út, le is út, magával rángatta volna a vörös üstökűt - persze csak ha ez a valaki biztos lehetett volna abban, hogy a tolvaj nem lepi meg; így aztán csak haragra szorítkozhatott, ám arra mindenképp. Nem úgy a sötétbe burkolt, sebhelyes arcú idegen, kinek végtelen tengernyi mondanivalója nem foglalta magában sem nevét, sem foglalkozását, sem pedig valódi céljait. Azokat, melyeket ezúttal még rejtegetnie sem kellett társasága előtt, hiszen nemes egyszerűséggel tőmondatba foglalta őket, olyasféle félrevezető masszává sűrítvén azokat, melynek mégis volt értelme önmagában, ráadásul helytálló értelme. Nyomatékos és részben igaz értelme... - Heh. - érkezett felőle egy szórakozott, s mintha egy kissé elégedettnek tűnő hang, ahogyan lehetséges bajtársa szavait hallgatta, s annak viselkedését vizslatta. Ez az elégedettség azután nyugalomba torkollott, s a félmosoly is visszatért az idegen orcájának látható darabkájára, annak jeleként, hogy egyáltalán nem rémítette meg az eléje állított helyzet. Nemtörődöm megvonta vállát, mintha mit sem számítana, mit tenni készül, s koromszínű csuklyája rejtekébe bújtatta ujjait; ahonnan némi kelmesúrlódás, valamint fémcsörgés közepette egy kopottas szütyőt húzott elő. Bárki megállapíthatta volna, hogy darnát tart a kezében, még azelőtt, hogy a zsákocska tartalmát napvilágra - azazhogy hamarost éjvilágra - hozták volna; ám azután, hogy kézfeje csaknem félig belemerült az érmék halmába, már kétség sem fért hozzá: fizetni készült a tolvajnak. Számolt az idegen, senki sem tudja, mennyit; eközben pedig úgy vélte, nem származik ártalma senkinek abból, ha tájékoztatja a félvért, mifélét is gondol egészen pontosan a megállapodás feltételeiről. - A ládika értékének felét akkor se tudnád kérni tőlem, fiam, ha ebben akartál volna megegyezni, ugyanis annyi pénzem nincs - és ha lenne, a saját anyámnak se fizetném ki előre. - mondta, s egyúttal folytatta is - Nem vagyok kékvérű nemes... de amit mondok, az úgy is van. Ha nem tetszik az, hogy a darna fele nem garantált, elsétálhatsz, de azért jól gondold meg. Nagy az esély rá, hogy sokkal többel távozol, ugyanis nekem nem számít a pénz. Mi tagadás, ez aztán igencsak furcsán hangozhatott egy abban a szent pillanatban is lopásra készülő embertől. Egészen biztosan megemelt volna egynéhány szemöldököt, ha az idegennek ekkorra hallgatósága akad, azonban egyetlen józan lélek sem tette be lábát szívesen szűk, mocskos, s legfőképp sötét helyekre; így hát a tolvajon állott, hogyan véleményezi e szokatlan kijelentést. Rajta állott, ám okos döntés lett volna elhalasztani a következtetések levonását, legalább addig, míg az idegen befejezi beszédét. - Az számít, hogy a láda meglegyen, és nálunk legyen. Az én érdekem az, hogy Adin ne érje el, amit akar, ennyit talán elárulhatok. - tette még hozzá, majd, amikor befejezte a számolást, bekötötte a kopott szütyőt, s felfelé ívelő mozdulattal a tolvaj mellkasa felé dobta azt. Nem kötötte orrára, mi végről hasznos neki van Saarn és Fuhsel elbukása, ahogyan azt sem, mit és mit nem hajlandó elkövetni azért, hogy ez mindenképpen bekövetkezzék. Megtartotta azt magának, egyelőre; ahogyan azt is, honnan volt pénze, hogyan maradt ennyi azután, hogy gondoskodnia kellett az egész utazásról, s az azt megkívánó költségekről, valamint azt is, hogy mindazok ellenére lesz is még pénze ezek után. Mintha komolyság - avagy komorság - felhőjének árnyéka suhant volna át bensőjén, s megjelenésén is egyszerre, ahogyan elméje rejtekében ezekre gondolt, azonban nem engedte, hogy a tolvaj túl sokat érezzék belőle. Szándékosan elnyomta, elzárta magában e bilincsként lénye köré záródni kívánó hangulatot, azután, még mindig a vörös hajú férfire szegezvén árnyékban megbújó tekintetét, annak minden rezdülését árgus szemekkel figyelvén, ekképp szólt hozzá: - Százötven. Megtarthatod, akkor is, ha elmész... de nem vicceltem. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-02, 6:37 pm | |
| // Akkor jégvasat fel! //És nem háborodott fel, nem kezdte el szidni az Isteneket és a felmenőimet, vagy a kevert véremet, hanem még mosoly is megjelent vágott képén. Hát ha eddig egy cseppet sem bíztam benne, akkor ez most még fokozódott is. Ez a fickó nem alkudozott a szemtelen kérésen, sőt inkább elégedettnek hangzott és ez sok mindent jelentett, de számomra kedvezőtlen jelnek tűnt fel. Minden valamire való zsivány, megpróbálta volna lefelé srófolni az összeget, hivatkozva mindenféle költségre és az én érdemtelen munkámra, beleszőve, hogy bizony már egyszer kudarcot vallottam, mert tanúja kellett, hogy legyen, ha utána engem kajtatott. Nem ma kezdtem hivatásomat és ezek a jelek, a sok beszéd, az alkudozás teljes hiánya, a gyors és észrevétlen távozás, nekem egyre jobban azt sugallta, hogy bizony ennek a fickónak egy ostoba balekra van szüksége, aki, ha elvégezte a munkát soha nem kapja meg a fizetségét, vagyis megkapja, csak épp hideg vasban a szívébe. És soha sem fog hiányozni az égvilágon senkinek. Ezen gondolatok szép lassan megértek a fejemben és így hallgattam, az ajánlatomra adott választá, majd mikor a keze a köpenye ujjába csúszott, önkéntelen mozdult a kezemben lévő tőr a torka felé, de végül, ahogy megjelent a kis pénzeszsák, visszaléptem oda ahonnan eléperdültem, mert jobb a távolságtartás. Nem nagyon értettem én ezt az embert és az sem segített, hogy még azt is állította, hogy neki nem számít a pénz, csak – már ha jól értettem, - hogy a kékköpenyes nemes ne érje el a célját, vagyis, ha jól emlékszem az első szavaira, akkor ne tudja odaadni az ékszert valami fehércselédnek……Talán ő szerelmes a lányba, azért akar keresztbe tenni a nemesnek? Vagy valaki megbízásából cselkeszik? Olyanéba, aki még jobban megfizeti? Ha hiszi valaki, ha nem az általam elvállalt vagy a magam szakállára elvégzett lopások legtöbbjébe semmi bonyolult nincs, de ez az egész itt elém tálalt dolog nem tetszik……. Egyik régi tolvajmesterem szavai most élénken csengenek a fülemben: „sose bízz olyanba, aki azt állítja magáról, nem érdekli a pénz”. A szemem nem vettem le a kezéről, ahogy a darnákat számolta, de közben azért, hogy lássa, hogy hallom, bólintottam. - Persze, értem én. Vagy maga, vagy akit képvisel rühelli a fickót és azt akarja, hogy pofára essen a kiválasztottjánál. Nem vagyok hülye, elsőre is felfogtam.Bosszús voltam, hogy láthatóan annak néz, így már megszületett bennem az elhatározás, ám megvártam a jussomat. Ahogy a kis zsákocska felém repült, villámgyors mozdulattal kaptam le a levegőből és tüntettem el az ingem mélyében. - Ezt örömmel hallom, mert nem vállalok olyan melót, ami ennyire ingatag lábakon áll. A menet: megbízás, előleg, elemelek vagy bemegyek és onnan fújok meg dolgot, kijövök, fizetnek, elfelejtjük egymást. Itt meg annyi a „ha”, hogy létrát építhetnék belőle a Holdra. – bökök a tőrrel felfelé. – Jó volt veled csevegni Idegen, őszintén bízom benne, hogy találsz másik balekot a munkára. – tisztelegtem felé, azzal az utca vége felé inaltam. Sosem kerestem ennyi pénzt még ilyen könnyen. //Annyira sajnálom!......vagy nem? // | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-04, 12:21 am | |
| //Helyes, helyes... és ne sajnáld, a végzet mindenhol utolér. //718 évvel az éj-hasadéki csata után Persze, hogy értette a tolvaj - ebben az idegen egyetlen percig sem kételkedett volna, hisz' így vagy úgy, ámde el kellett érnie célját, s ehhez feltétlenül szüksége lett volna némi segítségre az ifjú félelftől; még ha amaz nem is lehetett tisztában vele, miképpen is vezették a sebhelyes arcút egészen pontosan őhozzá a történések, s nem pedig az ellenkező irányba, rögvest az ezüstládika után. Ezt nem sejthette, bármire is gondolt e pillanatban, s az idegen örömmel hagyta meg őt elméje homályában, miközben a vörös üstökű döntését hallgatta, továbbra is meglepő, egész lényén kényelmesen elterpeszkedő nyugalmassággal kísérvén figyelemmel minden szavát. A szeme sem rebbent, még csak meg sem moccant, amikor amaz rohanni kezdett... a kövér, háztetőkön, s a sikátor szemetén koppanó-szétfröccsenő hűvös esőcseppek neszét eresztette be fülén át kemény koponyájába, s néhány szempillantás alatt felmérte helyzetét a vihar előtti csendben. Dehogy kellett neki másik jelöltet találnia - hiszen éppen most részesítette némi utazási költségben a tolvajt. Ha egyedül akart a ládika nyomába eredni, hát nem fogja megállítani, elvégre a lényeg ugyanaz: bármelyikük szerzi is meg a végén Adin van Saarn csillogó kincsét, az a kincs bizony nem nála lesz, s ha nem nála lesz, akkor esküvő sem lesz. Legalábbis, nem ott, és némi szerencsével nem is azzal a nővel, ki után a szőke, borostás férfi koslat rendíthetetlenül, szíve ösztönéből. A darnát, melyet a leánykérő ajándékért cserébe fizetnének neki, ugyan ő is el tudta volna költeni, azonban valóban nem volt gondja ilyesmire, amióta a hímzett köpenyes és hatalmas társa után kémkedett, hála különleges körülmények, s indokok közepette reá akadt megbízójának, ki mindösszesen egyetlen üzenetre tartózkodott tőle, ha valamire égető szüksége lett volna. Idegenünk azonban nem kívánt élni eme áldásos lehetőséggel - miért is élt volna, ha egyelőre nem keresztezte túlságosan sok válságos fejlemény útját? A tervtől ugyan eltért, azonban ki nem tér el attól néhanapján, nem igaz? Különben sem sietett sehová; legalábbis nem a lovaskocsi után, melynek haladási sebessége sokkalta könnyebben behozható lemaradást eredményezett, főképp, ha pihent ló hátán fog utána iramodni... azonban előtte még, úgy festett, meg kell tennie valamit. Pillanatok alatt szakadt az ég könnye Tarsis nyakába, akárha dézsából öntötték volna, s ez, a lóval való haladás előnyével összekovácsolván új lehetőséggel gazdagította a csuklyás idegen választási rezervoárját. Mielőtt még az első szélroham elérte volna a város falait, ő már a vörös tolvaj nyomában volt, döntését a város szélének nemrégen még poros, mostanra azonban sártengerré változni készülő talajában fellelni vélt lábnyomokra alapozván. Nem adott számára előnyt, mindössze egyetlen perc fertályrészét hagyván meg az ifjúnak, s azután futni kezdett utána az eső függönyében elátkozott helyként tetszelgő sikátorban, egyelőre fegyvertelenül. Úgy ítélte meg, ezen az estén nem kell majd használnia pengéjét, s helyette eszére, lábaira hagyatkozott az üldözésben - mely tevékenység létezését a lehető legjobban igyekezett titkolni. Elkövetkezendő intézkedéseit a meglepetés erejére bízta, s annak sikerességére, avagy bukására. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-04, 10:05 pm | |
| // Hiába.....Jó vagyok! //
Nem volt hirtelen döntés részemről az, hogy ha megkapom az előleget, akkor elfutok. Nem, nagyon is eltervezett volt, csak az kellett hozzá, hogy az idegen sebhelyes bekapja a horgot és elhigyje, ha fizet, vele tartok. Az egész hozzáállása a dolgokhoz, az öntelt viselkedése azt sugallta, hogy elképzelni sem tudja, hogy valaki ezt a fene nagy ajánlatát vissza is utasíthatja, hogy nem érdekli, hogy nem áll szándékomba helyette vagy a megbízója helyett elvégezni a piszkos munkát. Pedig elképzelhette volna, hiszen magam mondta, hogy dolgozzak magamnak. Én mindig magamnak dolgoztam! Egyáltalán nem gondoltam, hogy utánam tud jönni, vagyis, hogy képes olyan gyorsan futni, mint én. Ez a kis közjáték elég pihenőt adott, hogy összeszedjem magam, így könnyű léptekkel szaladtam jó messzire, jó pár kanyart belevéve az utamba. Mikor már biztos voltam benne, hogy leráztam a köpenyes balekot, akkor megálltam egy kapualjban és megszámoltam a pénzemet és nagyon nagy vigyor terület el az arcomon. - Ekkora tulkot!Aztán nagy peckesen besétáltam a város másik végén lévő Habos Ser nevű fogadóba és a legjobb szobájukat béreltem ki, ahová felrendeltem egy csomó kaját. Miután jóllaktam, elheveredtem az ágyon és körbeszórtam magam a darnákkal, boldogan hunyva le a szemem. Egy darabig le van a gond a megélhetésemről. Bár azért egy nap egyszer legalább gyakorolnom kell a lopást, nehogy berozsdásodjak……. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-05, 11:20 am | |
| //...Vagy mégsem annyira jó? //718 évvel az éj-hasadéki csata után Áztatott az éltető nedv, mindent, mit elért, mindent, mit fedetlenül hagytak, élettelent, s élőt; kétlábút, s állatot. Áztatta az idegent is, ki óvatosan osont az egérutat nyert tolvaj mögött, akár annak lemaradó, csuklyás, sebhelyes árnyéka. Hangtalanul járt, megfontoltan, rejtőzve, mint egy vadászó macska, mi egérre les a falak tövében, s nem kívánja felfedni magát, míg támadás felől nem dönt. S ugyan sebessége okán csakhamar szem elől tévesztette a vörös üstökű ifjút, az idegen nem aggódott - épp elégszer támaszkodott már lábnyomokra ahhoz, hogy akár több másiktól is megkülönböztesse azt az egyetlent, melynek jele érdekeit szolgálja. Nem csüggedt ezért hát, ha a vihar elől menekülő járókelőkbe, avagy haladásuk irányába botlott, még akkor sem, amikor a félvér lábnyomain gázoltak át sajátjaikkal. Megtalálta nyomozása elvesztett fonalát, azonban igyekeznie kellett, ha nem akarta végleg elveszteni. Ömlött az eső, le, Tarsis utcáira, s félő volt, hogy a pocsolyák előbb-utóbb felkavarodnak, elrejtvén előle az igazságot, melynek tudása kulcsfontosságúvá nőtte ki magát a leszálló estben, akár a holdvilág, s a hajósoknak a csillagok. Ment, haladt a sötétben, s úgy festett, nem unja meg... úgy festett, nem akarja megunni, pedig át kellett kelnie az egész városon, úgy, ahogy volt; kerülőutak kockáztatása nélkül, hisz' mihez kezdett volna, ha a nyomok idő előtt meg találnának szűnni? Mihez kezdett volna, ha a kölyöknek ismeretségei vannak errefelé, s hozzájuk menekült az idő elől? Honnan tudhatta volna meg e lehetséges fejleményeket, ha meggondolatlanul időt spórol? Pedig szűkében volt annak, s nem azért, mert ne tudott volna lovagolni. Azért kellett igyekeznie, hogy a hajót le ne késse, akkor ugyanis bottal ütheti majd, a hímzett köpenyes, s testőrsége kiszállanak-e belőle hamarább. Ezért maradt hát azon az útvonalon, melyet a kudarcot vallott tolvaj is bejárt, igyekezvén, s elővigyázatosságtól óvatos mozdulatokkal, mintha tilosban járna. Még nem járt... nem egészen. Egyelőre. Azonban mire a víz a nyomok szélén túlcsordult, már a Habos Ser előtt állott, s egészen biztos lehetett benne, hogy nem fogja odalent találni az átázott szökevényt - nem, ha élete kedves, s megszárítkozna, mielőtt még tüdőgyulladást kap. Őt magát nem fenyegette e veszély. Temérdek alkalommal ázott bőrig, fázott át, kerülgette hőguta, hogy kissé megedződjék. Egy efféle ingyen-zuhany puszta megkönnyebbüléssel töltötte volna el lelkét, ha nem gyűlölte volna a lucskos kelméket. Azzal töltötte volna el az átmeneti menedék gondolata is, ha nem lett volna majdnem teljességgel biztos benne, hogy koncentrálnia kell, ha jót akar magának. S ő jót akart, ezért hát különleges magabiztossággal lépett be a fogadó ajtaján, hátravetvén csuklyáját, s valami olyat húzván elő köpenye alól, mely majd beszél helyette, s ha nem is, legalább nyomatékot állít majd szavainak. Halántékig felborotvált haja volt, a maradékot meg hanyagul fogta össze szánalmas vékonyságú, őszülő copfba, mely a nyaka hátuljához simult a nedvességtől, mitől a kelme sem tudta megóvni. Vállára hajtogatta a súlyos anyagot, ahogyan a félhomály arany-lángjaiba burkolt asztalok között sétált, hogy megtudakolja tolvaja hollétét az egyetlen szemmel látható illetékestől. Nem különösebben vette szemügyre a részleteket, egyszerűen csak felemelte a pecsétgyűrűt, hogy igazolja hűségét nemes asszonya felé, kit hűen szolgált - vagy legalábbis azt kellett elhitetnie. Bíboros-lila fény kélt a gyűrűbe foglalt virágnak tetsző alakzaton, ahogyan az a pult fölé került, s az idegen megköszörülte torkát, hogy beszélhessen. - Váratlan üzenetet kell átadnom úrnőm hű szolgájának. Említette, hogy itt száll majd meg a napokban, és érdeklődnék, hogy megérkezett-e már. Nem tudja eltéveszteni, vörös haja van, és csak félig ember. Persze az, hogy nem említette nevét, gyanút keltett a fogadósban, ha megannyi sebhelyétől eltekintünk. A szemöldökét is átívelte egy, orcája pedig a gyülekező ráncokkal egyetemben igencsak barátságtalannak tetszett, melyet mindössze modora oldott fel kissé, s azok a szórakozott szavak, melyek ezúttal azonban korántsem csengtek olyan örömtelien. Fáradtnak, s kissé gondterheltnek kellett tűnnie. Így is tett, minden erejével, melyet erre szánhatott, s miután a helyiség tulajdonosa tovább hallgatott őt méregetvén, még hozzátette: - Átadom, és már itt sem vagyok. Nem érek rá egészen, de hát nincs mit tenni. S ugyan nem azonnal hozta meg eredményét a színjáték, a nap végén álló, minden vágyából pihenni kívánó fogadós végül kimérten bólintott, miközben kurtán, s mogorván válaszolt. Nem teljesen volt biztos benne, hogy jó döntést hoz, amikor elmondta a szobaszámot, ezért aztán esze ágában sem állott átadnia a pótkulcsot. Majd beeresztik, ha valóban igaz, amit hallott. - Menjen. - közölte még, azután azonban levette róla tekintetét, s folytatta a mosott poharak törölgetését, melyet az idegen érkezése szakított félbe néhány perccel ezelőtt. És az idegen ment is, hiszen mehetett. Mégiscsak nemes parancsát teljesítette, ha minden igaz... Csendesen járt odafenn, a megannyi láb által koptatott deszkák csak tétován recsegtek talpa alatt, ahogyan az említett szoba felé közeledett, a fülét hegyezvén, akár egy prédára leső ragadozó. De csak csendet lelt; semmi mást, csupán ürességet, s ez cselekvésre késztette. Nem tudta ugyan megállapítani, zárva van-e az ajtó, azonban minden halasztást mellőzvén bekopogott - csak úgy deríthette ki, mennyire meggondolatlan ellenféllel került szembe, s amikor öklét elemelte az ajtótól, marka már kardjára fonódott, s várakozásba kezdett, a következményekre kiélezett érzékekkel. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-05, 8:35 pm | |
| // A mágikus nyomkövetés nem ér!!!! //Rég volt már, hogy ennyire jól laktam és még meleg, kényelmes szoba és ágy is rendelkezésemre állt, és másnap sem kell attól tartanom, hogy kidobnak mert nem tudok fizetni. Persze nem ez az első alkalom, de ennyi pénzem egyszerre még nem igazán volt, talán csak akkor, amikor annak a nemesnek loptam el azt a dobozt, bár abba majd beledöglöttem, vagy, amikor……..azzal a kalózlánnyal, Esmé-vel megismerkedtem. A gondolatára is melegség járt át. Sosem fogom elfelejteni azt a gyönyörű arcot, azokat a szemeket, azokat az……idomokat…….. Ez a kellemes emlék és az egyre hevesebben zuhogó eső dobolása egészen elzsongított. Örültem, hogy nem az utcán kapott el és még mindig kaján mosoly futott át rajtam, ha arra a fickóra gondoltam, aki azt hitte, majd valami kalandos történettel és egy kis pénzzel rábír, hogy egy veszélyes, kiszámíthatatlan útra induljak vele. Nekem az ékszer csak azért kellett volna, hogy eladjam és a pénzen eléldegélhessek egy darabig, de hát a pénzt anélkül is megkaptam, így a kékköpenyes legyen vele boldog……. Már-már álomba szenderültem, amikor kopogtattak az ajtón………. Álmosan ültem fel, aztán eszembe jutott, hogy a pénz szétszórva hever körülöttem, ezért gyorsan összekapkodtam és visszaraktam a kis zsákba, amit aztán visszadugtam az ingembe. - Ennyi pénzköltés után remélem a ház ajándéka egy szemrevaló szolgáló tálalásában. - kiáltottam ki kissé vigyorogva, hiszen a fogadós felesége egy igazi boszorkánynak nézett ki……. Az ajtó nem volt bezárva, el is feledkeztem róla, amikor rávetettem magam a sok ételre, utána sem jutott eszembe, de hát ez egy jó környéken lévő, jó fogadó volt, ide nem jártak tolvajok…….. Az ágyon elheverve vártam, hogy hozzák a meglepit…….. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-06, 3:33 pm | |
| //Dehogynem! A sár varázsereje vitathatatlan! //718 évvel az éj-hasadéki csata után Furfangosnak, s alaposnak kellett lennie annak, ki nem birtokolt mágiát vérében. Idegen hosszú-hosszú évtizedek óta gyakorolta e különös szemléletmódot, mely hozzásegítette céljaihoz, akkor is, ha nem várt akadályokba ütközött, mint például az előtte álló ajtó, s annak első védelmi vonala - amennyiben a megállított illetőt nem Holthar Fuhselnek hívták, ki egyetlen rúgással megoldotta volna a zárva-nyitva kérdést. Nos, voltaképpen őt sem kellett félteni, ha bizonyos problémákat sodort útjába a szél, s ugyanez elmondhatónak bizonyult a sebhelyes arcúról is, kinek módszerei kissé eltértek ugyan a nyers erőtől, mégis gyakorta sikerre vezették küldetéseit. Így, ekképp vizsgálta meg helyzetét, miközben várt, s eszébe sem jutott volna az ajtó betörésével fáradozni. Tisztában volt saját erejének, ahogyan annak is, miként lehet a legkevesebb gyanús cselekedettel megoldani a hozzá hasonló tilosban járók mindennapos gondjait. Ezért folyamodott a kopogáshoz, mellyel rögvest megannyi információt gyűjtött a figyelmében forgó személyről. Ha a kopogásra nem érkezik válasz, s odalent váltig állították, hogy a félvér a szobájában tartózkodik, akkor két lehetőség állhatott volna fenn: az első, hogy már nyugovóra tért, s észre sem vette a megzavarására irányuló igyekezetet; a második azonban jelenthette volna akár azt is, hogy óvatos, s esze ágában sem áll megszólalni. Ezen eshetőségek egyikének áraként sohasem tudta volna meg, hogy elfordított kulcs állja-e útját, azonban további választásokat vethetett volna megvalósítás elé. S ha a kopogás valamiféle egyéb eredményt érne el, az megest másféle szűkületet okozna ama rengeteg tevékenység közül, melyek szóba jöhettek Idegen önismeretének szűrőjén átjutva; melyeket felsorolni, s megmagyarázni önmagában is igazán nagy számú percet ölelt volna fel a közeledő éjszakából. És most, Idegen számára nem jutott ennyi idő. Azzal kellett beérnie, mit korábbi helyzetek során felhalmozott, kitapasztalt, hogy azon nyomban cselekedni tudjék, amint kiélezett figyelmét eléri valami, s e pillanat nem is váratott túlságosan sokat magára - ugyanis az ifjú tolvaj vidám szavai úgy szűrődtek át a deszkák alatt, akár egy szívélyes invitálás... csak éppen nem számára. Az ajtó tehát mindvégig nyitva volt, következésképpen akár reá is ronthatott volna, ám ekkor az ismeretlen eleresztette kardmarkolatát, s mielőtt még elrejtette volna az ápolt fémet víztől súlyos köpenyében, néhány szempillantás alatt mérlegelte jelenlegi helyzetét. Eszébe ötlött, mi volna, ha kinyitná az ajtót, s ő meghúzódna az árnyékok között, ám e taktika alkalmazása esetén a legkevésbé számíthatott volna sikerre, a vörös tolvaj emberfeletti sebességét elnézvén. Mire alkalma nyílhatna támadni, s győzni, a legény már messze járna, így hát amellett döntött, hogy a négy fal közötti megközelítés sokkalta eredményesebb lesz. Ennek értelmében mégsem rejtette el pengéjét - legalábbis nem egészen, s nem a sáros köpeny alá, hanem a kardtokba, ahonnan csupán a fényes markolat bukkant elő. A súlya többszörösére hízott csuklyát, mint új fegyvert, kanyarította le magáról, mielőtt ajtót nyitott, s belépett a szobába; úgy, hogy a sötét anyag takarja orcáját, törzsét, s csaknem egész alakját, azonban mégis úgy, hogy némi körbetekintésre lehetősége adódjék, még mielőtt bármibe is belekezdene. Mert hiszen fegyvert kovácsolt belőle a szükség, mint azt említettük volt... s a fegyverek többségéhez célzás is tartozik. Így kattant hát a kilincs, s így tudta meg az idegen, hogy áldozata igazán elkényelmesedett. Nem várta tőle, hogy felpattanjék, még az ő gyorsaságával sem, azonban esélye mindennek lehetett - annak is, hogy nem egészen jól mérte fel a félelf képességeit ezidő alatt. Ezért hát igyekezett, s egyetlen további pillanatot sem hagyván a vörös üstökűnek; kísérletet tett a nehéz köpeny reá borítására, annak reményében, hogy az eldobott, elnehezült, mocskos szövet majd a helyére ragasztja egy ideig a fürgelábút. Ha sikerrel járt, már lépett is az ágyhoz, s ekkor valóban elővette kardját, hogy a markolattal jól irányzott ütést mérjen a kudarcot vallott tolvaj fejére. Ha azonban amaz gyorsabbnak bizonyult nála, avagy a csuklya célt tévesztett, hát betette maga mögött az ajtót, jelezvén: ilyen könnyen nem adja fel. - A szemrevalót nem tagadom - mondotta, éppoly jókedvvel, ahogyan célpontja szólott korábban - , de felszolgáló, az nem éppen vagyok. | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-06, 6:24 pm | |
| // Sosem szerettem az esőt! //Ebben a városban és ebben a módosabb negyedben nem ismerhetett senki. A balekot pedig biztos voltam benne, hogy leráztam és a város másik felén siratja az elvesztett darnáit, de hát azt tartja a mondás, hogy „jó pap holtig tanul”, így neki sem ártott megtanulni, hogy ne bízzon meg valakiben, főleg, ha pénzről van szó és főként, ha egy tolvajról. Egy percig sem éreztem lelkiismeret furdalást, amiért segítettem saját magamon és még nagyon meg sem kellett erőltetnem magam, bár a futásból egy napra azért elég volt. Sosem gondoltam bele, hogy milyen lehet, ha valakinek nálamnál sokkal több mágiája van, de én ezért a kevésért is hálás voltam az Isteneknek, mert legalább a munkám megkönnyítette. Visszatérve tehát a jelenbe, egyáltalán nem gondoltam semmi rosszra, amikor kopogtattak az ajtómon, na meg ha valaki rossz szándékkal közeledett is volna, az miért kopogna? Így aztán még mindig vidám mosoly ült az arcomon, amikor kinyilt az ajtó, arra számítva, hogy talán még süteményt is kapok és már csak akkor fagyott rám, amikor valami nagy, nehéz és sötét valami és támadt rám, önkéntelen kiáltást csalva az ajkamra, felemelt kézzel próbálva eltaszítani magamtól, hogy a párnámon heverő tőrömért kapjak. A kezeim valami vizes és meleg dolgot tapintottak, mielőtt rám zuhant, aztán mintha léptek koppantak volna hozzám egész közel. Szám hangos kiáltásra nyílt, hogy segítséget kérjek, de aztán valami erősen fejbe rúgott és én belehullottam a sötétségbe……… | |
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések 2020-04-07, 2:54 am | |
| //Egy kis késő esti fürdés sosem árt... //718 évvel az éj-hasadéki csata után A sebhelyes férfi ezidáig nem látta a tőrt. Nem volt ideje korábban ily' alapos, azonban szükséges vizsgálatra, s jól tudta, ezúttal puszta szerencsén múlott, hogy óvatlansága, felelőtlensége nem eredményezett némi csúfos fejleményt. Hiszen ha nem sikerült volna öntudatlanná tennie a tolvajt, az most valószínűleg tőrt állított volna belé azzal a lenyűgöző sebességgel, mellyel a ládikát akarta elcsenni a vihar lecsapása előtt. A nedvességtől súlyos köpeny azonban mozdulatlanul terült szét az alatta fekvő félvéren, annak egyenletes lélegzését leszámítva, s Idegen néhány pillanatnyi szemlélődés után végül úgy döntött, akár le is vehetné róla, mielőtt még meg találna fulladni a tengernyi sártól. Így történt hát, hogy tokjába csúsztatta kardját, melynek pengéje két egyenes vágást ejtett bőrkeményedéses tenyerén, amikor a markolattal a sötétbe burkolt vörös fejre sújtott; s így történt az is hogy magára vette csuklyáját. Az aranyló, táncot járó halovány gyertyafény minden egyes pillanatban más és más különös árnyékot festett az alélt félelf alakjára, miközben a borotvált hajú ködös, s mégis megkönnyebbült arccal vérző sebeit kötözte; olyan kelmével, melyet az ágyneműből tépett le elnagyolt mozdulatokkal. Nem különösebben érdekelte, kinek okoz kárt vele, ám az már sokkalta jobban foglalkoztatta, hogyan is fogja feltűnés nélkül utcára juttatni a kudarcot vallott tolvajt. Nem késlekedhetett sokat, immáron két okból sem: az első az volt, hogy azt a bizonyos hajót elérje, a második pedig nyilvánvalóan az lett volna, hogy a félszerzet, ki átgyalogoltatta őt az egész városon, ne találjon idő előtt magához térni, különben hiába minden munkája, s minden perce, mit elfogásába fektetett. Ekképpen pedig, míg elegendő erőt érzett magában, hát befejezte a kötözést, s nagy lendülettel átvetette vállán a vörös hajú férfit, akár valami zsákot. Úgy határozott, nem bugyolálja köpenyébe, elvégre az emberformát, s ha azt talán nem is, a gyanús, sötét terhet egészen biztosan számon kérték volna rajta Tarsis kapujánál. Ezen megoldás sem biztosíthatta ugyan afelől, hogy haladása akadálytalan lesz; odáig mégis volt némi ideje hátra, s ezért nem is különösebben törte rajta fejét. Végigjártatta szemét a tolvaj szobáján, azután elfújta a gyertyát, s kilépett a küszöbön, ki, egyenest az emeleti folyosóra, ahonnan korábban bekopogott. Egy lelket sem talált ott, így hát dobott még egyet terhén, hogy biztosan jól megtartható helyzetbe hozza, majd pedig minden erejét összeszedvén, sebesen rohanni kezdett a lépcsőig, azon is leszáguldott, s végül a fogadós, valamint a még odalent tartózkodó többi vendég mellett. Azok persze észlelték őt, s látták a mozdulatlant is, mégsem tettek - nem tehettek volna - semmit... noha nem, mintha mertek volna. Jó hírű környéken nem lehettek felkészülve hasonlóra, de nem ám; s ijedelmük átvette az uralmat azt est leszállta miatt egyébiránt is elnehezülni kezdő testük felett. Az idegen elrohanhatott... büntetlenül távozott a tett helyszínéről, s heves loholásában még némi szuszt is meg kellett volna, mentsen, ha a kapu elérése előtt tervvel akart előrukkolni... Mert ő bizony tudott az őrökről... nem tegnap kezdte szakmáját, s elfoglaltságainak végzését, hogy afféle ostoba hibába essék, melybe a zöldfülűeknek szokás. Nem is esett. Már néhány utcával arrébb lelassította lépteit, hogy légzése lecsillapodjék, s engedte, hogy megerőltetésben égő izmait hűvös, záporozó eső hűsítse. Ezúttal jól esett, s még a sarat sem bánta olyannyira; csak a városból jusson ki egy darabban, e kívánság beteljesülését elősegítvén pedig az égzengést, s a ritmusos, szél vezényelte kopogás-szimfóniát hallgatván rendezte elméjét, hogy az készen álljék a színjátékra. Nyugalmasan közelítette meg Tarsis említésre méltó kapuját, s igyekezett rendkívül fáradtnak, ám egyben kissé túlságosan jókedvűnek is tűnni - mintha ivóban járt volna -, hiszen ez volt az a bizonyos terv... Ahogyan áthaladt az építmény alatt, még dülöngélt is néhányat, s alig érthetően mormogott-nevetett magában, olyasféle dolgokról, mint például a félelf anyja, ki nem különösebben fog repesni az örömtől, ha reggel majd meglátja, mennyire borzalmas munkát végeznek a földeken; avagy az esetleges diéta kérdése, mielőtt örök életére meggörbül a háta a súly alatt. Sokáig folytatta ekképpen útját, egészen addig, míg biztos nem lehetett benne, hogy alakjuk a sötétségbe veszett, s nem küldtek utánuk senkit. Már csak a lovakat kell megtalálni, s maguk mögött hagyhatják Tarsist - egy időre legalábbis biztosan. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Piac, és kereskedések | |
| |
| | | | Piac, és kereskedések | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|