LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Tűz fogadó

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
SzerzőÜzenet
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 469
Életkor : 131
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2017-08-01, 10:58 pm

//Küldetés: A csaló//

*Minden oly vörös már, nem tudja eldönteni, hogy ami a szemébe folyt, a saját vére, vagy a csalóé. De az ütésekkel nem áll le. Már jó ideje felülkerekedett és a mintha a szélhámos nem is mozdult volna hosszú percek óta. De ő kitartótan üti az arcát, az állát, a szemét, ahol csak éri. Csak úgy spriccol a vér mindenfelé. Hiába kiabálnak körülötte, nem hallja. Egy ismerős hang azonban, mintha megszólalt volna a fejében.*
~Aldo! Aldo! Elég lesz! Nem éri meg! Aldo! Hagyd abba és menek…~
- He? Mi?
*Ökle megáll félúton a levegőben. Tekintetét felemeli és körbetekint. Mindenki őt nézi ijedt szemekkel.*
- Mi az?
- Ő az, kapják el gyorsan és vigyék!
*A fogadós szavai az ajtón belépőknek szólnak. Aldo arra fordítva fejét katonákat pillant meg. Mint aki egy rossz tréfát lát az egész mögött, felemelkedik a földről, s félig feléjük fordulva, félig a földön fekvő testet pásztázva szemeivel akar szólni. Hisz egyértelműen egy kis bunyó volt az egész, mindjárt felugrik a másik fél is, csak épp egy kicsit sok a vér…De ekkor valamibe beleütközik lábfeje. Egy kisebb tőr. Véres. Fogalma sincs, hogy mikor kerülhetett elő verekedés közben és, hogy miért ennyire véres, de egyik kártyás „barátja” hamar megadja mindenre a választ.*
- Mindenki szeme láttára beleszúrta vagy hatszor a tőrt a szerencsétlenbe. Kegyetlen gyilkos az ilyen.
- Tömlöcbe vele!
- Akasztófára!
- Vigyék már!
*Hallja még utoljára a fogadós hangját, majd az egyre közeledő lépteket.*
~Valami rossz tréfa lehet az egész! Én nem öltem meg senkit ma a Tűzfogadób…~
*Hirtelen bevillan a pár évvel ezelőtti kép, ahogy a fogadó mellett szintén az ő kezei által meghal Glorien akkori jegyese. Kezeit emeli, hogy átokkal eltaszítsa az érte jövő katonákat, de a felelevenedő emlék kővé dermeszti. Ellenállás nélkül viszik el…*

//Küldetés vége//
//Folytatás a város börtönében//
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-09-24, 8:27 pm

*A Tűz fogadó a korábban megszokottakhoz hasonlatosan most is tele van kétlábúval.
A törpék most is hangosak, s vidámak, a sört most is nagy mennyiségben gördül le torkukon, s ez tovább fokozza jó kedvüket.
A kalandorok egy része most is gyanús, a többi része pedig csak pihenni vágyik. A fogadós most is örül a forgalomnak, s mi tagadás, még a norlani őrségnek is, kik jelenleg ott töltik idejüket. E háborús időkben jól jön némi helyi erő, hogy óvja őt és a fogadóját.
Még nappal van, nem sok idő múlva megy csak le a nap.
Akad mágus is a közelben, igaz, e fura népséget a fogadós sem szíveli igazán. Csak akkor, ha fizetnek is.
A fekete köpenyes kabátja viseltes, bőr ruházata úgyszintén viharvert, látszik, hogy nagy távolságokat tett meg, s nem fordít figyelmet arra, hogy külsejét rendben tartsa. Fekete, fagyos pillantású, fakó arcú, már amennyi látszik előrehulló, sötét hajából.
A fogadóst még a hideg is kirázza, ha ránéz. Nem emlékszik, hogy járt-e már nála, oly sokan fordulnak meg errefelé.
A mágus előtt egy jókora adag hús pihen, még gőzölög is. Szemmel láthatóan farkaséhes, ekkora mennyiségű ételt ritkán kérnek e helyen. A bor is ott áll már, egy egész kancsóval, az asztalon, s a mágus épp kortyol belőle.
Ahogy megemeli a kupát, egy narancssárga köves gyűrű csillan meg kezén a gyér fényben. A mágus, ahogy a rossz úton járó kalandorok is, a sötét sarkok egyikét szemelte ki magának, s most is takarja az árnyék az avatatlan szemek elől.
A fogadós letörli a pultot, miközben kipillant a furcsa vendégre.
Ő nem tudja, hogy egy sárkány rejlik épp e mágus külső mögött, s hogy a Déli-dombságból jött ide. Éjjel repült, élvezte, hogy arany pikkelyeit körbesimogatja a hűs levegő, s hogy a csillagok fénye alig világítja meg hatalmas testét. Amikor már felkelőben volt a nap, akkor választotta a Tűz fogadót, hogy megpihenjen.
Volt egy elintézetlen ügye, ami még hátra van, mielőtt tovább indulna északnak.
A fogadós örömmel vette a szobáért adott darnás zacskót, s azt is, hogy némileg többet kapott a reggel érkező vendégtől.
Tapasztalata alapján ezért cserébe diszkréciót várt a szófukar feketeköpenyes, s tőle ezt meg is kapja. Rejtett asztalt, s feltűnésmentes jelenlétet.
Nem tudja, mit művelt a szobában nap közben, amikor lejött, a kulcsot is átadta. A cseléd szavai alapján az ágy gyakorlatilag érintetlen volt.
A sárkány éjsötét szemei alaposan áttanulmányozták a fogadó vendégseregét. Árulkodó jeleket keresett a szagkavalkádban, olyan nyomokat, melyek sárkányról árulkodnak.
Nem lelt, ám ez nem nyugtatta meg, s most is készenlétben lóg oldalán narancsköves kardja, hogy ha kell, azonnal reagálhasson. Ugyanígy ő maga is készen áll, ahogy mindig.
Amíg a bort kortyolgatja, s nekilát a vacsorának, mely valójában nem sokat lendít majd gyomrán, azon gondolkodik, vajon előző rejtekhelyét felfedték-e, hagyott-e csapdát valaki, netán Sou visszatért-e oda annyi idő után, esetleg Silarona, ki szintén ismeri a helyet.
Ez az egyetlen dolog, ami foglalkoztatja, s ez a két személy jelen pillanatban.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-03, 5:00 pm

Biztosra mentem, amikor ezt a fogadót választottam a megbeszélés lefolytatására. Bár még nem jártam itt személyesen, de volt olyan cimbora, aki már igen, így nyugodt lehettem, hogy ha elég pénzt adok a fogadósnak, nyugodt körülmények között tárgyalhatom le a megbízásom részleteit. Na meg a megbízóm, egy titokzatoskodó törpe is elfogadta a helyet, gondolom ő is tájékozódott előtte és tudta, hogy nem fog kilógni a sorból, ami máshol előfordulhatott volna.
Sosem szeretek nagy elánnal érkezni, inkább a fordítottja igaz, ezért most is csendesen léptem be és mielőtt betettem volna magam mögött az ajtót, gyors körbepillantással győződtem meg róla, hogy nincs közvetlen veszély.
Persze abban nem reménykedhettem, hogy nem botlom katonákba, mostanában mindenhol ott voltak, de sem verekedés, se gyanúsan méregető pillantást nem érzékeltem, de miért is kellette volna, errefelé még nem léptem senki tyúkszemére.
Pár lépéssel a pultnál teremtem és a készségesen felém hajló csapos elé tettem a véleményem szerint elégséges összeget, kértem egy szobát és megrendeltem későbbre egy kiadós vacsorát. Szemem egy pillanatra elidőzött a csuklómra tekert vörös kendőn, amit szerencsehozó talizmánként tekertem rá, mert egy kiszáradt tómeder partján találtam pár kő alól kikandikálva és színével hívta fel magára a figyelmem. Akkora már jól eltévedtem és mikor lehajoltam érte, akkor láttam meg a porban az út halvány körvonalait. Azóta amulettként tekintek rá.
Ha megkaptam a szobát, azonnal felmentem további nézelődés nélkül és meghagytam a fogadósnak, hogy ha egy Torven Zukka nevű törpe keres, küldje fel. Az én ízlésemnek túl sok volt az egyenruhás.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-03, 9:29 pm

