LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

A Remény temploma

Go down 
+21
Elonar
Raman
Mia Ruton
Ambalë
Nawarean
Vogon Beebebrox
Wyerre von Morhan
Huor Tiwele
Balál Tangeran
Vash
Furia
Gylnar Radek
Élesszemű Caladster
Randalor Arthan
Satomi Ayako
Haleran
Elkator Rayen
Onoria
Riana
Risan
Mesélő
25 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
SzerzőÜzenet
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 444
Életkor : 28
Munkahely : Valiani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok

A Remény temploma - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-14, 3:26 pm

A nő az oltár mögül elindul feje. Mia egy pillanatra se hagyja el magát, Onoriát megelőzték a hírek, a tisztelet, amik embert bőven felülmúló korát és Lanuriáért végzett aktív munkáját övezik és dícsérik.
Tiszteletreméltó a személy, akivel szinte nesztelen lépnek egymás elébe. csak ő maga lehet. Mia a vállára húzza bársonykesztyűs kezével a fátylat, mely így most már kendőként rejti lágy, hófehér testének kamaszos dombjait. Kétoldalt a földig omlik a csipke. Teljesen kibontott, derékig érő,gesztenyebarna haja lágy hullámain nyugszik a fátyol-kendő. Egyenesen a barna asszony szemébe tekint.
Amikor az bemutatkozik, hangja kellemes, emelkedett.
Mia egyszerűen, kedves hangon köszön.
- Főpapnő!- Hajtja meg a fejét egy pillanatra, s kissé behajtott térddel, de továbbra is egyenes tartással beszél, mint aki karót nyelt.- Mia Ruton nagyasszony vagyok. A megboldogult Garren Ruton Gazdasági Miniszter, vagyis a Császár Főkincstárnokának és bizalmasának özvegye vagyok.
A kérdésre ugyanígy, a szenvtelen barna szemekbe nézve válaszol:
- Így igaz. Mannahon császári udvarának maroknyi főméltósága közül való vagyok. Elsőnek tekintem a látogatásomat Lanuria vezető Főpapnőjénél, nem egynek a sorban. Esetlegesnek is csak azért mondanám, mert vártam vele. Elfoglaltságod hírét úgy véltem, figyelembe kell vennem. Azért vártam az elmúlt hetekben, mivel nem diplomáciai követként, csupán egy utazóként érkeztem országodba Onoria! A Remény temploma pedig úgy tudom, otthont ad Lanuria mágusainak. Nos, magam is máguscsalád gyermeke vagyok Főpapnő! Feketemágusnak születtem és ez irányban folytattam tanulmányaimat is. Az életen túli és a testben élő lelkek befolyása, valamint az éjszakai lények feletti hatalom a szakterületem. Tehetségem ezekben örököltem. Atyám a császár csatamágusa volt, a mannahoni mágustanács előző fejeként. Kihez is fordulhatnék rajtad kívül gondjaimmal, ebben a hazámtól oly távoli birodalomban? Letelepedni szeretnék ezen a gyönyörű földön.
Kis szünetet tartott, aztán mosolyogva folytatta.
-Ajándékot hoztam Rendednek, Onoria! Mannahonban ez egy ritka, csak feketemágiát művelő varázslók által használt anyag. Barahinr-nak hívják. Egy olyan mély rétegében van a földnek, ahol bányászni lehetetlenség. Értő kézben életet adhat, feketemágus is képes gyógyítani vele, de óvatlan kézben a lélek kiszállhat és más testébe vándorolhat át.Akár másik élő lélek mellé. Az ezüst véd a hatásától. megtisztelsz, ha elfogadod Főpapnő s ha eligazítasz mitévő legyek, hogyan lehetek Lanuria elismert tagja. Láthatod, gazdagítani szeretném hazádat, nincsenek ártó szándékaim.
Ruhája ráncából tenyérnyi, dísztelen ezüstdobozt emel elő. Onoria felé nyújtja. talán ha elfogadja azt, elfogadja letelepedési szándékát is.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 204
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-15, 2:17 pm

*A köszönés és a főhajtás jelzi, a nő nem tartja magát alacsony rendűnek, ám a tiszteletet megadja a főpapnőnek.
Onoria végighallgatja a szavakat, ámde azzal is tisztában van a hírekből, hogy meglehetősen csekély poggyásszal érkezett a nemes nagyasszony.
A papnő derűvel arcán hallgatja a hosszas fejtegetést, miszerint utazóként érkezett, nem diplomáciai küldöttként a hölgy.
Mikor elé nyújtja a „rendnek” szánt ajándékot, a főpapnő úgy nyúl érte, hogy a doboz, s tenyere között ruhájának bő ujja legyen, s így emeli rá a nem is túl nehéz dobozkát.*
- Templomunk nevében is köszönöm az ajándékot, nagy becsben tartjuk őket!
*Elfordulva az oltár elé lép, s rá helyezi a dobozkát, mindeközben a rajta lévő apró csengettyűt finoman megrázza kezével.
Ezután fordul újra Mia felé.*
- Érkezésed előtt még sohasem hallottunk Mannahon császárságáról. Igen messze fekhet tőlünk, hiszen hajósaink ismerik az egykori Álomfalva partjait, Evolyran, s Vadalan földjeit is, ám még számtalan másik világot is, mint a Vihar-szigeteket, avagy Dagorlad vidékeit is.
Távoli földeket járnak be, királyságokat, néha az út hónapokig tart.
Mondd hát, merre fekszik hazád? Birodalmunk nyitott az új felé, s egy erős mágikus hatalommal is bíró császárság felé bizton állíthatom, tudunk megfelelő kereskedelmi alapot nyitni.
Úgy vélem, közbenjárásod segítségünkre lehetne eme kapcsolatok építésében. Ily módon nevet, s úttörőként hazád szülöttei közül elsőséget is szerezhetsz Lanuria nagy házai között.
*Oldalajtó nyílik, s egy ősz, fehérköpenyes mágus siet be. Megpillantva az ezüstös dobozkát fölé tartja bal tenyerét, s az öreg kezek csak ezek után nyúlnak hozzá, hogy felemeljék.
Pontosan tudja, milyen feladata van vele.*
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-16, 10:49 pm

Mia illemtudóan szóvá nem téve, figyeli Onoria óvatosságát a dobozzal. Majd megfontoltan hallgatja végig mondókáját. Arcán mosoly suhan át, kínlódik a téma hallatán, hogyan is lehetne ő követ, mégsem erőlteti a jókedv látszatát, hanem inkább a lelki szemei előtt megjelenő kép az oka: miszerint kimérák tárgyalnának császári követként a csatamágusokkal, miközben sárkányok számolnának fel minden lehetőséget, hogy bárki a szigetekről ide, vagy innen a szigetekre jusson. A legérdekesebb a lanuriai legendákból hallott fekete sárkányok Mannahonn környéki sárkányok karmától való kiszabadításának abszurd képe volt. Ezen majdnem felkacagott. Nincs a világ egy táján sem olyan sárkányfajzat, akivel szövetkeznének az ellenséges sárkányaik. Érdekes volna összeereszteni ezeket egymással, valószínűleg kő kövön nem maradna e világból. Az azonban biztos, hogy legalább el lennének foglalva jó ideig egymással. Ez a nép felkészületlennek látszik, igaz, hogy a lanuriaiak mágikus hatalmát ebben az áldatlan, varázserő nélküli állapotában képtelen megítélni. Tehát Mia mosolya őszinte volt, csak éppen nem a burkolatlan diplomáciai felkérésnek szólt. Nagy levegőt vett, hogy egy szuszra megválaszolja a kérdéseket.
- Nos, én egyik tájat sem ismerem... Utazásom mondhatni részben véletlenszerűre sikeredett. Hazámban a sárkányokkal vívott területszerző háborúk szinte folyamatosan zajlanak, évszázadok óta. A kimérák azok a szövetségeseink, akikkel vállvetve harcolunk a varázslatos szigetvilágért, illetve a már megszerzett szigetek megtartásáért. Ebben a távoli vidékekkel való diplomácia nem kapott helyet ezidáig. A háborús helyzet miatt hagytam el otthonom, hogy egy nagyobb és felette veszélyesnek ígérkező úton térjek vissza a birodalom fővárosába, a császári udvarba, vidéki kastélyomból. Egy tarisznyában és egy kis útipoggyászban menekítettem, a családi vagyont gazdagító ékszereimet, a férjem által elrejtett okmányokkal együtt, és szeretett mágikus hatalmú ásványaimat, melyek eszmei értéke talán jóval nagyobb, mint az ötvös remekeké. Egy szárnyas kiméra tisztelt meg azzal, hogy egyetlen lehetőségként a hátán hagyjam el az ostromlott terültet, a Ruton földeket. Megboldogult férjem, sőt atyám is igen elismert csatamágus volt. A férjem a kimérákkal igen erős szövetséget ápolt egész munkássága során. Így ajánlhatta fel ez a kiméra a hátát, tisztelete jelélül. Ám úgy adódott, hogy utunkat nagyobb sárkány hadsereg vonulása vágta el a birodalom belseje felé. Így választottuk az egyetlen ismeretlen útirányt, amikor is váratlan légörvénybe kerültünk. Véleményem szerint mágikus átjáró rejtőzhetett a világaink között. A viharban elvesztettem a kimérát és kísérőmet, egy ifjú, de roppant tapasztalt mannahoni csatamágust. A visszautat nem ismerem, csak bizakodom, hogy kísérőim is ide pottyannak. Habár ennek az esélye napról napra kisebbnek látszik. Ők talán megmutatnák a visszavezető utat... Lanuria termékeny és legendás tája megtetszett nekem. Nem titkolhatom el előled, hogy úgy döntöttem, letelepszem itt és nem csak átmenetileg. Látom, hogy az öröklési sorban megszakadt uradalmaitok hasonló gondokkal küzdenek, mint otthon a császárra lassan és nehézkesen visszaszálló birtokok, melyek néha éveket, alkalmanként évtizedeket várnak új gazdájukra. Ez idő alatt többnyire teljesen lepusztulnak, hozzájuk tartozó földműveseik elhagyják parlagon a földeket. Néha rablók és garázdák tanyájává válnak. Kitaláltam a megoldást, az ideiglenesen elhagyott birtokok és épületeik gondozására, míg a bürokrácia eldönti a sorsukat. Örömmel dolgoznám ki ezt a tervet és megvalósításában lelkesen járok elől. Szükséges, hogy gyönyörű országod vallását és történelmét  megismerjem, és csak engedelmeddel és támogatásoddal tudok elindulni az utamon. Addig is, míg a hazautam rejtélye megoldódik, kísérőm nélkül, végy oltalmadba. Fiatal asszony vagyok, láthatod, korán megözvegyültem. Bárki megkísérelhet kihasználni. Megállok a lábamon és nem vetem meg a kétkezi munkát sem. A vagyonomhoz viszont csak támogatásoddal jutok. Ha megkapom, akkor a nálam lévő ingóságaimat lanuriai darnára cserélem. Majd azonnal visszaforgatom azt elhagyott uradalmaid gondozásába, engedelmeddel! ha szükségesnek látod, új gazdáját is bevezetem az uradalma gazdasági életébe. nem is beszélve róla, hogy a gazdaság vérkeringésén tartom a kezem addig. A védelmedbe szeretném ajánlani magam Főpapnő!
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-17, 3:52 pm

*Onoria nem szól közbe Mia monológja során. Nincs is miért és nincs is hogyan, olyan folyamatos a beszéd.
A kimérákat nem tudja mire vélni, csak a meséből derül ki számára, hogy talán valamiféle szárnyas lényekről van szó, de Lanuriában még legendák, mítoszok szintjén sem ismeretes efféle népség, hacsak nem épp a griffekről van szó, azoknak különösen intelligens, néppé fejlődött változatáról.
Azonban nem is ezen lények mibenléte az, ami kérdéses. Kap válasz ki nem mondott kérdésére, s arra, vajon van-e valamiféle bizonyíték arra, hogy ki is ez a nő.
Azonban a papnő számára az elmondottak nem lehet bizonyíték, hisz bárki besétálhat hasonló történettel, kérve, hogy emelje ily fontos birodalmi pozícióba őt.
A Nemesi udvarház vezetőjének szava éppúgy nem jelenthet erre biztosítékot, miként ő is ugyanazt a történetet hallhatta, mint amit most maga Onoria. Azonban mégsem hagyhatja csak úgy annyiban e dolgot, hiszen ha szélhámos áll előtte, arra is fény derül, ahogy arra is, ha igaz, amit szólt.*
- A sárkányokkal folytatott háború nem ismeretlen számomra. Hét évszáddal ezelőtt mi is háborúban álltunk velük, s a győztes csata óta áll csak a béke szilárd lábakon.
Válaszolj nekem arra, hogy fordított esetben a ti birodalmatokban a Császár, vagy bármely magas rangú személy egy Lanuriából elszakadt nemessel, kinek csak az a poggyásza van, mit egy utazás erejéig magával tud vinni, s a szava, miszerint ő egy távoli, tán másik világban magas rangú nemes, s kérné, hogy hadd segédkezzen egyes elárvult uradalmak kiosztásának, gazdasági újjáélesztésének folyamatában, mert úgy döntött, le kíván telepedni nálatok…ezt hogyan fogadná?
Hinne neki vajon?
S a vagyonért, mit ékszereiddel szerzel, s mit beleforgatnál uradalmak felvirágoztatásába, mit kérnél cserébe?
Nem oly könnyű dolgok ezek, s nekem, ki már jó ideje nem csupán e templom sorsát viselem vállaimon, körültekintően kell eljárnom.
Feltételezem, hogy ezt megérted…
*Néz mélyen Mia szemébe a papnő. Arca most kevésbé derűs, sokkal inkább egy rendház főpapnőjének szigorú, s bölcsnek tekinthető arckifejezése nyugszik arcán.*
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-21, 11:37 am

// Kicsit hosszú lett, remélem, nem nagy gond! Smile //

Mia kellemesen csalódott a nemes asszonyban. Igen, a tartása, az esze, a tapasztalati mondanivalója most emeli méltóvá a szemében eme posztra, miközben beszél. A hazáját védi, semmi kétség... Tőle... A lány arca felderül, szemei gyermeki fényt, hangja természetességet vesz fel. Nincs színjáték, tudja, hogy nincs értelme. Amibe kapaszkodhat, csak saját maga, és Onoria kegye.
Neki a saját kiváló tulajdonságain és a tömegből őt kiemelő tudásán, vagy azon tehetségén kívül, amivel a megfelelő tudás birtokába kerülhet, nincs szüksége ekkora kegyre. Megáll ő a saját lábán, bár senkinek sem mindegy, hogy törvényes úton szerzi-e meg, a jussát, avagy kerülőutakon. Számára egy elképzelés, egy út meghiúsulása némi bosszúságot jelent és egy új útra kanyarodást, amivel ugyanahhoz a célhoz juthat. Van vesztenivalója, de nem akarja mindenáron, amit elképzelt. Fejet hajtani ekkora hatalom előtt, ami e nő mögött lehet, felemelőnek tart és egyszer s mint a legfontosabb eszköznek.
Ő nem álmodik arról, hogy egy országot irányítson, vagy tévesszen meg, nem is hataloméhes, még csak nem is pénzéhes. Ha hatalomról lenne szó, akkor abból egyet tart érdemesnek birtokolni, a teljes, mindent és mindenkit maga alá hajtó hatalmat. Üzletet alakíthat bármiből is, tartalmas módszerei vannak. A megfelelő körökbe kerülhet hátulról is, ezt is pontosan tudja, ő, aki a császár táncrendjében már 11 évesen elsők között szerepelt. Még csak nem is a gyors meggazdagodásról szól ez az egész, egyszerűen kapcsolatokról és jó hírnévről. Az ilyesmi információkat hozna neki idővel, amit ínséges és gazdag időkben is haszonra tudna fordítani. Bárki hasznára, akár Onoriáéra is, ezzel Lanuria hasznára. A saját hasznára. Elkötelezetten kell állnia emellett a birodalom mellett, ha az képes őt befogadni. Hiszen az új hazája jólététől függ a saját ...élete. Ez nem túlzás, ez a kegyetlen valóság.
Mia szerette az izgalmakat, romantikus lélek volt, nem szeretett egy helyben ülni, bár minden nap álmodozott valamiről, de csak olyasmiről, aminek esélyét látta megvalósulni.
Kis biccentéssel kezdett bele:
- A császárom? Rendben van, nem sokat kell játszanom a gondolattal, hogy tudjam, mit tenne. Alaposan el kell azonban vonatkoztatnom magamról, tételezzük fel tehát, hogy SEMMIKÉPP nem rólam van szó...
~ A császár rajong a két őzbarna szememért. Lehet, hogy az anyacsászárnő befolyására, vagy atyáméra figyelt fel rám, de rajong. ~
- Gijon nem a diplomáciájáról híres. A távoli földrészekkel mit sem foglalkozik, addig, míg nem az övé a teljes szigetvilág. tehát addig, míg le nem számol egyetlen szövetségesei, a kimérák segítségével a sárkányokkal. Hogy utána mi lesz, senki sem tudja. Kiváló tanácsadói vannak, de többet talán csak a legrejtettebb tanácsadója tud, ha megboldogult férjem után kijelölt már egyet is. tehát ha most valaki a színe elé jutna ezzel, őrültnek, bolondnak vagy cselszövőnek hinné. Az ilyenek veszélyt jelentenének a háború miatt. Azonnal karóba húzatná a fejét és ízekre tépetné a testét, hogy senkinek eszébe se jusson még őrületében sem hasonló arcátlanság és vakmerőség. Nem keresné az igazát, mint te Főpapnő! Számára ez nem lenne mérlegelés tárgya, nem hisz benne, hogy a mindenkori kijelölteken kívül egy idegen ország képviselője bármi hasznot hozhat számára, addig, amíg nincs béke, mint Lanuriában. Ellenben tart tőle, hogy nehezen megszerezett szövetségesein kívüli hatalmak rossz irányba befolyásolnák a harcokat és a politikát, ami Mannahon népeit megosztaná. Alkalmatlan idők járnak ott.
Kicsit várt, s ha úgy látta, folytathatja, szólt megint:
- Amit én kérek tőled Főpapnő, az pontosan az, amit elmondtam. Egy ilyen jellegű munka bizalmat feltételez, így van. És mivel érdemelhetném ki jobban, mintsem hogy belefogok és megmutatom a rátermettségemet? Netán van más ötleted, amit elmondanál nekem?
Újabb szünetet tartott, ajkát kicsit szétnyitotta, látszott, hogy folytatni kívánja, csak megfelelő szavakat keresgél.
- Természetesen, ha rosszul láttam e rövid itt tartózkodásom alatt és valójában semmi hasonló gonddal nem küzd az országod, avagy mégiscsak van kire bíznod birtokaid gondozását, esetleges felügyeletét, míg eldől a sorsuk s a megfelelő kezekbe helyezed őket, hát javíts ki, kérlek, nem veszem zokon. Azt annál kellemetlenebb számomra, ha alkalmatlannak tartasz, vagy a bizalom teljes hiánya miatt nem engedélyezed ezt. Azonban most se mondhatok más egyebet, mint az imént. A támogatásodért folyamodom, ezért vagyok itt. A lehetőségeid tágak, ha nem ily módon, akkor támogathatsz másképpen. Az országod, a néped teljes értékű tagjává kívánok válni, s ha ez nem tetsző, vagy nem tartasz érdemesnek erre, akkor szomorú szívvel, de elmegyek a színed elől. Bizonyára vannak más utak, amik egy magamfajta tapasztalatokkal rendelkező hölgynek megmutatkoznak Lanuriában. Ahogy látom, sok nép él e földön. Nem kérek mást a munkámért, mint hogy tedd lehetővé a legális megélhetésemet, a tanulásomat. Általad meghatározott jutalékkal megelégednék a munkámban, pedig láthatod, magabiztosan állok itt, éhen nem halnék, abban biztos lehetsz. csak az ingó vagyonom egész életemre bőséggel látna el, ha el nem herdálom, el nem múlatom. A kérdés csak az, hogy hivatalosan részesül-e Lanuria eme tehetségemből, avagy nem. A kérdés csupán az, ha nem adsz teret az elképzelésemnek, adsz-e lehetőséget, hogy letelepedjek itt? Vagy jobbnak látod, ha kiesek a látókörödből az országodban? Említetted a szomszédos országokat is...Talán jobbnak látnád, ha elfordulnék innen és mást gyarapítanék vagyonommal, adómmal, tudásommal és munkámmal? Tudom, arcátlannak, talán vakmerőnek, sőt ostobának tűnhetek a szemedben. Nem kívánlak sem meghazudtolni, sem beleártani magam a te dolgodba. Ahogy te sem gondolod, hogy ha bizalmatlan vagy velem, a követed lehetek. Az egy mégoly bizalmi feladat, mégis egy idegen szeme előtt meglebegtetted a lehetőséget. Én azt mondom erre, hogy később, ha az utazásom megoldódik, ha a társadalmilag elfogadsz és támogatsz, még lehetek Lanuria és Mannahon között összekötő. Addig semmiképpen. Ehhez viszont te kellesz! Tessék, mit ajánlasz te Főpapnő? Miként bizonyíthatom eme békeidőben az elkötelezettségemet országod iránt? Taníttatsz? Munkát adsz? Papírt, amivel meghatározod, mely állampolgári kötelességeimmel és lehetőségeimmel élhetek itt?
Megnyalta piros szája szélét, mert arra gondolt, hogy a további lehetőségektől borzongania kéne, és mégis olyan természetesen ejtette ki őket sorban, minden él és félelem nélkül, ami már valóban a bátorságon túl van.
- Vagy valami egészen más jutott az eszedbe rólam a számomra? Kaloda? Rablánc? Hóhér? Kitoloncolás?
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-21, 2:23 pm

*Onoria arcán ezúttal kevésbé papnő, mint inkább női mosoly jelenik meg, az egyszerű nőé, akinek az utolsó mondatok derűt kölcsönöztek nem csupán arcára, hanem immáron lelkébe is.
Nem szakította félbe Miát, hadd beszéljen, mondja el, mit mondani kíván, majd ezt követőn ad csak választ ő maga.*
- Nos, legjobb tudomásom szerint bűt nem követtél el még, amiért tömlöc, hóhér, avagy az járna, hogy a Remény tengerére küldjelek egy hajón.
Miután elmondásod szerint hazád egyfajta mágikus átjárón át érhető el, nem igazán lehet építeni diplomáciai kapcsolatokra, s noha a sárkányok elleni háborúban nekünk is vannak tapasztalataink, hiszen háborút nyertünk ellenük, így segítséget sem nyújthatunk egy leendő szövetségesnek.
*A papnő felmérte már a nőt, s be is „árazta” magának, azonban a Nemesi udvarházból származó információi szerint annyira azért nem nagy a hölgy vagyona, hogy Lanuria árfekvése és egy nemesi család életmódja mellett egész életére elég legyen.
Hacsak nem meglepően rövid életet tervez magának…
Most hátrafordul, s elsétál az oltárig.
Onnan fordul vissza Miához.*
- Uradalmaink kezelését olyanokra bízzuk, akik már a gyakorlatban igazolták, hogy tudnak bánni a nagyobb vagyonokkal is.
Megbocsáss, de csupán szavaid támasztják ezt alá nálad, s így nem engedhetem eme nagy felelősséggel terhelni vállaid.
Azonban akad Valianban, a Tanácsházán hivatal, hol lehetőséget kaphatsz rátermettséged bizonyítására mind a nemesi körökben való mozgás, mind pedig a vagyonokkal bánás bonyolult módjaiban.
Természetesen a Birodalom megfelelő juttatás fejében adná neked e hivatalt.
*Aztán a papnő, kezében a csengővel, mit az oltár magasáról emelt le, ismét közelebb sétál Miához. Arcán kegyteljes mosoly jelenik meg.*
- Nem vagyok én császár, hogy országom legyen. Én Lanuriát szolgálom, immáron Lanur halála óta, az ő örökébe lépve, s e szolgálat az, mi értelmet ad a munkának.
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-21, 3:04 pm

Onoria kegyet gyakorol s ezzel ismét szimpátiát ér el Miánál. Őt azonban nem olyan fából faragták, ami könnyen hajlik, hamarabb törik az. A megmérettetés, rátermettsége igazolásának lehetősége az, ami fényt csillant a tekintetében. Ez a legtöbb, amit hasonló helyzetben a Főpapnő helyében ajánlana. megfontolt és átlátható ajánlat. Elérhetőséget és megfigyelhetőséget, teljes odaadást feltételez. Ha egy napon Onoria és hivatalnokai úgy látják, hogy átmegy a vizsgán, megkaphatja a munkát, amit elképzelt. Ez hosszú idő lehet, neki pedig jócskán van ideje. Fiatal és tehetséges. Villámgyorsan tanul és ha valamit megtapasztalt s át tudja helyezni új ügyekbe, megteszi és használni képes. Így sokat fejlődhet és kellőképpen megismerheti Lanuriát, hatalmi viszonyaival, történelmével és bürokráciájával együtt. ~ Valian! Hiszen ez nagyszerű!~ lelkesedését igyekezett korlátok közé szorítani, ami nagyon nehezére esett, mert az arcvonásainak kevésbé tudott parancsolni. Biztos volt benne, hogy igyekezete ellenére a szemébe óhatatlanul is kiült az elragadtatás.
- A fővárosban? Következő úti célomul éppen Valiant jelöltem meg. Igen nagy megtiszteltetés számomra, ha a Tanácsházán bizonyíthatom a hozzáértésemet és rátermettségemet Főpapnő! A kegyed meghálálhatja magát! Tekintve e bonyolult helyzetet, ami jogosultságomat és bevándorlásomat illeti, a legoptimálisabban döntöttél! A helyedben magam is hasonló elhatározásra jutottam volna. Köszönöm a lehetőséget!
Megvárta, van-e hozzászólni valója, vagy kérdése Onoriának, majd feltette a saját kérdéseit:
- Mely hivatalra gondoltál? Mi lesz ott a pontos feladatom? És mikor álljak útra készen? Megvallom, szándékomban áll indulás előtt nyélbe ütnöm egy üzletet. Spah mesternek ígértem egy párat míves fülbevalóimból. melynek származási igazolásául nem fogadhatta el az ismeretlen írással készült családi okmányt, melyben listázva vannak ékszereim, családi címerünket tartalmazó pecséttel és császári igazolással.Elsősorban ruhatáramat szükséges kibővítenem és utazásaimat finanszíroznom, valamint az Udvarház szolgálatait kívánom belőle kifizetni, mielőtt indulok.
Azzal figyelte, mit reagál a papnő. Ha nem ellenkezett, ruhája rejtekéből előszedte az írást, amiről szólt. Hátha meg kívánja nézni a Főpapnő. Kicsiny, csipkébe burkolt kezéről finom mozdulatokkal lehúzta az áttetsző kesztyűt, és így hazai szokás szerint a csupasz jobbjával is a bizalmát kifejezve nyújtotta a nő felé. nem zavartatta magát, hogy esetleg a lanuriai hölgy nem ismeri ezt a szokást, ez számára jelentett sokat.
- Ezek az irataim és ingóságaim hivatalos jegyzetei. A felsőn ábrázolva szerepel az arany, ékköves függő. Ha nincs ellenedre, kérem segítségedet, hogy méltányos áron váljak meg tőle mielőbb!
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-22, 2:48 pm

*A főpapnő arcán egy pillanatra átfut egy kérdő arckifejezés, midőn Mia szinte palástolatlanul örvendezik, legalábbis orcájával az ajánlatnak.
Onoria nem tudhatja, mire is számított, mit is várt a kisasszony, de tény, hogy vagy azt kapja, vagy pedig többet, mint mit remélni vélt.
Mia Ruton nem fukarkodik a papnőt dicsérő kifejezésekkel sem, noha ezekre a Tanács elnökének nincs szüksége.
Azonban abban bizonyos, hogy idővel, ha megállja a nő a helyét, ambícióit tekintve elég sokra viheti.
Oly személy mellé tervezi küldeni, kitől bizonnyal tanulhat is a kisasszony, s ha becsülettel szolgál, mértékletességet tanúsít, ama személy értékelni fogja.*
- Első körben Reus de Sanctis kíséretében végezhetnél hivatali munkát. Eme feladatokat azért sem érdemes pontosan körülírni, mivel a bölcs de Sanctis megbecsült valiani nemes család sarja, kik a Birodalom szinte minden területén magas szinten képviseltetik magukat, s ily módon befolyásosak.
Ő bírja a Birodalom kezelésébe kerülő uradalmakkal kapcsolatos jogokat, s a velük kapcsolatos kötelezettségeket is, mire te is áhítozol.
Feladatát több mint eredményesen végzi, s ennek tekintetében, úgy vélem, még te is tanulhatsz tőle.
Ám hogy mily hivatali feladatokat ad neked, abban ő fog dönteni.
Tudnod kell, hogy még Reus úr is beszámolási kötelezettséggel tartozik a Tanácsnak, így pontosan tudjuk, hol és mit tesz, milyen eredménnyel végzi feladatait, miért cserébe természetesen a Tanácstól jutalmazás is járhat, miképpen neki, akképpen segítőinek is.
*Némi hallgatással növeli a csendet, s midőn gondolataiba mélyedve a csengettyűt emeli kezével, úgy tűnhetne, használni óhajtja, de ezzel még várakozik kissé.*
- Ami családi ékszereid illeti, ha Spah mester nem tudhat meggyőződni azok eredetéről, ki avatott értője a míves ötvös remekeknek, bizton állíthatom, egy egyszerű papnő sem tudhat nála többet róluk.
*Nem veszi el az ékszert, sem az írást, hiszen, noha ő mértékletes viseletéhez nem hord ékszereket, Spah mesterrel akadt már dolga, neves ékszerésze ő Tarsis városának. Nincs szüksége az öreg mester véleményénél többre.*
- Úgy hiszem, azt kell elfogadnod lanuriai árnak, mit az idős mester ajánl, hiszen, mint fentebb kifejtettük, nem ismerhetek el olyan dolgot, amiről magam sem hallottam még.
Saját nevem tenném könnyűvé általa.
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-22, 3:51 pm

- Önmagában is nagyszerű lesz a tanulás az ügyintézés mellett!
Ismeri el a lehetőséget mosolyogva. Majd áttér a személyes témára.
- A mester nem szabott árat, mivel ékszereimet Mannahonban készítették. Látja, hogy egzotikus, különleges mesterremekek, igen értékes ékkövek s nemesfémek ötvözetéből, mint például az arany, a gyémántok, rubintok, smaragdok s zafírok. Éppen ezért sem meri átvenni addig, amíg származásuk hitelessége nem igazolt. Mivel roppant értékesnek látszanak, anyagárban sem veszi meg, hiszen vétek volna beolvasztani, szétszedni, vagy feldarabolni őket. Én sem adhatom úgy el... ezek családi ékszereim. Ő a te szavad fogadja el. Én legálisan, adózva adnám el. Talán...
Szemet ráncolva elmélkedik.
- Lehet, hogy beszélnetek kellene erről. Már ha nem okozok nagyon nagy gondot. Ezen kívül is kell, hogy legyen valami megoldás, hiszen sok a bevándorló Lanuriában. Azt nem hiszem, hogy illegálisan forgatják vagyonukat, s jutnak ezáltal is darnához. Ha mégis így van, az bevételeiben alaposan megkurtítja az állam kincstárát s az uradalmakat behozatali és kereskedelmi adó hiányában. Reus De Sanctis úrhoz hasonlatosan jártas hivatalnok talán eligazíthat minket, ha te és Spah mester nem tudtok. Azonnal rendezni kívánom a restanciámat indulás előtt Főpapnő! A törvény előtt tisztán állok a hivatalba. Mit tanácsolsz? Miként járjunk el tehát?
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-23, 2:25 pm

*Onoria cseppet meglepődik, s enyhén fel is háborodik. No, nem azon, hogy dicséri a módszer eredményességét Mia, sokkal inkább azon, amit kér tőle.
Úgy érzi, előbb a falnak beszélt, avagy a hölgy előtte egészen másfelé járhatott ez idő alatt elméjével egyetemben.
Hangja azonban mégsem csattan fel élesen, miként tenné azt más esetekben, uralkodik magán, megőrizve méltóságát.*
- Más népek visszakereshetők, ellenőrizhetők, sőt, elismert személyiségeik, netán követeik is vannak már nálunk, kik visszajelzik, ismerik-e adott esetben ama nemes családot, esetenként személyt, aki kérelemmel fordul hozzánk.
Hazád azonban oly távoli, s elérhetetlen, mint egy ábránd, s ily módon más elbírálás alá esik, mint más világok.
Ha ebbe belegondolsz, megértheted, miért oly nehéz egy idegen világból idecseppent hölgy helyzete.
Ékszereid megmunkálása, s magának az anyagnak értéke az, mi megsüvegelendő, de származását igazolni hitelt érdemlően sem te, sem én nem tudom.
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-28, 7:02 pm

Mia nem kísérletezik tovább. Arca kifürkészhetetlenné zárul. Nyugtalansága nem tartozik valójában senkire. Megpróbálta, nem jött be, semmi újat nem tudott meg mást, mint ami eddig is világos volt, magának kell boldogulnia. Fel volt készülve erre is. Megnyugodva aztán megengedett egy halvány mosolyfélét, miközben megszólalt.
- Megértettem, Főpapnő! Még annyit mondj meg kérlek, hogy mikor kell indulnom, miként találok oda, és kinél jelentkezzek? Engedelmeddel lezárom a dolgaimat Tarsisban, mert nem tudom, mikor látogatok ide újra. Ehhez nem sok idő kell. Mint biztosan sejted, kevés a holmim, így gyorsan össze tudok csomagolni, viszem az összes úti poggyászomat. Természetesen emiatt nem szükséges sokat várni.
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-28, 8:38 pm

*Onoria, jobbára értetlenségnek tudja be az ismételt próbálkozást, s úgy ítéli, elmondva egyértelműbben, már megérti a hölgy, miért is nem ismeri el idegen ékszereit azért, hogy a főpapnő nevével ékesített papírra több darnát kapjon érte a becsüsnél.
Az idegen lány azt állítja, hogy máguscsalád sarja, így Onoria nem kívánja szem elől téveszteni.*
- Két nap múlva Tarsisból karaván indul Valianba. Ehhez fog csatlakozni a szürkeköpenyes rend két mestere is.
Amennyiben megfelelő társaságnak találod őket, s a karavánt is utazásodhoz, úgy megüzenem nekik, hogy csatlakozol hozzájuk.
Ők elvezetnek a Tanácsházához is, ha úgy óhajtod, egészen Reus úr hivataláig.
Remélem, kedvedre való a módja az utazásnak.
*Jegyzi meg, s némi kíváncsisággal várja, hogyan viszonyul az efféle korántsem úri utazáshoz a nemes hölgy.
Minden apró jel, még a kifürkészhetetlen arckifejezés is egy darabkája Mia kirakósának, melynek a végén a papnő biztosat tud majd róla.*
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-29, 7:34 am

Mia fehér homloka felett árnyék suhan át. Őzike szemein ugyan az ég adta világon semmi sem látszik most, mégis elnéz a közeli gyertyák imbolygó lángjába az oltár mellé. Szája sarka megrándul kissé. Azonnal rendbe szedi magát  úgy pillant vissza Onoriára. 
Ennyi csak, míg eszébe villannak az emberkereskedők, kiknek hajszál híján a csapdájukba került az erdőben. Ilyesmi többé nem történhet meg, mert az valakinek az életébe kerül. És nem az övébe... A hátasokon, vagy szekereken lehetséges kényelmetlenség ezek után már nem érdekli. Mégis az hihető.
Torkában kis gombóc, hangja árnyalatnyit mélyebb és rekedtebb, ahogy nagyot nyelve megszólal.
- Legyen úgy, Főpapnőm! - S bár megbizonyosodott afelől, hogy hatalmas áldás alatt áll ez az asszony, mégis hozzátette:- Lanuria Istenei áldjanak bőséggel téged s templomodat is! Engedelmeddel távozom. Szükség esetén tudod hol találsz Onoria!
Egyenes háttal térdet hajtott, kendőjét ismét szépséges arca elé vonva. Az áttetsző anyagon itt-ott sejtelmesen megtört a fény. Ha Onoria engedte, még végigvárta esetleges mondandóját, majd hátat fordított és határozott léptekkel, méltóságteljesen távozott. 
Csatlakozott a titokzatos férfihez, aki a lépcsősoron túl várta türelmesen. Kérdésére még nem mondott semmit sem arról, ami várható. 

// Ha nincs más egyéb, akkor nagyon szépen köszönöm a játékot Onoria! Kifejezetten jól esett! Smile //
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-07-29, 9:11 pm

*A főpapnő olvas az arcon, mi megmutatkozik előtte, azt gondosan rejti el elméje rejtett zugaiba.
Nincs mitől tartania, s e bizalom sorsában, oly hatalom, mivel élni kell.
Természetesen nem tudhatja, miért a színeváltozások a szép metszésű orcán, de nem is ez az, miért figyeli, ugyanis a kiváltó ok csupán másodlagos. A jellem, s az, mennyire bízhat meg a nőben, fontosabb számára.
Ez a kirakós, mit tudnia kell, s része annak, hogy idővel vajh megbízható szövetséges, avagy csalva csaló válik belőle.
Kegyelemmel telve emeli egyik fehér kezét, s a karcsú ujjak áldásra emelkednek.*
- Az istenek óvják lépteid, s vezessenek végzeted útján végig!
*Hagyja, hadd távozzon a nemes hölgy. A térdhajtásra csupán fejének meghajtásával válaszol. E helyen ő a rangidős, legyen bármily magas rangú hazájában a tőle távozó.*

// Köszönöm én is, Mia! Biztos vagyok benne, hogy még találkozunk Wink //
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 318
Életkor : 123
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-08-23, 8:45 am

*Tarsis városa hatalmas. Raman nem először jár már benne, de még mindig elámul rajta.
Évről évre egyre csak nő és egyre csak szaporodnak a benne élő emberek.
De nem sok időt akar álmélkodással tölteni.
Örül, hogy szívszélhűdés nélkül átjutott a kapun a láthatatlan őrök mellett, most, hogy végre a szíve is megnyugodott, elindulhat a Remény temploma felé.
Barna, mocskos köpenyét szorosabban maga köré húzza. Nem szeretne feltűnni.
Persze az eszébe sem jut, hogy így sokkal inkább feltűnő.
Mégsem állják útját, egészen a Remény templomáig. Oda nyugodtan besétál az őrök között, vagyis inkább csak látszólag nyugodtan.
A levél már ólomsúllyal húzza le. Minél hamarabb meg akar válni tőle.*
- Mit akarsz?
*Azt őr mogorva pillantása nem erősíti benne azt, hogy mindenáron be akar jutni Onoriához.*
- Egy templom őrének nem az a dolga, hogy a hívőkkel jól bánjon?
- Ha nagyon akadékoskodsz, olyan jól fogok bánni veled, hogy egy-kettőre az utcán találod magad, törpe!
- Reméltem, hogy nem kell…
*Dohog magában a mocsári törpe és előhúzza a levelet, rajta Singarme pecsétjével, valamint a Lanur tornyának becsétjével.*
- Raman vagyok, és Lanur tornyából hoztam ezt a levelet magának a főpapnőnek. Engedj hozzá, különben Singarme nagyúrral fog meggyűlni a bajod!
*A törpe bátran hozza fel a kísértetek urát, de hogy még teljesebb legyen a hatás, még rátesz egy lapáttal.*
- Láttál már kísértetet? És a kezüket érezted-e? Olyan hideg, mint a jég…kiszívja az életet is a szívedből, de te akkor már halott leszel….szóval…?
- Ehh…jól van, no…
*Az őr elsiet Onoriáig. Bizony neki is volt már szerencséje kísértethez, fordultak már meg a Tanácsban is, és a papnőnél is rendszeres vendégek.
A fontoskodó törpe azért irritálja, de volt valami a levélen kívül a hangjában, ami arra késztette, hogy inkább bejelentse a papnőnek. Majd ő eldönti, hogy mit akar kezdeni vele.*
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-02, 8:49 pm

// Raman, időn túli játék //

*Csak nem régen tért vissza kíséretével Valianból. A törvényhozás fáradtságos folyamat, s az, hogy a követek eljussanak Vadalanba, szintén hosszas előkészítést kívánt.
Azonban időszerű volt a Remény templomába visszatérni.
Épp, hogy csak megpihent, s másnap tiszteletét tette az isteneknek az oltárnál, amikor egy őr jelent meg mellette.
Raman…Raman…a papnő erőltette emlékezetét, hogy felidézze, honnan is ismerős a név, s csakhamar beugrott neki egy mocsári törpe képe.
A rőt, szakállas alak, akiről úgy hírlik, megölt egy sárkányt (utóbbiban Onoria maga is kételkedik), s az is ismeretes a hírszerző körökben róla, hogy ő az, ki Lanur tornyában lakozik Rianával, a vörös nimfával.
A papnő int, hogy engedjék színe elé, s rendezi az oltár mellől felállva hófehér ruházatát is.
Fekete haját kontyban hordja, s így tökéletes a kontraszt fehér, bársonyos bőre, s a hófehér selyemruha, valamint a hajkorona között.
Amikor a törpe megjelenik előtte, s bizonnyal üdvözli is őt, a papnő közelebb lép az aprónéphez.*
- Ritka vendégek templomunkban a törpék, különösen a Lussa-tőzeglápból származók. Úgy hírlik, te Raman vagy, ki nem féli még a sárkányokat sem….
Mondd hát, miben lehetek segítségedre!
Raman
Mocsári törpe
Raman

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-03, 6:02 am

*A templom lenyűgözi a mocsári törpét. A Remény temploma. Legalább annyira híres, mint Lanur tornya, s ebben nem kis szerepe van a főpapnőnek, aki egyik székhelyét ebbe a városba és ebbe a templomba tette.
Lanur halála után a megüresedett helyet töltötte ki, ezt Raman is tudja. Számtalan elbeszélést hallott már a régi időkről és persze nem utolsó sorban ott van neki Riana.
A vörös nimfa első kézből mesélhette el neki ezeket a dolgokat, habár nem szívesen beszélt róluk.
A nimfa gondolatára összeszorul a szíve.*
~ Merre lehet…?~
*A főpapnő fogadja őt, ezért már teljesen odafigyel. A goromba városőr kihátrál az eseményekből, de a törpe meg merne esküdni rá, hogy a háttérben marad, hogy kihallgassa, tényleg az-e és azért jött-e a nagyhatalmú Onoriához, amit állított neki.
A papnő fenséges személye láttára meghajtja a fejét.*
- A híresztelések túloznak, főpapnő, de való igaz, volt már közöm sárkányhoz.
Ha megengeded, rögtön a tárgya is térek.
*A ruhájába nyúl és tömpe ujjai között egy levél tűnik fel, amelyet a hosszú út alatt megőrzött épségben és még gyűrődés sem nagyon található rajta.
Singarme pecsétje sértetlen.
Átnyújtja azt a papnőnek.*
- Lanur tornyából jövök, és ezt a levelet maga Singarme nagyúr küldte neked, saját kezedbe.
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-04, 10:58 am

*A papnő értékeli a törpe szerénységét, maga is úgy gondolja, meglehetősen túlzó az az állítás, hogy ez a törpe Sárkányölő, noha majdnem biztos benne, hogy akadtak már olyan esetek, mikoron az alábecsült aprónép meglepte az órásokat.
Ám nem azért érkezett Raman, hogy régi időkbe nyúló pletykákról anekdotázzanak.
A törp egy levelet húz elő ruházatából, min a pecsétre ráismer Onoria is.
Singarme pecsétje, Lanur tornyából.
A puha kezek átveszik a levelet, s halk roppanás hallik, midőn feltöri a pecsétet a főpapnő.
Nem tétovázott, hisz a kísértetek ura jó okkal így küldött neki üzenetet, s nem egy kísértet, avagy épp saját maga személyében. Súlyos, s meglehetősen bizalmas dolgok lehetnek benne.*

„Mélyen tisztelt főpapnő!

Oly korban élünk, midőn már saját alattvalóinkban sem bízhatunk maradéktalanul, s épp e dolgok miatt vetettem papírra e sorokat.
Kereső szellemeim hírei szerint mozgolódás van a Sárkány-hegység sötét völgyeinek mélyén. Egy mágus, ki Filnorenből érkezett, szervezkedik, s orkokat, trollokat gyűjt maga köré.
Eme erők nem nyugodhatnak soká, mind tudjuk, mi történik, ha egy kellő hatalmú személy ilyesfajta népeket fog össze. Ez háborút sugall…s nehezen hihető, hogy a sárkányok megtűrnék őket, ha nem felhasználni akarnák.
A Völgyből meglehetőst aggasztó jeleket tapasztalunk. Sárkányok nagy tömegei mozognak az arra vetődő kémek szerint. Azonban odaküldött kereső szellemeink közül kik visszatértek azok hírei is töredékesek. Dremer pecsétje az ottani szellemeket is köti, s jól végzik dolgukat, mi magunk sem férkőzhetünk észrevétlen közelükbe.
Jó okkal kerültem meg a szokott utat, s arra kérlek, te is tégy így, hisz a mostani időkben nem tudhatni, mennyire férkőztek soraink közé a kémek.
Úgy hiszem, óvatosnak kell lennünk….

Singarme nagyúr
Lanur tornya”

*Onoria rezzenéstelen arccal olvassa végig a sorokat. Oly idők alatt, miket megélt, megtanulta rejteni érzelmeit, hisz azok árulói lehetnek számtalan helyzetben. Barna szemei kutakodón állapodnak meg a rőt szakállú arcon.*
- Mondd, tudod, mi áll a levélben?
*Tudnia kell, Raman vajon csupán futár, avagy Lanur tornyának szellem nagyura bízik benne?*
Raman
Mocsári törpe
Raman

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-05, 5:19 am

*A papnő átveszi a levet és Raman úgy érzi, mintha mázsás súly gördült volna le a válláról. Még fel is sóhajt szakállába egy jó mélyet.
A papnő arcát azért kíváncsian figyeli, arra várva, hogy netán leolvasható róla, mit is írt neki a nagyúr.
Azonban csalódottan veszi tudomásul, hogy Onoria arca legalább olyan jól olvasható, mint a templom bármelyik üres fala.
Egy fikarcnyi változást sem mutat.
De nem is baj ez, a mocsári törpe úgy érzi, teljesítette Singarme felé az adósságot, ha volt is egyáltalán, és végre nyugodtan keresheti tovább Rianát.
A papnő kérdésére rosszat sejtve néz fel rá.*
- Singarme nem mondta el, csak annyit, hogy fontos és védjem meg, vagy pusztítsam el….
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-05, 2:05 pm

*Nos, a kérdés a törpe szavait tekintve eldöntetett. De ha Singarme nagyúr nem is látta jónak, hogy Ramannal megossza a levél és a mögöttes dolgok tartalmát, attól még futárnak alkalmasnak találta.
Épp ezért Onoria is annak gondolja, s ha így áll a dolog, tán időszerű lenne beszélni is vele erről.*
- A nagyúrnak szánok én is választ, és arra kérlek, vidd el neki. Megbízhatónak tűnsz, s hűséged felől sincs kétség, Raman. Kevés alkalmasabb személy akad Tarsisban.
*Kedveskedik a főpapnő a törpnek, arra építve, hogy a feladatot elvállalja visszafelé is.
Persze ebben nem bízhat, így feltehetőleg más eszközökhöz is kell folyamodnia, s noha ezeket még nem vetette be, erre is sor kerülhet, ha a törpe nagyon ellenkezne.*
- Lanuria érdeke is így kívánja, törp uram.
*Teszi hozzá, miközben a törpe válaszára vár.
A csörgő-zörgő, vörös borzas kis alakban lehet valami, amit Lanur törnyének őrzője jobban ismer nála.*
Raman
Mocsári törpe
Raman

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-07, 6:50 am

*A mocsári törpe már akkor is elkezdhetett volna gyanakodni, amikor Onoria kérdezősködni kezdett arról, ismeri-e a levél tartalmát.
De amikor a papnő kedveskedni kezd, a törpe szemei egyre jobban kikerekednek.
Raman nem buta, hamar rájön, hogy ismét futárnak akarják használni és megint titkos levelet kellene vinni, visszafelé, Lanur tornyába.
A törpe meghajtja fejét, hiszen mégis Lanuria talán legmagasabb rangú személyisége áll előtte.*
- Megtisztelsz vele, papnő, de talán akad nálam hasznosabb levélhordozó is a Birodalomban.
Én csak egy törpe vagyok, aki nem nagy harcos és nem is túl gyors.
Ideúton is költségeim voltak, s ehhez bevételeim csekélysége társul.
*Igyekszik szakállánál is vörösebben arccal felsorakoztatni a hirtelen eszébe jutó indokokat, miért is nem ő a legjobb választás.
Utóbbi igaz, hiszen a hajó pénzbe került, s bár gyorsabb volt, és kényelmesebb is valamicskét, mégis az utat inkább kihagyta volna.
Nem utolsó sorban az idegeit is megviselte az út. Hát még, ha visszafelé kellene vinni egy hasonlót!*
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-08, 11:20 am

*Onoria végighallgatja a törpét, azonban a türelme véges az efféle akadékoskodások hallatán.
Hangja kellemetlenül hideggé válik, midőn válaszát formálja a mocsári törpének.*
- Olykor épp a te néped tagjai a leginkább alkalmasak ilyesféle feladatok végrehajtására, s te, midőn Lanuria kebelén váltál hős sárkányölővé, úgy hiszem, tartod annyira e hazát, hogy tégy érte.
*Noha a szavak feltételezést mutatnak értelmükkel, a hangnem sokkal inkább kijelentés, nem hagyva kibúvót a feladat elvégzése alól.
Csupán pillanatnyira van a törpe attól, hogy a főpapnő felcsattanó hangjával és haragjával kelljen szembenéznie.
Ám a Remény templomának főpapnője békülékenyebb hangon folytatja mondandóját.*
- S hogy lásd, mi is segíteni kívánjuk a te utad, lovat bocsájtunk rendelkezésedre, hogy gyorsabban, s kényelmesebben juthass vissza a toronyhoz.
Singarme bizonyára értékelni fogja odaadásod Lanuria érdekei iránt.
*Raman arcátlansága nem marad észrevétlen, a papnő nem szereti, ha nemet mondanak neki, de nem kíván eltérni eredeti elképzelésétől.*
Raman
Mocsári törpe
Raman

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-10, 5:32 am

*A papnő láthatóan mindent megtesz azért, hogy a mocsári törpét rávegye a küldetésre. Mi tagadás, az érvei előbb a szívére próbálnak hatni Ramannak, de a hazaszeretetére legalább ennyire apellál a büszkesége mellett. Hát a törpének még így sem akaródzik elvállalni, főképp, hogy költségei is voltak az úton. Az is igaz, hogy ezek a költségek a saját választása miatt lettek, de Raman erről mélyen hallgat. Nem volt kötelező felszállni arra a folyami hajóra, főleg nem volt kötelező darnáért vitetni magát.
Azért a törpét sem ejtették a fejére. Érzi a papnő hangján az elfojtott indulatot és nem akaródzik neki magára haragítani Lanuria legnagyobb hatalmú személyiségét.
Egyre inkább izzad a kellemetlen helyzetnek hála, s főképp a gondolatra, hogy neki ismét a egy olyan hatalmas vadállat nyergébe kell ülnie.
Tisztán emlékszik még arra, milyen volt, amikor Lanur tornyából szöktek Risan támadása idején.
Végül meghajtja fejét a nagyobb hatalom előtt.*
- Köszönöm, főpapnő, de jobban bízik a saját lábamban, mint akármilyen hátas jóindulatában.
Az út azonban hosszú volt, engedd, kérlek, hogy megpihenjek, s ha ellátsz étellel, itallal az útra, elviszem azt a levelet.
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-10, 9:03 pm

*Látja az izzadást, s érzi is azt, hogy a törpe belül mind kisebbre húzza össze magát.
Nem bánja, sőt…azt szeretné, hogy ha valaki, ki elé kerül, s feladatot kap tőle, kellő tisztelettel viseltessen mind hazája, mind a templom főpapnője iránt.
A törpe ódzkodását a lovaktól nem tudja mire vélni, noha sejtése szerint van köze a méretekhez, hisz ő maga sem látott még túl sokat ezen aprónép sarjai közül a méretes hátasok hátán.
Engedékenyebb hangon szólal meg ismét.*
- Legyen hát, Raman! Holnap, pirkadatkor keress fel. A reggeli imát követőn itt át fogom neked adni a levelet.

*Amennyiben a törpe nem kíván mást, a papnő kegyesen elbocsájtja, s csupán másnap hajnalban, midőn újfent fehér ruháját öltve térdepel az oltár előtt, hálát adva az isteneknek mindazon jóért, mivel Lanuria felé kegyeskednek, találkozik újra a törpével.
Csendesen lép oda a borzas kis alakhoz, s nyújtja át az irományt.
Ha azt a törpe elveszi, a papnő még szólásra nyitja száját.*
- Nagy szolgálat ez Lanuriának. A Birodalomnak szüksége van az oly odaadó szívekre, mint milyen a te kebeledben is ver, Raman. Óvjanak az istenek utadon! Imádkozni fogok érted hozzájuk.
Raman
Mocsári törpe
Raman

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-11, 12:35 pm

*Végül, ha nem is könnyebbül meg, azért Raman is jobban érzi kicsit magát. Nem haragította jobban magára a kelleténél a papnőt és úgy látszik, hogy Onoria, hogy elérte azt, amit akart, meg is nyugszik ennyivel.
Részéről a Lanuria iránti tisztelet jelen van, de ő inkább szeretne kimaradni a nagy dolgokból.
Hallott épp eleget már arról, hogy hogy is történtek a dolgok régen. Köszöni szépen, neki annyi bőven elég volt.*
- Úgy lesz, főpapnő.
*Hajol meg tisztelettudón és olyan gyorsan hagyja el a templomot, amilyen gyorsan csak tudja.
A templomőr már tudja, hogy kivel van dolga és ennek megfelelően nem is áll a törpe útjába.
Úgy látszik, tényleg valamiféle futár Singarme nagyúr és a papnő között.
A szállása kényelmetlen, hangos és cseppet sem nyugodt. Raman az éjszaka felét a fejére húzott párnával, álmatlanul forgolódva tölti és reggel is nyúzottan ébred. A fogadóból a reggeli javát elteszi és a hajnali óra ellenére sietve eltűnik.
Amikor a templomban átveszi a levelet, végighallgatja a hangzatos szavakat, de nem jön lázba tőle. Ő csak annyit lát, hogy újabb terhet kell vinnie és pontosan ugyanúgy retteg, hogy a válaszküldeményt valaki meg akarja majd szerezni, amennyire induláskor a toronyba rettegett.
Azonban távozása előtt visszanéz.*
- Még valami, főpapnő….Riana felől hallottál mostanában?
*A válasz tudatában el is hagyja a templomot és pontosan ugyanolyan sebesen Tarsis városát is. Már amennyire sebesen tud haladni egy koszos, barna köpenybe burkolt mocsári törpe.*

//Köszi a játékot, papnő! Very Happy//
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-09-11, 3:13 pm

*A törpe még egy kérdést feltesz. Eme kérdés arra a vörös nimfára vonatkozik, kinek neve tán egész Lanuriában közismert. Onoria úgy tudja, a mocsári törpe jóban van Rianával, s noha a papnő maga értesült arról, hogy Lanur kardját ellopták a toronyból, ráadásul épp, midőn a nimfa máshol tartózkodott, azóta sem bízik meg benne.
Épp eme okok miatt tartotta fontosnak, hogy a törpével, ki közel áll hozzá, szintúgy szorosabbra vonja a szálakat. Raman szavai alapján viszont nem csupán Onoria szeme elől tűnt el Riana, hanem még közeli barátja sem tudja, merre is keresheti.*
- Sajnos Rianáról már jó ideje nincs hírünk. Ám ha te sem tudod, hol keresd, attól tartok, komoly lehet a baj.
*Onoria sajnálkozó arccal ingatja fejét.*
- Csupán az istenek jóindulatában, s a nimfa talpraesettségében bízhatunk.
Azonban megkérnélek rá, ha mégis nyomára bukkansz, értesíts engem is!
Óvjanak az istenek utadon, Raman!
*Ezzel bocsájtja útjára a rőt szakállú törpét, s elgondolkodva sétál vissza az oltár elé, mikoron a mélynövésű futár elhagyja a termet.*

// Én is köszönöm, Raman! Jó utat! Smile //
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-10-02, 2:02 pm

- Hívjátok ide Bodur Thorent!
*A főpapnő komor hangulatban állt a Remény templomának oltára mellett. Ritkán találtatott ilyenben, helyesebben, ritkán látszott meg rajta. Azonban nem is olyan régen olvasta át a kémek beszámolóit és azok kevés jóval kecsegtették.
A hamar intézkedő őrök hamarosan egy tagbaszakadt, cserzett bőrű férfit vezetnek elő.
A kalandor, aki még nemrég Elkatort, a kék sárkányt kísérte Elsga városába, hogy elhozzák onnan az elfek szent kelyhét, azóta magasabb szintre lépett a hierarchiában.
Egyenes tartással áll meg a papnő előtt mire az int a katonáknak.
Az őrök elhagyják a termet, s Onoria ezután szól emberéhez. Bodur megbízhatóan szolgálja már jó ideje, éppen ezért is rá bízza a feladatot.*
- Megbízható emberekre van szükségem. Futárokra, akik elviszik a meghívókat a mágusrendekhez, a tündékhez Olassiëba, a törpökhöz Mardanba és a nimfákhoz.
- Összehívja a főpapnő a Tanácsot…?
*Bodur meglepetten pillant a papnőre. Nem volt még példa arra, hogy az előre kitűzött időpont előtt összehívják a Mágusok Tanácsát.
Onoria csak bólint a kérdésre, nem kíván még Thorennek sem többet az orrára kötni.
A mögötte elhelyezett kosárra mutat, amiben ott sorakoznak az előre megírt meghívók.
A férfi biccent, s magához veszi a kosarat, távozna is, amikor a papnő halk hangja még utoléri.*
- Még valami….
*Bodur kérdő tekintete találkozik a papnő barna szemeivel.*
- Maradjon közöttünk ez a beszélgetés! A futárok minél kevésbé feltűnőek legyenek, ne viseljék sem a Tanács, sem a templom, sem más birodalmi hivatal jelzését!
Elmehetsz.
*Bodur meghajol a főpapnő előtt és sietve elhagyja a termet.*
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 31

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-10-03, 11:48 pm

// Főpapnő kérem felkérhetem egy táncra Smile? //
*A sebes léptek megtették amit kellett, igaz tegnap kimerülten fáradtan érkeztem a városba, s a rohanó lépzeknek hála öt nap alatt ide értem. Az éjszakát egy istállóban töltve. De a célnak megfelelt így is kipihentem magam eléggé ahhoz, hogy ma éjjel meglepjem a főpapnőt az otthonában. Lassan lopakodtam a sötétséget keresve, hisz ő a legjobb barátom. Hangot hallok, lépteim megtorpannak. Nesztelen veszek levegőt, talán csak az utca népe, katonákat még nem hallok. S vöröslő tekintetem még csak fel sem fedi azokat. Nem számíthattak rám. Egy ablakot keresek mit kényelmesen elérek, vagy ha kell mászok is érte. Hátra nyúlok egy kis erszényben tolvajkulcsok. Lassan becsúsztatom az ablak zárjának rése mellett, majd meghúzom fölfelé voálá, az ablak kitárult. Jól olajozott volt az ablak egy pisszenést se adott ki mikor kinyitottam azt.
~Na innen merre?
Onoria
Főpapnő
Onoria

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-10-04, 3:16 pm

// Itt vagyok Smile //

*Néha még a főpapnők is alszanak. Mint mindenki tudja, az alvás a regenerálódás, s az egészség egyik fő letéteményese.
Ezt tudja Onoria főpapnő is, miként a megfelelő tisztálkodást is lényegesnek tartja.
Szobája a Remény templomában helyezkedik el, s a templom őrségén túl saját, személyes védelméért még valami felel. Akadt már olyan gyilkos, aki életére tört, s utána nyomást sem látták megbízói, míg a Mágusok Tanácsának elnöke most is él.
Az őrség a templom bejáratait vigyázza, s a toronyban is akadnak, akik a teret a Remény temploma körül tartják
Emiatt alhat nyugodtan, s bár a folyosót már nem őrzik, ahol van, hiszen ki támadná meg a templomot, azért papnő még akad e helyen, s templomszolga is szép számmal.
Akad, ki cellájában imáit mondja épp isteneihez, még mások gyermeki nyugalommal alusszák álmukat.
Megint mások a másnap teendőket fontolgatják gyertyájuk fénykörénél.
Onoria pedig hófehér ágyában alussza az igazak álmát.
Sötét haja, melybe még egyetlen ősz szál sem vetül, párnáján öleli körbe kócosan bársonyos bőrű arcát. Más e pillanatban, mint mikor kegyet, s áldást oszt, s más, mint mikor a Tanács ülésén elnököl, vagy sereget vezet Olassië felmentésére.
Most csupán szimpla papnő az álmok világában.*
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 31

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime2014-10-04, 4:51 pm

*A nesztelen léptek talán átsegítettek az őrségen. De az ajtókhoz most nincs jó ötletem. A folyosót pásztázom tekintetemmel, egy ajtó előtt elhaladva egy férfi hangját hallom aki éppen imátságát mormolja. Az ajtók mellett haladok fülelek, talán még ő maga is fenn van. Majd egy ismerős hang üti meg a fülemet. Ő maga Onoria, álmában egy imátság szavait mormolta. Vannak dolgok amik kijönnek az ember száján, ha sokat miveli őket. Talán ez az imátság mit Onoria maga is mindennap elmond. Ügyes kezeim egy kulcs segítségével megnyitják nekem az ajtót. Majd lépek be halkan.
-Főpapnő...
*Suttogok miközben beteszem magam mögött az ajtót.
-Fontos információk birtokába jutottam... Hallgasson meg!
*Viszem feljebb a hangsúlyt viszont éppen csak annyira, hogy az ajtó mögött még ne hallatszódjon túl hangosan. Vöröslő tekintetem a nőre néz, aki valószínűleg nem olyan mély alvásban volt, hogy ezekre a hangokra ne kelne fel. Ha nem kezd el sikoltani folytatom a mondadomat.
- Sötétség közeledik Lanuria felé. Mindenek előtt egy kérdésem van magához, tudja e Lanur kardjának helyét? Mert amik felénk tartanak, azokat mással nem lehet megállítani...
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 7 Icon_minitime

A Remény temploma
Vissza az elejére 
7 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» A természet temploma
» A Remény tengere
» A Teremtés temploma
» Keleti szeglet, a Remény tengerének partja

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Tarsis-
Ugrás: