LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 A Remény temploma

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
SzerzőÜzenet
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-02-08, 9:09 pm

*Az őr odaér Onoriához, majd átnyújtja neki a levelet. Rövid csend áll be a terembe. Ezt Onoria töri meg, mikor magához hívatja az idegent és engem. Így hát lassú léptekkel elindulok felé.*
~ Őt miért nem a nevén hívja? Miért csak engem? Talán csak az én nevemet tudja? De azt is honnan? Igaz is, benne volt a levélben. Lehet csak ott látta. De ha magához hívat, akkor csak nem átverés volt a levél, és akkor már a levél előtt tudta a nevem. ~ látom, hogy Onoria elmosolyodik ~ Mosolyog? Vajon min mosolyog?
* Még akkor is ezen gondolkodom, mikor Onoria elé érek, ezért a köszönés csak egy mély meghajlásban nyilvánul meg. Miután felegyenesedek, a főpapnő az idegenhez kezd beszélni, így alkalmam nyílt kicsit szemügyre vennem. *
~ Tehát az ő nevét is ismeri. De akkor miért idegennek hívta? A hallottak alapján nagyjából annyira ismerheti Caladstert, mint engem. Hmm Caladster … Nem tűnik ismerősnek.
* Nem volt időm tovább rágódni a néven. Onoria tudtunkra hozta, miért is kéretett ide minket.*
~ Nem ép kedvemre való feladat. Nem vagyok bérgyilkos. Lehet, pont ezért kérette ide Caladster. ~ Caladster válaszát hallgatom ~ Vagy mégse? Azt állítja, nem ezért jött ide. De akkor miért kettőnknek adta a feladatot? Nem minta rosszul jönne a segítség egy ilyen feladathoz. Túl sok a kérdés ezzel az üggyel kapcsolatban. De mégse kellene nemet mondani Lanuria egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb, befolyással bíró személyének. Meg hát a fizetség se jönne rosszul, amit egy ilyen feladatért kaphatok, úgy is kezdett már apadni az erszényem tartalma.
- Mélyen tisztelt főpapnő! A feladat részemről is elfogadva, viszont arra szeretnélek megkérni, válaszolj egy kérdésemre, ami a leveled érkezése óta foglalkoztat. Ez nem lenne más: Mivel érdemeltem ki a főpapnő figyelmét?

* Reménykedve várom Onoria válaszát, hátha sikerül végre megtudnom a választ a kérdésemre. Esetleg többre is.*
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-02-08, 10:51 pm

*A papnő félmosollyal arcán, kimérten biccent, tudja ő is, hogy a hírszerzői igen jó munkát végeznek. Fáradtságos munkával századok alatt faragta a hálózatát olyanná, amilyen ma.
No, azért némileg jól esik neki Cal túlzott tisztelete.
Igaz, hogy a Tanácsban ő elnököl, s igen sokan hallgatnak is szavára, de közelébe sem érhet bizonyos Lanurnak, ki ezt az egészet létrehozta. Ő volt az igazi király, mikor seregeit a harcba vezette.
Nem kerüli el figyelmét a másik férfi óvatossága sem, s ebben úgyszintén apjára emlékezteti.
Ismét csak bólint, mikor végre Radek is elfogadja a megbízást. Igaz, ha nem fogadta volna el, annak sem lett volna következménye, hiszen szemmel láthatóan a másik kalandor kapható a feladatra, csakhogy a főpapnő próbára akarja tenni a menionit. Tudni akarja, mire kapható és mire számíthat tőle.
Mindkét férfi kérdést tesz fel a küldetéshez kapcsolódóan.
Onoria türelmesen meg is adja a várt választ.
Közelebb lép Radekhez.
Hangja most kissé lágyabban, melegebben hangzik, s közben a férfi szemeibe néz.*
- Gylnar Weltz egykoron a templomot szolgálta, s egyben engem is, még fiatalon. Tőlem állt a nemes szolgálatába, ahová később te is születtél. Azóta volt, hogy elvesztettelek, de legtöbbször tudtam, merre jársz. Atyád jó katona és jó ember volt.
*Majd visszalép előbbi helyére, ott hagyva a férfit az új (mert minden bizonnyal új, hiszen ő maga kérdezett) információval. Méltóságteljesen végignéz a két férfin.*
- Nos, uraim! Két holdtöltét várok végig, ez alatt kell végigvinni a küldetést. Természetesen, ha elfognak benneteket, a Templom és Lanuria vezetése nem vállal közösséget veletek, de ha nem jelentkeztek, vagy fülünkbe jut, hogy bajban vagytok, küldünk mást, aki elvégzi a feladatot és titeket is kihoz, ha még éltek.
Vissza az elejére Go down
Élesszemű Caladster
Surranó/Ember félvér
Élesszemű Caladster

Hozzászólások száma : 41
Életkor : 37
Munkahely : Árnyék

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-02-10, 2:20 pm

-Két holdttölte, rendben.
Az éles szemű mesterlövésznek nem maradtak kérdései, miután a papnő megválaszolta a korábban feltett, kíváncsi elme szomjának csillapítására való felhívás kitöréseit.
Így, sokkal jobban informálva, mint néhány perccel korábban, Caladster búcsút intett, térdet hajtott, és ha társának nem volt ellene kifogása, a kijárat felé indult, miután az őrség egy tagjától átvette táskáját.
-Majd el felejtettem! -kapott észbe, és ékköves színesen villogó gyűrűk tucatjával megtöltött, összevarrt, elnyűtt bőrzsákocskát húzott elő, melyet Onoriának nyújtott. -Legyen szíves konzultálni érdekünkben a főnökével. -húzódott széles vigyorra a mesterlövész szája, és a főpapnő kezébe ejtette az áldozati ajándéknak szánt ékességeket.
A férfi lassan kihátrált a csarnokból, elhagyta beléptő, majd a hosszú, napfényben fürdő lépcsősor előtt megállt, és túláradó jókedvvel szívott bele a Tarsis háztetői, tornyai között süvítő szélbe.
-Mondd csak cimbora, mit gondolsz a feladatról? -kérdezte Cal Gylnartól, miután a férfi is elhagyta a Remény templomát.
-Bahh, bocsáss meg! Élesszemű Caladster, a mesterlövész, Északról. -nyújtott kezet a férfi újdonsült társának.
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-02-10, 10:42 pm

*Teljesen ledöbbenek Onoria válaszán, már csak az hiányzott, hogy a két válasz között eltelt rövid kis szünetet egy koppanás szakítsam félre, ami az állam érkezését jelentette volna a padlóra. De szerencsémre ennyire nem engedtem el magam, de mindenkép egy villámcsapással felérő válasz volt, amit az előbb hallottam.*
~ Apám Onoria szolgálatában? Soha sem mesélt erről! Igaz is elég ritkán mesélt magáról és akkor is főleg csak anyám megismerését követő időszakról. De akkor is Onoria szolgálatában? ~ A szemem sarkából megpillantok egy őrt ~ Akkor az ő gyerekeit is szemmel fogja tartani? Vagy máskép értette? Pont olyan lett volna, mint most én? Egy vándor vagy kalandor, akit a templom feladattal vagy feladatokkal látott el. Szívesen megtudnék többet is apám ezen időszakáról, ha már ő nem beszélt róla, de ez most nem a legjobb hely erre. Jobban szeretném ezt személyesen megkérdezni.
*Caladster jelenete rövid időre feledtette velem a bennem uralkodó kérdéseket és az én arcomra is mosolyt csalt. Viszont amint elhagyta a termet, mintha a jókedv is vele távozott volna, és elmém újra megrohamozták a kérdések.*
- Onoria főpapnő! Tudna nekem mesélni azokról az időkről, mikor apám még a templom szolgálatában állt? Ő nem volt túl beszédes a múltját illetően, de ez gondolom régen is így volt.
* Vágyakozok az újabb és újabb információkra apám múltját illetően, de ha Onoria nem akar a jelen helyzetben beszél erről, akkor Caladstert követve én is elhagyom a termet.
A lépcsősornál újra meglátom Caladstert.*
- Igaz is! Gylnar Radek Délről. – kezet rázok az új társammal – Mesterlövész? Én inkább a kardforgatásban jeleskedek. – mosollyal az arcomon fordítom a fejem a markolat felé, hiszen már rég rájött szerintem –A küldetést illetően, maradjunk annyiban, igazán érdekesnek tűni. Megyünk orkra vadászni. Bár még kimondottan egy konkrét célpontra nem próbáltam, de mindent el kell kezdeni. – mosolyom továbbra sem lankad – Várjunk csak! Lanur hegység is északon van, véletlen nem hallottál már a célszemélyünkről? – a mesterlövész válasza után folytatom – Nincs kedved beülni valahova, hogy jobban megismerjük egymást? Az első körre a vendégem vagy.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-02-11, 1:45 pm

*Onoria főhajtással fogadja Caladster elköszönését, és már távozni is készül. Láthatóan nem az első efféle megbízást teljesíti.
Radek eközben minden jel szerint erősen elgondolkodik a hirtelen kapott információn, s így a papnő szemmel követheti a mesterlövész hirtelen fordulását, mikor eszébe jut az adomány, amiért eredetileg jött.
Enyhe mosollyal nyújtja ki tenyerét, mikor a félvér kezével adni készül a kis csomagocskát.*
- Feltétlenül, Caladster!
*Ezután a férfi már el is hagyja a fogadótermet. Eközben már az előtte maradó ifjúval kell foglalkoznia. Határozott kérdéssel fordul hozzá.
A főpapnő kimérten bólint erre.*
- Kedves Radek. Az idő nem alkalmas, ám ha visszatérsz, szolgálhatok még neked információkkal édesapádról.
*Az férfi kénytelen ezt elfogadva távozni a fogadóteremből, s mikor ő is távozik, s eltűnik a kitárt, vaskos ajtók mögött nyíló folyosóról is, akkor lép ismét az oltárhoz a még mindig kezében szorongatott adománnyal.
Elvégre imát ígért a félvérnek, s tartani akarja a szavát.
Azért megér néhány gondolatot számra, hogy bizony most kiderül Weltz fia mennyire ütött az apjára. Az öreg igen jól használható katona volt.*

//Hát akkor köszi a játékot, és jó kalandot nektek! Wink//
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-08-14, 10:08 am

*Tarsis, a Remény temploma valahogy mindig is kedvelt hely volt.
Onoria legalábbis kedvelte, mióta először a városba tette a lábát, pedig az sem most volt már.
Most azonban nem Tarsisszal, nem is a Remény templomának ügyeivel van elfoglalva.
Egy mágus áll előtte, egyike a Tanács tagjainak.
Galarán, a mágus mellett egy kereső szellem áll. A papnő most nem törődik azzal a cseppet sem lényegtelen kérdéssel, hogy nem Singarme áll ott, akinek a hírt hoznia kellett volna, hanem Hiasi, Galarán kereső szelleme.
A hírt, miszerint ork hadak gyülekeznek a Sárkány-hegység hágóin, völgyeiben, Galarán hozta, míg ő kereső szellemétől, Hiasitól tudta meg.
Onoria szép arcán nem látszódik csalódottság. Egyrészt, mert még semmi hír nincs a félig surranó Caladsterről, és Radekról, akiket a fehér ork törzsfő, Mordul kiiktatására küldött, másrészt mert nem fehér orkok gyülekeznek, hanem szürke orkok.
S ott nincs hasonló volumenű vezér, így valószínű, hogy egy mágus vezeti őket. Méghozzá igen sebesen. A máskor marakodó törzsek hordái egyesülnek a keze alatt. Nem tudja, ki lehet az.
A másik, még kevésbé megnyugtató hír, hogy egy bizonyos föld felett lebegő vár is közeledik, s nem olyan naiv, hogy azt feltételezze, hogy nincs köze a kettőnek egymáshoz.
Kimérten rámosolyog, a hűséges, öreg Galaránra.*
- Hálás vagyok az információért, kedves öreg barátom! Haladéktalanul indulok Sternbe. Az van a legközelebb Olassiëhoz. A haladási irány alapján ott fognak kikötni a támadó seregek.
Nem tartom szükségesnek a Tanács összehívását, valószínűleg az ottani szövetségesek éppen elegendők lesznek.
*Galarán meghajolva távozik, s ezzel egy időben foszlik szét Hiasi alakja is.
Onoria vár még egy percet, miután eltűntek, majd kettő gyors tapsolás után máris megjelenik két papnője, s kiadja az utasítást. Csomagoljanak, mert Sternbe mennek.*

Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-09-01, 10:24 pm

*Az éj csendjét nem veri fel, csak az alvó város csendes mormolása és a járőröző őrség monoton léptei. Tarsis utcáin béke honol.
Egy árnyék suhan át a tér oldalsó házainak árnyékában.
Csendesen mozog, s mikor kinyitja a templom ajtaját, mely előtt az őr – az árnyéknak köszönhetően – mély álomba szenderült, a halk nyikorgásra csak egy macska szalad el nyávogva.
Az árnyék sötétebb a legsötétebb részeknél is. Nyoma sincs rajta a megszokott egész ruhának, ahogy nőies, és felettébb hangos cipellőjét is egy puha talpbú, szattyánbőr csizmára cserélte. Léptei nesztelenül, puhán követik egymást befelé a templom oszlopsorai között.
Még a papok és papnők is álmukat alusszák, de ha ébren is lennének, akkor sem hallanának semmit.
Az árnyék keresztülsuhan a templom főhajóján, s végül kiköt az oltár mögött. Olyan, mintha mindig is erre járt volna, mintha régi ismerős lenne az oszlopok között.
Ezt leginkább ő maga tudja, hogy mennyire nincs így, de egy elmetrükk bizonyos Bouduron elég ahhoz, hogy megtudja, amit akar.
Előbb Elsga romjai között kereste, amiért jött, de már nem volt ott. Csak két valaki lehetett az, aki elvihette. Egyik a tündék bölcs feje – az árnyék elhúzza a száját – másik Onoria, az emberek főpapnője, s erre az árnyék ismét grimaszol.
Előbbit, és városát épp Alzareth és a repülő vár, no meg egy tekintélyes ork sereg ostromolja.
Persze az orkok közel sincsenek annyian, ahányan lehetnének, de éppen elég ez a szám is ahhoz, hogy kellő felfordulást okozzon és kicsalja Tarsisból Onoriát.
Furia, mert ő a nesztelen árnyék, szemét erőlteti, hogy a vaksötétben észrevegye a csapdákat.
Mert biztosan vannak. Onoria AZT biztos, hogy nagyon vigyázza.
Fekete, testhez simuló szövetruhája, kiemeli formás domborulatait, karcsú alakját. Még sűrű, sötét haját is felkötötte, hogy minél kevesebb dolog legyen, ami beakadhat valahova.
Macska ügyességével mozog a templomban.
Végül, mivel emberi testben nem lát olyan jól, ráfúj tenyerére, hogy apró fénygömböt idézzen meg, mely maga előtt megvilágítja az oltár mögötti területet.
Meg is pillantja az ajtót, amit keresett. Nem mozdul, keresi a csapdát, mely akár mágikus is lehet. Nem mintha nagyon árthatna egy ősi sárkánynak, de sose tudni, kivel szövetkezett az az átokfajzat.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-09-12, 4:56 pm

*Az első egy sima medvecsapda. Furia arcán gúnyos mosoly fut végig, ahogy óvatosan megfogja, s emberénél erősebb sárkány kezeivel óvatosan, csendben összecsukja az erős szerkezetet.
Onoria cseppet sem elegáns módját választotta a csapdaállításnak, de az ősi sárkánynak nincs kétsége afelől, hogy lesz még más is.
Nem is téved, ahogy keze óvatosan lenyomná a kilincset az ajtónál, áramütésszerű erő szalad végig rajta, s az ősi sárkány karcsú teste ívbe rándul, majd egészen az oltár lábáig repül visszafele.
A sötét szépség egy pillanatig csak bámul a sötétbe.*
~Ez már erő volt! Ugyan melyik istenségtől kapta? Vagy ilyen erős mágusai vannak Lanur népének?~
*Elfojt egy káromkodást, ahogy ismét megközelíti az ajtót.
Szerencsére zuhanása csupán tompa puffanással ért véget és az oltáron lévő kehely és kegytárgyak is csak halkan koccantak össze a padlóra zuhanáskor.
Vékony ujjai finoman tapogatózva közelítik meg a keretet. Nem, a kilincshez nem nyúl, a keretre azonban ősi, sötét igéket mormol, mire előbb halk kattanás hallatszik, majd kicsit hangosabb sercegés, s az ajtó kitárul résnyire.
Az ősi sárkány hallgatózik egy keveset, mielőtt tovább menne. Meg kell győződnie róla, hogy senki nem hallotta, de mivel sem halkan csusszanó, lopakodó lábakat, sem hangosan trappoló, futó lépteket nem hall, óvatosan, csizmájának talpával löki be az ajtót.
Nem csalódik, ha van is valami hatás, a csizmatalpon keresztül nem éri el.
Kis szobába jut, mely szinte teljesen üres. A fénygömb már ismét megvilágítja az utat előtte. Erre nem talál őrt, s kísértet jelenlétét sem érzi, bár azok nem lennének képesek útját állni.
Hamarosan újabb ajtó állja útját. Az előzőhöz hasonló módon lép át rajta, ám a halvány fénynél észreveszi a kis téglát, mely éppen csak kiáll a falból. Gyanakodva pillant a kinyíló ajtó mögé, majd biztos, ami biztos, inkább megnyomja a téglát.
Újabb halk kattanás hallatszik, majd átlép az ajtón.
Semmilyen csapda nem áll útjába, bár a fénygömbnek köszönhető csak, hogy észrevette a téglát. Nagyon valószínű, hogy azzal kapcsolta ki a következő csapdát.
Sötét arcán most csak elszántság tükröződik. Őt a kétlábúak nem fogják megállítani, s ha teheti, elpusztítja mindet. Akkor nem is kell ezekbe a cseppet sem kényelmes kis testekbe passzírozni magukat. Szabadon élhetnek mind igaz valójukban.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-10-04, 10:23 am

*Az ajtón túl már lépcső várja, s a lépcsőn kis híján le is gurul, de még időben kapaszkodik meg az éppen elhagyott ajtófélfába. Azt ugyan nem állíthatja senki, hogy Onoria kis lakrésze nem tartogat meglepetéseket.
Furia lejjebb hajol, s így fenekével egy kicsit meglöki az imént kitárt ajtót. A koppanás, amivel a kilincs a falhoz csapódik hangosabb, mint szeretné és magában átkozódik az emberi test esetlensége miatt.
Leguggol a lépcső legfelső fokán, úgy hallgatózik, hogy a csend csend marad-e, vagy pedig érkezik valaki, aki meghallotta az ajtó koppanását. Nem szeretne itt harcolni, mert már úgy sejti, közeledik céljához.
Hosszú idő telik el, mire ismét megmozdul. Kinyújtóztatja karcsú végtagjait, majd az eddig előtte világító apró fénygömböt előreküldi maga elé.
Amit lát, a legkevésbé sem deríti jobb kedvre. A lépcső hosszan vezet lefelé, majd elfordul.
Mélyen a föld alá vezet, ahol ki tudja, miféle alagutak és csapdák húzódnak Tarsis alatt.
Az ősi sárkányt azonban nem rettentheti vissza ez, ha már idáig eljött, folytatja is útját tovább lefelé. Fordulóról fordulóra egyre dohosabb, nyirkosabb a levegő, míg végül a lépcső folyosóban végződik, melynek a végén egy erős tölgyfa ajtó áll.
Az ősi sárkány vesz egy mély levegőt, elindul előre.
Sárkányként ő sem kedveli kevésbé ezt a szűk kis sötét zugot, mint bármelyik fajtársa tenné, de AZ, amiért idáig merészkedett, mindenképpen megéri a fáradtságot.
Lépésről lépésre csusszan előre, csapdát sejtve, s nem is téved.
A padló halk kattanással jelzi, hogy valami ismét bekapcsolódott, s hamarosan nyilak és lándzsák zúdulnak elő a falból.
Furia mintha táncolna, gyors reflexekkel tér ki előlük, elhajol, ellép, hátraugrik, majd előre vetődik.
Van azonban olyan nyíl is, melyet kénytelen hirtelen sárkánykarommá változtatott kezével szétzúzni, mielőtt elérné ezt az emberi testet, melyet ugyan nem sebezhet meg, de a ruházatot felette igen.
Mikor végre átakrobatikázza magát az akadálypályán, megáll az ajtó előtt.
Szép arcán hideg mosoly suhan át, míg keble az iménti ugrándozástól, vagy az izgalomtól kissé gyorsabb ütemben emelkedik és süllyed légzésének ritmusára.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-10-15, 11:24 pm

*Továbbra sem ront ajtóstól a következő helyiségbe. Azonban a türelme már fogytán van. Onoria sötét alagútjai idegesítik, a csapdák pedig egyenesen dühítik.
Az ősi sárkány szép ajkának sarkai megrándulnak, majd apró kis ige hagyja el őket. Itt már úgysem hallja senki, ha felrobbantja akár az egész ajtót.
Az ajtó ugyan nem robban fel, de keretestől beszakad.
Furia pedig repül, vissza az előző ajtóig. Ott aztán nem az ajtó résébe, hanem a mellette lévő falszakasznak vágódik, majd elterül a hideg, nyirkos, padlón.
Fel is tápászkodik, s lesöpri ruhájáról a koszt.
Magabiztosan indul e újra, léptei alatt nyilak törnek ketté, s mikor odaér nemes egyszerűséggel átgyalogol a bedőlt ajtón. A csapdák ez aktiválta, csakhogy az ilyenek általában egyszeri csapdák, és ezzel az ősi sárkány is tisztában van.
Kőszarkofág várja, s a védő varázslat aktiválására úgy tűnik, fáklyák is gyulladtak már be.
A némber megadja a módját a dolgoknak.
Az ősi sárkány azonban megállás nélkül megy előre, míg a szarkofághoz nem ér.
Ott aztán nekiveselkedik, de úgy tűnik emberi erejének sok a súlyos kő.
Nekidurálja magát, újra és újra. Izmos combjain, karcsú karjain megfeszülnek az izmok, háta ívbe görbül, s lihegése visszhangzik a folyosón.
A kő mégsem mozdul.
Ekkor aztán Furia megelégeli a hirtelen ellenállást.
Arról már nem tudott, hogy ekkora védelem alá vonták AZT.
Két kezét felemeli, tenyérrel egymás felé, majd a két kéz között sötéten izzó apró gömb jelenik meg, mely pillanatról pillanatra tovább nő.
Az ősi sárkány végül emberfejnyi méretűre növeszti meg, s azzal sújt le a kőszarkofágra.
Mikor a por elül, akkor lép közelebb hozzá ismét, hogy belenézzen.*

Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2011-12-13, 10:32 am

*Az éjfekete szemek tágra nyílnak és a vörös, szép ívű ajkak is tátva maradnak, mikor az ősi sárkány beletekint a kőszarkofágba.
Finom kezével legyezi félre türelmetlenül a finom port a levegőben, s még egy fáklyát is lekap a falról, hogy jobban lásson bele.
A következő pillanatban nem emberi, sokkal inkább sárkányüvöltés hagyja el a torkát.
A hang végigszáguld a folyosókon. Nem kell sárkánynak lenni ahhoz, hogy érezni lehessen a mérhetetlen dühöt, a csalódottságot és a sértettséget is.
Furia kitárja kezeit, majd ősi szavakat kiált el, s kezeit a szarkofágra irányítja.
A hatalmas kőkoporsó szinte ebben a pillanatban robban porrá, s az ősi sárkányt nem érdekli, hogy hófehér bőrét a kőszilánkok számtalan apró, vérző karcolással látják el, vagy éppen testéhez simuló fekete ruháján olyan szakadásokat ejt, melyekből kivillan hibátlan bőrű teste is.
A szarkofág teljesen üres, Onoria felültette.
Emiatt a harag. A régi elf ereklye, mely korábban Elsga romjai alatt rejlett, és éppen egy kék sárkány, és egy ember hozták el, mielőtt még Thalion megszerezhette volna, nem ide volt rejtve.
Az összes erős védelem, a csapdák, a földalatti rejtek, a mágia, mely körbefonta, mind félrevezette az ősi sárkányt.
Hiába csalta el a némbert egészen talán Olassiëig, s törte keresztül magát egészen mélyre, a földalatti szarkofágig, azt teljesen, totálisan üresnek bizonyult.
A fekete sárkány őrjöng dühében. A folyosók szinte berobbannak, mikor haragját levezeti a mélyben és ő is kénytelen felfelé rohanni, mert mikor szinte meghajlította a teret mágiájával mérgében, a sok tonnányi föld és kő berobbant a járatokba, megbontva ezzel azok egyensúlyát, s folyamatosan szakad be az egész.
Nem sokkal később már a Remény templomának kapujában áll. A járat nem omlott be egészen, a templom sértetlen maradt, de nem messze, az út, amely alatt húzódott a mélyben lévő folyosórendszer, egész hosszan megsüllyedt, jelezve az odalent történteket.
A fekete szépség még fúj egyet, majd eltűnik, mielőtt a város őrsége odaér, hogy megnézze, mi történt.*
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégA Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-04-13, 3:02 pm

//Találkozás Onoria főpapnővel, annak meghívására érkezve//

*Még távol Tarsistól kapta kézhez a levelet, a küldönc sikeresnek érezheti magát, hogy egy olyan titokzatos vadászt mint ő ilyen rövid idő alatt elért.Éppen a reggelijét ette mikor megérkezett a levéllel, megkínálta a reggeli nyúlhússal. Mikor végzett az étkezéssel, a kezét lemosta a zsírtól akkor vette kézbe csak a levelet. A pecséten elidőzött egy jó darabig, mintha csak érdekelné őt jobban melyik fontosabb személynek milyen pecsét nyomot hagy. Eredetinek találta, nem valami tőrbecsalásról van szó. A levelet figyelmesen elolvasta, minden során rágódott egy keveset akár a nemrég a nyúlhúsnál.
~Mi a fészkes fenét akarhat tőlem egy főpapnő? Hírnevemet talán ismeri, tudja milyen foglalkozom.~Morfondírozik magában, a küldönc még mindig nem ment el, így vélte a válaszig itt kell maradnia. Sokáig csendben ült, arra gondolt most úgy sincs semmi feladata, ha elmegy akkor talán lát valami új dolgot.*
-Üzenem vissza, megjelenek kérésére két napon belül. *Ezzel, visszaadja a levelet a küldöncnek aki eliszkol előle.Tudja merre van Tarsis, így összeszedelőzködik majd a helyes irányt bemérve indul meg könnyed futólépésben. Két óra futás után megáll egy forrásnál pihenni, felfrissíti magát teljesen. Mikor ez megvolt akkor halad tovább a megadott irányba. Mikor nagyon elfáradt akkor alszik egy jót. Így érkezik meg Tarsisba, ugyan a délutáni órákban de 2 napon belül. Első dolga a mosakodás, s tiszta új ruha beszerzése. Mikor mindennel végzett akkor indul meg Remény templomához, megérkezik az esti órákban. Bent még lassabban halad, amerre csak vezetik míg végül a fogadóteremben köt ki. Őt a katonák ut közben egy cseppet sem zavarták.
~Ahhoz képest, egészen lakályos kis otthon.~Jegyzi meg magában aztán a fogadóteremben várakozik, hogy behívják.*
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-04-21, 3:37 pm

//Bocsánat a késésért Embarassed //

*Későre jár, a nap is befejezte napi körútját, mikoron Onoria, a Remény templomának főpapnője éppen esti fürdőjét tölti.
Ehhez a fényűzéshez nem sokan jutnak hozzá, ahogy papnői közül is csak néhány beavatott tudja, hogy néhanapján efféle luxust enged meg magának.
Ezek egyike suhan hozzá diszkréten, s mikor a papnő sötét hajkoronája kontyba csavarva kiemelkedik a habok közül, fülébe súg néhány szót.
A főpapnő nem kapkodva, de sietve kiszáll a forró fürdőből, s megvárja, míg az iménti szolgáló törölközőt terít puha bőrű vállaira.
Ezek után őt is kiküldi, míg felöltözik.
Csupán egyetlen óra várakozási idő után jelenik meg királynői méltósággal az egyik oldalajtón keresztül a sűrűn elhelyezett fehér gyertyákkal körberakott fogadóteremben. Hófehér, könnyű ruhája minden apró mozdulatára meglebben kissé, ahogy közelebb megy.*
- Üdvözöllek, fejvadász! Már vártam érkezésed. Ritka hivatást választottál magadnak fehér elf létedre.
*A papnő simogatóan búgó hangja körbejárja a helyiséget, miközben végigméri az előtte álló férfit.*
- Nem rabolom az idődet, megbízásom van számodra. Úgy tudom, megbízóidat nem adod ki, s ha a megbízást elvégzed, megfelelő jutalmazásban is részesítelek.
Olassië városában lenne küldetésed célja.
Gondot jelent-e ez neked?
*A főpapnő kérdőn néz az elfre. Ha bármi kifogása van az elvégzendő feladattal kapcsolatban jobb előbb kideríteni, mint bizonytalan küldöttet küldeni a feladatra.*
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégA Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-04-22, 10:17 am

//Onoria főpapnőnél//

*Megtehetné az elmenetelt, ám kíváncsisága itt marasztalja. Nagyon fúrja oldalát, miért bérel fel egy főpapnő egy hozzá hasonló fejvadászt. Az nem kérdéses, biztosan valakit el kell kapni és fejét idehozni. Az a egy óra lassan telik el, a szolgálókkal néz olykor farkas szemet vagy a katonák valamelyikével. Nyílik az oldalajtó ő pedig máris odanéz ki érkezik. Végre maga Onoria jelenik meg nem pedig a csinos papnői közül egy. Elnézi Onoria jelenését, tisztelete jeléül csak egy halványat meghajol.*
-Üdvözöllek, Onoria főpapnő! Választottam? *Fintorodik el az arca, mert ő cseppet sem választotta magának. Csupán egy túlélő ki verekedésben kivívta a fejvadászok tiszteletét, akik befogadták. Új értelmet nyert az élete, nem volt rabszolga náluk, aki az életéért küzd. Fejvadász lett aki szívósabb a társainál, bírja a hideget és elszánt. Benne alig maradtak szép érzelmek, az idő során kivesztek belőle.*
-Igen, jól tudod. Nem adom ki megbízóim. Akkor nem fejvadászok lennénk hanem förtelmes férgek kik a pénzre éhesek. Mellesleg milyen botrányba fulladna most, hogy ha elcsacsognám, maga a főpapnő bérelt fel. Nem maradnál sokáig főpapnő, bár gondolom sokan hűséget esküdtek neked.* Itt megáll a mondandójával, Olassië hallatán csak elmosolyodik.*
-Az elfek között is lehetnek féreg gerinctelen emberek. Nem zavar cseppet sem Olassië. Ilyen gondjaim nincsenek megnyugodhatsz.* Az ezüst szemek belenéznek Onoria szemeibe, egészen mélyen belenézve a másikéba.*
-Hallani akarok minden részletet, kit kutassak. Miért? Utálom ha részleteket hallgatnak el. S legyen bárki, megkövetelem. *Helyet ad a nőnek, elhallgat. Itt az idő, hogy elmondja miért kell az elfek városába mennie, miért kell a személyt felkeresni, eltenni láb alól és a többi részletet. Szereti hallgatni ezeket a történeteket hallgatni, vannak elég egyedi és egyben érdekes történetek.*
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-04-22, 2:40 pm

//Daevin, a fejvadász - titkos küldetés//

*A főpapnő kegyes tekintettel hallgatja meg a fejvadászt. Az elf nem átall előtte fintorogni. Ezúttal eltekint az arcátlanság szóvá tételétől, ahogy azt sem teszi hozzá, hogy legyen akármilyen jó fejvadász, senki nem menekülne, ha „elcsacsogná” megbízójának kilétét.
Csak ő tudja, miért az amúgy is háború sújtotta és meggyengült elf városba küldi Daevint, de az okokba nem kívánja teljes mértékben beavatni a tündét.
Amikor Davein kijelenti, hogy minden részletet hallani akar, Onoria ajkáról gyöngyöző kacaj száll tova.*
- Ne vedd sértésnek, Daevin, de mégiscsak egy fejvadász áll előttem, s hiába bízom én meg abban, hogy ha elkapnak, nem adsz ki semmilyen információt, ha esetleg akad valaki, aki mégis ki tudja szedni belőled.
Annyit mondok el, amennyiről tudnod kell, hogy végre tudd hajtani a feladatot.
*Onoria közelebb lép, ezúttal nincs benne sem isteni kegyelmesség, sem pedig az előbbi vidám könnyedség, csak a hatalom biztos tudata. Szigorú arccal néz a férfira.*
- A név, akit mondani fogok, Thalion nagyúr alvezérének, az elfek második számú vezetőjének neve. Ilsa Namor.
Hogy miért, azt nem kell tudnia senkinek, legyen elég annyi: Lanuria érdekei így kívánják.
Bizonyára külső leírás nélkül is felkutathatod, de talán segítség ebben az, hogy vörösesbarna hajú, dupla elf pengét hordó harcos tünde nőről van szó. Nem lebecsülendő ellenfél, Olassië ostroma alatt az ő vezetésével tartóztatták fel hosszú ideig a sötét mágus által vezetett orkok és trollok tömegeit az erdőben az elfek.
*Onoria éppen csak annyi csendet hagy az elhangzottakat emészteni, amennyi után a fejvadász még biztosan nem szólal meg, és utána nyomban folytatja is, miközben hátat fordítva neki, elsétál a helyiségben lévő gyertyákhoz, s felemel egy az asztalon lévő üvegcsét.
Finom ujjait végighúzza az üvegen, talán egy fehér elf van olyan képzett, hogy észrevegye, az üvegen erős bűbáj ül.*
- Még van valami. Olassië vezérének palotája udvarában volt az ostrom előtt egy kút. Annak vizéből kellene egy üvegnyi.
*Visszasuhan az elf elé, majd felé nyújtja az üveget.*
- Ha e feltételekkel is vállalod a feladatot.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégA Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-04-22, 4:21 pm

//Onoria főpapnőnél//

-Csak természetes, hogy nem bízol bennem Onoria. A kezemhez vér tapad, mellesleg mindenkit meg lehet kínozni. Végül ha úgy nézzük én is valamikor meghalok, előbb vagy utóbb. Bár ha függhet kicsit tőlem akkor utóbb. * Hallgatja Onoriát, mikor megtudja Ilsa Namor nevét. A másik ha azt hiszi, hogy életében nem látta a másikat akkor téved, bár cseppet sem teszi szóvá, hogy tudja kiről van szó, csak játssza a szerepét, a tudatlant akit most világosítanak fel küldetéséről.
~Szóval Lanuria érdeke ezt kívánja.~ Kissé furának érzi, főleg Onoria szájából hiszen még is csak ember akiben elfojtott dolgot lehetnek. Meg különben is ő leginkább magányos harcosként önzően viselkedik. Belenyugszik a célpontba magában. A másik következő lépése meglepi, főleg az üvegcsével kapcsolatban amin látja a bűbájt. Felteszi a kérdést a másiknak.*
-Milyen bűbáj van a tárgyon? De csak az igazságot.*Határozott jellem, határozott hanggal, nem fenyegeti a főpapnőt semmivel. Érezni a hangjában nem jó felpiszkálni a hozzá hasonló embereket.*
-Ilsa Namort elintézem, s elhozom neked a fejét. A második ajánlatodat még megfontolom. Hiszen nem személyről van szó, hanem egyenesen a kút vizéről. Szóval ha elmondod a bűbájt elfogadom a feltételeid.* Nem arról van szó, nem szereti a kihívásokat csak annyira nem bízik meg másokban, mint mások benne.*
-Ami meg engem illet, nem tudod a történetem. Ha mégis tudod hogyan váltam azzá ami most vagyok, szívesen meghallgatlak Onoria.* Ha azt nézzük Onoria a fiatalabb tőle, ő az idősebb. Az ő történetét kevesen tudják, vagy a korcs elferdített valóságot. Egyes egyedül csak ő tudja kristálytisztán az egészet. Végignéz Onorián egy picit, csendben várja a válaszait.*
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-04-22, 4:51 pm

//Daevin, a fejvadász - titkos küldetés//

*Onoria ajkai kenetteljes mosolyra húzódnak. Ha nem tiszta benne az elf, hát nem kell tudnia, hogy a Remény templomának főpapnője bizony már jelen volt a háborúban is, aminek tevékeny közreműködésével vetettek véget az Éj-Hasadéknál mintegy hétszáz éve.
A főpapnő büszke tartással felszegi fejét, s úgy válaszol a fejvadásznak.*
- Ha ismered a kutat, tudod, milyen különleges a vize. Ez a bűbáj hivatott biztosítani, hogy mikor ideér, ugyanolyan különleges maradjon benne.
*A főpapnő még mindig tartja az üveget kezében, mivel az elf nem vette el. Fehér ujjainak bársonyos bőre között az üveg avatatlan szemnek csupán közönséges edénynek tűnik.*
- Nem hinném, hogy szíved akarod kiönteni egy papnőnek, a te hivatásodban ez nem szokás.
Egy papnő pedig, aki hivatásának szentelte életét, ugyanígy érez előéletét illetőn, melyet azzal, hogy a templomhoz szegődött le is zárt.
*Burkoltan talán, de ezzel jelzi az elf számára, hogy a kérdezősködéssel túl messzire ment.*
- Válassz hát, hozol a vízből, vagy pedig maradsz csak ölésnél!
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégA Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-04-22, 5:31 pm

//Onoria főpapnőnél//

*Mindenről ő sem akar tudni, meg nem tudhat mindenről.A büszke tartást megnézi a főpapnőnél.Ezután következik a magyarázat a bűbájjal kapcsolatban amire természetesen máris válaszol nyugodtan.*
-Rendben, hozok a kút vizéből.* Elég volt számára a magyarázat, tudja a történetét így tudja, hogy semmilyen más bűbáj nem lehet az üvegcsén.Odanyúl hozzá és egy rejtett zsebbe elteszi, ahol megfelelő biztonságban van és biztosan nem törik el ez a mágikus üvegcse. Kimosolyogná teljesen a papnőt, már azért a szavakért, hogy ő kiöntené a lelkét neki. Akkor jó pár évig hallgathatná tőle, kiknek az életétől szabadult meg. Persze akkor biztosan felmerülne pár papnője, esetleg rokona és ismerőse. Nem ő cseppet sem fogja kiönteni a nőnek a szívét, mert lelke sincs olykor.*
-Amennyiben ennyi lenne akkor indulok a dolgomra.Majd jelentkezem. Onoria főpapnő.*Az illemet megadja a nőnek, egy finom meghajlás keretében. A következő lépései természetesen már ismertek, megperdül a másik előtt és halk léptekkel távozik Remény Templomába, ami a mostani történések szerint Ármány templomának is hívhatná. Lassan elhagyja végleg a templomot, a templom után pedig maga Tarsist.
~ Irány Olassië.~
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-04-22, 10:16 pm

*A papnő leengedi kezét, amikor a fejvadász elveszi az üveget kezéből. Elégedetten hajtja meg a fejét, amikor az üveg már biztos helyre is kerül és a férfi meghajolva búcsúzik tőle, majd hátat fordít neki.*
- Óvják az istenek lépteid, Daevin!
*Hallatszik még a Remény templomának főpapnője szájából az áldás.
A nemes arcon halovány mosoly fut végig, s végignézi, ahogy Daevin elhagyja a fogadótermet.
Nem akarta megosztani vele, hogy miért is kell halnia Olassië egyik hősének és miért is van szüksége arra az egy üvegnyi vízre.
Pedig a főpapnő jóval többet tud annál, hogy csak szuvenírként tekintsen arra az üvegre és arra a tartalomra, ami belekerül majd.
Még mosolyog egyet, majd hármat tapsolva behívatja a papnőt, aki a helyiségért felelős, ő maga pedig teljes méltóságában elhagyja a termet.
Nyugodt éjszakára számít, úgy is fekszik le ágyába. A küldönc már úton van, újabb lépést tett meg hát.*


//Köszi a játékot! Visszavárlak Wink//
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-06-21, 8:50 pm

*A főpapnő már értesült az Olassiëban történtekről, és a fejvadász pálfordulásáról. Emberei, akiket utána küldött, mind halottak voltak, így a főpapnő szabadon gondolkodhatott el, miközben a Remény templomának oltára előtt adott hálát az isteneknek. Alacsonyabb rendű papnői is vele végezték a szertartást, néma csendben, lehajtott fővel álltak az oltár körül.
Onoria szép arcán, bársonyos bőrén nem fogott az idő, ezen a szép arcon nem lehetett érzelmet leolvasni, s egyetlen külső szemlélő sem tudhatta, vajon a papnő fejében miféle gondolatok fordulnak meg.
Mikor a szertartás végéhez közeledik, a papnő kinyitja szemeit és úgy tekint fel az égre. Hangja, mely ajkai közül felhangzik, kenetteljes, jóllehet, mondandója már nem a szertartás része.*
- Adjunk hálát az isteneknek, hogy népünknek adták e csodás földet, hogy Lanurt adták nekünk. Méltón vezette népünk élete végéig. Az ő öröke vagyunk mi, az ő népe, melyért életét adta. Reményünk az ő emléke, s az istenek jóindulata felénk.
Térjetek vissza békében szállásaitokra, leányaim!
*Ezzel felnéz, a templom levegőjében vibráló gyertyák fényénél, majd mikor az oltár melletti őr mellett elhalad, súg is neki.*
- Hívatom Bodur Thorent. A szállásomra érkezzen, még mielőtt a Hold eléri zenitjét.
*Ezzel elhagyja a templom csarnokát. Daevin Corerlian árulását méltóképpen akarja jutalmazni.*
Vissza az elejére Go down
Vash
Feketeköpenyes
Vash

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 29

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-05, 10:26 pm

Vash miután távozott a kocsmából, kereste a mágust aki segíthet neki, de nem találta. Ahogy járt-kelt a városban egyszer csak egy alakkal futott össze aki azt az üzenetet adta át neki hogy jelenjen meg Tarsisban, a Remény templomában. Vash nem időzött mert nem látta értelmét hogy maradjon A felhők városában. Így elindult és meg sem állt a Remény templomáig.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-06, 1:49 pm

//Vash//

*A Remény temploma mindig is nyitva volt a lakosság előtt. Legalábbis annyira, amennyire a mindenkori főpapnő, nevezetesen századok óta Onoria, akarta.
A templom főoltára előtt most is ott tevékenykedik a papnő. Alabástrom arcán nem látszik semmiféle érzelem, pedig gondolatai éppen Bodur Thoren felé kalandoznak.
A nevezett férfit már jó ideje elküldte az áruló fejvadász, Daevin Corerlian után, hogy megtalálja és továbbítsa felé a papnő üzenetét, miszerint minden árulásnak megvan a maga „jutalma”.
A fejvadász elárulta őt Thalionnak, az elfek vezérének, aki az óta az eset óta nem fogadja követeit, nem küld a tanácsba jelentést, s egyáltalán a kommunikáció semmiféle módját nem hajlandó folytatni vele.
Olassië mégis jelzi, hogy a szövetséget nem rúgja fel. Az elfek darnaszállítmánya, amit minden szövetséges elküld, hogy abból tartsák fenn a Birodalom állandó hadosztályait, valamint Lanuria egyéb fontos hivatalait is, továbbra is rendben megérkezik.
Azok a tündék, akik hozzák, azonban nem elegyednek szóba senkivel. Némán, mintha szobrok lennének, várják ki, amíg a kincstár átveszi, majd távoznak.
A papnő arcán egy pillanatra mosoly fut végig, majd megfordul, amikor hallja, amint az őrök bevezetik elé a mágust.
Sokan, megbízottjai közül nem is sejtik, hogy milyen módon szerzett tudomást róluk a papnő, és miféle ötlet vezéreli, amikor ki is választja őket, hogy kérését teljesítsék.
Vash, a mágus áll előtte. Úgy tudja, hogy egyik mágusrendnek sem tagja, sem a fekete, se a vörös, sem a barna, sem a zöld, fehér, vagy szürkeköpenyesekéinek, de a jelentések alapján a feketék között lenne a helye.*
- Légy üdvözöllek a Remény templomában, Stampede Vash! Bizonyára sejtelmed sincs, miféle céllal hívattalak, de idővel mindenre fény derül majd.
*A papnő méltóságteljesen lépdel közelebb, majd int az őröknek, akik meghajolva távoznak, hogy elfoglalják korábbi helyüket.
Onoria végigméri a férfit, majd hófehér ruhájának ujjaiba rejti két fehér kézfejét.*
- Mondd, jól utaztál? Tartóztattak valahol is?
*A kérdés talán furcsa, de a válasz mindenképpen jelzésértékű lehet Onoriának.*
Vissza az elejére Go down
Vash
Feketeköpenyes
Vash

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 29

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-06, 3:24 pm

Vash elméjében csak egy dolog futott át: honnan tudhatja teljes nevét, mikor ő azt azon a bizonyos napon hagyta el?!
Nem érdekli hogy miért hívathatta ide a papnő. Ha valami miadt végezni akarnának vele, akkor azonnal küzdeni fog, és végez bárkivel aki az útjába áll. Azonban nem érzi hogy ilyenre kerülne sor, folyamatosan felmérte a terepet, és úgy véli hogy nincs itt szó csapdáról, és a megérzései amik sose csapták be, nem súgnak ilyesmit. Nem igazán szokott hozzá a templomokhoz, hisz nem járt még sose egyben sem.
-Nos, Onoria főpapnő, utam eseménytelen volt, bár igaz kicsit hosszú, szerencsémre semmi akadályba nem ütköztem. Nem emlékszem hogy ismerlek, de te mégis tudod a nevemet? Mégis honnan?

Vash a papnőre nézett, és várta a válaszát. Hisz nem emlékszik hogy ismernék egymást, de akkor mégis honnan, honnan tudhatja vezetéknevét?
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-06, 8:28 pm

*A főpapnő látszólag tudomást sem vesz Vash nyilvánvaló óvatosságáról. Hideg, de méltóságteljes arccal hallgatja végig a mágus szavait.
Faragatlanságára, mint múltja hozadékára tekint, s ekképpen szóra sem méltatja. Más körülmények között megkövetelné a tiszteletet, amellyel Lanuria szerte megilletik, elvégre nyílt titok, mi mindent köszönhet neki a Birodalom.
Többek között az Éj-hasadéknál vívott utolsó csata győzelmét is.*
- Az istenek szolgálója vagyok. Ne akard tudni, miféle terhek nyomják vállaimat. Ezek egyik hozadéka, hogy olyan dolgokról is tudok, amik másoknak talán idegennek tűnnek.
*Onoria sóhajt egyet, arca egy kissé meg is enyhül. Hogyan is emlékezhetne rá a férfi, ha még nem találkozott vele. Vannak rejtélyek, amiknek viszont rejtve is kell maradniuk.*
- Figyelemmel kisérem életed egyes szakaszait, s bizton állíthatom, hogy ha segítesz nekem, én is segíthetek neked.
Nem rossz dolog a Remény templomának főpapnőjét szolgálni, még ha csak egy út erejéig is.
*Ezzel hátat fordít, hogy hagyja emészteni az elhangzottakat. Az oltárhoz sétál, ahol kezébe veszi az egyik odakészített pálcát, meggyújtja a végét az egyik égő gyertya lángjában, majd az oltár másik végén kialudt lángot éleszti újjá a lobogó kis tűzzel a pálca végén.*
- Ezzel le is értem ahhoz, amiért hívattalak.
*Tekintetét a férfira emeli, mielőtt újra megszólalna.*
- Verinolban lenne egy feladatom számodra. De mielőtt belevágnék, tudnom, kell, számíthatok-e a diszkréciódra. A dolog ugyanis bizalmas jellegű.

Vissza az elejére Go down
Vash
Feketeköpenyes
Vash

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 29

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-07, 8:17 am

Furcsa egy papnő, úgy beszél mintha ismerné Vash-t, azonban úgy viselkedik mintha nem akarná elárulni hogy honnan. Érdekes hogy az istenek szolgája egy olyan embert hívat magához aki nem hisz az istenekben. Ennek valami oka lehet, bizonyára olyan feladat elvégzésére akarja felkérni amit az istenek nem néznek jó szemmel. És diszkrécióra kéri fel holott még annyira sem tudott válaszolni hogy honnan ismeri? Vash azonban belemegy a játékba.
-Az életben sok terhelő dolog van, így megértelek.
A diszkrécióját kéri, és hát jó pénzért minden meg kapható.
-Tehát Verinol. A bizalmamat és diszkréciómat kéred, amit meg is kapsz, főleg ha megfizeted. Félre ne érts, nem előre, csak a feladat után.

E mondatok után Vash várta a papnő reakcióját.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-07, 2:56 pm

*Onoria főpapnő arca megfagy egy pillanatra. Arcátlan a hangnem, amivel a mágus illeti őt. Mintha fogalma sem volna, hogy kivel is beszél, pedig a Birodalom legerősebb vezető testületének elnökéről van szó. Arról, aki eldöntötte a Nagy Háború sorsát, még ha első sorban a háttérből irányítva is.
És jön egy ifjú mágus, aki még csak rendnek sem tagja, s úgy beszél vele, mintha legalábbis egyenrangúak lennének.
Tisztelet nyomokban sem fedezhető fel hangjában.
A papnő vesz egy mély levegőt, majd lassan kiengedi, miközben szemei villámokat szórnak.*
- Fizetség. Erre nem tértem ki. Természetesen jutalom illeti azt, aki szolgálja a Remény templomát, s azon keresztül egész Lanuria érdekeit.
De hadd engedjek meg magamnak is egy szót kitérően.
Nyilvánvalóan nem álltál még méltóság előtt, s ekképpen nem is tudod, miként állj szóba velük.
*Halkan, hajlékony hangján mondja e szavakat, nőiesen, melyben azért benne van a századok tapasztalata is. Nem említi magát, de tudni lehet, hogy magára is érti e szavakat.*
- Egy értékes szállítmányt kell elvinni Verinolba, az Árnyék rend vezetőjének Seton Bracchusnak. Nem veszélytelen az út. Könnyen lehet, hogy megpróbálják megszerezni.
*Nem múlt el haragja, cseppet sem, de ha már idehívta a mágust, ki akarja próbálni.*
Vissza az elejére Go down
Vash
Feketeköpenyes
Vash

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 29

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-07, 3:40 pm

Végig hallgatta a papnő szavait. Úgy látszik Vashnak csak a nevét tudja, nem ismeri, nem tudja hogy egy magányos farkas, aki csak magát szolgálja, és aki nem ismeri az e-féle tiszteletet. És az igazat meg vallva nem is hallott még a papnőről. Honnan is hallhatott volna? Vagy kitől?
Így hát hangnemet változtatva így szól:
-Sajnálom, de még sose voltam se templomban, se méltóság előtt. Az igazat meg vallva az én szememben mindenki egyenlő. Talán csak annyi a különbség nálam élő és élő közt, hogy van aki fizeti a munkát, illetve aki kiadja nekem, és mindeni más. És ismét csak sajnálatomat tudom kifejezni hogy ha nem tartod kellően illendőnek a hangnememet.

Na persze, arrogáns vagy azt látom, nem tudom ki vagy, de úgy viselkedsz mintha te teremtetted volna a világot. Jó sokat vársz tőlem- gondolta magában Vash, kicsit mérgesen.

-Ami a feladatomat iletti, elvállalom. Akarja csak tőlem majd akárki is meg szerezni, nem hagyom. Akárki kerül az utamba nem hagyom hogy elkerüljön tőlem az áru.

Ha már megkér rá, akkor megteszek mindent. Hisz utána úgy is meg leszek fizetve- a fizettségre gondolva Vash, ezt gondolta.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-08, 1:18 pm

*Onoria elfordul, hogy ne látszódjon nemes arcélén se a meglepettség újabb hulláma. Ezek szerint van még a birodalomnak olyan része, ahol a történelem, mely meghatározza az itt élők javának múltját, nem olyan lényeges, hogy a Nagy Háborúba beavassák. Ahogy az sem számít, hogy kik hozzák a döntéseket a befizetendő adókról, a háborúkról, vagy arról, hogy milyen új szabályok vonatkoznak az egyes területekre.
Amikor visszafordul, csak főhajtással nyugtázza a bocsánatkérést. Nem érzi teljesen őszintének.
Némi hatásszünet után tapsol hármat, melynek éles hangját az oltár környéke visszhangozva erősíti tovább.
Hamarosan két papnő és egy őr érkezik egy lezárt ládikával.
Onoria és a mágusok tanácsának pecsétje is ott tündököl a láda zárján. Nem hagy, egy férfiember könnyedén elviszi, táskába, tarisznyába, batyuba is belefér.
Azonban az, ami a mágikus védelemmel is ellátott ládán belül van, sokkal inkább veszélyes, mint kívülről sejteni lehet.
A papnők a ládát az oltárra helyezik, a főpapnő mögé. Onoria megvárja, a míg mind kimennek, majd meg is szólal.*
- A ládát csak a rend mestere nyithatja ki. Nem ajánlott másnak, mert igen erős mágia védi, a tanács öregjei zárták le. Épségben kell eljuttatni, ez mindenki érdeke.
A jutalmad, mint a többi megbízottam is, amikor visszaérkezel a mester levelével, akkor fogom átadni.
Vissza az elejére Go down
Vash
Feketeköpenyes
Vash

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 29

Character sheet
Nép: Mágusok
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-08, 2:02 pm

Végre, a szállítmány-gondolta Vash.
A papnő elmondja, illetve meg is mutatja hogy az áru nem nagy, így könnyű szállítani.
-Értettem, nem lessz gond. Azonban mielőtt elindulnák kérhetnék némi információt? Hogy néz ki a mester, és persze hogy pontosan hova vigyem a dobozt. Tudom hogy fura kérés, de bízz bennem. A láda ebben az állapotban, sértetlenül, felnyittatlanul fog megérkezni a kért személyhez.

Vash így is gondolta: nem neki szól a láda tartalma, és megfizetik hogy elvigye, így aztán pláne nem érdekli hogy mi lehet benne.
Elrakja a ládát, majd a papnőre néz hogy a kért információkat megkapja.
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 178
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime2012-11-10, 10:00 pm

- Seton már meglett férfi. Ember mágus, hosszú, fehér haja keretezi arcát, de ha másról nem, a fekete köpenyről, melynek az alsó szélét arany csík szegélyezi, meg lehet ismerni. A mellkasán egy jókora medalion is lóg. Azt tőlem kapta.
*Ezzel köpenye ujjából vékony kezével elő is varázsol egyet, amely pontos mása annak, ami valahol egy Elkator nevű kék sárkányon is díszeleg és annak, amit Setonnál is van. Fel is mutatja, hogy a mágus jól lássa. Az eredménytől függ, amilyen benyomása lesz a végén Vashról, hogy ő is kap-e egyet ezek közül. A főpapnő küldöttei között egyre sűrűbben fordul elő hasonló. A medál közepén az ónix baljós fekete csillogással villan fel Vash szeme előtt.*


A Remény temploma - Page 3 Medl

- A rend mesterének tornya a város keleti fala mellett áll. Magas, sötét torony, mert bazaltból emelték. Nem lehet eltéveszteni.
*A főpapnő visszarejti a medaliont, majd Vashra emeli barna szemeit. Méltóságteljes tartással áll előtte.*
- Ha nincs más kérdésed, utadra is engedlek. Az istenek legyenek veled, Vash mágus!,
*Emeli fel kenetteljesen kezét, hogy megáldja az útját legújabb küldöncének.*

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
A Remény temploma - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Remény temploma   A Remény temploma - Page 3 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
A Remény temploma
Vissza az elejére 
3 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Tarsis-
Ugrás: