LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Ekorin városa

Go down 
+2
Ryn von Samok
Mesélő
6 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
SzerzőÜzenet
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1708

Character sheet
Nép: Kísértetek

Ekorin városa - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2017-07-05, 10:49 pm

*Kissé kiélveztem a tétlenség állapotát, egy mágust kaptam. A vakon követésnek is vannak előnyei, miközben kísérletek halmazát végzem rajta. Aden vére egy áldás volt az átokban.
A nagyúr érkezik hozzám egyik nap.
- Hossin.
- Zaricse.
*Dőlünk meg kissé egymásnak, majd asztalhoz ülünk.
- Az igazság az helytartó, hogy mindannyian tudjuk. Ha a sárkányok nyerik meg ezt a háborút az azt fogja jelenteni, hogy minden élő veszélybe kerül akik nem közűlük való.
- Egyet értek veled, mégis mit tervezel nagyúr?
- A sárkánnyal szerződést kötöttem, olyan világ mágiája ez amit nem sikerült még megfejtenem. Rettenetesen ősi, s talán pont ezért nevezik őket ősi sárkánynak...
*Bólint egyet a sötét nagyúr.
- Mégis hogy érzed? Mint mágus s mintélő mit kéne tennünk? Engem megtalál akárhol is rejtőzök el.
- Úgy érzem egy árulási trükk bejöhetne.
- Nem tudom mennyire naiv a sárkány majd meglátjuk, viszont ha tovább szervezkedünk az emberek világa mellett a mienk is veszélybe kerül.
- Hmmm.... -Nehéz sóhaj következik.- Azt mondod a törvény embereivel kéne együttműködni?
- Nem nagyúr, itt már nem lesznek törvények, s a te fajtád elég rafinált ahhoz, hogy a vesztett ügyből is képes legyen győzelmet aratni.
- Köszönöm a bizalmad...
- Össze kell hívni mindenkit... Közöld velük a helyzetet. Tudasd Ekorin városával, hogy mi történik odakint. Merre mozognak a sárkány csapatok. Kezd el felkutatni a lebegő várost...
- Úgy hírlik eltűnt, mágia védheti. Talán láthatatlanúl közlekedik.
- Akárcsak mi szellemek, talán nekem van a legnagyobb esélyem, hogy megtaláljam. Meséld el ekorin városának, hogy az élők eddig vesztésre állnak.
- Alameis vajon árúló lesz...? - Teszem fel magamnak a kérdést- Képes lehet megszeretni egy embert egy sárkány...
- Kevesen vagyunk tisztába vele ki az a lány... Lehet később még problémát fog okozni.
- Azt még meg kell élned barátom. - Kicsit elkuncogom magam.
- Ez igaz... Maradjon csak vele, még a mi oldalunkra áll. De ő kevés lesz egy sereg ellen.
- Annak örülünk, hogy nem nekünk kell csatázni, mi csak megpróbálhatjuk befolyásolni azt. Ha nem megy, s nem billen el a mérce... De most már nem reménykedhetünk az istenekben... De még megpróbálhatnánk egy dolgot... Megkérdezhetnénk Dremert....- Húzódik el az ajkam.- Miképp lehet ősit ölni... Senki más nem tudhatja ezt a titkot.
- Nem lenne ez veszélyes számodra? Elvégre nektek félnetek kéne őt.
- Hmmm, közel halálos...- Tőr ki belőlem egy kicsit kellemetlen nevetés.
- Rendben, ezt a döntést neked kell meghoznod. Most viszont megyek, hisz fel kell világosítani azokat kik nem láttak eddig semmit...
*Nem sokkal később Zaricse összehivatta a várost, elárulta a sárkányok diadalát azt hogy mi pusztít a világban odakint, s hogy milyen szerencsések az emberek, hogy menedékre leltek. Lehettek volna orkok prédája is. A rabszolga szintű tartás megváltozik, de senki nem járkálhat egyedül, vagy felügyelet nélkül a falakin kívül.
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2017-07-06, 9:38 pm

*Habár a városban megmaradt az ellenállás, érezhetően hatott Zaricse beszéde. Mindenkinek fontos az élete, a rabszolgák lassan kezdték megszokni kevésbé elnyomott helyzetüket. Érezni lehetett ahogy a morál egyre jobban felfelé kúszott. Az Ekorinok viszont nem repestek az örömtől, hisz ők külön gyűlést kaptak, Alameis nem lett meghívva eme találkozóra. Zaricse itt felvázolta azon beszélgetést, s azt a tényállást ha a sárkányok diadalt aratnak nem garantálja a túlélést. A magasabb rangu ekorinok további megbeszélést tartottak.
A nagyterem teljesen elzárt volt a külvilágtól, ha valaki ki is akarta volna hallgatni őket képtelenség lett volna. Mágiával védve magukat az óvatlan fülektől kezdték meg a tanácskozást. A sötét nagyúr feláll, mellőlem.
- Testvérek, még mielőtt bármiben is döntenék kikérem véleményeteket! Hisz itt már Ekorin jövője a tét, s az életünk... Hossin egyezséget kötött a fekete sárkánnyal, aki megpecsételte őt.
*Minden tekintet rám szegeződik, kicsit elfintorodok.
- Akármikor képes lenne megtalálni... S ezzel együtt Ekorint is. Nem maradhatok a városban. S még van itt valami.
*Alakom elkezd megváltozni, lassan Aden arcképe eltűnik majd sajátom jelenik meg szürkés árnyalatban.
- Az akit ti Hossinként ismertetek csak egy átok része volt, mivel találkoztam már embereitekkel bizonyára tudtok is róla. Szeretném ha a csatában felismernétek ha arra kerül a sor. Folytasd nagyúr.
*Bólint egyet.
- Először is Hossin nagyúr útra kel, s megpróbálja elő keríteni a lebegő várost. Nekünk fel kell venni a kapcsolatot.... - Mély levegőt vesz.- Onoria kutyáival...
*Morgolódás kerekedik.
- Biztos jó ötlet lesz ez? Ha a nyomunkra akadnak semmi se garantálja túlélésünket, elvégre mind gyilkosok vagyunk.
*A nagyúr rám tekint.
- Ki nem az Xarzar? Mindenki gyilkolt s követett el bűnt... A cél szentesíti az ezközt, én megyek el tárgyalni a főpapnővel, egy ember kísér majd utamon. Zac lépj elő.
*A harcos elő lép, ismerik őt a többiek, egyike a legjobbaknak. Nem csoda hogy őt választotta ki, még a nagyfőnök saját maga nevelte ki, a testőre volt.
- Mikor keltek útra nagyúr?
*Hangzik el az első kérdés.
- Még ma, minél előbb el kell hagynom a várost.
- A nagyúr érdekében- szólal meg Zaricse- s a miénkben. A tárgyalást nélküle fogjuk folytatni, indúlj útra nagyúr.
*Dől meg kicsit Zaricse s én bólintva felkelek az asztaltól.
- A sötétség óvjon titeket.
*Minden ekorin feláll, mellkasukhoz ütve dőlnek meg előttem s ezt viszonzom. Össze készülök felszerelkezek s már útnak is indulok két lóval keltünk útnak. Miket mágikus pecséttel erősítettem fel, jóval később érzik majd csak a fáradtságok, pontosan csak akkor mikor szivük feladja majd a szolgálatot. Több mágus vár ránk, a kapunál majd egy portál nyílik az egérút ha jobban tetszik. Egy hatalmas barlangrendszer húzódik ahova a portál nyílik. Elég magas, hogy a lovon ülve is könnyen elférjen.
- Mikor készítette ezt Zaricse?
- Miután eltűntél nagyúr, az első amit parancsba adott, felettünk húzódik az erdő mit csapdáink százai védenek. Innentől négy kilométerre egy domb oldalában van a bejárat. A kaput úgy hoztuk létre, hogy innen ne legyenek képesek megnyitni az oda vezető utat. Azonnal felrobban ha ezt megpróbálják, beindítva egy láncreakciót ami detonációhoz vezet. S az lagútrendszer a csapdákkal együtt a tetején a levegőbe repül.
- Bonyolult lesz kitalálni?
- Aki nem ismerné az utat nagyúr, az elég sok ideig itt ragad. Nem ajánlanám, hogy étel ital nélkül kezdjen neki egyedül.
- Zac.... én átsétálok a falakon is.
*A férfi csak bólint egyet, majd lóra űlve megindulunk vágtatva Onoria felé.
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2017-08-07, 1:47 am

*Zaricse mély sóhajjal ül le a nagyteremben, hallgatja a sorakozók jelentését. Számlálja össze a vérdijakat miket hoztak neki. Az élelmezésen kevésbé aggódik, hisz maga ekorin elég szépen működik. Lassan ekorin képes ellátni saját magát élelemmel. De nem hagyhatja figyelmen kívül az idők váltakozását sem. A vantól nem kell félni ezért továbbra is rengeteg tallért költenek élelemre.
- Köszönöm a jelentéseket elmehettek....
*Magára marad nehéz gondolataival, majd egy nő lép be hozzá. A nagyúr leteszi a pergament mit éppen kezében tartott.
- Mi járatban vagy itt?
- Csupán a szokásos jelentést szeretném megtenni.
*A nagyúr elmosolyodik majd hallgatja a lányt. Hosszas órákat beszélgetnek, majd a végén a nagyúr felkel az ágyból s magára teríti köntösét.
- Várandós vagyok.
*A nagyúr szeme tágra nyílik ez nagyon is jól tudja most mit jelent ez, egy eltitkolt kapcsolat s az asszony a szíve alatt hordja gyermekét. Mély sóhaj hagyja el ajkait, majd elmosolyodik. Ritka látvány ily kedves mosoly a nagyúr arcán.
- Jó hírek borús időkben, mindig ilyenekre lenne szükség. Nem léphetsz ki Ekorin falai közül, a következő vezért hordod a szíved alatt, ne szólj senkinek róla.
- Rendben van kedvesem.
*Habár elkerülhetetlen, hogy észrevegyék előbb utóbb a gyermek eljövetelét de míg lehet a nagyúr biztonságban szeretné tudni őt. Hatalmas fogást lehetne rajta venni ha gyermekéről tudomást szerezne bárki is.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 496
Munkahely : Békeharcos

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-24, 10:42 am

//Hossin - Időntúli//

* Lófráltunk egy jó darabig Méryvel, mire az összes csapdát leellenőriztük. Míg odalent voltunk, az én időérzékem is megváltozott a napfény hiányában, így most nekem is jól esett a felszínt viszont látni. Méry rutinosan végezte a feladatát a csapdák körül, tudta mit kell nézni rajtuk. Nekem sok dolgom idáig nem akadt ezekkel a szerkezetekkel, ha szükségem is volt valaha efféle módszerhez folyamodni, leginkább mágikus úton állítottam fel őket.
- Mit kell nézni rajtuk? - kérdeztem, hátha tudok neki segíteni. *
https://vandorkuvik.webnode.hu/
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-24, 10:52 am

*A leány felnézett a nőre. Halk sóhaj hagyja el a száját, majd elmosolyodik.
- Milyen kalandor az ilyen aki még egy csapdát se látott.
*Kuncogott egyet majd elkezdte töviről hegyire megmutatni azt a csapdát ami előtt éppen álltak.
- Látod itt ez a halvány kis zsinór. Ha ez laza az azt jelenti valaki fent akadt rajta. Bár ha elnézel amarra - mutat a jobbja felé- Láthatod mit is indít be.
*Apró pici nyíl hegyek látszottak ki a bokrosból.
- Ha elszakítod hamarabb találkozol Dremerrel mintsem szeretnél. De nézd van még ilyen is.
*Sétál tovább, majd megtorpan s megállj int neki.
- Itt egy jó két méteres gödör található, látod milyen szépen el van rejtve, nem is sejtenéd hogy itt van.
*Tény és való egyetlen jel sem utalt arra, hogy az úton egy kiszegezett gödör található.
- Ez itt alig három lépés hosszú- nézett le a lábaira.- Persze a te lépésedben. Mi javarészt mióta meglett az alagút azon közlekedünk. Itt fent már csak akkor járunk ha vadászni indulunk vagy éppen ezeket javítgatjuk.
*A túra nem tartott sokáig, Méry pontosan tudta mit hol kell keresni, s mindenről nagyon pontos beszámolót tartott. Habár tudta, hogy Alameis sárkány azért biztos hasznát fogja még venni ezeknek ha éppen kifogy a tűzből.
- Nővérem, neked van párod?
*Talán meglephette a kérdés az ifjú sárkányhölgyet, habár hátsó szándék nem volt benne.
- Vagy kicsinyeid?
*Rohamozta meg még csak időt sem hagyva a válaszra.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-24, 11:04 am

* Figyelmesen követtem, amint Méry bemutatót tartott a csapdákról, és nem voltam rest megjegyezni, hogy hova nem szabad lépnem.
Séta közben elég váratlan kérdésbe ütköztem.
- Nem... Nincsen, egyik sem - feleltem - Tudod, mi nagyon sokáig élünk, és általában magányosan. Persze ha éppen nincsen háború. A családalapítás a sárkány életében a ritka és különleges alkalmak közé tartozik. De miért érdekel ez téged? - kérdeztem tőle. Nem tudtam, hogy a kétlábúakat foglalkoztatják ezek a kérdések. Amint szó szót követett, lassan visszaérkeztünk a városba. *
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-24, 11:12 am

*Felhúzta szemöldökét, s rá sandított a lányra.
- Ritka és különleges alkalom ez minden fajnál, főleg ha terveik szerint együtt is maradnak.
*Ujját ajkára teszi majd választ ad a kérdésre.
- Miért ne érdekelne, sosem találkoztam még sárkánnyal, s ha már a sors őssze terelt minket miért ne érdekelnél? Végtére is a nővéremnek hívlak Alameis.... Tulajdonképpen mennyi idős vagy? A végén még kiderül, hogy fajtádhoz mérve te is épp oly gyermek vagy mint én.
*Nevette el magát majd vissza érve Ekorinba rögvest el is kapja az őr. Kifaggatja miképpen alakultak a csapdák. S egy apró kis borítékot kap a kezébe, a nagyúr pecsétje van rajta.
- Húúúú- nyílnak tágra szemei- ez az első igazi küldetésem. Ezekben kapjuk meg miképpen kell eljárnunk ha kívül vezet az utunk.
*Lassan elolvassa, kicsit elfintorodik majd zsebre vágja.
- Ahh már megint kutyagolhatunk, a hegyekben akadt néhány úton álló...- Néz fel a lányra.
~Biztos csak azért kaptam meg mert velem van.
- Menjünk együnk valamit, s csomagoljunk be útravalót. Szerintem a nagyúr kíváncsi rá mire vagy képes, ha már közénk tartozol.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-24, 11:34 am

* Válaszaira szemöldökeim szinte táncot lejtettem a homlokomon. ~ Hát az emberek közt járva inkább láttam ennek az ellenkezőjét. Minden városban szabadon rohangáltak a lelenckölykök tömegei. ~ gondoltam magamban, de inkább nem merültem el Méryvel ezekben a részletekben. Lehet, hogy ezen a városon kívül nem látott még egyet sem.
- Ha ennyire szeretnéd tudni, 506 éves vagyok, és csak hogy tudd, igenis szép kor ez a sárkányok között.
Mikor visszaérkeztünk Méry és én újabb feladatot kaptunk. Pár bandita nem okozhat gondot nekünk, bár azért aggódtam, hogy Méryvel kell mennem. Nagyon ügyens lány, de élesben még nem láttam, hogy teljesít, mennyire kell vigyáznom rá.
- Nos, akkor irány csomagolni - feleltem, majd a szobánk felé vettem az irányt. Ott magamhoz vettem egy hátitáskát, amibe az élelmet tehetjük. A fegyver, amit vinnem kellett már ott volt a hátamon. Mióta olyan sokat kellett mászkálnom, újonnan oda rögzítettem, hogy ne legyen útban. Ekkor eszembe jutottak a karperecek.
- Gondolom a karkötőket nem kell magammal vinnem - fordultam kérdőn Méry felé. *
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-24, 12:18 pm

*Alameis válaszára egy grimasz jelent meg az arcán. Megkedvelte a sárkányleányt.
- Hmm az nálunk már a múmia kora, egész idős vagy ahhoz képest hogy nem festessz harmincnak sem.
*Habár Méry olvasott már egyet s mást a sárkányokról, de nem igazán tudta elképzelni milyen lehet évszázadokat átélni.
- Menjünk!
*Méry nem tudta leplezni örömét, szeretett kint mászkálni s hiába fiatal kora ellenére azért bevetették már. Egy gyermekre senki sem figyel fel, s ez nagyon is jó ütőkártya volt a tarsolyában.
- Hozom a fegyvereim, rakok el ennivalót is. S vissza térve a karperecekre, szerintem nyugodtan leteheted őket a szállásunkon. Most komoly bevetésre megyünk.
*Csapott bele ököllel tenyerébe maga előtt. Széles mosoly ült ki arcára, itt az ideje, hogy megmutassa ő is ér annyit mint a felnőttek. Méry máris a fegyvertárba ment, félelmetes miket nem lehet találni ott. Egy fúvócső pár dárts hozzá némi méreggel teli fiola. Csak úgy pakolta be kis táskáiba ami kellhet a feladathoz.
Ekorin mindig nyüzsgött, de a mai napon valahogy nayobb volt mint szokott, habár a normálistól nem tért el mindenki katonás rendben tett vett. Nemsokára vissza tért Alameishez ha ő nem tartott vele.
- Látod hoztam fegyvert- Hátán egy kard lógott majd akkora volt mint ő maga.- Ezt neked hoztam, ha már köztünk jársz megérdemled hogy a mi pengénket hordozd magaddal.
*Ha a kardot kivette tegezéből, láthatta mesteri munka. A penge gyönyörűen csillant meg a fáklyák lángjában. Éles volt hogy akár a szőrt is levitte az ember kezéről ha végig simította vele azt. A kard enyhény hullámos volt. A markolat felett apró bevágás hogy a vér ne follyon rá a markolatra. Egy zöld kő volt a kereszt közepén.
- Az a kő ott mágikus védelmet biztosít bár nem valami nagy darab.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-24, 1:04 pm

* Méry nem tért vissza üres kézzel, számomra is hozott egy kardot. Amikor átnyújtotta nekem átvettem tőle, és kihúztam a hüvelyéből.
- Valóban mesteri munka - mondtam, miközben alaposan szemügyre vettem. A zöld kő rajta szolid díszítésként is szolgált. Mint maguk az ekorinok, úgy ez a kard sem volt hivalkodó. Egy pár mozdulatot tettem is vele a levegőben próba gyanánt. A fogása pont kézre esett és könnyűnek is bizonyult. A hátamra erősítettem a másik mellé, mely rövidebb volt az újdonsült szerzeménynél. Majd kiderül, melyiknek veszem hasznát. Szándékosan nem mondtam érte köszönetet, hiszen gyilkolásra alkották, azt pedig sose kedvtelésből tettem. A karpereceket pedig a táskám aljába süllyesztettem.
- Nos, indulhatunk? - tettem fel a kérdést, és ha a gyermek megindul, követem őt.
Úgy tűnt, hogy Méry jobban örült a hegymászásnak, mint én. Bár most valahogy én is izgatott lettem. Eddig lekötött az új környezet és a benne lakók, na meg az új kihívások, és elfelejtettem élvezni az ezekkel járó megannyi izgalmat.
Ismét kiértünk a rejtett városból, és megindultunk az erdő irányába a rejtett ösvényeken. *
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-24, 1:25 pm

*Méry dudolt egy fülbe mászó dallamot, mindig ugyan azt. Látszott rajta még hogy gyermek, hisz meg megállt rácsodálkozni egy egy lepkére bogárra vagy akármire ami éppen érdekesnek tűnt. Hiába a kemény kiképzés s a vas szigor egy gyermek akkor is gyermek marad.
-Alameis- szólíotta kivételesen a nevén- Olyan rossz érzésem van, mióta eljöttünk otthonról valami mardos....
*Nézett fel a lányra hatalmas szemeivel, majd ismét a földre vetette.
- Olyan érzésem van mintha kimaradtam volna valamiből...
*S Méry megérzése nem csalt, az Ekorinok mind útra készültek, elhagyni a rejtett várost. S annak kapuit bezárták, ki nem tudja hol keresse sose találná meg. Mágusok építették s precízen ahogy azt elvárható egy ekorintól el is rejtették.
- Vajon sokat kell még mennünk? A levél szerint a hegyekbe vackolták be magukat. - Vett elő zsebéből egy térképet.- Valahol itt.
*Mesteri munka volt, minden hegycsúcs pontosan ott volt ahol a térképen, s meg is volt jelölve a rejtekhely. Nem tartotta furcsának, biztos volt benn, hogy Alameist tesztelik ezzel a küldetéssel, hogy mégis mire lehet tőle számítani. Orákon át gyalogoltak, de sehol semmi, nem hogy egy bandita de egy kösza farkas sem ami izgalmat okozhatna.
- Lehet elmentek? Talán megneszelték hogy kik élnek itts inukba szállt a bátorság?
*Már lassan jobbra balra pörgette a térképet, fiatal kora ellenére már meg tanulta leolvasni, de az hogy senkit sem találtak elbizonytalanította.
- Megnézzük Bobót? Nem messze innen lakik, ha jól tudom még a lába is helyre jött.
*Nézett fel kérdően.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-25, 11:58 am

* Egyvjó ideje már folyton csak meneteltünk, a jó ég tudja, hogy merre. Méry nem különösen zavartatta magát, vígan dalolászott és élvezte a kinti létet, miközben én a környéket pásztáztam és mélyeket szippantottam a levegőből. Nem éreztem az ellenség szagát.
- Ne aggódj, biztosan rendben van minden a városban is - feleltem neki menet közben.
Lépteink zajától csak a madarak csicsergése volt hangosabb.
- Az a hegycsúcs nincsen messze - szegeztem tekintetemet a Méry által mutatott pontra - Nos, ha meg is léptek volt rá idejük. Mi sem rohantunk elűzni őket. Ha az szerepel a papíron akkor nézzük meg a hegyet. Utána is ráérünk még Bobóval találkozni.
A kavicsos útról amin eddig haladtunk egy erősen fölfelé ívelő, földesebb ösvényre tértem rá, mely a térkép szerint a megadott hegycsúcsra vezetett. Mivel száraz idő volt, magát a mászás nehézkes körülményeit leszámítva könnyű volt haladni a terepen, nem borította csúszós sár és kő az utat. Az ösvény szűk volt, és szinte alig észrevehető, leginkább csak egy vadcsapás, hiszen nem sok vándor úticélja ez a vidék.
Méry haladt elől, én pedig mögötte és továbbra sem lankadt a figyelmem. Mivel közel jártunk már a kislánynak is intettem, hogy legyen csendesebb. Ha valóban van ott valaki, vagy valakik, sokkal előnyösebb helyzetből támadhatnak minket: fentről. Úgyhogy a meglepetés erejével kell lecsapnunk. *
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-25, 6:30 pm

*Méry bólintott egyet, nyugtázva hogy minden rendben van de belül akkor sem hagyta nyugodni. Viszont séta közben valahol elhagyta az érzést.
-Igazad van, nővérem. Nézzünk körbe... Remélem nem lesz gond, Bobó meg úgyis meg vár minket. Úgyis csak egész nap otthon üldögél.
*A hegycsucsig nem volt nehézkes út, kis lábai hamar szedték a méterenket. Habár már szuszogott a végén. Viszont kellemes csalódás érte odafent. Sehol senkit nem látott ami jó mert a veszély elmúlt, de ennyit kutyagolni azért hogy körbe nézzen.
-Ugye milyen gyönyörű a kilátás? Nem sok helyen éltem... A szüleim kiskoromban rá bízták Zaricsére. Nem panaszkodom miatta szeretek vele élni. Olyan mintha az apám lenne, s így tudom, hogy nem kell nélkülözöm. Apuekkal nehéz volt, nagyon szegények voltak... S az értem kapott pénzből tudom hogy vígan élnek...
*Hangja kicsit megcsuklott a végén.
-Ne haragudj... Nem akartalak ilyennel farasztani...
*Mosolyodott el, viszont nem volt nehéz leolvasni mily fájdalom van a mosoly mögött.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-25, 7:31 pm

* Szerencsére a hegytetőn nem találtunk senkit. Én magam is elgyönyörködtem egy pillanatig a kilátásban.
- Így is szép, na de odafentről még szebb! - Az aprócska fennsíkon végigjárva igyekeztem nyomokat keresni, ami táborra, vagy kétlábúakra utalt volna, de semmit nem találtam.
~ Ez érdekes. Biztosan tévesek voltak a híresztelések a betolakodókról. ~ morfondíroztam, ~ Bár, ha komoly lett volna a fenyegetés, nem csak kettőnket küldenek. ~
Méry utolsó mondatán kissé megütköztem.
- Na de akkor mi van a lázadóvezér apáddal, akinek az aszott feje a főteret díszíti? - Elsőre nem nagyon értettem a kétféle történetet, de visszagondolva egy kissé nyersen igyekeztem ezt tisztázni. Nem vártam tőle azonnal választ hagytam, hogy visszaúton tegye azt meg, ha egyáltalán bele akart merülni a részletekbe. Mellesleg ennyit a kétlábúak családalapítási szokásairól.
- Mellesleg, most már ráérünk meglátogatni... Kit is? Bobót? Miféle szerzet ez a Bobó? És mégis milyen messze van? - érdeklődtem.
Láttam, hogy már fárad a kislány, de a világért se akartam volna sürgetni. Igazából most már semmiféle sürgős dolgunk nem volt. Persze azért mindvégig figyeltem az erdőt, nehogy mégis itt ólálkodjon valaki a közelben. Sokat gyalogoltunk már, úgyhogy egy kis pihenés nekem sem ártott volna. Reménykedtem benne, hogy ennél a Bobó nevezetű egyénnél lesz alkalmunk rá. *
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-30, 1:12 pm

*Méry bólintott egyet a megjegyzésre, majd a következő mondatra csak furcsa fejet vágott.
- Te hogy tekintenél egy olyan emberre, aki képes volt kockára tenni a gyereke életét csak azért hogy hatalomra tegyen szert? Vér szerint az apám volt, viszont mint apámat csak a nagyurat fogadom el. Nem is emlékeztem rá, hogy elmondtam neked....
*Vetette tekintetét a földre, majd ismét délcegen sétált tovább.
- Az a lény nem volt más mint egy kő az úton... De semmiképpen sem az apám, jobb így hogy ezzel fogadom el hogy magához vett a nagyúr mintsem úgy vegyem, hogy a saját szülőm árult el engem illetve minket....
*Majd felhúzta szemöldökét a kérdésre, majd mutatta az irányt.
- Nincs messze, még egy órát se vesz igénybe. Bobó egy troll, imádnivaló kedves teremtmény, régóta itt él a hegyekben. Hossin vele kezdte Ekorin híveinek kiépítését.
*Kuncogta el magát, majd dúdolni kezdett.
~ Hogy mondhattam el neki hogy egy áruló gyereke vagyok... Vajon most mit gondolhat rólam, miféle fattyú gyermeke vagyok...
*Szíve szerint köpött volna egy hatalmasat de inkább vissza tartotta.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2019-12-30, 6:03 pm

* Méry kifakadására nem firtattam tovább ezt a szülő dolgot. Elintéztem magamban egy vállrándítással. ~ Emberek. Hevesek és kiszámíthatatlanok, főleg a gyerekek. ~ A legkevésbé érdekelt mások származása. Nekem leginkább a tettek számítanak.
Majd egy kicsivel később elárulta, hogy hova is szeretne menni, amire arcomra egy értetlen grimasz ült ki. Nem sokszor voltam tanúja annak, hogy valaki "imádnivaló" és "kedves" szavakkal illet egy trollt.
- Nos, ha ismered és azt mondod nem veszélyes akkor menjünk. De előre szólok, ha csak rondán néz rám, én kinyírom - válaszoltam Mérynek, bár abban sem voltam biztos, hogy egy troll tud-e szépen nézni?
Bár Méry szerint ami nincs egy órára se, az közel van, nos én inkább úgy fogalmaznék, hogy ha most indulnánk el akkor valóban nem lenne messze, de már fél napja úton vagyunk. De hát ha meg kell nézni Bobót, akkor nincs mese, meg kell nézni. *
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2020-01-02, 4:33 am

*Habár kicsi a bors de erős látszik rajta kik között nevelkedett, kis pihenés után útjuk a troll barlangjahoz vezetett. A szokásos látvány fogadta őket. A troll éppen orrában matatott, S körülötte megannyi csontváz, ember S állat egyaránt . Amint Mery belépett a troll elvigyorodot, S kezét a földre helyezte. Mery hamar bele is pattant S nem sokára a troll fején csimpaszkodott.
- Látod! Mond azt hogy nem aranyos!
* Hamar játékba torkollott a látogatás, S a sárkány végig nézhette ahogy ez a hatalmas lény oly figyelemmel ért hozzá a törékeny testhez hogy annak haja szála se görbüljön.
-Sokszor jártam itt mikor időm engedte, Zaricse sose szólt érte, azt mondta legalább kézhez szokik.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2020-01-02, 6:41 am

* Mikor a barlang bejáratához értünk ismerős, ám mégis megszokhatatlan bűz fogadott. Egészen addig csimpaszkodtam kardom markolatába, amíg Méry fel nem mászott a szörnyre. Onnantól ledöbbentem. Ez a vérengző hústorony, aki jobb napjain kétlábúakat zabál és vajmi kevés sütnivalóval rendelkezik szabadidejében gyermekre vigyáz.
- Szóval ő lenne Bobó. Nagyszerű - jegyeztem meg hangosan, bár inkább magamnak, mint Mérynek.
- Nos, mond csak Bobó, láttál errefelé idegeneket téblábolni? - kérdeztem a trollt, ha már ide vezetett az utunk, de őszintén reméltem, hogy a leányzó nem akar sokat itt időzni. Ez egy trollnak nagyon lakályos hely, de egy gyermeknek és pláne nekem egyáltalán nem az. A szana-szét heverő csontoktól és marcangoktól az emberek hamar megbetegszenek, és a legkevésbé hiányzik nekem az, hogy még istápolnom is kelljen a lányt, persze a gyerekfelügyeletet leszámítva, ahhoz már kezdek hozzászokni.
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2020-01-02, 10:23 am

*A troll értetlen képpel nézett Alameisre, megvakarva tarkóját ingatni kezdte a fejét. Majd elkapta a gyermeket s a földre tette.
-Bobó itt az ideje kitakarítanod nézd meg milyen rendetlenség van itt!
*A hatalmas troll csak keresztbe tette kezét majd elfordította fejét, nem tetszésének adva jelet. Méry egyszerűen felfújta arcát ő is utánozva a trollt.
-Akkor nem jövök többet.
*Dobbantott hatalmasat a földre apró kis lábával majd megfordult háttal a trollnak. Ki lebiggyesztett ajakkal tápászkodott fel s kezdte össze szedni vackában a tetemeket.
- Na ez a beszéd!-Nevette el magát majd Alameishez fordult- Ha ő nem látta nem is voltak erre, de akkor mégis mi folyik itt?
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2020-01-02, 10:45 pm

* Méry kérésére - vagy inkább követelésére - a bestia elkezdte kihordani a mocskát. Azonban meggyőződésem volt, hogy ha egy hétig takarítana még akkor sem lenne tisztább ez a hely.
- Fogalmam sincs. Biztosan vaklárma. Mi mindent megtettünk, amit meg lehetett. Gyere, menjünk vissza, lassan sötétedik - mondtam a kislánynak, és reméltem, hogy nem kell unszolni. Meggyőződésem volt, hogy kár tovább pazarolni az időnket ennek az ügynek. Ha vonakodna egy ötlettel fordulok felé, hátha nagyobb kedvvel indulna meg velem hazafelé.
- Ha akarod és Bobó sem bánja, elkísérhet minket egy darabon.
Alig vártam már, hogy visszaérjünk a a föld alatti városba, még ha visszafelé egy troll társaságát is kellene elviselnem. Nem mondanám, hogy idegen tőlem az egész napos gyaloglás, de ha előre tudom, hogy ennyit megyünk inkább idézek egy lovat. Igyekeztem volna még sötétedés előtt visszaérni, hiszen a sötét erdőben nem akartam az ekorini csapdák egyikébe sétálni. Teljes mértékig megbíztam Méry képességeiben, de hát a mondás is úgy tartja, hogy tévedni emberi dolog... *
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2020-01-04, 12:33 pm

*Méry állára helyezi kezét, furcsálja ezt a dolgot. Még sosem fordúlt elő, hogy az ekorin felderítők ennyire pontatlanok legyenek, vagy ha ki is iktatták őket miért nem jeleztek nekik.
- Menjünk!- Csapott bele markába- Valami nagyon nincs rendben ezzel a nappal. Egész nap ezt érzem, s ráadásul így fejeződik.... Legalább Bobó rendet rak... Szia Bobó jövök még!
*A trollon látszik, hogy kedveli az apró kis teremtményt, bólint egyet majd az a bőgés féle hang mint egy viszlát zúgott végig a barlangon, majd szabadjára ment a hegyek között. Méry erős tempót diktált magához képest, Alameis talán hosszú lábai miatt meg sem érezte ezt, de a lányból kiáradó feszültség olyan volt mint egy hatalmas fekete felleg mi eltakarja gyermeki báját. S amint közelebb értek Ekorin falaihoz a szíve szinte megállt dobogni.
- Hol vannak az őrök? Hol van a főbejárat? Hol van mindenki? Mi a fészkes fene folyik itt?
*A főkapu nyomtalanul eltűnt, mintha sosem létezett volna, Méry egyből jobbra vette az irányt.
- Van egy mellék bejáró amit... - állt meg egy fal előtt majd rátette apró kis kezét.- Itt van.
*Halk repedés hallatszott majd egy embernyi kőtömb mozdult meg, varázslat hajtotta, Méryn egyből kijöttek az izzadság cseppek amik eddig sem kerülték el de most hogy azt a kevéske mágiáját is erre kellett használni szíve szerint helyben össze rogyott volna. Kicsit fújtatott, de nem engedett a fáradtságnak, s nem is akart szégyenben maradni újdonsült nővére előtt.
Ahogy beléptek egész Ekorin üres volt, egyetlen fáklya világított csak a főtér közepén, egy asztal mellett. Az asztalon némi élelem és egy levél, remegő kezekkel emelte fel a levelet, már mélyen legbelül tudta mi történt, itt hagyták maguk mögött. Kezébe tartva a levelet olvasta végig, szeméből könnyek csöpögtek. A levél miután véget szakadt meggyulladt Méry kezébe ki lassan elengedte s mielőtt még az földet érne hamuvá lett.
- Elhagyták Ekorint... Én voltam az aki lefoglalt téged míg ők elmenekültek, nem akarták, hogy tudd merre mentek tartottak tőle, hogy rajtuk ütnél...
*Kezével megtörölte arcát, mély levegőt vett kihúzta magát mint egy apró kis hercegnő egy sírban mi örökre marasztalná.
- Nem írták le hova mentek- Habár ez nem volt igaz mert Méry pontos utasítást kapott merre menjen.- Azt írták szabad vagyok, s velem együtt te is. Nincs mi Ekorinhoz kössön minket. Hisz maga Ekorin a mai napon megszűnt létezni mint az orgyilkosok városa.
*Lassan leült a padra, magához húzta az ételt habár minden porcikája ellenkezett, s leginkább az első kardba dőlt volna bele mégis leküzdötte a falatokat a torkán két könnycsepp között.
- Mitévő leszel most Nővé...- csuklott el hangja- Alameis?
*Egyik keze az ölében hevert másikkal egy darabka kenyeret tartott s rágcsálta, valójában ebben a pillanatban készült fel arra a mondatra, hogy utánuk ered és mind egy szálig levadássza őket, erre az esetre egy apró kis tasak volt nála, fogalma sem volt róla hogy miért kapott altatógázt erre a küldetésre de most már leesett. Felkészült rá, hogy ez egy olyan dózist fog tartalmazni ami végezni fog vele, mert egy nála jóval erősebb lénynek készült.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2020-01-07, 1:44 pm

* A kislánnyal ellentétben én nem éreztem furcsaságot a dologban. Legalább jártunk egy keveset idekint is. Szépen lassan elindultunk visszafelé, ám nem éppen az fogadott minket, amire számítottunk. Méry megérzései beigazolódni látszottak, Ekorinban egy teremtett lélek nem maradt. Követtem őt egy másik bejáraton keresztül, ahol a levél várta.
A rövidke üzenetet nem igazán tudtam mire vélni. ~ Hogy én rajtuk üssek? Mégis mi a fészkes fenéért támadtam volna rájuk? ~ Először nem igazán tudtam, mit is feleljek. Sejtettem, hogy valamiféle konfliktus állhat a dolog hátterében Furia és az ekorinok között, de ha így is volt, engem nem tájékoztattak a részletekről.
- Hát, ha elmentek, elmentek, nekem sincsen maradásom. Visszatérek a sereghez. - Szavainkat visszhangozták a néma, üres és sötét termek. Miközben beszéltem, Méry hozzáfogott a számára kikészített kenyérhez. Biztosan megéhezett, hiszen szinte egész nap nem ettünk egy falatot sem. Én ebben a percben nem igazán vágytam ételre. Észrevettem, hogy elcsuklott a hangja, és kissé megsajnáltam, bár én örültem, hogy végre a nevemen szólít.
- De nem ez a kérdés, hiszen én mindig is feltaláltam magam. Inkább az érdekel, veled mi lesz. Ha gondolod, elviszlek egy ekorinhoz, hogy vigyázzon rád. Úgy vélem a te korodban még nem feltétlenül ajándék ez a túl nagy  szabadság - mondtam neki utalva arra, hogy valakinek gondoskodnia kellene róla. Ha esetleg visszautasítana, nem erőltetem a dolgot, bár nem szívesen hagyom magára, akármennyire is ügyes kislány. Magammal nem vihetem vissza a táborba, ez nyilvánvaló. Elég furcsa volt, hogy őt csak így itt hagyták, de nem gyanakodtam, elvégre orgyilkos klán tagja, a babusgatás és a szeretetteljes nevelés pedig nem náluk kezdődik. *
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2020-01-07, 2:53 pm

*Méry csak nézett maga elé, majd bólintott egyet.
- Rám ne legyen gondod Alameis, a nagyúr napokon belül elküld valakit értem aki utánuk visz.
*Felpattant majd kinyújtózott.
- Addig is itt maradok és vigyázok a házra, meg így legalább lesz időm Bobóval is játszani.
*Elmosolyodott a leány, majd ha Alameis megindult kifelé Ekorinból elkísérte egészen a bejáratig.
-Remélem látlak még nővérem.
*Majd átölelte a lányt olyan szorosan amennyire csak lehetett, pár könnycsepp folyt végig ar arcán de nem kezdett zokogni. Végtére is kapott egy szemernyi szabadságot s még az élete is megmaradt.
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2020-01-07, 5:02 pm

* Viszonoztam Méry ölelését. Akárhogy is nézem, azért hiányozni fog a kis vakarcs.
- Legyen át, ahogy akarod. Én is reménykedem benne, hogy nem most találkoztunk utoljára. Minden jót neked húgom! - mondtam neki, és letöröltem az arcáról az egyik könnycseppet. A bejáratot elhagyva aztán intettem még neki egy utolsót, majd nekifutásból felvettem igazi alakomat. A nap utolsó sugarai között a magasban sötét árnyék voltam csupán, de azért még búcsúzásképp bömböltem neki egyet.
Ezt követően pedig eszem ágában sem volt egyből visszamenni Furiához. Még az istenek se néznék rossz szemmel, ha ennyi megpróbáltatás után egy kicsit kikapcsolódom. Arra gondoltam, útba ejtem Telar városát, úgyis útba esik, és bár a városokat alapvetően kerültem, de hát a jelenlegi helyzetben ki tudja meddig lehet még ebben az állapotban megcsodálni? *

// Köszi a játékot Hossin! Very Happy //
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2020-01-10, 10:09 am

*Még intett egyet a távozó sárkánynak, szemei hatalmasra nyíltak amint az elszállt.
-De gyönyörű! Kár hogy ellenünk vannak... Még testvérek is lehetnénk....
*Majd a kislány vissza tért az üres városba s megvárta míg érte jöttek, s elindultak egyenesen az elfek városa felé.

/Én is köszönöm a játékot Smile /
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime

Ekorin városa
Vissza az elejére 
7 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 Similar topics
-
» Savanti - A vizek városa
» Nortelon - A felhők városa
» Avlanion - A vízesések városa
» Orod Opelë, a fehér elfek városa
» Ightdar, a tudományok városa

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: