LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Csillagfény fogadó

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next
SzerzőÜzenet
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-05, 6:18 pm

Balál fogadta is, meg nem is a megjegyzést Elisről, és a nőkről. Magába annyit állapított meg, hogy Elisabethet sosem látta egy átlagos nőszemélynek. Addig sem míg nem tudta sárkány-voltát. Belegondolva, egy kis bestiához azért hasonlított- a természete.
A másik dolgot a táskáról, jobban megértette. A fontosságát. De most nem a tartalmán, csak a helyén merengett el. Míg Elissel méregették egymást odalent, míg az istenek tudták csak, melyikük is a kihívó fél, addig volt alkalma egyszer megnézni magának a fickót, Elis válla felett. Éppen vele szemközt ült le, ha jól rémlik egy a bejárat melletti asztalhoz. Kiváló megfigyelő volt, a lány mégis elvonta őt annyira, hogy most komoly nehézséget okozott felidézni mi volt a férfinál, és hová tette le. Egyáltalán hová is ült le pontosan?
Végül is látni vélte emlékeiben, hogy ugyanahhoz az asztalhoz tette le a motyóját a fickó. Méghozzá közvetlen azelőtt, mielőtt odament a pulthoz elájulni. Na de melyik ez az asztal?
Nézett széjjel a lépcső alján lévő folyosó végén, az étkezde széléről pásztázva tekintetével a szemben lévő bejáratot, és annak falát. Most kicsit sajnálta, hogy nem volt eszébe, a saját holmijával a legényét is felhozatni a szobába. Jut eszébe, ő is annál a bejárat menti falszakasznál foglalt először helyet. Ott kell lennie a másik holmijának. Már emlékszik, egy bőr hátizsák az.
Ám nincs ott. Egyik asztalnál se lát semmi elhagyott táskafélét. Így hát a pult felé veszi az irányt, hogy a fogadóstól tudja meg, hol lehet.
- A vendéglő lassan bezár uram!- adja tudtául a közeledőnek a fogadós- Jobban van-e a fiatalember?
- Sokkal jobban néz ki, mint fél órája- válaszolta Balál nem foghegyről, de a táska sorsa is úgyannyira izgatta, lévén tulajdonosa szavait visszaidézve, nagy bajt okozna, ha illetéktelen kézbe kerülne, avagy valaki "belekóstolna". Hiszen nem fűszerek azok. Veszélyesnek minősítette a tényt, hogy talán a fogadó alkalmazottainál van. Remélte, becsületes emberek, s nem túl kíváncsiak... Fel is tette a fogadósnak a kérdést:
- A vándor harcos csomagja önnél van valahol a pult alatt? Itt maradt mindene az asztalánál.
A fogadós kissé megfeszült, vidám, kerek arca komorra fordult. Köpcös alkatához képest fürgén kilépett a pultból, és máris odavezette a férfit az asztalhoz. Széles karmozdulattal mutatja:
- Bizonyosan itt lesz Uram! Itt ült a szerencsétlen flótás. Még az asztalt sem szedtük le, néhányan az Istennő távozása után még visszatértek. Nézze, itt is van!
Ám az asztalon, csak egy kicsi üvegcse állt. Magányosan.
A hátizsáknak nyoma sem volt, ahogyan ezt már az imént magától is megállapította Balál.
Azonnal nagy markába rejtette az apró üveget, legalább az ne kerüljön más kezébe! Körbefordult, amíg a kocsmáros a személyzetért szalajtotta az egyik cselédlányt, még mielőtt haza indulnának- a konyháról is, ami rég bezárt.
A pultnál állította sorba, és kérdezte ki őket röviden, hogy tudnak-e valamit. Egy bajba jutott ember csomagjának eltűnése, a fogadóra sem hoz jó hírt. Nem is igen fordult elő itt még ilyen eltűnés. Igaz ugyan, hogy a béke utolsó estélye révén nem is jutott eszükbe félteni mások holmiját, s ha ez még nem elég, hát ritka nagy tömeg volt, éppen a jeles alkalom miatt. Tehát miután az Istennő magával vitte áldását, a kenetteljes pillanatok elmúltával bárki rátehette a kezét az elhagyott táskára.
Sajnos azonban senki semmit nem tapasztalt az Aranamophe látogatása utáni csendes felfordulásban.
Illetve mégis akadt valami. Egy lovászfiúért is szalajtottak az istállóba. Ő pedig látott valamit. Hogy volt e összefüggés az eszméletlen ember, és a furcsa öregasszony között, nem lehetett tudni, mindenesetre nagyon furcsa eset, hogy az év talán leghidegebb éjszakájának kellős közepén egy öreg, görnyedt koldus, vagy vajákos asszony csak úgy eltűnjön nagy háti kosarával a fogadó mögötti sűrű bozótosban, amerre ráadásul még állat csapás sincsen. Mielőtt a lámpását eloltotta volna a legény még utána is szólt, sőt utána is lépett a lámpás imbolygó fényénél, hátha tán kicsit beivott az öregasszony. De nem talált ott a világon semmi nyomot, amerre eltűnhetett volna. Az asszony mégsem volt sehol.
A lovászfiú borzongva, de kicsit aggódva adta elő a történetet. Félt, hogy bolondnak nézik, vagy azt képzelik, elaludt, és álmodta az egészet. Balál azonban hitt neki. Annál is inkább, mert pontosan most ért célba ennek a Zaken nevű fiúnak a mondata, miszerint "nem fűszerek azok"... Vajákos? Boszorka? Füvesasszony? Akárki ilyen tudással, vagy érdeklődéssel kiszemelhette magának a csomagot. Ezek szerint a baj amitől a katona félt, bármikor bekövetkezhet, hacsak...
Elis kicsiny alakját kereste meg a tekintetével a még néhány vendég között. Szeme sarkából látta amikor visszajött, és az asztalt, a csomagot kutatta. Beszélni akart vele. Kerül, amibe kerül. Hallani akarta a hangját. A ... nevetését. Kacagja bár ki őt! Megvárta a lány, és ezt most nemigen cserélné el semmi kincsért.
Segítenie kell a harcosnak, míg lábadozik, hátha frissen még a csomag nyomára bukkanhat...
De közben Elist sem hagyná... habozott, mit tegyen? Elis nem sejti, mit rejthet a fontos táska...
Mégis jó volna, ha segítségére lenne a lány. Ha őt nézi, akkor elkapja a pillantását. Kérdő tekintete ismét mélyen belefonódik a szép, nyitott, kék szempárba. Mi legyen most?
- Elis....?! Velem tartasz? Együtt gyorsan a tolvaj szarka nyomára lelnénk! - Balál szemében játékos fény villan.
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-06, 11:21 pm

*A fiú felnéz a lányra aranyos mosoly fogadja, viszonzásképpen ő is magára erőltet egy mosolyt majd visszavezeti tekintetét az ajtóra. Bársonyos női hang érkezik fülébe kissé csalóka de mégis édes hang. A lány volt az mellette.
- Az úrfinak elkészült a fürdője.
*Zaken nem tudta mire vélni a dolgot, s még mindig nem tudja mi lesz a fizetség a jótettért az idegennek. S kissé furdalta a gondolat hogy még csak a nevét se kérdezte meg tőle. Elmosolyodik hamis mosoly ez leplezni kívánja fájdalmait. S be nem vallaná de most ez a fürdő az mire teste lelke a leginkább vágyik. Hát két lábra áll kissé meginog majd a lány utánakap kezének s segít neki állva maradni.
-Köszönöm, kérlek vezess.
*A lány épp befért karja alá majd az ajtóhoz segítette, Zaken egy utolsó pillantást vet be a szobában felső ruhadarabjai az ágy mellett hevertek. Hamarosan kinyílt az ajtó s kitámolygott rajta.
-Kérlek zárd be az ajtót hogy ne mehessen be más míg nem vagyok itt.
*A lány így cselekedett kattant a zár még egyszer megpróbált benyitni hogy biztosra menjen az ajtó meg sem mozdult. A tölgy ajtó masszívan ellenkezett s tudatta itt csak a kulccsal rendelkezőnek van helye. Zaken fél kézzel támaszkodott a falnak nem akarta egész testének súlyát a lányra bízni.
-Erre...
*Majd a lány vezette tovább Zakent a fürdőig, az ajtót kinyitva megcsapta arcát a gőz a víz még jó forró lehet. A lány segített neki letelepedni egy székre ami a fürdőben volt. Majd kérdő tekintettel nézett rá.
-Köszönöm a segítséget innen már elboldogulok magam is.
*A lány csak mosolygott kissé előre billent majd távozott azon az ajtón ahol bejöttek. Élvezte a forró gőzt átjárta testét lelkét mintha teljesen kitisztúlt volna a feje. Nadrágjának szárát felhajtotta, alatta egy vékony bőrből készült fűzős csizma volt. Elkezdte lebontani kötelékeit s hamarosan le is rúgta egyiket a másik után. Nemsoká a többi ruhadarab is követte s mind ott hevert a pár csizma mellett. Nehézkesen belekapaszkodott a dézsába majd belevetette magát. A víz kellemes volt bár kissé túl meleg. Arcát egyből elborította a pír. Egy darab ruha volt a dézsa melletti kis asztalon, belemártotta a vízbe majd arcára helyezte kellemes volt érezte már nem didereg. Megnyugtató érzés volt a forró kádban heverészni s volt ideje gondolkodni is.
~ Nahát istenem, ez mennyei s mégsem érzem jól magam. Bolond módjára elhagytam értékes hagyatékomat s ráadásul a baj nem jár egyedül leépültem. Bolond Zaken mi lesz így veled... Bár nagy része pótolható kivéve egy darab... Remélem legalább az előkerül... S idefele jövet élég sok mérgező növényt láttam s nem lenne nagy gond ismét csak kifőzni őket... De az a kristály amiből az van... Sose fogok többet olyant találni...
-Ahh az istenek legyenek veled idegen hogy sikerüljön megtalálnod a táskámat.

*Reménykedve várta a percet mikor tér már vissza az idegen s csupa jó hírt hoz neki s semmi gond nem lesz ebből az egészből. De most a legfontosabb minden előtt hogy össze szedje magát s a maga erejéből is kereshesse tovább az utat ami most ide vezette. S nem kis öröm lett volna neki ha már nem kéne mások nagylelkűségére hagynia magát.
Vissza az elejére Go down
Elisabeth De Winter
Vörös sárkány
Elisabeth De Winter

Hozzászólások száma : 73
Munkahely : Nem erőltetem meg magamat...

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-12, 10:25 pm

*Mielőtt ki mentünk volna egy ifjú harcos, a ruhájából ítélve, összeesett a pultnál. Balál a segítségére sietett, én viszont lent maradtam és ott vártam.*
~Nélkülem is elboldogulnak..~
*Az udvaron egyre nagyobb lett a tömeg. A fogadóban is csak pár ember maradt. Hirtelen bevillant egy emlék.*
~Néhány évvel ezelőtt csak úgy, minden nyom nélkül ott hagytam Balált és nem is kerestem többi... most is itt van a megfelelő alkalom... szinte adja magát.. De ez most nem jó ötlet... nem hagyhatom itt újra... még az előző eltűnésemért is tartozok neki egy magyarázattal... bár nem tudom, mit kellene magyaráznom... én már emberi években öreg voltam, ő meg még egy kisgyerek volt... és semmi közöm nem volt hozzá... a találkozásunk csupán a véletlen műve volt... mint ahogy most is... most nem hagyhatom itt..~
*Időközben szinte üres lett a fogadó. Egy itt dolgozó lány sietett fel a szobába.*
~Biztos a fiú miatt... tényleg... mit kereshet itt egy harcos... talán valami fejvadász? Csak úgy nem mászkálnak erre ilyen alakok, ilyen ruhában... eleget éltem én már ahhoz, hogy tudjam, a fiúnak nem teljesen tiszta a múltja... Lehet, hogy Balál a segítségére sietett, de én inkább óvatos lennék vele... bár csak megtudja védeni magát, ha esetleg az ifjú megszokásból rátámadna... bár elég gyengének tűnt... talán kialvatlanság...~
*Balál lejött. Hallottam a lépteit, de csak akkor néztem rá, amikor a tulajdonossal beszélgetett.*
~Tényleg... volt itt egy csomag... meg egy kis ártatlan üveg... ami nem is biztos, hogy olyan ártatlan tekintve, hogy Balál gyorsan zsebre vágta... a csomagnak viszont hűlt helye...~
*Annyira elmélyültem a gondolataimban, hogy fel sem tűnt amikor valaki magához vette. Balál odajött hozzám.*
- Nem hiszem hogy jó ötlet minden szó nélkül hosszabb időre itt hagyni egyedül a fiút... menj a tolvaj után, addig én felmegyek és elmondom neki, hogy mi történt...
*Láttam rajta, hogy izgatott lett hogy egy tolvajt kell megkeresnie, ezért nem vártam meg a válaszát hanem egyből felrohantam a lépcsőn. Nem akartam udvariatlan lenni, csak úgy betörni valakihez aki ráadásul nem is ismer nem túl barátságos dolog, ezért bekopogtam.*
- Be jöhetek?

Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-13, 4:34 pm

Elis szemernyi érdeklődést nem mutatott eddig a fiú iránt. Balált érdekelte volna, mi ütött bele hirtelen. A tolvajt azonban forró nyomon kell elcsípnie, különben nem éri meg a fáradtságot a csomag. Így hát bólintott, a lány pedig már fel is szaladt a lépcsőn, Balál szerint ismerkedni... Ez mosolyt csalt az arca borostái közé. Ugyanaz a régi temperamentum!
A 'forró nyomot' pedig Balál szó szerint értette. Hátra sietett az istállós fiúval a bozótoshoz, ahol az öregasszony eltűnt.
Tenyerét egy halk sóhaj kíséretében maga elé emelte, látszólag a levegőt tapintva. Valójában azonban nyomot fogott. Ehhez egy oly régi igézést használt, amit évszázadok óta nem hallottak erővel töltve Lanuria ember lakta vidékei. Balál e tényről mit sem tudott. Mormolva meredt maga elé, látszólag a semmibe. Megigézte az öregasszony teleport nyomát. Erős varázstudó lehetett, de a mágiáját nem tüntette el maga után. Mint egy szagnyom a vadon ragadozóinak, ott maradt más varázstudóknak.
A sóhaja pedig Elisnek szólt- milyen virgoncságot képes kihozni belőle a sárkánylány! Még a mágiát is azonnal elővette. Micsoda világ jön? Úgy fogta fel, hogy az éjszaka eseményei játékra invitálták. Elis indította volna be benne ezeket? Ennyire befolyásolná hogy látott végre egy sárkányt? Vagy maga a tény, hogy a lány úgy játszott vele, mint senki sem? Miféle gondolat ez, hogy végre látott egy sárkányt? Mintha annyira vágyott volna rá? Hiszen soha nem... a gondolatot félbehagyta... jobb, ha ebbe nem megy most bele. Elfeledett gyermeki dolgok jutottak eszébe. Álmodozások, rajzok tömkelege... de sosem kereste a velük való kapcsolatot. SOHA! Ez tény, és ezzel le is zárta magában ezt a témát. A helyébe más furakodott.
Mindenesetre mágikus eltűnést mágikus úton lehet legkönnyebben felfedni. No, lám, mire képes az elméje. Már ott is az egyszerű halandók számára láthatatlan nyom.
Elisre, mint sárkánylányra gondolva valahogy most nem is értette igazán, hogy miért is nem gyakorolja az öröklött, és apja által aprólékosan felszínre hozott, és bevésett hatalmát. Vagyis részben bevésett. Hiszen egész kicsi volt, mikor elveszítette az édesapját, az egyetlen tanítóját. Alig emlékszik rá... De hiszen éppen apja volt, aki alig-alig használta a mindennapi életükben. Apja volt az, aki óva intette a hatalomtól, ami nagyobb, mint hogy az egyszerű életben elfogadható legyen, és amire szüksége lehet. Igen. Egyszerű életre készítette fel. Olyanra, ami Balált magával ragadta. Magával ragadta, és magához is kötötte. Mit? Dehogy! Ő Maga ragaszkodott annyira a csendes és békés Dél-vidékhez. A Déli- dombság nyugalma, az ott élők egyszerű élete, és az ismeretlen, és mások számára oly rémisztően változatos, titokzatos dzsungel az, ami annyira egyensúlyt hozott életében, és vibráló, vad, mégis alapjában békeszerető természetének jó hátteret adott. Mint egy jó anya... Balálnak sejtelme sem volt, milyen is egy igazi anya. Így aztán e gondolatok épp csak átvillantak az agyán. Nem használta.
Annál inkább az utált mágiát.
Egy apróságról feledkezett meg- látszik, hogy keveset élt közösségben- a lovászfiú tátott szájáról. Vagyis arról, hogy ott várakozott, hátha szükség lehet még a segítségére. Ott toporgott akkor is a mágus háta mögött, amikor az erőt gyakorolta térre, és a látomásában megigézett helyre teleportált. Sem ködöt, sem füstöt, sem holmi szikrákat nem hagyva maga mögött. Egyszerűen, úgy, ahogy állt, kinyújtott karral, a furcsa félmosolyával az arcán egyszerűen eltűnt. Hangtalan, nyomtalan. A fiú bénán állt egy percig, majd reszketni kezdett egész testében. Úgy gondolta, aki ilyesmire képes, az ki tudja, miféle varázslatokat bocsájthat a hozzá hasonló tudatlanokra. De nem gondolkodott sokáig. Az istállóba menekült. Magára zárta belülről. A nap első fényeivel merészkedett csak ki legközelebb.


A hozzászólást Balál Tangeran összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-01-13, 5:03 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-13, 5:01 pm

*Röpke 5 perc telt el mióta a fürdőbe került, kopogás üti meg fülét, arcáról levette a vásznat s a dézsa oldalára helyezte azt. Egy női hang szól az ajtó mögül ismeretlen. A szobalány nem lehetett nem rég hagyta magára. De nem gondolta ,hogy így fogadja egy kádban ülve. S már jobban érezte magát mint volt. Amúgy sem szokott már ehhez. Bár a kiképzésen se jutott belőle. Kiszállt belőle majd a törülközőért nyúlt. Majd megtörölte magát s a mellette fekvő ruháit nézte. Hamar felöltözött, egy fehér testre simulós ing volt rajta mi végig követte felső testét egészen az arcáig. A kék gatya után felkapta két pár csizmáját ez volt az amit az eső sem tudott bevenni mikor jött. Kellemes meleg volt minden ruhadarab amit magára vett átjárta őket a gőz.Majd kezébe vette a szobakulcsot s elindult az ajtó felé. Fehér haja épp hogy még száradt de bele lógott jobb szemébe arca orráig takarta őt az ing. S nyitotta ki az ajtót a lány előtt. Lenézett rá szó szerint 190 centi magasságával szinte eltörpült mellette a lány.
-Szerintem nem kell, én is épp távozni készültem a szobámba.
*Ha látta volna azt az arcot mikor ezt neki mondta volna egyből le rítt volna a hazugság sose tudott jól hazudni arcán mindig meglátszott.Elnézett a lány fölött a folyosón nem volt senki más sajnos ez megijesztette. Majd vissza pillantott a lányra aki még mindig előtte állat.
-Ki engedsz ?-Húzta el szemét mintha csak a szeme mosolygott volna a lányra bár ki hogy látja vehette volna gúnyosra is a lány.
*Majd elsurrant mellette a szoba felé. Kezében egy tőrt vitt hozzá fogva egy szobakulcsot. Nem volt messze a szoba két ajtónyira benyit majd kattan a zár a kilincs bemenetelt engedélyez senki se járt itt. Megfordul ránéz a lányra kezét maga elé tartja majd előre engedi a hölgyet.
-Parancsolj.
*Miután bementek helyet kínált az eddig a férfi használt, bár ágya be volt vetve ezt érdekesnek tartotta lehet a szobalány volt nem is érdekelte holmija ott volt még. Majd leült az ágy végébe s ránézett a lányra nem szólt semmit várta hogy mit kérdez a lány. Sose látott ezelőtt még vörös hajú lányt.
-Aden vagyok.
*Szólalt meg majd várta hogy mit szól a lány.
Vissza az elejére Go down
Elisabeth De Winter
Vörös sárkány
Elisabeth De Winter

Hozzászólások száma : 73
Munkahely : Nem erőltetem meg magamat...

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-13, 6:47 pm

//Akkor azt hiszem még kicsit hozzá írok az előző hozzászólásomhoz hogy passzoljon a tiedhez..XD//*Az első kopogásomra nem jött válasz. Csendben hallgatóztam, de a szobában nem volt senki, viszont a fürdő felől hallottam egy kis zajt.*
~Bizonyára fürdik...~
*Odamentem az ajtóhoz, majd újra kopogni akartam, de az ajtó kinyílt. Ott állt előttem a fiú. Magasabb volt nálam, legalább 20 centivel. Kikerült, majd beinvitált a szobájába és leültünk az ágyra.*
- Elisabeth vagyok. Ne haragudj, hogy így ismeretlenként jövök, de nem hagyhattunk itt hosszabb időre minden magyarázat nélkül Balállal. Valaki magához vette a holmidat és Balál ment utána. Azért jöttem fel, hogy ezt közöljem veled. De nem kell aggódnod, Balál megbízható..
~Amennyire én ismerem..~
- ...megfogja találni a tolvajt.
*Mialatt Aden reakcióját vártam a hallottak kapcsán. jobban szemügyre vettem.*
~Bizonyára egy harcossal van dolgom... Vajon mit gondol a sárkányokról? Meg említsem vagy inkább...? Inkább egyenlőre csak megfigyelem az ifjút... vicces hogy az én szememben nálam jóval fiatalabb. pedig látszatra biztos van köztünk 2-3 év...~
*Elmosolyodtam a gondolatra.*
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-13, 11:03 pm

*A lányra bámul bambán elbiccenti fejét. Majd kezével a hajába túr hát valahogy új információkat kapott a táska honlétéről. Jobban mondva a nemlétéről. Majd a lányra néz kezét hajában felejtve.
-Nem sok ismerős van errefelé. S nem te vagy ma az első aki így jön hozzám.
*Majd a lány piros hajára kapta tekintetét, jobban szemügyre véve azt. Milyen érdekes egy szín ez a hajnak. Csalja a férfi szemét, pillant le a lány szemeire. Ahogy a szemei sem az utolsók közé tartoznak. Mikor meghallja hogy az idegen nevet máris tudja hogy hívják az idegent lehet szánt szándékkal feledkezett meg a férfi bemutatkozni vagy egyszerűen célja volt vele, vállat von. Jobb szemébe enyhe fájdalom üt szöget, kezét odakapja majd hagyja előtte mintha egy könnycsepp hullott volna le róla mi azonnal meg is fagy Aden arcán. Nem figyelte hogy a lány látta e a dolgot s most jelen pillanatban kevésbé is érdekelte. Szemgödréből mintha távozni kívánó szeme sokkal jobban érdekelte. Volt már ilyen ezelőtt is, pont ugyanakkor mikor teste meggyengült. Visszapillant a lány arcára majd a mellette heverő kötésre mivel szemét szokta elfedni. Keze megindul felé s hamar körbecsavarja azt. Arcán kiült a fájdalom. Megpróbálta minél kisebb módon kimutatni ezt.
-Érdekes...Ez a mai nap...
*Majd egy erőltetett mosoly kúszik arcára a lány felé, bár legszívesebben talán sírni támad volna kedve nem kis fájdalmat okozó szemétől.
Vissza az elejére Go down
Elisabeth De Winter
Vörös sárkány
Elisabeth De Winter

Hozzászólások száma : 73
Munkahely : Nem erőltetem meg magamat...

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-19, 1:52 pm

*Biccentettem a reakcióra, majd Aden a hajamat kezdte el nézni. Már megszoktam, hogy mindenki a hajamat veszi észre legelőször rajtam. Aden odakapott a szeméhez, mintha fájlalná azt. A gyanúm beigazolódott ,amikor egy fáslival körbetekerte azt.*
- Fáj?
*Adtam hangot a gondolataimnak, majd a seb felé szerettem volna nyúlni, de végül visszahúztam a kezemet. Aztán eszembe jutottak a lenti gondolataim.*
- Régóta talpon vagy igaz?
*Kérdeztem gyanakvóan.*
- Nem jó ötlet ilyen sokáig talpon lenni... a fejvadászok is szoktak pihenni...
*Néztem egyenesen a szemeibe.*
~Tudom, nem illik bizonyítékok nélkül megvádolni valakit, de még nem derült ki, hogy melyik oldalon áll... Balál túl gyorsan sietett a segítségére... kíváncsi vagyok jól tette-e...~
- Te hiszel a sárkányokban? Állítólag erre felé is van néhány...
*Kezdtem a mesémet.*
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-19, 3:02 pm

*A lányra pillant ki észrevette fájdalmát, nem akart hazudni neki persze hogy fájt de nem azért mert valami baja volt egyszerűen csak szerette volna látni a lányt. S akaratának érzést is adott. Nehéz egyezkedni főleg ha úgyis a másik fél az erősebb. De Aden nem volt az a szófogadó típus, pont ezért tekerte rá a fáslit szemére. S nem szerette volna felfedni titkát Elysabeth előtt hiába megmentőjének barátja.
-Néha pokolian tud fájni.
*Majd a lány kezét emeli az arca felé mibe rögtön belevörösödött, s most hogy arca elött nincs semmi így a lány is láthatta. Még anyján kívül nem érte női kéz, s kissé feszültnek érezte hangulatát.
-Túl régóta járom a vidéket. S egyedűl a hosszú úton sok veszély fenyeget.
*Majd a következő mondat gyanút ébresztett benne, honnan tudja a lány mégis mivel foglalkozik. Bár öltözetéből kideríthette de mégsem tudott megbízni ebben a gondolatban. Mit tehetett túlságosan is gyanakvó.
-Ho?... - elhallgatott- Miből gondolod hogy fejvadász vagyok?
*A fiú szemét a másikéba helyezte megvárta mit felel s abban reménykedett hogy a lány még véletlenül sem egyik ellenének szolgája. Túl szép ahhoz hogy itt keljen véget érnie dalának. Majd egy kérdés ütötte meg fülét mit furcsának tartott, s rögvest megértette a szem mért óhajtotta látni a lányt. Nem ember lehetett az már biztos s a kérdés hallatán elmosolyodott.
- Hinni kell benne hogy létezzenek?
*Arca gyermekien játékos volt, s a kérdés is inkább elkerülésként akart hatni mintsem válaszadásnak. Biztos volt benne hogy a lány tud valamit amit ő nem s abban is végtelenül hitt hogy ő maga sem azért tette fel ezt a kérdést mert semleges lenne rá a válasz. Majd szemkötőjéhez nyúlt de keze megállt mielött az lekerűlt volna róla. S a lányra pillantott, mit árthat ha valaki megtudja legfeljebb majd gyorsan elsurran.
- Balálnak ne szólj arról amit látni fogsz... Kérlek...
*Majd a kendő lekerült a szemről s haját is éppen hogy eltűrte előle a lány egy hüllő szemével találta szembe magát, pontosan olyannal amit a sárkányok is hordanak de ez mégis más volt. Nem lehetett sárkány szeme, ahhoz túl mérgezően hatott. Aden végig nézett vele a lányon.
- Most már hiszek bennük.
*Majd a kendő visszakerült a szemre s Aden csak mosolyogva várt a lányra mégis mit felel.
Vissza az elejére Go down
Elisabeth De Winter
Vörös sárkány
Elisabeth De Winter

Hozzászólások száma : 73
Munkahely : Nem erőltetem meg magamat...

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-19, 3:41 pm

~Ezek szerint igazam van...~
- Akár hiszed, akár nem, több mindent megéltem már mint te...
*Mondtam rejtelmesen.*
~Miről ne szóljak Ba...?~
*Ekkor Aden levette a kötést a bal szeméről. Megmerevedtem ültömben. Hirtelen a kíváncsiság és a harag érzelmek egyvelegét éreztem. Nincs sok sárkány ismerősöm, de azért a fajtámat védem.*
- Az az amire gondolok?
*Kérdeztem mereven. A haragomat próbáltam elrejteni.*
~Nem leplezhetem le magamat... Ha az tényleg az... egy sárkány szem... és önszántából szerezte... Ezek után aligha hihetem azt, hogy jóban van "velünk"..~
*Ökölbe szorítottam a kezeimet.*
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-19, 4:02 pm

*Aden elmosolyodott a kérdésen, s ő tudta hogy a közelében sem jár a lány az igazságnak. Sőt oly távol van tőle ha azt hiszi hogy ez itt egy sárkányé amennyire csak lehet. Sose látott még sárkányt s találkozni sem találkozott egyel sem. Egészen a mai napig amit ő is csak most tudott meg, a szemen keresztül látta ahogy a lány vérnyomása az egekbe szökik, szíve egyre gyorsabban pumpálja vérét. Valami felhergelte s tudta hogy mi az a valami, a szem sok emberből hozott már ki rosszat. S a látvány is magáért beszél.
-Közel sem jársz ahhoz ami ez valójában. A sárkányokban csak azért hiszek mert ebben a pillanatban is látok egyet. De ez a szem, ezt más állat ajándékozta. - Majd kap fejéhez- Jajj ne vedd rossz néven nem hiszem hogy állatok vagytok de ő az volt ahh.... Remélem nem haragszol...
*Majd egy mosolyt intéz a lány felé s JOBB szemére vissza húzza a takarót hogy ne lássa többi mi megy végbe a lányban. S ez volt az első alkalom hogy belűlről szemlélt meg egy ilyen lényt mit ő. Sok mindennel nem találkozott még de tudta hogy ezek a lények lesznek mind közül a legérdekesebbek, hisz fikarcnyit sem hasonlítanak a kétlábúakra, kívülről talán de belül semmiképpen. A lány kissé meglepődhetett azon mit Aden mondott s ő csak remélte hogy most mélyen gondolkodóba ejti vajon honnan tudja eredetét.
-Mi az? Elisabeth?
*Nézett le az ökölbe szorított kézre amit már amúgy is tudott hisz a méreg biztos hogy elfutotta a lányt, s lehet ha nem vigyáz még szét is tépi. Akármilyen érdekesek is a sárkányok nem szeretne összetűzésbe keveredni velük.
Vissza az elejére Go down
Elisabeth De Winter
Vörös sárkány
Elisabeth De Winter

Hozzászólások száma : 73
Munkahely : Nem erőltetem meg magamat...

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-19, 4:36 pm

~Nagyon idegesít ez a srác... Még hogy állat? Majd mindjárt megtudja milyen ha kitör belőlem az állat... de legalább nem sárkány szem...~
*Engedtem a szorításomon.*
- Szóval tudod, hogy mi vagyok... És az imént kiderült, hogy én is tudom hogy ki vagy... Fél órát sem beszélgettünk, de már többet tudunk a másikról, mint amennyit illene...
*Szóltam komoran.*
- És hogy viszonyulsz "hozzánk"?... és... Honnan van a szem?
*Tettem fel az engem leginkább foglalkoztató kérdést, minden kerítés nélkül.*
~Még nem kerültem összetűzésbe egy fejvadásszal sem... de ahogy a rémtörténeteket hallottam... nem lenne kellemes... bár nem tudom ki kerülne ki győztesen a harcból...~
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-19, 5:15 pm

*Aden csak mosolyog a válaszra nem gondolta ő sem másként. Sokat meg lehet tudni a másikról akár percek alatt is főleg hogy látta már a lányt kissé bensőségesebben is. S még mindíg azon tanakodik magában hogy fért bele ebbe a pici testbe egy ekkora lény.
-S most nyílt lapokkal játszhatunk? Igaz Elisabeth?
*Aden a kérdésre nem tud mit felelni nem ismeri még eléggé a lányt s más sárkánnyal sem igen találkozott még. Nem tudja mi az hogy viszonyulni egy sárkányhoz csupán annyit érez hogy Elisabeth nem rossz személyiség ha haragos is kissé meggondolatlan mondata miatt.
-Hát nem is tudom te vagy az első akivel találkozok a sárkányok népe közül. S eddig nem ért felőled rossz benyomás. Egyszóval pozitívan azt hiszem. Szívesen megismernélek jobban is már amennyire engeded.
*Majd a szemen gondolkozik el most egy történetet meséljen el neki amit hallott vagy azt mondja ami az igazság. Kétely gyötri szívét, hisz a mese nélkül nem tud rájönni a lány sem az igazságra de még túl korai lenne ebbe belekezdeni.
- Ajándékba kaptam mint a többi felmenőm, ősünktől Navarean Soul Salamontól.
*Ezzel lezártnak tekintené a szem témát amúgy sem szívesen hozza szóba mert nem éppen egy jó emléksorozat fűzi hozzá e hatalmas ajándékhoz. S a törvények is aggasztóak miket magával hordoz. S netán ha a lány mégsem hinné el kénytelen lesz mesélni.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-24, 9:41 pm


Már csak ez az egy dolog maradt végezetlenül. Vissza kellett vinnie a csomagot a gazdájának. A harcos bizonyára mérges a méregtelenségére. Rémes kínrím költésével is megpróbálkozna ilyen ostoba szójáték helyett. Azok után, amin keresztülment, a fiú veszélyes, de valószínüleg pótolható felszereléséért, hát ez a legkevesebb rossz.
Egészébe véve tanulságos ez az éjszaka, s talán egy barátot is beszerzett. Nem utolsó sorban ismét megerősödött benne a gondolat, nem ártana szert tennie némi magabiztosságot nyújtó tudásra a mágia terén. Ma annyiért is hálás volna, hogy megértse, hogyan hathat oda-vissza egy átok. Merthogy olyan is van. Vagy miként hat egy másik személy felé irányzott igézet visszafelé őrá is. Biztosan felkészültebb lett volna a vörösköpönyegessel szemben.
A visszaút kissé döcögősebbre sikerült, mint amikor a tolvaj után eredt. Balál betudta ezt egyrészt annak, hogy elfáradt, másrészt visszafelé nem lelte valamiért a saját nyomát. Na, erre is igencsak kíváncsi lett volna, hogy miért?!
Tény azonban, hogy elvétette a teleportáció célját, és egy éppen összebújó emberpárocska ágyába érkezett. A berendezés ismerősnek tűnt, úgy látszik a Fogadóba került. Már amennyire a sikoltozás, és papuccsal való csapkodás közepette, no meg a csupasz férfi levegőt érő ökölcsapásait hátrahagyva ezt meg bírta állapítani. Szinte berobbant a bérgyilkos méregkeverő szobájába. Hogy is hívják? Ja igen: Aden... von Zaken! Ez az!
Buzgón riglizte is be maga mögött ajtót. Belülről szorosan nekitámaszkodva hozzásimult, míg az ajtó elszenvedett a folyosóról némi tárgyi ütleget.
Ahogy Elisék ott ültek a srác ágya szélén, zavarában ennyit mondott:
- Üdv! Balál Tangeran...
Aztán a zsákot a csetreszekkel az ágyra lendítette. Persze utánalépett, és a kezdetinél óvatosabb mozdulattal tette le.
Ezután a beugró után biztos volt benne, hogy a fiú egy életre megjegyezte a nevét.
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-26, 3:21 am

*Aden lehúzza a szemére a kendőjét ahogy valaki betoppan az ajtón. Rápillant egyetlen szemével. Megörül a névnek mit hall, végre már erre várt mióta bemutatkozott neki. Üdítő volt a látvány is mit keze ügyében hordozott, majd az üvegcse mit lerakott mellette. Aden egy hálás pillantást vet a férfira, legalább a legfontosabbak megvannak. Rakja el azonnal a kék üvegcsét kék kabátjának belső zsebébe, fontos volt számára hisz ez maradt neki örökül anyja után. Majd a táskát is megvizsgálja tartalma hiányos, száját elhúzza majd rá mosolyog a férfire.
-Köszönöm a segítséget. S a fürdő is nagyon jól esett habár kissé rövidke volt.
*Nevette el magát majd kicsit komolyabbra vette hangját.
-Na gyere Balál ülj hát le.
*Kínált helyet a férfinek azon a széken min akkor is ült miután felhozta őt. S úgy találta ez egy érdekes barátság kezdete. Rápillant a lányra majd ismét Balálra, majd épp szerencséjére gondol mi pont e két segítőkész lénnyel hozta össze.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-26, 1:23 pm

Balál összehúzott szemmel a lányra sandított, majd a méregkeverőn nézett végig. Veszélyes páros. Az iménti vörös mágusra visszagondolva azonban könnyed mozdulattal igazította maga alá a sámlit. Egyetlen perc sem telt bele, és elképesztő fáradtságot érzett. Vízszintesbe kéne helyezkednie, és azonnal aludni bírna. Ahogy érezte, még pár perc, és ülve elalszik. Ismét kiszívta az erejét a sok varázslat. Egyetlen éjszaka alatt még soha nem volt szüksége rá, hogy ennyit használja az erejét. Meggyőződése volt, hogy mehetne ez könnyebben, és kevesebb energiával, de nem fűlött a foga hozzá, hogy tanuljon, és gyakoroljon. Túl veszélyesnek is tartotta. Élénken élt emlékeiben, amikor kamasz korában egy csípős reggelen a déli dombokon kigyújtott egy pajtát, amiben a szokatlanul hideg éjszakán meghúzódott. Akaratlanul történt, de nem tudta kimagyarázni. Soha nem bíztak benne arrafelé többet.
Eszébe jutott még korábbról a fekete mágus is, aki 3 tanítványával járta a Hyarmanye melletti északi területet, Menion uradalmának déli vidékén, és aki el akarta Balált pusztítani, miután először érezte az erejét. A sötét mester 'tudatlan bestiának' titulálta őt, és hónapokig a nyomában volt. A falvakból próbálták védelmezni, de végül a dzsungelben talált menedéket a mágustól, aki végül feladta az üldözését, és egy átkot mondva rá, elkotródott a környékről is. Átka, hogy Balált saját jóslatai, s látomásai soha ne hagyják nyugton, és folyvást erősebb befolyással bírjanak az elméjére, ha kell, bontsák meg azt, hogy végül ne legyen más lehetősége, mint a halálba, vagy tanulásba menekülni. A halála a fekete mágus szerint jótékonyabb hatással lenne Lanuriára, mint életre hívni, ami Balálban rejlik, mert kevés akkora hatalom akad e földön, ami megküzdhet e bestiával. Azt is mondta, hogy csak egy másik bestiális hatalom való egy ilyen szörny tanítására. Balál úgy érezte, hogy soha világon való életében nem akar mágiáról hallani sem, nemhogy tanulni róla. Körülbelül 10 esztendős lehetett akkoriban.
Mostanra már megfáradt, és sajnos többször is eszébe jutott, hogy szükséges volna rendbe tennie a mágiát magában, és ahhoz való viszonyát. Ennek módját viszont elképzelni sem tudta. Az a feketeköpenyes tanítványokkal foglalkozott. Balál találkozott már ilyesmivel. De fogalma sem volt, miként választja egymást mester és tanítvány. Lehet, hogy iskolába kéne mennie? Hogy tartóztatná meg magába a vándort, és a természet szerelmesét, annyira, hogy mondjuk a Felhővárosban folytasson tanulmányokat?
A két ismerős arc hamar összemosódott egy szőttes faliszőnyeg adta visszafogott színű háttérrel. Aden mintha kérdezett volna valamit, de lehet hogy csak megköszönte újra, hogy visszahozta a táskát. Elis is mintha szólítaná, de kedves hangja olyan, akárha bugyborékolva a víz alól szólna. A máguson olyan mértékű fáradtság vett erőt, hogy nem jutott szóhoz. Maga sem emlékezett később, hogyan aludt el.
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-29, 11:11 pm

*Aden végig nézte ahogy a mágus mint a dolgát jól végzett eb leül elé. Bár szemei mintha nem lennének tiszták. Mintha látott volna ilyen szemeket de hol. Eszébe jut már nyúlna a férfiért de az nagyot huppan lefele a sámliról. S neki esik az ágy szélének. Na már csak az hiányzott, hogy rajta kívül még egy ütődött legyen itt. De mit lehet tenni már megtörtént s ez így is marad. Feláll még ő sincs teljesen tisztában azzal, hogy mi a szösz történt vele. De most itt ül egy sárkánylány társaságában, s egy eszméletlen palival. Arcát betemeti kezével majd egy pillanat múlva feláll, s megragadja a szendergőt.
~Istenem... Persze először én aztán a segítőm... Mi lesz még itt. S ez a kis sárkánylány...
*Felpillant a plafonra, még nem omladozik s ez megnyugtatja. Várta a váratlant s az most nem jött el.
-Winter kisasszony lenne szíves arrébb ülni, például ne a sámlira azt hiszem ez ma egy veszélyes jószág.
*Majd ahogy a lány odébb ült, megemelte a férfit. S ez jutott eszébe rögvest.
~ Mi a francból van ez kőből?
*Majd ahogy végre fel sikerült tuszkolnia őt az ágyra, ráterítette a takarót mi neki lett kikészítve. Bár most más szorul rá. Majd egy másik ülő alkalmatosságot kerített magának. S beleheveredett.
-Hol is tartottunk mielőtt Balál csak így berontott.
*Mosolyodott el a fiú majd várta a lány válaszát.
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-30, 12:26 am

//4. küldetés - Kocsmai bunyó //
*Régi emlékek fűzték ide, oly sok idő telt már el azóta hogy Balál s Winter kisasszonnyal hozta össze a sors itt. S nem is gondolta, hogy még ide egyszer vissza tér. Bár kiszámíthatatlan a vándorok útja. Furcsa egy út volt ez valami mintha végig kevergett volna gyomrában s ez most kivételesen nem egyik tesztje mérgeiről. Bár azok közül is akad pár jóféle gomba faj mi pont ugyan ezt okozza. Leül az asztalhoz mihez legelőszőr is odament. Akkor sokkal rosszabb bőrben lehetett, s meg is volt az eredménye. Bár most csak megszállni tért be s begurítani pár korsó sört, már csak azért is le kell mosnia az út porát magáról. Jó hangulat uralkodott a kocsmában, volt kivel igyon szemrevaló nők is voltak benn. Bár szíve jelenleg foglalt volt azért nem utasította el magától a kellemes társaságot. S most még arcát sem takarta semmi igen csak kelendőnek érezte magát a sebhely ellenére is ami sokakat megfogott. Igen furcsa egy S alak az ember arcán mi teljesen precíz vágás. Éppen egy hölggyel keveredett beszélgetésbe mikor valami elrepült feje mellett. S nagy hangzavar keletkezett háta mögött. Nem is figyelt oda rá, mi köze lenne hozzá had verjék össze egymást nyugodt lélekkel. S egyszer csak éles fájdalom szúr hátába, egy szék által okozva. Földre kerül rettenetes a fájdalom, vajon miért pont ő kapta ezt. Egyszerű a válasz, ott hol alkohol folyik vér sem maradhat el. Felpillant a földről, egy férfi éppen öklöz egy másikkal s az asszonyokat kivéve kik nyugodtan heverésznek s iszogatnak a szálláshoz vezető úton szinte már mindenki éli gyermeteg hajlamait. S már kellemes kis partnere se volt ott.
-Az az átkozott...
*Próbál lábra állni, ami sikerül is majd egy jókora pofon érkezik felé amit telibe kap s át burul a pulton, s most már a csapos szemei pillantanak le rá ki egyből kezét nyújtja neki. Aden elfogadja majd talpra áll. A csapos felé fordul szeme vizsgálja tekintetét.
-Eltört?
-El...
*Igen valahogy érezte, orra éppen egy C alakot vett fel s úgy is maradt. Két tenyerével két oldalról összezárja hatalmasat roppan. A vérzés el is áll, szemeibe könny szökik.
-Ez retek módon fáj...
-Elhiszem fiam... No de most kifelé a pultból.
-Kérhetnék előtte valami erőset?
*A csapos valami átlátszó löttyöt rak elé mit bedönt magába, nem volt elég az a szökő könny most még a fuldoklás határára jutott. Megverte mellét, majd kiköhögte az utolsókat.
-Nagyon kemény ez... Mi ez?
-Specialitás...
*Aden még egyet belekortyolt hogy fájdalma enyhüljön, majd átvetette magát a pulton s az első férfit úgy ahogy volt jól megsózta. Bár léptei tántorogtak az alkohol tette hatását, de semmivel sem volt hátrányban a többi tomboló alakkal. Kezdetét vette az a bizonyos adok kapok, s már nem is érezte oly fájdalmasnak az ütéseket. Isten bizony az a lőre megtette a hatását, akármilyen ördögi is volt az íze. Ha lehetett íznek nevezni azt ahogy az ember érzi, hogy gyomra most ég széjjel.
Valaki elkapta a vállát, s megrántotta hátra. Aden ahogy fordult már arca elé emelte két kezét mi szerencsétlen húzás volt mivel nem arca volt a cél. S ahogy ezt észlelte már késő volt. Megkapta a jussát de nem hátrált, időben feszítette össze hasizmait majd belemozdult az ütésbe ezzel tompítva azt. S már mérte is az ellentámadást, mit ugyancsak egy jól verekedő védett le. Látta ez a mai este izgalmas lesz.
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-01-30, 12:44 am

//4. küldetés - Kocsmai bunyó //
*A játék eltartott pár órán keresztül mígnem mindenki megbékélt a tudattal, hogy ez a mai nem az ő napja. Arcán látszottak a verekedés nyomai több helyen is kék volt. Felpillant a székből min már helyet foglalt egy pofon segítségével. S voltak még jó páran rajta kívül kik fetrengtek egy székben avagy a földön de voltak olyanok is kik még kiélték férfias hajlamaikat s verekedtek. Ő sem volt puhány de tudta hol van a határ, s a határ még nem most jött el. Pattant fel a székből, majd egy ököl repült is arcába. Mintha csak egy nagy ölelést védene ki lehajol előle s már jobb keze adja is az áldást a támadó gyomorszájába. Mitől az össze esik s fuldokolni kezd. Nyugodt a lelkiismerete egy ilyen harmatos kis ütésbe senki sem halt még bele. Majd felkapott egy széket s hátba verte vele. A férfi elterült a földön s elszenderült. Bár a győzelem édes ritkán tart sokáig az íze. Ismét csak egy kar kapja el vállát s rántja maga felé pont úgy mint nem is olyan régen. De már ezzel nem verik át többet, ökle megindult már fordulatában a férfi felé. S két erős kéz csapott össze, az arcokon kiült a fájdalom. Erre egyik sem számított, hogy mind a ketten pont egyazon oldalról fognak ütni. Majd az ellenfél kapott egy jó nagyot a hátára egy másiktól. Egy asztal lábának a behatására ő sem maradt ki a szendergők csoportjából. Már nem sokan voltak talpon s ők sem voltak már erejük teljében. S látszott mindenkin a fáradtság, egy egész estés duhajkodás kimeríti az embert. Aden is érezte nehezen áll már meg lábain. Majd felemelte kezét s megszólalt.
-Elég volt ma estére...
*Majd elindult az ajtó felé, mit gyorsabban közelített meg mint gondolta volna. Valaki megragadta hátulról s neki akart futni a falnak maga előtt tolva őt. Mielőtt még a becsapódás bekövetkezett volna pattant egyet s lábaival tompította a becsapódást. Bár arra nem számított, hogy az őt elragadó bivaly át fog vele száguldozni az ajtón kitörve azt. S Aden farára esett, a mögötte levő ember arccal csapódott be. Aden úgy ültében eldőlt baljának majd sajgó részeire gondolt mi most egész testét bevette. A ház falának kapaszkodva segítette fel magát, majd hátrapillantott a szegény kis kocsmára.
-Jó buli volt... Kár hogy vége...
*Majd derekát fogva bandukolt odébb s ült le egy ház tövében ahol már biztos volt abban, hogy senki nem fogja hátba verni egy ülő alkalmatossággal, avagy annak valamilyen darabjával.
-Ahh... A legjobban az fáj, hogy nem én győztem.
*Majd valamit elővett belső zsebéből s bekapta azt. Rögvest jobban érezte magát mint eddig volt. Bár arca még mindig duzzadt volt s érintésére rettentően fájt hiába a növény.

//Záró HSZ küldetés vége//
Vissza az elejére Go down
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Hozzászólások száma : 306

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-07-08, 3:19 pm

// Küldetés: Kocsmai bunyó //

* A Nap még látható a horizonton, de már meglehetősen alacsonyan jár, mikor egy magányos szekér bukkan fel Ambaron falujának közelében. A magányos szekéren magányos utasával.
Kesa Klensbane megkönnyebbülve pillantja meg a város távoli képét. Ezzel együtt annak lehetőségét, hogy nem kell a szabad ég alatt aludnia.
Nem mintha, ez problémát jelentene számára, de mégis csak jobb egy, kényelmesnek nem annyira mondható, ágyban aludni. Mégis az ágy attól még ágy marad. Szemben a föld, vagy a szekér nyújtotta kényelemmel.
Végül a nap már szinte teljesen eltűnik a horizontról, mire sikerül lovának és szekerének is helyet találnia az estére, és rálelnie erre a jó hírű fogadóra.
Már az ajtóban meghallja a bentről kiszűrődő kellemes muzsika hangját, és meg is fordul a fejében, hogy ebben az esetben talán igazak lehetnek a szóbeszédet.
Belépve, hamar meg is pillantja azt a négyest, akik a vendégek szórakoztatására zenélnek, de ennél jobban nem is foglalkozik velük. Inkább egy üres asztalt keresésére indul, de mikor már látja, hogy olyan nincs, akkor a nagy sóhajtást követően a pult felé veszi az irányt. Nem a kedvenc helye egy fogadóban. Sok mozgolódás, akadékoskodó férfiak, és a nem túl kényelmes helyről már nem is beszélve, de még mindig jobb, mintha egy idegesítő alakkal kellene megosztania az asztalát.
Nem túl boldogan, de helyet foglal végül két férfi közötti üres helyen. Az egyik ránézésre a környező földeken dolgozhat. Legalább is, Kesa így gondolja külseje alapján. Volt szerencséje eleget látni a birtokán, de erről jelenlegi öltözéke nem árulkodik.
A testes, bajszos fogadósnak még ideje sincs az új vendégre figyelnie, mire a mellette ülő máris Kesa felé fordul, korsójával kezében, és már nyitná is szólásra száját, mikor Kesa csak szeme sarkából odanézve emeli fel kezét, hogy jelezze a férfinak, jobb, ha bele sem kezd mondandójába.
Hiába a jelzés, a férfi csak meg akarja próbálni, és nagyobb levegő véve készül fel mondnadójára. *
- Elnézést! Rendelnék.
* Vág közbe Kesa egyenesen a fogadósnak címezve a szavakat, aki csak ekkor veszi észre a pult másik végén megjelenő új vendégét. Arca jó hangulatáról árulkodik, miközben Kesa felé közeledik. Ez azonban nem mondható el a fiatal nemes mellett ülő férfiról. Ő inkább korsója társaságában távozik a pulttól. *
- Üdvözlöm a Csillagfény fogadóban! Nem emlékszem, hogy már láttam volna itt, ez az első alkalom? Miben lehetek a szolgálatára?
- Igen most érkeztem, és meleg ételre vágynék. Mit tud ajánlani?

- Egy igazán finom birkapörköltöt. Még kellően meleg, de ha szeretné, újra alágyújtunk.

- Ha még nem hűlt ki akkor megfelelő lesz, és egy kancsó vizet is kérnék mellé. Meg tudná mondani, akad e még szabad szobájuk?
Vissza az elejére Go down
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-07-08, 6:28 pm

Már egy ideje annak, hogy érzem valaki a nyomomban van. Abban biztos vagyok, hogy nem a klánból való, akkor már rég eldőlt volna melyikünk éri meg a holnapot. Még ezen a békés tájon is akadhat efféle bolond, aki engem szemel ki. A Nagy Kaszásba tett látogatásom óta már jó idő eltelt, jártam a vidéket, új emberekkel ismerkedtem meg. Persze nem mondhatni, hogy nagy örömmel tettem. Időbe telik, míg ezt az életstílust is elsajátítom. Beilleszkedés, kiváló alkalom lesz ez a mai est. Jó vadász az, aki bármely viselkedési formát magára képes ölteni. Ebben a reményben lépek be a fogadóba. Ez a "rózsaszín" köd amiben élnek ezek az emberek, azt hiszem megfelelő lesz egy esélynek. Hely híján a pultnál foglalok helyet. Na itt a lehetőség Wyerre, hogy megpróbálj bájos lenni. Mosollyal arcomon kértem egy pohár vizet kezdésnek. A fogadós kedélyes állapotát a mellettem ülő nőről szegezte át felém, mikor átadta a poharat. 
'- Sajnálom kedves, telt ház van. - Kezével a fogadóban nyüzsgő emberekre mutat, megválaszolva az idegen kérdését. Felsóhajtok mikor egy ismeretlen alak a székemnek esik, majd felállva ismét valami furcsa táncba kezd. A Pokolba veled... Szemeim kikerekednek, csak fejem ingatom egy ideig, s pár sóhajtást követően erőt veszek magamon. Ne feledd, miért vagy itt... Csak hajtogatom magamban monoton. Hátra pillantva látom, hogy egyre többen kerekednek lábukra és táncba kezdenek. Nem kevés ital fogyhatott el a mai délután, ha kedvük már idáig fajult. Jobbról egy nő (Kesa) ült mellettem, őt követően egy kábult alak borult a pultra.
'- Nem tetszik nekem ez. Nagyon nem, hogy leintenek engemet. Jeányzó hallod-e? - Italtól bűzlő alak somolyog a nő mellett, székébe támaszkodva morogja maga elé. '- Asziszem szép pár lennénk. Jer' velem némber, bevetem az ágyam és Ihajjacsuhajja lesz itten! - Korsóját a magasba lengeti, a belőle kifröccsenő feltehetőleg sör, most a nőre ömlött, ha az el nem hajolt. Próbáltam odébb húzódni, hogy kimaradjak az eseményekből. Idáig egész jól haladtam a mai terveimmel. Ilyen alak miatt nem akarok kudarcba fulladni. Baloldalt egy öregember ült, vézna kezeiben remegett a kanál. Szakállában állítom több étel megragadt, mint ami gyomrába jutott. Mélyen megzuhanhatott ez az ember. Ősz hajában már évtizedek mocskai motoszkáltak. Kellemetlen helyzet mi tagadás. Összehúztam magam, más választásom nem igen akadt. Arcomhoz kaptam, mikor a részeg befarolt a nő és az én székem közé. Több volt a soknál, mint amit eltudok viselni. Csak egy pillanatra sandítottam az arcomhoz közeledő fenékre. Reflexeim nem hagyva cserben ugrasztásra késztettek. '- Két csibe hm... Meliket válasszam? - Arcából csak úgy záporoztak köpetei beszéd közben. Mint harc közben szokás, úgy hajoltam el. Poharammal vándoroltam át a pult végébe, lehetőleg távol attól a kellemetlenkedőtől. Sajnáltam is volna a nőt, ha nem érzem még hozzá közel, mágiával tud védekezni ellene. Erőltetett vigyorral néztem a pult azon felére.
Vissza az elejére Go down
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Hozzászólások száma : 306

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-07-09, 9:07 pm

* Az éjszakára jutó kellemetlenségek csak nem akarnak abbamaradni a próbálkozó paraszttal, még az is meglehet, hogy másik helyet kell keresnie. Mindenekelőtt, nem ez az első alkalom, hogy ilyen problémába ütközik útjai során.
Ekkor jelenik meg egy új vendég és foglalja el a megüresedő helyet. Legalább egy nővel van dolga, és a másik oldalról sem fenyegeti, az alvótól, újabb kellemetlenkedő.
Némi mocorgás utána három törpét helyez a pultra, de nem engedi el azokat, ujjaival eltakarja őket a fogadós elől. Csak annyit akar, hogy az érmék összeütődése eljuthasson a fogadós fülébe, és felkeltsék annak érdeklődését, mielőtt szétterítené, hogy a fogadós számára is láthatóak legyenek az érmék, és az azokon található törpét ábrázoló minta. *
- Ennyi csak elég lesz a szobáért, és az ételért.
* Határozott tekintettel mered a fogadósra, nem is érdekli, hogy a mellette ülő is figyelemmel kíséri e az eseményeket.
Csupán az, hogy a fogadós bajszát kezdi göndöríteni. Láthatóan az érmék felkeltették az érdeklődését.
Kesa nem sieti el. Hagyja, hogy a fogadós szemezzen egy kicsit, a több szoba árának megfelelő összeggel, hogy aztán kacsójával elkezdje újra egymásra helyezni azokat. *
- De, ha nem… hát nem.
* Eddigre az utolsó érme is rákerül a rögtönzött oszlopra, és már el is kezdi maga felé húzni azt. *
- Rendben, meglátom, mit tehetek.
* Ezt a mondatot várta. Ezzel a lendülettel le is húzza az érméket az asztalról, és látva a fogadós arcát, önkéntelenül is kacéran elmosolyodik. *
- Kicsit sok lenne egy pörköltért. Amint lesz szoba, meg...
* A korábbi alak robban be mellé a pultra, ráhajolva, hogy egyenesen Kesára bámulva mondhassa el szavait. A férfi képének látványa bőven elég ahhoz, hogy Kesa mosolya lehervadjon, és érdektelenül tűrje, a felé áradó szag orgiát. Nem szándékozik neki válaszolni, mert a végén még azzal is csak rontana a helyzetén.
Ami tett nélkül is csak romlik tovább, és elér arra a pontra, amikor már tenni kell valamit. A férfi elé nyúlva, próbálja meg hátrafele tessékelni, miközben az a helyzetet és nagyszerű szövegét kezdi ünnepelni. Több se kell. A lökés és a lendület hatására az ital már ki is löttyen, egy része Kesa karjára kerülve, de legalább egy rövid időre megszabadult a férfitől. Azonnal a pult másik oldalán álló köpcös felé kapja a fejét, és szúrós tekintetével jelzi, hogy még csak meg se próbálja, hogy ennél a férfinál rendezi el a szállását. Egyébként is öltözékéből adódóan kétli, hogy a fogadó egyik lakója lenne, és jó eséllyel a szóban forgó ágy vagy a fogadó egyik eldugott helye, vagy pedig egy közeli szénakupac, esetleg még ennél is egyszerűbb.
Mégis a lélegzetvételnyi szünet nem tarthat soká, már vissza is tántorog a fickó, meglehetősen közel kerülve, a Kesa mellett ülő nőhöz.
Ekkor érkezik a megváltás Kesa számára. Ennek a részeg disznónak mindegy ki a szerencsés, csak legyen valaki. Közelebb hajol a fickóhoz, ő is felé. Közvetlenül az orra előtt áll meg. Már így is kellően érződnek rajta az elfogyasztott italok. *
- Látod? Ő már el is indult a szobák felé.
* A távoldó felé bólint, miközben az egyértelmű hatás kedvéért, hogy még ez a fickó is felfogja, ujjával is Wyerre felé mutat. *
- Ha nem sietsz, még elszalasztod, és szerintem ő nem is fog leinteni téged.
- Aúgy gongrlod… ?
- Egy ilyen legényt? Ha tehetném, én is élnék a lehetőséggel, de nem tehetem.
* Komoran hajtja lentebb fejét, majd felemelve folytatja. *
- De ha sokáig itt maradsz, még elveszítheted. Mindent bele!
* Végére egy bíztató mosoly is megjelenik arcán, mire a férfi elrugaszkodva a pulttól megkezdve csámpázását egyenesen az ezüstös szemű felé.
A korábbihoz hasonló vehemenciával vágódik be széke mellé, nem foglalkozva azzal, mit csinál éppen újdonsült kiszemeltje. Közben bal karja már át is karolja Wyerre vállát, miközben a másiban található korsót a pult felé közelíti. *
- Ett es vagy.k!  
Meg egyet ide! Az én csibe’m nem szomja’hat.
* Wyerre felé fordulva bambul bele ezüstös szemeibe. *
- En fizetem!
* Meglehetősen hangosan mondja, hogy még a fogadós is tisztán hallhassa. *
Vissza az elejére Go down
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-07-10, 3:18 pm

A nő gyanús pusmogásba kezdett a részeg alakkal, aki csakhamar idetántorgott hozzám. Átkarolt, közelről éreztem a bűzös leheletet. Szemöldököm felvonva hunyorogtam az alakra, erőltetett mosollyal szólok hozzá: - Ha nem veszed le rólam a mocskos kezed, úgy vájom ki a szemeid akár egy keselyű... - Továbbra is megőriztem előbbi vonásaim. Remélem elég kedves vagyok, mert ennél többre nem leszek képes. A másik keze a lábamra csusszant, azt hiszem ez lehetett, ami kizökkentett. 
- Hol is van az a szoba? Ott vágom beléd a korsód szilánkjait, aztán mély bemetszést teszek a bokádnál, és fellógatlak, mint egy darab rongyot szokás. Soká nézem a szenvedésed... - Suttogom a ragacsos haj felé, hátha a füléig áttör a hang, és felfogja. Döbbent szemekkel néz, karját leveszi rólam s kihátrál.
- Az a nő küldött ide? Nyilván a vesztedet akarja. Félrevezetett, hogy lerázzon. A helyedben én megtorolnám. Csak úgy kijátszott... - Tátott szájjal néz a férfi. - Nézz csak rá, könnyebb préda, puszta erővel magadévá teheted. - Elvigyorodom, nagyot kortyolok a poharamból. Háttal dőlök neki a pultnak, nem akarok lemaradni semmiről. 
'- Teh' békén hagylak, csakme' behugyoztam, attó amit monttá... - Összeszorított lábakkal toporog (Kesa) felé. A férfi kezei az ágyékán kirajzolódó foltot igyekeztek eltakarni, több kevesebb sikerrel. A mellettem álló nőre néztem, kinek elkerekedett szemei hamar felhívták figyelmem. Azt hiszem hallhatta, amit mondtam az előbb a részeg férfinak. Hirtelen elvigyorodom, inkább olyan "köztük természetes, baráti" gesztusnak szántam. A nő félreértelmezhette, gondolom az előbb hallottakra alapozott. Ijedten ugrott odébb. Ma nem megy ez az elvegyülés. 
'- Tte csak félrrrvezetté naagyon félrrrvezetté. Az a asszon nem akarr engm' picpikét se... - Páholyból nézhetem végig a műsort. Az áldozata (Kesa) legalább annyira örülhetett, mint én az imént.
'- Gyere babám, moss eléd tár'm a gyönyörrt... - Megragadja a kezeit és cibálni kezdi. Még a reszkető kezű öregnek is kicsúszott a kanál az ujjai közül. Azt a vehemens hozzáállítást, amivel szinte leakarta tépni a nőt a székről. Elakadt a lélegzetem. A kábult alak is lassan nyöszörögve tápászkodott fel, aki a nő mellett ült. A figyelem központjába most a négy előadó helyett ők kerültek. Néhány "megtermett" "ősember" már közönségként rivalgott a részegnek szurkolva. A fogadós eltűnt a pult mögül, talán már el is rejtőzött... 
Az ajtó felé kapom fejem. Valaki bejött, hallottam a nyitódást... Talán aki követett, még jobban elhagyta a józan esze és valóban megkörnyékez. Próbálom a jelenlévő emberek közt kiszűrni a nem odavaló láncszemet. Olyan kell, aki nem társaságban van, és nem volt jelen mikor én beléptem. Újabb korty a vízből, lassan emelem el a poharat. Fekete köpenyes férfi vágódik be mellém. Egy pillanatra nekem jön, elkapom a kezét amivel a zsebembe próbált nyúlni. 
- Tolvaj szép próbálkozás. De a kiszemelteddel te is mellényúltál. - Nem engedek a szorításból, közelebb rántom, hogy tarkóját erősen megragadhassam. Pár szem a részeg műsorából most rám vetődött. Hangosan, jól érthetően most már mosollyal mondom.
- De örülök a találkozásnak! Hát akkor további jó utat! - Tiszta erőből csapom az arcát a pulthoz. Azt a koppanást, és reccsenést mindenki hallhatta. - Oh, ne haragudj, megbotlottam, véletlen volt. - Ellököm a betörött orrú zsebmetszőt. Már csak remélni tudom, hogy az est hátralévő része zavartalan lesz.
Vissza az elejére Go down
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Hozzászólások száma : 306

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-07-11, 10:40 pm

* A kellemetlen alaktól végre sikerül úja megszabadulni. Talán még sajnálja is kissé azt a nőt, akire ráuszította, de inkább az idő közben elé helyezett tálra és a kancsóra fordítja figyelmét. Azonban még így sem kerüli el figyelmét először a férfi, majd a nő kiabálása. Zene ide, vagy oda, mégsem képes elnyomni mindent. *
- Lehet, nem ártana szemmel tartani azt a férfit!
- Hogy Tareket? Jámbor teremtés, a légynek sem tudna ártani.

- A vendégeket mégis képes elkergetni…

* Megvető pillantással néz Wyerre és Tarek felé, majd vissza a fogadós bajszos képére. Éreztetve vele, hogy ha még egyszer a közelébe merészkedik az alak, akkor búcsút mondhat a felajánlott darnáknak.
A vacsora kellemesen kezd fogyatkozni Kesa táljáról, és a fogadóst is odébb szólították teendői, mire Tarek kellemetlen hangja ismét meghallja Kesa, közvetlenül mögüle.
Nagy levegőt véve helyezi le kanalát a tálra. *
- Meglehet, tévedtem.
* Látványosan vonja meg vállait. *
- Mindenkivel megesik, de békén tudnál végre hagyni?
* Válasz helyett, azonban kezét próbálja meg elkapni, felfedve ezzel eddig takargatott balesetét. Elsőre fel sem tűnik Kesának, csak mikor már karjára tapadt a nedves kéz.
A felismerés borzalmas torz képként jelenik meg arcán. Szemeiben haraggal és vérszomjjal. Nem is foglalkozik a fickó arcára kiülő kétségbeeséssel, vagy legyen akármi annak az arckifejezésnek a célja, ami képes felén éppen virít.
Kesa azonnal kitépi karját a férfi kezéből, és ezzel egyidejűleg indítja meg másik kezét, hogy akkora pofont keverjen le annak, hogy az ellenkező irányba tántorodjon meg.
Azonnal felpattan a székből és kardját kivonva, annak lapjával vágja fejbe az egyensúlyát éppen visszanyerni próbáló részeget, aki így Wyerreék felé tántorodik meg, majd újabb lépésekkel próbálja elkerülni, hogy ne a fogadó padlója adja neki a következőt. A próbálkozása azonban annyira elég, hogy egészen Wyerre és a tolvajáig elbotorkáljon. Ott pedig Wyerre puha ölét nézze ki magának a kemény padló helyetti érkezésre.
A fogadóban a pofont követően még csupán alig, de ahogy haladnak az események egyre többen hallgatnak el és fordítják fejüket Tarek és Kesa irányába. *
- TUDOD, KIT FOGDOSS ÖSSZEVIZELT KÉZZEL!!! ÖRÜLJ, HOGY NEM KÜLDELEK AZONNAL DREMER BIRODALMÁBA!!
* Látva Tarek nőcsábász módszerének következő felvonását, és a felé irányuló igen erőteljes figyelmet, inkább elteszi kardját, és tekintetével a fogadóst kezdi keresni.
Végül csak felbukkan ő is a kiabálásra, és igen hamar Kesa előtt is tudja magát. *
- Bocsásson meg! Nem tudom, mi üthetett belé…
- Ilyen vendégek mellett töltsem az éjszakát ennyirét?! Lenne már szobám egyébként?!
- I… Igen.
- Akkor intézzen nekem egy fürdőt is! Ha már így összemocskolt a barátja!

- Nem a… Rendben.

* Egyezik bele végül beletörődötten. Még egy rongyféleséget is nyújt felé. Kesa nem is igazán akarja tudni, mi lehet pontosan, de a korábbi kéznyomnál nehéz rosszabbat találni, és a fogadós érdekében reméli, hogy nem is sikerül neki. *
Vissza az elejére Go down
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-07-12, 4:36 pm

//Kocsmai bunyó, kissé véres kiadásban Very Happy //

Az előbbi kellemetlenkedő már kifelé tántorgott a fogadóból, mikor az előző visszafelé araszolt. Itt már a gyors reflex sem segített, már az ölembe zuhant a részeg alak, s vele együtt borultam a földre. 
~ Ezt nem kéne annyiban hagyni... - Meg is feledkeztem erről a mellékes dologról. Noirra már teljes egészében a részemmé vált. 
~ Engedd meg, had intézzem el én... - Nincs az a pénz, hogy ezt a feladatot átadjam neki. Felkapom a széket, amin nemrégiben ültem és lendületből csapom a férfira. Apró darabokra zúztam az ernyedt testen. 
~ Kevésbe feltűnő megoldás is leledzett volna... - Idegesít már ő is, mintha nem lett volna épp elég ez. A fogadósra meredek: - Több a soknál, ami itt történik. - A pult mögé lépek, hogy csak a fogadós hallja, amit mondani fogok. - Azt ajánlom kerítsen egy szobát, hogy tudjam ezt hol borogatni. Különben borogathatja az emlékét is ennek a helynek... - Suttogom a fogadósnak, aki tátott szájjal bólint egyet, és a szobák felé veszi az irányt. Gondolom megnézi kit tudna esetlegesen kipaterolni...
Már lépnék is vissza a pult másik oldalára, mikor megpillantok pár errefelé tartó férfit. Az eszméletlen részeg barátai lehetnek, mert elég dühös ábrázattal közelítenek. Néhányuk a nő (Kesa) irányában, a többi pedig felém tart. Az első ökölcsapás már el is indult felé. Fölugrottam a pultra, és egy vízzel teli kancsót rúgtam egyenesen az egyik támadó arcába küldve. 
'- Mi fogunk hancúrozni veled, némber... - Megtorpantak a támadók, a szilánkokkal teli arcú férfi csöpögő vérét nézték. Előbbi szavaikat mindkettőnk felé intézték. A fogadó többi vendége sem maradt tétlen, az egyikük egy marék főtt krumplit dobott a támadóinkra. A következő adag a Kesa mellett ücsörgő öregen csattant. 
'- A ménkűbe... - A nyekergő hang nem volt éppen "fül barát". Felállt az öreg, vézna kezébe fogta az ágat, ami botként szolgált. Az előbbi támadóink még a vérző arcú barátjukkal foglalatoskodtak, de már egyre jobban felbőszülten néztek felénk. Az öreg a támadók és közénk lépett.
'- Ki dobott meg engem? - Elengedi a botot, és fekete tépett köpenye alól egy baltát kap elő. Azt hiszem ez fordulópont. Kikerekednek a szemeim. '- Sejtése sincs senkinek? - A susogós hangtól kirázott a hideg, ez a hanglejtés csak öregek kiváltsága. Ilyen társaság is csak évente egyszer gyűlhet össze, gondolom... Az öreg amilyen lassú volt eddig, oly hihetetlen gyorsasággal csapta fejbe az egyiket a fejsze tompa felével. Ez az ütés, mintha megadta volna a vezényszót mindenki számára. Az öreg botjával akart valaki a pultról lerántani. Szerencsémre mögé estem, visszakézből dobtam felé a pulton lévő pörköltet. Mindenki dulakodásba kezdett mindenkivel. Eszeveszett öklözés zajlott a fogadó másik felén is. A pörkölttel telibe talált alak már felém ugrott, amit ért azzal próbált meg eltalálni. Úgy röpködtek a csetresek, hogy megértem jobbra balra ugrálni előlük. Kíváncsi lennék az öreg, hogy boldogul? Elkapom a dobni készülő kezet, majd a polc sarkához teljes erőből nekicsapom. Kikukkantok a pult mögül, az öreg pont a fogadó középpontjában van. És tényleg egy baltával kaszabol... azt hiszem akit a legnagyobb sokkhatás fog érni, az a bajszos fogadós lesz. Odapisszentek a nőnek, aki épp egy újabb kellemetlenkedővel állt szemben. Egy korsót hajítok felé, kupán is találva a férfit, intek a nőnek, hogy jöjjön a pult fedezékébe. 
- Eluralkodott a káosz... - Akkor lenne igazi káosz, ha le lenne kaszabolva már minden nyomorult ebben a szobában. Azért akkora feltűnést nem szeretnék kerekíteni magam körül. A röpködő ételtől kezdve a székekig, minden amit mozdítani tudtak, annak repülnie kellett. Az egyik alak már a boros hordók körül téblábolt, az egyiket felnyitva már markával merve öntötte is szájába. A szakács is kivonult lassan a hangzavarra, a reszkető cseléd úgy futott be mellette a konyha részre, mintha íjból lőttek volna ki. 
Bárddal a kezében settenkedett a dulakodók felé, majd hirtelen felénk vette az irányt. Belőlem aztán nem csinálsz levesbetétet. 
- Ott, az az öreg kezdte az egészet... - Mutogatok a baltás öreg felé. Még mindig hihetetlen, hogy valami elmebeteg mellett ültem, és egy apró jelét nem láttam. A szakács kisvártatva elindult arra felé...
Vissza az elejére Go down
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Hozzászólások száma : 306

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-07-15, 11:03 pm

* A közelben ülő nő a pultra pattan. Vélhetően nem alaptalanul. Már csupán ez hiányzott. Kesa mély levegőt véve bosszankodik magában egy sort, amiért meg kellett találnia azt a fickót, Tareket. Ha máshova ült volna, akkor …jellegű gondolatok cikáznak végig elméjén.
Tettét mégsem tekintheti meg nem történtnek. Egyenesen az idegenek szemébe nézve, magabiztosan kel fel a helyéről. Remélve, hogy korábbi tette, kellő elővigyázatosságra kényszeríti őket, és nem akarnak tovább akadékoskodni.
Már készülne felszólalni, hogy talán megússza a még nagyobb feltűnést, de ekkor egy korsó repül bele a vele szemben álló képébe. A helyzet menthetetlen.
Már készülne, hogy kardjához kapjon, de még a mozdulat előtt meggondolja magát. Egy részeggel még csak el tud bánni, de ezek nem azok, legalább is nem annyira, és nem is egyedül vannak. *
- Valóban úgy akarjátok végezni, mint ő?!
* A vérző barátjuk felé mutat a repülő ételek kereszttüzében, miközben másik kezével már a poharát kezdi keresni az asztalon, és mikor megteszi az egyik fickó felé az első lépést, azonnal hozzá is vágja azt, de még mielőtt képébe furakodhatna a szilárd ivóalkalmatosság, irányváltoztatásra kényszerül egy könnyed kézmozdulatnak köszönhetően, és a földön köt ki.
Az ifjú nemes szapora szívverés közepette keresi a helyzetből való kiutat, mikor az öreg lassú mozgással megelevenedik. Egy újabb pillanatnyi szünetet adva a feszült helyzetben. *
- Arról érkezett!
* Szolidan a megfelelő irányba mutatva, mely egyben a közeledőkével is megegyezett. Nem mindenki nézi jó szemmel Kesa tevékenységét, és aki korábban elütötte a poharat, meg is indul felé, de még mielőtt elérhetné, már a képében találja a balta nyelét. A többiek figyelmét is magára vonva ezzel.
A kialakult helyzettel, Kesa mit sem törődve mászik át a pulton, hogy annak fedezékéből, és a túloldal által kínált lehetőségekkel felszerelkezve nézze végig az események alakulását. *
- Igen az öreg!
* Kesa is az öreg felé mutatva erősíti meg Wyerre szavait. Nem tudja, mit tervez a másik nőszemély, de abban biztos, hogy jobb, minél jobban kimaradni belőle. Így is több figyelmet sikerült szeretnie, mint szeretett volna.
Azonban nem mindenki foglalkozik az öreggel. A korábbi társaság néhány tagja, az öreget a többiekre hagyva, inkább Wyerreék felé veszik az irányt, hogy ők az eredeti tervet megvalósítva tegyék emlékezetessé számukra az estét. *
- Gyertek!... Gyertek!... Nem fog fájni!
* Kezével még gúnyosan invitálásra mutatva fejezi be végül. *
- Túlságosan.
* Kesa szó nélkül pillant szeme sarkából Wyerre felé. Hasonló képen kapta el korábbi mozdulatát is, ahogy az asztalra felugrott. Érzi, hogy ennek a nőnek nagyobb tapasztalata van a harcok terén, mint neki és emellett még a mágia is átjárja testét. Nem túl gyakori párosítás.
Egy igen érdekes gondolat üti fel a fejét benne, de hogy láthassa ez mennyire járható út, először mindenképpen hagynia kell a másik nőt cselekedni. Nem mintha még több harcba szeretne belebonyolódni, így a konyha felé kezd araszolgatni, egyre jobban Wyerre fedezékében keresve menedéket. *
Vissza az elejére Go down
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-07-16, 4:57 pm

Már a nővel néztük, ahogy a szakács a fal mellett lépegetett az öreg felé. Lélegzetvisszafojtva lestem mi fog történni. Ritka események egyike, amikor tényleg kíváncsian várom a továbbiakat. A vénember körül vagy hárman feküdtek már vérben ázva. Újabb csapásra készült, egy felé repülő széket hasított ketté fegyverével. A többi alak már nem mert a közelébe menni. Elégedett szusszanás hagyta el a szakáll rejtekét. Meglendítette a baltát, a vér ezzel a mozdulatával párhuzamosan fröccsent a plafonra és az elötte dulakodókra. Komótosan indult meg felénk, az eddig mellettem lévő nő, már a konyha felé lépkedett mögöttem. Egy pillanatra azt hittem engem pécézett ki az öreg, de tévedtem. Dühös pillantást vett arra a helyre, ahol eddig étele pihent. Hűlt helye volt. Vállára fogta a balta nyelét, s megfordulva már a szakáccsal szemben találta magát. Mély döbbenet ült meg a szakács arcán. Nem volt ezzel egyedül. Nem mindennapi látvány, egy ilyen bolond agg...
'- Vége van ember! - Már sújtana le a bárddal, de az szemrebbenés nélkül elkapja a fémet. Másik kezével meglendíti a baltát, egyenesen a szakács nyakába csapva azt. A spriccelő vér látványa engem nem zavart, a jelenleg felénk közeledő férfiakkal ellenben. Megijedtek, gondolom. Ekkor új vendég lép a fogadóba. Szinte leszakad az ajtó, ahogy azzal a vehemens mozdulatával berobban az alak.
’- Papa, kinn várlak az öszvérné’ – Szétnéz a behemót. ’- Jajj öreg, most ennyi szemtanút, hogy öljek le miattad? - Busa fejéhez kap és vakarászni kezdi. Az emberek egy része tudomást sem vesz róla. Megindul a két méteres, derékban is terebélyes alak az öreg mellé. Ellöki a szakács hulláját, majd egy pillanatra oldalra néz.
'- Hé te cseléd! Azon nyomban jer ide hozzám. - Most én is (Kesára) arra az irányba néztem. A nő minden bizonnyal erre nem számított. '- Kísérd a papát fedezékbe ha mondom! - Felveszi az öreg botját, amivel nemrég még egy kellemetlenkedő manőverezett, és az öreg kezébe adta. Az nem szólt egy árva szót sem, csak állt ott a pult mellett. A behemót megindult a többi bennlevő felé, az ajtótól nem messze járkált, véletlenül sem akarhatta hagyni, hogy valaki távozzon. A vézna kezek s lábak most felénk mozdultak, az aggastyán Kesa elé állt. Nem hinném, hogy jó ötlet volna leölni... a fia, vagy kije... minket szúrna ki... 
Elővont kardom erősen szorítom meg. Azt sem akarom, hogy ennyi ember odavesszen. De a baltás öreget le kéne foglalnia a lánynak, hogy én a másikra koncentráljak. Már elindultam szép lassan, figyelmem viszont túlságosan egy irányba összpontosítottam. A felém repülő kupa fejen talált, kábán borultam a fogadó padlójára.


- Az első... - Felkeltem és elraktam a kardot mi mellettem hevert. Gyenge félvér kezek s lábak. Előnyük is csak a mozgásban van. Előhúzom a tőrt és a háttal álló öreg mögé lépek. Meglehet a nő szemében tükröződő alakom szúrta ki, mikor megfordult s a balta már suhant. Az agg szemek hitetlenkedve meredtek ahogy elkaptam a nyélre szoruló kezét. Másikkal már nyúlt is ruhája alá, gondolom valami másik fegyverért. Nem adok neki lehetőséget erre... Már megperdítve ujjaim közt a tőrt a csuklójába csapok. Elmosolyodom. Nem vágta át teljesen, egyik kézzel a kezet húzom a másikkal meg párat vonva az inakon, már csak a szilánkok tartották helyükön. Ordítva esik össze, de a kezet amelyről a vér, már rám is átfolyt, nem engedem el. Egy reccsenéssel tépem le az alkar folytatását. Két lépést hátra mentem és teljes erőből álla alá rúgtam. 
Az előbb érkezőre sandítok, már felém rohamozva emelte a magasba kardját. A hanyatt fekvő öreget nézte, aztán engem. Harag jelent meg a zöld szemeiben. Ez lenne az összetartás? Inkább a halál karmaiba fut? A dulakodás résztvevői közül senki sem figyelt fel különösebben. A pult annyi takarást adott, hogy a kezemben lógó kézfejet ne láthassák. Fáradt arckifejezésen kívül mást nem láthat rajtam. A pultra ugrott és onnan lendült felém, két kézzel szorongatta a kardot feje fölött. Akár egy lassított felvétel, monoton, unalmas... Egy lépést mentem oldalra, ördögi kacajt hallattam. Mulatságos helyzet, mulatságos lényekkel. A férfi oldalra fordul, közvetlen mellette állok. Újabb csapásra készült, de ekkor már késő volt. Lemerevedve pislantott a kézre amely mellkasára feszült. Csak Wyerre rátapadt kezét láthatta, a belőle kinyúló sajátomat nem. Éreztem a belőle áradó félelmet, ami csak csak megtöltött elégedettséggel. Mi embernek szív, nekem most csak egy folt, ami javításra szorul. 
Az arc ugyanolyan formában maradt, a bennem élő jeges űr már kiszipolyozott mindent... Fellélegezve telítődtem el a már mondhatni éteri érzéssel.
A nő elé dobtam a leszakított kézfejet, s utolsó pillantást vetettem a most már két földön fekvőre. Az öreg a fájdalomtól talán már meg is halt...  Tekintetem a nőre irányul, de most már nem azt láthatta benne amit eddig. Az igazi Káosz itt volt, bennem. Kifejezéstelen közelítettem felé, ujjaimról lenyaltam a vért. - Ugye tudod, ez a komédia neked köszönhető? - Az öreg még mocorgott, meglehetősen szívós. A fejére tapostam, majd egy keményebb lábdobbanással már tőle is megszabadultam.
 
Vissza az elejére Go down
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Hozzászólások száma : 306

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-07-16, 11:46 pm

* Wyerre fedezékéből nézi végig, ahogy a szakács rátámad az ámokfutó, bolond vénemberre, majd ahogy élettelen teste elterül a fogadó padlóján. Közben pedig testének vörös folyadékát spriccelve szét a helységben. Még a pultra is jut belőle rendesen.
Kesa kissé összerezzen az események láttán, még úgy is, hogy a vér látványa nem jelent újdonságot számára, mint ahogy a levágott és a földön guruló fejé sem. Váratlanul érte ez a fordulat, és csak most tudja értékelni, hogy az ellenkező irányba irányította az öreget, mielőtt ezt valaki más tette volna meg helyette, és az ellenkező irányba.
Az események nem csupán a fiatal nemest lepik meg. Kit ilyen, kit olyan formában, de a döbbenet érezhető az egész fogadóban, és ez csak tovább fokozódik a belépő behemót láttán, és szavai hallatán egyaránt. Ez alól Kesa sem kivétel. Szerette volna elkerülni mágiájának használatát, de az ilyen kijelentések még őt is sokkal felkészültebb állapotba kényszerítik. *  
- Hé te cseléd! Azon nyomban jer ide hozzám.
* A behemót szavára, és a felé irányuló tekintetre, Kesa azonnal hátra fordul. Gondolva, hogy mögötte lehet az egyik cseléd, akihez a melák beszél, csak az események forgatagában nem vette észre. Azonban nem így van. Hátranézve csupán az épület puszta fala fogadja, semmi más. Döbbenten fordul vissza az óriás felé, aki már látná el utasítással. *
- Azt ugyan várhatod! Oda nem megyek hozzá!
* Ellenvetést nem tűrően néz a behemótra. A köztük lévő távolság jó eséllyel neki kedvez. Elég időt adva arra, hogy elmondjon egy igét.
Végül Kesa megtöri tekintetét, hogy egyik szemét megdörzsölhesse, és ujjai fogságába ejthessen egy szempillát. Meg is bizonyosodik arról, hogy valóban ott maradt egy száll az ujján. *
- Csak nem félünk?!
* Kesa azonnal a hang irányába kapja a fejét. Az öreg már szinte ott áll közvetlenül előtte, kezében véres baltájával. Gúnyos vigyor jelenik meg ráncos képén, ahogy két kézzel megfogja baltáját.
A Klensbane ház egyetlen élő tagja most torkában érzi szívének minden dobbanását. Figyelmetlen volt. Az öreg túl közel került hozzá, és már nem varázsolhat. Legalább is szavakkal igen körülményes lenne. A igéinek többségénél még a feléig sem érne el, mire az öreg már bele állíthatná a baltáját. Túl közel van. *
- Még kérdi?!
* Kérdése alatt apró lépést tesz hátrafele. Közben hol Wyerre felé, hol másik irányba pislant valami segítség után reménykedve. *
- Hányat ölt most? Négyet? Ötöt? Többet?...
* Újra Wyerre felé pillant. Meglátja, ahogy kardját markolja, és ahelyett, hogy neki segítene, a behemót felé indul. Talán túl sokat is időzött abba az irányba tekintete, mert az öreg is arra néz, és látva a helyzetet, a pultról egy korsót hajít Wyerre felé. *
- Vigyázz!!...
* De túl későn érkezik. Wyerre elterül. *
- Hol is tartottunk?
* Visszafordul Kesa felé, miközben ismét két kézzel markolja meg a baltát, és lassan elkezdi megemelni a fegyver. Nem emeli sokkal magasabbra, csak éppen annyira, hogy nyelvének hegyével egy ívben lenyalja a vért a baltáról.
Kesa arca elfintorodik, de ez csupán kis részben köszönhető a látottaknak. Főleg a kialakult helyzetnek, és a szerepének szánja tettét, de Wyerre magához térése is közrejátszik benne. *
- Ja ígen… Ne aggódj, megszabadítalak a félelemtől.
- Öreg!
* A behemót szavára az fordul, és suhint is egyben. Wyerre kellően lefoglalja az öreget, dulakodásukkal, hogy Kesa keze saját tőrére vándoroljon, és előrántva egyenesen az öreg hátába döfije azt, nem is egyszer, miközben Wyerre megmártja pengéjét a vénséges testben. A testből pedig csak úgy spriccel a vér, bár ez inkább a Wyerre által ejtett sérülésekről mondható el, míg Kesa döféseiből csupán erőteljes vérzés patakzik. A létfontosságú idegköteg elvágása pedig a szemek előtt látatlan marad.
Nem engedhette meg, hogy esetleg Wyerre felé kerekedhessen az öreg. Ráadásul a behemót megérkezése is csak idő kérdése. Wyerren kívül pedig nem nagyon akadt olyan, aki szembe, mert volna szállni az öreggel és a behemóttal, és még életben lenne.
Mégis a behemót rohama már több volt Kesának, mint elég. Ráadásul még a szempillát is sikerült elhagynia az események forgatagában, így egészen a konyha ajtajáig hátrál, hogy teret adjon a harcolóknak, és kellő előnyre tegyen szert, ha netán futásra kerülne a sor.
Közelről figyelhette meg, amint a behemót arcából kifut minden élet, és helyét a jeges, üres semmiség veszi át. Nem először lát ilyet. Korábban, mikor saját kalóz szellemét utasította ölésre. Pontosabban annak a rabszolgának a megölésére, aki korábban a banditáktól remélte a szabadulást, és nem volt képes értékelni, hogy Kesa Klensbane a pártfogásába vette, és halálos betegsége ellenére a gyógyulás, az élet reményével várta birtokán.
Belső örömét, rémült elképedésbe fojtva nézi végig a behemót haláltusáját, és a kéz elé dobását. Nem is tesz egy lépést sem a kéz felé, sőt inkább egy fél lépést az ellenkező irányba. *
- Még hogy én? Neked i…
* Az öreg szétroppanó feje belé fojtja a szót, és inkább nem folytatja korábbi gondolatát. *
- Neki köszönhető, és a mértéktelenségének!
* Vádlón néz Tarek még mindig mozdulatlan, vérző testére. Majd visszatérve Wyerrehez. *
- Elárulnád, kinek köszönhetjük a megmenekülésünket?
* Lábával arrébb pöcköli a kezet, mielőtt előrébb lépne egy kicsit a konyhából. Hozzá hasonlóan az egyik felszolgáló is, aki korábban éppen a konyhába menekült az események elől, előrébb merészkedik, de a vér és a halottak láttán, inkább nem lép ki a konyhából.
Kesa azonban érdeklődve várja a választ. Egyre szívesebben társalogna el ezzel a nővel, de a további harcokat jó lenne elkerülni, ezért mikor a még mindig kezében pihenő tőrére pillant, kissé megmozgatja, hátha felhívja Wyerre figyelmét is rá. Tudatva vele, miért is fog elmenni. Első lépésénél azonban csupán hátrál, majd a konyhába fordulva keres egy alkalmas rongyot, hogy tisztára törölhesse és eltehesse.
Mire visszatér Wyerrehez, addigra a fogadó tulajdonosa is előkerül, bajsza még mindig remeg, és hangulatáról sem mondható el az a jó közérzet, amivel még fogadta a vendégeket. *
- Remélem, elfogadod, ha hálám jeléül meghívlak egy italra.
* Egyértelműen Wyerrének szánja ezeket a szavakat, mégis igen hamar a fogadósra vándorol a tekintete, nem tudván, hogy még ki akarja e szolgálni őket, vagy akár az egész fogadót be kívánja zárni. Meg is lenne rá az oka, hisz a jelenlévők többségét láthatóan sokkolták az események.
A korábbi nagyszájú haverok is inkább csendben vonszolták arrébb vérző barátjukat, hogy megpróbálják ellátni, és minél messzebbre kerüljenek a két nőtől, de főleg Wyerretől. *
Vissza az elejére Go down
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1203

Character sheet
Nép: NJK
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-08-02, 8:48 am

*Nyiván mindenki tudja, hogy Ambaronra csak a téli napforduló környékén, a Szeretet ünnepén érvényes Aranamophe áldása, mely a békét hozza el minden itt lévő szívébe. Az év többi szakaszában ennek az áldásnak nyoma sincs.

712 nyarán két nő környezetében robbant ki óriási és véres verekedés a fogadóban, mely ahhoz vezetett, hogy a hely lángba borult. Hiába a falusiak önzetlen lánca az oltáshoz a nem is oly közeli kútból, javarészt üszkös romok maradtak a helyen.
Ám a fogadós, talán nem bátor és nem is harcos típus, küzdeni azért, ami fontos neki, ő is tud.
Saját, félretett darnáiból és Ambaron lakóinak segítségével a falu nevezetes helye, a Csillagfény fogadó idővel újra régi fényében pompázik.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime2013-12-27, 12:55 pm

// Thalion - az ambaroni játék folytatása //

*A két nimfa szemeit lesütve fogadja az elfek nagyurának köszöntését. Ők már nem első ízben kísérik el úrnőjüket és pontosan tudják, még ha ki nem mondanák az istenek kedvéért sem, hogy miért is várja olyan izgatottan a fekete hajú úrnő az év ezen rövid időszakát.
Elonar mosolya szinte sugárzik, ahogy köszönti őket Thalion úr, majd csatlakozik hozzájuk.
Hálás Thalionnak, hogy kimondatlan szabályaikat betartva a környezet előtt nem fedi fel kilétüket.
Habár nem nyújtja neki karját a férfi, azért büszkén vonul a szálfa termetű elf és két nimfája társaságában végig az utcán.
Egészen addig, amíg meg nem pillantják a Csillagfény fogadó bejáratát. Az újjáépült épület, az új berendezések árulkodnak már csak arról, hogy valami történt, hiszen feltehetően hatalmas darnaösszeget emésztett fel az a nagy átalakítás. Elonar nem hallott a nyári tűzvészről és az azt megelőző verekedésről sem.
A krémesek, kuglófok, s egyéb ünnepi sütemények édeskés illata messzire száll az ajtó minden nyitásakor, s a vendégek nagy forgalma miatt ez elég sűrűn megtörténik.
Az úrnő megvárja, hogy Thalion lovát elvezessék, majd a férfi után ő, s a két nimfa is belépnek a fogadóba.
Végigtekintve meglehetősen tömött a hely, s mivel időközben ő is visszaállította a köpenyt úgy, hogy rejtse arcát, még az sem várható, hogy külsejét latba vetve keressen helyet.
Így első lépésként a pult felé tartanak, miközben mindannyian szaporán nézelődnek körbe, hátha felszabadul egy asztal.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Csillagfény fogadó - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó - Page 8 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Csillagfény fogadó
Vissza az elejére 
8 / 11 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Ambaron-
Ugrás: