LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 A Remény temploma

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
SzerzőÜzenet
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-09-27, 10:03 pm

*A férfi felállt, lassan megkezdi monológját, egész addig hideg vérrel tűröm míg rágalmait nem vágja felém. Szemem elvörösödik, kezdek kijönni a sodromból. Ez a kis színjáték a végén még ahhoz vezet, hogy puszta kezemmel fogom kitépni szívét. Látszik is haragom, nyíltan kiül arcomra. Főleg mikor megkérdőjelezi erőmet. Ahogy kezem a vállához ér, a csodálandó szónál érezheti az erőt ami szinte össze roppantja vállában a csontot. Felbosszantott főleg, hogy a nevemre sem emlékezett. Persze ő többször is kihangsúlyozta honnan is jött. Erre legszívesebben köptem volna egyet. Majd ismét térdre kényszerítem.
- Mint említettem te senkiházi...- Súgom fülébe ahogy miután mellé hajoltam- A nevem Nawarean. Az erő oly felét képviselem amihez az ilyen szánalmas kis lények mint te, sosem érnek fel.
*Majd felemelkedek de markom szorítása nem enged, s még a földön tartja a férfit.
- Még jó kedves kereskedő, hogy voltál oly rendes, hogy megmentettél azoktól az orkoktól akiket játszi könnyedséggel küldtem a túlvilágra. S nem emlékszem rá, hogy akár csak egyet is vissza tartottál volna. Akár csak egy kardcsapást, egy könyörgő szót ejtettél volna életemért. Nehogy azt képzeld, hogy a neved megment. Egy senki vagy számomra... s most itt térdelsz te hatalmas jótét lélek. Mint vádlott. Akit jogosan hurcoltalak ide. Hisz ti kalmárok csak a pénzért jártok a világban. Az erő mit megkérdőjelezel bizonyította rátermettségét. Nem kérem a csodálatodat, ahogy a teremben senkiét sem. Én nem a szavak erejével harcolok...
*Nézek körbe égő tekintettel majd megáll a főpapnőn.
-Ha a kegyelmes gondolja ezt odakinn eldönthetjük, még fegyvert is kaphatsz... én csupán ökleimet használom. Csak azért, hogy az utolsó percedben eldönthesd az erő amit én képviselek csodálatra méltó e. S most hallgass, mérgező szavaid mivel kinyálazod magad a bajból, még az életedet követelhetik. S vigyázz, hogy kit sértesz meg...
*Mély levegőt veszek majd megemelem hangom.
-A nevem NAWAREAN SU SALAMON... az utak vándora... Egy ismeretlen a semmiből, egy senki e világon. Nem azért jöttem, hogy egy nevekkel dobálózó senkit hallgassak. S kérlek Onoria papnő. Tekints el e nyálas képmutató szavaktól. S tégy igazságot belátásod szerint.
*Hajolok ismét közel a férfihoz.
- Még egy szó és itt helyben letépem a karod, majd a fejedet is utána küldöm.

*Felegyenesedek de kezem nem tágít a férfi válláról most csak várnom kell az ítéletre utána akár meg is tehetem amit mondtam a férfinek. Elvégre már rég megtehettem volna.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-09-27, 11:54 pm

*A Tanács elé ritkán hoznak egyszerű határszéli villongásokból életben maradt bűnösöket.
Ezen ritka és hangsúlyos alkalmak egyike a mostani. Tarsisban tartózkodik a Mágusok Tanácsa, s egészen messziről, északról hozott eléjük egy furcsa, szőke hajú idegen, egy másikat.
A mágusok rövid vita után engedélyezték, hogy eléjük kerüljenek, s nem kellett sokáig várniuk arra, hogy a szó dőlni kezdjen a két félből.
Onoria, a tanács elnöke középen foglal helyet, s szokásos hófehér ruháját viseli, melytől elüt sötét haja, melyet kontyba tűzve hord.
Kegyteljes arccal hallgatja végig előbb Aden szavait, majd Vogont, majd megint Adent.
A két fajta megtestesülései ők. Egyik a harcos. Erős, nyers, s ellentmondást nem tűr.
Másik a nemes, aki sokkal inkább eszének köszönheti, amit elér, semmint erejének.
Az utóbbi beszéde sikamlós, könnyed, de jelzőkkel tarkított. Megjelenésével igyekszik hatást gyakorolni, s míg a fehér hajú egyszerűen erejével, s egyenes szavával operál, addig a sötét elf érvel, s egyben el is játssza szerepét.
Találkozott már a Beebebrox névvel, ám a férfi imponáló magabiztossága mégsem nyeri el teljesen tetszését.
A szavak, melyek ekkor hangzanak el, egyik, s másik fél igazát is támasztják alá, avagy rengetik meg.
Végül Onoria fel sem állva szól a két férfihoz.*
- Meghallgattam mindkettőtök érveit, melyekkel a Tanács színe elé járultatok.
Szó áll szemben a szóval, s így várnátok, döntsünk élet, s halál felett.
Te…
*Pillant Adenre.*
- Milyen bizonytékkal tudsz szolgálni, hogy amit mondtál, úgy történt meg?
S te…
*Méri végig a földre rogyó kereskedőt.*
- Ne túlozz, országunk gazdaságának nem olyan nagy szelete tartozik családodhoz, hogy ilyen esemény romba döntse. Mi bizonyítja, hogy nem követted el azt, amivel vádolnak?

Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-09-28, 8:34 am


-Bölcs Onoria! 11 bizonyítékom van rá, hogy mindez így történt. Ebből az első 10-et, a szóban forgó útitársaimat, sajnálatomra a közelmúltban megölték. -Ama kellemetlen új útitársa még mindig a kezét a vállára téve a földön tartotta, így újabb színpadi jelent helyett inkább szavai alatt fejét lassú, kimért előrehajlításával a szolgákra jellemző mozdulatot tett. Egyetlen kivétel, hogy jobb kezét nem a hasánál tartott keresztben, hanem bal vállára tette meghajlás közben. Majd folytatta.- Így 11. bizonyítékom maradt meg csupán, családom sok ezer éves történelme.-Miután kimondta ezeket a szavakat, csak az után jutott eszébe, hogy az emberek másként érzékelik és ítélik meg az időt. Szerénységet művelve próbálta leplezni azt a nagy büszkeséget, melyet történelmük iránt érez, de közben elfelejtette, hogy az évezredek azon furcsa, másik faj számára, amivel teli van Tarsis, az rengeteg időt jelent. Míg egy elf számára akár csak 2-3 generációt, melyet ő komoly családi történelemnek sem tekintene, hogy büszkélkedjen vele, addig az emberek számára nagyképűnek tűnhet többes számban beszélni családja évezredeiről. Mély levegőt vett és félt, hogy a teremben lévők megérzik hirtelen feltörő dühét, mellyel a túl rövid életű és arra megrögzötten nem vigyázó, élvezeteknek élő népek korlátai miatt most elöntötték teljes belsőjét.- De remélem a nagyra becsült Nawarean úr sikeresen megőrzött ennél több bizonyítékot a dolgok állásáról, hogy kölcsön véve megvizsgáljam őket, s rámutathassak, hogy miért engem igazolnak mégis.
*Remélte, hogy Onoria, fajában szokatlan hosszú élete miatt képes megérezni, hogy Dwaith-dúr alapítása előtt már kereskedéssel foglalkozó békés családját mily szerénység pusztán pár évezredes történelemként emlegetni. Nem igazán volt kedve többet beszélni.
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-09-28, 9:10 am

*Csak bólintok egyet, végre befejezte a nagyképű színjátékát. Szinte már csak erre vártam, s elengedem vállát. Bár az úrral nem értettem egyet. S ennek hangot is kellett adnom.
- Nem vagyok én senkinek az ura. Avagy parancsolója, a saját életemet irányítom senki másét. S ha már a bizonyítékokról kérdez. Természetesen van, bár nem túl beszédes fajta.
*Táskámat hasamhoz veszem a hátamról, majd egy becsomagolt gömböt tartok veszek belőle elő. A vér még meg sem száradt igazán a papíron.
- Mint mondtam nem túl beszédes fajta az útitársad... barátom...
*Vittem le a hangsúlyt a mondat végén, éreztetve az iróniát. S arcomra galád mosoly költözött. Körbe tekintettem, a rettenő arcokon. S azokon is amelyek érzelmeket nem fűztek hozzá egy ork becsomagolt fejéhez.
- Évezredekről beszélsz... mi az a pár évezred... ami volt elmúlt. Egy fehér elf gyermeke hozott ide... az igazság nevében. S az utitársunkon kívül más bizonyítékkal nem szolgálhatok főpapnő. De mint mondtam ő maga sem- húzom el a számat- valami bőbeszédű mióta csatlakozott hozzám.
*S most vártam mit felel a papnő. Talán élvezetes kis kivégzés lesz. De nem mindegy hogy kié.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-09-28, 3:41 pm

*Onoria ismételten hallgatásba burkolózik. A főpapnő arcán jele nincs neki, hogy a kereskedő, vagy a fehér hajú harcos szavai megmozdítanának benne valamit.
Olyannak tűnik, mint a gyóntató, aki csendben hallgatja meg szavait. A mágusok, akik körülötte ülnek, szintén hallgatnak, de néhány suttogás azért elhagyja ajkukat.
Korban és rendben is vannak különbözők közöttük, de egyikük sem akar a papnő szavába vágni.
A tanács elnökeként ő vezeti a meghallgatást, s ezt tiszteletben tartják, nem úgy, mint egy néhány évvel korábbi esetben, amikor a végvárak felszólaló kapitányai olyan vitát kavartak, hogy a papnő berekesztette az ülést.
Akkoriban hozta Negan Kalarantól a Lanur vörös pecsétjével ellátott levelet, melyet még mindig elemeznek laborjukban mágusaik.
Lanuria legnagyobb hőse olyan varázslattal látta el, amelyet nem tudnak, vagy nem mernek felnyitni.
Onoria eközben még az rabszolgakufár hivatkozására sem reagál családja több ezer éves történelmére. Nem a Beebebrox család felett kell ítélnie, hanem annak egy tagja felett. S ha lenne bizonyíték arra, hogy ő küldte az orkokat a falu ellen, hiába a több ezer éves történelem, éppúgy megkapná büntetését, ahogy bármelyik néhány évtizedes korú emberkereskedő.
A papnő barna szemei most egyenesen Aden táskájára szegeződnek. Tart tőle, hogy az van benne, amit sejtetnek szavai.
Van olyan mágus, aki felhördülve tiltakozna, míg másik csendben várják a kifejletet.
A főpapnő, aki látta még Lanur legerősebb varázslatát is, mellyel halandó sárkányokat robbantott szét apró cafatokra, nem botránkozik meg egy levágott ork fejen, de abban biztos, hogy az nem a tanácsterembe való.*
- Szükségtelen kinyitnod azt a csomagot.
Ám meg kell értened, Nawarean Su Salamon, egy levágott fej nem erősíti meg tetteit annak, akit vádolsz. Nincsen tanú, sem tárgyi bizonyíték ellene. Sem falusi, akiket megvédtél, sem egy élő ork, aki beszélne.
Szép szavakra pedig a Tanács sem ítél el senkit.
*A papnő elgondolkodik egy pillanatra. Aztán a mágusokra néz, s többnek is van pillantása, melyek éppenséggel megerősítik őt támogatásukról.*
- Azonban szó nélkül sem engedhetünk el benneteket. Mivel népeink tagjai közül egy sem veszett oda szavaitok alapján, a tett súlyához méltó ítéletet hozunk.
A Mágusok tanácsának van egy megbízatása, amit, ha teljesítetek, mindketten szabadon távozhattok, még jutalmat is kaptok mellé. Navarean, nyers lépésed sértő a Tanács számára, melyet elénk tártál volna, s szavaid éppúgy lehet rágalomnak tartani, ahogy egy gyilkost felfedő vallomásnak is.
Ha igazságot akarsz ezzel a kereskedővel kapcsolatban, kísérőül szegődsz, de nem fogva tartójául. Együtt kell végrehajtanotok.
Vogon Beebebrox, téged súlyos váddal illettek, mely elől hiába bújsz családod neve mögé. Egy család hírneve sem elég a család bármely tagjának ilyen vádak alóli felmentéséhez. Mind tudjuk, mindenhol akadnak olyanok, akik kilógnak a sorból. Ez lehetőség lehet neked, hogy tisztázd magad.
*A főpapnő még egyszer körbenéz, majd újra megszólal.*
- Ha nem érdekel, hosszú ideig kell nálunk maradnotok, míg tisztázásra kerül az igazság minden szelete.
Javaslom azonban, hogy vállaljátok, s akkor a részletekbe is beavatlak benneteket.
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-09-28, 9:06 pm


Vogon meglepődött, mikor a mellette álló alak táskájába nyúlt. Hirtelen el kezdett izgulni, hogy valami tényleg megdönthetetlennek látszó bizonyíték kerül elő onnan, mely másra nem jó, csak elveti a kétkedés csíráját eléggé, hogy az igazság, mely az ő oldalán áll meginogjon.
Mikor nem csomagolta ki az ork fejet, akkor megnyugodott. Csak azt bizonyította, amit saját maga már jóval korábban elismert. Hogy volt ork támadás, melynek ketten szemtanúi voltak. Így nyugodtan várta féltérdre ereszkedve Onoria ítéletét, melyet úgy tűnik, már mindenki várt.
Nem kicsit meglepték a főpapnő szavai. Először az, hogy kétségbe vonják egy Beebebrox szavát. Majd az, hogy valami próbát említett. Bár sejtette, hogy valami isten-próba. Tartania kell egy nagy darab követ fél napig a hátán, vagy körbe szaladni Lanuria határát. Bár még fiatal, kidolgozatlannak tartotta izmait, de ezt mind ahhoz viszonyítva nézte, hogy ősei testileg a vörös elfekre hasonlítottak a legjobban, akik a legnagyobb testűek az elfek között. Viszont a próba isten ítélet. Így ártatlanként számíthat arra, hogy erőt ad még Adama, a tudás istene is a próba teljesítéséhez. (Ilyenkor igen csak hálás, hogy rendszeresen adományokat ad nem csak Aclairnak, de a többi istennek is. Bízhat segítségükben és jó indulatukban.)
-Minden tiszteletem a tiéd, Onoria. Vállalom a küldetést, bármivel is állítasz próba elé.-mondta.
Ez után felállt és lassú léptekkel oda ment a papírhoz. Felvette a földről, majd felülről lenézve kihajtotta kicsit a papírt. Tovább nem bontotta, csak épp belesett úgy, hogy mások ne lássák csak a véres foltokat, mely átitta a tárgy hordozóját. Majd csóválni kezdte a fejét, mintha csak undorának adna hangot és megrendülésének, hogy ilyen jelenet itt előfordulhat. Oldalra sandítva egy szép ruhába öltözött mágus hölgyre nézett egy röpke pillanatra, majd hirtelen sarkon fordult és az ajtó felé lépdelt.
Gyanakodva pillantottak utána, a mai napba már sokaknak bele fért, hogy faképnél hagyja a termet mielőtt a küldetést kihirdethetnék. De persze a vádlójával szemben is -eddigi viselkedése alapján meglepően- udvariatlan gesztus lenne, ha nem várná meg, hogy ő vállalja-e.
Oda lépve az őrhöz szótlanul a kezébe adta a csomagot, aki igen gyorsan távozott vele. Majd mindenki megkönnyebbülésével vissza sétált Aden mellé.
Vissza az elejére Go down
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-09-29, 6:38 pm

*Érzem fejet kell hajtanom Onoria előtt, s kutya sem szeretne több időt itt tölteni mint muszály. Bár az utitársam kevésbé tetszik. Szívesebben utaznám végig a fél világot egyedül mintsem ezzel a nyáladzó pojácával. De az igazságot Onoria kezébe adtam így el is kell fogadnom azt.
-Rendben... legyen hát.
*S vártam, hogy a papnő magához intsen avagy megossza küldetésemet. Amit persze legszívesebben elkerülnék jó messziről.
- Elvállalom a küldetést... de mindenek előtt le szeretném szögezni a társammal a fontos tudnivalókat.
*Sétálok oda a férfihez majd közelebb hajolok hozzá s halkan suttogni kezdek.
- Ha felbosszantasz megjárod. Ha ismét az életemre tőrsz nem hurcollak ide egyszerűen kivéreztetlek, élvezettel végig nézem a haláltusádat... majd otthagylak temetetlenűl a farkasoknak...
*Fordulok vissza a papnő felé.

- Rendben is volnánk... s várom a feladatot.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-09-29, 9:40 pm

*Mindketten igennel felelnek, s ez a papnőnek lehetőséget biztosít, hogy keresztülvigye a tervet.
Felemelkedik ültéből, s nemes fejtartással suhan ki az asztal mögül, hogy a két előtte álló férfihoz sétáljon.
Nem érdekli, mit beszélnek egymás között, holott külső szemlélő számára dőreségnek tűnhet bátorsága, ahogy eléjük sétál, látszólag védtelen nőként.
Csak akik tényleg ismerik, tudják, hogy nincs oka félelemre, s ez nem csak a mögötte üldögélő Mágusok Tanácsa miatt van így.
Halkan szólal meg, mintha nem akarná, hogy hallják, holott csupán az esetleges termen kívüli avatatlan füleket kívánja elkerülni.*
- Lanuria érdekeit fogjátok szolgálni. Az utóbbi évek eseményei azt mutatják, hogy mozgolódás van határainkon kívül.
Aggodalomra ad okot az Éj-hasadékból kiszabadult ősi sárkány legendája is, ahogy Olassië összehangolt ostroma és még jó néhány egyéb esemény is.
Kell valaki, aki ismerője ezeknek a dolgoknak a másik oldalról.
Hozzatok nekünk informátort a sárkányok területeiről!
Olyat, akiből, ha kell, a Tanács ki is szedhet még lényeges információkat.
Lehet célpont sárkány, lehet sötét mágus, sötét elf, a lényeg hogy hasznos tudása legyen számunkra, mely belátást ad az ő viszonyaik, mozgásaik és terveik körébe.
Ez feladatotok.
*Szemei a két férfi arcát kutatva villannak hol egyikükre, hol másikukra.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-09-30, 1:30 am

*Mély meghajlással csendben távozott az ifjú elf a teremből. Csak remélni tudta, hogy útitársa az új útra csatlakozni fog hozzá a folyosón. Bár a teremben nem adta jelét, de úgy tartotta, hogy „sok beszédnek sok az alja”. Szívből remélte, hogy ma már nem kell sokkal többet beszélnie a történtekről sem újdonsült társával, sem mással. Mindennél jobban vágyott most, hogy megérkezzen az új célponthoz.
A folyosón utolérte őt Nawarean. Mielőtt belekezdett volna egy hosszú ismerkedésbe, oda pillantottam szeme sarkából és hidegen közölte vele szándékait:
-Igyekezzünk! Nem szeretnék túl sokáig Tarsisban maradni. Először a piacra megyünk és bevásárolunk. Ha bármi elintézetlen ügyed maradt, amit el kell intézned a városban, azt jobb lenne előre venned a napi programodban. Sietni fogok a távozásommal.
*Egyelőre úgy érezte, mintha meztelenül vetették volna oda a sárkányoknak.

//Folytatjuk a piacon//
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-12, 1:39 am

// Onoria //

A vadász-mágus visszatért a templomba. Másfél hétig tartó hosszú útja során mit sem vesztett határozottságából és tiszteletéből Onoria iránt. Öltözetére is csupán egy kevés port szedett fel.
Az őrök bebocsájtották a nagy terembe, amit már ismert, s most Onoriára vár, hogy átadhassa neki a törpemágus földrengést megállító kövét.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-14, 9:22 am

//Balál Tangeran, elszámolás Smile//

*A főpapnő ebben a pillanatban épp tárgyalást folytat Tarsis több neves nemesével a templom egyik fogadótermében.
A nemesség morgolódása, s elégedetlensége Onoria számára is éppoly nehezen kezelhető, mint egy nagyobb tanácskozás idején.
Tarsisban ugyan nem tartanak fent végvárat, s a város kikötője, piactere, s egész kereskedelme, mely a Hajnal közeli fekvése miatt éppoly pezsgő, mint magának Valiannak a gazdasága, nem adhatna okot arra, hogy a városi nemesség ne tudja lefölözni a maga hasznát úgy, hogy még jusson is belőle a templomnak, s magának a Birodalomnak is.
Ám elégedetlenségüknek részét képezi a Nemesi udvarházban történtek miatt felállított, s Onoria befolyása alá vont udvarházi mágusőrség is.
A helyi nemesek úgy érzik, a papnő, akinek a város mégis oly sokat köszönhet, túllépte hatáskörét.*
- Elég legyen, különben kiüríttetem a helyiséget! Ez a viselkedés megsérti a Remény templomának szentségét!
*Csattan fel a főpapnő hangja, s a nemesség, jóllehet, csupán egy gyenge női hang szeli át a levegőt, mégis visszább vesz egymással is marakodó kiabálásából.
A főpapnő haragos barna szemeit végighordozza a jelenlévőkön.*
- Saját őrsége az udvarháznak nem tudta megakadályozni, hogy egy neves mágus mestert meggyilkoljanak nem is oly régen.
Úgy vélem, indokolatlan számon kérni, hogy Tarsis nemes családtagjainak, avagy vendégeinek biztonságát óvni akarom.
Nem beszélve a Birodalom itt megszálló vendégeiről!
*Büszkén méri végig egyenként a nemesség itt-ott pulykavörössé váló arcait.
Elevenbe talált.*
- Emellett nem az udvarház, s az egyébként sem üres nemesi kincstárak finanszírozzák az őrséget, hanem a Templom!
Ha külhoni vendégeinket, követeinket érné efféle inzultus, vajh, miképp magyaráznánk meg nekik, hogy nem casus bellit kívántunk teremteni vele?
Avagy Tarsis nemessége talán szívesebben látná, ha ezt, ahogy a Mágusok Tanácsának gyűléseit is Norlanbe, netán Valianba helyzeném át, mely egyébiránt Birodalmunk fővárosa?
*E szavakat már szelídebben ejti, ám az élét a mondatoknak a papnő bársonyos hangja sem veszi el. A nemesek immáron békülő szándékkal pillantgatnak egymásra. Talán mégis túl messzire vetették el a sulykot.
Az egyre nyúló néma csendet egy templomőr belépése szakítja félbe. A férfi fejét lehajtva siet a papnőhöz, s halk szavai után Onoria néz végig még egyszer a nemeseken.*
- Fontos teendőim szólítanak el, talán folytathatjuk ezt a barátságos csevegést más, alkalmasabb időben, uraim.
*A székeke nyikorogva csúsznak hátrébb a kemény kőpadlón, s a nemesek egyenként, már békülő hangnemben vesznek búcsút Onoriától. Emlékeztette őket arra a tényre, milyen sokat is köszönhetnek az olyan régóta náluk élő főpapnőnek, ők, s városuk is.
A papnő eközben int a szolgának, aki még mindig mellette áll.*
- Hívd ide Pretoriust!
*Már a korábban látott fehérköpenyes, agg mágussal lépnek a fogadó helyiségbe, ahol Balál, a mágus áll.
A papnő arcán nyoma sem látszik az imént elhangzottaknak, jóllehet, zaklatott még kissé.*
- Balál Tangeran, a mágus, aki északnak indult. Visszaérkezésed arra enged következtetni, hogy utad lezárult.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-14, 12:36 pm

// Wink Onoria//

Néhány percet várnia kell Balálnak a főpapnőre, aki kisvártatva a múltkori társaságával, a fehérköpenyes mágussal együtt csatlakozik a vadászhoz a terembe. Azonnal a lényegre tér, bizonyosan sok sietős teendője van még ezen kívül is, hogy őt fogadja. Balál megvárja a mondandóját, melyben mintegy leszögezi ki is ő, majd egyenesen a kortalan nő szemébe néz.
- Így igaz, asszonyom. Mardan tárnáinak rejtekében megtaláltam, amit kerestél, a földrengést megállító követ.- Mondta nyugodt szívvel, egy a beszéde közben elnyúló, tisztelet teli meghajlás kíséretében- Elhoztam neked, főméltóságú Onoria!- Újfent zavarba jött egy pillanatra a megszólítást s a viselkedést illetően, de nem tartott sokáig.
Felegyenesedve levette a nyakából a bőr tasakot, és közelebb lépve Onoria felé nyújtotta.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-15, 11:11 am

*Onoria immár nyugalmat erőltetve magára, szemeit egyenesen Balál máguson tartja. A fekete köpenyes, méretes mágus tisztelettel beszél vele, talán túl naggyal is.
Nem gondolta volna, hogy a ránézésre meglehetősen egyszerű embernek ilyen sima a nyelve, s ha már több évszázados tapasztalat van mögötte a főpapnői székben, hát él is a gyanúval, hogy valami más is van a háttérben.*
- Nem vagyok én olyan hatalmasság, akit megilletnek az efféle szavak. Főapnőnek, vagy papnőnek szólíts, ha kérhetem, Balál mágus!
*Kezét nem nyújtja ki, hanem Pretoriusra pillant, mire az öreg mágus sietve lép előrébb, hogy az átnyújtott bör tasakot megemelje. Ezúttal az agg fehérköpenyes emeli fel szeme elé követ, kivéve azt a zacskóból, egyúttal felmutassa Onoriának is.
Közben ráncos tenyerét végighúzza a kő felett.*
- Nem volt egy túl ügyes mágus a jó Kőfejű Baldrick, ám ezt jól megalkotta.
*Az öreg szemei Balálra villannak.*
- Így találtál rá?
*Onoria érdeklődéssel figyeli az öreg mágus tetteit. Nem véletlenül hívatta őt is, aki előzőleg is mellette volt, amikor ezt a fekete mágust fogadta.
A két hófehér ruhás alak most is úgy áll előtte, mint első találkozásukkor. Onoria szemei is Balálra csusszannak, várva válaszát.*
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-15, 1:28 pm

Balál ajka szokásos félmosolyát villantja. Kezdi megérteni, mi kedvelni valót talált Onoria személyében.
- Való igaz, nem a hatalmasságra erőltetett máz az, ami valakivé teszi az embert. Fontosabbak a tettek Főpapnő!- Válaszol a szürkemágus, nem tévesztve figyelmén kívül sem az öntudatos hangban az élt, sem a figyelmes társaságot. Nem is kell gondolkodni, az idős mágus az, ki megvizsgálja a követ.
- Nem volt túl óvatos sem elég bölcs. Kőfejű mester azt gondolta, mindent megtett amit lehetett, pedig dehogy! Ha gondolt volna egyszer is rá, hogy egy magam fajta, gyakorlott nyom és térképolvasó kalandor megtalálja a rejteket, biztosan nem így rejtette volna el a mesterművét a világ elől.- Emelte tiszta tekintetét az öregre. - Egy dobozkába rejtve leltem rá, setét varázserők körében, mely e földre oly veszedelmet hozhat, hogy okosabb lett volna ott feledni egy távoli tárnában, de még okosabb lett volna a hegyvidéktől olyan messzeségbe helyezni, ahol észbe nem kerülhet sosem keresni azt. Bízom abban, hogy nincs írott, vagy szájról-szájra szálló rege a törpemágus munkájának teljességéről s csupán szűk körben tudunk róla.- Válaszában rejlő kétségére csak felhő futott át ráncolt homlokán.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-16, 9:53 am

*A papnő kegyteljes arca halvány mosolyra húzódik a szürkeköpenyes szavaira. Szabadúszó mágus, akikből mostanában sok járja Lanuria poros útjait. Talán túl sok, kihasználatlanul hagyva a rendek nyújtotta előnyöket.
Bár a papnő él a gyanúval, hogy a többség nem kívánja a rend szabályainak igáját magára emelni, s saját szabadságát fontosabbnak tartja, mint a megszerezhető előnyöket és az aktuális mágusrend óvó figyelmét.*
- Nos, hogy kik tudják…tanítványa nem volt. Talán nem vetette papírra a pontos módját….
Ám egy dolog nyitva maradt számomra. A doboz hol van?
*Hallatszottak az öreg mágus szavai. Pretorius a kis követ még nem süllyesztette vissza a bőrzacskóba. Félig zárt tenyerén őrizgeti, mint valami értékes, hímes tojást.*
- Nem ok nélkül kértünk fel téged erre a feladatra. Szándékunk a veszélyesnek ítélt tárgyakat védett helyeken tartani, hol biztonságban van tőlük az ország.
*Ezek a szavak ezúttal a papnő száját hagyták el. Bársonyos hangja ezúttal él nélkül járta be a távot közte és a két mágus között. Eszébe jutott a mágusok tanácsának adott Lanur pecsétjével ellátott levél, melyet még Kalaran küldött nagyreményű tanoncával, Negannal hozzá, s azzal a fiatal nimfával.
De eszébe jutott az elf ereklye is, amelyről a főpapnő mélyen hallgat. Nem beszélve a küldetésről, mely Olassië falai közé vezetett, bár az a küldöttje elbukott. A fehér elf fejvadász el is tűnt, jelenleg nem tudja, merre jár.
Két kezét összefűzve ejti ölébe, s a selymes, hófehér papnői ruha ujja rájuk is csúszik.*
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-16, 10:37 am

Ezt a követ a dobozban rejlő erővel vétek egy helyen, sőt tovább merészkedek engedelmeddel- egy kézben tartani Főpapnő!- Mondja Balál komoran- A doboz viszont védelmet nyújt a földnek, az az erő képtelen kitörni belőle.
Kicsit várt még mondandójával, de aztán csak belefogott, kicsit lassan ejtve egymás után, mint ki ízlelgeti a szavakat az ajkán. Soha életében nem bízna többé Lanuria vezetésében, ha tudná, hogy itt van e két kő. Pedig ha odaadja a másikat is, azzal éppen bizalmát és hűségét hivatott bizonyítani, sőt, mi több, éppen annak meglétére is van szüksége ehhez. Micsoda Öreg Ördög szekere ez...
- Úgy gondolom, el kell rejtenem valahová máshová a dobozt. Meg van az a hely, ahol bármikor hozzáférhetsz,  mégis senkinek eszébe sem jutna ott keresni... egyáltalán keresni terajtad kívül. Engem szintén bármikor módodban áll elérni, ahogyan most is tetted a küldetés miatt. Onoria, kérlek, ne kívánd, hogy hozzam el neked! Egy zendülés elég, netán a sárkányok békétlensége... és bárki felhasználhatja a két erőt együttesen s akkor védelme sem lesz Lanuriának egyikkel a másik ellen. A két erő egymást lefedi és egymás ellen kijátszható egy kézben.
Kérdés: mennyire bízik meg a vezetést képviselő Onoria őbenne. Talán ha...
- Onoria Főpapnő! Mindettől függetlenül kérdeznék valamit tőletek, ha megengeditek. Kérdésem mindkettőtökhöz szólna. Amennyiben illetlennek, vagy ide nem valónak tartod Főpapnő, ne rösteld kérlek azonnal megmondani! Mégis hadd tegyem fel! A kérdés elképzelhető hogy kényes, vagy zavaró valamiért. De nem egyszerűen a múltamról szól, hanem a jövőmet is meghatározza a válasz. A családról van szó, melyből származok. Annyit tudok, hogy édesapám szürke mágus volt, édesanyám szintén mágus, amennyire halovány emlékeimben anyám él, talán fehérköpenyes lehetett. Egy nagy égbeszökő toronyra is emlékszem, talán az otthonunk is kötődött a helyhez. Lehetséges, hogy valamelyik mágusrend tornya az, ahová ők szabad bejárással bírtak azt hiszem. Sem anyám lánykori nevére, sem a város sem a torony, vagy a rend nevére nem emlékszem. Mégis tudnom kell mihamarabb róluk, a mágus tanács milyen ismeretekkel bír a Tangeran családról- ha egyáltalán volt, vagy van ilyen....Hozzátok minden városból, minden rendből jönnek mágusok, rendek vezetői... Meg kell keresnem a rokonaimat, ha egy módja van, egyre fontosabbá válik. Tudnátok mondani erről valamit nekem?
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-17, 3:17 pm

*Onoria szemei elkerekednek. Az arcátlan mágus egy kalap alá veszi magával. Azzal, aki hét évszázada pontosan tudja, hogy mi a jó az országnak, s ekképp vezeti azt a tanács olykor változó személyű tagjaival egyetemben.
Mégsem lép közelebb, de arcán látszik az arcátlanság miatti harag. Ez a harag nem enyhül akkor sem, amikor Balál előáll kérésével, s a monológban fejtegeti, hogy ki lehetett édesanyja, s hogy családját keresi. Mert mindazon méltatlan viselkedése ellenére is még kér a papnőtől, s nem süllyed el a kemény padlóba szégyenében, hogy meg merte kérdőjelezni a Onoria hozzáértését.*
- Kirívó arcátlansággal mertél élni e templom falai között, Balál Tangeran.
*A hang ugyan hideg, s él is van benne, de semmiképpen nem nevezhető ellenségesnek.*
- Milyen jogon ítéled meg te, hogy mi a legjobb ennek a birodalomnak, s vonod kétségbe hozzáértésünket ebben a kérdésben?!
Talán azt gondolod, hogy ez lenne legerősebb, és legnagyobb hatalmú ereklye, melyet őrzünk?
Hosszú ideje élek már ezen a földön, s elhiheted, ezalatt megéltem már ezt-azt.
*Némi enyhülés hallatszik a főpapnő hangjában, s nem mondja ki a végét a gondolatnak, miszerint Balál mágussal ellentétben jóval több tapasztalattal rendelkezik már az országot érintő kérdésekben.*
- Semmi nem garantálja, hogy bármikor rád lelnénk, ahogy azt sem, hogy nem fordulsz ellenünk az idő múltával. Mi vajon miért bíznánk meg egyetlen mágusban, s hogy gondolhatja a mágus, hogy jobban el tud rejteni bármit is, mint én, vagy a Tanács?
A Tanács, kitől cserébe a bizalmatlanságodért, s a ki nem mondott vádért, miszerint alkalmatlannak találod efféle holmik kezelésére, mégis segítséget kérsz.
Használd az elméd, szürkeköpenyes Balál, s add át nekünk azt, ami még hiányzik Kőfejű Baldrick holmijából!
*Onoria hangja elhalkul utolsó szavainál. A szürkeköpenyes feladatot kapott, s ezt akkor tekinti végrehajtottnak, ha a kezükben van minden, amiért küldték.*

Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-17, 7:00 pm

- Rendben van, Főpapnő! Legyen, ahogy jónak látod. Ítéletet mondani Lanuria jelenlegi vezetése, vagy egysége felett valóban nincs jogom. Gondolni viszont azt gondolok róla, amit akarok. Ha te ezt arcátlanságnak nevezed, amit én aggodalomnak, bizonyára nyomós okod van arra, amiről biztosítani nem vagy köteles az egyszerű polgárt, hogy valóban meg tudod védeni eme .. hm... értékeket, melyeknél veszélyesebbeket is őriztek, ahogyan mondod. - Kis szünetet tartott, szeme összeszűkült, de nem haragot mutatott. Bizalmatlansága inkább a felcsattanásnak szólt és nincs személyes irányításhoz sem szokva. Nem tudta, illendő-e, vagy meghallgatásra lel-e, de azért úgy érezte, el kell mondania ami a fejében jár, s amiért gondolta, imigyen jár el, ami mód a Főpapnőnek nincs ínyére.- Egy dolgot hadd jegyezzek meg, mint ugyanilyen egyszerű polgár, bár biztosan jobban értesült vagy, mint jómagam, a népek azonban sokan sokfelé beszélnek...beszélnek olyan dolgokat, melyekről senki sem tudja biztosan valóság-e, vagy sem. Ez a tudás a te birtokodban meg lehet és azt teszel vele amit jónak látsz. Mert nekem nincsenek tapasztalataim róla, a hatalom miként tárolja az ereklyéit s miként szerzi azokat. Lehet, hogy a szemedben arcátlanság volt azt feltételeznem, hogy ilyen holmi nem lehet biztonságban nálad. Szememben viszont csupán oktalan  tapasztalatlanság, mely ártó szándéktól teljesen mentes volt. A távoli tájakon, amerre jártam, az emberek suttognak, mendemondák erről is, arról is, elégedetlenség hangjai, de figyelemre főként az méltó, hogy a földünkön az ellenség egyre jobban elvegyülve jár és talán igaz, talán nem, mind óvatlanabbak, ahogyan mi is azok vagyunk. Még kiszabadult ősi sárkányokról is regélnek. Mintha készülnének valamire, mintha gyűjtenék a szimpatizánsokat és kémlelnék a gyengéinket. Nem, ne haragudj, ennyire nem vagyok ostoba, nem feltételezem, hogy nem jutottak el hozzád eme hírek. Sőt! Úgy gondolom, az egész birodalomban te lehetsz az, aki a legtöbbet tud erről. Ez tett bizonytalanná, miközben igen, tudom, hogy e köveknél nagyobb hatalmú dolgok lehetnek őrzésetek alatt. Félreértettél, nem akarok beleszólni. A bizalom a legnagyobb összetartó erő. Legyen szó akár csak két lény szövetségéről. Ezt én is így gondolom, Főpapnő!
Halkan, de határozottan beszélt s közben arra gondolt, hogy a Birodalom vezetőinek vajon mennyire érdeke tájékoztatni az embereket és egyáltalán, vajon kire tartozhat az igazság? Vajon mennyire tartanak pánik keltéstől? S vajon mennyire megosztott most Lanuria? Mi van, ha a nagy ellenség támad, meghatározó erő van-e a Birodalom egységében? Valahogy utazásai során arra következtetett, hogy ez az egység túlságosan képlékeny, talán nem is létezik. Baldrick köve ehhez képest apróságnak tűnik, tehát a Főpapnő felcsattanása egyértelmű bizalmatlanság. De ha nem bízna benne, nem rá bízta volna a munkát. Valahogy több kérdése lett, mint korábban volt, de már nem remélt válaszokat. Egyet tudott, ha mágus iskolába járna, csatlakoznia kellene egy mágusrendhez, elérhetőbbé válna és a bizalom értéke is nőne a vezetés szemében.
Elhallgatott, azzal hirtelen a dobozért nyúlt, amit még nem lehetett látni, határozott mozdulattal a ruhája alól húzta ki és a papnő felé nyújtotta. Ha ő, vagy a fehér mágus elvették, fejét meghajtotta és illendően elköszönt, kifelé hátrálva a teremből, mely mély benyomásokat és oly sok kérdőjelet okozott benne. Néhány lépés után sarkon fordult hogy elvegyüljön az egyszerű nép közé, ahová talán tartozik. Enyhe csalódott szomorúság ült az arcára, a hellyel,  s önmagával szemben is. Az összetartozás bizonytalansága jelet tett markáns vonásira, ráncot vont a barna szempár közé s egy ezüst tincset a fekete hajtömegben, a homloka felett.
Lanuria szolgálata volt a fejében. E percekben úgy gondolta, hogy helyesen cselekedett, érzései viszont bizonytalanok voltak afelől, hogy az egységet viszi-e előrébb. Természetesen magyarázatot várni sincs joga.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-18, 1:53 pm

- Arcátlanságnak azt, hogy magad jobbnak találod elrejteni, mint átadni azt, amiért küldtünk, s nem azt nevezem, hogy aggódsz birodalmunkért.
*Javítja Onoria higgadtan Balál szavait. Ám ezután türelmesen hallgatja a szürkeköpenyes további mondandóját. Az pedig van bőven.
A mágusnak talán szavai fennköltek, s még jó akaratát sem vonja kétségbe, ám valahol nyersen bukkan elő belőle egy olyan ember, aki maga sem tudja, hogyan működnek a dolgok. Hiszen nem a Birodalom egysége fogja veszélybe sodorni e tárgyakat.
Nem oly épületben rejtegetik, amire kiírva szerepel: veszélyes varázstárgyak védelmezője.
Ha meginogna is Lanuria, amely már immáron több mint hét évszázada áll stabilan lábain, ezek a tárgyak akkor sem kerülnének külső, vagy belső ellenség kezére.
Ezt talán épp maga Furia, az ősi sárkány volna képes átérezni. Megannyi kiontott vér is kevés volt Elsga kelyhének megszerzéséhez.*
- Jól látod, Balál mágus, vannak mendemondák, s vannak tények is. Nincs ok pánikra, hiszen ami a mendemonda valóságalapja, arról általában kiderül, hogy az egyszerű emberek egy rémületes feketeköpenyesre, néha már barnára is, vagy árnyékra ugrottak, amikor olyasféle vádakkal illették, hogy sárkány.
Az Éj-hasadékból pedig sárkány még nem szabadult ki, mióta oda Riana, a vörös nimfa bezárta őket. Ám mágusaink valóban találkoztak olyan nyomokkal, melyek különösen nagy sárkányokról tanúskodtak.
Őket küldtük kivizsgálni a jelentéseket, ám rendre kiderült, hogy az emberek, még a katonák is, rémületükben nem tudták megmondani, mekkora is volt az a sárkány, hogy nem-e kék volt-e, csak a felülről tűző nap láttatta feketének.
Ne aggodalmaskodj, Birodalmunk stabil, védelme pedig jól kiépített. Belső elégedetlenség pedig mindig van, ha van, akinek az érdeke, hogy zavargásokat keltsen.
Azonban ezek gyorsan elhalnak, mert táptalajuk csupán néhány zavaros elméjű ember szüleménye.
*Hogy Onoria, s a mellette bölcsen hallgató Pretorius mikről is tud, s hogy vajon figyeltetik-e már a sárkánygyanús elemeket Lanuria-szerte, csak ők tudhatnak, s talán Balál is megértheti, hogy hivatalos formában, de akár nem hivatalosban sem mondhatnak mást egy külsős, szabadúszó szürkeköpenyesnek, ha mégoly komoly aggodalmát fejezi is ki Lanuriáért.
Ám Pretorius a férfi távozását megelőzőn, átveszi a dobozt, s mellé tartja a tasakból elővett követ. Nem véletlen óvta azt, a bűbáj, melyet ráolvasott, hatását kifejtve most jelentkezik.
A pőre kövön cirkalmas, aranyló jelek rajzolódnak ki, amikor a dobozhoz közel emeli.
Talán akkor is hasznos lett volna, ha a szürkeköpenyes titkolta volna, nála van a kő párja.
Biccent Onoriának, aki ezúttal is nyújt a távozó Balálnak ruhája síkjából előemelve egy medaliont.
Ha elvette, vihette, ha nem, hát üres kézzel távozik a templomból.
A főpapnő, s a fehérköpenyes pedig kettesben maradva folynak bele halk beszélgetésbe.*

//Köszönöm a játékot, Balál! Smile//
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-18, 3:00 pm

Balál visszafordult és végighallgatta Onoria mondandóját. Nem gondolta, hogy hozzá kellene fűznie még valamit. ő is tudta, hogy a szóbeszéd egy része, a nagyobb része puszta kitaláció és bizonytalanság. Az más kérdés, hogy melyik az a kis rész, aminek van némi valóságtartalma.
Végül, miután az idős mágus megvizsgálta a követ és a dobozkát, a Főpapnő egy medaliont vett elő, amit Balálnak nyújtott bizonyára jutalmul az elvégzett küldetésért cserébe. A mágus csendes főhajtással vette el, és a kabátjába rejtette, ahol előbb még a dobozka lapult a kővel.
- Köszönöm Főpapnő! Az istenek vezessenek utadon!
Ezután komótosan kisétált a Remény Templomából. A kinti verőfényben egy percre behunyta a szemét, a nap felé fordította az arcát. Képzeletében odafent ragyogó bestiák szikráztak a fényben, miközben elözönlötték ezt a földet. Egy arany színekben pompázó, a többinél jóval nagyobb testű sárkány mintha valahonnan az utcákon hömpölygő reményvesztett tömegből szállt volna fel egyenesen közéjük.

// Én is köszönöm a játékot, Onoria! Smile  //
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-29, 10:15 pm

/ A Kicsi Ambalë /

Megjárva Nortelont és szembesülve saját magával, Balálnak a másik, az az úgynevezett legmélyebb énje már nem tűnt oly sötétnek. Meggyőzte az utazás arról, hogy önmaga maradjon akkor is, amikor fel kell élesztenie az ősök tüzét, a mágia visszás emberét. Most azonban másfajta tüzet csiholt, a Remény Templomában az isteneinek gyújtott lángot egy hosszabb fohászra. Megtette ezt aldozva a természetben is, ám ha már erre járt, a nagy út előtt megszólította őket ide betérvén. Akahanának a vadász köszönte áldásos szerencséjét, Thaloma a jövendő mágustól kapott hívást az életébe, Dremert egész kisgyermekkorától társául fogadta, s tisztelte az elhunytakban az ő munkáját, még ha Balál keze álltal haltak is. Ritaleához pedig azért szólt most, hogy a sorsa fonalait minél jobban bogozza ki, mert kevesebb az ideje a varázs tudományok elsajátításához, mint más tanítványoknak. Éppen Nibelionnak készült gyertyát gyújtani, adjon elegendő időt az átalakulás megszervezésére, merz arra gondolt, keresnie kell egy mentort, mert a mágus rendek nem nekivalók, ahogy a zárt iskolák sem, amikor légvonat fújta el a lángot. Majd újra, aztán megint... A vadász-mágus képzeletben máris a dzsungele mélyén áldozott, ezüst patakok szalagjának kereszteződésénél, nem hagyva magát eltántorítani. Ám kivételesen tényleg útmutatásra szorult. Szívét s lelkét reszkettette a félelem, nem tudva azt sem, pontosan merre induljon el, kit keressen, hogyan leljen egyensúlyt a mágia ágak között.
Valami jelet várt, mint irányjelző fényt a katona az éj sötét és veszélyes útján. Úgy kuporgott ott az oltárnál, mint egy télre készülő szürke madár.


A hozzászólást Balál Tangeran összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-10-31, 4:18 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Ambalë
Szürkeköpenyes
Ambalë

Hozzászólások száma : 11
Életkor : 16

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-30, 7:35 pm

//Balál bácsi//

Nehéz volt a búcsú Ilrogtól, és barátaitól. Örökké jó emlékként fogok rájuk visszagondolni, eltekintve az aznap esti balul elsült megismerkedésemtől. Lassan már megtanulhatnám, nem elég az őszinte másoknak nyújtott derű, hogy jobb kedvre térjenek. A többszöri csalódás viszont nem szegi kedvem, ezentúl is a régi önmagam leszek.
Fáradtan lépkedek az úton, ami arra a helyre vezet, amiről meséltek nekem idefele jövet. Meséltek istenekről, akiknek fohászkodva mind nagyobb remény költözik beléjük. Ilrog azt mondta, mondjak pár szót Ritaleának, hogy a jövőben újra összetalálkozzunk, és Narlának, hogy a madárkám mindig velem maradjon. Sok kérdésem megválaszolatlan maradt miután Eru-val integettünk a távolodó kicsi embereknek, akikről már tudjuk, ők törpék.
Többek közt, ki az a Narla és miért szereti a madarakat? Ritalea pedig honnan tudhatná, kivel futok össze? És hol vannak ők, miért nem kérhetem meg szemtől szemben őket mindezekre?
Ámulva néztem a fegyveres felnőtteket, amennyire csak lehetett kikerülve őket, mentem az előttem haladó után. Gondoltam ő is odatart ahová én, talán épp ugyanazon célból. Tanácstalanul megálltam, amikor az idegen eltűnt szemeim elől, túl soká nézhettem út közben az ismeretlen környezetet. A magas plafont, ami mintha óriás embereknek lenne szabva. Biztosan létezhetnek, ha vannak törpék, lehetnek óriások is.
- Merre menjünk Eru? – Suttogom fejecskéjéhez, hogy mások ne hallhassák azt a csúf tényt.. eltévedtünk. Megyek még egy darabon, amikor meglátok valakit nekem háttal, térdepelve. Vele szemben apró lángú gyertyák pislákolnak, ami eszembe juttatja, jó helyen járhatok, meglehet, ugyanott kell beszélnem az istenekhez.
Csendesen lépkedek az idegen ember háta mögé, majd így közelebbről, kis idei megszeppenésem leküzdve, utánozva őt, letérdelek mellé.
Nagy idebenn a csend, így nem akartam egyedüliként hangosan megtörni. Térdemhez döntöm Eru hátát, hogy ő is fohászkodhasson, ahogy mondták. Nem tudtam miként szokás, így azt készültem mondani, amit őszinte szavak által lehet, de előbb, magam is gyertyát akartam gyújtani.
- Bácsi… - Szólongatom suttogva, kicsi ujjaimmal megkocogtatva vállát. – Szeretnék gyertyát gyújtani, Ritalea és Narla néninek, segítesz?
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-30, 9:57 pm

Meglepetésére egy aprócska lány térdepelt mellette. Észre sem vette, amikor bejött.
- Úgy jársz, mint a nyúl.- Mondta meglepetve.- Tudod ugye?
Kicsit kotorászott míg előkerített még pár mécsesnek való gyertyát. Odarakta a kislány elé a padlóra, közben tudatosult benne, hogy a vékony hangocska tulajdonosa egy kislány.
- Tessék, fogd csak! Ez a tiéd... Mit segítsek, Kicsi?
Felvonta kissé a szemöldökét. Hol van a gyerek kísérője?
- Mit szeretnél az Istennőktől? És kivel jöttél vagy kihez tartasz?- Látta, hogy maszatos és a ruhája elég elnyűtt, mintha ki is nőtte volna már...Régi idők villantak emlékeibe , elhagyottan a dzsungelben. Ám a dzsungel kegyetlen...
Vissza az elejére Go down
Ambalë
Szürkeköpenyes
Ambalë

Hozzászólások száma : 11
Életkor : 16

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-10-31, 5:33 pm

Kuncogtam a rám tett jelzőn, még senki nem hasonlított egy bolyhos kis állatkához.
- Megijedtél tőlem? – Nézek rá kíváncsi csillogással szemeimben, követve mozdulatait, ahogy elém helyezi a két gyertyát. Közben előveszem a zsebem mélyén tartott madár alakot. Az egyik gyertya elé egyensúlyozom, hogy szépen megálljon. Eru a másik gyertya előtt van, biztosan izgatott, még sosem jártunk azelőtt ilyen helyen.
Kiolvastam a furcsa tekintetet, azt a jól ismeretet, amivel már oly sokszor találkozhattam. Az életemről nem szerettem magyarázkodni, a nagy átlag szavak nélkül is megérti, a többi pedig kérdez, felszakítva a tudott tényt.
- Köszönöm a gyertyákat. Eru-val szeretnénk még találkozni egy nemrég megismert barátunkkal. Na meg szeretnénk, ha a kicsi madárka mindig velünk maradna. 
Megigazgatom a rakoncátlan hajtincseim, amik kiszöktek a két oldalt viselt fonatokból. Aztán a kabátkám húzom összébb, mikor látom a felnőtt engem való szemrevételezését. Sokszor tapasztaltam már ezt, de most mégis kipirult orcával döntöm le fejem, a két meggyújtatlan gyertya fölé.
- Velük jöttem. Azután… - Azután még én sem tudom merre tovább. Körbejárni a várost, látni új dolgokat, keresni egy nyugodt helyet ahol játszhatunk. Mindezek még el nem döntött ötletelgetések, így nem is sorolom fel, ehelyett érdeklődön fordulok vissza.
- Te mit csinálsz itt? Mit szeretnél az Istenektől? – Súgom oda neki, vizsgálgatva fekete hajától kiindulóan, majd ruházatát is megcsodálom. Mocorogva hajolok közelebb amikor a hatalmas kezeket meglátom. Hol sajátomra, hol pedig az övére nézve mérlegelem a különbségeket.
Halk puffanásra leszek figyelmes, ijedtemben gyorsan visszatérek eredeti helyzetembe.
- Psszt, Eru, csendesen. – Újból nekitámasztom térdemnek, miután ledorgáltam a hangoskodásért. Nem lenne jó dolog, ha engem szidnának le miatta, akkor neki kell bocsánatot kérnie.
Szuszogva esek gondolkodóba, hogy legyen-e bátorságom megkérni arra ami eszembe jutott. Aztán egy ötlet ugrott be.
- Mi a neved? Az enyém Ambalë. – Már nyújtom a kezem, ha megfogja, megfigyelhessem mennyire eltérő, így elkerülve, hogy megkelljen rá kérnem.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-11-01, 10:42 am

- Gondolataimból riadtam fel inkább, azok ijesztőek, te nem vagy az. Ami mélyen belül van, ahol például én jártam magamban az imént, az adhat okot a féleleme, vagy az ijedelemre.- Halványan elmosolyodott a lányka feltételezésére. Ám valahogy lassan tért vissza a valóság jelenébe...
- Szívesen! Milyen tisztelettudó vagy! Mégiscsak van gyerekszobád, vagy alapvetően ilyen jó a természeted.- Állapítja meg leplezetlenül előtte. Lehet hogy egyben választ is vár a kérdéseire, amik egyre halmozódnak a kislány mellett.
Közben áramlott közöttük a tökéletesen teljes, mindenre kiterjedő mágia, ami csak a szürkemágusok sajátja. Olyan ismerős, annyira egy, mintha egyetlen vérből valók lennének. Nortelonban Balál a legmélyebb sötétséggel találkozva, ami belsejében a mágiával rejtezik egybeforrva, határozott akaratot élesztett fel, hogy ezentúl ne álljon ellent és elfogadja az erők áramlását, kerül, amibe kerül. Ritkán találkozott szürkemágusokkal, mondhatni nagyrészt tudatosan kerülte a mágikus lényekkel való közelebbi viszonyt, persze a mágia használat erejétől és minőségétől is függött ennek megítélése. A felhővárosból egyenesen idejőve azonban ez lehetett a legjobb, ami szerinte történhetett, hogy elsőként egy ennyire hasonszőrűvel találkozzon össze a fajtájából. Mekkora lehetett ennek esélye? Ezen gondolkodva még csak sejtette, és baljós jeleket elhajtva és eltakarva a szeme elől nem fogta fel, milyen igaz ez a megállapítás, s mennyivel meglepőbb, hogy éppen ez a kisgyermek kuporog mellette. ~ No, ez az a félelem, amitől az ember legszívesebben elmenekülne, amikor a magad szerencsétlenségét látod megismétlődni másban, és nem tehetsz ellene. De vajon valóban nem tehetsz ellene?~
- Megkérdezhetem, ki ez a barátod? Tudod, ha tudjuk valakiről, hogy ki ő, miféle szerzet, könnyebben elképzeljük, hogy találkoztok még és hol, miként. No persze ahhoz, hogy valóra váljon, nagyon kell akarni. Eképpen viszont meg is lehet tervezni egy ilyen randevút. Mindent meg lehet tervezni. Én ezt tanultam az apukámtól.- Szándékosan nem szólt semmit a bizonytalanul félbe hagyott mondatra, amivel azt illette a gyermek, hogy innen hová, merre tovább. Ám el már nem engedhette a füle mellett. Ráébredt, hogy a kicsinek talán fogalma sincs, sőt, rosszabb, aludni sincs hova megtérnie, pedig hamarosan leszáll az éj. A Remény Templomában nem verhet tanyát, hacsak nem hagyatkozik jótevőkre, esetleg mágusokra, akik befogadnák... megcsillant a szeme egy pillanatra: ~ Miért ne?~ Valahogy azonban mégsem könnyebbült meg ettől a gondolattól. Számára ez minden, csak nem felszabadító. Könnyen veszthetné el a mágus rendek oltalma és irányítása alatt a szabadságát egy ilyen kisgyerek. Mekkora lehet?
- Neked is tanított valamit az édesapád?- Kérdezte közvetlenül. Felnőttként beszélt vele, egyenrangúként. Nem igen tudta, hogyan beszélnek egy gyermekkel, bár Délen nem egy családdal volt dolga. Több helyütt látott gondoskodó szeretetet, vagy csonka családból fakadó űrt. Neki egyetlen kézzel fogható, igaz és őszinte barátja volt csak korábban, mint egy testvér, de Antoin már a múlté...csak szeretné úgy hinni, hogy egy napon felbukkan még...Manapság a bérgyilkosok titkos, távolságtartó, kósza életét élő Adennel kerül közeli, említésre méltó viszonyba, ám ők ketten csak úgy találkoznak, mint a madarak, állatok szőre és szél hordta mag: véletlenszerűen, de remélve, hogy kapcsolatuk jó földben gyökerezik. Apja pedig a múlt magva, a gyökér maga, ami összeköti Balált azzal, ami valójában, vagyis amivé lennie kell.
Erős ujjaival épphogy csak finoman csippentette össze a parányi kis kezecskét. Nem volt az erőtlen, de igazi gyermek kézfogás lehetett. Hosszan elnyújtva megmozgatta fel és le a kezét, hasonlóan, ahogy felnőttek egymás közt, mélyen a világos kék szemekben fürkészve. A furcsa kézfogásban azonban erők mozdultak egymás felé, mint a szél sodorta levelek. Nem, mégsem akarta a gyermek szemével látni azt amit ő látott, ami neki valaha fontos volt... legyen ez az ő szuverenitása... Vagy Balál félelme... ahogy tetszik, mindegy is! Hiszen ő is volt gyerek, tudja jól, hogy a gyermekek felszínesnek tűnnek, de náluk mélyen érzőbb és őszintébb kisugárzású lények nem élnek a világon.
- Szervusz Ambale!- Mosolyodik el önkéntelenül megint, régen érzett melegség járja át.- Engem Balál Tangerannak hívnak- nagyon nehezen elengedi a kicsiny kezet, hogy a koszos kis rongybabához forduljon, amit látta, nagy gonddal ültetett a gyermek a térdéhez. Önkéntelen balosságában bal kezének mutató és hüvelykujja közé fogta és enyhén megrázta a baba karját- Üdvözöllek téged is.. Eru... Ugye?- Pillantott a kislányra bizonyságért.- És neked még nincs neved, kis madár?- Ezzel a mondattal ismét a gyertyák felé fordult. Ott lehet hagyni őket, itt vigyáznak rájuk a templomszolgák. Egy pillanatra behunyta a szemét, oly halkan sóhajtott, hogy csak az Istenek hallhatták, ők is csak akkor, ha lábujjhegyen jártak erre.
- Beszélhetsz hangosan Eru! Nem szégyen az. Az áhítat megvár, és csak ketten vagyunk itt benn most...meg persze az istenek, azt hiszem! Tudod, velük békét kell kötnöm időnként, mert van úgy, hogy nem fogadom el az útmutatásukat. Néha ellenállok, mint az öreg fák a viharnak. Most viszont szükséges, hogy velük lehessek. Sok lenne most elmesélni, ehhez túlságosan korog a gyomrom. Nem tudom, te hogy vagy vele? Éhes vagy? Tábort verek éjszakára a város határában. Volna kedved velem tartani? Vagy kész már  a terved, merre, hová tovább? Haza indulsz esetleg a Templomból?
~ Mire készülsz Balál Tangeran? Már megint mit veszel magadra? Szerinted való az életed egy gyermeknek? A semminél persze több. De mégis mit adhatsz te neki ételen, biztonságon kívül? Hiszen még kényelmes derékaljad sincs amibe lepihenhet! Na jó, egy ideig rendben lehet ez...de meddig? És azután mi lesz vele, veletek?~
Vissza az elejére Go down
Ambalë
Szürkeköpenyes
Ambalë

Hozzászólások száma : 11
Életkor : 16

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-11-01, 11:24 pm

Aggodalmas arckifejezésem rögvest kiül, mihelyst szavaiba mélyen belegondolok. Biztosan mindenkinek más a félelmetes, de egy azonban közös lehet bennük. Az érzés, ami olyankor a szívbe lopja magát. Eru nélkül féltem, többször is, szinte nap mint nap. De mióta ő velem van, együtt leküzdjük a sötétben motoszkáló zajok forrását, az elhagyatott utcák megmagyarázhatatlan neszeit.
Körülnézek, majd meglepetten érintem meg a felnőtt vállát.
- Tudod… szeretünk megismerkedni a minket körülvevő emberekkel. Legyen az akár olyan mint mi, szívesen meghallgatjuk és egy életre megjegyezzük a történetét. Egyszer, egy viharos sötét este, találkoztam egy nagyon idős bácsival. Akkor még nem volt nekem Eru…
Emlékeimben felelevenítem azt a bizonyos napot, s úgy jelenik meg lelki szemeim előtt, mintha csak nemrég történt volna. A vékony, remegő kezek közébe zárt hófehér arc, üvegszerű szemek, cserepes bőr, ami első pillantásra a legszárazabb nyári napok viselte, repedező földhöz hasonlít.
- Megkérdeztem tőle, hogy miért ül egyedül az esőben. Azt mondta, az ő bölcsője és hóhéra lanuria. Az eső elmosta a félelem könnyeit, a szél messze fújta a rossz gondolatait, a föld pedig visszafogadja, mint szülöttjét. A magány előbb szólítja a pusztulást, mintsem az élet mentorát. – Szóról szóra bármikor el tudnám ismételni a kékes árnyalatú ajkak köztijéből kiszűrt szavakat. Nekem még keresni sem kellett Eru-t, egyszerűen rátaláltam.
- Még gondolatban sem kellene félned, ha lenne legalább egy valaki, aki mindig veled van. – Különleges kapocs a mi barátságunk. Ám amit Eruért megtennék, megtenném bárki máskért. Mint amikor dédelgetve dúdolom az altató dalt, hogy mellette elszenderedve őrizzem álmát. Akkor, azon az estén a remegő kézfejet simogattam, mellette, kucorogva megvártam míg eláll a vihar…
Többször átélhettem, ha nem is közvetlenül, az anyaföld hívó szavának süvítését. De ahogy azt is megtanultam, hogy a gyökereitől megfosztott virágok pillanatról pillanatra hervadnak, a mi életünk sem végtelen. Virágzunk, amíg élünk, hajtásokat eresztünk, majd apránként az elmúló viharok szakítják szirmainkat.
- Ilrognak hívják és ő egy kicsi ember, vagyis törpe. – Magyarázom a bácsinak, hátha nem tudja szavaim elején tett jelzőmmel, mire is gondolok.
- Mi nagyon szeretnénk őt újra látni. – Teszem még hozzá, aztán elcsendesedve figyelek rá miután feltette kérdését. Kicsit búslakodón pakolgatom ide oda a két gyertyát. Noha érdekel, de irigység nem költözik belém csak azért, mert nem tudom milyen az, ha valakinek van apukája, vagy anyukája. Ezekből is csak annyit tudok, mint amennyit látok.
Lebiggyesztett szám kis mosollyá válik kézfogáskor. Hiába próbálom elfojtani az elképedést, amint az enyémhez képest, mindenképpen nagyobb, meleg tenyérben elvesznek nyújtott ujjacskáim.
Helyeselve bólogatok, amikor Eru-t üdvözli, aztán a madárkára nézek. Igaza van Tangeran bácsinak, neki nincs neve. De nehéz lenni elmagyarázni, hogy neki nincs szüksége rá…
Figyelmesen hallgatom amit Erunak és nekem mond. Ha nem is minden szavát, de nagyjából értem amire gondol. Aztán a végére kikerekedett szemekkel nézek rá, annyi kérdést tett fel egyszerre, alig tudom követni.
Korgó gyomrom megválaszolhatja az erre tett kérdését, amire kuncogva, kőrkörösen simogatom meg pocakom.
- Veled tarthatok Tangeran bácsi, akkor elmesélheted, amit szeretnél. – Hiába volt egy-két tervem, szomorú dolog látni, hogy a bácsinak egyedül kell lennie. Örömmel lemondok róluk, hiszen biztosra vehetem, kellemes társaságban lehet részem.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-11-03, 7:53 am

Ahogy a gyermek mesélt, Balál maradék szorongása is elillant. Sikerült a kicsinek elérnie, hogy csak rá koncentráljon, s ne foglalkoztassa mélyen semmi más. Pedig szavait kortyolgatva legemberibb érzelmi mélységeket járt. A vadász sosem gondolt rá nyíltan, hogy milyen lenne az élete, vagy a viselkedése, a személyisége, elhalványulnának-e a félelmei, ha volna egy társa. A természet, a csodás Lanuria volt neki is a társa. Nagyon okos és érzékeny kislánynak találta...és roppant naív lehet, mert csak így bárki elcsalhatná. Elraktározta az Ilrog nevű törpét gondolatban, de nem szólt róla többet. Rendes fickó lehet, ez a kicsi biztosan sokat köszönhet neki.
Lassan feltápászkodott a padlóról. Éhes a gyermek, ideje keresnie egy helyet, ahol tábort üthetnek éjszakára. Mindegy, melyik gazdagnak a birtoka, mert innen messze van csak szabad föld, annyit éhkoppon ne gyalogoljon Ambalë.
Ahogy összszedte magát, még lehajolt a babáért, meg a madárkáért. Erut már jól kézen volt fogva. A kis faragványt is odanyújtotta. Nagy tenyerén ült, elvehette róla a lányka. Tisztán érezte az eleven mágiát, élő igézeteket a magában rideg, de szépen megmunkált tárgyból. Védelmi varázslatok érintették. Ezt az megfigyelést is eltette magában.
- Menjünk Kicsi! Láttam egy fás ligetet a városon kívül. Sokat kell gyalogolni. Menni fog?
Felegyenesedett és kihúzta magát. Hátán a nagy zsákból kilógott a durva vászonba csomagolt hosszúkard, a karana, amit ritkán vett elő, mégis hű barátja volt. Kabátja most béleletlen, nyitva lengett, a nadrágszíján jól látszott a kraftja s a felfűzött kis bőrtasakok a kincseivel, melyek a járatlanoknak értéktelenek. Fekete bakancsa szárába tűrt barna lenvászon nadrágjában talán emlékeztetett a déli katonákra, vagy zsoldosokra. Megigazította a zsákot, azzal egyenletes léptekkel kiindult a hosszú folyosón az őrség előtt a Templomból, mely a Reményé. Ha megbízhat magában, érezte, hogy valami szokatlan újdonságok vesznek erőt az életén. ~ Bárcsak minden ily finom árnyalatot vonna körém, mint Ambalë!~
Kilépett a délutáni verőfénybe.

// Folytassuk a Keleti tenger felé? Nem találok egy Tarsissal határos területet Sad Te tudsz javasolni? //
Vissza az elejére Go down
Ambalë
Szürkeköpenyes
Ambalë

Hozzászólások száma : 11
Életkor : 16

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2013-11-06, 7:00 pm

Tangeran bácsi felveszi Eru-t és a madárkát, majd mindkettejüket átnyújtja. Mosollyal az arcomon veszem át, aztán rakom el őket biztonságos helyre a szoknyácskám zsebeibe. 
- Menni fog, igen. – Bólogatok helyeslőn, közben kiegyengetve a ruhám nagyobb gyűrődéseit. A két előttem heverő gyertya fohász nélkül marad… Vagy már el is mondtam volna? Ha igaz az, hogy ők a mindenség, akkor mindenütt ott lehetnek. Talán figyeltek amikor erről beszéltem, leginkább, ebben a reményben indulva követem a felnőttet.
Eltartott egy darabig, amíg a köztünk lévő jelentős magasság különbséget alaposan feltudtam mérni. Biztosan valamiféle harcos lehet, de nem egyszerű katona. Egyfajta megérzés gondoltatja ezt velem. Szavakba alig leírható, de tudom, hogy Eru is így van vele.
Noha alig ismerem még, a tekintetében látom, hogy ő egy jószívű ember. S ezen képet még a viselt fegyverei sem csorbítják. Örültem, hogy van még valaki, aki mellett haladva biztonságban érezhetem magam. Végre, Eru megpihenhet kicsit…
- Miért hordasz fegyvert? Csatába készülsz? – Némi aggodalommal tölt el a gondolat, hogy valahol, a messziségben talán efféle dolgok vannak készülőben, ami sok jót megkívánhat maga után.
- Meg szabad néznem? – Bökök a levegőben szíja felé, ahol az egyik fegyvere van. Még sosem vizsgálhattam meg közelről olyasmit, de testközelből nem is szeretném. Ha Balál bácsi kezemhez nyújtaná, nem venném át tőle. S nem csak azért, mert félem hogy kezeim óvatlan tarják az acélt. Kerülni akarom ezt a fajta kapcsolatot a harcban használt tárgyakkal. Van, akivel vigyázzuk egymást…

//Nekem teljesen megfelel, ahogy gondolod. Én rád bízom magam. Wink//
Vissza az elejére Go down
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 443
Életkor : 24
Munkahely : Valiani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2014-07-13, 10:24 pm

// Onoria Főpapnő //

A Nemesi Udvarház igazgatójával intéztette el, főúri szokás szerint, hogy Onoria, Lanuria Főpapnője halljon felőle, mint egy másik ország főnemesi ragjáról. Körülményesnek, vagy fárasztónak nem mondaná ezt Mia, hiszen csak apja és a császár szokásait követte. El se képzelt mást, eszébe sem volt aképp besétálni a Remény Templomába, ahogyan egyszerű halandók. Azt, hogy itt fogadja őt Onoria, azt már lelevelezték maguk közt felnőttek módján. Imént jelentette be az őr, hogy Mia Ruton főméltóságú nagyasszony, a Mannahon-szigetek birodalmából,kíséretével megérkezett. Egyenesen a császár udvarából.

Mia a lépcsősor tetején várakozott. Pontosabban gyönyörködött. Ismeretlen kultúra, még ismeretlen vallásának szent helye ez, annak szelíden figyelemfelhívó külsőségeivel. Egzotikus, teljességgel ismeretlen volt és Mia ezt a temlomot is gyönyörűnek találta, mint Spah mester műhelyét, vagy az Udvarházban megforduló nevezetességek kiállított kincseit, műtárgyait.
A kíséretébe tartozó titokzatos fiatalembert odakint hagyta, amint belépett a szentélybe a katona után, aki rögtön az ajtóban félreállt, elismételve a nevét és meghajolva beengedve. Aztán ott maradt a lány teljesen egyedül és az utat, keresztül az igen tágas helyiségen egyedül tette meg, a szemben, középen álló oltárszerűség felé. Mindenütt gyertyák égtek, némelyek csonkja fuldokló lánggal hajbókolt, s volt, ami ki is hunyt, amint elhaladt mellette, elegánsan, kissé terpeszkedő, mégis légies hófehér ruhájában, melyet bársonnyal s brokátok közt ékkövekkel kivert selyem és szatén szalagokkal díszítettek. Ez volt az ünneplő ruhája, melyen most egy áttetsző, fejére boruló, arcát is árnyasan rejtő fátyolkendőt viselt. Lassú, nemesekre jellemző egyenes tartással, s légies léptekkel vonult az oltár felé tekintetével vendéglátóját keresve.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime2014-07-14, 2:42 pm

*A papnő az oltár mögött áll. Természetes, hogy értesült a hozzá érkezőről, s a hírek, miket a nemesi udvarház vezetőjétől érkeztek fel is keltették érdeklődését.
Hamvas bőrét a szokásos, fehér papnői ruha fedi e pillanatban is, mely szabadon hagyja kontyba rendezett, sötét haját, amiben dacára embert meghazudtoló korának, nem vegyül ősz hajszál.
Barna szemei a közeledőt figyelik, amint kimért léptekkel, egyenes tartással közeledik.
A fátyol, s a ruha fedi az idegen alakját, így jobbára csak a hírek azok, amikre támaszkodhat Onoria.
Amikor megfelelő távolságra ér hozzá a vendég, a papnő is lassú léptekkel indul meg felé.
Nem emeli hangját, s nem is erőltet még kapcsolatfelvételt.
Ruhájának bő ujjaiba rejti selymes bőrű kezeit, miközben haladtában lábain halk neszt hallat a szövet.
Kegyteljes hangon szólal meg, midőn megáll, nem messze Miától.*
- Hoztak az istenek a Remény templomába!
Onoria főpapnő vagyok, ennek a templomnak vezető papnője.
*Ha a szemben álló szintén bemutatkozik, Onoria arcán, mi visszafogott, derűs nyugalmat áraszt, nem változik semmi.
Hangja csak ezután töri meg a csendet ismét.*
- Úgy értesültem, hogy Mannahon nemes asszonysága érkezett Birodalmunkba. Mily okra vezethető vissza, hogy épp a Remény templomát választotta következő látogatása céljául?
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
A Remény temploma - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 6 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
A Remény temploma
Vissza az elejére 
6 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Tarsis-
Ugrás: