LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Nortelon - A felhők városa | |
|
+28Gomora Moozen Vogon Beebebrox Yurin Akari Norujn Huor Tiwele Wyerre von Morhan Balál Tangeran Nawarean Vash Kesa Klensbane Kean Lorel Cloud Revan's Al'Eron Ryden Savion Edward Dylan Lysanor Eweny Sou Gylnar Radek Black Robe Nen Kockázó Mitsuko Midnight Hisame Eclair Ariel Helna Nasuada Kain Namelyr Mesélő 32 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Kean Lorel
Hozzászólások száma : 79 Életkor : 35 Munkahely : Kovácsműhely
Character sheet Nép: Emberek
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-07-03, 4:24 pm | |
| //Semmi baj, ilyen bárkivel történhet.//
* Türelmesen áll az ajtóban válaszra várva mialatt az sem érdekli ha valamelyik részeges alak felfigyel rájuk. Nem igazán szereti a balhékat, de ha arról van szó szívesen ellátja pár rossz arcú illető baját. Nem félénk férfi ő, van vér a pucájában. Ez persze nem azt jelenti hogy gyakran szokott verekedni, vagy keresné a konfliktusokat, éppen ellenkezőleg. Igaz, valóban nagydarab az izomzatát és a magasságát tekintve, viszont ha nem idegesítik fel akkor teljesen ártalmatlan. Ha kihozzák a sodrából akkor képes megmutatni mennyire megerősödött a hosszú évek alatt segédkovácsként. Azt lehetne hinni hogy egy ilyen izmos férfi nem győzi elhajtani a nők seregét akik mind őt akarják ez viszont tévedés. Az olyan szépségeket kizárólag kocsmákban találni meg oda azonban nem szokott túl gyakran járni. Hiába mutat mást a látszat nem lehet mindig arra hagyatkozni, mert egyes esetekben megcsalhat. Nem egy kidolgozott testű barbár, akiből hiányzik az ész és kegyetlenül öl meg akit csak tud. Ő sokkal inkább egy intelligens védelmező aki az általa kedvelt személyeket óvja. Sou is egy ilyen szerencsés a néhány közül, reméli a következő ilyen illető a leendőbeli neje lesz. Őt is védelmezni fogja, viszont őt még a széltől is. Sajnos egyenlőre úgy tűnik ez a hölgyemény még várat magára, ám semmi baj, Keannak van türelme, bőven van. Nem csak az asszonyára, de a válaszra való várást illetően is. Valahogyan sejtette mi lesz a fiúcska felelete, bár azt kissé furcsállja, hogy tovább akár állni a lakhelyéről.* - Úgy emlékszem azt mondta itt él, de részemről tovább mehetünk, időm, mint tengerben a víz annyi van. Merre szándékozik tartani?*kérdezi meg és valóban előtte, pontosabban előttük áll még az egész este őt pedig senki sem várja haza bármennyire is szeretné hogy egy csinos teremtés várja haza elkészített vacsorával.* | |
| | | Sou Fehér sárkány
Hozzászólások száma : 772 Életkor : 74 Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-07-14, 6:20 pm | |
| - Ezt mondtam volna…? – Tanácstalan és egyben bizonytalan is, mind a hangja, mind pedig a pillantása, amivel zavartan hol Keanra néz, hol pedig az ajtófélfára. De nagy fokú bizonyossággal kijelenthető, hogy ez utóbbi nem igazán fogja Sout kisegíteni eme helyzetben. Lehet tényleg a fogadót jelölte meg lakhelyeként, egyáltalán nincs kizárva. Az utak vándora ugyan is ritkán mondhatja el magáról, hogy van hová hazamennie, vagy is elmondhatja, minden egyes útjába kerülő fogadó egyet jelent az otthonnal néhány nap erejéig. Már pedig Sou nevezheti magát vándornak, így pedig nem meglepő, hogy egy fogadóba vezetik léptei, mikor bátyja és kedvesének ajtaja nyitva áll előtte és nem csak hogy nyitva áll, de várják is. - Könnyen meg lehet. – Biccenti oldalra a fejét egy sóhaj kíséretében és ha Kean felszabadítja az utat, hát nagy megkönnyebbüléssel lép ki az egyre hűvösebb időnek teret adó utcára. Egy pillanatig, pont addig, míg mögöttük be nem csukódik a fogadó vendégváró ajtaja, végignéz az utcán. Néhány ház előtt és egy-két sarkon bágyadtan pislákolnak a kihelyezett lámpások, üvegbúra mögé rejtett olajmécsesek. Megmutatják az utat a sötétben bóklászóknak. – Sajnálom. Azt hiszem, túlzottan is megszoktam, hogy fogadókban szállok meg. .. lehet elfáradtam egy kicsit. – Valóban kicsit nehéznek érzi a tagjait. Valóban fáradt lenne? Pedig nem töltötte kemény munkával a napját, mint az őt kísérő férfi, már pedig Keanen nem igazán látszik a fáradság. Ám bár, az is lehet, hogy az éjszaka kedvezőtlen homálya nem teszi lehetővé, hogy észrevegye azokat a vonásokat. - Mmmm. – Nem mintha sok választása lenne az irányokat tekintve, még is elgondolkozva nézett jobbra és aztán balra. Mindezzel viszont nem az volt a szándéka, hogy megfejtse merre is van az arra, azért arra még emlékezett, hogy merről jöttek és hogy merre kell tartaniuk. De tudni akarta, hogy nem e indultak utánuk a mulatozó fiatalok. A kiszűrődő hangokból viszont csak arra lehetett következtetni, hogy további jó hangulatban folyik a fogadó élete. – Arra. – Mutatott végül balra és el is indult. Elza minden bizonnyal már várja, nem szeretné, ha aggódna miatta, bár talpra esett ifjú hölgyről van szó és még Noaht is képes volt elviselni, beleszeretni. - Az a ház lesz. – Könnyedén beazonosította az egy szinten igen csak régi házacskára, két ablakocskája már elfüggönyözve nézett az utcára, de az egyik mögött még felsejlett a benti világosság. A következő percben már Sou keze ott volt a kilincsen, míg a másikat kopogásra emelte és bekopogott. – Meghívhatlak vacsorára? – Fordult Keanhoz a kérdéssel, ujjai alól pedig egyszer csak kicsúszott a kilincs. Egy fiatal, aggódó arcú fiatal nő tűnt fel, mogyoróbarna haját igyekezett a füle mögé tűrni. - Végre, már azt hittem eltévedtél. Oh, … Lorel uram. – Elza nehezen talált rá a névre, de ismerte a kovácsot, ha nem is személyesen. Hiába van már híre az öreg kovács tanítványának. – De! Ne álljunk az ajtóban. – Állt félre és félreérthetetlenül invitálta be Keant is. | |
| | | Kean Lorel
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-07-16, 5:56 pm | |
| * Meglepődik azon, hogy a fiú arra sem emlékszik mit mondott alig pár perce, de nem túl szokatlan neki a dolog, találkozott már olyanokkal akik hamar felejtettek. Sou magyarázatából ítélve úgy tűnik nem a gyenge memóriájával van gond, csak azzal, hogy túlzottan hozzászokott már ahhoz, hogy ivókban száll meg. Bár maga még nem volt vándor, de találkozott már ilyen személyekkel a vigadókban és azok meséltek neki valamennyit a kószák életéről. Érdekesnek tartja, hogy egyik városról a másikra járnak, megismerik a helyek szokásait, ott tartózkodnak pár napig és mennek tovább. Gondolkodott már azon hogy esetleg ő is megpróbál így élni, de őt ideköti minden, a munkája, a lakhelye, az ismerősei, a múltja, az emlékei amiket nem tud csak úgy feladni az ismeretlenért. Jó lenne, ha megtudná tenni, mert akkor felfedezhetné a többi várost, ám másutt biztos nem érezné magát olyan jól, mint itt. Hiányoznának neki a felhőkkel sűrűn tarkított utcák rengetegei, a barátai, a mestere és az is, hogy ismerik.tökéletesen megfelel neki Nortelonban, nem vágyik máshova, főként a fáradtságos munkával megszerzett kovácshírnév miatt fájna a szíve amit máshol kezdhetne el legalulról felépíteni amihez őszintén szólva nem igazán fűl a foga. Sounak biztos nincsen tartós munkája, vagy olyan szerettei akiket félen itt hagyni ezért is éli a vándorlók életét. Valószínűleg ez lehet az oka, hogy bármikor útra kelhet kedve szerint, azonban lehet hogy téved. Igazából mindegy is, egyenlőre elég ennyi fiú életmódjáról.* - Rendben.*mondja az ifjú magyarázatára és az általa említett irányba indul meg. Hamarosan elérnek a fiatal által megnevezett házhoz és ott kap is egy nagylelkű ajánlatot.* Ez igazán kedves, de...*fejezné be éppen a mondatot amikor megjelenik egy csinos, fiatal hölgy akitől Kean pár pillanatig nem jut szóhoz, csak nézi a szép arcot. Szerencsére van önuralma ezért nem bámulja a nőt, csak nézi. Tetszik neki a látvány ehhez kétség sem fér, mégis próbálja titkolni, mert ha nem tenne így az illetlenség lenne.*...nem tudom el-e merjem fogadni.*fejezi be Sou felé fordulva a félbehagyott mondatát amint újra észhez kap, majd a szemrevaló teremtés felé fordítja a tekintetét.* Nyilván Elzahoz van szerencsém, örvendek a találkozásnak.*enged meg egy mosolyt, majd illendően meghajol. Miután újra felegyenesedett folytatja.* Az ifjú úr már mesélt önről, kisasszony.*árulja el és az invitálásra a barátságos mosolya egy árnyalattal élénkebbé válik és belép a házba/kertbe (attól függ, hogy Sou minek a kilincsét ragadta meg).* | |
| | | Sou Fehér sárkány
Hozzászólások száma : 772 Életkor : 74 Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-07-21, 4:18 pm | |
| //Csendes családi hangulat (: //
Sou megállt ugyan, de Elza már meg is kaparintotta a karját és óvatosan elkezdte betessékelni. Így Kean félbeszakadt, de csak befejezett mondatára, egy mosollyal tudott válaszolni. Bátya mogorva és távolságtartó viselkedésével ellentétben, Elza nagy örömmel lát vendégül, akár idegeneket is, bár azért óvatossággal. Keant azonban hírneve már ismerté tette a nő számára, meg aztán Sout is hazakísérte és ez egy újabb igazolása annak, hogy rendes ember. - Szintén! – Mosolyodott el Elza és ellentmondást nem tűrve, utolsóként lépett be a házba becsukva maga után az ajtót. – Kérem, érezze magát otthon. - Nem volt nagy a helyiség, de hangulatosan volt berendezve. Kevés kép és néhány faragott bútor. A főhelyen álló asztalnál kínálta hellyel a kovácsot a hölgyemény, aki ezt követően Sounak intve hamar eltűnt a konyhát rejtő függöny mögött vele. De kisvártatva Sou már vissza is tért egy nagyobb fatálcát egyensúlyozva, amin sonka és sajt foglalt helyet, bár még gondosan vászonba voltak tekerve. - Elza érdeklődik, hogy tej vagy inkább tea esne jobban? Bár szerintem, mindkettőt elkészíti. – Fordult kérdésével Keanhoz Sou, miközben megpróbálta nem eldönteni az asztal közepén álldogáló vázát, miközben letett a „tálcát”. És feltűnt a ház úrnője is, kezében azokkal a fontos kellékekkel, amik elengedhetetlenek a vacsorához. Tányérok, kés és villa, ám csak két személyre. Ezek elhelyezését viszont a férfiakra bízta és már fordult is vissza konyhába, ahol tovább tüsténkedett. Ennek egyik orral fogható jele volt az egyre erőteljesebb kamilla illat, amit egy kis jázmin tett édesebbé. Sou viszont nem ment utána, ő nekilátott kicsomagolni azt, amit kihozott. Először a sajt került napvilágra és aztán a sonka, de már egy ideje morfondírozott azon, hogy vajon mi az, ami még hiányzik. D hiába nézte a kerek, vaskos falapot és rakományát, nem igazán akaródzott ráakadnia a hiányzó hozzávalóra. - Oh… Örülök, hogy végül elfoadta..d, egy kicsit viszonozhatok és .. – Lejjebb halkítja a hangját és úgy fojtatja. – Elza kifejezetten örül, ha egy kicsit megtelik élettel a ház. – Aztán újra kutakodó pillantással veszi szemügyre a deszkaalkalmatosságot és megtörténik, kigyullad kobakjában az isteni szikra. A kenyér! Indulna is az elfelejtett étekért, de függöny lebben és inkább helyet hagy a forró kancsót egyensúlyozó leányzónak, rutinosan teszi, ahogy a Pirkadati fogadóban is kerülgette a felszolgálókat, avagy közösen egymást. - Készítek egy kis tejlevest, önnek is hozhatok, Kean uram? – A választ természetesen megvárja és csak aztán tér vissza a felségterületére. Mintha Elza és Sou váltanák egymást, de ahogy a fiatal sárkány visszatér, már helyet is foglal. Már úgy teszi le a kenyeret és néhány, még víztől csillogó paradicsomot. Ez inkább neki való, meg a sajt, igazából viszont arra az emlegetett tejlevesre pályázik.
| |
| | | Wyerre von Morhan Barnaköpenyes
Hozzászólások száma : 226 Életkor : 31
Character sheet Nép: Mágusok
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-07-25, 9:13 pm | |
| //Ork támadás - Huor társaságában //Már rég jártam itt, s visszaemlékezve nem tűnt ily hosszú lépcsősornak a felfelé vezető út. Gondolataimban már rég elfeledtem Zakent, kivel nemrégiben újabb kellemetlen találkozáson kellett túlesnem. Eredeti célom tudatában lépek a város utcáira, az őrök kételyes tekintetére ügyet sem vetek. Az egyikük talán utánam is eredt, megszaporáztam lépteim és az első adandó alkalommal letértem egy sarkon. Evanir háza felé vettem az irányt, kitől válaszokat, segítséget remélek. Csuklyám hátralökve nézek fejem fölé, a magasban úszó fehérség és az ég irányába magasodó házak nem mindennapi látványt nyújtanak. A fentről alább nyújtózkodó ágak zöldellő pompájától nekem is elakad a lélegzetem. A természet közel áll hozzám, le sem tagadhatnám…Elkalandozott figyelmemből kizökkentem mikor az épülethez értem, ahol Evanir lakrészének ajtaja volt. Sűrű borostyán fedte az ajtót és annak kilincsét. Az ablak zárva, s meglehetősen mocskos ahhoz, hogy bármit is beláthatnék a négy fal közé. ~ Bizonyára elhagyta a várost… - Ökölbe szorultak kezeim, ahogy Noirra hangja felcsendült bennem. Hirtelen dühömet a bejáratot fedő növényzeten vezetem le, mi utamba áll a bejutásban. ~ Attól, mert nem veszel rólam tudomást, még itt vagyok… - Nyilván a jelenlegi artikulációjával csak bosszantani akar. Körbenézek, hogy az utcán jön e valaki, de jelenleg minden csendes errefelé. Határozottan rúgom be az ajtót, a már rozsdásodó zár könnyen engedi magát, s végül az elém tárult helyiségbe léphetek. - Nem lehet… - Évek porai ülnek meg a polcokon, könyveken s minden bútorzaton mi most körbevesz. Az egyetlen segítség eltűnt…~ Egyszerűbb volna, ha engem kérdeznél magamról. Te már felfedtél lényedből egy darabot, talán viszonzom… - Tudtam mire gondol, de az ő szájából akartam hallani, mi is az, amit megtudott rólam. - Elárulnád, mit is fedtem fel? – Kíváncsiságom most Evanir itt maradt holmija iránt is előbukkan. Nem nyúlok semmihez, mindent tisztes távolságból vizsgálok körbe. ~ Elviselted a nem neked szánt kínokat, tétlenül tűrted, hogy úgy beszéljenek veled mint egy utolsó féreggel, csak azért… mert ténylegesen nem a te szemedben volt a tüske. A legnagyobb erény, ha elviseled a fájdalmat és olyankor is megőrzöd józan tudatod. De van mit tanulnod az életről, ahogy annak az átokfajzatnak is kivel nemrégiben találkoztunk. Sejtése sincs még, kivel kezdett…Megtorpanok az asztal előtt, s ahol emlékeimben még könyvek sorakoztak, mára csak üres papírtekercsek és néhány gyertya hevert. ~ Tedd el őket, lesz mit megmutatnom neked… - Fáradt sóhaj hagyja el ajkaim, most nem volt kedvem a játszadozásaiba menni. Vállamon keresztbe vetett erszénybe süllyesztem a gyertyákat, ahogy kérte. ~ Most engedj had tegyem a dolgom, és figyelj… - Most nem küzdött az előtérbe kerülése érdekében, ez csak tetézte a kérdést, vajon mit is akarhat. Beleegyezve engedtem el magam, most már én voltam a megfigyelő. Testem megindulva borult előre, mikor Noirra feleszmélt. Tenyereit összedörzsölve vigyorog, majd egy kopott üstöt vesz magához. A bent maradt tekercseket veti be a kandalló hamuja közé, s pár próbálkozás után a szikra életre kelve lobbant lángokra. Az üst már fölé került, s a benne lévő tárgy már olvadásba is kezdett. Legalább egy óra telt el, s ez idő alatt lassan kezdett minden világossá válni. Csak néztem, ahogy testemet irányítva miként kreálja meg ujjai közt azt a dolgot. Legvégül a köpeny alatt kutat valami után és belehelyezi, aztán felemeli a fehér alakot. ~ Íme, egy apróság belőlem, idővel te is elsajátíthatod ezt a tudást. – Kétkedve nézek a bábura, s most már magam irányítom az azt körülölelő ujjakat. A gyertyák mellé süllyesztem az erszényben, most nem akartam ezzel foglalkozni. ~ Ha találkozol Salamonnal, ezzel megfenyítheted a gyermeket. – Már az utcán tettem meg lépteim, helyeslésként bólintottam egyet, és a város kapui felé haladtam. - Mi a teljes neved? Arhquan Noirra a fegyverem neve, hiába öltöd magadra olyan sosem leszel, mint ő… - A markolatra fektetem tenyerem, hű útitársam eddig sosem hagyott cserben. ~ A kard, ami az oldaladon van az én tulajdonom volt, mígnem átadtam fiamnak… - Megtorpantam az út közepén, pár járókelő oldalamba jött a hirtelen helyzettől. - Dorian a te fiad?~ Sok minden van, ami hasonló meglepetést okozna számodra vele kapcsolatban. – Éles kacajt ejt, a hideg ráz ettől az érzéstől. ~ Ő nem egyszerű ember, még csak nem is egyszerű fejvadász.Kezdett fájni a fejem az éles nevetésétől, amit minden egyes mondata után tett. Érdekelt, amit mondott, még többet akartam megtudni erről. Valahogy minden kusza lett, zavaros, érthetetlen… Az egész múlt egy hazugság, mindenki csak egy szereplő ebben a komédiában, mert egészen addig az marad, amíg meg nem tudom az igazat. Alkalmasabb helyen és időben akarom megvitatni a témát. A velem szembe jövő idegenek arca helyére akaratlanul is mentorom ábrázatát képzelem. ~ Ó, és a nevem Mal’lyor, Esta Dûr Edhel… de, Nasar Rauko-ként is szólítottak már. – Sebesen léptem ki Nortelon kapuján. Hiába, menekülni úgysem tudok a szavai elől, de egyszerre túl sok dolgot árul el magáról. Lehetetlennek tűnnek… az elf nyelv nincs oly közel hozzám, néhány szavukat megértem, de folyékonyan nem értenék szót velük. A Rauko-t még én is tudom mit jelent, még ha akarnám sem tudnám félreértelmezni. ~ Remélem nem Salamonnal hasonlítgatsz, az a korcs egy senki… Nyilván annyit letudtál szűrni, hogy elf nyelven van. Talán, ha lefordítod megérted ki is vagyok valójában. – Megállok a keskeny úton, egyik irányból sem jön senki, így fellélegezve ülhetek le egy lépcsőfokra. - Hagyjuk most… - Végre csend, a város alap moraja és a fejemben beszélő idegen elhalkul, fellélegezve ücsörgök még egy ideig… | |
| | | Kean Lorel
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-07-25, 9:20 pm | |
| //Ja, körülbelül //
* Belépve egy ízléses berendezésű házat pillant meg melyben rend és tisztaság uralkodik, látszik rajta a gondos női kéz nyoma.* ~ Csinos és rendszerető. Szép párosítás. ~ * Ismeri el és úgy érzi kezdi egyre jobban elönteni a szívét az a furcsán kellemes érzés amit az ajtóban érzett megpillantva Elzat. Furcsa számára ez az érzelem, eddig még nem érzett ilyet. Tetszett már neki nő, de szerelmes még nem volt. Most először az és kellemesnek érzi ezt, azt kívánja, hogy sose érjen véget (bár az sem lenne rossz, ha kétoldalúval válna az ami a szívében van). Míg ezen tűnődik leül a felkínált asztalfőhöz és onnan vizsgálja a falon függő műveket. Gondos ecsetvonásokkal vannak elkészítve, úgy sejti, hogy talán a hölgy munkái lehetnek a képek elvégre a ház berendezéséből és az öltözködéséből úgy tűnik van szépségérzéke. Azzal a feltételezéssel, hogy Elza egy művészlélek még inkább közelebb érzi magához a nőt, hiszen valahol ő is az, csak nem úgy, mint a bárdok, hanem máshogy. Ő a fémet formálja műalkotássá, viszont azt a vendégei szabják meg mit csináljon is miből, de attól még szép alkotásokat tud létrehozni, mint például nem is oly rég a kupát. Azt kifejezetten jóra sikerült és ezért büszke is magára, no meg a mesterére aki hosszú évek alatt, viszont alaposan átadta neki a kovácsmesterséghez szükséges tudást az alapokról kezdve. Meg van a rengeteg munkába fektetett időnek a haszna, ugyanis már nem sok választja el attól, hogy mester lehessen. Azonban azért még addig is van mit dolgoznia és a munka bizony fáradalmas. Ilyenkor esne igazán jól egy pár női kéz aki legalább egy kicsit megsimogatja, vagy megöleli. Emiatt biztos nem fog felkeresni egy kéjhölgyet, másra is eltudja költeni a megkeresett darnait. Inkább türelmesen kivárja amíg talál valaki hozzáillőt. Talán Elza lehet ez a személy? Jó kérdés, majd az idő fényt derít rá. Addig meg majd csak kiismeri a lányt. Esetleg a főzőtudománya is rásegíthet erre.*- Egy csésze tea esne inkább jobban.*mondja, mivel most igazán nem árt neki egy kis élénkítés egy fáradalmas munkanap után. Az ilyesmi igazán jól tud esni ilyenkor és reggelente. Bár azért reggel nem feltétlen túl álmos, ugyanis általában esténként idejében szokott ágyba kerülni, csak ritkán hajtja későeste álomra a fejét. Akkor másnap reggel jól tud esni egy kis tea. Talán lányosnak tűnhet ez a szokása, de olyan nyugtató és kellemes akár ez a ház berendezése, vagy Elza természete. Kissé kényelmetlenül érzi magát amiért ez az angyali teremtés (meg Sou) kiszolgálja és nem tud segíteni, mert ismeri ki magát rendesen a házban. Szívesen segítene ha szólnának neki, de ez úgy tűnik nem következik be ezért hát csöndesen üldögél szíve hölgyére gondolva. Reméli a szép teremtést még nem csapták le a kezéről és lehet akár egy csepp esélye is megízlelni a szerelmét. Gondolataiból a megrakott tálcával érkező fiú zökkenti ki kinek szavai szerint a hölgy örül egy kis társaságnak, tehát valószínűleg magányos ami kizárja a párt. Pusztán emlegetnie kellett szíve választottját aki hamarosan megérkezik egy udvarias kérdéssel.*- Egy tálnyi igazán jól esne, kisasszony.*hangzik a válasza.* | |
| | | Sou Fehér sárkány
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-07-31, 6:08 pm | |
| Sou orrát kellemesen csiklandozta a tea szállongó, illatos párája, habozás nélkül mélyet szippantott a levegőből és szinte ízlelgette. Nem ám, hogy tölt volna magának egy bögrényit. Pediglen igazán előrelátó cselekedet lett volna, a tea ugyan is még igen csak az ihatatlanul forró állapotban leledzett, a hűvös bögrefal és az idő enyhtett volna rajta annyit, hogy ténylegesen lehessen élvezni eme házi különlegesség ízét. De élénk, zölden csillogó íriszei némi mohósággal a konyhát eltakarni hivatott függönyt bűvölték. A tojás repedő héjának hangja viszont csak annyit jelentett, hogy a fiatalasszony még csak most látott neki. De hét ez egy igen hamar elkészülő „édesség”, emlékeztette magát. Ettől azonban nehéz volt kedvét szegni a vágyakozásának, de némi erőfeszítésnek köszönhetően sikeresen elfordította a tekintetét a függönyről. Ami mellesleg azért jócskán feltartóztatta az egyre melegedő tej édes illatát és megszűrte Elza halk dudorászásának szólamait is. Ahogy Sou körbejárta pillantásával a szobát, útközben egy pillanatra megállapodott Kean alakján, ezzel egyetemben úrrá lett rajta egyfajta bizonytalanság. Valamit kérdeznie kéne? Ezzel nem engedve azt, hogy a csend ennél is jobban rájuk telepedjen. Azonban egyetlen egy kérdés sem jutott az eszébe, így szórakozottan kinyújtotta a kezét a zöldségek felé és szemre a legnagyobbat sikeresen ujjai közé is fogta. Éppen csak elemelte, amikor jobban megnézte magának a zsákmányt és hát, házigazdaféleségként, meglehet nem a legnagyobbat kéne választania. Finoman visszaejtette és most már célzottan, az előbbinél kisebb után kutakodott. Az öt darabból nem volt olyan nehéz azért választani és ezúttal egy közepesnek tetszőt emelt a táljára. Ezt a pillanatot választotta gyomra is, hogy most már hangot adjon annak, hogy nem csak „szemezni” szeretne a betevővel. Elza előtt is hamar zavarba jön, hát még Kean előtt. Szinte azonnal elnézést kérően pillantott felé, aztán vágyakozva a konyha irányába és kis híján meg is szólalt, de ez nem az a ház, ahol őt is a sok közül az egyik gyerekként kezelnek. A fiatal lány tudja, hogy kedvese öccse más, nem egészen emberi. Ő nem firtatta a témát és a nő sem kérdezett rá soha, valószínűleg a béke és törékeny szimpátia érdekében, inkább megfeledkeztek erről. - Segítsek? – Sou maga is meglepődött, hogy a gondolatainak egyetlen egy szóban hangot is ad, méghozzá kérdés formájában. Rosszallóan meg is jegyezte magának, hogy érzet némi sürgető élt a hangjában, de inkább más irányba fülelt. Kérdésére ugyan is nem érkezett válasz, vagy is, nem azonnal. Topogás, egy-két kisebb csattanás és végre a válasz. - Igen. Kérlek húzd félre a függönyt. – Sou pedig szinte röpült. Azért meg kell hagyni, igen is jó hatással volt rá a családias környezet, el tudta terelni zaklatott gondolatait és megsanyargatott lelkének a legtáplálóbb étket tudta nyújtani, az egyszerű szeretetet. A függöny félrelibbentésével feltárult a konyha tágas, most kicsit rendezetlen képe, meg persze egy kisebb lábast, vastag rongyközé fogó Elza. Aki ki is sietett hamarjában az asztalra téve a forró étket. – És kihoznád még azt a kék kis tálkát? Elza Soura pillantott, aki bólintva be is fordult az említett tálka után kutatva. Rögtön meg is találta, valószínűleg azt, ami kellet és annak legalább még másik két „testvérét”. Józan paraszti ésszel viszont azt választotta, amelyikben az aszalt gyümölcsök voltak. - Köszönöm, hogy hazakísérte. Annyi minden történt mostanában a városban. – Hálás pillantás érte Keant Elza részéről és persze egy termetes adag a tejlevesből, amit nagy örömmel mért ki a kovácsnak és tette le elé. Aztán következett még két tányérnyi, aztán pedig helyet is foglalt az asztalfőn, így a kovács tőle jobbra, míg Sou balra foglalt helyet és utóbbi be is következett. Méghozzá nem is akárhogy, Sou a leves fölé hajolva jó nagyot szippantott az illatából, nagyzolva el lehetett volna mondani róla, hogy már azzal jól lakott. - Csak óvatosan! Forró! – Sou bólogatott az intelem hallatán és valóban óvatosan fogott neki, néhány szem mazsolát is görgetve a tányér alján rejtőző „édes „tészta mellé. - Jó étvágyat! – Alig pillanatnyi eltéréssel kántálták, Elza és Sou a jó kívánságot és persze a jó háziasszony a vendég felé nyújtotta aszalmányokat’, mielőtt maga is vett volna. | |
| | | Kean Lorel
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-08-06, 6:59 pm | |
| * A konyhából kiáramló kellemes illatok az ő orrát is megcsapják és hátradőlve a székében szippant egyet a finom illatból. Ha jól érzi, akkor a kedvenc teáját főzi éppen szíve hölgye. Az optimista természetének hála már látja is maga előtt hogy jól alakulnak a dolgok (bár azt jelenleg még nem lehet biztosra mondani) és ez a takaros hölgyemény a felesége lesz, összehoznak pár gyereket akiket közösen nevelnek Sout fiává fogadva. Igen, ez számára igazán gyönyörű álomkép, ám a szerelmes kovácsnak még várni kell egy darabig mire bármi is lehet ebből a kellemes ábrándból. Egyenlőre azonban ez sem képes elrontani a jókedvét az elméjét elöntő rózsaszín ködtől és a szívében égő érzésektől melyeket az ifjú teremtés szabadított fel. Akkor eszmélt csak fel ebből az egész idillikus jövőképből mikor meghallotta a fiú hangját ki a testvérét kérdezte illedelmesen. Egyből a hang irányába fordul és nem kell sok hozzá, hogy meghallja a bársonyos hangját melyre a mosolya szélesre szalad és hevesen kezd dübörögni a szíve a bordáin. Amikor megpillantja a leányzót ez csak még inkább felgyorsul és úgy érzi az ereibe vért pumpáló szerve kiakarja törni a csontketrecét. Izgulni mégsem izgul annyira, viszonylag nyugodtan hallgatja a köszönetet melyet egy nagy adag tejleves követ melyre megnyalja a száját.* - Örömmel tettem, hölgyem, nem hagyhattam, hogy ezt a szegény fiút mindenféle senkiházik bántsák. Bármikor szívesen elkísérem a fivérét, ha fél egyedül menni.*ígérte meg és türelmesen kivárta míg Sou odaér hozzájuk.* Jó étvágyat!*kívánja és a felé kínált aszalt szőlőszemekből vesz néhányat és azokat belerakja a levesébe melyet jó ízűen kezd elfogyasztani.*
//Bocsánat a késésért.//
| |
| | | Sou Fehér sárkány
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-08-06, 9:09 pm | |
| Kean éppen a szegény fiú résznél jár, amikor Sou felfogta, hogy a férfi talán valami olyasmit fog Elzának kikotyogni, amiről jobb lenne, ha nem tudna. De félig teli szájjal, elég nehéz bármi ellen is - hangot adva, ellenkezni. Így csak megfeszül kissé és beletörődötten hajtja le a fejét, ahogy a derék kovács szavai napvilágot látnak. Nem mer felnézni, ó de nem ám, nincs az a szelíd ígéret, amiért most a kedvesen csillogó barna szempárba mélyedne saját zöld tükreivel. Na, nem azért mert kifutott belőlük az eredendő kedvesség, inkább azért, mert abban felfedezhette volna a túlzott féltést és a szemrehányás szikráit is. De miért is kéne bűntudatot éreznie és Elzának miért kéne pont azt a következtetést levonnia, hogy már bajba is került. Talán az a szakadt ruha és a néha ziláltan való megjelenése, utólag visszagondolva, sokkal jobban kellet volna figyelnie. Mert most az okos buksi, amivel a fiatal asszony meg van áldva, most szépen összerakja a kirakóst. Meglehet, Sou azonban reménnyel telve, hogy még sem így történik, csak felemeli a fejét és asztaltársaira emeli tekintetét. Ereiben rögtön megfagy a vér, ahogy szembetalálja magát Elza igazat követelő pillantásával és ő nem tudja megállni, hogy ne kezdjen el nyugtalanul mocorogni a széken. Sután mág a levesét is kavargatni kezdi, persze ez is csak egy mondva csinált ürügy, hogy szótlan visszaejthesse a pillantását a tányérra. Ami jól is jött, mert a forró levest kis híján az asztalra löttyintette a hevesebb mozdulattal. - Ez igazán kedves, sokkal nyugodtabb vagyok és leszek is, így ezzel a tudattal, hogy van, aki figyel rá. – Elza kedves őszinteséggel ejtette szavait, mert valódi érzések húzódtak mögötte. Még nem tudja milyen anyának lenni és igazából Souval sem tud mit kezdeni, olyan elképzelhetetlen, hogy egy ilyen törékeny gyermeket csak úgy engednek a nagyvilágban kószálni. És a kérdések, nem-nem, azok felett szemet huny. - De remélem nem okoz ez önnek gondot? – A kérdés jogos, hiszen egy dolgozó férfiról van szó. Sou azonban egyenlőre, nagyon is hálás volt annak, hogy a szó egy kissé más irányba terelődik. Szívesen elhallgatta Kean és Elza társalgását, aminek folyamán a nő újabb kérdést tett fel. Ez viszont kevéssé hangzott úgy, mintha a kovácsnak címezte volna. - És kik árthatnak az én öcsémnek? – Sou éppen csak fellesett a tányérból, de rögtön maga előtt találta a várakozó szép pillantást. Lassan lecsúszott a forró étek a torkán, kellemetlenül végigperzselve azt, botor módon még meg is köszörülte és végső mentsvárként Keanra pillantott. Hátha a férfi ki tudja húzni a szelíd szövésű csávából, de ha aférfi meg is próbál megszólalni egy vékony kis kéz emelkedik a magasba. - Csak egy kis nézeteltérés volt az egész. – Adja meg magát Sou, azt remélve, hogy ennyi elég és a pillantása megenyhül. Tévedett. – Senkinek sem esett baja és el tudom őket kerülni… - Szilárdan hitte ezt és talán ezzel, talán valami mással, de elérte, hogy Elza végre megenyhüljön. Sou valamivel nyugodtabban tért vissza a leveséhez, ami valami különös módon igen gyorsan eltűnt a tányérjából. A repetát viszont elutasította és inkább el is vitte a tányérját, mielőtt Elza egy újabb adaggal pakolja meg. - Nehéz lehet neki, eddig egyedül bóklászott a nagyvilágban és most váratlanul van valaki, aki törődik vele. .. Oh, ne haragudjon! – Elza picit zavartan húzódott hátrébb, majd az asztalra fektette a kezét. – Nem lenne valami munka a műhely körül, amit el tudna végezni? Unatkozhat egy nő mellet és talán kicsit meg is erősödne. //Ugyan, azok után amennyit én késtem // | |
| | | Kean Lorel
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-08-12, 7:20 pm | |
| * Mialatt elmeséli mi történt nem igazán érti mi folyik a két családtag közt, miből marad ki idegenként, de úgy érzi bármi is legyen az abba neki nem szabad belefolynia, neki az a dolga, hogy tájékoztassa szíve hölgyét, ezt kötelességének érzi. Rendes, egyenes emberként a legkevesebb az, hogy tájékoztatja a védence rokonát arról mi is történt vele, hátha így a nővér is segíteni tud abban, hogy elkerüljék a mai és ahhoz hasonló incidenseket. Emlékszik vele is történtek ilyesmik, őt is piszkálták mikor még gyenge volt és akkor magának kellett szembeszállnia a bántalmazóival. Abból megtanulta, hogy csak bátran ki kell állni a zaklatók elé és azok hamar megfutamodnak. Persze, könnyű is ezt mondani, hiszen neki is sok idejébe telt mire végre lebírta küzdeni a gyávaságát és rendes férfiként, mert kiállni velük szemben. Akkor bizony jól jött volna egy olyan személy, mint amilyen ő próbál lenni Sounak. Neki sajnos nem volt ilyen ismerőse, vagy családtagja, az anyukájának meg megvolt a maga dolga ami miatt nem akadt ideje ilyesmire. Az égiek nyugosztalják szegény asszonyt, ki fél életét cselédként élte át, ám azok közül sem kivételezettként, szerencsétlen vért izzadt minden egyes darnaért. Mégsem panaszkodott, szótlanul tűrt is szenvedett amíg csak megbírt állni a lábain. Ezért is nézett fel rá és ezért tiszteli annyira még ma is, hogy ha bárki egyetlen rossz szót is mer szólni róla az megismerkedhet az öklével, mert az a balsorsú nő nem érdemel egy rágalmazó kifejezést se, akkor sem, ha néha szigorú, vagy igazságtalannak tűnő volt. Történt bármi, volt rá valaha is dühös egy-egy gyermeki vita után akkor is felnevelte és szerette, ráadásul senki sem támogatta egyetlen árva pénzérmével sem. Van rá bőven oka amiért példaképének tekintheti egyetlen általa ismert szülőjét aki nem érhette meg, hogy lássa mi is lett a fiából. No, de most szépen elkanyarodtunk az eredeti témától, ideje a védelmezésre szoruló fiúval és annak bájos testvérével törődni akik egész furcsán viselkednek. Ez is éppen csak feltűnik neki, hiszen a figyelmét Elza köti le. Hatalmasat hazudna, ha azt mondaná semmit sem érez a gyönyörűséges hölgy iránt, látszik rajta miféle érzések is vannak a szívében melyeket csak fokoznak a kedves szavak, mik szélessé varázsolják amúgy sem kis mosolyát. A barátságos kérdésre csak a fejét rázza.* - Nem, kisasszony, gond nélkül tudok vigyázni az öccsére.*hangzik a válasz mely után újabb kanálnyi étel csúszik le a torkán egy elégedett bólogatással kísérve, szótlanul dicsérve a háziasszony főztjét. Természetesen meghallja a következő kérdést, azonban mivel úgy érzi nem neki szánták inkább meghagyja a feleletadás lehetőségét az ifjabbnak aki ügyesen kivágja magát a helyzetből, majd távozik magára hagyva kovácsunkat annak szerelmével ki egy újabb kérdést tesz fel.* - Semmi baj, hölgyem. Az öccsének munka éppen akadna a műhelyben, mondjuk kemencefűtőként, később pedig inasként is, mivel nekem lassan letelik az időm a mesteremnél.*tájékoztatja Elzat mialatt a tejleves maradék tünteti e a tányérjáról.* - Köszönöm, igazán finom volt.*hálálkodik mialatt felkel a tányérjával mellyel arra indul meg amerre Sout is látta bemenni.*
//Ismételten elnézést kell kérnem mivel sajnos megint megvárakoztattalak. Az a helyzet, hogy valahogy már nincs olyan sok kedvem a középkori szerepjátékokhoz, mint eleinte (ne értsen félre, ez egyáltalán nem ön miatt van).// | |
| | | Balál Tangeran Szürkeköpenyes
Hozzászólások száma : 690 Életkor : 51 Munkahely : Szabadúszó
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-12, 2:27 pm | |
| // A szabotőr- 4. hsz//
Balál rezignáltan veszi tudomásul, hogy nincs egyedül. Jól esett volna, hiszen különösen kedveli az egyedüllétet. Nehéz szívvel tudja be persze, hogy a városok nyüzsgésében nehéz maga maradjon inspiráló, vagy rendet kívánó gondolataival. A város védgyűrűje felett is sűrű foszlányokban úszik a pára, nem igazán tudja kivenni miféle alak mozog ott. Közelebb érve jól látni, hogy a város peremén állva aktívan tevékenykedik. Vajon mit csinál? A szüntelen kíváncsisága most sem hagy nyugtot neki és még közelebb lépked. Szerencsére a másik még észre sem vette, úgy elmerült abban amit csinált. Szerencsére...mert nem éppen olyasmit, ami más orrára kötne a mágusunk az ő helyében. Balál megrökönyödésére ugyanis a védőgyűrűt alkotó köveket bontogatja a lény ahol csak éri. Közben elmélyülten szitkozódik: - Hogy az a radványosi magas ég! Hogy tehette ezt velem! Micsoda némber! Micsoda polgárok! Micsoda borzalom, hogy a tisztesség így semmibe vész! Rettenetes szégyen! Rettenetes! Pusztuljatok hát mind! Ahogy te haltál, asszony, úgy pusztuljanak itt a mágusok is és mindenki akihez valaha tartoztál! Szörnyű rettenetes! Pusztuljatok! Pusztuljatok! Minden egyes mondattal kimozdít egy követ a láthatóan meglazult varázslat által összetartott védőgyűrűből. Balál jól tudja, hogy ez az erősödő szélben egyet jelenthet a város összeomlásával is akár! Elkerekedett szemmel nézi a mesterkedést...
| |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-12, 3:17 pm | |
| // A szabotőr- 5. hsz//
Nem tart sokáig révülete. Itt azonnal cselekedni kell. - Megállj te!- kiállt a háta mögül a fickóra, miközben már ugrik is, hogy elkaapja a grabancát. Abban a pillanatban, mint az orsó pördül meg a tengelye körül az idegen. Balál akkor látja, hogy egy szörnyű keverékkel néz farkasszemet, egy ork-ember félvérrel. Ezidáig csak mendemondákban hallott ilyesmiről, de még sosem találkozott ilyen randa alakkal, aki láthatóan mindkét faj erősségeiből és gyengeségeiből is örökölt egy keveset. A vadász csak remélte, hogy prédája nem bír az orkok teljes fizikai valójával, ahogy láthatóan a méretei is jóval szerényebbek annál. Néhányszor már harcolni kényszerült orkkal, de legyőzni sokban a véletlen szerencse segítette, amiben egyetlen harcos sem teheti fel a csatát. Akárhogy is van, összeszedte minden bátorságát, koncentrálta a lépcsőmászásban elnyűtt erejét és mit sem várva támadott. - Mit? Hogy te is meg akarsz halni? Nekem már oly mindegy, hogy egyel több, vagy kevesebb vérzik el a kezeim között. - Megölted az asszonyod...?- Kérdezte Balál, míg elkapták egymás derekát. Jobb lenne fegyvert előhúzni, ez a monstrum bizony nem semmi izomköteggel bír. Mégsem akarta, hogy esetleg a másik is még fegyverrel erősödjön. Csak ha muszáj, akkor él vele, igaz a tét nagy. - Te mit tennél, ha ilyesmire vetemedne a nőd? Hogy rendszeresen mindenféle juttatásokért a mágus tanoncokkal hentereg? Micsoda szégyen! Nem élem túúúl!- Üvöltött egy nagyot fájdalmában a félork, de nem csak a visszaemlékezés küzdelmében, hanem mert egy elhibázott mozdulattól hanyatt a földre került, Balál pedig jól állcsúcson vágta az ügyes baljával, majd belefeküdve a mozdulatba az alkarját keresztbe fektette az áll alatt és úgy szorította a levegőt a gégefő fojtásával kifele belőle. A következő percben azonban fordult a kocka, mert az idegen kihúzva kissé magát szorult helyzetéből, akkorát harapott Balál csuklójába, hogy a vére is kicsordult. A mágus könnyezve gördült arrébb, az ork pedig máris fölébe keveredett. Könnyed mozdulattal ült Balál hasára, emelve az öklét, hogy többszörösen visszaadja a kölcsönt, de Balált nem kellett félteni, akármelyik kocsmában, utcán, vagy a seregben tanulta is a bunyó fortélyait a fickó, a vadászunk tapasztalatain nehéz volt túltennie. Balál mielőtt még ránehezedett volna a szörny súlya, még egy utolsó lendületet vett teeljes testével, és mire ráült a másik, a lábával hatalmasat lökött a testén, mintha hátra bukfencet akarna vetni az embertelen súllyal együtt. a mozdulat olyan sikeresen lett kiszámítva, hogy a fickó szerencsétlenségére pont a megbontott korláton keresztül hömbölödtek, annak vezetésével. Balál megkapaszkodott utolsó erejével a fal tövében, meglepetésére azonban rettenetes erő kapott az egyik lábába. A félork férfi csimpaszkodott bele. Most Balál és a felszarvazott is ordított egy nagyot ijedtségében. Hangjukat elvitte a szélvész. - Ne nézz le!- Maga sem tudta miért kiáltotta ezt, de tudta jól, hogy e percben a másik eldönti, hogy élnek, vagy halnak-e. Kiverte a víz a gondolatra, mert régi jó katona barátja mondta a halála előtt: Senki sem lehet tökéletesen felkészült az útra Dremer birodalmába, hanem ha őáltala... Hát Balál most egy cseppet sem vágyta megismerni a túlvilágot, bár a szele épp megcsapta. Sőt megújulást keresve jött ide, olyan kalandok után, amelyek hajszál híján a saját vagy a mások életébe kerültek, mert ő tudatlan a varázsereje terén. Hatalmas fordulóponthoz közelít az élete, mert a látnoki képességei is úgy gyötrik, mint még soha eddig. Valamit tenni kívánt, de eszébe nem volt mártírrá lenni egy mágusokért épült városért. Ahogy ott lógtak, Ritalea, vagy Dremer játszott e vele, de végigpergette Balál előtt az egész életét, minden érzelemmel és értelemmel együvé téve, ami benne valaha felnyílott. A mágus összeszorította a szemét. Bár ne látta volna mindezt! Visszacsinálni azonban késő. Ahogy eszmélt, szaggatott a csípője, majd leszakadt a lába, a tenyere és az ujjai pedig már zsibbadásig erőlködtek, hogy megtartsák a lehetetlen küldetésben kettejük súlyát. - Most én kérdezem: Te meg akarsz halni?- Vett erőt magán Balál és kipréselte egy szuszra a mondatot. Mert két út van: egyikben utolsó leheletéig segít az idegennek életben maradni, de ehhez jó volna neki is akarni, vagy elengedi a távozni vágyó lelket, testestül és így maga megmenekülhet.
A hozzászólást Balál Tangeran összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-10-12, 6:06 pm-kor. | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-12, 4:05 pm | |
| // A szabotőr- 6. Hsz//
A férfi úgy tűnt, lassan eszmél. Végül csak kimondta a varázsszót: - Nem! Dehogy akarok én...! Csak elvette az eszemet az a gyönyörű bestia... Amúgy nem öltem meg, csak elkábítottam egy szerelmi főzet és egy álomfű keverékével, amit egy vajákos tanulótól vettem. Otthon alszik a nászágyunkban. Én csak... Példát akartam statuálni... Megmutatni, hogy vagyok valaki. Balál nem várt tovább. - Akkor kapaszkodj! Egyik kezével jobban megszorította a vashoronyt, ami mint egy vájat szolgált illesztéknek. Másik kezével pedig ugyanakkor elengedte a falat és lenyújtotta a férfinek. Közben törekedett feljebb húzni elgyötört lábát, hogy elkaphassa a másik felé nyújtózó karját. Sikerült. A félork feljebb kúszott a mágus lába szárán, belekapaszkodott a ruhájába, majd végül egyszerűen felmászott rajta. Mikor felért, azonnal kapott Balál karja után, de az ernyedten csúszott le a fal szélén. Mígnem Balál a szél táncrendjét kijátszva szédítő iramban zuhanni kezdett, forogva, pörögve, meg nem állva felhők között. Szemei immár teljesen nyitva, látva a lebegő lépcsőt amely Nortelonba visz, a mágusok legnagyobb iskolájával és a semmihez sem fogható látvánnyal kecsegtetve. Pár perc nem kell, hogy földet fogjon ernyedt teste. Mintegy emlékként jut eszébe, hogy lesz még így, vagy talán lélekben volt is így, amikor egy szakadék mélyére zuhant. Akkor sem lesz vagy volt képes megbékélni a halál, a véglegesség és visszafordíthatatlanság gondolatával, ahogyan most sem. Akkor álmai rettegett fekete mágusa mintegy sárkány karmokkal elkapva menti meg. Most sincs ez másként. Balál érzi, hogy Dremer közel, de mint aki lopva oson, akként figyel csupán és nem avatkozik a létébe. A mágus nem könyörög, nem gyengül teljesen el. Mégsem tehet mást hagyja, hogy történjen, aminek kell. Elméje nem fogadja el az elkerülhetetlent, repülni vágyik a szél szárnyán, vagy a sárkány hátán mindegy. Most már csak egy út vezet fel vagy le. Megrázkódik, ahogy meglátja a földet, érezni véli az ütést ahogy szét csattan a teste. A következő pillanatban már távolodik a talajtól, éles karmok vájnak a vállaiba, vaskos ujjak szorítják a hóna alatt. Ernyedő fejét felemelve az ismerős fekete mágus ébenfekete hajzuhatagát kapja az arcába. A rideg arcél közvetlen közel az övéhez, sikoltó hangja mélyebben vág, mint a szél. Fekete szeme acélosan szúr az övébe haragot, gyűlöletet és főleg fájdalmat. A rikoltó kiáltása rettentő mélységeket kavar fel Balálban. Óráknak tűnik, míg felérnek és a démoni varázsló elengedi a város peremén. - Átkozott vagy! Átkozott!- Véli még hallani a telt baritont, mely betölti a léget messze-távol. ~ Az vagyok...átkozott...~ Azzal a szürkemágus elveszti az eszméletét, majd a félork lába előtt tér magához. - Vissza dobott a szél!- Meséli akadozva.- Ki vagy te, hogy így visszajöttél? Balál nem tud szólni... Mit mondjon? Maga sem tudta, mi történt valójában. Egyet vehetett biztosra, hogy Nortelon városa megmenekült.
//Küldetés vége // | |
| | | Huor Tiwele Fehérköpenyes
Hozzászólások száma : 99 Életkor : 36
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-13, 12:35 pm | |
| //Ork támadás - Wyerre// *Valian-ban találkozott vele utoljára. Akkor még a fehérköpenyesek közé tartozott. Amikor Huor utoljára hallott róla, megtudta, hogy Nortelon-ban él és földöntúli lelkesedéssel kutatja a fekete mágiát. Huor most hozzá tart, hogy magyarázatot kapjon a vele történt dolgokra. Az út hosszú és fáradtságos. A felfelé vezető keskeny ösvényen Huor minden lépéssel az életét kockáztatja. Az utolsó lépcsőfokoknál már minden figyelmét összpontosítania kell. Majdnem felér, amikor észreveszi, hogy valaki ül az egyik lépcsőfokon, az út pedig nem elég széles, hogy ki tudja kerülni. Ahogy közelebb ér, egyre ismerősebbé válik neki az alak, míg végül...* -Wyerre?!*A mágus nem hisz a szemének. Hogy sodorhatta őket a véletlen egymás útjába? Talán nem is véletlen...* //Bocsánat a: késésért, rövidségért, gyenge minőségért. Vissza kell rázódnom... // | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-16, 8:41 pm | |
| //Ork támadás - Huor// A hosszas ücsörgésben elgémberedett tagjaimat kinyújtóztatom, majd könyökkel a hátam mögé eső magasabb lépcsőfokra támaszkodom. Számos dolog van, amit át kell értékelnem magamban, most, hogy gyökerestül megváltozott az életem. De ez nem oly egyszerű, ami egyik szegmensről a másikra megy, csak úgy… Előbb meg kell ismernem azt a személyt, akivel saját testemen kell osztozkodnom. Habár kéretlen ez az egész teljesség, ésszerűbb annál, minthogy az őrületbe vezető útra tévelyedjek. ~ Mutass magadból többet… A felszínre engedem a katlanba rejtett átkot, de csak azon célból, hogy jobban kiismerhessem. Minél többet mesél magáról, annál nagyobb fölényben leszek. '~ Micsoda kérés. Udvariatlanság lenne visszautasítanom. Jelenleg Mal’lyor ugyanoly testhelyzetben marad, mint amelyben kitártam elé a szabad irányítás ideiglenes kapuját. Tekintetem lefelé vetül, a felbukkanó, közeledő alakra nem mozdítja testem. Elgondolkodtat, vajon hagyjam-e találkozni bárkivel is, hiszen a vele járó következményeket már volt szerencsém megtapasztalni. Elfordítja fejem, s oldalasan fordul, hogy az egyébként is szűkös lépcsősoron véletlenül se tudjon elhaladni senki ember fia. A léptek egyre közelibbek, ahogy a sóhajok is, amik elhagyják a megszólaló ajkakat, midőn felért a test, hosszadalmas idáig vezető útjáról. A hang ismerős, hisz a feledéshez való idő még túl rövid volt, hogy kitudtam volna verni az emlékeim közül. Huor… Tétlen nézzem, miként ront neki az egykori sötét elf? Egyáltalán nekiront, vagy nem is fog törődni vele? Azt hiszem ez jó alkalom arra, hogy jobban megismerhessem. '~ Ismered ’ezt? ~ Talán. – Nem hiába a szűkszavú válasz. Előnyhöz nem szívesen juttatnám Mal’lyort. Tapasztalja meg ő maga első kézből, ki is ez a férfi és honnan tudja a nevem. - Óh, üdv! Micsoda meglepetés, hogy ismét találkozunk. – Átérzem a mosolyt is, amivel mindezt mondom, a „megszálló” jóvoltából. Azt hiszem a pár variációm közül, pont az egyik bosszantót fogja választani, ezzel a nyájas viselkedéssel. - Talán nem is véletlen, hogy a szél pont erre fújt téged, egyenesen hozzám. – Az erő egyensúly kissé felé billent, mintha fokozatosan akarná biztosítani a helyét, hogy ebbe már ne tudjak beleavatkozni. Az arcom bizonyára elvörösödik, általam, főként a düh okán, mikor egy kacsintást is rám erőszakolt. | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-19, 4:40 pm | |
| //Ork támadás - Wyerre//
"Itt valami nem stimmel. Nem töltöttem túl sok időt Wyerre-rel, de azért ismerem annyira, hogy tudjam: ilyet sosem csinálna." *Huor nem titkolja kétkedését Wyerre üdvözlésével kapcsolatban. Jobb kezét lassacskán kardja markolatára csúsztatja, majd fürkészőn a lány szemébe néz.* -Ki vagy Te? Mert, hogy nem Wyerre, az biztos. Válaszolj! "Pedig ez Ő. Ugyanakkor mégsem... Úgy néz ki, mint Ő,... de nem Ő. Persze az is lehet, hogy meglátta férfiúi bájaimat és komolyan akar valamit tőlem. Nem. Ez baromság. Kizárt, hogy Wyerre ilyesmit mondjon. Nekem." | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-19, 8:20 pm | |
| Látom a kétkedő tekintet csillanását Huor szemeiben, s csak remélhetem, ez változatlan marad. Hiszen amíg ő felismeri a "csalást", addig Mal'lyor áll vesztésre, én pedig nyugodt lehetek, mert a tisztes táv, köztem és a férfi közt megmarad. - Miért mondasz ilyet? Mégis ki lennék? A fejcsóválás, mely a kis mozdulatok eredményeként lengette meg tincseim, s a törékenységet sugárzó remegő hang bebizonyítja, hogy mesterként bánik ez a szellem mások testével. Ámulatba ejtő, hogy akár egy röpke "gondolat" jelen életformám, testem csak egy báb, amit úgy mozgat mintha a jogos tulaj ő lenne. - Én,... csak örültem neked. A következő pillanatban leginkább sértett, csalódott arcot mutatott. Ennyi lényegtelen arckifejezést egész életem során nem halmoztam fel egymás után, mint ő, néhány perc alatt. - De látom ez nem kölcsönös. Pedig mily jó lett volna, ha... Felkel, közben végig a férfi sötét szemeibe nézve, mintha muszáj volna. Huor elé lép velem, s a markolatra ért kézhez közelít, hogyha a férfi engedi, kézfejére fektesse az enyém. ~ Mi a célod ezzel az előadással? Várom Mal'lyor válaszát, de ő hallgat, akárha összepontosítana saját gondolataira, készülődne valamire. Ahogy én is, úgy Huor is egy lépcsőn áll. Ámde míg én előre, ő háttal... háttal a veszélynek. Noha nem érdekelt volna a jövőbeni sorsa, mégsem kívánnám halálát úgy, hogy más vezényli testem. - Elszomorító, hogy közeledésemet támadásnak veszed, és effélét feltételezel. Ha a férfi még nem változtatott a helyzeten, Mal’lyor megteszi. Két oldalról ragadja meg vállánál a férfit, s lelép mellé, egészen közel kerülve hozzá a szűkös lépcsőn. Mintha csak helyzetet akarna változtatni, lejjebb lép, kezeimmel elengedi őt. Lassan indul meg lefelé, vélhetőleg kivárva, vajon mit lép erre a mágus. Hiú ábrándokat akar ébreszteni, olyasmibe belebolygatni, amibe én akaratlan is szoktam. A kérdés már csak az, hogy bízhatok-e annyira Huorban, végig felismeri az őszintétlen szavakat, s tartja magát a „régi felálláshoz”?.. | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-20, 11:09 am | |
| //Ork támadás - Wyerre//
*Huor nem tudja mire vélni ezt. Olyan, mintha valaki idegen belebújt volna a lány testébe. A dolgokra csak két lehetséges magyarázat létezik: Wyerre-t megszállták valami nagyon mocskos fekete mágiával, vagy Huor annyira elfáradt a lépcsőzéstől, hogy csak hallucinálja a lányt. A mágus fáradt, de nem ennyire. Huor keze még mindig a markolaton nyugszik, de szépen lassan elveszi onnan; az erőszak itt nem vezetne semmire, ezért a mágus taktikát vált.* -Kérlek bocsáss meg! Csapán csak meglepett, hogy ennyi idő után is ily forró kedvességgel fogadsz. Nem, mint amikor először találkoztunk... tényleg, hol is, mikor is találkoztunk először? | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-20, 6:44 pm | |
| A férfi szól, s így háttal számára, Mal’lyor megtorpan. Mintha biztosra tudta volna ezen reakciót, hogy csak úgy, semmi szó nélkül nem „hagyja” távozni az idegen. Jómagam csak lelkiekben rázhatom meg fejem, hiszen első szavaiból már-már arra véltem következtetni, hogy a gyanakvás tovaillant. Ámde kellemes csalódás ért, mikor a kérdés felszínre tört Huorból. S ugyanúgy, mint eleddig, a „valós” Wyerre, az én igaz feltörő érzelmeimből mit sem vehet észre ő. S kacaj az, mit úgy hallajtok benső „közös” asztrális szálunkon, hogy Mal’lyor teljességében hallhatja. Eközben már vártam, hogy mikor próbálja meg a választ megtudakolni tőlem az, aki mindeközben szembefordul testemmel a férfihoz. Hajam hátrasimítja, de még így is homályos az a kép, amit így takaratlan, zavartalanul kellene látnom. Alig tudom olvasni a felvett mimikát, csak következtethetek, a csillogó látásomból, hangos sóhajból mit hallajtok ő általa. Hiába várok, Mal’lyor nem kérdez, s ez ráébreszt arra, hogy ami most az ő szemében vagyok, az teljesen életre lépett. Ő irányít, ha úgy akarja, siketen, s vakon követhetném a történéseket, hiszen az egész min múlik? Csak egy szemhunyás, egy kézmozdulat, mindaz, aminek jogát saját kezűleg adtam át neki. - Mindketten jól tudjuk, hogy akkor, ott, abban az időben nem hangzottak el efféle szavak. S miért hánytorgatni azon időt, s teret, mely tán arra utalt, soha nem történhet meg efféle? Azóta sok minden történt, nem is gondolnád, hány kimondottam változtatnám meg… Karnyújtásnyi táv mindaz ami fennáll, köztem s Huor közt. - Miért tépnéd fel a régi sebeim, ha „élvezheted” a „meggyógyult” jelenem? Rajtad áll… Alig kivehető árnyékot vetnek ujjaim, ahogy megtörve a fényt, a mágus felé nyújtja ki jobbom. - Megbocsájtok, ha végre őszinte mosollyal fogadod mit feléd intézek… | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-26, 6:34 pm | |
| // Ork támadás - Wyerre //
*Az 'idegen' szavaitól Huor-t a hányinger kerülgeti. (Ugyanakkor majdnem elröhögi magát, amikor egyértelművé válik, hogy az ember, aki előtte áll, nem Wyerre.) Ennek tudatában a beszélgetés roppant szórakoztatóvá válik Huor számára, de a mágus nem hagyja, hogy ebből bármit is észrevehessen a másik. "Akkor játsszunk!"* -...fogadom... Csak tudod, a köztünk történtek után nem számítottam ilyen üdvözlésre... *Ahogy a mágus ezt mondja, balját a lány keze felé nyújtja, s, ha hagyja, bizalmas közelségbe húzza a lányt (lényt?!).* | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-10-26, 8:46 pm | |
| //Huor - ork támadás//
Hitetlenkedve hallgatom Huor reakcióját. Alig hiszem el, hogy bedőlt ennek az egésznek. Ám az elfogadott kéznyújtás, és a számomra jött hirtelen közelség, általa nyújtott váratlan rövidítése megdöbbentett. Mintha Huor sem önmaga lenne, nem olyannak ismertem meg, akit egykönnyen meglehet vezetni. Azt erősen kétlem, hogy rossz emberismerő lennék... Akkor az egyedüli magyarázat erre az, hogy élni akar a lehetőséggel... Ilyen apró távlatból hallom a férfi lélegzetvételét, s érzem, a mellkasomhoz ért mellkas ritmikus emelkedését. Akaratlan mosoly kúszik arcomra és még közelebb dörgölőzik testem. ~ A sok év tán nem volt elég ahhoz, hogy kiélhesd magad? Meggondolatlanul ugranál bárki ismeretlen ölébe?! Újabban csak várakozhatok, de nem érkezik válasz. Az idegeimen táncol, hogy nem kívánt helyzetekbe hoz. S hiába próbálom visszanyerni az uralmat saját testem felett, túl soká hagytam szabadjára, ehhez egyetlen akarat nem elég. - Akkor ragadd meg a jelen üdvözlésem, nehogy elszalaszd... - Egyik kezem hátára csúsztatja, másikkal az arcot érinti miközben egyre csak közelebb hajol. Ha most az én érzelmeim rajzolódnának ki, bizonyára a marcangoló pánik jelenne meg. Hiába akarnám behunyni szemeim, Mal'lyor nyitva tartja, hogy végignézesse velem, ahogy az ÉN testemmel min ténykedik. Csak remélhetem, hogy a csók amit "ő" akar kezdeményezni, valami oknál fogva kudarcba fullad. ~ Eleget mutattál!!! Mit akarsz ezzel elérni??? - Hiába próbálnám nyugtatni magam, teljes a pánik... Még soha nem történt velem ilyen. ~ Legyél átkozott!!! | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-11-09, 3:59 pm | |
| // A másik én- Küldetés 1. rész //
Még forognak Balál gondoltai, eszméit próbálja helyrerázni a félorkkal való iménti találkozás után, melynek a végén a szerencsétlen flótás bekötötte a sebet, amit a csuklójába harapott, nem tudván, mivel engesztelje a mágust, akinek az életét és új élni akarását köszönheti. Már az áldomáson is túl voltak egy sarki kocsmában, Balál mégsem volt rendben. Az érzelmeit ugyanis még nem sikerült elhessegetni, pedig érzelmes ember lévén, aki a kétkezi munkával saját életét teszi elviselhetővé, bárki felszínesnek gondolná, s milyen jó volna, ha igazuk lenne. De sajnos nem így van, mert a vadásznak ritka katonai rendben kell tartani az érzelmeit, melyek útvesztőjében már rég elveszett volna. A sok borzalom, és szenvedély amiket álmaiban lát, a sok rettegés és fájdalom, amivel egymás ellen vétenek a népek egyre erősödő látomásaiban, rendszerint kihozzák a sodrából, ahogy mostani megmenekülése is, mely kézzel fogható eredményt hozott, valahogy visszakerült a város falai közé a zuhanás után, s most azt sem tudja, hogy mi volt ez, vajon levitáció, vagy teleportálás. Honnan is tudhatná, mikor még azon is gondolkodnia kell a látomások dzsungelében, hogy mikor történnek vagy történtek ezen események, nemhogy azon, hogy mennyi a valóságtartalmuk. Képzetei gyötrik rendszeresen, mióta az eszét használja, de a jelenlét, amitől kézzel foghatóbbá válnak az események, tárgyak, szereplők, mind egyre intenzívebb s érzelmesebb kitöréseket eredményez. Ahogy gondolkodik most is csak arra jut, ami idehozta a Felhővárosban ahol a mágusok első és tán' legjelentősebb iskolája van. Felül kell emelkednie tehetségén, mert a készsége megöli egy napon, vagy egy borús éjszakán. Most is napok óta alig aludt, mert látások gyötörték, s azt, hogy elméjében megelevenedő jóslatok, vagy látomások sora-é, nem tudja, de képtelen szabadulni. Fenyegető köd burkolja be lassan, elmúlt negyven esztendős, és többet élt meg, mint a lanuriaiak többsége, de esztelenül, tudatlanul. Egész Lanuria eseményei rázzák a lelkét, zokogni tudna folyvást. Ha nem teszi le, ha érzelmileg nem lesz újra kiegyensúlyozott, könnyen elveszik. Mit sem tud saját magáról, a képességeiről. Rejtett dolgok ezek egyébiránt éles szemei elől, akár a saját múltja. Olyan ez, mintha önmaga fölé kéne kerekednie, mintha erőt kellene vennie maga magán. Hogy ez mennyire így van, nem sejti, ahogy azt sem, hogy hamarabb eljön a szembe tekintés ideje, mint azt gondolná, egy másik oktalan mágus botlásának köszönhetően, mintegy példaként arra, hogy egy mágusnak tisztában kell lenni a képességeivel és rendbe tennie a hatalmát felettük. Immár itt is az iskola. napok óta a városban tartózkodik, és többször eljött erre, hogy viharvert gondolatokkal el is haladjon előtte, de soha egy percre meg nem állt, hogy legalább szemügyre vegye, fokozódó vágyai tárgyát. Lassan az is kevésbé érdekli, hogy kiöregedett tanulója lenne az itteni mestereknek. Az sem, hogy mit gondolnak róla mások, s hogyan viszonyulnának hozzá. A mágus rendek zavarják, melyek itt kiválasztják a saját érdekeiknek legjobban megfelelő tanulókat és felajánlják az együttműködést. Balál semmi ilyesmit nem bírt elképzelni, a lehető legtávolabb állt mindentől, ami szabályozza, álljon bár a birodalom szolgálatában. Mindig is aggódott a saját szuverenitásáért, a saját értékítéletéért. Ha bármi bélyeget nyomna rá, már nem lehetne önmaga. Emlékeiben halványan sejlett fel e percben a Torony, mely a felhők magasába nyúlik a hegyek között. A Torony, ahol soha egy pillanatra sem tehette azt, amit akart és amit szeretett volna. Hasonlóak lehetnek a mágus rendek. A kecsegtető tudás mellé, az összefogás hatalma és a biztonság érzete. Mint egy megelevenedő fehér szellő, virult fényesen lobbanva egy láng, egy energiacsík. Elképedve szólna, de képtelen, mert ajkát mélyebb fájdalom feszítette meg, mint amivel most megbirkózni képes. ~ Anyu?~ Futott át a fején, biztosan ostoba érzelmeitől hajtva képzelhette maga elé a valóság helyett a fehér köpenyes nő sziluettjét. Mire észbe kapott, a jázminnal kevert illatú tünemény elillant, a fénycsík nyomán. Helyette dörrent valami a levegőben sötét füstként gomolygó látomásra váltva látvány. A közelből szitkozódás hallik: - A csudába, ezt rondán elszúrtam! Balál még oldalt pillantott és egy kamaszfiút látott vörös köpenyben, pálcával a kezében, mellette pedig egy fekete köpenyes kislányt. - Uh... húúh! Ezt tényleg nagyon elbaltáztad Rongern! Húzzunk innen! - De mi az? Ha nem...? - Nem, ez nem az! Ez valami egész más... megelevenedik...Nézd!- Sikoltó magas hangon mondta az utolsó szavakat a gyereklány, majd mindketten menekülőre fogták. Ahogy a vadász körülnéz, látja, hogy az egész nagy tér lassan kiürül, van, aki csak a környező kapualjak árnyékába húzódik s akad, aki egyszerűen elszalad. Balál pillantása visszasiklik a pár lépésnyire előtte gomolygó fekete füstre. A jelenség hatalmas, a kétszintes házak fölé magasodik, de zsugorodni látszik, miközben koncentrálódik, mintha egy átláthatatlan masszává állna össze. Balál eszébe mentális pajzs jutott, mert hirtelen elé villant a vadalani Tűzvihar, amikor talán egy pajzzsal megmenekülhetett volna a megalázó repüléstől. Ám hiába kutat az ismeretlenül idegen ősi szavak után, miket ki tudja honnan szokott előkeríteni az elméje. A teleport a következő elgondolása, de ugyanúgy hiába való a hozzá szükséges ige. Mintha csupaszon maradna. De nem, azért mégis sikerül néhány méterrel odébb kerülnie, a hátsó fertályára huppanva. Valahogy ez sem olyan, mint szokott, mintha megváltozott s egyszersmind hiányos volna a mágikus ereje. Mély, jól ismert baritonon megbotránkoztató, elnyújtott nevetést hallik az iménti füstfelhő felől. Hiszen ez a saját hangja! Csak valahogy...olyan botrányosan rideg.
A hozzászólást Balál Tangeran összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-11-09, 8:28 pm-kor. | |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-11-09, 4:09 pm | |
| // A másik én - Küldetés 2. rész //
Balál feltápászkodott. Egy furcsa, valóságos alakká állt össze a füst. Egy sötétszürke köpenybe burkolódzott, fegyvertelen férfi alakja volt, vékony alkatú, gyenge fizikumúnak tetsző testén fekete ing feszült, rajta fehér mellény és hófehér nadrág. Elegáns, karcsú, térdig érő, sötétszürke csizmáján arany sarkantyú és a szárán fent hatalmas, dekoratív arany csat virított. A nyaka előtt köpenye is arany csattal volt összefogva, mely a mellkasára hulló csillagot vagy egy szárán ülő üstököst formázott. Szemébe húzva, széles karimájú, divatos fekete kalap tetézte az elegánsnak mondható, dekoratív, harmonikus látványt. Mágusokhoz képest szokatlanul magas volt, de nem volt nagyobb Balálnál. Arca szabályos, kerekded, férfias vonású, szemei élénken tükrözik intelligenciáját és talán folyton fokozott üzemben működő szellemi aktivitását. A szája keskenyre húzódott a félmosolytól, ami gúnnyal párosodva ült arcára és barna szemeibe, melyek egyenletes csokoládébarna színétől bizonyára olvadtak a hölgyek. A férfi válla viszonylag széles, tenyere és lábfeje pedig hatalmas. Bőre erősen kreol. - Ismerősnek tűnsz. Kárörömet vagy szarkazmust érzek a nevetésedben. Ugye nem így van? Nem kedvelem, ha gúny tárgyának tekint valaki. Csak én parodizálhatom, vagy nevethetem ki magamat. Mire fel ez a látványos beugró? Amaz elkomorodott és válaszra sem méltatta. A vadász kíváncsisága fokozódott, ahogy egyenletes, hosszú léptekkel megindult felé. Csizmája minden lépésnél élesen koppant a macskaköveken, míg a sarkantyúk zengve pengtek. - Ki vagy? Mit akarsz tőlem? Végre is két lépésnyire Baláltól megállt az idegen. Teátrális mozdulattal feltolta bal mutató ujjával a kalapját, hogy jól láthatóvá váljon a vadász számára az így még ismerősebb arc. Hagyott időt a szemrevételezésre, majd ismét felemelte a balját, tenyerét maga elé feszítve. - Mit akarok? Ezt...!- Kiáltotta a férfias hang, azzal energianyalábbal lökte hanyatt Balált, méghozzá úgy, hogy jócskán hátrébb is taszította őt. Balál védekezni próbált, de a tán' kiskorában tanult ősi igék mintha teljesen kiestek volna a tudatalattijából. Kénytelen volt valami újabban megismert varázslatokon gondolkodni, de ez nehezebb volt, mint hitte. - Ki vagyok?- Kacagott fel a mágus.- Te tényleg nem ismersz meg? Íme, tessék, hogy lásd, segítek!- Mondta gúnyos hangnemben. Lekapta fejéről a csúcsos, széles karimás kalapot és az útra hajította. Balálba villámként csapott a felismerés: Mintha Apját látta volna. Csak a hátranyalt, hátul rövidre nyírt frizura, homloka fölött a fehér-ezüst hajfürttel az nem hasonlított. Az elegancia, a nem hétköznapi méltóságos arckifejezés és tartás, mind ismerős volt. Arcán a hideg kíméletlenség ült, az érzelmek tökéletes takarására, amit a Toronyban sokszor látott Balál. Mégis... Nem csak a hang az övé. Balál szája egészen kiszáradt, ahogy végre felismerte a férfit. Vagyis a férfiben önmagát. Megalázva készült újra feltápászkodni a kövezetről. - Te én vagy?- Kérdezte halkan, szájtátva. - Dehogy!- Köpte a szót undorodva a másik, mintha megbotránkozott volna.- Csak egy részed vagyok. Én vagyok a mágus, akit elnyomsz magadban, mint valami fertőzést, amiről úgy véled, undorító, de gyógyítható. Gyűlölsz és rettegsz, mint más a bubópestist, vagy a kolerát. Már rég vártam egy lehetőséget, mint az ostoba kisgyerekek elszúrt varázslatának erejét, amit kihasználhatok, hogy a szabadulásra sötét és gyarló elmédből, a félelmeid mögül. Al'horta fais tid te sut! Erélyes parancsszavára vesszőként suhogó pálcává sodródott a levegő, egyenesen a vadász szeme felé csapkodva. Ahogy közelebb ért, Balál arrébb ugrott, elgurulva a földön. Mígnem egy levegősodró igézettel sürítette össze maga és a másik énje között a levegőt. - Jut eszedbe...mi? Levegősodrás...ccc. Mégiscsak tudsz valamit. Azt hitted örökre elnyomhatsz? A sötétben maradok, mint valami rútság? Én vagyok a legszebb és legkülönlegesebb részed. Apánk büszkesége! Nem lehetsz ennyire gyarló!Hogy vájjam ki a vakoskodó szemed. Olyan jelet teszek a képedre, hogy mindenki tudja, miért kínoztalak meg. Mágia gyűlölő, gyáva féreg! A mágus kezéből csillámló szikrák pattantak szerteszét, hogy feloldják a Balál pajzsát. Ahogy lassan szertefoszlott, a pálca ismét támadásba lendült. Egyenesen a vadász arcának támadott.
| |
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-11-09, 6:08 pm | |
| // A másik én - Küldetés 3. //
Balál menekülni kényszerült, egy darabig ugrált és elhajolt, de tudta, hogy így nem tartósan akadályozhatja meg a varázslatot. Szégyen, mennyire gyengének bizonyult tanult mágiával védekeznie. - Miért...nem ölsz...meg inkább?- Kérdezte kapkodva fejét a levegő-pálca elől.- Persze a válasz nyilvánvaló, igaz? Te magad is elpusztulnál varázsló! Nem várt feleletet, mert eszébe jutott valami, egy macskakövet kezdett el lazítani a lábával, ami aztán hirtelen a jobbjába lendült. Azonnal a másik feje felé hajította, betörte volna a koponyáját, de elkerülte azt. A jobb keze sosem volt elég ügyes. - Szánalmas vagy! fertelmesen erőlködsz! Szállj magadba! Gyenge vagy nélkülem! Így az is maradsz!Sosem lehetsz kellőképpen erős harcos, vagy erős mágus, ha nem vagyok veled! - Térj észre! hiszen épp ez az! te meg nem létezel nélkülem! Erről beszélek! - De Tangeran...! Ugyan! Hát nem érted? kettőnk közül te vagy az, akinek ébredni kell, vagy...pusztulni! Mond, mi félelmeteset látsz, ha rám nézel? Miért is gyűlölsz ennyire? Mond csak ki, mit látsz bennem? A vadász elgondolkodott, de meg nem állt, a pálca jobbról balról suhogott az arca felé. Láthatóan erős képződmény volt s amerre ment, követte őt, próbára téve fizikai erejét és kitartását. - Sötét fertő vagy, mint a feketék. Romlottnak látszol, mint a vörös boszorkányok. Az erőd fertelmes talajból táplálkozik. Én nem tudom, miből, de ez életekkel játszó leleményes métely. Olyasmi, ami megfertőzött téged, vagy ha igazat szólsz, veled együtt az én belsőmet. Még folytatta volna, de a másik énje közbevágott, kicsit szelídebb hangon. - Ez mind igaz! De sose kerested, hogy miért is gyűlölöd ennyire a mágiának ezt az oldalát- elárulom, hogy ősi válfaját. persze, én tudom, de azt is tudom, hogy nem jó helyen kutatsz emlékeidben. Tehát miből is fakad ez a zsigeri gyűlöleted? - Hiszen bennem élsz, tudhatod is! A fekete mágus, aki keresztülüldözött gyerekkoromban a fél Hyarmennyán, a vörösköpenyes tanítványaival karöltve... Aki megátkozott bennem...téged! Bárki meggyűlölte volna ezeket.- Utálkozva ejtette ki a szavait, de kissé nyugodtabban, mert a másik mintha higgadtabb volna. A pálca csapásai is lassulva szelídültek. - Dehogy! Tudtam én, hogy tévedsz! megint mekkorát tévedsz! Most meglátod, milyen jó, hogy kiszabadultam. Felnyitom a szemed. Mert apánk és anyánk tehetnek erről az egészről. Ők benne voltak a szövetségbe feketék és vörösek között, mágusok és harcosok között. Mint a hivatalosan támogatott bérgyilkos seregek csatlósai végezték munkájukat. Igaz, ők egy nem hivatalos mágus rendben, de a Fekete Toronyban képezték a mágus hadakat, hogy a gyilkosokat segítsék. Emlékszel a Toronyra? Mi jut eszedbe róla? Elképedve hallgatta a másikat Balál. - Honnan tudsz ennyi mindent? Nem emlékszem rá, csak hogy nagyon feszélyezett. Nem szerettem a Tornyot. Úgy emlékszem, hogy Apával meg Anyuval éltünk ott. A mágus élesen, sértőn felkacagott. - Anyuval...? Nevetnem kell! Te sosem voltál Anyuval, azért nem emlékszel rá. Minden idődet Apánkkal töltötted, mert a három gyermeke közül te kísértetiesen hasonlítottál rá. Illetve, hogy mondjak neked valami meghökkentőt: ÉN! A mágiánk oly erős és olyan sötéten hatalmas, hogy Apa ránk volt a legbüszkébb, hiába voltunk mi a legkisebb a testvéreik között. Miattam tartott maga mindig mellett. Érted már? Anyu fehér gyógyító volt és ők ketten képezték és irányították a mágus sereget. Ők választották a vezérkar utódait. És mi voltunk... vagyis ÉN voltam a jelölt Apa nyomdokaiba. A gyilkos seregnek sem lehetett kifogása, amíg ki nem mutattad a fogad fehérjét. Képtelen voltál a fegyelemre! Képtelen betartani a szabályokat. Hiába kérték, hogy maradj veszteg! Én meg ezért gyűlöllek! Te nem voltál katona, mint ők! Sosem akartál igazán velük lenni, olyanná válni, mint ők. Pedig Apa volt számodra a mindenség közepe. Máig nem akarsz engedni annak, amit tőle örököltél, pedig az jórészt én vagyok, kisebb részt van belőlünk Anyuból és az ő vezetői képességeiből. Mert ő volt a Torony vezére. Apa a hadász volt. Anyu tett arról, hogy mind együtt működjenek az ott élők, tervezetten, szervezetten, tökéletesen megbújva a világ elől a Fekete Torony Testvériségben. A mágusok együtt olyan hatalmat képviseltek, hogy szabadok maradjanak, és szabadon döntsenek a nézeteik szerint...Pontosabban Anyu nézetei szerint...Idilli volt, de te belerondítottál Tangeran. Utálatosan járkáltál a tilosban, míg ki nem lested a titkaikat, ráadásul megláttad egy bérgyilkos vezető arcát. Nem kellett volna a jövőjét is megnézned...nem kellett volna! Ez lett a végzeted, mert az a varázstudó cserébe belenézett a te életedbe és olyan veszedelmesnek talált, hogy egész Lanuria ellenségének kiáltott volna ki, ha Apa nem végez vele és Anyu el nem tünteti a nyomaitokat is. Balál mozdulatlanná dermedt, míg hallgatta. Látni vélte emlékeiben a Torony lakóit, harcosokat, akik gyakori vendégek voltak és vezetőik arcát többnyire lepel fedte. A végszóra meglódult az addig mozdulatlan pálca, jól homlokon csapva a vadászt. Felszisszenve vette tudomásul a másik, állítólag legbelsőbb mágus-énje hatalmát. - Mit..akarsz tőlem? Mit vársz? - Hogy békülj! Érted? Mindketten tudjuk, hogy muszáj tudást szerezned a hatalmad kordában tartására. Hiába menekültél annyi évtizeden át, én változtam, megerősödtem. Apánk volt a leghatalmasabb szürkemágus akit ismerünk. A fekete mágia vörösekével ötvözött erejét vitte a csatatérre. Fekete mágusokkal irányított vörös harcosokat a céljaik elérésére. Sötét hatalmát te örökölted három gyermeke közül, te a legfiatalabb. Ám a te erősséged, az hogy látó lettél, méghozzá nem akármilyen, olyan, aki a jövőbe is képes belelátni. Az átok szerint elpusztítod magad, ha nem tanulod meg használni és fegyelmezni az erődet. Hát tanulj! Balál nagyot nyelt. A fogát csikorgatta. Sziszegve szűrte a szót: - Eddig már én is eljutottam a saját kútfőből...De a sötét mételyhez semmi közöm! Meglehet, hogy hazudsz! - Jegyezz meg egyet, Balál! Már alig emlékszel rá, de tudod Anyu azt vallotta: A szürke nem egyértelműen sötét, vagy világos. -- Vigyorogva felemelte a balját...Csak egy energianyaláb volt, egyetlen villanás, a pillanat törtrészével egyenlő mértékben, de...az erő most belülről és befelé hatott és nem kívülről jött, köze nem volt holmi botrányosan ténykedő nebulóknak hozzá. Fájt? Az imént a szétváláskor nem igazán, de most...Balál szíves örömmel lenyelte volna a békát, ha külön maradnak. De valójában érezte, hogy a mágus nélkül nem lenne önmaga. A belsejében mélyen rejtegetett tudás, melytől emberi elméje biztosan kicsi korától, a Torony óta szabadulni akart, nos réges-régi emlékei most valóságos kárhozatot jelentettek, akárcsak az átok, mely elől ugyanúgy nem képes menekülni. Dehát a szülei eszerint tettek róla, hogy ne váltsa be a jóslatot magáról. vajon mennyire eleve elrendelt a jövőnk? Vajon valóban megmenekült tőle a kontinens, a birodalom? Vajon mit láthatott a bérgyilkos vezér Balálban? És mit láthatott Balál őbenne? Mi volt az a lehetséges jövő, amiért elveszejtettek egy egészen kicsi gyermeket, amiért eltüntették a mágikus dzsungel mélyén? Miért? Ha most elfogadja az önnön énjét, akkor nem jut-e túl közel ahhoz a lényhez, akivé válna a jóslat szerint? Ha pedig elutasítja és távol tartja magától a sötét mágiát, akkor elveszejti önmagát, netán belehal? Nem...nem, ez csak a mágia tudás hiányára vonatkozik. A szüleihez vezető kapcsolatot veszítheti el véglegesen. A kulcs így is úgy is ősei tudása és a Fekete Torony. Elcsodálkozott, milyen könnyedén egyesültek a mágusa sötét figurájával. ~ Simulékony szörnyeteg vagy te Balál Tangeran! Tenyérbemászó simulékony szörnyeteg!~
// Vége // | |
| | | Norujn Grifflovas
Hozzászólások száma : 43 Életkor : 28
Character sheet Nép: Elfek
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-11-14, 7:50 pm | |
| *Norujn rövid kitérőt tett a mágusok városába Motgang hátán. Magában nevett azokon akik gyalogszerrel próbáltak feljutni a városba. Kanyargós utakon, keskeny ösvényeken... életveszély! Nem ez az egyetlen igazi módja a közlekedésnek és Norujn úgy érezte, hogy a mágusok egyet értenének vele. Norujn a fagy és jég világában született, fehér hajjal, fehér szemmel, törvényszerűen tanult jégmágiát, természetes, volt magától érthetődő, soha nem is gondolt rá, hogy a mágia más ágait és bogait is firtassa ne adják az istenek, kitanulja. Most mikor meglátta a várost teljesen más érzés kerítette hatalmába, mint ami születése óta jellemezte hozzáállását a varázslás tudományához. Vágyat érzett, iszonyatos, elfojthatatlan vágyat, hogy tanuljon, kutasson, okuljon, hogy új ismeretekkel bővítse eszköztárát, mikor végignézett a felhőkön, mint már megannyirszor tette Balsors hátán, most nem csak magasan szállóködöt látott, hanem erőt, mely arra vár, hogy valaki uralja, ezt látta a kövekben a fákban és a patakokban, a leszálló nap sugarára fellobbanó fáklyákban is, ó igen még a tűzben is tudást, megszerzésre váró tudást látott most először, nem ellenséget. Ebben a hangulatban suhant be végül az éjszakai város kanyargós utcáira, mely most, napnyugata után is nyüzsgött az élet, varázslók, kuruzslók, tanoncok és megbecsült professzorok, koldusok és utazók, nők és férfiak egyaránt szép számmal akadtak, Lanuria majd minden fajából. Norujn egy kis térre szált le, ahol egy istállót gyanított, s mivel magáén kívül másik két griffet is látott ott, Motgangot kikötötte és elindult, hogy felfedezze a várost, szinte teljesen elfeledkezve Thalion nagyúrról... Lábainál felhő gomolygott, tüdeje pedig szinte üvöltött, több levegőért, de nem volt. Ha nem grifflovas lett volna, ki a fél életét ilyen magasságba tölti, biztos, hogy összeesik, de így észre sem vette a levegő ritkaságát. Nagy volt a tömeg az utcán alig lehetett haladni, de nem is sietett sehova, csak nézelődni akart, ismerkedni a várossal mely annyira megigézte. Nézte a zenészeket az utca mentén, a kéregetőket, mutatványosokat megszemlélte a boltok portékáit, de nem vett semmit, nem nyúlt semmihez. Nagy, hömpölygő, gyülevész sokaság jött hirtelen az amúgy is tömött főútra, énekelve, zajongva, önfeledten és vidáman és magukkal sodorták aki előttük állt, így Norujnt is. Egy lány virágkoszorút akasztott a nyakába, le akarta tépni először, de látta, hogy majd mindenki ilyet visel és aki nem arra most aggatják, így megbékélt vele. Haladt a tömeggel mert mást nem tudott és egy időt után a hangulat magával ragadta és együtt énekelt a tömeggel egy olyan dalt amelyet nem ismert egy olyan nyelven amelyet még sosem hallott.* ~Mi a fenét csinálok?~*Kérdezte magától és rendre intette magát. Egy üzlet teraszának oszlopához lapulva végre sikerült kikerülnie a tömegből, akik észre sem vették, haladtak tovább. Norujn, míg pihengetett kicsit megszemlélte az üzletet ahová a véletlen és Ritalea sodorta. Takaros üzlet volt, megsárgult falakkal, falikárpitokkal és nyögő emberekkel, hogy először bordélynak vélte, de sem bársony sem kelme nem volt itt, az ágyak hordágyak voltak, rajtuk pedig nem mámor hanem a fájdalom hangjait hallatták a fekvők.* ~Kórház... miért hozott ide Ritalea?... vagy nem is ő volt?~* Beljebb egy hosszú fehér köpenyes varázsló enyhítette a fájdalmait a haldoklónak, aki előtte feküdt. Norujn még sosem látott senkit mágiával gyógyítani, az ő sebeit mindig a tábori orvos látta el szikével, ollóval, cérnával és fűrésszel, nem ráolvasással és rigmusokkal. Néhány figyelte az orvost, látta hogy enyhít a keservesen jajveszékelőn és rájött, nem hatalmasabbá válni jött Nortelon városába, hanem hogy megtanuljon segíteni Avlanion elit harcosain... Szinte félve szólította meg a gyógyítót:* - Csodálatos amit művelt uram, megtanítana... megtanítana engem gyógyítani? | |
| | | Mesélő
Hozzászólások száma : 1520
Character sheet Nép: NJK
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-11-15, 8:34 am | |
| // Norujn //
*A fehérköpenyes mágus csendesen fordul vissza a kérdező felé, mielőtt a következő tevékenységébe kezdett volna. Szemügyre veszi a fehér hajú tündét, aki olyan csodálattal szólította meg. Tisztában van azzal, hogy az északi elfek, mint ahogy többi ága is ennek a bölcs népnek, varázstudó, s ért is a gyógyításhoz. Ez olyan dolog, amely nem változik máskor sem. Azonban emiatt nem hagyhatja el feladatát, mely ugyan hamarosan véget ér, mégsem hagyhatja félbe.* - Meglep csodálatod, elf uram, hiszen magad is olyan nép tagja vagy, akik méltán híresek mágiájukról, s arról, azt hogyan használják a szenvedés enyhítésére. Várakozz még egy fertályórát, s véget ér itteni tevékenységem. Azután beszélgethetünk. *A fehérköpenyes, kinek öltözékén messziről látszik rendjének jelzése, jól felismerhetően, ismét a betegek felé fordul. A következő tevékenységéhez szavakat sem használ, legalábbis hallhatóakat nem, ám a betegre helyezett kezéből mégis energia árad a testbe. Ő nagyon is tisztában van azzal, hogy csak kivételes esetben fordíthatják meg a haldoklás folyamatát, holott rendjében néhányan képesek a Szent Fény megidézésére, amivel akár a halálból is visszafordíthatnak egy lelket. Mégis úgy hiszik, hogy a végzet, amelyet Ritalea istennő ural, olyan dolog, amit nem fordíthatnak meg büntetlenül. Ahogy mindennek ára van, úgy annak is, ha Dremertől elvesznek egy lelket. S ez az ár olykor hatalmas is lehet. Ha az elf kivárja az időt, dolga végeztével a helyébe lépő gyógyítónak adja át a stafétát a mágus, hófehér botját kezébe véve lép ki az ispotály ajtaján az utcára. Felnéz az esti égre, s a felhőkre, melyek már ellepni készülnek Nortelon magasan fekvő utcáit.*
| |
| | | Norujn Grifflovas
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-11-17, 1:33 pm | |
| *Norujn bólintott, hogy várni fog majd kilépett az ispotály előtti utcára. A tömeg elvonult a sőt sokan talán már nyugovóra is tértek. Maga is álmos volt, az egész napos utazás, majd a városnézés kifárasztotta, de most a várakozás izgalma ébren tartotta, hogy el ne aludjon egy régi dalt dúdolt, bár nem tudta, miért jött nyelvére, de felvidította, még gyerekkorába tanulta:*
Sindë litsi lutir sinomë. Ekkaia ripë heldë sariryannar. Númenessë Ambar talta undumenna ar i eleni nainir qualmeryanen.
Lómë túrë sinómë; Anquildëa alcareryassë. An sí ná i nórë yanna fëar tulir usien i nwalmë lúmeo.
Rómenna ortar i oronti; Tára Ambarello Ar lëontar topir i ëar lumbenen. i métimë falmar ripir anquildessë Andúnë pella.
Sinómë eanye, nyéra: Tiruvanyë Andúnë. Ya ná Andúnë pella, Cúmanna, ar loruvanyë Cúmo.
*Elmosolyodott az emlék hatására, mikor az udvaron hallotta e dalt apja oszlopokkal határolt kertjébe egy öreg vándortól aki vendégszeretükért cserébe lantján pengetett és a vérelfek selymes hangján dalolt nekik. Ekkor hallotta meg az ajtón kilépő mágust és odasietett hozzá, hogy halja a bölcsességet és megtanulhassa a gyógyítás fortélyait. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-11-17, 1:48 pm | |
| // Norujn //
*A fehér elf bölcsen kívül várakozott rá, s a fehérköpenyes fáradt arca elárulta neki, nem pihentető naphosszat az ispotály betegeivel törődni. Noha így látta, mégis derű ült orcáján, mivel ezúttal a fehér elf felé fordult. A felhők egyre inkább alant helyezkednek el, s miről Nortelon oly híressé vált, leereszkednek az utcákra, mintha tejfehér köddel töltenék fel az egészet. Karon fogja a grifflovast, ha az engedi, s másik kezében fehér botját markolva húzza magával, hogy ne az utca sűrű levegőjében ácsorogva beszéljenek. Kíváncsi, hogyan is gondolta, mit bent szólt a férfi, s eme kíváncsiság vezérli most is.* - Jer, egy fogadó melegében, gyertyák fényénél könnyebb a beszéd, s mi tagadás meg is éheztem már. *E szavakkal a legközelebbi fogadó felé indulnak. A mágus nem kíván itt megszállni, de enni igen, s a kezdeti puhatolózásra éppenséggel alkalmasabb helyet keresve sem találni. Nem siet, s nem is szótlan kívánja megtenni az utat.* - Ha gyógyítani kívánsz megtanulni, nagy fába vágtad fejszéd, elf uram! Sok tanulni való eme szép hivatásban, s épp, mint sok másik, a tanulás itt is egész életet kíván. Jól meggondoltad-é? S vajh mi mozgat egy fehér elfet, hogy népe tudása helyett egy fehérköpenyesét keresse…s még érdekesebb, mi céllal teszi ezt? *Szinte csak magában szólja e szavakat, mintha maga elé morfondírozva tenné fel magamagának a kérdéseket, noha Norujn értheti úgy is, hogy tőle várja a válaszokat tőle, hiszen maga nem adja meg.*
| |
| | | Norujn Grifflovas
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-11-19, 6:36 pm | |
| - Sok halált láttam már, jó uram... láttam tűzhalált, láttam kard általit és láttam azt is mikor a betegség követeli magának a jussát: egy élő lelkét. Grifflovasként a halált foglalkozási ártalomként látom testvériségünk tagjai számára, de a jó lovas érték s a barátok is azok, mindig mikor lehet megmentjük őket, ám csapatunkban nincs olyan ki a mágiával elűzné a fájdalmat, összeforrasztaná a sebet, vagy visszahívná a holtat... minket csak tűvel, cérnával és olyan orvosságokkal látnak el melyeknek nincs párja, mégis úgy hiszem a mágikus gyógyításnak a közelébe sem érhetnek. *Norujn szívéből beszél, mert el akarja nyerni a mágus bizalmát mert elengedhetetlennek tartja azt, ahhoz hogy tanítani kezdje. A fogadó felé az utakat fáklyák világítják meg, mivel eléggé későre jár az utcák jobbára néptelenek, de azért nem vonult vissza mindenki hajlékába megpihenni, így nem üli meg a várost a kihaltság érzete. Ő maga is éhes és el is fáradt már, ha a fogadó kedvére való ott tölti majd az éjszakát határozza el magában.* | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa 2013-11-20, 10:38 am | |
| // Norujn //
*Az utakon siető járókelők sokfélesége mutatja, hogy ez a város már közel sem csak a mágusoké, s a felhősodrók, akik első épületeit emelték, jó régen kisebbségbe kerültek. A fehérköpenyes, őszülő szakállát megsimítja kezével, amikor feltekint a cégérre. Nem első alkalommal eszik már ezen a helyen. Az ispotályban rendszeresen gyógyít, s amikor estébe nyúlik a tevékenység, előfordul, hogy kevés étkét itt fogyasztja el. Norujn szavaira kezdetben nem szól semmit, míg a fogadó világos részében egy asztalhoz nem ül a fehér elffel. A felszolgáló sebesen siet a tekintélyes mágus elé. Nem először látja, s egy fehérköpenyest azért itt is becsben tartanak. Megvárja, amíg a mágus, s esetleg asztaltársasága rendel, majd elviharzik. A fehérköpenyes nem siet el semmit, s rendelésén látható, hogy a zöldségek, s a kenyérfélék azok, amik kiteszik étkezése javát. A rendelt ital is csupán kecsketej, amiből akad bőben eme hegyek magasában épült településen.* - A halál éppúgy az élet része, ahogy a születés is. Aranamophe, az örök körforgás istennője megmondhatója, milyen összefüggések is vannak ezen dolgok között. Meglep, hogy a Birodalom elit hadosztályánál csupán felcserek szolgálnak, s mágusok, avagy más varázstudó népek sarjai nem veszik ki részüket a gyógyítás terén. *A mágus hátradől székében, de halk, kulturált hangja így is eléri az elf érzékeny füleit. Botját sem helyezte távolabb magától, székének támasztva mered a mennyezet felé.* - A gyógyítás egy életre szóló hívatás. Gyógyító bűbájokat, ráolvasásokat, vagy az életerő átadását külön-külön meg lehet tanulni, meg lehet tanulni gyógyfüvek főzeteit is, ám aki valóban gyógyító akar lenni, annak rá kell szánni életét erre.
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Nortelon - A felhők városa | |
| |
| | | | Nortelon - A felhők városa | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|