*A hús kellően fűszeres és meleg is még. Ő is hasonlóképpen készítené el, ha kedve és ideje lenne sütni. Ez elismerés volna a Tűz fogadó szakácsa felé, de nem fogja neki átadni.
A falat mégis megáll a szájában, ahogy a belépőre pillant. Teljesen biztos benne, hogy találkozott már vele, s nem kell sokat erőltetnie, az agyát, hogy az érkezőt azonosítsa. A tolvaj, aki meg akarta lopni őt.
Sötét pillantását szűkebbre húzza, miközben lenyeli a falatot.
A tolvaj rutinosan néz körbe, majd elsétál a pulthoz.
A mágus poharat emel, s kortyol is belőle. Jó helyen ül, nem veszik észre.
A tolvaj még vált néhány szót a pultossal, majd elindul felfelé.
A feketeköpenyes nem érzi úgy, hogy bármi dolga lenne vele. Sokkal inkább azt, hogy elfogyasztja a korai vacsorát, megvárja, míg besötétedik, majd távozik onnan.
Jobb nagy ívben kerülni ezt a bajkeverőt, s amúgy sincs több dolga a fogadóban.
A kulcsot leadta, a szobát ott hagyta, s ha tovább megy, Norlan városhatárához, már egyre távolabb kerül a félelftől, aki láthatóan vár valakit.
Kain tovább eszi az ételt, s issza a bort. Látszólag teljesen higgadt, s hideg közönnyel veszi tudomásul, hogy egy újabb törpe lép be a fogadóba.
Őt is felméri, látott már törpebőrbe bújt sárkányt. Mazochista lehetett, mert egy törpe még inkább szűk egy magafajta ragadozónak, mint a többi helyi kétlábú formája.
A törpe azonban nem sárkány, s ahogy a pulthoz lép, a fogadós néhány szó múlva felfelé int a szobák irányába.
Az arany sárkány figyeli, ahogy eltűnik a lépcsőkön, majd folytatja az étkezést.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-10, 5:04 pm

Valószínűleg a sárkány még jóízűen falatozott, amikor a törpe ismét megjelent a lépcsőn és ha valaki figyelmesen megnézte, igen csak elégedett arcot vágott. Sőt ha valaki még követi is a pillantásával, akkor arra is figyelmes lehet, hogy összeakad a tekintete az egyik katonával egy pillanatra, aztán sétál ki az ajtón. A katona lehörpinti az italát és pár perccel később maga is távozik.
És figyelmes pillantásban nincs hiány, mert a lépcső tetején, az árnyékba húzódva állok és nézem végig e néma játékot.
Fel van adva a lecke. Vagy valamilyen ismeretlen csapdába próbálnak belerángatni, vagy megint a Főpapnő megbízása áll a háttérben, aki természetesen a megfelelő közvetítőkön keresztül dolgozik.
Minden esetre, amíg el nem kezdem a melót, addig nincs mitől tartanom, így akár meg is vacsorázhatok.
A pulthoz sétáltam ismét és rendeltem egy adag vadragut, hozzá cipót és bort. Még mindig elég sokan voltak, így csak az ajtó közelében találtam helyet. Mivel nem szeretek pont az ajtónak háttal ülni, így az ivónak fordítottam hátat és míg kihozták a rendelésemet, a kendővel játszadoztam elgondolkozva, mit tegyek majd.

Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-10, 8:41 pm

*A jóízű falatozás sosem mehet a figyelem rovására. Nem, ha az egyszeri sárkányra halhatatlan ellenségek vadásznak. Épp ezért a sötétben falatozó fekete mágus figyelmét sem kerüli el a törpe visszatérése, ami meglepően gyorsan történt, tekintve, hogy a vacsora még tart.
Miután rajta kívül más nem ment fel a tolvaj után a szobák felé, a mágus látszólag érdektelenül követi a törpét.
A távozó katona már inkább gyanús. Nem gondolja, hogy miatta volt a kis közjáték, azonban paranoiája még él, s nem hagyja nyugodni. A legbiztosabb, ha mielőbb lelép a fogadóból, s inkább odakint tölti el a sötétedésig hátralévő időt.
Az étket és a bort azért még elfogyasztja. Az elmúlt századokban hozzászokott, hogy ne köpje ki egyből a kétlábúak számára bódító italt. Ez is része az álcának, a beolvadásnak, még ha neki kevéssé árt meg erős szervezete miatt.
A tolvaj is megérkezik közben, ám Kainnak esze ágában sincs foglalkozni vele.
Mielőbb lelép, annál jobb. A legutóbbi találkozás is feldühítette, most nem akar effélét, inkább távozik a fogadóból is, ott hagyva a tolvajt, bármi is vár rá.
Újabbat nyel az italból, miközben már a tőrén van a következő falat hús is.
Érdekes belegondolni, hogy az efféle tolvajoknak milyen életük is lehet. Néhol talán hasonló az övéhez, főképp, ha menekülni kell, s kerülni bizonyos helyeket.
Azonban Namelyr nem akar Jeremyvel foglalkozni, aki időközben leül. Arról a helyről már jobban szemmel lehet tartani az egész teret. Az arany sárkány tisztában van vele, hogy hamarabb észreveheti a sötétség jótékony leple ellenére is alakját, ám reméli, ez nem történik meg, s mire felfedezné, ő már a távozás mezejére is lép majd.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-18, 10:11 am

Míg várom, hogy elém tegyék a megrendelt ételt, a kendőt babrálva erősen töprengek. Nagyon csábító volt az ajánlat, elég jól meg is fizette volna a törpe és pont ez volt a gyanús. Általában az aprónép nem volt ilyen bőkezű, inkább a fogukhoz verték a garast. Bár nem lehettem biztos benne, de úgy véltem ő csak egy közvetítő, viszont nagyon nem szerettem, ha nem láttam azt, aki a munkát igazából elrendelte.
Csak amikor a felszolgálólány letette elém az ételt, akkor ráztam le magamról a töprengés súlyát és toltam holnapra, addig majd kitalálom mi legyen.
Rámosolyogtam a lányra és már épp nekiestem az illatozó halomnak, amikor megakadt a szemem egy sötét köpenyben a háttérbe húzódó alakon. Csak egy pillantásba került, hogy tudjam kicsoda és a falat majdnem megakadt a torkomon. Köhögve, krákogva kortyoltam gyorsan a borból, mert nem akartam magamra hívni a figyelmet, de úgy véltem a jó pozíciójának köszönhetően, ő már nagyon is észrevett engem.
A legutóbbi és az összes előtte levő találkozásunk nem mondhatnám, hogy rám nézve jól sült el, ezért úgy véltem, hogy most az lenne a megfelelő taktika jó nagy ívben elkerülném.
A szobámba viszont nem akartam visszamenni mert akkor egyedül kellett volna lennem vele, így arra jutottam, hogy inkább úgy teszek, mintha nem is láttam volna, ha meg befejeztem az étkezést, inkább a nyílt utcán sétálok, míg el nem tűnik, de húzom az időt itt lenn, amíg csak lehet.
A tekintetem elkaptam hát és az ételre szegeztem, lassan, megfontoltan eszegetve.

Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-18, 9:54 pm

*Az utolsó falatok is elfogynak, s már csupán az alkohol marad, amikor bekövetkezik az, amire a legkevésbé sem vágyott.
A tolvaj felfedezi. Mindez kiül az arcára, még ebből a távolságból is jól látszik, ahogy az is, hogy a meglepettségtől, ijedtségtől félre is nyelt a félelf.
Kaint nem ez foglalkoztatja, sokkal inkább az, hogy látta már valahol azt a kendőt, amivel az étkezés előtt babrált az enyveskezű.
Csak akkor világosodik meg, amikor a tolvaj látványosan belemerül a tányérjába és semmi mással nem törődik.
Erőltetett kissé, legalábbis az arany sárkánynak úgy tűnik, azonban ő a maga komótos módján befejezi az ételt, majd int a cselédnek. Még nem fizette ki.
Amíg a fogadós kiszámolja a vélhetően tetemes darnaösszeget, addig Namelyr hátradől a széken, s így még inkább sötétségbe húzódik. Fagyos pillantása a tolvajon nyugszik. Fakó arcán nem nyugszik érzelem, ám odabent a szíve hevesebben ver. Már tudja, honnan volt ismerős a félelfnél lévő tárgy, s ez felkeltette az érdeklődését.
Egy barna hajú, tengerkék szemű elf nősténynél volt, ki valójában egy vörös sárkány. Régóta nem látta, egészen pontosan a Keleti szegletben, a Remény tengerének partján történt hosszas beszélgetés óta, de még mindig nagyon fontos neki.
Amikor kiteszi az utolsó darnákat az asztalra az vacsoráért és a borért, közönyösen áll fel, mintha nem is látta volna a tolvajt, s nemes egyszerűséggel kilép az ajtón.
Abban már teljesen biztos, hogy tudnia kell, hogyan került a kendő az odabent eszegető kétlábúhoz.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-20, 5:16 pm

~ Ugye nem látott meg! Nem akarom, hogy meglásson! ~ zakatoltak a gondolataim és nem tudtam megállni, hogy ne lessek fel a tányéromból a homályos sarokba, ahol a sárkány ült.
Persze képes voltam rá, hogy ezt a sunyi pillantásokat a férfi nem vegye észre, de meg akartam győződni róla, hogy nem vett észre, nem foglalkozik egy vékony, jelentéktelen kis figurával.
Azon is gondolkoztam közben, hogy vajon itt volt-e már akkor is, amikor megjöttem és látta-e, hogy találkozóm volt azzal a törpével. Már vertem volna a fejem a falba, hogy nem néztem jobban körül, de hát az jutott volna utoljára az eszembe, hogy itt találkozom újra vele.
Különben meg nem is értem mit parázok annyira! Végül is nincs túl sok oka, hogy belém kössön, a legjobb az lenne, ha kölcsönösen nem vennénk tudomást egymásról.
Kicsit oldódott a görcs a gyomromban és már nyugodtabban ettem, bár az zavart, hogy egy darabig nem láttam a vonásait, mert a sötétségbe húzódott.
Aztán mégis előbukkan és úgy látszik nem látott meg vagy ő is jobbnak lássa, ha úgy tesz, mintha sosem láttuk volna egymást.
Minden esetre nagy kő esik le a szívemről, amikor rám sem nézve kisétál az ajtón.
Valószínűleg teljesen feleslegesen idegesítettem magam. Igaz, hogy nagy bizonyossággal ő egy sárkány, de hát eddig sem akarta, hogy valaki erre rájöjjön, így neki is érdeke, hogy ne hívja fel magára a figyelmet.
Sokkal jobb kedvel fejeztem be az étkezést és fizettem, majd úgy véltem nem ártana megszemlélni a házat, ahová a megbizatásom szerint majd be kell hatolnom.
Azért óvatosan néztem körül, ahogy kiléptem a fogadóból. A fekete köpenyes sehol! Az utcán meg még elég sokan járkáltak, ezért bátrabban indultam a célom felé, de azért igyekeztem a tarkómon is szemet növeszteni. A törpében sem bíztam teljesen.

Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-22, 10:29 pm

*A fogadó fala mellett nem sétál el túl messze.
Éppen csak annyira, hogy ha valaki kilép, s körbenéz, nem követik-e, akkor biztosan ne lássák meg.
A faláda, amelynek a takarását részben kihasználja öreg és rozoga is már. Azonban neki nincs is szüksége arra, hogy lássa a másikat.
Ha a kétlábú kilép, amint teszi is, a sötét szemek máris megpillantják.
A félelf láthatóan óvatosan néz körül, leginkább úgy, hogy az feltűnő ne legyen, de ő mégis észrevegye, ha követi valaki.
Kain azonban jól ismeri a rejtőzést, s nem kell sok, hogy a nyomába eredjen az enyves kezűnek. Könnyen lehet, hogy a kendőt is úgy lopta, ám az is lehet, hogy egy halott elfnél találta, s erre a gondolatra szorul össze leginkább a szíve a hímnek.
Ha Silaronát elkapták, akkor nemigen marad, amiért még élnie érdemes. S ez még egy sor egyéb kérdést is felvet. Például, hogy miért nem használták fel ellene, mennyi kínt kellett kiállnia, mielőtt végeztek vele.
Ha azonban él, akkor a hollétéről tudhat a tolvaj, s ez megint fontos lehet. Mindenképpen tudnia kell, amit a tolvajból ki lehet szedni.
Óvatosan követi, s elég egyszer elég közel kerülnie, hogy a szagát is megérezze Jeremynek, aztán le is marad, kihasználva minden fedezéket. Vadászni kezd.
Elég a kétlábúak émelyítő bűze között azt az egy szagot követnie, míg össze nem olvad a többiekével.
Fakó arca kissé még fakóbbá válik, ahogy minden szagot igyekszik magába szívni. Sok együtt, ám így tudja csak követni.
A távolság köztük elég, hogy feltűnjön neki, egy katona ered a nyomába a tolvajnak, majd még egy, nekik azonban a sötét mágus ne szúrjon szemet.
Legalábbis a köpenyük és az egyenruhájuk a helyi erőkre hasonlít.
Namelyr úgy dönt, megmarad külső szemlélőnek, ha majd úgy alakul, úgyis elkapja a tolvajt és megszerzi tőle, amit akar.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-23, 3:58 pm

Elég sokan voltak még az utcán és a piac is még gőzerővel működött, ahol vettem is egy almát, azt rágcsálva ögyelegtem össze-vissza, miközben többször is igyekeztem ellenőrizni, hogy nem követnek-e. Sajnos elég sok katona volt a háború miatt, de mintha egyet többször is megpillantottam volna. Persze nem lehettem biztos benne, de kockáztatni sem akartam.
Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult tervez eszelt volna ki valaki, hogy lebuktasson egy tolvajt, ha mégis beigazolódna a gyanúm, akkor annak minden bizonnyal nem szerény személyem az oka, hanem maga a megbizatás. A fekete köpenyest nem láttam sehol, legalább ez megnyugtató volt.
Barangolásaim során azért szemügyre vettem azt a hivatali épületet is többek között, amely a célpontom volt, de nem álltam meg előtte, csak sodródtam a tömeggel, miközben az egyik folyókába dobtam az almacsutkát.
Egy régi tekercset kellett a megbízás szerint megkeresnem, ami egy elég feltűnő tokban volt valószínűleg a pincében. Az épület két szintes volt és előtte két őr állt, az ablakon rácsok voltak az első szinten. Ezt egy sétával előtte könnyen megállapítottam. Nem lesz egyszerű.
Egy újabb megállás, mely során megigazítottam a csizmámat és megint láttam a katonát. Most már biztos, hogy követnek. Eggyel több probléma, mert ha meg akarom csinálni a dolgomat, még a követőket is le kell rázni.
Visszafelé indultam a fogadóba.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-23, 8:46 pm

*A tolvaj bejárja a fél várost, s ez próbára teszi a sokat látott sárkány türelmét is. Hogy végig szaglásznia kell, nem volt a tervben. Legszívesebben hagyná a félelfet is, hogy főjön saját levében, azonban a kendő miatt nem teszi meg.
Látja, ahogy a két katona a nyomában van. Látványosan kerülik egymás közelségét, jól ismert taktika ez.
Amikor rá vadászott két sárkány, ugyanezt tették.
Ha egyiküket észre is veszi a préda, a másik még mindig rejtve maradhat.
Namelyr figyeli őket a távolból.
A fa, amely mögül még köpenye sem lóg ki, épp, hogy csak fakó arca látszódik, vastag, s jól is rejti a rejtőzni vágyót.
A katonák maguk is jól tudják, hogy a háború miatti fokozott katonai jelenlét nekik kedvez. Eltűnhetnek a tömegben, a sok katona között még kettő nem is tűnik fel senkinek.
A fogadó felé tartó tolvaj előtt épp ezért terem aztán az egyikük. Nem az, aki a nyomában volt, ő valamivel hamarabb szaporázta meg lépteit, hogy elébe kerülhessen a célpontnak.
Így aztán amikor felbukkan Jeremy előtt, megragadja annak övét.
Nem látványosan, köpenyével félig-meddig takarja is a mozdulatot. Társa eközben már odaér, s a félelf mögött halk hangon szólal meg.*
- Most velünk jössz.
*Kain számára ez nem várt és nem is vágyott fejlemény. Tovább bonyolítja az így is bonyolultnak tűnő délutánt.
Ahhoz képest, hogy távozni készült a városból, most úgy tűnik, a kelleténél tovább kell még maradnia.
Torkából halk, elégedetlen morgás tör fel.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-25, 6:45 pm

Bár továbbra is szemmel tartom a nyomomba szegődött árnyékot, túlságosan még nem aggódom, hiszen nem tettem még semmi törvénybe ütközőt és arra sem emlékszem, hogy valaha erre-arra jártamban a lábujjára léptem volna valami itteni érdekelt félnek.
Ahogy látszólag céltalanul mászkáltam, mintha csak a város látványosságai érdekeltek volna, azért törtem a fejem, hogy vajon mégis minek köszönhetem ezt az érdeklődést. Csak arra tudtam következtetni, hogy talán a törpe volt az, aki miatt most szem elé kerültem, másra nem tudtam gondolni.
Erősen arra hajlottam, hogy ha már most ennyi kockázatot rejt a megbízás, talán jobb, ha visszatérek mielőbb a fogadóba és összeszedve a motyómat eltűnök a városból és legfeljebb akkor térek vissza, ha ez a nagy figyelem már nem irányul felém. Ez már csak azért is tanácsos volt, mert az sem tetszett, hogy megláttam a fekete mágust, aki bár eddig nem sikerült rábizonyítanom, de minden bizonnyal emberbőrbe bújt sárkány volt. Nagyon nem lett volna jó, ha arra a következtetésre jutott volna, hogy jobb lenne , ha erre nem is lenne alkalmam.
Mivel elhatároztam magam, így a lépteim a szállásom felé irányítottam, követőmmel együtt, legalábbis nem sokkal előtte még egyszer megpillantottam. Most már nem nézelődtem, nehogy gyanakodni kezdjen.
Éppen ezért meglepetésként ért, amikor hirtelen, egy hozzá nagyon hasonlóan öltözött alak, erősen megfogta az övemet és egy másik meg felszólított, hogy tartsak velük.
El tudtam képzelni a tartásukból, hogy egy kés lebeg a vesém felett de nyilvánvaló volt, hogy nem akartak feltűnést sem. Az első döbbenet elmúltával, ezért úgy véltem megér egy próbálkozást.
- Anyukám a lelkemre kötötte, hogy ne menjek el idegenekkel. – néztem az előttem álló szemébe ártatlanul mosolyogva, kissé elvékonyított hangon, de aztán elkomolyodott a pillantásom, miközben igyekeztem leplezni szívem heves dobogását. – De egyébként miért is tenném? Kik vagytok? – vettem én is pajtáskodósra, hiszen ők is megengedték maguknak.
Ám közben kissé neki is feszültem a szorításának, próbálgatva mennyit bír és azt kutattam, elmenekülhetnék-e valamerre.


Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-28, 10:03 pm

*A tartás erős, s a katona arcán sem látszik, hogy humoros kedvében lenne. A másik, hogy érezhető legyen, s a tolvaj biztos lehessen benne, jól gondolta, odanyomja a tőr hegyét enyhén a félelf hátának.
A zord arcú katona e pillanatban csak fejével int, merre is kellene haladniuk.
A másik, köpenye rejtekében tartja a tőrt, miközben másik kezével tol a tolvajon, hogy arra induljon, amerre ők akarják.
Ha végre elindul, akkor nem tolják beljebb a tőr hegyét, ha azonban ellenkezik, a fegyver hegye ruháján keresztül vért fakaszt bőréből.
Az arany sárkány jól látja a jelenetet, miközben behúzódik egy fa takarásába.
Nem szándéka, hogy mindenki szeme láttára felhívja a figyelmet magára.
Erre az évre elég volt neki, hogy egy „katonával” már összeakasztotta a bajszát. Tarsisban, ahol Ahrolllal csapott össze, és Valturaant mentette meg.
Ebben az esetben nem ér annyit a helyzet.
A félelf akár meg is halhatna tőle, nem hullajtana könnyet a kétlábúért, azonban a tudás, amit birtokol, fontos számára.
Fekete bőr kabátja alatt megmarkolja narancsköves kardja markolatát. Silaronáért mindent meg kell tennie, egyszerűen tudnia kell, hogy a vörös nőstényről mit tud egészen pontosan az enyves kezű kétlábú.
Ha tovább indulnak a katonákkal, menten a nyomukba szegődik.
Már nem kell távolról követnie Jeremyt. Azonban óvatos, mielőtt tovább indulna, s azután is, hogy tovább indult, fekete haja takarásából sötét pillantása körbejár. Mint árnyék halad át, szinte észrevétlen.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-30, 4:56 pm

- Hmm…..Úgy látom nem bírjátok a tréfát. – vágok egy pofát az előttem állóra, mivel a hátam mögött álló igen csak bökdös a tőrével, de akármit is beszélek, a katonák nem tágítanak és nem is túl beszédesek.
Amit nem mondanak szóval, azt mutatják azzal, hogy biztos kézzel tartanak és biztos vagyok benne, ha megpróbálnék kiszakadni a karmaikból, akkor kapnék egy szúrást a vesémbe, aztán a közelemben állók azt sem tudnák miért fetrengek a véremben, hiszen úgy álltak, hogy mindent takarjanak. Ezek a férfiak nem úgy néztek ki, mint akik most kezdték az emberrablást…..
Hmm, a karmokról eszembe jut a sárkány és az is, hogy remélem ezek nem az ő emberei vagy ne adja a Teremtő…..sárkányai! Fürkészően meredek az övemet markolóra, de nem látok rajta semmi „nem emberit”, igaz, azt a fekete köpenyesen sem láttam…..
A szavak nélküli intésre kissé késve reagálok, mert még mindig a menekülés útján rágódom, de a fájó bökés egyből mozgásra késztet, hiszen amíg élek van remény a menekülésre, de ha leszúratom magam aligha.
- Azt azért tudják ugye, hogy ez közönséges emberrablás. – locsogok tovább egyrészt azért, hogy idegesítsem őket, hátha kiböknek végre valamit, másrészt, mert ha ideges vagyok akkor így vezetem le. – Különben sincs pénzem és gazdag rokonságom sem, aki fizessen értem. Persze tudom, hogy ezzel magam alatt vágom a fát, csak hát nem akarom, hogy feleslegesen fáradozzanak és a végén rajtam verjék el a port, ha nem lesz kifizetődő a vállalkozás. Ne mondják, hogy én nem szóltam.
Közben már kinézem azt a cserépedényeket árusító asztalt, ami mellett el kell majd haladnunk. Talán ha oda érve oldalra vetem magam bele a törékeny árukba, akkor kikerülöm a tőrt és magammal rántom a még mindig az övemet szorongató fickót. Sajnos, ha nem veszi el a gerincem mellől a hátam mögött szorosan követő katona, akkor ezt nem merem megkockáztatni, hiszen elég egy mozdulat……
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-01, 9:07 pm

*A tolvaj locsogása nem hatja meg a két katonát. Ők a feladatot látják el, s nem hagynak egyetlen egérutat sem Jeremynek.
Mogorván vezetik tovább őt, s a környéken, ha látja is valaki, annyit láthatnak, hogy a katonák egy alakot kísérnek.
Bizonyára okkal teszik, hiszen feladatuk a rendet fenntartani.
A tőr bizony ott marad, így Jeremy hiába szemléli a cserépedényeket, ha elveti magát, az a tőr mélyebben hatol a hátába, mint gondolná.
Így azonban könnyen lehet, hogy hamarosan nyugodtabb környékre érnek, hol nincs már senki.
A keskeny sikátor sötétebb a kelleténél, s kihaltabb is.
Ha a félelf nem veti el magát, nem sok időbe telik, hogy odakerüljön.
Ha így lesz, odabent, az egyik kapualj mellett elhaladva egy fekete bőrkabát szegélyét láthatja kilibbenni, s mikor tovább haladnak, a hármas mögött egy magas mágus dermesztő alakja jelenik meg.
Az első katona eszméletlenül omlik össze, a tőr pedig előbb hegyére hull a kövezeten, majd lassan eldől.
A másik katona még mindig fogja a tolvajt, ő ekkor pillant hátra, s szeme elkerekedik a földön heverő társ, valamint a fekete bőrkabátos mágus láttán.
Az arcba lógó, fekete haj mögül sötét szemek villannak rá, ám a fakó arcot alig-alig látni.
A mágus gondosan ügyel rá, hogy a kabát felhajtott gallérjai is, valamint fekete tincsei is minél többet kitakarjanak belőle.*
- Engedd el!
*Hidegen, halkan, ám ellentmondást nem tűrőn szűri ki fogai között a két szót.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-03, 5:53 pm

Bár nem tűnnek teljesen szabványos katonának, ahhoz eléggé, hogy a nép, akik a piacon és környékén lődörögnek, ne habozzanak segíteni nekik, ha menekülni próbálnék, vagy segítséget kérnék tőlük. Szóval csak a saját erőmből szabadulhatok, amire egyelőre nem sok esélyt látok, mivel nagyon is hozzáértően kísérnek, egyik továbbra is az övemet szorongatva, a másik meg a tőrével a derekamat birizgálva.
Végül a fazekas mellett is elsétálunk, mert nem merek kockáztatni, nagy valószínűséggel halott lennék mielőtt még földet érnék.
Csak abban bízhatok, hogy lesz még alkalmam meglógni. Nem tudom hová akarnak cipelni, de a máskor a szövetségesemnek tartott sötéten és néptelenül ásítozó sikátor, most még sem tölt el boldogsággal.
Kicsit azért húzatom magam, azért csak nem fognak ledöfni, legfeljebb képen törölnek, ha megunják. Aztán egy sötét rebbenés vonja magára a figyelmem egy beugróban és az a köpenyszél mintha ismerős lenne.
~ Ohh, csak ezt ne! Még ez is! ~ sápadok el, mert ezek szerint még sem sikerült leráznom a mágust.
Elrablóim nem vesznek észre semmit, de most szinte én húzom őket a sikátor másik kijárata felé, mikor megszólal a fenyegető, jégcsapokkal tűzdelt hang.
- Engedd el!
Hátrafordítva a fejem, a félelmeim beigazolódnak. Kain áll ott.
- Nehogy elengedjetek!
Csak nem fog egy városban katonákat öldösni!
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-04, 10:52 pm

*A katonák is odapillantanak, ám az arcból nem sokat látnak. Ők nem ismerik a fekete mágust, aki ott áll velük szemben. Arcát fekete haja takarja, míg a fekete bőrkabát nem egyedi dolog e világban.
Nem véletlenül választotta ezt az álcát, jó néhány törvényen kívüli, vagy a törvény szürke oldalát kedvelő használja, miként egyes sötét mágusok is e kinézetet.
A katonák nem értik a tolvaj magatartását, ahogy a mágusét sem. A félelf eddig szökni akart, most pedig könyörög, hogy ne engedjék el a mágus felszólítására.*
- Törődj a magad dolgával, mágus!
*Veti oda foghegyről egyikük, míg a másik immáron húzza tovább a tolvajt.
Az arany sárkány számára azonban most fontos a préda.*
- Soler edonen krestelan!
*Szavaira vakító, erős fény tör elő belőle, az, ki ekkor nézi, biztosan káprázó szemekkel meredezik egy ideig, míg ő kihasználva a tőrt tartó megingását, lesújt öklével a katonára.
Amíg az eszméletlenül rogy össze, addig megragadja a tolvajt, míg másik kezét a másik katona felé lökve újabb varázslatra vetemedik.*
-Dhoruba shove!
*A lökéshullám jóval odább taszítja a katonát, ha az nem engedi el időben Jeremyt, hát a tolvaj övével együtt száll a sikátor falának.
Kain következő tette már a teleport, ha még van rá ideje. Jeremy várhatóan kellően elfoglalt az öve elvesztése miatt, ahogy a rettegés is bizonyára lassítja őt.
Ám az arany sárkány fel van készülve az ő ellenállására is. Számára csak Silarona a fontos, s ez bizton látható elszánt, dühös alakján is.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-06, 7:17 pm

Tudtam, hogy ne fogják fel! Hogy miért vagyok én megáldva izomagy törvényszolgákkal, akik nem látnak tovább az orruknál! Hiszen csak rá kell nézni erre a fickóra, a szeme sem áll jól!
- Én nem állnék le vele vitatkozni, jó uraim! Már olyan kíváncsi vagyok, hogy hová és kihez vinnének! Menjünk! – győzködtem őket, de hát nem voltak elég gyorsak és nem féltek eléggé……..
Nekem nem kell kétszer mondani, mennék én, de még végig sem gondolom, hogy nem lesz ennek jó vége, amikor már felhangzanak a gyanúsan mágiát hordozó szavak és felragyog az erős fény.
Hiába hunyom le a szemem, még a szemhéjamon keresztül is látom és mire kinyitom a tőrrel engem fenyegető katona a földön hevert ájultan.
Máris megfogalmazódott bennem, hogy most itt az alkalom, hogy a nyakamba szedjem a lábam, csak az övemet kell lekapcsolnom magamról, amikor újabb varázslat csattan el és majdnem elesek, akkorát ránt rajtam az aki az övembe kapaszkodott és most azzal együtt a túloldali falnál csattan.
Teszek pár tántorgó lépést, hogy visszanyerjem az egyensúlyomat és már készülök, hogy elrohanjak, mikor Kain megragad és megemelkedik a gyomrom, jelezve, hogy elteleportált velem.
Volt már benne részem, így tudom, hogy nem fogom jól viselni.
Ahogy ismét a szilárd talajon áll a lábam, meg sem próbálom megállítani a gyomrom és egyszerűen lerókázom a csizmáját.
- Ha tudom mit tervezel, nem eszem meg azt a húst a piacon. – nyögtem fel, mert nem éreztem jól magam.

Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-07, 8:45 pm

*Az arany sárkány undorodva néz fekete csizmájára, melyen ott éktelenkedik a tolvaj gyomortartalma. Nem sok visszataszítóbb dolog létezik, mint ez. A kétlábúak jelentős része egyébként sem tekinthető akármilyen szempontból is vonzónak.
Ez a dolog azonban…az első adandó alkalommal el fogja tüntetni. Könnyen lehet, hogy még varázslat után is hetekig érezni fogja a szagot az orrában.
Kain eddig is fogta Jeremy vállát, azonban marka most medvecsapdaként szorul a félelf testére. Éjsötét szemei metszőn merednek a tolvajra.*
- Enyveskezű! Honnan van a kendőd?
*A kérdés fagyosnak tűnik, ám elfojtott érzelmek rejlenek mögötte.
Nem kertel, egyenesen felteszi a kérdést, s azzal a lendülettel jelzi is a másik számára, hogy nem akar soká várni a válasszal.
Ha a tolvaj felkiált, tegye meg nyugodtan, itt már lehet. A városhatárban legfeljebb haramiák hallhatják meg a hangját. Régebben elég sokan voltak errefelé.
A mágus türelmetlenül várja a választ. Azt a választ, mely közelebb viheti Silaronához, vagy a hollétéhez. Elég régen hallott már felőle, s túl sűrűn jut eszébe ahhoz, túlságosan hiányzik ahhoz, hogy elfeledkezhessen róla.
Igazság szerint ő, és az elf nőstény tartják vissza attól, hogy ezt a világot itt hagyva visszatérjen Nervotopba.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-09, 7:00 pm

Eddig sem volt ez a sárkány az, aki nagyon értékelte volna a humoromat, de ez úgy látszik azóta sem változott, sőt……..mondhatnám inkább romlott, ahogy a megkönnyebbülés első hulláma után az arcába és a szemébe néztem. Összeszorított száj, sötét, semmi jót nem ígérő tekintet……
- Óóóó, hogy hiányzott ez már nekem! – bukott ki önkéntelenül a számon, mert én már csak ilyen vagyok, ha ideges vagy izgatott leszek, akkor dumálok.
Szerintem azt sem igazán értékelte, hogy lehánytam a csizmáját, bár ahogy elnéztem, amúgy is ráfért volna egy alapos tisztítás.
Mivel a vállamat szorongató vasmarok még jobban megszorult, úgy véltem, nem az a baráti szándék vezérelte, hogy kimenekítsen a bajból, amit hamarosan meg is tapasztalok, amikor kérdőre von.
- Aú! Hagyd ezt abba, mielőtt eltöröd a vállam! – szólaltam meg, de nem gondoltam volna, hogy ez hatással lesz rá, egy próbát azért megért. - Hogy …..mi?  - lepődtem meg, még a félelmem is feledve. - Milyen kendő? – esik le az állam, mert mindenre számítottam, csak erre a kérdésre nem.
Ha a szeme a csuklómra téved én is követem a tekintetét és csodálkozva nézek vissza rá.
- Jaaa, ez? Hát …….találtam…..Tudod, csak úgy. Nem mondod, hogy ez a rongydarab érdekel? – simítottam végig a ruhadarabon, de közben figyeltem a tekintetét.
Vajon mi az ami felkeltette benne az érdeklődését? Ráadásul annyira, hogy még katonákat is elintézett miatta.
- Egyébként tudod, kik voltak azok…..tudod? – intettem bizonytalanul arra, ahol a városi piacot sejtettem. – Vajon mit akartak tőlem, csak nem ők is ezt?


A hozzászólást Jeremy Talbot összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-11-09, 9:50 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-09, 9:10 pm


*A tolvaj még mindig túlságosan sokat beszél, s a mágusnak nem ezekre a szavakra fáj a foga.
A szorításra kicsikart kiáltás sem hatja meg, még csak vállát sem vonja meg, hogy nemtörődömségét kifejezze a törött vállal kapcsolatban. A tolvaj annyit sem jelent jelen helyzetben számára, mint a gyomortartalma, mely még mindig csizmája orrát „diszíti”.
A meglepődés őszintének tűnik, ám a sárkány találkozott már a tolvajjal, s nem hisz neki.
Végigvárja a mondandót, habár pillantása mind sötétebbé válik közben.*
- Hazudsz!
*Szűri ki fogai között, miközben még szorosabbra fogja fogását azon a vállon.*
- Hol loptad, s legfőképp: kitől?!
*A visszafojtott düh ott munkál benne, ám a düh mögött félelem is van. Félelem attól, hogy olyan hírekről szerez tudomást, melyek valamely visszafordíthatatlanra mutatnak rá Silaronával kapcsolatban.
A félelf kérdez az őt kísérő katonákról is, ám ez érdekli most a legkevésbé. Azt lezárta és ott hagyta Norlanben.
Ha a kendő nincs szorosan csomózva a csuklóra, kinyúl szabad kezével, s leveszi, ha láthatóan oda van kötve, akkor újra megszólal.*
- Add azt ide!
*Fagyosan parancsolja a tolvajt, ha bárminemű ellenállást vél felfedezni, az a szorítás tovább erősödik, nem törődve azzal, hogy esetleg csontot tör, vagy ízületet szakít be.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-12, 5:08 pm

Ahogy várta, vagyis tulajdonképpen azt nem vártam, hogy eltörje a vállam, de hogy a szavaim úgy röppentek ki egyik fülén ki, a másikon be, hogy semmilyen hatást nem gyakorolt rá, az biztos.
Nem kellett nagyon színészkednem, hogy nem érzem túl kellemesen magam. Gyötrődő arccal próbáltam ellazítani a szorongatott testrészem és a másik kezemmel meg megpróbálni lefeszegetni magamról, de nem erőszakosan, csak a fuldokló kapaszkodik az életébe.
Hiába húztam az időt, még ha nem is teljesen szándékosan, csak azt láttam az arcán, hogy ez most egy cseppet sem jó ötlet.
Na tessék, egyszer mondok életemben igazat, akkor sem hisz nekem senki és ez most nem hiszem, hogy a hasznomra válna.
A szorítás fokozásával szinte érzem, ahogy elmorzsolódik a csont a vállamban és most nem kell tettetnem, hogy a fájdalom végighullámzik rajtam.
- Uff! Kérlek, Sárkány uraság……Kain…..vagy amit csak szeretnél…..tényleg igazat mondok! – kiáltottam fel, de már megmozdulni sem mertem, mert szerettem volna még használni a kezem az életben. – Nem loptam, esküszöm az Istenekre! A Nyugati szegletben jártam, amikor egy majdnem teljesen kiszáradt tómeder szélén, egy kisebb kőrakásba szorulva megláttam.
Nem sokat tehettem, amikor a kérdésemet meg sem hallva, egyszerűen rángatni kezdte a csuklómra csomózott kendőt, de míg elkezdtem kikötni, fancsali képpel folytattam.
- Jól van, ne rángasd már, adom! De csak tudd, hogy mivel akkor már majdnem éhen és szomjan vesztem és a vörös kendő vezetett oda, úgy véltem ez valami jel és talizmánként eltettem. Egyébként mi a bajod vele? Talán ez a szín olyan a sárkányoknak, mint……a bikáknak?
~ Jeremy, te ostoba barom! Jobb lenne, ha megtanulnád fékezni a nyelved, míg van. ~ rúgtam saját magam bokán, de már kicsúszott.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-12, 9:47 pm

*Nem hagyja lefeszegetni markát a tolvajról, a szorítás inkább erősödik a feszítő mozdulatokra, jelezve, nem fogja elengedni. Nem, amíg meg nem kapja, amit akar.
Namelyrnek megüti a fülét a megszólítás.*
~Sárkány uraság?~
*Nem tudja, hogy honnan veszi a gondolatot a tolvaj, nem emlékszik arra, hogy felfedte volna magát neki. Minden esetre úgy látja jónak, ha semmit nem reagál a megszólításra.
A tolvaj mindig hazudik. Sárkány legyen a talpán, aki abból a rengeteg szóból kihámozza az igazat.
Amikor végre megkapja a kendőt, még nem ereszti el a tolvajt. Annál is inkább, mert a sok szöveg közepette már másodszor nevezi sárkánynak.*
- Sejtelmem sincs, mit gondolnának a sárkányok róla. Nekem kell.
*Szúrós pillantással mered Jeremy szemeibe, feltéve, hogy felnéz rá.
Nem hajlandó elárulni, mit gondol valójában erről, azonban még nem végzett a kikérdezéssel sem.*
- A gazdája ott volt? Tőle loptad?
*Ragaszkodik korábbi elképzeléséhez, miközben fel sem merül benne, hogy a másik esetleg igazat mond.
Nem tudja róla elképzelni. Korábbi találkozásuk alkalmával kellőképpen elásta magát előtte a félelf.
Ha tovább hazudik, ismét szorít kicsit a meggyötört vállon, s ha még állna, megpróbálja térdre kényszeríteni a tolvajt. Jó kérdés, hogy mikor kezd el igazat mondani neki.
Ő ugyanis nem hiszi el, hogy az eddig hallottakból egy szó is igaz lenne.
Silaronának nincs keresni valója a sárkányok által megszáll nyugati szegletben, hacsak nem a halált keresi.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-14, 6:20 pm

Mint mondtam, ha kínban vagyok, akkor mindig megered a nyelvem és ezzel nem egyszer sikerül megzavarnom azt, aki veszélyt jelent rám nézve és ez lehetőséget ad nekem, hogy vagy kidumáljam magam, vagy eltereljem a figyelmet és meglógjak.
Ám ez most a fekete köpenyesnél nem jön be, sőt nem tudom, hogy egyáltalán jó ötlet volt-e az, hogy sárkánynak tituláltam, amivel ugyan már többször megvádoltam és gyanakodtam rá, de sosem bizonyosodott be. Most sem reagál rá, de nem is ezzel vagyok elfoglalva, hanem azzal, hogy ne roppantsa össze a vállamat. Egyébként, ha belegondolunk egy normál földi halandónak nem is lenne ilyen ereje, nem igaz?
Azt hittem, hogy ha megkapja az átkozott kendőjét, akkor elereszt, de valamiért nagyon rá van gerjedve, így szívesen megvonnám a vállam, ha nem fenyegetne elvesztésének réme. Így csak egy hitetlenkedő horkantásra futja csak, de azért a szemkontaktust nem tartom vele sokáig.
- Na persze! De tőlem az vagy, ami akarsz, csak engedj már el, ha azt akarod, hogy társalogjak veled továbbra is és ne ájuljak a karjaidba.
A következő kérdésére azonban megint csak kénytelen vagyok a szemébe pillantani, hogy szórakozik-e velem, vagy komolyan gondolja? Hát, ha az arcából kell kiindulnom…..halálosan komolyan!
- Mond, hallod amit mondtam? – érdeklődtem lemondóan, hogy sosem fog elengedni. – Egy….félig……kiszáradt…..tómedernél…..ta…lál….tam! – szótagoltam, hátha szájról jobban olvas. – Ha volt is gazdája, akkor azok a csontok voltak, amik mellette hevertek. De ha végre elárulnád miért érdekel ez a kis vörös rongy, akkor talán még segíthetek is. – váltottam taktikát és szinte doromboltam a szavakat.
Ha neki ezzel kapcsolatban ilyen fontos valami, akkor akár még életben is maradhatok…….

Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-15, 4:38 pm

*Továbbra sem érzi szükségét, hogy megerősítse, nem sárkány. Gyanakodhat, ám akár az is felmerülhet egy avatatlanban, hogy a mágus bűbájjal fokozza testének erejét, hogy jobban kínozhassa a fogva tartottat.
Természetesen ezt sem mondja ki, inkább figyel az újabb hazugságokra.*
- Hazudsz.
*Jelenti ki hidegen.
Nem tudja, nem akarja elhinni, hogy Silarona nincs többé. Sokkal valószínűbb az, hogy ez a kétlábú egyszerűen meglopta őt, mert tetszett neki a kendő, netán volt is valami érték a kendőbe csomagolva, s amiatt lovasította meg. Természetes, hogy nem járna halál, sem egyéb megtorlás, ha csak találja az említett kiegészítőt. Tán ezért említi a csontokat. *
- Ez egy női kendő.
*Szólal meg újra, egyben indokolva, miért sem hiszi el, hogy egyszerűen magához vette a tolvaj, mert tetszik neki.
Minden esetre a szorítás nem enyhül, lehetséges, hogy egy ideig szép foltok maradnak majd utána a félelf vállán, feltéve, hogy túléli a találkozást a fekete mágussal.*
- Adok még egy esélyt. Jobban jársz, ha ezúttal az igazat mondod.
*Néz le a mágus, s hogy nyomatékot adjon szavainak, másik kezét megemelve megidéz benne egy tűzgömböt.
A sötét szemek Jeremy pillantását keresik. A vörös nőstény iránti érzelmei bizony vannak még olyan erősek, hogy akár a kontrollt is elveszítse önmaga felett, s akkor valóban kibújna belőle az a vad dühroham, mivel már fákat szaggatott szét, köveket zúzott össze.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-15, 6:55 pm

Megszoktam már, hogy egy tolvajt sehol sem látnak szívesen, hogy ha lehet, akkor elvernek minket, bezárnak vagy ne adják az Istenek megcsonkítanak, felakasztanak minket, de, hogy ennyire makacsul lehazudozzanak, az már mégis csak sok. Döbbenten meredek a sötét szemekbe, egy pillanatra még a veszélyről is megfeledkezve, amit azok sugallnak.
- Na figyelj ide! Az igaz, hogy elcsenek ezt-azt, megkönnyítek pár embert vagy más kétlábút az erszényétől, értékes tárgyaitól, ezeket is legtöbbször megbízásból, de nem vagyok hazug!
Aztán mielőtt megint rávágná, hogy az vagyok nagy nehezen felemelem a szabad kezem, mert tényleg fáj a szorítása.
- Najó, van, hogy kicsit füllentek, de ez most véresen komoly és hidd el, egy ilyen értéktelen kis kendő miatt nem kockáztatnám az életem. Az igazat mondom!
Értetlenül nézek rá, amikor benyögi, hogy ez egy női kendő és halványan, mintha derengeni kezdene, hogy mi lehet ennek a heves érdeklődésnek az oka. Gondolalataim visszaszállnak oda, ahol a kendőt találtam és minden emlékezőtehetségemet összeszedtem, hogy magam elé lássam a helyet.
- Nem értem……és ha egy női kendő? Mi van akkor? Megtetszett és azt hittem szerencsét hoz, de csak téged hozott, ez meg igen csak messze esik a szerencsétől….. – sóhajtottam, aztán rémülten csuklottam fel, ahogy megjelent a kezében a tűzlabda és hadarni kezdtem.  – Talán a nő lovagjáé volt, mivel, több csont volt ott, de azok a vértdarabokból ítélve, inkább férfiaké voltak. De anyám életére esküszöm, nem loptam el senkitől, főleg nőtől nem……nem is láttam nőt már jó ideje, mármint tudod…….úgy nem láttam, vagyis ……..ha a te nőd, főleg nem láttam……..- próbáltam ismét kikeveredni a kezei közül.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-16, 8:55 pm

*Össze-vissza beszél. Kikéri magának, hogy hazudna, s ez tovább dühíti a sárkányt. Hát mi mást tenne, hogy mentse magát? Mi mást tenne, hogy elterelje a gyanút, s hogy ártatlanságát bizonyítsa.
Ám a mágust nem könnyű meggyőzni, hogy elhiggye egyetlen szavát is.
Nincs bizonyítéka, nincs senki, ki szót emelne mellette, csak ők ketten vannak.
Kain pedig tudni akarja, mi lett Silaronával. A kendő már az övé, s a félelf élete egy hajszálon függ csak.
Ha kiderül, hogy valamiképp a vörös nőstény halálát okozta, netán szenvedést okozott neki, az istenek sem mentik meg életét.
Abban van először logika, hogy a kendő számára értéktelen, s nem lenne értelme hazudni érte. Feltéve, hogy hogy tényleg az volt akkor is, amikor magához vette.
Az esküdözés is olyasféle dolog, amit a kétlábúak bizony sűrűn vesznek elő, ha nincs bizonyítékuk saját igazukra.
A mágusban lassan tudatosul, hogy nem lesz bizonyítéka a tolvajtól annak ártatlanságára, ha ártatlan.
A bűnösségére sem, ahogy arra sem, hogy igazat mond, s arra sem, hogy hazudik.
Azonban biztos, ami biztos, a ficánkolásra még rászorít a vállra, tán még roppan is az erős ujjak alatt.*
- Nincs itt anyád, hogy életét adja érted, ha hazudsz.
*Jelenti ki magabiztosan, s megemeli a tűzlabdát tartó kezet, jelezve, még mindig nem hisz neki.
Nem reagál arra, hogy a nősténye lett volna, kitől lopott, habár az volt.
Ám nem adja ki magát egy tolvajnak, hinni hihet, amiben akar, ám bizonyítéka nem lesz rá.
Ahogy neki sem a bűnösségére, egyelőre.
A tűzlabdát végül nem vágja hozzá, és a vállat is elengedi.
Van megfelelő varázslata arra, hogy megkeresse a kendő gazdáját.*


_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 889

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-17, 3:20 pm

Csak beszélek és beszélek, miközben a szemem nem tudom levenni a másik kezében lévő tűzgöbről, aminek forróságát szinte már a bőrömön érzem. Nem akarok meghalni, főleg nem egy kis vörös kendő miatta, amiért már vagy ezredszer átkozom el magam, hogy magamhoz vettem és ezzel felkeltettem ennek a komor, sötétséget árasztó mágus figyelmét, aki még az is lehet, hogy sárkány, bár soha egy szóval vagy fintorral sem ismerte el és akinek szerencsétlenségemre valami köze van egy bőhöz, akié a kendő lehet.
És egy szavamat sem hiszi! Pedig még az anyám életére is megesküdtem, amit nálam nagyon komolyan kell venni.
A vállam felől érkező reccsenés és kínhullám megint csak kiáltást csal ki belőlem és ezt igyekszem legalább a férfi fülébe irányítani, hátha megsüketítem.
- Ne csináld! Aúú! ha meg akarsz ölni, akkor tedd, de ha nem akarsz, akkor engedd el a vállam, különben nem fogom tudni használni!
Mikor végre megszólal és meghallom mit mond, szinte rongybabaként lógok a kezében, olyan vihar dúl bennem.
- Anyám jó asszony volt és kimosná a szádat, ha hallana. – mondtam neki most nagyon is csendesen.
Mikor hirtelen elengedett és a tűz is kialudt a kezében, nem tudtam, hogy ezt most minek köszönhetem, de nem hittem benne, hogy a szavaim győzték volna meg, sőt inkább arra számítottam, hogy most elszánta magát és végez velem.
A vállam iszonyúan fájt és igyekeztem nem mozdítani, de eszembe jutott még egy őrült ötlet, hogy időt nyerjek, ha már az igazat nem hiszi el.
- Azért nem olyan nagyon akarnék meghalni. – kezdtem bele gyorsan, mielőtt bármit is tette volna. – Mivel látom nem tudlak tovább ámítani elmondom az igazat……tényleg. Ha annyira izgat, mi lett a tulajdonosával, akié volt, akkor talán a megbízom, aki oda küldött, hogy nézzek körül és ha találok valamit vigyem el neki, többet tudna mondani…………………………
A fejemben pörögtek a gondolatok, hogy valami épkézláb történetet találjak ki, aminek még van is némi igazság alapja, legalábbis olyan személy, aki akár megtehette volna…………


Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-11-19, 9:31 pm

*Sem az ordítás sem pedig az anyjával kapcsolatosan történt megsértődés nem okoz benne törést.
Nem ezek miatt engedi el.
Nincs szüksége arra, hogy tovább kínozza a tolvajt. Ami kell, már az övé, s az alapján megtalálja majd a gazdáját is.
Megsemmisítő pillantással nézi a meggyötört félelfet. Ez a pillantás tovább mélyül, ahogy beszélni kezd.
Még mindig hitetlen a tolvaj szómenésével kapcsolatba.
Minden valószínűség szerint újabb hazugság hagyja el épp a száját, s ez a hazugság már a sokadik a mai napon.
Azonban megvárja, hogyan folytatja, nem emeli újra kezét, hogy tűzlabdát idézzen meg, s azzal akarja meggyilkolni, nem nyúl a vállához sem.
Ellenben a tőrét előhúzza, mintha talán azzal kívánná tovább kínozni a kétlábút. Szó se róla, Anzar tanított neki egyet, s mást az egyes fajok gyenge pontjairól.
Arról, hogyan kell úgy szépen lassan metszeni egy tünde fülét, hogy pokoli kínokat érezzen. Arról, mely ponton lehet úgy alászúrni a tőrt egy kétlábú vékony bőrének, hogy az idegeket már sértse vele, de halálos sebet ne okozzon.
Ahogy számos olyan végtagot is el tud távolítani ugyanígy, tőrrel, ami még nem okoz halált, de testi-lelki kínt.
Természetesen már bő hét évszázada nem használt efféle praktikát, azonban amikor beépült a kétlábúak közé, akkor tudta, hogyan kell szóra bírni őket, mielőtt végezne velük.*
- Beszélj.
*Közönyös hangja mögött hideg számítás rejlik, miközben leginkább arra vár, hogy véget érjen a találkozó e tolvajjal, s a vörös sárkány keresésére indulhasson.
Azonban ha mégis akad egy információmorzsa, azért bizony megéri várni….*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Tűz fogadó
Vissza az elejére 
7 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Norlan-
Ugrás: